ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 9 Μαϊου 2012

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  9  Μαϊου  2012 :


Το  ποντικάκι μας ενημερώνει ! :
~* Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

* ~** «Η Αλήθεια απλά υπάρχει ….. το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί ….»

**  Πάνος Καμμένος 8/05/2012 :
ANΕΞΑΡΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ  με  33 βουλευτές  και ποσοστό 10,60% . :
~ http://www.youtube.com/watch?v=DzemcK4n52k

~

  ~** Anexartitoi ellines Kammenos 2012
Στην  Βουλή  των Ελλήνων Τρίτη  , 8  Μαϊου  2012 :
http://youtu.be/DhuPKeito9s



~** Πάνος Καμμένος Ανεξ. Ελλην. 2012 :
την κοινοβουλευτική του ομάδα στην βουλή 8/05/2012 :
http://youtu.be/yh5eMXdC_I0 ,



~** ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ εκλεγέντες Βουλευτές :
~ Τέρενς Κουίκ, Μιχάλης Γιαννάκης, Έλενα Κουντουρά ,
Παναγιώτης Καμμένος , Ιωάννης Δημαράς , Βασίλης Καπερνάρος , Ιωάννης Μανώλης , Παύλος Κοντογιαννίδης ,
Πάυλος Χαϊκάλης , Ευγενία Αρβανίτη- Πρεβεζάνου ,
ο Παναγιώτης Μελάς , ο Ιωάννης Κουράκος , Αηδονόπουλος Χαράλαμπος (Χάρης), Γιαταγάνη Χρυσούλα- Μαρία , Ξουλίδου Σταυρούλα, Απόστολος Χαρουπάκης , ο Γιώργος Νταβρής , Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Ανδρέας Σκαρτσιάρης , Δημήτρης Σταμάτης και Αγγελική Αναγνωστοπούλου , ο Χρήστος Ζώης , η Μαρίνα Χρυσοβελώνη , η Ραχήλ Μακρή , ο Συμεών Κουμπάνης , Νικόλαος Σμολοκτός , η Μαρία Κόλια- Τσαρουχά , ο Μαρίνος Ουζουνίδης , ο Αθανάσιος Γραμματικόπουλος , ο Ευγένιος Παπαδόπουλος , η Μίκα Ιατρίδη .-

~** Επιστολή Τσίπρα προς δανειστές:
Το μνημόνιο δεν ισχύει : Οι δανειστές απορρίπτουν ήδη την προοπτική αυτή
~ Επιστολές προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να αποστείλει την Τετάρτη το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
~ Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύσουν, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του αποδοκίμασε το μνημόνιο.
~ Όπως θα αναφέρει, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υπέγραψαν τις δεσμεύσεις εκπροσωπούν σήμερα περίπου το 33% του ελληνικού λαού - επομένως οι εγγυητικές επιστολές τους καθίστανται άκυρες.
~ Τονίζεται ότι σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η ετυμηγορία της 6ης Μαΐου καθιστά με σαφήνεια άκυρο το μνημόνιο και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα βάλει από το παράθυρο αυτούς που ο λαός έδιωξε από την πόρτα. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους από το μνημόσυνο. Διαβάστε ΕΔΩ τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων στις δηλώσεις Τσίπρα.

~** Τη στήριξή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης.
~ Σημειώνεται πάντως, ότι οι δανειστές απορρίπτουν ήδη την προοπτική Τσίπρα.
~ ~ «Σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα και τη δημοκρατία στην Ελλάδα και αναμένουμε από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζοζέ Μπαρόζο.
~ Για βελτίωση, αλλά όχι επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δημοσιονομικού συμφώνου, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
~ Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να δεχτεί επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, κατέστησε πάντως σαφές το μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν.
~ Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ίσως βρεθεί σε δύσκολη θέση τις επόμενες εβδομάδες, καθώς στο εσωτερικό του Ταμείου ανοίγει ξανά η ίδια συζήτηση που είχε ανοίξει πριν την έγκριση του νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα.
~ Από την πλευρά του, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι διαμήνυσε ότι οι ελληνικές εκλογές δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε πιο ήπιους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.
~ Την άποψη ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη έως το ερχόμενο καλοκαίρι εξέφρασε ο Τζον Τέιλορ, διευθύνων σύμβουλος ενός εκ των μεγαλύτερων hedge funds στον κόσμο. –

~** Oλική επαναφορά του Παπανδρεϊσμού , Ο Παπανδρεϊσμός ζει - Τι κρίμα που δεν ζούμε πια στην ανέμελη δεκαετία του '80... από τον ΣΥΡΙΖΑ !
~ Προεκλογικά είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω κάποιες συγκεντρώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και, να σάς πω την αμαρτία μου, ένοιωσα κάπως περίεργα• είχα ένα συναίσθημα déjà vu, νόμιζα ότι γύρισα πίσω στο χρόνο. Βασικά συστατικά των συγκενρτώσεων; Παλμός, και συνθηματολογία à la ΠΑΣΟΚ του 1981 στην πλατεία, ρητορική copy paste από τον Παπανδρέου τον 2ο από τον Αλέξη και σοτάρουμε με λίγο μεσσιανισμό. Συγκινήθηκα λίγο η αλήθεια είναι.
~ Δεν είναι πάντως μόνο η σημειολογία• η προεκλογική ρητορική του Τσίπρα περί ποταμών και ποταμόπλοιων που δεν γυρίζουν πίσω και τα τοιαύτα. Είναι η έξυπνη προσαρμογή του σε θέσεις που προσεγγίζουν περισσότερους εκλογείς, καίτοι το ίδιο ανεδαφικές όσο και οι προηγούμενες. Φερειπείν, από τα υπονοούμενα περί εξόδου από την ευρωζώνη, τα στελέχη της Κουμουνδούρου επέμειναν προεκλογικά ότι στόχος είναι η παραμονή στο ευρώ (με μονομερή καταγγελία του μνημονίου). Μού θυμίζει το σύνθημα με τις “βάσεις του θανάτου” που τις βγάζαμε το '81 “όλοι έξω” για να... παραμείνουν τελικά μέσα.
~ Υπάρχουν εκλογείς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ απλώς για να διαμαρτυρηθούν για τον αποτυχημένο και διεφθαρμένο δικομματισμό• ωστόσο η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον καθιστά εμφανή μια οριζόντια κοινωνική συσσωμάτωση (ΚΚΕ, ΑΝΕΛΛ κλπ.) που απεχθάνεται κάθε είδους μεταρρύθμιση και νοσταλγεί τις πελατειακές σχέσεις και τη στοργική αγκάλη του δημοσίου.
~ Γιατί αυτό ακριβώς εκπροσωπεί η Κουμουνδούρου και ευρύτερα η καθ' ημάς τυχοδιωκτική Αριστερά. Όχι την πρόοδο και τον ριζοσπαστισμό που εξέφραζε κάποτε, αλλά τον αρνητισμό, την αντίδραση σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης, τον αδιέξοδο ακτιβισμό την ακατάσχετη υποσχεσιολογία.
~* Η αλήθεια είναι ότι πολλοί εξ ημών θέλουμε να καταναλώνουμε και δε μας ενδιαφέρει τι θα παράγουμε και πώς θα το παράγουμε. Δεν μας νοιάζουν τα περί ανταγωνιστικής οικονομίας, πού θα βρούμε τα χρήματα και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Θέλουμε επιδοτήσεις και το κράτος πατερούλη. Ο Ολάντ, ο Τσάβεζ, οι Κινέζοι και το ξανθό γένος θα σπεύσουν να μας σώσουν.
~ Είναι επίσης εύκολα κατανοητό ότι το ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά μεγάλο μέρος το παλαιοΠΑΣΟΚ (με ολίγη και από ΝΔ) και η παραφυάδα του, το βαθύ κράτος των στρεβλών συντεχνιακών και συνδικαλιστικών συμφερόντων που τόσο χάιδεψε η τυχοδιωκτική Αριστερά τα περασμένα χρόνια.
~ Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να σώσει την Ελλάδα ανατρέποντας τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς; να κάνει τους δανειστές μας να σκίσουν τα τεφτέρια τους; να τρέψει το Βερολίνο εις άτακτον φυγήν; να καταγγείλει το μνημόνιο μονομερώς και ταυτόχρονα να πληρώνει μισθούς και συντάξεις; Επιτρέψτε μου να αμφιβάλω... Όμως ακριβώς γι' αυτό το λόγο η Κομουνδούρoυ θα έπρεπε να κυβερνήσει τη χώρα. Για να τελειώσουν τα ψέματα για να καταλάβουν πολλοί Έλληνες ότι ότι συλλογικά ή ατομικά εύκολα μπλέκεις σε ένα πρόβλημα, αλλά δύσκολα απεμπλέκεσαι από αυτό. Καλό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει για να απαξιωθεί, παρότι βαρύ τίμημα θα κληθεί να καταβάλει και το 84% των Ελλήνων που δεν πείστηκαν από τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”.
~ Μπορεί οι ιδιοκτήτες του ΠΑΣΟΚ να μας άφησαν χρόνους, ο πρώτος βιολογικά και ο δεύτερος πολιτικά, όμως ο Παπανδρεϊσμός ως φαύλη νοοτροπία ζει και βασιλεύει, και βιώνουμε την ολική επαναφορά του στον 21ο αιώνα. Τι κρίμα που δεν ζούμε πια στις ανέμελες ημέρες της δεκαετίας του '80... Στο μεταξύ, τα προβλήματα της οικονομίας διογκώνονται, τα χρέη τρέχουν, οι υποχρεώσεις του κράτους τρέχουν.
~ Oι καιροί ου μενετοί, και αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί εκών άκων στην εξουσία οι ψηφοφόροι του θα έχουν την “ευκαιρία” να διαπιστώσουν με οδυνηρό τρόπο ότι στον πραγματικό κόσμο ανώδυνες λύσεις δεν υπάρχουν και με πορδές αβγά δε βάφονται. Δυστυχώς.

~** Μετά από συνάντηση που είχαν
~ Στο πλευρό του Τσίπρα για κυβέρνηση ο Μίκης
~ Συνάντηση με το Μίκη Θεοδωράκη είχε απόψε το βράδυ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας. Στη συνάντηση παρευρέθη και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κ. Μανώλης Γλέζος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος Έλληνας μουσικός συνθέτης και πολιτικός εξέφρασε στη συνάντηση αυτή τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου σε μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση να αναδειχθεί πρώτο κόμμα.
* Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, δεν κατέβηκε στις εκλογές της Κυριακής με το νεοσυσταθέντα πολιτικό σχηματισμό «ΣΠΙΘΑ», ωστόσο είχε αφήσει να εννοηθεί πως σκέφτεται συμμετάσχει σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Μετά τη συνάντηση αυτή κάτι τέτοιο φαίνεται πως δε θα γίνει και ο Μικης Θεοδωράκης θα υποστηρίξει τόσο προσωπικά όσο και μέσω της «ΣΠΙΘΑΣ» τον ΣΥΡΙΖΑ.
* Υπενθυμίζεται πως ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με το Μανώλη Γλέζο είχαν αντισταθεί σθεναρά στην ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ, είχαν δεχθεί επίθεση από τα ΜΑΤ σε διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος και είχαν μπει στη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης Παπαδήμου.
~** 020 Alexis Tsipras 2012

http://youtu.be/meTFE78zACY ,



~** 021 Antonis Samaras 2012
~ διεύθυνση: http://youtu.be/HSYwKWUaUUM



~** 022 Evaggelos Benizelos 2012
~ διεύθυνση: http://youtu.be/R_RC-e9Ckr0



~** 010 Panos Kammenos 2012

~ διεύθυνση: http://youtu.be/6EVwDiGiRvk




~ ~** "Γιατί δεν στηρίζω Τσίπρα"
*ΑΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ*
~** 032 Alexis Tsipras 2012

~ διεύθυνση: http://youtu.be/UAIL4Bpp2-0



 ~ "1. Δεν ειχε πει τιποτα για την τιμωρια των ενοχων του μνημονιου και του διασυρμου της χωρας. *Πως θα μπορουσε αφου ο συριζα προκειται για συστημικο κομμα διαπλεκομενο και εξαρτημενο. *Έχει φαει πολλη χρημα απο τις επιδοτησεις της...εοκ τις κρατικες και τις μκο του για τα δικαιωματα των λαθρομεταναστων.
~ 2. Δεν μιλαει για μονομερη διαγραφη του απεχθους χρεους που θα προκυψει μετα το λογιστικο ελεγχο. αντι αυτου μιλαει για τριετη αναστολη πληρωμων, πραγμα που δεν λυνει το προβλημα.
~ 3. Εχει αντιεθνικη σταση (πως θα μπορουσε αλλωστε αφου ειναι παιδι της της παγκοσμιοποιησης) στο θεμα της θρακης, της ονομασιας της φυρομ, της αοζ και των λαθρομεταναστων.
~ 4. Δεν πιστευουν στον συριζα στην ελληνικη σημαια και στα συμβολα και ειναι πολεμιοι της ορθοδοξιας. Ειμαστε λεει "ανθρωποι του κοσμου" (παγκοσμιοποιηση)."
~5. Θα μας  δεσμεύσουν  λένε τις  καταθέσεις μας στις τράπεζες για να κάνουν ανάπτυξη ....
~ 6. Αδιαφορούν  σε πολλά εθνικά θέματα , όπως ονομασία Σοπίων , Δημιουργία  τζαμιών , αναγνώριση όλων των λαθρομεταναστών κ.π.α.
Αναγνωστης
~ Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_1769.html#ixzz1uN2A2GSW


~**083 E . Venizelos 2012

~  διεύθυνση: http://youtu.be/sayRbwBqrpI



~** Βενιζέλος: Να μην βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης
~ Στάση αναμονής ενόψει της αυριανής συνάντησης που θα έχει με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τηρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε δήλωσή του, απόψε, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θέτει ως μοναδικό όρο για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, να μην βρεθεί η Ελλάδα εκτός της Ευρώπης και του ευρώ
~ Θα έχουμε μια ουσιασττική συνάντηση αύριο με τον κ.Τσίπρα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στη δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε τόσο εκείνον όσο και τον πρόεδρο της ΝΔ να στείλουν επιστολή στις Βρυξέλλες και να δηλώνουν ότι δεν ισχύουν τα όσα ανέφεραν στις εγγυητικές επιστολές τους για την τήρηση των συμφωνηθέντων στο μνημόνιο.
~ Σημείωσε, παράλληλα, ότι όσα έκανε μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ είχαν ως κριτήριο το πατριωτικό καθήκον χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Πρόσθεσε ότι προκειμένου να υπερβούμε το αδιέξοδο, απαιτείται κυβέρνηση εθνικής ενότητας όσων δυνάμεων θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ.
~ «Η σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση δεν γίνεται μέσα στην Ελλάδα, μεταξύ των κομμάτων, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, αλλά έξω, με τους εταίρους, με τους δανειστές, με τις αγορές, με τους κερδοσκόπους, με τις πιέσεις, με τα συμφέροντα, με τις απειλές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «όποιοι θέλουν να διαπραγματευθούν σκληρά προς όφελος της πατρίδας πρέπει να κρατήσουν την όρεξή τους για εκεί, για το “γήπεδο” και όχι για εδώ, για τον εσωτερικό διάλογο των κομματικών σκοπιμοτήτων».
~ «Απέναντι σε αυτά απαιτείται εθνική ενότητα και μίνιμουμ κοινωνική συμφωνία προς την κατεύθυνση που θέλησε ο λαός στις εκλογές. Με την στάση μας δεν θέλουμε να δείξουμε την ευθύνη των άλλων για το αδιέξοδο, αλλά να υπερβούμε το αδιέξοδο και να φθάσουμε σε λύση», είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «καμιά παλιά ή όψιμη αλαζονεία δεν βοηθάει τον τόπο, δεν είναι ώρα για νέους εθνικούς διχασμούς, στο όνομα παραταξιακών ή κομματικών σκοπιμοτήτων».
~ «Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες πολίτες και τους ζητώ να στηρίξουν την δική μας όχι κομματική, αλλά εθνική, υπεύθυνη, συγκεκριμένη, μετριοπαθή, ρεαλιστική, λυτρωτική και πατριωτική πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας όλων των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα και τους Έλληνες». http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63654320 .-

~** 078 A. Papariga 2012

~ διεύθυνση: http://youtu.be/El40cILFVyU




~** Βίασαν 630 κορίτσια!
~Σοκ έχουν προκαλέσει στην Βρετανία οι αποκαλύψεις για την αποτρόπαια δράση συμμορίας που φέρεται να έχει βιάσει πάνω από 630 νεαρά κορίτσια- ακόμη και 13 ετών- την τελευταία πενταετία. Τα θύματα έζησαν εφιαλτικές στιγμές καθώς βιάζονταν κατ' εξακολούθηση, ενώ υποχρεώνονταν να καταναλώσουν αλκοόλ και να πάρουν ναρκωτικές ουσίες. Εννέα από τους συλληφθέντες δράστες- ασιατικής καταγωγής- κρίθηκανπερισσότερα » …

~** Σαν σήμερα το πιο φρικιαστικό έγκλημα στα ελληνικά χρονικά
~ Έγινε σαν σήμερα, στις 9 Μαΐου του 1908 στο Πειραιά. Ακόμη και σήμερα, η ιστορία προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι... Είναι από εκείνες που δε μπορείς να πιστέψεις πως μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος σε τέτοιου είδους έγκλημα. Να σκοτώσει, να κόψει κομμάτια, να βράσει, να πετάξει ή να φάει ένα νεογέννητο βρέφος. Ένα βρέφος, αίμα από το αίμα του. Το πιο φρικιαστικό έγκλημα που συγκλόνισε ποτέ την ελληνική κοινωνία. Έτσι χαρακτηρίστηκε. Φόνισσα μια γυναίκα, η Μαρία Παπαδάκη. Είχε μια κόρη που έμεινε έγκυος εκτός γάμου. Η έκτρωση ήταν εκτός λογικής εκείνα τα χρόνια. Το παιδί γεννήθηκε..

~** Ετοιμάζει κόμμα ο Παπαδήμος ;
~ Ένας από τους πιο ευτυχείς Έλληνες την νύχτα των εκλογών ήταν ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Όσο περνούσε η ώρα και τα ποσοστά πιστοποιούσαν την συντριβή του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα κορυφαία ονόματα να μένουν εκτός βουλής, ο κ. Παπαδήμος καλωσόριζε νοερά τα νέα πολλά «πελατάκια» του.Εδώ και μήνες η διαπλοκή, εντός και εκτός της χώρας, που τον έφερε στην Ελλάδα -με διαμεσολαβητή τον Σημίτη-, είχε αποφασίσει να του αναθέσει την επόμενη αποστολή.Αυτή δεν ήταν άλλη από τη δημιουργία κόμματος το οποίο θα αγκαλιάσει όλους τους «μεταρρυθμιστές» που έμειναν στην απέξω αλλά και κάποιους από…..

  ~** 080 Olympiakh Floga

~  διεύθυνση: http://youtu.be/1e_qLbkcRqI




~** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση : Τελικός Γιουρόπα Κάπ στο  Βουκουρέστι :
* Ατλετικο Μανδρίτης - Αθλέντικο  Μπιλμάο   3-0 ,  (2-0) .- ^  
Τα γκόλ : 5΄ &   34΄ Φαλκάο , 87΄  Ντιέγκο .- ^  
~**  Γ΄ εθνικη – Αποτελεσματα Νότιος Όμιλος; Τετάρτη 8/05/2012 :
~ Χανιά-Προοδευτική 1-0
~ Πανηλειακός-Ζάκυνθος 2-1
~ Ρούβας-Ηλυσιακός 0-2
~ ΑΟ Γλυφάδας-Απόλλων Σμύρνης 0-0
~ Καλαμάτα-Αστέρας Μαγούλας 0-0
~** Βόρειος Όμιλος :
* ΑΕΠ Ηρακλής-Δόξα Κρανουλας 1-0
* Τύρναβος 2005-Βατανιακός 3-1
* Νίκη Βόλου-Απόλλων Καλαμαριάς 2-0
* Αετός Σκύδρας-Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-2
* Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας-Τηλυκράτης Λευκάδας 1-1
* Εθνικός Γαζώρου-Αναγέννηση Σερρών 2-1

~** Αποτελέσματα Β' εθνικής
Εθνικός Αστέρας-Πλατανιάς Α.Ο. 0-3
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Διαγόρας Ρόδου 3-0
Καλλιθέα-Πιερικός 0-0
Θρασύβουλος Φυλής-Βέροια 1-0
Αγροτικός Αστέρας-Βύζας Μεγάρων 1-2
Αναγέννηση Επανομής-Καλλονή 1-4
Ηρακλής Ψαχνών-Παναχαϊκή 1-3
Φωκικός-Πανσερραϊκός 1-0
Λάρισα-Πανθρακικός 3-2

~** Δ΄ εθνική Περιφερειακό 6ος Όμιλος :
Τριταιϊκός – Εράνη Φιλιατρών 0-3 α.α. .-
Βρασιές – Τσλιβή 3-0 α.α. .-
Ατρόμητος Λάππα – Διαγόρας Βραχναίϊκων 1-0 .-
Πάμισος – Αχαϊκή 2-2 .-
Θύελλα Πατρών – Ολυμπιακός Γυθείου 3-0 .-
Εικοσιμίας – Αστέρας Αμαλιάδας 1-3 .-
Παναιγιάλειος - ΠΟΦ Πανόπουλο 2-2 .-

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
*** Στο στόμα του λύκου

~ Απροστάτευτοι οι αστυνομικοί στο «μακελειό» της Ευριπίδου  * Τραγικά λάθη και παραλείψεις από την πλευρά της Αστυνομίας σημάδεψαν τα γεγονότα της 7ης Μαΐου στην οδό Ευριπίδου 50, Καλαμάτα, που άφησαν πίσω τους τρεις αστυνομικούς τραυματισμένους (μπορεί να μην κινδυνεύει η ζωή τους, αλλά τα τραύματα που έχουν υποστεί ο ένας στο χέρι και τη γνάθο είναι σοβαρότατα), ενώ ο ένας από τους δράστες νοσηλεύεται στην εντατική.
 * Εκτός αυτού, οι τρεις δράστες κατάφεραν μέσα στον καταιγισμό των πυρών και τον πανικό να κατέβουν από την πολυκατοικία, να αρπάξουν το αυτοκίνητο πολίτη, να ξεπεράσουν όλα τα μπλόκα και να φύγουν από την περιοχή και τα όρια του νομού, φτάνοντας στην Αχαΐα, όπου έκαψαν το αυτοκίνητο για να μη βρεθούν τα ίχνη τους.
 * Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (78.150 ευρώ από τα 90.000 που άρπαξαν) βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο διαμέρισμα που κρύβονταν.
 * Ένα από τα τραγικά λάθη είναι ότι δεν έγινε αντιληπτή η σοβαρότητα της κατάστασης και δεν εκκενώθηκε η πολυκατοικία, με αποτέλεσμα οι ένοικοι του δευτέρου ορόφου να είναι στα διαμερίσματά τους την ώρα της συμπλοκής. Έζησαν έτσι απίστευτες σκηνές, με τις σφαίρες από τα καλάσνικοφ να καρφώνονται στις πόρτες και κάποιες να τις διαπερνούν.
 * Όπως, επίσης, πώς να δικαιολογηθεί ότι προσπάθησαν να ρίξουν την πόρτα ασφαλείας του διαμερίσματος… σκάβοντας γύρω γύρω την κάσα με ένα λοστό!
 * Επιπρόσθετα, οι αστυνομικοί (σίγουρα όχι όλοι) δε φορούσαν αλεξίσφαιρα και οδηγήθηκαν σαν «πρόβατα στη σφαγή».
 * Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το «Θάρρος» από το χώρο της συμπλοκής, στο δεύτερο όροφο, μαρτυρούν τραγικές στιγμές, ενώ ακόμα φαίνεται απίστευτο πώς κατάφεραν να βγουν όλοι ζωντανοί από εκεί. Λίμνες αίματος παντού και διάτρητοι όλοι οι τοίχοι.
 * Από χθες έχει αρχίσει η εξερεύνηση του διαμερίσματος από το Γραφείο Εγκληματικών Ερευνών της Μεσσηνίας, ενώ έχει φθάσει στην Καλαμάτα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αθήνας.
 * Χθες αργά βράδυ οι δύο δράστες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
 ~* Η Αστυνομία
 * Επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε χθες το μεσημέρι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, χωρίς ωστόσο αυτά που αναφέρονται να διαφέρουν ή να προσθέτουν κάτι στα όσα περιέγραψε στο ρεπορτάζ του χθες το «Θ».
 * Όπως αναφέρεται, οι τρεις συλληφθέντες είναι ηλικίας 33, 25 και 41 ετών. Ο 33χρονος είναι αυτός που νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για το τραύμα που έφερε στην κοιλιακή χώρα από σφαίρα.
 * Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι τρεις συλληφθέντες αποτελούσαν μέλη της ένοπλης σπείρας που λήστεψε την Εμπορική Τράπεζα, ενώ εξετάζεται ο ρόλος και ο βαθμός συμμετοχής άλλων τριών μελών αυτής της ομάδας – που καταζητούνται - στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της ληστείας, όπως και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών.
 * Αρχικά στην ανακοίνωση της Αστυνομίας περιγράφεται η ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα και ακολούθως αναφέρεται: «Από τις αστυνομικές έρευνες εντοπίσθηκε εγκαταλειμμένη η μοτοσικλέτα διαφυγής, η οποία έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στις 23-11-2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου. Όπως προέκυψε, οι δράστες στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επίσης βρέθηκε εγκαταλειμμένο, φέροντας πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 21-4-2011 στην Καλλιθέα Αττικής. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντοπίσθηκε και συνελήφθη, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Καλαμάτα, ο 41χρονος δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ, καθώς και κλειδιά διαμερίσματος από την πολυκατοικία στην Ευριπίδου.
 * Κατά τη διάρκεια ελέγχου του οικήματος, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, ένοπλα άτομα που βρίσκονταν μέσα σε διαμέρισμα, απρόκλητα και ξαφνικά, πυροβόλησαν αρκετές φορές και από πολύ κοντινή απόσταση, με καλάσνικοφ και πιστόλι, κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να ανταλλαχθούν πυρά και να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί και ένας από τους ενόπλους, ο οποίος και συνελήφθη. Μαζί με αυτόν συνελήφθη και ο 25χρονος που βρισκόταν στο διαμέρισμα και επιχείρησε να διαφύγει. Από το διαμέρισμα διέφυγαν άλλοι τρεις, οι οποίοι με τη χρήση Καλάσνικοφ και πιστολιού, συνεχίζοντας να πυροβολούν, κατάφεραν να αποσπάσουν από τον οδηγό του διερχόμενο αυτοκίνητο και εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση».
 * Η Αστυνομία καλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τα άτομα που έχουν διαφύγει, να επικοινωνήσει με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, στα τηλέφωνα: 27210-44640, 27210-44641, 27210-44642 και 27210-44644.
 ~* Ταυτότητα δραστών
 * Η ταυτότητα των δραστών που διαφεύγουν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της γνωστή στην Αστυνομία. Είναι Έλληνες και δραστηριοποιούνται, κυρίως, στην περιοχή της Αθήνας, τη Δυτική και τη Στερεά Ελλάδα, όπως την Ηλεία, την Αχαΐα και την Ευρυτανία.
 * Προς την περιοχή αυτή κινήθηκαν και οι τρεις δράστες που διέφυγαν με το αυτοκίνητο μικρού κυβισμού (ATOS) και κατάφεραν λίγες ώρες μετά να φτάσουν στην Αχαΐα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ οι δράστες είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο, στην περιοχή Οβρυά Αχαΐας, αφού πρώτα έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
 * Δυστυχώς, κανένα μπλόκο της Αστυνομίας δεν κατάφερε να τους εντοπίσει, κι ενώ διένυσαν τεράστια απόσταση με ένα μικρό και κλεμμένο αυτοκίνητο.
 * Παρά ταύτα, η σύλληψή τους είναι θέμα τιμής για την Αστυνομία και γι’ αυτό στην Αχαΐα έχουν οργανωθεί επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους, ενώ η περιοχή έχει ενισχυθεί με αστυνομικές δυνάμεις από Αρκαδία και γύρω περιοχές.
 ~* Χειρουργείται σήμερα ο ένας αστυνομικός
 * Από τους σοβαρότερα τραυματισμένους είναι ο αστυνομικός που οι σφαίρες από το καλάσνικοφ τού έχουν «σμπαραλιάσει» το χέρι, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να αναμένεται να υποβληθεί σε πολύ σοβαρό χειρουργείο στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.
 * Σοβαρό είναι και το κάταγμα στην κάτω γνάθο, αφού η σφαίρα που δέχτηκε διαπέρασε το κάτω μέρος της στοματικής κοιλότητας.
 * Ο δεύτερος αστυνομικός, που επίσης νοσηλεύεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, φέρει τραύματα στο πρόσωπο από θραύσματα και ένα τραύμα από σφαίρα στον ώμο.
 * Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο τρίτος αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται στην Καλαμάτα και χειρουργήθηκε για τραύμα στο πόδι.
 * Ο δράστης, από την άλλη πλευρά, χειρουργήθηκε χθες το πρωί για τη σφαίρα που δέχτηκε στο ήπαρ και νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
 ~* Έσκαβαν για να… ρίξουν την πόρτα
 * Επιπόλαια θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την επιχείρηση που οργανώθηκε και άφησε πίσω της τέσσερις τραυματίες.
 * Οι αστυνομικοί δεν εκκένωσαν την πολυκατοικία και πολύ περισσότερο τα διπλανά διαμερίσματα στο δεύτερο όροφο, ακόμα και όταν είδαν ότι οι δράστες αρνούνταν να τους ανοίξουν και προέτρεπαν τους αστυνομικούς να φύγουν. Και οι ίδιοι οι αστυνομικοί ήταν απροστάτευτοι, αφού δεν είχαν όλοι αλεξίσφαιρα.
 * Τραγικότερο όλων είναι πως, όταν είδαν ότι δεν μπορούν να σπάσουν την πόρτα ασφαλείας του διαμερίσματος, άρχισαν με ένα λοστό να… σκάβουν γύρω από την κάσα, για να την κάνουν να υποχωρήσει.
 * Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι της πολυκατοικίας έχουν βαφτεί στο αίμα και οι σφαίρες έχουν κάνει «σουρωτήρι» όλο το δεύτερο όροφο. Μάλιστα, διαπέρασαν πόρτες άλλων διαμερισμάτων και «καρφώθηκαν» σε τοίχους και κάδρα, ενώ σφαίρες έχουν καρφωθεί τόσο στους εξωτερικούς χώρους της πολυκατοικίας όσο και στην πιλοτή και σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα.
 * Το ίδιο τραγικά ήταν τα πράγματα κι έξω, αφού η περιοχή δεν αποκλείσθηκε (από τη στιγμή που το μεσημέρι είχε σημειωθεί ληστεία με οπλοφόρους και είχαν σοβαρές ενδείξεις πως τους έχουν στο «χέρι» και σύντομα θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο), με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Ωστόσο, η περιοχή αποκλείσθηκε λίγη ώρα μετά τη διακομιδή των τραυματιών και παραμένει αποκλεισμένη.
 ~* Ανακοινώσεις
 * Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας εκφράζει τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά του στους τρεις αστυνομικούς και τις οικογένειές τους και τους εύχεται γρήγορη ανάρρωση. «Θεωρούμε πως είναι αναγκαία η ενίσχυση της Αστυνομίας με μέσα και προσωπικό για να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τέτοιες καταστάσεις», τονίζεται.
 * Επίσης, χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς συνεχάρη σε δηλώσεις του την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας τονίζοντας ότι «αντιμετώπισε επιτυχημένα μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια για το ρόλο τους για την ασφάλεια των πολιτών της Μεσσηνίας».
 * Τέλος, σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας τονίζεται: «Με αφορμή τον τραυματισμό των τριών συναδέλφων αστυνομικών σε αστυνομική επιχείρηση στην οδό Ακρίτας και Ευριπίδου, η Ένωσή μας τους εύχεται γρήγορη ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας τους. Δηλώνει δε αλληλέγγυα και συμπαραστάτης στο δύσκολο έργο των αστυνομικών, που προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να κρατήσουν το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη σε υψηλό επίπεδο.
 * Καλεί δε την πολιτική ηγεσία να παρέχει όλα τα μέσα που πρέπει, προκειμένου να αποφεύγονται όσο το δυνατόν τέτοιου είδους ατυχήματα στους συναδέλφους αστυνομικούς». Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα

~ Τα "πάνω" και τα "κάτω" των κομμάτων στη Μεσσηνία  * Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της Κυριακής έστειλε και από τη Μεσσηνία πολλαπλά μηνύματα, σε όλους τους παράγοντες του πολιτικού σκηνικού, κυρίως στα κόμματα του δικομματισμού (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ), τα οποία και θα αποκωδικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
 * Κατ’ αρχάς, σε σχέση πάντα με την αλήθεια των αριθμών, παρά την «καθίζηση» του πανελλαδικού της ποσοστού, στο Νομό Μεσσηνίας η Νέα Δημοκρατία είχε σχετικά μικρές απώλειες (-9,67%) την περασμένη Κυριακή. Το 33,6% που σημείωσε, τελικά, μπορεί να προκαλεί τον αναμενόμενο προβληματισμό σε σχέση με το 43,26% του 2009, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά, ανά τη χώρα, που συγκέντρωσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.
 ~* Το υψηλότερο ποσοστό σημειώθηκε στο Δήμο Οιχαλίας με 37,79% και 3.723 ψήφους. Αντίθετα, το χαμηλότερο ήταν στο Δήμο Καλαμάτας, όπου το 29,89% και οι 11.741 ψήφοι υπολείπονται κατά 6,5%- 7% περίπου των ποσοστών που συγκέντρωσε το κόμμα στους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας.
* Το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία ήταν το 36,50% στο Δήμο Τριφυλίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό ισοδυναμεί με 6.520 ψήφους. Ακολουθούν οι Δήμοι: Δυτικής Μάνης 35,18% και 1.872 ψήφοι, Πύλου - Νέστορος 35,53% και 5.254 ψήφοι και Μεσσήνης 34,88% και 7.123 ψήφοι.
* Κι αν το εκλογικό σώμα της Μεσσηνίας, λόγω και ειδικών συνθηκών που επικρατούν εδώ, όπως είναι η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, φέρθηκε με κάπως «ευγενικό» τρόπο στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν έπραξε το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ. Η πτώση κατά 25,5% (από 39,06% σε 13,74%) περίπου των ποσοστών του, σε σχέση με τις εκλογές του 2009, είναι ένα αποτέλεσμα που δεν αφήνει περιθώρια για λάθος ερμηνείες. Αντιθέτως, ο λαός αποδοκίμασε με τον πλέον ηχηρό τρόπο το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα. Ακόμα και για τους πλέον πιστούς του οπαδούς στη Μεσσηνία, το μήνυμα της κάλπης είναι εκκωφαντικό.
* Είναι ενδεικτικό ότι το ΠΑΣΟΚ στο μεγαλύτερο Δήμο του νομού, αυτόν της Καλαμάτας, ήταν τρίτο κόμμα, πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, με το ισχνό 10,90% και μόλις 4.282 ψήφους! Το καλύτερο αποτέλεσμα το σημείωσε στο Δήμο Πύλου- Νέστορος, 17,29% και 2.557 ψήφοι, και αμέσως μετά στο Δήμο Μεσσήνης, με 16,16% και 3.300 ψήφους. Ακολούθησαν οι Δήμοι: Τριφυλίας 14,48% και 2.587 ψήφοι, Οιχαλίας 14,07% και 1.386 ψήφοι και Δυτικής Μάνης με 13,68% και 728 ψήφους.
* Ο λαός με την ψήφο του μετέφερε τις ελπίδες της επόμενης μέρας από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Και τούτο είναι το ηχηρότερο μήνυμα αυτών των εκλογών. Ένα μήνυμα που είναι άγνωστο αν ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ακούσει τόσο σοβαρά όσο έχει εκπεμφθεί.
* Όμως, άσχετα από το γεγονός αυτό, οι πολίτες με την ψήφο τους το έφεραν στη δεύτερη θέση πανελλαδικά και αυτή η εντυπωσιακή επίδοση αποτυπώθηκε και στη Μεσσηνία. Το 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 3,62% και την περασμένη Κυριακή 13,33%! Έχουμε, δηλαδή, τετραπλασιασμό περίπου του ποσοστού του.
* Το καλύτερο αποτέλεσμα το πέτυχε στην πολυπληθέστερη περιοχή της Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας, όπου οι πολίτες τον έφεραν στη δεύτερη θέση με ποσοστό 15,52% και 6.097 ψήφους. Αμέσως μετά το υψηλότερο ποσοστό του ήταν αυτό που κατέγραψε στο Δήμο Πύλου- Νέστορος, 12,88% και 1.905 ψήφοι.
* Ακολούθησαν οι Δήμοι: Τριφυλίας με 12,33% και 2.203 ψήφους, Μεσσήνης με 11,87% και 2.424 ψήφους, Οιχαλίας με 11,01% και 1.085 ψήφους. Το χειρότερο αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε στο Δήμο Δυτικής Μάνης με 10,90%.
* Η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου 2012 υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το ΚΚΕ πέρασε από συμπληγάδες των δυνάμεων του συστήματος και των αναχωμάτων, ενωμένων μεταξύ τους, παρά τις διαφορές τους, με την προσήλωση της ενσωμάτωσης της χώρας στην Ε.Ε., άρα με κριτήριο την πάση θυσία συμμόρφωση του λαού στις ταξικές της επιλογές, στο όνομα του ευρώ. Πήραν τη μορφή, από τη μια μεριά, της τυφλής αγανάκτησης και, από την άλλη, των αυταπατών ότι μπορεί μια κυβέρνηση των ονομαζόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων να δώσει λύση και ανακούφιση σε πιεστικά προβλήματα.
* Το μεγαλύτερο μέρος των δυσαρεστημένων και οργισμένων εργαζομένων και ανέργων υπέκυψε στην ανυπομονησία και την πίεση της χίμαιρας του άμεσου θετικού αποτελέσματος, της λύσης “εδώ και τώρα”, χωρίς να έχει αποκτήσει την απαιτούμενη άμεση πείρα από τη συμμετοχή στην οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων. Υπέκυψε στη γενικευμένη προπαγάνδα ότι δεν μπορεί να γίνει ριζική αλλαγή ή ότι αυτή θα γίνει στη “δευτέρα παρουσία”, ένα προσφιλές και επικίνδυνο για το λαό σύνθημα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ εκτιμάει τα εκλογικά αποτελέσματα και τις τάσεις με κριτήριο τις αντικειμενικές εξελίξεις, δεν ετεροκαθορίζεται από την εκλογική δύναμη ή την εκλογική πτώση των άλλων πολιτικών κομμάτων.
* Το ΚΚΕ σημείωσε μικρή άνοδο στην εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο, η εκτίμηση της ποιότητας της παρέμβασης και δράσης του κόμματος, σε συνάρτηση με το εκλογικό αποτέλεσμα, θα ολοκληρωθεί με τη συγκέντρωση των γνωμών και των στοιχείων κατά περιοχή και οπωσδήποτε με τη συλλογική γνώμη των ΚΟ».
* Αυτά και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Κατ’ άλλους, βέβαια, το ΚΚΕ βρίσκεται υπό μια ηγεσία απολύτως μονολιθική, που ζει στο όνειρο μιας στενής ταξικής επανάστασης, τη στιγμή που ο διαχωρισμός των μικροαστών, που είναι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, σε υποτάξεις είναι αδύνατος. Αποτέλεσμα: η επαναστατικότητα του κόμματος εξαντλείται περιστασιακά ή άλλοτε σε βάρος των συμφερόντων της πλειονότητας του λαού. Είναι κρίμα, γιατί βρίσκονται εκεί εγκλωβισμένοι δεκάδες χιλιάδες οπαδοί και στελέχη, που πιστεύουν πραγματικά σε μία ανθρώπινη κοινωνία πολιτών. Εγκλωβισμένοι σε ένα κόμμα που η μονολιθικότητά του και η άρνησή του για οποιαδήποτε συνεργασία με οποιονδήποτε θα το κάνει να φθίνει διαρκώς στο μέλλον.
* Κλείνοντας την πολιτική παρένθεση και επιστρέφοντας στο αποτέλεσμα της Κυριακής, σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ στη Μεσσηνία αύξησε τα ποσοστά του σε σχέση με το 2009, κατά 2,5% περίπου (από 5,74% σε 7,33% προχθές). Αναλυτικά, οι επιδόσεις του κατά Δήμο είναι οι εξής: Δυτικής Μάνης 8,98%, Πύλου – Νέστορος 8,73%, Καλαμάτας 7,90%, Μεσσήνης 7,29%, Οιχαλίας 5,77%, Τριφυλίας 5,68%.
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
~*  Το ΠΑΣΟΚ
 * Η «κατρακύλα» του ΠΑΣΟΚ σε πανελλαδικό επίπεδο επιβεβαιώνεται και τοπικά. Ενώ στις εκλογές του 2009 υπήρξαν 14 Δήμοι που έδωσαν αποτελέσματα με περισσότερες από 1.000 ψήφους, στις εκλογές της Κυριακής τετραψήφιοι ήταν οι αριθμοί μόνο σε 8 από τις σημερινές Δημοτικές Ενότητες (πρώην Δήμους).
* Η αιμορραγία του ΠΑΣΟΚ ήταν τεράστια στην Καλαμάτα, αφού έχασε περί τα 8.900 ψηφοδέλτια, ενώ ανάλογη μείωση αντιμετώπισε, όχι μόνο στις έδρες των υπόλοιπων καλλικράτειων Δήμων, αλλά και στις αγροτικές περιοχές.
* Όσον αφορά στη σταυροδοσία των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κινήθηκε σε ανάλογο κλίμα.
* Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα στοιχεία που παραθέτουμε για το 2012 δεν είναι τα τελικά, αλλά όσα βρίσκονταν στη διάθεση της εφημερίδας. Επίσης, δεν έχει γίνει αναφορά στις ψήφους των ετεροδημοτών.
* Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τις ψήφους που συγκέντρωσαν η κα Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία επανεκλέχθηκε, σε αντίθεση με τον Δημ. Κουσελά, ο οποίος έμεινε εκτός Κοινοβουλίου, λόγω του χαμηλού ποσοστού που έλαβε πανελλαδικά το ΠΑΣΟΚ.
~* Δυτική Μάνη
* Στις εκλογές του 2009, το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει στον τότε Δήμο Αβίας 770 ψήφους και στον τότε Δήμο Λεύκτρου 1.218 και την Κυριακή έλαβε αντίστοιχα 272 και 456 ψήφους. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ 498 λιγότεροι στην Αβία και 762 λιγότεροι στο Λεύκτρο.
 ~* δήμος Καλαμάτας
* Στον τότε Δήμο Καλαμάτας είχε λάβει 12.122 ψήφους, στον τότε Δήμο Άριος 791, στον τότε Δήμο Αρφαρών 870 και στον τότε Δήμο Θουρίας1.097. Την Κυριακή έλαβε αντίστοιχα 4.282, 251, 588 και 290 ψήφους. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ 8.909 λιγότεροι στην Καλαμάτα, 540 λιγότεροι στον Άρι, 282 στα Αρφαρά και 807 λιγότεροι στη Θουρία
 ~* Δήμος Μεσσήνης
* Στον τότε Δήμο Μεσσήνης είχε λάβει 3.708 ψήφους, στον τότε Δήμο Αίπειας 866, στον τότε Δήμο Ανδρούσας 916, στον τότε Δήμο Αριστομένους 1.144, στον τότε Δήμο Βουφράδος 639, στον τότε Δήμο Ιθώμης 898, στον τότε Δήμο Πεταλιδίου 1.625 και στην τότε Κοινότητα Τρικόρφου 350 ψήφους. Την Κυριακή έλαβε αντίστοιχα 1.295, 238, 292, 332, 187, 301, 526 και 129 ψήφους. Έτσι, ψήφισαν 2.413 λιγότεροι στη Μεσσήνη, 628 λιγότεροι στην Αίπεια, 624 λιγότεροι στην Ανδρούσα, 812 λιγότεροι στον Αριστομένη, 452 λιγότεροι στη Βουφράδα, 597 λιγότεροι στην Ιθώμη, 1.099 λιγότεροι στο Πεταλίδι και 221 λιγότεροι στο Τρίκορφο.
 ~* Δήμος Οιχαλίας
* Στον τότε Δήμο Ανδανίας είχε λάβει 963 ψήφους, στον τότε Δήμο Δωρίου 824, στον τότε Δήμο Είρας 268, στον τότε Δήμο Μελιαγά 1.234 και στον τότε Δήμο Οιχαλίας 879 ψήφους. Την Κυριακή έλαβε αντίστοιχα 344. 253, 85,428 και 276 ψήφους. Ψήφισαν, κατά συνέπεια, 619 λιγότεροι στην Ανδανία, 571 λιγότεροι στο Δώριο, 183 λιγότεροι στην Είρα, 806 λιγότεροι στο Μελιγαλά και 603 λιγότεροι στην Οιχαλία.
 ~* Δήμος Πύλου – Νέστορος
* Στον τότε Δήμο Κορώνης είχε λάβει 1.692 ψήφους, στον τότε Δήμο Μεθώνης 717, στον τότε Δήμο Νέστορος 1.519, στον τότε Δήμο Παπαφλέσσα 664, στον τότε Δήμο Πύλου 1.811 και στον τότε Δήμο Χιλιοχωρίων 1.123 ψήφους. Την Κυριακή έλαβε αντίστοιχα 488, 247, 566, 279, 577 και 357 ψήφους. Ψήφισαν 1.204 λιγότεροι στην Κορώνη, 470 λιγότεροι στη Μεθώνη, 953 λιγότεροι στο Νέστορα, 385 λιγότεροι στον Παπαφλέσσα, 1.234 στην Πύλο και 766 λιγότεροι στα Χιλιοχώρια.
 ~* Δήμος Τριφυλίας
* Στον τότε Δήμο Αετού είχε λάβει 904 ψήφους, στον τότε Δήμο Αυλώνος 789, στον τότε Δήμο Γαργαλιάνων 1.797, στον τότε Δήμο Κυπαρισσίας 2.520, στον τότε Δήμο Φιλιατρών 2.171 και στην τότε Κοινότητα Τριπύλας 224 ψήφους. Την Κυριακή, έλαβε αντίστοιχα 269, 236, 483, 881, 715 και 6 ψήφους. Ψήφισαν 635 λιγότεροι στον Αετό, 553 στον Αυλώνα, 1.314 λιγότεροι στους Γαργαλιάνους, 1.639 λιγότεροι στην Κυπαρισσία, 1.456 λιγότεροι στα Φιλιατρά και 218 λιγότεροι στην Τριπύλα.
 ~* Η σταυροδοσία
~ Στις εκλογές της Κυριακής ο κ. Κουσελάς επικράτησε της κας Γιαννακοπούλου στους τέως Δήμους Αίπειας, Είρας, Μελιγαλά, Κορώνης, Παπαφλέσσα, Χιλιοχωρίων, Αετού, Αυλώνος, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. Ισοψήφησε στους τέως Δήμους Θουρίας και Δωρίου, ενώ έχασε στους τέως Δήμους Αβίας, Λεύκτρου, Άριος, Αρφαρών, Καλαμάτας, Ανδρούσας, Αριστομένους, Ιθώμης, Μεσσήνης, Πεταλιδίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Μεθώνης, Νέστορος, Πύλου, Γαργαλιάνων και Τριπύλας.
* Το 2009 είχε κερδίσει τους 21 από τους 31 τότε Δήμους, ενώ την Κυριακή επικράτησε μόνο στους 11. Για μία ακόμη χρονιά, με εξαίρεση την Κυπαρισσία, δεν κατάφερε να κερδίσει κάποια άλλη από τις έδρες των καλλικράτειων Δήμων, σε αντίθεση με την κα Γιαννακοπούλου, η οποία υπερίσχυσε, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα.
* Παρακάτω παραθέτουμε τις ψήφους που συγκέντρωσαν (στην παρένθεση ο αριθμός των ψήφων του 2009).
* Η κα Γιαννακοπούλου έλαβε από τον τέως Δήμο Αβίας 106 ψήφους (304), από τον τέως Δήμο Λεύκτρου 217 (306), από τον τέως Δήμο Άριος 83 (226), τον τέως Δήμο Αρφαρών 133 (364), τον τέως Δήμο Θουρίας 91 (495), τον τέως Δήμο Καλαμάτας 1.758 (5.228), τον τέως Δήμο Αίπειας 99 (335), τον τέως Δήμο Ανδρούσας 168 (463), τον τέως Δήμο Αριστομένους 168 (485), στον τέως Δήμο Βουφράδος 74 (242), τον τέως Δήμο Ιθώμης 152 (373), τον τέως Δήμο Μεσσήνης 570 (1.802), τον τέως Δήμο Πεταλιδίου 170 (634), την τέως Κοινότητα Τρικόρφου 100 (248), τον τέως Δήμο Ανδανίας 198 (487), τον τέως Δήμο Δωρίου 97 (350), τον τέως Δήμο Είρας 24 (115), τον τέως Δήμο Μελιγαλά 84 (461), τον τέως Δήμο Οιχαλίας 43 (322), τον τέως Δήμο Κορώνης 104 (577), τον τέως Δήμο Μεθώνης 92 (241), τον τέως Δήμο Νέστορος 279 (667), τον τέως Δήμο Παπαφλέσσα 73 (230), τον τέως Δήμο Πύλου 184 (597), τον τέως Δήμο Χιλιοχωρίων 40 (412), τον τέως Δήμο Αετού 21(386), τον τέως Δήμο Αυλώνος 61(203), τον τέως Δήμο Γαργαλιάνων 151(827), τον τέως Δήμο Κυπαρισσίας 187 (590), την τέως Κοινότητα Τριπύλης 6(102) και τον τέως Δήμο Φιλιατρών 310 (873) ψήφους.
* Από την πλευρά του ο κ. Κουσελάς έλαβε από τον τέως Δήμο Αβίας 71 ψήφους (328), από τον τέως Δήμο Λεύκτρου 194 (612), από τον τέως Δήμο Άριος 70 (397), τον τέως Δήμο Αρφαρών 91 (380), τον τέως Δήμο Θουρίας 91 (495), τον τέως Δήμο Καλαμάτας 1.139 (4.948), τον τέως Δήμο Αίπειας 126 (517), τον τέως Δήμο Ανδρούσας 109 (317), τον τέως Δήμο Αριστομένους 116 (467), τον τέως Δήμο Βουφράδος 85 (339), τον τέως Δήμο Ιθώμης 126 (413), τον τέως Δήμο Μεσσήνης 496 (1.430), τον τέως Δήμο Πεταλιδίου 130 (672), την τέως Κοινότητα Τρικόρφου 37 (114), τον τέως Δήμο Ανδανίας 113 (455), τον τέως Δήμο Δωρίου 97(467), τον τέως Δήμο Είρας 27 (138), τον τέως Δήμο Μελιγαλά 92 (614), τον τέως Δήμο Οιχαλίας 24 (411), τον τέως Δήμο Κορώνης 230 (962), τον τέως Δήμο Μεθώνης 81 (308), τον τέως Δήμο Νέστορος 278 (714), τον τέως Δήμο Παπαφλέσσα 85 (309), τον τέως Δήμο Πύλου 179 (597), τον τέως Δήμο Χιλιοχωρίων 52 (467), τον τέως Δήμο Αετού 24 (403), τον τέως Δήμο Αυλώνος 68 (380), τον τέως Δήμο Γαργαλιάνων 95 (879), τον τέως Δήμο Κυπαρισσίας 278 (1.777), την τέως Κοινότητα Τριπύλης 2 (142) και τον τέως Δήμο Φιλιατρών 320 (1.138) ψήφους.- Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Οι βουλευτές της Μεσσηνίας

Γιάννης Μπούντος - Σταύρος Μπένος
~* Ποιοι εκλέχθηκαν από το 1974 μέχρι το 2012
 ~  1974
* Το 1974 η Ν.Δ. με αρχηγό τον κ. Καραμανλή εξέλεξε 6 βουλευτές στη Μεσσηνία, τους: Ι. Μπούτο, Αρ. Καλαντζάκο, Ι. Ψαρρέα (προδικτατορικά εξελέγετο με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ) και Αρ. Πετρωτή στην πρώτη κατανομή, καθώς και τους Ν. Αναστασόπουλο και Ι. Σπέντζα στη δεύτερη κατανομή. Μοναδικός αποτυχών του συνδέσμου ο Ι. Κορκονικήτας, ο οποίος και δεν πολιτεύθηκε σε επόμενες εκλογές. Η Ε.Κ. - Ν.Δ., με επικεφαλής τον Γ. Μαύρο, εξέλεξε στη Μεσσηνία ένα βουλευτή, τον τ. υπουργό και βουλευτή του κόμματος προδικτατορικά Α. Κοκκέβη. Ο δεύτερος σε ψήφους του συνδυασμού Αλ. Λυκουρέζος αποτυγχάνει, παρ’ ολίγου ότι έφθασε πολύ κοντά στην εκλογή.
* Από το συνδυασμό του Πα.Σο.Κ. με αρχηγό τον Α. Παπανδρέου δεν εξελέγη βουλευτής, χάνοντας την έδρα για 735 ψηφοδέλτια από την πρώτη κατανομή.
~ Έδρα, επίσης, δεν κέρδισε ούτε η Ενωμένη Αριστερά.
 ~ 1977
 * Νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ο Α. Σαμαράς, ο οποίος κατάφερε να υπερσκελίσει τον Ν. Αναστασόπουλο. Επίσης εξελέγησαν οι Ι. Μπούτος και Αρ. Καλαντζάκος. Στο Πα.Σο.Κ. εκλέγονται οι Αρ. Μπουλούκος και ο Θ. Φιλιππόπουλος μετά από δικαστικό αγώνα με τον συνυποψήφιό του Φ. Κούτσικα.
* Την εμφάνισή του έκανε το ακροδεξιό κόμμα της «Εθνικής Παράταξης», κερδίζοντας μία έδρα με το βουλευτή Κ. Οικονομόπουλο.
 ~ 1981
 * Αντίθετα με τα πανελλαδικά αποτελέσματα η Ν.Δ. στη Μεσσηνία, αναδείχθηκε σε πρώτο κόμμα. Κέρδισε 3 έδρες από την πρώτη κατανομή και 1 από τη δεύτερη. Εξελέγησαν οι βουλευτές Ι. Μπούτος, Α. Σαμαράς, ο οποίος αποτέλεσε έκπληξη με τους 13.089 σταυρούς, Α. Καλαντζάκος και Ν. Αναστασόπουλος από τη β΄ κατανομή. Από το Πα.Σο.Κ. ο Φ. Κούτσικας συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους (14.319), αριθμός ο οποίος αποτελεί και μέχρι σήμερα ρεκόρ για υποψήφιο του Πα.Σο.Κ. Ακολουθούν οι Αρ. Μπουλούκος και Θ. Φιλιππόπουλος. Για δεύτερη φορά αποτυγχάνει ο Βασ. Τσαπόγας. Την ίδια τύχη είχε και για πρώτη και τελευταία φορά η γυναικεία παρουσία στο νομό, η Ισμήνη Γυφτάκη, η οποία και δεν ξαναπολιτεύτηκε.
 ~ 1985
 ~* Για μία και μοναδική φορά γίνονται εκλογές με λίστα.
* Η Ν.Δ. κερδίζει 4 έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν οι: Ι. Μπούτος, Α. Σαμαράς και Α. Καλαντζάκος από την πρώτη κατανομή και ο Ν. Αναστασόπουλος από τη δεύτερη.
* Το Πα.Σο.Κ. εκπροσωπείται στη Βουλή με 3 βουλευτές από τη Μεσσηνία, τους Γ. Γεννηματά, Φ. Κούτσικα και Θ. Φιλιππόπουλο. Μετείχαν, επίσης, στο ψηφοδέλτιο οι: Π. Κατσιλιέρης, Π. Αδαμόπουλος και Ι. Χρόνης, θέτοντας για πρώτη φορά υποψηφιότητα.
* Στο ΚΚΕ επικεφαλής του ψηφοδελτίου ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος Ηλ. Μπιτσάνης και στη δεύτερη θέση ο Ντ. Μακρόπουλος.
* Επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ Εσωτ. ήταν ο Αν. Αναστασόπουλος και της ΕΠΕΝ ο κ. Αλεξόπουλος. Η «Πατριωτική Δεξιά», του ακροδεξιού χώρου, εμφανίστηκε με το δ/ντή της «Ελεύθερης Ώρας» Γρ. Μιχαλόπουλο.
 ~ 1989  ~ Ιούλιος
 * Σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, σε διάστημα δέκα μηνών, η Ν.Δ., ως πλειοψηφούν κόμμα, δεν κατάφερε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η ΔΗΑΝΑ με μία και μοναδική έδρα έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και με αυτόν τον τρόπο επιτεύχθηκε ο σχηματικός κυβέρνησης.
* Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και στις τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις ο διπλασιασμός των σταυρών προτίμησης του Α. Σαμαρά, ο οποίος κατείχε πια την πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων της Ν.Δ., με αριθμό σταυρών τον Απρίλιο του 1990 26.289. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αρ. Καλαντζάκος, τον Ιούνιο του ’89, ενώ στις δύο επόμενες αναμετρήσεις τη θέση αυτή πήρε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
 ~ 1989 Νοέμβριος
 * Το Πα.Σο.Κ., σε κάθε μία από τις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις, εκλέγει δύο βουλευτές, το Θ. Φιλιππόπουλο σε όλες, τον Π. Κατσιλιέρη τον Ιούνιο και το Νοέμβριο και το Στ. Μπένο τον Απρίλιο. Όσον αφορά στους σταυρούς προτίμησης, κάθε φορά προπορεύεται και διαφορετικό πρόσωπο. Ο Θ. Φιλιππόπουλος στην πρώτη, ο Π. Κατσιλιέρης στη δεύτερη και ο Στ. Μπένος στην τρίτη. Τον Ιούνιο του 1989 ανέδειξε βουλευτή και ο Συνασπισμός, τον Ηλία Μπιτσάνη, ο οποίος όμως στις δυο επόμενες εκλογές δεν εξελέγη.
 ~ 1990
 * Στις 10 Απριλίου του 1990, η Νέα Δημοκρατία, με αρχηγό τον Κων/νο Μητσοτάκη, πήρε τις εκλογές κάνοντας κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας με 150 έδρες. Το Πα.Σο.Κ. πήρε 125 και ο ΣΥΝ 21. Στη Μεσσηνία εξέλεξε 5 βουλευτές, με τον Αντώνη Σαμαρά να σαρώνει συγκεντρώνοντας 26.289 ψήφους και να γίνεται υπουργός Εξωτερικών. Ακολούθησαν ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με 11.391 ψήφους, ο Αριστείδης Καλαντζάκος με 10.183, ο Νίκος Αναστασόπουλος με 7.755 και ο Λευτέρης Παπανικολάου με 7.098.
* Από το Πα.Σο.Κ. εξελέγησαν οι Σταύρος Μπένος με 11.047 σταυρούς και Θανάσης Φιλιππόπουλος με 8.784. Εκτός Βουλής έμειναν οι Πέτρος Κατσιλιέρης και Γιάννης Γιαννακόπουλος και, από το Συνασπισμό, ο Ηλίας Μπιτσάνης.
 ~ 1993
 * Το ΠΑΣΟΚ επανήλθε δριμύτερο το 1993 κερδίζοντας την εκλογική αναμέτρηση με 46,9 έναντι 39,31% της Ν.Δ., ενώ ήλθε πρώτο κόμμα και στη Μεσσηνία, όπου συγκέντρωσε 41,3% έναντι 40,6% της αντιπάλου του.
* Οι βουλευτές μοιράστηκαν στη μέση, με το Πα.Σο.Κ. να εκλέγει τους Σταύρος Μπένο (23.718 ψήφους), Πέτρο Κατσιλιέρη (20.337) και Γιάννη Γιαννακόπουλο (15.073), με τον Θανάση Φιλιππόπουλο να μένει εκτός Κοινοβουλίου.
* Από τη Ν.Δ. εξελέγησαν οι Ιωάν. Λαμπρόπουλος με 20.096, Αριστείδης Καλαντζάκος με 19.082 και Νικ. Αναστασόπουλος με 18.605 ψήφους. Εκτός Βουλής έμειναν οι Λευτέρης Παπανικολάου και Παναγιώτης Φωτέας.
 ~ 1996
 * Άνετη νίκη σημείωσε στις 22 Σεπτεμβρίου το 1996 το Πα.Σο.Κ. με αρχηγό τον Κώστα Σημίτη, συγκεντρώνοντας 41,51% και 162 έδρες.
* Στη Μεσσηνία η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, αλλά οι βουλευτές μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν μοιρασμένοι, αφού εξέλεξαν από τρεις το καθένα. Ο Σταύρος Μπένος ήλθε και πάλι πρώτος με 20.815 σταυρούς, δεύτερος ο Πέτρος Κατσιλιέρης με 18.824 και τρίτος ο Γιάννης Γιαννακόπουλος με 17.085.
* Από τη Ν.Δ. πρώτος ήλθε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με 21.857 ψήφους, δεύτερος ο Λευτέρης Παπανικολάου με 18.818 και τρίτος ο Νίκος Αναστασόπουλος.
 ~ 2000
 * Τον Απρίλιο του 2000 το Πα.Σο.Κ. πέτυχε την τρίτη συνεχή νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Στη Μεσσηνία εξέλεξε τρεις βουλευτές όσους και η Νέα Δημοκρατία. Πρώτος στην προτίμηση αναδείχθηκε ο Πέτρος Κατσιλιέρης με 17.506 σταυρούς, δεύτερος ο Σταύρος Μπένος με 16.943 και τρίτος ο Γιάννης Γιαννακόπουλος με 15.621. Ο Δημήτρης Κουσελάς στην πρώτη εμφάνισή του στον πολιτικό στίβο έχασε για λίγες (209) ψήφους την είσοδό του στη Βουλή.
* Από τη Ν.Δ. πρώτευσε η Σοφία Καλαντζάκου με 21.615, ενώ ακολούθησαν ο Λευτέρης Παπανικολάου με 20.112 και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με 19.620.
 ~ 2004
 * Η μείωση των εδρών στη Μεσσηνία, σε συνάρτηση με τη συντριπτική ήττα, αφαίρεσε μία έδρα από το Πα.Σο.Κ. Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον, με 15.383 αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος θα κάνει την παρθενική του είσοδο στη Βουλή, με δεύτερο τον Πέτρο Κατσιλιέρη, που συγκέντρωσε 11.788 ψήφους. Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος έμεινε εκτός Βουλής μετά από 3 τετραετίες, όπως και ο Βασίλης Οικονομόπουλος, που δοκίμασε για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στον πολιτικό στίβο.
* Από τη Νέα Δημοκρατία, που ανέβασε κατά 3,5 μονάδες τα ποσοστά της, πρώτος το νήμα έκοψε ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης με 15.997 ψήφους, που μπαίνει επίσης για πρώτη φορά στη Βουλή, με δεύτερη τη Σοφία Καλαντζάκου με 15.117 και τρίτο τον Γιάννη Λαμπρόπουλο με 14.786. Εκτός Βουλής έμεινε ο Λευτέρης Παπανικολάου.
 ~ 2007
 * Η διπλοσταυρία επανήλθε στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007, με τους Γιάννη Λαμπρόπουλο και Αντώνη Σαμαρά, που επανέκαμψε στη Νέα Δημοκρατία, να κάνουν κυριολεκτικά πάρτυ. Ο πρώτος συγκέντρωσε 36.066 και ο δεύτερος 33.694 ψήφους. Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης με 16.893 σταυρούς πήρε την τρίτη θέση, ενώ η Σοφία Καλαντζάκου από την πρωτιά του 2004 έπεσε στην τέταρτη θέση με 11.665 προτίμησης. Αυτό, όμως, δεν την εμπόδισε να εκλεγεί και να συμμετέχει ως υφυπουργός στη νέα κυβέρνηση, καθώς η Ν.Δ. κέρδισε ακόμη μία έδρα λόγω της κάθετης πτώσης του Πα.Σο.Κ., που έμεινε είκοσι μονάδες πίσω. Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλέχτηκε μόνο ο Δημήτρης Κουσελάς με 17.785 ψήφους, ενώ έμεινε για πρώτη φορά εκτός Βουλής, μετά το 1993, ο Πέτρος Κατσιλιέρης (12.409), που ήλθε τρίτος στην κατάταξη του ψηφοδελτίου του Πα.Σο.Κ. μετά την πρωτοεμφανιζόμενη Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία, παρά τους 15.063 σταυρούς που συγκέντρωσε, έμεινε εκτός Βουλής λόγω του χαμηλού ποσοστού του Πα.Σο.Κ.
 ~ 2009
 * Τα αποτελέσματα στις 4 Οκτωβρίου 2009 έφεραν για πρώτη φορά τα πάνω - κάτω στο Νομό Μεσσηνίας. Χάρις στις… προβλέψεις του εκλογικού νόμου, αν και το ΠΑΣΟΚ ήρθε δεύτερο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων (39,07% έναντι 43,24% της Ν.Δ.), εξέλεξε τρεις (3) βουλευτές και η Νέα Δημοκρατία δύο (2).
* Έτσι, στη νέα Βουλή η Μεσσηνία εκπροσωπείται από τους εξής βουλευτές: Δημήτρης Κουσελάς (22.219 ψήφοι), Νάντια Γιαννακοπούλου (19.471) και Οδυσσέας Βουδούρης (12.866). Στην τέταρτη θέση ήταν ο Γιώργος Κανελλόπουλος.
* Από τη Ν.Δ. εξελέγησαν οι: Αντώνης Σαμαράς (30.579 ψήφοι) και Ιωάννης Λαμπρόπουλος (21.980), ενώ στην τρίτη μη εκλόγιμη θέση ήταν ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης.
 ~ 2012
 * Από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, εκλέχθηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δύο (2) βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς και ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος (11.206 ψήφοι). Από το ΠΑΣΟΚ εξελέγη η Νάντια Γιαννακοπούλου (5.728), από το ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Πετράκος (4.436) και από τη «Χρυσή Αυγή» ο Δημήτρης Κουκούτσης (3.082).

*** Τριφυλία

 ~  "Μούδιασμα" για το εκλογικό αποτέλεσμα
 * «Μούδιασμα» νιώθουν οι πολίτες της Τριφυλίας για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ διάχυτος είναι ο φόβος για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και το χάος που θα βυθιστεί η χώρα. Αυτή είναι, σε γενικές γραμμές, η αίσθηση που αποκομίσαμε συνομιλώντας τις δύο προηγούμενες μέρες με πολίτες της περιοχής. Για το αποτέλεσμα των εκλογών και τις συμπεριφορές, επιλογές και αποφάσεις του εκλογικού σώματος θα γίνουν και πρέπει να γίνουν πολλές αναλύσεις ειδικών εκλογολόγων, γιατί όχι και ψυχαναλυτών ή ψυχοθεραπευτών, μπας και εξαχθεί κάποιο σχετικό, έστω, συμπέρασμα.
 &*Το πλέον σίγουρο είναι, όπως αναμενόταν άλλωστε, καθώς είχε διαφανεί και προεκλογικά, ότι ο κόσμος στις εκλογές, με την ψήφο του, τιμώρησε τα παλιά, πλέον, κόμματα εξουσίας (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ), έβγαλε στην κάλπη το συσσωρευμένο θυμό και την οργή του για τα Μνημόνια και τα αλλεπάλληλα φορομπηχτικά μέτρα και έδειξε πως επιθυμεί να υλοποιηθούν όσα προεκλογικά διακήρυτταν και υπόσχονταν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ., για καταγγελία των Μνημονίων, διαγραφή του χρέους κ.τ.λ.
*«Ο λαός μίλησε» είναι η κοινότυπη έκφραση μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. «Μίλησε» και στις εκλογές της Κυριακής, αλλά τι ακριβώς είπε ο «σοφός λαός μας» (άλλη γνωστή έκφραση) ούτε και ο ίδιος ίσως να μην ξέρει. Άραγε, ο σοφός λαός μας που «μίλησε» ήθελε ακυβερνησία και χάος; Επιθυμεί αβεβαιότητα, άγχος και αγωνία τι θα του ξημερώσει; Επεδίωξε, με την ψήφο του, περιπέτειες και κινδύνους για τη χώρα και τους πολίτες; Ο καθένας ας δώσει απαντήσεις στο εαυτό του!
* Είναι σαφές, πάντως, πως οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα μέτρα και θέλουν διακαώς να ξεφύγουν μία και καλή από τα «δεσμά» των Μνημονίων. Με την ψήφο τους, άλλωστε, αυτό έκαναν: Έσπασαν τα «δεσμά» του δικομματισμού, ελευθερώθηκαν και αποφάσισαν να εμπιστευθούν την «απελευθέρωση» της χώρας από το Μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ από τα κόμματα που όλο το προηγούμενο διάστημα αυτά ακριβώς εξήγγειλαν!
* Στην Τριφυλία, οι πολίτες παρακολουθούν με αμηχανία τις εξελίξεις και όλοι απεύχονται τα χειρότερα από ενδεχόμενη ακυβερνησία. Εμείς μιλήσαμε χθες με το δήμαρχο, προέδρους εμπορικών συλλόγων και πολίτες. Τους ρωτήσαμε πώς είδαν και κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών.
 ~Ιδού τι μας είπαν:
~ Κώστας Κόλλιας, δήμαρχος Τριφυλίας: «Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει τη βούληση του λαού και ασφαλώς στις δημοκρατίες η βούληση του λαού δεν είναι μόνο σεβαστή, αλλά και κυρίαρχη. Στη συγκεκριμένη, δε, συγκυρία είναι και κατανοητή. Άρα, το απόλυτα ζητούμενο είναι η εθνική συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, στο βαθμό ευθύνης της κάθε μιας, ώστε η πατρίδα μας να μπορέσει να βρει τη σταθερή περπατησιά της και κοινωνική συνοχή».
~ Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας: «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί για την Ελλάδα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, με μια σταθερή χάραξη πορείας, για να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα και στο δύσκολο μονοπάτι που προχωρούμε. Ο κόσμος θέλει κυβέρνηση, αυτό θέλει και η αγορά! Δε θέλει ακυβερνησία. Θέλει κυβέρνηση στιβαρή και ισχυρή. Έκανε μια διαμαρτυρία απέναντι στα “μνημονιακά” κόμματα, όπως συνηθίζεται να τα λένε, και σε άλλα διάσπαρτα κόμματα. Τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε. Ευελπιστούμε, όπως είπε κάποιος, ο Θεός της Ελλάδος να δώσει τα φώτα του στους πολιτικούς και να σχηματίσουν ισχυρή κυβέρνηση».
 ~Νίκος Φάμπας, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών (πριν μου κάνει τη δήλωση, από το τηλέφωνο, με ρώτησε χαριτολογώντας αν έχω σηκωθεί όρθιος και αν όχι, να εγερθώ!): «Βλέπω ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και ιδίως με το στραπάτσο των δύο παλιών κομμάτων, που ευθύνονται για την κατάσταση. Έλεγαν “πρώτα ο πολίτης”, αλλά εννοούσαν να πάρουν ό,τι έχει στην τσέπη του ο πολίτης. Άδειασαν τις τσέπες και ο κόσμος τούς τιμώρησε ψηφίζοντας άκρα, από αριστερά μέχρι δεξιά. Αλλάζουν τα πράγματα. Οι πολιτικοί δεν πρέπει να κοιτάζουν τον πολίτη στην τσέπη, αλλά στα μάτια όταν κάνουν τις προγραμματικές τους δηλώσεις και όταν λένε για τα προγράμματα και τα σχέδιά τους» (όταν ολοκλήρωσε, μου είπε, πάλι χαριτολογώντας, πως μπορώ να καθίσω).
 ~Φώτης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος Βιοτεχνικού και Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων: «Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν η αποτύπωση μιας ειρηνικής και αναίμακτης επανάστασης των πολιτών, οι οποίοι τιμώρησαν με την ψήφο τους, τους υπευθύνους του πολιτικού συστήματος και πρωτίστως τα τέως δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία ευθύνονται για την κατάχρηση της εμπιστοσύνης των πολιτών επί δεκαετίες. Ο άμετρος δανεισμός, η αποδόμηση των θεσμών, η ρουσφετολογία, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος (υπερβολικοί διορισμοί στον δημόσιο τομέα–μίζες κ.λπ.), καθώς και η ανύπαρκτη πολιτική ανάπτυξης στον αγροτικό – βιοτεχνικό και βιομηχανικό τομέα, εξαθλίωσαν την οικονομία της χώρας. Έτσι φθάσαμε και στις υπογραφές των δύο μνημονίων, τα οποία με τη σειρά τους, αφού έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια των πολιτών, υπογράφοντας τα δύο κόμματα την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας, οδήγησαν στη δυσβάσταχτη φορολόγηση στα νοικοκυριά και την οικονομική εξαθλίωση των μισθωτών, των συνταξιούχων και των εμπόρων, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους και να αντιμετωπίσουν πολλοί από αυτούς προβλήματα επιβίωσης. Όσα είπαμε παραπάνω, συν τις σχεδόν ανύπαρκτες παροχές υγείας και της παιδείας, ανάγκασαν τους πολίτες να αλλάξουν πολιτικό προσδιορισμό. Οι εκλογές τούς έδωσαν ένα βήμα να διαμαρτυρηθούν, να τιμωρήσουν και να απαιτήσουν την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και μια πιο ελπιδοφόρα πολιτική, που θα βγάλει την Ελλάδα και το λαό της από τα αδιέξοδα που άλλοι τους οδήγησαν παρά τη θέλησή τους».
 ~Νικόλαος Κατσούλας, από Γαργαλιάνους: «Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αναμενόμενο, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει. Κρίνω ότι είναι ένα αποτέλεσμα που προκαλεί ακυβερνησία. Είναι αποτέλεσμα ακυβερνησίας, γιατί δε βγαίνουν συνδυασμοί τέτοιοι για διακυβέρνηση. Πιστεύω, πάντως, ότι πάντα ο κόσμος ξέρει τι κάνει. Ψήφισε το κόμμα που ήθελε, βασικά “μνημονιακούς” – “αντιμνημονιακούς”, αποτύπωσε τις προτιμήσεις του στην κάλπη. Βλέπω ότι θα έχουμε εκλογές σύντομα και ο Θεός και ο λαός θα δείξει!».
 ~Γιάννης Κωνσταντέλος, από Κυπαρισσία: «Ο λαός ήταν δυσαρεστημένος και γι’ αυτό έκανε αυτή την επιλογή και έδωσε αυτή την εντολή. Έδωσε την εντολή σε κάποιους ανθρώπους να κυβερνήσουν, οι οποίοι τους είχαν παραμυθιάσει κιόλας! Δηλαδή, πιστεύω ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι “πλασματικό”, γιατί κάπου ελπίζανε (σ.σ. οι πολίτες). Όταν τώρα θα γυρίσει αυτό μπούμερανγκ, γιατί δε θα ξέρει τι να την κάνει την εντολή και για ποια αριστερή κυβέρνηση λέει αφού δε φτάνουν τα ποσοστά, θα φανούν τα παραμύθια. Αλλά δεν μπορεί η χώρα να είναι στην ακυβερνησία και την αβεβαιότητα, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι».
~ Παναγιώτης Καρυτινός, από Κυπαρισσία: «Ο λαός έδωσε ένα μήνυμα στους πολιτικούς, να κάτσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τα βρουν και να δώσουν λύση στη χώρα και στα προβλήματα. Και να προκύψει μία κυβέρνηση και να μην ξαναπάμε σε εκλογές, γιατί θα είναι καταστροφικό. Μπορεί να μην είναι εφικτό σήμερα (σ.σ. χθες) ο σχηματισμός κυβέρνησης, αλλά θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον στην τελευταία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πρυτανεύσει η λογική, που τόσο καιρό δεν την έχουν βάλει να δουλέψει, και θα δώσουν λύση όπως πρέπει. Διαφορετικά, άμα κληθεί ξανά ο λαός να δώσει λύση, πάλι πιστεύω δεν πρόκειται να τη δώσει, γιατί είναι πικραμένος και θυμωμένος και δεν παίρνει αποφάσεις με γνώμονα τη λογική, αλλά με γνώμονα το θυμό και την αγανάκτηση».
 ~Γιώργος Κωτσάκης, από τα Φιλιατρά: «Μια χαρά το είδα! Αναμενόμενο το αποτέλεσμα από την αγανάκτηση του κόσμου…».
 ~Φώτης Γριβάκης, από τα Φιλιατρά: «Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτύπωσε επακριβώς την ψυχολογία και τη διάθεση του κόσμου, που είχε και έχει όλα αυτά τα δυόμισι χρόνια. Θεωρώ ότι ήταν ένα σωστό εκλογικό αποτέλεσμα, με το μόνο αρνητικό ότι δε θα σχηματίσουν κυβέρνηση. Αυτό είναι αρνητικό για τη χώρα, αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο κόσμος! Ευθύνονται οι πολιτικοί που έφεραν την κατάσταση εδώ που την έφεραν…».  Του Ηλία Γιαννόπουλου , Πηγή  εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .-

*** Δημήτρης Κουσελάς

~ "Έδωσα έντιμο αγώνα απέναντι σε ποικιλώνυμα συμφέρωντα"  *Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέδωσε ο Δημήτρης Κουσελάς, στην οποία αναφέρονται:
*«Οι εκλογές έγιναν, ο κυρίαρχος λαός με την ετυμηγορία του διαμόρφωσε ένα εντελώς νέο σκηνικό για τη χώρα.
* Τις αποφάσεις του οφείλουν να σεβαστούν ΟΛΕΣ οι πολιτικές ηγεσίες και τα πολιτικά κόμματα, που πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 *Ευθύνες για τον άμεσο σχηματισμό μιας ΒΙΩΣΙΜΗΣ κυβέρνησης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, που πρέπει να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την παραμονή μας στο ευρώ, με ουσιαστικές αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική:
• με κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών
• με στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων
• με άμεση διαμόρφωση των όρων και των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση.
*Κάθε άλλη επιλογή που θα συνεπάγεται καθυστέρηση και ακυβερνησία θα οδηγήσει την χώρα σε περιπέτειες.
*Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους τους συμπολίτες μας που με στήριξαν με την ψήφο τους ή τα καλά τους λόγια. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον απλό πολίτη που πίστεψε σε μένα και στρατεύτηκε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
*Έδωσα έναν αγώνα έντιμο και καθαρό, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, έχοντας απέναντί μου ποικιλώνυμα συνασπισμένα συμφέροντα, τα οποία θίχτηκαν από την παρουσία και τη δράση μου.
*Πίστεψα και πιστεύω μαζί με τους χιλιάδες των συμπολιτών μας που στήριξαν την υποψηφιότητά μου σε αρχές και αξίες, τις οποίες δε θα απεμπολήσω έναντι ουδεμίας σκοπιμότητας.
*Γιατί για μένα η εκλογή στα βουλευτικά έδρανα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσο για να υπηρετήσεις την πατρίδα και τον τόπο σου.
*Οκτώ χρόνια που βρέθηκα στα κοινοβουλευτικά έδρανα έκανα το ΧΡΕΟΣ μου με τον καλύτερο τρόπο. Πάλεψα για αρχές και αξίες, έκανα τη φωνή της Μεσσηνίας να ακουστεί δυνατά, στάθηκα δίπλα στους αδύναμους συμπολίτες μας.
*Για τις ίδιες αρχές και αξίες θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και θα είμαι πάντα κοντά στη Μεσσηνία και τους συμπολίτες μας, από όποια θέση και αν βρίσκομαι».

*** 252.6 ευρώ για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου

~ Τη σύσταση του Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας στην Πελοπόννησο, με πόρους ύψους 22,5 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες. «Το ταμείο αυτό θα λειτουργήσει πιλοτικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του Φεβρουαρίου με το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, και στόχο θα έχει τη διάσωση και αναζωογόνηση της υγιούς επιχειρηματικότητας», ανέφερε. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοδοξεί να είναι μια αυτάρκης Περιφέρεια βάσει του σχεδίου δράσης της, κατακτώντας βήμα βήμα το στόχο της αυτάρκειας σε όλα τα θεμελιώδη ζητήματα για την Περιφέρειά μας» πρόσθεσε.  *Το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα διοχετεύσει τα χρήματα αυτά μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού της πρωτίστως στους τομείς της μεταποίησης και τυποποίησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, στις τουριστικές επιχειρήσεις και στις εμπορικές επιχειρήσεις, ιδίως αυτών με εξαγωγικό προσανατολισμό.
~ 130 εκατομμύρια ευρώ στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα
*Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε, επίσης, την έγκριση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, από το αρμόδιο υπουργείο. «Θα έχει ως άξονα και σημείο αναφοράς το παλαιό χωριό και την παλαιά κοινότητα και στόχο την άμβλυνση ανισοτήτων στην Πελοπόννησο. Την επόμενη βδομάδα θα συγκληθεί η επιτροπή του προγράμματος για την εξειδίκευσή του» σχολίασε.
 ~ 100 εκ. ευρώ για υποδομές
* Τέλος, ο περιφερειάρχης ανέφερε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σημαντικών έργων, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από πολιτική συμφωνία με τα υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών, για υλοποίηση απαραίτητων υποδομών και την ανάπτυξη του τόπου.

*** Φιλοξενία Ευρωπαίων και Αμερικανών δημοσιογράφων

~ Εκπροσώπους ευρωπαϊκών και αμερικανικών ΜΜΕ φιλοξένησε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης *Ξεναγοί και δημοσιογράφοι από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πραγματοποίησαν πολυήμερη επίσκεψη στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή, την ιστορία και τα έθιμα της πόλης και να αποτυπώσουν τις εμπειρίες τους στα άρθρα τους.
 *Το ταξίδι τους εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Πύλου – Νέστορος με το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού και το Costa Navarino, για την τουριστική προβολή της περιοχής και την προσέλκυση παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Από πλευράς υπουργείου παρευρέθη ο διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Γερμανία, Παναγιώτης Σκορδάς.
*Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από τη φυσική ομορφιά του Δήμου, ενημερώθηκαν για την ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας στη χλωρίδα και πανίδα της Ευρώπης προστατευόμενη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, αλλά και για την αδιάλειπτη ιστορική παρουσία της Πύλου από τα πρώιμα προϊστορικά χρόνια έως και σήμερα. Επίσης, γεύτηκαν εκλεκτά τοπικά προϊόντα και έμαθαν για την αξία της Μεσογειακής Διατροφής.

 ***   Πριν 94 χρόνια

- ΤΗΝ πρωίαν της χθες ο Νομάρχης επισκεφθείς την αγοράν παρετήρησεν, ότι η αυτή κατάστασις επικρατεί ακόμη εις την πόλιν μας ως προς το ζήτημα της καθαριότητος. Ο Νομάρχης κατόπιν τούτου υπέμνησε εις την Αστυνομικήν Διεύθυσιν το προς αυτήν απευθυνθέν έγγραφόν του εν σχέσει προς το ζήτημα τούτο και παρεκάλεσεν, όπως ορισθούν μερικοί χωροφύλακες κατά μήκος της όχθης του Νέδοντος, προς αποφυγήν της παρατηρουμένης ασχημοσύνης. Επίσης δι’ εγγράφου προς τον Δήμαρχον συνέστησεν όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα προς εκκαθάρισιν των αφοδευτηρίων εκ των οποίων αποδίδεται μεγάλη δυσοσμία.
- ΕΚ τούτου επίσης λαβών αφορμήν ο Νομάρχης θα αναλάβη την πρωτοβουλίαν ενεργείας έρανον εις την πόλιν μας δια την κατασκευήν ενός ακόμη παραποταμίου αφοδευτηρίου εις το οποίον θα διενεργήται δωρεάν η αποπάτησις, και του οποίου η δαπάνη της κατασκευής του κατά τον προϋπολογισμόν του Μηχανικού του Δήμου Ευαγγελινού ανέρχεται εις 2.500 δραχμάς. Σχετικώς μάλιστα επί του ζητήματος τούτου ο Νομάρχης θα συνεργασθή μετά του Ευαγγελινού.
-  Η υπό του Νομάρχου προκληθείσα Αστυν. Διατάξις περί της εφαρμογής των διατάξεων περί καθαριότητος κατηρτίζετο χθες υπό της Αστυνομικής Διευθύνσεως σήμερον δε θα υποβληθή προς έγκρισιν εις την Νομαρχίαν δημοσιευομένη ακολούθως.

*** Έρκος οδόντων

~ Περιεργώ  , Του Δημήτρη Γιατράκου
 * Ο Σαμαράς έστειλε την μπάλα (διερευνητική εντολή) στην εξέδρα, αφού δεν κατόρθωσε να τη χρησιμοποιήσει στο γήπεδο. Ο Τσίπρας που την πήρε χθες παίζει κάποια ένα-δυο με τον παλαιό συμπαίκτη του Κουβέλη, εκτός περιοχής όμως, αλλά μέχρι να μπουν μέσα και να σκοράρουν, χρειάζεται ένα βαρύ φορ περιοχής, τύπου Βενιζέλου. Ωστόσο, ούτε και σε τέτοια περίπτωση είναι σίγουρο πως θα βάλουν την μπάλα στα δίχτυα (δημιουργία κυβέρνησης), καθώς δε βγαίνουν τα κουκιά. Μόνο με την ανοχή Σαμαρά θα μπορούσε να επιτευχθεί, αλλά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «ο κ. Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση», κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία και λαϊκισμό. «Μου ζητά να βάλω υπογραφή στη διάλυση της Ελλάδας» είπε και τον καλεί μέχρι σήμερα, Τετάρτη, που θα συναντηθούν «να έχει συνέλθει».
* Μετά από αυτή την εξέλιξη το πιο πιθανό είναι πως σήμερα, μετά τη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης με τους αρχηγούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, θα κλωτσήσει κι αυτός την μπάλα προς την εξέδρα, η οποία θα περάσει από πάνω της και θα φτάσει στο Βοτανικό. Εκεί, δηλαδή, που δεν ήθελε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αν και οπαδός του.
* Από μεθαύριο παίρνει το τόπι στα πόδια του ο Βενιζέλος, αλλά όσο και αν θέλουν με τον Σαμαρά, ο Κουβέλης, που θα αποτελούσε το μοναδικό κρίκο για να ενωθεί η αλυσίδα, θα απαντήσει αρνητικά. Ειδάλλως, η ΔΗΜ.ΑΡ. θα διαλυθεί αυθωρεί και παραχρήμα. Όσον αφορά στον Καμμένο, δεν κολλά με τίποτα και κανέναν, όπως και η «Χρυσή Αυγή», που τη βλέπουν όλοι, όπως προκύπτει και από το όνομά της, σαν τον Εωσφόρο.
* Με τούτα και με εκείνα, δημιουργείται η απόλυτη αντιρρόπηση, οπότε οι όποιες διαφορές θα χρειαστούν σύντομα μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση για να λυθούν και αν. Προσωπικά, θα ήθελα να μην εξευρεθεί λύση για μεγάλο χρονικό διάστημα, κι αυτό, για να δοκιμάσουμε στην πράξη ατομικά και συλλογικά τις αντοχές μας, καθώς μετά τον Ιούνιο τελειώνουν τα δανεικά που έχουμε πάρει.
* Ειλικρινά, περιεργώ πώς σκέφτεται ο Έλληνας. Ιδεολογικά, με θυμό ή με την τσέπη του; Κι ο τρόπος που προανέφερα είναι ο μοναδικός για να μάθω…
 ~* Υ.Γ. Στην περίπτωση που κάποιος σκεφτεί πως τα λέω εκ του ασφαλούς, τον πληροφορώ πως σε όλες τις τράπεζες του κόσμου, μέσα κι η Ελλάδα, έχω καταθέσεις μηδέν ευρώ, δολαρίων ή όποιου άλλου νομίσματος. Επίσης, δεν είμαι κάτοχος πολύτιμων μετάλλων ή πολύτιμων λίθων, μετοχών κ.τ.λ. Μόνο περιέργεια διαθέτω… Α, κι ένα σπίτι υποθηκευμένο, λόγω στεγαστικού δανείου.


***




 ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/27-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/28-29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατο-κύριακο 28 και 29 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2012 :
*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html  , 1η του ΜΑΪ 2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
 ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html  , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 3 Μαρτίου 2012 ,-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Σαββατιάτικης ενημέρωσης 5 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή 6 Μαϊου 2012 Ώρα ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 7 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/8-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/05/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 9 Μαϊου 2012 .-
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Μαϊου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012 .-


                      ΔΥΣΗ  ΗΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
          ΟΡΟΣ   ΙΘΩΜΗ  - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ

    ~** ΜΗΝ  ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΤΡΩΕΙ  ΝΑ  ΧΟΡΤΑΣΕΙ !!


~** SCARLET PIMPERNEL IS IN GREECE!
~ It's time for Scarlet Pimpernel to move in! Venizelos, founder of kleptocratic

impunity, informed President Papoulias he could not form a coalition government.

The ruling kleptocratic alliance of Pasok and Nea Democratia mafias leads hoi

polloi, who run amuck in the streets, to the cliff. Greeks prefer dictatorship

to kleptocracy. Greeks prefer George Papadopoulos and Stylianos Pattakos to

Antonis Samaras and Evangelos Venizelos. Hurling yogurt at Graecokleptocrats is

the latest sport in Greece! Greece today is not a country, but a madhouse! The

freakish government of Greece stole my computer!

~ Greeks wait for Scarlet Pimpernel to save them from the financial transactions

tax, the huge taxation, the huge regulation the 23% VAT, kleptocracy, and the

cancer of socialism. The League of the Scarlet Pimpernel, a secret libertarian

society, rescues eurozone libertarians from the daily executions of the Reign of

Socialistic Terror. Legendary Scarlet Pimpernel took his nickname from the

drawing of a small red flower with which he signs his messages. Scarlet

Pimpernel helps corporations move out of eurozone.

~ Scarlet Pimpernel must fight piggish Graecokleptocrats! Venizelos, the mad

bulldog of socialism, is the third Greek leader to throw in the towel, following

Samaras and Tsipras. Greeks accumulate eggs and yogurt in order to hurl it at

all Graecokleptocrats they could find, especially Venizelos, who introduced the

stupidest law on Earth which states ministers of the Greek government are immune

to prosecution! As a result of this infamous law, Graecokleptocrats cannot be

prosecuted, even though Graecokleptocrats get myriad bribes. This socialist

bulldog has transformed hoi polloi to slumdogs!

~ Phooey you Graecokleptocrats! You are the socialist robber barons that stole my

computer, my files, and my life, but you couldn't steal my soul. Pooh on you

yogurted egged shitscum of planet Earth! You thought you could shut me up, but

blogosphere declared a war on you. You thought you could bend my spirit of

freedom, but millions of free spirits are now against you. I demand my life

back!

~ Pasok and Nea Democratia, the two major political mafias of Greece, support the

terms of Greece's bailouts, while Syriza, Independent Greeks, and Golden Dawn

party reject them. Graecokleptocrats have created a misery archipelago. The

Greek Ministry of Foreign Affairs is the most disgusting violator of the Lisbon

Treaty. Greeks are fed up with all Graecokleptocrats. Switzerland is now a

popular safe haven for Greek money. Greeks have deposited one trillion euros in

Swiss banks. Helping Graecokleptocrats is taxpayers' hard-earned money blown

out in the wind! Graecokleptocrats need a coup de grace now!

~ Hey! I wish to deliver the keynote speech at your conference. My speeches leave

the audience thinking something new or resolved to act, stir the emotions as

well as appealing to reason, and show a sense of occasion. I get away with

elevated language because my liberty cause is a noble one. I practice a

colorful rhetoric enriched with alliterations, metaphors, heightened imagery,

emotional effect, and sound bites. Basil Venitis, venitis@gmail.com

~ The austerity measures and labor reforms in Greece are preconditions for the

payment of installments of emergency loan packages from eurozone and IMF. The

major export of Greece is Greeks themselves, immigrating to Anglosphere and

Germany, running away from kleptocracy, socialism, bureaucracy, heavy taxation,

23% VAT, cronyism, kangaroo justice, persecution of dissident bloggers,

absurdity, Pasok mafia, Nea Democratia mafia, and Orthodox mafia. Madhouse

Greece!

~ Scarlet Pimpernel and Venizelos lock horns! Venizelos, who negotiated the terms

as finance minister under the previous administration, said on Friday that he

hoped Papoulias might succeed where partisan leaders had failed. Europeans are

sick and tired of hoodwinks and dirty games of Graecokleptocrats, blogbusters

who violate the Lisbon Treaty. Sarko says Graecokleptocrats are crazy and

depressed! Graecokleptocrats are haggling aboard Titanic in the ocean of Greek

indignation. Graecokleptocrats should be hanged in front of the Grand Brothel

on Syntagma Square.

~ Scarlet Pimpernel must see Papoulias a soon as possible! Papoulias' task, in

essence, is to convince at least one Greek fringe party to ally with Pasok and

Nea Democratia mafias. Venizelos had briefly raised hopes that the small

Democratic Left, which holds 19 of 300 available seats, might be prepared to

join a coalition government, but Democratic Left does not want to join unless

Syriza also joins.



Scarlet Pimpernel must talk to Tsipras now! Tsipras muses that it is not the

Left Coalition that has refused the bailout, but the Greek people who did so

with their vote on Sunday. Greece, the land of kleptocracy, 23% VAT, and

kangaroo justice, is a backward Balkan country that persecutes dissident

bloggers. The government of Greece is a freakish blogbuster and the #1 enemy of

the Greek people. That's why Greeks evade taxes and cheat their government in

any way they can. But it's very hard to starve this beast. Papademos and the

fifty Greek ministers, Snow White and the fifty dwarfs, climax the Winter of

Greek Indignation. Madhouse Greece!

~ Scarlet Pimpernel must stop the pedression! Greece is in its fifth successive

year of depression, and the European Commission on Friday changed its forecasts

to suggest an even bleaker 2012, predicting a 4.7 percent economic contraction.

Atlas shrugged in the Cradle of Kleptocracy. It's impossible for Greeks to

produce when Graecokleptocrats loot them with heavy taxes, especially the 23%

VAT, demand kickbacks, confiscate computers and personal files, impose stupid

laws and regulations, harass dissident bloggers, condone cybercop brutality, and

spread the cancer of socialism. Madhouse Greece!

~ Guido Westerwelle consults Scarlet Pimpernel! Westerwelle declared on Saturday

that Greece must stick to its current path. If a new government were to

unilaterally abandon the deal, then there would also be no further European aid

monies. Germans would like Greece to make it. That's why they're helping. But

the Greeks must stick to their promises of reform.

~ Germans are footing the bill for Greek sins and Greeks aren't doing anything to

stem the bleeding. Guido Westerwelle muses Graecokleptocrats are not conscious

of their responsibility for the difficult situation in Greece. It is a winking

game. Graecokleptocrats pretend like they want to reform, and Eurokleptocrats

act like they believed them. But now this arrangement has reached its elasticity

point.

~ Greeks, adding insult to injury, continue to play the victim and to look abroad

for something to blame their own malaise on. Graecokleptocrats have been

particularly focused on the Germans, showing their middle finger to them!

Instead of reaping thanks for all the transfers of German taxpayer money,

Germans are now forced to put up with a tongue-lashing.

~ Hail! A sensitive issue cannot be fully explained in a post, but only in a

speech, in that magic eyeball to eyeball contact, baring my soul, and declaring

truths that cause shock and awe. That's why I look forward to the invitation of

your organization to speak at your conference. Basil Venitis, venitis@gmail.com



Germany, the export champion that has seen its productivity continue to go up in

recent years thanks to technology, hard-work ethic, low wages, and the euro. On

the other hand, you have Greece, the broke country that is constantly losing

competitiveness due to huge political corruption, myriad sinecures, kangaroo

justice, and the cancer of socialism.

~ German zeitgeist is leading the way out of the global depression. German

economy has shown itself to be astonishingly resilient amid the global economic

turmoil. Germany's GDP rose by three percent in 2011. It's been a

record-breaking year for the German economy. This year, German companies

exported goods worth over one trillion euros, the highest figure ever. The

number of people in work has also risen to 42 million, more than ever before.

~ Bundespresident Joachim Gauck, Bundestag, Bundesrat, Bundesbank, and Karlsruhe

resent squandering German taxpayers' hard-earned money for bankrupt

Graecokleptocrats. Especially, Vice-Chancellor Philipp Roesler and Foreign

Minister Guido Westerwelle are smart libertarians, and they cannot be hoodwinked

by Graecokleptocrats.

~ The main efforts of Greek businessmen are not in producing good products at low

prices in order to increase market share and product growth, but in bribing

kleptocrats, filling myriad papers, avoiding stupid regulations, avoiding and

evading overtaxation and the 23% VAT, fighting stupid regulation, fighting the

cancer of socialism, and avoiding myriad stupid laws. Madhouse Greece!

~ There is little beyond venting their anger on the streets that Greeks can do

about it. Whatever happens as the depression unfolds, whether Greece is expelled

from eurozone, years of painful reform and austerity measures to straighten out

the nation's finances are unavoidable. Like the classic tragedies of ancient

Greece, the players in this tragedy of modern Greece can't avoid their tragic

fate.

~ Painful adjustments will have to be made as Fourth Reich falls apart, PIGS are

expelled, and the Anglosphere confronts a challenge to its dominance and

competitiveness from rising BRICS. Greeks need to reform their economy, abolish

kleptocracy, abolish kangaroo justice, and put some Graecokleptocrats in jail,

in order to have any hope of a bright future.

~ There is no way any prudent investor will throw a euro in the bankrupt Cradle of

Kleptocracy, which is infested with blogbusters and the cancer of socialism.

More than two millennia ago, the Cradle of Democracy was the leading light of

Western civilization, the Graecoroman culture. Now the Cradle of Kleptocracy is

leading the way towards the decline of that civilization. It's enough to inspire

a new Sophocles with a supertragedy.



One must be very stupid to invest in Greece, the land of huge bureaucracy, huge

corruption, heavy taxes, 23% VAT, kangaroo justice, police brutality, cancer of

socialism, and persecution of dissident bloggers. 90% of new businesses go

bankrupt within a year, and survivors are harassed and looted by

Graecokleptocrats. Businessmen are treated like criminals. Even businesses

with real losses have to pay heavy taxes, subject to ridiculous pseudo-objective

criteria!

~ Wow! Smart words are more effective than smart bombs! Mighty words of a

charismatic keynote speaker can transform your people to a new dimension of

organizational climate, efficiency, self-actualization, enthusiasm, belonging,

and motivation. I would like very much to speak at your conference in order to

explain critical points much further. Basil Venitis, venitis@gmail.com

 Tria  pulakia  kathonte !...

**  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ .....
 ~** 034.Αλέξης Τσίπρας 2012 :

~ http://youtu.be/fIXGC4QQZtM



~** 035. Alexis Tsipras 2012 :
~ http://youtu.be/5N7rKqsIvO0  ,



~** 082 Alexis Tsipras 2012 : Τσίπρας Σαμαράς Βενιζέλος
~ http://www.youtube.com/watch?v=2xs45zxLEh4



 ~** 036. Αλέξης Τσίπρας ΣΥΝ 2012 :
~ http://www.youtube.com/watch?v=69GWMT2BO_w  ,









Δεν υπάρχουν σχόλια: