ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατο-κύριακο 28 και 29 Απριλίου 2012

Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Σαββατο-κύριακο 28  και 29 Απριλίου  2012 :
** " Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές  "  (Général De Gaulle) .-


ΑΡΦΑΡΑ 2012
Μιά άποψη των Αρφαρών Μεσσηνίας
Το  ποντικάκι  στην ενημέρωση  ! :
*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών
Παπά- Μιχάλης Ευάγγελου Μπούρας και
Παπά- Διονύσης Κων/νου Καράγιαννης
*** *O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-
ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2012
*** Μεσσηνιακά και Άλλα  :
*** Πυροβόλησαν 52χρονο στο Λάπι Κοπανακίου
* Στην πλάτη πυροβόλησαν 52χρονο στο Λάπι Κοπανακίου χθες το πρωί, την ώρα που έκανε χωματουργικές εργασίες σε χωράφι.
* Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, τα οποία δεν κατέστη δυνατό να διασταυρώσουμε επισήμως από τις αστυνομικές αρχές, ο 52χρονος ήταν σε χωράφι στη θέση «Χόνι» στο Λάπι (Ριζοχώρι) Κοπανακίου και έκανε εργασίες, όταν δέχθηκε πυρά από εννιάβολο όπλο, με τρεις βολές να τον βρίσκουν στην πλάτη. Τα τραύματα που υπέστη είναι επιπόλαια και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

~** Περιοδείες υποψηφίων κομμάτων :
~* ΚΚΕ
* Το σημερινό πρόγραμμα περιοδειών από το ΚΚΕ έχει ως εξής:
7.00 ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΔΕΗ, Κουφαλάκος-Καλογεροπούλου
900 Δήμος Καλαμάτας, Κουφαλάκος
10.00 Σχολεία-Δημόσιες Υπηρεσίες Πύλου, Αποστολοπούλου
12.00 ΑΕΙ, Κατσάς
18.00 Καλύβια-Αγία Άννα-Πέταλο, Διασάκος
18.00 Παναγίτσα-Αγία Παρασκευή, Κουφαλάκος
20.30 Πεταλίδι, Διονυσόπουλος
20.30 Πύλος, Κατσάς
20.30 Κεντρική πλατεία, Καλογεροπούλου.
 ~* ΑΝΤΑΡΣΥΑ
* Αγωνιστές και αγωνίστριες, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα περιοδεύσουν σήμερα στις
9.00 το πρωί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και σε σχολεία της πόλης.
Στις 7.30 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια του περιπτέρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
 ~* ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
* Σήμερα Παρασκευή οι υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προγραμματίσει περιοδείες.
 ~ Ειδικότερα, το πρωί:
-τις υπηρεσίες της Δ.Ε. Μεσσήνης θα επισκεφθούν οι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Πατσαρίνος και Θ. Μπούζας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για ενημέρωση των θέσεων του κόμματος σε θέματα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά κ.λπ.
-τις υπηρεσίες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας θα επισκεφθούν οι υποψήφιοι βουλευτές Θ. Πετράκος, Α. Χαρίτσης, Ι. Μαραβελή για να συζητήσουν με τους εργαζομένους.
~ Το απόγευμα:
-Περιοδεία των υποψηφίων Θ. Πετράκου και Ι. Μαραβελή στα καταστήματα της Κυπαρισσίας.
-Επίσκεψη σε χωριά του Δήμου Καλαμάτας στον Ταΰγετο θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Πατσαρίνος με ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
-Περιοδεία των υποψηφίων Α. Χαρίτση και Ε. Ψαρρέα με ομάδα στελεχών σε Δ.Ε. του Δήμου Οιχαλίας, για ανάλυση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα αγροτικής παραγωγής, επιδοτήσεων, κτηνοτροφίας κ.λπ.
 ~* «Δημοκρατική Συμμαχία»
* Προχθές Τετάρτη οι υποψήφιοι βουλευτές της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Αντώνης Σαούτης,
- Μπάμπης Σταθόπουλος και Θανάσης Παπανικολάου, επισκέφθηκαν τις περιοχές Χατζή, Καζάρμα, Βλαχόπουλο και Χώρα, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους.
- Χθες Πέμπτη περιόδευσαν στα χωριά Αντικάλαμος, Σπερχογεία, Θουρία, Γαρδίκι, Άνθεια, Αίπεια και Αιθαία.
 «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!»
~ Παρουσίαση σήμερα υποψηφίων
- Συγκέντρωση - παρουσίαση των υποψηφίων της θα κάνει η «Δημιουργία, Ξανά!» σήμερα Παρασκευή, στις 7.00 το απόγευμα, στο καφέ Σινέ στη Δυτική Παραλία (έναντι των γηπέδων τένις).
*** Το πόρισμα ελέγχου της ΕΑΣ σήμερα στο έκτακτο Δ.Σ.
~ Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας θα λάβει χώρα σήμερα στη 1.00 μετά το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Θουρίας. Μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι η «Ενημέρωση ως προς την έκθεση ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Οικονομική Επιθεώρηση Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας που έχει αποσταλεί στην ΕΑΣ», καθώς και η λήψη σχετικής απόφασης.
 ~ Το έκτακτο συμβούλιο συγκλήθηκε μετά από επιστολή που έστειλαν την περασμένη εβδομάδα στον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας, Βασίλη Κοζομπόλη, πέντε σύμβουλοι του Δ.Σ. της οργάνωσης, οι οποίοι ζητούσαν τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκθεση ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά στην ΕΑΣ. Πρόκειται για τους Μιχάλη Αντωνόπουλο, Αριστείδη Γιαννακόπουλο, Γιώργο Καμαρινό, Κωνσταντίνο Μαντζούνη και Παναγιώτη Παγάνη.

*** Mε στόχο την προστασία του περιβάλλοντος
~ Πράσινοι κάδοι στα φαρμακεία για τα ληγμένα φάρμακα
 * Με σύνθημα «Γνωρίζω… Συμμετέχω… Προστατεύω την Ατομική και Δημόσια Υγεία» έχει ξεκινήσει και στα φαρμακεία της Καλαμάτας η συγκέντρωση σε ειδικούς κάδους ληγμένων φαρμάκων, τα οποία συλλέγονται και οδηγούνται σε ορθολογική καταστροφή.
* «Δεν πετώ πια τα ληγμένα ή εν μέρει χρησιμοποιημένα φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα ως οικιακά απορρίμματα στους κάδους της γειτονιάς μου. Δεν τα πετώ πια στο νεροχύτη ή στη λεκάνη του σπιτιού μου» γράφει το ενημερωτικό φυλλάδιο, που διανέμεται από τα φαρμακεία της πόλης, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
 * «Υπήρχε ένα θέμα οικολογίας, τι γίνεται δηλαδή με τα φάρμακα, τα οποία δημιουργούν ρύπανση εφόσον πετάγονται στα σκουπίδια και καταλήγουν στο περιβάλλον ή ρίχνονται στο νεροχύτη και την τουαλέτα» μας λέει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Στέφανος Καμινιώτης.
* «Η συλλογή των ληγμένων φαρμάκων και η ορθολογική καταστροφή τους είναι κάτι που γίνεται χρόνια στο εξωτερικό. Τώρα ξεκίνησε και στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι πρέπει να φέρνουν τα ληγμένα φάρμακα στο φαρμακείο και να τα βάζουμε σε αυτούς τους πράσινους κάδους. Στη συνέχεια μέσα από ένα οργανωμένο δίκτυο που υπάρχει, μεταφέρονται στην Αθήνα και καταστρέφονται ορθολογικά στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας υπό την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο ΕΟΦ, η ΟΣΦΕ, το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο ΙΦΕΤ».
* Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, υπάρχει ανταπόκριση από τους Καλαματιανούς στην παράδοση των ληγμένων φαρμάκων. Όσο για το αν υπάρχουν πολλά φάρμακα που δε χρησιμοποιούνται στα σπίτια, μας λέει: «Δεν είναι αλήθεια αυτό που είχε πει ο υπουργός ότι στα σπίτια υπάρχουν εκατομμύρια φάρμακα. Απλώς, εκ των πραγμάτων, υπάρχουν άνθρωποι που αλλάζουν θεραπείες, ηλικιωμένοι που φεύγουν από τη ζωή κ.λπ., οπότε μένουν αχρησιμοποίητα κάποια φάρμακα. Η αίσθηση ότι στα σπίτια υπάρχουν με το κιλό τα φάρμακα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και κακώς ειπώθηκε από αυτούς που ειπώθηκε. Όμως, επειδή το φάρμακο είναι κάτι δυναμικό, ξεκινάει κάποιος και μπορεί να πάθει μια αλλεργία, οπότε να μείνει ένα φάρμακο ή κάποιος άλλος να αλλάξει θεραπεία. Δεν είναι ότι υπάρχει σπατάλη και, κατά συνέπεια, ο κόσμος έχει εκατομμύρια φάρμακα, άρα λέμε, φέρτε τα εδώ αυτά τα φάρμακα που τα έχετε με τις τσάντες. Και από τον κόσμο που έρχεται εδώ δε βλέπουμε κάτι τέτοιο. Πραγματικά, δεν είναι αυτό που φανταζόμασταν, γιατί κι εμείς οι ίδιοι είχαμε επηρεαστεί από αυτά που έλεγαν στις τηλεοράσεις, ότι στα σπίτια υπάρχουν πολλά φάρμακα. Δεν υπάρχουν φάρμακα σε αυτή την ποσότητα». Της Μαρίας Νίκα

*** ΟΓΑ
~ Αιτήσεις για πρόγραμμα τουρισμού και παροχή βιβλίων
 * Οι δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ, έτους 2012, σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) από 25 Απριλίου.
~ Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω ΚΕΠ, και περιλαμβάνουν:
α. Πρόγραμμα Τουρισμού με δύο επιλογές:
-8ημέρες διακοπές
-3ημέρες εκδρομές
β. Δωρεάν Παροχή Βιβλίων.
~ Για την κατάθεση της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να συμμετέχουν στις παροχές του ΟΓΑ, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:
α. Τα βιβλιάρια υγείας ΟΓΑ θεωρημένα σε ισχύ, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
β. Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόκομμα καταβολής εισφορών.
γ. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
δ. Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ (χήρες ή και ορφανά), θα πρέπει να προσκομίσουν και την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

*** Kυπαρισσία
* Εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος πολιτιστικής δημιουργίας του Εικαστικού Εργαστηρίου!
 ~ Ο νέος χώρος πολύπλευρης και πολυποίκιλης πολιτιστικής δημιουργίας, το κύτταρο πολιτισμού του Εικαστικού Εργαστηρίου Κυπαρισσίας, εγκαινιάστηκε προχθές το απόγευμα, παράλληλα με την παρουσίαση έκθεσης έργων των μαθητών του!
~ Η ατμόσφαιρα των εγκαινίων ήταν γεμάτη συγκίνηση και χαρά για το νέο αυτό χώρο, στην οδό Νικολάου Καλαντζάκου 3, ενώ στα πρόσωπα των ανθρώπων του έλαμπαν τα χαμόγελα!
~ Ο νέος χώρος είναι περισσότερο λειτουργικός, αφού επιτρέπει σε κάθε τμήμα να έχει το δικό του χώρο και να συγκεντρώνεται κατά ενότητα όλος ο εξοπλισμός που είναι απαραίτητος μαζί με τα υλικά που απαιτούνται.
~ Εκεί απασχολούνται δύο εικαστικοί καλλιτέχνες, ο Νίκος Ζαχαρίου και ο Τάσος Αριδάς, ο οποίος προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες στα παιδιά που θέλουν να δώσουν εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών ή στην Αρχιτεκτονική.
~ Η δε πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, Βιβή Παντελάκη, τόνισε σχετικά: «Γνωρίζουμε ότι κάποιοι μπορεί να θεωρούν πολυτέλεια τη συντήρηση του Ε.Ε. αλλά και του Ωδείου. Σκεφτείτε, όμως, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς, μια κοινωνία απογυμνωμένη από τη λυτρωτική παρέμβαση της τέχνης, της έκφρασης, της δημιουργίας, από αυτό που έκανε τη φυλή μας να ξεχωρίζει. Τον πολιτισμό! Θεωρούμε χρέος μας να διατηρούμε τους αυθεντικούς πολιτιστικούς πυρήνες που υπάρχουν στο Δήμο μας. Είτε ανήκουν στο Δήμο ως φορείς είτε στους πολιτιστικούς μας συλλόγους. Ο Δήμος Τριφυλίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση, έχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη λειτουργία του Ε.Ε. Για να συνεχίσει να υπάρχει αυτό, χρειαζόμαστε και τη στήριξη της κοινωνίας. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σας ως μαθητευόμενοι στο Ε.Ε., χρειαζόμαστε οι εκπαιδευτικοί να ενθαρρύνουν τους μαθητές να έρθουν στα μαθήματα…».
~ Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, σχολίασε: «Έχουμε βάλει ένα στοίχημα: θα μας αδειάσουν τα πορτοφόλια, αλλά δε θα μας αδειάσουν την ψυχή, το πνεύμα και τη συνείδησή μας!».
~ Φανερά συγκινημένος, ο Νίκος Ζαχαρίου σημείωσε πως «μελετώντας την τέχνη κάθε εποχής, καταλαβαίνει κανείς πόσο αλληλένδετα είναι συνδεδεμένες η τέχνη και η ιστορία!», ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της τέχνης στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου και της αγωγής του. Και πρόσθεσε: «Μέσα σε αυτή την κρίση είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, το κύτταρο αυτό του πολιτισμού να μεγαλώσει και να απλωθεί σε ολόκληρο το Δήμο, να αγκαλιαστεί από όλους μας, για να χαρούμε τη διαδρομή, να αποκομίσουμε τα πολλαπλά οφέλη, απολαμβάνοντας τα θαυμαστά αποτελέσματα της τέχνης!».
~ Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Εικαστικού Εργαστηρίου και θαύμασαν στην έκθεση τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών του. Του Ηλία Γιαννόπουλου "Θάρρος"

*** Πριν 94 χρόνια
- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ οι φυγόποινοι Αλεξ. Β. Αλεξόπουλος κάτοικος Μπούγα, Δήμος Κοσμόπoυλος κάτοικος Βουτένης Μεσσήνης, Παν. Τριανταφυλλόπουλος κάτοικος Χαμουζά Μεσσήνης, Γεώργιος Αν. Μάρκος φυγόποινος και φυγόδικος, κάτοικος Άνω Γαράντζης, Ιωάν. Λεων. Αθανασόπουλος κάτοικος Μελιγαλά και Νικ. Νικηφόρος κάτοικος Μελιγαλά.
 - ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ χθες προεφυλακίσθη ο Ευστράτιος Μαραβέλας δεκανεύς κατηγορούμενος επί απάτη. Απολογηθείς αφέθη ελεύθερος ο στρατιώτης Ιω. Ξενογιάννης.
 - ΚΑΤ’ αναφοράν προς τον Νομογεωπόνον του Προέδρου της Κυβερνήσεως Λατζουνάτου ενεφανίσθη η ψωρίασις επί των αιγορποβάτων της περιφερείας του. Το Νομογεωπονικόν Γραφείον απέστειλε κατόπιν τούτων τας αναγκαίας οδηγίας δια την καταπολέμησιν της νόσου.
 - ΤΟ Μονοπώλιον Κορώνης παρέλαβε συμπληρωματικώς 6000 οκάδας θείου.
 - ΑΥΡΙΟΝ Σάββατον την 5.30 μ.μ. θέλει ομιλήση εν τη αιθούση της Λαϊκής Σχολής ο Αρχίατρος Διευθυντής του Στρατ. Νοσοκομείου Παπακώστας Γεώργιος περί προφυλακτικών μέτρων κατά των επιδημικών νοσημάτων.

~*** ΑΘΛΗΤΙΗ  ενημέρωση :
Στα πλέϊ οφ  του ελληνικού μπάσκετ για θέση 1-2 και 3-4  : Σαββατο 28/04
~ Πανιώνιος - Ολυμπιακός Πειραιώς 66-87 .- ^ Για   ΟΣΦΠ 3-0 στις νίκες.-
~ Κολοσσος Ρόδου  - Παναθηναϊκός  73-68 .- ^ Για  ΠΑΟ  2-1  στις  νίκες .-   Ο  4ος  αγώνας την Δευτέρα  30-04 - 2012 .-  

~** Στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο : Σαββατο 28/04/2012 :
~ Ολυμπιακός Πειραιώς - Ατρόμητος  Αθηνών  κ.α.1-1 , ( 1-0) .- ^ 
Τα γκόλ29΄ Τσιμπούρ , Ο Χοσέ Χολέμπα στο 22΄έχασε πέναλτι άουτ , 76΄ Ινγκλέσιας , .-   Παράταση : 2-1 .- 119΄ Νταβίτ Φουστέρ ,
Διαιτητής : Ηλίας  Σπάθας .- ^ 4ος διαιτητής : Γιάχος .-^
~* Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός Πειραιώς  25ο Κύπελλο και 15ο ντάμπλ στην ιστορία του !!
~** Για τον τελικό στο πρωτάθλημα βόλεϊ Ελλάδας :
- Ηρακλής Θεσσαλονίκης - Φοίνικας Σύρου  .-
Αναβλήθηκε λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου από διαιτητές .- ^

** Σα 28/04/2012 Στην Α΄ Τοπική της ΕΠΣΜεσσηνίας :
~ Ηρακλής Καλαμάτας - Ακρίτας Κορώνης  2-2 .- ^
~ Α.Ε Αβίας - Α.Ο. Σπερχογείας   0-4 .- ^  


~** Για το ελληνικό πρωτάθλημα στο Πόλο :
* Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός Πειραιώς  8-7 .- ^  

~** Για την Β΄ εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
~ Πιερικός - Πλατανιάς  Χανίων 0-2 .- ^

~*** Επισυνάπτω άρθρο που δημοσιεύεται στοn "Φιλελεύθερο" το Σάββατο (αύριο), 28 Απριλίου 2012. Το άρθρο επικεντρώνεται στη συνομωσία ώστε, μέσω του Σχ. Ανάν, Τουρκία και Αγγλία παρενέβαιναν στον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου και στην γνωστή πλέον Κυπριακή ΑΟΖ με τα ενεργοφόρα θαλάσσια οικόπεδα. Το άρθρο θα μπορούσε να τιτλοφορείται "Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες".** * Φυσικό Αέριο και Σχέδιο Ανάν

*Παράκληση είναι όπως το άρθρο προωθηθεί παντού.
* Έπεται συνέχεια διότι το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για το μέλλον. Οποιαδήποτε επαναφορά παρόμοιου Σχεδίου θα περιέχει αναπόφευκτα συγκαλυμμένες παγίδες για τις οποίες οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι. Ως πρώτο βήμα, προγραμματίζεται εκδήλωση για τεκμηριωμένη παρουσίαση του θέματος η οποία θα διευθετηθεί σύντομα.
~ Σχόλια και εισηγήσεις ευπρόσδεκτα.
~ Χαιρετισμούς,  Κώστας Μαυρίδης

**
~ Τις προάλλες έκλεισαν 8 χρόνια από το δημοψήφισμα. Όλοι οι πολιτικοί (στο 76% που το απέρριψε και στο 24% που αποδέχτηκε το Σχέδιο το 2004), προβάλλουν σήμερα πως το φυσικό αέριο αποτελεί ιστορική ευκαιρία για ανατροπή των πολιτικών δεδομένων εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ). Προϋπόθεση άρρηκτα συνδεδεμένη για αξιοποίηση του φυσικού μας αερίου αποτελεί η ρύθμιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Κύπρου και γειτονικών κρατών. Είναι η ρύθμιση της ΑΟΖ που παρέχει την ιστορική ευκαιρία για ανατροπή της τουρκικής επικυριαρχίας. Χωρίς αυτό, η πρόσβαση στον ενεργειακό πλούτο θα ήταν αδύνατη.
~ Το Σχ. Ανάν περιείχε δυσνόητα σημεία στον απλό πολίτη που αισθανόταν ότι όφειλε να διαμορφώσει θέση ελεύθερα, αφού το μελετήσει και το κατανοήσει. Αν όσοι το απέρριψαν, όφειλαν αυτό μια φορά, εκείνοι που το αποδέχτηκαν όφειλαν να είναι εκατό φορές βέβαιοι ότι το κατανόησαν πλήρως αφού δεν υπήρχε ευκαιρία επανόρθωσης. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες σύμφωνα με μια αγγλική ρήση. Κορυφαία ζητήματα συγκαλύφθηκαν με πανουργία και «εξαφανίστηκαν» παραμορφωμένα στις ... λεπτομέρειες. Στις συζητήσεις πριν το δημοψήφισμα, μαζί με καλόπιστες αναλύσεις, εμφανίζονταν απόψεις που στρέβλωναν την πραγματικότητα προκαλώντας σύγχυση. Αυτό οδήγησε μερίδα πολιτών, ευτυχώς μειοψηφία, να κρίνει με βάση την εμπιστοσύνη του προς πολιτικά πρόσωπα (π.χ. Γλ. Κληρίδη) ή την κομματική υπόδειξη (π.χ. του Ν. Αναστασιάδη που παθιασμένα στήριζε το Σχέδιο).
~ Αναμφισβήτητα λοιπόν, κάθε συνομωσία είναι επιμελώς συγκαλυμμένη. Όταν το 2004 πρωτοστατήσαμε στην αποκάλυψη της ανανικής συνομωσίας με στοιχεία για το φυσικό αέριο (ουδέποτε αποκαλύψαμε την πηγή), οι εγχώριοι διαμορφωτές γνώμης («opinion leaders») αντέδρασαν με ειρωνείες, χωρίς να διαψεύδουν ευθέως την συνομωσία επειδή προφανώς γνώριζαν. Για αποκάλυψη του … διαβόλου που κρύβεται στις λεπτομέρειες, απαιτείται ανάλογα λεπτομερής ανάλυση. Εδώ συνοπτικά αναφέρω δείγμα της συνωμοσίας που μέσω Σχ. Ανάν, Τουρκία και Αγγλία παρέμβαιναν στον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου. Από το 2001 οι Άγγλοι προέβαλαν επίσημα το δήθεν κυριαρχικό δικαίωμα σε «χωρικά ύδατα» με εφαλτήριο τις δύο περιοχές των «κυρίαρχων βάσεων» τους (Λεμεσό και Δεκέλεια). Μάλιστα, προχώρησαν στην έκδοση χαρτών όπου χαρτογράφησαν τα κυρίαρχα αγγλικά «χωρικά ύδατα» στα τρία ναυτικά μίλια και δυνητικά στα δώδεκα. Την θάλασσα πέραν από τα αγγλικά «χωρικά ύδατα», την όρισαν «Διεθνή Ύδατα» (όλα στη σημερινή Κυπριακή ΑΟΖ) όπου η Αγγλία έβαζε χέρι. Ρύθμιση της ΑΟΖ πλέον εμποδιζόταν από την αγγλική παρέμβαση καθώς αποχτούσε καθοριστικό λόγο και η ΚΔ έχανε ΟΡΙΣΤΙΚΑ το αποκλειστικό δικαίωμα ρύθμισης της ΑΟΖ. Αυτά εμπεδώνονταν συγκαλυμμένα μέσω του Σχ. Ανάν με στόχο τα ενεργοφόρα θαλάσσια «οικόπεδα». Ανάλογη παρέμβαση διά των «λεπτομερειών» του Σχ. Ανάν, αποκτούσε και η Τουρκία μέσω του Νόμου για την υφαλοκρηπίδα, μέσω της λήψης αποφάσεων που εξαρτιόταν από τις τουρκικές επιθυμίες, μέσω ακύρωσης της συμφωνίας ΑΟΖ με την Αίγυπτο κ.ά. Η συνομωσία δεν ήταν φανερή στον καθένα. Άλλωστε, μια συνομωσία για τέτοιο τεράστιο ζήτημα, απαιτεί ανάλογα πανούργα συγκάλυψη.
~ Ορισμένοι θα θυμούνται ότι πρωτοστατήσαμε στην αποκάλυψη της συνομωσίας και δεχτήκαμε «επίθεση» από αρκετούς που σήμερα διαγκωνίζονται σε δημόσιες αναλύσεις για διαχείριση της ιστορικής ευκαιρίας. Δείγμα των αντιδράσεων στις αποκαλύψεις πριν το δημοψήφισμα, αναφέρω δύο χαρακτηριστικές
(α) ανανικός δημοσιογράφος επέμενε ότι οι αγγλικοί χάρτες έγιναν για να βοηθήσουν την ναυσιπλοΐα χωρίς σχέση με οτιδήποτε άλλο. Έκτοτε σιώπησε στο θέμα, το κείμενο δεν βρίσκεται στον προσωπικό διαδικτυακό του χώρο και τώρα ο ίδιος συνδέεται στενά με τον Ντάουνερ
(β) πολιτικοί και τεχνοκράτες που έζησαν από κοντά τις διαπραγματεύσεις του Σχ. Ανάν και γνώριζαν τις … «λεπτομέρειες», χαρακτήριζαν φαντασιώσεις τις αποκαλύψεις και επισημάνσεις μας. Σήμερα, πρωτοστατούν δημόσια σε υποδείξεις για να φωτίσουν τον δρόμο προς σωστή πολιτική διαχείριση του φυσικού αερίου και μεθοδεύουν πώς να γίνουν Πρόεδροι. Αυτά για όποιον ελεύθερα διαμορφώνει άποψη.
Κώστας Μαυρίδης mavrides@ucy.ac.cy


*** ΓΥΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τρέχω αύριο για...
...τον αυτισμό, τη διακοπή του καπνίσματος, τη διασκέδαση…
* Με το διπλό μήνυμα στήριξης των ατόμων με αυτισμό και το κόψιμο του καπνίσματος ο 12ος Γύρος Καλαμάτας μας προ(σ)καλεί να σταθούμε στην αφετηρία που θα στηθεί το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία (στο συντριβάνι).
 * Με περίπου 400 αθλητές, όπως προβλέπεται, στα 10 χλμ. όπου θα υπάρχει αναγνωρισμένη ατομική χρονομέτρηση και εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους στα 2 χλμ. η αυριανή μέρα θα είναι αφιερωμένη στο τρέξιμο…
 * Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, προσκαλώντας παράλληλα τον κόσμο να συμμετάσχει (με την παράκληση να βρίσκεται 1 ή έστω μισή ώρα νωρίτερα για εγγραφές και παραλαβή αριθμών) οι εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου…
 ~ Χρήστος Μπένος: 10 χλμ. στη «μάχη» διακοπής του καπνίσματος
 * Σε συντονιστικό και όχι μόνο ρόλο το μέλος του ΔΣ του ΣΔΥΜ, Χρήστος Μπένος, μετέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα «Θέλω να κόψω το κάπνισμα» που θα προβάλλουν οι δρομείς στο 10άρι:
 * «Λίγα 24ωρα απομένουν για το 12ο Γύρο Καλαμάτας, έναν αγώνα που γίνεται με επιτυχία από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Καλαμάτας κάθε χρόνο. Θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τους χορηγούς μας, τους τοπικούς επιχειρηματίες που αγκαλιάζουν τη διοργάνωση για μια ακόμη χρονιά και δείχνουν αλληλέγγυοι στο δρομικό κίνημα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, τους εθελοντές που έχουν πάντα μεγάλη συμπαράσταση, την Τροχαία, το Νοσοκομείο, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών.
 * Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στα παιδιά με αυτισμό και τα έσοδα του αγώνα θα πάνε εκεί, όπως και στον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.
 * Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ακόμη την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Pfizer που χορήγησαν τις μπλούζες των αθλητών για τα 10 χλμ. που φέρουν το μήνυμα «Θέλω να κόψω το κάπνισμα», με τη βοήθεια των Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος που λειτουργεί και στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
 * Τέλος, μια παράκληση προς τους συμπολίτες μας οδηγούς για 1-2 ώρες το Σάββατο το απόγευμα να έχουν υπομονή και κατανόηση, ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας και των εθελοντών για την ασφαλή ολοκλήρωση του 12ου Γύρου Καλαμάτας».
 ~ Παναγιώτης Νίκας: Για την υγεία, το καλό και τα παιδιά με αυτισμό
 * Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, μετέφερε εμφατικά τη στήριξη του Δήμου στη διοργάνωση και κάλεσε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν:
 * «Πρόκειται για μια μεγάλη λαϊκή γιορτή που διοργανώνεται από τους Φορείς της πόλης, με πρώτο το Σύλλογο Δρομέων Υγείας, το Σάββατο 28 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα και σε αυτή τη μεγάλη γιορτή καλούνται όλοι να συμμετάσχουν, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του και τις δυνατότητές του.
 * Αυτή τη λαϊκή γιορτή τη στηρίζουμε, όπως στηρίζουμε και τους στόχους της, που είναι η υγεία, η διακοπή του καπνίσματος. Είναι, επίσης, μια καλή ευκαιρία να λησμονήσει ο κόσμος τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει και χαίρομαι για την ευαισθησία των οργανωτών ότι οι πόροι θα διατεθούν για τα παιδιά με αυτισμό.
 * Εύχομαι καλή επιτυχία –είμαι βέβαιος γι’ αυτό- και καλώ την πόλη, τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, στις 6.30 μ.μ. να έρθουν στο ξεκίνημα του αγώνα που είναι για την υγεία, για το καλό, για την υποστήριξη των παιδιών, τα οποία πάσχουν από αυτισμό».
 ~ Αλέξης Ζάννης: Ρεκόρ συμμετοχών
 * Ο πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Αλέξης Ζάννης προέβλεψε ρεκόρ συμμετοχών:
 * «Όλα είναι έτοιμα για τον 12ο Γύρο Καλαμάτας, για τη γιορτή της πόλης και του αθλητισμού. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, τόσο από τη Μεσσηνία, όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Έχουμε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος της πόλης. Ελπίζουμε ότι στ μεγάλο αγώνα θα τρέξουν πάνω από 400 αθλητές.
 * Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να τρέξει, αλλά και όσοι δεν τρέξουν να έρθουν να χειροκροτήσουν την προσπάθεια και τον αθλητισμό.
 * Ο αθλητισμός δείχνει εδώ όμως και την κοινωνική του ευαισθησία, για πρώτη φορά φέτος στο μεγάλο αγώνα έχουμε βάλει ένα μικρό τίμημα των 5 ευρώ. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, όπως και στον Κοινωνικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας.
 * Καλούμε και τους μικρούς μας φίλους, μαζί με τους γονείς τους να έρθουν νωρίτερα στην πλατεία για να πάρουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το μπλουζάκι για τον αγώνα των 2.000 χλμ. και στον τερματισμό θα τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις με δώρα και κληρώσεις για ποδήλατα, μπάλες και άλλα».
 ~ Θεόδωρος Σταυριανόπουλος: Οικονομικά και ηθικά αρωγός η Περιφέρεια
 * Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώτος πρόεδρος του ΣΔΥΜ, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος στάθηκε στην κοινωνική διάσταση του αγώνα και πανελλήνια απήχησή του:
 * «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είναι και φέτος οικονομικά και ηθικά αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλουν ο ΣΔΥΜ και άλλοι φορείς, προκειμένου να διοργανώσουν το 12ο Γύρο Καλαμάτας που είναι μια αθλητική-κοινωνική εκδήλωση, είναι μια γιορτή και σημειολογικά, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, έχει κι έναν κοινωνικό χαρακτήρα. Φέτος ο κόσμος τρέχει για τα παιδιά με αυτισμό.
 * Ο Γύρος της Καλαμάτας γίνεται επί 12 χρόνια και έχει καταξιωθεί στο πανελλήνιο, φέρνοντας στην πόλη μας ανθρώπους απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας γιατί υπάρχει ένα δίκτυο Συλλόγων Δρομέων Υγείας, οι οποίο αλληλοϋποστηρίζονται και ο ένας γίνεται αρωγός στην εκδήλωση του άλλου. Φέτος προσδοκώ ότι θα έχει μεγάλη συμμετοχή ο Γύρος Καλαμάτας».
 ~ Μαρία Οικονομάκου: Ευκαιρία να το …ρίξουμε έξω
 * Η πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, «φώτισε» τη …διασκεδαστική πλευρά του αγώνα του Σαββάτου, τονίζοντας τα παρακάτω:
 * «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΔΥΜ που διοργανώνει αυτό τον αγώνα. Τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από το συνδράμουμε στη διεξαγωγή αυτού του αγώνα, γιατί τα αποτελέσματά του είναι ποικίλα. 1ον έχει κοινωνικό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Παιδιών με Αυτισμό και τα υπόλοιπα για ό,τι άλλο χρειαστούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας.
 * Ένα δεύτερο αποτέλεσμα είναι ότι θα έρθει πάρα πολύς κόσμος στην πόλη μας, κάτι που το χρειαζόμαστε πολύ.
 * Εύχομαι να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και περισσότερες και να έρθουν και τα παιδιά. Εύχομαι καλή επιτυχία και πάνω απ’ όλα να διασκεδάσουμε και να το ρίξουμε λίγο έξω που το έχουμε πάρα πολύ ανάγκη».
 ~ Κώστας Σαραβελάκης: Ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό
 * Τέλος, ο Κώστας Σαραβελάκης, με την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας, τόνισε ότι ανάμεσα σκοπούς του συλλόγου «από την ίδρυσή του το 2007 είναι η ανάδειξη και η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα θέματα του αυτισμού, παράλληλα βέβαια με τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό, που ξεκίνησε το 2009.
 * Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το ΣΔΥΜ, αλλά και όλους όσοι στηρίζουν τις προσπάθειές του. Τους ευχαριστούμε γιατί πήραν την απόφαση να αφιερώσουν στον αυτισμό τους αγώνες τους της φετινής σεζόν. Ο πρώτος ήταν ο διεθνής μαραθώνιος της Αθήνας και το αποκορύφωμα είναι τώρα με το 12ο Γύρο που έχει κεντρικό σύνθημα το «Τρέχω για τον Αυτισμό». Το “Run For Autism” μέσω διεθνών ιστοσελίδων έχει φτάσει σε ολόκληρο τον κόσμο και πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο ανταποδοτικά λειτουργούμε υπέρ της πόλης.
 * Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά, ότι τόσο για την υλική στήριξη, όσο για το ηθικό κομμάτι, καθώς αισθανόμαστε ότι σαν σύλλογος δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε δίπλα μας ολόκληρη την κοινωνία, έτσι ώστε να παίρνουμε δύναμη για να βοηθούμε όσο μπορούμε τα παιδιά μας».
 ~* ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (εκκίνηση στις 6.30 μ.μ.)
- 10 χλμ. Κεντρική Πλατεία (συντριβάνι), Αριστομένους, μέσα από το Πάρκο, αριστερά στο Πάρκο του Λιμενικού, αμέσως δεξιά στου Λάμπου, Ναυαρίνου, Λακωνικής στη διασταύρωση Φωτεινή, Παλαιολόγου, Σταδίου, 23ης Μαρτίου, πεζόδρομος Αριστομένους.
 - 2 χλμ.: Κεντρική Πλατεία, Φραντζή, Νέδοντος, Πλατεία Όθωνος, Γερμανού-Πεζόδρομος Αριστομένους.

*** ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ:Με Πολίτη στο Iron Challenge 3
* Μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο διεξάγεται αύριο από το απόγευμα έως αργά το βράδυ στο Κλειστό Γυμναστήριο μπάσκετ του Ελληνικού. Ο λόγος για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που διοργανώνει για 3η φορά ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής του Kick Boxing Μιχάλης Ζαμπίδης, το Iron Challenge 3. Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής θα μονομαχήσει με τον Αυστριακό πρωταθλητή Fadi Merza στην κατηγορία των 70 κιλών, με φόντο τη ζώνη του παγκοσμίου τίτλου. Λίγο πολύ αυτά που γράφουμε τα γνωρίζουνε όσοι ασχολούνται με τα μαχητικά αθλήματα, αλλά η αναφορά μας γίνεται γιατί στη σπουδαία αυτή διοργάνωση θα υπάρξει ξεχωριστή παρουσία του «Βυζαντινού» και ενός εκ των κορυφαίων αθλητών. Ο λόγος για τον νεαρό, πολλά υποσχόμενο, Νίκο Πολίτη, που θ’ αγωνιστεί στη διαδικασία του Pre – games, στην κατηγορία των 60 κιλών, με αντίπαλο τον Στέλιο Δαρσακλή. Μ’ αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον νεαρό, αλλά πολλά υποσχόμενο αθλητή του Καλαματιανού συλλόγου, να φανερώσει στις χιλιάδες κόσμου που θα κατακλείσουν το Κλειστό Γυμναστήριο του Ελληνικού, το πλούσιο ταλέντο του, αλλά και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Καλαμάτα από τον «Βυζαντινό».
 * Στο πλευρό του θα έχει τους προπονητές του Αρμάν Βερντιάν, Ρουσλάν Μπαλαμπάνοφ και τον βοηθό προπονητή Νίκο Θεοδωρακόπουλο, που από σήμερα θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα για να βρεθούν κοντά του στη διαδικασία της ζύγισης και να τον καθοδηγήσουν στη συνέχεια στον αυριανό απογευματινό αγώνα.
 ~ Στηρίζει Πολίτη η Everlast
* Αξίζει ν’ αναφέρουμε και πρέπει να το κάνουμε σε δύσκολες οικονομικά περιόδους, όπως είναι αυτή που διανύουμε, ότι αρωγός στην προσπάθεια του Νίκου Πολίτη, αλλά και γενικότερα του Βυζαντινού, είναι η εταιρεία Everlast, η οποία ντύνει το νεαρό αθλητή, βοηθώντας τον ίδιο αλλά και τον Καλαματιανό Σύλλογο
 ~ Εισιτήρια στον «Βυζαντινό»
 * Επειδή ο αγώνας του Ζαμπίδη με τον Fadi Merza παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον σε Πανελλαδικό επίπεδο, μπορούν όσοι επιθυμούν να εφοδιαστούν εισιτήρια και να το κάνουν τηλεφωνώντας στο 27210-22986 (Βυζαντινός), 6932210574 (Βερντιάν). Ν. Μπ. "Θάρρος" 2012 .-

*** ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
~ Με γκολ του Θειακού στο φινάλε το Genesis 1-0 τους Μηχανικούς
 * Με τέσσερις αγώνες συμπληρώθηκε προχθές η 2η αγωνιστική στον Α’ και Β’ Όμιλο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου εργαζομένων που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας.
 * Από τις πλέον δυνατές και ενδιαφέρουσες ήταν η αναμέτρηση του Genesis με τους Μηχανικούς, που κρίθηκε ελάχιστα πριν το φινάλε με γκολ του Βασίλη Θειακού, υπέρ της πρώτης. Επίσης, η ομάδα Alarms.gr επικράτησε με 3-0 κόντρα στην αντίστοιχη της Αστυνομίας, εύκολη νίκη και για τις Τέντε Μανωλόπουλος απέναντι στο Καφέ Ανατολή με σκορ 4-1, ενώ ισόπαλη 2-2 έληξε η συνάντηση Ξυλοκόποι-Ελίτ.
 ~** Genesis-Μηχανικοί 1-0
 Σκόρερ: Βασίλης Θειακός
 Διαιτητές: Σκόρδος, Ταβουλαρέας, Αγγελακάκης
 - GENESIS: Χριστόφορος, Ασημακόπουλος, Μουστάκας, Ξυπόλιτος, Μωράκης, Γρηγορόπουλος, Στυλιανόπουλος, Σισμανίδης, Καούνης, Τενέντες, Διασάκος (Θειακός, Πολυμενέας, Φαντάκος, Μπούνας).
 - ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Αλευράς, Αγγελόπουλος, Σακκάς, Χαρίτος, Παπακωνσταντίνου, Νταγιόπουλος, Βρυώνης, Φωτεινάκης, Παπαδόπουλος, Μαρινάκης, Πολίμος (Β. Παρθένιος, Βεργινάδης, Καραμήτσος, Ηλ. Παρθένιος, Κλείδωνας, Αθανασάκος).
~**  Καφέ Ανατολή-Τέντες Μανωλόπουλος 1-4
 Τα γκολ: Μπανίκα-Σακκάς 2, Σακελλαρόπουλος 2
 Διαιτητές: Βρυώνης, Μακρής, Γεωργακόπουλος
 - ΚΑΦΕ ΑΝΑΤΟΛΗ: Κούτσιορβα, Ποστολάκι, Καραπιπέρης, Καράγιωργας, Καδάς, Τσιμπουρίκος, Πλεμμενόπουλος, Λουκάς, Μανωλούδης, Τσαλίκογλου, Μπανίκα (Ψαρρέας, Γυφτάκης, Χανδρινός, Κωστάκης, Κουκούτσης, Δημητρακόπουλος).
 - ΤΕΝΤΕΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θεοδωρακόπουλος,Γεωργιόπουλος, Αγγουράς, Αναστασόπουλος, Κολοκάθης, Χιώτης, Γιαννακόπουλος, Σαντίν, Πατσιώτης, Γιακουμής, Σακκάς (Παπαγεωργακόπουλος, Ι. Σακελλαρόπουλος, Χούλιαρης, Γκούζος, Τσούκλερης, Τομαράς).
 ~* Ξυλοκόποι-Ελίτ 2-2
 Τα γκολ: Φιλιππόπουλος, Σαρδελάς-Μίντζηρας, Μουτεβελής.
 Διαιτητές: Σακκάς, Βρυώνης, Σιψάς
 - ΞΥΛΟΚΟΠΟΙ: Ρωμανός, Μπεχλιβάνης, Ανδρούτσος, Σαρδελάς, Μιχαηλάρας, Καμπαναράκης, Γάτσιος, Καρούμπαλης, Φιλιππόπουλος, Λειβαδίτης, Γιαννόπουλος (Ντουλαπσής, Καλογερόπουλος, Φιλανδριανός, Κοκορόσκος, Κοκώνης).
 - ΕΛΙΤ: Αγγελάκος, Αλεβίζος, Γυφτοχρήστος, Μίντζηρας, Χαρίτος, Μουτεβελής, Γιαννούλης, Δρούγας, Ζαγαρέλος, Μπαρμπίτσας, Παναγόπουλος, (αρούμπαλης, Χουλιάρας, Βενυχάκης, Κεμετσεντζίδης, Μαλαπέτσας).
~* Alarms.gr-Αστυνομία 3-0
 Τα γκολ: Πολιτόπουλος, Φ. Γεωργόπουλος 2
 Διαιτητές: Γκούμας, Μπούνα, Τσέλο
 - ΑLARMS.GS: Κριαράς, Παρασκευόπουλος, Πίκουλας, Πολιτόπουλος, Μαντούκας, Καλαντζής, Κεφαλάς, Μαυροειδής, Βλάχος, Γεωργόπουλος, Σπυρόπουλος (Γκούζος, Ντάκουρης, Καπερνέκας, Σκουλλάς, Φράγκος, Μανιάτης, Κουμουνδούρος).
 - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Φλώρος, Κουτσαντώνης, Χαραλαμπόπουλος, Κυριακός, Ντάκουρης, Λαγός, Σαούτης, Θωμόπουλος, Γιαλλελής, Μπούτρας, Λώλης (Ηλιόπουλος, Δρούγας, Πλάγος, Δαμουράς, Κρεμμύδας, Κόντος, Αλεβίζος).
 ~*** Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική)
 Α’ Όμιλος  (Δευτέρα 30 Απριλίου) 5.00 μ.μ.
~* Elite City Resort – Genesis
- 7.00 μ.μ.
~* Τέντες Μαν. – Ξυλοκόποι
- 9.00 μ.μ.
~* Μηχανικοί – Καφέ Ανατολή
Β’ Όμιλος   (Τετάρτη 2 Μαΐου)   5.00 μ.μ.
~* Αστυνομία – Εργολάβοι
- 7.00 μ.μ.
~*  Δήμος Κ. – Υαλοτεχνική
-  9.00 μ.μ.
~* Alarms.gr – Αεροπειρατές

*** Π. Σ . Καλαμάτα: Έτοιμοι να δώσουν ψυχή...
~ ΑΠΙΘΑΝΗ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑΚΗ
 * ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ
 ~ Αντιπροσωπευτική της σημασίας που δίνεται από την ομάδα της Καλαμάτας, στο κρίσιμο ματς της Δευτέρας με αντίπαλο τον ΠΑΟ Ρουφ, στον Ταύρο, αποτέλεσε η επισήμανση του Γιώργου Μπένου προς τους ποδοσφαιριστές του λίγο πριν την έναρξη της χθεσινής προπόνησης στο «Γ. Λουκαρέας». Ο πολύπειρος Μελιγαλαίος τεχνικός γνωρίζοντας καλά ότι το αποτέλεσμα στο παιχνίδι αυτό είναι πολύ πιθανό να καθορίσει την είσοδο της Μαύρης Θύελλας στα πλέι οφ ανόδου, ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας στους ποδοσφαιριστές… «Ξέρουμε όλοι ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς το Ρουφ παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή. Πρέπει να δώσουμε και την ψυχή μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη συνέχεια», επισήμανε ο κ. Μπένος, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να ντοπάρει ψυχολογικά τους παίκτες και να τους ετοιμάσει για τον Δευτεριάτικο τελικό.
 ~ Εκτός όμως από την ψυχολογική ετοιμότητα, το τεχνικό τιμ της Καλαμάτας ρίχνει μεγάλο βάρος και στην αγωνιστική προετοιμασία. Έτσι και παρά τις δύσκολες χθεσινές συνθήκες, ειδικότερα την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε και που έγινε πιο έντονη λόγω του πλαστικού χλοοτάπητα στο «Γ. Λουκαρέας», το πρόγραμμα κινήθηκε σε ρυθμούς Ρουφ, περιλαμβάνοντας τελειώματα και ασκήσεις με μπάλα σε μικρούς χώρους από σήμερα, η προετοιμασία μπαίνει πλέον για τα καλά στο Δευτεριάτικο ματς, και αναμένονται οι τελευταίες πινελιές στο θέμα της επιλογής των προσώπων. Βεβαίως δεν αναμένονται συνταρακτικές διαφοροποιήσεις, σε σχέση με το προηγούμενο ματς, κόντρα στον Ηλυσιακό. Το πρόβλημα τραυματισμού που ταλαιπωρεί από αυτό το παιχνίδι τον Τσαγκαράκη – χθες δεν συμμετείχε καθόλου στην προπόνηση, ούτε καν με χαλαρό τρέξιμο, ενώ σ’ αυτή δεν πήρε μέρος και ο Κωστής σε αντίθεση με τον Μπλέτσα που ακολούθησε σε κανονικούς ρυθμούς – καθιστά σχεδόν αδύνατη τη συμμετοχή του και ανοίγει την πόρτα της ενδεκάδας στον Τσιμικλή, που εξέτισε άλλωστε την ποινή του και επιστρέφει. Αυτή θα είναι η μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα και ενδέχεται να συνδυαστεί με τη χρησιμοποίηση του Αλεξανδρόπουλου αντί του Πούτσι, στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.
 ~ Ενδεικτικό τέλος του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει το ματς της Δευτέρας είναι ότι από σήμερα έως και την Κυριακή οι προπονήσεις θα γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο, το οποίο διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, όπως άλλωστε και το γήπεδο του Ταύρου, που πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση.
 ~* Σφυρίζει ο Ζαχαρουδιάκης από το Ηράκλειο
 ~ Όπως έγινε χθες γνωστό, το ματς ανάμεσα στο Ρουφ και την Καλαμάτα, ορίστηκε να διευθύνει ο Γιώργος Ζαχαρουδιάκης του Συνδέσμου Ηρακλείου, με βοηθούς τους κ.κ. Τρουλινό, Μαυραντωνάκη του ιδίου Συνδέσμου.
 ~* Μια βδομάδα αργότερα τελειώνει η κανονική διάρκεια
 ~ Τέλος και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Ένωση προσανατολίζεται στο να μην υπάρξει τελικά εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη μετά τις εκλογές και η 19η αγωνιστική να διεξαχθεί την Κυριακή 13 Μαΐου. Έτσι και εφόσον αυτό γίνει πράξη με τον ορισμό της αγωνιστικής, το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα ολοκληρωθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 3 Ιουνίου, με τα μπαράζ να ξεκινούν πιθανότατα στις 10 Ιουνίου. Του Νίκου Μπαλόπουλου

*** Χωρίς προβλήματα η Αβία στον "τελικό"
* Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η προετοιμασία της Αβίας, εν όψει του αυριανού καθοριστικού και τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος, με τη Σπερχογεία, που σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Ηρακλή με την Κορώνη, θα βγάλει το τελευταίο εισιτήριο «καθόδου». Ο Διονύσης Πουλής επικεντρώθηκε σε θέματα τακτικής, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να προετοιμάσει την ομάδα του για το δύσκολο αυριανό ματς απέναντι στην πιο εντυπωσιακή ομάδα του πρωταθλήματος. Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών, ωστόσο η Αβία καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σπερχογείας, δηλαδή να πάρει το τρίποντο για να εξασφαλίσει αυτομάτως την σωτηρία, ανεξαρτήτου τι θα γίνει στο άλλο ματς.

*** Στο βάθος των πραγμάτων
~ Τι βλέπεις για τις εκλογές;   Της Μαρίας Νίκα
 * Ποιο από τα «μικρά» κόμματα θα πάρει βουλευτική έδρα στη Μεσσηνία; Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΛΑΟΣ ή η ΔΗΜΑΡ; Λες να μπει στη Βουλή και η Χρυσή Αυγή;
* Το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει βουλευτή στο νομό; Και αν βγάλει, ποιος θα είναι;
* Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που ακούω πλέον σε καθημερινή βάση από τον κόσμο που συναντάω, όπου κι αν βρεθώ. Όσο, μάλιστα, περνούν οι μέρες, η αγωνία κορυφώνεται. Μέχρι και στο γιατρό που πήγα χθες το πρωί, εκείνος εμένα εξέταζε, αλλά τις εκλογές είχε στο μυαλό του. Εγώ να είμαι οριζοντιωμένη στο κρεβάτι του ασθενούς (ευτυχώς όχι για σοβαρό λόγο), κι εκείνος από πάνω να με ρωτάει σχεδόν πιεστικά:
-Μα γιατί ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δε συνεργάζονται επιτέλους;
-Μάλλον επειδή έχουν διαφορετικές πολιτικές θέσεις, του απάντησα.
-Ναι αλλά, άμα συνεργαστούν, θα πάρουν πάνω από 20%! Κρίμα δεν είναι, να χάνουν τέτοιο ποσοστό; επέμεινε εκείνος.
* «Εξαρτάται ποιος είναι ο στόχος… » σκέφτηκα, αλλά δεν το είπα. Το θέμα σήκωνε πολλή κουβέντα, αλλά χρόνος δεν υπήρχε, καθώς οι άλλοι ασθενείς απέξω περίμεναν, κι εγώ έπρεπε να βιαστώ. Έτσι, η συζήτηση κόπηκε στη μέση.
* Με το που κατέβηκα τη σκάλα και βγήκα στο δρόμο, δεν πρόλαβα να κάνω δυο βήματα, να σου ένας γνωστός. Με χαιρετάει και αμέσως μου λέει: «Εσείς που δουλεύετε στις εφημερίδες, τι βλέπετε για τις 6 Μαΐου;».
* Μ’ έπιασαν τα γέλια… Παιδιά, ηρεμήστε. Επειδή δουλεύουμε σε εφημερίδα, δε σημαίνει ότι ξέρουμε και τι έχουν στο μυαλό τους οι ψηφοφόροι για τις εκλογές. Αυτό ούτε ο Ηλίας Νικολακόπουλος το ξέρει, που είναι και εκλογολόγος. Κι αυτός εκτιμήσεις κάνει.
* Πάντως, από τις πολλές ερωτήσεις, κάποια στιγμή μού το είχαν κολλήσει κι εμένα. Έβλεπα γνωστούς στο δρόμο και, αν δε με ρωτούσαν εκείνοι, τους ρωτούσα εγώ: «Τι βλέπεις τώρα με τις εκλογές;». Ώσπου πριν από λίγες μέρες συνάντησα φίλο, τον οποίο είχα να δω πολύ καιρό, και όταν τον ρώτησα τι βλέπει για τις εκλογές, εκείνος μου απάντησε: «Δε βλέπω τίποτα. Εγώ ήθελα να συνεχίσει να κυβερνάει ο Παπαδήμος».
* Με άφησε κάπως άναυδη με την απάντησή του και από τότε δεν ξαναρώτησα κανέναν τι βλέπει για τις εκλογές. Περιμένω τη νύχτα της 6ης Μαΐου για να δω μόνη μου. Και ομολογώ ότι έχω μεγάλη αγωνία.

  *** Στον ανακριτή η δικογραφία
~ Το νοσοκομείο επανεξετάζει το θέμα του διευθυντή της Ορθοπαιδικής  * Να επανεξετάσει την υπόθεση του διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής προτίθεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως συζητήθηκε σε προχθεσινή συνεδρίασή του.
* Αιτία, η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, που ανέφερε ότι ο Γιώργος Κεχαγιάς «σύμφωνα με πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κατηγορείται για προκλητή προμήθεια διαφόρων υλικών χειρουργείου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του νοσοκομείου», αλλά και οι δηλώσεις του διευθυντή της Ορθοπαιδικής που ακολούθησαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μιλούσε για συκοφάντησή του.
 * Προχθές το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, με εντολή του ίδιου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και με το δεδομένο ότι ποινικά η υπόθεση εκκρεμεί, αποφάσισε να επανεξετάσει την περίπτωση σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό μέρος.
* Όσον αφορά στο ποινικό μέρος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, μετά τον εισαγγελέα, βρίσκεται εδώ και καιρό στον ανακριτή.  Μ.Ν.

*** Σε ΒΙΟΠΑ και Κεντρική Αγορά
~ Μειώσεις ενοικίων στους επαγγελματίες υπό προϋποθέσεις  * Σε δηλώσεις για το θέμα μείωσης των ενοικίων στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) και στην Κεντρική Αγορά (ΚΑΚ), μετά τα όσα προβλέπονται στο σχετικό νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, προχώρησε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
* Όπως τόνισε, η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να ικανοποιήσει τα αιτήματα των επαγγελματιών για μείωση των ενοικίων, όχι όμως στο ύψος που ζητούσαν, και υπό προϋποθέσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι οι επαγγελματίες στο ΒΙΟΠΑ με γραπτό αίτημά τους προς το «Διοκλή» ζητούσαν μείωση των ενοικίων της τάξεως του 20%.
 * Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας σημείωσε: «Σύμφωνα με τις δυνατότητες που δίνει ο Νόμος “Καλλικράτης 2” προχωράμε σε μείωση των ενοικίων των καταστημάτων των νομικών προσώπων του Δήμου Καλαμάτας. Ως γνωστόν, ο Δήμος έχει μεταβιβάσει την περιουσία του στο “Διοκλή” για τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας. Έχει δοθεί, λοιπόν, οδηγία στη συγκεκριμένη επιχείρηση να δεχθεί αιτήσεις και να προχωρήσει σε μείωση των ενοικίων των καταστημάτων στο Βιοτεχνικό Πάρκο, της τάξης περίπου του 15%.
* Επίσης, θα υπάρξει μείωση στα καταστήματα στην Κεντρική Αγορά, υπό την προϋπόθεση να γίνει ρύθμιση για τα πυρόπληκτα - και νομίζω ότι αυτό το θέμα προχωράει κανονικά- και να γίνουν ρυθμίσεις σε οφειλές των επαγγελματιών στην ΚΑΚ της τάξεως των 110.000 ευρώ. Θεωρώ ότι και στο θέμα αυτό θα προχωρήσουμε ικανοποιητικά και θα γίνουν οι απαραίτητες μειώσεις».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη ,   εφημερίδα "Θάρρος Καλαμάτας 2012 .-

*** Εκλογές 2012
~ Τέσσερις υποψήφιοι συστήνονται...  * Δύο υποψήφιες, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου και η Παναγιώτα Μπάκα από τους Οικολόγους Πράσινους και δύο υποψήφιοι βουλευτές, ο Χρήστος Σταματόπουλος από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης από τη «Δημοκρατική Αριστερά», μιλούν σήμερα στο «Θάρρος» για το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου.
 ~* Ειδικότερα, απάντησαν στις ακόλουθες ερωτήσεις:
1) Ποιο είναι για σας το δίλημμα των εκλογών;
2) Στις συγκεντρώσεις και περιοδείες που κάνετε ποια είναι τα ζητήματα που θέτει ο κόσμος; Τι εισπράττετε ως απαίτηση και προσδοκία από το κόμμα σας;
3) Γνωρίζετε ότι πολλοί λένε ότι οι προτάσεις σας είναι μη ρεαλιστικές και ότι επενδύετε στην οργή των ψηφοφόρων για να κερδίσετε ψήφους; Τι απαντάτε;
4) Τι θα κερδίσει η Μεσσηνία από τυχόν εκλογή βουλευτή του κόμματός σας στις προσεχείς εκλογές; (Αντ’ αυτής, ο κ. Χαλβατσιώτης απαντά στην ερώτηση: «Η πρόταση η οποία έχει κατατεθεί για συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς έγινε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ή εκφράζει μια βαθύτερη ανάγκη του κόσμου;»).
 ~** Δήμητρα Λυμπεροπούλου
~ Υποψήφια βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων
 * «Η εκλογή βουλευτή μας στο νομό μόνο ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον μπορεί να εγγυηθεί»
1. Με εξαίρεση την περίοδο 1989-90, η Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών είχε πάντα αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό, φυσικά, δεν εμπόδισε τη χώρα να φθάσει σε καταστάσεις που ελάχιστα απέχουν από ακυβερνησία, στον απόηχο μάλιστα της ισχυρότερης κοινοβουλευτικά κυβέρνησης που είχαμε ποτέ: μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε ξεκινήσει με πάνω από 250 βουλευτές.
- Το ότι, σε μια τέτοια συγκυρία, επισείεται ο κίνδυνος της… μετεκλογικής ακυβερνησίας, δείχνει ότι μάλλον έχουμε χάσει την ουσία των λέξεων. Κυβέρνηση εκ των πραγμάτων θα υπάρξει, έστω και μόνο γιατί θα είναι απαγορευτικό το πολιτικό τίμημα για όποιους αναλάβουν την ευθύνη για επαναπροκήρυξη εκλογών σε μια τέτοια συγκυρία. Ζητούμενο, όμως, δεν είναι τόσο να αποκτήσουμε πρωθυπουργό και υπουργούς, όσο να έχουμε σχέδιο διακυβέρνησης που να μην εξαντλείται στην απλή προσυπογραφή προαποφασισμένων εξελίξεων, και μάλιστα προς το χειρότερο.
- Σε αυτές, λοιπόν, τις εκλογές, οι Οικολόγοι Πράσινοι επενδύουμε σε ευρύτερη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και δηλώνουμε ανοικτοί στη συμμετοχή μας σε ενδεχόμενες νέες μετεκλογικές πλειοψηφίες, ικανές να οικοδομήσουν εναλλακτικές λύσεις και να χαράξουν μια διαφορετική πορεία για τη χώρα.
2. Οι πολίτες απαιτούν έργα και όχι λόγια, προσδοκούν ένα σχέδιο αλλά και ένα όραμα στο οποίο να μπορούν να ελπίζουν και από αυτό να εμπνέονται. Εμείς θέλουμε να ελπίζουν ότι η ζωή τους μπορεί να γίνει καλύτερη, αν αλλάξουν τα στερεότυπα της κατανάλωσης και της ευημερίας που κυριάρχησαν μέχρι τώρα. Αυτή την ελπίδα της επόμενης ημέρας μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε τρόπο να τη δώσουμε. Όμως και οι πολίτες καλούνται να αποδείξουν ότι διδάχθηκαν αρκετά και δε σκέφτονται ούτε ψηφίζουν όπως χθες.
3. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν αποτελούμε απλά και μόνο ένα κίνημα προαγωγής περιβαλλοντικών ευαισθησιών και μόνο. Αυτό είναι ένα εντέχνως πλην σαφώς -και θα έλεγα και ιδιοτελώς- κατασκευασμένο μύθευμα. Εμείς βλέπουμε τους ανθρώπους που κατοικούν τον πλανήτη Γη αλλά και τον ίδιο τον πλανήτη ως μια ολότητα κοινωνική και περιβαλλοντική και, κατ’ επέκταση, οικονομική και πολιτική. Οι εκλογές θα είναι δύσκολος και άνισος αγώνας μεταξύ αυτών που ελέγχουν και εμπλέκονται στο πολιτικό κατεστημένο, που διαθέτουν μέσα, μοχλούς χειραγώγησης και επηρεασμού της κοινής γνώμης και αυτών που προσπαθούν και επιδιώκουν να μεταμορφώσουν το πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο, όχι με ευκαιριακές και συγκυριακές, αλλά με δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές.
- Συνεπώς, οι εκλογές είναι μέρος μιας ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής προσπάθειας που δεν μπορεί παρά να συντελεσθεί με την άμεση συμμετοχή και εμπλοκή των πολιτών. Πολίτες ενεργοί και πληροφορημένοι που παίρνουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία υπερβαίνοντας τη δύσκολη καθημερινότητα, το διάχυτο φόβο για χειρότερες μέρες, πρέπει να εκφραστούν και εκλογικά, η αποχή δεν είναι δημιουργική στάση. Δεν υπάρχουν σωτήρες, η κάθε μία και ο κάθε ένας μπορεί να είναι μέρος της λύσης αν το επιλέξει. Αντίθετα, αν παραμείνει στις μέχρι σήμερα γνωστές πρακτικές, θα εξακολουθεί να είναι μέρος του προβλήματος.
- Οι Ο.Π. έχουμε ήδη προτάξει τον κοινωνικό – οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας με αποκέντρωση, τοπική διάσταση και ενίσχυση του τομέα της κοινωνικής οικονομίας, διεκδικώντας παράλληλα ένα διαφορετικό κοινωνικό συμβόλαιο ευημερίας που θα βασίζεται περισσότερο στα κοινωνικά συλλογικά αγαθά και λιγότερο στην αγοραστική δύναμη και αυτές είναι ρεαλιστικές προτάσεις.
- Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε χθες με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, θέλουμε και μπορούμε να είμαστε μέρος της λύσης γιατί έχουμε παρελθόν, παρόν και μέλλον.
 4. Θα κερδίσει αυτά που δεν κέρδισε τόσα χρόνια από αυτούς που την εκπροσωπούσαν μέχρι τώρα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τα παιδιά της μεταπολίτευσης είναι καιρός να συνταξιοδοτηθούν.
- Θέλουμε η Μεσσηνία να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτά που διαθέτει, να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας αλλά και ο δευτερογενής. Δε διανοούμαστε να έχουμε το καλύτερο ποιοτικά ελαιόλαδο και να μένει αδιάθετο στις αποθήκες των παραγωγών.
- Η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία αλλά και η ολοκληρωμένη διαχείριση, συνδυασμένη με ήπιο τουρισμό, ανανεώσιμη ενέργεια και μικρής κλίμακας μεταποίηση, μπορούν να δώσουν ξανά ζωή στα χωριά και τις κωμοπόλεις μας, να επιτρέψουν την οργάνωση σε συστήματα τοπικής οικονομίας και να εξασφαλίσουν αυτάρκεια σε διατροφικά είδη. Περιπτώσεις χωριών, όπως η Ανάβρα στη Μαγνησία, δείχνουν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
- Και ας σταθώ λίγο στην τουριστική ανάπτυξη, την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Θα δοθεί η ευκαιρία στις μικρές μονάδες να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν, λέμε όχι στις φαραωνικές επενδύσεις στον Τουρισμό που δεν αποφέρουν εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες, αλλά καταστρέφουν τη βιωσιμότητά τους.
- Λέμε «όχι» στην επένδυση για εξόρυξη λιγνίτη στη Μεσσηνία και «ναι» στη διατήρηση της αγροτικής παραγωγής, αλλά και της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής.
- Λέμε όχι στην ανυπαρξία που έχει καταδικαστεί ο τόπος μας τόσα χρόνια, και πιστεύουμε πως η εκλογή βουλευτή του κόμματός μας στο νομό μόνο ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον μπορεί να εγγυηθεί.
 ~** Χρήστος Σταματόπουλος
~ Υποψήφιος βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»
 * «Ο λαός δεν μπορεί να ξεγελαστεί  από ψευτοδιλήμματα»
1. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκλογές αυτές είναι οι πιο σημαντικές στη Νεότερη Ιστορία. Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα καταφέρουμε ως Έλληνες ψηφοφόροι να αντισταθούμε, με ψυχρή λογική, στις σειρήνες των ρομαντικών ψευδαισθήσεων, που όλον αυτό τον καιρό προσπαθούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να μας πείσουν. Η ιδεολογία που προπαγανδίζεται είναι ότι δεν υπάρχει διέξοδος. Ναι, δεν υπάρχει έξοδος, αλλά για όσους δεν ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν. Ίσως γιατί μια εθνική διέξοδος θα σήμαινε την κατάρρευσή τους. Προσπαθούν, λοιπόν, με νόμιμα- άνομα μέσα να μας πείσουν ότι πρέπει να συμμορφωθούμε στο Μνημόνιο, αλλιώς θα χαθούμε ως Έθνος. Πρέπει, όμως, να καταλάβουν ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεγελαστεί από αυτά τα ψευτοδιλήμματα.
2. Ξέρετε, όλον αυτό τον καιρό που έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο, εισπράττω μια γενική απαξίωση του πολιτικού συστήματος, η οποία κορυφώνεται ως προς τα δύο μεγάλα κόμματα. Βέβαια, πρέπει να τονίσω ότι τόσα χρόνια στην Καλαμάτα, λόγω του επαγγέλματος που ασκώ, συναναστρέφομαι συνέχεια με τον κόσμο, ο οποίος πάντοτε επέκρινε το γενικότερο πολιτικό καθεστώς. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Τώρα η οργή του κόσμου έχει ξεχειλίσει, γεγονός που φαίνεται από τις αποδοκιμασίες των πολιτικών, κι αυτό που έχει ως κύρια απαίτηση είναι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις να τεθούν σε άμεση εφαρμογή.
- Ως «Ανεξάρτητοι Έλληνες» αυτό έχουμε υποσχεθεί. Άμεσες και εφαρμοστές λύσεις. Αυτό προσδοκά και ο κόσμος.
3. Η απάντηση σε αυτό είναι η αποδοχή και η θέρμη που εισπράττουμε από τον κόσμο όλον αυτό τον καιρό από την ίδρυση του κόμματος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η ψήφος μας στις επερχόμενες εκλογές θα προσδιορίσει θετικά ή αρνητικά τη ζωή των γενεών που θα μας ακολουθήσουν. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι γνωρίζουν ότι το κυβερνητικό μας πρόγραμμα είναι ευκταίο και, πάνω απ’ όλα, πραγματοποιήσιμο, καθώς θέτει νέες δομές σε αρκετούς τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει το ζήτημα του χρέους, αξιοποιώντας τις δυνάμεις της και τους δικούς της πόρους, πράγμα το οποίο τόσα χρόνια τα κόμματα εξουσίας αποφεύγουν, όντας φερέφωνα των εκάστοτε συμφερόντων. Αυτή η πολιτική εξυπηρέτησης παραγόντων που βλάπτουν το συμφέρον και την οικονομία της Ελλάδας έχει έρθει ο καιρός να σταματήσει.
4. Στις 6 Μαΐου καλούμαστε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση που θα αποτελέσει πυξίδα για το μέλλον. Ενδεικτικά, θα αναφέρω ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει τη πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης που δέχθηκε μείωση μισθού 25,3%. Κάποιος πρέπει να βάλει φρένο σε αυτό το κλίμα της διάχυτης αβεβαιότητας για τα παιδιά μας. Δεν υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε θαύματα ή ανέφικτες δράσεις. Όμως, δεσμευόμαστε ότι με εθνική συνείδηση και σκληρό αγώνα θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα βιώσιμο προς όλα τα κοινωνικά στρώματα μέλλον. Αυτό θα κερδίσει η Μεσσηνία από την εκλογή ενός βουλευτή των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Έναν αληθινό πολιτικό, που με αίσθημα ευθύνης δε θα προσπαθεί με πολιτικά τεχνάσματα να ξεγελάσει.
 ~** Παναγιώτα Μπάκα
~ Υποψήφια βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων
 * «Να αφήσουμε πίσω τη γενιά των πολιτικών της χούντας και της μεταπολίτευσης»
1. Για εμάς τους Οικολόγους Πράσινους οι πολίτες δεν πρέπει να απαντήσουν: Κυβέρνηση ή ακυβερνησία. Δεν είναι αυτό το πραγματικό δίλημμα. Το δίλημμα είναι εάν θα αφήσουμε το παρελθόν πίσω, εάν θα καταλάβουμε τα λάθη μας και θα πάμε ένα βήμα εμπρός.
- Η οικονομική κρίση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, έχουμε κρίση, κοινωνική, ηθική, περιβαλλοντική και είναι κρίσιμο να μη φτάσουμε και σε κρίση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Σε αυτή την πλατφόρμα οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν τις προτάσεις τους, πιστεύοντας στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Οι βασικές μας προτεραιότητες και αρχές (βιώσιμη ευημερία με περιβαλλοντική και κοινωνική συνοχή) δεν έχουν αλλάξει. Η ένταση της κρίσης και οι δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, αλλά και όλη η Ευρώπη, μάλλον φανερώνουν την ουσία των προβλημάτων της στρεβλής ανάπτυξης που επισημαίναμε και στην προ μνημονίου εποχή. Άλλο, όμως, δημοσιονομική εξυγίανση, και άλλο επίθεση στη βιωσιμότητα.
2. Ο κόσμος είναι οργισμένος. Το βλέπουμε αυτό καθημερινά, το βιώνουμε ως πολίτες και το κατανοούμε και εμείς. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν ταυτίζονται με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό και αυτό που για τους άλλους παρουσιαζόταν ως μειονέκτημα δείχνει τώρα ότι είναι το πολιτικό μας πλεονέκτημα, καθώς οι πολίτες δε μας ταυτίζουν με το πολιτικό σύστημα που έφερε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Αλλά η οργή δε δίνει διέξοδο και θέλουμε να γεφυρώσουμε την οργή με την αντιπρόταση, προτείνοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.
- Τα καθημερινά οικονομικά προβλήματα των πολιτών, ο ασφαλιστικός τομέας που καταρρέει, όπως και συνολικά το κράτος πρόνοιας, οι γιατροί που δεν μπορούν να καλύψουν τους ασφαλισμένους, οι παιδικοί σταθμοί που δεν προσφέρονται στα παιδιά μας, οι υπηρεσίες που η κρίση πλήττει βάναυσα. Απέναντι σε αυτά τα προβλήματα του κόσμου το μόνο που βλέπουμε, δυστυχώς, από το παλαιοκομματικό σύστημα είναι ένα υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό, που προσπαθεί χρόνια το ίδιο να αναπαραχθεί. Και χθεσινοί ή σημερινοί συντελεστές του, θεωρώντας την «πολιτική» επάγγελμα, προώθησαν (ως και τα ύπατα αξιώματα) γόνους τους. Καταλήξαμε σε μεγάλο βαθμό σε «πολιτικούς εξ αίματος».
- Είναι η ώρα που κι αυτό θα πρέπει να προσμετρηθεί στη βούληση των πολιτών και να αφήσουμε πίσω τη γενιά των πολιτικών της χούντας και της μεταπολίτευσης.
 3. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι κόμμα ενεργών πολιτών και αναζητούν τις λύσεις και προτάσεις σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Κίνητρο για μας είναι η προώθηση των πράσινων οικολογικών λύσεων, που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζονται σε σειρά χωρών με απτά αποτελέσματα. Θέσεις για το ενεργειακό, τη διαχείριση απορριμμάτων, τις συγκοινωνίες, τα συλλογικά αγαθά, την ανόρθωση του πρωτογενούς τομέα, την αποκέντρωση, μια άλλη οικονομία υπηρέτης της κοινωνίας και όχι των αριθμών, με πλάτεμα της δημοκρατίας και συμμετοχή των πολιτών.
- Θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του τουρισμού για τις προτάσεις μας, για μια σειρά αλλαγών για το σχεδιασμό βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξη στον τόπο μας, με:
-Προσδιορισμό σε κάθε περιοχή της οικολογικής αντοχής ή της φέρουσας ικανότητας.
-Έμφαση του τουριστικού προτύπου σε μορφές που συμβάλλουν στη γενικότερη βιωσιμότητα της περιοχής.
-Ενσωμάτωση των αρχών της αειφορίας στη στρατηγική και τις πρακτικές ανάπτυξης του τουριστικού τομέα.
-Διαφάνεια και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν μεγάλου μεγέθους τουριστικές εγκαταστάσεις.
-Προγράμματα τουριστικής κατοικίας που πρέπει να στραφούν, κυρίως, στην αναβίωση εγκαταλελειμμένων παραδοσιακών οικισμών.
-Προστασία γνώριμων αισθητικών, λειτουργικών και τεχνολογικών χαρακτηριστικών του παρελθόντος για το δομημένο περιβάλλον ιστορικού χαρακτήρα.
 4. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να δώσουμε προτάσεις και λύσεις στα τοπικά ζητήματα. Θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα τον αγροτικό τομέα, που έχει δεχτεί μεγάλη πίεση τα τελευταία χρόνια. Εμείς, οι Οικολόγοι Πράσινοι, απαντάμε με τοπικές πολιτικές απέναντι στην ισοπεδωτική λογική που επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση, στηρίζοντας τα δίκτυα παραγωγών - καταναλωτών, ενθαρρύνοντας λύσεις μέσα από το χώρο της κοινωνικής οικονομίας. Λύση για εμάς είναι οι συνεταιρισμοί νέας γενιάς, οι ομάδες παραγωγών, παράγοντας ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα, αγωνιζόμενοι για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας. Την ίδια λογική χρησιμοποιούμε και για κάθε οικονομική δραστηριότητα.
- Ζητάμε την ψήφο των Μεσσηνίων, γιατί οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένα κόμμα πολιτών, με οριζόντια, μη αρχηγική δομή και δημοκρατική λήψη αποφάσεων. Γιατί συνδυάζουμε τα προτάγματα της οικολογίας, της μη βίας, της ελευθερίας, με ρεαλιστικές και συνάμα ριζοσπαστικές προτάσεις για την έξοδο από την κοινωνικοοικονομική και περιβαλλοντική κρίση. Γιατί δεν είμαστε φιλοευρωπαϊστές ή αντιευρωπαϊστές, αλλά Ευρωπαίοι. Γιατί θέλουμε να είμαστε στην επόμενη Βουλή, επηρεάζοντας θεσμικά τις εξελίξεις. Γιατί εμείς δε νοσταλγούμε την εποχή πριν από τα μνημόνια, την πελατειακή «δημοκρατία», τις αβίωτες πόλεις και τα καταναλωτικά πρότυπα.
 ~** Παναγιώτης Χαλβατσιώτης
~ Υποψήφιος βουλευτής της «Δημοκρατικής Αριστεράς»
* «Άδικα και αναποτελεσματικά τα μνημόνια»
1. Η χώρα διανύει την κρισιμότερη περίοδο μετά τη μεταπολίτευση. Κυρίαρχο δίλημμα είναι: Η σωτηρία της χώρας και η δημοσιονομική της προσαρμογή ή η άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος της Ελλάδας από την Ε.Ε. Οι πολίτες της χώρας πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, να γυρίσουν την πλάτη σε όσους ποντάρουν στην κατάρρευση της χώρας, είτε επειδή νομίζουν ότι βρισκόμαστε σε προεπαναστατική περίοδο και είμαστε έτοιμοι να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό, είτε επειδή παρασύρονται από την οργή και το θυμό, είτε από ιδιοτέλεια. Η «Δημοκρατική Αριστερά» πιστεύει πως υπάρχει επιλογή για μιαν άλλη Ελλάδα. Η χώρα έχει τις αντικειμενικές δυνατότητες, όχι μόνο να αποφύγει την κατάρρευση, αλλά να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Δε μας αρμόζει μια κοινωνία διαλυμένη. Δε μας αρμόζει μια νέα γενιά χωρίς όνειρα. Δε μας αρμόζει ένας λαός χωρίς αισιοδοξία.
2. Οι πολίτες της Μεσσηνίας είναι δυσαρεστημένοι με τις πολιτικές που εφάρμοσαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Ερμηνεύοντας τις προθέσεις τους πιστεύουμε πως ο δικομματισμός θα υποστεί ισχυρό πλήγμα και στο νομό μας. Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, με την ακρίβεια, την ανεργία και τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων. Η «Δημοκρατική Αριστερά» θεωρεί άδικα και αναποτελεσματικά τα μνημόνια. Οι πολιτικές των μνημονίων προωθούν την ακραία λιτότητα, την περιστολή των κοινωνικών δαπανών και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Επιδεινώνουν την ύφεση, αυξάνουν τρομακτικά την ανεργία, επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ μειώνουν και τα έσοδα του κράτους. Σοβαρή ευθύνη έχουν οι διαχειριστές του μνημονίου, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που δε διαπραγματεύτηκαν σοβαρά και δεν εξασφάλισαν πριν από την υπογραφή των συμβάσεων τη λήψη μέτρων ανάπτυξης και τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας. Αυτό που εισπράττουμε είναι ότι οι πολίτες θέλουν την ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από ένα πρόγραμμα αλλαγών. Θέλουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. Θέλουν, επίσης, και δικαιότερη κατανομή των βαρών.
3. Θεωρούμε ότι οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές. Η «Δημοκρατική Αριστερά» είναι η Αριστερά της ευθύνης που προτείνει σύγχρονες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα της χώρας μας. Αποδέχεται τη πρόκληση για μια κυβερνώσα αριστερά. Είναι μακριά από εμάς η λογική του καταγγελτικού λόγου και της στείρας άρνησης. Δεν επενδύουμε ούτε στο θυμό ούτε στην οργή των πολιτών. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να αποφασίζουν με βάση τον ορθό λόγο, να αξιολογούν τα προγράμματα των κομμάτων και ανακρίνουν τις προτάσεις τους. Θέλουμε τον ενημερωμένο πολίτη και όχι τον κομματικό πελάτη. Στον πυρήνα της προγραμματικής πρότασης της «Δημοκρατικής Αριστεράς» βρίσκονται τέσσερις βασικές πτυχές που είναι οι εξής:
- Αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής με διαφορετικά μέτρα ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος. Προώθηση μιας νέου τύπου ανάπτυξης. Ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. Ριζική αναδιοργάνωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης.
- Τέλος, ο πυρήνας των ανανεωτικών ιδεών κωδικοποιείται στις θεμελιώδεις αρχές: Δημοκρατικός σοσιαλισμός-Αριστερός Ευρωπαϊσμός-Μεταρρυθμιστική στρατηγική-Οικολογική εγρήγορση.
 4. Η πρόταση για συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς κατατίθεται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και για αυτό είναι υποκριτική. Η Αριστερά σήμερα στην Ελλάδα είναι πολυδιασπασμένη για σοβαρούς πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους. Το επικοινωνιακό στοιχείο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται από την επιμονή του να προτείνει τη συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, όταν είναι γνωστή η άρνηση τόσο του ΚΚΕ όσο και της «Δημοκρατικής Αριστεράς». Επικοινωνιακό χαρακτήρα είχε και η πρότασή του για συνεργασία στις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες. Η «Δημοκρατική Αριστερά» είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με δύο προϋποθέσεις; προγραμματική σύγκλιση σε κοινό πρόγραμμα και αξιόπιστα πρόσωπα για την εφαρμογή του. Με το ΚΚΕ δεν έχουμε τίποτα κοινό, η πρότασή του για έξοδο από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη δε μας ενδιαφέρει και τη θεωρούμε καταστροφική για τη χώρα. Με το μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας που προτείνει, δηλαδή η Ελλάδα να γίνει μια χώρα σαν τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, διαφωνούμε ριζικά. Είναι άλλη πολιτική πρόταση, εμάς δε μας αφορά.
- Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν όλες οι συνιστώσες του και ο μισός ΣΥΝ προτείνουν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή. Η επίσημη θέση του ΣΥΝ είναι η παραμονή στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, οι προτάσεις που κάνει, όπως η στάση πληρωμών, η μη αναγνώριση του χρέους, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. Αυτή δεν είναι μια επιμέρους διαφορά, είναι στρατηγικού χαρακτήρα. Είναι λάθος, λοιπόν, να εξαπατούμε τους πολίτες με ψευδώνυμα συνθήματα περί ενότητας της Αριστεράς.

*** Δήμος Μεσσήνης
~ Συνάντηση Αναστασόπουλου-Μπέζου για Κ.Υ. και Περιφερειακά Ιατρεία  * Συνάντηση είχε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος με το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Γεώργιο Μπέζο, παρουσία του αντιδημάρχου υπευθύνου για θέματα υγείας, Γιώργου Στραβόλαιμου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
* Στη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα Κέντρα Υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, τον εξοπλισμό των αγροτικών ιατρείων, καθώς και τις δυνατότητες αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
 * Συγκεκριμένα, βρίσκεται στα γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου και είναι πλέον ώριμο για ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο της βελτίωσης των υποδομών και της αναβάθμισης του εξοπλισμού του Κ.Υ. Μεσσήνης με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.
* Για το Περιφερειακό Ιατρείο Πεταλιδίου, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ωρίμανσης του φακέλου, έχει συνταχθεί η κατασκευαστική μελέτη, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, ενώ εκκρεμεί η τροποποίηση του συμβολαίου της παραχώρησης του οικοπέδου από το Δήμο, λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο τοπογραφικό που είχε συνταχθεί κατά το παρελθόν. Στο αμέσως επόμενο διάστημα τακτοποιούνται οι εκκρεμότητες και το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
* Ανάλογο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί με τη σύνταξη του τοπογραφικού διαγράμματος και κατά τη μελετητική ωρίμανση του Κ.Υ. Αίπειας στον Άγιο Ανδρέα. Επρόκειτο για έργο πολύ σημαντικό, που όμως έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Για την επίλυσή του ζητήθηκε εγγράφως συνάντηση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, παρουσία του διοικητή του νοσοκομείου και του μελετητή.
* Παράλληλα, ξεκινούν οι απαραίτητες ενέργειες για την ωρίμανση της κατασκευής νέου Περιφερειακού Ιατρείου στη Βαλύρα, σε οικόπεδο που διαθέτει ο Δήμος και προτίθεται να παραχωρήσει άμεσα.
* Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης ενημέρωσε ότι ο Δήμος μέχρι τώρα έχει καταγράψει πλειάδα διαμαρτυριών αναφορικά με την έλλειψη αγροτικών γιατρών σε πολλά Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου και τις δυσκολίες εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Από τα 14 Π.Ι., πέντε και συγκεκριμένα σε Αβραμιού, Μηλίτσα, Πλατανόβρυση, Τρίκορφο και Εύα δε διαθέτουν μόνιμο γιατρό, με αποτέλεσμα 19 χωριά να μην τα επισκέπτεται καθόλου γιατρός. Επιπλέον, οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας δεν είχαν λάβει υπόψη τους ότι τα αγροτικά ιατρεία δεν είναι εξοπλισμένα με τον απαιτούμενο εξοπλισμό και δε διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο.
* Από την πλευρά του, ο κ. Μπέζος ενημέρωσε ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει κατασταλάξει στο πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στα χωριά που δεν είναι έδρες περιφερειακών ιατρείων. Επίσης, ανέφερε ότι θα εξασφαλίσει την προμήθεια υλικών για τα περιφερειακά ιατρεία, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και αναλώσιμα. Ο επ’ αυτού ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το διοικητή, «προκειμένου να βοηθήσουμε στην προμήθεια εξοπλισμού υλικών και για τα υπόλοιπα ιατρεία».
* Τέλος, ο δήμαρχος Μεσσήνης σημείωσε: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι η παροχή πρωτοβάθμιας υγείας σε όλους τους κατοίκους της υπαίθρου δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, καθώς η μη επίλυση του ζωτικού αυτού προβλήματος θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου».
 ~** Δηλώσεις Αναστασόπουλου
~ Στο μεταξύ, σε διάφορα θέματα αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του ο κ. Αναστασόπουλος.
~ Ειδικότερα, για τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ δήλωσε: «Συζητήθηκε η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι και οι επιπτώσεις στην άσκηση των αρμοδιοτήτων τους και, κατ’ επέκταση, στην ποιότητα ζωής των δημοτών. Η χρήση της έκφρασης δεινή οικονομική κατάσταση δεν αποτελεί απλά μια δικαιολογία των δημάρχων για να καλύψουν την αδυναμία τους να ασκήσουν τις ολοένα αυξανόμενες αρμοδιότητες των Δήμων. Αποτελεί μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από τα κάτωθι τραγικά νούμερα: Οι ΚΑΠ των Δήμων παρουσιάζουν φέτος μείωση 50,29% σε σχέση με το 2009. Η μείωση της ΣΑΤΑ που προορίζεται για έργα και επενδύσεις ανέρχεται σε 55% σε σχέση με το 2009.
~ Για την κοινωφελή εργασία: «Το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα, το οποίο θα δώσει στους Δήμους τη δυνατότητα ενίσχυσης του προσωπικού τους για πέντε μήνες, προκειμένου να παρέμβουν με μικρά έργα στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, δεν προχωρά. Ακόμα κι αυτό ενεπλάκη στα γρανάζια της εκλογικής γραφειοκρατίας, και εύχομαι και ελπίζω να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων, της αξιολόγησης και της πρόσληψης αμέσως μετά τις εκλογές και όχι μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης όπως φημολογείται. Κάτι τέτοιο θα είναι ο απόλυτος εμπαιγμός των ανέργων και η πλήρης απαξίωση του συγκεκριμένου προγράμματος».
~ Για την εγκληματικότητα: «Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση της εγκληματικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ανασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες, οι οποίοι αισθάνονται απροστάτευτοι.
~ Η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Αστυνομίας έχει ως τραγική συνέπεια την αδυναμία αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, αλλά και τη σύλληψη των δραστών που διενεργούν ένοπλες ληστείες. Επίσης, εμφανίζεται αδυναμία αντιμετώπισης των κρουσμάτων κλοπών που διενεργούνται από κοινωνικές ομάδες όπως οι ρομά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την περίπτωση κλοπής καλωδίων πέρυσι, ο Δήμος τα αντικατέστησε και προσφάτως ξανακλάπηκαν. Αναφέρονται κρούσματα κλοπής αγροτικού εξοπλισμού, περιφράξεων κτημάτων, οικόσιτων ζώων κ.ά. σε όλο το Δήμο».
~ Για την πρώιμη πατάτα Μεσσήνης: «Η αδρανοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και στον αγροτικό τομέα, αλλά και στη μεταποίηση και στον τουρισμό, επιβεβαιώνεται από την ανυπαρξία πολιτικής με ελέγχους της πολιτείας, όπως, για παράδειγμα, στην υπόθεση της εισαγόμενης πατάτας. Ενώ έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει τους αρμόδιους φορείς, υπήρξε αδράνεια, και τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι ολέθρια για τους παραγωγούς, που θα οδηγηθούν σε οικονομική καταστροφή. Ένας από τους λίγους εναπομείναντες τομείς της αγροτικής παραγωγής οδηγείται πλέον σε περαιτέρω συρρίκνωση και οικονομικό μαρασμό».
 ~* Αποκατάσταση ζημιών  σε Μπούκα και Ανάληψη
* Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος Μεσσήνης απέστειλε έγγραφο προς τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας με το οποίο τον ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου δημιουργήθηκαν θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή του Κουλτουκίου στην παραλία της Μπούκας. Αποτέλεσμα αυτών, «είναι ο αποκλεισμός της διέλευσης ιχθύων και της επικοινωνίας των αλιέων της περιοχής, μεταξύ θάλασσας και Κουλτουκίου, καθώς και ο αποκλεισμός της ανανέωσης των υδάτων με άμεσο κίνδυνο οικολογικής καταστροφής.
* Για το λόγο αυτό ζητήθηκε η παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας μέσω της πολιτικής προστασίας, με τον καθαρισμό των φερτών υλών στην έξοδο του Κουλτουκίου και την αποκατάσταση επικοινωνίας Κουλτουκίου και θάλασσας. Εξαιτίας ανάλογων συνθηκών έχει δημιουργηθεί αντίστοιχο πρόβλημα και στο λιμενίσκο Ανάληψης, στις εκβολές του ποταμού Μουρτιά.
* Αμέσως λάβαμε απάντηση και ευχαριστούμε, ότι μέσω της πολιτικής προστασίας θα γίνει ο καθαρισμός εκβολών έλους Κουλτουκίου».
 ~* ΣτΕ
~ Εκδικάστηκε στις 25 Απριλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης των Παναγιώτη Γεωργιόπουλου κ.λπ. κατά της υπ’ αριθ. 2186/2009 δημοσιευθείσας στο ΦΕΚ 304/26-6-2009 αποφάσεως του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου περί εγκρίσεως του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μεσσήνης. Δόθηκε, δε, προθεσμία μέχρι 19 Μαΐου για την υποβολή υπομνήματος από τη δικηγόρο του Δήμου Μεσσήνης και αναμένεται έκδοση απόφασης.
 ~* Τιμή σε Κική Δημουλά
* Χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, επρόκειτο να γίνει η ανακήρυξη της γνωστής σε όλους Μεσσήνιας ποιήτριας, Κικής Δημουλά, σε επίτιμο δημότη.

*** O Πάνος Καμμένος από την Καλαμάτα
~ «Οι Έλληνες δεν πρόκειται να υποκύψουν σε εντολές»  * Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος. Πρώτη στάση της επίσκεψής του ήταν το Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Παν. Νίκας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θοδ. Μπρεδήμας.
* Καλωσορίζοντας ο δήμαρχος τον κ. Καμμένο, αναφέρθηκε στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαιτίας της ισχνής χρηματοδότησής της από την κεντρική εξουσία, αλλά και σε αυτά που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
 * Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του νεοπαγούς κόμματος, τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, στην πορεία μας που ξεκίνησε από τον Έβρο και θα καταλήξει στη Γαύδο και το Καστελόριζο, βρισκόμαστε σήμερα (σ.σ. χθες) στην Καλαμάτα.
* Στη Μεσσηνία που κρατά ψηλά το εθνικό φρόνημα, αρχές και αξίες που και οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” πρεσβεύουν, και συμμετέχει στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας, σε μια εποχή που όλα ρυθμίζονται από το Μνημόνιο, από τους δανειστές, από τους τραπεζίτες.
* Βρισκόμαστε εδώ για να στείλουμε σήμερα το μήνυμα ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ να υποκύψουμε σε εντολές και σε διαταγές οι οποίες οδηγούν στην παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας.
* Δεν υπάρχουν ανταλλάγματα για την ελευθερία των Ελλήνων. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αλλαγή του κράτους μας. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να το κάνουμε μόνοι μας. Είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα εμπόδια που δημιουργήσαμε πολλές φορές οι ίδιοι, αλλά και παράλληλα εκμεταλλεύτηκε η νέα τάξη πραγμάτων.
* Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” προχωρούμε σ’ αυτή την πορεία μεγαλώνοντας συνεχώς. Από ρυάκι γίναμε τσουνάμι κι αυτό οδηγεί με τη σειρά του στην ανατροπή της μεταπολίτευσης. Μιας μεταπολίτευσης που έχει οδηγήσει να έχουμε μια συγκυβέρνηση κομμάτων που πρέσβευαν άλλες αρχές πριν από χρόνια, όταν ιδρύθηκαν, ενώ σήμερα τηρούν πιστά τις εντολές της τρόικας. Εμείς, όμως, εκτελούμε τις εντολές του ελληνικού λαού και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».
* Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος περπάτησε στον πεζόδρομο της Αριστομένους και χαιρετήθηκε με αρκετούς πολίτες, ενώ λίγο αργότερα επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος Δ. Αδαμόπουλος.  ~ Του Αντώνη Πετρόγιαννη  εφηυμν. "Θάρρος" .-

*** Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
~ Ένα εκατομμύριο ευρώ από ΕΣΠΑ για 3 χρόνια  * Μια πολύ σημαντική πρόσκληση έφτασε χθες στο Δήμο Καλαμάτας από το υπουργείο Πολιτισμού, η οποία και απευθύνεται ειδικότερα στην κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις». Μέσω αυτής ζητείται να υποβληθεί πρόταση για ένταξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο ΕΣΠΑ, για χρηματοδότηση ύψους ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ. Από αυτούς, περίπου 800.000 ευρώ είναι οι ευρωπαϊκοί πόροι και οι υπόλοιποι εθνικοί.
 * Σύμφωνα με το δήμαρχο Παν. Νίκα, η πρόταση θα έχει ισχύ για τρία χρόνια και για το διάστημα αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του φεστιβάλ.  -  Α.Π.

 *** ΕΑΣ Μεσσηνίας
~ Αντιδράσεις για τη μη διεξαγωγή του Δ.Σ. για το πόρισμα ελέγχου  * Δε συνεδρίασε τελικά χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, που είχε ως μοναδικό θέμα την ενημέρωση των συμβούλων για την έκθεση ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από έρευνα που έκανε στα διαχειριστικά και τα οικονομικά της οργάνωσης. Η ματαίωση της συνεδρίασης λίγη ώρα πριν από τη 1.00 μ.μ., οπότε και είχε οριστεί, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των 5 συμβούλων, που την είχαν ζητήσει. Πρόκειται για τους Μιχάλη Αντωνόπουλο, Αριστείδη Γιαννακόπουλο, Γιώργο Καμαρινό, Κώστα Μαντζούνη και Πάνο Παγάνη, οι οποίοι, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες το απόγευμα, αναφέρουν:
* «Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΑΣ, που είχε ορισθεί στις 27/4 και ώρα 13.00, με ευθύνη και πρωτοβουλία του προέδρου της, ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά οι διοικητικοί σύμβουλοι, με σκοπό την αναβολή της συνεδρίασης, λόγω μη ύπαρξης απαρτίας. Πώς είναι δυνατόν, για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, που συγκαλεί ο ίδιος ο πρόεδρος με πρόσκλησή του, να το ακυρώνει μία ώρα πριν γίνει, γνωρίζοντας ότι δήθεν δεν θα υπάρχει απαρτία;
* Θεωρούμε ότι γίνεται συντονισμένη προσπάθεια για συνεχείς αναβολές στο συγκεκριμένο κρίσιμο θέμα των ατασθαλιών και της κακοδιαχείρισης της ΕΑΣ με ευθύνη του νυν προέδρου.
* Την ίδια ώρα, δίνει τη δική του εκδοχή για τα πεπραγμένα του στη συνεταιριστική οργάνωση, προετοιμάζοντας και την απολογία του μέσω του Τύπου, χωρίς να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο, που πάντα ήταν γι’ αυτόν διακοσμητικό όργανο και χειριζόταν με άνεση την πλειοψηφία του.
* Οι ενέργειές του προκαλούν την κοινή λογική και προσβάλλουν την ΕΑΣ ανεπανόρθωτα, μια και απαξιώνει το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας, αλλά και την παρέμβαση των διοικητικών συμβούλων που έφεραν το θέμα ή ήθελαν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση».
* Από την πλευρά των 5 συμβούλων ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σημείωσε χθες στο «Θ»: «Πρώτα ενημερώνεις το συμβούλιό σου για ένα θέμα τόσο σημαντικό κι έπειτα βγαίνεις να ενημερώσεις τον Τύπο και γενικότερα τον κόσμο. Το πόρισμα δεν αφορά μόνο στα δικά του, τα προσωπικά του προέδρου, αλλά τη γενικότερη διαχείριση της Ένωσης και τις ατασθαλίες που γίνονταν επί χρόνια. Είναι ένα σημαντικό πόρισμα. Και αυτή η έρευνα της επιθεωρήτριας γινόταν επί ένα εξάμηνο σχεδόν. Έχουν πάρει καταθέσεις, έχει φτάσει το θέμα στον εισαγγελέα. Δεν μπορεί για ένα τέτοιο θέμα που καίει την Ένωση να μη βρίσκουμε το χρόνο εμείς να το κουβεντιάσουμε, κι όταν φτάνουμε να το κουβεντιάσουμε με τα χίλια ζόρια, να λέει το συμβούλιο δε γίνεται. Αυτό είναι μέγιστη κοροϊδία. Όταν είναι να μαζέψουμε χρήματα με χαράτσια, είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί. Όταν είναι να δώσουμε εξηγήσεις και να λογοδοτήσουμε πάμε πολύ αργά. Το συμβούλιο για το χαράτσι πήρε απόφαση σε μια μέρα».
* Σε επικοινωνία που είχαμε και με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βασίλη Κοζομπόλη, μας είπε ότι η συνεδρίαση δεν έγινε γιατί δεν υπήρχε απαρτία. Πρόσθεσε ότι προγραμματίζεται Συμβούλιο για την επόμενη εβδομάδα και ότι οι πέντε σύμβουλοι έχουν πάρει αντίγραφο του πορίσματος.
Της Μαρίας Νίκα
Από το κυριακάτικο παζάρι -Λαϊκής αγοράς στο
Αρφαρά - Καλαμάτας

*** Φαρών
~ Σ’ ένα χρόνο η ανάπλαση στο δυτικό πεζοδρόμιο, σύμφωνα με το Δήμαρχο
 ~ Ως έργο που θα βελτιώσει πολύ την αισθητική της Καλαμάτας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, την ανάπλαση του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών, από τη Ναυαρίνου μέχρι την Πλάτωνος, και του νότιου πεζοδρομίου της Πλάτωνος, από τη Φαρών μέχρι το Πάρκο Σιδηροδρόμων.
 ~ Με αυτόν τον τρόπο ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι αξιολογεί θετικά το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας για ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ, με ποσό που προσεγγίζει τα 2.000.000 ευρώ.
~ Ουσιαστικά, πρόκειται για τα χρήματα που περίσσεψαν από το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, χάρη στην υψηλή έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος εργολάβος.
~ Ο δε δήμαρχος Παν. Νίκας ανακοίνωσε χθες: «Αναμένονται οι τυπικές διαδικασίες για την ένταξη του έργου και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στη δημοπράτησή του. Πιστεύουμε ότι του χρόνου τέτοιο καιρό να είναι έτοιμο το μεγάλο πεζοδρόμιο της Φαρών, που θα δώσει σημαντική βοήθεια στην πρόσβαση από και προς το κέντρο της Καλαμάτας.
~ Επιπλέον, πάνω στο πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων η Δημοτική Αρχή αρχίζει και δουλεύει με γρήγορους ρυθμούς την προετοιμασία για ένταξη ενός ακόμη έργου. Ο λόγος για το θαλάσσιο πάρκο από το κατάστημα “Πανελλήνιο” μέχρι το ύψος του “Κοιλάκου”. Θεωρώ ότι σε μερικές εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε κι αυτό το μεγάλο έργο». - Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Ο Βαγγέλης Βενιζέλος από την Τρίπολη
~ Πλειοψηφία πάνω από 50% ζήτησε να δώσουν  οι ψηφοφόροι στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις
* «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία διάθεση να κυβερνά, να υφίσταται φθορά, να εισπράττει το πολιτικό κόστος και να προχωρά σε αντιδημοφιλείς επιλογές και οι άλλοι να κάνουν τον “έξυπνο”. Είναι έτοιμο να συμβάλλει στη δημιουργία μιας πολιτικής συμμαχίας των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων, αν το πει ο λαός καθαρά και στα ποσοστά και στις έδρες. Αλλιώς ας κάνουν κυβέρνηση, εμείς εδώ θα είμαστε εποικοδομητική αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη χθεσινή του ομιλία στην Τρίπολη.
* Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στις κάλπες της 6ης Μαΐου κρίνεται το μέλλον της επόμενης γενιάς και υπογράμμισε ότι δε νοείται εφησυχασμός, παραίτηση και αποχή.
* Πρέπει να «λυθεί η παρεξήγηση» που καλλιεργείται ότι «μία» κυβέρνηση θα είναι δεδομένη στις 7 Μαΐου, όπως και μια συγκεκριμένη πολιτική, πράγμα που διευκολύνει κάποιους άλλους να δίνουν «δωρεάν ψήφο διαμαρτυρίας ή πίεσης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: «Ούτε η κυβέρνηση ούτε η πολιτική είναι δεδομένες και ο λαός πρέπει να απαντήσει με πλειοψηφία που ξεπερνά το 50%».
* Μιλώντας για τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι, αν έχουν την πλειοψηφία, ας κάνουν κυβέρνηση και ας οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση. Επέκρινε δε τον κ. Σαμαρά για το στόχο του της αυτοδυναμίας της Ν.Δ., λέγοντας ότι καμία δύναμη δεν μπορεί μόνη της και πρόσθεσε πως «κακώς ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ να τα βγάλει πέρα μόνο του».
* Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «αντιμνημονιακό αμάλγαμα» την πρόταση του κ. Τσίπρα «για πρωθυπουργία στην κα Παπαρήγα, κι αν λείπουν πέντε, δέκα ψήφοι προσθέτουμε και τον κ. Καμένο», σημειώνοντας ότι θεωρεί τη γ.γ. του ΚΚΕ πιο συγκρατημένη από τον κ. Τσίπρα, και τόνισε ότι το «εκτός ευρώ» δεν είναι παιχνίδι, καλώντας αυτούς που το προτείνουν να πουν αν εγγυώνται την καταβολή μισθών και συντάξεων τον Ιούνιο.
* «Τώρα το ελληνικό χρέος είναι διακρατικό», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι μια πρόταση «εκτός ευρώ» θα οδηγούσε την Ελλάδα να διαταράξει τις διεθνείς ισορροπίες και να βρεθεί εκτός συζήτησης που διεξάγεται στην Ευρώπη, όπου αναμένει αλλαγές μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ.
* Υπάρχει, συνέχισε, και η τρίτη λύση, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικού συναγερμού από υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και με άξονα πολιτικής μια πορεία δύσκολη, αλλά συγκεκριμένη και ασφαλή για έξοδο από την κρίση.
* Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε την αυτοκριτική του και επέκρινε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καραμανλή ότι δεν είπαν τίποτα για την «πυρηνική καταστροφή του 2004-2009».
* Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και πάλι στο πρόβλημα δημοκρατίας που αναφύεται από τον «κίνδυνο να δούμε στη Βουλή χιτλερικούς χαιρετισμούς», προσθέτοντας ότι «πρόβλημα δημοκρατίας, όμως, είναι και η άρνηση διαλόγου, καθώς ο φοβικός κ. Σαμαράς θέλει να ακυρώσει κάθε τηλεοπτικό διάλογο μαζί μου- στη Βουλή μου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και τώρα επιχαίρει γιατί «μειώσαμε το χρέος»».
* Τέλος, κ. Βενιζέλος παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ολοκλήρωσης της εξόδου της χώρας από την κρίση.

*** Περιοδείες υποψηφίων των κομμάτων

- ΚΚΕ
 - Περιοδείες στελεχών
 ~ Το σημερινό πρόγραμμα περιοδειών από το ΚΚΕ έχει ως εξής:
9.00 Λαϊκή Καλαμάτας, Διασάκος
10.00 Λαϊκή Μεσσήνης, Κουφαλάκος
10.30 Πεζόδρομος Αριστομένους, Κατσάς
18.00 Ράχη, Λαζαρακόπουλος
19.00 Παραλία Καλαμάτας, Καλογεροπούλου
20.30 Στούπα-Καρδαμύλη-Κάμπος, Κατσάς-Κουφαλάκος
20.30 Μελιγαλάς, Διασάκος.
 - ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 - Περιοδείες υποψηφίων
 ~ Σήμερα στις 11.30 το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος, θα μιλήσει στην πλατεία Μεσσήνης.
- Οι Ν. Πατσαρίνος, Ι. Μαραβελή και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν περιοχές της Δ.Ε. Γαργαλιάνων και θα μιλήσουν στις 11.30 στην πλατεία των Γαργαλιάνων.
~ Το απόγευμα:
-Ο Θ. Πετράκος θα περιοδεύσει σε Θουρία, Μικρομάνη, Άρι.
-Ο Ν. Πατσαρίνος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν Δ.Ε. του Δήμου Καλαμάτας στον Ταΰγετο.
 ~ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
 ~ Οι σημερινές περιοδείες
 * Οι υποψήφιοι βουλευτές της «Δημοκρατικής Αριστεράς» έχουν προγραμματίσει για σήμερα περιοδείες.
- Το πρωί:
-Λαϊκή Καλαμάτας και Ιστορικό Κέντρο: Χαλβατσιώτης, Καούνης
-Κορυφάσιο, Χώρα, Πυργάκι: Βακαλόπουλος, Πατσούρης
-Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά- Κυπαρισσία: Τσώνης
- Το απόγευμα:
- Γαργαλιάνοι – Κυπαρισσία: Βακαλόπουλος – Πατσούρης.

*** Βραδιά... ανεξαρτησίας

~ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
~ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
* Η διαδικτυακή κοινότητα υποδέχθηκε με ενθουσιασμό και έκπληξη την εκδήλωση που θα παρακολουθήσουμε αύριο στην Καλαμάτα. «Και γιατί δε συμβαίνει στην Αθήνα, παρακαλώ; Μετανάστες θα γίνουμε;» είναι ένα από τα πολλά σχόλια που γράφτηκαν. Την ίδια ευχάριστη έκπληξη, όμως, προκάλεσε η είδηση της Ανθολογίας Ανεξάρτητων Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους στο Καλλιτεχνικό Στέκι, και στους Καλαματιανούς σινεφίλ. Εννέα έργα νέων Ελλήνων κινηματογραφιστών έως 30 ετών, με ξεχωριστή παρουσία και ύφος, επιφυλάσσει η βραδιά, σε επιμέλεια του Γιώργου Ευθυμίου. Αλλά και επτά ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν Μεσσήνιοι στα πλαίσια project του Στεκιού.
 * «Όλες οι ταινίες έχουν γίνει με αποκλειστική χρηματοδότηση από τους δημιουργούς τους», μου είπε ο Γιώργος Ευθυμίου. «Αλλά πάει και λίγο πιο πέρα το “ανεξάρτητο”. Μια μεγάλου μήκους ταινία που φτάνει συνήθως πολύ πιο εύκολα στο κοινό, υπάρχει μεσολαβητής, διανομή, εμπορικός εκμεταλλευτής της ταινίας. Στη μικρού μήκους, δεν υπάρχουν κανάλια προώθησης. Δεν μπορεί εύκολα ένας θεατής να έρθει σε επαφή με ταινίες μικρού μήκους, παρά ψάχνοντάς το ο ίδιος. Ανεξάρτητα, άλλωστε, κινούμαστε οι περισσότεροι πλέον. Ωστόσο, όντας ανεξάρτητος, εξασφαλίζεις ότι δε θα παρεμβληθεί κάποιος άλλος, είσαι κύριος του έργου σου. Οι ταινίες που επέλεξα, έχουν λάβει διακρίσεις στο Φεστιβάλ της Δράμας, στο Φεστιβάλ Animation, είναι ταινίες που έχουν παιχτεί σε διεθνή φεστιβάλ, από γνωστούς νέους Έλληνες δημιουργούς».
* Ο ίδιος είναι είκοσι τεσσάρων ετών, δημιουργός δύο ταινιών μικρού μήκους. Ζει στην Αθήνα, δεν έλκει καταγωγή από την Καλαμάτα, «αλλά μου αρέσει η πόλη», λέει. «Θεώρησα ότι της ταιριάζει μια βραδιά με επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους. Το χώρο τον βρήκαμε στο Καλλιτεχνικό Στέκι. Βρίσκω ότι ταιριάζει στο ύφος της βραδιάς, στον ανεξάρτητο χαρακτήρα των ταινιών, καθώς όσα φιλοξενούνται εδώ γίνονται χωρίς αντίτιμο».
* Τέσσερις από τους νέους σκηνοθέτες θα παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ο Γιώργος Φουρτούνης, βραβευμένος στο Φεστιβάλ Δράμας πέρυσι. Η Αντουαννέτα, 19 ετών, η νεότερη των δημιουργών. Ο Κώστας Στραγαλινός, με το «De Architectura», αλλά και ο Γιάννης Γεωργίου, ο οποίος, μάλιστα, θα παίξει ζωντανά σαξόφωνο κατά τη διάρκεια της ταινίας του «No Scholarship», η οποία θα προβληθεί από φιλμ super-8.
* «Οι ταινίες έχουν τελείως διαφορετικό ύφος μεταξύ τους», λέει ο Γιώργος Ευθυμίου. «Οι σκηνοθέτες έχουν προσωπική γραφή, δε λένε εύκολα πράγματα, είναι όλες ταινίες αρκετά απαιτητικές. Ήθελα το πρόγραμμα να έχει ταινίες διαφορετικού ύφους. Να έχει αφηγηματικές ταινίες, ταινίες πειραματικές, να υπάρχουν ταινίες που έχουν κάποιον μικρό προϋπολογισμό, αλλά και ταινίες που έχουν γίνει τελείως Do It Yourself. Επιδίωξα να υπάρχει ένα ετερόκλητο πρόγραμμα, που να μπορεί να απευθύνεται στα ερεθίσματα του κοινού. Παράλληλα, πρόκειται για ανθρώπους των οποίων το έργο εκτιμώ».
~ Του ζητώ να μου περιγράψει την καθημερινότητα που βιώνει στην Αθήνα.
* «Η πραγματικότητα που βιώνω είναι αυτή που ζούμε όλοι. Σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ ότι οι δυσκολίες δίνουν αφορμή να γνωρίσεις ανθρώπους και να κάνεις πράγματα. Οι δυσκολίες είναι αφορμή για σύσφιξη των σχέσεων. Κινηματογραφικά, η κρίση έχει δυσκολέψει πολύ το χώρο. Γίνονται λιγότερες δουλειές, υπάρχουν λιγότερα χρήματα, ακόμη και οι άνθρωποι που κάνουμε μόνοι μας τα project χρειαζόμαστε τεχνικούς, που δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Αυτό που προσδοκώ, είναι να δω μια ατομική εξέλιξη. Γιατί συλλογικά, η εξέλιξη μοιάζει δυσοίωνη και δύσκολη. Θεωρώ ότι οι αλλαγές ξεκινούν από μέσα μας. Θα ήθελα οι δυσκολίες των καιρών να σταθούν αφορμή για διαδρομές σε εσωτερικά μονοπάτια. Να εμπλουτιστούμε σε συνείδηση και να βγούμε ωριμότεροι. Αν η αλλαγή αυτή συντελεστεί εντός μας, θα καθρεφτιστεί και στην κοινωνία».
 ~* Το πρόγραμμα
-Sharp της Ευαγγελίας Χρηστάκου (9΄)
* Μια απόπειρα απόδοσης του βλέμματος το οποίο εστιάζει πάνω στη γυναικεία μορφή, ένα βλέμμα στο οποίο έχει αναφερθεί στο παρελθόν και η Αγγλίδα φεμινίστρια θεωρητικός κινηματογράφου Laura Mulvey. Με στοιχεία ηδονοβλεψίας, την παρακολουθεί σαν μέσα από μία κλειδαρότρυπα. Η Γυναίκα, όμως, γνωρίζει την ύπαρξη του θεατή και τον αφήνει συνειδητά να συνεχίσει να την κοιτάζει, ενώ ταυτόχρονα του αποκαλύπτει την αισθησιακή της πλευρά χωρίς αυτός να μπορεί να την αγγίξει.
 -Living City των Εύας Θεωδορίδου και Δημήτρη Γιουζέπα (18΄)
* Αντικείμενο της ιστορίας είναι μια ζωντανή πόλη και οι κάτοικοί της. Αφορμή για να δούμε τη ζωή στην πόλη είναι η άφιξη ενός ταξιδιώτη, η οποία έρχεται να προκαλέσει αλλαγές.
 -κατι της Αντουανέτας (1΄)
* Το κατι ξεκίνησε από ένα σεμινάριο στον κινηματογραφικό τομέα της Πανεπιστημιακής Λέσχης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τη χρονιά που πέρασε. Είναι φωτογραφίες που η μία δίπλα στην άλλη δημιουργούν μια φευγαλέα ιστορία.
 -Υπόσχεση του Αδριανού Χαλίλ (18΄)
* Ένας άνδρας εγκαταλείπει την πόλη όπου ζούσε.
 -Την Καλύτερη Νύφη του Νεριτάν Ζιντζιρία (15΄)
* Ένας άντρας χάνει τη γυναίκα του. Μια γυναίκα βρίσκει τον άντρα της. Μια μάνα βλέπει τα παιδιά της.
 -De Architectura του Κώστα Στραγαλινού (16΄)
* Ένας αρχιτέκτονας κάνει μια μακάβρια ανακάλυψη στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή κτηρίου του. Αρχίζει ν’ αναρωτιέται αν τα πρόσφατα παράξενα όνειρά του ήταν πράγματι όνειρα.
 -No Scholarship του Γιάννη Γεωργίου (3΄)
* Σε ένα διαμέρισμα στο Ανατολικό Λονδίνο, μια φοιτήτρια έχει βρει έναν πολύ κυνικό τρόπο να βγάζει τα δίδακτρά της.
-Δ του Γιώργου Φουρτούνη (8΄)
* Η πρώτη ταινία του βραβευμένου στη Δράμα σκηνοθέτη.
 -Εκκρεμότητα της Ελένης Μίλτση (7΄)
* Μια μεσήλικας γυναίκα ζει απομονωμένη σε ένα διαμέρισμα, με μοναδικό σκοπό την καθαριότητα του σπιτιού. Η τελειομανία της την οδηγεί στην εμμονή να εξαφανίσει ένα λεκέ, ο οποίος δεν υποχωρεί παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της…
 -Από το project ταινιών μικρού μήκους που έγινε στο Καλλιτεχνικό Στέκι θα δούμε τις ταινίες:
* Lifeless και Tiny Space του Γιώργου Λουριδά.
* Έμιλυ και Αγγελίνα – Strange Colour Blue των Έμιλυ και Αγγελίνας.
* Χωρίς Τίτλο του Meme.
* Φύκιρης Κώστας – Ταΰγετος του Κώστα Φύκιρη.
* Δυστοπία του Ιάσονα Γιαννακόπουλου
* Einstein on the Beach του Γιώργου Γιαννακόπουλου
 *Ανθολογία Ανεξάρτητων Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους
~ Κυριακή 29 Απριλίου, στις 8.00 μ.μ., στο Καλλιτεχνικό Στέκι (Μπενάκη 5)  Είσοδος ελεύθερη
Κυριακάτικη Λαϊκή στην κεντρική πλατεία Αρφαρών  Μεσσηνίας

*** Πριν 94 χρόνια

- ΚΑΤΟΠΙΝ τηλεγραφικής αναφοράς του Νομογεωπόνου Καραμάνου προς την Διεύθυνσιν της συγκεντρώσεως των εγχωρίων προϊόντων επί του ζητήματος της εξαγωγής των γεωμήλων ο Στρατηγός Μπονιέ Διευθυντής της Συγκεντρώσεως δια τηλεγραφικής του διαταγής εγνώρισε χθες εις το Νομογεωπονικόν Γραφείον ότι η αγοραπωλησία όσον αφορά τα γεώμηλα είναι ελευθέρα. Κατόπιν τούτου αναμένεται να αρθή παρά των τοπικών αρχών μας η απαγόρευσις της εξαγωγής των γεωμήλων αφιερωμένης ελευθέρας της μεταφοράς αυτών.
 - ΣΗΜΕΡΟΝ θα γίνη διανομή 200 δραμίων άρτου κατ’ άτομον προς 1,25 κατ’ οκάν.
 - ΧΘΕΣ την πρωίαν δια του Πατραϊκού τραίνου αφίκετο εκ Πατρών ο παρά τω Υπουργείω της Γεωργίας Εισηγητής της Γεωργικής Οικονομίας Μαργιέτης. Ο Μαργιέτης επισκέφθη την ενταύθα Κεντρικήν Αγροτικήν Τράπεζαν θέλει δε εξετάσει και τα της λειτουργίας της Τραπέζης καθώς και τα των Συνεταιρισμών εν γένει. Επίσης ο Μαργιέτης ανέλαβε την διανομήν θείου και θειικού χαλκού εκ Πατρών εις τα διάφορα Μονοπώλια.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ II :
Πρόγραμμα ... Στα  πλέϊ πφ στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου :
02/05/2012 :
ΠΑΟΚ -  ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος Αθηνών
..07/04/2012
ΑΕΚ -Παναθηναϊκός
Ατρόμητος Αθηνών - ΠΑΟΚ
...10/04/2012
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
ΑΕΚ - Ατρόμητος Αθην.
...13/04/2012
Παναθηαναϊκός -ΠΑΟΚ
Ατρόμητος Αθ. - ΑΕΚ
...16/04/2012
Ατρόμητος Αθ. - Παναθηναϊκός
ΑΕΚ- ΠΑΟΚ
.... 20/04/2012 
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
ΠΑΟΚ  - Ατρ΄'ομητος Αθηνών

~** Όλοι σήμερα στο 12ο Γυρο Καλαμάτας
* Ραντεβού στις 6.30 μ.μ. στο συντριβάνι της πλατείας
 ~ Όποια αφορμή κι αν επιλέξει κάποιος, αξίζει να βρίσκεται στις 6.30 μ.μ. στο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας, για το σπουδαίο ραντεβού του 12ου Γύρου Καλαμάτας! Τη μεγάλη γιορτή της πόλης, που ξεκινάει με έναυσμα τον μαζικό αθλητισμό, αλλά αποκτά πολυάριθμες προεκτάσεις (αθλοτουρισμός, πολιτισμός, κοινωνικό πρόσωπο…), χάρις στις αγόγγυστες προσπάθειες του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας να τον κάνει κάθε χρόνο και καλύτερο, κάθε χρόνο και πιο πλούσιο…
 ~ Οι επιδόσεις είναι για ελάχιστους συστηματικούς αθλητές που θα τρέξουν στη διαδρομή των 10 χλμ. (συντριβάνι Κεντρικής Πλατείας, Αριστομένους, Πάρκο ΟΣΕ, Λυκούργου και αμέσως δεξιά στη Μιαούλη, Ναυαρίνου, Λακωνικής στη διασταύρωση Φωτεινή, Παλαιολόγου, Σταδίου, 23ης Μαρτίου, πεζόδρομος Αριστομένους) και θα εκμεταλλευθούν το «τσιπάκι» που χορηγούν οι διοργανωτές για να καταγράψουν επίσημα το χρόνο τους, αλλά η επιτυχία του Γύρου Καλαμάτας θα είναι οι εκατοντάδες ερασιτέχνες φίλοι του τρεξίματος που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτή τη «μεγάλη» διαδρομή, αλλά και ο χείμαρρος των παιδιών και των ανθρώπων κάθε ηλικίας που θα λάβουν μέρος στον αγώνα των 2 χλμ. που για 5-10 λεπτά θα πλημμυρήσουν τις οδούς Φρατζή-Νέδοντος-Πλατεία Όθωνος-Γερμανού-Αριστομένους.
 ~ Ένας λόγος παραπάνω για να βάλουμε τα αθλητικά μας παπούτσια είναι για να κάνουμε πιο δυνατό το μήνυμα της συμπαράστασης των παιδιών, των ατόμων με αυτισμό και των οικογένειών τους, που φέρουν τα μπλουζάκια της διοργάνωσης στα 10 χλμ., αλλά και της υγειινής διαβίωσης, όχι μόνο μέσα από το τρέξιμο, αλλά και με την προτροπή της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για διακοπή του καπνίσματος που θα διατρανώσουν με τα δικά τους μπλουζάκια οι συμμετέχοντες στα 2.000 μ.
 ~ Κι αν ακόμη και αυτή η πρόκληση σας φαίνεται δύσκολη, απλώς χειροκροτήστε από την άκρη του δρόμου την προσπάθεια….
 ~* Να είμαστε όλοι εκεί!
 -Στα 10 χλμ. υπάρχει συμβολικό τίμημα συμμετοχής 5 ευρώ που θα διατεθούν για τους σκοπούς του καλαματιανού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με αυτισμό και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καλαμάτας, ενώ δωρεάν και με μικρές και μεγαλύτερες εκπλήξεις είναι η συμμετοχή στα 2 χλμ.
 ~ Φυσικά θα υπάρχουν και ξεχωριστά αναμνηστικά διακρίσεων και συμμετοχής.
 -Για να κυλήσουν όλα ομαλά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να βρίσκονται από τις 5.30 ή 6 μ.μ. στην πλατεία για να παραλάβουν εγκαίρως τον αριθμό τους.
 -Υπομονή και χαμόγελα θα είναι η συμβολή των οδηγών στην επιτυχία της αθλητικής γιορτής της πόλης...  Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** Στις 7 μ.μ. το μπαράζ βόλεϊ Καλαμάτα '80-Ηράκλειο
~ ΜΠΟΡΕΙ Α2 Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80!
 * Νίκη με 3-0 σετ και καλύτερη διαφορά από το 25-21, 25-22, 25-23 με την οποία είχε ηττηθεί στο Ηράκλειο ψάχνει η Καλαμάτα ’80 στο σημερινό δεύτερο αγώνα μπαράζ της Β’ Εθνικής βόλεϊ των ανδρών με τη ΓΕΗ. Η αναμέτρηση με τους Κρητικούς θα ξεκινήσει τελικά μισή ώρα αργότερα από το προκαθορισμένο και πιο συγκεκριμένα στις 7 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας και φυσικά χρέος των φιλάθλων που θέλουν τον αθλητισμό της πόλης μας να προοδεύει είναι να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» στο πλευρό του ΑΟΚ ’80.
* Ο παίκτης προπονητής Γιώργος Κουλιέρης τονίζει ότι πρωταρχικός στόχος είναι να μη χαθεί σετ που θα καταστρέψει το όνειρο της συμμετοχής του χρόνου στην Α2 (η Β’ κατηγορία καταργείται) και θα κατακρημνίσει την τοπική μας ομάδα μετά από πολλά χρόνια στο περιφερειακό πρωτάθλημα... Από εκεί και πέρα η ανατροπή του σκορ είναι εφικτή, αφού παρά την άσχημη παρουσία και ήττα στον πρώτο αγώνα στο Ηράκλειο τα σετ «γέμισαν».
 * «Είναι δύσκολο, αλλά αισιοδοξούμε, καθώς δεν έχουμε πια να χάσουμε τίποτα» τονίζει χαρακτηριστικά ο Κουλιέρης που ευελπιστεί για τη συμμετοχή και των Κακαλέτρη, Αδαμόπουλου, οι οποίοι αναμένονται από την Αθήνα προκειμένου το «οπλοστάσιο» της Καλαμάτας ’80 να είναι πλήρες...

*** Πόλη του μπάσκετ η Κυπαρισσία
~ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
 ~ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΩΝΑ ΚΑΙ «3 ΜΕ 3» ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
 * Συνεχής είναι η πορεία ανόδου του Δίωνα Κυπαρισσίας και της πόλης της Τριφυλίας, στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, γεγονός που αν μη τι άλλο φανερώνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι επιλέχθηκε για να υποδεχθεί, από χθες το βράδυ έως και αύριο το μεσημέρι, την εθνική ομάδα των παμπαίδων, που πραγματοποιεί προπονητικό camp δίνοντας φιλικά παιχνίδια με μεικτές ομάδες της Ένωσης.
 * Η εθνική ομάδα των παμπαίδων, έφθασε χθες στην Κυπαρισσία, πραγματοποιώντας μάλιστα αργά το βράδυ προπόνηση στο Κλειστό. Το κυρίως μενού πάντως δίνεται σήμερα, οπότε και θα γίνουν στο γήπεδο προπονήσεις και το πρώτο φιλικό ανάμεσα στην Εθνική και την ομάδα επιλέκτων αθλητών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
 * Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας και τα ονόματα των αθλητών που θα λάβουν μέρος στο σημερινό αγώνα…
 - 11.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.
 ~ Προπόνηση εθνικής παμπαίδων
 - 4.30 μ.μ. – 6.00 μ.μ.
 ~ Προπόνηση επιλέκτων αθλητών ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
 - 7.00 – 9.00 μ.μ.
 * Αγώνας εθνικής παμπαίδων – μεικτής ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (1): Μάλαμας, Καρμοίρης
 ~ «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ»
 ~ Α/Α ΟΝΟΜΑΤ/ΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 1. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ 1997 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
 2. ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1997 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
 3. ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1997 ΠΑΟΚ
 4. ΦΛΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1997 ΑΡΗΣ
 5. ΜΟΥΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 1997 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
 6. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜ. 1997 ΜΑΡΟΥΣΙ
 7. ΧΡΥΣΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 1997 ΜΑΡΟΥΣΙ
 8. ΠΕΦΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1997 ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
 9. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1997 ΑΟΝΑ
 10. ΔΙΠΛΑΡΟΣ ΝΙΚΟΣ 1997 ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΠΑΤΡΩΝ
 11. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 1997 ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΠΑΤΡΩΝ
 12. ΝΤΟΥΖΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 1997 ΑΓΕΧ
 13. ΓΚΑΒΕΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1997 ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ
 14. ΚΑΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 1998 ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ
 15. ΜΙΤΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 1997 ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ
 16. ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 1998 ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ
 17. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 1998 Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 18. ΜΟΥΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡ. 1997 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
 - ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ : ΛΙΜΝΙΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΔΟΞΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 - ΕΦΟΡΟΣ : ΓΑΛΑΚΤΕΡΟΣ ΝΑΣΟΣ
 ~ «ΜΙΚΤΗ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π» (1)
 ~ Α/Α ΟΝΟΜΑΤ/ΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 1. ΧΗΝΑΡΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 1997 ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ
 2. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 1996 ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ
 3. ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 1996 ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ
 4. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1996 ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ
 5. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 1996 ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ
 6. ΚΑΖΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1996 ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ
 7. ΤΣΕΛΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 1995 Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980
 8. ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1995 Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980
 9. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1996 Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980
 10. ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1995 Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980
 11. ΠΟΥΛΟΥΠΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1995 Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980
 12. ΛΩΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1997 Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980
 13. ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1997 Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980
 14. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1997 Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980
 - ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ : ΑΒΔΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
 ~ «3 με 3» στην πλατεία και βραβεύσεις στο κλειστό
 * Στα πλαίσια του εορτασμού της ανόδου της ανδρικής ομάδας στην Α΄ Τοπική κατηγορία, ο εκ των διοργανωτών της υποδοχής της Εθνικής Παμπαίδων Δίωνας Κυπαρισσίας, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο για 4η συνεχή χρονιά, τουρνουά μπάσκετ «3 με 3» στην κεντρική πλατεία, έχοντας τη στήριξη και βοήθεια του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου. Εκεί θα βρεθούν πολυάριθμα αγόρια και κορίτσια, καθώς επίσης και οι προπονητές της εθνικής παμπαίδων Γιώργος Λημνιάτης, Γιώργος Δοξάκης, αλλά και η παλιά δόξα του ελληνικού μπάσκετ και έφορος της εθνικής, Νάσος Γαλακτερός.
 * Νωρίς λοιπόν το πρωί σήμερα, αλλά και αύριο, η δράση θα εξελιχθεί και στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, όμως υπάρχει ένα ξεχωριστό event στο κλειστό της πόλης. Πιο συγκεκριμένα στο ημίχρονο του αγώνα της Εθνικής με την Μεικτή της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, η διοίκηση του Δίωνα θα βραβεύσει την ομάδα που κατέκτησε φέτος την πρωτιά στον Όμιλο Μεσσηνίας εξασφαλίζοντας την άνοδο στην Α΄ Τοπική, αλλά και θα τιμήσει την πρώτη ανδρική ομάδα του Δίωνα Κυπαρισσίας. Ν. Μπ.

*** Σήμερα τα κρίσιμα ματς της Α' Τοπικής
~ Ηρακλής Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης και ΑΕ Αβίας – ΑΟ Σπερχογείας στο φινάλε για την παραμονή
 * Με δύο πολύ κρίσιμα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 30ής (και τελευταίας) αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας και έχουν να κάνουν με τη «μάχη» της παραμονής. Στο πρώτο ο Ηρακλής Καλαμάτας υποδέχεται τον Ακρίτα Κορώνης, ενώ στο δεύτερο η ΑΕ Αβίας κοντράρεται με τον δεύτερο της κατάταξης ΑΟ Σπερχογείας.
 ~ ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. – ΚΟΡΩΝΗ  2-2 .-^
 * Ένα μόνο αποτέλεσμα σκέπτονται στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον Ακρίτα Κορώνης στο στρατόπεδο του Ηρακλή Καλαμάτας και είναι η νίκη που ίσως σημάνει παραμονή στην κατηγορία. Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» Τάσος Χαρίτος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα (υπολογίζεται κανονικά και ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος, που απουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα από τις προπονήσεις λόγω διαφόρων υποχρεώσεων).
 * Να κλείσει με ένα θετικό αποτέλεσμα τη σεζόν θα προσπαθήσει το συγκρότημα της Κορώνης, που έχει εδώ και αρκετές αγωνιστικές αποχαιρετήσει την Α΄ Τοπική. Ο προπονητής Νίκος Σταμάτης προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Γιώργου Μπόκολου και Γιάννη Κουτσουμπού (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
 ~ ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ  0-4 .-^ 
 * Ένα θετικό αποτέλεσμα θα επιδιώξει κόντρα στον ΑΟ Σπερχογείας η ΑΕ Αβίας «σφραγίζοντας» έτσι την παραμονή της στην κατηγορία. Ο τεχνικός Διονύσης Πουλής δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
 * Θετικό «φινάλε» θέλει στο πρωτάθλημα η ομάδα της Σπερχογείας. Ο τεχνικός Τάσος Χατζηαγγελής έχει όλους τους ποδοσφαιριστές τους «ετοιμοπόλεμους».

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ της Κυριακής 29 Απριλίου 2012 :
~**  Στο Χάτ-μπόλ για την πρόκριση στα τελικά του  Challenge cup :
~* ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ  21-21 .- ^
Ο  Διομήδης Άργους στο Ισραήλ είχε κερδίση 28-22 και προκρίνεται στα Τελικά του Ευρωπαϊκου Τσάλενς -κάπ .-
~** Football League
Αποτελέσματα Β' εθνικής

- Πιερικός-Πλατανιάς Α.Ο. 0-2  (Σάββατο 28/04/2012) .- 
- Λάρισα-Καλλονή 1-1
- Καλλιθέα-Βύζας Μεγάρων 3-0
- Θρασύβουλος Φυλής-Πανσερραϊκός 1-0
- Αγροτικός Αστέρας-Ηρακλής Ψαχνών 2-0
- Αναγέννηση Επανομής-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-2
- Φωκικός-Παναχαϊκή 0-2
- Πανθρακικός-Βέροια 0-0

~** Football League  II - Γ΄ εθνική :
* Νότιος Όμιλος :
Γ εθνικη - Αποτελεσματα
~ Απόλλων Σμύρνης-Ζάκυνθος 1-0
~ Ρούβας-Χανιά 0-0
~ Αστέρας Μαγούλας-Πανηλειακός 0-0
~ Προοδευτική-ΑΟ Γλυφάδας 0-2
 ~ 30/04/2012 ,  17:00 ΠΑΟ Ρουφ-Καλαμάτα
* Βόρειος  Όμιλος :
* Δόξα Κρανουλας-Νίκη Βόλου 0-2

* Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας-Αετός Σκύδρας 4-5
* Βατανιακός-Αναγέννηση Σερρών 4-0
* Τηλυκράτης Λευκάδας-ΑΕΠ Ηρακλής 1-1
* Απόλλων Καλαμαριάς-Εθνικός Γαζώρου 2-1
* Οικονόμος Τσαριτσάνης-Τύρναβος 2005 2-1

~** Αποτελέσματα Περιφερειακό  6ος Όμιλος :
~ Τσιλιβή - Πάμισος  0-3  .- ^ α.α.
~ Ολυμπιακός Γυθείου - Τριταιϊκός 3-0 .-^ α.α.
~ Αστέρας Αμαλιάδας - Βρασιές  0-0 .- ^
~ Διαγόρας Βραχνέϊκων - Θύελλα Πατρών 1-1 .- ^
~ Εικοσιμία - Ατρόμητος Λάππα 1-2 .- ^
~ Αχαϊκή - Παναιγειάλιος  1-1 .- ^
~ Εράνη Φιλιατρών - ΠΦΟ  Πανόπουλο 0-1 .- ^

~** Α΄Τοπικό  ΕΠΣ Μεσσηνίας 30η  αγωνιστική (τελευταία) :
1. Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  0-4  .- ^
Σάββατο 28/04/12 
Διαιτητές : ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ Ν.
 2. ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-2 .- ^
 Σάββατο 28/04/12 
Διαιτητές : ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΛΟΥΚΑΣ Ι.
3. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 0-5  .- ^
Κυριακή 29/04/12 
Διαιτητές :ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Β., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ. 
4. ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ   3-0 .- ^  
 Κυριακή 29/04/12 
Διαιτητές : ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α.
5. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  1-0 .- ^
Κυριακή 29/04/12 
Διαιτητές : ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΒΡΥΩΝΗΣ Β., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι.
6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  6-6 .- ^
Κυριακή 29/04/12
 Διαιτητές :  ΝΙΚΑΣ Δ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.
7. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  3-3 .- ^
Κυριακή 29/04/12 
Διαιτητές : ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΚΑΤΣΑΣ Ν.

*** Έρκος οδόντων
~ Το δράμα των αναποφάσιστων
 Του Δημήτρη Γιατράκου
 * Στο 19% ανέρχεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, όπως δείχνουν τα γκάλοπ, εν όψει των εκλογών στις 6 Μαΐου. Το 1/5, μ’ άλλα λόγια των ψηφοφόρων, δεν έχει αποφασίσει ακόμη ή δεν αποκαλύπτει (μικρό αυτό το ποσοστό) ποιο κόμμα θα ψηφίσει. Πόλεμος γίνεται μέσα τους. Τρώνε τα σωθικά τους οι πολίτες. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αναποφάσιστη, αναγνώστρια του «Θ», μου έλεγε χθες πως βρίσκεται σε μέγα προβληματισμό. Με ποιον να πάω και ποιον ν’ αφήσω σκέπτονται οι πολίτες. Με την Ευρώπη ή με το Νευροκόπι; Με το ευρώ ή τη δραχμή; Με το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία; Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους, επί της ουσίας εδώ δεν τίθεται και κανά τεράστιο δίλημμα. Για του λόγου το αληθές ο Βαγγέλης Βενιζέλος ζήτησε χθες από την Τρίπολη το 50% των ψηφοφόρων να ψηφίσουν φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, γιατί δε βγαίνουν τα κουκιά των δημοσκοπήσεων. Στην ουσία, μίλησε και για τον Αντώνη ο Βαγγέλης. Σαν δίδυμο. Πώς παίζουν οι αλογομούρηδες στις ιπποδρομίες γκανιάν, φορκάστ; Εδώ, θα μου πείτε τα βρήκαν το μ-λ ΚΚΕ με το ΚΚΕ Μ-Λ και κατεβαίνουν με κοινό ψηφοδέλτιο, ενώ είχαν άλυτες ιδεολογικές διαφορές και «σφαζόντουσαν» στα αμφιθέατρα των φοιτητικών μου χρόνων!
* Σαν την επαύριο της επανάστασης του 1821, για να μην ξεχνιόμαστε, μοιάζει το σκηνικό. Όταν η Ελλάδα ήταν χωρισμένη σε Αγγλόφιλους, Γαλλόφιλους και Ρωσόφιλους. Τρεις αιώνες στο ίδιο έργο θεατές οι Έλληνες.
* Κάπου εδώ, για να επανέλθουμε, εξαντλείται ο κύριος όγκος των διλημμάτων. Άντε να υπάρχουν και μερικοί που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγους ή μεταξύ Ντόρας, «Καμμένων», ΛΑΟΣ και Χρυσής Αυγής.
* Εγώ, πάντως, που, όπως και η γενιά μου, γαλουχηθήκαμε με εθνικοπατριωτικά ιδεώδη, θα αναφωνήσω «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», ό,τι και αν ψηφίσουμε. Τώρα, αν ζήσει ως σακάτισσα, όπως τα περισσότερα χρόνια της μακραίωνης ιστορίας της, πλην τα 30 τελευταία, των δανεικών, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Φταίει το κάρμα της που λένε. Οπότε, μην πολυχαλιέστε. Τραβήξτε τον κόκκορα και «πυροβολήστε». Προσέξτε μόνο μην το κάνετε σε ρώσικη ρουλέτα.
Κυριακή στην Κεντρική Πλατεία των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας 2012


 ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :


*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
 ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html  , Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/9-2012.html  , Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .- nm
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/11-2012.html  , Μεγάλη Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/12042012.html  , Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/13-2012.html  , Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/14-2012.html  , Μέγα Σάββατο 14 Απριλίου 2012 στην ενημέρωσή μας .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/k-15-2012.html  , Kυριακά 15 Απριλίου 2012 ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΑΝΑΣΑΤΑΣΕΩΣ .. στην ενημέρωση.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/16-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Αποριλίου 2012 .- & ΦΏΤΟ-Αλμπουμ .
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , AΠΟΨΕΙΣ -Θέσεις -Σχόλια -Παρουσιάσεις Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Foto - Album .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 Foto – Album .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 φωτογραφίες
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Παλιές Φωτογραφίες .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012.html  , ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ για μιά θύμηση Σάββατο 21 Απριλίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012_21.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ενημέρωση και Άλλα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 , Φωτογραφίες από προσωπικό άλμπουμ .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/22-2012.html  , Φωτογραφίες του παλιού καιρού για μιά θύμηση Κυριακή 22 Απριλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/21-22-2012.html  , Aυτό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 21 και 22 Απριλίου 2012 Φωτογραφίες .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Φώτο - άλμπουμ .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/24-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/25-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετέρτη 25 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/26-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/3-26042012.html  , ΣΑΠΕΙΟ 3 ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ Κ. ΣΑΜΑΡΑ 26/04/2012 .-
 ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/27-2012.html   , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 .-
  ** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/28-29-2012.html , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Σαββατο-κύριακο 28  και 29 Απριλίου  2012 .-
  ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 .-


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2012 :
*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html  , 1η του ΜΑΪ 2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html  , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-

~** ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Εκλογικό Σποτ 2012
** http://youtu.be/7dL3dEtdqj4 ,



~**  Arfara 27/04/12 Stamatakos: : στη διεύθυνση:
** http://youtu.be/_7Zm875lxEA

~

** , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α.

~*** Ρεπορτάζ της Βουλγαρικής Τηλεόρασης btv για τα Σκόπια
**  http://history-of-macedonia.com/wordpress/2012/04/11/report-bulgarian-tv-btv-skopje/
 ~* Απέρριψε το βιβλίο της Ρεπούση ο Μπαμπινιώτης. Πριν από όλα, ένα μεγάλο μπράβο στον Καθηγητή Μπαμπινιώτη. Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να περνούν στα «ψιλά». http://troktiko-blog.blogspot.com/2012/04/blog-post_1793.html
~ "Γκρέμισμα" ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στις μυστικές δημοσκοπήσεις - Κάτω από 40% και οι δύο http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40154&Itemid=139
~ "Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι πατριώτης - Την Ελλάδα την πούλησε"! http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40158&Itemid=139
~ Ο Οικισμός "Νέος Πόντος" στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης http://malkidis.blogspot.com/2012/04/blog-post_26.html
~ Ο Ιβάν Σαββίδης στο Κρήτη TV 25/4/2012 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SDH3kPYsq7s#
~ Τα Ελληνικά νεκροταφεία στο Ουσάκ με τις χιλιάδες των νεκρών στρατιωτών μας, τα εξαφάνισαν οι Τούρκοι! http://www.thermopilai.org/content/ta-ellenika-nekrotapheia-sto-ousak-me-tis-khiliades-ton-nekron-stratioton-mas-ta-exaphanisan
~ Ν.Παπανδρέου: "Υπογράψαμε το μνημόνιο χωρίς να ξέρουμε το οικονομικό περιεχόμενό του" http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40244&Itemid=139
 ~ Ρωσία: Όλα τα σημάδια δείχνουν πόλεμο, αλλά με ποιόν; http://www.inews.gr/0/rosia-ola-ta-simadia-deichnoun-polemo-alla-me-poion.htm

 ~** Απέρριψε το βιβλίο της Ρεπούση ο Μπαμπινιώτης

~ Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική αλλαγή είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξή του... στο ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος...
* Νέο βιβλίο ιστορίας θα διδάσκεται πλέον στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού, στη θέση του γνωστού βιβλίου της Μ. Ρεπούση, που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις όταν ήταν υπουργός Παιδείας η Μ. Γιαννάκου και που τελικά είχε αποσυρθεί.
~ Έτσι με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα διδαχθεί στη ΣΤ’ Δημοτικού το νέο βιβλίο με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ι. Κολιόπουλου, Ιάκ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη.-

~** "Γκρέμισμα" ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στις μυστικές δημοσκοπήσεις - Κάτω από 40% και οι δύο

~ «Μία από τα ίδια» καταγράφουν όλες οι μυστικές δημοσκοπήσεις των κομμάτων ή των ξένων πρεσβειών στην Αθήνα που ενδιαφέρονται για το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα και παρακολουθούν πολύ στενά το ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι.
* Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη πηγή ξένης πρεσβείας «Οι έρευνες που έχουν γίνει και αυτή την εβδομάδα δεν καταγράφουν σημαντικές διαφοροποιήσεις ή μετακινήσεις πέρα από μια ελαφρά αύξηση της δύναμης των εθνικιστών (σ.σ. Χρυσή Αυγή). Τα δύο μεγάλα κόμματα εξακολουθούν να έχουν σοβαρό πρόβλημα και μάλιστα εντείνεται για το ένα από τα δύο (σ.σ. ο συνομιλητής μας δεν θέλησε να μας πει για πιο από τα δύο)».
* Ερευνώντας πάντως τα αποτελέσματα που έδιναν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πριν από τις εκλογές του 2009 με το μοντέλο της αναγωγής των αναποφάσιστων διακριβώσαμε ότι η V-PRC είχε την μεγαλύτερη επιτυχία στην προσέγγιση του τελικού αποτελέσματος. Συγκεκριμένα το 2009 η εταιρεία αυτή ανέφερε τα εξής στην τελευταία της δημοσιευμένη έρευνα εκλογικής επιρροής δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου 2009:
* «Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Κινείται πάνω από τα επίπεδα του 42%, με αυξητικές μάλιστα τάσεις, ενώ δεν υπάρχει σενάριο που να καταγράφει λιγότερες από 154 έδρες. Δύο ενδεχόμενα είναι ανοικτά αυτή τη στιγμή: το πρώτο είναι η εδραιωμένη πεποίθηση ότι κερδίζει τις εκλογές να δημιουργήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο εκλογικό ρεύμα για το ΠΑΣΟΚ, το δεύτερο η ίδια πεποίθηση να οδηγήσει σε «χαλαρότερη» ψήφο υπέρ μικρότερων κομμάτων και πιθανώς σε μια αμυντική συσπείρωση στη ΝΔ παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων.
 * Η ΝΔ κινείται στα επίπεδα του 35% και είναι με τα σημερινά δεδομένα αδύνατον να ξεπεράσει σε κάθε περίπτωση το 36%. Οι έδρες της εκτιμάται ότι θα είναι κάτω από 100. Μέχρι στιγμής φαίνεται να χάνει το στοίχημα μιας επιτυχημένης προεκλογικής καμπάνιας με την οποία θα περιόριζε τη διαφορά. Η εκλογική συσπείρωση φτάνει το 68% περίπου και θα δώσει μάχη για να το ανεβάσει περιορίζοντας ίσως τις διαρροές της προς το ΛΑΟΣ.
 * Τα μικρότερα κόμματα παραμένουν σταθερά στα ποσοστά που κατέγραψαν στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, με το ΚΚΕ να βρίσκεται περίπου στο 8%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 4% και τον ΛΑΟΣ στο 6%. Δεν θα πρέπει να αποκλειστούν μικρές θετικές ή αρνητικές εκπλήξεις σε σχέση με τα ποσοστά τους, πάντως όχι σημαντικές ανατροπές. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι χάνουν το στοίχημα της εισόδου στη Βουλή, αν και όσο το ποσοστό τους βρίσκεται στο 2.5% θα συνεχίσουν να ελπίζουν σε μια θετική ανατροπή».
* Τα τελικά αποτελέσματα ήταν στις 4 Οκτωβρίου 2009 ήταν: ΠΑΣΟΚ 43,95% και 160 έδρες, ΝΔ 33,47% και 91 έδρες, ΚΚΕ 7,54% και 21 έδρες, ΛΑΟΣ 5,63% και 15 έδρες, Οικολόγοι 2,53% και καμία έδρα. Δηλαδή είχε πέσει πέσει κατά 97% κατά μ.ο. στα ποσοστά.
* Ας δούμε τώρα και τα αποτελέσματα της αντίστοιχης τελευταίας δημοσκόπησης της V-PRC για τις εκλογές της 6ης Μαΐου: Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής που αποτυπώνει την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 22% και εμφανίζει μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαρτίου.
~ Το ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά ιστορικά χαμηλά και ποσοστό 14,5%.
~ Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, που επιβεβαιώνει τη δυναμική που εκφράζει στην ελληνική κοινωνία. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 11,5%, διατηρώντας υψηλά τα ποσοστά του, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη καταγράφει ποσοστό 10%, εξαιρετικά υψηλό παρά την εκλογική πίεση που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ.
~ Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουν να καταγράφουν υψηλά ποσοστά, 9%, ενώ το Άρμα Πολιτών που συνεργάζεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, φτάνει το 1,5%.
~ Η Χρυσή Αυγή φτάνει το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό 5%, ενώ το ΛΑΟΣ φαίνεται να μπαίνει τελικά στη Βουλή με ποσοστό 3,5%.
* Οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουν να παλεύουν για την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο με 2,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκεται πολύ χαμηλά στο 1,5%. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγράφει ποσοστό 1% και το «άλλο κόμμα» 3,5%. Η αποχή, τα λευκά και το άκυρο φθάνουν στο 24,1%.
* Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, απλά δεν πλησιάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 40% και γίνεται πρακτικά αδύνατη η συνέχιση της πολιτικής των Μνημονίων, ενώ στην Βουλή εισέρχονται οκτώ ή εννέα κόμματα. Χωρίς πάντως να αποκλείεται λόγω της υπόθεσης Συμπιλίδη να καταφέρει η ΔΗΣΥ να συγκεντρώσει 3%, οπότε εισέρχονται δέκα κόμματα.
* Ακόμα και αν ικανό μέρος αυτών που ακόμα δηλώνουν "αναποφάσιστοι" τελικά επιλέξουν ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα το ποσοστό τους δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 42% και αυτό είναι "κλειδωμένο" θεωρούν οι δημοσκόποι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

~*** "Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι πατριώτης - Την Ελλάδα την πούλησε"! (βίντεο)
~ Μια συνέντευξη "φωτιά και λάβρα" του ομογενή Ρώσου βουλευτή Ιβάν Σαββίδη στη Κρήτη, ρίχνει φως στα "έργα και τις ημέρες" του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε ότι αφορά τόσο την προαποφασισμένη παράδοση του δημοσιονομικού ελέγχο της χώρας στο ΔΝΤ, όσο και στα όσα απίστευτα διαδραματίστηκαν στο ταξίδι του στην Μόσχα τον Φεβρούάριο του 2010.
~ Σε συνέντευξή του που δόθηκε μάλιστα στην Κρήτη ο Ιβάν Σαββίδης μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι είχε προταθεί στον Γιώργο Παπανδρέου η έκδοση ομολόγων στη Ρωσία για να χρηματοδοτηθεί το ελληνικό χρέος και αυτός ούτε καν απάντησε, αλλά προτίμησε να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ!
~ Ο Ιβάν Σαββίδης αναφερόμενος στην περίεργη συμπεριφορά του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου κατά το ταξίδι του στη Μόσχα, δεν δίστασε να πει ότι «Πατριώτης ήταν ο πατέρας του, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτός (ο Γ. Παπανδρέου) δεν ήταν. Έκανε ό,τι του έλεγαν οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί», ενώ όπως συμπλήρωσε στην συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ΚΡΗΤΗ TV, «στην Ελλάδα η κυβέρνηση σήμερα είναι των Γερμανών και η Μέρκελ πέτυχε ό,τι δεν είχε πετύχει ο Χίτλερ, για να την κατακτήσει και να πάρει τα πετρέλαια που έχει η νότια Κρήτη».
~ Για να δώσει έμφαση για το ρόλο που έπαιξε ο Γ. Παπανδρέου στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, ο Ιβάν Σαββίδης δε δίστασε να πει ότι, ακόμα και χωρίς κανένα επιτόκιο δανεισμού από τη Ρωσία, πάλι θα έμπαιναν εμπόδια στη χρηματοδότηση της Ελλάδας από τη χώρα αυτή, καθώς ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ήθελε αποκλειστικά και μόνο να αποφύγει τον εξαιρετικά χαμηλότοκο δανεισμό από τους Ρώσους για να κάνει το χατίρι στους Αμερικανούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μη δυσαρεστήσει έτσι και τους Μέρκελ και Σαρκοζί.
~ Επιπλέον ο Ιβάν Σαββίδης αποκαλύπτει μία ακόμη άγνωστη πτυχή του ελληνικού οικονομικού δράματος, αφού σύμφωνα με τον Ρώσο βουλευτή η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε ακόμα και την έκδοση ομολόγων από τους Έλληνες της διασποράς στη Ρωσία: «Δεν είπε ο Γ. Παπανδρέου ξεκάθαρα το "όχι" στα ομόλογα. Απλά δεν απάντησε ποτέ !», ενώ σημείωσε ότι η αρνητικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε αφορούσε την Ρωσία ήταν τέτοια που μέχρι και στο αίτημά τους για αγορά των ελληνικών εργοστασίων ζάχαρης η τότε ελληνική κυβέρνηση απάντησε αρνητικά.
~ Αναφορικά με το μέλλον των ελληνο-ρωσικών σχέσεων ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει χάσει την ευκαιρία που είχε τότε».
~ Όπως είπε στη συνέχεια, «σήμερα υπάρχει ακόμα δυνατότητα να γυρίσει η Ελλάδα στο κύκλο των επενδυτικών συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό πως στη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα περιέχει περιορισμούς για τη σύναψη συμφωνίας οικονομικής χρηματοδότησης με τρίτους.
~ Σχολιάζοντας μάλιστα τις εξελίξεις στις γαλλικές εκλογές και την ήττα Σαρκοζί, είπε ότι η εξέλιξη αυτή θα είναι προς όφελος της Ελλάδας. Όσον αφορά τις εκλογές ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε ότι θα πρέπει ο ελληνικός λαός να αναδείξει πατριωτική κυβέρνηση που να προχωρήσει σε συνεργασία με τη Ρωσία και τότε η Ελλάδα θα έχει μεγάλο κέρδος. Όμως ξεκαθάρισε ότι τα περιθώρια που υπάρχουν για μια τέτοια συμφωνία δεν είναι μεγάλα, αφού δεν ξεπερνούν τον ενάμιση χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :

~ http://youtu.be/SDH3kPYsq7s



~ Νέες αποκαλύψεις "φωτιά και λάβρα" από τον ομογενή Ρώσο βουλευτή Ιβάν Σαββίδη κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Μόσχα το Φεβρουάριο του 2010, όταν κατά την διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Β. Πούτιν ο Ρώσος πρωθυπουργός του είχε προτείνει την χρηματοδότηση των ομολόγων που έληγαν το Μάϊο των 15 δισ. ευρώ, με χαμηλότοκο δάνειο ύψους 25 δισ. ευρώ

~** Ο Ιβάν Σαββίδης στο Κρήτη TV 25/4/2012 :

http://youtu.be/SDH3kPYsq7s  ,





~** Η χρυσή ευκαιρία της Δημοκρατίας μας είναι η Χρυσή Αυγή.
~ Η άνοδός της απειλεί το ΚΚΕ και τα "αφεντικά" του.
* Η μονομαχία των "άκρων" της Δημοκρατίας μπορεί να τη "σώσει".
* Η άνοδος της Χρυσής Αυγής μπορεί να φαίνεται σαν ένα "στίγμα" για τη Δημοκρατία μας, αλλά με την κατάλληλη γνώση μπορεί να μετατραπεί σε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία ...Μια μεγάλη όσο και μοναδική ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο της Μεταπολίτευσης. Γιατί είναι ευκαιρία; Γιατί με τις αντιδράσεις, που προκαλεί η άνοδός της και η πιθανή είσοδός της στη Βουλή, αποκαλύπτεται ο ολέθριος σχεδιασμός της φασιστικής Μεταπολίτευσης ...Ο σχεδιασμός εκείνος, που "καπελώνει" τη Δημοκρατία και παραδίδει την πατρίδα μας στα "χέρια" λίγων οικογενειών ...Ο σχεδιασμός εκείνος, του οποίου το σύνολο της λειτουργίας στηρίζεται στην παράνομη είσοδο του ΚΚΕ στη Βουλή. Αυτό αποκαλύπτει η σημερινή "επιτυχία" της Χρυσής Αυγής. Αποκαλύπτει το απόλυτο "μυστικό" του φασισμού της Μεταπολίτευσης.
* Το ΚΚΕ είναι το βασικό "εργαλείο" της φασιστικής Μεταπολίτευσης. Ένας μόνιμος, άκαμπτος και φασιστικός "υπερχειλιστής", ο οποίος, ακόμα και σήμερα —στην εποχή της απόλυτης "ξηρασίας"—, βοηθά τον δικομματισμό να διατηρείται με ευκολία σε διψήφια ποσοστά. Το μέγεθός του είναι το "όριο" που σώζει τους μεγάλους και καταστρέφει τους μικρούς. Ένα "μέγεθός", το οποίο είναι εξ’ αρχής "κανονισμένο" με βάση τις ανάγκες των ιμπεριαλιστών και βέβαια του δικομματισμού, που τους εξυπηρετεί. Αρκετά μικρό, ώστε να μην αντιμετωπίζεται ως πραγματική απειλή για την κοινωνία —και άρα ως πρόβλημα, το οποίο πρέπει να επιλυθεί άμεσα και μόνιμα— και αρκετά μεγάλο, για να "εξοντώνει" εν τη γενέση του ό,τι και όποιον ενοχλεί τον δικομματισμό.
* Αυτός είναι ο κρυφός ρόλος του ΚΚΕ. Είναι ένα φασιστικό "εργαλείο", που με το μέγεθός του και τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του εξοντώνει όλα τα "νεογνά" της Δημοκρατίας ...Εξοντώνει όλα τα "γεννήματα", τα οποία θα μπορούσαν να απειλήσουν τον φασιστικό δικομματισμό της αμερικανικής πρεσβείας. Αυτό είναι το "κόλπο" της Μεταπολίτευσης ...Το "κόλπο" της ψευδοδημοκρατίας, που δήθεν επιτρέπει στους πολίτες να ψηφίζουν ελεύθερα, ενώ στην πραγματικότητα όλα γύρω τους είναι "στημένα". Αυτό είναι το παιχνίδι που μας επέβαλαν τα υπερατλαντικά "αφεντικά" μετά την πτώση της δικής τους Χούντας. Κοινά αφεντικά έχουν όλοι οι πρωταγωνιστές της Μεταπολίτευσης. Από τους "νικημένους" Χουντικούς και τους "βασανισμένους" ΚΚΕδες μέχρι τους "θριαμβευτές" Πολυτεχνίτες "δημοκράτες" όλοι από την ίδια πρεσβεία παίρνουν εντολές.
* Από εκεί και πέρα το "δούλεμα" —εδώ και τριάντα χρόνια— πάει "σύννεφο". Τα δύο μεγάλα κόμματα παριστάνουν τους "εγγυητές" της ασφάλειας της δημοκρατίας από τους "κομμουνιστές" και το ΚΚΕ τούς "εγγυάται" τη δική τους ασφάλεια από τους αντιπάλους τους ...Τους "εγγυάται" ότι δεν θα έχουν ενοχλήσεις από παρείσακτους και "αυθαίρετους" ανταγωνιστές. Ο "προστάτης" των "προστατών" του, που παριστάνουν τους "προστάτες" της δημοκρατίας. Ολόκληρη η ελληνική γραμματική πρέπει να χρησιμοποιηθεί, για να περιγράψουμε τον ρόλο του. Από εκεί και πέρα το μέγεθος αυτού του ΚΚΕ είναι εκ των προτέρων προσδιορισμένο. Είναι αρκετά μεγάλο τόσο για να μπορεί να "σπρώχνει" μαζικά τους δημοκράτες στα δύο μεγάλα κόμματα όσο και για να καταστρέφει τον ανταγωνιστικό περίγυρό τους.
* Όποιος στα χρόνια της "δημοκρατίας" της Μεταπολίτευσης είχε την ατυχή ιδέα να "ξεκινήσει" μια πολιτική κίνηση από τη βάση της κοινωνίας, γνωρίζει από πρώτο "χέρι" τον ρόλο του ΚΚΕ ...Γνωρίζει ότι ο πρώτος, ο οποίος θα του επιτεθεί με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους, είναι ένα "λυσσασμένο" ΚΚΕ. Ο μισαλλόδοξος, άπληστος, σκοτεινός και επικίνδυνος "νεάντερταλ" της πολιτικής μας ζωής είναι αυτός, ο οποίος εκτελεί τα συμβόλαια "θανάτου" του δικομματισμού ...Το σταλινικό ΚΚΕ των αγράμματων "φωτισμένων" ηγετών και των επαγγελματιών "διωκόμενων" οπαδών ...Των βολεμένων οπαδών και των επαγγελματιών ψηφοφόρων ...Το ΚΚΕ των μυστικών ντόπιων και ξένων χρηματοδοτών.
* ...Το ΚΚΕ, το οποίο στην πραγματικότητα είναι ένα κόμμα του δοκιμαστικού "σωλήνα" της ψυχροπολεμικής εποχής ...Ένα κόμμα ψευδοστελεχών χωρίς οπαδούς ...Ένα κόμμα, το οποίο φτιάχτηκε σε υπόγεια μυστικών υπηρεσιών αρχικά με λίρες και στη συνέχεια με δολάρια και ρούβλια, τα οποία "ζυμώθηκαν" με τους πολλούς αγράμματους παραλήπτες τους ...Ένα κόμμα-"εργαλείο", το οποίο αναλαμβάνει ό,τι αποστολή βολεύει τα αφεντικά του. Όποιος νέος ιμπεριαλιστής μπορεί να το πληρώνει, το "κληρονομεί" από τον προκάτοχό του. Κάποτε το έλεγχαν οι Βρετανοί, μετά οι Αμερικανοί και αν στο μέλλον εμφανιστούν εξωγήινοι ιμπεριαλιστές, θα μπορούσαν να το διεκδικήσουν.
* Απλά πράγματα. Το σημερινό ΚΚΕ το "τάιζαν" από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και εντεύθεν οι Αμερικανοί ...Οι Αμερικανοί, οι οποίοι, προκειμένου να μονιμοποιήσουν στην Ευρώπη ψευδοδημοκρατικές ηγεσίες "δικομματικών" τύπων, υποβοηθούνταν από τους Σοβιετικούς με τα "εργαλεία" τύπου ΚΚΕ ..."Εργαλεία", τα οποία στην περίπτωση της Ελλάδας αποδείχθηκαν θανάσιμα, εφόσον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΚΚΕ είναι το γνωστό χαφιεδομάγαζο των προδοτών και των πρακτόρων, που βύθισαν σε έναν αναίτιο και άστοχο Εμφύλιο την πατρίδα μας, προκειμένου ν' απαλλάξουν τους ξένους ιμπεριαλιστές από τα "στοιχεία" που τους εμπόδιζαν στην εφαρμογή των σχεδιασμών τους.
* Αυτό ακριβώς είναι το ΚΚΕ ...Ένα "απολίθωμα" του παρελθόντος, που, χάρη στις επιδιώξεις και το χρήμα των ιμπεριαλιστών, έφτασε μέχρι τις ημέρες μας ...Ένας μηχανισμός χαφιέδων και πρακτόρων, που επ’ αμοιβή μπορούν να κάνουν τα πάντα ...Τα δουλικά του Στάλιν, που μέχρι τις μέρες μας συντηρούνται με τα χρήματα των αφεντικών ...Τα δουλικά του Στάλιν, που υπό την αμερικανική προστασία και ανεξαρτήτως εθνικότητας έκαναν τα ίδια ακριβώς πράγματα σε όλη την αμερικανοκρατούμενη Ευρώπη της μεταπολεμικής εποχής.
* Χάρη στα κομμουνιστικά κόμματα των χαφιέδων της Μόσχας επικράτησαν τα δικομματικά "δίπολα" των "σοσιαλιστών" και των "συντηρητικών" σε όλες τις χώρες της "ελεύθερης" Δύσης. Δίπολα κομμάτων, τα οποία θεωρητικά πρέσβευαν τη Δημοκρατία, αλλά πρακτικά λειτουργούσαν φασιστικά και δογματικά ως ημικρατικοί οργανισμοί, προσκολλημένα στο δημόσιο χρήμα. Δίπολα κομμάτων, τα οποία, χάρη στην υποτιθέμενη απειλή του τοπικού ΚΚ, γίνονταν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση με αυτό, προκειμένου δήθεν να το αντιμετωπίσουν ...Για το καλό της Δημοκρατίας. Όλοι γίνονταν φασίστες με στόχο τη μονοπώληση της εξουσίας με το άλλοθι της καλύτερης αντιμετώπισης του σταλινισμού.
* Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστήριο στον μεταπολεμικό σχεδιασμό της Ευρώπης. Δεν είναι μυστήριο η σημερινή "επιτυχία" σταλινικών τύπου Μέρκελ. Χάρη στα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης κατόρθωσαν οι ΗΠΑ να κατακτήσουν την Ευρώπη, χωρίς να την νικήσουν στρατιωτικά. Τη μισή Ευρώπη την παρέδωσαν στον "πατερούλη" της Μόσχας και την άλλη μισή την εξασφάλισαν για τους εαυτούς τους χάρη στη βοήθεια των δουλικών του "πατερούλη". Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για εξ’ αρχής προσδιορισμένα μεγέθη. Το 8% δεν είναι τυχαίο κι ούτε αποτέλεσμα των ιδιομορφιών της ελληνικής κοινωνίας. Το 8% του ΚΚΕ είναι εξ’ αρχής προκαθορισμένο και συμφωνημένο μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον ...Ένα "φιξ" ποσοστό, το οποίο σε κάθε εκλογική διαδικασία "αναπαράγεται" στα υπόγεια του Υπουργείου Εσωτερικών και το οποίο δεν μεταβάλλεται με τίποτε.
* Ακόμα και αν η αποχή των δημοκρατών αγγίξει το 100% και συμμετάσχουν στις εκλογές μόνον οι ΚΚΕδες και πάλι το ΚΚΕ θα συγκεντρώσει το 8% ...Δεν μπορεί να πάει παραπάνω ...Δεν επιτρέπεται να πάει παραπάνω ...Απαγορεύεται να πάει παραπάνω ...Μιλημένα και αποφασισμένα από την αρχή. Πολιτικοί επιστήμονες, οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι των μυστικών υπηρεσιών αποφάσισαν γι' αυτό το μέγεθος. Αυτοί αποφάσισαν για ένα μέγεθος, το οποίο θα καθιστούσε το φασιστικό κόμμα έναν βολικό σάκο του "μποξ", για να παριστάνουν τους επαγγελματίες "δημοκράτες" οι πραγματικοί φασίστες του δικομματισμού ...Οι "ιδιοκτήτες" της πατρίδας μας ...Οι "τρόφιμοι" της αμερικανικής πρεσβείας Παπανδρέου, οι Καραμανλήδες και οι Μητσοτάκηδες ...Οι ψεύτες, οι κουρασμένοι και οι γκαντέμηδες ...Αυτοί, που σήμερα εμφανίζονται να "αγωνιούν" για την τύχη της "δημοκρατίας" μας, βλέποντας την άνοδο της Χρυσής Αυγής ...Οι φασίστες, που, βλέποντας τα "μαγαζάκια" τους να κινδυνεύουν, βγήκαν στα κανάλια, για ν' αγωνιστούν για τη διάσωσή της ...Οι πρωταγωνιστές του δικομματισμού. Αυτοί, προσπαθώντας να "σώσουν" τον σχεδιασμό τους, "βλέπουν" απειλή στη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Μια απειλή, την οποία ποτέ δεν την "είδαν" στο σταλινικό "είδωλό" της.
* Όμως, γιατί είναι απειλή γι' αυτούς η Χρυσή Αυγή; Μήπως φοβούνται τον εκφασισμό της κοινωνίας; Μήπως φοβούνται τα μέσα, τα οποία θα τεθούν στη διάθεσή της και θα απειλήσουν τη Δημοκρατία; Όχι βέβαια. Τίποτε από όλα αυτά δεν φοβούνται. Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί με την παρουσία της να απειλήσει με κανέναν τρόπο την ώριμη πλέον δημοκρατία μας. Αυτό, το οποίο τους φοβίζει, είναι η "λογιστική" της Μεταπολίτευσης ...Η "λογιστική" εκείνη, που θέλει το "ένα" να είναι αρκετό και το "δύο" υπερβολικό. Τους φοβίζει η πιθανή παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, γιατί εξαιτίας τους θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα του ΚΚΕ μέσα σ' αυτήν.
* Μόνον ένα φασιστικό άκρο —με την αμερικανική "παστερίωση"— είναι χρήσιμο γι' αυτούς μέσα στη Βουλή ...Χρήσιμο γι' αυτούς είναι να υπάρχει μόνον το ΚΚΕ στη Βουλή. Όμως, αν μπουν και οι "απέναντι" σ' αυτήν, τότε θα υπάρχει πρόβλημα υπεράριθμων. Οι νέοι με την είσοδό τους θα απειλήσουν την παρουσία των παλαιών. Θα απειλούν οι δογματικοί φασίστες των δύο άκρων να μετατρέψουν τη Βουλή σε χάβρα ή καφενείο ή χαμαιτυπείο και αυτό το φαινόμενο θα πρέπει ν' αντιμετωπιστεί. Η Βουλή δεν "χωράει" καί τα δύο άκρα του φασισμού στο εσωτερικό της. Αναγκαστικά αυτό σημαίνει πως, αν μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή, ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για έξοδο τού ΚΚΕ από αυτήν ...Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την αποβολή του βασικού τους συνεργάτη στο "καπέλωμα" της Δημοκρατίας.
* Αυτό είναι κάτι, το οποίο απειλεί άμεσα τα συμφέροντά τους, εφόσον σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να επανασχεδιαστεί το πολιτικό σκηνικό της Μεταπολίτευσης με βάση τις ανάγκες της Δημοκρατίας και όχι των κομματαρχών. Το ΚΚΕ είναι χρήσιμο για την παντοδυναμία των κομματαρχών και όχι για την ασφάλεια της Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ τούς είναι χρήσιμο, γιατί είναι απολύτως απαραίτητο για τον σχεδιασμό και εύκολα εκβιάσιμο, ενώ η Χρυσή Αυγή τούς είναι απολύτως περιττή και απολύτως απρόβλεπτη. Αυτή η "πρόοδος" της Χρυσής Αυγής είναι που εξασφάλισε στον Σαμαρά την πολιτική στήριξη του "κουρασμένου" Καραμανλή. Η Χρυσή Αυγή ανάγκασε τους κομματάρχες του δικομματισμού να συντονιστούν απόλυτα μεταξύ τους. Γι' αυτόν τον λόγο μάς κοινοποίησαν την "αγωνία" τους για τη Δημοκρατία. Γι' αυτόν τον λόγο οι φασίστες μίλησαν για κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας ...Μίλησαν για Ναζί, βία, σκοταδισμό, Λούγκερ. Πάντσερ κλπ. ...Μέχρι και σατανιστές τούς είπαν.
* Μίλησαν οι φασίστες εναντίον του φασισμού με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Βενιζέλο ...Τον Αντιπρόεδρο της χειρότερης Κυβέρνησης όλων των εποχών ...Της αυθεντικής Κυβέρνησης του δικομματισμού, που παρέδωσε τη χώρα "αλυσοδεμένη" στους δανειστές της. Αυτός ο γνήσιος "πατριώτης" και "δημοκράτης" ανέλαβε πρώτος την άμυνα υπέρ της πατρίδας και της "δημοκρατίας" μας ...Αυτός, που μπήκε στην πολιτική ως αδύνατος και φτωχός και σήμερα διαπρέπει ως πάμπλουτο κήτος ...Ο "δημοκράτης", που εκβίασε μια ολόκληρη κοινωνία ακόμα και με θάνατο μέσω του χαρατσιού της ΔΕΗ ...Ο δήθεν συνταγματολόγος, που εξασφάλισε την ατιμωρησία των "ανεύθυνων" και λαδωμένων υπουργών. Όμως, ο συνταγματολόγος ξέχασε προφανώς το γνωστό ότι ..."στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί".
* Εμείς δεν γνωρίζουμε πόσο αυθεντικοί ναζιστές είναι οι σημερινοί χρυσαυγίτες και οι άλλοι ...Δεν είναι δουλειά μας να γνωρίζουμε τι έχουν στο μυαλό τους όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Αυτή είναι δουλειά εκείνων, οι οποίοι θα πάρουν την ευθύνη να τους ψηφίσουν. Κατά την άποψή μας οι περισσότεροι από αυτούς είναι άσχετοι με τον πραγματικό φασισμό, που ό,τι κάνουν το κάνουν απλά και μόνον ως αντίδραση ...Άσχετοι, που έγιναν φασίστες από τη "δημοκρατικότητα" που ξεχείλιζαν οι Βενιζέλοι, οι Σαμαράδες, οι Ντορούλες και οι Τσοχατζόπουλοι. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι της φτώχειας, της απελπισίας και του περιθωρίου και πιθανότατα να μην έχουν ούτε τη μόρφωση να γνωρίζουν τα περί φασισμού, αλλά ούτε και την εμπειρία — λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Αυτά όμως —και άλλα πολλά χρήσιμα "φορτία"— τα οποία αυτοί δεν διαθέτουν, θα έπρεπε να τα έχει ο Βενιζέλος. Γιατί είμαστε σίγουροι γι' αυτό; Γιατί εμείς, που έχουμε γνώσεις, γνωρίζουμε ποιοι ήταν αυθεντικοί ναζιστές στην Ελλάδα.
*  Ρωτάμε λοιπόν τον ευνοημένο του Μέγκα και προστατευόμενο του "συγκροτήματος" αρχηγό του ΠΑΣΟΚ: Εκτός από τους χρυσαυγίτες —πολλοί εκ των οποίων καθαρά για λόγους βλακείας χαιρετούν ναζιστικά— ποιοι ήταν εκείνοι οι "Έλληνες", οι οποίοι πραγματικά υπηρέτησαν τους πραγματικούς ναζιστές, όταν πραγματικά υπήρχε αυτή η δυνατότητα; Ο ευεργέτης του Λαμπράκης και το "συγκρότημά" του είχαν σχέση με τους Ναζί; Αυτοί δεν ήταν οι εκφράσεις του πλέον αυθεντικού ναζιστικού δοσιλογισμού της ελληνικής ιστορίας; Ο ιδρυτής του "συγκροτήματος" δεν ήταν εκείνος, ο οποίος δικάστηκε για δοσιλογισμό και γλίτωσε το εκτελεστικό απόσπασμα για λόγους τους οποίους μόνο οι ξένες μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν;
* ...Το γνωστό "συγκρότημα" της "καμεράτας" δεν ήταν εκείνο, το οποίο αναγκάστηκε και άλλαξε τα ονόματα των "φύλλων" του, γιατί απλούστατα τα είχε παραχωρήσει στους Ναζί για την "ενημέρωση" των Ελλήνων της κατοχής; Ο "δημοκράτης" Βενιζέλος, που τόσο ανησυχεί για την ασφάλεια της δημοκρατίας μας από τον ναζιστικό κίνδυνο, έχει "καταγγείλει" τους παραπάνω; Έχει "καταγγείλει" τον ναζισμό των ευεργετών του; Έχει "καταγγείλει" τον ναζισμό των "διαφημιστών" του; Γνωρίζει την ιστορία του κτιρίου της Λαδά; Πραγματικοί Ναζί έχουν καθίσει στα γραφεία εκείνα όπου αρέσκεται ο ίδιος να περιφέρεται.
* Σε αυτά μπορεί να μας απαντήσει ο Βενιζέλος πριν επιχειρήσει να μας τρομοκρατήσει με τον φασισμό της Χρυσής Αυγής; Αν είναι επικίνδυνοι κάποιοι φτωχοί νεαροί, οι οποίοι απλά χαιρετούν ναζιστικά, πόσο επικίνδυνοι για τη δημοκρατία μας ήταν κάποιοι εκδότες, οι οποίοι πλούτισαν ναζιστικά; Οι ίδιοι εκδότες, οι οποίοι κάποτε συνεργάστηκαν με τους Ναζί, στη συνέχεια πούλησαν την Κύπρο και σήμερα είναι υπέρ των δανειστών μας, προκειμένου να συνεχίσουν να πλουτίζουν. Όλους αυτούς τους γνωρίζει ο Βενιζέλος; Γνωρίζει ποιους εξυπηρέτησαν οι υπογραφές του και τα "κουρέματά" του;
* Όμως, ακόμα κι αν παραβλέψουμε την ειδική "σχέση" μεταξύ του Βενιζέλου και των ναζιστών ευεργετών του, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε κάποια άλλα πολύ σημαντικότερα, που αφορούν την ίδια τη δημοκρατία μας. Εφόσον η Χρυσή Αυγή ανοίγει τη συζήτηση για το τι είναι νόμιμο και τι όχι να συμμετέχει στη δημοκρατική μας λειτουργία, δεν πρέπει αυτήν η συζήτηση να γενικευτεί; Ο δήθεν έγκριτος συνταγματολόγος δεν γνωρίζει ότι με βάση τον διεθνή νόμο ο ναζισμός δεν είναι πλέον "μόνος" του στο φασιστικό "περιθώριο" του πολιτικού φάσματος;
* Ακόμα δηλαδή κι αν υποθέσουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική —πράγμα το οποίο δεν το παραδέχονται οι ίδιοι—, δεν είναι μόνη της. Υπάρχουν κι άλλοι εξίσου φασίστες με τη "βούλα" και του ευρωπαϊκού νόμου. Τουλάχιστον οι χρυσαυγίτες είχαν τη "ντροπή" να μην κατέβουν στον πολιτικό "στίβο" ως ΝΚΕ ...Ως Ναζιστικό Κόμμα Ελλάδας. Στον αντίποδα αυτών των ερασιτεχνών και φτωχών φασιστών υπάρχουν οι ΚΚΕδες ...Αυτοί, οι οποίοι δεν έχουν καμία τέτοια "ντροπή" και δηλώνουν σταλινικοί ΚΚΕδες και άρα φασίστες ...Αυτοί, οι οποίοι είναι επαγγελματίες και καλά βολεμένοι μέσα στη "δημοκρατία" μας ...Αυτοί, οι οποίοι έχουν την απαίτηση να "κονομάνε" ακόμα κι όταν βρίζουν τη δημοκρατία και τους δημοκράτες, όπως ο ξεδιάντροπος Μπογιόπουλος.
* Εφόσον λοιπόν κάποιοι όψιμοι δημοκράτες —και πολυεκατομμυριούχοι— τρέχουν να "καταγγείλουν" τη Χρυσή Αυγή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή δεν είναι μόνη της στο "περιθώριο" της δημοκρατίας. Έχει "παρέα" τον σταλινικό κομμουνισμό. "Παρέα" έχει τους πλέον αμετανόητους των φασιστών ...Αυτούς, που αποδεδειγμένα πλέον —με βάση την ιστορική επιστήμη— πρόδωσαν τις πατρίδες τους σε όποιο κράτος κι αν δραστηριοποιήθηκαν ...Αυτούς, που στην Ελλάδα ποτέ δεν έφτιαξαν δημοκρατικό κόμμα ούτε στο τυπικό του μέρος ...Αυτούς, που δεν ένοιωσαν καν την ανάγκη να εφεύρουν τουλάχιστον ένα νέο όνομα για το ΚΚΕ, προκειμένου να συμμετάσχουν στις "μισητές" γι' αυτούς δημοκρατικές διαδικασίες ...Αυτούς, που συμμετέχουν στις εκλογές "κατ’ εξαίρεση" ως φασίστες, οι οποίοι απλά υπέγραψαν ένα μπακαλόχαρτο ότι δεν θα διεκδικήσουν ποτέ την εξουσία.
* Εφόσον λοιπόν ο "ταβερνιάρης" της νομικής επιστήμης αποφάσισε να "καταγγείλει" τους φασίστες για προσπάθεια "άλωσης" της Βουλής, γιατί εκδηλώνει "προτιμήσεις"; Συνταγματολόγος και άρα γνώστης των νόμων δεν είναι; Για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η επιλεκτική "ευαισθησία" του; Η εξίσωση των φασιστικών ιδεολογιών δεν θα έπρεπε να τον αναγκάσει να "καταγγείλει" μαζί με τους "χρυσαυγίτες" και την "πάπισσα" του Περισσού; Πριν ξεκινήσει να καταγγείλει τους φασίστες που ΘΑ μπουν στη Βουλή, γιατί δεν καταγγέλλει αυτούς που ΗΔΗ είναι μέσα.
* Σχεδόν τριάντα χρόνια βουλευτής είναι, δεν κατάλαβε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται παράνομα μέσα στη Βουλή; Τριάντα χρόνια βουλευτής είναι, δεν κατάλαβε τι ακριβώς έχει υπογράψει το ΚΚΕ, που δίνει μια "παράσταση" αθλιότητας στη Βουλή της Δημοκρατίας; Αν δεν το κατάλαβε ο ίδιος, γιατί δεν ρωτάει τον "δημοκράτη" και συνάδερφό του χοντρό και Αντιπρόεδρο Πάγκαλο; Κάτι θα ξέρει από φασισμό ο Πάγκαλος, εφόσον, πριν διαπρέψει ως "δημοκράτης", υπήρξε εγγονός Ναζιστή και επιφανής ΚΚΕς. Ποιος θα μπορούσε να τον ενημερώσει καλύτερα από αυτόν, ο οποίος γνωρίζει τα πάντα, γιατί έχει υπάρξει τα πάντα; ...Τρία σε ένα είναι ο άνθρωπος και αυτό δικαιολογεί εν μέρη και τον όγκο του ...Πώς λέμε "πολύπριζο"; ...Ο Πάγκαλος είναι "πολυφασίστας".
* Τα ίδια, που αναφέρουμε για τον Βενιζέλο, αφορούν και τον "έτερο "Καππαδόκη" του δικομματισμού ...Τον Αντώνη "Βιολάρη" της Μεταπολίτευσης ...Τον εγγονό του Μπενάκη, που έχει εξειδίκευση να παριστάνει τον Βασιλάκη τον Καΐλα ...Αυτόν, που όχι μόνον ανησυχεί για τον ναζισμό, αλλά που είναι έτοιμος να τον πολεμήσει και να του βγάλει τις "μάσκες" ...Ο "γενναίος" πλην άεργος γόνος, που ισχυρίζεται ότι και η οικογένειά του πολέμησε τον ναζισμό. Να θυμίσουμε στον εγγονό του Μπενάκη ότι το κύκλωμα του παππού του ήταν οι βασικοί συνεργάτες των Ναζί στην κατοχή. Στο κύκλωμα εκείνο ανήκε ο Λαμπράκης και το ΔΟΛ ...Μια ωραία ναζιστική "ατμόσφαιρα" είναι ο Καΐλας με τον συνταγματολόγο ...Ερασιτέχνες ναζιστές είναι οι χρυσαυγίτες μπροστά τους.
* Σ' ό,τι αφορά την "πολυτραγουδισμένη" αυτοκτονία της Πηνελόπης Μπενάκη-Δέλτα την ημέρα της εισόδου των Ναζί στην Αθήνα, θα τον συμβουλεύαμε να μην την υπενθυμίζει, γιατί απλά εκθέτει τη μακαρίτισσα. Η γυναίκα εκείνη είχε ψυχολογικά προβλήματα ...Πολλά ψυχολογικά προβλήματα, που, αν δεν ήταν μια πάμπλουτη μεγαλοαστή και ήταν μια απλή φτωχή γυναίκα, θα την αποκαλούσαμε αλλιώς. Η αυτοκτονία της εκείνη την ημέρα ήταν απλά η "πετυχημένη" εκδοχή μιας αλυσίδας "αποτυχημένων" αποπειρών. Καλό είναι, δηλαδή, κάποιοι να προσέχουν τι λένε, γιατί δεν απευθύνονται σε "χρυσόψαρα". Καλό είναι να μην μας δείχνουν το "σκοινί", γιατί είναι πολλοί οι Έλληνες εκείνοι, που ακόμα κλαίνε "κρεμασμένους".
* Το θέμα είναι ότι αυτά, τα οποία δεν κατάλαβαν οι εκατομμυριούχοι "δημοκράτες" της Μεταπολίτευσης, άρχισαν να τα καταλαβαίνουν οι απλοί πολίτες. Οι απλοί πολίτες άρχισαν πλέον να υποψιάζονται τι συμβαίνει και το αποτέλεσμα είναι αυτό, το οποίο βλέπουμε στις καθημερινές πλέον πράξεις κοινωνικής αντίστασης. Οι απλοί πολίτες είναι πλέον απόλυτα εχθρικοί με τους σταλινικούς του Περισσού. Πιο εχθρικοί απ' όσο είναι απέναντι στους χρυσαυγίτες. Πολλοί από αυτούς μάλιστα θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, όχι επειδή είναι φασίστες, αλλά επειδή θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον προδοτικό δικομματισμό.
* Την "επιτυχία" δηλαδή της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να την αναζητήσουμε στην αποτυχία του δικομματισμού και όχι στον "θρίαμβο" του φασισμού. Ο ταβερνιάρης της Ιπποκράτους και ο τεννίστας της Συγγρού έχουν δώσει πιο πολλές ψήφους στη Χρυσή Αυγή απ' όσες της έχει δώσει ο Μιχαλολιάκος. Οι πολίτες, έστω και καθυστερημένα, άρχισαν να "ξυπνούν". Δείχνουν να έχουν προ πολλού ξεπεράσει την προπαγάνδα της Μεταπολίτευσης, που παρουσίαζε τους σταλινικούς κάτι σαν τις άχρηστες αλλά "ιερές αγελάδες" της δημοκρατίας μας ...Την προπαγάνδα των δήθεν ηρώων τύπου Δαμανάκη, Ανδρουλάκη και το κακό συναπάντημα.
* Επιτέλους άρχισαν ν' αντιλαμβάνονται τον προβοκατόρικο ρόλο των σταλινικών και να τους θεωρούν ανεπιθύμητους στους αγώνες τους. Τόσο ανεπιθύμητους, που απαιτείται μια ολόκληρη "Πανεπιστημίου" να τους χωρίζει, όταν εκδηλώνουν τις αντιδράσεις τους ...Στο Σύνταγμα ο λαός και στην Ομόνοια οι σταλινικοί. Γι' αυτόν τον λόγο —και μέσα στη σύγχυση της εποχής— άρχισαν οι "παραφωνίες". Σε μια εποχή όπου ο δικομματισμός πνέει τα λοίσθια και δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα της επιβίωσης, δεν μπορεί να προστατεύσει το ΚΚΕ από τις "δημοσιογραφικές" επιθέσεις που δέχεται.
* Αναγκαστικά, εφόσον η εποχή των αυτοδυναμιών έχει παρέλθει και αναζητώντας όλοι τον "χάρτη" των πιθανών μετεκλογικών συνεργασιών, συνθέτουν όλα τα πιθανά κι απίθανα κομμάτια του παζλ της εξουσίας. Σε αυτήν την αναζήτηση για την εικόνα της επόμενης ημέρας βρίσκεται η απειλή για το ΚΚΕ, γιατί εκεί ακριβώς εκτίθεται, εφόσον θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις, τις οποίες μέχρι τώρα δεν του έθετε κανένας. Σε μια εποχή όπου ο θανάσιμα τραυματισμένος δικομματισμός έχει ανάγκη την εύνοια των δημοσιογράφων των διαπλεκομένων, δεν μπορεί να τους περιορίσει στην άσκηση του "λειτουργήματός" τους. Δεν μπορεί να τους περιορίσει στην προσπάθειά τους να προβλέψουν το πολιτικό "τοπίο" της επόμενης ημέρας.
* Από τη στιγμή που το ΚΚΕ διαθέτει ένα σοβαρό ποσοστό του εκλογικού σώματος, ήταν αδύνατο να αφεθεί εκτός μετεκλογικών κυβερνητικών σεναρίων. Άρα ήταν αδύνατον να μην ερωτηθεί για τις προθέσεις του. Το αποτέλεσμα είναι τραγελαφικό. Γιατί είναι τραγελαφικό; Γιατί απλούστατα το ΚΚΕ δεν είχε ποτέ προθέσεις. Απαγορεύεται να έχει προθέσεις. Αυτό σήμερα δεν γίνεται σεβαστό από τους δημοσιογράφους και ο καθένας από αυτούς ξεφεύγει χωρίς κανένα φόβο από τα μέχρι τώρα καθορισμένα όρια της politically correct συμπεριφοράς της Μεταπολίτευσης. Έφτασαν στο σημείο κάποιοι δημοσιογράφοι να κάνουν "πλάκα" στην κοντή του Περισσού ...Άρχισαν να τη "δουλεύουν" στα ίσα. Αυτό είναι τραγικό, γιατί μέσα από την "πλάκα" αποκαλύπτονται κρυφές αδυναμίες του συστήματος, που μέχρι τώρα δεν αποκαλύπτονταν. Δεν σέβονται το "παιχνίδι" της Μεταπολίτευσης και το απειλούν στο σύνολό του.
* Αποκαλύπτουν αυτά, τα οποία μέχρι τώρα το σύστημα έκρυβε με μεγάλη επιμέλεια ...Αποκαλύπτουν τον ρόλο του ΚΚΕ στην πολιτική λειτουργία της Μεταπολίτευσης. ...Αποκαλύπτουν το ανώφελο της ύπαρξης του "ευνούχου" της πολιτικής σκηνής ...Του "ευνούχου", που κακώς συμμετείχε σε ένα "όργιο" δημοκρατίας, εφόσον ποτέ δεν είχε ως πραγματικό του στόχο το κυβερνητικό "σέξ" ...Του "ευνούχου", που ως αντικείμενό του είχε να προστατεύει τους μόνιμους "εραστές" του δικομματισμού, καταστρέφοντας όλους τους επίδοξους ανταγωνιστές τους ...Το λυσσασμένο για χρήμα "φασιστόσκυλο", που κατά παραγγελία ορμάει σε όποιον απειλεί την κυριαρχία των μεγάλων του δικομματισμού.
* Το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Αναγκάζουν την αγράμματη και άεργη Αλέκα να "πατάει" στα "απάτητα" και να εξευτελίζεται. Την αναγκάζουν να σκέπτεται ...και αυτό δεν είναι το δυνατό της "σημείο". Ποιο είναι το παιχνίδι, που αποκαλύπτει με την άγνοιά της; Το παιχνίδι του "ξεδοντιασμένου" φασίστα, ο οποίος μπήκε στη "νομιμότητα", για να ψευδοαπειλεί τη Δημοκρατία, έχοντας ως βασικό στόχο να στηρίζει τον δικομματισμό ...Ο ευνούχος, που έχει "υπογράψει" ένα μπακαλόχαρτο, το οποίο βεβαιώνει τα αφεντικά τού δικομματισμού ότι δεν θα διεκδικήσει ποτέ την εξουσία τής δημοκρατίας ...Ο ευνούχος, που, ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του, θα διεκδικεί μόνον τα λεφτά της δημοκρατίας; Σε ποιο ποσοστό; Στο προκαθορισμένο ποσοστό, που είπαμε εξαρχής. 8% επί του ποσοστού που μοιράζεται σε όλους τους κλέφτες. 8% σε χρηματοδοτήσεις, επιδοτήσεις, προνόμια, κρατικές θέσεις κλπ..
* Αυτό το ποσοστό το γνώριζαν πάντα οι παροικούντες την "Ιερουσαλήμ" και γι' αυτόν τον λόγο δεν "εκπλήσσονταν" ποτέ τα εκλογικά αποτελέσματα του κόμματος του Περισσού. Γνώριζαν εκ των προτέρων τα αποτελέσματα και ποτέ δεν τα ανέλυαν παραπάνω. Οι ΚΚΕδες ήταν "απειλή" για τη δημοκρατία μόνον για λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και άρα πριν αναλάβουν τη διαχείρισή της οι γίγαντες του δικομματισμού. Μετά τις εκλογές ήταν τα γνωστά "εργαλεία" του συνδικαλιστικού "καπελώματος". Μετά τις εκλογές το ΚΚΕ γύριζε στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, για να "καπελώνει" την εργατική τάξη. Γι' αυτόν τον λόγο δεν το ανάγκαζαν ποτέ να εκφράσει άποψη περί κυβερνητικής. Δεν το ανάγκαζαν ποτέ να πάρει θέση για την επόμενη ημέρα των εκλογών, όπου, μέσω συνεργασιών, θα εξασφάλιζε κυβερνητικά καθήκοντα.
* Αυτό, δηλαδή, το οποίο σήμερα κάποιοι δεν σέβονται και εκθέτουν την "πάπισσα" ...Οι πολιτικά "ανάγωγοι", που την ρωτάνε με ποιον θα μπορούσε να συνεργαστεί το κόμμα της μετεκλογικά ...Οι "ανάγωγοι", που, κάθε φορά που η Παπαρήγα αρνείται να δηλώσει πρόθεση συνεργασίας, την πιέζουν να εξηγήσει τον στόχο με τον οποίον κατεβαίνει το κόμμα της στις εκλογές και αν πραγματικά θέλει κάποτε να κυβερνήσει ...Οι "ανάγωγοι", που την φέρνουν σε δύσκολη θέση και την αναγκάζουν να εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Πώς; Αναγκάζοντάς την να λέει βλακείες, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Βλακεία είναι να λέει σήμερα ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει, όχι επειδή απαγορεύεται ή επειδή το έχει υπογράψει, αλλά γιατί δεν "εμπιστεύεται" την "αντιπολίτευση" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
* Μιλάμε για το άκρον άωτον της βλακείας. Το ΚΚΕ δεν θέλει να ασκήσει κυβερνητική εξουσία, όχι επειδή είναι φασιστικό —και το έχει "αναγνωρίσει" και το ίδιο με την υπογραφή του—, αλλά γιατί δεν γνωρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να του ασκήσουν ικανοποιητική αντιπολίτευση. Το ΚΚΕ δεν θέλει να ασκήσει κυβερνητική εξουσία, γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν ξέρουν να προκαλούν κοινωνικές αντιδράσεις και να δρομολογούν απεργίες. Μιλάμε για παγκόσμιο ρεκόρ. Το ΚΚΕ δεν θέλει την εξουσία, γιατί δεν εμπιστεύεται την ικανότητα των υπολοίπων να το ελέγχουν. Το ΚΚΕ δεν θέλει να ανέβει στον "θρόνο" της εξουσίας, γιατί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρουν να πετάνε "λεμόνια" στην εξουσία. Δεν ξέρουν να "σημαδεύουν" με ακρίβεια τα κεφάλια των εξουσιαστών, όπως γνωρίζει το ΚΚΕ να κάνει εδώ και μισό αιώνα. Πώς λοιπόν μπορεί να εγκλωβιστεί το ΚΚΕ σε ένα κυβερνητικό "σχήμα" και να πάει "τζάμπα" το ταλέντο του στο "σημάδι";
* Είναι ντροπή για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον ελληνικό πολιτισμό να υπάρχει μια Παπαρήγα στην πολιτική σκηνή και να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ηγέτες τους. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία μας να υπάρχει ένα τέτοιο "κατασκεύασμα" των μυστικών υπηρεσιών, που ως αποκλειστικό του πολιτικό "αντικείμενο" έχει την προβοκάτσια. Είναι ντροπή για τη λογική μας να μας "δουλεύει" ένα αγράμματο δουλικό του παρελθόντος. Είναι ντροπή στην εποχή της πείνας και της οικονομικής κρίσης να μην ελέγχεται το ΚΚΕ για τα οικονομικά του και να αφήνεται η συμμορία τού πληρωμένου Εμφυλίου να εξακολουθεί να μοιράζει τις νέες λείες της χωρίς κανέναν έλεγχο.
* Ένα είναι σίγουρο. Εξαιτίας της Χρυσής Αυγής στις προσεχείς εκλογές τουλάχιστον δεν θα πλήξουμε. Αν μη τι άλλο θα είναι "ευχάριστες" ...Θα έχουν πλάκα. Γιατί; Γιατί δεν θα μπορούν οι "μεγάλοι" και οι "λακέδες" τους να παίξουν τα παιχνίδια τους. Δεν θα μπορούν να κάνουν τις "μοιρασιές" τους, εξυπηρετώντας τα σχέδια των γνωστών πρεσβειών. Για όσο διάστημα η Χρυσή Αυγή θα ελπίζει να μπει στη Βουλή θα μετρούνται και θα ξαναμετρούνται σχολαστικά όλες οι ψήφοι. Οι περίεργες "μοιρασιές" των κυριάρχων και των δούλων τους με τα "σφραγισμένα" ποσοστά ίσως να μην βγαίνουν. Οι ανεξήγητες "αλλαγές" στη "διαδρομή" μεταξύ των εκλογικών κέντρων και του Υπουργείου Εξωτερικών αναγκαστικά θα περιοριστούν. Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση μπαίνουν κι άλλα "χέρια" σε μια μοιρασιά όπου δεν περισσεύουν πολλά "κουκιά". Όταν μαζί με τη Χρυσή Αυγή θα αγωνιούν για την εκλογική τους επιτυχία ο Καμμένος ή ο Τσίπρας, τότε η απλή προσθαφαίρεση θα αναχθεί σε "επιστήμη" μέσα στα εκλογικά τμήματα.
* Επιπλέον. θα γίνουμε μάρτυρες κι άλλων φαινομένων ...Φαινομένων γελοιότητας, τα οποία όμως, αν δεν ελεγχθούν, θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα. Μέχρι τώρα οι "μεγάλοι" είχαν μάθει να βουλώνουν τις "τρύπες" της "πελατείας" τους με απευθείας "εισαγωγές" ψηφοφόρων. Όταν δεν τους έβγαιναν τα "κουκιά", εισήγαγαν τέτοια. Είχαν μάθει παραμονές των εκλογών να "ελληνοποιούν" με τον τόνο κάτι περίεργους του τύπου "Giorgo oraio", "Patsok kalo" ή "Antoni poly Tsexy". Σήμερα αυτή η πρακτική δεν είναι και τόσο εύκολα εφαρμόσιμη. Όταν αυτοί οι εμφανώς "σκουρόχρωμοι" ψηφοφόροι θα πάνε να ψηφίσουν, θα έχει πολύ πλάκα. Κάποιοι χρυσαυγίτες μέσα στα εκλογικά τμήματα θα "στραβώσουν" και θα αρχίσουν να ψάχνουν καταλόγους και δημοτολόγια. Κάποιοι άλλοι θα φοβηθούν και δεν θα επιχειρήσουν καν να μπουν στα εκλογικά τμήματα. Οι απ’ έξω θα τους σπρώχνουν να μπουν μέσα και οι από μέσα θα τους σπρώχνουν να βγουν έξω ...΄Ε ρε γλέντια ...όπως θα έλεγε και ο εθνικός ήρωας κάποιων.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

~** ΣΟΚ!!ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ "ΕXTRA 3" ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ
~*** Πρωτοφανής απόπειρα προπηλακισμού του Βουλευτή Κ. Αϊβαλιώτη από μαινόμενους οπαδούς της "Χρυσής Αυγής" στον τηλεοπτικό σταθμό "EXTRA 3".
* Μετά το τέλος της εκπομπής "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA 3, την Παρασκευή 27/4/2012, ομάδα της "Χρυσής Αυγής" κατέλαβε την είσοδο του σταθμού και απειλούσε να προπηλακίσει τον Βουλευτή Β' Αθηνών του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκπομπής προσκόμισε στοιχεία για τη ναζιστική δράση και τον φασιστικό χαρακτήρα τους, επισημαίνοντας ότι "κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή, είναι ψήφος στους θαυμαστές της Γερμανίας".
 * Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι "το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε, είναι να ακούσουμε την κραυγή "ΧΑΪΛ ΧΙΤΛΕΡ" μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο" και ανέφερε ότι ο κ. Μιχαλολιάκος σε Συνέδρια του Κόμματός του μιλά, έχοντας δίπλα του τη σβάστικα .
 * Σε ελάχιστο χρόνο, ομάδα της "Χρυσής Αυγής" κατέφθασε στον τηλεοπτικό σταθμό "ΕΧΤΡΑ 3", απειλώντας να μπει στο πλατό για να προπηλακίσει τον κ. Αϊβαλιώτη, ενώ εκλήθη και έφθασε αμέσως η "ΑΜΕΣΟΣ ΔΡΑΣΗ" και έτσι, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα απ' τους μαινόμενους οπαδούς της "Χρυσής Αυγής".

** Τα μυστικά της Ακρόπολης..
Τί κρύβεται κάτω απ΄τον ιερό βράχο : ~ Οι περισσότεροι Έλληνες, αλλά και πάρα πολλοί ξένοι έχουν βρεθεί τουλάχιστον μία φορά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Οι περισσότεροι όμως απ’ όσους πήγαν εκεί δεν ήξεραν το παραμικρό για τα μυστικά που κρύβονταν κάτω από τα πόδια τους. Η Ακρόπολη δεν είναι μόνο ένα από τα πιο γνωστά αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου που στολίζεται από μερικά από τα ομορφότερα κτίσματα της ελληνικής αρχαιότητας, αλλά είναι παράλληλα και ένας τόπος που κρύβει πολλά και σημαντικά μυστικά…
 ~ Σύμφωνα με την συμβατική ιστορία, δεν είναι γνωστό το πότε η Ακρόπολη κατοικήθηκε για πρώτη φορά. Οι απόψεις σχετικά με τους πρώτους οικισμούς στην Ακρόπολη ποικίλουν σε ένα φάσμα που αρχίζει από την 3η και τελειώνει στην 6η χιλιετία προ Χριστού. Οι αρχαιολόγοι παραδέχονται ότι στην Ακρόπολη υπάρχουν πολλά οικοδομικά επίπεδα, κάποια από τα οποία παραμένουν άγνωστα ακόμα και σήμερα. Αυτό συμβαίνει επειδή, κάθε φορά που κτιζόταν η Ακρόπολη, τα νέα οικοδομήματα χτίζονταν πάνω στα προηγούμενα. Και δεν θα ήταν επιτρεπτό για κανέναν λόγο, για να βρούμε τι κρύβεται στις αρχαιότερες στρώσεις, να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα στις νεότερες. Η Ακρόπολη λοιπόν έχει πολλά μυστικά ακόμα που περιμένουν να ανακαλυφθούν.
 ~ Στην νότια πλευρά της Ακρόπολης μάλιστα έχουν βρεθεί μεγάλα κομμάτια πέτρας. Αυτό γέννησε την υποψία ότι έχουν αφαιρεθεί με κάποιον τρόπο από το εσωτερικό του βράχου. Ως εκ τούτου θα ήταν πολύ πιθανό κάτω από την Ακρόπολη να υπάρχουν υπόγειοι θάλαμοι και στοές.
 ~ Ερευνώντας το θέμα, μπορούμε με ασφάλεια να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κάτω από την Ακρόπολη υπάρχουν υπόγειες δίοδοι οι οποίες καταλήγουν σε πολλά σημεία της Αττικής. Αν και η πρόσβαση σήμερα σε τέτοιες στοές είναι πολύ δύσκολη, σε άλλες εποχές κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και έτσι έχουμε διάφορες μαρτυρίες οι οποίες μας μιλούν για ένα εκτεταμένο δίκτυο στοών στην Αττική με κέντρο την Ακρόπολη.
 ~ Μία αρχαία αναφορά που αποκαλύπτει όχι απλά ότι υπήρχαν στοές κάτω από την Ακρόπολη, αλλά και πως – τότε τουλάχιστον – υπήρχε υπόγεια επικοινωνία με κάποιο παραθαλάσσιο μέρος, είναι αυτή του Παυσανία του περιηγητή που έζησε τον 2ο μετά Χριστόν αιώνα. Έγραψε λοιπόν ο Παυσανίας: «ἔστι δὲ καὶ οἴκημα Ἐρέχθειον καλούμενον• πρὸ δὲ τῆς ἐσόδου Διός ἐστι βωμὸς Ὑπάτου, ἔνθα ἔμψυχον θύουσιν οὐδέν, πέμματα δὲ θέντες οὐδὲν ἔτι οἴνῳ χρήσασθαι νομίζουσιν. ἐσελθοῦσι δέ εἰσι βωμοί, Ποσειδῶνος, ἐφ᾽ οὗ καὶ Ἐρεχθεῖ θύουσιν ἔκ του μαντεύματος, καὶ ἥρωος Βούτου, τρίτος δὲ Ἡφαίστου• γραφαὶ δὲ ἐπὶ τῶν τοίχων τοῦ γένους εἰσὶ τοῦ Βαυταδῶν καὶ —διπλοῦν γάρ ἐστι τὸ οἴκημα—[καὶ] ὕδωρ ἐστὶν ἔνδον θαλάσσιον ἐν φρέατι. τοῦτο μὲν θαῦμα οὐ μέγα• καὶ γὰρ ὅσοι μεσόγαιαν οἰκοῦσιν, ἄλλοις τε ἔστι καὶ Καρσὶν Ἀφροδισιεῦσιν• ἀλλὰ τόδε <τὸ> φρέαρ ἐς συγγραφὴν παρέχεται κυμάτων ἦχον ἐπὶ νότῳ πνεύσαντι. καὶ τριαίνης ἐστὶν ἐν τῇ πέτρᾳ σχῆμα• ταῦτα δὲ λέγεται Ποσειδῶνι μαρτύρια ἐς τὴν ἀμφισβήτησιν τῆς χώρας φανῆναι.» (Ελλάδος περιήγησις, Αττικά, 26, [5]). Σύμφωνα με τον Παυσανία λοιπόν, στο Ερεχθείο υπάρχει ένα «φρέαρ» που έχει σχήμα τρίαινας, μέσα από το οποίο, κάθε φορά που έπνεε νότιος άνεμος, ακούγονταν ήχοι κυμάτων. Το χάσμα αυτό όντως υπάρχει στο Ερεχθείο και, κατά τους αρχαίους χρόνους είχε λατρευτική σημασία καθώς οι αρχαίοι απέδιδαν την δημιουργία του στον Ποσειδώνα, τον θεό της θάλασσας. Ο ήχος των κυμάτων που ακουγόταν μέσα από αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να συνεπάγεται πως υπήρχε – αν δεν υπάρχει ακόμα – υπόγεια επικοινωνία της Ακρόπολης με την θάλασσα.
 ~ Μια άλλη σημαντική πηγή που μας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν διάφορες υπόγειες σήραγγες κάτω από την Αττική είναι και το γεγονός ότι η Ιστορία παραδέχεται ότι οι στοές αυτές χρησιμοποιήθηκαν από τους Έλληνες κατά τον καιρό της επανάστασης του 1821. Και μετά όμως την απελευθέρωση της Ελλάδος, τα σπήλαια δεν ξεχάστηκαν, αλλά έγιναν λημέρια ληστών, όπως του περιβόητου λήσταρχου Νταβέλη, ο οποίος με ορμητήριο το σπήλαιο της Πεντέλης που πήρε το όνομά του, μέσα από τις υπόγειες στοές, μπορούσε να εμφανίζεται σχεδόν σε όποιο σημείο της Αττικής ήθελε και μετά να εξαφανίζεται πάλι μέσα από τα σπήλαια αυτά.
~ Αργότερα, τον καιρό της γερμανικής κατοχής και συγκεκριμένα την νύχτα μεταξύ 30 και 31 Μαΐου 1941, λέγεται ότι ο Λάκης Σάντας και ο Μανώλης Γλέζος ανέβηκαν στον φυλαγμένο από τους Γερμανούς βράχο της Ακρόπολης κρυφά μέσα από σπήλαιο, κατέβασαν την γερμανική σημαία και έφυγαν απαρατήρητοι πάλι με τον ίδιο τρόπο. Δεδομένου του ότι οι Γερμανοί φύλαγαν τα Προπύλαια ώστε κανείς να μην μπορεί να μπει από εκεί και του ότι ο βράχος της Ακρόπολης είναι απροσπέλαστος από κάθε άλλη πλευρά, ο μόνος τρόπος για να ανέβουν στην Ακρόπολη ήταν μέσα από τα σπήλαια. Το ότι η σημαία των Γερμανών κατέβηκε μέσα στην νύχτα κρυφά λοιπόν, αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης των στοών αυτών.
 ~ Εκτός όμως από τα ιστορικά στοιχεία για την ύπαρξη στοών κάτω από την Ακρόπολη και κάτω από την Αττική γενικότερα, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι γεωλογικά αποδεδειγμένο πως κάτω από την Ακρόπολη υπάρχει νερό. Το νερό αυτό αποδεδειγμένα δεν είναι στάσιμο αλλά κινείται• έρχεται από κάπου και καταλήγει κάπου αλλού. Το νερό όμως δεν θα μπορούσε να κινηθεί με την μορφή υπόγειων ποταμών, σε περίπτωση που η γη ήταν απολύτως συμπαγής. Αυτό λοιπόν ενισχύει ακόμα περισσότερο την άποψη ότι κάτω από την Αττική υπάρχουν στοές, σήραγγες και σπήλαια.
 ~  Σημαντικές μαρτυρίες για την ύπαρξη διάφορων υπογείων στοών κάτω από την Αττική, είναι και αυτές των εργατών που εργάστηκαν για την κατασκευή του μετρό στην Αθήνα. Λέγεται ότι, κατά την διάρκεια των εργασιών, οι εργάτες εντόπισαν πληθώρα υπογείων σηράγγων, άλλες από τις οποίες ήταν υπόγειοι χείμαρροι και άλλες από τις οποίες είχαν αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς μέσα τους βρέθηκαν χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα, πολλών από τα οποία αγνοείται η τύχη. Εικάζεται δε πως αν κάποιος που δεν ξέρει τις υπόγειες στοές της Αττικής καταφέρει και διεισδύσει σε αυτές, κινδυνεύει προχωρώντας να βρεθεί να περπατάει στις ράγες του μετρό! Δεν αποκλείεται λοιπόν η πρόσβαση σε ορισμένες από τις στοές αυτές να είναι δυνατή και από κάποια σημεία του υπόγειου σιδηροδρομικού δικτύου του μετρό Αθηνών. Όπως και να ‘χει όμως, κανείς, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαψεύσει τα όσα λέγεται πως βρέθηκαν κάτω από την επιφάνεια της γης, τον καιρό των εργασιών για την διάνοιξη των σηράγγων του μετρό.
~ Αν υπάρχει όμως ένα τέτοιο υπόγειο δίκτυο στοών κάτω από την Αθήνα και αν οι αρχαίοι ήξεραν για την ύπαρξή του, γεννιέται η απορία ως τι τα χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι. Το γεγονός ότι κοντά σε κάθε μεγάλη έξοδο του υπογείου δικτύου στοών βρίσκεται και κάποιο μεγάλο αρχαίο ελληνικό ιερό, ενώ σε μικρότερες εισόδους υπάρχουν κι εκεί αρχαίοι βωμοί, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι στοές χρησιμοποιούνταν από τους ιερείς των μεγάλων ιερατείων της αρχαιότητας, όπως για παράδειγμα το ιερατείο της Αθηνάς στην Ακρόπολη και το ιερατείο της Δήμητρας στην Ελευσίνα…
katohika

Σταματάκος ο Τζούνιορ 19 μηνών
Μιά  άποψη των Αρφαρών από την γέφυρα Διοδίων στην
περιοχή " λιγεριά" Πηδήματος Αρφαρών Καλαμάτας 2012

~** ARFARA MESSHNIAS 29/04/2012 :

* διεύθυνση: http://youtu.be/fmEMn3Vu3v0
    

***  Οι εκλογές φέτος είναι διαφορετικές με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
Νέα δεδομένα, ανατροπές, πρόσωπα, ακόμα και η καθιερωμένη εικόνα στο κέντρο της προεκλογικής Αθήνας φέτος χαρακτηρίζεται από την απουσία των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας που δήλωσαν ότι θα διοργανώσουν προεκλογική εκστρατεία με το μικρότερο δυνατό κόστος, χωρίς αφίσες και εκλογικά κέντρα. Αντίθετα τα κόμματα της Αριστεράς έχουν κατακλύσει το κέντρο με αφίσες και μηνύματα. Τα συνθήματα και τα μηνύματα στος τοίχους, τα σκαλιά, τους κάδους ή όπου αλλού μπορεί να γράψει ή να ψεκάσει κανείς, ειναι όπως πάντα ευφάνταστα, αστεία και καυστικά.
~ ΔΕΙΤΕ   μερικές αφίσσες από την σημερινή Αθήνα ! 32 τον αριθμό ! :
*
*** Με 200 υποψήφιους βουλευτές η «Χρυσή Αυγή» χτυπάει τις πόρτες της Βουλής στις 6 Μαΐου
~ Ο Νίκος Μιχαλολιάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και από τα εφηβικά του χρόνια έδειξε τις ιδεολογικές του συμπάθειες. Η προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής προκάλεσε ανέλπιστα έξοδα στο κόμμα, που υποχρεώθηκε να βρει τρόπους να γεμίσει τα ταμεία του , εν όψει εκλογών, ενώ εκτός των άλλων έπρεπε να εγκαταλείψει τα γραφεία του στη Σόλωνος, τα οποία ισοπεδώθηκαν από βομβιστική επίθεση το 2010.
~ Στα νέα γραφεία της, στην οδό Δεληγιάννη, βρίσκεται συγκεντρωμένη τώρα όλη η δράστηριότητα του κόμματος. εκεί είναι η βάση του ηλεκτρονικού της καταστήματος, εκεί πωλούνται τα βιβλία των εκδόσεων της Χρυσής Αυγής, εκεί βρίσκονται τα παλιότερα τεύχη των περιοδικών «Αντεπίθεση» και «Χρυσή Αυγή», που εκδίδει η οργάνωση.
~ Με αυτό τον τρόπο, στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Τα Νέα, παρουσιάζει την ακροδεξιά οργάνωση που «κατεβαίνει» στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και τα κυριότερα πρόσωπα που την στελεχώνουν.
~ Σήμερα, η Χρυσή Αυγή, αναφέρει η εφημερίδα, διαθέτει 200 υποψηφίους βουλευτές, 16 γραφεία σε όλη τη χώρα, 57 πυρήνες, δεκάδες άτομα που εξυπηρετούν ψηφοφόρους απαντώντας σε τηλεφωνικές γραμμές. Τα μέλη προσφέρουν τον οβολό τους, ενώ τα ενοίκια και τα εκτυπωτικά πληρώνονται από αναπτήρες, κούπες, cd με πατριωτικά τραγούδια, μεταξύ άλλων.
~ Ποια είναι όμως τα κυριότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής; Καταρχάς, είναι ο Γενικός Γραμματέας , ο «δραστήριος από μικρός» στο χώρο, μαθηματικός, Νίκος Μιχαλολιάκος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και από τα εφηβικά του χρόνια έδειξε τις ιδεολογικές του συμπάθειες… Αποδεικνύεται εξάλλου ιδιαίτερα δραστήριος στην οργάνωση, στην οποία συνεχίζει να είναι μέλος και ως φοιτητής. Ο Μιχαλολιάκος, μετά τις σπουδές του κατατάσσεται στον Στρατό ως κομάντο, των Ειδικών Δυνάμεων. το 1980, στη συνέχεια, ξεκίνησε την έκδοση του περιοδικού «Χρυσή Αυγή».
~ Αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1984, με προσωπική παρέμβαση του αρχι-πραξικοπηματία Γιώργου Παπαδόπουλου, έγινε ο Γ.Γ. της νεολαίας του κόμματος της ΕΠΕΝ, κόμμα προσκείμενο στη χούντα. Τον Ιανουάριο του 1985 όμως, με επίσης παρέμβαση Παπαδόπουλου, παύτηκε ο Μιχαλολιάκος και η θέση του δόθηκε στον Μάκη Βορίδη, υποψήφιο σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία.
~ Στη συνέχεια, είναι η Θέμις Σκορδέλη, η λεγόμενη «ξανθιά του Αγίου Παντελεήμονα, τραπεζικός στο επάγγελμα. Η ίδια έχει απασχολήσει πρόσφατα την δικαιοσύνη για την πιθανή συμμετοχή της σε μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα. Η Σκορδέλη, επίσης, έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικό πάνελ, με την ιδιότητά της ως «οργισμένης κατοίκου» του Αγίου Παντελεήμονα.
~ Επίσης, είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, γεωπόνος, που στις 18 Φεβρουαρίου, ηγείτο ομάδα της ακροδεξιάς που επισκέφτηκαν τους απεργούς της χαλυβουργίας. Τα κουτιά που κουβαλούσαν, αναφέρει το δημοσίευμα, ανέγραφαν: «Ψηφίζω Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος».
~ Ο Χρήστος Παππάς, είναι αρθρογράφος και συνιδρυτής της Χρυσής αυγής, ενώ ο Χρήστος Κουμέλης είναι καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας, που υπήρξε υποψήφιος με το ΛΑΟΣ, στις εκλογές ου 2007.
~ Ο Δημοσθένης Πατριαρχέας είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κώστα Πλεύρη, που αποτέλεσε μια από τις πιο συζητημένες μετεγγραφές της Χρυσής Αυγής και ο Ηλίας Παναγιωτάρος θεωρείται το νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής και ο οποίος έχει δηλώσει: «Είμαστε εθνικιστές και το μίσος είναι υγιές συναίσθημα». Ο τελευταίος φέρεται να συνδέεται με τον προπηλακισμό του Φώτη Κουβέλη και την επίθεση με γιαούρτια.
~* Κλείνοντας, η εφημερίδα παρουσιάζει τον Ηλία Παππά, απόστρατο αξιωματικό ηλικίας 88 ετών αλλά και τη σύζυγο του Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, η οποία δηλώνει εισοδηματίας, με ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: