ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Ιουλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013   :
ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Συνεφιασμένο Αρφαρά
~** Αν   θες κάποια μέρα να επισκεφτεις κατι διαφορετικό και παράλληλα κατι ξεχωριστο και υγιεινό γεύμα τότε αξίζει να επισκεφτεις την ιστοσελίδα μας www.romantza-agiosfloros.gr .-

*** ΚΑΡΚΙΝΟΣ Το μανιτάρι Maitake συρρικνώνει καρκινικούς όγκους 

 Το μανιτάρι Maitake θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης και του προστάτη, ασθένειες που σκοτώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους.
Το Maitake είναι ένα μανιτάρι που χρησιμοποιείται κυρίως στην κινεζική κουζίνα και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα δυνητικό όπλο κατά του καρκίνου, αφού, σύμφωνα με νέα μελέτη, συρρικνώνει τους όγκους μέχρι και 75 τοις εκατό. Μορφολογικά ο μύκητας αυτός μπορεί να μεγαλώσει και να αποκτήσει μέχρι και οκτώ εκατοστά διάμετρο.
Ο Δρ Sensuke Konno ανακάλυψε ότι ο συνδυασμός μιας μικροσκοπικής ποσότητας συμπυκνωμένου εκχυλίσματος του μανιταριού αυτού, μαζί με μια αντι-πρωτεΐνη του καρκίνου -που ονομάζεται ιντερφερόνη άλφα, οδηγεί σε μείωση της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων στην ουροδόχο κύστη και στον προστάτη σε ασθενείς με καρκίνο, έως και τρία τέταρτα.
Οι αντι-πρωτεΐνες του καρκίνου, που χρησιμοποιούνται και σε άλλες θεραπείες, είναι αναγκαίες μόνο σε μικρές δόσεις, σύμφωνα με την έρευνα ομάδας επιστημόνων στο New York Medical Center, η οποία δημοσιεύθηκε στην British Journal of Urology.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, οι ειδικοί θεωρούν ότι οι δύο αυτές ουσίες όταν χρησιμοποιούνται μαζί και σε χαμηλές δόσεις, μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα ένζυμο το οποίο ελέγχει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Ο Δρ Konno αναφέρθηκε σε αυτό, τονίζοντας ότι είναι ένα «πολύ σημαντικό» επίτευγμα και συμπλήρωσε ότι ο συνδυασμός αυτός «δεν βελτιώνει μόνο την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, αλλά επίσης και την ποιότητα ζωής των ασθενών, αφού μειώνονται σημαντικά οι συμβατικές θεραπείες, οι οποίες ακολουθούνται από πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες.
πηγή: www.capitalhealth.gr .-
 
***ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί Άλλα  :



Μιά  όμορφη  εβδομάδα  γιά  όλους μας !!!!
*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !





*** «Stealth wear»-Ρούχα αντίμετρο για την ηλεκτρονική παρακολούθηση
                            
 Καθώς την επικαιρότητα απασχολούν όλο και συχνότερα σκάνδαλα ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων και θέματα σχετικά με το τι θα σημαίνει η επικείμενη έναρξη της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών και στους ουρανούς χωρών του δυτικού κόσμου, αρκετοί είναι αυτοί που αρχίζουν να αναζητούν «αντίμετρα».Ένας εξ αυτών και ο Άνταμ Χάρβεϊ, του αμερικανικού School of Visual Arts, ο οποίος δημιούργησε και παρουσίασε σε συνεργασία με την Τζοάνα Μπλούμφιλντ μία ιδιαίτερη σειρά ρούχων, που εγκαινιάζουν μία νέα κατηγορία ενδυμάτων: του αποκαλούμενου «stealth wear».Πρόκειται για μία σειρά ρούχων που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση της παρακολούθησης, με ιδιότητες όπως το μπλοκάρισμα ακτίνων Χ, την παρεμπόδιση των θερμικών καμερών παρακολούθησης και το μπλοκάρισμα των σημάτων κινητών τηλεφώνων μέσω συσκευών στις τσέπες.
Σε συνέντευξή του στο Tank Magazine, ο Χάρβεϊ λέει πως η συγκεκριμένη έμπνευση του ήρθε πριν χρόνια, όταν ήταν φωτογράφος σε πάρτι, και περνούσε πολύ χρόνο φωτογραφίζοντας ανθρώπους που ενδεχομένως να μην ήθελαν να φωτογραφηθούν. Όταν κατάλαβε πως οι φωτογραφίες αυτές μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πηγές για ενοχοποιητικά στοιχεία, σκέφτηκε να σχεδιάσει ρούχα που θα εμπόδιζαν κάτι τέτοιο. Ο ίδιος βρίσκεται πίσω και από άλλα προγράμματα παρεμφερούς χαρακτήρα, το Anti-paparazzi Clutch και το CV Dazzle, που έχουν σκοπό «τον έλεγχο της ταυτότητας σε έναν κόσμο όπου όλοι είναι φωτογράφοι».
Τα ρούχα «stealth» παρουσίασε η Primitive στο Tank Magazine και περιλαμβάνουν κάποια κομμάτια που έχουν χαρακτήρα «anti-Drone» (εναντίον μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών) και το Off Pocket (αξεσουάρ κατά τηλεφώνων, καθώς μηδενίζει το σήμα ενός κινητού). Στα Anti-Drone ρούχα, χρησιμοποιείται ένα ειδικό ύφασμα που προστατεύει από τις θερμικές κάμερες που χρησιμοποιούνται ευρέως από drones, ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφρύ, δροσερό και ασφαλές.Δύο από τα Anti-Drone κομμάτια είναι εμπνευσμένα από παραδοσιακά μουσουλμανικά κομμάτια ένδυσης: τη μπούρκα και τη μαντίλα. Το OFF Pocket από πλευράς του λειτουργεί με κάθε είδους συσκευή και είναι αδιάβροχο, ενώ μπλοκάρει τόσο εισερχόμενες όσο και εξερχόμενες κλήσεις. Επίσης, το XX Shirt είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προστατεύει αυτόν που το φοράει από τις ακτίνες Χ.


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
thecuriosityofcat 

***  Νεκρός 30χρονος μοτοσικλετιστής στη σήραγγα Καλογερικού
            Χθες στο 168,7 χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας (σήραγγα Καλογερικού), δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 30χρονος, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου.



*** Στην Αθήνα οι δημοτικοί αστυνομικοί της Καλαμάτας για διαμαρτυρία (φωτογραφίες)
  
Νωρίς σήμερα το πρωί αναχώρησαν για την Αθήνα  με πούλμαν δημοτικοί αστυνόμοι της Καλαμάτας καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου για να βρεθούν στην Πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων  στην πλατεία Καραισκάκη στις 12:30 το μεσημέρι , ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεραρρύθμισης φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Κλειστοί οι δήμοι για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων
 Κλειστοί  οι δήμοι σήμερα, Δευτέρα, με εξαίρεση τις κοινωνικο - προνοιακές δομές, όπως αποφάσισε το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας.
Την πρόταση έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνης και συνυπέγραψε ο επικεφαλής των δημάρχων της ΝΔ, δήμαρχος Λαρισαίων Κ.Τζανακούλης. Στη διάρκεια της συνεδρίασης σημειώθηκαν εντάσεις, ειδικά κατά την τοποθέτηση του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, ο οποίος εξερχόμενος από το κτίριο δέχθηκε επίθεση.
Κινητοποιήσεις έχουν αποφασίσει επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, από κοινού δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 12.30. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνης επισήμανε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, μετά τη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας το ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης.
Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, η συμφωνία με την τρόϊκα προβλέπει έως το τέλος Ιουλίου, να μπουν σε κινητικότητα 2.400 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 2.000 από το υπουργείο Παιδείας και 50 υπάλληλοι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στη συνέχεια, για το ερχόμενο δίμηνο, Αύγουστο - Σεπτέμβριο, η συμφωνία προβλέπει να μπουν σε κινητικότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί.
Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επωμισθεί περισσότερο από το 50% της κινητικότητας.
Πριν από τη σύσκεψη της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης είχε συνάντηση με δημάρχους που έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη της ΝΔ. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και συζητήθηκαν η συμφωνία με την τρόϊκα για την κινητικότητα και τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εν τω μεταξύ, σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Κυρ.Μητσοτάκη. Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι χρησιμοποιεί απαράδεκτες και απαξιωτικές εκφράσεις για τους δημοτικούς υπαλλήλους «ως άλλος Γκαουλάιτερ».
  Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «"Η εργασιακή αρτιότητά τους δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη", είπε και επιχείρησε κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης να διαχωρίσει εργασιακές ομάδες. [...] Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο για να μπορέσουν να επιτύχουν τις απολύσεις που η τρόικα απαιτεί και οι υποτακτικοί της στην Ελλάδα τρέχουν να εκτελέσουν [...]. Δεν πρόκειται να το καταφέρουν. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με του υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους θα παλέψουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.
»Γιατί με τα 800-900 ευρώ που λαμβάνουν ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειες τους και πληρώνουν τους εξοντωτικούς φόρους και τα χαράτσια που τους έχουν επιβληθεί. Δεν λαμβάνουν 10.000 ευρώ το μήνα για να κάθονται στα πολυτελή γραφεία τους και να επιλέγουν ποιους θα απολύσουν σήμερα και ποιους αύριο.
»Αλήθεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που με χαρά αποδέχθηκε την καρέκλα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ακριβώς έχει δουλέψει; Είναι ικανός να χαρακτηρίζει με θράσος τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάξιους και να λέει ότι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους; »
Πηγές της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαψεύδουν ότι έχει γίνει τέτοιου είδους δήλωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 
*** Συμφωνία για διαθεσιμότητα σε δύο φάσεις
           Παράταση με αγκάθια πήρε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα των πρώτων 12.500 δημοσίων υπαλλήλων από τους συνολικά 25.000 που απαιτείται να βρεθούν στο καθεστώς αυτό μέχρι το τέλος του έτους.
Η τρόικα αποχώρησε έχοντας δεχθεί οι 12.500 υπάλληλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα σε δύο φάσεις -τέλος Ιουλίου και τέλος Σεπτεμβρίου- αλλά η επόμενη ημέρα φέρνει την ηγεσία του υπουργείου ενώπιον διαρκών εξετάσεων για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.
Όπως σημειώνουν Τα Νέα, το στοίχημα δεν είναι μόνο η εφαρμογή της συμφωνίας για τους πρώτους αυτούς 12.500 υπαλλήλους -που κλείδωσε το μεγαλύτερο μέρος να προέλθει από τους δήμους και δευτερευόντως από τον χώρο της παιδείας-, αλλά η προώθηση των απαιτούμενων μέτρων για τους επόμενους, για τους οποίους το ραντεβού με την τρόικα είναι σε δύο μήνες, δηλαδή τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα πρέπει και πάλι να δοθούν νέα ονοματεπώνυμα υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα.
Σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, αλλά και υπάλληλοι υπουργείων και δήμων θα αποτελέσουν τις βασικές δεξαμενές για το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας.
Ο αρχικός σχεδιασμός της συμφωνίας με την τρόικα που έκλεισε το περασμένο Σάββατο -χωρίς να αποκλείουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις- τοποθετεί σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος Ιουλίου 2.200 σχολικούς φύλακες, 2.000 εκπαιδευτικούς οι οποίοι, βάσει μελέτης του υπουργείου Παιδείας, μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες και τους 50 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προκύπτουν ως πλεονάζοντες.
Εως τον Σεπτέμβριο θα υπαχθούν βάσει της συμφωνίας σε διαθεσιμότητα οι 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί, άλλοι 1.500 εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει αδυναμία να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, 2.000 πλεονάζοντες από την αναδιοργάνωση των δομών σε υπουργεία, ενώ ο αριθμός θα συμπληρωθεί με 1.250 υπαλλήλους των δήμων.
Στο κάδρο μπαίνουν επίσης και οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων, πιθανά για επόμενο κύμα διαθεσιμότητας. Πρόκειται για μια ομάδα υπαλλήλων η οποία μπορεί να τεθεί καθ' ολοκληρίαν και αυτόματα στο καθεστώς αυτό. Υπάρχουν περίπου 3.000 καθαρίστριες οι οποίες υπηρετούν με σχέση αορίστου χρόνου, ενώ συνολικά μαζί με τις επί συμβάσει συναδέλφους τους ανέρχονται σε 9.000.
Τα χέρια της κυβέρνησης λύνει και το γεγονός πως η υπηρεσία αυτή μπορεί να ανατεθεί σε εργολάβους, όπως γίνεται ήδη σε άλλους φορείς - σχέδιο που βρίσκει αντίθετους αρκετούς δημάρχους.
Παράλληλα, αγώνα δρόμου πρέπει να δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για την κάλυψη της απαίτησης για 15.000 απολύσεις έως το τέλος του 2014, εκ των οποίων οι 4.000 εντός του τρέχοντος έτους.
Επιχειρώντας, δε, να δώσουν το στίγμα για τις επικείμενες απολύσεις, κύκλοι της ηγεσίας του υπουργείου παρέπεμπαν σε παλαιότερες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις οποίες ένα από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή όσων θα αποχωρήσουν είναι η μη πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ. «Αυτοί είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα πολιτικά ρουσφέτια», σχολίαζαν.
Newsroom ΔΟΛ

 *** Νεκρός βρέθηκε νεαρός στη Χρυσοκελλαρία          
           
Νεκρός βρέθηκε σήμερα στη Χρυσοκελλαριά στο δρόμο προς το Τσαπί  αλλοδαπός, νεαρός σε ηλικία.
Στο χωρίο κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι πρόκειται για δολοφονία.
Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε
 



***  Η Μεσσηνία κατακτά το διάστημα, από τη Χώρα ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης (Φωτογραφίες)
   
Μετά τον Περικλή Παπαδόπουλο, πρωτοπορεί και ο Νικ Χαλικόπουλος
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Εκτός από τον καθηγητή και «πρώτο βιολί» στη NASA, Περικλή Παπαδόπουλο, η Μεσσηνία έχει να υπερηφανεύεται για ακόμα μια διαστημική πρωτιά. Ο μεσσηνιακής καταγωγής, Νικ Χαλικόπουλος, είναι ο πρώτος διαπιστευμένος Έλληνας αστροναύτης.
Ειδικότερα, είναι ο πρώτος ελληνικής καταγωγής πιστοποιημένος για πτήση πολιτικός αστροναύτης. Πολυεκατομμυριούχος χάρη στις έξυπνες κινήσεις του στα ακίνητα και τα χρηματιστήρια, αποτελεί σήμερα σύμβουλο επενδύσεων για χιλιάδες ανθρώπους. Ο λόγος για το Νικ Χάλικ (ή Χαλικόπουλο), ο οποίος βρέθηκε χθες στην Αθήνα για το σεμινάριο Thrillionaire Revolution Greece, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».
Ο Νικ Χαλίκ έχει καταφέρει ήδη να κάνει τη ζωή του μια «συναρπαστική περιπέτεια». Τα επιτεύγματά του έγιναν κιόλας θρύλος στην «πέμπτη ήπειρο», ενώ το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Τhe thrillionaire» έχει γίνει μπεστ σέλερ.
Ο Νίκος Χαλικόπουλος σπούδασε στην Αυστραλία, αν και από την ηλικία των 14 άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια της επιχειρηματικής του ικανότητας. Ίδρυσε ένα μουσικό σχολείο και έβαλε δασκάλους μουσικής να εργάζονται γι’ αυτόν.
Στην ηλικία των 17 μετακόμισε στην Καλιφόρνια με 30.000 δολάρια που εξοικονόμησε από το μουσικό σχολείο. Στην Καλιφόρνια άρχισε να γράφει και να ερμηνεύει ροκ μουσική. Έχοντας γράψει πολλά τραγούδια, έκανε επί δώδεκα χρόνια περιοδείες, ενώ συνεργάστηκε μαζί με μεγαθήρια της ροκ σκηνής, όπως τους «Deep Ρurple» και τον Bon Jovi.
Εκτός από φανατικός οπαδός της περιπέτειας, σιγά σιγά αναδείχθηκε και σε έναν πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία, γεγονός που του δίνει την ευχέρεια να κάνει πράξη όσα ονειρεύεται. Το 2001 ίδρυσε το Οικονομικό Ίδρυμα Ελευθερίας, ενώ δημιούργησε μια ειδική «ομάδα νοημοσύνης επιχειρήσεων».
Για τη δημιουργία και την επιτυχημένη πορεία της ομάδας εκπαίδευσε 200.000 άτομα. Στα είκοσί του άρχισε να ασχολείται και να επενδύει στο χρηματιστήριο. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει, αφού μέχρι στιγμής έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, στην Ασία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Ισραήλ, στη Ρωσία και στην Καραϊβική.
  Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ
Ο Νίκος Χαλικόπουλος γεννήθηκε στην Αυστραλία, όπου ζει και σήμερα. Οι γονείς του, Κωνσταντίνος Χαλικόπουλος και Διονυσία Αντωνοπούλου, μετανάστευσαν το 1959 από τη Μεσσηνία, με κοινό στόχο μια καλύτερη ζωή.
«Ο πατέρας μου ήταν ένας παράξενος χαρακτήρας, πραγματικά ένα αίνιγμα. Γεννήθηκε στο χωριό Χώρα της Μεσσηνίας. Στην ηλικία των 18 άρχισε να ζει ως νομάδας, μέχρι τα 22 του, οπότε κατετάγη στον ελληνικό στρατό. Μεγάλωσε σκληρά και η μουσική ήταν η μόνη του φίλη.
Ως έφηβος είχε μάθει να παίζει μπουζούκι και να δουλεύει σε μαγαζιά στη Μεσσηνία και στην Αθήνα. Εν συνεχεία μετακόμισε στην Αθήνα, όπως πολλοί Έλληνες, με την ελπίδα ότι θα του δοθούν οι ευκαιρίες.
Συνέχισε να ασκεί επαγγελματικά το μπουζούκι αργά τις νύχτες σε ταβέρνες», λέει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Νίκος Χαλικόπουλος. «Όταν μου έλεγε αυτές τις ιστορίες, κουνούσε το κεφάλι και έλεγε ότι οι μουσικοί είναι ο πάτος του βαρελιού στην ελληνική κοινωνία. Ποτέ δεν ήθελε τα παιδιά του να γίνουν μουσικοί. Η Ελλάδα στη δεκαετία του 1950 ήταν γεμάτη φτώχεια. Ο πατέρας μου ήθελε να μεταναστεύσει στην Αμερική ή στον Καναδά, αλλά η μόνη μεταναστευτική δυνατότητα που του δόθηκε ήταν στην Αυστραλία. Έφτασε στη Μελβούρνη στις 7 Ιουλίου του 1959 και το ταξίδι του στην Αυστραλία κράτησε, όπως μου έχει αφηγηθεί, τρεις μήνες. Τα υπάρχοντά του ήταν μια δερμάτινη βαλίτσα με μερικά ρούχα για να περάσει λίγες μέρες και ένα κόκκινο βιβλίο, που είχε πάντα μαζί του».
Η μητέρα του, Διονυσία Αντωνοπούλου, ζούσε στο χωριό Ραυτόπουλο και την εποχή που η φτώχεια είχε λυγίσει πολύ κόσμο, δε δίστασε να αφήσει την Ελλάδα και να πάει να βρει τον αδερφό της στην Αυστραλία.
«Το 1959 οι γονείς μου γνωρίστηκαν και σε λιγότερο από ένα μήνα παντρεύτηκαν. Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι το πρώτο τους σπίτι ήταν λιγότερο από ένα μίλι από το Station Pier της Μελβούρνης. Εκεί όπου τα μεταναστευτικά πλοία έπιαναν λιμάνι και τους είχαν φέρει για πρώτη φορά ως μετανάστες. Είμαι γεννημένος στη Μελβούρνη, έχω άλλα τρία αδέρφια, τον Δημήτρη, τη Γεωργία και τη Βασιλική, και ηλικιακά είμαι ο μικρότερος».
 
*** Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας για την Καλόγρια
           Την Παρασκευή  5 Ιουλίου 2013 και ώρα 20.30  το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης  παρουσία  του Δημάρχου κ. ΔΗΜ. ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ επανεξέτασε το θέμα της απαγόρευσης του παιχνιδιού της ξυλορακέτας στην παραλία της Καλογριάς και με ψήφους 15 υπέρ 1 κατά και 1 παρών ήρε την απαγόρευση του τόσο δημοφιλούς παιχνιδιού της ξυλορακέτας στην όμορφη παραλία της Καλογριάς.
  Στην δίκαιη αυτή απόφαση συνέβαλαν  αφενός  η έντονη δυσαρέσκεια δεκάδων φίλων του παιχνιδιού της ξυλορακέτας που κυριολεκτικά κατακλύζουν την συγκεκριμένη παραλία για να απολαύσουν όχι μόνο την μοναδική  θάλασσα αλλά και το αγαπημένο τους παιχνίδι με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για τον τουρισμό της περιοχής και αφετέρου η παρουσία του εκπρόσωπου του  Π.Σ.Α.Ξ. κ. ΝΙΚ.ΠΑΠΑΔΑΚΗ  στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου πρότεινε συγκεκριμένες  λύσεις για την ήρεμη και αρμονική συνύπαρξη ρακετιστών και λουομένων   βασιζόμενες στην πολυετή εμπειρία που διαθέτουμε ως  διοργανώτρια αρχή αγώνων Beach-Racket( αντισφαίρισης ξυλορακέτας ).
  Αυτό το οποίο αναμένεται να γίνει μετά από όλες αυτές τις ενέργειες    με την συναίνεση του Δήμου Δυτικής Μάνης  και  δια μέσου της  Κτηματικής  Υπηρεσία του Δημοσίου ( γιατί σε αυτήν υπάγονται πλέον όλες οι παραλίες ) να προσδιοριστεί  ένας συγκεκριμένος χώρος που θα περικλείεται από δίχτυα   όπου σε αυτόν θα μπορούν με ασφάλεια όλοι να απολαμβάνουν  την αγαπημένη τους ξυλορακέτα  χωρίς να παρενοχλούν κανέναν όπως συμβαίνει άλλωστε σε πάρα πολλές παραλίες της πατρίδας  μας.
  Μέχρι όμως να οριοθετηθεί ο συγκεκριμένος χώρος  για την ξυλορακέτα και να τοποθετηθούν τα προστατευτικά δίχτυα  όλοι οι παίκτες ξυλορακέτας  όχι μόνον στην Καλόγρια αλλά σε όλες της παραλίες της Ελλάδας   οφείλουν να σέβονται τους  υπολοίπους  χρήστες  της παραλίας   να μην τους παρενοχλούν και προπαντός να μην  θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα παίζοντας δυνατά πλησίον αυτών. Είναι προτιμότερο να μην παίξουμε ρακέτα αν υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να χτυπήσουμε κάποιον.  Ενέργειες σαν αυτές δυσφημούν το παιχνίδι της ξυλορακέτας ένα παιχνίδι που 15 σύλλογοι δια μέσου του  Π.Σ.Α.Ξ. προσπαθούν να το κάνουν επίσημο άθλημα.
    Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης  κ. ΔΗΜ. ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ  και το δημοτικό συμβούλιο  για την κατανόηση και την ευαισθησία που επέδειξαν στο συγκεκριμένο θέμα. Ελπίζουμε  και θα συμβάλλουμε ως Π.Σ.Α.Ξ. να μην επαναληφθούν  δυσάρεστα περιστατικά και  σύντομα  να ιδρυθεί ένας ακόμα  σύλλογος  αντισφαίρισης ξυλορακέτας  με έδρα την Καλογριά που με την παρουσία του θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Beach-Racketστην περιοχή  και θα εγγυηθεί την ειρηνική συνύπαρξη ρακετιστών και λουομένων όπως συμβαίνει και σε άλλες ακτές που υπάρχουν αντίστοιχοι σύλλογοι.
    ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ    Π.Σ.Α.Ξ.  7/7/2013
 
*** Χωρίς καντίνες, φεύγει ο κόσμος και ερημώνουν οι παραλίες… (φωτογραφίες)
  
 Με το θαλάσσιο μέτωπό της να βρέχεται από το Ιόνιο, η Τριφυλία, όπως έχει επισημανθεί πολλάκις στο «Θ»,
διαθέτει υπέροχες παραλίες, που κάθε καλοκαίρι κατακλύζονται από λουόμενους! Δαντελωτές παραλίες, χρυσαφένιες αμμουδιές για όμορφες στιγμές και «αποδράσεις» χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς, παιχνιδιών στην άμμο και τη θάλασσα! Μικροί και μεγαλύτεροι έχουν το δικό τους σημείο αναφοράς. Από τις πλέον γνωστές και πολυσύχναστες μέχρι τις απόμερες και ήσυχες. Παραλίες που χαίρονται οι λουόμενοι, Έλληνες και ξένοι, μόνιμοι κάτοικοι ή επισκέπτες της περιοχής.
Φέτος, ωστόσο, υπάρχουν παραλίες που μαραζώνουν, χωρίς κόσμο, χωρίς καντίνες, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες. Όχι, δε «χάλασαν» οι παραλίες, ούτε η θάλασσα, ούτε και το φυσικό περιβάλλον! Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, τα νερά καταγάλανα και οι παραλίες μοναδικές. Μοναδικές αλλά και «ολομόναχες» είναι αυτό το καλοκαίρι - παρόλο που πλησιάζουμε στα μέσα Ιουλίου και κορυφώνεται η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών και η επισκεψιμότητα στην περιοχή – οι παραλίες στην Ελαία, τον Αγιαννάκη και το Βουνάκι της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος, καθώς και η παραλία του Καρτελά στην Κυπαρισσία.
Ο λόγος; Αν όχι ο μοναδικός, σίγουρα ο κυριότερος είναι ότι φέτος – και μέχρι στιγμής – το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) δεν έχει δώσει άδεια στο Δήμο Τριφυλίας για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού από την Κυπαρισσία μέχρι την Ελαία, όπου είναι η περιοχή Natura 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας». Δεν έχει δώσει άδεια και έγκριση το ΥΠΕΚΑ, δηλαδή, για καντίνες, ομπρέλες και ξαπλώστρες, όπως κάθε χρόνο μέχρι και πέρυσι έδινε!
Χωρίς καντίνες, χωρίς ομπρέλες, χωρίς ξαπλώστρες, πώς να πάει ο άλλος στην παραλία; Να μην μπορεί να πιει ούτε νερό;
Η παραλία της Ελαίας είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για το τροπικό περιβάλλον που θυμίζει, με το πευκοδάσος και την απέραντη αμμουδιά! Κάθε χρόνο λειτουργούσε καντίνα και αναπτύσσονταν ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ αποτελούσε πόλο έλξης επισκεπτών από παντού! Τέτοια εποχή, στην παραλία της Ελαίας, δεν έπεφτε καρφίτσα! Προχθές το μεσημέρι, ήταν – δεν ήταν πέντε, έξι άτομα για μπάνιο! Η εικόνα της άδειας παραλίας μόνο θλίψη σκορπίζει.
Λίγο πιο δίπλα, νότια, είναι η παραλία του Αγιαννάκη. Χωρίς καντίνα, χωρίς ομπρέλες και χωρίς ξαπλώστρες φέτος, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες χρονιές. Προχθές το μεσημέρι, μία οικογένεια ήταν στην παραλία για το μπάνιο της!
Στο Βουνάκι, ούτε ψυχή!
Στον Καρτελά Κυπαρισσίας, που όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε καντίνα και υπήρχαν ομπρέλες και ξαπλώστρες, η παραλία έσφυζε από ζωή και κόσμο, νεαρόκοσμο κυρίως, αλλά και μεγαλύτερους! Προχθές, μόνον ένας άνθρωπος ήταν εκεί και έκανε μπάνιο.
Ο Δήμος Τριφυλίας, όπως ρώτησα και με πληροφόρησαν, έχει αποστείλει εγγράφως σχετικό αίτημα στο ΥΠΕΚΑ (όπως έκανε κάθε χρόνο) εδώ και δύο μήνες – ενδεχομένως και με κάποια καθυστέρηση ίσως –, αλλά ακόμα δεν έχει απαντήσει! Δεν ξύπνησαν μια μέρα στο ΥΠΕΚΑ και αποφάσισαν να μη δώσουν άδεια για την απλή χρήση αιγιαλού στις συγκεκριμένες παραλίες!
Η παραλιακή περιοχή, από την Κυπαρισσία μέχρι την Ελαία, είναι Natura, προστατευόμενη περιοχή, για τη θαλάσσια χελώνα και τις αμμοθίνες. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της προστασίας της περιοχής αυτής, που αποτελεί Τόπο Κοινοτικής Σημασίας και προστατεύεται από την Ε.Ε. με το δίκτυο Natura, μετά από αναφορές, καταγγελίες και την Αιτιολογημένη Γνώμη της Ε.Ε. για παραβάσεις Κοινοτικής Οδηγίας, δεν έχει δοθεί άδεια για καντίνες, ομπρέλες και ξαπλώστρες, ακριβώς – προφανώς – επειδή κάποιοι φωστήρες του ΥΠΕΚΑ, με ακραίες, άκριτες και αδιάκριτες περιβαλλοντικές και οικολογικές ευαισθησίες, θεωρούν ότι επιβαρύνουν το περιβάλλον και προκαλούν οχλήσεις στο οικοσύστημα!
Επίσης, είναι γνωστή και η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών σε τμήμα της περιοχής Natura, από το Μπραζέρι του Καλού Νερού μέχρι την Ελαία, «μπλοκάροντας» με αυτό τον τρόπο επιχειρηματική δραστηριότητα ανέγερσης κατοικιών στη συγκεκριμένη περιοχή, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, με 20 ψήφους, να αποφασίζει το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης ότι δε συνάδει με την προστασία του περιβάλλοντος και το πνεύμα της αειφόρου ανάπτυξης!
Η ανέγερση κατοικιών, με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης αναστολής, «μπλοκαρίστηκε». Η προστασία του περιβάλλοντος, του οικοσυστήματος και της θαλάσσιας χελώνας δεν εξαντλείται, όμως, μόνο στο «μπλοκάρισμα» της ανέγερσης κατοικιών, αλλά περιλαμβάνει – και θα περιλαμβάνει – και άλλα μέτρα διατήρησης, προστασίας και διαχείρισης της περιοχής. Όπως φαίνεται, μέσα σε αυτά εντάσσεται το γεγονός ότι το ΥΠΕΚΑ δεν έχει δώσει άδεια για καντίνες, ομπρέλες και ξαπλώστρες στην περιοχή Natura! Σε αντίθεση με όσα διακήρυτταν και διαβεβαίωναν τόσο η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ (από τη ΔΗΜ.ΑΡ.), Μάρω Ευαγγελίδου, όσο και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ (της Ν.Δ.), Σταύρος Καλαφάτης, ότι για την προστασία της περιοχής Natura δε θα επιβληθούν καθολικές απαγορεύσεις και γενικευμένοι περιορισμοί!
Μπορεί, βέβαια, κάποιος να πει ότι, έτσι, χωρίς κόσμο και χωρίς «οχλήσεις», από τους ανθρώπους και τις ανθρώπινες δραστηριότητες, αναζωογονείται το περιβάλλον και ανασαίνουν οι συγκεκριμένες παραλίες, χωρίς να προκαλούνται προβλήματα και δίχως να εγκυμονούν κίνδυνοι για την ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας!
Είναι μία άποψη! Η εικόνα, πάντως, που παρουσιάζουν χωρίς καντίνες, ομπρέλες, ξαπλώστρες, χωρίς κόσμο, μόνες και έρημες, μάλλον δείχνει πως οι παραλίες στην Ελαία, τον Αγιαννάκη, το Βουνάκι και τον Καρτελά ερημώνουν και μαραζώνουν!
Στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το θέμα έχει αναδειχθεί από κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής με ποικίλα σχόλια. Γιατί δεν έχει τεθεί και συζητηθεί αυτό το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας; Κανένας από τους θεσμικούς και συλλογικούς φορείς δεν ενδιαφέρεται; Κανέναν δε νοιάζει το γεγονός ότι ο κόσμος φεύγει από τις παραλίες και οι παραλίες ερημώνουν; Για την προστασία της περιοχής και την αποτροπή της «τσιμεντοποίησης», σύμβουλοι, σύλλογοι, φορείς, κάτοικοι φώναζαν! Για να πιέσουν το ΥΠΕΚΑ να δώσει άδεια για την απλή χρήση αιγιαλού, κανένας δε μιλάει! Γιατί;
  Υ.Γ.: Μη σπεύσει κανείς να με ερμηνεύσει και «μπλέξει» το «όχι» του Δ.Σ. Τριφυλίας στην επιχειρηματική δραστηριότητα ανέγερσης κατοικιών με τις καντίνες. Η αναφορά έγινε για να αναδειχθεί πως για την πρώτη περίπτωση, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, υπήρξε αντίδραση, που έφερε αποτέλεσμα, ενώ για τις καντίνες, τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες, που φέτος δεν υπάρχουν και έφυγε ο κόσμος από τις παραλίες, δε μιλάει κανένας!
Του Ηλία Γιαννόπουλου  Πηγή  ειδήσεων και  ενημέρωσης : εφημερίδα  "Θάρρος" Κλαμάτας  2013
 
*** Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Καλαμάτας, όλες οι εκδηλώσεις
             Ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, το πρόγραμμα εκδηλώσεων που ο ίδιος διοργανώνει.
Ακολουθούν οι συναυλίες και τα θεατρικά που θα δούμε φέτος στην πόλη μας.

28/07 | Αμφιθέατρο Κάστρου | 21:00
Συναυλία  με το Χρήστο Λεοντή,Μίλτο  Πασχαλίδη  - Ιωάννα Φόρτη - Ζαχαρία  Καρούνη

01/08 | Δημοτικό Στάδιο | 21:30 Συναυλία με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

19/08 | Αμφιθέατρο Κάστρου | 21:00
Συναυλία  με τούς  Μικρούτσικο - Μπάση - Αντωνοπούλου

Θεατρικές Παραστάσεις

5,6,7/07 | Αμφιθέατρο Κάστρου | 21:30
«Ελένη» του Ευριπίδη, Συμπαραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και Αγρινίου

12,13/08 | Αμφιθέατρο Κάστρου | 21:30
ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ - "ΜΗΔΕΙΑ" ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

20, 21/08 | Αμφιθέατρο Κάστρου | 21:30
Θέατρο Τέχνη & Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ «Πλούτο » του Αριστοφάνη

30/08 | Αμφιθέατρο Κάστρου | 21:30
Θέατρο Νέου Κόσμου: «Κοινό  Λόγο »
Σκηνοθεσία: Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, Πρωταγωνιστεί η Λυδία Κονιόρδου

*** Η Ντίνα και οι άλλοι για το Δήμο Καλαμάτας
   «Καλή επιτυχία στην τριμερή κυβέρνηση με όλη μου την καρδιά» ευχόταν έναν ακριβώς χρόνο πριν, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Τις ίδιες θερμές ευχές είχε δώσει και όταν συγκροτήθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο.
Ούτε η μία ούτε η άλλη κυβέρνηση άντεξαν, παρά τις ειλικρινείς ευχές του δημάρχου. Άλλο, όμως, είναι αυτό που θέλουμε να πούμε και το οποίο διέλαθε της προσοχής όλων των εφημερίδων, των καναλιών και των δημοσιογράφων: Ο δήμαρχος Καλαμάτας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, δεν έχει ευχηθεί τίποτα για τη σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου! Μήπως έπαψε να στηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές; Για δείτε τι έγραψε προχθές στο site του Δήμου Καλαμάτας: «Ο δήμαρχος, σε δηλώσεις του σήμερα, αναφέρθηκε στα απανωτά κτυπήματα που δέχεται η Αυτοδιοίκηση από την κυβέρνηση και το κεντρικό κράτος, σε βαθμό που να έχει συρρικνωθεί ο αυτοδιοικητικός της χαρακτήρας. Η πολιτική αυτή αποτελεί, τελικά, πλήγμα για την ίδια την κοινωνία, ιδιαίτερα σε περιφερειακό επίπεδο, δεδομένου ότι η κοινωνία στηρίζεται στη λειτουργία και την απόδοση των Δήμων. Υπάρχει, πλέον, ζήτημα με το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και την ύπαρξή του, κυριολεκτικά, τόνισε ο δήμαρχος».
Βέβαια, ο κ. Νίκας δε βάλλει ευθέως κατά του μνημονίου, είναι, όμως, γνωστό, ακόμη και στα παιδιά του νηπιαγωγείου, ότι τα μέτρα κατά της αυτοδιοίκησης και όλα τα αντικοινωνικά μέτρα δεν έχουν άλλο σκοπό από την εξυπηρέτηση των στόχων του μνημονίου.
Αν, όμως, ο δήμαρχος Καλαμάτας σκέπτεται να μπει στο «κλαμπ των αντιμνημονιακών», εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2014, τότε μάλλον άργησε. Του έχουν ήδη πιάσει τη θέση άλλοι. Από το δικό του δεξιό χώρο εμφανίζεται ως αντιμνηνιακός, από την αρχή μάλιστα και όχι συγκυριακά, ο Κώστας Μαργέλης.
Την ίδια στάση έχει και ο Νίκος Φωτέας, που έφυγε, μάλιστα, από τη Νέα Δημοκρατία και πήγε κεντρικό στέλεχος στο κόμμα του Χρήστου Ζώη.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, στις επόμενες εκλογές για το Δήμο Καλαμάτας όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα έχουν αντιμνημονιακή στάση, στα λόγια τουλάχιστον, γιατί στην ουσία το μνημόνιο είναι μια συνέπεια του καπιταλισμού, κανείς, όμως, εκτός του ΚΚΕ, δε ζητάει ανατροπή του καπιταλισμού εδώ και τώρα.
Εκτός αν είναι υποψήφια δήμαρχος και η Ντίνα Νικολάκου, η οποία υπερασπίζεται μέχρι τώρα με πάθος τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που επιβάλλουν τα μνημόνια. Λέτε, τελικά, να δούμε την Ντίνα Νικολάκου στα προεκλογικά μπαλκόνια να υπερασπίζεται μόνη τις μεταρρυθμίσεις Σαμαρά-Βενιζέλου, έχοντας ακόμα και τη στήριξή τους; Τίποτα δεν αποκλείεται σε αυτόν τον τόπο…
Λένε ότι οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες γνωρίζουν τον πολιτικό θάνατο από τα ίδια τα πολιτικά παιδιά τους. Εδώ στη Μεσσηνία το γνωρίζουμε αυτό από το πώς έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Λέτε ανάλογο τέλος να έχει και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης; Αν η Ντίνα Νικολάκου, το πολιτικό του παιδί, τον εγκαταλείψει για το Δήμο Καλαμάτας, τότε ο Πέτρος Τατούλης θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Η κα Νικολάκου είναι εκείνη που έκανε την περισσότερη δουλειά, ώστε ο κ. Τατούλης να πάρει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές του 2010. Τον ξαναέβαλε ουσιαστικά στο πολιτικό προσκήνιο, ενώ στα δυόμισι χρόνια της θητείας τους η κα Νικολάκου υπερασπίζεται με μεγάλη δύναμη τις αποφάσεις και τις θέσεις του κ. Τατούλη. Τέτοιο συνεργάτη δεν πρόκειται να ξαναβρεί, αφήστε τη ζημιά που θα πάθει εάν πάρει μαζί της στο Δήμο τον Γιώργο τον Μπουλούκο και άλλους συμβούλους της παράταξης Τατούλη…
Μιας και μιλήσαμε, όμως, για το μνημόνιο, ας μιλήσουμε και για τις απολύσεις που μεθοδεύονται στους Δήμους, αλλά και τη στάση των συνδικαλιστών. Την εβδομάδα που πέρασε διαβάσαμε ότι με απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συγκροτήθηκε Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης των Υπαλλήλων ΟΤΑ Α’ Βαθμού Νομού Μεσσηνίας. Προφανώς, πάνω στα πορίσματα αυτής της επιτροπής θα στηριχθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να απολυθούν εργαζόμενοι, κατά τις επιταγές των μνημονίων.
Ξέρετε ποιοι, ανάμεσα σε άλλους, έχουν οριστεί μέλη αυτής της επιτροπής; Ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Σπύρος Σαρδέλης, από το Δήμο Καλαμάτας και το μέλος της διοίκησης του Σωματείου, Στράτος Χρυσαφίδης, από το Δήμο Μεσσήνης.
Είναι δυνατόν συνδικαλιστές να δέχονται να μπουν μέλη σε επιτροπές -ή αν μπήκαν χωρίς να ερωτηθούν, να μην έχουν παραιτηθεί ακόμη- οι οποίες ουσιαστικά ξεδιαλέγουν ποιοι είναι για πέταμα στους δρόμους;
Εκτός κι αν οι συνδικαλιστές αποδέχονται τα μέτρα της κινητικότητας και διαθεσιμότητας, που, απ’ όσο ξέρουμε, πάντως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ απορρίπτει.
Και γενικότερα, όμως, η στάση του Σωματείου προκαλεί προβληματισμό. Δεν έχει πει κουβέντα για τις συνεχείς μετακινήσεις που κάνει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε μια συγκεκριμένη υπάλληλο, τη Σταυρούλα Αγρίου, που είναι μέλος του Σωματείου. Δεν έχει αντιδράσει καθόλου για το θέμα που προέκυψε πρόσφατα, τη μάχη, για το οργανόγραμμα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όπου οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι προωθούνται για προϊστάμενοι οι αρεστοί της διοίκησης. Δεν αντέδρασε για την αναφορά του δημάρχου, ότι τους εργαζόμενους τους ενδιαφέρει να έχουν δουλειά και όχι ποιος γίνεται προϊστάμενος και τι ειδικότητα έχουν οι προϊστάμενοι. Δηλαδή, για το Σωματείο είναι ανάξια απάντησης όλα αυτά;    Καραμαχίλης
 
*** Γράφει  ο Αποστόλης Χ. Γιαννακούντζο :

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Συμπεριλαμβάνονται και μερικές Ελληνικές - Υπό επεξεργασία
Προηγούμενες δημοσιεύσεις: Α έως Ι
ΓΡΑΜΜΑ Κ από καλαμποκάνι έως καπίστρι καπιστρανα-καπιστράδα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Συμπεριλαμβάνονται και μερικές Ελληνικές - Υπό επεξεργασία
Προηγούμενες δημοσιεύσεις: Α έως Δ

Εβίβα Ιτ. evviva
Eγίρα (αλησμόνητη θλίψη) Τr. hicret
Ελιξήριο Αραβ. el iksir αντιδάνειο? (ξηρίον) σκεύασμα με θεραπευτικές ιδιότητες
Εκμέκ Τr. Ekmek (ψωμί)
Ελεμές (εκλεκτός, ειρωνικά αχρείος) Τr. elleme
Ελίτ Γαλλ. Elite
... Eμιγκρές (μετανάστης) Γαλλ. Emigre
Εμαγιέ Γαλλ. Emaille
Εμίρης Τr. Emir
Εμπάργκο Αγγλ. Embargo
Εμπριμέ Γαλλ. Emprime
Ενστικτο Lat. Instinctus
Εξάντας
Εξπέρ Γαλλ. Expert
Εντράδα (κρέας με λαχανικά) Βεν. Entrada
Εξτρεμισμός Lat. Extremismus
Εργένης Τr. Ergen (Toυρκική παροιμία: ergenlik-sultanlik)
Ερμάριο Lat. Armarium
Εσάνς (εκχύλισμα αρώματος) Τr. Esans
Εσάρπα Γαλλ. Echarpe
Ετικέτα Ιτ. etichetta
Εσκαμπω σκαμπώ
Εταζέρα Γαλλ. Etagere
Ευθυνός, φτηνός SL. Jeftin ?
φτηνός < με αποβολη του ε από τη μεσαιωνική λέξη εὐτηνός? < ελληνιστικό επίθετο εὐθηνός και εὐθενής και εὐθηνής (άφθονος, πλούσιος)
Ευσταχιανή (σάλπιγγα) Ιταλος γιατρός Eustahio


Ζαβός (αριστερόχειρας,κουτσός, στραβός, ανάποδος) Lat. Laevus?
Zαβολιά (διαβολιά) Lat. Zabulos? Τr zavalli? δόλιος δυστυχής
Zαβολιά - ζαβολιάρης SL. Zavoleti – zavodenje?
Ζαγανεύω (καιροφυλακτώ) Τr zaganos γεράκι
Ζαβαλής (δυστυχής) Τr. Zavalli
Ζαγάρι (κυνηγοσκυλο) Τr. Zagar / Aραβ. Sakar
Ζαερές (προμήθεια σιτηρών) Τr. Zahir
Ζαίφης (καχεκτικός) Τr. Zayif
Zακέτα Γαλλ. Jaquette
Ζακόνι (εθιμο) SL. Zakonu
Ζαλιά – ζαλώνομαι SL. Zaluk
Ζαμάνι (χρόνος, καιρός) Τr. Zaman
Ζαμπάκι (κρίνος) Τr. Zambak
Ζαμπακωμένος (κοντοστούπης)
Ζαμπάρας Tr zampara γυναικάς μπερμπάντης
Ζαμπίτης αξιωματικός χωροφύλακας Tr. zabit
Ζάπτω – Ζάψιμο (χτύπημα χωροφύλακα) Tr. zapti
Ζαμπόν Γαλλ. Jambon
Ζαμπούρης (στριμμένος, κακοήθης)
Ζαμπούνης (καχεκτικός) Τr. Zebun
Ζαναέτης (συμφεροντολόγος)
Ζάντα Γαλλ. Jante
Zάρα (πτυχή, ρυτίδα) Τr. zar
Ζαρζαβατικό (λαχανικό) Τr. Zerzavat
Ζαράρης, Ζαραλής ζημιάρης Τr. Zarar ζημιά
Zαργάνα
Ζάρι Αραβ. azza har
Zαρίφης (κομψός) Τr. zarif
Zαρτιέρα Γαλλ. Jarretiere
Ζαρτινιέρα Γαλλ. Jardiniere
Zατρίκιον (σκάκι) Περσ. Sachrats
Ζβέρκος Αλβανική λέξη Zverk

Ζβίγα εξάρτημα χειροποίητης νηματοποιίας για τον αργαλειό
Zβούρα
Ζεβζέκης (χαζούλης) Τr. Zevzek
Ζεβντάς σεβντάςΤουρκική sevda αγάπη έρωτας
Ζέβρα Πορτογ. Zebro
Ζεγγίνης Τr zengin πλούσιος εύπορος άρχοντας
Ζευμπέκης Τr. Zeybek κλέφτης κλεφτουριά ( υπόδειξη Ηλία Αργυράκη )
Ζελατίνα Ιτ. gelatina
Ζελές Γαλλ. Gelee
Zεμπερέκι Τr. Zemberek ελατήριο (τουρκική έκφραση: zembereki bosalmiorum λύνομαι στα γέλια )
Ζεμπίλι Τr. zembil
Zερζελές - Τζερτζελές (σεισμός) Τr. Zelzele
Ζέρτελο (μπουρνέλα μεγάλη) Τr. Zerdali
Ζιβάγκο από την ταινία Δόκτωρ Ζιβάγκο
Ζιζάνιο
Ζιπούνι – ζιπουνάκι Γαλλ. Jupon
Ζονγκλέρ Γαλλ. Jongleur
Ζόρι, Ζορίζω ζόρικος Τr. Zor
Ζορμπάς ζορμπαλίκι Τr. Zorba δυνάστης σατράπης βίαιος δεσποτικός
Ζουζούνι SL. Zuzel / jujel
Ζούλα Τr zula κρυψώνα
Ζουλάπι (αγριο ζωάκι) Ρουμ. Zulape
Ζουμπούλι (υάκινθος) Τr. Sumbul
Ζούρα (κατακράτημα σουρώματος) Ιτ. usura
Ζουρλια Τr. Zorlu Η ψυχολογική κατάσταση της αξεπέραστης δεινής κατάστασης χωρίς να βρίσκουμε λύση
Ζμπάρος (κρότος πυροβολισμού) Ιτ. sbarro
Ζμπαράλια (χτύπημα πυροβολισμού)
Ζουρνάς ζουρνατζής Τr. Zurna
Zύθος (Αίγυπτος?)

Ιγκλα Lat. Cingula Pουμ. Yingla
δερμάτινες ζώνες στερέωσης σαμαριού στο σώμα του γαιδάρου
Ιδεολογία (ideology) Γαλλικής δημιουργίας με Ελλ. συνθετικά
Ιμάμης Τr. Imam
Ιγμορίτιδα Αγγλος γιατρός Highmore
Ιμάμ μπαιλντί Τr. Imam
Ιμιτασιόν (απομίμηση) Γαλλ.
Ιμπρεσσάριος
Ινάτι Τr. Inat πείσμα, ξεροκεφαλιά, επιθυμία αντεκδίκησης
Ινκόγνιτο Lat. In cognitus
Ινσουλίνη Γαλλ. Insuline
Ινστιτούτο Lat. Institutum
Ινστρούχτορας Γαλλ. Istructeur
Ιντερέσιο - νιτερέσιο Ιτ. Interesso
Ιντριγκα Ισπ. Intriga

Καλαμποκάνι - κομμάτι από καλάμι με νήμα για τον αργαλειό
Καλιγώνω (πεταλώνω άλογο) caliga (καλίγια=παπούτσια)
Η caliga ήταν το σανδάλι των Ρωμαίων στρατιωτών (αποκεί βγαίνει και το «...καλιγώνω», πεταλώνω — και ο τετραπέρατος «καλιγώνει και ψύλλο».
O Καλιγούλας - Γάιος Καίσαρ Γερμανικός μεγάλωσε στα στρατόπεδα, ανάμεσα στους λεγεωνάριους του πατέρα του, που του κόλλησαν το παρατσούκλι Caligula από τη λέγη caliga, και λέγεται ότι φορούσε ειδικά παπούτσια στο άλογό του τον «ακάθεκτο» Incitatus, το οποίο προόριζε για ύπατο όπως γνωρίζουμε και από την ταινία «Καλιγούλας». Ξέρουμε ότι οι ύπατοι ήταν οι ανώτατοι αξιωματούχοι, πάνω από τους συγκλητικούς, με τους οποίους ο Καλιγούλας βρισκόταν σε διαρκή διαμάχη.(Όπως γράφει ο Βίκτωρ Ουγκώ ο Καλιγούλας στα βασανιστήρια και στα όργια ήταν υποδεέστερος των ορθοδόξων τσάρων)
Καλικάντζαρος
Καλικούτσια
Κάλμα – καλμάρω (ηρεμώ,γαληνεύω) Ιτ. calma
Καλμπάτσα (αρρώστια προβάτων) Αλβ. Kelbaz / Ρουμ. galbeasa
Καλντερίμι Τr. kaldirim Αλβ. Kalderim
Καλιμαύχι Lat. Camellaucium
Καλοριφέρ Γαλλ. Calorifere
Κάλος (ρόζος) Lat. Callus Αλβ. Kallo
Καλούμπα – καλούμα (σπάγγος χαρταετού) Ιτ. caluma
Καλούπι καλουπώνω καλούπωμα Tr. Kalip Αραβ. galip
Καλαπόδι Tr. Kalip + πόδι
Καλιάζω (προσεγγίζω)
Καλπαζιά
Καλπάκι SL. Kalpak
Καλπάζω – καλπασμός Αλβ. Galp, kalp
Κάλπικος (ψεύτικος) Τr. Kalp
Κάλτισμα (αδυνάτισμα)
Κάλτσα Ιτ. calza Γαλλ. calx

Κάλτσα - διαβόλου κάλτσα Τr kalca = το ένα κωλομέρι
Καλύβα
Κάλφας (επικεφαλής μαθητευομένων) Τr. Kalfa
Κάμα (λάμα μαχαιριού) Αλβ. Kama
Κάμα Σούτρα - Kama Sutra
Καμάρα (αψίδα, θόλος) Lat. Camara
Κάμαρα Καμαρίνι
Καμαριέρης Ιτ. camariere
Καμαρότος Ισπ. Camarote
Καμβάς ( χοντρό ύφασμα ) Lat. Canava
Kαμέλια
Κάμερα camera
Καμήλα Aραβική gamal
Καμιζέλα (μάλλινη ζακέτα)
Καμιόνι Γαλλ. Camion
Καμουτσί καμτσί καμτσίκι Τr. Kamci / Αλβ. kamxhik
Καμόρα (συμμορία) Ιτ. camora
Καμουφλάζ (μεταμφίεση) Γαλλ. Camouflage
Καμουχάς (είδος υφάσματος) Τr. Kemha
Καμπάνα Ιτ. campana
Kαμπάνια Ιτ. campagna
Καμικάζι (άνεμος του Θεού) Ιαπων. Kamikaze
(μτφ. από σκευάσματα κοκαίνης για στρατιωτική χρήση ειδικών δυνάμεων)
Κάμπινγκ camp
Καμπανίζω (ξικοζυγιάζω)
Καμπαρέ Γαλλ. Cabaret
Καμπαρτίζω καπάρτισε (σηκώνω ανάστημα με χυδαίο τρόπο) Τr. kabarmak
Kαμπαρντίνα Ιτ. gabardina
Καμπίνα Ιτ. cabina
Kαμιόνι Γαλλ. Camion
Καμπινές Γαλλ. Cabinet

Κάμπος Ιτ. campus
Κάμποσο
Κάμποτο (είδος υφάσματος) Αγγλ. Cabot
Καμπούρης Τr. Kambur (ισως από Ελ. καμπύλη)
Καμπριολέ Γαλλ. (αμαξι δίτροχο με ένα αλογο)
Καμφορά Ιτ. camfora Αραβ. kafur
Καναβάτσο Ιτ. canavaccio
Καναβούρι
Κανάγιας Lat. Canis
Κανακεύω – κανακάρης Αλβ. Kanak

Κανάλι Lat. Canalis
Καναπές (κωνωπειον?) Γαλλ. Canape
Καναπίτσα (αγνή-λυγιά) Ιτ. canapuccia
Καναρίνι Βεν. Canarin
Κανάτα Lat. Cannata
Κανέλλα Εβρ. Gane Tr. Kanell
Κανελόνι Ιτ. cannelloni
Kανιάζω –Γκανιαζω (αδυνατιζω ένεκα δίψας)
Κανίβαλος Ισπ. Canibal
Κανώ Ισπ. Canoa
Κανοκιάλι Ιτ. canno chiale
Κανίφι (σουγιάς) Τr. Canif
Κανόνι Βεν. Canon

Κάνουλα Εβρ. Gane
Κανούτος (παρατσούκλι) - λύκος
Καντάδα Βεν. Candada
Κανταίφι Τr. kadayif
Καντάρι Ιτ. cantaro
Kιντινάρι Lat. Centenarium (
Kαντιλήθρα - στέλεχος τοποθέτησης θρυαλίδας καντιλιού
( η θρυαλίδα = φυτιλάκι του καντιλιού λέγεται λουμπινάκι ή λουμινάκι)
Καντήλι Lat. Candela
Καντίνα Ιτ. cantina
Kαντούνι Βεν. Cantone
Καντρίλια (4 αλογα - 4 χορευτές) Ιτ. quadriglia
Καολίνι (λευκός πηλός-ορυκτός αργιλος) Lat. Kaolin
Καουτσούκ Καραιβική cahuchu
Κάπα (μπερές) Lat. Cappa
Κάπα (επενδύτης) Aλβ. cape Τr kapa
Καπάκι καπακώνω Αλβ. Kapak Tr. Kapak
Καπαμάς (φαγητό) Τr. Kapama
Καπαντζές (παγίδα πουλιών) Τr. Kapanca κλείσιμο
Kάπαρη Τr? κάπαρη
Κάπαρο (προκαταβολή-εγγύηση) Ιτ. Caparra Τr Caparo
Καπάτσος Ιτ. capace
Καπελαδούρα (μεγάλο καπέλο αγροτών) Βεν. Capeladura
Καπέλο Ιτ. capello
Kαπέλο (πρόσθετος φόρος) Γαλλ. Gapelle
Καπετάνιος Βεν. capetanio
Καπίκι Ρωσ. Kopeika
Kαπί (πόρτα) Τr. Kapi
Kαπίστρι – Καπιστράνα Lat. Capistrium τα γκέμια του γαιδουριού


 
*** Από το άρθρο «ΠΟΝΑΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»στη Γαλλική εφημερίδα Le Monde
...
Το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα είναι μια μεγάλη απάτη εδώ και δεκαετίες. Όλα είναι σχετικά. Όπως η διάκριση των εξουσιών που χαρακτηρίζει μια δημοκρατία-υπ...άρχει, αλλά οι εξουσίες αλληλοεπηρεάζονται.
Η τέταρτη, για παράδειγμα, είναι συχνά το φερέφωνο της πρώτης, υπερασπίζει τη δεύτερη και παρελαύνει πίσω από την τρίτη.
.......
Υπήρξε ποτέ κάποια σκέψη, κάποιο ντοκιμαντέρ για τους λόγους που ο ένοπλος αγώνας είναι συνεχώς παρών στην Ελλάδα τα 30 τελευταία χρόνια;
Όχι, καμία εις βάθος δουλειά στα ευαίσθητα θέματα.
...

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
της Ελληνογαλλίδας δημοσιογράφου Αγγελικής Κουρούνη Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 , Α.Χ.Γ.
   
*** Τὰ συνθήματα τῶν ἀθεϊστῶν καὶ ἀναρχικῶν δὲν εἶναι τυχαῖα!



ΙΣΩΣ θὰ ἔχετε διαβάσει ἀγαπητοί μας ἀναγνῶστες ἕνα ἀπὸ τὰ πολλὰ συνθήματα στοὺς τοίχους, «Οὔτε Θεοί, οὔτε ἀφέντες».
Πρόκειται γιὰ προσφιλὲς σύνθημα τῶν ἀναρχικῶν, οἱ ὁποῖοι, ὅπως ἰσχυρίζονται, δὲν ἀνέχονται «λαιμαριὰ» στὸ λαιμό τους! Ἀλλὰ δὲ γνωρίζουν προφανῶς ποιός, ὀρθότερα, ποιά, πρωτολάνσαρε αὐτὸ τὸ σύνθημα.

Ἡ φράση “No Gods, No Masters” ἐμφανίζεται στὸ ἐπίσημο περιοδικὸ “The Woman Rebel”, ποὺ πρωτοκυκλοφόρησε τὸ 1914, ἀπὸ τὴν «ἱέρεια» τῆς εὐγονικῆς καὶ «εἴδωλο» τοῦ φεμινισμοῦ Ἀμερικανίδα μαρξίστρια καὶ ἀθεΐστρια Margaret Sanger (1879 – 1966).
Εἶναι ἐκείνη, ποὺ εὐθύνεται γιὰ ἑκατομμύρια θύματα τῶν εὐγονικῶν πρακτικῶν, τὶς ὁποῖες ἐκείνη προωθοῦ σε καὶ γιὰ τὴν δραστηριότητά της αὐτὴ τὴν ἀποκαλοῦν οἱ θρησκευόμενοι Ἀμερικανοὶ «Μητέρα τοῦ Ἀμερικανικοῦ Ὁλοκαυτώματος».
Ἡ ἀθεΐστρια αὐτὴ εὐθύνεται ἐπίσης γιὰ τὸν θάνατο ἑκατομμυρίων ἐμβρύων, διότι αὐτὴ προώθησε ὅσο κανεὶς ἄλλος, μέσῳ τοῦ φεμινισμοῦ, τὶς ἀμβλώσεις!
Εἶναι αὐτή, ποὺ ἀπροκάλυπτα δήλωσε σὲ ἄρθρο της τὸ ἑξῆς φρικιαστικό: «τὸ πιὸ ἐλεῆμον πράγμα, ποὺ μία μεγάλη οἰκογένεια μπορεῖ νὰ κάνει σὲ ἕνα ἀπὸ τὰ βρέφη της εἶναι νὰ τὸ σκοτώσει»!
Ἡ Sanger ἔλεγε ὅτι εἶναι «πράξη ἐλέους» νὰ σκοτώνεις βρέφη! Τὸ 1902 παντρεύτηκε τὸν William Sanger, ἕνα Γερμανὸ– Ἑβραῖο καὶ φανατικὸ ἀριστερό. Ἦταν αὐτός, ποὺ τὴν εἰσήγαγε στὸν μαχητικὸ σοσιαλισμὸ καὶ τὸν ἀθεϊσμό. Ἰδοὺ ἀγαπητοί μας ἀναγνῶστες ποιοὺς ἐμετοὺς ἀναμασοῦν, ὡς δῆθεν «προοδευτικὰ» καὶ «ἀνθρωπιστικὰ» συνθήματα, οἱ σύγχρονοι ἀθεϊστὲς καὶ τὰ πνευματικά τους ἀποπαίδια, οἱ ἀναρχικοί! Ἰδοὺ ποιοὶ εἶναι οἱ νέοι «πνευματικοὶ» ὁδηγοὶ τῆς ἀνθρωπότητας! Ἰδοὺ πόσο «ἀνθρωπιστικὸς» εἶναι ὁ ἄθεος οὑμανισμός!
Ὀρθόδοξος Τύπος ἀρ. φύλ. 1982, 5 Ἰουλίου 2013

http://anavaseis.blogspot.gr

***Αυτές είναι οι απολύσεις που έχουν υπογράψει Σαμαράς..Στουρνάρας και ΣΙΑ (25.000 σε κινητικότητα και 4.000 απολύσεις εντός του 2013…)







Για να μην μας παραμυθιάζουν διαβάστε τι έχουν υπογράψει Σαμαράς...Στουρνάρας και ΣΙΑ, στην τελευταία αναθεώρηση του μνημονίου, με βάση την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (The Second Economic Adjustment Programme for Greece, Second review – May 2013)


Δείτε και φρίξτε…

25.000 σε κινητικότητα και 4.000 απολύσεις εντός του 2013…
103,000 μικρότερο θα είναι το δημόσιο το 2016..



10 J. Floor on Mandatory Exits (Indicative target)
25. Definition: Employees counted as mandatory exits to the private sector will originate from those that:
(i) are employed by the general government (ESA95 definition) on a permanent employment contract or on a contract of indefinite duration; and
(ii) have no entitlement to early retirement within the next 3 years. Mandatory exit means that the employee leaves the public sector on an involuntary basis, but includes exits from the mobility scheme to the private sector. Mandatory exits are not entitled to severance pay or any other form of compensation (if not provided for under current legislation).
The count of mandatory exits will exclude those employees that leave the public sector because the entity they belong to is being privatized or that leave as part of a restructuring ahead of a privatization.
Further, employees that are separated from the public sector for outsourcing will not qualify to be reced under the 1:1 re-hiring rule. Mandatory exits cannot be rehired into the public sector except via a merit-based selection procedure by ASEP, open to external candidates.
K. Floor on Entrants to the Mobility Scheplame (Indicative target)





26. Definition: Employees counted as transferred to the mobility sche

me will originate from those that are employed by the general government (ESA95 definition) on a permanent employment contract or on a contract of indefinite duration. Entrance into the labor mobility scheme is defined when the employee’s payment is reduced to 75 percent of the remuneration in the case of “availability,” or to one-third of the remuneration in the case of “disciplinary suspension.”
It does not include employees that belong to entities that are in the process of being privatized or that are part of a restructuring ahead of a privatization.
27. Supporting material The Ministry of Public Administration Reform (MAREG) will report on a monthly basis (15 days after the closing of each month) for the mobility scheme on entrants (number, entity they previously belonged to, reason for entry) and departures (number, reasons for departure, new entity transferred to/exits), and the stock of employees currently in the scheme. Further, MAREG will report monthly (15 days after the closing of the month) on exits, the number, the general government entity they came from, the reason for the exit, if any. GAO will report monthly (15 days after the closing of the month) on any severance payments that derive from the exit scheme, where such payments are foreseen in law. MAREG will report on a monthly basis (15 days after the closing of the month) the stock of general government employees defined as in the Census Data Base.
Υ.Γ
Αφού μετατάξανε όλα τα λαμόγια- κομματόσκυλα ( που τον υπολογιστή τον έχουν για να καθρεφτίζονται στην οθόνη του να χτενίζονται και να διορθώνουν το μακιγιάζ τους..) από ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και άλλεςΔΕΚΟ, στα υπουργεία και κατά τόπους διευθύνσεις του στενού δημόσιου τομέα (ακόμη και στα γραφεία εκπαίδευσης)
Και για να τα σώσουνε αυτά τα λαμόγια…θα απολύσουν όσους δουλεύουν ..


***Απίστευτη πρόκληση:Ο πρόεδρος των Αλβανών στην Ελλάδα τα βάζει με την ΕΛ.ΑΣ. που κυνηγάει τους Αλβανούς φονιάδες![ΒΙΝΤΕΟ]
  
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQI9LPlwsgFmYEWSp0qX98Ly5LvJCDYxGnhD4Ft4gS-KvklW9-b6Q
Μια απίστευτα προκλητική και απαράδεκτη δήλωση κατά της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Εργαζομένων Ταχίρ Μίτσι μιλώντας στο zougla.gr για το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αλβανών δολοφόνων που δραπέτευσαν με κινηματογραφικό τρόπο από τις φυλακές Τρικάλων.
Χωρίς ίχνος ντροπής ο Ταχίρ Μίτσι, το όνομα του είναι γνωστό από δημοσιεύματα που τον ήθελαν να ιδρύει αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα, δηλώνει πως κάθε φυλακισμένος έχει δικαίωμα να αποδράσει, ενώ χαρακτηρίζει ως βεντέτα το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία για την σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών που έχουν σπείρει πανικό σε ολόκληρη την χώρα.
Μάλιστα με θράσος χιλίων πιθήκων ο «πρόεδρος των Αλβανών» στην Ελλάδα χαρακτηρίζει ως «εν ψυχρό δολοφονία» τον θάνατο των αδίστακτων συμπατριωτών του οι όποιοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρρών με δυνάμεις της αστυνομίας.
Προφανώς ο κ. Μίτσι ζει σε παράλληλο σύμπαν, διότι δεν εξηγείτε αλλιώς με τι μούτρα τολμάει να βγαίνει και να υπερασπίζεται ανθρώπους –οποιαδήποτε κι αν είναι η καταγωγή τους- οι οποίοι δολοφόνησαν ΕΝ ΨΥΧΡΟ δύο αθώους Έλληνες πολίτες.
Θυμάται ο κ. Μίτσι την δήλωση που έκανε προς τους αστυνομικούς ο αδίστακτος συμπατριώτης του Mario Kola όταν συνελήφθη στον Βύρωνα; «Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε» είπε ο αδίστακτος Kola στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που τον έπιασαν διακινδυνεύοντας την ίδια τους την ζωή.
Κατά την άποψή σας πως πρέπει να απαντήσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στις σφαίρες από τα καλάσνικοφ των συμπατριωτών σας, να τους πετάνε ροδοπέταλα;;;!
Ακούστε την προκλητική του δήλωση:

aftonomi     , hellas-now.com .-
 
***  Η Monsanto στην πραγματικότητα αγόρασε την ομάδα μισθοφόρων BLACKWATER !!!
  ,  Χωρίς σχόλια
                                    

Μια έκθεση από τον Jeremy Scahill στο The Nation αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος μισθοφορικός στρατός στον κόσμο, η Blackwater (αργότερα ονομάστηκε Xe Services και πιο πρόσφατα "Academi") μυστική υπηρεσία πληροφοριών πωλήθηκε στην πολυεθνική Monsanto. Η Blackwater μετονομάστηκε το 2009 όταν ήδη γίνει γνωστή στον κόσμο, με πολλές αναφορές περί καταχρήσεων στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των σφαγών αμάχων. Παραμένει η μεγαλύτερη ιδιωτική ανάδοχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για «υπηρεσίες ασφαλείας», ασκεί κρατική τρομοκρατία, δίνοντας στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να το αρνηθεί.
Πολλοί στρατιωτικοί και πρώην αξιωματικοί της CIA εργάζονται για την Blackwater ή συνδεδεμένες εταιρείες που δημιουργήθηκαν για να αποσπάσει την προσοχή από την κακή φήμη τους και να αυξήσουν τα κέρδη από την πώληση των φαύλων υπηρεσιών τους-που κυμαίνονται από τις πληροφορίες και τη νοημοσύνη στη διείσδυση, πολιτικές δραστηριότητες των ομάδων συμφερόντων και παραστρατιωτική εκπαίδευση - για άλλες κυβερνήσεις, τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες. Σύμφωνα με τον Scahill, επιχειρήσεις με πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Monsanto, η Chevron, και οικονομικοί κολοσσοί, όπως η Barclays και η Deutsche Bank, διοχετεύονται μέσω δύο εταιρειών που ανήκουν στον Erik Prince, ιδιοκτήτη της Blackwater: Ολοκληρωμένες Λύσεις Πληροφοριών και Τρομοκρατίας Κέντρο Ερευνών. Αυτά τα στελέχη και οι διευθυντές μοιράζονται την Blackwater.
Ένας από αυτούς, ο Cofer Black, γνωστός για την κτηνωδία του ως ένας από τους διευθυντές της CIA, ήταν εκείνος που ήρθε σε επαφή με τη Monsanto το 2008, ως διευθυντής της Total Intelligence, συνάπτοντας σύμβαση με την εταιρεία για να κατασκοπεύει και να διεισδύσει σε οργανώσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, αντι-GM και άλλες βρώμικες δραστηριότητες του γίγαντα της βιοτεχνολογίας .
Ήρθαν σε επαφή με τον Scahill, ο Kevin Wilson εκτελεστικό όργανο της Monsanto αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά αργότερα επιβεβαίωσε στην The Nation ότι είχαν προσλάβει την Total Intelligence, το 2008 και το 2009, σύμφωνα με την Monsanto μόνο για να παρακολουθεί τις "αποκαλύψεις" των αντιπάλων της. Είπε επίσης ότι η Total Intelligence ήταν μια «εντελώς ξεχωριστή οντότητα από την Blackwater."
Ωστόσο, ο Scahill έχει αντίγραφα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Cofer Black , μετά τη συνάντηση με τον Wilson της Monsanto, όπου εξηγεί σε άλλους πρώην πράκτορες της CIA, χρησιμοποιώντας τα e-mails της Blackwater , ότι η συζήτηση με τον Wilson ήταν ότι η Total Intelligence είχε γίνει το "χέρι νοημοσύνης της Monsanto, "κατασκοπεύοντας ακτιβιστές και άλλες δράσεις, όπως το πως " οι δικοί μας άνθρωποι θα ενταχθούν νόμιμα σε αυτές τις ομάδες. Στην "Total Intelligence η Monsanto κατέβαλε $ 127.000 το 2008 και 105.000 δολάρια το 2009.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια εταιρεία που ασχολείται με την «επιστήμη του θανάτου", όπως η Monsanto, η οποία έχει αφιερωθεί εξαρχής στην παραγωγή τοξικών δηλητήριων, από Agent Orange έως PCBs (πολυχλωριωμένα διφαινύλια), φυτοφάρμακα, ορμόνες και γενετικά τροποποιημένους σπόρους, συνδέεται με άλλη μία εταιρεία κακοποιών.
Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου στο The Nation, η Via Campesina ανέφερε την αγορά 500.000 μετοχών της Monsanto, για περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια από το ίδρυμα Bill και Melinda Gates Foundation, το οποίο με τη δράση αυτή ολοκλήρωσε την εκδρομή του κάτω από τη μάσκα της «φιλανθρωπίας ". Μια άλλη οργάνωση που δεν αποτελεί έκπληξη.
Είναι ένας γάμος μεταξύ των δύο πιο βάναυσων μονοπώλιων στην ιστορία της βιομηχανοποίησης: Ο Bill Gates ελέγχει περισσότερο από το 90 τοις εκατό του μεριδίου της αγοράς των ιδιόκτητων υπολογιστών και η Monsanto περίπου το 90 τοις εκατό της παγκόσμιας αγοράς διαγονιδιακών σπόρων και των περισσότερων παγκόσμιων εμπορικών σπόρων. Δεν υπάρχει σε οποιοδήποτε άλλο βιομηχανικό τομέα τόσο μεγάλο μονοπώλιο , η ύπαρξη των οποίων αποτελεί άρνηση της περιβόητης αρχής του«ανταγωνισμού της αγοράς» του καπιταλισμού. Τόσο το Gates όσο και η Monsanto είναι πολύ επιθετικοί στην υπεράσπιση των παράνομων μονοπωλίων τους.

Παρά το γεγονός ότι ο Bill Gates θα μπορούσε να προσπαθήσει να πει ότι το Ίδρυμα δεν συνδέεται με την επιχείρησή του, το μόνο που αποδεικνύει είναι το αντίθετο: οι περισσότερες από τις δωρεές του, καταλήγουν να ευνοούν τις εμπορικές επενδύσεις του μεγιστάνα, τίποτα δεν είναι πραγματικά "δωρεά" , αλλά αντί να πληρώνουν φόρους στα ταμεία του κράτους, επενδύει τα κέρδη του εκεί που είναι οικονομικά ευνοϊκά γι 'αυτόν , συμπεριλαμβανομένων προπαγάνδα για τις υποτιθέμενα καλές τους προθέσεις. Αντιθέτως, οι "δωρεές" τους στη χρηματοδότηση έργων εξίσου καταστρεπτικών όπως η γεωμηχανική ή η αντικατάσταση των φυσικών φαρμάκων με αυτά των υψηλής τεχνολογίας πατενταρισμένων φαρμάκων στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου. Τι σύμπτωση, ο πρώην υπουργός Υγείας Julio Frenk και ο Ernesto Zedillo είναι σύμβουλοι του Ιδρύματος.
Όπως η Monsanto, έτσι και ο Γκέιτς συμμετέχει επίσης στην προσπάθεια να καταστρέψει την αγροτική γεωργία σε όλο τον κόσμο, κυρίως μέσω της "Συμμαχίας για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική» (AGRA). Λειτουργεί ως δούρειος ίππος για να στερήσει από τους φτωχούς Αφρικανούς αγρότες τους παραδοσιακούς σπόρους τους, αντικαθιστώντας τους με τους σπόρους των εταιρειών του πρώτα,και κατόπιν, από τους γενετικώς τροποποιημένους (GM). Για το σκοπό αυτό, το Ίδρυμα προσέλαβε τον Robert Horsch το 2006, ως διευθυντή της Monsanto. Τώρα ο Gates, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη, πήγε κατευθείαν στην πηγή.
Blackwater, Monsanto και Gates είναι τρεις όψεις του ίδιου σχεδίου: η πολεμική μηχανή του πλανήτη απέναντι τους περισσότερους ανθρώπους που τον κατοικούν, και οι οποίοι είναι αγρότες, ιθαγενείς κοινότητες, άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν τις πληροφορίες και τις γνώσεις ή οποιοσδήποτε άλλος που δεν θέλει να είναι υπό την αιγίδα του κέρδους και της καταστροφικότητας του καπιταλισμού.



Επομένως, γιατί τόσα πολλά μέσα ενημέρωσης, editorialists και bloggers φωνάζουν για να πούν ότι η αγορά ήταν μια "φάρσα";
Αυτό είναι μια καλή ερώτηση. Οι πιο κυνικοί μεταξύ μας ίσως υποψιάζεστε ένα οικονομικό κίνητρο από την Monsanto, σε αυτούς τους "δημοσιογράφους". Η Monsanto πράγματι προσέλαβε μια ομάδα δημοσίων σχέσεων για να αναζητήσουν blogs και ιστοσελίδες που στέκονται επικριτικά απέναντι της και παρέχουν στοιχεία σχετικά με τα εγκλήματά της απέναντι στην φύση και την ανθρωπότητα.Έχουμε δει από πρώτο χέρι σχετικά σχόλια και άρθρα στο PoliticalBlindSpot.com υπέρ της Monsanto. Δεν είναι πέρα ​​από τη σφαίρα των δυνατοτήτων τους η δημιουργία blogs, όπου φαινομενικά νόμιμοι συγγραφείς γράφουν οργανικές σκέψεις, παρατηρήσεις και ενστάσεις. Το κοινό προϋποθέτει ότι αυτοί είναι πραγματικοί άνθρωποι, όταν στην πραγματικότητα εργάζονται PR για την εταιρεία.

Αλλά το βασικό επιχείρημα εκείνων που ισχυρίζονται ότι η αγορά της Blackwater από την Monsanto δεν είναι αλήθεια έγκειται στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε επίσημο έγγραφο ότι η Blackwater είχε προσληφθεί από την Monsanto για χρόνια. Αμέσως μετά από αυτό το εκτεταμένο έργο που η Blackwater έκανε για Monsanto, πούλησαν την εταιρεία. Λόγω της φύσης του πώς η πώληση αποκαλύφθηκε, είναι αδύνατο να τεκμηριωθεί σε ποιον πουλήθηκε. Το προφανές και λογικό συμπέρασμα σύμφωνα με παράγοντες (ιδίως στον ιδιωτικό τομέα της ασφάλειας), ωστόσο, είναι ότι η πώληση ήταν στην πραγματικότητα στην Monsanto που ήδη απασχολούσε την ομάδα.
Η Xe (τώρα Academi ) έχει, πράγματι, αγορασθεί , και ενώ δεν υπάρχει κανένας τρόπος τεκμηρίωσης ποιοι οι νέοι ιδιοκτήτες είναι πραγματικά, το λογικό συμπέρασμα θα ήταν ότι είναι η Monsanto, η οποία ήδη τους είχε υπό την απασχόληση της. Αυτό, βέβαια, έχει επίσης νόημα λόγω της μυστικότητας που περιβάλλει τη συμφωνία και την ταυτότητα των νέων ιδιοκτητών. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από ιδιώτες επενδυτές, μέσω εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων που δεν έχουν αποκαλύψει κάποια από τις συναλλαγές τους, με την Bank of America να παρέχει ένα μεγάλο μέρος των 200 εκατομμύριων δολάριων σε χρηματοδότηση για τη συμφωνία.
Η USTC Holdings της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την Xe και τις βασικές θυγατρικές της λειτουργίες, αλλά δεν αποκάλυψε την τιμή ή τους όρους της συμφωνίας .
Η USTC Holdings είναι μια κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλείς τις private equity εταιρείες Forte Capital Advisors και Μανχάταν Partners.

Διάφοροι ερευνητές έχουν προσπαθήσει να τεκμηριώσουν την αγορά μέσω ενός εγγράφου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν μεγάλη τύχη. Αυτό, βέβαια, είναι το σημείο ...
Κρατώντας το ιδιωτικό
Ένα πράγμα που είναι γνωστό : Η Forte Capital Advisors είναι η εταιρεία του για πολύ καιρό συμμάχου της Blackwater, Jason De Yonker:

Ο DeYonker έχει μοναδική εμπειρία με την εταιρεία που χρονολογείται από την ίδρυσή της στα τέλη του 1990. Αυτός συμβούλευσε την Εταιρεία σχετικά με την ανάπτυξη του πρώιμου επιχειρηματικού της σχεδίου και την επέκταση των εγκαταστάσεων εκπαίδευσης στο Moyock καθώς και την υποστήριξη των διαπραγματεύσεων των πρώτων συμβάσεων κατάρτισης με τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες.
Μεταξύ του 1998 και του 2002, ο κ. DeYonker υπήρξε συνδιαχειριστής του γραφείου της οικογένειας του Έρικ Πρινς , ιδρυτή της Xe , η οποία περιελάμβανε τη διαχείριση των εταιρειών του χαρτοφυλακίου του κ. Πρινς.

Τι σημαίνει αυτό; Ο τύπος είναι ένας δοξασμένος λογιστής .
Πριν την ένταξή του Forte, Jason συν-διαχειρίστηκε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια του γραφείου της οικογένειας. Εκτός από την ενεργό διαχείριση της πλατφόρμας των διαφόρων εταιρειών , ο Jason ήταν ένα μέρος της ομάδας εκτελεστικών υπεύθυνων για τη διαχείριση της περιουσίας της οικογένειας.
Ο Jason πέρασε τα τελευταία 18 χρόνια στην παροχή συμβουλών σχετικά με διάφορες συγχωνεύσεις, εξαγορές και εκποιήσεις, με συνολική αξία συναλλαγών μεγαλύτερων από 1 δισ. δολαρίων. Η Εμπειρία του Jason περιλαμβάνει: συμβουλές, διαχείριση χαρτοφυλακίου, ανάπτυξη ακινήτων, επιχειρηματικών κεφαλαίων και πολλαπλών συναλλαγών εντός των συνόρων. Ο Jason ξεκίνησε την καριέρα του με την Arthur Andersen Corporate Group Finance, και ήταν διευθυντής στην Corporate Group Finance της Deloitte & Touche. Ήταν επίσης Διευθυντής Οικονομικών για τη West Family Trust, μια ομάδα επιχειρηματικών κεφαλαίων επικεντρωμένων στις διασυνοριακές συναλλαγές.
Ο Jason έχει λάβει Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στα οικονομικά και λογιστικά, από το Πανεπιστήμιο του Michigan.
Ο άλλος επενδυτής; Φαίνεται ότι ο πολύ μικρός εταίρος είναι η Μανχάταν Partners , μια εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων - ένα κατάστημα που συγκεντρώνει χρήματα από ανώνυμους πλούσιους επενδυτές και τα χρησιμοποιεί για εξαγορές με δανεικά κεφάλαια των μεγάλων εταιρειών, οι οποίες δεν ήταν σε θέση να αναλάβουν μόνες τους.
Η Manhattan Partners επενδύει σε "εξαναγκαστική ανάπτυξη και καταστάσεις ειδικών συναλλαγών ", αλλά αυτό θα είναι η πρώτη γνωστή επιδρομή τους στην αμυντική βιομηχανία - WarIsBusiness.com reports ( μέσω Spencer Ackerman ):

Η Manhattan Growth Partners έχει επικεφαλείς τους Dean Bosacki και Patrick McBride. Ο Bosacki εκπροσωπεί στο διοικητικό συμβούλιο της "την μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία φωτογραφίας », μεταξύ άλλων εταιρειών. Η Manhattan Growth Partners, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια προοδευτικής σκέψης ιδιωτική εταιρεία," κατέχει επίσης την πλειοψηφία των μετοχών στην Hugo Naturals, μια σειρά από οργανικά, vegan φιλικά σαπούνια, λοσιόν, αρώματα και κεριά σόγιας τα οποία πωλούνται στα Whole Foods και άλλους πράσινους λιανοπωλητές .
Στο τέλος της ημέρας, το λογικό συμπέρασμα θα ήταν ότι παρά τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα, η Monsanto στην πραγματικότητα αγόρασε την ομάδα μισθοφόρων Blackwater ... ή τουλάχιστον η Blackwater μετονομάστηκε σε Blackwater Xe (now Academi) Services group.
Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι γιατί ;
Από politicalblindspot
Απόδοση Κειμένου dorieas

revealedtheninthwave 
thecuriosityofcat
 
*** Το αντεθνικό Κράτος - κλέφτης και η επιβράβευσή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας 
Σύμφωνα με πληροφορίες που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ως απολύτως νόμιμο και συνταγματικό το λεγόμενο «κούρεμα» των ομολόγων των ιδιωτών, που είχε επιβάλλει η «Μνημονιακή Κυβέρνηση» Παπαδήμου το Φεβρουάριο του έτους 2012. Το κούρεμα αυτό είχε επιβληθεί με την υπ. αριθ. 5/24-02-2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου περί της ενάρξεως της διαδικασίας τροποποίησης επιλέξιμων τίτλων και του καθορισμού των όρων ανταλλαγής τους (ΦΕΚ Α’, 37/24-02-2012), την υπ. αριθ. 10/09-03-2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου περί εγκρίσεως της
απόφασης των Ομολογιούχων για την τροποποίηση των επιλέξιμων τίτλων, όπως βεβαιώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Διαχειριστή της Διαδικασίας (ΦΕΚ Α’, 50/09-03-2012) και την υπ. αριθ. 2/20964/0023Α Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών περί της υλοποίησης της τροποποίησης των επιλέξιμων τίτλων και έκδοσης νέων τίτλων ομολόγων και τίτλων ΑΕΠ του Ελληνικού Δημοσίου (ΦΕΚ Β’, 682/09-03-2012).
Ουσιαστικά, το κατά τα ανωτέρω κούρεμα των ομολόγων συνεπάγεται μια μείωση της αξίας αυτών κατά περίπου 70 %, αφού αυτά μειώνονται στο περίπου 55 % της ονομαστικής τους αξίας, ενώ η απολειπόμενη αξία τους χορηγείται στους δικαιούχους με τη μορφή νέων ομολόγων, τα οποία έχουν ημερομηνία λήξης – αποπληρωμής μέχρι και το έτος 2042.
Η πρακτική αυτή του ελληνικού κράτους, με την οποία ουσιαστικά τιμωρεί αυτούς που το δάνεισαν, εμπιστευόμενοι του τα χρήματά τους, την οποία (πρακτική) του επέβαλαν οι διεθνείς τοκογλύφοι, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα. Είναι δε γνωστό ότι οδήγησε στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση πολλών οικογενειών που είχαν τοποθετήσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τις αποταμιεύσεις τους, ενώ εξώθησε στη χρεωκοπία και πολλές επιχειρήσεις που επέδειξαν την ίδια «αφελή» εμπιστοσύνη προς το ελληνικό δημόσιο. Αξίζει επιπλέον  να επισημανθεί ότι μεταξύ των επιχειρήσεων που επλήγησαν βάναυσα ήσαν και ορισμένες που δεν επέλεξαν να αγοράσουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αλλά που το κράτος τις υποχρέωσε να τα παραλάβουν, σε εξόφληση δικών του χρεών προς αυτές.
Πρόκειται για τις φαρμακευτικές και άλλες επιχειρήσεις προμήθειας υλικών, προς τις οποίες τα δημόσια νοσοκομεία χρωστούσαν πολλά χρήματα. Με το άρθρο 27 του Νόμου 3867/2010, το ελληνικό Κράτος τις υποχρέωσε, σχεδόν εκβιαστικά, να εξοφληθούν, αντί με χρήματα, με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου (με λήξη τα έτη 2012-2014), τα οποία μάλιστα είχαν μηδενικό επιτόκιο, άρα δεν αποτελούσαν επενδυτικό προϊόν, αλλά εργαλείο του κράτους, προκειμένου να ετεροχρονίσει - καθυστερήσει την αποπληρωμή των χρεών του προς τους προμηθευτές των ελληνικών νοσοκομείων.
Ουσιαστικά, δηλαδή, το Κράτος της εθνοαποδόμησης, το «τσιράκι» των Διεθνών Επικυριάρχων, συμπεριφέρεται όπως ένας κοινός κλέφτης, υπεξαιρώντας τα χρήματα που χρωστούσε στις εταιρείες. Με άλλα λόγια, αν το δημόσιο χρωστούσε σε μια εταιρεία 1.000.000 ευρώ, της επέβαλε να παραλάβει αντίστοιχης αξίας ομόλογα, ώστε να εξοφληθεί το χρέος του προς αυτήν. Εν συνεχεία, κουρεύοντας τα ομόλογα σε ποσοστό σχεδόν 70 %, μείωσε την υποχρέωσή του προς την εταιρεία στις περίπου 300.000 ευρώ, κλέβοντας, ουσιαστικά, από την εταιρεία τα υπόλοιπα.
Όλοι οι ανωτέρω προσέφυγαν κατά του κουρέματος των ομολόγων ενώπιον του καθ’ ύλην αρμόδιου Συμβουλίου της Επικρατείας, προσδοκώντας από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσει την ηθικά διάτρητη, νομικά έωλη και πρόδηλα αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μεθόδευση του κουρέματος των ομολόγων. Δυστυχώς, όμως, το Συμβούλιο της Επικρατείας προτίμησε να «νίψει τας χείρας του» και να κρίνει ότι το κούρεμα των ομολόγων ήταν απολύτως νόμιμο. Δεδομένου ότι η σχετική απόφαση δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί, επιφυλασσόμαστε να διαβάσουμε το σκεπτικό της, όπως και την ενδεχόμενη ύπαρξη δικαστών που μειοψήφησαν, τιμώντας την τήβεννό τους και την υποχρέωση τους, κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους.
Μπορούμε, όμως, ήδη από σήμερα, να κάνουμε ορισμένες πρώτες παρατηρήσεις, σχολιάζοντας αυτή τη στάση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Καταρχήν, ουδείς εξεπλάγη με την απόφαση αυτή, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας, παρέμεινε πιστό στην πρακτική του να καθαγιάζει όλες τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, ως άλλη «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, έχει κρίνει ως νόμιμη την αναδρομική επιβολή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από την Κυβέρνηση Καραμανλή το έτος 2009, το Μνημόνιο 1 της Κυβέρνησης Παπανδρέου, καθώς και το λεγόμενο «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ εντελώς πρόσφατα επικύρωσε και την παράνομη μεθόδευση που ακολουθήθηκε για το (κατά τα άλλα απολύτως ορθό) κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των υπαλλήλων της.
Περαιτέρω, αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, η στενή εξάρτηση της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική (κυβέρνηση), παρά τη ρητή πρόβλεψη του Συντάγματος περί δήθεν... ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Η εξάρτηση αυτή, η οποία εξηγεί απόλυτα την ανωτέρω φιλομνημονιακή - φιλοκυβερνητική στάση των δικαστών, υλοποιείται είτε μέσω της άσκησης ποικίλων πιέσεων, είτε μέσω της συνταγματικά προβλεπόμενης διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρων και αντιπροέδρων των Ανώτατων Δικαστηρίων (Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειος Πάγος και Ελεγκτικό Συνέδριο), όπου η προαγωγή των δικαστών στις θέσεις αυτές γίνεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Εσχάτως δε, ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κύριος Πικραμμένος, επιλέχθηκε για τη θέση του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού. Το αν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι λίγους μήνες πριν είχε προεδρεύσει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως συνταγματικό το Μνημόνιο 1, το αφήνουμε στην εχέφρονα κρίση του αναγνώστη.
Τέλος, παρατηρείται ότι σε περιόδους κρίσης και κατάστασης εξαιρετικής ανάγκης, όπως αυτή που βιώνουμε στις μέρες μας, και οι τρεις εξουσίες (εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική) φαίνεται να ενώνονται σε μια υπερεξουσία, η οποία επιθυμεί διακαώς τη διατήρηση του υφιστάμενου status quo, δρα αδιαφορώντας προκλητικά για τη λαϊκή βούληση και για το δημόσιο συμφέρον και μάχεται απόλυτα συντεταγμένα, σαν να λαμβάνει οδηγίες από ένα ενιαίο κέντρο.
Έτσι, η εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση), άλλοτε νομοθετεί η ίδια με την κατάχρηση της έκδοσης πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, και άλλοτε δια μέσω της νομοθετικής εξουσίας (Βουλή), της οποίας την πλειοψηφία ελέγχει απόλυτα, ενώ και η δικαστική εξουσία συμβάλλει δια της επικυρώσεως όλων των κατά τα ανωτέρω λαμβανομένων αποφάσεων. Όμως, όταν καταλύεται η συνταγματικώς κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών και οι τρεις εξουσίες συγχέονται σε μία, τότε το πολίτευμα δεν μπορεί να αποκαλείται πλέον δημοκρατία, αλλά αποτελεί μια κοινοβουλευτικά φτιασιδωμένη δικτατορία…  Γ.Π. - Δικηγόρος   ,  Χ.Α,

*** Η Γη είχε κάποτε δύο φεγγάρια
    Χωρίς σχόλια          

Η Γη είχε κάποτε δυο φεγγάρια, αυτό που βλέπουμε σήμερα και ένα πολύ μικρότερο, τα οποία συγκρούστηκαν και συνενώθηκαν σε μια μάζα.
Αυτό υποστηρίζει ο Δρ. Erik Asphaug από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, διευκρινίζοντας ότι το δεύτερο φεγγάρι πιθανότατα σχηματίστηκε από την ίδια γιγάντια έκρηξη που δημιούργησε τη Σελήνη.
«Το δεύτερο φεγγάρι πρέπει να έζησε μόνο μερικά εκατομμύρια χρόνια. Στη συνέχεια συγκρούστηκε με τη Σελήνη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το μεγάλο ουράνιο σώμα που βλέπουμε σήμερα», τόνισε ο καθηγητής.
Ο ερευνητής βασίζει τη θεωρία του για το δίδυμο φεγγάρι σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, η οποία είναι μονίμως αποστραμμένη από τη Γη και έχει ανάγλυφα τοπία με οροσειρές, πολύ διαφορετικά από τη λεία, ορατή πλευρά της.
Μάλιστα υποθέτει ότι τα βουνά αυτά είναι στην πραγματικότητα τα απομεινάρια ενός δεύτερου φεγγαριού, 30 φορές μικρότερου, το οποίο πρέπει να κινούνταν γύρω από τη Γη με την ίδια ταχύτητα και στην ίδια απόσταση με τη Σελήνη, μέχρι τη σύγκρουση και τη συνένωση.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάποτε το εσωτερικό ηλιακό σύστημα είχε 20 ουράνια σώματα σε μέγεθος πλανητών, τα οποία συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να επιβιώσουν μόνο τα οκτώ που βλέπουμε σήμερα.
Η Γη και η Σελήνη υπολογίζεται ότι σχηματίστηκαν 30 με 130 εκατομμύρια χρόνια μετά τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος.
Ο Δρ. Asphaug θα παρουσιάσει τη θεωρία του σε συνέδριο για τη Σελήνη στη Βασιλική Εταιρεία του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο.
Η θεωρία του έρχεται σε αντίθεση με την υπόθεση του αστρονόμου Wim van Westrenen από το Πανεπιστήμιο VU στο Άμστερνταμ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το φεγγάρι σχηματίστηκε μετά από γιγάντια έκρηξη, ισοδύναμη με 40 δισεκατομμύρια ατομικές βόμβες, στον πυρήνα της Γης.
econews   ,   thecuriosityofcat 

***Tornaritis Christoforos · Αρέσει σε 43.963 άτομα
του   Ι.Α.Λ.   2013
  • Σε αυτή τη αληθινή ιστορία όταν η Καρεν διαπίστωσε ότι ήταν έγγειος, έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει τον τρίχρονο γιό της Μιχαήλ να υποδεχθεί την αδελφούλα του. Το νέο μωρό θα είναι κορίτσι. Κάθε μέρα, κάθε νύχτα, ο Μιχαήλ τραγουδούσε της αδελφής του στην κοιλιά της μαμάς του. Είχε οικοδόμηση δεσμό αγάπης με την μικρή αδελφή του, πριν ακόμη γεννηθεί .Η εγκυμοσύνη προχωρούσε κανονικά για την Κάρεν. Με τον καιρό, ήρθαν οι πόνοι της γέννας. Ωστόσο, προέκυψαν σοβαρές επιπλοκές κατά τον τοκετό .
    Τελικά, η μικρή αδελφή του Μιχαήλ γεννήθηκε. Αλλά ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Με το ασθενοφόρο μετέφεραν το βρέφος στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών . Οι ημέρες περνούσαν και το κοριτσάκι έγινε χειρότερα. Ο παιδίατρος έπρεπε να πει στους γονείς πως δεν υπήρχαν άλλες ελπίδες. Να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Η Κάρεν και ο σύζυγός της ενώ είχαν ετοιμάσει το δωμάτιο στο σπίτι τους για το νέο μωρό τελικά κάνανε προετοιμασίες για τη κηδεία του κοριτσιού τους.
    Ο Μιχαήλ, ωστόσο, παρακαλούσε τους γονείς του να τον αφήσουν να δει την αδελφή του. "Θέλω να τραγουδήσω μαζί της,» τους είπε. Φαινόταν μετά από μια εβδομάδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας πως το κοριτσάκι δεν είχε καμία πιθανότητα και θα έπρεπε να προετοιμάσουν την κηδεία. Ο Μιχαήλ επέμενε να θέλει να τραγουδήσει της αδελφής του αλλά του λέγανε πώς απαγορεύετε η είσοδος στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Η μητέρα του αποφάσισε πως θα τον πάρει να τραγουδήσει της αδελφής του είτε τον θέλουν είτε όχι. Αν δεν την έβλεπε δεν θα την έβλεπε ποτέ του ζωντανή.
    Έντυσε τον Μιχαήλ με ένα μεγάλου μεγέθους κοστούμι και τον πήρε στην εντατική. Η προϊσταμένη αναγνώρισε το παιδί και φώναξε, "Πάρτε αυτό το παιδί από εδώ τώρα. Δεν επιτρέπονται παιδιά. "Η μητέρα αγκάλιασε την κόρη της και είπε με ήπιο τόνο στην προϊσταμένη « Το παιδάκι δεν θα φύγει αν δεν τραγουδάει στην αδελφή του."Στη συνέχεια, η μητέρα οδηγεί τον Μιχαήλ στο κρεβάτι της αδελφής του. Έβλεπε το μικροσκοπικό βρέφος να χάνει τη μάχη με την ζωή.
    Αμέσως ο Μιχαήλ άρχισε να τραγουδά.
    ‘’Είσαι το ηλιοβασίλεμα μου, το μοναδικό ηλιοβασίλεμα μου , με κάνεις να γελώ όταν η ουρανοί είναι γαλανή ‘’
    Ξαφνικά το κοριτσάκι άρχισε να ανταποκρίνεται στην καθαρή καρδιά και φωνή του τρίχρονου αδελφού της. Η παλμοί της άρχισαν να κτυπούν.
    Συνέχισε να τραγουδάς Μιχαήλ τον ενεθάρρυνε η μάνα του με δάκρυα στα μάτια.
    Και ο Μιχαήλ συνέχισε :
    ‘’Δεν ξέρεις αγάπη μου πόσο σε αγαπώ σε παρακαλώ μην μου αφαιρέσεις το ηλιοβασίλεμα’’
    Καθώς ο Μιχαήλ τραγουδούσε το κοριτσάκι έμοιαζε σαν να ήθελε να απαντήσει. Η συχνότητα των παλμών άρχισε να γίνετε σταθερή.
    Συνέχισε να τραγουδάς Μιχαήλ γλυκέ μου του έλεγε η μάνα του με δάκρυα στα μάτια.
    ‘’Ενώ κοιμόμουνα αδελφούλα μου ονειρεύτηκα να μου κρατάς τα χέρια μου"
    Η μικρή αδελφή του Μιχαήλ άρχισε να χαλαρώνει, να θεραπεύετε , και δύο μικρές σταγόνες δάκρυα έτρεξαν από τα γαλανά ματάκια της.
    "Συνέχισε το τραγούδι, Μιχαήλ." Τα Δάκρυα είχαν καταβρέξει και το πρόσωπο της αυταρχικής προϊσταμένης νοσοκόμας. Ενώ η μητέρα του Μιχαήλ έτρεμε.
    ‘’Είσαι το ηλιοβασίλεμα μου, το μοναδικό ηλιοβασίλεμα μου , με κάνεις να γελώ όταν η ουρανοί είναι γαλανή δεν ξέρεις αγάπη μου πόσο σε αγαπώ σε παρακαλώ μην μου αφαιρέσεις το ηλιοβασίλεμα’’
    "Την επόμενη μέρα, το κοριτσάκι ήταν αρκετά καλά για να πάει στο σπίτι!!
 ***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

~** Ασύνδετος ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-0 από την Ανόρθωση  ( σε φιλικό στην Ολλανδία ) :
Ασύνδετος ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-0 από την Ανόρθωση

  (Φωτογραφία:  Intime )
Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Ανόρθωση στο πλαίσιο του δεύτερου φιλικού που έδωσε επί ολλανδικού εδάφους. Οι Κύπριοι προηγήθηκαν στο 49' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Αντιτς, ενώ στο 75' ο Θεοδώρου - δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο - διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με σουτ.
Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία της κυπριακής ομάδας. Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε κάποιες φάσεις για να σκοράρει, ενώ εξαιρετικός ήταν κάτω από τα δοκάρια ο Ορέστης Καρνέζης, που έκανε τρεις μεγάλες επεμβάσεις. Ο τεχνικός των «πρασίνων» έδωσε και πάλι χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες, ενώ ντεμπούτο με την φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε ο νεοαποκτηθείς, Μέντες Ντα Σίλβα, που αγωνίστηκε ως στόπερ.
Επόμενο φιλικό του «τριφυλλιού» θα είναι αυτό με τη Γάνδη την Τετάρτη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Αναστασόπουλος, Αράαμπ, Ρισβάνης, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Σταματάκης, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης, Μπαϊράμι.
Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν οι: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Ααράμπ, Ρισβάνης (65΄ Μέντες), Λαγός, Αναστασόπουλος, Σταματάκης, Δώνης, Ντίνας, Κουσίδης, Γιαννιτσάνης.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Βαλβέρντ, Παβίσεβιτς, Αλέξα, Μαραγκός (74΄ Θεοδώρου), Οκκάς (63΄ Μαρσίνιο), Γκριγκαλασβίλη, Γκαλαμάς, Οχαγιόν, Φοφανά, Λαίφης, Άντιτς

*** Στα χέρια των οπαδών του ΠΑΟ ο Ερασιτέχνης
Στα χέρια των οπαδών του ΠΑΟ ο Ερασιτέχνης
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Στα χέρια των οπαδών του πέρασε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, αφού στις εκλογές που έγιναν και ψήφισαν 83 άτομα, παρουσιάστηκε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο σωτηρίας με τη συμμετοχή πολλών μελών του Ενιαίου Φορέα, το οποίο αποτελούσε λύση - μονόδρομος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι Πράσινοι θα πήγαιναν στο Πρωτοδικείο.
Οι υποψήφιοι ευχαρίστησαν την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία για τη σεζόν 2012-13, προσέφερε ως οικονομική βοήθεια το ποσό των 107.000 ευρώ.
Για το ΤΑΑ προτάθηκαν οι: Μανώλης Λαδουκάκης, Δημήτρης Κάσαρης, Σταύρος Σπύρου, Ματθαίος Φορτούνας.
Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο ήταν είναι ο Ηλίας Μιχαλαριάς (πρώην έφορος του γυναικείου τμήματος μπάσκετ), ενώ απουσίασαν ο πρώην πρόεδρος Αχιλλέας Μακρόπουλου και πολλά ιστορικά στελέχη του συλλόγου.  Newsroom ΔΟΛ

*** Την Τρίτη ανακοινώνει την αποστολή ο Μίτσελ
Ποιοι θα πάνε στο Ζέεφελντ;Την Τρίτη ανακοινώνει την αποστολή ο Μίτσελ
  (Φωτογραφία:  Intime ) Πειραιάς
Την Τρίτη θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα πάρει μαζί του στην προετοιμασία στο Ζέεφελντ, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ.
Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα στου Ρέντη προπονήθηκαν για πρώτη φορά οι Βάις και Σαλίνο, μαζί με το δεύτερο γκρουπ των Ερυθρολεύκων που πέρασαν το πρωί από εργομετρικά.
Αυτοί ήταν οι Κάρολ, Μέγιερι, Γιαννιώτης, Μήτρογλου, Μασάντο, Μανιάτης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανώλης Σιώπης, Φέισα, Σιόβας, Μανωλάς, Ιμπαγάσα και Φουστέρ.
Στην προπόνηση οι παίκτες του Ολυμπιακού δούλεψαν με την μπάλα, κάνοντας εναλλαγές, γρήγορες και ακριβείς πάσες, αλλά και ασκώντας πίεση σε εκείνους που είχαν την κατοχή. Ολοκλήρωσαν την εκγύμνασή τους με δίτερμα, σε μικρό χώρο και με λίγες επαφές με την μπάλα.
Newsroom ΔΟΛ

***
 
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ : ~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2565   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1031   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1034  video.-
                                                         Σύνολο  :  4630    βίντεο ανηρτημένα .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :


~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Ιουνίου 2013.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 07Ιουνίου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το Δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 10 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/11-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/14-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πάρασκευή 14 Ιουνίου 2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/15-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Ιουνίου 2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 18 Ιουνίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/6-19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 ~
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/20-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/20-2013.html  , ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 22, 23 καί 24 Ιουνίου 2013 Διαδρομές.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/25-2013.html , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  25  Ιουνίου  2013
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/26-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  26  Ιουνίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/27-2013.html , Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  27  Ιουνίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/28-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Ιουνίου  2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Μένουμε  Ζούμε Μαθαίνουμε γιά  την Ελλάδα μας  , Παρασκευή 28/6/2013
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/30-2013.html , ΕΛΛΑΔΑ  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  30  Ιουνίου  2013 .-


~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 : ~
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-

 ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-

** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  

Κοιμητήριο στο Αρφαρά

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
  
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-

***
http://www.paoabroad.com/index.php/donate

H ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ PaoAbroad ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

Kάθε τμήμα του Παναθηναικού και μια ένδοξη
σελίδα του ελληνικού αθλητισμού.
Κάθε αθλητής μας και μια ελπίδα για συνέχεια
της τεράστιας αθλητικής παράδοσης του συλλόγου.
Κάθε φίλαθλος της ομάδας και ένας συμπαραστάτης.

Βοηθάμε σήμερα , όπως και όσο μπορεί ο καθένας, χωρίς
να κάνουμε καμμία διάκριση σε δημοφιλή ή μη, σε λαμπερά
ή ταπεινά . . .

Όλα έχουν τεράστια ιστορία και προοπτική !
Όλα είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ !
~**  ''Η Παναγία του Καζάν, η πολύπαθη ιερή εικόνα....Ιερή εικόνα, που απεικονίζει το πρόσωπο της Παναγίας να στρέφεται τρυφερά προς τον Υιό Της, ο οποίος βρίσκεται σε όρθια θέση και ευλογεί. Γνωστή και ως «Θεοτόκος του Καζάν» ή «Η Μαύρη Παρθένος του Καζάν», κατέχει περίοπτη θέση στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία...Η Παναγία του Καζάν είναι πολιούχος του Καζάν και προστάτιδα της Ρωσίας. Τιμάται στις 8 Ιουλίου και στις 4 Νοεμβρίου, ημέρα που η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Εθνικής Ενότητας.''

*** ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ  :

*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , www.pospert.gr , www.iatro.gr , www.news.gr  , www.planetgreece.gr , www.piazzadelpo.gr , www.anexartiti.gr , www.aixmi.gr , www.lifo.gr , www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr , www.apela.gr , www.koutipandoraw.gr , www.thepressproject.gr , www.ebu.ch , www.inthecity.gr , www.readio.gr , www.24h.com.cy ,  www.tvx.gr , www.antarsya.gr , www.apela.gr ,

***  EPISEIS  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  :

*****  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ :

~** http://lykeiomeligala.blogspot.com/ ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.-

 ~** http://www.inathos.gr/athos/el/ ,ΑΘΩΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 * http://www.fromsport.com/ ,   ΣΠΟΡ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ κ.λ.π.


 ~** www.mixanitouxronou.gr , Η  μηχανή  του  χρόνου   

 ~** www.chiospress.gr  ,  ΧΙΟΣ ΠΡΕΣΣ

www.emessinia.gr  ,  ΔΗΜΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ

www.diasnews.com , ΔΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

www.marathoupoli.com.gr  , ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ

www.kefalinou.blogspot.com ,  ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ

www.mani.org.gr  , ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

www.tripilis.gr   , ΤΡΙΠΙΛΑ

www.pera.gr  , ΠΕΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

www.lefktro.gov.gr  ,ΛΕΥΚΤΡΟ

www.romiosini.org.gr , ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ


 ~*  www.hellascountryclub.gr  ,? ~**  www.spilaiokapsia.gr =ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ .-

***  http://travelphoto.gr/agios-petros-arcadia/   .= ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ .-     


     ~**     www.dryades-arcadia.gr      .- 

~* http://www.neromylos-nikola.gr/O_Neromylos_toy_Nikola.htm = ΜΠΑΣΤΑ  …ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ .-



* http://www.mmess.gr/ ,Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 











 http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/   , ΠΥΛΟΣ …..

~ ΤΟ  ΝΕΡΟ  ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ  ΚΑΙ  Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ !!!

~**  ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.387085438017518.85142.308862112506518&type=1 , ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΑΣΠΡΟΜΑΤΡΕΣ ).

~** ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Χ.Ο. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ….: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.115542495159374.6666.100001108733332&type=1  .-


~**


~*** www.eetaa.gr  ,  



 ~**  http://my.live.com 


  ~**  http://adthe.net   ,
http://www.bet365.com/home/FlashGen4/WebConsoleApp.asp?affiliate=365_143233&cb=10881525885 .-

***
  ~**  ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ από επισκέψεις στο  Άγιο  Όρος στο περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  2010  ΚΑΙ  2011 .- :  

1.~ 022 ΑΘΩΣ 2010 : http://youtu.be/8gmDyY1M-mk/ ,

2.- ~ 021 Άγιο Όρος 2010 : http://youtu.be/5dUZDkkW5r4/ ,

3.- ~ 020 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΘΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010 Καρούλια –Καντούνια – Κερασιά : http://youtu.be/1vWVkE8fWjE/ ,

4.- ~ 019 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 23 ΕΩΣ 30 -08-2010: http://youtu.be/1UXueBOGGus/ ,

5.- ~ 018 Άγιον Όρος 2010: http://youtu.be/jTLjZ5fJveA/ ,

6.- ~ 017 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2010: http://youtu.be/T2LamLTkOO4/ ,

7.- ~ 016 Άγιο Όρος Σκήτη Αγίας Άννης 23 εως30 -08-2010 : http://youtu.be/3fjRrVJ4NdQ/ ,

8/.- ~  2154 -  Ιερά Μονή Καρακάλου : http://youtu.be/6ou4ffypE8E/ ,

9.- ~ 1887.-  Τάφος μοναχού Παϊσιου Σουρωτή 5-8-2011 : http://youtu.be/vGgHoXHBbSw/ ,

1`0.- ~ 1885.-  ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΤΑΦΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ: http://youtu.be/ittiSBqYheI/ ,

11.- ~ 2101.- ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ Γέροντας Ευθύμιος Καψάλα : http://youtu.be/X3Aq296RXnk/ ,

12.- ~ 1884.avi Στο γυναικείο Μοναστήρι ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στη Σουρωτή 2011: http://youtu.be/hRNHvwlo_AY/ ,

13.- ~ 2105.-  Καλύβα Αναστασίου Καψάλα Ευθύμιος: http://youtu.be/6F-K6aFHzOA   ,

14.- ~ 2169.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ : http://youtu.be/zXtrNaeElk4  ,

15.- ~ 2119.-  Ιερά Σκήτη Προφήτη Ηλία : http://youtu.be/o6UJ5k5VC3g  ,

16.- ~ 2049.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/IS6XLJnSOpo  ,

17.- ~ 1879.-  ΣΟΥΡΩΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Τάφος Μοναχού Παϊσιου 5-8-2011: http://youtu.be/4Lxq2kE4P8c  , ?

18.- ~ 2144.-  Καρυές - Ι. Μ. Καρακάλου : http://youtu.be/1-BPaMQhCbM  , ?

19.- ~ 2164.-  ΚΑΡΥΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/aWnAmjE20r8  ,

20.- ~ 2023.-   Αρσανάς Κωνσταμονίτου και Δοχειαρίου : http://youtu.be/PvUg_SvjnkE  ,

21.- ~ 2111.-  Σκήτη Προφήτου Ηλία: http://youtu.be/_t5pSbKHvdY / ,

22.- ~ 2194.- ΑΡΣΑΝΑΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/FSclzefUano   , ?

23.- ~ 2121 Ι.Ν. στην ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ : http://youtu.be/472Q3gvEPQA   ,

24.- ~ 2090.-  Ι. Μ. ΙΒΗΡΩΝ : http://youtu.be/7o4wMrXWQnM   , ?

25.- ~ 1893. -  ΙΕΡΙΣΣΟΣ προς Άγιο όρος 5-8-2011 : http://youtu.be/2aeX96Qvt1Y   ,

26.- ~ 2076.-  Το περιβόλι της Παναγιάς : http://youtu.be/UqtMKeTW3Tc    ,  

27 .- 1921.-  Με το πλοίο προς Ι.Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011 : http://youtu.be/WQrgIwwuvWw   , http://youtu.be/WQrgIwwuvWw  ?

28.- ~ 1956.-  Στην Ιερά Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011: http://youtu.be/n4M1sFR6ezI   ,

29.- ~ 2168.- Στην Ι.Μ. Βατοπεδίου : http://youtu.be/d75XrtftHJo   ,

30.- ~ 1986.- Στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου – Σέρβικο : http://youtu.be/YGN1-qkBrsA   ,

31.- ~ 2057.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2010 : http://youtu.be/B1twiTSFJp8   ,

32.- ~ 2143. - Ι.Μ. Παντοκράτορα ( Σταυρονηκίτα , Προφ. Ηλίας ) : http://youtu.be/ne3uhgUgV8E   ,

33.- ~ 2145.-  Ι. Μ. Καρακάλου  : http://youtu.be/ayI_V3Osigg   ,

34.- ~ 2055. - ΑΡΣΑΝΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/1VQlHfSzyp4   ,

35.- ~ 2094.- Ι.Μ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ :  http://youtu.be/tMxuCFZk0sA   , http://youtu.be/tMxuCFZk0sA ,   http://youtu.be/tMxuCFZk0sA  , ?

36.  2096.- ΚΑΨΑΛΑ -Σκήτη Αναστασίου μοναχός Ευθύμιος : http://youtu.be/cjAE-xYZVkI   ,

37.- ~  1922.- Από το πλοίο ΙΕΡΙΣΣΟΣ- ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : http://youtu.be/YcKfXAVonrg   ,

38 .- ~ 2166.- Ι.Μ. Βατοπεδίου 2011 : http://youtu.be/nzscAiUxTHk  ,

39.- ~ 1985.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ Σέρβικο Μοναστήρι : http://youtu.be/6r3smNxL3sU   ,

40.- ~ 2153.- Στην Παναγούδα του Γέροντα Παϊσιου : http://youtu.be/ZMeIytGC0go    

41.- ~ 2056.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2011 , 2010 : http://youtu.be/5Rxd2CnC6oQ   , ?

42.-  2065.- ΙΕΡΑ Μ .ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ –ΡΩΣΙΚΟ : http://youtu.be/TyXiTgQVBI8 ?

43.- ~ 2172.- Αρσανάς Ι.Μ.Βατοπεδίου : http://youtu.be/dUnD6q_LxYc    ,

44.- ~ 2036.- ΑΡΣΑΝΑΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/5rzHdUFEWA4   ,

45.- ~ 2017.- Στον Αρσανάs Ι. Μ. Κωνσταμονίτου : http://youtu.be/6UQPWyp6r8Y   ,

46.- 2016.- Φεύγοντας από Αρσανά Γιοβάνιτσας Σέρβικο : http://youtu.be/Pu8FkvT55O4   ,

47.- ~ 1984.- Ιερά Μονή Χιλανδαρίου 6-8-2011: http://youtu.be/dKcRzeG7XZE   ,

48 .- ~ 1987.- Ι. Μ. Χιλανδαρίου: http://youtu.be/cSrIjpuI21U   ,

49.- ~ 2039.- ΑΡΣΑΝΑΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011: http://youtu.be/a7J8OAL539U   ,

50.- ~ 2062 Άγιο Όρος 2011 : http://youtu.be/5dE_KM8Uipk   ,

51.- ~ 1925.- Άγιον Όρος - Στον Αράπη : http://youtu.be/eGhdWd4qrE0   ,

52.- ~ 2084.- ΚΑΡΥΕΣ - ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/4IpS7h3qX0s   ,

53.- ~ 1934.- Αρσανάς -Ι.Μονή Εσφηγμένου : http://youtu.be/IGflYW5Oncg   ,

54.- ~ 1988.- Ι.Μ. ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ : http://youtu.be/zG2k9uOYFwg   ,

55.- ~ 1929.- Αρσανάς Χιλανδαρίου Σέρβικο : http://youtu.be/grmVzbL5e1c   ,

56.- ~ 2152.-  Στην καλύβα Παναγούδας του μοναχού Παϊσιου :


57.- ~ 1923.-  Στο Άγιο Όρος 5-8-2011: http://youtu.be/iFx1WR7igW0   ,

58.- ~ 2198.- Στον Αρσανά του Βατοπεδίου 2011 : http://youtu.be/uf8ulGRPPns   ,

59.- ~ 2058.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2011 : http://youtu.be/x-r2NhjdTPo   ,

60.- ~ 1938.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΗΓΜΕΝΟΥ: http://youtu.be/y8qZof6j0mg   ,

61.- 2137.- Από Προφήτη Ηλία στην Ι. Μ. Παντοκράτορα : http://youtu.be/VYQnplRKVr0   , 62.- ~ 2074.- Άγιο Όρος : http://youtu.be/kyMQ-5ywEAs   ,

63.-~ 2163.- Καρυές Άγιος Ανδρέας Άξιον Εστί : http://youtu.be/ScfGxynTKHo   ,

64.- ~ 1924.- Στο Περιβόλι της Παναγίας 5-8-2011 : http://youtu.be/h0tPHJ28m20  

65.-   1892.  ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Γενικό Νοσοκομείο : http://youtu.be/w08ScAnud6c   ,

66.- ~ 1955.- Ι.Μ. Εσφηγμένου: http://youtu.be/mxEo90dEV-c   ,

67.-  ~** http://youtu.be/52W_3DmQuV8 ¨: ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ

68.-~** http://youtu.be/j8_tGoU0Wk0  :  ΚΑΡΟΥΛΙΑ  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ  ΔΑΝΗΛΑΙΟΙ

69.- ~** Τα φρικαλέα Καρούλια Αγιου Ορους μέρος 1ο: http://youtu.be/U5y9QyU2rZQ

70.- ~** 4' ΓΕΡΩΝ ΠΑΊΣΙΟΣ ' ΣΠΑΝΙΑ ΗΧΟΓΡΆΦΗΣΗ'' ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :                                                  

http://youtu.be/xx1-mOFe424 , :            

71.- ~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ : http://youtu.be/qdGDf75rHA0 

72.- ~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ-ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ : http://youtu.be/Dt1UqG2wIP4 ,

 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_4330.html : Ο Γέροντας Μοναχός Παϊσιος Αγειορίτης .-



~**http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/2011_29.html , Σκήτες του Αγίου Όρους 2011 .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/08/2010.html : Καλοκαιρινές διαδρομές Αύγουστος 2010 , Κωνσταντινούπολη - Προύσσα - Άγιον Όρος  


*** 
Αρνί στη σούβλα και κοκορέτσι στην Αρχαία Ελλάδα

Γεύσεις γνωστές στους αρχαίους, το «γαρδούμιο» και η «πλεκτή», δηλαδή η γαρδούμπα και το κοκορέτσι, αναφέρονται ακόμα και στα ομηρικά έπη.

Ο τρόπος παρασκευής δεν διέφερε πολύ. Για να παρασκευάσουν κοκορέτσι μαρινάριζαν τα έντερα σε ξύδι, νερό και μέλι. Το ξύδι λειτουργούσε ως αντισηπτικό και αφυδάτωνε το έντερο από τα πολλά λίπη, ενώ το μέλι δημιουργούσε μια καραμελωμένη κρούστα.

Όταν δε, έψηναν στη σούβλα αρνί ή κατσίκι και καθώς δεν υπήρχαν τότε πινέλα αλλά ούτε και λαδολέμονο, βουτούσαν ένα κλαδί από πεύκο σε χυμούς από άγουρο σταφύλι και άγουρο δαμάσκηνο και άλειφαν το κρέας προσδίδοντάς του μια ιδιαίτερη γεύση από φρούτα και ρετσίνι. «Το κοκορέτσι είναι καταγεγραμμένο στα έργα του Ομήρου, ο οποίος μας αποκαλύπτει ότι το έφτιαχναν από την αρχαία Ελλάδα.

Οι λεπτομέρειες, μάλιστα, που αφορούν την παρασκευή του είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες», αναφέρει ο σεφ Νίκος Φωτιάδης. «Το μέλι στο κοκορέτσι δεν είναι τόσο εμφανές, ωστόσο η παρουσία του στο ψήσιμο προσδίδει μια εξαιρετική υφή στο τελικό αποτέλεσμα», υποστηρίζει.

Ο ίδιος φτιάχνει αρνί και κοκορέτσι του με τον τρόπο των αρχαίων, διαφοροποιώντας μικρά σημεία. Για παράδειγμα, στο ψήσιμο των αμνοεριφίων αντί για κλαδί από πεύκο χρησιμοποιεί πευκοβελόνες. Πάντως, επισημαίνει ότι οι σούβλες δεν αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα στην αρχαία Ελλάδα, καθώς δεν καταναλώνονταν μεγάλες ποσότητες κρεάτων.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας επιβιώνουν παραδοσιακές συνταγές και τρόποι μαγειρέματος χιλιάδων χρόνων, περνώντας από γενιά σε γενιά. Κατά καιρούς συγκεντρώνονται σε βιβλία μαγειρικής και σχετικές εκδόσεις χάρη στο μεράκι και το φιλότιμο κάποιων ανθρώπων, τονίζει ο κ. Φωτιάδης και εύχεται να υπάρξει κάποια στιγμή μια συνολική συντονισμένη μελέτη με στόχο μια συνολική καταγραφή.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: