ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016 :


 
 
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΟι ασθένειες μας βγάζουν σε καλό, όταν τις υπομένουμε αγόγγυστα, παρακαλώντας τον Θεό να μας συγχώρησει τις αμαρτίες και δοξάζοντας το όνομα Του.
 
***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~2 Νοεμβρίου
Μαρτύρων Ακίνδυνου, Ανεμποδίστου, Αφθονίου, Ελπιδηφόρου, Πηγασίου και Ανεμποδίστου (†341-345). Νεομαρτύρων Θεοδώρου και Λάμπρου (†1786). Δόμνης, Δομνίνης και Κυριακής της από της Συγκλήτου Βουλής. Αττικού και των συστρατιωτών αυτού Αγαπίου, Ευδοξίου, Ευστρατίου, Καρτερίου, Μαρίνου, Νικοπολιτιανού, Στύρακος, Τωβίου και Ωκεανού. ΟσίωνΑβίβου και Μαρκιανού (1).
(1)Ο όσιος Μαρκιανός είχε πατρίδα την κωμόπολη Κύρο της Συρίας. Προερχόταν από πλούσια οικογένεια, ήταν λόγιος και γνώστης της θεολογίας και της θύραθεν σοφίας. Πιστός στο λόγο του Χριστού μοίρασε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς και αποσύρθηκε σε έναν ερημικό τόπο. Εκεί έστησε ένα μικρό κελί, ίσα ίσα για να χωράει το σώμα του μέσα. Στο ερημητήριό του προσήλθαν, ακούγοντας την μεγάλη φήμη του, δύο άλλοι στρατιώτες του Θεού. Ο Ευσέβιος και ο Αγαπητός. Παρακάλεσαν τον άγιο να τους δεχθεί σαν μαθητές του. Ο Μαρκιανός, αφού βεβαιώθηκε ότι μπορούν και θέλουν ειλικρινά να υπηρετήσουν τον λόγο του Θεού, τους επέτρεψε να κτίσουν κοντά σε αυτόν δύο κελιά για να στεγάζονται. Και οι τρεις κατά περιόδους περιπλανιόντουσαν στις πόλεις και κήρυτταν τον Θείο Λόγο. Πολλοί άνθρωποι, τόσο λαϊκοί όσο και κληρικοί πήγαιναν στις σκήτες τους για να τους ακούσουν και να τους συμβουλευτούν. Κάποτε πήγε στον όσιο και ο επίσκοπος Αντιόχειας Φλαβιανός μαζί με άλλους λόγιους και επιφανείς άνδρες για να τον πείσουν να απαρνηθεί την ερημική ζωή και να ζήσει στην κοινωνία προς όφελος των ανθρώπων. Ο όσιος αρνήθηκε την πρόταση τους. Ο Μαρκιανός εργάσθηκε με πολύ ζήλο κατά των διαφόρων αιρέσεων. Αποδήμησε ειρηνικά μέσα στο κελί του.~ 
Σήμερα 02/11/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος
~   Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
~  Ακίνδυνον μέλψωμεν, συν Αφθονίω ομού, κλεινόν Ανεμπόδιστον, Ελπιδοφόρον στερρόν, Πηγάσιον ένδοξον ούτοι γαρ ακινδύνως, εξαφθόνου κρατήρας, πηγάζουσι τοις ελπίδι, αρραγεί προσιούσι, χαρίτων ανεμποδίστων, κρήνην θεόβρυτον.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ακινδύνου, Αφθονίου, Ελπιδοφόρου, Ανεμπόδιστου - 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/c8jWFA-rxAs  .-

~ 1912 μ.Χ.
Ο Ελληνικός Στόλος απελευθερώνει το Άγιο Όρος
.
~
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
 
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
 
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
Όσιος Γαβριήλ ο Ομολογητής - Σαλός Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος Άγιοι Λάμπρος, Θεόδωρος και έτερος Ανώνυμος οι Νεομάρτυρες που μαρτύρησαν στο Βραχώρι Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος
***   Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 2/11/2016 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Δίψα για επιμόρφωση στο Σχολείο Τουρισμού (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
Τεράστια η συμμετοχή, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 άτομα
   Το 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας είναι γεγονός, αφού χθες ξεκίνησαν οι εργασίες του.
Στο πέμπτο που λαμβάνει χώρα μέσα σε δύο χρόνια η συμμετοχή είναι τεράστια και ξεπερνά τα 600 άτομα, που υπολογίζεται να φτάσουν τα 800, κάτι που δίνει στους διοργανωτές δύναμη να συνεχίσουν.
Όπως είπαν οι Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος, είναι συγκινημένοι και παράλληλα χαρούμενοι από την πραγματικά απίστευτη αποδοχή του κόσμου.
Στο δε 5ο Σχολείο θα υπάρξουν «τρεις γεμάτες ημέρες», με εισηγητές από τη Σουηδία, την Αγγλία, την Κύπρο, ενώ μαθητές έχουν φτάσει από τη νησιωτική Ελλάδα, τη βόρεια Ελλάδα και από πολλά ακόμα μέρη.
Επίσης, όπως δήλωσαν, θεωρούν ότι αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία έχει καθιερωθεί, έχει υλοποιήσει ήδη πολλά από τα οράματά της και πλέον φτάνει η ώρα για τους δύο εμπνευστές του Σχολείου να σκεφτούν το επόμενο βήμα του.
  p (6).jpg
Οι Άγγλοι αγαπούν τη Μεσσηνία, θα την προτιμήσουν και φέτος…
Ο Noel Josephides, πρόεδρος της ABTA, δηλαδή των ταξιδιωτικών πρακτόρων στην Αγγλία, μίλησε για την τουριστική συνεργασία ανάμεσα στη Μεσσηνία και την Αγγλία σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό, ενώ δήλωσε ότι έχει αποδώσει, αφού πλέον όλο και περισσότεροι Άγγλοι γνωρίζουν την περιοχή μας, την οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια ελάχιστοι ήξεραν. Όσο για το μέλλον, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα περιθώρια ανάπτυξης.
Σχετικά με την τουριστική σεζόν που πέρασε, δήλωσε ότι ήταν πολύ καλύτερη χρονιά για την Πελοπόννησο σε σχέση με πέρυσι, ενώ για το 2017 ήδη οι κρατήσεις είναι γύρω στο 22% πάνω, παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Αγγλία και αναμένεται να ενταθούν μετά το brexit, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε, το συνάλλαγμα, αφού η στερλίνα έχει υποχωρήσει σε σχέση με το ευρώ.
Αυτό που παρατήρησε, όμως, ο κ. Josephides είναι ότι πολλοί στην περιοχή μας δεν έχουν καταλάβει πώς λειτουργεί ο τουρισμός, κάτι βέβαια που χαρακτήρισε φυσικό, αφού η Μεσσηνία είναι ένας νέος προορισμός, και ο ίδιος ελπίζει διοργανώσεις σαν το Σχολείο Τουρισμού να βοηθήσουν να ανέβει το επίπεδο σε θέματα υπηρεσιών.
p (8).jpg
  «Το Σχολείο πρέπει να ανοίξει περισσότερο τα φτερά του»
Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου δήλωσε ενθουσιασμένη από την προσέλευση του κόσμου στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, «ένα Σχολείο που η Περιφέρεια έχει πιστέψει βαθιά ότι ήρθε η ώρα να ανοίξει περισσότερο τα φτερά του, θεσμικά πλέον να μπορεί να εκπροσωπεί την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που κάποια στιγμή πήραν την τύχη στα χέρια τους, με αποτελέσματα που όλοι βλέπουμε».
Η κα Νικολάκου πρόσθεσε ότι ένα τεράστιο συν σε σχέση με τους Άγγλους είναι η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το αεροδρόμιο Χίθροου.
Τέλος, σημείωσε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται, οι δε ρυθμοί γίνονται πιο εντατικοί.
p (13).jpg
  Συνεργασία Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με Περιφέρεια για τον τουρισμό
Τέλος, ο Καλαματιανός πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Γουλιάμος, χαρακτήρισε το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας ως «το σύνολο αποτελεσμάτων μιας συλλογικής προσπάθειας», το οποίο καινοτομεί και, πάνω από όλα, θέτει την ίδια την Καλαμάτα στο επίκεντρο πλέον της τουριστικής δραστηριότητας, αφού μεσσηνιακή πρωτεύουσα και νομός γίνονται προορισμός.
Σχετικά με τη στάση του πανεπιστημίου του οποίου είναι πρύτανης, δήλωσε ότι συμμαχεί σε αυτή την προσπάθεια, γι’ αυτό και το Σχολείο τελεί υπό την αιγίδα του, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συνεργασία και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να δημιουργηθούν "συμμαχίες γνώσης", με στόχο να μεγιστοποιηθεί και αριστοποιηθει ο στρατηγικός στόχος.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση   Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Γιατί το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης του ΓΠΣ Καλαμάτας 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφασή του τον περασμένο Αύγουστο έβαλε τέλος στον παραλογισμό της Δημοτικής Αρχής να υιοθετεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Καλαμάτας και έπειτα από λίγο η ίδια και μερίδα κατοίκων να ζητούν την ακύρωσή του. Αποφάνθηκε τελεσίδικα να απορρίψει όλες τις αιτιάσεις και τις προσφυγές και να δεχτεί αυτά που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Βέβαια, τα όσα προβλέπονταν σε περιοχές όπως Βέργα, Μικρή  Μαντίνεια, Λέικα, Ελαιοχώρι, αλλά και μια σειρά περιαστικές και ημιορεινές, κρίθηκαν ως ιδιαίτερα αυστηρά από τους κατοίκους. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποφεύχθηκαν και ορισμένες "ακρότητες" από πολίτες, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να… βρουν το δίκιο τους, παραλίγο να κάνουν το Δημαρχείο… καλοκαιρινό.
Τελικά, τους όρους αυτούς του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου δεν κατάφεραν ούτε ο Δήμος Καλαμάτας ούτε κάτοικοι της περιοχής να τους ακυρώσουν με τις σχετικές αιτήσεις που υπέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμάτας προβλέπει ότι στις περιαστικές περιοχές της πόλης (Μαντίνεια, Βέργα, Ελαιοχώρι, Λαίικα κ.ά.) το κατώτατο όριο αρτιότητας ορίζεται στα έξι στρέμματα, ενώ στην ημιορεινή ζώνη, που βρίσκεται επάνω από τις περιαστικές περιοχές της Μαντίνειας, της Βέργας, των Λαιίκων, του Κουταλά κ.ά., απαγορεύεται κάθε είδους δόμηση πλην της κατοικίας 80 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς υπόγειο, για γεωκτηνοτροφικούς σκοπούς. Επιπλέον απαγορεύεται η δημιουργία υποδομών ήπιου και εναλλακτικού τουρισμού, με μόνη εξαίρεση την περιοχή του Ελαιοχωρίου.
  Το σκεπτικό του ΣτΕ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην απόφασή του (1242/2016) με την οποία απορρίπτει την αίτηση του Δήμου Καλαμάτας για την ακύρωση του ΓΠΣ, σημειώνει, σε ό,τι αφορά τα κατώτατα όρια αρτιότητας στις περιαστικές περιοχές: «Η ρύθμιση αυτή, κατά το μέρος που συνεπάγεται την εφαρμογή αυστηρότερων από τους γενικώς ισχύοντες όρων δομήσεων, δικαιολογείται μεν από την ανάγκη ανάσχεσης της εκτός σχεδίου οικιστικής ανάπτυξης, διαφύλαξης του χαρακτήρα των περιοχών ως περιαστικών και αποτροπής του κινδύνου μετεξελίξεώς τους σε απλές επεκτάσεις του πολεοδομικού συγκροτήματος της Καλαμάτας».
Σχετικά με τις ημιορεινές περιοχές, ξεκαθαρίζει στην απόφασή του ότι «οι ρυθμίσεις του προσβαλλόμενου σχεδίου, με τις οποίες στις ημιορεινές περιοχές του αιτούντος Δήμου επιτρέπεται η ανέγερση αγροικιών μέγιστου εμβαδού 80 τ.μ. και λοιπών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση γεωκτηνοτροφικών σκοπών και επιβάλλεται κατώτατο όριο αρτιότητας έξι στρεμμάτων, δικαιολογούνται από το χαρακτήρα των ημιορεινών περιοχών ως ζωνών ανάπτυξης αγροτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων και ως περιοχών μετάβασης από το αστικό τοπίο στο υψηλής οικολογικής και αισθητικής αξίας τοπίο του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου.
Οι ρυθμίσεις, εξάλλου, αυτές στοιχούν απολύτως και προς τους γενικούς στόχους της νομοθεσίας για τη βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη, σκοπούσες στη συμπλήρωση και ενίσχυση της παρεχόμενης στις περιοχές αυτές προστασίας, δεν έρχονται σε αντίθεση με τα πορίσματα της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης του Ταϋγέτου.
Το γεγονός δε ότι στην ως άνω μελέτη προτείνεται να επιτραπεί η χρήση κατοικίας δεν ασκεί επιρροή, δεδομένου ότι ουδόλως αποκλείεται η παροχή αυξημένης προστασίας σε περιοχές των οποίων ο κύριος προορισμός συνίσταται στη γεωργοκτηνοτροφική εκμετάλλευση και όχι στην τουριστική ή οικιστική αξιοποίησή τους.
Οι πληττόμενες ρυθμίσεις ευρίσκονται, μάλιστα, σε πλήρη εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό, δεδομένου ότι οι επιτρεπόμενες, με το προσβαλλόμενο σχέδιο, δραστηριότητες τουρισμού και αναψυχής αποτελούν μορφές ήπιου και εναλλακτικού τουρισμού (αγροτουρισμός, ορειβατικός τουρισμός, περιπατητικός και φυσιολατρικός τουρισμός κ.ά.), οι οποίες προβλέπονται και από τον ειδικό χωροταξικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη των ημιορεινών περιοχών του ηπειρωτικού χώρου.
Δεδομένου, εξάλλου, ότι ο έλεγχος της ορθότητας του καθορισμού ζωνών ανάπτυξης του αγροτουρισμού πέριξ συγκεκριμένων μόνον οικισμών της ημιορεινής ζώνης του αιτούντος Δήμου εκφεύγει, κατά τα ήδη εκτεθέντα, του ακυρωτικού ελέγχου, διότι ανάγεται στις ουσιαστικές επιλογές του κανονιστικού νομοθέτη, η παράλειψη προβλέψεως αντίστοιχων ζωνών και για τους υπόλοιπους οικισμούς της ημιορεινής περιοχής του Δήμου Καλαμάτας δεν αποτελεί δυσμενή διάκριση σε βάρος τους, ανεξαρτήτως της αοριστίας προβολής του συγκεκριμένου ισχυρισμού».
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** «Φοβού τους Συριζαίους και Πολύδωρα φέροντας» 
Τι μπορεί να σημαίνει η κυβερνητική πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ; Μια επιλογή που άφησε έκπληκτους πολλούς και, κυρίως, τους φίλα προσκείμενους προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο με αφέλεια δε μοιάζει. Και θα ήταν επιπόλαιο να θεωρήσουμε ότι ένα κόμμα στο οποίο περισσεύουν τα νεο-κομμουνιστογενή στελέχη με λενινιστική παιδεία προχωρά στην υλοποίηση της πολιτικής του με μία εν θερμώ απόφαση, που βασίστηκε στο θυμικό και την αντίδραση της στιγμής. Κατά την άποψή μου, έχουμε να κάνουμε με μία ψυχρή και κυνική επιλογή.
Διότι τίποτα δεν είναι τυχαίο - φοβού τους Συριζαίους και Πολύδωρα φέροντας. Τι θα μπορούσε να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το επιτελείο του Μαξίμου; Ειδικά αυτή η κυβέρνηση η οποία έχει την εντύπωση ότι για κάθε τι παίζει το κεφάλι της, επειδή δε λειτουργεί με όρους αστικής δημοκρατίας, αλλά αντιλαμβάνεται την άσκηση πολιτικής με εμφυλιοπολεμικούς όρους και μεθόδους οιωνεί επαναστατικού δικαίου. Και όταν μία τέτοια κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, τότε γίνεται απρόβλεπτη και επικίνδυνη.
Ένα πράγμα την απασχολεί: πώς θα αφαιρέσει από τον αντίπαλο την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα γλιτώσει από το σημερινό καθημερινό επικοινωνιακό σφυροκόπημα. Θα το επιδιώξει σε συνδυασμό με την παράλληλη υποβολή μίας νέας βελτιωμένης πρότασης πάνω στα χνάρια του κριθέντος ως αντισυνταγματικού νόμου Παππά, με απάλειψη όμως του άρθρου 2, που προέβλεπε τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στον υπουργό. Προσπαθεί, δηλαδή, να ανακατώσει την τράπουλα με τις τηλεοπτικές άδειες, χωρίς βέβαια να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος, ότι έπαιξε με τους θεσμούς και έχασε. Ψάχνει τρόπους να ξαναβρεί την απαραίτητη άνεση χρόνου για να ανακτήσει η κυβέρνηση τον έλεγχο της ατζέντας. Όχι μόνο για να λύσει το θέμα σχετικά με τις άδειες, αλλά για την εμβάθυνση της εγκαθίδρυσης της καθεστωτικής της λογικής σε όλους τους τομείς.
Προτείνοντας Πολύδωρα η κυβέρνηση επιδιώκει να καταφέρει δύο πλήγματα στην αντιπολίτευση. Με το πρώτο απευθύνεται στη Ν.Δ. και στοχεύει στη διάσπαση της γραμμής Μητσοτάκη μέσα από τη διαφοροποίηση του Καραμανλικού μπλοκ. Και με το δεύτερο, υποχρεώνει την αντιπολίτευση να σταθεί σύσσωμη απέναντι και να μη συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ. Αποσκοπεί να την παρουσιάσει ότι φέρει αυτή την αποκλειστική ευθύνη για τη νέα καθυστέρηση. Με αυτό το τέχνασμα ελπίζει η κυβέρνηση ότι θα εμφανιστεί ως η μόνη που καταβάλλει προσπάθεια εξόδου από το αδιέξοδο. Μόνοι υπεύθυνοι για τη συνεχιζόμενη ανωμαλία από την έλλειψη ρύθμισης του τοπίου της τηλεοπτικής αγοράς είναι οι ανήκοντες στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και επίσης πιστεύει ότι τα χιλιοτετριμμένα επιχειρήματα περί διαπλοκής και διαφθοράς θα συνεχίσουν να συσπειρώνουν τον κόσμο και ότι θα ανακόψει τη διεύρυνση των αντίπαλων δυνάμεων είτε στα αριστερά της είτε προς τα δεξιά της.
Ωστόσο, αυτό που δε φαίνεται να νοιάζει την κυβέρνηση είναι αυτό ακριβώς που κινδυνεύει να αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα της: η αντίδραση που θα προέλθει από το δικό της στρατόπεδο μπροστά στην επιλογή Πολύδωρα, του οποίου τα έργα και ημέρες δεν κάνουν υπερήφανους τους ψηφοφόρους της. Στην κοινή γνώμη έχει καταγραφεί ως γραφικός. Από μόνες τους οι αντιμνημονιακές του περγαμηνές δεν επαρκούν για να τον χρίσουν συναινετικό υποψήφιο. Μία δυσωδία έχει αρχίσει να πνίγει το δημοκρατικό μας βίο. Γιατί ο κόσμος αντιλαμβάνεται πια ότι η κυβέρνηση είναι η ίδια μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης. Προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία συμβάλλει στη δημιουργία μίας νέας διαπλοκής και συμμετέχει στη διαφθορά την οποία εκτρέφει καθημερινά.
Ο μόνος τρόπος που διαθέτουν οι πολίτες να αποτρέψουν την κακόγουστη επιλογή Πολύδωρα και να επιβάλουν τώρα το σεβασμό στο γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος, το οποίο επιτάσσει συμφωνία επί συναινετικών προτάσεων, είναι να εμπιστευθούν τα κόμματα που επιδιώκουν τη διατήρηση της χώρας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής κανονικότητας. Και επίσης να αυτο-οργανωθούν σε κινήσεις της κοινωνίας των πολιτών για τη διεκδίκηση του σεβασμού των ανεξάρτητων αρχών, του κράτους δικαίου και της λειτουργίας των θεσμών της αστικής δημοκρατίας.
  Του Τάκη Αναστόπουλου
Διευθυντή ε.τ. της Ε.Ε., υποψήφιου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Μεσσηνία, μέλους της Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

*** Βύρων, το νέο αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ 
Πριν από κάμποσα χρόνια ο Βύρων Πολύδωρας, σε μια συνέντευξή του, είχε δηλώσει ότι προβληματίζεται για τις κόρες του, αν θα ευτυχήσουν στους γάμους τους, επειδή τον θεωρούν ως το απόλυτο ανδρικό πρότυπο… Ρε κορίτσια (σε σας τις υπόλοιπες απευθύνομαι), μήπως τον έχετε σε wallpaper στο υπνοδωμάτιό σας;
Το 2007, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, έκανε λόγο για «ασύμμετρη απειλή», όσον αφορά στις πυρκαγιές. Στη συνέχεια απέδωσε την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ανταπεξέλθει στο έργο της κατάσβεσης στο «στρατηγό άνεμο». Όπου φυσάει ο άνεμος πάω, μ’ άλλα λόγια…
Πριν από 3 χρόνια, τον Ιούλιο του 2013, ο «στρατηγός άνεμος», μιλώντας στον Real FM, είχε πει: «Χρειάζεται (για να βγούμε από την κρίση) ευρύτατη συνεννόηση όλων των κομμάτων… Αν ακούω μποξ και πυγμαχία και πώς να εξουδετερώσουμε το ΣΥΡΙΖΑ ή τη Χρυσή Αυγή, έλεος, είμαστε εκτός τόπου και χρόνου».
Ερωτηθείς δε αν πρέπει να υπάρξει συνεργασία ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή, ο τότε βουλευτής της Ν.Δ. απάντησε επί λέξει: «Βεβαίως και με τη Χρυσή Αυγή».
Αυτά, για να μην ξεχνιόμαστε τι εστί Βύρων…
Αυτόν τον άνθρωπο, αυτόν, λοιπόν, κατά το άσμα της Ρίτας Σακελλαρίου, πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο του ΕΣΡ. Βλέπετε, οι ορδές πεφωτισμένων από την Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά δεν ήταν του διαμετρήματος του απολύτου ανδρός.
Και ερωτώ: Η παραφροσύνη από τη θλίψη της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παπά γέννησε στο ΣΥΡΙΖΑ την ιδέα της πρότασης; Μάλλον όχι, γιατί οι λανθασμένες επιλογές προσώπων σε περιόδους αιχμής είναι αλλεπάλληλες και δημιουργούν μέτωπα, αν και άλλοι ήταν, εν προκειμένω, οι στόχοι.
Πέραν αυτών που θα εξηγήσουμε πιο κάτω, πίσω από τον Αλέξη βρίσκεται ο Κώστας ή Κωστάκης Καραμανλής, οι οποίοι είναι σε on line σύνδεση… Ο Αλέξης προσέβλεπε στη διάσπαση της Ν.Δ., αλλά και να παρουσιάσει την αντιπολίτευση, που θα αντιδρούσε όπως κι έγινε, ως μοναδική υπεύθυνη στη μη συναίνεση της συγκρότησης του ΕΣΡ και να την καταστήσει υπεύθυνη για τη νέα καθυστέρηση και να συνεχίσει το μπλα μπλα περί διαπλοκής. Ωστόσο, απέτυχε.
Τελικά, η πρόταση για τον (λόρδο) Βύρωνα αποσύρθηκε, όχι όμως και οι εντυπώσεις. Αυτές δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν έχει καθαρό μυαλό για να κυβερνήσει, αλλά τα αυτογκόλ είναι στο DNA του…

*** Νοσταλγοί του Μεταξά, υποκριτές και καιροσκόποι 
Το βράδυ της 4ης Αυγούστου 1936 ο Μεταξάς πήγε στα Ανάκτορα για να συναντήσει το Βασιλιά Γεώργιο. Μαζί του είχε έτοιμα τα διατάγματα για την αναστολή ορισμένων διατάξεων του Συντάγματος και τη διάλυση της Βουλής, με αφορμή τη γενική απεργία που είχαν κηρύξει για τις 5 Αυγούστου του ’36 τα συνδικάτα, με πρόταση της ΓΣΕΕ.
Το ίδιο βράδυ, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Μεταξάς συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Παρά τις αντιδράσεις και παραιτήσεις κάποιων υπουργών, κατάφερε την αναστολή σημαντικών άρθρων του Συντάγματος και, με τη στήριξη του βασιλιά, εγκαθίδρυσε τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου.
Ο Μεταξάς γράφει στο ημερολόγιό του: «Η Ελλάς έγινε από της 4ης Αυγούστου Κράτος αντικομμουνιστικό, Κράτος αντικοινοβουλευτικό, Κράτος ολοκληρωτικό».
Ογδόντα χρόνια μετά, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας χαρακτήρισε τον Ιωάννη Μεταξά «άξιο κυβερνήτη» και τόνισε ότι η Μεταπολίτευση μετέτρεψε τη χώρα σε προτεκτοράτο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Να θυμόμαστε και να ντρεπόμαστε για την κατάντια μας, όπου έχουμε μετατραπεί σε προτεκτοράτο εξαιτίας λαθών 40 ολόκληρα χρόνια».
Προηγουμένως ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Δημήτρης Κουκούτσης, χαρακτήρισε τον Ιωάννη Μεταξά «μέγιστο ηγέτη».
Ο κ. Κουκούτσης δεν έκρυψε ποτέ τα πολιτικά του πιστεύω, αλλά ο κ. Νίκας, για να χαρακτηρίζει άξιο κυβερνήτη τον άνθρωπο που εξομολογείται ότι «η Ελλάς έγινε από της 4ης Αυγούστου Κράτος αντικομμουνιστικό, Κράτος αντικοινοβουλευτικό, Κράτος ολοκληρωτικό», πρέπει να αποδέχεται και να συμφωνεί με τον ολοκληρωτισμό και τον αντικοινοβουλευτισμό.
Αν, όντως, έχει αυτή την πολιτική άποψη, τότε είναι φασίστας.
Για τις περί προτεκτοράτου δηλώσεις του θα συμφωνήσω, αλλά ο κ. Νίκας, όντας άπειρα χρόνια αυτοδιοικητικός, είναι κομμάτι του πολιτικού συστήματος που χρεωκόπησε τη χώρα, θέλει - δε θέλει. Γιατί με τις εκάστοτε εξουσίες φωτογραφίζεται με χαμόγελο colgate, συναναστρέφεται, συναλλάσσεται (με την καλή έννοια) νυχθημερόν, οπότε δε δικαιούται να ομιλεί. Αν τις αποστρεφόταν και ντρεπόταν, θα έπρεπε να έχει ιδιωτεύσει και να βγαίνει στους δρόμους κόντρα στα πεπραγμένα τους…
Ωστόσο, όχι μόνο δεν ιδιωτεύει, αλλά για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, παράγει πολιτική, δημιουργεί ίντριγκες και καιροσκοπεί κι από πάνω…
Εν κατακλείδι, ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί…
 
***   Μας αποχαιρετάει η ΜΕΡΚΕΛ! Μας έδειξε το μέλλον της Ελλάδας...

~ Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που υποστηρίζει η Άνγκελα Μέρκελ έχει γυρίσει "μπούμερανγκ" για την καγκελάριο αφού, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής αστυνομίας, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2016, έχουν διαπραχθεί στη χώρα 142.000 εγκλήματα από μετανάστες.
Τα νούμερα σοκάρουν καθώς με έναν γρήγορο υπολογισμό βγαίνει ότι καθημερινά γίνονται στην Γερμανία 780 εγκλήματα, από βιασμούς μέχρι πράξεις με οικονομικό δέλεαρ, αριθμός που αποτελεί μια αύξηση της τάσεως του 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ήδη ο Γερμανοί πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους στη καγκελάριο και τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δεν βοηθούν στο να κερδίσει η Μέρκελ το χαμένο έδαφος.
Επιπλέον, όπως αναγράφεται στη σχετική έκθεση ως συμπέρασμα, η βία θα συνεχίσει να αυξάνεται.

*** Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στις ΗΠΑ!'ΚΑΒΑΛΑΕΙ' το 'ΚΥΜΑ' ο ΤΡΑΜΠ...

~  Η νέα έρευνα του FBI, γνωρίζαμε ότι θα αλλάξει τα δεδομένα των αμερικανικών εκλογών.
Νέα δημοσκόπηση (01/11/2016) από την εταιρία Langer Research Associates για λογαριασμό του ABC News και της Washington Post, δίνει προβάδισμα μίας (1) μονάδας στον Τραμπ έναντι της Χίλαρι.
Το 46% εκείνων που προτίθενται να ψηφίσουν δήλωσαν ότι θα ρίξουν την ψήφο τους υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ και το 45% υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Τα ονόματα που συμπληρώνουν είναι του Γκάρι Τζόνσον που συγκεντρώνει ποσοστό 3% και την υποψήφια των Πρασίνων, Τζιλ Στάιν 2%, αμφότεροι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.
Η διαφορά είναι εντός του στατιστικού λάθους, ωστόσο φαίνεται πως η αμερικανική κοινή γνώμη έχει αρχίσει να αλλάζει γνώμη για τον υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

*** ΠΑΝΙΚΟΣ! Εκκενώθηκε αεροπλάνο...

~ Αναστάτωση επικράτησε στο διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας, όταν επικράτησε η υποψία ότι ένας επιβάτης που επέβαινε σε αεροπλάνο έτοιμο προς αναχώρηση, είχε στην κατοχή του το Samsung Galaxy 7, γνωστό και ως "εκρηκτικός μηχανισμός της Samsung".
Αμέσως δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το αεροσκάφος και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα αλλά και ειδικοί για εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ ζητήθηκε από τον κόσμο να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις.
Τελικά, το συμβάν έληξε αισίως αφού διαπιστώθηκε ότι κανένας από τους επιβάτες δεν είχε πάνω το συγκεκριμένο κινητό, που οφείλεται για αρκετές περιπτώσεις εκρήξεων.

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ! Ο Ντάισελμπλουμ "αγρίεψε" και ο Κατρούγκαλος "ΤΡΕΜΕΙ"...

~ Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει και έχει τεθεί εκτός ατζέντας, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έρχεται να τον διαψεύσει.
Σύμφωνα με επιστολή, το ασφαλιστικό θα αποτελέσει "κλειδί για τη δεύτερη αξιολόγηση" και θα συζητηθεί στο Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου.
Από τη μεριά του, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι η συγκεκριμένη δήλωση αποτελεί " γενικευμένη παρερμηνεία" και τονίσει, για άλλη μια φορά, ότι το ασφαλιστικό έκλεισε στην πρώτη αξιολόγηση.
"Αυτό που εξετάζεται από τους θεσμούς είναι αποκλειστικά και μόνο η εφαρμογή του νόμου 4387/2016, δηλαδή η έκδοση των αναγκαίων εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων. Όλα τα υπόλοιπα ανάγονται στο γενικευμένο κλίμα παραπληροφόρησης των ημερών".

***  ΜΗΠΩΣ ξύπνησε το ΥΠ.ΕΞ; Θα εκφράσουν ποτέ τον ελληνικό λαό;..

~ Μετά την κατακραυγή των απανταχού Ελλήνων, το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση, που εκφράζει περισσότερο το αίσθημα του κόσμου. Γράφουμε περισσότερο και όχι πλήρως διότι ναι μεν η νέα ανακοίνωση είναι πιο ‘αξιόμαχη’ αλλά σαφώς όχι στο πνεύμα που θα έπρεπε να είναι.
"Οι επίσημοι αλβανικοί φορείς δεν μπορούν να διατείνονται urbi et orbi ότι τα μειονοτικά δικαιώματα είναι σεβαστά σε όλη την αλβανική επικράτεια, την ίδια στιγμή που τα παραβιάζουν στην πράξη, ναρκοθετώντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τους.
Tα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: τα ειδοποιητήρια για την κατεδάφιση κτηρίων, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας εστάλησαν σε άτομα, που ήταν όλα ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για μία μεθόδευση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.
Oι σχετικές χθεσινές δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων παραπέμπουν σε παρωχημένες συλλογιστικές, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα ισχύοντα πρότυπα προστασίας μειονοτικών δικαιωμάτων σε σύγχρονα, δημοκρατικά και ευρωπαϊκά κράτη.
Η αλβανική ηγεσία συγχέει την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για την ιστορία με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για την προστασία την Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που είναι γηγενής με κατοχυρωμένα δικαιώματα".
Δεν πιστεύουμε πως ‘ξύπνησε’ το ΥΠ.ΕΞ αλλά ίσως, τονίζουμε το ίσως, να κατάλαβαν για ποιο λόγο υπάρχουν…

*** ΕΚΤΑΚΤΟ!Απεργία ΠΝΟ!Πότε ΔΕ θα έχουμε ΠΛΟΙΑ...

~ Δεμένα πλοία στα λιμάνια θα συναντήσουν οι πολίτες στις 24 Νοεμβρίου καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.
«Η διάλυση του ΝΑΤ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, η μείωση των επικουρικών συντάξεων και ο επαναϋπολογισμός των κύριων με σαφή μείωσή τους, αλλά και οι επιχειρούμενες νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

***  Μελετητής για το master plan λιμένα Καλαμάτας 
Το πρακτικό με το οποίο κατακυρώνεται ο διαγωνισμός για την επικαιροποίηση του master plan λιμένος Καλαμάτας, με τίτλο «Τεχνικές μελέτες των νέων έργων του προγραμματικού σχεδίου (master plan) του λιμένα Καλαμάτας», υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.
Έτσι, εκπρόσωποι της μειοδότριας κοινοπραξίας, στο προσεχές διάστημα, θα επισκεφθούν την Καλαμάτα, προκειμένου να έχουν συνεργασία με το Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, καθώς και με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία και να ξεκινήσουν την εργασία.
Σημειώνεται πως η συνολική προεκτιμώμενη αμοιβή ανέρχεται σε 650.381,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και η διάρκεια της σύμβασης ή η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι 24 μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού.
Η μελέτη έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΜ 070, Ε.Ε. 2015ΣΑΜ07000006.
Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενό της είναι, αφενός, η επικαιροποίηση του εγκεκριμένου προγραμματικού σχεδίου (master plan) του λιμένα Καλαμάτας και, αφετέρου, η εκπόνηση προμελέτης και οριστικής μελέτης λιμενικών έργων και οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής Η/Μ εγκαταστάσεων, η σύνταξη μελέτης ΣΑΥ – ΦΑΥ και η σύνταξη τευχών δημοπράτησης.

***  Συγκλονίζει η μαρτυρία του μηχανοδηγού: Η Εύα σαν να με καλούσε να πέσω πάνω της 
Σοκ έχει προκαλέσει η ιστορία που κρύβεται πίσω από τον θανάσιμο τραυματισμό 18χρονης από διερχόμενη αμαξοστοιχία το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Η γλυκιά Εύα, μαθήτρια της Γ´ Λυκείου, δεν άντεξε το χαμό του κολλητού της φίλου και επέλεξε να τον ακολουθήσει στο θάνατο, ακριβώς όπως είχε κάνει ο 18χρονος Ιωακείμ στις 21 Σεπτεμβρίου. Αντίστοιχα συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του οδηγού του τρένου, που χωρίς να μπορεί να κάνει διαφορετικά τραυμάτισε θανάσιμα την κοπέλα.
"Ποτέ δεν θα ξεχάσω το πρόσωπο της Εύας και το νεύμα που μου έκανε και με καλούσε να πέσω πάνω της. Το άσπρο χρώμα που είχε πάρει η μορφή της με κυνηγάει νύχτα μέρα", είναι τα λόγια του μηχανοδηγού στο τρένο του οποίου διάλεξε η 18χρονη για να αυτοκτονήσει. Ο ίδιος θέλοντας να κρατήσει την ανωνυμία του, μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε τα δευτερόλεπτα εκείνα που έζησε.
Ο 60χρoνος μηχανοδηγός που βρίσκεται πάνω από τριάντα χρόνια πίσω από το τιμόνι του τρένου, φανερά συγκινημένος και σοκαρισμένος είπε στο protothema.gr:"Να μην το ζήσει κανείς άλλος αυτό που έζησα εγώ εκείνο το βράδυ. Ξεκίνησα από Φλώρινας για Θεσσαλονίκη και μετά από ένα σταθμό Αλεξάνδρεια Ημαθίας, λίγα χιλιόμετρα μετά από αυτό το σταθμό ξαφνικά εμφανίστηκε πάνω στις γραμμές μια κοπέλα, μικρής ηλικίας. Μόλις την αντιλήφθηκα έκανα ότι ήταν απαραίτητο για να σταματήσω το τρένο. Η κοπέλα εξακολουθούσε να είναι πάνω στις γραμμές και για την ακρίβεια στη μέση των γραμμών με παρατεταμένα τα χέρια και να μου κάνει νεύμα έλα έλα. Ήταν όρθια και μου έλεγε έλα έλα. Και θέλω να πω εγώ ένα μεγάλο γιατί; Γιατί να το κάνει αυτό και γιατί να επιλέγουμε το τρένο; Δεν πρέπει να πέφτουμε στις γραμμές και να σκοτωνόμαστε" λέει ο μηχανοδηγός και προσθέτει:
"Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να το αποφύγω. Το λέω με δυσκολία αυτό αλλά δεν μπορούσα ήταν όρθια στη μέση της γραμμής και μου έκανε νεύμα. Το σοκ είναι μεγάλο. Δεν ξεπερνιέται εύκολα αυτό το πράγμα γιατί πέρασε από πάνω της το τρένο. Με το που την είδα της φώναζα φύγε φύγε αλλά ήταν αδύνατο να με ακούσει. Έβλεπα το άσπρο προσωπάκι της να περιμένει το μοιραίο. Ήταν ότι χειρότερο. Ειδοποίησα αμέσως πυροσβεστική και αστυνομία".
Η Εύα είχε δεθεί πολύ με τον Ιωακείμ κι έτσι την περασμένη Παρασκευή, μην αντέχοντας τον θάνατο του αγαπημένου της φίλου, ακολούθησε τα βήματά του...
Επιβιβάστηκε σε τρένο της γραμμής και από τη Θεσσαλονίκη κατευθύνθηκε προς την Αλεξάνδρεια της Ημαθίας. Όταν αποβιβάστηκε, χωρίς δεύτερη σκέψη, έπεσε στον πρώτο συρμό που βρήκε μπροστά της και ο οποίος εκείνη τη στιγμή διέσχιζε με ταχύτητα τις σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί. Η τσάντα της και τα γυαλιά της βρέθηκαν μερικά μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα της.
Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο οδηγός του τρένου και στις δυο περιπτώσεις ήταν ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος έχει υποστεί ισχυρό σοκ. 

*** Κι αν ενημέρωσε, τι; 
Αυτή κι αν είναι «είδηση» χθες από τον καθηγητή Άκη Τσελέντη, ότι τα σημάδια «δείχνουν» πως στην Ελλάδα αναμένονται δύο μεγάλοι σεισμοί. Φυσικά και δε είπε ποιες είναι αυτές οι δύο περιοχές, τόνισε όμως ότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές.
Και φυσικά αυτό, σε σεισμογενείς περιοχές όπως εμείς, σιγά να μην ησυχάζει. Γιατί αν, όντως, κάποιες Αρχές ενημερώθηκαν, γιατί θεωρώ ότι δεν πρόκειται να κάνουν απολύτως τίποτα;   Β.Β.  

*** Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας: Ταλαιπωρία γονέων στην Τριφυλία για μεταφορά μαθητών 
Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας: Ταλαιπωρία γονέων στην Τριφυλία για μεταφορά μαθητών 
~ Απίστευτο Γολγοθά βιώνει οικογένεια δύο μαθητών για να καταφέρουν τα παιδιά τους να πάνε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας καθώς βρίσκονται μπλεγμένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων για την προκήρυξη του δρομολογίου που θα εξασφάλιζε την μεταφορά τους.
Μάλιστα, καθώς πλέον έχουν φτάσει στα όριά τους και αδυνατούν οι ίδιοι να τα μεταφέρουν στο σχολείο, όπως κάνουν μέχρι σήμερα, λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, και από τη Δευτέρα τα παιδιά θα σταματήσουν να πηγαίνουν σχολείο.
Η υπόθεση αφορά την οικογένεια δύο εργαζόμενων στο Λιμενικό που υπηρετούν στην Πύλο και μένουν στον Αγρίλη Τριφυλίας. Καθώς η μητέρα μέχρι τον Αύγουστο υπηρετούσε στην Κυπαρισσία, τα παιδιά της έχουν γραφτεί και πήγαιναν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας. Τον Αύγουστο όμως πήρε μετάθεση για την Πύλο και παράλληλα το Σεπτέμβριο με απόφαση που πάρθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας εγκρίθηκε η μεταφορά μαθητών εκτός της προβλεπόμενης χωροταξικής κατανομής όπου έχουν συμπεριληφθεί και τα δύο παιδιά της οικογένειας για μεταφορά τους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας.
Από τον Σεπτέμβριο όμως μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν έχει προκηρυχθεί και ούτε ήταν στην τελευταία προκήρυξη που έγινε πριν λίγες ημέρες. Πράγμα που σημαίνει ότι για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει οι ίδιοι οι γονείς τους να συνεχίσουν να τα μεταφέρουν, πράγμα αδύνατο βέβαια, όπως λένε και οι ίδιοι, καθώς πρέπει από τον Αγρίλη να τα πάνε στην Κυπαρισσία και από εκεί να γυρίσουν πίσω και να πάνε στην Πύλο για να είναι στις 7.30 στην υπηρεσία τους. Πόσω μάλλον όταν λόγω της ιδιαιτερότητας της δουλειάς τους πολλές φορές τα ωράρια τους δεν είναι σταθερά και αλλάζουν συχνά.
Αυτό που ζητούν είναι να πραγματοποιηθεί το εγκεκριμένο για την μεταφορά των παιδιών τους δρομολόγιο, καθώς διαφορετικά -όπως και θα πράξουν από την ερχόμενη Δευτέρα- τα παιδιά θα σταματήσουν το σχολείο.
Κ.Μπ.

*** Διευκρινίσεις ΟΠΕΚΕΠΕ για όσους δεν πήραν επιδότηση 
Διευκρινίσεις ΟΠΕΚΕΠΕ για όσους δεν πήραν επιδότηση 
~  Ο ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους χιλιάδες παραγωγοί σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν λάβει επιδότηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ: "Με βάση τη νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ισχύει για την περίοδο 2015-2020, όπως αυτή εξειδικεύεται στην κοινοτική και την εθνική νομοθεσία, οι συνολικές άμεσες ενισχύσεις που θα πληρωθούν στους Ελληνες αγρότες για το 2016 ανέρχονται σε 1.899.160.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό, 1.182.879.000 ευρώ προορίζονται για τη βασική ενίσχυση, 569.748.000 ευρώ για το πρασίνισμα, 37.983.000 ευρώ για τους νέους σε ηλικία αγρότες (κάτω των 40 ετών) και 148.432.000 ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.
Η πληρωμή της προκαταβολής βασικής ενίσχυσης που έγινε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την 27/10/2016, ανήλθε σε 770.000.000 ευρώ για 567.000 δικαιούχους, και αφορά, σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχε προηγηθεί, στο 70% περίπου της βασικής ενίσχυσης. Το εν λόγω ποσό αποτελεί το 98% της δικαιούμενης ενίσχυσης. Σημειώνεται ότι Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016 υπέβαλλαν περίπου 690.000 παραγωγοί, εκ των οποίων δικαιούχοι βασικής ενίσχυσης είναι 638.000.
Κατά τον διασταυρωτικό μηχανογραφικό έλεγχο, που λαμβάνει χώρα κατά την επεξεργασία χορήγησης προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης  έτους 2016, εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των δικαιούχων. Τα ειδικά αυτά ευρήματα ενδεικτικά αφορούν σε:
1. Παραγωγούς (1.569) που δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού σύμφωνα με το άρθρο 9, του Καν (ΕΕ) 1307/2013. Για τον έλεγχο του κριτηρίου των παραγωγών αυτών χρησιμοποιούνται τόσο τα δικαιούμενα ποσά των άμεσων ενισχύσεων έτους αιτήσεων 2015, όσο και τα οικονομικά τους στοιχεία του φορολογικού έτους 2015. Ο εν λόγω έλεγχος διενεργείται από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
2. Παραγωγούς (981) που εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού γεωργού καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το υπουργείο Οικονομικών.
3. Παραγωγούς (727) που τα προσωπικά τους στοιχεία όπως δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016, δεν ταυτοποιήθηκαν με τα στοιχεία από την ΓΓΔΕ του υπουργείου Οικονομικών.
4. Παραγωγούς (5.753) που εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων από κληρονομιά. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ανήλθε στις 40.476.
5. Παραγωγούς (65.203) με δικαιούμενο ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ και εφόσον μετά τον υπολογισμό του συνολικού τους ποσού είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ θα πληρωθούν στην εκκαθάριση.
6. Παραγωγούς (1.009) που δεν ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που δήλωσαν στην Ενιαία Αίτηση ενίσχυσης με το τραπεζικό ίδρυμα.
7. Παραγωγούς (1.232) που μετά από ελέγχους που διενήργησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ λόγω μεγάλης απόκλισης μεταξύ δηλωθέντων και προσδιορισθέντων στοιχείων  κρίθηκαν μη δικαιούχοι.
Ως εκ τούτου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τη ΓΓΔΕ για τους δικαιούχους που εμπίπτουν στις κατηγορίες 1 & 2, ξεκίνησε άμεσα  την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, και θα αποσταλεί νέο αρχείο με νεότερη επεξεργασία από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να χορηγηθεί το δικαιούμενο ποσό  σε επόμενη πληρωμή. Επιπλέον να αναφερθεί ότι για τις λοιπές κατηγορίες ήδη το σύστημα για την υποβολή διοικητικών πράξεων για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016 έχει ανοίξει στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ". 

*** Η Victoria Hislop ξανά στην Καλαμάτα
Η Victoria Hislop ξανά στην Καλαμάτα
~ Η γνωστή συγγραφέας του "Νησιού" Victoria Hislop θα βρεθεί στην Καλαμάτα στο Πνευματικό Κέντρο τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ.
Οι Εκδόσεις Διόπτρα και το "Βιβλιόπολις" διοργανώνουν μία βραδιά για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βικτόρια Χίσλοπ  "Οι καρτ ποστάλ". Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το νέο μυθιστόρημα, το οποίο εμπλουτίζεται από εικόνες, παλιές φωτογραφίες και αναμνήσεις μια άλλης, παλιότερης Ελλάδας...

*** Πρόστιμο 5.000 ευρώ για σκουπίδια στο Μελιγαλά
Πρόστιμο 5.000 ευρώ για σκουπίδια στο Μελιγαλά
~  Πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, για ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών απορριμμάτων στο ΧΑ∆Α Μελιγαλά, στη θέση "Προφήτης Ηλίας".
Επίσης, αποφασίστηκε: «1) Να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν.1650/1986, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τον Ν. 4042/2012, (προκειμένου να συσχετισθεί με με το την υπ’ αριθμ. Α16/2321/30.07.2016 παραγγελία Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας). 2) Ο Δήμος Οιχαλίας να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την παύση λειτουργίας και αποκατάσταση του ΧΑΔΑ».
 Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται: Η από 14.9.2016 έκθεσης αυτοψίας στο ΧΑΔΑ Τ.Κ. Μελιγαλά στη θέση "Προφήτης Ηλίας" και των φωτογραφιών που συνοδεύουν αυτή (5 σελ.). Το υπ. αριθμ. πρωτ.12007/16.09.2016 έγγραφο απάντηση στην έκθεση αυτοψίας από το Δήμο Οιχαλίας. Η από 28.09.2016 εισήγηση των υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε Μεσσηνίας».

***  Υπογράφηκε η σύμβαση για τα μονοπάτια της Νέδουσας 
Υπογράφηκε χθες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ανάδοχη κοινοπραξία Ηλιόπουλος Ιωάννης – Αδαμόπουλος Παντελής η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση μονοπατιών Νέδουσας Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 333.880 ευρώ.
Το έργο δημοπρατήθηκε το Μάιο και τον Ιούνιο αναδείχθηκε ο μειοδότης εργολάβος. Η δε συγκεκριμένη κοινοπραξία το αναλαμβάνει με έκπτωση 60,78%.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος Πυρόπληκτων Περιοχών Πελοποννήσου και η προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι 6 μήνες και συγκεκριμένα έως την 1η Μαΐου του 2017.  Β.Β.

*** Επίθεση Πετράκου σε Νίκα για τους «ύμνους» σε Μεταξά και σε Τατούλη εν όψει της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης 
«Να σταματήσει να προκαλεί την ιστορική μνήμη του λαού μας , ο κ. Νίκας»
   -Κάλεσμα της ΛΑΕ στη διαδήλωση του Ναυπλίου
 Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το πρωί στα γραφεία της ΛΑΕ στην Καλαμάτα ο πρώην βουλευτής και στέλεχος του κόμματος, Θανάσης Πετράκος, καθώς και τα στελέχη της ΛΑΕ στη Μεσσηνία, Μαρία Μήτση και Γιώργος Κανέλλης.
  Θ. Πετράκος
Ο Θανάσης Πετράκος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, που χαρακτήρισε ως «λαϊκιστές» όσους διοργανώνουν τη διαμαρτυρία ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση». Ανέφερε, δε, ότι στόχος του κ. Τατούλη είναι η μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο και γι’ αυτό ενοχλήθηκε από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν η ΛΑΕ, καθώς και η «Πλεύση Ελευθερίας», η Ανταρσύα, όπως και εκατοντάδες αυτοδιοικητικοί.
«Είναι γνωστός ο ρόλος του κ. Τατούλη από το 2011, μαζί με τον κ. Μπουτάρη αγκάλισαν πρώτοι πρώτοι την ελληνογερμανική συνέλευση… και δέχθηκε τη μετατροπή της Πελοποννήσου σε ειδική οικονομική ζώνη…
Απαντάμε στον κ. Τατούλη ότι οι πρόγονοί μας έδωσαν το αίμα τους απέναντι στη ναζιστική θηριωδία, πολεμώντας για να μην υποδουλωθεί η χώρα μας…» πρόσθεσε ο κ. Πετράκος, καλώντας τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση της Πέμπτης στο Ναύπλιο, υπενθυμίζοντας ότι στην Κρήτη κατάφεραν να «ακυρώσουν» την 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση και να τη στείλουν στο Βερολίνο…
Από τα «πυρά» του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας δεν ξέφυγε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Χαρακτήρισε προκλητικές και ανιστόρητες τις δηλώσεις του μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που μάλιστα ήταν και στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Υπογράμμισε, δε, ο κ. Πετράκος ότι το γεγονός ότι και σήμερα (σ.σ. χθες) επανήλθε με δηλώσεις ο κ. Νίκας για να στηρίξει όσα είπαν, αποδεικνύει ότι παραχαράζει σκόπιμα την ιστορία, καθότι ως φιλόλογος τη γνωρίζει καλά. Το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο λαός, επισήμανε ο κ. Πετράκος, όπως συνέβη και τον Ιούλιο του 2015, που ξανά το ΟΧΙ το είπε ο λαός, που δε θέλει τη μετατροπή της χώρας του σε προτεκτοράτο. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κ. Νίκας ήταν από τους πρωταγωνιστές του ΝΑΙ σε τοπικό επίπεδο, και είναι ο τελευταίος που πρέπει να μιλά για τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο… «Άλλωστε, ως διαχρονικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει συμβάλει τα μέγιστα στην κατάντια τη χώρας… Καλό είναι ο κ. Νίκας να σταματήσει να προκαλεί τη μνήμη του λαού» έκλεισε λέγοντας ο Θανάσης Πετράκος.
  Γιώργος Κανέλλης
Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Κανέλλης, κάλεσε όλους τους Πελοποννήσιους να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Ναύπλιο, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ., έξω από την παλιά βουλή, διαδηλώνοντας ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική συνέλευση».
Όπως τόνισε, «η “Ελληνογερμανική Συνέλευση”, όπως και το “Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον” και το “Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας” δε διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας. Είναι τρεις θεσμοί οι οποίοι προέρχονται από το “Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας” (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση) που υπέγραψαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Άνγκελα Μέρκελ, το Μάιο του 2010, την εποχή της ένταξης της χώρας μας στο φαύλο κύκλο των καταστροφικών μνημονίων. Είναι μια συμφωνία “νεοαποικιακού τύπου”, χωρίς θεσμικό προηγούμενο. Στόχος του “Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας” είναι: Πρώτον, να ελέγξει η γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικοί θησαυροί, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014 οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της “Ελληνογερμανικής Συμμαχίας” σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ.
Δεύτερον, να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερωθεί η διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα».
Για τους όλους τους παραπάνω λόγους ο κ. Κανέλλης τόνισε ότι περιμένουν όλους τους πατριώτες Έλληνες στη διαδήλωση του Ναυπλίου, ώστε να μην αθωωθούν οι ναζιστικές θηριωδίες και ξεχαστούν οι γερμανικές οφειλές.
  Μαρία Μήτση
Από την πλευρά της, το στέλεχος της ΛΑΕ στη Μεσσηνία, Μαρία Μήτση, έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 130 αυτοδιοικητικοί στηρίζουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση», που ως στόχο έχει να μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε «όχημα» των γεωπολιτικών στόχων της Γερμανίας.
Επίσης, ενημέρωσε ότι μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου με θέμα τη «Διεκδίκηση των Γερμανικών Επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου», και ομιλητές τους: Κώστα Ήσυχο-μέλος Π.Σ. της ΛΑΕ και πρώην αν. υπουργό Άμυνας, Σαράντο Θεοδωρόπουλο-δικηγόρο, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων, Αλέξανδρο Κουτσομητόπουλο- ιστορικό ερευνητή, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων.
Τέλος, στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας της ΛΑΕ.  Του Κώστα Γαζούλη

***  Θεσμός ενότητας και χαράς το γλέντι της Γ’ Λυκείου Κυπαρισσίας (φωτογραφίες) 
 
 
 
Θεσμός ενότητας και χαράς, που δυναμώνει τη σχέση της σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας, έχει καταστεί στην Κυπαρισσία η μουσικοχορευτική εκδήλωση της Γ’ Γενικού Λυκείου, η οποία διεξάγεται τα τελευταία χρόνια τις μέρες εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, στο χώρο του σχολείου!
Μαθητές, καθηγητές, γονείς, φίλοι, όλοι μαζί μια παρέα, το βράδυ της Τρίτης, γλέντησαν με την ψυχή τους, με την ατμόσφαιρα στο σχολείο να είναι ζεστή και γιορτινή.
Η μουσικοχορευτική βραδιά στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας σημείωσε, για ακόμα μια χρονιά, επιτυχία και για τη συμμετοχή και για την ποιότητα και, κυρίως, για το γεγονός ότι αυτή πραγματοποιείται στο χώρο του σχολείου και όχι σε κάποιον άλλο, για παράδειγμα σε κάποιο club ή αίθουσα εκδηλώσεων!
Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση συμμετέσχε και ο δήμαρχος Τριφυλίας με συνεργάτες του.   Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Χωρίς ρεύμα η Κυπαρισσία και η ευρύτερη περιοχή 
Χωρίς ρεύμα βρίσκεται από τις 11:30 περίπου, το πρωί της Τετάρτης, η Κυπαρισσία καθώς και μεγάλο μέρος της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», υπάρχει σοβαρή βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αποκατασταθεί το συντομότερο… 

***  Θεσμός το «σλάλομ» στην Αναγνωσταρά 
Έχει γίνει πλέον… «θεσμός»! Κάθε πρώτη του μήνα στην οδό Αναγνωσταρά επικρατεί αλαλούμ με την αλλαγή πλευράς στάθμευσης των οχημάτων. Για άλλη μια φορά χθες τα μισά αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα από τη μία πλευρά και τα άλλα μισά από την απέναντι. Για να περάσεις έπρεπε να κάνεις… «σλάλομ»!   Β.Β. 

***  Αρχίζουν ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα σήμερα 
Σήμερα ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Καλαμάτας 2016», προϋπολογισμού 370.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ ανάδοχος έχει αναδειχθεί η ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ, που προσέφερε έκπτωση 58,91%.
Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν εργασίες βελτίωσης της βατότητας κεντρικών αλλά και δευτερευόντων δρόμων της Καλαμάτας, της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας, καθώς και ασφαλτοστρώσεις σε αθλητικούς χώρους σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα σε γήπεδα καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης που χρήζουν παρεμβάσεων.
Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει με ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα των οδών Κωστοπούλου, Αθηνών και Αρτέμιδος, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας σε συνάρτηση με τον περιμετρικό. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν διαστρώσεις ταπήτων ασφάλτου σε αθλητικούς χώρους σχολείων.

***  Υποστήριξη του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης από το Δήμο Καλαμάτας 
H μελέτη της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, με τίτλο «Επιμέλεια δικτύου κομποστοποίησης», προϋπολογισμού 12.999,39 ευρώ, εγκρίθηκε με απόφαση του δημάρχου.
Το δε αντικείμενο των εργασιών έχει ως εξής: αντικατάσταση – επανατοποθέτηση, επισκευή και συντήρηση του συνόλου των 61 κομποστοποιητών που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης της Καλαμάτας, εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των πολιτών στην κομποστοποίηση και επικοινωνιακή υποστήριξη του έργου, καθώς και πιστοποίηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου από τους κάδους κομπόστ.
Να σημειωθεί πως την εκτέλεση των εργασιών αναλαμβάνει ο Αστικός Συνεταιρισμός Κοινωνικού Σκοπού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «RE:THINK ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ».

*** ΕΣΠΑ: Μέσα η διαχείριση απορριμμάτων, έξω το Καλό Νερό - Τσακώνα 
Στη λίστα των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, η οποία αναμενόταν εδώ και αρκετό καιρό, περιλαμβάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ εκτός πλέον και οριστικά είναι η κατασκευή του δρόμου από το Καλό Νερό ως την Τσακώνα.
Χθες δημοσιεύθηκε η λίστα των μεγάλων έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ  και σε αυτή περιλαμβάνονται συνολικά 23, που χωρίζονται σε 2 κατηγορίες και αποτελούν το 75% του προγράμματος. Η πρώτη κατηγορία αφορά στον τομέα των Μεταφορών (σιδηροδρομικά, οδικά, μετρό) και περιλαμβάνει 14 έργα, ενώ η δεύτερη τον τομέα του Περιβάλλοντος (αντιπλημμυρικά, ύδρευσης, λυμάτων και διαχερίσης απορριμμάτων) και περιλαμβάνει 9 έργα.
Στην κατηγορία των έργων των μεταφορών περιλαμβάνεται η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα–Πύργος» με όριο ολοκλήρωσης το 2022. Εκτός ΕΣΠΑ, όμως, μένει το οδικό τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα.
Στον δε τομέα Περιβάλλοντος περιλαμβάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ορίζοντα ολοκλήρωσης του 2018.
Όπως δημοσιεύθηκε, υπάρχουν και άλλα που έρχονται ως έργα phasing στο Νέο ΕΣΠΑ, αλλά είναι σε προχωρημένη κατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες. 

***  Σταύρος Θεοδωράκης:«Δεν πιστεύουμε στη διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα» 
Ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που επισκέφθηκε το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας ήταν ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, που λίγο μετά τις 11.30 χθες το πρωί πέρασε την πόρτα του γραφείου του δημάρχου.
Σε πολύ φιλικό κλίμα ο Παναγιώτης Νίκας τον υποδέχθηκε και, μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ο κ. Θεοδωράκης να αποδειχθεί γουρλής για το νέο κτήριο.
  Συνομιλία με Π. Νίκα
Αρχικά ο δήμαρχος τον ενημέρωσε για το νέο Δημαρχείο και τους «αγώνες» που δόθηκαν για να φτάσουμε στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο χώρος, ενώ επισήμανε πως το μεγαλύτερο θέμα όλα αυτά τα χρόνια ήταν τα προβλήματα που προέκυπταν από το Ελληνικό Δημόσιο, προβλήματα που, όπως είπε, ταλαιπωρούν όλους τους Δήμους της χώρας.
Στη συνέχεια ο κ. Νίκας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο του «Ποταμιού», «έναν άνθρωπο λογικό», στον οποίο ευχήθηκε οι ψήφοι προς αυτόν να πολλαπλασιαστούν και να φτάνει όλο και πιο ψηλά, ενώ χαρακτήρισε την παρουσία του θετική.
Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε ότι κάθε φορά που έρχεται στην πόλη τη βλέπει αλλαγμένη, αφού παρατηρεί κάτι νέο να υπάρχει, ενώ ενημέρωσε το δήμαρχο ότι βρέθηκε ξανά εδώ, ώστε να μιλήσει στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Κατά τη γνώμη του, είναι ένα μεγάλο άλμα για την πόλη, ενώ η τάση αυτή θα βοηθήσει όλη τη χώρα.
Ο δεύτερος λόγος που βρέθηκε στην Καλαμάτα ήταν για να συζητήσει με το δήμαρχο το θέμα της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων, ένα πρόβλημα σοβαρό, όπως είπε, «και πρέπει να υπάρξει πίεση, ώστε το καθεστώς αυτό να αλλάξει». Ωστόσο, δε φάνηκε αισιόδοξος, καθώς, όπως εξήγησε, εξυπηρετεί το κομματικό κράτος.
Χαρακτηριστικά, δε, ανέφερε την πρόταση που έχει κάνει το κόμμα του για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους.
Όπως είπε εν συνεχεία, το «Ποτάμι» πιστεύει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και, κυρίως, στους δημάρχους. «Πιστεύουμε, δηλαδή, ότι οι δήμαρχοι, οι Δημοτικές Αρχές, θα πρέπει να ενισχυθούν με ευθύνες, θα πρέπει να ενισχυθούν με πρόσωπα, με χρήματα, για να μπορούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες» εξήγησε.
Σχολιάζοντας αυτό το ζήτημα, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι, όταν υπήρχαν στη χώρα κρατικοί νομάρχες, ήταν καλύτερα, αφού υπήρχε περισσότερη αποκέντρωση, ενώ πλέον αυτή έχει περιοριστεί στα λόγια.
Κλείνοντας τη συνομιλία τους μπροστά στα μικρόφωνα οι δύο άνδρες, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον αρχηγό του «Ποταμιού» για τις πρόσφατες καταστροφές από τις πλημμύρες και ζήτησε τη βοήθειά του. Επισήμανε δε, ότι αυτό που ζητούν είναι δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων, ενώ αποκάλυψε ότι τρόμος δικός του είναι να μην αλλάζουν οι υπουργοί, αφού πρέπει από την αρχή να μαθαίνει τα προγράμματα αλλά και τις απόψεις των νέων.
Τότε ο κ. Θεοδωράκης, αστειευμένος, του απάντησε ότι ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών, οπότε να ξεκινήσει το ψάξιμο, ενώ ενημέρωσε το δήμαρχο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα αποζημιώσεων δε δείχνει την ίδια ευαισθησία προς όλες τις χώρες κι αυτό μπορεί να οφείλεται στην αναξιοπιστία της Ελλάδας.
  Δηλώσεις
Μετά την κλειστή συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα της επικαιρότητας.
Για τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής όσον αφορά στο θέμα της σύστασης του ΕΣΡ: «Νομίζω ότι πρέπει να τελειώσουν τα μικροκομματικά παιχνίδια. Θα πρέπει όλα τα κόμματα και, βεβαίως, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να συνεργαστούμε και να συγκροτήσουμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που θα αποφασίσει στη συνέχεια για όλα τα σημαντικά. Η χώρα μπήκε σε μια μεγάλη περιπέτεια με όλα αυτά που έκανε ο κ. Παππάς, αλλά θα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Η Ελλάδα έχει κι άλλα προβλήματα. Πρέπει να υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό, άρα πρέπει να φύγουμε από το μέτωπο της τηλεόρασης, να βρούμε μια λύση, και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Νομίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές και ο καθένας θα πρέπει να πάψει να σκέφτεται τι συμφέρει το κόμμα του και να σκεφτεί τι συμφέρει την κοινωνία.
Η χώρα αντιμετωπίζει εθνικούς κινδύνους. Έχουμε προβλήματα και στην Ευρώπη και, βέβαια, υπάρχει το καθημερινό πρόβλημα της οικονομίας. Άρα, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε μόνο με το θέμα της τηλεόρασης».
Συμπληρώνοντας για τη στάση του κόμματός του στη Σύνοδο, είπε: «Το “Ποτάμι”, από την προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, είπε ότι πρέπει να υπάρξει επιτέλους ένα ΕΣΡ που θα αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες. Τα λάθη της κυβέρνησης είναι πολλά. Αν όμως μένουμε και συζητάμε για τα λάθη των κυβερνώντων, δε θα κάνουμε ποτέ ένα βήμα μπροστά. Ας ξεπεράσουμε, λοιπόν, το προηγούμενο σκηνικό χτίζοντας ένα καινούργιο. Βεβαίως, λέμε ξεκάθαρα ότι ο νόμος Παππά για την τηλεόραση ούτε πρέπει να εφαρμοστεί αλλά ούτε είναι η βάση για τη συζήτηση. Η βάση για τη συζήτηση είναι μια πρόταση που θα εμπεριέχει πολλά κανάλια, πολλούς εργαζομένους και περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία».
Για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο εκλογών: «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ανασχηματισμό. Ήδη φτιάχνουν καινούργια υπουργεία. Βέβαια, φοβάμαι ότι τα προβλήματα δε θα ξεπεραστούν, γιατί για να τα ξεπεράσει κάποιος, πρέπει να φύγει από τις δικές του κακές συνταγές και να πάει σ’ έναν άλλο τρόπο διακυβέρνησης. Δεν πιστεύουμε στη διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αλλά προφανώς, ο ίδιος ετοιμάζεται να κάνει ένα ρετούς, και με αυτή την έννοια είπα ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε να δεχθούμε τους καινούργιους υπουργούς».
Για τη συνταγματική αναθεώρηση που είχε τεθεί ως ζήτημα αλλά «έχει παγώσει»: «Η συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να είναι περιοδεύων θίασος. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα πράγματα με επιπολαιότητα. Η συνταγματική αναθεώρηση σημαίνει ότι όλα τα κόμματα συνεννοούνται με συνταγματολόγους, και να συζητήσουν τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Η πλατφόρμα που παρουσίασε η κυβέρνηση, δηλαδή να γίνουν συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, όπου να συζητούν τη συνταγματική αναθεώρηση, προκαλεί γέλια στους πολίτες, που υποφέρουν από συγκεκριμένα ζητήματα. Αναφέρομαι στο θέμα της λιτότητας, της ανεργίας και των λουκέτων. Αυτά είναι που ενδιαφέρουν τον κόσμο, αυτά προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και όχι να συμμετέχουν σε μια παρωδία διόρθωσης ενός Συντάγματος, κάτι που υποχρεούται να κάνει το πολιτικό σύστημα».
Για το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, αλλά και τον τομέα του τουρισμού, όπου ενώ αυξάνονται οι τουρίστες μειώνονται τα κατά κεφαλή έξοδα: «Υπήρξε ένα σημαντικό συνέδριο, με στελέχη του τουρισμού, από όλη την Ελλάδα, εδώ στην Καλαμάτα. Θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι ο δρόμος της Ελλάδας είναι η τουριστική ανάπτυξη. Όχι απλώς και μόνο η αύξηση των αφίξεων. Τουριστική ανάπτυξη σημαίνει γαστρονομικός τουρισμός, σημαίνει πολιτισμός, όλα αυτά τα καινούρια που έχουν προστεθεί στον τουρισμό, και που θα δώσουν στη χώρα περισσότερα λεφτά. Γιατί αυτό που βλέπουμε είναι ότι αυξάνονται οι τουρίστες και μειώνονται τα κατά κεφαλή έξοδα των τουριστών στη χώρα μας. Αυτή την πορεία πρέπει να αντιστρέψουμε και πρέπει η Ελλάδα ως χώρα – μπουτίκ, ως χώρα  - όνειρο, να εξασφαλίζει πολύ περισσότερα λεφτά από τους τουρίστες που την επισκέπτονται».
   Τηλεοπτική παρουσία
Το βράδυ της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε συνέντευξη στην τηλεόραση Best-Τv και ειδικότερα στο δημοσιογράφο Θέμη Κανελλόπουλο.
Ακολουθούν κάποιες από τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου:
Για την ανάγκη να αλλάξει ατζέντα στη δημόσια συζήτηση: «Πρέπει να κλειστούν σε ένα δωμάτιο οι εκπρόσωποι των κομμάτων και να αποφασίσουν ότι θα απαλλάξουν την επικαιρότητα από αυτό το θέμα. Θα συμφωνήσουμε στις βασικές αρχές και θα αφήσουμε από εδώ και πέρα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να αποφασίσει για τα κανάλια. Είναι αστείο, η χώρα έχει προβλήματα, έχει προβλήματα η οικονομία, έχει προβλήματα στις σχέσεις της με την Ευρώπη, έχει προβλήματα με την Τουρκία και ξαφνικά εδώ και τρεις μήνες έχουμε αποκτήσει τον τίτλο μια μονοθεματικής δημοκρατίας. Το μόνο που μας απασχολεί είναι τα κανάλια. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί, πρέπει να αλλάξει, λοιπόν, η ατζέντα. Πρέπει να κλείσει αυτό το θέμα και να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του κόσμου».
Για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση προσθέτει μερικά ακόμη υπουργεία. Στο νόμο για τον κόφτη, στο πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση πρόσθεσε στην κρατική μηχανή 75 καινούργιες γραμματείες. Με υπαλλήλους, με συμβούλους, με μετακλητούς που προστέθηκαν στον κρατικό μηχανισμό. Και τώρα η κυβέρνηση προσθέτει κάποια καινούργια υπουργεία. Είναι κάποια κόλπα των ανθρώπων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επεκτείνουν το κομματικό κράτος. Το κύριο σημείο που συνδέει το ΣΥΡΙΖΑ με τους προηγούμενους, με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, είναι η φροντίδα των δικών τους παιδιών. Όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα, το κόμμα που κυβερνάει θέλει να ταΐζει, να φροντίζει τα δικά του παιδιά. Δημιουργεί ένα στρατό από έμπιστους μέσα στην κρατική μηχανή. Τα ίδια πράγματα προσπαθεί να κάνει στη Δικαιοσύνη, στα Σώματα Ασφαλείας, στο Στρατό αλλά, κυρίως, στο Δημόσιο».
Για τις πολιτικές εξελίξεις: «Θα έχουμε, προφανώς, ανασχηματισμό. Δε βλέπω ποια είναι η δεξαμενή, ποιος είναι ο πάγκος που λέμε, του κ. Τσίπρα. Φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε καινούργια πρόσωπα, που θα είναι μία από τα ίδια, δηλαδή κομματικοί υπάλληλοι, άνθρωποι που δεν έχουν εμπειρία ζωής, άνθρωποι που καθυστερούν, άνθρωποι που δεν αποφασίζουν σωστά. Παρ’ όλα αυτά, θα έχουμε ανασχηματισμό και δεν προβλέπω ότι θα έχουμε σύντομα εκλογές. Οι 153 θα ψηφίζουν για ένα διάστημα ακόμα ό,τι τους λέει ο κ. Τσίπρας, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να καταφύγει σε εκλογές».
Για τη συνεννόηση που προτείνει το «Ποτάμι»: «Στο “Ποτάμι”, και δε θέλω να μιλήσω για κανέναν άλλον, ποτέ δεν έλειψε η συνεννόηση. Είπαμε στον κ. Παππά εξ αρχής: βγάλε τα παράλογα από τις ρυθμίσεις σου και εμείς είμαστε εδώ να σπάσουμε το τρίγωνο της διαπλοκής: τράπεζες, media, πολιτική. Δεν είναι παράλογο, όμως, να επιμένει μια κυβέρνηση σε τέσσερις άδειες; Δεν είναι παράλογο να επιμένει μια κυβέρνηση να καταργεί το ΕΣΡ για να κάνει έναν καναλάρχη υπουργό; Εμείς είπαμε: Κόψτε τις υπερβολές που μας οδηγούν πίσω και δε μας λύνουν τα προβλήματα και εμείς θα συναινέσουμε στα υπόλοιπα».
Για την υποψηφιότητα Πολύδωρα στο ΕΣΡ: «Ήταν μια ντροπιαστική απόφαση του κ. Τσίπρα για την υποψηφιότητα του κ. Πολύδωρα. Επιλέγει έναν ενεργό πολιτικό αρχηγό, ενός ακροδεξιού κόμματος. Είναι τυχαίο ότι η Χ.Α χαιρέτισε την υποψηφιότητά του για το ΕΣΡ; Αυτά είναι απίθανα πράγματα και νομίζω ότι ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δε θα τα δεχόντουσαν. Θα είδατε κάποιες αντιδράσεις που λένε ότι είναι εξευτελιστική η πρόταση».
Για τον τουρισμό: «Ο τουρισμός κρατά καλά και αξίζει τα μπράβο μας, αλλά δεν έχουμε κατακτήσει αυτό που θέλουμε να κατακτήσουμε. Κάθε χρόνο μειώνονται τα λεφτά που αφήνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα. Εάν δεν αντιστρέψουμε αυτήν την πορεία, τα πράγματα δε θα είναι καλά για τον τουρισμό. Δε μας ενδιαφέρει να έχουμε περισσότερα εκατομμύρια τουρίστες, μας ενδιαφέρει κυρίως να έχουμε τουρίστες που αφήνουν περισσότερα λεφτά στη χώρα. Και πώς αφήνει ένας τουρίστας λεφτά στη χώρα; Όταν υπάρχει γαστρονομικός τουρισμός, πολιτισμός και όλα αυτά τα πράγματα που συνοδεύουν το σύγχρονο τουρίστα στις διακοπές του. Ο σύγχρονος τουρίστας δε θέλει μόνο βραχιολάκι, ήλιο, μπύρα και θάλασσα, θέλει πολλά παραπάνω και εμείς μπορούμε να τα προσφέρουμε».
Για τις τηλεοπτικές άδειες: «Η πρότασή μας ήταν να φύγουμε από το κακό παρελθόν, να φύγουμε από τα θαλασσοδάνεια, να φύγουμε από την ανομία που υπήρχε σε κάποιες περιπτώσεις. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να έχουμε ένα σύστημα που θα εξασφαλίζει τους εργαζόμενους, αλλά θα βάζει χρήματα και στα δημόσια ταμεία και βέβαια θα προσφέρει περισσότερη διαφάνεια. Δεν μπορεί το βασικό χαρακτηριστικό της τηλεόρασης να είναι το πορτοφόλι. Η δική μας πρόταση αφορά περισσότερα κανάλια, ενώ το ΕΣΡ θα αποφάσιζε ποιος είναι ο τελικός αριθμός. Αλλά ήταν σαφές ότι στην Ελλάδα μπορούσαν να εκπέμπουν 8 με 10 κανάλια. Ενώ η πρόταση του κ. Παππά θα έφερνε 250 εκατομμύρια σε βάθος δεκαετίας, η δική μας προβλέπει γύρω στα 400 εκατομμύρια, αλλά με έναν τρόπο πιο ξεκάθαρο σε σχέση με την προέλευση των χρημάτων. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να εξασφαλίσει ότι αυτά τα λεφτά που έρχονται είναι νόμιμα. Γι’ αυτό εμείς προτείναμε μια προκαταβολή, και ετησίως τα κανάλια να δίνουν ένα ποσοστό επί των ακαθάριστων εσόδων τους -όχι επί των κερδών τους, για να μην μπορούν να κάνουν αλχημείες και να έχουν λίγα κέρδη».
Για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης: «Εξ αρχής καλέσαμε τους πολιτικούς αρχηγούς να μην κάνουν προβλέψεις. Ήταν λάθος του κ. Τσίπρα που στη Θεσσαλονίκη έκανε πρόβλεψη για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όπως ήταν λάθος και η πρόβλεψη του κ. Μητσοτάκη, για το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δε θα πρέπει να πιέζουμε με τις δικές μας πολιτικές προβλέψεις τους ανώτατους δικαστές της χώρας. Γι' αυτό το “Ποτάμι”, παρότι διαφωνούσε με το νόμο Παππά, άφησε ανεπηρέαστους τους δικαστές. Το Σύνταγμα μιλά για διαχωρισμό εξουσιών. Οι δικαστές είναι μια ξεχωριστή εξουσία. Δεν είναι υποκατάστημα της πολιτικής. Θα πρέπει, λοιπόν, ν’ αφήνουμε τους δικαστές ανεπηρέαστους, όπως δε θέλουμε οι δικαστές να σχολιάζουν τις αποφάσεις των πολιτικών πέρα από τις δικαστικές τους αποφάσεις».
Για το ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιών: «Έχουμε συμμάχους μεταρρυθμιστές, εκσυγχρονιστές, ανθρώπους που πιστεύουν στις μεγάλες και ριζικές αλλαγές. Αλλά το να ενταχθεί το “Ποτάμι” είτε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είτε στη Νέα Δημοκρατία που λένε κάποιοι, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ που λένε κάποιοι άλλοι, αυτό δε θα γίνει. Το “Ποτάμι” θέλει να είναι ένας καινούριος πόλος, γιατί υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με όλο το άλλο πολιτικό σκηνικό. Οι υπόλοιποι βασανίζονται να φέρουν τη διακυβέρνηση στα δικά τους μέτρα. Το “Ποτάμι” βασανίζεται να αλλάξει το σύνολο του πολιτικού σκηνικού».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου 
Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Μεταξά" και έδινε τη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Γιώργος Βασιλείου υπήρξε πολύ δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Υπήρξε βουλευτής στη Β' περιφέρεια Πειραιά με την Νέα Δημοκρατία (2004 - 2007) και επίτιμος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Τμήματος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λάρνακας.
Γεννήθηκε το 1950 στην πόλη της Λαμίας, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε μετά από 4 χρόνια και απέκτησε τα 2 παιδιά του, Βασίλη Βασιλείου (1979) και Ιουλιέττα Βασιλείου (1988).
Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως: Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.α. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, τον οποίο αποκαλεί από τότε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του 'Στάθη Θεοχάρη' της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (26-11-1993 έως 31-3-2006). Στις εκλογές του 2004 εξελέγη Bουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, έως και σήμερα, εργάζεται κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Το Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο κίνημα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", και την αποφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β' Πειραιώς.
Τα τελευταία 12 χρόνια έμενε στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.
Ο Γιώργος Βασιλείου είχε πάρει μέρος και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες.
Επίσης είχε δώσει τη φωνή του σε πολλες μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές, καθώς επίσης είχε διδάξει στη δραματική σχολή της Τράγκα
Πηγή: lifo.gr

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Champions League
Ημίχρονα στους αγώνες:
Γκλάντμπαχ-Σέλτικ        ,(1-0).-
Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα       ,(1-1).-
Λουντογκόρετς-Άρσεναλ         ,(2-2).-  
Αϊντχόφεν-Μπάγερν Μονάχου       ,(1-1).-
Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου       ,(1-0).-
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ροστόφ          ,(1-1).-
Βασιλεία-Παρί Σεν Ζερμέν             ,(0-1) .-

***  Basketball Champions League :

Ήττα της ΑΕΚ από την Μπεσίκτας στο ΟΑΚΑ με 88-78
~ *  ΑΕΚ - Μπεσίκτας  78-88 .- ^
  Τα δεκάλεπτα: 18-22, 40-47, 61-64, 78-88
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 4 (4 ασ.), Σάκοτα 13 (1), Βασιλειάδης 13 (3), Μιλόσεβιτς 9, Ντίξον 9, Λαρεντζάκης 6, Φάλκερ, Ιβάνοβιτς 3 (1), Μαυροειδής 7, Ουίλιαμς 14 (4).
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Ουφούκ Σαρίτσα): Γκιουλέρ 2, Κλαρκ 24 (4 τρίπ., 8 ριμπ.), Ετζ 5 (1), Στίματς 4 (11 ριμπ.), Τόμσον 13 (1), Τσανλί 9, Στρόμπερι 14 (6/16 σουτ), Ουίμς 8.

 
 
 ~*    Βαρέζε - ΠΑΟΚ  70-75 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 12-17, 35-38, 55-52, 70-75.
Βαρέζε (Μορέτι): Ανοσίκε, Μέινορ 10 (1), Αβράμοβιτς 12, Πελέ 2, Καβαλιέρο 12 (1), Καμπάνι 4, Κανγκούρ, Φερέρο 2, Εγένκα 23, Τζόνσον 5.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 11, Κόνιαρης 2, Τσόχλας 7 (1), Τέιλορ 10 (2), Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 6 (6ριμπ.), Σίμπερτ 7 (1), Μπράιαντ 11, Πέινερς 14 (1), Κλάντον 5 (13ριμπ.). 

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του champions league έχει ως εξής,  :
Livescore: Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα (3-1 τελικό)
Συνοπτικά τα σημερινά ματς:
 Βασιλεία - Παρί Σ.Ζ. (1-2),
Λουντόγκορετς - Αρσεναλ (2-3),
 Μπενφίκα - Ντιναμό Κιέβου (1-0),
 Γκλάντμπαχ - Σέλτικ (1-1),
Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα (3-1),
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ροστόφ (2-1),
Αϊντχόφεν - Μπάγερν (1-2).
Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Βασιλεία - Παρί Σ.Ζ.
Λουντόγκορετς - Αρσεναλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Αρσεναλ 2-1-0 9-1 7
Παρί Σ.Ζ. 2-1-0 7-2 7
Βασιλεία 0-1-2 1-6 1
Λουντόγκορετς 0-1-2 2-11 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπενφίκα - Ντιναμό Κιέβου
Μπεσίκτας - Νάπολι 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Νάπολι 2-1-1 9-7 7
Μπεσίκτας 1-3-0 6-5 6
Μπενφίκα 1-1-1 5-5 4
Ντιναμό Κιέβου 0-1-2 2-5 1

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκλάντμπαχ - Σέλτικ
Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μπαρτσελόνα 3-0-0 13-1 9
Μάντσεστερ Σίτι 1-1-1 7-7 4
Γκλάντμπαχ 1-0-2 3-6 3
Σέλτικ 0-1-2 3-12 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ροστόφ
Αϊντχόφεν - Μπάγερν

4ος ΟΜΙΛΟΣ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0-0 3-0 9
Μπάγερν 2-0-1 9-2 6
Αϊντχόφεν 0-1-2 3-7 1
Ροστόφ 0-1-2 2-8 1

***Αναλυτικά το πρόγραμμα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μονακό - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τότεναμ - Λεβερκούζεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μονακό 1-2-0 4-3 5

Τότεναμ 1-1-1 2-2 4

Λεβερκούζεν 0-3-0 3-3 3

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-2-1 3-4 2

6ος ΟΜΙΛΟΣ


Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ Λισ.

Λέγκια Βαρσοβίας - Ρεάλ Μαδρίτης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Ντόρτμουντ 2-1-0 10-3 7

Ρεάλ Μαδρίτης 2-1-0 9-4 7

Σπόρτινγκ Λισ. 1-0-2 4-4 3

Λέγκια Βαρσοβίας 0-0-3 1-13 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Κοπεγχάγη - Λέστερ

Πόρτο - Μπριζ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Λέστερ 3-0-0 5-0 9

Κοπεγχάγη 1-1-1 5-2 4

Πόρτο 1-1-1 3-3 4

Μπριζ 0-0-3 1-9 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους - Λιόν

Σεβίλη - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Γιουβέντους 2-1-0 5-0 7

Σεβίλη 2-1-0 2-0 7

Λιόν 1-0-2 3-2 3

Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-0-3 0-8 0

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ  για σήμερα 
 Τετάρτη 02/11/16 19:00 NOVASPORTS 1
Φενέρμπαχτσε - Ούνικς Καζάν
Euroleague

19:30 NOVASPORTS 2
Ναχαρίγια - Άρης
Basketball Champions League

19:45 NOVASPORTS 3
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπαρτσελόνα
Euroleague

20:00 OTE Sport 8
Μλάντοστ Καστέλα - ΠΑΟΚ
Champions League

20:15 EUROSPORT 2
Χαποέλ Ιερουσαλήμ - Κρασνοντάρ
Eurocup

21:30 NOVASPORTS 2
Σάσαρι - Σαρλερουά
Basketball Champions League

21:45 OTE Sport 1
Λεπτό προς λεπτό
Champions League

21:45 ΕΡΤ1 / OTE Sport 2
Τότεναμ - Μπάγερ Λεβερκούζεν
Champions League

21:45 OTE Sport 7
Μονακό - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Champions League

21:45 OTE Sport 5
Γιουβέντους - Λιόν
Champions League

21:45 OTE Sport 4
Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ
Champions League

21:45 OTE Sport 3
Λέγκια - Ρεάλ Μαδρίτης
Champions League

22:00 EUROSPORT 2
Γκραν Κανάρια - Λιετκαμπέλις
Eurocup

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

 http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~

 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5044  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3166 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3193  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.402   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  


~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html .-

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ  Γέροντας Γαβριήλ:
~** Κουτλουμούσι Ι.Κ. Γέροντα Γαβριήλ μας ομιλή ο γέροντας 15/09/2016 149  : https://youtu.be/OI7xF5J160o .-
~**  Ομιλία του Αγιορείτη γέροντα Γαβριήλ Κουτλουμουσίου 07/12/14 ?: https://youtu.be/mrPiaC9KidA .--
~** Γεροντας γαβριηλ.συγκινητικες συμβουλες 22/4/2014:
 https://youtu.be/be8j-yOnoMY .-
~** γεροντας γαβριηλ ''ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ'': https://youtu.be/mn_kByKdEFA .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies : https://youtu.be/YdWaOzqOgVo .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ :
~** Συνέντευξη απο τον Γέροντα Γαβριήλ.( Ιερόν κελλίον Οσίου Χριστοδούλου : https://youtu.be/oPoKHQDP6wA .-
 ~** Γέρων Γαβριήλ Αγιορείτης ¨Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΤΩΡΑ!!!
: https://youtu.be/0SOSS3Q-mvo .-
~**13.1.2016 Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης για την Ελλάδα την «καρτα : https://youtu.be/aUWQiwUXwBc .-
~**  Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies : https://youtu.be/NmkvPpFVY_A .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/dNnrC8Qo4BQ .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/OeAWd1vBUmA .-
~**Γεροντας ΓΑΒΡΙΗΛ Προτροπή προς μετάνοια:
 https://youtu.be/8v-cqbLDzGk .-
~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ '' ΜΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ''
: https://youtu.be/xn0veODz49c .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ - Πως σβήνουμε αμαρτίες, 28/08/2016: https://youtu.be/H0wY84ouQYs .-
~** Γέροντας Γαβριήλ Άγιον Όρος-4_2012:
 https://youtu.be/5M0EXAxoGrs .-
~** Γέροντας Γαβριήλ - Άγιον Όρος - (12- 2012):
 https://youtu.be/nCnxQZIUUpU .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΡΕΩΤΗΣ:
https://youtu.be/E10CJk9y2dA .-
~**  Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/9bcQIo1SQU8 .-
 ~*

Δεν υπάρχουν σχόλια: