ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής


Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  με  άρωμα  Ζωής  :
Τετάρτη  07 Νοεμβρίου  2012 .

Μιά  άποψη της κομώπολης την Αρφαρών Καλαμάτας 2012

Η  Δέσποινα στο Κεφαλάρι Άργος 2012
Μιά  καλημέρα από τον Τζούνιορ Σταματάκο μας !




***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
Παλιό αρχοντικό στον Άγιο Φλώρο 2012
κατοικία του πρώτου  ιερά του Αγίου Φλώρου !


Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

***Απεβίωσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Είχε γεννηθεί στην Οιχαλία  Ν. Μεσσηνίας  :
Απεβίωσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Είχε γεννηθεί στην Οιχαλία
* Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός. Οπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος, η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στις 15.00, στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Εκλεισε τα μάτια του στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες τρεις βδομάδες με καρδιακή, αναπνευστική και νεφρική ανεπάρκεια, υποβαλλόμενος και σε αιμοκάθαρση.
Ο μητροπολίτης Δαμασκηνός κατά κόσμον Πέτρος Ρουμελιώτης, γεννήθηκε το 1920 στην Οιχαλία Μεσσηνίας από αγροτική οικογένεια. Απεφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1958, χειροτονήθηκε διάκονος το 1951 και πρεσβύτερος το 1958. Υπηρέτησε διάκονος στην Καλαμάτα και στην Αθήνα και ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας, διατελέσας και πρόεδρος του Χριστιανικού Ομίλου Κυριών και Νεανίδων.
Διηύθυνε το Εκκλησιαστικό Οικοτροφείο Αρρένων Κομοτηνής μέχρι της εκλογής του ως μητροπολίτη. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής χειροτονήθηκε το 1974, ενώ ανηγορεύθη επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ο μητροπολίτης Δαμασκηνός τελείωσε το δημοτικό σχολείο στο χωριό του και σε ηλικία 13 ετών πήγε στην Αθήνα όπου εργάστηκε ως εμποροϋπάλληλος. Τα δύσκολα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής κατοχής τον βρίσκουν με την οικογένειά του στην Αθήνα. Τότε συνδέθηκε πνευματικά με τον κατόπιν μητροπολίτη Μαρώνειας και σε συνέχεια Ν. Ιωνίας Τιμόθεο. Η έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 1947 σηματοδοτεί νέες δυσκολίες καθώς επί 40 μήνες πολέμησε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Για την προσφορά του στον αγώνα τιμήθηκε στο Αργος Ορεστικό στην Πρώτη Σιδηρά Μεραρχία με το μετάλλιο Ανδρείας Εξαίρετων Πράξεων. Το 1951 αφιερώνεται στον κλήρο και χειροτονείται διάκονος. Αρχικά υπηρέτησε στην Μητρόπολη Μεσσηνίας, από όπου άλλωστε ήταν και η καταγωγή του.
Το 1953 αποφασίζει να ακολουθήσει ανώτερες σπουδές και εισάγεται στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1958. Τότε διορίστηκε ιεροκήρυκας Μαρώνειας και Κομοτηνής, θέση που υπηρέτησε επί 16 χρόνια. Κατά την διάρκεια της θητείας του στην θέση αυτή πρόσφερε σημαντικό έργο στην περιοχή κάνοντας εξορμήσεις στα χωριά και στα φυλάκια της περιφέρειας μαζί με τροφίμους του εκκλησιαστικού οικοτροφείου και μέλη των Χριστιανικών Ομίλων της Μητροπόλεως, για να βοηθήσει πνευματικά αλλά και υλικά το ποίμνιο. Επίσης φρόντισε για την διατροφή των απόρων μαθητών της Κομοτηνής διοργανώνοντας διάφορα συσσίτια. Παράλληλα διετέλεσε διευθυντής του μαθητικού εκκλησιαστικού οικοτροφείου, πρόεδρος των Χριστιανικών Ομίλων Κυριών και Νεανίδων της Ιεράς Μητροπόλεως και γενικός επιθεωρητής της Μητρόπολης. Για το έργο του τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με μετάλλια και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με εύφημη μνεία.
Επίσης μερίμνησε για την ίδρυση δύο νέων Ιερών Μονών α)της ανδρώας Ιεράς Μονής Οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους διά της οποίας επιδιώκεται η αναβίωση της μοναστηριακής Πολιτείας του Παπικίου που ήκμασε από του 10ου έως του 14ου αιώνα και β)της γυναικείας Ιεράς Μονής Εισοδίων Θεοτόκου Πανδρόσου. Τέλος εξασφάλισε την ολοκλήρωση της κυριότητας του βυζαντινού μνημείου του Πτωχοκομείου και την αποκατάστασή του καθώς και την εγκατάσταση σε αυτό του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Μητροπόλεως το οποίο λειτουργεί τακτικά από το 1999 έως σήμερα.
Το 1974 χειροτονήθηκε μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής και συνέχισε το έργο του. Φρόντισε για την συμπλήρωση των κενών της περιφέρειας από εφημέριους. Ανήγειρε 15 καινούριες εκκλησίες και ένα μεγάλο καθεδρικό ναό στην Κομοτηνή, τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας. Τα περισσότερα έργα του έγιναν με την συμπαράσταση της Ιωάννας Τσάτσου συζύγου του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνου Τρυπάνη.
Εξέδωσε τρεις ογκώδεις τόμους με πολύτιμα στοιχεία για την εκκλησιαστική, εθνική και κοινωνική προσφορά της Μητροπόλεως κατά την μακρά αρχιερατεία του.
Σε αναγνώριση της προσφοράς του αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο εξέδωσε τιμητικό τόμο αφιερωμένο στον σεβασμιώτατο με τον τίτλο "Θράκιος", που επιμελήθηκε ο καθηγητής Γ. Παπάζογλου.
 Πληροφορίες από την εφημερίδα της Κομοτηνής www.xronos.gr .
*** 10-11 Νοεμβρίου οι εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας  :
10-11 Νοεμβρίου οι εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας
*    Στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Σάββατο και Κυριακή θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας επιπέδου Β και Γ στις γλώσσες :
  1. Αγγλικά
  2. Γαλλικά
  3. Γερμανικά
  4. Ιταλικά
  5. Ισπανικά
Οι εξατάσεις θα διεξαχθούν στο 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας (οδός Αρτέμιδος τηλ.:2721021142 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 2721021142 end_of_the_skype_highlighting)

Διεύθυνση Δ.Ε.Μεσσηνίας        

*** Τους πεσόντες πυροσβέστες τιμά η Π.Υ. Σπάρτης         
Τους πεσόντες πυροσβέστες τιμά η Π.Υ. Σπάρτης
* Τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, τιμώντας τη Μνήμη των Πεσόντων Πυροσβεστών, θα πραγματοποιήσει επιμνημόσυνη δέηση στο 17ο χλμ. της Εθνικής οδού Σπάρτης- Καλαμάτας, στο σημείο που έχει ανεγερθεί το μνημείο του αείμνηστου Διοικητή της Π.Υ. Σπάρτης, Αντιπυράρχου Γκάτσου Ηλία , υπέρ των ηρωικών συναδέλφων, που έχασαν τη ζωή τους, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Ο Διοικητής
Κων/νος Δ. Γιόβας
Πύραρχος


*** Το Festival Μηδέν "ταξιδεύει" στην Τενερίφη :
Το Festival Μηδέν "ταξιδεύει" στην Τενερίφη (φωτογραφίες)
* Το Festival Μηδέν παρουσιάζει την ενότητα "How to Art" στο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών Espacio Enter, το οποίο λαμβάνει χώρα 8-11 Νοεμβρίου 2012 στην Τενερίφη (Κανάρια), στο μουσείο σύγχρονης τέχνης TEA - Tenerife Espacio de las Artes. Η ενότητα “How to Art” είναι ένα πρόγραμμα που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Festival Μηδέν 2012, τον περασμένο Ιούλιο στην Καλαμάτα, σε επιμέλεια Γιούλας Παπαδοπούλου και Γιώργου Δημητρακόπουλου.
Ο κόσμος της παγκόσμιας τέχνης διαστέλλεται συνεχώς στην ψηφιακή εποχή, με αποτέλεσμα ο όγκος της να έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία. Κάποιοι μιλούν ήδη για μια ψηφιακή κακοφωνία. Ταυτόχρονα, έχουν διογκωθεί και τα σχετικά ερωτήματα: είναι αυτό τέχνη, πώς κάνεις τέχνη, πώς αντιμετωπίζεις ένα έργο ή μια καλλιτεχνική χειρονομία, τι είναι οι επιμελητές και πώς λειτουργεί το περίφημο «χρηματιστήριο της τέχνης»; Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε (ή δεν θα θέλατε να ξέρατε ποτέ) για τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης!
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Κωνσταντίνος Κουλακμανίδης, Shahar Marcus, Neno Belchev, Oscar Salamanca, Maximilian Schmötzer & Heitzhausen Fabian, Dan Boord/Marilyn Marloff/Luis Valdovino, José Vieira, Alice Souma, Paul Wiersbinski, Andreas Goldfuss
Η ενότητα θα προβληθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα του Espacio Enter περιλαμβάνει επίσης -μεταξύ άλλων- παρουσιάσεις της Ars Electronica, του Japan Media Arts Festival, του Streaming Museum από τη Νέα Υόρκη, ομάδων και φεστιβάλ από την Αυστραλία, Ρωσία, Αργεντινή, Ολλανδία, Ινδία, Βραζιλία, καθώς και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον γνωστό κομίστα Moebius, με έμφαση στην επίδραση του στο χώρο του animation και των ψηφιακών τεχνών.
Περισσότερες πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Espacio Enter:
http://www.espacioenter.com/2012/MIDEN_Greece.htm


*** Ο ΕΟΣ Σπάρτης στα Τσίντζινα :
Ο ΕΟΣ Σπάρτης στα Τσίντζινα
*  Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του και σε συνεργασία με τον αδελφό Ε.Ο.Σ. Πύργου, εξόρμηση στον Πάρνωνα, την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, με αφετηρία και κατάληξη τα Τσίντζινα. Η ομάδα θα κινηθεί στη διαδρομή Τσίντζινα – Γόγκαινα – Ανάληψη – Μονή Αγ. Αναργύρων - Τσίντζινα (κυκλική διαδρομή) (Βαθμός δυσκολίας : Β. Διάρκεια πορείας : περίπου 4:30 ώρες).
Αναχώρηση στις 9.00 το πρωί της Κυριακής με Ι.Χ. από το Κλειστό Γυμναστήριο για ΤΣΙΝΤΖΙΝΑ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης : Λία Λιάκου 6972575979 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6972575979 end_of_the_skype_highlightingκαι Τάσο Κουναβέλη 6932902284 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6932902284 end_of_the_skype_highlightingστο σύλλογο,), το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής

*** Παραδείσια - Τσακώνα: Νέα παράταση για την παράκαμψη  :
Του  Γιάννη Σινάπη         
Παραδείσια - Τσακώνα: Νέα παράταση για την παράκαμψη
* Νέα παράταση πήρε η ανακοίνωση της κρίσιμης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την παράδοση του νέου δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα, που είναι έτοιμος να παραδοθεί, με παράκαμψη, 10 σχεδόν χρόνια (!!) μετά την κατάρρευσή του. Ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών Γιάννης Καρνέσης ενημέρωσε την "Ε" ότι η απόφαση του Ελεγκτικού για την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης που αφορά την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης και την παράδοση του δρόμου μέσα στο Νοέμβριο, η οποία αναμενόταν από την προηγούμενη Πέμπτη - Παρασκευή, θα ανακοινωθεί επίσημα σήμερα ή αύριο το αργότερο.
Ο κ. Καρνέσης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την έγκριση, τη θετική απόφαση του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κι έκανε λόγο για «ενδείξεις ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά σιγουριά δεν μπορώ να εκφράσω».
Αν δεν υπάρξει νέα καθυστέρηση από το Ελεγκτικό, ο σημαντικός δρόμος (ουσιαστικά μ’ αυτόν ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος) θα παραδοθεί μέσα στο Νοέμβριο, με παράκαμψη 800 μέτρων στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, όπου κατασκευάζεται η τοξωτή μεταλλική γέφυρα των 390 μέτρων.

***  Χρυσή Αυγή εναντίον… όλων  :         
Χρυσή Αυγή εναντίον… όλων
* Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή στρέφεται εναντίον της τοπικής εφημερίδας "Θάρρος" των κουμουνιστών και των φιλελεύθερων ενώ δεν παραλείπει να κάνει συστάσεις στο μητροπολίτη Μεσσηνίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: «Στην τοπική εφημερίδα της Καλαμάτας ''Θάρρος'' του Κυριακάτικου φύλου, εδημοσιεύθει κείμενο που αφορούσε τις σχέσεις μεταξύ Τ.Ο. και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του νομού μας, κύριου Δημήτρη Κουκούτση, όπου εφαίνετο, ότι υπάρχει διαταραχή, διάσταση απόψεων και ενεργειών, εμπλέκοντας μάλιστα και το όνομα του Γενικού Γραμματέα κύριου Νίκου Μιχαλολιάκου. Δηλώνουμε ότι αυτά εκπορεύονται από τους αντιπάλους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι βλέποντας την αλματώδη αύξηση των ποσοστών της, τρομοκρατούμενοι εκδίδουν χαλκευμένα, ύπουλα και κακεντρεχή άρθρα, περί δήθεν διαστάσεων. Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η Χρυσή Αυγή, είναι ενωμένη, αδιάσπαστη και απερίσπαστη, στις θέσεις της και στον αγώνα της υπέρ του Ελληνικού λαού, εναντίον κάθε, κουμουνιστικού, φιλελεύθερου/νεοφιλελεύθερου, κατεστημένου.
Ας κοιτάξουν οι κύριοι τα μαγαζάκια τους και ας αφήσουν ήσυχη στο έργο της, την Τοπική Οργάνωση Καλαμάτας, και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Στο δε μητροπολίτη Μεσσηνίας, του συνιστούμε να ασχοληθεί μόνο με το ιερατικό του έργο και με τα προβλήματα του αγρίως δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού. Ας αφήσει την πολιτική για άλλους πλέον αρμόδιους».

***  Το ΠΑΜΕ στον πεζόδρομο της Αριστομένους της Καλαμάτας  :         
Το ΠΑΜΕ στον πεζόδρομο της Αριστομένους
* Στον πεζόδρομο της Αριστομένους έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ που διαδηλώνουν κατά των νέων μέτρων. Οι περισσότεροι έχουν αποκλείσει το Δημαρχείο ενώ μικρότερες ομάδες βρίσκονται μπροστά από την Alpha Bank, τον Κωτσόβολο και άλλα καταστήματα αλυσίδων.

***  Συνέδριο για την ειδική αγωγή στην Καλαμάτα :
Συνέδριο για την ειδική αγωγή στην Καλαμάτα
* Στο αμφιθέατρο « Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο το 23ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο «Ειδική αγωγή και μαθησιακές δυσκολίες. Αποτύπωση θεωρητικών τάσεων και καινοτόμων πρακτικών σε δύσκολες οικονομικές περιόδους».
Το συνέδριο γίνεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Υγείας και Παιδείας. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Μίμης Σκαναβής τέως διευθυντής ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πάτρας και πρόεδρος της Πανελλήνιας Αντικωφωτικής και Λογοθεραπευτικής Οργάνωσης.
 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Παρασκευή 5 - 8 μ.μ., Σάββατο 9 -1.30 και 2.30 - 7.
Παρασκευή, Πρώτη θεματική ενότητα 5 - 8 μ.μ. «Ειδική αγωγή και εκπαίδευση: Απόψεις και εμπειρίες» 1η συνεδρία: Συντονιστές: Μαρία Δροσινού-Κορέα, Κώστας Χρηστάκης. Μαρία Δροσινού-Κορέα και Μαργαρίτα Μπαρμπαγιάννη "Αντιλήψεις γονέων και εμπειρίες για την πρώιμη παρέμβαση και την ενταξιακή πρακτική της παράλληλης υποστήριξης", Κώστας Χρηστάκης "Εκπαιδευτική ή παιδαγωγική αξιολόγηση και μαθησιακές δυσκολίες", Θωμοπούλου Βασιλική "Δημιουργία και λειτουργία της ομάδας γονέων στο πλαίσιο του ειδικού σχολείου", Ουρανία Μαυρίκη – Μπόβη "Η κώφωση στην οικογένεια. Μια μητέρα αφηγείται τις εμπειρίες της", Γεώργιος Παναγόπουλος "Καλαμάτα: Από το κάστρο ως την παραλία, περιβάλλον και ιστορία".
Posters: Γεώργιος Μακρής "Ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση του συνδρόμου Prader-Willi. Δεδομένα από την κλινική παρατήρηση της λογοθεραπευτικής παρέμβασης σε συγκεκριμένο περιστατικό. Ειρήνη
Γερμπανά "Ανάπτυξη λιστών διχωτικού ομιλητικού τεστ". Διάλειμμα 6.30.
2η συνεδρία, συντονιστές: Μίμης Σκαναβής, Ανδρέας Κόρδας. Στασινός Μπόβης "Η προσωπική μου πορεία μέσα στο χρόνο", Χριστίνα
Δημητροπούλου "Η σύνθεση των τάξεων ειδικού δημοτικού σχολείου",
Ιακωβίνα Χιώτη "Η εφαρμογή του προγράμματος Teacch στην εργοθεραπευτική αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά με αυτιστική διαταραχή", Ανδρέας Κόρδας "Ο Θεός της αγάπης απέναντι στον ανθρώπινο πόνο", Μίμης Σκαναβής "Τα άτομα με αναπηρία και ανθρώπινα δικαιώματα στη δύσκολη οικονομική εποχή",
Μαρία Θεοδωράτου, Γεωργία Κονταξή "Η αξία της συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης στο παιδί με αναπηρία και την οικογένεια του". Συζήτηση ενότητας "Γραπτές ερωτήσεις και προφορικές απαντήσεις".
Σάββατο: 2η θεματική ενότητα 9 - 11 π.μ. «Η αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών. 3η συνεδρία: συντονιστές: Πέτρος Ορφανός, Μαρία Δροσινού Κορέα. Μαρία Δροσινού Κορέα "Διαδικασίες εκτίμησης και περιεχόμενο αξιολόγησης των σύνθετων γνωστικών συναισθηματικών και κοινωνικών δυσκολιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η αποτίμηση των κινδύνων στο οικογενειακό περιβάλλον",
Πέτρος Ορφανός "Μαθησιακές δυσκολίες και διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης", Κατερίνα Ψάρρη "Ψυχομετρικά εργαλεία για την αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών", Αθανάσιος Ρισβάς "Πρωτόκολλο συνεργασίας ΤΕΙ τμήματος Λογοθεραπείας και υποστηρικτικών δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης", Νικόλαος
Μάνεσης - Κατερίνα Παντελοπούλου "Εκπαιδευτική αξιολόγηση και μαθησιακές δυσκολίες: Μια μελέτη περίπτωσης", Αρετή Μαυρομάτη
"Διαταραχές λόγου και ομιλίας στην Α΄ δημοτικού και μαθησιακές δυσκολίες", Νικόλαος Μάνεσης - Μάριος Γιαλαμάς "Εκπαιδευτική αξιολόγηση και σύνδρομο Down. Η περίπτωση της Νίκης", Πέτρος
Σταγιόπουλος "Πρόγραμμα εξειδικευμένης παρέμβασης σε μαθητή με σύνδρομο Landau-Kleffner (LKS)", Γεώργιος Κεραμιδάς "Η ειδική αγωγή στην παιδική λογοτεχνία", Μίμης Σκαναβής "Εφαρμοζόμενη εκπαιδευτική διαδικασία σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη σύγχρονη ελληνική εκπαίδευση.
Διάλειμμα 11 το πρωί.
3η θεματική ενότητα (11.30 π.μ. "Η ένταξη των παιδιών με προβλήματα ακοής στη γενική εκπαίδευση".
4η συνεδρία: συντονιστές Κώστας Χρηστάκης, Ειρήνη Λεντάρη. Μίμης
Σκαναβής "Παιδαγωγικά μοντέλα των παιδιών με προβλήματα ακοής στην ιστορία της εκπαίδευσης", Κώστας Χρηστάκης "Σύγχρονες τάσεις στην ειδική εκπαίδευση – σχολική ένταξη. Μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς", Ευάγγελος Παπαδέας "Παιδική βαρηκοΐα -έγκαιρη διάγνωση", Ειρήνη Λεντάρη "Βαρηκοΐα και διαταραχές λόγου στην παιδική ηλικία", Ευάγγελος Παπαδέας "Ακουστικά βαρηκοίας: μύθοι και αλήθειες", Ειρήνη Λεντάρη "Ανάπτυξη, οργάνωση και έλεγχος του λόγου".
4η θεματική ενότητα 2.30 - 7 «Από την κωφώτητα στην ένταξη».
5η συνεδρία: συντονίστρια: Πηνελόπη Φραντζή. Βασιλική
Διδάχου "Οι απόψεις των κωφών και βαρήκοων μαθητών στην πορεία τους στην επαγγελματική προσφερόμενη εκπαίδευση, Αλιβιζάτου Κορίνα "Η εκπαίδευση ως μάθηση και ως παιδεμός", Πηνελόπη
Φραντζή "Εθισμός των νέων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο διαδίκτυο ως παράγοντας ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης ή ως παράγοντας υψηλού κινδύνου ψυχοπαθολογίας", Μαρία
Γκολφινοπούλου "Ο ρόλος των νέων τεχνολογιών στην προσβασιμότητα και εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ", Πέτρος
Ορφανός "Η Συμβουλευτική των γονέων και η εκπαίδευση των ατόμων με τυφλοκώφωση, Παναγιώτης Μαχαίρας "Η ειδική φυσική αγωγή ως αρωγός ένταξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες στη σχολική διαδικασία.
6η συνεδρία «Αφιερωμένη στη μνήμη της Σούλας Κασφίκη» συντονιστής Μίμης Σκαναβής. Αδαμαντία Κανάγια "Οι εμπειρίες μου ως βαρήκοη δασκάλα σε τμήμα ένταξης και ειδικό δημοτικό σχολείο κωφών και βαρήκοων, Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου "Το μάτι ακούει", Τατάκη Φωτεινή "Προς την αγαπημένη μου δασκάλα της ορθοφωνίας Σούλα Κασφίκη", Ελένη Βαχάρη και Πόπη Γοντικάκη Κωστάκη "Η σιωπή", Αναστασία Κυριακοπούλου "Θεατρικό παιχνίδι και στάδια ανάπτυξης". Διάλειμμα στις 5.
7η συνεδρία συντονιστής Απόστολος Μαργαριτίδης. Βούλα
Ταμπακίδου "Από την πολυεπιστημονική στην διεπιστημονική προσέγγιση των βαρήκοων-κωφών παιδιών, Ηλίας Χαρισόπουλος "Η εκτίμηση της ακουστικής ικανότητας και η συμβολή της στην διεπιστημονική αξιολόγηση των βαρήκοων-κωφών παιδιών", Πέτρος
Σταγιόπουλος "Η ψυχοπαιδαγωγική αξιολόγηση και ο ρόλος της στην διεπιστημονική προσέγγιση των βαρήκοων - κωφών παιδιών - αξιολόγηση", Βαρβάρα Μαυροπούλου "Η πρώτη εικόνα μου για την ολική και ελληνική νοηματική επικοινωνία", Ελένη Ζούζουλα
"Τα οφέλη μου απ’ την ολική και νοηματική επικοινωνία και η προσέγγιση των ατόμων με δυσκολίες ακοής στο χώρο της υγείας".
Τελετή λήξης εργασιών του συνεδρίου στις 6.30, με απονομή και ορκωμοσία πτυχιούχων εθελοντών διερμηνέων ολικής και ελληνικής νοηματικής επικοινωνίας.
Πληροφορίες για εγγραφές: totalcom@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Sms στο κινητό του προέδρου Μίμη Σκαναβή 6947-126942 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6947-126942 end_of_the_skype_highlighting , Ινστιτούτο Λογοθεραπευτικής Στήριξης, Κεντρικό: Νοταρά 124-Τ.Κ. 26442 - Πάτρα, Παράρτημα Καλαμάτας: Β. Γεωργίου 7 και Αριστοδήμου, Τ.Κ. 24100 - Καλαμάτα

***  Ο Δ. Σαμπαζιώτης για το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Ο Δ. Σαμπαζιώτης για το προσχέδιο του προϋπολογισμού
* Ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης μίλησε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής στην συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Ο κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2013, αν ήταν δύσκολος στο σχεδιασμό και τη σύνταξή του, εκτιμώ ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολος στην υλοποίησή του και την εφαρμογή του. Και αυτό γιατί η υλοποίηση του χρειάζεται κατά τη γνώμη μου όλους τους πολίτες, χρειάζεται όλη την κοινωνία, χρειάζεται όλο το πολιτικό σύστημα. Η πιστή όμως εφαρμογή του είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει τον κρισιμότερο παράγοντα της εξόδου της χώρας από την κρίση, και θα αποτελέσει τη γέφυρα για να περάσουμε από τα ελλείμματα του χθες στα πρωτογενή πλεονάσματα του αύριο.
 Και ενώ η Κυβέρνηση αγωνίζεται με συνεχείς διαπραγματεύσεις να μειώσει τα επώδυνα μέτρα, και να εφαρμόσει, παράλληλα στο ακέραιο τις προοδευτικές και διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες, αν γίνουν σωστά, στο τέλος θα ευνοήσουν τους συνεπείς, τους έντιμους και τους προοδευτικούς πολίτες αυτής της χώρας, και ενώ το κλίμα στο εξωτερικό έχει ήδη αλλάξει όπως φάνηκε ξεκάθαρα και από τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, στο εσωτερικό είμαστε αντιμέτωποι με τον λαϊκισμό της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, λαϊκισμό που ξεχειλίζει, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, δήθεν για τα προβλήματα των πολιτών.
 Και τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Προτείνει περισσότερο κράτος. Γυρίζει σε όλους και λέει πως μόλις έρθει στην Κυβέρνηση θα τους διορίσει στο Δημόσιο. Με την διεύρυνση του κράτους όλοι θα βρουν δουλειά. Τι σημαίνει όμως αυτό; Αυτό σημαίνει νέα ελλείμματα, νέος δανεισμός. Λέει όχι στον περιορισμό των δαπανών, τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει νέος δανεισμός, νέα ελλείμματα. Λέει όχι στις αποκρατικοποιήσεις, όχι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όχι στην συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, όχι στις νέες επενδύσεις. Άρα, μας λέει ξεκάθαρα πως δεν έχει καμία πρόταση σχετικά με το πώς θα αυξήσουμε το Α.Ε.Π.
 Από την άλλη μεριά έχουμε την τρόικα η οποία στην ουσία κάνει αυτό που κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή επιτείνει με τα μέτρα της ύφεση της οικονομίας, καθυστερεί την δόση, παραβιάζει τους κανόνες. Έτσι η χώρα ωθείτε σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση με την καθυστέρηση καταβολής της δόσης των 31,5 δις.
 Στη προσπάθειά της η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την αδιαλλαξία της τρόικα απλώνει την πολιτική της σε δύο τομείς. Ο πρώτος τομέας λέει μείωση του δημόσιου χρέους, με συγκεκριμένα μέτρα, με συγκεκριμένες προβλέψεις. Με μέτρα που προσπαθούν να περιορίσουν όσο το δυνατόν τα ελλείμματα και να παράγουν πρωτογενή πλεονάσματα. Μιλάμε δηλαδή για την μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο. Μιλάμε για την επιμήκυνση του χρόνου δανεισμού. Μιλάμε για την ένταξη της χώρας μας στη συμφωνία για απευθείας ανακεφαλοποίηση των τραπεζών στον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.
 Ο δεύτερος τομέας είναι αύξηση του ΑΕΠ μέσω της ανάπτυξης. Ανάπτυξη σημαίνει ότι αυξάνω την αποτελεσματικότητα του κράτους και μειώνω το μέγεθος του. Ενισχύω την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών. Αν κύριοι της αντιπολίτευσης μας κάνατε κριτική στο ότι καθυστερούμε να κάνουμε αυτά βήματα, θα είσαστε, πραγματικά, κοντά στη λύση του προβλήματος. Δεν άκουσα όμως καμία τέτοια κριτική από μέρους σας.
 Ανάπτυξη σημαίνει βελτιώνουμε την ανταγωνιστικότητα, αυξάνουμε την παραγωγικότητα, αίρουμε τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, ανοίγουμε τις αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα στον ανταγωνισμό. Δεν μας κάνατε όμως καμία κριτική, γιατί αργούμε. Αντίθετα μας ασκείτε κριτική γιατί τα προχωράμε.
 Ακόμα ο βουλευτής τόνισε ότι βασικό εργαλείο για να έρθει η ανάπτυξη είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Αυτή είναι η λέξη κλειδί. Ρευστότητα που όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και σε αυτό είστε απέναντι. Τέλος, ανάπτυξη θα έρθει αν πραγματοποιηθούν άμεσα οι σχεδιασμένες επενδύσεις. Αν υπάρξει άμεσα αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και αν γίνουν αποκρατικοποιήσεις.
 Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Έστω και τώρα είναι αναγκαίο να κάνουμε το μεγάλο άλμα της υπέρβασης, το άλμα της φυγής προς τα εμπρός. Σήμερα πρέπει να βρούμε τη δύναμη, να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να κάνουμε αυτό που έπρεπε να είχε κάνει το πολιτικό σύστημα εδώ και χρόνια: να προωθήσουμε τα υπαρκτά και δυνητικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Και αυτά είναι πολλά.
 Ο δρόμος είναι ένας δυστυχώς. Ανηφορικός, μακρύς και δύσκολος. Πρέπει να ανακαλύψει ξανά η χώρα, όλοι μας, την πραγματική παραγωγή, τη σκληρή δουλειά και κυρίως την αποτελεσματικότητα. Η διέξοδος δεν θα είναι ούτε εύκολη ούτε αυτόματη.
 Τέλος ο κ. Σαμπαζιώτης υπογράμμισε πως είναι καιρός να αφήσουμε, στην άκρη τις λαϊκίστικες πρακτικές , γιατί αυτές μας έφεραν εδώ. Ας σταματήσουμε να παριστάνουμε πως δεν βλέπουμε την κατάσταση , γιατί η κατάσταση παραμένει το ίδιο αρνητική είτε στρουθοκαμηλίζουμε είτε όχι. Σήμερα αυτή την κρίσιμη στιγμή θεωρώ πως είναι εθνική επιταγή, η Κυβέρνηση να συνεχίσει με σοβαρότητα και συνέπεια να υλοποιεί τα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας, ώστε να βγούμε από το φαύλο και αδιέξοδο κύκλο της ελλειμματολογίας και του θρίλερ της επόμενης δόσης, και να ασχοληθούμε με τα θέματα της πραγματικής παραγωγής, της απασχόλησης, και της εξωστρέφειας.
 Από το Γραφείο Τύπου του Δ. Σαμπαζιώτη

*** Ανακοίνωση των οικότροφων της φοιτητικής εστίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας
Ανακοίνωση των οικότροφων της φοιτητικής εστίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας
* Σήμερα 5/11/2012 οι οικότροφοι τις Φ.Ε.ΑΤΕΙ-Κ μαζευτήκαμε αυτοβούλως χωρίς κομματικούς πάτρωνες να συζητήσουμε σοβαρά θέματα που μας απασχολούν, μόνοι μας χωρίς καμία παρέμβαση, άσχετα αν δεν το σεβάστηκαν ορισμένοι εξω-εστιακοί και επέμεναν να παραβρεθούν στην συγκέντρωσή μας η οποία ένα από τα πολλά είχε ως θέματα τα εξής:

Πληροφορηθήκαμε άναυδοι την επικείμενη μετακίνηση της Προϊσταμένης της Φ.Ε. ένα μήνα πριν την αποχώρηση της Διοίκησης του Τει.
Είμαστε κάθετα αντίθετη σε μία τέτοια ενέργεια σκοπιμότητας γιατί:
 1)Στα 2,5 χρόνια υπηρεσίας της κ. Παλαιογιάννη η Εστία άλλαξε νοοτροπία λειτουργίας την ξεκαθάρισε από διαμονή εξω-εστιακών, μας έκανε να νοιώθουμε ασφαλείς και να βρίσκουμε λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα προσωπικό ή πρόβλημα που αφορούσε την κοινόβια ζωή μας γιατί είναι ο άνθρωπός μας.
 2) Φυσικά κανείς δεν παραβλέπει τον αγώνα της για οικονομία με στόχο την μακροζωία της εστίας.
 3) Είναι αδιανόητο όταν υπάλληλος της εστίας έχει καταγγελθεί ότι ενοχλεί τις φοιτήτριες-υποτρόφους και οι καταγγέλλουσα δεν ερωτάται στην έγγραφοι μαρτυρία της από την ενεργούσα διερεύνηση τίποτα για το θέμα αυτό τότε πώς οι άλλοι/ες οικότροφοι θα πουν τα παράπονά τους, πού θα βρουν το δίκιο τους, σε ποιόν θα μιλήσουν για όλα αυτά; Βέβαια η επερχόμενη διοίκηση φρόντισε να φυγή ο προϊστάμενος και ¨ο λύκος¨ να φυλάει τα πρόβατα.
 4) Είναι γεγονός ότι διαμαρτυρόμαστε ώστε να επιτραπεί η είσοδος υπό όρους στα δωμάτια των οικότροφων από φίλους και συγγενικά πρόσωπα.
 Ο κος Καπόλος στην συγκέντρωση που είχαμε στην εστία μας είπε ότι η απαγόρευση της εισόδου είναι απόφαση της εφορίας και λυπάται ιδιαίτερα διότι από τους παραβρισκόμενους εκπροσώπους των φοιτητών υπήρχαν μέλη της εφορίας που υπέγραψαν τέτοια απόφαση και μόνο με νέα απόφαση μπορεί να καταργηθεί η προηγούμενη.
 Η κα Παλαιογιάννη ασφαλώς εκτελεί εντολές άσχετα αν μερικές φορές είναι αντίθετες με τα θέλω μας, επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι σκόπιμες για να διαταράξουν την κοινόβια ζωή μας παρακαλούμε να μας αποστείλετε την απόφασή σας.
 Έως τότε εμείς οι οικότροφοι της Φ.Ε.ΑΤΕΙ.Κ. θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα θα κάνουμε δηλαδή συμβολική κατάληψη της εστία για να αναστείλουμε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση της προϊσταμένης έως ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημά μας.
 Η ίδια επιστολή θα αποσταλεί: στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρο Συμβουλίου Ιδρύματος ΑΤΕΙ-Κ κο Καζάκο, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου κο Κανάκη, Σύλλογο καθηγητών ΑΤΕΙ-Κ, σύλλογο διοικητικών υπαλλήλων ΑΤΕΙ-Κ, διευθύνοντα σύμβουλο ΕΙΝ κο Μανούρη και ΜΜΕ.
 Με εκτίμηση
 Οι οικότροφοι της Φ.Ε.ΑΤΕΙ-Κ

*** 47 χρονος πρώην  Ταχυδρομικός ο ένας  των δραστών :
Ελευθερία 7 Νοεμβρίου 2012


~** Στην ονομαστική ψηφοφορία για το Μνημόνιο  3 στην Ελληνική Βουλή :
Υπέρ ΝΑΙ  153 βουλευτές ( 126 της Ν.Δ.  και 27 του ΠΑΣΟΚ ) ψηφίστηκε   μοναδικό  άρθρο του μνημονίου  3 .-
Από τους  127  βουλευτές της  Ν.Δ.   μία 1 διαροή του Γ. Κασαπίδη (Κοζάνης) ψήφισε  παρόν , .-
Ο βουλευτής ( Διεγράφηκε από Ν.Δ.) .-
Από τους  33 βουλευτές  του  ΠΑΣΟΚ έξ  6  διαροές Σκανδαλίδης (απόν), Κασής (ΟΧΙ), Παραστατίδης (ΟΧΙ) , Κουτσούκος (Παρόν) , Γκερέκου (παρόν) και Μπόλαρης (παρό) .-
~ Οι  έξι  βουλευτές διεγράφησαν  από το ΠΑΣΟΚ .-
Από  ΔΗΜΑΡ  : 14  Βουλευτές  Παρόν και  2  ΟΧΙ  Βουδούρης και Μουτσινάς
Κατά  ΟΧΙ  128  (οι 124 βουλευτές  Σύριζα )
ΠΑΡΟΝ  18  και ΑΠΩΝ  1

* ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά σήμερα  07-11-2012 :
4η Αγωνιστική
  στο ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΛΙΓΚ :

06/11/2012 Ολυμπιακός Μονπελιέ 3 - 1

06/11/2012 Σάλκε Αρσεναλ 2 - 2

06/11/2012 Παρί Σεν Ζερμέν Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4 - 0

06/11/2012 Ντιναμό Κιέβου Πόρτο 0 - 0

06/11/2012 Ρεάλ Μαδρίτης Μπορούσια Ντόρτμουντ 2 - 2

06/11/2012 Μάντσεστερ Σ. Αγιαξ 2 - 2

06/11/2012 Μίλαν Μάλαγα 1 - 1

06/11/2012 Αντερλεχτ Ζενίτ 1 - 0

07/11/2012 Μπάγερν Μονάχου Λιλ      6-1 .-  (5' Σβαϊνστάιγκερ, 18' , 26΄,  33΄ Πιζάρο, Ρομπέν 24',  66' Κρος - 55' Καλού) .-^

07/11/2012 Βαλένθια Μπάτε Μπορίσοφ     4- 2 .-(26' Ζόνας , 31' πεν. Σολδάδο, 51΄ , 86΄Φεγκουλή ,- 54' Μπρεσάν, 84' Μοζολέφσκι ) .-^

07/11/2012 Τσέλσι Σαχτάρ Ντόνετσκ          3-2 .-  (6' Τόρες, 41' Όσκαρ- 9' , 49΄  Γουίλιαν . 90΄Μόουσες )  .-^

07/11/2012 Γιουβέντους Νόρτζελαντ         4-0 .- (7' Μαρκίζιο ,23' Βιντάλ , 37' Τζιοβίνκο , 55΄Κουαλιέρα ) .- ^

07/11/2012 Μπράγκα Μάντσεστερ Γ.         1-2 .- (51΄πεν. ΄'Αλαν , Φάν Πέρσι , 86΄Ρούνεϊ ) .- ^

07/11/2012 Κλουζ Γαλατασαράι                  1-3 .- (53' Σουγκού- 18' 61΄ ,74΄ Γιλμάζ) .- ^

07/11/2012 Σέλτικ Μπαρτσελόνα               2-1 .- (21' Γουανγιάμα,85' Γουάτ , 91΄Μέσι  ) .- ^

07/11/2012 Μπενφίκα Σπάρτακ Μόσχας     2-0 .- (55', 70' Καρντόζο).-^


 ~** ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html , Ενημέρώσεις Ειδήσεις , Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 .-
~**   
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html , Τυφώνας ΣΑΝΤΙ στις Η.Π.Α. ..Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 .-
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσεις , Με ειδήσεις Μεσσηνιακά και Άλλα , Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2012  :
 ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .- ~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Τα Βίντεο της ημέρας στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, Ενημέρωση και Αθλητικά .-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ,Σ/Κ 03 και 04 Νοεμβρίου 2012
~**~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Σάββατο στην ενημέρωση , Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2012 ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΑΜΟΣ , Κυριακά 04 Νοεμβρίου 2012~**
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Αθλητικές περιπλανήσεις Δευτέρα 05/11/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2012 .- 
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Αγιάζι ενημέρωσης Άρωμα Ζωής , Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2012 .-
** ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής Tετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012.
***

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =2073 video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =396 video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , = 390 video.-
~**** ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ μέσα από Βίντεο :

~*** OMBAMA επανεκλέγει 7-11-2012   :

http://youtu.be/s6zN2WH8LAM ,



Οι κρίσιμες  11 Πολιτείες των ΗΠΑ που εκλέγουν  Πρόεδρο :
Πελσιβάνια  20  εκλέκτωρες , Νιού Χάμψιαρ  4 εκλέκτωρες , Βερτζίνια  13 εκλέκτωρες , Β. Καρολίνα  15  εκλέκτωρες , Μίσιγκαν  16  εκλέκτωρες , Φλώριντα  29  εκλέκτωρες , Αϊάβα  6  εκλέκτωρες , Κολοράντο 9  εκλέκτωρες , Νεβάδα  6 εκλέκτωρες  Γουϊσκόνσι  10  εκλέκτωρες και Οχάϊο 18  εκλέκτωρες .-

~*** ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ 7/11/2012 ΗΠΑ   :

http://youtu.be/34VP-ykpb2Q  ,



~*** Α. ΤΣΙΠΡΑΣ 6,7/11/2012   :

http://youtu.be/h7mp5utqoh4 ,



~** Μέτρα 18,5 δις ευρώ τρόϊκας   :

http://youtu.be/v13jTMH8vSA ,



*** Νίκη Ομπάμα ΗΠΑ 2012  :

http://youtu.be/8K4dT_Qoi2o ,




~** Πέστροφες τάϊσμα 2012 IMG_1461.MOV:

http://youtu.be/ww8152XChcc ,



~ ** Πέστροφες ιχθιοκαλλιέργεια 2012 IMG_1462.MOV :

http://youtu.be/_YDYHDRoqAY ,



~** Πέστροφες Πηγές Αγίου Φλώρου 2012 IMG_1463.MOV :

http://youtu.be/TuT8Jh_T1GY ,



~***** A. SAMARAS 7-11-2012 P1030504.MP4 :

http://youtu.be/GJVIDfHpLrg ,




~** A.SAMARAS BOYLI 2012 P1030505.MP4 :

http://youtu.be/0jldJJkk1sM ,




 ~*** A. TSIPRAS 7-11-2012 P1030506.MP4 n:

http://youtu.be/QQ1ldw8niSI :



~** Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ 7-11-2012 P1030485.MP4 :

http://youtu.be/KHQD9qjwfMc ,



~** Al. TSIPRAS 2012 P1030507.MP4 :

http://youtu.be/56KLcfGPtvA ,



~*** MERKEL 2012 P1030503.MP4 :

http://youtu.be/QqEK1kF1GoU ,



~** Α. Παπαρήγα 7-11-2012 P1030486.MP4 “;

http://youtu.be/xxvZ2wjPNfM ,



~** ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ 2012.MP4 :

http://youtu.be/88brJBNMTLI ,


 
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: