ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Νοεμβρίου   2014  :


Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !


***  Μύρισαν... Χριστούγεννα στο Δήμο Καλαμάτας

Σύσκεψη για τις εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους πραγματοποιήθηκε προχθές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Σ’ αυτή μετείχαν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χάρης Βγενής, οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Καλαμάτας, Άριος, Σπερχογείας, Θουρίας, Αρφαρών, Λαιΐκων και Μικρής Μαντίνειας, μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε. «Φάρις», υπηρεσιακά στελέχη της και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και κοινωφελών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε. «Φάρις» έκανε γνωστό ότι οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και την επομένη, Σάββατο 13 του μήνα, στο Ιστορικό Κέντρο, ενώ εκείνο το βράδυ θα φωταγωγηθεί και καράβι στην Παραλία. Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων με επίκεντρο τη γιορτή των Χριστουγέννων, αλλά και την τόνωση της εμπορικής και περιηγητικής κίνησης, ώστε η Καλαμάτα να καταστεί κέντρο της νότιας Πελοποννήσου. Οι εκπρόσωποι φορέων ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. «Φάρις» μετέχοντας στην προχθεσινή σύσκεψη. Μάλιστα, οι περισσότεροι παρουσίασαν και προτάσεις για τη συμπερίληψη εκδηλώσεων στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου. - 

***  Βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού στην Αμφίπολη
© Provided by έθνος.gr                          
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους.

1. Σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους.
2. Οι εξωτερικές διαστάσεις του τάφου είναι μήκους 3,23μ., πλάτους 1,56μ. και σωζόμενου ύψους 1 μ. Ωστόσο, βρέθηκαν, κατά την ανασκαφή, ορθοστάτες από την ανωδομή του τάφου, που μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι το ύψος του έφτανε τουλάχιστον στο 1,80μ.
3. Εντός του τάφου δημιουργήθηκε μια επιμήκης βάθυνση πλάτους 0,54μ.και μήκους 2,35μ. (φωτό 3). Πρόκειται για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε ξύλινο φέρετρο. Βρέθηκαν, διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία του φερέτρου. Επισημαίνεται ότι το συνολικό ύψος του τρίτου θαλάμου από την κορυφή της θόλου έως τον πυθμένα του τάφου είναι 8,90μ.
4. Εντός και εκτός του τάφου, βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού. Είναι προφανές ότι το ανθρωπολογικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες. Είναι, εξίσου, προφανές ότι θα γίνουν όλες οι έρευνες τις οποίες απαιτεί η σύγχρονη επιστήμη.
5. Το ταφικό συγκρότημα στον λόφο Καστά είναι ένα δημόσιο έργο, που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα μαρμάρου, που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί στη Μακεδονία.
Να σας θυμίσω τα στοιχεία της μοναδικότητας του: Τύμβος ύψους 33μ, και επ᾽ αυτού το βάθρο με το υπερμέγεθες λιοντάρι, συνολικού ύψους 15,84. Οι σφίγγες, οι καρυάτιδες και το υπέροχο ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης, αλλά και τα μαρμάρινα ζωγραφισμένα επιστύλια, τα οποία, αυτή τη στιγμή, συντηρούνται στο εργαστήριο του Μουσείου Αμφίπολης. Επισημαίνεται το πρωτοφανές ύψος του συνόλου της κατασκευής.
6. Επομένως, αυτό το μνημείο αποτελεί μοναδική και πρωτότυπη σύνθεση ποικίλων χαρακτηριστικών. Είναι μια εξαιρετικά ακριβή κατασκευή, το κόστος της οποίας είναι προφανώς απίθανο να είχε αναληφθεί από ιδιώτη.
7. Πιθανότατα, πρόκειται για μνημείο αφηρωϊσμένου νεκρού, δηλαδή, θνητού στον οποίον αποδόθηκαν λατρευτικές τιμές από την κοινωνία της εποχής του. Ο νεκρός ήταν εξέχουσα προσωπικότητα, καθώς μόνον έτσι εξηγείται η κατασκευή αυτού του μοναδικού ταφικού συγκροτήματος.
8. Προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, μελετώνται συστηματικά τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη, τα οποία έχουν ταυτιστεί και αποδοθεί στον περίβολο. Πρόκειται για 500 περίπου μαρμάρινα μέλη, που βρίσκονται στην γύρω περιοχή, εκεί όπου σήμερα είναι τοποθετημένο το λιοντάρι, ενώ καθώς αποσύρθηκαν, προ ολίγων ημερών, τα νερά της λίμνης Κερκίνης, αποκαλύφθηκαν περισσότερα από εκατό μέλη του περιβόλου, όπως γείσα, ορθοστάτες και στέψεις. Είχαν μεταφερθεί, το 1936 από την Ούλεν, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του φράγματος της Κερκίνης.
9. Στο πλαίσιο των αρχαιολογικών ερευνών στον τύμβο έγινε έλεγχος και δειγματοληψία των ιζημάτων, εσωτερικά και εξωτερικά του τάφου, όπως και γεωτρητικός έλεγχος του υπεδάφους του, ώστε να διαπιστωθεί το γεωλογικό υπόβαθρο. Τα ιζήματα αποτελούνται από εναλλαγές άμμου και μάργας, λιμναίας προέλευσης.
10. Για τις επόμενες ημέρες προβλέπεται η ολοκλήρωση του κοσκινίσματος των χωμάτων, η ολοκλήρωση των υποστυλωτικών εργασιών και η συνέχιση των εργασιών συντήρησης στο μνημείο , αλλά και των ευρημάτων στο εργαστήριο του Μουσείου της Αμφίπολης. Ιδαίτερη έμφαση δίνεται στη συντήρηση των τμημάτων του ελλείποντος μέρους του ψηφιδωτού.
11. Στις 22 Νοεμβρίου, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τασούλας θα δώσει συνέντευξη στο Μουσείο της Αμφίπολης, στη μία το μεσημέρι σχετικά με τα ευρήματα και την επόμενη φάση των εργασιών στο τύμβο Καστά.
12. Στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 θα παρουσιαστούν τα αποτέλεσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά, από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.
13. Γεωφυσικές διασκοπίσεις
1. Η γεωφυσική διασκόπιση θα γίνει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ειδικότερα από το εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής, το οποίο διευθύνεται από τον καθηγητή Γρηγόρη Τσόκα, μετά από πρόταση του πρυτάνεως καθηγητή Περικλή Μήτκα. Σημειώνεται ότι το ΑΠΘ έθεσε στη διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού όχι μόνον την τεχνογνωσία του αλλά και πόρους του Πανεπιστημίου.
2. Για την διερεύνηση του Τύμβου Καστά θα χρησιμοποιηθεί, κυρίως, η μέθοδος της ηλεκτρικής τομογραφίας, στην ανάπτυξη της οποίας έχει συμβάλλει καθοριστικά το συγκεκριμένο εργαστήριο. Η μέθοδος συνίσταται στην ηλεκτρική απεικόνιση του υπεδάφους, παρόμοια με την ιατρική τομογραφία. Εχει δε αποδώσει σε εξερεύνηση άλλων τύμβων- πχ. Απολλωνία, Κιλκίς, Βεργίνα, Αργολιδα κ.α) Αποτελέσματα από την διερεύνηση του τύμβου Καστά σε επόμενη ενημέρωση.

*** Ασύλητος τάφος βρέθηκε στη Βεργίνα
Ασύλητος τάφος βρέθηκε στη Βεργίνα Μπροστά σε μια σημαντική ανακάλυψη βρίσκεται η ομάδα της αρχαιολόγου Αγγελικής   I.  Κοτταρίδη στη Βεργίνα.     Σύμφωνα με πληροφορίες  βρέθηκε ασύλητος κιβωτιόσχημος τάφος στο νεκροταφείο Αιγών στη Βεργίνα. Πρόκειται για τάφο της μακεδονικής εποχής.


 

***  Ψηφίζουν σήμερα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας            
           
Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν σήμερα τα 310 εγγεγραμμένα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, προκειμένου να εκλέξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο, νέα Ελεγκτική Επιτροπή και τους εκπροσώπους τους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Οι αρχαιρεσίες θα διενεργηθούν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, στην οδό Γεωργούλη 8, από τις 10.30 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα και δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα ταμειακώς εντάξει μέλη. Ταμειακώς εντάξει μπορεί να καταστούν και μέλη που δεν έχουν καταβάλει τις υποχρεώσεις τους και το κάνουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Στις σημερινές αρχαιρεσίες παίρνουν μέρος το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» και τρεις μεμονωμένοι υποψήφιοι.
Για το Δ.Σ. υποψήφιοι από την «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» είναι οι: Ψυλάκη Σταυρούλα (Λίλιαν), Αγγελόπουλος Γεώργιος, Αναστασοπούλου Αναστασία, Βαλσαμάκης Λάμπρος, Βλάσση Χριστίνα, Γεωργουδιός Αιμίλιος, Κουτουμάνου Κλημεντία (Κλαίρη), Κωστέας Παναγιώτης, Λαγανάκος Παναγιώτης, Μπέσκου Μαγδαληνή (Μάγδα), Μπουγάς Φώτιος, Μουτεβελής Δημήτριος (Μάκης) και Νικολακέας Κωνσταντίνος, καθώς και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι Κουτίβα Αικατερίνη, Κουτίβας Ηλίας και Σακκά Αγνή.
Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή υπάρχουν μόνο από την «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» και είναι οι: Κάτσος Ιγνάτιος, Κουρκουτάς Ιωάννης και Ρούμπος Παναγιώτης, ενώ για την Ομοσπονδία υποψήφιοι είναι μόνο από την «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων», οι: Ψυλάκη Σταυρούλα (Λίλιαν), Γεωργουδιός Αιμίλιος, Κωστέας Παναγιώτης, Μπουγάς Φώτιος και Νικολακέας Κωνσταντίνος.
Όπως σημείωσε η πρόεδρος Λίλιαν Ψυλάκη, μακάρι να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου είναι κοινά και όσο πιο ενωμένοι είναι οι έμποροι, τόσο καλύτερα θα είναι για τον κλάδο. Η κα Ψυλάκη απηύθυνε κάλεσμα προσέλευσης, «για να βγει δυνατή η  νέα διοίκηση και να μπορεί να ανταπεξέλθει στα προβλήματα του κλάδου. Δυνατός και μαζικός Εμπορικός Σύλλογος σημαίνει ουσιαστικός ρόλος του εμπορίου στην οικονομική ζωή του τόπου μας».  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

***  Πανελλήνιο ενδιαφέρον για την ταινία "Η δική μας Κάλλας", με στόχο την παγκόσμια προβολή         
   
Χθες το μεσημέρι όταν προσγειώθηκε το επιτελείο της ταινίας "Η δική μας Κάλλας" στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τους υποδέχτηκε τηλεοπτικό συνεργείο του Ant1.
Ο σκηνοθέτης Χαράλαμπος Τσόκας μετά του επιτελείου του δήλωσε ότι η ταινία θα κάνει τον γύρο του κόσμου, διότι σκοπός τους είναι να αναδείξουν την περιοχή και την σχέση της Κάλλας με τη Μεσσηνία.
Μερικές ώρες αργότερα και στα πρώτα 20 λεπτά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ant1 έπαιξε το θέμα της Κάλλας.
~  Η ζωή της μεγάλης ντίβας της όπερας , Μαρία Κάλλας, είναι το θέμα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας», το οποίο γυρίζει αυτές τις μέρες ο βραβευμένος Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης, Χαράλαμπος Τσόκας. Στο ρόλο της κορυφαίας υψίφωνου είναι η Ελληνίδα καλλιτέχνης από την Καλαμάτα, Μυρτώ Καμβυσίδη.
Από την Παρασκευή μέχρι και αύριο Τρίτη το επιτελείο κάνει γυρίσματα στην Ιταλία και συγκεκριμένα το Μιλάνο και τη Βερόνα, ενώ  στη συνέχεια το συνεργείο θα έρθει για γυρίσματα στην Καλαμάτα μέχρι και την Πέμπτη. Ο σκηνοθέτης θέλει να αναδείξει μια άλλη πλευρά της Κάλλας, λιγότερο γνωστή στο ευρύτερο κοινό, αυτή που έζησε με το σύζυγο της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι. Είναι ο λόγος ,άλλωστε, που έχουν επιλέξει τα συγκεκριμένα μέρη οι υπεύθυνοι της παραγωγής, αφού εκεί έζησε το ζευγάρι.
Η προβολή της ταινίας θα βοηθήσει σημαντικά  στη διαφήμιση της Μεσσηνιακής γης διεθνώς και αναμένεται να φέρει πλήθος επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Χαράλαμπος Τσόκας, μεταξύ άλλων, είναι καθηγητής της Ακαδημίας του Κινηματογράφου Στοκχόλμης, στέλεχος της Σουηδικής Τηλεόρασης κι έχει γυρίσει περισσότερες από 1.000 ταινίες στη Σουηδία και την Ελλάδα.  Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

***  Ο Λάκης Γαβαλάς στα δικαστήρια της Καλαμάτας          
           
Έκπληκτος έμεινε χθες το πρωί ο κόσμος στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, όταν ανάμεσά του διέκρινε το γνωστό Λάκη Γαβαλά.
Ο Λάκης Γαβαλάς, με κάζουαλ ντύσιμο και κρατώντας πανάκριβη τσάντα που έκανε εντύπωση σε πολλούς, ήταν μάρτυρας σε υπόθεση που αφορούσε ακάλυπτες επιταγές.
Κι αφού ξεμπέρδεψε με τις δικαστικές του υποχρεώσεις, στη συνέχεια εθεάθη στην κεντρική πλατεία να απολαμβάνει τον καφέ του.   Β.Β. 

***  Εγκαίνια σήμερα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας 

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας που βρίσκεται στην οδό Κρήτης. Στην εκδήλωση εγκαινίων θα παρευρεθεί ο Υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. -  http://www.tharrosnews.gr/ ,.-

***  Και πάλι σεισμός αναστάτωσε την Κεφαλονιά          
             ~  http://www.kairos.gr ,   ~  http://www.seismoi.gr ,
Πρωινή σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας  σημειώθηκε στις 8.31 π.μ.
Η δόνηση είχε επίκεντρο βόρεια της Κεφαλονιάς την περιοχή κοντά στον Μύρτο και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
Είναι η τέταρτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών και πάνω που σημειώνεται στο νησί την τελευταία εβδομάδα.  www.inkefalonia.gr  ,.-
 
***  Μετά την Αμφίπολη βρέθηκε νέος τάφος στη Βεργίνα 
Μια σημαντική είδηση φαίνεται πως έρχεται από την Βεργίνα και συγκεκριμένα τις έρευνες που διεξάγονται στο νεκροταφείο των Αιγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχαιολογική σκαπάνη της Αγγελικής Κοτταρίδη έφερε στο φως έναν κιβωτιόσχημο τάφο, ο οποίος φέρεται να είναι ασύλητος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thousandnews.gr, ο τάφος αυτός χρονολογείται το 330 π.Χ. και είναι ένας από τους πολλούς τάφους που υπάρχουν στο νεκροταφείο των Aιγών. Μέσα σε αυτόν φέρεται να έχουν εντοπιστεί ένα χάλκινο στεφάνι, τέσσερα κεραμικά και άλλα ευρήματα. Η υπεύθυνη αρχαιολόγος των ανασκαφών, Αγγελική Κοτταρίδη ανήρτησε στο Facebook δύο φωτογραφίες από ένα σκεύος συμποσίου στο οποίο ανακάτευαν τον οίνο με νερό, που βρέθηκε, τονίζοντας τη λεπτομέρεια στη διακόσμηση του αγγείου, που αναδεικνύει το εξαιρετικό επίπεδο της μακεδονικής μεταλλουργίας. «Στο νεκροταφείο των τύμβων των Αιγών βρέθηκε ένας αρκετά μεγάλος κτιστός τάφος (κιβωτιόσχημος όχι ναόσχημος δηλ."μακεδονικός") που μάλιστα είναι ασύλητος, μια ευχάριστη εξαίρεση, αφού η νεκρόπολη των Αιγών λεηλατήθηκε άγρια από τους Γαλάτες μισθοφόρους του Πύρρου το 276 π.Χ... και σπάνια έχουμε την ευκαιρία να βρίσκουμε αδιατάρακτες ταφές» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κοτταρίδη. Αναφέρει επίσης ότι ανήκει σε άνδρα που πέθανε στα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου κι ότι υπάρχει ένα σύνολο ταφικών δώρων που θα παρουσιαστούν σε έκθεση. Η αρχαιολόγος παραπέμπει σε περισσότερες πληροφορίες με την ολοκλήρωση των εργασιών. Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική ανακάλυψη, ενώ, τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.   www.http://imerisia.gr      -  www.laikoyra.gr  .-

***  Σεμινάριο για «Αρχαιολογική έρευνα και εκπαίδευση» 

 Σεμινάριο με θέμα «Αρχαιολογική έρευνα και Εκπαίδευση» διοργανώνει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Νοεμβρίου Τη μεν Παρασκευή (18.00-21.00) θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης», το οποίο παραχώρησε ευγενικά η Πανεπιστημιακή Σχολή Καλαμάτας, και θα μιλήσουν: -Η δρ. Ξένη Αραπογιάννη, επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων, διευθύντρια των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας, με θέμα «Αρχαιολογία και ανασκαφές» -Ο δρ. Νικόλαος Ζαχαριάς, αναπληρωτής καθηγητής Αρχαιομετρίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με θέμα «Η τεχνολογία στην αρχαιολογική έρευνα» -Ο κ. Αθανάσιος Κατάκος, συντηρητής αρχαιοτήτων στην 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με θέμα «Ο ρόλος του συντηρητή στην προβολή και τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς» -Η κα Μαρία Τσουλάκου, αρχαιολόγος της ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, με θέμα «Η έκθεση αρχαίων αντικειμένων στο μουσείο» -Οι κ.κ. Σοφία Γερμανίδου και Κωνσταντίνα Γερολύμου, αρχαιολόγοι της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με θέμα «Εκπαιδευτικά προγράμματα στα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας» -Ο δρ. Μάριος Αθανασόπουλος, υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Μεσσηνίας, με θέμα «Η επιστήμη της Αρχαιολογίας στο σύγχρονο σχολείο και τα Π.Σ.Δ.». Την επομένη (10:00-13.00) το σεμινάριο θα συνεχιστεί: -στο Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με ξενάγηση από το προσωπικό σε μη-καταστροφικές αναλυτικές τεχνικές φασματοσκοπίας και μικροσκοπίας («Ξενάγηση στο Εργαστήριο Αρχαιομετρίας») -στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας με ξενάγηση από την κα Μ. Τσουλάκου και τον κ. Αθ. Κατάκο και ανάπτυξη από κοινού του θέματος «Τεχνικές έκθεσης αντικειμένων» -στην Αρχαία Θουρία με επίσκεψη στον ανασκαφικό χώρο και ξενάγηση από την κα Ξ. Αραπογιάννη («Ξενάγηση στον ανασκαφικό χώρο της Θουρίας»). Την πρώτη ημέρα μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα όσοι επιθυμούν, ενώ τη δεύτερη μόνο όσοι έχουν εγγραφεί στο σεμινάριο. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης. - 

***  Βρέθηκαν 4 δηλητηριασμένα σκυλιά νεκρά στην περιοχή της Τέντας! (φωτογραφίες)          
     
Τεταμένη η κατάσταση στην περιοχή
 Νεκρά, από δηλητηρίαση, βρέθηκαν τέσσερα  σκυλιά στην περιοχή της Τέντας από πιθανώς φόλες, που πέταξαν κάποιοι, που επέλεξαν αυτό τον εγκληματικό τρόπο για να αντιμετωπίσουν τα αδέσποτα της περιοχής. Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται μέλη του φιλοζωϊκού συλλόγου της Καλαμάτας ενώ εξαγριωμένοι είναι και οι ιδιοκτήτες ταξί που βρίσκονται στην πιάτσα εκεί, καθώς το ένα από τα αδέσποτα που βρέθηκαν νεκρά, το φρόντιζαν οι ίδιοι. Το πρόβλημα είναι τεράστιο εδώ και αρκετούς μήνες στην Τέντα και είχε γραφτεί επανειλημμένως και στην εφημερίδα μας. Δυστυχώς κάποιοι προχώρησαν σ' αυτή την ενέργεια ενώ να υπενθυμίσουμε ότι ο νέος νόμος για την κακοποίηση των ζώων έχει γίνει πολύ πιο αυστηρός και επισύρει μεγάλες ποινές.
Μεγάλη προσοχή καλό είναι να έχουν και όσοι βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα στην περιοχή ώστε να αποφύγουν τις φόλες.
Διαμαρτυρία απόψε τον φιλοζωικό απόψε στην περιοχή της Τέντας
Μέσα από την σελίδα του στο Facebook ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας καλεί τους φιλόζωους της πόλης να παρευρεθούν σε εκδήλωση- διαμαρτυρία απόψε.
Ακολουθεί η ανακοίνωση
Διαμαρτυρία κατά της κακοποίησης των ζώων. Νεκρά βρέθηκαν τρία σκυλιά στην περιοχή της Τέντας από φόλα. Δεν μπόρεσαν να τα σώσουν. Σήμερα το απόγευμα 12.11.14 θα μαζευτούμε στην Τέντα, στην πιάτσα των ταξί με την παρουσία δημοσιογράφων και του Δήμου στις 19.00.Όλοι οι φιλόζωοι να είστε εκεί.   *Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του “Θάρρους” 

*** Συνάντηση Παν. Νίκα με τον Γ. Μώραλη χθες στο Δημαρχείο Πειραιά 

Χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας επισκέφθηκε το Δήμο Πειραιά και είχε προγραμματισμένη συνάντηση, το μεσημέρι, με το δήμαρχο Γιάννη Μώραλη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα δύο κτήρια του κληροδοτήματος Αναστασόπουλου, η αποκατάσταση των οποίων έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Αττικής με προϋπολογισμό 2.175.000 ευρώ. Τα κτήρια αυτά, στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βούλγαρη, ανακατασκευάζονται από το Δήμο Πειραιά, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως ΚΑΠΗ. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε άλλα ζητήματα, όπως η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (λειτουργεί με τη συνδρομή του υπουργείου Πολιτισμού) και η πορεία διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 (διεκδικητής είναι και ο Πειραιάς). Επίσης, συζητήθηκαν άλλα θέματα και συμφωνήθηκε στις προσεχείς εβδομάδες να επισκεφθεί ο δήμαρχος Πειραιά με στελέχη του Δήμου αυτού το Δήμο Καλαμάτας, για ανταλλαγή εμπειριών σε πολλά επίπεδα και οπωσδήποτε για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δύο Δήμων (π.χ. συνεργασία Μεγάρου Χορού και Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά). - 

***  Περιορισμός της θέασης προς το Κοιμητήριο Καλαμάτας με κατασκευή ξύλινου φράγματος

 Ανάδειξη αναδόχου για εκτέλεση με απευθείας ανάθεση του έργου «Κατασκευή μη μόνιμων στοιχείων περιορισμού θέασης του χώρου του Κοιμητηρίου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 10.000 ευρώ, αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία Παντεχνική Μεσσηνίας – Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ, με έκπτωση 21%, έπειτα από κλήρωση λόγω σύμπτωσης στο ποσοστό έκπτωσης με άλλον ενδιαφερόμενο. Πρόκειται για έργο τοποθέτησης μη μόνιμων στοιχείων περιορισμού της θέασης στο βόρειο και στον ανατολικό τοίχο του Κοιμητηρίου Καλαμάτας. Θα εγκατασταθούν σανίδες από καστανιά, που θα βιδώνονται σε ορθοστάτες και θα διαμορφώνουν οπτικό φράγμα ύψους 80 εκατοστών. Το οπτικό φράγμα θα απομακρυνθεί όταν μεγαλώσουν τα κυπαρίσσια, που φυτεύονται παράλληλα με τον ανατολικό και βόρειο τοίχο του Κοιμητηρίου Καλαμάτας. - 

***  Αναφορά στην Εισαγγελία κατέθεσαν οι γονείς του Ελαιοχωρίου για τη μεταφορά των Μαθητών

Νέα διαπραγμάτευση για τη μεταφορά των μαθητών ανακοίνωσε για σήμερα η αντιπεριφέρεια Της Βίκυς Βετουλάκη Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας κατέθεσαν χθες το πρωί οι γονείς δέκα μαθητών από το Ελαιοχώρι Καλαμάτας, δηλώνοντας πως μέχρι να λυθεί το θέμα μεταφοράς τους στα σχολεία, τα σταματούν από τη φοίτηση. Οι γονείς επισκέφθηκαν την αντιεισαγγελέα κα Κυριακού, η οποία τους παρέπεμψε με παραγγελία στην Αστυνομία και ζήτησε να επισκεφθούν εκ νέου την Εισαγγελία, αν σε τρεις ημέρες δεν έχει λυθεί το θέμα. Στο μεταξύ, χθες σε δηλώσεις τους οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς και η τοπική αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Αλειφέρη, τόνισαν ότι το 90% των μαθητικών δρομολογίων έχει τακτοποιηθεί, ενώ για ορισμένα, ανάμεσά τους κι αυτό του Ελαιοχωρίου, δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από μεταφορείς. Για το λόγο αυτό σήμερα θα γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση του συγκεκριμένου δρομολογίου.Στην Εισαγγελία Οι γονείς του Ελαιοχωρίου χθες το πρωί μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ λίγο αργότερα επισκέφθηκαν την Εισαγγελία. Όπως τόνισαν, μιλώντας στο «Θάρρος», οι γονείς Σωτήρης Καπετανέας, Σταμάτα Κουκούτση και Μαρία Γκούζου, δεν μπορούν πλέον να μην ξέρουν πώς θα πάνε τα παιδιά τους σχολείο ή να χάνουν μεροκάματα για να τα μεταφέρουν οι ίδιοι. Επίσης, σημείωσαν ότι δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να μεταφέρονται πάνω σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου και ιδιαίτερα, όταν κάποια έχουν προβλήματα υγείας. «Αναγκαζόμαστε και πληρώνουμε 30 ευρώ την ημέρα ταξί για να μεταφερθούν τα παιδιά στο σχολείο. Κτηνοτρόφοι είμαστε, πώς θα πληρώνουμε αυτά τα λεφτά. Αν τα πάμε εμείς, δεν πρέπει να πάμε για δουλειά. Γιατί στα διπλανά χωριά έχει λυθεί το θέμα της μεταφοράς και σε εμάς όχι; Είναι απελπιστική η κατάσταση», σχολίασε η κα Κουκούτση. «Τα ένα παιδάκι πάσχει από μεσογειακή αναιμία, πώς θα μεταφέρεται στην καρότσα αυτό το παιδί το πρωί με το κρύο;», αναρωτήθηκε η κα Γκούζου. «Κάθε εβδομάδα από το Σεπτέμβριο πηγαίνουμε στην Αντιπεριφερεία και συνέχεια μας λένε από Δευτέρα σε Τετάρτη. Πού θα πάει αυτό;», τόνισε ο κ. Καπετανέας.Νέα διαπραγμάτευση Ερωτώμενοι το μεσημέρι οι αντιπεριφερειάρχες για τα προβλήματα στη μεταφορά μαθητών, σημείωσαν ότι είναι πολύ λίγα τα ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί και καταβάλλεται προσπάθεια να λυθούν όλα. «Υπάρχει μεγάλη ευαισθησία από την Περιφερειακή Αρχή, τα βλέπουμε ένα ένα αυτά τα προβλήματα και είμαστε προς το τέλος επίλυσής τους», τόνισε η κα Νικολάκου. «Η Μεσσηνία ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα και κάλυψε άμεσα το 90% των δρομολογίων. Τα δρομολόγια που είναι κενά αυτή τη στιγμή και όλη αυτή η καθυστέρηση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε άλλους παράγοντες και όχι στην Περιφέρεια. Οφείλεται σε λάθος χωροταξία μαθητών, που άλλαξαν σχολείο, στο ότι σε αρκετά δρομολόγια δεν είχαμε ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες των ταξί. Για το συγκεκριμένο του Ελαιοχωρίου, εδώ και 2.5 μήνες βγαίνει συνεχώς σε διαπραγμάτευση και δεν έρχεται κανείς να το ζητήσει», συμπλήρωσε ο κ. Μαντάς. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι σήμερα θα γίνει νέα διαπραγμάτευση για τα δρομολόγια στα οποία υπάρχουν προβλήματα. - 

*** Ένταση ξανά στο Δ.Σ. Δυτικής Μάνης, αυτή τη φορά με αφορμή το νερό της «Γονάτσας»          
   
Αποχώρησε ο Δ. Γιαννημάρας από τη συνεδρίαση
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
Θα μπορούσε η συζήτηση για τη λήψη απόφασης για την άσκηση ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής από το Ειρηνοδικείο Δύμης να «ανάψει φωτιές» σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου; Στην περίπτωση που συνεδριάζει το Δ.Σ. Δυτικής Μάνης, ναι. Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, έγινε μια έντονη συζήτηση, που είχε ως κατάληξη να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος από την αίθουσα ο τέως δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας, αλλά και να προκύψει, όπως ειπώθηκε, πως το νερό από τη γεώτρηση στη «Γονάτσα» είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κ. Μαραμπέα να ανακοινώνει πως επιδόθηκε στο Δήμο απόφαση του Ειρηνοδικείου Δύμης για την έκδοση διαταγής πληρωμής από εταιρεία για αντικείμενα που αγοράστηκαν και παραλήφθηκαν στις 8 Μαΐου από το κατάστημά της, από τον τότε αντιδήμαρχο Χρ. Λυμπερέα, που εξουσιοδοτήθηκε προς τούτο από τον (τότε) δήμαρχο Δημ. Γιαννημάρα. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται συνολικά σε 6.679,29 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς) και ζητείται η έντοκη καταβολή του από τις 9 Μαΐου 2014.
Ο κ. Μαραμπέας ανέφερε πως «τα υλικά αυτά που παραγγέλθηκαν από τον κ. Λυμπερέα χρησιμοποιήθηκαν για τη γνωστή γεώτρηση της “Γονάτσας”» και πρόσθεσε πως «στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν συμβάσεις και λοιπά», ενώ εισηγήθηκε το δικαίωμα της ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής.
Αντίθετες απόψεις
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Π. Μπασάκος, ζήτησε να προχωρήσει ο Δήμος σε ανακοπή πληρωμής και πρόσθεσε: «Τώρα φαίνεται τι παίχτηκε προεκλογικά και τι παιζόταν σε μια λειτουργία Δήμου. Δυστυχώς δικαιωνόμαστε όταν λέγαμε πως οι τιμητές της νομιμότητας μας έρχονται μέσω του δικαστηρίου […]. Ας αποφασίσει η Δικαιοσύνη ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι. Τουλάχιστον να έχουμε και εμείς ήσυχη τη συνείδησή μας, διότι κάποτε κυκλοφορούσανε “νον πέιπερ” για δήθεν οφειλές, όμως δικαστικές αποφάσεις με εντολές πληρωμών δεν είχαμε», ζητώντας ταυτόχρονα να παρουσιαστούν και τα οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν, «για να δούμε πού πάει ο προϋπολογισμός του έτους 2014».
Ο τότε αντιδήμαρχος Χρ. Λυμπερέας ανέφερε πως η τότε Δημοτική Αρχή είχε ξεκινήσει από τη γεώτρηση στην Καστάνια και πρόσθεσε: «Γνωρίζετε τι έγινε με τις καταγγελίες που σταμάτησε η γεώτρηση και μετά την κάναμε στη Γονάτσα. Το νερό που βγάλαμε δεν είναι ακατάλληλο». Δήλωσε δε πως αν το νερό δεν είναι κατάλληλο προς πόση, όταν γίνει η νόμιμη άντληση, δε θα ξανασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές. Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «όταν γίνει η άντληση, ελάτε να δείτε τι υλικά έχουμε βάλει… Το οικονομικό τμήμα του Δήμου είχε αναλάβει όλες τις διαδικασίες». Μάλιστα, επιτέθηκε κατά της σημερινής Δημοτικής Αρχής πως «στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε γεμίσει όλη την πλευρά του Νεοχωρίου τρύπες, και μάλιστα απλήρωτες και τις πληρώσαμε εμείς», ενώ επιχείρησε να καταρρίψει τον ισχυρισμό πως επρόκειτο για προεκλογική φιέστα. «Δεν είναι δυνατόν να κατηγορηθεί η Δημοτική Αρχή επειδή έπραξε το καθήκον της μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές», σχολίασε ο Αλέξ. Ρουτζούνης, ο οποίος σύστησε να μην υπάρχει βιασύνη, αναρωτώμενος τι θα κάνει ο δήμαρχος, που λέει τόσα, αν το νερό βγει κατάλληλο.
Ο αντιδήμαρχος Κων. Φωκέας ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, πως «το νερό εκ των αναλύσεων που προέκυψαν δεν είναι για ανθρώπινη χρήση. Έτσι λένε τα Αναλυτικά Εργαστήρια», διευκρινίζοντας πως ήταν κατανοητή η προμήθεια των συγκεκριμένων υλικών, που ήταν επείγουσα, αλλά δεν ακολουθήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες, και κατέληξε λέγοντας πως μπορεί στην προηγούμενη θητεία της η σημερινή Δημοτική Αρχή να έκανε πολλές γεωτρήσεις, ελπίζοντας να βρεθεί νερό, «ποτέ όμως δεν κτυπήσαμε καμπάνες ποτέ δεν ρίξαμε τουφεκιές, ποτέ δεν κάναμε φαγοπότια και ποτέ δε βάζαμε στο διαδίκτυο πράγματα λες και είχαμε βρει το νερό του Ευρώτα. Είμαι και εγώ υπέρ των χαμηλών τόνων και ο Δήμος έχει συνέχεια και εσείς καλύψατε δικές μας οφειλές που εκ των πραγμάτων πάντα υπάρχουν και εμείς θα κάνουμε το ίδιο όμως οι οφειλές να είναι σωστές και νόμιμες».
Εσκεμμένη παραπληροφόρηση
Ο δήμαρχος Ι. Μαραμπέας έκανε λόγο για εσκεμμένη παραπληροφόρηση, δεσμεύτηκε πως θα φέρει το θέμα της διαχείρισης του νερού στο Δ.Σ. για εκτεταμένη συζήτηση και αναφέρθηκε κι αυτός στις ενέργειες της δικής του δημαρχοντίας στο τότε Δήμο Λεύκτρου για την εξεύρεση νερού.
Επιτέθηκε κατά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής πως δεν άλλαξε ούτε ένα μέτρο σωλήνων στο διάστημα της θητείας της και πρόσθεσε πως δε σπαταλήθηκε ούτε 1 ευρώ από το Δήμο για τις αναβλύσεις της Στούπας, για τις οποίες οι έρευνες σταμάτησαν, όταν κατέληξαν σε αρνητικά αποτελέσματα.
Ανάμεσα σε άλλα, μέμφθηκε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή πως έφερε το Δήμο σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Όσον αφορά στην ποιότητα του νερού της «Γονάτσας», είπε πως από τις 15 Μαΐου 2014 υπήρχε η χημική ανάλυση του νερού, «βάσει της οποίας το νερό δεν ήταν κατάλληλο, και η Δημοτική Αρχή το απέκρυψε από τον κόσμο και κατέβηκε στις εκλογές με σημαία το νερό της Γονάτσας». Πρόσθεσε πως τον Ιούνιο του 2014 έκανε αίτηση στο Δήμο για να του δοθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων, χωρίς αποτέλεσμα, και αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε και να τα ζητήσει, καθώς και ότι ο χημικός της εταιρείας, έπειτα από συνεννόηση με τον κ. Λυμπερέα, αρνήθηκε να του τα δώσει, κάτι που έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου 2014, όταν ξανατηλεφώνησε και του στάλθηκαν μέσα σε 10 λεπτά.
«Υβριζόμαστε κάθε φορά με το χειρότερο τρόπο, ξεκίνησε τη δευτερολογία του» ο κ. Γιαννημάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες εξεύρεσης νερού, που κατέληξαν να ολοκληρωθούν προεκλογικά και εξέφρασε την άποψη ότι για να διαπιστωθεί η ποιότητα του νερού της «Γονάτσας», θα πρέπει να γίνει άντληση 70 ώρες και να έλθει το Υγειονομικό να πάρει δείγμα. Επισήμανε, επίσης, το χρόνο που μίλησε ο δήμαρχος, ενώ υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε, λέγοντας πως «ο προϋπολογισμός του έτους 2014 πήγε στο Παρατηρητήριο και εγκρίθηκε».
Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν στην απάντησή του ο κ. Μαραμπέας, κατηγορώντας τον τέως δήμαρχο πως συνεχίζει να λέει ανακρίβειες και ψέματα, όσον αφορά σε οικονομικά στοιχεία. Μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για την απογραφή στους πρώην Δήμους Αβίας και Λεύκτρου, που έπρεπε να έχει τελειώσει τον Φεβρουάριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2014, και για τα υποτιθέμενα χρέη 3,5 εκατ. ευρώ, όταν από το Δήμο Λεύκτρου βρέθηκε υπόλοιπο 2 εκατ. ευρώ περίπου. «Λέτε ψέματα ότι πληρώσατε χρέη. Αυτό από πού προκύπτει; Οι προϋπολογισμοί που καταθέσατε λένε άλλα. Επιτέλους, δεν μπορείτε να είστε τιμητές εσείς που τα έχετε κάνει μπάχαλο και έχετε φέρει το Δήμο σε οικονομικό αδιέξοδο, δεν κάνατε ισολογισμούς, δεν έχετε εγκεκριμένους απολογισμούς, δεν υπάρχει στην ουσία Δήμος. Συνεχίζετε να λέτε ανακρίβειες και να παραπληροφορείτε, δεν μπορείτε πλέον να πείσετε κανέναν», με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αποχώρηση του κ. Γιαννημάρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Τελικά, αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ανακοπή της διαταγής πληρωμής.  

***   40χρονη μητέρα 4 παιδιών βρέθηκε δολοφονημένη σε χωριό της Αρκαδίας

40χρονη γυναίκα μητέρα 4 παιδιών που αγνοούνταν από χτες το πρωί, βρέθηκε γύρω στις 11 το βράδυ πυροβολημένη δύο φορές κοντά στο μαντρί της στη Βασκίνα Λεωνιδίου. Αστυνομικοί του Α.Τ. Λεωνιδίου μαζί με Κλιμάκιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος και διενεργούν έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου της άτυχης γυναίκας και για την διαλεύκανση των αιτίων που το προκάλεσαν. Από το www.leonidion.gr  & www.arcadiaportal.gr

***  «Όχι» στις χρηματαποστολές στον πεζόδρομο της Αριστομένους 

Φίλοι καταστηματάρχες στον πεζόδρομο της Αριστομένους μάς πληροφόρησαν πως, έπειτα από επέμβαση της Αστυνομίας, τα οχήματα με τις χρηματαποστολές δε διασχίζουν πλέον τον πεζόδρομο, αλλά προσεγγίζουν τις όποιες τράπεζες έχουν να εφοδιάσουν χρησιμοποιώντας τους κανονικούς δρόμους που οδηγούν σε αυτές. Άντε να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτό το… θαύμα. Χ.Χ. -

***   Κίνδυνος από σαπιοκάραβο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)         
       
 
«Να απομακρυνθεί άμεσα το σαπιοκάραβο. Κινδυνεύουμε!»
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Την επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθεί άμεσα το σαπιοκάραβο που είναι δεμένο στο λιμάνι Κυπαρισσίας τονίζει με δηλώσεις του στο «Θ» ο πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων Τριφυλίας, Κώστας Ροϊλός.
Το σαπιοκάραβο (παλιά τράτα), με αραβικές επιγραφές και σύμβολα, που εκτιμάται πως χρησιμοποιήθηκε από αδίστακτους δουλέμπορους για μεταφορά λαθρομεταναστών, εντοπίστηκε ακυβέρνητο τη Μεγάλη Παρασκευή, 18 Απριλίου, όπως και ένα ιστιοφόρο, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κυπαρισσίας και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι. Στους χώρους του βρέθηκαν και υπάρχουν ακόμα, ρούχα κουρελιασμένα, κουβέρτες, παιδικά παπούτσια, ακόμη και ρύζι και λάδι με αραβικές ονομασίες. Στα, δε, αμπάρια, αλλά και σε άλλα σημεία της τράτας, υπήρχαν είδη ρουχισμού και τροφίμων, που με την πάροδο του χρόνου και εξαιτίας της προχωρημένης αποσύνθεσης μυρίζουν άσχημα.
Οι αλιείς από την πρώτη κιόλας στιγμή έκαναν λόγο για εστία μόλυνσης και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ενώ εγγράφως ζήτησαν από τις Αρχές την απομάκρυνσή του. Επτά μήνες μετά, τίποτα δεν έχει γίνει. Παράλληλα, υπάρχει κίνδυνος, τώρα που μπήκε ο χειμώνας και η θαλασσοταραχή στο εσωτερικό του λιμανιού είναι έντονη εξαιτίας της κατάρρευσης τμήματος του προσήνεμου μώλου, το σαπιοκάραβο να «κόψει» και να προκαλέσει τεράστιες ζημιές σε σκάφη, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, που «δένουν» στο αλιευτικό καταφύγιο!
Μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος των επαγγελματικών αλιέων Τριφυλίας, Κώστας Ροϊλός, τόνισε: «Ένα πρόβλημα για το λιμάνι είναι αυτό εδώ που βλέπετε, το σαπιοκάραβο. Έχουμε μιλήσει χιλιάδες φορές για αυτό το πράγμα, το οποίο μένει εδώ ακούνητο. Δεν ενδιαφέρθηκε, μέχρι στιγμής, κανένας να μας ενημερώσει. Εμείς, προχθές, πήγαμε σε δικηγόρο και έχουμε κανονίσει, με χαρτιά, να πάμε στον εισαγγελέα. Από εκεί και πέρα, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη τι θα γίνει. Αυτό, αν “κόψει”, από εδώ που είναι δεμένο, το χειμώνα, με αυτά που κάνει το λιμάνι (σ.σ. ισχυροί κυματισμοί στο εσωτερικό της λιμενολεκάνης που ξεσπούν στο αλιευτικό καταφύγιο), δε θα μείνει τίποτα από σκάφος επαγγελματικό και ερασιτεχνικό, θα τα διαλύσει. Και μετά, ποιος μας αποζημιώνει; Κανένας!
Εκτός αυτού, πρέπει να φύγει οπωσδήποτε, επειδή είναι εστία μολύνσεως. Επτά μήνες τώρα υπάρχουν βρωμιές, κουβέρτες, ρούχα, λιωμένα παλιά τρόφιμα, παγούρια, ένα σωρό σκουπίδια. Ένα χάλι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Αυτό εδώ, λοιπόν, είναι το λιμάνι της Κυπαρισσίας! Αυτό εδώ είναι το λιμάνι της Κυπαρισσίας που πέρασε ένα καλοκαίρι με τουριστικά σκάφη και ιστιοφόρα, βλέπανε αυτό το χάλι και πιάνανε οι άνθρωποι τη μύτη τους από τη βρωμιά και τη δυσωδία. Τα ποντίκια κάνουνε πάρτυ, όπως και άλλα ζωύφια! Έχει κι ένα φουγάρο – εξάτμιση, παλιό και σκουριασμένο.
Δεν ενδιαφέρθηκε κανένας ούτε να το καθαρίσει το σαπιοκάραβο αλλά ούτε και να δει τι συμβαίνει για να απομακρυνθεί από εδώ. Το Λιμενικό έρχεται και δένει σκοινιά. Καλά κάνει. Το καταλαβαίνω. Από εκεί και πέρα, ποιος μας εγγυάται ότι με τη θαλασσοταραχή δε θα “κόψει” και δε θα κάνει ζημιές; Δε μας το εγγυάται κανένας! Ποια ασφάλεια; Δεν υπάρχει ασφάλεια εδώ. Όπως, ακριβώς, το φέρανε πριν από επτά μήνες, έτσι ακριβώς είναι. Μπαινοβγαίνουνε γάτες, μπαινοβγαίνουνε ποντίκια και γίνεται ένας χαμός.
Στις 26/4 στείλαμε χαρτιά, στο Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, στο Δήμο Τριφυλίας, στο Λιμεναρχείο Πύλου και στο Λιμεναρχείο Κυπαρισσίας, να μας απαντήσουν τι σκοπό έχουν. Είχαμε ζητήσει, λόγω του καλοκαιριού, να το δέσουν απέναντι, προσωρινά, και να γίνουν ενέργειες να φύγει μέχρι το χειμώνα. Ε, κανένας δε μας απάντησε. Όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Ποιος φταίει; Λέει, “το υπουργείο”! Ωραία. Αφού φταίει το υπουργείο, θα διατάξει ο εισαγγελέας να δούμε τι θα γίνει, γιατί εμείς εδώ έχουμε τις περιουσίες μας». 

~******       ΕΠΙΛΟΓΕΣ  ΘΕΜΑΤΩΝ  ΠΟΙΚΙΛΟΥ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  :
***   Βρέθηκε σκελετός στον τάφο της Αμφίπολης          
           
Ο σκελετός είναι σχεδόν ακέραιος - Το γενετικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικό εργαστήριο - Βρέθηκε σε φέρετρο που εντοπίστηκε σε τάφο εντός του ταφικού μνημείου του λόφου Καστά
Κορυφώνεται η αγωνία για τα εντυπωσιακά ευρήματα που εντοπίστηκαν στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε σκελετός, σχεδόν ακέραιος! Το γενετικό υλικό θα μεταφερθεί σε ειδικό εργαστήριο για έλεγχο προκειμένου να προκύψουν τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα αλλά και την διακρίβωση της ακριβούς ηλικίας του.
Στον τρίτο θάλαμο, συγκεκριμένα σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους.
Οι εξωτερικές διαστάσεις του τάφου είναι μήκους 3,23μ., πλάτους 1,56μ. και σωζόμενου ύψους 1 μ. Ωστόσο, βρέθηκαν, κατά την ανασκαφή, ορθοστάτες από την ανωδομή του τάφου, που μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι το ύψος του έφτανε τουλάχιστον στο 1,80μ.
Εντός του τάφου δημιουργήθηκε μια επιμήκης βάθυνση πλάτους 0,54μ.και μήκους 2,35μ. Πρόκειται για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε  ξύλινο φέρετρο. Βρέθηκαν, διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και  γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία του φερέτρου. Επισημαίνεται ότι το συνολικό ύψος του τρίτου θαλάμου από την κορυφή της θόλου έως τον πυθμένα του τάφου είναι 8,90μ.
Εντός και  εκτός του τάφου, βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού. Είναι προφανές ότι το ανθρωπολογικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες. Είναι, εξίσου, προφανές ότι θα γίνουν όλες οι έρευνες τις οποίες απαιτεί η σύγχρονη επιστήμη.
Το ταφικό συγκρότημα στον λόφο Καστά είναι ένα δημόσιο έργο, που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα μαρμάρου, που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί στη Μακεδονία. Να σας θυμίσω τα στοιχεία της μοναδικότητας του: Τύμβος ύψους 33μ, και επ᾽ αυτού το βάθρο με το υπερμέγεθες λιοντάρι, συνολικού ύψους 15,84. Οι σφίγγες, οι  καρυάτιδες  και το υπέροχο ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης, αλλά και τα μαρμάρινα ζωγραφισμένα επιστύλια, τα οποία, αυτή τη στιγμή, συντηρούνται στο εργαστήριο του Μουσείου Αμφίπολης. Επισημαίνεται το πρωτοφανές ύψος του συνόλου της κατασκευής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, αυτό το μνημείο αποτελεί μοναδική και πρωτότυπη σύνθεση ποικίλων χαρακτηριστικών. Είναι μια εξαιρετικά ακριβή κατασκευή, το κόστος της οποίας είναι προφανώς απίθανο να είχε αναληφθεί από ιδιώτη.
Πιθανότατα, πρόκειται για μνημείο αφηρωϊσμένου νεκρού, δηλαδή, θνητού στον οποίον αποδόθηκαν λατρευτικές τιμές από την κοινωνία της εποχής του. Ο νεκρός ήταν εξέχουσα προσωπικότητα, καθώς μόνον έτσι εξηγείται η κατασκευή αυτού του μοναδικού ταφικού συγκροτήματος.
  Στις 22 Νοεμβρίου, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τασούλας θα δώσει συνέντευξη στο Μουσείο της Αμφίπολης, στη μία το μεσημέρι σχετικά με τα ευρήματα και την επόμενη φάση των εργασιών στο τύμβο Καστά.
  Στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 θα παρουσιαστούν τα αποτέλεσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά, από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.
«Περιμένετε λίγο, κάντε λίγη υπομονή», απάντησε η Άννα Παναγιωταρέα στις ενθουσιώδεις αντιδράσεις των δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι το ανθρωπολογικό υλικό θα έχει εξεταστεί σε λίγες μέρες.
Όπως ανακοινώθηκε, στον τρίτο θάλαμο, βρέθηκε μεγάλος αυτοσχέδιος τάφος κατασκευασμένος από πορόλιθους, 1,60 μέτρα κάτω από το δάπεδο του τριτου θαλάμου.
Επίσης εντός του τάφου παρατηρήθηκε επιμήκης βαθυνση πλάτους 0,54 και μήκους 2,35 μέτρων. Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων αποκαλύφθηκε ότι εντός του τάφου υπήρχε ξύλινο φέρετρο, κάτι που αποδεικνύεται από περίπου 20 διάσπαρτα σιδερένια και χάλκινα καρφιά όπως επίσης οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά του φερέτρουwww.protothema.gr   ,.-

***  Ασύλητος τάφος βρέθηκε στη Βεργίνα 

 
 
Ασύλητος τάφος βρέθηκε στη Βεργίνα Μπροστά σε μια σημαντική ανακάλυψη βρίσκεται η ομάδα της αρχαιολόγου Αγγελικής Κοτταρίδη στη Βεργίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  βρέθηκε ασύλητος κιβωτιόσχημος τάφος στο νεκροταφείο Αιγών στη Βεργίνα. Πρόκειται για τάφο της μακεδονικής εποχής.

***Οι άγονες εκτάσεις των καιρών μας…
Φοβάμαι την πολυκοσμία όπως ο διάολος το λιβάνι. Συνήθως προτιμώ ανήλιαγους δρόμους για να πάω στη δουλειά ή σ’ ένα ραντεβού. Τίποτα δε φοβάται περισσότερο ο άνθρωπος από το άγγιγμα του αγνώστου, λένε. Κάποιες ημέρες, όμως, πρέπει να παραβώ την καθημερινότητα που έχω φτιάξει, λόγω της φύσης της δουλειάς, αλλά και εξαιτίας των ποικίλων υποχρεώσεων. Τελικά, κάποιες φορές δεν είναι και τόσο άσχημα όσο πιστεύω. Κι αυτό, διότι στους δρόμους της πόλης έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με αγνώστους. Μπορείς να ανασάνεις την αύρα τους, να μυρίσεις τα χνώτα τους και μ’ ένα απότομο… φρενάρισμα να πέσεις ξαφνικά στην αγκαλιά τους. Τόσο κοντά βρίσκεσαι σπανίως ακόμα και με τους οικείους σου. Περιεργάζεσαι ενδελεχώς τις φάτσες τους και μόλις οι ματιές διασταυρωθούν, χαμηλώνουν από ντροπή, λες και πιάστηκε ο ένας να ψάχνει με αδιακρισία τα συρτάρια του άλλου, να διαβάζει λαθραία το προσωπικό του ημερολόγιο, να μπαίνει στα άδυτα της ψυχής του. Ξέρεις, όμως, πως αυτό είναι στιγμιαίο, αφού μετά από λίγο εγώ και αυτοί θα βυθιστούμε στα ερέβη της ανυπαρξίας και θα 'ναι σαν να μην τους αντίκρισα ποτέ. Ρωτάω με το βλέμμα μολαταύτα. Εξακολουθώ να παρατηρώ και την τελευταία λεπτομέρεια στα χαρακτηριστικά τους, την πιο αμυδρή ατέλεια, προσπαθώντας να μαντέψω από πού έρχονται και πού πάνε, να διακρίνω στις στιγμιαίες λάμψεις της έκφρασής τους τα βάσανα, τις ελπίδες, τα όνειρά τους. Ένα αλλόκοτο σάστισμα διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τον ξένο ως απειλή, να υψώνουμε τείχη μπροστά του, να κρυβόμαστε στον εαυτό μας, κλειδαμπαρώνοντας ερμητικά το όστρακό του. Τραυλίζουμε ενστικτωδώς ένα βροντερό «όχι» στην ανθρώπινη επαφή. Αναμετριόμουν τις προηγούμενες ημέρες με την αμήχανη συνύπαρξη που κανοναρχούν οι τράπεζες αναμονής για πληρωμή κάποιων δόσεων. Ήταν αργά το μεσημέρι. Διαγωνίως απέναντί μου αμφιταλαντευόταν μεταξύ ύπνου και ξύπνιου μια κατάκοπη πενηντάρα. Αδύνατη, σχεδόν οστεώδης, με νεανικό ντύσιμο. Το σκαμμένο της πρόσωπο αποκάλυπτε μια δύσκολη ζωή. Ο διαπεραστικός χτύπος του κινητού της αναστάτωσε αίφνης την ομήγυρη. «Ναι, αγάπη μου, έρχομαι». Παύση. «Είχα μακαρόνια, αλλά θα τα ’φαγαν τα παιδιά. Κοίτα στο ψυγείο μην περίσσεψαν τίποτα φρούτα» είπε θλιμμένα. «Αν πληρωθώ, θα φέρω κάτι έτοιμο». Μου άρεσε η τρυφερότητα με την οποία απευθυνόταν στον άντρα της. Έμοιαζε μ’ ένα αισιόδοξο «όχι» που αντιμαχόταν την καταχνιά των καιρών, επιχειρώντας να ισοσκελίσει το αποκαρδιωτικό «όχι, δεν υπάρχει φαΐ». Κατόπιν σχημάτισε έναν αριθμό στο καντράν. Ο εκνευριστικός ήχος της κλήσης τρυπούσε τη μεσημεριάτικη μονοτονία της αναμονής να έρθει η ώρα σου να φτάσεις στο γκισέ του υπαλλήλου... Μια, δυο, τρεις, πέντε, επτά… Αγωνιούσαμε όλοι μαζί της πότε θα το σηκώσει, επιτέλους, τ’ αφεντικό. Κρυφοκοιταζόμαστε σαν συνωμότες, κάναμε ξόρκια. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση όμως. Αφού δε λογοδοτεί σε κανέναν, κορόιδο είναι να καταβάλει τα δεδουλευμένα; Αγανακτούσαμε. Αρθρώναμε μεμονωμένα στεντόρεια «όχι» στην κατάρα των μνημονίων, που καταδικάζει στην ανέχεια τους ευάλωτους. Εμάς τους ίδιους. Η αυθόρμητη αντίστασή μας τελείωνε στον επόμενο αριθμό της τράπεζας, όπου ένας ένας αποχωρούσαμε για να χωθούμε στο αδιαπέραστο κέλυφός μας… Πάντως, η κυρία δεν προτίμησε την εύκολη λύση. Πλήρωσε την οφειλή της στην τράπεζα και έφυγε με το κεφάλι ψηλά για το σπίτι της. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά πίστεψα προς στιγμήν ότι σιγοψιθύριζε ένα απόσπασμα από ποίημα του Σαίξπηρ: «Δεν έχω θυμό μέσα μου! Δεν έχω έχθρα για κανέναν! Όμως, μέσα μου κοιμάται μια λύπη! Πρόσεχε μη μου την ξυπνάς! Κι η λύπη όταν την ξυπνάς γίνεται θάνατος! Μη μου ξυπνάς τη λύπη μέσα μου. Άστην να κοιμηθεί, να γαληνέψει και να ξεχαστεί. Θα ’θελα να μπορούσα να θυμώσω και να φωνάξω. Να ξεσπάσω, να κλάψω, να εκδικηθώ. Μόνο που τίποτα από αυτά δε θέλω να κάνω. Το μόνο που θέλω είναι να κοιμίσω την λύπη μου. Να την κοιμίσω και να την ξεχάσω. Όπως κάνω ότι ξεχνώ τόσα πράγματα. Κι ας μην τα ξεχνώ»... Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***   Μονή Οσίου Λουκά, η Αγια-Σοφιά της Ρούμελης
Στις δυτικές υπώρειες του όρους Ελικώνα, σε υψόμετρο 450 και κοντά στην ακρόπολη της αρχαίας Στείριδας (Στειρίου), βρίσκεται ένας θησαυρός των Μεσοβυζαντινών Χρόνων, η μονή του Οσίου Λουκά.
Μνημείο που συγκαταλέγεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το μοναστηριακό συγκρότημα του Οσίου Λουκά περικλείεται από περίβολο, περιλαμβάνει δε διώροφα και τριώροφα συγκροτήματα κελιών, κωδωνοστάσιο, τράπεζα, κρύπτη και δύο ενωμένους ναούς (την εκκλησία της Παναγίας και το καθολικό).
Η μονή ιδρύθηκε από το μοναχό Λουκά Στειριώτη (896-953), ο οποίος έζησε στην περιοχή από το 946 έως το θάνατό του. Κύρια πηγή πληροφοριών για το περίφημο μοναστήρι και τον ίδιον τον ιδρυτή του είναι ο Βίος του, που συντάχθηκε από ανώνυμο μαθητή του το 962, λίγα μόλις έτη μετά το θάνατο του ασκητή οσίου.
Σύμφωνα με τις πηγές, ο πρώτος ναός, αφιερωμένος στην Αγία Βαρβάρα, άρχισε να οικοδομείται όσο ο όσιος βρισκόταν εν ζωή, το 946. Δύο έτη μετά το θάνατο του οσίου, το 955, οι μαθητές και οι συμμοναστές του διακόσμησαν την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, μετέτρεψαν το κελί όπου είχε ταφεί ο όσιος σε σταυροειδές ιερό ευκτήριο (τόπο προσευχής) και οικοδόμησαν κελιά και ξενώνες, δημιουργώντας μια πρώτη μοναστική κοινότητα. Κατά μία εκδοχή, μάλιστα, ο μεν ναός της Αγίας Βαρβάρας ταυτίζεται με το σύγχρονο ναό της Παναγίας, το δε ευκτήριο με τη σύγχρονη κρύπτη.
Ο μικρότερος ναός, αφιερωμένος στη Θεοτόκο, ιδρύθηκε το 10ο αιώνα και αποτελεί το πρωιμότερο γνωστό δείγμα σύνθετου τετρακιόνιου σταυροειδούς εγγεγραμμένου ναού. Βασικά χαρακτηριστικά του είναι οι υπέροχες τοιχογραφίες και ο πλούσιος γλυπτός διάκοσμος του τέμπλου, των κιονοκράνων και του τυμπάνου του τρούλου.
Το καθολικό της μονής, κτίσμα του α' μισού του 11ου αιώνα, συνιστά το πρωιμότερο γνωστό δείγμα οκταγωνικού σταυροειδούς εγγεγραμμένου ναού. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο εξαίρετος μωσαϊκός διάκοσμος, αντιπροσωπευτικός του αυστηρού και αφηρημένου ρυθμού της μεσοβυζαντινής τέχνης, και το μαρμάρινο τέμπλο.
Γνωστή στους επιγενομένους ως βασιλομονάστηρο, λόγω της μεγαλοπρέπειας και της τελειότητας του μνημείου, αλλά και της εμπλοκής των ίδιων των βυζαντινών αυτοκρατόρων στην ανέγερση του καθολικού της, η μονή του Οσίου Λουκά αποτελεί ένα έξοχο δείγμα των μεγαλόπρεπων μονών που ιδρύθηκαν την περίοδο αυτήν, προκειμένου αφενός να εκδηλωθεί μια θρησκευτική αντεπίθεση μετά την περίοδο της Εικονομαχίας (726-842) και αφετέρου να διασφαλιστεί η ενότητα του πληθυσμού μετά τις αλλεπάλληλες επιδρομές βαρβαρικών φύλων.
Η Αγια-Σοφιά της Ρούμελης εορτάζει στις 7 Φεβρουαρίου (πανηγύρι την ημέρα της εορτής του οσίου), στις 3 Μαΐου (ανακομιδή ιερού λειψάνου και επέτειος εγκαινίων του καθολικού), την Κυριακή των Προπατόρων (επανακομιδή του ιερού λειψάνου) και το Δεκαπενταύγουστο (πανηγύρι του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου).

*** Έκθεση σοκ: Υπό διωγμό ο Χριστιανισμός στην υπό ισλαμοποίηση Ευρώπη [Βίντεο]
  ,  

Συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτει έκθεση για τις επιθέσεις κατά χριστιανών όχι σε κάποιο μέρος του πλανήτη αλλά στην υποτιθέμενη χριστιανική Ευρώπη, καταδεικνύοντας, την με γοργό ρυθμό ισλαμοποίησή της, από την είσοδο των λαθρομεταναστών αλλά και την αθεοποίηση μεγάλου τμήματος του λευκού πληθυσμού, λόγω "προοδευτικών" δήθεν αντιλήψεων που με την κατεύθυνση νεοταξίτικων κέντρων επιτίθενται σε όσους πιστεύουν ακόμα, με τελικό στόχο την καταστροφή της θρησκείας της Αγάπης, για την οποία δεν υπάρχει χώρος στην υλιστική Παγκοσμιοποίηση που επελαύνει.
Την ίδια στιγμή ηγεσίες αμφίβολης κατεύθυνσης όπως αυτή της Αγγλικανικής απαγορεύουν δια αφορισμού στους κληρικούς της να ενταχθούν στο BNP του Νικ Γκρίφιν! Οι κληρικοί της Εκκλησίας της Αγγλίας θα καθαιρούνται, εφόσον διαπιστώνεται ότι είναι μέλη του BNP ή του Εθνικού Μετώπου, μετά από απόφαση των επισκόπων που αποφάνθηκαν ότι οι απόψεις των κομμάτων αυτών είναι αντιχριστιανικές και προωθούν το «αμάρτημα του ρατσισμού».Πέραν του κατά πόσο έχουν δίκιο ή όχι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των ιερέων.
Είναι η πρώτη φορά που επισήμως απαγορεύεται σε Αγγλικανικούς ιερείς η συμμετοχή τους σε κάποιο πολιτικό κόμμα.
Όπως αποκαλύπτει το άριστο και τεκμηριωμένο ιστολόγιο Κόκκινος Ουρανός (redskywarning.blogspot.gr) oι Επίσκοποι δήλωσαν ότι οι δύο ομάδες είναι «ασυμβίβαστες με την διδασκαλία της Εκκλησίας της Αγγλίας» λόγω των αντίστοιχων θέσεών τους σχετικά με την «ισότητα των ατόμων ή ομάδων από διαφορετικές φυλές».
           
Οι κληρικοί που θα αψηφούν την απαγόρευση θα υπόκεινται σε πειθαρχικές διαδικασίες στο πλαίσιο μιας ρήτρας του κανονικού δικαίου που απαιτεί να είναι «υγιή παραδείγματα και υποδείγματα για το ποίμνιο του Χριστού» στην δημόσια και την ιδιωτική ζωή τους.
Πριν από τέσσερα χρόνια είχε προηγηθεί μια ψηφοφορία της Γενικής Συνόδου που ζητούσε η εκκλησία να υιοθετήσει μια παρόμοια πολιτική έναντι των δύο ομάδων, όπως ήδη κάνει η αστυνομία.
Οι Επίσκοποι συμφώνησαν να επιβάλουν την απαγόρευση μετά από νομική συμβουλή, ότι η Εκκλησία δεν θα μπορούσε να εναχθεί σύμφωνα με το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για περιστολή της ελευθερίας του λόγου κληρικών.
Ένας εκπρόσωπος είπε ότι άλλες ομάδες όπως η Αγγλική Λίγκα Άμυνας δεν περιλαμβάνεται επειδή δεν έχουν την ίδια τυπική δομή όπως το BNP και το Εθνικό Μέτωπο.
Επίσκοποι επηρεάστηκαν από παραγράφους του μανιφέστου του BNP στις πιο πρόσφατες γενικές εκλογές, το οποίο ισχυρίζεται ότι«ο αυτόχθων βρετανικός λαός» γίνεται όλο και περισσότερο μια μειοψηφία λόγω της μετανάστευσης με αποτέλεσμα την «εξαφάνιση του βρετανικού λαού, του πολιτισμού, της κληρονομιάς και της ταυτότητας».
Επίσης, ξεχώρισαν τις πολιτικές του BNP που υποστηρίζουν ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει μια «μουσουλμανική εισβολή» και μια «Ισλαμική αποικιοποίηση».
Δηλαδή η ίδια η ηγεσία της Αγγλικανικής εκκλησίας δεν θεωρεί σωστό να υπάρξει καμία αντίδραση σε αυτό επιτρέποντας, με αμείωτο ρυθμό να συνεχιστεί η ισλαμοποιήση που στο τελος θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην εξάλειψη της χριστιανικής θρησκείας με όλες τις εκφάνσεις-δόγματα που πορεί να έχει (αν και ο νούμερο ένα στόχος των νεοταξιτών είναι η Ορθοδοξία η οποία επειδή βρίσκεται υπό την προστασία της Ρωσίας αλλά και λόγω των "μασίφ" αληθειών που περιέχει στον τεράστιο πνευματικό της πλούτο είναι ιδιαιτέρως ενοχλητική για το Κατεστημένο).
Στο μεταξύ ο Χριστιανισμός αφήνεται κυριολεκτικά στο έλεος μισαλλόδοξων ομάδων είτε γηγενών "προοδευτικών" είτε ισλαμιστικών.Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε το Παρατηρητήριο για την Μισαλλοδοξία και τις Διακρίσεις κατά των Χριστιανών στην Ευρώπη (Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe), ομάδα που εδρεύει στη Βιέννη, κατά το παρελθόν έτος εκατοντάδες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον του Χριστιανισμού.      
Η έκθεση του 2013 κυκλοφόρησε στα μέσα Μαΐου και καταγράφει 241 περιπτώσεις μισαλλοδοξίας κατά των χριστιανών.
Η έκθεση χωρίζεται σε 4 μέρη:
    - Περιστατικά μίσους εναντίον Χριστιανών
    - Μισαλλοδοξία κατά Χριστιανών στο Δίκαιο και την Πολιτική
    - Μισαλλοδοξίας κατά των χριστιανών στις Τέχνες και τα Media
    - Προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος
       
Η έκθεση της εθελοντικής ομάδας περιλαμβάνει λεπτομέρειες επιθέσεων μίσους κατά των χριστιανών και των ιερών τους, στις οποίες περιλαμβάνονται εμπρησμοί, γκράφιτι και βανδαλισμοί.
          


Στην έκθεση τεκμηριώνονται 133 περιπτώσεις βανδαλισμού κατά χριστιανικών χώρων σε 11 χώρες.
Τον Μάιο του 2013, η έκθεση αναφέρει ότι αντι-χριστιανικά συνθήματα γράφτηκαν στον εξωτερικό τοίχο ενός καθεδρικού ναού στην Αυστρία. Ένα σύνθημα έλεγε: «Δεν θέλουμε τους σταυρούς σας» και περιλάμβανε μια σβάστικα.
Στη Γαλλία, ο βωμός ενός ναού πυρπολήθηκε, ενώ σε άλλη γαλλική εκκλησία ρίχτηκαν περιττώματα στο βωμό.
Τον Ιούνιο του 2013, μοναστήρι στο Hörbranz του Vorarlberg δέχτηκε επίθεση από δύο ένοπλους μασκοφόρους.
Άλλα περιστατικά περιλαμβάνουν μια βόμβα που τοποθετήθηκε σε μια ισπανική εκκλησία και βόμβες μολότοφ που ρίχτηκαν στην πόρτα μιας εκκλησίας στην Ιταλία, που είχε ανακαινιστεί.
Να θυμίσουμε και περιστατικά με τις υπαλλήλους της ΝΤΠ femen που κατέστρεφαν σταυρούς με ηλεκτρικό πριόνι.
Το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία από τοπικά μέσα ενημέρωσης που ήρθαν σε επαφή με τους ανθρώπους που είχαν πληγεί άμεσα.
              


Η Δρ Gudrun Kugler, διευθύντρια του Παρατηρητηρίου, δήλωσε: «Η ολοένα και πιο κοσμική κοινωνία στην Ευρώπη έχει όλο και λιγότερο χώρο για τον Χριστιανισμό.
  «Ορισμένες κυβερνήσεις και φορείς της κοινωνίας επιδιώκουν τον αποκλεισμό.
«Αμέτρητες περιπτώσεις μισαλλοδοξίας κατά χριστιανών μας έχουν αναφερθεί.
«Με την έρευνα, την τεκμηρίωση και τη δημοσίευση αυτών των υποθέσεων ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια συνειδητοποίηση που αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την λύση».
Δείτε τα βίντεο: Vandalism of Christian Sites in Europe in 2013 , http://youtu.be/hNWG2w0aPp4 ,.Δείτε τα βίντεο: Images of Intolerance against Christians in Europe  ,  http://youtu.be/U38O3nv4wvg ,

 Democracia sin religión?   . http://youtu.be/HUVnpvNmrUs ,.-

redskywarning.blogspot.gr ,.

 ***  Καλαμάτα, Ελλήνων ιστορικές μνήμες
 Στο  στρατιωτικό Μουσείο  της  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2014   ,
Κοντά στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας βρίσκεται ένας πολύ αξιόλογος μουσειακός χώρος, αφιερωμένος στην ιστορική διαδρομή της χώρας μας από τον επαναστατικό αγώνα του 1821 ως τις μέρες μας. Πρόκειται για το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, που ιδρύθηκε το 2005 και στεγάζεται σε κτίριο που παραχωρήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Την ιστορική αναδρομή στους αιώνες της Τουρκοκρατίας (στολές, πολεμικό υλικό) διαδέχονται τα εκθέματα της εποχής του Μακεδονικού Αγώνα, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους Μακεδονομάχους που κατάγονταν από τη Μεσσηνία.
Ακολουθούν τα ιστορικά κειμήλια που αφορούν τον Α' και το Β' Βαλκανικό Πόλεμο των ετών 1912-1913 (ανάμεσά τους, λάφυρα των εχθρών, Τούρκων και Βουλγάρων). Την ενότητα των Βαλκανικών Πολέμων διαδέχονται τα εκθέματα που σχετίζονται με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918) και τη μοιραία για τον ελληνισμό Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922).
Ένα μεγάλο τμήμα της έκθεσης είναι αφιερωμένο στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (1940-1944), ενώ γίνεται αναφορά τόσο στην Εθνική Αντίσταση όσο και στις κατά καιρούς ειρηνευτικές αποστολές του Ελληνικού Στρατού (Κορέα, Σομαλία, πρώην Γιουγκοσλαβία, Πόλεμος Κόλπου, Αφγανιστάν).
Ξεχωριστή ενότητα του Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας αποτελεί η αίθουσα που είναι αφιερωμένη στην IV Μεραρχία Πεζικού και το 9ο Σύνταγμα Πεζικού.
Στο βιβλίο των Μεσσήνιων Πεσόντων αναγράφονται τα ονόματα όλων όσοι κατάγονταν από τη Μεσσηνία και  θυσιάστηκαν για την πατρίδα κατά τους εθνικούς αγώνες από το 1897 έως το 1974.
Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα "Ήχος και Φως" προβάλλεται ντοκιμαντέρ αναφορικά με την ιστορική διαδρομή του 9ου Συντάγματος Πεζικού.
Στο προαύλιο του Μουσείου είναι εγκατεστημένα τεθωρακισμένα, πυροβόλα και αεροσκάφος F-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα πολύτιμα κειμήλια, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα ιστορικά ντοκουμέντα που κοσμούν τις προθήκες του Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους, που περιλαμβάνει σελίδες ηρωισμού και δόξας, αλλά και τραυματικές, επώδυνες εμπειρίεςΒαγγέλης Στεργιόπουλος
 
***  Δεν θα πιστεύετε τι κάνει η ασπιρίνη στο δέρμα σας
Αυτό το συνηθισμένο φάρμακο είναι ένα αληθινό καλλυντικό.
 Το σαλικυλικό οξύ θεωρείται εδώ και δεκαετίες ένα ισχυρό αντιπυρετικό, αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες. Η πιο συνηθισμένη του μορφή, το ακετυλοσαλικυλικό οξύ, αποτελεί τη δραστική ουσία στο πιο συνηθισμένο φάρμακο των τελευταίων δεκαετιών, την ασπιρίνη.
6 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωποΗ χρήση του γίνεται κυρίως συμπτωματικά, όταν δηλαδή παρουσιάζεται το πρόβλημα του πυρετού ή του πόνου. Ωστόσο, χορηγείται και σε καθημερινή βάση για να προλάβει προβλήματα που σχετίζονται με το κυκλοφορικό. Μάλιστα, πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι κάθε άνθρωπος μετά τα τριάντα θα έπρεπε να παίρνει μία ασπιρίνη την ημέρα. Έτσι αποτρέπει τον κίνδυνο του εμφράγματος ενώ, ακόμη κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα υποστεί ένα πολύ πιο ελαφρύ επεισόδιο.
Τι κάνει στο δέρμα:
Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στα χέρια των ειδικών της αισθητικής ιατρικής και των χημικών της κοσμητολογίας. Όταν αλείφεται επιφανειακά στο δέρμα, έχε ήπια κερατολυτική δράση κι έτσι βοηθάει στην ομαλή απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Τα πίλινγκ με σαλικυλικό οξύ που κάνουν οι δερματολόγοι στα ιατρεία τους είναι ένας θαυμάσιος τρόπος απολέπισης καθώς κάνει το δέρμα με ξεφλουδίζει και να ανανεώνεται χωρίς να είναι ερεθισμένο.
Επιπλέον, καθώς δεν αυξάνει την φωτοευαισθησία, μπορούμε να τα κάνουμε ακόμη και το καλοκαίρι χωρίς να κινδυνεύουμε από πανάδες. Για να το χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι επιλέγουμε τα προϊόντα κατά της ακμής που περιέχουν σαλικυλικό οξύ (στο σούπερ-μάρκετ υπάρχουν πολλά). Άλλωστε το σαλικυλικό οξύ έχει θεραπευτική δράση κατά της ακμής.
Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σαν αντιγηραντική θεραπεία με χάπια από το στόμα (όταν τη συστήνει ο δερματολόγος).
*** 6 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπο
Οι 6 βασικές οδηγίες που θα διατηρήσουν φρέσκο και υγιές το δέρμα σας.
Η σωστή περιποίηση για τώρα 1. Μην το παρακάνετε με το πλύσιμο
 Δεν χρειάζεται πάρα πολύ πλύσιμο το δέρμα γιατί μπορεί να χάσει την ελαστικότητα του και να γεράσει. Δυο φορές την ημέρα είναι αρκετές, με ένα επιπλέον πλύσιμο πριν ή μετά τη γυμναστική.
2. Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικό με σαπούνι
 Προτιμήστε ένα αφρώδες προϊόν που δεν περιέχει σαπούνι (θα βρείτε πολλά στο φαρμακείο με αυτήν την ένδειξη). Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο διαλέξτε ένα καθαριστικό που να περιέχει καταπραϋντικούς παράγοντες όπως η αλόη και η πανθεννόλη. ΑΝ υποφέρετε από ακμή, διαλέξτε ένα με σαλικυλικό οξύ που αποστειρώνει τους πόρους.
3. Προσοχή στην απολέπιση
 Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν απολέπισης μπορείτε να βελτιώσετε την υφή και τον τόνο του δέρματος σας. "Καθώς μεγαλώνουμε, τα δικά μας τα ένζυμα που συνήθως απολεπίζουν το δέρμα μας, δεν είναι πλέον τόσο αποτελεσματικά, και έτσι μπορεί να δείχνει τραχύ και θαμπό," αναφέρει η Νεοϋορκέζα δερματολόγος Jeannette Graf. Συνιστά να γίνεται η απολέπιση το βράδυ, δεδομένου ότι τότε το δέρμα είναι σε "κατάσταση ανανέωσης και παραγωγής νέων κυττάρων". Αλλά δεν θα πρέπει να υπερβάλετε γιατί η απολέπιση όταν γίνεται περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.
4. Μην παραλείπετε τον βραδινό καθαρισμό
 Ναι, είναι δελεαστικό να κοιμηθείτε με το μακιγιάζ σας αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να καταστρέψει την επιδερμίδα σας για εβδομάδες, γιατί το μακιγιάζ φράσει τους πόρους σας και αυξάνει την έκκριση σμήγματος και λιπαρότητας. Και μην ξεχάσετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή των ματιών και να την ξεβάψετε καλά, γιατί οποιοδήποτε υπόλειμμα μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ή ερεθισμό.
5. Αποφεύγετε το πολύ ζεστό νερό
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το χειμώνα, επειδή το δέρμα είναι πιο ξηρό και ειδικά όταν έχει και τάση λιπαρότητας. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σας, για αυτό προσπαθήστε να το πλένετε με χλιαρό ή ακόμα και με κρύο νερό.
6. Όχι υπερβολική χρήση στα μαντηλάκια προσώπου
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μαντηλάκια προσώπου είναι βολικά για την απομάκρυνση του μακιγιάζ ή για ένα γρήγορο καθαρισμό όταν βιάζεστε ή όταν βρίσκεστε στο γυμναστήριο. Για να καθαρίσετε επαρκώς και σωστά τους πόρους χρειάζεστε ένα καθαριστικό που να ξεπλένεται με νερό.

***  Πώς επιδρά η κοκαΐνη στον ανθρώπινο οργανισμό
  ,  

Πριν από λίγες ημέρες, ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών στα Βαλκάνια συνελήφθη στην Αυστρία.
 Η αστυνομία του Μαυροβουνίου επιβεβαίωσε ότι ο Σαφέτ Κάλιτς, ο οποίος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από πώληση ναρκωτικών, συνελήφθη στο εξωτερικό με διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε το 2011, μετά από αίτημα των Αρχών του Μαυροβουνίου και της Interpol.
 Χθες, Τρίτη, ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής μετά τον εντοπισμό 230 κιλών κοκαΐνης. Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τον Έλληνα συνελήφθησαν ένας Κολομβιανός κι ένας Μεξικανός που συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα εμπορίου κοκαΐνης, ενώ η ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε σε σπίτι στη Βούλα.
Το ναρκωτικό "των πλουσίων" απασχολεί συνεχώς τις αρχές καθώς είναι ίσως η πιο περιζήτητη ουσία αυτή τη στιγμή σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Στα κινηματογραφικά δρώμενα, η Ούμα Θέρμαν στο Pulp Fiction αλλά και ο Τόνι Μοντάνα στον "Σημαδεμένο" συνδέθηκαν μαζί της μέσα από εμβληματικές σκηνές.
Video :  http://youtu.be/fqCrJc2b9kw  ,.-

Τι είναι όμως στην ουσία η κοκαΐνη;
Πρόκειται για ένα κρυσταλλικό τροπανιοειδές αλκαλοειδές που λαμβάνεται από τα φύλλα του φυτού κόκα. Το όνομα της προέρχεται από το όνομα του φυτού μαζί με την αλκαλοειδή κατάληξη -ίνη, σχηματίζοντας την κοκαΐνη.
Ο πρώτος που απομόνωσε την κοκαΐνη στην κρυσταλλική μορφή της από τα φύλλα του Erythroxylon coca ήταν ο Γερμανός χημικός Wohler το 1858, ο οποίος και διαπίστωσε ότι προκαλεί αναισθησία στη βλεννογόνο της γλώσσας.
Από την επεξεργασία της υδροχλωρικής κοκαΐνης με κάλιο και αιθέρα προκύπτει το "κρακ" (crack), το οποίο ο χρήστης καπνίζει μαζί με μαριχουάνα ή θερμαίνει και εισπνέει τον καπνό του. Το όνομά του οφείλεται στο χαρακτηριστικό ήχο που προκαλεί κατά τη διάρκεια του καπνίσματος.
Επιδρά άμεσα στον εγκέφαλο, δημιουργώντας έντονες ηχητικές και οπτικές παραισθήσεις και είναι ισχυρό εξαρτησιογόνο, δεδομένου ότι ακόμα και μία μόνο χρήση ενδέχεται να προξενήσει εξάρτηση. Ο χρήστης αυξάνει συνεχώς τη δόση, ενώ υπερβολική δόση οδηγεί σε παραλήρημα, κώμα και παράλυση με κατάληξη το θάνατο.
Η κατοχή της κοκαΐνης, η καλλιέργεια της και η διανομή της είναι παράνομες για μη φαρμακευτικούς και μη κυβερνητικά κυρωμένους σκοπούς σε όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου. Αν και η ελεύθερη εμπορευματοποίηση της είναι παράνομη και τιμωρείται σοβαρά σε όλες σχεδόν τις χώρες, σε όλο τον κόσμο η χρήση της εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη σε πολλά κοινωνικά, πολιτιστικά, και προσωπικά περιβάλλοντα.
Το 1884 ο Σίγκμουντ Φρόιντ χαρακτήρισε "μεγαλειώδη". Ήταν άγνωστη στην Ελλάδα έως το 1920. Έπειτα από πενήντα χρόνια όμως έλαβε ξεχωριστή θέση στο θανατηφόρο κόσμο των ναρκωτικών.
Ονομάζεται το "ναρκωτικό των πλουσίων", καθώς η τιμή της είναι ιδιαίτερα υψηλή, μέχρι και πενταπλάσια από αυτήν της ηρωίνης, και την προτιμούν τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα (πλούσιοι, καλλιτέχνες κ.λπ.) ως μέσο διέγερσης και δημιουργίας ευφορίας.
Το σημαντικό όμως δεν είναι πόσο "γνωστοί" είναι οι χρήστες, αλλά ότι το συγκεκριμένο ναρκωτικό διαδίδεται με ταχύ ρυθμό σε ενεργές κοινωνικές ομάδες και νέους, με καταστροφικές συνέπειες για την υγεία.
Υποκατάστατο της κοκαΐνης στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα αποτελούν οι αμφεταμίνες, ουσίες με παρόμοια δράση, αρκετά χαμηλότερη τιμή, αλλά εξίσου καταστροφικές.
Οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις
Η κοκαΐνη προκαλεί ένα σύντομο αλλά έντονο "φτιάξιμο" το οποίο ακολουθείται αμέσως από το αντίθετο – έντονο συναίσθημα κατάθλιψης, νευρικότητας και λαχτάρας για περισσότερο ναρκωτικό. Τα άτομα που κάνουν χρήση κοκαΐνης συχνά δεν τρώνε και δεν κοιμούνται κανονικά. Συχνά νιώθουν δυνατές ταχυκαρδίες, μυϊκούς σπασμούς και παροξυσμούς.
Ανεξάρτητα από τη δόση ή τη συχνότητα χρήσης του ναρκωτικού από ένα άτομο, η κοκαΐνη αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, συμφόρησης ή αναπνευστικής ανεπάρκειας και οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο.
Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις
Καθώς αυξάνεται η ανοχή στο ναρκωτικό, γίνεται απαραίτητο για το χρήστη να παίρνει όλο και μεγαλύτερη ποσότητα για να πετυχαίνει το ίδιο "φτιάξιμο". Η καθημερινή και μακροχρόνια χρήση κοκαΐνης προκαλεί αϋπνίες και απώλεια όρεξης για τροφή. Το άτομο μπορεί να γίνει ψυχωτικό και να αρχίσει να έχει παραισθήσεις.
Καθώς η κοκαΐνη παρεμβαίνει στον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις χημικές ουσίες, το άτομο χρειάζεται όλο και μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικού για να αισθάνεται "φυσιολογικά". Τα άτομα που εθίζονται στην κοκαΐνη (όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα ναρκωτικά) χάνουν το ενδιαφέρον τους για άλλους τομείς της ζωής.
Καθώς περνάει η επήρεια του ναρκωτικού, προκαλείται συχνά στο άτομο σύνδρομο κατάθλιψης.
Συνοπτικά:
Βραχυπρόθεσμες Επιπτώσεις
-Ευκαιριακή ευφορία
Όσο πιο γρήγορα απορροφάται η ουσία από το αίμα, τόσο πιο γρήγορα φεύγει και η αίσθηση ευφορίας που προκαλεί
-Εξαρτήσεις
Στην ουσία αυξάνει την ντοπαμίνη στο σύστημα του οργανισμού κάνοντας το ναρκωτικό "αναγκαίο" για τον εγκέφαλο εξαιτίας του ευκαιριακού "ανεβάσματος" που προσφέρει
Έρευνα της Nora Volkow, διευθύντριας του Κέντρου Αντιμετώπισης Ναρκωτικών Εξαρτήσεων των ΗΠΑ, κατέληξε στο ενδιαφέρον εύρημα ότι πολλοί μπήκαν στη διαδικασία να δοκιμάσουν το ναρκωτικό μετά από βίντεο χρηστών που είδαν στο Youtube
    -Απώλεια όρεξης
    -Ταχυπαλμίες, υψηλή πίεση και αυξημένη θερμοκρασία σώματος
    -Συστολή των περιφερειακών αιμοφόρων αγγείων
    -Αυξημένος ρυθμός αναπνοής
    -Διεσταλμένες κόρες των ματιών
    -Διαταραχέςστον ύπνο
    -Ναυτία
    -Υπερδιέγερση
    -Σπασμωδική και πολλές φορές βίαιη συμπεριφορά
    -Παραισθήσεις, υπερβολικές εξάρσεις και οξυθυμία
    -Παραισθήσεις αφής
    -Υπερβολική δόση (ακόμη και για μια φορά μόνο) μπορεί να οδηγήσει σε παροξυσμούς, κρίσεις και ξαφνικό θάνατο
Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις
    -Μόνιμες βλάβες στα αγγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου
    -Υψηλή πίεση αίματος
    -Βλάβες στο συκώτι, στα νεφρά και στους πνεύμονες
    -Καταστροφή των ρινικών ιστών αν σνιφάρεται
    -Αναπνευστική ανεπάρκεια, αν καπνίζεται
    -Μολύνσεις και αποστήματα, αν γίνεται χρήση με ένεση
    -Υποσιτισμός, απώλεια βάρους
    -Εκτεταμένη καταστροφή δοντιών
    -Παραισθήσεις ακοής και αφής
    -Σεξουαλικές δυσλειτουργίες, βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα και υπογονιμότητα
    -Αποπροσανατολισμός, απάθεια και εξάντληση λόγω σύγχυσης
    -Οξυθυμία και αιφνίδιες αλλαγές διάθεσης
    -Αυξημένη συχνότητα ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς
    -Παραλήρημα ή ψύχωση
    -Βαριάς μορφής κατάθλιψη
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Μύθος: " Η κοκαΐνη δεν είναι επικίνδυνη "

Πραγματικότητα: Μπορεί να προκαλέσει πολύ επικίνδυνες και αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, ενώ ακόμα και μία δοκιμή μπορεί να οδηγήσει σε  εξάρτηση. Επίσης ο συνδυασμός της με αλκοόλ ή άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες μπορεί να αποβεί μοιραίος για τη ζωή του χρήστη.
Μύθος: " Η κοκαΐνη έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη σεξουαλική ευχαρίστηση "
Πραγματικότητα: Στιγμιαία κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει, αλλά σταδιακά το ερωτικό ενδιαφέρον και επιθυμία μειώνονται, ενώ μπορεί να προκύψει μέχρι και σεξουαλική ανικανότητα.
Μύθος: " Η κοκαΐνη μπορεί να «σε ανεβάζει» "
Πραγματικότητα: Αυτό συμβαίνει, αλλά όταν πάψει η επίδρασή της σε «ρίχνει» πολύ περισσότερο και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κατάθλιψη.
Μύθος: " Μπορείς να κάνεις χρήση κοκαΐνης με ελεγχόμενο τρόπο "
Πραγματικότητα: Το να ελέγχεις τη χρήση της κοκαΐνης είναι δύσκολο. Όταν πάψει η επίδρασή της και το ευχάριστο συναίσθημα αντιστρέφεται, ο χρήστης νιώθει εξουθενωμένος και απογοητευμένος και αυτό τον οδηγεί στην επανάληψη της χρήσης, προκειμένου να βιώσει ξανά το αίσθημα ευφορίας. Αυτό όμως θα βοηθήσει για λίγο και το σίγουρο είναι ότι το αίσθημα απογοήτευσης και κατάθλιψης επανέρχεται πιο έντονο.
Μύθος: " Η κοκαΐνη αδυνατίζει "
Πραγματικότητα: Αυτό που κάνει είναι ότι μειώνει το αίσθημα της πείνας, όσο κρατάει η δράση της. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μάλλον δεν θα φάει τίποτα. Όταν όμως η δράση της κοκαΐνης περάσει (περίπου μετά από μια ώρα), ο χρήστης θα ξανανιώσει πείνα.
Μύθος: " Η κοκαΐνη σε κάνει ελκυστικότερο "
Πραγματικότητα: Όχι. Απλά όταν κάποιος είναι υπό την επήρεια της κοκαΐνης, αισθάνεται έντονα την ανάγκη να μιλά και νομίζει ότι είναι πιο κοινωνικός και πιο ενδιαφέρων για τους άλλους. Οι άλλοι, όμως, μπορεί απλά να τον βλέπουν ως φλύαρο και όχι ως ένα  άτομο ευχάριστο για παρέα. Επιπλέον, η κοκαΐνη προκαλεί συχνά χρόνια ρινίτιδα και έντονη εφίδρωση, πράγματα καθόλου ελκυστικά.     Χρήστος Δεμέτης

(Με πληροφορίες από: businessinsider, drugfreeworld.org, prolipsis.gr)   news247

***  Η επιστήμη του «Interstellar»
   ,     

Για να φθάσει σε μακρινούς κόσμους το Endurance, το διαστημόπλοιο που μεταφέρει τους γήινους εξερευνητές, περνά μέσα από μια σκουληκότρυπα και συναντά μια θεαματική μαύρη τρύπα
 Στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν που προβάλλεται εδώ και λίγες ημέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες το τέλος του κόσμου δεν έχει έρθει ακριβώς, αλλά επίκειται. Οι σοδειές καταρρέουν σε όλον τον κόσμο και η τελευταία γενιά της ανθρωπότητας έχει ήδη γεννηθεί. Πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον πλανήτη. Και ο προορισμός μας δεν μπορεί να είναι απλώς ένας δορυφόρος του ηλιακού μας συστήματος. Πρέπει να πάμε σε άλλες αστρικές γειτονιές - το ταξίδι μας θα είναι… «Interstellar».
Κάτι τέτοιο ωστόσο απαιτεί αρκετή σοβαρή επιστήμη.
Η ταινία έχει «σκληρά» επιστημονικά διαπιστευτήρια - εγγύηση γι' αυτό αποτελεί η επιλογή ως επιστημονικού συμβούλου και παραγωγού του Κιπ Θορν, ενός από τους κορυφαίους στον κόσμο ειδικούς στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν. «Τα πράγματα που μου αποκάλυψε ήταν πολύ πιο εξωτικά και συναρπαστικά από οτιδήποτε θα μπορούσα να φανταστώ ως σεναριογράφος» δήλωσε ο κ. Νόλαν στο «New Scientist».
       
Ορισμένοι κριτικοί κινηματογράφου στο εξωτερικό είπαν ότι θα ήθελαν να είχαν ξεσκονίσει λίγο τη Φυσική τους προτού δουν την ταινία - σας παρουσιάζουμε λοιπόν έναν οδηγό χωρίς «spoiler» για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε βλέποντας το «Interstellar».
Τι είναι αυτή η «σκόνη» που απειλεί τις προμήθειες τροφίμων της Γης;
Ο παράγοντας της καταστροφής είναι ένας βλαβερός μύκητας. Στην ταινία, η οποία εκτυλίσσεται στη Γη στο εγγύς μέλλον, η ασθένεια εξαπλώνεται ραγδαία σε όλον τον κόσμο και έχει ήδη αφανίσει ως σοδειές το σιτάρι και την μπάμια. Στον πραγματικό κόσμο ασθένειες των φυτών που προκαλούνται από μύκητες αποτελούν πράγματι μια σοβαρή απειλή: μια τέτοια είναι π.χ. η ερυσίβη ή περονόσπορος - η οποία υπήρξε μεταξύ άλλων υπεύθυνη για τον λιμό της πατάτας στην Ιρλανδία - ενώ ένας άλλος μύκητας, ο Ug99, απειλεί σήμερα το σιτάρι. Ο Νόρμαν Μπόρλογκ, επονομαζόμενος και «πατέρας της Πράσινης Επανάστασης», έχει επισημάνει ότι «ο Ug99 έχει τεράστιες δυνατότητες κοινωνικής και ανθρώπινης καταστροφής».
Ο Κρίστοφερ Νόλαν επηρεάστηκε από την πραγματική οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν στη Βόρεια Αμερική στη δεκαετία του 1930 οι αμμοθύελλες (Dust Bowl), οι οποίες «φύσηξαν» και αποξήραναν το πλούσιο και απαραίτητο για τη γεωργία ανώτερο στρώμα χώματος του εδάφους ερημώνοντας τεράστιες εκτάσεις και προκαλώντας πείνα και μαζικές εκτοπίσεις πληθυσμών - μια κατάσταση η οποία θα μπορούσε να επαναληφθεί με την ξηρασία που πλήττει αυτόν τον καιρό τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μην αποθαρρύνεστε όμως. Σκεφτείτε το σλόγκαν της ταινίας: το τέλος της Γης δεν θα είναι το τέλος μας.
Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επιβίωση του ανθρώπινου είδους;
Το να εποικίσουμε τους γειτονικούς μας πλανήτες και τους δορυφόρους τους θα είναι το πρώτο βήμα. Από τη στιγμή που θα έχουμε φθάσει στο καινούργιο σπίτι μας θα χρειαστεί να καλλιεργήσουμε σοδειές (επιστήμονες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό μελέτες για την ανάπτυξη θερμοκηπίων κατάλληλων για τον Αρη) και να εγκαταστήσουμε έναν βιώσιμο πληθυσμό.             
Η Αν Χάθαγουεϊ είναι η μοναδική γυναίκα στο πλήρωμα των γήινων αστροναυτών
Η καημένη η Αν Χάθαγουεϊ, η οποία παίζει τη μοναδική γυναίκα-αστροναύτη του «Interstellar», την Αμίλια Μπραντ, δεν είναι αναγκασμένη να το κάνει όλο αυτό μόνη της - έχει πάρει μαζί της ένα ολόκληρο φορτίο από κατεψυγμένα ανθρώπινα έμβρυα. Υποθέτουμε και μερικές τεχνητές μήτρες.
Οπως όμως έχει υποστηρίξει ο Στίβεν Χόκινγκ, η μακροπρόθεσμη επιβίωση του είδους μας εξαρτάται από το αν θα αναπτύξουμε τα διαστρικά ταξίδια.
Ακόμη και αν δεν καταστήσουμε τον πλανήτη μας μη κατοικήσιμο ο Ηλιος κάποια στιγμή θα διογκωθεί και θα «καταπιεί» τη Γη. Αυτό δεν θα συμβεί προτού περάσουν 5 δισ. χρόνια, παρ' όλα αυτά ο ήρωας που ενσαρκώνει στην ταινία ο Μάικλ Κέιν - και ο οποίος βασίζεται στον κ. Θορν - επιμένει ότι θα πρέπει να ταξιδέψουμε μέσα από μια σκουληκότρυπα σε έναν άλλον γαλαξία. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ότι τίποτε στο ηλιακό μας σύστημα δεν μπορεί να μας βοηθήσει» λέει.
Πώς θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε σε πλανήτες πέρα από το ηλιακό μας σύστημα;
Ο δρόμος ως τους κοντινότερους εξωπλανήτες είναι πολύ μακρύς. Οι επιλογές που μας προσφέρονται για να φθάσουμε ως εκεί χωρίς να χρειαστεί να ταξιδεύουμε για χιλιάδες χρόνια είναι περιορισμένες. Η Φυσική δεν μας επιτρέπει να κινηθούμε ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός, μας αφήνει όμως να κόψουμε δρόμο με ορισμένους ριζοσπαστικούς τρόπους. Ερευνητές της NASA προσπαθούν να αναπτύξουν συστήματα προώθησης με κινητήρες δίνης (warp drives) εμπνευσμένα από το «Σταρ Τρεκ», ακόμη όμως και αν τέτοιου είδους συστήματα επιτευχθούν γιατροί που έχουν εξετάσει το ζήτημα υποστηρίζουν ότι τα ταξίδια του είδους θα είναι μάλλον θανατηφόρα. Αυτό αφήνει μία μόνο βασική επιλογή: τις σκουληκότρυπες.
Οι σκουληκότρυπες είναι υποθετικές σήραγγες μέσα στον χωροχρόνο - προβλέπονται από τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν - οι οποίες συνδέουν τμήματα του Σύμπαντος που βρίσκονται μακριά το ένα από το άλλο.
Μέχρι πρόσφατα οι σκουληκότρυπες εθεωρούντο ένα εξωτικό και μη λειτουργικό περίεργο. Αυτό όμως τώρα έχει αλλάξει. Οι φυσικοί έχουν περιγράψει πώς μπορεί κάποιος να φτιάξει μια σκουληκότρυπα αρκετά μεγάλη ώστε να περάσει από μέσα της ένα μήνυμα (ο Λουκ Μπούτσερ από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ προτείνει την τοποθέτηση παράλληλων μεταλλικών πλακών στο κενό του χωροχρόνου) ή ένα διαστημόπλοιο (οι Μπούρκχαρντ Κλάιχαους και Γιούτα Κουντς από το Πανεπιστήμιο του Ολντενμπουργκ στη Γερμανία και η Παναγιώτα Καντή από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων έδειξαν ότι για την κατασκευή τους δεν απαιτείται η εξωτική και μάλλον ανύπαρκτη «αρνητική ενέργεια»). Αμερικανοί και καναδοί επιστήμονες μπόρεσαν μάλιστα να ξανασμίξουν έναν κβαντικό Ρωμαίο και μια κβαντική Ιουλιέτα που οι οικογένειές τους είχαν χωρίσει στέλνοντάς τους σε μακρινά άστρα προτείνοντας μια θεωρία που υποστηρίζει ότι οι σκουληκότρυπες προκύπτουν μέσω της κβαντικής διεμπλοκής.
Μπορούμε ακόμη και να οπτικοποιήσουμε το πώς θα είναι να ταξιδεύουμε μέσα από μια σκουληκότρυπα - ο Αντριου Χάμιλτον, αστροφυσικός από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπόλντερ, έχει κάνει ένα σχετικό βίντεο: αν και η παραγωγή του είναι πολύ φθηνότερη από αυτή του «Interstellar», έχει απόλυτα επιστημονική βάση.
Παρ' όλα αυτά δεν πρόκειται να καταφέρουμε να φτιάξουμε σκουληκότρυπες για αρκετό καιρό ακόμη - κάτι τέτοιο απαιτεί έναν εξαιρετικά προηγμένο πολιτισμό. Αν ποτέ κατορθώσουμε να περάσουμε μέσα από μια, ποιος ξέρει τι θα βρούμε βγαίνοντας από αυτήν; Το πλήρωμα του Endurance, του διαστημοπλοίου του «Interstellar», ανακαλύπτει στην άλλη πλευρά ένα ανεπιθύμητο τέρας, μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα.
Ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι που διατρέχει κάποιος πλησιάζοντας μια μαύρη τρύπα;
  Οι κόσμοι που συναντούν οι ήρωες της ταινίας δεν είναι απαραίτητα φιλόξενοι
Η ωραία μαύρη τρύπα στο «Interstellar» δεν είναι απλώς εκπληκτική ως θέαμα, είναι επίσης επιστημονικά ακριβής. Στην καρδιά μιας μαύρης τρύπας βρίσκεται μια μοναδικότητα (singularity), ένα σημείο άπειρης πυκνότητας. Αυτή ασκεί τεράστια βαρυτική έλξη, η οποία τραβάει την ύλη προς το μέρος της κάνοντάς τη να στροβιλίζεται μέσα στην τρύπα σε έναν πελώριο στρόβιλο ο οποίος ονομάζεται δίσκος προσαύξησης (accretion disc).
   Ο Κιπ Θορν υπολόγισε μαθηματικά τι συμβαίνει στον δίσκο προσαύξησης και ανακάλυψε ότι η έντονη βαρύτητα στρεβλώνει τον δίσκο γύρω από τη μαύρη τρύπα δημιουργώντας τη θεαματική άλω που αποτελεί ένα από τα δυνατά «οπτικά» σημεία της ταινίας. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό επίτευγμα.
Αν πέσετε μέσα στη μαύρη τρύπα ή αν βρεθείτε υπερβολικά κοντά στην έντονη βαρύτητά της (και με κάποιον τρόπο επιζήσετε) θα παρατηρήσετε ότι παράξενα πράγματα συμβαίνουν στον χρόνο. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα του Κρίστοφερ Νόλαν, το οποίο έχει επίσης χρησιμοποιήσει στην ταινία «Inception», όπου ο χρόνος κινούνταν με διαφορετικές ταχύτητες ανάλογα με την κατάσταση ονείρου στην οποία βρίσκονταν οι ήρωες.
Η στρέβλωση του χρόνου που προκαλεί η βαρύτητα παίρνει μια σπαρακτική διάσταση στον συγκινητικό χωρισμό ανάμεσα στον ήρωα που παίζει ο Μάθιου Μακ Κόναχι, τον Κούπερ, και στη δεκάχρονη κόρη του, την οποία αφήνει πίσω στη Γη. Οι ηλικίες των δίδυμων αδελφών αστροναυτών Μαρκ και Σκοτ Κέλι απέκλιναν μεταξύ τους κατά περίπου 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου όταν ο ένας εξ αυτών έμεινε για ένα διάστημα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο Κούπερ όμως δεν μπορεί να ξέρει πόσων χρόνων θα είναι η κόρη του αν ποτέ γυρίσει ξανά στη Γη.  Ο Μάθιου Μακ Κόναχι έχει δηλώσει πως το γεγονός ότι ήταν μακριά από τη δική του κόρη τον έκανε να νιώσει ακόμη εντονότερα αυτό το συναίσθημα. «Κάτι τέτοιο συμβαίνει συνεχώς, είτε όταν αφήνεις τα παιδιά σου στο σχολείο είτε όταν πηγαίνουν διακοπές» είπε. «Αυτή είναι η πιο ακραία μορφή του. Είναι ένας πατέρας που φεύγει για πολύ καιρό. Το εισιτήριο της επιστροφής του δεν είναι εγγυημένο».  ovima 

***  Eίδαν την καρδιά ενός super-nova
 ,  

Το φως του έφτασε στη Γη το 1987Α από το Μεγάλο Μαγγελανικό Νέφος και οι επιστήμονες του έδωσαν το όνομα 1987Α. Πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες υπερκαινοφανείς αστέρες που αποτελεί μόνιμο στόχο έρευνας των επιστημόνων. Ομάδα αστρονόμων χρησιμοποιώντας επίγεια ραδιοτηλεσκόπια κατάφερε να διεισδύσει βαθιά στο εσωτερικό του συγκεκριμένου υπερκαινοφανούς και να κάνει πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τις συστοιχίες τηλεσκοπίων ATCA και ALMA και εντόπισαν τα ίχνη της παρουσίας ενός αστέρα νετρονίου στην καρδιά του υπερκαινοφανούς. 
Η παρουσία ενός αστέρα νετρονίου (ή πάλσαρ) σε έναν υπερκαινοφανή αστέρα έχει διατυπωθεί εδώ και καιρό από τους ειδικούς αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν υπάρξει αποδείξεις ή έστω κάποιες ενδείξεις που να την επιβεβαιώνουν. Οι ερευνητές εντόπισαν κάτι που είτε είναι ένα νεφέλωμα που έχει σχηματιστεί στο εσωτερικό του 1987Α από την δραστηριότητα ενός πάλσαρ είτε είναι το ίδιο το πάλσαρ. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Astrophysical Journal».
Προηγούμενες παρατηρήσεις έχουν δείξει ότι στο εσωτερικό του 1987Α βρίσκονται τεράστιες ποσότητες κοσμικής σκόνης. Οι επιστήμονες υποψιάζονταν ότι η έκρηξη σουπερνόβα παράγει κοσμική σκόνη. Ομως δεν ήταν βέβαιοι αν παράγονται πολύ μεγάλες ποσότητες, ικανές, για παράδειγμα, να γεμίσουν με κοσμική σκόνη το Σύμπαν, όταν αυτό ήταν σε βρεφική ηλικία, και να ξεκινήσει ο σχηματισμός γαλαξιών.
Μελετώντας δεδομένα από τα διαστημικά τηλεσκόπια Hubble και Chandra και τα ραδιοτηλεσκόπια του αστεροσκοπείου ALMA στη Χιλή ερευνητές από τις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι ο 1987Α αποτέλεσε ένα πραγματικό εργοστάσιο παραγωγής κοσμικής σκόνης, μεγάλο μέρος της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται εγκλωβισμένο στο εσωτερικό του. Η ανακάλυψη έρχεται να στηρίξει τη θεωρία για τον κρίσιμο ρόλο των υπερκαινοφανών αστέρων στη λειτουργία και την εξέλιξη του Σύμπαντος.  
aftemporiki

 ***   Ιστορική διαστημική πρωτιά: Το Philae προσεδαφίστηκε στον κομήτη 67P
  ,  

Μια ιστορική διαστημική πρωτιά πέτυχε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) με την πρώτη προσεδάφιση σκάφους σε πλανήτη, στο πλαίσιο της αποστολής Rosetta.
Το 100 κιλών ρομποτικό σκάφος προσεδάφισης, Philae (Φίλαι) έφτασε στην επιφάνεια του κομήτη 67Ρ/ Churyumov- Gerasimenko σύμφωνα με το πρόγραμμα λίγο μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδος), μετά από μία επτάωρη κάθοδο από το διαστημόπλοιο Rosetta, σε απόσταση περίπου μισού δισεκατομμυρίου χιλιομέτρων από τη Γη.
Ο επιστημονικός κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από την αποστολή, καθώς θεωρείται ότι δείγματα από την επιφάνεια του κομήτη θα δώσουν στοιχεία σχετικά με τη δημιουργία των πλανητών και της ζωής, καθώς τα βραχώδη πετρώματα και ο πάγος που αποτελούν τον κομήτη συντηρούν οργανικά μόρια όπως μία «χρονοκάψουλα».
      
Οι κομήτες προέρχονται από τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος, ηλικίας 4,6 δισεκατομμυρίων ετών και πιστεύεται πως ενδεχομένως να έφεραν στη Γη μεγάλο μέρος του νερού των ωκεανών της.
«Είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε την επιστημονική φαντασία σε επιστημονική πραγματικότητα» δήλωσε ο Τόμας Ράιτερ, στέλεχος της ESA στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων στη Γερμανία πριν την προσεδάφιση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. «Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα για τον ανθρώπινο πολιτισμό» δήλωσε ο Ζαν Ζακ Ντορντέν, γενικός διευθυντής της ESA, όπως μετέδωσε το BBC.
Η Rosetta έφτασε στον κομήτη, διαστάσεων 3x5 χλμ, ο οποίος είχε εντοπιστεί το 1969, τον Αύγουστο, μετά από ένα ταξίδι 6,4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων που διήρκεσε δέκα χρόνια, πέντε μήνες και τέσσερις ημέρες και κόστισε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο διαστημόπλοιο το οποίο τίθεται σε τροχιά γύρω από έναν κομήτη και δεν πετάει απλά κοντά του για να τραβήξει φωτογραφίες.
        
  Το Rosetta φωτογράφησε το Philae λίγο μετά την απελευθέρωση του. Credit: (ESA)
Οι διαδικασίες εξελίχθηκαν σε γενικές γραμμές βάσει προγράμματος, παρά ένα πρόβλημα που σημειώθηκε με προωθητήρα. Επίσης, σύμφωνα με το BBC, τα «καμάκια/ άγκυρές» του, που ήταν σχεδιασμένα να το «δέσουν» σταθερά στην επιφάνεια, δεν λειτούργησαν όπως αναμενόταν, οπότε και τώρα πρέπει να ληφθεί απόφαση σχετικά με το αν θα πρέπει να πυροδοτηθούν ξανά. Σημειώνεται πως το σκάφος έχει βυθιστεί περίπου τέσσερα εκατοστά στην επιφάνεια του κομήτη.
Η στιγμή που ο Philae αγγίζει τον κομήτη 67P
Το Philae έπρεπε να απελευθερωθεί τη σωστή στιγμή, στη σωστή ταχύτητα, επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου κατά την κάθοδό του- κατά την οποία συνέλεξε δεδομένα και εικόνες, που μετέδωσε πίσω στη Γη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάφος σχεδιάστηκε χωρίς οι μηχανικοί να γνωρίζουν τι είδος εδάφους θα συναντούσε στην επιφάνεια. Η Rosetta τραβούσε φωτογραφίες και λάμβανε δείγματα από την ατμόσφαιρα του κομήτη καθώς πλησιάζει τον Ήλιο. Όπως αποδείχτηκε, η επιφάνεια δεν ήταν όσο ομαλή ελπιζόταν αρχικά, κάτι που έκανε την προσεδάφιση πιο δύσκολη. Επίσης (η επιφάνεια) έχει περισσότερη σκόνη από ό,τι αναμενόταν, κάτι που περιορίζει το φως που περνάει και φορτίζει το σκάφος μέσω των ηλιακών του πάνελ.
Video  :  Journey to a comet and science on the surface    , http://youtu.be/u6UNbqq7hEY        ,. .-


***  Εντοπίστηκε υπό διαμόρφωση ηλιακό σύστημα που μοιάζει πολύ με το δικό μας
  ,  

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα εντόπισαν δύο διακριτές ζώνες σκόνης αλλά κι έναν εκτεταμένο δίσκο σκόνης και αερίων, γύρω από το νεαρό άστρο HD 95086. Η δομή αυτή αποτελεί ένα «παράθυρο» στην «παιδική» ηλικία του ηλιακού μας συστήματος, αφού  μοιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα πρώτα στάδια σχηματισμού των πλανητών και των υπόλοιπων σωμάτων που περιβάλλουν σήμερα τον Ήλιο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές οι δύο ζώνες παραπέμπουν στη ζώνη των αστεροειδών και τη ζώνη του Κόιπερ στο ηλιακό μας σύστημα. Επίσης, ο δίσκος συμπληρώνει την εικόνα που έχουν αποκλειστικά τα πλανητικά συστήματα, στις αρχικές φάσεις δημιουργίας τους.
Ο HR 8799 θεωρούνταν μέχρι σήμερα ανάλογο μιας εξίσου πρώιμης, αλλά μεταγενέστερης φάσης του ηλιακού μας συστήματος.

Ανάλογοι σχηματισμοί σκόνης υπάρχουν επίσης γύρω από έναν αστέρα με σχετικά μεγαλύτερη ηλικία, τον HR 8799, με τη διαφορά πως ανάμεσα στις δυο ζώνες έχουν εντοπισθεί να περιφέρονται τέσσερις πλανήτες. Ο HR 8799 θεωρούνταν μέχρι σήμερα ανάλογο μιας εξίσου πρώιμης, αλλά μεταγενέστερης φάσης του ηλιακού μας συστήματος. Έτσι, οι αναλογίες του με τα νέα ευρήματα υποδεικνύουν πως υπάρχει ο σχηματισμός πλανητών και η εξέλιξη των πλανητικών συστημάτων γίνεται μέσα από μια σειρά εν πολλοίς παρόμοιων βημάτων σε όλες τις «γειτονιές» του σύμπαντος.
«Ο HD 95086 μας δίνει ένα στιγμιότυπο της κατάστασης του ηλιακού μας συστήματος, όταν αυτό είχε ηλικία μόλις 10-20 εκατομμύρια χρόνια»
Η ηλικία των δύο συστημάτων υπολογίζεται ανάμεσα στα 10 και τα 90 εκατομμύρια έτη, όταν περίπου σχηματίσθηκαν οι γήινοι πλανήτες και απέκτησαν την τελική τους μορφή οι αέριοι γίγαντες πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα. «Θεωρούμε πως ο HD 95086 μας δίνει ένα στιγμιότυπο της κατάστασης του ηλιακού μας συστήματος, όταν αυτό είχε ηλικία μόλις 10-20 εκατομμύρια χρόνια», λέει η Κέιτ Σου, αστρονόμος από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα.
Οι HD 95086 και HR 8799 βρίσκονται αντίστοιχα σε απόσταση 295 και 129 ετών φωτός από τη Γη, στους αστερισμούς της Τρόπιδος και του Πήγασου. «Τα δύο άστρα βρίσκονται σε στάδια εξέλιξης που πιστεύουμε ότι είναι παρόμοια με φάσεις του ηλιακού μας συστήματος στις οποίες συνέβησαν πολύ σημαντικά φαινόμενα, όπως ο σχηματισμός της Σελήνης», σημειώνει η Ρένου Μαλότρα από το αμερικανικό ίδρυμα, η οποία συνυπογράφει τη μελέτη. «Οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αυτά μπορούν να μας δώσουν μια εικόνα της δικής μας ιστορίας».
Σε αυτή την ιστορία, ένα από τα σημαντικά ερωτήματα είναι η σχεδόν παντελής απουσία ύλης από τον διαπλανητικό χώρο. Η πλέον επικρατούσα εξήγηση είναι πως η βαρύτητα των πλανητών απομακρύνει κάθε είδος θραύσματος, με την πάροδο του χρόνου. Μια εξήγηση που οι επιστήμονες ελπίζουν πως οι HD 95086 και HR 8799 θα τους δώσουν την ευκαιρία να ελέγξουν. 
naftemporiki

 ***  Τα φωτοστέφανα του Κόσμου
    
Πριν από λίγες εβδομάδες μια νέα υπέρυθρη εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίου Spitzer αποκάλυψε τις ιδιαιτερότητες του NGC 1291, ενός γερασμένου γαλαξία ηλικίας 12 δισεκατομμυρίων ετών, ο οποίος περιέργως συνεχίζει να παράγει άστρα.
Στην εικόνα διακρίνεται ένας δακτύλιος να περιβάλλει τον γαλαξία - πρόκειται για μια ζώνη στην οποία «ανάβουν» νέα άστρα και αναγκάζουν τη σκόνη γύρω τους να λάμπει στο φάσμα του υπέρυθρου. Στο εσωτερικό του γαλαξία το διαθέσιμο υδρογόνο έχει πια εξαντληθεί και κάθε διαδικασία αστρογένεσης έχει σταματήσει.  Η περιοχή αυτή εκπέμπει ακτινοβολία σε μικρότερα μήκη κύματος, τα οποία εμφανίζονται με γαλάζιο χρώμα.

Το κόκκινο χρώμα του εξωτερικού δακτυλίου είναι επίσης τεχνητό - επιλέχθηκε για να τονίζει τα μεγαλύτερα μήκη κύματος της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο NGC 1291 απέχει μόλις 33 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ηριδανού.
Το γαλάζιο «φωτοστέφανο» του Γαλαξία
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το γιγάντιο νέφος αερίου που περιβάλλει το γαλαξιακό σμήνος στο οποίο ανήκει και ο γαλαξίας μας. Οι επιστήμονες έχουν ονομάσει αυτό το νέφος «Γαλαξιακή Αλω».
Ομάδα αστρονόμων στις ΗΠΑ χρησιμοποίησε διαστημικά τηλεσκόπια και δορυφόρους (Chandra, XMM-Newton, Suzaku) για να χαρτογραφήσει το γαλαξιακό «φωτοστέφανο» και να αποκαλύψει διάφορα στοιχεία σχετικά με αυτό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ακτίνα του έχει μήκος 300.000 έτη φωτός (πιθανώς και μεγαλύτερη), ενώ η θερμοκρασία του κυμαίνεται από 1 ως 2,5 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη καταφέρει να υπολογίσουν τη μάζα του νέφους που εκπέμπει ένα γαλαζωπό φως.
Τα νέα δεδομένα θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να βρουν απαντήσεις σχετικά με ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά μυστήρια, το πού βρίσκονται τα «χαμένα βαρυόνια».

Η λεγόμενη «βαρυονική ύλη» περιλαμβάνει τα πρωτόνια, τα νετρόνια και τα ηλεκτρόνια, όλα δηλαδή τα συστατικά από τα οποία αποτελούνται τα άτομα της ύλης που είναι τα «δομικά στοιχεία» των κοσμικών σωμάτων (άστρων, πλανητών κ.τ.λ.). Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι η βαρυονική ύλη αποτελεί ποσοστό 1%-10% της συνολικής ύλης του Σύμπαντος.

Οι επιστήμονες ωστόσο υπολογίζουν ότι στα άστρα, στα αέρια και στη σκόνη μέσα στους γαλαξίες του Σύμπαντος υπάρχει μόλις το 40% της εκτιμώμενης βαρυονικής ύλης. Ετσι εδώ και χρόνια οι ειδικοί ψάχνουν να βρουν πού βρίσκεται η υπόλοιπη, η «χαμένη βαρυονική ύλη», όπως έχει ονομαστεί.
Το λαμπερό στεφάνι του ηλιακού συστήματος
Πριν από τέσσερα χρόνια η αποστολή IBEX (Εξερευνητής Διαστρικού Συνόρου) της NASA εντόπισε στα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος ένα λαμπερό «στεφάνι». Αυτό το κοσμικό φωτοστέφανο βρίσκεται στην περιοχή όπου τα σωματίδια του ηλιακού ανέμου αναχαιτίζονται από την εισερχόμενη κοσμική ακτινοβολία. Οι επιστήμονες μελετούν αυτόν τον φωτεινό δακτύλιο και έχουν τώρα κάποιες απαντήσεις για το πώς σχηματίστηκε.
Οι ηλιακοί άνεμοι αποτελούνται από φορτισμένα σωματίδια (ιόντα) που ταξιδεύουν σε κάθε κατεύθυνση με πολύ μεγάλες ταχύτητες. Κατά την κίνησή τους τα φορτισμένα σωματίδια κάποια στιγμή γίνονται ηλεκτρικά ουδέτερα. Η πλειονότητα των ουδέτερων ατόμων που βγαίνουν από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος το εγκαταλείπουν οριστικά, δεν επιστρέφουν σε αυτό. Ορισμένα ουδέτερα άτομα όμως κατά την έξοδο τους από το ηλιακό σύστημα συγκρούονται με άλλα ουδέτερα άτομα με αποτέλεσμα να... επαναφορτίζονται.  Αυτά τα εκ νέου φορτισμένα σωματίδια αρχίζουν να περιστρέφονται γύρω από το διαστρικό μαγνητικό πεδίο που υπάρχει εκεί που τελειώνει το ηλιακό μας σύστημα.
Στα σημεία όπου αυτό το μαγνητικό πεδίο είναι κάθετο προς την αρχική κίνηση των σωματιδίων αυτά σε πρώτη φάση διασκορπίζονται με ταχύτητα και στη συνέχεια «στοιβάζονται» σε ομάδες. Κάποια από αυτά τα σωματίδια ξεφεύγουν από το μαγνητικό πεδίο και επιστρέφουν πίσω στο ηλιακό μας σύστημα, όπου και γίνονται εκ νέου ουδέτερα. Επιστρέφοντας τα σωματίδια λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, όπως και στο διαστρικό μαγνητικό πεδίο, στοιβάζονται σε ομάδες δημιουργώντας έτσι μια λαμπερή κοσμική κορδέλα στα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος.  
tovima     ~  http://thecuriosityofcat.blogspot.gr   ,

*** Εξιχνιάστηκε η ταυτότητα μυστηριώδους αντικειμένου στον Γαλαξία μας
  ,     
Εδώ και χρόνια, οι αστρονόμοι προβληματίζονταν για την παρουσία ενός παράξενου αντικείμενου στο κέντρο του Γαλαξία μας, το οποίο ορισμένοι ειδικοί υπέθεταν πως ήταν ένα νέφος αέριου υδρογόνου που κατευθυνόταν προς την τεράστια μαύρη τρύπα που βρίσκεται στην ίδια περιοχή
Τώρα όμως, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) διατείνονται πως έλυσαν τον «γρίφο», εξιχνιάζοντας την ταυτότητα του αντικειμένου, το οποίο έχει ονομασθεί G2.
Η ομάδα, η οποία έχει επικεφαλής την Αντρέα Γκετζ, καθηγήτρια φυσικής και αστρονομίας στο UCLA, συμπέραναν πως σχεδόν σίγουρα το G2 είναι ένα διπλό αστρικό σύστημα που περιστρεφόταν γύρω από τη μαύρη τρύπα, με τους αστέρες του να συγχωνεύονται σε ένα εξαιρετικά μεγάλο άστρο λόγω του πανίσχυρου βαρυτικού πεδίου της μελανής οπής.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, αν το G2 ήταν ένα νέφος υδρογόνου, τότε το πεδίο θα είχα σαν συνέπεια να διαλυθεί. «Αντίθετα, το G2 επέζησε και συνέχισε την τροχιά του, παραμένοντας σχεδόν ανεπηρέαστο από τη μαύρη τρύπα», ανέφερε η Γκετζ στο σάιτ του πανεπιστημίου. 
Οι μαύρες τρύπες, οι οποίες σχηματίζονται από την κατάρρευση γιγάντιων άστρων, έχουν τόσο μεγάλη πυκνότητα που τίποτε δεν μπορεί να διαφύγει από τη βαρυτική τους έλξη – ούτε καν το φως. Αν και δεν μπορούν να παρατηρηθούν άμεσα, οι ιδιότητές τους αποκαλύπτονται από την επίδραση που ασκούν σε γειτονικούς αστέρες.
Η Γκετζ, η οποία έχει μελετήσει χιλιάδες αστέρες στη «γειτονιά» τεράστιων μελανών οπών, λέει πως το G2 φαίνεται πως είναι απλώς ένα από τα «νεογέννητα» άστρα, που δημιουργήθηκαν επειδή η βαρυτική έλξη της μαύρης τρύπας έγινε η αιτία να συγχωνευθούν διπλά αστρικά συστήματα.
Στην περίπτωση μιας τέτοιας συγχώνευσης, τότε ο καινούριος αστέρας διαστέλλεται για περισσότερο από 1 δισ. χρόνια, πριν σταθεροποιηθεί. «Οι αστέρες στο κέντρο του γαλαξία μας είναι μεγάλοι και συχνά ανήκουν σε διπλά αστρικά συστήματα. Επομένως, είναι πιθανό πολλοί από αυτούς, για τους οποίους δεν κατανοούμε πλήρως τη συμπεριφορά τους, να προέρχονται από αυτό τον μηχανισμό και πλέον να είναι σταθεροί», συμπληρώνει η καθηγήτρια.
Σύμφωνα με την ομάδα, το G2 βρίσκεται ακόμη σε στάδιο διαστολής. Το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών αστρονόμων τα πρόσφατα χρόνια, ιδιαίτερα καθώς προσέγγιζε τη μαύρη τρύπα. «Στην καριέρα μου, λίγα φαινόμενα έχουν μελετηθεί σε τέτοιο βαθμό», λέει χαρακτηριστικά η Γκετζ.
Όπως συμπληρώνει, σε αυτή τη φάση το G2 επιμηκύνεται, κάτι που συμβαίνει συχνά όταν μεγάλα αντικείμενα περνούν κοντά από μαύρες τρύπες. Παράλληλα, τα αέρια στην επιφάνειά του θερμαίνονται από τους γειτονικούς αστέρες, δημιουργώντας έτσι ένα θεόρατο νέφος σκόνης και αερίων που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του.
Η ομάδα υποστηρίζει πως δεν θα μπορούσε να φτάσει στα συμπεράσματά της αν δεν είχει χρησιμοποιήσει τα δίδυμα επίγεια τηλεσκόπια Keck στη Χαβάη και την τεχνολογία στην οποία αυτά βασίζονται, που τους επιτρέπει να «βλέπουν» καλύτερα την περιοχή γύρω από τη μαύρη τρύπα, εξαλείφοντας σε πραγματικό χρόνο την παραμόρφωση που προκαλεί η γήινη ατμόσφαιρα. «Χάρις στα τηλεσκόπια, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε για πρώτη φορά τόσο καλά αρκετά φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με τις μαύρες τρύπες», κατέληξε η Γκετζ.

naftemporiki

*** O τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η απαγορευμένη ιστορία
    

Aναλογισθήκατε ποτέ γιατί οι Γρύπες (Γκριφόν), οι Σφίγγες και άλλα τέρατα τα οποία κατά την παράδοση δημιούργησαν οι ΄΄εγρήγοροι΄΄ στέκονται πάνω από τη δανειστική βιβλιοθήκη των Αθηνών – δηλαδή το βασικό κέντρο γνώσης των Αθηνών - σε στάση υποταγής , όπως τα σκυλάκια στον αφέντη τους ? Oι ΄΄εγρήγοροι΄΄ ήταν ο Σεμιαζάς καιοι περί αυτόν δεκάρχες κατά το βιβλίο του Ενώχ ( Π. Διαθήκη ) . Ηταν άγγελοι που φύλαγαν τις πύλες της γης για να μη εισέλθουν ο διάβολος και οι δαίμονες του – δηλαδή ο μετέπειτα αυτοαποκαλούμενος ‘θεός’ Δίας της ελληνικής μυθολογίας και οι ολύμπιοι ‘θεοί’ του ή απλά ΄΄είδωλα ΄΄.       

Αυτό το ΄΄μεγάλο μυστικό ΄΄΄ το έχουν τοποθετήσει σε τόσο ΄΄κεντρικά΄΄, πνευματικό σημείο... Ομως αυτοί που τα τοποθέτησαν εκεί γνωρίζουν άραγε ότι τα τέρατα υποτάχθηκαν σε αυτούς που με τις πράξεις τους τα δημιούργησαν ; Oι ίδιοι οι 201 παραβάτες άγγελοι δημιούργησαν αυτά τα τέρατα στον πλανήτη με την μίξη που είχαν με τις γυναίκες των ανθρώπων.. Και οι ίδιοι προσπαθούσαν χρόνια να τα εξαλείψουν. Γιγαντομαχία και Τιτανομαχία δεν αρκούσαν. Επρεπε να επιστρατευθούν και οι άνθρωποι για να εξαφανισθούν τα τέρατα από τον πλανήτη...
Ηδη το γένος των ΄΄ΗΡΩΩΝ΄΄ , είχε αποσυρθεί ... Οι ίδιοι οι παραβάτες άγγελοι το ΄΄απέσυραν΄΄... Ο Ηρακλής υφαρπάζεται από ένα κεραυνό ..στα ουράνια... Δηλαδή ο ίδιος ο ΄΄πατέρας΄' Δίας - Σεμιαζάς , κατακεραυνώνει το γένος των ΄΄ηρώων΄΄ (μείξη ανθρώπων και αγγέλων, προφανώς) και το εξαφανίζει. Και χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό και τα τέρατα - δημιουργήματά του... Τον Κένταυρο Νίσσο πχ, για να δώσει το δηλητήριο στη Δηιάνειρα ...
Θεωρώ ότι το σημείο ν + 4, είναι αβίαστα αυτό στον τέταρτο πχ αιώνα, κατά το οποίο ,ο Μέγας Αλέξανδρος, με τη βοήθεια του Σεμιαζά - Δία , εξαφανίζει δια παντός τις Θήβες (οι ΄΄σπαρτοί΄΄ του Κάδμου δεν ήταν άνθρωποι, αλλά δρακοσπέρματα.. ) , την περσική αυτοκρατορία (όμοιες φυλές , εξ ου και σύμμαχοί τους πάντα οι Θηβαίοι), διαλύει την Τύρο και τη Σιδώνα - πόλεις γιγάντων - μαζεύει ότι τέρας βρίσκει μέχρι την Ινδία και ταφυλακίζει στην Αορνο Πέτρα, μαζί με τα 72 μιαρά έθνη, παρά τον ινδό ποταμό. Στην εκστρατεία του δεν ακολουθούν, οι ΄΄σπαρτοί΄΄ , αυτοί της νήσου του Πέλοπα. Όύτε οι προκάτοχοι των περιοχών της Τιτανίδας κόρης, ούτε βέβαια ο λαός των δαιμόνων (μίξη ανθρώπων δαιμόνων, ΛΑΣ + ΔΑΙΜΩΝ = ΛΑΚΑΙΔΕΜΩΝ = Λακεδαίμων )... Πως θα μπορούσαν άλλωστε να τα βάλουν με τη γενιά τους. Να μη μας διαφεύγει ότι η πτώση της πανίσχυρης Αθήνας θα προέλθει από την ΄΄πρόσκληση΄΄ των Περσών , από τους Σπαρτούς ή Σπαρτιάτες...
Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση με την εκστρατεία του Αλεξάνδρου είναι η παρακάτω εικόνα. Θυμίζει την ΑΘΗΝΑ. Φορώντας κράνος με λοφίο όπως πάντα, λευκό , ριχτό χιτώνα , κρατώντας την ασπίδα της. Με τα μαλλιά ελεύθερα.

Δεν θα μου έκανε κάποια εντύπωση η εικόνα, αν δεν επρόκειτο για αποτύπωση των εδαφών στα οποία έγινε η εκστρατεία του Μεγίστου των Ελλήνων, τον οποίο ακόμη και ο Απόστολος των Εθνών, Παύλος σεβάσθηκε. Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελλάς είναι το λοφίο στο κράνος της. Το υψηλότερο σημείο. Η Αίγυπτος , είναι η ασπίδα της. Οι ιεροί τόποι, το χέρι της.

Ο Αλέξανδρος , το ΄΄πνεύμα του Μακεδόνα΄΄ παρουσιάσθηκε οπτασία στο ενύπνιο του Αποστόλου και του ζήτησε ως αντάλλαγμα της απελευθέρωσης της Ιερουσαλήμ να κηρύξει το Ευαγγέλιο στην Ελλάδα και όχι στην Ασία , που είχε αποφασίσει να μεταβεί. Ιερουσαλήμ , ιερου + σαλ+ ημ. Σαλ = λασ = ύλη, δηλαδή η γη. ΗΜ= είμαι, είναι. Δηλαδή εκεί είναι ο τόπος που η γη θα γίνει ιερή .. Αυτή που τίμησε ο Θεός με την παρουσία του. Ο μέγας στρατηλάτης συναντώντας την πομπή των Εβραίων ιερέων από τον ναό του Σολομώντα , αναγνώρισε σε κάποιον από αυτούς ιμάτια με τα οποία του είχε παρουσιασθεί σε όραμα το προηγούμενο βράδυ ο Θεός. Ετσι μπήκε μόνος του στο ναό και προσκύνησε μέσα στο καταπέτασμα. Φυσικά κανείς δεν τόλμησε να τον εμποδίσει. Ας αναλογισθούμε ποιός άλλος προφήτης του Ισραήλ ή ΄άλλης φυλής, αξιώθηκε να δει το Θεό, έστω και σε ενύπνιο , έστω και σε όραμα ...
Κάνουμε εδώ μία πνευματική ΄΄παράκαμψη΄΄ , για να αναφερθούμε στα έργα του τιτάνα (ΤΙΤΑΝ = ΤΙ (Η) ΤΑΝ, ή πλάσμα , γέννημα των θνητών από μίξη με τους αγγέλους παραβάτες ή άγγελος παραβάτης ή και δαιμονας) Προμηθέα , πρέπει να σημειώσουμε τα παρακάτω, τα οποία ο συγγραφέας Ι. Φουράκης έχει τονίσει , αναφέρει και δημοσιεύσει κατά κόρον στο παρελθόν.
Η Αθηνά και ο Ήφαιστος έρχονται στην Αθήνα από την Κηφισσίδα λίμνη, μετά τον κατακλυσμό. Εκεί ήταν η πρώτη ΑΘΗΝΑ. Η κάποια από τις Αθήνες, γιατί όπως ξέρουμε έχουν γίνει πολλοί κατακλυσμοί. Και υπήρξαν και άλλες Αθήνες.
ΑΘΗΝΑΙ = ΑΘ ΗΝΑΙ = ΑΘ(ΕΟΙ)ΗΝΑΙ ... = ΑΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ..
Ο Ήφαιστος θέλει να συνουσιασθεί με την Αθηνά , εκσπερματώνοντας στο μηρό της". Ομοίως και στην Π. Διαθήκη, ο Αβραάμ όρκισε τον Ελεάζαρ στον μηρό του να μην παντρευτεί ο Ισαάκ γυναίκα ανθρώπων. Στο μηρό (ΜΗ + ΡΩ = εκεί που το πνεύμα παύει να ρέει , έχει εγκλοβισθεί πλέον σε ανθρώπινο βιολογικό οργανισμό) ενυπάρχει το πρώτο σχηματισμένο κύτταρο των ανθρώπων.
Η Αθηνά, σκουπίζει το σπέρμα του Ηφαίστου από τον μηρό της με μια τούφα μαλλιά. Εναποθέτει το γόνος και το τοποθετεί ΄΄είς κύστην΄΄ (σαν να λέμε σε σωλήνα) , "εναποθέτοντας την κύστην εις πάνδροσον" (εκεί που πάντα έχει χαμηλή θερμοκρασία.. ψυγείο ; ), "ίνα ποιήσει αθάνατον τον Εριχθόνιο κρυφά των άλλων θεών".
Διαφαίνεται σαφώς εδώ πρόγραμμα ΄΄τεχνητής΄΄ γονιμοποίησης.
Η ουσία είναι ότι σε ανθρώπους στον πλανήτη υπάρχουν περίεργες ιδιαιτερότητες. Δεν θα ισχυρισθώ ότι ο Έλληνας είναι διαφορετικός από τον κοινό άνθρωπο. Γνωρίζω από συγκεκριμένο φίλο βιολόγο γεννετιστή, ότι το λεγόμενο εύθραυστο ΄΄Η΄΄ στον Ελληνα δεν υπάρχει, ενώ σε όλες σχεδόν τις άλλες φυλές είναι συγκεκριμένο.
Αν θέλουν οι βιολόγοι ας κάνουν αυτήν την συγκεκριμένη έρευνα για την διαφοροποίηση του Έλληνα και θα βρουν του λόγου το αληθές. Στην παρακάτω εικόνα που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό πριν μερικά χρόνια φαίνεται ένας Ινδός που έχει ΒΡΑΓΧΙΑ κάτω από τις μασχάλες του …. Είναι και άνθρωπος και ψάρι.

Γνωστές οι δοξασίες των Ινδών που πάνε να πεθάνουν στα νερά συγκεκριμένου ιερού ποταμού για να ΄΄αγιάσουν΄΄. Τα πτώματα μένουν άταφα μέσα στο ποτάμι και τις όχθες του… Κάτι μας λέει αυτό. Οι ινδοί ήταν ατλαντική αποικία για πολλές δεκαετίες. Η μία από τις 7 νήσους των Ατλάντων ήταν στον Ινδικό ωκεανό. Η σχέση των Ατλάντων με τη θάλασσα γνωστή.
Στην Ινδία (ΙΝ + ΔΙΑ = ΗΝ του ΔΙΑ) έχουν γίνει τα φοβερότερα περίεργα πράγματα στον πλανήτη. Πολλές εκστρατείες – τεράστιες – προελλήνων εκεί. Και ο στόχος της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου. Ο τελικός στόχος. Ηταν κτίση των ατλάντων. Οι άτλαντες είχαν άμεση σχέση με τη θάλασσα.
Ο κόκκυγας του ανθρώπου αποτελείται από 4 ή 5 σπονδύλους. Ο τέταρτος ή ο πέμπτος είναι δισχιδής και οξύς ή μονοσχιδής και οξύς. Αν ερευνηθεί θα φανεί, ότι οι Ελληνες έχουμε κόκκυγα που αποτελείται από 5 σπονδύλους, αλλά ο πέμπτος είναι λείος και στρογγυλός, ποτέ οξύς και μονοσχιδής ή δισχιδής.
’λλο σημάδι είναι ο λοβός του αυτιού. Στην ανατολική φιλοσοφία – που έχει αντιγράψει πολλά στοιχεία από τον Ασκληπιό – τα ωτία (αυτιά) είναι μια μικρογραφία του εμβρύου. Στην πραγματικότητα είναι ένα από τα βασικά κέντρα του γεννετικού μας κώδικα. Πάντα, σε όλες τις φυλές, ο μεγάλος λοβός στο αυτί είναι σημάδι ιδιαιτερότητας και σοφίας. Προσέξτε τις αναπαραστάσεις του Βούδα. Μας δείχνουν μεγάλους λοβούς το ίδιο και όλων των κινέζων σοφών. Πολλοί Αφρικανοί και Ινδιάνοι προσπαθούν να επιμηκύνουν με τεχνητό τρόπο τ' αυτιά τους κρεμώντας βάριά αντικείμένα.


Ο Κουμπλάι Χάν δέχεται να μιλήσει στον Μάρκο Πόλο όταν επισημαίνει ότι έχει "καλό λοβό στο αυτί", ο Ιούλιος Καίσαρας όταν ήθελε να δείξει την εύνοια του σε κάποιον του τραβούσε το αυτί, το ίδιο και ο Χίτλερ. Και αυτά δεν είναι παρά ελάχιστα παραδείγματα για την μεγάλη σημασία που δινόταν πάντα στον λοβό του αυτιού.
Στους καιρούς μας έμεινε το τράβηγμα του αυτιού για άλλους λόγους. Αλλά παρέμεινε.
Οσον αφορά τα παράξενα ανθρωποειδή, υπάρχουν ουκ ολίγες αναφορές για τους υποχθόνιους σε αρχαία κείμενα.
΄΄Ο περίπλους του Αγαθαρχίδου΄΄ (πολύτομο έργο μεγάλου γεωγράφου που περιόδευσε την Ασία μέχρι και την Ινδία πριν την εκστρατεία του Μ Αλεξάνδρου) είναι γεμάτος από τέτοιες αναφορές. Μέχρι και σφίγγες έχει καταγράψει (μεταλλαγμένους ανθρώπους με ζώα, πτηνά και ερπετό).

Ο Σκύλαξ, ο μεγαλύτερος γεωγράφος του 4ου π.Χ. αιώνα, περιόδευσε στην Ινδία κατ' εντολή του βασιλιά των Περσών Δαρείου, για να καταγράψει τα έθνη και τις φυλές της. Αναφέρει την ύπαρξη στην Ινδία φανταστικών όντων : Σκιαποδών, Ωτολικνών, Μονοφθάλμων, Μακρυκεφάλων και Πυγμαίων. Οι Πέρσες στο στρατό τους είχαν ενεργά πολλά τέτοια τέρατα. Ισως αυτός ήταν ο λόγος του έργου που του ανατέθηκε.
Ο Μέγας Αλέξανδρος γνώρισε πολλά από τα τέρατα που είχαν γεννοβολήσει οι γυναίκες των ανθρώπων μετά τη μίξη τους με τους εγρήγορους (τους 201 αγγέλους φύλακες των πυλών της γης . Τον Δία και τους 12 ΄΄θεούς΄΄ του Ολύμπου δηλαδή) ' Πιστεύεται ότι τα πλοία - ο μισός στόλος - που διέταξε να βυθιστούν κάπου στο Αιγαίο, περιείχαν ακριβώς όλη την κωδικοποιημένη ανθρώπινη γνώση γύρω από τα θέματα που "έπρεπε" να μην γνωρίζει η ανθρωπότητα όπως , του είχε δώσει εντολή, ο Δίας – Σεμιαζάς. Η αποστολή του δεν ήταν η κατάκτηση της Ασίας , αλλά η εξαφάνιση όλων αυτών των τεράτων που ο Σεμιαζάς - Δίας έσπειρε στην γη. Και αυτό θα το δούμε και από το ότι όταν τελείωσε αυτό το έργο, κατάκοπος και κουρασμένος από τις συνεχείς μάχες, με λίγους εκλεκτούς συντρόφους, αμέσως ταξιδεύει στη Σίβα(ΑΒΙΣ = ΑΒΥΣ = ΑΒΥΣΣΟΣ ) της Αιγύπτου για να αναφέρει πέρας αποστολής στο ιερό του Δία -Σεμιαζά.


Ο Μέγας Αλέξανδρος μάχεται εναντίον τρικέρατου τέρατος. Βρυξέλλες ( 18ος αι.)
Ειδικά για το γένος των Κυνοκέφαλων έχουν ειπωθεί πολλά. Αναφέρει: "...Υπήρχαν στα βουνά του Ινδού ποταμού και της Κεντρικής Ινδίας, όπου ζούσαν σε σπηλιές και υπόγειες στοές... Και όλοι τους, άντρες και γυναίκες, είχαν μεγάλη ουρά!...." Αυτά τα όντα έχουν ονομαστεί Τρογκαλίτες. Υπάρχουν παράξενες "φυλές όντων, που από πολλούς ονομάζονται Γκορό (κατά άλλους Λοϊγκόρ, Γκρίζοι ή Δέρος) οι οποίοι κατοικούν στο υπόγειο βασίλειο, που το μεγαλύτερο κέντρο του βρίσκεται στην στέπα της ερήμου Γκόμπι στην Μογγολία, κάτω από τα Ιμαλάια, καθώς και σε άλλα σημεία.
Εδώ θα αναφερθώ δι ολίγον στους Αχαιούς. Στους Μυκηναίους. Θεωρούμε ότι η ορθή γραφή ΕΊΝΑΙ ΄΄Μη Κύνες΄΄ και όχι μυκήνες. Σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήσαν από τους άλλους, τους κύνες. Όχι κυνοκεφαλοι, δηλαδή. Δεν γνωρίζουμε αν αναφέρεται στη φυλή των κυνοκεφάλων που όντως υπήρχε και μεταχριστιανικά στον πλανήτη (ο Αγιος Χριστόφορος , προστάτης των ταξιδιωτών, ήταν κυνοκέφαλος και παρίσταται σε πολλές εικόνες έτσι) ή αναφέρεται στη μη δαιμονοποιημένη κατάσταση του ανθρώπου.


Παραθέτω παρακάτω λαξευμένη σε βράχο εικόνα εικόνα - από κάποιο σπήλαιο στην Ελληνική επικράτεια - στην οποία παρίσταται ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΣ.

Ως γνωστόν τη μορφή κύνα έχει το πρόσωπο των δαιμόνων , αλλά και των ανθρώπινων ψυχών που δεν αποδεικνύονται ικανές να επιστρέψουν στον ουρανό. Κυνόμορφες είναι και οι τεράστιες μορφές των αγαλμάτων που έχουν βρεθεί στην απομονωμένη νήσο του Ειρηνικού ωκεανού , Μάτε κίτε ράνι. Δηλαδή Μάταια κείνται (εκεί οι μορφές και το κύμα τις ) ραίνει. Τα αυτιά των αγαλμάτων δείχνουν το κυνόμορφό τους. Πιθανότατα η μετονομασθείσα αργότερα Νήσος του Πάσχα , ήταν η κορυφή μιάς από τις 7 τεράστιες νήσους της Ατλαντίδας. Και θα πρέπει να ήταν από τους ’τλαντες που ήταν καλοί και θεοσεβούμενοι, αν κρίνουμε το περίλυπο βλέμμα των μορφών αυτών, που κοιτά με απόγνωση προς το Θεό. Κυνοκέφαλος ΄΄θεός΄΄ υπάρχει και στην Αίγυπτο. Παραθέτω εικόνα από τα αγάλματα των νήσων του Πάσχα.

Εικόνες των κυνικεφάλων πλασμάτων, έχουν αποτυπωθεί σε βράχο μάλλον από κάποιας μορφής πυρηνικής έκρηξης στο παρελθόν. Παραθέτω και εικόνα του κυνοκέφαλου Αιγύπτιου θεού ΡΑ , μαζί με τα περιγράμματά τους.

Την ύπαρξη των "Γκρίζων" την δέχονται πολλοί ανθρωπολόγοι και βιολόγοι, καθώς και άλλοι επιστήμονες και αξιόλογοι ερευνητές και συγγραφείς και βέβαια πολλοί χριστιανοί. Τέτοιες μαρτυρίες έχουμε ακόμη και στον Φιλόστρατο, ο οποίος κάνει λόγο ακόμη και για παράξενους πυγμαίους με μαύρους βολβούς οφθαλμών, που κατοικούν σε υπόγεια μέρη. Επίσης, για Σκιαπόδες και Μακρυκεφάλους, όπως ακριβώς και ο Σκύλακας στο Περί Ινδών. Τέτοιες εικόνες τεράτων υπάρχουν άπειρες στις ορθόδοξες χριστιανικές μονές. Υπάρχουν παντού. ο Μεγασθένης επίσης αναφέρει ότι προσκόμισαν μπροστά του ήμερους ανθρώπους χωρίς στόμα, "ασωμάτους", οι οποίοι ζούσαν στις σπηλιές και σε στοές και τρεφόντουσαν από τους ατμούς των ψητών και με τα αρώματα των λουλουδιών! Αντί για στόμα είχαν μόνο δυο τρύπες για να αναπνέουν. Υπέφεραν από τις δυσοσμίες και για τον λόγο αυτόν επιβίωναν δύσκολα στα στρατόπεδα... Σας παραθέτω μία που έχω εντοπίσει προσωπικά στον Ελλαδικό χώρο. Είναι τοιχογραφία του 15ου αιώνα. Υπάρχει άνθρωπος ..ακέφαλος. Μαζί με ένα κένταυρο. Τα τέρατα κοιτούν τον ουρανό , προς το θεό και κάτι ζητούν


Υπάρχει τουλάχιστον μία ειδική έκδοση βιβλίου που περιγράφει αυτά τα τέρατα. Είναι εκκλησιαστική έκδοση.
Ο γνωστός μεγάλος γεωγράφος και φυσικός, ο Στράβων, αναφέρει παρόμοια πράγματα επίσης... Ο Μεγασθένης αναφέρει τρισπίθαμους χλωμούς ανθρώπους, με μεγάλο κεφάλι και χωρίς μύτη, οι οποίοι αντί για ρουθούνια είχαν δύο τρύπες πάνω από το στόμα για να αναπνέουν. Προσέξτε την παρακάτω εικόνα που βρέθηκε στη Βουλγαρία πριν πέντε χρόνια. Πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Συμφωνεί πλήρως με τα παραπάνω.

ΑΓΝΩΣΤΑ Στοιχεία για το περίεργο κρανίο της Ροδόπης παραθέτω παρακάτω. Πάνω αριστερά παρουσιάζεται ίδιας μορφής κρανίο, σε μεγένθυνση, από την κάτω φωτογραφία. Η κάτω φωτογραφία έχει ληφθεί από αρχαίο πίλινο βάζο που βρέθηκε στην Κύπρο... Το όν αυτό είναι κατσικοπόδαρο... Κρατά λύρα ... Δίπλα υπάρχει το σύμβολο της οκτάκτινης πύλης ή διπλού τετράγωνου στροφέα... Η ομοιότητα με την κορυφή όρους στο ΑΟΝΕΙΟ ΠΕΔΙΟ (περιοχή ΘΗΒΑΣ) του κρανίου ίσως είναι και συμπτωματική ... Είναι το όρος στο οποίο καθόταν η τερατώδης σφίγκα και σκότωνε τους διαβάτες που δεν μπορούσαν να λύσουν ούτε το αίνιγμα της ύπαρξής τους... Αυτό το φοβερό τέρας που σκότωσε ο ΟΙΔΙΠΟΥΣ .. Το ΦΙΚΙΟ όρος.

Ο τόπος εκεί στα Α ΟΝΙΑ ( Α στερητικόν + ΟΝ + (Ο)ΙΑ = αυτά που στερούνται τα όντα εκείνα ) ΠΕΔΙΑ βρίθει από τέτοιες παραστάσεις .. Το πρωί της 5-2-2002, έλαβα την παρακάτω φωτογραφία ... Είναι το πρόσωπο και το σαυροειδές πρόσωπο μιάς σφίγγας... Το περίεργο είναι ότι βρίσκεται στο όρος απέναντι ακριβώς από το ΦΙΚΙΟ όρος.. Τι συμπτώσεις ....

Τα περίεργα συνεχίζονται στα πεδία όπου ο ΔΙΑΣ αντιμετώπισε τον ΑΒΕΛ ... Ποιός μπορεί να ισχυρισθεί ότι έγινε κάτι τέτοιo ; Ομως το όνομα υπάρχει μέχρι σήμερα... Κάποια παραποίηση της αλήθειας από τον αρχηγό των εγρηγόρων (παραβατών αγγέλων του ΕΝΩΧ ή ειδώλων ) του Δία - Σεμιαζά ; Ποιός μπορεί με ακρίβεια να πεί ; Aπλά θα σας ξεναγήσω σε ένα λίθινο νεκροταφείο παράξενων τεράτων.. Μορφές πετρωμένες για κάθε φόβο... Η μία στιβαγμένη πάνω στην άλλη... Η ΜΕΔΟΥΣΑ είχε πολλή δουλειά σε εκείνο το χώρο... Εικόνεςτων πλασμάτων αυτών, όπως και κάποιων άλλων οντοτήτων έχουναποτυπωθεί σε βράχο μάλλον από κάποιας μορφής (πυρηνικής έκρηξης ? )βίαιας πράξης , στο παρελθόν.

Σήμερα αναφέρονται σε υποτιθέμενους εξωγήινους, ενώ στην πραγματικότητα είναι μάλλον υπογήινα πλάσματα, σαν αυτά που φυλάκισε ο Μ.Αλέξανδρος. Τα 72 μιαρά βασίλεια που αναφέρει σαφώς ο Οσιος Ανδρέας ο κατά θεόν Σαλός. Παραθέτω σχετικό απόκομμα από βιβλίο που περιγράφει το βίο του Αγίου.


Από το βιβλίο για το βίο του Οσίου Ανδρέα , του κατά Χριστόν , Σαλού
Το ανθρωποειδές του Ρόσγουελ που μας έδειξαν στην τηλεόραση είναι αληθινό, όμως δεν είναι εξωγήινος, αλλά ανήκει σε μία από τις φυλές των υπογήινων. Το ανθρωποειδές του Ρόσγουελ μας το περιγράφουν σαφέστατα τα αρχαία κείμενα! Εχω εντοπίζει λιθογραφία στον Ελλαδικό χώρο με τα ακριβή χαρακτηριστικά αυτού του πλάσματος. Σας την παραθέτω χωρίς σχόλια.


Η εικόνα του πλάσματος αυτού, όπως και κάποιων άλλων οντοτήτων έχει αποτυπωθεί σε βράχο μάλλον από κάποιας μορφής πυρηνική έκρηξη ή όπλου άλλης , μη γνωστής σε εμάς τεχνολογίας, στο παρελθόν. Να θυμηθούμε λίγο τι έπαθε η γυναίκα του Λώτ, (πηγή Π.Διαθήκη) , όταν παρά την εντολή των αγγέλων , γύρισε πίσω να δει τι έγινε στην πόλη που διέμενε , τα Σόδομα… Εμεινε στήλη άλατος…. Κοινώς κοκάλωσε. Πετροποιήθηκε. Ότι πάθαιναν όσοι έβλεπαν το κεφάλι της Μέδουσας στη μυθολογία…. Αλλά μήπως το κεφάλι της μέδουσας ήταν μία πυρηνική έκρηξη ; Τα φίδια ήταν μάλλον οι λάμψεις από το θερμικό κύμα… Στην ίδια περιοχή έχω αποτυπώσει και μια όμοια εικόνα που παριστά σκάφος με αντιβαρυτική μηχανή και διακρίνεται σαφώς ο χειριστής του… Oλα πετρωμένα και άριστα διατηρημένα.

Σε αυτή τη θεωρία συμφωνεί απόλυτα και το βιβλίο του Ενώχ, που μας αναφέρει κατά λέξη ότι τα πλάσματα και τέρατα που γεννήθηκαν από τις θνητές μετά τη μίξη με τους εγρήγορους (οι άγγελοι φρουροί επί γης του Σεμιαζά – Δία) , σε συνδυασμό με τις πολεμικές τεχνολογίες που τους δίδαξε ο εγρήγορος άγγελος Αζαήλ, ΄΄ ερήμωσαν τη γη ΄΄ . Παραθέτω παρακάτω το σχετ τικό χωρίο . Αναφέρεται στην τιμωρία των παραβατών αγγέλων, μετά απο εισήγηση Αρχαγγέλων προς τον Θεό, όταν δεν άντεχαν πια να βλέπουν τα δεινά των ανθρώπων. Ποιά ήταν τα έργα του παραβάτη άγγελου ΑΖΑΗΛ που κόντεψε να αφανίσει τη γη ; Ο ΑΖΑΗΛ είναι μάλλον ο ΄΄θεός΄΄ του πολέμου, Αρης... Αυτός δίδασκε πολεμικές τεχνολογίες σε Αθηναίους και Ατλαντες, που οδήγησαν στην καταστροφή και των δύο, σε κάποιο απώτερο παρελθόν , όπως ανέφεραν στον Σόλωνα, οι Αιγύπτιοι ιερείς ...

Η επόμενη φωτογραφία είναι από προσωπική μου λήψη. Ανοιξη του 1989 , στο χωριό Χρυσόπετρα Κιλκίς. Το φαινόμενο της υλοποίησης για ελάχιστα δευτερόλεπτα ενός 12μετρου γίγαντα μπροστά σε ανθρώπους. Καμία ένδειξη ραδιενέργειας στην περιοχή . Κλήθηκα ως διοικητής του λόχου Στρατονομίας από την πυροσβεστική να πάω άμεσα στην περιοχή διότι είχαν μεταβεί σε χρόνο μηδέν στρατιωτικοί από παρακείμενη βάση του ΝΑΤΟ (Αργυρούπολη Κιλκίς ) και προσπαθούσαν να εξαφανίσουν τα στοιχεία. Στη φωτογραφία φαίνεται η πατούσα του τέρατος , μήκους 1,25 μέτρα , στην οποία οι αμερικανοί στρατιωτικοί είχαν προλάβει να ρίξουν άσβεστο, με σκοπό βέβαια να εξαφανίσουν τα στοιχεία ... Το θέμα αποτέλεσε συζήτηση για πολλούς μήνες στη Β. Ελλάδα. Τι κρύβει η ΧΡΥΣΗ (Χ + ΡΥΗΣ = διασταυρούμενες ενέργειες που υπάρχει ροή χωροχρονική ) ΠΕΤΡΑ της Μακεδονίας ; Το τέρας , που αναγνωρίσθηκε ως ΓΙΓΑΝΤΑΣ , απουλοποιήθηκε με μεγάλο κρότο , μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η ρομφαία έδρασε και τον ξαναρούφηξε πίσω .

Και αν βέβαια η παραπάνω πατούσα έχει μήκος 1,25 μέτρα και το πλάσμα αυτό ήταν 12 μέτρα ψηλό, τότε τι πλάσμα μπορούσε να ήταν αυτό που η πατούσα του έχει μήκος μερικά ... χιλιόμετρα ; Η φωτογραφία είναι από δορυφόρο... Δεν είναι αστείο ή μοντάζ. Είναι υπαρκτό.

Δεν ήταν βέβαια δυνατόν ο Μέγας αυτός Ηγέτης να άφηνε ασήμαντο και μη σεσημασμένο τον τόπο που έπρεπε να εκτελέση το κέλευσμα του πατρός. Το σημάδι του όσο και το ανάστημά του.. Θεόρατο. Ο ΜΕΓΑΣ στρατηλάτης αναπολεί τις φλόγες. Και στο σημείο του κροτάφου , το όπλο του θεού. Μία δεξιόστροφος ρομφαία. Δίνω το περίγραμμα του μνημείου. Ο τάφος του Στρατηλάτη είναι εκεί. Δεν ανοίγει με ανθρώπινο κλειδί. Δεν μιάζεται από σύγχρονους τυμβορύγχους.

O τάφος του Αλεξάνδρου. Το περίγραμμα στο λίθο. Παρατηρείστε το σχήμα της δίνης στο ωτίο. Πιθανότατα η σφραγισμένη πύλη. Αορνος πέτρα. Ην (του) ΔΙΑ.
Αυτό είναι το πέμπτο , γνωστό , σημείο καμπής για την ιστορία της ανθρωπότητας.
Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ 'ΤΕΡΑΤΑ' ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΟΙ 201 ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΕΛΟΧΙΜ '
Θέλοντας να σταθώ στο έργο του ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ή ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ του ΜΑΚΕΔΩΝΑ, όπως τον ονομάζει ο Αγιος Παύλος , θυμίζω τα παρακάτω :
ο Αλέξανδρος κατά τον Πλούταρχον:
Ου γαρ ηδονήν ζηλών ουδέ πλούτον, αλλ'αρετήν και δόξαν, ενόμιζεν,όσω πλείονα λήψεται παρά του πατρός, ελάττονα κατορθώσειν δι'αυτού[…] εβούλετο μη χρήματα μηδέ τρυφάς και απολαύσεις, αλλ'αγώνας και πολέμους και φιλοτιμίας έχουσαν αρχήν παραλαβής. {5-5κ.ε}
ο Φίλιππος είπε στον Αλέξανδρο, όταν δάμασε τον Βουκέφαλον : "Ω παί, φάναι, ζήτει σεαυτώ βασιλείαν ίσην. Μακεδονία γαρ σ' ουχωρεί." {6-8}
ο Αλέξανδρος θαύμαζε και αγαπούσε τον δάσκαλό του Αριστοτέλην :Αριστοτέλην δε θαυμάζων εν αρχή και αγαπών ουχ ήττον, ως αυτόςέλεγε, του πατρός, ως δι' εκείνον μεν ζων, διά τουτον δε καλώς ζων… {8-4} ο Αλέξανδρος είπε στους Αθηναίους, μετά τη μάχη της Χερώνειας: …αλλά και προσέχειν εκέλευσε τοις πράγμασι τον νουν την πόλιν, ωςει τι συμβαίη περί αυτόν, άρξουσαν της Ελλάδος. {13-2}
δηλαδή : να προσέχουν πολύ τα πράγματα γιατί αν κάτι του συνέβαινεστην εκστρατεία κατά των Περσών, η Αθήνα θα είχε την εξουσία στηνΕλλάδα.
ο Αλέξανδρος πίστευε πως ο αυτοέλεγχος είναι σπουδαιότερος απότις στρατιωτικές νίκες :
Αλέξανδρος ως έοικε του νικάν τους πολεμίους το κρατείν εαυτούβασιλικώτερον ηγούμενος
O Δαρείος όταν άκουσε για τον μεγαλόφρονα τρόπο με τον οποίον οΑλέξανδρος αντιμετώπισε τις συγγενείς του, είπε:
 "Θεοί γενέθλιοι και βασίλειοι, μάλιστα μεν εμοί διδοίητε την Περσώναρχήν εις ορθόν αυθις σταθείσαν εφ' οις εδεξάμην αγαθοίς απολαβείν,ίνα κρατήσας αμείψομαι τας Αλεξάνδρου χάριτας, ων εις τα φίλταταπταίσας έτυχον. Ειδ'άρα τις ούτος ειμαρτός ήκει χρόνος, οφειλόμενοςνεμέσει και μεταβολή, παύσασθαι τα Περσών, μηδείς άλλος ανθρώπωνκαθίσειεν εις τον Κύρου θρόνον πλην Αλεξάνδρου". {30-12,13} δηλαδή :Εύχομαι να κερδίσω αυτόν τον πόλεμο για να μου δωθεί η ευκαιρία ναανταμοίψω τον Αλέξανδρον για την συμπεριφορά του απέναντι στουςσυγγενείς μου που αιχμαλώτησε. Αλλά κι αν ακόμα ο χρόνος τηςβασιλείας μου τελείωσε, επειδή έτσι το θέλησε η θεία βούληση, μακάρινα μην κάτσει στον θρόνο του Κύρου άλλος εκτός από τον Αλέξανδρον
Oταν ο Παρμενίων εγκατέλειψε το πεδίο της μάχης των Γαυαγαμήλων,για να υπερασπίσει τις αποσκευές και τους υπηρέτες του μακεδονικούστρατού, από την επίθεση των Περσών, ο Αλέξανδρος είπε:
Αυτός ουδ'εντός είναι των λογισμών, αλλ' επιλελήσθαι ταραττόμενον,ότι νικώντες μεν προσκτήσονται και τα των πολεμίων, ηττωμένοις δεφροντιστέον ου χρημάτων ουδ' ανδραπόδων, αλλ' όπωςαποθανούνται καλώς και λαμπρώς αγωνιζόμενοι. {32-7}δηλαδή :Σίγουρα τρελλάθηκε ο Παρμενίων ! δεν σκέφτηκε πως αν νικήσουμε θααποκτήσουμε και τα όσα κατέχουν οι εχθροί, κι αν ηττηθούμε αυτό πουθα πρέπει να κάνουμε είναι όχι να σκεφθούμε για χρήματα και δούλους,αλλά πώς θα πεθάνουμε ένδοξα αγωνιζόμενοι λαμπρώς. έλεγε οΑλέξανδρος συγκρίνοντας την χαλαρή ζωή με τις κακουχίες τηςεκστρατείας "δουλικώτατον μεν έστι το τρυφάν, βασιλικώτατον δε τοπονείν". {40-2}
όταν του πρόσφεραν νερό με την περικεφαλαία στην έρημο, ενώ οστρατός του διψούσε :
 "Αν γαρ αυτός πίω μόνος, αναθυμήσουσιν ούτοι [οι ιππεις]".θεασάμενοι δε την εγκράτειαν αυτού και μεγαλοψυχίαν οι ιππείςανέκραγον θαρρούντα και τους ίππους εμάστιζον. Ούτε γαρ κάμνειςούτε διψαν ουθ' όλως τους θνητούς είναι νομίζειν αυτούς, έως ανέχωσι βασιλέα τοιούτον. {42-10}
ο φιλόσοφος Ανάξαρχος εξηγεί στον Αλέξανδρο :
‘’Την Δίκην έχει πάρεδρον ο Ζεύς και την Θέμιν, ίνα παν το πραχθένυπό του κρατούντος θεμιτόν ή και δίκαιον

'ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥ’ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΠΑΡΘΩΝ.
ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΡΘΟΙ ( ΤΟ 'ΑΦΓΑΝΟΙ' ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΟΝΟΜΑ. ΜΟΝΟ ΑΥΓΑΤΙΣΜΕΝΟΙ... )
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ , ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ 'ΠΑΡΘΙΑ'. ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ , Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ 'ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ 'ΑΡΠΑΚΩΝ' ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΡΟΝ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ.
ΦΕΡΩΝ ΑΠΟΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΔΑΡΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΗ ΛΕΟΝΤΟΚΕΦΑΛΟΥ ΝΕΦΕΛΗΜ
Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ , Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ....

ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ,
ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ ...
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΘΕΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΛΙΜΟΝΟ ΤΟΥΣ.
ΑΛΛΑ, ΦΕΥ...
ΑΛΙΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΑ ΣΚΩΛΙΚΕΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ...
Αυτούς που πρόδωσαν και προδίδουν τον επι μυριάδες ετών, τον αγώνα των Ελλήνων κατά των ανθρωποφάγων, αρνητών του ΘΕΟΥ νεφελήμ. Και των λοιπών Κρόνιων δούλων.

To μνημείο που έστησαν οι Τούρκοι, στο Εσκί Σεχίρ , μετά τη μάχη με τον Ελληνικό στρατό το 1922. Ενας στρατός που δεν νικήθηκε ποτέ. Που εκδιώχθηκε από ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Από τα μιαρά έθνη του βασιλέα Αχουρα Μάζδα. Του ανέκαθεν βασιλέα των Περσών .
Παριστά Νεφελήμ που έχει σπάσει τη μέση κάποιου δύστυχου Ελληνα μαχητή.
ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ.
Η NEMESIS ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ KAI ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ
H ΔΩΔΕΚΑΣΤΗΛΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ
Ένα συγκλονιστικό ιστορικό γεγονός που αποδεικνύει την αξία που απέδιδαν οι Δωριείς στις έννοιες της Τιμής, της Πίστεως, της Αξιοπρεπείαςκαι την έως θανάτου υπεράσπισιν αυτών, αναφέρει ο Ηρόδοτος (Κλειώ 82).
Έτος 546 π.Χ. Η Σπάρτη βρίσκεται σε πόλεμο προς το ’ργος.Προςαποφυγήν αιματοχυσιών για την διαφιλονικούμενη κοιλάδα της Θυρέαςστην Αρκαδία, Σπάρτη και ’ργος συμφωνούν να πολεμήσουν εκατέρωθεν 300 οπλίτες μόνον. Το υπόλοιπο των στρατών απεχώρησε.
Στη φονικότατη μάχη που ακολούθησε φονεύθησαν πάντες πλην τριών οπλιτών : εκ των Αργείων ο Αλκήνωρ και ο Χρομίος και εκ των Σπαρτιατών ο Οθρυάδης. Ο Αλκήνωρ και ο Χρόμιος, έφυγαν από το πεδίο της μάχης για να ανακοινώσουν τη νίκη τους στο ’ργος. Ο δε Οθρυάδης, τραυματισμένος εσκύλευσε τα σώματα των νεκρών Αργείων (συγκέντρωσε τον οπλισμό τους) και με τα λάφυρα έστησε Τρόπαιο. Με το αίμα του έγραψε στο τρόπαιο που έστησε : " ΚΑΤ' ΑΡΓΕΙΩΝ".
Μη θέλοντας να γυρίσει στην Σπάρτη μόνος αυτός ζωντανός από τον Στρατό των 300, αυτοκτόνησε δίπλα στους νεκρούς συμπολεμιστές του...
Δύο εκπληκτικά άρθρα του Αγγελου Σακέτου στην εφημερίδα Α1, για τον Μεγάλο Στρατηλάτη. cyprous geopathetic
 wwwaporrito.blogspot.gr
 skandalistis.blogspot.gr
 kostasedessa.blogspot.gr

http://www.awakengr.com/ 
http://conspiracyfeeds.blogspot.gr/ 
 http://thecuriosityofcat.blogspot.gr/

***

***  Το  αγιάζι  της  αθλητικής  ενημέρωσης :***  Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει σήμερα η Μαύρη Θύελλα στο φιλικό με τον Τέλο Άγρα

ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ Του Νίκου Μπαλόπουλου Παιχνίδι διαφορετικό από τα υπόλοιπα, ακόμα και από τα φιλικά, είναι το σημερινό με αντίπαλο τον Τέλο Άγρα, που ξεκινά στις 3.00 μ.μ. στο γήπεδο των Γαργαλιάνων για την ομάδα της Καλαμάτας, η οποία θα δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο συμμετέχοντας στην προσπάθεια της διοίκησης του Συλλόγου της Τριφυλίας, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της Μαύρης Θύελλας αποδέχθηκαν την πρόταση που τους έγινε πριν από περίπου μία εβδομάδα και μάλιστα με μεγάλη χαρά και επιθυμία, δείχνοντας ότι δεν ενδιαφέρονται μονάχα για την αγωνιστική διαδρομή της ομάδας, αλλά βάζουν σε πρώτη μοίρα το κοινωνικό σύνολο και τόσο όμορφες πρωτοβουλίες… «Ο Π.Σ. Η Καλαμάτα ευελπιστεί στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την επιτυχία του φιλικού και ζητά απ’ όλους με την παρουσία τους να στηρίξουν την πρωτοβουλία για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ανέφερε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Καλαμάτα με αφορμή το σημερινό φιλικό στους Γαργαλιάνους. Η ομάδα θα μεταβεί μάλιστα σύσσωμη στους Γαργαλιάνους, καθώς ο κ. Κουρμπανάς θα πάρει στην αποστολή όλους τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές. Αποκλείστηκαν μονάχα οι τραυματίες Νίκος Χαρίτος, Βασίλης Τριάντος, που φαίνεται πως δεν προλαβαίνουν και το ματς με την Αχαϊκή, καθώς επίσης και ο Φάνης Ζάρκος, που ταλαιπωρείται από ίωση, αλλά και ο ανέτοιμος Θύμιος Αργυρόπουλος. Είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθούν οι βασικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, έστω κι αν αυτό δεν γίνει με ταυτόχρονη παρουσία τους στην ενδεκάδα, όπως είναι βέβαιο θα δοθεί χρόνος συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν ακολουθήσει με έντονη μορφή τη διαδρομή του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.Ευχές σε Καλαντζή που έγινε πατέρας για δεύτερη φορά Πατέρας έγινε και πάλι ο Χρήστος Καλαντζής, καθώς η σύζυγός του Μαριάννα έφερε πριν από λίγα 24ωρα στον κόσμο το δεύτερο κοριτσάκι τους, με τη διοίκηση να μεταφέρει τις ευχές της στον έμπειρο επιθετικό, εκφράζοντας συνολικά το ποδοσφαιρικό επιτελείο… «Η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας εκφράζουν εγκάρδια συγχαρητήρια στο Χρήστο Καλαντζή και την σύζυγό του Μαριάννα για την γέννηση της κόρης τους και εύχονται να τους ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας. Να είναι πάντα γεροί και ευτυχισμένοι και να μεγαλώσουν ένα υγιές και καλότυχο μωρό». - 

***
 
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

        1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3770    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2205     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2 198   video.- 
Σύνολον                                                        8173    βίντεο   .-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2625 
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    699.–
~ https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   257 .-
~ http://www.twitter.com/stamos01/ 260/194/8 ,

   ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης   Παρασκευή  31  Οκτωβρίου  2014    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html ,.-  
Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~
https://www.facebook.com/grhawkgr , = Γιώργος Ανεστόπουλος .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  05 Νοεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-  
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html  ,.
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Αγιάζι  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης   Παρασκευή   07  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/07-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/08-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Κυριακή   09  Νοεμβρίου  2014   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/09-2014.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/08-09-2014.html ,.-
~  Αγιάζι  ενημέρωσης Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html ,.-
~  ΥΓΕΙΑ για όλους μας -Θέματα υγείας Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-              
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .-
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Νοεμβρίου   2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/12-2014.html ,.-
~

 
~** https://www.facebook.com/ingossip.gr .- = Ιστοσελίδα  ειδήσεων .-
~** https://www.facebook.com/PanathinaikosAthens13 =Θύρα 13 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  .-
~ https://www.facebook.com/ioanna.georgakopoulou, =Ιωάννα Γεωργακοπούλου .-
~  https://www.facebook.com/groups/132470503547095/   , = ΚΑΛΑΜΑΤΑ ..Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ  ΚΑΡΔΙΑΣ  ΜΟΥ .-
~ https://www.facebook.com/alexios.sarantopoulos  =Αλέξιος Σαραντίπουλος .-  ~ https://www.facebook.com/efth.theodoropoulos?fref=tl_fr_box&pnref=lhc.friends =Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος
~* ΤΖΙΒΑΕΡΙ - με τη φωνή της Κυριακής ( Κυριακή Δερέμπεη ) :  http://youtu.be/_EdTp8yLMOk  ,
~** https://www.facebook.com/pouli.kanella =ΚΑΝΕΛΛΑ  ΠΟΥΛΗ  γιατρός

~* * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ        
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-   699 
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-         
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-                                                                                       ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ        ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=22559 , ΚΑΛΑΜΑΤΑ.-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.- 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-   
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 .-  
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/2742014.html , ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΠΑΤΩΝ 27/4/2014 .- Από  επίσκεψη .-
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-
~    www.aroma-elladas.gr  .-
 
ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-   
 ~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014 .-
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-23-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ποδοσφαίρου ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 23 Ιουνίου 2014.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/06/2014-24-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 24  Ιουνίου  2014 . 
  ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-25-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 , Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014.-
 ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/27-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/28-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ - Η  Ιστορία Κυπέλλου Παγκοσμίου  Ποδοσφαίρου  Σάββατο 28 Ιουλίου  2014 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html , Επιλογές Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ Επιλογές  Τετάρτη  16  Ιουλίου  2014  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/07/16-2014.html  
~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.-
~** ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html
~   Επιλογές  Θεμάτων  Παρασκευή  01  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html ,
~ Επιλογές Θεμάτων Κυριακή 03 Αυγούστου 2014 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html , .-
~~ Επιλογές Θεμάτων Τρίτη 19 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html ,.-   
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.- 
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-
~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.- ~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.
~Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-
~Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-
~ Επιλογές   θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.-   
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ   Αναρτήσεων  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html .-
~1 ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Αναρτήσεων  θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Κυριακή  05 Οκτωβρίου  2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  , Αυτοάμυνα   Δευτέρα 06  Οκτωβρίου  2014     : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/10/06-2014.html .-
~ Επιλογές αναρτήσεων  Τρίτη  07  Οκτωβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/07-2014.html , .-
~ 1 Επιλογές  αναρτήσεων ενδιαφέροντων θεμάτων  Τετάρτη 08  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html   
~ Επιλογές αναρτήσεων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 09 Οκτωβρίου 2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/09-2014.html .-   
~Επιλογές  Αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  10  Οκτωβρίου  2014     :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/10-2014.html .-   
~ Επιλογές  αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Σάββατο  11  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/11-2014.html .-
~ Επιλογές  αναρτήσεων Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/21-2014.html ,.-
 ~  Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 30 Οκτωβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/10/30-2014.html  .- 
~  Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014 : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~  Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .
~
 
 ***  ΕΚΔΡΟΜΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ :  
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/78-9-2014.html , Τριήμερη  εκδρομή  στα  Τσουμέρκα 7.8.και 9  Ιουλίου  2014  , Πέμπτη  10  Ιουλίου  2014 .-  
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/11-2014.html .,  Άρωμα  Ελλάδας  από τριήμερη  εκδρομή στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ Παρασκευή  11 Ιουλίου  2014 .-           
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/13.html  ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 .-
~ Διαδρομές  από  επισκέψεις  στο Άγιον Όρος
03-Αυγούστου
  2014 ,   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html , .-

~  όμορφες σελίδες Επιλογών Σάββατο 16 Αυγούστου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/16-2014.html ,.-
~   Ημερήσια  εκδρομή  διαδρομή Μονή Αγίου Νικολάου Βαστών  Ναύπλιο  Αστρο  Τεγέα 17-08-2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/17-08-2014.html ,.-
~ Ένα  εξαήμερον   διακοπών  διαδρομών στην Κρήτη  23  με  28 Αυγούστου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/08/23-28-2014.html ,.-  
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνέχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html 
~ Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.-
~ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014   Σάββατο 18 Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-18-2014.html .-
~ ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014    Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014  ,  Μέρος 2ο Δεύτερο ! :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-21-2014.html ,.-
~   ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014
,  Παρασκευή  24 Οκτωβρίου  2014  ,  Μέρος Γ΄   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-24-2014.html ,.-
~
~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  50   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :
 ~  http://www.sportstonoto.gr/  .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-                
http://dikisports.blogsports.gr/ http://xristianos.gr /  , ~    www.aroma-elladas.gr   .-http://www.sportstonoto.gr/  .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-     http://www.defencenet.gr/defence/index.php , ΕΙΔΗΣΕΙΣ      www.astrologos.gr  ,   ΛΙΤΣΑ ΠΑΤΕΡΑ .- 
~  http://syllogos-pamisos.blogspot.gr/2014/04/106.html    Σύλλογος  Μεσσήνης –Νησιωτών  ο  ΠΑΜΙΣΟΣ .-           ~  http://paovardas.blogspot.gr  , = ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ .-   www.blogtv.gr  , www.tometopo.gr , www.antarsya.gr  www.express.gr   , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  , www.gcontest.gr www.enikos.gr, http://www.spirospero.gr,  http://www.kairos.gr , http://www.seismoi.gr , www.mamakouzina.tv,http://www.newsbeast.gr, www.sansimera.gr ,  http://www.sportstonoto.gr/  , http://www.epsmes.gr/ , www.in.gr , www.epsmes.gr  ,    www.pospert.gr,www.iatro.gr,www.news.gr, www.planetgreece.gr, www.piazzadelpo.gr  , www.anexartiti.gr,www.aixmi.gr,www.lifo.gr, www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr ,  www.apela.gr,www.koutipandoras.gr,                          www.liveu.gr , ΤΣΟΠΑΝΙΔΟΥ .-   www.sintagespareas.gr, ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ      ~  www.potami.gr  Σταύρος  Θεοδωράκης .-     www.epirustv1.gr  = ΗΠΕΙΡΟΣ ΤV1     http://www.defencenet.gr.www.thepressproject.gr, www.ebu.ch,www.inthecity.gr,www.readio.gr, www.24h.com.cy,www.tvx.gr,www.antassya.gr, www.apela.gr,www.rwf.gr=ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΩΡΙΣΣΥΝΟΡΑ.-  WWW.FOLDERS.GR,=ΝέοιΦάκελοι,www.liveu.gr, ,  ~ http://www.tithafame.gr/,www.novasports.gr ,,  www.kalamatain.gr ,  www.batzolis.gr  - http://www.dikisports.blogspot.gr    ,  http://www.twitter.com/stamos01/www.sintagespareas.gr = Οι  συνταγές της παρέας      www.dibidabo.com  https://www.facebook.com/my.dibidabox  , https://www.facebook.com/my.dibidabo , https://twitter.com/mydibidabo  , 
~ http://www.lifo.gr/team/gnomes/45114 , Η Ελληνική Ιστορία   www.123playgame.gr  , Δωρεάν  παιχνίδια .-  www.tv-market.gr , Τηλε-αγορές.-   www.furby.gr , =Αναβάθμισης  προγράμματος περιήγησης .-    www.shoptv.gr  ,Τηλαγορές.-  www.best-ekloges.gr                                               
 ~ www.ekloges14.gr , Στο  Κontra Channel .-    http://messiniaka.blogspot.com/ , ΜΕΣΣΗΝΙΑ.-                          https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  699   φίλοι.  www.liveu.gr , Πόπη  Τσαπανίδου   ,  www.oikoshopping.gr  ,  Προϊόντα .-   ~ www.rickmers.eu , www.rickmers.com   ,  www.nerit.gr  , http://www.markides.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=75 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑ
 https://www.facebook.com/kkontanis ~ ~ Επιτάφιος  στην  ΚΕΡΥΡΑ  : http://youtu.be/iIef5JfP6aI ,    ΑΝΑΣΤΑΣΗ  στην  ΚΕΡΚΥΡΑ  2013 :  http://youtu.be/r-Fb8elIk7g 
~  https://www.facebook.com/pages/%CE%93%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-Gastrotourismos/105952472924701   , = Γαστροτουρισμός Gastrotourismos
 ** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  ,  *** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , www.pospert.gr , www.iatro.gr , www.news.gr  , www.planetgreece.gr , www.piazzadelpo.gr , www.anexartiti.gr , www.aixmi.gr , www.lifo.gr , www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr , www.apela.gr , www.koutipandoraw.gr , www.thepressproject.gr , www.ebu.ch , www.inthecity.gr , www.readio.gr , www.24h.com.cy ,  www.tvx.gr , www.antassya.gr , www.apela.gr , www.in.gr .- www.brave.ru  ,  ΣΤΗΝ  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ   www.aviobilet.ru ,
  ** ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ :ΚΡΙΣΣ ΚΡΑΣΣΑΣ :     https://www.youtube.com/watch?v=SdcWr20DSQQ&feature=player_embedded <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/SdcWr20DSQQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS 2013.   689 .-
~ https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias/photos_stream ,
  www.nak.gr  , + =  ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ   ~    www.sansimera.gr  www.sansimera.gr
  ~** www.forthnetgroup.gr/adslstatus   =  FORTHNET
~ www.novasport.gr  ,  www.ethelosm.org , https://www.facebook.com/ethelosm ,

***  Γιατί γιορτάζει ο Σταμάτης και η Σταματίνα των Αρχαγγέλων;
Γιατί γιορτάζει ο Σταμάτης και η Σταματίνα των Αρχαγγέλων;
~ Ο Θεός, όταν δημιούργησε τους Αγγέλους, τους έδωσε να έχουν την απόλυτη ελευθέρα γνώμη. Έπρεπε όμως να αποδείξουν ότι ήταν άξιοι της τιμής με την οποία τους κόσμησε. Γι’ αυτό δοκιμάστηκε η πίστη τους. Ένας απ’ αυτούς, ο Εωσφόρος, που ήταν ο πρώτος όλων των αγγελικών Ταγμάτων, αυτός που ήταν ο ωραιότερος, δυνατότερος και λαμπρότερος, υπερηφανεύθηκε και πίστεψε ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον Θεό και να στήσει τον θρόνου του υπεράνω του Θεού. Αυτό ήταν το αμάρτημά του. Υπερηφανεύθηκε! Επαναστάτησε εναντίον του Θεού και μαζί του παρέσυρε μεγάλο αριθμό αγγέλων, που με την πτώση τους μετατράπηκαν από φωτεινούς αγγέλους σε σκοτεινούς και από αγίους σε πονηρούς. Όταν έπεσαν οι πονηροί άγγελοι, που ονομάζονται δαίμονες, συγκεντρώθηκαν όλα τα επουράνια Τάγματα και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στάθηκε στο κέντρο και αναφώνησε: «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού» και αμέσως οι άγιοι Άγγελοι στάθηκαν πιστοί προς τον Θεό και δεν ακολούθησαν την πονηρά σκέψη του Εωσφόρου. Έτσι επειδή με αυτή του την κραυγή, ο αρχάγγελος Μιχαήλ επανέφερε στην τάξη στα τάγματα των αγγέλων και σταμάτησε την κάθοδο και την πτώση τους, γι αυτό προς τιμήν αυτού του «σταματήματος» που επιτελέστηκε με τη φράση «στώμεν καλώς» προήλθε και το όνομα «Σταμάτης» και το όνομα «Σταματίνα».
~ Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, η φράση «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» χρησιμοποιείται στη Θεία Λειτουργία ακριβώς πριν την Αγία Αναφορά ώστε να αφυπνίσει τους πιστούς χριστιανούς και να σταθούν μετά φόβου (δηλαδή με σεβασμό) και με καλή συμπεριφορά μέσα στη Θεία Λειτουργία.

~ Ο Σταμάτιος  και  η Σταματία , Σταματούλα , εορτάζουν . επίσης3  Φεβρουαρίου {Συμεών , Άννης και  Σταματίου  του Νεομάρτυρα } .
Και  16  Αυγούστου  {Αγίου Μανδυλίου , Τιμοθέου Ευρίπου και  Σταματίου Βουκόλου  εκ Βόλου } .-
~** Τυφλόμυγα - Επεισόδιο 4:  Από τηλεοπτικές σειρές:
~ http://youtu.be/puXxW3DGkXw ,=4ο  επεισόδιο .-
 http://youtu.be/sRaewbxpCL8 , =12 επεισόδια .-
~ Η Αντρέα, μία γυναίκα αστικής καταγωγής, ζει στην Κηφισιά, παντρεμένη με τον Σίμο, γνωστό ζωγράφο. Μαζί τους ζει και η Άννα, ψυχοκόρη της οικογένειας της Αντρέα, η οποία είναι 2 χρόνια μεγαλύτερή της και μεγάλωσαν μαζί. Για την Αντρέα ο Σίμος αποδείχθηκε από την πρώτη στιγμή ο τέλειος άνδρας και ο απόλυτος εραστής. Όμως και η Άννα είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του εδώ και χρόνια. Τρεις άνθρωποι, κάτω από την ίδια στέγη, αντιμέτωποι με καταστάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή τους για πάντα...

*** Προφήτης Ηλίας  Αρφαρών εντός Ι Ν   2014 : http://youtu.be/PKIOrEbw_uU ,
~**Εορτάζων Σταματάκος  8/11/2014 : http://youtu.be/2iG1pLYf3sE ,

***ΑΡΦΑΡΑ  28/10/2014 εορτασμός επετείου 1940 του  ΟΧΙ :   http://youtu.be/E_mT7vr4jSM ,
Αμφίπολη τύμβος ανασκαφών  1ο βίντεο  26/10/2014 : http://youtu.be/QrdzfmgabpY ,.-
~  Video Φωτογραφίες  ΠΑΤΡΑ-ΣΙΚΕΛΙΑ  11-18 Αυγούστου 2014 : http://youtu.be/VCRQb5aBJsA
~  Κων/νος   Γεωργ.  ιερέως Νιάρχου καθηγητή Πανεπιστημίου  2014 : http://youtu.be/GyhJM_DNVxA ,
~Ηφαίστειο Οκινάουα  Χαβάη   4/11/2014 : http://youtu.be/TQ0IBVJd4iI
~ Ηφαίστειο στην Χαβάη  4/11/2014 : http://youtu.be/ns7K6OTntGA
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΡΟΥΝΗΣ - ΩΡΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝ ' ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ : http://youtu.be/1RC6dmOd574 ,
Ο  Βιολιστής  Παναγιώτης Μπαρούνης από Άγριλο Αρφαρών Μεσσηνίας  2014 :http://youtu.be/qPqlvj4wswA ,

~** ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014   Σάββατο 18 Οκτωβρίου  2014     Α΄   Μέρος Ανάρτησης  ακολουθεί  και Β΄ Μέρος  Ανάρτηση  !!


***  VIDEO  ΟΜΟΡΦΑ  τραγούδια με το Κίμωνα Σκαλέα :
~**Κίμωνας Σκαλέας Νο  9  τραγούδι στο πλοίο  2014 : http://youtu.be/eUroBaWCDEw ,

~**Κίμωνας Σκαλέας  Νο  8  τραγούδι στο πλοίο  2014 : http://youtu.be/WTnCidAuQk4 ,
~**Κίμωνας Σκαλέας  Νο  7  τραγούδι  στο πλοίο  2014 : http://youtu.be/GbW26TwceuI ,
~** Κίμωνας Σκαλέας  Νο 6  τραγούδι στο πλοίο  2014 : http://youtu.be/QTwVTqvVjAk  ,
~**Κίμωνας Σκαλέας   Νο  5  τραγούδι  στο πλοίο  2014 : http://youtu.be/OZbzwuEXLuA ,
~**Κίμωνας  Σκαλέας  Νο 4  τραγούδι στο Αλμπερομπέλλο Ν   Ιταλίας  17/10/2014 :http://youtu.be/6HqO_9cTo4E ,
~** Κίμωνας  Σκαλέας   Νο  3  τραγούδι  στο πλοίο 18/10/2014: http://youtu.be/HwYl_HHDdDo ,
~**Κίμωνας Σκαλέας  Νο  2  τραγούδι  στο πλοίο  2014: http://youtu.be/GHwC4jwFwRY ,
~**Κίμωνας  Σκαλέας  Νο 1  τραγούδι  στο πλοίο 18/10/2014: http://youtu.be/dGfLy4dqQgw ,


 ~** Από Καλό  Νερό διαδρομή προς Κοπανάκι  2014: http://youtu.be/sz_NwNZlEyw ,.-
*** '    '"   Ότι  είναι  νόμιμον  δεν είναι  απαραίτητα  και  ηθικό " είπε ευρωπαίος πρώην πρωθυπουργός της ...

1 σχόλιο:

Stramatios Skoulikaw είπε...

~ Εάν κάποτε πρέπει να λυπάται ο χριστιανός , δύο μόνον αιτίες λύπης πρέπει να έχει ή όταν ο ίδιος ή όταν ο πλησίον του έρχεται σε αντίθεση με τον Θεό . { Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .-
~ Με θρήνους και με δάκρυα δεν θεραπεύεται η δυστυχία , αλλά με επινόηση καλών μέσων και με την δραστηριότητα . { Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης}.-