ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης    Τρίτη  20  Αυγούστου  2013 :





*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Από το ΥΠΕΣ θα ζητηθούν χρήματα για την ανάπλαση του προλιμένα της Καλαμάτας                                                     
Στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να τύχει χρηματοδότησης, πρόκειται να υποβληθεί από το Δήμο Καλαμάτας το έργο «Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας», από την οδό Ακρίτα έως την οδό Λεωνίδου, όπως ανέφερε χθες στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Ο κ. Νίκας τόνισε πως μέσω αυτού του έργου θα αναβαθμισθεί η περιοχή και θα αποκτήσει η Καλαμάτα στο κεντρικότερο σημείο του θαλασσίου μετώπου ένα χώρο αναψυχής και περιπάτου, που θα αποτελεί «κόσμημα». Όταν εκτελεστεί το έργο, κάτοικοι και επισκέπτες θα είναι δυνατόν να περπατούν από την προκυμαία μέχρι την προβολή της οδού Λεωνίδου σε χώρο καθαρό, φωτισμένο, ευπρεπή και ευχάριστο, που θα εξυπηρετεί το μεμονωμένο διαβάτη, αλλά και την οικογένεια, σύμφωνα με τα λεγόμενά του. - 


*** Ο ρόλος της Καλαμάτας στην κρουαζιέρα αναμένεται να είναι στρατηγικός    
Στρατηγικό ρόλο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας προβλέπει για την Καλαμάτα το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα του Δήμου. Προβλέπεται η κατά προτεραιότητα δημιουργία εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας, καθώς και άλλα οφέλη. Σημειώνεται, επίσης, ότι η Καλαμάτα θέτει υποψηφιότητα και ως πύλη εισόδου για τους επιβάτες κρουαζιέρας, κάτι που προβλέπεται στο νέο Πλαίσιο, καθώς διαθέτει αεροδρόμιο διεθνών συνδέσεων. Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος είχε συναντηθεί πέρσι στις 29 Αυγούστου με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη και είχε μετάσχει σε σύσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού, υπό την προεδρία της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη, όπου τους επέδωσε προτάσεις επί του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, στις οποίες τόνιζε ότι ο Δήμος θεωρεί «επιβεβλημένη την ένταξη της Καλαμάτας στις πόλεις με δυνατότητα να εξυπηρετήσουν κρουαζιερόπλοια». Οι προβλέψεις που αφορούν στην Καλαμάτα και την κρουαζιέρα έχουν, μεταξύ άλλων, ως εξής: -Βελτίωση και εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων και δημιουργία πυλών εισόδου επιβατών κρουαζιέρας (home ports) με σύγχρονες εγκαταστάσεις κατά προτεραιότητα σε ανεπτυγμένες, αναπτυσσόμενες και μητροπολιτικές περιοχές που διαθέτουν αεροδρόμια διεθνών συνδέσεων. -Δημιουργία εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας (ports of call) σε λιμάνια που έχουν ήδη δυνατότητα ή μπορούν να αποκτήσουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν μεγάλα κρουαζιερόπλοια και βρίσκονται σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος. Κατά προτεραιότητα οι περιοχές αυτές είναι: Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Κατάκολο, Ρόδος, Βόλος, Καβάλα, Κως, Πάτμος, Μύκονος, Σαντορίνη, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κρήτη. -Ανάδειξη των σταθμών κρουαζιέρας σε πολυθεματικούς προορισμούς μέσω διασύνδεσής τους με τα θεματικά δίκτυα των ευρύτερων περιοχών (πολιτιστικά, θρησκευτικά, φυσιολατρικά κ.ά.). - 

*** 2.500 κόσμου στη 12η Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο (φωτογραφίες)         
   
 
Της Μαρίας Νίκα
Φωτο: Στασινός Μουτσούλας
 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η γιορτή σύκου την Κυριακή το βράδυ στον Πολύλοφο, όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Βαγγέλη Αναστασόπουλο, συμμετείχαν τουλάχιστον 2.500 άτομα.
Το καλωσόρισμα έγινε από τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Πολυλόφου «Άγιος Δημήτριος», Θανάση Αναστασόπουλο, ενώ την παρουσίαση και το συντονισμό της βραδιάς είχε ο γνωστός παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής, Ευτύχης Μπλέτσας.
Χαιρετισμό στη γιορτή απηύθυνε ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ενώ παρών στην εκδήλωση ήταν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην καλλιέργεια του σύκου, σημειώνοντας ότι σε επαφή που είχε με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον διαβεβαίωσαν ότι οι προτάσεις που αφορούν στη στήριξη της συκοκαλλιέργειας (αναδιάρθρωση κ.λπ.) θα μπαίνουν σε προτεραιότητα. Γενικότερα για το Δήμο Μεσσήνης, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα 40 εκ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν φτάσει τα 75 εκ. ευρώ.
Και ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στο σύκο, επισημαίνοντας ότι το 80% της παραγωγής σε Μεσσηνία και Λακωνία παράγεται στο Δήμο Μεσσήνης. Άρα, όπως πρόσθεσε, ο Δήμος έχει έναν παραπάνω λόγο να ενδιαφέρεται σοβαρά για την καλλιέργεια. Γι’ αυτό, όπως είπε, είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τη ΣΥΚΙΚΗ και το ΥΠΑΑΤ, με στόχο τη στήριξη του προϊόντος. Μίλησε, επίσης, για σχεδιασμό που περιλαμβάνει αναδιάρθρωση καλλιέργειας, φράγματα και λιμνοδεξαμενές για περιοχές με συκοκαλλιέργεια.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές έδωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σχολίασε ότι η χώρα βρέθηκε σε δύσκολη θέση, γιατί εγκαταλείφθηκε ο πρωτογενής τομέας.
Μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία της ΣΥΚΙΚΗΣ έκανε ο πρόεδρός της Παναγιώτης Παπαγεωργίου. Ήταν τον Απρίλη του 1953, όταν οι πρώτοι 45 συνεταιριστές από τον Πολύλοφο, το Μάνεση, το Στρέφι και άλλα χωριά της περιοχής πραγματοποίησαν την πρώτη γενική συνέλευση, όπως είπε. Αναφερόμενος στο προϊόν, πρόσθεσε ότι έχει μεγάλο κύκλο εργασιών και πρέπει να στηριχθεί, γιατί δίνει δουλειά σε πολύ κόσμο και φέρνει εισόδημα.
Η βραδιά συνεχίστηκε με φαγητό, μουσική και τραγούδι σε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα από τους καλλιτέχνες Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σοφία Παπάζογλου, Τάκη Μίντζια και Μαρία Μαυρομάτη.
Συνδιοργανωτές της 12ης Γιορτής Σύκου ήταν η ΣΥΚΙΚΗ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας, ο Δήμος Μεσσήνης και η ΠΕΔ Πελοποννήσου. Συμμετείχε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.- 
 
*** Λυπάμαι που ζω σε αυτό το κράτος!         

Δεν είμαι ρατσίστρια. Έχω μάθει να σέβομαι τους νόμους, έστω και αν διαφωνώ σε μερικές περιπτώσεις. Αλλά έχω την απαίτηση οι νόμοι να ισχύουν για όλους. Όταν απαγορεύονται οι φωτιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και οι αθίγγανοι δίπλα στην επιχείρησή μας καίουν καθημερινά καλώδια, για να πάρουν το χαλκό για μεταπώληση και αδιαφορούν για την επικινδυνότητα πυρκαγιάς το μήνα με το υψηλότερο ποσοστό πυρκαγιών, όταν κάθε πρωί μετρούμε τις πληγές μας από τις επελάσεις των αθιγγάνων στο χώρο μας, που σημειωτέον είναι στη βιομηχανική ζώνη Καλαμάτας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, νιώθω απροστάτευτη σε ένα κράτος που τίποτα δε λειτουργεί. Η φωτιά ξεπήδησε δίπλα από την επιχείρησή μας και η Αστυνομία ήθελε να της δείξω τον ένοχο, αλλιώς το γεγονός την αφήνει παγερά αδιάφορη. Λυπάμαι που ζω σε αυτό το κράτος!
  Υ.Γ. Θα επαινέσω, όμως, τη φιλότιμη προσπάθεια της Πυροσβεστικής!
  -Το όνομα του σχολιαστή είναι στη διάθεση της εφημερίδας.
 
***  Κάηκαν ελιές και πουρνάρια από πυρκαγιά στο Καινούργιο Χωριό                                                
Έκταση με πουρνάρια και ελιές έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Καινούργιου Χωριού του Δήμου Πύλου – Νέστορος, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θ» ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης, προτού τεθεί υπό έλεγχο αργά το απόγευμα. Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έπνεαν ισχυροί άνεμοι και μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο έδωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και Γαργαλιάνων μαζί με το κλιμάκιο Πύλου, πέντε οχήματα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και συγκεκριμένα των τριών PZL που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές. - 

*** Στην Καρδαμύλη Παπαχαραλάμπους – Μουρατίδης         
        
Ήρεμες οικογενειακές διακοπές κάνει στην Καρδαμύλη η ηθοποιός Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους. Το Σάββατο το μεσημέρι απολάμβανε με το σύζυγο της Φάνης Μουρατίδη και τα δυο τους παιδιά την πεντακάθαρη θάλασσα στην παραλία Ριτσά της Καρδαμύλης.
Άλλωστε, η περιοχή είναι γνώριμη για τη ηθοποιό, καθώς πέρασε αρκετό καιρό εκεί με τα γυρίσματα του σήριαλ «Κλινική Περίπτωση», όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Γιάννη Μπέζο. Β.Β.  
 
***  Οι πεζοί στο… δρόμο           
         

Ωραίο, αισθητικά, το έργο που κατασκευάστηκε και θα συνδέσει τη Γερμανού με την Αριστομένους, όπως είχαμε αναφέρει και προχθές. Όμως, αναγνώστης μας μπήκε στον κόπο να μας στείλει μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και φωτογραφία, με την επισήμανση ότι οι πεζοί είναι στην ουσία στο… δρόμο, όπως πολύ καλά θα διαπιστώσατε… Χ.Χ.
 
*** Σοβαρό τροχαίο στον Πάμισο (φωτογραφίες και βίντεο)         
    Σοβαρό τροχαίο συνέβη πριν μερικά λεπτά στην γέφυρα του Παμίσου.
Τσιγγάνος με λευκό αυτοκίνητο που είχε  κατεύθυνση προς Μεσσήνη επιχείρησε να μπει σε συνοικισμό μετά την γέφυρα του ποταμού, με αποτέλεσμα να χτυπήσει δύο μηχανές που είχαν κατεύθυνση προς Καλαμάτα, τραυματίζοντας δύο άτομα. Από θαύμα δεν είχαμε νεκρούς καθώς η μία μηχανή κόπηκε στα τρία, οι οδηγοί ήταν από την Αθήνα και πήγαιναν βόλτα στην Καλαμάτα .
Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας και είναι εκτός κινδύνου, ενώ ο τσιγγάνος που  σύμφωνα με μαρτυρίες έκανε συνεχώς προσπεράσεις και οδηγούσε επικίνδυνα, χάθηκε μέσα στον κάμπο και καταζητείται.
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video: 


   
 ***  Επιστολή-σοκ άφησε ο πατέρας της 17χρονης στο Άργος 
Σοκ προκαλούν τα όσα αναφέρει σε χειρόγραφο σημείωμα ο 47χρονος επιχειρηματίας ο οποίος στις 12 Αυγούστου πυροβόλησε τη 17χρονη κόρη του στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς στο Άργος και ο ίδιος, στη συνέχεια, επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Η κοπέλα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ΚΑΤ ενώ ο 47χρονος νοσηλεύεται σε κώμα στο Τζάνειο. Το περιεχόμενο του σημειώματος το αποκαλύπτει Το Βήμα. «Θα σκοτώσω την κόρη μου για να σ' εκδικηθώ που με άφησες. Με κατέστρεψες, μου πήρες τα μαγαζιά. Δεν σκοτώνω εσένα για να ζήσεις με τον πόνο της κόρης σου και να πεθάνεις μια ώρα νωρίτερα» γράφει. Ο 47χρονος απευθύνεται προς την εν διαστάσει σύζυγό του με υβριστικές εκφράσεις, της επιρρίπτει ευθύνες για οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και για το γεγονός ότι εκείνη διατηρούσε δεσμό με κοινό τους φίλο. Στο σημείωμά του ρίχνει όλη την ευθύνη για τη διάλυση της οικογένειά τους στη σύζυγό του και αναφέρει ότι η απόφαση να σκοτώσει τη 17χρονη κόρη τους ήταν μόνο για εκδίκηση. «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της θα είναι καλύτερα» γράφει. Newsroom ΔΟΛ -

***  Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου: "I am Greek"
Αυτή η φωτογραφία που βλέπετε κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω internet. Ήδη έχει δημοσιευτεί σε μεγάλα sites του εξωτερικού και μάλιστα αποτελεί...ένα από τα δέκα μεγαλύτερα θέματα της ημέρας. Επιτέλους, η εικόνα που θέλουν να "πλασσάρουν" τα ξένα media για τον Έλληνα αρχίζει κι ανατρέπεται...Δείτε την εικόνα κάνοντας κλικ. Παρακάτω η μετάφραση: Εικόνα 1: Πως με βλέπει η αστυνομία Εικόνα 2: Πως με βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος Εικόνα 3: Πως με βλέπουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Εικόνα 4: Πως με βλέπουν οι τραπεζίτες Εικόνα 5: Τι νομίζω πως κάνω ( Συγνώμη που σας ενοχλούμε, προσπαθούμε να αλλάξουμε τον κόσμο) Εικόνα 6: Τι κάνω στην κυριολεξία ( Έχω πτυχία και διπλώματα κι εργάζομαι για ένα κομμάτι ψωμί) - 

*** Μόνο οι εργαζόμενοι θα ελέγχονται;          
   

Στις θέσεις του βρήκε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας σε αιφνιδιαστικό νυχτερινό έλεγχο που πραγματοποίησε μέσα στην εβδομάδα.
Οι εργαζόμενοι επιτελούν το καθήκον τους. Η πολιτεία θα καλύψει τις ελλείψεις που υπάρχουν, όπως οφείλει, ή περιορίζεται στο να ελέγχει μόνο τους εργαζόμενους;
Μ.Ν. 

***  Αύριο το πρωί η πρώτη εκπομπή της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης!          
 Ο κύβος ερίφθη και η πρώτη ενημερωτική εκπομπή της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης θα κάνει πρεμιέρα αύριο το πρωί. Παρουσιαστές της εκπομπής που θα κρατήσεις από τις 8 μέχρι τις 10 θα είναι ο Γιάννης Τρουπής και η Οντίν Λιναρδάτου. Πρόκειται για εκπομπή ενημερωτικού περιεχομένου στην οποία μάλιστα θα εμφανιστούν και οι πρώτοι δημοσιογράφοι που θα καλύπτουν με ρεπορτάζ την επικαιρότητα.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το παρασκήνιο γύρω από αυτήν την πρώτη εκπομπή αφού η EBU πήρε την απόφαση να διακόψει την εκπομπή των πειρατικών εκπομπών της παλαιάς ΕΡΤ όταν ενημερώθηκε ότι ο μεταβατικός φορέας είναι έτοιμος να εκπέμψει. Γι' αυτόν τον λόγο χθες ανακοίνωσε ότι θα ρίξει μαύρο στην πειρατική συχνότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν την εβδομάδα δεν θα προβληθούν δελτία ειδήσεων κάτι που θα γίνει όταν στελεχωθεί πλήρως ο μεταβατικός φορέας από ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων. Εν τω μεταξύ λόγω νομικών προβλημάτων τα ονόματά τους όσων υπέγραψαν χθες και σήμερα συμβάσεις για τον μεταβατικό φορέα  θα αναρτηθούν στη διαύγεια.   parapolitika.gr

***  Νέο μπλακ άουτ στη Σαντορίνη
Μόλις μια εβδομάδα μετά το γενικευμένο μπλακ άουτ στην Σαντορίνη, το νησί είναι και πάλι αντιμέτωπο με διακοπή ρεύματος, καθώς από τις 8:30 το πρωί της Τετάρτης έχει σταματήσει η ηλεκτροδότηση. Λίγο αργότερα υπήρξε αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε τμήμα των Φηρών. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος του νησιού, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, είπε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στο δίκτυο έξω από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής. Πρόσθεσε ότι η ηλεκτροδότηση του νησιού. θα έχει αποκατασταθεί περίπου στις 10:30. Ο αντιδήμαρχος του νησιού, Μάρκος Καφούρος, είπε στο Mega ότι το πρωί της Τετάρτης έγινε και πάλι γενική διακοπή σε όλο το νησί, ενώ μέχρι στιγμής το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί σε ένα μέρος των Φηρών. Newsroom ΔΟΛ - 

***  "Λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη»"         
 
του Δημήτρη Γιατράκου
 Απαράδεκτη έκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλία την πρόταση της Χρυσής Αυγής , μετά από εντολή , παρακαλώ,  της κεντρικής διοικήσεως του Kινήματος  (;) να αναλάβει ”τα έξοδα εξωραϊσμού του μαρτυρικού χώρου της Πηγάδας καθώς και  το κόστος επιδιόρθωσης του σταυρού  ο οποίος καταρρέει», όπως  αναφέρει σε ανακοίνωσή της .
Εκ προοιμίου, λοιπόν, να πω μπράβο στο  Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, γιατί έπιασε το σκεπτικό του νεοναζιστικού μορφώματος , το οποίο ήθελε να καπηλευτεί το χώρο και να τον κάνει άντρο μίσους και κοιτίδα εμφύλιου αλληλοσπαραγμού.
Απ’ αυτήν εδώ τη στήλη έχω γράψει πολλές φορές ότι τα όσα τραγικά συνέβησαν στον αιματηρό εμφύλιο της πατρίδα μας,  μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που τη σημάδεψε ανεξίτηλα , ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της ιστορίας μας με την εθνική ενότητα να είναι το μεγάλο ζητούμενο  ,τέτοια φαινόμενα  πρέπει να εκλείψουν και από τις δυο πλευρές.
Η Χρυσή Αυγή , ωστόσο, που στρατηγικά έχει επενδύσει στη συντήρηση του μίσους για ψηφοθηρικούς λόγους,  τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, με αφορμή την «πόρτα»  από το Δημοτικό Συμβούλιο  Οιχαλίας για τον «εξωραϊσμό « της Πηγάδας,  πως το «το ποτάμι του εθνικισμού θα συμπαρασύρει στο διάβα του κάθε ίχνος ιδιοτέλειας, όλους αυτούς που βασανίζουν τον λαό μας και κυρίως θα σβήσει την μεταπολιτευτική λαίλαπα». Τα μαύρα, τους,  τα μεσάνυχτα...
  Αλλά ο υπογράφων το κείμενο αποτελεί  τρύπα στη γεωγραφία για να εισακουστούν τα γραφόμενά του. Αυτά, λοιπόν, που γράφει γνωρίζει καλά πως είναι πράσσειν άλογα (πράσσειν = πράττω, άλογο = μη λογικό). Κάτι  αδύνατο, αν μπορούμε να το ερμηνεύσουμε... Άπιαστα πράγματα, με άλλα λόγια.
  Κάτι , που όπως λέει ο ποιητής Νίκος Καββαδίας στο ποίημα "γράμμα στον ποιητή Καίσαρ Εμμανουήλ", "λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα, λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη», που ίσως διαβάζοντας τα να με οικτίρετε, γελώντας και κουνώντας το κεφάλι.
Η μόνη μου παράκληση όμως θα ' τανε, τους στίχους μου να μην ειρωνευτείτε,
κι όπως εγώ για έναν  αδερφό εδεήθηκα, για έναν τρελόν εσείς προσευχηθείτε."
  "λόγια μεγάλα, ποιητικά, ανεκτέλεστα, λόγια κοινά, κενά, «καπνός κι αθάλη», που ίσως διαβάζοντας τα να με οικτίρετε, γελώντας και κουνώντας το κεφάλι”

*** Τουρισμός και Μεσσηνία         
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 «Βούλιαξε», όπως γράφαμε προ ημερών η Μεσσηνία, από τους τουρίστες. Κι αυτό όχι αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μας. Η Μεσσηνία, αρχίζει σιγά – σιγά να βρίσκει τη θέση της στον τουριστικό χάρτη και κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα στο χώρο των τουριστικών προορισμών.
Πρόκειται για μια συγκυρία, που την περίμεναν πολλοί για πολύ καιρό, αφού τουρισμό ακούγαμε και τουρισμό δε βλέπαμε. Έτσι, έπρεπε να περιμένουμε, ούτε μπορώ να θυμηθώ πόσα χρόνια, για να δούμε ένα δρόμο της προκοπής να συνδέει τη Μεσσηνία με την Αθήνα σε σύντομο χρονικό διάστημα, που να επιτρέπει στους Αθηναίους να καλύψουν μια μεγάλη απόσταση προκειμένου να πιουν καφέ, δαπανώντας τον ίδιο χρόνο με εκείνον που θα χρειάζονταν να διανύσουν μια μποτιλιαρισμένη Αθήνα από τη μία άκρη στην άλλη.
Κι ο δρόμος έγινε και δόθηκε στην κυκλοφορία, έστω και με την παράκαμψη στα Παραδείσια.
Έπρεπε επίσης να περιμένουμε πολύ καιρό για να αρχίσει να αυξάνει ο αριθμός των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας από και προς διάφορους προορισμούς,  γεμίζοντας έτσι με κόσμο τη Μεσσηνία.
Κι αν στο δρόμο μπήκαν πολλά διόδια, που ανεβάζουν το κόστος μετακίνησης, σε συνδυασμό και με την υψηλή τιμή των καυσίμων, εν τούτοις η Μεσσηνία εξακολουθεί να είναι ελκυστικός χώρος, αφού έχει πληθώρα φυσικών ομορφιών και καλές υποδομές. Σε σύγκριση δε με το κόστος που απαιτείται για τη μετακίνηση μιας τετραμελούς οικογένειας και ενός ΙΧ σε κάποιο νησί, ε, ούτε λόγος να γίνεται, αφού χαρακτηρίζονται πανάκριβα τα σχετικά εισιτήρια. Με τα ίδια χρήματα, μπορεί κάποιος να περάσει κάποιες επιπλέον ημέρες διακοπών στη Μεσσηνία. Κι αυτό, είναι ένα επίσης πλεονέκτημα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ξεκινήσει η προβολή και της «άγνωστης» Μεσσηνίας,  ώστε να μπορεί ο καθένας, ανεξαρτήτως βαλαντίου,  να μπορεί να την επισκεφθεί.
Από την άλλη όμως πλευρά, θεωρώ πως υπάρχει κι ένα καλό στοιχείο. Το ότι επειδή η Μεσσηνία έπασχε από αυτές τις βασικές υποδομές, δεν αναπτύχθηκε άναρχα τουριστικά. Κι αυτό, είναι ένα επιπλέον σημείο για αξιοποίηση. Αν αυτή γίνει, θα ξεπεράσουμε το «χάντικαπ» που μας χωρίζει από τις άλλες περιοχές κι αναλόγως ,αν επιδείξουμε και καλή συμπεριφορά από άποψη τιμών και από άποψη παροχής υπηρεσιών, δεν αποκλείεται να ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα και να υπάρχει τουριστική ανάπτυξη μόνιμα …   harhar@tharrosnews.gr -

 ***  Το μ........ο σπίτι γίνεται;         
 
του Δημήτρη Γιατράκου
 Στη σφράγιση επιχειρήσεων, για μη έκδοση αποδείξεων, προχωρά το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου που υλοποιεί για την τουριστική περίοδο.
Στη Μαραθόπολη Τριφυλίας δύο ελεγκτές του ΣΔΟΕ βρέθηκαν αντιμέτωποι την Κυριακή το βράδυ με την οργή του κόσμου και γιουχαΐστηκαν σε έφοδό τους σε καφέ - ουζερί του κεντρικού πεζόδρομου του χωριού την ίδια ώρα που στην πλατεία γινόταν η «Γιορτή Σαρδέλας».
Η πενία (του κράτους) τέχνας κατεργάζεται και την «πέφτει» σε καταστήματα για να βρει παραβάτες, ώστε μέσω των προστίμων να μπουν έσοδα στα άδεια ταμεία.
Είναι υπερβολικό οι μαγαζάτορες να κόβουν αποδείξεις, τώρα, μάλιστα, που ως χώρα δεν έχουμε πού την κεφαλήν κλίναι; Στην καμία τονίζω, απερίφραστα. Άλλωστε, ένας από τους λόγους που μας έφεραν σε αυτή την κατάντια, πλην μιας μερίδας ευσυνείδητων, ήταν ότι είχαμε -έχουμε κάνει τη φοροδιαφυγή εθνικό σπορ. Ο κλέψας του κλέψαντος το κράτος. Υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν, ωστόσο, περιοχές που ελεγκτές του ΣΔΟΕ περνούν από αλάργα. Στην πρώην επαρχία Μυλοποτάμου, στο Νομό Ρεθύμνου, για παράδειγμα (Ζωνιανά, Λειβάδια, Ανώγεια), δεν πατούν το πόδι τους. Την ίδια στιγμή εκεί δε νοείται σοβαρός γάμος με λιγότερο από 2000 σφαχτά στο τραπέζι και 20.000 τουλάχιστον σφαίρες στον ουρανό... Λεπτομέρειες...
Πέραν αυτής της μεμονωμένης περίπτωσης, επειδή η αφραγκία έχει τσακίσει τους επαγγελματίες απανταχού της Ελλάδας, κάθονται και σκέφτονται: Το κράτος μάς βλέπει σαν παλλακίδα και μας βιάζει καθημερινά με όλους τους τρόπους, μέσω της λαίλαπας των μέτρων που επιβάλλει κάθε τρεις και λίγο. Εμείς που τώρα, πια, είμαστε σε ανάγκη και κόψιμο, πώς θα ξεγλιστρήσουμε;
Χωρίς καμιά διάθεση στρογγυλέματος, όλοι έχουν το δίκιο τους. Τώρα που κάηκε το λίπος και έφτασε η εποχή των ισχνών αγελάδων, πολλοί προσπαθούν να κλέψουν για να επιβιώσουν. Άλλοι που ήταν πάντα αυτής της νοοτροπίας θα εξακολουθήσουν να το κάνουν στον αιώνα τον άπαντα. Υπάρχουν κι άλλοι που χρεώνουν όσο γουστάρουν. Χθες μου έλεγε φίλος που γύρισε από νησί των Ιονίων πως πλήρωσε για έναν εσπρέσο 6,50 ευρώ και για μια Mαc Farland μπύρα 12,50 ευρώ. Τι να πεις;
Από την άλλη, το κράτος μέσα στην σκοτοδίνη του έχει ξαμολήσει τους ράμπο και «στέλνει» κόσμο. Το μπουρδέλο σπίτι γίνεται; ΟΧΙ.
  Το κράτος μάς βλέπει σαν παλλακίδα και μας βιάζει καθημερινά με όλους τους τρόπους
 
***  Το ξήλωμα του κλιματιστικού στο Δημαρχείο και η μη επίσκεψη Σαμαρά       
 
Πριν λίγες ημέρες οι πολιτικοί αντίπαλοι του δημάρχου Καλαμάτας είδαν να καταρρέει η πολιτική κατηγορία που μονίμως του αποδίδουν, ότι δηλαδή έχει τη συμπεριφορά του αυτοκράτορα Καίσαρα, ότι τον διακρίνει η ενός ανδρός αρχή.
Ο Καίσαρας θα χαλούσε ποτέ τις δικές του ανέσεις για χάρη των υπηκόων του; Υποθέτουμε όχι. Nα όμως τι βρήκαμε στο «Διαύγεια» ότι έκανε ο δήμαρχος  Καλαμάτας για χάρη των υπαλλήλων του: Έβγαλε από το γραφείο του το κλιματιστικό για να το δώσει στους υπαλλήλους του νεκροταφείου, που προφανώς  δεν άντεχαν άλλο στις συνθήκες φούρνου όπου εργάζονταν. Και για του λόγου το αληθές, ιδού η απόφασή του: «Αποφασίζουμε την απευθείας ανάθεση των εργασιών αποξήλωσης μιας κλιματιστικής συσκευής από το γραφείο του κου Δημάρχου και τοποθέτηση αυτής στο γραφείο του Κοιμητηρίου του Δήμου Καλαμάτας…».
Να λοιπόν τώρα που ο δήμαρχος θα έχει να αντιμετωπίσει και την αφόρητη ζέστη όταν εργάζεται στο γραφείο του για το καλό του Δήμου και των δημοτών. Ένας πολιτικός με συμπεριφορά Καίσαρα δεν νομίζουμε ότι θα έκανε το ίδιο.
Το πρόβλημα βέβαια είναι το πώς θα υποδέχεται ο δήμαρχος τους υψηλούς επισκέπτες του αλλά και τον απλό λαό στο γραφείο του, εφόσον αυτό δεν έχει κλιματισμό ένα  αφόρητα ζεστό καλοκαίρι ή αφόρητα κρύο χειμώνα; Αν για παράδειγμα ερχόταν αυτές τις ημέρες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Δημαρχείο, ο Παναγιώτης Νίκας θα τον έβαζε να καθίσει μέσα στη ζέστη; Λέτε τελικά γι’ αυτό να μην επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός το δήμαρχο…;
Πέρυσι, λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ο πρωθυπουργός ήρθε στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου μάλιστα κλήθηκαν και οι υπόλοιποι πέντε δήμαρχοι της Μεσσηνίας και μίλησαν για διάφορα θέματα σχετικά με την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου.
Φέτος δεν έγινε το ίδιο, παρ’ ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ήταν λιγότερο πιεσμένος, με την έννοια ότι πέρυσι είχε το θέμα με το μάτι του ενώ τώρα είναι μια χαρά. Δεν προλάβαινε λοιπόν ο πρωθυπουργός να έχει μια από κοινού συνάντηση με όλους τους δημάρχους (χωριστά με μερικούς είχε) και να συζητήσουν για τα ζητήματα της Μεσσηνίας, που τόσο δείχνει να αγαπάει ή μήπως ήθελε να αποφύγει κάποιους; Αν συμβαίνει κάτι αυτό θα φανεί σύντομα, δεδομένου ότι πλησιάζει και η ώρα της κρίσης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές…
Λένε ότι στις εκλογές αυτές δεν θα δούμε τον Κώστα Κόλλια, το δήμαρχο Τριφυλίας, γιατί η Νέα Δημοκρατία φέρεται να αναζητεί άλλον υποψήφιο, που να μπορεί να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση στην  περιοχή. Αν πράγματι η Νέα Δημοκρατία κάνει τέτοιες σκέψεις, τότε πρέπει να υπάρχει ένα πρόβλημα στο πως αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα. Η κατάσταση στην Τριφυλία αλλά και σε άλλους Δήμους είναι διαλυτική πρώτα- πρώτα, επειδή ο Καλλικράτης αποδείχθηκε ένα μεγάλο λάθος, δεύτερον επειδή δεν υπάρχουν λεφτά και τρίτον επειδή τα πρόσωπα που ηγούνται μπορεί να είναι ακατάλληλα. Μη νομίζει, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία ότι με κάποιον άλλο θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, σε ένα Δήμο με τρεις ισχυρές και με προσωπικότητα πόλεις (Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι), με τεράστιες τοπικιστικές αντιθέσεις και χωρίς καθόλου λεφτά. Εξάλλου είναι νωπό το τι έγινε όταν η Νέα Δημοκρατία έψαχνε υποψήφιο στις προηγούμενες εκλογές, το πώς επικαλέστηκε το ασυμβίβαστο επειδή ήταν υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων, ο τώρα διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας, Τάκης Κατσίβελας, το πώς απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Τάκης Τσίγγανος κ.λπ. Στην Τριφυλία λοιπόν φαίνεται ότι θα γίνουν από …τρεις φυλές χωριάτες και στην ερχόμενη προεκλογική περίοδο.
Βέβαια το μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για την πρωτεύουσα, το Δήμο Καλαμάτας. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έχει πει ότι θα αποφασίσει με τους συνεργάτες του περίπου 100 ημέρες πριν από τις εκλογές. Εντάξει, εκείνος έχει έτοιμο σχεδόν το συνδυασμό του και μπορεί να περιμένει μέχρι τότε. Όμως ο Κώστας Μαργέλης πότε περιμένει να βγει στον κόσμο; Υπάρχει καλύτερη περίοδος από την καλοκαιρινή για να μαζέψει υποψηφίους και φίλους; Το καλοκαίρι όμως τελειώνει και ακόμη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου δεν έδειξε τίποτα. Τι στο καλό, φοβάται ;Μη  δείξει τους υποστηρικτές το, και του τους κλέψουν οι συνυποψήφιοί του;
Όσο για τη Ντίνα Νικολάκου, τη θεματική αντιπεριφερειάρχη, η επαφή που είχε πριν λίγες ημέρες με τον πρόεδρο του κρατικού Λιμενικού Ταμείου, τον Σταύρο Παπαχρήστου, θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως μια κίνηση εκδήλωσης του ενδιαφέροντός της για το Δήμο Καλαμάτας. Εάν μπορέσει να πείσει έναν ικανό αριθμό ατόμων σαν τον Σταύρο Παπαχρήστου, άτομα δηλαδή με παρουσία στα πράγματα αλλά που να μην έχουν φθαρεί από τη συμμετοχή τους σε πολιτικά σχήματα, τότε γιατί να μην τολμήσει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στις εκλογές για το Δήμο Καλαμάτας;
Από την άλλη, τέλος, είναι σωστό αυτό που λέει ο δήμαρχος Καλαμάτας αλλά και όλοι, ότι δηλαδή η πολιτική κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή, ότι κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει το Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη και άρα είναι μεγάλο ρίσκο να μπει από τώρα κάποιος στην προεκλογική κούρσα.
Καραμαχίλης
 
***
 
*** Το Σάββατο 31 Αυγούστου ο 25ος Διεθνής Κολυμβητικός Μαραθώνιος Καλαμάτα – Κορώνη          
        Με τη συμμετοχή 16 αθλητών και αθλητριών από 6 χώρες, θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου ο 25ο3 Διεθνής Κολυμβητικός Μαραθώνιος (στη διαδρομή Καλαμάτα – Κορώνη), υπό την διοργάνωση του Ν.Ο. Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» και τη συνεργασία των Δήμων Καλαμάτας και Πύλου – Νέστορος.
 Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου
Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 25ου Διεθνή Κολυμβητικού Μαραθωνίου (γνωστού και ως Διάπλου του Μεσσηνιακού Κόλπου), δόθηκε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στο εντευκτήριο του ΝΟΚ όπου μίλησαν οι Δημήτρης Κακαλίκας, πρόεδρος ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», όπου ανέφερε: «Καταρχήν να δικαιολογήσω την απουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Αλευρά και του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Επίσης να συγχαρώ τον πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας Γιάννη Αδαμόπουλο για την παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου και να τονίσω ότι έχουμε άψογη συνεργασία και πιστεύω να συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο. Όσον αφορά τώρα στον 25ο Διεθνή Κολυμβητικό Μαραθώνιο, θέλω να σημειώσω πως έχω εμπλοκή στις 23 προηγούμενες διοργανώσεις. Ξεκίνησε ως απλώς Μαραθώνιος και πλέον έχει γίνει παγκόσμιας εμβέλειας. Αρκεί να σας δείξει την  κατάσταση με τους αθλητές (από διάφορες χώρες όπως τη Βραζιλία), όπου αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση. Αυτό δείχνει τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα του Μαραθωνίου.
Ακόμα να συγχαρώ τον αθλητή Ιωάννη Ορφανίδη που ζει πλέον στη Νέα Ζηλανδία για τα πολύ καλά λόγια που έχει πει για τον Κολυμβητικό Μαραθώνιο.
Η συμπαράσταση των Δήμων Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στην  διοργάνωση είναι καθοριστική. Ο Διεθνής Κολυμβητικός Μαραθώνιος προβάλλει την Καλαμάτα, την Κορώνη και τη Μεσσηνία παγκοσμίως. Οι πρώτοι αθλητές θα έρθουν την Τετάρτη 28 Αυγούστου στην Κορώνη και οι υπόλοιποι την επόμενη ημέρα. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει το πρωί του Σαββάτου μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ και ο τερματισμός το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην Κορώνη».
  Ο Γιάννης Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, επισήμανε: «Ο Δήμος Καλαμάτας μέσω του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού δεν θα μπορούσε να μην είναι αρωγός στο ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» για την διοργάνωση του 25ου Διεθνή Κολυμβητικού Μαραθωνίου. Θέλουμε και οφείλουμε να στηρίξουμε το ΝΟΚ. Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους. Βλέπω στο πρόσωπο του κ. Κακαλίκα την προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την προετοιμασία αυτού του σπουδαίου αγώνα και πιστεύω ότι θα στεφθεί μ’ επιτυχία».
  Οι συμμετοχές
Στο 25ο Διεθνή Κολυμβητικό Μαραθώνιο, όπως προαναφέραμε, έχουν δηλώσει συμμετοχή 16 αθλητές και αθλήτριες που είναι οι εξής: Μαργκαρίτα Αβίλα Σάντσεζ, Ραμόν Ταράγκο Καστέγια Ράμσες, Γκαβίντια Καμάρα, Σελίνα Μορένο Πασαγκάλι (Ισπανία), Ναντίρ Εντουάρντο Μπάκα Παουνέρο, Φερνάντο Ντάριο Τσιαραμέλλα, Μαρία Άνγκελς ΝτεΣιμόν (Αργεντινή), Δ’ Αλεσσάντρο Τζιουζέππε (Ιταλία), Αττίλα Μανιόκι (Ουγγαρία), Σάλε Σαβουλιέλσκοβιτς, Μανφρέντ Σπιτζβιεζερ (Αυστρία), Ιωάννης Ορφανίδης, Ιωάννης Πατσαρίνος, Τριαντάφυλλος Πετράκης, Αικατερίνη Σιδηροπούλου, Σοφία Ψιλόλιγνου (Ελλάδα).

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα του 25ου Διεθνούς Κολυμβητικού Μαραθωνίου, είναι το εξής:
Τετάρτη 28 Αυγούστου
Αφίξεις αθλητών από Ατλαντικό, Άπω Ανατολή και Αυστραλία και φιλοξενία από το Δήμο Πύλου – Νέστορος.
Πέμπτη 29 Αυγούστου
Αφίξεις αθλητών από Ελλάδα, Ευρώπη και Αφρική και φιλοξενία από το Δήμο Πύλου – Νέστορος.
Παρασκευή 30 Αυγούστου – 6.00 μ.μ.
Μεταφορά όλων των αθλητών στην Καλαμάτα και διανυκτέρευση.
9.00 μ.μ.: Κλήρωση αθλητών – συνοδευτικών σκαφών.
Σάββατο 31 Αυγούστου 7.00 π.μ.
Εκκίνηση εμπρός από τις εγκαταστάσεις του ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών». Τερματισμοί αθλητών και αθλητριών μετά το μεσημέρι και έως τη δύση του ηλίου.
9.30 μ.μ.: Τελετή απονομή επάθλων από το Δήμο Πύλου – Νέστορος (στην Κορώνη) 

~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2594   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1084   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1094   video.-
                                                         Σύνολο  :  4782     βίντεο ανηρτημένα .-

***
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουλίου 2013.-

 ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/31-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-  

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 .-

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/01-02-08-2013-03-2013.html , Προσκύνημα  στην ΤΗΝΟ  01 καί 02 -08 -2013 ,  Σάββατο  03 Αυγούστου  2013.-

~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 03  Αυγούστου  2013.-

~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Αυγούστου  2013 .-

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Όμορφα  και  ωραία νέα Κυριακή  04  Αυγούστου  2013.-

~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  Ενημέρωσης  Δευτέρα 05  Αυγούστου  2013.-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html  , Όμορφα  και  ώραία  Νέα  Δευτέρα  05  Αυγούστου 2013 .-


~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/06-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  06 Αυγούστου  2013.-

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  07  Αυγούστου  2013 .-

~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013 .-

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html , Όμορφα  και  Ώραία  Νέα Πέμπτη  08  Αυγούστου  2013 .-

~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/08/09-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Αυγούστου  2013 .-

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Αυγούστου 2013.-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html  , Όμορφα  καί  Ωραία  Νέα  Σάββατο 10  Αυγούστου 2013 ,-

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html , Από  όσα  μαθαίνουμε ...... Σάββατο  10  Αυγούστου  2013 .-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/08/to-11-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  11  Αυγούστου  2013 .-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/11-2013.html , Όμορφα καί Ωραία Νέα Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 .-

~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/to-12-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013 .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/12-2013.html , Όμορφα  καί  Ωραία  Νέα  Δευτέρα  12  Αυγούστου  2013.-

~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΕΠΣΜ  Τρίτη  13  Αυγούστου  2013  : Ποδόσφαιρο   2013  -2014 ¨: ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ  ποδοσφαιρικών  Αγώνων .

~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html , Όμορφα καί  Ωραία  Νέα , .. Τρίτη  13  Αυγούστου   2013 .-

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/14-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  14  Αυγούστου  2013.-

~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/15-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  15  Αυγούστου  2013 .-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/16-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  16  Αυγούστου   2013.-

~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/16-2013.html , Όμορφα  και  Ωραία  Νέα Παρασκευή  16  Αυγούστου  2013 .-

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Σάββατο  17  Αυγούστου 2013 .-

~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/08/18-2013.html , Όμορφα  και  Ωραία  Νέα  Κυριακή 18 Αυγούστοπυ  2013 ,ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΝΩ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/08/19-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  19  Αυγούστου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/08/20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης    Τρίτη  20  Αυγούστου  2013.-

 

 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-

** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-

 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-

http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/08/19-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  19  Αυγούστου  2013 .-

~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/08/20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης    Τρίτη  20  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/21-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  21  Αυγούστου  2013 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: