ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016 :
 
~Παράκληση Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρά Ακρόαση Ι . Ευαγγελίου 04/08/2016: https://youtu.be/wiUieav5-Rc  .-



~ Παράκληση  Εκφώνηση Ι Ευαγγελίου Τε 03/08/2016 Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών: https://youtu.be/FnbEirVqOdg  .-

~Παράκληση στην Παναγία μας στον Ι Ν Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Τε  03/08/2016 : https://youtu.be/mT2CtH8ezFw .-


~  ΑΡΦΑΡΑ Παράκληση στην Παναγία Ι Ν  Αγίων Θεοδώρων 03/08/2016: https://youtu.be/l6UGYkb71to .-
 
~Παράκληση στην Παναγία μας στον Ι Ν Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Τε  03/08/2016: https://youtu.be/AQgN7lxDOFs .-



Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !


~
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΣε κάποιο επισκέπτη που ήθελε να μάθει τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τον Παράδεισο ο Γέροντας διαβάζοντας τη σκέψη του του είπε: «Αγάπη και πίστη στο Χριστό να έχεις και τίποτα άλλο».


~   4 Αυγούστου
Των εν Εφέσω αγίων Επτά Παίδων: Αντωνίνου, Διονυσίου, Εξακουστιδιανού, Ιαμβλίχου, Κωνσταντίνου, Μαξιμιλιανού καί Μαρτινιανού. Μαρτύρων Θαθουήλ καί Ιάς. Οσίου Ιωάννου, του Νέου. ~
Σήμερα 04/08/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω, Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων της Αγιάς Ευδοκίας
~Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Θείω Πνεύματι, ἀφθαρτισθέντες, πολυχρόνιον, ἤνυσαν ὕπνον, οἱ ἐν Ἐφέσῳ ἐπτάριθμοι Μάρτυρες, καὶ ἀναστάντες πιστοὺς ἐβεβαίωσαν, τὴν τῶν ἀνθρώπων κοινὴν ἐξανάστασιν ὅθεν ἅπαντες, συμφώνως τούτους τιμήσωμεν, δοξάζοντες Χριστὸν τὸν πολυέλεον.
~* Απολυτίκιο Αγ. 7 Παίδων εν Εφέσω - 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/nbyrQLWL98w .-

~

Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή

Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Καλλίνικος

Άγιος Καλλίνικος
 
Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου
 
Άγιος Ακάκιος

Άγιος Ακάκιος
 
Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα

Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Οσία Μακρίνα αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου

Οσία Μακρίνα αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου
 
Όσιος Δίος

Όσιος Δίος
 
~  Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω  Αγία Ίας  Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω, Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων της Αγιάς Ευδοκίας

***  "Μαστίγιο και… καρότο" για την αστυνόμευση στα Φιλιατρά
ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ 
 Η υπόθεση με την παρουσία της Αστυνομίας στα Φιλιατρά και τη γύρω περιοχή είναι σαν το φαινόμενο με το ποτήρι, όπου κάποιος το βλέπει μισογεμάτο και ο άλλος μισοάδειο.
Η πρώτη εκδοχή. Ομάδα πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας θα βρίσκεται μόνιμα στα Φιλιατρά, όπου θα δοκιμαστεί επίσης ο θεσμός του αστυνομικού πόλης. Αυτό συμφωνήθηκε σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτης, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, που συμμετείχε σε αυτή, όπως επίσης συμμετείχε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας και μια σειρά άλλοι παράγοντες.
Ειδικότερα, σε σχετικό δελτίο Τύπου από το πολιτικό γραφείο του Πέτρου Κωνσταντινέα, σημειώνονται τα εξής: «Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Δ. Αναγνωστάκη, του Υπαρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. κ. Ι. Διαμαντόπουλου, του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Π. Κωνσταντινέα, του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελα συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου και τοπικών στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εξεύρεσης επιπρόσθετης ενίσχυσης στο πρόβλημα αστυνόμευσης της πόλης των Φιλιατρών. Στη συνάντηση, η οποία ήταν σε πολύ θετικό κλίμα, αποφασίστηκε η μόνιμη και αδιάκοπη παρουσία ομάδας ΟΠΚΕ στην πόλη και η ανάπτυξη του θεσμού του αστυνομικού πόλεως ο οποίος θα στεγάζεται σε χώρο που θα προτείνει ο κ. Κατσίβελας.
Τέλος, τέθηκε υπό εξέταση η δυνατότητα μόνιμης μεταφοράς-εγκατάστασης αστυνομικής δομής στη πόλη των Φιλιατρών στο άμεσο μέλλον. Οι προσπάθειες από πλευράς μας για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες των Φιλιατρών και μόνο αποτελεί το κύριο μέλημά μας».
Η δεύτερη εκδοχή. Το αστυνομικό τμήμα κλείνει. Όπως είπε ο γενικός γραμματέας, με το σχεδιασμό θα θεσμοθετηθεί αστυνομική δύναμη και παρουσία στην περιοχή και αυτή θα είναι διαρκής ώστε και αστυνόμευση να παρέχεται και οι κάτοικοι να νιώθουν ασφαλείς.
Πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για λειτουργία ενός Α.Τ. μόνο στα Φιλιατρά για να καλύπτει και Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία, που παραμένουν σε λειτουργία Α.Τ., απορρίφθηκε πάραυτα και με έντονη δυσφορία του γενικού γραμματέα και όχι μόνο.
 Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, παρά τα όσα έχουν προηγηθεί και είτε αυτό είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού είτε όλοι είχαν άλλα κατά νου, ίσως ποιός θα χρεωθεί τις όποιες αρνητικές εξελίξεις και αντιδράσεις του κόσμου.
 Από τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας, κρατούνται χαμηλοί τόνοι και μικρά καλάθια παρά το γεγονός ότι στα Φιλιατρά, ήδη από χθες το απόγευμα, κάποιοι μόνο που δε θριαμβολογούσαν, ενώ σοβαροί και σκεπτόμενοι αυτοδιοικητικοί και πολίτες ήταν προβληματισμένοι και σφόδρα δυσαρεστημένοι, αφού επισήμως ενημερώθηκαν για το "λουκέτο" στο Α.Τ. και θεωρούν πως τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα και "χρυσώνουν το χάπι" απλώς!
Στη συνάντηση με το γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης παρόντες ήταν ο βουλευτής, Πέτρος Κωνσταντινέας, που πριν δυο μήνες προανήγγειλε το "λουκέτο" στα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, ο δημαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι από τα Φιλιατρά, Δημήτρης Σαρμαντζής, Γιώργος Ασημακόπουλος και Μπάμπης Καλογερόπουλος. Των Αντώνη Πετρόγιαννη, Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ο δήμος Μεσσήνης θα φιλοξενήσει πρόσφυγες σε άλλο χώρο που δεν θα είναι δημοτική περιουσία
Επιστολή Βίτσα σε Τσώνη
 Μετά την απόρριψη της "Μακαρίας" θα βρεθεί άλλος χώρος που δεν είναι δημοτική περιουσία
 Με την έλευση του Αυγούστου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Συντονιστής του Διυπουργικού Οργάνου για τη διαχείριση των προσφύγων, έστειλε απαντητική επιστολή σε προηγούμενη του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη.
Σε αυτή ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος θα υποδεχτεί έναν αριθμό προσφύγων, αλλά σε χώρο που δεν είναι δημοτικός, μετά και την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, "ώστε να φροντίσουμε τους χειμαζόμενους συνανθρώπους μας, τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν ζήσει και ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου και αναζητούν σε εμάς τους 'πολιτισμένους' μια χείρα βοηθείας".
Από την άλλη, ο κ. Βίτσας πλέκει το εγκώμιο για η στάση που κράτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης στην "καυτή" συνεδρίαση, όπου ακούστηκαν μια σειρά από ξενοφοβικές και ρατσιστικές παρεμβάσεις.
Ειδικότερα, αναφέρει: "Είμαι σίγουρος πως οι κάτοικοι της Μεσσήνης θα σταθούν δίπλα σας αναγνωρίζοντας έναν γενναίο δήμαρχο, έναν καλό άνθρωπο".
Τέλος, ο κ. Βίτσας ενημερώνει τον κ. Τσώνη ότι για την επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης γνώριζε ήδη από τον Τύπο όσα διαδραματίστηκαν. Α.Π. 

***  Δύο άντρες και μια γυναίκα μέσα σε μια ημέρα έκλεψαν 8 εκκλησίες
Τα παγκάρια στις εκκλησίες, κυρίως στις περιοχές του πρώην Δήμου Θουρίας, αλλά και στο Δυρράχι Αρκαδίας έβαλαν «στο μάτι» δύο άντρες και μια γυναίκα και μέσα σε μια ημέρα άνοιξαν  8 Ιερούς Ναούς.
Όλες οι διαρρήξεις έγιναν την Τετάρτη 27 Ιουλίου και από τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία κατέληξε ότι δράστες είναι τρία άτομα από τη Μεσσηνία. Δύο άντρες ηλικίας 39 και 41 ετών και μία γυναίκα 32 ετών.
Σε βάρος όλων σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.
  Έκλεβαν εκκλησίες
Συνολικά εξιχνιάστηκαν από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας 8 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπής σε Ιερούς Ναούς σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας.
Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και τις πληροφορίες που συνέλεξε, εξακριβώθηκε ότι οι 3 δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, την προηγούμενη Τετάρτη διέρρηξαν συνολικά 8 παγκάρια και πήραν χρήματα από 5 από αυτά.
  Έσπαγαν τα παγκάρια
Όλες τις κλοπές τις διέπραξαν πρωινές ώρες. Αρχικά μπήκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πολιανή και αφού έσπασαν το παγκάρι, πήραν το ποσό των 100 ευρώ. Στη συνέχεια και πάλι στην Πολιανή, μπήκαν στο ναό της Αγίας Τριάδας και πήραν από το παγκάρι 40 ευρώ.
Μετά μπήκαν στην εκκλησία της Υπαπαντής στην Άμφεια και με τον ίδιο τρόπο, πήραν από το παγκάρι το ποσό των 100 ευρώ. Από τον Προφήτη Ηλία στα Πετράλωνα, πήραν από το παγκάρι το ποσό των 2 ευρώ και από το παγκάρι της Αγίας Κυριακής στο Μαγγανιακό πήραν 10 ευρώ.
Επίσης, οι 3 δράστες άνοιξαν και τα παγκάρια του Αγίου Δημητρίου και του Αγ. Ιωάννη στην Πολιανή, αλλά δεν βρήκαν χρήματα μέσα στο παγκάρι, όπως και εκκλησία στο Δυρράχι Αρκαδίας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Στο Δημοτικό Συμβούλιο το ανοικτό θέατρο Καλαμάτας χωρητικότητας 1.800 – 2.000 θέσεων 
Σύμφωνα και με δηλώσεις του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, τις προηγούμενες ημέρες, εισάγεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 11 Αυγούστου,  το θέμα κατασκευής από το Δήμο ανοικτού θεάτρου  στην Καλαμάτα (εκτιμάται ως κατάλληλος ο χώρος του Δημοτικού Φυτωρίου, στην αρχή της εθνικής οδού προς Σπάρτη).
Ο δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, χθες, ανέφερε τα εξής: «Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια του χρόνου να έχουμε το ανοικτό θέατρο των 2.000 θέσεων.
 Αυτό είναι προϋπόθεση εν όψει διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, αλλά και για να έχουμε εκδηλώσεις, οι οποίες να είναι ανταποδοτικές.
Το θεατράκι, το οποίο υπάρχει στο Κάστρο, των 700 θέσεων, έχει προβλήματα, δεν μπορούν να ανέβουν άτομα με αναπηρία ή δεν μπορεί να ανέβει ασθενοφόρο ή δεν μπορούν να ανεβάσουν τα μηχανήματα. Χρειάζεται κατεπειγόντως ένα ανοικτό θέατρο 1.800 έως 2.000 θέσεων.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 Αυγούστου, έρχεται το θέμα στην ημερήσια διάταξη για έγκριση της μελέτης και αποστέλλεται στην Αθήνα, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε καλύτερα το έργο αυτό».
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Πολιτών", Μιχάλης Αντωνόπουλος, όσο και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις στον παραπάνω σχεδιασμό. Α.Π.

***  Εγκαίνια έκθεσης “ΖΑΝΑΝΤΟΥ/ΧΑΝΑDU” του ζωγράφου Βαγγέλη Γκόκα 
Εγκαινιάζεται σήμερα  Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις  9 το βράδυ  το πρώτο Painting Session του Mataroa, το οποίο φιλοξενεί τον ζωγράφο Βαγγέλη Γκόκα με έργα από την τελευταία δουλειά του, με τίτλο “ΖΑΝΑΝΤΟΥ/ΧΑΝΑDU”. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (ΚΤΚ) και την υποστήριξη του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21, της Φάρις και του Δήμου Καλαμάτας.
Η έκθεση φιλοξενείται εντός του Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας, Ναυαρίνου 8 στην παραλία της πόλης,  θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 19.00 - 22.00.
Ο τίτλος της έκθεσης αναφέρεται στην θερινή πρωτεύουσα του Κινέζου αυτοκράτορα Κουμπλάι Χαν, που μεταφέρθηκε στη Δυτική παράδοση ως ένας παραμυθένιος τόπος αρμονίας, άνεσης και αφθονίας. Κατά τον ίδιο τρόπο ο Γκόκας χτίζει τα έργα του πάνω σε μια ονειρική λογική,  που είναι δύσκολο να ερμηνευθεί και αποτελείται από γριφώδεις και άγνωστους κανόνες. Η θεματική του δεν εμπεριέχει μόνο ότι βλέπουμε αλλά και πολλά άλλα τα οποία δε βλέπουμε αλλά στα οποία εμπλεκόμαστε.
Περισσότερες πληροφορίες   στο www.mataroa.org/mcac, ή  σε επικοινωνία  με τον κ. Ιπποκράτη Παπαδημητράκο, 6974753965 & ippokratis@mataroa.org  .-
 
***  Αρχίζει στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας το παζάρι αντικών
 
Στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας θα είναι σε λειτουργία, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το υπαίθριο παζάρι με αντίκες. Οργανωμένο σε 26 μεγάλα περίπτερα, πάνω στο υπέροχο πλακόστρωτο, το παζάρι είναι ανοιχτό όλη μέρα με συμμετοχή εμπόρων από το Μοναστηράκι και αλλού. Τα εμπορεύματα-παλιά Ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού,  αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα – εκθέτονται από το πρωΐ μέχρι τα μεσάνυχτα αποτελώντας αντικείμενο έρευνας, αλλά και τέρψης των επισκεπτών.
Οι επισκέπτες, οι λάτρεις των αντικών και όχι μόνο, έρχονται από κάθε σημείο της χώρας που μαζί με τους περαστικούς, τους κατοίκους της Μεσσηνίας και τους παραθεριστές ξεπερνούν τους 8.000  σε αριθμό. Ο λόγος της επίσκεψής τους στο παζάρι δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον για τις αντίκες, αλλά αυτή η ίδια η  ιδέα του παζαριού που κατά τη διάρκεια των διακοπών αποτελεί μια ευχάριστη απασχόληση και μια ιδιαίτερη εμπειρία. Μην ξεχνάμε ότι το παζάρι  είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα που διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται σε όλη την Ευρώπη. Το παζάρι οργανώνεται από Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, που είναι και ο εμπνευστής αυτής της ιδέας. 

***«Βιβλίο»: Μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια, που περνά κρίση 
Η ανάλαφρη θεματολογία κερδίζει τους αναγνώστες
Προτάσεις από τους βιβλιοπώλες της Καλαμάτας
Πολλοί έχουμε συνδυάσει το καλοκαίρι με ένα βιβλίο στο χέρι, ένα βιβλίο που θα μας κρατήσει ξεχωριστή παρέα στην παραλία και γενικότερα στις διακοπές μας.
Βέβαια, τα πράγματα στην αγορά βιβλίου έχουν αλλάξει αρκετά σε σχέση με το παρελθόν, αφού η κρίση έχει χτυπήσει και τους βιβλιοφάγους. Ένας ακόμα εχθρός του βιβλίου είναι το διαδίκτυο και ειδικότερα τα social media, αφού πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν το κινητό τους από την ανάγνωση ενός βιβλίου.
Από την άλλη, βέβαια, ποτέ το κινητό δεν θα καταφέρει να μυρίσει χαρτί, μια μυρωδιά που λατρεύουν οι φίλοι του βιβλίου.
Το "Θάρρος" βρέθηκε σε βιβλιοπωλεία της πόλης και μίλησε με τους κατάλληλους ανθρώπους για τις προτιμήσεις του κόσμου, αλλά και γενικότερα την κίνηση αυτή την περίοδο.
Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μη ζητήσουμε προτάσεις για όσους είναι ακόμα αναποφάσιστοι ή ψάχνουν το επόμενο βιβλίο που θέλουν να διαβάσουν.
 Σταύρος Παπαχρήστου
Παρά τη κρίση που υπάρχει στην αγορά του βιβλίου, οι ενδιαφερόμενοι συνεχίζουν να αγοράζουν βιβλία, αναζητώντας ωστόσο βιβλία χαμηλών τιμών ή προσφορών. Τα βιβλία που επιλέγονται συνήθως είναι ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας και μάλιστα μυθιστορήματα χαλαρού και ευχάριστου περιεχομένου, ενώ παρατηρείται κίνηση και στα βιβλία εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά.
  Κατερίνα Κονταργύρη
vivlio1.jpg

Την περίοδο του καλοκαιριού τα βιβλία που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα πιο εμπορικά και ανάλαφρου περιεχομένου μυθιστορήματα, ώστε να συνδυάζονται με τη χαλάρωση και τις ώρες στη θάλασσα. Οι ενδιαφερόμενοι, κυρίως παιδικής ηλικίας και γυναίκες από 40 και άνω, αναζητούν βιβλία προσφορών ή επιλέγουν βιβλία με κάποια έκπτωση από τους ίδιους τους εκδοτικούς οίκους. Ωστόσο, σαν βιβλιοπωλείο κάνουμε μία έκπτωση 10% σε όλα τα βιβλία, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς μεταχειρισμένων βιβλίων. Τα βιβλία με την μεγαλύτερη ζήτηση, αν και η κρίση συνεχίζει να επηρεάζει τις αγορές, είναι τα εκπαιδευτικού περιεχομένου για τις μικρές ηλικίες, ενώ για τα μεγαλύτερες επιλέγονται εμπορικά μυθιστορήματα.
  Δήμητρα Δημοπούλου
vivlio3.jpg
Η κρίση του βιβλίου κινείται ακόμη σε υψηλά επίπεδα, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να καλύψουν πρώτα τα είδη πρώτης ανάγκης και ύστερα τα θέλω τους για λογοτεχνία, γι’ αυτό είναι και πιο επιφυλακτικοί σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Έτσι, αναζητούν βιβλία σε καλύτερες τιμές ή προσφορών και γενικά αγοράζουν πολλές νέες κυκλοφορίες από ξένη και ελληνική λογοτεχνία ανάλαφρου κυρίως περιεχομένου. Σημαντικό είναι ότι ο Φ.Π.Α. έχει μειωθεί από 6,5% στο 6%, ενώ υπάρχουν και βιβλία που ξεκινούν από τα 3 ευρώ, όπως οι παιδικές λογοτεχνίες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Ανάλογης ζήτησης για μεγαλύτερες ηλικίες έχουν τα εμπορικά μυθιστορήματα αλλά και η αστυνομική λογοτεχνία.
  Λυκούργος Καρολεμέας
vivlio4.jpg
Το καλοκαίρι είθισται να αγοράζονται βιβλία ανάλαφρου περιεχομένου, ενώ τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγάλη ζήτηση της αστυνομικής λογοτεχνίας και μάλιστα από γυναίκες αναγνώστες. Ωστόσο, αν και μερικοί επιλέγουν συγκεκριμένους συγγραφείς, υπάρχει μεγάλη ποικιλία για κάποιον που δεν έχει κάτι κατά νου. Μάλιστα, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πολλά βιβλία προσφορών, βιβλία μπαζααρ, ενώ οι παιδικές λογοτεχνίες ξεκινούν από πολύ χαμηλές τιμές. Οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν κυρίως βιβλία παραλίας, ενώ για το παιδί, δεν είναι αυτοσκοπός να διαβάσει ένα βιβλίο υποχρεωτικά, αλλά να το διαβάσει γιατί του κέντρισε το ενδιαφέρον και το επέλεξε μόνο του. Το σημαντικό είναι να διαβάζουμε και να κρατάμε βιβλία στα χέρια μας είτε αγοράζοντας τα, είτε με το να τα δανειζόμαστε. 
 Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος
Η κίνηση των βιβλίων παρατηρείται σε όλα τα είδη της λογοτεχνίας, ωστόσο κινείται σε χαμηλά επίπεδα λόγω της έλλειψης χρημάτων. Βιβλία μεγάλης ζήτησης είναι κυρίως τα πιο εμπορικά, τα αποκαλούμενα ‘’φαστ-φουντ’’ βιβλία, που τα διαβάζεις χωρίς να σου μένει τίποτα μετά, και τα βιβλία που απευθύνονται σε μικρές ηλικίες. Οι τιμές των βιβλίων είναι παρόμοιες με άλλες χρονιές αλλά πλέον βρίσκεις και βιβλία χαμηλών τιμών. Ωστόσο, όποιος θέλει να διαβάσει θα διαβάσει.
  Οι προτάσεις των βιβλιοπωλών:
βιβίοα.jpg
  • Η εκδίκηση των αγγέλων, Λένα Μαντά
  • Οι δαίμονες δεν έχουν όνομα, Χρυσηίδα Δημουλίδου
  • Σέρρα, Η ψυχή του Πόντου, Γιάννης Καλπούζος
  • Δυο φιλιά για την Αμέλια, Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη
  • Η σύγκρια, Γιολάντα Τσορώνη
  • Η υπέροχη φίλη μου, Έλενα Φερράντε
  • Το ημερολόγιο μιας ξενέρωτης
  • Πάμε διακοπές
  • Maestra, LS Hilton
  • House of cards, Michael Dobbs

Της Σταυριανής Μητροπούλου

***  Η "Αντιγόνη" στο Κάστρο Καλαμάτας
Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.  «Στον αστερισμό των επτά σωζομένων τραγωδιών του Σοφοκλή, η «Αντιγόνη» είναι το λαμπρότερο αστέρι», γράφει ο μεγάλος διανοητής Τζορτζ Στάινερ στο βιβλίο του «Αντιγόνες», και συνεχίζει: «H Αντιγόνη του Σοφοκλή δεν είναι μόνον η ωραιότερη από τις ελληνικές τραγωδίες, αλλά από όλα τα έργα που δημιούργησε το ανθρώπινο πνεύμα, είναι αυτό που αγγίζει περισσότερο την τελειότητα».
Η Αθήνα του 5ου αιώνα σηματοδοτεί το αποκορύφωμα του ανθρώπινου πνεύματος στις φιλοσοφικές, ποιητικές και πολιτικές πραγματώσεις, ενώ καταδεικνύεται ότι η κλασική Ελλάδα έχει καθορίσει ουσιαστικά το πεπρωμένο του δυτικού ανθρώπου.
Το ερώτημα είναι: Γιατί αυτή η αδιάκοπη επιβολή των ελληνικών μύθων, και ιδιαίτερα της Αντιγόνης, στη φαντασία της Δύσης; Υπάρχουν πάνω από τριάντα όπερες με θέμα την Αντιγόνη, μεταξύ των οποίων του Χάιλντερλιν, που τη μελοποίησε ο Καρλ Ορφ, του Κοκτό, που τη μελοποίησε ο Αρθουρ Χόνεγκερ, παρτιτούρες του Μέντελσον και του Σαιν-Σανς, άπειρα θεατρικά έργα, μεταξύ των οποίων του Ανούιγ, του Μπρεχτ, του Αντρέ Ζιντ, του Βίλμπραντ, καθώς και νουβέλες, όπως αυτή του Ρολφ Χόχουτ.
Και γιατί δεν υπάρχουν επαναλήψεις στο έργο του Σαίξπηρ; Αναζητώντας μια απάντηση, θα πρέπει να διατρέξουμε όλες τις φιλοσοφικές απόψεις, από τον Αριστοτέλη και τους προσωκρατικούς έως τον Εγελο και τον Χέγκελ, τον Νίτσε, τον Μαρξ, τον Σέλεϊ, τον Σίλερ, τον Κίρκεργκορ, τον Γκαίτε, τον Χάιντεγκερ. Διατρέχει τις θεωρίες του Γιουνγκ και του Φρόιντ, τις ερμηνείες που έδωσαν στους αρχαίους μύθους σε σχέση με τα πρωταρχικά στοιχεία των υποσυνειδησιακών πεδίων, με τα αρχέτυπα, με τα σύμβολα.
 Είναι γνωστό άλλωστε ότι η φροϋδική ψυχανάλυση αντλεί την επιχειρηματολογία της από τα αρχέτυπα των ελληνικών μύθων, οι οποίοι έδωσαν στους δυτικούς πολιτισμούς τους κώδικες των συμβόλων και τη δυναμική μιας υπερβατικής ερμηνείας. Τα πρόσωπα της αρχαίας τραγωδίας είναι τα αρχέτυπα του μύθου, ενώ τα πρόσωπα της σαιξπηρικής τραγωδίας είναι πρόσωπα του ιστορικού χρόνου. Και η επιστροφή μας στον ελληνικό μύθο, είναι επιστροφή μας ρίζες.
H σύγκρουση Αντιγόνης - Κρέοντα είναι το σημείο όλων των συγκρούσεων που υπάρχουν ανάμεσα στον άνθρωπο και στην εξουσία, ανάμεσα στον άνθρωπο και στον θεό, στον άνθρωπο και στη συνείδηση.
 Μια σύγκρουση που θεμελίωσε τη δυτική σκέψη της δικαιοσύνης, της πολιτικής, της οντολογικής φιλοσοφίας, της μη συμβατότητας του ανθρώπινου και του θείου δικαίου.
H σύγκρουση Αντιγόνης - Κρέοντα είναι σύγκρουση δύο «υπαρξιακών ελευθεριών». Κανείς δεν μπορεί να υπαναχωρήσει, χωρίς να διαψεύσει την ουσία της υπάρξεώς του. Επίσης είναι και μια σύγκρουση - διάλογος μεταξύ κωφών, αφού ο ένας δεν ακούει τον άλλον.
H γλώσσα του Κρέοντα είναι η γλώσσα της χρονικότητας. Ενώ η Αντιγόνη μιλά μέσα από την αιωνιότητα. Γι' αυτό και η φωνή της αντηχεί αέναα, αποκαλύπτοντας κάθε φορά νέες όψεις του τραγικού.
Ώρα έναρξης: 21:00. Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (τηλ. 27210 87902) και στο viva.gr (16 ευρώ κανονικό, 13 ευρώ μειωμένο).

*** Αδήλωτο προσωπικό και μη έκδοση αποδείξεων σε Καλαμάτα και Πεταλίδι 
Σε 6 καταστήματα σε Καλαμάτα και Πεταλίδι, βεβαίωσαν παραβάσεις οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους την Παρασκευή και το Σάββατο, που μας πέρασαν.
Η «επιδρομή» της Οικονομικής Αστυνομίας, αυτή τη φορά έγινε σε Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  Παραβάσεις
Σε ότι αφορά τους ελέγχους σε Καλαμάτα και Πεταλίδι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.), διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:
- Σε ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 5 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ κατελήφθησαν να απασχολούνται 2 υπάλληλοι που δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται 1 υπάλληλος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 3 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
- Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 3 υπάλληλοι οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 6 υπάλληλοι οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Τέλος, σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται υπάλληλος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  Δέχονται και καταγγελίες
Για τις περιπτώσεις αυτές και για τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, υπνθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Επιλεκτικές «ευαισθησίες» από το Δήμο Καλαμάτας…
Εντύπωση μου προκάλεσε ότι η ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, ανάρτησε σχόλιο για τα παράπονα των κατοίκων του Πάρκου σχετικά με το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου… Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τους υποσχέθηκε ότι δε θα ξαναπαραχωρήσει το Πάρκο για το συγκεκριμένο Φεστιβάλ… Δεν αντιλέγω, ότι όντως η «μέταλ» και η «ροκ» μουσική να μην άφησαν και πολύ ήσυχους του περίοικους του Πάρκου… Από την άλλη ούτε μέχρι τις 3 το πρωί υπήρχε η μουσική ούτε αυτό γίνεται κάθε μέρα. Εκτός αυτών, το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, συγκέντρωσε για ακόμα μια χρονιά περισσότερους από 10.000 θεατές, στην πλειονότητα νέους, αρκετούς επισκέπτες της πόλης, ενώ φιλοξένησε και σπουδαία συγκροτήματα με μεγάλη ιστορία τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός… Αλήθεια ο Δήμος Καλαμάτας θα δείξει και την ίδια ευαισθησία το βράδυ της «Λευκής Νύχτας» που ο κάθε καταστηματάρχης μετατρέπει το μαγαζί του, ανεξαρτήτως του τι πουλάει, σε αυτοσχέδιο «σκυλάδικο» μέχρι τις 5 το πρωί;    K. Γαζ. 

*** Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Γιάννης Κότσιρας στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας 8 & 9 Αυγούστου
Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν στην Καλαμάτα, με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Φάρις, για δύο συναυλίες στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας 8 & 9 Αυγούστου.
Μαζί τους οι μουσικοί: Άκης Κατσουπάκης (ενορχήστρωση, πιάνο), Άκης Αμπράζης (μπάσο), Κώστας Μιχαλός (κιθάρα), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι).
Στον ήχο οι Γιώργος Καραγιαννίδης.
Σημεία Προπώλησης: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, viva.gr, Public
Γενική Είσοδος: 15,00€, Α.Μ.Ε.Α ΑΝΕΡΓΩΝ 13,00€

*** Δωρεάν όλες οι Viber Out κλήσεις μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου 
Το Viber, μία από τις κορυφαίες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο με πάνω από 754 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες διεθνώς, προχωρά σε μια ειδική προσφορά αποκλειστικά για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι χρήστες με καταχωρημένο αριθμό τηλεφώνου στο Viber από οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρίσκονται, μπορούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να καλούν μέσω του Viber Out οποιοδήποτε ελληνικό κινητό ή σταθερό τηλέφωνο εντελώς δωρεάν.
Με 33 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, το Viber διακρίνεται ως μια από τις πιο αγαπημένες εφαρμογές: πάνω από 3,5 εκατομμύρια Έλληνες στέλνουν κάθε μήνα γραπτά και φωνητικά μηνύματα και πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις μέσω του Viber. Μόνο κατά το μήνα Ιούλιο, οι Έλληνες χρήστες πραγματοποίησαν 24 εκατομμύρια κλήσεις μιλώντας για 125 εκατομμύρια λεπτά με την οικογένεια, τους φίλους και άτομα από το επαγγελματικό τους περιβάλλον στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο.
Η Ελλάδα επιλέχθηκε για αυτή τη μοναδική προσφορά ως βασική αγορά της Κεντροανατολικής Ευρώπης και μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο. Όλοι οι χρήστες του Viber παγκοσμίως μπορούν να δοκιμάσουν χωρίς χρέωση την υπηρεσία Viber Out και να καλέσουν οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό Ελλάδας εντελώς δωρεάν από οποιοδήποτε smartphone iOS, Android και Windows ή Windows PC ή Mac. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σύνδεση στο internet - κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi - και μπορείτε να απολαύσετε απεριόριστες Viber Out κλήσεις εντελώς δωρεάν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
 "Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο δραστήριες αγορές της περιοχής, και – με την ειδική αυτή  προσφορά - θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ήδη χρησιμοποιούν το Viber στη χώρα, αλλά και να δώσουμε ένα σημαντικό κίνητρο στους εκατομμύρια νέους χρήστες, ώστε να δοκιμάσουν τις απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας με τους αγαπημένους τους που προσφέρει το Viber. Αυτή η μοναδική προσφορά που ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, καλύπτει όλες τις κλήσεις προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα Ελλάδας, και δίνει τη δυνατότητα στους νέους και υπάρχοντες χρήστες του Viber σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα να καλούν μέσω του Viber Out οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο στη χώρα χωρίς καμία χρέωση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου"- σημείωσε  ο κ. Atanas Raykov, Γενικός Διευθυντής της Viber για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Γενικός Διευθυντής της Telecom Partnerships για όλο τον κόσμο.
"Η δέσμευση της Viber να παρέχει υψηλής ποιότητας εμπειρία χρήστη μας οδηγεί στο να προσπαθούμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα"- σημείωσε ο κ. Raykov και πρόσθεσε ότι: "Η περιοχή της Κεντροανατολικής Ευρώπης είναι μια σημαντική αγορά για τη Viber, ενώ η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα επίκεντρα της καινοτομίας. Για αυτόν το λόγο μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας είναι να επιδείξουμε στην περιοχή τη δύναμη της απεριόριστης σύνδεσης που μπορεί να προσφέρει το Viber". Ως ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της πλήρους ηρεμίας και ασφάλειας των χρηστών, η Viber εισήγαγε πρόσφατα την πλήρη κρυπτογράφηση end-to-end σε όλες τις πλατφόρμες συνομιλιών (chats) και τις φωνητικές κλήσεις, καθώς και μια επιλογή για κρυφές συνομιλίες. Το Viber έχει περισσότερους από 33 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αριθμός που ως ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού είναι από τις υψηλότερες επιδόσεις του Viber στον κόσμο.
Χάρη στην ευρεία βάση χρηστών του, το Viber έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό app για το σχηματισμό online κοινότητων, όπου φίλοι και μέλη οικογενειών επικοινωνούν σε προσωπικό επίπεδο με τον πιο πιο ασφαλή και εκφραστικό τρόπο. Το Viber προσφέρει επίσης σε άτομα με επιρροή στην κοινή γνώμη, δημοφιλή εμπορικά σήματα και οργανισμούς μια πλατφόρμα, όπου μέσω των Public Chats μπορούν να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους και να μοιράζονται θετικά vibes, αλλά και τα δημoφιλή Viber Stickers (αυτοκόλλητα) που διατίθενται σε όλο και μεγαλύτερη ποικιλία από Viber Sticker Market. Οι  Έλληνες χρήστες αποστέλλουν εκατομμύρια stickers κάθε μήνα ως μέρος των καθημερινών συνομιλιών τους. Είναι ένα μοναδικό εργαλείο που χρησιμοποιείται τόσο για διασκέδαση, όσο και ως μέσο αποτελεσματικής στοχευμένης επικοινωνίας.
Ο κ. Raykov θα επισκεφτεί την Ελλάδα το Σεπτέμβριο για να συναντηθεί με διαμορφωτές των τάσεων και εταιρείες που ενδιαφέρονται να πρωτοπορούν, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους στρατηγικές συνεργασίες με στόχο την προσέγγιση της τεράστιας διαδραστικής κοινότητας χρηστών και συνεργατών του Viber στην Ελλάδα, την Κεντροανατολική Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Ως μια βασική παγκόσμια κοινωνικη πλατφόρμα, το Viber λειτουργεί ως μοχλός κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικών διασυνδέσεων και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, γεγονός που το καθιστά τον ιδανικό συνεργάτη για τη δημιουργία κοινοτήτων με βάση τα ενδιαφέροντα των χρηστών και την προσέγγιση μιας σημαντικής βάσης καταναλωτών σε όλη τη χώρα και τη γύρω περιοχή.  capital.gr

*** Βλήμα βρέθηκε σε παραλία στο Καλαμάκι
Εντοπίστηκε χθες το βράδυστη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ _ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ» Μεσσηνιακού κόλπου, σε απόσταση ενός μέτρου από βραχώδη ακτή και σε βάθος λίγων εκατοστών ένα βλήμα καλυμμένο από στρείδια.
Από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ενημερώθηκε η Διοίκηση Κέντρων (ΔΙΚΕ) Πελοποννήσου για την περισυλλογή και εξουδετέρωση του ανωτέρω υλικού.

***  Ζέστη με συννεφιά  σήμερα στην Καλαμάτα- Αναλυτική πρόγνωση 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 4/8/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Πόλεμος ανακοινώσεων Κυβέρνησης και ΝΔ για το ποιος... ηττήθηκε στο ΕΚΑΣ  
Η παραδοχή Μαντά και η επόμενη μέρα

Πόλεμος ανακοινώσεων Κυβέρνησης και ΝΔ για το ποιος... ηττήθηκε στο ΕΚΑΣ

Μονομαχία με ανακοινώσεις εν μέσω θέρους ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε η παραδοχή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε στην διαπραγμάτευση για το ζήτημα του ΕΚΑΣ. Η ΝΔ έκανε λόγο για «δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα», ενώ κυβερνητικές πηγές απάντησαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «πουλάει την υποκρισία της ως κοινωνική ευαισθησία».
«Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά δυο τρεις αράδες στα προπαγανδιστικά non papers του Μαξίμου, με στόχο τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας δήλωση του Χρήστου Μαντά.
Σύμφωνα με τη ΝΔ, «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία κρίση ειλικρίνειας, δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι, ότι το κόψιμο του ΕΚΑΣ σε χιλιάδες συνταξιούχους ήταν για την κυβέρνηση "ένα σημείο ήττας στη διαπραγμάτευση"», παραδεχόμενος «αυτό που η ίδια η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζουν, εδώ και πολύ καιρό: ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, θέτοντας με την ανεπάρκειά του στο περιθώριο χιλιάδες μικροσυνταξιούχους, που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται με βίαιο τρόπο».
«Η ΝΔ πουλάει την υποκρισία της ως κοινωνική ευαισθησία», απάντησαν κυβερνητικές πηγές στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.
Από το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ως κυβέρνηση υπέγραφε λευκά χαρτιά για να κάνει σήμερα «τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».
«Η ΝΔ που είχε συνομολογήσει με τους δανειστές τον "ξαφνικό θάνατο" του ΕΚΑΣ, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και τη δραματική περικοπή στις κύριες συντάξεις, -με την πρόθεση να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να επιταχύνει το σενάριο της "αριστερής παρένθεσης"- έχει σήμερα το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "δεν διαπραγματεύτηκε"», αναφέρουν, ειδικότερα, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν:
«Ο λαός βλέπει ποιος διαπραγματεύεται πραγματικά και φροντίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για τη στήριξη των αδύναμων. Και ποιος ήταν εκείνος που υπέγραφε λευκά χαρτιά και σήμερα κάνει τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».
«Τα ψέματα του Μαξίμου δεν πείθουν πλέον ούτε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η ΝΔ, απαντώντας στα όσα υποστήριξαν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές.
«Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του ας μην ξεχνούν την παροιμία που λέει "οι ψεύτες μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρονται"», ανέφερε.


***  Τρόμος στο Λονδίνο: Φονική επίθεση σε ανυποψίαστους περαστικούς  
Ένας 19χρονος άντρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε διερχόμενους πολίτες στην πλατεία Ράσελ
Τρόμος στο Λονδίνο: Φονική επίθεση σε ανυποψίαστους περαστικούς

Μια επίθεση σε πολυσύχναστο δημόσιο χώρο σημειώθηκε στο Λονδίνο. Ένας 19χρονος άντρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε διερχόμενους πολίτες στην πλατεία Ράσελ της πρωτεύουσας της Αγγλίας σκοτώνοντας μια γυναίκα ηλικίας 60 ετών και τραυματίζοντας ακόμη πέντε άτομα.
Όπως αναφέρει το Skynews, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία.
«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κορίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.
Άλλοι μάρτυρες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργούς καθώς υποστηρίζουν ότι λίγο μετά την επίθεση είδαν ένα ή δύο άτομα να αποχωρούν από το σημείο «βιαστικά».
Η Σκότλαντ Γιάρντ σημειώνει ότι ένα απο τα βασικά ενδεχόμενα που εξετάζονται, επίσης, είναι ο 19χρονος να είχε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά δεν αποκλείουν την τρομοκρατία. Την υπόθεση ερευνούν από κοινού το τμήμα ανθρωποκτονιών αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βρετανικών αρχών ότι στους δρόμους του Λονδίνου θα περιπολούν επιπλέον 600 ένοπλοι αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
«Η τρομοκρατική ενέργεια είναι μία δυνατότητα, η οποία διερευνάται σ’ αυτό το στάδιο» δηλώνουν οι αρχές.
Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 19χρονου μόλις έξι λεπτά μετά την επίθεση με μαχαίρι στην πλατεία Ράσελ.
«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί» δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.
 Ψυχραιμία και εγρήγορση ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν δήλωσε σήμερα ότι η ασφάλεια των Λονδρέζων είναι το πρώτο μέλημά του.
Παράλληλα, συνέστησε στους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας να παραμείνουν ήρεμοι, αλλά και σε εγρήγορση, μετά την επίθεση με μαχαίρι που έγινε χθες το βράδυ, σε κεντρική πλατεία της πόλης.
“Η ασφάλεια των Λονδρέζων είναι η άμεση προτεραιότητα μου,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος για να συνεχίσει: “Σας παροτρύνω να είστε ψύχραιμοι και σε εγρήγορση. Σας παρακαλώ ν' αναφέρετε οτιδήποτε το ύποπτο στην αστυνομία. Πρέπει να είμαστε τα αυτιά και τα μάτια των αστυνομικών και των υπηρεσιών ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το Λονδίνο προστατεύεται,” τόνισε ο Χαν.


***   "Όχι" από τους ΑΝΕΛ για την ανέγερση τεμένους στον Ελαιώνα
Υπερψηφίζουν την επίμαχη διάταξη ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι


Την αντίθεσή τους με τη διάταξη του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό, εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Στη συζήτηση στις συναρμόδιες επιτροπές του νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το επίμαχο άρθρο.
Αντιθέτως, υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και του Ποταμιού.
Επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση στην Ολομέλεια οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, ενώ αρνητική ψήφο έδωσε η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το τέμενος θα κατασκευαστεί επί της Ιεράς Οδού, κοντά στο σταθμό του μετρό στον Ελαιώνα. Θα μπορεί να στεγάσει περίπου 400 άτομα. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η ανέγερση του τεμένους θα κοστίσει 946.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχθηκε καθώς «δεν υπάρχουν κατοικίες και κυρίως επαγγελματικές χρήσεις, έτσι η όχληση των περιοίκων θα είναι ελάχιστη».
Η αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο αναφέρει ότι η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει ισλαμικό τέμενος, κάτι που πλήττει τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας. «Κατά την παρούσα συγκυρία στην οποία καταγράφεται έξαρση των φονταμενταλιστικών απόψεων και ενεργειών, η άμεση ολοκλήρωση του έργου καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ» αναφέρει η έκθεση.

***    Υπερψηφίστηκε από 206 βουλευτές η διάταξη για το τζαμί
Κατά ψήφισαν οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή - Υπέρ της ανέγερσής του ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων


Με αυξημένη πλειοψηφία, αλλά χωρίς τη στήριξη των ΑΝΕΛ εγκρίθηκε η διάταξη για την ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους στον Ελαιώνα από την Ολομέλεια της Βουλής. Συνολικά, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημ. Συμπαράταξης, ΚΚΕ, Ποταμιού και Ενωση Κεντρώων ενώ καταψήφισαν οι ΚΟ των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.
 
***  Έπεσαν έξω τα έσοδα του Δημοσίου τον Ιούλιο λόγω επιστροφών φόρων  
Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 4,854 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 5,367 δισ. ευρώ
Έπεσαν έξω τα έσοδα του Δημοσίου τον Ιούλιο λόγω επιστροφών φόρων
Υπέρβαση 1,02% από τον στόχο παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2016, ενώ τον Ιούλιο σημειώθηκε υστέρηση των καθαρών εσόδων κατά 9,6%, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Ο ίδιος σημείωσε σε σχετικές δηλώσεις του ότι κατά το επτάμηνο χωρίς τις επιστροφές φόρων σημειώθηκε υπέρβαση 621 εκατ. ευρώ από τον στόχο του Προϋπολογισμού.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Ιούλιο τα καθαρά έσοδα (μετά τη μείωση των επιστροφών φόρων) ανήλθαν σε 4,854 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 5,367 δισ. ευρώ. Στο επτάμηνο τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 25,811 δισ. ευρώ έναντι στόχου 25,550 δισ.. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις επιστροφές φόρων, τον Ιούλιο διαμορφώθηκαν σε 388 εκατ. Ευρώ, υπερβαίνοντας τον στόχο του Προϋπολογισμού για 208 εκατ ευρώ. Το επτάμηνο οι επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,860 δισ. ευρώ έναντι 1,5 δισ. ευρώ που προβλέπει ο Προϋπολογισμός.
Αναφερόμενος στην πορεία των εσόδων τον Ιούλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, επισήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
* «Στον πιο δύσκολο μήνα του επτάμηνου Ιανουάριος-Ιούλιος 2016, με στόχο εσόδων του Προϋπολογισμού 5,575 δισ., εισπράχθηκαν 333 εκατομμύρια λιγότερα και όχι 500 εκατομμύρια».
* «Αν ακολουθούσαμε τις τακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων ως προς τις επιστροφές και δίναμε λιγότερες, δεν θα είχαμε τόση απόκλιση στα ¨καθαρά έσοδᨻ.
* «Τα πραγματικά νούμερα δείχνουν πως για το επτάμηνο Ιανουάριος-Ιούλιος 2016, είμαστε 621 εκατομμύρια πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού».
* «Τα τελωνειακά έσοδα δεν ακολουθούν ευθύγραμμη πορεία όπως τα φορολογικά. Υπάρχουν μήνες με μεγαλύτερη κίνηση σε καπνικά, καύσιμα και εισαγωγές αυτοκινήτων, όπου και τα τελωνειακά έσοδα παρουσιάζονται αυξημένα».
* «Έχουμε αυξημένα έσοδα από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, όπως αποτυπώνονται στους πίνακες που κατατέθηκαν στη Βουλή στο νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών».
* «Το 2016 υπάρχει απόκλιση στην είσπραξη ΦΠΑ στα νησιά αλλά είναι μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αναμένεται να μειωθεί κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».
* «Είμαστε πολύ πιο πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού στα έσοδα και αν συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία δεν θα χρειαστεί ενεργοποίηση του κόφτη».

***  Τα δίνει ΟΛΑ ο Σόρος για να ΒΓΑΛΕΙ τη Χίλαρυ...

Αποκαλύψεις που προκαλούν αίσθηση, έχουμε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Politico, ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ο γνωστός γύπας των αγορών, έχει επενδύσει 25 εκατ. στην προεκλογική καμπάνια της Χίλαρυ Κλίντον. Το ποσό φαίνεται τεράστιο αλλά αν σκεφτούμε ότι η περιουσία του ανέρχεται σε 25 δις. τότε καταλαβαίνουμε για τι μεγέθη μιλάμε. Θυμίζουμε επίσης ότι Σόρος και Κλίντον είναι φίλοι από παλιά και τώρα έχουν συνασπιστεί έναντι ενός κοινού εχθρού.
Ο Σόρος δε θέλει με τίποτα ο Τραμπ να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. Όχι τόσο επειδή θα γίνει ακόμα πιο πλούσιος, αλλά επειδή θα αποκτήσει σχεδόν απόλυτη εξουσία στις ΗΠΑ. Που σημαίνει ότι θα μπορεί ‘νόμιμα’ να βλάψει τους αντιπάλους του.

***  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ! ' Θα πάμε της ΕΕ στα δικαστήρια'...

 Η Τσεχία δεν πρόκειται να υποδεχθεί κανένα πρόσφυγα, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Τσέχικης Κυβέρνησης της χώρας Αντρέι Μπάμπις. Απορρίπτει επίσης το σύστημα της Ε.Ε για την ανακατανομή των προσφύγων μέσω υποχρεωτικών ποσοστώσεων. Απειλεί μάλιστα με νομική δράση, εάν επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα του.
Η Πράγα αντιτίθεται στο σύστημα της ΕΕ για την ανακατανομή βάσει ποσοστώσεων των αιτούντων άσυλο, αλλά δεν έχει μιμηθεί το παράδειγμα της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, που το αμφισβητούν νομικά. Άλλωστε η Ουγγαρία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα στις 2 Οκτωβρίου στο οποίο οι πολίτες θα ερωτηθούν εάν εγκρίνουν ή όχι το ευρωπαϊκό σύστημα ποσοστώσεων.
Αυτό επίσης που ανοικτά δηλώνουν τσέχικοι κύκλοι είναι η έντονη ανησυχία για την κατάσταση στην Τουρκία. Θεωρούν πως η χώρα κυβερνάται αντι-δημοκρατικά και πως καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχει στη τήρηση, ή όχι, της συμφωνίας από μέρους τους.
Τέλος δημοσκόπηση του ινστιτούτου CVVM η οποία διεξήχθη τον Μάιο κατέδειξε ότι το 61% των Τσέχων τάσσεται εναντίον της υποδοχής προσφύγων ακόμη κι αν προέρχονται από εμπόλεμες χώρες, ποσοστό που ανερχόταν στο 52% τον Οκτώβριο. Άλλο ένα 34% τάχθηκε υπέρ της άποψης πως η χώρα πρέπει να υποδεχθεί πρόσφυγες μόνο εάν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στο εγγύς μέλλον.

***  Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ! Η Ευρώπη γέμισε με χιλιάδες ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ...

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέτρεψε σε τρομοκράτες να «παρεισφρήσουν ανάμεσα στις προσφυγικές ορδές», δήλωσε ο Μάικλ Μάλουφ (Michael Maloof), πρώην διευθυντής του Πενταγώνου, κάτι που προκαλείς μεγάλη ανησυχία στις ΗΠΑ.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Αμερική βρίσκεται υπό καθεστώς συνεχούς και ακραίας απειλής από τζιχαντιστές που μπορεί να φτάσουν στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, με ταξιδιωτική βίζα. Θυμίζουμε εδώ πως οι συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε δίνουν δυνατότητα παραμονής για 90 ημέρες με ελάχιστη (έως μηδαμινή κάποιες φορές) γραφειοκρατία.
Ο Μάικλ Μάλουφ είπε ότι τρομοκράτες από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατάφεραν να περάσουν ως πρόσφυγες στην Ευρώπη, για να διαπράξουν στη συνέχεια τρομοκρατικά χτυπήματα στο έδαφός της.
«Όσο το Ισλαμικό Κράτος θα χάνει έδαφος, αυτοί θα πραγματοποιούν όλο και περισσότερες επιθέσεις. Για την ακρίβεια έχουν εκπαιδεύσει ανθρώπους για να επιστρέψουν στη Δύση και να δημιουργήσουν αυτό το κλίμα [τρομοκρατίας] που τώρα βλέπετε», είπε ο Μάλουφ και συνέχισε.
«Διείσδυσαν μέσω των μεταναστευτικών ορδών που έρχονται στη δυτική Ευρώπη. Εάν δεν κάνουμε κάτι με το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα [αυτό που επιτρέπει παραμονή στις ΗΠΑ για 90 ημέρες δίχως βίζα] από αυτές τις [ευρωπαϊκές] χώρες, θα έχουμε κι εδώ τα ίδια πράγματα».
Ωστόσο οφείλουμε να τονίσουμε ότι έκανε και ιδιαίτερη μνεία σε τρομοκράτες που ναι μεν έχουν μεγαλώσει στις ΗΠΑ και δεν έχουν πάει στη Συρία, αλλά έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.
Τέλος θα αναφέρουμε το δημοσίευμα της βρετανικής Express, ότι 4000 τζαχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εισήλθαν στην Ευρώπη ανάμεσα στους πρόσφυγες.

***  Οργή δικαστών κατά Πολάκη για απαράδεκτες παρεμβάσεις
Για «απαράδεκτη παρέμβαση σε υποθέσεις που αφορούν πολίτες και τον φυσικό δικαστή τους» κάνουν λόγο πέντε δικαστικές ενώσεις
pente-dikastikes-enwseis-kata-polaki
~ Για «απαράδεκτη παρέμβαση σε υποθέσεις που αφορούν πολίτες και τον φυσικό δικαστή τους» κάνουν λόγο πέντε δικαστικές ενώσεις, με ανακοίνωσή τους, σχετικά με τις δηλώσεις του αν. υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, αναφορικά με την υπόθεση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.
«Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις αυτές εκτός του ότι μαρτυρούν έλλειψη στοιχειώδους αντιλήψεως των συνεπειών τους, είναι αντίθετες με το νομικό πολιτισμό μας, εκφράζουν απαξίωση στην ελληνική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν με τη θεμελιώδη αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτή της διάκρισης των λειτουργιών σε δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική, εγείρουν ζητήματα συνταγματικής ασέβειας στους θεσμούς και αγνοούν ότι, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής συνέχεται κατ΄ ανάγκη με τον συνταγματικό έλεγχο και τον έλεγχο νομιμότητας, που είναι έργο της δικαστικής λειτουργίας, η οποία αποτελεί αναγκαία συνιστώσα και αναπόσπαστο στοιχείο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε όλες τις δημοκρατικές χώρες», υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους.
Οι πέντε ενώσεις είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων,η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

***  Ξεκινά νέα διαπραγμάτευση για μεταφορά μαθητών Μουσικού και ΕΠΑΛ
Ηλεκτρονική διαπραγμάτευση για 14 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στη Μεσσηνία, για τη νέα σχολική χρονιά από Σεπτέμβριο, προκήρυξε, η αντιπεριφέρεια  Μεσσηνίας.
Η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών ξεκινά από αύριο 5 Αυγούστου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν προσφορές έως τα μεσάνυχτα της 22ας Αυγούστου.
Ο συνολικός προϋπολογισµός για τα συγκεκριμένα δρομολόγια ανέρχεται στο ποσό των 244.237,94 € συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ.
  Ηλεκτρονικά
Η διαπραγμάτευση θα πραγματοποιηθεί µε τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών ∆ηµοσίων Συµβάσεων (Ε.Σ.Η.∆Η.Σ) µέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήµατος
Τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά για τη συµµετοχή του ενδιαφερόμενου στη διαγωνιστική διαδικασία προσκοµίζονται και σε έντυπη µορφή, μέσα στην επόµενη ηµέρα του διαγωνισµού, δηλαδή στις 23 Αυγούστου και ώρα 15.00, πλην των ΦΕΚ και των εγγράφων που φέρουν ψηφιακή υπογραφή.
  Τα δρομολόγια
Τα 14 δρομολόγια που προκηρύχθηκαν σ’ αυτή την ηλεκτρονική διαπραγμάτευση είναι τα εξής:
-          Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Καλαμάτα - Εξωχώρι Μάνης, 1 μαθητής, ταξί.
-          Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Πιπερίτσα – Μεσσήνη (στάση ΚΤΕΛ), 2 μαθητές, ταξί.
-          Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Καλαμάτα (Γεωργίου Καρέλια) – Βέργα – Μικρή Μαντίνεια – Αρχοντικό – Ακρογιάλι, 13 μαθητές, μικρό λεωφορείο.
-          Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας - 1ο & 2ο ΕΠΑΛ - 5ο Γενικό Λύκειο
Καλαμάτας: Νομιτσί –Πλάτσα - Ρίγκλια- Αγ. Νικόλαος - Προάστιο – Εξωχώρι - Σταυροπήγιο -Κάμπος –Σωτηριάνικα - Βέργα – Καλαμάτα, 21 μαθητές μεγάλο λεωφορείο.
-          Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Άνω Βέργα (Ρόβολα)- παραλία Βέργας, 2 μαθητές, ταξί.
-          Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Αλαγονία (Μαχαλάς) – Καλαμάτα, 1 μαθητής, ταξί.
-          1ο & 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας: Ρωμανού   - σημείο 0, 2 μαθητές, ταξί.
-          22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Ελαιοχώρι – Καλαμάτα, 2 μαθητές, ταξί.
-          4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας: Ρευματιά – Μελιγαλάς, 1 μαθητής, ταξί.
-          1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας: Καζάρμα – Βλαχόπουλο, 2 μαθητές, ταξί.
-          ΕΠΑΛ Μεσσήνης: Μεταξάδα – Μεταμόρφωση, 1 μαθητής, ταξί.
-          ΕΠΑΛ Μεσσήνης: Καζάρμα – Βλαχόπουλο - Μεταξάδα, 3 μαθητές, ταξί
-          ΕΠΑΛ Μεσσήνης: Άγιος Ανδρέας – Μηλίτσα, 2 μαθητές, ταξί.
-          ΕΠΑΛ Μεσσήνης: Ελληνοεκκλησιά – Εύα, 1 μαθητής, ταξί.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Προκήρυξη υποβολής αιτήσεων για το Μεταπτυχιακό «Διαχείριση Πολιτισμικών Αγαθών» στην Καλαμάτα 
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τον τίτλο «Διαχείριση και ανάδειξη πολιτισμικών αγαθών και περιβάλλοντος», που διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, σε συνέχεια των μέχρι τώρα παρατάσεων λειτουργίας του ανακοινώνει την επαναληπτική προκήρυξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο εν λόγω ΠΜΣ για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017.
Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η ανάπτυξη και η προαγωγή της γνώσης, της έρευνας και των εφαρμογών στο πεδίο της διαχείρισης και ανάδειξης των πολιτισμικών αγαθών και του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ένα εύρος μαθημάτων στα πεδία των Ανθρωπιστικών και Περιβαλλοντολογικών Σπουδών με στόχο την παραγωγή εξειδικευμένου επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού υψηλής ποιότητας, που θα συμβάλει στην ανάδειξη και ορθολογική αξιοποίηση της πλούσιας πολιτισμικής (υλικής και άυλης) και περιβαλλοντικής κληρονομιάς και στη μέσω αυτών αειφόρο ανάπτυξη και προώθηση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας.
Προθεσμία εγγραφών για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017:  15 Σεπτεμβρίου 2016.
Πληροφορίες: http://ham.uop.gr/images/anakoinosis/pms-epanal.pdf, τηλέφωνο: 27210- 65101

***  Καραμπόλα αυτοκινήτων με τραυματίες στην Ε.Ο. Μεσσήνης- Πύλου (φωτογραφίες) 
 
 
 
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα,  συνέβη λίγα λεπτά πριν τις 9 το πρωί της Πέμπτης στο δρόμο Μεσσήνης – Ανάληψης.
Από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγω συγκρούστηκαν, τουλάχιστον, τρία αυτοκίνητα στα οποία και έχουν σημειωθεί σοβαρές υλικές ζημίες…
Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που καθαρίζουν το οδόστρωμα για να ανοίξει ο δρόμος…
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν 2 άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας κυρίως για προληπτικούς λόγους. 

***  Τροχαίο στο Ακρογιάλι (φωτογραφίες)
 \
Ένα αυτοκίνητο το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε σε μάντρα σπιτιού όταν για άγνωστο λόγο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος.
Το όχημα υπέστη σοβαρές ζημίες, ενώ ο οδηγός διακομίστηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Καλαμάτας.  
 






***   Αυτός είναι "πρωθυπουργός"! Παρατάει τη χώρα και πάει για...

~ Μα να μην κάνει λίγες διακοπές και ο Αλέξης Τσίπρας; Τόσα τράβηξε από Μέρκελ, Σόιμπλε, μνημόνιο, αντιπολίτευση, εκλογικό, τζαμιά κλπ.
Έλυσε όλα τα προβλήματα που βασανίζουν την Ελλάδα και είπε να ξαποστάσει λίγο, ώστε με νέα δύναμη να έρθει και να μας αποτελειώσει!
Όπως έγινε γνωστό, λοιπόν, ο πρωθυπουργός μας -να τον χαιρόμαστε- αφήνει την ζεστή Αθήνα και θα περάσει τις διακοπές του σε μια πολυτελέστατη βίλα στο Σούνιο, που σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γιώτη.
Μα που θα πήγαινε, κοτζάμ πετυχημένος (πάνω απ'όλα) πρωθυπουργός; Camping;
ΥΓ: Άραγε, πήγε μαζί και ο κ. Λεβέντης;

***  EKTAKTO! O Πούτιν παίρνει εκδίκηση!Επίθεση στους Ισλαμιστές...

~  Ανεπιβεβαίωτες πηγές από το ιρανικό πρακτορείο FNA, αναφέρουν πως η Ρωσία έκανε πριν λίγο, χρήση βαλλιστικών πυραύλων σε αιφνιδιαστική επιδρομή με  στόχο τις περιοχές που ευρίσκονται οι ισλαμιστές της οργάνωσης Jaish Al-Islam στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.
«Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν περιοχές της Jaish Al-Islam  με τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων και οι επιθέσεις  προκάλεσαν μια τεράστια έκρηξη στις  περιοχές που επλήγησαν», δήλωσαν οι πηγές, στο πρακτορείο New Arab news.
Οι ίδιες πηγές μιλούν για την απόλυτη καταστροφή που επέφεραν οι δυνάμεις του Πούτιν. Εξαιτίας του πανικού δεν υπάρχει απολογισμός νεκρών ακόμα.
Video : Russian submarine Launch missiles on terrorist in Syria ,   https://youtu.be/baWMbzVoPUI .-

*** Έφτιαξαν στρατιωτική συμμαχία! ΤΡΟΜΟΣ...

~  Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκούμ, μια νέα συμμαχία δημιουργείται με στόχο τη νίκη επί των ΗΠΑ.
Ρωσία και Ιράν ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις  Κασπία Θάλασσα έως την Κεντρική Ασία, στις οποίες θα περιλαμβάνονται πύραυλοι S-300.
Όπως, χαρακτηριστικά, τόνισε ο πολιτικός αναλυτής και καθηγητής σε ζητήματα άμυνας στην Τεχεράνη , Τζαχαντζίρ  Καράμι: "Οι χώρες μας έχουν μια μακρά ιστορία σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Πέρυσι είχαμε μια κοινή ναυτική άσκηση στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας και μια  άλλη στην περιοχή της Μεσογείου, που συμμετείχαν  επίσης συριακές ναυτικές μονάδες. Αυτές οι κοινές ασκήσεις είναι ζωτικής σημασίας λόγω του κοινού μας συμφέροντος  για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην καταπολέμηση των τρομοκρατών σε διάφορα μέρη του πλανήτη".
Επιπλέον, σημείωσε ότι "περιμένω και κοινές ναυτικές ασκήσεις, επίσης, με το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν"
Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή τη περίοδο στη Ρωσία γίνονται διεθνείς αγώνες ενόπλων δυνάμεων, με 121 ομάδες από 19 χώρες να συμμετέχουν.

***  ΒΟΜΒΑ! Ο μυστικός εχθρός του Ερντογάν ΧΤΥΠΗΣΕ την Ελλάδα...

~  Φωτογραφίες που βγήκαν τα τελευταία χρόνια από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν τον δείχνουν κάπως πεσμένο κάτι το οποίο δεν οφείλεται απαραίτητα μόνο στο στρες γραφείου. Άλλωστε, ζει σαν «βασιλιάς» και έχει τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο.
Οι Wikileaks είχαν δημοσίευσει τα λεγόμενα “Παγκόσμια Αρχεία Πληροφοριών”, μια κλεμμένη βάση δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ιδιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών του Στράτφορ στο Τέξας. Στα αρχεία υπήρχαν σοβαρές εικασίες για πιθανό καρκίνο του Ερντογάν.
Επίσημα, ο 57χρονος τότε αρχηγός κράτους είχε μόλις υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τους αδενοειδείς του και είχε αφαιρεθεί ένα κομμάτι του εντέρου του, αλλά η αμφιβολία για το τι έπασχε στην πραγματικότητα παρέμεινε στο Στράτφορ καθώς και αλλού.
Για το ίδιο θέμα η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, Debka File, είχε αναφέρει τότε ότι ο Ερντογάν είχε καρκίνο, με βάση τις δυτικές πηγές. Η Hürriyet Daily News δημοσίευσε το 2012 αποσπάσματα από την συνέντευξη με τον Ερντογάν, στην οποία ο ίδιος αρνήθηκε όλες αυτές τις φήμες. Οι φωτογραφίες, όμως, έδειχναν έναν πάσχωντα άνθρωπο.
Τελικά ανέρρωσε αλλά υπάρχει αναμονή καθώς χρειάζονται μερικά χρόνια για να εξαφανιστεί ή όχι οριστικά ο κίνδυνος.
Είναι εμφανές πως πολλοί αρχηγών κρατών έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από καρκίνο:
Ο Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα.
Η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ και ο προκάτοχός της, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.
Ο Πρόεδρος της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγο.
Ο Φιντέλ Κάστρο επίσης είναι άρρωστος, τουλάχιστον από το 2006, σύμφωνα με δημοσιεύματα
Ο Αργεντινός Πρόεδρος Kirchner είχε προφανώς λανθασμένα διαγνωστεί με καρκίνο.
Τι έχουν αυτοί οι ηγέτες από κοινού; Είναι πολιτικά αντιαμερικανοί και αυτό ενόχλησε την διοίκηση των ΗΠΑ.
«Κάποια» έθνη έχουν ένα οπλοστάσιο με «βρώμικα» όπλα για να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή καρκίνο. Αυτά είναι ραδιενεργά σωματίδια σε καθίσματα του αυτοκινήτου ή τοξικές χημικές ουσίες που είναι μοιραίες σε τρόφιμα ή αντικείμενα. Η λίστα των δυνατοτήτων τους είναι ατέλειωτη. Περιβόητο είναι το αμερικανικό πυροβόλο όπλο των Αμερικανών, το οποίο με την εκτόξευση παγωμένου δηλητηρίου μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή.
Video : CIA secret weapon of assassination Heart Attack Gun, Declassified 1975 New World Order Report , https://youtu.be/BSEnurBApdM .-
Γνωστές είναι επίσης οι προσπάθειες στο παρελθόν από τη CIA για να δηλητηριάσουν τον Κουβανέζο δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο με θάλλιο, ή η ενέργεια τους να θανατώσουν τον Κονγκολέζο Πατρίς Λουμούμπα με δηλητηριασμένη οδοντόκρεμα.
Σήμερα υπάρχουν ακόμη γενετικά προσαρμοσμένες βιολογικές επιθέσεις σε στοχοποιημένα άτομα. Η αμερικανική μυστική υπηρεσία, για παράδειγμα, προστατεύει, για το λόγο αυτό το DNA του Προέδρου και των μελών του υπουργικού συμβουλίου.
Οι ιστορικοί Egmont Koch και ο Michael Wech, αποκάλυψαν στο βιβλίο τους «Κωδικό Όνομα Αγκινάρα», πως η CIA και μονάδες του Στρατού των ΗΠΑ έψαχναν στα πιο απομακρυσμένα μέρη για σπάνια δηλητήρια. Αλλά και άλλες χώρες έχουν πλέον ολόκληρο το οπλοστάσιο των Dirty Tricks. Στην Μόσχα ο κρίσιμος πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιούσενκο, είχε δηλητηριαστεί με διοξίνη χρόνια πριν. Ο Ρώσος αποστάτης Alexander Litvinenko, είχε δηλητηριαστεί με ραδιενεργό πολώνιο.
Αλλά και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Ερντογάν, ο Μουσταφά Κοτς, πέθανε νωρίτερα αυτό το έτος ξαφνικά από καρδιακό πρόβλημα παρα το νέο της ηλικίας του Τότε είχαν γραφτεί πολλά για τον παράξενο και αιφνίδιο θάνατο του
Πίσω από το πραξικόπημα της Τουρκίας πολλοί υποπτεύονται ότι βρίσκεται η CIA Οι μαζικές εκκαθάρισης του Ερντογάν για πολλούς έxoυν ως αίτια τον μεγάλο του φόβοι για την ίδια του την ζωή και να προφυλαχτεί ο ίδιος από πιθανή απόπειρα δολοφονίας.
Όπως ξέρουμε και εδώ στην Ελλάδα την ιστορία του θανάτου του πρώην αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου την καλύπτει ένα πέπλο μυστήριου, (όπως επίσης και του Κύπριου προέδρου, Τάσου Παπαδόπουλου), γιατί όπως έγινε αργότερα γνωστό κάποιοι ήθελαν να τον εξαφανίσουν από την σκηνή. Η περίπτωση του Χριστόδουλου ήταν μοναδική γιατί ο καρκίνος είχε εμφανιστεί συγχρόνως σε δυο σημεία πράγμα απίθανο στα ιατρικά χρονικά.
Τι δεν καταλαβαίνεις;;;
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

***  Νέες προκλήσεις! "Η Ελλάδα κατέχει παράνομα νησιά"... (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

~  Συνεχίζουν ασταμάτητα τις προκλήσεις οι Τούρκοι, χωρίς η Ελληνική πλευρά να προχωρά επίσημα σε απαντήσεις.
Αυτή τη φορά, επιμένουν ξανά ότι η χώρα μας κατέχει παράνομα νησιά, συγκεκριμένα, 12  βραχονησίδες στο Αιγαίο και πέντε στο Κρητικό πέλαγος.
Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα όταν, σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικής ιστοσελίδας, το κόμμα CHP κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για του "υποδείξει" το "παράπτωμα" της χώρας μας.
Για άλλη μια φορά οι Τούρκοι προκαλούν και μένουν ατιμώρητοι , αφού είναι άγνωστο τι απάντησε ο Έλληνας πρέσβης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη τουρκική ιστοσελίδα είναι γνωστή για το μένος της στην Ελλάδα και ουκ ολίγες φορές έχει δημοσιεύματα που κατηγορεί τη χώρα μας για παρανομία.


***  ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΦΙΛΗ! Όχι ένα, αλλά ΠΕΝΤΕ ΤΖΑΜΙΑ στην Ελλάδα...

~ Ο κος Φίλης ζήτησε από την Ολομέλεια της Βουλής να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ίδρυση όχι ενός τζαμιού μόνο, αλλά συνολικά πέντε. Αυτό δε, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δημιουργηθούν για να μην έχει η χώρα-όπως είπε- τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου!
Υποστηρίζοντας την διάταξη νομοσχεδίου που αφορά την κατασκευή του τζαμιού στον Ελαιώνα, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποδεχθεί ότι «το Ισλάμ είναι έδω» για να προσθέσει «διαμαρτύρονται ορισμένοι έντονα ότι είναι πολύ οι μουσουλμάνοι και ισλαμοποιείται η χώρα μας και πως θα είναι πόλος έλξης το Τζαμί. Αν ίσχυε αυτό τότε δεν θα ήταν κανείς στην Αθήνα αλλά στην Θράκη».
Ο ίδιος υπογράμμισε πως πολιτικές δυνάμεις και κοινωνία πρέπει να απαντήσουν σε τρία βασικά ερωτήματα: ποιος χρηματοδοτεί τα τζαμιά, ποιος μορφώνει τους θρησκευτικούς λειτουργούς και ποια η σχέση με το εθνικό δίκαιο.  
Απευθυνόμενος δε στα κόμματα που καταψηφίζουν την διάταξη είπε «Θέλετε «καθαρή» χώρα; Κοιτάξτε ποιες είναι οι καθαρές χώρες. Είναι μόνο οι φτωχές και όσες δεν θέλει να πάει κανείς».
Ο υπουργός είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να σταματήσει η λειτουργία άτυπων τζαμιών που αποτελεί ντροπή για την χώρα και τους μουσουλμάνους» και πρόσθεσε «όσοι δυσπιστούν με το τέμενος ας σκεφτούν: Να λειτουργεί άτυπο τζαμί ή να υπάρχει επίσημα με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ;».
Φυσικά τονίζουμε ότι έκανε επίθεση σε όποιον δεν ψήφισε το νομοσχέδιο, αλλά τους ΑΝ.ΕΛ τους άφησε στο απυρόβλητο, ενώ την Ένωση Κεντρώων, δεν την ανέφερε καν. Μελλοντικός συγκυβερνήτης γαρ.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κ. Γιάννης Κουτσούκος (Δημ. Συμπαράταξη) επισήμανε στον υπουργό ότι «η ρύθμιση εγκρίνεται με την ψήφο της αντιπολίτευσης καθώς ο εταίρος σας καταψηφίζει».
Τώρα κατά πόσο εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, με τη συγκεκριμένη στάση στο ζήτημα, το Δεξιό χώρο, είναι θέμα προς συζήτηση.

***  ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ...

~  Ο Χριστιανισμός έγινε ανά την Υφήλιο γνωστός μέσω του Κλήρου, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους έναν Σταυρό και ταυτόχρονα, κήρυτταν – αλλά και συνεχίζουν να κηρύττουν – το λόγο του Θεού. Δεν νοείται Χριστιανός, που να μην γνωρίζει το συμβολισμό του Σταυρού, εκείνου του ατιμωτικού μέχρι τότε Συμβόλου που χρησιμοποιήθηκε από τους Ρωμαίους για την κορύφωση του Θείου Δράματος.
Από εκείνη την στιγμή και μετά, ο Σταυρός έπαψε να είναι ατιμωτικό σύμβολο και πήρε τη θέση του Κορυφαίου Χριστιανικού Συμβόλου.
Στα 300 έτη από τη Σταύρωση του Ιησού Χριστού, οι χριστιανοί δέχθηκαν διωγμούς από τους βαρβάρους και τους μουσουλμάνους, με αποτέλεσμα να μαρτυρήσουν σχεδόν 11 εκατομμύρια χριστιανοί.
Στα 326μΧ η Αγία Ελένη πηγαίνοντας στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσει στους Αγίους Τόπους, αλλά και για να ευχαριστήσει το Θεό για τους θριάμβους του υιού της Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, αποφασίζει να αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό του Τίμιου Ξύλου.
Είχε προηγηθεί το γεγονός του οράματος του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου το 312μΧ, όπου είδε τον Σταυρό με την φράση «Εν Τούτο Νίκα» στη μάχη κατά του Μαξεντίου κοντά στη Ρώμη. Η φράση αυτή εκλαμβάνεται τότε ως πολεμικό σύνθημα και ο Σταυρός γίνεται….Λόγχη!
Ακολούθησαν μετά από πολλούς αιώνες οι περίφημες Σταυροφορίες. Δεν θέλω να επεκταθώ σ’ αυτήν την περίοδο, καθ’ όσον είναι σε όλους μας γνωστά τα «επιτεύγματα» των Ιπποτών (κυρίως των Ναϊτών) στο όνομα του Χριστιανισμού. Όμως, ο Σταυρός που έφεραν στις στολές τους και στις ασπίδες τους, «εμπότισε» τους μουσουλμάνους με ένα μένος – μέχρι και πηγαίο μίσος - έναντι του Σταυρού και του Χριστιανισμού.
Έτσι λοιπόν, φτάσαμε σήμερα σε μια κατάσταση, όπου το περίφημο Ισλαμικό Κράτος ISIS που δημιούργησαν οι Δυτικοί και οι Μυστικές τους Υπηρεσίες, να αναρτά στο διαδίκτυο συνθήματα για «καταστροφή και σπάσιμο» του συμβόλου του Σταυρού.
Τα αίτια αυτής της αντίδρασης είναι πολλά. Δεν θα μείνω στα συμπλέγματα ηττοπάθειας ή φανατικού μίσους, που με μεθοδικό τρόπο κάποιες ομάδες φανατικών εμποτίζουν τις ψυχές ανθρώπων και από τις δύο πλευρές (χριστιανών και μουσουλμάνων), αλλά θα αναφερθώ στα σημερινά αίτια που προκαλούν όλη αυτή την αντίδραση.
Η Ελληνική Κοινωνία έχει υποστεί εκ βάθρων αποδιοργάνωση και διάβρωση. Φρόντισαν οι Κυβερνώντες από τη Μεταπολίτευση και μετά με τρόπο μεθοδικό και συστηματικό να απογυμνώσουν την Παιδεία και να μειώσουν την Θρησκεία στα μάτια των Ελλήνων.
Σ’ αυτό συνέβαλλαν, τόσο η χαλαρή στάση μέρους της Ακαδημαϊκής και Εκπαιδευτικής Κοινότητας, που στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης τροποποιούμε όλα όσα μέχρι σήμερα εφαρμόζαμε ως Έθνος και από την άλλη, η διαφθορά και η ηθική κατάπτωση ορισμένων Ιεραρχών και Ιερέων απομάκρυναν τους «χαλαρούς» πιστούς από την εκκλησία, το χριστιανισμό και το Σταυρό.
Κινδυνεύει η Ελληνική Κοινωνία να πέσει στο λάκκο της Πλήρους Ηθικής Χαλάρωσης, της Αθεΐας, της Αγραμματοσύνης και της Έλλειψης Ηθικού Σθένους. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο αγαπητοί Συνέλληνες, τότε η Καταστροφή του Έθνους και της Πατρίδας μας είναι προδιαγεγραμμένη. Και το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: «Θα τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν στο Λάκκο των Λεόντων;»
Η Απάντηση είναι απλή και αρνητική, αλλά όπως φαίνεται σήμερα είναι δύσκολο να εφαρμοσθεί με τον παρόν Πολιτικό Δυναμικό της Χώρας. Για το Θρησκευτικό και το Ακαδημαϊκό Δυναμικό, υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα που δεν είναι εξαιρέσεις και που θα κινητοποιηθούν και θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, αλλά οι Πολιτικοί μας, είναι βαθιά διεφθαρμένοι και απαξιωμένοι από την ίδια την Κοινωνία μας. Οι εξαιρέσεις εδώ είναι πάρα πολύ λίγες!
Η Ελληνική Κοινωνία πρέπει να αντιδράσει ΤΩΡΑ που υπάρχει ακόμα χρόνος. Και ο μόνος τρόπος για να το κάνει είναι να πάρει δύναμη από το Σύμβολο του Τίμιου Σταυρού. Η Πίστη σ’ αυτόν, θα μας απαλλάξει από υλιστικές εμμονές και ουτοπικές περιπλανήσεις! Θα φέρει την Ελπίδα και πάλι στο Έθνος μας, γιατί πολύ Απλά ο Σταυρός είναι Άρρηκτα συνδεδεμένος με την Ελλάδα και το Έθνος μας.
Είναι ο Σταυρός της Σημαίας μας και της Πίστης μας!
 Ανδρέας Καλογερόπουλος
Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού ''ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ''

***  Αποκάλυψη ΣΟΚ για την ΕΛΛΑΔΑ και τις εισαγωγές ΟΠΛΩΝ...

 Συγκλονιστικά στοιχεία για τις εισαγωγές όπλων από τη χώρα μας αποκάλυψε ο International Spectator. Στην ανάρτησή του κάνει λόγο για 11 δις δολάρια δαπανών κατά την περίοδο 2000-2014.
Τονίζουμε ότι την εξεταζόμενη περίοδο, έχουμε και την φάση των μνημονίων (2010-2014), όπου οι δαπάνες του κράτους γενικά μειώθηκαν. Συνεπώς η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολλή χειρότερη.
Μάλιστα, η Ελλάδα κατατάσσεται 8η παγκοσμίως με βάση αυτό το ποσό, ενώ ανταγωνίζεται από κοντά τις χώρες που καταλαμβάνουν τις θέσεις 5 έως 7.
Συγκεκριμένα, στην 5η θέση βρίσκεται το Πακιστάν, με δαπάνες 12 δισ. δολ., στην 6η θέση η Αυστραλία με 11,8 δισ. δολ. και στην 7η θέση της σχετικής λίστας η Τουρκία, με 11,7 δισ. δολ.
Από την άλλη, στην κορυφή παγκοσμίως όσον αφορά τις εισαγωγές όπλων τη συγκεκριμένη 15ετία βρίσκεται η Ινδία, με δαπάνες 39,1 δισ. δολ.
Στη 2η θέση είναι η Κίνα 32 δισ. δολ., ενώ 3η έρχεται Νότιος Κορέα με 15,8 δισ. δολ, λίγο πάνω από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που με δαπάνες 15 δισ. δολ. καταλαμβάνουν την 4η θέση.
Φυσικά είναι σαφές πως η χώρα μας, στην περιοχή που βρίσκεται, πρέπει να εξοπλίζεται. Ωστόσο πρέπει οι διαδικασίες να γίνονται με διαφάνεια και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και μόνο.

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Πέμπτη 4 Αυγούστου  2016

20:00 ΑΪΚ Στοκχόλμης - Παναθηναϊκός, OTE TV   0-2  , (0-0).- ^
 Τα  γκόλ : 46΄ Ιμπάρμπο , 73΄ Μπέργκ ,
Διαιτητής :
Κάρτες :42' Κίτρινη στον Γιόχανσον για μαρκάρισμα στον Ιμπάρμπο
Αλλαγές :61' Ο Μπλόμπεργκ έξω, ο Γιάσιν μέσα , Άβντιτς μέσα, Αφάνε έξω, διπλή αλλαγή για την ΑΙΚ ,67' Ο Νάνο στη θέση του Λεντέσμα , 70' Ο Λέτο στη θέση του Ιμπάρμπο , 84' Ο Βιγιαφάνιεζ στη θέση του Λουντ
Η ενδεκάδα της ΑΪΚ: Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Μαρκάνεν, Οφόρι, Σάντγκρεν, Ισιζάκι, Χόιβελντ, Αφανέ. Στον πάγκο της ΑΪΚ: Λινέρ, Άβντιτς, Βαϊσάνεν, Γιασίν, Σαλέτρος, Γκράβιους, Εκποζό
Η αρχική σύνθεση του τριφυλλιού: Στιλ, Κουτρουμπής, Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο, Λεντέσμα, Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ. Στον πράσινο πάγκο οι: Κοτσόλης, Ρέις, Μπουμάλ, Λέτο, Βιγιαφάνιες, Νάνο, Κλωναρίδης ,
ΒΙΝΤΕΟ :
~ΑΙΚ Στοκχόλμης -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2  το 1ο γκόλ 04/08/2016: https://youtu.be/5Gn8VjBbYNs .-
~ΑΙΚ Στοκχόλμης-Παναθηναϊκός 0-2   το 2ο γκόλ  04/08/2016 : https://youtu.be/2zBcP1sr8jU .-         




21:00 ΑΕΚ - Σεντ Ετιέν, Nova   0-1 , (0-1) .-
 Τα  γκόλ : 22΄ , ο Μπέριτς ,
Διαιτητής :Διαιτητής είναι ο Αλεν Γιεφέτ από το Ισραήλ ,
Κάρτες :46' Κίτρινη κάρτα στον Τανάν για μαρκάρισμα στον Μάνταλο.
Αλλαγές :29' Αναγκαστική αλλαγή για την Σεντ Ετιέν. Στη θέση του Νταμπό περνάει ο Παζό.  52' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Πλατέλλας στη θέση του Βάργκας , 61' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Αραβίδης αντί του Μπαρμπόσα , 66' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Σιμόες πέρασε ο Αλμέιδα. 84' Αλλαγή για τη Σεντ Ετιέν. Ρου αντί Αμουμά.
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Βάργκας, Μπακασέτας
Στον πάγκο: Μπάρκας, Μπακάκης, Πλατέλλας, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος, Αραβίδης, Αλμέιδα
Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ρουφιέ, Κατρέν, Πογκμπά, Περάν, Πολομά, Σελνάες, Λεμουάν, Νταμπό, Τανάν, Αμουμά, Μπέριτς
Στον πάγκο: Μουλέν, Παζό, Ρου, Ενμπάγκουε, Μονέ-Πακέ, Σόντερλουντ, Μαλκί ,




20:45 ΠΑΣ Γιάννινα - Αλκμααρ, OTE TV 1-2    , ( 1-2 ) .- ^
 Τα  γκόλ : 9΄ ο Πέδρο Κόντε , 29΄ ο Ντάμπνεϊ Σόουζα , 36΄ ο Λούκασεν ,
Διαιτητής :Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αυστριακός, Ρόμπερτ Σχοργκενχοφερ.,
Βοηθοί του οι επίσης Αυστριακοί, Μαξιμιλιάν Κόλμπιτσχ και Ρόλαντ Ράιντελ.
Τέταρτος ο συμπατριώτης τους, Ρενέ Άισνερ.
Κάρτες :18' Κίτρινη κάρτα στον Κοζορώνη για... χαζό τάκλιν στον Χαπς.45'+2' Κίτρινη κάρτα στον Βαν Όφερεμ. , 60' Κίτρινη στον Μπέριο , 61' Κίτρινη στον Λίλα ,
Αλλαγές : 46' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Σκόνδρας αντί Τζημόπουλου, που είχε υποστεί τράβηγμα. 51' Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ. Μαμπουλού αντί του Γιάκου.77' Ο Δώνης στη θέση του Κοζορώνη , 79' Ο Γκαρσία στη θέση του  Ντάμπνεϊ
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης, 3-5-2): Πασχαλάκης - Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ - Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης, Ναδάλες, Ακόστα - Γιάκος, Κόντε.
Στον πάγκο για τους Γιαννιώτες βρίσκονται οι Περιστερίδης, Κούτρης, Φερφελής, Δώνης, Σκόνδρας, Γαρουφαλιάς, Μαμπουλού.
Άλκμααρ (Γιον βαν ντε Μπρομ , 4-3-3): Ροσέ - Λούκασεν, Βαν Έιντεν, Φλάαρ, Χαπς –Χένρικσεν, Βαν Όφερεμ, Βάουτενς – Γιάχανμπαχς, Βέγκορστ, Ντάμπνεϊ Σόουζα.
Στον πάγκο για τους Ολλανδούς: Κουτίνιο, Γιόχανσον, Μπρέζαντσιτς, Μούρεν, Φράιντεϊ, Τιλ, Γκαρσία.


*** Τετάρτη 3 Αυγούστου  201621:00 Χάποελ Μπέερ Σεβά - Ολυμπιακός, (ΑΝΤ1)  1-0 , (0-0) .- ^
~*  Το βατερλό του αιώνα για Ολυμπιακό!
         Μαύρη σελίδα στο Ισραήλ για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν ξανά κάτω του μετρίου, ηττήθηκαν 1-0 από την Μπερ Σεβά κι εγκατέλειψαν άδοξα το Ch.League. Έρχονται εξελίξεις στην ομάδα. 
~* Τεράστιο οικονομικό πλήγμα για Ολυμπιακό
Ο αποκλεισμός από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στερεί από τον Ολυμπιακό την προοπτική στους ομίλους του Champions League και περιορίζει κατά πολύ τα προσδοκώμενα έσοδα.
Τα γκόλ79' ΓΚΟΛ 1-0 ο Τζέντεκ ,
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μπαστιέν Μπενουά από την Γαλλία.

 
Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπαράκ Μπαχάρ): Γκόρες, Μπιτόν, Βίτορ, Τζέντεκ, Χόμπαν, Νταβιντζάντα, Μπρουν, Μέλικσον, Όγκου, Μπαρντά, Νουακαέμε ,
Στον πάγκο: Χαΐμοφ, Ράντι, Μπουτσάλιο, Σαχάρ, Οχαγιόν, Τάχα, Λούσιο
Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Τσόρι, Φορτούνης, Ιντέγε ,
Στον πάγκο: Λεάλι, Μανιάτης, Πουλίδο, Μαζουακού, Βούρος, Ζντιέλαρ, Σεμπά
Κάρτες : 5' Κίτρινη κάρτα στον Μπουχαλάκη,
Αλλαγές:
83' Αλλαγή και για την Χάποελ Στη θέση του Μέλικσον πέρασε ο Τάχα
66' Αλλαγή για την Χάποελ. Ο Ράντι στη θέση του Μπράουν
81' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Πουλίδο στη θέση του Μποτία.
51' Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Φιγκέιρας δεν μπορεί να συνεχίσει και στην θέση του περνάει ο Μανιάτης.

Κάρτες :67' Κίτρινη κάρτα στον Ούγκου για φάουλ στον Μπουχαλάκη.49' Κίτρινη κάρτα στον Φιγκέιρας και φάουλ έξω από την περιοχή
VIDEO :
~ΧΑΠΟΕΛ Μπέερ Σεβά-ΟΣΦΠ 1-0 03/08/2016:
 https://youtu.be/eHo3T86YOpA .-
~ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ 1-2  03/08/2016 :
https://youtu.be/z29VO8RWcsY .-

***  Αίσθηση στην Ευρώπη προκάλεσε ο ντροπιαστικός αποκλεισμός του Ολυμπιακού
Από τη Χάποελ Μπερ ΣεβάΑίσθηση στην Ευρώπη προκάλεσε ο ντροπιαστικός αποκλεισμός του Ολυμπιακού
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην ποδοσφαιρική Ευρώπη ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Champions League. Ο πρωταθλητής Ελλάδας που χρειάστηκε να ξεκινήσει την διαδρομή του από την τρίτη προκριματική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης, εξαιτίας της θέσης της χώρας μας στην γενική κατάταξη της UEFA, γνώρισε αποκλεισμό από τους Ισραηλινούς της Χάποελ Μπερ Σεβά.
Το επίσημο site της ευρωπαικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, σημειώνει τον αποκλεισμό Ολυμπιακού και Σαχτάρ, ενώ τα ΜΜΕ τόσο στην Ιταλία (Gazzetta dello Sport στο πρώτο της θέμα στην ιστοσελίδα της), όσο στην Ισπανία (Marca, As), Γαλλία (L’Equipe), Πορτογαλία (A Bola), οι πρόωρες αποχωρήσεις τους, κυριαρχούν στις αναφορές για τα αποτελέσματα στην τρίτη προκριματική φάση.
«Ο Ολυμπιακός θα είναι απών από τη φάση των ομίλων, για πρώτη φορά από το 2010/11 μετά την ήττα από την Χαποέλ Μπερ Σεβά (που έκανε το ντεμπούτο της) με ένα γκολ στις από τον Τζέντεκ, το παρθενικό του στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί στη φάση των ομίλων κάθε σεζόν από το 2011/12, αλλά έχασε το προνόμιο αυτό μετά την πρώτη του συντελεστή της Ελλάδας και θα παίξει UEFA Europa League, όπου είχε αγωνιστεί στο γύρο των 32 για τα τελευταία δύο χρόνια», ανάφερε χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της UEFA.
Ετσι κι αλλιώς εκτός από το πρεστίζ του συλλόγου, ο Ολυμπιακός υπέστη σοβαρό οικονομικό πλήγμα, σε σχέση με τα κέρδη που θα είχε με την συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League τις περασμένες σεζόν. Τώρα θα εισπράξει, μετά τον αποκλεισμό του, 400.000 ευρώ και επιπλέον 250.000 ευρώ επειδή είναι πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ θα συνεχίσει στα playoffs του Europa League.
Εκεί η πρόκριση στους ομίλους θα του δώσει αποφέρει 2,4 εκατ. ευρώ (συν τα έσοδα από το market pool. Αντίθετα παίζοντας, στα playoffs του Champions League θα εισέπραττε αυτόματα 2 εκατ. Ευρώ, ενώ στους ομίλους θα έβαζε στα ταμεία του επιπλέον 12 εκατ. Ευρώ (συν τα χρήματα από το market pool).
Ο Βίκτορ Σάντσεθ ανέλαβε την ευθύνη της ήττας και του αποκλεισμού. «Θέλω να συγχαρώ τη Χάποελ», είπε ο Ισπανός προπονητής.
«Όταν δεν απειλείς την αντίπαλη εστία δεν είναι δυνατό να κερδίσεις. Είχαμε πρόβλημα στη δημιουργία, δεν απειλήσαμε καθόλου, σε αντίθεση με τη Χάποελ που ήταν απειλή για μας. Η ευθύνη είναι όλη δική μου. Πρέπει να βρούμε τι έφταιξε. Δέχομαι τις ευθύνες όχι μόνο για το στήσιμο της ομάδας, αλλά και για το σχεδιασμό της.
»Ζητάμε συγγνώμη από τους φιλάθλους μας. Πρέπει να αναλύσουμε με ψυχραιμία το παιχνίδι. Οι παίκτες μας έδωσαν τα πάντα από άποψη πάθους και ενέργεια. Από την πρώτη στιγμή ήρθα με στόχο να προετοιμάσω την ομάδα για τους ομίλους, χωρίς να το πετύχουμε όμως. Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου, είμαι έτοιμος να συνεχίσω την επόμενη μέρα. Πρέπει να μεταφέρουμε την ομάδα στους ομίλους του Europa League». newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 ***  Αποκλεισμός - ντροπή του Ολυμπιακού από την Χαποέλ Μπερ Σαβά Έχασε με 1-0 στο Ισραήλ
       Αποκλεισμός - ντροπή του Ολυμπιακού από την Χαποέλ Μπερ Σαβά


~  Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το Champions League, καθώς μετά το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» ηττήθηκε απόψε στο Μπερ Σεβά από τη γηπεδούχο Χάποελ με 0-1, με γκολ που σημείωσε στο 79ο λεπτό ο Τζέντεκ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας, που όπως στον πρώτο αγώνα έτσι κι απόψε πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του στα πλέι οφ του Europa League.
Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και αφού στο 10΄ ο Καπίνο είχε εξουδετερώσει το σουτ του Μπίτον, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε τον αγώνα, πήρε την κατοχή και άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα ψάχνοντας για τις προϋποθέσεις που θα του επέτρεπαν να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων.
Αφού στο δίλεπτο 22΄-24΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τρία μαζεμένα κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, στο 26΄ καταγράφηκε η καλύτερη στιγμή ενός «άγονου» σε φάσεις ημιχρόνου, με τον Μπουχαλάκη να σουτάρει πολύ δυνατά με το αριστερό από μακριά, αλλά την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι του Γκόρες, ενώ το ίδιο συνέβη στο 45΄ με το βολέ του Μέλικσον.
Στο 56΄ ο Καπίνο κράτησε το «μηδέν» κάνοντας σωτήρια επέμβαση με το πόδι στο σουτ του Νουακέμε, ο οποίος είχε περάσει εξαιρετικά ανάμεσα από Μιλιβόγεβιτς και Μποτία.
Ο Ολυμπιακός δεν είχε ξεκινήσει καλά στο δεύτερο ημίχρονο, η Χάποελ είχε την πρωτοβουλία καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν υπήρχαν στο γήπεδο από τη μέση και μπροστά και τελικά τιμώρησαν τον κάκιστο αντίπαλό της στο 79΄ με το διαγώνιο αριστερό σουτ του Τζέντεκ μέσα από την περιοχή.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπενουά Μπαστιέν (Γαλλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λούσιο - Μπουχαλάκης, Φιγκέιρας, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς
 ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (Μπαράκ Μπακχάρ): Γκόρες, Μπίτον, Βίτορ, Τζέντεκ, Νταβιτζάντα, Χομπάν, Μπρουν (66΄ Ράντι), Όγκου, Μέλικσον (83΄ Τάχα), Μπάρντα (61΄ Λούσιο), Νουακέμε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας (51΄ Μανιάτης), Μποτία (81΄ Πουλίδο), Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντομίνγκες (60΄ Μαζουακού), Ιντέγιε.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





 21:30 ΠΑΟΚ - Αγιαξ, (Nova) 1-2 , (1-1) .-
Τα  γκόλ : 4 ΄ Αθανασιάδης , 45+1΄ Ο Κλάασεν ,
Διαιτητής είναι ο Άγγλος, Άντονι Τέιλορ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Γκάρι Μπέσγουικ, Λι Μπετς και τέταρτο τον Κρεγκ Πόσον.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ροντρίγκες, Τζάλμα, Αθανασιάδης.
Άγιαξ (Πίτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Βέλτμαν, Βίργκεβερ, Βέστερμαν, Ντάικς, Γκούντελι, Ράιντεβαλντ, Κλάασεν, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ.
Αλλαγές : 64' Αλλαγή για τον Άγιαξ. Ελ Γκάζι αντί Ντόλμπεργκ. 70' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μυστακίδης αντί Ροντρίγκες.
Κάρτες: 57' Κίτρινη κάρτα στον Γκούντελι., κίτρινη κάρτα στον Λέοβατς.66' Κίτρινη κάρτα στον Τετέ., 
VIDEO  από αγώνα  :
~ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ  1-2 τα γκόλ  03/08/2016 :
 https://youtu.be/whFbXFuGqRI
~ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ Α΄  ημίχρονο 1-1  γκόλ πεν ισοφαρ  03/08/2016:
~ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ 1-2 2ο γκόλ  Αγιαξ  03/08/2016:

  *** Ο αποκλεισμός Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και η προσδοκία πρόκρισης για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν μετατρέψει το Europa League σε… «καταφύγιο» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Δείτε πώς διαμορφώνονται ισχυροί και αδύνατοι πριν τα αποψινά παιχνίδια του Europa League: 
Ισχυροί
Σαχτάρ (Ουκρανία) 81.976
Ολυμπιακός (Ελλάδα) 70.940
Άντερλεχτ (Βέλγιο) 54.000
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 40.920
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 40.585
ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 37.440
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 34.000
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 22.085
Ισχυροί ή αδύνατοι
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 13.475
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία): 12.850
Αστάνα (Καζακστάν): 12.575
Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία): 11.076 
Αδύνατοι
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 7.175
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) 5.875
Τρέντσιν (Σλοβακία) 5.400
Παρτιζάνι (Αλβανία) 1.575
Τα αποψινά ζευγάρια με τη βαθμολογία κάθε ομάδας: 
ΑΪΚ (Σουηδία) 8.975-Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 14.940
ΑΕΚ (Ελλάδα) 7.940-Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 26.049
ΠΑΣ Γιάννινα (Ελλάδα) 5.940-Άλκμααρ (Ολλανδία) 43.612
Βόρσκλα (Ουκρανία) 11.976-Λοκομοτίβα (Κροατία) 5.775
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 19.216-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) 9.435
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 20.225-Παντούρι (Ρουμανία) 7.076
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία)10.000-Βοϊβοντίνα (Σερβία) 7.925
Σοντερίσκε (Δανία)7.850-Ζάγκλιεμπε (Πολωνία) 16.925
Σασουόλο (Ιταλία) 14.087-Λουκέρνη (Ελβετία) 8.755
Ρίο Άβε (Πορτογαλία) 13.616-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 6.585
Κράσνονταρ (Ρωσία) 24.216-Μπιρκιρκαρά (Μάλτα) 6.460
Μπεϊτάρ (Ισραήλ) 9.935-Γελγκάβα (Λετονία) 8.900
Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία) 7.400-Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) 19.020
Νόμε Κάλιου (Εσθονία) 11.725-Οσμανλίσπορ (Τουρκία) 6.920
Μάριμπορ (Σλοβενία) 21.625-Αμπερντίν (Σκωτία) 6.075
Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 5.225-Λιλ (Γαλλία) 29.549
Χάιντουκ (Κροατία) 10.775-Ολεξαντρίγια (Ουκρανία) 8.976
Μπρόντμπι (Δανία) 7.220-Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία) 16.035
Ριέκα (Κροατία) 14.275-Μπασακσεχίρ (Τουρκία) 7.920
Αρούκα (Πορτογαλία) 10.616-Χέρακλες (Ολλανδία) 7.112
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) 23.520-Τορπέντο (Λευκορωσία) 6.475
Κορκ Σίτι (Ιρλανδία) 5.975-Γκενκ (Βέλγιο) 36.000
Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) 10.085-Σκέντιγια (ΠΓΔΜ) 2.950
Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 16.256-Ντομζάλε (Σλοβενία) 7.500
Μίντιλαντ (Δανία) 14.720-Βιντεότον (Ουγγαρία) 8.725
Ελσίνκι (Φινλανδία) 10.980-Γκέτεμποργκ (Σουηδία) 6.475
Βιτορούλ (Ρουμανία) 5.076-Γάνδη (Βέλγιο) 25.000
Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) 10.435-Γκρασχόπερ (Ελβετία) 9.755

***  Κλήρωση Europa League ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ  05-08-2016 ΏΡΑ 14.00 :
 Ντιναμό Τιφλίδας - ΠΑΟΚ και Μπρόντμπι - Παναθηναϊκός            
             ~  Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα μάθουν πρώτοι τον αντίπαλο τους και στη συνέχεια της κλήρωσης ο Παναθηναϊκός
             ~ Πριν από την κλήρωση προβλήθηκε βίντεο από τον περισνό τελικό ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Λίβερπουλ
            ~  Οι άνθρωποι της UEFA εξηγούν τα τυπικά της διαδικασίας.
             ~  Οι αγώνες θα γίνουν 18 και 25 Αυγούστου
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2   στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28  Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-28-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29  Ιουλίου 2016: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-29-2016.html .-

~  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουλίου 2016   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-30-2016.html . -
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Ιουλίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-31-2016.html .-  
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30  και  31  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/30-31-2016.html  .-  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/  .- 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html  .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .- 

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
 ~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4866 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3032 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3045  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 943   βίντεο   .- *** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-


https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .       

  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

ΒΙΝΤΕΟ :
*  Άνω Αρφαρά εσπερινός 25/07/2016 παραμονή Αγίας Παρασκευής: https://youtu.be/xzxicytCk6w .-  
\ΑΝΩ  ΑΡΦΑΡΑ 25/07/2016 εσπερινός Αγία Παρασκευή:
 https://youtu.be/7uoWi6SgMPs .-
~*Άνω Αρφαρά εσπερινός Αρτοκλασία 25/07/2016  Αγ   Παρασκευής: https://youtu.be/NFoBcgDzGU4 .-

  Βίντεο  :
~  Παλαιοκαστρίτσα Κέρκυρας 23/07/2016:
 https://youtu.be/5P3rv6uj8xc .-
~Κέρκυρα διαδρομές ενημέρωση αφήγηση  23/07/2016 :
 https://youtu.be/KG8udMyWbUE .-
~Παλαιοκαστρίτσα  μουσείο ενημέρωση στη μονή 23/07/2016 :
 https://youtu.be/tMpSXW0bqPE .-
~ΚΕΡΚΥΡΑ Παλαιοκαστρίτσα  αφήγηση ενημέρωση 23/07/2016: https://youtu.be/v69XVVA39Bo .-
~ Κέρκυρα  διαδρομή και ενημέρωση 23/07/2016:
https://youtu.be/yk9hV7AS6oU .-
~Κέρκυρα  διαδρομές αφήγηση ενημέρωση  24/07/2016:
https://youtu.be/PIs2TlLBmpI .-
~ΚΑΛΑΜΑΤΑ   Ναυτίλος  μπάνια  02/8/2016 :
https://youtu.be/-gXxGJeLmZw  .-
~Αρφαρά Ι Ν  Αγ  Θεοδώρων  παράκληση Ι Ευαγγέλιο 2-8-2016: https://youtu.be/DLXupODvSYw  .-  
~Παράκληση Αγιοι Θεόδωροι Αρφαρών 2-8-2016:
 https://youtu.be/r0pC3MlySS4 .-
~ΑΡΦΑΡΑ Παράκληση στην Παναγία μας 2-8-2016 Άγιοι Θεόδωροι:   https://youtu.be/tg1BGU9DTEs .-  
~ΚΑΛΑΜΑΤΑ παραλία  θαλασσινά μπάνια  03/08/2016:
 https://youtu.be/cuXChvYlsF4 .-
~Καλαμάτα  Ναυτίλος  Θαλάσσια μπάνια 04/08/2016:
 https://youtu.be/8UxnJ_-GHfk  .-


 

 






































 
 Αποποίηση Ευθύνης
Το  blogs-blogger.  ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.  stamos01 Arfara 2016 .
~


 







 




~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: