ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Foto Τρίτη 17 Απριλίου 2012 ΦΏΤΟ-Αλμπουμ

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Foto Τρίτη  17 Απριλίου  2012   : ΦΏΤΟ-Αλμπουμ
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  17 Αποριλίου  2012 .-  και από το προσωπικό ΦΩΤΟ-ΑΛΜΠΟΥΜ περισσότερες από 90  φωτογραφίες του παλιού καιρού !!! ΔΕΙΤΕ στο τέλος της ιστοσελίδας !!
Το ποντικάκι μας ενημερώνει ! :

~** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
*** Ειδήσεις σε τίτλους :
~*** Ελλάδα : Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/
Αρνείται τις κατηγορίες ο προφυλακιστέος Άκης Τσοχατζόπουλος ΠΗΓΗ: http://attikipress.gr/
Χορός εκατομμυρίων και στο ΙΚΑ Πατησίων ΠΗΓΗ: http://news247.gr/
Κόσμος : Ένταση και επεισόδια στο κέντρο των Σκοπίων ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/
Αύξηση ανεργίας στη Ρουμανία ΠΗΓΗ: http://www.dealnews.gr/

~** Κάνατε αίτηση για τους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών, ζητήσατε μεταδημότευση;
* Οι επερχόμενες εκλογές στις 6 Μαϊου 2012 , θα γίνου με βάση τους καταλόγους του Φεβρουαρίου και έτσι θα μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους μόνο όσοι ετεροδημότες είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου για εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Το ίδιο ισχύει και για όσους είχαν υποβάλει αίτηση για μεταδημότευση.
~** You are here: Home » Μπορει να βγει το Timeline απο το facebook;
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ TIMELINE ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK;
~ Πολλοί χρήστες, δυσαρεστημένοι από το Χρονολόγιο (Timeline) του Facebook αναρωτιούνται πώς να το αφαιρέσουν και να επιστρέψουν στο παλιό, γνωστό Facebook.
~ Εκατοντάδες sites και βίντεο δίνουν συμβουλές για το πώς μπορεί τελικά κανείς να το αφαιρέσει οριστικά…
* Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς τοTimeline ήρθε για να μείνει.
~ Αν και υπάρχουν διάφορα τρυκ για να «ξεγελάσετε» τον browser σας και να βλέπετε το προφίλ σας στο Facebook όπως παλιά, η αλλαγή είναι μη αναστρέψιμη και μόνιμη,αναφέρει το thestival.gr, εκτός αν ο κος Zuckerberg αποφασίσει το αντίθετο…
~ Καλό λοιπόν είναι να αποφεύγετε τις εγκαταστάσεις άγνωστων εφαρμογών και τις επισκέψεις σε περίεργους ιστότοπους που μπορεί κιόλας να μολύνουν με κάποιον ιό τον υπολογιστή σας.

~** ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ
~ «Κάθε χρόνο φέρνουμε ορχήστρα με μπουζούκι και κλαρίνο. Μας λείπει η πατρίδα, γι’ αυτό και θέλουμε να κρατάμε την ιδιαιτερότητά μας»
* «Μας λυπεί που βλέπουμε την Ελλάδα να χάνει την ελευθερία της. Αυτό μας πονά πάρα πολύ από αυτήν την άκρη του κόσμου όπου ζούμε»
* Βιώνουν με απόλυτη συγκίνηση και κατάνυξη τις ημέρες του Πάσχα τηρώντας κατά γράμμα τα ελληνικά ήθη και τα έθιμα… Οι εξήντα οικογένειες των Ελλήνων της Αλάσκας κρατούν άσβεστη την Ελλάδα μέσα τους.
* «Την Ελλάδα δεν μπορείς να την πάρεις από τον Ελληνα… Οπου και να είναι, τη φέρει μαζί του» εξομολογείται με συγκίνηση στην «Εspresso της Κυριακής» η επί σειρά ετών πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στην Αλάσκα Μαρία Μπασκουρέλου και υπεύθυνη πια του ελληνικού φεστιβάλ. Η ίδια μας περιγράφει πώς βιώνουν οι Ελληνες μόνιμοι κάτοικοι της Αλάσκας τις ημέρες του Πάσχα:
* «Το Πάσχα κρατάμε τα έθιμά μας. Προσπαθούμε να κάνουμε όσα θα πράτταμε, αν βρισκόμασταν στην Ελλάδα. Η εκκλησία μας έχει κάθε βράδυ λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τη Μεγάλη Παρασκευή έρχονται τα κορίτσια της κοινότητας, στολίζουμε τον Επιτάφιο και βρισκόμαστε όλοι μαζί. Επειδή οι αποστάσεις στην Αλάσκα είναι μεγάλες, έρχονται οι Ελληνες από όλα τα χωριά στη μοναδική ορθόδοξη εκκλησία. Εχουμε έναν χώρο όπου συναντιόμαστε, φτιάχνουμε μια σούπα από φακές που δίδεται σε όλους και το βράδυ γίνεται η λειτουργία.
* »Το Μεγάλο Σάββατο μετά την εκκλησία φτιάχνουμε μαγειρίτσα και τσουρέκια, φέρνει ο κόσμος βαμμένα αβγά και γιορτάζουμε όλοι μαζί. Εχουμε μια αίθουσα εκδηλώσεων στην οποία συναντιόμαστε. Φέτος, ουσιαστικά κάναμε Επιτάφιο στα χιόνια. Πιάσαμε ρεκόρ βαρυχειμωνιάς στην Αλάσκα. Είχε 134 ίντσες χιόνι! Είχε να συμβεί από το 1953».
~ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
~ Η Μαρία Μπασκουρέλου μιλά στην «Espresso της Κυριακής» για το ελληνικό φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε Δεκαπενταύγουστο στην Αλάσκα και γίνεται πόλος έλξης όχι μόνο για τους Ελληνες αλλά και για όλους όσοι λατρεύουν την ελληνική παράδοση και κουζίνα. * «Ηδη έχουμε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το φεστιβάλ μας που κάνουμε κάθε χρόνο. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ετοιμάσαμε και καταψύξαμε επτά χιλιάδες κομμάτια μπακλαβά και έξι χιλιάδες σπανακόπιτες και τυρόπιτες. Στις ημέρες που διαρκεί το επισκέπτονται γύρω στα δέκα χιλιάδες άτομα. Ο κόσμος της Αλάσκας έρχεται γιατί βρίσκει το πιο αυθεντικό ελληνικό φαγητό αλλά και μαθαίνει τα έθιμά μας. Κάθε χρόνο φέρνουμε ορχήστρα με μπουζούκι και κλαρίνο. Μας λείπει η Ελλάδα, γι’ αυτό και θέλουμε να κρατάμε την ιδιαιτερότητά μας. Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι και από πού ήρθες.
* »Θέλουμε να μεταδώσουμε τα έθιμα των τόσων χιλιάδων χρόνων που μας έδωσαν οι γονείς μας στα παιδιά μας. Από όσα διαφορετικά μέρη της Ελλάδος και αν προερχόμαστε, οι Ελληνες έχουν κάτι κοινό: σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο. Η Ελλάδα είναι ιδεολογία. Και αυτό που μας λυπεί πάρα πολύ είναι το γεγονός ότι βλέπουμε πως η Ελλάδα με τη μοναδική ιστορία της και τον πολιτισμό της, που έδωσε τα φώτα σε όλον τον κόσμο και δημιούργησε τον όρο “δημοκρατία”, χάνει πια την ελευθερία της. Αυτό μας πονά πάρα πολύ από αυτήν την άκρη του κόσμου, όπου ζούμε. Οι πολιτικοί που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα».
~ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
 * «Διδάσκω τα τελευταία τριάντα δύο χρόνια, από όταν βρέθηκα εδώ στην Αλάσκα. Κάνουμε μαθήματα και στα μικρά παιδιά και στους μεγάλους» ομολογεί η κυρία Μαρία Μπασκουρέλου, η οποία δεν φέρνει σε επαφή μόνο τα Ελληνόπουλα με τη γλώσσα και την ιστορία τους αλλά και τα παιδι ά της Αμερικής με την ιστορία της Ελλάδας.
* «Επί δεκαπέντε χρόνια δίδασκα σε αμερικανικό σχολείο την ιστορία μας ως τη βάση του δυτικού πολιτισμού. Εκανα προγράμματα με τα οποία έφερνα παιδιά στην Ελλάδα και ακολουθούσαμε το δρομολόγιο της εξέλιξης της ιστορίας κατά γράμμα. Αρχίζαμε με τον μινωικό πολιτισμό, συνεχίζαμε με τον μυκηναϊκό, τον κλασικό, τον βυζαντινό πολιτισμό και ουσιαστικά περιοδεύαμε σε όλη την Ελλάδα μαθαίνοντας στα παιδιά της Αμερικής την ιστορία μας και την πραγματική αξία της για τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό».
* Εμείς το μόνο που μένει να ευχηθούμε είναι να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και πείσμα να μεταφέρουν οι Ελληνες ανά τον κόσμο τη δική τους μοναδική Ελλάδα, αυτήν που κρατούν για πάντα στην καρδιά τους…
~ Η ΠΡΩΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
~ Η Μαρία Μπασκουρέλου δεν κρύβει τη χαρά της που ολοκληρώνεται με τη συνδρομή όλων των Ελλήνων της περιοχής η πρώτη ορθόδοξη εκκλησία. «Τώρα, χτίζουμε την πρώτη βυζαντινή εκκλησία. Είναι ιστορικό γεγονός. Την έχουμε προχωρήσει αρκετά και ευχόμαστε του χρόνου τέτοιο καιρό να κάνουμε Πάσχα εκεί. Τώρα κάνουμε σε ένα σπίτι όπου στεγάζεται η κοινότητα και το ένα δωμάτιο το έχουμε μετατρέψει σε εκκλησάκι». ~* ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΘΙΜΑ
 * «Κάνουμε αγώνα για να κρατήσουμε τα ήθη και τα έθιμά μας. Δεν είναι εύκολο. Είμαστε πρώτα απ’ όλα πολύ μακριά από την Ελλάδα. Νοσταλγούμε πολύ τα ελληνικά έθιμα και κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να τα κρατήσουμε διά μέσου του σχολείου, της εκκλησίας και των γιορτών. Προσπαθούμε όχι απλώς να τα διατηρήσουμε αλλά να τα περάσουμε και στα παιδιά μας και να τα διαδώσουμε στον κόσμο που ζει εδώ στην Αλάσκα και έχει μεγάλη εκτίμηση στον Ελληνισμό» καταλήγει η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στην Αλάσκα.


~** Άντρη Πολυδώρου: «Ετοιμάζω τη συνέχεια των “Γενιών της σιωπής”»  Αυγούστου 30, 2011
* Η Άντρη Πολυδώρου, που έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο κυπριακό κοινό μέσα από το μυθιστόρημά της «Οι γενιές της σιωπής», προτίθεται μέχρι τα τέλη του 2012 να κυκλοφορήσει τη συνέχεια του επιτυχημένου μυθιστορήματός της που θα τιτλοφορείται «Η σιωπή της Κασσάνδρας». * Δήλωσε επίσης ότι νιώθει έντονα την ανάγκη να γράψει τη συνέχεια του βιβλίου που την έκανε ευρέως γνωστή τόσο στο αναγνωστικό κοινό όσο και στο τηλεοπτικό, μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου, που προβλήθηκε για δύο σεζόν από το πρώτο κρατικό κανάλι, σε σκηνοθεσία Κλείτου Κλέιτου.
* «Η σιωπή της Κασσάνδρας» θα περιστρέφεται γύρω από την ζωή της τέταρτης γενιάς των ηρωίδων που πρωταγωνίστησαν στο πρώτο επιτυχημένο μυθιστόρημα, γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο και θα έχει να κάνει με την τελευταία κόρη των γενιών την Κασσάνδρα, κόρη της Αναστασίας, η κακιά δηλαδή κόρη της Άννας.
*  Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά υπενθυμίζουμε ότι στο πρώτο βιβλίο πρωταγωνιστεί η γιαγιά Αναστασία την οποία στη σειρά υποδυόταν η Λένια Σορόκκου που είχε το «χάρισμα» να προβλέπει τα μελλούμενα. Η εγγονή της Αναστασίας, την οποία υποδυόταν η Μάρα Κωνσταντίνου απέκτησε μία μόνο κόρη την Άννα την οποία υποδυόταν σε νεαρή ηλικία η Έλενα Δημητρίου και στη συνέχεια σε μεγαλύτερη ηλικία η Άλκηστις Παυλίδου. Η Άννα, μέχρι τη στιγμή που ερωτεύεται τον μοναχό και φέρνει στον κόσμο μία κόρη την Αναστασία μητέρα της Κασσάνδρας έφερε ακριβώς το ίδιο υπερφυσικό χάρισμα με τη γιαγιά της.
~ Η σειρά, όπως και το βιβλίο έκλεινε με την Κασσάνδρα ενήλικη πια να ετοιμάζεται για σπουδές και «σπάει» κατά κάποιο τρόπο τη σιωπή των γενιών. Η συνέχεια αναμένεται εξίσου συναρπαστική αφού θα βασίζεται και πάλι σε πραγματικά γεγονότα με έντονο τον μυστηριασμό και το υπερφυσικό στοιχείο όπως μας δήλωσε η ίδια η συγγραφέας, αφού και η Κασσάνδρα φέρει το «χάρισμα» των γιαγιάδων της. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει, σύμφωνα με την ίδια, το Δεκέμβριο του 2012.
~*** ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ!
~ Ο ανακριτής απέρριψε το αίτημα για νέα προθεσμία, που είχε υποβάλλει ο κ. Τσοχατζόπουλος, εξαιτίας της ογκωδέστατης δικογραφίας, η οποία είναι πάνω από 10 χιλιάδες σελίδες και απολογείται τώρα. Δικαστική κύκλοι λένε πως αμέσως μετά την απολογία του... θα προφυλακιστεί…
** ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ .....
~ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΙ ΑΠ' ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΦΙΑ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΥΣ, ΠΡΟΣ ΑΛΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ. ΚΙ ΕΡΩΤΟΥΜΕ: ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΝΑΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΠΙΟ ΠΡΙΝ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ??? ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΑΚΗΣ???
~ΠΟΣΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΕΦΑΓΑΝ, ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΑ, ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑ ΕΞΩ??? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ??? ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΣΟΚ. ΘΑΒΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΝΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΜΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΤΟΥ ΑΚΗ!!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ!!! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΤΙς 6 ΤΟΥ ΜΑΗ, Γ@ΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!
Θα επανέλθουμε όμως!!

~** Τα χνάρια του ΙΚΑ Καλλιθέας φαίνεται ότι ακολουθούν και άλλα υποκαταστήματα του ΙΚΑ
~ Υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε όλη τη *χώρα έχουν μπει στο στόχαστρο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν χορηγούνται επιδόματα και συντάξεις - «μαϊμού». Aπό τα υποκαταστήματα *που ελέγχονται αυστηρά, τρία βρίσκονται στην Αττική, ένα στην Κρήτη και άλλο ένα στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Μάλιστα το...ηλεκτρονικό «μάτι» του Ιδρύματος αποκάλυψε σκάνδαλο στο ΙΚΑ Πατησίων, κατά τα πρότυπα της Καλλιθέας, με πρωταγωνίστριες και πάλι γυναίκες υπαλλήλους.Από την περαιτέρω ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων στις κεντρικές ελεγκτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, μετά την υπόθεση της Καλλιθέας εντοπίστηκαν...

~** Ο Μεσσήνιος που θα πάει στο διάστημα.
~ Ο Έλληνας που θα πάει στο διάστημα
*Μεσσήνιος, πρώην κάτοικος Μελβούρνης, πρώην μπουζουξής και νυν πολυεκατομμυριούχος ο Νίκος Χαλικόπουλος φιλοδοξεί πως θα είναι ο πρώτος Αυστραλός τουρίστας του Διαστήματος, έχοντας προηγουμένως καταβάλει για… ναύλα και έξοδα περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε.*Ο *Νίκος Χαλικόπουλος* εκπαιδεύτηκε στον *δι**αστημικό σταθμό της Ρωσίας*επί πολλά χρόνια και πέρασε εξονυχιστικά τεστ για να είναι έτοιμος για το διάστημα. Φέτος, λέει, πως.... έφτασε η μεγάλη στιγμή, ενώ ο επόμενος στόχος του είναι να πατήσει στο… φεγγάρι!
~ Δεν υπάρχει πρόκληση στη ζωή του που να μην την έχει δοκιμάσει.
* Ανέβηκε στις υψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου, βυθίστηκε με υποβρύχια σε ωκεανούς, έζησε τις πιο άγριες καταιγίδες και όλα τα καταγράφει σε βίντεο και φωτογραφίες.
* Βεβαίως έχει και την οικονομική δυνατότητα για να τα κάνει όλα αυτά.
~ Ο ίδιος είναι, επίσης ένας πετυχημένος συγγραφέας και διαθέτει σήμερα δεκάδες ακίνητα στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Μαρόκο κι αλλού, μετοχές αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και υποστηρίζει ότι έχει συμβουλεύσει πάνω από 300.000 ανθρώπους του πλανήτη πώς να βελτιώσουν τα οικονομικά τους.
~ Ο Νικ Χάλικ ή Χαλικόπουλος δηλώνει πως δεν γεννήθηκε πλούσιος. «Γεννήθηκα όμως πλούσιος σε προοπτικές και τις αξιοποιώ» λέει.
~ «Ημουν οκτώ ετών», μας είπε, «όταν ετοίμασα έναν κατάλογο με δέκα βασικές επιθυμίες μου. Τις περισσότερες τις πραγματοποίησα και ήταν όλες συγκλονιστικές: έζησα με μια φυλή βεδουίνων στη Σαχάρα, έτρεξα με ταύρους στην Παμπλόνα της Ισπανίας και πήγα στην Ανταρκτική».
~ Όπως δημοσιεύει το newsit.gr, μέχρι σήμερα πάντως η μεγαλύτερη ικανοποίησή του ήταν όταν κατέβηκε με ειδικό υποβρύχιο και είδε το κουφάρι του Τιτανικού «μαζί με το οποίο χάθηκαν τόσοι άνθρωποι και τόσα όνειρα» όπως λέει.
~ Μπορεί να ακούγονται υπερβολικά τα όσα λέει, αλλά ήδη έχει πετύχει εντυπωσιακά πράγματα στη ζωή του, που μοιάζει με ένα «περιπετειώδες παραμύθι».-
http://pkampas.blogspot.com/2012/04/blog-post_6674.html .-

~** Στη δημοσιότητα τα ονόματα των γιατρών που φοροδιαφεύγουν
~ Διαπιστώθηκαν παραβάσεις από 57 γιατρούς
~ Τα ονόματα των γιατρών στο Κολωνάκι και άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου, που φοροδιαφεύγουν, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
~* Το υπουργείο ερεύνησε περισσότερους από 151 γιατρούς.
* Σε 57 περιπτώσεις διαπιστώθηκε απόκρυψη στοιχείων, ενώ για 36 από αυτούς, προέκυψαν επιπλέον στοιχεία και ζητήθηκαν πληροφορίες από πιστωτικά ιδρύματα, άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, καθώς και διενέργεια έρευνας για εντολές εμβασμάτων προς το εξωτερικό.
~ Διαβάστε τη λίστα με τα ονόματα των γιατρών, όπως........ τα ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών. -
~* Για τους συγκεκριμένους αλλά και για τους υπόλοιπους γιατρούς, το Υπουργείο Οικονομικών διενεργεί περαιτέρω ελέγχους και θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία, καθώς και λήψη διοικητικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος των ιατρείων.
 * Από διαφορετική έρευνα, σε έξι περιπτώσεις γιατρών, όπου ο έλεγχος του Σ.Δ.Ο.Ε. ανέδειξε σημαντικές φορολογικές παραβάσεις, καταλογίστηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.907.991,52 ευρώ και σε τέσσερις από αυτούς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.
* Σε άλλες πέντε περιπτώσεις γιατρών έχουν κοινοποιηθεί φύλλα ελέγχου για καταλογισμό προστίμων συνολικού ύψους 2.446.280,12 ευρώ.
 * Τέλος, σε 12 ορθοπεδικούς γιατρούς, για τους οποίους διενεργείται δικαστική έρευνα στο πλαίσιο του σκανδάλου της De Puy και ανοίχθηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, δεσμεύτηκαν με εισαγγελική παραγγελία οι καταθέσεις τους.
* Στην περίπτωση αυτή τα συνολικά δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα αυτών των γιατρών ανέρχονταν στο ποσό των 12.085.858,84 ευρώ για τα έτη 2001-2008 και οι συνολικές καταθέσεις στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανέρχονταν στο ποσό των 31.054.540,79 ευρώ.
* Η έρευνα συνεχίζεται με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και σε άλλους οκτώ ορθοπεδικούς γιατρούς. Τα ονόματα δεν δημοσιοποιούνται προς το παρόν ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εισαγγελική έρευνα.
 * Το υπουργείο θα προχωρήσει σε περαιτέρω σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.-

~** Καμμένος προσκαλεί (και επίσημα) Δημαρά...
~ *ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ* Οι συγκυβερνώντες εκτελώντας εντολές της Τρόικας και συμπιέζοντας την προεκλογική περίοδο, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τη συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις της κατοχής των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.Ο χρόνος δεν επιτρέπει τη δημιουργία Συνασπισμών Κομμάτων και ο Εκλογικός Νόμος στην ουσία...στρεβλώνει τη Λαϊκή θέληση.Με τα δεδομένα αυτά , προσκάλεσα τον Γιάννη Δημαρά και το Άρμα Πολιτών να συνεργαστούν μαζί μας σε βάση ισοτιμίας.Τιμώ τον Γιάννη Δημαρά για την πορεία του στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Άλλωστε, δώσαμε ,….

~** Ντροπή και αηδία στη Κεφαλονιά με τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά
~ *ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ! **Ποιος είναι ο Παύλος Παπαδάτος και γιατί το όνομά του, πρέπει οπωσδήποτε να φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ; Τι έχει προσφέρει σ’ αυτή τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, και ποιες είναι οι μέχρι σήμερα περγαμηνές του σε ότι αφορά τη σχέση του με το νησί και το λαό του;* *[image: Ντροπή και αηδία στη Κεφαλονιά με τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά]* *ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ Πέτρος Αλιβιζάτος, Σοφία Λουκέρη, Γιώργος Κουρής**Ποιος τελικά κάνει κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία; Ποιοι καθορίζουν την πολιτική του κόμματος και ποιοι επιλέγουν τους υποψήφιους βουλευτές;*...

** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα :

 ~** Ο  Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα :
Ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα
~ Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον εντυπωσιακό σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα. Ο σαϊτοπόλεμος πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο των σφαγείων, όπου οι σαϊτολόγοι 6 μπουλουκιών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα, μόλις έπεσε το σκοτάδι. Τις ικανότητές τους στο σαϊτοπόλεμο επέδειξαν και λιλιπούτειοι σαϊτολόγοι, ενώ το θέαμα ολοκληρώθηκε με τις σαΐτες που έριξαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος και Νίκος Μπάσακίδης.
~ Ο σαϊτοπόλεμος διοργανώθηκε από το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών και το Δήμο Καλαμάτας.

~** Συνελήφθη 64χρονος στην Καλαμάτα για οφειλές 268.000 ευρώ
Συνελήφθη 64χρονος στην Καλαμάτα για οφειλές 268.000 ευρώ
~ " Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας: Συνελήφθη, σήμερα (17-4-2012) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 64χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας καλλυντικών, για οφειλές προς το Δημόσιο.

~  Ειδικότερα, σε βάρος του 64χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη από μη απόδοση Φ.Π.Α., ύψους 268.129,22 ευρώ.
~  Ο 64χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας" .-

~** Σεισμός 5,3R νοτιοδυτικά της Πύλου
http://www.seismoi.gr/  .,SEISMOI … Καταγραφείσες Σεισμικές Δονίσεις
17-04-2012, 13:57, 3.5 R, 31 χλμ Νοτιοανατολικά της Καρπάθου

17-04-2012, 13:00, 3.4 R, 20 χλμ Νότια της Σαντορίνης
17-04-2012, 09:50, 3.2 R, 84 χλμ Βορειοδυτικά του Αργοστολίου
17-04-2012, 09:27, 2.8 R, 21 χλμ Νοτιοανατολικά της Λαμίας
17-04-2012, 07:41, 2.8 R, 76 χλμ Δυτικά της Χώρας Σφακίων
17-04-2012, 06:55, 3.6 R, 36 χλμ Νότια της Πύλου
17-04-2012, 06:32, 3.1 R, 33 χλμ Βορειοανατολικά της Σαντορίνης
17-04-2012, 05:38, 2.8 R, 32 χλμ Νοτιοανατολικά της Πύλου
17-04-2012, 04:19, 2.9 R, 3 χλμ Βορειοανατολικά του Αίγιου
17-04-2012, 03:41, 2.8 R, 3 χλμ Νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας
17-04-2012, 02:53, 3.2 R, 52 χλμ Νοτιοδυτικά της Σαντορίνης
17-04-2012, 02:15, 2.7 R, 53 χλμ Βορειοανατολικά της Καρπάθου
17-04-2012, 01:48, 2.7 R, 30 χλμ Νοτιοανατολικά της Πύλου
17-04-2012, 00:31, 2.7 R, 18 χλμ Ανατολικά της Λήμνου
17-04-2012, 00:18, 2.6 R, 76 χλμ Βορειοδυτικά της Μυτιλήνης
17-04-2012, 00:12, 3.1 R, 5 χλμ Βορειοανατολικά της Γαύδου
16-04-2012, 23:45, 2.9 R, 21 χλμ Βορειοανατολικά της Τρίπολης
16-04-2012, 22:09, 3.4 R, 26 χλμ Νότια της Πύλου
16-04-2012, 19:51, 2.7 R, 31 χλμ Νότια της Πύλου
16-04-2012, 18:41, 3.0 R, 18 χλμ Βορειοανατολικά της Πύλου
16-04-2012, 18:06, 4.8 R, 25 χλμ Νότια της Πύλου
16-04-2012, 17:14, 3.0 R, 28 χλμ Δυτικά του Άθου
16-04-2012, 15:47, 3.4 R, 9 χλμ Βόρεια του Αίγιου
16-04-2012, 15:44, 2.8 R, 21 χλμ Νότια της Πύλου
16-04-2012, 15:23, 2.8 R, 24 χλμ Βορειοδυτικά της Λαμίας
16-04-2012, 15:12, 3.3 R, 13 χλμ Νοτιοανατολικά της Πύλου
16-04-2012, 15:02, 4.6 R, 38 χλμ Νοτιοδυτικά της Πύλου
16-04-2012, 14:23, 5.6 R, 31 χλμ Νοτιοδυτικά της Πύλου
16-04-2012, 14:15, 2.9 R, 22 χλμ Ανατολικά του Αγρινίου
* Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3R (σύμφωνα με τo Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών) σημειώθηκε 23 λεπτά μετά τις 2 μ.μ. στη θαλάσσια περιοχή 31 χλμ. νοτιοδυτικά της Πύλου σε εστιακό βάθος 10 χλμ.
* Παράλληλα έντονη είναι η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή, αφού ήδη έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 3 μετασεισμοί μεγέθους 4,6R, 3,3R και 2,8R αντίστοιχα.-

~** Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Μεσσηνία
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Μεσσηνία
~* Ανακοινώθηκαν οι 7 υποψήφιοι βουλευτές Μεσσηνίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν:

~ Αποστολοπούλου Σοφία, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Υπαίθρου Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Δήμου Πύλου Νέστορος, γιατρός στο ΚΥ Πύλου.
~ Διασάκος Νικόλαος, μέλος Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας, οδοντίατρος μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας
~ Καλογεροπούλου Παναγιώτα μέλος της Επ. Περιοχής Πελ/σου του ΚΚΕ και γραμματέας της Εργατικής Αχτίδας Μεσσηνίας, εκπαιδευτικός.
~ Κατσάς Αντώνης Δικηγόρος, Επίτιμος Πρόεδρος της Θεατρικής Διαδρομής, διετέλεσε μέλος της Πανελλαδικής επιτροπής του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών). Παρείχε δωρεάν νομική συμπαράσταση σε διάφορα κινήματα που αναπτύχτηκαν στα Λεϊκά, στο Ταϋγετο και στο Μπουρνιά κ.α
~ Κουκούμης Σαράντος Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τριφυλίας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας, Συνταξιούχος Δάσκαλος Συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των δασκάλων.
~ Κουφαλάκος Παναγιώτης Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και της Πανελλήνιας ένωσης συλλόγων γονέων μουσικών σχολείων και μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Αγ. Σίδερη .
~ Λαζαρακόπουλος Χαράλαμπος (Μπάμπης), μέλος της Αχτιδικής Επ. της εργατικής αχτίδας Μεσσηνίας του ΚΚΕ, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Φυτειάς, Συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των οικοδόμων, συνταξιούχος οικοδόμος.
* Η  παρουσίαση του ψηφοδελτίου θα γίνει αύριο (18/4) στις 12 το μεσημέρι στο καφέ "IL NONO" στην Καλάμάτα

~** Στα... κάρβουνα για εκλογές κόμματα και υποψήφιοι - Ονόματα και σενάρια για τη Μεσσηνία
 Στα... κάρβουνα για εκλογές κόμματα και υποψήφιοι - Ονόματα και σενάρια για τη Μεσσηνία
~ Στα κάρβουνα οβελίας και… υποψήφιοι, καθώς βρισκόμαστε πλέον μια ανάσα από τις εκλογές και όλες οι μετρήσεις κοινής γνώμης δείχνουν κατάρρευση του πολιτικού συστήματος όπως δομήθηκε μεταπολιτευτικά: Η αυτοδυναμία μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός και η Βουλή αναμένεται πολυκομματική. Ιδιαίτερες… συγκινήσεις προβλέπεται να επιφυλάξει η νύχτα των εκλογών για τη Μεσσηνία, καθώς οι 5 έδρες δίνουν σε πολλούς το περιθώριο να βλέπουν… έδρανο στη Βουλή.

 ~ Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι ελάχιστος και… θαύματα δεν γίνονται. Ετσι τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, με όλα τα περιθώρια σφάλματος ή και σκοπιμότητας που εμπεριέχουν. Ανεξαρτήτως ποσοστών και αυξομειώσεων, αποκλείουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και φέρνουν σε μειοψηφική θέση το άθροισμα με το ΠΑΣΟΚ στο σύνολο του εκλογικού σώματος. Οι ψυχολογικές πιέσεις για χρεοκοπία αν δεν ενισχυθούν τα κόμματα του μνημονίου, αναμένεται πως θα ενταθούν το επόμενο διάστημα αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα. Επιπλέον, οι απειλές για ακυβερνησία και… νέες εκλογές μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ για όσους τις χρησιμοποιούν.
~ Με δεδομένο το γενικό κλίμα και τις τοπικές ιδιαιτερότητες, στη Μεσσηνία μπορεί να προκύψουν τα πιο "περίεργα" εκλογικά αποτελέσματα. Ο εκλογικός νόμος-ρουλέτα που επινοήθηκε σε άλλες εποχές για να διασφαλίσει την κυριαρχία του δικομματισμού έχει καταστεί παγίδα για το πολιτικό σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτα αποτελέσματα. Και ανάλογα με τη ροή των αποτελεσμάτων, όλη τη νύχτα οι έδρες στην τηλεόραση μπορεί να αλλάζουν χέρια προκαλώντας… πολιτικά εγκεφαλικά.
~ Στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει έντονη δυσφορία με την καθυστέρηση στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Παρά το γεγονός ότι άνοιξε πρώτη τη διαδικασία και από καιρό διακηρύσσει πως είναι έτοιμη για τις εκλογές, η ΝΔ θα κλείσει τα ψηφοδέλτια στο παρά 5 στερώντας από τους υποψήφιους πολύτιμο χρόνο και αφήνοντας έδαφος στους θεωρούμενους αυτοδικαίως υποψηφίους. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και σίγουροι υποψήφιοι είναι ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο τέως βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Ενδιαφέρον για υποψηφιότητα βουλευτή έχουν εκδηλώσει με αίτησή τους ο περιφερειακός σύμβουλος και τ. δήμαρχος Είρας Γιαν. Αδαμόπουλος, οι δικηγόροι Αγγελος Κωτσιόπουλος και Παύλος Ιωαννίδης, οι γιατροί Παναγιώτης Κατσίβελας και Μανώλης Μάκαρης, ο πολιτικός μηχανικός Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο πρώην δήμαρχος Αριος Γιώργος Γιαννακόπουλος και η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα. Ενδέχεται όμως να προκύψει και άλλη υποψηφιότητα αφού αυτό προβλέπεται από τη σχετική εσωκομματική διαδικασία. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ψηφοδέλτια στη Μεσσηνία περιλαμβάνουν 7 άτομα.
~ Στο ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν την πολυτέλεια για χαμένο χρόνο και ότι οι υποψηφιότητες δεν θα κρίνουν πολλά πράγματα, προχώρησαν με διαδικασία εξπρές στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Οπως ανακοινώθηκε, υποψήφιοι θα είναι οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Δημήτρης Κουσελάς, ο οικονομολόγος Λεωνίδας Φιλιππόπουλος (γιος του πρώην βουλευτή Θανάση Φιλιππόπουλου), ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας - καθηγητής Κώστας Ανδρεάκος, ο Στράτος Καλογερέας - διευθυντικό στέλεχος της ΑΤΕ και ο αγρότης Τάσος Αποστολόπουλος από τη Λευκοχώρα. Απομένει ένα πρόσωπο για να κλείσει το ψηφοδέλτιο και εξετάζεται η περίπτωση να είναι νέος ή γυναίκα ή… και τα δύο μαζί.
~ Το ΚΚΕ όπως πάντα είναι έτοιμο από καιρό, προεκλογική εκστρατεία ουσιαστικά έχει ξεκινήσει ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός, και απομένει η τυπική ανακοίνωση των ονομάτων. Εκπλήξεις δεν αναμένονται και εκτός απροόπτου επικεφαλής θα τεθεί ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς.
~ Στον ΣΥΡΙΖΑ και τη σχετική εσωκομματική διαδικασία έχουν προταθεί οι Γιάννης Ασημακόπουλος (συνταξιούχος τραπεζικός), Νώντας Βουδούρης (δικηγόρος), Κώστας Γκόνης (συνταξιούχος εφοριακός), Κώστας Ζαφειράκης (συνταξιούχος ΕΛΤΑ), Μπάμπης Καλογερόπουλος (αγρότης), Βαγγέλης Μάινας (συνταξιούχος ΔΕΗ), Ιωάννα Μαραβελή (ιδιωτική υπάλληλος), Θανάσης Μπούζας (καθηγητής), Νίκος Πατσαρίνος (πολιτικός μηχανικός), Θανάσης Πετράκος (καθηγητής - περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου), Δημήτρης Σιψάς (επαγγελματίας), Δημήτρης Χρ. Σωφρονάς (δερματολόγος), Αλέξης Χαρίτσης (ηλεκτρολόγος μηχανικός), Ελενα Ψαρρέα (φιλόλογος). Την τελική απόφαση θα την πάρει η ηγεσία του κόμματος, καθώς πέραν των προταθέντων ενδέχεται να προκύψει πρόταση και νέων συνεργαζόμενων δυνάμεων.
~ Η Δημοκρατική Αριστερά έκλεισε πιο γρήγορα από όλους το ψηφοδέλτιο, το οποίο και παρουσίασε χθες. Σε αυτό συμμετέχουν οι Νάνσυ Αργυράκη, Μπάμπης Βακαλόπουλος, Γιάννης Καούνης, Μπάμπης Πατσούρης, Δημήτρης Τροχάτος, Νίκος Τσώνης και Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.
~ Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, στον ΛΑΟΣ υποψήφιοι θα είναι ο δικηγόρος Φώτης Χαρίτος, ο πρώην αντινομάρχης Θανάσης Σαμέλης και ο δημοσιογράφος Θοδωρής Ρακιτζής που κατάγεται από τη Δυτική Παραλία Καλαμάτας.
~ Στους Ανεξάρτητους Ελληνες (κόμμα Π. Καμμένου) υποψήφιοι θα είναι ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης - καθηγητής του ΕΜΠ Κώστας Σπυρόπουλος, ο δικηγόρος - πρώην πολιτευτής της Ν.Δ. Χρήστος Σταματόπουλος, ο ταξίαρχος ε.α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος και ο απόστρατος αξιωματικός Δημήτρης Γιαννόπουλος.
~ Στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ως σίγουροι υποψήφιοι φέρονται ο πρώην αντιδήμαρχος Αριος Μπάμπης Σταθόπουλος, ο ασφαλιστής Αντώνης Σαούτης και ο μηχανικός - πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ Γιάννης Βουρνάς. Επίσης, αναζητούνται υποψήφιοι από το χώρο των Κρητικών και της Μάνης.
* Οπως έχει γνωστοποιηθεί, υποψήφιος με τη Δράση (κόμμα Στ. Μάνου) θα είναι ο αρχιτέκτονας Χάρης Σαββίδης.
~ Στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων θα συμμετέχουν οι Μάρκος Καραΐσκος, Στέφανος Κουνιάδος, Γεωργία Κουνιάδου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Παναγιώτα Μπάκα, Ευαγγελία Ράλλη και Κυριακή Τσίχλη.
~ Από την Κοινωνική Συμφωνία (κόμμα Λ. Κατσέλη - Χ. Καστανίδη) ανακοινώθηκαν ήδη τα ονόματα του επιχειρηματία Μίλτου Μυλωνά, του γιατρού Δημήτρη Παπαδέα και του ιδιωτικού υπαλλήλου Γιάννη Χρονόπουλου.
~ Τέλος, στη Χρυσή Αυγή υποψήφιοι θα είναι ο οδοντίατρος Δημήτρης Κουκούτσης και ο γιατρός Λυκούργος Αλευράς, ενώ ακούγονται ακόμα τα ονόματα των Λυκούργου Λιαντινιώτη (συνταξιούχου), Φώτη Μπέλλου (απόστρατου της ΕΛΑΣ), Νικήτα Μανδραπήλια (ιδιωτικού υπάλληλου), Σοφίας Καραμπάτσου (οδοντίατρου) και Δημήτρη Ζαχαρέα (ιδιωτικού υπαλλήλου).

~** Κουτσούλης προς Νίκα"Αν ήθελα θα ήμουν ακόμα δήμαρχος"
Κουτσούλης προς Νίκα: 
~ Νέα απάντηση προς το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα θέλησε να δώσει χθες από τη Λήμνο, όπου βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουτσούλης για το θέμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης στην οποία προσφάτως ορίστηκε πρόεδρος. Οπως τόνισε ο κ. Κουτσούλης, ο κ. Νίκας δεν απάντησε στην ουσία των καταγγελιών του ότι δρούσε ως πρόεδρος πριν τυπικά οριστεί σε αυτή τη θέση, καθώς και για το γεγονός ότι απέσυρε τη δημοτική υπάλληλο από τη βιβλιοθήκη. “Εγώ τον υποδέχθηκα τον κ. Νίκα όταν εξελέγη και θα πρέπει να ξέρει ότι αν εγώ ήθελα να ήμουν ακόμα δήμαρχος θα ήμουν” κατέληξε ο κ. Κουτσούλης - συνεχίζοντας, όπως φαίνεται, να είναι ενοχλημένος από τη στάση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.-

~** Αισιοδοξία Νίκα για Βέργα, Μαντίνεια, Ασπρόχωμα - Σε 4 χρόνια άδειες σε Παραλία και Πλακωτά
 Αισιοδοξία Νίκα για Βέργα, Μαντίνεια, Ασπρόχωμα - Σε 4 χρόνια άδειες σε Παραλία και Πλακωτά
* Σε 4 χρόνια θα ξεκινήσει η έκδοση οικοδομικών αδειών στις εντασσόμενες περιοχές της Ανατολικής Παραλίας και στα Πλακωτά, όπου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε προχθές η διαδικασία πολεοδόμησης, σε εφαρμογή του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας εν μέσω προβληματισμών από την αντιπολίτευση. Το παραπάνω προκύπτει από εκτιμήσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διευκρίνισε ότι η παραπάνω διαδικασία θα προχωρήσει με προείσπραξη του 10% του ποσού από την εισφορά σε χρήμα.

~ Πρόκειται συνολικά για 1.571 στρέμματα και, σύμφωνα με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Παναγιώτα Κουράκλη, θα ακολουθήσει η ανάθεση μελέτης πολεοδόμησης μέσω δημόσιου διαγωνισμού. Ειδικότερα για την περίπτωση της Ανατολικής Παραλίας η κ. Κουράκλη διευκρίνισε ότι οι χρήσεις γης αφορούν δραστηριότητες τουρισμού και αναψυχής, αλλά και κατοικία.
~ Υπέρ της εισήγησης της δημοτικής αρχής τάχθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρος Μπρεδήμας, χαρακτηρίζοντας μεγάλη μέρα την προχθεσινή, αφού όπως είπε “ανοίγει ο χάρτης των υπό πολεοδόμηση περιοχών”. Αναφερόμενος δε ειδικότερα στη διάνοιξη της οδού Κρήτης, σημείωσε ότι δημιουργούνται προοπτικές για πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου.
~ Σύμφωνος δήλωσε και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Διασάκος, με την προϋπόθεση όμως ότι οι διαδικασίες πολεοδόμησης θα γίνουν από δημόσιο φορέα και όχι από ιδιώτες, όπου μεταξύ άλλων θα εξοικονομηθεί και χρήμα.
~ "Υπερβολική" χαρακτήρισε την προοπτική γενικής πολεοδόμησης στην περιοχή των Γιαννιτσάνικων ο σύμβουλος του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών" Σπύρος Μωρακέας. Ανέφερε ότι με βάση συγκεκριμένα κριτήρια υπάρχει λογική βάση για την πολεοδόμηση των παραπάνω περιοχών, αλλά εξέφρασε προβληματισμό για τον αποσπασματικό τρόπο με τον οποίο -όπως είπε- η δημοτική αρχή φέρνει τα θέματα. Και εξέφρασε το φόβο ότι μπορεί με αυτό τον τρόπο να “ανοίξει η όρεξη και σε άλλες περιοχές”.
~ Προβληματισμένος εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της “Πρωτοπορίας” Νίκος Φωτέας, ο οποίος επεσήμανε ότι “η επέκταση του σχεδίου πόλης είναι σίγουρα αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή, αλλά το θέμα είναι πώς θα αξιοποιηθεί”. Και κατέληξε λέγοντας: “Να μη φτάσουμε σε 15 χρόνια στο σημείο που είμαστε σήμερα με τις πολεοδομικές μελέτες Βέργας, Μ. Μαντίνειας και Ασπροχώματος. Να το δούμε με σοβαρότητα για να μην μπλέξει ο κόσμος”.
~ Τέλος, όσον αφορά την περίπτωση των Γουλιμίδων αλλά και της λωρίδας 100 μέτρων στο βόρειο τμήμα της Καλαμάτας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ενημέρωσε για μία ακόμα φορά ότι τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο σε περίπου 1 μήνα και δήλωσε ότι η δημοτική αρχή προτιμά την ενιαία δημοπράτηση για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή τιμή.

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
~* Στο Πόλο Γυναικών Εθνική Ελλάδας -Βραζιλία  23-4 .- ^
~* και Ελλάδα - Καναδάς 10-2 .- ^ Στα προκριματικά του προολυμπιακού ευρωτουρνουά  .- ^
~*  Ελλάδα -  Καζακστάν    -- ; 18/04/2012 .-
~* Στο βόλεϋΗρακλής Θεσσαλονίκης  -  Παμβοτικός 3-2 σέτ στα πλέϊ όφ .-

~**  Στα ημιτελικά του Τσάμπιον Λίγκ , Τρίτη 17/04/2012 : 1ος ημιτελικός
~* Μπάγερν Μονάχου -Ρεάλ Μανδρίτης  2-1 ,  (1-0) .- ^  17΄ Ριβερή , 52΄ Mεσούτ Οζίλ , 90΄ Μάριος Γκόμεζ .- ^

~* Αύριο Τετάρτη  18/04/2012 : Τσέλσι - Μπαρτσελόνα  1-0 .- ^  

~** Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος
* Ο μεγάλος τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς πριν από λίγες ώρες, σε ηλικία 64 χρονών.
~* Ένας μεγάλος τραγουδιστή και μία από τις σημαντικότερες φωνές που έχουν περάσει από το ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος, έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς πριν από λίγες ώρες σε ηλικία 64 χρονών. Σεμνός, συνεπής, βοηθούσε πάντα τους νέους καλλιτέχνες, έδινε πολύχρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά δεν εγκατέλειψε ποτέ την τεράστια αγάπη του, τη μουσική. Τραγική σύμπτωση είναι πως την ίδια μέρα πριν από ένα χρόνο πέθανε ένας άλλος μοναδικός τραγουδοποιός, ο Νίκος Παπάζογλου.
~ «Ο ασθενής Δημήτριος Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο Υγεία σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμέτων. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια. Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή» λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύτηκε σήμερα το πρωί.
~ Γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία. Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας το Καππά. Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειας του.
~  Πρώτα σαν σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, κατεβαίνει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.
~ Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης ("Εμείς οι δυο" κ.α.), Χρήστος Νικολόπουλος ("Πάρε Αποφάσεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου), Γιάννης Σπανός ("Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό") ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.
~  Από τις τελευταίες δουλειές του ξεχωρίζει το "Πες μου τ' άληθινά σου" σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Ελεάνας Βραχάλη και Νίκου Μωραΐτη, αλλά και η ζωντανή ηχογράφηση "Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο", από το πρόγραμμα - ωδή στον εθνικό χορό της Ελλάδας μαζί με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Δημήτρη Μπάση, καθώς επίσης και ο δίσκος "Στη Διαπασών", ο οποίος περιέχει 12 λαϊκά τραγούδια και μια μπλουζ μπαλάντα.
~ Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχωρίζει το τραγούδι "Η εκδρομή" του Γιάννη Μηλιώκα, το οποίο γράφτηκε για την επιστροφή του ερμηνευτή στη δισκογραφία μετά από το σοβαρό πρόβλημα υγείας του. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου, είναι η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριος του 2009, αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου".
* Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη στις 14:00 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

~** Στον Κορυδαλλό ο Τσοχατζόπουλος
* Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε την Τρίτη ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι Λαμπροπούλου, Ζήγρας και Σαχπατζίδης. *Σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος απολογήθηκε επί εξάωρο τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή και εν συνεχεία, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος, οδηγήθηκε εκ νέου στη ΓΑΔΑ, όπου πέρασε το βράδυ της Δευτέρας.
* Ο κ. Τσοχατζόπουλος δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δρατηριότητα σχετικά με τις εξωχώριες εταιρείες στις οποίες ήταν αφανής ιδιοκτήτης και τις μίζες από τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR-M1 και των υποβρυχίων.
* Απολογούμενος, ο πρώην υπουργός απέδωσε σε σύμπτωση την εμπλοκή είτε συγγενικού του προσώπου είτε της λογίστριάς του στις offshore εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών, όπως θεωρούν οι εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση.
* Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως υπουργός Άμυνας και για την προμήθεια των υποβρυχίων φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ η συγκεκριμένη προμήθεια για το Πολεμικό Ναυτικό.
* Εκ των συγκατηγορουμένων του κ. Τσοχατζόπουλου, η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέα. Η κατηγορουμένη, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων, «κατά το χρονικό διάστημα από 3.5.2000 μέχρι 30.4.2007 ως εκπρόσωπος της TORCASO και εκπρόσωπος των εταιρειών BLUE BELL από το 1998 έως το 2005 και NOBILIS από το 2004 έως το 2010, μέσω των οποίων μεταφέρθηκε από την αλλοδαπή στην Ελλάδα και μετατράπηκε σε ακίνητα ή οδηγήθηκε στην αφάνεια μέρος της παράνομης περιουσίας του πρώην υπουργού, διεκπεραίωνε τις φορολογικές συναλλαγές και λοιπές υποχρεώσεις των ανωτέρω εταιρειών».
* Προφυλακιστέος κρίθηκε επίσης ο Νικόλαος Ζήγρας, εξάδελφος του πρώην υπουργού και δικαιούχος offshore εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο οποίος δεν απάντησε σε καμία ερώτηση που του υπεβλήθη και επιφυλάχθηκε να δώσει εξηγήσεις στο μέλλον.
* Παράλληλα, στις φυλακές οδηγήθηκε και ο Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας που εμπλέκεται από το 2007 έως το 2010 στις μεταβιβάσεις στη Μονή Βατοπαιδίου τριών μεγάλης επιφανείας ακινήτων επί της Κηφισίας και ενός κτιρίου στην Κυψέλη, ο οποίος κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος μετά την απολογία του, την Τρίτη.
* Για την ίδια υπόθεση έχει παραδοθεί στις αρχές, καθώς εις βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, και ο Αστέριος Οικονομίδης, βασικός μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που ανακαίνισε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πούλησε ακίνητο στο Κολωνάκι στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού.

~**

~**ΑΠΟ  ΤΑ  ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟ :
** ARFARA KALAMATAS diadromi : http://www.youtube.com/watch?v=uI9gvYVzT4w  ,



** Αρφαρά διαδρομή εκκλησία –πλατεία : http://www.youtube.com/watch?v=Vm8qg25JXeY 



~** Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών :
http://youtu.be/oRPvSoaJZcw  ,



~** Μ. Παρασκευή Αρφαρά Καλαμάτας :
http://youtu.be/1jfuKjgcP7s



~** Επιτάφειος 2012 Αρφαρά Μεσσηνίας  :
http://youtu.be/ECTJ4Hc9tWI  ,



~** ΑΡΦΑΡΑ Καλαμάτας  - Μ. Παρασκευή 2012 : http://youtu.be/J9tVBBO96YA  ,



~** Αρφαρά Μεσσηνίας Επιτάφειος 2012 : http://youtu.be/0c1LJrzbYxE



~** IEROSOLIMA 2012:
~ http://youtu.be/pA-PD2PZ2I4  ,



** Δυσαρέσκεια στο Κρεμλίνο για την Ελλάδα ¨:
http://youtu.be/XNpckXj98hA



~** ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΙΕΡΟΣΟΛΗΜΑ : http://www.youtube.com/watch?v=FMVKj-pbaKA  ,



~** ΙΕΡΟΣΟΛΗΜΑ 2012 “:
 http://www.youtube.com/watch?v=gMlaPSf6Mz8



~** ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - It will happen to Greece . : http://youtu.be/U1cAJIjtZQk  ,



~** ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ –ΣΧΕΔΙΟ : http://youtu.be/H_qdi0nIT6s



~** Το Βιντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ! : http://youtu.be/ZYGx924PMgU




***~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
**** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
* ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html  , Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/9-2012.html  , Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .- 
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/11-2012.html  , Μεγάλη Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/12042012.html  , Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/13-2012.html  , Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/14-2012.html  , Μέγα Σάββατο 14 Απριλίου 2012 στην ενημέρωσή μας .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/k-15-2012.html  , Kυριακά 15 Απριλίου 2012 ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΑΝΑΣΑΤΑΣΕΩΣ .. στην ενημέρωση.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/16-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  17 Απριλίου  2012 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012  .- 

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/16-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Αποριλίου 2012 .- & ΦΏΤΟ-Αλμπουμ .
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , AΠΟΨΕΙΣ -Θέσεις -Σχόλια -Παρουσιάσεις Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Foto - Album .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 Foto – Album .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 φωτογραφίες
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Παλιές Φωτογραφίες .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012.html  , ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ για μιά θύμηση Σάββατο 21 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012_21.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ενημέρωση και Άλλα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 , Φωτογραφίες από προσωπικό άλμπουμ .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/22-2012.html  , Φωτογραφίες του παλιού καιρού για μιά θύμηση Κυριακή 22 Απριλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/21-22-2012.html  , Aυτό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 21 και 22 Απριλίου 2012 Φωτογραφίες .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Φώτο - άλμπουμ .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/24-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/25-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετέρτη 25 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/26-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/3-26042012.html  , ΣΑΠΕΙΟ 3 ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ Κ. ΣΑΜΑΡΑ 26/04/2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/27-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 .-
~**

~** ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ : Παλιές φωτογραφίες !...
                            Οι ρίζες μας .... η καταγωγή μας ...προέλευση :
Οικογένεια Ηλία Σ. Σκούλικα
Οικ. Δέσποινα και Συμεών Ατλαμάζογλου
και δεξιά Δέσποινα Στ. Σκούλικα - Βλ. Βλασίου 
Σταματάκος ο Τζούνιορ του Βασίλη Σ. Σκούλικα

Φωτογραφίες από Θεσσαλονίκη 1960-1975
Τρείς φίλες Αμαλία -Αναστασία Βλασίου και .....
Βασιλική χήρα Ν. Σκούλικα- Ιω . Ζαλαχώρη (1909 -1991)
και στρατιώτης Σταμάτης Ν. Σκούλικας 1973
Σταμάτης - Δέσποινα Σκούλικα 1975  κλινική "Μαμακούκα"
Θεσσαλονίκη με τον πρώτο γιό τους Νικόλαο .
Οικογένεια Ηλία Σ. Σκούλικα 1940
Φωτογραφία 1968
Σπύρος Γιακουμής (Λακωνία )
Σταμάτης Σκούλικας (Μεσσηνία)
Φωτογραφία 2002
Κωνσταντίνα Ηλ. Σκούλικα (1914-2006)
Φωτογραφίες 1970-74 Θεσσαλονίκη
Δέσποινα Βλ. Βλασίου- Στ.Ν. Σκούλικα
1974 Δέσποινα Βλάση  Βλασίου Θεσσαλονίκη
Αναστασία Βλ. Βλασίου - Ατλαμάζογλου Θεσσαλονίκη 1972
Κλινική "Μαμακούκα" Θεσσαλονίκη 1975  
Δέσποινα Βλασίου σύζυγος Σταμάτη Ν. Σκούλικα
1969-1972 Φωτογραγίες Θεσσαλονίκη Δεσποινούλα...Βλασίου
Αννούλα - Δέσποινα - Σύμος 1975 Θεσσαλονίκη
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ
Φωτογραφία 1975-77
Φωτογραφία  1976
Δέσποινα σύζυγος Σταμάτη Ν. Σκούλικα 1975
Φωτογραφία  1975
Βλάσης- Βασιλική - Ηλίας
Σταμάτης -Αναστασία - Δέσποινα
Νίκος -Βλάσης - Βασίλης -Βασιλική (γιαγιά)
Σταμάτης  - Δέσποινα και οι τρείς γιοί
Σταμάτης - Δέσποινα - Βλάσης
Σταμάτης -Νίκος -Σταμάτης -Βλάσης

**  ~** Mητροπάνος ,το τραγούδι κλαίει απόψε η γειτονιά !
** http://youtu.be/N98nIt8hr4E ,



** Απόψεις –Θέσεις – Σκέψεις – Τοποθετήσεις και Σχόλια Αδιακρίτως :

~** Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΣΤΗΝ  ~ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΛΕΥΡΑΣ Λυκούργος, ΙΑΤΡΟΣ

ΖΑΧΑΡΕΑΣ Δημήτριος, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

KOYKOYΤΣΗΣ Δημήτριος, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

~** ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ …. :
* Νέο πακέτο μέτρων με στόχο την περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μεθοδεύει η τρόικα για μετά τις εκλογές. Το σχέδιο της τρόικας είναι οι αμοιβές να μην μείνουν στα 500-600 ευρώ, αλλά να πέσουν πιο κάτω από τα επίπεδα της Πορτογαλίας και πιο κοντά στα επίπεδα Βουλγαρίας, αν όχι στα ίδια μέχρι το τέλος του έτους. * Οι εκπρόσωποι των δανειστών ισχυρίζονται ότι οι μισθοί δεν έχουν φθάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, ώστε δήθεν, να λειτουργήσουν θετικά στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας, παρόλο που οι μισθοί έχει αποδειχθεί ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις.
* Στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων οι δανειστές συνεπικουρούνται από μερίδα εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας. Σε αυτά περιλαμβάνονται και μέτρα όπως η περικοπή ενός επιπλέον μισθού ετησίως, πιθανότατα 14ου (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας). Η μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας που δικαιούται ο μισθωτός. Η μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.
* Η εφαρμογή «σπαστού οκταώρου» (4 + 4 ώρες) εντός του 24ώρου. Η εφαρμογή του πενθημέρου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη. Με λίγα λόγια …η Κόλαση είναι απλά προ των πυλών και τα κλειδιά τα κρατούν οι δανειστές μας, οι επιχειρηματίες της χώρας και σαφώς αυτοί που θα μας κυβερνήσουν. Στο χέρι μας είναι τα κλειδιά να αλλάξουν χέρια!

~** H λαθροκυβέρνηση της τρώϊκας, από πραξικόπημα σε πραξικόπημα.‏ :
~ Άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των πραξικοπημάτων του κράτους και παρακράτους των ληστών και δημίων του ελληνικού λαού: Εκλογές χωρίς υπηρεσιακή κυβέρνηση!!!
~ Η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου θα λειτουργεί κανονικότατα και θα εκτελεί τις ευρω-χουντικές εντολές και ταυτόχρονα θα διεξάγει και τις εκλογές.
~* Με απλά λόγια:
~ Η ιστορία δεν τους έχει διδάξει τίποτα. Το ουσιώδες:
* Μια πραξικοπηματική κυβέρνηση ανδρεικέλων της ευρω-χουντικής ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ετοιμάζει το νέο εκλογικό πραξικόπημα (διενεργεί τις εκλογές) και δίχως να έχει καμία δημοκρατική νομιμότητα (τη δική τους αστική νομιμότητα) συνεχίζει να εκτελεί «συμβόλαια θανάτου» των ευρω-τοκογλύφων…
~ Τα κόμματα, όλα τα κόμματα, κατάπιαν εντελώς αμάσητο και αυτό το νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!
~ Ότι τα ανοικτά δικτατορικά πραξικοπήματα αποτελούν το ΤΕΛΟΣ μιας αλυσίδας συνταγματικών και πολιτικών πραξικοπημάτων.
~ Αυτό το νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σηματοδοτεί καθαρά ΟΧΙ απλώς το τέλος της «εξέλιξης» (ανοικτή πραξικοπηματική εκτροπή), αλλά και τη ΒΙΑ και ΝΟΘΕΙΑ που θα υπάρξουν σ’ αυτές τις εκλογές.
~ Είναι γνωστό ότι η διαδικασία της διεκπεραίωσης και τοποθέτησης των δικαστικών αντιπροσώπων χρειάζεται περισσότερο από ένα μήνα.
~ Τώρα σε λιγότερο από 25 μέρες και μέσα στις γιορτές του Πάσχα θα υλοποιηθεί αυτή η διαδικασία από την πραξικοπηματική κυβέρνηση των ανδρεικέλων.
~ Αυτό σημαίνει ότι το κράτος και παρακράτος που κυβερνά και ιδιαίτερα το πασοκικό (αυτό ουσιαστικά κυβερνά), θα τοποθετήσει με ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ διαδικασίες τους δικαστικούς αντιπροσώπους της αρεσκείας του: Είναι και αυτό ένα άλλο πραξικόπημα διότι οι «συνοπτικές διαδικασίες» καταλύουν τις συνταγματικές λειτουργίες ανάδειξης, διεκπεραίωσης και τοποθέτησης των δικαστικών αντιπροσώπων…
~ Σχεδιάζουν εκλογές παρόμοιες με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ…
~ Τέτοια πραξικοπηματική αυθάδεια και κακουργηματική «δημοκρατική» υποκρισία…
~ Και το κερασάκι στην τούρτα: Η προφυλάκιση του Άκη!!!
~ Την πραξικοπηματική τους αυθάδεια και απάτη επιχειρούν να τη συγκαλύψουν με τη φόλα του θηριώδους αποπροσανατολισμού: Αυτή της προφυλάκισης του Άκη…
~ Τα δωσίλογα ανδρείκελα της ληστείας, της κακουργίας, της απάτης και της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ έρχονται, στο πρόσωπο ενός ξεδοντιασμένου λαμογιού, να δημαγωγήσουν προεκλογικά για την «ΚΑΘΑΡΣΗ»!!!!
~ Έσπευσαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, να χειροκροτήσουν αυτήν την «καθαρτήρια» ΑΠΑΤΗ, αντί να καταγγείλουν τα φτηνά τεχνάσματα και προεκλογικά τρικ αυτής της προφυλάκισης του Άκη…
~ ΕΔΩ έχουμε ένα πραξικόπημα πολιτικής απάτης. Έχουμε τη γνωστή συνταγή της καθεστωτικής αχρειότητας: Βρίσκουμε ένα αδύνατο κρίκο και τον χρησιμοποιούμε σαν αποδιοπομπαίο τράγο για προεκλογικό εντυπωσιασμό και εξαπάτηση του λαού…
~ Αλλά, τα δωσίλογα ανδρείκελα και τα προεκλογικά τους κόλπα τα έχουν καταλάβει πλέον οι πάντες. Ο ελληνικός λαός διασκεδάζει και θυμώνει ακόμα περισσότερο με τέτοια τρικ «κάθαρσης», σαν και αυτό της προφυλάκισης του Άκη…
~ Στις εκλογές, αν τελικά γίνουν, θα πάρουν ΟΛΟΙ τους την απάντηση που τους αρμόζει από το λαό…

~** ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ OΛΑ, ΑΛΛΑ . . . ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ‏ :
~ Πέρασαν 25 χρόνια από τότε!
* Τα Επίσημα Πρακτικά της Βουλής κατωτέρω αποδεικνύουν ότι ΕΚΤΟΤΕ οι πολιτικάντες ΟΛΩΝ τών ΧΡΩΜΑΤΩΝ γνώριζαν την ύπαρξη πετρελαίου στην Ελλάδα. Κι όμως ! Γιατί είναι εδώ το ΔΝΤ, το ποιοί το φέραν, γιατί το έφεραν, μερικοί το γνωρίζουμε, όμως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το μάθουν και όσοι δεν το γνωρίζουν. Σ τη συνεδρίαση της 6 Απριλίου 1987, αποκαλύπτεται ανερυθρίαστα πόσο καλά γνώριζαν οι πατέρες του Εθνους την ύπαρξη του Αιγαιακού Ελληνικού πετρελαίου! Αλλά και σε ποιών Εντολές υπακούοντες, ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ από τα αφεντικά τους, ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ! Μέχρι σήμερα επιμελώς μας το έκρυβε το πολιτικό κατεστημένο, το ΙΔΙΟ που σήμερα έχει το ασύλληπτο θράσος να παραδίνει ΟΛΟ τον εθνικό πλούτο στα χέρια τρίτων, στίβοντας τον ΛΑΟ και να ζητά . . .ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ να συνεχίσει προφανώς την εξαφάνιση της ΕΛΛΑΔΑΣ ! ! !
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
ΣΥΝΟΔΟΣ Β'
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΛΕΥΡΑ
ΤΟΜΟΣ ΕΚΤΟΣ
Συνεδριάσεις 4Β' - ΡΣΤ'
17 Μαρτίου 1987 - 27 Απριλίου 1987
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΑ' . . 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1987 , Σελίδα, 5159
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Γιάννης Ν. Αλευράς)..
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, . . . . . . . . . , θέλω να γραφεί στα πρακτικά, η διαμαρτυρία μου, . . . . . . τονίζοντας, ότι αυτή δεν θα είναι κάποια ομιλία με συνέχεια.. . . . . . εν τούτοις και αυτά είναι πτυχές του όλου ζητήματος, το οποίο συζητούμε σήμερα. Στην αρχή θέλω να αναφερθώ για λίγο στο ιστορικό του θέματος. Έχει γραφτεί στον ξένο Τύπο, αλλά και στον ελληνικό, ότι γύρω στα τέλη της δεκαετίας του '60, δηλαδή 2-3-5 χρόνια πριν από το 70, οι Αμερικανοί ολοκλήρωσαν τις .....  έρευνες που έκαναν στην περιοχή μας για τα κοιτάσματα πετρελαίου και επεσήμαναν με τους δορυφόρους τους κοιτάσματα στο Βόρειο Αιγαίο. Ακολούθησε, η χαρτογράφηση αυτών των κοιτασμάτων με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι δορυφόροι και στην συνέχεια είχαμε από την πλευρά των Αμερικανών πάντοτε, την επεξεργασία των σχετικών στοιχείων.
~ Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έβγαλαν τα εξής περίπου συμπεράσματα:
* Ότι υπάρχουν κατ' αρχήν κοιτάσματα πετρελαίου, πιθανώς πλούσια, και σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης του 1958, που αναφέρεται στα θέματα της υφαλοκρηπίδας, αλλά και σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης που ρυθμίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αυτά τα κοιτάσματα, είναι ελληνικά.
* Οι εκτιμήσεις που έγιναν θα πρέπει να ήσαν οι εξής: Με την άντληση των πετρελαίων αυτών από τους ίδιους τους Έλληνες θα προέκυπτε μία ισχυροποίηση της Ελλάδος, ισχυροποίηση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική.
* Δεύτερο στοιχείο είναι, ότι αυτή η πρώτη εκτίμηση θα μπορούσε να οδηγήσει αργότερα σε μείωση ή και εξάλειψη της επιρροής των Αμερικανών στη Χώρα μας και επομένως θα προέκυπτε μακροπρόθεσμα μία ζημία στα πολιτικοστρατιωτικά, αλλά και οικονομικά συμφέροντα των Η.Π.Α.
* Ακολούθησε η χάραξη της πολιτικής, από την πλευρά των Αμερικανών, στο συγκεκριμένο κρίσιμο χώρο του Αιγαίου με βάση αυτά τα δεδομένα.
* Έχει δημοσιευτεί στον ξένο Τύπο, έχει γραφτεί και έχει συζητηθεί και εδώ στην Ελλάδα, ότι κατά πάσα πιθανότητα, κατά πάσα βεβαιότητα θα έλεγα, οι Αμερικανοί έδωσαν αυτούς τους χάρτες στους Τούρκους, οι οποίοι στη συνέχεια τους δημοσίευσαν ως δικούς τους χάρτες. Είναι φυσικό να ξέρουμε όλοι, ότι οι Τούρκοι δεν είχαν δυνατότητες να βρουν τα πετρέλαια, ούτε φυσικά να φτιάξουν χάρτες, τους οποίους αργότερα δημοσίευσαν. Αυτή είναι εργασία των Αμερικανών. Υπέδειξαν στη συνέχεια στους Τούρκους να θέσουν τις αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις τους. Από τότε υποστηρίζουν σε κάθε περίπτωση τις διεκδικήσεις αυτές των Τούρκων. Αυτά είναι γνωστά.
* Τέλος θα ήθελα να επισημάνω, ότι καθοδηγούν τους Τούρκους στην κλιμάκωση των πιέσεων και στις διάφορες σχετικές μεθοδεύσεις.
* Το τελευταίο που μπορούμε να πούμε είναι, ότι οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Τούρκους με ρυθμούς τους οποίους δεν μπορεί να παρακολουθήσει η Χώρα μας. Οι Αμερικανοί δηλαδή, με απλά λόγια, προτίμησαν αυτή τη συνταγή της ανάμιξης των Τούρκων στις ελληνικές υποθέσεις,επειδή αυτή είναι μία δοκιμασμένη μέθοδος από τους Άγγλους στην Κύπρο και μάλιστα με πολλή επιτυχία. Η άποψη μου είναι, ότι εδώ έχει εφαρμοστεί η κλασική μέθοδος του διαίρει και βασίλευε.
* Οι Τούρκοι, όταν πήραν αυτά τα στοιχεία, είναι φυσικό να ανησύχησαν, γιατί γνωρίζουν ότι μια Ελλάδα ισχυρή όχι μόνο δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκβιασμών, προκλήσεων και ληστείας, αλλά σύμφωνα και με τους δικούς τους πάγιους φόβους μπορεί αυτό να σημάνει το τέλος των ονείρων τους για μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία και για άλλα τέτοια κωμικά πράγματα.
* Έχουμε επομένως εδώ να παρατηρήσουμε, ότι αμερικανικά και τουρκικά συμφέροντα συμπίπτουν και γι' αυτο ακριβώς υπάρχει ένα είδος κοινής πολιτικής και στενής συνεργασίας Αμερικανών και Τούρκων, αλλά φυσικά για διαφορετικούς λόγους. Όλες οι ενέργειες των Τούρκων από τότε έχουν ως αίτιο τους πιο πάνω λόγους και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αναφέραμε.
* Επομένως, από δω και πέρα πρέπει να περιμένουμε ότι θα εξακολουθήσει η ίδια κατάσταση και δεν πρέπει κανείς Έλληνας να αυταπατάται, ότι μπορεί να υπάρξουν καλές προθέσεις, διάλογος με αποτελέσματα και όλα τα σχετικά.
* Εκείνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι, ότι χρειάζεται επαγρύπνηση απ' όλους, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, διπλωματική επίθεση, διεθνή ερείσματα, ισχυρή οικονομία, ομοψυχία, δραστηριοποίηση όλων των εθνικών δυνάμεων, αποφασιστικότητα και ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα και λεπτοί χειρισμοί.
~  Ένα άλλο σημαντικό θέμα, που πρέπει να αναφέρω, είναι το πρακτικό της Βέρνης. Θυμάστε ότι τον Αύγουστο του 1976 υπήρξε μια συμφωνία των Υπουργών Εξωτερικών Μπίτσιου και Τσαγλαγεντήλ που οδήγησε στην έναρξη ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου. Αργότερα στις 2. 11. 76 υπήρξε μια συνάντηση Τζούνη και Μπριγκέλ και απ' αυτή προέκυψε το πρακτικό της Βέρνης, που υπεγράφη στις 11 Νοεμβρίου. Το περιεχόμενο ήταν δέσμευση και από τις δύο πλευρές για αποφυγή προκλήσεων στο χώρο του Αιγαίου κατά τη διάρκεια του διαλόγου. Έχω εδώ το κείμενο και θα το διαβάσω για τα πρακτικά.. Αρθρα 6 και 7 του πρακτικού της Βέρνης:
~ Αρθρο 6: Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση όπως απόσχουν πάσης πρωτοβουλίας ή πράξεως σχετικής προς την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, η οποία θα ηδύνατο να παρενοχλήσει τη διαπραγμάτευση.
~ Αρθρο 7 : Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση, όπως, καθ' όσον αφορά στις διμερείς των σχέσεις, απόσχουν πάσης πρωτοβουλίας ή πράξεως, η οποία θα έτεινε να μειώσει το κύρος του ετέρου».
* Αν προσέξατε θα δείτε, ότι αυτά τα δύο άρθρα είναι διατυπωμένα τόσο ελεύθερα, ώστε να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ερμηνεία από την πλευρά της Τουρκίας. Και ξέρετε πόσο κακόπιστοι είναι οι Τούρκοι και πόσο εφαρμόζουν ή όχι τις διεθνείς συμβάσεις, στις οποίες έχουν δεσμευθεί.
* Είμαστε τώρα βέβαιοι, ότι ο διάλογος αυτός με βάση τις γνωστές τουρκικές διεκδικήσεις δεν θα μπορούσε ποτέ να καταλήξει σε συμφωνία.
* Απλά οι Τούρκοι επεδίωκαν και πέτυχαν, τον ατέρμονα διάλογο, με σκοπό την παρεμπόδιση ή διακοπή της εκμετάλλευσης των ελληνικών πετρελαίων από τους Έλληνες. Και αυτό οι Τούρκοι το επέτυχαν, έως ότου ετοιμαστούν, δηλαδή έως ότου αποκτήσουν την αναγκαία στρατιωτική υπεροχή, για να μας επιτεθούν και να μας αρπάξουν τουλάχιστον το μισό Αιγαίο, όπως αυτό υπάρχει στα σχέδια τους και επανειλημμένα έχει διακηρυχθεί από την πλευρά τους.
* Τα λάθη της Κυβέρνησης Καραμανλή στην περίπτωση αυτή της υπογραφής του πρωτοκόλλου είναι, αυτό ακριβώς που επεδίωκαν οι Τούρκοι. Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι το έκανε ηθελημένα η τότε Κυβέρνηση. Οπωσδήποτε, όμως, επετεύχθη με πίεση των Τούρκων, με φανερό σκοπό να σταματήσουν επ' αόριστον οι έρευνες για ανεύρεση και εκμετάλλευση πετρελαίων στο Αιγαίο.
* Ποιά είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι, πώς κατάφεραν να πείσουν την Κυβέρνηση να δεχθεί τέτοια εξέλιξη, αυτό δεν φαίνεται ότι το γνωρίζουμε ακριβώς. . . . . . . . . .
* Η διακοπή του διαλόγου από την σημερινή Κυβέρνηση κατέστησε το πρακτικό της Βέρνης ανενεργό. Εμείς δεν έχουμε, κύριοι συνάδελφοι, να φοβηθούμε τίποτα για να είμαστε ευάλωτοι σε πιέσεις των Τούρκων. Σήμερα εμείς μπορούμε, εάν κρίνουμε κατάλληλο τον χρόνο, να προχωρήσουμε σε έρευνες και εκμετάλλευση των πετρελαίων χωρίς καμιά δέσμευση.
* Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση αποκτά τον έλεγχο των αποφάσεων του κονσόρτσιουμ και ρυθμίζει τις εξελίξεις σύμφωνα με τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού και διασφαλίζοντας τα γενικότερα συμφέροντα της.
* Πριν κλείσω αυτό το θέμα θα ήθελα να θυμίσω και να σημειώσω, ότι τον Μάρτιο του 1978συναντήθηκαν στο Μοντραί οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος-Τουρκίας κύριοι Καραμανλής και Ετσεβίτ, προκειμένου, όπως άκακοινώθηκε τότε -διαβάζω επακριβώς- «να αποκατασταθεί ένας διάλογος ο οποίος δυνατόν να άρει τα εμπόδια προς εξεύρεση αμοιβαίως ικανοποιητικών λύσεων στα ελληνοτουρκικά προβλήματα». Τότε θυμάστε έγινε και η διακοπή των ερευνών. Τώρα εκείνο που εγώ έχω να σημειώσω είναι, πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν αμοιβαίως ικανοποιητικές λύσεις με κατεχόμενη από τους Τούρκους την Κύπρο, με συνεχείς απειλές και παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, με προκλητικές διεκδικήσεις σε βάρος μας και τόσα άλλα αμέτρητα, εμείς τελικά δεν το κατανοούμε.
* Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρω για να γραφτεί στα πρακτικά, ότι η συζήτηση εκείνη Καραμανλή και Ετσεβίτ έγινε χωρίς ημερήσια διάταξη.
* Κράτησε πάρα πολλές ώρες και εξ όσων τουλάχιστον έχουμε διαβάσει στον Τύπο δεν κρατήθηκαν πρακτικά.
* Ακολούθησε μία συνάντηση ακόμα στις 10 Μαίου του 1978 στην Ουάσιγκτον, η οποία κατέληγε σε διατύπωση ευχών, αλλά δε φαίνεται ότι και από αυτή τη συνάντηση μάθαμε πολλά πράγματα για το τι ακριβώς συζητήθηκε. ( ! ! ! ! )
* Η ουσία είναι, ότι το πρακτικό της Βέρνης ίσχυσε εκείνα τα χρόνια με απαίτηση των Τούρκωνκαι βέβαια επί ζημία των δικών μας συμφερόντων.
* Ότι το πρακτικό αυτό υπήρξε επιζήμιο για τα εθνικά μας συμφέροντα, αποδεικνύεται, και εκ του ότι οι Τούρκοι το επικαλούνται συνεχώς ακόμη και τώρα που δεν υπάρχει διάλογος και που επομένως δεν έχει καμιά ισχύ.
* Θέλω να πω λίγα λόγια για την αιγιαλίτιδα ζώνη και ελπίζω στο τέλος να σας δώσω την εικόνα ενός σεναρίου, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες εβδομάδες.
* Το θέμα της αιγιαλίτιδος ζώνης είναι γνωστό, αλλά θέλω να επισημάνω ορισμένα πράγματα.
* Το πρώτο είναι ότι έχουμε δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, απόλυτο δικαίωμα, στα 12 ναυτικά μίλια. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις μας στο Αιγαίο γενικά, και ειδικότερα στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, χωρίς μεγάλεςδιεθνοπολιτικές τριβές. Η Τουρκία το γνωρίζει αυτό και επικαλείται την αρχή, της ευθυδικίας και την αρχή της επιείκειας, οι οποίες δεν μπορούν βέβαια να προσφέρουν στους Τούρκους καμιά σοβαρή νομική θεμελίωση. Γι' αυτό ακριβώς η Τουρκία μάς απειλεί με πόλεμο, σε περίπτωση δηλαδή που εμείς θα προχωρήσουμε στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στη Χώρα μας.
* Εγώ μπορώ να αναφέρω κάτι εδώ στη Βουλή υπεύθυνα. «Ότι δηλαδή γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι και οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ δεν επιθυμούν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στον χώρο του Αιγαίου από 6 σε 12 ναυτικά μίλια., διότι όταν γίνει αυτή η επέκταση όχι μόνο κατοχυρώνονται τα δικαιώματα μας στό χώρο του Αιγαίου και γίνονται αναμφισβήτητα, αλλά καταρρέει και ολη η πλαστή επιχειρηματολογία, περί του ότι η Τουρκία είναι χώρος με μεγαλύτερη στρατηγική σημασία από αυτή της Ελλάδος. Αυτό τι κάνει; Ανατρέπει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς της περιοχής όπως είναι σήμερα. Και αυτό επίσης θα είχε σαν αποτέλεσμα, ότι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί δεν θα μπορούν να ελέγχουν το χώρο όπως έχουν συνηθίσει.
* Μπορώ να σας βεβαιώσω, ότι αυτή η δυνατότητα που έχουμε, για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, είναι, ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της όποιας ελληνικής κυβέρνησης και πρέπει να γίνεται έντονη εκμετάλλευση στις όποιες διαπραγματεύσεις για τα εθνικά μας θέματα.
* Έχω και μια άλλη πρόταση κατά τη γνώμη μου σημαντική. Έως ότου δηλαδή αντιμετωπίσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας, συνολικά, δικαιούμεθα και μπορούμε να προβούμε σε τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, χωρίς μάλιστα να δημιουργηθούν και εμπλοκές.
* Προτείνω συγκεκριμένα την επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης της νήσου Θάσου από 6 ναυτικά μίλια σε 12 ναυτικά μίλια. Επαναλαμβάνω, ότι προτείνω την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μόνο της νήσου Θάσου. Θα μπορέσουμε έτσι απερίσπαστοι να προχωρήσουμε σε έρευνες και εκμετάλλευση των εκεί κοιτασμάτων, χωρίς προβλήματα. Η Τουρκία, αφ' ενός μεν δεν ενοχλείται από αυτή τη συγκεκριμένη επέκταση, αφ' ετέρου δε, δεν δικαιούται να αντιδράσει, διότι η ίδια η Τουρκία είχε επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη και στον Εύξεινο Πόντο και νότια προς την πλευρά της Κύπρου.
~ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : Η Κυβέρνηση το δέχεται ;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Εγώ το προτείνω αυτό κύριε συνάδελφε. Εγώ, ο Βουλευτής Κουτσογιάννης. Εγώ, παρακαλώ την Κυβέρνηση, αφού το αναφέρετε, να μελετήσει με προσοχή αυτή την πρόταση για τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και πιστεύω ότι έτσι λύνονται πολλά προβλήματα. Οι μεγάλες δυνάμεις επίσης δεν εμποδίζονται στην περίπτωση αυτή στη ναυσιπλοΐα τους ή στην κίνηση πολεμικών σκαφών τους στην περιοχή.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ : Είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πρόταση σας.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Είναι δική μου, δεν έχω καμία συνεννόηση ούτε με τον κ. Υπουργό, ούτε με την Κυβέρνηση γενικότερα. Και η Νέα Δημοκρατία και η ΔΗΑΝΑ, δυστυχώς κατά τη γνώμη μου, επιμένουν να κτυπήσουμε ανατολικά της Θάσου στα 11 μίλια ...;.
ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ : Εμείς δεχόμαστε την πρόταση τη δική σας εάν το δεχθεί η Κυβέρνηση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Αναφέρομαι σ' αυτά που είπατε περί Ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας. Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι σύμφωνα με όσα διάβασα στις εφημερίδες οι Τούρκοι δέχονται αυτό το σημείο, δηλαδή να κτυπήσουμε εμείς 11 μίλια ανατολικά της Θάσου. Το ερώτημα είναι γιατί το δέχονται. Είναι προφανές, ότι αμέσως μετά οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε γεώτρηση, η οποία θα είναι εκτός των δικών μας χωρικών υδάτων και έτσι θα προκληθεί σύγκρουση ή οπωσδήποτε εμπλοκή δεν ξέρω ποιας έκτασης και ποίας μορφής, κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν το σενάριο. Και στις δυο περιπτώσεις θα είχαμε πτώση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και πιθανώς και διχοτόμηση στο Αιγαίο. Αυτό είναι, μέσα στα σενάρια. Εγώ από τα στοιχεία που έχω δεν βλέπω ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη για μεγάλη σύγκρουση και μπορώ να πω, γιατί δεν θα είχαμε τέτοια σύγκρουση, αλλά δεν πρέπει να παραλείψω να πω ότι τον τελευταίο μήνα πριν από την σύγκρουση παρατηρήθηκε μία μεγάλη και έντονη κινητικότητα.Ουάϊνμπεκερ, Περλ, γνωστοί τουρκόφιλοι και ανθέλληνες να βρίσκονται 1, 2 βδομάδες στην Αγκυρα, ο Οζάλ να πηγαίνει στην Αμερική, να κάθεται εκεί αρκετές μέρες και στη συνέχεια να πηγαίνει στο Λονδίνο. Αυτή όλη η κινητικότητα, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καθόλου συμπτωματική και κατά τη δική μου άποψη ταυτίζεται με τα γεγονότα και τις εξελίξεις εκείνων των ημερών. Ίσως αυτό έγινε, διότι η Κυβέρνηση έχοντας πιθανώς κάποιες πληροφορίες -δεν το γνωρίζω αυτό επίσημα- πρόλαβε και προχώρησε στη διατύπωση αυτού του σχεδίου νόμου. Όταν οι κύριοι αυτοί είδαν ότι το σενάριο δεν μπορούσε να προχωρήσει, να ασκήσουν πιέσεις και εκβιασμούς κ.λπ., τότε προχώρησαν στο δεύτερο σενάριο. Αυτή είναι η άποψη μου και θα παρακαλέσω να την έχετε υπόψη σας στις αναλύσεις που γίνονται. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει σύγκρουση Ελλάδος-Τουρκίας; Αυτό συμφέρει την Ελλάδα ; Συμφέρει την Τουρκία ; Συμφέρει το ΝΑΤΟ ; Συμφέρει τους Αμερικανούς ; Να το δούμε.
~ Η επίσημη θέση των Αμερικανών, που εξεφράσθη από τον κ. Κίσιγκερ το 1976 είναι, ότι αποκλείεται κάθε στρατιωτική λύση στο Αιγαίο, έχω ολόκληρο το κείμενο εδώ από την εφημερίδα «ΒΗΜΑ», αλλά δεν χρειάζεται να το διαβάσω επειδή δεν έχουμε χρόνο. Το γιατί δεν συμφέρει πράγματι είναι γνωστό. Μία τέτοια σύγκρουση δεν μπορούν να εκτιμήσουν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, πού θα οδηγήσει και γι' αυτό δεν συμφέρει. Εάν όμως γίνει κάποια εμπλοκή με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ελεγχόμενη από τους Αμερικάνους, ολιγοήμερη και ελεγχόμενη, ασφαλώς θα γίνει. ( ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΠΙ Σ Η Μ Ι Τ Η)
~ Πότε θα γίνει αυτό; Όταν η Χώρα η δική μας θα βρεθεί σε κάποιο είδος διάλυσης, σε ακυβερνησία, σε οικονομική ή άλλη κρίση, σε παράλυση θα έλεγα, όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του Αττίλα, τότε θα γίνει αυτη η επίθεση ...;
~ (Στο σημείο αυτό ακούγεται ο προειδοποιητικός ήχος λήξης του χρόνου ομιλίας του κ. Βουλευτή)
~ Κύριε Πρόεδρε, θα παρακαλούσα να μου δώσετε άλλο ένα λεπτό.
* ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός) : Όχι και άλλο λεπτό, κύριε Κουτσογιάννη.
* ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Να ολοκληρώσω κύριε Πρόεδρε. Τότε μόνο. Όταν η δική μας Χώρα βρεθεί σε κατάσταση παράλυσης θα μπορέσουν αυτοί να επέμβουν, σε λίγες μέρες να πετύχουν αυτά που έχουν σχεδιάσει με τα γνωστά διχοτομικά σενάρια του Αιγαίου. Και τότε βέβαια θα το έχουν επιτύχει αυτό χωρίς πόλεμο. Και για να το πετύχουν αυτό., θα πρέπει να έχουν προωθήσει εδώ στη Κυβέρνηση, σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις δικούς τους ανθρώπους και να φθάσουν βέβαια τη Χώρα στην κατάσταση που ανάφερα.. Απ' αυτό προκύπτει ποιό είναι το δικό μας καθήκον: Ομοψυχία, ενότητα, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις κ.λπ
~ Δυστυχώς δεν έχω άλλο χρόνο. Ευχαριστώ που με ακούσατε, παρά το προχωρημένο της ώρας.
~* ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
* «Δε χρειαζόμαστε πρόσθετα στοιχεία για να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες», φέρεται να δήλωσαν τόσο ηGazprom και η Rosneft, όσο και η ισραηλινή Delek, αφού έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων και θεωρούν ότι, από τη στιγμή που αναλαμβάνουν αυτές το ρίσκο της γεώτρησης σε σημεία που θα επιλέξουν αυτές, δεν υπάρχει κανένας λόγος από την ελληνική κυβέρνηση να μη δώσει το "πράσινο φως" για να προχωρήσουν άμεσα σε δοκιμαστικές γεωτρήσεις.
~ Το ρωσικό ...; μήνυμα
* Χαρακτηριστικά, μάλιστα, είναι τα λόγια που ειπώθηκαν από Ρώσο αξιωματούχο στο περιθώριο της συνεδρίασης της Μικτής Ενεργειακής Eλληνορωσικής Ομάδας Εργασίας που συνεδρίασε στο υπουργείο στις 12 Δεκεμβρίου:
* «Δεν καταλαβαίνουμε τι σας κοστίζει να προχωρήσουμε με δικές μας δαπάνες σε άμεση γεώτρηση στα σημεία που εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν κοιτάσματα. Αν αποτύχουμε δε σας κοστίζει τίποτα, ίσα-ίσα που θα περιοριστούν οι προς έρευνα περιοχές. Αλλά αν πετύχουμε, εμείς θα έχουμε μερίδιο σε ένα ακόμη κοίτασμα από τα δεκάδες μεγάλα κοιτάσματα που αξιοποιούμε σε όλο τον πλανήτη. Εσείς όμως θα σωθείτε. Σε μερικούς μήνες μπορεί να σας αρπάξουν το κοίτασμα για πενταροδεκάρες.
* Αν μέχρι το Μάρτιο βρεθούν αυτά που υπολογίζουμε, αλλάζουν πολλά πράγματα στην τύχη της Ελλάδας»!
* Η παραπάνω θέση του Ρώσου αξιωματούχου αν μη τι άλλο σηκώνει πολλή συζήτηση, ενώ αποτυπώθηκε, έστω και με ένα πολύ διακριτικό και μετρημένο ύφος, και στη σχετική επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, αναφέροντας συγκεκριμένα για το θέμα της έναρξης γεωτρήσεων νότια της Κρήτης από τη Ρωσία πως «η ρωσική αντιπροσωπία στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έρευνα υδρογονανθράκων σε χερσαίες και υπεράκτιες περιοχές της Ελλάδας που προωθεί το ΥΠΕΚΑ».
* Η επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου. Το ΥΠΕΚΑ εκπροσωπήθηκε από το γενικό γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθηγητή Κώστα Μαθιουδάκη, ενώ τη ρωσική πλευρά εκπροσώπησε ο σύμβουλος του υπουργού Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Kirill Gadzacev και σε κάποια φάση της συνεδρίασής της παραβρέθηκε και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.
* Μάλιστα διά της διπλωματικής οδού έχει υπάρξει από τη Ρωσία η διαβεβαίωση στην Ελλάδα ότι «δεν έχετε να φοβάστε τίποτα και από κανέναν αν υπάρξει κάποιος που παράνομα θέλει να διεκδικήσει μερίδιο από τον ορυκτό σας πλούτο».
* Βέβαια, καλοί οι μνηστήρες θα πει κανείς, το θέμα είναι όμως τι έχει στο μυαλό της και η ίδια η ...; νύφη. Όπου "νύφη", φυσικά, το ελληνικό κράτος και η ελληνική κυβέρνηση. Εκεί εικόνα ξεκάθαρη δεν υπάρχει, αφού η κυβέρνηση το πηγαίνει μια κρύο, μια ζέστη, πότε ανεβάζοντας τον πήχη και τις προσδοκίες, και πότε "παγώνοντας" το όλο κλίμα γύρω από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Κρήτης, κάτι που προφανώς έχει να κάνει με παρασκηνιακές πιέσεις, κυρίως από τον πιο ισχυρό παίχτη, δηλαδή τις ΗΠΑ ...;
~ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,
* ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ Σ' ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΤΙΕΣ ΤA ΥΠΟΨΙΑΖΟ-ΜΑΣΤΕ. ΤΩΡΑ ΕΧΟΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ . . . ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ! ! !
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ !
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ !
ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ . . . . . ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ,
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ . . . . . . . ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ! ! !
ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 2010

~** ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ?:
~ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ. Τους παίρνει μέσα από τα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ… ΜΕ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Μπορεί να γίνει εθνικός αγώνας με «προοδευτικούς» αντιρατσιστές και υπέρμαχους της Ελληνοτουρκικής «φιλίας»;
* Μπορεί να έφαγε… πόρτα από τον ΣΥΡΙΖΑ ο… αριστεροδεξιοκεντρώος «προεδρεύων» Πάνος (Καμμένος), αλλά τώρα φαίνεται πως παίρνει την… εκδίκησή του, από τους… άσπονδους «αντιμνημονιακούς συντρόφους» του τσιπρέικου. Πως; Παίρνοντας με… μεταγραφή διάφορους αριστερούς μέσα από τα χέρια του Τσίπρα! * Πρόσφατο παράδειγμα ο Νότης Μαριάς. Ο οποίος ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ (του «λεφτά υπάρχουν»…), όπου έλαβε γερή θέση («επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»), λάκισε μετά την ψήφιση του Μνημονίου Νο1, κατέβηκε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις περιφερειακές εκλογές του 2010 (Αττικής), στελέχωσε την «Ενωτική Κίνηση» του διαγραμμένου από το ΠΑΣΟΚ βουλευτή Κουρουμπλή (που ήδη έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ), φλέρταρε με τη «Σπίθα» των Μίκη και Γλέζου και φερόταν ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθηνών: («Ετοιμάζει μεταγραφές ο ΣΥΡΙΖΑ – Σε προεκλογικούς ρυθμούς έχουν μπει στο ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη της Κουμουνδούρου αναζητούν ανθρώπους που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, ενώ στοχεύουν παράλληλα να εντάξουν στις τάξεις τους τα «δυσαρεστημένα» στελέχη από το κυβερνών κόμμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real news, στο «μεταγραφικό» στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει η Σοφία Σακοράφα η οποία αν τελικά συμφωνήσει θα κατέβει ως υποψήφια στη Β’ Αθηνών. Στην ίδια περιφέρεια αναμένεται να κατέβει και ο συνταγματολόγος Νότης Μαριάς»).
* Αλλά, δρώντας με… ταχύτητα και… αποφασιστικότητα, ο «προεδρεύων» Πάνος τον άρπαξε από τον ΣΥΡΙΖΑ, κυριολεκτικά την… τελευταία στιγμή:
* Ο Πρόεδρος του κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνος Καμμένος και ο Πρόεδρος του κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» Νότης Μαριάς συμφώνησαν στη συγκρότηση ενωτικού αντιμνημονιακού μετώπου. Όπως δήλωσαν από κοινού ο Πάνος Καμμένος και ο Νότης Μαριάς «υπογράφουμε σήμερα συμβόλαιο τιμής για συνεργασία, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και να συγκροτήσουμε μια πραγματικά ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση που θα ανακτήσει την εθνική μας ανεξαρτησία και θα απαλλάξει το λαό μας από τα Μνημόνια και τις επονείδιστες και αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» θα συμμετέχουν ως υποψήφιοι στους εκλογικούς συνδυασμούς των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων».
* Αφελής ερώτηση: Μπορούν οι Έλληνες πατριώτες να συνοδοιπορήσουν με όλη αυτή την αριστεράντζα στο αγνώστου ιδεολογίας (μάλλον, «λίγο απ’ όλα») μόρφωμα του Καμμένου; Ο καθένας ας δώσει την απάντησή του!

~** Έτσι μας κατάντησαν! Πατέρας δύο παιδιών μαγείρεψε αλεπού για να φάνε‏ :
~Η οικονομική κρίση οδήγησε μια οικογένεια στην εξαθλίωση με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φάνε αλεπού!
~ Η απίστευτη αυτή ιστορία εκτυλίχθηκε σε ένα χωριό της Εύβοιας, όταν πριν από λίγες ημέρες μια περίεργη μυρωδιά αναδυόταν από γειτονικό σπίτι. Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει και έτσι αποφάσισαν να επισκεφθούν το σπίτι του συγχωριανού τους και να τον ρωτήσουν.
 ~ Ο πατέρας δύο παιδιών έπειτα από αρκετή πίεση αποκάλυψε πως εκείνος και η σύζυγός του έμειναν άνεργοι πριν από ένα μήνα, και αποφάσισε να πάει σε ένα χωράφι για να βρει τροφή. Το μόνο που κατάφερε ήταν να σκοτώσει μια αλεπού και να την μαγειρέψουν.
~ Ο ίδιος ανέφερε στους συγχωριανούς του: «Ξέρετε ότι δεν έχω γάλα για να θρέψω τα παιδιά μου; Εδώ και αρκετές μέρες είναι νηστικά. Σπαράζει η καρδιά μου δεν μπορώ να τα βλέπω έτσι.» Και τότε αποκάλυψε το μυστικό του.
~ «Εγώ κλέφτης δεν θα γίνω έτσι αποφάσισα να βγω στα χωράφια για να βρω φαγητό. Όταν λοιπόν βρήκα μία αλεπού στο χωράφι, αναγκάστηκα να την μαγειρέψω.»
~ Την κατάσταση πήραν στα χέρια τους οι συγχωριανοί του που συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό για να βοηθήσουν την οικογένεια.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΜΩΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ???????????????????????????????????????????
~** ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ 269,838 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ…!!!

~ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΆΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 7, ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ …; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ …!!! ΣΕ ΤΟΣΑ ΚΤΗΡΙΑ, Π.Χ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΓΑΖΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΗ ; .
* ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΛΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ (ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ- ΚΡΑΤΟΣ) ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΤΗΡΙΑ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ … ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ…..!!!
* ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ;
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ
269.838 ευρώ τον μήνα για την στέγαση της ΓΓΑ !!!
~ «Λεφτά υπάρχουν» είχε διαβεβαιώσει ο Γ. Παπανδρέου και τα βρήκε βάζοντας το χέρι του βαθειά στις τσέπες των μισθωτών και των συνταξιούχων…
~ Όμως, και που τα βρήκε τι τα έκανε; Όπως αποδεικνύεται για παράδειγμα από έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, τα δίνει (3.000.000 ευρώ) για την ενοικίαση του κτηρίου που στεγάζει την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην Λεωφόρο Κηφισίας 7.
~ Και για όσους δεν αντελήφθησαν το υπονοούμενο, την ίδια στιγμή δεκάδες εγκαταλελειμμένα ολυμπιακά ακίνητα σαπίζουν…
~ Και μην ξεχνάμε, η κυβέρνηση συνεχίζει να υπόσχεται την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας…
~ Σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης «το ενοίκιο που καταβάλλεται  κάθε μήνα για την στέγαση της ΓΓΑ στο κτίριο της Κηφισίας 7, ανέρχεται στο ποσό των 269.838 ευρώ. Όσο αφορά στα κοινόχρηστα του κτηρίου του μηνός Νοεμβρίου 2010, ανήλθε στο ποσό των 37.940,99 ευρώ διότι περιλαμβάνει την μισθοδοσία και το δώρο των Χριστουγέννων των συντηρητών του κτηρίου καθώς και τον λογαριασμό κατανάλωσης Ηλεκτρικού Ρεύματος, ενώ τα κοινόχρηστα μηνός Δεκεμβρίου 2010, όπως είναι αναρτημένα στην «Διαύγεια» ανέρχονται στο ποσό των 10.295,00 ευρώ»
~ Το γιατί δεν στεγάζεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στα δεκάδες αχρησιμοποίητα Ολυμπιακά Ακίνητα, το Υπουργείο δεν διευκρινίζει…

~** Παίρνουν τα χρυσαφικά των κατεστραμμένων οικογενειών οι μαυραγορίτες και τα βγάζουν παράνομα στην Γερμανία!!‏ :
~ Όχι ρε σεις, δεν έχουμε κατοχή. Η Ελλάδα “σώθηκε από την χρεοκοπία”!!
* Δηλαδή, έχουν επισήμως κηρύξει την χώρα σε πτώχευση, έχουν ανοίξει ενεχυροδανειστηρια σε κάθε γειτονιά…
~ Κατα τα άλλα, μας έσωσαν.
* Ο λόγος για την έρευνα σοκ του ΣΔΟΕ όπου ανακάλυψαν τι στην ευχή γίνονται όλα αυτα τα κειμήλια που μαζεύουν οι μαυραγορίτες που ξεφυτρώσαν σαν τα μανιτάρια. Ε λοιπόν, πηγαίνουν παράνομα και μέσω Off – Shore, στην Γερμανία! Ναι, εκει που πήγαν αυτα που υποτίθεται ότι χρωστάμε, με τις υπερτιμολογησεις της Siemens, τα υποβρύχια που γέρνουν, τα Daimler Benz, τα βαγόνια του ΟΣΕ που δεν ταίριαζαν στις ράγες κλπ κλπ.
~ Και όμως η βουλή τους έδωσε συγχωροχάρτι.
* Είμαστε υπό κατοχη με επίορκους πολιτικούς τυλιγμένους σε μία κολλα χαρτί από την κατάθεση Χριστοφοράκου στο Μόναχο.
~ Οι βαλίτσες των Ακηδων και τσουκατομαντεληδων βιάζουν το μέλλον των παιδιών μας. Ήρθε η ώρα να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο και να τους στείλουμε πίσω στα αφεντικά τους!

~** ΔΗΜΑΡΑΣ, ΜΑΡΙΑΣ: ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ...ΠΛΕΜΠΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ! :
~Είναι να απορείς με το κατά πόσο...ανεξάρτητοι Έλληνες είναι τελικά οι υποψήφιοι που επιλέγει ο ίδιος ο Καμμένος για τις Εκλογές, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ! Από τη μια, έχουμε τα...απόνερα της αποτυχημένης "κεντροδεξιάς" της Νδ. Κι από την άλλη, άρχισαν ήδη οι προσχωρήσεις ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ (ανθελλήνων) τύπου Δημαρά και Μαριά!
~ Κι αν ο δεύτερος έχει, ας πούμε, ένα κύρος ως καθηγητής και...θεωρητικός του αντιμνημονίου (αν και πολιτεύτηκε πρόσφατα με τον Σύριζα), για τον πρώτο τι να πει κανείς; Μιλάμε για...τεράστιο πολιτικό βάθος σκέψης και κύρος! * Αναρωτιόμαστε:Ποιες είναι οι απόψεις του κάθε (αριστερού) Μαριά, Δημαρά κλπ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΛΠ;
~ Εκτός αν νομίζουν πως ο κόσμος ψηφίζει με βάση μόνο το Μνημόνιο! Αλλά αν ισχύει αυτό, γιατί να μην ψηφίσουν Σύριζα ή...Ανταρσύα; Κι εκείνα αντιμνημονιακά είναι!
* Θα σοβαρευτείς επιτέλους, Πάνο Καμμένε; Ή το μόνο που σε απασχολεί είναι να μην σε πουν...φασίστα;!

~** Υπό διάλυση το Λά.Ο.Σ σχεδόν παντού, όπως και στην Μεσσηνία.‏ :
~ Μετά το Λακωνικό ναυάγιο με την αποχώρηση του εκδότη της «Αδούλωτης Μάνης» Γιώργου Δημακόγιαννη ο οποίος λιτά ανέφερε ότι «Εξέλειπαν προ πολλού οι λόγοι εντάξεώς μου στις τάξεις τού Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού..... πάει για νέο ναυάγιο το απόκομμα στην Καλαμάτα αφού δεν θα πολιτευτούν οι Καρακύκλας, Ανατολίτης , Βουρνάς, και απέχουν οι Καρτσώλης, Σαμπατζιώτης, διότι δεν τους εκφράζει πλέον η πολιτική του Καρατζαφέρη, που κατεβάζει υποψηφίους τους γνωστούς υπαλλήλους του ΤΗΛΕΑΣΤΥ Ρακιτζή , Χαρίτο, και την… ξανθιά Καράμπελα ,οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τα τοπικά προβλήματα διότι είναι…. Μεσσήνιοι εξ Αθηνών.
* Ο δε Καρακύκλας είχε προειδοποιήσει για το επερχόμενο ναυάγιο αποστέλλοντας δυο επιστολές – «βόμβες», στον Καρατζαφέρη την 1η μέχρι την 11η Οκτωβρίου που  ανατίναζαν το πολιτικό σκηνικό και υποδομούσαν την υποψηφιότητα Τατούλη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, διότι από τότε άρχισαν οι μεγάλες κολοτουμπες όπου επικρίνει τη στάση Τατούλη και επισημαίνει το πολιτικά οξύμωρο να στηρίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. στο Δήμο Καλαμάτας τον Παν. Νίκα μαζί με τη Ν.Δ., ο συνδυασμός του οποίου στηρίζει για την περιφέρεια τον Δημ. Δράκο, ενώ στην Καλαμάτα να στηρίζει τον υποψήφιο της Ν.Δ. και στην περιφέρεια τον υποψήφιο που έχει «καπελώσει» το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «οι πολιτικά ερμαφρόδιτες καταστάσεις οδηγούν σε ολέθρια αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» όπερ και γένοιτο.
~ Σε αντιδιαστολή όλων αυτών ο χοντρός ανήγγειλε την προσχώρηση της γνωστής από το ….εξώγαμο κ. Αλίκης Αρβανιτίδη συζύγου του ξενογαμίκου αρνητή - τραγουδιστή Πασχάλη ο οποίος θα γράψει και τον νέο αρχηγικό ύμνο του ΛΑΟΣ , «εγώ δεν έχω βγάλει το… σχολείο, αλλά …πρωθυπουργός θα γίνω » και του ….πολιτικού άλτη από την νουδούλα στο ΔΗΣΥ κ. Ελευθέριου Ιορδανόπουλου ο οποίος με νέο άλμα προσγειώθηκε στο ..σκάμα του ΛΑΟΣ.
~** Ειναι αλήθεια οτι το Λά.Ο.Σ. πληρώνει για να βρει υποψηφίους σε όλη την Επικράτεια ???
: ~ Πληροφορίες λένε πως το Λάο.ς. βρίσκεται σε κατάσταση πανικού ανα το πανελλήνιο κι αδυνατεί να “κλείσει” ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια, όπως κι εδώ στη Κρήτη. Τα μέλη του αρνούνται να δώσουν το παρόν στις εκλογές αυτές φοβούμενα το “ξύλο” που πιθανόν θα εισπράξουν για την προδοτική πολιτική του αρχηγού τους με το Μνημόνιο και τους παπαδήμιους …Κι ερωτούμε: Τάξατε κύριοι του Λά.ο.ς. απο ένα ταληράκι σε δυό κυρίες για να μπουν στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου? Κι απο τη μία φάγατε πόρτα, ενώ την άλλη την καταφέρατε ???ΝΑΙ ή ΌΧΙ ???
* Επίσης ερωτούμε τον πρώην στυλοβάτη της Νομαρχιακής Ρόδου και στέλεχος του Λά.ο.ς μέχρι την αποχώρησή του: “Μίλτο ( με τις κάβες), πόσα χιλιάρικα σου έταξαν για να κατέβεις σ’αυτές τις εκλογές με το μνημονιακό Λά.ο.ς ??? Πριν τους στείλεις στον … αγύριστο ??? “
* Κι αν θέλετε να δείτε πού βρίσκουν τόσα λεφτά τα κόμματα της συμφοράς, που σας εκλιπαρούν να τους ψηφίσετε (όπως ο Λά.ο.ς) , δείτε το παρακάτω βίντεο >>>>>
~ Embedded media -- click here to see it.
* 29 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ο αυτόπτης μάρτυς
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ:
Prodromos KestekidisKΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗΗΗ: ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ Λά.Ο.Σ !!!!!
Prodromos Kestekidis ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ: ΗΡΘΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΝΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΒΟΓΚΑΕΙ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ Η ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ!!!!

~** ΚΑΜΜΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ‏ :
~ ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ Καμμένου, για να εξαπατήσει ψηφοφόρους — Κάνει ερώτημα για κάτι που πάλι έχει προαποφασίσει…
~ Ακόμα και οι πέτρες ξέρουν εδώ και 8-10 μέρες, ότι ο δημαγωγός Καμμένος, έχει επιλέξει σαν αρχηγός κόμματος, να θέσει τη διπλή του υποψηφιότητα, αφενός στη Β’ Αθηνών και αφετέρου στη Θεσσαλονίκη. Αυτό καθορίστηκε από τις σφυγμομετρήσεις που παραγγέλνει για λογαριασμό του, για να μάθει, που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βγάλει βουλευτές, ώστε να διασφαλίσει τη δική του προσωπική θέση και το πολιτικό του μέλλον και χέστηκε και τους υπόλοιπους.
~ Αφού λοιπόν το είχε αποφασίσει εδώ και αρκετές μέρες και το διέδωσε, ώστε ο προσωπικός του μηχανισμός να το επιβάλει ήδη από νωρίς, το Μεγάλο Σάββατο ο (επίσης ευφυής σαν τον Λοβέρδο), κρέμασε δημαγωγικό ερώτημα στη σελίδα που έχει στο facebook, για να πουν τάχα οι καμμένοι ανεξάρτητοι, ποια εκλογική περιφέρεια του ….διαλέγουν, σαν δεύτερη επιλογή, μετά την στάνταρ Β’ Αθηνών...
~ Με το που έβαλε το ερώτημα, η επιλογή Β’ Θεσσαλονίκης βγήκε κατ’ ευθείαν …γκαστρωμένη, λες και η ομάδα των 900 περίμενε το ερώτημα-πυροτέχνημα, της ψευδεπίγραφης δημοκρατικότητας του αρχηγίσκου. Όταν η ροή των γνήσιων προτάσεων μπήκε σε μια λογική σειρά από χθες Κυριακή του Πάσχα, ο κόσμος που τον έχει πάρει χαμπάρι, για την υποκρισία του και τον πολιτικό του τυχοδιωκτισμό του, τον άρχισε στο δούλεμα, όπως: στη Λαπαρδά, στο Καρπενήσι (μάλλον επειδή είναι νησιώτης???), στον Έβρο, μη βάλεις πουθενά κλπ ωραία και ευτράπελα.
~ Καμμένε, ρώτησες κανέναν σοβαρό άνθρωπο να σου πει και να σου εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έχεις κάνει μεγάλη προεκλογική κοιλιά???
~ Καμμένε, περιμένω να ανακοινώσεις και τη συμμετοχή του ψευτοκρητικού πολιτικού δραχμοαπατεώνα Καζάκη….. Με δημοκρατικές διαδικασίες έτσι???… Στο στυλ «Μαλάκα κοίτα τι σου διάλεξα να αποφασίσεις»
* ΨΗΦΙΖΩ ΚΟΜΜΑΤΑ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΥΝ 300 ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ — ΟΥΤΕ ΜΙΣΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ     ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ

  ~** Καλημέρα, Χριστός Ανέστη!

~ Μετά την τόση προσμονή πέρασε και φέτος το Πάσχα.
* Αρκετός κόσμος τηρώντας χριστιανικά έθιμα και παραδόσεις του τόπου, έκανε νηστεία για 40 ήμερες και μετά …όλα τα πατροπαράδοτα.
* Την Κυριακή του Πάσχα γινόταν χαμός. Στις γειτονιές (ναι υπάρχουν ακόμα) η τσίκνα από τις σούβλες σου έσπαγε την μύτη. Αρνιά , κοκορέτσια , γαρδούμπες, κοντοσούβλια ήρθαν και «έκατσαν» με τα την μαγειρίτσα της ανάστασης. Τις περισσότερες φορές είμαστε και τις υπερβολής. Ακούς συχνά, « εάν δεν περισσέψει, πάει να πεί ότι δεν έφτασε». Πόσο αντέχουμε όμως? Δυστυχώς όχι πολύ. Η υπερβολή δεν μπορεί να κάνει καλό πουθενά. Ας μην ξεχνάμε το «παν μέτρον άριστον». Και καλύτερα πιστεύω έτσι. Μην ξεχνάμε ότι έρχεται το καλοκαίρι. Το ζητούμενο όλων είναι μια σιλουέτα που θα κόβει την ανάσα. Είμαστε έτοιμοι για αυτό? Μάλλον ναι. Και εδώ θέλει μεγάλη προσοχή. – Μην καταφύγετε σε λύσεις αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. – Η δίαιτα του «τάδε» star δεν είναι η ιδανική και για τον δικό σας οργανισμό. – Όχι στις στερήσεις. -Μακριά από μονοφαγία. Προσέχουμε από τώρα για μην τρέχουμε την τελευταία ώρα. Λύσεις υπάρχουν πολλές και όλες δουλεύουν αρκεί να έχουμε πειθαρχεία και αυτοσυγκράτηση. Για εσάς που θέλετε μια δοκιμασμένη και αποτελεσματική λύση, δείτε την λύση της Herbalife. Είναι οικονομικό, μόλις 2€ ανά γεύμα. Εύκολα προσαρμόζεται στις δίκες καθημερινές συνήθειες, δεν στερούμαστε τίποτα από τις αγαπημένες μας γεύσεις και το σημαντικότερο έχουμε αποτελέσματα που διαρκούν. Επιλέξτε ποιο είναι το καταλληλότερο πρόγραμμα διατροφής της Herbalife και παραγγέλλετε το άμεσα. Το καλοκαίρι είναι κοντά.

~** Η κ. ΡΕΠΟΥΣΗ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ… ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ

 του Νίκου Χειλαδάκη*
 ~ Στις 15 Μαρτίου 1921, λίγα χρόνια μετά την μεγάλη σφαγή-γενοκτονία των Αρμενίων, λίγο πριν από το μεσημέρι, ο Αρμένιος πατριώτης Soghomon Tehlirian ύστερα από συστηματική παρακολούθηση δέκα ημερών, έκρινε πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή να εκτελέσει το σχέδιο του.
 ~ Στην οδό Χίντεμπουργκ, σε ένα προάστιο του Βερολίνου, κάνει ανύποπτος την συνηθισμένη του βόλτα ντυμένος ευρωπαϊκά και ακολουθούμενος σε απόσταση μερικών μέτρων, κατά τα μουσουλμανικά έθιμα, από την σύζυγο του, ο οργανωτής του φρικιαστικότερου εγκλήματος στην ιστορία, της εξόντωσης των 1.500.000 Αρμενίων, ο άλλοτε υπουργός Εσωτερικών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο Talat Pascha.
 ~ Ο Τεχλιριάν ξεκίνησε από το απέναντι πεζοδρόμιο, διασταυρώνεται με τον Ταλάτ, τον προσπερνάει και επιβραδύνει το βήμα του. Ξαφνικά γυρίζει πίσω και τον κοιτάζει κατάματα. Το βλέμμα του ήταν ο πόνος μιας ολόκληρης γενιάς. Ο Τεχλιριάν ήταν ήσυχος και η συνείδηση του ήταν ήρεμη. Ο Ταλάτ έδειξε πως κατάλαβε κάτι, τα βλέφαρα του, όπως διηγήθηκε αργότερα ο εκτελεστής του, τρεμόπαιξαν. Θέλησε να λοξοδρομήσει για να αποφύγει τον άγνωστο διαβάτη, αλλά δεν πρόλαβε. Ο Τεχλιριάν έβγαλε το περίστροφο του και με μια αστραπιαία κίνηση το σήκωσε στο ύψος του κεφαλιού του γιγαντόσωμου Ταλάτ. Μια σφαίρα ήτα αρκετή. Ο Ταλάτ βρέθηκε ξαπλωμένος καταγής.
 ~ Η γυναίκα του έπεσε λιπόθυμη ενώ ο κόσμος ξεπετάχτηκε στα μπαλκόνια και από τα παράθυρα φωνάζοντας, «πιάστε τον, πιάστε τον». Ο Τεχλιριάν έτρεξε να εξαφανιστεί αλλά κάποιος που έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση κατάφερε να τον συλλάβει. Στην δίκη που έγινε και η οποία συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρων, ο Τεχλιριάν απολογούμενος απέρριψε την κατηγορία που του αποδίδονταν με την φράση: «Σκότωσα μα δεν είμαι δολοφόνος».
 ~ Το δικαστήριο, μετά από μια δραματική δίκη τον αθώωσε. Η απόφαση αυτή έγινε δεκτή με ανακούφιση από την διεθνή κοινή γνώμη και θεωρήθηκε σαν μια πρώτη δικαίωση στο ανοσιούργημα της αρμένικης γενοκτονίας του 1915-16.
 ~ Αλήθεια τι κρίμα που ο Τεχλιριάν δεν πρόλαβε να γνωρίσει την κυρία Ρεπούση και τους τουρκολάγνους Nεοέλληνες. Σίγουρα θα είχε αποφευχθεί όλη αυτή η βία και ο Ταλαάτ θα απαλλάσσονταν πανηγυρικά από τις «ιστορικές συκοφαντίες» περί δήθεν γενοκτονιών καθώς σύμφωνα με όλους αυτούς, οι χριστιανοί περνούσαν «ζωή και κότα» και αναπτυσσόταν συνεχώς μέσα στην «στοργική» Οθωμανική αυτοκρατορία που τους προστάτευε με «μητρικό τρόπο» σαν τα «αγαπημένα» της παιδιά.
...~ αυτή περιέγραψε την σφαγή της Σμύρνης σαν τον γνωστό συνωστισμό. Και αυτό όχι μόνο γιατί πρόσβαλε βάναυσα την μνήμη των προγόνων μου και ιδιαίτερα του παππού μου που μετά την σφαγή της οικογένειας του και τον διασκορπισμό όλων των διασωθέντων συγγενών στα τέσσερα σημεία του οριζόντια κατάφερε με χίλια βάσανα και περιπέτειες να καταφύγει στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια στην τουρκοκρατούμενη τότε Θεσσαλονίκη. Υπάρχει όμως και ένα άλλο ενδιέφεραν στοιχείο στην όλη αυτή ιστορία, (η παραΐστορία).
 ~ Φαίνεται πως η κυρία αυτή είναι θαυμαστής της τουρκικής τηλεόρασης και των ειδικά σχεδιασμένων τουρκικών σήριαλ τα οποία αναδείξαν την «ιστορική αντικειμενικότητα» της ιδίας και των οπαδών της. Η κυρία αυτή λοιπόν στο περίφημο βιβλίο της ιστορίας της δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να περιγράψει πιστά τις σκηνές του παρακάτω τουρκικού τηλεοπτικού σήριαλ που έκανε θραύση στην τουρκική τηλεθέαση και αναφέρεται σε εκείνη την τραγική εποχή.
 ~ Η καταπληκτική λοιπόν τηλεοπτική σειρά, στην οποία αναφέρομαι είναι το, «Kırık Kanatlar», ή «Σπασμένα Φτερά», η οποία προβλήθηκε στο ίδιο δηλαδή τουρκικό κανάλι, (το Kanal D), που παρήγαγε και το περίφημο και πασίγνωστο σε μας σήριαλ, «Τα σύνορα της Αγάπης». Μια χαρακτηριστική σκηνή αυτής της σειράς που φαίνεται πως γοήτευσε την κ. Ρεπούση και τους «συν αυτοίς», ξετυλίγεται σε μια προκυμαία της Ιωνίας κοντά στην Σμύρνη, μετά την ήττα των Ελλήνων και ενώ έχει υπογραφεί, παρά τις… έντονες διαμαρτυρίες των Τούρκων κατοίκων της περιοχής, η ανταλλαγή των πληθυσμών.
 ~ Οι Ρωμιοί κάτοικοι αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Η χαρακτηριστική σκηνή είναι στην προκυμαία, όπου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες παρέα με… τους θρήνους των Τούρκων συγκατοίκων τους που κλαίνε οι «καημένοι» γιατί… θα φύγουν οι αγαπημένοι τους Ρωμιοί.
 ~ Το εκπληκτικό όμως δεν είναι σε αυτό το σημείο αλλά στο ότι ο τουρκικός στρατός, όχι μόνο συνοδεύει και κουβαλά με μεγάλη ευγένεια τα υπάρχοντα των προσφύγων, μην τυχόν και κουραστούν, αλλά… έχει στήσει και ένα μεγάλο πάγκο στην προκυμαία όπου τους προσφέρει… τρόφιμα, (catering της εποχής), ποτά και ότι άλλο που θα τους κάνει ευχάριστο το ταξίδι της προσφυγιάς. Μάλιστα κάποιοι Τούρκοι στρατιώτες… κλαίνε γιατί θα χάσουν τον φίλο τους, κάποιο Νίκο και κάποιο Κώστα. Ένας λοχαγός είναι απαρηγόρητος για κάποια Μαρία, που τον χαιρετά με εμφανή την στενοχώρια γιατί φεύγει στην προσφυγιά !!! (καημένε Τούρκε χάνεις την Ρωμιά εταίρα σου).
 ~* Αχ άτιμε Κεμάλ τι μας έκανες!
 ~ Σε λίγο τα πλοία που θα τους παραλάβουν φτάνουν και αφού οι Τούρκοι φαντάροι φορτώσουν τα υπάρχοντα τους, τότε βγάζουν τα μαντήλια. Από την μια ο τουρκικός στρατός του Κεμάλ που… κλαίει απαρηγόρητος γιατί φεύγουν οι Ρωμιοί πρόσφυγες και από την άλλη οι Ρωμιοί κλαίνε και αυτοί καθώς ανεμίζουν τα μαντήλια του αποχαιρετισμού.
 ~ Κάπως έτσι έγινε… η Μικρασιατική καταστροφή και η άρχισε η μεγάλη ελληνική προσφυγιά, για το περίφημο αυτό τουρκικό σήριαλ.
 ~ Χαρακτηριστική είναι και μια άλλη σκηνή, που δείχνει πως οι Τούρκοι, το 1922 πάλι, καταφέρνουν να κάψουν ένα ελληνικό στρατόπεδο με… αναπτήρες σύγχρονης εποχής. Φαίνεται πως οι Τούρκοι ξέρουν να ξαναγράφουν την ιστορία μέσω τηλεοπτικών επιτυχιών, που έχουν ρεκόρ τηλεθέασης στην χώρα τους. Αυτά λοιπόν προβάλλονται στην Τουρκία και ίσως σύντομα να τα δούμε και στα ελληνικά κανάλια, άλλωστε η αρχή έγινε προς δόξα της κ. Ρεπούση και των οπαδών της.
~ Αλλά ας είμαστε λίγο σοβαροί. Το λιγότερο που θα έλεγα είναι μεγάλη ντροπή και προσβολή στην μνήμη όλων των θυμάτων των γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής, η ανάδειξη αυτής της κυρίας σαν υποψήφια βουλευτής προς «ανταμοιβή» των πολύτιμων υπηρεσιών της.
 ~ Ντροπή σας κ. Κουβέλη. Αν δεν σέβεστε τις μαρτυρίες των προγόνων μας, τουλάχιστον ήλπιζα ότι θα έχετε στοιχειώδεις γνώσεις της ιστορίας.
 ~ Αν πάλι δεν μπορείτε να διαβάσετε ξένη, (κυρίως γαλλική και αγγλική), βιβλιογραφία, τότε σας προτείνω στα ελληνικά τα σχετικά συγγράματα-μαρτυρίες όπως: «Η Σμύρνη στις Φλόγες», της Μαρτζορί Χαουτζπιάν, «Η κατάρα της Ασίας», του Goerge Horton, «Αρμενία 1915», του Jean Marie Carzou και το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, «Επιτέλους τους Ξεριζώσαμε», από προσωπική ρήση του Κεμάλ Ατατούρκ στις 13 Αυγούστου του 1923. Ίσως έτσι καταλάβετε μερικά αυτονόητα, αλλά, ιερά και όσια.
* Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

** FOTO -OLD ..FROM ALBUM ... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ :
Εργαστήριο Οδοντικής Χειρουργικής 1970 Α.Π.Θεσσαλονίκης
1967-68  διάλεξη καρδιοχειρουργού Μπάρναντ στο Πανεπιστήνειθο Θεσ/κης
Εκδρομή στο Παγγαίο 1967-68 φοιτητής Κτηνιατρικής
Φοιτιτηκή εκδρομή στο εξωτερικό 1972
Σταμάτης Σκούλικας - Βλάσης  Βλαϊκίδης
Φωτογραφίες του 1960-65
Φοιτιτηκές φωτογραφίες το 1967-1970
Σταμάτης Σκούλικας . Τάσος Δ. Μπούρας , Κώστας Ι. Πετρόπουλος και  Δημήτρης Κ. Κοτταρίδης (φοιτητές Θεσσαλονίκη)
Πανεπιστήμειο Θεσσαλονίκης 1968
Δημήτρης Κ. Κοτταρίδης , Σταμάτης Ν. Σκούλικας και Νίκος Παππάς
Θεσσαλονίκη 1967-68
Σταμάτης Σκούλικας και Γιώτα &-Δημήτρης Γ. Κοτταρίδη
Στα εργαστήρια της Ιατρικής στο Πανεπιστήμειο Θεσσαλονίκης 1968
Θεσσαλονίκη 1972
Συμεών & Δέσποινα Βλασίου , Σταμάτης Σκούλικας
1965-66 Αθήνα
Stamatis  kai Bill Skoulika(Polisman) and chilndrens
1967 Θεσσαλονίκη οδός Μισραχή
1968 Στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης
Φωτογραφία 1964-65
Κορομηλάς , Δημήτρης Νέστωρα Παπανικολάου και Σταμάτης Ν. Σκούλικας μαθητές Γ. Αρμενείου Λυκείου Αρφαρών
1970-72 επιστημονικός συνεργάτης Ο. Χειρουργικής
1970-72  υπεύθυνος εργαστηρίου χυτών οδοντικής χειρουργικής
στο Α.Πανεπιστήμειο  Θεσσαλονίκης
Μαθητές Λυκείου Αρφαρών 1965-66
Γιώργος Σπύρου Σκούλικας , Κωνσταντίνος Κορομηλάς και Σταμάτης Ν.  Σκξούλικας
1960 Αρφαρά περίπτερο Βασ. Καράγιαννη με σύζυγο Ελένη Γ. Σκούλικα και στο μέσον Σταμάτιος Ν.Σ.
1966-67 Θησείο , Λόφος Φιλοπάπου Αθήνα
Γιώργος Σταθάκης -Σταμάτης Σκούλικας και παιδιά Γιώργου
Θεσσαλονίκη 1965 Σχολική εκδρομή
Σταμάτης & Γιώργος Σκούλικα
1969-72
Σταμάτης Σκούλικας - Παναγιώτης Δ. Μπούρας
1967-68 Φοιτητές Θεσσαλονίκη
Νίκος Κοντόπουλος - Σταμάτης Σκούλικας
Φωτογραφία   1960  Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ   ΑΡΦΑΡΩΝ επιστροφή από Μεγολόπολη Αρκαδίας μετά από νίκη ομάδας με 2-0 ......
Φωτογραφία 1950-55
οικογένεια Βασίλη Λαφαζάνου
1955 Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αστέρας  Αρφαρών Μεσσηνίας
1975 Θεσσαλονίκη από γάμο
Σταμάτη Ν. Σκούλικα μετά της Δέσποινας Βλ. Βλασίου
Φωτογραφία 1950
Φωτογραφία 1952-54
Φωτογραφίες 1950
Φωτογραφίες 1960-65
Σταμάτης Σκούλικας -Θανάσης Β. Κοτταρίδης
και  Ηλίας Σταύρου Λαγανάς
Είσοδος του πατρικού  σπιτιού Ηλία Σκούλικα
Φωτογραφίες 1964-65
Σταμάτης Σκούλικας - Παναγι'ωτης Γεωργακίλας
Μαθητές 3ης Λυκείου Αρεφαρών 1965
Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 1970- 75με πρόεδρο Σταμάτη  Ν.  Σκούλικα
Θόδωρος και Στάθης Ιωάννη  οδοντιάτρου Μπούρα
Στο Κ.Υ. Μελιγαλά Μεσσηνίας 2001
Οδοντίατρος Σταμάτης Ν. Σκούλικας
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 1969
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 1965-70
Ηλίας Βασ. Λαφαζάνος
 Φωτογραφία του 1930
Φωτογραφία του 1951
Αναστασία Ατλαμάζογλου -Βλασίου , θείος Νίκος , Βλάσης Βλασίου
γιαγιά Δέσποινα Ατλαμάζογλου με την νεογένητη Βέσποινα Β. Βλασίου - σύζυγος Σταμ. Ν.  Σκούλικα
1970 Δέσποινα Βλασίου
1968 Δέσποινα Βλ. Βλασίου
1970 .  Όλγα και Συμεών  Βλασίου  , παιδιά  Βασιλάκη Βλασίου  
Ο Παπα-Μιχάλης Ε.  Μπούρα σε αρτοκλασία 2005
Παπα-Γιάννης Παν. Παπανικολάου με ιεροψάλτη (δάσκαλος  βυζαντινής μουσικής ) Μιχάλη Ευάγγελου Μπούρα 1970
Από την χειροτονία του Παπά- Μιχάλη Ευάγγελου Μπούρα
στον  Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη στην Μεσσήνη
* ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/23-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Φώτο - άλμπουμ



Δεν υπάρχουν σχόλια: