ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ foto athos-Βότανα και Υγεία

ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ  ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ  :
Δευτέρα  12 Φεβρουαρίου  2012 : foto athos - Βότανα και Υγεία !!

Το  ποντικάκι μας σας ενημερωνει !
*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

** «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές ''  Général De Gaulle
** *O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

''..στην ιστορία, όπως και στη ζωή των ανθρώπων, ή λύπη δεν επανορθώνει την απώλεια μιας στιγμής και χίλια χρόνια, δε μπορούν να εξαγοράσουν μια ώρα αμέλειας…''
Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτόν του , τότε δεν μπορεί να βοηθήσει και τους άλλους
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
~**  Ερωτηματικό οι τύχες Κουσελά και Βουδούρη
~ Στις κάλπες θα κληθούν να προσέλθουν την Κυριακή 18 Μαρτίου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκλέξουν το νέο πρόεδρο του κόμματος.  ~ Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχ. Καρχιμάκη, δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες πολίτες με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, οι πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το διαβατήριό τους και οι μετανάστες με την άδεια παραμονής.
 ~ Όσοι προσέλθουν καλούνται να καταβάλλουν και δύο ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των εξόδων της διαδικασίας.
 ~ Πλέον και το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε ρυθμούς προεκλογικούς. Και μπορεί μεν να είναι πρώιμο, αλλά παραμένει ανοιχτό ζήτημα ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές.
 ~ Δεδομένη υποψήφια θα είναι η σημερινή βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή της στον Ευάγγελο. Βενιζέλο. Ερωτηματικό παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τον Δημ. Κουσελά, ο οποίος, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Γ. Παπανδρέου, επειδή ψήφισε στις 12 Φεβρουαρίου επί της αρχής της νέας δανειακής σύμβασης και διαφώνησε με το σχετικό άρθρο για τα εργασιακά θέματα, παραμένει μεν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά δε θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, αν και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν περί του αντιθέτου.
 ~ Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ο ανεξάρτητος σήμερα βουλευτής Οδυσ. Βουδούρης, ο οποίος έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, αφού είχε καταψηφίσει την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης στις 12 Φεβρουαρίου, δε θα είναι υποψήφιος με το συγκεκριμένο κομματικό μηχανισμό. Όλα δείχνουν ότι προσανατολίζεται προς την κίνηση που συνδιοργανώνουν οι Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης, εκφράζοντας το αντιμνημονιακό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ.
 ~ Από εκεί και μετά, έχει εκφραστεί το ενδιαφέρον του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για τους Γ. Κανελλόπουλο και Λεων. Φιλιππόπουλο, χωρίς να αποκλείεται άλλη υποψηφιότητα.
 ~* Τα διαδικαστικά των εκλογών
 ~ Για τα διαδικαστικά των εκλογών μίλησε στο «Θ» ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας Χρ. Χριστόπουλος. Όπως είπε, σε κάθε νομό έχει συγκροτηθεί Νομαρχιακή Εκλογική Επιτροπή, που σε συνεργασία με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης έχουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.
 ~ Στη Μεσσηνία, η αντίστοιχη ΝΕΕ συγκροτήθηκε την Τετάρτη και σε αυτή συμμετέχουν τα μέλη της Ν.Ε., τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από τη Μεσσηνία, ο γραμματέας του Νομαρχιακού Συντονιστικού Νεολαίας, οι γραμματείς των Τοπικών Οργανώσεων και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του νομού.
 ~ Επόμενο στάδιο είναι η οριστικοποίηση των εκλογικών κέντρων, ο αριθμός των καλπών και η συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών.
 ~ Ανοιχτό παραμένει αν οι εκλογές διεξαχθούν χειρόγραφα ή βάσει χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ υπάρχει πιθανότητα παράτασης των εκλογών, στην περίπτωση που υπάρξει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων.
 ~* Μητρώα μελών και φίλων
 ~ Τα μητρώα μελών και φίλων έχουν πιστοποιηθεί και έκλεισαν, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θάρρος» ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, στις 5 Μαρτίου, ενώ θα ανοίξουν ξανά την ημέρα των εκλογών και κατά τις ώρες της ψηφοφορίας, προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν νέα μέλη και φίλοι, στο πλαίσιο της «ανοιχτής διαδικασίας» που ακολουθήθηκε και το 2007.
 ~ Η εγγραφή νέων μελών και φίλων γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης εγγραφής επί της οποίας θα αποτυπώνεται η φράση: «Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑΣΟΚ δε συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα και αποδέχονται τις αρχές και τους στόχους του Κινήματος».
 ~* Πόσοι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες;
 ~ Βασικό ζητούμενο είναι ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα προσέλθουν. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χριστόπουλος απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια μια δύσκολη περίοδο και έχει διαταραχθεί η συνοχή του, αλλά κυρίως η σχέση του με παραδοσιακές κοινωνικές ομάδες που το στήριζαν. Η εκλογή του προέδρου είναι μια κατεξοχήν κορυφαία δημοκρατική διαδικασία κι είναι μια ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του με τα μέλη και τους φίλους του, αλλά κυρίως με την κοινωνία. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από την αποσαφήνιση του ιδεολογικού και πολιτικού στίγματος και εκτιμώ ότι οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου θα είναι η αρχή για την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση».
 ~ Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν περιέλθει στην αντίληψή μας, η προσέλευση δε θα είναι ικανή και πολλοί θα γυρίσουν την πλάτη τους, αποδοκιμάζοντας έτσι, σε πρώτο στάδιο, την πολιτική που ακολουθήθηκε. Κατά άλλους, οι εσωκομματικές εκλογές και η προσέλευση των ψηφοφόρων αποτελεί πρόκριμα για τις επικείμενες εθνικές εκλογές και, κατά συνέπεια, θα εκφραστεί η έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει στη βάση του ΠΑΣΟΚ.
 ~ Θα πρέπει δε να αναφερθεί ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2007, στη Μεσσηνία, είχαν προσέλθει στις κάλπες 10.947 άτομα. Από αυτούς οι 4.477 ήταν παλαιοί ψηφοφόροι και οι υπόλοιποι 5.887 νέοι. Τότε ο κ. Βενιζέλος είχε λάβει 3.493 ψήφους, ο κ. Παπανδρέου 6.614 και ο κ. Σκανδαλίδης 752.
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

~** Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης

Πικρία για τη μετακίνησή του από το ΚΑΠΗ
* ΣτοΔασκαρόλειο» Πνευματικό Κέντρο αναμένεται να στεγαστεί το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο «Θάρρος» η πρόεδρός του, Ντίνα Αντωνάκου – Γκότση, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
~ Όμως, η μετακίνηση του Σωματείου εκεί, από το ΚΑΠΗ όπου στεγάζεται έως σήμερα, ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα, δεδομένου ότι στο χώρο που προτάθηκε ήδη λειτουργεί η βιβλιοθήκη της Μεσσήνης, που θα κληθεί με τη σειρά της να «ξεσπιτωθεί».
~~ Η κα Αντωνάκου εξέφρασε την πικρία της για τη συγκεκριμένη απόφαση και παρατήρησε ότι οι εθελοντές δε λειτουργούν ανταγωνιστικά, και ο εθελοντισμός μόνο ως εκδήλωση ευαισθησίας, αναγκαίας σε κάθε κοινωνία, μπορεί να εκληφθεί.
Επισήμανε δε, ότι για τους εθελοντές είναι σημαντικό το ζήτημα της στέγασής τους, καθώς η μετακίνηση θα δημιουργήσει ανασφάλεια σε σχέση με τη δυναμική των πολλών δράσεων που αναπτύσσει το Σωματείο. Έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι καταστήματα εστίασης πληροφορούν το Σωματείο για αδιάθετες ποσότητες φαγητού, που δεν πετούν, βοηθώντας έτσι το έργο του σε καθημερινή βάση. «Με τις αλλαγές θα υπάρξει δυσχέρεια του έργου μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο εθελοντισμός πρέπει να φαίνεται», εξηγώντας ότι το πρωί προσέρχονται άτομα που έχουν ανάγκη των υπηρεσιών του Σωματείου, ενώ είναι πιο εύκολο σε όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν να σταματήσουν σε ένα κεντρικό σημείο, από ό,τι σε ένα μεν κεντρικό, αλλά και συνάμα απόκεντρο, όπως το «Δασκαρόλειο».
Έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων
* Όπως παρατήρησε, ο χώρος που βρίσκεται σήμερα το Σωματείο (στον όροφο του κτηρίου του ΚΑΠΗ Μεσσήνης) έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων, μετά από έξι χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας: «Είμαστε πρωτοπόροι. Αναπτύξαμε τον εθελοντισμό σε “επαγγελματικό” επίπεδο, πέρα από τη δημοτική – πολιτική αναφορά, υπέρ των συνανθρώπων μας του Δήμου Μεσσήνης, καθώς οι δράσεις μας επεκτείνονται και στα γειτονικά χωριά της Μεσσήνης.
* Το Σωματείο έχει μεγάλη εμβέλεια και δύσκολα μπορεί να μπει κάποιος στη φιλοσοφία μας, αφού πρόκειται για στάση ζωής. Μπορεί να λύνει προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά το βασικό ζητούμενο είναι η δημιουργία στάσης ζωής, κι εμείς πιστεύουμε ότι αυτά είναι ιδεολογία που αντικατοπτρίζει το επίπεδο μιας κοινωνίας.
* Υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί τη συμπόρευση των πολιτών και τη συμμετοχή όλων μας στη διαμόρφωση της κοινωνίας; Νομίζω πως όχι. Το συναίσθημα και η κοινωνική αλληλεγγύη, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ακυρωθούν. Διαφορετικά, θα πορευτούμε συναισθηματικά απογυμνωμένοι και θα ζούμε σε ένα ψέμα».
* Και πρόσθεσε: «Για μερικούς η εθελοντική δράση, η άμισθη εργασία, η αυτοοργάνωση, η αυτοδιαχείριση και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών δεν είναι μόνο ξένη και ακατανόητη, αλλά από κάποιο σημείο και μετά θεωρείται και ανταγωνιστική.
Οι κοντόφθαλμες νοοτροπίες έπρεπε ήδη να αποτελούν μακρινό παρελθόν.
* Ο εθελοντισμός πολλές φορές με τη δράση του, αναδεικνύει την κρίση ιδεών και αξιών. Θα ήταν ευχής έργο κάθε εθελοντική κίνηση να δρα ανεξάρτητα, πιο φιλόδοξα και πιο μαζικά. Ο εθελοντισμός, ευτυχώς, είναι το σήμερα και το αύριο της κοινωνίας και επίσης ευτυχώς, είναι ένα κίνημα που γνωρίζουν και το στηρίζουν με τον τρόπο που γνωρίζουν και πολλοί νέοι άνθρωποι».
 Έχουμε κι εμείς χαρακτήρα κοινωνικής αλληλεγγύης»
* Στο ερώτημα για ποιο λόγο πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, απάντησε: «Ήταν θέση που διατύπωσε ο δήμαρχος για την ενιαία λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών. Κι εμείς, όμως, είμαστε Σωματείο με δράσεις πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης και δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε τη θέση μας από το πλαίσιο του Δήμου, στο οποίο λειτουργούμε και αναπτύσσουμε τις δράσεις μας.
* Θα μπορούσε, πιστεύω, να βρεθεί άλλη λύση. Μια εναλλακτική πρόταση θα ήταν να παραμείνει στο χώρο της η ΚΕΑΔΗΜ, από όπου θα μπορούσε επίσης να εξυπηρετεί το κοινωνικό παντοπωλείο, και να μετακινηθεί η Φιλαρμονική στο “Δασκαρόλειο”, όπου υπάρχουν και αποθηκευτικοί χώροι για τα όργανα, κι εμείς να παραμείνουμε, βοηθώντας και στο κοινωνικό παντοπωλείο.
* Άλλωστε και στο παρελθόν συζητούσαμε να συνδράμουμε τη Δημοτική Αρχή στο θέμα του παντοπωλείου, με τη γνωστή μας συνέπεια.
* Απομένει μόνο ο χαρακτηρισμός του κτηρίου κι εμείς θεωρούμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου. Εξυπηρετούμε τους δημότες και δε χρειάζεται η μετακίνησή μας να συνδεθεί με τη μεταφορά βιβλίων και της βιβλιοθήκης σε άλλους χώρους. Έτσι, άλλωστε, όπως επισήμανε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Νικ. Τζώρτζης, καταργείται και η απόφαση που είχε ληφθεί για τη δημιουργία βιβλιοθήκης με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο χώρο που μας προτάθηκε στο “Δασκαρόλειο”, αφού έχει χαρακτηριστεί ως χώρος βιβλιοθήκης.
* Προσωπικά, εκφράζω την αγωνία μου, επειδή το “Δασκαρόλειο” είναι μεν κέντρο – απόκεντρο, αλλά δεν είναι ο γνωστός χώρος που θα προσέρχονται οι άνθρωποι για να προσφέρουν είδη ιματισμού, οικιακού εξοπλισμού κ.λπ.».
* Καταλήγοντας, σημείωσε: «Σε κάθε περίπτωση, οι απόψεις των εθελοντών πρέπει να είναι σεβαστές, έστω κι αν περιέχουν την έννοια της υπερβολής, επειδή ο εθελοντισμός στηρίζεται στην υπέρβαση. Αν υπάρχει μια τέτοια αντιμετώπιση, οι λύσεις βρίσκονται». Πηγή  εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .-   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***Παντοπωλείο στην κυριολεξία προσφέρει 25.000 είδη


Πολύ πριν η «καινοτομία» μπει στο λεξιλόγιό μας, η οικογένεια Προυντζόπουλου στην Οιχαλία υλοποίησε, ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα, μια τολμηρή ιδέα. Έφτιαξαν ένα κατάστημα που πουλάει τα πάντα, όχι κατ’ επίφαση, αλλά κυριολεκτικά.
* Σήμερα, στα χέρια της τρίτης γενιάς, το μαγαζί στεγάζεται ακόμη στο παλιό ιδιόκτητο κτήριο όπου ξεκίνησε. Παρά τον περιορισμένο του χώρο, είναι πλουσιότερο σε αγαθά ακόμη κι από τα πολυκαταστήματα. Σύμφωνα με την περσινή απογραφή, διαθέτει 24.000 διαφορετικά είδη!
* Για κάποιον που πρώτη φορά το επισκέπτεται, το κατάστημα του Ιάκωβου Προυντζόπουλου είναι, κατ’ αρχάς, μια αποκάλυψη.
*Μέσα σε μια γοητευτική αταξία, όπου κι αν πέσει το μάτι σου, τα ερεθίσματα είναι καταιγιστικά. Βρίσκεις από μια βελόνα μέχρι σιδηρικά, υδραυλικά, χρώματα, πλαστικά, είδη υγιεινής, κινητή τηλεφωνία, είδη οικιακής χρήσεως, είδη οικοδομών, χαρτικά, μπιζού, ψιλικά, κλειδιά, είδη κιγκαλερίας, είδη λευκοσιδηρουργίας, σωλήνες, λάστιχα, δεξαμενές, βίδες, παιχνίδια, κεντήματα, λευκά είδη. Επίσης, εργαλεία, αλυσοπρίονα, χορτοκοπτικά, τροχούς, δράπανα, σχοινιά, χαλινά, πέταλα, σέλες, σαμάρια, πινακωτές, λάμπες και φωτιστικά, τζάμια, αλλά και τα βασικά τρόφιμα, ποτά. Μόνο ο Ιάκωβος Προυντζόπουλος ξέρει πού ακριβώς βρίσκεται το καθένα.
* «Αν κάποιος θελήσει κάτι, μπορεί να είναι 99% βέβαιος ότι θα το βρει εδώ. Κι αν δεν το έχουμε, το παραγγέλνουμε άμεσα», μου λέει.
* Το γεγονός, άλλωστε, ότι στο κατάστημα βρίσκεις σχεδόν τα πάντα, ευθύνεται για τη μεγάλη φήμη του.
* «Ξέρετε, πελάτες δεν έχουμε μόνο από τα γύρω χωριά», σημειώνει ο Ιάκωβος Προυντζόπουλος. «Έχω πελάτες από την Αρκαδία, από Μεγαλόπολη, από Ασέα, από την περιοχή της Τριφυλίας, από τη Ζαχάρω, από τη Φιγαλεία, μιλάμε για μεγάλη ακτίνα, επειδή ακριβώς έχει τη φήμη ότι εδώ θα τα βρουν όλα. Για να καταλάβετε πώς είναι το μαγαζί, έχουν υπάρξει περιπτώσεις που συνάδελφοί μου στην Καλαμάτα, επειδή δεν είχαν κάτι, έστειλαν τους πελάτες τους σε μένα».
* Το μαγαζί το άνοιξε ο παππούς του Ιάκωβου Προυντζόπουλου, όταν γύρω στα 1925 επέστρεψε από τις ΗΠΑ όπου ήταν μετανάστης. Το συνέχισε ο πατέρας του, μετά την Κατοχή, ο οποίος το εμπλούτισε με υφάσματα και έτοιμα ενδύματα, είδη ραπτικής και υφαντικής, που του έδωσαν τη μεγάλη ώθηση και το ενδυνάμωσαν οικονομικά.
* «Τότε, βέβαια, η Οιχαλία είχε δόξες», μου λέει ο κ. Προυντζόπουλος. «Δεν ξέρω κι εγώ πόσες μοδίστρες ήταν μόνο στο χωριό μας. Είχε πολλή κίνηση. Έχετε ακουστά για το παζάρι της Οιχαλίας που γίνεται κάθε Κυριακή; Το αρχαιότερο παζάρι της Ελλάδας, από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ήταν παζάρι ονομαστό σε όλη την Ελλάδα, ειδικά για το ζωεμπόριο. Σκεφτείτε ότι έρχονταν από Μακεδονία, από Ιόνια Νησιά, από όλη την Ελλάδα. Είχε μεγάλη άνθιση η Οιχαλία. Είχε Εμπορικό Σύλλογο. Είχε Ειρηνοδικείο, Υποθηκοφυλακείο, Αγρονομία. Το παζάρι συνεχίζεται μέχρι και σήμερα».
* Ειδικά μετά το 1950 – κι ενώ οι κάτοικοι της Οιχαλίας άρχισαν να φεύγουν μετανάστες για την Αθήνα και το εξωτερικό- τα εμπορεύματα άρχισαν να αυξάνουν, σύμφωνα και με τις επιθυμίες των πελατών. Το μαγαζί εμπλουτιζόταν συνέχεια και άρχισε να έχει φήμη. Εν τω μεταξύ, προϊόντα άλλων εποχών εξακολουθούν να παραμένουν στο χώρο, καθιστώντας το κατάστημα, μεταξύ άλλων, και… χαρά του συλλέκτη.
* «Εγώ στο μαγαζί ήμουν από πιτσιρικάς μέσα, από 10 χρονών», μου λέει ο Ιάκωβος Προυντζόπουλος. «Ουσιαστικά το ανέλαβα όταν τελείωσα από στρατιώτης, το 1982. Αν και ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα καθόμουν για πάντα στην Οιχαλία, ποτέ δεν είχα φανταστεί και ότι θα αναλάμβανα το μαγαζί του πατέρα μου. Όταν τελείωσα το στρατό, είχα άλλα μυαλά. Το πλεονέκτημα που με κέρδισε ήταν ότι, πρώτον, βρήκα μια έτοιμη δουλειά. Χωρίς χρέη, σημαντικό αυτό. Με καλό όνομα στην αγορά. Με μεγάλη πελατεία. Εντάξει, το ότι κάθισα στην Οιχαλία στην αρχή δε μου πολυάρεσε, αλλά αργότερα αποδείχθηκε ότι μου βγήκε σε καλό. Παντρεύτηκα, έκανα οικογένεια και, βασικό, δεν έχεις την ένταση που υπάρχει σε μια μεγάλη πόλη, εδώ τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Το περιβάλλον του χωριού είναι πολύ διαφορετικό. Κλειστή κοινωνία, αλλά κοντά οι άνθρωποι, υπάρχει ποιότητα ζωής. Είμαι ευχαριστημένος».
* Οι γιοι του, 23 και 17 αντίστοιχα, το σκέφτονται να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση; «Ο μεγάλος στην αρχή δεν το έβλεπε με καλό μάτι. Τα τελευταία χρόνια, απ’ όταν τελείωσε τις σπουδές του και μετά, επειδή ήρθε και έμεινε εδώ, βλέπω ότι αρχίζει να το βλέπει λίγο διαφορετικά το πράγμα. Έχει να κάνει και η κρίση. Πού να βρεις δουλειά στην Αθήνα; Πιστεύω ότι μάλλον εδώ θα καταλήξει».
* Το ότι το μαγαζί προσφέρει τα πάντα «με έχει σώσει μέσα στην κρίση. Βέβαια, έχει κόψει η δουλειά. Αλλά εγώ, ευτυχώς, έχω τόσα πολλά είδη και δουλεύω. Γιατί αν είχα μόνο χρώματα ή μόνο σιδηρικά ή υδραυλικά, τώρα δε θα έκανα τίποτα. Το μαγαζί έχει μεγάλη πελατεία, που συνεχώς αυξάνει και, το σημαντικότερο, λειτουργούσε πάντα σε μια οικονομική βάση σταθερή, χωρίς χρέη».
* «Για τη χώρα, για την οικονομία είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», παρατηρεί ο κ. Προυντζόπουλος. «Παρότι είμαι φύσει απαισιόδοξος, πιστεύω ότι κάτι θα γίνει στο τέλος. Βέβαια, θα περάσουμε πολύ δύσκολα χρόνια, αλλά πιστεύω ότι κάτι θα γίνει στο τέλος. Το θέμα είναι να μπει το κράτος σε σειρά. Το κράτος δε λειτουργεί. Το σπουδαιότερο αυτό είναι. Διαφθορά μεγάλη, κομπίνες, ρεμούλες. Όταν δουλέψει το κράτος, τότε θα αρχίσει να στρώνει η κατάσταση».
* Όσο για το μέλλον της επιχείρησής του: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ είναι το κτηριακό», λέει. «Αν μπει ένας καινούριος πελάτης, εντυπωσιάζεται βλέποντας πώς είναι τα πράγματα στο παλιό στιλ. Σε πολλούς πελάτες αρέσει. Αλλά τι γίνεται; Η θητεία αυτού του μαγαζιού, αυτού του κτηρίου, έχει τελειώσει πλέον εδώ και χρόνια. Είναι πολύ παλιό. Υπάρχει και το πρόβλημα του πάρκινγκ. Έχω επτά αποθήκες διασκορπισμένες γύρω γύρω. Έχω αγοράσει στο διπλανό χωριό, στο Ζευγολατιό, ένα οικόπεδο, περίπου 17 στρέμματα, και μελλοντικά εκεί θα πάει το μαγαζί. Τώρα, βέβαια, με την κρίση που υπάρχει δεν κάνω τέτοια κίνηση, μέχρι να δω πώς θα πάνε τα πράγματα. Αλλά μελλοντικά θα μεταφερθούμε. Όπου και να πάμε, όμως, το μαγαζί δεν αλλάζει. Θα συνεχίσει να έχει τα πάντα. Το μαγαζί έτσι ξεκίνησε, αυτή τη φήμη έχει και έτσι θα μείνει».  Της Γεωργίας Οικονομοπούλου

** www.facebook.com/ERT3Thessaliniki2012  , http://www.youtube.ert3/

*** Εάν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που ζουν στην φτώχεια, δεν μπορεί να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι.- John F. Kennedy

*** «Μέτρα τον άνθρωπο όχι με τα λεφτά του, ούτε και με τις γνώσεις του ακόμη, αλλά με το ποσόν της ευτυχίας που χαρίζει στους συνανθρώπους του» .-

*** Ξεκινά η λειτουργία Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

*  Η υλοποίηση μιας σημαντικής δράσης της επιτροπής πρωτοβουλίας για την ίδρυση Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Καλαμάτα ξεκινά άμεσα, όπως ανακοινώθηκε χθες σε συνάντηση στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.
~ Στην ανοικτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, συμμετείχαν επαγγελματίες όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων - δηλαδή γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας, ψυχολόγοι κ.ά., αλλά και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, όπως νομικοί, τεχνίτες, μηχανικοί.
 Eθελοντισμός
~  Όπως εξήγησε αρχικά, από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας, ο ιατρός κ. Πουλόπουλος, έχει έρθει πλέον η ώρα για έργα. Έτσι, αναφέρθηκε στην ίδρυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο θα λειτουργήσει σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο.
~  Χρειάζεται, όπως είπε, εθελοντές κάθε ειδικότητας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα και κάλεσε όποιον θέλει να βοηθήσει, να δηλώσει συμμετοχή. Επίσης, είπε ότι πρέπει να γίνουν κάποιες μικροεπισκευές στο κτήριο (φθορές στα τζάμια, ελαιοχρωματισμοί, κ.ά.) και κάλεσε τεχνίτες της Καλαμάτας να προσφέρουν εθελοντικά εργασία.
~  Επιπρόσθετα, χρειάζεται και η συνεργασία από εργαστήρια της Καλαμάτας, τα οποία μπορούν να δηλώσουν πόσα άτομα μπορούν κάθε μήνα να εξυπηρετούν.
~  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ είπε ότι ο Ιατρικός από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια.
~  κπρόσωπος της Εκκλησίας συνεχάρη για την πρωτοβουλία, προσθέτοντας ότι, εκτός από χριστιανοί, πρέπει να είμαστε και άνθρωποι. Επίσης, σημείωσε ότι η Εκκλησία έχει πολλούς εθελοντές, θα ενημερώσει το Μητροπολίτη, ώστε να γίνει κάλεσμα στις ενορίες και όποιος επιθυμεί να προσφέρει τη βοήθειά του στο Ιατρείο.
~  πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών κα Καμπουγέρη, τέλος, είπε ότι ήδη πολλά μέλη του έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου είπε ότι θα ενημερωθούν για την πρωτοβουλία όλοι οι συνάδελφοί της.

*** Στο νοσοκομείο το Μάιο ο δρόμος, τέλος 2013 ο περιμετρικό


* Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των εγκαινίων, από το γραφείο του δημάρχου, ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα του αυτοκινητόδρομου προβλέπει πως οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013, οπότε και θα δοθεί στην κυκλοφορία.
* Για τα άλλα κομμάτια του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – Καλαμάτας, όσον αφορά στο τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα αλλά και το τμήμα Αλλαγή-Πράκτικερ, αυτά θα δοθούν στην κυκλοφορία περί τα τέλη του ερχόμενου Μάη.
 * Μάκης Βορίδης διαβεβαίωσε ότι τόσο ο περιμετρικός όσο και ο υπόλοιπος αυτοκινητόδρομος δεν αντιμετωπίζουν πλέον κανένα πρόβλημα, ενώ σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση του «Θ», πως το υπουργείο δίνει αγώνα και για την Ολυμπία Οδό, για την οποία θα υπάρχει νέα συμφωνία με τις τράπεζες μέχρι το τέλος Μαρτίου. Όπως παρατήρησε, οι εξελίξεις με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον, ώστε οι τράπεζες να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση του έργου.
* Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης είπε μεταξύ άλλων: «Πράγματι, η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) είναι μια σημαντική ημέρα, ειδικά για την Καλαμάτα, αλλά και γενικότερα για τη χώρα. Για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι εξόχως σημαντική, γιατί θεμελιώνεται ένα μεγάλο έργο, στο οποίο υπήρχαν σημαντικές χρηματοδοτικές δυσκολίες, οι οποίες κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν, κι αυτό εξασφάλισε το έργο, το οποίο διευκολύνει την πόλη και τους πολίτες της κυκλοφοριακά και όχι μόνο.
* Σε ό,τι αφορά το σύνολο του έργου, αυτή τη στιγμή το κομμάτι του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη είναι 100% ολοκληρωμένο, το τμήμα Τρίπολη – Παραδείσια 97%, το Τσακώνα – Καλαμάτα 65% και το Λεύκτρο – Σπάρτη 55%. Σήμερα έχουν εκτελεστεί έργα συνολικής αξίας 695 εκατομμυρίων ευρώ. Για το υπολειπόμενο τεχνικό αντικείμενο, το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα κατασκευάζεται ως δημόσιο έργο και θα παραδοθεί τον ερχόμενο Μάιο, χωρίς την κατασκευή της γέφυρας. Το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα, το οποίο έχει μήκος 36 χιλιόμετρα, μέχρι το ύψος του νοσοκομείου θα είναι έτοιμο τον ερχόμενο Μάιο. Η περιμετρική της Καλαμάτας έχει μια καθυστέρηση λόγω των απαλλοτριώσεων, αλλά ελπίζουμε ότι θα έχει παραδοθεί μέχρι τον 11ο μήνα του 2013. Η καθυστέρηση αυτή θα οριστικοποιηθεί με την παράδοση των χώρων μετά τις απαλλοτριώσεις. Το τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη έχει μήκος 46 χιλιόμετρα και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος. Αυτή είναι τεχνικά η κατάσταση του αυτοκινητόδρομου στο σύνολό του. Χρηματοδοτικά είναι το μοναδικό έργο που δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των υπολοίπων.
* Αυτή τη στιγμή, λόγω της υφεσιακής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν αναπτυξιακές πολιτικές. Η άποψή μου, την οποία συμμερίζεται και ο πρόεδρος της Ν.Δ., είναι ότι αυτή τη στιγμή μια τέτοια πολιτική πρέπει να συνδεθεί με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής. Και γιατί αυτά έχουν υψηλούς πολλαπλασιαστές, αλλά και γιατί αυτά έχουν πολύ ευεργετικά αποτελέσματα στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

*** Καλαμάτα Π.Σ.


Μόνο νίκη το σύνθημα Μπένου για το σημερινό ματς
Ακούγοντας τον πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργο Ράλλη στις δηλώσεις του, μετά την ήττα από το Ρούβα αλλά και τον νέο τεχνικό της ομάδας Γιώργο Μπένο στην πρώτη του προπόνηση, στα μέσα της εβδομάδας, το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν κοινό… Υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα στο σημερινό (3.00 μ.μ.) εντός έδρας παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Προοδευτική και αυτό είναι η νίκη. Ο Μελιγαλαίος τεχνικός άλλωστε από την πρώτη του προπόνηση έως και τη χθεσινή, που κράτησε περίπου δύο ώρες, κατέστησε σαφές στους ποδοσφαιριστές του, τη σημασία και τη σπουδαιότητα κατάκτησης του τριπόντου στο σημερινό αγώνα, ύστερα από τις δύο συνεχόμενες σφαλιάρες που δέχθηκε η ομάδα…
Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται από το τεχνικό τιμ η αναμέτρηση, αποτέλεσε το χθεσινό ραντεβού στο δημοτικό στάδιο (αλλά ακόμη και το βραδινό ραντεβού σε εστιατόριο της πόλης για παίκτες και τεχνικό τιμ). Εκεί ο Μπένος δούλεψε για δύο περίπου ώρες, τόσο πάνω σε θέματα τακτικής, όσο κυρίως στην ψυχολογία. Δεν σταμάτησε να μιλά στους παίκτες του, διορθώνοντάς τους, αλλά και ανεβάζοντάς τους ψυχολογικά. Γνωρίζει καλά ο Μελιγαλαίος τεχνικός, ότι εκείνο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο είναι η ψυχολογία και το πάθος. Γι’ αυτό ακριβώς εστίασε την προσοχή του σ’ αυτούς τους τομείς, όπως άλλωστε και στην τακτική, εκεί όπου θέλει να περάσει το στίγμα του.
Δεν αναμένονται συνταρακτικές διαφοροποιήσεις πάντως, αφού η Καλαμάτα θα παραταχθεί με 4-5-1 και με τρία αμυντικά χαφ, κάτι που συνήθιζε ο Μάνα, όμως περιμένουμε αλλαγές στην προπονητική κατεύθυνση και την αγωνιστική νοοτροπία. Οι απώλειες του Κοψαχείλη που παραμένει τραυματίας, αλλά και του Μπλέτσα, που αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω ίωσης, είναι σπουδαίες, υποχρεώνοντας το τεχνικό τιμ σε αλλαγές, όμως υπάρχει η πίστη και η σιγουριά ότι τα κενά τους θα καλυφθούν. Άλλωστε ο Μπλέτσας έλειπε συχνά το τελευταίο διάστημα, ενώ ο Καλλιντέρης, που θ’ αντικαταστήσει τον Κοψαχείλη, έχει δείξει στις προπονήσεις ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι έτοιμος να κολυμπήσει στα βαθιά. Δέχθηκε τη βοήθεια και τη στήριξη συμπαικτών, τεχνικού τιμ και διοίκησης, και είναι έτοιμος να καλύψει το κενό το Κοψαχείλη. Έτσι, η ενδεκάδα θ’ αποτελείται από τους Καλλιντέρη, Ψυχογιόπουλο, Κωνσταντόπουλο, Ρουμπουλάκου, Τσόπελα, Τσιμικλή, Πετρουζέλη, Τσαγκαράκη, Αλεξανδρόπουλο, Τριανταφυλλάκη και τον Αθανασόπουλο στην κορυφή, που προτιμήθηκε αντί του Κρητικού, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από ίωση. Την αποστολή συμπληρώνουν ακόμη οι Σταθόπουλος, Δρούγας, Σπανός, Νικητόπουλος, Κρητικός, Μπεγέτης, Πούτσι, ενώ αποκλείστηκαν για λόγους τακτικής Κωστής, Καραντζανίδης, Δασκαλάκης, Χρυσανθόπουλος κ.ά.
Και επειδή ο Μπένος έχει μάθει να λειτουργεί επαγγελματικά όλα αυτά τα χρόνια, φρόντισε να μάθει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της Προοδευτικής, δίνοντας τις κατευθύνσεις στους παίκτες του, από τους οποίους ζήτησε τη νίκη, έτσι ώστε η ομάδα να μπει στο σωστό δρόμο και να απομακρυνθεί από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας, κάνοντας πιο εύκολη τη συνέχεια.
Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό το κρίσιμο ματς αναμένεται να παίξει και ο φίλαθλος κόσμος, ειδικότερα αν βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες, που δείχνει έντονη κινητικότητα και είναι έτοιμος να κάνει το Δημοτικό Στάδιο καυτή έδρα, ωθώντας τη Θύελλα στην πρώτη εντός έδρας επιτυχία της.
Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί ο κ. Παπαγεωργίου από το Σύνδεσμο Αθηνών, με βοηθούς τους Μπατζιόπουλο και Πασπάτη του ιδίου συνδέσμου.
Του Νίκου Μπαλόπουλου

***
Πριν 94 χρόνια

- ΤΟ Αρσάκειον κατόπιν προηγουμένης συνεννοήσεως της Διευθύντριας αυτού Δος Λειβαδά μετά του Στρατ. Διοικητού Μίνη και του Δημάρχου Μαυρομιχάλη, ανέλαβε την κατασκευήν χρυσοϋφάντου Σημαίας δια το εν τη πόλει μας εδρεύον 36ον Σύνταγμα Πεζικού. Η σημαία του ανωτέρω Συντάγματος κατασκευασθήσεται υπό των Αρσακειάδων μας τη εποπτεία της Λειβαδά από καθαράν μέταξαν υποδειγματικώς προς την Σημαίαν του 9ου Πεζικού Συντάγματος.
-  ΔΕΝ ωρίσθη ακόμη η ημέρα της επισήμου τελετής της παραδόσεως της Σημαίας. Ίσως αύτη συμπέση με την άφιξιν εις την πόλιν μας της Α. Μεγαλειότητος του Βασιλέως μας Αλεξάνδρου. Πάντως όμως η παράδοσις θα γίνη μετά μεγάλης επισημότητος παρισταμένων απασών των Αρχών της πόλεως και παρατασσομένης ολοκλήρου της φρουράς Καλαμών.
-  ΧΘΕΣ η αγορά παρουσιάσθη με την συνήθη πάντοτε όψιν της. Λεμόνια, πορτοκάλια, σέσκουλα, αγριόχορτα διάφορα, ελαιοπυρήνες, κρόμμυα και…βορβοί. Τα κρόμμυα προς 1,30 η οκά, οι βολβοί σχετικώς καλοί με μίαν δραχμήν την οκάν. Αγρίαν όμως καταδίωξιν υπέστησαν από όρθρου βαθέως τα σπανάκια. Ήτο βλέπετε η ημέρα των. Διότι οι πιστοί χθες κατέλυον το έλαιον με το σύνηθες σπανακόρριζο.

***

Πώς θα συμπληρώσετε τη φετινή φορολογική δήλωση : Αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση βήμα προς βήμα της φορολογικής δήλωσης που θα υποβάλλουν φέτος οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2011, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για το γνωστό βιβλιαράκι της εφορίας, στο οποίο παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για το ποιοι φορολογούμενοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, πού και πώς συμπληρώνεται ο πίνακας με....

τα εισοδήματα και τις δαπάνες που μειώνουν τον φόρο, πώς συμπληρώνονται τα στοιχεία των περιουσιακών στοιχείων και άλλων δαπανών που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των τεκμηρίων.

Επίσης, περιλαμβάνονται πίνακες που αφορούν την κλιμάκωση των τεκμηρίων διαβίωσης κάθε κατηγορίας, τους οποίους μπορούν να συμβουλευτούν οι φορολογούμενοι για τη συμπλήρωση των κωδικών στον πίνακα της φορολογικής τους δήλωσης.

Παράλληλα, στο βιβλιαράκι περιλαμβάνονται και λεπτομερείς οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης με τα στοιχεία ακινήτων των φορολογούμενων Ε9.

Διαβάστε τον οδηγό.

odogies_simplirwsis_E1.pdf .-


 ** ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ :

Στη λύπη κράτα....... το δάκρυ

Στον πόνο κράτα...... τη στιγμή

Στη χαρά κράτα............ το γέλιο

Στο θάρρος κράτα.... ....την αντοχή

Στην απόρριψη κράτα ......τις άμυνες

Στην αγάπη κράτα…........... Όχι, στην αγάπη μην κρατάς…

Στην αγάπη δώσ’ τα όλα !!!!!!!!♥♥*

Εγώ την λέξη Σ'~A~Γ~A~Π~Ω,

όταν θα ξεστόμισω,

την λέω γιατί Α-Ι-Σ-Θ-Α-Ν-Ο-Μ-Α-Ι,

και όχι γιατί N-O-M-I-Z-Ω.....♥♥*

*** Το δάκρυ είναι ένα συναίσθημα που γεννιέται από την καρδιά

μπορεί να είναι μια σταγόνα αλλά κάθε σταγόνα κρύβει χίλιες λέξεις....♥♥*

*** Μάθε να ζεις με τα θέλω τις καρδιάς και όχι με τα πρέπει των άλλων,ποτέ μην κλάψεις για κάτι που δεν έχεις άσε τους άλλους να κλαίνε που δεν έχουν εσένα....

*** Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μαζεύουν τα δάκρυα στην ψυχή τους δημιουργώντας εκεί, ήρεμες, ζεστές λίμνες, για να εξακολουθεί να υπάρχει και να κολυμπά στα νερά τους το καθαρό συναίσθημα!!! Είναι ίσως εκείνοι που ξέρουν ν΄αγαπούν πραγματικά...!!!!!♥♥*

*** Αν ένας άνθρωπος θέλει να είναι στη ζωή σου, θα είναι όπως κι αν έρθουν τα πράγματα, όπως κι αν τα φέρουν οι περιστάσεις, θα είναι απλά εκεί, στις λύπες σου αλλά και στις χαρές σου.. Γιατί όταν κάποιον τον αγαπάς δεν φεύγεις ποτέ από κοντά του..!!

~** Στο πρόσωπο της γυναίκας αντικατοπτρίζεται η μάνα, η γυναίκα, η αδερφή, η φίλη.

Σε όλες, ότι χρώμα επιδερμίδας και αν έχουν, όποιο θεό και αν κοιτούν και ζητούν συγνώμη, όποιο χώμα και αν πατούν αξίζει ο ίδιος σεβασμός και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Θα μου πείτε κάθε μέρα δεν πρέπει να τις σεβόμαστε(μας σεβόσαστε);

Μα φυσικά

~** εγω χωρις εσενα είμαι σαν:

-Fαcebooκ χωρις φίλους

-youtube χωρις μουσικη

-google χωρις αποτελεσματα roll

Βαλτο στον τοιχο των καλυτερων σου φιλων!!!!

Αν σου ερθουν 3 πισω εισαι καλος φιλος, αν σου ερθουν 5 εισαι παρα πολυ καλος φιλος, αν σου ερθουν 6 εισαι ο καλυτερος φιλος και αν σου ερθουν 10 Ε καλα εσυ παιδι μ δεν παιζεσε..!

***

"Κράτα•γερά•μέσα•σου•

τα•ζώπυρα•της•πίστεως•

που•παρέλαβες•από•τους•

γονείς•σου.•Η•Ελλάδα•είναι•

η•χώρα•των•μεγάλων•

αγώνων•για•την•κατίσχυση•

των•μεγάλων•ιδανικών.•

Μην•αφήσεις•τη•χώρα•σου•

να•χάσει•το•χαρακτήρα•της•

και•να•μετατραπεί•σε•μάζα•

ανθρώπων•χωρίς•συνείδηση•

χωρίς•εθνικότητα•και•

χωρίς•ταυτότητα.•

Μέσα•σ’ αυτή•τη•μάζα•

κινδυνεύεις•να•γίνεις•

ένα•νούμερο,•ένας•αριθμός,•

να•χάσεις•την•ελευθερία•

της•προσωπικότητάς•σου.•

Αδελφοί,•μείνατε•εδραίοι•και

•αμετακίνητοι•σε•όσα•μάθατε•

και•σε•όσα•επιστώθητε.•

Μείνατε•σταθεροί•στην•πίστη•

και•στα•ιδανικά•του•Γένους.•

Αυτό•είναι•το•χρέος•μας.»


 
***



*** ΟΙ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ :
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html , Τριήμερο Απόκρεων και καρναβαλιών , Σάββατο 25 , Κυριακή 26 και Καθαροδευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/28-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/29-2012.html , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/29-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ~** ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 …ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !!! :
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/blog-post.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας , Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012.
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/1-m-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Mαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/2-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/3-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 3 Μαρτίου 2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/blog-post.html , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α : Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/5-2012.html , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Tr;ith 6 /03/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/blog-post.html , Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012 , Ελεύθερες Σκέψεις θέσεις απόψεις και Σχόλια .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/7-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/8-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/blog-post.html , Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 , Στο αγιάζι της καθημεριονότητας στην ενημέρωσή μας .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/10-03-2012.html , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης ,10-03-2012 .-
 * http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/11-2012.html , Σήμερα είναι Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 .-
 ** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/12-2012.html , Σχολιάζοντας Αδιακρίτως Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
 * http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :Δευτέρα 12 /03/2012 .-
 *** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/03/12-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html ,
ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2012 : foto athos .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/13-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης  Τρίτη 13  Μαρτίου 2012 .-
   ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/14-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012  .-
~* http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html , ΤΑΫΓΕΤΟΣ Αναδημοσίευση Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
 ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/15-2012.html , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 .-
 ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/16-2012.html , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/agion-oros-2012.html  ,

AGION OROS ΑΘΩΣ 2012 .- Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 ,.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/17-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 .-




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ :
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ....ΑΘΩΝΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΕΙΑ  :
Γέροντας Παϊσιος 1990 
Γέροντας  Εφραίμ Βατοπεδινός 2011
Χερισόνησος  Άθους χάρτης
Γέροντας Μεθόδιος Χιλιανδαρίου Σέρβικο 2012
Γέροντας Κυριακός  Ι.Μ. Εσφηγμένου 2011
Ιερομόναχος Ανατόλιος Ι.Μ. Εσφηγμένου 2011 
Ιερομόναχος Γαβριήλ αδελφότητας  Αγ. Γεωργίου -Καρτσωναίων  Σκήτη Αγία Άννης  2010
Γέροντας Γαβριήλ Άγιος Γεώργιος Σκήτη Αγίας Άννης 2010
** ** ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ  ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ  ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ  :  με πρόθεμα το 23770 –    
ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ :  Πρωτεπιστάτης :   23221  , Β΄ Επιστάτης  : 23711 , Γ΄ Επιστάτης : 23712 ,   Δ΄ Επιστάτης : 23713  φαξ. 23713 ,  Αρχονταρίκι  : 23714 ,  Γραμματεία : 23224 ,23072 , 23931 ,   23772 οο202 – 203  , φάξ . : 23815   , Αρχιγραμματέας :  23710,23772 00200 ,φαξ : 23886 ,  Αγιορείτικη  Εστία : 2310 263308 , 250645 .- 
 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ  ΙΕΡΑΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ :  Πολιτάρχης και Σεϋμένηδες   Καρυών  : 23224 , Σεϋμένης Δάφνης  : 23715 , Σερδάρης  Καρουλίου : 31598 , Σερδάρης  Φραγκοκάστρου  : 71467 ,  .-   
ΓΡΑΦΕΙΑ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ  :  Ουρανουπόλεως :  Εκδόσεις  Διαμονητηρίων : 71421 , 71422 , φαξ : 71450  ,  Άδειες Εισόδου  Οχημάτων  :  71425 .-  
**  Θεσσαλονίκης (Κρατήσεις Διαμονητηρίων ) : Διά  Ομογενείς : 2310 - 252575 φαξ 222424 ,   Δι΄ αλλοδαπούς : 252578 .- 
*** ΙΕΡΕΣ  ΜΟΝΕΣ  ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ   
1.-  Ι.Μ . Μεγίστης ΛΑΥΡΑΣ    :   Κέντρο : 22586 , 23761 - 4   , Φάξ : 23013 , Γραμματεία : 23762 , Επίτροποι : 23757 , 23759  ,    Αντιπροσωπείον «Γέν, Θεοτόκου »  : 23277 , Αρχονταρίκι :! 23754 , Κονάκι  Θεσσαλονίκης : 2310- 267791, 919926 ,  Αστυνομικός Σταθμός : 23910  ,   
2.- Ι.ΜΟΝΗ  ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ :   : 41488 , Φάξ : 41462 ,   Αντιπροσωπείον « Άγιος Κοσμάς ο Πρώτος »  : 23283 , Κονάκι Θεσσαλονίκης : 2310-285228 , Αρσανάς : 23789 ,    Αρχονταρίκι : ;  Αστυνομικός Σταθμός : 23257 , Τελωνοσταθμαρχείον : 23311 , Λιμενισταθμαρχείον :  23925 ,   Γέροντας Ιερομόναχος : Εφραίμ .-   
3.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ  ΙΒΗΡΩΝ : 23643 , 23248 ,  Γραμματεία : 23644 , Επίτροποι : 23645 – 6 ,  Αντιπροσωπείον «Άγιος Δημήτριος,»  : 23203 , Κονάκι  Θεσσαλονίκης  2310 – 230411  , Κονάκι Αθηνών : 210- 3640390 , Τελωνοσταθμαρχείον  23288 , Ξυλουργείον  : 23396 .- 
 ~*  ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ (Μεγίστης Λαύρας ):  23770- 23320 , 23922 ..-  Ιερομόναχος : Σάββας .-  Παραλία : 23921 , Ιατρείον : 23337 , Αστυνομικό Φυλάκιο : 23360 , .-                                                                                                                          ~*  Αδελφότης Ιερ. Καλύβας Αγ. Γεργίου Καρτσωναίων (Μεγίστης Λαύρας) : 23770 – 23338 ,- (Γέροντας   Ιερομόναχος Γαβριήλ )  .-    Κονάκι Θεσσ/κης :  Πέτρος Αντωσίδης ,   2310-748105 .- 
4.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ  ΧΙΛΙΑΝΔΑΡΙΟΥ (ΣΕΡΒΙΚΟ ) : 23797 , Φάξ : 23494 ,           Γραμματεία : 23108 , , Επίτροποι : 23129 , Αντιπροσωπείον « Ευαγγ. Θεοτόκου .» : 23281 ,  Κονάκι  Θεσσαλονίκης :  2310- 228160 , Αστυνομικόν Φυλά;κιον  :  23912 , Αστυν. Φυλάκ. Καραουλίου  31598 ,  Μετόχιον Κάκκαβος  : 23485 ,-       Γέροντας  Ιερομόναχος Μεθόδιος .- 
5.- Ι.ΜΟΝΗ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ : 23237  , Φάξ : 23686 ,  Επίτροποι : 23687  , Αντιπροσωπείον « Άγιος Στέφανος ,»  : 23272 , Τεχνικόν Γραφείον : 23848 , 24160 .-  Ιερομόναχος Παύλος . 
  6.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ  ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ (Καρυές) : 23226  , Φάξ : 23731 , Κονάκι  Θεσσαλονίκης : 2310 – 202837  .-  
 7.- Ι.Μ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ :  23253 , Φαξ : 23685  , Αντιπροσωπείον «Τρείς  Ιεράρχαι ,» :  23945 ,  Αρχονταρίκι : 23880 , Τεχνικό Γραφείο : 24137 , Κονάκι Θεσσαλονίκης : 2310 -  241749  .-  Γέροντας ιερομόναχος :παπά-Γαβριήλλ .- 
~** Ιερά Σκήτη κοινοβιακή ΠΡΟΦΗΤΟΥ  ΗΛΙΑ (ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ) , : 23770- 23304 πατέρας  Φιλήμονας .
 8.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ : 23751 , Φάξ : 23733 , Επίτροποι : 23735 , Αντιπροσωπείον «Άγ.Δημήτριος ,» : 23280  , Κονάκι  Θεσσαλονίκης  : 2310- 725362  Αρσανάς  23734 ,- 
 9.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ) : 23247 ,Φάξ : 23271  ,  Αντιπροσωπείο «Μεταμόρφωσης ,»:  23273 ,  Κονάκι  Θεσσαλονίκης : 2310- 222995 , Αστυνομικό Φυλάκιο : 23911 ,  Τελωνοσταθμαρχείον : 23312 ,-
 10.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ  ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ :  23245 Φάξ : 23271 , Αντιπροσωπείον « Άγιοι Πάντες ,»  : 23127 ,  Κονάκι  Θεσσαλονίκης  2310 – 262276 ,- Αρχιμανδρίτης :Γρηγόριος  Ιερομόναχος. 
 11.- ΙΕΡΑ  ΜΟΝΗ  ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ  :  23225 Φάξ : 23746  , Αντιπροσωπείον « Κοιμ. Θεοτόκου ,» : 23279 , Κονάκι Θεσσαλονίκης : 2310 – 269642 ,-
12.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ  ΦΙΛΟΘΕΟΥ :  23256 Φαξ : 23674 , Γραμματεία : 23678 , Αντιπροσωπείον « Άγ. Κοσμάς Αιτωλός,» : 23206 , Κονάκι Θεσσαλονίκης  2310-269642 .-  Μοναχός Δομέτιος (Τσουκαλάς) , μοναχός  Αντώνιος  Τσερπές 6984031116 .- 
13.- Ι.Μ. ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ  :  23254 Φάξ: 23707 , Επίτροποι : 23700  , «Αντιπροσωπείον « Άγιοι Πάντες ,»  : 23704 , Κονάκι Θεσσαλονίκης  2310 – 235054 , 227715 , Κονάκι  Αθηνών : 210- 6197835-836 , Μετόχι Αγίου Χαραλάμπους Θεσσαλονίκης : 2310-235054 , Μετόχι        Θ. Αναλήψεως  Αθηνών  210 –  7641986 , 7660203 ,  Αρσανάς Δάφνης  23289 , Ξυλουργείο Δάφνης  23612, .-   
14.- Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ  :  23250  Φαξ : 23355 , Γραμματεία  23609  , Επίτροποι : 23742 , Αντιπροσωπείο  «Απόστ. Ανδρέας ,»  : 23208 , Αρχονταρίκι : 23741 , Κονάκι Θεσσαλονίκης : 2310- 261837  , 261391 , Κονάκι  Αθηνών : 210- 7609021 , Αρσανάς : 23349 , Κήπος : 23695 , Ξυλουργείο : 23743 , Δασονομείο : 23610 .-
15.- ΙΕΡΑ Μ0ΝΗ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ : 23770-23255 , Αντιπροσωπείον «Άγιοι Πάντες ,» : 23270 , Κονάκι Θεσσαλονίκης : 2310-235826 .-


16.- Ι.Μ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ : 23249 Φάξ : 23631 , Αντιπροσωπείον «Απόστολος Ανδρέας ,» : 23933 , Αρχονταρίκι : 23633 .-

17.- Ι.Μ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ : 23218 Φαξ : 23671 , Γραμματεία : 23670 , Επίτροποι : 23669 , Αντιπροσωπείον «Άγιος Τρύφων ,» : 23274 , Κονάκι Θεσσαλονίκης : 2310 – 209663 , 650317 .- Μετόχι Κοιμήσεως Θεοτόκου Θεσσαλονίκη : 2310-662820 .-

18.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΗΓΜΕΝΟΥ : 23229 Φάξ : 23653 ,και 23797 , 23108  Γέροντας Κυριακός - Ευθυμιόπουλος Βασίλειος 86 ετών από Διαβολίτσι ...απο 1951 .
Πάτερ Ανατόλιος : 6982740704 , Παπά-Αρσένιος : 6972804986 , πατέρας Αέτιος -- 6974325893 , Αρχονταρίκι , Πάτερ , Αβρόσιος -- Γέροντας Μεθόδιος : 6973345170 , 23770- 22870 , Πάτερ Εφραίμ : 6973345174 ,
* Παπά – Αρσένιος Τσιότρας Κονάκι Ι.Μ.Εσφηγμένου , Ν. Λιόσια , Αγίου Φανουρίου 16 ,  ΙΛΙΟΝ  tel. : 6972804986 και 6973345172 .-

19 .- Ι .Μ. ΡΩΣΣΙΚΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ : 23252 Φάξ : 23682 Αντιπροσωπείον «Άγιος Γεώργιος ,» 23201 , Κονάκι Θεσσαλονίκης : 2310-321978 , Αστυνομικό Φυλάκιο : 23350 .-

20.- Ι.Μ. ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ : 23228 , Αντιπροσωπείον «Αγιορ. Πατέρες ,» : 23278 .-


          ~** ΙΕΡΑ  ΚΕΛΛΙΑ   στις  ΚΑΡΥΕΣ   
 ~ « ΄Αγιος  Αθανάσιος ,» -Γργρ. Γ.Νικόλαος  μοναχ. : 24159     .- 
~ Άγιοι Ανάργυροι «Παχωμαίοι,» Γργρ. Γ. Ακάκιος ιερομ.  : 23213  .- 
~ Άγιοι Ανάργυροι  Εσφ. Γ. Ευγένιος  μον.  : 23716  .- 
~ Ανάληψις Χριστού Ιβρ .   : 23934 ,.                                         
 ~ Ανάληψις  Χριστού Βτπδ. : Γ. Χαρίτων Ιερομ. : 23543 .-                       
~ Άγιοι Απόστολοι «Αλυπίου» -Κουτλ. Γ. Χρυσόστομος μον. :23740 .-      
~ Άγιοι Αρχάγγελοι Χιλιαν. Γ.  Αβέρκιος μον.  : 23480  .-                         
~ Άγιοι Ανάργυροι Σταυρον. Γ. Μιχαήλ μον.   23392  .-                             
~ Άγιοι Αρχάγγελοι  Κουτλμ. Γ. Ραφαήλ μον .  23276 .-                           
~ Άγιοι Αρχάγγελοι «Ιάγαρη» Μ.Λαυρ. Γ. Δημήτριος Ιεςρομ. : 23697 .-     
~ Αγία Βαρβάρα Κουτλ. Γ. Παϊσιος μον. : 23607   .-                                 
~ Γενέσιον Θεοτόκου Καρακ. Γέρ. Πορφύριος Ιερομόναχος : 22751 .-       
~ Γεν  Θεοτόκου  «Μαρουδά»  Χιλιανδ. Γ. Μακάριος  ιερομ. : 24076 .-     
 ~ Άγιος Γεώργιος «Φανερωμένου» Παντοκρ. Γ. Ισαάκ μον. : 23128 .-        
~ Άγ. Γεώργιος  «Φιλαδέλφου» Κουτλουμ. Γ. Δαμασκηνός ιερ.: 23287.-    
 ~Άγ.  Γεώργιος  Χιλιανδ. Γ. Δανιήλ μοναχ. : 23365 .-                              
 ~Άγ.  Γεώργιος «Σκουρταίων» Μ. Λαυρ. Γ. Νικόδημος μοναχ. : 23390 .-   
 ~  Γοροϋπήκοος  Κουτλουμ. Γ. Θεόληπτος μον.   : 23581 .-                     
~ Άγ. Δημήτριος « Τρυγωνάδων» Χιλιανδαρ. Γ. Νικόλαος  μον. :23363 .- 
~ Εισόδια  Θεοτόκου  Κουτλ. Γ. Δαμιανός  μοναχ. : 23268 .-                         
~ Ευαγγ. Θεοτόκου  Διονυσι. Γ. Κοσμάς  μον.  : 23233  .-                        
~ Άγ.  Ευθύμιος  «Βιβλιοδέτου»  Κουτλ.  : Γ. Σωφρόνιος  μον. 23261 .-   
 ~ Εσταυρωμένος Κουτλουμ. Γ. Ειρηναίος Ιερομ.  23263 , 23927 .-           
~ Ζωοδόχος Πηγή Μ.Λαύρ. Γ. Κυριακός   μον.  : 24005   .-                       
~ Άγ. Θεόδωροι  Αγ.  Παύλ.  Γ. Ιωσήφ  μον.  : 23244    .-                       
~Αγ. Ιω. Θεολόγος  Μ. Λαύρ.  Γ. Ερμόλαος  μον.  : 23989  .-                  
 ~ Αγ.  Ιωα. Θεολόγος Κουτλ. Γ. Παχώμιος Ιερομον. : 23769 .-                
 ~ Άγ. Ιω. Θεολόγος  «Ρεπανά»  Μ.Λαυρ. Γ. Ονήσιμος μον.  23234 .-        
 ~ Αγ. Ιω Χρυσόστομος «Καζάκου» Ιβηρ. Γ. Μιχαήλ μον. 23851 .-            
 ~ Κοιμ. Θεοτόκου Μ. Λαυρ. Γ. Βαρλαάμ  μον.   : 23262  .-                     
  ~ Κοιμ. Θεοτόκου Σταυρον.   : 23608 .-                                                 
~ Κοιμ.  Θεοτόκου  Ιβήρ. Γ. Πρόδρομος μον.    : 24092  .-                     
 ~ Μεταμόρφωσης  «Μουτάφη»  Παντοκρ.  Γ. Θεόδωρος : 23794, 23737.-
~ Μεταμόρφωσις «Πατερίτσα»  Χιλιανδ. Γ.  Σάββας μον.  : 23388 .-            
 ~ Άγ. Μηνάς  Σίμ. Πέτρ. Γ. Μάξιμος   Μον :  23570  .-  
 ~ Κοίμ.  Θεοτόκου «Μολυβδοκκλησιά» Χιλιανδ. Γ. Χρυσόστομος :  23238 .-  
 ~ Άγ. Νικόλαος  Διονυσι. Γ. Αρτέμιος Ιερομ.  : 23264 .-                             
~ Άγ. Νικόλαος  Κουτλ.          23246  .-                                                      
~ Άγ. Νικόλαος «Μπουραζέρη» Χιλιανδ. Γ. Κύριλλος Ιερομ.   23202  ,  23369 .- 
 ~ Άγ. Νικόλαος  «Χαλκιά» Κουτλ.  Γ. Ιερόθεος μον.  : 23652  .-               
~ Άγ. Νικόλαος «Βραχνιώτης» Χιλιανδ.  Γ. Ιωακείμ Ιερομον.23291 .-       
 ~ Άγ. Νικόλαος «Μπαρμπερά» Χιλιανδαρ. Γ. Γαβριήλ Ιερομ. 23292 .-       
~ Άγ. Νικόλαος  Βατοπ. Γ. Δαμασκηνός Ιερομον.  23239  .-                   
  ~ Άγ. Νικόλαος Ιβήρ.               23600  .-                                              
~ Άγ. Πάντες Καρακάλ.    Γ. Γεράσιμος  Ιερομόναχος  : 23391  .-             
 ~   Προφ. Ηλίας «Φιρφιρή» Κουτλουμ.   Γ. Χρυσόστομος  Ιερ.  : 23235 .-  
 ~   Τίμιος Σταυρός Σιμ. Πέτρ.  Γ. Αγαθάγγελος Ιερομ. 23701 .-                 
 ~ Τ. Πρόδρομος «Φουρνά» Κουτλ.  Γ. Αναστάσιος Ιερομ.    23371 .-       
 ~   Τ. Προδρόμου Ιβήρ. «Μηλιώτη»          23227     .-                         
   ~   Τ. Πρόδρομος  Ιβήρ. Γ. Γεώργιος μον.  23361    .-                            
~ Αγία Τριάς «Καραμανλη» Μ.Λαύρ. Γέρ. Νεκτάριος μοναχ.  : 23232 , 23794 .-
~ Αγ. Τριάς «Προφοιύρνι» Μ. Λαύρας Γ. Φώτιος  Ιερομ. 24164 .-            
 ~ Τρείς  Ιεράρχαι  Ιβήρων         :  23779  .-                                              
  ~ Υπαπαντή «Ιωασαφαίοι»  Γρηγορ. : Γ. Ιγνάτιος     :   23215 .-              
 ~  Υπαπαντή  Αγ. Παύλ . Γ. Απόστολος  Ιερομόναχ. :  23240  .-              
~ Άγ. Φιλόθεος Κόκκινος  Γρηγορ.  Γ. Πρόδρομος μον.  :  23672 .-              
~ Άγ. Χρυσόστομος Ιβήρ. Γ. Μιχαήλ μον.   :   23882    .-                         

 ** ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΑΣ  ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ  ΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΘΟΥ :                      
 1.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ  ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ                                                          
 * Ι. Σκήτη Τιμίου Προδρόμου (Ρουμάνικη)  :   23294 , 23788 .-                
* Ι.ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ  Κυριακόν : 23320 , 23922 .- Παραλία : 23921 .-, Ιατρείον : 23337  , Αστυν. Φυλάκιον :   23360 . -                                   
* Ι. Καλύβα Αγ. Αποστόλων «Πατριάρχου» Γ. Ιωάννης Ιερομ.: 23873, 23893  .-
* Ι. Καλ. Αγ, Αποστόλων  Γ. Ανδρέας μον.     : 23661 .-   
*  Ι. Καλ. Αποτομής Τ. Προδρόμου  Γ. Θεόκλητος μον. :  23333  .-             
 * Ι. Καλ. Αγίου Αρτεμισίου  Γ. Δανιήλ μον . :    23348    .-                       
 * Ι. Καλ. Αγίων Αρχαγγέλων  Γ. Μάρκος  μον.  : 23747 .-                               
 * Ι. Καλ. Εισοδίων Θεοτόκου  Γ. Σίλας μον.   :    23326 .-                        
 *  Ι. Καλ. Εισοδίων Θεοτόκου «Θεοφιλαίοι» Γ. Θεόφιλος Ιερομ. :23344 .- 
 * Ι. Καλ. Ευαγγ. Θεοτόκου «Παλαιόν Κυριακόν»  Γ.  Αλύπιος μον. : 24046
* Ι. Καλ.  Αγ.  Γεωργίου  «Καρτσωναίοι» Γ. Γαβριήλ Ιερομ.  : 23338 .-                                             
*  Ι. Καλ. Αγ. Δημητρίου Γ. Κοσμάς  μοναχός : 23324 .-                                 
* Ι. Καλ. Θείας Αναλήψεως  Γ. Δαβίδ μοναχ. :  23330 .-                           
 * Ι.  Καλ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Γ. Γαβριήλ μοναχός : 22121  .-             
* Ι. Καλ. Αγίου Μοδέστου  Γ.                   :                                23323  .-  
 * Ι. Καλ.  Αγ. Πάντων «Βολιώται»  Γ. Σεραφείμ  Ιερομόν . : 23327,23913.-
 * Ι. Καλ. Τ. Σταυρού «Αναναίοι» Γ. Κύριλλος μον.   : 23335 .-                       
* Ι. Καλ. Αγίας Τριάδος Γ. Αγαθάγγελος μοναχός    : 23334 .-                     
* Ι. Καλύβα Αγίας  Τριάδος  Γ.  Ιάκωβος  μοναχός :  23345  .-                       
  * Ι . Καλ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Γ. Ιωάννης Ιερομ.  : 23694    .-               
* Ι. Καλ. Κοιμήσεως Θεοτόκου   Γ.  Μακάριος  Ιερομ.  : 23339  .-                
 * Ι.  Καλ.  Υπαπαντής Γ. Συμεών Ιερομ. : 23357,Χαράλαμπος ιερομ. :23335 , και Γ. Σεραφείμ μοναχός :  23554 .-                                                    
* Ι. Ησυχαστ, Αγ.  Αθανασίου παραλία  Γ. Αθανάσιος μον.   : 23658 .-      
 * Ι. Καλ. Γεννήσεως  Χριστού Παραλία Γ. Χαράλαμπος μον.  : 23783  .-    
 * Ι.  Ησυχ.  Ευαγγ. Θεοτόκου παραλία Γ.  Παϊσιος μον.  :   23332   .-        
  * Ι. Ησυχ.  Όσι. . Πατέρων Κρήτης Παραλία Γ. Ευθύμιος  μον . 23606  .-  Αγωγιάτης  :   23554 , Κρίκης Παναγιώτης   :  23637  , 23893    .-            
 * ΜΙΚΡΑ  ΑΓΙΑ  ΑΝΝΑ                                                                         
 ~  Ι. Καλ. Αγ.  Αρχαγγέλων  Γ. Νικηφόρος  Ιερομ. 23331 και  23380 ,-      
 * Ι.  Καλ.  Αποστόλου Θωμά  «Θωμαϊδες»  Γ. Θωμάς Ιερομ.  23336    .-   
* Ι. Καλ. Κοιμήσεως Θεοτόκου «Υμνογράφοι»  Γ. Σπυρίδων μον. 23321 ,. -
*  * ΣΚΗΤΗ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΩΝ :  Κυριακόν  :     23319 .- 
 * Ι. Καλύβα Αγίων Αποστόλων Γ. Ματθαίος μοναχός  :   23422  .- 
 * Ι. Καλύβι Αγίων Αρχαγγέλων Α΄ Γ. Θεοφάνης  μον.  29914  .- 
* Ι.  Καλύβι Αγίου Ακακίου  Γ. Πατάπιος  μοναχός      :      23717 .- 
* Ι.  Καλύβι Αγίου Γεωργίου  Α΄Γ. Ιωαννίκος Ιερομόναχος : 23308 .- 
*  Ι.  Καλύβι  Αγίου Δημητρίου  Γ. Νεκτάριος  μοναχός  :   23058 .-   
*  Ι. Καλύβι  Εισοδείων Θεοτόκου  Γ. Βασίλειος  μοναχός  : 23916 .- 
*  Ι . Καλύβα Ευαγγελισμού  Θεοτόκου Α΄ Γ. Γαβριήλ  μοναχός : 23718 .-
* Ι. Καλύβα Εαγγελ. Θεοτόκου   Γ. Νικάνωρ   μοναχός :  24106 .- 
* Ι.Καλύβι Ζωοδόχου Πηγής  :  23915 .- 
* Ι. Καλύβα Αγίου Ιωάσαφ            Γ. Κοσμάς Ιερομόναχος :  23309 .- 
* Ι. Καλύβι Κοίμησης Αγίας Άννης  Γ. Παύλος   μοναχός  :  23728  .- 
*  Ι.  Καλύβι Αγίου Μεθοδίου Γ.  Ιγνάτιος  μοναχός  :  23095  .- 
* Ι. Καλ, Θείας Μεταμορφώσεως  Γ. Πολύκαρπος μον. : 23729 , 24054 .-
* Ι. Καλύβι Αγίου Παντελεήμονος Γ. Παντελεήμων μοναχός :  23719 .- 
* Ι. Καλύβι Αγίων Πατέρων  Γ. Αντώνιος  μοναχός  : 23368  .- 
*  Ι.  Καλύβι Αγίου Παχωμίου μοναχού   23673  .-
* Ι. Καλύβι  Αγίας Σκέπης  Γ. Αγαθάγγελος   μοναχός  : 23491  .- 
* Ι. Καλύβι  Υπαπαντής  Γ.  Γαβριήλ  μοναχός  :    23309 .- 
* Ι . Καλύβι  Αγίου Χαραλάμπους  Γ. Χαράλαμπος  μοναχός   23772  .-
* Ι  . Κελί Αγίου Αθανασίου   Γ. Πολύκαρπος  Ιερομόναχος  :  23783 .-
* ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ  :  ΑΓΙΟΥ  ΟΡΟΥΣ – ΑΘΩΣ – ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ :
* Ι. Ησυχαστήριον Αγάθωνος Γ. Βησσαρίων  μοναχός  :   23260   .- 
* Ι. Ησυχαστ,  Αγίων Πατέρων «Δανιηλαίοι» Γ. Γρηγόριος Ιερομ.: 23316. -
* Ιερ. Ηασυχαστ, Αγίων Αρχαγγέλων Γ. Γεδεών  μοναχός :  23286   .-
* Ιερ. Ησυχαστήριον Γενεσίου Θεοτόκου Γ. Μερκούριος μοναχός : 23618 .-
* Ι. Ησυχ. Γεννήσεως Χριστού Β΄¨΄Κλημαίοι» Γ. Βλάσιος  μοναχός : 23619 .
* Ιερό Ησυχ. Άγιος Γεράσιμος  Γ. Γεράσιμος  μοναχός : 23342    .-
* Ιερό Ησυχ.  Ευαγγελισμού Θεοτόκου  Γ. Μιχαήλ  μοναχού : 23132 .-
* Ιερό Ησυχ. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Γ. Κύριλλος μοναχός : 23468 .-
* Ιερό Ησυχαστήριο Άξιον Εστί  Γ. Γαβριήλ μοναχός  : 23736  .-
* Ιερόν Ησυχαστήριον Αγίου Εφραίμ του Σύρου Γ. Ιωσήφ Ιερ. : 23358 .-
* Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου Θεολόγου  Γ. Εφραίμ :  23192  .-
** ΚΑΡΟΥΛΙΑ  : Παραλία   :  23368 .-
* Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Γεωργίου Γ.  Ιωάννης  μοναχός :   23015  .-
* Ι. Ησυχαστήριο   Γ. Αθανάσιος  μοναχός :   23210 .-
*** ΑΓΙΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  : 
~ Ι.Η. Άγ. Βασίλειος «Κυριακόν» Γ. Μάξιμος   Ιερομόναχος  : 23317 .-
** ΑΓΙΟΣ  ΝΕΙΛΟΣ   : 
* Ιερό  Κελί  Αγίου Νείλου –Κοιμ, Θεοτόκου  Γ, Εφραίμ μον. : 23784 .-
* ΚΕΡΑΣΙΑ  :
~ Ιερά Καλύβι  Αγίου Γεωργίου Γ, Ευθύμιος Ιερομόναχος  :  23265  .- 
~ Ιερά Κελί Αγίου Δημητρίου  Γ. Φώτιος  Ιερομόναχος : 23768 , 23490 .-
~ Ιερό Κελί Εισοδ. Θεοτόκου  Γ. Μάξιμος  Ιερομόναχος : 23318,24039 .-
~ Ι. Καλύβα  Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Γ. Πορφύριος  μοναχός : 22843 .- ~ και  Γέροντας  Καλλίνικος  Μοναχός     :  23775 .-
~ ΒΙΓΛΑ :
* Ι.Η. Αγ, Τριών  Παίδων Γ. Παύλος  Ιερομόναχος : 24149 .-
~ Ιερό Ησυχαστήριο  Αγίας Σκέπης  Γ. Ποτάπιος μοναχός  :    23941  .-
~ Ιερό Ησυχαστήριο  Αγίου Φανουρίου Γ. Αρσένιος  μοναχός :  22858 .-
~ Ιερό Ησυχαστήριο Τριών Ιεραρχών Γ. Νεκτάριος  μοναχός : 23593 .-   ~Μορφονού :    Σκάλα  :    23313  και  23326 .-
* Ιερό Κελί Αγίων Αρχαγγέλων  Γ. Αγαθάγγελος Ιερομόναχος : 23904 .-
* Ιερό Κελί Αγίας Τριάδος  Γ. Ευθύμιος μοναχός   23798   .- 
** ΠΡΟΒΑΤΑ  :
~   Ι.Κελί Αγ. Ανδρέου Γ. Χριστόφορος Ιερομ.  : 24024 ,23623 , 23723 .-
~ Ιερό Κελί  Αγίου Αρτεμίου  Γ. Ευθύμιος  μοναχός  : 23785.-  
 *  * I. Κελί Αγίων Αρχαγγέλων Γέροντας Ιωακείμ μοναχός :  22798  .-
 ~  * Ιερό Κελίο Αγίου Γεωργίου «Κονάκι» Γέροντας Καλλίνικος μον.  : 23216 ,
* Ιερό Κελί Αγίου Δημητρίου Γ. Αβέρκιος  μοναχός   23745  .-
* Ιερό Κελί Αγίων Θεοδώρων Γέροντας Νικόλαος μοναχός :  23614   ,-
* Ιερό Κελί Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Γ. Σιλουανός Ιεροδ.  : 23777 .-
* Ιερό Κελί Κοιμήσεως Θεοτόκου  «Κρανιά» Γ. Ιγνάτιος μοναχός : 23372 .-
* Ι. Κελ Κοιμήσεως Θεοτόκου «Καστανιά» Γ. Γαβριήλ Ιερόδ. :23634,24113.
* Ιερό Κελί Αγίας  Τριάδας Γ . Στέφανος  Ιερομόναχος  : 23680 ,23681 .-
* *** Κάθισμα  :
* Ι. Καθ. Αγ. Ευστάθιος «Μυλοπόταμος» Γ. Επιφάνιος  μοναχός :  23774, και 23932.-
* Ι. Καθ. Αγ. Πάντων Θεοφ. Επίσκοπος Ροδοστόλου Χρυσόστομος  :  24133 , και  23639 .- !! ΚΑΨΑΛΑ :Γ. Ευθύμιος  (τάφος Μοναχού. Ισαάκ ).-!
~Ιερά Καλύβι Παναγούδας Πατέρας Γ. Ισαϊας .- !
Κερασιά «Κλέφτικο» Γέροντας  Μάξιμος ,!
Σκήτη-Ι.Καλύβι  Γέροντας Γαβριήλ ,-                                                  
Ι.Μ. Εσφηγμένου 2011
~** ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ , Κελλιά :
 ~ Iερό Κελλί Γεννήσεως Θεοτόκου Γ. Νεκτάριος μοναχός : 23691 .-
~ Ι. Κελ. Αγίου Νικολάου «Τροχαλά» Γ. Αγαθάγγελος : 23794 .-
 ~ Ιερό Κελλί Κοιμήσεως Θεοτόκου Γ. Δημήτριος μοναχός : 23795 .-
~ Ιερό Κελλί Αγίου Προκοπίου 23303 .-
 ~ Ιερά Σκήτη Αγίου Ανδρέου «Σαράϊ» : 23824 , 23810 .-
~ Ιερά Σκήτη Αγίου Δημητρίου 23303 .-
 ~ Κολιτσού : , Ι. Κελ. Αγ. Αναργύρων Γ. Ιωαννίκιος μον, : 23302 .
~ Αιγυπτάδικα : Ι. Κελ. Αγ. Νικολάου Γ. Χρυσόστομος μον.: 23267
~ Ιερό Κελί Προφήτου Ηλίου Γ. Συμεών Ιερομόναχος 23991 .-
 ~ *** ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ :
* Ιερά Σκήτη Τιμίου Προδρόμου
* Ιερά Καλύβι Αγίου Νικολάου Γ. Ευθύμιος Ιερομόναχος : 23296 .-
* Κελλιά : Ι. Κ. Αγ. Άννης «Ζήτου» Γ. Θεοδόσιος μον. : 23374 .-
* Ιερό Κελλί Αγ. Γοβδελά Γ. Αγαθάγγελος μοναχός : 23382 .-
* Ι. Καθ, Αγίου Γρηγορίου Ε΄ : 23778 .-
* Ιερό Κελλί Μεταμορφώσεως Γ. Κάλλιστος μοναχός : 23605 .-
* Ι. Κ. Αγ. Νικολάου «Τυπογράφων» Γ. Αρσένιος Ιερομόναχος : 23486 .-
* Ι. Καθ. Πορταϊτίσσης Γέροντας Νικήτας μοναχός : 23210 .-
* Ιερό Κελλί Τριών Ιεραρχών : 23779 .-
* Ιερό Κελλί Τιμίου Προδρόμου Γ. Ευσέβιος Ιερομόναχος : 23381 .-
~**** ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ : ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ
* Ιερά Σκήτη Αγ. Παντελεήμονος : Κυριακόν: 23259
~ Ιερά Καλύβι Αγ. Αναργύρων Γ. Παλαμάς Ιερομόναχος : 22252 .-
~ Ιερά Καλύβι Αγίου Γερασίμου Γ. Αβραάμ Ιερομόναχος : 23393 .-
~ Ιερά Καλύβι Οσίου Γερασίμου Γ. Αρσένιος μοναχός : 23864 .-
~ Ιερά Καλύβι Εισοδίων Θεοτόκου Γ. Άνθιμος μοναχός : 23389 .-
~ Ιερά Καλύβι Ζωοδόχου Πηγής Γέροντας Νεκτάριος μοναχός : 23615 .-
~ Ι. Καλ. Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Γ. Μωυσής μοναχός : 23370 .-
~ Ι. Καλύβι Κοιμήσεως Θεοτόκου Γέροντας Παλλάδιος μοναχός : 23640
~ Ιερά Καλύβι Αγίων Πάντων : 23367 μοναχό Γ. Βασίλειος   
~ Ιερά Καλύβι Αγίου Σάββα Γ. Μελίτων μοναχός : 23259 .-
~ Κελλιά :
* Ι. Κ. Αγ. Γεωργίου Γ. Μελίτων μοναχός : 41117 .-
* Ιερό Κελ. Αγίου Νικολάου Γέροντας Ιούστος μοναχός : 23926 .-
* Ιερό Κελλί Αγίου Σπυρίδωνος «Κερκυραίων» Γέροντας Χρυσόστομος Ιερομόναχος : 23375 και 23310 .-
* Ιερό Κελλί Αγίας Τριάδος Γ. Παύλος Ιερομόναχος : 23725 .-
~**** ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ :
~ ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ : 23665 , 23304 , Φάξ : 23783 .- Γέροντας Ιωακείμ Ιερομόναχος
~ ΚΕΛΛΙΑ ΚΑΡΥΩΝ : Γενεσίου Θεοτόκου Γ. Ονούφριος μον. : 23376 ,23783 .-
Εισοδίων Θεοτόκου «Ραβδούχου» Γ. Ιωάννικος μον. : 23394.-
~ Αγίου Νικολάου « Δαμασκηνού» Γ. Μάξιμος Ιερομόναχος : 23383 .-

~**  ΚΑΨΑΛΑ :
**


**

~*** ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :

~* Το ΦΕΚ του νόμου για το άνοιγμα των επαγγελμάτων δημοσιεύθηκε στις 16 Φεβρουαρίου και αναφέρει ότι ακριβώς 4 μήνες μετά, ανοίγουν αυτομάτως, χωρίς να απαιτείται άλλη διοικητική πράξη, όλα τα επαγγέλματα σε υλοποίηση της κοινοτικής οδηγίας Μπολκεστάιν, για την απελευθέρωση της αγοράς υπηρεσιών εντός της ΕΕ.

~*Το Αμερικάνικο (και Ελληνικό;) όνειρο  http://youtu.be/vABjYtUGV4g ,


~* Αν ρωτήσετε, όμως, σε τί θα μας χρησίμευε αυτή η γνώση, η περιγραφή του Αντιχρίστου; Θα ήταν πάρα πολύ σπουδαίον.. Κατα την συμβουλή του Χριστού μας "ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΛΑΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ" ,πρέπει να ξέρουμε μετ’ ακριβείας τα χαρακτηριστικά του Αντιχρίστου, ώστε –όταν θα εμφανισθεί– να μη μας πλανήσει… Ο Αντίχριστος θα εμφανισθεί άγιος, άκακος, φιλάνθρωπος· όταν αναλάβει την εξουσίαν θα πει: να δώσουμε ψωμί στους φτωχούς, να μην υπάρχει φτωχός στον κόσμο. Θα κάνει θαύματα, θα θεραπεύει τους αρρώστους.
]* Γι’ αυτό λοιπόν, η Αγία Γραφή, πρώτα, και οι Πατέρες εφρόντισαν να επισημάνουν και αναλύσουν τα χαρακτηριστικά του Αντιχρίστου για να μπορούμε να ξεχωρίσουμε. Είναι μεγάλο πράγμα. Θα μου επιτρέψετε να πω και θα ευχόμουν όσοι ακούτε τον λόγον του Θεού, να έχετε αυτήν την δυνατότητα, ότι μόνον των πιστών και αγίων προνόμιον είναι να ξεχωρίσουν εις το πρόσωπον του Αντιχρίστου το Θηρίον. Μόνον αυτών είναι προνόμιον, οι άλλοι θα πλανηθούν. Δεν θα θέλατε λοιπόν πραγματικά να μπορούμε να γνωρίζουμε; Είναι αναγκαιότατον
http://orthodox-voice.blogspot.com/2011/06/blog-post_17.html  .-

~* Ellinofreneia Ktel Leivadias  :
http://youtu.be/S01lpYKLpco  ,


~* ΠΡΟΣΟΧΗ-ΔΕΙΤΕ: Μαρκάρουν τα σπίτια επιδέξιοι κλέφτες...


** Αν δείτε τα σημάδια αυτά έξω από το σπίτι σας...
πχ. πόρτα, γραμματοκιβώτιο, τοίχο, κλπ, σβήστε τα αμέσως !
Κάποια "μπουμπούκια" σας έβαλαν στόχο και ειδοποιούν συνθηματικά τους συναδέλφους τους. Εύχομαι να μην τα δείτε ποτέ...

~** Θα πρέπει όλοι μας να μάθουμε πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Να μάθουμε πώς ξεκινήσαμε την "πορεία" μας, τον λόγο που την ξεκινήσαμε και πού είχαμε ως στόχο να φτάσουμε. Να μάθουμε ποιοι ήταν αυτοί που πραγματικά μας ξεσήκωσαν και πού μας οδήγησαν. Ο Τάφος του Αλεξάνδρου γι' αυτόν τον λόγο είναι πολύτιμος. Είναι ο Τάφος ενός μεγάλου οδηγού της ανθρωπότητας. Η αποκάλυψη του Τάφου του είναι ευκαιρία να μάθουμε αλήθειες και όχι απλά να δούμε ένα ακόμα αξιοθέατο. Μπορεί αυτός ο Τάφος να γίνει το "θεμέλιο" της καθαρής αλήθειας σε έναν νέο κόσμο, που χρέος μας είναι να τον κάνουμε εξ αρχής φωτεινό.

~ http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PHYFDpZJ5zI

~** ena tsigganaki eipe..... DJ - Jo.wmv
http://youtu.be/CnQT3xpHwyw 


** ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (Οικουμενικό Πατριαρχείο) ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑ-ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ, ΠΙΚΡΗ ΑΠΟΦΥΣΗ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

~ http://www.palo.gr/cluster/blogs/ekklhsiastika-nea/667/?clid=4391021
~** Μηδείς, αδελφοί μου, πλανάτω υμάς...   (απόσπασμα)
  “ … Μηδείς, αδελφοί μου, πλανάτω υμάς. Όσοι εν τούτοις ενάγεσθε, της Χάριτος εξεπέσατε, Χριστός ουδέν υμάς ωφελήσει. Επανέλθωμεν δε πάλιν επί την πρώτην και καλήν ομολογίαν, εις ην εκλήθημεν, ενώπιον πολλών μαρτύρων, επί Αγγέλων και ανθρώπων και του Κτιστού των όλων. Αυτός γαρ το γραμματείον της ομολογίας ημών κατέχει εν ουρανώ, αποδούναι εκάστω καθώς έπραξε και εφύλαξε την ομολογίαν. Εκάστου γαρ ημών γεγραμμένα εισί, και αι συνθήκαι, και η του διαβόλου αποταγή, και η προς Χριστόν συνταγή, και τα έργα ημών και αι πράξεις και οι λόγοι και τα ενθυμήματα και οι μετεωρισμοί και τα γέλοια, και πάντα γεγραμμένα έχων έρχεται ο Χριστός.
~ Λοιπόν ουν τι βούλει; Ψεύσασθαι Αυτώ; Αλλ’ ουκ έστι δυνατόν· εν γαρ χειρί Αυτού και συ και οι λόγοι σου. Αλλ’ ουκ έστι δυνατόν· εν γαρ χειρί Αυτού και συ και οι λόγοι σου. Αλλά βούλει κρύπτεσθαι; Αλλ’ ουκ έστι δυνατόν, επειδή εν χειρί Αυτού τα πέρατα της γης, και ουκ έστι κτίσις αφανής ενώπιον Αυτού. Πάντα δε γυμνά και τετραχηλισμένα τοις οφθαλμοίς Αυτού και ου κρυβήση από προσώπου Αυτού. Εάν εις τον ουρανόν αναβής, αυτός εκεί εστιν, εάν καταβής εις την άβυσσον, εκεί πάρεστι. Γέγραπται γαρ, ότι «πάντα όσα ηθέλησεν ο Κύριος εποίησεν εν τω ουρανώ και εν τη γη, εν ταις θαλάσσαις και εν πάσαις ταις αβύσσοις» (Ψαλμ. ρλδ’ 6).
 ~ Τι ουν ποιήσωμεν, αδελφοί; Στενά ημίν πανταχόθεν. Αυτός γαρ γιγνώσκει τα κρύφια της καρδίας και νεφρούς. Φυγείν ουκ εστιν, ου γαρ εστιν ος εξελείται εκ των χειρών Αυτού. Κρυβείν αδύνατον· «κατέχει γαρ τον γύρον της γης και τους κατοικούντας εν αυτή, ωσεί ακρίδας» (Ησ μ’ 22)· αντιστήναι ουκ ένι καθώς γέγραπται, ότι «συ φοβερός ει και τις αντιστήσεταί σοι»; (Ψαλμ. οε’ 8). Αυτός γαρ δεσπόζει των επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων, ο μέλλων καταργείν πάσαν αρχήν και εξουσίαν και δύναμιν. Απολογία ουκ ένι, ουδέ αφορμή, ούτε έννοια. Δια τούτο από περάτων της γης, έως περάτων η θεία Γραφή βοά, και παραινεί και ελέγχει και νουθετεί και διαμαρτύρεται και απειλεί. Διο φησιν ο Δεσπότης ημών· «ο αθετών εμέ και μη λαμβάνων τα ρήματά μου». Εγώ ου κρίνω αυτόν· «ο λόγος ον ελάλησα κρινεί αυτόν εν τη εσχάτη ημέρα» (Ιωάν. ιβ’ 48). Και πάλιν λέγει· «ει μη ήλθον και ελάλησα αυτοίς, αμαρτίαν ουκ είχον· νυν δε πρόφασιν ουκ έχουσι περί της αμαρτίας αυτών» (Ιωάν. ιε’ 22). Ηκούσατε ότι ουδείς πρόφασιν έχει· όντως, αδελφοί, στενά ημίν πανταχόθεν. …”

~** Συμπεριφέρονται λες και δεν τρέχει τίποτα. Λες και δεν έχει συμβεί τίποτα.

* Εχουν προκαλέσει τόση δυστυχία, τόσο πόνο, τόση καταστροφή κι όμως περιφέρονται με την ίδια, τη γνωστή επί δεκαετίες φτήνια του πολιτικαντισμού τους, καρφιτσωμένη στο πέτο.
*  Μαυρογιαλούροι που ανακυκλώνουν τις γελοίες πλην περισπούδαστες φράσεις μιας ρητορείας κενής περιεχομένου.
* Εχουν να πουν για όλα. Εχουν μια εξήγηση για τα πάντα. Εχουν «προτάσεις». Εχουν «σχέδιο». Εχουν «όραμα» και «λύσεις».
~ Τώρα, πλέον, έχουν και «συμπόνοια». Πολλή «συμπόνοια»...
* Δείτε τους: Αρχισαν πάλι να ξεδιπλώνουν δειλά - δειλά στις τηλεοράσεις τις «αρετές» τους καθώς ξεκίνησε η περίοδος του τρύγου της ψήφου...
* Ανθρωποι χαλασμένοι που, όταν δεν κομπορημονούν για τα «επιτεύγματά τους» (!) επιλέγουν να παριστάνουν ότι είναι «αλλού» μόνο και μόνο για να ξεφορτωθούν τα γεγονότα.
 ~ Αλλά πώς «ξεφορτώνεσαι» το γεγονός του «μισθού» των 400 ευρώ; Πώς «ξεφορτώνεσαι» το γεγονός των εκατομμυρίων ανέργων και «απασχολήσιμων»; Πώς «ξεφορτώνεσαι» το γεγονός των συσσιτίων στους δρόμους και των λιπόθυμων από τον υποσιτισμό παιδιών στα σχολεία;
*  Τόσο άθλιοι είναι.
~ Να νομίζουν ότι για να πετάξουν οι δήμιοι από πάνω τους το κρίμα για τα θύματά τους, αρκεί το παραδοσιακό ιλουστρασιόν χαμόγελο και μια μπαλκονάτη συνταγή των κομφερασιέ και των επικοινωνιολόγων τους.
* Το ίδιο αλαζονικοί. Το ίδιοι ψεύτικοι σαράντα ολόκληρα χρόνια.
~ Σάπιοι.
*  Αν τυχόν και αμφισβητήσεις την αυθεντία τους, αν τυχόν τους εγκαλέσεις για τα έργα τους, αν τυχόν διαμαρτυρηθείς για τις πράξεις τους, αν τυχόν φωνάξεις που μαζί με τη ζωή σού βιάζουν και τη λογική, έχουν την απάντηση:
~ «Δεν έχετε υπομονή» (!), σου λένε, προσποιούμενοι ταυτόχρονα την «καρτερικότητα» και τη φινέτσα του «πολιτισμένου», εκείνου που έχει την ατυχία να συναναστρέφεται με τον «αγροίκο - λαό».
*  Αλλά πόση άλλη «υπομονή».
~  Τι άλλη απόδειξη «υπομονής» να προσκομίσουμε απ' το ότι γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γερνάμε με τους ίδιους δυνάστες, άλλοτε εναλλάξ και πλέον από κοινού, να κάνουν μπαλάκι τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.
 *  Αυτοί οι τιποτένιοι «σωτήρες»,
~ οι μεσάζοντες των συμφερόντων της τάξης των κηφήνων,
που όσο εκείνη θησαυρίζει τόσο οι εργάτες φτωχαίνουν, τόσο οι άνεργοι λιμοκτονούν, τόσο οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται,
οι πολιτικοί υπηρέτες της τάξης και παρασίτων,
ας έχουμε το νου μας:
Βγήκαν ξανά στο σεργιάνι - τι θράσος (!) - για να πουλήσουν την πραμάτεια τους.

~** Και επειδή έχουν μαζευτεί ένα κάρο κάρτες με ή χωρίς τσιπάκι (η κάρτα της τράπεζας, η κάρτα υγείας, η κάρτα του φοιτητή, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η κάρτα του δημότη, η φοροκάρτα, η κάρτα εργαζομένου κ.α), έλα να σε διευκολύνουμε με το να τις ενσωματώσουμε όλες σε μια: στην ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ! και αργότερα θα μας πουν: έλα να σου βάλουμε ένα τσιπάκι στο χέρι για να μην την χάνεις κι αυτή ποτέ!.http://www.facebook.com/l/HAQEFFU00/patriaorthodojia.blogspot.com/2012/03/666.html

~** ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ =ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ= ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΡΑΦΩ =ΕΛΛΗΝΙΚΑ=
 Δεν φτάνει που ήσουν ερχομός θερμοκηπίων

ενόχλησες και την ορθογραφία μου.

Κατ΄επανάληψη λες, μ΄ έπιασες να γράφω

συνδιάζω αντί συνδυάζω που σημαίνει

συν-δύο, βάζω το ένα δίπλα στο άλλο

τα δυό μαζί ενώνω - το ζω το αφήνουμε έξω

γιά μετά, αν πετύχει ο συνδιασμός.

Δεν είναι λάθος φίλε μου.

Είναι μιά πρόωρη ανάπτυξη αδυναμίας.

Δείξε μου εσύ ένα ύψιλον

που να κατάφερε ποτέ σωστά να μας ενώσει.

Συνδιασμοί πολλοί αλλά πόσοι γνώρισαν

τη ρηματική του ζω απεραντοσύνη.

Απ΄τη σκοπιά του καθ΄ ενός η ορθογραφία.

Πάρε γιά παράδειγμα

τι κινητά που γράφεται το ψέμα:

όταν εσύ το εξακοντίζεις προς τον άλλον

σωστά το γράφεις μέσα σου, θαρραλέα.

Όμως όταν εσύ το δέχεσαι κατάστηθα

τότε το γράφεις ψαίμα.

Ρωτάς από που ως που

γράφω τη συμπόνοια με όμικρον γιώτα.

Ποιός ξέρει θα με παρέσυρε η άπνοια

ο ανοίκειος το ποίημα η οίηση

το κοιμητήριο η οικουμένη το οικτρόν

και η αοιδός επιθυμία

απ΄ την αρχή να ξαναγραφόταν ο κόσμος.

Εξάλλου σου θυμίζω η συμπόνια

πρωτογράφτηκε λάθος από το θεό.

~** Στην εξαθλίωση πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών θα πρέπει να αισθάνονται πραγματικά υπερήφανες.

OAEΔ!!!???
* Κατάφεραν όχι μόνο να φέρουν την χώρα σε μία κατάσταση με κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, αλλά και να τους εξαθλιώσουν από κάθε άποψη, στέλνοντάς τους όχι απλά κάτω από τα όρια της φτώχειας, αλλά κυριολεκτικά στα τάρταρα της εξαθλίωσης.
* Γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει από σήμερα, που “τελείωσε” το ζήτημα της μείωσης ακόμη και του επιδόματος ανεργίας κατά 22%. Το οποίο διαμορφώνεται πλέον στα 359 ευρώ.
 * Μειωμένα κατά 22% θα είναι όχι μόνο αυτό καθεαυτό το επίδομα ανεργίας, αλλά και τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την Kοινή Yπουργική Aπόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που τίθεται σε εφαρμογή.
* Όποιος λοιπόν πάει την Παρασκευή να πάρει το επίδομα ανεργίας του θα ανακαλύψει ότι από 450 περίπου ευρώ θα πάρει 359 ευρώ.
* Και με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να ζήσει τόσο αυτός όσο και η οικογενειά του, εάν φυσικά έχει. Με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να επιβιώσει έναν ολόκληρο μήνα, ενώ ταυτόχρονα θα ψάχνει και για δουλειά.
* Μιλάμε για ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης σε μία χώρα στην οποία οι τιμές δεν πέφτουν χάρις στο ολιγοπωλιακό καθεστώς της αγοράς το οποίο δεν δείχνει να σπάει με κανέναν τρόπο.
* Ένα εκατομμύριο ανθρώπους θύματα της μεταπολιτευτικής τραγωδίας.
* Η οποία δεν έχει ακόμη κορυφωθεί από ό,τι φαίνεται, καθώς όλο και περισσότερα μέτρα τέτοιου χαρακτήρα θα προσθέτονται στα ήδη υπάρχοντα.

~** Ετοιμάζονται να «σκληρύνουν» την καταστολή γιατί ρεζιλεύονται

*Δηλαδή θα κάνουν το γιαούρτωμα, κακούργημα;
Ίσως να το δούμε κι αυτό!
Τα θέλουν όλα: και να «σκίζουν» τον κοσμάκη και να απολαμβάνουν προνομίων, άνευ συνεπειών.
Με λίγα λόγια: θέλουν το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.
Η κυβέρνηση των μνηνονίων, πανικόβλητη από τα κρούσματα βίας κατά πολιτικών (λες και δεν είναι βία να κόβεις σε έναν φτωχό τη μισή σύνταξη) από αγανακτισμένους Έλληνες, ετοιμάζεται να σκληρύνει την καταστολή της.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν πονοκεφάλους.
 ~ Πλησιάζει, βλέπετε, η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και τα όσα συνέβησαν στη Ρόδο, έχουν τρομάξει το σύστημα, που έχει υιοθετήσει άλλη τακτική: δεδομένου ότι είναι αδιανόητο οι πολίτες να διαμαρτύρονται, όσοι το κάνουν είναι «ακροδεξιοί», αν μάλιστα κρατούν μια σημαία, ή «αριστεριστές», όπως οι ηλικιωμένοι που τα έβαλαν με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο στην Τρίπολη, που το μόνο που δεν μας είπαν για αυτούς είναι ότι βγήκαν από καμιά κατάληψη.
~ Και φυσικά, στο παιχνίδι έβαλαν τον Λουκά Παπαδήμο. Αύριο, σύσκεψη λοιπόν, με θέμα και μελλοτικά θύματα τους παππούδες με πατερίτσες που πετούν γιαούρτια πρόβεια, ή αγελάδος.
~ Φυσικά, θα λάβουν μέτρα ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.
~ Και φυσικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο κυνηγός «ακροδεξιών» και υπουργός Προστασίας του (αλλοδαπού) πολίτη, έπιασε δουλειά: «Δεν είναι δυνατόν μικρές, ακραίες ομάδες να εμποδίζουν τις κοινωνικές, εθνικές και όποιες άλλες δραστηριότητες σε αυτή τη χώρα», είπε μιλώντας στη Βουλή.
~ Ποιοι θα μετάσχουν στη σύσκεψη: οι υπουργοί Εσωτερικών Αν. Γιαννίτσης, Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος και Π. Καψής. Έχετε καμιά εμπιστοσύνη στους παραπάνω;
~**  ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΟΙΣΘΩΝ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΟΙΣΘΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η ΤΟΝ ΜΟΙΣΘΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ? ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ?ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΓΟΠΑΤΕΡΑΣ.Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΣΙΑΛΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.


~** ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

* Το Πολιτειακό Δικαστήριο της πόλης Shchyolkovo αποφάνθηκε επί υποθέσεως, που ξεκίνησε από το Γραφείο τού Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας, ότι τα βασικά κείμενα της Σαηεντολογίας, συμπεριλαμ­βανομένου τού «What isScientology?» (Τι είναι η Σαηεντολογία;), τού Λ. Ρον Χάμπαρντ, αποτελούν«πρόσκληση σε εξτρε­μιστική δραστηριότητα» και τα ενέταξαν στην «Ομοσπονδιακή Λίστα Εξτρεμιστι­κού Υλικού», ουσιαστικά απαγορεύοντας τη διακίνηση τους στη χώρα.  * Ο Πρόεδρος έκρινε, με βάση τις μαρτυ­ρίες ειδικών, ότι το υλικό του Λ. Ρόν Χάμπαρντ «έχει σαν στόχο τη δημιουργία απο­μονωμένης κοινωνικής ομάδας, της οποίας τα μέλη είναι άψογα εκπαιδευμένα στην εκτέλεση τωνκαθηκόντων τους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι ο πόλεμος εναντίον τού υπόλοιπου κόσμου».
 * Κατά την αναφορά (Moscow Times, 4/7/2011), εκτός του «Τι είναι η Σαηεντολο­γία;», έχουν απαγορευτεί δύο τουλάχιστον δωδεκάδες άλλα έντυπα. Η περαιτέρω κυκλοφορία...υλικού που περιλαμβάνεται στην «Ομοσπονδιακή Λίστα» μπορεί να θεωρηθεί υποκίνηση μίσους και τιμωρεί­ται με έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.
 * Αξιόπιστη πηγή στη Ρωσία αναφέρει, ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντι­κή απόφαση και πιστεύεται πως αυτή είναι η αρχή ενός μακρού δρόμου.
 * Εκπρόσωποι Τύπου της «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας στη Ρωσία (επίσημη ιστοσελίδα, στα ρωσικά) δήλωσαν ότι σκοπεύ­ουν να εφεσιβάλουν κατά της απόφασης.  http://www.tideon.org/
 1. Αναδημοσίευση από το Fair News, Ιούλιος 2011 & http://jurist.org/paperchase/2011/07/russia-court-bans-scientology-texts.php .
~ Αναρτήθηκε από ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ στις 1:27 π.μ.
~ Ετικέτες SCIENTOLOGY - ΡΩΣΙΑ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

~** **** Γ. Εφραίμ: Υπάρχει κοιμώμενος Βασιλιάς... : http://youtu.be/4zuoyaBEkJg  ,




~*** Βολεύτηκαν οι "εκλεκτοί" των υπουργών
Σε καταργήσεις των ενιαίων μισθολογίων προχώρησαν στα υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Φαγοπότι για 500 "ημετέρους". Διαβάστε αναλυτικά για την προκλητική υπουργική απόφαση
~ Φαίνεται πως εν καιρώ Μνημονίου, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, δεν αφορούν ακόμα σε όλες τις κατηγορίες υπαλλήλων, ούτε σε όλα τα υπουργεία, αφού σε σχετικό του δημοσίευμα ο "Αδέσμευτος Τύπος" αποκαλύπτει το "φαγοπότι" που έχουν στήσει εδώ και χρόνια, αρκετοί "εκλεκτοί" στα υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.
Πιο αναλυτικά, το δημοσίευμα αναφέρει ότι την ώρα που κλείνουν σπίτια από την ανεργία και το ΙΚΑ δανείστηκε άλλα 200 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τις συντάξεις, στα εν λόγω υπουργεία παρατηρείται αύξηση μισθών από 400 έως 700 ευρώ στους ημετέρους που υπηρετούν σε γραφεία υφυπουργών και γενικών γραμματέων.
Η απόφαση που φέρνει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος" δεν έχει προηγούμενο και ξεπερνά ακόμα και τα πιο "πράσινα" ρουσφέτια.
Για περίπου 500 εκλεκτούς του συστήματος καταργούνται οι διατάξεις του νέου μισθολογίου, καθώς πριμοδοτούνται τόσο με υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια, όσο και με μεγαλύτερο βαθμό, ανεξάρτητα από το αν το νέο μισθολόγιο τους υποχρεώνει σε χαμηλότερες αποδοχές, με βάση τα πραγματικά τους έτη υπηρεσίας.
Αυτή η μισθολογική τακτοποίηση των "ημετέρων" θα κοστίσει 2,1 εκατ. ευρώ επιπλέον στον προϋπολογισμό του 2012 και 1,8 εκατ. ευρώ στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών.
Η απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και έχει ως εξής:
* Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου μέλους της κυβέρνησης έχει τις αποδοχές του Μισθολογικού Κλιμακίου 4 του Α' Βαθμού κατηγορίας ΠΕ.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο επιτελάρχης του πολιτικού γραφείου του υπουργού ή του υφυπουργού έχει από την 1/11/2011 μισθό 2.271 ευρώ, ανεξάρτητα από το εάν έχει ή δεν έχει πτυχίο Πανεπιστημίου και ανεξάρτητα από το αν δεν έχει την προϋπηρεσία των 33 ετών που αντιστοιχεί στον Α' βαθμό του νέου μισθολογίου.
Πέραν αυτών παίρνει και το επίδομα θέσης έως και 700 ευρώ με εκτός έδρας.
* Οι ειδικοί σύμβουλοι που έχουν χρεωθεί σε γραφεία υφυπουργών και γενικών γραμματέων, να έχουν διδακτορικό παίρνουν αποδοχές 2.146 ευρώ, ενώ αν έχουν πτυχίο ΤΕ πάνε αυτόματα στα 1.999 ευρώ.
* Οι σύμβουλοι με μεταπτυχιακό πάνε στο μισθολογικό κλιμάκιο 4 (ΜΚ 4) και στο Β' Βαθμό, με μισθό 2.063 ευρώ. Στην πράξη αμείβονται με τις αποδοχές που αντιστοιχούν σε υπάλληλο με 28 έτη προϋπηρεσίας, είτε έχουν στο δημόσιο 5 χρόνια, είτε 20.
* Οι σύμβουλοι συνεργάτες με πτυχίο, παίρνουν το μισθό υπαλλήλου με 28 χρόνια προϋπηρεσίας ήτοι με αποδοχές 1.906 ευρώ να έχουν βγάλει πανεπιστήμιο ή 1.811 ευρώ με πτυχίο ΤΕΙ.
* Όλοι οι υπόλοιποι μετακλητοί σύμβουλοι και συνεργάτες, πάνε στο Β' Βαθμό της κατηγορίας που ανήκουν. Και εδώ όλοι θα παίρνουν μισθό 28 ετών υπηρεσίας, έστω και αν έχουν τα μισά χρόνια.
Έτσι οι αποδοχές τους εκτινάσσονται έως τα 1.906 ευρώ, ενώ αν ακολουθούνταν το νέο μισθολόγιο θα ήταν έως και 700 ευρώ χαμηλότερες.

*** Σε κοινή κάθοδο στις εκλογές όλων των κοινωνικών και πολιτικών αντιμνημονιακών φορέων, με το Σύνταγμα της Άμεσης Δημοκρατίας στο χέρι, και μόνο για Συντακτική Βουλή, καλεί για τις 8 Απριλίου όλους τους φορείς, το Πατριωτικό Μέτωπο.
Σε κοινή κάθοδο στις εκλογές όλων των κοινωνικών και πολιτικών αντιμνημονιακών φορέων, με το Σύνταγμα της Άμεσης Δημοκρατίας στο χέρι, και μόνο για Συντακτική Βουλή, καλεί για τις 8 Απριλίου όλους τους φορείς, το Πατριωτικό Μέτωπο.
Σε κοινή κάθοδο στις εκλογές όλων των κοινωνικών και πολιτικών αντιμνημονιακών φορέων, με στόχο την συγκρότηση Συντακτικής Βουλής και με δεδομένο το Σύνταγμα της Άμεσης Δημοκρατίας, καλεί όλους τους αντιμνημονιακούς πολιτικούς αλλά και κοινωνικούς φορείς, το Πατριωτικό Μέτωπο.
 Η προοπτική αυτή η οποία διακρίνεται ως μονόδρομος και για τον ελληνικό Λαό, είναι μια παραλλαγή της απόλυτα επιτυχημένης διαδρομής την οποία με αναίμακτο και ειρηνικό τρόπο ακολούθησε ο Ισλανδικός Λαός.
Αυτό το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Πατρίδα και ο Λαός μας, δεν είναι προφανώς οι προτάσεις διαχείρισης της κρίσης την οποία προβάλλουν κατά κόρον τα ΜΜΕ, με καλοπροαίρετους ή μη πολιτικούς «αριστερούς και δεξιούς σωτήρες», οι οποίοι προέκυψαν και προκύπτουν καθημερινά, στο ομιχλώδες πολιτικό σκηνικό που επικρατεί στον τόπο μας.
Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι η συναντίληψη, πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι διαχειριστικό: Ήταν, είναι και δυστυχώς παραμένει, πρόβλημα λειτουργίας των θεσμών και της ίδιας της Δημοκρατίας, την οποία η πολιτική τάξη, έχει πετάξει στα σκουπίδια.
Στο πλαίσιο αυτού του πολιτικού σκεπτικού, όσοι φορείς, πολιτικοί ή κοινωνικοί, επιθυμούν πραγματικά να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία περάσματος σε μια άλλη κοινωνία, με τις εξουσίες περασμένες στο Λαό, με πλήρη διάκριση μεταξύ τους και με ανακλητότητα κάθε μορφής αιρετής διοίκησης, καλούνται να συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα.
Να καλέσουμε λοιπόν τον Λαό να μας στείλει όλους μαζί σε μια Συντακτική Βουλή λίγων εβδομάδων, με το νέο Αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα στο χέρι και με την εγγύηση της παράδοσης στην επόμενη Κυβέρνηση όλων εκείνων εργαλείων που θα βοηθήσουν να βγει η Πατρίδα και ο Λαός μας από τον βούρκο στον οποίο τον έριξαν οι νεοταξίτες. Και παράλληλα, δρομολογώντας την τιμωρία των ενόχων, διευκολύνουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την πολιτική συνύπαρξη όλων μας, ανεξαιρέτως από τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο από τον οποίο προερχόμαστε και φυσικά αποδεικνύουμε στον Ελληνικό Λαό, πως είμαστε ενώπιον του και ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Την ώρα αυτή που η Πατρίδα και ο Λαός μας, στενάζουν κάτω από τον ζυγό της νέας τάξης και των τοκογλύφων, η ιστορική μας ευθύνη, απέναντι ιδιαίτερα στις νέες γενιές, είναι τεράστια.
Αυτά που μας ενώνουν, όπως τουλάχιστον δηλώνουμε οι περισσότεροι «αντιμνημονιακοί», είναι ο πόθος μας να δούμε την Άμεση Δημοκρατία στην πράξη, να αποκαθίσταται η συνταγματική τάξη και να τιμωρούνται οι ένοχοι των εγκλημάτων που έγιναν σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού μας.
Να λοιπόν η μεγάλη μας ευκαιρία να αποδείξουμε όλοι μας, πως μπροστά στο μεγάλο ιστορικό μας δίλλημα, δεν φανήκαμε μικρότεροι των περιστάσεων, δεν δειλιάσαμε και εν πάση περιπτώσει, βάλαμε σε δεύτερη μοίρα την ιδιαίτερη πολιτική μας πρόταση και προτάξαμε το συμφέρον της Πατρίδας, του Λαού αλλά και της Δημοκρατίας μας.
Η διαβούλευση στην οποία καλούμε όλους τους φορείς θα γίνει την Κυριακή στις 8 Απριλίου στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Crystal City στην Πλατεία Καραϊσκάκη, όπου θα παρουσιάσουμε και το υπό τελική διαμόρφωση Αμεσοδημοκρατικό Νέο Σύνταγμα, το οποίο προτείνει το Κίνημά μας. Ένα Σύνταγμα για το οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχουν εκφραστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις και το οποίο όμως παραμένει ανοιχτό για τις όποιες αλλαγές των διατυπώσεων στα άρθρα του, σε μια δεύτερη φάση κοινής συνδιάσκεψης όλων των φορέων.
Ξεκαθαρίζουμε από την πρώτη στιγμή πως το Πατριωτικό Μέτωπο, δεν διεκδικεί την πατρότητα της πρότασης, ούτε την πρωτοκαθεδρία στη διαδικασία κοινής καθόδου στις εκλογές, με στόχο την Συντακτική και μόνο Βουλή. Αυτό που διακαώς επιθυμούμε, όπως και ολάκερος ο Ελληνικός Λαός, είναι η απαλλαγή μας από τους νεοταξίτες και η παράδοση των όλων των εξουσιών σε αυτόν, ένα όραμα γενιών και γενιών, από την απελευθέρωσή μας έως σήμερα.
Πέραν από την γενικότερη πρόσκληση μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ, το Πατριωτικό Μέτωπο έχει ετοιμάσει προσκλήσεις που θα απευθύνονται στις διοικήσεις όλων των αντιμνημονιακών πολιτικών και κοινωνικών φορέων. Εκτιμάται πως μέσα από αυτήν την σαφή και έντιμη διαδικασία, θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο των θέσεων των φορέων, σχετικά με το ποιοι, πόσοι και αν πραγματικά επιθυμούν να απαλλαγούμε από τη νέα τάξη και τους τοκογλύφους ή αν επιμένουμε στην παλιά κακή λογική του τύπου «μοναχός σου χόρευε».

Ήλθε η ώρα να πάμε από το «εγώ» στο «εμείς», «για να φκιάξωμεν χωρίον» όπως έλεγε και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Πατριωτικό Μέτωπο

Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,

10557, Σύνταγμα, Αθήνα

Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652

Τηλ. Προέδρου: 6980292626

~** Πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων

 Πληθαίνουν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε Έλληνες μετανάστες
Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο διωγμός των Σέρβων. Αφου είχε καλλιεργηθεί η εικόνα του "απατεώνα Σέρβου" ωστε να υπάρχει αντιπαθεια στην διεθνή κοινότητα. Όλως τυχαίως, πρωταγωνιστής και στον διωγμό των Σέρβων ήταν ο περιβόητος Ρόντος, διαχρονικός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.
Αναδημοσιεύουμε απο email:
Πληθαίνουν οι αναφορές από το Μόναχο και τη Βιέννη έως τη Στοκχόλμη και το Λονδίνο για φραστικές επιθέσεις που δέχονται Ελληνες μετανάστες. καθώς αναπτύσσεται μια τάση περιφρονητικής συμπεριφοράς προς εκείνους«τους τεμπέληδες, που δεν δουλεύουν ή δεν πληρώνουν φόρους».
Το φαινόμενο απαντάται κυρίως στη Γερμανία και απασχολεί πολύ σοβαρά τις τοπικές
κοινότητες των ομογενών, που σχεδιάζουν δράσεις για να αντιστρέψουν το κλίμα το οποίο επιδεινώνεται τους τελευταίους μήνες.
Παράλληλα, αλλά σε αντίθετη φορά με το φιλελληνικό ρεύμα, το συρτάκι στο Παρίσι και την καμπάνια «Είμαστε όλοι Ελληνες», ένα είδος ρατσισμού που μέχρι σήμερα εκφραζόταν από μεμονωμένες ακραίες ομάδες, διαχέεται πλέον σε ευρύτερα στρώματα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα περιστατικά χλευασμού των Ελλήνων.
Ορισμένες φορές η παρουσία και μόνο των συμπατριωτών μας προκαλεί αθώα -πλην ενοχλητικά- πειράγματα από συναδέλφους στο γραφείο. Συχνά Ελληνες υποχρεώνονται σε απολογία για τις πράξεις των πολιτικών μας. Δεν λείπουν και τα περιστατικά «ωμής πρόκλησης», όπου σερβιτόροι διερωτώνται φωναχτά εάν έχουν να πληρώσουν οι 'Ελληνες πελάτες τους. Και η λίστα δεν εξαντλείται εδώ.
«Αντιμετωπίζουμε πλέον προβλήματα στην καθημερινότητά μας, τα οποία έως τώρα δεν είχαμε. Πλέον μας βλέπουν διαφορετικά απ' ό,τι στο παρελθόν. Ακούω, για παράδειγμα, ότι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν ανανεώνουν τις συνεργασίες τους με ελληνικά μαγαζιά ή ότι πολλοί Γερμανοί αποφεύγουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, π.χ. καταστήματα με ρούχα ή παπούτσια, ακόμα και εστιατόρια.
Ο χλευασμός είναι καθημερινός» λέει ο κ. Θανάσης Κρίκης από το Μόναχο, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων στη Βαυαρία, στέλεχος αλλά και συνδικαλιστής σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής, όπου ανάμεσα σε 8.000 εργαζόμενους υπάρχουν και 500 Ελληνες. «Το πρωί πηγαίνω στο γραφείο και συνάδελφοι διαβάζουν την «Bild». Μια ημέρα είχε φωτογραφία από την Αθήνα όπου έκαιγαν τη γερμανική σημαία. «Δεν έχετε να φάτε, σας πληρώνουμε και μας λέτε «ναζί». Είστε αχάριστοι» γύρισαν και μου είπαν.
Ακόμη και στο Λονδίνο όμως, όπου πολλοί 'Ελληνες διακρίνονται τόσο στον επιχειρηματικό όσο και στον επιστημονικό στίβο, καταγράφονται τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότερα περιστατικά ρατσιστικής αντιμετώπισης των συμπατριωτών μας.
Όπως διευκρινίζει βέβαια στο «Εθνος της Κυριακής» η 24χρονη Ειρήνη Παπαδάκη, η οποία σπουδάζει Νευροεπιστήμη τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία, «είναι σπάνιο να ακούσεις κάτι κακό από τους νέους ή τους συμφοιτητές σου, οι οποίοι στην πλειονότητά τους σε αντιμετωπίζουν με συμπάθεια».
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η νεαρή φοιτήτρια, το γενικότερο κλίμα αλληλεγγύης μέσα στο Πανεπιστήμιο δεν εμπόδισε έναν από τους καθηγητές της να την επιπλήξει προτάσσοντας την καταγωγή της ως κύρια αιτία για το αποτέλεσμα μιας εργασίας της. «Δεν κατάλαβα, βαριέσαι να δουλέψεις όπως και οι υπόλοιποι Ελληνες;», της είπε αφήνοντας άφωνους τόσο την ίδια όσο και τoυς συμφοιτητές της.
Η Ειρήνη τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που τελικά θα προβούν σε κάποιο ρατσιστικό σχόλιο και οι περισσότεροι περιορίζονται σε «αθώες πλάκες», η ίδια αισθάνεται πως βρίσκεται μονίμως σε άμυνα και ότι η πίεση για τους Ελληνες στο εξωτερικό έχει αυξηθεί. Γι' αυτό και, επισημαίνει, νιώθει ότι πρέπει να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να είναι «άψογη σε όλα» για να μη δώσει καμία αφορμή.
Αλλά και στη Σουηδία, υπάρχει πλέον μια δαιμονοποίηση του Ελληνα ως του ανθρώπου που δεν πληρώνει φόρους, του διεφθαρμένου. «Προχθές μου τηλεφώνησε ένας μάγειρας που ήρθε πρόσφατα από την Ελλάδα και είπε ότι του δίνουν τα μισά χρήματα απ' ό,τι δίνουν σε έναν Σουηδό»λέει η κ. Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που ζει μονίμως στη Στοκχόλμη.
Σε εκπομπή που έκανα στο ραδιόφωνο μεταξύ των θεμάτων μου ήταν και η κρίση στην Ελλάδα, όπου προσπαθούσα να παρουσιάσω και την άλλη άποψη. Τα e-mails που έλαβα ήταν απογοητευτικά, στο μοτίβο «καλά να πάθετε», δηλώνει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

*** οι γερμανοι μας πουλανε υποβρυχια, πουλανε αρματα μαχης, αυτοκινητα....γαλα και ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ στην ΕΛΛΑΔΑ θελουν τωρα και το χαλουμι των ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!! αν μπορουσαν να μας πουλουσαν και ηλιο θα το εκαναν....ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ειναι το θεμα.

** ΤΑ  ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ !!!
~* ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ  ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ  !!
***  ΒΟΤΑΝΑ  ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ !!
~** ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ
 * Οι πληροφορίες που παρέχονται στο Φαρμακείο της Φύσης έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας.
 - ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Πόνους περιόδου, Αναιμία, Ατονία, Ανορεξία, Θρομβώσεις, Ψωρίαση, Αρθρίτιδα.
-  ΑΓΚΙΝΑΡΑ: Διουρητικό, Ορεκτικό, Συκώτι, Χολή, Χοληστερίνη, Σάκχαρο.
- ΑΓΡΙΑΔΑ: Διουρητικό, Κυστίτιδα, Ουρηθρίτιδα, Προστάτης, πέτρες στα Νεφρά.
- ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ: Διουρητικό, Διάρροια, Σάκχαρο, Νεφρά, Πονόλαιμος, Λαρυγγίτιδα.
- ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΦΥΛΛΑ: Δυσκοιλιότητα.
- ΑΚΟΡΟΣ: Στομαχικές και Εντερικές διαταραχές.
- ΑΛΘΑΙΑ: Βήχας, Κρυολόγημα, Βρογχίτιδα, Λαρυγγίτιδα, Ουλίτιδα, Άφθες, Έλκος.
- ΑΛΟΗ: Αυξάνει την όρεξη, Εξωτερική Χρήση: για την περιποίηση του δέρματος από εγκαύματα, αμυχές και πληγές.
- ΑΛΧΗΜΙΛΛΗ: Πόνους Εμμηνόρροιας και Τοκετού, Αιμορραγίες.
- ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ (φύλλα): Μαλακτικό, Κοκίτης, Προστάτης, Σάκχαρο.
- ΑΝΕΜΩΝΗ: Κατάθλιψη, Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, Ημικρανίες, Στομαχικά προβλήματα.
- ΑΝΗΘΟΣ: Στομάχι, προβλήματα ούρησης, Πέτρες, Kολικούς Νεφρών, Δυσπεψία. Για τη μαγειρική: σαλάτες, λαχανικά, ψάρια, θαλασσινά κ.α.
- ΑΝΤΡΑΚΛΑ: Διουρητικό, πέτρες στη Χολή, Χοληστερίνη, Κολίτιδα.
- ΑΠΗΓΑΝΟΣ: Υπνωτικό, Βελτίωση όρασης, Διουρητικό, Ορεκτικό, ανωμαλίες περιόδου.
- ΑΡΚΕΥΘΟΣ: Διουρητικό, Ρευματισμούς, Ατονία, Δύσπνοια, αρωματισμό λικέρ.
- ΑΡΚΤΟΣΤΑΦΥΛΛΟΣ: Διουρητικό, Κυστίτιδα, Λιθιάσεις Ουροποιητικού.
- ΑΡΝΙΚΑ: Εξωτερική Χρήση για μώλωπες, τραύματα, αιμορραγίες.
- ΑΡΠΑΓΟΦΥΤΟ: Αρθρίτιδα, Συκώτι, Χοληδόχο κύστη.
- ΑΣΠΕΡΟΥΛΑ: Διουρητικό, Χαλαρωτικό, Αϋπνία.
- ΑΣΠΡΟ ΤΣΑΙ: Χοληστερίνη, Υπέρταση, Αρτηριακή νόσο.
- ΑΧΙΛΛΕΑ: Ανορεξία, Χωνευτικό, Διάρροια, Επιληψία, Ανεπάρκεια του Ήπατος, Αδυνάτισμα.
- ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ: Αϋπνία, Άγχος, Νεύρα, Υπέρταση, Ταχυπαλμίες.
- ΒΑΛΛΩΤΗ: Προλαμβάνει τον εμετό, Δυσπεψία, Διεγερτικό.
- ΒΑΛΣΑΜΟ: Κατάθλιψη, Δερματικές Φλεγμονές, Τραύματα, Εγκαύματα, Δερματικές παθήσεις.
- ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ: Δυσπεψία, Βήχας, Πυρετός, Δυσεντερία, Πνευμονία, Νεύρα. Για τη μαγειρική: μακαρόνια, σαλάτες, λαχανικά, πουλερικά, θαλασσινά κ.α.
- ΒΑΤΟΣ: Απαλύνει τους πόνους του τοκετού, Δυσεντερία, Διάρροια, Υπέρταση, Αιμορροΐδες, Άφθες, Ουλίτιδα.
- ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ: Εξωτερική Χρήση για αιμορραγίες, Δερματοπάθειες, Εσωτερική Χρήση για την Αμυγδαλίτιδα, Λαρυγγίτιδα, Φαρυγγίτιδα, Διάρροια.
- ΒΕΡΒΕΝΑ: Χωνευτικό, Πόνους στομάχου, Διάρροια.
- ΒΕΡΒΕΡΙΔΑ: Διουρητικό, παθήσεις Ήπατος, Πέτρες Χολής.
- ΒΕΡΜΠΑΣΚΟ (φλόμος): Διουρητικό, Βήχας, Βρογχίτιδα, Ουρικό Οξύ.
- ΒΕΡΟΝΙΚΑ: Βήχας, Κρυολόγημα, Στομάχι, Ορεκτικό.
- ΒΗΧΙΟ: Βήχας, Κρυολόγημα.
- ΒΙΜΠΟΥΡΝΟ: Πόνους περιόδου, Τονωτικό, Καρδιακό.
- ΒΙΣΚΟΣ - ΓΚΙ - ΙΞΟΣ: Υπέρταση, Καρδιά αποτρέπει τις θρομβώσεις.
- ΒΡΩΜΗ: Βήχας, Γρίπη, Άγχος, Κατάθλιψη.
- ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ: Τονωτικό, Ορεκτικό, Πέτρες Χολής, Συκώτι.
- ΓΑΛΛΙΟΝ: Πρησμένους αδένες, Πέτρες στα νεφρά.
- ΓΕΝΤΙΑΝΗ: Ανορεξία, Δυσπεψία.
- ΓΕΡΑΝΙΟ: Τονωτικό, Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος Εξωτερική Χρήση για την Ακμή.
- ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ: Βήχας, Άσθμα, Τονωτικό, Στομάχι, Δυσπεψία, Αυξάνει την παραγωγή γάλακτος, Για τη μαγειρική: γλυκά φούρνου, μαρμελάδες κ.α.).
- ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ: Γλυκαντικό Γεύσης, Κρυολόγημα, Βήχας, Άσθμα, Έλκος.
- ΓΟΜΑ ΑΡΑΒΙΑΣ: Διάρροια.
- ΔΑΦΝΗ: Ρευματισμούς, Αρθριτικά, Πυρετός. Για τη μαγειρική: όσπρια, στιφάδο κ.α.).
- ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ: Τονωτικό, Κατάθλιψη, Καρδιά, Πονοκέφαλος, Τυμπανισμός, Υπερκόπωση, Εξωτερικά για τριχόπτωση, Πιτυρίδα.
- ΔΙΚΤΑΜΟ: Στομάχι, Αφροδισιακό, Νεύρα, Επουλωτικό Τραυμάτων (Εξωτερική Χρήση).
- ΔΡΑΚΟΝΤΙΑ: Βρογχίτιδα, Φλεγμονές στόματος, Μύτης, Λαιμού, Στομάχι (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ).
- ΔΥΟΣΜΟΣ: Πόνους στομάχου, Αέρια, Κρυολόγημα, Ναυτία, Άγχος, Ένταση, Πόνους περιόδου, για τη μαγειρική: κεφτέδες, σαλάτες, μπιφτέκια, σούπες κ.α.).
- ΕΛΕΥΘΕΡΟΚΟΚΚΟΣ: Αυξάνει την αντοχή του οργανισμού, Κατάθλιψη, Εξάντληση, Διεγερτικό κυκλοφορικού, Αγγειοδιασταλτικό.
- ΕΛΙΑ (φύλλα φρέσκα ή αποξηραμένα): Αρτηριακή πίεση, Χοληστερίνη, Σάκχαρο.
- ΕΠΙΛΟΒΙΟ: Προστάτης.
- ΕΡΙΓΚΕΡΟΝ: Διουρητικό, Ρευματισμούς, Παθήσεις κύστεως.
- ΕΡΥΘΡΑΙΑ (κενταύριο): Ορεκτικό, Πυρετός, Χωνευτικό, Ίκτερος, Συκώτι.
- ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ: Ορεκτικό, Δυσπεψία. Για τη μαγειρική: ομελέτες, ψάρι, κρέας, σαλάτες, κοτόπουλο).
- ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ: Αρθρίτιδα, Άσθμα, Βήχας, Κρυολόγημα, Ρευματισμούς, Νευραλγίες, Κυστίτιδα.
- ΕΥΦΡΑΖΙΑ: Κρυολόγημα, Εξωτερική Χρήση για διαταραχές ματιών.
- ΕΦΕΔΡΑ: Διουρητικό, Άσθμα.
- ΕΧΙΝΑΤΣΙΑ: Βήχας, Στομάχι, Πονοκέφαλος, Αδένες, Αυξάνει την φυσική αντίσταση του οργανισμού.
- ΖΑΜΠΟΥΚΟΣ: Κρυολόγημα, Βήχας, Πονόλαιμος, Πνευμονία.
- ΘΡΥΜΠΑ: Κρυολόγημα. Για τη μαγειρική: πατάτες, ομελέτες, σάλτσες, κρέατα.
- ΘΥΜΑΡΙ: Τονωτικό, Διουρητικό, Διεγερτικό, Πέψη, Ευεξία, Κρυολόγημα. Για τη μαγειρική: ψάρι, θαλασσινά, κοτόπουλο, πατάτες κ.α.
- ΙΒΙΣΚΟΣ: Αντιοξειδωτικό, Εσωτερικές Αιμορραγίες, Πόνους περιόδου.
- ΙΝΟΥΛΑ: Χωνευτικό, Αναπνευστικά προβλήματα.
- ΙΡΙΔΑ: Βήχας, Διάρροια, Διουρητικό, Χολή, Κύστη, Σπλήνα.
- ΙΤΙΑ: Τονωτική, Πυρετός, Αρθρίτιδα, Πονοκέφαλος, Φλεγμονές.
- ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΓΕΝΙΑ: Διουρητικό, πέτρες Νεφρών, Χολής, Ουρική Αρθρίτιδα, Σάκχαρο, Αρτηριοσκλήρυνση, Τονωτικό, Έμμηνος Ρύση .
- ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ: Χωνευτικό, Έλκος, πόνοι Περιόδου, για Εξωτερική Χρήση: για εγκαύματα κεντρίσματα εντόμου. Για τη μαγειρική: χρωστική για το βούτυρο, το τυρί κ.α.
- ΚΑΜΒΑΛΛΑΡΙΑ: Καρδιοτονωτικό, Διουρητικό, Ηρεμιστικό, Εμετός.
- ΚΑΝΕΛΛΑ: Αναπνευστικά προβλήματα, Βρογχίτιδα, Δυσεντερία, Νεφρών, Ήπαρ, Αφροδισιακό, Θερμαντικό, για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική (στα μπισκότα και στο τσάι).
- ΚΑΡΔΑΜΟ: Διεγερτικό, Ορεκτικό, Δυσπεψία, Ουλίτιδα.
- ΚΑΡΥΔΟΦΥΛΛΑ: Τονωτικό, Σάκχαρο, Εξωτερική Χρήση για τις Δερματοπάθειες.
 - ΚΑΣΤΑΝΙΑ: Τονωτικό, Πυρετός, Διάρροια, Αρθρίτιδα, Εξωτερική Χρήση για τα μάτια και τις αιμορροΐδες.
- ΚΑΨΕΛΛΑ: Καθαρισμός αίματος, Αρτηριακή πίεση, Κυκλοφορία Αίματος, Τόνωση Καρδιάς, Μολύνσεις Ουροδόχου Κύστεως, πόνους Περιόδου, Τοκετός.
- ΚΛΗΜΑΤΟΦΥΛΛΑ: Κυκλοφορικό, Αιμορροΐδες, Διάρροια.
- ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ: Ενισχυτικό γεύσης, Καρδιά, Κυκλοφορικό.
- ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ: Χωνευτικό, Διεγερτικό, Αφροδισιακό, Στομάχι, Νευρική Ανορεξία, Κόπωση,Πονοκέφαλος, για τη μαγειρική: γλυκά, κέικ, ψωμί κ.α.
- ΚΟΛΛΙΤΣΙΔΑ (ΛΑΛΑ ΑΡΚΤΙΟΝ): Αϋπνία, Διουρητικό, Στομάχι, Εξωτερική Χρήση για δερματοπάθειες.
- ΚΟΥΜΑΡΙΑ (φύλλα): Δυσκοιλιότητα, Προστάτης, Αιμορραγίες της μήτρας.
- ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ (κιτρινόριζα): Διεγερτικό Χοληδόχου Κύστης, Ήπατος, Παγκρέατος, Δυσπεψία, Χρωστική Τροφίμων.
- ΚΡΑΤΑΙΓΟΣ: Υπόταση, Υπέρταση, Στηθάγχη, Κυκλοφορικό.
- ΚΡΕΜΜΥΔΙ: Διαβήτης, Τονωτικό, Υπέρταση. Για τη μαγειρική: κρέας, κυνήγι, σαλάτες κ.α.
- ΚΡΙΘΑΡΙ: Τονωτικό, Έλκος, Στομαχικές Διαταραχές, Φυσική δύναμη, Αντιοξειδωτικό, Χοληστερίνη.
- ΚΡΟΚΟΣ: Χωνευτικό, Άσθμα, Αναιμία, Κατάθλιψη, Δυσεντερία, Διουρητικό, Εμμηνόπαυση. Για τη μαγειρική: χρωστική σε διάφορα φαγητά).
- ΚΥΔΩΝΙΑ: Μαλακτικό Βήχα, Πονόλαιμος, Αϋπνία, Αφροδισιακό γυναικών.
- ΚΥΜΙΝΟ: Αεροφαγία, Ταχυπαλμίες, Ανορεξία, Δυσπεψία, Κολικοί, Συστατικό για συνταγές με χοιρινό και λάχανο, Σούπες Μακαρόνια κ.α.
- ΛΑΓΟΚΟΙΜΗΘΙΑ: Σάκχαρο, Χωνευτικό, Βήχας.
- ΛΑΜΙΟΥΜ: Βοηθά στον ύπνο, Κρυολόγημα, Δυσκοιλιότητα.
- ΛΑΠΑΘΟ: Δερματοπάθειες, Φαγούρες, Χωνευτικό, Ωτίτιδα, Ίκτερος, Φυματίωση.
- ΛΕΒΑΝΤΑ: Ηρεμιστικό, Ημικρανία, Πονοκέφαλος, Νευρασθένειες, Αϋπνία, Εντομοαπωθητικό αντί για τη χρήση της ναφθαλίνης.
- ΛΕΜΟΝΙ: Δροσιστικό Αρθρίτιδα, Πυρετός, Ρευματισμοί, Βήχας, Δυσπεψία.
- ΛΕΟΝΟΥΡΟΣ: Παθήσεις Καρδιάς, Κυκλοφορικό, Θρομβώσεις.
- ΛΕΥΚΗ: Πυρετός, Διουρητικά, Τονωτικά, Διαταραχή Ουροποιητικών, Ουρική Αρθρίτιδα, Νεύρωση στομάχου.
- ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ: Ίκτερος, Πέτρες Χολής, Ρευματόπονους, Βρογχικά, Πνευμονία.
- ΛΥΚΙΣΚΟΣ: Ορεκτικό, Χωνευτικό μείωση νευρικής έντασης, Αϋπνία.
- ΛΥΚΟΠΟΔΙ: Προβλήματα Θυρε-οειδή.
- ΛΥΝΑΡΙΑ: Δερματοπάθειες, Δηλητηριάσεις, Δαγκώματα, Ηρεμιστικά, Ορεκτικό.
- ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ: Διουρητικό, Υπέρταση, πέτρες στα Νεφρά, Ταχυπαλμία, πόνους Περιόδου. Συστατικό για τη μαγειρική: κοτόπουλου, κρέατος, πουλερικών, ψαριών, λαχανικών πατά-τας και σαλατών.
- ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ: (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟ). Καταπραϋντικό, Αφροδισιακό, Γονιμοποιητικό, Ήπιο ναρκωτικό
- ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ: Αϋπνίες, Άγχος, Στομαχόπονος, Πονοκέφαλος, Κοιλόπονος.
- ΜΑΡΑΘΟΣ: Αδυνάτισμα, Διουρητικό, Δυσπεψία, καθαρίζει τα Νεφρά, Ναυτία, Πέψη, Βήχας, Γρίπη, ρυθμίζει την Έμμηνο Ρύση, αυξάνει την ποσότητα γάλακτος.
- ΜΑΡΟΥΒΙΟ: Διαταραχές Αναπνευστικού, Τονωτικό, Αντιπυρετικό, Ήπαρ, Ηρεμιστικό.
- ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ: Τονωτικό, Μελαγχολία, Αϋπνίες, Ουρικό Οξύ, Ναυτία, Υπέρταση, Ταχυκαρδίες, Νευρική ένταση, Ενοχλήσεις στομάχου, Κρυολόγημα.
- ΜΕΝΤΑ: Δροσιστική, Κρυολόγημα, Δυσπεψία, Στομαχικούς πόνους, Τονωτικό.
- ΜΗΝΥΑΝΘΟΣ: Ρευματισμούς, Αρθρίτιδα, Δυσπεψία, Ήπαρ, Χοληδόχος κύστη.
- ΜΟΛΟΧΑ: Μαλακτικό, Βήχας, Βρογχικά, Φαρυγγίτιδα, Εξωτερικός Καθαρισμός Επιδερμίδας.
- ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ: Δυσπεψία, Διεγερτικό, Πέτρες Χολής. Για τη μαγειρική: παγωτά, κέικ, κρεατικά.
- ΜΠΕΛΑΝΤΟΝΑ: Κατά της ακράτειας, Στομάχι, Κολικούς, Δυσκοιλιότητα Αιμορροΐδες.
- ΜΠΟΛΝΤΟ: Λοιμώξεις ουροποιητικά, Πέτρες χολής.
- ΜΠΟΡΑΝΤΖΑ: Διουρητικό, Τονωτικά, Κρυολόγημα, Πυρετός, Πνευμονικές Παθήσεις, Επινεφρίδια, Αυξάνει τη ροή του γάλακτος.
- ΜΥΡΤΙΛΛΟΣ: Σάκχαρο, Τονωτικό, προλαμβάνει τον Πυρετό.
- ΠΑΙΩΝΙΑ: Βοηθά στον τοκετό.
- ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ: Ηρεμιστικό, Υπνωτικό, Βήχας, Κρυολόγημα, Μαλακτικό, Συστατικό για την παρασκευή ψωμιού, μπισκότων και κέικ.
- ΠΑΣΙΦΛΩΡΑ: Ηρεμιστικό Καρδιοτονωτικό, Διουρητικό, Άγχος, Νευρική Ένταση, Αϋπνία.
- ΠΕΝΤΑΝΕΥΡΟ: Μαλακτικό, Διουρητικό, Κρυολόγημα, Εξωτερική Χρήση για την επούλωση πληγών.
- ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ: Προστάτης, Πέτρες, Ουροποιητικά.
- ΠΕΤΑΣΙΤΗΣ: Βήχας, Σπασμούς στομάχου, Χολή, Πόνοι.
- ΠΕΥΚΟ: Βρογχίτιδα, Πνευμονία, Βήχας, Ρευματισμοί.
- ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ: Δυσπεψία, Ναυτία, Κακή Κυκλοφορία, Κρυολόγημα.
- ΠΛΑΤΑΓΚΟ (ΨΥΛΛΙΟΝ): Μαλακτικό, Δυσκοιλιότητα, ερεθισμένα έντερα.
- ΠΟΛΥΚΟΜΠΙ: Διάρροια, Ρευματόπονους, Κολικούς Διουρητικό, Αιμορροΐδες.
- ΠΟΛΥΤΡΙΧΙ: Τονωτικό Μαλλιών, Κρυολόγημα, Φαρυγγίτιδα, Βρογχίτιδα, Άσθμα.
- ΠΟΥΛΜΟΥΝΑΡΙΑ: Κρυολόγημα, Βρογχίτιδα, Παθήσεις Αναπνευστικού, Διουρητικό.
- ΠΡΙΜΟΥΛΑ: Κρυολόγημα, Βήχας, Αμυγδαλίτιδα, Φαρυγγίτιδα, Ουλίτιδα, Κομπρέσες για επούλωση πληγών.
- ΡΕΒΕΝΤΙ: Διεγερτικό λειτουργίας του Ήπατος και της Πέψης.
- ΡΕΙΚΙ: Διουρητικό, Ορεκτικό, Τονωτικό, Βήχα, Κρυολόγημα, Νευρικές παθήσεις.
- ΡΙΓΑΝΗ: Βήχας, Στομαχόπονος, Άσθμα, Διάρροια, Εντερικές Διαταραχές, Ρευματισμούς, Πονόδοντος. Συ-στατικό για την μαγειρική πολλών φαγητών.
- ΣΑΛΕΠΙ: Μαλακτικό, Θερμαντικό, Τονωτικό, Κρυολόγημα.
- ΣΕΛΙΝΟ: Διεγερτικό, Αρθρίτιδα, Βρογχίτιδα, Ανορεξία, Ρευματισμούς, Διουρητικό, Τονωτικό, Ουρικό οξύ. Για τη μαγειρική σούπας, σαλάτας, κρεατικών και πουλερικών.
- ΣΗΜΥΔΑ: Τονωτικό, Διουρητικό, Προβλήματα ουροδόχου κύστεως και νεφρών, Ρευματισμοί.
- ΣΙΝΑΠΟΣΠΟΡΟΣ: Διεγερτικό, Διουρητικό, Κρυολόγημα, Βρογχίτιδα, Πνευμονία, Ρευματισμούς, Χρόνια Δυσκοιλιότητα, Πονοκέφαλος. Εξωτερική Χρήση για τους μώλωπες.
- ΣΚΟΡΔΟ: Αρτηριοσκλήρωση, Υπέρταση, Χοληστερίνη, Τριγλυκερίδια, Καρδιακά προβλήματα, Νευραλγίες, για την μαγειρική πολλών φαγητών.
- ΣΚΟΡΠΙΔΙ: Διουρητικό, Πέτρες στα Νεφρά, Βήχας, Σπλήνα, Στηθικές παθήσεις.
- ΣΚΟΥΤΕΛΛΑΡΙΑ: Νευρική Εξάντληση, Προεμμηνορροϊκή ένταση, Αϋπνία.
- ΣΜΥΡΝΑ (ΜΥΡΟ): Γαργάρες, Πονόλαιμος, Μολυσμένα Ούλα, Μυκητιάσεις στόματος και ποδιών.
- ΣΤΕΛΑΡΙΑ: Δερματικές παθήσεις, Λοιμώξεις Ουροποιητικού.
- ΣΥΚΟΦΥΛΛΑ: Άσθμα, Βήχας, Φαρυγγίτιδα.
- ΣΥΜΦΥΤΟ: Μαλακτικό, Επουλωτικό πληγών, Ορεκτικό, Χωνευτικό, Κολίτιδα, Έλκος.
- ΣΙΝΑΜΙΚΗ: Δυσκοιλιότητα.
- ΤΑΝΑΣΕΤΟ: Χωνευτικό, Κολίτιδα, προβλήματα Ουροποιητικού, Ήπατος και Χολής, Τριχόπτωση, Έμμηνο Ρύση.
- ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ: Τονωτικό, κατάλληλο για εξασθενημένους οργανισμούς, Αφροδισιακό, Άγχος, Αμνησία, Ανορεξία, Διαβήτης, Κατάθλιψη.
- ΤΙΛΙΟ: Ελαφρά υπνωτικό, Βήχας, Ρευματισμούς, Αρθρίτιδα, Δυσκοιλιότητα, Δυσπεψία, Πέτρες στα Νεφρά, Ημικρανίες.
- ΤΟΥΓΙΑ: Διουρητικό, Εξωτερική Χρήση για κρεατοελιές, Λιπαρά δέρματα.
- ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ: Διουρητικό, Τονωτικό, Πυώδη Αμυγδαλίτιδα, Πληγές στο στόμα, Πονοκέφαλος, Ζαλάδες.
- ΤΡΙΒΟΛΙ: Διεγερτικό της κυκλοφορίας, μειώνει την Πίεση, διεγερτικό του Ήπατος.
- ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑ: Μαλακτικό, Χωνευτικό, Αντιοξειδωτικό, Αναιμία, Σάκχαρο, Αυξάνει τη ροή γάλακτος, Πόνους περιόδου .
- ΤΡΙΦΥΛΛΙ: Τονωτικό, Αναιμία, Βρογχίτιδα, Κοκίτης, Βήχας, Εξωτερική Χρήση για πρηξίματα και πληγές.
- ΤΣΑΪ ΒΟΥΝΟΥ: Αντιοξειδωτικό, Κρυολόγημα, Πεπτικό, Διουρητικό, Βήχας.
- ΤΣΑΪ ΜΑΥΡΟ: Διεγερτικό, Τονωτικό, Διάρροια, Χωνευτικό, Θερμαντικό, Εφιδρωτικό, Κρυολόγημα, Βήχας, Συνάχι, Διουρητικό, Νταμιάνα.
- ΤΣΑΪ ΠΡΑΣΙΝΟ: Αντιοξειδωτικό, Τονωτικό, Χοληστερίνη, Υπέρταση, Υπερένταση, Υπερτριγλυκερίδια.
- ΤΣΙΜΙΤΣΙΦΟΥΓΚΑ: Νευρικοί και μυϊκοί πόνοι.
- ΤΣΙΝΓΚΟ ΜΠΙΛΟΜΠΑ: Για μακροβιότητα.
- ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ: Διουρητικό, Σάκχαρο, Αφροδισιακό, Ουρικό Οξύ, πέτρες στη Χολή
- ΥΔΡΑΣΤΙΣ: Βήχας, Αιμορραγίες Μήτρας, Τονωτικό, Εξωτερική Χρήση στα ερεθισμένα δέρματα.
- ΥΟΣΚΥΑΜΟΣ: Υπνωτικό, Εγκεφαλικές παθήσεις, Βήχα, Κοκίτη, Ακράτεια ούρων, Αιμορροΐδες, Υστερίες, Αιμοπτύσεις, Μητρορραγίες (χρήση με προσοχή).
- ΥΣΣΩΠΟΣ: Ορεκτικό, Χωνευτικό, Φαρυγγίτιδα, Αμυγδαλίτιδα, Ερεθισμένο λαιμό, Κρυολόγημα, Ηρεμιστικό, Χαλαρωτικό, Κατάθλιψη.
- ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ: Τονωτικό, Διεργετικό, Κατάθλιψη, Εφιδρωτικό, Δυσπεψία, Γαστρίτιδα, Αρθρίτιδα, Υπερτασικό.
- ΦΛΙΣΚΟΥΝΙ: Τονωτικό, Κολικούς στομάχου και εντέρων, Δυσπεψία, Δροσιστικό.
- ΦΟΥΜΑΡΙΑ: Διεγερτικό του Ήπατος και της Χοληδόχου Κύστεως.
- ΦΡΑΓΚΑΡΙΑ: Γαστρικές φλεγμονές και λοιμώξεις, Ίκτερος, Ορεκτικό.
- ΦΡΑΟΥΛΙΑ (ΦΥΛΛΑ): Διουρητικό, Ηρεμιστικό, καθαρίζει το Αίμα, Εξάντληση.
- ΦΤΕΛΙΑ: Κατά των φλεγμονών, Καταπραϋντικό, Διάρροια.
- ΦΥΚΙΑ: Κρέμες, Πλούσια σε ιώδιο, Αδένες.
- ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ: Διουρητικό, Υπέρταση, Αρτηριοσκλήρωση, Ζαχαρώδη Διαβήτη.
- ΦΥΤΟΛΑΚΑ: Ρευματισμούς, Αδενοπάθεια (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ)
- ΧΑΜΟΜΗΛΙ: Χαλαρωτικό, Άγχος, Δυσπεψία, Αϋπνία, Έλκος, Στομάχου, Κολικούς, Διάρροια, Εξωτερική Χρήση για πλύσεις μολυσμένων πληγών.
- ΧΑΡΟΥΠΙΑ (ΣΠΟΡΟΙ): Οστεοπόρωση.
- ΧΕΛΙΔΟΝΙΟ: Χοληδόχος Κύστη, Στομάχι, Έντερα.
- ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ: Κρυολόγημα, Πυρετός, Πονοκεφάλους.
- ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΑ (ΣΟΛΙΝΤΑΓΚΟ): Ουρολοίμωξη, Παθήσεις Ουροποιητικών Διάρροια, Χωνευτικό, Στομάχι, Διεγερτικό Νεφρών, Χολής και Ήπατος.
- ΧΡΥΣΟΡΙΖΑ: Τονωτικό, Επουλωτικό, παθήσεις Νεφρών και Κύστεων.

 Εκτός από τα φαγώσιμα χόρτα, καλό είναι να αναγνωρίζουμε και ποια είναι επικίνδυνα/δηλητηριώδη. Ένα από αυτά και ίσως από τα πιο γνωστά, είναι το διαβολόχορτο.
~ Οικογένεια: Solanaceae
~ Γένος: Datura
~ Είδος: Datura stramonium ή δατούρα το στραμμώνιο ή τάτουλας ή βρωμόχορτο ή διαολόχορτο.
* Είναι πολύ δηλητηριώδες φυτό σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του, μια και περιέχει τοξικές ουσίες για τον άνθρωπο και τα ζώα ακόμη και στο νέκταρ των ανθέων. Περιέχει τα πολύ επικίνδυνα αλκαλοειδή υοσκυαμίνη, ατροπίνη και σκοπολαμίνη.
*  Έχει φαρμακευτική αξία ενώ παράλληλα είναι ένα πολύ ισχυρό ναρκωτικό με παραισθησιογόνες ιδιότητες (δημιουργεί ψευδαισθήσεις), ενώ αν συλλεχθεί κατά λάθος μαζί με άλλα χόρτα είναι ένας λόγος τουλάχιστον σοβαρής δηλητηρίασης σε αυτόν που θα το καταναλώσει. Λίγα φυτά σε στέλνουν στον Άδη.Αυτό είναι ένα από αυτά.
~* htps://fugazigr.wordpress.com/2011/09/25/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF/ .

** Το διαβολόχορτο
 ** Εκτός από τα φαγώσιμα χόρτα, καλό είναι να αναγνωρίζουμε και ποια είναι επικίνδυνα/δηλητηριώδη. Ένα από αυτά και ίσως από τα πιο γνωστά, είναι το διαβολόχορτο.
* Οικογένεια: Solanaceae
* Γένος: Datura
* Είδος: Datura stramonium ή δατούρα το στραμμώνιο ή τάτουλας ή βρωμόχορτο ή διαολόχορτο.
* Είναι πολύ δηλητηριώδες φυτό σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του, μια και περιέχει τοξικές ουσίες για τον άνθρωπο και τα ζώα ακόμη και στο νέκταρ των ανθέων. Περιέχει τα πολύ επικίνδυνα αλκαλοειδή υοσκυαμίνη, ατροπίνη και σκοπολαμίνη.
* Έχει φαρμακευτική αξία ενώ παράλληλα είναι ένα πολύ ισχυρό ναρκωτικό με παραισθησιογόνες ιδιότητες (δημιουργεί ψευδαισθήσεις), ενώ αν συλλεχθεί κατά λάθος μαζί με άλλα χόρτα είναι ένας λόγος τουλάχιστον σοβαρής δηλητηρίασης σε αυτόν που θα το καταναλώσει. Λίγα φυτά σε στέλνουν στον Άδη.
* Κάποιοι λαοί το χρησιμοποιούν ως αφροδισιακό ενώ σε άλλους λαούς είχε εξέχουσα θέση σε τελετές μαγείας. Στη αρχαία Ελλάδα, στο μαντείο των Δελφών, οι ιέρειες το μασούσαν και βέβαια μετά άρχιζαν να λένε άλλα αντ’ άλλων.
** Από τα τελευταία μας ΅
  1.  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΤΑΫΓΕΤΟΣ Αναδημοσίευση Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
    ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/15-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 .-
    ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/16-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 .-
    ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/agion-oros-2012.html  , AGION OROS ΑΘΩΣ 2012 .- Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 ,.- ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/17-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: