ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή 12  Ιουνίου  2015  :
~

~

~

~
***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~
*** 12 Ιουνίου
Μαρτύρων Αντωνίνης και Ιωάννου του στρατιώτου. Οσίων Ονούφριου του Αιγυπτίου (†δ΄αι. ) και Πέτρου του εν Άθω. Ζήνωνος επισκόπου Κυρήνειας, Ιουλιανού του εις τα Λίβα, Τριφυλίου επισκόπου Λευκωσίας, Ευλογίου πατριάρχου Αντιοχείας και Αρσενίου του Ρώσου. Νεομάρτυρος Ιωάννου (1).
(1) Ο άγιος Νεομάρτυς Ιωάννης, καταγόταν από την Τραπεζούντα, της οποίας και χρημάτισε πρόκριτος. Ήταν λόγιος και συγχρόνως πολύ ευσεβής. Όταν κάποτε ταξίδευε με κάποιο Τούρκικο πλοίο συνοδεύοντας τα εμπορεύματά του, η προσευχή και η νηστεία που εκδήλωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, νίκησαν το φθόνο του Τούρκου πλοιάρχου, ο οποίος προσπάθησε να τον προσηλυτίσει. Επειδή όμως δεν τα κατάφερε και ο Ιωάννης του απέδειξε τις πλάνες του Ισλαμ, όταν έφθασαν στο Άκκερμαν τον συκοφάντησε στο Τούρκο ηγεμόνα, ότι δήθεν έδωσε λόγο να γίνει μουσουλμάνος. Με τιμές οδηγήθηκε μπροστά στον ηγεμόνα, ο οποίος με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις προσπάθησε να τον μεταπείσει. Αλλά ο Ιωάννης με σθένος και παρρησία ομολόγησε ότι θα παρέμενε χριστιανός όσα χρήματα και αξιώματα και εάν του προσφέρουν. Εξοργισμένος ο ηγεμόνας διέταξε να τον βασανίσουν σκληρά, ώστε το αίμα του έτρεχε σαν ποτάμι. Βλέποντας ο ηγεμόνας και μετά τα βασανιστήρια, την καρτερία του μάρτυρα, διέταξε να τον μαστιγώσουν και στη συνέχεια να τον δέσουν στην ουρά ενός αλόγου και να τον περιφέρουν στους δρόμους της πόλης. Όταν δε περνούσε από την εβραϊκή συνοικία, οι Εβραίοι έβριζαν και κακοποιούσαν τον Ιωάννη. Κάποιος μάλιστα πήρε το σπαθί του και του έκοψε το κεφάλι στις 12 Ιουνίου 1492, χαρίζοντάς του τον αμαράντινο στέφανο της δόξας. Αργότερα με βασιλικές τιμές, το σεπτό λείψανό του μετακομίσθηκε στη Σαντσιάβα της Μολδαβίας, όπου επιτελεί ακόμη δεκάδες θαύματα.
12/06 Απολυτίκιο Αγ. Ονουφρίου και Πέτρου - 12 ΙΟΥΝΙΟΥ :
 https://youtu.be/Qran2ryHnTc?list=PLB23495D1F3331491 ,

~
***  ΔΗΜΟΣ   ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ                                                                                                 
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας σας προσκαλεί στην τελετή έναρξης της Φιλαρμονικής Αρφαρών , που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή14 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ. στο “Νιαρχαίικο Λιοτρίβι”, στα Αρφαρά.
...
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας
Παναγιώτης Ε. Νίκας

~
***   Καμμένος: «Συμφωνία ίσως και εντός της ημέρας»!
~    Εξαιρετικά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρα, που παράληλλα διεμήνυσε ότι αν δεν υπάρξει λύση έως τις 18 Ιουνίου σταματάμε τις πληρωμές στο ΔΝΤ
ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÐÑÏÅÊËÏÃÉÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÁÍÅÎÁÑÔÇÔÙÍ ÅËËÇÍÙÍ ÌÅ ÏÌÉËÇÔÇ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÙÍ ÁÍÅÎÁÑÔÇÔÙÍ ÅËËÇÍÙÍ ÐÁÍÏ ÊÁÌÌÅÍÏ(PHASMA/A.MICHAILIDIS)


Για «σκληρό πόκερ» με τους δανειστές έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προβλέποντας ωστόσο ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία ίσως και εντός της ημέρας.
Με φόντο τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους της, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας σήμερα στο MEGA δήλωσε πως θέλουμε «συμφωνία με αποχώρηση του ΔΝΤ έως τις 18 Ιουνίου ή ποτέ».
Ο κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρα, διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις, καθώς έχει κάνει, όπως είπε, αρκετές υποχωρήσεις και έχει προσφέρει μια λύση στα όρια της λαϊκής εντολής.
«Από τον Αύγουστο του 2014 χωρίς ούτε ένα ευρώ πληρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας στο Ελληνικό Δημόσιο και 17 δισεκατομμύρια τοκοχρεολύσια», πρόσθεσε και τόνισε ότι «αν δεν υπάρξει συμφωνία στο τέλος του μήνα δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ γιατί δεν έχουμε να το πληρώσουμε. Έχουμε μετρήσει κι εμείς κι αυτοί τις συνέπειες. Αν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 18 Ιουνίου σταματάμε τις πληρωμές στους δανειστές και πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις».
Ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως αν η Ευρώπη αποδεχθεί να φύγει το ΔΝΤ θα πρέπει να κάνει αυτό που υπήρχε από την αρχή σαν πρόταση, ο EFSF να μαζέψει όλα τα δάνεια της χώρας και να υπάρξει συνολική ρύθμιση. Κατά την άποψή μας αυτή πρέπει να έχει και «κούρεμα» 40%, συμπλήρωσε.
Εκτίμησε πως και η γεωπολιτική θέση της χώρας θα παίξει ρόλο στη λύση του οικονομικού προβλήματος ενώ σε σχέση με την αντιμετώπιση της Ελλάδας από τη Γερμανία ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να φύγουμε από την Ευρωζώνη ακόμα κι αν κάποιοι θέλουν να μας βγάλουν, ακόμα και στη Γερμανία υπάρχουν δύο γραμμές, η γραμμή Μέρκελ και η γραμμή Σόιμπλε».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέρριψε τα περί αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης για κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στα νησιά. «Η κυβέρνηση δεν την έχει δεχθεί», είπε και τόνισε ότι «ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει όρος από την πλευρά της κυβέρνησης».
~
*** «Φακελώνουν» τις γυναίκες για τις εξετάσεις μαστού καταγγέλουν οι ειδικευόμενοι Ιατροί ΕΣΥ Μεσσηνίας 

Κριτική στον τρόπο υλοποίησης της πρωτοβουλίας της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. για τον πληθυσμιακό έλεγχο των γυναικών κατά του καρκίνου του μαστού ασκεί το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας. Στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα θεωρούν απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό να αναγκάζονται οι γυναίκες που θέλουν να εξεταστούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής: «Θετική ήταν η καταρχήν άποψη του Σωματείου μας για τη διημερίδα που διοργανώνει στις 19 και 20 Ιουνίου η ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας (Νομαρχιακή Διοικούσα επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας) σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, με σκοπό τον πληθυσμιακό έλεγχο των γυναικών κατά του καρκίνου του μαστού. Όμως, μετά την πληροφόρηση που είχαμε από ασθενείς που ενδιαφέρθηκαν για τη σχετική εξέταση, ο τρόπος που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί το εγχείρημα ακυρώνει το θετικό της πρωτοβουλίας και θέτει έντονους προβληματισμούς. Συγκεκριμένα, για να κλείσει κάποιος πολίτης ένα ραντεβού, πρέπει να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών της ημερίδας και είναι το 2721028630, το οποίο αντιστοιχεί στα γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα. Εκεί θα πρέπει να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητας, το οικογενειακό εισόδημα και το ιατρικό ιστορικό. Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη απαράδεκτη τακτική που οδηγεί στο φακέλωμα των πολιτών. Η άποψη μας είναι ότι: 1. Δεν πρέπει να εμπλέκονται κομματικά γραφεία σε ιατρικές πράξεις, καθώς τα προσωπικά στοιχεία των ασθενών δεν πρέπει να είναι διαθέσιμα στον οποιοδήποτε. 2. Το ιατρικό ιστορικό πρέπει να λαμβάνεται από επαγγελματίες υγείας και όχι κομματικά όργανα, τα οποία ούτε τις απαραίτητες γνώσεις έχουν ούτε δεσμεύονται από το ιατρικό απόρρητο και σε καμιά περίπτωση δε διασφαλίζουν την εχεμύθεια. 3. Παράλληλα, οι φορείς που έχουν δώσει την αιγίδα τους στη συγκεκριμένη δράση (ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας κ.λπ.) πρέπει να επιληφθούν του θέματος, έτσι ώστε να προστατευτούν οι πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, και εάν ο σκοπός είναι πράγματι ανιδιοτελής, οι διοργανωτές θα πρέπει να προχωρήσουν στην αναθεώρηση του απαράδεκτου τρόπου συλλογής προσωπικών στοιχείων». Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
~
*** Όσοι χρωστούν στα ταμεία θα υποχρεώνονται να υποθηκεύουν σπίτια και ακίνητη περιουσία

Διάταξη του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ότι όσοι χρωστούν στα ταμεία (και στον ΟΓΑ), θα υποχρεώνονται να βάζουν ως υποθήκη σπίτια ή άλλα ακίνητα, ακόμη κι αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους. Αυτό αναφέρει το άρθρο 17 του νομοσχεδίου για τα «Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας» που πέρασε από δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εργασίας. Η συγκεκριμένη διάταξη θα έχει εφαρμογή, όχι μόνο σε όσους υποβάλουν αίτηση ρύθμισης από εδώ και πέρα, αλλά και στους οφειλέτες οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στις 100 δόσεις. Η διάταξη θα εφαρμοστεί μετά τις 26 Ιουνίου, που λήγει η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων και σε πρώτη φάση θα είναι στοχευμένη σε οφειλέτες που κατά το παρελθόν έχουν εγκαταλείψει ρυθμίσεις, καθώς και σε όσους τις χρησιμοποιούν, όχι για να ξεχρεώσουν, αλλά για να παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα είσπραξης χρημάτων από το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, το άρθρο 17 αναφέρει τα εξής: Οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης διατηρούν το δικαίωμα και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής που του χορηγήθηκε: α) να εγγράφουν υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη β) να μη χορηγούν αποδεικτικό ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ’ αυτού, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη γ) να προβαίνουν σε συμψηφισμό των χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη κατά του φορέα και μέχρι του ύψους των οφειλών, κατά τις διατάξεις του άρθρου 83 του KEΔE. Στην περίπτωση αυτή τα ποσά των χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη συμψηφίζονται με τις τελευταίες δόσεις της ρύθμισης, όπως αυτές ορίζονται στην απόφαση του αρμόδιου οργάνου του ασφαλιστικού φορέα
~
***   Financial Times: Τελεσίγραφο από τους δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τους         
     
Πρωτοσέλιδο στο φύλλο της Παρασκευής οι εξελίξεις - Τι σημαίνει η κίνηση του ΔΝΤ να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις - Πώς από την «σχεδόν συμφωνία» με τον Γιούνκερ, ο Τσίπρας άλλαξε γνώμη - Όλο το παρασκήνιο της τελευταίας εβδομάδας
Οι πιστωτές παρέδωσαν τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, υποστηρίζουν οι Financial Times στο πρωτοσέλιδο θέμα τους στο φύλλο της Παρασκευής.
-  «Μόλις πριν από μία εβδομάδα, αξιωματούχοι των δύο πλευρών πίστευαν ότι η συμφωνία είναι εφικτή, όταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρέδιδε στον Αλέξη Τσίπρα το πεντασέλιδο σχέδιο των πιστωτών. Μετά την τετράωρη συνάντηση, ο πρόεδρος της Κομισιόν πίστευε πως είχε πετύχει συμφωνία» γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Peter Spiegel.
-  Ο κύριος Τσίπρας διαφώνησε μεν τότε σε επιμέρους ζητήματα, όπως ο ΦΠΑ στο ρέυμα, όμως είχε αποδεχτεί το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και είχε δεσμευτεί να επανέλθει με νέες προτάσεις, αναφέρει το ρεπορτάζ.
-  Έκτοτε, πολλά άλλαξαν, σχολιάζει ο Peter Spiegel και κάνει εκτενή αναφορά στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την απόρριψη του σχεδίου από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ακύρωσε τη δεύτερη συνάντηση με τον Γιούνκερ και αντ' αυτού συγκάλεσε την ολομέλεια της Βουλής. «Επιπλέον, κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα, ανέβαλε την πληρωμή της δόσης των 300 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά.
-  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου, τα πράγματα για την Ελλάδα χειροτέρεψαν κατά τη Σύνοδο των G7 στην Βαυαρία, όταν ακόμα και ο Ομπάμα, που μέχρι τότε πίεζε τους Ευρωπαίους για λύση με την Ελλάδα, φέρεται να είπε πως κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
-  Όταν τελικά οι προτάσεις της Αθήνας κατέφθασαν, εξιστορεί ο Peter Spiegel, οι Ευρωπαίοι έμειναν άφωνοι: Αντί ισοδύναμων μέτρων, η Αθήνα μιλούσε για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. «Η απογοήτευση ήταν πολύ έντονη» σχολιάζει πηγή κοντά στον Γιούνκερ, ο οποίος τότε δήλωνε στο Κολλέγιο των Επιτρόπων πως «η Αθήνα έχασε την Κομισιόν».
-  Την Πέμπτη, λίγες ώρες μετά την τριμερή Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ στις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ παρεμβαίνει δυναμικά στο τοπίο, ανακοινώνοντας πως απέσυρε την ομάδα του από τη διαπραγμάτευση «μια κίνηση που στόχο είχε να τονίσει το κατεπείγον της κατάστασης, αλλά και πως οι συζητήσεις διακατέχονται από "σουρεαλιστικό αέρα"», όπως ανέφερε στέλεχος του Ταμείου στον Peter Spiegel.
-  Η προοπτική αυτή, της αποχώρησης του ΔΝΤ, είναι πρωτίστως πρόβλημα για το Βερολίνο, ενώ η Αθήνα αντέδρασε υποτονικά, σχολιάζει το δημοσίευμα. Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ έχουν περισσότερες γνώσεις από εκείνους των Βρυξελλών και θεωρούν πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας απαιτεί αναδιάρθωση του χρέους, κάτι στο οποίο αντιτίθενται οι Ευρωπαίοι, καθώς ενδιαφέρονται περισσότερο για τους ψηφοφόρους τους.
-  Το δημοσίευμα του Peter Spiegel κλείνει με την επισήμανση ότι οι εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναζωπυρώνονται, με κάποια από τα μέλη του να ζητούν ανοιχτά ρήξη με τους δανειστές, παρά περικοπές στις συντάξεις και μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό.
-  «Από τον Απρίλιο, η κυβέρνηση διατηρεί τις ελπίδες για συμφωνία με εβδομαδιαίες υποσχέσεις πως αυτή είναι "ζήτημα ημερών", μια στρατηγική με στόχο να ηρεμεί την κοινή γνώμη και να αποτρέπει το bank run, που θα οδηγούσε σε οικονομική κατάρρευση. Με την μπάλα τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας, αναλυτές προσπαθούν να προβλέψουν την επόμενη κίνηση του Τσίπρα, με την κυρίαρχη άποψη να λέει πως "δεν υπάρχει ξεκάθαρη επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ για να χειριστεί τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας, πόσο μάλλον ενός Grexit”», καταλήγει το δημοσίευμα στην οικονομική εφημερίδα.   Πηγή: www.Protothema.gr .- 
  ~
***  Πατέρας 6χρονου στην Καλαμάτα καταγγέλλει δασκάλα και διευθύντρια για ανάρμοστη συμπεριφορά         
     
Έχει καταθέσει αναφορά και διενεργείται προκαταρκιτκή από την πρωτοβάθμια
-     Αναφορά κατά εκπαιδευτικών για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά μαθητή Α΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου της Καλαμάτας κατέθεσε ο πατέρας του παιδιού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας και το υπουργείο Παιδείας.
Η αναφορά στρέφεται κατά της διευθύντριας του σχολείου και της δασκάλας της τάξης και, όπως απάντησε ερωτώμενος από το «Θ» ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Κλάδης, βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση, ενώ όλα όσα έχουν αναφερθεί θα διερευνηθούν με τη δέουσα προσοχή.
Παράλληλα, είπε ότι έχει ζητήσει να μην εξαντληθεί το χρονικό περιθώριο του ενός μήνα για την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής και να του παραδοθεί νωρίτερα.
Στην πολυσέλιδη αναφορά του ο πατέρας του παιδιού κάνει λόγο για περιστατικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Μιλώντας στο «Θ», τόνισε πως δεν είναι λογικό μια δασκάλα να τα «βάζει» με ένα παιδάκι 6 ετών, ενώ ο γιος του εδώ και 15 ημέρες αρνείται να πάει στο σχολείο.
Από την άλλη πλευρά, γονείς 15 μαθητών της ίδιας τάξης έχουν στείλει επιστολή στην Πρωτοβάθμια, με την οποία τάσσονται υπέρ των χειρισμών της δασκάλας και της διευθύντριας του σχολείου, σημειώνοντας ότι λειτούργησαν προστατευτικά προς το συγκεκριμένο μαθητή, καθώς είχαν παρουσιασθεί προβλήματα στη λειτουργία της τάξης από τη συμπεριφορά του.
Καταγγελίες
Όπως σημείωσε ο πατέρας του μικρού μαθητή (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), τα προβλήματα ξεκίνησαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
«Το πρώτο περιστατικό έχει να κάνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο γιος μου δεν ήταν καλά στην υγεία του, είχε πονοκέφαλο και πυρετό 39,5. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να αποκοιμηθεί μέσα στην τάξη. Η δασκάλα χωρίς να δείξει ενδιαφέρον για την υγεία του αρκέστηκε σε φωνές και προσβολή, λέγοντάς του μόνο ότι “εδώ είναι σχολείο και να κοιμάται στο σπίτι”, σηκώνοντάς του το κεφάλι με βίαιο τρόπο από το μαλλί, χωρίς να ακούσει το παιδί που της έλεγε ότι πονάει το κεφάλι του. Τις φράσεις αυτές είπε και στη μητέρα του στο τέλος του σχολείου με ύφος προσβλητικό και, μάλιστα, μπροστά σε όλους τους γονείς, συμπληρώνοντας “να κοιμίζεις το παιδί σου νωρίς, γιατί κοιμόταν στο μάθημα”.
Την επόμενη μέρα, στην προσπάθειά μας να μάθουμε τι είχε γίνει, αφού το παιδί μας ήταν άρρωστο, η απάντηση της δασκάλας ήταν ότι δεν είναι υποχρεωμένη να είναι με ένα θερμόμετρο στο χέρι και να παρακολουθεί το κάθε παιδί μετά το διάλειμμα. Μετά από αυτό και στην προσπάθειά μας να μιλήσουμε με τη διευθύντρια, η απάντησή της ήταν ότι η συμπεριφορά του παιδιού και τις περασμένες μέρες ήταν ίδια και ότι έχουμε κάνει κακή αρχή. Το παιδί μου σε καμία περίπτωση, λόγω του ότι είναι ζωηρό, δε θα κοιμόταν στην τάξη. Εκείνη τη στιγμή δε θέλαμε να δώσουμε συνέχεια στο περιστατικό, θεωρώντας ότι είναι μεμονωμένο», ανέφερε αρχικά ο πατέρας.
Δεν τους ειδοποίησαν
Περιγράφοντας κι άλλα περιστατικά, είπε ότι μία εβδομάδα μετά ο 6χρονος έκανε εμετό στο σχολείο 2 φορές και δεν τους ενημέρωσαν όπως όφειλαν, παρά το γεγονός ότι το σπίτι τους απέχει ελάχιστα μέτρα, με την αιτιολογία, όταν τους ρώτησαν το μεσημέρι, πως το παιδί τούς είπε ότι η μητέρα του έχει δουλειά και δεν μπορεί να πάει.
«Με τα δύο αυτά περιστατικά στην αρχή της χρονιάς θεωρώ ότι το παιδί στοχοποιήθηκε από τη δασκάλα του χωρίς να ξέρουμε το λόγο, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά του να αλλάζει κατά τις ώρες που ήταν στο σχολείο. Τις ημέρες που δεν ήταν η δασκάλα στο σχολείο και υπήρχε αναπληρωτής της, το παιδί είχε εντελώς άλλη συμπεριφορά. Από εκείνη τη στιγμή η δασκάλα δεν έδειχνε τον απαιτούμενο σεβασμό προς ένα μικρό παιδί, αλλά με τις πράξεις και τα λόγια της ωθούσε ίσως άθελά της και τους συμμαθητές του παιδιού προς την ίδια κατεύθυνση.
Παρά τις παρατηρήσεις μας και την επικοινωνία που είχαμε, ώστε να μη συνεχιστεί αυτό και με τα όσα μας ανέφερε το παιδί, αλλά κι εμείς βλέπαμε στα διαλείμματα, το φαινόμενο αυτό γινόταν όλο και πιο έντονο, με αποτέλεσμα την αλλαγή της συμπεριφοράς του παιδιού στο σχολείο», συμπλήρωσε.
Επίσης, κατήγγειλε ότι πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων άλλα παιδιά έριξαν το γιο του στο προαύλιο και τον πατούσαν στην πλάτη, ενώ την επόμενη ημέρα τού πήραν το καπέλο και το κλωτσούσαν: «Στην προσπάθειά του να το αποφύγει, ένα από τα παιδιά χτύπησε. Το σχολείο τον έδιωξε από την τάξη, η δασκάλα του μπροστά σε όλη την τάξη είπε ότι δεν τον θέλει για μαθητή της και πως εάν δε φύγει αυτός από το σχολείο, θα φύγει εκείνη, ώστε εσκεμμένα πλέον να δημιουργήσει πρόβλημα με τους συμμαθητές του. Τα ίδια λόγια είπε και σε εμάς και τα αναγνώρισε.
Σε άλλο περιστατικό, το οποίο έχει να κάνει με τη διόρθωση γραπτού στην τάξη, η δασκάλα έγραψε “γιατί δεν έγραψες όπως σου τα είπα εγώ, ΜΩΡΕ”. Και πάλι στη συζήτηση που είχαμε με τη δασκάλα θεωρώντας απαράδεκτη αυτή τη λέξη, μας είπε ότι δε θα της υποδείξουμε τη δουλειά της. Αλήθεια, έχει καταλάβει ότι μωρός σημαίνει ανόητος / χαζός;».
Δε θέλει να πάει σχολείο
Έπειτα από αυτά τα περιστατικά, όπως είπε ο πατέρας του μαθητή, ζήτησαν την παρέμβαση του συμβούλου, με τα πράγματα να ηρεμούν για κάποιο διάστημα, μέχρι τις 26 Μαΐου, οπότε, πηγαίνοντας φαγητό στο παιδί στο διάλειμμα, τον βρήκε στεναχωρημένο και κλαμένο και του είπε ότι η δασκάλα τού τράβηξε με δύναμη τα μαλλιά, επειδή είπε στο συμμαθητή του που είχε κουρευτεί πάρα πολύ κοντά ότι μοιάζει σαν να έχει καράφλα.
«Από εκείνη τη στιγμή το παιδί δε θέλει να πάει στο σχολείο και η διευθύντρια το μόνο που είχε να πει είναι ότι το παιδί λέει ψέματα και, μάλιστα, το αποκάλεσε τρελό και ψεύτη μπροστά σε όλη την τάξη. Τα αποτελέσματα όλων αυτών ήταν το παιδί να αλλάξει συμπεριφορά, να μη θέλει να πάει στο σχολείο, να μη θέλει να διαβάσει, να έχει έντονο το αίσθημα του φόβου σε κάθε του κίνηση και πράξη, να του έχουν δημιουργηθεί ενοχές ότι δεν τον θέλουν και ότι αυτό φταίει και να μας ζητά συνεχώς να αλλάξει σχολείο».
Στην αναφορά του ο πατέρας θεωρεί ότι το παιδί του έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού και ζητά την παραδειγματική τιμωρία της δασκάλας και της διευθύντριας.   της Βίκυς Βετουλάκη 
 ~
***  Ναι από τον Π. Νίκα στο εθνικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων 

Συμφωνεί με τη φιλοσοφία του εθνικού σχεδίου η Δημοτική Αρχή ΚαλαμάταςΌροι και προϋποθέσεις για την επιτυχή λειτουργία του Ο Δήμος Καλαμάτας κατέθεσε αρμοδίως τις θέσεις του στη διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Υπενθυμίζεται πως τo υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το αναθεωρημένο περιεχόμενο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), έπειτα από επεξεργασία της σχετικής μελέτης από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Το Σχέδιο καθορίζει τη στρατηγική, τις πολιτικές και τους στόχους για τη διαχείριση των αποβλήτων σε εθνικό επίπεδο. Μπορεί κανείς να μετάσχει στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του Σχεδίου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή, 12 Ιουνίου και ώρα 24.00. Ο Δήμος Καλαμάτας, θέλοντας να συμβάλει με τη δική του εμπειρία, επισημαίνει τα εξής: 1) Υπάρχει συμφωνία με τις αρχές και κατευθύνσεις του σχεδίου. Η μεταβίβαση βέβαια του συνόλου των αρμοδιοτήτων της διαχείρισης των απορριμμάτων στους Δήμους οδηγεί, κατά τεκμήριο, στην πρόκριση μικρών αποκεντρωμένων μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων σε βάρος των μεγάλων συγκεντρωτικών μονάδων. Ο Δήμος Καλαμάτας ήδη, στο πλαίσιο της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων του, λειτουργεί κινητή μονάδα επεξεργασίας του υπολειπόμενου, από την ανακύκλωση, σύμμεικτου απορρίμματος με τη μέθοδο της κομποστοποίησης του οργανικού κλάσματος. Η εμπειρία αυτή μας οδηγεί στη διαπίστωση ότι πρόκειται για μια διαδικασία που δεν είναι εύκολη. 2) Για να επιτύχει η παραπάνω διαδικασία, είτε ως προσωρινή είτε ως μόνιμη μέθοδος, απαιτείται μελετημένη υποστήριξη από το κράτος, σε: α) μηχανολογικό εξοπλισμό, β) σύντομη κατασκευή απαιτούμενων ΧΥΤΥ για τη διάθεση του υπολείμματος ή εναλλακτικά συντόμευση των συνεργασιών με τη βιομηχανία για χρήση του υπολείμματος ως καυσίμου μετά από βελτίωσή του σε RDF. Τα παραπάνω προβλέπονται ως κατευθύνσεις στο σχέδιο, αλλά επισημαίνεται η αναγκαιότητα επιλογής τους ως προτεραιοτήτων, διαφορετικά το σύστημα των μικρών αποκεντρωμένων μονάδων δεν μπορεί να επιτύχει. 3) Στην προβλεπόμενη στο σχέδιο διαχείριση απορριμμάτων με αμίαντο, πέρα από το γενικότερο σχεδιασμό που η υλοποίησή του είναι χρονοβόρος, επιβάλλεται να εξεταστεί η δυνατότητα σύντομης δημιουργίας χώρων προσωρινής αποθήκευσης όπου θα συγκεντρώνονται τα απόβλητα της κατηγορίας αυτής, ώστε να μεταφέρονται μαζικά, για μικρότερο κόστος, προς χώρους διαχείρισής τους. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάσπαρτα τέτοια υλικά, σε ικανές ποσότητες, ακόμα και αποξηλωμένα και οι ΟΤΑ αδυνατούν να δώσουν μια αξιόπιστη και οικονομική κατεύθυνση σε όσους δημότες ζητούν να μάθουν πώς πρέπει να τα διαχειριστούν. Αποτέλεσμα, η ανεξέλεγκτη απόθεσή τους οπουδήποτε, ενώ η ύπαρξη χώρου προσωρινής αποθήκευσης θα περιόριζε σημαντικά το υπάρχον σήμερα πρόβλημα. 4) Παρότι το σχέδιο προβλέπει τη χωριστή συλλογή χαρτιού, γυαλιού, μετάλλων, πλαστικού, θα πρέπει να διευκρινίζεται καθαρά ότι δίνεται η δυνατότητα για διατήρηση της σημερινής λειτουργίας του ΜΠΛΕ κάδου (όχι άμεση εφαρμογή ξεχωριστής συλλογής των παραπάνω υλικών), εφόσον αυτό τεκμηριώνεται επαρκώς με τεχνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Κι αυτό, γιατί θα πρέπει, σε πρώτη φάση, να περιοριστούμε μόνον στη χωριστή συλλογή του γυαλιού, μέσα στις ειδικές καμπάνες που έχει μοιράσει η Ε.Ε.Α.Α. και αντί της προσθήκης επιπλέον κάδων για τη χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών του ΜΠΛΕ ενιαίου κάδου, θα ήταν πολύ προτιμότερο να επικεντρωθούμε, το προσεχές διάστημα, στην επιτυχία της αποτελεσματικής προσθήκης ενός ΚΑΦΕ κάδου για τα προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα, διαδικασία για την οποία υπάρχει συγκεκριμένη στοχοθέτηση. Η αναβολή άμεσης δράσης χωριστής συλλογής του περιεχομένου του ΜΠΛΕ κάδου επιβάλλεται από: προβλήματα των ΟΤΑ στη χωροθέτησή τους, προβλήματα αξιόπιστης συλλογής όλων των κάδων αφού η έλλειψη προσωπικού και μέσων δεν επιτρέπει πολλαπλά δρομολόγια από το ίδιο σημείο, προβλήματα σωστής ανταπόκρισης από τους δημότες, τη στιγμή που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα τη σωστή σημερινή διαλογή από 2 μόνο διαφορετικούς κάδους. Η παραπάνω άποψη δεν αποτελεί πρωτοτυπία του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος άλλωστε έχει πολύ καλές επιδόσεις στην ανακύκλωση, αλλά κοινό προβληματισμό πολλών Δήμων, οικολογικών οργανώσεων και άλλων φορέων, όπως ο προβληματισμός αυτός εκφράζεται σε συνέδρια για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Να σημειωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις νησιωτικών Δήμων που έχει εφαρμοστεί το μέτρο, στους διαφορετικούς κάδους βρίσκεις ανάμειξη των ίδιων υλικών. Συνεπώς, θα ήταν λογικότερος και πλέον εφικτός ως άμεσος στόχος, η τοποθέτηση 3 κάδων, ενός ΜΠΛΕ για το σύνολο των ανακυκλώσιμων, ενός ΚΑΦΕ για τα βιοαπόβλητα, ενός ΠΡΑΣΙΝΟΥ ή ΓΚΡΙ για όλα τα υπόλοιπα. Στους άμεσους στόχους θα μπορούσε, για τους Δήμους που έχουν ιδιαίτερη κίνηση, όπως ο Δήμος Καλαμάτας, να τοποθετείται και ως 4ος κάδος η ειδική καμπάνα συλλογής γυαλιού (βασικά μπουκάλια από τα καταστήματα διασκέδασης και εστίασης) και η χωριστή συλλογή των επιμέρους υλικών του ΜΠΛΕ κάδου να μετατεθεί για αργότερα, μετά τη δρομολόγηση της τοποθέτησης του ΚΑΦΕ κάδου βιοαποβλήτων και την εδραίωση της επιτυχούς εφαρμογής του μέτρου αυτού. 5) Να δίδεται ρητά η δυνατότητα σε κάθε Δήμο, με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, να πορεύεται αυτόνομα στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων, να επιδιώκει συνεργασίες ή να συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις με άλλους Δήμους. 6) Όσον αφορά στους ΦΟΔΣΑ, να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να αποφασίζουν, αν επιθυμούν ΦΟΔΣΑ ή σε ποιο επίπεδο (π.χ. Περιφέρεια, Νομός κ.λπ.). 7) Να υπάρχει ρητή πρόβλεψη για υποχρέωση οικονομικής συνδρομής λόγω περιβαλλοντικής όχλησης, όταν ένας Δήμος χρησιμοποιεί εγκαταστάσεις άλλου Δήμου για διαχείριση απορριμμάτων κάθε μορφής. του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
~
***   Συνελήφθη 24χρονος στο Ακρογιάλι με 103 φυτά κάνναβης σε πισίνα! (φωτογραφίες)         
      
  Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης ένας 24χρονος νεαρός στο Ακρογιάλι του Δήμου Δυτικής Μάνης με 103 φυτά κάνναβης κρυμμένα σε πισίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άνδρας είχε απασχολήσει και το 2014 τις αρχες για ναρκωτικά.
~   Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
- Κατασχέθηκαν φυτά και ποσότητα κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, κ.α 
   Συνελήφθη, σήμερα (11.6.2015) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 24χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
 - Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του 24χρονου, αλλά και στην αυλή αυτής, βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:   
  • Εκατόν τρία (103) φυτά κάνναβης.
  • Ποσότητα κάνναβης, βάρους -38,3- γραμμαρίων.
  • Ζυγαριά ακριβείας.
  • Τριβείο κάνναβης.
  • Κινητό τηλέφωνο.
  • Κυτία προβλάστησης φυτών και λίπασμα.
 ~ Ο 24χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
 -  Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
~
***  «Χειμώνας» για επιχειρήσεις, «καλοκαίρι» για Τουρισμό
ΕΥΝΟΪΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις πρώτες στα «λουκέτα» στη Μεσσηνία Στη Μεσσηνία, γη υψηλής παραγωγικότητας με εκλεκτά προϊόντα ονομασίας προέλευσης, ιστορικά μνημεία και τουριστικές υποδομές (λιμάνι και αεροδρόμιο), αλλά και με παράδοση στην ανάπτυξη της τοπικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας, τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις δεν είναι άγνωστη υπόθεση. Ακόμη και στην παραλιακή λεωφόρο της Καλαμάτας, εκεί που άλλοτε ο επιχειρηματίας πλήρωνε «αέρα» για να εξασφαλίσει επαγγελματική στέγη, σήμερα τα ξενοίκιαστα καταστήματα είναι αρκετά. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (για το έτος 2014), από τα πέντε τμήματα που ενσωματώνει στο δυναμικό του, φαίνεται να έχουν πληγεί περισσότερο η μεταποίηση και το εμπόριο. Πτώση, όμως, παρουσιάζει και ο τομέας των υπηρεσιών, ενώ μικρή αύξηση σημειώνεται στον τουρισμό και αισθητά μεγαλύτερη στις μεταφορές. Βάσει των καταγεγραμμένων στοιχείων, οι επιχειρήσεις των πόλεων των αγροτικών περιοχών της Μεσσηνίας (Γαργαλιάνοι, Κυπαρισσία, Μεσσήνη, Πύλος, Φιλιατρά), αλλά και η πόλη της Καλαμάτας, επλήγησαν περισσότερο. Αύξηση επιχειρήσεων παρατηρείται μόνον στις κατ’ εξοχήν τουριστικές κωμοπόλεις Καρδαμύλη και Στούπα, ενώ σε αριθμητική ισορροπία διαμορφώθηκαν οι μεταβολές στην Κορώνη. Έναντι των 700 επιχειρήσεων που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους το 2014 στο Νομό Μεσσηνίας, δημιουργήθηκαν 549 νέες (μείωση περίπου 27,5%).Αναλυτικά ανά τμήμα Στα μητρώα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σημειώνονται 128 διαγραφές βιοτεχνικών (μεταποίηση) επιχειρήσεων έναντι 59 νέων εγγραφών. Αρνητική τροχιά έχουμε και στο εμπόριο. Διεγράφησαν 193 εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ δημιουργήθηκαν 136 νέες. Μικρή πτώση παρουσιάζει και ο τομέας των υπηρεσιών, με 351 διαγραφές επαγγελματιών έναντι 321 νέων εγγραφών. Αύξηση περίπου 57% παρουσιάζει ο τομέας των μεταφορών, με 11 νέες εγγραφές επιχειρήσεων το 2014 έναντι 7 διαγραφών. Αλλά και στον τομέα του τουρισμού έχουμε μια αύξηση 10%, καθώς υπάρχουν 22 νέες εγγραφές έναντι 20 διαγραφών.Ανά πόλη Μεγαλύτερη μείωση επιχειρήσεων εντοπίζεται στις αγροτικές περιοχές της Μεσσηνίας. Στους Γαργαλιάνους, 40 διαγραφές επιχειρήσεων έναντι 14 εγγραφών. Στην Κυπαρισσία, 36 διαγραφές έναντι 18 νέων εγγραφών. Στα Φιλιατρά, 20 διαγραφές έναντι 10 εγγραφών. Στη Μεσσήνη, 34 επιχειρήσεις διέκοψαν τις δραστηριότητές τους, ενώ δημιουργήθηκαν 24 νέες. Μείωση επιχειρήσεων έχουμε και στην Πύλο (11 έκλεισαν, 7 άνοιξαν). Πτώση εγγραφών παρουσιάζει και η πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας, η Καλαμάτα (288 εγγραφές, έναντι 337 διαγραφών). Αντίθετα στην τουριστική Στούπα άνοιξαν 8 νέες επιχειρήσεις, έναντι 6 που έκλεισαν, όπως και στην Καρδαμύλη δημιουργήθηκαν 5 νέες επιχειρήσεις έναντι 3 που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους. Αμετάβλητη παραμένει η εικόνα στην Κορώνη: 7 νέες εγγραφές, έναντι 7 διαγραφών.Ανά νομική μορφή Μία διαγραφή ανώνυμης εταιρείας έναντι 5 νέων εγγραφών. Διαγραφές ατομικών επιχειρήσεων 611 έναντι 461 νέων εγγραφών. Διαγραφές εταιρειών περιορισμένης ευθύνης 2, εγγραφές 0. Έχουμε, επίσης, 19 διαγραφές ετερόρρυθμων εταιρειών έναντι 16 νέων εγγραφών. Ραγδαία αύξηση έχουμε στη δημιουργία Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ). Νέες επιχειρήσεις τέτοιου τύπου έχουμε 16, έναντι μιας που διεγράφη. Όπως και δημιουργία 10 ακόμη μονοπρόσωπων ΙΚΕ. Ο Νομός Μεσσηνίας παρουσιάζει, επίσης, 59 διαγραφές ομόρρυθμων εταιρειών έναντι 39 εγγραφών, όπως και μία διαγραφή μονοπρόσωπης ΕΠΕ. Έχουμε και μία διαγραφή μετόχου του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, όπως και δημιουργία μιας Κοινοπραξίας, ταυτόχρονα και τη διάλυση μιας άλλης. Τέλος, διεγράφησαν 4 επιχειρήσεις «Κοινωνία», ενώ έχουμε 2 νέες εγγραφές επιχειρήσεων της αυτής νομικής μορφής.Ανά κύρια δραστηριότητα Παντοπωλεία: έκλεισαν 34 και άνοιξαν 26. Επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων: διέκοψαν τη δραστηριότητά τους 19 έναντι 23 που έκαναν έναρξη. Στο χώρο της εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, φαστ φουντ, ψητοπωλεία) έχουμε 91 διαγραφές έναντι 81 νέων εγγραφών του είδους. - 
~
***  5ετής επιδότηση ενοικίου, υποδομές και Κέντρο Στήριξης μερικές από τις προτάσεις για τους τσιγγάνους
Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης που κατέθεσε η περιφέρεια Πελοποννήσου Επιδότηση ενοικίου για 5 χρόνια σε 230-250 οικογένειες τσιγγάνων στη Μεσσηνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Τσιγγάνων που τέθηκε προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Για την εκπαίδευση, βασικός στόχος είναι όλα τα παιδιά τσιγγάνων να τελειώνουν το Δημοτικό, ενώ προτείνεται και η χορήγηση επιδόματος για την αποφοίτηση από μεγαλύτερη εκπαιδευτική βαθμίδα. Βάσει της μελέτης που συντάχθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, στο χθεσινό δημοσίευμα του «Θ» παρουσιάσθηκαν οι αδυναμίες και τα προβλήματα, ενώ σήμερα οι προτάσεις του σχεδίου για την καταπολέμησή τους. Συνολικά, με το σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος επιδιώκεται η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του πληθυσμού των τσιγγάνων, εξετάζονται οι ειδικότερες πτυχές των θεμάτων που άπτονται των χαρακτηριστικών βιοτικής εγκατάστασης, στέγασης και πρόσβασης σε δίκτυα κοινωνικής ωφελείας, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής φροντίδας, απασχόλησης, καθώς, επίσης, πολιτισμού και αθλητισμού. Το σχέδιο έχει επιμερισθεί, με προτάσεις στους τομείς στέγαση και υποδομές, εκπαίδευση, απασχόληση και κατάρτιση, υγεία και κοινωνική φροντίδα, οριζόντια θέματα.Στέγαση Ο τομέας της στέγασης έχει επιμερισθεί σε 4 ειδικούς στόχους που είναι: 1. Εξασφάλιση βασικών συνθηκών στέγασης, που αφορά αρχικά σε υποστηρικτικές δράσεις και ενέργειες που απαιτούνται για παροχή στέγης, όπως σύνταξη υποστηρικτικών μελετών, διενέργεια εργασιών ωρίμανσης έργων, κατάρτιση μητρώου ακίνητης περιουσίας κ.λπ. Ακολούθως προβλέπεται μία σειρά δράσεων για την άμεση αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος των τσιγγάνων, όπως είναι η επιδότηση ενοικίου και η διασφάλιση πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων οργανωμένης δόμησης για τη μετεγκατάσταση τμημάτων πληθυσμού που διαμένει σε ακατάλληλες συνθήκες. 2. Ολοκλήρωση δικτύου υποδομών, που αφορά στις εργασίες εγκατάστασης, επέκτασης και συντήρησης δικτύων υποδομής για την κάλυψη των οικισμών σε ηλεκτροδότηση, ύδρευση και αποχέτευση ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων. 3. Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, που αφορά στις εργασίες για τη διάνοιξη οδών, εργασίες οδοποιίας, συντήρηση υφιστάμενου οδικού δικτύου, πεζοδρομήσεις και διαμόρφωση πεζοδρομίων, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, χώρων άθλησης, πάρκων, δενδροφυτεύσεις και εξοπλισμό αστικού εξοπλισμού. 4. Λοιπές υποστηρικτικές ενέργειες. Αφορά μία σειρά υποστηρικτικών δράσεων για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των τσιγγάνικων οικισμών, που μπορεί να είναι προαπαιτούμενες μελέτες για την υλοποίηση των προγραμματιζόμενων δράσεων του επιχειρησιακού, ενέργειες για την εξασφάλιση προσπελασιμότητας στον οικισμό π.χ. επέκταση και πύκνωση δρομολογίων αστικών συγκοινωνιών, αλλά και δράσεις για την καθαριότητα των οικισμών, προμήθεια εξοπλισμού - αγορά κάδων απορριμμάτων και πύκνωση δρομολογίων απορριμματοφόρων.Επιδότηση ενοικίου Ειδικότερα στον πρώτο ειδικό στόχο, η δράση που αφορά στο «μητρώο ακίνητης περιουσίας» στοχεύει στην ανάπτυξη ενός συστήματος πληροφοριών για τη διαχείριση της πληροφορίας που σχετίζεται με τις στεγαστικές συνθήκες των τσιγγάνων της Περιφέρειας και για τη διαμόρφωση ενιαίας πολιτικής στέγασης. Η αξιοποίηση της βάσης δεδομένων θα κατευθύνει τις τοπικές αρχές στην επιλογή των βέλτιστων μέτρων που θα τεκμηριώνουν τις δράσεις επιδότησης ενοικίου, και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων προγραμμάτων μετεγκατάστασης των τσιγγάνων. Παράλληλα, μέσα από το σύστημα πληροφοριών θα δίδεται τεκμηριωμένα και ποσοτικοποιημένα η εικόνα για τις ενέργειες επέκτασης και συντήρησης των αναγκαίων δικτύων υποδομής. Στη μελέτη επισημαίνεται ότι η πολιτική επιδότησης ενοικίου είναι η πλέον ενδεδειγμένη παρέμβαση για τη στεγαστική αποκατάσταση. Ελλείψει υποδομών ικανών και επαρκών για την άμεση φιλοξενία του πληθυσμού των τσιγγάνων (τόσο οι Δήμοι όσο και η Περιφέρεια δε διαθέτουν ανάλογες στεγαστικές υποδομές), η άμεση λύση πρέπει να αναζητηθεί στη στήριξη των οικογενειών τσιγγάνων, προκειμένου με τη βούλησή τους και τη συναίνεσή τους να στεγαστούν σε μισθωμένες κατοικίες, λαμβάνοντας μηνιαία επιχορήγηση για το μίσθωμα για χρονικό διάστημα το ανώτερο 5 ετών, κυρίως με τη συνδρομή των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που βρίσκεται σε αδυναμία στέγασης εξ ιδίων πόρων και σε άμεση απειλή για την υγεία των μελών του και τη δημόσια υγεία, διαβιεί σε καταυλισμούς σύνολο 800 νοικοκυριών/οικογενειών. Στη Μεσσηνία τα στοιχεία δείχνουν 230 έως 250 οικογένειες επιλέξιμες για επιχορήγηση ενοικίου στα διοικητικά όρια του νομού. Η μελέτη προτείνει την κάλυψη του ενοικίου αυτών των οικογενειών από το 2015 μέχρι το 2020 σε ποσό που θα προσδιορίζεται ανάλογα με το μέγεθος κάθε νοικοκυριού, και που δύναται να διαμορφωθεί μεσοσταθμικά σε 300 ευρώ μηνιαίως με κλιμακωτή απομείωση σε βάθος 5ετίας.Εκπαίδευση Στόχος για τον τομέα αυτό είναι η αύξηση έως το 2020 της ένταξης των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, η μείωση της σχολικής διαρροής και αποτυχίας, η διάχυση της εκπαίδευσής τους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με την εξασφάλιση ότι όλα τα παιδιά των τσιγγάνων θα ολοκληρώνουν τουλάχιστον τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο και θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση. Ο τομέας της εκπαίδευσης έχει επιμερισθεί σε πέντε ειδικούς στόχους που είναι: 1. Προσχολική εκπαίδευση –προένταξη, που αφορά στη λειτουργία πρότυπου παιδικού σταθμού υπό την αιγίδα του Δήμου με προγράμματα ένταξης και προετοιμασίας των παιδιών για την επιτυχή ένταξή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η ελλιπής γνώση της ελληνικής γλώσσας αποτελεί βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την εγγραφή των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης. Οι δράσεις και ενέργειες που απαιτούνται για τα νήπια είναι προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και προσχολική αγωγή, αλλά και προγράμματα ενίσχυσης κοινωνικών δεξιοτήτων. 2. Μείωση της μαθητικής διαρροής. Αφορά δύο κατηγορίες παρεμβάσεων: τις σχολικές υποδομές και προγράμματα για τη μαθητική διαρροή. Οι σχολικές υποδομές αφορούν στην κατασκευή σχολικών κτηρίων για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τον εξοπλισμό τους (Δράση σε συνεργασία με το ΥΠΔΜ). Η καταπολέμηση της μαθητικής διαρροής αφορά στη στήριξη προγραμμάτων σε συνεργασία με ΑΕΙ/ΤΕΙ ή/και στη λειτουργία Κέντρου Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΕΔΔΑΠ), προγράμματα ενημέρωσης για θέματα υγιεινής και καθαριότητας, με στόχο την καλύτερη ένταξη στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, προγράμματα για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, των στερεότυπων της μαθητικής κοινότητας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων με δραστηριότητες εκτός σχολείου. Τέλος, σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί και η εύκολη πρόσβαση στις σχολικές μονάδες σε κάθε στάδιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 3. Βελτίωση σχολικής επίδοσης. Αφορά στην κατηγορία παρέμβασης για την καταπολέμηση της αποχής και τη βελτίωση της επίδοσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω επιδόματος αποφοίτησης και προγραμμάτων σε θερινά/εσπερινά τμήματα. 4. Αναλφαβητισμός. Αφορά στην κατηγορία παρέμβασης για την εκπαίδευση των ενηλίκων μέσω στοχευμένων προγραμμάτων σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, σχολείων δεύτερης ευκαιρίας με απόκτηση τίτλου σπουδών, αλλά και προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Οι παρεμβάσεις είναι σημαντικές και για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των παιδιών, διότι οι ενήλικες δεν ενθαρρύνουν και δεν παρακινούν τα παιδιά τους να ενταχθούν και να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση. 5. Λοιπές υποστηρικτικές ενέργειες, οι οποίες θα εξειδικευτούν έπειτα από διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της ομάδας στόχου σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.Απασχόληση - Κατάρτιση Τα ποσοστά ανεργίας στην κοινωνία των τσιγγάνων είναι πολύ υψηλά. Οι κύριοι τομείς απασχόλησης είναι το πλανόδιο εμπόριο, η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, κυρίως σιδήρου, και η περιστασιακή απασχόληση σε τεχνικές και οικοδομικές εργασίες, οι εποχικές αγροτικές εργασίες, ενώ βασική πηγή εισοδήματος είναι οι προνοιακές παροχές. Στόχοι είναι: 1. Καταπολέμηση ανεργίας/αύξηση απασχόλησης. Στο πλαίσιο του στόχου προβλέπονται δράσεις για την προώθηση στην απασχόληση των τσιγγάνων. Ενδεικτικές δράσεις που θα εξυπηρετήσουν την εκπλήρωση του συγκεκριμένου στόχου είναι η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για θέσεις εργασίας τσιγγάνων, δράσεις επιδότησης θέσεων για την εξοικείωση με τη μισθωτή εργασία, επιδοτήσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, διευκολύνσεις πρόσβασης σε μικροπιστώσεις για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας και νομιμοποίηση υφιστάμενων επαγγελματικών ενασχολήσεων. 2. Πιστοποίηση - ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο του στόχου προβλέπονται δράσεις για τη βελτίωση των δεξιοτήτων των τσιγγάνων, καθώς και δράσεις εξοικείωσης τόσο των τσιγγάνων με τη μισθωτή εργασία, ως εργαζόμενοι, όσο και του γενικού πληθυσμού, ως εργοδότη. Ενδεικτικές δράσεις είναι τα προγράμματα με αυξημένη διάρκεια πρακτικής άσκησης με σκοπό την εξοικείωση με τη μισθωτή εργασία, προγράμματα επιμόρφωσης σε αγροτικές και τεχνικές εργασίες, προγράμματα απόκτησης νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων και εξειδίκευση και ανάπτυξη υφιστάμενων επαγγελματικών δεξιοτήτων. 3. Ανάπτυξη τοπικής οικονομίας. Στο πλαίσιο του στόχου προβλέπονται δράσεις για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και των συνεταιρισμών γενικότερα, με στόχο την προσφορά υπηρεσιών για την κάλυψη αναγκών της κοινότητας (πχ. κοινωνικό παντοπωλείο, υπηρεσία συλλογής και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, υπηρεσία μεταφοράς και διακίνησης ατόμων, υπηρεσίες καθαρισμού, κ.λπ.), την οργάνωση και διαχείριση των προϊόντων που παράγονται από τις ασχολίες των τσιγγάνων, αξιοποίηση δραστηριότητας συλλογής μετάλλου σε ανταποδοτικές δράσεις ανακύκλωσης (συνεταιρισμός συλλογής και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών), δράσεις εκμίσθωσης-διάθεσης δημοτικών γαιών για αγροτική εκμετάλλευση, δημιουργία και διαχείριση τοπικής τσιγγάνικης αγοράς – παζάρι (έκδοση άδειων μικροπωλητών, προώθηση, οργάνωση, έλεγχος της συγκεκριμένης αγοράς) και γενικότερες δράσεις δικτύωσης και προώθησης τοπικών προϊόντων.Υγεία – Κοινωνική φροντίδα Στόχος είναι έως το 2020 να μειωθεί το χάσμα μεταξύ των τσιγγάνων και του υπόλοιπου πληθυσμού όσον αφορά στην υγειονομική περίθαλψη και την υποστήριξη της διαδικασίας της πλήρους ένταξης των Ρομά. Αυτό θα επιτευχθεί εξασφαλίζοντας την πρόσβαση στις πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας, με παρεμβάσεις προληπτικής ιατρικής, αγωγής υγείας, αλλά και παρεμβάσεις στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών. Οι 4 ειδικοί στόχοι είναι: 1. Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που αφορά προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στις νοσοκομειακές μονάδες για εξετάσεις ή νοσηλεία, αλλά και για τις ανάγκες των ασφαλισμένων στην πρόνοια. Επίσης, δράσεις ενημέρωσης του πληθυσμού σε θέματα ατομικής και στοματικής υγιεινής. 2. Ψυχική υγεία-εξαρτήσεις. Αφορά στην κατηγορία παρέμβασης για την καταπολέμηση ψυχικών νοσημάτων-εξαρτήσεων. Προγράμματα ενημέρωσης του πληθυσμού, πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης ψυχικών παθήσεων. 3. Κοινωνική φροντίδα – πρόνοια. Αφορά στην κατηγορία παρέμβασης για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Ενημερωτικά προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και αντισύλληψης. Σημαντικό είναι τα προγράμματα να στοχεύσουν στην αντιμετώπιση στερεότυπων και αντιλήψεων που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στον οικογενειακό προγραμματισμό. 4. Λοιπές υποστηρικτικές ενέργειες, οι οποίες θα εξειδικευτούν έπειτα από διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων και της ομάδας στόχου σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Ενδεικτική δράση αποτελεί ο «Οικογενειακός γιατρός» ανά οικισμό ή ανά Δήμο, ο οποίος θα συμβάλει στην πρόληψη αλλά και στη φροντίδα του πληθυσμού.Κέντρο Στήριξης Η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης των τσιγγάνων της Περιφέρειας επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα παρέμβασης για την άμβλυνση φαινομένων κοινωνικής παθογένειας μέσα στις κοινότητες των τσιγγάνων. Περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, η παιδική εργασία, ζητήματα γυναικείας χειραφέτησης, παραβατικότητα, απουσία συλλογικότητας, αποτελούν εμπόδια στην προσπάθεια για την κοινωνική ένταξη των Ρομά. Παράλληλα, για την αρτιότερη επίτευξη της υλοποίησης των αξόνων του προγράμματος απαιτούνται οριζόντιες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα συμβάλουν στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα των παρεμβάσεων Αναλυτικότερα: 1. Ανάπτυξη Κοινωνικού Διαλόγου. Στο πλαίσιο του στόχου ενδεικτικά περιλαμβάνονται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα παιδικής εργασίας, ενδοοικογενειακής βίας, πολιτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις, δικαιώματα του παιδιού, ισότητα των φύλων, προγράμματα οικογενειακού προγραμματισμού και δράσεις μείωσης της παραβατικότητας και η διοργάνωση Εργαστηρίων Γονέων και Βιωματικά Σεμινάρια. 2. Πολιτιστικές Δράσεις. Στο πλαίσιο του στόχου προβλέπονται δράσεις για την ανάδειξη του πολιτισμού των τσιγγάνων, ως μέσου αντιμετώπισης των προκαταλήψεων και στερεότυπων, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση του πληθυσμού στην προσπάθεια διεκδίκησης της κοινωνικής του ένταξης. Ενδεικτικές δράσεις που θα εξυπηρετήσουν την εκπλήρωση του συγκεκριμένου στόχου είναι οι παρεμβάσεις στα σχολεία για την τσιγγάνικη πολιτιστική ταυτότητα, οι ενέργειες καταγραφής, ανάδειξης, ενίσχυσης, υποστήριξης του πολιτισμού των τσιγγάνων, ενέργειες αντιμετώπισης προκαταλήψεων και στερεότυπων και η προβολή θετικών προτύπων. 3. Κοινωνική Ένταξη. Στο πλαίσιο του στόχου προβλέπονται δράσεις για την αντιμετώπιση της περιθωριοποίησης μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και δράσεων υποστήριξης των τσιγγάνων για τις συναλλαγές τους με δημοσίους φορείς. Περιλαμβάνονται ενδεικτικά δράσεις βελτίωσης δεξιοτήτων σε πεδία όπως αποτελεσματική επικοινωνία, ομαδική εργασία – συνεργασία, χειρισμός διαφωνιών, ευελιξία και προσαρμοστικότητα, υπευθυνότητα, επίλυση προβλημάτων, καθώς και πρόγραμμα για τη σύνταξη προδιαγραφών και υλοποίηση προγράμματος mentoring/life-coaching, με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Τέλος, για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των παρεμβάσεων αυτών έχει προγραμματιστεί σχετική κατηγορία οριζόντιων δράσεων, η οποία περιλαμβάνει το σύνολο των υποστηρικτικών ενεργειών και των απαιτούμενων θεσμικών παρεμβάσεων. Ενδεικτικά, οι δράσεις που προτείνονται αφορούν στην υποστήριξη της λειτουργίας «Κέντρου Στήριξης Ρομά και Ευπαθών ομάδων Πληθυσμού» (ΚΣΡΕΟΠ). Παράλληλα, προτείνεται πρόγραμμα ενεργοποίησης εφήβων τσιγγάνων κυρίως, υλοποίηση του προγράμματος και δράσεις Ανάπτυξης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. της Βίκυς Βετουλάκη - 
~
***  Κόσμοι παράλληλοι και αντίθετοι τα 2 πεζοδρόμια στη Ναυαρίνου! (φωτογραφίες)         
      
Το κατ’ ευφημισμόν βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου
 
 
-   Ανέκαθεν υπήρχε ένας διαχωρισμός μεταξύ Βορρά και Νότου. Το βλέπουμε, άλλωστε, και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ο "πλούσιος" Βορράς υπερτερεί του "φτωχού" Νότου.
Στην Καλαμάτα, για να περάσουμε και στο θέμα μας και συγκεκριμένα στην οδό Ναυαρίνου, ισχύει ακριβώς το αντίστροφο. Η Ναυαρίνου, στο τμήμα της από την Ανάσταση έως το τέρμα της στο "Filoxenia", έχει δύο πεζοδρόμια: το βόρειο και το νότιο. Το νότιο είναι το πιο προσεγμένο, ενώ το βόρειο έχει σχεδόν αφεθεί στην τύχη του.
Μια απλή επίσκεψη του οποιουδήποτε, μη ειδικού, μπορεί να αποδείξει τις χαοτικές διαφορές. Με εξαίρεση τους χώρους που έχουν διαμορφωθεί σε όσα καταστήματα βρίσκονται στο βόρειο πεζοδρόμιο και έχουν προβολή στο νότιο, μπορείτε να συναντήσετε ό,τι θέλετε.
Στο τμήμα από το "Filoxenia" και προς την Καλαμάτα, το "πεζοδρόμιο" είναι σχεδόν εξαφανισμένο, με το πλάτος να είναι κάτι λιγότερο από 50 εκατοστά.
Στη συνέχεια, η κατάσταση εξομαλύνεται κάπως, αλλά αρχίζουν άλλα ζητήματα. Σε τουλάχιστον τρία σημεία είδαμε κάδους απορριμμάτων, κάδους ανακύκλωσης και τους ειδικούς κώδωνες ανακύκλωσης για γυάλινα μπουκάλια να καταλαμβάνουν... περίοπτη θέση στο θεωρητικά υπάρχον πεζοδρόμιο.
Σε δύο δε περιπτώσεις, αν κάποιος θέλει να περπατήσει στο βόρειο πεζοδρόμιο, θα πρέπει να κατέβει στο δρόμο, για να αποφύγει όλα τα παραπάνω.
Είδαμε, επίσης, σε γεφυράκια βαμμένη τη διαγράμμιση που απαγορεύει στάση και στάθμευση οχημάτων και μερικά μέτρα μακρύτερα αυτοκίνητο σταθμευμένο πάνω στη διαγράμμιση.
Στο βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου υπάρχουν και εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και κτίσματα, που στην πλειοψηφία τους έχουν χορταριάσει και με την πάροδο του χρόνου αποτελούν πρώτης τάξης καύσιμη ύλη, σε περίπτωση πυρκαγιάς, ή εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία με την ύπαρξη ερπετών ή τρωκτικών.
Χαρακτηριστικό της «μεροληψίας» της Δημοτικής Αρχής είναι, άλλωστε, και το γεγονός ότι την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας, εγκρίθηκαν τα πρακτικά διαγωνισμού για εργασίες συντήρησης στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ... Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  Φωτό Στασινός Μουτσούλας
~
***  Βιβλιοπαρουσίαση την Πέμπτη για τις «Παρατηρήσεις από ένα Λόφο» του Φ. Παπαδημητρίου
Δάσκαλος αγγλικών στο Δημοτικό Εύας, με αστείρευτο μεράκι και πλήρη συναίσθηση ευθύνης για τη δουλειά που κάνει, πολιτικές ανησυχίες και αγάπη για το σκάκι ήταν η γενική εικόνα που είχα για τον Φίλιππο Παπαδημητρίου. Πλέον είναι έτοιμος να «εκτεθεί» και με την πρώτη του συγγραφική δουλειά- ολοκληρωμένη γιατί κατά καιρούς ποικίλα κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά στην Αθήνα, απ’ όπου κατάγεται, και στη Μεσσηνία, όπου έχει εγκατασταθεί μόνιμα από το 2005, έχοντας επίσης ρίζες καταγωγής. Οι "Παρατηρήσεις από ένα Λόφο" θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 11/6, στις 8 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιόπολις" (Αριστομένους και Νικηταρά). Για το περιεχόμενο μας προϊδεάζει σε ένα βαθμό το οπισθόφυλλο, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα παρακάτω: «Μέσα από τις καταγραφές ενός προσωπικού ημερολογίου, το οποίο χρονικά αγγίζει το μισό αιώνα, ο συγγραφέας του αναζητά τις παιδικές ποιότητες εκείνες που κάποτε έδιναν στον κόσμο νόημα, μέχρι να υποστούν επίθεση από το περιβάλλον, να διαστρεβλωθούν και να συρρικνωθούν, αποστερώντας έτσι τη ζωή από τους ψυχοσυναισθηματικούς χυμούς της, τη δημιουργικότητα, την ικανότητα επικοινωνίας με το συνάνθρωπο και τον έμψυχο και άψυχο κόσμο και, τελικά, τη γνήσια επαφή με τον εσωτερικό εαυτό». Χ.Ε. -
~
*** Καντάδα σε γειτονιές της Καλαμάτας από το Β΄ ΚΑΠΗ
Καντάδα σε γειτονιές της Καλαμάτας θα κάνουν σήμερα η χορωδία και τα μέλη του Β΄ ΚΑΠΗ Καλαμάτας. Οι κανταδόροι θα ξεκινήσουν από το ναΰδριο του Αγίου Παντελεήμονα (δίπλα στο ναό του Αγίου Ιωάννη, στην Αγορά) και θα μεταβούν μέσω Νέδοντος στην πλατεία Όθωνος και στην οδό Γερμανού, με κατάληξη την πλατεία 23ης Μαρτίου. «Θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί σαν μια παρέα, τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, ξυπνώντας μνήμες από αλλοτινές εποχές. Η παρέα μας θα καταλήξει σε γνωστό μεζεδοπωλείο για τη συνέχιση της βραδιάς. Όσοι θέλουν μπορούν να ακολουθήσουν», λένε τα μέλη της χορωδίας. Η ομάδα χορωδίας του Β΄ ΚΑΠΗ είναι ένα από τα προγράμματα ενεργοποίησης. Λειτουργεί από το 1989, αρχικά με εθελοντές δασκάλους ή από τη ΝΕΛΕ, ενώ από το 1995 και μετά με δάσκαλο από τη ΔΕΠΑΚ και στη συνέχεια από τη «Φάρις». Η χορωδία πλαισιώνει κάθε εκδήλωση στο χώρο του ΚΑΠΗ ή εκδηλώσεις ανοιχτές στο ευρύτερο κοινό (Πνευματικό Κέντρο, Κάστρο, Ναυτική Εβδομάδα κ.λπ.), καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο συνεργασίας με τα κατά τόπους ΚΑΠΗ. Από τον Ιανουάριο του 2009 την ευθύνη της ομάδας χορωδίας ανέλαβε ο Γ. Τσιλίκας, δάσκαλος του Παραδοσιακού Τμήματος της «Φάρις». - 
 ~
***   Τα Παιδικά Χωριά SOS απέκτησαν το δικό τους κτήριο στην Καλαμάτα         
     
Σύμβαση χρησιδανείου υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, Αναστάσιος Βρεττός.
Με τη σύμβαση αυτή παραχωρείται το δημοτικό κτήριο που σήμερα στεγάζει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας στη «Στοά Λόντου», χωρίς αντάλλαγμα και για χρονικό διάστημα 20 ετών.
Τα Παιδικά Χωριά SOS θα αναπτύξουν εκεί δράσεις του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας, καθώς και δραστηριότητες γνωσιακής υποστήριξης και ομάδων παιδιών, με σκοπό τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας.
Αμέσως μετά τις υπογραφές, ο κ. Νίκας δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που υποδέχθηκε ανθρώπους της αγάπης, ανθρώπους που δίδουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βοηθήσουν τα παιδιά, τονίζοντας ότι η παραχώρηση του ακινήτου έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τέλος, ο δήμαρχος σημείωσε πως ο Δήμος θα βρίσκεται συνέχεια κοντά στα Παιδικά Χωριά SOS, παρέχοντας ηθική στήριξη και κάθε δυνατή βοήθεια, ο δε δημοτικός χώρος που τους παραχωρήθηκε, θα παραδοθεί εντός του 2015 σε καλή κατάσταση, ενώ θα γίνει και πλακόστρωση στην πάροδο της Αναγνωσταρά όπου βρίσκεται το κτήριο.
Ο κ. Βρεττός, από την πλευρά του, ευχαρίστησε το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για την παραχώρηση, ενώ τόνισε ότι αυτή η πράξη δίνει τη δυνατότητα στα Παιδικά Χωριά SOS να αναπτύξουν τα προγράμματά τους υπέρ του κοινωνικού συνόλου, με έμφαση στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας.   Κ. Γαζ.    
~
 ***   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΣΟΚ! Η Γερμανία κάνει πλάνα για Grexit και έλεγχο κεφαλαίων
grexit1234
-  Η γνωστή για την ανθελληνική της εκστρατεία γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει σήμερα, σε ένα εκτενές άρθρο της πως η Μέρκελ κατανόησε μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες πως τόσο καιρό πάλευε επί ματαίω, και τώρα η Γερμανία καταστρώνει πλάνα που περιλαμβάνουν Grexit και έλεγχο κεφαλαίων.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως η Μέρκελ πάλεψε επί μήνες για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη – μέχρι το βράδυ που συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες. Εκεί κατανόησε το μάταιο του πράγματος.
Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: "Δύο ώρες διαπραγματεύσεων ήταν αρκετές. Όταν το τρίο εγκατέλειψε τη συζήτηση 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η Άνγκελα Μέρκελ κατάλαβε πως η ελληνική χρεοκοπία είναι κάτι που δεν μπορεί να σταματήσει. Τώρα, ανοιχτά πλέον, στο Βερολίνο συζητούν για Grexit".
Οι βασικές αιτίες που πλέον το πράγμα έχει φτάσει σε αυτό το οριακό σημείο για την Μέρκελ, σύμφωνα πάντα με την Bild, είναι η άρνηση της ελληνικής πλευράς να δεχθεί τους όρους των πιστωτών (ΦΠΑ, συντάξεις), η αποχώρηση του ΔΝΤ και η έντονη πίεση που δέχεται από σημαντικά στελέχη στο κόμμα της.
«Στο Βερολίνο τώρα τρέχουν με εντατικό ρυθμό τα πλάνα για το χειρότερο σενάριο. Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για έλεγχο κεφαλαίων στις τράπεζες». Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις ενός κορυφαίου Γερμανού διπλωμάτη ο οποίος τόνισε πως: «Η Καγκελάριος γνωρίζει πλέον πως ο χρόνος δεν είναι αρκετός», ενώ υπενθυμίζει και την προειδοποίηση του επικεφαλής της Κεντρικής Γερμανικής Τράπεζας, Γενς Βάιντμαν ότι οι κίνδυνοι για χρεοκοπία αυξάνονται μέρα με τη μέρα.
"Το deadline της Αθήνας είναι η επόμενη Πέμπτη, οπότε και οι υπουργοί Οικονομικών θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για το προκαθορισμένο Eurogroup. Μόνο που αυτή η συνάντηση αναμένεται να είναι κρίσιμη". Αν και τότε δεν συμβεί κάτι, όπως λέει μια κυβερνητική πηγή στην Bild: "Κανείς δεν θα μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν προσπαθήσαμε" καταλήγει το άρθρο.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα...
grexit14
-  Για μια ακόμα φορά η διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους αποτελεί πρώτο θέμα στην έντυπη έκδοση των Financial Times.
Οι αυστηρές συστάσεις των δανειστών προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζονται σε σημερινό δημοσίευμα των FT.
Το εν λόγω δημοσίευμα τιτλοφορείται: Τέλος χρόνου για την Ελλάδα, μετά την προειδοποίηση στον Τσίπρα πως το "παιχνίδι θα τελειώσει", ενώ συνοδεύεται με μια φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού να κοιτάζει το ρολόι του.
Οι FT σημειώνουν ακόμα πως το μήνυμα στον Τσίπρα αντανακλά στην οργή των εταίρων, ότι ΔΝΤ αποσύρθηκε από την διαπραγμάτευση, ενώ τονίζουν πως η ώρα της αποπληρωμής των λογαριασμών πλησιάζει.
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΒΟΜΒΑ: Υπάρχει σχέδιο να πέσει η κυβέρνηση
kyvernhsh2
-  Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, έκανε λόγο για ύπαρξη σχεδίου να πέσει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως "το προβοκατόρικο κείμενο των δανειστών" την περασμένη εβδομάδα ήταν ένα τέτοιο σχέδιο.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 989 o κ. Κούλογλου είπε ότι οι Ευρωπαίοι "πιστεύουν ότι οι αντιθέσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο μεγάλες, που αν πρότειναν ένα τέτοιο κείμενο θα αντιδρούσε η Αριστερή Πτέρυγα σε τέτοιο βαθμό που η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί και ο Τσίπρας θα αναγκαζόταν να αποχωριστεί την Αριστερή Πτέρυγα και να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που προωθούνε".
Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου αυτό το σχέδιο δεν πέτυχε. "Ξεκίνησε ένας πόλεμος από τις αρχές Γενάρη, με στόχο να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση. Αυτό το σχέδιο προς το παρόν δεν έχει πετύχει. Σε αυτόν τον πόλεμο υπάρχουν και απώλειες",πρόσθεσε.
"Τώρα έχουν ξαναέρθει στα ίσα τους και συζητάνε μία συμφωνία, που μας πιέζουν να πάρουμε μέτρα. Έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να κάνουν αυτή την κυβέρνηση να αθετήσει όλες τις υποσχέσεις της για να χάσει την υποστήριξη που έχει", εκτίμησε ο κ.Κούλογλου.
Τέλος, σε ερώτηση που του τέθηκε για το πόσο μακριά θα είναι η συμφωνία από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις θα πρέπει να παγώσουν προσωρινά, αλλά δεν θα καταργηθούν τελείως.
~
***  ΠΑΝΙΚΟΣ στη Ρωσία: Αυτές είναι οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως ο Πούτιν είναι νεκρός (ΕΙΚΟΝΕΣ)
tromaktiko3960 9
-  Μετά από το χθεσινό σοκ που δημιουργήθηκε από το βίντεο που δείχνει την πρώην γυναίκα του Πρόεδρου της Ρωσίας Πούτιν να λέει πως ο πρώην άνδρας της είναι νεκρός εδώ και δύο χρόνια και πως αυτός που βλέπουμε σήμερα είναι σωσίας του, σήμερα υπήρξε και άλλο χτύπημα. Φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο που δείχνουν μεγάλες αλλαγές σε σημεία του προσώπου του Πούτιν από διαφορετικές εμφανίσεις του.
tromaktiko3960 1
tromaktiko3960 3
tromaktiko3960 4
tromaktiko3960 6
tromaktiko3960 7
~
***  Δεν πληρώνουμε το ΔΝΤ εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τέλος Ιουνίου διαμηνύει ο Καμμένος
panos kammenos
-  Ο Πάνος Καμμένος τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής, πως "εάν δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα, δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ".
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι "δεν είμαστε πλέον σε θέση χωρίς να παίρνουμε ούτε ένα ευρώ να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια".
Σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων εκτίμησε:
"Αυτό που βλέπω ότι πάει να γίνει είναι το μεν ΔΝΤ να αποσυρθεί, ο EFSF να πάρει και να αποπληρώσει το ΔΝΤ και από εκεί και πέρα να γίνει μια συμφωνία συνολική για το σύνολο πλέον των οφειλών που θα είναι προς τον EFSF...Αυτά όλα θα γίνουν είτε μέχρι τις 18 είτε ποτέ".
"Η συμφωνία πρέπει να έχει μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο και από εκεί και πέρα να μπορεί να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης" υπογράμμισε καταλήγοντας ο Πάνος Καμμένος.
~
***   Στρατούλης προς ΔΝΤ: Κάτω από το όριο της φτώχειας οι μισοί συνταξιούχοι
stratoulis
-  ''Γι' αυτό το λόγο η κυβέρνηση δεν συζητά με τους θεσμούς νέες μειώσεις σε κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες περικοπές αφού με τα μνημόνια οι συντάξεις μειώθηκαν έως και 48%'', απάντησε ο
Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης
στο επιχείρημα του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις περί ''λίγο μικρότερων συντάξεων στην Ελλάδα από ότι στη Γερμανία''.
Επιπροσθέτως, από το σύνολο των 2.637.090 συνταξιούχων όλων των κατηγοριών (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας), περίπου 1.511.000 (περίπου το 60%) λαμβάνουν αφαιρουμένων των κρατήσεων αποδοχές από συντάξεις μέχρι 700 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα, ειδικά η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αναπηρίας λαμβάνει αποδοχές από 250 έως 540 ευρώ. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεται στη Γερμανία ότι κι αν υποστηρίζει ο κύριος Ράις.
~
*** Να γιατί ο Τσίπρας ήταν εκνευρισμένος στις Βρυξέλλες (ΒΙΝΤΕΟ)
tsipras
-  Η αποχώρηση του ΔΝΤ απ'τις Βρυξέλλες ως ένδειξη δυσαρέσκειας αιφνιδίασε την Ελληνική κυβέρνηση και τη φέρνει στο σημείο να συνεχίσει τη προσπάθεια για συνεννόηση μόνο μέσω των θεσμών .
Ο δημοσιογράφος Peter Spiegel που παρακολουθεί στενά την Ελληνική διαπραγμάτευση με ένα νέο tweet σχολίασε τη κακή διάθεση του Ελληνα πρωθυπουργού και παρέθεσε βίντεο για του λόγου το αληθές.
"Τώρα ξέρουμε γιατί ο Τσίπρας είχε τις μαύρες του σήμερα το πρωί" είπε ο δημοσιογράφος εννόωντας πως ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε την αποχώρηση του ΔΝΤ και εκνευρίστηκε.
Video  ,Tsipras at CELAC, June 11: https://youtu.be/pZX4i3UAPdo ,

~
***  Ανεβαίνει ο πυρετός στο Αιγαίο - Κατακόρυφη αύξηση των τουρκικών παραβιάσεων
ploio
-  Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στο Αιγαίο κάτι το οποίο δεν περνά απαρατήρητο τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Ε.Ε. Σύμφωνα με αναλύσεις η συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια στην Τουρκία είναι κάτι το οποίο μπορεί να αστάθεια και στο Αιγαίο.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί τόσο η κατακόρυφη αύξηση των τουρκικών παραβιάσεων, οι οποίες κυμαίνονται από 15 έως 25 ημερησίως, η συνεχιζόμενη υπερπτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά, όσο και η αύξηση των ναυτικών επεισοδίων από τουρκικά πολεμικά πλοία στο Κεντρικό Αιγαίο και ιδίως στις Κυκλάδες.
Τελευταίο άκρως ανησυχητικό επεισόδιο σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν ο πλωτός «κοριός» του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού μπήκε απροειδοποίητα και προκλητικά στο πεδίο βολής της Άνδρου τη στιγμή που διεξάγονταν ελληνικά αεροναυτικά γυμνάσια. Πρόκειται για το τουρκικό πλοίο υποκλοπών "Τσαρνταλί", το οποίο μπήκε σφήνα στην άσκηση "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" τη στιγμή που ο ελληνικός στόλος έκανε βολές εναντίον εναέριου στόχου.
Ο κυβερνήτης του τουρκικού πλοίου αγνόησε παντελώς τις διαρκείς κλήσεις των Ελλήνων συναδέλφων του να αποχωρήσει από την περιοχή διότι την είχαν δεσμεύσει οι ελληνικές Αρχές για τη διεξαγωγή βολών, μέχρι που ένα βλήμα έσκασε σε απόσταση περίπου 300 γιάρδες από την πλώρη του.
Το πρόσφατο επεισόδιο παρακολουθούσε ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το Κέντρο Επιχειρήσεων, ο οποίος συντόνιζε τις αντιδράσεις σε θάλασσα και αέρα μέχρι να απομακρυνθεί ο κίνδυνος.
~
*** Λεφτά υπάρχουν κάτω από τα...στρώματα
stromata
-  Τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΤτΕ στις 28 Μαΐου επιβεβαίωσαν ότι οι εκροές καταθέσεων αυξήθηκαν στα 6,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, ενώ εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για επιπλέον μείωση καταθέσεων τον Μάιο ύψους 5-6 δισ. ευρώ. Από τις αρχές του έτους έχουν μειωθεί κατά περίπου 35 δισ. ευρώ, χωρίς να έχει υπολογιστεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, όπου και δεν έγινε η πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ. Που πάνε όμως οι καταθέσεις των Ελλήνων; Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την πορεία που ακολουθούν οι καταθέσεις όταν εκταμιεύονται από τις ελληνικές τράπεζες, πολύ καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι τα περισσότερα χρήματα παραμένουν σε μορφή ρευστού ή χρησιμοποιούνται για αγορές και αποπληρωμή υποχρεώσεων, ενώ ένα ποσοστό περίπου 10% μεταφέρεται σε άλλες χώρες (όπως Γερμανία, Λονδίνο και Ελβετία). Όπως μάς αναφέρει αναλυτής σε μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού, το συντριπτικό μερίδιο των καταθέσεων ανήκει σε μικροκαταθέτες. ''Εκτιμώ ότι οι εκροές γίνονται χρήματα στο στρώμα. Σε αντίθεση με το 2012, δεν έχουμε ακούσει ιστορίες των Ελλήνων που βάζουν ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού ή προβαίνουν στην αγορά περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό''. Οι Έλληνες ανοίγουν λογαριασμό στο εξωτερικό και στη συνέχεια με εμβάσματα μεταφέρουν χρήματα προς άλλες χώρες, με τη Γερμανία να θεωρείται ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός.
~
*** Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο ΣΕΒ για την αύξηση της φορολογίας
sev1
-  Ο ΣΕΒ με το εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο, προειδοποιεί για τις επιπτώσεις ενδεχόμενης αύξησης των φόρων στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους θεσμούς υπογραμμίζοντας πως οι προτάσεις της κυβέρνησης και των εταίρων που είδαν το φως της δημοσιότητας, "έρχονται να επισφραγίσουν την καταδίκη της όποιας αναπτυξιακής δυναμικής".
Οι προτάσεις των θεσμών για το ασφαλιστικό εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν άμεσα 280.000 ασφαλισμένους και 100.000 συνταξιούχους, ενώ οι προτάσεις της κυβέρνησης 100.000 ασφαλισμένους, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΒ.
"Είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι η ανάπτυξη έρχεται από τη μια πλευρά με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων (με μείωση, δηλαδή, της εγχώριας αποταμίευσης και αντίστοιχη αύξηση του δανεισμού), με υπερφορολόγηση των εισοδημάτων, με ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των μπαταχτσήδων και με έναν δημόσιο τομέα να υποφέρει από ελλείψεις στελεχών και καθήλωση μισθών στους τομείς αιχμής και, ταυτόχρονα, συσσώρευση υπεράριθμου προσωπικού, λόγω χαμηλής παραγωγικότητας", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος καισυνεχίζει:
"Καθώς οι διαπραγματεύσεις προσεγγίζουν σε σημείο καμπής, η έμφαση στην αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης αναδεικνύει το αναπτυξιακό έλλειμμα της επιδιωκόμενης συμφωνίας. Το αναπτυξιακό πρότυπο που επιδιώκεται με περιορισμούς στις αγορές εργασίας και προϊόντων, με πρακτικές προστασίας από τον ανταγωνισμό, με πελατειακές πολιτικές αναδιανομής εισοδήματος, με πρακτικές αποθάρρυνσης των ξένων επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων και με κρατικές εν γένει παρεμβάσεις στην οικονομία, οδηγεί σε αδιέξοδο. Η οικονομική θεωρία και η εμπειρία από τις αναπτυγμένες χώρες του υπαρκτού καπιταλισμού το αποδεικνύουν".
~
***  Όλες οι αλλαγές από το μίνι φορολογικό- Σαν επιχειρηματίες θα φορολογούνται οι αγρότες
mini forologiko1
-  Το μίνι φορολογικό που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, φέρνει αλλαγές στην φορολόγηση αγροτών και μισθωτών που έχουν εισοδήματα και από μπλοκάκι.
Με βάση το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όσοι, πέρα από τη μισθωτή τους εργασία έχουν και μπλοκάκι, θα έπρεπε να φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με 26% για τα «μπλοκάκια», ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Με τη νέα διάταξη, οι εν λόγω υπόχρεοι θα μπορέσουν -όπως πέρσι- να φορολογηθούν για το σύνολο των εισοδημάτων τους ως μισθωτοί. Τα εισοδήματα με μπλοκάκι πλέον θα προστίθενται στα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και θα φορολογούνται έτσι με τις κλίμακες των μισθωτών από 22% ως 42%, ενώ θα ισχύσει και το έμμεσο αφορολόγητο των 9.550 ευρώ. Εδώ, όμως, κρύβεται μια παγίδα για αρκετούς από τους μισθωτούς καθώς κινδυνεύουν να αλλάξουν για λίγα ευρώ κλίμακα και να επιβαρυνθούν με πολύ μεγαλύτερο φόρο.
 -  Σχετικά, με τους αγρότες και όσοι έχουν αγροτικά εισοδήματα θα φορολογούνται σαν... επιχειρηματίες. Πώς; Από το πρώτο ευρώ με 13% για τα εισοδήματά τους.
 -  Επίσης, αλλάζει ο τρόπος που φορολογούνται οι αποζημιώσεις για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Τα εισοδήματα αυτά σε πρώτη φάση θα φορολογούνται με 20%, δηλαδή ο υπάλληλος θα παίρνει λιγότερα χρήματα στο χέρι, ενώ στη συνέχεια τα εισοδήματα αυτά θα προστίθενται στο υπόλοιπο εισόδημα και θα φορολογούνται με την κλίμακα από 22% ως και 42%.
Η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων του φορολογούμενου που έχει εισόδημα μόνο από κεφάλαιο (π.χ. τόκοι/μερίσματα/εκμίσθωση ακινήτων) φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων τελικά και όχι με συντελεστή 26%+προκαταβολή επομένου έτους, εφόσον το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ.
~
***  Η Κομισιόν καλεί για πολλοστή φορά την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας
greeceturkey

Απαντώντας στη γραπτή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, με θέμα τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε πως: "Η ΕΕ εκφράζει για άλλη μία φορά σοβαρές ανησυχίες και καλεί την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους, ή αιτία τριβής ή ενέργειες, που θα μπορούσαν να βλάψουν τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών".
Παράλληλα επιβεβαιώνει ότι οι πράξεις της Τουρκίας είναι εν γνώσει της παρακολουθούνται εκ του σύνεγγυς και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στην έκθεση προόδου που θα συνταχθεί το φθινόπωρο για την Τουρκία. "Η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί κατηγορηματικά για καλές σχέσεις γειτονίας και για την ειρηνική επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, με προσφυγή, εφόσον απαιτείται, στο Διεθνές Δικαστήριο.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση εκφράζει για άλλη μία φορά σοβαρές ανησυχίες και καλεί την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους, ή αιτία τριβής ή ενέργειες, που θα μπορούσαν να βλάψουν τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών".
"Η Επιτροπή θα ήθελε να διαβεβαιώσει τις κυρίες και τους κυρίους βουλευτές ότι παρακολουθεί τα εν λόγω ζητήματα εκ του σύνεγγυς και ότι θα αναφερθεί σχετικά στην τακτική έκθεση προόδου για την Τουρκία, το φθινόπωρο".
Στην ερώτηση οι ευρωβουλευτές αναφέρονται σε πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος "αμφισβήτησε το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα την αρχή του απαραβίαστου των συνόρων με τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι σε 16 ελληνικά νησιά η Ελλάδα ασκεί μόνο de facto και προσωρινά κυριαρχία, και ότι τα νησιά αυτά αποτελούν έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας", σημειώνοντας ότι αυτές οι δηλώσεις "καταδεικνύουν ότι η Τουρκία επιθυμεί για μία ακόμη φορά να δημιουργήσει συνθήκες έντασης και αμφισβήτησης του ισχύοντος διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο".
"Έτσι, η Ελλάδα αναγκάζεται μέχρι σήμερα, και μέσα στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, να διαχειρίζεται την ένταση με την Τουρκία με κόστος πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως», επισημαίνουν και ερωτούν τη Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ πώς σκοπεύει να αντιδράσει στις απαράδεκτες αυτές τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας κράτους μέλους της Ένωσης".
~
***   Δωρεάν λαϊκή αγορά την Κυριακή για έξι δήμους της Ανατολικής Αττικής
agora1234
-  Η Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών διοργανώνει την Κυριακή, 10.30 π.μ. - 12.30 μ.μ. στο Κορωπί κοινωνική λαϊκή αγορά - σε έξι δήμους - για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη (Πλατεία Αγάλματος).
Οι δικαιούχοι θα πρέπει, προσερχόμενοι στον χώρο της λαϊκής αγοράς, να επιδεικνύουν κάποιο έγγραφο (κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου, ανεργίας κ.λ.π.) που να αποδεικνύει ότι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
~
***  Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι διευθυντές εκπαιδευτικοί κατά του νέου τρόπου επιλογής
ste12
-  Από το Συμβούλιο της Επικρατείας 57 διευθυντές εκπαιδευτικοί καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης, ζητούν την προσωρινή αναστολή και την ακύρωση του νόμου 4327/2015 για την επιλογή των υποψηφίων διευθυντών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στην προσφυγή τους, ζητούν να ακυρωθεί απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία καθορίστηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων.
Επιπλέον, ζητούν να ανασταλεί και μια εγκύκλιος με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις αναφορικά με την επιλογή των υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων.
Τέλος, τονίζουν πως ο νόμος πρέπει να κριθεί αντισυνταγματικός καθώς είναι αντίθετος προς τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.
~
***  Το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει έξι χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει
moyseio
-  Στις 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» για τα έξι χρόνια λειτουργίας του Μουσείου.
 -  Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό την ίδια μέρα, από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα και θα συνεχίσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Η εν λόγω είναι προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Ακρόπολης με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου και του ειδικού στις αρχαιότητες της Σαμοθράκης, Δημήτρη Μάτσα.
 -  Επιπλέον το βράδυ της ίδιας μέρας, στις 21:00, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν στο προαύλιο του Μουσείου συναυλία με τίτλο «Άρωμα Παλιάς Αθήνας» με μελωδίες του μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας.
Επισημαίνεται ότι κατά την ήμερα των γενεθλίων του εκθεσιακού χώρου το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους.
 -  Στόχος της έκθεσης είναι σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα απομακρυσμένων μουσείων να έρθουν στην Αθήνα και να παρουσιαστούν σε ένα πολυπληθές ελληνικό και ξένο κοινό.
Για το συγκεκριμένο αφιέρωμα, θα «ταξιδέψουν» στην πρωτεύουσα 262 αρχαία έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης (το οποίο ανακαινίζεται, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται η επανέκθεσή του), πολλά από τα οποία βγαίνουν έξω από το νησί για πρώτη φορά: Ευρήματα από τις ανασκαφές του Ιερού των Μεγάλων Θεών, της Νεκρόπολης του οικισμού και της μινωικής εγκατάστασης στο Μικρό Βουνί.
 -  Σε ψηφιακά βίντεο θα παρουσιαστούν 262 αρχαιότητες αναπαραστάσεις των ιερών κτιρίων και των μυστηριακών τελετουργιών καθώς και εικόνες του φυσικού τοπίου σε ταινία - ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά, που θα προβληθεί για πρώτη φορά. Επιπροσθέτως θα παρουσιαστεί βίντεο που δημιούργησε ερασιτέχνης οπερατέρ από τη Σαμοθράκη με τις «αρχαϊκές» σκηνές του νησιού να «συνομιλούν» με τις αρχαιότητες.
-  Τέλος, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.
~
***   Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από την Κίνα να σταματήσει την κατασκευή τεχνητών νησιών στη Νότια Θάλασσα
artificial
-  Οι ΗΠΑ ζητούν για ακόμα μια φορά από την Κίνα να σταματήσει την κατασκευή τεχνητών νησιών στη Νότια Θάλασσα, μέσω του αμερικανικού Υπουργού Άμυνας, Ας Κάρτερ, ο οποίος συναντήθηκε με ανώτατο Κινέζο στρατηγό.
Στη συνάντηση με τον στρατηγό Φαν Τσανλόνγκ, υποδιευθυντή της ισχυρής Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, ο Κάρτερ δεσμεύτηκε για μια "συνεχή και ουσιαστική στρατιωτική σχέση με την Κίνα" και μίλησε για συνεργασία στους τομείς της ανθρωπιστικής βοήθειας, την αντιμετώπιση καταστροφών, την παρουσία ειρηνευτικών δυνάμεων, την καταπολέμηση της πειρατείας και τη "δημιουργική αντιμετώπιση των διαφορών" σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Ο Κάρτερ ζήτησε από την Κίνα να σταματήσει τις επιχωματώσεις και τη στρατιωτικοποίηση των αμφισβητούμενων περιοχών της θάλασσας, και να επιδιώξει μια ειρηνική λύση σε συμφωνία με διεθνείς κανονισμούς.
~
***  Καμμένος: Στην Κάρπαθο η ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση- Η θέση της είναι ισχυρή γεωστρατηγικά
karpathos1
-  Η πρόταση προς τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ είναι η μεταφορά της αεροπορικής βάσης από την Κρήτη στην Κάρπαθο , είπε ο υπουργός Άμυνας.
Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο η θέση της Καρπάθου είναι ισχυρή γεωστρατηγικά, όπως και της Κρήτης, ενώ παράλληλα με τη μεταφορά της αεροπορικής βάσης στο νησί αυτό ενισχύεται και η αμυντική του θέση όπως όμως και του Καστελόριζου.
Τέλος, ο υπουργός διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για δημιουργία νέας βάσης, αλλά για μεταφορά της δραστηριότητας μιας βάσης από ένα νησί σε ένα άλλο.
~
***  Κανονικά οι συντάξεις, ακόμη κι εάν δεν υπάρξει συμφωνία διαβεβαιώνει ο διοικητής του ΙΚΑ
SYNTAXEIS1
-  Ο νέος διοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά ακόμη και εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Mega ο κ. Θεωνάς δήλωσε ότι «πριν φτάσει το τέλος του μήνα κάνουμε απανωτές συσκέψεις και με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μαζί με τον εκπρόσωπο του κρατικού προϋπολογισμού και πάντα βρίσκουμε τις λύσεις που εξασφαλίζουν ότι 100% οι συντάξεις θα είναι διαθέσιμες στην ώρα τους».
Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έδωσε «σοβαρές ανάσες» στο ασφαλιστικό σύστημα.
~
***  N.Κορέα: 11 οι νεκροί από το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής - Αυστηρά μέτρα από τις αρχές (ΒΙΝΤΕΟ)
korea
-  Το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS) είναι η αιτία για τον θάνατο , γυναίκας, ηλικίας 72 ετών στη Ν. Κορέα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον ιό στους 11.
Συνολικά 126 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη νόσο στη χώρα από τον περασμένο μήνα που άρχισαν να καταγράφονται τα κρούσματα του MERS.
Ενώ οι αρχές παίρνουν μέτρα.
Δείτε το Βίντεο:  Ν.Κορέα: Αυστηρά μέτρα παίρνουν οι αρχές για τον φονικό ιό MERS , https://youtu.be/h-t11SIl8ok  ,
 
~
***   Φλαμπουράρης: "Χρεωκοπία της χώρας δεν συμφέρει ούτε εμάς, ούτε τους δανειστές μας"
flampouraris
-  Συμφωνία ακόμα και μέχρι τις 18 Ιουνίου μπορεί να επιτευχθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη. "Συμφωνία θα υπάρξει διότι χρεοκοπία της χώρας μας δεν συμφέρει ούτε εμάς, ούτε τους δανειστές μας. Έτσι όπως είναι παγκοσμιοποιημένη η οικονομία αν πάθει κάτι ένας κρίκος της δεν μπορεί να μη γίνει κακό στο σύνολό της", υπογράμμισε.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης απάντησε στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση λέγοντας: "Είμαστε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και διαπραγματεύεται ουσιαστικά πράγματα. Μας κάνουν κριτική για τα μέτρα που θα πάρουμε, αλλά ξεχνάνε ότι ο κ. Σαμαράς, καθώς είχε δεσμευτεί για πρωτογενές πλεόνασμα 3% φέτος, θα έπρεπε να πάρει μέτρα πάνω από 5 δισ. ευρώ, δηλαδή υπερπολλαπλάσια από αυτά που συζητά η κυβέρνησή μας".
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση έχει απέναντί της μια προπαγάνδα που εκπορεύεται από τους δανειστές μας και από τους εδώ εκπροσώπους τους. "Υπάρχει προσπάθεια από κάποιους να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό. Μέχρι το ΕΚΑΣ ζητάνε να καταργηθεί που το παίρνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι για λόγους επιβίωσης" είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έχει ήδη ξεκινήσει με διασφάλιση τροφής, στέγης και θέρμανσης. "Είμαστε αποφασισμένοι να την ολοκληρώσουμε πιο νωρίς από την τετραετία".
Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης και τις προσπάθειες που καταβάλλει, ο κ. Φλαμπουράρης είπε: "Να κάνουμε κριτική στην κυβέρνηση για το ότι δεν μπορούμε να "πετάξουμε", ότι δεν κάναμε τα πάντα σε λίγους μήνες. Αλλά να γνωρίζουμε ότι δεν επιβαρύναμε κανέναν τους πρώτους μήνες. Ποιον επιβαρύναμε; Τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης, όπου αρχίσαμε να παίρνουμε μέτρα αντιμετώπισης; Επιβαρύναμε όσους χρωστάνε σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των 100 δόσεων; Επιβαρύναμε κάποιον με την αποκατάσταση των άδικων απολύσεων σε καθαρίστριες και άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα; Επιβαρύναμε που ξανανοίξαμε την ΕΡΤ αφαιρώντας μια μαύρη κηλίδα για τη δημοκρατία στη χώρα μας";
~
*** "Ντου" συμβασιούχων του ΟΑΕΕ στο υπουργείο Εργασίας
ergasias upourgio
- Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι στον ΟΑΕΕ
Διαμαρτυρία πρώην εργαζομένων του ΟΑΕΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο υπουργείο Εργασίας .
Οι πρώην συμβασιούχοι του Οργανισμού περιμένουν να δουν τον Στρατούλη, ενώ απαιτούν την επαναπρόσληψή τους μετά τις υπέρ τους δικαστικές αποφάσεις.
Φώναζαν χαρακτηριστικά: "Θέλουμε να δούμε τον κ. Στρατούλη, κυβέρνηση της Αριστεράς είναι, θέλουμε διάλογο".
~
***  ΔΕΗ: Αυξάνονται οι δόσεις στο νέο πρόγραμμα διακανονισμών
dei
-  Το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1,9 δισ. ευρώ λύνει η διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εγκρίνει το νέο πρόγραμμα διακανονισμών, ενώ εξετάζεται να καλυφθεί το νομικό κενό που επιτρέπει σε καταναλωτές που χρωστούν μεγάλα ποσά να μεταπηδούν σε άλλες εταιρείες, χωρίς πριν  να αποπληρώσουν τα χρέη τους.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει τουλάχιστον διπλασιασμό δόσεων.
~
***  Το πυραυλικό σύστημα της Συρίας "κλείδωσε" τουρκικό F-16
maxhtika
-  Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, έξι τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 απογειώθηκαν από τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, στην επαρχία Αδάνων, προκειμένου να κάνουν περιπολία. Κάποια στιγμή και την ώρα που η περίπολος βρίσκονταν στη συνοριογραμμή μεταξύ των δύο χωρών το πυραυλικό σύστημα της Συρίας κλείδωσε το ένα από αυτά για τέσσερα δευτερόλεπτα στη συνοριογραμμή της επαρχίας Χατάι.
~
***   Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από την Κίνα να σταματήσει την κατασκευή τεχνητών νησιών στη Νότια Θάλασσα
artificial
-  Οι ΗΠΑ ζητούν για ακόμα μια φορά από την Κίνα να σταματήσει την κατασκευή τεχνητών νησιών στη Νότια Θάλασσα, μέσω του αμερικανικού Υπουργού Άμυνας, Ας Κάρτερ, ο οποίος συναντήθηκε με ανώτατο Κινέζο στρατηγό.
Στη συνάντηση με τον στρατηγό Φαν Τσανλόνγκ, υποδιευθυντή της ισχυρής Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, ο Κάρτερ δεσμεύτηκε για μια "συνεχή και ουσιαστική στρατιωτική σχέση με την Κίνα" και μίλησε για συνεργασία στους τομείς της ανθρωπιστικής βοήθειας, την αντιμετώπιση καταστροφών, την παρουσία ειρηνευτικών δυνάμεων, την καταπολέμηση της πειρατείας και τη "δημιουργική αντιμετώπιση των διαφορών" σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Ο Κάρτερ ζήτησε από την Κίνα να σταματήσει τις επιχωματώσεις και τη στρατιωτικοποίηση των αμφισβητούμενων περιοχών της θάλασσας, και να επιδιώξει μια ειρηνική λύση σε συμφωνία με διεθνείς κανονισμούς.
~
***  ΣΟΚ: 14χρονο παιδί μαχαίρωσε το δάσκαλό του επειδή του πήρε το κινητό (ΒΙΝΤΕΟ)
bradford main
-  Σε σχολείο στο Μπράντφορντ της Βρετανίας, 14χρονος μαθητής μαχαίρωσε τον εκπαιδευτικό του επειδή του κατάσχεσε το κινητό λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων.
-  Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ ο νεαρός μαθητής μαχαίρωσε το δάσκαλό του και στη συνέχεια διέφυγε με αποτέλεσμα να καταζητείται από τους αστυνομικούς.
 -  Ο 14χρονος, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι αρχές της περιοχής, μαχαίρωσε τον 50χρονο Vincent Uzomah επειδή του είχε κατασχέσει το κινητό του τηλέφωνο, σύμφωνα με τη Mirror.
-  Ο εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σταθερή ευτυχώς κατάσταση.
Video , Bradford school teacher stabbing: Moment teenager was arrested on suspicion of attempted murder  , https://youtu.be/tTfVSJYGXL8 ,
 
~
***   Επιτυχώς λειτούργησε το πρώτο μεταμοσχευμένο πέος στο κόσμο
metamkard
-  Την πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο έκανε ο Νοτιοαφρικανός που πρόκειται να γίνει πατέρας, όπως ανακοίνωσε ο χειρουργός που είχε κάνει την επέμβαση.
Η ταυτότητα του δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, όμως η φίλη του 21χρονου ενημέρωσε ότι είναι στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, πράγμα που αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία ότι το μόσχευμα λειτούργει κανονικά, όπως είπε ο γιατρός σύμφωνα με το BBC.
-  Στην ηλικία των 18 ετών είχε χάσει το πέος του, στη διάρκεια περιτομής που πήγε πολύ στραβά, ενώ η μεταμόσχευση νέου πέους από κάποιον δότη έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο και είχε κρατήσει εννέα ώρες. Από το αρχικό πέος είχε μείνει μόνο ένα εκατοστό μήκους.
-  Όπως είπε ο χειρούργος, ο στόχος ήταν ο άτυχος νέος να αποκτήσει και πάλι ένα πέος με το οποίο να μπορεί να ουρεί και να κάνει σεξ, ενώ εξ αρχής δεν ετίθετο θέμα γονιμότητας, αφού το πρόβλημα βρισκόταν στο πέος και όχι στους όρχεις. Για το λόγο αυτό δήλωσε ότι δεν συντρέχει λόγος να ζητήσει τη διενέργεια τεστ πατρότητας, καθώς δεν υπάρχει λόγος να μην εμπιστεύεται το ζευγάρι.
-  Στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί μια μεταμόσχευση πέους στην Κίνα, αλλά είχε τελικά αποτύχει, καθώς το μεταμοσχευμένο όργανο είχε απορριφθεί από τον οργανισμό. Η δυσκολία έγκειται στη συγκόλληση των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων και νεύρων του μοσχεύματος με το σώμα.
-  Επισημαίνοντας ότι η Νότια Αφρική είναι μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη ανάγκη μεταμοσχεύσεων πέους στον κόσμο, καθώς δεκάδες ή και εκατοντάδες αγόρια ακρωτηριάζονται (μερικά τελικά πεθαίνουν) κάθε χρόνο εξαιτίας παραδοσιακών τελετών που περιλαμβάνουν περιτομή.
~
***  Γαλλικά ΜΜΕ: Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας η συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν
tsipraspoutin
-  Η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει την χρεωκοπία αν η Ε.Ε έδινε το πράσινο φως προς τη Μόσχα για την κατασκευή του Turkish Stream.
Οι επερχόμενες συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 18 Ιουνίου, θα είναι "ζωτικής σημασίας για το μέλλον της χώρας", ανέφερε η Ιζαμπέλ Chaboud.
Ο Τσίπρας στοχεύει το Διεθνές Οικονομικό Forum στην οδό Petersburg στις 18-20 Ιουνίου, όπου θα συναντήσει το Ρώσσο πρωθυπουργό για να συζητήσουν μια σειρά από διμερή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του τμήματος του αγωγού για να φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο προς την Ελλάδα και όχι μόνο.
~
***  Μεγάλη ανατροπή σε δίκη Μαροκινού που είχε καταδικασθεί για το βιασμό του παιδιού του         
     
Για περισσότερα από 3 χρόνια παρέμεινε ένας Μαροκινός στις φυλακές καταδικασμένος σε 16 χρόνια κάθειρξης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση και ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της 3,5 ετών κορούλας του και χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι είναι αθώος. Αθωωτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών.
Ο Μαροκινός είχε καταδικασθεί για όλες αυτές τις βαριές κατηγορίες που από την αρχή αρνούνταν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου.
Η δικηγόρος του Παναγιώτα Μπαραμπούτη, αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, δήλωσε πως δεν υπήρχαν πραγματικά στοιχεία για την ενοχή του, ούτε αμφιβολίες για την αθωότητά του. Μάλιστα, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση, τονίζοντας πως για τόσο βαριές κατηγορίες ο έλεγχος πρέπει να είναι αυξημένος.
  Αθώος
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το 2009 στελέχη παιδικού σταθμού αντιμετώπισαν αντίδραση από τη μικρή, όταν προσπάθησαν να τη σκουπίσουν στην τουαλέτα. Το παιδί αντιμετώπιζε προβλήματα δυσκοιλιότητας, αλλά σοκαρίσθηκαν όταν προσπάθησαν να κουβεντιάσουν και το παιδί τούς είπε ότι με τον μπαμπά της «παίζουν δάχτυλο», δείχνοντάς τους, και προσθέτοντας πως αυτή πονάει.
Ο πατέρας της μικρής από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση και πολύ περισσότερο παρά φύση. Το μόνο που είχε κάνει, ανέφερε, ήταν να του βάλει κρέμα που τους είχε δώσει γιατρός, επειδή το παιδί είχε έντονο πρόβλημα δυσκοιλιότητας.
Φρόντιζε ο ίδιος το παιδί, καθώς η τότε σύζυγός του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Μάλιστα, και η πρώην σύζυγός του ανέφερε στην κατάθεσή της ότι μπορεί κάποιες φορές να ήταν βίαιος με αυτή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύει ότι έχει πειράξει το παιδί.
Να αθωωθεί πρότεινε στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης.
Να σημειωθεί πως η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 ~
***    Σκάνδαλο και όνειδος το Τουριστικό Κυπαρισσίας          
      
"Βλέπω ένα μεγάλο σκάνδαλο", είπε ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Νώντας Βουδούρης, θέτοντας το θέμα του Τουριστικού Περιπτέρου του Δήμου στην παραλία Κυπαρισσίας.
Ο ίδιος αναφέρθηκε σε απόφαση που εκδόθηκε έπειτα από αγωγή του Δήμου, λέγοντας ότι η μισθώτρια εταιρεία έχει να πληρώσει από το Φεβρουάριο του 2009, με κάποια ενοίκια μειωμένα (από το Δημοτικό Συμβούλιο) που έβαλε ύστερα από κάποια χρόνια.
Ο κ. Βουδούρης ανέφερε στοιχεία ανά έτος με ενοίκια που δεν πληρώνονταν και παρόλα αυτά το Σεπτέμβριο του 2010 ο Δήμος λαμβάνει απόφαση ότι χαρίζει 10 μηνιάτικα, επειδή γίνονταν έργα του Βιολογικού και ήταν αποκλεισμένη η περιοχή, τονίζοντας πως "κάποιος κοροϊδεύει το λαό της πόλης. Ήταν αποκλεισμένη η παραλία το καλοκαίρι του 2010; Του κατέβασαν και το ενοίκιο από 5.190 στα 2.500 ευρώ. Δεν πληρώνει. Και το 2011, με τη νέα Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, πληρώνει τρεις μήνες και παύει να πληρώνει».
Ο ίδιος είπε ότι «αν βάλουμε τα μισθώματα που δεν πληρώθηκαν, φτάνουν τα 260.000 ευρώ» και μίλησε για ζημία κακουργηματικού χαρακτήρα. "Είναι όνειδος, είναι ντροπή", είπε.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι "άρχισε ένα βράδυ να καίγεται, όχι τυχαία", και συμπλήρωσε ότι "έχουμε δικαιώματα να διεκδικήσουμε". Ήδη, είπε, έχει δοθεί εντολή στην τεχνική υπηρεσία να κάνει τις μελέτες για να νομιμοποιηθεί το κτήριο, ενώ για την προστασία του και να μην είναι ντροπή, θα κλειστεί περιμετρικά και το εικαστικό εργαστήρι θα κάνει ζωγραφιές.
Για κατάντια που ντροπιάζει μίλησε και ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, ρωτώντας γιατί η αντιδήμαρχος κα Πανουσιοπούλου, όταν πήγε με τον ιδιοκτήτη στην Αστυνομία, δεν του υπέβαλε μήνυση.  Του Ηλία Γιαννόπουλου   
~
*** 3o Φεστιβάλ Τάνγκο Καλαμάτας          
      
Στο 3ο Φεστιβάλ Τάνγκο, που θα πραγματοποιηθεί στο Horizon Blu Hotel στην Καλαμάτα, μας προσκαλεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Tango Impro. Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό χορευτικό τετραήμερο, που απευθύνεται, όχι μόνο σε χορευτές, αλλά και σε λάτρεις του αργεντίνικου τάνγκο από όλο τον κόσμο, οι οποίοι καλούνται να παρευρεθούν σε κάποια ή και στις τέσσερις μουσικοχορευτικές βραδιές που θα διεξαχθούν.
Τη μεγάλη έκπληξη των ημερών θα αποτελέσει το διεθνούς φήμης χορευτικό ζευγάρι Sebastian Arce- Marianna Montes. Ακόμη, θα φιλοξενηθούν τέσσερα από τα καλύτερα χορευτικά ζευγάρια της Ελλάδας: Παναγιώτης Καραμπούλας- Μαρία Μάντζιου, Λουκάς Μπαλόκας- Γεωργία Πρίσκου, Μιχάλης Σουβλέρης- Μαρία Καλογερά, Βαγγέλης Χατζόπουλος-Μαριάννα Κουτάντου. Θα διδάξουν, δε, τους λάτρεις του αργεντίνικου τάνγκο τα μυστικά του χορού και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από χορευτικά σόου.
Όσο για το πρόγραμμα μαθημάτων, έχει ως εξής:
2/7 Πέμπτη: 13.45-20.30
3/7 Παρασκευή: 15.00-21.45
4/7 Σάββατο: 14.00-20.00
5/7 Κυριακή: 13.00-17.45
  Πρόγραμμα χορευτικών βραδιών:
2/7 Πέμπτη: 21.30-0130
3/7 Παρασκευή: 22.30-05.30
4/7 Σάββατο: 22.30-μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες
5/7 Κυριακή: 19.00-01.30. 
~
***  Προς συνενώσεις τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Καλαμάτας και Πύλου

Δυσλειτουργίες κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού Από χίλια κύματα αναμένεται να περάσει η διαμόρφωση της τελικής πρότασης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων για τη συνένωση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, καθώς αρκετοί τοπικοί φορείς εκφράζουν αντιρρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συντάκτες της εισήγησης θα εξετάσουν ενδελεχώς την υπάρχουσα κατάσταση και θα κάνουν τις προτάσεις τους για τις συνενώσεις των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, προκειμένου να αποδίδουν «καρπούς», αφού προηγηθεί σχετική διαβούλευση. Σήμερα, πάντως, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αρκετά Λιμενικά Ταμεία να εμφανίζουν δυσλειτουργίες κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ ερωτηματικό αποτελεί αν μπορούν να συνδράμουν στη σωστή λειτουργία τους και οι Δήμοι. Παράλληλα αντιπροσωπεία της ΡΑΛ θα επισκεφτεί λιμάνια σε όλη τη χώρα και θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν εκφράσει ήδη ενστάσεις για τις συνενώσεις. Το σκεπτικό για τη διαμόρφωση της εισήγησης, πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι ότι το κάθε λιμάνι είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, έχει τις δικές του ιδιομορφίες και εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες και για αυτό και πρέπει η κάθε περίπτωση να μελετηθεί ξεχωριστά. Υπενθυμίζεται πως το θέμα έχει απασχολήσει τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, στελέχη του οποίου μιλώντας στο «Βήμα» είχαν επισημάνει ότι τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, όπου δημιουργήθηκαν, ήταν δυσλειτουργικά και έπρεπε να περάσουν από γραφειοκρατικές διαδικασίες ακόμη και οι πιο απλές εργασίες στο χώρο που διοικούν. Όπως αναφέρονταν σε σχετική ανακοίνωση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θεσμικό επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας των λιμενικών και δημοτικών λιμενικών ταμείων της χώρας, καθώς και στη χάραξη μίας νέας, ενιαίας λιμενικής πολιτικής η οποία θα βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, ενώ ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε αναδείξει την αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός νέου οργανωτικού μοντέλου των λιμενικών ταμείων που θα αξιοποιεί την ανεκμετάλλευτη έως τώρα δυναμική τους προς όφελος των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4150/2013, που αναφερόταν και στα Λιμενικά Ταμεία με την υπογραφή του πρώην υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη και πέρασε από τη Βουλή τον Απρίλιο του 2013, έμεινε στα χαρτιά. Τότε ο κ. Μουσουρούλης είχε τονίσει στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι «το ερώτημα είναι αν τα δημοτικά λιμενικά ταμεία είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις, αλλά και στις ίδιες τις απαιτήσεις της εθνικής στρατηγικής λιμένων», προτείνοντας την ενοποίηση ως λύση, καθώς γνώριζε πολύ καλά την «προβληματική» λειτουργία τους. Η μόνη εφαρμογή του ουσιαστικά έγινε τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου όταν 10 Λιμενικά Ταμεία της Εύβοιας εντάχθηκαν σε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας. Στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν άλλαξε τίποτα. Υπενθυμίζεται πως στο άρθρο 38 του συγκεκριμένου νόμου σημειωνόταν ότι οι Οργανισμοί Λιμένων δύνανται να συγκροτήσουν συστήματα οργάνωσης - Κεντρικά Λιμενικά Δίκτυα της χώρας: Το Αττικό Λιμενικό Δίκτυο, αποτελούμενο από τους Οργανισμούς Λιμένων - Ανώνυμες Εταιρείες του Πειραιά (ΟΛΠ ΑΕ), του Λαυρίου (ΟΛΛ ΑΕ), της Ελευσίνας (ΟΛΕ ΑΕ) και της Ραφήνας (ΟΛΡ ΑΕ), το Δίκτυο Λιμένων Βορείου Ελλάδος, αποτελούμενο από τους Οργανισμούς Λιμένων - Ανώνυμες Εταιρείες της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), της Καβάλας (ΟΛΚ ΑΕ), της Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ ΑΕ) και του Βόλου (ΟΛΒ ΑΕ), το Δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδος, αποτελούμενο από τους Οργανισμούς Λιμένων - Ανώνυμες Εταιρείες της Πάτρας (ΟΛΠΑ ΑΕ), της Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ) και της Κέρκυρας (ΟΛΚΕ ΑΕ) και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ ΑΕ). Πηγή: Βυθούλκας Διονύσης, ΒΗΜΑ - 
~
***  Τη γλίτωσε η «μαϊμού»-αρχιτεκτόνισσα στην Καλαμάτα λόγω παραγραφής των αδικημάτων  

 Διότι παρήλθε ο χρόνος και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο Της Βίκυς Βετουλάκη «Η ηθική και επαγγελματική απαξία είναι τεράστια, αλλά το αδίκημα ότι δήλωσε κάτι που δεν ήταν, αρχειοθετήθηκε λόγω παρέλευσης του χρόνου από την τέλεση, ενώ δεν τεκμηριώνεται το αδίκημα της πλαστογραφίας», τόνισε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Έδρας, Μαίρη Κωλέττη, για την αρχιτεκτόνισσα – μαϊμού που έκανε χθες όλους τους συλλόγους μηχανικών, εργοληπτών και αρχιτεκτόνων να συρρεύσουν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το 2009, όταν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων έφθασε φάκελος για την ανέγερση ξενοδοχείου στο Πεταλίδι με κάποια σχέδια να έχουν σφραγίδα με το όνομα της κατηγορούμενης και την αναφορά ότι είναι αρχιτέκτων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Καθώς η τότε προϊσταμένη της Εφορείας Ξένια Αραπογιάννη είναι απόφοιτη του Καποδιστριακού, γνώριζε καλά ότι το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο δε διαθέτει Σχολή Αρχιτεκτονικής και η μαϊμού ιδιότητα αποκαλύφθηκε. Χθες τη δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παρακολούθησαν η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας του ΤΕΕ Πελοποννήσου Νατάσσα Κυριακοπούλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Παναγιώτα Μπαξιβανάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Μηχανικών Πάρης Καμαρινάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μεσσηνίας Κώστας Μπούρας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Μεσσηνίας Γιώργος Γεωργουλόπουλος και τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Πελοποννήσου, Ειρήνη Μουντανέα και Κική Μωρακέα.Είχαν εκδοθεί άδειες Η κα Μπαξιβανάκη, ως πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, κατέθεσε ότι μετά την ειδοποίησή τους από την κα Αραπογιάννη διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ήταν εγγεγραμμένη ως αρχιτέκτονας στα μητρώα τους. Μάλιστα, ο αριθμός μητρώου στη σφραγίδα της παρέπεμπε σε άλλο πρόσωπο. Φυσικά είπε ότι το ξενοδοχείο στο Πεταλίδι δεν έγινε και πως η ενέργειά της προσβάλλει την ιδιότητα των αρχιτεκτόνων. Νεαρός αρχιτέκτονας που έκανε την πρακτική του στο γραφείο της κατηγορουμένης κατέθεσε ότι έμεινε εκεί περίπου 1,5 χρόνο και η ίδια του συστήθηκε ως αρχιτέκτων. Μάλιστα, είπε ότι αυτή έκανε τα προσχέδια και ο ίδιος τα τελείωνε. Κατέθεσε, επίσης, ότι είχε και πτυχίο στον τοίχο της, ενώ τόνισε ότι στο γραφείο της είχαν ολοκληρωθεί πολλές άδειες για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα, τα οποία λειτουργούν ακόμα. Ο άνθρωπος που της ανέθεσε τη μελέτη για την κατασκευή ξενοδοχείου στο Πεταλίδι κατέθεσε ότι απευθύνθηκε σε αυτή από την ταμπέλα που είχε στο γραφείο της στην οδό Φαρών. Μετά την αποκάλυψη ότι δεν είναι αρχιτέκτονας, όπως είπε, εξαφανίσθηκε, αλλά ο ίδιος δεν ασχολήθηκε, καθώς δεν της είχε δώσει χρήματα.Απαλλαγή Το πώς έγιναν τα γεγονότα παρουσίασε και η τότε προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Αραπογιάννη, η οποία είπε πως, όταν είδε τη σφραγίδα στην αρχιτεκτονική μελέτη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κατηγορουμένη, η οποία της έλεγε αοριστίες, και στη συνέχεια ενημέρωσε το Σύλλογο Μηχανικών. Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας, είπε ότι η γενική εικόνα της μελέτης ήταν κακή και δεν ήταν επιστημονικά άρτια. Η κόρη της κατηγορουμένης, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης, είπε ότι βρισκόταν και εκείνη στο γραφείο εκείνη την περίοδο, ενώ η μητέρα της (η οποία δεν παρευρέθη στη χθεσινή δίκη) ασχολούνταν με διακόσμηση και δε δήλωσε ποτέ αρχιτέκτονας. Όπως είπε, συνεργαζόταν με μηχανικούς και άλλες ειδικότητες και αναλάμβανε εργολαβικά ένα έργο, το οποίο τους ανέθετε. Η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της, τόνισε πως αποδείχτηκε σε κάθε περίπτωση ότι η κατηγορούμενη δήλωνε κάτι που δεν ήταν, όμως το αδίκημα λόγω παρέλευσης του χρόνου έχει αρχειοθετηθεί. Ωστόσο, τόνισε ότι η ηθική και επαγγελματική απαξία της πράξης της είναι τεράστια. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της πλαστογραφίας, η κα Κωλλέτη είπε ότι δεν αποδείχτηκε κάτι τέτοιο και ζήτησε την απαλλαγή της, πρόταση που έκανε δεκτή και η πρόεδρος της Έδρας, Βασιλική Μητσοπούλου. Μάλιστα, η πρόεδρος είπε ότι το Δικαστήριο δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η κατηγορούμενη παρίσταται ψευδών ως αρχιτέκτονας, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο. - 
~
***  Τραγωδία για την Ελλάδα η φυγή επιστημόνων         
      
Δεκαπλασιάστηκε, κατά τη διάρκεια της κρίσης, η μετανάστευση
Κύματα φυγής των νέων επιστημόνων
H χώρα βρίσκεται μέσα σε μια γκρίζα ζώνη, με πολλές απ’ τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν θολώσει, να έχουν πάρει μετάθεση σε βάθος χρόνου, ενώ ταυτοχρόνως στο κυβερνητικό σχήμα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σημεία φθοράς (ακόμα και αποσάθρωσης) που συνήθως χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο απ’ τους πρώτους πέντε μήνες για να εμφανισθούν.
Τα παραδείγματα βρίθουν. Μόνο και μόνο τις δηλώσεις στα τηλεπαράθυρα να παρακολουθήσει κανείς, αρκεί. Το χείριστο όλων, όμως, είναι ότι φεύγουν τα παιδιά απ’ τη χώρα και η αριστερή διακυβέρνηση αργεί να φανεί. Όπως δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας, σχεδιάζονται κάποια μέτρα, αλλά δε γνωρίζουμε πότε θα εφαρμοστούν.
Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και ταυτόχρονα ζοφερά. Μία σημαντική επισήμανση είναι ότι η διαρροή δεν είναι αποτέλεσμα υπερπροσφοράς πτυχιούχων στην Ελλάδα, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά «της χαμηλής ζήτησης για επιστημονικό προσωπικό στην ελληνική αγορά εργασίας» (η Ελλάδα διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό -περίπου 30%- άνεργων πτυχιούχων στην Ευρωπαϊκή Ένωση). Έτσι, δεκαπλασιάστηκε η «διαρροή» νέων επιστημόνων από την Ελλάδα (και από το νομό μας έχουν φύγει) κατά τα τελευταία χρόνια. Η χώρα μας, μάλιστα, πλησιάζει, ως προς τη μετανάστευση επιστημόνων, τα μεγέθη της Γερμανίας, παρότι η ευρωπαϊκή ισχυρή χώρα έχει εξαπλάσιο πληθυσμό.
«Τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας γερνούν», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο οποίος σχεδιάζει «πακέτο δράσεων» για την ανακοπή του brain drain. Οι δράσεις θα παρουσιαστούν στις επόμενες Συνόδους των Πρυτάνεων –στα τέλη του μήνα– και των προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloοmberg σε πρόσφατη έρευνά του, την πενταετία 2009-2014 μετανάστευσαν από την Ελλάδα, προς αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος, συνολικά 20.281 επιστήμονες.
Την αντίστοιχη περίοδο, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο αριθμός ήταν 2.552. Ο δεκαπλασιασμός της «διαρροής μυαλών» από τη χώρα μας φέρνει την Ελλάδα να συναγωνίζεται σε απόλυτους αριθμούς τη Γερμανία, στην οποία ο αντίστοιχος αριθμός για την περίοδο 2009-2014 ήταν περίπου 24.000 επιστήμονες.
Τα αριθμητικά μεγέθη και το ποιοτικό έλλειμμα που συνεπάγεται για την ανάπτυξη της χώρας η «διαρροή μυαλών» οδηγούν την ηγεσία του υπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας σε μέτρα για τη δημιουργία ευκαιριών για νέους επιστήμονες.
Ενδεικτικά, μέσω ΕΣΠΑ, θα δίνεται η δυνατότητα σε νέους επιστήμονες με μεταπτυχιακό τίτλο να ενταχθούν σε ομάδες που ήδη εκτελούν εγκεκριμένα ερευνητικά έργα σε ΑΕΙ/ΤΕΙ και δημόσια ερευνητικά κέντρα. Επίσης, προωθείται η δημιουργία νέων ερευνητικών ομάδων, με συντονιστή ένα νέο κάτοχο διδακτορικού που δεν έχει οργανική θέση σε ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ερευνητικό κέντρο.
Τρίτο σχέδιο είναι η οργάνωση καινούργιων μαθημάτων σε ΑΕΙ/ΤΕΙ με διδάσκοντες νέους επιστήμονες. Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται τρεις κάτοχοι διδακτορικού –συγκροτώντας ομάδα– να μπορούν να προτείνουν σε κάποιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ να διδάξουν μια νέα εξέλιξη σε κάποιον επιστημονικό κλάδο. Την τελική απόφαση θα έχουν τα αρμόδια όργανα των ΑΕΙ, αλλά όσοι νέοι επιστήμονες πάρουν το «πράσινο φως» για να συμμετάσχουν στις παραπάνω δράσεις, θα λαμβάνουν ένα είδος μηνιαίας υποτροφίας, η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ 500 και 700 ευρώ.
Οι προτεινόμενες δράσεις θα τονώσουν τα ΑΕΙ, τα οποία έχουν... αποψιλωθεί λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων, σε συνδυασμό με τις ετήσιες συνταξιοδοτήσεις. Ενδεικτικά, στα τρία μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας –το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης και το ΕΜΠ– ο αριθμός των πανεπιστημιακών έχει μειωθεί την τελευταία πενταετία (λόγω συνταξιοδοτήσεων ή άλλων λόγων) κατά 1.520 άτομα, σε σύνολο περίπου 6.000 διδασκόντων.
Έτσι, ορισμένα τμήματα δέχονται την προσφορά συνταξιούχων πανεπιστημιακών για να διδάξουν, άτυπα, προπτυχιακά μαθήματα, πλην των μεταπτυχιακών, στα οποία εκ του νόμου μπορούν.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης  
~
***  Ο «πεζόδρομος» της Αριστομένους (φωτογραφίες) 

  Δε χρειάστηκε πολύς χρόνος. Λίγα λεπτά της ώρας ήταν αρκετά για να φωτογραφίσουμε δύο οχήματα, ΙΧ φορτηγάκια, οι οδηγοί των οποίων κινούνταν με την ησυχία τους επί του πεζόδρομου στην Αριστομένους. Το ένα από αυτά ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών και το άλλο σε εργολάβο. Μετά τα όσα δημοσιοποιούνται για τον πεζόδρομο, δε θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί η άρτι επανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία; Χ.Χ. - 
~
***  Ανεβαίνει η θερμοκρασία από αύριο - Ο καιρός στην Καλαμάτα         
     
-  Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 13/6/2015 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr 
~
***  Τους έχει «γονατίσει» η απογευματινή βροχή

Τις χειρότερες ημέρες βιώνουν αυτό τον Ιούνιο οι επαγγελματίες των καλοκαιρινών καταστημάτων. Οι μεσημεριανές βροχές μαζεύουν τον κόσμο στο σπίτι ή σε καταστήματα που έχουν εσωτερικό χώρο. Ούτε για αστείο να καθίσει κάποιος έξω το βράδυ. Εκτός του ότι η βροχή κάνει μούσκεμα τα τραπεζοκαθίσματα, μετά υπάρχει τόση υγρασία, που και πάλι μούσκεμα γίνεσαι. Είναι που είναι μειωμένη η δουλειά τους, δεν μπορούν να δουλέψουν ούτε τις ημέρες της – υποτιθέμενης – θερινής περιόδου. Β.Β. 
~
***   Το έμβλημα του Δήμου Τριφυλίας 

Κατά πλειοψηφία απόφαση για το έμβλημα του Δήμου Τριφυλίας ελήφθη αργά προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το έμβλημα είναι ένα θυρεός χρώματος μπλε και κόκκινου, που χωρίζεται στα τέσσερα με έναν κυρτό χρυσαφί σταυρό, ενώ οι απεικονίσεις του είναι σε χρυσαφί χρώμα. Σε αυτόν υπάρχουν η Γλαύκα της Περιστεριάς, ένα ναΰδριο, που είναι, όπως ειπώθηκε, ο βυζαντινός ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστιανούπολης, μία ελιά και η νύμφη Νέδα. Ο θυρεός περικλείεται από κλαδιά ελιάς, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει μια κορδέλα που αναγράφει "ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ". "Η Επιτροπή επέλεξε αυτό το σήμα, που δημιούργησαν δυο νέα παιδιά, ο Νίκος Νικολακόπουλος και η Πορφυλένια Κανελλοπούλου, που είναι ένα σήμα σύνθεσης, με ένα σύνολο σημάτων που έρχονται από πολύ μακριά στην ιστορία μας...", είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας. Από τις παρατάξεις της μείζονος και πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας έκαναν κάποιες ερωτήσεις για τη γραφιστική απεικόνιση και αν θα έπρεπε οι απεικονίσεις να είναι πιο ευδιάκριτες κ.τ.λ., ενώ ο Σαράντος Κουκούμης επισήμανε ότι η Επιτροπή δεν έπρεπε να επιλέξει μόνο μία από τις 43 συμμετοχές, καθώς έπρεπε όλες να παρουσιαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τελικά, χωρίς πολλή κουβέντα και χωρίς να έχουν καν δει ή ρωτήσει για τα άλλα, το δηλωτικό σήμα εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Σώματος, μειοψηφούντων των Σαράντου Κουκούμη και Γιώργου Ασημακόπουλου. του Ηλία Γιαννόπουλου - 
~
***  Στο πάρκο Αγίας Τριάδας… 

Το εικονιζόμενο δεντρόσπιτο, με τη βεράντα του παρακαλώ, βρίσκεται στο πάρκο Αγίας Τριάδας. Όπως με πληροφόρησαν, δε, πρόκειται για κατασκευή ιδιώτη. Γι’ αυτό και η φαντασία; Ω. - 
~
***  Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για ναρκωτικά και όπλα στην Καλαμάτα 

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, για κατοχή χασίς και όπλων, έπειτα από έλεγχο που έγινε στο σπίτι τους. Στο σπίτι που έμεναν ο 68χρονος πατέρας και ο 31χρονος γιος του βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη βάρους 11,4 γραμμαρίων και ποσότητα σπόρων κάνναβης, βάρους 1 γραμμαρίου. Επιπλέον, σε ντουλάπα του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, συνολικού βάρους 2 γραμμαρίων, μία κομμένη καραμπίνα, ένα πιστόλι τύπου «Replica», 2 μεταλλικές αμπούλες διοξειδίου του άνθρακα και ένας ασύρματος επικοινωνίας. (φωτό Αρχείου) - 
~
*** Σημαντήρες σε πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Καλαμάτας 

Χθες, συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, πόντισε πλωτούς σημαντήρες, με τους οποίους οριοθετούνται πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Καλαμάτας. Οι σημαδούρες ποντίσθηκαν στην περιοχή από την ακτή Ανάστασης μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια (όρια Δήμου Καλαμάτας και Δήμου Δυτικής Μάνης). Σημειώνεται πως με απόφαση του Κεντρικού Λιμενάρχη Καλαμάτας και για την αποτελεσματική προστασία των λουομένων, των αλιέων και των χειριστών σκαφών κατά τη θερινή περίοδο, απαγορεύεται η κυκλοφορία πάσης φύσεως μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών σκαφών έως 30 Σεπτεμβρίου στις κάτωθι θαλάσσιες περιοχές (πολυσύχναστες πλαζ) του Δήμου Καλαμάτας: 1) Ανατολική Παραλία, 2) Παραλία Αλμυρού, 3) Παραλία Μικράς Μαντίνειας. Όλες αυτές οι περιοχές οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες. Επίσης, ισχύει η ίδια απαγόρευση και 200 μέτρα εξωτερικά από τους σημαντήρες για τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet-ski) ή 100 μέτρα για τα λοιπά μηχανοκίνητα σκάφη. Ακόμη, απαγορεύεται η έξοδος των λουομένων από τις θαλάσσιες περιοχές που οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες στις πολυσύχναστες πλαζ, ενώ στις οριοθετημένες περιοχές και 100 μέτρα έξω από αυτές απαγορεύεται η αλιεία. - 
~
***   Υπό διάλυση βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας          
      
«ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ» ΕΙΠΕ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ξανθός: Υπό καθεστώς διάλυσης βρίσκεται το ΕΣΥ
-   Το καμπανάκι κινδύνου για τη λειτουργία του ΕΣΥ χτύπησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση και σε κατάσταση διάλυσης.
«Είναι σκληρή η πραγματικότητα. Το ΕΣΥ είναι σε πλήρη αποδιοργάνωση, σε κατάσταση διάλυσης και όλα αυτά οδηγούν σε λειτουργικό μπλακ άουτ. Η καλοκαιρινή σεζόν θα είναι μια δύσκολη περίοδος για το σύστημα υγείας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Είναι τεράστια και κραυγαλέα τα ελλείμματα στο κοινωνικό κράτος, η κρίση σοβεί, γι' αυτό έχουμε το ηθικό, κοινωνικό και πολιτικό επιχείρημα, για να κατοχυρώσουμε μια συμφωνία έντιμη και αξιοπρεπή για τη χώρα. Αυτό θα κάνουμε μέχρι τέλους».
Ο κ. Ξανθός, αναφερόμενος στη συμφωνία, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους μας, διαφορετικά τους τελευταίους μήνες θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα».
«Το μνημονιακό σχέδιο ηττήθηκε στις εκλογές. Ζούμε μια δύσκολη επώδυνη πορεία μετάβασης σε ένα άλλο πολιτικό σχέδιο που βάζει πάνω από όλα τις ανθρώπινες ανάγκες. Αυτό διεκδικεί η κυβέρνηση με σοβαρότητα στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης» δήλωσε.
Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μπάρκας, δήλωσε ότι στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση και βάζει πλάτη στον αγώνα που κάνει, για να πάρουν τέλος τα μνημονιακά μέτρα.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο με σκληρότερα μέτρα, που θα μειώσει ακόμα περισσότερα τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων, ενώ δεν υπάρχει προοπτική να ανακτήσουν τις απώλειες των πέντε τελευταίων ετών της κρίσης.
«Χωρίς πολιτική ρήξη, έξοδο από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους, δεν υπάρχει μέλλον. Δεν μπορείς διαφορετικά να ξεδοντιάσεις τον λύκο» υποστήριξε ο κ. Τάσσος. 
~
*** Ν. Βούτσης: Ζητά άμεσα τα ταμειακά διαθέσιμα από όσους δεν έχουν ανταποκριθεί 

Νέα επιστολή προς τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της χώρας απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, με την οποία ζητά να αποσταλούν τα ταμειακά διαθέσιμα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα όλοι οι τοπικοί άρχοντες. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο υπουργός, «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι και σήμερα στη διάθεσή μας, ο αριθμός των Δήμων, των Περιφερειών και των νομικών προσώπων αυτών που έχουν εκπληρώσει την ως άνω υποχρέωση και, αντίστοιχα, τα ποσά έχουν μεταφερθεί στην ΤτΕ, εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του συνολικού αριθμού των ΟΤΑ και του συνολικού ύψους των προς μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων». -
~
*** «Έξυπνο» μπικίνι προειδοποιεί πότε να βάλεις αντηλιακό

Αν μια γυναίκα έχει ξεχαστεί στην παραλία, κάνοντας ηλιοθεραπεία χωρίς να έχει βάλει αντηλιακό, έρχεται το «έξυπνο» μπικίνι να της το θυμίσει. Μια γαλλική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο μπικίνι, το οποίο διαθέτει έναν μικροσκοπικό ενσωματωμένο αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας. Όταν η δυνητικά επικίνδυνη ακτινοβολία του ήλιου ξεπεράσει ένα όριο, το μπικίνι στέλνει μήνυμα προειδοποίησης στο κινητό τηλέφωνο (όπου έχει εγκατασταθεί η σχετική εφαρμογή) είτε της ίδιας της γυναίκας, είτε του συντρόφου της, ώστε να της βάλει αντηλιακό ή να μετακινηθούν στη σκιά. Η εταιρεία Spinali Design, που εδρεύει στη Μιλούζ της ανατολικής Γαλλίας, δημιουργήθηκε από τη Μαρί Σπιναλί, σύμφωνα με τις βρετανικές Telegraph και Daily Mail. Το μαγιό, με την ονομασία «διασυνδεμένο μπικίνι» (bikini connecte), κοστίζει από 150 έως 200 ευρώ. Ο αισθητήρας, που εφαρμόζεται, εκτός από το μπικίνι, και σε ολόσωμο μαγιό, λαμβάνει υπόψη τον τύπο του δέρματος κάθε γυναίκας (δηλαδή πόσο ευαίσθητο είναι στον ήλιο) και ανάλογα την προειδοποιεί με μεγαλύτερη ή μικρότερη καθυστέρηση. Ο αισθητήρας μπορεί να αφαιρεθεί από το μαγιό, ενώ είναι πλήρως αδιάβροχος. Η εταιρεία διαθέτει και μια «έξυπνη» πετσέτα παραλίας με ανάλογες ικανότητες, ενώ ετοιμάζει κι ένα «έξυπνο» παιδικό μαγιό, που θα προειδοποιεί τους γονείς ότι το παιδί τους «ψήνεται» στον ήλιο. Η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα για την προώθηση των προϊόντων της τις χώρες εκείνες που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια και προσελκύουν πολλούς τουρίστες. Η Ελλάδα προφανώς είναι ανάμεσα στις υποψήφιες αγορές. Τα νέα μαγιό ανήκουν στην ολοένα πιο δημοφιλή τάση τα ρούχα να γίνονται «έξυπνα» και να ενημερώνουν όσους τα φοράνε, για διάφορα πράγματα, κυρίως για την υγεία τους. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ -
~
***  Σκόνη, άμμος και εντυπώσεις…
Όποτε κοιτάζω τη βιβλιοθήκη στο σπίτι, με πιάνει τρόμος. Πολλά τα βιβλία που περιμένουν να τα ανοίξω, πριν τα φάει ο χρόνος, περισσότερα τα μισοδιαβασμένα. Προχθές που τα κοίταζα, πάλι, κόλλησε το μάτι μου, δεν ξέρω γιατί, στην «Πάπισσα Ιωάννα» του Ροΐδη. Είχε αρχίσει να κιτρινίζει. Θυμάμαι ότι είχα ξεκινήσει να τη διαβάζω, αλλά κάπου στη μέση την παράτησα. Τράβηξα το βιβλίο από το ράφι. Το άνοιξα και πάλι. Ξεφυλλίζοντάς το βρήκα ένα σημείωμα ανάμεσα στις σελίδες του. Ήταν μια άποψη του συγγραφέα για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα του 19ου αιώνα. Έλεγε: «Ουδέν άλλο, πλην ημών, έθνος κέκτηται το πλεονέκτημα να έχη ιδιαιτέραν τάξιν φίλων, εχόντων την ειδικότητα να το αγαπώσιν. Ουδέποτε υπό τοιαύτην έννοιαν έτυχε ν’ ακούσωμεν να γίνεται λόγος περί Φιλάγγλων, Φιλιτάλων, Σλαυοφίλων ή Φιλοτσέχων. Εν τη λέξει Φιλέλλην υπάρχει τι το απόζον προστασίας, συγκαταβάσεως και οιονεί ελεημοσύνης, οφειλομένης κατ’ εξαίρεσιν εις μόνους τους Έλληνας, ως εις φυλήν στερουμένην σθένους ικανού όπως εργασθή μόνη προς κατάκτησιν των όσα εκ της συμπαθείας των άλλων αναμένει. Το τοιούτον προς ημάς αίσθημα των ξένων ενδέχεται ίσως να ήναι χρήσιμον, αλλά δύσκολον είναι να θεωρηθή ως πολύ κολακευτικόν διά την εθνικήν ημών φιλοτιμίαν». Δεν ξέρω πόσους πονά η φιλοτιμία, που γράφει ο Εμμανουήλ Ροΐδης, αυτός ο «ξένος» με τον υπεροπτικό καγχασμό, που τον είπαν ασεβή, άπατρι, χριστομάχο, προδότη, φατριαστή και κακοήθη, αλλά αν μας τυραννούσε, δε θα πορευόμαστε στον 21ο αιώνα με νοοτροπία 19ου. Δεν ξέρω ποιος βλέπει φιλικά την Ελλάδα και «ποιος είναι τουριστικά φιλέλληνας, ενώ στην ουσία εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα». Ουδεμία αμφιβολία, όμως, διατηρώ για τα αισθήματα σε διεθνή ζητήματα. Δε στεριώνουν υποθέσεις, παρά τις «εγκάρδιες σχέσεις». Τα φιλικά ή τα εχθρικά δεν είναι ταιριαστά στη διπλωματία, όπου δε μετρούν οι διαθέσεις, αλλά οι προσθαφαιρέσεις συμφερόντων. Όλα τ’ άλλα είναι ανεμοσκορπίσματα, σκόνη, άμμος κι εντυπώσεις. Και σπανίως διασώσεις. Άδικο είχε η γιαγιά μου που μας έμαθε πως «άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μη περιμένεις άλλον»; Κατά τα άλλα, η ζωή συνεχίζεται... Με τον Αντώνη να ελπίζει, τον Κώστα να περιμένει, τη Δήμητρα να αγωνιά και με τον αστυνομικό να χώνει πρόστιμο 5.000 ευρώ στον 85χρονο κουλουρτζή άνευ άλλων πόρων ζωής... Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
~
***
~


***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Τρία κορυφαία τουρνουά τένις με εκατοντάδες επισκέπτες στην Καλαμάτα…

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ, ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ ΟΠΕΝ ΚΑΙ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΙΟΥΝΙΟ-ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Με αφορμή τα τρία σημαντικά τουρνουά που θα διοργανώσει το επόμενο διάστημα ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας, ο πρόεδρος Διονύσης Λαμπρόπουλος και ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Χριστόπουλος, παρουσία του μέλους του ΔΣ Στράτη Πανταζίδη, παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου, στην έδρα του ΟΑΚ στη Δυτική Παραλία. Το τένις βρίσκεται σε ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα και οι προσεχείς πανελλήνιας και περιφερειακής εμβέλειας τενιστικές συναντήσεις που αναμένεται να φέρουν στην περιοχή μας εκατοντάδες επισκέπτες αποτελούν μια μικρή απόδειξη ως προς αυτό. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συνδημότες της πόλης μας τη διοργάνωση τριών σημαντικών τουρνουά. Είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια να φέρουμε στον Όμιλό μας και σε επαφή με το άθλημα πολύ κόσμο και παράλληλα να έρθει κόσμος να δει την Καλαμάτα και να χαρεί το τένις εδώ» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος Διονύσης Λαμπρόπουλος, παραθέτοντας τα παρακάτω: «Θα διοργανώσουμε το Ε2 πανελλαδικό πρωτάθλημα που είναι σημαντικό και γίνεται μέσα σε δύο μήνες για 2η φορά στον Όμιλο της Καλαμάτας-κάτι που δε συνηθίζεται, αλλά επειδή έγινε μια άρτια διοργάνωση, με τη βοήθεια του Δήμου και όλων των εθελοντών του ΟΑΚ, μάς δίνεται και πάλι το ίδιο πρωτάθλημα. Επίσης, για δεύτερη χρονιά θα γίνει το Παπαφλέσσεια τένις όπεν, ένα τουρνουά που θέλουμε να το κάνουμε θεσμό για να συμμετέχουν ερασιτέχνες αθλητές της περιοχής Πελοποννήσου. Και για πρώτη φορά θα γίνει το 1ο τουρνουά του Συλλόγου Βετεράνων Ελλάδας. Ερασιτέχνες αθλητές του τένις απ’ όλη την Ελλάδα θα έρθουν με τις οικογένειές τους στην πόλη μας για να παίξουν τένις και να κάνουν διακοπές. Πιστεύουμε ότι η διοργάνωση των τουρνουά εκτός από το τένις που προσφέρει στους φίλους της Καλαμάτας, κάνει οικονομικά πολύ καλό στην πόλη μας, γιατί πολύς κόσμος έρχεται, μένει, χαίρεται στην Καλαμάτα, αφήνει τα λεφτά του εδώ, κάνει καλό στην τοπική οικονομία. Όλες οι διοργανώσεις γίνονται με τη βοήθεια του Δήμου και με τον εθελοντισμό των μελών του Ομίλου. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο. Οι διοργανώσεις γίνονται για να φέρουμε το τένις στο κοινό και να χαρεί το άθλημα». Με τη σειρά του ο τεχνικός διευθυντής του ΟΑΚ, Χρήστος Χριστόπουλος πρόσθεσε περισσότερες λεπτομέρειες: «Το πανελλαδικό πρωτάθλημα τζούνιορ απευθύνεται στις ηλικίες 10-16 ετών. Το αντίστοιχο τουρνουά του Μαρτίου προσέλκυσε 200 συμμετέχοντες και είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην Καλαμάτα τους καλύτερους αθλητές όλης της χώρας. Διακόσιοι αθλητές σημαίνει ότι -μαζί με τους συνοδούς- περίπου 500 άτομα διέμειναν για 5 μέρες στα ξενοδοχεία της περιοχής και αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Το τουρνουά αυτό θα είναι από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου. Πάλι πιστεύουμε ότι θα έχει εξίσου μεγάλο αριθμό συμμετοχών, καθώς θα έχουν τελειώσει τα παιδιά το σχολείο και τις εξεταστικές τους. Και πάλι περιμένουμε να δούμε πολύ ποιοτικό τένις στα γήπεδα της Δυτικής Παραλίας, αλλά και στην Τέντα. Το δεύτερο τουρνουά που κάνουμε είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι, το Παπαφλέσσεια τένις όπεν, που φέτος θα διεξαχθεί από 25 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου. Απευθύνεται σε ερασιτέχνες παίκτες. Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν. Πέρυσι προσέλκυσε 120 και πάνω ερασιτέχνες παίκτες από όλη την Πελοπόννησο, την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Φέτος υπάρχει μια διαφορά. Με πρωτοβουλία του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας, της ΑΕΚ Τρίπολης, του Ρήγα Αργολίδος, του Άθληση τένις κλαμπ, δημιουργήσαμε μια σειρά από τουρνουά, η οποία εμπεριέχει το Παπαφλέσσεια τένις όπεν της Καλαμάτας, τα Κολοκοτρώνεια στην Τρίπολη και το Άθληση καμπ που γίνεται στο Άργος σε ένα πελοποννησιακό τένις μάστερς. Δηλαδή όποιοι συμμετέχουν και ξεχωρίσουν (16 καλύτεροι κάθε κατηγορίας) σε αυτά τα τουρνουά μπορούν να πάρουν μέρος και σε ένα μάστερ τουρνουά που θα κρίνει τον πρωταθλητή Πελοποννήσου (την Άνοιξη του 2016). Όλα αυτά βέβαια σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Είναι μια πρωτοβουλία των τριών αυτών συλλόγων και αποτελεί καινοτομία για τον ελληνικό χώρο του τένις, φέρνοντας ερασιτέχνες ακόμα πιο κοντά στο άθλημα και δίνοντας τη δυνατότητα να αθλούνται και να παίζουν σε τουρνουά. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι από την Καλαμάτα ξεκίνησαν τα όπεν επιπέδων που δίνουν ακόμα και σε αρχάριους την ευκαιρία να αναμετρώνται μεταξύ τους. Μετά από δύο χρόνια εφαρμογής έχει ξεκινήσει και η Μεσσήνη και η Σπάρτη και η Τρίπολη να κάνουν το ίδιο. Ποντάρουμε πολύ στην καινοτομία για να φέρουμε πιο πολύ κόσμο στο άθλημα αυτό. Στις 24 Ιουλίου ξεκινάει μια καινούργια συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Αντισφαιριστών Ελλάδας που είναι ένας πολύ μεγάλος οργανισμός που αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Θα συνεργαστούμε για να διοργανώσουμε το 1ο Καλαμάτα τένις όπεν βετεράνων. Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία γιατί οι βετεράνοι κάνουν διακοπές εκεί που παίζουν τένις, φέρνοντας και τις οικογένειές τους. Πιστεύω να προσελκύσουμε παραπάνω από 100 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα. Ευελπιστούμε και στη μέγιστη συμμετοχή όλων των Καλαματιανών αθλητών και ερασιτεχνών σε αυτά τα τρία τουρνουά για να δείξουμε κι εμείς πόσο καλοί είμαστε στο άθλημα αυτό… Προσκαλούμε όλους τους πολίτες της Καλαμάτας σε αυτά τα τουρνουά είτε για να συμμετέχουν, είτε για να δουν ποιοτικό τένις όλων των ηλικιών και να έρθουν να δουν και το χώρο που έχει διαμορφωθεί εδώ. Είναι πάρα πολύ όμορφος, όχι μόνο για άθληση, αλλά και για όλη την οικογένεια». Με την ευκαιρία της χθεσινής ενημερωτικής συνάντησης ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στο τένις καμπ 7 ανεξάρτητων εβδομάδων για παιδιά που θα διοργανώσει και το φετινό καλοκαίρι ο ΟΑΚ, αρχής γενομένης από τις 16 Ιουνίου, ενώ ο πρόεδρος κ. Λαμπρόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να διαχωρίσει το χαρακτήρα του ΟΑΚ από τον όρο τένις κλαμπ, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Κλαμπ σημαίνει κάτι κλειστό, με συνδρομές 500-1.500 ευρώ το χρόνο. Ο ΟΑΚ είναι ανοικτός στον κόσμο της Καλαμάτας. Εμείς έχουμε 150 ευρώ το χρόνο ή 12 ευρώ το μήνα και μπορείς να παίζεις απεριόριστα. Ο Όμιλος στηρίζεται στον εθελοντισμό και αντεξέρχεται στις ανάγκες του μόνο με τα δίδακτρα των μαθητών τις συνδρομές και το ενοίκιο του κυλικείου». Ο Χρήστος Χριστόπουλος, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό από το χώρο του τένις, …υπερθεμάτισε τονίζοντας ότι ο ΟΑΚ είναι το «μοναδικό μη κερδοσκοπικό σωματείο σε γήπεδα δημοτικά που είναι πλήρως αυτοσυντηρούμενο» καταφέροντας να καλύψει το μεγάλο έξοδο που είναι περίπου 1.000 ευρώ ο λογαριασμός της ΔΕΗ, λόγω της χρήσης των προβολέων. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι συνδρομές των μαθητών φτάνουν στα 40-45 ευρώ μηνιαίος, με τον όρο “ελιτίστικο” όπως τονίστηκε να αποτελεί, άδικη διάκριση εις βάρος του τένις που σε επίπεδο αθλητισμού είναι ιδιαίτερα προσιτό και ιδανικό για όλες τις ηλικίες, που ωστόσο γίνεται ιδιαίτερα απαιτητικό όταν πρόκειται για το δρόμο του πρωταθλητισμού… - 
~
***  Νέος Πρόεδρος της ΕΠΣΜεσσηνίας :
Στήριξη στον Α.Ο. Κυπαρισσίας απο  Άγγελο Γεωργόπουλο και Μιχάλη Χούλιαρη....

Μετά  την υποχρεωτική παραίτηση του Αρ. Σταθόπουλου εξελέγει νέος Πρόεδρος της ΕΠΣΜεσσηνίας ο Λεωνίδας  Οικονομίδης  δεξί χέρι του κ. Σταθόπουλου .-
~
***    Στήριξη στον Α.Ο. Κυπαρισσίας απο  Άγγελο Γεωργόπουλο και Μιχάλη Χούλιαρη....
15.000 ευρώ (!) θα μοιραστούν οι παίκτες της Κυπαρισσίας αν νικήσουν την Σπάρτη!

Στο πόδι βρίσκεται ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Μεσσηνίας λίγα  εικοσιτετράωρα  πριν την Κυριακάτικη 14/06  “μητέρα των μαχών” μεταξύ του Α.Ο. Κυπαρισσίας και της ΑΕ Σπάρτης!
-  Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις τους στο sportstonoto.gr  ο Γαργαλιανιώτης διοικητικός παράγοντας  Άγγελος Γεωργόπουλος (ΦΩΤΟ στη 1η σειρά από αριστερά - σ.σ. μέλος της διοίκησης της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας) και ο φανατικός «αρχηγός» της κερκίδας του Παμίσου Μεσσήνης Μιχάλης Χούλιαρης, εν όψει του προσεχούς ντέρμπι στις 18:00  για την άνοδο στη Γ΄Εθνική που θα δώσει ο Α.Ο. Κυπαρισσίας με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Λακωνίας Α.Ε. Σπάρτης στο γήπεδο του Ατρομήτου τόνισαν μεταξύ άλλων τα εξής:
"Όλοι οι Μεσσήνιοι φίλοι του ποδοσφαίρου, κύρια οι δεκάδες χιλιάδες των φιλάθλων που διαμένουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, θα πρέπει να δώσουν το παρών στο γήπεδο Περιστερίου, να σταθούν στο πλευρό των  παικτών του ΑΟΚ, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις  τη ΝΙΚΗ-ΑΝΟΔΟ και έτσι τη νέα σεζόν η Μεσσηνία να εκπροσωπείτε από δυο ομάδες στη Γ΄ Εθνική, τη Μαύρη Θύελλα και το συγκρότημα της Αρκαδιάς".
~
***      Ο Γιάχος σφυρίζει τον τελικό Κυπαρισσίας - Σπάρτης, στο Περιστέρι!
Ο Γιάχος σφυρίζει τον τελικό Κυπαρισσίας - Σπάρτης, στο Περιστέρι!
* Μεγάλο όνομα και διαιτητή βέβαια Σούπερ Λίγκας – με καλές και κακές στιγμές στο παρελθόν - όρισε η ΕΠΟ για τον «τελικό» της Κυριακής, στο Περιστέρι…
-  Ο Θανάσης Γιάχος (Χίου) ορίστηκε λοιπόν πριν από λίγα μόλις λεπτά από την ΚΕΔ - ΕΠΟ να διευθύνει τον αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη Γ' εθνική μεταξύ της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης, την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο Στάδιο του Περιστερίου.
Βοηθοί του Γιάχου θα είναι οι Καρατζίκας και Απτόσογλου από την Αθήνα. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Μιχαηλίδης (Βοιωτίας) και παρατηρητής ο Καρατζάς (Εύβοιας).
~
***    Λεωνίδας Οικονομίδης: «Βαρύ το φορτίο…»         
      
Ο κ. Λεωνίδας Οικονομίδης μετά την εκλογή του ως προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, μας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θεωρώ ότι είναι βαρύ το φορτίο που αναλαμβάνω, καθώς διαδέχομαι τον Αριστείδη Σταθόπουλο, έναν άνθρωπο με 35ετή και πλέον δράση στο ποδόσφαιρο. Έχω την εμπειρία και με τη συμπαράσταση, σωματείων, προπονητών, ποδοσφαιριστών, διαιτητών και ΜΜΕ, θεωρώ ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα».
 *  Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΕΠΣΜ
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, που προήλθε από την αναδιάρθρωση στην υπ’ αριθμ. 8/10-6-2015 συνεδρίασή του, είναι η εξής…
Πρόεδρος: Λεωνίδας Οικονομίδης
Α΄ αντιπρόεδρος: Άγγελος Γεωργόπουλος
Β΄ αντιπρόεδρος: Νικόλαος Λιόγας
Γ΄ αντιπρόεδρος: Σωτήριος Μιχαλόπουλος
Γενικός Γραμματέας: Αντώνης Τουρλομούσης
Ταμίας: Κων/νος Κανελλόπουλος
Αναπληρωτής γραμματέας: Διονύσιος Ψαλλίδας
Αναπληρωτής ταμίας: Νικόλαος Ρούτσης
Μέλη: Γεώργιος Χριστόπουλος, Βασίλης Πολίτης, Ηλίας Αλεξανδρόπουλος
Τέλος, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Λεωνίδας Οικονομίδης και αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα βρεθούν την Κυριακή στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική  κατηγορία του πρωταθλητή Μεσσηνίας ΑΟ Κυπαρισσίας κόντρα στην πρωταθλήτρια Λακωνίας  ΑΕ Σπάρτης. 
~
*** 
~
***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html . ~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-05-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Σάββατο  06  Ιουνίου   2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-06-2015.html .-
~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.154 
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  07  Ιουνίου   2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-07-2015.html .-  

  ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  06  και 07  Ιουνίου  2015
:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/06-07-2015.html .-

~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html  

~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  08  Ιουνίου   2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-08-2015.html  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα   08  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-09-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 

~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-  
ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-10-2015.html ,
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/10-2015.html .-

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  11  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-11-2015.html .-  

~ ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή 12  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-12-2015.html .-

~  
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4207 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.  2479. 
 σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2510   video.-  2408.-                 
 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9232  βίντεο   .-
~
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4406 /  .-    
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 467 / -   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.154 
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
~   

Δεν υπάρχουν σχόλια: