ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013  :

Τοιχογραφία - αγιογραφία  από Ι.Μ. Φιλοθέου στο Άγιον Όρος
***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias = facebook ΑΡΦΑΡΑ -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2013 .-      
~ Στο πλοίο "Πηνελόπη"
επιστροφή στη Ραφήνα , από  προσκύνημα στην Παναγία της  Τήνου 2-8-2013
~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/01-02-08-2013-03-2013.html , Προσκύνημα  στην ΤΗΝΟ  01 καί 02 -08 -2013 ,  Σάββατο  03 Αυγούστου  2013.-
 Τοιχογραφία- Αγιογραγία  από το καθολικόν του Ι.Ν. Άξιον Εστί  τηςΠαναγίας  στις ΚΑΡΥΕΣ  του Αγίου Όρους   2013
***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
Τοιχογραφία-Αγιογραφία  στο Άξιον Εστί  στις Καρυές στο Περιβίλι της Παναγιάς  μας !

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Ιστοσελίδες  στα  δικά  μας blook's από  το  2008 :

* http://snsarfara.blogspot.com  ,

* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com ,

***  Οι πρώτες αντιδράσεις στο facebook για το ρολόι στην Καλαμάτα          
           Δείτε πώς σχολίασαν χθες αναγνώστες του «Θάρρους» το ρολόι που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας: Λέμε και κανένα όχι στους δωρητές καμιά φορά, κακό δεν κάνει. Όχι τίποτε άλλο, αλλά έχουμε γεμίσει «κομψοτεχνήματα» και «καλλιτεχνήματα» χάριν δωρεάς και λουζόμαστε την αισθητική τους όλοι μας αναγκαστικά.
Υ.Γ.: Έχω μια λούτρινη σαρανταποδαρούσα (προχθές την ανακάλυψα στην αποθήκη-κομμάτι συλλεκτικό και παιχνίδι του ‘87). Να τη δωρίσω, να τη δω να κοσμεί κανένα πάρκο;
Αν ήταν φυτό, η φύση θα το απέρριπτε ως ξένο με τη χλωρίδα. Εμείς θα το συνηθίσουμε, γιατί συνηθίζουμε τα πάντα όπως καταντήσαμε. Οι δωρητές έτσι κι αλλιώς δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα και έφεραν κάτι να μας θυμίζει τους διοικούντες.   Για τη μεταφορά, Π.Μπ.

 *** Ζέστη και σήμερα στην Καλαμάτα, ενώ αύριο βροχή με 35 βαθμούς!
Ο καύσωνας δεν φαίνεται να αφήνει την Καλαμάτα, αφού σύμφωνα με το meteo η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει τους 37 βαθμούς, ενώ για αύριο προβλέπεται βροχή. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση: Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Καλαμάτα σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 32 έως 37 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους 32 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. Για αύριο Πέμπτη 1/8, προβλέπεται ασθενής βροχή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 29 έως 35 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με εκδήλωση καταιγίδας, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. - 

*** Μπάζα και σκουπίδια οι κόποι μιας ζωής… (Φωτογραφίες και βίντεο)         
   «Αυτοί οι τσιγγάνοι είναι ζώα. Δε θα ’πρεπε να επιτρέπουμε σ’ αυτά τα ζώα να υπάρχουν. Με τίποτα». Μη σας σοκάρουν οι παραπάνω φράσεις. Τις άκουσα χθες το μεσημέρι σε καφέ της πόλης, όταν η είδηση για την επιχείρηση της Αστυνομίας στους καταυλισμούς έκανε τη... βόλτα της μέσω των ενημερωτικών ιστοσελίδων. Μάλιστα, μόνο που δεν ξέσπασαν σε επιφωνήματα χαράς με την επιχείρηση στα «Παλιάμπελα», στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.
Εκεί όπου έγινε από το Δήμο Καλαμάτας η διοικητική αποβολή αθιγγάνων, από δημοτικό χώρο συνολικής εκτάσεως 49 στρεμμάτων περίπου, τον οποίο είχαν καταλάβει παρανόμως, εγκαθιστώντας διάσπαρτα παραπήγματα (σ.σ. η ιστορία δε μας λέει, όμως, ποιος άφησε αυτή την κατάσταση έτσι επί χρόνια).
Η διοικητική αποβολή έγινε σε εκτέλεση 14 δικαστικών αποφάσεων, με τη βοήθεια 10 δικαστικών επιμελητών, δυνάμεως της Ελληνικής Αστυνομίας, υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και συνεργείων του Δήμου με τα κατάλληλα μηχανήματα.
Στους καταληψίες δόθηκε η δυνατότητα να απομακρύνουν από τις παράγκες τον οικιακό εξοπλισμό και σε όσες περιπτώσεις δεν είχαν αυτοκίνητα για να τον μετακινήσουν, αυτό έγινε με φορτηγά του Δήμου Καλαμάτας. Κατόπιν, όλα τα παραπήγματα κατεδαφίσθηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι τμήμα 12 στρεμμάτων του χώρου αυτού δίδεται με χρησιδάνειο από το Δήμο στον «ΠΣ Η Καλαμάτα» για την κατασκευή αθλητικού κέντρου και προπονητηρίου. Οι εργασίες για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου θα αρχίσουν άμεσα.
 
 
 
  Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη παρέμβαση «την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια εδώ και 30 χρόνια για την αντιμετώπιση της άναρχης εγκατάστασης των αθιγγάνων». Ευχαρίστησε, δε, την Ελληνική Αστυνομία για τη συμβολή της στην επιτυχή διεκπεραίωση της διοικητικής αποβολής, του συντονισμού της οποίας επελήφθη ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Ι. Δικόπουλος.
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο Δήμος, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα συντάξει φάκελο με όλα τα παραπήγματα που παρανόμως έχουν κατασκευασθεί στην περιοχή της Αγίας Τριάδος, τα οποία θα κατεδαφισθούν οπωσδήποτε, όπως τόνισε.
  Δε μας λέει, όμως, πού θα πάνε όλοι αυτοί που έφυγαν από την περιοχή, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, αν η «Μπιρμπίτα» μπορεί να τους υποδεχθεί. Δε μας λέει ότι δε δέχονται τη συγκεκριμένη λύση, καθώς τονίζουν ότι εκεί μένουν κακοποιά στοιχεία με τα οποία υπάρχει τεράστιο χάσμα. Δε μας λέει τίποτα για την πίκρα των ανθρώπων που έμαθαν να ζουν εκεί σχεδόν μια ζωή. Ούτε ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν ήταν από αυτές που έχουν τη φήμη της παραβατικότητας κι ότι το πραγματικό πρόβλημα εντοπίζεται στους υπόλοιπους παράνομους καταυλισμούς που υπάρχουν στην περιοχή.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι η εκκένωση του χώρου έγινε με ηρεμία και οργάνωση, κάτι που ήταν αποτέλεσμα της προετοιμασίας που είχε κάνει ο γραμματέας του Δήμου, Βασίλης Χατζής, με δύο δημοτικούς αστυνόμους.
Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, που στη συγκεκριμένη επιχείρηση αναπλήρωνε το δήμαρχο ο οποίος απουσίαζε στην Τρίπολη, τόνισε ότι για την εκκένωση του καταυλισμού υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, ενώ υπογράμμισε την καλή προετοιμασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Δείτε όλο το χρονικό της κατεδάφισης εδώ
Video: 

 


*** Αιμοδοσία αλληλεγγύης σήμερα
       
«Αιμοδοσία Αλληλεγγύης» συνδιοργανώνουν σήμερα ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ», ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Καλαμάτας (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας). Η αιμοδοσία θα γίνει στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή», από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι. - 


*** Σαν σήμερα ...στις 31 Ιουλίου             
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
{Στην φωτογραφία  μας , Άποψη από Σκήτη Αγίας Άννης στο Άγιο Όρος}
 Η μοίρα είπε την τελευταίαν της λέξιν και το παρελθόν Σάββατον έπαυσε να ζη ο εικοσαετής δικηγόρος Κωνσταντίνος Χριστοδ. Φραγκούλης. Ούτε της επιστήμης η βοήθεια, ούτε πεφιλημένων συγγενών η προσπάθεια, ίσχυσαν να αποτρέψουν το μοιραίον και το ωραίον παιδί το οποίον εσκόρπιζε παντού την καλωσύνην και την χαράν δεν υπάρχει πλέον, ούτε δρα εις την πρώτην γραμμήν αγωνιζόμενος υπέρ του δικαίου και του καλού.
  ΑΦΩΝΟΙ ημείς προ της τραγικής συμφοράς,
συλλυπούμεθα θερμώς την μητέρα του και τους αδελφούς του Γεώργιον Φραγκούλην, πρωτοδίκην και Ιωάννην Φραγκούλην, υπίατρον, ευχόμενοι όπως ο Ύψιστος χύση βάλσαμον παραμυθίας εις την δεινώς τρωθείσαν ψυχήν των.
  -ΑΝΗΓΓΕΛΘΗ χθες εις την Διοίκησιν της ενταύθα Χωροφυλακής, ότι εις το χωρίον Λογκανίκο της Λακεδαίμονος άγνωστοι εισελθόντες εις την οικίαν του Ανδρέα Γαζίκη και διαρρήξαντες τα εν αυτή ευρισκόμενα τέσσαρα κιβώτια αφήρεσαν 1.000 δραχμάς εις χαρτονομίσματα και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας 2.084 δραχμών. Βάσιμοι υπόνοιαι εγείρονται ότι δράστις της κλοπής είναι η έγγαμος θυγάτηρ του.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
30 π.Χ: Διεξάγεται η Μάχη της Αλεξάνδρειας, μεταξύ του Οκταβιανού και του Μάρκου Αντωνίου για τον θρόνο της Ρώμης. Ο Μάρκος Αντώνιος, παρά τις αυτομολήσεις από το στρατόπεδό του, επιτυγχάνει πύρρεια νίκη. Ο Οκταβιανός θα επανέλθει δριμύτερος σε λίγες μέρες για την «τελική λύση».
904: Οι Σαρακηνοί καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη και προβαίνουν σε σφαγές.
1920: Ο Ίων Δραγούμης δολοφονείται στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Παπαδιαμαντοπούλου στην Αθήνα από άνδρες της προσωπικής φρουράς του Ελευθέριου Βενιζέλου. (Ιουλιανά)
1922: Με έγγραφό τους, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης, Γιώργος Χατζόπουλος, που σχεδίασε το τριφύλλι, και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Παπάζογλου, που το επέλεξε, ανακοινώνουν τη μετονομασία του Παναθηναϊκού από «Παναθηναϊκός Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος» (ΠΠΑΟ) σε «Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος» (ΠΑΟ).
1968: Ο αμερικανός γκραντ-μετρ στο σκάκι Μπόμπι Φίσερ αγωνίζεται ταυτόχρονα με πέντε έλληνες πρωταθλητές στην Αθήνας. Οι Αναστασόπουλος, Κόκκορης, Ορνιθόπουλος και Βυζαντιάδης χάνουν, ενώ μόνο ο Τρικαλιώτης κατορθώνει να αποσπάσει ισοπαλία. Ο Φίσερ δυσαρεστεί τους πάντες με τις παραξενιές του.
1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, λόρδο Κιλάνιν, προτείνει τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.
Γεννήσεις
1040: Ροδρίγο Δίαθ Ντε Βιβάρ, γνωστότερος ως Ελ Σιντ, ισπανός πολέμαρχος που συνέβαλε στην απελευθέρωση των συμπατριωτών του από τους Άραβες. (Θαν. 10/7/1099)
1831: Έλενα Μπλαβάτσκι, ρωσίδα συγγραφέας, ιδρύτρια της Θεοσοφικής Εταιρείας, ενός θρησκευτικού κινήματος που χρησιμοποιεί τις διδαχές και τεχνικές του Ινδουϊσμού και του Βουδισμού για τη γνώση του Θεού. (Θαν. 8/5/1891)
1912: Μίλτον Φρίντμαν, νομπελίστας αμερικανός οικονομολόγος της ελεύθερης αγοράς και ηγέτης της Σχολής του Σικάγου, που επηρέασε καίρια τη βρετανική οικονομία επί Θάτσερ και την αμερικανική επί Ρίγκαν. (Θαν. 16/11/2006)
Θάνατοι
1818: Νικόλαος Σκουφάς, ιδρυτικό μέλος της Φιλικής Εταιρείας. (Γεν. 1779)
1886: Φραντς Λιστ, ούγγρος συνθέτης και πιανίστας. (Γεν. 22/10/1811)
1920: Ίων Δραγούμης, πολιτικός και διπλωμάτης, από τους βασικούς εκφραστές του ελληνικού εθνικισμού και της Μεγάλης Ιδέας. (Γεν. 2/9/1878)
Πηγή: www.sansimera.gr 

***  Τόση υποκρισία…         
Tης Βίκυς Βετουλάκη
 «Συνελήφθη, σήμερα (23-7-2013) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, μία (1) 59χρονη ημεδαπή, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από κατάστημα-υπεραγορά, διάφορα είδη διατροφής. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας».
Δελτίο Τύπου από το Ενημερωτικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου την Τρίτη το απόγευμα.
Στις διευκρινίσεις που ζητήσαμε για το ποια ήταν τα είδη διατροφής και η αξία τους, λάβαμε την απάντηση πως ήταν μία κονσέρβα και 2 καφέδες! Να μην αναφερθούμε στην αξία τους…
Φυσικά και η είδηση ΔΕ δημοσιεύθηκε από εμάς. Και δε χρειάσθηκε ιδιαίτερη αξιολόγηση και ανάλυση για την απόφαση αυτή.
Ναι, η κλοπή είναι ποινική πράξη που τιμωρείται και πρέπει να τιμωρείται. Σύμφωνοι. Ποια κλοπή, όμως; Της κονσέρβας; Δεν υπάρχει αξιολόγηση της κάθε κλοπής; Η Αστυνομία, λόγω του ρόλου της, δεν κάνει διακρίσεις στο νόμο, όταν έχει καταγγελία για κλοπή- αν και για να «κρατήσει» τα στατιστικά της, συνεχώς αποκαλύπτονται περιπτώσεις πολύ πιο σοβαρές που δε δίνει καν στη δημοσιότητα.
Πόσο άσχημα αισθάνθηκα την επόμενη ημέρα, όταν η εν λόγω γυναίκα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Καλαμάτας για να απολογηθεί, συνοδευόμενη από την ηλικιωμένη μητέρα της και με… χειροπέδες στα χέρια.
Για να φτάσει κάποιος να κλέψει μία κονσέρβα, είτε την έχει πολύ μεγάλη ανάγκη και είναι αυστηρά θέμα επιβίωσης, κάτι πολύ πιθανό στην εποχή που ζούμε, είτε δεν είναι και πολύ καλά.
Οι υπεύθυνοι του εν λόγω σούπερ μάρκετ έκριναν πως πρέπει να ειδοποιήσουν την Αστυνομία για το περιστατικό. Δε γνωρίζουμε με ποια ακριβώς κριτήρια έφτασαν σε αυτή την απόφαση, αλλά εξετάζουμε αυτό καθ’ αυτό το περιστατικό.
Όμως, πόσο υποκριτικό είναι να απαιτείς την τιμωρία ενός ανθρώπου που πήρε μια κονσέρβα και 2 καφέδες και από την άλλη – για διαφημιστικούς, φυσικά, λόγους - να φτιάχνεις καλάθια με τρόφιμα για τους οικονομικά αδύνατους πολίτες;
Ας κάνει την αυτοκριτική του όποιος σήκωσε το τηλέφωνο για να ειδοποιήσει την Αστυνομία να φορέσει χειροπέδες σε αυτή την «κλέφτρα»…  - 
Και  ο Θεός  τρεία  πράγματα δεν συγχωράει : Την Απιστία , Την Υποκρισία  και  Την Αχαρηστία !!
 
***  Το νέο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, η Ντίνα Νικολάκου και ο Παναγιώτης Νίκας
 
Ξέρετε πού πήγε να γιορτάσει την Αγία Μαρίνα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς; Στη Μαρίνα, το όμορφο μικρό χωριό στην περιοχή του πρώην Δήμου Είρας. Συνηθίζεται οι πολιτικοί της αυτοδιοίκησης να επισκέπτονται στις γιορτές μεγάλα χωριά, ώστε να βλέπουν πολύ κόσμο, να συζητούν μαζί του, να ακούν τα προβλήματά του και να παρουσιάζουν τις ιδέες, τα έργα και τον προγραμματισμό τους. Γιατί, λοιπόν, πήγε στη Μαρίνα ο Παναγιώτης Αλευράς; Ίσως ο αντιπεριφερειάρχης ήθελε, με την επίσκεψή του, να εκφράσει τη στήριξή του στους λιγοστούς κατοίκους αυτού του απομακρυσμένου χωριού. Επιπλέον, όμως, η Μαρίνα ανήκει πια στο Δήμο Οιχαλίας, εκεί που, όπως ο Παναγιώτης Αλευράς είπε στους δημοσιογράφους, ενεργοί πολίτες τού ζητούν να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Αυτοί οι ενεργοί πολίτες πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσο στέκουν καλά στα λογικά τους… Δεν μπορεί μέσα σε μια τόσο σκληρή πραγματικότητα να υπάρχουν δημότες που να προτείνουν κάποιον άλλο για δήμαρχο αντί να προσεύχονται να παραμείνει στο θώκο του ο σημερινός δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης… Υπάρχει περίπτωση με άλλον δήμαρχο να ζήσουν αυτές τις μοναδικές και «απολαυστικές» καταστάσεις που ζουν δυόμισι χρόνια τώρα; Οι δημότες της Οιχαλίας έχουν την τύχη να ξεφεύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα πότε με τους προπηλακισμούς που σημειώνονται στο Δήμο, πότε με τις παραιτήσεις και τις ανεξαρτητοποιήσεις αιρετών, πότε με την αδυναμία της πλειοψηφίας να διοικήσει, γιατί γίνεται μειοψηφία, και πότε με διάφορες άλλες τραγελαφικές καταστάσεις. Τι τον θέλουν, λοιπόν, τον Παναγιώτη Αλευρά στο Δήμο Οιχαλίας; Υπάρχει, βέβαια, και το ενδεχόμενο αυτοί οι λεγόμενοι ενεργοί πολίτες να μην είναι υπαρκτά πρόσωπα, αλλά να πρόκειται για σχέδιο καλλιέργειας του εδάφους, προκειμένου να μετακινηθεί ο Παναγιώτης Αλευράς στο Δήμο Οιχαλίας, εφόσον κρίνει ότι δεν έχει μέλλον στην Περιφέρεια. Κι όπως δείχνουν τα πράγματα, η Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας είναι ένα κεφάλαιο που κλείνει για εκείνον. Είτε ο Πέτρος Τατούλης είναι και πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης είτε όχι. Γιατί θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης μόνο αν τον στηρίξει η Νέα Δημοκρατία. Αλλά θα ήταν τεράστια έκπληξη η Ν.Δ. να τον στηρίξει και να μη δεσμεύσει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για κάποιο δικό της στέλεχος. Τόσοι άνθρωποι περιμένουν ακόμη να βολευτούν στο κρατικό μαγαζί... Από την άλλη, αν ο Πέτρος Τατούλης δεν είναι υποψήφιος, τότε όλη αυτή η ομάδα των περιφερειακών του συμβούλων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα πρέπει να αναζητήσει αλλού την τύχη της. Έτσι, λοιπόν, έχουν αρχίσει ήδη να ψάχνονται ο Παναγιώτης Αλευράς για το Δήμο Οιχαλίας και η Ντίνα Νικολάκου για το Δήμο Καλαμάτας. Πολλοί δεν το πίστεψαν ότι η θεματική αντιπεριφερειάρχης σκέπτεται στα σοβαρά να ασχοληθεί με το Δήμο Καλαμάτας και πολλοί εξακολουθούν να μη διανοούνται καν το, έστω κάπως απίθανο, σενάριο της υποστήριξης της υποψηφιότητάς της τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Αν, πράγματι, ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό φορέα, ευρωπαϊκό και κεντροδεξιό, με κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μέσα του και με κεντροαριστερά σχήματα που θα συνεργάζονται μαζί του, τότε γιατί να μην του κάνει η Ντίνα Νικολάκου; Σε ένα τέτοιο κόμμα πιο καλά θα κολλούσε η αντιπεριφερειάρχης παρά ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, που δε φαίνεται να του αρέσουν τα «στρογγυλέματα» των κεντρώων πολιτικών δυνάμεων. Υπάρχουν, όμως, κι οι άλλοι αναλυτές, που λένε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο δεν προτίθεται να πάει προς το κέντρο, αλλά, αντίθετα, ψάχνει τρόπους να απορροφήσει ένα κομμάτι της Χρυσής Αυγής και γι’ αυτό θα συνεχίσει τα βήματα που έχει ξεκινήσει προς τα πολύ δεξιά. Αν αυτή είναι η σωστή ανάλυση, τότε ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει άλλη επιλογή παρά να στηρίξει και πάλι τον Παναγιώτη Νίκα για το Δήμο Καλαμάτας, παρά τις όποιες προσωπικές αποστάσεις μπορεί να έχουν μεταξύ τους. Τον πρωθυπουργό τον περιμένουμε στη Μεσσηνία τις επόμενες ημέρες. Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται και φέτος για ολιγοήμερες διακοπές στην Πύλο, από την οποία κατάγεται. Για να δούμε, σε αυτή την επίσκεψή του θα συναντηθεί με το δήμαρχο Καλαμάτας, τον οποίο ούτε είδε ούτε και άκουσε κατά το προηγούμενο πέρασμά του από τη Μεσσηνία, το Πάσχα… Πάντως, για τον Παναγιώτη Νίκα φαίνεται ότι ούτε φέτος προβλέπονται διακοπές. Εκτός αν ετοιμάζεται καμιά επίσκεψη στους «φίλους» Γερμανούς, για την αδελφοποίηση με τη Σβέμπις Χαλ, η οποία θα περιλαμβάνει και λίγη χαλάρωση. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας επιδιώκει τη συνεργασία με τους Γερμανούς, προκειμένου να μεταδώσουν στο Δήμο τεχνογνωσία όσον αφορά και στη διαχείριση των απορριμμάτων. Η περιοχή της Σβέμπις Χαλ εφαρμόζει προγράμματα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και καύσης των υπολειμμάτων. Τι τη θέλει, όμως, ο Δήμος Καλαμάτας την τεχνογνωσία για αυτά τα ζητήματα, όταν ο ίδιος ο δήμαρχος έχει πει ότι τα σκουπίδια μας είναι υποθηκευμένα στον εργολάβο που θα κερδίσει το διαγωνισμό της Περιφέρειας, τον οποίο διαγωνισμό ο Δήμος στηρίζει; Δηλαδή, ο δήμαρχος Καλαμάτας ζητά γερμανική βοήθεια για να αντιμετωπίσει ένα θέμα που δεν είναι δικής του αρμοδιότητας; Ή μήπως όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί και οι υπόλοιπες διαδικασίες γίνονται τσάμπα, γιατί στο τέλος θα έρθουν οι Γερμανοί να πάρουν ό,τι θέλουν; Καραμαχίλης - 

*** Επιχείρηση-μαμούθ κατά της παιδικής πορνείας από το FBI
Ηνωμένες Πολιτείες — 
Εκατόν πέντε αγνοούμενα παιδιά, ηλικίας από 13 έως 17 ετών, εντόπισε και απελευθέρωσε το FBI στη μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της παιδικής πορνείας που πραγματοποιήθηκε στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.
Chicago one of 76 cities involved in FBI child prostitution arrests
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γνωστοποιήθηκαν, τα παιδιά αυτά, τα οποία τα είχαν ξεγελάσει επιτήδειοι και που αγνοούνταν εδώ και καιρό, βρίσκονταν σε 76 αμερικανικές πόλεις.
Το FBI μπόρεσε να εξαρθρώσει το τεράστιο κύκλωμα και συνέλαβε συνολικά 150 προαγωγούς. 
 Η επιχείρηση-μαμούθ έγινε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο για τα Αγνοούμενα Παιδιά και πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες.
Όπως αποκάλυψαν οι πράκτορες του FBI, το μικρότερο παιδί που είχε πέσει στα δίχτυα αυτού του κυκλώματος ήταν μόλις 9 ετών. Τα παιδιά βρέθηκαν σε διάφορα καταλύματα, σε μοτέλ, σε καζίνο, σε ξενοδοχεία, ακόμη και σε σταθμούς ανεφοδιασμού των εθνικών οδών.    ,  abclocal.go.com , 

***  Ρωσικό καταδρομικό εντόπισε ακυβέρνητο πλοίο στο Τρίγωνο των Βερμούδων 

Ιστιοφόρο που έπλεε ακυβέρνητο χωρίς επιβάτες και πλήρωμα εντόπισε το ρωσικό καταδρομικό πλοίο "Μόσκβα" κατά τη διέλευσή του στον Ατλαντικό Ωκεανό, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι "Zvezda"
Το σχετικά μικρό σκάφος ήταν σχεδιασμένο για υπερατλαντικά ταξίδια, ενώ σύμφωνα με τα έγγραφα του πλοίου, ο πλοιοκτήτης είναι πολίτης της Νορβηγίας και ονομάζεται Γκουννάρ Εγκίλ Μίρε.
Άγνωστο παραμένει εάν ήταν μόνος του ή εάν στο σκάφος επέβαιναν και άλλα πρόσωπα. Το καταδρομικό "Μοσκβά" ρυμούλκησε το σκάφος συνεχίζοντας την πορεία του στον Ατλαντικό.

*** Καλημέρα σας κύριοι, νομίζω ότι τελικά είμαι… ρατσιστής!
paul-weston-UK_LibertyΗ καταγγελία κάποιου ως ρατσιστή, ιδιαίτερα στην χώρα μας, όπου οι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» την προσάπτουν εναντίον οποιουδήποτε έχει αντίθετη άποψη με την δική τους για πολλά θέματα, είναι ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση. Από πλευράς προπαγανδιστικής τεχνικής, αυτό αποβλέπει στο να φέρει σε θέση σε άμυνας τον οποιονδήποτε αντίπαλο, να επηρεάσει το φρόνημά του για αντίσταση σε ένα θέμα και να τον παρουσιάσει στην κοινωνία ως ένα άτομο μειωμένου ηθικού κύρους.
Του Μάνου Ηλιάδη
Η προώθηση της τεχνικής αυτής, στο πλαίσιο κυρίως του προβλήματος των λαθρομεταναστών, έχει φτάσει στο σημείο να μη μπορεί να ανοίξει κανείς το στόμα του σε δημόσιο διάλογο, χωρίς να απολογηθεί εκ των προτέρων, με το γνωστό «δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…». Μία πλασματική κατάσταση αλλάζει, όμως, όταν έρχεται σε προφανή αντίθεση με την πραγματικότητα. Και αυτό, εκτός από αρκετές άλλες χώρες, ισχύει σήμερα περισσότερο για την Αγγλία, την χώρα με την πλέον φιλική μεταναστευτική πολιτική, όπου η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
Έτσι, εκτός από τις αρχές ασφαλείας που ασχολούνται όλο και πιο εντατικά με τα προβλήματα που τίθενται από την παρουσία πολυάριθμων μεταναστών, άρχισαν να ακούγονται και οι πρώτες έντονες διαμαρτυρίες από πολίτες και πολιτικούς. Μία χαρακτηριστική αντίδραση ήταν αυτή του αρχηγού τους αγγλικού Κόμματος Liberty, Πολ Γουέστον (Paul Weston), την οποία παραθέτουμε ως έχει (σε μετάφραση δική μας ενός ενδιαφέροντος βίντεο του lybio.net.).
«Γεια σας. Με λένε Πολ Γουέστον και είμαι ρατσιστής. Ξέρω ότι είμαι ρατσιστής γιατί πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι είμαι ρατσιστής. Η σκληρή Αριστερά έχει την γνώμη ότι είμαι ρατσιστής, το Εργατικό Κόμμα λέει ότι είμαι ρατσιστής, οι Συντηρητικοί επίσης, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες νομίζουν ότι είμαι ρατσιστής και το BBC έχει την ίδια γνώμη. Κατά συνέπεια, πρέπει να είμαι ρατσιστής.
Γιατί είμαι ρατσιστής; Είναι πολύ απλό: Θέλω να διατηρήσω την κουλτούρα της χώρας μου, θέλω να διατηρήσω τον λαό της χώρας μου και επιδιώκοντας αυτά, χαρακτηρίζομαι στην σημερινή κοινωνία ως ρατσιστής.
Τώρα, υπάρχει κάτι που μετακινήθηκε από την Αριστερά – τα γκολπόστ μετακινήθηκαν σημαντικά από την Αριστερά στο θέμα αυτό. Προκειμένου να χαρακτηρισθεί κάποιος ως ρατσιστής πριν 30 ή 40 χρόνια, θα έπρεπε να μην του αρέσουν οι ξένοι και να εκφράζει αυτή του την άποψη ενεργά. Εγώ δεν έχω τέτοια αισθήματα για τους ξένους. Αυτό που μου αρέσει, όμως, αυτό που αγαπώ, είναι η χώρα μου, η κουλτούρα μου και ο λαός μου και όλα αυτά τα βλέπω τώρα να τελούν υπό σοβαρή απειλή.
Η Βρετανία είναι μία πολύ μικρή χώρα, η οποία άνοιξε τις πύλες της στην μαζική μετανάστευση ανθρώπων από τον Τρίτο Κόσμο και πολύ απλά είμαστε υπό τεράστια πίεση. Τα σχολεία μας δεν μπορούν ανταποκριθούν, τα νοσοκομεία μας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, πολύ λίγα άλλα είναι αυτά που έχουμε τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν πλέον. Το σύστημα προνοίας της χώρας είναι επίσης στα πρόθυρα της καταρρεύσεως. Έτσι, αυτό που θέλω, είναι να υπερασπιστώ αυτό μέσα στο οποίο μεγάλωσα, αυτό στο οποίο γεννήθηκα, την πατρίδα μου, την βρετανική μου κουλτούρα, την κληρονομιά μου και την Ιστορία μου. Και αυτό προφανώς, σύμφωνα με όλους σήμερα, με κάνει ρατσιστή.
Δεν νομίζω όμως ότι είναι έτσι. Όχι το γεγονός ότι δεν είμαι πράγματι ρατσιστής, γιατί το παραδέχομαι πλήρως δεδομένου ότι μου το έχει πει πολύς κόσμος. Και πιθανώς είμαι και ισλαμόφοβος. Η φοβία, βέβαια, είναι ένας παράλογος φόβος για κάτι. Εγώ, δεν έχω παράλογο λόγο να φοβάμαι το Ισλάμ. Κοιτάζω σήμερα τον κόσμο, στην Συρία για παράδειγμα, στην οποία 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, όπου Σιίτες μουσουλμάνοι σφαγιάζονται από σουνίτες και αντίστροφα. Κοιτάζω σε μέρη όπως η Ινδονησία, η Αίγυπτος, η Κίνα και οι Φιλιππίνες, όπου και να κοιτάξεις θα δεις προβλήματα με το Ισλάμ. Και υπάρχει βία. Και τολμώ να πω -για να ενισχύσω τα ρατσιστικά μου διαπιστευτήρια- ότι το Ισλάμ είναι μία τελείως άγρια (savage) πολιτική και θρησκευτική ιδεολογία.
Τώρα, πολλοί θα διαφωνήσουν με αυτό. Η άκρα Αριστερά φυσικά θα πει ότι δεν μπορείς να επικρίνεις το Ισλάμ γιατί είναι μία θρησκεία, και υπάρχουν κανόνες που θεσμοθετήθηκαν σε αυτή την χώρα που λένε ότι αν την επικρίνεις είσαι ένοχος προκλήσεως θρησκευτικού μίσους. Αλλά το Ισλάμ δεν είναι μόνο μία θρησκεία, το Ισλάμ είναι επίσης μία πολιτική ιδεολογία και αυτό πρέπει να το πούμε ανοιχτά, γιατί αυτή η ιδεολογία είναι όντως πολιτική. Είναι μία κουλτούρα που είναι ταυτόχρονα πολιτική και θρησκευτική.
Θα ήθελα να ξέρω εάν είμαι σε θέση να πω μερικά πράγματα σχετικά με αυτό. Νομίζω, για παράδειγμα, ότι σκοτώνοντας διά λιθοβολισμού τις μοιχαλίδες είναι κάτι που θα πρέπει να δεχτούμε ασμένως στην χώρα μας; Δεν νομίζω. Κατά συνέπεια, λέγοντάς το αυτό, είμαι ένοχος προκλήσεως θρησκευτικού μίσους. Νομίζω ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να απαγχονίζονται, κρεμασμένοι σε γερανούς; Όχι, γιατί έχω την γνώμη ότι αυτό είναι οπισθοδρομικό, είναι βάρβαρο και ειλικρινά νομίζω ότι οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό πρέπει να περιχαρακωθούν.
Δεν επιτρέπεται να τα λέω αυτά γιατί, φυσικά, ενθαρρύνω το θρησκευτικό μίσος. Κατά συνέπεια δεν είμαι μόνο ρατσιστής, είμαι και εναντίον της άλλης θρησκείας. Αλλά δεν είμαι. Σε αυτή την χώρα έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο δεν πρόκειται να εξαλειφθεί και θα γίνεται όλο και χειρότερο. Εμείς, σαν λαός, δημογραφικά φθίνουμε και ο ισλαμικός πληθυσμός αυξάνεται εννέα φορές ταχύτερα από κάθε άλλον. Και κοιτάζοντας το μέλλον, βλέπω έναν τεράστιο θρησκευτικό εμφύλιο πόλεμο σε αυτή την χώρα.
Τα αδιανόητα πράγματα που συμβαίνουν κάπου, όπως στη Συρία σήμερα, θα συμβούν σε αυτή την χώρα πριν από το 2040, σίγουρα πριν από το 2050. Δεν θέλω την Βρετανία να γίνει μία τέτοια χώρα. Κατά συνέπεια, θα καταγγέλλω το Ισλάμ ως μία οπισθοδρομική και άγρια πολιτική και θρησκευτική ιδεολογία και στο διάολο τι σκέπτονται άλλοι για αυτό, γιατί εάν δεν κάνουμε κάτι για αυτό, θα εμπλακούμε σε κάτι που οι περισσότερο άνθρωποι στην Βρετανία μετά βίας μπορούν να φαντασθούν.
Σε πόλεις της Συρίας αποκεφαλίζονται παιδιά. Η ιδέα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί κάπου όπως το Surbiton, ή ακόμη και στην Eaton Square, είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή από πολλούς ανθρώπους. Αλλά θα συμβεί και χρειάζεται να συγκροτήσουμε κάποιο είδος άμυνας για αυτό.
Το πρόβλημα, όμως, συγκροτήσεως μίας άμυνας ενάντια σε αυτό είναι ότι θα αντιμετωπίσεις την κατηγορία του «ρατσιστή». Ιδού λοιπόν κάτι: Εγώ είμαι ρατσιστής. Αν πρόκειται να αποτρέψω ένα εμφύλιο πόλεμο στην χώρα μου, είμαι προετοιμασμένος να δεχθώ να με αποκαλούν ρατσιστή και το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και εσείς.
Ας πούμε, όλοι μαζί, «Ναι, είμαστε φοβεροί, μα φοβεροί ρατσιστές» και ας αρχίσουμε να καταγγέλλουμε μία ιδεολογία που είναι η πλέον πρωτόγονη, οπισθοδρομική και άγρια ιδεολογία την οποία εισάγαμε αυτοβούλως στην χώρα- με ευθύνη της Αριστεράς, από άτομα όπως ο Τόνι Μπλερ (σ.τ.μ.: η αδελφή της γυναίκας του έγινε σχετικώς πρόσφατα μουσουλμάνα), ο οποίος το έκανε προμελετημένα, με σκοπό να υπονομεύσει την κουλτούρα μας, τον λαό μας, την χώρα μας, την χώρα μου. Το έκαναν προμελετημένα και μετά είπαν “Ξέρετε; Δεν σας επιτρέπεται να διαφωνήσετε μαζί μας σε αυτό”».
To υπόλοιπο τμήμα της δηλώσεως του Γουέστον, αναφέρεται στον Τόνυ Μπλερ, τον οποίο κατηγορεί για προδοσία σε σχέση με τις αποφάσεις του με την πολιτική αυτή και απευθυνόμενος στον ίδιο καταλήγει ως εξής:
«Δεν με απασχολεί εάν ενδεχομένως ασκήσεις δίωξη εναντίον μου για ρατσισμό ή για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους. Δεν πιστεύω σε αυτά. Αυτό στο οποίο πιστεύω είναι ένα πράγμα: Στην άμυνα της χώρας μου, στην άμυνα του λαού μου, στην άμυνα της κουλτούρας μου. Και όλα τα άλλα να πάνε στο διάολο. Είμαι ρατσιστής». [ΠΗΓΗ: «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», http://infognomonpolitics.blogspot.gr/,  αναδημοσίευση από το
defence-point.gr]


*** Ιδρύεται εταιρεία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας
      ekklisia-iera-moni-giromeriouΤην ίδρυση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ) προωθεί η κυβέρνηση με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα των Κοινωφελών Περιουσιών και Σχολαζουσών Κληρονομιών. Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας.
Η διάρκεια της ΕΑΕΑΠ είναι 99 χρόνια, θα διέπεται από το νομικό καθεστώς για τις Α.Ε., ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο, που θα είναι 300.000 ευρώ, θα είναι κατά 50% το Ελληνικό Δημόσιο και κατά 50% η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Αποκλειστικός σκοπός της ΕΑΕΑΠ είναι αξιοποίηση και η διαχείριση των ακινήτων επί των οποίων διατηρεί περιουσιακά δικαιώματα ή των οποίων ασκεί τη διοίκηση και διαχείριση η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ή νομικά πρόσωπα ή φορείς που υπάγονται στη δικαιοδοσία της. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα περιέλευσης στην ΕΑΕΑΠ των δικαιωμάτων διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης και άλλων ακινήτων επί των οποίων διατηρούν περιουσιακά δικαιώματα ή των οποίων ασκούν τη διοίκηση και διαχείριση και άλλα νομικά πρόσωπα (μητροπόλεις, μονές, Αποστολική Διακονία κ.α.).
Τα έσοδα της ΕΑΕΑΠ (αντάλλαγμα από αξιοποίηση ακινήτων, τόκοι, μερίσματα κ.λπ.) θα αποδίδονται στο Δημόσιο και την Αρχιεπισκοπή, ενώ προβλέπεται και δυνατότητα διάθεσης των συγκεκριμένων εσόδων της Αρχιεπισκοπής στην ΕΑΕΑΠ.
Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι πενταετής (με δυνατότητα ισόχρονης ανανέωσης), τα μέλη του θα είναι πέντε. Ένα μέλος θα υποδεικνύεται από τον υπουργό Οικονομικών, ένα από τον υπουργό Παιδείας και τρία από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Τα ακίνητα θα μεταβιβαστούν στην ΕΑΕΑΠ με σύναψη σχετικής σύμβασης ανάμεσα στην ΕΑΕΑΠ και τον κατά περίπτωση κύριο του ακινήτου, χωρίς αντάλλαγμα και ατελώς, χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε φόρου, τέλους ή άλλου βάρους για χρονική περίοδο που δεν μπορεί να υπερβεί τα 99 έτη.
Επίσης απαλλάσσονται από φόρο, τέλος ή άλλη επιβάρυνση τα έσοδα που αποδίδονται στα πρόσωπα που παραχώρησαν τα δικαιώματα που είχαν επί των ακινήτων.
[naftemporiki.gr]


***  Παρατείνεται έως το 2016 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης…
Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται συνεχώς από το 2009, έληγε κανονικά το 2015 και θα συνεχίσει να υπολογίζεται με συντελεστή 1 έως 4%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
Από την καταβολή της εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,νκαθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω οργανισμό, εφόσον κατά το χρόνο της βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν, η σχετική νομοθετική διάταξη θα πρέπει να έχει περάσει από τη Βουλή το αργότερο έως τον Νοέμβριο του 2013. [tromaktiko.net]


***  Τηλεσυνεδρίαση, τηλεκατάθεση και εικονοτηλεδιάσκεψη στα ελληνικά δικαστήρια από τον Σεπτέμβριο
      edikesΗ καθιέρωση της τηλεσυνεδρίασης, τηλεκατάθεσης και εικονοτηλεδιάσκεψης στα ελληνικά δικαστήρια αρχίζει από τις 17 Σεπτεμβρίου 2013.
Η καθιέρωση της τηλεσυνεδρίασης, τηλεκατάθεσης και εικονοτηλεδιάσκεψης στα ελληνικά δικαστήρια αρχίζει με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, από τις 17 Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, το οποίο κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τηλεκατάθεση είναι η προφορική εξέταση των προσώπων που δεν παρευρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου, με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας. Τηλεσυζήτηση είναι η διαδικασία συζήτησης με πρόσωπα που βρίσκονται εκτός αίθουσας του δικαστηρίου και εικονοτηλεδιάσκεψη είναι η χρησιμοποίηση σύγχρονης τεχνολογίας για την σε πραγματικό χρόνο μετάδοση εικόνας και ήχου μεταξύ προσώπων σε διαφορετικούς τόπους.
Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος η δικαστική αίθουσα στην οποία θα γίνει η τηλεοπτική συνεδρίαση πρέπει να είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ηλεκτρονικό και άλλο υποστηρικτικό εξοπλισμό, που να επιτρέπει τη λήψη και μετάδοση εικόνας και ήχου σε πραγματικό χρόνο χωρίς να αλλοιώνει τα πρόσωπα και τα αντικείμενα.
Ακόμη, η διαδικασία τηλεσυζήτησης, τηλεξέτασης και τηλεκατάθεσης μπορεί να μαγνητοφωνηθεί, ενώ τα έγγραφα τα οποία απαιτούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί (εφόσον αυτό είναι τεχνικώς δυνατό) να παρουσιάζονται με τη χρησιμοποίηση χωριστής μηχανής εικονοληψίας εγγράφων. Σε περίπτωση που δεν διατίθεται τέτοιος εξοπλισμός, οι δικαστικές αίθουσες πρέπει να διαθέτουν fax.
Παράλληλα, ο δικαστής, ο γραμματέας και τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην τηλεοπτική συνεδρίαση, οφείλουν να παρευρίσκονται στις δικαστικές αίθουσες πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της μετάδοσης, ενώ δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη δικαστή στον συνδεδεμένο τηλεοπτικά απομακρυσμένο τόπο (εκτός της δικαστικής αίθουσας). Τον τηλεξοπλισμό τον χειρίζεται ο δικαστής και στην περίπτωση της προξενικής αρχής ο χειρισμός γίνεται από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
Η συζήτηση στην τηλεοπτική συνεδρίαση διεξάγεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενώ ο δικαστής ορίζει τον αριθμό των προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στις αίθουσες, διευθύνει τη συζήτηση, καθοδηγεί και δίνει τις απαραίτητες κατευθύνσεις στα παρευρισκόμενα και στις δύο αίθουσες πρόσωπα. Κάθε μέλος του δικαστηρίου ή παράγοντας της δίκης έχει δικαίωμα να απευθύνει ερωτήσεις στους διαδίκους, τους μάρτυρες και τους πραγματογνώμονες που παρίστανται.
Μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής συνεδρίασης υπογράφονται τα σχετικά πρακτικά, τα οποία αναφέρουν την ημερομηνία και τον τόπο της εξέτασης, την ταυτότητα των παρασταθέντων ή εξετασθέντων προσώπων, την ταυτότητα και την ιδιότητα αυτών που παρευρέθησαν, την όρκιση, καθώς και τις τεχνικές συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η εξέταση. [tanea.gr]

***  7 ανορθόδοξοι, αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσετε τον πόνο
      yogaMεγαλώνοντας, ο πόνος γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας. Όπως αποδεικνύεται μέσα από μελέτες μάλιστα, δε χρειάζεται να βασιζόμαστε μόνο σε παυσίπονα, για να απαλλαγούμε. Πλέον, υπάρχουν γρήγοροι, αποτελεσματικοί αλλά και φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστούμε.
Πολλοί μπορεί να τους θεωρούν λίγο ανορθόδοξους, ίσως και μη επιστημονικούς, τουλάχιστον με τη στενή έννοια του όρου, όπου χρειάζεται η χορήγηση φαρμάκων. Ωστόσο, νέες μελέτες συγκλίνουν όλο και περισσότερο στην ιδέα της φυσικής αντιμετώπισης διαφόρων πόνων.
Ξεχαστείτε κοιτώντας φωτογραφίες
Κοιτάξτε φωτογραφίες με αγαπημένα σας πρόσωπα για να ηρεμήσετε και να ξεχαστείτε, πριν από αγχώδεις ή επίπονες συναισθηματικά διαδικασίες, όπως ένα test μαστογραφίας, για παράδειγμα. Γυναίκες, που κοίταζαν φωτογραφίες των συντρόφων τους κατά τη διάρκεια ενός εργαστηριακού τεστ, ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερο πόνο από εκείνες, που κοίταζαν απλά άψυχα αντικείμενα ή ξένους.
Πάρτε βαθιές μικρές ανάσες
Τρέμετε στη θέα μιας ένεσης ή σύριγγας; Την επόμενη φορά, που θα έρθετε σε επαφή με μια τέτοια διαδικασία, χρησιμοποιείστε τις ασκήσεις yoga, αναπνέοντας αργά και σταθερά. Όσοι το εφάρμοζαν, κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας που τους προκαλούσε στρες ή πόνο, ένιωθαν λιγότερη ενόχληση κατά τη διάρκειά της, αναφέρουν χαρακτηριστικά διάφορες έρευνες.
Αφιερώστε χρόνο για περισυλλογή
Πριν πάτε για ύπνο, αφιερώστε μερικά λεπτά ηρεμίας στο σώμα και στο μυαλό σας. Σύμφωνα με μια έρευνα στον Καναδά, οι άνθρωποι που σκέπτονται πιο πολύ, έχουν παχύτερο περίβλημα εγκεφάλου, το μέρος εκείνο του μυαλού που επηρεάζει τα ποσοστά ευαισθησίας στον πόνο. Μερικές μέρες περισυλλογής αρκούν για να έχετε μεγαλύτερη αντοχή.
Μυρίστε ένα πράσινο μήλο
Νιώθετε, ότι ο πονοκέφαλος είναι έτοιμος να σας χτυπήσει την… πόρτα; Δοκιμάστε να φάτε ένα πράσινο μήλο ή ένα παρόμοιου τύπου γλυκό. Σύμφωνα με μελέτες του ερευνητικού κέντρου Γεύσης και Οσμής του Chicago, οι άνθρωποι που υπέφεραν από ημικρανίες, όταν άρωμα πράσινου μήλου, παρατήρησαν ότι ο πόνος υποχωρούσε γρηγορότερα απ’ ότι στις περιπτώσεις που δεν μύρισαν τίποτα.
Οι μελετητές το απέδωσαν στον αντιπερισπασμό, που δέχεται ο εγκέφαλος με το άρωμα του πράσινου μήλου και στο γεγονός, ότι οι μύες του εγκεφάλου και του λαιμού, διαστέλλονται λιγότερο, περιορίζοντας έτσι τον πονοκέφαλο. Άλλες μελέτες υποστηρίζουν ότι το πράσινο μήλο βοηθά στον περιορισμό του στρες.
Χρόνο για φίλους
friendsΟποιοσδήποτε πόνος, είναι πιο υποφερτός με την κατανόηση και τη φροντίδα της παρέας σας. Πρόσφατη ισπανική μελέτη αναφέρει, ότι όσο μεγαλύτερη παρηγοριά και αγάπη έπαιρναν οι ασθενείς από τους φίλους και τους συγγενείς τους, τόσο περισσότερο δραστήριοι ήταν να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους ανακούφισης για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματά της ενόχλησής τους.
Ανεβάστε την ένταση
Εάν υποφέρετε από ρευματοειδή αρθρίτιδα και ο γιατρός σας, σας έχει συμβουλέψει να κινείστε όσο το δυνατόν πιο συχνά, τότε η μουσική είναι το «κλειδί» για να ξεπεράσετε τον πόνο σας. Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης στη Σκοτία, οι ερευνητές υποστήριξαν ότι οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορούσαν να περπατήσουν 30% πιο μακριά, όταν άκουγαν μουσική της επιλογής τους, απ΄ό,τι όταν δεν άκουγαν καθόλου μουσική.
Οι ερευνητές υποστήριξαν, ότι μπορεί η μουσική να μην απομακρύνει τον πόνο, απλά είναι η ιδανική επιλογή για να αποσπάσει την προσοχή των συμμετεχόντων, ώστε να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις χωρίς να χρειάζεται να σταματούν.
Ελέγξτε το μυαλό σας
str1Γνωρίζετε, ότι η εξάσκηση του μυαλού διευκολύνει την ψυχολογική επιβάρυνση της χρόνιας αρθρίτιδας, ενώ παράλληλα μπορεί να ανακουφίσει ένα μέρος του πόνου που σας προκαλεί; Ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα και δοκίμασαν τη μέθοδο μείωσης του στρες για 6 μήνες, ήταν κατά 35 % λιγότερο θλιμμένοι από εκείνους, που δεν χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη μέθοδο, αν και η ασθένεια συνέχισε να εξελίσσεται με την ίδια συχνότητα. [clickatlife.gr]


***  Πιο κοντά σε τεστ αίματος για το Αλτσχάιμερ
      egkefalosΒασίζεται σε microRNAs και μέχρι στιγμής έχει ποσοστό επιτυχίας της τάξεως του 93%.
Γερμανοί επιστήμονες έκαναν ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια να αναπτυχθεί ένα τεστ αίματος που θα μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα τη νόσο Αλτσχάιμερ. Σήμερα δεν υπάρχει μια αξιόπιστη βιολογική διαγνωστική μέθοδος και οι γιατροί συνήθως αρκούνται σε απεικονίσεις του εγκεφάλου, νοητικά-μνημονικά τεστ και γενικότερη αξιολόγηση των συμπτωμάτων του ασθενούς.
93% επιτυχία στη διάγνωση
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ζάρλαντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Genome Biology», έδειξαν ότι η ανάλυση μικροσκοπικών τμημάτων γενετικού υλικού που «κολυμπούν» στο αίμα (συγκεκριμένα microRNAs) μπορεί να προειδοποιήσει για την ύπαρξη και εξέλιξη της νευροεκφυλιστικής νόσου. Το αιματολογικό-γενετικό τεστ δοκιμάστηκε σε 202 ανθρώπους, με ποσοστό επιτυχίας 93% στην ακρίβεια της διάγνωσης.
Η νόσος εξελίσσεται στον εγκέφαλο επί χρόνια προτού εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματά της (π.χ. απώλεια μνήμης) και οι γιατροί ελπίζουν ότι στο μέλλον -αν διαθέτουν έγκαιρη διάγνωση- θα προλαβαίνουν να χορηγούν στους ασθενείς την κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία, προτού καταστραφούν ανεπανόρθωτα μεγάλα τμήματα του εγκεφάλου.
Τα 12 microRNAs – «κλειδιά»
Οι ερευνητές ανέλυσαν συνολικά 140 microRNAs σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ καθώς και σε υγιή άτομα. Ανακάλυψαν 12 microRNAs, τα επίπεδα των οποίων διέφεραν στο αίμα των ασθενών με Αλτσχάιμερ σε σύγκριση με τους υγιείς. Οπως όμως είπαν, χρειάζονται περαιτέρω έρευνες και κλινικές δοκιμές σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, εωσότου βελτιωθεί κι άλλο η ακρίβεια του τεστ, κάτι για το οποίο θα χρειαστούν μερικά χρόνια ακόμα.
Μια βασική πρόκληση είναι να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του τεστ να διακρίνει το Αλτσχάιμερ από άλλες νευρολογικές νόσους. [tovima.gr]


***  Ο πρώτος ελληνικός Προϋπολογισμός με τη βοήθεια του Οδυσσέα Ανδρούτσου
      ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ_ΟΔΤου Ελευθερίου Γ. Σκιαδά
Από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης και έκτοτε οι επίσημοι Προϋπολογισμοί καταλαμβάνουν τη δική τους σημαντική θέση στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία. Ελάχιστα έχουν γραφεί μέχρι σήμερα για τη σύνταξη του πρώτου ελληνικού Προϋπολογισμού, διαρκούσης βεβαίως της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Μπορεί τα πρώτα πολιτεύματα να είχαν ορίσει διατάξεις για τη σύνταξη στην αρχή κάθε χρόνου «υποθετικού λογαριασμού των προσόδων και εξόδων της διοικήσεως», καθώς και άλλες για να υποβάλλεται στο τέλος κάθε χρόνου «λογαριασμός των γενομένων προσόδων και εξόδων». Ωστόσο, ο πρώτος και μόνος Προϋπολογισμός που συντάχθηκε μέχρι την έλευση του Καποδίστρια ήταν τον Απρίλιο 1823.
Για τη σύνταξη εκείνου του Προϋπολογισμού συστήθηκε Επιτροπή από έξι πολιτικούς και έξι στρατιωτικούς, η οποία κλήθηκε να παραδώσει την εργασία της εντός τεσσάρων ημερών. Η εργασία όμως δεν ήταν εύκολη και δύο ημέρες αργότερα η επιτροπή διευρύνθηκε σε 17 μέλη, μεταξύ των οποίων συμπεριλήφθηκε και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και ολοκλήρωσε την υπεράνθρωπη εργασία της σε οκτώ ημέρες.
Η έκθεση που συνέταξαν είναι μνημείο ολιγόλογης σοφίας. «Τα έσοδα ως προς τα έξοδα δεν είναι το ουδέν» ήταν η πρώτη διαπίστωσή τους. Στη συνέχεια επισήμαιναν ότι όσο και αν αυξάνονταν τα έσοδα με πιέσεις στις αγωνιζόμενες ελληνικές επαρχίες «δεν θέλει εξισάσουν ποτέ με τα έξοδα, χωρίς να ληφθώσιν άλλα μέτρα παρά του Έθνους»!
Ως έσοδα αποτιμούνταν οι προσφορές των διαφόρων τόπων σε λάδι, κρασί, χαρούπια, σταφίδες, φρούτα κ.λπ. Όσο για τα έξοδα «πλησιάζομεν εις την αλήθειαν», έγραφαν οι σπουδαίοι εκείνοι άνδρες που έπρεπε να υπολογίσουν από τα τσαρούχια και το ψωμί των ανδρών, τριακόσια δράμια στον καθένα, μέχρι την ποσότητα κρασιού ή ρακής για τον καθένα. Πάντως, η τελική «σούμα», όπως αποκαλούσαν το αποτέλεσμα, εμφανίσθηκε ισοσκελισμένη στα 12.846.220 γρόσια! [mikros-romios.gr]

*** Σεισμική δόνηση στη Μεθώνη
Σεισμός πριν λίγα λεπτά λίγο έξω από τη Μεθώνη, η ένταση του σεισμού ήταν 4.1 ρίχτερ - 

***  122 αστυνομικοί «σκούπισαν» τη Μεσσηνία          
            Σαρωτική ήταν η αστυνομική «σκούπα» που έγινε χθες, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, με έμφαση στους καταυλισμούς τσιγγάνων.
Αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη από 122 άτομα από υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και ειδικές δυνάμεις της ΓΑΔΑ, «χτένισε» το νομό, με αποτέλεσμα μέχρι αργά χθες το απόγευμα να έχουν γίνει συνολικά 56 συλλήψεις.
Με εντολή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και στο πλαίσιο καταπολέμησης, αλλά και πρόληψης παραβατικής συμπεριφοράς τσιγγάνων, από τη Δευτέρα άρχισαν τέτοιες αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη την Περιφέρεια.
Τη Δευτέρα έγινε σε Αργολίδα και Κορινθία και χθες στη Μεσσηνία. Εκτός από την Καλαμάτα, όπου σε συνεργασία με το  Δήμο έγινε διάλυση του καταυλισμού στα «Παλιάμπελα», οι αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε Μεσσήνη και γύρω περιοχή, Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Κοπανάκι, Γαργαλιάνους, Πύλο και Κορώνη.

«Σκούπισαν…»
Η αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία άρχισε νωρίς το πρωί σε καταυλισμούς τσιγγάνων, παρουσία εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών, ενώ κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.). Έγιναν έλεγχοι σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις και ακολούθησαν συλλήψεις.
- ελέγχθησαν 623 άτομα, 303 ημεδαποί και 320 αλλοδαποί,
- ελέγχθησαν 619 οχήματα,
- προσήχθησαν 132 άτομα, 36 ημεδαποί και 96 αλλοδαποί,
- συνελήφθησαν 84 άτομα, 35 ημεδαποί και 49 αλλοδαποί:
  •  17 ημεδαποί για υγειονομικές παραβάσεις
  •   6 ημεδαποί Ρομά για κλοπή ρεύματος
  •   4 ημεδαποί για παράνομη κατοχή όπλου
  •   2 ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα-αποφάσεις
  •   1 ημεδαπός Ρομά για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
  •   1 ημεδαπός για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
  •   1 ημεδαπός Ρομά για πολεοδομικές παραβάσεις
  •   1 ημεδαπός για στέρηση άδειας εμπορίας μετάλλων.
  •   1 ημεδαπός για χρέη προς το δημόσιο.
  •   1 ημεδαπός για ναρκωτικά
  • 36 αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα
  •  8 αλλοδαποί για υγειονομικές παραβάσεις
  •  2 αλλοδαποί για λαθρεμπόριο τσιγάρων
  •  2 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
  •  1 αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα-αποφάσεις
 - βεβαιώθηκαν 235 παραβάσεις:
  • 200 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
  •   22 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού-υγειονομικών διατάξεων
  •    6 για κλοπή ρεύματος
  •    4 παραβάσεις περί όπλων  
  •    1 πολεοδομική παράβαση
  •    1 για ναρκωτικά
  •    1 των Ειδικών Ποινικών Νόμων
- κατασχέθηκαν:
  • 6.608 γραμμάρια κάνναβη
  • 4 κυνηγετικά όπλα με 70 φυσίγγια
  • 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • 35 κούτες με λαθραία πακέτα τσιγάρων.
  • 1 κινητό τηλέφωνο
Κατά την επιχείρηση εκτελέστηκαν 10 Αποφάσεις Διοικητικής Αποβολής, όπου κατεδαφίστηκαν 14 καταλύματα-παραπήγματα (σκηνές) σε δημόσιο χώρο στη πόλη της Καλαμάτας και διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε 4 καταλύματα.  Της Βίκυς Βετουλάκη  - 

*** Νέες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά σε Αρκαδία και Αργολίδα         
         Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης με έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά στην Αργολίδα και την Αρκαδία.
Οι επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο, πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή αστυνομικών δυνάμεων της Πελοποννήσου και της Αττικής, που έχουν φτάσει στην Πελοπόννησο γι' αυτό τον σκοπό, με επικεφαλής τον αστυνομικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου υποστράτηγο Ηλία Γεωργόπουλο, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη είχαν γίνει επιχειρήσεις στη Μεσσηνία, και τη Δευτέρα στην Κορινθία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ  - 
 
***   Αργά το θυμήθηκε…o κ. Κεδίκογλου          
            Παραιτήθηκε από το πολιτικό γραφείο του Σίμου Κεδίκογλου η Αδαμαντία Κόλλια, η ωραία οικονομολόγος με την οποία συνδέεται προσωπικά το τελευταίο διάστημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Κεδίκογλου έκανε δεκτή την παραίτησή της μετά τις διαρροές στον Τύπο. Η παραίτηση έχει πάρει, ήδη, το δρόμο για τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και το Μέγαρο Μαξίμου.
Η Αδαμαντία Κόλλια προσελήφθη σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του Σίμου Κεδίκογλου, το Μάρτιο του 2013, σύμφωνα με το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ). Ο διορισμός της δημοσιεύτηκε και στη «Διαύγεια», με ημερομηνία 13/05/2013.
Ο κ. Κεδίκογλου άφησε να διαρρεύσει σε φιλικά του μέσα ενημέρωσης πως η κα Κόλλια είχε απόλυτη ανάγκη τα 700 ευρώ που έπαιρνε για να είναι στο γραφείο από το πρωί μέχρι το βράδυ και πως η διαρροή για το διορισμό της προήλθε από εσωτερικούς αντιπάλους του εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Η σχέση του κ. Κεδίκογλου με την κα Κόλλια έγινε γνωστή από δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου.
Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το δεύτερο «θηλυκό» ρουσφέτι του κ. Κεδίκογλου μετά το διορισμό γυναίκας δημοσιογράφου από το Αλιβέρι σε θέση ειδικού συμβούλου στην ΕΡΤ με μισθό 3.000 ευρώ. Η Ματίνα Ρέτσα είχε πολιτευτεί με τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, μολονότι ήταν ακόμα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και ήρθε όγδοη και καταϊδρωμένη.   Α.Π. 
 
***  Τραυματίας από την έκρηξη σε καφετέρια στο Κολωνάκι τα ξημερώματα (βίντεο)         
 
Ένας τραυματίας από την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού, που εξερράγη τα ξημερώματα σε καφετέρια στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν διερχόμενος, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν, δεν είναι εκτεταμένες.
Αυτή τη στιγμή, οι ειδικοί προσπαθούν να συλλέξουν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, για να συγκεντρώσουν στοιχεία που ενδεχομένως θα τους βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.
πηγή : enikos.gr 
Δείτε το βίντεο από το MEGA:   Video: 


 *** «Το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές θα φέρει λουκέτα και απολύσεις»         

   Της Μαρίας Νίκα
 «Οι έμποροι δεν είμαστε παλαβοί, ξέρουμε το καλό μας. Δεν μπορώ να πω ότι το ξέρουν περισσότερο οι υπουργοί» σημειώνει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψιλάκη, που μαζί με εκπροσώπους άλλων εμπορικών συλλόγων του νομού, αλλά και συνδικαλιστικών φορέων, επισκέφθηκαν χθες τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και προχθές το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Σκοπός, να ζητήσουν τη στήριξή τους ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η κα Ψιλάκη σημείωσε για τη συνάντηση με τον κ. Αλευρά: «Συζητήσαμε για τις 50 Κυριακές, γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανοίξουμε τα καταστήματά μας τις 7 Κυριακές που ορίζει ο νόμος. Θέλουμε μόνο δύο Κυριακές, προ Χριστουγέννων και πριν από την Πρωτοχρονιά, και είναι σύμφωνοι όλοι οι πρόεδροι της Μεσσηνίας, εκτός από τις τουριστικές περιοχές του νομού, όπως η Μάνη, η Φοινικούντα ενδεχομένως, η Μεθώνη. Ο αντιπεριφερειάρχης μάς είπε ότι θα ξανασυναντηθούμε για το θέμα. Δε μας είπε ξεκάθαρα εάν είναι σύμφωνος με τις απόψεις μας, θέλει να εξετάσει όλες τις παραμέτρους, να ακούσει όλους τους φορείς, πολυεθνικές, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, καταναλωτές, και από εκεί και μετά θα αποφασίσει».
Κλείνοντας, η κα Ψιλάκη κάλεσε το καταναλωτικό κοινό να συμπαρασταθεί στον εμπορικό κόσμο, να δείξει ευαισθησία και να μην καταναλώσει, εάν κάποιες πολυεθνικές ανοίξουν την Κυριακή.
Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, παρατήρησε: «Δε νομίζω ότι οι 50 Κυριακές επιπλέον θα δώσουν ώθηση στην ελληνική αγορά. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι οικονομικό. Τον κόσμο τον έχουν αφαιμάξει, ρευστότητα δεν υπάρχει καθόλου. Ο κ. αντιπεριφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι θα μας ξανασυναντήσει. Ελπίζω να μην περάσει το τρίμηνο το οποίο ορίζει ο νόμος». Και συνέχισε: «Το 90% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών - επιχειρήσεων είναι αυτοαπασχολούμενοι. Εμείς δε θα δώσουμε θέσεις εργασίας που ευελπιστεί και ευαγγελίζεται το κάθε υπουργείο ανάπτυξης, αλλά θα κοπούν θέσεις εργασίας, γιατί τα κόστη λειτουργίας των καταστημάτων αυξάνονται. Εκ των πραγμάτων θα κλείσουν πολλά καταστήματα».
Ο Αρτέμης Φανός, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης: «Πιστεύω ο αντιπεριφερειάρχης να μας ακούσει, και στην καινούργια συνάντηση που θα έχουμε να μας καθορίσει τις περιοχές που είναι τουριστικές να ανοίγουν όπως πρέπει και τις υπόλοιπες να μείνουν στο παλιό καθεστώς. Από τη στιγμή που ο κόσμος δεν έχει λεφτά να μπει στα καταστήματα, δε μας λείπει η Κυριακή, μας λείπει το χρήμα».
Παρών στη συνέντευξη Τύπου και ο Θάνος Βασιλόπουλος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ: «Σε μια περίοδο που υπάρχει αυτή η κρίση, που έχουμε δύο εκατομμύρια σχεδόν ανέργους, που υπάρχει μια μείωση του τζίρου γύρω στο 40-50%, το να προσθέτεις παραπάνω ώρες εργασίας και έξοδα, σημαίνει καταστροφή. Άλλωστε, στην Ελλάδα το 94% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι κάτω από 5 άτομα. Και αυτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν το 80% της εργασίας. Είναι σαν να στοχεύεις την εργασία. Το άνοιγμα των καταστημάτων θα φέρει κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απολύσεις, συγκέντρωση σε τρεις τέσσερις πολυεθνικές».
Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Παναγιώτης Στέφανος, κάλεσε σε συμμαχία όλους τους αρμόδιους φορείς για να πουν «Ποτέ την Κυριακή». Όπως είπε, «ο βασικότερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην αγορά και αν προχωρήσει αυτή η διαδικασία, άμεσα θα έχουμε και χαμένες θέσεις εργασίας και θα κλείσουν πάρα πολλά μαγαζιά».
  Επιστολή μητροπολίτη στον αντιπεριφερειάρχη
Εν τω μεταξύ, σε προχθεσινή επιστολή του προς τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας σημειώνει: «Επειδή είναι γνωστός πλέον ο θόρυβος ο οποίος έχει δημιουργηθεί με την επικείμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής, καθώς και οι αντιδράσεις της κοινωνίας και των εμπορικών φορέων, σε επίπεδο πανελλαδικό, η δε ανησυχία των αντίστοιχων Εμπορικών Συλλόγων και των εργαζομένων του νομού μας μάς εξεφράσθη έντονα, κατά τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνάντησή μας, ενώνω και εγώ την αγωνία μου μαζί με τους συντοπίτες μας εμπόρους και υπαλλήλους και Σας εκφράζω τους προβληματισμούς μου. Επειδή το παρόν μέτρο: α) θα συμβάλει στην αποδυνάμωση της βιωσιμότητας της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και στην ενδυνάμωση των πολυεθνικών επιχειρήσεων, β) θα επιφέρει πλήγμα στις οικογενειακές σχέσεις, γ) θα χαλαρώσει και θα σχετικοποιήσει τις θρησκευτικές παραδόσεις του τόπου μας, δ) θα διαταράξει τις εργασιακές ισορροπίες και θα ελαχιστοποιήσει την εργασιακή ανάπαυλα, απευθύνομαι προς Εσάς, επειδή οι Αντιπεριφέρειες είναι αυτές που τελικά θα κληθούν να αποφασίσουν σε τοπικό επίπεδο για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, και Σας παρακαλώ, όπως, πριν από οποιαδήποτε απόφασή Σας, λάβετε υπ’ όψη Σας όλες τις προαναφερθείσες παραμέτρους και συνέπειες, αποτελέσει δε η απόφασή Σας αυτή καρπό διαλόγου, κατανόησης και επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους φορείς του τόπου, ώστε να είναι επ’ ωφελεία του εμπορικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας μας γενικότερα, ιδίως τις ώρες αυτές που οι οικογένειες και ο λαός μας δοκιμάζεται και η προσευχητική του αναφορά προς το Θεό και η προσφυγή του στην Εκκλησία αποτελούν έκφραση της αγωνίας του για επιβίωση».  
 
*** Στην Αρχαία Μεσσήνη ο Αντώνης Σαμαράς (;)        
  Έντονα ακούγεται πλέον ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται το Σάββατο στην Αρχαία Μεσσήνη, στην εκδήλωση που σηματοδοτεί την επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου. Ευτυχώς που δε θα βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση, όπως δεκάδες Μεσσήνιοι, να αναζητά ένα εισιτήριο! Ω. - 
 
*** Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Καλαμάτα επί μήνες …          
   Μόνο στην Καλαμάτα οφείλονται χρήματα σε δεκάδες από μία μόνο ΜΚΟ, αν και το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Απρίλιο
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Πριν από έναν περίπου χρόνο εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μόνο για τη Νότια Πελοπόννησο, 2.300 θέσεις εργασίας μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
Στη Μεσσηνία προσλήφθηκαν συνολικά 1.030 άτομα, εκ των οποίων 400 μέσω συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, της οποίας η έδρα βρίσκεται εκτός του νομού.
Σύμφωνα με καταγγελίες, όμως, των εργαζομένων, κι ενώ το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί από τον Απρίλιο του 2013, ακόμα παραμένουν απλήρωτοι. Έχουν λάβει έναντι κάποιο μικρό ποσό, αλλά τους οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.
Από την πλευρά της, δε, η συγκεκριμένη εταιρεία δικαιολογείται, λέγοντας ότι υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια με το αρμόδιο υπουργείο, και μεταθέτει την εξόφληση των εργαζομένων από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα.
Πάντως, γενικότερα θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος υπήρξαν κρούσματα με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες ήταν φούσκες.
Τα χρήματα ναι μεν είχαν εξασφαλιστεί - με κοινοτική συμμετοχή- αλλά δεν μπορούσαν να τα απορροφήσουν οι φορείς τους. Δηλαδή, ιδρύονται πολλές φορές με μοναδικό σκοπό να συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα, για να εισπράξουν το 5% από τα έργα του ΕΣΠΑ
Παράλληλα, δεκάδες από τους φορείς που πήραν έγκριση για να προσλάβουν ανέργους, δεν είχαν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να τους πληρώσουν. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ο «υπόλογος» για την εκταμίευση των χρημάτων, που είναι το υπουργείο Εργασίας, δεν μπορεί να τους εκδώσει την επιταγή, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, που παραμένουν για μήνες χωρίς μισθό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι και ανασφάλιστοι, καθώς οι ΜΚΟ που δεν έχουν πληρώσει ακόμη το προσωπικό τους χρωστούν και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Το θέμα ασφαλώς είναι σε γνώση του υπουργείου Εργασίας, αλλά φαίνεται ότι αδυνατεί να παρέμβει.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι στο εν λόγω πρόγραμμα η σύμβαση ήταν πεντάμηνη με μισθό 625 ευρώ το μήνα. Οι προσλήψεις έγιναν μέσω ΑΣΕΠ, με βάση τα μόρια που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι ανάλογα με την προϋπηρεσία, την οικογενειακή κατάσταση, τον τίτλο σπουδών και άλλα κοινωνικά κριτήρια.  -


 
*** Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη βραδιά στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης         
          Αποσπάσματα από ιταλικές όπερες θα ερμηνεύσουν το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου, στα «θυρανοίξια» του Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης, οι λυρικοί ερμηνευτές Δημήτρης Πλατανιάς και Τσέλια Κοστέα. Στη μεγάλη εκδήλωση έχει εκφράσει την επιθυμία να παραστεί και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο μέχρι χθες δεν ήταν σίγουρο εάν θα του επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του.
Πρόκειται, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Δαβίλλας, για μια διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών, του Σωματείου «Διάζωμα», της ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, του Δήμου Μεσσήνης και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 9.00 μ.μ., ενώ στη μουσική βραδιά θα συμμετέχει η 80μελής Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Όσον αφορά στο Δήμο Μεσσήνης, ο κ. Δαβίλλας ανέφερε ότι έχει αναλάβει την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης για την εύκολη πρόσβαση του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά και την Αστυνομική Διεύθυνση στην Καλαμάτα. Θα φροντίσει, επίσης, για τη μετακίνηση των ΑμεΑ, την κάλυψη με γιατρούς κ.λπ.
Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης πρόσθεσε ότι, όποιος δεν έχει εξασφαλίσει εισιτήριο, θα είναι καλό να μη βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο, καθώς δε θα μπορέσει να μπει στην εκδήλωση, αφού θα υπάρχει ταξιθεσία από το Φεστιβάλ Αθηνών.
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του θαυμάσιου ανθρώπου, όπως τον χαρακτήρισε, καθηγητή Πέτρου Θέμελη, και στα όσα έχει κάνει για τον αρχαιολογικό χώρο και την ανάδειξή του. Για το θέατρο σημείωσε ότι σήμερα διαθέτει 1.500 θέσεις, αλλά όταν ολοκληρωθεί η αναστήλωση, θα έχει 4.000. Όσο για τους θεατές του Σαββάτου, αναμένεται ότι θα φτάσουν τους 1.600, ενώ στο κομμάτι που δεν έχει ακόμη αναστηλωθεί, θα τοποθετηθούν ειδικοί πάγκοι και καρέκλες.
  Πέτρος Θέμελης
Για το Θέατρο, ο καθηγητής Αρχαιολογίας και διευθυντής του ανασκαφικού και αναστηλωτικού έργου στην Αρχαία Μεσσήνη, Πέτρος Θέμελης, αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι στο έργο της αρχαίας Μεσσήνης (εργατοτεχνίτες, αρχαιολόγοι, τεχνικοί), από το 1986 ως σήμερα, είχαν όραμα, στόχους και αποφασιστικότητα, προχώρησαν ενάντια στις όποιες δυσκολίες. Καρπός των προσπαθειών τους από το 1986 ως σήμερα είναι και το Θέατρο, που εγκαινιάζεται στις 3 Αυγούστου με τη συμμετοχή του υπουργείου Πολιτισμού, της ΛΗ’  ΕΠΚΑ, του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, του Δήμου Μεσσήνης, του “Διαζώματος” και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.
Ήταν το 2ο και, κυρίως, το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου) που στήριξαν οικονομικά τις εργασίες της αποκάλυψης, της στερέωσης και της συντήρησης των μνημείων της αρχαίας Μεσσήνης, συμπεριλαμβανομένου του Θεάτρου, και έδωσαν τη μεγάλη ώθηση στο έργο χάρη στη διοικητική και τη διαχειριστική μέριμνα του υπουργείου Πολιτισμού και της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, η οποία κατέχει το δικαίωμα των ερευνών στην Αρχαία Μεσσήνη από το 1875 ως σήμερα και έχει ορίσει διευθυντή του έργου τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη, ισόβιο εταίρο της.
Δε θα ήταν, ωστόσο, δυνατή η ολοκλήρωση αποκατάστασης και ανάδειξης του Θεάτρου χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που κάλυψε τις δαπάνες για την εκπόνηση σειράς μελετών, καθώς και το κόστος εφαρμογής τους, με το αποτέλεσμα που αποκαλύπτεται σήμερα μπροστά στα μάτια του έκπληκτου επισκέπτη. Το ενδιαφέρον και η μεσολάβηση του Μεσσήνιου πολιτικού, ευρωβουλευτή τότε, πρωθυπουργού της Ελλάδος σήμερα, Αντώνη Σαμαρά, υπήρξαν παράγοντες καθοριστικοί για την ευόδωση της συνεργασίας με το Ίδρυμα Νιάρχος.
Το Θέατρο εγκαινιάζεται με τη συμμετοχή του διακεκριμένου Μεσσήνιου βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά και της υψίφωνου Τσέλιας Κοστέα, με γκαλά από ιταλικές όπερες, ύστερα από πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής, Γιώργου Κουρουπού, προς το Δ.Σ. του “Διαζώματος”. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος.
Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, Γιώργος Λούκος, υιοθέτησε με ενθουσιασμό την πρόταση και ανέλαβε με τους συνεργάτες του το δυσχερές έργο οργάνωσης της εκδήλωσης.
Το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης αποτελεί πλέον μέρος της ζωής των πολιτών. Αναγεννήθηκε για να συνεχίσει να φιλοξενεί ανθρώπους, ιδέες, τέχνη και πολιτική».
Μ.Ν.   -
*** Απομακρύνθηκε το περίπτερο από τη Φραντζή (Φωτογραφίες)         
 
Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η απομάκρυνση του περιπτέρου από τη συμβολή των οδών Αριστομένους και Φραντζή.
Το συγκεκριμένο περίπτερο είχε διχάσει μέχρι και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά πλέον πέρασε στην ιστορία. -
*** «Σούπα πάπιας» αύριο από την Κινηματογραφική Λέσχη 
«Σούπα πάπιας» έχει σειρά στις προβολές που πραγματοποιεί η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας), αύριο Πέμπτη, 1η Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ. Οι περίφημοι αδερφοί Marx, στην τελευταία τους ταινία ως τετράδα, καταστρέφουν τα πάντα –κυριολεκτικά- στο πέρασμά τους! Όταν ο Rufus Firefly γίνεται ηγέτης μιας έτοιμης να χρεοκοπήσει χώρας ως όρος που έθεσε μία πολύ πλούσια κυρία για να τη δανείσει, όλα ξεκινούν. Και κάπου εκεί τελειώνουν! Είσοδος: 4 ευρώ (ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών). - 
 
 
***
 
***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ   ενημέρωση  :
***   Κοντά στην απόκτηση του Πίτερ Οφορίκουε βρίσκεται ο Μεσσηνιακός         
   Ο 33χρονος (21/03/1980) Γκανέζος επιθετικός έγινε γνωστός από την θητεία του στον Ολυμπιακό, ενώ η καριέρα του άρχισε στην Καλαμάτα σε ηλικία 15 ετών.
Σχεδόν 18 χρόνια αφότου αποκτήθηκε από την Καλαμάτα, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Ο Σταύρος Παπαδόπουλος -πρόεδρος του Μεσσηνιακού πλέον- θέλει να φέρει στην ομάδα τον Πίτερ Οφορίκουε. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 33χρονος επιθετικός, με θητεία στον Ολυμπιακό όπου έγινε γνωστός στο ελληνικό, είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Μεσσηνιακό, ο οποίος τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία.
Ο Γκανέζος επιθετικός γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1980 και άρχισε την καριέρα του στην Καλαμάτα σε ηλικία 15 ετών. Το 1997 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, ενώ το 2005 ακολούθησε ο ΟΦΗ. Στη συνέχεια άρχισαν τα... ταξίδια σε Ισραήλ, Κύπρο και Γκάνα χωρίς να έχει βρει σταθερό σταθμό στην καριέρα του.    από contra.gr  .-
 
***  Πέμπτη θέση για το σκάφος Blue line στο 50ό Ράλι Αιγαίου!

Την πέμπτη θέση στην κατηγορία ORC κατέλαβε το σκάφος Blue line του ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος», στο 50ό Ράλι Αιγαίου, που διεξήχθη από 19-29 Ιουλίου. Στην κατηγορία ORC πήραν μέρος 17 σκάφη και το Blue line στις 5 ιστιοδρομίες κατέλαβε τις ακόλουθες θέσεις: 2η, 4η, 2η, 6η και 7η, ενώ συγκέντρωσε 28 βαθμούς ποινής. Κυβερνήτης του σκάφους, που συμμετείχε για 9η χρονιά στο συγκεκριμένο ράλι, ήταν ο Γιώργος Δρακόπουλος, ενώ το πλήρωμα απάρτιζαν οι Βαγγέλης Ανδριανόπουλος, Ντίνος Χρυσομάλλης, Άγγελος Παπανικολάου, Γιάννης Παπαδημητρόπουλος, Γιώργος Βλαχόπουλος και Ιωάννα Σιψά. Το 50ό Ράλι Αιγαίου, που ήταν επετειακό, περιελάμβανε τέσσερα σκέλη: Φάληρο – Σύρος – Πάτμος – Κουφονήσια – Σούνιο. Διοργανωτής ήταν ο ΠΟΪΑΘ. -
 
*** Στα  προκριματικά για ομίλους Τσάμπιονσ Λίγκ :
 ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης - Μέταλιστ  Ουκρανίας  0-2  .-

***
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
Παραλίες Άθως - Αθωνικής Πολιτείας του Αγίου Όρους
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2576   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1075   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1074   video.-
                                                         Σύνολο  :  4729     βίντεο ανηρτημένα .-

 ***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
  ~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  , ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html  , Υγεία  γιά  Όλους  - Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη   10  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html , Γράφοντε  και  σας τα  γράφουμε ,  Πέμπτη  11  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/12-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   12  Ιουλίου  2013
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουλίου  2013 .-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/19-20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σαββατο-Κύριακο  19  καί 20 -21  Ιουλίου  2013.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Επίσκεψη  στο  Άγιο  Όρος  14  με 20  Ιουλίου  2013 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Διαδρομές  στο  Άγιο  Όρος 14  με  20  Ιουλίου  2013 , Δευτέρα  22-07-2013 , .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/22-2013.html ., Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  22  Ιουλίου  2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος από 14  έως  20  Ιουλίου  2013   ,   Τρίτη   23  Ιουλίου  2013 ,
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/23-2013.html  , Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  23  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/24-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/25-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  25  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/26-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκεύ  26  Ιουλίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/27-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Ιουλίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Ιουλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/29-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουλίου 2013.-
 ~~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/31-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013 .-

** Στο δίλημμα «Ρωμηοσύνη ή βαρβαρότητα» η δυτική Ευρώπη είχε διαλέξει ήδη από τον 8ο αιώνα τη βαρβαρότητα, και οι συνέπειες αυτής της επιλογής σφράγισαν την παγκόσμια Ιστορία από τότε μέχρι τις μέρες μας.
 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
Στην Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας  από τη βεράντα  των  μαγειρίων  2013
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-   
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 .-
''Ο Ελληνισμός είναι η κιβωτός της ψυχής μας με διαχρονικές και αδιαπραγμάτευτες αξίες την Ιστορία μας και την Εθνική μας ταυτότητα. Η υπεράσπιση της πατρίδος μας και της θρησκείας μας είναι το χρέος του λαού μας και το οποίο θα εκπληρώσει με όποιο κόστος,..'' ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!! 
~*  ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/31-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013 .-
*** Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν κατά της μετανάστευσης. Οι σημερινοί αριστεροί τους διαβάζουν ή τα παίρνουν;
Μπακούνιν, πατέρας των αναρχικών. Μόνο που αν έβλεπε τι είναι η αναρχία σήμερα θα έκλαιγε με μαύρο δάκρυ.
Κάποιοι που νομίζουν ότι κρατούν το «αριστερόμετρο» και το «δημοκρατικόμετρο», καταγγέλλουν ως «ακροδεξιούς», «φασίστες» και «εθνικιστές» όσους τολμούν να ορθώσουν λόγο ενάντια στη λαθρομετανάστευση.-

*** ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ...
Ένας επίγειος παράδεισος...!!!Αλόννησος, Ίκος, Ευώνυμος, Λιοδρόμια ή Χιλιοδρόμια, μ' όποιο όνομα κι αν την αποκαλέσεις, από τα πολλά που της δόθηκαν στο πέρασμα των αιώνων, τίποτα δεν αλλάζει.
Η Αλόννησος, πέρασμα θαλάσσιων δρόμων από την 9η π.χ. χιλιετία, από το Β. Αιγαίο μέχρι την Κρήτη, έχει το δικό της μυστικό στην τέχνη της ναυπηγικής, της ναυσιπλοΐας, της κεραμικής αλλά και τον δικό της τρόπο να μαγεύει...Αγναντεύοντας από την Αλόννησο τη θάλασσα, φαντάζεσαι τη μεγάλη ιστορία του νησιού, από την παλαιοχριστιανική περίοδο μέχρι σήμερα. Βλέπεις την Αργώ του Ιάσωνα στο ταξίδι της για τη Μαύρη θάλασσα και τα πλοία της εκστρατείας προς την Τροία.
Από το χθες στο σήμερα, μέσα στην ίδια απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού τοπίου...!!!Γλυκιά καλημέρα συντροφιά μας..!!!!:):)....


*** ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΕΣ  με  Άγια  Λείψανα  Αγίων στην Ιερά Μονή Ιβήρων  2013 :

Στην Ι.Μονή Ιβήρων Άγια  και  ιερά  λείψανα των :

Οσίου  Ιεροθέου του Ιβηρίτου , του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης , Οσίου Αρσενίου Καππαδόκου,

Αγίου Γρηγορίου Νεικαισαρίας , του Αγίου Νικολάου , Αγίου Αποστόλου Φιλίππου , Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου ...κ.α.


Ιερά  Λείψανα των Αγίων Χαραλάμπους , Νέστορος , Οσίου  Ιλαρίωνα ,Αγίων  μαρτύρων Μηνοδώρας , Νυμφοδώρας , και Μητροδώρας , Αγίου Αποστόλου Ανδρέα , Αγίου Γεωργίου "Αίμα των αμνών" , Αγίων Αναργύρων  Κοσμά  και  Δαμιανού  κ.α.  

Ιερά  λείψανα του Οσίου  Λεοντίου , Αγίου Μάρτυρα Μερκουρίου , Αγίου  Ιερομάρτυρα Μοδέστου ,Αγίου  Ιερομάρτυρα Χαραλάμπους κ.α. στην Ι.Μ. Ιβήρων 2013 .
  Ιερά  και  Άγια λείψανα  από Ι.Μ. Ιβήρων των Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου , Αγίου  Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους , Οσίου Μάρτυρα Μάμαντος , Αγίου Παντελεήμονος του  ιαματικού , Των Αγίων  πέντε  μαρτύρων  Αυξεντίου , Ευγενίου , Ευστρατίου , .. , .. , Οσιομάρτυρος Ιακώβ Ιβηροσκητιώτου ,Αγίου Ιωάννου Προδρόμου , Αγίου Πατρικίου , Αγίας Παρασκευής , Αγίας Βαρβάρας , του Αγίου Γεωργίου του Νέου , Αγίου Ευσταθίου , Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμνου , Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου , Αγίου Χαραλάμπους κ.α.
 Στην ΙΜ. ΙΒΗΡΩΝ στο Άγιον Όρος , ιερά   λείψανα των : Αγίου Βαρβάρου , Αγίου Προκοπίου , Αγίου Μιχαήλ Συνάδων , Αγίου Ιακώβ , Αγίου Ελευθερίου , Αγίου Χαραλάμπους , Αγίου  Βλασίου κ.α. Αγίου Αυξεντίου , Αγίου Ευγενίου , Αγίου Ιερομάρτυρα Βασιλέως Επισκόπου Αμασίας , Αγγίων Δυσμηρίων κ.α.
Ιερά καί  Άγια λείψανα , Αγίου Τρύφωνα , Αγίου Γρηγορίου της  μεγάλης Αρμενίας , Αγιος  Ιερομάρτυρος Ελευθερίου , Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου , Αγίου Παντελεήμονος , Αγίων  Αναργύρων   Κύρους και Ιωάννου , Αγίου  Ιερομάρτυρα Χαραλάμπους , Αγίου Ιερομάρτυρα Μοδέστου , Αγίου Γεωργίου , Αγίου Τρύφωνα , Αγίου Προκοπίου , Αγίας Μαρίνης , Αγίου Παντελεήμωνος , Αγίων Δισμυρίων , της Οσίας Ευπραξίας κ.α.  
 Ιερά  λείψανα στην Ι.Μ.Ιβήρων , Των  Αγίων Οσιομαρτύρων Ευθυμίου , Ιγνατίου , και Ακακίου , Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου , Αγίου Παντελεήμονος , Αγίου Ιερομάρτυρα Χαραλάμπους , Αγίου Ιερομάρτυρα Μοδέστου , Αγίου Αμφυλοχίου Ικονίου , Αγίας Πελαγίας , Αγίου Κυπριανού , Αγ. Χαραλάμπους , Αγίου Ελευθερίου , Αγ. Χαραλάμπους , Αγ. Αρτεμίου , Αγ. Παντελεήμονος , Αγίας Παρασκευής , Μαρτυρα Ευστρατίου , Ιερομάρτυρα Μοδέστου , Οσίας Μελάνης , Αγίου Μηνά Καλλικελάδου , Αγίας Κυριακής , Μάρτυρα Προκοπίου , Μάρτυρα Ιγνατίου .. κ.α.
 Άγια  λείψανα στην Ι.Μ. Ιβήρων Αγίου Κηρύκου , Αγίας Παρασκευής , Αγίου Φωτίου , Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου , Αγίου Ελευθερίου , Αγίου Χαραλάμπους , Αγίου Αρτεμίου , Αγίου Παντελαήμονος , Αγίου Χαραλάμπους , Αγίου Μοδέστου , Αγίου Μερκουρίου , Αγίου Μιχαήλ Συνάδων , Αγίας Παρασκευής , Αγίου μεγαλομάρτυρα Προκοπίου , Αγ. Παρασκευής , Αγ. Ευστρατίου , Αγ. Μοδέστου , Οσίας Μελάνης , Μηνά Καλλικελάδου , Αγ. Χαραλάμπους , Αγίς ΚΛυριακής Αγ. Προκοπίου , Αγ. Ιγνατίου  κ.α.
 
** ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ  - ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
σε Ι.Μονές στο Άγιον Όρος  2013 :

 
~ 950 ΙΜ   Αγίου Παντελεήμωνα   2013: http://youtu.be/fFNciuWI0No ,
~ - Στην Ι Μ  Σίμωνος Πέτρας  2013: http://youtu.be/l1CFtIsdc3Q ,
 ** ενημέρωση  1 γιά Σκήτη Αγία Άννα  2013: http://youtu.be/UbuuUFc69YQ , 
** ενημέρωση  2  γιά Σκήτη Αγία Άννα  2013: http://youtu.be/TApEJCm3C0g ,
** ενημέρωση  3  γιά Σκήτη Αγία  Άννα  2013: http://youtu.be/Z3XvGbSKVow ,
 ** ενημέρωση  5  γιά  Αγία  Άννα  2013: http://youtu.be/ulNIW51doKs  , 
** ενημέρωση  6  γιά Αγία Άννα   2013: http://youtu.be/cG73UO2r4dg , 
** ενημέρωση  7  γιά Αγία Άννα  2013: http://youtu.be/qMUvjfK8TxE  ,

 
 
 

***871  Αρσανάς  Ι Μ  Χιλιανδαρίου 2013 Γιοβάνιτσας:  http://youtu.be/OH2fPxvdmus ,
*** 879 Αρσανάς Ι Μ  Ζωγράφου  2013: http://youtu.be/uXlAuWmeBVU ,
*** 827 Αρσανάς Κωνσταμονίτου 2013: http://youtu.be/eNl7pYciLIs , 
*** 915 Αρσανάς Μονής Δοχειαρίου  2013: http://youtu.be/9QxFmWrx-W8 ,
*** 956 Αρσανάς Μονής Δοχειαρίου  2013: http://youtu.be/lIsPSLmiE8Y  ,
*** 987 ΔΑΦΝΗ  γιά Ι Μ  ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ  2013: http://youtu.be/YWeb7BHRvhw ,
*** 941 Ι Μ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ 2013: http://youtu.be/iAt-cwbRjH0 ,
*** 818 ΑΡΣΑΝΑΣ ΓΙΟΒΑΝΙΤΣΑΣ πλησιάζοντας 2013: http://youtu.be/hpnSdfJoW9Y ,
*** 887 ΑΡΣΑΝΑΣ Ι Μ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2013: http://youtu.be/hXmLKJW4CYQ ,
*** 857 Αρσανάς Γιοβάνιτσας  2013: http://youtu.be/Z3p0O6OZ7aE , 
896 Αρσανάς Κωνσταμονίτου 2013: http://youtu.be/OppToLVuQog ,
894 Αρσανάς Ι Μ Κωνσταμονίτου 2013: http://youtu.be/x8jRlWXlzP0 ,
882 Αρσανάς Μονής Ζωγράφου Βουλγάρικο) 2013: http://youtu.be/u-172FWecgQ ,
825 Αρσανάς Σέρβικου Γιοβάνιτσας 2013: http://youtu.be/00daXbRc8Jg ,
973 Ι Μ  ΑΓΙΟΥ  ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ  Ρώσικη )  2013: http://youtu.be/y4ZVEFvizM8,,
919 Ι Μ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2013: http://youtu.be/PFO00YlgMmc  ,
985 Ι Μ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 2013: http://youtu.be/oZCSJe8NBKQ ,
934 Ι Μ Ξενοφώντος 2013: http://youtu.be/aQEHOM8_uoI  ,
015 Ι Μ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ  2013 από ξενώνα: http://youtu.be/aevSE5o3j2E ,
927 Ι Μονής Δοχειαρίου 2013: http://youtu.be/dy-wvb-W1dA ,

 

~  211 Από Άγιο Γεώργιο Καλύβες Σκήτης Αγίας Άννας: http://youtu.be/m19hspnBKus ,
~ 170 Αρσανάς Σκήτης Αγίας Άννης 2013: http://youtu.be/g1LFS_iZuFE ,
~ 216 Ι. Κ Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίων  2013: http://youtu.be/CMs-WqGkScA ,
~*113  Άγιο Όρος  2013: http://youtu.be/-nhp4IBRhfc ,
~* 203 Ι Καλύβα Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίων) Σκήτη  Αγίας Άννας  2013 : http://youtu.be/VTIiD5z9N_4 ,
~* 139 Ι Μ  Αγίου Παύλου  2013 : http://youtu.be/tqWg5RL6ptQ ,
 ~* 118  Ι Μ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 2013: http://youtu.be/1bcUWZmU0ms ,
 ~* 351 Ι Μ ΙΒΗΡΩΝ 2013: http://youtu.be/UUgCZx3rn80,
~* 122 Ι Μ  Σίμωνόπετρας , Γρηγορίου  , Διονυσίου  2013: http://youtu.be/I0iA_Ca9RuQ ,
~* 054 Ι Μ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥ 2013: http://youtu.be/j59YQDFQQjI,
~* 137 Ι Μ Διονυσίου 2013: http://youtu.be/cTuUJFxkMMQ,
~* 132 Ι Μ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  2013: http://youtu.be/owSImMXp3Xw
~* 015 Ι Μ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ  2013 από ξενώνα: http://youtu.be/sUqWCxdrluE ,
***334   Ι Μ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ  2013: http://youtu.be/c1osyDgo88I ,
**055  Ι Μονή Σίμωνος Πέτρας 2013: http://youtu.be/zbXPcFj4M_E ,
** 212 Κυριακό Αγίας Άννης  πίσω η Ι Κ  των Μουτεβελαίων 2013: http://youtu.be/ZVkzJtxzaBc ,
** 163 ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ 2013: http://youtu.be/RFLLeqpob4c ,
**  156 Νέα Σκήτη  και  Σκήτη Αγίας Άννης  2013: http://youtu.be/2rMw9D_Op68 ,
** 062 Σίμωνος Πέτρας  Ι Μ  Σίμωνόπετρας 2013: http://youtu.be/I5uvhZMJxwc ,
** 166 ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 2013: http://youtu.be/Ildfb1lh3Po ,
** 077 Σπήλαιο Αγίου Οσίου Σίμωνος 2013: http://youtu.be/f_ZT0hc2JCI  ,


**  ~** ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :  


 www.athos.gr  ,

  http://www.agioreitikes-grammes.com      ,   





http://www.hilandar.org      , :


 http://www.hobbi.gr   , :   









 http://www.kedak.gr  ,   :

http://www.agioritikiestia.gr     



~** www.athensclassicmarathon.gr   , 30oς κλασσικός Μαραθώνιου Αθηνών .Γιατροί χωρίς Σύνορα .-

~** www.seaelpis.gr  , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ // 25η Αμφικτιονία .-

~**  www.archives.gr  , ΑΡΧΕΙΟ  ΕΡΤ .-  

~**  www.dopios.com  ,
 


  ~**  ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ από επισκέψεις στο  Άγιο  Όρος στο περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  2010  ΚΑΙ  2011 .- :
1.~ 022 ΑΘΩΣ 2010 : http://youtu.be/8gmDyY1M-mk/ ,
2.- ~ 021 Άγιο Όρος 2010 : http://youtu.be/5dUZDkkW5r4/ ,
3.- ~ 020 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΘΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010 Καρούλια –Καντούνια – Κερασιά : http://youtu.be/1vWVkE8fWjE/ ,
4.- ~ 019 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 23 ΕΩΣ 30 -08-2010: http://youtu.be/1UXueBOGGus/ ,
5.- ~ 018 Άγιον Όρος 2010: http://youtu.be/jTLjZ5fJveA/ ,
6.- ~ 017 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2010: http://youtu.be/T2LamLTkOO4/ ,
7.- ~ 016 Άγιο Όρος Σκήτη Αγίας Άννης 23 εως30 -08-2010 : http://youtu.be/3fjRrVJ4NdQ/ ,
8/.- ~  2154 -  Ιερά Μονή Καρακάλου : http://youtu.be/6ou4ffypE8E/ ,
9.- ~ 1887.-  Τάφος μοναχού Παϊσιου Σουρωτή 5-8-2011 : http://youtu.be/vGgHoXHBbSw/ ,
1`0.- ~ 1885.-  ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΤΑΦΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ: http://youtu.be/ittiSBqYheI/ ,
11.- ~ 2101.- ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ Γέροντας Ευθύμιος Καψάλα : http://youtu.be/X3Aq296RXnk/ ,
12.- ~ 1884.avi Στο γυναικείο Μοναστήρι ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στη Σουρωτή 2011: http://youtu.be/hRNHvwlo_AY/ ,
13.- ~ 2105.-  Καλύβα Αναστασίου Καψάλα Ευθύμιος: http://youtu.be/6F-K6aFHzOA   ,
14.- ~ 2169.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ : http://youtu.be/zXtrNaeElk4  ,
15.- ~ 2119.-  Ιερά Σκήτη Προφήτη Ηλία : http://youtu.be/o6UJ5k5VC3g  ,
16.- ~ 2049.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/IS6XLJnSOpo  ,
17.- ~ 1879.-  ΣΟΥΡΩΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Τάφος Μοναχού Παϊσιου 5-8-2011: http://youtu.be/4Lxq2kE4P8c  , ?
18.- ~ 2144.-  Καρυές - Ι. Μ. Καρακάλου : http://youtu.be/1-BPaMQhCbM  , ?
19.- ~ 2164.-  ΚΑΡΥΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/aWnAmjE20r8  ,
20.- ~ 2023.-   Αρσανάς Κωνσταμονίτου και Δοχειαρίου : http://youtu.be/PvUg_SvjnkE  ,
21.- ~ 2111.-  Σκήτη Προφήτου Ηλία: http://youtu.be/_t5pSbKHvdY / ,
22.- ~ 2194.- ΑΡΣΑΝΑΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/FSclzefUano   , ?
23.- ~ 2121  Ι.Ν. στην ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ : http://youtu.be/472Q3gvEPQA   ,
24.- ~ 2090.-  Ι. Μ. ΙΒΗΡΩΝ : http://youtu.be/7o4wMrXWQnM   , ?
25.- ~ 1893. -  ΙΕΡΙΣΣΟΣ προς Άγιο όρος 5-8-2011 : http://youtu.be/2aeX96Qvt1Y   ,
26.- ~ 2076.-  Το περιβόλι της Παναγιάς : http://youtu.be/UqtMKeTW3Tc    ,  
27 .- 1921.-  Με το πλοίο προς Ι.Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011 : http://youtu.be/WQrgIwwuvWw   , http://youtu.be/WQrgIwwuvWw  ?
28.- ~ 1956.-  Στην Ιερά Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011: http://youtu.be/n4M1sFR6ezI   ,
29.- ~ 2168.- Στην Ι.Μ. Βατοπεδίου : http://youtu.be/d75XrtftHJo   ,
30.- ~ 1986.- Στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου – Σέρβικο : http://youtu.be/YGN1-qkBrsA   ,
31.- ~ 2057.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2010 : http://youtu.be/B1twiTSFJp8   ,
32.- ~ 2143. - Ι.Μ. Παντοκράτορα ( Σταυρονηκίτα , Προφ. Ηλίας ) : http://youtu.be/ne3uhgUgV8E   ,
33.- ~ 2145.-  Ι. Μ. Καρακάλου  : http://youtu.be/ayI_V3Osigg   ,
34.- ~ 2055. - ΑΡΣΑΝΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/1VQlHfSzyp4   ,
35.- ~ 2094.- Ι.Μ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ :  http://youtu.be/tMxuCFZk0sA   , http://youtu.be/tMxuCFZk0sA ,   http://youtu.be/tMxuCFZk0sA  , ?
36.  2096.- ΚΑΨΑΛΑ -Σκήτη Αναστασίου μοναχός Ευθύμιος : http://youtu.be/cjAE-xYZVkI   ,
37.- ~  1922.- Από το πλοίο ΙΕΡΙΣΣΟΣ- ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : http://youtu.be/YcKfXAVonrg   ,
38 .- ~ 2166.- Ι.Μ. Βατοπεδίου 2011 : http://youtu.be/nzscAiUxTHk  ,
39.- ~ 1985.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ Σέρβικο Μοναστήρι : http://youtu.be/6r3smNxL3sU   ,
40.- ~ 2153.- Στην Παναγούδα του Γέροντα Παϊσιου : http://youtu.be/ZMeIytGC0go    
41.- ~ 2056.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2011 , 2010 : http://youtu.be/5Rxd2CnC6oQ   , ?
42.-  2065.- ΙΕΡΑ Μ .ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ –ΡΩΣΙΚΟ : http://youtu.be/TyXiTgQVBI8 ?
43.- ~ 2172.- Αρσανάς Ι.Μ.Βατοπεδίου : http://youtu.be/dUnD6q_LxYc    ,
44.- ~ 2036.- ΑΡΣΑΝΑΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/5rzHdUFEWA4   ,
45.- ~ 2017.- Στον Αρσανάs Ι. Μ. Κωνσταμονίτου : http://youtu.be/6UQPWyp6r8Y   ,
46.- 2016.- Φεύγοντας από Αρσανά Γιοβάνιτσας Σέρβικο : http://youtu.be/Pu8FkvT55O4   ,
47.- ~ 1984.- Ιερά Μονή Χιλανδαρίου 6-8-2011: http://youtu.be/dKcRzeG7XZE   ,
48 .- ~ 1987.- Ι. Μ. Χιλανδαρίου: http://youtu.be/cSrIjpuI21U   ,
49.- ~ 2039.- ΑΡΣΑΝΑΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011: http://youtu.be/a7J8OAL539U   ,
50.- ~ 2062 Άγιο Όρος 2011 : http://youtu.be/5dE_KM8Uipk   ,
51.- ~ 1925.- Άγιον Όρος - Στον Αράπη : http://youtu.be/eGhdWd4qrE0   ,
52.- ~ 2084.- ΚΑΡΥΕΣ - ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/4IpS7h3qX0s   ,
53.- ~ 1934.- Αρσανάς -Ι.Μονή Εσφηγμένου : http://youtu.be/IGflYW5Oncg   ,
54.- ~ 1988.- Ι.Μ. ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ : http://youtu.be/zG2k9uOYFwg   ,
55.- ~ 1929.- Αρσανάς Χιλανδαρίου Σέρβικο : http://youtu.be/grmVzbL5e1c   ,
56.- ~ 2152.-  Στην καλύβα Παναγούδας του μοναχού Παϊσιου :
57.- ~ 1923.-  Στο Άγιο Όρος 5-8-2011: http://youtu.be/iFx1WR7igW0   ,
58.- ~ 2198.- Στον Αρσανά του Βατοπεδίου 2011 : http://youtu.be/uf8ulGRPPns   ,
59.- ~ 2058.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2011 : http://youtu.be/x-r2NhjdTPo   ,
60.- ~ 1938.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΗΓΜΕΝΟΥ: http://youtu.be/y8qZof6j0mg   ,
61.- 2137.- Από Προφήτη Ηλία στην Ι. Μ. Παντοκράτορα : http://youtu.be/VYQnplRKVr0   , 62.- ~ 2074.- Άγιο Όρος : http://youtu.be/kyMQ-5ywEAs   ,
63.-~ 2163.- Καρυές Άγιος Ανδρέας Άξιον Εστί : http://youtu.be/ScfGxynTKHo   ,
64.- ~ 1924.- Στο Περιβόλι της Παναγίας 5-8-2011 : http://youtu.be/h0tPHJ28m20  
65.-   1892.  ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Γενικό Νοσοκομείο : http://youtu.be/w08ScAnud6c   ,
66.- ~ 1955.- Ι.Μ. Εσφηγμένου: http://youtu.be/mxEo90dEV-c   ,
67.-  ~** http://youtu.be/52W_3DmQuV8 ¨: ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ
68.-~** http://youtu.be/j8_tGoU0Wk0  :  ΚΑΡΟΥΛΙΑ  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ  ΔΑΝΗΛΑΙΟΙ
69.- ~** Τα φρικαλέα Καρούλια Αγιου Ορους μέρος 1ο: http://youtu.be/U5y9QyU2rZQ
70.- ~** 4' ΓΕΡΩΝ ΠΑΊΣΙΟΣ ' ΣΠΑΝΙΑ ΗΧΟΓΡΆΦΗΣΗ'' ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :                                        
http://youtu.be/xx1-mOFe424 , :                 
71.- ~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ : http://youtu.be/qdGDf75rHA0 
72.- ~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ-ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ : http://youtu.be/Dt1UqG2wIP4 ,
 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_4330.html : Ο Γέροντας Μοναχός Παϊσιος Αγειορίτης .-
~**http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/2011_29.html , Σκήτες του Αγίου Όρους 2011 .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/08/2010.html : Καλοκαιρινές διαδρομές Αύγουστος 2010 , Κωνσταντινούπολη - Προύσσα - Άγιον Όρος  


 
 
 
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: