ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Αυγούστου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Αυγούστου  2013  :
Τμήμα  από  ανακενισθέν τέμπλο  Ι.Ν.Αγίων Θεοδώρων  Αρφαρών
Παναγία  η  φοβερά  προστασία

*** Παράκληση στην Παναγία μας  και  στον  Ι. Ν.   Αγίων Θεοδώρων  Αρφαρών .......... Πέμπτη 08-08-2013:   http://youtu.be/bTF8UaXFd8U ,


*** Παράκληση στην Παναγία μας Αρφαρά Πέμπτη  8/8/2013: http://youtu.be/QkRSNRiw1C0 ,

*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
Παναγία  η Γοργο΄-Υπήκοος

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
~ " Όσο  η σκέψη  είναι ελεύθερη , άρα  ζωτική , τίποτα  δεν  τρέχει  κίνδυνα " (Ζίλ Ντελέζ)

***Ανάπτυξη και απασχόληση στο επίκεντρο των δηλώσεων Ομπάμα-Σαμαρά (Βίντεο)         

   Συνάντηση διάρκειας μίας ώρας είχαν το βράδυ της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η οικονομία, αλλά και ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.
Η λιτότητα δεν είναι η μόνη στρατηγική εξόδου από την κρίση, αλλά χρειάζεται ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα Ομπάμα στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αντώνη Σαμαρά.
«Προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων που έχει φθάσει στο 60%» είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «αν η Ελλάδα πετύχει, και θα πετύχει, η επιτυχία της θα είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή».
Ομπάμα: Λύση δεν είναι μόνο η λιτότητα
«Δεν μπορούμε απλώς να βλέπουμε τη λιτότητα ως λύση» δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό από το Λευκό Οίκο.
«Είναι σημαντικό να έχουμε ένα σχέδιο δημοσιονομικής σταθεροποίησης και διαχείρισης του χρέους. Αλλά είναι επίσης σημαντική η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας, γιατί γνωρίζουμε από την ιστορία ότι οι χώρες που αναπτύσσονται, εκεί όπου υπάρχει εργασία και παραγωγικότητα, είναι πιο εύκολο να μειώσουν το χρέος τους» πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.
«Ο πρωθυπουργός Σαμαράς είναι δεσμευμένος να αναλάβει τις σκληρές προσπάθειες που απαιτούνται, αλλά είδα ότι θέλει να διασφαλίσει ότι ο ελληνικός λαός θα δει φως στην άκρη του τούνελ» πρόσθεσε ο Ομπάμα.
«Η συνάντηση δείχνει τις στενότατες σχέσεις των δύο χωρών» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στις ΗΠΑ και την οικονομίας της.
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, ο πρωθυπουργός έχει κάνει τολμηρές ενέργειας για να προωθήσει μεταρρυθμίσεις. Είχαμε μία εκτενή συζήτηση για τις προκλήσεις που απομένουν και ο πρωθυπουργός είναι δεσμευμένος να προωθήσει στις δομικές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.
Οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας παρέχοντας βοήθεια, επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα και είπε ότι υπάρχει ισχυρή σχέση ανάμεσα στις δυο χώρες, καθώς η Ελλάδα είναι εταίρος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και συνεργάζονται και στο στρατιωτικό σκέλος και σε θέματα ασφάλειας.Ο κ. Ομπάμα είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι σε μια περιοχή με προκλήσεις και δυσκολίες και μπορεί να παίξει σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο και να δώσει λύσεις στα προβλήματα μεταξύ των οποίων και αυτό της Κύπρου.
Σαμαράς: Η ελληνική επιτυχία, ευρωπαϊκή επιτυχία
Ο πρωθυπουργός στην δήλωσή του σχετικά με την οικονομία αναγνώρισε τις δυσκολίες που πέρασε η χώρα, τόνισε ότι οι θυσίες των Ελλήνων ήταν τεράστιες, όχι όμως μάταιες και υπογράμμισε ότι αυτό που χρειάζεται τώρα η χώρα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη.
«Σε ό,τι αφορά στην οικονομία, έχουμε περάσει δύσκολα, οι θυσίες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός είναι τεράστιες, αλλά δεν θα είναι μάταιες, γιατί προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας» είπε ο κ. Σαμαράς.
«Φυσικά θα κάνουμε τις δομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, αλλά η έμφαση πρέπει να είναι στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους, γιατί -όπως είπα στον πρόεδρο- στην Ελλάδα η ανεργία των νέων έφτασε το απίστευτο 60% και ο ελληνικός λαός έχει θυσιάσει πάνω από το 25% του ΑΕΠ τα τελευταία τέσσερα χρόνια», συμπλήρωσε.«Αυτοί που θέλω να προσθέσω είναι ότι αν η Ελλάδα πετύχει -και θα πετύχει- η επιτυχία θα είναι ευρωπαϊκή επιτυχία. Και πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό» τόνισε.
Σχετικά με το κυπριακό είπε ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας και θα συνεργαστούμε για αυτό, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι στη χώρα μας υπάρχουν τεράστια ενεργειακά αποθέματα, στο τρίγωνο Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ. «Εμείς προσπαθούμε να ευθυγράμμισε τις συνέργειες συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά το γεωπολιτικό περιβάλλον ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες σταθεροποίησης ενός αποσταθεροποιημένου περιβάλλοντος στην περιοχή ενώ τα κύρια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η παράνομη μετανάστευση, οι εσωτερικές αναταραχές σε κοντινές χώρες και η τρομοκρατία.
Αναβαθμισμένη η συνάντηση
Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε στο Λευκό Οίκο συνοδευόμενος από τους συμβούλους του.
Η αμερικανική αντιπροσωπεία κατά τη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο αποτελούνταν από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιου, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολι Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς.
Συμμετείχαν επίσης ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ και ο Γουίλιαμ Μπέρνς, δεύτερος στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Προηγήθηκε συνάντηση «σε πολύ θετικό κλίμα» του κ. Σαμαρά με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Κέρι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και της διάθεση των ΗΠΑ για συνεργασία με την Ελλάδα σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Newsroom ΔΟΛ   ,  Video: 
 


*** Οι Μουσουλμάνοι της Τριφυλίας γιόρτασαν χθες με προσευχές το τέλος του Ραμαζανιού (Φωτογραφίες)         
     
 
 
Τον τερματισμό της νηστείας του Ραμαζανιού γιόρτασαν με προσευχές χθες το πρωί στο δημοτικό στάδιο Φιλιατρών (νέο γήπεδο) οι Μουσουλμάνοι της Τριφυλίας.
Από νωρίς χθες το πρωί, γύρω στους 150 Μουσουλμάνους – μόνο άνδρες – ανάμεσά τους Πακιστανοί, Μαροκινοί και Σουδανοί που διαμένουν στα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους, την Τερψιθέα, την Κυπαρισσία, το Καλό Νερό και Τοπικές Κοινότητες της Τριφυλίας, συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο  και μαζί με τον Ιμάμη, που ήρθε από άλλη περιοχή για τη γιορτή, προσευχήθηκαν δοξάζοντας τον Αλλάχ για τη βοήθεια και δύναμη που θεωρούν ότι τους έδωσε μέσω του προηγούμενου μήνα της νηστείας.
Τα Φιλιατρά χθες ήταν το κέντρο εορτασμού του τερματισμού του Ραμαζανιού για τους Μουσουλμάνους και το γήπεδο ο τόπος λατρείας και τέλεσης των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.
Σε δηλώσεις του, ο Ιμάμης σημείωσε πως ήταν η δική τους γιορτή,  το οποίο ξεκίνησε πριν ένα μήνα και συγκεντρώθηκαν να γιορτάζουν με προσευχές στον Αλλάχ τη χάρη του, γιατί κρατάνε την πίστη τους στη θρησκεία.
Ο Αχμέτ που ζει και εργάζεται στα Φιλιατρά είπε ότι, με τον Ιμάμη τους, έκαναν την προσευχή τους στο Θεό τους για το Ραμαζάνι. Κράτησαν ένα μήνα νηστεία γιατί πιστεύουν στο Θεό τους. Τρώνε όλο το χρόνο, αλλά  όπως τόνισε «κρατάμε ψυχή ένα μήνα και προσευχόμαστε στο Θεό. Οι Μουσουλμάνοι, όλοι, πρέπει οπωσδήποτε να δώσουν λίγο χρόνο στο Θεό, πρέπει να κάνουν Ραμαζάνι».
Σε ερώτηση για το εάν είναι δύσκολο σε μια ξένη πατρίδα να κρατάνε την πίστη τους, είπε ότι «δεν είναι δύσκολο, αλλά επειδή εδώ είναι άλλο κράτος, άλλη θρησκεία, γι’ αυτό δυσκολευόμαστε λίγο» και πρόσθεσε με έμφαση ότι «είμαι ευχαριστημένος από το Δημαρχείο στα Φιλιατρά, την Ελληνική Αστυνομία, απ’ όλους αυτούς που μας φιλοξένησαν».
Σημειώνεται πως διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το χώρο του γηπέδου.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Στέλνουμε τα σκουπίδια μας σε... άλλη γη σ’ άλλα μέρη         

             100.000 ΕΥΡΩ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
Κανείς αρμόδιος δημόσιος οργανισμός δεν δείχνει να ενδιαφέρεται
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Τα σκουπίδια της Καλαμάτας μπορεί να μεταφέρονται σε διάφορα δάση, περιοχές Natura, παράνομες και νόμιμες χωματερές, αλλά δεν φαίνεται με τίποτα να... ιδρώνει τη Δημοτική Αρχή. Το θέμα είναι να...κουκουλώνεται το πρόβλημα και να μην είναι γεμάτοι οι κάδοι του δήμου με σκουπίδια.
Έτσι, με απόφασή του, που ισχύει από τις αρχές του μήνα, ο δήμαρχος Παν. Νίκας αποφάσισε την απευθείας ανάθεση της μεταφοράς των απορριμμάτων του δήμου Καλαμάτας, στον Θεόδωρο Καράμπελα, που εδρεύει στο Φλόκα Ηλείας, με τους όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα.
 Βέβαια, στην απόφαση υπάρχει η υποσημείωση ότι "ο ανάδοχος υποχρεούται να διαθέτει τα μεταφερόμενα απορρίμματα σε νόμιμο χώρο", αλλά, στο σκεπτικό δεν υπάρχει και καμία δέσμευση!
Η οικονομική αποζημίωση του εργολάβου θα είναι 59 ευρώ, ανά τόνο φορτίου απορριμμάτων, προσαυξόμενο με το νόμιμο ΦΠΑ. Το χρονικό διάστημα θα είναι καταρχήν δέκα πέντε ημέρες, στη διάρκεια του οποίου εκτιμάται ότι θα μπορούν να γίνουν όλες οι νομιμοποιητικές ενέργειες. Το ανώτατο ποσό για το χρονικό αυτό διάστημα υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, εκείνο που θα πρέπει να απαντηθεί κάποια στιγμή από τους αρμόδιους, είναι αν όλη αυτή η ιστορία, με τα γνωστά παρελκόμενα, αφήνει ή όχι εκτεθειμένη ηθικά και νομικά τη Δημοτική Αρχή, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος συνελήφθη να θάβει σκουπίδια της Καλαμάτας σε διάφορες κοντινές περιοχές.
Παρά την κακουργηματική δίωξη σε βάρος του, τις κατασχέσεις των φορτηγών του και την προηγούμενη παραβατική του συμπεριφορά, όπως αυτή καταγράφεται με λεπτομέρειες στις 27 δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του από το Αστυνομικό Τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας, την σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 11 φορές με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος, τις πολύμηνες καταδίκες του και τις πάνω από 20 παραπομπές σε δίκες για υποβάθμιση και ρύπανση περιβάλλοντος, που εκκρεμούν ακόμα, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας συνεχίζει να λαμβάνει «ζεστό» κρατικό χρήμα χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν για το που μεταφέρει τα απορρίμματα που διαχειρίζεται .Συν το γεγονός ότι το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας τού έχει βεβαιώσει πρόστιμα άνω των 2 εκατ. ευρώ για εικονικά και πλαστά τιμολόγια και συναλλαγές με εταιρείες-φαντάσματα.
Το θέμα, ως γνωστό, έχει φτάσει και μέχρι τη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη προς τέσσερα αρμόδια Υπουργεία, σχετικά με παράνομες ενέργειες εργολάβου-μεταφορέα απορριμμάτων. - 
***  " ...Το  καλοκαίρι , είναι  ένα  διάλειμα  στη ζωή  μας , Το  φθινόπωρο είναι  το ξεκίνημα του αγώνα της ζωής , ...είναι το χλομό  περπάτημα μετά   από το καλοκαιρινό διάλειμμα και ύστερα στο χειμωνιάτικο παραλείρημα του "κουτουκιού" . , Οχειμώνας με το χειμωνιάτικο κρύο του , είναι το μάζεμα των  ανθρώπων στο " κουτούκι  τους  " . , Η  άνοιξη  , είναι  η απελευθέρωση της φύσης , γιά τη φύση , προς τη φύση , είναι  η πραγματική Ζωή .- " Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΞΗ , Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ " .-
***  Προφυλακίστηκε ο 44χρονος για το χασίς και τα βεγγαλικά            
         Το δρόμο προς τις φυλακές, ακολούθησε μετά τη χθεσινή απολογία του στην ανακρίτρια ο 44χρονος Καλαματιανός που είχε συλληφθεί το πρωί της Δευτέρας  στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά, όπλα και βεγγαλικά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από την Αστυνομία, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
-Ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 531,2 γραμμαρίων.
·Σπόρους χασίς, βάρους 18,5 γραμμαρίων.
·72 κροτίδες.
·Μία συσκευή εκτόξευσης χημικής ουσίας.
·Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
·Το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
· Ένα κινητό τηλέφωνο.

*** Πήγε να πουλήσει χρυσαφικά και βρέθηκε με χειροπέδες          
            Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι, στην Καλαμάτα , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία  52χρονη  γιατί παρέδωσε προς πώληση σε κατάστημα χρυσοχοείο-ενεχυροδανειστήριο και έλαβε χρηματικό αντίτιμο, χρυσαφικά, τα οποία δεν ήταν γνήσια.
Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται ακόμη ένα άτομο. -
 
 
 
 
*** Φιλοσοφικές βραδιές στη Νέδουσα Τελευταία
 Η Κοινότητα Νέδουσας, ο Σύλλογος Νέδουσας, η Κίνηση πολιτών Μεσσηνίας και η φιλοσοφική Ομάδα Καλαμάτας οργανώνουν σήμερα Παρασκευή και ώρα 9 μ.μ. στην πλατεία του χωριού της Νέδουσας φιλοσοφική βραδιά – φιλοσοφικό συμπόσιο. Θα ακουστούν πολλές εισηγήσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση. Επίσης την Τρίτη 13 Αυγούστου στον ίδιο χώρο και ώρα 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση με θεματολογία ιστορικού περιεχομένου. Θα μιλήσουν: κ. Γιάννης Πλεμμένος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Νιάρχος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστου, καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Μάριος Αθανασόπουλος, διδάκτορας Ιστορίας. - 
 
***  Βρώμα και κουνούπια στη Φιλελλήνων          
          
Η βρώμα και τα κουνούπια, έχει φάει τους  κατοίκους στο τέρμα της οδού Φιλελλήνων.
Από την πλευρά της καθόδου του δρόμου, εδώ και περίπου 1,5 μήνα, σε ένα σημείο υπάρχει συγκέντρωση νερών, τα οποία έχουν λιμνάσει και δημιουργήσει βούρκο. Όπως είναι φυσικό, η δυσοσμία είναι έντονη, ενώ έχει γίνει εστία κουνουπιών. Κάτοικοι της περιοχής μας είπαν ότι έχουν ειδοποιήσει το Δήμο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον. Β.Β.   
 
***  Σε απόγνωση οι αγρότες της Πυλίας από τα αγριογούρουνα         
           Της Βίκυς Βετουλάκη
Στα όριά τους έχουν φτάσει οι αγρότες της Πυλίας, εξαιτίας των επιθέσεων που δέχονται οι καλλιέργειές τους από αγριογούρουνα της περιοχής, ο πληθυσμός των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά, όπως τονίζουν και οι ίδιοι.
Διαμαρτυρόμενοι χθες το μεσημέρι, έφθασαν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, ζητώντας και τη δική του παρέμβαση στο Υπουργείο για να ληφθούν μέτρα προστασίας τους, αλλά και στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να αποζημιωθούν παραγωγοί, οι καλλιέργειες των οποίων έχουν καταστραφεί από τα αγριογούρουνα.
Μεταξύ των προτάσεων που θα καταθέσουν, είναι να επιτρέπεται περισσότερο καιρό το κυνήγι του αγριογούρουνου στη Μεσσηνία και να αυξηθεί ο αριθμός των θηραμάτων ανά ομάδα κυνηγών.
  Διαμαρτυρόμενοι
Ομάδα αγροτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανδρινού Παναγιώτη Λάππα και μέλη του Συλλόγου, επισκέφθηκαν την περιφερειακή ενότητα και συναντήθηκαν με τον κ. Αλευρά.
Όπως τόνισε ο κ. Λάππας, οι καταστροφές στην περιοχή της Πυλίας, είναι μεγάλες:
«Τα αγριογούρουνα καταστρέφουν αμπέλια, καλλιέργειες, περιβόλια, δεν αφήνουν τίποτα. Κάθε χρόνο δε, γίνονται και περισσότερα. Κανείς δεν ασχολείται με το θέμα αυτό και είμαστε έρμαια της μανίας τους. Δεν ξέρω πως ήρθαν αυτά εδώ, ποιοι τα άφησαν. Τα ζώα αυτά όμως από εδώ έχουν εξαφανισθεί πριν από 3.200 χρόνια. Τώρα ποιος αποφάσισε ότι είναι πιο σοφός από τη φύση  και τα ξαναέφερε, δεν ξέρουμε. Η φύση δηλαδή δεν ήξερε και ήρθαν αυτοί να διορθώσουν το λάθος. Η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να βρουν ποιοι ευθύνονται για τα ζώα αυτά, να λάβουν μέτρα για τον περιορισμός τους και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που έχουν πάθει ζημιές. Δεν μπορεί από τη μια πλευρά να χαρακτηρίζεται φυσική η παρουσία των αγριογούρουνων και να μην αποζημιώνεται αυτό που προκαλούν ως φυσική καταστροφή. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει, η καταστροφή σε κτήματα είναι 100%. Και δεν είναι μόνο η καταστροφή στην παραγωγή. Καταστρέφουν και τα φυτά. Δεν είναι δυνατόν να καλλιεργούμε όλο το χρόνο και να έρχονται τα γουρούνια να τρώνε την παραγωγή και να μην μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας».
Όπως διευκρίνισε ο κ. Λάππας, μεγάλες καταστροφές από αγριογούρουνα, έχουν καταγραφεί στις περιοχές Κυνηγού, Καλλιθέας, Μεσοποτάμου, Σουλιναρίου, Χανδρινού και Αμπελοκήπων.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου είπε πως οι υπηρεσίες τους συστήνουν να περιφράξουν τα κτήματά τους, όμως, αν και αυτό είναι αδύνατο λόγω μεγάλης έκτασης, σχεδόν καμία περίφραξη δεν μπορεί να κρατήσει μακριά τα αγριογούρουνα.
  Παρέμβαση
Από την πλευρά του ο κ. Αλέκος Λυμπερόπουλος, αγρότης της περιοχής, τόνισε ότι 4 χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να πάρει από τα κτήματά του ούτε ένα κοφίνι σταφύλια.
Ο κ. Αλευράς, συμμερίσθηκε το πρόβλημα των αγροτών, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι σημερινό, αλλά τα τελευταία χρόνια τα αγριογούρουνα δημιουργούν μεγάλες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή.
«Επειδή τα αγριογούρουνα δεν έχουν φυσικό εχθρό, η αύξηση του πληθυσμού είναι αλματώδης, με αποτέλεσμα τη φετινή χρονιά το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα αυξημένο.
Χρειάζεται να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα από την επίσημη πολιτεία, τόσο όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος από την παρουσία των ζώων, όσο και στην αποζημίωση των παραγωγών για την ηρτημένη παραγωγή από τον ΕΛΓΑ», τόνισε ο κ. Αλευράς.
Κλείνοντας, ζήτησε από τους αγρότες να του καταθέσουν υπόμνημα, παρουσιάζοντας το πρόβλημα και καταθέτοντας τις προτάσεις τους, προκειμένου να παρέμβει στα αρμόδια Υπουργεία.-
 
***   Ενέργειες για βελτίωση παροχής υπηρεσιών στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου Καλαμάτας         
          
Το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Καλαμάτας, για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, αριθμεί 62 κόμβους στην πόλη και στα χωριά. Το επίπεδο παροχής υπηρεσίας είναι καλό, γίνεται συντήρηση σε ετήσια βάση και πάντοτε ο δήμος επιδιώκει τη βελτίωση του συστήματος από ποιοτικής και τεχνικής πλευράς, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, χθες  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος.
 Κάθε κόμβος δύναται να εξυπηρετεί περί τους 50 χρήστες κατά μέσον όρο, ενώ ο μέγιστος χρόνος παροχής υπηρεσίας σε ένα χρήστη είναι 3 ώρες ημερησίως. Το σύστημα διαθέτει φίλτρο παρεμπόδισης για ορισμένες υπηρεσίες που δεν συνάδουν με το δημόσιο χαρακτήρα του δικτύου, όπως τυχερά παιχνίδια, ταινίες κ.λπ.
Το καλοκαίρι, οι ταχύτητες παροχής της υπηρεσίας μειώνονται, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας στην Καλαμάτα και την περιοχή της. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι η νέα ιστοσελίδα του Δήμου θα ενεργοποιηθεί στις 26 Αυγούστου, με αναβαθμισμένο, ανανεωμένο και σύγχρονο περιεχόμενο. Η μέχρι τώρα καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα, που επιλύθηκαν και στην ανάγκη επικαιροποίησης του υλικού. -
 
***   Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας         
           Την πλήρη αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν στον χώρο της υγείας εκφράζουν οι σύλλογοι των εργαζομένων στα νοσοκομεία Κυπαρισσίας, Κορίνθου, Άργους, Αμαλιάδας,  Κρεστένων και Μολάων και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις διαρκείας για το επόμενο διάστημα.
Οι σύλλογοι των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου συναντήθηκαν στην Τρίπολη και συζήτησαν τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας και τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων κάνοντας λόγο για «βάρβαρη επιδρομή εναντίον υγειονομικών και ασθενών».
Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «οι αποφάσεις των κυβερνώντων και των τροϊκανών, που όλες έχουν ληφθεί ερήμην του ελληνικού λαού, οδηγούν σε απόλυτη διάλυση τα νοσοκομεία μέσω των συγχωνεύσεων, καταργήσεων, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Αποτέλεσμα, τραγικές ελλείψεις υλικών και προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ασυντήρητα ασθενοφόρα, χαλασμένα ιατρικά μηχανήματα, υπέρογκες αυξήσεις στα νοσήλια, διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών στις δαπάνες των εξετάσεων, φαρμάκων, θεραπειών κ.λπ., αύξηση των ανασφάλιστων ανέργων και παράδοση της Υγείας στα γερμανικά συμφέροντα με την υπογραφή συμφωνίας από την ελληνική κυβέρνηση».
Όπως προσθέτουν, αποφάσισαν μεταξύ άλλων: α) έναρξη κινητοποιήσεων και ενεργή συμπαράσταση, αν η κυβέρνηση ανακοινώσει κλείσιμο νοσοκομείων και απολύσεις οπουδήποτε β) γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία με συμμετοχή και των γιατρών, με στόχο τη μέγιστη συσπείρωση όλων των εργαζομένων γ) συντονισμό δράσεων και αγωνιστική συμπόρευση με τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζομένους στους δήμους και όποιον άλλο κλάδο μπαίνει στο στόχαστρο. -
 
***   Συνελήφθη απατεώνας που...κατασκεύαζε φωτοβολταϊκά, με θύματα και στη Μεσσηνία    
Συνελήφθη τελικά τη Δευτέρα στη Λάρισα ο Ν.Π., σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε από τις 2 Ιουλίου ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της απάτης κατʼ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Από πολύμηνη έρευνα του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας προέκυψε ότι από τις αρχές του 2012 εξαπάτησε τουλάχιστον 17 άτομα αφαιρώντας τους χρήματα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Ν.Π. παρουσιαζόταν ως πρόεδρος εταιρείας - «φάντασμα» με την επωνυμία «Energy Production & Trading Hellas A.E». Εισέπραττε ως προκαταβολές ποσά μεταξύ 20.000 και 50.000 ευρώ δήθεν για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 100 Κwh και στη συνέχεια εξαφανίζονταν, σβήνοντας τα ίχνη του. Τις συναντήσεις με τους υποψήφιους πελάτες ο Ν.Π. τις πραγματοποιούσε σε πολυτελή ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας. Από ένα πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησαν αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας εντοπίστηκαν κατατεθειμένα σε λογαριασμό της εταιρείας 800.000 ευρώ και σε προσωπικό λογαριασμό του Ν.Π. ποσό ύψους 100.000 ευρώ. Σε βάρος του κατηγορουμένου είχαν υποβληθεί, το φθινόπωρο του 2012 δεκάδες μηνύσεις από θύματά του, σε Φθιώτιδα, Μαγνησία και Μεσσηνία - 
 
*** Ερευνάται η πιστότητα όσων είπε ο 36χρονος για τα κλεμμένα φορτηγά στην Καλαμάτα         
           Τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει στη Μεσσηνία και σε ποιο βαθμό, της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Φθιώτιδα και η οποία έκλεβε φορτηγά, προκειμένου να τα διαλύσει και να πουλήσει εξαρτήματα και ανταλλακτικά, αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση από την Ασφάλεια Φθιώτιδας και ο 36χρονος που συνελήφθη εκεί, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος οδηγούσε τα κλεμμένα φορτηγά έως την Καλαμάτα, όπου τα παρέδιδε σε Αλβανό, ξεκίνησαν οι  έρευνες.
Ωστόσο, η Ασφάλεια Καλαμάτας, φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο 36χρονος προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές, λέγοντας πως μετέφερε τα κλεμμένα φορτηγά στην Καλαμάτα, καθώς από πουθενά δεν επιβεβαιώνονται τα λεγόμενά του.
Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται, τόσο από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, όσο και από τη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.-
 
***  Ο πλανήτης … «φλέγεται» μαζί με το όνειρο…  
           Ανάμεσα στα 10 πιο θερμά  έτη ήταν το 2012, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από τον 19ο αιώνα, όταν άρχισαν να τηρούνται αρχεία θερμοκρασιών.
Κατά το περυσινό έτος λοιπόν, η Γη σημείωσε νέα ρεκόρ απώλειας πάγων στην Αρκτική, καθώς και ανόδου – ως φυσικό επακόλουθο – της στάθμης των θαλασσών, ενώ τα «αέρια του θερμοκηπίου» έφθασαν και αυτά σε νέο επίπεδο ρεκόρ.
Τέτοιου είδους ειδήσεις βέβαια περνάνε στα «ψηλά». Δεν αφορούν οικονομικούς δείκτες αλλά δείκτες ζωής του πλανήτη μας, που αντιστρατεύονται τους πρώτους. Δεν μιλάνε για οικονομικά στοιχεία, και πίσω από τις οικολογικές καταστροφές βρίσκονται πάντοτε τα οικονομικά συμφέροντα. Εκεί ακριβώς πρυτανεύει η νοοτροπία πως ακόμα αυτός ο πλανήτης αντέχει. Ας φροντίσουν λοιπόν για την επιβίωσή του οι επόμενες γενιές.
Τόση σοφία!
Έτσι θυμήθηκα πως είχα ένα όνειρο…
Ένα όνειρο που με συντροφεύει μέσα στα χρόνια…
Ένα ταξίδι στην Αρκτική.
Μετά από σειρά εκθέσεων, είχα διαβάσει, που τοποθετούσαν την εξαφάνιση των πάγων στην Αρκτική μεταξύ 2011 και… 2098, ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Κίνα υποστηρίζουν ότι με βάση τα υπάρχοντα κλιματικά μοντέλα, έως το 2058 η Αρκτική θα μείνει «γυμνή» από πάγο κατά  το τέλος των θερινών μηνών.
Τίποτα όμως δεν είναι απόλυτα σίγουρο.
Γιατί να ανησυχούμε λοιπόν;
Μόνη μου θα ανησυχώ, σκέφθηκα. Και γι’ αυτό φταίει το ότι είχα ένα όνειρο που παραμένει ζωντανό για να με βασανίζει!
Αυτές είναι οι στιγμές που μισώ τη φράση του G.R.R. Martin πως «Ένας αναγνώστης ζει χίλιες ζωές πριν πεθάνει… Ο άνθρωπος που δεν διαβάζει ζει μόνο μία».
Δεν θέλω να διαβάζω για την Αρκτική. Θέλω να τη ζήσω. Έστω κι αν, κατά τον Martin, ζήσω μία αντί για χίλιες ζωές…  Άντα Αποστολάκη  
 
***  Σαν σήμερα ...χθές ... στις 8 Αυγούστου     
      Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΥΠΟ των αστυνομικών οργάνων του Κεντρικού Σταθμού ανευρέθη προχθές την πρωίαν εκτεθειμένον επί της οδού Αριστομένους έκθετον βρέφος θήλυ το οποίον παρεδόθη εις την Δημοτικήν Αρχήν Καλαμών.
  -ΕΝ τη δημοσία οδώ Σούδας – Κότρωνος οι εκ του χωρίου Νυφίου Παναγιώτης και Μιχαήλ αδελφοί Φραγκάκου μετά της συζύγου του πρώτου Πότας, συναντήσαντες τον εκ Φαλμοχωρίου Χαραλ. Κουφομιχάλην ετραυμάτισαν αυτόν δια περιστρόφου ελαφρώς μετ’ ανταλλαγήν μεταξύ των 15 περίπου πυροβολισμών.
  -Η Νομαρχία κατόπιν αποφάσεως της Εφορείας των φυλακών απηύθυνε χθες έγγραφον προς τον Στρατιωτικόν Διοικητήν δια του οποίου παρακαλεί αυτόν, όπως μεριμνήση δια την επίταξιν οικήματος προς εγκατάστασιν των στρατιωτικών καταδίκων, διότι λόγω της πληθώρας των καταδικαζομένων υπό του ενταύθα Στρατοδικείου δεν επαρκώσιν αι εν χρήσει φυλακαί, ούτε οι επιστάται των φυλακών δύνανται να ασκήσωσιν επ’ αυτών την απαιτουμένην επιβολήν.
  -ΔΙΑ την ανάληψιν της κατεδαφίσεως του παλαιού Τελωνείου πληροφορούμεθα, ότι θα επιδοθή προσφορά εκ μέρους του Δραγώνα δηλούντος, ότι αναλαμβάνει ταύτην αντί δραχ. 13.800.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους" 
Γεγονότα
117: Ο Αδριανός αναγορεύεται Αυτοκράτορας της Ρώμης.
1303: Ο Φάρος της Αλεξανδρείας λειτουργεί για τελευταία φορά. Ισχυρός σεισμός διαρρηγνύει τα τοιχώματά του και καταπίπτει μέρος αυτού.
1815: Μετά την ήττα του στο Βατερλό, ο Ναπολέων φεύγει εξόριστος στο νησί της Αγίας Ελένης, όπου θα πεθάνει έξι χρόνια αργότερα.
1884: Τελούνται στον Πειραιά πάνω στη φρεγάτα Ελλάς τα εγκαίνια της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, πρώτος διοικητής της οποίας είναι ο πλωτάρχης Ηλίας Κανελλόπουλος.
1938: Ανοίγει τις πύλες του το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν στην Αυστρία.
1963: Σημειώνεται η Μεγάλη Ληστεία του Τραίνου στην Αγγλία, με λεία 2 εκατομμύρια λίρες, ανήμερα των 34ων γενεθλίων του εγκεφάλου της Ρόναλντ Μπιγκς.
Γεννήσεις
1875: Γιουτζίρο Ματσούντα, ιάπωνας επιχειρηματίας, ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Mazda. (Θαν. 9/3/1952)
1879: Εμιλιάνο Ζαπάτα, μεξικανός επαναστάτης. (Θαν. 10/4/1919)
1898: Αλέξης Μινωτής, ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου. (Θαν. 11/11/1990)
Θάνατοι 
1827: Τζορτζ Κάνινγκ, πρωθυπουργός της Αγγλίας, υπέρμαχος της ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Προς τιμήν του, η Πλατεία Κάνιγγος φέρει το όνομά του. (Γεν. 11/4/1770)   [Αποφθέγματα]
1866: Ευανθία Καΐρη, αδελφή του Θεόφιλου Καΐρη, λόγια των επαναστατικών χρόνων και πρόδρομος του φεμινιστικού κινήματος στη χώρα μας (Γεν. 2/8/1799)
1900: Εμίλ Ρίτερ Φον Σκόντα, τσέχος μηχανικός και βιομήχανος, ιδρυτής της Skoda. (Γεν. 19/11/1839)  www.sansimera.gr/
 
*** Όταν δημοσιογράφοι γίνονται οι ίδιοι οι πολίτες
   

Όταν δεν σου αρέσει ή σου λείπει κάτι, προσπαθείς να το αλλάξεις ή να το αντικαταστήσεις. Κι αν δεν μπορείς να το αλλάξεις ή να το αντικαταστήσεις πλήρως, τότε το αλλοιώνεις ή το συμπληρώνεις. Αυτό αποφάσισε να πράξει και ο βραζιλιάνικος λαός: θεωρώντας πως τα παραδοσιακά ΜΜΕ δεν παρέχουν ανεξάρτητη, αμερόληπτη και κοντά στα γεγονότα ενημέρωση και κάλυψη, αποφάσισαν να τα... συμπληρώσουν με τον δικό τους εναλλακτικό μιντιακό όμιλο που θα παρέχει ειδήσεις απευθείας από την καρδιά των γεγονότων τη στιγμή που αυτά λαμβάνουν χώρα.
Τέτοιος είναι ο όμιλος Ninja (ακρωνύμιο που στα πορτογαλικά σημαίνει Ανεξάρτητο Δελτίο Ειδήσεων, Δημοσιογραφία και Δράση), ο οποίος γεννήθηκε μέσα από τις πρόσφατες αναταραχές στη Βραζιλία, όπου άνθησε το φαινόμενο των πολιτών-δημοσιογράφων: εκεί όπου τα συνεργεία των παραδοσιακών ΜΜΕ μετέδιδαν εξ αποστάσεως από τις ταράτσες κτιρίων, οι ανώνυμοι πολίτες ήταν εκεί, στο επίκεντρο των εξελίξεων, σε άμεση επαφή με τον ρου των συμβάντων.
«Γίναμε γνωστοί, γιατί ο κόσμος ήθελε δημοσιογραφική κάλυψη για το τι συνέβαινε πραγματικά» δηλώνει ο Μπρούνο Τορτούρα, δημοσιογράφος και επικεφαλής του ομίλου Νίντζα, που ιδρύθηκε το 2012, επισημαίνοντας πως «τα παραδοσιακά ΜΜΕ έπρεπε να δουν πρώτα τι γινόταν στους δρόμους και μετά να μεταδώσουν ειδήσεις. Εμείς όμως ήμασταν εκεί διαρκώς και μεταδίδαμε ζωντανά. Ο κόσμος ζητούσε ανεξάρτητη κάλυψη των γεγονότων... Επιθυμούμε να εκδημοκρατίσουμε τον χώρο των ΜΜΕ και να ενημερώσουμε καλύτερα τον κόσμο. Πρέπει να επανεξετάσουμε και να ανανεώσουμε τον θεσμό της δημοσιογραφίας».
Σύμφωνα με δηλώσεις της δημοσιογράφου και καθηγήτριας Δημοσιογραφίας Σίλβια Ντέμποσαν Μόρετζον στην γερμανική Deutsche Welle, «οι δημοσιογράφοι Νίντζα έχουν ήδη προκαλέσει αλλαγές στο βραζιλιάνικο ενημερωτικό τοπίο... Γεμίζουν τα υπάρχοντα κενά, επαναφέροντας στο προσκήνιο τι πραγματικά συμβαίνει στους δρόμους. Είναι μια μορφή καταγραφής της πραγματικότητας. Φωτίζουν πτυχές που δεν τις αγγίζουν εύκολα τα παραδοσιακά ΜΜΕ-όμηροι των επίσημων πηγών και των γραφείων Τύπου... Πρέπει όμως οι Νίντζα να έχουν μια πιο αποστασιοποιημένη προσέγγιση στο ρεπορτάζ τους, γιατί είναι δύσκολο να είσαι πρωταγωνιστής στις ίδιες σου τις ιστορίες. Πρέπει να επεξεργάζονται το δελτίο ειδήσεων για να το καταλαβαίνει καλύτερα ο κόσμος, να κρατούν απόσταση από την είδηση».
iefimerida   ,   THE CURIOSITY OF CAT

*** Η καμήλα ξενιστής του ιού MERS;
     
Λονδίνο         
Οι καμήλες είναι πιθανόν να είναι ένας από τους φορείς μετάδοσης του νέου κορονοϊού MERS στον άνθρωπο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα από την ιατρική επιθεώρηση «The Lancet». Ο νέος κορονοϊός εμφανίσθηκε τον περασμένο χρόνο στη Μέση Ανατολή και έχει ήδη προσβάλει 94 ανθρώπους, 46 από τους οποίους έχουν καταλήξει, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Οι ερευντητές θεωρούν εδώ και κάποιο διάστημα ότι οι νυχτερίδες είναι οι φορείς του νέου κορονοϊού, αλλά θεωρούν επίσης ότι για να μεταδοθεί στον άνθρωπο ο ιός χρησιμοποιεί ενδιάμεσους ξενιστές.
Διεθνής ομάδα ερευνητών μελέτησε δείγματα αίματος 349 ζώων ( καμήλες, αγελάδες, πρόβατα κ.α) που προέρχονταν από διάφορες χώρες ανάμεσά τους το Ομάν, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Χιλή. Ο νέος κορονοϊός προν το παρόν παραμένει χαμηλής μεταδοτικότητας από άνθρωπο σε άνθρωπο και πλήττει κυρίως άτομα με εύθραυστη υγεία λόγω χρόνιων παθήσεων ή σε ανοσοκαταστολή. Προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα, πνευμονία και ταχείας εξέλιξης νεφρική ανεπάρκεια.(BHMA)

*** Ο μυστικός «εσωτερικός κόσμος» των φυτών
      

Οι κηπουροί θα γνωρίζουν ίσως εκ πείρας αυτό που προσφάτως απέδειξαν οι επιστήμονες: ότι δηλαδή ο βασιλικός είναι καλός γείτονας για τις πιπεριές (και όχι μόνο), αφού η παρουσία του ενθαρρύνει την ανάπτυξή τους. Ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι κηπουροί όμως θα έμεναν άφωνοι αν ήξεραν ότι ο βασιλικός πιθανότατα «μιλάει» στους γείτονές του! Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι η ενθάρρυνση υφίσταται ακόμη και όταν όλες οι γνωστές οδοί επικοινωνίας μεταξύ του βασιλικού και των γειτόνων του έχουν αποκοπεί; Τα τεκταινόμενα μεταξύ φυτών που έρχονται συνεχώς στο φως χάρη στις τεχνολογικές προόδους έχουν κάνει τους επιστήμονες να μιλούν ακόμη και για ηθολογία φυτών! Ναι, λένε, τα φυτά εμφανίζουν συμπεριφορές, ενώ διαθέτουν ευαισθησίες και ικανότητες που ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες δικές μας. Ο αλτρουιστής βασιλικός στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα στη γειτόνισσα πιπεριά, το τριφύλλι μοιράζεται εξίσου το φαγητό του με τα αδέλφια του, τα κουκιά και οι ντοματιές που δέχονται επίθεση ενημερώνουν για το συμβάν τους γείτονές τους με τη βοήθεια ενός υπόγειου συστήματος Wi-Fi, τα πεύκα αποδεικνύονται καλές μητέρες, τα καλαμπόκια απολαμβάνουν τη μουσική, οι λεύκες και οι μιμόζες έχουν μνήμη. Και αν νομίζετε ότι η κίνηση είναι ασύμβατη με τα φυτά, κάνετε μεγάλο λάθος! Διαβάστε τα τελευταία ευρήματα που, όπως λένε οι βοτανολόγοι, αποτελούν ένα μικρό παράθυρο σε έναν κόσμο που ήταν πάντα εδώ, αλλά μόλις τώρα μπορούμε να τον ψηλαφίσουμε.   
«Βλίτο!», «φυτό!», «γλάστρα!», «ραδίκι!»...  Θυμάστε αυτές τις προσβλητικές εκφράσεις που χρησιμοποιούσαμε στο σχολείο για να περιγράψουμε τους λιγότερο ευφυείς, κατά την άποψή μας, συμμαθητές μας; Αφήνοντας κατά μέρος το πόσο απαράδεκτο είναι να φορτώνουμε κάποιον με «κοσμητικά επίθετα», οι παραπάνω χαρακτηρισμοί, οι οποίοι προκύπτουν από τη βεβαιότητά μας ότι τα φυτά είναι ανόητα, είναι και εντελώς ατυχείς. Οχι μόνο δεν είναι ανόητα τα φυτά, αλλά η ευφυΐα τους τούς επιτρέπει να κάνουν πράγματα τα οποία εμείς αδυνατούμε. Και ενώ οι βοτανολόγοι και οι φυσιοδίφες για αιώνες είχαν εκφράσει τον θαυμασμό τους για το αντικείμενο των μελετών τους, τα τελευταία χρόνια πλήθος άλλων επιστημονικών ειδικοτήτων «βγάζει το καπέλο» στους σιωπηλούς αυτούς κατακτητές της υφηλίου. 
Πυρηνικοί φυσικοί, χημικοί, γενετιστές, μοριακοί βιολόγοι, οικολόγοι, μαθηματικοί υπογράφουν άρθρα σε επιστημονικές επιθεωρήσεις που αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία την ιδιαίτερη ευφυΐα των οργανισμών που στερούνται εγκεφάλου (όπως τον ξέρουμε από τα θηλαστικά), αλλά δεν στερούνται «πνευματικών» λειτουργιών. Ενα μικρό απάνθισμα της πρόσφατης φυτοβιβλιογραφίας είναι ικανό να πείσει και τον μεγαλύτερο αμφισβητία.
Ηθολογία φυτών;
Μπορεί εμείς να τα βλέπουμε μοναχικά και σιωπηλά, όμως τα φυτά επικοινωνούν μεταξύ τους.  Είναι βέβαια γεγονός ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η τεχνολογία δεν επέτρεπε τη μελέτη των φυτών με τρόπο που θα μπορούσε να αποκαλύψει τα μυστικά της επικοινωνίας και της συμπεριφοράς τους. Σήμερα όμως οι γνώσεις μας είναι τέτοιες ώστε κάποιοι ερευνητές να μιλούν για ηθολογία φυτών όπως μιλούμε και για εκείνη των ζώων.  Οι τεχνικές και οι μέθοδοι που επέτρεψαν να αποκαλυφθεί ο «εσωτερικός κόσμος» των φυτών προέρχονται από πλήθος πεδίων και έχουν διερευνήσει διαφορετικές πλευρές των εκπληκτικών αυτών οργανισμών.
Οι νέες τεχνικές
Η αέριος χρωματογραφία έχει καταστήσει δυνατή την ανάλυση και μελέτη μικροποσοτήτων ουσιών που εκλύουν τα φυτά προκειμένου να μεταδώσουν μία πληροφορία στους γείτονές τους. Η άνθηση της βιοτεχνολογίας έχει επιτρέψει τη μελέτη του ρόλου συγκεκριμένων γονιδίων σε διάφορα στάδια της ζωής των φυτών.
Η στενή παρακολούθηση της ανάπτυξης των φυτών με τη βοήθεια μικροκαμερών που επιτρέπουν την καταγραφή και της πιο ανεπαίσθητης κίνησης έχει αναδείξει τον ζωτικό ρόλο της ρίζας ως κέντρου ελέγχου της ζωής του φυτού.
Στην πραγματικότητα, από όλες αυτές τις μελέτες αναδείχθηκε η τεράστια ευαισθησία των φυτών.
Χημεία και ευαισθησία
Μπορεί να μην μπορούν να κλάψουν κάθε φορά που εμείς κόβουμε ένα άνθος τους, αλλά συγκρινόμενα με τα θηλαστικά (του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου) τα φυτά αποδεικνύονται σαφώς πιο ευαίσθητα: ως σήμερα περισσότεροι από 700 διαφορετικοί αισθητήρες (φωτός, θερμοκρασίας, μηχανικού στρες, χημικοί) έχουν εντοπιστεί στα φυτά, στην πλειονότητά τους πιο ευαίσθητοι από αντίστοιχους δικούς μας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευαισθησίας των φυτών αποτελεί η ικανότητά τους να ανιχνεύουν το φως: τα φυτά «βλέπουν» το φως σε μήκη κύματος αόρατα από το ανθρώπινο μάτι (τόσο στην πλευρά του υπέρυθρου όσο και του υπεριώδους), ενώ διακρίνουν διαφορές έντασης που περνούν απαρατήρητες από εμάς.
Ομοίως, η αίσθηση της αφής τους είναι τόσο ανεπτυγμένη που αντιδρούν σε ελάχιστη κίνηση των κλαδιών ή των ριζικών τριχιδίων και η χημεία φαίνεται πράγματι πως είναι η ειδικότητά τους: ενώ εμείς δίπλα τους μυρίζουμε μόνο το άρωμα των λουλουδιών τους, αυτά εκπέμπουν και λαμβάνουν πλήθος χημικών σημάτων, πράγμα που τους επιτρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει γύρω τους.
Μα, θα μου πείτε, όσο και αν τα παραπάνω ακούγονται αξιοσημείωτα, δεν θα μπορούσαν παρά να θεωρηθούν αποδείξεις εξελικτικών διεργασιών οι οποίες «προίκισαν» τα φυτά με ό,τι χρειάζονται για την επιβίωσή τους.
Δεν είναι όμως τραβηγμένο να μιλήσουμε για ηθολογία φυτών;
Οι ερευνητές που μιλούν για ηθολογία φυτών δεν αναφέρονται μόνο στις ικανότητες των φυτών, αλλά στο γεγονός ότι οι προσλαμβάνουσές τους που προέρχονται από τα αισθητηριακά κέντρα χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν τη συμπεριφορά των φυτών.
Ναι, τα φυτά αντιδρούν με βάση τις εσωτερικές και εξωτερικές πληροφορίες που λαμβάνουν! Πώς αντιδρούν;
Μεταβάλλοντας συνεχώς τόσο τη μορφή τους όσο και τη χημεία τους, η οποία βεβαίως είναι αποτέλεσμα της μεταβολής της ενεργότητας συγκεκριμένων γονιδίων σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, από τη συμπεριφορά των φυτών προκύπτει ότι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους και τον ξεχωρίζουν από τον μη εαυτό, αναγνωρίζουν φυτά του ιδίου είδους ή ακόμη και συγγενικών ειδών, και μπορούν να επιτίθενται, περισσότερο ή λιγότερο, σε είδη που θεωρούν εχθρικά. Με άλλα λόγια, τα φυτά έχουν την αίσθηση της οικογένειας, των συγγενών και φίλων, των εχθρών!
Γιατί ξεχωρίζουν τα φυτά
Δύο είναι οι ιδιότητες που κάνουν τα φυτά να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους οργανισμούς: η ικανότητά τους να φωτοσυνθέτουν και η αδυναμία τους να μετακινηθούν.
Η πρώτη τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια για να παράγουν την τροφή τους, πράγμα που τα καθιστά αυτότροφους οργανισμούς. Στην πράξη, τα φυτά προσλαμβάνουν νερό από τις ρίζες τους, διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια συνθέτουν γλυκόζη. Παραπροϊόν αυτής της διαδικασίας είναι το οξυγόνο, το οποίο απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αν δεν είχαν προηγηθεί τα φυτά, δεν θα είχαν μπορέσει να εξελιχθούν τα ετερότροφα ζώα, του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου.
Η δεύτερη ιδότηττά τους, η αδυναμία να μετακινηθούν από το σημείο όπου έχουν φυτρώσει, προίκισε τα φυτά με μια σειρά άλλων ιδιοτήτων που τα βοηθούν να αντεπεξέλθουν.
Φανταστείτε το: να είναι κανείς καθηλωμένος και να μην μπορεί να απομακρυνθεί όταν εμφανίζεται ο εχθρός ή ακόμη όταν θα επιθυμούσε να τρέξει πίσω από το αντικείμενο του πόθου του.
Προκειμένου να επιβιώσουν, τα φυτά έχουν αναπτύξει μια σειρά μεταβολικών και όχι μόνο προσαρμογών για τις οποίες απαιτήθηκαν τα αντίστοιχα γονίδια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το ρύζι διαθέτει υπερδιπλάσιο αριθμό γονιδίων από τον άνθρωπο! Ομοίως, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τα φυτά είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τα ζώα και από εμάς: χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται το φως πέρα από το ορατό για εμάς φάσμα, ή η ικανότητά τους να οσφραίνονται μικροποσότητες ουσιών οι οποίες περνούν εντελώς απαρατήρητες από τη δική μας μύτη.

 
 

ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
Το άγγιγμα της αγγουριάς
Ολοι οι κηπουροί γνωρίζουν ότι η αγγουριά χρειάζεται στήριξη. Αν την αφήσουν αβοήθητη, το πολύ-πολύ να ανυψώσει το ανάστημά της 30 εκατοστά πάνω από το έδαφος. Μετά θα βρεθεί ξαπλωμένη στο χώμα και σε φως λιγότερο από αυτό που έχει ανάγκη. Αυτό συμβαίνει επειδή της λείπουν τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για τον σχηματισμό ξυλώδους ιστού.
Το έλλειμμα αυτό αντισταθμίζει με μια ζηλευτή αίσθηση αφής: η αγγουριά (όπως και άλλα αναρριχώμενα φυτά) διαθέτει ειδικά όργανα, ο ρόλος των οποίων είναι να περιελιχθούν γύρω από άλλα φυτά (ή τα στηρίγματα των κηπουρών) και να της επιτρέψουν να ανέβει παραπάνω. Τα όργανα αυτά, που πιθανότατα έχετε όλοι δει, έχουν ελικοειδή μορφή και είναι πολύ πιο ευαίσθητα στην αφή από το ανθρώπινο δέρμα. Οπως έδειξε πείραμα ισραηλινών ερευνητών του Πανεπιστημίου του Ισραήλ, αρκεί η τοποθέτηση μιας κλωστής βάρους 0,25 γραμμαρίων πάνω σε ένα τέτοιο όργανο για να προκαλέσει το ξετύλιγμά του (προς αναζήτηση στηρίγματος). Το ανθρώπινο χέρι δεν μπορεί να αντιληφθεί την παρουσία μιας αντίστοιχης κλωστής αν αυτή ζυγίζει λιγότερο από 2 γραμμάρια.
Αναζητώντας την εξήγηση αυτής της ευαισθησίας, βιολόγοι του Πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν στο Μάντισον των ΗΠΑ απομόνωσαν τις μεμβρανικές πρωτεΐνες των κυττάρων των ελίκων της αγγουριάς. Μεταξύ αυτών εντόπισαν εκείνη που σε κάθε μηχανικό ερέθισμα απελευθερώνει ιόντα ασβεστίου, τα οποία με τη σειρά τους δίνουν την εντολή για τη μετακίνηση της έλικας προς την κατεύθυνση του ερεθίσματος.
Μουσική για καλαμπόκια!
Κανείς από τους ερευνητές δεν ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να ανοίξουμε ψιλή κουβέντα με τον βασιλικό ή την πιπεριά μας, αλλά αυστραλοί βιολόγοι ανακάλυψαν ότι το καλαμπόκι «είναι όλο αφτιά». Το πείραμά τους είχε ως εξής: καλλιέργησαν φυτά καλαμποκιού μέσα σε υγρό θρεπτικό υλικό, πράγμα που τους επέτρεψε να μελετήσουν τις αντιδράσεις των φυτών σε διάφορα ερεθίσματα. Ετσι, άρχισαν να εκπέμπουν ήχους διαφόρων συχνοτήτων. Οπως ανακάλυψαν εκεί γύρω στα 200 Hz, οι ρίζες των καλαμποκιών άρχισαν να μετακινούνται προς την πηγή του ήχου!

Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι τα καλαμπόκια ακούν με την έννοια που δίνουμε εμείς στον όρο. Σημαίνει όμως ότι διαθέτουν υποδοχείς που μπορούν να συλλαμβάνουν τις ηχητικές δονήσεις, κάτι που θα μπορούσε να είναι μια άλλη μορφή επικοινωνίας. Βεβαίως σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να υπάρχουν φυτά που να εκπέμπουν ήχους. Και αυτό ακριβώς είναι το σημείο στο οποίο εστιάζεται τώρα το ενδιαφέρον των αυστραλών και άλλων ερευνητών.  
ΠΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Θυσία για τις επόμενες γενιές
Στη χώρα μας έχουμε υποφέρει πολύ από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές που καταστρέφουν τα δάση. Για ορισμένα δασικά οικοσυστήματα όμως η πυρκαγιά είναι βασικός συντελεστής της ζωής τους, καθώς απελευθερώνει στο περιβάλλον τα θρεπτικά συστατικά που είναι φυλακισμένα στα νεκρά δένδρα. Αν και παρατηρήσεις σχετικά με τη θετική επίδραση των πυρκαγιών σε κάποια δασικά οικοσυστήματα έγιναν πριν από αιώνες, η επίδραση αυτή τεκμηριώθηκε το 1988, όταν οι ιθύνοντες του εθνικού πάρκου Yellowstone στις ΗΠΑ προέβησαν σε ελεγχόμενη πυρκαγιά. Την επόμενη άνοιξη, μετά τις βροχοπτώσεις, ένα πλήθος ανθοφόρων φυτών κάλυψε τη γεμάτη στάχτες περιοχή εκμεταλλευόμενο τον απελευθερωμένο πλούτο, ενώ σε μερικά χρόνια νέα γερά δένδρα αντικατέστησαν τα γηρασμένα.
Πώς όμως οι σπόροι που υπάρχουν κοιμισμένοι στο έδαφος κάτω από τις στάχτες ξυπνούν μετά την πυρκαγιά και ανανεώνουν το κατεστραμμένο οικοσύστημα; Οπως ανακάλυψαν προσφάτως ερευνητές του Ινστιτούτου Salk και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, τα καιόμενα φυτά είναι αυτά που ενημερώνουν τους σπόρους ότι ήλθε η ώρα να ξυπνήσουν. Ειδικότερα, όπως περιγράφουν οι αμερικανοί ερευνητές με άρθρο τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» (έκδοση της 23ης Απριλίου 2013, http://www.pnas.org/content/early/2013/04/23/1306265110.abstract), τα καιόμενα φυτά παράγουν χημικές ουσίες που ονομάζονται καρρικίνες (karrikins). Αυτές οι ουσίες, που υπάρχουν στον καπνό, προσδένονται με τη βοήθεια μορίων που εντόπισαν οι αμερικανοί επιστήμονες πάνω στους κοιμισμένους σπόρους. Η πρόσδεση των καρρικινών στα μόρια αυτά, τα οποία ονομάζονται ΚΑΙ2, μεταβάλλει τη στερεοδιάταξή τους και η μεταβολή αυτή λειτουργεί για τους σπόρους όπως ένα ξυπνητήρι. Ισως και κάτι παραπάνω: είναι η σαφής οδηγία ότι ο συγκεκριμένος σπόρος πρέπει να βλαστήσει αυτή τη δεδομένη στιγμή σε αυτόν τον δεδομένο χώρο.
Με άλλα λόγια, το τελευταίο μήνυμα που στέλνουν τα φυτά που πεθαίνουν είναι η οδηγία για την εμφάνιση των επόμενων γενεών. Οπως επισημαίνεται και στο άρθρο των ερευνητών, «το μόριο ΚΑΙ2 θα πρέπει να εξελίχθηκε όταν τα φυστικά οικοσυστήματα γνώρισαν μεγάλη άνθηση στη στεριά και η φωτιά έγινε μέρος του κύκλου ζωής των οικοσυστημάτων, καθώς επέτρεπε την απελευθέρωση των θρεπτικών συστατικών από τα νεκρά φυτά».




 
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Το τριφύλλι και τα αδέλφια του
Είναι πολλές οι εργασίες που δείχνουν ότι τα φυτά αναγνωρίζουν αν ο διπλανός τους ανήκει στο ίδιο είδος ή γένος με αυτά. Χαρακτηριστική είναι η εργασία καναδών βιολόγων του Πανεπιστημίου MacMaster οι οποίοι φύτεψαν δίπλα-δίπλα ζευγάρια φυτών τα οποία είτε ήταν ξένα μεταξύ τους είτε ήταν αδέλφια (όχι μόνο ανήκαν στο ίδιο είδος, αλλά προέρχονταν και από σπόρους του ίδιου φυτού). Τα  φυτά αφέθηκαν να αναπτυχθούν στις ίδιες συνθήκες και σαράντα ημέρες αργότερα ζυγίστηκαν τόσο οι βλαστοί όσο και οι ρίζες τους. Το αποτέλεσμα του πειραματισμού δεν άφησε καμιά αμφιβολία στους ερευνητές ότι τα φυτά αναπτύσσουν οικογενειακές σχέσεις: όταν η γλάστρα περιείχε φυτά διαφορετικών ειδών, αυτά ανέπτυσσαν εκτενές ριζικό σύστημα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόσβαση στις τροφικές πηγές. Αντίθετη ήταν η συμπεριφορά των αδελφών φυτών: αυτά, ήσυχα ότι κανείς δεν θα τους ανταγωνιζόταν για τις τροφικές πηγές, ανέπτυσσαν μικρό ριζικό σύστημα και επένδυαν την ενέργειά τους στην αναπαραγωγή τους δημιουργώντας μεγαλύτερους βλαστούς. Από όλα τα είδη φυτών που εξέτασαν οι καναδοί βιολόγοι το τριφύλλι εμφάνισε την πιο αδελφική συμπεριφορά: όχι μόνο μείωνε την έκταση του ριζικού συστήματός του όταν γειτνίαζε με αδελφά φυτά, αλλά το μέγεθος της μείωσης ήταν ανάλογο με τον αριθμό των αδελφών φυτών. Δηλαδή, όσο περισσότερα φυτά τριφυλλιού υπήρχαν σε μια γλάστρα, τόσο μικρότερες οι ρίζες τους, γεγονός που οι ερευνητές ερμηνεύουν ως ένδειξη αδελφικής αλληλεγγύης.
Το μητρικό ένστικτο του πεύκου
Οπως μια μητέρα θα έδινε χωρίς δεύτερη σκέψη το δικό της φαγητό στο παιδί της, έτσι και τα δένδρα-μητέρες φροντίζουν τα νεαρά βλαστάρια τους!
Και δεν εννοούμε τα κλαδιά τους, αλλά τα νεαρά δένδρα που αναπτύσσονται δίπλα τους και πιθανότατα έχουν προκύψει από τους σπόρους τους.
Αυτή την αναπάντεχη παρατήρηση έκαναν καναδοί οικολόγοι μελετώντας τις σχέσεις των φυτών σε ένα πευκοδάσος. Ο πειραματισμός των καναδών ερευνητών είχε ως εξής: αρχικά κάλυψαν τα κλαδιά συγκεκριμένων δένδρων με πλαστικές σακούλες και στη συνέχεια τους χορήγησαν ελαφρώς ραδιενεργό διοξείδιο του άνθρακα. Οπως όλα τα φυτά, έτσι και τα πεύκα του είδους Pseudotsuga menziesii χρησιμοποίησαν το διοξείδιο του άνθρακα για την παραγωγή σακχάρων μέσω της φωτοσύνθεσης. Η ραδιενέργεια μεταφέρθηκε στα παραγόμενα σάκχαρα, πράγμα που επέτρεψε στους ερευνητές, κάνοντας χρήση μιας φορητής συσκευής μέτρησης ραδιενέργειας, να μελετήσουν τη μετακίνηση των σακχάρων. Με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ένα μέρος των σακχάρων μεταφερόταν στα γειτονικά δένδρα. Και η έκπληξή τους έγινε μεγαλύτερη όταν παρατήρησαν ότι η μεγαλύτερη ροή σακχάρων γινόταν από τα μεγάλα δένδρα - τα δένδρα-μητέρες όπως τα ονόμασαν - προς πολύ νεαρά που μεγάλωναν στα «πόδια» τους.
Οι καναδοί επιστήμονες εκτιμούν ότι τα ευρήματά τους αποδεικνύουν την ύπαρξη αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Στη συγκεκριμένη δε περίπτωση τα δένδρα βρίσκουν και βοηθούς για τη διανομή του τροφικού πλούτου. Για άλλη μια φορά φαίνεται πως τον ρόλο αυτόν παίζουν οι μύκητες που αναπτύσσονται στις ρίζες τους. Η χαρτογράφηση των υπόγειων δικτύων που συνδέουν τα δένδρα μεταξύ τους, και η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην ύπαρξη της ραδιενέργειας, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι η υπόγεια ζωή των δένδρων είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, ενδιαφέρουσα από την υπέργεια.


 

 
 
 

 
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...
Της λεύκας και της μιμόζας
Οχι, μην κοιτάξετε τις λεύκες σας με καχυποψία, δεν σας βλέπουν, ούτε σας θυμούνται! Θυμούνται όμως τον άνεμο που τις ταρακούνησε για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Αυτή τη διαπίστωση έκαναν γάλλοι βιολόγοι του Πανεπιστημίου του Κλερμόν-Φεράν οι οποίοι μελέτησαν τις αλλαγές στην έκφραση των γονιδίων που επιφέρει η κίνηση των κλαδιών της λεύκας από τον άνεμο. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, μόλις 30 λεπτά από την έναρξη του ανέμου, ένα ανενεργό μέχρι εκείνη τη στιγμή γονίδιο «ξυπνάει» και αρχίζει να δίνει εντολές για την παραγωγή της αντίστοιχης πρωτεΐνης.
Το ενδιαφέρον όμως δεν είναι αυτό: όλα τα φυτά ενεργοποιούν γονίδια όταν υποβάλλονται σε κάποιου είδους στρες (στην προκειμένη περίπτωση το στρες είναι μηχανικό). Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι αν ο άνεμος επανέλθει την επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα, το γονίδιο παύει να εκφράζεται. Απαιτείται η παρέλευση τουλάχιστον πέντε ημερών (και συνήθως μιας εβδομάδας) προκειμένου να αρχίσει και πάλι η έκφραση του εν λόγω γονιδίου.
Η εξήγηση που δίνουν οι γάλλοι επιστήμονες για τα ευρήματά τους είναι η εξής: η λεύκα θυμάται για σχεδόν μια εβδομάδα τη μηχανική πίεση που έχει υποστεί και έτσι είναι προετοιμασμένη για μια νέα επίθεση. Στην πραγματικότητα συνηθίζει την αίσθηση του ανέμου και δεν ανταποκρίνεται σε αυτήν ως να ήταν παράγοντας στρες. Βεβαίως, η ανάμνηση δεν διατηρείται παρά για διάστημα μιας εβδομάδας.
Η ντροπαλή μιμόζα θυμάται
Η μιμόζα (Mimosa pudica) είναι διάσημη για την ντροπαλοσύνη της: μόλις αγγίξουμε τα φύλλα της τα διπλώνει και μαζεύεται όπως κάνουν τα τρομαγμένα ζωάκια. Την ίδια αντίδραση έχει το φυτό αν η γλάστρα στην οποία φύεται ανυψωθεί απότομα. Πραγματοποιώντας ένα απλό πείραμα όμως ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας στην Ιταλία διαπίστωσαν ότι οι ντροπές της μιμόζας δεν είναι μόνιμες. Αν ανασηκώσει κανείς απότομα τη γλάστρα της για 5-6 φορές, το φυτό παύει να διπλώνει τα φύλλα του, διατηρώντας πάντα ακέραιη την ικανότητα να το κάνει εφόσον κάποιος τα αγγίξει.  Σύμφωνα με τους ιταλούς επιστήμονες, η μιμόζα σύντομα αντιλαμβάνεται ότι το ανασήκωμα της γλάστρας της δεν είναι επικίνδυνο και παύει να καταναλώνει ενέργεια για το δίπλωμα των φύλλων της. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι διατηρεί τη γνώση αυτή για 40 ημέρες!ΒΙΟΦΥΣΙΚΗ
Και όμως, κινούνται!   
Οξύμωρο σχήμα η κινητικότητα των φυτών, αλλά οι ερευνητές που ασχολούνται με τη μελέτη τους κάτι ξέρουν. Είναι προφανές ότι κανένα φυτό δεν μπορεί να φύγει από το σημείο όπου έχει φυτρώσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται και για οργανισμούς που δεν γνωρίζουν τι θα πει κίνηση. Μόνο που η κίνηση αφορά τη θέση που θα καταλάβουν στον χώρο.
Εξοπλισμένοι με τεχνολογία που είχε δημιουργηθεί για τη μελέτη της μηχανικής των υγρών, βιοφυσικοί του Πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία μελέτησαν τη φυτική κίνηση σε κυτταρικό επίπεδο. Διεπίστωσαν ότι τα κύτταρα του κορμού βρίσκονται σε μια δυναμική κατάσταση: έχοντας τη δυνατότητα να υπολογίζουν την πίεση στο εσωτερικό τους, επιμηκύνονται και συρρικνώνονται συνεχώς προκειμένου να διορθώσουν τη στάση του κορμού. Επιπλέον, το πλέγμα κυτταρίνης που περιβάλλει τα κύτταρα παχύνεται ή λεπταίνει με βάση την πίεση που δέχεται το φυτό σε κάθε σημείο του, λειτουργώντας όπως ένας μυς που με την έκταση και τη σύσπασή του καθορίζει τη θέση ενός χεριού ή ποδιού.
Με άλλα λόγια, τα φυτά δεν μεγαλώνουν απλώς προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Μετακινούν τα «μέλη» τους προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις προκειμένου να προσαρμοστούν στα δεδομένα του περιβάλλοντός τους.
Ισορροπία πάνω απ' όλα
Σίγουρα θα έχετε δει δένδρα που, εξαιτίας της έκθεσής τους σε συνεχείς ανέμους, γέρνουν και μεγαλώνουν σχεδόν παράλληλα προς το έδαφος. (Σύνηθες είναι το φαινόμενο αυτό σε νησιά όπου ο αέρας φυσάει από τη θάλασσα και αναγκάζει τα φυτά να της γυρνούν την πλάτη.)
Η δυνατότητα να προσαρμόζεται κανείς στις επιταγές του περιβάλλοντος προϋποθέτει την ικανότητα να ξεχωρίζει τον εαυτό του από τους άλλους, και τα φυτά αποδεικνύεται ότι έχουν πλήρη αίσθηση του εαυτού τους. Για την ακρίβεια, αντιλαμβάνονται την ακριβή μορφή που έχουν.
Ηδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι ερευνητές γνώριζαν ότι συγκεκριμένα φυτικά κύτταρα διαθέτουν κόκκους αμύλου οι οποίοι μετακινούμενοι εξαιτίας της βαρύτητας πληροφορούν το φυτό για τη γωνία του σε σχέση με το έδαφος. Γάλλοι βιοφυσικοί του Πανεπιστημίου του Κλερμόν-Φεράν κατέδειξαν όμως ότι η πληροφορία που σχετίζεται με τη βαρύτητα δεν θα ήταν αρκετή από μόνη της για να αποδώσει την αίσθηση του εαυτού στα φυτά. Μελετώντας τη συμπεριφορά έντεκα ειδών φυτών των οποίων ο κορμός είχε καμφθεί από τη βάση του και μοντελοποιώντας τις δυνάμεις που εξασκούνταν σε κάθε σημείο τους οι ερευνητές διεπίστωσαν ότι σύντομα τα φυτά λαμβάνουν μια θέση ισορροπίας.

Αν η συμπεριφορά των φυτών καθοριζόταν μόνο από τη δυνατότητά τους να «αισθάνονται» τη βαρύτητα, θα προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να επανέλθουν στην ορθή στάση. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και στη φύση με δένδρα που εκτίθενται συχνά σε ανέμους, αυτό δεν συνέβη στο πείραμα των γάλλων ερευνητών. Ο κορμός υποταγμένος στις δυνάμεις που του εξασκούνταν παρέμεινε γερμένος, αλλά τα κλαδιά ελάμβαναν τέτοια θέση ώστε το όλον να διαθέτει ισορροπία. Οπως αποκάλυψαν οι ερευνητές, τα φυτά διαθέτουν σε όλο το μήκος και πλάτος του κορμού εξειδικευμένα μόρια τα οποία μετρούν τη γωνία της κάμψης του σε κάθε σημείο. Αυτή η τοπική πληροφορία μεταφράζεται σε συνολική συμπεριφορά, καθώς αξιοποιείται για τον καθορισμό της γωνίας των κλαδιών.                            

 
 




 
 

 
 
  

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ
Φυτικό κύτταρο Αϊνστάιν!
Ισως το πλέον εντυπωσιακό από τα πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα αφορά την ικανότητα των φυτών να χρησιμοποιούν κβαντικά φαινόμενα προκειμένου να αξιοποιήσουν καλύτερα το φως που «προμηθεύονται» από τον Ηλιο για να φωτοσυνθέσουν.
Η ιδέα και μόνο ότι ένας οποιοσδήποτε οργανισμός αξιοποιεί κβαντικά φαινόμενα για μία από τις λειτουργίες του ξενίζει: τα πειράματα κβαντικής μηχανικής στο εργαστήριο απαιτούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πιέσεις οι οποίες δεν υφίστανται στα βιολογικά συστήματα. Το λογικό θα ήταν να αναμένει κανείς ότι οι ζωντανοί οργανισμοί είναι μέρη αφιλόξενα για κβαντικές καταστάσεις. Μια ομάδα επιστημόνων από το Institute of Photonic Sciences στην Ισπανία όμως κατέρριψε πρόσφατα την άποψη αυτή βάζοντας ταυτόχρονα ένα ακόμη λιθαράκι στο νέο πεδίο της κβαντικής βιολογίας.

Οι ισπανοί ερευνητές εργάστηκαν με κυανοφύκη, απλούστερους φωτοσυνθετικούς οργανισμούς, προκειμένου να διευκολυνθούν στις παρατηρήσεις τους. Οπως και στα ανώτερα φυτά, έτσι και στα κυανοφύκη το φως απορροφάται αρχικώς από την ειδικά σχεδιασμένη για τον σκοπό αυτόν μοριακή μηχανή και στη συνέχεια κατευθύνεται στα σημεία όπου η φωτεινή ενέργεια μετατρέπεται σε χημική. Σύμφωνα με το άρθρο των ισπανών ερευνητών το οποίο δημοσιεύτηκε προσφάτως στην επιθεώρηση «Science» (21 Ιουνίου 2013, τεύχος 340, αριθμός 6139, σελ. 1.448-1.451), διαπιστώθηκε ότι τα φωτόνια για τη μετάβασή τους από το σημείο συλλογής τους ως το σημείο όπου θα αξιοποιηθούν παίρνουν την οικονομικότερη από ενεργειακής απόψεως οδό, η οποία μεταβάλλεται με βάση τις εκάστοτε συνθήκες. Ο εντοπισμός της οικονομικότερης οδού από το φυτό προϋποθέτει την ύπαρξη κβαντικών φαινομένων τα οποία όντως λαμβάνουν χώρα στις αφιλόξενες συνθήκες ζωντανών οργανισμών. Και όχι μόνο: όπως τονίζουν οι ισπανοί επιστήμονες, η αποτελεσματικότητα του κβαντικού αυτού συστήματος στον εντοπισμό της οικονομικότερης οδού αγγίζει το 90%, μια τιμή η οποία είναι εξωπραγματική για οποιαδήποτε ηλιακή κυψελίδα που έχει φτιαχθεί ως σήμερα από ανθρώπινα χέρια!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα κουκιά διαθέτουν Wi-Fi
Μπορεί το Διαδίκτυο και οι τηλεπικοινωνίες να είναι πρόσφατες ανακαλύψεις του ανθρωπίνου είδους, αλλά τα φυτά τις είχαν αναπτύξει εδώ και εκατομμύρια χρόνια! Ναι, δεν αστειευόμαστε: όπως ανακάλυψαν με έκπληξη σκώτοι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν, τα κουκιά διαθέτουν ένα υπόγειο σύστημα μυκητιακών υφών το οποίο χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, για να ενημερώσουν τους συγγενείς τους για επικείμενη επίθεση εχθρού.
Στην πραγματικότητα οι εκπλήξεις των ερευνητών άρχισαν το 2010 όταν κινέζοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν ένα φυτό ντομάτας δέχεται επίθεση από κάποιον μύκητα, γειτονικά φυτά ελεύθερα ακόμη από εισβολείς ενεργοποιούν τα γονίδια που θα τους επιτρέψουν να αντισταθούν όταν και αν γίνει η εισβολή. Το γεγονός αυτό καθεαυτό δεν είναι περίεργο: οι βοτανολόγοι γνώριζαν ότι τα φυτά επικοινωνούν μεταξύ τους. Θεωρούσαν ωστόσο ότι η επικοινωνία τους βασιζόταν κυρίως σε πτητικά μόρια. Ετσι και οι κινέζοι επιστήμονες που εργάζονταν με τα φυτά ντομάτας περίμεναν ότι η απομόνωση των προσβεβλημένων φυτών από τα γειτονικά τους θα διέκοπτε και την επικοινωνία τους. Αλλά δεν επαληθεύτηκαν! Το μήνυμα «προσοχή, δεχόμαστε επίθεση! Ετοιμαστείτε!» πέρασε και στα γειτονικά φυτά που αν και δεν μοιράζονταν τον ίδιο αέρα με τα προσβεβλημένα, άρχισαν τα οχυρωματικά γονιδιακά έργα τους.
Αν λοιπόν η επικοινωνία των φυτών ντομάτας δεν γίνεται με εναέρια μέσα, μήπως γίνεται με υπόγεια; Αυτό υπέθεσαν οι κινέζοι επιστήμονες, οι οποίοι παρατήρησαν ότι στο ριζικό σύστημα της ντομάτας αναπτύσσονταν μυκητιακές υφές (διακλαδιζόμενοι σωληνοειδείς σχηματισμοί που δημιουργούν εκτενή «χνουδωτά» δίκτυα)  και πρότειναν πιθανή σχέση τους με την επικοινωνία των φυτών.
Το έργο των κινέζων συναδέλφων τους συνέχισαν σκώτοι ερευνητές επιλέγοντας να διεξαγάγουν τις έρευνές τους σε κουκιά. Οπως και στην περίπτωση των φυτών ντομάτας, έτσι και στο ριζικό σύστημα των κουκιών αναπτύσσεται ένα πλούσιο δίκτυο μυκητιακών υφών. Πρόκειται για στενή σχέση επωφελή και για τα δύο είδη οργανισμών που, μεταξύ άλλων, ανταλλάσσουν θρεπτικά συστατικά και αλληλοβοηθούνται σε μεταβολικές διεργασίες.
Οπως περιγράφεται στο άρθρο των σκώτων ερευνητών το οποίο δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Ecology Letters», για τον πειραματισμό τους δημιούργησαν 8 «μικρόκοσμους». Καθένας από αυτούς περιελάμβανε 5 φυτά τα οποία αφέθηκαν να αναπτυχθούν για 4 μήνες και να αναπτύξουν τις συνήθεις σχέσεις με τους μύκητες. Αλλά όχι όλα τα φυτά: ένα από την πεντάδα ήταν απομονωμένο με ένα δίχτυ του οποίου οι οπές ήταν τόσο μικρές ώστε μόνο το νερό και τα ιχνοστοιχεία του να τις διαπερνούν, περιορίζοντας δηλαδή τόσο τις ρίζες του φυτού όσο και τις μυκητιακές υφές. Δύο φυτά περιορίστηκαν από ένα δίχτυ το οποίο επέτρεπε και τις μυκητιακές υφές να περάσουν, ενώ τα δύο τελευταία, εκ των οποίων το ένα τοποθετημένο στο κέντρο, αφέθηκαν ελεύθερα.
Στη συνέχεια οι ερευνητές μόλυναν το κεντρικό φυτό κάθε μικρόκοσμου με αφίδες και μελέτησαν την αντίδραση των υπολοίπων. Διαπίστωσαν ότι τα δύο φυτά των οποίων οι ρίζες δεν επικοινωνούσαν με το κεντρικό, αλλά οι μυκητιακές υφές τους συμπλέκονταν, είχαν αρχίσει τα αμυντικά έργα. Αντιθέτως, το φυτό που δεν είχε μυκητιακή επικοινωνία με το κεντρικό παρέμενε «ανυποψίαστο» για τον κίνδυνο. Το ίδιο ανυποψίαστα παρέμεναν και κάποια φυτά των οποίων οι συμπλεκόμενες με το κεντρικό μυκητιακές υφές είχαν καταστραφεί (από τους ερευνητές) λίγο προτού το κεντρικό φυτό δεχθεί την επίθεση.
Με αυτό το ευφυές πείραμα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν αποκάλυψαν ότι τα φυτά διέθεταν Wi-Fi πιθανότατα πριν από την εμφάνιση του ανθρωπίνου είδους πάνω στη Γη. Φανέρωσαν επίσης πόσο πολύπλευρες είναι οι σχέσεις των φυτών με τους υπόλοιπους οργανισμούς και πόσο λίγα γνωρίζουμε γι' αυτές.(ΒΗΜΑ)  ,  THE CURIOSITY OF CAT
 
*** Financial Times: Η Ευρωζώνη θα διαλυθεί αργά ή γρήγορα
 ,    

Ένα σενάριο- «βόμβα» δημοσιεύουν οι Financial Times, οι οποίοι αναφέρονται στην προοπτική κατάρρευσης της Ευρωζώνης, παρομοιάζοντας την με «ένα μαγαζί γωνία το οποίο δεν πάει καλά», ενώ παράλληλα αναφέρονται και στις ανισότητες που επικρατούν μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και την πιθανότητα αποχώρησης μιας χώρας από το ευρώ.
Σε άρθρο του στους Financial Times με τίτλο «Γιατί η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει αργά ή γρήγορα», ο σχολιαστής και εκδότης Samuel Batton, αναφέρεται με μια γλαφυρή παρομοίωση όσον αφορά το μέλλον και την κατάσταση της Ευρωζώνης:
«Φανταστείτε ένα μαγαζί- γωνία το οποίο δεν πάει καλά. Στην καλύτερη περίπτωση, δεν μπορεί να αποδώσει στον ιδιοκτήτη του ένα μίνιμουμ επίπεδο ζωής. Στην χειρότερη περίπτωση, δεν μπορεί ούτε να καλύψει τα κόστη της και συνεχίζει να λειτουργεί μέσω δανείων και φιλανθρωπιών από δημόσιες σχέσεις, φίλους και υποστηρικτές. Ενας από αυτούς μάλιστα ακούστηκε να λέει πως θα έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει το μαγαζί ανοιχτό και προσέθεσε: ''Πίστεψε με θα είναι αρκετό''».
Για τον Batton, αυτή η ιστορία είναι πολύ κοντά -τηρουμένων των αναλογιών- για τα «αδύναμα» μέλη της Ευρωζώνης, ενώ αναφέρεται παράλληλα και στο κόστος εργασίας από την «έναρξη» του ευρώ: «Από το 1999, το εργατικό κόστος στη Γερμανία, έχει αυξηθεί λιγότερο από 13%, την ίδια στιγμή που το εργατικό κόστος στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, έχει αυξηθεί στο 20-30% και στην Ιταλία ακόμη περισσότερο. Δεν αποτελεί έκπληξη που η Γερμανία έχει πρωτογενές πλεόνασμα 6% στο ΑΕΠ της, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία έχουν με το ζόρι ισορροπία. Πρέπει να παίρνουμε αυτές τις εκτιμήσεις με μια ''πολύ μεγάλη κουταλιά αλάτι'' αλλά το γενικό τους μήνυμα είναι πολύ ξεκάθαρο: Καμία τραπεζική ένωση ή φορολογική εναρμόνιση δεν θα είναι επαρκούν όσο υπάρχουν αυτές οι ανισότητες», επισημαίνει το δημοσίευμα.
Στη συνέχεια, ο Batton αναφέρεται και στην θεωρία πίσω από την δημιουργία του ευρώ, υποστηρίζοντας πως αυτή ήταν πως «το μονό νόμισμα και η υποτιθέμενη αδυναμία υποτίμησης του από τα μέλη της Ευρωζώνης, θα δρούσε σαν μια ''δύναμη αρμονίας''». Ωστόσο κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον Batton δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής και όπως υποστηρίζει «οι τωρινές ισορροπίες στις σχέσεις έχουν γίνει ασταθείς» και αναφέρει πως «τα δάνεια και οι εγγυήσεις των ευρωκρατών, δεν κάνουν το ασταθές σταθερό», παρουσιάζοντας παράλληλα τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να εξελιχθεί αυτή η κατάσταση:

  • «Πρώτον, η λιτότητα στις περιφερειακές χώρες θα μπορούσε να πετύχει. Λέγοντας αυτό, εννοώ πως η απαιτούμενη πίεση που ασκείται σε αυτές τις χώρες, έχει ως αποτέλεσμα την πτώση στα κόστη και τις τιμές, συγκριτικά με τους γείτονες τους, οδηγώντας σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας και εν τέλει μια επαναφορά του επιπέδου ζωής και μια μεγάλη πτώση στην ανεργία. Μια μορφή αυτής της πρακτικής, θα ήταν μια αύξηση στον ''ανταγωνισμό χωρίς τιμές'': Πιο φαντασμαγορικές κρουαζιέρες στο Αιγαίο και πιο ελκυστικά ξενοδοχεία στην Algarve. Η ερώτηση είναι πόσα χρόνια θα χρειαστεί κάτι τέτοιο για να γίνει», επισημαίνει ο Batton.

  • Το δεύτερο πιθανό σενάριο του Batton, είναι να «βαλτώσουν οι περιφερειακές χώρες. Η ανεργία είναι 22% στην Ελλάδα, 24% στην Ισπανία, 18% στην Πορτογαλία, 15% στην Ιρλανδία και 10% στην Ιταλία. Φοβάμαι πως η κατάσταση γι αυτές τις χώρες θα μπορούσε να χειροτερέψει και η μετανάστευση καιροφυλακτεί», αναφέρει το Batton.

  • Το τρίτο σενάριο είναι απίθανο να συμβεί σύμφωνα με τους Financial Times, ωστόσο «αναφέρεται για πληρότητα». Η Γερμανία και άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πιο «επεκτατικές» πολιτικές, «μειώνοντας έτσι την αγωνία που επικρατεί στον Νότο».

  • Το τέταρτο και τελευταίο σενάριο του Batton, το οποίο χαρακτηρίζει ως το πιο πιθανό, είναι να αποχωρήσει μια ή περισσότερες χώρες από την Ευρωζώνη. «Θα επικρατούσε χάος τότε, όχι μόνο στις χώρες που θα είχαν αποχωρήσει, αλλά και σε αυτές που θα παρέμεναν στο ευρώ, όπου οι τράπεζες έχουν μεγάλα και πιθανώς υποτιμημένα ομόλογα του ευρώ. Αλλά εν τέλει, οι χώρες που θα έχουν αποχωρήσει από το ευρώ, θα μάζευαν τα κομμάτια τους και θα εμφάνιζαν εν τέλει πιο ανεκτές επιδόσεις, όπως έκανε η Αργεντινή όταν ''έκοψε'' έναν θεωρητικά άσπαστο δεσμό με το δολάριο των ΗΠΑ», υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Το δημοσίευμα κλείνει με τον Batton να αναφέρει πως η «αποσύνθεση του ευρώ μπορεί να είναι απρόσμενη» και ότι υπάρχει ένα όριο στην καθοδήγηση που μπορεί να δωθεί.
iefimerida   ,  THE CURIOSITY OF CAT

***http://www.nooz.gr/economy/drimi-katigoro-sti-dei-apo-tous-viomixanikois-katanalotes //// "συνεχίζει να δρα με τον παλιό μονοπωλιακό τρόπο που μόνο εκείνη γνωρίζει».
ΟΤΑΝ ΠΩΛΗΘΕΙ Η ΔΕΗ , Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Κ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ,
ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. .
Για τέτοια αντίφαση μιλάμε .
ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ( ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ) ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΤΑ ΚΥΛΙΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ .
Ε ΡΕ ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ .( ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ ΦΟΡΟΙ , ΦΟΡΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ , ΝΕΡΙΤ –παλιά ερτ δεν θα σταματήσει , ΥΚΩ ΚΛΠ )
Η ετήσια αναφορά της ACER για τις αγορές Φυσικού Αερίου και Ηλεκτρικής Ενέργειας το 2011. (Η ACER είναι η ένωση των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών αρχών)
Με βάση τον πίνακα της σελ. 26, για την ηλεκτρική ενέργεια, οι χώρες με χαμηλότερες τιμές (μετά φόρων) από την Ελλάδα ήταν οι: Βουλγαρία, Ρουμανία, Εσθονία, Λιθουανία
 Αντίστοιχα για το Φυσικό Αέριο (σελ. 103) οι χώρες με χαμηλότερες τιμές (μετά φόρων) από την Ελλάδα ήταν οι: Βουλγαρία, Ρουμανία, Εσθονία, Λιθουανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Τσεχία, Αγγλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία

*** Δριμύ κατηγορώ κατά της ΔΕΗ
  Σε ανταπάντησή της προς τη ΔΕΗ για τα νέα τιμολόγια Μέσης και Υψηλής Τάσης προχώρησε την Πέμπτη η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), κατηγορώντας μεταξύ άλλων την επιχείρηση ότι «δεν έχει διαπραγματευτεί, δεν έχει συμφωνήσει στα τιμολόγια με κανένα μεγάλο πελάτη της και συνεχίζει να δρα με τον παλιό μονοπωλιακό τρόπο που μόνο εκείνη γνωρίζει».
Υποστηρίζει, ακόμη, ότι η ΔΕΗ «συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά αποφάσεις και πρόστιμα της Ρυθμιστικής Αρχής αναφορικά με τη χρέωση ρύπων, όπως και να διαβάζει και να ερμηνεύει κατά το δοκούν τις ευρωπαϊκές Οδηγίες».
«Ως φορέας εκπροσώπησης των βιομηχανικών καταναλωτών ενέργειας της χώρας, έχουμε χρέος να προασπίσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας και ευθύνη απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους μας. Διαβεβαιώνουμε τη ΔΕΗ ότι η ανταπόκριση θα είναι αρνητική και προειδοποιούμε ότι αν συνεχίσει αυτή την πολιτική θα έχει μεγάλη συνεισφορά και ευθύνη στη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, των βιομηχανιών, των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων», σημειώνει η ΕΒΙΚΕΝ.
«Το ενεργειακό κόστος είναι εθνικό θέμα, καθώς αποτελεί βάση στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας. Οι ακριβές χρεώσεις ρεύματος, οι έξτρα φόροι, το ακριβό φυσικό αέριο στραγγαλίζουν καθημερινά το μέλλον της Ελλάδας. Ας αναλάβουν επιτέλους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις ευθύνες τους», καταλήγει.


***Άγγλος φιλόσοφος: Δώστε πίσω στους Έλληνες τα μάρμαρα του Παρθενώνα
                  Υπέρ της επιστροφής των Ελγινείων μαρμάρων στην Ελλάδα τάσσεται ο γνωστός Αγγλος φιλόσοφος Σάιμον Κρίτσλεϊ      


 Υπέρ της επιστροφής των Ελγινείων μαρμάρων στην Ελλάδα τάσσεται ο γνωστός Αγγλος φιλόσοφος Σάιμον Κρίτσλεϊ, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως «δεν κατάλαβα ποτέ γιατί η Αγγλία έχει ακόμη τα Μάρμαρα του Παρθενώνα».
Ο Αγγλος φιλόσοφος, μιλώντας την Πέμπτη στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στον χώρο της Αρχαίας Καλλιρρόης στις όχθες του Ιλισού τάχθηκε κατηγορηματικά υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αναφέρει το newsit.
Ο Κρίτσλεϊ, αναφερόμενος στη βρετανική του καταγωγή δήλωσε πως «δεν κατάλαβα ποτέ γιατί η Αγγλία έχει ακόμη τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα και στην Αθήνα, και πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο τους», ενώ λίγο αργότερα δήλωσε «έκπληκτος» από την στάση της Βρετανικής κυβέρνησης και τόνισε πως «όλα αυτά τα χρόνια υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε ειδικός χώρος για τα Μάρμαρα, τώρα όμως υπάρχει το Μουσείο της Ακρόπολης».

***  ΕΣΕΙΣ ΟΙ 300 ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣ--ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ..........

ΝΑΙ -ΝΔ--ΠΑ-ΣΟΚ---Χ.Α---ΣΥΡΙΖΑ--ΑΝ.ΕΛΛ--ΚΚΕ----ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ?----------Ίσως ακούτε για τον λαό, που υποφέρει. Για την ένδεια. Για τα συσσίτια. Για τα χιλιάδες σπιτικά που διαβιούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα... Πληροφορίες - έτσι κύριε Σαμαρά ; Νούμερα ! Αριθμοί ! Στατιστικές... Όμως δεν είμαστε αριθμοί, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.Με συγκεκριμένες ανάγκες.Πρόσφατα, στην περιοχή που μένω, δημιουργήσαμε μια ομάδα δράσης για βοήθεια σε άπορες οικογένειες και ιδρύματα. Κάνουμε κάτι πολύ απλό : Παραλαμβάνουμε από μερικούς φούρνους ψωμί και αρτοσκευάσματα που δεν διατέθηκαν στη διάρκεια της ημέρας, και τα προωθούμε σε ανθρώπους που δυσκολεύονται ακόμα και για το ψωμί, καθώς και σε ιδρύματα που παρέχουν συσσίτια σε δυσπραγούντες και άστεγους. Κάθε βράδυ γίνεται η ίδια διαδικασία. Η ομάδα μου -και εγώ προσωπικά- εργαζόμαστε μέχρι αργά τη νύχτα, ώσπου να γίνει ο διαχωρισμός των προϊόντων και ηπαράδοση σ' αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για μια φρατζόλα ψωμί... Και ξέρετε, κύριε Πρωθυπουργέ, με τι αγωνία περιμένουν τη σακκουλίτσα τους ; Άνθρωποι νοικοκυραίοι μέχρι χθες, γυναίκες με άνεργους άντρες που μεγαλώνουν παιδιά με 300 και 400 ευρώ, παππούδες που φυλάνε το κουλούρι ή το κέικ για να το δώσουν την άλλη μέρα στο εγγόνι κολατσιό για το σχολείο... Τους ξέρετε αυτούς τους ανθρώπους, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας ; Ζουν εδώ, είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ! Τους έχετε συναντήσε ποτέ ; Και το σπουδαιότερο : Αν τους συναντήσετε, ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ;... Γιατί εγώ τους κοιτώ κατάματα κάθε βράδυ, κύριε Σαμαρά. Και βλέπω στο βλέμμα τους να λαμπυρίζει η χαρά για μια φρατζόλα και ένα σταφιδόψωμο.Μπορείτε να φανταστείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, τη ζωή σας αν ξυπνήσετε αύριο το πρωί και δεν έχετε ηλεκτρικό για να φτιάξετε τον καφέ σας - και δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με κανέναν, γιατί θα σας έχουν κόψει το τηλέφωνο - και δεν έχετε πετρέλαιο για να ζεσταθείτε - και τα παιδιά σας πηγαίνουν στο σχολείο με ξεσκισμένη τσάντα, με τρύπια παπούτσια και άδειο στομάχι... και πρέπει να περιμένετε στη στάση μέσ' στ' αγιάζι τρία τέταρτα για να έρθει το λεωφορείο, γιατί τα δρομολόγια έχουν μειωθεί... και να πέφτετε στο κρεβάτι νηστικός, γιατί το τελευταίο ξεροκόμματο το δώσατε στα παιδιά σας... Φανταστείτε μια μέρα τη ζωή σας έτσι ! Φοβάμαι πως όσο ευφάνταστος (!) κι αν είστε, δεν θα είναι η καθημερινότητα πάρα πολλών Ελλήνων. Ελλήνων που ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ μέχρι τώρα εσείς και οι όμοιοί σας ΣΩΣΑΤΕ !!!Κι αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ, και βολοδέρνουμε μέσ' στην απελπισία, γιατί δεν έχουμε άλλη πατρίδα. Ακόμα και οι Μικρασιάτες, μετά την Καταστροφή, είχανε μια πατρίδα να πάνε. Εμείς εγκλωβιστήκαμε. Πού να αναζητήσουμε πατρίδα ; Πού βρίσκεται η πατρίδα μας ;...Χαρείτε όσο θέλετε, που μας σώσατε. Χαρείτε πάνω στ' αποκαϊδια του λαού. Μπορεί να βαυκαλίζεστε ότι σώσατε τη χώρα, όμως ο λαός έχει καταποντιστεί. Και ξέρετε κάτι, κύριε Πρωθυπουργέ ; Μια χώρα είναι ΧΩΡΑ με το λαό της.. Χωρίς το λαό της είναι απλώς μια γεωγραφική έκταση. Δεν σας το διδάξανε αυτό εκεί στα επιφανή πανεπιστήμια που σπουδάσατε ;... Αν σώσατε κάτι, αν "θεωρείτε" ότι σώσατε κάτι, σώσατε μια γεωγραφική έκταση. Ας μη μιλάμε όμως για την ΕΛΛΑΔΑ....

*** Σπαθόλαδο, το γιατρικό των Σπαρτιατών που κατακτά τις ΗΠΑ
          iperico
Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, ανακάλυψαν οι Αμερικανοί. Το συγκεκριμένο προϊόν κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκος του στομάχου και την κατάθλιψη. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες: αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες
Το σπαθόλαδο, παράγεται από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και έχει ιδιότητες αντικαταθλιπτικού. Στην ελληνική επαρχία το χρησιμοποιούν για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων.
Το σπαθόχορτο, από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα του ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αϋπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.
St. Johns Wort3
Φτιάξε Σπαθόλαδο
Πρώτο βήμα φυσικά είναι ο εντοπισμός του φυτού και η συλλογή λουλουδιών.  Αφού ξεχωρίσουμε τα λουλούδια του σπαθόχορτου τα βάζουμε μέσα σε ένα γυάλινο βάζο. Στη συνέχεια γεμίζουμε το βάζο μας με ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύψει τα λουλούδια μας.
Κλείνουμε το βάζο μας με ένα καπάκι και το τοποθετούμε στον ήλιο για 30-40 μέρες. Το ελαιόλαδο στο βάζο μας θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα μέσα στις πρώτες 48 ώρες και να μεταμορφώνεται από πράσινο σε βαθύ κόκκινο.
Όταν περάσουν οι μέρες σουρώνετε το περιεχόμενο του βάζου ώστε να απομακρύνετε τα λουλούδια από το βαθυκόκκινο σπαθόλαδο.

*** Κάρατζιτς σε συνέντευξη – παγκόσμια αποκλειστικότητα: Οι Γερμανοί διέλυσαν την χώρα μου…
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΡΑΝΤΟΒΑΝ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ
Γερμανική πολιτική ο διαμελισμός της χώρας μου
ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΧΑΛΑΖΙΑ 
για τα Επίκαιρα
Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης συνεχίζεται η δίκη του Ράντοβαν Κάρατζιτς, με στόχο τη διερεύνηση της αλήθειας για την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία.
 Μια αλήθεια που έχει αργήσει πολύ να έρθει στο φως ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη με βάση τα πραγματικά στοιχεία. 

Από τη δίκη αυτή απουσιάζουν βασικοί μάρτυρες ή και κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται δίπλα του, στο εδώλιο, και αυτοί είναι οι ξένοι πολιτικοί που σχεδίαζαν και αποφάσιζαν και οι στρατηγοί που εφάρμοζαν τις εντολές τους για τη βίαια διάλυση της
Γιουγκοσλαβίας.
 Πολλοί απ’ αυτούς έχουν αποδημήσει εις Κύριον, όπως ο Αμερικανός πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, και άλλοι όπως οι Κροάτες, οι Βόσνιοι, οι Κοσοβάροι και οι Μουσουλμάνοι είτε δεν πέρασαν την πόρτα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είτε αθωώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.
Όταν παρουσιάστηκε ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στις 31 Ιουλίου 2008 ο Ράντοβαν Κάρατζιτς εξέφρασε φόβους για τη ζωή του, έχοντας υπόψη και το θάνατο από παθολογικά αίτια του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ενώ ήταν υπό κράτηση στη Χάγη. Στη διάρκεια της δίκης ο Κάρατζιτς ζήτησε να κλητευθούν μια σειρά μαρτύρων που ήταν από τους πρωταγωνιστές της εποχής εκείνης. 
Μεταξύ άλλων, αιτήθηκε να κληθεί ο Αμερικανός πρώην πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη και μετέπειτα υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μακαρίτης πλέον, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, με τον οποίο είχε υπογράψει τη συμφωνία για τη Βοσνία. Ο Χόλμπρουκ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή λίγο μετά την έναρξη της δίκης.
 Η συμφωνία αυτή δεν ήταν «προσωπική», όπως αναφέρει ο Κάρατζιτς, ήταν συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία δεν τηρήθηκε από την πλευρά τους. «Η συνάντηση αυτή έγινε τον Ιούνιο. Μου είπε ότι η συμφωνία δεν ήταν προσωπική μαζί του, αλλά με την κυβέρνηση Κλίντον. Ζήτησα να την υπογράψουμε και να τη συνυπογράψει ο Μιλόσεβιτς.
 Η συμφωνία έφτασε στον Μιλόσεβιτς για υπογραφή, αλλά δεν μου επεστράφη από τον Χόλμπρουκ. Όταν του τη ζήτησα, μου είπε: “Ράντοβαν, γιατί ζητάς υπογραφές όταν η μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου σου δίνει εγγυήσεις;”.
 Εγώ έκανα αμέσως αυτά που συμφωνήσαμε. Στις 19 Ιουλίου 1996 παραιτήθηκα και έκτοτε δεν έκανα ξανά καμία πολιτική δήλωση, ούτε και εμφανίστηκα επίσημα. Στην προεδρία με αντικατέστησε η Μπιλιά Πλάβιτς…».
Η δίκη του Κάρατζιτς ξεκίνησε το 2008 με στόχο να έχει τελειώσει το 2010, που έληγε τυπικά η λειτουργία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Συνεχίζεται όμως μέχρι και σήμερα.
«Ευχαριστώ τους Έλληνες»
Η συνέντευξη αυτή δόθηκε μετά από μακροχρόνια διαδικασία επαφών και διαπραγματεύσεων με τους υπευθύνους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και υπό την εφαρμογή των αυστηρών ειδικών κανόνων που διέπουν την «επικοινωνιακή» πολιτική του Δικαστηρίου.
Ο Κάρατζιτς καταδεικνύει με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο τους υπεύθυνους και τα αίτια που προκάλεσαν το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο στη Βοσνία, και περιγράφει το μεγάλο ενδιαφέρον της Γερμανίας για τα Βαλκάνια, το πώς μπήκαν οι ΗΠΑ στο παιχνίδι, το ρόλο των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, τη συμφωνία που είχε υπογράψει με τον Ρίτσαρντ Χόλμπουρκ για τη λήξη του πολέμου. 
Αναγνωρίζει λάθη και παραλήψεις της σερβικής πλευράς που έγιναν στη διάρκεια των τριάμισι ετών πολέμου και ευχαριστεί τους Έλληνες για την αμέριστη βοήθειά τους προς το λαό του.
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν να ολοκληρωθεί η συνέντευξη αυτή, μεταξύ αυτών τον πρόεδρο της Βαλκανικής Ένωσης κ. Παναγιώτη Μιχαλακάκο για τη συνδρομή του.
Διανύουμε τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Πιστεύετε ότι ακόμα κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυροτέρου;
Το δίκαιο του ισχυροτέρου δεν ίσχυσε και δεν ισχύει μόνο αυτό τον αιώνα – έτσι είναι από αμνημονεύτων χρόνων. Είναι κρίμα που η διεθνής Δικαιοσύνη έχει εξαρχής συμβιβαστεί αποκλείοντας από τη δικαιοδοσία της έθνη που είναι περισσότερο πιθανό από άλλα να παραβιάσουν νόμους και κανονισμούς. Κατ’ αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι εκ των προτέρων οι ισχυρότερες χώρες χρησιμοποιούν την αποκαλούμενη «Δικαιοσύνη» ώστε να πετύχουν τους δικούς τους στόχους.
Είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου, ποια είναι τα συμπεράσματά σας;
Το κυριότερο συμπέρασμα είναι ότι η Γιουγκοσλαβία ούτε ιδρύθηκε ούτε καταστράφηκε, λόγω του ενδιαφέροντος των νοτιοσλαβικών λαών. Η Σλοβενία και η Κροατία ήταν εναντίον της Σερβίας –εναντίον της Γιουγκοσλαβίας δηλαδή– (καθοδηγούμενες) από τους Γερμανούς συμμάχους τους. Σκοπός τους (των Γερμανών) ήταν να αναπτυχθεί η γερμανική επιρροή στην περιοχή και ο έλεγχος της Αδριατικής Θάλασσας.
 Οι Κροάτες είχαν έναν επιπλέον λόγο [Σ.Σ.: να συμμαχήσουν με τους Γερμανούς για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας] και οι Σλοβένοι εκείνη την περίοδο επιδίωκαν τη γερμανική εύνοια. Η νικήτρια δύναμη θα μπορούσε να χαράξει τα νέα σύνορα.
Αισθάνεστε δικαιωμένοι εσείς και ο λαός σας για τον αγώνα που δώσατε;
Πιστεύω ότι είναι πλήρως δικαιωμένος ο αγώνας (των Σερβοβόσνιων). Ο λαός μας έχει τώρα περισσότερες ελευθερίες απ’ ό,τι τους τελευταίους έξι αιώνες. Όμως το ίδιο δεν έγινε και με τον Μωυσή; Έκανε πολλά για το λαό του, αλλά δεν του επετράπη η είσοδος στη Χαναάν… Και στην αρχή του πολέμου η Συνθήκη της Λισαβόνας και στο τέλος του πολέμου η Συνθήκη του Ντέιτον δικαίωσαν αυτό τον αγώνα.
Για την περίοδο αυτού του πολέμου έχουν γραφεί και έχουν ακουστεί πολλά. Ποια είναι η αλήθεια; Τι θα λέγατε στο λαό σας;
Δεν έχω να πω τίποτα στο λαό μου γιατί την αλήθεια τη γνωρίζουν εδώ και αιώνες. Αυτό που θα ήθελα να πω θα το απηύθυνα στους άλλους που εύκολα εμπιστεύτηκαν την προπαγάνδα των ΜΜΕ, η οποία ήταν από τις χειρότερες στην Ιστορία. Αυτό που θα πρέπει να ειπωθεί σε όλο τον κόσμο είναι ότι αθώοι άνθρωποι και από τις τρεις θρησκείες και τις εθνικές και μειονοτικές ομάδες υπέφεραν πολύ.
«Γερμανοί και Αμερικανοί πυροδότησαν τον πόλεμο»
Ήταν αναγκαίος ο πόλεμος αυτός ή προκλήθηκε από ξένους παράγοντες για να επωφεληθούν από τη γεωστρατηγική θέση της χώρας;
Αυτός ο πόλεμος ήταν τελείως περιττός. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι καλοί και υπεύθυνοι άνθρωποι, όμως, ήταν να περιορίσουν το βαθμό των δεινών και όχι να τα εξαλείψουν, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση ενός εμφύλιου πολέμου. 
Δυστυχώς, σε κάθε πόλεμο, σ’ αυτή την περιοχή υπήρχε πάντα ένα τοπικιστικό στοιχείο που προκαλούσε περισσότερα δεινά από την εχθρική διάθεση των ξένων. Η τρίτη Σταυροφορία, υπό την καθοδήγηση του Φρειδερίκου Μπαρμπαρόσα, θα είχε επιφέρει πόλεμο στη Σερβία εάν ο Σέρβος ηγέτης Νεμάνια δεν είχε καταφέρει με διαπραγματεύσεις να επιτρέψει στις γερμανικές δυνάμεις να διέλθουν με ασφάλεια μέσω της Σερβίας. 
Παρόμοιο αίτημα ετέθη και από τον Χίτλερ για τον ίδιο σκοπό – να έχει ελεύθερη πρόσβαση στη Μέση Ανατολή. Κάποια πράγματα ποτέ δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν…
Η Συνθήκη του Ντέιτον ήταν λάθος και επιβλήθηκε από τους ισχυρούς ή ήταν η μοναδική λύση για ειρήνη και δημιουργία του νέου χάρτη;
Πριν από τον πόλεμο και τη Συνθήκη του Ντέιτον, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα επινόησε μια παρόμοια ειρηνική λύση, γνωστή ως Συνθήκη της Λισαβόνας, έχοντας ως βάση το σχέδιο του πρέσβη Cutilerio. Συμφωνήθηκε και από τις τρεις πλευρές. Δυστυχώς, τα ενδιαφέροντα τουλάχιστον δύο μεγάλων δυνάμεων [Σ.Σ.: Γερμανία και ΗΠΑ] απέτρεψαν τον Izetbegovic [Σ.Σ.: ηγέτης των Μουσουλμάνων της Βοσνίας] από αυτή την ειρηνική επίλυση. 
Κατ’ αυτό τον τρόπο πυροδότησαν ένα μακροχρόνιο πόλεμο διάρκειας τριάμισι ετών, ο οποίος τελείωσε με τη Συνθήκη του Ντέιτον, σχεδόν πανομοιότυπη με τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Οφείλω να αποκαταστήσω τον Izetbegovic επειδή ήταν πρόθυμος να αποδεχτεί και τη Συνθήκη της Λισαβόνας και το σχέδιο των Owen-Stoltenberg, ακόμα και την ανεξαρτησία της «Republika Srpska» (Σερβική Δημοκρατία). 
Δυστυχώς, δεν μπορούσε να αντισταθεί στα δικά του στρατεύματα και τις δύο μεγάλες δυνάμεις που επωφελούνταν από τη διάρκεια του πολέμου. Είμαι απόλυτα σίγουρος όμως ότι οι Μουσουλμάνοι θα έκαναν ό,τι καλύτερο εάν παρέμεναν στο ίδιο κράτος με τα αδέρφιά τους, τους Σέρβους. Μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι αυτή η ευκαιρία χάθηκε για πάντα;
Η επιλογή των προσώπων που παραπέμπονται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι μονομερής;
Όχι μόνο επιλέγονται μονομερώς, αλλά ακόμα κι εκείνοι από τις μη σερβικές κοινότητες φαίνεται να έχουν κατηγορηθεί κατά τρόπο τέτοιο ώστε το εν λόγω Δικαστήριο να μην μπορεί να τους καταδικάσει.
Λέγεται ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, όμως η πολιτική είναι συμφέροντα και στρατηγικές. Τι θα λέγατε σήμερα για τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου;
Φοβάμαι ότι οι κύριοι πρωταγωνιστές της περιόδου εκείνης αποσύρθηκαν απολαμβάνοντας ατιμωρησία. 
Ποιος θυμάται σήμερα τα ονόματα τόσων πολλών ξένων αρχηγών που δημιούργησαν αυτό το χάος; Δυστυχώς, κάποια έθνη καθοδηγούνται από τα συμφέροντα εταιρειών και οικονομικών λόμπι και όχι από το εθνικό τους συμφέρον. Το γρήγορο κέρδος κάποιες φορές προκαλεί μεγάλες απώλειες μακροπρόθεσμα. 
Εάν το λόμπι της στρατιωτικής βιομηχανίας, π.χ., είναι ισχυρότερο από εκείνο του σιταριού, τότε αυτό μπορεί να αποφασίσει την «τύχη» της επόμενης, ίσως και της μεθεπόμενης δεκαετίας. Και οι κύριοι ιθύνοντες συνεχίζουν τις ζωούλες τους, ενώ εμείς οι υπόλοιποι είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε τις συνέπειες.
Οι θρησκευτικοί δεσμοί είναι πιο ισχυροί από τους εθνικούς;
Θα μπορούσε να είναι κι έτσι. Υπάρχουν πολλοί Σέρβοι που είναι είτε εξαρχής Καθολικοί είτε ασπάστηκαν τον Καθολικισμό αργότερα και που κατηχούνται να μην είναι πλέον Σέρβοι. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο ισχύει για τους Μουσουλμάνους Σέρβους. 
Οι πιο κοντινοί γείτονές μας πάντα βασίζονταν στην πιθανότητα να ανταγωνιστούν τους Σέρβους στη βάση διαφορετικών θρησκειών και παρουσιάζουν τους Σέρβους σαν να είναι μόνο Χριστιανοί Ορθόδοξοι. 
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας καταλαβαίνουν καλύτερα οι ομόθρησκοί μας Ορθόδοξοι στην Ελλάδα και τη Ρωσία από τους Σέρβους που έζησαν μαζί μας αλλά άλλαξαν θρησκεία. Έχω δει στην Αμερική ότι είναι πολύ συνηθισμένο το να αλλάζουν δόγμα χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει την εθνική τους αφοσίωση. Ακόμα και στην Αλβανία υπάρχουν και οι τρεις θρησκείες [Σ.Σ.: Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Μουσουλμάνοι], παρ’ όλ’ αυτά δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα η (εθνική τους) σύνδεση. Οι Σέρβοι δεν είναι τόσο τυχεροί.
Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον ελληνικό λαό, που τα τελευταία χρόνια βιώνει έναν οικονομικό πόλεμο;
Θα τους έστελνα τις καλύτερες ευχές μου και ευχαριστίες για τη μεγάλη βοήθειά του, την κατανόηση και την υποστήριξη στις κρίσιμες στιγμές που πέρασε ο λαός μου. Σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που περνά ο ελληνικός λαός θα τον ενθάρρυνα να αντιδράσει και να αντιμετωπίσει θαρραλέα το σύγχρονο οικονομικό πόλεμο που δέχεται από τους ισχυρούς. 
Και όπως πολύ καλά γνωρίζει ο λαός σας, όλοι οι πόλεμοι τελειώνουν κάποια μέρα. Δυστυχώς το ίδιο και η ειρήνη. Και μέχρι τότε, λοιπόν, λέω στο λαό που γέννησε την αρχαία τραγωδία και την κωμωδία –όπως γράφω και στο δεύτερο βιβλίο μου, Παλιοκατάσταση, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τη Βαλκανική Ένωση– «ας γελάσουμε λίγο με τη δυστυχία μας».
Κύριε Κάρατζιτς, σας ευχαριστώ.
Εγώ σε ευχαριστώ, φίλε Χρήστο, που μου έδωσες την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τον ελληνικό λαό, ένα λαό με βαθιές ιστορικές ρίζες που ξέρει πολύ καλά να αντιμετωπίζει και να ξεπερνά δυναμικά τις όποιες δυσκολίες.
ΤΙΤΛΟΣ: Who is Who
Ποιος είναι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς
Ο Ράντοβαν Καράτζιτς γεννήθηκε στην πόλη Πετνίτσα της Γιουγκοσλαβίας τον Ιούνιο του 1945. Σπούδασε στο Σαράγιεβο Ψυχιατρική. Τη διετία 1974-1975 παρακολούθησε μαθήματα Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ και στη συνέχεια εργάστηκε στο νοσοκομείο του Κοσσυφοπεδίου.
 Έχει γράψει ποίηση και θέατρο. Δυο έργα του κυκλοφορούν στα ελληνικά (Εξ αμνημόνευτων χρόνων και άλλα ποιήματα και το θεατρικό Παλιοκατάσταση) από τη Βαλκανική Ένωση.
Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Σέρβικου Δημοκρατικού Κόμματος στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Καταζητείτο από το 1995. 
Το 2005 δυνάμεις του ΝΑΤΟ συνέλαβαν το γιο του Αλεξάντερ και μετά από μερικές μέρες τη σύζυγό του, Λιλίανα-Ζέλε, ώστε να του ασκηθεί πίεση και να παραδοθεί. Τελικά συνελήφθη στη συνοικία Νόβι Μπέογκραντ στο Βελιγράδι στις 21 Ιουλίου του 2008 όπου ζούσε με το όνομα Ντράγκαν Ντάμπις. Στις 30 Ιουλίου έγινε η έκδοσή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης με έντεκα κατηγορίες για Εγκλήματα Πολέμου, Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και Γενοκτονία.
Τιτλος: Ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας
Υποτιτλος: Το χρονικό του σχεδίου επαναχάραξης των συνόρων
Στις αρχές τις δεκαετίας του ’90 ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου επέμβασης των δυτικών δυνάμεων για το διαμελισμό της πιο ισχυρής και αυτοδύναμης χώρας των Βαλκανίων, της Γιουγκοσλαβίας, και για την επαναχάραξη των συνόρων.
1991 Σλοβενία και Κροατία θα ανακηρύξουν την ανεξαρτησία τους από τη Γιουγκοσλαβία
 Οι ανακηρύξεις οδηγούν στον «Πόλεμο των Δέκα Ημερών» ανάμεσα στο Γιουγκοσλαβικό Λαϊκό Στρατό και στους Σλοβένους και στις σποραδικές αρχικά συγκρούσεις μεταξύ Κροατών και Σέρβων. 
Ακολουθούν εκδιώξεις εναντίον του σερβικού πληθυσμού της Δαλματίας και της Σλαβονίας καθώς και εκδιώξεις Κροατών από σερβοκατοικημένες περιοχές. Στις 7 Οκτωβρίου, μια έκρηξη στο κυβερνητικό μέγαρο στο Ζάγκρεμπ, που ποτέ δεν έγινε σαφές αν ήταν προβοκάτσια ή επιθετική ενέργεια, θα προκαλέσει τη γενικευμένη σύρραξη ανάμεσα στους Κροάτες και στο Γιουγκοσλαβικό Στρατό. 
Η πόλη του Βούκοβαρ θα αναδειχθεί στο κύριο θέατρο των συγκρούσεων. Βομβαρδίζεται και γκρεμίζεται εκ θεμελίων, ενώ και ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός θα καταλάβει την πόλη στις 18 Νοεμβρίου 1991. Μέχρι το τέλος του 1991, όταν και ανεπίσημα η κομουνιστική Γιουγκοσλαβία θα πάψει να υπάρχει, οι σερβικές παραστρατιωτικές δυνάμεις με τη βοήθεια του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού θα θέσουν υπό τον έλεγχό τους πάνω από το 30% της χώρας, κυρίως την Κράινα, τη Βόρεια Δαλματία και την Ανατολική Σλαβονία. 
Η κροατική εθνοφρουρά, όμως, θα αποκτήσει βαρύ οπλισμό έπειτα από λεηλασίες στρατοπέδων του Γιουγκοσλαβικού Στρατού στις περιοχές υπό τον έλεγχό της αλλά και τις «φιλανθρωπίες» δυτικών κρατών. Το Νοέμβριο του 1991 θα ανακαταλάβει μεγάλο μέρος της περιοχής.
Την ώρα που το Βατικανό αναδεικνύεται στο πρώτο κράτος που αναγνωρίζει την κρατική υπόσταση της Κροατίας –θα ακολουθήσει η Γερμανία–, η Σερβική Αυτόνομη Κράινα θα ανακηρυχτεί ως η Σερβική Δημοκρατία της Κράινα. Το τέλος του χρόνου βρίσκει χιλιάδες Σέρβους και Κροάτες πρόσφυγες, ενώ εγκλήματα πολέμου διαπράττονται και από τις δυο πλευρές.
1992 Η χρονιά αρχίζει με κατάπαυση του πυρός, βάσει της Συμφωνίας του Σαράγιεβο, όταν και εγκαταστάθηκαν 14.000 Κυανόκρανοι στην περιοχή.
 Αυτό σήμαινε την αποχώρηση του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού από την Κροατία, καθώς στις 27 Απριλίου 1992 ανακηρύσσεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. 
Ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός αποχώρησε στη γειτονική Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου οι συγκρούσεις άρχισαν λίγους μήνες αργότερα. Στις 15 Ιανουαρίου 1992, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε την Κροατία. 
Η κατάπαυση του πυρός δεν εμπόδισε τις σποραδικές συγκρούσεις, όπως ο βομβαρδισμός κροατικών πόλεων από τους Σέρβους της Κράινα και τις επιθέσεις του κροατικού στρατού στη Σερβική Δημοκρατία της Κράινα, όπως στο Μίλιεβτσι τον Ιούνιο και στις περιοχές γύρω από το Ντούμπροβνικ τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο του 1992. Οι συγκρούσεις όμως σταμάτησαν λόγω και του Κροατο-Μουσουλμανικού Πολέμου ο οποίος είχε αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην Κεντρική Βοσνία και στην Ερζεγοβίνη.
1993 Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εξελίσσονται ευνοϊκά για την Κροατία, με τις επιθέσεις του Κροατικού Στρατού στον υδροηλεκτρικό σταθμό της Περούτσα και στη Μάσλενιτσα, τον Ιανουάριο του 1993, και στο θύλακα του Μέντακ το Σεπτέμβριο. 
Αν και οι πρώτες δύο επιχειρήσεις ήταν επιτυχείς για τον ολοένα και πιο δυνατό Κροατικό Στρατό, που εξοπλιζόταν και εκπαιδευόταν από χώρες της Δύσης παρά το επίσημο εμπάργκο στα όπλα πού υπήρχε από το 1991, η επιχείρηση στο θύλακα του Μέντακ κατέληξε σε αποτυχία για την κροατική κυβέρνηση παρά τις μεγαλύτερες σερβικές απώλειες, καθώς αποκαλύφθηκε ότι τα κροατικά στρατεύματα, με τη συμμετοχή και ξένων μισθοφόρων, προέβησαν σε εγκλήματα πολέμου εναντίον του άμαχου σερβικού πληθυσμού της περιοχής, ενώ πολλοί Κροάτες στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από ανταλλαγές πυρών με Καναδούς Κυανόκρανους του ΟΗΕ. 
Το 1993, οι Κροάτες έδωσαν μεγαλύτερο βάρος στον πόλεμο με τους Βόσνιους Μουσουλμάνους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου είχαν σημαντικές εδαφικές απώλειες.
1994 Στις αρχές του έτους τελείωσε ο Κροατο-Μουσουλμανικός Πόλεμος και υπεγράφη η Συμφωνία της Ουάσιγκτον, όπου οι Κροάτες και οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι έγιναν σύμμαχοι. Το Μάρτιο του 1994 η Σερβική Δημοκρατία της Κράινα υπέγραψε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
 Ο Κροατικός Στρατός ενεπλάκη σε συγκρούσεις με τους Σερβοβόσνιους στη Δυτική Βοσνία στα τέλη του 1994, ενώ η ανάμειξη των ΗΠΑ ήταν ολοένα και πιο έντονη, με την εκπαίδευση και τη βοήθεια σε υλικό που παρείχε στον Κροατικό Στρατό. Κύριος στόχος των κροατικών στρατευμάτων τώρα ήταν η χαλάρωση της πολιορκίας του Μπίχατς και του Βοσνιακού Στρατού που ήταν πολιορκημένος εκεί από τους Σερβοβόσνιους, τους Βόσνιους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Δυτικής Βοσνίας και από το Σερβικό Στρατό της Κράινα.
1995 Η ώρα των σερίφηδων!
 Οι περίπου 30.000 καταπονημένοι Σέρβοι της Κροατίας και της Βοσνίας συνεχίζουν να μάχονται περίπου πενταπλάσιους Κροάτες και Βόσνιους Μουσουλμάνους, περιμένοντας τη βοήθεια του Βελιγραδίου. Το καλοκαίρι η Κράινα πέφτει στους Κροάτες και το θέατρο των συγκρούσεων μεταφέρεται αποκλειστικά στη Βοσνία. 
Το Σαράγιεβο πολιορκείται από τους Σερβοβόσνιους του Μλάντιτς, όμως ο ρους του πολέμου έχει αλλάξει. Κροάτες, Βόσνιοι, Μουσουλμάνοι από χώρες της Ασίας και της Αφρικής και, βέβαια, οι ιέρακες του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν από σερβικούς στρατηγικούς στόχους μέχρι αυτοκινητοπομπές αμάχων. 
Στα περίχωρα της Μπάνια Λούκα, της μεγαλύτερης πόλης των Σερβοβόσνιων, γίνονται λυσσαλέες μάχες, όμως η θηλιά έχει σφίξει απελπιστικά. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, κι ενώ η Γιουγκοσλαβία (Σερβία-Μαυροβούνιο) κηρύσσει επιστράτευση, οι εχθροπραξίες σταματούν μέσω διπλωματικών πιέσεων.
 Ο Μουσουλμάνος Βόσνιος Πρόεδρος Ιζετμπέγκοβιτς, ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Μιλόσεβιτς ως εκπρόσωπος των Σερβοβόσνιων, αφού ο Κάρατζιτς διώκεται για εγκλήματα πολέμου, και ο Πρόεδρος της Κροατίας Τούτζμαν υπογράφουν τη συνθήκη λήξης του πολέμου στο Ντέιτον των ΗΠΑ.  olympia

*** ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1972







Ζούμε τις πιο κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας μας.
Θράκη, Βόρεια Ελλάδα, Ήπειρος, Κέρκυρα, Κρήτη, Κύπρος περνούν στα χέρια Εβραιοσιωνιστών. Η Ελλάδα θα περιοριστεί σε μία έκταση από τον Όλυμπο μέχρι Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου.
Ο στρατηγός ε.α.-συγγραφέας Γιώργος Αϋφαντής αποκαλύπτει και συγκλονίζει!...
«Φέρνουν συνεχώς λαθρομετανάστες για να τους βάλουν στη θέση των Ελλήνων. Αυτοί θα είναι οι αυριανοί Έλληνες, αφού για το γένος των Ελλήνων έχουν αποφασίσει να το εξαφανίσουν».
«Για το 2008 είχε προγραμματιστεί η ταυτόχρονη διχοτόμηση Ελλάδος και Τουρκίας. Στην Πατρίδα μας το σχέδιό τους εξελισσόταν κατά γράμμα, με το φόνο του Γρηγορόπουλου και τα επεισόδια στην Αθήνα αλλά τους το χάλασε η αποκάλυψη του σχεδίου “Βαριοπούλα” και η σύλληψη αξιωματικών από τον Ερντογάν»
«Οι ονομασίες “Άνω Μακεδονία” και “Νέα Μακεδονία” είναι μπούρδες. Τα Σκόπια θα τα εντάξουν στη “Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής” με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη»
«Θα ιδρύσουν το κράτος της Κωνσταντινούπολης από το οποίο θα διοικούν όλο τον κόσμο»
«Εάν οι «αριστεροί» και οι εργατοπατέρες δεν ήταν άνθρωποι του κεφαλαίου, δεν θα μπορούσε η σημερινή κυβέρνηση να κάνει αυτά που κάνει»
«Το Σύνταγμα που έχουμε είναι ανελεύθερο, είναι των κατακτητών. Η “ελευθερία” που δίνει το Σύνταγμα είναι η υποταγή στο κεφάλαιο, στους ανωτέρους μας, στους κατακτητές»
Αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
Ο στρατηγός ε.α. Γιώργος Αϋφαντής συγκλονίζει με όσα αποκαλύπτει για το σχέδιο καταστροφής του ελληνικού έθνους, του τεμαχισμού της Ελλάδος και αρπαγής της περιουσίας της. Ο αξιωματικός που έκανε πραξικόπημα σε βάρος της χούντας του Παπαδόπουλου, ο πολυγραφότατος συγγραφέας που έχει καταδείξει τα σχέδια των εχθρών της Ελλάδος μέσα από τα βιβλία του, με συνέντευξή του στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής» δεν διστάζει να αποκαλύψει όσα έχουν σχεδιάσει οι εβραιοσιωνιστές σε βάρος της Πατρίδος μας, λέγοντας: «Έλληνες ξυπνήστε και δείτε την αλήθεια».
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Στρατηγέ, εδώ και χρόνια έχετε γράψει στα βιβλία σας αυτά που ζούμε σήμερα. Από πού τα γνωρίζατε;
Αϋφαντής: Από το 1980, την επομένη χρονιά της αποστρατείας μου γνώριζα όλα όσα βιώνουμε σήμερα και -όπως είπατε- τα έχω καταγράψει στα βιβλία μου. Το σχέδιο διάλυσης της Ελλάδος συνετάχθη το 1970-’72 στο Λονδίνο από μια Επιτροπή υψηλόβαθμων κοσμοκρατόρων-σιωνιστών. Ένας από τους λόρδους που το εγνώριζαν και που το 1980 βρισκόταν στην Αθήνα, μού ενεπιστεύθη το σχέδιο της Επιτροπής. Γιατί το ενεπιστεύθη σε μένα; Πρέπει να σας θυμίσω ότι είχα κάνει πραξικόπημα να ρίξω τον Παπαδόπουλο και αν δεν με πρόδιδαν δύο αξιωματικοί, θα έριχνα την δικτατορία και δεν θα είχαμε τη συμφορά του Κυπριακού. Έκανα φυλακή 14 μήνες και 7 μέρες, σε πλήρη απομόνωση και προφανώς ο συγκεκριμένος λόρδος, εκτιμώντας αυτή τη δράση μου, μου εκμυστηρεύτηκε το σχέδιο των κοσμοκρατόρων.
Πόσο μακρόπνοο ήταν αυτό το σχέδιο και τι περίπου περιελάμβανε;
Αϋφαντής: Ήταν για 90 χρόνια. Πρώτ’ απ’ όλα μου είπε ότι θα αλλάξει το καθεστώς στη Σοβιετική Ένωση, όπως κι έγινε μετά από 10 χρόνια. Μου είπε για τον εμφύλιο πόλεμο που θα γινόταν στη Γιουγκοσλαβία, θα διαρκούσε 36 μήνες και θα μοιράζονταν τα σύνορα της Γιουγκοσλαβίας ικανοποιώντας περισσότερο τη Γερμανία. Όπως κι έγινε.
ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΝΑ ΤΕΜΑΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Για την Ελλάδα τι σας είπε;
Αϋφαντής: Είχε σχεδιαστεί να τεμαχιστεί αρχικά σε δύο κράτη. Μαζί με την Τουρκία, η χώρα μας είχε σχεδιαστεί το 2008 να διασπαστεί σε 2 κράτη, αλλά τα σχέδιά τους δεν καρποφόρησαν διότι το ίδιο διάστημα ο Ερντογάν συνέλαβε αξιωματικούς για το πραξικόπημα «Βαριοπούλα». Το σχέδιό τους στην Ελλάδα περιελάμβανε τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, διότι ήθελαν αίμα για να ξεσηκώσουν τον κόσμο, να καεί η Αθήνα όπως κι έγινε. Δεν τους βγήκε όμως το σενάριο στην Τουρκία.
Προφανώς το σχέδιό τους θα θελήσουν να το πραγματοποιήσουν. Τι ακριβώς θέλουν να κάνουν;
Αϋφαντής: Στο βιβλίο μου «Άνθρωπος και Επιστήμη» το 1998 και αργότερα στο «Αφύπνησις» τα εξηγώ. Πρώτα απ’ όλα θέλουν να δημιουργήσουν το κράτος της Κωνσταντινουπόλεως με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη και έκταση την βουλγαρική Θράκη, την ελληνική Θράκη και μέσα, μέχρι τον Σαγγάριο ποταμό.
Τι είδους κράτος θα είναι αυτό;
Αϋφαντής: Αυτό θα είναι το κράτος που θα διοικεί την ανθρωπότητα.
Και από ποιους θα απαρτίζεται; Από Έλληνες και Τούρκους;
Αϋφαντής: Αυτό ήταν και η δική μου απορία. Τότε που ο λόρδος μου εκμυστηρευόταν το σχέδιο της Επιτροπής, η Κων/πολη είχε 9 εκατομμύρια Τούρκους. Σήμερα έχει 15 εκατομμύρια. Μου είπε λοιπόν ο λόρδος ότι μέσα στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια αλεβίτες. Αίρεση μουσουλμάνων είναι αυτή, που αφού τους ονομάσουν χριστιανούς θα τους εξοπλίσουν και θα αρχίσουν να πολεμούν τους Τούρκους. Ενδεχομένως δε να χρειαστεί να φέρουν και ενισχύσεις από τη λεγεώνα των ξένων.
Μοιάζει με φανταστικό σενάριο.
Αϋφαντής: Έτσι νομίζετε. Δεν δημοσίευσα φαντασίες κύριε Βραχιολίδη αλλά πραγματικό σχέδιο επί χάρτου. Ό,τι έχουν προγραμματίσει για την Ελλάδα, είναι γεγονός. Πρέπει να γνωρίζετε δε ότι και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανέφερε για το κράτος της Κωνσταντινουπόλεως! Πριν από ένα ενάμισι χρόνο σε ερώτηση που του έκαναν για το αν περιμένει από την τουρκική κυβέρνηση να δώσει άδεια για να λειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης, ο Πατριάρχης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι θα μας την δώσει αλλά την άδεια θα την δώσει το νέο κράτος της Κωνσταντινουπόλεως». Μόλις κατάλαβε τι είπε, δαγκώθηκε και άλλαξε κουβέντα.
Για την Ελλάδα τι έχει προγραμματίσει η Επιτροπή;
Αϋφαντής: Ο λόρδος, μου είπε ότι για την Ελλάδα έχουν σχεδιάσει διαμελισμό της. Αφού η Θράκη, όπως σας είπα θα αποκοπεί από την Ελλάδα και θα πάει στο κράτος της Κωνσταντινούπολης, το υπόλοιπο κομμάτι της βορείου Ελλάδος θα ενταχτεί στη λεγόμενη Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής, με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να σας θυμίσω ότι στη Θεσσαλονίκη από το 1985 δώσανε μία επέκταση πόλεως εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων. Όλες οι πόλεις πασχίζουν να πάρουν μία μικρή επέκταση σχεδίου και η Θεσσαλονίκη έχει πολύ περισσότερο απ’ όσο της χρειάζεται. Θέλετε το γιατί; Γιατί εκεί έχουν αγοράσει οι κατακτητές, οι κοσμοκράτορες. Σε αυτό λοιπόν το νέο κράτος ετοιμάζουν να φέρουν περίπου 1.000.000 νέο κόσμο.
Από πού θα έρθει εισαγόμενος αυτός ο κόσμος;
Αϋφαντής: Το ίδιο ερώτημα έκανα κι εγώ στον λόρδο που μου τα εμπιστεύθηκε. Και μου είπε τα εξής: «Εάν πάς στο Ισραήλ και καθίσεις σ’ ένα δημόσιο χώρο, σ’ ένα τραπέζι κι αρχίσεις να ρωτάς “από πού είσαι εσύ ή εσύ;” , θα βρεθούν μερικοί που θα σου πουν “από τη Θεσσαλονίκη”. Και αν τους ρωτήσεις, “πώς και βρίσκεσαι εδώ κι όχι στη Θεσσαλονίκη;”, οι Ισραηλινοί θα σου απαντήσουν: “Δεν ήρθε ακόμη η ώρα να πάμε, θα πάμε όμως”. Είναι προγραμματισμένα όλα από τους Εβραίους κύριε Βραχιολίδη. Ο κόσμος κοιμάται.
Στο κράτος που θα ονομάζεται «Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής» με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, θα υπάγονται και τα Σκόπια;
Αϋφαντής: Βεβαίως.
Δηλαδή αυτά που λένε για «Άνω Μακεδονία» ή «Νέα Μακεδονία» δεν ισχύουν;
Αϋφαντής: Όχι, Αυτά είναι μπούρδες για τον κόσμο. Πριν από 8-10 χρόνια είχε δημοσιευτεί από το Πεντάγωνο ένας χάρτης για το ποιο έπρεπε να είναι το κράτος των Σκοπίων. Εκείνος ο χάρτης ήταν η «Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής. Είχε τα Σκόπια, την Ελληνική Μακεδονία, ολόκληρη τη Χαλκιδική και ένα κομμάτι της νοτίου Βουλγαρίας.
Για την υπόλοιπη διχοτόμηση της Ελλάδος τι έχουν σχεδιάσει οι κοσμοκράτορες;
Αϋφαντής: Αρχικά στο σχέδιό τους υπήρχε η ένταξη της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα αλλά φαίνεται ότι ο σχεδιασμός τους άλλαξε και πάνε να κόψουν κομμάτι από την Ήπειρο να το δώσουν στην Αλβανία. Και αυτό διότι ακριβώς απέναντι, στην Κέρκυρα, κοντά στην Κασσιόπη είναι μια τρομερή βίλα ιδιοκτησίας του Ρότσιλντ. Ο Ρότσιλντ είναι ο επικεφαλής των σιωνιστών, ο «πάτερ φαμίλια» του κόσμου, 97 ετών σήμερα, είναι αυτός που διοικεί προσωπικά την Βαλκανική και συνεπώς έχει συμφέροντα στην περιοχή.
Η Ελλάδα πόσο ακόμη έχει αποφασιστεί να συρρικνωθεί κύριε Αϋφαντή;
Αϋφαντής: Η Ελλάδα θα συρρικνωθεί από τον Όλυμπο μέχρι την Πελοπόννησο. Τα Δωδεκάνησα μάλλον τα αφήνουν σε μας. Την Κρήτη όμως την έχουν κόψει από την Ελλάδα και την εντάσσουν στο μεγάλο Ισραήλ. Αυτό το σχέδιο είναι του Εβραίου Ιωσήφ Νάζη το 1571. Εκείνος οραματίστηκε το Μεγάλο Ισραήλ που τελειώνει στη Βαγδάτη. Γι’ αυτό γίνεται ο πόλεμος στη Συρία, για να ενωθεί το Ισραήλ με τη Συρία και το Ιράκ. Και μαζί με την Κρήτη και την Κύπρο, να δημιουργήσουν το μεγάλο Ισραήλ. Στο σχέδιό τους έχουν αποφασίσει να εξαφανίσουν πλήρως το ελληνικό έθνος! Γι’ αυτό φέρνουν συνεχώς λαθρομετανάστες: για να τους βάλουν στη θέση των Ελλήνων. Αυτοί θα είναι οι αυριανοί Έλληνες! Γι’ αυτό έβαλαν το ΠΑΣΟΚ να τους δώσει την ελληνική ιθαγένεια.
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών στη χώρα μας υπηρετούν τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών;
Αϋφαντής: Μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, την Πατρίδα μας δεν τη διοίκησε Έλληνας. Το 1843 που υποτίθεται ότι οι Έλληνες κάναμε επανάσταση για να αποκτήσουμε Σύνταγμα, είναι λάθος. Την επανάσταση την οργάνωσαν οι λόρδοι-σιωνιστές Εγγλέζοι και αυτοί προετοίμασαν το Σύνταγμα. Οι Έλληνες, απλώς χειροκροτούσαν. Το Σύνταγμα που έχουμε δεν είναι ελεύθερο, είναι των κατακτητών. Ποια ελευθερία δίνει το Σύνταγμα σήμερα; Υποταγή στους ανωτέρους μας, στους κατακτητές, υποταγή στο κεφάλαιο. Σε όλη αυτή τη διαδρομή από το 1843 υπήρξαν βέβαια εξαιρέσεις πατριωτών Ελλήνων που ανήλθαν την κλίμακα της εξουσίας, αφού όμως προσποιήθηκαν ότι ήταν δικοί τους.
Αναφέρετέ μας έναν τέτοιο Έλληνα.
Αϋφαντής: Ο Μεταξάς, το 1935. Δεν ανέβηκε μόνος του στην εξουσία. Οι μασόνοι τον ανέβασαν. Ο ίδιος παρίστανε τον Αγγλόφιλο. Όταν όμως ήρθε η ώρα του πολέμου και είδαν ότι ο Μεταξάς αντέδρασε, τον δηλητηρίασαν.
Δεν απαντήσατε όμως στο ερώτημά μου για το εάν οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις υπηρετούν τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών;
Αϋφαντής: Οι αριστερές κυβερνήσεις από τον Ανδρέα Παπανδρέου και μετά, κατέστρεψαν την Ελλάδα. Όλοι οι «αριστεροί» είναι άνθρωποι του κεφαλαίου. Εάν οι «αριστεροί» και οι εργατοπατέρες δεν ήταν άνθρωποι του κεφαλαίου, δεν θα μπορούσε η σημερινή κυβέρνηση να κάνει αυτά που κάνει. Θυμηθείτε το 2007 και 2008 που έκαψαν όλη την Ελλάδα και την Αθήνα, για να διώξουν τον Καραμανλή και να φέρουν τον Γιωργάκη στην εξουσία. Τότε, έκαψαν 64 ανθρώπους ζωντανούς στην Πελοπόννησο. Σκότωσαν και τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Αυτοί, οι «αριστεροί» τον σκότωσαν.
Πού είναι όλοι αυτοί σήμερα μαζί με τους κουκουλοφόρους, να κάψουν την Ελλάδα για τα μέτρα που παίρνει σε βάρος της εργατιάς ο Σαμαράς;
«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ»
Τον Αλέξη Γρηγορόπουλο τον σκότωσε «αριστερός»;
Αϋφαντής: Ο Κουρουνέας που τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε τον Αλέξη ήταν από τα δυνατά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Άλλο, αν το κρύψανε. Εγώ πήγα μέχρι το χωριό του κι έκανα έρευνα. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι το κεφάλαιο πρώτα ήλεγξε τα κόμματα της αντιπολιτεύσως, όλη την Αριστερά δηλαδή αλλά και τη Χρυσή Αυγή και μετά επέλεξε την κυβέρνηση για να επιβάλει τα μέτρα. Έχετε την εντύπωση ότι υπάρχει κόμμα πατριωτικό στην βουλή; Δεν υπάρχει κύριε Βραχιολίδη.
Τι θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα σήμερα για να δείξει τον πατριωτισμό του;
Αϋφαντής: Να ζητήσει να φορολογηθούν οι Εβραίοι. Από το 1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος ήταν Εβραίος, είχε κάνει νομικά πρόσωπο δημοσίου δικαίου τις εβραϊκές κοινότητες. Άρα, από το 1920 μέχρι σήμερα οι Εβραίοι δεν πληρώνουν δεκάρα στο ελληνικό κράτος. Σε κανένα άλλο κράτος δεν έχει γίνει αυτό παρά μόνο σε μας, τους δούλους. Ποιο κόμμα ελληνικό βγήκε να ζητήσει να φορολογηθούν οι Εβραίοι; Κανένα! Δεν έπρεπε να βγει το ΚΚΕ ή η Χρυσή Αυγή και να πουν «έχουμε λιώσει τους Έλληνες στη φορολογία ας φορολογήσουμε και τις τεράστιες περιουσίες των Εβραίων»; Δεν τολμάει όμως κανείς βουλευτής κανενός κόμματος να ζητήσει την φορολόγηση των Εβραίων.
Έχουμε προκαλέσει επανειλημμένες φορές τον Φώτη Κουβέλη να απαντήσει εάν έχει εντάξει στο ΚΙΣ 80 ακίνητα ιδιοκτησίας του, για τα οποία δεν φορολογείται. Δεν απαντά όμως. Εσείς κύριε Αϋφαντή γνωρίζετε κάτι γι’ αυτό;
Αϋφαντής: Ο κ. Κουβέλης έχει πολύ λιγότερα από 80 ακίνητα στην ιδιοκτησία του. Έβαλε όμως στο ΚΙΣ των συγγενών και των φίλων του, ώστε σήμερα οι συγγενείς και οι φίλοι του κ. Κουβέλη δεν πληρώνουν φόρο στο ελληνικό κράτος! Γι’ αυτό κ. Κουβέλης έφυγε από την κυβέρνηση. Διότι με ανοιχτή επιστολή μου το έθετα αυτό το ζήτημα και τον προκαλούσα. Οπότε έφυγε από την κυβέρνηση για να μην τον παίρνουν άλλο τα σκάγια.
Ο κ. Κουβέλης όμως έφυγε από την κυβέρνηση και για έναν ακόμη λόγο: διότι δεν πέρασε ο αντιρατσιστικός νόμος για τον οποίο κατέβαλε έντονες προσπάθειες, για λογαριασμό των Εβραίων.
Αϋφαντής: Βεβαίως. Το άρθρο 3 του αντιρατσιστικού νόμου είναι αντίγραφο του νόμου του Γάλλου Κεϊνσώ εξαιτίας του οποίου βάλανε φυλακή τον Εβραίο Καρωτί επειδή τόλμησε να πει ότι δεν θυσιάστηκαν 6 εκατομμύρια Εβραίοι από τον Χίτλερ στο Άουσβιτς. Και είναι αλήθεια. Οι θυσιασθέντες Εβραίοι ήταν 450 – 500 χιλιάδες. Αυτόν τον αντιρατσιστικό νόμο θέλανε να περάσουν από την Βουλή.
Αντέδρασε όμως έντονα η Χρυσή Αυγή. Έγιναν και επεισόδια μέσα στη Βουλή.
Αϋφαντής: Όλα ήταν προσχεδιασμένα. Και οι αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής λειτούργησαν ως «πουρίμ», ως άλλοθι για να περάσουν από τη Βουλή τον αντιρατσιστικό νόμο που είναι υπέρ των αλλοδαπών και παράλληλα φίμωση για τον ελληνικό λαό. Το θέμα του αντιρατσιστικού νόμου έθεσα με την ανοιχτή επιστολή μου στον κ. Κουβέλη και του είπα: «εάν τον ψηφίσετε, θα βάλετε στη φυλακή την Ρεπούση η οποία αμφισβήτησε τις θυσίες των Ελλήνων στη Σμύρνη και στο Ζάλογγο;». Γι’ αυτό παραιτήθηκε ο Κουβέλης από την κυβέρνηση.
Είναι προδότης ο Σαμαράς με όσα κάνει σε βάρος του λαού; Ψηφίστηκε για να «αποκεφαλίζει» κατά χιλιάδες τους εργαζόμενους;
Αϋφαντής: Δεν ξέρω αν είναι προδότης γιατί πρώτα δεν ξέρω αν είναι Έλληνας!
Αμφισβητείτε την ελληνικότητα του Σαμαρά; Η Πηνελόπη Δέλτα η γιαγιά του αυτοκτόνησε μόλις μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα.
Αϋφαντής: Κατ’ αρχήν η Πηνελόπη Δέλτα ήταν Εβραία, δεν ήταν Ελληνίδα. Κι από ‘κει έχει… ελληνικό αίμα κι ο Σαμαράς. Γιατί όμως ήταν τόσο ένθερμος Ελληνίδα; Τα παιδιά όταν μεγαλώνουν δημιουργούν δικό τους κόσμο. Η Πηνελόπη Δέλτα μεγάλωσε στην Ελλάδα, εθαύμασε τον λαό αυτό και τον υπηρέτησε. Εάν ζούσε όμως κι επήγαινε να πιάσει καμιά θεσούλα, το κατεστημένο δεν θα της έδινε καμία. Διότι το κατεστημένο, τους Εβραίους εκείνους που δεν το υπηρετούν αλλά υπηρετούν τον ελληνικό λαό, τους βάζουν στην άκρη.
«ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ»
Ποια είναι η γνώμη σας για τον Σώρρα που ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει 600 δις δολάρια υπέρ της ελληνικής Δημοκρατίας για την εξαγορά του χρέους της χώρας μας; Τα οποία σημειωτέον η ελληνική κυβέρνηση δεν ανοίγει το λογαριασμό για να τα πάρει.
Αϋφαντής: Η αλήθεια είναι ότι ο Σώρρας τα 600 δις δολάρια σε ομόλογα τα έχει. Τα είχε δηλαδή, γιατί πλέον τα κατέθεσε υπέρ της ελληνικής Δημοκρατίας. Εάν η ελληνική κυβέρνηση τα έπαιρνε, θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα. Θα πλήρωνε τα χρέη της και θα μπορούσε να περάσει εις την ανάπτυξη. Αλλά το κατεστημένο που καταχρέωσε την Ελλάδα για να πάρει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, έδωσε εντολή να μην τα πάρουν.
Έβαλαν ανθρώπους να κατηγορούν τον Σώρρα και τους ανθρώπους της οργάνωσής του, ότι τιμωρήθηκαν από τα αμερικάνικα δικαστήρια κ.λ.π.. Αστείες κοροϊδίες. Τους ανθρώπους που μας δίνουν τα δάνεια, ξέρουν εάν έχουν τιμωρηθεί από ποινικά δικαστήρια ή αν το χρήμα που μας δίνουν είναι μαύρο; Αυτό το «μαύρο χρήμα» το θέλεις Έλληνα για να είσαι δούλος, το άλλο του Σώρρα δεν το θέλεις εάν είναι… μαύρο; Ακούστε κύριε Βραχιολίδη, εάν η ελληνική κυβέρνηση έπαιρνε τα 600 δις δολάρια, τότε θα έπεφτε το ευρώ, θα γυρίζαμε στο εθνικό μας νόμισμα και θα είχαμε ήδη πάρει πορεία προς την ανάπτυξη! Ο πόλεμος συνεπώς έγινε μεταξύ των εχθρών του ευρώ οι οποίοι και έδωσαν τα χρήματα στο Σώρρα και των Ευρωπαίων του ευρώ.
Τι μήνυμα έχετε να στείλετε στον ελληνικό λαό;
Αϋφαντής: Να ξυπνήσει και να δει την πραγματικότητα. Δεν είμαι δημοσιογράφος ούτε οικονομολόγος αλλά χρόνια πριν ξεκινήσει η κρίση είχα δει ότι πάμε προς την παγκόσμια οικονομική κρίση. Επίσης, να πάψει ο λαός να πιστεύει στα κόμματα. Τα κόμματα τα δημιουργεί το κεφάλαιο για να κομματιάζουν τον λαό.
Και ποιους θα στείλει εκπροσώπους του στην Βουλή ο λαός; Κόμματα δεν θα στείλει;
Αϋφαντής: Να φτιάξει καινούργια συστήματα, καινούργια κόμματα. Στα δύο βιβλία μου «Αρισταρχία» και Μεγάλες Απάτες» δίνω σωτήριες λύσεις για την έξοδο από την κρίση. Στο δεύτερο βιβλίο εξ αυτών προτείνω βασικά άρθρα του Συντάγματος που πρέπει να μπουν για να μπορέσει να ζήσουν οι Έλληνες ως λαός ελεύθερος.  agioritikovima

*** ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΚΟΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΑΤΑΤΣΟΣ, ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: ΑΘΑΝΑΤΟΙ
    Click to visit the original postClick to visit the original post
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΥΓΙΣΕ Η ΑΓΧΟΝΗ
Click to visit the original post9 Αυγούστου 1956. Ο γαλανός ουρανός της μεγαλονήσου μας μαύρισε για άλλη μια φορά, θρηνώντας τρία παλικάρια που δεν τα φόβιζε ο θάνατος γιατί θεωρούσαν τη ζωή περιττή μέσα στη σκλαβιά. Τρεις νέοι Έλληνες και μπροστά τους μόνο η αγχόνη και το φως της λευτεριάς που δεν μπορούσαν να του αντισταθούν. Ανδρέας Ζάκος, Ιάκωβος Πατάτσος, Χαρίλαος Μιχαήλ



*** Τα φάρμακα με ενσωματωμένο μικροτσίπ είναι γεγονός

     
Εάν έχετε πρόβλημα να θυμάστε αν πήρατε τα χάπια σας στην ώρα τους, τη λύση θα μπορεί, σύντομα, να σας τη δώσει…το ίδιο σας το φάρμακο, αρκεί αυτό να έχει ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ που λειτουργεί ως αισθητήρας.Χάπια για οτιδήποτε, από το κοινό κρυολόγημα έως τον διαβήτη ή τον καρκίνο, μπορούν να συγχωνευθούν με ειδικά μικροτσίπ που θα καταγράφουν και θα κρατάνε αρχείο για το εάν ο ασθενής λαμβάνει τα φάρμακά τους στην ώρα τους.Η συγκεκριμένη ψηφιακή τεχνολογία, που επινοήθηκε από την αμερικανική εταιρεία Proteus Digital Health Inc, μπορεί, μάλιστα, όχι μόνο να παρακινεί τους ασθενείς να λαμβάνουν τα φάρμακά τους, αλλά ακόμη και να τους ζητά να κάνουν μια βόλτα, αν έχουν αμελήσει να ασκηθούν εδώ και καιρό.
«Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι ξεχνούν να παίρνουν τα φάρμακα τους. Η συμμόρφωση στις οδηγίες του γιατρού είναι ένα τεράστιο πρόβλημα σε όλες τις θεραπείες», αναφέρει ο Eric Topol, διευθυντής ακαδημαϊκών υποθέσεων στο Scripps Health, έναν μη κερδοσκοπικό φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Σε μερικούς ασθενείς μπορεί να μην αρέσει η ιδέα να παρακολουθούνται για το εάν παίρνουν τα χάπια τους, ωστόσο ένα τέτοιο σύστημα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει περίπλοκα περιστατικά, λ.χ. διαβητικών ή καρδιοπαθών ασθενών που πρέπει να παίρνουν πολλά χάπια στη διάρκεια της μέρας.«Αυτός είναι ένας τρόπος για να έχουμε έναν φύλακα δίπλα μας, καθώς ο γιατρός δεν μπορεί να είναι συνέχεια μαζί μας και να μας ελέγχει», δήλωσε η Κέλι Κλόουζ, μια ασθενής με διαβήτη που θα ήθελε να δοκιμάσει τα νέα, «έξυπνα» χάπια με τους ενσωματωμένους αισθητήρες.Ο αισθητήρας εγκρίθηκε, τον περασμένο μήνα, από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και η εταιρεία Proteus έχει ήδη προσελκύσει υποψήφιους επενδύτές, όπως την ελβετική εταιρεία Novartis και την ιαπωνική Otsuka Holdings Co.
Πώς καταγράφεται η λήψη του χαπιού
Όταν ο ασθενής καταπίνει το χάπι με το μικροτσίπ, ειδικός αισθητήρας το καταγράφει και στέλνει σήμα σε ένα μικρό έμπλαστρο που έχει επικολληθεί στο δέρμα τους ασθενούς.Μικρός όσο ένας κόκκος αλατιού, ο αισθητήρας δεν έχει μπαταρία ή κεραία και ενεργοποιείται όταν βραχεί από τα υγρά του στομάχου. Τότε είναι που αποστέλλει το σήμα στο έμπλαστρο.Το διαδερμικό έμπλαστρο καταγράφει το ψηφιακό μήνυμα, μαζί με τον καρδιακό ρυθμό του ασθενούς, τη γωνία του σώματος και τη δραστηριότητα του ασθενούς, και στέλνει τα δεδομένα σε μια συσκευή με δυνατότητα Bluetooth, όπως ένα κινητό τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή.
«Σκεφτείτε το σαν μια υψηλής τεχνολογίας έκδοση ενός παλαιού τύπου κώδικα Μορς», εξηγεί ο George Savage, εκπρόσωπος της εταιρείας Proteus.Στα συνέχεια, τα δεδομένα που συλλέγονται φορτώνονται σε ένα δίκτυο υπολογιστών στο οποίο έχουν πρόσβαση οι φροντιστές ασθενών και οι γιατροί.
Το σύστημα επιτρέπει, μάλιστα, στους χρήστες να σημάνουν συναγερμό για να υπενθυμίσουν στους ασθενείς να λαμβάνουν τα φάρμακά τους ή να εκδώσουν μια προειδοποίηση, αν ο ασθενής παραμελεί να ασκείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.Ήδη η εταιρεία Novartis υποβάλλει σε έλεγχο τη λειτουργία του αισθητήρα της εταιρείας Proteus, σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρών, μια ειδική ομάδα ασθενών που πρέπει να λαμβάνουν ανελλιπώς τα φάρμακά τους για να μην υπάρξει απόρριψη του μοσχεύματος. Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι, μάλιστα, τόσο ενθαρρυντικά, ώστε η ελβετική εταιρεία έδωσε ήδη 24 εκατομμύρια δολάρια ως προκαταβολή για να αποκτήσει πρόσβαση στη συγκεκριμένη τεχνολογία.Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει, επίσης, δοκιμαστεί από την Proteus σε γενόσημα φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας, για τον διαβήτη τύπου 2, τη συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, τη φυματίωση, την υπέρταση, καθώς και ψυχικές ασθένειες. Η εταιρεία δεν κατονόμασε, ωστόσο, τα φάρμακα στα οποία ενσωματώθηκαν τα μικροτσίπ.
(newsbeast.)    
THE CURIOSITY OF CAT

 ***  Ελληνιδα η νεα εκπροσωπος του State Department!!!
                           
Τζεν Ψακι
Η Τζέν Ψάκι, η νέα εκπρόσωπος που όρισε η κυβέρνηση Ομπάμα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι Ελληνίδα. Αυτό αποκάλυψε η ίδια επ’ ευκαιρία της ερώτησης που της έθεσε ο Μιχάλης Ιγνατίου για την ατζέντα των επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζόν Κέρι, που θα γίνει σήμερα.
«Να σας πω κατ’ αρχήν ότι το επίθετό μου είναι ελληνικό και είμαι ενθουσιασμένη για αυτό. Θα σας δώσω περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε ήδη σχεδιάσει την συνάντηση. Θα το δω καλύτερα και θα σας ενημερώσω στη συνέχεια» δήλωσε η κ. Ψάκι, μην μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό της που απευθυνόταν σε Έλληνα δημοσιογράφο για ανταπόκριση από Ελλάδα.

***Οδυσσέας Ελύτης: «... στα παιδιά μας να διδάσκουμε
και κάποια "λυρικά μαθηματικά" που να οδηγούν
και στο "άρα" της ευαισθησίας»

Ο Οδυσσέας Ελύτης στο δοκίμιο "H μέθοδος του άρα" 
γράφει μεταξύ των άλλων:
Οι σπείρες στο κέντρο ενός χαμομηλιού
"Μπαίνοντας ο εικοστός αιώνας, στο τελευταίο του τέταρτο, αισθάνομαι άστεγος και περιττός… Οι άνθρωποι έχουν απαλλαγεί από κάθε παιδεία… Οι κολεγιόπαιδες λύνουν εκπληκτικές εξισώσεις με μια ευκολία που είναι να απορείς: συν, πλην, διά, επί – άρα.
Το μυστικό στη ζωή αυτή, φαίνεται, δεν είναι αν είσαι δούλος ή όχι. Είναι να οδηγείσαι με συνέπεια σε κάποιο "άρα" και να η έχεις έτοιμη την απάντηση. Άρα, μήπως χρειάζεται ένα διαφορετικό "άρα" που να είναι αποτέλεσμα κάποιων άλλων συστημάτων και αλλιώς αποδεικτέων μαθηματικών..
 "λυρικά μαθηματικά"

Οι σπόροι του ηλίανθου κατανέμονται κυκλικά. Η σπείρα είναι προς τα έξω ενώ έχει διπλή κατεύθυνση, δηλαδή και όπως κινούνται οι δείκτες του ρολογιού και αντίστροφα από το κέντρο του λουλουδιού. Ο αριθμός των σπειρών στο κάθε φυτό δεν είναι ίδιος. Γιατί  γενικά είναι είτε 21 και 34, είτε 34 και 55, είτε 55 και 89, ή 89 και 144; Ο αριθμός των σπειρών ενός ηλίανθου και προς τις δύο κατευθύνσεις είναι δύο διαδοχικοί αριθμοί στην ακολουθία Fibonacci.
Ίσως είναι ανάγκη στα παιδιά μας να διδάσκουμε μαζί με τα μαθηματικά που οδήγησαν στο "άρα" της τεχνολογίας και κάποια "λυρικά μαθηματικά" που να οδηγούν και στο "άρα" της ευαισθησίας που διπλασιάζει την ικανότητα σου να αντιλαμβάνεσαι τη ζωή και που αποτελεί μία πρόσβαση στο πραγματικό νόημα της ελευθερίας.
Επειδή – να το πούμε κι αυτό -ελευθερία δεν είναι να κινείσαι ανεμπόδιστα στο πεδίο που σου έχει δοθεί. Να διερευνήσεις αυτό το πεδίο και δη κατά τη διάσταση της αναλογίας των αισθήσεων, αυτό είναι".
Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ “ΑΡΑ” (1976) δημοσιεύτηκε στο ειδικό αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη του περιοδικού ΧΑΡΤΗΣ 1986

*** Αααχ μανούλα, με τσίμπησε μέλισσα!!
Δείξτε ψυχραιμία. Τα τσιμπήματα από μέλισσες και σφήκες μπορεί να πονάνε, αλλά σπάνια είναι επικίνδυνα για το παιδί. Αυτό που κυρίως το αναστατώνει είναι το ξάφνιασμα από το τσίμπημα..

Τα τσιμπήματα από μέλισσα ή σφήκα προκαλούν τοπική φλεγμονώδη αντίδραση του δέρματος ως συνέπεια του δηλητηρίου που περνάει στον οργανισμό μας με το κεντρί του εντόμου.
Η αφαίρεση του κεντριού είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει το άτομο που τσιμπήθηκε από σφήκα ή μέλισσα. Η αφαίρεση μπορεί να γίνει με τα νύχια ή με ένα τσιμπιδάκι. 
Προσοχή χρειάζεται να μη γίνει προσπάθεια αφαιρέσεως του κεντριού με πίεση (ζούληγμα) της περιοχής όπου είναι καρφωμένο με τα δάχτυλα ή με τα νύχια μας, διότι μπορεί, αντί να βγει το κεντρί προς τα έξω, να σπρωχθεί ακόμη πιο βαθιά.
Κρατήστε το ψηλά. Σηκώστε ψηλά το μέλος του σώματος που έχει τσιμπηθεί και ακουμπήστε μια παγοκύστη για να αποφύγετε το πρήξιμο. Μπορείτε να απλώσετε πάνω στο σημείο μια αντιισταμινική αλοιφή ή κρέμα κορτιζόνης. Αν τα συμπτώματα επιμένουν ή το παιδί είναι αλλεργικό, ζητήστε αμέσως τη συμβολή γιατρού. 
Αναγνωρίστε τον κίνδυνο. Εάν το τσίμπημα είναι στο λαιμό ή στο στόμα, θα πρέπει να αντιδράσετε άμεσα, γιατί αν πρηστεί θα εμποδίζει τη δίοδο του αέρα. Δώστε του να γλείφει ένα παγάκι ή να πιει άφθονο παγωμένο νερό. Αν διαπιστώσετε ότι το παιδί δυσκολεύεται να αναπνεύσει ή πρήζεται στο πρόσωπο ή στο λαιμό, απευθυνθείτε το πλησιέστερο νοσοκομείο. 
Πάρτε προληπτικά μέρα. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σαπούνια με έντονο άρωμα στο παιδί και μην το αφήνετε από τα μάτια σας όταν πίνει αναψυκτικά ή τρώει  φαγητό στην παραλία αφού τα τρόφιμα αυτά  προσελκύουν τα έντομα. 
gr.news  σχετικά: 

***  Πλήρωσε ή σου σπάω χέρια πόδια...



γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
- Ρε φίλε δεν είναι ότι δεν θέλω να πληρώσω. Δεν έχω.
- Άστα αυτά φιλαράκο. Πλήρωσε ή θα μείνεις μισός.
- Μα, δεν έχω. Η δουλειά δεν πάει καλά. Πες του αφεντικού σου πως θα τον ξεπληρώσω. Λίγη υπομονή να κάνει μόνο.
- Μεγάλε, εγώ δεν έχω να του πω τίποτα. Η δουλειά μου δεν είναι να του πω ότι παπάρα μου λες τώρα για να γλιτώσεις. Να πας να του τα πεις εσύ αφού «τελειώσουμε» μαζί σου...Δική μου δουλειά είναι να σε κάνω να πληρώσεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο...
- Μα λίγο χρόνο ζητάω μόνο...σου λέω πως το μαγαζί μου δεν πιάνει τίποτα εδώ και πολύ καιρό...λίγη υπομονή και θα τον πληρώσω...
- Σπάστου τα δάχτυλα του ενός χεριού...Να δούμε μετά αν θα βρει να πληρώσει ή όχι...
Πως σας φαίνεται το παραπάνω σκηνικό;
Οικτρό, ε; Τρομακτικό....
Υπόκοσμος θα πείτε....
Κι όμως!
Κι αν στο ρόλο του παραπάνω μπράβου βάλουμε τον Πολιτικό και την Πολιτεία;
Και στον ρόλο του κακομοίρη έναν απλό φουκαρά μικροεμποράκο λίγο πριν βάλει το λουκέτο....
Κάπως έτσι δεν ενεργεί και η ευνομούμενη Πολιτεία;
Αδίστακτα...νοιάζεται μήπως εάν χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, ζωές Πολιτών εξ’ αιτίας διαφόρων αδίστακτων, παράδοξων, απάνθρωπων νόμων και της άτεγκτης εφαρμογής τους;
Κάποιοι φτιάχνουν ανήθικους, παράλογους, αδίστακτους νόμους και κάποιοι άλλοι απλώς καλούνται να τους εφαρμόσουν λέγοντας : εγώ δεν ξέρω τίποτα. Δουλειά μου είναι να εφαρμόσω το Νόμο. Και ο Νόμος είναι Νόμος...τα παράπονά σας στον...Νομοθέτη...στον Πολιτικό...
Είναι ν’ αναρωτιέσαι πάντως:
Ο Νόμος οφείλει να είναι και Ηθικός;
Και αν ναι,
Ανήθικος και Διεφθαρμένος άνθρωπος μπορεί να θεσπίσει Ηθικό Νόμο;
Όταν η Κοινή Γνώμη βοά πως η «Πολιτική» είναι μια απέραντη δεξαμενή διαφθοράς και κάθε τόσο πάει κι από ένας Πολιτικός στο σπίτι του ή στο δικαστήριο ή/και στη φυλακή,  μπορούν τάχα οι Νόμοι που θεσπίζονται απ’ «αυτούς» να φέρουν και το φωτοστέφανο του Ηθικού Νόμου;
Και αν όχι, τότε η Δικαιοσύνη δεν έχει τάχα το δικαίωμα/υποχρέωση να κρίνει εξαρχής το ίδιο το πνεύμα του εκάστοτε Νόμου (βάση του οποίου δικάζει τον Πολίτη);...μ’ άλλα λόγια την πιθανή «Συνταγματικότητά» του...την ίδια την «Ηθική» του εν προκειμένω...όπως και το «αν έχει ξεφύγει από κάθε καλώς εννοούμενο όριο κοινωνικής ανοχής και αντοχής κι αν άρχισε ως εκ τούτου να προκαλεί ρήξη της κοινωνικής συνοχής, επικίνδυνη ένταση, μέχρι και απώλειες ζωών Πολιτών»....
Όλες οι εξεγέρσεις και επαναστάσεις στην ιστορία ανά την υφήλιο έγιναν όταν οι «Κρατούντες/κυβερνήτες» ξέφυγαν από τα όρια της «κοινώς εννοουμένης» ηθικής (και της λογικής) και επέβαλλαν παράλογη φορολογία στους Πολίτες τους...οδηγώντας τους στην καταστροφή και στην απόγνωση.
Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Φόρους στα πάντα. Ακόμη και στον άνεργο. Στον άστεγο. Στον ανάπηρο. Στην φτωχολογιά.
Παλιότερες εποχές, το φτωχαδάκι που δεν έβρισκε δουλειά μπορούσε αν ήθελε - σαν λύση απόγνωσης - να στήσει ένα άθλιο μικρομάγαζο μπας και βγάλει απο κει τουλάχιστον ένα ψευτομεροκάματο.
Σήμερα, με χίλιους δυό παράλογους νόμους αυτό ουσιαστικά απαγορεύεται.
Απαγορεύεται να στήσεις κάτι μόνο και μόνο για να βγάλεις ένα ψευτομεροκάματο.
Όχι.
Μπορείς να το κάνεις ΜΟΝΟΝ εάν αυτό το «κάτι» βγάλει οπωσδήποτε (ΚΑΙ) τα απίστευτα χαράτσια του Φορομπήχτη Πολιτικού.
Να βγούνε τα τέλη επιτηδεύματος, η φορολογία των αυθαίρετων παράδοξων τεκμηρίων, οι υποχρεωτικές εισφορές στον ΟΑΕΕ και ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα του κάθε υπουργού πολιτευτή που ποτέ του δεν έμαθε τι πάει να πει δουλειά του ποδαριού, πείνα και πεζοδρόμιο.
Ο μικροέμπορος και γενικότερα ο αυτοαπασχολούμενος οδηγείται στην ολική καταστροφή του. Μέρα τη μέρα.
Κι αν δεν κλείνει ακόμη όπως ο διπλανός του είναι γιατί στην μεγάλη ηλικία που έχει και με όλα αυτά τα καρδιαγγειακά που φέρει ως Σταυρό στην πλάτη του,  κανείς δεν θα τον πάρει στην δούλεψή του. Και τα παιδιά στο σπίτι περιμένουν φαγητό....
Πως να το κάνουμε; Πεινάνε...
Έχει ανάγκη λοιπόν αυτό το ψευτομεροκάματο που του δίνει αυτό το άθλιο μαγαζάκι.
Έστω και μ’ αυτό, με το ζόρι, τουλάχιστον ζει η οικογένεια.
Το οποίο όμως δεν μπορεί να βγάλει ούτε τους φόρους, ούτε τα τέλη, ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές.
(Πως να το κάνουμε; Ως εκεί αντέχει το μικρομάγαζο...)
Όσο δε γι’ αυτές τις τελευταίες είναι από μόνες τους μια τραγωδία.
Ας υποθέσουμε πως κάποιος κλείνει σ’ ένα δωμάτιο έναν καρδιοπαθή και έξω από το παράθυρο ακουμπάει τα απαραίτητα φάρμακά του. Απαραίτητα, καθώς χωρίς αυτά πεθαίνει. Αλλά, αν και τα βλέπει, δεν μπορεί να τα πιάσει. Του το «απαγορεύει» ο «θύτης» του.
Και τον αφήνει χαιρέκακα κλειδωμένο στο δωμάτιο ν’ αργοπεθαίνει.
Πως θα χαρακτηρίζονταν αυτός που του κάνει αυτό το «φονικό χουνέρι»;
Εγκληματίας προφανώς, ε;
Και μάλιστα σαδιστής.
Θυμίζει θάλεγα κάτι από εκείνη την φριχτή ταινία, το “Seven”...
Ε, λοιπόν, αυτό ακριβώς κάνει η Πολιτεία σε όλους τους μικροεμπόρους, αλλά όχι μόνο. Στον έναν ή στον άλλον βαθμό, σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία τους.
Δεν τους παρέχει περίθαλψη και φάρμακα για όσον καιρό δεν πληρώνουν τις εισφορές τους.
Αδιαφορώντας για το ότι πολλοί απ’ αυτούς – τα φτωχαδάκια που δεν έχουν να πληρώσουν την περίθαλψη και τα φάρμακά τους - πεθαίνουν εξ’ αιτίας αυτής της κατάστασης.
Κι αναρωτιέται κανείς:
Καλά ρε εγκληματίες πολιτικοί, αφού τα λεφτά του το Ταμείο θα τα πάρει κάποτε από τον ασφαλισμένο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και μάλιστα ΕΝΤΟΚΑ. Είτε με τα Δικαστήρια που θα τον σύρετε θα αναγκαστεί να τα δανειστεί από τοκογλύφο ή να ξεπουλήσει το σπιτάκι που φύλαγε για τα παιδιά του, είτε όταν έρθει η ώρα να του βγει η σύνταξη θα του την παρακρατήσετε μέχρις ότου εξωφλήσει.
(ακόμη κι αν ο δόλιος πεθάνει, αδίστακτα και πάλι θα παρακρατήσετε τη σύνταξη από την εξίσου δόλια χήρα του και τα παιδιά του μέχρι να εξωφληθεί η οφειλή. Ορθόν;)

 Γιατί λοιπόν δεν του παρέχετε περίθαλψη για όλον αυτόν τον καιρό που χρωστάει και αδυνατεί να πληρώσει κανονικά;
Έχετε συνειδητοποιήσει πόσες δεκάδες χιλιάδες κόσμο (φτωχαδάκια αυτοαπασχολούμενους χωρίς περίθαλψη) ΈΧΕΤΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ μ’ αυτόν τον άθλιο, ανήθικο Νόμο επί χρόνια τώρα;
Κι άντε να το πάρουμε ανάποδα τώρα: όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει αυτός ο κακομοίρης (όπως είπαμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έρχεται πάντα η ώρα που σας πληρώνει), γιατί ρε δεν του αφαιρείτε την αναλογία της περίθαλψης που, έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΤΕ για όσο χρονικό διάστημα σας όφειλε;
Αλλά έχει και συνέχεια. Εξίσου παράλογη κι αδίστακτη.
Αυτός ο άνθρωπος αν τύχει και οφείλει στο ταμείο του – ή στην εφορία - μετά το κλείσιμο της επιχείρησης δεν επιτρέπεται να λάβει περίθαλψη ούτε από τον ΟΑΕΔ. Ούτε καν «βιβλιάριο Απορίας»! Κι άλλος απάνθρωπος εκβιασμός.
Κι ακόμα:
Με το κλείσιμο της επιχείρησής του, θεωρείται άνεργος. Δικαιούται κανονικά να ασφαλιστεί στο βιβλιάριο περίθαλψης της συζύγου του. Αμ δε όμως.
Καθώς, αν χρωστάει στο Δημόσιο (πχ φορολογικές οφειλές από την επιχείρηση που ΈΚΛΕΙΣΕ), του το απαγορεύουν κι αυτό....
Κι όμως, δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ή άλλη Ανεξάρτητη Αρχή) να καταδικάσει αυτά τα απάνθρωπα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!
Ενώ μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς συμπολίτες μας. Ούτε για έναν, ούτε για δύο....
Και δεν μιλάμε για εγκλήματα εξ’ αμελείας....Αλλά στυγνά και ξεκάθαρα ΕΚ ΠΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ....
(Αντ’ αυτού, τις τελευταίες ημέρες ο ΟΑΕΕ έστειλε ειδοποιητήρια που προαναγγέλουν κατασχέσεις πρώτης κατοικίας στους περίπου 400,000 οφειλέτες του. Ανθρώπους τσακισμένους της «παραπάνω κατηγορίας» που τραβάνε ο καθένας τον δικό του Γολγοθά του Μνημονίου. Συγχαρητήρια αδίστακτα μίσθαρνα όργανα – δήμιοι. Κι όσο για τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, αφού βλέπετε πως «δεν βγαίνει» με τίποτα αυτή η υποχρέωση των αυτοαπασχολούμενων και των εμπόρων, καταργήστε επιτέλους την (εγκληματικά) υποχρεωτική ασφαλιστική εισφορά. Είναι η μόνη ελπίδα για ν’ ανακοπεί το κύμα των λουκέτων και η καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που τολμούν να πάρουν την οικονομική τους μοίρα στα χέρια τους, παράγουν Προστιθέμενη Αξία για να παίρνετε εσείς φόρους και χτίζουν θέσεις εργασίας για ανέργους. Ξεστραβωθείτε πια και δείτε το αυτονόητο. Κι αν δεν ξέρετε εσείς από δουλειά του ποδαριού, πως είναι να μαζεύεις πεταμένα ράφια για να φτιάξεις μαγαζί κάνοντας τα περισσότερα μόνος σου – και να τους στέλνετε κι από πάνω το ΙΚΑ να τους κόβει πρόστιμα γιατί τόλμησαν να το βάψουν πχ μόνοι τους - , τότε προσλάβετε επιτέλους τους σωστούς συμβούλους. Ανθρώπους της πιάτσας, της αγοράς, που ξέρουν από δουλειά και του πως γίνονται αυτά τα πράγματα. Αρκετά πια με τους άσχετους πτυχιούχους της αλλοδαπής που εκτός από ακριβοπληρωμένους τίτλους και μεταπτυχιακά δεν έχουν καμία «πρακτική γνώση», δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους στην «πραγματική αγορά» του μόχθου και της πείνας).
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, μ’ αυτό το άθλιο μικρομάγαζο προσπαθεί μ’ αυτά τα ψίχουλα που βγάζει να πάρει γάλα στα παιδιά του, ένα υποτυπώδες φαγητό, θέρμανση τις ελάχιστες φορές που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, να πληρώσει τις κωλοΔΕΚΟ σας με τις απανωτές αυξήσεις (κυρίως το ρεύμα), φάρμακα και γιατρούς όταν δεν μπορεί πλέον άλλο να κάνει πως δεν βλέπει κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας (κυρίως των παιδιών, μια και οι γονείς τα κρύβουν τα δικά τους κι ας οξύνονται, κόβοντας ακόμη και τα φάρμακά τους).
Κι έρχεσαι εσύ Πολιτικέ/Πολιτεία και ΑΠΑΙΤΕΙΣ να σου πληρώσει κι ένα σωρό άλλα γαμησιάτικα – νόμιμους φόρους και τέλη τα λέτε κι εσύ και τα εντεταλμένα σου Όργανα.
Αυτός όμως δεν μπορεί. Πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ....
Μέχρι που τον γονατίζεις. Και η αναδουλειά κι εσύ μαζί. Κι εσύ πάνω απ’ όλα. Γιατί αντί να του σταθείς, του δίνεις μια με το ακριβό τακούνι σου και τον βυθίζεις ακόμη πιο μέσα στον τάφο του.
Μέχρι που δεν αντέχει άλλο. Και κλείνει εντέλει το άθλιο, μίζερο μικρομάγαζό του.
Κι εκεί απάνω, του έρχεσαι εσύ και του λες.
Ώπα! Μου χρωστάς φόρους, χαράτσια και ΦΠΑ του τελευταίου έτους.
Για τα υπόλοιπα είπαμε, μην τα ξαναλέμε.
Πάμε σ’ αυτό το άθλιο κατασκεύασμά σου, τον ΦΠΑ του κλεισίματος της επιχείρησης.
Του λες «μου χρωστάς ΦΠΑ τους τελευταίους μήνες της επιχείρησης. Δεν σ’ αφήνω να κλείσεις και θα πας και στο δικαστήριο για ποινικό αδίκημα».
Εδώ φαίνεται αδίστακτε και αδούλευτε Πολιτικέ το ότι δεν είχες ποτέ μα ποτέ επαφή με τον κόσμο της αγοράς ως κομμάτι του.
Γιατί, άν είχες, θα ήξερες πως τα 1 – 2 τελευταία έτη (και ιδίως το τελευταίο) του μικρομάγαζου είναι μια τραγωδία χωρίς κέρδη.
ΦΠΑ όμως σημαίνει Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, έτσι;
Φόρος δηλαδή πάνω στο κέρδος πώλησης ενός εμπορεύματος.
Ποιό κέρδος ρε άσχετε, ανήθικε Πολιτικέ που αυτός ο φουκαράς στον τελευταίο χρόνο της δραστηριότητάς του πούλαγε ότι είχε και δεν είχε χωρίς κέρδος, ακόμη και πολύ κάτω του κόστους, ίσα για να βάλει καμιά δεκάρα στην τσέπη του, γιατί ακόμη έλπιζε μπας και κάτι αλλάξει;
 Και γιατί έπρεπε να ζήσει η οικογένεια. Για λίγο ακόμη. Και λίγο ακόμη. Όπως όπως, έπρεπε να βγαίνει μια δεκάρα από το μαγαζί. Ακόμη και στα τελευταία του. Ακόμη και με χασούρα. Αφήνοντας πίσω του άλλα απλήρωτα χρέη. Και μη μπορώντας βεβαίως, ούτε το εμπόρευμα να αντικαταστήσει στους απαιτούμενους ρυθμούς.
Απλά αυτός ο φουκαράς – όλοι οι φουκαράδες – δεν θέλει να παραδεχτεί πως «πάει, τελείωσε». Ελπίζει. Και συνεχίζει να «ξεπουλάει όσο όσο». Με χασούρα. Ζημιά. Απώλειες. Μέχρι που καταρρέει. Εντελώς. Νοίκια μένουν απλήρωτα, λογαριασμοί, οφειλές, τα πάντα.
Και μια μέρα το μαγαζί του μένει άδειο. Κι αυτός τότε συνειδητοποιεί ότι «αυτό ήταν». Πάει. Τέλειωσε το όνειρο. Κι αναγκάζεται με σκυμένο το κεφάλι να βάλει το άτιμο το λουκέτο.
Την καταλαβαίνεις ρε άσχετε την διαφορά των λέξεων «κέρδος» και «ζημιά»;
Το κέρδος, ναι, έχει ΦΠΑ.
Στη ζημιά του ρε αδίστακτε πως θα βγει ΦΠΑ; Πως θα βγει Φόρος Προστιθέμενης Αξίας;
Φόρος Αφαιρούμενης Αξίας θα έπρεπε να λέγεται για εκείνη την περίοδο.
Αφού το ΦΠΑ το πλήρωσε στον προμηθευτή του. Τότε που αγόρασε το εμπόρευμα. Τώρα όμως το πουλάει με χασούρα. Προκύπτει λοιπόν μια «αρνητική διαφορά». Το ΦΠΑ  που πλήρωσε μ’ αυτό που «εισέπραξε».
Τι δεν καταλαβαίνεις; «Νόθο ΦΠΑ» το ονομάζουν κάποιοι υγιώς σκεπτόμενοι νομικοί ρε άσχετε αδίστακτε δήμιε κατσαπλιά.
Τι κι αν οι αποδείξεις δείχνουν πώληση;
Αφού η πώληση είναι κάτω του κόστους. Κι αυτό το ξέρει και ο πιο άσχετος που έχει κάνει έστω και για λίγες ημέρες την δουλειά του εμπόρου.
Εσύ πως δεν το ξέρεις; Πως τολμάς και φτιάχνεις νόμους αν δεν το ξέρεις;
Να του επιστρέψεις θα έπρεπε την «διαφορά». Κι όχι να του απαιτείς να σου πληρώσει κι από πάνω.
Κι όμως.
Τον σέρνεις στα δικαστήρια σαν τον τελευταίο ποινικό για να τον υποχρεώσεις να πληρώσει. Επειδή έτσι γουστάρεις. Επειδή είσαι ο «ισχυρός» και προπάντων αυτός που «στήνει το παιγνίδι» ανεβοκατεβάζοντας νόμους.
Έναν διαλυμένο κατεστραμμένο άνθρωπο. Τις περισσότερες φορές άνω των 45. Σπασμένους ανθρώπους. Άρρωστους. Διαλυμένους. Το καταλαβαίνεις αυτό;
Και του απαιτείς να σου πληρώσει ΦΠΑ πάνω στην ζημιά του. Στην καταστροφή του.
Παράδοξο! Παράλογο! Κι όμως...εσύ τολμάς να το κάνεις Νόμο και τα Δικαστήρια να το αναγνωρίζουν σαν λογικό, νόμιμο και ηθικό....και να δικάζουν και να καταδικάζουν  βάση αυτού του νόμου!
Αλλά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
Κι όλοι αυτοί που οφείλουν ποσά μερικών χιλιάδων ευρώ (ας πούμε μέχρι 10.000) είναι εκατοντάδες χιλιάδες αδίστακτε τύπε.
Και τους σέρνεις στα δικαστήρια. Για να τους επιβάλλουν την ανάλογη ποινή (εφόσον, είπαμε, οι Δικαστές δεν ελέγχουν το Πνεύμα του Νόμου, αν είναι Ηθικός ο Νόμος, αν είναι Λογικός, αν είναι Συνταγματικός, αν είναι «ΦΟΝΙΚΟΣ», παρά απλώς τον εφαρμόζουν).
Με αποτέλεσμα, αφού δεν θα πληρώσει ούτε την ποινή του (πολύ απλά, γιατί δεν θα έχει να την εξαγοράσει) τον περιμένει η φυλακή.
Εκατοντάδες χιλιάδες διαλυμένους, κατεστραμένους ανθρώπους.
Τι περιμένεις να βγει απ’ αυτό ρε Αδίστακτε;
Κατά την γνώμη σου που θα οδηγήσει;
Θυμάσαι μήπως τι τέλος είχανε όλοι όσοι έχασαν το «μέτρο της ηθικής και της λογικής» στην φορολογία των Πολιτών τους;
Ψάξε την ιστορία...
Και για μια ακόμη φορά θα σου επισημάνω ότι οι πρώτες ντουφεκιές που έπεσαν το ’21 ήταν ενάντια σε φοροεισπράκτορες του Σουλτάνου...στην Περαχώρα της Κορινθίας....έκανε το λάθος να χάσει κι αυτός το «μέτρο της λογικής στην φορολογία»...
Αλλά σκέψου και το άλλο...
Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους....
Πόσοι κατά τη γνώμη σου θα προτιμήσουν να γίνουν φυγόδικοι αντί να πάνε να δικαστούν για οφειλές παράλογων φόρων (και που απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ) και να κλειστούν στη φυλακή;
Κι αυτών των καταδικασμένων ερήμην φυγόδικων, αφού ούτως ή άλλως θα είναι παράνομοι πλέον – και οργισμένοι μαζί σου – σε τι άλλα «κανάλια θα λοξέψει ο νους τους» κατά τη γνώμη σου;
Γιώργος Ανεστόπουλος

*** ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ 440Hz
                    
                                                        Περίληψη  

    Αυτό το άρθρο απαριθμεί γεγονότα στην ιστορία της μουσικής που είναι κεντρικής σημασίας για την κατανόηση και αντιμετώπιση της σύγχρονης ψυχοπαθολογίας, της κοινωνικής επιθετικότητας, της πολιτικής διαφθοράς, της γενετικής δυσλειτουργίας, και του διαπολιτισμικού εκφυλισμού των παραδοσιακών αξιών διακινδυνεύοντας τη ζωή στη Γη. 

   Η ιστορία αφορά ένα "πρότυπο ρύθμισης" στα 440 Hz και τη στρατιωτική εμπορευματοποίηση της μουσικής από το Ίδρυμα Ροκφέλερ. Η μονοπώληση της μουσικής βιομηχανίας χαρακτηρίζεται από αυτή την επιβαλλόμενη συχνότητα που μετατρέπει τους πληθυσμούς σε κοπάδι που "βόσκει" σε μεγαλύτερη επιθετικότητα, ψυχοκοινωνική διέγερση, και συναισθηματικές διαταραχές οι οποίες προδιαθέτουν τους ανθρώπους σε σωματικές ασθένειες και οικονομικές επιβολές κερδοσκοπίας από τους παράγοντες, φορείς και επιχειρήσεις που ασχολούνται με το μονοπώλιο. 



   Εναλλακτικά, η πιο φυσική, ενστικτωδώς ελκυστική, A = 444Hz (C5 = 528Hz) συχνότητα που είναι πιο έντονα εμφανιζόμενη στη βοτανική έχει κατασταλεί. Δηλαδή, οι "καλές δονήσεις" που το φυτικό βασίλειο μεταδίδει προφανώς μέσα από την πρασινοκίτρινη επίδειξή του, που διορθώνουν τη συναισθηματική δυσφορία, την κοινωνική επιθετικότητα, και ακόμη περισσότερα, έχει μουσικά λογοκριθεί. 
     Έτσι, μια μουσική επανάσταση είναι απαραίτητη για την προαγωγή της υγείας και της ειρήνης στον κόσμο, και έχει ήδη αρχίσει με μουσικούς να επανασυντονίζουν τα όργανά τους  με βέλτιστο τρόπο, με άριστες προς το κοινό ευεργετικές επιπτώσεις, και για να αποκαταστήσουν την ακεραιότητα στις παραστατικές τέχνες και τις επιστήμες. Οι ιθύνοντες της μουσικής έτσι καλούνται να επικοινωνήσουν και να συζητήσουν αυτά τα γεγονότα, καταδικάζοντας τη στρατιωτικοποίηση της μουσικής που έχει χορηγηθεί κρυφά, και να επανασυντονίσουν τα όργανα και τις φωνές σε συχνότητες πιο συντηρούμενες και θεραπευτικές.      
                                                                 Εισαγωγή     

    Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, η πιο ισχυρή «σκληρή» επιστήμη που επηρεάζει την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία είναι η επιστήμη της συμπεριφοράς. Αυτό το γενικά παραμελημένο γεγονός δίνει τη δυνατότητα στις διαφημιστικές εταιρείες, τους κοινωνικούς μηχανικούς, τις εμπορικές εταιρείες, και τα πειστικά μέσα ενημέρωσης, για να κατευθύνουν τους ανθρώπους, όπως τα βοοειδή, σε μια πιο κερδοφόρα πηγή.     

    Ένα κοπάδι προβάτων, για παράδειγμα, σύμφωνα με το Κτηνιατρικό Εγχειρίδιο  Merck, αντιδρά συγχρονισμένα σε ερεθίσματα, καθώς πλησιάζει σκυλιά ή ανθρώπους, κάτι το οποίο οφείλεται σε μια ειδική σειρά νευρικών κυττάρων που προκαλούν ηλεκτρική πυροδότηση στην απελευθέρωση ορμονών του στρες που σχετίζεται με την απόκριση φυγής και αγελαίας συμπεριφοράς. (1) ΟMalcolm Gladwell, στο "The Tipping Point": «Πόσο μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν μια μεγάλη διαφορά», αναφέρει κοινωνικά παραδείγματα των μικρών επιπέδων ή ποσοστών του συνολικού πληθυσμού που απαιτούνται για να δράσουν, «στα οποία η ώθηση για αλλαγή γίνεται ασταμάτητη» για ολόκληρο το κοινωνικό δίκτυο. (2)     
        Υπήρξαν πολλά ανεξήγητα επεισόδια "μαζικής υστερίας" που καταγράφηκαν, εκτός από τον τρομακτικό ‘’Πόλεμο των Κόσμων’’ που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του CBS με αφηγητή τονOrson Welles, στις 30 Οκτωβρίου του 1938. (3) Ο Bartholomew αποκάλεσε μια σχετική κρίση της δημόσιας υγείας, "Επαγγελματική Μαζική ψυχογενή ασθένεια " στην Διαπολιτισμική Ψυχιατρική. (4) Ο Wessely πρόσθεσε την προειδοποίηση, ότι αυτή η παράξενη συμπεριφορά αγέλης που επηρεάζει την υγεία και την ευημερία έχει αρνητικές επιπτώσεις στη νοοτροπία της μάζας εμπνευσμένη από τα τρομοκρατικά μέσα. Έγραψε:     
«Είναι εύκολο να χάσουμε από την όραση μας τη δυναμική, πρωτεϊκή [ποικίλη] φύση της μαζικής κοινωνικογενούς ασθένειας, των ιστορικών και των διαπολιτισμικών εκδηλώσεων της, οι οποίες αντικατοπτρίζουν δημοφιλείς κοινωνικές και πολιτιστικές ανησυχίες που καθορίζουν κάθε εποχή και να αντικατοπτρίζουμε τις μοναδικές κοινωνικές πεποιθήσεις σχετικά με τη φύση του κόσμου.»(5)     




                                                                               Ιστορικό Υπόβαθρο
   Υποθέτοντας ότι το πεδίο της φυσικής, συμπεριλαμβανομένης της βιοφυσικής, είναι έγκυρο, και το Σύμπαν, συμπεριλαμβανομένης της ζωής, είναι κατ 'αρχάς κατασκευασμένο ενεργειακά - μαθηματικά / αρμονικά / μουσικά – η ενέργεια (συμπεριλαμβανομένης της βιοενέργειας ή της πνευματικότητας ως μέσο της συνείδησης) μας επηρεάζει σωματικά πολύ δυναμικά, και διαμεσολαβεί δονητικά, πραγματικά υδροηχητικά, μέσω των ηχητικών αποτελεσμάτων στο νερό. (6)      
   Το νερό, σχεδόν ογδόντα τοις εκατό του ανθρώπινου σωματικού βάρους, είναι ένας υγρός υπεραγωγός κρυστάλλων. Η επιστήμη του "Δομημένου Ύδατος", (7), καθώς και ο τομέας της Ηλεκτρογενετικής, (6), αποδεικνύουν αυτή τη θέση επαρκώς, δεδομένου ότι το φως (φωτόνια) και ο ήχος (φωνόνια) έχουν αποδειχθεί για να επισημάνουν επικοινωνίες εντός και μεταξύ των κυττάρων, μέσω μιας υγρής κρυσταλλικής πρωτεο-γλυκάνης μήτρας στα κύτταρα και τους ιστούς. (6) Αυτό έντονα αποδεικνύει την θεωρία του δημιουργισμού υδροηχητικής (Hydrosonic) που περιλαμβάνει το DNA και το δομημένο νερό. (7) Συνεπώς, η βιο-δημιουργία και η αποκατάσταση της υγείας μπορεί να έχει να κάνει περισσότερο με τις συχνότητες της ηχητικής ενέργειας, ή της μουσικής, από ό,τι έχει κανείς ποτέ σκεφτεί.     
    Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θεωρούν τη σύγχρονη μουσική ενοχλητική. Πολλοί γίνονται συναισθηματικά διαταραγμένοι ακούγοντας ορισμένα είδη μουσικής. Αυτό που λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν, ανεξάρτητα από το είδος της μουσικής που παίζεται στο δυτικό κόσμο, είναι πως το πρότυπο της Αγγλο-Αμερικανικής ρύθμισης για τα όργανα και τις φωνές θεσμοθετήθηκε ταυτόχρονα, από τους ίδιους παράγοντες και οργανισμούς, που προωθούν τις ακουστικές μελέτες πολέμου για την πρόκληση "μαζικής υστερίας".(8)      
   Αναλύοντας τα προηγούμενα της τρέχουσας γεωπολιτικής και της οικονομίας, αυτό το βρώμικο γεγονός της μουσικής ιστορίας μπορεί να είναι θεμελιώδες για το status-quo, και καθοριστικής σημασίας για τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτισμικές κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της σύγχρονης πανδημίας ψυχοπαθολογίας.     
    Σε όλη την ιστορία έχουν υπάρξει πρόσωπα του πλούτου και της εξουσίας που είναι εμπλεκόμενα στη δημιουργία πολέμων, αισχροκέρδειας, και σε διάφορες μεθόδους ελέγχου του πληθυσμού. Το 1770, για παράδειγμα, ο Mayer Amschel Bauer (Rothschild) ανέπτυξε τα σχέδια για τη δημιουργία των Illuminati, που προωθούν την αποστολή της παγκόσμιας κυριαρχίας μέσω ενός δικτύου κεντρικών τραπεζών που η οικογένειά του και οι αφανείς εταίροι τους ελέγχουν. (910)

   Πολλοί αξιόπιστοι συγγραφείς έχουν εξιχνιάσει σημερινές εκφυλιστικές κοινωνικοοικονομικές τάσεις και γενοκτονίες αυτοχθόνων, από την ισχυρή επιρροή των Illuminati χορηγούμενες μέσω ιδιωτικών οργανισμών ελέγχοντας πολυεθνικές εταιρείες και τις κυβερνήσεις (δηλαδή, τις μυστικές κοινωνίες και τα υπηρεσιακά συμβούλια, όπως το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων). (6-15 )      
   «Ως αποτέλεσμα αυτής της επιρροής,» έγραψε ο Thomas D. Schauf, σε ένα αμφιλεγόμενο άρθρο ανασκόπησης και σχολιασμού ζητώντας τον τερματισμό της αντιαμερικανικής Federal ReserveBank, και τον έλεγχο των τραπεζιτών offshore που ελέγχουν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, « το τόξο του Δυτικού Πολιτισμού έχει περάσει από "αναληπτόμενο"-με πίστη στον Θεό- επικεντρωμένο στα υψηλότερα κέντρα της αγάπης, της χαράς, της αγνότητας και της ανιδιοτέλειας, στην κάθοδο...επικεντρωμένο στα χαμηλότερα κέντρα της συνείδησης, όπως αυτά της εξουσίας, του πλούτου και της φυσικής ικανοποίησης. Η κορυφή αυτή ονομάστηκε «Διαφωτισμός», όταν αυτοί οι "Επιφωτισμένοι" (‘Illuminated ones’) -ένας Εωσφορικός όρος που σημαίνει "φύλακες του φωτός"- ανέλαβαν για το Θεό. Χαρακτηριστικό του Σατανά, η πτώση στο ηθικό σκοτάδι να εκπροσωπήθηκε ως φως.»(11)      

 
     Το φως και ο ήχος παράγονται και μετρούνται μαθηματικά, σύμφωνα με τις συχνότητες. Ευσταθεί λογικά τότε, μετά από την εμπειρικά αποδεικνυόμενη διατριβή του Schauf, πως έχουμε εμπλακεί σε μια "πραγματικότητα συνωμοσίας" στην οποία η απόλυτη εξουσία και ο έλεγχος διεξάγονται βιοενεργειακά (δηλαδή, βιοπνευματικά), μέσω διαμορφώσεων της συχνότητας ή ηλεκτρομαγνητικών χειρισμών που επηρεάζουν τη "συνείδηση" και δημιουργούν επιπτώσεις στη βιολογία, τη φυσιολογία, και την ανθρώπινη συμπεριφορά.    
                                 

Το Ίδρυμα Ροκφέλερ και η Στρατιωτική Μουσική      Το 1913, οι Rothschild έστησαν τη τρίτη και τρέχουσα κεντρική τους τράπεζα στην Αμερική, τηνFederal Reserve Bank, με τη βοήθεια των πρακτόρων τους, JP Morgan και JD Rockefeller, των οποίων οι επενδύσεις στην αμερικανική βιομηχανία είχαν χρηματοδοτηθεί από τους Rothschild από το 1865. (911)            Ο Πρώτος και Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος αποδεικνύουν την κερδοφόρα πολιτική μείωσης του πληθυσμού και τις πολιτικές του τραπεζικού καρτέλ. Για παράδειγμα, το 1914, κατά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανική τράπεζα Rothschild δάνεισε χρήματα στη Γερμανική κυβέρνηση, η Βρετανική τράπεζα Rothschild δάνεισε χρήματα στη Βρετανία, και η ΓαλλικήRothschild τράπεζα δάνεισε χρήματα στη Γαλλική κυβέρνηση. Ο πόλεμος προπαγάνδας εξυπηρετεί τη γεωπολιτική και οικονομική ατζέντα των Rothschild, και παρέχεται από τα τρία κύρια ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, Wolff στη Γερμανία, Reuters στην Αγγλία και Havas στη Γαλλία, όπου το καθένα χρηματοδοτείται από τράπεζες των Rothschild. (911)      


 
   Μεταξύ Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, επιταχύνοντας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, οι επιστημονικές μελέτες στις μουσικές συχνότητες οι οποίες ήταν πλέον κατάλληλες για τη δημιουργία πολέμου, χρηματοδοτήθηκαν από την Rothschild-Rockefeller συμμαχία, που αντιπροσωπεύεται από το Ίδρυμα Rockefeller και το Ναυτικό των ΗΠΑ. (8-11)     

   Ένας βασικός στόχος αυτού του πολέμου, και κερδοφόρος έλεγχο του πληθυσμού, της έρευνας ήταν να προσδιορίσει τα μουσικά στοιχεία που είναι ικανά να παράγουν ψυχοπαθολογία, συναισθηματική δυσφορία, και "μαζική υστερία." (8
            Ακαδημαϊκά κατευθυνόμενες από επιχορηγήσεις που παρέχονται από το Ίδρυμα Rockefeller, σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και του Συμβουλίου Εθνικής Αμυντικής Έρευνας, σύμφωνα με τα αρχεία του ιδρύματος, ανατέθηκαν σε ερευνητές της ακουστικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των Harold Burris-Meyer, ενός μηχανικού ήχου και εκπαιδευτή δράματος στο Stevens του New Jersey Institute of Technology. (8)     
   Ο Burris-Meyer είναι περισσότερο γνωστός για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Muzak Corporation, «η οποία χρησιμοποίησε την εμπειρία του για τη βελτιστοποίηση ηχητικών εγκαταστάσεων σε εργοστάσια, έτσι ώστε τα συναισθηματικά κίνητρα των εργαζομένων που επιτυγχάνονται μέσω της μουσικής να μη μπορούσαν να επηρεαστούν αρνητικά από το θόρυβο του εργοστασίου...», Έγραψε ο James Tobias, ένας καθηγητής Αγγλικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. (8)     


   Ο Tobias αξιολόγησε τα αρχεία του Ιδρύματος Rockefeller (RF), και τεκμηρίωσε έρευνες που οδηγούν σε ψυχολογικές εφαρμογές πολέμου των ακουστικών δονήσεων, οι οποίες τελικά προωθούνται στρατιωτικά και εμπορικά. (8)     
   Ο Burris-Meyer, σύμφωνα με τον Tobias, συνέβαλε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, "συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής παρατάξεως ηχείων αναπτυγμένων σε πολεμικά αεροσκάφη, έτσι ώστε οι μαχητές του εχθρού να μπορούν να αντιμετωπιστούν από τον αέρα" για την παραγωγή ψυχο-συναισθηματικών επιπτώσεων που οδηγούν σε ‘’μαζική υστερία. "(8)   


    Επιπλέον, το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Princeton έπαιξε ένα ρόλο σε αυτή την έρευνα. Αυτό συνέβη ακριβώς τη στιγμή που η ατομική βόμβα του Σχεδίου Manhattan άρχιζε στο Princeton με τη συμμετοχή του Albert Einstein στο Ινστιτούτο Προχωρημένης Μελέτης (IAS). (12)       
Δηλητηριώδης Ιατρική και Επενδύσεις του Ιδρύματος Rockefeller στην αποκρουστική "Mουσική"     
   Η σύνδεση αυτής της "συνομωτικής πραγματικότητας" με την ανάπτυξη της μουσικής για "μαζική υστερία" και το απεχθές αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, η κεντρική σκέψη του IAS σχηματίστηκε από το «όραμα του ιδρυτικού Διευθυντή  Abraham Flexner,» σύμφωνα με την ιστοσελίδα IAS. (13) Ο περίφημος Abraham Flexner, μορφωμένος στη Γερμανία και την Αμερική, ως προσωπικό του Ιδρύματος Carnegie, και χρηματοδοτούμενος από το Ίδρυμα Rockefeller, προμήθευσε το Αμερικανικό Ιατρικό ανασχηματισμό μετά την αποδοχή του Κογκρέσου των ΗΠΑ με την "ΈκθεσηFlexner". (14) Η περιβόητη πραγματεία αποκλειστικά επωφελούσε την Aγγλο-Αμερικανική IGFarben-Rockefeller πετροχημική-φαρμακευτική συμμαχία δυσφημώντας κάθε μορφή φυσικής θεραπείας για να μονοπωλήσει την υγειονομική περίθαλψη. Με βάση την έκθεση Flexner, και προωθώντας της ατζέντας των Rockefeller, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε αποκλειστική φαρμακευτική εξάρτηση σε θανατηφόρα, όχι θεραπευτικά φάρμακα, όπως είναι σήμερα σε εξέλιξη.      
   Ο Βοηθός Διευθυντή του Ιδρύματος Rockefeller για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες τη περίοδο που ο Flexner καταρτίσε την έκθεσή του ήταν ο John Marshall, ο οποίος μαζί με τους συντάκτες της Σύνθεσης για τις Ταινίες (Oxford University Press, 1947) Hanns Eisler και Theodor Adorno, ήταν οι επώνυμοι εκτελεστές στα μουσικά προγράμματα που εξυπηρετούσαν τα στρατιωτικά και εμπορικά συμφέροντα, αντιπαραβαλλόμενα με καλλιτεχνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς. (8)    
   Καθώς η έρευνα και η ανάπτυξη του κλάδου των ραδιοτηλεοπτικών προχωρεί σε επηρροή "συμπεριφοράς αγέλης" και στη δημόσια υγεία, είναι σαφές ότι οποιαδήποτε ασθένεια που παράγεται μουσικά / δονητικά (δηλαδή, βιοενεργειακά), αυξάνει την κερδοφορία των επενδυτών.     

   Παρά το γεγονός ότι ο Eisler ή ο Adorno φαίνονται να είναι αθώοι των αδικιών, σύμφωνα με τονTobias, και οι δύο  αντιμετωπίστηκαν αρνητικά από τους ανώτερους υπαλλήλους του έργου. ΟEisler αντιτάχθηκε με τη στρατιωτικοποίηση της μουσικής που χρησιμοποιείται για την πολιτιστική χειραγώγηση, και απελάθηκε τελικά τα επόμενα χρόνια για παρενόχληση από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI). Η δημοσιότητα δημιούργησε αμηχανία και ντροπή για το Ίδρυμα Rockefeller. (8)  

        Σύμφωνα με τον Tobias, ο Burris-Meyer πείστηκε ότι "ο ηχητικός έλεγχος των ανθρώπινων συναισθημάτων ήταν δυνατός για ένα αρκετά μεγάλο μέρος του ακροατηρίου για να παρέχει αποτελεσματικό έλεγχο πλήθους - μια γραμμή της έρευνας," ότι ο John Marshall, "τελικά βρέθηκε άσχετος για την κατανόηση των καλλιτεχνικών ή πολιτιστικών αξιών της μουσικής...."Αλλά προφανώς εκπλήρωσε ένα στρατιωτικό στόχο. (8)
   Αυτό εξηγεί καλύτερα γιατί αυτή η δραστηριότητα συνδέεται στο χρόνο, ως αντικείμενο χρηματοδότησης Ιδρύματος, και με την αύξηση από τους Rothschild-Rockefeller των επενδύσεων πολέμου στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, για την εγκαθίδρυση πρότυπης μουσικής ρύθμισης του δυτικού κόσμου στην Α = 440Hz συχνότητα.     
   Το γεγονός ότι το A = 440Hz πρότυπο ρύθμισης είναι σχετικά οδυνηρό, όπως αποδεικνύεται επαρκώς παραπάνω και αλλού, εμπλέκει αυτά τα ονόματα και την έρευνά τους σε απωθητικές μουσικές συχνότητες για στρατιωτικές και εμπορικές χρήσεις.

ΠΗΓΗ:  http://www.medicalveritas.org/MedicalVeritas/Musical_Cult_Control.html  ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΕΥΝΑΣ: Leonard G. Horowitz, DMD, MA, MPH, DNM(hon.) ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αρίστανδρος Ανδρομέδειος universalblessing.  THE CURIOSITY OF CAT

***  H ιστορία της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου κάτω απο τους διδύμους πύργους
 ,    

Σοκ και σίγουρα δέος ένιωθε ο Ελληνας επισκέπτης στη Νέα Υόρκη, όταν φτάνοντας στο Παγκόσμιο Κέντρο έβλεπε να υψώνεται ψηλά ένας ορθόδοξος ναός. Ηταν ο Αγιος Νικόλαος, στη σκιά των Δίδυμων Πύργων που είχαν κατασκευάσει Ελληνες ναυτικοί και μετανάστες και καταστράφηκε από το ανηλεές τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.
Το χώρο όπου έχει ήδη αρχίσει να οικοδομείται ξανά ο ναός του Αγίου Νικολάου, στον αριθμό 130 της οδού Λίμπερτι, στο περίφημο Ground Zero – Σημείο Μηδέν- θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και η ελληνική κοινότητα έδωσαν αγώνα για να κατορθώσουν να οικοδομηθεί ξανά ο ναός και τα κατάφεραν. Προηγουμένως πραγματοποιήθηκε τετράμηνη μελέτη μηχανικών με ανάθεση της Λιμενικής Αρχής και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής . Η μελέτη διατείνεται πως η ανοικοδόμηση του Ναού θα μπορεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο αυτό με μικρές μόνο προσαρμογές στο αρχικό σχέδιο και χωρίς να επηρεάσει το πρόγραμμα κατασκευής του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Αρχικά ο ναός βρισκόταν και πάλι στην οδό Λίμπερτι, απέναντι από το Νότιο Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Ήταν μάλιστα το μόνο κτήριο που καταστράφηκε από την επίθεση και δεν ανήκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Το κτίριο που στεγάστηκε ο ναός είχε κτιστεί το 1832. Το 1916, Ελληνες μετανάστες και ναυτικοί συνέστησαν το ποίμνιο του αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα Ιωάννη Ρώμα που λειτουργούσε στον ναό από το 1972 « Το μικρό αυτό ναό που καταστράφηκε τελείως, τον είχε κτίσει μέσα στη δεύτερη δεκαετία του περασμένου αιώνα, μία ομάδα Ελλήνων ναυτικών και μεταναστών, χωρίς χρήματα και χωρίς να μιλούν τη γλώσσα, αλλά με πίστη και αγάπη για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Σ' ένα δωμάτιο κοιμόντουσαν δώδεκα άτομα ώστε να μπορέσουν να μαζέψουν χρήματα και το 1916, αγόρασαν το κτίριο για 25 χιλιάδες δολάρια». Λειτουργίες άρχισαν να τελούντα το 1922.

Το κτήριο του ναού είχε μήκος 17,07 μέτρα, πλάτος 6,71 μέτρα και ύψος 10,67 μέτρα και βεβαίως φαινόταν μικροσκοπικό μπροστά στους 110 ορόφους των Δίδυμων Πύργων, που ολοκληρώθηκαν το 1972 και το 1973. Ανάμεσα στα πολυτιμότερα αντικείμενα που είχε ο ναός στην κατοχή του ήταν κάποια μέρη από τα λείψανα του Αγίιου Νικολάου, της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Σάββα, τα οποία είχαν δωριστεί στην εκκλησία από τον Νικόλαο τον Β, τον τελευταίο τσάρο της Ρωσίας. Αυτά τα λείψανα έβγαιναν από τις οστεοθήκες τους την ήμερα του εορτασμού του αντίστοιχου αγίου ή αγίας για προσκύνηση. Μετά τις επιθέσεις τα λείψανα χάθηκαν και δεν ξαναβρέθηκαν.

***  Διεθνής αναγνώριση - Ελληνες ερευνητές κατασκεύασαν χταπόδι ρομπότ [βίντεο]
  ,    

Ερευνητική ομάδα αποτελούμενη αποκλειστικά από Έλληνες επιστήμονες κατασκεύασε ένα χταπόδι ρομπότ το οποίο μπορεί να κινείται αυτόνομα, όχι με τη βοήθεια κάποιου προωθητήρα, αλλά μέσω των οκτώ πλοκαμιών του, προσομοιώνοντας σε υψηλό βαθμό ακρίβειας την κίνηση των αληθινών χταποδιών.
Το πρωτότυπο, το οποίο ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.
Η ομάδα πίσω από το επίτευγμα (αποτελούμενη από τους Μιχάλη Σφακιωτάκη, Ασημίνα Καζακίδη, Νικόλαο Πατερομιχελάκη και Δημήτρη Τσακίρη) εργάζεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα και παρουσίασε τα αποτελέσματα της δουλειάς της τον Ιούνιο που μας πέρασε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Ρομποτικής και Αυτοματισμού, το οποίο έλαβε χώρα στην Καρλσρούη της Γερμανίας.
Οι έρευνες της ομάδας αποτελούν μέρος του Octopus Integrating Project consortium, το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα τεχνητό χταπόδι το οποίο θα μπορεί να προσομοιώνει κατ' απόλυτο τρόπο την κίνηση, τις ικανότητες και τη συμπεριφορά ενός πραγματικού χταποδιού.
Το εν λόγω ρομπότ θα συμβάλλει σημαντικά στην εξερεύνηση του υποθαλάσσιου κόσμου, αλλά και στις επιχειρήσεις διάσωσης.
Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:


*** Οι τερατώδεις γενετικά τροποποιημένες αγελάδες είναι πλέον πραγματικότητα [Βίντεο] 
 ,  

Λόγω της γενετικής τροποποίησης και πειραμάτων, γεννήθηκε το Belgian Blue, ένα γιγαντιαίο είδος αγελάδας, γεμάτο με μυς και κρέας.
Αυτό το καταπληκτικό σούπερ είδος βοοειδών είναι γνωστό ότι έχει περισσότερο από 40% επιπλέον μυϊκή μάζα. Θα κερδίσει το βάρος απίστευτα γρήγορα, και θα παράγει γάλα υψηλής πρωτεΐνης για τα μοσχάρια του.
Αυτό που κρύβεται από το ευρύ κοινό, είναι το γεγονός ότι αυτό το είδος βοοειδών είναι γενετικώς τροποποιημένο.
Η ανεμπόδιστη ανάπτυξη των μυών τους παρουσιάζει πολλούς κινδύνους για την υγεία, τα μοσχάρια μπορούν να αναπτύξουν διευρυμένες γλώσσες και σκληρά πόδια, που καθιστάτε δύσκολο για αυτά να τρώνε οδηγώντας τα σε πρόωρο και επώδυνο θάνατο. 


 Νέες φυλές
Η επιστήμη της γενετικής βελτίωσης ζώων μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, καθώς ξεκίνησε στη Δανία το 1895. Τα Ελληνικά κέντρα ιδρύθηκαν μόλις το 1978, γεγονός που -σύμφωνα με τους επιστήμονες- οφείλεται στη σχετικά περιορισμένη κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας μας, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.
Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία 30 χρόνια οι Έλληνες επιστήμονες έχουν στην ουσία δημιουργήσει δύο νέες φυλές αγελάδων, την Ελληνική κόκκινη και την Ελληνική ξανθόχρωμη. «Πρόκειται για διασταυρώσεις Ελληνικών ειδών με γαλλικές και ολλανδικές φυλές.
Στο παρελθόν, οι διασταυρώσεις αυτές γίνονταν χωρίς κανένα πρόγραμμα από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα η παραγωγή να μειώνεται, αντί να αυξάνεται. Σήμερα, με τον προγραμματισμό της αναπαραγωγής, μία αγελάδα δίνει πλέον έως και 8 τόνους γάλακτος το χρόνο, σε σχέση με τους 4 τόνους που έδινε στο παρελθόν». 


 
«Οι Ελληνικές φυλές αγελάδων είναι πιο μικρόσωμες από αυτές που ζουν στη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη, τρώνε λιγότερο και είναι πιο ανθεκτικές σε διάφορες ασθένειες. Ο γενετικός συνδυασμός τους με τις εισαγμένες αγελάδες μας έχει δώσει ζώα που παράγουν αρκετό γάλα, αλλά ζουν λιγότερο και γεννούν σχεδόν τα μισά μοσχάρια».
Απαιτούνται βελτιώσεις
Παρά τη μεγάλη της συμβολή στην αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, οι επιστήμονες δεν διστάζουν να τονίσουν ότι και οι ίδιες οι πρακτικές γενετικής βελτίωσης ζώων επιδέχονται... βελτιώσεων.
«Όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, η έμφαση των γενετικών βελτιώσεων δινόταν αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της παραγωγής κρέατος και γάλακτος. 


Αποκάλυψη  ,
THE CURIOSITY OF CAT
 

 ***  Σε καταυλισμούς οι λαθρομετανάστες που εντοπίζονται στο Αιγαίο

Είχε προηγηθεί στα τέλη Ιουλίου η επίσκεψη συνδικαλιστικών εκπροσώπων των λιμενικών στη Σάμο όπου κατέγραψαν σε βίντεο τις άσχημες συνθήκες διαμονής των μεταναστών στους χώρους του Λιμεναρχείου.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως συμφωνεί με τους εκπροσώπους των λιμενικών για την εικόνα που παρουσιάζεται στα κατά τόπους λιμεναρχεία και προανήγγειλε πως σήμερα Πέμπτη δίνει εντολή να βρεθούν υπαίθριοι χώροι οι οποίοι θα μετατραπούν σε προσωρινούς χώρους διαμονής των μεταναστών. Στους χώρους αυτούς θα στηθούν αντίσκηνα, σε διαφορετικά σημεία οι άντρες από τις γυναίκες ενώ θα εξοπλιστούν με χημικές τουαλέτες.
Επίσης έως αύριο Παρασκευή θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για την αποδέσμευση χρημάτων που έχει το υπουργείο προκειμένου να δοθούν για τη σίτιση των μεταναστών καθώς μέχρι σήμερα οι λιμενικοί έβαζαν από την τσέπη τους λεφτά για ένα πιάτο φαγητό των αλλοδαπών.
Ακόμη ζήτησε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κατά τόπους υπηρεσιών του Λιμενικού με ιατρικούς συλλόγους ώστε εάν κάποιος εκ των μεταναστών έχει πρόβλημα υγείας να μπορεί να εξεταστεί άμεσα από γιατρό και εάν κριθεί απαραίτητο να μεταφερθεί είτε σε νοσοκομείο είτε σε Κέντρο Υγείας.
Ζήτησε ακόμη να υπάρχει συνεργασία των λιμενικών και με κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους ώστε να παρέχουν νομική συνδρομή στους μετανάστες.
Ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε για συστηματικοποίηση της επιχείρησης εξωραϊσμού της εικόνας και λειτουργίας των λιμεναρχείων, τα αποτελέσματα της οποίας θα γνωστοποιηθούν σε περίπου ένα μήνα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση γιατί δεν εφαρμόστηκαν όλα αυτά νωρίτερα έκανε λόγο για πολυδαίδαλη γραφειοκρατία.
Επιπλέον για μια ακόμη φορά εξήρε το έργο του προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα.
[Βυθούλκας Διονύσης, tovima.gr]

*** Πλειάδες, οι Νύμφες που καθόριζαν τις εποχές
Οι Πλειάδες ήταν αδελφές των Υάδων και των Εσπερίδων, όλες μαζί νύμφες. Η μητέρα τους Πληιόνη ήταν Ωκεανίδα (κόρη του Ωκεανού και της Τιθύος) και πατέρας τους ήταν ο  Άτλαντας, ένας από τους Τιτάνες.  Η ένωση του Ωκεανού και της Τιθύος έδωσανχίλιους ποτάμιους θεούς και τρισχίλιες νύμφες (Ωκεανίδες) εκ των οποίων προήλθαν πολλά ανθρώπινα γένη....
Την ύπαρξή τους οι αρχαίοι Έλληνες εμπνεύσθηκαν απ' τον ομώνυμο αστερισμό, που στα νεώτερα χρόνια έγινε γνωστός σαν Πούλια. Γεννήθηκαν στο όρος Κυλλήνη και θεωρούνταν θεότητες του βουνού. Από την ένωσή τους με
το Δία, τον Ποσειδώνα και τον Άρη γεννήθηκαν θεοί και ήρωες.Ήταν:Η Μαία η πρώτη κόρη και ωραιότερη όλων, την οποίαν αγάπησε ο Ζευς και γέννησε από αυτήν, μέσα σε ένα σκοτεινό άντρο του όρους της Αρκαδίας Κυλλήνη, τον Ερμή.
Λέει ο Ομηρικός Ύμνος : 
                         
"Ενώθηκε με την καλλίκομη νύμφη μια βαθιά νύχτα, ώστε η λευκώλενη Ήρα να είναι παραδομένη στον ύπνο και να μην τους δουν ούτε οι αθάνατοι, ούτε οι θνητοί άνθρωποι.Η Μαία γέννησε και έφερε στον κόσμο ένα γιο γεμάτο τεχνάσματα, επινοητικό, οδηγό ονείρων, θυροφύλακα που σε λίγο θα έλαμπε ανάμεσα στους αθάνατους θεούς με τους ξακουστούς άθλους του" Η Ταϋγέτη, η οποία γέννησε με την ένωσή της με το Δία, τον βασιλιά Λακεδαίμονα ιδρυτή της Σπάρτης. Η Ηλέκτρα, η κεχριμπαρένια, εκ της οποίας ο Ζευς γέννησε τον Δάρδανο,γενάρχη των Τρώων και τον Ιασίωνα. Η Στερόπη, η ακτινοβόλος, σύζυγος του ήρωα Οινομάου, βασιλιά της Πίσσης στον Όλυμπο. Η Κελαινώ εκ της οποίας ο Ποσειδώνας γέννησε τον Θηβαίο ήρωα Λύκο, ο οποίος μεταφέρθηκε στα νησιά των Μακάρων, από τον πατέρα του,και του Ευρύπυλου βασιλιά της Κυρρήνης Η Αλκυόνη, βασίλισσα που απέτρεπε το κακό, τις αναταραχές, τις καταιγίδες κλπ. Υιοί της ήταν ο Υριεύς και ο Υπερίων και κόρη της η Αίθουσα γεννηθέντες εκ του Ποσειδώνα.Και η έβδομη Μερόπη, η εύγλωττη, σύζυγος του Σισύφου στην Κόρινθο εγγονό τουΔευκαλίωνα, μητέρα του Γλαύκου, λιγότερο ορατή και για τούτο θεωρούμενη θνητή, γιατί κατά την μυθολογία καλύπτονταν από ομίχλη ντροπής, επειδή είχε νυμφευθεί θνητό. 
Οι Πλειάδες κατετάγησαν στους αστέρες, όταν αυτοκτόνησαν εξαιτίας της μεγάλης λύπης τους για την τιμωρία του πατέρα τους ή κατ' άλλη παράδοση, επειδή ήταν απαρηγόρητες για τον θάνατο των αδελφών του Υάδων, καταστερισθεισών και τούτων.Κατά τους Βοιωτικούς μύθους, η μεταξύ των αστέρων κατάταξή τους οφειλόταν στην καταδίωξη τους, από τον Γίγαντα Ωρίωνα, ο οποίος τις ερωτεύθηκε όταν τις συνάντησε μαζί με την μητέρα τους διερχόμενες από τη Βοιωτία και όρμησε να τις απαγάγει. Η καταδίωξη κράτησε πέντε έτη, τέλος αυτές κουρασμένες ζήτησαν βοήθεια από το Δία, που τις λυπήθηκε και τις μετέφερε στον Ουρανό, τοποθετώντας τις στα νότια του αστερισμού του Ταύρου αλλά και εκεί καταδιώκονται από του επίσης σε αστέρα μεταμορφωθέντα Ωρίωνα, που τρέχοντας να ξεφύγουν ρίπτονται στον ωκεανό. κι έτσι οι Πλειάδες, που προπορεύονται μπροστά του στον ουρανό, πέφτουν στη θάλασσα για να του ξεφύγουν.Όταν λοιπόν οι Πλειάδες ανατέλλουν, ο Ησίοδος προτρέπει να ξεκινά κανείς τονθερισμό. 
Και ανατέλλουν, όταν για πρώτη φορά φαίνονται πριν την ανατολή του ήλιου – γιατί εώα επιτολή (πρωινή ανατολή) είναι η εμφάνιση πριν την αυγή του ήλιου, 
ενώ εσπερία επιτολή είναι η εμφάνιση αμέσως μετά την κατάδυση του ήλιου.
Δύση εώα (πρωινή δύση) είναι η άφιξη στο δυτικό ορίζοντα λίγο πριν την ανατολή του ήλιου, ενώ εσπερία εώα (βραδινή δύση) είναι η άφιξη στον δυτικό ορίζοντα αμέσως μετά την κατάδυση του ήλιου.
Ανατέλλουν, λοιπόν, οι Πλειάδες, όταν ο ήλιος περάσει τον Ταύρο και όταν ανατέλλουν πριν από τον ήλιο. Και όταν πραγματοποιούν την εώα δύση (πρωινή δύση) να ξεκινάμε το όργωμα.. 
Η περί του Ωρίωνα παράδοση είναι καθαρά Βοιωτική, ο δε Πίνδαρος συνέθεσε εκτενή διθύραμβο για αυτόν, στον οποίο περιέλαβε όλα τα θέματα του μύθου. Κατά τονΔωδωναίο μύθο, οι πλειάδες (άγριες περιστερές) που φέρουν αμβροσία στο Δία,αναφέρονται στον αυτόν αστερισμό, η δε ομοιότητα του ονόματός τους έδωσε αφορμή στη γένεση του μύθου, ότι οι Πλειάδες για να ξεφύγουν από τα βέλη του κυνηγού Ωρίωνα,μεταμορφώθηκαν σε περιστέρες και έπειτα σε αστέρες.
Η χρήση του αστερισμού τούτου ήταν κοινή κατά την αρχαιότητα στον καθορισμό των εποχών, γιατί η φαινόμενη επιτολή των συγχρόνως με την ανατολή του ηλίου στην Ελλάδα, συμπίπτει με τα τέλη του Μάη, αναγγέλλει την ωρίμανση των δημητριακών και την προσέγγιση της ώρας της συγκομιδής, η δε δύση των κατά την ανατολή του ηλίου αστρονομικά, συμβαίνει την 30 Νοεμβρίου, όπου κατά την λαϊκή αντίληψη η 23η του μηνός τούτου συμπίπτει με την εποχή των βροχών και το φθινοπωρινό όργωμα.
Για τούτο και συσχετίζονται με το θερισμό του σίτου, με την άροση των αγρών και την σπορά και έτσι ερμηνεύονται και οι πολλοί αρχαίοι μύθοι για τις Πλειάδες και η ανάμιξή τους σε μεγάλο αριθμό μυθικών γενεαλογιών, ιδίως στη Βοιωτία και Λακωνία.

πηγή     ,   THE CURIOSITY OF CAT

*** Αποτοξίνωση: 18 τρόποι να βγάλεις τις τοξίνες από το σώμα και το σπίτι σου
 
Φαντάσου την ημέρα που θα ξυπνάς χωρίς πονοκέφαλο και τοξίνες στον οργανισμό σου, γεμάτος ενέργεια και έχοντας χορτάσει έναν καλόν ύπνο. "Αδύνατο", σκέφτεσαι. Ε λοιπόν, αναθεώρησε, ή ακόμα καλύτερα, δες τι πρέπει να κάνεις για να το καταφέρεις.
Από την Ιωάννα Παχούλη
Στο τέλος της ημέρας μπαίνεις σπίτι σου και νιώθεις τρομερή εξάντληση, είσαι υποτονικός, ενώ πολλές φορές αισθάνεσαι λες και σε πλακώνει ένα βάρος (και όχι, δεν είναι το 
πάπλωμα). Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς το "πώς επιτέλους" μπορείς να το αλλάξεις;
Η αποτοξίνωση είναι μια πολύ καλή λύση. Απλές αλλαγές στη ζωή σου θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις και να περιορίσεις τις τοξίνες, τροφοδοτώντας παράλληλα τον οργανισμό σου με θρεπτικά συστατικά. Είναι ουσιαστικά μια διαδικασία χαλάρωσης και καθαρισμού του σώματος, που ξεκινά από μέσα προς στα έξω. Φυσικά, ο οργανισμός σου έχει φροντίσει να κάνει αυτήν την διαδικασία και μόνος του (και ειδικότερα το συκώτι, τα νεφρά, τα πνευμόνια, το έντερο αλλά και το δέρμα σου), όμως κάποιες φορές δεν είναι κακό να βάλεις και εσύ ένα χεράκι.
 
Αποτοξίνωση τώρα 
1. Κατανάλωσε φαγητά με πολλές ίνες, μεταξύ αυτών σκούρο ρύζι και φρέσκα βιολογικά φρούτα. Τεύτλα, ραπανάκια, αγκινάρες, λάχανο, μπρόκολο, σπιρουλίνα και φύκια είναι εξαιρετικά αποτοξινωτικά.
3. Δώσε στον οργανισμό σου βιταμίνη C, που βοηθά το σώμα να παραγάγει γλουταθειόνη, μια συνθετική ουσία που χρησιμοποιεί το συκώτι για να απομακρύνει τις τοξίνες.
4. Νερό, νερό και νερό. Δύο λίτρα την ημέρα.
5. Πάρε βαθιές ανάσες, για να επιτρέψεις στο οξυγόνο να κυκλοφορήσει με μεγαλύτερη επάρκεια στο σύστημά σου.
6. Απάλλαξε τον οργανισμό σου από το στρες. Δύσκολο, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε να δώσεις τη θέση του σε ευχάριστες σκέψεις και συναισθήματα.
Η αποτοξίνωση είναι ουσιαστικά μια διαδικασία χαλάρωσης και καθαρισμού του σώματος, που ξεκινά από μέσα προς στα έξω.
7. Κάνε υδροθεραπεία: Ένα πολύ ζεστό ντους για πέντε περίπου λεπτά, αφήνοντας το νερό να τρέξει στην πλάτη σου. Συνέχισε με κρύο νερό για 30 δευτερόλεπτα, τρεις φορές. Το καλύτερο είναι να γίνει πριν από τον βραδινό ύπνο.
8. Μπες σε μια σάουνα έτσι ώστε το σώμα σου να ξεφορτωθεί περιττές ουσίες μέσω της εφίδρωσης.
9. Βούρτσισε το σώμα σου (χωρίς να ρίξεις νερό) ή δοκίμασε αποτοξινωτικά σπα κάτω άκρων ή ποδόλουτρα για να αποβληθούν οι τοξίνες από τους πόρους σου. Ειδικές βούρτσες γι’ αυτή τη δουλειά θα βρεις σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.
10. Άσκησε το σώμα σου, είναι η καλύτερη μέθοδος αποτοξίνωσης. Δοκίμασε yoga ή σχοινάκι για μια ώρα την ημέρα (αυτό τουλάχιστον είναι το ιδανικό).
11. Μείωσε το αλκοόλ. Ταυτόχρονα, ελάττωσε το κρέας από τη διατροφή σου.
12. Κόψε μια κακή συνήθεια. Και ξέρεις καλά ποια είναι η ιδανική.
Διαβάστε πως να κόψετε το κάπνισμα εναλλακτικά
 13. Σταμάτα να χρησιμοποιείς (ή τουλάχιστον ελάττωσε) τον φούρνο μικροκυμάτων. Τα μικροκύματα αλλάζουν τη δομή των πρωτεϊνών των τροφίμων, καθιστώντας τα επιβλαβή για τον οργανισμό σου.
Δώσε στον οργανισμό σου βιταμίνη C. Βοηθά το σώμα να παραγάγει γλουταθειόνη, μια συνθετική ουσία που χρησιμοποιεί το ήπαρ για να απομακρύνει τις τοξίνες.
14. Μη θερμαίνεις/ αποθηκεύεις τα τρόφιμά σου σε πλαστικό. Τα περισσότερα είδη πλαστικού έχουν συνδεθεί με χημικές ουσίες, που, θες δε θες, θα μεταφερθούν στο φαγητό σου.
15. Μη χρησιμοποιείς ναφθαλίνη. Περιέχει παραδιχλωροβενζόλιο το οποίο είναι τοξικό. Προτίμησε φακελάκια με φυσικά βότανα και αιθέρια έλαια όπως δενδρολίβανο, λεβάντα, θυμάρι και δυόσμο.
16. Μείωσε στο ελάχιστο τα καθαριστικά σπιτιού που έχουν χημική βάση (καθαριστικά επιφανειών, σαμπουάν, αποσμητικά και οδοντόπαστες), και αντικατάστησέ τα με φυσικά προϊόντα που να κάνουν την ίδια δουλειά.
17. Τοποθέτησε έναν ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα, αν χρησιμοποιείς για τη θέρμανση του σπιτιού σου φυσικό αέριο, πετρέλαιο ή άλλου τύπου καύσιμο. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι άοσμο αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας όπως πονοκεφάλους, κόπωση, ακόμη και θάνατο.
18. Αντί να χρησιμοποιείς σφουγγάρια για να καθαρίζεις τους πάγκους του σπιτιού σου, (τα περισσότερα περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να φτάσουν στο δέρμα σου), προτίμησε ένα κομμάτι ύφασμα.
WIN: Αν καταφέρεις να εντάξεις στην καθημερινότητά σου έστω τα μισά της λίστας. Τουλάχιστον θα πεις στον εαυτό σου ότι προσπάθησες.
Πηγή: http://www.awakengr.com/2012/11/18.html#ixzz2bXcP0Df5
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike
 
*** Η Μάχη των Θερμοπυλών
 ,
Ο βασιλιάς των Περσών, Ξέρξης που διαδέχτηκε τον πατέρα του Δαρείο, παρακινημένος από το στρατηγό Μαρδόνιο και τον έκπτωτο βασιλιά της Σπάρτης, Δημάρατο, άρχισε να ετοιμάζει μια νέα εκστρατεία κατά της Ελλάδας.
Για τέσσερα χρόνια όλη η Ασία συγκλονίστηκε από τις στρατιωτικές προετοιμασίες του Ξέρξη:
  • Χιλιάδες άνδρες στρατολογήθηκαν από τα διάφορα έθνη της περσικής αυτοκρατορίας
  • Κατασκευάστηκαν δύο σπουδαία τεχνικά έργα για να περάσει ο περσικός στρατός σύντομα και με ασφάλεια προς την Ελλάδα: μια πλωτή γέφυρα στο στενό του Ελλησπόντου και μια διώρυγα στον Άθω
  • Στάλθηκαν, επίσης, κήρυκες σε πόλεις της Ελλάδας για να βρουν συμμάχους στις επιχειρήσεις.
Στο μεταξύ και οι Έλληνες γνωρίζοντας ότι οι Πέρσες δε θα αργήσουν να τους επιτεθούν, προετοιμάζονταν κατάλληλα. Στην Αθήνα ο διορατικός πολιτικός Θεμιστοκλής έπεισε το δήμο να ναυπηγηθούν πολεμικά πλοία και κατέστησε το κράτος του την πρώτη ναυτική δύναμη στην Ελλάδα.
Το φθινόπωρο του 481 π.Χ. αντιπρόσωποι των Ελλήνων συγκεντρώθηκαν στον Ισθμό και πήραν ορισμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της επικείμενης περσικής εισβολής:
Να αμυνθούν οι Έλληνες ενωμένοι 
  • Να τιμωρηθούν οι πόλεις που θα μήδιζαν 
  • Να είναι αρχηγός στρατού και στόλου οι Σπαρτιάτες.
Την Άνοιξη του 480 π.Χ. ο Ξέρξης με τον πολυάριθμο στρατό του πέρασε τον Ελλήσποντο. Προχώρησε στη Θράκη και τη Μακεδονία. Όλη η Θεσσαλία, η Λοκρίδα και η Βοιωτία (εκτός τις Πλαταιές και τις Θεσπιές) δήλωσαν υποταγή. Οι Πέρσες είχαν φτάσει χωρίς πόλεμο ως τα στενά των Θερμοπυλών.

Ο Περσικός στρατός αποτελούνταν από άνδρες διαφόρων εθνοτήτων που διέφεραν στη γλώσσα, στην ενδυμασία, στον οπλισμό και στην τακτική. Ο Αισχύλος θέλοντας να δώσει το μέγεθος του στρατεύματος που ξεκίνησε να υποδουλώσει την Ελλάδα αναφέρει ότι η Ασία άδειασε απ’ όλους τους άρρενες. Ο Ηρόδοτος υπολογίζει τους στρατιώτες του Ξέρξη – σε πεζικό, ναυτικό, ιππικό – σε δυόμισι εκατομμύρια άτομα. Ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικός. Νεότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι στρατός ξηράς θα ήταν περίπου 500.000 άτομα. Παρά την αριθμητική υπεροχή του ο στρατός αυτός υστερούσε στην πολεμική τακτική, στον αμυντικό οπλισμό και στο φρόνημα. Στα στενά των Θερμοπυλών δεν μπορούσε να αναπτυχθεί μετωπικά και να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή.
Ο Ελληνικός στρατός που συγκεντρώθηκε στις Θερμοπύλες ήταν περίπου 6.000 στρατιώτες από διάφορες πόλεις κι ανάμεσά τους 300 Σπαρτιάτες με αρχηγό το βασιλιά τους Λεωνίδα.
Η στρατιωτική δύναμη που διέθεσαν οι Έλληνες στις Θερμοπύλες θεωρείτε μικρή. Ο Ηρόδοτος πιστεύει ότι το σώμα αυτό αποτελούσε την προφυλακή και ότι επρόκειτο να σταλούν ενισχύσεις μόλις θα τελείωνε η Ολυμπιάδα που γινόταν εκείνη τη χρονιά. (Αύγουστος 480π.Χ.). Το πιθανότερο όμως είναι ότι οι Έλληνες θεώρησαν αρκετή τη δύναμη αυτή, επειδή το στενό των Θερμοπυλών ήταν δυνατό να κρατηθεί με μικρή στρατιωτική δύναμη, με την προϋπόθεση ότι θα είχαν οι υπερασπιστές του στενού την προστασία του στόλου από τη θάλασσα και αν δε συνέβαιναν αστάθμητοι παράγοντες όπως η προδοσία του Εφιάλτης και η εγκατάλειψη της θέσης που είχε ανατεθεί στους Φωκείς.
Στόχος των Περσών ήταν να περάσουν τα στενά των Θερμοπυλών για να κατευθυνθούν προς την Αθήνα και τη Νότια Ελλάδα.
Ανάμεσα στο όρος Καλλίδρομο και στη θάλασσα του Μαλιακού υπήρχαν τρία πολύ στενά σημεία, κοντά στο βωμό της Δήμητρας, στο τείχος των Φωκέων και στους Αλπηνούς-- ο περσικός στρατός θα αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες περνώντας από εκεί λόγω της στενότητας του τόπου, αλλά και εξαιτίας των ελών των θερμών πηγών.
Ο Ξέρξης στρατοπέδευσε για τέσσερις μέρες ανάμεσα στους ποταμούς Μέλανα και Αστυπό και σκεπτόταν πώς θα ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο. Σχεδίαζε να βρεί την κατάλληλη ευκαιρία να εξαπολύσει συντονισμένη επίθεση από ξηρά και θάλασσα. Πιθανόν και να ήλπιζε ότι οι Έλληνες θα αποσύρονταν από τα Στενά βλέποντας τη τεράστια στρατιά του. Γι' αυτό έστειλε κήρηκες στο Λεωνίδα ζητώντας του να του παραδώσει τα όπλα. Τότε όμως πήρε την αγέρωχη απάντηση από το βασιλιά των Λακεδαιμονίων: "Μολών Λαβέ" (έλα να τα πάρεις).
Οι Έλληνες από την άλλη μεριά επέλεξαν την αμυντική γραμμή των Θερμποπυλών για να εμποδίσουν τη διέλευση του περσικού στρατού στην Νότια Ελλάδα.

Ο στρατός του Λεωνίδα εγκαταστάθηκε πίσω από το τείχος των Φωκέων, για να αποκρούσει την περσική επίθεση. Το μονοπάτι της Ανοπαίας ατραπού ανατέθηκε να το φυλάγουν 1.000 Φωκείς για να καλύπτουν τα νώτα των Ελλήνων.
Κατά τη μάχη ο Λεωνίδας θα χρησιμοποιούσε το επίλεκτο σώμα των 300 Σπαρτιατών εφαρμόζοντας την παραπλανητική τακτική της υποχώρησης για να προξενήσει τη μεγαλύτερη δυνατή φθορά στους Πέρσες.
Κατά την διεξαγωγή της μάχης, την πρώτη μέρα, οι Πέρσες εξαπέλυσαν τρεις σφοδρές επιθέσεις στο τείχος των Φωκέων, αλλά δεν κατόρθωσαν να νικήσουν τους Έλληνες. Αποσύρονταν ηττημένοι. Για να καταληφθεί το Στενό χρησιμοποιήθηκε και το επίλεκτο σώμα των Αθανάτων με αρχηγό τον Υδάρνη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Οι Έλληνες απέκρουαν με επιτυχία τις επιθέσεις και αυτό οφείλεται και στην ειδική τακτική που εφάρμοσε ο Λεωνίδας. Στην αρχή δηλαδή οι Σπαρτιάτες προχωρούσαν προς τις γραμμές του εχθρού και έπειτα έκαναν μια παραπλανητική κίνηση υποχώρησης για να παρασύρουν όσον το δυνατό περισσότερους εχθρούς προς το ελληνικό στρατόπεδο. Στη συνέχεια αναστρέφονταν απότομα και ενεργούσαν ορμητική επίθεση με αποτέλεσμα να σκοτώνονται πολλοί Πέρσες.
Την δεύτερη μέρα, ο Ξέρξης βλέποντας να εξοντώνονται τα επίλεκτα τμήματα του στρατού του είχε φτάσει σε αδιέξοδο. Το βράδυ παρουσιάστηκε ένας κάτοικος της περιοχής, ο προδότης Εφιάλτης, ο οποίος αποκάλυψε την ύπαρξη της Ανοπαίας ατραπού και οδήγησε τους Αθανάτους του Υδάρνη από το μονοπάτι αυτό στα νώτα των Ελλήνων. Οι Φωκείς που φύλαγαν το μονοπάτι αιφνιδιάστηκαν και εγκατέλειψαν δυστυχώς τιε θέσεις τους και έτσι οι Πέρσες πραγματοποίησαν ανενόχλητοι τον κυκλωτικό ελιγμό τους.                             
Την τρίτη μέρα, ο Λεωνίδας πληροφορήθηκε εγκαίρως τι είχε συμβεί. Δεν υπήρχε πια καμιά ελπίδα για νίκη ή σωτηρία των Ελλήνων. Γι' αυτό ζήτησε απ' τους συμμάχους ν' αποχωρήσουν για να σωθούν και να χρησιμοποιηθούν σ' άλλες μάχες. Ο ίδιος με τους 300 Σπαρτιάτες αποφάσισε να παραμείνει στη θέση του πιστός στο χρέος προς την πατρίδα και να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τέλους. Μαζί του παρέμειναν και 700 Θεσπιείς με αρχηγό τον Δημόφιλο.  
Ό Λεωνίδας μετακίνησε σχεδόν το σύνολο του στρατού του έξω από το τείχος και το παρέταξε σε σχηματισμό φάλαγγας οπλιτών, για να δώσει μάχη οπλιτικής μορφής και να προκαλέσει μεγάλη φθορά στον εχθρό. Σ' αυτή τη φάση οι Έλληνες γνωρίζοντας ότι δεν επρόκειτο να σωθούν πολεμούσαν με μανία ξεπερνώντας κάθε όριο γενναιότητας. Οι αξιωματικοί των Περσών μαστίγωναν τους στρατιώτες τους για να τους αναγκάσουν να ορμήσουν στους Έλληνες. Κατά την αγριότατη αυτή μάχη σκοτώθηκε ο Λεωνίδας.
Στη τελευταία φάση οι Έλληνες που απέμειναν οπισθοχώρησαν, πέρασαν το τείχος και συσπειρώθηκαν κυκλικά στο ύψωμα του Κολωνού για να διατηρούν μέτωπο προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν και είχαν μείνει λίγοι προξενούσαν τρόμο στους Πέρσες μαχόμενοι γενναία. Στο τέλος χτυπήθηκαν από τα βέλη των Περσών και σκοτώθηκαν όλοι.

                           
  
Ο Ξέρξης ήταν πια νικητής, αλλά με βαρύτατες απώλειες. Στη μάχη αυτή σκοτώθηκαν και δύο αδέλφια του.
Η μάχη των Θερμοπυλών αν εξεταστεί με κριτήρια στρατιωτική ήταν μια ήττα για τους Έλληνες. Οι Πέρσες είχαν αναδειχτεί νικητές, αλλά με μεγάλες απώλειες και πεσμένο ηθικό.
Οι ητημένοι Έλληνες κέρδισαν μια ηθική νίκη. Οι Θερμοπύλες έγιναν το αιώνιο σύμβολο της θυσίας και του χρέους για την υπεράσπιση της πατρίδας και των μεγάλων ιδανικών.

"Ω ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ" - "Ω ξενε, ανήγγειλε στους Λακεδαιμόνιους, ότι βρισκόμαστε θαμμένοι εδώ, πιστοί στους νόμους τους"
Βιβλιογραφία 
Εκδοτική Αθηνών Α.Ε., Ιστορία του Ελληνικου Έθνους - Τόμος Β' Αθήνα, 1971
  1. Παπαρρηγοπούλου Κωνσταντίνου, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους (στη σημερινή γλώσσα) - Βιβλίο Τρίτο, Αθήνα, 1992 ellinonistoria THE CURIOSITY OF CAT
*** Αμερικανικό δικαστήριο «νομιμοποιεί» τα Bitcoin ως αληθινό νόμισμα  ,  
Δικαστήριο που ασχολείται με ένα fund που θεωρείται απάτη και πραγματοποιούσε συναλλαγές μόνο σε Bitcoin, πήρε μία ιστορική απόφαση: απαντώντας στον ισχυρισμό του Τεξανού που υποστήριξε πως δεν ισχύουν οι νόμοι στην περίπτωσή του γιατί το Bitcoin είναι ένα εικονικό νόμισμα, το δικαστήριο στην απόφασή του ανακοίνωσε πως τα bitcoin είναι νόμισμα ή μορφή χρήματος, άρα υπόκειται στους αντίστοιχους νόμους.
Ο Trendon Shavers κατηγορείται πως πήρε 700000 bitcoin από επενδυτές, μέσω ενός fund που δημιούργησε διαδικτυακά και δεν κατοχύρωσε σε καμία αρχή, με το όνομα Bitcoin Savings & Trust. Την εποχή εκείνη (2012) η αξία των bitcoin αυτών αντιστοιχούσε σε 4,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σήμερα η αξία τους ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια, λόγω των ισοτιμιών. Ο Shavers είχε υποσχεθεί στους επενδυτές τους ότι θα τους έφερνε απόδοση της τάξεως του 7%, επενδύοντας τα bitcoin. Αντιθέτως όμως, δεν προχώρησε σε καμία επένδυση. Απλά «πλήρωσε» προηγούμενους επενδυτές σε παρόμοιο fund, για να διατηρήσει την φήμη ότι «αποδίδει» 7%. Κάποιοι από τους επενδυτές του δεύτερου fund απευθύνθηκαν στην Αμερικανική επιτροπή ασφάλειας συναλλάγματος και αυτή κινήθηκε δικαστικά εναντίον του Shavers.Η απόφαση του δικαστηρίου θεωρείται ιστορική γιατί σημαίνει αυτόματα πως και τα Bitcoins, στις ΗΠΑ, θα υπόκεινται στην ίδια ρύθμιση που υπόκεινται όλου του είδους τα νομίσματα. Άρα, θα επιβλέπονται από τις ρυθμιστικές αρχές. Το σκεπτικό της απόφασης (PDF) στηρίζεται στο γεγονός ότι τα Bitcoin, όσο κι αν δεν είναι πραγματικό νόμισμα που εκδίδεται από κάποια κεντρική τράπεζα, παραμένει ένα μέσο συναλλαγών, έστω και όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο. Έναντι κάποιων bitcoins όμως, μπορούν να αγοραστούν αγαθά ή υπηρεσίες. Άρα είναι χρήμα. Άρα υπόκειται στη ρύθμιση και τους σχετικούς νόμους.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να κινητοποιήσει μία σειρά διαδικασιών που εδώ και πολύ καιρό επεδίωκαν οι τράπεζες αλλά και διάφορα κράτη που ήθελαν να ελέγξουν με κάποιο τρόπο την κυκλοφορία και την χρήση αυτού του εικονικού νομίσματος. Μόλις τα κατάφεραν.
THE CURIOSITY OF CAT








*** ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΩΘΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ;
Του Αλέξανδρου  Χρυσανθακόπου λου.  
 (μη υποψήφιου βουλευτή). 
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγάλο Πατριωτικό Κόμμα που θα ενώσει όλους τους Έλληνες και θα εξυγιάνει την πολιτεία και τους θεσμούς. Οι αποδέκτες αυτής της δημόσιας επιστολής είναι συγκεκριμένοι και ονοματισμένοι ιστορικά, άσχετα της δημοτικότητας τους.
Να συμφωνήσουμε ότι, όσοι βάζουν το εθνικό ζήτημα επιβίωσης των Ελλήνων υπεράνω της ταξικής πάλης, είναι οι πατριώτες.
Να συμφωνήσουμε επίσης, ότι η εθνική ενότητα είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο εσωτερικής ειρήνευσης για την επιβίωση των Ελλήνων.
Να προτάξουμε μόνο αυτά που μας ενώνουν. Το εγώ τα είπα και ότι ιστορικά δικαιώθηκα κλπ περιττεύει.
Να συνομολογήσουμε πως οι αφετηρίες, και οι ατομικές διαδρομές του καθενός δεν μας αφορούν. Όλοι έχουν με κάποιο τρόπο ανεπιτυχώς προσπαθήσει.
Να παραδεχτούμε ότι η σύγκρουση με το παλαιό και το σάπιο είναι τεκμήριο εντιμότητας, εφόσον συνοδεύεται με προσωπικό και πολιτικό κόστος.
Να συμπεράνουμε ότι η ενότητα προσώπων είναι σχεδόν ανέφικτη και ότι η ενότητα θέσεων πρέπει να προηγηθεί. Συσκέψεις και συνέδρια γίνονται παραγωγή πολιτικής δεν προκύπτει. Σχέδιο και μέθοδοι δεν έχει κατατεθεί έως τώρα.
Να επεξεργαστούμε και να προβάλουμε το πολιτικό πρόγραμμα στο προσκήνιο, για να το υπογράψουν όσοι συμφωνούν. Στα αλήθεια  ένα τέτοιο πόνημα έχει ήδη ετοιμαστεί με σοβαρότητα.
Να τεθεί ως όρος η δημοκρατική –συνταγματικά- διαδικασία λύσης των πολιτικών προβλημάτων. Για να μην πλακώσουν νοσταλγοί της χούντας.
Να ιδρυθεί  μια ομόσπονδη  πολιτική παράταξη με άξονα συμμετοχής το πολιτικό πρόγραμμα και μόνο. Ενότητα θέσεων διατήρηση αυτονομίας όσων συμμετέχουν.
Να αποδεχθούμε τις εκτός προγράμματος διαφορές ως πλούτο.
Να είμαστε ουσιώδεις και αποτελεσματικοί.
ΕΜΠΟΔΙΑ- ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ
Υπάρχουν πρώτοι και καλλίτεροι, οι δοκιμασμένοι υπηρέτες του συστήματος, αυτοί που κάνουν συστηματική Ελλαδεμπορία  πωλώντας την πατρίδα και εισπράττοντας αργύρια. Μια είναι αντιστασιακοί και μια είναι δουλικά της νέας τάξης.
Υπάρχουν τα καβαλημένα καλάμια που θέλουν να γίνουν βοναπάρτες μιας υποτιθέμενης εξέγερσης. Κάποιοι νομίζουν ότι τους έταξε η ιστορία να ηγηθούν του πεζοδρομίου σε μια επανάσταση διαρκείας…
Υπάρχουν οι γραφικοί που θέλουν να μπούν στο προσκήνιο με κάθε τρόπο.
Υπάρχουν οι επαγγελματίες που το μόνο που νοιάζονται είναι η καρέκλα. Την χώνονται όπου προκύπτει απολαβή.
Υπάρχουν οι ρομαντικοί που ελπίζουν να  ωριμάσουν οι συνθήκες.
Υπάρχουν οι εγωπαθείς πατριάρχες της διανόησης που επιδιώκουν να περάσει το δικό τους. Προκρούστες της μοναδικής αλήθειας.
Υπάρχουν οι σεχταριστικές ομάδες που θέλουν να καπελώσουν τους άλλους. Υπάρχουν οι ταξικοί διαιρέτες που είναι έτοιμοι να πέσουν σε εμφύλια διαμάχη. Υπάρχουν οι δεξιοί και αριστεροί φανατισμένοι που είναι έτοιμοι να σκοτωθούν μεταξύ τους.
 Υπάρχουν οι «θεσμικοί» ξεκούραστοι καλοπερασάκηδες που περιμένουν να πάρουν άδεια από τις πρεσβείες να κινηθούν η μιλήσουν.  Η φωτογραφία είναι σαφής.
Υπάρχουν επίσης προβοκάτορες, που τους βάζουν για υπονόμευση υποχθόνια κέντρα. Κάνουν μέσα από «στοές» κινήσεις εγκλωβισμού και διάσπασης.
Υπάρχουν οι καριερίστες που θέλουν να πάρουν καρέκλα υπουργού, έστω και μέσω ανθελληνικών κομμάτων. Προσοχή σε αυτούς τους «δήθεν».
Υπάρχουν δεκάδες παρέες, κινήσεις, κόμματα που ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία.
Υπάρχουν κύκλοι ατελείωτων θεματικών συζητήσεων και ξεχωριστών δράσεων.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Η ΝΔ είναι το κόμμα του επιχειρηματικού κατεστημένου πνιγμένο στην διαφθορά και την παρακμή. Ο χώρος που εκκολάφτηκε η ξενοδουλεία. Κόμμα του συστήματος και του «ανήκομεν εις την Δύσιν». Συντηρητικό και αντιφατικά, εκσυγχρονιστικό του καπιταλισμού ταυτόχρονα. Με λαϊκή βάση φιλελεύθερη και ηγεσία αντιλαϊκά  νεοφιλελεύθερη. Σάπιο και μη αναστρέψιμο κόμμα της πατριδοκαπηλίας και του γερμανοτσολιαδισμού. Εθνικόφρονες στα λόγια και  ενδοτικοί στις πράξεις. Παλαιοκομματικής νοοτροπίας και νεοκομματικής γραφειοκρατικής νοοτροπίας.
Γεμάτο δοτούς πολιτικούς υπαλλήλους από τα διαπλεκόμενα επιχειρηματικά κατεστημένα. Η επιχειρούμενη μεταμόρφωση του δεν έχει τύχη. Ευρωπαϊκό κόμμα σημαίνει να έχεις υψηλό επίπεδο πολιτικών αξιών και όχι νάσαι υποχείριο της Μέρκελ. Εκβιαζόμενες μαριονέτες είναι οι άνθρωποι.
Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα των νεοκαπιταλιστών, της μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας. Των συστηματικών κλεπτοκρατών, των νέων τζακιών της διαφθοράς. Ένα μεταλλαγμένο πολιτικό υποκείμενο, που η ηγεσία του ξέκοψε από τον λαό και έγινε εχθρός του. Η αλαζονεία των νεόπλουτων με τον μικρομεγαλισμό και την επίδειξη των αρχοντοχωριατών που τα οικονόμησαν. Το κόμμα των ρετιρέ της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και του κρατικοκομματικού αμοραλισμού. Η λούφα και παραλλαγή, τα θαλασσοδάνεια. Η μιζοκρατία και μιζεροκρατία. Με μια διοικητική γραφειοκρατία που εφορμούσε στο κράτος και μια εκσυγχρονιστική ομάδα που το εκποιούσε. Ένα όψιμα νεοφιλελεύθερο και υποτακτικό μόρφωμα στον ξένο παράγοντα. Γεμάτο από τρωκτικά και ύποπτες ΜΚΟ διάλυσης του έθνους κράτους των Ελλήνων. Η ηγεσία του ταυτίζεται με το εκδοτικό-προμηθευτικό και κατασκευαστικό κατεστημένο με τις εντολές του οποίου εξομοιώθηκε με την ΝΔ, ως αφανείς εταίροι στις μίζες και εμφανείς συνεταίροι στην συγκυβέρνηση.
Η ΔΗΜΑΡ είναι το μόρφωμα των καλοπερασάκηδων της μεσαίας τάξης. Πρώτο στις κυβερνητικές καρέκλες επί ΠΑΣΟΚ, απόλυτα πρόθυμο τώρα να χωθεί στο σύστημα. Ένα θνησιγενές κόμμα της πολιτικής απολαβής του κοινωνικού μεσοστρώματος των μετριοπαθών μεσοαστών είναι. Θα το εξετάζουμε ως μνημονιακό συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο γεννήθηκε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα αποδέκτης των κοινωνικών δυσαρεσκειών. Μια πολιτική φούσκα, ένας σκουπιδοφάγος ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Έχουν κοινό παρονομαστή με την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ την κοινωνική παρακμή του εισαγόμενου βαβυλωνιακού μοντέλου.  Νομιμοποίηση λαθρομεταναστών μέχρι να γίνουν μειονότητα, εκτουρκισμό των Πομάκων, παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, ελεύθερη χρήση ναρκωτικών, παραχάραξη της ιστορίας (Ρεπούση-Δραγώνα), αποχριστιανοποίηση, ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος συνδικαλιστικά στις διεφθαρμένες πολεοδομίες, υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λεγόμενος αναρχοαποδομητικός χώρος του έθνους κράτους. Είναι μια ΜΚΟ με σκοπό την κατάργηση της εθνικής συνείδησης και ταυτότητας. Υπάρχει ως μετα-ΠΑΣΟΚ. Είναι η εκσυγχρονιστική εκδοχή μίμησης της Αμερικανικής κοινωνικής πραγματικότητας ως καταναλωτική παρακμή.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι το αντιπολιτικό κόμμα εκδίκησης- υποτίθεται-και στην ουσία αυτοτιμωρίας των ψηφοφόρων. Έχουν ακροδεξιά και νεοναζιστική προέλευση και δίνουν την μάχη υπεράσπισης κάθε χούντας (Παπαδόπουλου Μεταξά κλπ). Ο χώρος αυτός είναι μια παρωδία εθνικισμού που εκφράζει τον θυμό από τα καταπίπτοντα μικροαστικά στρώματα και τους απελπισμένους ανέργους. Κατά τον μεσοπόλεμο του 1930 το ίδιο κοινωνικό φαινόμενο έκανε τον ΧΙΤΛΕΡ κυβέρνηση!
Οι ΑΝΕΛ έγιναν κόμμα διαμαρτυρίας των αντιμνημονιακών της ΝΔ και τώρα ψάχνουν ταυτότητα. Βασική τους γραμμή είναι η τιμωρία των επίορκων πολιτικών.  Η  επερχόμενη όξυνση των πολιτικών αντιθέσεων τους οδηγεί σε σύνθλιψη και τριπλή κατασπάραξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
ΣΣ.δεν ασχολούμαι με το ΚΚΕ διότι το θεωρώ ουσιαστικά εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.
Το «δια ταύτα»:
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί στους αναλογούντες την συμμετοχή, μόνο που δεν θα δημοσιευθεί τώρα προς αποφυγή λεηλασίας εννοιών και θέσεων και την παραχάραξη των κοινών στόχων. Θα επαναλάβουμε όμως το πλαίσιο πολιτικής
συγκρότηση μιας μεγάλης 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ! 
Με μέτωπο πολιτικής ηθικής
Με εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Επιβίωσης για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό τον 21 αιώνα
Με την συγκρότηση του νέου Εθνικού Πατριωτικού Κέντρου του Ελληνισμού
Με ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας
Με την αποτροπή του καταστροφικού κοινωνικού και πολιτικού διχασμού
Με την εθνική-λαϊκή ενότητα και συνοχή
Με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων διεφθαρμένων πολιτικών 
Μέσα στην Ευρώπη των κυρίαρχων εθνών- κρατών
Με το Ευρώ σύμμαχο και όχι δυνάστη 
Με δανεισμό των κρατών με τα επιτόκια δανεισμού των τραπεζών
Με τον οριστικό επαναπροσδιορισμό του χρέους αφαιρώντας τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα και το λεγόμενο επαχθές και απεχθές χρέος
Με άμεση ανακήρυξη στον ΟΗΕ της ΑΟΖ και αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου
Με την άμεση άντληση των τεράστιων κοιτασμάτων του φυσικού αερίου και την απειλή έκδοσης της Πετρελαιοδραχμής! 
Με σχέδιο εξόδου από την κρίση και την πολυετή καταδίκη σε ύφεση 
Με την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας και της εσωτερικής αγοράς και κατανάλωσης
Με την πολυδύναμη εξωτερική πολιτική νέων συμμαχιών εναρμονισμένων με τις εξελισσόμενες διεθνείς ισορροπίες! (Η Ρωσία εγγυήθηκε την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ, γιατί όχι και της Ελλάδας);
Με την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας
Με την αποτροπή εθνικών συμφορών και του εδαφικού ακρωτηριασμού της χώρας
Με την κατάργηση του προξενείου της Κομοτηνής και την ισονομία των Ελλήνων πολιτών. Ανυποχώρητα στην Μακεδονία, το Αιγαίο, την Κύπρο κλπ 
Με την ενοποίηση του συνόλου του πατριωτικού τόξου της χώρας και τον παραμερισμό κομματικών εγωισμών και ηγεμονισμών

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση
*** Ο Αρ. Σταθόπουλος στην Επιτροπή Ασφάλειας – βίας της ΕΠΟ                                             
Επικεφαλής της Επιτροπής ασφάλειας – βίας (στη θέση του Νίκου Προύντζου), τοποθετήθηκε με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) το μέλος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣΜ Αριστείδης Σταθόπουλος. - 
 
*** Καλαμάτα: Σήμερα πρωί και το Σάββατο εργομετρικά         
           Ένα πρώτο εσωτερικό δίτερμα έδωσε χθες την ευκαιρία στον προπονητή Νίκο Κακαλέτρη να σχηματίσει πιο σφαιρική άποψη σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που δοκιμάζονται στην Καλαμάτα. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, ωστόσο για όλους θα υπάρξει λίγος χρόνος ακόμη για να αποδείξουν ότι αξίζουν να πάρουν μια ευκαιρία.
Η σημερινή προπόνηση έχει προγραμματιστεί να γίνει το πρωί, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν στο Στάδιο εργομετρικά τεστ.
Σε αυτά είναι πιθανόν να υπάρξουν και κάποια νέα πρόσωπα που θα έρθουν σήμερα ή αύριο.
 Δάλλας:
Σε δηλώσεις του στο «Θ», στο περιθώριο της προπόνησης της Καλαμάτας, ο αντιπρόεδρος Άκης Δάλλας, μεταφέρει τους στόχους και το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής:
«Ελπίζουμε να αποφύγουμε τα περυσινά λάθη, να μην έχουμε προβλήματα και να πετύχουμε το στόχο μας. Δεν είναι εύκολος, αλλά είναι ξεκάθαρα η πρωτιά και η άνοδος. Μπορεί να μην υπάρχει το εντυπωσιακό μπάτζετ, αλλά γίνεται ένας προγραμματισμός και χωρίς βιασύνη, έχουμε άλλωστε περιθώριο μέχρι το τέλος του μήνα πλαισιώσουμε με καλούς παίκτες το ρόστερ. Ξεκινήσαμε με την παραμονή των παικτών από την περυσινή ομάδα, έγιναν οι δοκιμές για να προσθέσουμε ταλέντα από τη Μεσσηνία –και αυτό είναι πρώτιστο για την Καλαμάτα- και υπάρχουν πολλές επαφές για κάποιους έτοιμους παίκτες.
Δεν πετάμε στα σύννεφα, είμαστε προσγειωμένοι και σε κάθε περίπτωση θα πάμε πολύ καλύτερα από πέρυσι».
  ΕΠΟ
Οι ημερομηνίες του κυπέλλου της Γ’ Εθνικής

Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η προκήρυξη του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής, καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά θέματα με τις ομάδες που συμμετέχουν, όμως το φως της δημοσιότητας είδαν χθες (onsport.gr) τις ημερομηνίες που θα γίνουν οι αγώνες.
Μετά από συνεργασία της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ με την Επιτροπή Γ’ Εθνικής, βγήκε το χρονοδιάγραμμα της διοργάνωσης, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η σέντρα του Κυπέλλου θα γίνει την Κυριακή 15/9, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Το Κύπελλο θα βασιστεί στους ομίλους του πρωταθλήματος και τα παιχνίδια στις φάσεις των ομίλων θα είναι νοκ άουτ. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν από την προημιτελική φάση και μετά θα υπάρξουν διπλά παιχνίδια, στον δρόμο για τον τελικό.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες:
1η φάση: 15/9
2η φάση: 13/10
3η φάση: 17/11
4η φάση: 15/12
5η φάση: 26/1/2014
6η φάση: 23/2/2014
7η φάση: 13/4/2014
***
 
 

~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ : Η  Ευαγγελίστρια Παναγιά  της Τήνου ....στον ερχομό του ΠΑΣΧΑ  του Καλοκαιριού !
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2589   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1084   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1086   video.-
                                                         Σύνολο  :  4759    βίντεο ανηρτημένα .-
*** ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
  ~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  , ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html  , Υγεία  γιά  Όλους  - Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη   10  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html , Γράφοντε  και  σας τα  γράφουμε ,  Πέμπτη  11  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/12-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   12  Ιουλίου  2013
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουλίου  2013 .-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/19-20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σαββατο-Κύριακο  19  καί 20 -21  Ιουλίου  2013.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Επίσκεψη  στο  Άγιο  Όρος  14  με 20  Ιουλίου  2013 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Διαδρομές  στο  Άγιο  Όρος 14  με  20  Ιουλίου  2013 , Δευτέρα  22-07-2013 , .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/22-2013.html ., Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  22  Ιουλίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος από 14  έως  20  Ιουλίου  2013   ,   Τρίτη   23  Ιουλίου  2013 ,
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/23-2013.html  , Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  23  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/24-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/25-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  25  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/26-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκεύ  26  Ιουλίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/27-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Ιουλίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Ιουλίου 2013
 http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/29-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουλίου 2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/31-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013 .-

 *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :
Εικονογραφία  (Γιώτα Ρεσβάνη Αύγουσυος  2013)
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-  
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/01-02-08-2013-03-2013.html , Προσκύνημα  στην ΤΗΝΟ  01 καί 02 -08 -2013 ,  Σάββατο  03 Αυγούστου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 03  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Όμορφα  και  ωραία νέα Κυριακή  04  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  Ενημέρωσης  Δευτέρα 05  Αυγούστου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html  , Όμορφα  και  ώραία  Νέα  Δευτέρα  05  Αυγούστου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Ανθολογώντας τα γραφόμενα Δευτέρα 05 Αυγούστου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/06-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  06 Αυγούστου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  07  Αυγούστου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html , Όμορφα  και  Ώραία  Νέα Πέμπτη  08  Αυγούστου  2013 .-
~
*** Ερωτήματα  το  λέγειν την Αλήθειαν ...
Το  χρέος  της Αλήθειας :
~ Ποιός  ε'ιναι σε θέση να λέει την Αλήθεια ; ?
* Ποιά  είναι  τα  ηθικά  και πνευματικά  εφόδια που καθιστούν κάποιον  ικανόν να παρουσιάζεται  και  να  θεωρείται  ως ...ένας .. που λέει την Αλήθεια  ; ?
~ Για  ποιά ΄θέματα είναι σημαντικό  να λέμε  την Αλήθεια  ; ? Για  τον κ΄'οσμο ;  Για  την  φύση  ; Για  την πόλη ;  Για  τα ήθη και  έθημα ; Για  τον Άνθρωπο ;  ....
* Ποιές  είναι  οι συνέπειες του λέγειν την Αλήθειαν ; ?
~ Ποιά  είναι τα θετικά  αποτελέσματα για την πόλη , για τους κυβερνώντες , για τους διδάσκοντες , για  τους διδασκομένους , για τα  άτομα  ;
*

 ***  ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
Παναγία  ΤΕΓΕΑΣ Αρκαδίας  2013
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-

~ ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ γιά  σήμερα :

 
 

~ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΝΑ ΣΤΗΝ  ΤΗΝΟ  1,2  Αυγούστου 2013 :
792  Παναγία  ΤΗΝΟΥ  2   8   2013: http://youtu.be/e19YRnqINUU ,
727 ΤΗΝΟΣ   2013  ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ: http://youtu.be/46nq7URlguA ,
714 ΤΗΝΟΣ   2013: http://youtu.be/OQWyJf-068w ,
726 Τήνος 02 08 2013: http://youtu.be/s55t39U2G3w , 
791 Τήνος παραλία 2013: http://youtu.be/1P4VxOu1U8E , 
721 ΤΗΝΟΣ στο λιμάνι 1 8 2013: http://youtu.be/dCIrhQij7Y0,

796 Πλοίο Πηνελόπη γιά Τήνο: http://youtu.be/l8v6YtJkISE ,

804 Τραγουδάει ο Χ Δαβίλας 2   8 2013: http://youtu.be/lT45iaKS .,

*** Η Κοινωνία δε χτίζεται σε μία παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μία γροθιά 

~ 812 Αφήγηση Ι Μ Σωτήρος  Λουκούς 2013: http://youtu.be/gJ79dxJCg_I  ,
~ 813 Ι Μ Σωτήρος Λουκού  2013: http://youtu.be/NDSE4uksdS0 , 
~ 818 Ι Μ ΛΟΥΚΟΥΣ Άστρο  Κοιμουρίας  2013: http://youtu.be/iiH80iKuMeg ,
~ 819 ΜΟΝΗ Σωτήρος Λουκούς Αστρου 2013: http://youtu.be/V0g3ZiYCEjg ,
~ 820 Μονή Σωτήρος Λουκούς Άστρο 2013: http://youtu.be/44owrzXgnGI ,
~ 821 ΑΣΤΡΟ ΚΟΙΝΟΥΡΙΑΣ  2013: http://youtu.be/_OyjwRUu4GI ,
~ 826 Ι Μ  Λουκούς Άστρο Κυνουρίας  2013: http://youtu.be/8GI4ocVDi_w  , 
~ 846 αφήγηση ΤΕΓΕΑΣ 2013: http://youtu.be/Mw03WEE0r7w ,
~ 847 ΤΕΓΕΑ 2013: http://youtu.be/DoXtoyS2Ges ,
*** 
  *** Παραλία  Καλαμάτας  Μουσική βραδιά  2013  Ναυτίλος: http://youtu.be/ylQShQC4tlI ,
 

*** ΝΑΥΤΙΛΟΣ  Μουσική  βραδιά  Καλαμάτα  2013 : http://youtu.be/ORKhQ4UjCBg ,

** Ναυτίλος  Καλαμάτα  παραλία Μουσική  βραδιά  2013: http://youtu.be/HQaxQYTZ-PM ,
 
 
   

***
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: