ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 :
 *






*

*

~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~   1 Ιουνίου
Ιουστίνου (1) του φιλοσόφου και απολογητού (†166) και των μετ` αυτού μαρτυρησάντων: Ιέρακος, Ευελπίστου, Λιβεριανού, Παίωνος, Χαρίτωνος και Χαριτούς της παρθένου. Μαρτύρων Γερασίμου, Θεσπεσίου, Ιουστίνου, Ιούστου, Νέωνος Φίρμου, των εν Αντιοχεία επί Δεκίου, Μυρίων Μαρτύρων. Οσίων Εράσμου, Πύρρου, του παρθένου, Διονυσίου του θαυματουργού και μακαρίου Αγαπητού, αμίσθου, των Ρώσων.
(1) Ο άγιος Ιουστίνος γεννήθηκε στη Φλαβία Νεάπολη της Παλαιστίνης στις αρχές του 2ου αι. Οι γονείς του, Έλληνες ειδωλολάτρες, φρόντισαν ώστε ο Ιουστίνος να λάβει εξαιρετική θεολογική αλλά και φιλοσοφική μόρφωση, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να δώσει απάντηση στα ερωτήματα που έθετε η ανήσυχη ψυχή του. Ο Θεός βλέποντας την αγνότητα και την ειλικρινή πρόθεση των αναζητήσεών του, ανταποκρίθηκε θαυμαστά. Κάποια ημέρα πού ο Ιουστίνος βάδιζε κοντά στη θάλασσα, συνάντησε ένα γέροντα, ο οποίος ήταν βαθύτατα καταρτισμένος στις αλήθειες των Θείων Γραφών κι έτσι μετά το διάλογο δίδαξε στον άγιο τη χριστιανική διδασκαλία. Όταν αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος Πίος, ο Ιουστίνος μετέβη στη Ρώμη, όπου παρέδωσε στον αυτοκράτορα απολογία, στην οποία εξέθετε τις βασικές διδασκαλίες του Χριστιανισμού και αναιρούσε όλες τις εναντίον των χριστιανών κατηγορίες και αποδείκνυε την πλάνη των ειδώλων, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα από την Αγία Γραφή. Δια την ενέργειά του αυτή, εκλήθη και Απολογητής. Η χριστομίμητη όμως δράση του Ιουστίνου, ο οποίος δεν έπαυε να κηρύττει το λόγο του Θεού και να συγγράφει έργα απολογητικού και ποιμαντικού χαρακτήρα, προκάλεσε τη μήνιν των ειδωλολατρών. Για το λόγο αυτό ο μέγας φιλόσοφος και ευσεβής χριστιανός συνελήφθη και αφού υπέστη διάφορα βασανιστήρια, αποκεφαλίστηκε το 165 , αναδεικνυόμενος όχι μόνο απολογητής της ορθόδοξης πίστης αλλά και αθλοφόρος μάρτυρας.
~ Απολυτίκιο Αγ. Ιουστίνου - 1 ΙΟΥΝΙΟΥ    https://youtu.be/T2nnCEcNzS4?list=PLB23495D1F3331491


30/06   https://youtu.be/62oNiR1ZBF4?list=PLB23495D1F3331491 ,


~
***  Οι εκτελεσθέντες στη Μεσσήνη

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης θα συζητηθεί η επιστολή που κατέθεσε ο πολίτης Δημ. Μπουσούνης, ζητώντας να βρεθεί τρόπος να τιμηθεί η μνήμη 7 Ελλήνων πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής τον Ιούλιο του 1944 στην πλατεία της Μεσσήνης. Την απάντηση αυτή έδωσε σε σχετικό ερώτημα του κ. Αποστολόπουλου ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χρ. Χριστόπουλος. Προφανώς, θα βρεθεί τρόπος να τιμηθεί η μνήμη των εκτελεσθέντων, κι αυτό θα πρέπει να γίνεται διαχρονικά, ασχέτως του αν στην Ε.Ε. που βρισκόμαστε έχουμε τους Γερμανούς ως «συμμάχους». Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μνήμη και νομίζω ότι μόνο αμνήμονες δεν είμαστε… Χ.Χ. - 








~
***  Πρόστιμο 440.000 ευρώ στο Δήμο Μεσσήνης για τους ΧΑΔΑ          
     
Το μεγαλύτερο πρόστιμο στη Μεσσηνία, και ενδεχομένως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που έχει επιβληθεί από το ευρωδικαστήριο για τους μη αποκατεστημένους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και ανέρχεται σε 440.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλει ο Δήμος Μεσσήνης, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε την Παρασκευή στο Δ.Σ. ο αντιδήμαρχος Ν. Ξαρχάκος.
Εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε σχετικό θέμα, που αφορούσε στη σύνταξη φακέλου που θα προωθηθεί στα αρμόδια υπουργεία, με στόχο να μην πληρώσει ο Δήμος το πρόστιμο, καθώς έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, αφού η κύρια ευθύνη επιρρίπτεται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, στην οποία και ανατέθηκε η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.
Ο κ. Ξαρχάκος υποσχέθηκε και νέα ενημέρωση, προκειμένου να συζητηθούν και οι επόμενες ενέργειες από πλευράς Δήμου, μη αποκλείοντας και το ενδεχόμενο άσκησης ένδικων μέσων.
Με την εισήγηση συμφώνησε και ο Στ. Αναστασόπουλος, λέγοντας πως ο Δήμος ανέλαβε την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, αλλά τελικά το υπουργείο την ανέθεσε στην Περιφέρεια, με αποτέλεσμα όλες οι διαδικασίες να γίνουν από την αρχή και μόλις προ ημερών να αναδειχθεί ανάδοχος.
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Κων. Αποστολόπουλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ζητώντας, μεταξύ άλλων, «να μην πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ στα καθάρματα αυτά».
Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του δημάρχου Γ. Τσώνη ως προς τα αποτελέσματα της χθεσινής σύσκεψης με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ι. Τσιρώνη, ο κ. Αποστολόπουλος επιτέθηκε με δριμύτητα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη. «Όποιος είδε στην τηλεόραση τον τσακωμό Τατούλη – Τσιρώνη, θα έβλεπε την κατάσταση της χώρας. Ο Τατούλης νομίζει ότι είναι κυβερνήτης μιας μικρής χώρας, που λέγεται Πελοπόννησος, αλλά για αυτό έχει πάρει διαβεβαιώσεις από τον κ. Φούχτελ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η επιλογή της Περιφέρειας για την επεξεργασία των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ είναι πανάκριβη για τους δημότες και άσχημη ως τρόπος, ενώ χαρακτήρισε πολύ καλύτερη την άποψη Τσιρώνη για ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση.
«Ελπίζω», κατέληξε, «να μην υπαναχωρήσουν και από αυτό οι Συριζαίοι», ενώ επέρριψε ευθύνες και στις Δημοτικές Αρχές πως επαναπαύθηκαν στη διαχείριση που είχαν προτείνει οι μνημονιακοί.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στ. Αναστασόπουλος, εξέφρασε τη στενοχώρια του για τη διαφωνία Τατούλη- Τσιρώνη, καθώς, όπως είπε, ο νέος εθνικός σχεδιασμός που ανακοινώθηκε θα χρειαστεί πέντε χρόνια. Υποστήριξε ότι θα έπρεπε να βρεθεί μια μέση οδός και να μην αναιρεθεί εντελώς ο σχεδιασμός της Περιφέρειας, καθώς, στην περίπτωση αναίρεσης, η διαδικασία θα ξεκινήσει από το μηδέν.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
~
***  Και Πετράκος- Ψαρρέα κατά της επιλογής Παναρίτη

Κοινή επιστολή με την οποία τάσσονται κατά της τοποθέτησης Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ εξέδωσαν 43 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιστολή αναφέρουν: «Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει -και με βάση την οποία εξελέγη- ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκφράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της». Το κείμενο υπογράφουν οι Γιώργος Ακριώτης, Λίτσα Πασχαλίδου- Αμανατίδου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτoυ, Φωτεινή Βάκη, Γιάννα Γαϊτάνη, Στάθης Γιαννακίδης, Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, Κωστής Δερμιτζάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηρώ Διώτη, Ζήσης Ζάννας, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Θελερίτη, Κατερίνα Ιγγλέση, Ηλίας Ιωαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Xρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Bασίλης Κυριακάκης, Δανάη Κωστοπούλου-Τζήκα, Βάσω Λέβα, Νίκος Μανιός, Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Νίκος Φίλης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Έλενα Ψαρρέα, Γιώργος Ψυχογιός. kathimerini.gr - 
~
*** Ας ετοιμαστούν για φυσική άσκηση…          
       
Όπως διαβάζουμε, ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές», θα πραγματοποιήσουν την πρώτη παν-Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ την Παρασκευή 5 Ιουνίου.
Την ημέρα αυτή σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες θα είναι εκτός λειτουργίας, προσκαλώντας τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες.
Κύριος στόχος της Ημέρας χωρίς Ασανσέρ είναι να εστιάσει την προσοχή του κοινού στη σημασία της σωματικής δραστηριότητας και να αποδείξει πόσο εύκολο είναι για όλους μας να είμαστε σωματικά δραστήριοι, παρά την πολυάσχολη καθημερινή ζωή μας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Δήμοι, φορείς, σύλλογοι, αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα καλούνται να θέσουν εκτός λειτουργίας τους ανελκυστήρες και τις κυλιόμενες σκάλες των δημόσιων κτηρίων, είτε για ολόκληρη την ημέρα είτε για μερικές ώρες».
Να δω τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, κυρίως της πλειοψηφίας στο Δήμο Καλαμάτας, να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες του Δημαρχείου ή των υπηρεσιών τους και τι στον κόσμο...   Α.Π. 
~
***  Υπογραφές κατά της τσιμεντοποίησης του Πάρκου ΟΣΕ         
     
Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας να τοποθετήσει κυβόλιθους στο χωμάτινο κεντρικό δρόμο του Πάρκου Σιδηροδρόμων προκαλεί αντιδράσεις μεταξύ των πολιτών. Ήδη έχει κατατεθεί σχετική ερώτηση στο Δήμο από την Πρωτοβουλία Πολιτών για τους Δημόσιους Χώρους. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή υπογραφών μέσω σχετικής ιστοσελίδας.
Το κείμενο της Πρωτοβουλίας Πολιτών προς το Δήμο αναφέρει τα εξής: «Ζούμε σε μια εποχή που η αντιστροφή των εννοιών στοιχειώνει κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση η έννοια του πάρκου διαστρεβλώνεται.
Αν κανείς ανατρέξει ακόμη και στο λεξικό, θα δει πως πάρκο σημαίνει η μεγάλη έκταση γης μέσα στον αστικό ιστό η οποία διατηρείται στη φυσική της κατάσταση. Εξ ορισμού, λοιπόν, το πάρκο είναι ένας ανοιχτός δημόσιος χώρος με πράσινο και χώρους αναψυχής, που η μόνη διαμόρφωση που ταιριάζει είναι όποια προσομοιάζει στη φύση, όπως, για παράδειγμα, οι δενδροφυτεύσεις.
Προσφάτως, πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ και το διαδικτυακό τόπο του Δήμου Καλαμάτας πως επίκειται πλακόστρωση με τσιμεντένιους κυβόλιθους του κεντρικού διαδρόμου του Πάρκου των Σιδηροδρόμων, σε έκταση που ξεπερνά το 2% της επιφάνειάς του (έκταση πλέον του ενός στρέμματος).
Αυτή καθαυτή η έννοια του πάρκου, όπως γίνεται καταφανές και με τα παραπάνω, δε συνάδει με έργα πλακόστρωσης. Το πάρκο με την υλοποίηση τέτοιων έργων υποβαθμίζεται σε πλατεία, γεγονός που η συνείδησή μας δε δύναται να επιτρέψει. Ως πολίτες του Δήμου Καλαμάτας οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και για αυτό σας παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε άμεσα στα κάτωθι ερωτήματα:
1. Την ώρα που όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις ξηλώνουν το τσιμέντο για να δώσουν χώρο στο χώμα, με ποιο σκεπτικό η Δημοτική Αρχή της πόλης -που αξιώνει, μάλιστα, να θέσει υποψηφιότητα και για πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021- οδηγείται στην οπισθοδρόμηση, επιλέγοντας την πλέον ξεπερασμένη τεχνική πλακόστρωσης με τσιμεντένιους κυβόλιθους;
2. Η τεχνική μελέτη του έργου, όπως παρουσιάζεται στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου, προδήλως ξεκινά από το δεδομένο της πλακόστρωσης χωρίς πουθενά να τεκμαίρεται η επιστημονική αναγκαιότητά της. Δεν αναφέρεται, επίσης, πουθενά αν έχουν προβλεφθεί λεπτομέρειες στο σχεδιασμό, όπως για τις πιθανές συνέπειες που θα έχει το έργο στη συνολική συμπεριφορά των νερών κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων. Ή ακόμα σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών μας που θα συνεχίζουν να παίζουν στις παιδικές χαρές του πάρκου, το οποίο μέχρι πρότινος αντιλαμβάνονταν ως ενιαίο χώρο πρασίνου και χώματος, όπου τα συνήθη και απαραίτητα για την εξέλιξή τους πεσίματα αντιμετωπίζονταν με ένα τίναγμα του χώματος από τα χεράκια και τα ποδαράκια τους. Τώρα ξαφνικά θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη όλοι μας την επικινδυνότητα που θα έχει αυτό το έργο για τα παιδιά μας από τις πτώσεις πάνω στο τσιμέντο, που δυστυχώς θα συνεπάγονται ατυχήματα. Για να επισημάνουμε συνεκδοχικά, αφού ήδη θίξαμε το ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών, αν έχει συνυπολογιστεί πως τώρα με την τσιμεντένια πλακόστρωση θα γίνει ακόμα πιο θελκτική η διάσχιση του πάρκου από τα μηχανοκίνητα μέσα. Οπότε, έστω και την ύστατη ώρα, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε από τη Δημοτική Αρχή τι προβλέπεται για τα επιμέρους ζητήματα που προαναφέρθηκαν.
3. Στην πόλη μας, την Καλαμάτα, σε αυτόν τον προνομιούχο τόπο, όπου το αστικό τοπίο συμβιώνει για χρόνια αρμονικά με το ύπαιθρο, με τους πορτοκαλεώνες και τους ελαιώνες να λειτουργούν σαν ζωντανή υπενθύμιση αυτής της αρμονικής συμβίωσης, θα περίμενε κανείς να βρει μέσα στον αστικό ιστό να τηρείται μια σχετική ισομέρεια ανάμεσα στις πλακόστρωτες επιφάνειες περιπάτου με τις χωμάτινες διαδρομές. Δυστυχώς, όμως, και πάλι παρατηρείται το εξής παράδοξο: δεκάδες χιλιόμετρα πλακόστρωτων επιφανειών μέσα στην πόλη υπερτερούν κατά πολύ αφήνοντας χώρο πλέον σε δύο “μονάκριβες” χωμάτινες διαδρομές, αυτή του κεντρικού διαδρόμου στο πάρκο των σιδηροδρόμων και στην Τέντα.
Μέσα από αυτό το πρίσμα καλούμαστε, λοιπόν, όλοι εμείς οι κάτοικοι της Καλαμάτας να υπερασπιστούμε την πρώτη ως κόρη οφθαλμού, καθώς ακριβώς πάνω σε αυτή τη διαδρομή έχουμε ακόμη την εξαιρετική ευκαιρία να νοιώσουμε ζωντανοί ακούγοντας τα βήματά μας.
Εν έτει 2015 και ενώ όλοι, επιστήμονες και μη, προκρίνουν τη σπουδαιότητα ύπαρξης ελεύθερου αδόμητου χώρου πρασίνου και χώματος για την υγεία ψυχική και σωματική των κατοίκων των πόλεων, η Δημοτική Αρχή θα θέλαμε να καταθέσει πόση συνολικά έκταση πρασίνου έχει χαθεί όλα αυτά τα χρόνια της θητείας της. Μετά και την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και ο πιο καλόπιστος ψηφοφόρος, δυστυχώς, δε θα μπορούσε να αρνηθεί την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου τσιμεντοποίησης της πόλης.
4. Προφασίζεστε αδυναμία χρήσης του διαδρόμου για περίπατο λόγω της λάσπης τους χειμερινούς μήνες (3 μήνες όλοι και όλοι στον ευλογημένο τόπο μας) και, μάλιστα, χρησιμοποιείτε την εικόνα σύμβολο της “ταλαίπωρης” μάνας που δε δύναται να σπρώχνει το καροτσάκι πάνω στο χώμα.
Μέσα από τα λεγόμενά σας προσπαθείτε να αναδείξετε το σχεδιασμό του έργου ως απόρροια ενός δημόσιου διαλόγου. Θα θέλαμε, λοιπόν, να μας ενημερώσετε ποιος διαπίστωσε αυτήν την αδυναμία χρήσης του χωμάτινου διαδρόμου, αν πράγματι έγινε κάποιου είδους δημόσια διαβούλευση, αν υπήρξαν φορείς της πόλης που απαίτησαν την τσιμεντοποίηση του πάρκου και αν ναι, ποιοι ήταν αυτοί;
5. Για το τέλος του προβληματισμού μας αφήσαμε τον οικονομικό παράγοντα. Ένα κονδύλι 60.000 ευρώ για έργο πλακόστρωσης από μόνο του εγείρει ενστάσεις. Γιατί το αντίστοιχο κονδύλι δε διατίθεται στον τομέα της καθαριότητας; Όλοι έχουμε υπάρξει μάρτυρες ανά περιόδους της μεταμόρφωσης του πάρκου ή και των άλλων παιδικών χαρών της πόλης σε σκουπιδότοπους.
Στις ενοχλήσεις μας πέρσι στο Δήμο για την επαίσχυντη κατάσταση, μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για καλαθάκια αχρήστων. Και αν δεν μπορεί να διατεθεί στην καθαριότητα, γιατί δε διατίθεται στον εξοπλισμό των παιδικών χαρών του πάρκου; Σε μια πόλη όπου η νέα γενιά κατακλύζει τις παιδικές χαρές, δε θα ήταν, άραγε, κοινωνικά ωφέλιμο να υπάρχουν παιχνίδια που να προάγουν τη λεπτή κινητικότητα και επιδεξιότητα των παιδιών; Και αν πάλι το κονδύλι πρέπει απαραιτήτως να διατεθεί σε πλακόστρωση, ας γίνει για να πλακοστρωθεί ένα οργανωμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων και ας γίνει, επιτέλους, και η Καλαμάτα μια ποδηλατούπολη στα αντίστοιχα πρότυπα της Καρδίτσας».
Συλλογή   ηλεκτρονικών υπογραφών γίνεται στη διεύθυνση
 ~
***  Εντυπωσιακό φαινόμενο στον ουρανό της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
      
 
  Ένα κύκλο να περικλείει τον ήλιο πάνω  από την Καλαμάτα αντικρίζουν εδώ και όροι όσοι είναι στην περιοχή.
Όπως μας εξήγησε ο Κώστας Μενούνος το φαινόμενο ονομάζεται Άλως και αποτελεί τη διάθλαση των ακτινών του ήλιου στους παγοκρυστάλλους των συγκεκριμένων νεφών, που αφήνουν τις ακτίνες να τα διαπερνούν.
Σύμφωνα με το wikipedia στη Μετεωρολογία Άλως ονομάζεται το οπτικό φαινόμενο που προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του ηλιακού ή σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών. Συνεπώς απαντώνται δύο είδη άλω, οι ηλιακές και οι σεληνιακές. Επειδή βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη παγοκρυστάλλων, τα νέφη που μπορούν να προκαλέσουν το φαινόμενο αυτό βρίσκονται σε ύψος πάνω από 6.000μ. Τέτοια νέφη είναι τα λεγόμενα ανώτερα ή θυσανοστρώματα (Cirrostratus).
Με τον όρο «άλως» παρατηρούνται πολλά φαινόμενα ατελή, κύρια όμως εικόνα της άλω είναι εκείνη που παρατηρείται ως μέγας κύκλος σε απόσταση (ακτίνα) 22° έως 46° από το κέντρο της πηγής (Ηλίου ή Σελήνης). Στη πρώτη περίπτωση ο κύκλος έχει χρώμα λευκό, όταν όμως είναι έντονο το φαινόμενο το εσωτερικό είναι ερυθρό με διάφορες χρωματικές ζώνες (πορτοκαλί, κίτρινη και σπανίως πράσινη) προς το εσωτερικό. Πολύ σπάνια παρατηρείται και κυανή εξωτερική άλως.
Το μέρος του Ουρανού που περικλείει η άλως είναι πάντα ασθενέστερα φωτιζόμενο σε σχέση με την υπόλοιπη έκταση. Στη περίπτωση της ακτίνας των 46° οι παραπάνω χρωματισμοί είναι έντονα ευδιάκριτοι. Αλλά συνήθως η άλως αυτή δεν διακρίνεται ολόκληρη, παρά μόνο μέρος της πάνω από τον ορίζοντα. Σε σπάνια περίπτωση απέχει 90°, οπότε και παρατηρούνται δύο τόξα.
Ανάλογα όμως της θέσης του Ήλιου ή της Σελήνης, το φαινόμενο της άλω μπορεί να συνοδεύεται και με άλλα συναφή φαινόμενα όπως στήλες, φωτεινός σταυρός, περιζενιθιακό τόξο κ.ά.
Στη Μετεωρολογία η μεν "άλως η ηλιακή" συμβολίζεται με κύκλο στον οποίο φέρεται κάθετος και οριζόντια διάμετρος ως σταυρός, ενώ η "σεληνιακή άλως" με άνω ημικύκλιο με οριζόντια διάμετρο και κάθετη ακτίνα (δηλαδή το μισό του συμβόλου της ηλιακής).
Γενικά το φαινόμενο αυτό ανήκει στις «υφεσιακές» καταστάσεις δηλαδή όταν ακολουθεί ύφεση χωρίς αυτό όμως να αποτελεί και ασφαλές προγνωστικό κριτήριο καιρού, παρότι συνήθως το ακολουθούν θύελλες.
Στα γεωγραφικά πλάτη όπως της Ελλάδας, περίπου 35° - 41° το φαινόμενο αυτό κρίνεται μάλλον ασύνηθες αλλά όχι και σπάνιο, ιδίως το καλοκαίρι και το μήνα Φεβρουάριο.                   Οι Θύσανοι (Cirrus) αποτελούν επίσημη κατηγορία νεφών, σύμφωνα με τον Άτλαντα νεφών που εξέδωσε το 1957 ο W.M.O. η χρήση των οποίων γίνεται από τους μετεωρολόγους και απ΄ όλα τα Γραφεία Καιρού του Κόσμου.
Ως Θύσανοι χαρακτηρίζονται τα ανώτερα λευκά νέφη που φαίνονται σαν μεταξωτά. Μοιάζουν σαν οριζόντια λευκά φτερά ή σαν δέσμη από λεπτά και λευκά νήματα ή και σαν αλογοουρές. Πριν από την ανατολή και την δύση του Ηλίου έχουν χρώμα κιτρινοκόκκινο και όταν ο Ήλιος βρεθεί κάτω από τον ορίζοντα παίρνουν χρώμα καφέ. Είναι τόσο λεπτοί που αν βρίσκονται μπροστά από τον δίσκο του Ήλιου οι ακτίνες του δεν εξασθενούν. Όταν παρασύρονται από τους ανέμους γίνονται κατσαροί. Οι Θύσανοι σχηματίζονται σε ύψος 8.000 - 12.000 μέτρων με μικρή σχετικά οριζόντια έκταση. Αποτελούνται εξ ολοκλήρου από παγοκρυστάλλους. Με τα χαρακτηριστικά τους αυτά γνωρίσματα εύκολα ξεχωρίζουν από τα θυσανοστρώματα και τα υψιστρώματα. Η διεθνής σύντμησή τους είναι Ci.
  ~
*** Τροχαίο στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

 Λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι δύο οχήματα συγκρούστηκαν στη φανάρια της Νέας Εισόδου στη διασταύρωση προς Ακοβίτικα. Από την σύγκρουση σημειώθηκαν υλικές ζημίες στα αυτοκίνητα και έναν ελαφρύ τραυματισμό. - 
~
*** 45χρονος σκότωσε με μαχαίρι 33χρονη

 Συνελήφθη, σήμερα (1.6.2015) το πρωί, στην επαρχιακή οδό Κρανιδίου-Ναυπλίου Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ένας (1) 45χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία 33χρονης ομοεθνούς του. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, στα Δίδυμα Αργολίδας, μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι δύο αλλοδαποί για προσωπικές-οικογενειακές διαφορές, ο 45χρονος με τη χρήση μαχαιριού τραυμάτισε την 33χρονη στο λαιμό και την ωμοπλάτη. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 45χρονος εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στην επαρχιακή οδό Κρανιδίου-Ναυπλίου και συνελήφθη, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε. Η 33χρονη αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και στη συνέχεια ενώ διακομιζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, υπέκυψε στα τραύματα της. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου. - 
~
***  ~ ΔΕΤΕ  πως ένα χταπόδι απέδρασε από ένα γυάλινο βάζο με βιδωτό καπάκι  : https://youtu.be/IvvjcQIJnLg   ,.- Octopus Escapes Jar
https://youtu.be/T8cf7tPoN5o  .-

~
***  Stamatakos στην Μαρίνα Καλαμάτας 01/06/2015 : http://youtu.be/K9Eq9xcvoVU  ,


~
***  Η Αγγελική Νικολούλη στη Μεσσηνία για μία ανεξιχνίαστη υπόθεση          
     
Φάκελο με υποθέσεις εξαφανισμένων παιδιών που ποτέ δε βρέθηκαν άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη. Μία από αυτές σχετίζεται με τη Μεσσηνία και αφορά στην εξαφάνιση του Νεκτάριου πριν από 26 χρόνια, σε ηλικία τότε 7 ετών, από τους Κάτω Αμπελόκηπους.
«Είναι σα να σε κυνηγάει μια ζωή ένα φάντασμα.» είπε χαρακτηριστικά η αδελφή του, και συνέχισε . «Η τελευταία εικόνα που έχω από το Νεκτάριο είναι η εικόνα ενός γλυκού και χαμογελαστού παιδιού. Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και να έχουν πιο έντονη δράση. Κάθε περιστατικό εξαφάνισης παιδιού παλιό ή νέο πρέπει να ανακινείται συνεχώς. Να μην ξεχνιέται. Δεν γίνεται έτσι απλά μια εξαφάνιση. Είναι βέβαιο πως κάποιοι άνθρωποι γνωρίζουν και πρέπει να μιλήσουν.»  Π.Μπ. 
~
***   Μια ανθρώπινη διαμαρτυρία για τα αδέσποτα της Καλαμάτας…          
      
Η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, εκτός από προβλήματα και υποσχέσεις για λύσεις, είχε και ανθρώπινες στιγμές.
Λίγο πριν από τη σύσκεψη με τους δημάρχους της Μεσσηνίας, μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας τού εξέθεσε το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη και ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου για την αντιμετώπισή του.
Η αγωνία της κυρίας ήταν αληθινή, η προσοχή του κ. Τσιρώνη δεν ξέρουμε αν ήταν.
Πάντως, για όλους αυτούς που διαμαρτύρονται σε εφημερίδες και ιστοσελίδες ενημέρωσης για τα αδέσποτα, να γνωρίζουν ότι αποτελούν την καλύτερη δικαιολογία για όλους αυτούς «τους υποτίθεται πολίτες» που σκοτώνουν τα ζώα με κάθε τρόπο. Τα αδέσποτα υπάρχουν γιατί κάποιοι "κύριοι" και "κυρίες" τα βαρέθηκαν και τα πέταξαν στο δρόμο.
Όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο, γιατί κάποιοι ισχυροί θέλησαν να κάνουν τη χώρα τους "σκορποχώρι" για να "βυζάξουν" τον πλούτο της...   Α.Π.  
~
***  Καρδαμύλη και Φολέγανδρος στα 25 κορυφαία μυστικά χωριά της Ευρώπης         
    
Ποια είναι άραγε η γοητεία των μικρών πόλεων και χωριών με τα στενά δρομάκια, τις μικρές καφετέριες και τα μοναχικά μαγαζάκια;
Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel + Leisure παρουσιάζει 25 μικρά χωριά και πόλεις στην Ευρώπη που παραμένουν κρυμμένες για τους περισσότερους και αξίζουν την προσοχή σας, καθώς σίγουρα θα καταφέρουν αν σας κερδίσουν με την γοητεία τους.
Για το επόμενο σας ταξίδι, τονίζεται στο άρθρο, πρέπει να επιλέξετε μια μικρή πόλη.
Δύο ελληνικές πόλεις βρίσκονται ανάμεσα στις 25 επιλογές του ταξιδιωτικού γραφείου. Ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να σας ανταμείψει πολλαπλά. Σύμφωνα με την συγγραφέα Sylvie Bigar που ερεύνησε τα μυστικά αυτά μέρη και κατέληξε στα καλύτερα εξ αυτών τονίζει:
«Μια μικρή πόλη προσφέρει περιπέτεια, καινούργια πράγματα, ομορφιά και πρόσβαση στην Ιστορία της.
Γνωρίζοντας πως κάποια από αυτά τα διαμάντια βρίσκονται εκεί για τόσα πολλά χρόνια και ο κόσμος δεν τα έχει ανακαλύψει ακόμα…»
Η Φολέγανδρος και η Καρδαμύλη είναι οι 2 ελληνικές πόλεις που συμπεριλήφθηκαν στο Top 25 της Ευρώπης για την αυθεντική εμπειρία που προσφέρουν στον επισκέπτη αλλά και για τις ομορφιές τους.
Δείτε όλη την λίστα:
 1. Bolgheri, Ιταλία
2. Κότορ, Μαυροβούνιο
3. Staufen im Breisgau, Γερμανία
4. Lavenham, Αγγλία
5. Aberdour, Σκωτία
6. Norcia, Ιταλία
7. Roundstone, Ιρλανδία
8. Chassignolles, Γαλλία
9. Φολέγανδρος, Ελλάδα Αυτό το ήρεμο μέρος στις Κυκλάδες δεν έχει τίποτα κοινό με τη γειτονική Σαντορίνη. Δεν υπάρχουν κτίρια άνω των 2 ορόφων, ούτε μεγάλα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι, ούτε πολυτελή εστιατόρια, ούτε μπουτίκ. Αντίθέτως, αυτό το απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου έχει μοναδικά όμορφες παραλίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.
10. Giornico, Ελβετία
11. Getaria, Ισπανία
12. Marvão, Πορτογαλία
13. Terschelling, Ολλανδία
14. Tisvildeleje, Δανία
15. Arild, Σουηδία
16. Hellnar, Ισλανδία
17. Slavonice, Τσεχία
18. St. Mawes, Αγγλία
19. St.-Geniès, Γαλλία
20. Καρδαμύλη, Ελλάδα Αν έχετε ακούσει φήμες για απότομα βουνά και λευκές παραλίες στη Μάνη, ισχύουν και αξίζουν να βρεθείτε εκεί. Όσοι γνωρίζουν πηγαίνουν στην Καρδαμύλη για μια αυθεντική και παραδοσιακή εμπειρία.
21. Ullastret, Ισπανία
22. Hall in Tirol, Αυστρία
23. Koguva, Εσθονία
24. Plios, Ρωσία
25. Viscri, Ρουμανία
Πηγή: WWW.ellines.com ,
  ~
***  Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης (φωτογραφίες) 

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και με τη συνεργασία του Συλλόγου Μεσσήνιων Συγγραφέων, πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Σύλλογος προς Διάδοσιν των Γραμμάτων. Κατά τη διάρκειά της μίλησε ο Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας, αναπληρωτής καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα «Η Άλωση της Πόλης στα τραγούδια και στους θρύλους του λαού μας». Εν συνεχεία τιμήθηκε ο συμπατριώτης, ομότιμος καθηγητής των Πανεπιστημίων Αθηνών και Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, Μιχαήλ Γ. Μερακλής, για τη μεγάλη του προσφορά στην Ελληνική Λαογραφία και τα Ελληνικά Γράμματα γενικότερα. - 
~
***  Το κράτος και οι Έλληνες του Περού          
       Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που, βράδυ Κυριακής, έτυχε να παρακολουθήσω στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, την εκπομπή «Σε πρώτο πλάνο». Θέμα της εκπομπής ήταν η ελληνική κοινότητα στο Περού και κατά την εξέλιξή της έμαθα πράγματα που δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή μου.
Το πιο συγκινητικό για εμένα στοιχείο ή σημείο, ήταν ότι καθώς η παρουσιάστρια της εκπομπής βρισκόταν στο χωριό Σαν Αντρές, συνομιλώντας με απογόνους Ελλήνων που είχαν ζήσει εκεί, την πληροφόρησαν πως ήθελε να τη δει μια γυναίκα, ίσως η μεγαλύτερη σε ηλικία του χωριού.
Η γυναίκα ήταν κατάκοιτη, υπέργηρη και όπως έδειξαν τα πλάνα, κρατούσε στο χέρι της μια μινιατούρα της ελληνικής σημαίας, την οποία κουνούσε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια κι ένιωθε τόσο ευτυχισμένη που την επισκεπτόταν Έλληνας στο σπίτι της.
Η γυναίκα δε μιλούσε ελληνικά, δεν είχε βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα και η μόνη της σχέση με τη χώρα, ήταν η καταγωγή προγόνου της, ο οποίος της είχε εμφυτεύσει την αγάπη για την πατρίδα, μια πατρίδα που δε γνώριζε και δεν έζησε, αλλά κρατούσε στην καρδιά της.
Αν θυμάμαι καλά, δεν ήταν το μόνο άτομο με αυτά τα αισθήματα. Όλοι οι απόγονοι των Ελλήνων εκφράστηκαν αναλόγως, αλλά η μορφή της υπέργηρης γυναίκας, κυριαρχούσε.
Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούσαν την Ελλάδα, χωρίς να την ξέρουν, χωρίς να έχουν ζήσει. Την αγαπούσαν από τις αφηγήσεις των προγόνων τους, άρα, δηλαδή, μιλάμε για την Ελλάδα του τελευταίου μισού του 19ου αιώνα και, κατά συνέπεια, τελείως διαφορετική από τη σημερινή.
Εξ όσων κατάλαβα, η απουσία του ελληνικού κράτους εμφανής. Ενώ θα μπορούσε να έχει ενισχύσει τις προσπάθειες αναζωογόνησης αυτού του κυττάρου του ελληνισμού, όπως είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και άλλα στον κόσμο, παρέμενε απαθές. Ίσως να μου πείτε πως δεν μπορούν να γίνουν πολλά λόγω κρίσης. Ίσως και να συμφωνήσω μαζί σας, αλλά όχι απόλυτα. Και δε θα το πράξω για έναν και μόνο λόγο: επειδή γνωρίζω ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις, το εκεί κράτος θα προσπαθούσε να ενισχύσει την κοινότητα. Δε θα γράψω περισσότερα, καθώς είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής. Πιστεύω, όμως, πως δε θα πρέπει να αφήνουμε τέτοιες ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες, αλλά να τις ενισχύουμε και να τις αναδεικνύουμε…    Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  harhar@tharrosnews.gr
  ~
***  Καταιγιστικές εξελίξεις! Η Κομισιόν δίνει νέα προθεσμία στο τέλος Ιουνίου
exelixeis1
- Eν μέσω των διαβουλεύσεων σε τεχνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο για την εύρεση μιας αμοιβαίως αποδεκτής συμφωνίας, η Ευρωπαϊκή επιτροπή κρατά στάση αναμονής.
Υπάρχει πρόοδος διαμηνύουν κοινοτικές πηγές από τις Βρυξέλλες , ωστόσο θεσμοί και ελληνικές αρχές δεν έχουν καταφέρει πλήρη σύγκλιση, ιδιαίτερα στα επίμαχα ζητήματα του συνταξιοδοτικού και την εργασιακή μεταρρύθμιση. Η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέγιεβα, δήλωσε πως «υπάρχουν συνεχείς συνδιαλλαγές με την ελληνική κυβέρνηση στο Brussels Group έτσι ώστε να φτάσουμε σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία και οι εντατικές τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται. Όπως είπε και ο Πρόεδρος Ζαν Κλόντ Γιούνκερ υπάρχει πρόοδος αλλά δεν έχουμε φτάσει στο τέλος ακόμα.»
-  «Πιστεύω πως γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά πως οι θεσμοί συνεργάζονται με το Brussels Group και με τις ελληνικές αρχές. Υπάρχει ομοφωνία ως προς το που πρέπει να κατευθυνθούμε. Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν και δεν θα εμπλακούμε στην αξιολόγηση τους. Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν δεν δίνουμε χρονικές διορίες, η μόνη διορία για εμάς είναι αυτή του τέλους του Ιουνίου.» απάντησε η Μίνα Αντρέγιεβα σε ερώτησή που της τέθηκε σχετικά με την αποστολή κειμένου στις ελληνικές αρχές από τους θεσμούς.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του πρωθυπουργού στη γαλλική εφημερίδα Le Monde τον σχολιασμό που παραθέτει προς τους θεσμούς σχετικά με «παράλογες απαιτήσεις προς την Ελλάδα», που φαίνονται να έχουν στόχο να «τιμωρήσουν την Ελλάδα», η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε πως «αυτό που προέχει πέραν από τα δημοσιεύματα στον τύπο, είναι να καταλήξουμε μέσω συγκεκριμένων προτάσεων σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία. Στη διαδικασία αυτή, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος Γιούνκερ, η Κομισιόν παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή.»
~
***  ΕΙΔΗΣΗ "ΒΟΜΒΑ": Έρχονται εκλογές εξαιτίας του αδιεξόδου...
ekloges1
-  «Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι δύσκολες και φαίνεται να έχουν φτάσει σε αδιέξοδο». Με αυτή την πρόταση η Goldman Sachs σχολιάζει την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, λόγω του σοβαρού προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, ενδέχεται να χάσουν το βασικό τους αίτημα προς την κεντρική διοίκηση – άρα να μη λάβουν τα χρήματά τους, αναφέρει η επενδυτική.
Σύμφωνα με την ανάλυση, η δυναμική των διαπραγματεύσεων θα αλλάξει, αν συμβεί αυτό. Κυρίως, θα αλλάξει την πλατφόρμα στην οποία στηρίχθηκε η παρούσα κυβέρνηση, καθώς θα διαφανεί πως δεν είναι πραγματοποιήσιμη η υπόσχεσή της να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και ταυτόχρονα δίχως προσαρμογή στις επιταγές του εξωτερικού. «Αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα, μια νέα πολιτική εντολή -άρα και μια νέα κυβέρνηση- ένα δημοψήφισμα, ή πρόωρες εκλογές, μπορεί να χρειαστούν στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Επιπλέον κάνει λόγο για πιθανότητα να συμβεί τεχνητή χρεοκοπία, έλεγχος κεφαλαίων (το ένα ή το άλλο ή και τα δύο ταυτοχρόνως), έτσι ώστε να ξεπεραστεί το υπάρχον αδιέξοδο.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews ο Καραμανλής Jr αποφεύγει επιδεικτικά τη Ντόρα!
karamanlhs junior1
- Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr η Ντόρα Μπακογιάννη για δεύτερη φορά έχει βάλει πλώρη για την ηγεσία. Σε αυτό της τον αγώνα, προσπαθεί να έχει με το μέρος της όσο το δυνατόν γίνεται, περισσότερους από τους λεγόμενους «καραμανλικούς» ώστε να φανεί ότι έχει την «ευχή του Καραμανλή».
Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, όπως πάντα, κρατάει ουδέτερη στάση και δεν συμβουλεύει κανέναν για αυτά τα θέματα.
Εκτός από έναν! Τον ξάδερφο Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, τον οποίο η Ντόρα δεν έχει καταφέρει να τον συναντήσει!
«Μακριά!!»… συμβούλεψε προχθές σε σχετική συζήτηση που είχαν ο «μεγάλος ξάδερφος» τον «μικρό»!
Γιατί μια τέτοια συνάντηση, ακόμα και μυστική, δε θα υπήρχε «δελφίνος» που στο τέλος να μην τη διαρρεύσει στον Τύπο, με στόχευση το εσωκομματικό τοπίο.
~
*** Έκτακτο - Βερολίνο: Δεν γνωρίζουμε τίποτα για έκτακτο Eurogroup
 eurogroup
- Εποικοδομητική χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα στην τηλεδιάσκεψη Μέρκελ, Ολάντ, Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής ο εκπρόσωπος τύπου της καγκελαρίας το μεσημέρι της Δευτέρας.
Όπως είπε η Ελλάδα δεν θα είναι το κεντρικό θέμα στη συνάντηση που θα έχει σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος με τον Γάλλο πρόεδρο και τον πρόεδρο της Κομισιόν στο Βερολίνο αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να προκύψει στη συζήτηση».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είπε ότι δεν είναι σε γνώση του σχέδια για τη διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup πριν την προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις 18 Ιουνίου.
~
***  ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Η Ρωσία θα μας δώσει λεφτά! - "Κλείδωσε" το έργο του Greek Stream!
greekstream
- Πληφορορίες αναφέρουν ότι η προκαταβολή η τμήμα αυτής έχει ήδη επενδυθεί στην συμμετοχή της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, που ανέρχεται στο ποσό των 2 δισ. ευρώ και θα πρέπει να καταβληθεί τμηματικά εντός μιας επταετίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, πέτυχε η ενδεχόμενη συμμετοχή της Ελλάδος να μην είναι 10 δισ., όπως υποχρεώνει η αναπτυξιακή τράπεζα τα μέλη της, αλλά κάτω από το 1 εκατ. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τώρα μόνο το 10% της συμμετοχής της.
Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του Ρώσου πρέσβευτή στην ΕΕ, Vladimir Chizhov, αναφέρεται ότι ήδη "η κρίση που έχει προκύψει στα Σκόπια συνδέεται σαφέστατα με την πορεία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου"αλλά και ότι "υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι μετά την έξοδο του αγωγού από την Ελλάδα, όπως η Βουλγαρία που προϋποθέτουν αλλαγή πολιτικής συμπεριφοράς για να μην επαναληφθεί η αρνητική εμπειρία του παρελθόντος. Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί αφού οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον τους".
Ο Ρώσος Πρέσβης στην ΕΕ,  σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, εξέφρασε, την πεποίθηση ότι "η κρίση που έχει ενσκύψει στα Σκόπια συνδέεται σαφέστατα με την πορεία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου".
"Το βασικό ερώτημα για την κατασκευή του αγωγού που θα αντικατατήσει την Ουκρανία ως κόμβο μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη από το 2019 είναι το ποια ακριβώς κατεύθυνση θα ακολουθήσει η διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου, μετά την έξοδο του από τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα", δήλωσε ο Vladimir Chizhov .
"Υπάρχουν τρεις επιλογές, σε τρεις χώρες μετά την Ελλάδα" ανέφερε ο Chizhov, ο οποίος θεωρεί δεδομένη την συμμετοχή της χώρας μας στο όλο project.
"Η μία διαδρομή είναι μέσω Βουλγαρίας, που αποτελεί όμως μια σχέση η οποία έχει συσσωρεύσει αρκετή αρνητική εμπειρία, η άλλη είναι η Αλβανία, όπου η κατάσταση δεν ήταν ποτέ πάρα πολύ ήρεμη , και η τρίτη είναι τα Σκόπια. Στην Βουλγαρία προϋπόθεση είναι αλλαγή πολιτικής συμπεριφοράς για να μην επαναληφθεί η αρνητική εμπειρία του παρελθόντος. Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί αφού οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον τους", δήλωσε ο Chizhov.
"Στα Σκόπια βλέπουμε μια οξεία πολιτική κρίση, η οποία υποκινείται από το εξωτερικό", τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης, επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες καυστικές δηλώσεις από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
"Αν και κανείς δεν θα παραδεχτεί ευθέως ότι η κρίση στα Σκόπια συνδέεται με την τύχη του αγωγού , η πραγματικότητα το αποδεικνύει" δήλωσε ο Chizhov όταν ρωτήθηκε στο κατά πόσο το έργο θα μπορούσε να γίνει μια δεύτερη έκδοση του εγκαταλειμμένου σχεδίου του αγωγού "South Stream".
Ο προγραμματισμένος για κατασκευή αγωγός, έχει οριστεί να διακινεί φυσικό αέριο συνολικής ποσότητας 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, όπως και ο πρόγονος του South Stream.
Περίπου 14 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου, θα πρέπει να παρέχονται στην Τουρκία, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα θα καταλήγει σε ένα κομβικό σημείο στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα για την παράδοση του σε πελάτες στην Ευρώπη.
~
***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 2/6/2015 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.9 (Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 
~
***  Απίστευτη πρόκληση! 100,000 Τούρκοι έξω απ'την Αγιά Σοφιά απαιτούν να γίνει Τζαμί! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)
1a
- «Η Αγία Σοφία είναι το σύμβολο της Άλωσης, είναι η κορώνα της υπόστασης του Ισλάμ στη Δύση» είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νεολαίας, Σαλίχ Τουράν, που διοργάνωσε την ομαδική προσευχή έξω απο την Αγιά Σοφία και απαίτησε ο Ναός να μετατραπεί άμεσα σε τζαμί.
Η προσευχή έλαβε χώρα στις 4 το πρωί και συμμετείχαν περίπου 100 χιλιάδες μουσουλμάνοι.
2aΈνα από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν
«οι αλυσίδες έσπασαν ανοίξτε στην Αγιά Σοφιά!»
Στην ίδια διαδήλωση-προσευχή, γιόρταστηκε η 562η επέτειος της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης .
4a
Ο Ali Bulut Fatih άλλος παράγοντας της οργάνωσης τόνισε ότι η Αγιά Σοφιά είναι σύμβολο της κατάκτησης και δεν μπορεί να μην να δίνεται για λατρεία.
Προσευχήθηκαν για αυτό το λόγο για να ανοίξει ως τζαμί ο ναός.
3a
 Απ'τη μεριά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν σχολίασε : «Πρώτα να γεμίσουμε το Σουλτάναχμετ (Μπλε Τζαμί) που είναι δίπλα και μετά βλέπουμε» στο πλήθος που απαιτούσε τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε μουσουλμανικό τέμενος.
«Δίπλα στην Αγία Σοφία υπάρχει το Σουλτάναχμετ (Μπλε Τζαμί), αλλά παραμένει άδειο από τακτικούς πιστούς. Πρέπει πρώτα να γεμίσουμε αυτό το τέμενος, όχι μόνο για τις καθιερωμένες μαζικές προσευχές, αλλά και για τις άλλες ώρες. Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί αυτό».
 Δείτε το βίντεο στο σύνδεσμο
http://videonuz.ensonhaber.com/izle/ayasofya-meydani-nda-sabah-namazi
 (Ηurriyet/greekreporter)
~
***  ΒΟΜΒΑ: Αυτούς φοβάται ο Τσίπρας οτι θα ρίξουν τη κυβέρνηση!
tsiprastsipras
-   Δεν είναι λίγες οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια στο πλάνο της συμφωνίας και προκαλούν πονοκέφαλο στο πρωθυπουργό.
Τόσο η ΚΟΕ (Ρ. Ρινάλτι) όσο και η ΔΕΑ( Α. Νταβανέλος) κάνουν τη κυβέρνηση να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί ενώ και η Αριστερή πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη παρουσιάζει κίνδυνο διαρροών.
Απ'την Αριστερή πλατφόρμα, οι Λαφαζάνης-Στρατούλης δύσκολα θα καταψηφίσουν αλλά είναι πιθανό να αποποιηθούν τα αξιώματα τους, ο Τάσος Κουράκης δεν φαίνεται να έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Αριστείδη Μπαλτά, Θανάσης Πετράκος έχει χαρακτηρίσει τους δανειστές με σκληρά λόγια, όπως και ο κ. Λεουτσάκος ενώ η κα Βαλαβάνη φαίνεται να κρατά πιο μετριοπαθή στάση.
Ο Κώστας Λαπαβίτσας που βρίσκεται πολύ κοντά στη στάση της πλατφόρμας, έχει επίσης δηλώσει υποστηρικτής των κόκκινων γραμμών και βέβαια αποτελεί  έναν θερμό υποστηρικτή της δραχμής.
Απ' τους ενεργούς πολίτες, η Ευαγγελία Καρακώστα, η Ελένη Ψαρρέα και Ιωάννα Γαϊτάνη απο τη ΔΕΑ, περίπου 6 βουλευτές της ΚΟΑ καθώς και βουλευτές όπως ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Νίκος Μανιός, Ολγα Γεροβασίλη τάσσονται κατά της συμφωνίας με μνημονιακούς όρους όπως και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Σε πιο απρόβλεπτες θέσεις βλέπουμε την Αννα Βαγενά, το Στάθη Παναγούλη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τώρα τελευταία τον Αλέξη Μητρόπουλο.
Δεν τελειώνουν όμως εδώ οι διαφωνούντες αφού υπάρχει και σειρά άλλων βουλευτών με χαμηλό προφίλ που θεωρούνται απρόβλεπτοι όπως Γιώργος Βαρεμένος, Σταύρος Αραχωβίτης , Αλέκος Τριανταφυλλίδης, Κώστας Δερμιτζάκης και άλλοι μέχρι τη κα Τζάκρη.
~
***  Κατελήφθη από τον ISIS αεροπορική βάση στην Σύρτη- "Kίνδυνος" για Ελλάδα και Ευρώπη
katalhpsh1
-  Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα ψύχραιμα παρακολουθεί το Πεντάγωνο, την γνωστοποίηση της κατάληψης μιας αεροπορικής βάσης, στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, από το ισλαμικό κράτος.
Η κίνηση αυτή είναι μια πιθανή ένδειξη της προσπάθειας για οργάνωση εξουσίας και επέκταση των επιχειρήσεων των μαχητών του ISIS σε ευρωπαϊκό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.
Η κατάληψη της αεροπορικής βάσης Al-Qardabiya την Παρασκευή ήρθε μετά την επίθεση εκατοντάδων ισλαμιστών μαχητών, οι οποίοι κατέλαβαν την Σύρτη, μια παραθαλάσσια πόλη στη Μεσόγειο Θάλασσα περίπου 350 μίλια δυτικά της Βεγγάζης.
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος «εξουδετέρωσε» την τοπική πολιτοφυλακή που δρούσε στην περιοχή , και τώρα κινείται για να καταλάβει την περιοχή που περιλαμβάνει το βασικό οδικό δίκτυο σε όλη τη διαδρομή για την πόλη Ajdabiya, δημιουργώντας ένα νέο χαλιφάτο κάτω από την Κρήτη , σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο που εργάζεται στην Βεγγάζη. Η πόλη Ajdabiya είναι μια παραθαλάσσια πόλη κατά μήκος της διαδρομής που συνδέει τη Σύρτη με την Βεγγάζη.
Η Σύρτη ήταν η πατρίδα Μουαμάρ Καντάφι, και ήταν η πόλη που «έπεσε» τελευταία κατά την διάρκεια της εξέγερσης του 2011 . Κανένα από τα στοιχεία που αφορούν την πτώση της Σύρτης δεν ανακοινώθηκε από το Πεντάγωνο, το οποίο έχει ανακοινώσει μόνο ότι «παρακολουθεί τις εκθέσεις πληροφοριών» για τις επιθέσεις των ομάδων που υπακούουν στον ισλαμικό στρατό στην περιοχή.
Η αμερικανική εφημερίδα τονίζει ότι , οι επιθέσεις στη Λιβύη εμπίπτουν στην κύρια αρμοδιότητα των ΗΠΑ και ελέγχονται από την στρατιωτική διοίκηση Αφρικής ( AFRICOM)
"Όπως γνωρίζετε, αγωνιζόμαστε, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, σε πολλά μέτωπα και σε διάφορες γραμμές", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Συνταγματάρχης Steve Warren.
Η άνοδος του Ισλαμικού Κράτους στην Λιβύη δεν αποτελεί καμία απολύτως έκπληξη για την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Αφρικής. Οι πιθανές συνέπειες όμως είναι ανυπολόγιστες τόσο για το αμερικανικό Πεντάγωνο , όσο και για την νότια Ευρώπη.
Τον Μάρτιο, η στρατιωτική διοίκηση Αφρικής μέσω του επικεφαλής της, Στρατηγού David Rodriguez, προειδοποίησε την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας ότι, οι απειλές του Ισλαμικού Κράτους στην Λιβύη «αυξάνουν υπέρμετρα τους κινδύνους για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη».
Την Παρασκευή, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δεν συζητά την κατάσταση στη Λιβύη, ούτε την πιθανότητα διενέργειας μελλοντικών επιχειρήσεων.
Οι μόνες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ισλαμικού κράτους και άλλων βίαιων εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Λιβύη, υλοποιούνται κατά κύριο λόγο με την ανάπτυξη στρατευμάτων διαφόρων φιλικό στρατών, από κάθε μέρος της ηπείρου, όπως είναι η Αίγυπτος . Εδώ θεωρούμε ότι είναι πολύ ΠΙΘΑΝΟ η Ελλάδα να συμμετάσχει σε πολεμική επιχείρηση εναντίον του ισλαμικού στρατού στην χώρα αυτή . Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα κληθούν πολύ σύντομα να συνδράμουν μαζί με τις ιταλικές, σε μια κοινή επιχείρησης υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με ανάλυση από το pentapostagma.gr, η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα μαζί με την Ιταλία , από την στρατιωτική παρουσία των ισλαμιστών στην Λιβύη. Η χώρα αυτή αποτελεί ήδη μια « πειρατική βάση» από την οποία οι Τζιχανστιστές δύνανται να πραγματοποιήσουν καταδρομικού τύπου επιχειρήσεις με ταχύπλοα πλοία εναντίον ελληνικών νησιών, όπως η Κρήτη , αλλά ακόμη και σε παραλιακές περιοχές της Πελοποννήσου. Η κατάληψη της πόλης της Σύρτης, καθώς και της αεροπορικής βάσης, βάζουν σε κίνδυνο ολόκληρη την νότια Ευρώπη. Απαιτείται ισχυρή παρουσία του ελληνικού ΠΝ στην περιοχή σε συνδυασμό με την εναέρια «επικάληψη » της πολεμικής μας αεροπορίας , για την εξουδετέρωση οποιωνδήποτε πιθανών επιχειρήσεων του ISIS στην πατρίδα μας.
Πηγή: www.pentapostagma.gr .-
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτή είναι η "Μαύρη Λίστα" των ανεπιθύμητων στη Ρωσία- Όλα τα ονόματα
putin
-  Στη λίστα των ανεπιθύμητων στη Ρωσία, πέραν του Θ. Μάργελλου και των γνωστών για τα φανατικά αντιΡωσικά τους κρεσέντο Landsbegis εκ Λιθουανίας  και του συντηρητικού Βέλγου πολιτικού Demesmaker, βρίσκονται οι Βέρχοφστατ των φιλελεύθερων της Γερμανίας, ο γνωστός κόκκινος Ντάνι Ντανιελ Κον Μπεντιτ και ο αμφιλεγόμενος "φιλόσοφος" , συγγραφέας και σχολιαστής Μπερνάρ Λεβί απο Γαλλία.
l1
l2

l3

l4

l5
~
***  ΒΟΜΒΑ: Μας κρύβουν ότι οι Χριστιανοί πρόσφυγες ζουν στην κόλαση στα κέντρα φιλοξενίας από τους Ισλαμιστές (ΒΙΝΤΕΟ)
kolash1
-  Χριστιανοί του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης εγκατέλειψαν κυνηγημένοι τις χώρες τους για να γλιτώσουν την ισλαμική θηριωδία…
Όσοι κατάφεραν να φτάσουν και δεν δολοφονήθηκαν από τους ισλαμιστές στα σαπιοκάραβα, ζουν την κόλαση εντός Ευρώπης από τους άλλους πρόσφυγες.
Δείτε το βίντεο:  Netherlands. Christian Asylum Seekers routinely threatened and attacked by Muslims  , https://youtu.be/Nk1PTZBqTBU ,

~
***  Έκτακτο: Έκκληση Μέρκελ σε Σαμαρα να στηρίξει τη συμφωνία!
merkel samara
-   Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η καγκελάριος της Γερμανίας τηλεφώνησε σήμερα στον πρόεδρο της ΝΔ για να τον πείσει να στηρίξει τη συμφωνία στη Βουλή!
Το τηλεφώνημα έγινε πριν την έναρξη των συνομιλιών με Ολάντ και Γιουνκέρ, ωστε σε στέρεα βάση να συζητηθεί το προσχέδιο της συμφωνίας.
Το αποκαλυπτικό τουίτ του Landon Thomas, οικονομικού συντάκτη των ΝΥΤ, φωτογράφησε τη πρόθεση Μέρκελ.
tiimerkel
 Ωστόσο το τηλεφώνημα διαψεύστηκε απο επίσημα χείλη της Νέας Δημοκρατίας
~
***  ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει στήσει ένα κανονικό λούνα παρκ
pasok
-  Με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως θυμίζει λούνα-πάρκ. Λέει χαρακτηριστικά «Πέρασε ακόμη μια εβδομάδα με την κυβέρνηση – αιώρα να μην μπορεί να ισορροπήσει. Πηγαίνει συνεχώς πίσω – μπρος νομίζοντας ότι προχωρά, ενώ οπισθοχωρεί βλάπτοντας βαθειά την οικονομία» . Με ειρωνικό ύφος αναφέρει «διατείνεται (γαλλιστί πλέον) ότι με το πηγαινέλα ζαλίζει την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ στην πραγματικότητα θέλει απλώς να αποκοιμίσει τα παραπλανημένα στελέχη της». Όσο για την υπόθεση Παναρίτη «δίπλα στην κούνια κάποιοι παίζουν τραμπάλα, με τη θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, θεωρώντας ότι αποτελεί κομματικό λάφυρο» και «παραδίπλα οι κκ. Τσίπρας και Βαρουφάκης παίζουν το δικό τους μπρα ντε φερ σε βάρος της σοβαρότητας της χώρας».
~
***  Καραγκούνης για Παναρίτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την ανεπανάληπτη ανεπάρκεια και ανικανότητά του
karagkounhs12
-  Την ανεπανάληπτη ανεπάρκειά και ανικανότητά του έδειξε π ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Παναρίτη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
«Ούτε γι’ αυτό δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Πώς να πάρουν τις πιο δύσκολες και μεγάλες αποφάσεις; Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλει τους άλλους και δεν μπορεί να πάρει καμία ευθύνη, καμία απόφαση, χωρίς να προκαλέσει τρικυμία σε ποτήρι, ακόμα και για τα πιο μικρά» καταλήγει στην ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση.
~
***  Αιγαίο: Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά
aigaio1
-  Συνολικά έξι τουρκικά αεροσκάφη και ένα ακόμη μεμονωμένο αεροσκάφος, προχώρησαν σε σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο.
Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ επιπλέον σημειώθηκαν τέσσερις εμπλοκές.
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή αργία (θρησκευτική εορτή) περιλαμβάνεται σε αυτές των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών.
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι θα συμβεί με τα χρήματα των Ελλήνων αν υπάρξουν έλεγχοι κεφαλαίων- Όλες οι εκδοχές
elegxos1
-  Η παρατεταμένη αντιπαράθεση των τελευταίων τεσσάρων μηνών ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της αυξάνει τις πιθανότητες για μια ελληνική χρεοκοπία.
Υπό συνθήκες, μπορεί να οδηγήσει και σε έλεγχο κεφαλαίων, προκειμένου να αποσοβηθεί περαιτέρω αποχώρηση καταθέσεων από τις τράπεζες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Deutsche Bank έκανε λόγο για πιθανότητες που φτάνουν στο 40% να επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων στην Ελλάδα.
Το αμερικανικό δίκτυο εξηγεί τι σημαίνει πρακτικά αυτό:
 -  Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ο έλεγχος κεφαλαίων;
Θα βλάψει. Κανείς δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες για την Ελλάδα, αλλά ιδού τι συνέβη στην Κύπρο: οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ περιορίστηκαν στα 300 ευρώ ανά άτομο την ημέρα. Οι μεταβιβάσεις άνω των 5.000 ευρώ στο εξωτερικό έπρεπε να εγκριθούν από ειδική επιτροπή. Οι εταιρείες χρειάζονταν έγγραφα για κάθε εντολή πληρωμής, ενώ οι εγκρίσεις για ποσά πάνω από 200.000 ευρώ καθορίζονταν από τη διαθέσιμη ρευστότητα. Οι γονείς δεν μπορούσαν να στείλουν στα παιδιά τους που σπούδαζαν στο εξωτερικό πάνω από 5.000 το τρίμηνο. Οι Κύπριοι που ταξίδευαν στο εξωτερικό δεν μπορούσαν να φέρουν περισσότερα από 1.000 ευρώ. Η καταγγελία των καταθέσεων προθεσμίας ήταν απαγορευμένη, ενώ οι πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες περιορίζονταν στα 5.000 ευρώ. Οι επιταγές δεν μπορούσαν να εξαργυρωθούν.
 -  Πώς θα τεθεί σε εφαρμογή ο έλεγχος κεφαλαίων;
Το στοιχείο της έκπληξης βοηθά. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στην Κύπρο ξεκίνησαν σε μια τραπεζική αργία μεταξύ 16 και 28 Μαρτίου 2013, γράφει το πρακτορείο. Η γιορτή έδωσε τη δυνατότητα στη χώρα να διαπραγματευθεί τη συμφωνία με τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ. Οι τράπεζες άνοιξαν εκ νέου με το νέο καθεστώς της επιβολής ελέγχου κεφαλαίων.
 -  Πόσο καιρό μπορούν να είναι εν ισχύ οι έλεγχοι κεφαλαίων;
Δεν υπάρχει πραγματικό όριο. Στην Κύπρο διατηρούνται οι έλεγχοι για δύο χρόνια, παρόλο που υποτίθεται ότι θα ήταν ένα προσωρινό μέτρο έκτακτης ανάγκης. Τα όρια στις συναλλαγές σταδιακά χαλάρωσαν κατά τη διάρκεια της διετούς περιόδου, προτού αρθούν πλήρως τον Απρίλιο του 2015. Η εμπειρία από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, δείχνει ότι από τη στιγμή που θα ισχύσει το μέτρο, θα μπορούσε να αρθεί μόνο σταδιακά, μετά από μια μακρά χρονική περίοδο. Η κυβέρνηση της Ισλανδίας αναμένεται να παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα για την άρση των ελέγχων κεφαλαίων που πραγματοποιήθηκε το 2008.
 -  Ποιες άλλες επιπτώσεις θα υπάρξουν στην Ελλάδα;
Θα αγοράσει χρόνο. Αν επιβληθεί ο έλεγχος κεφαλαίων, μπορεί να δώσει στην Ελλάδα μια ανάσα για να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, αν και αυτό θα έχει τεράστιο κόστος. Το όριο για εταιρικές συναλλαγές και αναλήψεις καταθέσεων θα βλάψει τις λιανικές πωλήσεις, τον τουρισμό, τη βιομηχανία, τις εισαγωγές και σχεδόν κάθε άλλο τομέα της οικονομικής δραστηριότητας.
Τι θα μπορούσε να προκαλέσει ο έλεγχος των κεφαλαίων;
Μεγάλο μέρος των εξασφαλίσεων που δεσμεύονται από τις ελληνικές τράπεζες για τον ELΑ είναι κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια. Αν φτάσουμε στο ακραίο σημείο και η Ελλάδα δεν πληρώσει μια δόση ή αν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν πουθενά, τότε οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών μπορούν να μη θεωρούν επιλέξιμες τις ελληνικές εγγυήσεις, καθώς θα θεωρήσουν πως ο εγγυητής δεν είναι φερέγγυος. Εναλλακτικά, η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιβάλει ένα πολύ μεγαλύτερο κούρεμα στις ελληνικές εγγυήσεις, μειώνοντας έτσι το καθαρό ποσό του ELA.
 -  Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα χάσει μια πληρωμή;
Οι διοικητές των τραπεζών θα δώσουν στην Ελλάδα μια πολύ σύντομη προθεσμία για να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της για να αποκατασταθεί η φερεγγυότητά της (άρα και των τραπεζών) – όπως έκαναν και με την Κύπρο. Εναλλακτικά, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα μπορούσε να αποφασίσει την άμεση διακοπή του ELA, αναγκάζοντας έτσι την άμεση επιβολή ελέγχων κεφαλαίων.
 -  Η Ελλάδα θα έχει και άλλες επιλογές;
Όχι ακριβώς. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να αφήσει το όριο του ELA να εξαντληθεί, οπότε σε αυτή την περίπτωση μέσα σε λίγες ημέρες δεν θα υπήρχαν άλλα χρήματα στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι αποταμιευτές θα σπεύσουν να σηκώσουν τα χρήματά τους, όσο ακόμη θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Η πλήρης εξάντληση του ELA θα ωθήσει την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ, καθώς καμία οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ρευστότητα. Ακόμη και αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να αφήσει το ευρώ, οι έλεγχοι κεφαλαίων θα εξακολουθήσουν να έχουν νόημα, δεδομένου ότι θα παγώσουν το χρόνο μέχρι να καταφέρει η κυβέρνηση να εκτυπώσει ένα νέο νόμισμα, ή κάποιο ισοδύναμο νόμισμα.
 - Είναι νόμιμοι οι έλεγχοι κεφαλαίων;
Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ναι. Ενώ η ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων αποτελεί μία από τις «τέσσερις βασικές ελευθερίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι περιορισμοί είναι δυνατόν να επιβληθούν «για λόγους δημόσιας τάξης ή δημόσιας ασφάλειας». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε στην Κύπρο να το κάνει, είναι το μόνο παράδειγμα που υπάρχει στο αρχείο, λέγοντας ότι υπήρχε σημαντικός κίνδυνος «πλήρους αποσταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος».
~
*** Βρυξέλλες: Σε τελική ευθεία
brussls
-  Tα μηνύματα που καταφθάνουν απο τις Βρυξέλλες τις τελευταίες ώρες δείχνουν πως η διαπραγμάτευση οδεύει προς την ολοκλήρωση.
Αξιωματούχοι της ΕΕ, στο περιθώριο του Brussels group τονίζουν ότι οι δυο πλευρές "μπαίνουν στη τελική φάση της συγγραφής της συμφωνίας" και επισημαίνουν πως στα επόμενα 24ωρα και μετά τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών, θα επέλθει η συμφωνία.
~
***  Γερμανία και Γαλλία τα "βαρίδια" στην ευρωζώνη
dukths2
-  Ο βασικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της Markit (PMI) για την ευρωζώνη έδειξε και επίσημα ότι Γερμανία και Γαλλία τραβούν πίσω την ευρωζώνη.
Η πίεση περνά από τις περιφερειακές χώρες και στον πυρήνα του ευρώ. Οι χώρες της περιφέρεις μπορεί να εμφανίζουν κάποια ανάταση αλλά ασθενική. Η Γερμανία και η Γαλλία πάντως προβληματίζουν.
Ο δείκτης PMI το Μάιο υποχώρησε στο 51,1 το Μάιο στη Γερμανία από 51,4 ένα μήνα πριν, ενώ στη Γαλλία μπορεί ο δείκτης να ανέβηκε στο 49,4 από 48 τον Απρίλιο αλλά παραμένει κάτω από το όριο του 50 που υποδηλώνει ύφεση/ανάπτυξη. dukths
 Στην ευρωζώνη συνολικά ο PMI ήταν στο 52,2 το Μάιο, λίγο πάνω από το 52 τον Απρίλιο και ταιριάζει με το νούμερο του Μαρτίου (το οποίο ήταν υψηλό 10 μηνών) αλλά κάτω από το 52,3 που ήταν η προκαταρκτική εκτίμηση πριν δύο εβδομάδες.
Ισπανία και Ιταλία είχαν μάλλον καλύτερη επίδοση από αυτή των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης, ενώ τα στοιχεία για Ελλάδα και Ιρλανδία δημοσιεύονται Τρίτη 2 Ιουνίου:
Ο Κρις Γουίλιαμσον της Markit αναφέρει πως τα εργοστάσια στον πυρήνα του ευρώ πρέπει να προσέξουν:
«Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μέτριος, σε καμιά περίπτωση θεαματικός, υπάρχουν χώρες οι οποίες σαφώς συνεχίζουν να παλεύουν. Η αδυναμία είναι επικεντρωμένη στον πυρήνα της περιοχής του ευρώ, με το βιομηχανικό της Γαλλίας να εξακολουθεί να βρίσκεται σε παρακμή και μόνο η Γερμανία να έχει ιδιαίτερα πενιχρή ανάπτυξη. Από την άλλη Ισπανία και Ιταλία δείχνουν τάση ανάκτησης, κυρίως εξαιτίας των καλών επιδόσεων στις εξαγωγές. Τα κέρδη από τις εξαγωγές δείχνουν βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που αποτελεί καλό οιωνό για τις μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές. Τα εργοστάσια της Γαλλίας και της Γερμανίας πρέπει να προσέξουν στον ανταγωνισμό».
~
*** Μυτιλήνη: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νησί με τους λαθρομετανάστες
mitilinh1
 -   Η εισροή μεταναστών στη Μυτιλήνη είναι τεράστια και η τοπική αυτοδιοίκηση αναζητά αγωνιωδώς λύσεις για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ο δήμος του νησιού αποφάσισε να μεταφερθούν οι μετανάστες στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα τόσο προς τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, όσο και προς την κυβέρνηση.
"Όπως γνωρίζετε, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού αφίξεων των παράνομων μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Λέσβου, η κατάσταση πλέον είναι μη διαχειρίσιμη και ιδιαίτερα κρίσιμη" σημειώνει σε αυτή ο δήμαρχος και συμπληρώνει "εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια τόσο των πολιτών του νησιού όσο και των ίδιων των μεταναστών λόγω της έλλειψης οργανωμένων εγκαταστάσεων υγιεινής και της διαμονής πολλών εξ αυτών σε δημόσιους χώρους".
Επίσης, ο κ. Γαληνός σημειώνει πως χρειάζεται περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά μεταναστών με το πλοίο της γραμμής από τη Λέσβο στην Αθήνα.
~
***  ΣτΕ: Με Προεδρικό Διάταγμα θα χαρακτηρίζεται μια περιοχή ως Εθνικό Πάρκο
ste
-  Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του 2008 με την οποία τροποποιήθηκε προγενέστερη του 2004 που χαρακτήριζε τις λίμνες Βόλβη - Κορώνεια και Μακεδονικά Τέμπη ως Εθνικό Πάρκο. Παράλληλα, με την ίδια απόφαση καθορίστηκαν οι ζώνες προστασίας, οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης στον περιβάλλοντα χώρο των λιμνών.
Ο Σύλλογος υποστήριζε ότι με την τροποιητική απόφαση του 2008 θα υποβαθμίσει το καθεστώς προστασίας των εν λόγω λιμνών και του υγροτοπικού συστήματος τους των γύρο περιοχών.
Όπως είναι γνωστό οι εν λόγω λίμνες αποτελούν υγροβιότοπους διεθνούς ενδιαφέροντος και έχουν συμπεριληφθεί στη σύμβαση "Ραμσάρ" (σύμβαση για τους Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας ως Ενδιαιτήματος για τα Υδρόβια Πτηνά).
Το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και έκρινε μη νόμιμη την επίμαχη τροποποιητική υπουργική απόφαση του 2008, καθώς η αρχική του 2004 είχε προσωρινή ισχύει για μια τριετία και έπρεπε στην συνέχεια να εκδοθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο όμως δεν εκδόθηκε.
Τέλος, το ΣτΕ ανέπεμψε την υπόθεση στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα χαρακτηρισμού των επίμαχων λιμνών ως Εθνικό Πάρκο.
~
***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Όρο για αλλαγή νομίσματος έβαλε ο Μπουτάρης σε δανειακή σύμβαση
Dimos
-   Σε απόφαση που πάρθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης στις 20 Μαΐου 2015 για χρηματοδότηση 660.000 ευρώ, με σκοπό την προμήθεια κάδων αποκριμάτων, υπάρχει ένας περίεργος όρος. Συγκεκριμένα, υπάρχει όρος που αναφέρει «Σε περίπτωση αλλαγής νοµίσματος δεν προβλέπεται ειδικός όρος». Μέχρι στιγμής είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοιος όρος σε κάποιο ελληνικό συμβόλαιο.
~
***   Στην Ελλάδα το πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο χρυσοθήρων!
1hrisothires
-   Στη Νάουσα διεξάγεται αυτές τις τελευταίες μέρες το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αναζήτησης Θησαυρών. Πρόκειται για το πρώτο Συνέδριο τέτοιου είδους στο οποίο μετέχουν περισσότεροι από 100 σύνεδροι από όλα τα μέρη της Ελλάδος, όπως επίσης και από άλλες χώρες των Βαλκανίων.
 Οι Χρυσοθήρες, οι οποίοι οργώνουν από άκρη σε άκρη ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου να εντοπίσουν τους χαμένους ή κατά άλλους κρυμμένους θησαυρούς θα ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους, ενώ σκοπός τους είναι να δώσουν και διαστάσεις συλλογικότητας. Να συστήσουν δηλαδή ένα συνεταιρισμό ή ακόμη και έναν σύλλογο.
 Στο χώρο του συνεδρίου, βρίσκονται τόσο αμερικανικές όσο και ευρωπαϊκές εταιρίες, προκειμένου να εκθέσουν τα πιο σύγχρονα μηχανήματα για τον εντοπισμό του χρυσαφιού.
 Στη χώρα μας κυκλοφορούν αμέτρητες ιστορίες που έχουν τις ρίζες τους στην Τουρκοκρατία ή στον εμφύλιο και την Κατοχή για θησαυρούς που θάφτηκαν προκειμένου να αναζητηθούν χρόνια μετά δίχως όμως ποτέ να τους αναζητήσει ή περιοχές που φέρονται να κρύβουν πολλούς θησαυρούς. Ειδικά η περιοχή της Νάουσας θεωρείται από πολλούς χρυσοθήρες ως η «Μέκκα του χρυσού» στη χώρα μας.
~
*** Πολ Μέισον: Σε 7 μέρες περίπου θα ξέρουμε αν η Γερμανία θέλει να σώσει την Ελλάδα
paul mason
-  Με νέο άρθρο του και τίτλο «Είναι τελικά η Ελλάδα ένα ακρωτήρι που αξίζει να σωθεί;», ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον σχολιάζει όλα τα σημαντικά σημεία του άρθρου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Le Monde. Ο δημοσιογράφος σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας «μάχεται για το πολιτικό του μέλλον». Πιστεύει πως μέσω του άρθρου του έριξε καρφιά για τις τεχνικές διαβουλεύσεις. Ως πιο σημαντικό σημείο θεωρεί πως ο Συριζα πιστεύει ότι οι προτάσεις του για την φορολογία θα φέρουν περισσότερα έσοδα και δεν θα επιβαρυνθεί ο κόσμος. Στο τέλος καταλήγει στο συμπέρασμα πως σε περίπου 7 μέρες θα ξέρουμε αν η Γερμανία θέλει ή όχι να σωθεί η Ελλάδα.
~
*** Πάντοαν: Πιστεύω πως θα υπάρξει σύντομα συμφωνία
padoan708 3
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν έκανε δηλώσεις υπέρ της παραμονής της Ελλάδας από το ευρώ για ακόμα μια φορά. Επίσης είπε πως πιστεύει πως η συμφωνία είναι κοντά. Συγκεκριμένα είπε «Είναι δυνατόν να υπάρξει Grexit, αλλά η πραγματική ερώτηση είναι αν πρέπει να το ευχηθεί κανείς και ποιες θα είναι οι συνέπειες. Οι άμεσες συνέπειες δεν θα ήταν σημαντικές αλλά οι μεσοπρόθεσμες οπωσδήποτε πιο σοβαρές, διότι θα σήμαινε ότι το Ευρώ είναι ένα ζώο διαφορετικό από όπως το είχαμε σκεφθεί, ότι είναι μια αντιστρέψιμη πορεία και μέσα σε αυτό το σκηνικό θα γίνονταν πιο σημαντικές οι δομικές μεταρρυθμίσεις των χωρών-μελών». Και συνέχισε «Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα τι είδους διαχείρισης θα τύχαινε μια έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις τεχνικού και πολιτικού χαρακτήρα, συνεχίζω να πιστεύω ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία».
~
***  Ούτε λέξη για Ελλάδα στη Τριμερή Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκέρ
3part
-  Το αντικείμενο της συνάντησης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο, δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα στην ατζέντα των συζητήσεων.
Ωστόσο θα λογικά θα γίνουν αναφορές στη πορεία των διαπραγματεύσεων όπως αναφέρουν πηγές μετά τη δήλωση Γιούνκερ που είπε ότι "θα ξαφνιαζόταν αν το ελληνικό θέμα δεν αποτελούσε απόψε αντικείμενο συζήτησης" , ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Στο αποψινό δείπνο συμμετέχουν ακόμη οι επικεφαλής των 20 μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης (European Roundtable of Industrialists, ERT), καθώς κεντρικό θέμα θα είναι οι προοπτικές της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στην ψηφιακή εποχή και η θέση της στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
~
***  Η Τουρκία επενδύει πάνω από 790 εκατ. δολάρια και κατασκευάζει οπλισμένα UAV για το Αιγαίο![Βίντεο]
1mq 9 reaper i269805
Σύμφωνα με ρεπορτάζ  των τουρκικών ΜΜΕ Αμυντικών Θεμάτων, την τελευταία δεκαετία καταγράφεται στροφή της Αμυντικής Βιομηχανίας προς την εγχώρια ανάπτυξη και κατασκευή Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ-UAV). 
 Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο πίνακας που ακολουθεί, στον οποίο απεικονίζονται τα πρότζεκτ εγχώριας κατασκευής καθώς και προμήθειας έτοιμων UAV από ξένους, κατασκευαστές την δεκαετία 2004-2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK).  

Όπως θα δείτε στον παρακάτω πίνακα το συνολικό κόστος των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 792,5 εκατομμυρίων δολαρίων (USD). 
1uav tourk pinakas
Από τα συνολικά 792,5 εκατ. Δολάρια, το μεγαλύτερο ποσοστό (66%-526 εκατ.) αφορά προγράμματα εγχώριας ανάπτυξης – κατασκευής με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται για την εγχώρια βιομηχανία, δείχνοντας παράλληλα την κατεύθυνση-στόχευση της ηγεσίας της Τουρκίας για απεξάρτηση, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό, από το εξωτερικό.  

Tην μερίδα του λέοντος (285 + 96,5=381,5 εκατ. Δολάρια) του παραπάνω ποσού αφορά στην εγχώρια ανάπτυξη και κατασκευή του UAV ANKA που κατασκευάζεται από την Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (TAI). 
1Anka Tukrish MALE UAV
Ακολουθούν τα προγράμματα εγχώριας κατασκευής των τακτικών UAV KARAYEL και CALDIRAN/BAYRAKTAR (71 εκατ. Δολάρια) κατασκευής των τουρκικών εταιρειών VESTEL και BAYKAR και μπορούν να επιχειρούν συνεχώς μέχρι και 24 ώρες σε μεγάλο ύψος, ενώ διόλου ευκαταφρόνητο είναι το ποσό που έχει δαπανηθεί για την κατασκευή των Mini UAV (Mini BAYRAKTAR) τα οποία απογειώνονται με το χέρι και έχουν κατανεμηθεί ήδη σε Σχηματισμούς επιπέδου Ταξιαρχίας δίνοντας τους μεγάλο πλεονέκτημα στον τομέα της επιτήρησης – έγκαιρης προειδοποίησης, αφού μπορούν να επιχειρούν σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων. 8saat2 600x400caldiran2

Αξιοσημείωτο είναι και το πρότζεκτ κατασκευής επιθετικού UAV (Taarruzi İHA) αξίας 20 εκατ. Δολαρίων. Το υπόψη UAV, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θα δύναται να μεταφέρει έως 2 αντιαρματικές ρουκέτες τουρκικής κατασκευής CIRIT/BOZOK). 

1uav vombaΌπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο τομέας των UAV βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της Τουρκικής ηγεσίας (πολιτικής και στρατιωτικής). 

Η μελέτη, ανάπτυξη και κατασκευή από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία δίνει πλεονεκτήματα στην Τουρκία όπως η ανάπτυξη τεχνογνωσίας, η απεξάρτηση από τους ξένους προμηθευτές καθώς και ύπαρξη εσόδων από εξαγωγές. 
 Σε ό,τι αφορά στις αποστολές των UAV’s, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στο εγγύς μέλλον παράλληλα με τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη θα υπάρχουν και παραβιάσεις από UAV’s τα οποία θα επιχειρούν στο Αιγαίο και στον Έβρο με το πρόσχημα συμμετοχής σε τουρκικές επιχειρήσεις κατά της λαθρομετανάστευσης, των ναρκωτικών, της παράνομης αλιείας, θαλάσσιας ρύπανσης κ.λπ.

Anka UAV - Take off - Landing after 18hr flight  :  https://youtu.be/w6G1jiZrIPQ  ,
 
~
***   Αποκλειστικό: EE & ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα για να ματαιώσουν τις συμφωνίες με τη Ρωσία
startfor
-    Άρθρο του Ria Novosti αποκαλύπτει την άποψη του Αμερικανικού Ινστιτούτου Στρατφορ για το πως πρέπει να διαχειριστεί την Ελληνική και Ουκρανική κρίση η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
"Η κρίση στην Ελλάδα και η σύγκρουση στην Ουκρανία αποτελούν δοκιμασία για την ΕΕ, και τη ζώνη του ευρώ, αλλά και για την Aμερικανική δύναμη στην Ευρώπη.
Η οικονομική βοήθεια προς τις χώρες αυτές, αποτελεί μονόδρομο και ο στόχος είναι η πρόληψη της αύξησης της επιρροής της Ρωσίας σε αυτές τις περιοχές και η επίτευξη της γεωπολιτικής στρατηγικής των ΗΠΑ "αναφέρουν αναλυτές του ινστιτούτου Stratfor,
Τα παραδείγματα της Ελλάδας και της Ουκρανία αποδεικνύουν περίτρανα ότι η χρηματοδοτική βοήθεια συνδέεται συχνά με την επίτευξη ορισμένων πολιτικών στόχων.
Αυτό εξηγούν οι αναλυτές και διευκρίνισε ο επικεφαλής του Υπ Οικ των ΗΠΑ , Τζακ Λιου στην Αθήνα και το Eurogroup, λέγοντας ότι πρέπει " Να είναι ευέλικτοι και να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για να μείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ".
Την ίδια στιγμή, το Stratfor σε ανάλυση του γράφει πως, η Ελλάδα μπορεί να μην έχει μεγάλους οικονομικούς πόρους, αλλά η γεωπολιτική της θέση, είναι θεμελιώδους στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Κατά την άποψη του γνωστού ινστιτούτου, το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας, είναι ότι αποτελεί « κομβικό σημείο διέλευσης για ΟΛΑ τα ανταγωνιστικά έργα φυσικού αερίου, αυτό της Ρωσίας και του «Turk Stream », και αυτού του Αζερμπαϊτζάν που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα της ΕΕ, με την ονομασία south stream..
 ria
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η Ελλάδα πρέπει πάντα να βρίσκεται κάτω απο φιλοδυτική κυβέρνηση, ειδικά τώρα που η Αθήνα κινείται στο να λάβει οικονομική βοήθεια από την Ρωσία και την Τράπεζα των BRICKS.
Το άρθρο του ινστιτούτου αναφέρει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα στηρίζονταν σε Ρωσικούς ενεργειακούς πόρους, θα λάμβανε φυσικό αέριο με χαμηλή τιμή.
Η ανάγκη για κάτι τέτοιο θα αυξάνονταν σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη και επέστρεφε σε μια αρχικά αδύναμη δραχμή, που θα καθιστούσε τις άλλες εισαγωγές ενέργειας πιο ακριβές.
Κάτι τέτοιο δεν θα ικανοποιούσε σε καμιά περίπτωση την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και γι'αυτό αποτελεί μονόδρομο η παροχή οικονομικής στήριξης απο αυτές τις δυνάμεις στην Ελλάδα.
"Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν ΕΕ - ΗΠΑ με την Ουκρανία", πιστεύουν οι αναλυτές.
Το σχέδιο της Ρωσίας για μετατροπή της Ουκρανίας σε ουδέτερο έδαφος δεν ικανοποιεί τις Δυτικές κυβερνήσεις.
Η απειλή των κοινωνικών αναταραχών στο Κίεβο, λόγω της κατάρρευσης της ουκρανικής οικονομίας, αναγκάζει τις ΗΠΑ και την ΕΕ να παράσχουν σημαντική οικονομική βοήθεια στην κυβέρνηση του Κιέβου.
Έτσι, η Ελληνική κρίση και η σύγκρουση στην Ουκρανία καθορίζουν το Δυτικό γαιοπολιτικό πλάνο ώστε να αποτραπεί πάση θυσία κάθε μεγάλη αναταραχή και αστάθεια στην Ελλάδα και την Ουκρανία, αμφότερες αποτελούν το κλειδί για τη διατήρηση της συσπειρωσης του Δυτικού στρατοπέδου.
~
***   ΦΡΙΚΗ! Τζιχαντιστές βασανίζουν 14χρονο αγόρι από τη Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)
FRIKH1
-   Ένα 14χρονο αγόρι από τη Συρία το οποίο μίλησε στην κάμερα του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC για τα βασανιστήρια που υπέστη επί δύο μέρες που βρέθηκε υπό την αιχμαλωσία των ακραίων ισλαμιστών.
Σήμερα ο Άχμεντ είναι ασφαλής κι από την Τουρκία όπου βρίσκεται αφηγείται στο BBC τον εφιάλτη που έζησε.
«Σκεφτόμουν τους γονείς μου. Σκεφτόμουν τη μητέρα μου. Νόμιζα ότι θα πεθάνω και θα αφήσω πίσω μου τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τους φίλους, τους συγγενείς μου, λέει στον δημοσιογράφο του δικτύου και προσθέτει: «Άρχισαν να με μαστιγώνουν, να μου κάνουν ηλεκτροσόκ για να μιλήσω. Τα είπα όλα».
Στη συνέχεια αποκαλύπτει, πως οι δύο άνδρες που γνώριζε του είχαν ζητήσει να αφήσει μία τσάντα κοντά σε ένα σημείο συνάντησης του ΙΚ. Ο Άχμεντ δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για βόμβα.
Ο 14χρονος μπήκε στη φυλακή και καταδικάστηκε σε θάνατο, ωστόσο, ο δήμιος του τον λυπήθηκε και τον άφησε να δραπετεύσει.
Δείτε το βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του BBC: Video: 'ISIS torturing Syria boy' - BBC News , https://youtu.be/vmI2y5G7c0c  ,
      

~
***  Αποκάλυψη Πανούση: Δέχομαι πόλεμο γιατί δεν ζήτησα έγκριση απ'την πρεσβεία των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
pansis
-  Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης προέβη σε αποκαλυπτικές δηλώσεις: «Eίμαι ο μόνος υπουργός δημόσιας τάξης που δεν προενεκρίθην από την Αμερική» και υπονόησε πως οι προηγούμενοι υπουργοί έπρεπε να λάβουν έγκριση απο την Αμερικανική πρεσβεία.
Ο κ. Πανούσης παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή και να αναφέρθηκε στις εσωκομματικές κόντρες στο ΣΥΡΙΖΑ και στις επιθέσεις απο άλλα στελέχη εναντίον του λέγοντας πως οι επιθέσεις αυτές οφείλονται στο ότι δεν έχει σχέση "με καμία πρεσβεία και με καμία διαπλοκή οικονομική μιντιακή" .
SOYKARA PANOYSHS 30 MAIOY  , https://youtu.be/hcp4aVPRqts ,
 
~
***  Νοσεί βαρύτατα το ΕΣΥ
ygeia2
Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου - Σχολιογράφου)
-    Ό   νοσεί - βαρέως πάσχουσα είναι - η Υγεία (= το Σύστημα Υγείας) μας είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες.
Aκόμη και σε περιόδους παχέων (οικονομικών) αγελάδων υπήρχαν ελλείψεις: χρημάτων - μηχανημάτων, προσωπικού. (Εξαιτίας χρηστής / αμέμπτου διαχείρισης).
Περισσεύουν οι άνεργοι νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό ... εκτός Νοσοκομείων:
Στις καφετέριες και -κυρίως - στα Βουλευτικά / Πολιτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας.
Όλοι απορούσαμε (Σ.Σ οι αφελείς περισσότερο): Μα γιατί δεν προσλαμβάνουν ανθρώπους που κάθονται, ενώ, ταυτόχρονα, πλεονάζουν άλλοι, αλλού σε σημείο που να μην υπάρχουν καρέκλες να καθίσουν, πχ:
Στα γραφεία των Πολιτευτών, Βουλευτών, Υπουργών, Δήμων, ΔΕΚΟ, στη Βουλή κ.ο.κ;
"Θα, θα, θα .......αυξηθούν τα κοντύλια" ήταν η ανέξοδη, απάντηση.
Οι δεκαετίες περνούσαν. Η οικονομία χειροτέρευε. Τα προβλήματα διογκώνονταν.
Οι διαμαρτυρίες πλήθαιναν.
Η "Υγεία" βρέθηκε διασωληνωμένη στους .... διαδρόμους (!...) των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (επειδή δεν λειτουργούσαν - ελλείψει προσωπικού, μηχανημάτων, υποδομής, οι μονάδες εντατικής θεραπείας = ΜΕΘ. Ή υπολειτουργούσαν οι ελάχιστες που απόμειναν!....).
Ακούγεται ήδη ο επιθανάτιος ρόγχος του ΕΣΥ.
Ευτυχώς το Ελληνικό δαιμόνιο - ως "από μηχανής Θεός" (Μηχανόβιος Θεός) - επενεργεί διασωστικά, ευρηματικά, ευεργετικά ως εξής:
- Υποχρεώνονται οι συγγενείς των ασθενών να φέρνουν, από το σπίτι τους: οινόπνευμα, γάζες, χαρτί καθαριότητας, μαξιλαροθήκες, κουζινικά, ξηρά τροφή, ορούς, σύριγγες, νάρθηκες, κ.α είδη οικιακής χρήσης.
- Διανυκτερεύουν - όσοι δεν έχουν χρήματα για αποκλειστικές - εναλλάξ οι άμεσοι πρώτου ή δευτέρου βαθμού συγγενείς.
- Στους διαδρόμους ηλικιωμένοι, ανήμποροι συνοδοί μετακινούν με κόπο, το καροτσάκι του προσφιλούς τους ασθενή, φακέλους, καθώς και "φακελάκια" γνωριμίας.
- Πηγαινοέρχονται με ουρά, κόπρανα, εμέσματα αηδίας (δικά τους) , ακτινογραφίες στα γραφεία και στα εργαστήρια.
-Στρώνουν, ξεστρώνουν, περιποιούνται οι φίλοι και δικοί τους τον άρρωστο. Γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Ποτέ δεν υπήρχε !!!
~  Σοφάδες πέφτουν. Κατσαρίδες εκπαιδευόμενες παρακολουθούν εγχειρήσεις στα χειρουργεία. Γάντια δεν διατίθενται. A/C δεν δουλεύουν. Συντήρηση δεν γίνεται.
- Τελευταία, δεν λειτουργεί τμήμα (στοιχειώδους) υποδοχής, ασθενών, αξιολόγησης περιστατικών, κατανομής και κατεύθυνσης στα οικεία τμήματα.
Αναπληρώνεται όμως - ιδίως σε μεγάλα Κρατικά Νοσοκομεία - από .... παρεμφερή επαγγέλματα: Υδραυλικούς- με κάβουρες,- Ηλεκτρολόγους - με καλώδια-, Κηπουρούς - με τσάπες- Καθαρίστριες - με σφουγγαρίστρες.
Αθάνατη Ελλάδα.
Ποτέ δεν πεθαίνεις. Η Υγεία / ΕΣΥ όμως;
~   Υποθέτω πως το επόμενο στάδιο θα παρουσιάσει ιδιαίτερο (από πρακτικής πλευράς / αμεσότητας) ενδιαφέρον:
Τον ρόλο του χαμογελαστού φιλόξενου οικοδεσπότη θα αναλάβουν καλοντυμένοι, γαντοφορεμένοι υπάλληλοι - εκπρόσωποι των (συνεργαζόμενων) γραφείων τελετών!........
Ίνα πληρωθεί - δικαιωθεί:
α. Το - πολιτικώς - λεχθέν: " Ο αγώνας (εξυγίανσης του ΕΣΥ) τώρα δικαιώνεται".
β. Το - θρησκευτικώς - ρηθέν: "Αιωνία αυτού (του ΕΣΥ) η μνήμη".
(Δύσκολο πάντως, χωρίς υγεία, να ζούμε ώστε να το θυμόμαστε).
~
***  Hellstorm: Η καταιγίδα της Κολάσεως
World War II
-    Του Νίκου Στεργίου
Υπήρξε ο πλέον θανάσιμος και καταστροφικός Πόλεμος της Ιστορίας του Ανθρώπου. Εκατομμύρια απεβίωσαν, δισεκατομμύρια περιουσιών καταστράφηκαν, αρχαίες κουλτούρες συρρικνώθηκαν σε συντρίμμια. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος κατακλυσμός του ανθρώπου. Χιλιάδες βιβλίων, ταινιών και φιλμ ντοκιμαντέρ διατέθηκαν στον πόλεμο. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε παρόμοια επαναδιατύπωση της Ιστορίας, σαν την αναφερόμενη στην "Καταιγίδα της Κολάσεως" (Hellstorm). Στο στυλ "είστε τρεις", ο συγγραφεύς θέτει τον αναγνώστη στην σκηνή, στιγμιαία. Διαμέσου των αναγνωστών του συγκεκριμένου βιβλίου, θα εμφανισθεί αυτό που είδαν οι ιπτάμενοι καθώς έβρεχαν θάνατο στις γερμανικές πόλεις, ή ο αναγνώστης θα βιώσει τα κατωτέρω βιώνοντας εμπειρίες στα αντιαεροπορικά καταφύγια αναμένοντας ακριβώς τον ίδιο θάνατο εκ των άνω.
 -  Ο αναγνώστης θα δει εκ του σύνεγγυς τον τρόμο του Ανατολικού Μετώπου κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών τις μάχες μέσω της λάσπης, αίματος και τρέλας των μαχών ίσως μπορέσει να κατανοήσει πως οι ίδιοι Γερμανοί στρατιώτες, λίγο νωρίτερα είχαν καταστρέψει ένα εχθρικό τανκ, μπορούσαν τώρα να διακινδυνεύσουν την ζωή τους για να σώσουν το παγιδευμένο σε αυτό σοβιετικό πλήρωμα. Οι αναγνώστες θα καταστούν μάρτυρες της μοίρας των Γερμανίδων γυναικών, γυναίκες στην πορεία του άγρια προελαύνοντος στρατού βιάσθηκαν και δολοφονήθηκαν στην πορεία του δια μέσου της Ευρώπης. Το σύνολο αυτών από "οκτώ έως ογδόντα" βίωναν το φόβο των λέξεων "Frau Komm". Οι χειρότερες ναυτικές καταστροφές απαίτησαν χιλιάδες ζωές, οι μεγαλύτερη μαζική μετανάστευση που γνώρισε ο άνθρωπος κατά την διάρκεια της οποίας εκατομμύρια χάθηκαν, η μοίρα αυτών των θυμάτων που πνίγηκαν σε μεταπολεμικό θάνατο σε στρατόπεδα θανάτου και αίθουσες βασανιστηρίων, αυτά και πολλά άλλα σκοτεινά μυστικά του Β' Π. Π. ήρθαν στο φως από το βιβλίο "Hellstorm: The Death of Nazi Germany, 1944-1947" του Thomas Goodrich. Το βιβλίο αυτό αποτέλεσε το υλικό αναφοράς για το ντοκυμανταίρ "Hellstorm - The Real Genocide of Nazi Germany" του Kylie Hunt.
- Ο  στόχος για την ενημέρωση περί του σχετικού βιβλίου, σε ουδεμία περίπτωση έχει σαν στόχο την "αγιοποίηση" της γερμανικής συμπεριφοράς, αλλά για να ενισχύσει το ρηθέν του Alessandro Bobbio "lupus uomo uomini" (λύκος ο άνθρωπος για τον άνθρωπο). Εκατομμύρια ξοδεύτηκαν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μας πείσουν για τον "Καλό πόλεμο" των συμμάχων και την αναγκαιότητα μιας γεννοκτονίας. Αυτό και μόνον μας οδηγεί στα ρηθέντα του Nicolo' Machiavelli "Αν θες να πας μπροστά δεν κολυμπάς αντίθετα στο ρεύμα".

Καλά όλα αυτά αλλά σε τι θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα τεκταινόμενα στην γειτονιά μας 70 χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο; Η Ευρώπη του Άνθρακα και του Χάλυβα που ιδρύθηκε μετά τον Πόλεμο μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, σε τρόπο ώστε, να έχουν πρόσβαση στις ενεργειακές πηγές, και στις πρώτες ύλες, χωρίς την αντίδραση του έτερου μέλους (πόλεμος).

Μονέ και Σουμάν οραματίσθηκαν την Ευρώπη των Λαών, του πολιτισμού, της κοινωνικής ισότητος, ευημερίας, αλληλοβοήθειας, και όλων των ωραίων συνθημάτων, τα οποία αποδείχθηκαν κενά περιεχομένου (για μια ακόμη φορά).

Ας δούμε μερικά γεγονότα, τα οποία έχουν καταγραφεί στην Ιστορία, κατανοώντας την συμπεριφορά των «εταίρων» μας στην γενοκτονία που μας ωθούν οι τελευταίοι. Η σταλινική Σοβιετική Ένωση εξόντωσε σε ποσοστό σχεδόν 100% τους Γερμανούς αιχμαλώτους που είχαν μπει στην χώρα τους ως εισβολείς. Το έκανε η Γιουγκοσλαβία του Γιουγκοσλάβου, κροατικής καταγωγής, ηγέτη Γιόζεφ Μπροζ Τίτο!

Και η Γερμανία δεν το ξέχασε ποτέ αυτό. Η πρώτη χώρα που γνώρισε τον γερμανικό ρεβανσισμό αμέσως μετά την ενοποίηση της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία ήταν η Γιουγκοσλαβία, το μοναδικό κράτος που θα μπορούσε να απειλήσει την γερμανική μονοκρατορία μέσω των πανέξυπνων, εργατικών, μεθοδικών, πειθαρχημένων σλαβικών φυλών που είχαν ενωθεί σε ένα κράτος υπό μια στιβαρά ηγεσία.

Πνίγηκε στο αίμα η Γιουγκοσλαβία. Ένα-ένα της έκοβαν τα κομμάτια, οι χασάπηδες της Δύσης. Πρώτα την Σλοβενία, μετά την Κροατία, μετά την Βοσνία, μετά το Κόσσοβο, μετά το Μαυροβούνιο κι έρχεται και η Βοϊβοντίνα. Κι έμεινε ένα περίκλειστο κράτος διαλυμένο από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς του 1999. Γιατί δεν τόλμησαν να την πολεμήσουν "στα ίσα". Από αέρος την δολοφονούσαν, εκ του ασφαλούς.

Μάταια περίμεναν να τους βοηθήσει η ομόδοξη και παντοτινή σύμμαχος Ελλάδα. Αλλά ποια Ελλάδα; Η Ελλάδα του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου. Καρφί στο φέρετρό της κάρφωσαν.

Ανήμπορη να αντιδράσει η αδελφή Ρωσία. Ο Β . Πούτιν μόλις είχε παραλάβει ένα χάος από τον μέθυσο Μ. Γιέλτσιν. Ζήτησε να μάθει ποια πλοία μπορούσαν να αποπλεύσουν άμεσα από την Σεβαστούπολη: "Κανένα δεν πλέει" του απάντησαν.

Έγινε μια προσπάθεια. Κατέληξε σε αποτυχία. Τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά. Όχι ότι θα έκαναν πόλεμο, αλλά θα πήγαιναν εκεί, κοντά στους αδελφούς ορθόδοξους Σέρβους να τους έδειχναν ότι δεν ήταν μόνοι τους.

Μια ματιά στον χάρτη, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας, θα παρατηρήσουμε ότι πλην μιας παραλίας για μερικούς λουόμενους Σέρβους, το σύνολο της πρώην Γιουγκοσλαβικής ακτογραμμής, παραδόθηκε στους συνεργάτες των Γερμανών κατά τον πόλεμο Κροατών. Ο «πατερούλης» της Σοβιετικής Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν, είχε ήδη χαράξει τον δρόμο που θα πρέπει ν' ακολουθηθεί για τους «συμπαθούντες» (sic) των εισβολέων Γερμανών με το Golomodor, την γεννοκτονία μέσω λιμού των Ουκρανών που συνεργάσθηκαν με τους προηγούμενους. Μερικοί ίσως ταξιδέψουν ακόμα παλαιότερα στους Ινδιάνικους Καταυλισμούς Διατηρήσεως των ιθαγενών Ινδιάνων των ΗΠΑ (Reservation Camps).
Για να μην ξεφύγουμε εντελώς από το θέμα μας και ο αναγνώστης «μηδενίσει» τα γραφόμενα, συνεχίζουμε:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μια επικράτεια, όπως οι πολιτείες των ΗΠΑ, ούτε κ αν Ομοσπονδία. Μόνο οι νοσταλγούντες μια Σοβιετική Δημοκρατία των Βαλκανίων, με κορμό την Ελλάδα και την Βουλγαρία. Διαπιστώνουμε ότι όλες οι κρατικές οντότητες εθνότητες μεταφέρουν τα «συμπλέγματά τους» από γεννεά σε γεννεά. Συμπερασματικά μια απόπειρα αλλαγής του Status Quo, έστω και σε λιγότερα σημαντικά ζητήματα, πιθανώς ν' ανοίξουν τον «Ασκό του Αιόλου».
~
***  ΟΙ ΤΡΙΔΥΜΕΣ ΑΡΕΤΕΣ: αξιοπρέπεια, αυτοεκτίμηση, φιλότιμο.
swkratis soul virtue
Του Δημητρίου Μπάκα
Αντιστράτηγου ε.α
ΠΡΟΟΙΜΙΟ.
Γεμίζουν οι πλατείες πολλών Πόλεων, στην Χώρα μας και αλλαχού, με κάθε ηλικίας και εθνικότητας πολίτες με μια φωνή έκκλησης για «αξιοπρέπεια». Συγκινητικό, αν μη τι άλλο, το θέαμα! Ένα πηγαίο συναίσθημα και ένα αίτημα «λογικό» ενός Λαού που τόσα έχει δώσει στην Οικουμένη, αλλά πάντα νιώθει ...αδικημένος!
Πως να ξεδιαλύνει κανείς που βρίσκεται το δίκαιο και που το άδικο αρχίζει!
Έχει, άραγε, νόημα στην εποχή μας η λέξη αξιοπρέπεια! Μπορεί από μόνη της ως αίτημα να αποφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα! Ας τα δούμε σύντομα, αλλά μεθοδικά.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
Αξιοπρέπεια: Είναι «ο τρόπος ζωής, κατά τον οποίο σέβεται κανείς τον εαυτό του, δεν τον ταπεινώνει, ώστε να κερδίζει τον σεβασμό των άλλων, δεν πέφτει σε μικρότητες. Η υπερηφάνεια με ευγένεια ήθους». Αυτά αναγράφει το λεξικό. Στην Αρχαία Ελλάδα δεν υπάρχει ακριβές αντίστοιχο της ρωμαϊκής έννοιας αξιοπρέπεια [dignitas]. Μια πολιτική έννοια με ουσιώδη γνωρίσματα την ευγενή καταγωγή, το δημόσιο λειτούργημα και την κοινωνική προσφορά. Ένας βαθμός ιερότητας την συγκαθόριζε την αξιοπρέπεια και το κύρος του Ρωμαίου αξιωματούχου, ως πρόσωπο. Sanctus senatus[Ιερά Σύγκλητος]. Όχι μόνον προνόμιο, αλλά δεσμευτική επιταγή για αυτοπειθαρχία και γενναιοδωρία. Μια αίσθηση ανωτερότητας, «υψηλό φρόνημα». Μεγαλοψυχία. Η αξιοπρέπεια δεν έρχεται σε αντίθεση προς την ανθρωπιά αλλά την εμπεριέχει. Ο Κικέρων θεωρεί την αυτογνωσία, ως γνώση του προορισμού του ανθρώπου, βασική προϋπόθεση για την πραγμάτωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Θεολογικά ο άνθρωπος θεωρήθηκε, ως εάν εικόνα του Θεού, καθόσον ως πνευματικό ον αποπνέει την αξιοπρέπεια του Δημιουργού του. Βασίζεται στην ελεύθερη βούλησή του[αυτεξούσιο] ως προσώπου, που έχει την ιδιαίτερη δεκτικότητα του θείου. Έτσι η αξιοπρέπεια καθίσταται αθάνατη, καθόσον ως ουσία βασίζεται στην αιώνια τάξη, ανεξάρτητα από τον πεπερασμένο φορέα.
Σταδιακά άρχισε να διακρίνεται η αξιοπρέπεια σε δυο μορφές αξίας: στην ηθική που απονέμεται σε εκείνον που εκπληρώνει «τις υποχρεώσεις του ανθρώπου ως άνθρωπος» και στην «τιμητική κοινωνική θέση που χορηγείται λόγω εξαιρετικής προσφοράς».
Η αναγέννηση και η μεταρρύθμιση εξυμνούν την ομορφιά αυτού του Κόσμου και θεωρούν τον άνθρωπο ως ένα εξίσου όμορφο ον. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν βλάπτεται από την ευτέλεια της καταγωγής. Οι άνθρωποι δεν είναι δούλοι αλλά ζηλωτές της φύσης. Η θέση του ανθρώπου, ως στέμματος της δημιουργίας, εξασφαλίζει την ανταμοιβή για την αρετή του με τη θεία χάρη.
Η εξισωτική αντίληψη του φυσικού δικαίου στρέφεται κατά των αξιών στην ιεραρχικά δομημένη κοινωνία των τάξεων.
Ο Καντ θεωρεί τον άνθρωπο αυτοσκοπό και η αυτονομία είναι ο μοναδικός λόγος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ο Σίλλερ εναποθέτει στον ίδιο τον άνθρωπο την αξιοπρέπεια σε σχέση με τα ειδικά πνευματικά και ηθικά χαρίσματά του.
Τον 19ο αιώνα αρχίζει ο υποβιβασμός της αξιοπρέπειας με την διάδοση των υλιστικών αντιλήψεων[ Φόϋρμπαχ και Μαρξ] μέχρι τον χυδαίο υλισμό [1860-1870] και της ωφελιμιστικής λειτουργικής θεώρησης του ηθικού φαινομένου.
Ο Νίτσε υπογραμμίζει: «ο άνθρωπος έχασε πάρα πολλά από την αξιοπρέπειά του, παρά τις προσπάθειες όσων στη θέση του νεκρού θεού θέτουν την ηθική».
Μια σχετική αναβίωση της αξιοπρέπειας οφείλεται στον αγώνα των νεοκαντιανών κατά των ωφελιμιστικών ευδαιμονιστικών τάσεων χωρίς να επεκταθεί πολύ.
Παρά την ρητή αναφορά της έννοιας της αξιοπρέπειας στο προοίμιο της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών [26-06-1945] και στη «Γενική διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»[ 10 Δεκ 1948] η καθολική αναγνώριση της αξιοπρέπειας του ανθρώπου δεν κατάφερε να αποκτήσει σημαντική δεσμευτικότητα, λόγω της αντιφατικής πολλαπλής φιλοσοφικής και πολιτικής χρήσης της.
Μέσα στο κλίμα της μαζικής κοινωνίας και της εμπορευματοποίησης των πάντων, που επικρατεί τις τελευταίες δεκαετίες η έκφραση «ανθρώπινη αξιοπρέπεια» έχει καταστεί μάλλον ένας κενός τόπος μεταξύ πολλών άλλων.
Αληθεύει, ίσως, αυτό που Γκαίτε αποφαίνεται: «τώρα ο άνθρωπος ως ποιητής του εαυτού του θα αποκτήσει αυτοσυνείδηση και θα δημιουργήσει μόνος του τις συνθήκες της ζωής του και θα θεμελιώσει μια ανεξάρτητη αξιοπρέπεια».
Αυτοεκτίμηση[self-esteem]: «Η προσωπική κρίση της αξίας του ατόμου, η οποία εκφράζεται με τις στάσεις που αναπτύσσει απέναντι στον εαυτό του»[Coopersmith]. Είναι η ικανότητα [αρετή] να δίνει κάποιος αξία στον εαυτό του και να τον μεταχειρίζεται με αξιοπρέπεια, αλήθεια και αγάπη. Συνώνυμες έννοιες:[self-concept] αυτο-ιδέα, [self-image] αυτοεικόνα, [self-acceptance] αυτοαποδοχή κοκ.
Η αυτοεκτίμηση είναι πηγή ενέργειας. Όταν εκτιμώ το εαυτό μου έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσω τη ζωή με ειλικρίνεια και δύναμη. Όταν θεωρώ τον εαυτό μου υποτιμητικά νιώθω ως θύμα. Θεωρώ τους άλλους υπεύθυνους για τις πράξεις μου. Αισθάνομαι δυσπιστία και απομόνωση, που προκαλούν κατάπτωση.
Η υψηλή αυτοεκτίμηση δεν πρέπει να συγχέεται με τον εγωισμό, που αποτελεί κακή μορφή «ανωτερότητας». Η αυτοεκτίμηση είναι η αναγνώριση της αξίας του εαυτού μας. Το μόνο αντίδοτο στο φόβο της απόρριψης. Εντάσσεται στα γνωρίσματα που μοναδικά ανήκουν στον άνθρωπο και του προσδίδουν την ανθρωπινότητα.
Οι ψυχολόγοι μας διαβεβαιώνουν ότι η αυτοεκτίμηση [θετική ή αρνητική] δεν είναι έμφυτη στο άτομο, αλλά είναι αποτέλεσμα της ποιότητας των εμπειριών του και της αλληλεπίδρασης με το ψυχολογικό και κοινωνικό περιβάλλον του. Αυτοεκτίμηση, έστω και ελλιπής, εμφανίζεται από τα πρώτα χρόνια της ζωής και κρυσταλλώνεται σταδιακά. Το οικογενειακό περιβάλλον είναι ο πιο σπουδαίος παράγοντας, αλλά το σχολείο και η κοινωνική νοοτροπία τελικά ασκούν τεράστια επιρροή.
Επιβεβαιώνεται η θεωρία του αυτοκαθρεπτιζόμενου εαυτού [looking-glass self] σύμφωνα με την οποία τα συναισθήματα που τρέφει το άτομο για τον εαυτό του αντανακλούν τα συναισθήματα των άλλων προς αυτό.
Η αύξηση της αυτοεκτίμησης είναι δυνατή ανεξάρτητα από την ηλικία και εδράζεται στην αυτογνωσία, τον αυτοέλεγχο και την αυτοπειθαρχία.
Όσο πιο πολύ εκτιμάει κανείς τον εαυτό του, τόσο πιο λίγα απαιτεί από τους άλλους. Όσο πιο λίγα απαιτεί, τόσο περισσότερο τους εμπιστεύεται. Όσο πιο πολύ εμπιστεύεται τον εαυτό του και τους άλλους τόσο πολύ ευκολότερα τους αγαπάει και λιγότερο τους φοβάται. Τόσο πιο πολλά οικοδομεί μαζί τους. Τόσο πιο πολύ τους γνωρίζει. Τόσο πιο στέρεοι είναι δεσμοί και οι γέφυρες ανάμεσα σε αυτόν και τους άλλους. Τόσο υγιής Κοινωνία δομείται….
Σήμερα κάτω από ένα ανελέητο βομβαρδισμό ανεξέλεγκτων πληροφοριών, με εύθραυστους οικογενειακούς δεσμούς, με αμβλυμμένες τις κλασσικές αξίες και με άκριτη «ισότητα» που οδηγεί σε γενική ισοπέδωση η υψηλή αυτοεκτίμηση καθίσταται μάλλον ουτοπία. Στην καλύτερη περίπτωση να αναπτυχθεί ένας εγωισμός που απέχει πολύ από την υψηλή αυτοεκτίμηση, από την οποία αναδύεται η ευσταθής αυτοπεποίθηση.
Το Φιλότιμο [philotimo]: Η έντονη συναίσθηση της τιμής. Η ενσυνείδητη προσπάθεια για ανταπόκριση στο καθήκον. Συσχετίζεται με την γενναιότητα, τη τιμιότητα, την ευθύτητα, την ευθιξία, τη μεγαλοψυχία, την άμιλλα και την ελληνική λεβεντιά.
Έχει ονομασθεί Ελληνικό Φιλότιμο, καθόσον είναι ιδιάζουσα έννοια του ελληνικού τρόπου σκέψεως και αντίδρασης.
Είναι αρετή και συνιστά την κινητήρια δύναμη για επιτεύγματα που εγγίζουν την έννοια του θαύματος. Στο ελληνικό φιλότιμο αποδίδονται όλα τα κατορθώματα της φυλής μας και η διαρκής παρουσία- προσφορά της στην Ιστορία της Ανθρωπότητας.
Τις τελευταίες δεκαετίες φαίνεται ότι αμβλύνθηκε σημαντικά η έννοια Ελληνικό Φιλότιμο, γιατί ο εξωτερικός κίνδυνος που μας ενώνει δεν είναι τόσο ορατός και πλημμυρίσαμε από την ατομική «ευδαιμονία».
ΣΥΝΘΕΣΗ- ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ.
Οι τρεις παραπάνω έννοιες συνιστούν η καθεμιά της μια διακεκριμένη αρετή, καθόσον είναι δυνατότητα ενέργειας αλλά και ειδοποιός δυνατότητα.
Αναδύονται από τη σύνθεση των ρυθμιστικών αξιών της αλήθειας, του κάλλους και του αγαθού. Ήτοι έχουν ρεαλιστικό, αισθητικό και ηθικό χαρακτήρα.
Είναι τρίδυμες αρετές με μόνη διαφορά μεταξύ τους την εκάστοτε αναλογία και προτεραιότητα των συνιστωσών αξιών. Στην αξιοπρέπεια κυριαρχεί η ρεαλιστική αντικειμενικότητα, στην αυτοεκτίμηση η εσωτερική αρμονία και στο φιλότιμο η ηθική στάση.
Και οι τρεις άπτονται της αξίας της ιερότητας, καθόσον αναφέρονται στον άνθρωπο ως πρόσωπο- υπέρτατη αξία.
Η καθεμιά ξεχωριστά προσφέρει αξιόλογη δύναμη σε ένα ορίζοντα εφαρμογής. Από την ταυτόχρονη, όμως, και αρμονική τους σύνθεση αναδύεται το ευγενές πείσμα. Μια δυναμική αρετή που ανήκει αυθεντικά στην ιερότητα, ως κρυσταλλωμένη πεποίθηση με ισχυρό ρίζωμα στο καταπίστευμα των προγόνων μας και την ιερά παράδοσή μας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
Όταν συνδυασθούν αρμονικά οι αρετές της αξιοπρέπειας, της αυτοεκτίμησης και του ελληνικού φιλότιμου συγχωνεύονται οι ορίζοντες εφαρμογής τους, οπότε αναδύεται καινούργια δύναμη δράσεως το πανίσχυρο θετικό πείσμα.
Με αυτό το πείσμα, που εδράζεται σε στέρεα και υγιή θεμέλια των τρίδυμων αρετών, ο Έλληνας πάλεψε σε όλους τους αγώνες του.
Με το ευγενές πείσμα γίνεται άλλος άνθρωπος.
Το μυαλό του ξελαμπικάρει και βλέπει την πραγματικότητα, όπως είναι και όχι όπως θα ήθελε να είναι.
Η καρδιά του πλημμυρίζει με αγνό παλμό.
Αναγνωρίζει τα λάθη του και διδάσκεται από αυτά. Αποδέχεται τις ενοχές του και τις συνέπειες τους και δεν τις αποδίδει στους άλλους και στον …Εωσφόρο. Πνίγει τη μουρμούρα και βρίσκει το χαμόγελό του. Τότε θεωρεί τον εαυτό του άξιο να αναλάβει τις ευθύνες του. Αξιοποιεί τις δυνάμεις του…
Συγχωνεύει τις αντιδικίες και στραγγαλίζει τη διχοστασία και τη διχόνοια. Συνειδητοποιεί, ότι το ατομικό όφελος είναι συνάρτηση εκείνου του διπλανού του, γι΄αυτό τοποθετεί το δικό του συμφέρον κάτω από το εθνικό.
Εγκαταλείπει τον καφενέ και αρπάζει με θάρρος και αυτοπεποίθηση τα «όπλα» της ζωής και του αγώνα προόδου. Με τα δικά του χέρια οργώνει τα ευλογημένα χώματα της Γης των Πατέρων του και παράγει ασύγκριτα προϊόντα.
Σταματάει τις «καταλήψεις» και ανοίγει τα Σχολειά και τα Πανεπιστήμια για σπουδές και για μάθηση. Η οξύνοιά του κατεβάζει νέες ιδέες προόδου και ανάπτυξης. Καθαρίζει τις μοναδικές στον Κόσμο ακτές της θάλασσας της Πατρίδας του.
Σχεδιάζει και χτίζει μια νέα Χώρα. Ρυθμίζει, χωρίς υποδείξεις ξένων, όσα απαιτούνται για μια εύρυθμη Κοινωνία.
Δημιουργεί μια Πατρίδα σύγχρονη, η οποία ως εφάμιλλη μπορεί να συνεργάζεται αρμονικά στο σημερινό Παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Εφαρμόζει τους Νόμους της Πολιτείας, γιατί έχει ξεκαθαρίζει στο μυαλό του ότι οι νόμοι περιορίζουν στο βαθμό που απαιτεί η αρμονική συνύπαρξη το ύπατο αγαθό, την ατομική του ελευθερία, αλλά η βία της αναρχίας την θανατώνει.
Με αυτά τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα πιστεύω συνεργάζεται με τον συμπατριώτη του και δεν το καταπολεμάει. Τον αμιλλάται.
Με αυτό τον ψυχικό παλμό κατόρθωσε η φυλή μας, τα όσα μοναδικά έχει πετύχει.
Και είναι τότε, που οι Ξένοι νιώθουν θαυμασμό και όχι οικτιρμό. Τότε υμνούν τα επιτεύγματα και προστρέχουν ως φιλέλληνες.
Έτσι ακριβώς έγινε σε όλους τους αγώνες του Έθνους μας.
Έτσι γράφηκε η Ένδοξη Ελληνική Ιστορία, από την αρχαιότητα έως την Παλιγγενεσία του 1821 και το Έπος της γενιάς του 1940.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ.
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι, το παράδειγμα των προγόνων μας το διδάσκει: Ενωμένοι πετυχαίνουμε θαύματα. Η διχοστασία μας καταστρέφει.
Το γνωρίζουμε καλά, αλλά ο κακός εαυτός μας δεν μας αφήνει να το παραδεχτούμε.
Φταίει μόνον η ιδιοσυγκρασία της φυλής μας ! Ίσως . Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Πιστεύουμε ότι πιο πολύ φταίει η λαθεμένη κουλτούρα μας. Ένα μίγμα άκρατου ατομικισμού και προσωπικής ευδαιμονίας, που συνιστούν ουσιαστικά ένα είδος μηδενισμού, που καταλύει κάθε κοινωνικό δεσμό.
Δεν νιώθουμε, πια, ότι ανήκουμε σε ένα σύνολο, στο οποίο θα θέλαμε να ζήσουμε και εκείνο να μας φροντίζει. Ζητάμε από τους άλλους να μας δώσουν ό,τι και εμείς ακόμη δεν είμαστε σίγουροι ότι το αξίζουμε.
Την αξιοπρέπεια εμείς τη διασφαλίζουμε με τη στάση μας και δεν μας τη χαρίζει κανένας, όταν δεν πείθουμε ότι την αξίζουμε.
Δεν απομένει παρά να αναπτύξουμε την προσωπική μας, αλλά και την εθνική μας αυθεντική υψηλή αυτοεκτίμηση. Να πιστέψουμε στον εαυτό μας με ειλικρίνεια και με ρεαλιστική βάση. Να τον αγαπήσουμε. Να τον φροντίσουμε όπως το αξίζει.
Να αναπτύξουμε το Ελληνικό Φιλότιμο.
Τότε θα αναδυθεί σίγουρα το ευγενές πείσμα δράσεως.
Με αυτά τα νάματα να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας.
Και τότε το Εθνικό, με το οποίο είναι συνυφασμένο και το προσωπικό, καλό, όπως και η αξιοπρέπειά μας είναι απόλυτα εξασφαλισμένα.
Όλα τούτα όμως είναι εύγευστοι καρποί της σφαιρικής καλλιέργειας και ανάπτυξης της ανθρώπινης προσωπικότητας. Του ελεύθερου ανθρώπου ως όλον.
Είναι έργο, σκοπός και επίτευγμα της Παιδείας μας που ονομάζουμε Ολιστική Παιδεία. Κοντολογίς της Παιδαγωγίας και της Ανδραγωγίας.
Το οφείλουμε, θαρρούμε, στην Πατρίδα και τα παιδιά μας να ασχοληθούμε όλοι μας μεθοδευμένα με επιμέλεια και φιλότιμο με αυτού του είδους την ευρύτατη Παιδεία.
Πρέπει και μπορούμε να αρχίσουμε με πείσμα. Ποτέ δεν είναι αργά.
~
***  Η αλλαγή πολιτικής στην αντιμετώπιση του χρέους είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας
xartonomisma
Δημήτρης Α. Ζακοντίνος
Οικονομολόγος- π. Ανωτ. Τραπεζικό στέλεχος
Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ
-  Η  προσέγγιση του προβλήματος το οποίο ταλανίζει τη χώρα μας εδώ και 5 χρόνια, που δεν είναι άλλο από την κρίση χρέους και τις επιπτώσεις στην οικονομία της, θα είναι λίαν περιληπτική, ωστόσο θα επιχειρηθεί να καταδειχθούν τα κύρια προβλήματα που την προκάλεσαν, αλλά και πιθανοί τρόποι εξόδου από αυτήν και αρχίζοντας από την αναζήτηση των αιτιών, γίνεται αντιληπτό ότι.

- Τα τελευταία 20 χρόνια δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη του τομέα παροχής υπηρεσιών, εγκαταλείποντας σε μεγάλο βαθμό την παραγωγική διαδικασία.( πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγικό τομέα) με αποτέλεσμα να μειωθεί η δυνατότητα της χώρας να παράξει πραγματικό πλούτο.
- Η χώρα μας λειτουργεί εδώ και μία 15ετία, μέσα στα πλαίσια ενός ισχυρού νομίσματος πράγμα που αφ ενός, δημιουργεί τις συνθήκες να αυξηθούν οι εισαγωγές αγαθών με αντίστοιχο παραμερισμό των εδώ παραγομένων, αφ ετέρου να πλήττονται οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων έναντι προϊόντων των οποίων, η προβολή, σε συνδυασμό με την χαλαρή νομισματική πολιτική η μέτρων περιορισμού του κόστους που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις των χωρών προέλευσής των, να τα καθιστούν περισσότερο ελκυστικά.
Δυστυχώς αυτό δεν έγινε όπως φαίνεται "αντιληπτό" από τις Ελληνικές κυβερνήσεις ώστε να ληφθούν ανάλογα διορθωτικά μέτρα.
- Υπήρξε αλόγιστος δανεισμός του Δημοσίου που χρησιμοποιήθηκε αφ' ενός για την κατασκευή έργων πολυτελείας, π.χ. ( ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ κ.α.) αφ' ετέρου για την ενίσχυση κοινωνικών προγραμμάτων, που κάλυπταν την αυξανόμενη ανεργία λόγω του κλεισίματος των παραγωγικών μονάδων αλλά και της εγκατάλειψης των αγροτικών δραστηριοτήτων.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να κάνουμε την επισήμανση ότι η οικονομία είναι μία κοινωνική επιστήμη και για να γίνουν σωστές προβλέψεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πολλές παράμετροι που την επηρεάζουν, όπως το ΑΕΠ, το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της χώρας, η πολιτική κατάσταση, η ανεργία, ο προσανατολισμός της παιδείας, το διεθνές εμπόριο και σχέσεις, οι εξωτερικές απειλές κ.α. άλλως γίνεται φιλέκδικη και διαψεύδει τις προβλέψεις και τις προσδοκίες των "ειδικών".

Επανερχόμενοι λοιπόν στο θέμα μας και θεωρώντας τα παραπάνω όπως αναφέρθηκαν λίαν περιληπτικά, ως κύριους λόγους πρόκλησης αυτής της κρίσης χρέους, οι Ελληνικές κυβερνήσεις σε συνεργασία με ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, για την επίλυση του προβλήματος και την αντιστροφή τη κατάστασης άρχισαν να εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας αλλά και δυσβάστακτων για τον πληθυσμό νέων φόρων.
Όμως σύμφωνα με την Διεθνή εμπειρία, η πολιτική λιτότητας θα έπρεπε να είναι βραχυχρόνια γιατί είναι δυσάρεστη για όλες τις κοινωνικές τάξεις αλλά και πολιτικά επιζήμια και για να χαρακτηρισθεί επιτυχής, τα αποτελέσματα αυτής θα έπρεπε να είχαν εμφανισθεί άμεσα, αποτυπώνοντας την αύξηση της παραγωγής και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων πράγμα όμως που δεν έχει επιτευχθεί , αντίθετα και μετά από 5 χρόνια εφαρμογής του αξιολογείται ότι.
- Δεν συνοδεύεται από αναπτυξιακά μέτρα πού θα προκαλούσαν την αύξηση της παραγωγής καθώς και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων.
- Η αύξηση των φόρων από την μία και η μείωση μισθών και συντάξεων από την άλλη, περιόρισε τα εισοδήματα των πολιτών με αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας, η δε συνέχιση αυτής της πολιτικής είναι θέμα χρόνου να περιορίσει την κυκλοφορία του χρήματος σε τέτοιο βαθμό, που αυτή, να μην μπορεί να λειτουργήσει πλέον.
Η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου( εκτάσεων κλπ ) κάτω από δυσμενείς συνθήκες τίποτε το ουσιαστικό δεν προσφέρει ενώ ενισχύει την αίσθηση ότι υλοποιούνται χαριστικές πράξεις, που πιθανόν να προκαλέσουν αντιδράσεις με συνέπεια την δημιουργία κλίματος ανασφάλειας για δυνητικούς επενδυτές.
- Οι έρπουσες και συνεχείς φήμες ότι επίκειται "κούρεμα" των καταθέσεων ή πτώχευση της χώρας, η βίαια έξοδος από το ευρώ σε συνδυασμό με την αποτυχία αντιμετώπισης του προβλήματος απομάκρυναν από την ελληνική οικονομία ποσά ύψους άνω των 100 δις ΕΥΡΩ , που αν δεν καλύπτονταν από πιστώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τότε οι συνέπειες θα ήταν τραγικές και ανυπολόγιστες.

Παρατηρώντας:
α. Την αναποτελεσματικότητα και τις επιπτώσεις της εφαρμοσθείσης μέχρι σήμερα πρακτικής.
β. Τις ατέρμονες διαχρονικά συζητήσεις και διαπραγματεύσεις της Ελληνικής πλευράς με τους "θεσμούς" να μην οδηγούν προς το παρόν τουλάχιστον στον εξορθολογισμό του προβλήματος και στην επίλυσή του, σχηματίζεται πλέον η πεποίθηση ότι η αλλαγή της πολιτικής για την αντιμετώπιση του είναι πλέον μονόδρομος και η προκρινόμενη λύση του κατά την άποψη μας δεν είναι άλλη από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ- στην κατεύθυνση, δημιουργίας σοβαρών παραγωγικών επενδύσεων ( ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ) σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού αλλά και την προσαρμογή της νομοθεσίας..

Αν εφαρμοθεί σωστά, μοιραίως θα προκύψει αύξηση στην παραγωγή προϊόντων, που θα συνοδεύεται και από αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών και κατ επέκταση, θα ανατείλουν προοπτικές για την ευημερία της κοινωνίας, την εξυγίανση των δημοσιονομικών , αλλά και δυνατότητα ομαλής εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της πολιτείας.
Προκύπτει όμως ένα ερώτημα.
Πως θα χρηματοδοτηθεί μία τέτοια προσπάθεια?
Προτείνεται η αναστολή της πληρωμής των χρεολυσίων, για χρονικό διάστημα, (όχι πέραν της 8ετίας) που θα επιτρέψει να εξευρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια χωρίς η χώρα να προστρέξει σε νέο δανεισμό. Βεβαίως στο χρονικό αυτό διάστημα θα καταβάλλονται οι τόκοι ώστε αφ' ενός να μην αυξάνεται το χρέος αφ' ετέρου να μην ζημιώνονται οι πιστωτές.
Η αποπληρωμή του χρέους να αρχίσει από    την λήξη της χρονικής περιόδου που θα συμφωνηθεί και θα παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής του σε τέτοιο χρονικό βάθος ώστε η τοκοχρεολυτική δόση να είναι ίση προς ποσοστό του ΑΕΠ , που θα επιτρέπει την άνετη καταβολή της.

Όμως για να υπάρξει, αλλά και για να επιτύχει η προοπτική ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ προϋποτίθενται τα εξής.
- Η ΟΠΟΙΑ Ελληνική κυβέρνηση, να έχει κατανοήσει πλήρως την γενεσιουργό αιτία και τους λόγους που η οικονομία περιήλθε σ'αυτήν την κατάσταση.
- Να έχει αξιολογήσει ότι οι αιωρούμενες και αναπαραγόμενες φήμες, εδώ και πενταετία , που αναφέρονται στην αναδιάρθρωση του χρέους (κούρεμα) ή πτώχευση της χώρας ή έξοδο από το ΕΥΡΩ, ουδεμιάς εφαρμογής μπορεί να τύχουν για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία και είναι σε κάθε περίπτωση αρνητικός παράγοντας για την εξομάλυνση της κατάστασης αλλά και για κάθε δυνητικό επενδυτή.
- Να έχει τη δυνατότητα να τεκμηριώσει στους δανειστές την αναγκαιότητα μιας τέτοιας λύσης και να διαπραγματευθεί το ύψος του επιτοκίου.

Εξυπακούεται δε ότι θα αναλάβει την υποχρέωση.
α. Να προχωρήσει αφ ενός σε χάραξη Εθνικής Στρατηγικής, στην κατεύθυνση προσέλκυσης παραγωγικών κυρίως επενδύσεων, καθιερώνοντας ένα πετυχημένο φορολογικό σύστημα που μπορεί να αντληθεί από την διεθνή εμπειρία προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα, διάφορα άλλα κίνητρα π.χ. VISA σε αλλοδαπούς εφόσον στη χώρα επενδυθούν ποσά άνω των $ 500.000, κλπ ) αφ ετέρου, να γίνει ειλικρινής προσπάθεια ώστε να ισοσκελίζεται ο προϋπολογισμός χωρίς ωστόσο να τίθενται θέματα παράβλεψης της άμυνας και ασφάλειας της χώρας που αποτελούν και βασική προϋπόθεση ελκυσμού των επενδύσεων. ( Ελληνικών αλλά και ξένων)
β. Τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από την αναστολή πληρωμής των χρεολυσίων θα χρησιμοποιηθούν, αποκλειστικά και μόνο, για παραγωγικούς σκοπούς. Δηλ. Να τοποθετηθούν σε παραγωγικές επενδύσεις που θα έχουν στόχο, τη μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, την αύξηση των εισοδημάτων μέσω του παραγόμενου πλούτου.

***  ΤΟ ISIS ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!! Οι πράκτορες του χάους στην Ευρασία!
isis flag
Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης Αντγος (ε.α.),
Tactical Intelligence School (USA), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.


Φαίνεται απίστευτο, αλλά τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά Το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος, το ISIS, το Αλ-Dawlah Αλ-Islamiyah fe Al-Ιράκ wa Al-Sham (DAISH /DAESH) βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται στην πολύπαθη την μετά Euromaiden Ουκρανία. Όπως φαίνεται ήδη δρουν στο έδαφος της Ουκρανίας, ομάδες ισλαμιστών εμπειροπόλεμων, αφού έχουν πολεμήσει στην Συρία και το Ιράκ και τώρα είναι στην Ουκρανία και την χρησιμοποιούν ως τον βατήρα για την είσοδο και εξάπλωσή των στην Ευρώπη. Ανησυχητική κατάσταση που τα Ευρωπαϊκά κράτη εθελοτυφλούν προς χάριν μικρόπνοων πολιτικών, εμπαθειών και ανεξήγητων εμμονών. Ας προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτών των αλλοπρόσαλλων εξελίξεων και ας αποκρυπτογραφήσουμε τι κρύβεται πίσω από αυτά που μας παρουσιάζουν σκόπιμα διαφορετικά και όχι την αλήθεια, τα συστηματικά διεθνή ΜΜΕ.

Οι Πράκτορες του Χάους και ο πόλεμος για την Ευρασία
Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη είναι τα μέτωπα σε ένα πολυδιάστατη πόλεμο που διεξάγεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της. Σκοπός της αυτοκρατορίας (ΗΠΑ) και έπαθλο ο μονοπολικός κόσμος και η παγκόσμια κυριαρχία. Ο πολυδιάστατος αυτός πόλεμος των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων στοχεύει στο να περικυκλώσει την Ευρασία.
Κύριοι στόχοι η Κίνα και η Ρωσία, που κυριαρχούν στην Ευρασία, δευτερεύων στόχος το Ιράν. Η αυτοκρατορία ( ΗΠΑ) και οι σύμμαχοι έχουν μεθοδεύσει τον τρόπο ενεργείας των για την επίτευξη του σκοπού των. Το Ιράν είναι η πρώτη χώρα που θα «υποταχθεί» και ήδη το αντιλαμβανόμαστε με την διαφορετική μεθόδευση που προτιμήθηκε. Αντί γενικής σύρραξης επιλέχθηκε η αποκατάσταση των σχέσεων και αναμένεται η επίτευξη στο τέλος Ιουνίου μιας γενικής συμφωνίας, που θα αλλάξει σχεδόν τα πάντα, καθώς και τον χάρτη της Μέσης Ανατολής, παραχωρώντας στο Ιράν ζώνες (και χώρες) επιρροής (οι Σιιτικές χώρες), πάντα υπό το αμερικανικό άρμα. Η άλλη χώρα, που θα αναλάβει κυρίαρχο και ηγεμονικό ρόλο είναι η Σαουδική Αραβία (για τις Σουνιτικές χώρες).
Θα ακολουθήσει η Ρωσία με τελευταία χώρα που θα «υποταχθεί» στο αμερικανικό σχεδιασμό την Κίνα, για την «Ευρασιατική Αντάντ.». Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη είναι κοντά στα σύνορα με το Ιράν και τη Ρωσία, επειδή η Τεχεράνη και η Μόσχα είναι οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι της Ουάσιγκτον. Χαρακτηριστικά βλέπουμε τις φρικιαστικές ομοιότητες στις συγκρούσεις αυτές, όπου διαπιστώνεται μια σύνδεση και ομοιότητα σε αυτά που κάλλιστα θεωρούνται και είναι εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως βίαια, ρατσιστικά, ξενοφοβικά γεγονότα, εθνοκαθάρσεις, καταστροφή πολιτισμών και μνημείων, που κατά παράξενο τρόπο η διεθνής κοινότητα τα αντιμετωπίζει με απάθεια και αφωνία.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις 10 Σεπτεμβρίου 2014, το περιοδικό Newsweek είχε επικεφαλίδα τον τίτλο «Οι Ουκρανοί εθελοντές εθνικιστές διεξαγάγουν πόλεμο τύπου ISIS, διαπράττοντες εγκλημάτων πολέμου». [1] αναφερόμενο στις αποκλίνουσες δυνάμεις, που δρουν στην Ανατολική Ουκρανία κατά των αποσχιστών Ρωσόφωνων , σε συνεργασία με τον τακτικό Ουκρανικό στρατό και αφορά το υπερ εθνικιστικό κόμμα Pravy Sektor και τους πράκτορες του χάους, δηλαδή τις συμμορίες της Αλ-Nusra και του ISIS, όπου όλοι αυτοί εξυπηρετούν ένα αφέντη , έστω και αν δεν το αντιλαμβάνονται τυφλωμένοι από τις παραμορφωτικές ιδεοληψίες των, αντιληπτό ποιον και γιατί, όπως προαναφέραμε.

Η παράξενη συμμαχία μεταξύ ISIS και των Ουκρανών ακραίων εθνικιστών-ναζιστών.
Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι οι πράκτορες του χάους παρότι είναι χαλαρά ευθυγραμμισμένοι μεταξύ των, όμως συνεργάζονται κανονικά , εξυπηρετούν τον ίδιο αφέντη, έχουν τους ίδιους εχθρούς και φυσικά στην παρούσα περίπτωση είναι η Ρωσία.
Έτσι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο , έρχεται ένας σημαντικός Πολωνός σκηνοθέτης, ο Marcin Mamon,(Μαρσίν Μαμόν) ο οποίος έχει αναφερθεί με άρθρα του και ντοκιμαντέρ, σχετικά με την διασύνδεση και εμπλοκή του ISIS στην Ουκρανία, καθώς και αλλού, όπου υπάρχει εμπλοκή ακραίων οργανώσεων και ιδιαίτερα εξτρεμιστών Ισλαμιστών. Ο εξαίρετος Πολωνός σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει μια σειρά από ντοκιμαντέρ για την Τσετσενία, όπως The Smell of Paradise with Mariusz Pilis in 2005, για το BBC. Εκεί εξηγεί γιατί ορισμένοι από τους μαχητές από τον Καύκασο αισθάνονται ότι έχουν ένα χρέος προς τους Ουκρανούς, όπως π.χ. ο Oleksandr Muzychko και θα δούμε παρακάτω. [2]
Τα πολλά ταξίδια του Mamon στο Αφγανιστάν και οι «σχέσεις» με τους Τσετσένους τζιχαντιστές, που αγωνιζόταν με την Αλ Κάιντα είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία σημαντικών επαφών με το ISIS στο εσωτερικό της Συρίας και της Τουρκίας. Αυτή η εξαιρετική του σχέση με τους τζιχαντιστές τον οδήγησε σε ένα νέο μονοπάτι προς την Ουκρανία, αυτή τη φορά, που αφορά άμεσα την πατρίδα του την Πολωνία, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Σε πρόσφατο άρθρο του (27 Φεβρ 2015) γράφει για την συνάντησή του : «Εγώ δεν ήξερα καν, σε εκείνο το σημείο, ποιον συναντούσα. Ήξερα μόνο ότι Khalid (Χαλίντ), η επαφή μου και σύνδεσμός μου στην Τουρκία με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μου είχε πει ότι οι «αδελφοί» του ήταν στην Ουκρανία, και θα μπορούσα να τους εμπιστεύομαι », γράφει για τη συνάντηση του στο «Potholed street in Kiev, east of the Dnieper River, in an area known as the Left Bank.» [3]
Σε ένα προηγούμενο άρθρο του, o Mαμόν εξηγεί ότι «οι αποκαλούμενοι αδελφοί είναι μέλη της ISIS και άλλων ακραίων κρυφών ισλαμιστικών οργανώσεων (με μέλη εν υπνώσει), που είναι σε κάθε ήπειρο, και σχεδόν σε κάθε χώρα, και τώρα είναι πάρα πολλοί στην Ουκρανία ». Εξηγεί επίσης ότι « Ο Khalid , ο οποίος χρησιμοποιεί ψευδώνυμο, είναι ο αρχηγός του αφανούς και κρυφού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη. Ήρθε από τη Συρία για να οργανώσει, να ελέγξει και να βοηθήσει στην κοσμοπλημμύρα των εθελοντών που φθάνουν συνεχώς στην Τουρκία από όλο τον κόσμο και που θέλουν να ενταχθούν στο παγκόσμιο Τζιχάντ και στο Ισλαμικό Κράτος. Τώρα, ήθελε να με φέρει σε επαφή με τον Ruslan, ένα «αδελφό» , που μάχεται με τους μουσουλμάνους στην Ουκρανία ».
Η σχέση Ουκρανών ακραίων δεξιών εθνικιστών με τους Τσετσένους μαχητές είναι καλή και παλιά. Όπως εξηγεί ο Mamon ο (ναζί) εθνικιστής Muzychko έγινε δεκτός από τους Τσετσένους και το Ισλαμικό δίκτυο και αποκαλείται αδελφός, «ακόμα κι αν ποτέ δεν ασπάστηκε το Ισλάμ» και ότι ο «Muzyczko, μαζί με άλλoυς Ουκρανούς εθελοντές (Δεξιός Τομέας και άλλους εθνικιστές και αντιρώσους), μετέβησαν στην Τσετσενία και πήραν μέρος στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας, μαζί με Τσετσένους μαχητές εναντίον της Ρωσίας».

Muzyczko
Το τμήμα αυτό των Ουκρανών εθελοντών που πολέμησαν στο πλευρό των Τσετσένων εναντίον των Ρώσων, είχε την ονομασία «Viking» και υπαγόταν απευθείας υπό τον αρχηγό των Τσετσένων μαχητών, τον γνωστό εξτρεμιστή ισλαμιστή ηγέτη των Τσετσένων ανταρτών Shamil Basayev , που σκοτώθηκε σε καλά οργανωμένη ρωσική επιχείρηση με έκρηξη προπορευομένου οχήματος, το 2006.
Ο Shamil Basayev θεωρείται υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες, με πιο γνωστή και φοβερά αποκρουστική την τρομοκρατική ενέργεια σε σχολείο στο Μπεσλάν, όπου σκοτώθηκαν 320 άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μικρά παιδιά. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα τον Σεπτέμβριο του 2004 και οι Τσετσένοι αντάρτες έχασαν από τότε κάθε στήριξη και συμπάθεια από όλο τον κόσμο.
Γιατί το ISIS επανδρώνει τα «ιδιωτικά» Τάγματα Πολιτοφυλακής στην Ουκρανία;
Για να δούμε πως εξηγεί τώρα ο Mamon την διασύνδεση Τσετσένων αυτονομιστών, με το διακρατικό διεθνές Ισλαμικό δίκτυο των αποκαλούμενων «αδελφών» και την επάνδρωση ιδιωτικών Ταγμάτων με πολιτοφύλακες, που χρησιμοποιούν ήδη στην Ανατολική Ουκρανία και μάχονται κατά των Νέο Ρώσων αυτονομιστών, πέραν και πλέον των τακτικών μονάδων του Ουκρανικού στρατού. Έτσι λοιπόν ο Mamon ταξίδεψε στην Ουκρανία για να διαπιστώσει ο ίδιος τι συμβαίνει και ποιοι ευρίσκονται εκεί. Στην Αν. Ουκρανία, συνάντησε τον Τσετσένο πολέμαρχο Isa Munayev(Ίσα Μουνάγιεφ) , που πολεμούσε κατά των αυτονομιστών.
Ο Μουνάγιεφ στην Ουκρανία Ο Mamon αναφέρει για τον Τσετσένο πολέμαρχο: «Ακόμη πριν φθάσει στην Ουκρανία ο Μουνάγεφ ήταν πολύ γνωστός. Είχε πολεμήσει κατά των Ρωσικών στρατευμάτων και στους δύο πολέμους της Τσετσενίας και κατά τον δεύτερο πόλεμο ήταν ο διοικητής των Τσετσένων στις μάχες στο Γκρόζνι. Μετά την κατάληψη της Τσετσενικής πρωτεύουσας από τους Ρώσους (1999-2000), Ο Μουνάγεφ και οι άντρες του κατέφυγαν στα βουνά, όπου συνέχισε τον πόλεμο μέχρι το 2005. Τότε τραυματίστηκε σοβαρά και κατέφυγε στην Ευρώπη για θεραπεία. Ο Μουνάγιεφ ζήτησε πολιτικό άσυλο, του δόθηκε και έζησε στην Δανία μέχρι το 2014, οπότε ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τότε ο Μουνάγιεφ απεφάσισε ότι ήλθε πάλι η ώρα να πολεμήσει και να εκδικηθεί τους Ρώσους και τους φίλους αυτών και πήγε στην Ουκρανία.
Το ανωτέρω περιστατικό που αναφέραμε σκόπιμα, ήταν για να καταδείξουμε κάποια πράγματα και πως αντιμετωπίζονται από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τα κατευθυνόμενα καθεστωτικά διεθνή ΜΜΕ. Η περίθαλψη και παραμονή του Μουνάγιεφ στην Δανία, με την χορήγηση ασύλου ήταν γνωστή σε όλους και ουδείς ενοχλήθηκε, όπως και η ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο της Ουκρανίας . Από την άλλη βέβαια κατηγορείται η Ρωσία για ενεργή υποστήριξη των αυτονομιστών του Ντονέσκ και του Λουγκάνσκ στον πόλεμο της Ουκρανίας. Γιατί είναι εντάξει για τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ να υποστηρίζουν, να βοηθούν με κάθε τρόπο κάθε αυτονομιστική κίνηση οπουδήποτε στον κόσμο και κάθε εξτρεμιστική οργάνωση, όπως το Ισλαμικό κράτος ή ISIS, με τα φρικιαστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει σε καθημερινή βάση, όταν ταυτίζονται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις των και από την άλλη η κάθε υποστήριξη της Ρωσίας στους αυτονομιστές του Ντονμπάς, που είναι Ρωσικής εθνικότητας να θεωρείται παράνομη, εγκληματ
ική και καταδικαστέα και να επιβάλλεται εμπάργκο; Τότε η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία που στηρίζουν, υποστηρίζουν και βοηθούν παντοιοτρόπως και ουσιαστικά το Ισλαμικό κράτος θα έπρεπε όχι εμπάργκο να τους επιβληθεί, αλλά κατηγορία και συνενοχή για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά ή αλλιώς όπως βολεύει την πολιτική μας. Είπαμε και πιο πάνω για την παγκόσμια κυριαρχία και την δημιουργία του μονοπολικού κόσμου, με μία κυρίαρχη δύναμη, την αυτοκρατορία (ΗΠΑ).
Ο Μαμόν συνεχίζει την αφήγησή του λέγοντας ότι συνάντησε τον Μουνάγιεφ όταν τον συστήσανε σαν φίλο του Khalid. Χαρακτηριστικά η φράση ήταν « Μας τον σύστησε οι αδελφός μας ο Khalid» και όλες οι πόρτες άνοιξαν. Οι δύο τους, Μουνάγιεφ και Χαλίντ γνωρίζονταν από τον πόλεμο της Τσετσενίας και οι σχέσεις των είναι άριστες. Για να καταλάβουμε το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Τσετσένων αυτονομιστών και Ισλαμικού κράτους να πούμε ότι ο Χαλίντ σήμερα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ηγέτες του Ισλαμικού κράτους με μεγάλη επιρροή, ο δε Μουνάγιεφ ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες των Τσετσένων αυτονομιστών. Έτσι καταδεικνύεται και αποδεικνύεται η στενή σχέση Τσετσένων και Ισλαμικού κράτους.
Και βλέπουμε σήμερα μέσα στην Ουκρανία με την ανοχή και την στήριξη της νέας Ουκρανικής κυβέρνησης (του διχασμού, της καταστροφής , της υποταγής στην ΝΤΠ και του διαμελισμού της Ουκρανίας) , να δρουν στο πλευρό του Ουκρανικού στρατού, ακροδεξιοί ναζιστές και εξτρεμιστές Ισλαμιστές με άμεσες και αδελφοποιημένες σχέσεις και επαφές με το Ισλαμικό κράτος. Μάλιστα όπως καταδεικνύει ο Μαμόν, τελικά ο Μουνάγιεφ έχει φθάσει στην Ουκρανία, από την Δανία (οι πάντες το ήξεραν) μην το ξεχνάμε, αφενός να βοηθήσει τους μετα Μέιντεν «επαναστάτες» που κυβερνούν σήμερα την Ουκρανία, (και την καταστρέφουν συστηματικά) και αφετέρου να δημιουργήσει « τον μηχανισμό για την δημιουργία μερικών δεκάδων ιδιωτικών Ταγμάτων πολιτοφυλακής, που θα πολεμήσουν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων , αλλά ξεχωριστά και ανεξάρτητα από αυτούς» και κατόπιν για πού και εναντίον ποίων είναι το μεγάλο ερώτημα και ο καθείς αντιλαμβάνεται για που και φυσικά αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος.
Η πολιτοφυλακή αυτή, ο ιδιωτικός αυτός σχηματισμός του Μουνάγιεφ, που μάχεται ήδη στο Ντονμπάς έχει ήδη όνομα και ονομάζεται «Dzhokhar Dudayev», προς τιμήν του πρώην αυτονομιστή προέδρου της Τσετσενίας Dzhokhar Dudayev.
Τα όσα αποκαλύπτει ο Μαμόν είναι όχι μόνο σημαντικά αλλά και πολύ ανησυχητικά. Διαπιστώνεται η διασύνδεση και οι αδελφικές σχέσεις διαφόρων Ισλαμιστικών οργανώσεων και η διαχρονική των συνεργασία, ιδιαίτερα με το ISIS, το Ισλαμικό κράτος, σε αγαστή σχέση με τους ακροδεξιούς (ναζιστές), κατάλοιπα και συνεχιστές του Μπαντέρα της Ουκρανίας. Ακόμη διαπιστώνεται η διείσδυση στην Ευρώπη εμπειροπόλεμων Ισλαμιστών-τζιχαντιών και η οργάνωσή των στις διάφορες χώρες. Είναι δε εν υπνώσει, εν κρυπτώ και αναμένουν εντολές. Βατήρας για την εκτόξευση του ισλαμιστικού κινδύνου στην Ευρώπη σήμερα η Ουκρανία, όπου υπάρχουν ενεργές μονάδες πολιτοφυλακής , ιδιωτικά τάγματα με φανατικούς Ισλαμιστές και με προοπτική να δημιουργηθούν και άλλα πολλά, οπότε η κατάσταση μετά θα καταστεί ανεξέλεγκτος.
Εκτιμούμε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και λίαν επικίνδυνη. Οι κρυφές ακραίες οργανώσεις και οι ακροδεξιές και ιδιαίτερα οι Ισλαμιστικές με τους εν υπνώσει «μαχητές του Ισλάμ» (που ευρίσκονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και συνεχίζουν να διεισδύουν μαζί με τους πρόσφυγες μέσα από τα πλοία της δυστυχίας στην Μεσόγειο) στην κυριολεξία αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος και πολιτισμού. Την ανησυχία επιτείνει η μακαριότητα και η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας της Ε.Ε. για λήψη σοβαρών μέτρων, ή έστω ύπαρξης αποτελεσματικού σχεδίου και μηχανισμού για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων αν ποτέ συμβεί. Και η μακαριότητα αυτή εγγίζει τα όρια της απέραντης βλακείας, καθόσον σε πολλές περιπτώσεις συμμαχεί, στηρίζει πολιτικά και οικονομικά οργανώσεις τέτοιας μορφής και ιδεολογίας, λόγω προσωρινών και πρόσκαιρων συμφερόντων και επιδιώξεων. Έτσι το μόνο που μένει να επικαλεστούμε είναι « Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του», γιατ
ί είναι σίγουρο ότι ο Προφήτης και οι πιστοί του θα βάλουν το χέρι τους στην Ευρώπη σύντομα.

Πηγές:
[1] Damien Sharkov, «Ukrainian Nationalist Volunteers Committing ISIS Style War Crimes,» Newsweek, September 10, 2014.
[2] Marcin Mamon, «In Midst of War, Ukraine Becomes Gateway for Jihad,» Intercept, February 26, 2015.
[3] Marcin Mamon, «Isa Munayev's War: The Final Days of a Chechen Commander Fighting in Ukraine», Intercept, February 27, 2015.
4-6] Marcin Mamon, «In Midst of War,» op. cit.
[7-9] Marcin Mamon, «Isa Munayev's War,» op. cit.
Strategic Culture Foundation www.globalresearch.ca
~
***
~


*** ΑΘΛΗΤΙΚΉ  ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ  :
~
***  Ζωντάνεψαν μνήμες από το λαμπρό παρελθόν (φωτογραφίες)          
       
 
 
 
Μνήμες από το λαμπρό παρελθόν της Μαύρης Θύελλας, ζωντάνεψαν στο γήπεδο της Σπερχογείας, όπου και διεξήχθη το θεσμοθετημένο πλέον φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τις ομάδες Παλαιμάχων Καλαμάτας και του Ικάρου Νέας Ιωνίας. Θυμίζουμε ότι ο φιλικός αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων είναι θεσμοθετημένος από το 2002 και διεξάγεται κάθε Καλοκαίρι στην Καλαμάτα και το Φθινόπωρο στην Αθήνα. Η εν λόγω συνάντηση ξυπνά μνήμες του σπουδαίου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων που διεξήχθη τη σεζόν 1972-73 στο στάδιο Νέας Φιλαδέλφειας, την οποία παρακολούθησαν 40.000 και πλέον φίλαθλοι, με την Καλαμάτα να πανηγυρίζει στο τέλος της σεζόν την άνοδο στην Α΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι νικητές του φιλικού, που προσέφερε πολύ ωραίο θέαμα και επτά τέρματα αναδείχθηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν αρκετό καιρό να γευτούν τη χαρά της επιτυχίας, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 4-3, ύστερα από εντυπωσιακή ανατροπή, καθώς με την έναρξη του β΄ μέρους βρίσκονταν πίσω με 2-1.
  TA ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ
Στο 20΄ ο Γιάννης Αθανασόπουλος με πολύ ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ για την Καλαμάτα, αλλά στο 29΄ με κοντινό πλασέ ο Στράτος Λιάππης πέτυχε το 1-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Με τη συμπλήρωση 10΄ παιχνιδιού στο δεύτερο 35λεπτο, ο Δρούγας κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αθανασόπουλος, βάζοντας και πάλι  μπροστά τη Μαύρη Θύελλα.
Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, οι παίκτες του Ικάρου πήραν κυριολεκτικά φωτιά. Στο 60΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Τσαβδαρίδης και εκτέλεσε ο Γουναρίδης έγινε το 2-2, στο 62΄ ο Τσαβδαρίδης με πλασέ έκανε το 2-3 και στο 67΄ ο Λιάππης το 2-4, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Γιάννης Αθανασόπουλος με πέναλτι στις καθυστερήσεις.
Διαιτητής ήταν ο Ηλίας Τσουλάκος, ενώ βοηθοί ο Δημήτρης Ταβουλαρέας και η Μαρία Ζέρβα.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Νικήτας Παπανικολόπουλος ή Γάτος, Άγγελος Σκαφιδάς): Κοψαχείλης, Κορομηλάς, Σωτηρόπουλος, Παλαμάρας, Μπλέτσας, Δάλλας, Παυλής, Σκαφιδάς, Δρούγας, Αθανασόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Βαλτασάρος, Δέδες, Κ. Μπιζίμης, Ντανταβασίλης, Κότος, Σταυριανέας. Στον πάγκο ήταν οι Θεοδώρου, Σερεμέτης, Φάβας.
ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Δαμιανός, Μαχάς, Θωμόπουλος, Ντελέζος, Ανδρουτσόπουλος, Τσαβδαρίδης, Δημητσάνος, Πουλόπουλος, Χασάπης, Λιάππης, Ελένης (αρχική ενδεκάδα), Γιακουμής, Τσακουρίδης, Ντάντουλας, Σταυρόπουλος, Σβαρδάγκαλος, Γουναρίδης, Παπαδόπουλος, Καρλαυτόπουλος, Ουσταμπασίδης.
Γιατρός αγώνα ήταν ο Γιάννης Στεφανούρης
  • Στο δημοτικό γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς», παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας Λυκούργος Γαϊτανάρος, προκαλώντας πολύ μεγάλη έκπληξη σε όλους, καθώς νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με πρόβλημα υγείας, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης που είναι μεσσηνιακής καταγωγής, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, οι χορηγοί Δημήτρης Καπουλέας, Παναγιώτης Νινιός και ο γνωστός Μεσσήνιος προπονητής Κώστας Κλάδης.
  • Πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. Η Καλαμάτα Μανώλης Θεοδώρου, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και ο αρχηγός του Ίκαρου Γιώργος Ουσταμπασίδης.
  • Το Δ.Σ. των παλαιμάχων της Καλαμάτας ευχαρίστησε τους χορηγούς του αγώνα, που ήταν οι Γιώργος Σπίνος, Δημήτρης Καπουλέας, Παναγιώτης Νινιός, Γιώργος Γκότσης, Βασίλης Μανέτας, καθώς επίσης και τη διοίκηση της Σπερχογείας για την παραχώρηση του γηπέδου.
~
***   Απολογείται στα μέσα της εβδομάδας ο Αριστείδης Σταθόπουλος          
ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ
Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων είναι η ερχόμενη για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως για τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ και Δήμαρχο Οιχαλίας Αριστείδη Σταθόπουλο, ο οποίος θα απολογηθεί στις 2 Ιουνίου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θυμίζουμε ότι ο κ. Σταθόπουλος είχε επισκεφθεί πριν από λίγες εβδομάδες τον Ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, παίρνοντας προθεσμία για τις 2 Ιουνίου. Βάση του πορίσματος του Εισαγγελέα Αρ. Κορέα, αντιμετωπίζει σημαντικές κατηγορίες που εφόσον επιβεβαιωθούν, τότε θα έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις, οι οποίες θα επηρεάσουν τόσο το ποδοσφαιρικό τοπίο, όσο ακόμη και το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή της Οιχαλίας. 
~
***  Με εμπειρίες επιστρέφει από την Αττάλεια ο Γιώργος Λαζαρίδης 

 Ήττα για την εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο από την Κολομβία Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τένις με αμαξίδιο, που έγιναν στην Αττάλεια της Τουρκίας, η Εθνική μας ομάδα, μέρος της οποίας είναι ο Καλαματιανός Γιώργος Λαζαρίδης. Δεν τα κατάφερε απέναντι στην ισχυρή Κολομβία, γνωρίζοντας την ήττα, ωστόσο υπήρξε ικανοποίηση γιατί η απόδοση κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Ικανοποίηση η οποία μετρίασε και την απώλεια της απευθείας πρόκρισης στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, ο Γιώργος Λαζαρίδης έγραψε στην προσωπική του σελίδα… «Δεν τα καταφέραμε, παίξαμε όμως αρκετά καλά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε, μιας και σπάνια βρισκόμαστε όλοι μαζί, παίζοντας φιλικούς αγώνες με άλλες χώρες και να δούμε τους τελικούς. Ήταν μια διοργάνωση με ανάμεικτα συναισθήματα για μας, καθώς δεν έχουμε συνηθίσει να μην διεκδικούμε έναν τίτλο. Θα προσπαθήσουμε ο καθένας ξεχωριστά να βελτιώσει τις αδυναμίες του και όλοι μαζί τη νέα χρονιά να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στο επόμενο Παγκόσμιο, έτσι ώστε να ανέβει η Ελλάδα και πάλι ψηλά. Ευχαριστώ όλες και όλους για τη στήριξη, τη συμπαράσταση, τη δύναμη και την αγάπη σας». - 
~
***  Υπήρξε νικητής για 9,5 εκατομμύρια του Τζόκερ, τα τυχερά νούμερα, η διαλογή και τα πρακτορεία που παίχτηκαν τα μαγικά δελτία           
      
Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν σήμερα τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ είναι οι εξής:
  16, 19, 29, 38, 39 και Τζόκερ το 11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΖΟΚΕΡ
Ένα (1) τυχερό δελτίο βρέθηκε στην 1η κατηγορία (5+1) κατά τη σημερινή διαλογή της 1605ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ που κερδίζει το ποσό των € 9.526.392,58.
Επίσης, έντεκα (11) τυχερά δελτία βρέθηκαν στην2η κατηγορία (5) κάθε ένα από τα οποία κερδίζει το ποσό των 85.360,46.
Το ποσό που θα μοιρασθούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της ΠΕΜΠΤΗΣ 04/6/2014 είναι € 600.000τουλάχιστον.

~
***  "Πολύ σκληρός για να πεθάνει" ο ΑΟ Κυπαρισσίας, όλα θα κριθούν στον τελικό

Απίστευτη νίκη για τον ΑΟ Κυπαρισσίας που 5 λεπτά πριν το τέλος, δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης αλλά τελικά κατάφερε στο 94 να πάρει πάλει το προβάδισμα με 2-1 Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με τη νίκη της Σπάρτης που υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου, οδηγεί τις δύο ομάδες στον τελικό των μπαράζ ανόδου. - 
~ astrosnews ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ ΚΥΠΑΡΡΙΣΙΑ (31-5-2015)   1-2.-^   , https://youtu.be/cjTvgPK3lYE   ,

~
***
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4198 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2507 video.  2479.-           
  https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2505   video.-  2408.-                
  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9210  βίντεο   .- 
 ~
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4378 /  .-  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 450 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.133  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   439 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 407. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 95 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-  
 ~                                
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17
 ~
  *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :                          
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  23  Μαϊου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/23-2015.html .-                                                                   ~ Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 

ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-

~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  24  Μαϊου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-24-2015.html .-  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα ,25  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-25-2015.html .- 

~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-  ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαΐου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαϊου 2015:   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-                                                                      

~ ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html ,  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-27-2015.html .- 

~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-

~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  28  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-28-2015.html .- 

 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Μαϊου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/28-2015.html .-

~https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.134 

  ~ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-29-2015.html .- 
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   29  Μαϊου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
 ~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  30  Μαϊου   2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-30-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο   30  και  31  Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/30-31-2015.html .-                  
 ~   ΟΛΑ   ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-

~ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 31  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-31-2015.html .-
~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-


~

Δεν υπάρχουν σχόλια: