ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 13-03-2013

ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ  13-03-2013 :
** Μιά σελίδα  με  Ιατρικά Θέματα ..... Γράφοντας - Αντιγράφοντας :
*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
Το  ποπντικάκι  πάντα κοντά  μας ! :
~ http://www.seismoi.gr/ ,  ~ http://www.newsbeast.gr  ,
1/ ***  Πώς θα επιτύχετε καλή στοματική υγεία μέχρι τα βαθιά γεράματα; :
 
* Μέχρι πριν 50 χρόνια ήταν δεδομένο πως καθώς ο άνθρωπος γερνάει θα χάσει όλα τα φυσικά του δόντια. Σήμερα, η οδοντιατρική επιστήμη έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τα φυσικά δόντια ενός ατόμου για πολλά περισσότερα χρόνια, μέχρι τα βαθιά του γεράματα.
Παράλληλα, η διατήρηση καλής οδοντικής υγείας είναι απαραίτητα για τους ασθενείς τρίτης ηλικίας, καθώς τα στοματικά μικρόβια μπορεί επιπλέον να σχετίζονται με άλλες σοβαρές ιατρικές παθήσεις. Έρευνες έχουν δείξει τη συσχέτιση μολύνσεων στο στόμα με καρδιαγγειακά προβλήματα, εγκεφαλικά επεισόδια, σακχαρώδη διαβήτη, πνευμονία και άλλα προβλήματα στα οποία οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι ευάλωτοι.
Είναι λύση η τεχνητή οδοντοστοιχία;
Πολλοί ηλικιωμένοι ασθενείς υποφέροντας από πονόδοντους, κινητικότητες δοντιών και άλλα προβλήματα, ζητάνε από τον οδοντίατρο να κατασκευάσει μία τεχνητή οδοντοστοιχία πιστεύοντας πως αυτό θα λύσει όλα τους τα προβλήματα.
Η αλήθεια είναι ότι η αναπηρία που προκύπτει με την απώλεια των φυσικών δοντιών δεν μπορεί απόλυτα να ισοσταθμιστεί με τη χρήση της τεχνητής οδοντοστοιχίας. Η μάσηση, η άρθρωση και βέβαια η αισθητική δυσχεραίνονται σημαντικά.
Αποτελεί, δε, ισχυρό πλήγμα στην αυτοπεποίθηση του ασθενούς, αφού μελέτες δείχνουν πως η χρήση τεχνητής οδοντοστοιχίας συνδέεται ψυχολογικά με το γήρας. Πολλοί ασθενείς μελαγχολούν νιώθοντας ότι πρόκειται για μία σημαντική, μη αντιστρεπτή μεταβολή στο πρόσωπό τους. Ειδικά το πρώτο διάστημα, τα προβλήματα προσαρμογής με τη χρήση της οδοντοστοιχίας είναι τόσο έντονα που κάποιοι ασθενείς καταλήγουν να μην τις φοράνε ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση ενός ακρυλικού, ξένου σώματος μέσα στο στόμα μας δε θα έπρεπε να αποτελεί την πρώτη μας θεραπευτική επιβολή, όταν υπάρχουν άλλες δυνατότητες.
Η σύγχρονη οδοντιατρική δίνει λύση με τα εμφυτεύματα
Η λύση που προτείνει η σύγχρονη οδοντιατρική στο πρόβλημα της απώλειας των φυσικών δοντιών είναι τα εμφυτεύματα.
Τα εμφυτεύματα λειτουργούν ακριβώς όπως τα φυσικά δόντια, στηριζόμενα στο οστό της γνάθου. Ακόμα και όταν το οστό της γνάθου έχει συρρικνωθεί λόγω της ηλικίας, υπάρχει τρόπος να αυξήσουμε το επίπεδο του οστού με μόσχευμα.
Οι μόνες αντενδείξεις για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι:
  • η σοβαρή οστεοπόρωση,
  • ο αρρύθμιστος σακχαρώδης διαβήτης,
  • περιστατικά ρευματοειδούς αρθρίτιδας,
  • το κάπνισμα,
  • η κατάχρηση αλκοόλ,
  • η έντονη αιμορραγική προδιάθεση και
  • η προηγηθείσα ακτινοθεραπεία.
Τέλος, αντένδειξη θα μπορούσε να υπάρχει σε οικονομικό επίπεδο και για όσους δεν μπορούν να επωμιστούν το κόστος θεραπείας με εμφυτεύματα, καθώς αυξάνεται σχετικά με άλλες θεραπείες.

health.in.gr

2/ ***  Ως θεραπεία δεύτερης γραμμής του καρκίνου του παχέος εντέρου εγκρίθηκε η μπεβασιζουμάμπη : Συνδυαστικά με χημειοθεραπεία ,
 * Αθήνα

Την χορήγηση της μπεβασιζουμάμπης στη θεραπεία του μετασταστικού καρκίνου του παχέος εντέρου, σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία, ως θεραπεία δεύτερης γραμμής ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η χορήγηση της μπεβασιζουμάμπης, σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία με βάση τη φθοριοπυριμιδίνη, την ιρινοτεκάνη ή οξαλιπλατίνη ως θεραπεία δεύτερης γραμμής σε ασθενείς που είχαν λάβει μπεβασιζουμάμπη σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία με βάση τη φθοριοπυριμιδίνη, την οξαλιπλατίνη ή ιρινοτεκάνη ως θεραπεία πρώτης γραμμής για το μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου.
Η πλειονότητα των ατόμων που διαγιγνώσκονται με τη νόσο λαμβάνουν μπεβασιζουμάμπη μαζί με χημειοθεραπεία ως θεραπεία πρώτης γραμμής. Η νέα αυτή χρήση, δίνει πλέον στους ασθενείς αυτούς τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη θεραπεία με μπεβασιζουμάμπη σε συνδυασμό με μια νέα χημειοθεραπεία μετά την επιδείνωση του καρκίνου, η οποία ενδέχεται να τους βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο από όσο θα ζούσαν εάν άλλαζαν την αγωγή τους σε μόνο χημειοθεραπεία.
Η έγκριση της νέας χρήσης από τον ΕΜΑ αλλά και από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που ακολούθησε, βασίστηκε σε θετικά αποτελέσματα της μελέτης φάσης III ML18147, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας το 2012.
Ειδικότερα, βάσει των αποτελεσμάτων της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 820 ασθενείς, ο κίνδυνος θανάτου μειώθηκε κατά 19% στους ασθενείς που έλαβαν μπεβασιζουμάμπη σε συνδυασμό με καθιερωμένη χημειοθεραπεία στην πρώτη και δεύτερη γραμμή θεραπείας. Πιο συγκεκριμένα, η διάμεση συνολική επιβίωση των ασθενών αυτών διαμορφώθηκε σε 11,2 μήνες έναντι 9,8 μηνών για τους ασθενείς που έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία. Επιπλέον, ο κίνδυνος επιδείνωσης του καρκίνου ή θανάτου μειώθηκε κατά 32%, δηλαδή 5,7 μήνες σε σύγκριση με 4,1 μήνες.
Η έγκριση αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά που λαμβάνει η μπεβασιζουμάμπη για τη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του παχέος εντέρου αξιολογώντας την παράταση της συνολικής επιβίωσης των ασθενών που πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο.
Η μπεβασιζουμάμπη είναι το μόνο βιολογικό φάρμακο με έγκριση στην Ευρώπη και την Αμερική για τη θεραπεία ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου σε συνδυασμό με ενδοφλέβια, βασισμένη σε 5FU χημειοθεραπεία, ως αρχική θεραπεία, ως θεραπεία για ασθενείς με επιδείνωση του καρκίνου ενώ λάμβαναν μόνο χημειοθεραπεία και, πλέον, ως θεραπεία για ασθενείς με επιδείνωση του καρκίνου μετά από αρχική θεραπεία με σχήμα βασισμένο στη μπεβασιζουμάμπη.
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι από τους πιο συχνούς καρκίνους στον κόσμο, με πάνω από 1,2 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις να διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο, ενώ παραμένει μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου από καρκίνο διεθνώς, καθώς είναι υπεύθυνος για περισσότερους από 600.000 θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο.  health.in.gr

3/ ***  Η διακοπή του καπνίσματος μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό :

* Η διακοπή του καπνίσματος περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο για την καρδιά, ακόμα και στην περίπτωση που οι πρώην καπνιστές αποκτούν περισσότερα κιλά, επειδή έκοψαν το τσιγάρο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέιμς Μέιγκς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, επεσήμαναν ότι ορισμένοι καπνιστές διστάζουν να το κόψουν από φόβο μήπως παχύνουν, όμως η νέα έρευνα δείχνει πως, σε κάθε περίπτωση, θα ωφεληθούν σημαντικά από άποψη μείωσης του καρδιαγγειακού κινδύνου (έμφραγμα, εγκεφαλικό κ.ά.).
Τα οφέλη που προκύπτουν για την υγεία από τη διακοπή του καπνίσματος είναι πιο ορατά σε όσους δεν έχουν διαβήτη, αλλά ακόμα και οι διαβητικοί που το κόβουν θα ωφεληθούν πολύ (όσοι έχουν διαβήτη πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα το βάρος τους). Η νικοτίνη μειώνει την όρεξη και συνήθως επιταχύνει ελαφρά την καύση θερμίδων στους καπνιστές, ενώ αντίστροφα, όταν το κόβουν, είναι πιθανό να επιβραδυνθεί κάπως ο μεταβολισμός τους κι έτσι να προσθέσουν μερικά κιλά.
Η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τις καρδιοπάθειες (μαζί με τη χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση, τον διαβήτη, το κάπνισμα κ.ά.), γι’ αυτό προηγούμενες έρευνες είχαν θέσει το ερώτημα κατά πόσον το κόψιμο του τσιγάρου, που μπορεί να αυξήσει το πάχος, ακυρώνει εν μέρει τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτήν την απόφαση. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι σταματούν να καπνίζουν παχαίνουν κατά μέσο 2,7 έως 5,9 κιλά μέσα στο πρώτο εξάμηνο μετά τη διακοπή του καπνίσματος (το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα κιλά -ή και όλα- συχνά χάνονται με το πέρασμα του χρόνου).
Η νέα μελέτη αφορούσε πάνω από 3.200 άτομα, πολλά εκ των οποίων ήταν πρώην καπνιστές. Όσοι το είχαν κόψει εδώ και καιρό (πάνω από τέσσερα χρόνια) είχαν 54% μικρότερο κίνδυνο για καρδιολογική πάθηση σε σχέση με τους καπνιστές. Όσοι είχαν σταματήσει το κάπνισμα πρόσφατα (λιγότερο από τέσσερα χρόνια) είχαν σχεδόν ίδιο καρδιαγγειακό όφελος (μείωση κινδύνου 53% σε σύγκριση με τους καπνιστές), παρόλο που σε αυτήν τη δεύτερη κατηγορία των πρώην καπνιστών ανήκαν κυρίως όσοι είχαν βάλει τα παραπάνω κιλά.
Αναλυτικότερα, μεταξύ αυτών που δεν είχαν διαβήτη, όσοι το είχαν κόψει σχετικά πιο πρόσφατα είχαν κατά μέσο όρο 37% λιγότερες πιθανότητες εμφράγματος, ενώ όσοι το είχαν διακόψει περισσότερο καιρό είχαν 68% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος (έναντι 81% όσων δεν είχαν ποτέ καπνίσει). Μεταξύ των διαβητικών, η αντίστοιχη μείωση κινδύνου για έμφραγμα ήταν 60%, έναντι 85% των μη καπνιστών.
«Είμαστε πλέον σε θέση να πούμε χωρίς καμία αμφιβολία ότι το κόψιμο του καπνίσματος έχει πολύ θετική επίδραση στον καρδιαγγειακό κίνδυνο και για τους ασθενείς που έχουν διαβήτη και για όσους δεν έχουν, ακόμα κι αν εμφανίσουν μέτρια αύξηση του βάρους τους» δήλωσε ο Τζέιμς Μέιγκς.
«Οι άνθρωποι που κόβουν το κάπνισμα μπορεί να αυξήσουν κάπως το βάρος τους, όμως αυτό δεν μετριάζει τα οφέλη για την καρδιά τους. Η μελέτη μας επιτρέπει σε έναν γιατρό να πει στους ασθενείς του: "Αν σταματήσεις να καπνίζεις, μέσα σε λίγα χρόνια θα έχεις τις ίδιες πιθανότητες να πεθάνεις από έμφραγμα, με αυτές που θα είχες, αν δεν είχες καπνίσει ποτέ"» πρόσθεσε.
Όπως τόνισε ο Τζέιμς Μέιγκς, το κάπνισμα είναι ο πιο σοβαρός παράγοντας κινδύνου για έμφραγμα ή εγκεφαλικό. «Μια μικρή αύξηση του βάρους, που αυξάνει την πίεση του αίματος, το σάκχαρο στο αίμα ή τη χοληστερόλη, δεν είναι αρκετά επιβλαβής για να αντισταθμίσει τα οφέλη από το σταμάτημα του καπνίσματος» υπογράμμισε.

4/ ***  Καταπολεμώντας τη δημιουργία καρκινικών μεταστάσεων :

* Στη μάχη κατά του καρκίνου η κατανόηση του μηχανισμού με τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα «μεταναστεύουν» σε άλλες περιοχές του σώματος, προκαλώντας επικίνδυνες μεταστάσεις, είναι ζωτικής σημασίας.
Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Ανοσολογικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν έναν νέο μηχανισμό, με τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα μετακινούνται σε ομάδες όπως ο στρατιωτικός σχηματισμός της «χελώνας» στον ρωμαϊκό στρατό, γνωστός σε όσους διαβάζουν Αστερίξ και Οβελίξ.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η ομαδική μετακίνηση κυττάρων αποτελεί ουσιαστικό τρόπο μετακίνησης των υγιών κυττάρων του οργανισμού, αλλά φαίνεται ότι χρησιμοποιείται αποτελεσματικά και από τα καρκινικά κύτταρα, με αποτέλεσμα τις μεταστάσεις. Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οι Ρωμαίοι στρατιώτες έρχονταν κοντά ο ένας στον άλλον, βάζοντας τις ασπίδες για προστασία, και μπορούσαν να διεισδύσουν στις εχθρικές γραμμές, έτσι και τα καρκινικά κύτταρα, μέσω μηχανισμών που τα συντονίζουν, μετακινούνται με αποτελεσματικότητα.
Ο στόχος των ερευνητών είναι να αναγνωρίσουν και να παρεμποδίσουν αυτόν τον μηχανισμό που συντονίζει την κίνηση των καρκινικών κυττάρων. Ήδη, διεξάγοντας πειράματα σε φρουτόμυγες, έχουν εντοπίσει δύο πρωτεΐνες με ρόλο -κλειδί (Rab11 και Moesin) στον συντονισμό των καρκινικών κυττάρων. Πρόκειται για πρωτεΐνες που έχει διαπιστωθεί ότι παίζουν ρόλο και σε ορισμένους καρκίνους στον άνθρωπο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή δρ Γκρέγκορυ Έιμερι, «η δουλειά μας θα μας επιτρέψει να αναγνωρίσουμε μοριακούς στόχους, προκειμένου να διαταράξουμε τη συντονισμένη μετανάστευση των κυττάρων, με την ελπίδα να καταπολεμήσουμε τη δημιουργία μεταστάσεων».Πηγή: vita.gr

5/ *** Γρονθοκόπησαν γιατρό στο νοσοκομείο «Αττικόν»  :

* Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν».
Γιατρός στα επείγοντα περιστατικά γρονθοκοπήθηκε από συγγενείς ασθενούς οι οποίοι στην προσπάθειά τους να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας, τον έσπρωξαν.
Ο Διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Λαμπίρης μιλώντας στη zougla.gr επιβεβαίωσε το δυσάρεστο περιστατικό ενώ δήλωσε πως θα κάνει έγγραφη αναφορά στην εισαγγελία καθώς και στην γενική γραμματεία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου τις ώρες αιχμής.-

6/ *** Και η γονιμότητα έχει την… εποχή της!  :

* Το φθινόπωρο συνήθως αυξάνεται ο αριθμός των γεννήσεων και σύμφωνα με μια ισραηλινή έρευνα ενδεχομένως υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό, καθώς το ανθρώπινο σπέρμα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης!
Με βάση την ανάλυση δειγμάτων από 6.455 άνδρες που βρίσκονταν σε κλινικές υπογονιμότητας, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η ποσότητα του σπέρματος ήταν μεγαλύτερη, η ταχύτητα των σπερματοζωαρίων γρηγορότερη και η μορφολογία των σπερματοζωαρίων καλύτερη το χειμώνα με μια σταθερή πτώση μετά την άνοιξη.
Από το σύνολο των δειγμάτων που αναλύθηκαν οι 4.960 άνδρες είχαν φυσιολογικό σπέρμα και οι 1.495 είχαν ανωμαλίες στα σπερματοζωάρια, όπως λόγου χάρη μειωμένο αριθμό (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τιμές άνω των 16 εκατομμυρίων σπερματοζωαρίων ανά ml θεωρούνται φυσιολογικές).
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι άνδρες με φυσιολογικό σπέρμα είχαν τους καλύτερους δείκτες υγείας των σπερματοζωαρίων το χειμώνα. Για τους άνδρες με προβλήματα στα σπερματοζωάρια, όμως, το μοτίβο ήταν διαφορετικό: οι άνδρες αυτοί είχαν κάπως βελτιωμένη κινητικότητα των σπερματοζωαρίων το φθινόπωρο, ενώ σημείωναν τους υψηλότερους δείκτες υγιών μορφολογικά σπερματοζωαρίων την άνοιξη.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στη επιστημονική επιθεώρηση «American Journal of Obstetrics & Gynecology».  Πηγή: vita.gr

7/ *** Με την πρώιμη έναρξη Αλτσχάιμερ συνδέεται ο κακός ύπνος :

*  Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να κοιμηθούν ίσως έχουν πρόδρομα συμπτώματα άνοιας Αλτσχάιμερ.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, οι οποίοι επιστράτευσαν 145 εθελοντές, ηλικίας 45-75 ετών, από το Ερευνητικό Κέντρο για το Αλτσχάιμερ του Πανεπιστημίου.
Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν προκλινικές εκδηλώσεις άνοιας Αλτσχάιμερ (χωρίς συμπτώματα) είχαν χειρότερη ποιότητα ύπνου (80,4% ικανοποιητικό ύπνο), συγκριτικά με όσους δεν είχαν ενδείξεις έναρξης της νόσου (83,7% ικανοποιητικό ύπνο).
Κατά μέσο όρο εκείνοι με προκλινικές εκδηλώσεις της νόσου έμεναν στο κρεβάτι όσο και οι άλλοι συμμετέχοντες, αλλά κοιμούνταν λιγότερη ώρα. Επίσης, έπαιρναν συχνότερα υπνάκους κατά τη διάρκεια της μέρας.
Η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ Γιο-Ελ Χου δήλωσε ότι «όταν εστιάσαμε αποκλειστικά σε εκείνους που δεν κοιμούνταν καλά, εκείνοι με ποσοστό ικανοποίησης από τον ύπνο λιγότερο του 75% ήταν πιο πιθανό να έχουν πρώιμη έναρξη Αλτσχάιμερ, συγκριτικά με όσους κοιμούνταν ικανοποιητικά».
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Neurology».  Πηγή: vita.gr

8/ ***  Διάλεξη για τις νεότερες εξελίξεις σε θέματα διατροφής και δίαιτας :

*  Σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου, στις 18.00, στο Gloden Hall, ο διαιτολόγος - διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Νεότερες εξελίξεις σε θέματα διατροφής και δίαιτας για τον σύγχρονο άνθρωπο».
Πώς οφείλει η σύγχρονη οικογένεια να αλλάξει τα διατροφικά της πρότυπα; Πώς μπορούμε με την κατάλληλη επιλογή τροφών να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, διασφαλίζοντας τη μελλοντική σωματική και πνευματική μας υγεία και ευεξία; Αυτά είναι μερικά μονάχα από τα ερωτήματα στα οποία θα δώσει απάντηση ο γνωστός διαιτολόγος.
Χώρος διαλέξεων του Golden Hall: Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι (1ος όροφος).
Μετα δόντια μας ...καί τρώγοντας ...αλόγιστα    ανοίγουμε το λάκο μας (μνήμα μας) .-

9/ ***  Η Ευρώπη κάνει πρωταθλητισμό στο ποτό και το τσιγάρο :

*  Παγκόσμιοι «πρωταθλητές» στο ποτό και το τσιγάρο αναδεικνύονται οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Οι Ευρωπαίοι άνω των 15 ετών καπνίζουν σε ποσοστό 27%, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο οποιασδήποτε άλλης περιοχής του κόσμου. Όσον αφορά στο αλκοόλ, καταναλώνουν 10,6 λίτρα ετησίως, κατέχοντας και εδώ την παγκόσμια πρωτιά.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ πάντως, η αύξηση των τιμών στα τσιγάρα και τα ποτά ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των θανάτων από τα συγκεκριμένα αίτια. Οι δύο επιβλαβείς συνήθειες αποτελούν τους βασικούς παράγοντες των καρδιοπαθειών, οι οποίες ευθύνονται για το 70% των θανάτων.
«Στο σύνολο της γηραιάς ηπείρου, το κάπνισμα και το αλκοόλ συνιστούν τους πιο σημαντικούς παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και προκαλούν θάνατο και αναπηρία» σημείωσε η Κλαούντια Στάιν, διευθύντρια του τομέα πληροφοριών, στοιχείων έρευνας και καινοτομίας του ΠΟΥ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τριετούς έρευνας, στην πλειονότητά τους οι άνδρες στην Αρμενία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και την Τουρκία είναι καπνιστές, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ είναι υψηλότερη στη Μολδαβία, το Λουξεμβούργο, την Εσθονία και την Τσεχία.
Όσον αφορά στο προσδόκιμο ζωής, η οικονομική κρίση φαίνεται να λειτουργεί ανασταλτικά. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, μια αύξηση της τάξεως του 3% στην ανεργία σχετίζεται με αύξηση 5% των αυτοκτονιών και των αυτοπροκαλούμενων τραυματισμών.
Το ένα τρίτο όλων των ανέργων της Ευρώπης βρίσκεται στην Ισπανία, όπου το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αγγίξει το 27% φέτος. «Πρέπει να παρακολουθούμε την οικονομική κατάσταση στην Ισπανία, για να δούμε κατά πόσο θα επηρεάσει το προσδόκιμο ζωής» σημείωσε η Στάιν.
Το προσδόκιμο ζωής, παρότι αυξήθηκε κατά 5 έτη στα 76 έτη στην Ευρώπη το διάστημα 1980-2010, για τους άνδρες στην Ανατολική Ευρώπη μειώθηκε. Το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής συναντάται στη Ρωσία (62,3 έτη) και το υψηλότερο στο Ισραήλ (80,1 έτη). Για τις γυναίκες, περισσότερα χρόνια ζουν οι Ισπανίδες (85 έτη) και λιγότερα οι γυναίκες του Κιργιστάν (73 έτη).

10/ *** Πιο υπναρούδες οι γυναίκες  :

* Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες και όταν δεν κοιμούνται επαρκώς, τότε επηρεάζεται σημαντική η ψυχική τους διάθεση.
«Διαπιστώσαμε ότι οι γυναίκες έχουν εντονότερη καταθλιπτική διάθεση, περισσότερο θυμό και εχθρότητα νωρίς το πρωί», εξηγεί ο ερευνητής Δρ Μπρέους από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ της Βόρειας Καρολίνα. Η αιτία αυτής της έντασης και της εχθρότητας είναι η έλλειψη ύπνου και το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες από τους άνδρες στον ανεπαρκή ύπνο.
Μια πιθανή εξήγηση γι’ αυτή την ευπάθεια είναι ότι ο γυναικείος εγκέφαλος επιτελεί περισσότερα έργα παράλληλα (multi tasking) οπότε έχει ανάγκη και από περισσότερη ξεκούραση. Ορισμένοι ειδικοί μάλιστα έχουν εκτιμήσει ότι οι γυναίκες έχουν ανάγκη 20 λεπτά περισσότερο ύπνου σε σχέση με τους άνδρες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιαγγειακών νόσων, εγκεφαλικού και κατάθλιψης.
Από την άλλη μεριά διαπιστώθηκε ότι η υγεία των ανδρών σπανίως επηρεάζεται από την έλλειψη ύπνου. Πηγή: vita.gr

11/  *** Η οικονομική κρίση απειλεί το προσδόκιμο επιβίωσης των Ευρωπαίων :

* Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Η οικονομική κρίση ίσως απειλήσει την πρόοδο που έχει συντελεστεί ως προς το προσδόκιμο επιβίωσης στην Ευρώπη, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σε περίπτωση που οι κυβερνήσεις προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών υγείας.
«Ένα πιθανό σενάριο που απειλεί την αύξηση του προσδόκιμου ζωής στην Ευρώπη είναι η οικονομική ή κοινωνική κρίση να συνδυαστεί με περικοπές των δαπανών στον τομέα της υγείας», εκτιμά ο ΠΟΥ σε έκθεσή του που αναφέρεται σε 53 χώρες.
Ο οργανισμός υπογραμμίζει πως, αν και η υγειονομική κατάσταση έχει βελτιωθεί στην Ευρώπη, υπάρχουν μεγάλες ανισότητες από χώρα σε χώρα.
«Το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί κατά πέντε χρόνια από το 1980 και το 2010 έφτασε τα 76 χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι η πρόοδος αυτή δεν είναι ίδια σε όλες τις χώρες», σύμφωνα με την Ρίτου Σαντάνα, μια από τους εισηγητές της έκθεσης, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, πριν από την δημοσιοποίηση των στοιχείων της έκθεσης.
Στην Ισπανία το προσδόκιμο ζωής είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη -κατά μέσο όρο 82,2 χρόνια- ενώ το Καζακστάν βρίσκεται στην τελευταία θέση με 68,7 χρόνια. Σχεδόν 67 χρόνια το προσδόκιμο «υγιούς ζωής» στην Ελλάδα.Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στην Ευρώπη (900 εκατομμύρια κάτοικοι από την δυτική Ευρώπη στην κεντρική Ασία, συμπεριλαμβανόμενου και του Ισραήλ) βρίσκονται εννιά από τις δέκα χώρες με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, ακόμα και αν στην ήπειρο αυτή καταγράφονται να μεγαλύτερα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και καπνίσματος.
Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής εξηγείται εν μέρει από την ύφεση ορισμένων νοσημάτων, ειδικά καρδιακών, και από την βελτίωση των συνθηκών ζωής, σύμφωνα με την έκθεση του ΠΟΥ, που δημοσιεύεται κάθε τρία χρόνια.
Οι δαπάνες για την υγεία διαφέρουν σημαντικά από τη μια χώρα στην άλλη: η Γαλλία και η Ολλανδία δαπανούν το 11,9% του ΑΕΠ για την υγεία, σύμφωνα με στοιχεία του 2010. Στο Τουρκμενιστάν το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 2,5%.
Το προσδόκιμο ζωής διαφέρει και ανάλογα το φύλο: στις γυναίκες είναι κατά μέσο όρο 80 έτη, ενώ στους άντρες 72,5 έτη.
Η ανισότητα αυτή οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στις διαφορές στον τρόπο ζωής και στις δραστηριότητες ανδρών και γυναικών, και ειδικά στο γεγονός ότι οι άντρες καπνίζουν δύο φορές περισσότερο από τις γυναίκες, επισημαίνει ο ΠΟΥ.
Το ποσοστό αυτοκτονιών έχει μειωθεί, σε σχέση με την δεκαετία του '90, και κυμαίνεται από 24% ως 40%, ανάλογα με τη χώρα, όμως η μείωση αυτή έχει συρρικνωθεί από το 2008 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση.
Περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ευρώπης θα ζει παραπάνω από 65 χρόνια μέχρι το 2050, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο οποίος προειδοποιεί κατά των προκλήσεων που αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει για τα συστήματα υγείας. health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***
 
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-
**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-
**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-
***  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/14-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 .
** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/16-17-2013.html , Αυτό το Σ/Κ στην ενημέρωση , Αθλητικό Σ/Κ 16 καί 17 Φεβρουαρίου 2013 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/02/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.-
*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/20-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετέρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 .-
* *  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-
**   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html  , Αθλητική παρουσίαση Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , ΑΥΤΟΙ που μας ΓΡΑΦΟΥΝ  Αδιακρίτως , Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-
**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013
** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/02/24-2013.html , Το Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωσή μας 24 Φεβρουαρίου 2013 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/25-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ,Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.,-
** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/27-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 .-
**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html ,

AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , , Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/to-09-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09 Μαρτίου 2013.-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html , Σαββατο κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09καί 10 Μαρτίου 2013 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 11 Μαρτίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/11-3-2013.html , ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 11-3-2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/13-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/13-03-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 13-03-2013 .-

 *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-

***   
  ~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2350 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 e, =                        788 video. -   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                   784   video.  -      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3922   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr



*****  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ :
~** http://lykeiomeligala.blogspot.com/ ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.-
 ~** http://www.inathos.gr/athos/el/ ,ΑΘΩΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
 * http://www.fromsport.com/ ,   ΣΠΟΡ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ κ.λ.π.
 ~** www.mixanitouxronou.gr , Η  μηχανή  του  χρόνου   
 ~** www.chiospress.gr  ,  ΧΙΟΣ ΠΡΕΣΣ
www.emessinia.gr  ,  ΔΗΜΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ
www.diasnews.com , ΔΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
www.marathoupoli.com.gr  , ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ
www.kefalinou.blogspot.com ,  ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ
www.mani.org.gr  , ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ
www.tripilis.gr   , ΤΡΙΠΙΛΑ
www.pera.gr  , ΠΕΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
www.lefktro.gov.gr  ,ΛΕΥΚΤΡΟ
www.romiosini.org.gr , ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
 ~*  www.hellascountryclub.gr  ,? ~**  www.spilaiokapsia.gr =ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ .-
***  http://travelphoto.gr/agios-petros-arcadia/   .= ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ .-     
~**     www.dryades-arcadia.gr      .- 
* http://www.neromylos-nikola.gr/O_Neromylos_toy_Nikola.htm = ΜΠΑΣΤΑ  …ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ .-
* http://www.mmess.gr/ ,Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
 http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/   , ΠΥΛΟΣ …..
~ ΤΟ  ΝΕΡΟ  ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ  ΚΑΙ  Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ !!!
 ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ      : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.387085438017518.85142.308862112506518&type=1 , ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΑΣΠΡΟΜΑΤΡΕΣ ).
* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com ,

** Ο αργεντινός Xόρχε Μπεργκόλιο είναι ο νέος Πάπας, επιλέγει το όνομα Φραγκίσκος Α΄  : ο 266ος  Ποντίφικας (Πάπας) , απέναντι σε 2 δις περίπου , καθολικούς  ανά τον κόσμο .

Πανηγυρισμοί στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου
* Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιστίνα, πανηγυρισμοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο 76χρονος Αργεντινός καρδινάλιος Χόρχε Μπεργκόλιο από Αργεντινή (καρδινάλιοςΜπουένος Άϊρες ) ,είναι ο νέος πνευματικός πατέρας των σχεδόν 1,2 δισεκομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο. Ο 266ος Πάπας -ο πρώτος Λατινοαμερικανός προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας- επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος.- Είναι ο διάδοχος του παραιτηθέντα Πάπα , Βενέδικτου ΙΣτ',.-
~ Πανηγυρισμοί στην κατάμεση πλατεία του Αγίου Πέτρου από τους δεκάδες χιλιάδες πιστούς που περίμεναν επί ώρες υπό βροχή για να γίνουν μάρτυρες της εκλογής του νέου ποντίφικα.
«Ζητώ ο Πάπας!» φωνάζουν αναμένοντας μαζί με τον κόσμο όλο να ακούσουν το όνομα του νέου ποντίφικα. Κόσμος τρέχει στους δρόμους της Ρώμης για να προλάβει να φτάσει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου έγκαιρα για την εμφάνιση του Πάπα, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα.
Μία μονάδα της ελβετικής φρουράς με ασημί κράνη και πλήρη εξάρτηση παρήλασε προς την βασιλική του Αγίου Πέτρου εν όψει της ανακοίνωσης, την ώρα που παιάνιζαν οι στρατιωτικές μπάντες.
Από στιγμή σε στιγμή ο επικεφαλής του Κονκλάβιου θα βγει στο μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου να αναγγείλλει το «Habemus Papam» και να ανακοινώσει ποιος είναι ο νέος Πάπας, ο οποίος θα δώσει την πρώτη του ευλογία στους πιστούς και θα διαλέξει και το όνομα με το οποίο θα ηγηθεί της Καθολικής Εκκλησίας.

*** Ο πρώτος Λατινοαμερικανός
~** Ποιος είναι ο νέος πάπας Φραγκίσκος Α'
Ο Χόρχε Μπεργκόλι ο ήταν ως σήμερα αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες
Ο Χόρχε Μπεργκόλι ο ήταν ως σήμερα αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες
* Ο Αργεντινός Χόρχε Μπεργκόλιο, ο νέος Πάπας Φραγκίσκος Α’, πριν εκλεγεί από το κονκλάβιο ήταν αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες. Ιησουιτικών καταβολών και συντητηριτικών τάσεων, ο 76χρονος Μπεργκόλιο και πέρασε σχεδόν όλη την ιερατική σταδιοδρομία μέσα στην Αργεντινή.
Είναι ο πρώτος Πάπας από τη Νότια Αμερική.
Ήταν υποψήφιος και το 2005 οπότε και φέρεται να τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Πάπα Βενέδικτο και έκτοτε επικεντρώθηκε στο ποιμαντικό έργο, κάτι που θεωρείται ότι μεγάλο όπλο για την εκλογή στο ύπατο εκκλησιαστικό αξίωμα.
Ιησουιτικών καταβολών, ο Μπεργκόλιο, σημειώνει ο Guardian, έχει επιδείξει μία πρακτική προσέγγιση στο θέμα της φτώχειας, το οποίο άλλωστε έχει απασχολήσει επισταμένα την Εκκλησία και τους θεολόγους στη Νότια Αμερική.
Ωστόσο, πρόκειται για συντηρητικό ιερωμένο ο οποίος έχει αντιταχθεί στην απόφαση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τυον γάμο των ομοφυλόφιλών το 2010, επιχειρηματολογώντας ότι τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να ανατρέφονται από ένα πατέρα και μια μητέρα. Newsroom ΔΟΛ

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: