ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013


Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  27  Φεβρουαρίου  2013   :

ΑΒΛΕΜΟΝΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ (Λιμανάκι)
Νησιοτική   Ελλάδα
Βλέπουμε  Ελλάδα !
ΑΡΦΑΡΑ   ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Φοινικούντα Μεσσηνίας (Ταβέρνα  Έλενα).
Το  ποντικά  κοντά  στην ενημέρωση ! :

 
**************  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

***
***  Απάντηση στον κο Σκουρλέτη του  ΣΥΡΙΖΑ :
~ Λυπούμαστε πολύ που ο κος Σκουρλέτης στην αγωνία του να δείξει με τις δηλώσεις του ότι αυτός και ο κος Δραγασάκης δεν «αδειάζουν » τον αρχηγό τους τα βάζει με ένα Περιφερειακό Μέσο Ενημέρωσης που τους ασκεί κριτική .Μήπως τα «καθεστώτα » που ονειρεύεται ο κος Σκουρλέτης η λέξη κριτική είναι άγνωστη ;Μήπως κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει ότι στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία; Νίκος Μπελογιάννης Υπεύθυνος - Best media GroupΜΕΣΣΗΝΙΑ .-
Υστερόγραφο: Κύριοι  του  Σύριζα θα πρέπει να  δεχόσαστε τις  κρίσεις αδιακρίτως , αν πράγματι  πιστεύουτεται στις  αρχές  της Δημοκρατίας ! snsarfara stamos01 ..

~ NEA ΗΘΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΕΣΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ BEST MEDIA GROUPΔείτε ολόκληρη την επιστολή διαμαρτυρίας του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Σκουρλέτη, προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Προς:
τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,
κ. Ι. Λασκαρίδη

Τρίτη,26 Φεβρουαρίου 2013
κ. Πρόεδρε,
Καλούμε το ΕΣΡ να ερευνήσει τη μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό Best media Group και κατόπιν από άλλα ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά ΜΜΕ δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γιάννη Δραγασάκη, κατά προφανή παράβαση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας και της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας.
Σας παραθέτουμε ακολούθως ολόκληρο το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Δραγασάκη σχετικά με τον κατώτατο μισθό:
«Στο εκλογικό μας πρόγραμμα, απ' ό,τι θυμάστε, έχουμε τη θέση, ότι αν έχουμε αύριο μια κυβέρνηση, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, να είμαστε πάντως, να επηρεάζουμε τα πράγματα, εμείς δεσμευόμαστε να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό- τον ελάχιστο μισθό, εκεί που ήταν πριν τον μειώσουν. Αυτό και σήμερα μας δεσμεύει. Όσο όμως θα παρατείνεται αυτή η κρίση, όσο η οικονομία θα συρρικνώνεται, τόσο ακόμα και αυτός ο στόχος θα γίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί. Και ελπίζω να μην παρεξηγηθεί - μιλάω με κάθε ειλικρίνεια.
Δηλαδή όσο θα πέφτει η οικονομία χαμηλά, τόσο θα δυσκολεύεται μετά η ανόρθωσή της ή, εν πάση περιπτώσει, θα απαιτεί περισσότερο χρόνο.
Με αυτή την έννοια, όσο πιο γρήγορα βρεθεί λύση σε αυτό το δράμα που ζούμε, τόσο καλύτερα.»

Το βίντεο της Συνέντευξης Τύπου στην Καλαμάτα:
Παρακάτω ακολουθούν οι επιλεκτικές, και εξ αυτού του λόγου διαστρεβλωμένες αναπαραγωγές μόνο μιας φράσης και όχι ολόκληρης της σχετικής δήλωσης του κου Δραγασάκη.
Best-tv.gr, Παρασκευή, 22/2/2013: «Ο Δραγασάκης ''προσγείωσε'' στην πραγματικότητα τον ΣΥΡΙΖΑ...» αναφέρει στον κύριο τίτλο, ενώ στο κείμενο που ακολουθεί επιλέγει τη φράση «Είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό...''.
http://www.best-tv.gr/politika/enimerosi/politika/o-dragasakis-prosgeiose-stin-pragmatikotita-ton-siriza-diskolo-na-ilopoiithei-i-desmeisi-mas-na-anebei-o-katotatos-misthos/itemid-440

Το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013, ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παραποίηση από τον σταθμό (Best-tv.gr) των δηλώσεων του κου Δραγασάκη προέβη σε νεότερη ανάρτηση και δημοσίευση την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ ως εξής: «Αυτούσια η δήλωση του κου Δραγασάκη (video)- Τί σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ» http://www.best-tv.gr/politika/enimerosi/politika/aitousia-i-dilosi-tou-kou-dragasaki-ti-simeionei-stin-anakoinosi-tou-o-siriza/itemid-440
Αναπαραγωγές με αναφορές στην αρχική ανάρτηση από το «best-tv.gr»
http://dexiextrem.blogspot.gr , Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013
Δραγασάκης: Μην είστε μαλάκ@@... ο Τσίπρας λέει ψέμματα ότι θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό. (αναδημοσίευση από http://www.best-tv.gr)"".
''Είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό...'', σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης μεταφέροντας με ρεαλιστικό τρόπο και χωρίς... ακραίες αναφορές τόσο την πολιτική όσο και την κοινωνική πραγματικότητα, μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν σήμερα
http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2744.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/Rnkws+(%CE%94%CE%B5%CE%BE%CE%AF+%CE%95%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BC)

Planet- GREECE, Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013
Ο Δραγασάκης ''ξεγύμνωσε'' τον πραγματικό ΣΥΡΙΖΑ!
"Είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό...'', σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης αφήνοντας... γυμνό τον βασιλιά Τσίπρα, και τους αυλικούς του, που υπόσχονται στον απελπισμένο κόσμο ότι ο Παπανδρέου το 2009...
http://planet-greece.blogspot.com/2013/02/blog-post_1870.html

Το radar.gr, Σάββατο, 23/2/2013, σε αναπαραγωγή του Planet-GREECE.blogspot.com.
Ο Δραγασάκης ''ξεγύμνωσε'' τον πραγματικό ΣΥΡΙΖΑ!
"Είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό...'', σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης αφήνοντας... γυμνό τον βασιλιά Τσίπρα, και τους αυλικούς του, που υπόσχονται στον απελπισμένο κόσμο ότι ο Παπανδρέου το 2009...
http://www.to-radar.gr/O-Dragasakis-ksegumnose-ton-pragmatiko-SURIZA.html

Newsmessinia.blogspot.gr
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ !!!
«Φωτιές άναψε για μία ακόμα φορά στον ΣΥΡΙΖΑ (με την διγλωσσία που τους χαρακτηρίζει) ο Γιάννης Δραγασάκης από την Καλαμάτα !!! ....Η Δήλωση αυτή μεταφέρθηκε στην Κουμουνδούρου από τους ....καλοθελητές του κόμματος και η διάγνωση ήταν ακαριαία ....φταίει η τηλεόραση ΒΕΣΤ που την μετέδωσε αποδίδοντας στους δημοσιογράφους βαρείς χαρακτηρισμούς και απειλώντας κατά την πάγια τακτική τους με ....μέτρα σωφρονισμού των εκτός κομματικής γραμμής ΜΜΕ. Βλέπετε η προβολή και η ανάδειξη της είδησης χάλασε την ....φιλολαϊκή εικόνα που απεγνωσμένα προσπαθεί να κτίσει ο ....μικρός Ανδρέας για την εξαπάτηση με απατηλές και ανέφικτες υποσχέσεις βάσει των οικονομικών στοιχείων της χώρας του λούμπεν προλεταριάτου της χώρας μας ....ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ...ΕΙΚΟΝΑ ΒΑΒΕΛ !!!». http://newsmessinia.blogspot.gr/2013/02/blog-post_24.html

www.Axiaplus.gr
ΣΟΚ: Ο Δραγασάκης αποκάλυψε την αλήθεια; 22/02/2013 - 20:29 ( Πηγή: best-tv.gr)
''Είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό...'', σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης μεταφέροντας με ρεαλιστικό τρόπο και χωρίς... ακραίες αναφορές τόσο την πολιτική όσο και την κοινωνική πραγματικότητα, μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν σήμερα.
http://www.axiaplus.gr/article/31204/sok-o-dragasakhs-apokalypse-thn-alhtheia/?tm_source=gavros.gr&utm_medium=widget&utm_term=frontpage&utm_content=headline-news&utm_campaign=under-newspaper  
Πελασγία, Blogspot, Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013
Δραγασάκης: ''Δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβεί ο κατώτατος μισθός''
''Είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό...'', σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης μεταφέροντας με ρεαλιστικό τρόπο και χωρίς ακραίες αναφορές τόσο την πολιτική όσο και την κοινωνική πραγματικότητα, μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν σήμερα.
«Οι φωνές του Δραγασάκη και του Σταθάκη αποτελούν όαση στην έρημο των άναρθρων κραυγών των υπολοίπων στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης». http://pelasgia.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8741.html

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, Δευτέρα, 25-2-2013
Δραγασάκης: «Δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβεί ο κατώτατος μισθός»
''Είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό...'', σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης μεταφέροντας με ρεαλιστικό τρόπο και χωρίς ακραίες αναφορές τόσο την πολιτική όσο και την κοινωνική πραγματικότητα, μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν σήμερα.
http://www.pentapostagma.gr/2013/02/dragasakis-syriza.html#ixzz2LuaciCan

Ελεύθερη σκέψη, blogspot.gr [23/2/2013
Δραγασάκης ή αλλιώς: Άλλος ένας πολιτικάντης σε σύγχυση???....
Σε λιγότερο από τρία λεπτά κάλυψε όλα τα ενδεχόμενα.

«Αν προχωρήσει η κατάρρευση της οικονομίας ΔΕΝ θα μπορούμε να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό.»
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_970.html

Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Πάνος Σκουρλέτης
Εκπρόσωπος Τύπου


~ Είναι μερικές από τις αναφορές των διαφόρων site στο διαδίκτυο για την ανεπανάληπτη νέα περιγραφή του Σωτήρη Γεωργούντζου στον αγώνα Καλαμάτα - Πανηλειακός.Η περιγραφή του αιώνα!Οι "φλώρικές" μεταδόσεις αγώνων θεωρούνται πλέον πασέ, ντεμοντέ... Αν θέλετε να ακούσετε και να ζήσετε μια ΑΛΗΘΙΝΗ περιγραφή ενός ματς και μάλιστα ενός ντέρμπι
της Καλαμάτας με τον Πανηλειακό, είστε στο σωστό μέρος!
"Είναι δυνατόν;" - Μυθική περιγραφή σπίκερ από την Καλαμάτα
Ο σπίκερ που δεν έκρυψε τα αισθήματά του για την Καλαμάτα τα... έδωσε όλα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, ειδικά στη φάση του 96ου λεπτού όταν οι γηπεδούχοι σημείωσαν το γκολ της ισοφάρισης.

Καλαμάτα: Με βραζιλιάνικη περιγραφή
Το θέαμα στην αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Πανηλειακό μπορεί να μην ήταν τρομερό, ωστόσο η περιγραφή του αγώνα μπορεί να μείνει αξέχαστη.
Σε όλα τα ντέρμπι υπάρχει ένταση και πάθος. Έτσι και σε αυτό ανάμεσα σε Καλαμάτα και Πανηλειακό. Μετά το ισόπαλο 1-1 όμως, το μόνο που μένει είναι η περιγραφή του συμπαθέστατου συνάδελφου Σωτήρη Γεωργούντζου ο οποίος τα... δίνει όλα για λογαριασμό του Best TV που κάνει τις καλύτερες περιγραφές!

Ένα σας λέω μόνο..δεν έχετε ξανακούσει στη ζωή σας τέτοια μετάδοση.
Ο τύπος που περιγράφει το ματσάκι είναι το κάτι άλλο..σε βάζει στο παιχνίδι βρε παιδί μου..
Αρκεί να μην είσαι με την αντίπαλη ομάδα...γιατί το μόνο σίγουρο είναι,πως τη "νύφη" θα την πληρώσει η τηλεόραση σου...

Τρομερή περιγραφή του Καλαμάτα - Πανηλειακός!
Ο αγώνας μεταξύ της Καλαμάτας και του Πανηλειακού είναι το κλασικό ντέρμπι της Πελοποννήσου και παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες αγωνίζονται στην τρίτη κατηγορία, δεν παύει να συγκινεί.

Μας λείπουν τέτοιες περιγραφές αγώνων σήμερα
Ακούστε τη... συγκλονιστική περιγραφή για το ματς Καλαμάτα-Πανηλειακός! Μας ενδιαφέρει το πάθος του. Η τρέλα του. Ο τύπος πιάνει το μικρόφωνο και το κάνει να... αναστενάζει σε κάθε φάση της Καλαμάτας. Κλείνοντας σε κάνει να αναρωτιέσαι, "είναι δυνατόν, πια;". Ναι, κυρίες και κύριοι "είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια περιγραφή;" Και όμως είναι. Ακούστε την γιατί μας λείπουν τέτοιες περιγραφές αγώνων σήμερα.

Η καλύτερη περιγραφή αγώνα είναι Ελληνική!
Η Καλαμάτα την περασμένη Κυριακή υποδέχθηκε στο στάδιο της «Παραλίας» στην Καλαμάτα τον Πανηλειακό στο ντέρμπι του Νοτίου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας με τον Σωτήρη Γεωργούντζο να περιγράφει τον αγώνα για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης, με την περιγραφή του απλά ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

***  Θα φέρει κρουαζερόπλοια η Δημοτική Αρχή!  :
 *  Ο δήμαρχος Παν. Νίκας σημείωσε ότι υπάρχει προγραμματισμός και σχέδιο για την αύξηση της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού
 Πολύ σύντομα θα σταματήσουν στο λιμάνι της Καλαμάτας να «αρμενίζουν βαρκούλες» και το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης θα σφύζει από κίνηση, με επιβάτες από τα κρουζερόπλοια που θα έρχονται. Όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση το Λιμενικό Ταμείο να γίνει Δημοτικό, διαδικασία που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στη βαρύγδουπη πρόβλεψη και δήλωση προχώρησε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Όπως είπε, για την αύξηση του αριθμού κρουζερόπλοιων στην Καλαμάτα η Δημοτική Αρχή κινείται αθόρυβα αλλά δημιουργικά και μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Είναι, όμως, βέβαιος, ότι θα αποδώσουν καρπούς και το 2013 ο αριθμός κρουαζιερόπλοιων που θα καταπλεύσει στην Καλαμάτα θα είναι μεγαλύτερος από την προηγούμενη χρονιά!
Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι μόλις πάρει «σάρκα και οστά» το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα ξεκινήσουν και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της διάβρωσης στο ύψος του καταστήματος «Κοιλάκου» στην παραλία.
Τέλος, αναφερόμενος στις προχθεσινές ανακοινώσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τον προγραμματισμό που υπάρχει στο θέμα του τουρισμού, τόνισε ότι το γεγονός είναι θετικό και ορθά επελέγη ως τόπος ανακοίνωσης η πρωτεύουσα, μια και εκεί κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας.
Δεν παρέλειψε να τονίσει, όμως, ότι για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος θα χρειαστεί συντονισμός και συνέργεια απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, διότι η Πελοπόννησος έχει όλες τις προϋποθέσεις να μετατραπεί σε τόπο προορισμού χιλιάδων επισκεπτών. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Η Aegean Airlines ανοίγει το… χορό των αφίξεων στις 9 Μαρτίου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας :
  * ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 Αυξημένη η φετινή κίνηση σύμφωνα με τα στοιχεία
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Από τις αρχές Μαρτίου ξεκινά η φετινή τουριστική περίοδος για τη Μεσσηνία, με την άφιξη στις 9 του μήνα της πρώτης πτήσης εξωτερικού από τη Στοκχόλμη με την Aegean Airlines. Την επόμενη ημέρα αναμένεται η δεύτερη άφιξη από το Μόναχο, με αεροπλάνο της ίδιας εταιρείας.
Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, αν μη τι άλλο, προϊδεάζει για ένα καλοκαίρι με μεγάλη κίνηση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και, κατά συνέπεια, τη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με τα προγράμματα πτήσεων που έχουν κατατεθεί στην Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, μέχρι τις 23/2/2013, η γενικότερη «εικόνα» των πτήσεων έχει ως εξής:
H AEGEAN AIRLINES, η οποία θα έχει την περισσότερη πτητική δραστηριότητα, θα πραγματοποιεί πτήσεις στους προορισμούς Στοκχόλμη Σουηδίας, Γκέτερμποργκ Σουηδίας, Μόναχο Γερμανίας, Μόσχα Ρωσίας, Αγ. Πετρούπολη Ρωσίας, Κίεβο Ουκρανίας, Τελ Αβίβ Ισραήλ και Αθήνα.
Όσον αφορά στα ωράρια εκτέλεσης των πτήσεων, αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν σύντομα, μετά την επίλυση ορισμένων εκκρεμοτήτων.
Η EASY JET (εταιρεία χαμηλού κόστους), η οποία δραστηριοποιείται για πρώτη φορά, θα πραγματοποιεί πτήσεις από και προς Λονδίνο κάθε Τρίτη και Σάββατο, από 9/7 έως 26/10/13.
H RAYAN AIR (εταιρεία χαμηλού κόστους), η οποία επίσης δραστηριοποιείται για πρώτη φορά, θα πραγματοποιεί πτήσεις από και προς το Μιλάνο Ιταλίας κάθε Τρίτη και Σάββατο, από 2/4 έως 26/10/13.
Η ΤHOMAS COOK θα εκτελεί πτήσεις από και προς το Λονδίνο και Μάντσεστερ Ην. Βασιλείου, από 26/5 έως 29/9/13 σε Λονδίνο και από 5/5 έως 29/9/13 σε Μάντσεστερ.
Η TRANSAVIA AIRLINES θα εκτελεί πτήσεις από και προς το Άμστερνταμ Ολλανδίας κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από 22/4 έως 7/10/13.
Η AUSTRIAN θα εκτελεί πτήσεις από και προς τη Βιέννη Αυστρίας κάθε Κυριακή, από 19/5 έως 29/9/13.
Η SKANDINAVIAN θα εκτελεί πτήσεις από και προς το Όσλο Νορβηγίας κάθε Σάββατο, από 18/5 έως 12/10/13.
Η TRAVEL SERVICES θα εκτελεί πτήσεις από και προς την Πράγα Τσεχίας με συχνότητα ανά δεκαήμερο, από 17/6 έως 30/9/13.
Η NIKI AIRLINES θα εκτελεί πτήσεις από και προς τη Βιέννη Αυστρίας, από 16/5 έως 3/10/13.
Η GERMANIA AIRLINES εκτελεί πτήσεις από και προς το Λονδίνο Ην. Βασιλείου, από 26/5 έως 13/10/13.
Η URAL AIRLINES θα εκτελεί πτήσεις από και προς την Αγ. Αικατερίνη (Ekaterinigbourg) Ρωσίας, από 28/5/13 έως 1/10/13.
Η ASTRA AIRLINES θα εκτελεί πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη καθημερινά, εκτός Τρίτης, σε όλη τη διάρκεια του θερινού ωραρίου.

***  Εξαφανίστηκε 77χρονη με αλτσχάιμερ στις Ράχες Τριφυλίας  :
  *  Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας εξαφανίστηκε από το σπίτι της στις Ράχες Τριφυλίας η 77χρονη Παναγιώτα Τσιώρη, η οποία πάσχει από τη νόσο αλτσχάιμερ, και μέχρι αργά το μεσημέρι της Τρίτης, δυστυχώς, παρά τις αστυνομικές έρευνες στην περιοχή, δεν είχε εντοπιστεί.
Αστυνομικές δυνάμεις της Κυπαρισσίας καθώς και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από χθες το πρωί που δηλώθηκε η εξαφάνισή της, διεξήγαγαν έρευνες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
* Η 77χρονη, ύψους 1.65 μ., με γκρίζα και λευκά μαλλιά και αδύνατο σωματότυπο, όταν εξαφανίσθηκε φορούσε μπλε σκούφο, μαύρη - γκρι ρόμπα και μπλε παντόφλες.

***  26.500 ευρώ για το Καρναβάλι Καλαμάτας :
  * Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και επαγγελματίες, οι οποίες ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη και θα διαρκέσουν έως την Καθαρά Δευτέρα, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
 Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος, οι συνολικές δαπάνες προϋπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε 26.506,50 ευρώ και θα καλυφθούν από το σχετικό κωδικό του προϋπολογισμού με τίτλο «δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών».
 Ο Δήμος Καλαμάτας θα αναλάβει τις δαπάνες της ηχητικής και φωτιστικής κάλυψης των εκδηλώσεων, καθώς και τις εκτυπώσεις, προϋπολογισμού 17.835 ευρώ. Η οργάνωση και προβολή των εκδηλώσεων θα ανατεθεί στην κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις», αντί 7.050 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Α.Π.

***  Αντίσταση στην κρίση η αυτοδιοίκηση :
  * Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Ενώπιον ενός πολυτασικού από κομματική προέλευση ακροατηρίου διεξήχθη προχθές βράδυ η εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ.) στην Καλαμάτα για την αυτοδιοίκηση και το μέλλον της.
Συντονιστής ήταν ο Δημήτρης Τροχάτος, ενώ τις θέσεις του κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση παρουσίασαν οι Νέλλη Παπαχελά, πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Ρέντη - Νίκαιας και Γιάννης Αμοιρίδης, γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΔΗΜΑΡ, τέως δήμαρχος Κατερίνης και τέως βουλευτής.
Από τις τοποθετήσεις προέκυψε ότι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τον «Καλλικράτη» ως τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει στην αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το πρόγραμμα χρειάζεται βελτιώσεις.
Οι ομιλητές τόνισαν τον καθοριστικό ρόλο που έχει να παίξει η αυτοδιοίκηση στον κοινωνικό τομέα αυτή την περίοδο της κρίσης, επιπλέον όμως υπογράμμισαν ότι πρέπει να αποτελέσει και τον άξονα για την ανάκαμψη της χώρας, παίρνοντας αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και εντάσσοντας τα σωστά έργα στο ΕΣΠΑ.
Επίσης, έγινε λόγος για αλλαγή του εκλογικού νόμου και την υιοθέτηση ως συστήματος της απλής αναλογικής, ενώ για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το χρόνο διεξαγωγής των ερχόμενων εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, κατατέθηκε η άποψη ότι δε θα πρέπει να γίνουν μετά το 2014.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ανδρέας Καραγιάννης, ενώ από την παράταξη της πλειοψηφίας παραβρέθηκε ακόμη ο Γιάννης Αδαμόπουλος. Τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Αργυράκης. Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Καλαμάτας ήταν εκεί ο Κώστας Ανδρέακος, ο Δημήτρης Πουλόπουλος και ο Δημήτρης Φαββατάς, επίσης παραβρέθηκαν ο επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμάτης Μπεχράκης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης Νίκος Τζώρτζης, ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δήμο Καλαμάτας στο παρελθόν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μάνης Γ. Τσιμικλής, ο αντιδήμαρχος Δ. Μάνης Β. Κυβέλος, ο πρώην δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλ. Κουτσοδημητρόπουλος, αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος- αρχιτέκτων Γ. Κυριακόπουλος.

***  Εξασφαλίσθηκαν όλα τα χρήματα για την ολοκλήρωσή του νέου Δημαρχείου της Καλαμάτας :
   * Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του επίσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να καταστεί διαθέσιμη εντός του 2013 ολόκληρη η πίστωση, ύψους 2.961.535,89 ευρώ, για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών μετασκευής του παλιού νοσοκομείου σε διοικητικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.
Το αίτημα του δημάρχου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, έγινε δεκτό και πλέον είναι εφικτή η ολοκλήρωση των εργασιών για το νέο Δημαρχείο εντός του 2013.
Ο δήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για τη συναντίληψη, ώστε να δημιουργηθεί το ταχύτερο ένα πολύτιμο κτήριο, όπου θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τον πολίτη και να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.
Κρίσιμης σημασίας είναι και η εξοικονόμηση σημαντικών κονδυλίων που σήμερα δαπανώνται για ενοίκια, καθώς κρατικές υπηρεσίες οι οποίες βρίσκονται διεσπαρμένες σε διάφορα κτήρια θα στεγασθούν στο Διοικητήριο, σε χώρους που θα ελευθερωθούν από το Δήμο Καλαμάτας. Α.Π.

***  Για «κατασκευασμένο» κατηγορούμενο μιλά η υπεράσπιση, στη δική Ιωάννου  :
  *  Με προσπάθεια αποδόμησης, από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου Βορειοηπειρώτη, της αξιοπιστίας της ομολογίας του Αλβανού συγκατηγορουμένου του, συνεχίσθηκε για τρίτη ημέρα χθες η εκδίκαση στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας της υπόθεσης δολοφονίας του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο του στην Κυπαρισσία, στις 26 Ιανουαρίου 2009.
Βορειοηπειρώτης και Αλβανός έχουν καταδικασθεί για δολοφονία εκ προθέσεως με ισόβια κάθειρξη.
Επίσης, στη χθεσινή διαδικασία προστέθηκε (σε σχέση με το πρώτο δικαστήριο) μαρτυρία ψυχολόγου – κοινωνιολόγου, η οποία, μετά από αίτημα της υπεράσπισης του Βορειοηπειρώτη, μελέτησε τη δικογραφία και συνάντησε πολλές φορές τον εν λόγω κατηγορούμενο. Η κα Χριστίνα Αντωνοπούλου κατέθεσε με βεβαιότητα για την αθωότητα του Βορειοηπειρώτη, ενώ χαρακτήρισε το συγκατηγορούμενό του Αλβανό «ως άνθρωπο που αναγκάζεται να μη λέει την αλήθεια».
Η δίκη διεκόπη το απόγευμα και θα συνεχισθεί αύριο με τις απολογίες των κατηγορουμένων.
 «Πιέσθηκε να ομολογήσει»
Η διαδικασία χθες το πρωί ξεκίνησε με την κατάθεση του Ιωάννη Γεωργουλόπουλου, δικηγόρου Πύργου, ο οποίος ήταν συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Βορειοηπειρώτη μέχρι την απολογία του στον ανακριτή, όταν τον συνέλαβαν.
Κατέθεσε ότι χειριζόταν υποθέσεις του κατηγορουμένου που αφορούσαν διαταγές πληρωμής, είχε κερδίσει προσωρινές διαταγές αναστολής, ενώ την περίοδο της επίθεσης δεν υπήρχε σε εκκρεμότητα διαδικασία από την οποία θα κινδύνευε το σπίτι του. Συμπλήρωσε πως ο κατηγορούμενος το ήξερε, ενώ το δάνειο για το σπίτι του προερχόταν από τον ΟΕΚ και κανείς δεν μπορούσε να το πειράξει.
Κατέθεσε ακόμη ότι μετά τη σύλληψη ο Βορειοηπειρώτης αρνούνταν κάθε συμμετοχή, όμως τον συμβούλεψε να ομολογήσει ηθική αυτουργία σε πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Το ίδιο είπε και στην οικογένειά του να τον συμβουλέψει. Έτσι, όπως ανέφερε, πείσθηκε και πιέστηκε ο κατηγορούμενος να ομολογήσει κάτι που δεν είχε κάνει. Αυτή, όπως δικαιολογήθηκε, ήταν η νομική του κρίση, επηρεασμένος από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην περιοχή που ήταν εχθρική για τον κατηγορούμενο, αλλά και πιέσεις δικηγόρων της Κυπαρισσίας που του έλεγαν να πει στον πελάτη του να ομολογήσει. Μάλιστα, οι δηλώσεις του προκάλεσαν και την αντίδραση της συζύγου του άτυχου δικηγόρου, Σοφίας Ιωαννίδου, η οποία του είπε: «Λέτε ψέματα».
Οι καταθέσεις συνεχίσθηκαν με τη σύζυγο του Βορειοηπειρώτη, η οποία σημείωσε πως την είχε διαβεβαιώσει πως το σπίτι τους δεν κινδυνεύει, καθώς το δάνειο που έχουν χρησιμοποιήσει προέρχεται από τον ΟΕΚ. Για το επίμαχο βράδυ, ανέφερε ότι 5΄ πριν από τις 11.00 την πήρε από το κατάστημα που δούλευε και επέστρεψαν στο σπίτι τους.
Δήλωσε βεβαία για τη αθωότητα του άντρα της, τονίζοντας ότι τον έμπλεξαν διότι ήταν εύκολος στόχος. Μάλιστα, κατηγόρησε τον Αλβανό ότι καλύπτει τον πραγματικό ένοχο για δικά του συμφέροντα.
Ο γιος του Βορειοηπειρώτη κατέθεσε ότι εκείνο το βράδυ ο πατέρας του επέστρεψε στο σπίτι στις 10.15 (10-11 είναι η ώρα του εγκλήματος), ενώ μετά πήγε και πήρε τη μητέρα του από τη δουλειά της.
 «Κατασκευασμένος»
Το Δικαστήριο στη συνέχεια απέρριψε αιτήματα της υπεράσπισης να κληθούν να καταθέσουν ο ιατροδικαστής που ασχολήθηκε με την υπόθεση και ο τότε διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, δέχτηκε, ωστόσο, την ανάγνωση της κατάθεσης του δευτέρου.
Αρχικά διαβάστηκε η κατάθεση Αλβανού, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη, αλλά πρωτόδικα είχε δηλώσει αδελφικός φίλος του κατηγορούμενου ομοεθνούς του, μέσω του οποίου γνώρισε το Βορειοηπειρώτη. Όπως είχε καταθέσει, του είχε ζητήσει «να πάει να χτυπήσει ένα δικηγόρο που θέλει να του πάρει το σπίτι», αλλά αυτός αρνήθηκε.
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο φίλος του φοβόταν το Βορειοηπειρώτη, ενώ είχε τονίσει ότι τον επισκέφθηκε στη φυλακή. Του είχε πει δε, ότι και εκεί τον απειλεί.
Σε παρέμβασή τους οι δικηγόροι υπεράσπισης του Βορειοηπειρώτη είπαν ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας είναι «κατασκευασμένος» και δεν εμφανίσθηκε, διότι είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με ναρκωτικά στη Ρόδο.
Εν συνεχεία διαβάστηκε η κατάθεση του αστυνομικού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως στο νοσοκομείο δεν μπόρεσε να κατανοήσει από τα βογκητά του θύματος τι απάντηση έδωσε στις ερωτήσεις άλλου δικηγόρου για το ποιος τον χτύπησε.
Ακολούθησε η ανάγνωση κι άλλων εγγράφων, μεταξύ των οποίων η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία κάνει λόγο για χτυπήματα στο θύμα με μένος, αλλά και έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ότι στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε τσαλακωμένο έγγραφο που έφερε το αποτύπωμα του Αλβανού κατηγορουμένου. Μάλιστα, σε παρέμβασή της η υπεράσπιση αναρωτήθηκε πώς γίνεται να εξετάσθηκε μόνο το συγκεκριμένο έγγραφο από την Αστυνομία σε ένα γραφείο γεμάτο χαρτιά.
Η διαδικασία συνεχίσθηκε με ανάγνωση κατάθεσης μητέρας υπόπτου τότε για το φόνο που στη συνέχεια απαλλάχθηκε, η οποία έλεγε ότι το βράδυ εκείνο ο γιος της έφυγε γιατί είχε ραντεβού με κάποιον, όπως άκουσε, ενώ είδε να έχει στο μηχανάκι του ένα μακρύ αντικείμενο που έμοιαζε με ράβδο.
 «Δε λέει την αλήθεια»
Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Βορειοηπειρώτη κατέθεσαν γιατρός της Κυπαρισσίας, ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος για την αθωότητά του, και επαγγελματίες της περιοχής, που μίλησαν για την καλή συνεργασία που είχαν και το χαρακτήρα του.
Η χθεσινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της ψυχολόγου Χριστίνας Αντωνοπούλου, τη γνωμάτευση της οποίας ζήτησε η υπεράσπιση του Βορειοηπειρώτη. Όπως είπε, έχει μεγάλη εμπειρία στη δικαστηριακή ψυχολογία, μελέτησε τη δικογραφία, συναντήθηκε πολλές φορές με τον κατηγορούμενο, ενώ τον υπέβαλε σε ψυχομετρικά τεστ.
Ο κατηγορούμενος, κατέθεσε, βιώνει μετατραυματική εμπειρία στρες και υπέκυψε στις πιέσεις του δικηγόρου και της οικογένειάς του να ομολογήσει, προκειμένου και αυτοί και ο ίδιος να αποφύγουν «τα χειρότερα». Μάλιστα, ανέφερε ότι δέχτηκε τέτοια ψυχολογική πίεση που δεν είχε άλλη επιλογή. Δήλωσε απόλυτα βέβαιη για την αθωότητά του, λέγοντας μάλιστα «πως θα μπορούσα να δω αν φορούσε προσωπείο».
Ερωτώμενη απάντησε ότι για το συγκατηγορούμενό του Αλβανό τής είπε πως είναι κι αυτός θύμα μιας κατάστασης που δεν έχει έρθει ακόμα στην επιφάνεια.
Σε ό,τι αφορά τη δικογραφία, η κα Αντωνοπούλου σημείωσε πως έχει μιλήσει με 3 ιατροδικαστές, οι οποίοι της είπαν πως τα χτυπήματα στο θύμα δεν είναι με ράβδο, αλλά έχει χτυπηθεί στον τοίχο ή το πάτωμα με φοβερό μίσος. Κλείνοντας, αναφέρθηκε εκ νέου στον Αλβανό κατηγορούμενο, ο οποίος, όπως διαπιστώνει από τις απολογίες του, έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις και είναι «άνθρωπος που αναγκάζεται να μη λέει τη αλήθεια». Σε ερώτηση για ποιον λόγο, απάντησε: «Ή είναι ψυχικά ταραγμένος, ή υπάρχει κάποιο συμφέρον».-
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Στις 17 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις  :
  *  Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν στις 17 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις. Τα μαθήματα του τρέχοντος σχολικού έτους ολοκληρώνονται στις 15 Μαΐου και στις 16 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία εξεταστικά κέντρα. Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ξεκινούν οι απολυτήριες εξετάσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Παρασκευή 17 Μαΐου, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 17 Ιουνίου ώς και 28 Ιουνίου.
Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν το Σάββατο 8 Ιουνίου.
Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές.
Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α' και Β') σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.
Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου.
 Η διαδικασία
Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) υποβάλλουν ήδη στο λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Σχετική Αίτηση-Δήλωση υποβάλλουν και οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων και μόνο εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού/ΤΕΦΑΑ.
Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση μπορούν να είναι μόνο οι κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιων ΓΕΛ ή ημερήσιων ΕΠΑΛ-Β' των ετών 2011 ή 2012.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η προθεσμία υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης λήγει την Τρίτη 5 Μαρτίου. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει μέσα στην ίδια προθεσμία, δηλαδή ως 5 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), ήδη πιστοποιούνται από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους μέχρι 8 Μαρτίου. Εφόσον αποκτήσουν το πιστοποιητικό της πάθησής τους, θα μπορέσουν να ανακαλέσουν την Αίτηση-Δήλωση για πανελλαδικές εξετάσεις και να υποβάλουν εκ νέου Αίτηση για ενδοσχολικό απολυτήριο.
Τον Απρίλιο, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν με νεότερο δελτίο τύπου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ στο Λύκειο, στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, καθώς και οι υποψήφιοι του 10% θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου, η οποία υπολογίζεται για τον Ιούνιο.
Επίσης, τον Απρίλιο, οι υποψήφιοι με τα ΓΕΛ ή με τα ΕΠΑΛ ή με το 10% των θέσεων εισακτέων, οι οποίοι τυχόν εμπίπτουν στις ειδικές περιπτώσεις των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων, θα κληθούν να υποβάλουν στο Λύκειό τους τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, προκειμένου να ενταχθούν σε κάποια ειδική περίπτωση, ώστε να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις εισαγωγής.
Στο ίδιο διάστημα, περί τα τέλη Απριλίου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, θα αποκτήσουν από το Λύκειο υποβολής της Αίτησης Δήλωσης, το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων.
Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα Λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους. Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό, εγκύκλιοι, υποδείγματα κλπ θα αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.  Newsroom ΔΟΛ

*** Ανησυχία των ιατρών για τον περιορισμό των εισαγωγών αίματος :
  *  Ανησυχία στον ιατρικό κόσμο, για το ενδεχόμενο κίνδυνο έλλειψης μονάδων αίματος στη χώρα μας στο μέλλον, προκάλεσε η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να «παγώσει» για τρία χρόνια τις ποσότητες αίματος που εισάγονται από την Ελβετία και να προχωρήσει από εκεί και πέρα στη σταδιακή μείωση του εισαγόμενου αίματος, με παράλληλη προσπάθεια αύξησης της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Σε δηλώσεις της η υφυπουργός Υγείας κυρία Φωτεινή Σκοπούλη σημείωσε ότι «το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ελβετική Υπηρεσία Αιμοδοσίας πρόσφατα συμφώνησε στη σταδιακή μείωση της ποσότητας του εισαγόμενου αίματος, έχοντας ως στόχο τη σταδιακή αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών και τη μείωση του κόστους ελέγχου και διακίνησης του αίματος στην Ελλάδα».
Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι έχει ήδη αποφασιστεί ότι ο αριθμός των μονάδων αίματος που θα εισαχθούν από την Ελβετία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς και ότι η Ελβετική Υπηρεσία Αιμοδοσίας θα παρέχει τεχνογνωσία στο ζήτημα της περαιτέρω αύξησης του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα.
Άμεση ήταν η αντίδραση του ιατρικού κόσμου στη δήλωση της υφυπουργού, φορείς του οποίου εκτιμούν ότι η Ελβετική Υπηρεσία Αιμοδοσίας θα περιορίσει βάσει της συμφωνίας τη χορήγηση μονάδων αίματος στη χώρα μας, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών.
Σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) επισημαίνει ότι η απόφαση εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. «Με την απόφαση αυτή η υφυπουργός δέσμευσε τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, κατά τα οποία δεν γνωρίζουμε πώς θα έχουν διαμορφωθούν οι ανάγκες και εάν θα έχουμε τη δυνατότητα να τις καλύψουμε» αναφέρει.
«Μάλιστα, η απόφαση αυτή ελήφθη για να μειωθεί το κόστος και με το πρόσχημα να ενισχυθεί ο εθελοντισμός, την ώρα που οι υπηρεσίες αιμοδοσίας της χώρας αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσλειτουργίες και η εθελοντική αιμοδοσία έχει πληγεί σημαντικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον τελευταίο χρόνο συγκεντρώθηκαν 100.000 μονάδες αίματος λιγότερες από άλλες χρονιές» πρόσθεσε ο ΙΣΑ.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***Σαν σήμερα ...στις 27 Φεβρουαρίου
     Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 Ο «Βαλκανικός Ταχυδρόμος» των Αθηνών υπό την πεφωτισμένην διεύθυνσιν του συμπολίτου μας Παν. Τσιμπιδάρου, από της 1ης Μαρτίου καθίσταται πρωινή έκδοσις. Η εμφάνισις του «Βαλκανικού Ταχυδρόμου» εις μεγάλον δημοσιογραφικόν ορίζοντα των Αθηνών, κατέκτησεν από της πρώτης στιγμής τας συμπαθείας του κοινού σημειώσας αλματώδη πρόοδον. Το «Θάρρος», όπερ έτυχε της Διευθύνσεως επί μακρόν χρόνον του Π. Τσιμπιδάρου, χαιρετίζει με ιδιαιτέραν χαράν την ημερησίαν πρωινήν έκδοσιν του «Βαλκανικού Ταχυδρόμου» εις τας στήλας του οποίου θέλει παράσχη τας συνεργασίας του ο εκλεκτός δημοσιογραφικός κόσμος των Αθηνών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι αριστείς δημοσιογράφοι.
 -Η Προνομιούχος Εταιρεία κατόπιν συστάσεων του Υπουργείου των Οικονομικών παρέτεινεν επί δίμηνον εισέτι εις τους ενεχειριαστάς σταφίδων την προθεσμίαν προς πληρωμήν των δανείων και την ανάληψιν των ενεχείρων των, λόγω των δυσχερειών της εξαγωγής της σταφίδος.
 -ΥΠΕΒΛΗΘΗ προς έγκρισιν εις την Νομαρχίαν Αστυνομική διάταξις δια της οποίας ορίζεται, ότι πας ιατρός υποχρεούται να αναφέρη προς τον πλησιέστερον Σταθμόν Χωροφυλακής παν κρούσμα επιδημικής αγνώστου νόσου ή εξανθηματικού τύφου και μηνιγγίτιδος.
 πηγή: Αρχείο "Θάρρους"


Γεγονότα
 380: Ο αυτοκράτορας Μέγας Θεοδόσιος, με έδικτό του (διάταγμα) αναγνωρίζει τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του Ρωμαϊκού (Βυζαντινού) κράτους.
1861: Με αίμα βάφονται στη Βαρσοβία της Πολωνίας διαδηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας από τη Ρωσία. Ο ρωσικός στρατός ανοίγει πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων και σκοτώνει πέντε διαδηλωτές.
1869: Εγκαινιάζεται ο ατμοκίνητος αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας - Πειραιά, υπό την επωνυμία ΣΑΠ Α.Ε., μετέπειτα ΗΣΑΠ. Επιβάτες στο πρώτο δρομολόγιο είναι η βασίλισσα Όλγα, ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Ζαΐμης, υπουργοί, στρατιωτικοί, διπλωμάτες και άλλοι επίσημοι.
1900: 18 νεαροί ιδρύουν στο εστιατόριο Γκιζέλα του Μονάχου την ποδοσφαιρική ομάδα Μπάγερν.
1929: Καταρρέει στην Αθήνα το εστιατόριο Πανελλήνιον, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν.
1933: Εμπρησμός στο Ράιχσταγκ. Η φωτιά στη γερμανική Βουλή αποδίδεται στους κομμουνιστές και ο Χίτλερ βρίσκει την ευκαιρία να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αναστείλει τα πολιτικά δικαιώματα.
 Γεννήσεις
 274: Μέγας Κωνσταντίνος, πρώτος αυτοκράτορας του Βυζαντίου. (Θαν. 22/5/337)
1902: Τζον Στάινμπεκ, αμερικανός συγγραφέας. Τιμήθηκε με τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας (1962) και Πούλιτζερ. (Τα Σταφύλια της Οργής, Άνθρωποι και Ποντίκια, Ανατολικά της Εδέμ) (Θαν. 20/12/1968)
1938: Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ήρωας του κυπριακού αγώνα της ανεξαρτησίας. (Θαν. 14/3/1957)
 Θάνατοι
 1892: Λουί Βιτόν, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας ειδών ταξιδιού και γυναικείων αξεσουάρ (Louis Vuitton). (Γεν. 4/8/1821)
1943: Κωστής Παλαμάς, ποιητής. (Γεν. 13/1/1859)
1952: Θεόδωρος Πάγκαλος, στρατηγός και πολιτικός, που κυβέρνησε την Ελλάδα ως δικτάτορας την περίοδο 1925 - 1926. (Γεν. 1878)   πηγή: www.sansimera.gr

***  Ισόβια για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και δύο συνεργάτες του στον δήμο : 
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος  o φτερωτός Οδντίατρος ....πρώην Δήμαρχος Θεσσ...
* Θεσσαλονίκη

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για το οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος διετέλεσε δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το 1999 έως το 2010.
Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθκε και στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, ενώ ισόβια και επιπλέον εννέα χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.-
Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Για τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα.
Το δικαστήριο, νωρίτερα, είχε κρίνει τον πρώην δήμαρχο ένοχο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, διά παραλείψεως.
Επίσης, για τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.
Επιπλέον, ο Μ.Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας.
Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας του Δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και για πλημμεληματικού χαρακτήρα πλαστογραφία.
Εξάλλου, ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.
Αντίθετα, αθωώθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.
Το σκεπτικό της απόφασηςΣτην κατάμεστη αίθουσα του Κακουργιοδικείου και κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέπτυξε διεξοδικά, επί σχεδόν μιάμιση ώρα, το σκεπτικό της απόφασης επί της ενοχής ή μη των συνολικά 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση.
«Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα τον στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ.Λεμούσιας αναζητούσε μία 'πηγή' χρημάτων στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου.
» Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π. Σαξώνη να υπεξαιρεί κατ' εξακολούθηση και για αόριστο χρόνο χρήματα για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης 'Αναγέννηση', της οποίας ηγείτο ο Β. Παπαγεωργόπουλος. O γενικός γραμματέας έκαμψε τις αντιρρήσεις που είχε ο ταμίας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι στον Δήμο ασκεί διοίκηση αυτός.
» Γνώστης όλων των σχεδιασμών ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Παρέμενε στο παρασκήνιο, προσποιούμενος άγνοια. Ο δήμαρχος άφησε την εκτέλεση του σχεδιασμού στον γενικό γραμματέα. Έτσι, έβαλαν μπροστά τη 'μηχανή' της υπεξαίρεσης. Η διανομή του μερίσματος γινόταν μεταξύ τους. Ύστερα, ζήτησε ο Σαξώνης ένα ποσοστό 10% από τα υπεξαιρεθέντα ποσά» τόνισε ο πρόεδρος, ανακοινώνοντας την απόφαση.
«Οι σχέσεις τους δεν διερράγησαν ούτε όταν βγήκαν στη δημοσιότητα υποθέσεις που βάρυναν τον Μ. Λεμούσια. Αυτό σημαίνει ότι είχαν ένα δυνατό μυστικό που τους κρατούσε αλληλέγγυους» πρόσθεσε.
* Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την ενοχή, ο Μ.Λεμούσιας απευθύνθηκε στο δικαστήριο λέγοντας -μεταξύ άλλων: «Χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Το σοφό τέστ του Σωκράτη  :
ΣΩΚΡΑΤΗΣ  
Το σοφό τεστ του Σωκράτη που πρέπει να το εφαρμόζουμε κι' εμείς
Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.
Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της "τριπλής διύλισης".
"- Τριπλή διύλιση;" ρώτησε με απορία ο γνωστός του.
- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.
- Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας.
Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;
- Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και...
-Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.
- Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης.
Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;
- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον...
- Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.
Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.
- Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Σωκράτης, μπορείς ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο.
Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας.
Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί xρήσιμο σε κάτι;
- Όχι δεν νομίζω...
- Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;
Ο γνωστός του έφυγε ντροπιασμένος,έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα...
Μήπως είναι καιρός να βάλουμε κι εμείς αυτό το σοφό τεστ στη ζωή μας;
Τμήμα Ειδήσεων Defencenet.gr

***  Για «πολιτική δίκη» μιλά ο Παπαγεωργόπουλος μετά τα ισόβια  :
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στις δικαστικές φυλακές Διαβατών
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στις δικαστικές φυλακές Διαβατών
* ΑθήναΓια «πολιτική δίκη» με αποκλειστικό κριτήριο «την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών» κάνει λόγο ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του πολιτικού του γραφείου, μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης-μαμούθ στον Δήμο Θεσσαλονίκης.«Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση του τέως δημάρχου.
«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε» εκτίμησε ο τέως δήμαρχος. Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου» και επανέλαβε τη δήλωση που έκανε στο δικαστήριο: «Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης απάντησε στον τέως: «Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί».
Η απόφαση του δικαστηρίουΟ πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς για τον τέως δήμαρχος και τον άλλοτε στενό συνεργάτη του, πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλης Λεμούσια, οι οποίοι καταδικάστηκαν, σήμερα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση-μαμούθ από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.
Ισόβια δεσμά και επιπλέον κάθειρξη 9 ετών ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, στον οποίο επιβλήθηκε και χρηματική ποινή, ύψους 1,78 εκατ. ευρώ.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους παραπάνω καταδικασθέντες, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν οι ανώτατες προβλεπόμενες ποινές για τις πράξεις που κρίθηκαν ένοχοι, οι οποίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Οι ποινές αυτές «έστειλαν» τους τρεις καταδικασθέντες στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, στις οποίες και οδηγήθηκαν λίγο μετά το πέρας της διαδικασίας.
Ο Β.Παπαγεωργόπουλος, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, κρίθηκε ένοχος για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, διά παραλείψεως.
Για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, καταδικάστηκε, κατά μετατροπή του δικαστηρίου, ο Μ.Λεμούσιας, ο οποίος κρίθηκε επιπλέον ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας.
Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση Π.Σαξώνης καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας. Η επιβολή της χρηματικής ποινής σε βάρος του πρώην διαχειριστή της Ταμειακής Υπηρεσίας αφορά το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Σε αντίθεση με τους τρεις παραπάνω, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 10 και 15 ετών, αντίστοιχα, για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση. Το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να δικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό μένουν ελεύθεροι.
Αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση. Πρόκειται για τους τρεις αντιδημάρχους Οικονομικών Αναστάσιο Γερογιάννη, Μιχάλη Ζορπίδη και Θεόδωρο Αθανάσαρο, καθώς επίσης για 10 δημοτικούς υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Το χρονικό της υπόθεσης
Με την ετυμηγορία του δικαστηρίου έπεσε η «αυλαία» της πολύκροτης δίκης, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και κατά τη διάρκειά της έγιναν 51 συνεδριάσεις και προσήλθαν συνολικά 60 μάρτυρες στο δικαστήριο. Η απόφαση ήρθε ακριβώς πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου στην ιστορία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ήταν Φεβρουάριος του 2008, όταν ο τότε δήμαρχος Β.Παπαγεωργόπουλος ενημερώθηκε για την υπόθεση «κακοδιαχείρησης» σχετικά με την απόδοση εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Από την πρώτη στιγμή, ο τότε πρώτος δημότης της πόλης, μίλησε για «σκευωρία», ζητώντας την τιμωρία των «πραγματικών ενόχων» και «φωτογραφίζοντας» ως μοναδικό υπεύθυνο τον πρώην δημοτικό υπάλληλο και ταμία Π.Σαξώνη. Ο τελευταίος ομολόγησε από την αρχή μέρος των πράξεών του, τονίζοντας, όμως, ότι δεν ενήργησε μόνος του.
Ακολούθησαν δικαστικές έρευνες, κατά τις οποίες διευρυνόταν συνεχώς ο κύκλος των εμπλεκόμενων προσώπων -φτάνοντας τελικά τους 18 κατηγορουμένους- ενώ η «τρύπα» στα δημοτικά ταμεία, σύμφωνα με την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά που διενήργησε τον διαχειριστικό οικονομικό έλεγχο, έφτασε στα 51,4 εκατ. ευρώ, κατά τη δεκαετία 1998-2008.
Η υπόθεση της υπεξαίρεσης-μαμούθ έφτασε στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου στις 20 Σεπτεμβρίου 2012, με τον Β.Παπαγεωργόπουλο να επιμένει στην αθωότητά του, επαναλαμβάνοντας τις φράσεις «τα ψέματα τελείωσαν» και «θα λάμψει η αλήθεια».
Καθοριστική ήταν η κατάθεση της βασικής μάρτυρα κατηγορίας Αν.Τσεμπερά, η οποία περιέγραψε το «μπάχαλο» που, όπως είπε, επικρατούσε επί σειρά ετών στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. «Όλες οι διαδικασίες ήταν αδιαφανείς» κατέθεσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Π.Σαξώνης ήταν το «εκτελεστικό όργανο» της υπεξαίρεσης.
Υπάλληλοι του Δήμου προσήλθαν στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες, πλην όμως κανείς «δεν είδε και δεν άκουσε», όπως είπαν, για την υπεξαίρεση, ούτε προβληματίστηκε για το γεγονός ότι ο συνάδελφός τους Π.Σαξώνης, διαχειριστής της Ταμειακής Υπηρεσίας, έφτασε να είναι ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, παράγοντας στην ομάδα μπάσκετ του Πανοράματος και να διάγει πολυτελή βίο. Όλοι συμφώνησαν, όμως, ότι ήταν αγαπητός συνάδελφος και, μάλιστα, κάποιοι εργάζονταν περιστασιακά στο νυχτερινό κέντρο που διατηρούσε.
Στη δίκη κατέθεσε και ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «ομερτά και συμμορία» έβαλε στο «κάδρο» των ποινικών ευθυνών το δίδυμο Παπαγεωργόπουλου - Λεμούσια. Μάλιστα, για τον δεύτερο είπε ότι «δεν γινόταν τίποτα εάν δεν περνούσες από τον πάγκο του», φράση που έμελλε να χρησιμοποιήσει πολλάκις ο πρόεδρος του δικαστηρίου στις ερωτήσεις που υπέβαλε στους επόμενους μάρτυρες.
Οι δικαστικές περιπέτειες τόσο για τον Β.Παπαγεωργόπουλο όσο και για τον Μ.Λεμούσια δεν σταματούν εδώ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης για την υπεξαίρεση των χρημάτων της Παγίας Προκαταβολής του δήμου, για την οποία κατηγορούνται μαζί με άλλους υπαλλήλους.Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Παλαιότερες δηλώσεις Σαμαρά για Παπαγεωργόπουλο υπενθυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ:

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο από το 2011 («θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης») υπενθυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας σχετικά:
«Τα πιστεύει ακόμα και σήμερα αυτά ο κ. Σαμαράς; Παραμένει ακόμα στέλεχος της ΝΔ;»
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το σίγουρο πάντως είναι ότι η διαπλοκή και η διαφθορά στη χώρα μας έχουν ονοματεπώνυμο και η ΝΔ έχει αποτελέσει διαχρονικά τη μήτρα και της διαφθοράς και της διαπλοκής.»
Η ΝΔ αντέδρασε έντονα στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο» ότι αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του κ. Παπαγεωργόπουλου και σημειώνοντας: «Υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;»
Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
«Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της σέβονται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
»Και είναι αυτονόητο, ότι μετά την σημερινή καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου, αναστέλλεται σύμφωνα με το καταστατικό και κατά πάγια τακτική, η κομματική του ιδιότητα μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης.
»Ωστόσο, υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι μιλάνε;
»Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;
»Είναι εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο.
»Άλλωστε, μήπως πριν από ενάμιση χρόνο, είχαν σχηματίσει γνώμη περί της ενοχής ή όχι, οι ίδιοι οι Δικαστές που αποφάνθηκαν σήμερα; Ή μήπως γνώριζε από τότε, μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, την σημερινή απόφαση;
»Μακάρι, τον ίδιο σεβασμό που δείχνει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στη Δικαιοσύνη να μάθει να δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του».

***  Ο Νίκος Αναστασιάδης νέος πρόεδρος της Κύπρου :
   ~*  Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, που στηρίχθηκε από το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ, είναι ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο κ. Αναστασιάδης έλαβε 236.965 ψήφους, ποσοστό 57.48%.-
* Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, που στηρίχθηκε από το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ, είναι ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα ο κ. Αναστασιάδης έλαβε 236.965 ψήφους, ποσοστό 57.48%.
Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς εξασφάλισε 175.267 ψήφους, ποσοστό 42.52%. Η αποχή ανήλθε στο 18,42%.
Ο κ. Μαλάς συνεχάρη και δημόσια τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Τον κ. Αναστασιάδη συνεχάρη τηλεφωνικώς και ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, στις πρώτες δηλώσεις μετά την πανηγυρική εκλογή του στις σημερινές εκλογές ανέφερε ότι θα εργασθεί για ταχεία έξοδο της νήσου από την κρίση, με την υπογραφή του μνημονίου διάσωσης και την αποφυγή της πτώχευσης του κράτους. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε σε ομιλία του προς οπαδούς του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος που τον υποστήριξαν ότι θα καταβάλει προσπάθειες για αποφυγή στρεβλώσεων στο μνημόνιο που πλήττουν τις ασθενέστερες τάξεις. Περαιτέρω ανέφερε ότι μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει, η Κύπρος θέλει να έχει την Ευρώπη στο πλευρό της, ενώ η ίδια θα είναι απολύτως συνεπής και θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της.
Η συνεργασία με την Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα, θα αποτελέσει ξανά κορυφαία πολιτική προτεραιότητα, τόνισε ο νέος πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης στις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από τις πρώτες ενέργειες του θα είναι η υποβολή αιτήματος ένταξης της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. «Σήμερα ο κυρίαρχος λαός μας έδωσε την εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη πενταετία. Αποδέχομαι αυτή την εντολή με ιδιαίτερη τιμή και αναλαμβάνω την ευθύνη που εναποθέτει στους ώμους η λαϊκή βούληση», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε εκτίμηση προς τους ανθυποψηφίους του. Τόνισε πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτές τις εκλογές. «Αν υπάρχει κάποιος ηττημένος, αυτός πρέπει να είναι η απαισιοδοξία και η απογοήτευση. Και αν είναι κάποιος νικητής, αυτός οπωσδήποτε είναι η ελπίδα και η προοπτική», είπε.
Ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύτηκε να αναλώσει όλες του τις δυνάμεις στην εξυπηρέτηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων της δοκιμαζόμενης Κύπρου και να ενεργεί και συμπεριφέρεται ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων ανεξαρτήτως ιδεολογικών ή κομματικών καταβολών. Στις προτεραιότητες του, είπε, είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς με ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές, εκσυγχρονισμό του κράτους και αποκατάσταση σε απόλυτο βαθμό της αξιοκρατίας.
Η μεγαλύτερη πρόκληση, υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος, τούτη την ώρα είναι να μπει η οικονομία σε πορεία σταθεροποίησης και ανάπτυξης. Για το σκοπό αυτό δήλωσε ότι θα συνομιλήσει και θα συνεργαστεί αξιόπιστα με τους Ευρωπαίους εταίρους «με σκοπό την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης κατά τρόπο που θα διασφαλίζει τις ευάλωτες ομάδες, την κοινωνική συνοχή και την εργατική ειρήνη». Απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε θέλουμε την Ευρώπη δίπλα μας, επεσήμανε.
Ο νέος πρόεδρος, με τις δηλώσεις του έστειλε προς τους Τουρκοκύπριους μήνυμα ειρήνης, φιλίας και ειλικρινούς πρόθεσης για μια λύση, που «θα οδηγεί σε μια πατρίδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών και θα δημιουργεί τις προοπτικές για πρόοδο, προκοπή και ευημερία, όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας». Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στην προσπάθεια αυτή θα έχει την ενεργό συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των άλλων φίλων χωρών που ειλικρινά επιθυμούν τον τερματισμό μια απαράδεκτης για τα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα κατάστασης. Τέλος, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους πολίτες σε «μια νέα ελπιδοφόρα πορεία, με ενότητα και ομοψυχία, και προπαντός με πίστη σε ένα καλύτερο αύριο για την Κύπρο , με μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».
Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς σε δήλωσή του χαρακτήρισε εξαιρετικά τιμητικό για τον ίδιο το αποτέλεσμα. Δώσαμε, είπε, τον αγώνα «μέσα από αντίξοες και άνισες συνθήκες, μέσα σε ένα περιβάλλον κάθε άλλο παρά φιλικό». Διατύπωσε παράλληλα την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα δίνει μεγάλη δύναμη στην πολιτική του πρόταση να συνεχίσει τον αγώνα. Είμαστε εδώ, είπε ο κύριος Μαλάς, να παλέψουμε για διατήρηση του κράτους κοινωνικής πρόνοιας, προάσπιση των εργασιακών θεσμίων και των εργατικών κεκτημένων, διαφύλαξη και ορθολογιστική διαχείριση του φυσικού μας πλούτου και να αντιπαλέψουμε τους ενδεχόμενους προαποκλεισμούς ή τις ιδεολογικές αγκυλώσεις. Είμαστε εδώ, πρόσθεσε, για να αγωνιστούμε για ισοπολιτεία, αξιοκρατία, χρηστή διοίκηση και διαφανείς διαδικασίες μέσα σε πνεύμα συναίνεσης. Ο κύριος Μαλάς ανέφερε ακόμα ότι συνεχίζει τον αγώνα «για το όραμα της κοινής επανενωμένης και απελευθερωμένης πατρίδας, για ανάπτυξη στην οικονομία και διαχείριση του φυσικού μας πλούτου».
Σήμερα είναι η μέρα της μεγάλης δικαίωσης, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, του οποίου το κόμμα στήριξε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. «Η σελίδα γύρισε και η πατρίδα νίκησε», τόνισε ο κ. Καρογιάν.Το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα, που την περασμένη Κυριακή άνοιξε το δρόμο μιας νέας εποχής, ανέφερε ο κύριος Καρογιάν, «έγινε σήμερα το ποτάμι που αφήνει πίσω του το παρελθόν των διχασμών και των αδιεξόδων, για να χαράξει την πορεία προς ένα νέο, ελπιδοφόρο, δημιουργικό μέλλον». Ενωμένοι, δήλωσε, θα κερδίσουμε τα νέα μας στοιχήματα: τη διεκδίκηση μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την ανανέωση του πολιτικού μας συστήματος. Από αύριο, είπε ο κύριος Καρογιάν, η πανηγυρική νίκη του Νίκου Αναστασιάδη πρέπει να γίνει η δημιουργική δύναμη εθνικής ενότητας και πολιτικής αποτελεσματικότητας που έχει ανάγκη ο τόπος.
Ο λαός αποφάσισε και η απόφαση του είναι σεβαστή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ , Γιαννάκης Ομήρου. Συνεχάρη παράλληλα τον Νίκο Αναστασιάδη και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του. Αναλαμβάνει την προεδρία, είπε ο κύριος Ομήρου, σε δύσκολες ώρες, στις οποίες η συνένωση και η συνεννόηση είναι απαραίτητες, όσο ποτέ άλλοτε. Η ΕΔΕΚ, πρόσθεσε, θα στηρίξει πολιτικές, με τις οποίες συμφωνεί, όπως την ουσιαστική επανατοποθέτηση του Κυπριακού, αλλά «θα αντιταχθεί σε πολιτικές που θα διατηρούν την εκτροπή του προβλήματος σε θέμα διακοινοτικής σύγκρουσης». Σε ερώτηση, αν η ΕΔΕΚ θα συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση, ο Γιαννάκης Ομήρου απάντησε αρνητικά.
«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι πάρα πολύ θετικό, μας φέρνει στην αντιπολίτευση με ψηλά το κεφάλι, όρθιους για υπηρέτηση των συμφερόντων της Κύπρου και του κυπριακού λαού», δήλωσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού, ο οποίος συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη για την νίκη του. Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ικανοποίηση για το ποσοστό που εξασφάλισε ο Σταύρος Μαλάς και τον συνεχάρη για «το σθένος, την αποφασιστικότητα και το ήθος που επέδειξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας». Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ θα συζητήσει με τον κ. Μαλά το ενδεχόμενο συνέχισης της συνεργασίας που είχαν. Ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, συνεπεία της οικονομικής κρίσης, το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την τραγωδία στο Μαρί αλλά και «την ισοπεδωτική και εξοντωτική» όπως είπε, κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση και στον Πρόεδρο Χριστόφια. Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ έστειλαν μηνύματα στην ηγεσία του κόμματος, μηνύματα τα οποία ελήφθησαν. Προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου για τη συνέχεια. Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου που επέλεξαν το Σταύρο Μαλά στον πρώτο και δεύτερο γύρο. «Θα επιδιώξουμε και με αυτούς συνεννόηση και συνεργασία», είπε και άφησε αιχμές κατά του Γιώργου Λιλλήκα αλλά κ................

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά  σήμερα  :

*** Κόλπο ή πραγματικότητα η αποχώρηση της Γλυφάδας;
 *   ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ, ΤΣΙΜΙΚΛΗ ΚΑΙ… ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΙΜΩΡΙΑΣ
~ Του Νίκου Μπαλόπουλου
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες το απόγευμα στα ποδοσφαιρικά στέκια της πρωτεύουσας και όχι μονάχα, η είδηση της αποχώρησης της ομάδας της Γλυφάδας, της προσεχούς αντιπάλου της Καλαμάτας, από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής λόγω σημαντικών οικονομικών προβλημάτων.
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν χθες, η διοίκηση του συλλόγου των νοτίων προαστίων ενημέρωσε τους παίκτες ότι η ομάδα αποσύρεται από το πρωτάθλημα και εν συνεχεία οι ποδοσφαιριστές εξέδωσαν ανακοίνωση γνωστοποιώντας τα σημαντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες, απευθύνοντας πάντως έκκληση στη διοίκηση να πάρει πίσω την συγκεκριμένη της απόφαση καθώς σύμφωνα με τους ίδιους υπάρχουν οι δυνατότητες διεκδίκησης ανόδου στη Football League…
«Τα συσσωρευμένα, από τον Οκτώβριο, προβλήματα που αντιμετωπίζει η Π.Α.Ε. Α.Ο. Γλυφάδα, οδήγησαν στη σημερινή εξέλιξη, που αφορά την ενημέρωση την οποία λάβαμε από την ομάδα μας, ότι σταματούν, πλέον, οι προπονήσεις, παύει η συνέχιση της προσπάθειας μας στο πρωτάθλημα της Football League 2.
Τα δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας μας στον οικονομικό τομέα, σε σχέση με την τακτοποίηση και εξυπηρέτηση των συμφωνιών και δεσμεύσεων της, μας είναι γνωστά, τα βιώνουμε με δραματικό πλέον τρόπο, ωστόσο, η απόφαση που, ουσιαστικά, οδηγεί στην αποχώρηση της Γλυφάδας από το πρωτάθλημα και την υποστολή σημαίας με το πέταγμα λευκής πετσέτας, μας θλίβει βαθύτατα.
Από τον Οκτώβριο είμαστε απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ και διοικητικό προσωπικό. Περνάμε δύσκολες στιγμές, νιώθουμε ότι είμαστε φυσικοί πρωταγωνιστές ανθρώπινων δραμάτων και τραγωδιών.
Υπάρχουν συμπαίκτες μας στην ομάδα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύ βιοποριστικό πρόβλημα και προφανώς δεν μπορούμε να το παρακολουθούμε, πλέον, αμέτοχοι ή μόνο με στωική διάθεση κι υπομονή.
Για πολλούς από εμάς, υπάρχει ο κίνδυνος της έξωσης από τα σπίτια τα οποία είχε νοικιάσει για εμάς η Π.Α.Ε. όπου ανήκουμε. Δυστυχώς κι εκεί, υπάρχει πρόβλημα με τα συμφωνηθέντα.
Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, τα οποία για το καλό της ομάδας υπομένουμε, μας ανακοινώθηκε ότι από σήμερα σταματάμε τις προπονήσεις, γιατί δεν υπάρχει, πια, διάθεση συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Εμείς ζητάμε να μας επιτρέψουν να αγωνισθούμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος, θέλουμε να μείνει η ομάδα ενεργή, γιατί, υπάρχουν οι δυνατότητες ώστε να ανέβουμε στην Football League», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών της Γλυφάδας.-
~* Πραγματικότητα ή κόλπο;
Αργά το βράδυ πάντως, διέρρευσε φημολογία που θέλει τη συγκεκριμένη τακτική της διοίκησης να συνδυάζεται με πίεση προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, προκειμένου να «περάσει τους όρους της». Μέχρι χθες δεν υπήρχε επίσημο έγγραφο στη διοργανώτρια αρχή, που να επιβεβαιώνει τη διάθεση αποχώρησης και οι άνθρωποι της Καλαμάτας βλέπουν κανονικά το ματς, περιμένοντας τις εξελίξεις.
~ Σήμερα τα σπουδαία για Κοψαχείλη, Τσιμικλή και τιμωρία
Πάντως η προετοιμασία ξεκινά κανονικά σήμερα και μάλιστα με διπλή προπόνηση στο στάδιο, πρωί και μεσημέρι. Το τεχνικό τιμ δεν υπολογίζει τον τραυματία Τσόπελα, αλλά και τον Κοψαχείλη που έκανε χθες μαγνητική και σήμερα θα φανεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς (σίγουρα δεν παίζει στη Γλυφάδα). Όσον αφορά τον Τσιμικλή, σήμερα θα φθάσει τελικά στα χέρια των ανθρώπων της ομάδας το Φ.Α. και τα όσα έχει γράψει ο διαιτητής Ψύχουλας για την αποβολή του στο ματς με τον Πανηλειακό. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα των σπασμένων καθισμάτων, αλλά και των μπουκαλιών που έπεσαν.

***  ΕΠΣΜ: Μηδενισμός και αφαίρεση βαθμών για Ασπρόχωμα-Αρφαρά, αποκλεισμός για τον Ερμή Καλαμάτας :
 * Μηδενισμό για Ασπρόχωμα και Αστέρα Αρφαρών στο μεταξύ τους επεισοδιακό παιχνίδι που διακόπηκε λόγω επεισοδίων και την αποβολή έξι ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα στις 2 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α’ Τοπικής ανακοίνωσε χθες η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ. Επιπλέον, τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ και εκατέρωθεν αφαίρεση δύο βαθμών, τόσο από το φετινό πρωτάθλημα, όσο και από το επόμενο στο οποίο θα κάνουν εκκίνηση με -2. Μετά από την εξέλιξη αυτή τα Αρφαρά πέφτουν από τους 24 στους 22 βαθμούς, ισοβαθμώντας στην 13η θέση με Αίαντα και Μεθώνη, ενώ το Ασπρόχωμα από 19 πηγαίνει 17, παραμένοντας προτελευταίο.
Τέλος, ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Κώστας Καπόγλης, θεωρήθηκε υποκινητής των επεισοδίων και εκτός από την αρχική ποινή των επτά αγωνιστικών, τιμωρείται και με 5μηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα.

Υν : ΚΥΡΙΟΙ  της  ΕΠΣΜεσσηνίας , η  απόφασή  σας κατ΄εμέ θεωρείται εντελώς λαθεμένη και  εφεσηβάλλημη !!!!  , διότι  την ευθύνη όλων των επισοδείων (καταδικαστέων) βαρύνουν  αποκλειστικά καί μόνον ,  (κατά πρώτον) το  γηπεδούχο Σωματείο .- Μόνο  και  μόνο που  εισήλθε  οπαδός εντός  γηπέδου προφανώς  του γηπεδούχου Συλλόγου , και  τραυμάτησε σοβαρά τον  γυμναστή  των Αρφαρών , αρκή για  να βγεί  συμπέρασμα της ουσίας των επισοδίων .-
Κατ΄ εμέ  ο ΑΠ.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών  άν προσφύγη στην δικαιωσύνη θα δικαιωθεί πλήρως και θα  πάρει  και τους τρείς  βαθμούς .... snsarfara stamos01  Κρίσεις Αδιακρίτως .- ΝΤΡΟΠΗ !! .... γιά  απόφαση ΕΠΣΜ ...ειδικότερα γιά  Αστέρα Αρφαρών , γιαυτό καί  το  ΑΡΦΑΡΑ δεν θα πρέπει  να  ξαναψυφίσει γιά  την Ενωση συνδυασμό ... Αριστείδη  Σταθόπουλου ....και αυτό θα γίνει !!!!( Δεν  πρέπει  να  ξεχνά  ο  κ.  Α. Σταθόπουλος , ότι  στην θέση που  βρήσκεται πρωταρχικό λόγο έχει παίξει  κατά το  παρελθόν ο Α.Π.Σ. Αστέρας Αρφαρών .-).    Επίσης  το  Αρφαρά  θα  πρέπει  άμεσα να προσφύγει δικαστικά  ,...γιά  την δικαίωσή του ... καθότι  ουδέποτε  το Σωματείο  των Αρφαρών έχει δημιουργήσει  επισόδεια εντός ή  και εκτός  έδρας !! .- Η ΤΙΜΩΡΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΑΔΙΚΗ κύριοι  τηε  Επιτροπής της ΕΠΣΜεσσηνίας όπως  μας λένε  νομική κύκλοι .... stamos01 .-

 Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Μηδενισμός και μείον 3 βαθμοί για Νέστορα Πύλου, αποκλεισμός για τον Ερμή Καλαμάτας
 Η ΕΠΣΜ κατακύρωσε με 3-0 υπέρ της Αναγέννησης Παραλίας τον αγώνα με το Νέστορα Πύλου (για την 17η αγωνιστική του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας) που είχε διακοπεί στο ημίχρονο λόγω της αποχώρησης του Νέστορα Πύλου. Η Αναγέννηση Παραλία πήρε τους 3 βαθμούς, ενώ ο Νέστορας Πύλου μηδενίζεται και του αφαιρούνται 3 βαθμοί.
Ακόμη, η ΕΠΣΜ για το ματς Ερμή Καλαμάτας – Αναγέννησης Παραλίας (για την 18η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ΄ Τοπικής) έκανε δεκτή την ένσταση πλαστοπροσωπίας της Αναγέννησης Παραλίας κατά του Ερμή Καλαμάτας.
Η Αναγέννηση Παραλίας πήρε τη νίκη με 3-0 και τους 3 βαθμούς, ενώ ο Ερμής Καλαμάτας αποκλείστηκε από το πρωτάθλημα (είχε γίνει ένσταση πλαστοπροσωπίας και από τον Ίκαρο Καλαμάτας στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για την 5η αγωνιστική).
Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, διαμορφώνεται ως εξής:
1. ΑΟ Βέργας 66-23 49
2. ΑΠΣ Άρις Κ. 76-18 47
3. ΑΕ Μάνης 44-29 33
4. ΠΑΟΚ 31-25 32
5. ΑΕΚ Κ. 36-27 29
6. Ίκαρος Κ. 34-34 27
7. ΑΕ Αιθαίας 40-47 25
8. Νέστορας Π. 24-43 20
-. ΑΣ Δαναός 22-45 20
10. Αναγέννηση Π. 22-41 17
11. ΑΣ Αμφιθέας 20-49 13
* Η Αναγέννηση Παραλίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 6 βαθμούς.
* Ο Ερμής Καλαμάτας αποκλείστηκε από το πρωτάθλημα.
* Ο Νέστορας Πύλου έχει 1 μηδενισμό και μείον 3 βαθμούς.

***  Γλυφάδα: Αποχωρεί από το πρωτάθλημα :
  * Η κατάντια της Ελληνικής κοινωνίας έχει απήχηση και στο ποδόσφαιρο! Ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούν βοήθεια τόσο για την δική τους επιβιώση όσο και για αυτή της ομάδας του εξέδωσαν οι παίκτες του Κεραυνού Γλυφάδας.
 Οι τελευταίοι ενημερώθηκαν από τη διοίκηση του συλλόγου των νοτίων προαστίων ότι η ομάδα αποσύρεται από το πρωτάθλημα. Στη μακροσκελή τους ανακοίνωση οι ποδοσφαιριστές αναφέρονται σε περιπτώσει συμπαικτών τους πους αντιμετωπίζουν βιοποριστιά προβλήματα και έχουν να κάνουν με την στέγαση τους (δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα σπίτια που έχει νοικιάσει η διοίκηση και απειλούνται με έωση) αλλά και τη σίτηση τους. Αναφέρουν επίσης και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιοι όσο και το τεχνικό τιμ αλλά και το διοικητικό προσωπικό, ενώ απευθύνουν έκκληση στη διοίκηση να πάρει πίσω την συγκεκριμένη της απόφαση καθώς σύμφωνα με τους ίδιους υπάρχουν οι δυνατότητες διεκδίκησης ανόδου στη Football League, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που τελικά ισχύσει η απόφαση θα πάει στράφι ο κόπος τους.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Εμείς, οι ποδοσφαιριστές της Π.Α.Ε. Α.Ο. Γλυφάδας, αισθανόμαστε, κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, να απευθυνθούμε, μέσω του Τύπου, στο φίλαθλο κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο, ώστε να γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που υπάρχει, πια, στην ομάδα μας, ελπίζοντας ότι θα σταθεί δυνατό να υπάρξει ανταπόκριση στην έκκληση που απευθύνουμε.
Τα συσσωρευμένα, από τον Οκτώβριο, προβλήματα που αντιμετωπίζει η Π.Α.Ε. Α.Ο. Γλυφάδα, οδήγησαν στη σημερινή εξέλιξη, που αφορά την ενημέρωση την οποία λάβαμε από την ομάδα μας, ότι σταματούν, πλέον, οι προπονήσεις, παύει η συνέχιση της προσπάθειας μας στο πρωτάθλημα της Football League 2.
Τα δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας μας στον οικονομικό τομέα, σε σχέση με την τακτοποίηση και εξυπηρέτηση των συμφωνιών και δεσμεύσεων της, μας είναι γνωστά, τα βιώνουμε με δραματικό πλέον τρόπο, ωστόσο, η απόφαση που, ουσιαστικά, οδηγεί στην αποχώρηση της Γλυφάδας από το πρωτάθλημα και την υποστολή σημαίας με το πέταγμα λευκής πετσέτας, μας θλίβει βαθύτατα.
Από τον Οκτώβριο είμαστε απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ και διοικητικό προσωπικό. Περνάμε δύσκολες στιγμές, νιώθουμε ότι είμαστε φυσικοί πρωταγωνιστές ανθρώπινων δραμάτων και τραγωδιών.
Υπάρχουν συμπαίκτες μας στην ομάδα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύ βιοποριστικό πρόβλημα και προφανώς δεν μπορούμε να το παρακολουθούμε, πλέον, αμέτοχοι ή μόνο με στωική διάθεση κι υπομονή.
Για πολλούς από εμάς, υπάρχει ο κίνδυνος της έξωσης από τα σπίτια τα οποία είχε νοικιάσει για εμάς η Π.Α.Ε. όπου ανήκουμε. Δυστυχώς κι εκεί, υπάρχει πρόβλημα με τα συμφωνηθέντα.
Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, τα οποία για το καλό της ομάδας υπομένουμε, μας ανακοινώθηκε ότι από σήμερα σταματάμε τις προπονήσεις, γιατί δεν υπάρχει, πια, διάθεση συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Εμείς ζητάμε να μας επιτρέψουν να αγωνισθούμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος, θέλουμε να μείνει η ομάδα ενεργή, γιατί, υπάρχουν οι δυνατότητες ώστε να ανέβουμε στην Football League.
Είναι κρίμα να διαλυθεί μία ομάδα που είχε μεγάλα όνειρα, ευγενείς φιλοδοξίες, σπουδαίους στόχους.
Ζητάμε από όλους όσοι πρέπει και μπορούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί υπάρχουν 30 οικογένειες οι οποίες, στην, κρίσιμη αν όχι κι απελπιστική κατάσταση, όπου βρίσκεται η χώρα, θα κινδυνεύσουν να μείνουν στο δρόμο, χωρίς κάλυψη κι ελπίδα.
Εκτός όλων των άλλων, προφανώς, είναι κρίμα να μείνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε απραξία για 5 μήνες, είναι άδικο να πάνε χαμένοι οι κόποι μας, είναι λάθος να μηδενισθεί μία προσπάθεια που έφερε την Γλυφάδα στο σημείο να ακούγεται, μέχρι πρότινος, ως παράδειγμα προς μίμηση.
Βοηθείστε μας να επιβιώσουμε οικονομικά και αγωνιστικά. Δώστε μας έστω τα απολύτως απαραίτητα. Τροφή και στέγη.
Κι εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για ότι έχουμε καταφέρει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για την Π.Α.Ε. Α.Ο. Γλυφάδα, για την αξιοπρέπεια μας, τον κόπο μας, τον ιδρώτα μας, τις αγωνίες μας, για ΕΜΑΣ αλλά και για την ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.
Οι ποδοσφαιριστές της Π.Α.Ε. Α.Ο. Γλυφάδας"  , http://www.gazzetta.gr/ ,.

***  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΡΕΑΛ  ΜΑΝΔΡΙΤΗΣ  1-3 .- ^
 * Η μεγάλη νίκη της Ρεάλ με 3-1 μέσα στο Καμπ Νόου σκόρπισε ενθουσιασμό στη Μαδρίτης. H Marca, κάνει λόγο για ταπείνωση της ομάδας του Μέσι.
* «Μία Ρεάλ που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ξεγύμνωσε και εκμηδένισε την Μπάρτσα στο Καμπ Νόου και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου», αναφέρει στο ρεπορτάζ που έχει φυσικά και την δήλωση του Σέρχιο Ράμος που τονίζει ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος του κόσμου.
*  Για μία ακόμη φορά γίνεται σύγκριση του Ρονάλντο μέ τον Μέσι: «Ο Κριστιάνο έκρινε το ματς, ο Μέσι ήταν μια σκιά», ενώ προσθέτει: «Επίδειξη της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι σε μία Μπάρτσα που διαλύεται».
* Η καταλανική El Mundo Deportivo έχει τον Μέσι περικυκλωμένο από πέντε παίκτες των Μαδριλένων και γράφει σε μαύρο πλαίσιο: «Χωρίς δικαιολογίες». Παράλληλα τονίζει: «Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στον τελικό δίκαια, απέναντι σε μια αγνώριστε Μπάρτσα», ενώ γράφει σε νέο μαύρο πλαίσιο «τα γιατί της ήττας».-
* Η Sport τονίζει: «Ήταν μια καταστροφή, αλλά πρέπει να ξυπνήσει» και προσθέτει: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε πάνω από μια Μπάρτσα αγνώριστη, που βγήκε νοκ-άουτ από το κύπελλο. Η ομάδα πρέπει να αποθεραπευτεί για να επιδιώξει την επιστροφή της στο Champions League με τη Μίλαν».-
* Sky Sports: «H Ρεάλ κατεδάφισε την Μπαρτσελόνα με τον Ρονάλντο να σκοράρει δύο φορές».-
* BBC: «Η Ρεάλ προκάλεσε μια οδυνηρή ήττα μέσα στην Βαρκελώνη».-
* Gazzetta dello Sport: «Σοκ για Μπάρτσα, ήττα μέσα στο σπίτι της. Γελούν η Ρεάλ και ο Κριστιάνο».-
* Tuttosport: «Χτύπημα της Ρεάλ στο Καμπ Νόου. Ταπεινώθηκε η Μπαρτσελόνα 1-3!».-
* Daily Μail: «Ο Ρονάλντο πυροβολεί προκαλώντας και άλλη μιζέρια στον Μέσι» .-

***  VINTEOΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ  1-1 .-
http://youtu.be/zn3z4zv8gkE  , 



***  Γιά  το κύπελλο Ελλαδας :

Το πρόγραμμα (σ.σ. οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου), έχει ως εξής:

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 27/2 16:00 OTE Sport 3

Βέροια-Πανθρακικός 27/2 18:00 OTE Sport 3

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 27/2 20:00 OTE Sport 3

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 28/2 18:00

***
~** Οι Αγγελόπουλοι κατήγγειλαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο :

~ Αθήνα
Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός κατήγγειλε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, την ώρα που ο Αθλητικός Δικαστής απέστειλε κλήσεις στους ιδιοκτήτες της ερυθρόλευκης ΚΑΕ, αλλά και στο προπονητή των Πειραιωτών, Γιώργο Μπαρτζώκα.
Ο πόλεμος μεταξύ των διοικήσεων των «αιωνίων» συνεχίζεται. Μετά τις εκατέρωθεν δηλώσεις και ανακοινώσεις, η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» κατήγγειλε την Τετάρτη στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για δυσφήμηση του αθλήματος.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ΚΑΕ Ολυμπιακός «… ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία ελέγχου εναντίον του: α) για την απαράδεκτη συμπεριφορά του προς τους διαιτητές του αγώνα πρωταθλήματος στις 4.2.2013 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, β) για τον χαρακτηρισμό του Ολυμπιακού ως ‘συλλόγου της βρωμιάς’ κατά τη διάρκεια του τελικού κυπέλλου στις 10.2.2013 και γ) για τις δηλώσεις του ότι δεν θα σεβαστεί την πρόσφατη καταδικαστική σε βάρος του απόφαση του Αθλητικού Δικαστή με την οποία του απαγορεύθηκε η είσοδος σε όλα τα γήπεδα για δύο μήνες».


 ~ ** ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  0-1 (για το  κύπελλο  Ελλάδας στο ποδόσφαιρο ) .-

~* Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και πήρε σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε με απευθείας φάουλ ο Αμπντούν στο 53'. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Γ.Καραϊσκάκης» στις 13/3. .-
Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκη)
Κίτρινες: Λίλα, Γεωργίου, Βίλα – Παπάζογλου
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Χριστόπουλος): Μπαμπανιώτης, Αυγενικού (81' Ιωάννου), Λίλα, Ρουμπουκάλο, Κεϊτά (70' Ιλιτς), Μιχαήλ, Ντάσιος, Μπέριος, Γεωργίου (54' Ντε Βινσέντι), Βίλα, Τζημόπουλος.
Ολυμπιακός (Μίτσελ) : Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Γκρέκο, Αμπντούν (82' Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης (66' Σιόβας), Μήτρογλου (75' Τζιμπούρ)


~**  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ – ΑΣΤΕΡΑΣ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ  1-2  (για  το κύπελλο ) .-

~* Με γκολ του Ναβάρο στο 89ο λεπτό, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Αρκάδες, στον πρώτο προημιτελικό που έγινε στα Χανιά, επικράτησαν 2-1 του Πλατανιά Χανίων και απέκτησαν το «πάνω-χέρι» στην υπόθεση πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης. Το γκολ των γηπεδούχων σημείωσε ο Μιρτσέτα στο 16ο λεπτό, ενώ για τον Αστέρα ισοφάρισε ο Μπαρτολίνι με κεφαλιά στο 31', για να έρθει ο Ναβάρο στο 89' και να τους χαρίσει τη νίκη. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 14 Μαρτίου στην Τρίπολη.
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες κάρτες: Στόλερ - Φορμίκα
Πλατανιάς Χανίων (Αναστασιάδης): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Αγκιλέρα, Ποτουρίδης, Κουρτεσιώτης (46' Δημήτρης), Δέντσας, Μιρτσέτα, Τετέ (62' Στόλερ), Λαμπάρθε (67' Ναζλίδης), Ονιέμα, Γιακουμάκης.
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Φορμίκα, Φραγκουλακης (63' Ναβάρο), Σέτι, Κοντοές (52' Κάφα), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Λένστε (74' Πιπίνης).

ΟΙ   ΑΓΩΝΕΣ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ  ΕΛΛΑΔΑΣ :

27/02/2013
Πλατανιάς Χανίων
Αστέρας Τρίπολης
1 - 2
27/02/2013
Βέροια
Πανθρακικός
0 - 1
27/02/2013
ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός
0 - 1
28/02/2013
ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός
-
06/03/2013
Λεβαδειακός
ΠΑΟΚ
-
07/03/2013
Ολυμπιακός
ΠΑΣ Γιάννινα
-
13/03/2013
Πανθρακικός
Βέροια
-
14/03/2013
Αστέρας Τρίπολης
Πλατανιάς Χανίων
-

** ΒΕΡΟΙΑ -    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  -  0-1  (για το κύπελλο  Ελλάδας )

 ~ Κοντά στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του βρίσκεται ο Πανθρακικός, που νίκησε 1-0 τη Βέροια στην Ημαθία και «αγκάλιασε» την πρόκρισή του, για πρώτη φορά, στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας. Το γκολ πέτυχε στο 22' ο Μίνγκας, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 13 Μαρτίου στην Κομοτηνή.
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Αμαραντίδης, Καλτσάς, Ρεανό, Γεωργιάδης- Ντιόγκο
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Μπερτέν, Αμαραντίδης, Τζημογιάννης, Μπάρμπας, Γεωργιάδης, Ρεάνο, Καλτσάς, Παυλίδης (62΄ Παυλίδης), Μοκάκε (62΄ Κόστλι), Ιωάννου (68' Ολαϊτάν)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Μελίσσης, Καστελάν, Κοντογουλίδης (68΄ Τζανής), Μίνγκας (80΄Παπαδόπουλος), Ντιόγκο, Μουνάφο, Μακρυδημήτρης, Μπαϊκαρά, Γωνιάδης (59΄ Λουσέρο), Σερφά


*** Σε καλό κλίμα η συζήτηση Αλαφούζου-Ερασιτέχνη για τη Λεωφόρο  :

* Aθήνα
Το θέμα της επιστροφής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου, με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Αχιλλέα Μακρόπουλο.
Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει, όμως οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες και οδεύει προς διευθέτηση το ζήτημα της συμφωνίας για τη μίσθωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην ΠΑΕ, αλλά και των οφειλών της τελευταίας προς τον ερασιτέχνη.
Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να «πέσουν» οι υπογραφές, ενώ παράλληλα η ΠΑΕ πρόκειται να προχωρήσει το θέμα των βελτιωτικών έργων, αποστέλλοντας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τον φάκελο ώστε να πάρει τη σχετική άδεια.-
 
***

*** ~ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :    
1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2318 video. -     
A.  snstam@gmail.com  .-                                                                                                                      
2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 e, =                        735 video.-  
 b. stamoskal@windowslive.com .-                                                                                                       
 3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  750   video.-     
 c. vlasiskal@gmail.com .-                                                                                                             
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3782   αναρτήσεις         
 
~***     www.sansimera.gr   :                                   
 ~**  http://www.kairos.gr   , :                                                                          
  ~**  www.in.gr :
  ~**  http://www.newsbeast.gr  ,
  *** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/
*** http://snsarfara.blogspot.com  ,
*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com ,
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com
~ www.best-tv.gr  ,

***
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
~***** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-
~***  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/14-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/16-17-2013.html , Αυτό το Σ/Κ στην ενημέρωση , Αθλητικό Σ/Κ 16 καί 17 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-
 ~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/02/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.-
~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/20-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετέρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 .-
~* *  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html  , Αθλητική παρουσίαση Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , ΑΥΤΟΙ που μας ΓΡΑΦΟΥΝ  Αδιακρίτως , Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/02/24-2013.html , Το Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωσή μας 24 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/25-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ,Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας .,-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/27-2013.html , 
Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 .-


***
*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
 *** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-

***
*****  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ :

~** http://lykeiomeligala.blogspot.com/ ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.-

 ~** http://www.inathos.gr/athos/el/ ,ΑΘΩΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 * http://www.fromsport.com/ ,   ΣΠΟΡ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ κ.λ.π.


 ~** www.mixanitouxronou.gr , Η  μηχανή  του  χρόνου   

 ~** www.chiospress.gr  ,  ΧΙΟΣ ΠΡΕΣΣ

www.emessinia.gr  ,  ΔΗΜΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ

www.diasnews.com , ΔΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

www.marathoupoli.com.gr  , ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ

www.kefalinou.blogspot.com ,  ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ

www.mani.org.gr  , ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

www.tripilis.gr   , ΤΡΙΠΙΛΑ

www.pera.gr  , ΠΕΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

www.lefktro.gov.gr  ,ΛΕΥΚΤΡΟ

www.romiosini.org.gr , ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ


 ~*  www.hellascountryclub.gr  ,? ~**  www.spilaiokapsia.gr =ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ .-

***  http://travelphoto.gr/agios-petros-arcadia/   .= ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ .-     


     ~**     www.dryades-arcadia.gr      .- 

~* http://www.neromylos-nikola.gr/O_Neromylos_toy_Nikola.htm = ΜΠΑΣΤΑ  …ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ .-



* http://www.mmess.gr/ ,Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 











 http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/   , ΠΥΛΟΣ …..

~ ΤΟ  ΝΕΡΟ  ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ  ΚΑΙ  Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ !!!

 ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ      : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.387085438017518.85142.308862112506518&type=1 , ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΑΣΠΡΟΜΑΤΡΕΣ ).


~*** www.eetaa.gr  ,  



 ~**  http://my.live.com 


  ~**  http://adthe.net   ,




*** ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ  γιά  σήμερα  :
Από  το  ορφανοτροφείο  στη  Ζωή :
http://youtu.be/y8jWWzewE9k  ,



Επιχείρηση  απόδρασης Παν. Βλαστου από φυλακες  Τρικάλων 26-02-2013 :


Ελένη Μενεγάκη – Δημήτρης  Αναστασόπουλος 2013  :
http://youtu.be/i4he64XFFGY ,



 **
  ΑΞΙΟΣ ή  Βαρδάρης  ποταμός ΚΙΛΚΙΣ :

http://youtu.be/DtjRvP9tKiY  ,



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ  ΛΕΣΧΗ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ  Εκδήλωση  στο κέντρο «ΝΕΦΕΛΗ» Μεσσήνης , κοπή  πίττας  Κυριακή  10-02-2013 :

http://youtu.be/ANRX9r6MgCM 



Κηρύκειο σπήλαιο Παρνασσού   :

 http://youtu.be/8d8e92cKaQ4  ,



 

*** http://youtu.be/7PScv0i-aHg , ΜΕΤΑΝΙΑ   Γέροντας ΝΙΚΩΝΑΣ :



****  http://youtu.be/kaHcCuPWFjk  , HELLAS !!!! :



***  http://youtu.be/1qibdNgWU_M  ,ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ….ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: