ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

΄Αρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

΄Αρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Νοεμβρίου  2014  :

~** Stamatakos Β. Σκούλικας Ο ΓΚΑΖΙΆΡΗΣ 27/11/2014:  http://youtu.be/NsD7RSExK50 .-


***  http://www.twitter.com/stamos01/ 260/194/8 ,

***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .-=  http://www.messinia.net.gr / .-

*** "Αν  θες να νιώθεις πλούσιος, απλά μέτρα όλα τα πράγματα που έχεις τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα."


 
~** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

***  Εικοσαετής κάθειρξη σε αθίγγανο και Αλβανό για ληστεία χρηματαποστολής         
           
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Της Βίκυς Βετουλάκη 
Σε 10 χρόνια κάθειρξης και 6 μήνες έκαστος καταδικάσθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας αθίγγανος και ένας Αλβανός για ληστεία κατά συναυτουργία σε χρηματαποστολή της Εθνικής Τράπεζας από το Γύθειο προς την Αρεόπολη.
Είχαν δικασθεί σε 12,5 χρόνια και χθες κατάφεραν να μειώσουν την ποινή κατά 2 χρόνια ο καθένας.
Αμφότεροι, παρά την άρνησή τους μέχρι τέλος ότι έχουν σχέση με τη ληστεία, κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και πλαστογραφία.
Χρηματαποστολή με ταξί
Τα στελέχη του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας κατέθεσαν ότι στις 18 Δεκεμβρίου του 2007 αναχώρησε από την τράπεζα χρηματαποστολή με ταξί, την οποία συνόδευαν δύο υπάλληλοι και μετέφεραν 34.600 ευρώ, ποσό, μάλιστα, που δε βρέθηκε ποτέ.
Ο πρώτος υπάλληλος που συνόδευε τη χρηματαποστολή κατέθεσε ότι 4 χιλιόμετρα πριν από την Αρεόπολη, ύστερα από μια στροφή, είδε κάθετα να τους κλείνει το δρόμο μια BMW θαλασσί χρώματος. Αμέσως κινήθηκαν προς το μέρος τους δύο άτομα, το ένα με κουκούλα στο πρόσωπο και κρατώντας καλάσνικοφ. Είπε ότι οι ληστές μιλούσαν καλά ελληνικά, απαίτησαν τα χρήματα, πήραν το σάκο και έφυγαν. Παίρνοντας δε τα χρήματα, πυροβόλησαν δύο φορές για εκφοβισμό.
Ο δεύτερος υπάλληλος, που κρατούσε το σάκο με τα χρήματα της τράπεζας, είπε ότι αυτός που φορούσε την κουκούλα τού έβαλε το όπλο στην κοιλιά και του ζήτησε τα χρήματα. Είπε ότι είδε πως το δέρμα του ήταν αρκετά μελαψό, ενώ μέσα στο σάκο υπήρχε και το περίστροφο με το οποίο συνοδεύουν τις χρηματαποστολές.
Ο οδηγός του ταξί τόνισε πως είχε παρατηρήσει το θαλασσί αυτοκίνητο όταν τους προσπερνούσε, διότι δεν έφερε πινακίδες.
Σημειώνεται ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο πρώτο δικαστήριο είχε επισημανθεί ότι το ίδιο καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί και σε άλλες αξιόποινες πράξεις στην Αθήνα, και συγκεκριμένα σε καταδίωξη με αστυνομικούς στο Πέραμα, σε δύο ληστείες, σε μία ανθρωποκτονία και σε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Επίσης, τονίσθηκε ότι το όπλο που εκλάπη με το σάκο της χρηματαποστολής, καθώς και οι πινακίδες από το σιέλ αυτοκίνητο, βρέθηκαν σε αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε από δράστες ύστερα από καταδίωξη με αστυνομικούς στο Πέραμα.
Απολογίες
Κατά τις απολογίες τους οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο αθίγγανος, που καταδικάστηκε σε 10,5 χρόνια για τη ληστεία και για πλαστογραφία, είπε πως είχε πάρει το θαλασσί αυτοκίνητο για να το δοκιμάσει, αλλά τελικά δεν το αγόρασε. Όταν έγινε η ληστεία, το είχε επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του. Ωστόσο, είχε εντοπισθεί αποτύπωμά του σε βιβλιαράκι του αυτοκινήτου, το οποίο βρέθηκε σε σπίτι που εικάζεται ότι οι ληστές χρησιμοποίησαν ως κρυσφήγετο, καθώς εκεί είχαν βρεθεί δύο ταινίες από δεσμίδες της εθνικής τράπεζας.
Για τα πειστήρια αυτά δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις.
Ούτε και ο Αλβανός κατάφερε να πείσει το δικαστήριο για την εκδοχή που παρουσίασε, ώστε να αποδείξει ότι δεν έχει σχέση με τη ληστεία. Παράλληλα, δε έπεισε για ποιον λόγο δε δέχτηκε να δώσει γενετικό υλικό για να γίνει εξέταση DNA και ταυτοποίηση με τα ευρήματα από τη ληστεία.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή και των δύο χωρίς κανένα ελαφρυντικό.
 
***  Αντιπολίτευση κατά Τατούλη στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου 

Στην προσφιλή τακτική των ύβρεων και των χαρακτηρισμών κατέφυγε για μια ακόμη φορά ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (24/11/2014), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταφέρει την ατμόσφαιρα της «κερκίδας» στο συλλογικό όργανο. Με μια αψυχολόγητη και ανεύθυνη τοποθέτησή του δυναμίτισε τη -μέχρι εκείνη στιγμή απόλυτα ήρεμη- συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντας ως «χουλιγκάνους» τα στελέχη της αντιπολίτευσης, αναγκάζοντας σύσσωμη την αντιπολίτευση να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση. Η επίθεση αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε μια σειρά συστηματικών υβριστικών επιθέσεων, κατά της αντιπολίτευσης, που στην γκάμα της περιλαμβάνει όρους και χαρακτηρισμούς, όπως «κομμουνιστοσυμμορίτες», «λούμπεν», «φασιστοειδή» κ.ά. Καταγγέλλουμε στο λαό της Πελοποννήσου αυτή την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του περιφερειάρχη, που στόχο έχει να υποβαθμίσει, να αποδυναμώσει και εν τέλει να απαξιώσει το κορυφαίο αιρετό όργανο της Περιφέρειας, ώστε να μην ελέγχονται ο τρόπος και οι μέθοδοι άσκησης της εξουσίας που ο ίδιος προσπαθεί να επιβάλει. Τον καταλαβαίνουμε! Η πολιτική του απραξία και τα συσσωρευμένα άλυτα προβλήματα της Πελοποννήσου τον παρασύρουν σε πρακτικές αντιδημοκρατικού εκτροχιασμού. Τα ψέματα, οι φαρισαϊσμοί, τα ποικιλώνυμα τερτίπια και η ακατάσχετη κενολογία φθάνουν στο τέλος τους. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα ασκήσουμε υπεύθυνα τη λειτουργία μας μέσα και έξω από το συλλογικό όργανο, όπως αυτή απορρέει από το θεσμικό μας ρόλο. «Η σιωπή των αμνών» που ονειρεύεται να επιβάλει ο κ. περιφερειάρχης δε θα περάσει. Η πολιτική εκ μέρους του, των αλαλαγμών και των ύβρεων, δεν έχουν καμία θέση στο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας. Δε θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορό του. Έχουμε διαφορετική αντίληψη από τον κ. Τατούλη για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και για τη Δημοκρατία γενικότερα. Τον παραδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας! ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ «Πελοπόννησος Πρώτα» «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» «Πελοποννησιακή Ένωση» «Πελοπόννησος Οικολογική» 

***  Εορταγορά από τους εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου, ακολουθούν τα Παιδικά Χωριά SOS

Οι εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου Καλαμάτας πραγματοποιούν bazaar στο φουαγιέ του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, από σήμερα έως και την Παρασκευή 28 του μήνα, μεταξύ των ωρών 9.00 & 14.00 και 17.00 & 23.30. Η εορταγορά θα περιλαμβάνει χειροποίητες δημιουργίες, τοπικά προϊόντα, αντίκες, βιβλία, CD, χριστουγεννιάτικα στολίδια και γλυκίσματα. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη μέρους των αναγκών των δικαιούχων του Παντοπωλείου. Επίσης, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος διοργανώνει και φέτος Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από το προσεχές Σάββατο 29 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες 10.00 – 14.00 και 17.30 - 22.00. Φέτος το παζάρι θα περιλαμβάνει, εκτός από χριστουγεννιάτικα στολίδια, χριστουγεννιάτικες κάρτες, μεγάλη ποικιλία από γλυκίσματα (προσφορά των εθελοντών), κουλουράκια, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και άλλες λιχουδιές και επιπλέον χειροποίητα πλεκτά για όλες τις ηλικίες: πουλόβερ, κουβέρτες, κουβερτούλες, καλτσάκια, σκουφάκια, γαντάκια, όλα φτιαγμένα από την ομάδα των εθελοντών του Κέντρου στη Στούπα, όπως και πολλές άλλες χειροποίητες δημιουργίες. Η υποστήριξη του παζαριού του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχιση του έργου του και τη στήριξη των παιδιών της πόλης και της περιοχής της. - 

***  H FRAPORT AG- SLENTEL Ltd προτιμητέος επενδυτής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια 

Με εφάπαξ τίμημα 1,234 δισ. ευρώ και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, η κοινοπραξία FRAPORT AG- SLENTEL Ltd ανακηρύχτηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέος επενδυτής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Ειδικότερα, χθες αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές, που υποβλήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου από τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America S.A.), METKA Α.Ε., FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και VINCI Airports S.A.S. και ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε. για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων (ομάδες Α και Β). Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι η FRAPORT AG- SLENTEL Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών. Το ποσό που προσέφερε η κοινοπραξία ήταν σημαντικά υψηλότερο τόσο από την ανεξάρτητη αποτίμηση όσο και από την αμέσως επόμενη προσφορά. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ο προτιμητέος επενδυτής προσέφερε για την Ομάδα Α 609 εκατ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 11,3 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό και 625 εκατ. ευρώ και 11,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για την Ομάδα Β αντίστοιχα. Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν ανέρχονται σε περίπου 330 εκατ. ευρώ σε χρονικό ορίζοντα τεσσάρων ετών, ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε περίπου 1,4 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον του εφάπαξ τιμήματος και του ετήσιου εγγυημένου καταβλητέου μισθώματος. - 

 ***   Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα 2015 Δήμου Τριφυλίας         
            
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2015, το οποίο ανέρχεται σε 3.405.444,99 ευρώ! Το ποσό αυτό είναι διαφορετικό και ελαφρώς μεγαλύτερο από εκείνο που αναλυτικά παρουσιάσαμε στο φύλλο του «Θ» την Κυριακή για το τεχνικό πρόγραμμα το οποίο υπήρχε την Παρασκευή στο φάκελο της συνεδρίασης.
Ως δια μαγείας, ωστόσο, μετά το δημοσίευμα του «Θ», το τεχνικό πρόγραμμα τροποποιήθηκε και προχθές αυτό που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο περιλάμβανε 115.000 ευρώ από Ίδιους Πόρους, έναντι 15.000 που ήταν στο Τ.Π. την Παρασκευή. Επίσης, σε εκείνο της Παρασκευής η πρόβλεψη για μελέτες ήταν μηδενική, ενώ προχθές στο Τ.Π. είχε αναγραφεί στις Μελέτες: «Διαμόρφωση Χώρου Εγκατάστασης Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων» με 100.000 ευρώ από Ίδιους Πόρους και «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για έργα ΕΣΠΑ» με 50.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ!
Ο δήμαρχος Τριφυλίας ανέφερε πως παλιότερα υπήρχαν ανοιχτοί προϋπολογισμοί στους Δήμους, αλλά από το 2014, όπως και το 2015, είναι κλειστοί, και είπε ότι σημείο αναφοράς για τον προϋπολογισμό του 2015 είναι τα έσοδα του 2013 και αυτό είναι η οροφή, με τα έργα του τεχνικού προγράμματος του 2015 να φτάνουν το 1,1 εκ. ευρώ συν τα συνεχιζόμενα συν αυτά που στοχεύουν να χρηματοδοτηθούν. «Είμαι σίγουρος ότι όλοι θεωρούν αυτό το Τ.Π. πάρα πολύ φτωχό και δε θα αναιρέσω και δε θα διαφωνήσω καθόλου», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτές είναι οι πραγματικές δυνατότητες του Δήμου».
Ακόμα, αναφέρθηκε στην πολιτική του Δήμου να εισπράξει τις οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων, ενώ μίλησε για τις αγωγές που κατατίθενται σε βάρος του Δήμου.
Ακολούθως, το λόγο πήρε η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, η οποία ανέφερε τα οικονομικά στοιχεία του Τ.Π., το οποίο ανέρχεται σε 3.405.444 ευρώ, από τα οποία 2.070.000 είναι για το δρόμο Βάλτα – Γαργαλιάνοι. Έτσι το τεχνικό πρόγραμμα έργων αγγίζει τα 950.000 ευρώ, ενώ ανέφερε την κατανομή ανά πηγή χρηματοδότησης.
«Είμαι στη δύσκολη θέση να εισηγούμαι ένα τεχνικό πρόγραμμα που αντιμετωπίζει τα απολύτως απαραίτητα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει καλύτερο», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αδρακτάς, και συμπλήρωσε: «Λίγα μπορούμε να πούμε και αν είναι κάτι να σχολιάσουμε, είναι η πρόβλεψη για τον τεχνικό σύμβουλο, τα 100.000 ευρώ που δεσμεύουμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων, έχουμε δύο συνεχιζόμενα έργα, στο Περδικονέρι και το Πολυθέα – Μοναστήρι, και κατά τα άλλα κατανέμουμε τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας με μία λογική ανά Ενότητα, για να καλύψουμε τις τρέχουσες ανάγκες και να ’χουμε μία πρόβλεψη, ένα εργαλείο για να μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε σε πρώτη φάση ό,τι ανάγκες πιστεύουμε θα παρουσιαστούν…».
Αναφέρθηκε και στα 112.000 ευρώ που αναφέρονται ως Πολιτική Προστασία παρελθόντων ετών, που είναι χρήματα που υπήρχαν ξεχασμένα και ανέσυραν.
Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, να ρωτά: «Έχει καμία σχέση αυτό το τεχνικό πρόγραμμα με τον προϋπολογισμό; Το προσχέδιο που έχει εγκριθεί τον Αύγουστο; Έχει καμία σχέση αυτό το τεχνικό πρόγραμμα με την επέκταση της ΔΕΥΑΚΥ σε ΔΕΥΑΤ; Μπορούμε να ξέρουμε τα υπόλοιπα έσοδα, Ίδιοι Πόροι, συνολικά, πόσοι είναι; Βλέπω ότι από Ι.Π. βάζουμε 115.000 ευρώ στο Τ.Π. Μπορούμε να έχουμε το ακριβές νούμερο ή περίπου πόσοι θα ’ναι οι Ίδιοι Πόροι που εκτιμούμε; Το ποσό της Πολιτικής Προστασίας από πότε είναι;». Επίσης, ζήτησε ενημέρωση από το δήμαρχο ή κάποιον αντιδήμαρχο για τις αγωγές σε βάρος του Δήμου.
Τι αναφέρεται στο σχέδιο του προϋπολογισμού για τα τακτικά έσοδα και αν μπορούν και μέχρι πότε να ξέρουν εισπραχθέντα και βεβαιωθέντα του 2014, ρώτησε ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Νώντας Βουδούρης, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό αυτό που ρώτησε ο κ. Ανδρινόπουλος για τις αγωγές. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Ανδρινόπουλος σημείωσε: «Το τεχνικό πρόγραμμα της κάθε Δημοτικής Αρχής αντικατοπτρίζει το όραμα και στους στόχους της. Βέβαια, είναι σύνηθες φαινόμενο όλες οι αντιπολιτεύσεις στους Δήμους να λένε “δεν υπάρχει όραμα κ.τ.λ.”. Εγώ δε θα πω, δεν έχει όραμα. Δεν έχει στόχους! Μίλησε ο δήμαρχος για αύξηση εσόδων και συμφωνούμε κι εμείς να τα διεκδικήσουμε.
[…] Όταν δεν έχεις άλλον τρόπο να εισπράξεις έσοδα, περιορίζεις τις δαπάνες». «Υπάρχουν στο Δήμο ανεξέλεγκτες δαπάνες, αρκεί να κάνουμε έναν έλεγχο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Στα τέλη που μας επιστρέφει η ΔΕΗ. Κοιτάξτε τους να δείτε τι γίνεται. Κοιτάξτε να δείτε ότι υπάρχουν και αρνητικοί λογαριασμοί!», επισήμανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρόσθεσε πως «είναι δεδομένη η ΣΑΤΑ που παίρνουμε, άρα εμείς θα πρέπει να βρούμε τους Ίδιους Πόρους, με τους οποίους θα μπορέσουμε να καλύψουμε, τουλάχιστον, τις ελάχιστες ανάγκες! Με αυτό το πρόγραμμα δεν καλύπτονται ούτε οι ελάχιστες ανάγκες! Έκανα μία ερώτηση προηγουμένως στην κα Πανουσιοπούλου, αλλά μας είπε νούμερα, χωρίς να πάρω συγκεκριμένη απάντηση. Από τους Ίδιους Πόρους που εκτιμούμε, που θα έχουμε στον προϋπολογισμό, τι παίρνουμε και βάζουμε στο Τ.Π.; 115.000 ευρώ. Πόσοι θα είναι, σύνολο, στον προϋπολογισμό οι Ίδιοι Πόροι; Αυτό το νούμερο θέλω να μου πείτε! Πείτε το νούμερο, το θυμάστε;», με την κα Πανουσιοπούλου να απαντά εκτός μικροφώνου «στον προϋπολογισμό» (σ.σ. θα αναφερθούν τότε τα στοιχεία!).
Ο κ. Βουδούρης τόνισε πως, «με το ποσό των Ι.Π. που προτίθεται να διαθέσει ο Δήμος, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 3,38% της όλης χρηματοδότησης του τεχνικού προγράμματος, διαπιστώνει κάποιος ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι τελειωμένη! Και γι’ αυτό έχουμε δύο λόγους» και αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης, της διοίκησης και του όλου τρόπου λειτουργίας του Δήμου, που έθιξε ο δήμαρχος (σ.σ. αγωγές, χρέη προς το Δήμο), συμπληρώνοντας: «Υπάρχει όμως και άλλο ένα ζήτημα, το οποίο δεν έθιξε. Το πώς έχει οδηγηθεί η Τ.Α. και πώς οδηγείται και πού έχει φτάσει ο Δήμος Τριφυλίας, οφείλεται σε κάποιες κεντρικές πολιτικές επιλογές». Χαρακτήρισε δε, «περίπου σαν ληξιαρχική πράξη θανάτου, το να μπορείς να διαθέσεις μόνον 115.000 ευρώ Ιδίων Πόρων σ’ αυτόν το Δήμο».
Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, δήλωσε πως συμφωνεί με τους επικεφαλής των δύο άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο θέμα των αγωγών, και έθεσε το ζήτημα της νομικής υπηρεσίας με πρόσληψη δικηγόρου.
«Ο κ. δήμαρχος λέει, υπολειπόμαστε σε έσοδα, αυτή η κατάσταση υπάρχει, γι’ αυτό και φτωχό το τεχνικό πρόγραμμα, λειψά τα έργα που θα κάνουμε…», θυμίζοντας στο δήμαρχο ότι «οι αστικές κυβερνήσεις που πίνετε νερό στο όνομά τους, έκαναν τις περικοπές, 12 δισ., και δεν τα διεκδικείτε». Ο ίδιος αναφέρθηκε στην κατάσταση στο Δήμο λέγοντας πως «φτάνει τα όρια της κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης», ενώ είπε στο δήμαρχο ότι στελέχη της παράταξής του, νυν και πρώην, διοίκησαν και έκαναν όλα αυτά.
Ακολούθησε συζήτηση και κατά την ψηφοφορία μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης υπερψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση το καταψήφισε. 

***  Το Καλό Νερό - Τσακώνα στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τα έργα που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αστική Ανάπτυξη» (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 της Ε.Ε., έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών. Συγκεκριμένα, ο κατάλογος των μεγάλων έργων στον τομέα Μεταφορών στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα. Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοΐδη. Μεταξύ των άλλων, ζήτησε ενημέρωση για το πότε θα δημοπρατηθεί το Καλό Νερό–Τσακώνα. Επίσης, να ενημερωθεί για την πρόοδο των μελετών για το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, καθώς και για το σιδηροδρομικό δίκτυο, και αν θα επαναλειτουργήσει ο προαστιακός της Μεσσηνίας. Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν τον κ. Πετράκο ότι για τον αυτοκινητόδρομο Καλό Νερό-Τσακώνα απαιτείται μόνον η υλοποίηση της Οριστικής Μελέτης Τεχνικών Έργων και ορισμένες γεωτεχνικές μελέτες, καθώς η ΜΠΕ είναι ήδη εγκεκριμένη, ώστε να δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο. Ο υπουργός, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκπονηθεί η Οριστική Μελέτη Τεχνικών Έργων, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να μπορεί να προκηρυχτεί η υλοποίηση του έργου σύντομα. Για τον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτα- Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, το κομμάτι Καλαμάτα- Ριζόμυλος είναι ώριμο ως έργο, αλλά το κομμάτι Ριζόμυλος- Σουλινάρι δεν είναι ώριμο, καθώς λείπουν η Μελέτη Τεχνικών Έργων και οι γεωτεχνικές μελέτες. Ακόμη, ενημέρωσαν τον κ. Πετράκο ότι στο τέλος του χρόνου θα κηρυχτούν οι απαλλοτριώσεις. Σε σχέση με το σιδηρόδρομο, αλλά και την οριστικοποίηση των αποφάσεων για το Καλό Νερό – Τσακώνα, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει σε περίπου 15 ημέρες το βουλευτή, σε νέα συνάντηση. - 

*** Το Σάββατο οι επιστημονικές ανακοινώσεις για την Αμφίπολη
Ειδική παρουσίαση στο ΥΠΠΟΑ
Το Σάββατο οι επιστημονικές ανακοινώσεις για την Αμφίπολη
Ο επιβλητικός Τύμβος Καστά  
~  Στις επιστημονικές ανακοινώσεις που θα γίνουν το Σάββατο στο υπουργείο Πολιτισμού επικεντρώνεται το ενδιαφέρον αναφορικά με την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί
   ~  Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της πορείας της έρευνας, τρεις μήνες μετά την είσοδο των αρχαιολόγων στον αρχαίο τάφο.
Ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι:
~
Κ. Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)».
  • Μιχ. Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».
  • Δημ. Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».
Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αρχαιολόγος, Νίκος Σταμπουλίδης.
~  Το ενδιαφέρον για τις ανακοινώσεις της διεπιστημονικής ομάδας είναι μεγάλο. Το περασμένο Σάββατο τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.
Ο κ. Τασούλας επανέλαβε ότι η έρευνα δεν έχει τελειώσει και οι επόμενες κινήσεις θα κριθούν από τα αποτελέσματα της γεωφυσικής διασκόπησης που πραγματοποιεί η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ.
Όσον αφορά στον σκελετό που βρέθηκε κάτω από το δάπεδο σφράγισης του τρίτου θαλάμου του αρχαίου τάφου, νεώτερα στοιχεία για την «ταυτότητα» (φύλο, ηλικία) του νεκρού δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα την έρευνα θα αναλάβουν έλληνες επιστήμονες.
~ Άννα Ανδίρα

***    Αστρονομικό το κόστος της πρώτης γονιδιακής θεραπείας
Ένα εκατ. ευρώ ανά ασθενή
Αστρονομικό το κόστος της πρώτης γονιδιακής θεραπείας
Oι γονιδιακές θεραπείες αποκαθιστούν τη λειτουργία ελαττωματικών ή απόντων γονιδίων  
~  Έπειτα από δυόμισι δεκαετίες πειραματισμών και απογοητεύσεων, η πρώτη γονιδιακή θεραπεία που εγκρίνεται στο Δυτικό ημισφαίριο είναι σχεδόν έτοιμη για χρήση. Όμως το κόστος της θεραπείας ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ ανά ασθενή, ποσό ρεκόρ για θεραπεία που προορίζεται για σπάνια ασθένεια.
Η θεραπεία Glybera εγκρίθηκε στην Ευρώπη πριν από δύο χρόνια, ωστόσο η κυκλοφορία της αναβλήθηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η παρακολούθηση των ασθενών για μια εξαετία.
Η θεραπεία, η οποία αναπτύχθηκε από την ολλανδική UniQure, προορίζεται για τη σπάνια πάθηση της έλλειψης λιποπρωτεϊνικής λιπάσης (LPLD) μια κληρονομική διαταραχή που εμποδίζει τη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Η ασθένεια πλήττει μόλις έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο.
Το Glybera είναι ένας αβλαβής ιός, σχεδιασμένος να μεταφέρει στα κύτταρα ένα λειτουργικό αντίγραφο του ελαττωματικού γονιδίου της ασθένειας.
Η περίπτωση του Glybera δείχνει ότι οι γονιδιακές θεραπείες θα μπορούσαν να συμπληρώσουν το επιχειρηματικό μοντέλο των φαρμακοβιομηχανιών, σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.
Η ιταλική εταιρεία Chiesi, η οποία ανέλαβε την εμπορική διάθεση της θεραπείας κατόπιν συμφωνίας με την UniQure, σκοπεύει να λανσάρει το Glybera στη Γερμανία και υπέβαλε φάκελο τιμολόγησης στην αρμόδια ομοσπονδιακή επιτροπή.
Όπως επιβεβαίωσε η Chiesi στο Reuters, η τιμή που προτείνεται είναι 53.000 ευρώ ανά φιαλίδιο. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος για τον μέσο ασθενής, ο οποίος έχει βάρος 62,5 κιλών και χρειάζεται 21 φιαλίδια, φτάνει το 1,1 εκατομμύρια ευρώ.
Η τελική τιμή θα καθοριστεί πάντως μετά την απάντηση της αρμόδιας επιτροπής και τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με ασφαλιστικά ταμεία.
Στην Κίνα έχει εγκριθεί από το 2003 μια γονιδιακή θεραπεία για τον καρκίνο, η οποία όμως δεν έχει κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι το Glybera έχει την πρωτιά στον Δυτικό κόσμο.
Η UniQure αναπτύσσει ακόμα γονιδιακές θεραπείες για την αιμοφιλία και την καρδιοπάθεια. Εφόσον οι κλινικές δοκιμές πετύχουν, οι θεραπείες αυτές αναμένεται να έχουν πολύ χαμηλότερη τιμή, καθώς απευθύνονται σε πολύ περισσότερους ασθενείς και η εταιρεία μπορεί να αποσβέσει πιο εύκολα το κόστος της έρευνας και ανάπτυξης.   ewsroom ΔΟΛ

***    Αντίσωμα συρρικνώνει τους καρκινικούς όγκους της ουροδόχου κύστης
Καλά νέα για τους ασθενείς
Αντίσωμα συρρικνώνει τους καρκινικούς όγκους της ουροδόχου κύστης
***   Τι θα γίνει με το Τμήμα Μεταγωγών στη Μεσσηνία

Κάθε φορά που συνεδριάζει το Εφετείο Κακουργημάτων δεκάδες είναι οι κρατούμενοι που πρέπει να μεταχθούν από την Αστυνομική Διεύθυνση στα Δικαστήρια. Μάλιστα, κάποιες φορές γίνεται σε δύο δόσεις η μεταγωγή, καθώς τα κρατητήρια στα Δικαστήρια είναι περιορισμένης δυναμικότητας. Το Τμήμα Μεταγωγών στη Μεσσηνία έπρεπε να έχει στελεχωθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ακόμα τίποτα. Μήπως τώρα που ο υπουργός έχει στα σκαριά μια πιο λογική αναδιάρθρωση το εξετάσει κι αυτό σοβαρά και λυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς σημαντική αστυνομική δύναμη απασχολείται μόνο με αυτό το έργο; Β.Β. - 

***  Τι Βενετία, τι Καλαμάτα…           
   
Θα διαβάσετε την είδηση ότι το καρναβάλι του 2015 στην Καλαμάτα θα έχει αναγεννησιακό και βενετσιάνικο χαρακτήρα, χωρίς να αποκλείεται το λαϊκό στοιχείο. Ομολογώ πως αρχικά παραξενεύτηκα, αλλά στη συνέχεια άρχισα να φαντάζομαι διάφορα. Για παράδειγμα, σκέφτηκα τι κοινό μπορεί να έχουν Βενετία και Καλαμάτα. Το  μοναδικό που μπόρεσα να υποθέσω είναι το υγρό στοιχείο και εκεί σταματά κάθε σύγκριση, εκτός αν πλημμυρίσει η Καλαμάτα – το απευχόμαστε- και χρειαστεί να μετακινούμαστε με γόνδολες ή βάρκες.
Όμως, εκεί η φαντασία ξαναπήρε μπροστά και άρχισα να «βλέπω» το δήμαρχο ως γονδολιέρη, είτε στην πραγματικότητα είτε σε μορφή άρματος, που θα ταξιδεύει, δηλαδή, τη γόνδολα της Καλαμάτας. Εκτός αυτού, θα υπάρχει και άλλος συμβολισμός, πιο έμμεσος, καθώς θα παραπέμπει και στον Μάο, τον μεγάλο τιμονιέρη…  
Βέβαια, δε θα πρέπει να αποκλείουμε ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας του Φεστιβάλ ίσως να δώσει και πόντους στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021…    Χ.Χ.  

***   Έφεση Γεωργούντζου για τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΠΗΝ         
           
Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργούντζος θα κάνει έφεση σύμφωνα με πληροφορίες μας κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβούλιου για την απόφαση του να τον διαγράψει από μέλος της, εξαιτίας του επεισοδίου με τον προπονητή της Καλαμάτας Νίκο  Κουρμπανά (δείτε εδώ).
Αναλυτικά η απόφαση της Ένωσης έχει ως εξής:
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
27 Νοεμβρίου 2014
   ΑΠΟΦΑΣΗ 
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Κυριακή 24/11/2014 και ώρα 10.30 το πρωί σε ειδική αίθουσα του ξενοδοχείου ‘Ηλέκτρα’ στην Καλαμάτα έχοντας καλέσει αυτεπαγγέλτως το μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ κ. Σωτήρη Γεωργούντζο για ακρόαση αναφορικά με το επεισόδιο που είχε  με τον προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας  της Καλαμάτας κ. Νίκο Κουρμπανά, το οποίο έγινε θέμα , με όχι θετικά σχόλια, σε πανελλήνιας εμβέλειας Μ.Μ.Ε. και τηλεοπτικές σατυρικές εκπομπές.
Επίσης εκλήθησαν σε ακρόαση και όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ από την Καλαμάτα για να καταθέσουν σχετικά με το συγκεκριμένο επεισόδιο και την εν γένει στάση του κ. Γεωργούντζου.
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ομόθυμα καταδικάζει την επίθεση του κ. Κουρμπανά κατά του μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ κ. Γεωργούντζου .
Ωστόσο όπως  προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία και τις καταθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ , τόσο με την εριστική στάση και συμπεριφορά κατά την διάρκεια των συνεντεύξεων τύπου έναντι του κ. Κουρμπανά , όσο και με τη στάση του κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων στις κερκίδες των γηπέδων , είχε ήδη δημιουργήσει το υπόβαθρο για να εκδηλωθεί επεισόδιο μεταξύ αυτού και του κ. Κουρμπανά , όπως αυτό συνέβη στην τελευταία συνέντευξη τύπου.
Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ του αθλητικού ρεπορτάζ κατέθεσαν ότι ο κ. Γεωργούντζος με τη στάση του και τη συμπεριφορά του αποπροσανατολίζει τη διαδικασία με αποτέλεσμα να μη δύναται να ασκούν το λειτούργημα τους και πολλοί εξ αυτών να αποχωρούν από τις συνεντεύξεις τύπου.
Από τις καταθέσεις των συναδέλφων προκύπτει επίσης ότι εκτός του πανελλαδικού σάλου δια της τηλεοπτικής εικόνας διασύρει την ΕΣΗΕΠΗΝ και κατ’ επέκταση  και τα μέλη της, προκαλεί, δε, αντιδράσεις εναντίον των μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ και στην κοινωνία της Καλαμάτας παρουσιάζοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα που περιλαμβάνουν αρνητικούς
σχολιασμούς με αφορμή  τη δημόσια εικόνα του κ. Γεωργούντζου από πολίτες, τόσο κατά των ιδίων όσο και κατά της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Κατόπιν αυτών το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία και τις καταθέσεις, σε συνεδρίαση στις 26/11/2014 στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα, και με μυστική ψηφοφορία αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διαγραφή από την Ένωση όπως προβλέπεται από το άρθρο 23 με τίτλο «Πειθαρχικά παραπτώματα» παράγραφος στ.
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο κ. Γεωργούντζος παραβίασε το άρθρο 23 παράγραφος α, και το άρθρο 8 του καταστατικού της ΕΣΗΕΠΗΝ παράγραφος α, επίσης παράγραφος γ΄και δ΄ του ιδίου άρθρου.
Το  Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε επίσης ότι ο κ. Γεωργούντζος παραβίασε τα άρθρα  του Κώδικα Δεοντολογίας  της ΠΟΕΣΥ, της οποίας η ΕΣΗΕΠΗΝ είναι μέλος και συγκεκριμένα : Άρθρο 1 παράγραφος γ’,  δ’ καθώς και το άρθρο 7 παράγραφος β΄.
Η ανωτέρω συμπεριφορά του και το γεγονός ότι είναι υπότροπος για το ίδιο παράπτωμα , ( του είχε επιβληθεί ποινή 12μηνης διαγραφής με την απόφαση ΦΓ /172 του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου και η ποινή της επίπληξης από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο), αποδεικνύεται περίτρανα ότι η συμπεριφορά του κ.  Σωτήρη Γεωργούντζου όχι μόνο δεν προάγει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας αλλά αντιθέτως το προσβάλλει και εξ αυτού του λόγου δεν μπορεί να παραμείνει ως μέλος στους κόλπους της ΕΣΗΕΠΗΝ.

***  Προσφορές όλο το χρόνο και όχι μόνο στις εκπτώσεις, τι αλλάζει πλέον στην αγορά          
           
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή όσον αφορά στις προσφορές και τις εκπτώσεις - Δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο καταγγελιών
Απελευθερώνονται οι προσφορές που πλέον θα μπορούν να πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμου Γιακουμάτου, που αφορά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες (Υπουργική Απόφαση 56885/10-11-2014, ΦΕΚ 3107Β΄) και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Κώδικα, όπως υπενθυμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, περιλαμβάνουν ανά θέμα τα εξής:
Εκπτώσεις
Διατηρείται το υφιστάμενο καθεστώς: εκπτώσεις διενεργούνται τέσσερις (4) φορές το χρόνο (τακτικές και ενδιάμεσες) κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 15 του ν. 4177/2013.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Προσφορές
Απελευθερώνονται οι προσφορές, με μόνη προϋπόθεση τον περιορισμό της ποσότητας των προσφερόμενων ειδών στο 50% του δυναμικού του καταστήματος.
Οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις περιόδους των εκπτώσεων. Κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα.
Γενικά για εκπτώσεις, προσφορές και προωθητικές ενέργειες
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, προσφορών και προωθητικών ενεργειών πρέπει να εμφανίζεται η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή του προϊόντος ή το πρόσθετο όφελος στην περίπτωση των προωθητικών ενεργειών, προκειμένου η σύγκριση τους να είναι απλή και σαφής. Συμπληρωματικά μπορεί να αναφέρεται και το αντίστοιχο ποσοστό έκπτωσης στο χώρο πώλησης γενικά ή ανά προϊόν. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Καταστήματα Stock και Outlet
Χαρακτηρίζονται ως καταστήματα Stock και Outlet, τα καταστήματα λιανικής πώλησης των προϊόντων που ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες:
(α) αποθέματα προηγούμενων εμπορικών περιόδων (σεζόν)
(β) αποθέματα παλαιάς μόδας
(γ) αποθέματα καταργημένων ή παλαιών ή μη εμπορεύσιμων εμπορικών κωδικών
(δ) αποθέματα παλαιών εμπορικών σειρών
(ε) παλαιά εν γένει αποθέματα
(στ) είδη ξεπερασμένης τεχνολογίας και καταναλωτικών συνηθειών
(ζ) είδη πλεονάζουσας παραγωγής
(η) είδη που επιστράφηκαν και/ή αποθέματα λόγω ακύρωσης παραγγελιών
(θ) είδη που ανήκουν σε δοκιμαστικές ή πειραματικές σειρές ή είναι δείγματα.
Επιπλέον τα καταστήματα Stock των παραπάνω ειδών επιτρέπεται να πωλούν μεταχειρισμένα και ελαττωματικά προϊόντα. Τα χαρακτηριζόμενα ως καταστήματα stock ή Outlet, για να λειτουργήσουν, θα πρέπει να έχουν προβεί σε έναρξη εργασιών ως καταστήματα Stock ή ως καταστήματα Outlet στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
Τα εν λόγω καταστήματα υποχρεούνται να αναγράφουν:
(α) την παλαιά τιμή πώλησης διαγραμμένη και
(β) τη νέα μειωμένη τιμή πώλησης, με τρόπο που να επικοινωνεί στον καταναλωτή τη σαφή διάκριση μεταξύ των δύο αυτών τιμών.
Προαιρετικά, επιτρέπεται να αναγράφεται εντός του καταστήματος και σε κάθε άλλη εμπορική επικοινωνία με τον καταναλωτή το ποσοστό της μείωσης. Στις περιόδους εκπτώσεων ή προσφορών, τα καταστήματα αυτά υποχρεούνται να εμφανίζουν στις πινακίδες όλες τις ενδιάμεσες τιμές διαγραμμένες και -με έντονη γραφή- τη νέα μειωμένη τιμή διάθεσης και να αναγράφουν σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία μόνο τις λέξεις «εκπτώσεις» ή «προσφορές».
Σε κάθε περίπτωση τα καταστήματα αυτά υποχρεούνται να αναφέρουν στις πινακίδες τους και σε κάθε επικοινωνία με τον καταναλωτή, μαζί με την τιμή του προϊόντος και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, σε περίπτωση δε ελαττωματικού προϊόντος, το ελάττωμα θα σημειώνεται κατά τρόπο σαφή επί του προϊόντος.
Ηλεκτρονικό Μητρώο Καταγγελιών
Δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο καταγγελιών στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, για την καταχώριση σε αυτό, των πάσης φύσεως καταγγελιών καταναλωτών. Η καταχώριση της καταγγελίας γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή www.1520.gov.gr, με τη χρήση ηλεκτρονικής φόρμας στην οποία ο καταναλωτής συμπληρώνει τα στοιχεία του καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης, την πρακτική της οποίας θέλει να καταγγείλει.
Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του Κώδικα, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον ν. 4177/2013 καθώς και οι κυρώσεις από την Υπουργική Απόφαση «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ)».
www.protothema.gr  .-
 
***   Κοινωνία σε… σήψη         
            Ντρέπομαι ειλικρινά που θα καταπιαστώ με τούτο το θέμα σήμερα, καθώς αποδεικνύει το βαθμό του πολιτισμού μας, αλλά και την ψυχολογική κατάσταση της κοινωνίας, η οποία είναι τσιτωμένη από την κρίση και τα δεινά που υπομένει.
Τη δεύτερη διαπίστωση εκφράζει η Αναστασία Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, αλλά προσωπικά δεν την ασπάζομαι, όσο λογικοφανής κι αν είναι.
Το θέμα αφορά στην κακοποίηση, το βασανισμό και τη θανάτωση ζώων που τελευταία έχει πάρει άγριες διαστάσεις. Οι άνθρωποι που βασανίζουν και σκοτώνουν ζώα, ίσως έχουν υπάρξει και οι ίδιοι θύματα βιαιοτήτων. Θυμάμαι από πιτσιρικάς στη γειτονιά μου παιδιά που με λαστιχιέρες εκσφενδόνιζαν καρφιά γυρισμένα, από αυτά που κάρφωναν ξύλινα κιβώτια για εξαγωγή σύκων, στα μάτια γατιών και σκυλιών και στη συνέχεια «έπεφτε σύννεφο» το κλωτσομπουνίδι μεταξύ μας.
Το όλο θέμα, πλην των παραπάνω εξηγήσεων, θεωρώ πως είναι «κατασκευαστικό». Αποκαλύπτει το χαρακτήρα του ανθρώπου, το επίπεδο του πολιτισμού του, τις αρχές και τις αξίες του, όπως προανέφερα, και γενικά ένα σκοτεινό κόσμο.
Την ίδια στιγμή οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι μέλη της κοινωνίας, που ούτε καν πάει το μυαλό μας. Από αυτούς που στα καφενεία βρίζουν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τρώγονται με τα ρούχα τους. Ακόμη, από εκείνους που πρωτοστατούν σε καυγάδες στα γήπεδα και «χερουκώνουν» αδύναμους και μετανάστες.
Τον περασμένο μήνα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, εξέδωσε εγκύκλιο που προβλέπει πολύ αυστηρές και άμεσες ποινές για όσους συλλαμβάνονται να κακοποιούν και να βασανίζουν ζώα.
Η εισαγγελέας δίνει σαφή εντολή για τήρηση του Αυτοφώρου και διενέργεια άμεσης δίκης, όχι μόνο για όσους ευθύνονται για κακοποίηση ή βασανισμό ζώων, αλλά για όλους όσοι διακινούν σχετικό οπτικό υλικό στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχουν και χρηματικά πρόστιμα από 3.000 έως και 15.000 ευρώ, ανάλογα το αδίκημα. Σύμφωνα με την ψυχολόγο κα Αριμπλιά που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η αυστηρότητα των ποινών θα επισύρει την προσοχή της κοινωνίας σ’ αυτά τα φαινόμενα βίας. Εύχομαι να είναι σε θέση η κοινωνία να διαχειριστεί και τις αιτίες που προκαλούν αυτή τη βία».
Πολύ θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί της, όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση... Γι’ αυτό οι υγιείς ψυχικά άνθρωποι πρέπει να προστατεύουν και να καταγγέλλουν τα ανθρώπινα δίποδα, αλλά και οι Δήμοι, κυρίως, πρέπει να δημιουργήσουν χώρους για αδέσποτα ζώα.  Του Δημήτρη Γιατράκου 
 
*** Επιδρομές καμικάζι
Η σημερινή έχει οριστεί από την «Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων» ως ημέρα αντίστασης και κινητοποιήσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Ωστόσο, βάσει του σημερινού πρωτοσέλιδου του «Θάρρους», το αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν ιδιωτικοποείται, προς το παρόν τουλάχιστον. Οι προσφορές των ενδιαφερόμενων ομίλων περιορίστηκαν στα 14 μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας, καθώς θα τους αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη. Προσφορά-ζήτηση. Αν το αεροδρόμιο της πόλης μας συνεχίσει την ανοδική του πορεία και γίνει ελκυστικότερο, ποιος θα εμποδίσει σε ένα, δυο χρόνια την ιδιωτικοποίησή του; Το ότι προς το παρόν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μένει εκτός δε λέει κάτι. Αφού πήραν φωτιά τα διπλανά, δεν κινδυνεύει να αρπάξει και το δικό σου; Αν, μάλιστα, γίνουν και τα απαραίτητα έργα εκσυγχρονισμού του μέσω ΕΣΠΑ, με την παράλληλα ολοένα ανοδική πορεία των αφίξεων, η Fraport σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου, η Corp. America σε συνεργασία με το Όμιλο της ΜΕΤΚΑ και, τέλος, η Vinci με τον Όμιλο Ελλάκτωρ, θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη; Αφού θα πωληθούν τα 14 μεγαλύτερα, άνοιξε ο χορός. Και η σύμβαση θα έχει διάρκεια 40 έτη με δικαίωμα επέκτασης για 10 επιπλέον. Ούτε τα κόκαλά μας θα υπάρχουν. Το σύνολο των αναχωρούντων επιβατών από τα αεροδρόμια της χώρας ξεπέρασε πέρυσι τα 20 εκατομμύρια, αλλά από τα συγκεκριμένα 14 αεροδρόμια οι αναχωρήσεις το 2013 πλησίασαν τα 9,5 εκατομμύρια. Το μισό, μ’ άλλα λόγια. Πουλάμε για να σωθούμε (;). Θα δείξει... Είναι πολλά τα φράγκα που οφείλουμε. Στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής τελείωσε η 4ωρη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών. «Αγκάθι» η στάση της τρόικας για το δημοσιονομικό κενό του 2015. «Εξακολουθεί να υπάρχει από αυτούς η θέση τους για το υποτιθέμενο δημοσιονομικό κενό» (σ.σ. η τρόικα το προσδιορίζει σε 2,6- 3,6 δισ. ευρώ) ανέφερε το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και η κυβέρνηση συνεπικουρώντας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2015. Αλλά ποιος απ' αυτούς τη λαμβάνει υπ’ όψιν; Αναφέρω παραδειγματικά τα παραπάνω για να καταδειχθεί πόσο στυγνοί είναι οι τοκογλύφοι-δανειστές μας, αν και ο πλέον αδαής το γνωρίζει πια. Το ζήτημα είναι αν αντέξουν οι πολίτες. Θα ευχηθώ μακάρι, για να μη γίνει της... Κορέας. - 
 
***   Διάβασμα, μελέτη, σκέψη…         
    «H γνώση της αντικειμενικής πραγματικότητας του παρόντος και του παρελθόντος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χειραφέτηση. Και απαιτεί σκληρή δουλειά. Πρέπει να μάθουμε, κι αυτό σημαίνει: διάβασμα και μόνο διάβασμα».
Αυτά υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ένα βιβλίο που... ξεφυλλίζω για μήνες.
Βέβαια, η γνώση πολύ συχνά προσφέρει θλίψη γιατί σβήνει τις ελπίδες, αλλά, από την άλλη, σου προσφέρει και τη δύναμη της ουσιαστικής απελευθέρωσης. Αλλιώς, μπορεί θαυμάσια να κοιμάσαι αγκαλιά με τις θεωρίες συνωμοσίας σου και τις εμμονές σου, όπως τα μικρά παιδιά κοιμούνται με τα αρκουδάκια τους.
Η πιάτσα έχει γεμίσει πληροφορίες που παριστάνουν επιτυχώς τη μεγάλη σοφία και προέρχονται κυρίως από το διαδίκτυο. Το δε τελευταίο έχει πάρει τη θέση, στο στόμα της πλειοψηφίας. Το διαδίκτυο, σήμερα, προσφέρει και στον πλέον αδαή τη σιγουριά ότι είναι μορφωμένος - ούτε καν ότι είναι ενημερωμένος!
Αυτό που λείπει, όμως, είναι ένας ακομπλεξάριστος τρόπος να βλέπει κανείς τα πράγματα. Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα. Το «Διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε» σημαίνει Ενημερωθείτε, Ενημερωθείτε και μετά Σκεφτείτε. Γιατί στις Δημοκρατίες το ψάρι βρωμάει από την ουρά.
Και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, καλό είναι να αποφασίσουμε τι θέλουμε ακριβώς. Φοβάμαι πως οι περισσότεροι δεν αποζητούν, με αφορμή αυτή την κρίση, μια καλύτερη ζωή επί της ουσίας, επιζητούν απλώς να επανέλθει η σαπίλα του πρόσφατου παρελθόντος.
Δεν είναι εύκολο να αποβάλλεις ό,τι γερνάει και πεθαίνει μαζί σου. Προϋποθέτει να σιχαίνεσαι όσα σε διαμόρφωσαν – δηλαδή να σιχαίνεσαι τον εαυτό σου. Όταν μια ζωή προσπαθείς για το αντίθετο, αυτό φέρνει σε σχιζοφρένεια.
Πού και πού καλό είναι να βλέπουμε στον καθρέφτη το βαρετό εαυτό μας που γερνά – και είμαστε. Και να σιχαινόμαστε όσα ξέρουμε, όσα θυμόμαστε ή όσα μας συγκινούν.
Και πριν με βρίσετε γι’ αυτό που γράφω και ενδεχομένως με χαρακτηρίσετε αντιδραστικό ή οτιδήποτε άλλο - που δε με νοιάζει κιόλας-, κάντε μια βόλτα στην πόλη, μιλήστε με «απλούς», «καθημερινούς» ανθρώπους απ’ αυτούς που συνήθως κάμουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα στις κοινωνίες, και μετά τα ξαναλέμε…  Του Αντώνη Πετρόγιαννη  
 
***
 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
*** Τελευταίο ματς στον πάγκο του Τσικλητήρα ο Ζάγκος

 Το παιχνίδι της Κυριακής με την Εράνη θα είναι το τελευταίο για τον Μιχάλη Ζάγκο στον πάγκο του Τσικλητήρα. Ο έμπειρος προπονητής είχε υποβάλλει την παραίτησή του στη διοίκηση του πυλιώτικου συλλόγου πριν τον αγώνα με τον Πάμισο, όμως δεν είχε γίνει δεκτή. Αυτή τη φορά όμως η απόφασή του είναι οριστική. - 

***   Η ΕΠΟ ενημέρωσε FIFA και UEFA για το νέο νομοσχέδιο
«Παραβιάζει το αυτοδιοίκητο»
Η ΕΠΟ ενημέρωσε FIFA και UEFA για το νέο νομοσχέδιο
~  Στην αντεπίθεση περνά η ΕΠΟ για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, απέστειλε επιστολή σε όλες τις ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας, με την οποία ζητά συσπείρωση και κοινό μέτωπο απέναντι στο νέο νομοσχέδιο.
Ο Σαρρής, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sportday», στην επιστολή του αναφέρει πως η ομοσπονδία έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως, τόσο την FIFA όσο και την UEFA, για το περιεχόμενο του νέου αθλητικού νόμου το οποίο, όπως υποστηρίζει η ΕΠΟ, «μπλέκεται» στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Στην επιστολή αυτή καλεί όλες τις Ενώσεις να αφήσουν στην άκρη τις όποιες «εσωτερικές διαμάχες και διαφορές» και να συνασπιστούν για την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου.
Παράλληλα, μέσα στις επόμενες μέρες, η UEFA αναμένεται να στείλει επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Με τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το προσεχές διήμερο, η φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ. :
1ος όμιλοςΤετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός  4-0 , (2-0) .-
 ~ Βαριά ήττα του Ολυμπιακού, 4-0 από την Ατλέτικο  , Απομακρύνεται το όνειρο της πρόκρισης .-
~ Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (38’, 62’ και 65’) με τον Ραούλ Γκαρσία να ανοίγει τον… δρόμο μόλις στο 9ο λεπτό.
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μόγια, Χουανφράν, Ανσάλντι, Γκοδίν, Χιμένεθ, Τιάγκο (46’ Σουάρες), Γκάμπι, Αρντά (66’ Χιμένεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρσία, Μάντζουκιτς (69’ Γκριεζμάν).
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Μανιάτης (46’ Φουστέρ), Αφελάι (46’ Κασάμι), Ντομίνγκεζ (72’ Μπουχαλάκης), Μήτρογλου.

Μάλμε - Γιουβέντους   0-2    .- ^
2ος όμιλος Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014
Λουντόγκορετς - Λίβερπουλ  2-2  .- ^
Βασιλεία - Ρεάλ Μαδρίτης   0-1 .- ^

3ος όμιλος
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014
Λεβερκούζεν - Μονακό    0-1 , (0-0) .- ^
Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης - Μπενφίκα   1-0 .- ^

4ος όμιλος
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014
Αντερλεχτ - Γαλατάσαραϊ   2-0 .- ^

Αρσεναλ - Ντόρτμουντ   2-0 , (1-0) .- ^
5ος όμιλος
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρόμα  1-1 .-^
Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν   3-2 .- ^

6ος όμιλος Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014
ΑΠΟΕΛ - Μπαρτσελόνα  0-4 .-^
Παρί Σ.Ζ. - Άγιαξ   3-1 .- ^

7ος όμιλος Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014
Σάλκε - Τσέλσι   0-5 .- ^
Σπόρτινγκ Λισ. - Μάριμπορ  3-1 .- ^

8ος όμιλος Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014ΒΑΤΕ Μπορίσοφ - Πόρτο  0-3 .- ^
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Αθλέτικ Μπιλμπάο   0-1 .- ^

**
Οι «μάχες» του Αστέρα και του ΠΑΟΚ, και η αγγαρεία του ΠΑΟ
* Δράση στο Εuropa League στο  ποδόσφαιρο  :

~  Οι «μάχες» του Αστέρα και του ΠΑΟΚ, και η αγγαρεία του ΠΑΟ

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για τον Αστέρα στην Τρίπολη
~ Αστέρας Τρίπολης-Μπεσίκτας  2-2 .- ^
~ Η πορεία του Αστέρα Τρίπολης στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ ολοκληρώθηκε απόψε, καθώς η ισοπαλία στην αρκαδική πρωτεύουσα απέναντι στην Μπεσίκτας με 2-2 (72΄ Μπαράλες, 83΄ Πάρα - 15΄ Μπα, 61΄ πέναλτι Τορέ) εκμηδένισε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης είχαν οι γηπεδούχοι πριν την αναμέτρηση στο «Θ. Κολοκοτρώνης», αφού η διαφορά έμεινε στους τέσσερις βαθμούς και δεν καλύπτεται στην τελευταία αγωνιστική.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανουέλ ντε Σόουσα (Πορτογαλία)ΚΟΚΚΙΝΗ: 73΄ Χάτσινσον (2η κίτρινη)ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παντελιάδης, Γκοϊάν - Μότα, Χάτσινσον, Γκιουλούμ, ΓκιουνένΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Φερνάντες (77΄ Μπακασέτας), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (62΄ Ουσέρο), Μάσα, Πάρα, Γιαννιώτας (46΄ Μπαράλες).ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σλάβεν Μπίλιτς): Γκιουνέν, Κουρτουλούς, Φράνκο, Γκιουλούμ, Μότα, Σόσα (72΄ Οζιακούπ), Τορέ (86΄ Ουισάλ), Κάβλακ, Χάτσινσον, Μπα, Σαχάν (64΄ Κογιουνλού).

1ος ΟΜΙΛΟΣ
~ Ζυρίχη-Απόλλων Λεμεσού  3-1 .- ^

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1 .- ^


11ος ΟΜΙΛΟΣ
Πήρε «διπλό» στο Μινσκ και... προκρίνεται στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ
Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ  0-2 .- ^
~  Με δύο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο τελευταίο δεκάλεπτο (82΄,88΄), ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Μπορίσοφ με νίκη 2-0 επί της Ντιναμό Μινσκ, για την 5η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.
Διαιτητής ο Αυστριακός Ρόμπερτ Σεγκενχόφερ έδειξε κίτρινη κάρτα στον Βερετίλο
Ντιναμό Μινσκ: Ιγκνάτοβιτς, Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Τζέτζε (81΄Ντιομάντε), Νίκολοτς, Ουντότζι (73' Γιαρότσκι), Καρπόβιτς, Βερετίλο, Στάσεβιτς, Κοντσεβόι, Αντάμοβιτς
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Τζανδάρης, Κατσικάς (28' Τζαβέλλας), Κάτσε, Βιτόρ, Τζιόλης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46' Γκολάσα) και Αθανασιάδης (90' Παπαδόπουλος).

***  ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ  στο  μπάσκετ 2014-15 ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27-28/11/2014)
3ος ΟΜΙΛΟΣ
 
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου , ώρα : 21:00
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 
 4ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου , ώρα 21:45
 Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  89-70.-^
Κακή εμφάνιση και πρώτη ήττα του Ολυμπιακού από τη Λαμποράλ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σαχίν (Ιταλία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία), Σούλγκα (Ουκρανία)
Τα δεκάλεπτα: 24-17, 44-37, 68-52, 89-70
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Ιμπόν Ναβάρο): Άιβερσον 3, Κοσέρ 9 (3), Σενγκέλια 14, Πέρκινς, Τιλι, Μπέγκιτς 12, Βούγιατσιτς 4, Σαν Εμετέριο 12 (1), Ερτέλ 18 (1), Μπερτανς 17 (3).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 4, Ντάνστον 12, Σπανούλης 27 (1), Σλούκας 5 (1), Αγραβάνης 7, Μάντζαρης 2, Καββαδάς, Λαφαγιέτ 6 (1), Ντάρντεν 7.

***  ΡΕΚΟΡ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΠΟΝΤΟΥΣ1. ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ 25.059
2. Μπαρτσελόνα 24.895
3. Μακάμπι Τελ Αβίβ 24.678
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 24.353
5. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 24.234

***  ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
ΟΝΟΜΑ ΠΟΝΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

1. Χουάν Κάρλος Ναβάρο 3.546 264
2. Μάρκους Μπράουν 2.739 179
3. Γιάκα Λάκοβιτς 2.524 218
4. ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ 2.522 181
5. Μάικ Μπατίστ 2.496 237
*** Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα έχει ως εξής:ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2014-15
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27-28/11/2014)
1ος ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 75-85
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου

Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Σάσαρι (Ιταλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 5-2 12
Αναντολού Εφές 4-2 10
Ζαλγκίρις Κάουνας 3-3 9
Ούνιξ Καζάν 3-4 10
Νίζνι Νόβγκοροντ 3-3 9
Σάσαρι 1-5 7

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 61-84
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μάλαγα (Ισπανία) 79-78
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου
Τσεντεβίτα (Κροατία)-Λιμόζ (Γαλλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-0 14
Μάλαγα 4-3 11
Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-3 11
Άλμπα Βερολίνου 3-4 10
Τσεντεβίτα 1-5 7
Λιμόζ 1-5 7

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)-Τούροβ Ζγκόρζελετς (Πολωνία) 89-74
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 21:00
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 5-2 12
Μπαρτσελόνα 6-0 12
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4-2 10
Αρμάνι Μιλάνο 2-4 8
Μπάγερν Μονάχου 1-5 7
Τούροβ Ζγκόρζελετς 1-6 8

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Νεπτούνας (Λιθουανία) 79-62
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 89-70
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου

Βαλένθια (Ισπανία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-1 13
Ερυθρός Αστέρας 4-3 11
Νεπτούνας 3-4 10
Λαμποράλ Κούτσα 3-4 10
Γαλατασαράι 3-3 9
Βαλένθια 1-5 7

***    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής για το Γιουρόπα Λιγκ:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Βιγιαρεάλ-Γκλάντμπαχ 2-2
(26΄ Βιέτο, 63΄ Τσερίσεφ - 55΄ Ραφαέλ, 67΄ Τζάκα)

Ζυρίχη-Απόλλων Λεμεσού 3-1
(32΄ Τζιμσίτι, 38΄πεν., 59΄πεν. Τσικαουϊ - 23΄ Φάρλεϊ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Γκλάντμπαχ 5 2 3 0 11-4 9
Βιγιαρεάλ 5 2 2 1 13-7 8
Ζυρίχη 5 2 1 2 10-11 7
Απόλλων Λεμεσού 5 1 0 4 4-16 3

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ελσίνκι-Κοπεγχάγη 2-1
(29΄ Μπαά, 90+3΄ Καντζί - 90΄ Π.Νίλσον)

Τορίνο-Μπριζ 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Μπριζ 5 2 3 0 8-1 9
Τορίνο 5 2 2 1 4-2 8
Ελσίνκι 5 2 0 3 4-8 6
Κοπεγχάγη 5 1 1 3 3-8 4

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αστέρας Τρίπολης-Μπεσίκτας 2-2
(72΄ Μπαράλες, 83΄ Πάρα - 15΄ Ντεμπά Μπα, 61΄πεν. Τορέ)

Τότεναμ-Παρτιζάν 1-0
(49΄ Σταμπουλί)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Τότεναμ 5 3 2 0 9-3 11 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32"
Μπεσίκτας 5 2 3 0 10-5 9 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32"
-----------------------------------------
Αστέρας Τρίπολης 5 1 2 2 7-10 5
Παρτιζάν 5 0 1 4 1-9 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σέλτικ-Σάλτσμπουργκ 1-3
(30΄ Γιόχανσεν - 8΄,13΄ Αλαν, 90+2΄ Κεϊτά)

Άστρα-Ντ.Ζάγκρεμπ 1-0
(50΄ Μπουκαρί)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Σάλτσμπουργκ 5 4 1 0 16-7 13 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32"
Σέλτικ 5 2 2 1 7-7 8 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32"
-----------------------------------------
Αστρα 5 1 1 3 5-10 4
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5 1 0 4 8-12 3

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1
(55΄αυτ. Τριανταφυλλόπουλος, 61΄ Ιόνοφ - 14΄ Μπεργκ)

Εστορίλ-Αϊντχόφεν 3-2 * Διεκόπη στο 45΄ λόγω κακοκαιρίας
(12΄ Τόζε, 30΄ Κούτσα, 39΄ Αμάντο - 6΄ Ντεπάι, 14΄ Νάρσινγκ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Ντιναμό Μόσχας 5 5 0 0 8-3 15 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32"
-----------------------------------------
Αϊντχόφεν 4 2 1 1 5-4 7
Εστορίλ 4 1 0 3 3-4 3
Παναθηναϊκός 5 0 1 4 5-10 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Σεντ Ετιέν-Καραμπάχ 1-1
(21΄ Φαν Βόλσβινκελ - 15΄ Ναντίροφ)

Ίντερ-Ντνίπρο 2-1
(30΄ Κουζμάνοβιτς, 50΄ Οσβάλντο - 16΄ Ρόταν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Ιντερ 5 3 2 0 6-2 11 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32"
-----------------------------------------
Καραμπάχ 5 1 2 2 3-5 5
Σεντ Ετιέν 5 0 5 0 2-2 5
Ντνίπρο 5 1 1 3 3-5 4

7ος ΟΜΙΛΟΣΦέγενορντ-Σεβίλη 2-0
(56΄ Τόορνστρα, 83΄ Ελ Αχμάντι)

Ριέκα-Σταντάρ Λιέγης 2-0
(26΄ Μόιζες, 34΄πεν. Κράμαριτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Φέγενορντ 5 3 0 2 7-6 9 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32
-----------------------------------------
Σεβίλη 5 2 2 1 7-5 8
Ριέκα 5 2 1 2 7-7 7
Σταντάρ Λιέγης 5 1 1 3 4-7 4

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Κράσνονταρ-Λιλ 1-1
(35΄ Αρι - 79΄ Ρου)

Βόλφσμπουργκ-Έβερτον 0-2
(43΄ Λουκάκου, 75΄ Μιραλάς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Έβερτον 5 3 2 0 10-2 11 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32
-----------------------------------------
Βόλφσμπουργκ 5 2 1 2 11-10 7
Λιλ 5 0 4 1 3-6 4
Κράσνονταρ 5 0 3 2 6-12 3

9ος ΟΜΙΛΟΣ

Σ. Μπρατισλάβας-Γιούνγκ Μπόις 1-3
(9΄πεν. Ορό, 18΄,63΄ Κούμπο - 11΄ Σουμά)

Σπάρτα Πράγας-Νάπολι 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Νάπολι 5 3 1 1 8-3 10 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32
-----------------------------------------
Σπάρτα Πράγας 5 3 1 1 11-4 10
Γιούνγκ Μπόις 5 3 0 2 11-7 9
Σλόβαν Μπρατισλάβας 5 0 0 5 1-17 0

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Ααλμποργκ-Στεάουα 1-0
(72΄ Ενέβολντσεν)

Ντινάμο Κιέβου-Ρίο Άβε 2-0
(53΄ Λενς, 78΄ Βελόσο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Ντινάμο Κιέβου 5 4 0 1 10-4 12 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32
-----------------------------------------
Άαλμποργκ 5 3 0 2 5-8 9
Στεάουα 5 2 1 2 11-7 7
Ρίο Άβε 5 0 1 4 3-10 1

11ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ 0-2
(82΄,88΄ Αθανασιάδης)

Γκινγκάμπ-Φιορεντίνα 1-2
(45΄πεν. Μποβί - 6΄ Μαρίν, 13΄ Μπαμπακάρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Φιορεντίνα 5 4 1 0 10-2 13 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32
-----------------------------------------
Γκινγκάμπ 5 2 1 2 5-5 7
ΠΑΟΚ 5 2 1 2 9-5 7
Ντιναμό Μινσκ 5 0 1 4 1-13 1

12ος ΟΜΙΛΟΣ

Λόκερεν-Λέγκια Βαρσοβίας 1-0
(7΄ Βανάκεν)

Τραμπζονσπόρ-Μέταλιστ Χάρκιβ 3-1
(36΄ Μπελκαλέμ, 87΄ Εκίτσι, 90+5΄ Γιλμάζ - 68΄ Χομένιουκ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.

Λέγκια Βαρσοβίας 5 4 0 1 5-2 12 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32
Τραμπζονσπόρ 5 3 1 1 8-4 10 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32
-----------------------------------------
Λόκερεν 5 2 1 2 3-4 7
Μέταλιστ 5 0 0 5 3-9 0


*** Στα πέναλτι κρίθηκαν και τα δύο εισιτήρια του τελικού ποδοσφαίρου στα Λύκεια ..         
      
  
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ 4Ο ΕΠΑΛ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ 1Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 Το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας και το ΓΕΛ Μελιγαλά θα διεκδικήσουν την προσεχή Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου (11.30 π.μ. στο «Γ. Λουκαρέας») το φετινό τίτλο του πρωταθλητή Μεσσηνίας Λυκείων στο ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες πήραν χθες το πρωί στο ίδιο γήπεδο την πολυπόθητη πρόκριση, μέσα από τους ημιτελικούς αγώνες που αποδείχθηκαν για γερά νεύρα και ανέδειξαν νικητή στα πέναλτι.
Το ΓΕΛ Μελιγαλά αναδείχθηκε ισόπαλο 2-2 με τη μαχητική ομάδα της Πύλου, σε ένα ματς με διαρκείς ανατροπές. Σκόραραν οι Ντούφας-Λάγιος και Κοντός-Σταματελόπουλος αντίστοιχα.
Με 8-7 στη διαδικασία των πέναλτι το συγκρότημα που προπονεί ο Δημήτρης Αλέξης πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη-πρόκριση.
Στο ματς που ακολούθησε ανάμεσα στο 4ο ΕΠΑΛ και το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν κατόρθωσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 70λεπτο του κανονικού αγώνα κι έτσι οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όπου με 4-3 πήρε την πρόκριση το Επαγγελματικό Λύκειο.
ΓΕΛ Πύλου-ΓΕΛ Μελιγαλά  7-8 (2-2)
ΓΕΛ ΠΥΛΟΥ (Παναγιώτα Πετροπούλου): Μισυρλής, Σαρδέλης, Καραταράκης, Μεμά, Στ. Λύρας, Ι. Λύρας, Κοντογόνης, Κοντός, Χρόνης, Σταματελόπουλος, Βεϊτά (Λίγγρης, Τσέκα, Κουφόγιωργας, Τσώνης).
ΓΕΛ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (Δημήτρης Αλέξης): Μερκούρης, Αλεξόπουλος, Χατζάρας, Πούγια, Αντωνόπουλος, Γεωργόπουλος, Μπινίσκος, Πρασσάς, Τασιόπουλος, Λάγιος, Ντούφας (Ντουμάνι, Παναγιωτόπουλος, Γεωργόπουλος, Πέτροβας, Ρέκκας, Δρούλιας.
4ο ΕΠΑΛ-1ο ΓΕΛ 4-3 στα πέναλτι (0-0)
 4ο ΕΠΑΛ (Γρηγόρης Κόλλιας): Παναγιώτης Γιακουμής, Μιχάλης Κώστας, Βασίλης Τσακάκος, Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Διονύσης Μπούμπας, Γιώργος Παπαγόπουλος, Ντριτσίμ Μπρέγκου, Ντεμιαν Κοκάι, Κώστας Βουγιούκλης, Άγγελος Γκάλα, Ρενάτο Κοκομέτσι, Ευθύμης Δωδέκατος, Νικήτας Δαλκαφούκης, Παναγιώτης Καρδάσης, Κλάνθι Μπάχα, Γιώργος Δουβίκας.
1ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κώστας Κακαλέτρης, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Σπύρος Μαργαρίτης, Σταύρος Τριάντος, Μιχάλης Φιλίππου, Δημήτρης Κοστρίβας, Κώστας Κοστρίβας, Μάριος Μάντης, Γιάννης Μαργέλης, Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Μάριος Μπέρμπερης, Νίκος Παλιατσέας, Γιάννης Τάλλαρος, Σταύρος Βουρλάκος, Αλέξανδρος Γεωργουδιούς, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Μιχαλόπουλος.
- Διαιτητές και στις δύο συναντήσεις ήταν οι Φασουλής Παπαγιαννόπουλος, Μαυρίκης και σε ρόλο παρατηρητή ο Χρήστος Φούλιας.
3ο ΓΕΛ Καλαμάτας – ΓΕΛ Κυπαρισσίας στον τελικό του μπάσκετ !
Στην Τέντα αναδείχθηκαν χθες οι ομάδες που θα πείραν την πρόκριση για το μεγάλο τελικό του μπάσκετ (είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Τρίτη 2/12 και ώρα 10.30 μ.μ. στο ίδιο γήπεδο).
Το 3ο ΓΕΚ Καλαμάτας επιβλήκε εύκολα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας και στον τελικό θα αντιμετωπίσει την ομάδα του ΓΕΛ Κυπαρισσίας που επικράτησε του ΓΕΛ της Κορώνης.
Στις γυναίκες οι δύο και μοναδικές ομάδες που κετέβηκαν στο σχολικό πρωτάθλημα, το ΓΕΛ Μεθώνης και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους στον μεγάλο τελικό επίσης την Τρίτη στις 12.00 μ.μ. Στο γήπεδο της Τέντας.   της Χριστίνας Ελευθεράκη 

***

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ       
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3883    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2226     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2 225   video.- 
Σύνολον                                                      8331    βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-

http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2628  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    706.–
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   271 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/ 260/194/8 ,

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  05 Νοεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-  
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html  ,.
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Αγιάζι  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης   Παρασκευή   07  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/07-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/08-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Κυριακή   09  Νοεμβρίου  2014   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/09-2014.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/08-09-2014.html ,.-
~  Αγιάζι  ενημέρωσης Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html ,.-
~  ΥΓΕΙΑ για όλους μας -Θέματα υγείας Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Νοεμβρίου   2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/12-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html , .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,
~Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 15  και  16 Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/15-16-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  15  Νοεμβρίου  2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/15-2014.html  ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης Κυριακή  16  Νοεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/16-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html , .-
~ ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ ,            
Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 
 :  
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-    
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/18.html ,.-  
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  , Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014   :  ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  ...Ελληνική   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html  ,.-     
~Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Νοεμβρίου  2014  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~ ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ ,
Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 
 :  
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-  
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/18.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  , Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014   :  ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  ...Ελληνική   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html  ,.-      '
~Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Νοεμβρίου  2014  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~ ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  , Τετάρτη  19 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Νοεμβρίου  2014   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/20-2014.html .-
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Παρασκευή  21  Νοεμβρίου   2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης  Σάββατο  22  Νοεμβρίου  2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/22-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22 και  23  Νοεμβρίου  2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/22-23-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 23 Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/23-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  24  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/24-2014.html ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος  Δευτέρα  24  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/24-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  25  Νοεμβρίου  2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/25-2014.html ,.-
~Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Νοεμβρίου  2014  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/26-2014.html , ~ ΄Αρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Νοεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/27-2014.html .-
~


~* * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ        
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-   699   
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .- 
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
  ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-                                                                                      
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ        ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-                                                                
~*  http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=22559 , ΚΑΛΑΜΑΤΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-  
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .- 
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 .-  
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/2742014.html , ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΠΑΤΩΝ 27/4/2014 .- Από  επίσκεψη .-
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-
~    www.aroma-elladas.gr  .-

*** ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-    
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014 .-
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-23-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ποδοσφαίρου ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 23 Ιουνίου 2014.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/06/2014-24-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 24  Ιουνίου  2014 . 

  ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-25-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 , Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014.-
 ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/27-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/28-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ - Η  Ιστορία Κυπέλλου Παγκοσμίου  Ποδοσφαίρου  Σάββατο 28 Ιουλίου  2014 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html , Επιλογές Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ Επιλογές  Τετάρτη  16  Ιουλίου  2014  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/07/16-2014.html  
~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.-
~** ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html
~   Επιλογές  Θεμάτων  Παρασκευή  01  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html ,

~ Επιλογές Θεμάτων Κυριακή 03 Αυγούστου 2014 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html , .-
~ Επιλογές Θεμάτων Τρίτη 19 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html ,.-   
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.- 
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--

~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-

~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-

~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.- ~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.
~Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-
~Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-   
~ Επιλογές   θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.-   
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ   Αναρτήσεων  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014     : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html .-
~1 ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Αναρτήσεων  θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Κυριακή  05 Οκτωβρίου  2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  , Αυτοάμυνα   Δευτέρα 06  Οκτωβρίου  2014     : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/10/06-2014.html .-
~ Επιλογές αναρτήσεων  Τρίτη  07  Οκτωβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/07-2014.html , .-
~ 1 Επιλογές  αναρτήσεων ενδιαφέροντων θεμάτων  Τετάρτη 08  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html .~
~ Επιλογές αναρτήσεων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 09 Οκτωβρίου 2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/09-2014.html .-   
 Επιλογές  Αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  10  Οκτωβρίου  2014     :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/10-2014.html .-   
Επιλογές  αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Σάββατο  11  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/11-2014.html .-
~ Επιλογές  αναρτήσεων Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/21-2014.html ,.-
 ~  Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 30 Οκτωβρίου  2014  :    http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/10/30-2014.html  .- 
~  Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014 : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .
~  Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,.- 
~  Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  , Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014   :  ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  ...Ελληνική   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html  ,.-
~  Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
 ~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος  Δευτέρα  24  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/24-2014.html ,.-
~
 




***
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: