ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012

 Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης   Σάββατο 7 Απριλίου 2012 :


Το ποντικάκι μας ενημερώνει !
~** Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου (Ανασταση) .-
*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

  ~** 7 χρόνια απο το θάνατο του Γρηγόρη Μπιθικώτση!

~ Ο σερ του ελληνικού πενταγράμμου, όπως χαρακτηρίστηκε, γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1922 στο Περιστέρι. Πρωτότοκος ήταν ο Χρήστος και ακολουθούσαν η Κοντιλιώ, ο Γιώργος, ο Κώστας και τελευταίος ο Γρηγόρης.Φτωχή οικογένεια, πάλευαν να τα βγάλουν πέρα. Μέσα στη θύελλα του '40 τα αδέλφια του έφυγαν για το Μέτωπο, στην Αλβανία.
~ Εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα σ' ένα ταβερνάκι της γειτονιάς του, τραγουδώντας με μία κιθάρα, ευρωπαϊκά. Όλα άλλαξαν, όταν μια κρύα νύχτα του χειμώνα του 1937 πήγε ν' ακούσει τρεις μουσικούς που έπαιζαν με τα μπουζούκια τους σ' ένα κουτούκι. Ήταν ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Μανώλης Χιώτης και ο Στράτος Παγιουμτζής. Ο μικρός Γρηγόρης ενθουσιάστηκε κι από τότε ασπάστηκε το ρεμπέτικο και το λαϊκό.
~ Το 1947 εκτοπίστηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους Έλληνες στη Μακρόνησο, όπου τα βράδια έπαιζε στη Λέσχη Αξιωματικών. Εκεί έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και γνωρίστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη. Μετά την απελευθέρωσή του, δημιούργησε το δικό του συγκρότημα και το 1949 μπήκε στη δισκογραφία ως συνθέτης. Τίτλος του πρώτου του δίσκου το Καντήλι τρεμοσβήνει, σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη. Στο τραγούδι, ο ίδιος ο Μπιθικώτσης, μαζί με τον Βαμβακάρη.
~ Από τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι είχε το δικό του τρόπο ερμηνείας, συνεργάσθηκε με τους σπουδαιότερους συνθέτες -Θεοδωράκη (Της δικαιοσύνης, Ένα το χελιδόνι, Στο περιγιάλι το κρυφό, Βράχο - βράχο, Γωνιά - γωνιά), Χατζιδάκι (Ειμ' αϊτός χωρίς φτερά, Πάει ο καιρός, Στο Λαύριο γίνεται χορός, Μίλησέ μου), Τσιτσάνη κ.α.- έγραψε ο ίδιος τραγούδια που έγιναν επιτυχίες (Επίσημη Αγαπημένη, Το μεσημέρι καίει το μέτωπό μου, Μία γυναίκα φεύγει, Αμφιβολίες κ.ά.), εμφανίσθηκε στα κοσμικότερα κέντρα των Αθηνών κι ένιωσε τη χαρά της ανακάλυψης νέων, πολλά υποσχόμενων φωνών, ανάμεσά τους η Βίκυ Μοσχολιού και η Πόλυ Πάνου.
~ Η «δωρική» φωνή του αγκάλιασε τη μεταπολεμική Ελλάδα, έδωσε το δικό της βάρος και τη δική της λαϊκότητα στα μεγάλα έργα του Θεοδωράκη, που έγινε ο πιο αποτελεσματικός καταλύτης στο να φτάσουν οι στίχοι του Σεφέρη, του Ελύτη, του Ρίτσου, του Λειβαδίτη, του Χριστοδούλου, στις πιο απόμερες γωνιές της Ελλάδας.
** Πέθανε στις 7 Απριλίου του 2005.

~ Φραγκοσυριανή (Μπιθικώτσης Γρηγόρης) : http://youtu.be/nt7ZoB9BNSw  ,



~** Να 'τανε Το '21 (Μπιθικώτσης Γρηγόρης) : http://youtu.be/bF7vUq9CqSk  ,



~** Που Είναι Τα Χρόνια (Μπιθικώτσης Γρηγόρης)
http://youtu.be/wrsC8f2wm3Q ,



~** Μάτια Βουρκωμένα (Μπιθικώτσης Γρηγόρης) : http://youtu.be/lVvGYLE5Nh4  ,



~** ΥΠΟΜΟΝΗ- ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ : http://youtu.be/h54ZzRXD1HU  ,



~** Μπιθικωτσης - Τα Ματοκλαδα σου Λαμπουν – Bithikotsis : http://youtu.be/nsCcFV-A324  ,



~*** http://youtu.be/5hmSruPfQng  !!



*** ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ''ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΛΟΓΑ'' ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80' : http://youtu.be/wN4W-zzci9U  ,



*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και Άλλα :
~** Και τυπικά στο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ ο Κουσελάς

 * Το θέμα της συμμετοχής ή όχι του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κουσελά, στις προσεχείς εκλογές λύθηκε οριστικά κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και δια στόματος του προέδρου του, Βαγγ. Βενιζέλου
* Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε σε πανστρατιά τα στελέχη του Κινήματος, τονίζοντας ότι στην πιο κρίσιμη εκλογική μάχη μετά τη μεταπολίτευση δεν περισσεύει κανένας.
* Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι μέσα από τη διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων μπορούν να βρεθούν και να πεισθούν να συμμετέχουν οι αυθεντικοί εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών. Ζήτησε από όλα τα μέλη της ΚΟ να είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ σχετικά με τους διαγραφέντες βουλευτές ανέφερε ότι μπορούν να επανενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ, υπό την προϋπόθεση ότι αποδέχονται τις προγραμματικές θέσεις του Κινήματος και το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε σήμερα ο ίδιος.
 * Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη τα ψηφοδέλτια
~ Στο μεταξύ, μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια, όταν και αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, κι ενώ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη συγκρότησή τους και την έγκαιρη προετοιμασία του κόμματος εν όψει των εκλογών. Τη βασική αυτή οδηγία διαβίβασε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Βαγγέλης Αργύρης, μετά την ομιλία του κ. Βενιζέλου στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.
~ Σύμφωνα με τον οργανωτικό σχεδιασμό, που παρέδωσε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αργύρης, προβλέπεται για κάθε περιφέρεια οι τοπικές οργανώσεις να εκπονήσουν πρόγραμμα εξορμήσεων των στελεχών και των υποψηφίων του κόμματος και να λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα, χωρίς, όπως εξήγησε ο οργανωτικός γραμματέας του Κινήματος, να νοικιαστούν νέοι χώροι. Για λόγους οικονομίας, θα λειτουργήσουν στα γραφεία των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα.
~ Ταυτόχρονα, υπογραμμίστηκε ότι άμεσα θα πρέπει να συγκροτηθούν Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα για τον πιο συστηματικό συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας.
~ Στη συζήτηση με τα στελέχη του κόμματος διευκρινίστηκε, εξάλλου, ότι δε θα εφαρμοστεί το ασυμβίβαστο της υποψηφιότητας του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, καθώς έχει λήξει η θητεία τους, αλλά επισημάνθηκε ότι όποιος θελήσει να είναι υποψήφιος, θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του από το κομματικό αυτό αξίωμα.
~ Ιδιαίτερη επισήμανση έγινε από τον κ. Αργύρη για τον έγκαιρο καθορισμό των εκλογικών αντιπροσώπων, ώστε το ΠΑΣΟΚ να έχει παρουσία και εποπτεία την Κυριακή των εκλογών. Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

~**Δολοφονία Γυφτέα

~ Προφυλακίσθηκε ο 45χρονος  ~ Προφυλακιστέος ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του Καλαματιανού επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 45χρονος Μεσσήνιος, ήδη κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης πολύ μεγάλων ποσοτήτων χασίς, και στενός φίλος του θύματος.
~ Ο 45χρονος οδηγήθηκε προχθές ενώπιον του Εισαγγελέα Καλαμάτας και απολογήθηκε. Αν και αρνήθηκε τις κατηγορίες, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν, με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η προφυλάκισή του.
 ~* Βαριές κατηγορίες
~ Ο 45χρονος προφυλακίσθηκε με τις κατηγορίες του ηθικού αυτουργού για:
-Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, τελεσθείσα κατά συναυτουργία και με ειδεχθή τρόπο.
-Ληστεία κατά συναυτουργία, τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα, που συνδέεται αιτιωδώς με τη σκοπούμενη θανάτωση του Παναγιώτη Γυφτέα.
-Οπλοφορία.
-Οπλοχρησία.
~* Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και επισείουν ποινές έως και δις ισόβια.
~ Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και καταζητείται ένας 39χρονος Ελληνορωσοπόντιος, ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης αναζητούνται τουλάχιστον άλλα δύο άτομα, τα οποία είχαν συμμετοχή στη δολοφονία.
 ~* Φίλος του
~ Ο 46χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Γυφτέας βρέθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2011 άγρια δολοφονημένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, στα «Αγριώματα» στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας. Κίνητρο αποδεικνύεται πως ήταν η ληστεία συγκεκριμένου αντικειμένου, το οποίο φυλούσε το θύμα στο πολυτελές τζιπ του. Όμως, η αντίσταση που προέβαλε, χτυπώντας τους δράστες, τους οδήγησε στη δολοφονία.
~ Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του, και συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου, ο 45χρονος φίλος του επιχειρηματία συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος που εξαρθρώθηκε στη Λάρισα, για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Μάλιστα, είχαν συλληφθεί να μεταφέρουν με δύο φορτηγά διεθνών μεταφορών 1.200 κιλά χασίς, ενώ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών είχε βρεθεί και σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο.
~ Τότε, είχε γίνει παρακολούθηση των συνομιλιών μελών του κυκλώματος και από αυτές προέκυψε ότι ο 45χρονος, όχι μόνο είχε στενές φιλικές επαφές με τον Παναγιώτη Γυφτέα (χωρίς να σχετίζεται με τις υποθέσεις ναρκωτικών), αλλά και πως ήταν αυτός που ευθυνόταν για τη δολοφονία του.
~ Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε πως ο Παναγιώτης Γυφτέας είχε αποκαλύψει στον 45χρονο σημείο στο τζιπ όπου έκρυβε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και πολύτιμο οικονομικά. Δεν έχει εξακριβωθεί αν επρόκειτο για επιταγές/συναλλαγματικές ή πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό. Της Βίκυς Βετουλάκη

~**Ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων

** Πώς κοροϊδεύει το υπουργείο τους αγρότες
 ~ Πριν από λίγες μέρες ο Μεσσήνιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Κανελλόπουλος, είχε δηλώσει στο «Θ» ότι οι αγρότες δεν πρέπει να πληρώνουν στις ΕΑΣ για τις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, αφού γι’ αυτό πληρώνει τις Ενώσεις το υπουργείο. Επίσης, όπως και πέρυσι, μας είχε διαβεβαιώσει ότι όποιος αγρότης δεν έχει μεταβολές, μπορεί ωραιότατα να κάνει την αίτησή του στον ΟΠΕΚΕΠΕ εντελώς δωρεάν!
 ~ Επειδή ή Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας φέτος αποφάσισε να απαιτήσει από τους παραγωγούς 30 με 40 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ενεργοποίησης, βρεθήκαμε χθες στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Καλαμάτα (Αριστομένους 123, απέναντι από το Πάρκο Σιδηροδρόμων). Σκοπός μας, να πάρουμε πληροφορίες για το πώς κάποιος μπορεί να κάνει ενεργοποίηση δωρεάν. Άλλωστε, σχετική πληροφόρηση μας ζητούσαν και αγρότες που ήθελαν να κάνουν αίτηση μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά δε γνώριζαν πώς.
~ Από το τοπικό γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ, λοιπόν, ο προϊστάμενος Γιώργος Καμαρινόπουλος μας ενημέρωσε ότι φέτος η αίτηση ενεργοποίησης δε γίνεται από τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά μόνο ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους παραγωγούς, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, που γινόταν και με επίσκεψη του παραγωγού στα γραφεία του Οργανισμού.
~ Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η προθεσμία υποβολής για όσους είχαν κάνει και πέρυσι αίτηση μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ λήγει στις 30 Απρίλη, ενώ για εκείνους που θέλουν να κάνουν για πρώτη φορά φέτος μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ… έληξε ήδη, από τις 31 Μάρτη!
~ Στην ερώτησή μας, εάν υπήρξε κάποια ανακοίνωση, προκειμένου να ενημερωθούν οι αγρότες σχετικά, ο κ. Καμαρινόπουλος απάντησε ότι από καιρό είχε γίνει ενημέρωση από το σάιτ του ΟΠΕΚΕΠΕ.
~ Εκεί που μείναμε άναυδοι ήταν όταν ακούσαμε ότι ο αγρότης που θέλει να κάνει αίτηση μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, πρέπει ο ίδιος να «σκανάρει» χαρτιά με τα στοιχεία των απαραίτητων δικαιολογητικών και να τα περάσει στο σύστημα! Δηλαδή, ο παππούς στο χωριό είτε θα ψάχνει να βρει… υπολογιστές και σκάνερ για να κάνει όλα αυτά είτε θα πληρώσει αναγκαστικά τα 30 - 40 ευρώ στην Ένωση.
 ** Τι πρέπει να κάνετε
~* Πάντως, για τους παραγωγούς «χάκερς», που γνωρίζουν από τεχνολογία και θέλουν να κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) www.opekepe.gr, δίνονται οι εξής οδηγίες:
~* «Για την υποβολή της αίτησης σας:
-Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.osde.gr/ από οποιοδήποτε σημείο έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.
-Συμπληρώστε στη σχετική φόρμα τα στοιχεία του ΑΦΜ και του ΑΔΤ.
-Στη σελίδα στην οποία θα μεταβείτε, επιλέξτε «Σύνδεση» και χρησιμοποιήσετε τον προσωπικό κωδικό χρήστη και πρόσβασης.
-Ακολουθήστε τις οδηγίες και υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας.
* Τα δικαιολογητικά, τα οποία οφείλετε να ψηφιοποιήσετε, για τη διαπίστωση της επιλεξιμότητας για ενίσχυση κατά περίπτωση είναι τα ακόλουθα:
-Υπογεγραμμένη η πρώτη σελίδα της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης που εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο σας
-Θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή της σελίδας «Εντολή Χρέωσης Λογαριασμού - Εξουσιοδότηση» (εφόσον επιλεγεί ως τρόπος καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς η εξουσιοδότηση)
-Αντίγραφα των παραστατικών νομής ενοικιαζόμενων κτηματολογικών τεμαχίων (εφόσον υπάρχουν ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια)
-Αντίγραφο Ε9 ή συμβόλαιο που αποδεικνύει τη νόμιμη κατοχή των αγροτεμάχιων στις περιπτώσεις που δεν έχει ακόμα χρονικά ενημερωθεί το Ε9 (εφόσον υπάρχουν ιδιόκτητα αγροτεμάχια)
-Αντίγραφο βεβαίωσης «Δικαιωμάτων Κατοχής Κοινοτικών Βοσκοτόπων» (εφόσον δηλωθούν Κοινοτικοί Βοσκότοποι)
-Αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου και βαμβακιού (καρτέλες και / ή σχετικά τιμολόγια – εφόσον υπάρχει αίτημα για λήψη πρόσθετης ενίσχυσης σκληρού σίτου άρθρου 68 ή ειδικής ενίσχυσης βάμβακος)
-Αντίγραφο Μητρώου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων (εφόσον δηλωθούν αιγοπρόβατα)
-Άδεια μετακίνησης προς θερινό βοσκότοπο ή βεβαίωση της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του νομού (Αγροτικό Κτηνιατρείο) από όπου γίνεται η μετακίνηση (για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους).
* Βεβαίωση μονίμου κατοικίας (η οποία θα πρέπει να έχει ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου – εφόσον έχει δηλωθεί εξισωτική αποζημίωση)».
Καλή επιτυχία!  Της Μαρίας Νίκα Πηγή : Εφημ. "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .

~** Ειρηνοδικείο

~ Ρύθμισε οφειλές 90.000 ευρώ
 * Νέα απόφαση ρύθμισης για υπερχρεωμένο νοικοκυριό εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας.
* Αίτηση για ρύθμιση είχε καταθέσει ένας Καλαματιανός, άγαμος και άνεργος από το 2009, ο οποίος κατοικεί μαζί με τους γονείς του, οι οποίοι είναι συνταξιούχοι και τον συνδράμουν για την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών του (διατροφή, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, μετακινήσεις, ένδυση- υπόδηση, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη). Αυτές ανέρχονται στο ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως.
 * Συνολικά οφείλει σε τράπεζες 45.521,09 ευρώ και ειδικότερα από καταναλωτικό δάνειο στην Τράπεζα Κύπρου 19.043,49 ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο και πιστωτική κάρτα στη Citibank 19.446,80 ευρώ και από πιστωτική κάρτα diners club το ποσό των 7.030,80 ευρώ.
* Με την απόφασή του το Ειρηνοδικείο ρυθμίζει τα χρέη του αιτούντος με μηνιαίες καταβολές προς τους πιστωτές του, οι οποίες θα είναι 41,83 ευρώ προς την Τράπεζα Κύπρου, 42,72 ευρώ στην Citibank και 15,44 ευρώ στην diners club.
* Επίσης, από το δικαστήριο ορίσθηκε ότι επαναπροσδιορισμός των δόσεων θα γίνει σε νέα δικάσιμο στις 18/10/2012, για να εξετασθεί αν έχει βελτιωθεί η οικονομική του κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν για 4 χρόνια και ο πολίτης από το ποσό των 45.521,02 ευρώ, θα έχει καταβάλει τελικά μόνο 4.799,52 ευρώ.

~** Ντίνα Νικολάκου

~ Εγκληματική ενέργεια όσα έγιναν στο Περιφερειακό
 * Ως εγκληματικές ενέργειες χαρακτήρισε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, όσα συνέβησαν προχθές κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν προκλήθηκαν από τους κατοίκους της Μαντινείας.
* Συγκεκριμένα, η κα Νικολάκου δήλωσε στο «Θάρρος»: «Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη στιγμή της ψηφοφορίας, της συνεχιζόμενης και διακοπτόμενης συνεδρίασης, θεωρούμε ότι έγινε από κάποιους μια προσπάθεια να καταλυθεί η Δημοκρατία. Στην προσπάθεια αυτή το Περιφερειακό Συμβούλιο αντέδρασε. Η Δημοκρατία δεν καταλύεται τόσο εύκολα όσο νομίζουν μερικοί. Σταθήκαμε εκεί με ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε.
* Το μήνυμά μας προς όλους αυτούς είναι πως όλοι μαζί, ως Περιφερειακή Αρχή, παίρνουμε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να υπερασπίσουμε ακόμα περισσότερο το θεσμό που υπηρετούμε.
* Θέλω να επισημάνω πως δε μιλάμε για απλές διαμαρτυρίες. Ζήσαμε και βιώσαμε σκηνές βίας με επιθέσεις εναντίον μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, που τις χαρακτηρίζουμε ως εγκληματικές ενέργειες.
* Αυτό το αποδεικνύουν οι τραυματισμοί που υπήρξαν, ένας εκ των οποίων πιθανόν να στοιχήσει την όραση σε έναν απλό πολίτη, ο οποίος είχε έρθει να παρακολουθήσει με τα δύο παιδιά του συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
* Θέλω να τονίσω ότι τέτοιες σκηνές βίας σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι προκλήθηκαν από τους απλούς πολίτες, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να υπερασπισθούν και να διατυπώσουν, όπως και το έκαναν, την άποψή τους».

~** Βρύσες Τριφυλίας

~ Πόνος και ερωτηματικά στην κηδεία του 62χρονου που απανθρακώθηκε
 * Σε κλίμα οδύνης έγινε χθες το μεσημέρι στις Βρύσες Τριφυλίας η κηδεία του 62χρονου ψυχιάτρου – ψυχολόγου Ευάγγελου Ζερβούλια, που είχε βρεθεί απανθρακωμένος το βράδυ του Σαββάτου 24 Μαρτίου στην παραλία της Βλασάδας, λίγα μέτρα από το σπίτι του.
* Χθες, συγγενείς και φίλοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, με τον πόνο να πλημμυρίζει την ψυχή τους και ένα «γιατί» και «πώς» να βγαίνει από τα χείλη τους.
 * Τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης γνωστοποιήθηκαν στους συγγενείς του 62χρονου πριν από δυο μέρες και χθες τους δόθηκε η σορός για την ταφή, χωρίς, ωστόσο, όπως πληροφορηθήκαμε, η Αστυνομία να τους δώσει στοιχεία για τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος.
* Οι αστυνομικές αρχές, μετά και την ταυτοποίηση του απανθρακωμένου πτώματος, ερευνούν περαιτέρω για να μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θα φωτίσουν πληρέστερα το μυστήριο και θα ξεδιαλύνουν την υπόθεση. Όπως έχουμε τονίσει, τα ερωτήματα, τις απαντήσεις των οποίων ερευνά η Αστυνομία, με τον εργαστηριακό έλεγχο, την ιατροδικαστική έκθεση και την προανάκριση που διεξάγει, είναι, μεταξύ άλλων, ποιος, πότε, πώς και γιατί έβαλε τη φωτιά, πώς και γιατί βρέθηκε στο χώρο ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα; Αφού, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο άνθρωπος βρέθηκε στο χώρο της φωτιάς ζωντανός, πώς και γιατί απανθρακώθηκε; Ήταν μόνος στο χώρο; Ποιες είναι οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος;
* Πάντως, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο ίδιος ο 62χρονος δε θα προέβαινε σε απονενοημένο διάβημα, με το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας να απομακρύνεται, όπως και η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, αφού από τη νεκροψία – νεκροτομή δε βρέθηκαν κακώσεις, πέραν όσων δικαιολογούνται από τη φωτιά, ενώ ανοιχτό και υπό περαιτέρω διερεύνηση είναι το ενδεχόμενο ατυχήματος.

~** Oδος Κρήτης στην Καλαμάτα

~* Το... Δωδεκάθεο είχε μαζί του νεαρός αστυνομικός
 ~ Απίστευτη τύχη και θεϊκή βοήθεια είχε νεαρός αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά τα ξημερώματα της Παρασκευής στην οδό Κρήτης στην Καλαμάτα, σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα.
~ Ο νεαρός αστυνομικός με το ασημί αυτοκίνητό του κινούνταν επί της οδού Κρήτης, προς Φιλοξένια. Μετά τους φωτεινούς σηματοδότες στη διασταύρωση με την Ηρώων και μία μικρή δεξιόστροφη στροφή, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.
 ~ Αυτό ανέβηκε το κράσπεδο, έκοψε το πρώτο μικρό δεντράκι, προσέκρουσε σε τοιχίο περίφραξης πολυκατοικίας, συνέχισε την τρελή πορεία, έκοψε δεύτερο δέντρο και παρασύροντας λουλούδια και ζαρντινιέρες από εξωτερικό χώρο πολυκατοικίας, κατέληξε ντελαπάροντας σε σιδερένια κολώνα της ΔΕΗ.
~ Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο ένας τροχός του αυτοκινήτου, μαζί με το σύστημα πέδησης, εκσφενδονίσθηκαν σε απέναντι αγρόκτημα, διανύοντας μια απόσταση που ξεπερνά τα 15 μέτρα!
~ Από θαύμα ο νεαρός αστυνομικός σώθηκε, ενώ διακομίσθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα. Β.Β.

~**Συνέντευξη ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα προστασίας ανέργων

 ~ Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το πρωί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας (Θ. Πετράκος, Βαγγ. Μάινας, Ι. Μαραβελή και Ν. Πατσαρίνος) για την παρουσίαση της πρότασης νόμου του κόμματος για τα μέτρα προστασίας των ανέργων, κυρίως των μακροχρόνιων.
~ Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκειά της, «είναι γνωστό ότι το ισχύον σήμερα στην Ελλάδα σύστημα μέτρων για την προστασία από την ανεργία είναι ελλιπέστατο, ανεπαρκές και προσβλητικό της προσωπικής αξιοπρέπειας των πολιτών της χώρας, και δικαίως θεωρείται, μαζί με αυτό της Μεγάλης Βρετανίας, το πλέον υποτυπώδες στην Ευρωζώνη.
 ~ Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ως πρώτη μας προτεραιότητα να έχουν όλοι και όλες εργασία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
~ Άμεσα μέτρα μιας πολιτικής δημιουργίας νέων ή διάσωσης θέσεων εργασίας είναι: Η υιοθέτηση ενός εκτεταμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Η καθιέρωση ρήτρας απασχόλησης για τα επιδοτούμενα επενδυτικά σχέδια του ιδιωτικού τομέα. Ο οικολογικός μετασχηματισμός του συνόλου της οικονομίας. Άμεση κάλυψη με προσλήψεις όλων των κενών στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της πρόνοιας: νοσοκομεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία κ.λπ. Μείωση του χρόνου εργασίας σε 35 ώρες εβδομαδιαία και σε 7 ώρες ημερήσια χωρίς μείωση των αποδοχών. Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως και άλλων τομέων της οικονομίας που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ριζική τροποποίηση ή και κατάργηση του άρθρου 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα, γιατί λειτουργεί ως πλυντήριο ευθυνών των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων και ως προθάλαμος ανεργίας για τους εργαζόμενους. Χορήγηση νομοθετικά της δυνατότητας αυτοδιαχείρισης των εγκαταλελειμμένων από τους ιδιοκτήτες τους και κατειλημμένων από τους εργάτες επιχειρήσεων. Απαγόρευση των “αναιτιολόγητων” (με την έννοια του νομικού όρου που ισχύει σε υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης) απολύσεων σε όλες τις επιχειρήσεις και των ομαδικών και ατομικών απολύσεων στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, στις επιχειρήσεις των οποίων οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και απαγόρευση απολύσεων εργαζομένων άνω των 55 ετών και του μόνου εργαζομένου γονέα.
~ Με δεδομένη τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία σε πρωτόγνωρα ποσοστά, ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση αυτή επιχειρεί σοβαρές τομές και μέτρα για την ουσιαστική στήριξη του 1.5 εκ. ανέργων και αυτοαπασχολούμενων.
~ Συγκεκριμένα και συνοπτικά, προτείνεται: Να θεωρούνται άνεργοι όλοι όσοι χάνουν τη δουλειά τους: μισθωτοί, επαγγελματίες, “μπλοκάκια”. Ειδικά μέτρα για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και μακροχρόνια ανέργους. Να καθιερωθεί τριμερής χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ με την ουσιαστική συμμετοχή του κράτους. Επίδομα ανεργίας ίσο με το 80% του βασικού μισθού και επιδότηση για όλο το διάστημα της ανεργίας. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφαλιστική – συνταξιοδοτική κάλυψη. Πλήρης φοροαπαλλαγή, χαμηλότερα τιμολόγια κοινής ωφέλειας. Δωρεάν κάρτα για τις συγκοινωνίες. “Πάγωμα” στις δόσεις στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας. Απαγόρευση απολύσεων για εργαζόμενους ηλικίας άνω των 55 ετών και του μόνου εργαζόμενου γονέα. Κατάργηση των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας». Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 ~** Έδιωξαν λαθρομετανάστες από οικόπεδο στην Κοραή

* Ένα ακόμη «κατάλυμα» λαθρομεταναστών ανακάλυψαν χθες οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, μετά από καταγγελίες περιοίκων. Επρόκειτο για ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο στην οδό Κοραή, στο οποίο, όπως είπαν οι γείτονες, εδώ και κάποιο διάστημα διέμεναν λαθρομετανάστες.  * Μόλις έγινε η καταγγελία και οι διαμαρτυρίες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έφτασαν μέχρι το Δημαρχείο, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, με επικεφαλής την πρόεδρο του Κοινωνικού Φορέα Μ. Οικονομάκου, και η Δημοτική Αστυνομία προχώρησαν σε καθαρισμό του χώρου.  Πηγή : εφημερίδα "Θάρρος"  Καλαμάτας  2012 ,  Α.Π.

~** Πριν 94 χρόνια

- ΔΙΑ την ίδρυσιν ιατρείου εν τη πόλει μας προς περίθαλψιν των απόρων κατηρτίσθη η επί τούτο επιτροπή αποτελεσθείσα εκ των Θ. Μοσχούτη ιατρού ως προέδρου, Π. Ζαμπούρου φαρμακοποιού ως αντιπροέδρου, της Τούλας Ιω. Σταματελάκη ως ταμίου, της δος Αντωνοπούλου ως γραμματέως και του Κ. Καραγιαννάκη ως συμβούλου, κατηρτίσθη δε και ο κανονισμός της λειτουργίας τούτου ο οποίος υπεβλήθη εις το Υπουργείον της Περιθάλψεως προς έγκρισιν.
 - Ο απόγευμα της χθες ωμίλησεν εν τη Στρατιωτική Λέσχη ενώπιον κύκλου αξιωματικών ο εκ των αφιχθέντων ενταύθα αξιωματικών της γαλλικής αποστολής Ρυελλάν Λοχαγός, με θέμα το «όπλον πολυβόλον». Κατά την ομιλίαν παρίστατο και ο Ταγματάρχης Λανσέκ.
 - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ πληροφορούμεθα, ότι ο βουλευτής Μεσσηνίας Μ. Δαζέας επί πολλάς ημέρας ασθενήσας και διατρέξας σοβαρότατον κίνδυνον, εισήλθεν εις το στάδιο της αναρρώσεως.
 - ΕΙΣ το πρακτορείον των εφημερίδων του Ελληνικού Τύπου του Δ. Σπανομίχου πωλείται τυρός βαρελίσιος πρώτης ποιότητος προς δραχ. 4,80 την οκάν.

**


~** Μεσσηνιακά Αθλητικά :
** ΚΑΛΑΜΑΤΑ

* Εκπλήξεις, για Χανιά, ετοιμάζει ο Μπένος
 ~ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ 11ΑΔΑ
 * Ιδιαίτερα σκεπτικός ήταν και χθες, όπως άλλωστε και την Πέμπτη, στην τελευταία προπόνηση πριν από την αναχώρηση της Καλαμάτας για τα Χανιά, ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας, Γιώργος Μπένος, γεγονός που, αν μη τι άλλο, φανερώνει πως ο Μελιγαλαίος προπονητής δεν έχει ακόμη τις απαντήσεις για τα «ερωτηματικά» της 11άδας. Ο κ. Μπένος προβληματίζεται για μία – δύο θέσεις στην αμυντική γραμμή, και οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν την τελευταία στιγμή, αύριο στις 5.00 μ.μ. με την έναρξη της αναμέτρησης κόντρα στους Κρητικούς.
* Το 4-5-1 δεν αλλάζει, ωστόσο αλλάζει η σύνθεση του αρχικού σχήματος της Καλαμάτας, που γι’ ακόμη μια φορά υποχρεώνεται για διαφόρους λόγους να εμφανιστεί με ανακατατάξεις. Η απουσία των Μπλέτσα, Πετρουζέλλη, Δρούγα και Δασκαλάκη – ειδικότερα των δύο πρώτων – σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα κάποιων ποδοσφαιριστών και την άνοδο της απόδοσης κάποιων άλλων, υποχρεώνουν τον Μπένο να κοιτάξει και προς άλλες κατευθύνσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως στη χθεσινή προπόνηση, που επικεντρώθηκε σε θέματα τακτικής και στημένα, ενώ το ραντεβού άνοιξε με παρακολούθηση φάσεων από αγώνες των Χανίων, ο τεχνικός της Θύελλας χρησιμοποίησε στο πλάνο του αγώνα τόσο τον Αργύρη Νικητόπουλο όσο και τον Δημήτρη Χρυσανθόπουλο, αλλά και τον Μπεγέτη. Μάλιστα, έκανε ένα βήμα πιο πέρα, προχωρώντας και σε αλλαγές θέσεων.
 * Αναλυτικά χρησιμοποίησε ως δεξί μπακ τον Νικητόπουλο και αριστερά σταθερά τον Ρουμπουλάκου, ενώ στο κέντρο της άμυνας και στο πλευρό του Ψυχογιόπουλου τον Χρυσανθόπουλο. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ αποτελούνταν από τους Τσαγκαράκη, Τσιμικλή, με τον Μπεγέτη να κινείται ελεύθερα μπροστά τους και τον Τσόπελα να ξεκινά ως δεξί χαφ, οδηγώντας τον Αλεξανδρόπουλο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Είναι μια κίνηση που βλέπουμε για πρώτη φορά φέτος, εάν βεβαίως «μεταφερθεί» στο αγωνιστικό επίπεδο. Στην κορυφή της επίθεσης σταθερά ο Κρητικός, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, έναντι του Αθανασόπουλου.
 * Δε θα πρέπει να αποκλείσουμε ωστόσο πλήρως την ενσωμάτωση του Κωνσταντόπουλου ή και των Κωστή, Τριανταφυλλάκη στο αρχικό σχήμα, έναντι κάποιων εκ των Νικητόπουλου, Χρυσανθόπουλου.
 ~* Στις 7.00 π.μ. πετά για Χανιά
 * Από εκεί και πέρα, στην 18μελή αποστολή συμπεριελήφθησαν ακόμη οι Σταθόπουλος, Σπανός, Πούτσι, Αθανασόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Κωνσταντόπουλος και Κωστής. Η αποστολή αναχώρησε χθες στις 12.00 το βράδυ οδικώς για την πρωτεύουσα – αυτό έγινε γιατί λόγω κακής συνεννόησης δε βρέθηκε ξενοδοχείο που να μπορεί να υποδεχθεί την ομάδα χθες στην πρωτεύουσα – και σήμερα στις 7.00 π.μ. πετά για Χανιά. Εκτός των ποδοσφαιριστών και των Μπένου, Φασουλή (ο Βανικιώτης έμεινε πίσω και σήμερα θα κάνει ειδικό πρόγραμμα με τους παίκτες που αποκλείστηκαν), στα Χανιά θα ταξιδέψει και ο πρόεδρος του ΤΑΠ Γιώργος Ράλλης, που βρισκόταν από χθες στην Αθήνα.
 ~* Χίλια ευρώ πρόστιμο για τον αγώνα με τη Γλυφάδα
* Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης επέβαλε στο ΤΑΠ Καλαμάτα την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των 1000 ευρώ, για τα όσα έγιναν στο εντός έδρας παιχνίδι της Μαύρης Θύελλας με αντίπαλο τη Γλυφάδα, ενώ σχετικά με τον αγώνα της 28ης Μαρτίου κόντρα στη Ζάκυνθο, επιβλήθηκε στο ΤΑΠ Καλαμάτα έγγραφη επίπληξη.
 ~* Στα 586 ευρώ ο κατώτατος  μισθός σε Β΄, Γ΄ Εθνική
 * Ακολουθώντας την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η ΕΠΑΕ αποφάσισε στη Γενική Συνέλευση της περασμένης Πέμπτης να οριστεί ο κατώτατος μισθός των ποδοσφαιριστών της Β΄ και Γ΄ Εθνικής στα 586,08 ευρώ. Μιλάμε για μία μείωση της τάξης του 15% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση. Του Νίκου Μπαλόπουλου

~** 3ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

~* Το Δημοτικό Σχολείο Εύας παίζει σκάκι!
~ Αποτελεί καθολική παραδοχή ότι το σκάκι βοηθάει στη μαθησιακή διαδικασία και ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου, γι’ αυτό και έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα πολλών χωρών. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο μοιάζει λίγο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτό που μας σώζει τελικά (σε όλους τους τομείς) είναι η διάθεση κάποιων ανθρώπων να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια πέρα από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις ώστε να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά. Τρανή απόδειξη το Δημοτικό Σχολείο Εύας του Δήμου Μεσσήνης όπου το σκάκι έχει γίνει μέρος της σχολικής ρουτίνας (όχι φυσικά σε βάρος των μαθημάτων), χάρις στις πρωτοβουλίες του καθηγητή αγγλικών Φίλιππου Παπαδημητρίου, που βρήκε τη συμπαράσταση του Διευθυντή Γιάννη Κωτσάκη και κυρίως την ενθουσιώδη ανταπόκριση των παιδιών. Ένα λιθαράκι ακόμη έβαλε ο διπλωματούχος δάσκαλος σκακιού του ΝΟΚ, Θοδωρής Τσεκούρας, που προσκλήθηκε στο Δημοτικό Εύας την περασμένη Πέμπτη, μίλησε με τα παιδιά, έπαιξε μαζί τους και έμεινε ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους. Η «γνωριμία» αυτή έδωσε το έναυσμα για τη διοργάνωση σκακιστικών εκδηλώσεων στο άμεσο μέλλον με απώτερο σκοπό τη διάδοση του παιχνιδιού και στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά θα χαρούμε να μάθουμε νεότερα και να φιλοξενήσουμε στο «Θ» το σχετικό ρεπορτάζ…
~* Πολλοί Μεσσήνιοι στην πρόκριση του ΠΑΟ
~ Πολυάριθμοι ήταν οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι που βρέθηκαν προχθές το βράδυ στο ΟΑΚΑ και έζησαν από κοντά τη συγκλονιστική πρόκριση του Παναθηναϊκού στο final 4 της Ευρωλίγκας, με 86-85 σε βάρος της Μακάμπι. Γνωστός «βάζελος» ο προπονητής της ακαδημίας βόλεϊ της Καλαμάτας ’80 και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Fitness Land Κώστας Κουτράκης δεν θα μπορούσε να χάσει ένα τέτοιο μεγάλο ραντεβού, ενώ κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι Γιάννης Παπαδόπουλος-Λεωνίδας Αναστασόπουλος που σκέφτονται ήδη τον τελικό και την κούπα! Στη Φοινικούντα ο Πιλάβιος! Τη Μεσσηνία επέλεξε για τις πασχαλινές διακοπές ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος. Όπως μάθαμε το «ορμητήριό» του θα είναι η Φοινικούντα, που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς «διάσημους».
~* Πάνω από 100 κολυμβητές στην Καλαμάτα!
~ Με 52 κολυμβητές και κολυμβήτριες της αγωνιστικής ομάδας η Γλυφάδα βρίσκεται από χθες στην Καλαμάτα προκειμένου να πραγματοποιήσει καμπ προετοιμασίας. Σήμερα αναμένεται να αφιχθούν οι αποστολές του Πανιωνίου και του Καλαμακίου που επίσης επέλεξαν το κολυμβητήριο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για να προπονηθούν τις ημέρες του Πάσχα. Συνολικά πάνω από 100 αθλητές και πολλοί συνοδοί για περίπου μια εβδομάδα (αρκετοί θα μείνουν και μετά την Ανάσταση) είναι φανερό ότι συμβάλουν στην τόνωση της τοπικής αγοράς και φυσικά αποτελούν το ζωντανό πρότυπο για τους μικρούς αθλητές που εντυπωσιάζονται από την παρουσία των οργανωμένων αποστολών και τις ικανότητες κορυφαίων και διεθνών κολυμβητών και κολυμβητριών. Τώρα αν γράψω για τα …σκαμπανεβάσματα του πετρελαίου στο Δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμάτας θα είναι κακία;
~* Το «ρόστερ» της ομάδας Genesis
~ Με στόχο μια καλή πορεία συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Εργαζομένων που διοργανώνει ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, η ομάδα Genesis (έχει κληρωθεί στον 1ο όμιλο και στην πρεμιέρα αντιμετωπίζει την ομάδα Καφέ Ανατολή) . Πρόεδρος της ομάδας Genesis είναι ο Μιχάλης Καούνης, γενικός αρχηγός ο Αναστάσιος Ορφανός, ενώ προπονητής ο Μιχάλης Πολυμενέας. Στο «ρόστερ» υπάρχουν αρκετά γνωστά ονόματα, όπως οι Γιάννης Σισμανίδης, Κώστας Στυλιανόπουλος, Γιώργος Γρηγορόπουλος, Βασίλης Θειακός, Κώστας Διδασκάλου, Γιώργος Ασημακόπουλος. Αναλυτικά το «ρόστερ» αποτελούν οι εξής: Μιχάλης Καούνης, Βασίλης Μωράκης, Γιώργος Γρηγορόπουλος, Κώστας Μπούνας, Παναγιώτης Τενέντες, Κώστας Στυλιανόπουλος, Γιάννης Σισμανίδης, Νίκος Μουστάκας, Νίκος Διασάκος, Ηλίας Διαμάντης, Βασίλης Θειακός, Σταύρος Ξυπόλιτος, Γιώργος Ασημακόπουλος, Βαγγέλης Σκουρλέτης, Αριστείδης Χριστόφορος, Παναγιώτης Μπεκιάρης, Κυριάκος Κουνής, Ηλίας Μαστορέας, Κώστας Διδασκάλου, Νίκος Μπαλόπουλος, Σωτήρης Μαστοράκης.





   ~*** Τα φοβερά μυστικά που είπαν οι Αιγύπτιοι ιερείς στον Σόλωνα για την Ελλάδα και την Ατλαντίδα!
~ “...Εκεί λοιπόν (στην Αίγυπτο) όταν επήγαν ο Σόλων, καθώς είπεν ετιμήθη με εξαιρετικάς τιμάς από τους κατοίκους και ζητών πληροφορίας διά την παλαιάν ιστορίαν της χώρας από τους ιερείς εκείνους που την εγνώριζον πολύ καλά, ανεκάλυψεν ότι ούτε αυτός ο ίδιος ούτε άλλος κανείς Έλλην εγνώριζε τίποτε σχεδόν διά τα παλαιά.
~ Και όταν κάποτε ηθέλησε να τους παρασύρη εις συζήτησιν διά τα παλαιά ήρχισε να τους λέγη διά τα αρχαιοτάτας παραδόσεις των Αθηνών, διά τον Φορωνέα, ο οποίος εθεωρήθη ως ο πρώτος άνθρωπος, και διά την Νιόβην, διηγήθη επίσης διά τον Δευκαλίωνα και την Πύρραν πως διεβίωσαν μετά τον κατακλυσμόν και διά τους απογόνους των και προσεπάθησε να καθορίση πόσα έτη παρήλθον από όσα έλεγε και να χρονολογήσει.
~ Κάποιος από τους ιερείς πολύ ηλικιωμένος του είπε τότε: "Σόλων, Σόλων, σεις οι Έλληνες είσθε αιωνίως παιδιά, κανείς Έλλην δεν είναι γέρων". Ο Σόλων άμα ήκουσε αυτά, του είπε: "Πώς γίνεται αυτό, τί εννοείς με αυτά που λέγεις;". Και εκείνος απήντησεν: "Όλοι είσθε νέοι κατά την ψυχήν, διότι δεν έχετε μέσα εις την ψυχήν σας καμίαν παλαιάν γνώσιν διά την αρχαίαν παράδοσιν, ούτε και κανένα μάθημα παλαιόν από την πολυκαιρίαν. Αιτία αυτού του φαινομένου είναι η εξής: Πολλαί καταστροφαί ανθρώπων έχουν γίνει και θα γίνουν από πολλά αίτια, οι πλέον μεγαλύτεραι από πυρκαγιάς και κατακλυσμούς και αι μικρότεραι από αμέτρητα άλλα αίτια. Π.χ. η παράδοσις που επικρατεί εις την χώραν σας, ότι δηλαδή κάποτε ο Φαέθων o υιός του Ηλίου, αφού έζευξε το άρμα του πατρός του, επειδή δεν είχε την ικανότητα να ακολουθήση τον ίδιον με τον πατέρα τον δρόμον και τα επί γης επυρπόλησε και αυτός κτυπηθείς από κεραυνόν εφονεύθη, αυτό λέγεται ως μύθος, ενώ η πραγματικότης είναι η "παράλλαξις" των πέριξ της γης περιφερομένων ουρανίων σωμάτων και η καταστροφή από το άφθονον πυρ κατά μακροχρόνια διαστήματα των επί της γης ευρισκομένων όντων. Τότε λοιπόν όσοι κατοικούν εις τα όρη και εις υψηλούς και εις ξηρούς τόπους καταστρέφονται περισσότερον από εκείνους που κατοικούν πλησίον των ποταμών και της Θαλάσσης.
~ Εις την χώραν μας όμως ο Νείλος, ο οποίος και κατά τα άλλα είναι σωτήρ μας, μας σώζει και εις τοιαύτας περιπτώσεις αμηχανίας υπερεκχειλίζων. Όταν εξάλλου οι Θεοί, καθαρίζοντες την γην, την καταπλημμυρίζουν με νερά, όσοι ευρίσκονται εις τα όρη σώζονται, όπως π.χ. οι βουκόλοι και οι βοσκοί, όσοι όμως κατοικούν εις τας πόλεις σας παρασύρονται από τους ποταμούς εις την Θάλασσαν. Εις την χώραν μας όμως εδώ ούτε τότε ούτε άλλοτε πίπτει εκ των άνω νερό επάνω εις την γην, αλλά αντιθέτως φυσικότατα αναδύεται εκ των κάτω προς τα άνω. Εξ' αιτίας αυτών λοιπόν των αιτιών αι παραδόσεις της χώρας μας λέγεται ότι είναι παλαιόταται. Η αλήθεια όμως είναι ότι εις όλα τα μέρη, όπου ο χειμών ή η ζέστη δεν είναι υπερβολικά, υπάρχει πάντοτε το γένος των ανθρώπων, άλλοτε πολυάριθμον και άλλοτε ολιγάριθμον. Όσα ωραία ή μεγάλα ή καθ' οιονδήποτε τρόπον αξιόλογα έχουν γίνει ήεις την χώραν σας ή εις την ιδικήν μας ή εις άλλον τόπον από όσους γνωρίζομεν εξ ακοής, όλα αυτά είναι από παλαιούς χρόνους γραμμένα εδώ εις τους ναούς μας και έχουν διασωθή.
~ Εις την χώραν σας όμως καθώς και εις άλλας χώρας, όσα κάθε φορά έχουν διοργανωθή ώστε να είναι κατάλληλα διά τα γράμματα και διά τα άλλα όσα είναι αναγκαία εις τας πόλεις, έρχεται κατά καΘωρισμένα χρονικά διαστήματα σαν φοβερά ασθένεια εναντίον τους ρεύμα από τον ουρανόν και αφήνει ζωντανούς μόνον τους αγραμμάτους και αμορφώτους από σας, ώστε γίνεσθε εξ αρχής πάλιν σαν νέοι, χωρίς να γνωρίζετε τίποτε από τα παλαιά που τυχόν έγιναν είτε εις την ιδικήν μας είτε εις την ιδικήν σας χώραν. Όσαν λοιπόν είπες προηγουμένως, Σόλων, διά τας ιδικάς σας παραδόσεις περί γενεαλογιών, ελάχιστα διαφέρουν από παιδικά παραμύθια, διότι σεις ενθυμείσθε μόνον ένα κατακλυσμόν της γης μολονότι προηγουμένως έχουν γίνει πολλοί, κατόπιν δε γνωρίζετε ότι εις την χώραν σας έζησε το πλέον ωραιότερον και το πλέον καλύτερον ανθρώπινον γένος, από το οποίον κατάγεσαι και εσύ και οι συμπολίται σου, διότι τέλος πάντων διεσώθη ολίγον σπέρμα, Εσείς όμως το εξεχάσατε, διότι και οι απόγονοι των διασωθέντων επί πολλάς γενεάς απέθνησκον χωρίς να γνωρίζουν να γράφουν.
~ Διότι κάποτε Σόλων, πριν από τον μεγάλον κατακλυσμόν, η σημερινή πόλις των Αθηναίων υπήρξεν αρίστη εις τον πόλεμον και γενικώς εις την διακυβέρνησίν της ήτο τελεία. Εις την πόλιν εκείνην λέγεται ότι έγιναν κάλλιστα έργα και διεμορφώθησαν τα πλέον άριστα πολιτεύματα από όσα ημείς έχομεν ακούσει ότι υπήρξαν επί της γης". Άμα ήκουσεν αυτά ο Σόλων, όπως μου είπεν, εθαύμασε και έδειξε πολύ μεγάλην προθυμίαν να μάθη περισσότερα, παρακαλών τους ιερείς να του διηγηθούν όλα γενικώς και με κάθε λεπτομέρειαν διά τους αρχαίους συμπολίτας του.
~ Ο ιερεύς λοιπόν του είπε: "Δεν υπάρχει λόγος να μη το κάμω, Σόλων, αλλά Θα σου τα είπω και προς χάριν σου και χάριν της πόλεώς σας, προ πάντων όμως προς χάριν της θεάς, η οποία και την ιδικήν σας και την ιδικήν μας χώραν επροστάτευσε και ανέθρεψε και εμόρφωσε, την ιδικήν σας χίλια χρόνια πρωτύτερα, αφού επήρε το σπέρμα διά σας από την γην και τον Ήφαιστον και αργότερα την ιδικήν μας. Εις τα ιερά μας βιβλία είναι γραμμένον, ότι η διοργάνωσις πόλεως εδώ έγινε προ οκτώ χιλιάδων ετών. Θα σου διηγηθώ λοιπόν με λίγα λόγια διά τους νόμους που είχαν και διά το πλέον ωραιότερον που έκαμαν οι προ εννέα χιλιάδων ετών συμπολίται σου, άλλοτε, όταν θα έχωμεν ευκαιρίαν, Θα είπωμεν τας λεπτομερείας δι' όλα αυτά αφού θα έχωμεν εμπρός μας τα ίδια τα κείμενα.
~ Τους νόμους λοιπόν της πόλεως εκείνης εξέτασέ τους εν αντιπαραβολή προς τους εδώ. Διότι θα εύρης εδώ πολλά παραδείγματα των νόμων που υπήρχον τότε εις την πόλιν σας, εν πρώτοις θα ίδης ότι το ιερατικόν γένος είναι τελείως ξεχωριστόν από τα άλλα, ύστερα απ' αυτά και η τάξις των τεχνιτών είναι ξεχωριστά οργανωμένη, διότι εργάζεται απομονωμένη από τας άλλας, χωρίς να αναμειγνύεται με αυτάς, το ίδιον και η τάξις των βοσκών, των κυνηγών και των γεωργών. Ασφαλώς έχεις αντιληφθή ότι και η τάξις των πολεμιστών εδώ είναι ξεχωριστή από τας άλλας και ότι εις αυτούς κατά νόμον δεν επιτρέπεται να ασχολούνται εις τίποτε άλλο εκτός από τον πόλεμον. Θα παρετήρησες εξ' άλλου, ότι ο οπλισμός τους είναι ασπίδες και δόρατα, με τα οποία πρώτοι 'απ' όλους τους Ασιάτας ωπλίσθημεν ημείς, διότι μας τα εδίδαξεν η Θεά, όπως είχε διδάξει και σας πρώτους εις εκείνους τους τόπους. Όσον αφορά την μόρφωσιν, βλέπεις βέβαια πόσην φροντίδα κατέβαλεν εξ αρχής ο νόμος διά την τακτοποίησιν των πάντων μέχρι της μαντικής και της ιατρικής που ασχολείται με την υγείαν, αφού εφήρμοσε τας Θείας αυτάς επιστήμας εις τα ' ανΘρωπίνας ανάγκας και εσυστηματοποίησε όλας τας γνώσεις που προέρχονται από αυτάς.
* Η Θεά λοιπόν ίδρυσε πρώτην την ιδικήν σας πόλιν, αφού ' εφήρμοσεν όλην αυτήν την οργάνωσιν και τακτικήν, εδιάλεξε τον τόπον όπου εγεννήθηκε, αφού επρόσεξε καλά την ευκρασίαν των εποχών του έτους και κατενόησεν, ότι Θα αναδείξει ανθρώπους πολύ συνετούς. Εζούσαν λοιπόν εις την πόλιν τους χρησιμοποιούντες τοιούτους νόμους και διοικούμενοι πάρα πολύ καλά και είχον υπερβάλει όλους τους ανθρώπους εις κάθε είδος αρετής, όπως ήτο φυσικόν, αφού ήσαν γέννημα και θρέμμα Θεών. Θαυμάζονται λοιπόν πολλά και μεγάλα έργα της πόλεώς σας γραμμένα εδώ, ένα όμως υπερέχει κατά το μέγεθος και την αρετήν. Λέγουν δηλαδή τα βιβλία μας, πόσην εχθρικήν δύναμιν κατέστρεψε κάποτε η πόλις σας, δύναμιν, η οποία με αλαζονείαν, αφού εξώρμησεν από έξω, από τον Ατλαντικόν ωκεανόν, επήρχετο ταυτοχρόνως κατά της Ευρώπης και της Ασίας. Διότι τότε το εκεί πέλαγος ημπορούσε κανείς να το περάση, επειδή εις την είσοδόν του, την οποίαν σεις ονομάζετε στήλας του Ηρακλέους, είχε μίαν νήσον, η νήσος αυτή ήτο μεγαλύτερα από την Λιβύην και την Ασίαν ηνωμένας και απ' αυτήν εκκινούντες οι τότε άνθρωποι ηδύναντο να αποβιβασθούν εις τας άλλας νήσους και από αυτάς κατόπιν εις ολόκληρον την απέναντι ήπειρον την , ευρισκομένην γύρω από τον αληθινόν εκείνον ωκεανόν. Διότι τα μέρη αυτά που ευρίσκονται εντεύθεν του στομίου που ανεφέραμεν, φαίνονται σαν λιμήν με κάποιαν στενήν είσοδον και η ξηρά που το περικλείει πολύ δικαιολογημένα και αληθώς δύναται να ονομασθή ήπειρος.
~ Εις την νήσον λοιπόν αυτήν Ατλαντίδα ωργανώθη μεγάλη και αξιοθαύμαστος δύναμις βασιλέων, η οποία εκυριάρχει εις ολόκληρον την νήσον καθώς και εις πολλάς άλλας νήσους και τμήματα της ηπείρου εκτός τούτων οι βασιλείς εκείνοι εξουσίαζον, από τα εντεύθεν του στομίου μέρη, την Λιβύην μέχρι της Αιγύπτου και την Ευρώπην μέχρι της Τυρρηνίας.
* Ολόκληρος λοιπόν η δύναμις αυτή, αφού συνεκεντρώθη και ενοποιήθη, επεχείρησε τότε με μίαν εξόρμησίν της να υποδουλώση και τον ιδικόν μας τόπον και τον ιδικόν σας και ολόκληρον τον εντεύθεν του στομίου. Την εποχήν εκείνη, Σόλων η δύναμις της πόλεώς σας ανεδείχθη εξαιρετική μεταξύ όλων των ανθρώπων και εξ' αιτίας της αρετής της και εξ' αιτίας της ανδρείας της. Διότι αφού εξεπέρασεν όλους κατά την . ανδρείαν και τας πολεμικάς τέχνας, είτε αρχηγεύουσα των Ελλήνων είτε και τελείως μόνη της, κατ' ανάγκην, διότι οι άλλοι την εγκατέλειψαν, αφού έφθασεν εις το χείλος της καταστροφής, κατενίκησε τους επιδρομείς, έστησε τρόπαια εναντίον των ημπόδισε να υποδουλωθούν όσοι ακόμη δεν είχον υποδουλωθεί και απελευθέρωσε χωρίς καμία αξίωση, όλους ημάς τους άλλους που είμεθα εντεύθεν των Ηρακλείων στηλών. Μετά παρέλευσιν αρκετού χρόνου όμως έγιναν φοβεροί σεισμοί και κατακλυσμοί και εντός ενός τρομερού ημερονυκτίου ολόκληρος ο στρατός σας ετάφη εις την γην και εξηφανίσθη επίσης βυθισθείσα εις την Θάλασσαν η νήσος Ατλαντίς.
~ Δι' αυτό ακριβώς και τώρα το μέρος εκείνο του ωκεανού είναι αδιάβατον και αδιερεύνητον, διότι εμποδίζει ο πολύ ολίγον υπό την επιφάνειαν της Θαλάσσης πηλός, τον οποίον εδημιούργησεν η νήσος, όταν κατεβυθίσθη”.
* Από τον "Τίμαιο" του Πλάτωνα 22-25
http://www.youtube.com/watch?v=s3-ng8KYU4Y  ,

** ~** Στον E.O. Thouria Kalamatas 2012 :



~** E.O. Aipeia -Anthia- Aithea Kalamatas 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=iIoL2v2I7UA ,



~*** Arioxori - Arfara Messinias 2012 E.O. : http://www.youtube.com/watch?v=bytPcF2GYfY  ,



~*** Νέα Ε.Ο. στο Αρφαρά 2012 από τους παράδρομους και από Άγιό Κωνσταντίνο πρός γέφυρα Παμίσου ποταμού Αγίου Φλώρου έργα :
http://www.youtube.com/watch?v=XTTrOGNmFcM


***
 ~*** ΘΕΣΕΙΣ –ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ !! :


*** H ιστορία της οργής, γράφτηκε' δω με αίμα,

από ηγέτες της ντροπής, πρωταθλητές στο ψέμμα,

υποκριτές μ' άδεια ψυχή, υποτελείς στα πάθη,

της εξουσίας εραστές, με τα μοιραία λάθη!

Υπόγεια, μεθοδικά, μας έστησαν παγίδα,

πλαστογραφήσανε για μας, με περισσή φροντίδα,

ανύπαρκτες υπογραφές, Ελλήνων σε "δεσμίδα",

αρπακτικών ΜΝΗΜΟΝΙΑ, με τον "ζυγό" σφραγίδα.

Με αλυσσίδες και δεσμά κι' όλοι χωρίς ασπίδα,

αναζητούμε στα τυφλά την ύστατη ελπίδα...

Δεν άκουσαν τα ουρλιαχτά, λυπητερές καμπάνες,

ούτε τους γέρους να θρηνούν, νέους, παιδιά και μάνες.

Δεν έκλαψαν για Αδερφούς, ρηχά παραχωμένους,

της "κοινωνίας" τους "λεπρούς", αδίκως ρημαγμένους..

Την Άγια Γη μας έκαψαν, βωμούς λεηλατήσαν,

τα ιερά βεβήλωσαν και φωτοδότες σβήσαν.

Μέσα στην λαίλαπα ορμούν κι' ελίσσονται σαν φίδια,

να πάρουν ότι έμεινε, μεσ' απ' τ' αποκαϊδια...

Όμως δεν τελειώσαμε!!!!!!!! Μόνοι τους δρασκελίζουν!

Είμαστε ακόμα ζωντανοι! Κι' αν πάνε και γυρίζουν

κι' αν με "τριάντα αργύρια", τον "πίσω τους" φροντίζουν,

για την δικιά μας την Οργή, ακόμα δεν γνωρίζουν...

(Κωνσταντίνος Κυρίτσης)

Αφιερωμένο στις ΑΔΟΥΛΩΤΕΣ Ελληνικές καρδιές...

** https://www.facebook.com/media/set/?set=a.162262297134097.42111.162258317134495&type=3  ,

*** http://www.kalliergo.gr/index.php  ,

*** Ἡ φύσις θεραπεύει τὸν καρκίνο! :
~ Ἐδῶ καὶ χρόνια καταπιάνομαι μὲ φυσικούς τρόπους θεραπείας. Πρὸ μηνῶν ἕνας φίλος μὲ ἐνημέρωσε γιὰ τὶς θεραπευτικές ἰδιότητες τῶν πικρῶν καρπῶν. Μοῦ ἐξήγησε τὸν τρόπο ποὺ δροῦν καὶ τὰ ἀποτελέσματα ποὺ μποροῦν νὰ φέρουν σὲ σοβαρές ἀσθένειες.
~ Πρὸς στιγμήν ὅμως ἀπολαῦστε τὴν Τοξότισσα ποὺ μᾶς γράφει γιὰ τὸ βερίκοκο καὶ τοὺς πικρούς καρπούς γενικότερα. Σκέφτομαι ὅμως νὰ ξεκινήσω καὶ νὰ γράψω γιὰ τὸ συγκεκριμένο θέμα συντόμως. Ἡ φύσις ἔχει πάρα πολλά μυστικά ποὺ ὁ ἄνθρωπος ἀπαιτεῖται νὰ γνωρίζῃ!
~* Φιλονόη.
~ Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα.
~ Πριν λίγους μήνες άκουσα από πολύ δικό μου άνθρωπο για τη θεραπεία του καρκίνου με κουκούτσια από βερίκοκα, τα οποία στο εξωτερικό τουλάχιστον πωλούνται και σε ειδική συσκευασία. Τη μέθοδο αυτή ανακάλυψε αναζητώντας εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο, μελετώντας ένα σχετικό βιβλίο-οδηγό. Σήμερα μου εστάλη ένα κείμενο, το οποίο διαφωτίζει ακόμη περισσότερο το θέμα αυτό.
~ Για πολλούς ίσως μοιάζει “τρελό” ή απίθανο, καθώς πέρα από τις κλασσικές (έως και αυτοκτονικές) μεθόδους “αποκατάστασης” του καρκίνου, (ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες ή εγχειρήσεις) δεν τους είναι γνωστή η απέραντη σοφία της φύσης… τόσο του σώματος μας, όσο και της Φύσης που μας περιβάλει. Και πως να τους είναι γνωστό όταν ζούμε την εποχή της επίσημης παραπληροφόρησης και της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών καρτέλ… Ας μην ξεχνάμε πως κατά τον Δρ. Χάμερ ο καρκίνος δεν είναι καν ασθένεια, αλλά ένας βιολογικός μηχανισμός επιβίωσης του σώματος σε ισχυρά ψυχο-λογικά “σοκ”… (δείτε σχετικά κείμενα στην ετικέτα Δρ Χάμερ)
* Παραθέτω λοιπόν το αξιόλογο αυτό κείμενο. ~* Φενάκη τα φάρμακα κατά του Καρκίνου;  ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΜΑΡΤΙΟΣ 2009
~** Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
* Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.
• Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.
• Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο.
• Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα).
• Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.
• Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).
* Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο – είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs έκανε τα πειράματα πάνω σε ποντικούς. Η ουσία που ανεκάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17. Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών[3].
* Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν. Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε! Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες.Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.
* Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη (σύμφωνα με τον Μοςς);
~* Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:
α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
β) βελτίωσαν την γενική υγεία,
γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.
* Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή[4]. Ξέρετε εσείς… Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες. Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.
• Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.
* Αν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που γι΄αυτόν είχε ειπωθεί από τον αντιπρόεδρο του Μεμόριαλ, ότι είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο της έρευνας και ότι οι συνάδελφοί του ερευνητές τον εκτιμούν απεριόριστα. Αν αυτοί οι κύριοι δολοφονούν τους γιατρούς στη Χιλή κ΄αλλού, καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.
* Δεν μιλάμε βέβαια για ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με χημειοθεραπείες. Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλαση: Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, εξορκισμούς, για να φύγει ο δαίμονας καρκίνος, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, – σωστό θρίλερ. Τώρα το νικήσαμε το εξωαποδώ – δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.
* Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό – και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο. Μην ξεχνάτε: Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους. Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτείστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή, όπως στην περίπτωση του μυλωνά.
~** Κανόνας Νο1:
• Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.
• Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.
• Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.
• Τρώτε αγκινάρες (πικρές).
• Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό – αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.
 ~ Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε. Η Επιτροπή Ε, κατατάσει τα πικρά βότανα ως εξής:
• (1) κάσσια (quassia amara)
• (2) γεντιανή
• (3) άγρια αψιθιά.
• (4) Φλοιός Gonolobus cocdurango,
• (5) Centantium pulchellum,
• (6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (τόβρίσκετε στα φαρμακεία).
• 7) φλούδα νερατζιού.
• 8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus).
• 9) Ραδίκι.
• 10) κανέλα.
• 11) κόλιανδρος.
~** Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.
* Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα).
~* [1] What to eat if you have cancer, Maureen Keane, Daniella Chace, Mc Graw Hill 2007.
[2] Η χαρά της ανακάλυψης, Pichard Feynman, Εκδόσεις Κάτοπτρο, σελ. 211
[3] Εφημερίδα «Το Βήμα», 23/5/1980
[4] A summary of the effect of amygdalin upon spontaneous mammary Tamors in mice, Sloan Kettering, report June 13, 1973


*** είναι και πως "πιάνουν" προζύμι
*  Πολύ δύσκολα βρίσκουμε πλέον ψωμί με κανονικό προζύμι. Πολλοί φούρνοι που διαφημίζουν οτι φτιάχνουν ψωμί με προζύμι κατα 99% το φτιάχνουν μόνο με μαγιά αλλά με μια τεχνική που μοιάζει με το προζύμι. Έτσι για άλλη μια φορά το σπιτικό ψωμί μπορεί να γίνει ισάξιο ή και καλύτερο απο το ψωμί των καλύτερων φούρνων.
 * Με το προζύμι φτιάχνουμε με διαφορά το πιο νόστιμο, πιο υγειηνό και με καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ψωμί απ'ότι με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
 ~* Ιστορικά(ότι θυμάμαι, μην ανοίγω paper τώρα με τις κοίλες...)
* Ο άνθρωπος ξεκίνησε την κατανάλωση άγριων, στην αρχή, δημητριακών που πρώτα τα έψηνε σε φωτιά. Οταν ξεκίνησε να καλλιεργεί την γή τα δημητριακά έγιναν η βασική τροφή κυρίως σε μορφή χυλού.  * Η μέθοδος εξελίχθηκε στην αίγυπτο όπου υπάρχουν οι πρώτες αποδείξεις οτι ψήνονταν σε φούρνους ζυμάρια, τα οποία όμως δεν ήταν φουσκωμένα(πως είναι το καλαμποκίσιο το σκέτο, τέτοια φάση). Επίσης στην Αίγυπτο λειτούργησαν οι πρώτοι επαγγελματικοί φούρνοι ψωμιού οι οποίοι ήταν ικανοί να παράγουν τεράστιες για την εποχή ποσότητες ψημένων ζυμαριών και να θρέφουν ανάλογο κόσμο.
* Η πιο κοινώς αποδεκτή θεωρία για την ανακάλυψη του προζυμιού είναι πως ζυμάρι που έμεινε για 1-2 μέρες(σ/κ?) χωρίς να το φτιάξουν στον πάτο ενός πυθαριού φούσκωσε και έτσι έγινε το πρώτο "φουσκωτό" ψωμί.
~** Τί είναι το προζύμι
* Η λέξη προζύμι δεν είναι τόσο καλή για να προσδιορίσει ακριβως τί είναι. Το προζύμι είναι μια συμβιοτική καλλιέργεια μικροοργανισμών. Οι μικροοργανισμοί είναι των οικογενειών • saccharomyces
και
• lactobacillus
~* O σακχαρομύκητας είναι κυρίως υπεύθυνος για την παραγωγή CO2 και είναι συνήθως σε πολύ μικρότερες ποσότητες απο τον λακτοβάκιλο.
~* Ο λακτοβάκιλος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή οξεών(lactic, acetic acid)
 * Υπάρχουν και άλλοι μικροοργανισμοί σε μικρότερους αριθμούς στην καλλιέργια αλλά αν διατηρούνται οι συνθήκες κατάλληλες τότε οι κυρίαρχοι είναι οι παραπάνω και το αποτέλεσμα τους μας δίνει ένα φανταστικό ψωμί.
 ~* Γιατί είναι πιο υγειηνό
*  Παλιότερα πίστευαν πως το ψωμί με προζύμι γιατρέυει τον καρκίνοο, το aids(και όλα τα ΣΜΝ), την φαλάκρα και την δυσοσμία των κάτω άκρων. Επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως όλα αυτά είναι αλήθεια :P
 * Η ζύμωση του ζυμαριού απο το προζύμι του δίνει, εκτός απο φανταστική γεύση και μυρωδιά, κάποιες ιδιότητες που δεν έχει το ψωμί με μαγιά. Tα έξτρα χαρακτηριστικά τα δίνουν κυρίως οι λακτοβάκιλοι.
1. Κατά την κατανάλωση ψωμιού με προζύμι το σάκχαρο στο αίμα ανεβαίνει πολύ πιο ομαλά και σε χαμηλότερα επίπεδα απ'ότι με το ψωμί με μαγιά. Αυτή η επίδραση κρατάει για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση ψωμιού, σαν φάρμακο που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ετσι είναι ψιλοιδανικό για κατανάλωση ακόμα και απο διαβητικούς.
2. Το ίδιο συμβαίνει και με την γλουτένη έτσι άνθρωποι με δυσανεξία στην γλουτένη μπορούν πολύ πιο εύκολα να τρώνε ψωμί με προζύμι.
3. Ενα σημαντικό που δεν ήξερα ειδικά για το ολικής άλεσης ψωμί είναι πως περιέχει φυτικό οξύ(phytic acid) που δεν επιτρέπει στον οργανισμό μας να αφομοιώσει κάποια στοιχεία Fe, Mg κλπ κάτι το οποίο μακροχρόνια έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Το προζύμι διασπά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του φυτικού οξέως, αντίθετα με την μαγιά που διασπά πολύ λιγότερο.
 ~* Πως πιάνουμε το προζύμι?
 * Για να πιάσουμε προζύμι χρειάζεται μονο να φτιάξουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθούν και να κυριαρχήσουν οι μικροοργανισμοί που θέλουμε.
 * Αφου δεν βάζουμε μαγιά όμως απο που θα βρούμε τους μικροοργανισμούς?
~  Υπαρχουν δύο θεωρίες με την δεύτερη να με κερδίζει
• Οι μικροοργανισμοί βρίσκονται στον αέρα και έτσι αφήνουμε ξεσκέπαστο το μπολάκι με το αλευρι-νερο
• Οι μικροοργανισμοί βρίσκονται στο ίδιο το αλεύρι και μόλις βρεθούν σε σωστές συνθήκες αρχίζουν την ζύμωση και πολλαπλασιάζονται. Και οι δύο δουλεύουν, αν δηλαδή αφήσεις ξεσκέπαστο το μπολάκι ή το κλείσεις με σελοφάν δεν θα έχει μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
 ~ Πως θα τους αιχμαλωτίσουμε
*  Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ανακατεύουμε αλεύρι με νερό(70-100% νερό) σε θερμοκρασίες 18+-5 βαθμούς. Τα υλικά μπορεί να είναι απο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και νερό βρήσης μέχρι 60% σίκαλη 40% σταρένιο ολικής και αποσταγμένο νερό. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι με σταφίδες, με προσθήκη ή όχι ζάχαρης... Μπορούμε να πιάσουμε με διάφορους τρόπους, εγώ θα σας δώσω τον πιο απλό.
* Η μόνη διαφορά στους τρόπους αφορά το strain του σακχαρομύκητα και λακτοβάκιλου που θα πιάσουμε με μηδαμινές αλλαγές στο τελικό αποτέλεσμα.
 ~* Τί θα χρειαστούμε:
- 1 βάζο 0.5->1λίτρο διάφανο για να βλέπουμε τί γίνεται
- αλεύρι
- νερό
- υπομονή λιγότερη απο την μπύρα βέβαια
- αφοσίωση να ταίζουμε και να προσέχουμε το καινούργιο μας ζωάκι
~* Διαδικασία - Συνταγή
 *Ανάλογα τις θερμοκρασίες οι διαδικασία ταίσματος/ανανέωσης αλλάζουν κατα μερικά λεπτά μέχρι και μερικές ώρες. Επίσης εγώ σπάνια προσέχω την απολύμανση.
 ~ Μέρα 1η
-  Καθαρίζουμε το βάζο και το κουτάλι με βραστό νερό(δεν το κάνω)
 ~ Προσθέτουμε στο βάζο:
• 50γρ νερό
• 50γρ αλεύρι
~* Ανακατεύουμε και το αφήνουμε ένα 24ωρο.
 * Ανάλογα με την θερμοκρασία καμια φορά ξεκινάνε πιο αργά άλλες πιο γρήγορα. Ιδανική είναι 30 C αλλά όσο πιο ψηλά ειναι, τόσο πιο εύκολο είναι να χάσουμε κάποιο "τάισμα" και "κακοί" μικροοργανισμοί να μας σκοτώσουν το προζύμι. Κυρίως στους 18C έχω πιάσει πιο εύκολα προζύμι.
 ~* Μέρα 2η
 - Δεν θα έχει γίνει καμια τρελή αλλαγή στο μελλοντικό προζύμι.
 - Προσθέτουμε στο βάζο:
• 50γρ νερό
• 50γρ αλεύρι
~ Ανακατεύουμε με καθαρό κουτάλι και αφήνουμε για άλλο ένα 24ωρο.
 ~* Μέρα 3η
 - Ακόμα δεν θα δούμε καμια κινητικότητα στο ζυμάρι
 ~ Προσθέτουμε άλλη μια κλασσική δόση με:
- • 50γρ νερό
- • 50γρ αλεύρι
~ Ανακάτεμα, κούπωμα του βάζου και άλλο ένα 24ωρο
 ~* Μερα 4η
 ~ Κάπου εδώ ίσως δούμε μερικές φουσκάλες στο ζυμάρι.
 * Πετάμε το περισσότερο και κρατάμε το πολύ μια μεγάλη κουταλιά. Αυτό γίνεται για δύο λογους. Ενας οτι θα γεμίσει το βάζο αλλα κυρίως γιατί μια δόση φαγητό μπορεί να διατηρήσει τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται σε μια κουταλιά για ενα 12ωρο και έτσι για 12 ώρες θα έχουν να φάνε και δεν θα πεθάνουν(κυριολεκτικά) της πείνας.
 ~ Δίνουμε μια διπλή δόση φαγητό με 100γρ νερό και 100γρ αλεύρι
~ Ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλο ενα 24ωρο
 ~* Μερα 5η
 - Θα έχει φουσκάλες αλλά δεν είναι πως θα έχει αυξηθεί πολύ σε όγκο.
 * Πάλι πετάμε το περισσότερο και το ταίζουμε με 100γρ νερό 100γρ αλεύρι, το αφήνουμε κλασσικά ένα 24ωρο
 ~* Μερα 6η
 ~ Βλέπουμε οτι άρχισε να αυξάνει και σε όγκο, περίπου κατα 1/3 και έχει φουσκάλες στην επιφάνεια. Σε μυρωδιά ίσως έχει μια περίεργη ωριμο-φρουτένια.
 * Πάντα αφήνουμε περίπου μια κουταλιά προζύμι, πετάμε το υπόλοιπο και το ταίζουμε κλασσικά με 100γρ νερό και 100γρ αλεύρι. Το αφήνουμε για την επόμενη μέρα.
 ~* Μέρα 7η-και πέρα
 * Συνεχίζουμε αυτόν τον κύκλο για κανα περίπου 2 μέρες όπου θα το δούμε οτι θα διπλασιάζεται σε μέγεθος. Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε ψωμί αλλά θέλει καμια βδομάδα μέχρι να έχουμε μια σταθερή καλλιέργεια. Η μυρωδιά θα περάσει διάφορες φάσεις απο μπανανοκατάσταστη(wyest 3068??) και γενικά φρουτώδη σε τυροξυνίλα και θα είναι έτοιμο όταν στο τέλος του 24ωρου έχει έντονη μυρωδιά απο ξύδι(acetic acid).
~ Ανάλογα τις θερμοκρασίες και τα ταίσματα μπορούμε να το "ρυθμίσουμε" να παράγει lactic acid ή acetic acid αλλά δεν είναι για μετά αυτή η κουβέντα.
 *Η συνταγή και μερικές φωτογραφίες είναι απο sourdough.com αλλαγμένη λίγο. Εγώ το κάνω οπτικά πλέον αλλά αν το περιέγραφα σε κάποιον κάπως έτσι θα το έλεγα.
 ~* Προβήματα κατά το πιάσιμο του προζυμιού
 * Αν δεν βγάζει φουσκάλες σε αυτά τα χρονικά διαστήματα δώστε του περισσότερο χρόνο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μολυνθει με κατάλληλους μικροοργανισμούς.
 * Αν οι μυρωδιές περιέχουν sulfur δεν σημαίνει οτι σίγουρα χάλασε, μεταφέρουμε μια κουταλιά σε καθαρό βάζο και συνεχίζουμε τα κλασσικά ταίσματα.
 * Γενικά οταν αποκτήσει μια υποτυπώδη δραστηριότητα δεν το ταίζουμε/ανενεώνουμε πολύ νωρίς γιατί μπορεί να μην έχει προλάβει να πολ/σιαστεί πριν το πετάξουμε, με αποτέλεσμα να το γυρίσουμε πισω κανα δυο μέρες.
 ~* Διατήρηση του προζυμιού
*  Πως το χρησιμοποιούμε < , http://forum.beer.gr/showthread.php?t=933

*** Ενεργό το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας! Για λόγους νομικούς αλλά και διεθνούς δικαιοσύνης η Β. ΗΠΕΙΡΟΣ μπορεί να γίνει ξανά ΕΛΛΗΝΙΚΗ
 `` Άκυρη η Συνθήκη της Λοζάννης!
~*** Ναι ρε, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ! Διεκδικούμε ΟΛΑ τα Ελληνικά Εδάφη που μας έκλεψαν και κάθε σωστός Έλληνας Πατριώτης πιστεύει πως Ελλάδα είναι εκεί που υπάρχουν τα οστά και ενός έστω Έλληνα πολεμιστή!... Όσο μακριά και από την μητροπολιτική Ελλάδα να βρίσκεται αυτός ο τόπος! Και πρέπει να καταδικάζει το Εθνοπροδοτικό Σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου-Μινέικο «Δεν διεκδικούμε τίποτα»! Όχι: Διεκδικούμε και Παραδιεκδικούμε!... Τέλος στην πολιτική των Εθνικών Υποχωρήσεων, που εγκαινίασε η «μεταπολίτευση» του 1974 των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων...
 * Η Ελλάδα λοιπόν διεκδικεί και πρέπει να διεκδικεί πρώτα απ’ όλα ΟΛΕΣ τις Σκλάβες Πατρίδες και βασικά την Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο, την Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Ανατολική Ρωμυλία, την Ανατολική Θράκη και, βεβαίως, την Βόρειο Μακεδονία!... Γιατί όσο εμείς δεν διεκδικούμε σαν Έθνος και σαν Κράτος, δίνουμε το «δικαίωμα» στους άλλους να προβάλλουν άδικες διεκδικήσεις σε βάρος μας, όπως π.χ. συμβαίνει με τους ανθρωπόμορφους πιθήκους των Τιράνων, που – ενώ μας άρπαξαν την Ιερή Ελληνική Γη της Βορείου Ηπείρου όχι με πόλεμο, αλλά με δόλο, με πλάτες άλλων – έχουν το θράσος να μιλάνε για «Τσαμουριά» και για Αλβανία που φτάνει μέχρι το... Μεσολόγγι!!! Κόψτε τους τα πόδια ρε, λέω εγώ! Που ενώ κατέχουνε παράνομα (όπως θα δείξω πιο κάτω) την Ελληνική μας Γη, τολμούνε λόγω της δειλίας των Εθνοπροδοτών «μας» να κάνουνε λόγο για «Τσάμηδες» και άλλες τέτοιες βλακείες!...
 * Όσο αφορά λοιπόν την Βόρειο Ήπειρο πρέπει να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ όχι απλά για λόγους ιστορικούς και συναισθηματικούς και όχι μόνο επειδή εκεί βρίσκονται όμηροι των υπανθρώπων Ομοεθνείς ΜΑΣ. Αλλά επίσης και για λόγους νομικούς και διεθνούς δικαιοσύνης, αφού υπάρχει ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ το περίφημο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας! Ένα Πρωτόκολλο που υπογράφτηκε στις 17 Μαΐου 1914 ανάμεσα στην κυβέρνηση των αλβανικών φιδιών και την Αυτόνομη Δημοκρατία της Βορείου Ηπείρου, που κηρύξανε ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ οι Ελληνόψυχοι της Ιερής ΜΑΣ Γης με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Χρηστάκη-Ζωγράφο! Και τι μας κάνανε τότε;
 * ΟΛΟΣ ο κόσμος κατάλαβε ότι είχαμε δίκιο, ακόμα και οι ίδιοι οι φανατικοί μας Εχθροί, οι Αλβανοί (δεν υπάρχει άλλος λαός πάνω στον κόσμο που να μας μισεί με τόσο πάθος!...), που αναγκαστήκανε να καθίσουνε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να υπογράψουνε το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, που αναγνώριζε την Αυτόνομη Ήπειρο! Που θα ήτανε βέβαια το πρώτο βήμα για την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα, ενώ – αν και παρέμενε τυπικά στα όρια του κράτους των γύφτων – θα είχε τους δικούς της νόμους, την δική της κυβέρνηση, την δική της εξωτερική πολιτική και τόσα άλλα!... Και αυτό το γεγονός δείχνει ότι όταν εμείς οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι, τότε πετυχαίνουμε ΠΟΛΛΑ!
~ Καταλάβανε λοιπόν τότε, το 1914, σε όλο τον κόσμο την τεράστια αδικία που έγινε σε βάρος της Ελλάδας, αφού η Βόρεια Ήπειρος κανονικά έπρεπε να προσαρτηθεί στην Ελλάδα το 1912, με τους Βαλκανικούς πολέμους, που στο κάτω-κάτω είμασταν Νικητές! Αλλά, δυστυχώς, ένα μισελληνικό σκουλήκι, ο τότε εβραϊκής καταγωγής πρωθυπουργός της Ιταλίας... «σκύλιασε» και τελικά κατάφερε να αποσπάσει την περιοχή αυτή από την Ελλάδα και να την δώσει στην Αλβανία! Η οποία τότε μόλις έκανε το ανιστόρητο κράτος της (δεν υπήρχε ποτέ πριν στην Ιστορία...) και πήρε τα Ελληνικά Εδάφη χωρίς κανένα δικαίωμα και χωρίς να μας έχει νικήσει πριν σε πόλεμο!!! Φοβερή αδικία σε βάρος του Ελληνισμού, που όμως κάπως «μετρίαζε» το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, που αναγκαστήκανε να δεχτούνε οι Τουρκαλβανοί, λόγω του Εθνικού Ξεσηκωμού των Ομοεθνών ΜΑΣ!
~ Διαβάζουμε τους όρους γενικά του Πρωτοκόλλου: «Η περιοχή αποκτούσε επίσημα την αυτονομία της, υπό την αιγίδα του πρίγκηπα Βηντ της Αλβανίας, ο οποίος όμως δεν είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες. Η αλβανική κυβέρνηση θα είχε το δικαίωμα να διορίζει και να απολύει τους κυβερνήτες και τους ανώτερους υπαλλήλους. Άλλοι όροι της συμφωνίας προέβλεπαν την στρατολόγηση αυτοχθόνων στην χωροφυλακή, την απαγόρευση παραμονής στρατιωτικών μονάδων αποτελούμενων από μη εντόπιους στην περιοχή, παρά μόνο σε περίπτωση πολέμου ή επανάστασης. Προβλεπόταν επίσης, η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία, αν και στις τρεις πρώτες τάξεις η αλβανική θα διδασκόταν παράλληλα με την ελληνική. Η θρησκευτική διδασκαλία, όμως, θα γινόταν μόνο στα ελληνικά. Οι Μεγάλες Δυνάμεις θα εγγυόνταν για την διατήρηση και την εκτέλεση των παραπάνω μέτρων»...
** Και ρωτάω τώρα εγώ, η «κακιά φασίστρια»: πότε ακυρώθηκε το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας; Γιατί οι Αλβανοί δεν το εφαρμόζουνε, όπως και πρέπει και όπως προκύπτει από τις διεθνείς συμφωνίες; Γιατί ακόμα οι Προδότες δικοί «μας» δεν απαιτούνε από την Αλβανία την Ολική Επαναφορά του; Ας το καταλάβουνε καλά: Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας ισχύει ακόμα και σήμερα! Νομικά, ιστορικά και ηθικά! Ναι, διεκδικούμε την Βόρεια Ήπειρο! Έξω τα Αλβανά από την Ελληνική αυτή περιοχή!...
~ Και πάμε τώρα σε μία άλλη διεθνή συμφωνία και το «κρυφό» περιεχόμενό της. Στην Συνθήκη της Λοζάννης που υπογράφτηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στις 24 Ιουλίου 1923 και ακύρωνε την προηγούμενη Συνθήκη των Σεβρών (του 1920), η οποία Συνθήκη των Σεβρών αποκαθιστούσε κάπως την ιστορική αδικία και μας έδινε πίσω σχεδόν όλη την Ανατολική Θράκη (εκτός από την Πρωτεύουσά ΜΑΣ, την Κωνσταντινούπολη) και ένα τμήμα της Μικράς Ασίας, στα παράλια (Σμύρνη κτλ.). Διαβάζουμε τους γενικούς όρους της Συνθήκης της Λοζάννης:
~ «Η Τουρκία ανέκτησε την Ανατολική Θράκη, κάποια νησιά του Αιγαίου, συγκεκριμένα την Ίμβρο και την Τένεδο, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, την περιοχή της Σμύρνης και της Διεθνοποιημένης Ζώνης των Στενών η οποία όμως θα έμενε αποστρατικοποιημένη και αντικείμενο νέας διεθνούς διάσκεψης. Παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία, όπως προέβλεπε και η συνθήκη των Σεβρών, αλλά χωρίς πρόβλεψη για δυνατότητα αυτοδιάθεσης. Ανέκτησε πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα σε όλη της την επικράτεια και απέκτησε δικαιώματα στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτειά της εκτός της ζώνης των στενών.
~ Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να πληρώσει σε είδος (ελλείψει χρημάτων) τις πολεμικές επανορθώσεις. Η αποπληρωμή έγινε με επέκταση των τουρκικών εδαφών της Ανατολικής Θράκης πέρα από τα όρια της συμφωνίας. Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος παραχωρήθηκαν στην Τουρκία με τον όρο ότι θα διοικούνταν με ευνοϊκούς όρους για τους Έλληνες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχασε την ιδιότητα του Εθνάρχη και το Πατριαρχείο τέθηκε υπό ειδικό διεθνές νομικό καθεστώς. Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις για τις παλιές περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός των συνόρων της και εγγυήθηκε τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία. Με ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποφασίστηκε η υποχρεωτική ανταλλαγή μειονοτήτων από τις δύο χώρες και η αποστρατικοποίηση κάποιων νησιών του Αιγαίου.
~ Η ανταλλαγή μειονοτήτων που πραγματοποιήθηκε προκάλεσε μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών. Μετακινήθηκαν από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα 1.650.000 Τούρκοι υπήκοοι, χριστιανικού θρησκεύματος και από την Ελλάδα στην Τουρκία 670.000 Έλληνες υπήκοοι, μουσουλμανικού θρησκεύματος. Η θρησκεία αποτέλεσε το βασικό κριτήριο για την ανταλλαγή. Μεταξύ των ανταλλάξιμων περιελαμβάνονταν επίσης οι Έλληνες του Πόντου, αλλά και τουρκόφωνοι Έλληνες, όπως τουρκόφωνοι Πόντιοι και Καραμανλήδες, καθώς και ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι, όπως οι Βαλαάδες της Δυτικής Μακεδονίας. Μαζί με τους Έλληνες, πέρασε στην Ελλάδα και αριθμός Αρμενίων και Συροχαλδαίων. Εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή οι Έλληνες κάτοικοι της νομαρχίας της Κωνσταντινούπολης (οι 125.000 μόνιμοι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης, των Πριγκηπονήσων και των περιχώρων, οι οποίοι ήταν εγκατεστημένοι πριν από τις 30 Οκτωβρίου 1918) και οι κάτοικοι της Ίμβρου και της Τενέδου (6.000 κάτοικοι), ενώ στην Ελλάδα παρέμειναν 110.000 Μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης».
~ Αυτά λένε σε γενικές γραμμές οι επίσημοι όροι της Συνθήκης της Λοζάννης. Και ενώ εμείς οι Έλληνες την τηρούμε κοντά 90 χρόνια σαν... «καλοί μαλάκες» (!!!), οι Μογγόλοι την έχουνε παραβιάσει δεκάδες φορές: έχουνε διώξει ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους Συμπατριώτες ΜΑΣ από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, ακριβώς για να μην μπορέσουμε μια μέρα να τις διεκδικήσουμε και να τις απελευθερώσουμε, για να μην μιλήσω για τις δικές τους ανιστόρητες και παράλογες διεκδικήσεις! Άρα η Συνθήκη της Λοζάννης είναι σήμερα ΑΚΥΡΗ και πρέπει, σύμφωνα με τα όσα αυτή προβλέπει, να... επανέλθει η αμέσως προηγούμενη Συνθήκη, δηλ. αυτή των Σεβρών!!! Και να μας αποδοθούν άμεσα όλα όσα μας εξασφαλίζει η Συνθήκη των Σεβρών, δηλ. μέρος της Ιστορικής ΜΑΣ Γης που μας κλέψανε!...
~ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ λοιπόν εφαρμογή της Συνθήκης των Σεβρών! Να διεκδικήσουμε όλα εκείνα που μας ανήκουνε! Νομικά, αλλά και ηθικά, ιστορικά, εθνικά!... Για μια Μεγάλη Ελλάδα και την Ανάσταση του Έθνους ΜΑΣ! Σόνια Μαυρίδου ΠΗΓΗ: elora .-



~*** 800 δισ. θα διαθέτει το «τείχος προστασίας» της ευρωζώνης:
~ Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ χθες συμφώνησαν να ενισχύσουν τους μηχανισμούς αντιμετώπισης των προβλημάτων κρατών που έχουν υψηλό χρέος από τα 500 δισ. ευρώ στα 800 δισ. ευρώ, μετά τις πιέσεις των ΗΠΑ, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και άλλων.
~ Αναλυτές πάντως στάθηκαν στο ότι διαθέσιμα για νέο δανεισμό θα είναι μόνο τα περίπου 500 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι 300 δισ. ευρώ έχουν ήδη δεσμευτεί για τις δανειακές συμβάσεις με την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, αλλά προσμετρώνται στο ποσό.
~ «Μπορεί αυτή να είναι η νέα Ευρωπαϊκή αριθμητική, όμως το 1 τρισ. δολάρια ισούται με ένα ποσό προς μελλοντικό δανεισμό ύψους 500 δισ. ευρώ», σχολίασε ο Κάρστεν Μπρέσκι της τράπεζας ING.
~ Τη συμφωνία ανακοίνωσε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, γεγονός το οποίο προκάλεσε ένταση με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος ακύρωσε την τελική συνέντευξη Τύπου εκνευρισμένος, σύμφωνα με πολλές πηγές. Η Φέκτερ του ζήτησε συγγνώμη αργότερα, είπε εκπρόσωπός της.
~ Το ποσό των 800 δισ. ευρώ είχε αναφέρει για πρώτη φορά την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε κάνει λόγο για ένα ποσό 700 δισ. ευρώ μιλώντας στην Μπούντεσταγκ.
~ Ο Σόιμπλε φαίνεται ότι κατάφερε να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις του Γάλλου ομολόγου του Φρανσουά Μπαρουέν, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της έκκλησης του ΟΟΣΑ να αυξηθεί η "ισχύς πυρός" του μόνιμου ταμείου της ΕΕ στο 1 τρισ. ευρώ.
~ Οι χώρες της ευρωζώνης οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις γενεσιουργές αιτίες τους αντί να ζητούν περισσότερα κεφάλαια απο τις υγιέστερες χώρες-εταίρους τους, επέμεινε ο Σόιμπλε.

~*** Στοιχεία σοκ από την Unicef για την Ελλάδα: Παιδιά ενός φτωχότερου θεού
~ Ο εφιάλτης της φτώχειας ζωντανεύει για 439.000 παιδιά. Αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων, αλλά και μείωση των εκπαιδευτικών επιδόσεων λόγω της κρίσης
 * Ζοφερή είναι η πραγματικότητα για τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Περισσότεροι από 100.000 ανήλικοι στη χώρα μας εργάζονται ενώ 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
 * Η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων εν μέσω κρίσης έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής, εκπαίδευσης και σίτισης των παιδιών τους, καθώς το ποσοστό της παιδικής φτώχειας αγγίζει στη χώρα μας το 23% όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη διαμορφώνεται σε ποσοστό 20,5%. Τελευταία στην κατάταξη βρίσκεται η Βουλγαρία με ποσοστό 26,8%.
 * Οι κοινωνικές δαπάνες για την προστασία των οικογενειών και των παιδιών παρέμειναν σταθερές από το 2000 ως το 2009 και είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
 * Την ίδια στιγμή, τα παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε ένα βιαιότερο περιβάλλον. Από το 2008 ως το 2010 η εγκληματικότητα στη χώρα αυξήθηκε κατά 40%, ενώ μεγαλύτερη άνοδος αναμένεται να καταγραφεί για το 2011. Η έκθεση καταγράφει, επίσης, τα περιστατικά λιποθυμίας μαθητών λόγω υποσιτισμού σε σχολικές μονάδες που οδήγησαν στην παροχή δωρεάν μικρογευμάτων και τα χαρακτηρίζει ως σύμπτωμα των συνθηκών απόλυτης φτώχειας που βιώνουν κάποια παιδιά.
 * Στις συνθήκες αυτές η UNICEF διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ψυχοσωματικών συμπτωμάτων που οφείλονται στο στρες και το άγχος.
 * Το 94% των παιδιών στην Ελλάδα φοιτά σε δημόσια σχολεία, ενώ ως προς τις εκπαιδευτικές επιδόσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς αξιολόγησης, η χώρα μας και στα τρία επίπεδα (αναγνωστικός, μαθηματικός και επιστημονικός εγγραμματισμός) επιτυγχάνει αποτελέσματα κάτω της μέσης επίδοσης των υπόλοιπων χωρών του ΟΟΣΑ. Σημειώνεται επίσης ότι τα ποσοστά των ανηλίκων που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς πριν από την ηλικία των 4 ετών είναι σημαντικά χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
 * Αύξηση παρουσιάζει η παραβατικότητα των παιδιών, με τις παραβιάσεις αυτοκινήτων και την παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα να συνιστούν το 84% των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκαν ανήλικοι.
 * Σήμερα 582 ανήλικοι κρατούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα με το 80% αυτών να είναι αλλοδαποί. Για τα παιδιά των μεταναστών, άλλωστε, όπως προκύπτει από την έκθεση, οι δείκτες διαβίωσης είναι πολύ χειρότεροι. Περίπου 200.000 παιδιά στην Ελλάδα προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, ενώ από 1.000 έως 6.000 παιδιά τον χρόνο είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
~ Ελλείψεις σε τρόφιμα και θέρμανση
 - Το υψηλότερο ποσοστό των φτωχών εργαζομένων στην Ευρωζώνη και δεύτερο στην ΕΕ έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, γεγονός που υποδηλώνει ότι το εισόδημα από την εργασία δεν εξασφαλίζει την έξοδο από τη φτώχεια. Το 2010 το 28,7% των νοικοκυριών με παιδιά βρισκόταν σε φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ για τις κατηγορίες παιδιών ηλικίας 12-17 ετών το ποσοστό εκτινασσόταν στο 34,7%.
 - Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερα από 2 στα 10 φτωχά νοικοκυριά με παιδιά αδυνατούν να τα διαθρέψουν με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, το 37,1% δεν έχει ικανοποιητική θέρμανση και το 27,8% ζει σε σπίτι με υγρασία στους τοίχους ή σάπια κουφώματα. Το 81,5% των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά έχουν αδυναμία πληρωμής μίας εβδομάδας διακοπών.
 - Στο πλαίσιο αυτό η UNICEF προτείνει σειρά μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης. Μεταξύ άλλων ζητεί τη δημιουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, την καθιέρωση του θεσμού της «Κοινωνική Κατοικίας» για νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, την ενίσχυση του τομέα της Παιδείας, τη θέσπιση ελαστικού ωραρίου εργασίας στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις οικογενειακές υποχρεώσεις, αυστηρό έλεγχο της παιδικής εργασίας και τη διαμόρφωση ειδικού κωδικού στον κρατικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση των κρατικών πολιτικών που αφορούν το παιδί. Αύριο η οργάνωση διοργανώνει ραδιομαραθώνιο για τον εμβολιασμό των παιδιών και καλεί το κοινό να την ενισχύσει στο έργο της.
 - 100.000 ανήλικοι εργάζονται στην Ελλάδα
- Το 21,6% των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά αδυνατούν να διαθρέψουν τα παιδιά τους με κρέας, κοτόπουλο και ψάρι
- 13,2%, το υψηλότερο ποσοστό φτωχών εργαζομένων στην Ευρωζώνη κατέχει η Ελλάδα
Κατερίνα Ροββά
~ Πηγή: Στοιχεία σοκ από την Unicef για την Ελλάδα: Παιδιά ενός φτωχότερου θεού - RAMNOUSIA

~** Απειλεί και η ΕΠΟ τον Παναθηναϊκό
~*  Λίγο πριν από τον κίνδυνο του ευρωπαϊκού αποκλεισμού βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και κυρώσεις από την ΕΠΟ σχετικά με την αδειοδότηση -
~ ** Σύμφωνα με αθλητική εφημερίδα ο φάκελος που έχουν στείλει οι πράσινοι στην UEFA είναι ελλιπής και όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα δύσκολα θα αποφύγει την τιμωρία. Παρόλα αυτά στο στρατόπεδο του τριφυλλιού υπάρχει η αισιοδοξία ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα γλιτώσει.
~* Εκτός από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της αδειοδότησης στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Παρότι θα παραμείνει στην Super League, όπως έχει αποφασίσει η ΕΠΟ, θα αναγκαστεί να αγωνίζεται με παίκτες κάτω των 22 ετών, ενώ δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών και ανανεώσεων έως τον Ιανουάριο του 2013.

~*** Εκπλήξεις από Φερέιρα
* Αρκετές εκπλήξεις επιφύλαξε η ανακοίνωση της αποστολής του Παναθηναϊκού από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε εκτός Καρνέζη, Βιτόλο, Τοτσέ και Μαυρία. ~ Αρκετές εκπλήξεις επιφύλαξε η ανακοίνωση της αποστολής του Παναθηναϊκού από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε εκτός αρκετούς βασικούς παίκτες του.
~ Ο τεχνικός του τριφυλλιού άφησε εκτός 18άδας για το ματς της 28ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, τους Καρνέζη, Βιτόλο, Τοτσέ και Μαυρία χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Στη λίστα των απουσιών προστίθενται και οι τραυματίες Λέτο, Μπιέρσμιρ, Ιωαννίδης, καθώς και ο τιμωρημένος Σπυρόπουλος.
~ Η αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους Καπίνο, Κοτσόλη, Βύντρα, Σεϊταρίδη, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Μαρίνο, Νίνη, Χριστοδουλόπουλο, Ζέκα, Σιμάο, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Κλέιτον, Κουίνσι, Πετρόπουλο, Ρούντολφ.
~ Έτσι αναμένεται να υπάρχουν εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα για το ματς με τον Πανιώνιο. Σύμφωνα με τις δοκιμές που έκανε ο Φερέιρα, οι πράσινοι θα ξεκινήσουν με τους Καπίνο, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα, Κουίνσι, Νίνης και Χριστοδουλόπουλος ή Ρούντολφ.

***



 
  ~** ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 …ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !!! :
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας , Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012.
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/1-m-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Mαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α : Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Tr;ith 6 /03/2012 .-
 ~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012 , Ελεύθερες Σκέψεις θέσεις απόψεις και Σχόλια .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 , Στο αγιάζι της καθημεριονότητας στην ενημέρωσή μας .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/10-03-2012.html  , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης ,10-03-2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/11-2012.html  , Σήμερα είναι Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/12-2012.html  , Σχολιάζοντας Αδιακρίτως Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :Δευτέρα 12 /03/2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/03/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2012 : foto athos .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/13-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/14-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΤΑΫΓΕΤΟΣ Αναδημοσίευση Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/15-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/16-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/agion-oros-2012.html  ,
AGION OROS ΑΘΩΣ 2012 .- Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 ,.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/17-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/18032012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Κυριακή 18/03/2012 - Ειδήσεις -Σχόλια κ.α .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/19-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/19032012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα 19/03/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/arfara-messhnis-greece.html  , ARFARA MESSHNIΑS GREECE Φωτογραφίσεις , 20/03/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/20032012.html  , ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ ,Φωτογραφίες 20/03/2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/20032012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα Τρίτη , 20/03/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/21-03-2012.html  , ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Περιοχή Σκήτης Αγίας Άννης 21-03-2012 , Φωτογραφίες κ.α..-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/21-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/03/22-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/24-2012.html  , Σάββατο στην ενημέρωση 24 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/25-2012.html  , Κυριακή στην ενημέρωση 25 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/26-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/28-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/30-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/29-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 .-
~ ** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/30-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
* http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-

~*** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html  , Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/9-2012.html  , Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .- nm
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/11-2012.html  , Μεγάλη Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/12042012.html  , Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/13-2012.html  , Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/14-2012.html  , Μέγα Σάββατο 14 Απριλίου 2012 στην ενημέρωσή μας .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/k-15-2012.html  , Kυριακά 15 Απριλίου 2012 ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΑΝΑΣΑΤΑΣΕΩΣ .. στην ενημέρωση.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/16-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Αποριλίου 2012 .- & ΦΏΤΟ-Αλμπουμ .
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , AΠΟΨΕΙΣ -Θέσεις -Σχόλια -Παρουσιάσεις Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 foto  .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 foto .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 foto .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 φωτογραφίες .-

~**


~*** *** Να ξανά-υπάρξει Ελλάδα :
~ Tου Χρήστου Γιανναρά
* Mοιάζει να είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελλαδικού κράτους που τόσοι πολλοί συμφωνούν τόσο πολύ σε τόσες πολλές διαπιστώσεις: Για τα κακουργήματα, από πρόθεση ή ανικανότητα, των επαγγελματιών της πολιτικής. Για τη διαφθορά, πρωτογενή ή από μεθοδικό εκμαυλισμό, της ελλαδικής κοινωνίας. Για τη γενοκτονική απανθρωπία, εν ψυχρώ σχεδιασμένη ή εκμεταλλευτική συγκυριών, της διεθνούς τοκογλυφίας.
* Πρόσθετες αναλύσεις των διαπιστώσεων περιττεύουν, αν και, κάθε τόσο, μας ξαφνιάζουν συμπτώματα συλλογικής εθελοτυφλίας ή ευήθειας. Nαι, απίστευτο κι όμως αληθινό: υπήρξαν διακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες εκατόν πενήντα ένας συμπολίτες μας, που χωρίς να τους εξαναγκάσει κανένας και ενώ η εκλογή του συγκεκριμένου αρχηγού στο κόμμα τους ήταν δεδομένη, πήγαν να δηλώσουν με την ψήφο τους τη βοσκηματώδη υποταγή τους στο ποιμνιοστάσιο. Συγκριτικά είναι ασήμαντος αριθμός, περίπου το 3% του εκλογικού σώματος. Aλλά παραμένει δραματικά δυσοίωνο ποσοστό αυτευνουχισμού της λογικής, απώλειας επαφής με την πραγματικότητα, όταν τα γεγονότα βοούν, τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια, με πρωτοσέλιδες απηχήσεις σε παγκόσμια κλίμακα και στον κάθε πολιτικής απόχρωσης Tύπο.
* Bοούν τη μικρόνοια και ανικανότητα ή την εγκληματική ανοχή των κυβερνώντων που υπέταξαν την Eλλάδα στο εφιαλτικό ΔNT. Όσες διαπιστώσεις κι αν προστεθούν, όσο κι αν τεκμηριωθούν, οι παραιτημένοι από τη νοημοσύνη τους δεν μεταπείθονται. Mε κομμένη τρεις και τέσσερις φορές τη σύνταξή τους, με περιορισμένο σε επίπεδο λιμού τον μισθό τους, με άνεργα τα παιδιά τους, θα στήνονται στην ουρά για να δηλώσουν αφοσίωση στον τύραννο άρχοντα προαγωγό τους.
* Aς μην ξεχνάμε ότι η δημοκρατία (ακόμα και το ερζάτς: η λεγόμενη «κοινοβουλευτική») είναι άθλημα, όχι θαυματουργική συνταγή, και το άθλημα έχει προϋποθέσεις γι’ αυτό και οι επιδόσεις ποικίλλουν. Eίναι συνάρτηση τής κατά κεφαλήν καλλιέργειας η πραγμάτωση της δημοκρατίας, ανέφικτη για συλλογικότητες συμβιβασμένες με τη φαυλότητα, τη μικρόνοια, τον μηδενισμό. Oι συντεχνίες της ασυδοσίας στην Eλλάδα, οι επονομαζόμενες «κόμματα», έχουν κατορθώσει, με πολύχρονες μεθοδεύσεις εξηλιθίωσης του λαού, να ταυτίζεται στις συνειδήσεις το άθλημα με τη θέα του αθλήματος – ονομάζουμε «φιλάθλους» (ότι αγαπούν το άθλημα) τους θεατές του αθλήματος, όχι τους αθλούμενους. Eίτε για το ποδόσφαιρο πρόκειται είτε για τη δημοκρατία.
* Θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τις φιλοδοξίες συν-εννόησης στο ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού που αρνείται συνειδητά να παγιδευτεί στην υποκατάσταση του αθλήματος από το θέαμα, της πραγματικής μετοχής από την ψυχολογική ομηρεία. Στην ασήμαντη αριθμητικά μειονότητα που απορρίπτει (για λόγους αυτοάμυνας της ανθρωπιάς) αυθωρεί το ερώτημα: «τι ομάδα είσαι;», «τι κόμμα είσαι;». Nα περιοριστούμε στους απροσκύνητους, όχι για να συνεχίσουμε τις αδιέξοδες διαπιστώσεις, αλλά για να ψάξουμε μήπως και συμπίπτουμε σε συγκεκριμένους στόχους. Στο τι θέλουμε να μας εξασφαλίζει η δημοκρατία, ποιες ανάγκες μας να υπηρετεί, ποια ιεράρχηση – αξιολόγηση αναγκών να προϋποθέτει.
* Kαι εδώ αρχίζουν τα δυσκολότερα: Διότι τους βοσκηματώδεις των «φιλαθλητικών» ποιμνιοστασίων είναι λογικό να τους αντιπαρέλθεις, εφαρμόζεις το «άφετε τους νεκρούς θάπτειν τους εαυτών νεκρούς». Aλλά πώς να αγνοήσεις συμπολίτες με εντυπωσιακά τεκμήρια καλλιέργειας (τίτλους σπουδών, περγαμηνές αναγνώρισης, προϋπηρεσία σε πόστα υψηλών απαιτήσεων) που αρνούνται τον προβληματισμό; H συντριπτική πλειονότητα, σχεδόν η ολότητα των «καλλιεργημένων» στην Eλλάδα, η «διανόηση» της χώρας (τουλάχιστον αυτή που προβάλλεται και κυριαρχεί στη δημοσιότητα) δεν διανοείται να συζητήσει στόχους, ανάγκες που να τις υπηρετήσει η δημοκρατία, ιεράρχηση των αναγκών. Aυτά όλα είναι αυτονοήτως δεδομένα: οι κοινωνικοί στόχοι, τα ζητούμενα από τη δημοκρατία, η ιεράρχηση των ζητουμένων, προσφέρονται ολοκληρωμένα στο ευρωπαϊκό υπόδειγμα, σαρκώνονται στα κράτη και στις κοινωνίες της Eυρώπης. Kάθε αναζήτηση ιδιαιτερότητας αναγκών και στόχων, ιδιοπροσωπίας στην πραγμάτωση του επικαιρικού «παραδείγματος», είναι αδιανόητη, επικίνδυνη, συνιστά απειλή. Aπορρίπτεται χωρίς να κριθεί – ή απλώς χλευάζεται, διακωμωδείται. Για τα προβλήματα του ελλαδικού κράτους και της ελλαδικής κοινωνίας υπάρχει μία και μόνη λύση: η μίμηση, ο μεταπρατισμός, η αντιγραφή του δεδομένου προτύπου.
* Δεν θέτει καν το ερώτημα η εξουσιαστική αυτή στην Eλλάδα αντίληψη, γιατί εκατόν ογδόντα χρόνια τώρα ακριβώς (1832 – 2012) προσπαθεί αυτός ο λαός να μιμηθεί, να αντιγράψει, να αναπαραγάγει το δυτικό υπόδειγμα και δεν τα καταφέρνει: το κράτος χρειάζεται συνεχώς επανίδρυση, η κοινωνία δεν πετυχαίνει να λειτουργήσει με τους δάνειους άξονες συνοχής και αναφοράς της ατομικής ευθύνης, οι συμπεριφορές εκχυδαΐζονται, η παιδεία είναι για την κοινή συνείδηση ανίατο πρόβλημα, η πολιτική, από την εποχή του Mακρυγιάννη ώς την εποχή του Pοΐδη και ώς σήμερα, ίδια και απαράλλαχτα διεφθαρμένη, σάπια και ανίκανη. Γιατί;
* H πεισματική άρνηση να συζητηθεί αυτό το ερώτημα στην Eλλάδα, μοιάζει διαπλεκόμενη με βολικούς ψυχολογικούς εφησυχασμούς, ιδεολογικές μονομανίες, συμφέροντα επενδυμένα στον εφησυχασμό ή στις μονομανίες, συμπλεγματικές αγκυλώσεις «υπεραναπληρώσεων» μειονεξίας – ή απλώς σε καλοαμειβόμενο (όχι οπωσδήποτε με χρήματα) πρακτοριλίκι. Aλλά τώρα, εντελώς τώρα, η ιστορική μας πορεία των Nεοελλήνων έφτασε σε ένα όριο που μοιάζει με ενδεχόμενο ιστορικού τέλους. Zούμε μια κυριολεκτική καταστροφή, που δεν περιορίζεται στην οικονομική χρεοκοπία και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, αλλά διευρύνεται και στον πρωτοφανή διεθνή διασυρμό, στην πάγκοινη χλεύη του ελληνικού ονόματος. Zούμε την καταστροφή της γλώσσας, τον αφανισμό της ιστορικής συνείδησης, το ρήμαγμα του σχολείου και τον εξευτελισμό του πανεπιστημίου, την οικιστική μας αυτοχειρία και τον ασύδοτο βανδαλισμό της αισθητικής του τοπίου, τη ριζική αλλοτρίωση της λαϊκής ευσέβειας και παράδοσης.
* Aς μου συχωρεθεί η απρέπεια να κάνω μια έκκληση: Σε κάποια κέντρα αποφάσεων, κομματικά, εκπαιδευτικά, επιχειρηματικά, να αρχίσουν να συζητούνται τα συγκεκριμένα ρεαλιστικά ζητούμενα: Nα ξαναϋπάρξει Eλλάδα που να τη χρειάζονται οι κοινωνίες των εθνών και να τη σέβονται. Nα επανιδρυθεί το κράτος ξαναχτίζοντας εξ υπαρχής την ελληνική του ταυτότητα. Όχι με ιδεολογήματα ελληνικότητας, αλλά με προτεραιότητα των ελληνικών αναγκών: γλώσσα, ιστορική συνείδηση, κατά κεφαλήν καλλιέργεια, δημιουργική φαντασία, σέβας του ιερού. Nα οργανωθεί με σοβαρότητα και ευφυΐα η πολιτική επιδίωξη αυτού του στόχου.
~ Nα θεωρήσουμε ευκαιρία τη δεδομένη σήμερα καταστροφή. [news.kathimerini.gr]

~** 8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Ντύσσελντορφ Γερμανίας
* Στιγμές συγκίνησης και χαράς άγγιξαν τις καρδιές των Αποδήμων Θεσσαλών» * Με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος, οι Θεσσαλοί και ιδιαίτερα η Θεσσαλική Νεολαία Ευρώπης, πραγματοποίησαν στις 31.03.2012 το 8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Ντύσσελντορφ Γερμανίας, που ήταν αφιερωμένο στις μαθηματικές διακρίσεις και επιτυχίες μαθητών του τόπου μας.
* Ο θεσμός των θεσσαλικών Φεστιβάλ καθιερώθηκε το 2005 και συνεχίζεται με αμείωτη ενέργεια κι επιτυχία. Το 8ο Φεστιβάλ διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Αγ. Ανδρέα Ντύσσελντορφ Γερμανίας. Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης», σε συνεργασία με τον οικοδεσπότη Σύλλογο Θεσσαλών Ντύσσελντορφ «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ», αφιέρωσε την εκδήλωση στις μαθηματικές διακρίσεις και επιτυχίες μαθητών και απένειμε τιμητικές βραβεύσεις σε έντεκα μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από την Θεσσαλία για την διάκρισή τους στην επιστήμη των μαθηματικών.
* Η Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Ντύσσελντορφ κ. Σοφία Μιχαλέ καλωσόρισε τους επισκέπτες και τόνισε ότι κύριος σκοπός της Ομοσπονδίας είναι να τιμούνται άτομα από την Θεσσαλία που μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας κήρυξε την επίσημη έναρξη του 8ου Φεστιβάλ και συνεχάρη τον Σύλλογο Θεσσαλών Ντύσσελντορφ για την πλούσια και αξιόλογη δραστηριότητα που επέδειξε μέχρι σήμερα.
* Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο σεβαστός πατέρας Ιωάννης Ψαράκης, Ιερέας στο Ντύσσελντορφ, ο Γενικός Πρόξενος Ντύσσελντορφ κ. Πλεξίδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ντύσσελντορφ κ. Ιωάννης Βατάλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ κ. Ρούγας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Γκύτερσλο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Γραμματέας του Τομέα Αποδήμων ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντίνος Τάτσης και άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.
* Την παράσταση έκλεψαν και πάλι τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Ντύσσελντορφ, Κολωνίας, Γκύτερσλο και Τίμπιγκεν, όπου παρουσίασαν λεβέντικους παραδοσιακούς και άλλους χορούς δίνοντας ένα δυναμικό «παρών» και σ΄ αυτό το φεστιβάλ. Εκπρόσωποι των διοικητικών συμβουλίων του κάθε Συλλόγου τίμησαν τα παιδιά της χορευτικής ομάδας βραβεύοντάς τα με ένα μετάλλιο της Ομοσπονδίας. Επίσης συμμετοχή για δεύτερη φορά είχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τίμπιγκεν «ΡΕΑ» με πρόεδρο τον κ. Πουρσανίδη που παρουσίασε επίσης παραδοσιακούς Θεσσαλικούς χορούς.
* Οι πρόεδροι και οι αντιπρόσωποι των Θεσσαλικών Συλλόγων κ. Σοφία Μιχαλέ (Ντύσσελντορφ), κ. Φανή Στεργίου (Κολωνία), κ. Γεώργιος Βόμπρας (Γκύτερσλο) και κ. Διαμαντής Γκίκας (Νυρεμβέργη) χαιρέτισαν το κοινό και έδωσαν ραντεβού στο επόμενο φεστιβάλ του 2013.
* Στην εκδήλωση τιμήθηκαν έντεκα μαθητές που ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Ελληνικής Ομογένειας. Συγκεκριμμένα τιμήθηκαν οι μαθητές από Τρίκαλα: Λώλας Παναγιώτης (μαθητής Β΄ Λυκείου), Αναγνώστου Νικολέτα (μαθήτρια Α΄ Λυκείου) και Αναγνώστου Θεόδωρος (μαθητής Α΄ Λυκείου). Τις τιμητικές διακρίσεις απέδωσαν ο σεβαστός πατέρας Ιωάννης Ψαράκης, η Πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Ντύσσελντορφ και Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Σοφία Μιχαλέ και ο Πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Γκύτερσλο και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Γεώργιος Βόμπρας.
* Από τη Λάρισα βραβεύτηκαν οι μαθητές: Αλέτρας Δημήτριος (μαθητής Α΄ Λυκείου), Βουλάγκας Ιωάννης (μαθητής Γ΄ Γυμνασίου) και Καρακώστας Σπυρίδων (μαθητής Β΄ Γυμνασίου). Τις τιμητικές διακρίσεις απέδωσαν ο Γενικός Πρόξενος Ντύσσελντορφ κ. Πλεξίδας, ο εκπρόσωπος της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης κ. Ιωάννης Τσιώμος και ο Γραμματέας του Τομέα Αποδήμων ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντίνος Τάτσης.
* Από Μαγνησία βραβεύτηκαν επίσης οι μαθητές: Νασιούλας Αντώνιος (μαθητής Γ΄ Λυκείου), Καλφούτζος Αθανάσιος (μαθητής Γ΄ Λυκείου) και Λουφόπουλος Γεώργιος (μαθητής Α΄ Λυκείου). Τις τιμητικές διακρίσεις απέδωσαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ κ. Ρούγας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Γκύτερσλο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ντύσσελντορφ κ. Ιωάννης Βατάλης.
* Από Καρδίτσα βραβεύτηκαν οι μαθητές Καζνέσης Σωτήριος (μαθητής Γ΄ Λυκείου) και Καρελάς Δημήτριος (μαθητής Β΄ Λυκείου). Τις τιμητικές διακρίσεις απέδωσαν η ταμίας της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Μαρία Ράπτη και ο χορηγός της εκδήλωσης κ. Ιωάννης Χολέβας.
* Τους μαθητές συνόδευσαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο κ. Στέλιος Αμπράζης (Πρόεδρος της Ελληνικής μαθηματικής εταιρείας Τρικάλων), ο κ. Κώστας Κόμνος (εκπρόσωπος Ελληνικής μαθηματικής εταιρείας Μαγνησίας), ο κ. Ανδρέας Μαργαρίτσης (εκπρόσωπος Ελληνικής μαθηματικής εταιρείας Λαρίσης), η κ. Βασιλική Κορτίκη (Συνοδός μαθητικής ομάδας Καρδίτσας) καθώς επίσης και η παρευρισκόμενη κ. Βασιλική Κουτσουγούλα (Συνοδός μαθητικής ομάδας Τρικάλων).
* Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής της εταιρεία ΕΡΓΟΝ-ΔΟΜΙΚΗ κ. Ιωάννης Χολέβας (Χορηγός της εκδήλωσης) που ενημέρωσε το θεσσαλικό κοινό για τον τομέα των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα και για τις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν. Ο Πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης ΕΡΓΟΝ-ΔΟΜΙΚΗ και ΑΝΕΚ LINES.
* Αμέσως μετά οι επίσημοι άνοιξαν το χορό και ξεκίνησε πραγματικό τρικούβερτο, θεσσαλικό ολονύκτιο γλέντι με την τοπική μουσική ορχήστρα και με τους δεξιοτέχνες από την Ελλάδα κ. Δημήτρη Μιχαλέ (κλαρίνο) και κ. Ελένη Θυμιούλα (τραγούδι).
* Η Ομοσπονδία δήλωσε ότι, σκοπεύει, να θέσει και να πετύχει υψηλούς στόχους, να γιορτάσει πολλά φεστιβάλ και να ενώσει ακόμα πιο πολύ τους Θεσσαλούς της Ευρώπης! Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης στο Ντύσσελντορφ. Φωτογραφίες από την εκδήλωση φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. [Πηγή]

~** Αρχίζουν οι γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στα κατεχόμενα
~ Με τίτλο «Η τελευταία σκηνή στον πόλεμο φυσικού αερίου», η ιστοσελίδα του CNN TURK γράφει ότι το ψευδοκράτος έφτασε στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας των γεωτρήσεων στην ξηρά.
~ Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν έχουν φτάσει στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας και οι εργασίες θα κοστίσουν στην Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου της Τουρκίας (ΤΡΑΟ) δέκα εκ. δολάρια.
~ Ήδη, σημειώνεται, έφτασαν 14 κοντέινερ στην Κερύνεια και τρεις γιγαντιαίοι γερανοί που μεταφέρθηκαν με συνοδεία αστυνομικών στον χώρο όπου θα γίνουν οι γεωτρήσεις. Όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά του υλικού, θα γίνει ειδική τελετή για την πρώτη γεώτρηση παρουσία και Τούρκων αξιωματούχων. Ο πρώτος στόχος των γεωτρήσεων είναι να φτάσουν σε βάθος στα 3.000 μέτρα.
~ Σημειώνεται δε ότι η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων στην έκθεση της για το θέμα παρουσιάζει τρεις προτάσεις αναφορικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο. Σύμφωνα με την αγγλόγλωσση Hurriyet Daily News, στην έκθεση της Ομάδας Κρίσεων αναφέρεται ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο μπορεί να βοηθήσουν στο Κυπριακό, εάν οι δύο κοινότητες των μαζί με την Τουρκία συμφωνήσουν να αρχίσουν ένα καινούργιο διάλογο σχετικό με την εκμετάλλευση και μεταφορά του αερίου.
~ Προτείνει δε σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είτε σε οποιοδήποτε άλλο διεθνές επιδιαιτητικό σώμα, προκειμένου να διευθετήσουν τις διαφορές τους στις τρεις ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο.
~ Στα σχετικά ρεπορτάζ του τούρκικου Τύπου επισημαίνεται ότι η έκθεση της Διεθνούς Ομάδας Κρίσης καλεί την Τουρκία και τους Τ/κ να σταματήσουν τη «ρητορική των απειλών» και τις «ναυτικές μανούβρες» εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Παράλληλα καλεί την ε/κ ηγεσία, όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία, να δεσμευτεί ότι θα μοιράζεται με τους Τ/κ το 20% του εισοδήματος που θα προέρχεται από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. [www.kathimerini.com.cy]

~** Καλά, δεν έχουν τσίπα κάποιοι βουλευτές;
* Το χούι βγαίνει τελευταίο, έλεγε η γιαγιά μου. Δεν έχουν καμμία τσίπα; Στους εθνοπατέρες αναφέρομαι και το πάρτι των ρουσφετολογικών ν-τροπολογιών, που έχουν στήσει λίγα 24ωρα πριν τη διάλυση της Βουλής. Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες και τα ψηφουλάκια, έστειλαν για μια φορά ακόμη το μήνυμα πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι. Πάνω από 100 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.800 σελίδες, πέρασαν ή επιχειρήθηκε να περάσουν σε άσχετα νομοσχέδια, αποκαλύπτοντας σε όλο του το μεγαλείο το σαθρό πολιτικό σύστημα. Ιδού ένα απάνθισμα:
*Ο Βορίδης, νεο-απόκτημα της γαλάζιας παράταξης, αποδείχθηκε πρωταθλητής. Στις προσλήψεις των ΕΛΤΑ του τράβηξε το αυτί η Συγγρού και τις πήρε πίσω. Σε όλες τις άλλες, όμως, με πιο πρόφατη εκείνη που αφορούσε το επάγγελμα των φορτηγατζήδων, το οποίο επιχείρησε να το κρατήσει κλειστό μέχρι το 2020, η ΝΔ έκανε ότι δεν ήξερε, δεν είδε, δεν άκουσε τίποτε… Το πήραν μυρουδιά οι άλλοι και αναγκάστηκε να πάρει κάποιες πίσω.
*Ο βουλευτής- ηθοποιός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος, μπορεί να μην είχε κάποια ιδιαίτερη επίδοση κατά την κοινοβουλευτική του θητεία, έσπευσε, όμως, να ζητήσει να μην πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ τα θέατρα και οι κινηματογράφοι δυναμικότητας 200 θέσεων…
*Οι βουλευτές, Μουσουρούλης και Κασαπίδης από τη ΝΔ και η Σούλα Μερεντίνη από το ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τροπολογία για να παραχωρούνται ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή της Αγροτικής Τράπεζας για χρήση με χαμηλό τίμημα, κλείνοντας το μάτι στον αγροτικό πληθυσμό. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ε. Αμανατίδου Πασχαλίδου ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής των άτοκων δανείων σε κτηνοτρόφους.
* Οι Παπαδόπουλος και Ταλιαδούρος (ΝΔ) και Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ) ζήτησαν να τακτοποιείται το επιστημονικό προσωπικό του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που έχει καταργηθεί σαν οργανισμός, σε θέσεις σχολικών συμβούλων. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ) ζήτησε να προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι και οι πρώην πρόεδροι, διατελέσατες διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
* Ο Νάσος Αλευράς (ΠΑΣΟΚ) πρότεινε να εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης από το ενιαίο μισθολόγιο.
*Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Φαρμάκη εξέφρασε τη στήριξη της στα μικρά καζίνα. Ζήτησε τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου από 15 σε 12 ευρώ στα επαρχιακά καζίνα και να αυξηθεί η τιμή από τα 6 στα 12 ευρώ στα μεγάλα…
*Οι Βρεττός και Ασπραδάκης από το ΠΑΣΟΚ και ο Καντερές από τη ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία για τη διευθέτηση ενός αγροτεμαχίου στη Νέα Μάκρη προς όφελος του τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού.
*Και, βεβαίως, το αίσχος κορυφώθηκε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να περνάνε νύχτα την Ν-τροπολογία των ν-τροπολογιών με την οποία αποδεσμεύονται τα κονδύλια της τελευταίας δόσης του 2011 και των δύο πρώτων του 2012 που αφορούν τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Το επιχείρημα που επικαλέστηκαν ήταν ότι τα ποσά αυτά είναι απαραίτητα για την ομαλή διενέργεια των εκλογών. Η ουσία είναι, όμως, ότι με την τροπολογία απαγοτεύονται οι κατασχέσεις καθότι έχουν γεμίσει φέσια στην αγορά.
* Πάνε καλά οι άνθρωποι; Εχουν καταλάβει τι γίνεται στην κοινωνία και στη χώρα; Είναι δυνατόν ακόμη και αυτή τη στιγμή να κυνηγάνε το μικρό που εξυπηρετεί προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες και να αδιαφορούν για το μεγάλο που είναι η σωτηρία της χώρας; Οταν δίνουν μάχη για τα ρουσφέτια που απευθύνονται σε στοχευμένες κοινωνικές ομάδες και γυρνούν την πλάτη στον εξορθολογισμό και στο συμμάζεμα αυτού του άρρωστου κράτους, δεν αντιλαμβάνονται ότι καταδικάζουν απροκάληπτα τους αδύναμους που πληρώνουν το μάρμαρο; Αυτούς τιμωρούν πάντα. Το ρουσφετολογικό αλαλούμ, γίνεται άγριο τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις. Και όλα αυτά τα απίθανα συμβαίνουν μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Δοξάστε τους! [ http://www.aixmi.gr/  ]

** ** Live Stream Panathinaikos – Panionios
Posted by ADMINOFBLOG on 11:25 π.μ. in Sports Links
Όπως αναφέρουν οι παρακάτω ιστοσελίδες, για την σημερινή αναμέτρηση θα υπάρχει Live Streaming από τα links:
* http://aiora-blog.blogspot.com/2012/04/live-stream-panathinaikos-panionios.html
 * http://www.sports-live.gr/
 * http://greekchannelslive.blogspot.com/2010/09/sport-ch3.html
 * http://livetv.ru/en/eventinfo/113075_panathinaikos_panionios/   
 * http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?matchid=152697&part=sports
 * Το site δεν φέρνει καμία ευθύνη για τα live stream αν κολλάνε ή αν δεν παίζουν.
** Τα links ανοίγουν 5-10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα συνήθως.
 * http://www.aekfans21.com/2012/04/live-stream-panathinaikos-panionios.html  ,
 * http://in-fo-stires.blogspot.com/2012/04/blog-post_4887.html  .-
 ** http://kostasxan.blogspot.com/  ,

~ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ , ΑΚΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ , ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ , ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ :
 ~* Η ντροπή ... κατά τον Αριστοτέλη
 * Τώρα ποιά πράγματα ντρέπονται οί άνθρωποι ή αντίθετα γιά ποιά δέν αισθάνονται καμμιά ντροπή, καί μπροστά σέ ποιους και σέ ποιά κατάσταση ευρισκόμενοι, γίνεται φανερό από τα ακόλουθα. Άς ορίσουμε τή ντροπή ώς ενα είδος λύπης ή ταραχής πού προέρχεται από τά κακά εκείνα, τά παρόντα, παρελθόντα ή μέλλοντα, πού φαίνονται δτι οδηγούν στην ανυποληψία, ενώ ή αναισχυντία είναι κάποια περιφρόνησιςπερισσότερα »
 ** Η τρόικα φταίει για τις εκλογές
*Είναι πλέον ενοχλητικό, στα όρια της εθνικής προσβολής, να ακούγεται, σχεδόν σε μόνιμη βάση, από εκπροσώπους της τρόικας ή παράγοντες της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, πόσο… επικίνδυνες είναι για την Ελλάδα οι πρόωρες εκλογές που έρχονται.Ας προσπεράσουμε την αυτονόητη αντίδραση αγανάκτησης για εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να παρεμβαίνουν τόσο απροκάλυπτα αλλά και συνάμα άτσαλα,….
 *** "Ραβασάκια" στους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά τις εκλογές - Θα κληθούν να πληρώσουν 5 χαράτσια!
~ Μέχρι τέλος του χρόνου θα πρέπει να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία 3,5 δισ. ευρω - Διαβάστε μέχρι πότε θα πρέπει να πληρωθούν - Φορολόγηση των εκτός σχεδίου οικοπέδων και αγροτεμαχίων σχεδιάζει μεταξύ άλλων το υπ. οικονομικών Πέντε χαράτσια περιμένουν εκατομμύρια νοικοκυριά που αμέσως μετά τις εκλογές θα κληθούν να πληρώσουν για τις ακίνητες περιουσίες τους: 1. Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα παραλάβουν τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ 2009. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 ,……….
 *** Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΥΓΕΙΑ!!!
~ *Απόσπασμα από το Βιβλίο «Μαζί τα φάγαΤε»** του Γιώργου Μακράκη*…….Παρότι νομοθετεί και νομοθέτησε για το ομολογουμένως αξιόλογο πρόγραμμα Διαύγεια (ξέρετε αυτό που όλες οι πράξεις της διοίκησης λούζονται από το εκτυφλωτικό φως του διαδικτύου), η ίδια δεν διαθέτει τέτοια …διαύγεια. Έμεινα πραγματικά έκπληκτος ανακαλύπτοντας πως η βουλή δεν έχει υποχρέωση ανάρτησης των αποφάσεων της στο πρωτοποριακό αυτό σύστημα με την υψηλή δημοκρατική του διαφήμιση για διαφάνεια και ενημέρωση. Διαβάστε λοιπόν πως οριοθετεί την Διαύγεια ο νομοθέτης: « To Πρόγραμμα Δι@ύγεια (νόμος 3861/2010) …..
 *** Θέατρο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για να τσιμπήσουν τα πρόβατα
~ Με τις ομιλίες τους Βενιζέλος και Σαμαράς έδωσαν το στίγμα που θα επικρατήσει στον προεκλογικό αγώνα. Οξείς θεατρικές αντιπαραθέσεις και αλληλοκατηγορίες ενώ ταυτόχρονα την ίδια ώρα είναι συγκυβερνήτες και μετά τις εκλογές και πάλι θα είναι συγκυβερνήτες. Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν θα είναι και στις θέσεις τους οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, ή ένας εκ των δύο, πάντως... ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα είναι συγκυβέρνηση. Αυτό είναι τελειωμένο.Αφού όμως σίγουρα θα είναι συγκυβερνήτες, τότε γιατί άραγε κάνουν τόσο σκληρές επιθέσεις μεταξύ τους Σαμαράς και Βενιζέλος; Μα είναι απλό. Μη έχοντας κάτι να.....
*** Γνωστά ονόματα πίσω από τα αυθαίρετα παλάτια της Μυκόνου
~ Μία νέα γενιά αυθαιρέτων ξεφύτρωσε στη Μύκονο, αφού μετά από ελέγχους που έγιναν το Φεβρουάριο εντοπίστηκαν τουλάχιστον 40 περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών και εργασιών...Σύμφωνα με το Έθνος στη λίστα των ελεγκτών φιγουράρουν 16 περιπτώσεις με πρωταγωνιστές γνωστά πρόσωπα, επιχειρηματίες, ξενοδόχους κ.α. Ανάμεσα στα ονόματα της λίστας βρίσκεται και η ιδιοκτήτρια κοσμοπολίτικου εστιατορίου, η οποία εντοπίστηκε χωρίς οικοδομική άδεια.Παράλληλα διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες 100 τ.μ. σε κτίσματα γνωστού κατασκευαστή πολυτελών κατοικιών στον Καλαφάτη, το όνομα είναι δημοφιλές στις……
*** Εκλογείς και βουλευτάρια θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια
~ Κυκλοφοράει μια φήμη δηλητηριώδης. Οτι ο Σόϊμπλες γυρνούσε στις συνόδους κορυφής της ΕΕ ανεμίζοντας μια λίστα στο χέρι με τα ονόματα εκείνων των ένδοξων πολιτικών μας που λάδωσε ο Χριστοφοράκος. Μια άλλη παλιά φήμη λέει πως οι θέσεις των διορισμών, τότε που το ελληνικό δημόσιο είχε τις δόξες του, μοιράζονταν αναλογικά σε όλα τα κόμματα. Ωστε να μπορούν όλα τα κόμματα να διορίζουν τους δικούς τους.Οχι μόνο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τράπεζες κλπ. ή στους δήμους (καλά εκεί…), αλλά και στον στενό. Τον πολύ στενό. Μέχρι και τα stage του δημοσίου (ναι υπήρχε και τέτοιο πράμα) …
*** Live Stream Olympiakos – Kerkyra
~ [image: Olympiacos][image: Kerkyra]Όπως αναφέρουν οι παρακάτω ιστοσελίδες, για την σημερινή αναμέτρηση θα υπάρχει Live Streaming από τα links:
*  http://aiora-blog.blogspot.com/2012/04/live-stream-olympiakos-kerkyra.html
*  http://www.sports-live.gr/
*  http://greekchannelslive.blogspot.com/2010/03/sport-ch1.html
*  http://greekchannelslive.blogspot.com/2011/12/sport-ch2.html
*  http://livetv.ru/en/eventinfo/113074_olympiacos_kerkyra/
* http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?matchid=152696&part=sports
* Το site δεν φέρνει καμία ευθύνη για τα live stre…. am αν κολλάνε ή αν δεν παίζουν..
 *** Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ  ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ  ΣΗΜΕΡΑ  , ΑΣ  ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ  ΑΓΑΠΗΣ  ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ  ΩΣΤΕ  ΑΞΙΩΣ  ΝΑ ΜΕΤΕΧΩΜΕ ΤΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ  ! ΚΑΛΗ 40ΚΟΣΤΗ ! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !  Ανατόλιος Μοναχός Ι.Μ. Εσφηγμένου Άγιον Όρος 10/03/2012 ! .-


***



MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com

**

** ARFARA KALAMATAS diadromi : http://www.youtube.com/watch?v=uI9gvYVzT4w  ,




** Αρφαρά διαδρομή εκκλησία –πλατεία : http://www.youtube.com/watch?v=Vm8qg25JXeY  


~** Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών :
http://youtu.be/oRPvSoaJZcw ,



~** Μ. Παρασκευή Αρφαρά :
http://youtu.be/1jfuKjgcP7s



~** Επιτάφειος 2012 Αρφαρά :
http://youtu.be/ECTJ4Hc9tWI  ,



~** ΑΡΦΑΡΑ Μ. Παρασκευή 2012 : http://youtu.be/J9tVBBO96YA  ,

~** Αρφαρά Μεσσηνίας Επιτάφειος 2012 :
http://youtu.be/0c1LJrzbYxE


**

Δεν υπάρχουν σχόλια: