ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 :
ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ !  - ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ  !
 Εορτασμός  έναρξης  επανάστασης των Ελλήνων κατά του Τούρκικου ζυγόυ από την Καλαμάτα !!! Και  Δ΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία μας !!

** Το άνω μέρος της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας σε εργασίες  ανάπλασης 23/03/2012 .-
** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

~** Ι.Μ. Καλτεζών Αρκαδίας 23/03/2012 :
Ι.Ν. Αγίου Νικολάου  Καλτεζών  Παρασκευή Δ΄Χαιρετισμοί 23-03-2012
~***   http://www.youtube.com/watch?v=7slMb0OkyDs  , ** ** ΜΟΝΗ ΚΑΛΤΕΖΩΝ 23/03/2012 :
Ι.Ναός Αγίου Γεωργίου Δ΄ Χαιρετισμοί 2012
* http://www.youtube.com/watch?v=Pvug0-dvWIM   ,*** Μονή Καλτεζών Αρκαδίας 23/03/2012 , Δ΄ Χαιρετισμοί :  ** http://www.youtube.com/watch?v=gq9aItL4Wo4  ,
~*** Καθυστερεί  η καταβολή συνταξεων !:
* Η διοίκηση του ΙΚΑ ρίχνει την ευθύνη σε τράπεζες και ΕΛΤΑ
~ Δεν ευθύνεται το ΙΚΑ για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους, που έχουν κάνει συμφωνία με την Εμπορική και την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να λαμβάνουν τη σύνταξη μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
 ~ Σε ανακοίνωση της η Διοίκηση του Ιδρύματος, τονίζει, ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έχει πιστώσει κανονικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα, να απευθυνθούν στις συγκεκριμένες τράπεζες και στα καταστήματα των ΕΛΤΑ.
 ~ Από την πλευρά τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων οφείλονται σε τεχνικά προβλήματα των τραπεζών , τα οποία ξεπεράστηκαν από το μεσημέρι της Παρασκευής και η διανομή των επιταγών στους δικαιούχους γίνεται κανονικά.

~**  Παπαδήμος: Το 1821 μας δείχνει το δρόμο

* «Επιδίωξή μας είναι η Ελλάδα όχι μόνο να βγει από αυτή την κρίση όρθια και ενωμένη, αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια νέα πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας», αναφέρει στο μήνυμά του με αφορμή την 25η Μαρτίου ο Λουκάς Παπαδήμος. * Να εμπνευστούν από τον αγώνα και τα ιδανικά των ηρώων του 1821 «που με γενναιότητα, πίστη, αγάπη στην ελευθερία και αυτοθυσία αγωνίστηκαν και πέτυχαν να δημιουργηθεί το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος» καλεί τους πολίτες στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

 * Ο κ. Παπαδήμος αναφέρεται στο γεγονός ότι μέσα στα 191 χρόνια που πέρασαν από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης «η Ελλάδα έδωσε πολλούς αγώνες και έζησε εθνικές περιπέτειες […] κατόρθωσε όμως να τις ξεπεράσει. Ύστερα από κάθε περίοδο εθνικής δοκιμασίας ερχόταν πάντα μια περίοδος ανόρθωσης και δημιουργίας», αντιπαραβάλλοντας τις δυσκολίες με την παρούσα κατάσταση.
 * Όπως λέει, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την άρση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας και «επιδίωξή μας είναι η Ελλάδα όχι μόνο να βγει από αυτή την κρίση όρθια και ενωμένη, αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια νέα πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας». Και σκιαγραφώντας τον σύγχρονο εθνικό αγώνα, κάνει λόγο για την προσπάθεια της χώρας «να εξυγιάνει και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της, να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό κράτος, να επιτύχει υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη και τον σύγχρονο κόσμο».
 * Δηλώνει δε πεπεισμένος πως «θα κερδίσουμε και αυτή την εθνική μάχη» υπό την προϋπόθεση οι δυνατότητες που υπάρχουν να αξιοποιηθούν, «να καταβάλουμε σκληρή προσπάθεια, να διασφαλίσουμε ενότητα δυνάμεων παρά τις διαφορές μας, να επιδείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο».
 * «Οι αξίες των αγωνιστών του 1821, τα μεγάλα επιτεύγματά τους και η πλούσια ιστορία μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε», καταλήγει ο κ. Παπαδήμος.

΄~*** Έργα ανάπλασης κεντρικής πλατείας Καλαμάτας  23/03/2012 :

Το  ξύλωμα της παλειάς πλατείας Β. Γεωργίου Καλαμάτας  ,για αναδιάπλαση 23/03/2012   !
*** Η ΔΕΗ μας χρεώνει παράνομο τέλος από τον Αύγουστο!
 * Ένα τέλος που έχει καταργηθεί εδώ και 7 μήνες συνεχίζει να εισπράττει η ΔΕΗ από τους καταναλωτές της και με προσωρινή του διαταγή το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Καλαματιανή δικηγόρος Έλενα Γιαννοπούλου, απαγόρευσε τη διακοπή ηλεκτροδότησης κατοικίας για το λόγο αυτό.
* Τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κα Γιαννοπούλου πρόκειται να εκδικασθούν την Τρίτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
* Η απόφαση, πρώτη πανελληνίως, εκτιμάται ότι θα αναγκάσει τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε επιστροφή των χρημάτων, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, τα οποία εκτιμάται ότι σε όλη την Ελλάδα αγγίζουν το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ!
 * Ακόμα όμως και αν δε γίνει αυτό, όλοι οι καταναλωτές μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι λίγα, καθώς το συγκεκριμένο τέλος διαμορφωνόταν ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού της ΔΕΗ.
 ~* Η δικηγόρος
* Μιλώντας για το θέμα αυτό, η δικηγόρος κα Γιαννοπούλου εξήγησε ότι το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την είσπραξη από τη ΔΕΗ του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (το γνωστό χαράτσι) και τη σχετική αναστάτωση που έχει προκαλέσει το όλο ζήτημα, σε συνδυασμό με την ευρύτερη οικονομική συγκυρία και δυσπραγία που πλήττει την ελληνική επικράτεια, υπέπεσε στην αντίληψή της, τόσο λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας όσο και λόγω της γενικότερης κοινωνικής συναναστροφής της, ότι οι λογαριασμοί, κυρίως αυτοί που αφορούσαν νοικοκυριά και χρεώνονταν βάσει τιμολογίου οικιακής χρήση (Γ1), ήταν αισθητά αυξημένοι.
* Όπως παρατήρησε, η όλη κατάσταση μας έχει κάνει όλους πιο επιμελείς και δύσπιστους στις οικονομικές μας συναλλαγές και μετά από ενδελεχή έλεγχο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στις χρεώσεις, εντόπισε τη χρέωση «Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας».
* «Η είσπραξη της δαπάνης αυτής, όπως αναγράφεται και επάνω στο λογαριασμό της ΔΕΗ, προβλεπόταν από το Ν. 2773/1999, άρθρο 29. Ωστόσο, το εν λόγω άρθρο καταργήθηκε με το άρθρο 195 Ν. 4001/2011 και θεωρείται ως μη ισχύον από την ημερομηνία δημοσίευσής του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, που είναι η 22α Αυγούστου 2011. Η ΔΕΗ, λοιπόν, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2011 και μέχρι σήμερα, χρεώνει όλους τους καταναλωτές της και εισπράττει δαπάνες που έχουν καταργηθεί με νόμο!
* Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας στις 22 Φεβρουαρίου εξέδωσε την πρώτη προσωρινή διαταγή πανελληνίως περί απαγόρευσης της διακοπής ηλεκτροδότησης καταναλώτριας, κατοίκου της Καλαμάτας, η οποία προσέβαλε με σχετική αίτηση αναστολής τη νομιμότητα της συγκεκριμένης χρέωσης, αρνούμενη να καταβάλει το ποσό του λογαριασμού της, στο οποίο περιλαμβανόταν παράνομα χρέωση ποσού 149,97 ευρώ για τις καταργημένες “Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας”.
* Η απόφαση - προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) καθίσταται “απόφαση – οδηγός” για την περαιτέρω εφαρμογή του νόμου και είναι βέβαιο ότι θα υποχρεώσει τη ΔΕΗ στην επιστροφή των μέχρι σήμερα αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τους καταναλωτές», τόνισε η κα Γιαννοπούλου.-
 ~* Δικηγορικός Σύλλογος
* Σε δηλώσεις του χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, αναφερόμενος στην υπόθεση επισήμανε ότι η ΔΕΗ εισπράττει παράνομα εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος!
* Ο κ. Μαργέλης αναφέρθηκε στην προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, ενώ για την περίπτωση της καταναλώτριας που έχει καταθέσει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είπε ότι ο συνολικός εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ ανερχόταν στο ποσό των 621,42 ευρώ, εκ των οποίων 149,97 αντιστοιχούσαν στο κατηργημένο – παράνομο τέλος για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας».
* «Η απόφαση αυτή καταδεικνύει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ότι και πρέπει και μπορούμε να εμπιστευτούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης, αλλά και απόλυτης αντίληψης του ρόλου τους, συμβάλλουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις στην αποκατάσταση της αδικίας, της παρανομίας και του “εκβιασμού” που υφίστανται οι συμπολίτες μας», υπογράμμισε ο κ. Μαργέλης, συμπληρώνοντας ότι οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να διεκδικήσει την επιστροφή αυτών των χρημάτων από τη ΔΕΗ.
* Ως κατεπείγουσα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί την Τρίτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Όχι άλλα χαράτσια, όχι άλλους προστάτες
* Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθούμε μέρες τώρα στα μεσσηνιακά ΜΜΕ να ξετυλίγεται το σήριαλ της ΕΑΣ Μεσσηνίας, που θέλει με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. να επιβάλλει «το χαράτσι» των τριάντα (30,00) ευρώ σε όλους τους παραγωγούς και αγρότες της Μεσσηνίας που θα ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, για το έτος 2012, με διάφορα τερτίπια και δικαιολογίες. * Η ΕΑΣ Μεσσηνίας πληρώνεται από το φορολογούμενο Έλληνα πολίτη μέσω του υπουργείου Γεωργίας, με το ποσό των 28,00 ευρώ, έστω κι αν αυτό γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού του υπολογιστή.
 * Η επιβολή αυτή του χαρατσιού είναι αιτία πολέμου για μας, γιατί η Ένωση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι ζόρι τραβάει ιδιαίτερα ο αγρότης, ο μισθωτός και ο συνταξιούχος, κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κοινωνία βράζει και δεν αντέχει άλλο. Έτσι, με την πράξη της αυτή φανερώνει την εξυπηρέτηση του αγρότη – παραγωγού, τον οποίο τόσα χρόνια απομυζά.
* Δεν καταλαβαίνει, για τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων που υπάρχουν, αλλά βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη του αγρότη παραγωγού.
* Επίσης, πώς εξυπηρετεί την περιοχή του τέως Δήμου Κορώνης, κλείνοντας το γραφείο της παρ’ όλες τις αντιδράσεις των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής, για, δήθεν, οικονομία, στέλνοντας τον κάθε συναλλασσόμενο παραγωγό με αυτή για μία ερώτηση στη Μεσσήνη, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και τα χρήματα που θα ξοδέψει ο κάθε αγρότης.
* Απαιτούμε, έστω και τώρα, από την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ Μεσσηνίας, να ανακαλέσει την άδικη, αντιαγροτική – αντισυναιτεριστική και παράνομη απόφασή του για το χαράτσι, γιατί προσβάλλει τους Μεσσήνιους αγρότες, παραγωγούς και την νοημοσύνη μας.
* Η ΕΑΣ Μεσσηνίας ας ψάξει να βρει άλλον τρόπο να καλύψει τα χρέη της και να πληρώσει τους υπαλλήλους, που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Η ίδια τα δημιούργησε με τις επιλογές της.
* Καλούμε τους Μεσσήνιους αγρότες και παραγωγούς να μην πληρώσουν αυτό το χαράτσι, να αντισταθούν δυναμικά, και είναι φόρος της ανυπαρξίας της Ένωσης.
* Καλούμε τους αγροτικούς φορείς της Μεσσηνίας, όσοι δεν το έχουν κάνει, να αντιδράσουν με ανακοινώσεις τους, για την επιχειρούμενη καταλήστευσή τους.
* Όλοι οι αγροτικοί φορείς του νομού να συνεργαστούμε, ώστε να ανακληθεί η κατάπτυστη απόφαση.
* Το υπουργείο Γεωργίας, και οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς, ας ευαισθητοποιηθούν, γιατί αυτό το χαράτσι είναι σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι.
* Όχι άλλα χαράτσια – όχι άλλους προστάτες.
~ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
* Οι Α/Σ ΔΕ Κορώνης
1) Α/Σ Κορώνης, Αποστολίδης Θεμιστοκλής, πρόεδρος
2) Α/Σ Βασιλιτσίου, Μάραντος Θεόδωρος, πρόεδρος
3) Α/Σ Βουναρίων, Τσαπέκης Στυλιανός, πρόεδρος
4) Α/Σ Ακριτοχωρίου, Τσώνης Ευάγγελος, πρόεδρος
5) Α/Σ Φαλάνθης, Τσαμπούκος Αδάμ, πρόεδρος
6) Α/Σ Χαρακοπιού, Αργυρόπουλος Αναστάσιος, πρόεδρος
7) Α/Σ Χρυσοκελλαριάς, Μαρκάκης Ηλίας, πρόεδρος

*** Ν. Γόντικας
~* Καταστροφές και συμφορές έφερε ο «Καλλικράτης»
 * Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Ο ένας χρόνος του Καλλικράτη» παραχώρησε χθες ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Γόντικας. Σ’ αυτή παραβρέθηκαν και οι σύμβουλοι στα Δημοτικά Συμβούλια Δυτικής Μάνης Κώστας Λαμπρινέας, Μεσσήνης Κώστας Αποστολόπουλος, Καλαμάτας Τάσος Νιάρχος και Τριφυλίας Σαράντος Κουκούμης.
 * Κατά τη διάρκειά της ο κ. Γόντικας σημείωσε: «Ένας χρόνος λειτουργίας του “Καλλικράτη” είναι αρκετός για ν’ αποδειχθεί η ορθότητα των εκτιμήσεών μας ότι η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Κεντρικής Διοίκησης, του αστικού κράτους, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ότι έχουν αποστολή να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή την κερδοφορία του κεφαλαίου, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις των εργαζομένων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων προς όφελος της επιχειρηματικής δράσης των μονοπωλιακών ομίλων.
* Στον ένα χρόνο εφαρμογής του “Καλλικράτη” επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας για το περιεχόμενο και την κατεύθυνση των αντιδραστικών για το λαό μεταρρυθμίσεων, αφού:
-Από κοινού οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Μπακογιάννη στοχεύουν στην προσαρμογή του αστικού κράτους στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.
-Ενίσχυσαν την επιχειρηματική δράση στη λειτουργία των Δήμων και της Περιφέρειας. Ανάθεσαν και το πιο μικρό έργο σε εργολάβους, ανάθεσαν σε ιδιώτες ακόμα και την οργάνωση των Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, τη νομική στήριξη της Περιφέρειας, τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, ακόμα και την Καθαριότητα των δημοσίων κτηρίων σε ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας.
-Στήριξαν, αδειοδότησαν και διαμορφώνουν τις υποδομές για την επέκταση των επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα, στον Τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και του τουρισμού, υπονομεύοντας παραδοσιακές οικονομικές δραστηριότητες (όπως, την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή), το ζωικό κεφάλαιο, το φυσικό περιβάλλον, αλλοιώνοντας το οικιστικό τοπίο. Δε δίστασαν αυτά να τα επιβάλουν με διαδικασίες εξπρές, φοβούμενοι τις λαϊκές αντιδράσεις ή και να παρανομούν παραβιάζοντας ακόμα και τους δικούς τους νόμους και διαδικασίες, όπως έγινε με τις εγκρίσεις των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων της MIND COMPASS στην Ερμιονίδα, του ιδιωτικού χωριού στην Πετροθάλασσα της Ερμιονίδας, του νέου τσιφλικιού και της φάρμας στις Κολλίνες, που ακόμα και οι αρμόδιες δικές τους υπηρεσίες γνωμοδοτούν αρνητικά.
-Δημιούργησαν, ακόμα, πιο ευνοϊκούς όρους αναπαραγωγής του κεφαλαίου και θωράκισης της ανταγωνιστικότητας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, εντάσσοντας στα συμφέροντά τους το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), το ΕΣΠΑ, το “ΕΛΛΑΔΑ” κ.λπ. Σάλιο δεν υπάρχει για το μισθωτό, το συνταξιούχο, τον αυτοαπασχολούμενο, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, δεκάδες, όμως, εκατομμύρια ευρώ βρίσκονται μέσω του ΕΣΠΑ για το λιμάνι στο Γύθειο, εκατοντάδες για οδικούς άξονες, για φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.
-Διευκολύνουν την παράδοση σε επιχειρηματικά συμφέροντα του φυσικού πλούτου στην Πελοπόννησο, τη συγκέντρωση της γης και την αλλαγή της χρήσης γης. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γόνιμης γης στην Πελοπόννησο φυτεύονται με ιδιωτικά φωτοβολταϊκά, γεμίζουν οι βουνοκορφές με ανεμογεννήτριες των καπιταλιστών.
-Εγκαινίασαν τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα με διαδικασίες εξπρές για παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα επιλέξουν ακόμα και τη μέθοδο (προφανώς την καύση), θα χωροθετήσουν, θα μελετήσουν, θα κατασκευάσουν και θα λειτουργήσουν το όλο σύστημα. Θα πληρώνει, δηλαδή, ο λαός πανάκριβα για να κερδοσκοπήσουν οι καπιταλιστές.
-Πρωτοστατούν στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση παραπέρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας. Οι Δήμοι και η Περιφέρεια λειτουργούν ως κρατικοί φορείς προώθησης ενός ελάχιστου και ανεπαρκέστατου πακέτου υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας για τα εξαθλιωμένα στρώματα, κυρίως, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων». Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Φ. Κουβέλης
~  Βαθύτατη πολιτική πράξη η προσχώρηση Βουδούρη στη ΔΗΜΑΡ  * Δόθηκε χθες στην Αθήνα κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Φώτη Κουβέλη και του βουλευτή – πλέον του κόμματος- στη Μεσσηνία, Οδυσσέα Βουδούρη, με θέμα την προσχώρηση του δεύτερου στις τάξεις της ΔΗΜΑΡ.
* Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κουβέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ένταξη του φίλου Οδυσσέα Βουδούρη στη ΔΗΜΑΡ, στις ιδέες, στις απόψεις της και στις διεκδικήσεις της, είναι μια βαθύτατη πολιτική πράξη. Είναι μια πράξη η οποία γίνεται για λόγους που έχουν άμεση σχέση και σύνδεση με την από κοινού πλέον διεκδίκηση να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση της χώρας. Προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, αλλά και να υπάρξουν απαντήσεις σε όλα εκείνα που προσδιορίζουν τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα.
* Η ένταξη του Οδυσσέα Βουδούρη στη ΔΗΜΑΡ είναι πράξη πολιτική, με την έννοια ότι ενώνει τις δυνάμεις του για να προωθήσουμε τη συγκρότηση και τη σύνθεση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
* Ο Οδυσσέας Βουδούρης, μέλος πια της ΔΗΜΑΡ, με βάση και τις δικές μας δημοκρατικές εσωκομματικές διαδικασίες, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών.
* Θα δώσουμε μαζί τη μάχη των εκλογών για να αναδείξουμε τις προτάσεις, τις θέσεις, το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ με τον πιο δυναμικό, πειστικό, αλλά και δημοκρατικά ωφέλιμο τρόπο για τη χώρα και την κοινωνία».-  Α.Π.

***  Ι. Λαμπρόπουλος

~ Ζήτησε επέκταση του «πόθεν έσχες»  * Εγκρίθηκε από όλα τα κόμματα, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, η πρόταση νόμου του Απόστολου Κακλαμάνη και άλλων 74 βουλευτών για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί του «πόθεν έσχες».
* Την πρόταση υιοθέτησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα ευθύνης και μέτρου», που στέλνει η Βουλή.
* Κοινή παραδοχή όλων των ομιλητών ήταν ότι για πρώτη φορά τα κόμματα, λειτουργώντας υπερκομματικά, στέλνουν ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία, θεσπίζοντας έναν τόσο αυστηρό έλεγχο όλων όσοι έχουν διαχειριστεί, ή διαχειρίζονται, τη δημόσια περιουσία του τόπου.
 * Στην παρέμβασή του ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Περνάμε μία περίοδο ισοπέδωσης των πάντων, που αυτήν την ισοπέδωση κάποιοι καλλιεργούν. Είναι βέβαιο ότι τη χώρα μας την έκλεψαν –χρησιμοποιώ αυτήν τη βαριά λέξη- διαχρονικά κάποιοι επίορκοι πολιτικοί. Λίγοι, όμως, είναι αυτοί, γιατί οι περισσότεροι και πέθαναν ή είναι στην ψάθα.
* Την έκλεψαν διαχρονικά κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Διαβάσαμε, ακούσαμε τελευταία για το υπουργείο Ανάπτυξης, για το ΙΚΑ, όπου κάποιες κυρίες είχαν στήσει ολόκληρη ιστορία και για πολλές άλλες υπηρεσίες.
* Πιστεύω, όμως, ότι αυτή είναι η μικρή ελάχιστη μειοψηφία, γιατί οι περισσότεροι υπάλληλοι όλων αυτών των υπηρεσιών -και του ΙΚΑ και γενικότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι- είναι έντιμοι και προσπαθούν να ζήσουν με το μισθό τις δύσκολες μέρες που περνάμε.
* Υπάρχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί. Διαβάζουμε, ακούμε ότι το ΣΔΟΕ έχει βρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ γιατί δεν πλήρωσαν τους φόρους που έπρεπε να πληρώσουν. Και αυτοί έκλεψαν. Δεν είναι, όμως, όλοι οι γιατροί. Δεν είναι όλοι οι δικηγόροι. Είναι η μειοψηφία αυτή που έκλεψε και έχει τα δεκάδες εκατομμύρια στην μπάντα ή στο εξωτερικό.
* Υπάρχουν και επιχειρηματίες που μας κουνάνε και το δάχτυλο κάθε μέρα. Πλήρωσαν αυτοί τους φόρους που έπρεπε να έχουν πληρώσει; Δεν έχουν κλέψει το Δημόσιο αυτοί; Υπάρχουν και οι έντιμοι επιχειρηματίες, όμως, που πασχίζουν και παλεύουν να σταθούν όρθιοι.
* Εγώ λέω να επεκταθεί ο έλεγχος και σε άλλους που έχουν ασκήσει διευθυντικά αξιώματα, και σε άλλους που έρχονται σε επαφή με την κοινωνία και τον κόσμο. Πρέπει να επεκταθεί το “πόθεν έσχες”».

*** Περιφέρεια Πελοποννήσου
~* Επίσκεψη της υπουργού Γεωργίας του Ιστραήλ
 * Τη σημασία της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξήρε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνα Νικολάκου, χαρακτηρίζοντάς τη βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειας, κατά τη συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ, Orit Noked, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας την περασμένη Τρίτη, παρουσία αντιδημάρχων και φορέων της περιοχής.
* Καλωσορίζοντας την κα Noked, η κα Νικολάκου χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και υπογράμμισε την ποιότητα των κορινθιακών, αλλά και όλων των πελοποννησιακών προϊόντων.
 * Η αντιπεριφερειάρχης, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Ισραήλ, ζήτησε από την κα Noked τη μεταφορά τεχνογνωσίας πάνω στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, όπως και του τουρισμού. Το Ισραήλ διαθέτει πολύ υψηλού επιπέδου τεχνολογία και τεχνογνωσία σε εγγειοβελτιωτικές υποδομές άρδευσης, καθώς και επί θεμάτων που άπτονται της διεθνούς αγοράς αγροτικών προϊόντων. Η λειτουργία δε του δημοπρατηρίου που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε η κα Νικολάκου, θα συμβάλλει στην εξυγίανση της αγοράς διακίνησης των αγροτικών προϊόντων υπέρ των παραγωγών και του καταναλωτή.
* Η κα Noked, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, σημείωσε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί προορισμό σημαντικό για Ισραηλινούς επενδυτές και ζήτησε να ενημερωθεί για τους συγκεκριμένους τομείς όπου θα μπορούσε να αναπτυχθεί διμερής συνεργασία.
* Σε συνέχεια της πρώτης αυτής επαφής, το προσεχές διάστημα θα επισκεφθεί το Ισραήλ αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια και Κορίνθιους επιχειρηματίες, ενώ το φθινόπωρο θα επισκεφθούν την Κορινθία Ισραηλινοί επιχειρηματίες.

***Λέει ο εξαγωγέας πατάτας Γιώργος Γκούμας
~* «Το να πουλάμε προϊόντα στις γειτονιές χωρίς κανόνες, μας γυρίζει στο παρελθόν»
 * Μετά το Πάσχα, και περίπου τρεις εβδομάδες πιο αργά σε σχέση με πέρυσι, θα ξεκινήσει φέτος κανονικά η συγκομιδή της μεσσηνιακής ανοιξιάτικης πατάτας, όπως ανέφερε χθες στο «Θ» ο εξαγωγέας Γιώργος Γκούμας. Αιτία, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που καθυστέρησαν την ωρίμανση. Ωστόσο, πολύ λίγες ποσότητες θα βγουν από τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.
 * Ερωτηθείς πώς βλέπει το «κίνημα της πατάτας» και την πώληση προϊόντων απευθείας στους καταναλωτές, ο κ. Γκούμας παρατήρησε: «Είναι μια ενέργεια κάποιων παραγωγών, οι οποίοι, κάτω από τις συνθήκες αδιεξόδου που βρέθηκαν, λόγω του ότι οι πατάτες τους είχαν μείνει αδιάθετες για πολύ καιρό, προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να προσφέρουν το προϊόν τους στο καταναλωτικό κοινό, και να μαζέψουν όσα χρήματα μπορούν ή μπόρεσαν, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, δεδομένου ότι το εμπορικό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις πατάτες είχε πάψει να υπάρχει από τις γιορτές και μετά. Δηλαδή, τα πράγματα αυτά είχαν μείνει αδιάθετα».
* Ο Μεσσήνιος εξαγωγέας θέτει, επίσης, ζήτημα εφαρμογής κανονισμών: «Από πλευράς κανονισμών υπάρχει ένα θέμα, γιατί ακούστηκε ότι πατάτες διακινούνται χωρίς αποδείξεις, ενώ πολλοί καταναλωτές έκαναν παράπονα όσον αφορά στη συσκευασία και την ποιότητα. Είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τους υπευθύνους. Η ασφάλεια των προϊόντων είναι σοβαρό θέμα, αν υπάρχει ιχνηλασιμότητα, αν τηρούνται οι προδιαγραφές, βάσει των κανόνων και του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
* Ο κ. Γκούμας σημειώνει ότι γενικά σήμερα ο καταναλωτής δεν ξέρει τι αγοράζει και τι πληρώνει. «Το να πουλάμε προϊόντα στις γειτονιές, πολλές φορές χωρίς χαρτιά, άλλες φορές με χαρτιά, νομίζω ότι μας γυρίζει στο παρελθόν. Είναι κάτι το οποίο δεν αντιπροσωπεύει την απαραίτητη στροφή που πρέπει να κάνουμε στην αγορά, δεν μπορούμε έτσι να αξιοποιήσουμε τον αγώνα των 10 ετών που έγινε πάνω στην πιστοποίηση, αλλά ούτε συγχρόνως να αναπτύξουμε καινοτόμες ιδέες, ιδιαίτερα στη διαχείριση. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι το να μειώσουμε τα φυτοφάρμακα, το να μπορούμε να κάνουμε ομάδες στους παραγωγούς και να σκέφτονται με έναν επαγγελματικό τρόπο, το να μπορούμε με καινούργιους τρόπους συσκευασίας να διοχετεύουμε στην αγορά προϊόντα, τα οποία είναι υψηλής ποιότητας».
* Και προσθέτει: «Θεωρούμε ότι τα πράγματα κάπως πρέπει να μπουν σε σειρά, να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και οι νόμοι περί διακίνησης αγροτικών προϊόντων που ισχύουν, αλλά και να προστατευθεί ο καταναλωτής επειγόντως, ιδιαίτερα στο θέμα της ιχνηλασιμότητας, γιατί αυτή τη στιγμή τα πάντα κινούνται κάπως χαλαρά. Βεβαίως, ξέρετε πολύ καλά ότι ο καταναλωτής δελεάζεται από την τιμή, οπότε όταν ακούει μια τιμή η οποία δεν υπάρχει…
* Το κόστος παραγωγής της πατάτας μπορεί να φτάσει και τα 30 λεπτά. Άρα, ένα προϊόν που πωλείται 25, με ένα κόστος μεταφορικών και συσκευασίας που υπερβαίνει τα 10 λεπτά, καταλαβαίνετε ότι δημιουργεί κάποιες απορίες. Εγώ, ως εταιρεία, δεν είμαι κατά των παραγωγών που πουλάνε και διαθέτουν μόνοι τους τα προϊόντα τους, αρκεί να πληρούνται οι κανόνες διαχείρισης και διακίνησης των τοπικών προϊόντων. Δε θα απαγορεύσω στον άλλο να πουλήσει το προϊόν του, αλλά πίσω από εκεί πρέπει να ψάξεις τι γίνεται. Είναι τραγικό να λέμε αυτή τη στιγμή ότι μπορεί ένας παραγωγός να πουλάει 25 λεπτά πατάτες, είτε φρέσκιες είτε παλιά εσοδείας, και να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Είναι πολύ περίεργο». Της Μαρίας Νίκα

*** Μουσικό σχολείο Καλαμάτας
* Θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος του 2012
 ~ Ως ένα έργο ανάλογο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας χαρακτηρίζει το κτήριο του Μουσικού Σχολείου, που βρίσκεται υπό κατασκευή, στην οδό Γεωργίου Καρέλια νοτίως της οδού Κρήτης, ο μηχανικός Δημήτρης Μουτσώκος, αντιπρόσωπος της εταιρείας που το έχει αναλάβει.
~ «Πρόκειται για Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο, ενταγμένο στο ΕΠΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ, που περιλαμβάνει αίθουσες, χώρους μουσικής, γραφεία, τεράστιο αμφιθέατρο. Θα είναι κάτι ανάλογο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, ένα πολύ καλό σχολείο, που παράλληλα θα έχει όλη την απαραίτητη υποδομή για να μαθαίνουν μουσική τα παιδιά, με στούντιο, ηχομονώσεις, τα πάντα. Επίσης, σημαντικό μέρος της ενέργειάς του θα εξασφαλίζει με φωτοβολταϊκά που θα μπουν στο κτήριο. Θα είναι ενεργειακά αυτόνομο την εποχή που θα έχει ήλιο, ενώ η ταράτσα του θα είναι πράσινη, γιατί θα φυτευτεί με πρασιές. Θα είναι ένα σχολείο βιοκλιματικό, με πράσινες τεχνολογίες, πρότυπο για τη Μεσσηνία, ίσως και την Πελοπόννησο».
~ Ο κ. Μουτσώκος υπολογίζει ότι το έργο θα παραδοθεί στο τέλος του 2012, εάν συνεχιστεί κανονικά η χρηματοδότηση. «Το πότε θα αναλάβει το υπουργείο να το εξοπλίσει με μηχανήματα κ.λπ., δεν το ξέρω, αλλά εμείς, πιστεύω, θα είμαστε έτοιμοι τέλος του χρόνου».
 ~* «Η ενόχληση θα είναι πρόσκαιρη»
~ «Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, οπότε, άθελά μας, ενοχλούμε και τη γειτονιά. Ευχαριστούμε τους κατοίκους για την κατανόησή τους, αλλά υπάρχουν και κάποιες αντιδράσεις που νομίζω ότι δε δικαιολογούνται» σημειώνει ο κ. Μουτσώκος, ενώ προσθέτει: «Πιστεύω ότι δε συμφέρει κανέναν να μείνει αυτό το έργο γιαπί. Θα καταντήσει “ξενοδοχείο” για τους αστέγους, και γενικά όλους όσοι δεν έχουν μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι τους.
~ Εδώ γίνεται ολόκληρο μεγαθήριο, δεν μπορούμε να μην κάνουμε φασαρία. Φροντίζουμε να σταματάμε στις 3.00 η ώρα και να ξεκινάμε το απόγευμα. Είναι, όμως, κάποιες εργασίες, οι οποίες δε σηκώνουν διακοπή. Δηλαδή, όταν σκυροδετούμε μια πλάκα, όπως κάναμε το καλοκαίρι, δεν μπορούμε να σταματήσουμε στη μέση και να συνεχίσουμε το απόγευμα. Όπως και τώρα, αυτές τις μέρες που φτιάχνουμε τις δαπεδοστρώσεις, δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Οπότε μια σχετική ενόχληση υπάρχει. Δεσμευόμαστε ότι θα είναι πρόσκαιρη και δε θα συνεχιστεί το καλοκαίρι που ανοίγει ο καιρός. Αυτό προσπαθούμε να προλάβουμε. Όταν ο κόσμος θα έχει ανοιχτά παράθυρα κ.λπ., να αποφύγουμε τις σκόνες, να κλείσουμε τον περιβάλλοντα χώρο, να ρίξουμε τα τσιμέντα μας, να μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.
~ Το ότι κάποιες φορές υπερβαίνουμε το ωράριο σε ώρες κοινής ησυχίας, δεν το θέλουμε, αλλά αναγκαζόμαστε να το κάνουμε γιατί πρέπει».
~ Καταλήγοντας, ο υπεύθυνος του εργοταξίου συμπληρώνει: «Πρόκειται για ένα έργο που θα τονώσει και την τοπική οικονομία, τα συνεργεία που δουλεύουν εδώ είναι επί το πλείστον ντόπια. Μόνο εξειδικευμένα συνεργεία φέρνουμε από την Αθήνα, γιατί δεν μπορούμε να βρούμε εδώ».
Της Μαρίας Νίκα

*** Γιώργος Λυκούρας
~ "Ο μουσικός Όμηρος και η Μεσσηνία"
 * Ποιος είναι ο κ. Fackelmann; Και τι ακριβώς συμβαίνει με τον πάπυρό του; Πόσο μουσικός είναι ο Όμηρος και πού συναντιούνται το έπος με την τοπική μας ιστορία; Απάντηση στους γρίφους θα δώσει σήμερα και αύριο, στο Καλλιτεχνικό Στέκι, ο μουσικολόγος και συνθέτης, Γιώργος Λυκούρας. Πλαισιωμένος από νέους ταλαντούχους μουσικούς, θα επιχειρήσει να ξετυλίξει το νήμα της ελληνικής μουσικής συνέχειας, στη θεωρία και στην πράξη. Ακούγεται εξειδικευμένο και δύσληπτο; «Μην ανησυχείτε», λέει ο Γιώργος Λυκούρας, «θα παίξουμε τραγούδια και θα μιλήσουμε για μουσική».
 * Ήδη από τον τίτλο της διημερίδας η περιέργεια εξάπτεται. «Ο μουσικός Όμηρος και η Μεσσηνία»…
* «Πιστεύουμε ότι ο Όμηρος υπήρξε ένας ποιητής, ουσιαστικά ένας λογοτέχνης του παλιού καιρού», λέει ο Γιώργος Λυκούρας. «Ένας ποιητής του προφορικού λόγου, που τραγουδούσε τα έπη ως απόρροια ενός ταλέντου και μιας έκφρασης του προϋπάρχοντος μύθου με έναν καινούριο τρόπο. Όλος ο επικός αυτός πλούτος ήταν, όμως, μια μουσική πραγματικότητα. Στα έπη του Ομήρου βλέπουμε ότι συχνά υπάρχουν μουσικές σκηνές και παρουσίες που κοινωνούν, πέρα από την επική αντίληψη, και τη μουσική της εποχής τους, τη μουσική πράξη. Όσον αφορά στη Μεσσηνία, υπάρχει ένα χωρίο στη δεύτερη ραψωδία της Ιλιάδας, που αναφέρεται στο Νέστορα, όπου συναντάμε το όνομα του Θάμυρι του μουσικού. Ο οποίος τα έβαλε με τις Μούσες και φυσικά έχασε. Ο Θάμυρις μας πάει στην περιοχή του Δωρίου. Ο δώριος αυτός τρόπος που αποδίδεται στον Θάμυρι, η κλίμακα αυτή του δωρίου, είναι ίδια με αυτή που κυριαρχεί στην παραδοσιακή μουσική της Πελοποννήσου. Οφείλουμε να κάνουμε ένα συσχετισμό με την παραδοσιακή μουσική των τελευταίων αιώνων στην Πελοπόννησο και να δούμε πώς αυτή η μουσική μπορεί να επηρεάσει τη σύγχρονη δημιουργία».
* Με βλέπει να δυσανασχετώ. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ειδικούς, σε ερευνητές, σε μουσικολόγους; τον ρωτάω.
* «Όχι, μην ανησυχείτε», γελά. «Θα παίξουμε τραγούδια και, μέσα από πληροφορίες, θα δούμε τη σχέση συνέχειας από τη μουσική της αρχαιότητας μέχρι την πρόσφατη ελληνική μουσική παράδοση. Σκεφτείτε τη μουσική του Χατζηδάκι. Θα δείτε ακριβώς αυτή τη σχέση συνέχειας».
* Μουσικολόγος, ιδρυτής και διευθυντής (1990-1995) της Βυζαντινής Ορχήστρας Αθηνών, συνθέτης και στιχουργός, ο Γιώργος Λυκούρας θα συστήσει στο μεσσηνιακό κοινό το νέο μουσικό του σχήμα «Ο πάπυρος του κ. Fackelmann».
* «Ο Fackelmann», μου εξηγεί, «ήταν ένας αρχαιολόγος, ένας παπυρολόγος, του 20ου αιώνα. Αποκρυπτογραφούσε παπύρους και τους συντηρούσε. Κάποια στιγμή, βρέθηκε ένας πάπυρος του 5ου μ.Χ. αι. με φιλοσοφικό και θεολογικό περιεχόμενο έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν γινόταν η διάνοιξη της Εγνατίας Οδού. Κλήθηκε ο Fackelmann να τον αποκρυπτογραφήσει και να τον διασώσει. Αλλά, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Ίσως ποτέ δεν πήρε και τα χρήματα που περίμενε από το Πανεπιστήμιο και το Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι εξαπέλυσαν επίθεση, επιρρίπτοντας το σύνολο των ευθυνών στους καθηγητές του Πανεπιστημίου και στο Μουσείο. Το θέμα είναι, ωστόσο, ότι για μια ακόμη φορά, αντί να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας, αντί να προσπαθήσουμε καν, αφήσαμε τη λύση του προβλήματος σε “ξένους ειδικούς”. Το είδα ως αλληγορία. Μήπως έτσι δε συμπεριφερόμαστε και σήμερα;».
* Η Μυρτώ Καμβυσίδη (τραγούδι), η Κατερίνα Λέκκα (ακορντεόν), ο Μάριος Κουρουνιώτης (σάζι, λαούτο, κιθάρα), ο Ανδρέας Αρβανίτης (λύρες), ο Χάρης Παπανικολάου (ούτι, τραγούδι) και ο Γιώργος Κασσαβέτης (κρουστά) είναι οι μουσικοί συντελεστές του «Fackelmann», σε συνθέσεις του Γιώργου Λυκούρα.
* Στη Μεσσήνη γεννήθηκε ο συνθέτης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο ως πολιτικός μηχανικός, ενώ παράλληλα σπούδαζε βυζαντινή μουσική δίπλα στον Σίμωνα Καρά. Η μουσική και δη η παραδοσιακή, τον κέρδισε.
* «Η θετική πλευρά της εκπαίδευσής μου», λέει, «με βοήθησε στη σπουδή των αρμονικών της μουσικής. Με βοήθησε με τα μαθηματικά της μουσικής. Με βοήθησε να ερμηνεύσω τους φθόγγους της αρχαίας ελληνικής μουσικής. Αυτή η ίδια θεωρία ερμηνεύει και τη μουσική μας παράδοση».
* Εν τω μεταξύ, συμμετείχε στη συντήρηση και αναστήλωση μνημείων, μεταξύ των οποίων και στην αντισεισμική προστασία του ναού του Επικούριου Απόλλωνα.
* «Πάντα με ενδιέφερε να συμμετέχω στη συντήρηση και ανάδειξη κτισμάτων πολιτιστικής αξίας», λέει. «Ήταν πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος και είμαι χαρούμενος που ήμουν κι εγώ κομμάτι αυτής της σπουδαίας δουλειάς. Ο χαρακτήρας μου με ωθούσε προς την πολιτιστική μας κληρονομιά. Τελικά, με κέρδισε η μουσική».
* Παράλληλα, ως μουσικολόγος ανέπτυξε συνεργασία με τον καθηγητή κ. Πετρόπουλο, του Πανεπιστημίου του Harvard.
* «Η δική μου μουσικολογική συμβολή είναι στην έρευνα πάνω στα έπη, πάνω στην προσέγγιση των αρχαίων κειμένων στη βάση της αρμονικής θεωρίας. Χρησιμοποιώ τον όρο “μουσική γεωγραφία”. Είναι μια καινούρια προσέγγιση για την ερμηνεία των επών αλλά και των αρχαϊκών κειμένων, μέσω της μουσικής τους θεώρησης».
~ Στη γενέτειρα Μεσσηνία επιστρέφει; Τι κρατά από τον τόπο που γεννήθηκε;
* «Ο τόπος είναι φωτεινός. Το ποτάμι κομμάτι του εαυτού μου. Έχω μνήμες πολύ δυνατές. Άλλωστε πάντα προσπαθώ να συνεργάζομαι και με Μεσσήνιους μουσικούς. Ο Ανδρέας Αρβανίτης που παίζει λύρες στο σχήμα “Ο πάπυρος του Fackelmann” είναι Μεσσήνιος, όπως και η Μυρτώ Καμβυσίδη, στο τραγούδι. Η Μυρτώ Καμβυσίδη φοίτησε, άλλωστε, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Πολλοί από τους συνεργάτες μου προέρχονται από Μουσικά Σχολεία. Θεωρώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και στο Μουσικό Σχολείο της Καλαμάτας. Επίσης Μεσσήνιος είναι ο Μάριος Κουρουνιώτης, που παίζει στο σχήμα κιθάρα, λαούτο και σάζι. Έρχομαι συχνά στη Μεσσηνία, στην Καλαμάτα. Είναι κομμάτι σημαντικό της ύπαρξής μου».
 *«Ο μουσικός Όμηρος και η Μεσσηνία», στο Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας (Μπενάκη 5). Συμμετέχει η μουσική παράσταση «Ο πάπυρος του κ. Fackelmann». Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Μαρτίου. Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Της Γεωργίας Οικονομοπούλου

*** Ζητά ο δήμαρχος Καλαμάτας
~ Να αλλάξει ο τρόπος κατανομής των έργων μέσω ΕΣΠΑ
 * Μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των απόψεων της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου για τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα όσον αφορά στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας, αλλά και την παρέμβασή του για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ από τις Περιφέρειες, ο δεύτερος επανήλθε.
* Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Βλέπω κάποιες υβριστικές ανακοινώσεις από εδώ και από εκεί. Προσωπικά, δε θέλω να έχω κακές σχέσεις με κανέναν. Μάλιστα, με πολλούς κυβερνητικούς παράγοντες έχω άριστες σχέσεις. Αυτά, όμως, που έχουν σχέση με το ΕΣΠΑ είναι πρόβλημα για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση.
 * Έχουν μεταβάλει σε οσφυοκάμπτες τους δημάρχους. Ή θα λυγίσεις τη μέση ή δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα. Ή θα κάνεις τα κέφια του περιφερειάρχη ή τίποτα. Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουν οι διατάξεις του σχετικού νόμου για τις εντάξεις έργων και τη διαχείριση προγραμμάτων. Δεν μπορεί ένα πρόσωπο να κάνει κατανομές. Αναφέρομαι στα ΠΕΠ. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αλλά καλύτερα κατανέμονταν με τις κρατικές περιφέρειες. Υπήρχε συλλογικό όργανο. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Και θεωρώ ότι μία από τις κακοδαιμονίες είναι και αυτό.
* Πρέπει να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι, να μάθουμε να συζητάμε, να κάνουμε διαχείριση των πόρων με διαφάνεια. Κι αυτό σημαίνει να γίνεται ιεράρχηση των αναγκών για έργα. Να μη μιλάμε μόνο για πληρότητα φακέλων.
* Και δεν είναι θέμα για τον κ. Τατούλη, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Προφανώς, δεν είμαι δήμαρχος που σκύβω τη μέση. Ας μη γίνουν τα έργα και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν έγινα δήμαρχος για να σέρνομαι και να εκλιπαρώ. Δε θα το κάνω. Θα προβάλω με αξιοπρέπεια τα αιτήματα και τα προβλήματα της πόλης. Νομίζω έτσι με θέλουν και αυτοί οι οποίοι με ψήφισαν». Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Ο Δ. Μεσσήνης και η παγκόσμια ημέρα νερού
~ Υπογραφή σύμβασης για νέο αγωγό ύδρευσης από Άγιο Παύλο προς Μεσσήνη
 * Με τον καλύτερο τρόπο, την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης για την κατασκευή εξωτερικού αγωγού ύδρευσης, τίμησε χθες ο Δήμος Μεσσήνης την Παγκόσμια Ημέρα Nερού. Πρόκειται για το δεύτερο έργο ύδρευσης που θα εκτελεστεί στο Δήμο Μεσσήνης μέσω του ΕΣΠΑ και η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Μεσσήνης, της ΔΕΥΑΜ, που την εκπροσωπούσε ο πρόεδρός της Νικ. Κωνσταντέλος, και του αναδόχου Κυρ. Χαϊδεμένου, παρουσία των Μέσων Ενημέρωσης.
 * Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μεσσήνης, «δυστυχώς η χώρα μας εμφανίζεται ως μια από τις πιο σπάταλες στην κατανάλωση νερού. Είναι υποχρέωση όλων μας, με αφορμή και τη σημερινή (χθεσινή) ημέρα, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι, όχι μόνο στα παιδιά μας, αλλά και στον πολύπαθο πλανήτη μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το νερό δεν είναι ανεξάντλητο και να διδάξουμε και στα παιδιά μας την αναγκαιότητα για την προστασία του περιβάλλοντος και το σεβασμό προς τον πλανήτη».
 ~* Έμφαση και βαρύτητα στις υποδομές
* Σύμφωνα με το δήμαρχο, ο Δήμος σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Μεσσήνης, στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, έδωσαν έμφαση και βαρύτητα στις υποδομές ύδρευσης με κατεύθυνση την προστασία και την ορθή διαχείριση αυτού του τόσο πολύτιμου πόρου.
* Έτσι, ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για ενίσχυση υδρευτικών αναγκών από πηγές Αγίου Παύλου προς Τοπικές Κοινότητες και Δημοτική Κοινότητα Μεσσήνης, Α’ Φάση (τμήμα 2)», προϋπολογισμού 1,325 εκ. ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο και κύριο του έργου τη ΔΕΥΑΜ. «Αυτό το έργο», συνέχισε, «σε συνδυασμό με το ήδη δημοπρατημένο, συμπληρωματικό αυτού για το πρώτο τμήμα, στο οποίο φορέας υλοποίησης και κύριος είναι ο Δήμος, θα έχει ως αποτέλεσμα την υλοποίηση ενός δικτύου 12 χλμ. περίπου μεταφοράς νερού, δεξαμενή διανομής κ.λπ. Το έργο θα εξυπηρετήσει 14 Τοπικές Κοινότητες και ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 3,7 εκατ. ευρώ».
* Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο ανάδοχος, θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από την προβλεπόμενη προθεσμία των δέκα μηνών.
* Έχει ήδη δε ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Μηλιωτίου», από το ΕΣΠΑ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, προϋπολογισμού 560.000 ευρώ.
* Παράλληλα, μελετήθηκε το έργο της αντικατάστασης του αγωγού από Ασπρόχωμα έως Μεσσήνη, με κόστος κατασκευής 3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργο που θα ενταχθεί στο συνολικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ύδρευσης Καλαμάτας –Μεσσήνης και Περιχώρων, και αφορά στη βελτίωση του δικτύου από πηγές Αγίου Φλώρου-Πήδημα προς Καλαμάτα, Μεσσήνη και Μάνη.
* Με την υλοποίησή του θα αντικατασταθεί ο παλιός αγωγός από αμίαντο με νέο μεγαλύτερης διατομής, για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών όχι μόνο της Μεσσήνης, αλλά και της παραλίας. Με δεδομένο δε ότι κατασκευάζονται νέες τουριστικές μονάδες στην περιοχή και παράλληλα προχωρά η διαδικασία πολεοδόμησης της Μπούκας, θα δημιουργήσει κίνητρα τουριστικής ανάπτυξης.
 ~* Κοινωφελής εργασία
* Ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε και στα έργα μικρότερου προϋπολογισμού που προγραμματίζονται και υλοποιούνται, ενώ πρόσθεσε ότι ο Δήμος προσανατολίζεται να αξιοποιήσει στο μέγιστο το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.
* Μίλησε για την προ ημερών συνάντησή του με τη γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και πρόσθεσε ότι σκοπός ήταν να ξεπεραστούν εμπόδια και μικροπροβλήματα, που είχαν δημιουργήσει αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
* Τελικά, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με φορέα υλοποίησης τον «Πολιτιστικό Οργανισμό οι Δρόμοι της Ελιάς» εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Τελικό βήμα για τη δημοσίευση της προκήρυξης, που έχει ήδη αποσταλεί στο ΑΣΕΠ, είναι η έγκρισή της. Υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος Μαρτίου η προκήρυξη θα έχει δημοσιευθεί και θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων, ώστε μετά την αξιολόγησή τους, αρχές Μαΐου, να αρχίσει να «τρέχει» το πρόγραμμα.
 ~* Νικ. Κωνσταντέλος
* Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντέλος σχολίασε πως πρωταρχικός στόχος είναι η ποιότητα και η ποσότητα του νερού, ενώ αναφέρθηκε σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου οι κάτοικοι να απολαμβάνουν ποιοτικό νερό. Ταυτόχρονα, σύστησε να γίνεται προσεκτική χρήση και όχι κατάχρηση του νερού, καθώς και να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η μόλυνση των υπόγειων υδάτων. Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Ο Π. Νίκας για τα απορρίμματα
~ Αρχίζει συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς  * «Μαραθώνιο» συναντήσεων με αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, με σκοπό την ενημέρωσή τους γύρω από το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο για την παρένθετη τριετία περίπου μέχρι την υλοποίηση της οριστικής λύσης.
* Όπως επανέλαβε χθες, «από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινώ την ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων με θέμα την κατάσταση με τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο. Οι συναντήσεις θα αρχίσουν από τους αρχηγούς των κομμάτων της Αριστεράς. Θα τους ενημερώσω και θα τους παρακαλέσω να μπει κεντρικό θέμα στην ατζέντα της εκλογικής διαδικασίας το συγκεκριμένο θέμα.
 * Δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε διεθνείς διαγωνισμούς στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αυτό να τους κόβει, επειδή δεν είναι αρμόδιος για τη διαχείριση ο Δήμος Καλαμάτας. Και το ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό γράφεται στο ΠΕΣΔΑ. Εκεί αναφέρεται ότι είναι ο ΦΟΔΣΑ, με εκχωρημένη την αρμοδιότητα στον περιφερειάρχη. Ο Ιούνιος φτάνει και μαζί με αυτόν και τα πρόστιμα. Και τότε να δούμε ποιος έχει δικαίωμα να επιβάλλει κάτι τέτοιο. Δε θα υποσταλεί η σημαία για τα απορρίμματα. Όποιος έχει ευθύνη, να την αναλάβει. Εμείς λέμε να βοηθήσουμε, να συνδράμουμε, να πάρουμε το κόστος. Δεν μπορεί, όμως, ένα κράτος να μας κοροϊδεύει. Το θέμα θα μπει ψηλά. Αν δεν μπει, ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει να εξεύρει 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ μέχρι “αν” και “εφόσον” εξευρεθεί οριστική λύση διαχείρισης των σκουπιδιών». -  Α.Π.

** Το ΠΑΣΟΚ μειώνει τη διαφορά με τη ΝΔ-Ο Βενιζέλος ισοψηφεί με Σαμαρά
* Οι τέσσερις πρώτες δημοσκοπήσεις, μετά την εκλογή Βενιζέλου και την ίδρυση του κόμματος Καμμένου, δείχνουν τάση επανασυσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ και σμίκρυνση της διαφοράς που το χωρίζει από την προπορευόμενη ΝΔ, τα ποσοστά της οποίας συγκρατώνται χαμηλά και από την ευπρόσωπη παρουσία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
~ Οι τέσσερις πρώτες δημοσκοπήσεις, μετά την εκλογή Βενιζέλου και την ίδρυση του κόμματος Καμμένου, δείχνουν τάση επανασυσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ και σμίκρυνση της διαφοράς που το χωρίζει από την προπορευόμενη ΝΔ, τα ποσοστά της οποίας συγκρατώνται χαμηλά και από την ευπρόσωπη παρουσία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
 * Στις έρευνες της Marc (για το Έθνος) και της Κάπα Research (για το Βήμα) το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ 13,2 και 14,3% και η ΝΔ μεταξύ 17,8 και 18,1% (η διαφορά τους, δηλαδή, κυμαίνεται από 3,8 έως 4,6 μονάδες).
 ~ Η μέτρηση της ΜRB (για τη Realnews) ανεβάζει μεν τη διαφορά των δυο κομμάτων στις 8,2 μονάδες, αλλά και εδώ είναι μειωμένη σχεδόν κατά τρεις μονάδες σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Ανάλογη είναι η εικόνα και στο γκάλοπ της Alco για το Star.
 ~ Το κόμμα του Καμμένου κάνει την έκπληξη, συγκεντρώνοντας ποσοστά από 7% έως 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη σημειώνει κάμψη (κυμαίνεται από 4,9 έως 7,4%), ενώ ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη συνεχίζει την πτώση του και, πλέον, κινείται γύρω από το όριο του 3% για την είσοδό του στη Βουλή.
 * Ελαφρά πτώση εμφανίζει και το ΚΚΕ (από 7,5 έως 8,6%), καθώς και ο Σύριζα (από 6 έως 8,2%).
~ Εντυπωσιακή είναι η εικόνα της ακροδεξιάς «Χρυσής Αυγής», που φαίνεται ικανή να διεκδικησει την είσοδό της στη Βουλή.
 * Σημαντικές αλλαγές διαπιστώνονται και στο πρόσωπο του «καταλληλότερου» πρωθυπουργού.
~ Ο Αντώνης Σαμαράς, που προηγείτο με μεγάλη διαφορά του Γιώργου Παπανδρέου, ισοβαθμεί τώρα με τον Βαγγέλη Βενιζέλο (στην έρευνα της Marc) και βρίσκεται πίσω του κατά 1,2 μονάδες στο γκάλοπ της Κάπα Research.

*** Πριν 94 χρόνια
Το κρυφό σχολείο στην Ι.Μ. Καλτέτσι Αρκαδίας ΙΝ. Αγ. Νικολάου
- ΔΙΑ το μεγαλοπρεπέστερον και λαμπρότερον εορτασμόν της εθνικής μας εορτής θα γίνει η έναρξις από της μεσημβρίας της αύριον. Αύριον αι αίθουσαι όλων των σχολείων των διαφόρων συλλόγων και σωματείων θα δεχθώσιν τους ακροατάς των, εντός δε αυτών οι δάσκαλοι και οι άλλοι ρήτορες θα εξάρωσι την γιγαντομαχίαν των προγόνων μας. Η πρωία της Κυριακής θ’ αφιερωθή ολόκληρος εις την τελετήν. Μετά μεσημβρίαν της Κυριακής τα σχολεία, τα σωματεία και οι σύλλογοι της πόλεως με τας σημαίας των παρελαύνοντες δια των κεντρικωτέρων οδών.
 - ΟΛΑ τα σχολεία της Μέσης και της στοιχειώδους εκπαιδεύσεως προπαρασκευάζονται δια τον μεγαλοπρεπή εορτασμόν της εθνικής μας εορτής. Παντού εις τας αιθούσας των σχολείων ακούονται τα θούρια άσματα δια των οποίων αι παιδικαί ψυχαί, οι μέλλοντες ούτοι πολίται και στρατιώται της πατρίδος, ενωτίζονται της μεγάλης εκείνης εποποιίας των προγόνων μας δια του αίματος και των μεγάλων θυσιών των οποίων ανεκτήθη η ελευθερία.
 - ΣΗΜΕΡΟΝ θα γίνη διανομή 200 δραμίων άρτου προς 1,20 κατ’ οκάν και 280 δραμίων αλεύρων προς 1,48 κατ’ οκάν.
Μαρμάρινη πλάκα στο μοναστήρι στο Καλτέτσι στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου
***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΜΕΡΩΣΗ για σίμερα Παρασκευή 23/03/2012 :
Για το Ευρωμπάσκετ 2ος αγώνας για το Φαϊναλ Φόρ της Κωνσταντινούπολης :
Σιένα -Ολυμπιακός Πειραιώς    81-80 , (48-35) , (22-18) .- ^  
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπιλμπάο   79-60 .- ^

*** Το μετέωρο βήμα του Παναθηναϊκού

~* Δραματικές εξελίξεις με απρόβλεπτες συνέπειες για την ομάδα επεφύλασσε η 23η Μαρτίου που μπορεί να αποδειχθεί η «Μεγάλη Παρασκευή» του «τριφυλλιού». Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, παραιτήθηκε σύσσωμο το Δ.Σ και ο Δημήτρης Γόντικας. «Απευθυνθείτε πλέον στους μετόχους», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος.
~ Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε:  * «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά πλέον δεν υπάρχουν τα ελάχιστα εχέγγυα για να δουλέψουμε. Με αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας αυτό το διάστημα, την ομάδα και τον προπονητή που κράτησαν την ομάδα όρθια. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, παραιτούμαστε για να ευαισθητοποιηθούν οι ιδιοκτήτες. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο του. Οι εξελίξεις θα τρέξουν στις 18 Απριλίου. Τότε θα γίνει, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα, νέα Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου ΔΣ. Είναι προφανείς οι λόγοι που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε», είπε αρχικά ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Παναθηναϊκού.
 * Όσο για την UEFA και το τι θα γίνει στο εξής, είπε: «Έχουν δρομολογηθεί κινήσεις και θα γίνει κάποια προσπάθεια. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, πλέον απευθυνθείτε στους μετόχους. Το τελευταίο που μπορώ να σας πω ως πρόεδρος είναι ότι θα πάω να μεταφέρω στους παίκτες τις εξελίξεις».
 * Πρέπει να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση που δεν εκλεγεί νέο ΔΣ στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ στις 18 Απριλίου, τότε ο Παναθηναϊκός οδηγείται στην λύση του Πρωτοδικείου.
 ~* Το χρονικό
 * Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση του Δ.Σ με τρία μέλη να υποβάλλουν αρχικά εγγράφως τις παραιτήσεις τους. Αυτοί ήταν οι Τζήμας, Λουμίδης και Χατζηνικολάου, που χρεώνονται στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Στη συνέχεια και αφού δεν ανακάλεσαν παρά τις πιέσεις, ακολούθησαν και οι υπόλοιποι με εξαίρεση τους Βασίλη Κωνσταντίνου, Μίμη Δομάζο και τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, μέχρι να φτάσουμε στις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και τη σύυσωμη αποχώρηση όλων.
 * Στη συνέχεια και μετά από αυτήν την εξέλιξη, ήρθε η τηλεφωνική επικοινωνία του ανθρώπου που πρόσφατα είχε βάλει 1,7 εκατ. ευρώ στην ομάδα.
 * Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μίλησε σε ανοιχτή ακρόαση και ξεκαθάρισε: «Με την επιστολή μου παλιότερα στον Δημήτρη Γόντικα είχα τονίσει πως τα χρήματά μου ήταν διαθέσιμα για αυτό το συγκεκριμένο διοικητικό συμβούλιο και με τον ίδιο πρόεδρο. Από την στιγμή που διαλύεται και δεν μπορώ να διασφαλίσω το πού θα διατεθούν τα χρήματα αυτά, ζητώ το 1.7 πίσω»!
 * Συγκεκριμένα, ο "Mr MIG" ζήτησε να του επιστραφούν τα χρήματα πίσω, απειλώντας μάλιστα πως θα κατηγορήσει τη διοίκηση της ομάδας για υπέξαιρεση σε περίπτωση που τα έχει δαπανήσει. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε πως τα λεφτά δεν δόθηκαν και ότι οι παίκτες είδαν χρήματα στους λογαριασμούς τους μεν, αλλά αυτά προερχονται από άλλες πηγές, οπότε δεν προκύπτει τέτοιο θέμα.
 * Ακολούθως οι Πολέμης και Βασιλάκης που θα έβαζαν με τη μορφή δανείου 750.000 και 500.000 ευρώ αντίστοιχα, γνωστοποίησαν πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν, αφού πλέον το σκηνικό στο "τριφύλλι" είχε μεταβληθεί ραγδαία.
 * Νωρίτερα υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ του κ. Τζήμα με τον Θανάση Γιαννακόπουλο. «Ντρέπομαι που είμαι Παναθηναϊκός με όσα συνέβησαν την Κυριακή», είπε ο κ. Τζήμας για να απαντήσει ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ: «Ποιος είσαι εσύ που ντρέπεσαι; Πότε ήρθες στον Παναθηναϊκό; Τι έχεις κάνει για τον Παναθηναϊκό; Είσαι αλεξιπτωτιστής».
 * Πλέον τίθεται ξεκάθαρα θέμα επιβίωσης της ΠΑΕ, αφού πλέον το Πρωτοδικείο και ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ορατός.
 * Για όσα ακολούθησαν είχε προϊδεάσει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος νωρίτερα αποχωρώντας από τη συνεδρίαση:
 * «Ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Το καράβι βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν», δήλωσε φανερά προβληματισμένος ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη.
 * «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στα όρια διάλυσης. Μέσα στο διοικητικό συμβούλιο άκουσα πράγματα ανήκουστα, δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Άλλοι να παραιτούνται, άλλοι ζητούν τα λεφτά τους πίσω, άλλοι για τα επεισόδια και άλλοι για τις ποινικές ευθύνες και κανείς δεν σκέφτεται τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Μεγάλη κουβέντα αλλά αληθινή. Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος τους ήρθε και παραιτούνται τώρα; Δεν μπορεί κάποιοι που θέλουν να λένε ότι είναι καλοί Παναθηναϊκοί να θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και άλλοι να παραιτούνται. Μου είναι αδιανόητο μετά από 35 χρόνια στον Παναθηναϊκό να βρεθούμε σε τέτοιες καταστάσεις. Το καράβι βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν. Ρωτήστε τους όταν βγουν έξω για τους λόγους που αποχωρούν», δήλωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως τέσσερα ή πέντε είναι τα μέλη του Δ.Σ που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

***

***  Π.Σ. Η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ
~ Ξεκούραση σήμερα και από αύριο η… Ζάκυνθος
 * ΛΙΓΟΣΤΕYΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΜΠΗΚΑΝ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ, ΜΠΛΕΤΣΑΣ… ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΩΣΤΗΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
 * Με προπόνηση στο χώρο πίσω από τα τέρματα του γηπέδου του Δημοτικού Σταδίου συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της Καλαμάτας, το πρόγραμμα της οποίας περιλάμβανε κυρίως ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αλλά και με μπάλα. Ο Μπένος, βλέποντας τους παίκτες να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα, θέλησε να αποφορτίσει «τις μηχανές», αλλά και να προστατεύσει τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, που κάθε άλλο παρά ιδανικός φαντάζει εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Τετάρτης με αντίπαλο τη Ζάκυνθο. Υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι μικροεργασίες που γίνονται από την πλευρά των ανθρώπων του Αθλητικού Φορέα θα αποδώσουν, έστω και σε μικρό βαθμό, καρπούς, και το γήπεδο θα είναι τουλάχιστον ανεκτό, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες της Καλαμάτας να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τριπόντου.
* Το όλο κλίμα αισιοδοξίας γίνεται πιο έντονο, λόγω της σταδιακής μείωσης των προβλημάτων που ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα την ομάδα. Θετική εξέλιξη αποτέλεσε, αν μη τι άλλο, η συμμετοχή σε κανονικούς ρυθμούς του Σωκράτη Κοψαχείλη, που κέρδισε το παιχνίδι με το χρόνο και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, αλλά και του Βασίλη Μπλέτσα, που ξεπέρασε τις μικροενοχλήσεις στη γάμπα. Και οι δύο ποδοσφαιριστές υπολογίζονται κανονικά για τον αγώνα με τη Ζάκυνθο, ενώ το ίδιο αναμένεται να ισχύσει για τις περιπτώσεις των Κωστή και Τριανταφυλλάκη, που χθες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα – ο πρώτος ταλαιπωρείται από ένα ελαφρύ αιμάτωμα και ο δεύτερος από ένα σφίξιμο στους προσαγωγούς –, αλλά σταδιακά θα ανεβάσουν ρυθμούς και πιθανότατα θα προλάβουν το ερχόμενο ματς. Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα με την περίπτωση του Κρητικού, που από τη μία έχει να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό στη μύτη και από την άλλη το τράβηγμα που τον ταλαιπωρεί μετά το ματς με τον Απόλλωνα.
 * Η σημερινή ημέρα θα δώσει, πάντως, σ’ όλους τους ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να πάρουν ανάσες ξεκούρασης, τις οποίες χρειάζονται και μάλιστα πολύ λόγω του ειδικού προγράμματος που ακολούθησε ο κ. Μπένος όλο αυτό το διάστημα, βλέποντας το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ομάδα στο μέτωπο της φυσικής κατάστασης, αλλά και σ’ αυτούς που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς να καλύψουν το έδαφος και να κερδίσουν χρόνο.
 * Θυμίζουμε ότι εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τιμωρημένοι Πετρουζέλλης και Τσαγκαράκης, ενώ η απουσία του Μπεγέτη από τη χθεσινή προπόνηση είχε να κάνει με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και έτσι αύριο το πρωί, οπότε και επιστρέφουν οι ποδοσφαιριστές σε ρυθμούς… Ζακύνθου, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός θα δηλώσει παρών. Του Νίκου Μπαλόπουλου

*** 3ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
~* Εν αναμονή της επιστροφής Μπιστικέα
 ~ Πολλά ακούγονται τα τελευταία 24ωρα γύρω από το όνομα του γενικού αρχηγού της Καλαμάτας Γιώργου Μπιστικέα, και οι απαντήσεις θα δοθούν στις αρχές της προσεχούς εβδομάδος οπότε και θα φανεί εάν αυτός παραμένει κανονικά στην ομάδα ή αποτελεί παρελθόν. Νομίζω πάντως ότι δύσκολα ο κ. Μπιστικέας θα αποχαιρετίσει την ομάδα της καρδιάς του, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλει όλο αυτό το διάστημα.
 ~* Εύκολα σε υψηλότερο επίπεδο Μπαλαλάς και Αργάνης
 ~ Παρακολουθώντας κανείς το φιλικό παιχνίδι της Καλαμάτας με τον Ολυμπιακό, μπορούσε από πρώτο χέρι να διαπιστώσει ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στις τάξεις του ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν εύκολα να αγωνίζονται σε μεγαλύτερο επίπεδο, σίγουρα στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Για παράδειγμα ο πολύπειρος Πέτρος Αργάνης, που έχει άλλωστε εμπειρία αυτών των κατηγοριών, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο ρόστερ της Καλαμάτας και το ίδιο θα έλεγα για τον Μπαλαλά, που είναι κατά την άποψή μου ίσως ο κορυφαίος αμυντικός μέσος της Α΄ κατηγορίας.
 ~* Ξεκούραση για τον Νικόλα
 ~ Η ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ηλυσιακού, που έρχεται με την επίτευξη των στόχων της ομάδας του Ζωγράφου, ακολουθεί σε μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο το ρεπό της προσεχούς αγωνιστικής, δίνει την ευκαιρία στους παίκτες της να πάρουν ανάσες χαλάρωσης. Έτσι ο Καλαματιανός γκαρντ του Ηλυσιακού Νικόλας Παπανικολόπουλος, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Καλαμάτα αφήνοντας πίσω το άγχος και την κούραση των επίσημων υποχρεώσεων.
 ~* Έλλειψε ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης…
 ~ Αν και ο μαραθώνιος της Μεσσήνης συμπίπτει με τον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης οι διοργανωτές δεν φοβούνται ότι θα επηρεάσει ιδιαίτερα τον αριθμό των συμμετεχόντων. Στα 42 χλμ. της νέας διαδρομής που πιστοποιήθηκε πριν λίγες μέρες από τους τεχνικούς της παγκόσμιας Ομοσπονδίας AIMS, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιδόσεις θα είναι επίσημα αναγνωρισμένες, υπολογίζεται ότι θα τρέξουν περισσότεροι από 200 δρομείς, απ’ όλη την Ελλάδα.
 ~ Φυσικά, εκατοντάδες θα είναι οι συμμετοχές στους παράλληλους αγώνες, της μεγάλης αθλητικής γιορτής της Μεσσήνης που θα γίνει φέτος την Πρωταπριλιά.
 ~ Γενικά τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, καθώς φαίνεται η απουσία της διοργάνωσης πέρυσι, έκανε αίσθηση, και ως γνωστόν όταν σου λείψει κάτι καταλαβαίνεις την αξία του…
 ~* Με 5,40 ευρώ…
 ~ Δεν θέλει και πολύ να σου ξεφύγει μια υποδιαστολή, αλλά το αποτέλεσμα κάνει φυσικά μεγάλη διαφορά σε πολλές περιπτώσεις. Διορθώνουμε λοιπόν αναφέροντας ότι ο τυχερός που κέρδισε στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του Πέτρου Αλάμαρα πάνω από 4.000 ευρώ στο στοίχημα είχε καταθέσει δελτίο αξίας 5 ευρώ και 40 λεπτών.
~* «Μετακομίζει»
 ~ Aπό τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου “Fair Play” Mini Football Club” (Νέα Είσοδος Καλαμάτας), η Ακαδημία «Fair Play” Πράσινων Πουλιών, μετακομίζει στις 31 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας, όπως μας ανέφερε χθες ο υπεύθυνος Παναγιώτης Πολίμος. Προπονητές της Ακαδημίας συνεχίζουν να είναι οι Παναγιώτης Πολίμος, Αντώνης Μαυρέας.

*** Στον ποδηλατικό Γύρο Αλγερίας ο Κανελλόπουλος
~ Σημαντική στιγμή για την αθλητική πορεία του Καλαματιανού ποδηλάτη Σταύρου Κανελλόπουλου ήταν η συμμετοχή στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Αλγερίας 2012, που διεξήχθη στη βορειοαφρικανική χώρα από τις 10 έως τις 16 Μαρτίου 2012.  * Στο αγώνα μετείχαν οι καλύτερες αφρικανικές εθνικές ομάδες και επίλεκτοι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και η Γερμανική PROFILINE PRO, με την οποία έτρεξε ο Καλαματιανός ποδηλάτης. Ο ποδηλατικός γύρος Αλγερίας διεξήχθη με τη συμμετοχή 120 ποδηλάτων, περιλάμβανε 5 συνεχόμενους ημερήσιους αγώνες αντοχής από 150-170 χιλιόμετρα ο καθένας και ένα σιρκουΐ 105 χλμ. την τελευταία ημέρα, στη πρωτεύουσα Αλγέρι.
 * Ο Καλαματιανός ποδηλάτης αν και πρωτάρης σε διεθνή ποδηλατικό γύρο κατάφερε να τερματίσει στη μέση της γενικής κατάταξης, ξεπερνώντας αθλητές με πολλαπλάσια αγωνιστικά χιλιόμετρα και εμπειρία. Επίσης, στο διεθνές σιρκουΐ, που σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν μακράν ο απαιτητικότερος όλων που έχει μετάσχει, κατάφερε να περιληφθεί στους 42 τερματίσαντες, ενώ 70 περίπου αθλητές εγκατέλειψαν τον αγώνα ή αποκλείστηκαν λόγω χρόνου!
 * Οι αγώνες, συνέπεσαν με την 50ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλγερίας και είχαν την υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης, ενώ εντύπωση προκάλεσαν στον Καλαματιανό ποδηλάτη τα πλήθη κόσμου που παρακολουθούσαν καθημερινά τον γύρο -εικόνες αναπάντεχες για μια υποανάπτυκτη χώρα, όπως η Αλγερία.
 * Για την Ελλάδα η αγωνιστική περίοδος ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο με τον καθιερωμένο Γύρο Θυσίας Πάτρα –Καλάβρυτα, όπου παραδοσιακά μετέχει η «αφρόκρεμα» των ελληνικών πεντάλ και αναμένεται να προσελκύσει και αυτή τη φορά αρκετές μεσσηνιακές συμμετοχές.

*** ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
~ Λακριντής: Θα κατεβάσουμε κι άλλο το όριο ηλικίας ~ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΑΒΙΑ
* Η τελευταία ήττα από τον Εθνικό Μελιγαλά δε χάλασε ούτε στο ελάχιστο το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει φέτος στο «στρατόπεδο» του Τέλου Άγρα. Πέρα από το γεγονός ότι το να χάσεις από τον …σχεδόν βέβαιο πρωταθλητή σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποτυχία για μια ομάδα που είχε εξ αρχής στόχο, και έχει πετύχει ήδη, την άνετη παραμονή της στην Α’ Τοπική, το σκορ αδικεί το συγκρότημα του Θανάση Λακριντή που βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά και με παίκτη λιγότερο. Γι’ αυτό και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» στέκεται περισσότερο στην καλή προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του στο συγκριμένο παιχνίδι, αλλά και από την αρχή της χρονιάς. Η έγκαιρη εξασφάλιση της παραμονής δίνει μάλιστα την ευκαιρία να αγωνιστούν περισσότερο τα νέα παιδιά της ομάδας και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα δούμε κι άλλους «μικρούς», ακόμα και στην αρχική 11άδα. «Θα κατεβάσουμε κι άλλο το όριο το όριο ηλικίας» λέει χαρακτηριστικά με δικαιολογημένη ικανοποίηση ο Θανάσης Λακριντής που μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά του Γιάννη Μαραγκού ως προπονητή των «μικρών» ομάδων του Άγρα και τη συνεργασία που έχουν. Μέχρι τώρα έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής στην Α’ Τοπική οι Νικηφόρος Βλάχος, Στασινός Λίτσας και Νίκος Τσαγκάρης, ενώ υπάρχουν άλλα 5-6 παιδιά 14-15 ετών που ακολουθούν το πρόγραμμα της ανδρικής από την αρχή της χρονιάς και θα πάρουν σύντομα τις δικές τους ευκαιρίες. Και το …μέλλον του γαργαλιανιώτικου συλλόγου δεν τελειώνει εκεί, καθώς και η επόμενη «φουρνιά» παικτών θεωρείται πολύ ελπιδοφόρα, ενώ δεκάδες μικρότερα παιδιά ακολουθούν στα μικρότερα τμήματα. Κυριακή με Αβία Ο Τέλος Άγρας θα συνεχίσει την Κυριακή το απόγευμα τις υποχρεώσεις του αντιμετωπίζοντας στον Κορδία την ΑΕ Αβίας. Εκτός από τον Γρηγόρη Αναστασόπουλο που αποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεν υπολογίζεται πλέον ο έμπειρος Αντώνης Χρυσομπόλης που αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 36 ετών, δίνοντας έντονη, αλλά μάλλον ευχάριστη -αυτή της πληρότητας- συναισθηματική φόρτιση στον προηγούμενο αγώνα με τον Μελιγαλά, στο πλαίσιο του οποίου τιμήθηκε από τη διοίκηση του τριφυλιακού συλλόγου. Κανονικά στα πλάνα Λακριντή αναμένεται να τεθεί ο Τηλεμάχου, που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας την περασμένη εβδομάδα. Χ.Ε.

*** Ετοιμάζονται για το εργαζομένων οι "Μηχανικοί"

* Η ομάδα των Μηχανικών/Επαγγελματιών συμμετέχει αδιαλείπτως στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Εργαζομένων που διοργανώνει ο Αθλητικός Φορέας του Δήμου Καλαμάτας. Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στη νέα διοργάνωση, με στόχο να κάνει αξιόλογη πορεία. Η ομάδα των Μηχανικών/Επαγγελματιών στο περυσινό πρωτάθλημα κατέκτησε τον τίτλο και εκτός από το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξε, απέσπασε από όλους τους φιλάθλους το χειροκρότημα για τη συνολική εικόνα της. Η ομάδα των Μηχανικών/Επαγγελματιών είναι μια παρέα. Σαν παρέα, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στην ταβέρνα «Στροφιλιά» (παραλία Καλαμάτας), όπου συζητήθηκαν λεπτομέρειες γύρω από τη συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο προπονητής Βασίλης Παρθένιος και αρκετοί ποδοσφαιριστές. Απουσίαζαν ο πρόεδρος Θεόδωρος Παπαθεοδωρίδης (για επαγγελματικούς λόγους) και ορισμένοι ποδοσφαιριστές. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απουσία του «κανονιέρη» της ομάδας Παναγιώτη Βεργινάδη. Την ομάδα των Μηχανικών/Επαγγελματιών απαρτίζουν οι Θεόδωρος Παπαθεοδωρίδης, Βασίλης και Ηλίας Παρθένιος, Παναγιώτης Βεργινάδης, Βασίλης Νταγιόπουλος, Παναγιώτης Πολίμος, Κώστας Αλευράς, Γιώργος Βαλτασάρος, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Σωτήρης Μπουραντώνης, Γιώργος Κουλιέρης, Ευγένιος Σακκάς, Δημήτρης Αθανασάκης, Τάκης Αγγελόπουλος, Γιώργος Καραμήτσος, Γιώργος Κλείδωνας, Κώστας Πλάγος. Καινούρια προσθήκη στο «ρόστερ» είναι ο Τάσος Χαρίτος. Αποχώρησε δε ο Ηλίας Δημητρακόπουλος (βρίσκεται στο εξωτερικό). (λεζάντα) Στιγμιότυπο από την προχθεσινή συνάντηση

*** ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

~* Βγήκαν τα τέσσερα πρώτα ζευγάρια των «16» στο ανοικτό τουρνουά του ΟΑΚ
 * Η αδρεναλίνη ανεβαίνει στο ανοικτό τουρνουά πινγκ πονγκ που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις της Δυτικής Παραλίας ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας. Μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου στο Β’ Όμιλο, προχθές συμπληρώθηκε η κατάταξη και στον Α’ Όμιλο, επιτρέποντας έτσι την ανάδειξη των «χιαστί» πρώτων τεσσάρων ζευγαριών που θα παίξουν στη φάση των «16». Αύριο (από τις 5 το απόγευμα) θα διεξαχθούν οι τελευταίοι αγώνες στον Γ’ Όμιλο και την προσεχή Δευτέρα (από τις 7 μ.μ.) θα παγιωθεί η κατάταξη στον Δ’ Όμιλο. Την Τετάρτη 28 Μαρτίου θα διεξαχθούν διαδοχικά η προημιτελική και ημιτελική φάση (ώρα έναρξης 7 μ.μ.), ενώ η αυλαία στο μονό θα πέσει το Σάββατο 31 Μαρτίου, με την πραγματοποίηση του μεγάλου και του μικρού τελικού που θ’ αναδείξει τον πρωταθλητή και τους 2ο και 3ο νικητή. Η δράση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, ενώ μετά τη …στέψη, θ΄ανοίξει η αυλαία του διπλού.
~ Η κατάταξη στον Α’ Όμιλο έχει ως εξής: 1ος Δημήτρης Μποσίνης 2ος Παντελής Μεντώνης 3ος Κώστας Φιλιππαίος 4ος Γιάννης Μπουσούνης
-Ακολούθησαν οι Δημήτρης Αθανασάκης, Βασίλης Παρθένιος, Χρήστος Πλάγος, Παναγιώτης Τσαούσης, Νίκος Μάραντος.
~ Η κατάταξη στον Β’ Όμιλο: 1ος Άρθουρ Χάρνεϊ 2ος Αλέξανδρος Κουταβάς 3ος Χρήστος Μπένος 4ος Χρήστος Καρμοιράντζος
-Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν οι Γιάννης Παπαγεωργίου, Αργύρης Κουλουμπός, Κώστας Γκότσης, Παναγιώτης Τσόλκας, Κώστας Φούρκας, Σοφία Αντωνοπούλου, Ηλίας Ηλιόπουλος.
~ Για τη φάση των «16» θα παίξουν την προσεχή Τετάρτη: Μποσίνης-Καρμοιράντζος, Μεντώνης-Μπένος, Φιλιππαίος-Κουταβάς και Χάρνεϊ-Μπουσούνης.

~* Ιστορικό έγγραφο Φύλλο Εφημερίδας της Κυνβερνήσεως :Στη Μονή Καλτετσών

~** Το κρυφό Σχολιό στο μοναστήρι Καλτεζών Αρκαδίας 


 ~** ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 …ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !!! :
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/blog-post.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας , Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012.
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/1-m-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Mαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α : Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Tr;ith 6 /03/2012 .-
 ~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012 , Ελεύθερες Σκέψεις θέσεις απόψεις και Σχόλια .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 , Στο αγιάζι της καθημεριονότητας στην ενημέρωσή μας .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/10-03-2012.html  , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης ,10-03-2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/11-2012.html  , Σήμερα είναι Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/12-2012.html  , Σχολιάζοντας Αδιακρίτως Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :Δευτέρα 12 /03/2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/03/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  ,
ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ  Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2012 : foto athos .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/13-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/14-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΤΑΫΓΕΤΟΣ Αναδημοσίευση Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/15-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/16-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/agion-oros-2012.html ,
AGION OROS ΑΘΩΣ 2012 .- Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 ,.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/17-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/18032012.html , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Κυριακή 18/03/2012 - Ειδήσεις -Σχόλια κ.α .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/19-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/19032012.html , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα 19/03/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/arfara-messhnis-greece.html , ARFARA MESSHNIΑS GREECE Φωτογραφίσεις , 20/03/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/20032012.html , ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ ,Φωτογραφίες 20/03/2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/20032012.html , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα Τρίτη , 20/03/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/21-03-2012.html , ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Περιοχή Σκήτης Αγίας Άννης 21-03-2012 , Φωτογραφίες κ.α..-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/21-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/03/22-2012.html , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/24-2012.html  , Σάββατο στην ενημέρωση 24 Μαρτίου 2012 .-

 ~*** ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ : http://youtu.be/3Zc55-701bE  ,

http://vimeo.com/12657380

** ** http://ecclesianet.blogspot.com/2008/04/blog-post_2328.html  , 
** https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1980610928807.86605.1649217400&type=3  , ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ !!

Philotheou Monastery Mount Athos http://youtu.be/c-X13_ew5gQ  ,~** Panagia Ypapanti Kalamatas : http://www.youtube.com/watch?v=Stfy6LcdPmo  ,** Κυριακή Σταυροπροσκύνησης 18/03/2012 : http://youtu.be/JhMOPLUgqIU  ,** ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ : http://youtu.be/RshEdcXKxP0  ,** Hellas 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=1Sl8Rt7z2Fc  ,~** GREECE 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=Lb0FkF9gNTc  ,

~** Ελλάδα 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=MwRotwhM0nA  ,Φωτογραγίες από το Άλμπουμ  μας      :

Ι.Μ. Καλτεζών πίσω εξωτερικός χώρος
Ο δρόμος μας για το μοναστήρι Αγίος Νίκολαος - Καλτεζών
μικρός οικισμός - χωριό πρίν τη μονή Καλτεζών Αρκαδίας
Ο  δρόμος μας από Ασέα Αρκαδίας , περίπου  απόσταση 2 χιλιόμετρα από τη Μονή Καλτεζών
Στην Ιερά Μονή Καλτεζών 23 Μαρτίου  2012
~**
 *** Μονή Καλτεζών Αρκαδίας 2012 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=gq9aItL4Wo4  ,
*** Ι.Μ. Καλτεζών Άγ. Γεώργιος 23/03/2012 :
** http://www.youtube.com/watch?v=YJT0Y15d7qo  ,*** Δ΄Χαιρετισμοί στο Καλτέτζι 2012 :
** http://www.youtube.com/watch?v=AEpZpz0y-NU  ,*** ΚΑΛΤΕΖΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ :
** http://www.youtube.com/watch?v=-G7LI3pYwAk  ,**

Δεν υπάρχουν σχόλια: