ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  2016 :
 


«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>
Général De Gaulle

~* Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~


Εάν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που ζουν στην φτώχεια, δεν μπορεί να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι.- John F. Kennedy*O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

~ ΒΑΛΤΟΠΟΥΛΙΑ ή σβουρτσέλια  16/11/2016:

14 Νοεμβρίου
Αποστόλου Φιλίππου (1), εκ των IB`. Γρηγορίου αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του Παλαμά (†1340). Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου (†1800).
(1)Ο Απόστολος Φίλιππος καταγόταν από τη Βηθσαΐδα της Γαλιλαίας, η οποία ήταν πατρίδα και των αποστόλων Ανδρέα και Πέτρου. Όταν ο Κύριος συνάντησε τον Φίλιππο τον κάλεσε κοντά Του, ο Φίλιππος δέχθηκε με πολύ χαρά και προέτρεψε και τον φίλο του Ναθαναήλ να ακολουθήσει τον Κύριο και αυτός. Έπειτα από την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ο Φίλιππος κληρώθηκε να κηρύξει το λόγο του Ευαγγελίου στις χώρες της Ασίας. Έχοντας συντρόφους του στο ευαγγελικό του έργο τον απόστολο Βαρθολομαίο και την αδερφή του Μαριάμνη κήρυξε σε πάρα πολλές πόλεις, ερχόμενος καθημερινά αντιμέτωπος με κινδύνους και κακουχίες. Ο Απόστολος Φίλιππος βρήκε μαρτυρικό θάνατο στην Ιεράπολη της Φρυγίας. Στον τόπο εκείνο ο Φίλιππος και οι σύντροφοί του είχαν οδηγήσει στη Χριστιανική πίστη πλήθος κόσμου, γεγονός που εξόργισε τους ειδωλολάτρες, οι οποίοι και κρέμασαν στην πλατεία της πόλης τον Φίλιππο, τον Βαρθολομαίο και τη Μαριάμνη.~
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΕκείνος που αγωνίζεται πολύ καιρό και δεν βλέπει πνευματική πρόοδο, έχει υπερηφάνεια και εγωισμό. Πνευματική πρόοδος υπάρχει εκεί που υπάρχει πολύ ταπείνωση.

Στις 14/11/2016 εορτάζουν:

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος, Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, ο Θαυματουργός, Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας
~ Ἦχος γ’.
~ Ἀπόστολε Ἅγιε Φίλιππε, πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν, παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.
~* Απολυτίκιο Άγ. Αποστόλου Φιλίππου - 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/grC9f038nXs  .-

~
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Ο κόσμος των Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
 
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
~Ἀρθεὶς Φίλιππος ἐκ ποδῶν ἐπὶ ξύλου,
Τὰ τῶν ποδῶν σοι νίπτρα Σῶτερ ἐκτίνει.
Ἤρθης κἀκκεφαλῆς δεκάτῃ Φίλιππε τετάρτῃ.
Άγιοι Γουρίας, Σαμωνάς και Άβιβος οι Ομολογητές  Όσιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ  Άγιοι Γουρίας, Σαμωνάς και Άβιβος οι Ομολογητές, Άγιοι Ελπίδιος, Μάρκελλος και Ευστόχιος   Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

Άγιος Φίλιππος ο ΑπόστολοςΆγιος Φίλιππος ο Απόστολος - Μιχαήλ Χατζημιχαήλ© www.michaelhadjimichael.comΆγιος Φίλιππος ο ΑπόστολοςΟ Άγιος Φίλιππος ήταν ένας από τους δώδεκα μαθητές του Κυρίου. Καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας, απ' όπου και ο Ανδρέας με τον Πέτρο. Τον κάλεσε μαθητή Του ο ίδιος ο Κύριος, και κατόπιν ο Φίλιππος έφερε στον Κύριο το Ναθαναήλ. Παραθέτουμε ορισμένα χωρία της Καινής Διαθήκης, στα οποία ο άναγνώστης μπορεί να μάθει περισσότερα για το Φίλιππο, σχετικά με τη ζωή του κοντά στο Χριστό: Ματθ. ι' -3, Μάρκ. γ' -18, Λουκ. στ' -14, Ιωάν. α' 44-49, Ιωάν. ιβ' 20-23, Πράξ. α' 13. Αξίζει, όμως, να αναφέρουμε ένα διάλογο ( Ευαγγέλιο Ιωάννου, ιδ') που είχε ο Φίλιππος με τον Κύριο, όπου δίνει αφορμή στον Κύριο να φανερώσει ο ίδιος ότι είναι ομοούσιος με τον Πατέρα Θεό.
  Είπε λοιπόν ο Φίλιππος: «Κύριε, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα καὶ ἀρκεῖ ἡμῖν» (Κύριε, αποκάλυψε μας, δείξε μας τον Πατέρα, και αυτό μας αρκεί).
Και ο Κύριος μεταξύ άλλων του απάντησε: «Οὐ πιστεύεις ὅτι ἐγὼ ἐν τῷ πατρὶ καὶ ὁ πατὴρ ἐν ἐμοί ἐστι; τὰ ῥήματα ἃ ἐγὼ λαλῶ ὑμῖν, ἀπ᾿ ἑμαυτοῦ οὐ λαλῶ· ὁ δὲ πατὴρ ὁ ἐν ἐμοὶ μένων αὐτὸς ποιεῖ τὰ ἔργα» (Δεν πιστεύεις, Φίλιππε, ότι εγώ είμαι αχώριστα συνδεδεμένος με τον Πατέρα, ώστε εγώ να είμαι και να μένω μέσα στον Πατέρα και ο Πατέρας να είναι και να μένει μέσα μου; Είμαι δε τόσο πολύ ενωμένος, ώστε αυτά πού σας διδάσκω δεν είναι από τον εαυτό μου. Άλλα ο Πατέρας μου πού μένει μέσα μου, αυτός ενεργεί τα υπερφυσικά έργα).
Η παράδοση αναφέρει ότι ο Φίλιππος κήρυξε το Ευαγγέλιο στους Πάρθους και πέθανε μαρτυρικά στην Ιεράπολη της Συρίας.
Το σεπτό σκήνωμα του αποστόλου για πολλά χρόνια στόλισε τον ιερό ναό που είχε κτισθεί στην Ιεράπολη προς τιμή του αγίου. Η δε αγία κάρα του τιμήθηκε από διάφορους αυτοκράτορες, όπως τον Θεοδόσιο, τον Ηράκλειο και άλλους με τις βασιλικές σφραγίδες τους. Μετά την άλωση της Βασιλίδος των πόλεων από τους Λατίνους κατά το 1204 μ.Χ. το σεπτό λείψανο μεταφέρθηκε στην Κύπρο και για πολλά χρόνια φυλασσόταν στο χωριό Άρσος (Αρσινόη της Πάφου) στον ιερό ναό που κτίστηκε εκεί προς τιμή του αποστόλου. Αργότερα ένα μέρος των λειψάνων για ευλογία διανεμήθηκε σε διάφορα μέρη. Η θήκη δε με την ιερή κάρα προ του 1788 μ.Χ. για μεγαλύτερη ασφάλεια μετακομίσθηκε στην Ιερά Μονή του Σταυρού στο Όμοδος και εκεί φυλάσσεται μέχρι σήμερα.
Ιερά   Λείψανα  :
Μία παλάμη του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Κύκκου Κύπρου.
Ένας δάκτυλος του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Νεάμτς Ρουμανίας.
Μέρος των Λειψάνων του Αγίου βρίσκονται στη ρωμαιοκαθολική Βασιλική των Αγίων Αποστόλων Ρώμης.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Διονυσίου και Ξενοφώντος Αγίου Όρους.
~

~**  Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται , διότι κατεχράσθει το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας .- Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα την παρανομία ως Ελευθερία .- Την αναίδεια του λόγου ως Ισότητα ,. Την αναρχία ως ευδαιμονία και την Αθεϊα ως απελευθέρωση από τον Ορθόδοξο τρόπο Ζωής .-

~* Μια γυναίκα λέει στον Τσόρτσιλ ,  Αν σε είχα άντρα  μου θα σου έδινα δηλητήριο , και εγώ αν σε είχα γυναίκα θα το έπινα{Τσόρτσιλ) .-

~* Ο γλυκομίλητος μπορεί να  θηλάσει και μέλια .-

~*Ποίο καλά κερδίζουμε κάτι με το χαμόγελο ,παρά με το σπαθί .-

~* Το σπαθί κότει τα πάντα  , ,δεν λέει τίποτα , το χαμόγελο είναι μια μικρή καμπύλη , διορθώνει  , .όμως χιλιάδες στραβά πράγματα .-

~* Άμα χαμογελάσεις σε έναν ταραγμένο άνθρωπο , του παίρνεις την ταραχή και τον βάζεις μέσα στον παράδεισο .-

~* Στον τάφο μας ούτε Κύριε Ελέησον μπορούμε να πούμε , ούτε και το σταυρό μας να κάνουμε .-

~*Τα σάβανα, τα νεκρικά κουστούμια , δεν έχουν τσέπες .-

~*Έχασα τα πάντα , εκτός από εκείνα που έδωσα .-

~* Θέλεις να γίνεις πτωχός και εσύ και εγώ Θησαύριζε .-

~*Θέλεις να γίνεις ζητιάνος  αποθήκευε ,.-

~*Θέλεις να πεθάνεις από τη πίνα , κλείσε τα μάτια σου και τα αφτιά σου  στην ανθρώπινη και συνανθρώπινη  δυστυχία .-

~*Τίποτα δεν είναι δικό μου , όταν είναι μόνο για τον εαυτό μου .-

~*Τα ανθρώπινα δεν έχουν απολυτότητα .-

~*Τα λάθη των γιατρών τα σκεπάζει το χώμα .-

~*Τα χέρια του κουλού είναι  πιο πολύ-πολύ  καλύτερα από τα χέρια του τσιγκούνη .-

~*   Η φιλία [ή η αγάπη] είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα.

***  Το μήνυμα του Ομπάμα στον Ερντογάν, με την επίσκεψή του στην Ελλάδα  Εκφραση δυσαρέσκειας και μέσο πίεσης για διαλλακτική στάση στο προσφυγικό και το Κυπριακό
Ομπάμα: Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και χρειάζεται ελπίδα
~ Ως μήνυμα δυσαρέσκειας προς τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, στην Αθήνα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Χάρης Παπασωτηρίου, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, ο κ. Παπασωτηρίου εκτιμά ότι στόχος του Αμερικανού Προέδρου είναι να επισημάνει πως χρειάζεται χαλάρωση στην αυστηρή οικονομική πολιτική που ζητά η Γερμανία.
Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπασωτηρίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Η επίσκεψη το Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα, που θα κρατήσει δύο ημέρες για να είναι στα δελτία ειδήσεων της Τουρκίας και της Γερμανίας δύο συνεχόμενα βράδια, αποτελεί έκφραση δυσαρέσκειας του Ομπάμα για τον Ερντογάν και μέσο πίεσης του για διαλλακτική στάση στο Κυπριακό.
Αποσκοπεί, επίσης, στο να επηρεάσει τη δυναμική εντός ΕΕ μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν την αυστηρή οικονομική στάση της Γερμανίας και των άλλων παραγόντων που προτείνουν πιο κεϋνσιανικές προσεγγίσεις. Επειδή ο Ομπάμα είναι πολύ δημοφιλής στην Ευρώπη, ιδίως μετά την εκλογή Τραμπ, ενδέχεται η επίσκεψή του να επηρεάσει τουλάχιστον τμήματα της κοινής γνώμης, αν όχι άμεσα τις κυβερνήσεις.
Ο Ομπάμα θέλει επιπλέον να αναδείξει την πολύ σωστή ανθρωπιστική στάση των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου προς τους πρόσφυγες και να την αντιδιαστείλει με τη στενόκαρδη στάση του Τραμπ, αλλά και της ευρωπαϊκής λαϊκιστικής δεξιάς στο ζήτημα αυτό».

***  Η άφιξη του Ομπάμα στην Αθήνα σε εικόνες  11:28 |
Σε ελληνικό έδαφος βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρόεδρος Ομπάμα έφθασε με το αεροσκάφος Air Force One στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου και τον υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στη λιμουζίνα του, το περίφημο «Beast», η οποία θα τον μεταφέρει στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει.
φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος~  Βίντεο :  Η άφιξη του Ομπάμα στην ΑΘήνα ,
 https://youtu.be/SddItKW-JFs .-

Ομιλία του Αγιορείτη γέροντα Γαβριήλ Κουτλουμουσίου 07/12/14.: 
https://youtu.be/Q-eSAg8cZnA  .- {Ο γέροντας Γαβριήλ είναι μία από τίς τελευταίες μεγάλες μορφές τού Αγίου Όρους φημιζόμενος ώς δεύτερος.
~ Τα πιό πρόσφατα λόγια και συμβουλές του Αγιορείτη γέροντα Γαβριήλ του Κουτλουμουσίου 13-01-2016 Άγιον Όρος..} .-
 

*** Ομπάμα: Μόνο με τη λιτότητα δε γίνεται τίποτα - Τσίπρας: Μείναμε όρθιοι    
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για την θερμή υποδοχή αλλά και γι' αυτά που έχουν επιτύχει στις δύσκολες συνθήκες.
Ομπάμα: Μόνο με τη λιτότητα δε γίνεται τίποτα - Τσίπρας: Μείναμε όρθιοι
Στο θέμα της ελάφρυνσης τους ελληνικού χρέους, όπως περίμενε η ελληνική κυβέρνηση, στο Κυπριακό, το προσφυγικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, στις πρώτες, σύντομες δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πρωθυπουργός τον υποδέχτηκε στην είσοδο και έπειτα από μία χειραψία εισήλθαν στο εσωτερικό του Μεγάρου. "Είναι για μας μεγάλη η χαρά και η τιμή να έχετε επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιου και αυτό μπορεί να δώσει από μονο του τόσο στην Ευρώπη όσο και στην παγκόσμια κοινότητα" είπε ο πρωθυπουργός στον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο.
"Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα στάθηκε όρθια", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημείωσε ότι "ελπίζουμε οι κόποι του λαού να βρουν σύντομα ανταπόκριση και να έχουμε θετική εξέλιξη στα σημαντικά θέματα που έχουμε μπροστά μας στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την κρίση του χρέους και μια θετική εξέλιξη με τους εταίρους μας που αφορά όλη την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία, αλλά και το Κυπριακό στο οποίο όλοι ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση".
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στην αντιφώνησή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για την θερμή υποδοχή " στη γενέτειρα της Δημοκρατίας", αλλά και γι' αυτά που έχουν επιτύχει στις δύσκολες συνθήκες.
"Εμμένουμε στην θέση μας ότι μόνο με την λιτότητα δεν γίνεται τίποτα. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους", υπογράμμισε.
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε, επίσης, τον ελληνικό λαό για τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες και τον πρωθυπουργό για τις θέσεις που ανέπτυξε στην Σύνοδο Κορυφής γι' αυτό το ζήτημα.
Τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τις προσφυγικές ροές και για τις πολεμικές συγκρούσεις που τις προκαλούν.
Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε, «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη βοήθειά μας θα μπορέσουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Βλέπουμε στην Ελλάδα έναν σύμμαχο».

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ!  Γι'αυτό ήρθε ο ΟΜΠΑΜΑ στην Ελλάδα! ΤΡΟΜΟΣ στο Μαξίμου...

~  Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στην Ελλάδα και όλοι πιστεύουν ότι θα μεσολαβήσει για την ελάφρυνση του χρέους, αφού επόμενος σταθμός είναι τοΒερολίνο.
Ναι, μας το είπανε αλλά καλύτερα να μην παίρνουμε τοις μετρητοίς ότι μας λένε και να ψάχνουμε τα πράγματα λίγο καλύτερα.
Ο Ομπάμα μόνο για το χρέος δεν ήρθε. Ήρθε για να επηρεάσει τη χώρα κατά της Ρωσίας. Πως; Θα σας εξηγήσουμε.
Στην ατζέντα των θεμάτων, εκτός από το Κυπριακό, το προσφυγικό κλπ, υπάρχει και η άσκηση πιέσεως να δεχθεί η Ελλάδα της κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία. Επιπλέον, θα απαιτηθεί να απαγορευτεί στη χώρα μας η είσοδος των ρωσικών πλοίων.
Και το πιο σημαντικό και εθνικό θέμα, είναι τα Σκόπια.
Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για την ονομασία τους και Ομπάμα έχει σκοπό να ζητήσει από την Ελλάδα να δεχθεί τα Σκόπια ως "Μακεδονία".
Μένει να δούμε αν με την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα χατιράκια ενός απερχόμενου(και το υπογραμμίζουμε) πρόεδρου...

*** ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ!  ΑΛΛΑΖΕΙ η Γεωστρατηγική Σκακιέρα υπέρ του ΠΟΥΤΙΝ...

~  Ολοκληρώθηκαν λοιπόν οι Προεδρικές εκλογές σε Βουλγαρία και Μολδαβία. Το αποτέλεσμα είναι η μεγάλη άνοδος του φιλορωσικού παράγοντα. Οι δύο νεοεκλογέντες Πρόεδροι έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων με τη Ρωσία και κυρίως θεωρούν πως η προσέγγιση με τη Ρωσία, είναι προς το συμφέρον των χωρών τους.
Στη Μολδαβία ο Ιγκόρ Ντόντον κέρδισε άνετα την φιλοευρωπαία αντίπαλό του Μάια Σάντου στον δεύτερο γύρο.
«Χωρίς την αποκατάσταση φιλικών και στρατηγικών σχέσεων με τη Ρωσία η Μολδαβία δεν έχει μέλλον. Είχαμε αυτές τις καλές και φιλικές σχέσεις για πολλά χρόνια», είχε δηλώσει ο ίδιος καθιστώντας σαφή τον προσανατολισμό του.
Μάλιστα ο ίδιος είχε δηλώσει ανοικτά πως η αναστροφή της ενταξιακής διαδικασίας της Μολδαβίας για είσοδο στην Ε.Ε είναι πρώτιστος στόχος του. Η μέχρι πρότινος φιλοευρωπαϊκή στάση της κυβέρνησης είχε οδηγήσει στην επιβολή εμπάργκο από τη Μόσχα σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, από μια χώρα που πυλώνας της οικονομίας της είναι ο πρωτογενής τομέας, γεγονός που επηρέασε και το αποτέλεσμα της εκλογής.
Ο φίλα προσκείμενος στη Ρωσία Ρ. Ράντεφ εξελέγη πρόεδρος στη Βουλγαρία. Ο Ράντεφ που υποστηρίχθηκε από τους Σοσιαλιστές, είχε ταχθεί υπέρ της άρσης των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Μόσχα, ενώ είχε ισχυριστεί πως η Κριμαία είναι ντε φάκτο ρωσική. Θυμίζουμε πως η Βουλγαρία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό αέριο.
«Νομίζω πως στην Βουλγαρία αντικατοπτρίζεται η εξελισσόμενη κρίση στην Ευρώπη, με την δυσαρέσκεια της κοινωνίας που έχει κουραστεί από τις ίδιες πολιτικές. Νομίζω πως είναι αντιπροσωπευτικό του αρνητικού σεναρίου για την Ευρώπη. Οι πολίτες αναζητούν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Προφανώς ο φιλορώσος υποψήφιος εκπροσωπεί την αλλαγή. Στη Μολδαβία νομίζω πως υπάρχει απογοήτευση από τη διαφθορά στην κυβερνητική ελίτ τα τελευταία χρόνια, μια κυβερνητική ελίτ που υποτίθεται πως θα έπρεπε να εφαρμόζει πολιτικές για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ευημερία της χώρας», δήλωσε η αναλύτρια Αμάντα Πολ.
Βλέπουμε ότι ο Πούτιν αποκτά δύο ακόμα συμμάχους. Η μεν Μολδαβία είναι πρώην σοβιετική δημοκρατία, η δε Βουλγαρία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Κ.Βελόπουλος οι χώρες πρέπει να βλέπουν το εθνικό συμφέρον, χωρίς παρωπίδες και δογματισμούς. Βούλγαροι και Μολδαβοί, έκριναν πως οι συμμαχίες με τη Δύση δεν τους βοηθούν. Είτε οικονομικά, είτε γεωστρατηγικά (συνήθως είναι και τα δύο), οι χώρες βλέπουν και κρίνουν τι συμφέρει  και τι όχι. Μόνο στην Ελλάδα, δε γίνεται αυτό. Εξ ου και χαρακτηρίζονται Δυτικόδουλοι.
Απλά και ξεκάθαρα…

*** ΑΥΤOΣ είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ! Ο Ομπάμα για 'ψαράκι', ο Πούτιν κλείδωσε και την ΚΥΠΡΟ...

~   Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik ανακοίνωσε σήμερα πως ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει 7 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300 στη Συρία.
“Όπως γνωρίζετε, το σύστημα S-400 είχε αναπτυχθεί στη Συρία πριν από πολύ καιρό. Επιπλέον, έχουμε αναπτύξει επτά συστήματα S-300 για την κάλυψη του θαλάσσιου εναέριου χώρου της Συρίας , φθάνοντας σχεδόν μέχρι  το έδαφος της Κύπρου», δήλωσε ο Σοϊγκού που νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν. Επίσης, υπάρχουν  τα  παράκτια συστήματα  Bastion  που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των  ακτών της Συρίας .
Επιπλέον επιβεβαίωσε πως η ρωσική ναυτική αρμάδα στη Συρία υπερασπίζεται τις ρωσικές βάσεις από απειλές. Τέλος ο Ρώσος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε ακόμη στην ανάπτυξη των συστημάτων Pantsir και S-200 .
Ο Ομπάμα λοιπόν ήρθε για ψαράκι στην Αθήνα και εμείς ελπίζουμε να πάρουμε κάποια καλή δήλωση για το χρέος. Την ίδια στιγμή ο Πούτιν γίνεται το de facto αφεντικό στην περιοχή.

***   ΑΙΣΧΟΣ! "Η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική"...

~  Σε παραλήρημα βρέθηκε ο Τούρκος ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί και μέλος της οργάνωσης "Γκρίζων Λύκων", ο οποίος ευθαρσώς δήλωσε ότι η Κύπρος είναι τουρκικά.
"Είναι σημαντικό να υπάρξει μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό. Όμως είναι λάθος να εγκαταλειφθεί η 'πατρίδα' με υποχωρήσεις μόνο και μόνο για να υπάρξει λύση. Το έδαφος είναι η πατρίδα, είναι η τιμή. Εκείνοι που θέλουν μια γρήγορη λύση, εάν προκαλέσουν σύγχυση στους τίτλους ιδιοκτησίας της Κύπρου τότε δεν θα μπορέσουν να δώσουν εξηγήσεις στους ήρωες μας. Έχει έδαφος η ‘ΤΔΒΚ’ να το επιστρέψει; Αν έχει που είναι; Έχει θυσιαστεί η Μόρφου και η Καρπασία; Και κάθε φορά θα λέμε η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική", είπε χαρακτηριστικά, ενώ τις δηλώσεις του συμπλήρωσε και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στην Τουρκική Βουλή, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Ο Γιλντρίμ υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει "δίκαιη μοιρασιά": "Σήμερα η ελληνοκυπριακή πλευρά εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί ενώ στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου εφαρμόζεται εμπάργκο. Σήμερα οι διαπραγματεύσεις αυτές θα αποκαταστήσουν αυτή την αδικία. Και εμείς θέλουμε μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό, μια δίκαιη μοιρασιά η οποία θα περιέχει εκ περιτροπής προεδρίας των δύο πλευρών στην Κύπρο".

*** Νευρίασε η Τουρκία! Εκδίκηση στην Ελλάδα λόγω Ομπάμα...

~   Νεύρα έχει η Τουρκία λόγω επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα, αφού είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός πρόεδρος δεν θα επισκεφτεί και τη γείτονα χώρα.
Οι καθημερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας σήμερα έγιναν πιο προκλητικές, με αποτέλεσμα να προκληθεί αερομαχία, αφού τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν και οπλισμένα.
Τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ:
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 15η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    1 (2 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :    2 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :    4
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :    2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :    3
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :    2
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :    3
ΠΕΡΙΟΧΗ               :  ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

*** ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ τα ΝΗΣΙΑ μας! Τους ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΟΛΟΙ...

~  Έχει καταρρεύσει ο Δήμος Κάσου αφού πλέον δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος στο δήμο όπως επισημαίνει η Δήμαρχος Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη σε επιστολή της.
Η δήμαρχος τόνισε πως ο μόνος τρόπος για να διευτηθεί το θέμα είναι η απόσπαση υπαλλήλων από τους Δήμους Δωδεκανήσου έστω και για μερικούς μήνες τουλάχιστον μεχρι να καλυφθούν οι θέσεις από μόνιμο προσωπικό.Δεν υπάρχει κανείς ούτε για το μητρώο αρρένων,ούτε για την έκδοση ενταλμάτων για τις εξοφλήσεις των υποχρεώσεων του Δήμου.
Συμπλήρωσε λέγοντας: "Για παράδειγμα πρέπει να πληρωθεί η ΔΕΗ για να εγκατασταθεί ρεύμα στα νέα αντλιοστάσια νερού, απαραίτητα για να λειτουργήσουν οι τέσσερις γεωτρήσεις που έγιναν επιτυχώς προ μηνών, εξασφαλίζοντας άφθονη διαθεσιμότητα νερού στους κατοίκους της Κάσου. Το μεγάλο αυτό επίτευγμα κινδυνεύει να πάει χαμένο, διότι καθώς δεν έχουμε κανένα μόνιμο υπάλληλο, δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα και να καταβληθεί το αντίτιμο του ρεύματος της ΔΕΗ για τη λειτουργία τους".
Ενώ τόνισε : "δεν μπορούμε να εισπράξουμε ανταποδοτικά τέλη από τους δημότες, πράγμα που θα μας έδινε τη δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων, αναγκαίων για την καθαριότητα, το δίκτυο ύδρευσης και άλλες στοιχειώδεις λειτουργίες".

***  Έπεσε το πρώτο ΧΙΟΝΙ στην ΕΛΛΑΔΑ! Και όχι σε βουνό, μέσα σε πόλη...

~ Σε 40 μέρες έχουμε Χριστούγεννα και ο καιρός στην Κοζάνη αποφάσισε να μας το θυμίσει. Σήμερα το μεσημέρι, έπεσε το πρώτο χιόνι της χρονιάς.
Βίντεο , kozan.gr: Ώρα 15:10: Έντονη χιονόπτωση στην πόλη της Κοζάνης : https://youtu.be/Z4xYQtmguT4  .-

Βίντεο 2 :  Χιονόπτωση Κοζάνη 15 Νοεμβρίου 2016 , https://youtu.be/0BZeZSfqfDM  .-


***  Έτοιμος ο ΤΡΑΜΠ! Θέλει να τα ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ...

~   Ο Ράινς Πρίμπους ο νέος Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πανέτοιμος να κυβερνήσει.
"Πιστεύω πως έχουμε την ευκαιρία να τα κάνουμε όλα αυτά δεδομένου ότι έχουμε τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία και έχουμε ένα Κογκρέσο που βιάζεται να κάνει αυτή τη δουλειά", δήλωσε ο Ράινς Πρίμπους σε συνέντευξή του στο ABC.
"Αυτό που βλέπω είναι ένας πρόεδρος που ετοιμάζεται. Η ομάδα του στη Νέα Υόρκη είναι πολύ απασχολημένη με στόχο να κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά για τον αμερικανικό λαό. Και βλέπω έναν πρόεδρο πολύ ήρεμο και χαλαρό, γαλήνιο. Είναι έτοιμος να ηγηθεί του αμερικανικού λαού", συμπλήρωσε.
Ο Ράινς Πρίμπους προέβλεψε πως "μέσα σε 20 ή 30 χρόνια θα γραφτούν βιβλία γι’ αυτόν τον πρόεδρο (τον Τραμπ), για τις επιτυχίες του και για το πώς εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του. Και για το πόσο ο αμερικανκός λαός θα έχει εκτιμησει το έργο που επιτελέσθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ".

*** O ΣΟΡΟΣ εξοργίστηκε με τον ΤΡΑΜΠ! Ξεκίνησε τον 'ΠΟΛΕΜΟ'...

~  Ένα φαινόμενο της εποχής...Κάτι που ακούγεται όλο και πιο συχνά..Κάτι που μπορεί να φαίνεται τόσο αδιανόητο που τελικά καταλήγει να μοιάζει αληθινό..Και μάλιστα υπάρχουν και ντοκουμέντα.
Σύμφωνα λοιπόν με’ ψιθύρους’ και σχόλια η εκστρατεία και οι διαδηλώσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ, χρηματοδοτείται από τους Τζόρτζ Σόρος και τη Χίλαρι Κλίντον...
Συνοπτικά οι διαδηλωτές πληρώνονται για να διαδηλώσουν,εκφράζοντας δυσαρέσκεια και μάλιστα πολλές φορές πληρώνονται και με την ώρα!
Δείτε τα βίντεο: SR 1345 – Anti-Trump Protesters Paid $35 Per Hour , https://youtu.be/QpeSacBp3Jo  .-
PROOF - The Trump protests utilizing paid professional protesters financed by George Soros , https://youtu.be/m0qSEPJyyQQ  .-

*** Προφητικά Λόγια ‘ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ’! «Θα Εξαφανιστούν από την Ελλάδα…»

~ Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός «θα έρθει η ώρα που θα εξαφανιστεί το ρευστό χρήμα από την Ελλάδα»
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ αποκαλύπτει τα προφητικά λόγια του γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας.
Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός «θα έρθει η ώρα που θα εξαφανιστεί το ρευστό χρήμα από την Ελλάδα και αυτό θα το επιτρέψει ο Θεός για τις αμαρτίες μας»
Απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος 97,7fm (2015).
Πηγή: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ – 97,7fm «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ»
Βίντεο  : Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός «θα έρθει η ώρα που θα εξαφανιστεί το ρευστό χρήμα από την Ελλάδα» , { Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ αποκαλύπτει τα προφητικά λόγια του γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας.
Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός «θα έρθει η ώρα που θα εξαφανιστεί το ρευστό χρήμα από την Ελλάδα και αυτό θα το επιτρέψει ο Θεός για τις αμαρτίες μας»
Απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος 97,7fm (2015).
Πηγή: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ - 97,7fm «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ» } , . https://youtu.be/r32JLFJbWOA .-


***  Μία μας ΦΤΥΝΟΥΝ, μία μας ΓΛΕΙΦΟΥΝ! Τρέμουν μην πάμε στη Ρωσία...

~  Η επίσκεψη του απερχόμενου πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα έφτασε στο τέλος της.
Ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε το τελευταίο του ταξίδι στο προεδρικό αξίωμα να είναι στη χώρα μας, παρά την ηχηρή απουσία του στα οκτώ χρόνια της θητείας του.
Ο Ομπάμα επαίνεσε τους Έλληνες για το κουράγιο τους, για την υπομονή τους στα χρόνια της κρίσης και σε κάθε ομιλία του όσες ώρες βρέθηκε στην Ελλάδα, δεν παρέλειπε να αναφερθεί στη Δημοκρατία και στην αρχαία ελληνική ιστορία και κουλτούρα, μαθαίνοντας κιόλας και κάποιες λέξεις στα ελληνικά. Οι φιλοφρονήσεις του δεν είχαν τέλος, σαν να ήθελε να απολογηθεί που δεν κατάφερε να έρθει τα προηγούμενα χρόνια.
Η αλήθεια είναι ότι το ταξίδι του Ομπάμα δεν έγινε για λόγους τουριστικούς, ούτε για να μεσολαβήσει για το χρέος. Το θέμα του χρέους είναι απλά μια πολύ μικρή κουκίδα στον κατάλογο με τους  λόγους που τον οδήγησαν να επιλέξει τη χώρα μας ως τελευταία στάση της προεδρικής θητείας του. Οι λόγοι που ήρθε και μας "πλημμύρισε" με φιλοφρονήσεις είναι εξαιτίας της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας, και ό,τι πρεσβεύει για τις ΗΠΑ.
Η Ελλάδα, μαζί με την Τουρκία, είναι τα προπύργια των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Με μόνη διαφορά ότι η Τουρκία έχει έναν ασταθή ηγέτη, που χθες ήταν με τις ΗΠΑ και αύριο θα είναι με κάποιον άλλο. Η ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό έχει κάνει βήματα προόδου στις σχέσεις με τη Ρωσία, κάτι που φοβερίζει τις ΗΠΑ που θέλει να συνεχίζει να ασκεί επιρροή στη χώρα μας. Οπότε, η εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα μόνο "κολακευτική" δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Και για να λέμε την αλήθεια...Ο Ομπάμα ελάχιστα έχει βοηθήσει την Ελλάδα. Μια Ελλάδα που ταλανίζεται από οικονομική και προσφυγική κρίση και όχι μόνο. Μια Ελλάδα που καθημερινά πλήττεται η εθνική της κυριαρχία από τη "σύμμαχο" Τουρκία και την Αλβανία.
Ο Ομπάμα δεν ήρθε σαν σωτήρας να μας σώσει από το χρέος. Αν εξαιρέσουμε ότι πια δεν έχει ισχύ η γνώμη του, μιας και είναι απερχόμενος πρόεδρος, η Γερμανία ήδη, πριν μεταβεί στο Βερολίνο ο πρόεδρος, έχει διαμηνύσει ότι θέμα του ελληνικού χρέους είναι ευρωπαϊκό ζήτημα.

*** ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ...

~   Νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τα θερμά συγχαρητήρια των σκεπτομένων Ελλήνων, προς την Ελληνική Αστυνομία. Διότι!  μέσα σ’ αυτήν την απαξίωση, θεσμών και αξιών και παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσωπικά και επιχειρησιακά, έχει στο ενεργητικό τις πολυάριθμες επιτυχίες, πέραν το καλώς εννοούμενον καθήκον, που άμεσα επηρεάζουν θετικά το ηθικό, το φρόνημα και την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού. Δεν φθάνει όμως αυτό, χρειάζονται στήριξη βοήθεια και συμπαράσταση στο έργο των. Η Ηγεσία της Αστυνομίας πολιτική και Στρατιωτική και η πολιτεία ακόμη, πρέπει να διασφαλίσουν τις προσπάθειες αυτής, κατά της βίας των περιθωριακών αλλοδαπών και Ελλήνων της κοινωνίας μας.   
    Για να επισημάνω την ανωτέρω ανάγκη σας υπενθυμίζω ένα περιστατικό που έλαβε χώρα, προ καιρού, στην Αμερική και το πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης όλοι οι Έλληνες,  την συμπεριφορά ενός Αμερικανού Αστυνομικού, σε καθηγητή Αμερικανικού Πανεπιστημίου. Ο περί ου λόγος αστυνομικός, κατόπιν ασφαλώς νόμιμης εντολής, μετέβη στην οικία του εν λόγω καθηγητού, σημειωτέον χρώματος μαύρου, αφού του πέρασε χειροπέδες μέσα στην οικία του και παρά την σφοδρή και σκληρή αντίσταση του κ. Καθηγητή ο αστυνομικός δεν δίστασε να τον μεταφέρει δέσμιο στο Αστυνομικό Τμήμα. Το θέμα βέβαια όπως ήταν επόμενο έλαβε διαστάσεις, ότι δηλ. η αστυνομία αναβιώνει συμπεριφορές του παρελθόντος προς τους μαύρους εποίκους κ.λπ. Επενέβη ακόμη και ο Πρόεδρος της Αμερικής κ. Ομπάμα και καυτηρίασε την συμπεριφορά του Αστυνομικού Οργάνου. Όμως! εκεί λειτουργούν οι διάφορες Κρατικές υπηρεσίες, οι εντολοδόχες για την εφαρμογή των νόμων του Κράτους με υπεύθυνες Ηγεσίες. Αμέσως η ηγεσία της Αστυνομίας πήρε θέση υπέρ του Αστυνομικού και γενικά υπέρ της Αστυνομίας και με καμία δύναμη δεν επέτρεψε ν’ αμαυρώσουν το έργο της Αστυνομίας. Αποτέλεσμα της σθεναρής στάσεως της Ηγεσίας των ήταν, ακόμη και ο Πρόεδρος της Αμερικής κ. Ομπάμα να πάρει πίσω την κριτική του για το επεισόδιο και ο οποίος τελικά περιορίστηκε στην επισήμανση ότι: «… πρόκειται απ’ ότι πληροφορήθηκα περί αρίστου αστυνομικού…».
    Στην άθλια ελληνική πραγματικότητα, μόλις συμβεί κάτι «μεμπτόν» ή «φαινομενικά μεμπτόν» από κάποιο όργανο της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθειά του επιβολής των νόμων της Τάξεως και ασφαλείας του κράτους, αρχίζουν συλλήβδην οι απαξιωτικές αναφορές για όλο το προσωπικό. Αυτό είναι μεγάλο λάθος έως έγκλημα κατά των θεσμών. Διότι! σ' όλες τις κοινωνικές ομάδες υπάρχει ο ελάχιστος εκείνος αριθμός των επιόρκων, μήπως δεν υπάρχουν ακόμη και στους εκλεκτούς του λαού; Μερικοί δε των οποίων, δεν πρόδωσαν ακόμη και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού;
    Όταν στο σύνολο σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, σύσσωμη η εκάστοτε αντιπολίτευση στο παρελθόν, ευτυχώς σήμερα κάπως κόπασε, με τις συνεχείς απαξιωτικές αναφορές για το σύνολο του σώματος, χωρίς σθεναρή υπερασπιστική θέση της ηγεσίας του σώματος και προπαντός της πολιτικής ηγεσίας, πώς! θα μπορέσει το προσωπικό αυτό να διατηρήσει το ηθικό του ακμαίο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα σε ανάλογο βαθμό, ώστε να φέρνει εις πέρας πάντοτε, κατά τον καλύτερο τρόπο, την αποστολή του; Άρα υπάρχει πρόβλημα.
    «Ηγέτης» σημαίνει υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας ολόκληρου του προσωπικού του, με το οποίο προσπαθεί να φέρει εις πέρας την σοβαρή από πάσης πλευράς αποστολή του, ιδίως για την ελληνική πραγματικότητα. Υπ’ όψιν οι Αρχές της Ηγεσίας αναφέρουν, το προσωπικό της Μονάδος για ότι πράττει και για ότι παραλείπει να πράττει, υπεύθυνος είναι ο Διοικητής. Άρα! Η Ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας και τάξεως της χώρας, όχι μόνο δεν πρέπει να κωφεύει και να ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του θέση, αλλά συνεχώς να εμψυχώνει και να διατηρεί το ηθικό του προσωπικού του, σε λίαν υψηλό επίπεδο. Εάν συνεχίσει να μην συμβαίνει αυτό, τότε μην αναμένετε το προσωπικό αυτό, ν’αντέξει να εκτελεί την σχεδόν επί 24ωρου βάσεως   πολεμική, έναντι των ληστειών και δολοφόνων δύσκολη αποστολή του, ως και την ακόμη δυσκολότερη στην αντιμετώπιση  των νέων παραβατικών παιδιών μας σε ειδικές συναθροίσεις. Το θέμα της Ηγεσίας είναι πολύ σοβαρό, διότι όσο πηγαίνει έτσι η σύγχρονη κοινωνία του ευτελισμού των θεσμών και αξιών, τα εγκλήματα συνεχώς θ’ αυξάνονται και θα είναι ορατή πλέον η οριστική Βαβυλωνία της κοινωνίας μας. Το προσωπικό αυτό, πρέπει να επιλέγεται αξιοκρατικά και βάσει των προσόντων των (σωματικών και ψυχικών) διότι σήμερα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Και! Η στήριξη του προσωπικού, από πάσης πλευράς, πρέπει να είναι συνεχής.
    Σήμερα, πιστεύω απόλυτα, η Ελληνική Αστυνομία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από πάσης πλευράς, είναι άξια συγχαρητηρίων με βάσει τα αποτελέσματα των προσπαθειών τις, για την εφαρμογή των νόμων της Δημοκρατίας μας.
     «Μία κοινωνία  χωρίς καλά οργανωμένη αστυνομία, δίκτυα πληροφοριών και μία απαραίτητη κρατική βία κατά του εγκλήματος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία κωμωδία». [ΑΝΤΡΕ ΜΑΛΡΟ]
 ~  Νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τα θερμά συγχαρητήρια των σκεπτομένων Ελλήνων, προς την Ελληνική Αστυνομία. Διότι!  μέσα σ’ αυτήν την απαξίωση, θεσμών και αξιών και παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσωπικά και επιχειρησιακά, έχει στο ενεργητικό τις πολυάριθμες επιτυχίες, πέραν το καλώς εννοούμενον καθήκον, που άμεσα επηρεάζουν θετικά το ηθικό, το φρόνημα και την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού. Δεν φθάνει όμως αυτό, χρειάζονται στήριξη βοήθεια και συμπαράσταση στο έργο των. Η Ηγεσία της Αστυνομίας πολιτική και Στρατιωτική και η πολιτεία ακόμη, πρέπει να διασφαλίσουν τις προσπάθειες αυτής, κατά της βίας των περιθωριακών αλλοδαπών και Ελλήνων της κοινωνίας μας.   
    Για να επισημάνω την ανωτέρω ανάγκη σας υπενθυμίζω ένα περιστατικό που έλαβε χώρα, προ καιρού, στην Αμερική και το πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης όλοι οι Έλληνες,  την συμπεριφορά ενός Αμερικανού Αστυνομικού, σε καθηγητή Αμερικανικού Πανεπιστημίου. Ο περί ου λόγος αστυνομικός, κατόπιν ασφαλώς νόμιμης εντολής, μετέβη στην οικία του εν λόγω καθηγητού, σημειωτέον χρώματος μαύρου, αφού του πέρασε χειροπέδες μέσα στην οικία του και παρά την σφοδρή και σκληρή αντίσταση του κ. Καθηγητή ο αστυνομικός δεν δίστασε να τον μεταφέρει δέσμιο στο Αστυνομικό Τμήμα. Το θέμα βέβαια όπως ήταν επόμενο έλαβε διαστάσεις, ότι δηλ. η αστυνομία αναβιώνει συμπεριφορές του παρελθόντος προς τους μαύρους εποίκους κ.λπ. Επενέβη ακόμη και ο Πρόεδρος της Αμερικής κ. Ομπάμα και καυτηρίασε την συμπεριφορά του Αστυνομικού Οργάνου. Όμως! εκεί λειτουργούν οι διάφορες Κρατικές υπηρεσίες, οι εντολοδόχες για την εφαρμογή των νόμων του Κράτους με υπεύθυνες Ηγεσίες. Αμέσως η ηγεσία της Αστυνομίας πήρε θέση υπέρ του Αστυνομικού και γενικά υπέρ της Αστυνομίας και με καμία δύναμη δεν επέτρεψε ν’ αμαυρώσουν το έργο της Αστυνομίας. Αποτέλεσμα της σθεναρής στάσεως της Ηγεσίας των ήταν, ακόμη και ο Πρόεδρος της Αμερικής κ. Ομπάμα να πάρει πίσω την κριτική του για το επεισόδιο και ο οποίος τελικά περιορίστηκε στην επισήμανση ότι: «… πρόκειται απ’ ότι πληροφορήθηκα περί αρίστου αστυνομικού…».
    Στην άθλια ελληνική πραγματικότητα, μόλις συμβεί κάτι «μεμπτόν» ή «φαινομενικά μεμπτόν» από κάποιο όργανο της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθειά του επιβολής των νόμων της Τάξεως και ασφαλείας του κράτους, αρχίζουν συλλήβδην οι απαξιωτικές αναφορές για όλο το προσωπικό. Αυτό είναι μεγάλο λάθος έως έγκλημα κατά των θεσμών. Διότι! σ' όλες τις κοινωνικές ομάδες υπάρχει ο ελάχιστος εκείνος αριθμός των επιόρκων, μήπως δεν υπάρχουν ακόμη και στους εκλεκτούς του λαού; Μερικοί δε των οποίων, δεν πρόδωσαν ακόμη και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού;
    Όταν στο σύνολο σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, σύσσωμη η εκάστοτε αντιπολίτευση στο παρελθόν, ευτυχώς σήμερα κάπως κόπασε, με τις συνεχείς απαξιωτικές αναφορές για το σύνολο του σώματος, χωρίς σθεναρή υπερασπιστική θέση της ηγεσίας του σώματος και προπαντός της πολιτικής ηγεσίας, πώς! θα μπορέσει το προσωπικό αυτό να διατηρήσει το ηθικό του ακμαίο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα σε ανάλογο βαθμό, ώστε να φέρνει εις πέρας πάντοτε, κατά τον καλύτερο τρόπο, την αποστολή του; Άρα υπάρχει πρόβλημα.
    «Ηγέτης» σημαίνει υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας ολόκληρου του προσωπικού του, με το οποίο προσπαθεί να φέρει εις πέρας την σοβαρή από πάσης πλευράς αποστολή του, ιδίως για την ελληνική πραγματικότητα. Υπ’ όψιν οι Αρχές της Ηγεσίας αναφέρουν, το προσωπικό της Μονάδος για ότι πράττει και για ότι παραλείπει να πράττει, υπεύθυνος είναι ο Διοικητής. Άρα! Η Ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας και τάξεως της χώρας, όχι μόνο δεν πρέπει να κωφεύει και να ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του θέση, αλλά συνεχώς να εμψυχώνει και να διατηρεί το ηθικό του προσωπικού του, σε λίαν υψηλό επίπεδο. Εάν συνεχίσει να μην συμβαίνει αυτό, τότε μην αναμένετε το προσωπικό αυτό, ν’αντέξει να εκτελεί την σχεδόν επί 24ωρου βάσεως   πολεμική, έναντι των ληστειών και δολοφόνων δύσκολη αποστολή του, ως και την ακόμη δυσκολότερη στην αντιμετώπιση  των νέων παραβατικών παιδιών μας σε ειδικές συναθροίσεις. Το θέμα της Ηγεσίας είναι πολύ σοβαρό, διότι όσο πηγαίνει έτσι η σύγχρονη κοινωνία του ευτελισμού των θεσμών και αξιών, τα εγκλήματα συνεχώς θ’ αυξάνονται και θα είναι ορατή πλέον η οριστική Βαβυλωνία της κοινωνίας μας. Το προσωπικό αυτό, πρέπει να επιλέγεται αξιοκρατικά και βάσει των προσόντων των (σωματικών και ψυχικών) διότι σήμερα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Και! Η στήριξη του προσωπικού, από πάσης πλευράς, πρέπει να είναι συνεχής.
    Σήμερα, πιστεύω απόλυτα, η Ελληνική Αστυνομία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από πάσης πλευράς, είναι άξια συγχαρητηρίων με βάσει τα αποτελέσματα των προσπαθειών τις, για την εφαρμογή των νόμων της Δημοκρατίας μας.
     «Μία κοινωνία  χωρίς καλά οργανωμένη αστυνομία, δίκτυα πληροφοριών και μία απαραίτητη κρατική βία κατά του εγκλήματος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία κωμωδία». [ΑΝΤΡΕ ΜΑΛΡΟ]
Νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τα θερμά συγχαρητήρια των σκεπτομένων Ελλήνων, προς την Ελληνική Αστυνομία. Διότι!  μέσα σ’ αυτήν την απαξίωση, θεσμών και αξιών και παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσωπικά και επιχειρησιακά, έχει στο ενεργητικό τις πολυάριθμες επιτυχίες, πέραν το καλώς εννοούμενον καθήκον, που άμεσα επηρεάζουν θετικά το ηθικό, το φρόνημα και την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού. Δεν φθάνει όμως αυτό, χρειάζονται στήριξη βοήθεια και συμπαράσταση στο έργο των. Η Ηγεσία της Αστυνομίας πολιτική και Στρατιωτική και η πολιτεία ακόμη, πρέπει να διασφαλίσουν τις προσπάθειες αυτής, κατά της βίας των περιθωριακών αλλοδαπών και Ελλήνων της κοινωνίας μας.   
    Για να επισημάνω την ανωτέρω ανάγκη σας υπενθυμίζω ένα περιστατικό που έλαβε χώρα, προ καιρού, στην Αμερική και το πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης όλοι οι Έλληνες,  την συμπεριφορά ενός Αμερικανού Αστυνομικού, σε καθηγητή Αμερικανικού Πανεπιστημίου. Ο περί ου λόγος αστυνομικός, κατόπιν ασφαλώς νόμιμης εντολής, μετέβη στην οικία του εν λόγω καθηγητού, σημειωτέον χρώματος μαύρου, αφού του πέρασε χειροπέδες μέσα στην οικία του και παρά την σφοδρή και σκληρή αντίσταση του κ. Καθηγητή ο αστυνομικός δεν δίστασε να τον μεταφέρει δέσμιο στο Αστυνομικό Τμήμα. Το θέμα βέβαια όπως ήταν επόμενο έλαβε διαστάσεις, ότι δηλ. η αστυνομία αναβιώνει συμπεριφορές του παρελθόντος προς τους μαύρους εποίκους κ.λπ. Επενέβη ακόμη και ο Πρόεδρος της Αμερικής κ. Ομπάμα και καυτηρίασε την συμπεριφορά του Αστυνομικού Οργάνου. Όμως! εκεί λειτουργούν οι διάφορες Κρατικές υπηρεσίες, οι εντολοδόχες για την εφαρμογή των νόμων του Κράτους με υπεύθυνες Ηγεσίες. Αμέσως η ηγεσία της Αστυνομίας πήρε θέση υπέρ του Αστυνομικού και γενικά υπέρ της Αστυνομίας και με καμία δύναμη δεν επέτρεψε ν’ αμαυρώσουν το έργο της Αστυνομίας. Αποτέλεσμα της σθεναρής στάσεως της Ηγεσίας των ήταν, ακόμη και ο Πρόεδρος της Αμερικής κ. Ομπάμα να πάρει πίσω την κριτική του για το επεισόδιο και ο οποίος τελικά περιορίστηκε στην επισήμανση ότι: «… πρόκειται απ’ ότι πληροφορήθηκα περί αρίστου αστυνομικού…».
    Στην άθλια ελληνική πραγματικότητα, μόλις συμβεί κάτι «μεμπτόν» ή «φαινομενικά μεμπτόν» από κάποιο όργανο της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθειά του επιβολής των νόμων της Τάξεως και ασφαλείας του κράτους, αρχίζουν συλλήβδην οι απαξιωτικές αναφορές για όλο το προσωπικό. Αυτό είναι μεγάλο λάθος έως έγκλημα κατά των θεσμών. Διότι! σ' όλες τις κοινωνικές ομάδες υπάρχει ο ελάχιστος εκείνος αριθμός των επιόρκων, μήπως δεν υπάρχουν ακόμη και στους εκλεκτούς του λαού; Μερικοί δε των οποίων, δεν πρόδωσαν ακόμη και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού;
    Όταν στο σύνολο σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, σύσσωμη η εκάστοτε αντιπολίτευση στο παρελθόν, ευτυχώς σήμερα κάπως κόπασε, με τις συνεχείς απαξιωτικές αναφορές για το σύνολο του σώματος, χωρίς σθεναρή υπερασπιστική θέση της ηγεσίας του σώματος και προπαντός της πολιτικής ηγεσίας, πώς! θα μπορέσει το προσωπικό αυτό να διατηρήσει το ηθικό του ακμαίο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα σε ανάλογο βαθμό, ώστε να φέρνει εις πέρας πάντοτε, κατά τον καλύτερο τρόπο, την αποστολή του; Άρα υπάρχει πρόβλημα.
    «Ηγέτης» σημαίνει υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας ολόκληρου του προσωπικού του, με το οποίο προσπαθεί να φέρει εις πέρας την σοβαρή από πάσης πλευράς αποστολή του, ιδίως για την ελληνική πραγματικότητα. Υπ’ όψιν οι Αρχές της Ηγεσίας αναφέρουν, το προσωπικό της Μονάδος για ότι πράττει και για ότι παραλείπει να πράττει, υπεύθυνος είναι ο Διοικητής. Άρα! Η Ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας και τάξεως της χώρας, όχι μόνο δεν πρέπει να κωφεύει και να ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του θέση, αλλά συνεχώς να εμψυχώνει και να διατηρεί το ηθικό του προσωπικού του, σε λίαν υψηλό επίπεδο. Εάν συνεχίσει να μην συμβαίνει αυτό, τότε μην αναμένετε το προσωπικό αυτό, ν’αντέξει να εκτελεί την σχεδόν επί 24ωρου βάσεως   πολεμική, έναντι των ληστειών και δολοφόνων δύσκολη αποστολή του, ως και την ακόμη δυσκολότερη στην αντιμετώπιση  των νέων παραβατικών παιδιών μας σε ειδικές συναθροίσεις. Το θέμα της Ηγεσίας είναι πολύ σοβαρό, διότι όσο πηγαίνει έτσι η σύγχρονη κοινωνία του ευτελισμού των θεσμών και αξιών, τα εγκλήματα συνεχώς θ’ αυξάνονται και θα είναι ορατή πλέον η οριστική Βαβυλωνία της κοινωνίας μας. Το προσωπικό αυτό, πρέπει να επιλέγεται αξιοκρατικά και βάσει των προσόντων των (σωματικών και ψυχικών) διότι σήμερα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Και! Η στήριξη του προσωπικού, από πάσης πλευράς, πρέπει να είναι συνεχής.
    Σήμερα, πιστεύω απόλυτα, η Ελληνική Αστυνομία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από πάσης πλευράς, είναι άξια συγχαρητηρίων με βάσει τα αποτελέσματα των προσπαθειών τις, για την εφαρμογή των νόμων της Δημοκρατίας μας.
     «Μία κοινωνία  χωρίς καλά οργανωμένη αστυνομία, δίκτυα πληροφοριών και μία απαραίτητη κρατική βία κατά του εγκλήματος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία κωμωδία». [ΑΝΤΡΕ ΜΑΛΡΟ]
 ~  Νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τα θερμά συγχαρητήρια των σκεπτομένων Ελλήνων, προς την Ελληνική Αστυνομία. Διότι!  μέσα σ’ αυτήν την απαξίωση, θεσμών και αξιών και παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσωπικά και επιχειρησιακά, έχει στο ενεργητικό τις πολυάριθμες επιτυχίες, πέραν το καλώς εννοούμενον καθήκον, που άμεσα επηρεάζουν θετικά το ηθικό, το φρόνημα και την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού. Δεν φθάνει όμως αυτό, χρειάζονται στήριξη βοήθεια και συμπαράσταση στο έργο των. Η Ηγεσία της Αστυνομίας πολιτική και Στρατιωτική και η πολιτεία ακόμη, πρέπει να διασφαλίσουν τις προσπάθειες αυτής, κατά της βίας των περιθωριακών αλλοδαπών και Ελλήνων της κοινωνίας μας.   
    Για να επισημάνω την ανωτέρω ανάγκη σας υπενθυμίζω ένα περιστατικό που έλαβε χώρα, προ καιρού, στην Αμερική και το πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης όλοι οι Έλληνες,  την συμπεριφορά ενός Αμερικανού Αστυνομικού, σε καθηγητή Αμερικανικού Πανεπιστημίου. Ο περί ου λόγος αστυνομικός, κατόπιν ασφαλώς νόμιμης εντολής, μετέβη στην οικία του εν λόγω καθηγητού, σημειωτέον χρώματος μαύρου, αφού του πέρασε χειροπέδες μέσα στην οικία του και παρά την σφοδρή και σκληρή αντίσταση του κ. Καθηγητή ο αστυνομικός δεν δίστασε να τον μεταφέρει δέσμιο στο Αστυνομικό Τμήμα. Το θέμα βέβαια όπως ήταν επόμενο έλαβε διαστάσεις, ότι δηλ. η αστυνομία αναβιώνει συμπεριφορές του παρελθόντος προς τους μαύρους εποίκους κ.λπ. Επενέβη ακόμη και ο Πρόεδρος της Αμερικής κ. Ομπάμα και καυτηρίασε την συμπεριφορά του Αστυνομικού Οργάνου. Όμως! εκεί λειτουργούν οι διάφορες Κρατικές υπηρεσίες, οι εντολοδόχες για την εφαρμογή των νόμων του Κράτους με υπεύθυνες Ηγεσίες. Αμέσως η ηγεσία της Αστυνομίας πήρε θέση υπέρ του Αστυνομικού και γενικά υπέρ της Αστυνομίας και με καμία δύναμη δεν επέτρεψε ν’ αμαυρώσουν το έργο της Αστυνομίας. Αποτέλεσμα της σθεναρής στάσεως της Ηγεσίας των ήταν, ακόμη και ο Πρόεδρος της Αμερικής κ. Ομπάμα να πάρει πίσω την κριτική του για το επεισόδιο και ο οποίος τελικά περιορίστηκε στην επισήμανση ότι: «… πρόκειται απ’ ότι πληροφορήθηκα περί αρίστου αστυνομικού…».
    Στην άθλια ελληνική πραγματικότητα, μόλις συμβεί κάτι «μεμπτόν» ή «φαινομενικά μεμπτόν» από κάποιο όργανο της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθειά του επιβολής των νόμων της Τάξεως και ασφαλείας του κράτους, αρχίζουν συλλήβδην οι απαξιωτικές αναφορές για όλο το προσωπικό. Αυτό είναι μεγάλο λάθος έως έγκλημα κατά των θεσμών. Διότι! σ' όλες τις κοινωνικές ομάδες υπάρχει ο ελάχιστος εκείνος αριθμός των επιόρκων, μήπως δεν υπάρχουν ακόμη και στους εκλεκτούς του λαού; Μερικοί δε των οποίων, δεν πρόδωσαν ακόμη και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού;
    Όταν στο σύνολο σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, σύσσωμη η εκάστοτε αντιπολίτευση στο παρελθόν, ευτυχώς σήμερα κάπως κόπασε, με τις συνεχείς απαξιωτικές αναφορές για το σύνολο του σώματος, χωρίς σθεναρή υπερασπιστική θέση της ηγεσίας του σώματος και προπαντός της πολιτικής ηγεσίας, πώς! θα μπορέσει το προσωπικό αυτό να διατηρήσει το ηθικό του ακμαίο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα σε ανάλογο βαθμό, ώστε να φέρνει εις πέρας πάντοτε, κατά τον καλύτερο τρόπο, την αποστολή του; Άρα υπάρχει πρόβλημα.
    «Ηγέτης» σημαίνει υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας ολόκληρου του προσωπικού του, με το οποίο προσπαθεί να φέρει εις πέρας την σοβαρή από πάσης πλευράς αποστολή του, ιδίως για την ελληνική πραγματικότητα. Υπ’ όψιν οι Αρχές της Ηγεσίας αναφέρουν, το προσωπικό της Μονάδος για ότι πράττει και για ότι παραλείπει να πράττει, υπεύθυνος είναι ο Διοικητής. Άρα! Η Ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας και τάξεως της χώρας, όχι μόνο δεν πρέπει να κωφεύει και να ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του θέση, αλλά συνεχώς να εμψυχώνει και να διατηρεί το ηθικό του προσωπικού του, σε λίαν υψηλό επίπεδο. Εάν συνεχίσει να μην συμβαίνει αυτό, τότε μην αναμένετε το προσωπικό αυτό, ν’αντέξει να εκτελεί την σχεδόν επί 24ωρου βάσεως   πολεμική, έναντι των ληστειών και δολοφόνων δύσκολη αποστολή του, ως και την ακόμη δυσκολότερη στην αντιμετώπιση  των νέων παραβατικών παιδιών μας σε ειδικές συναθροίσεις. Το θέμα της Ηγεσίας είναι πολύ σοβαρό, διότι όσο πηγαίνει έτσι η σύγχρονη κοινωνία του ευτελισμού των θεσμών και αξιών, τα εγκλήματα συνεχώς θ’ αυξάνονται και θα είναι ορατή πλέον η οριστική Βαβυλωνία της κοινωνίας μας. Το προσωπικό αυτό, πρέπει να επιλέγεται αξιοκρατικά και βάσει των προσόντων των (σωματικών και ψυχικών) διότι σήμερα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Και! Η στήριξη του προσωπικού, από πάσης πλευράς, πρέπει να είναι συνεχής.
    Σήμερα, πιστεύω απόλυτα, η Ελληνική Αστυνομία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από πάσης πλευράς, είναι άξια συγχαρητηρίων με βάσει τα αποτελέσματα των προσπαθειών τις, για την εφαρμογή των νόμων της Δημοκρατίας μας.
     «Μία κοινωνία  χωρίς καλά οργανωμένη αστυνομία, δίκτυα πληροφοριών και μία απαραίτητη κρατική βία κατά του εγκλήματος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία κωμωδία». [ΑΝΤΡΕ ΜΑΛΡΟ]
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.

***   Επίσκεψη Ομπάμα:Στην πρώτη θέση των trends το hashtag #obama_athens
Επίσκεψη Ομπάμα:Στην πρώτη θέση των trends το hashtag #obama_athens
~ Στην πρώτη θέση των trends στο ελληνικό twitter η ετικέτα (hashtag) #obama_athens, που συνοδεύει την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

Τις δηλώσεις Ομπάμα και Τσίπρα μετέδωσαν απευθείας το CNN, το BBC News (World) και το CBS News. Ο Λευκός Οίκος, επίσης μετέδωσε τις κοινές δηλώσεις των ηγετών, μέσω Facebook και Youtube, τις οποίες παρακολουθούσαν δεκάδες χιλιάδες συνδεδεμένοι χρήστες εκείνη την στιγμή, αφήνοντας εκατοντάδες σχόλια.
Ενδεικτικές επιλογές από ξένα ΜΜΕ, όπως αποτυπώθηκαν μέσω Τwitter: Το BBC News (World) στέκεται στο ότι είναι το τελευταίο ταξίδι του Μπάρακ Ομπάμα, ως Προέδρου των ΗΠΑ, στο εξωτερικό. Το Reuters στέκεται στο ότι η Ελλάδα ελπίζει, με την άφιξη του Ομπάμα, να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το πρακτορείο RT αναφέρει ότι ο Ομπάμα ταξιδεύει στην Ευρώπη για να κατευνάσει τις ανησυχίες για την στάση του νεοεκλεγέντος προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο ΝΑΤΟ. Η αμερικανική έκδοση της Daily Mail σχολιάζει τη φωτογραφία της υποδοχής Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο υπό το ψυχρό βλέμμα της προεδρικής φρουράς. Η Wall Street Journal σχολιάζει ότι ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα για να καθησυχάσει την Ευρώπη σχετικά με τις σχέσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, στον απόηχο της εκλογικής νίκης Τραμπ.Το CBS News δίνει έμφαση στη δήλωση Ομπάμα ότι «το μέλλον μας θα καθοριστεί από αυτά που έχουμε κοινά και όχι από αυτά που μας χωρίζουν».
Επίσης, ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου ανέβασε στο προσωπικό του Instagram φωτογραφία με την αναστάτωση που προκλήθηκε όταν το Air Force One σταμάτησε ένα μέτρο πιο μακριά από το σημείο όπου επρόκειτο να ακινητοποιηθεί, με συνέπεια να χρειαστεί να αλλάξει η θέση του κόκκινου χαλιού που είχε στρωθεί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας 
Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας 
~  Νέα διοίκηση έχει πλέον ο Σύλλογος Γυναικών Βαλύρας, μετά από τις εκλογές που έγιναν το βράδυ της Κυριακής.

Η νέα σύνθεση έχει ως εξής: πρόεδρος Αγάπη Συκιωτάκη - Μπουρολιά, αντιπρόεδρος Ευτυχία Μπουρολιά - Κατζάκη, γενικός γραμματέας Ευγενία Κουτσοσταθοπούλου - Μπουρίκα, ταμίας Σοφία Μπούτση - Καρύδη, μέλη: Χριστίνα Μπάκα - Βασιλοπούλου, Μαρία Σταθοπούλου - Καρύδη, Δήμητρα Κλειώτη - Παπαδοπούλου
Η τακτική γενική συνέλευση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του τ. δημαρχείου Ιθώμης, παρουσία της προέδρου της κοινότητας Βαλύρας Γεωργίας Δημητρακοπούλου. Εκεί η απερχόμενη πρόεδρος Αγάπη Συκιωτάκη - Μπουρολιά παρουσίασε στον απολογισμό της το έργο που επιτέλεσε με τις συνεργάτιδές της την προηγούμενη διετία. Η ίδια τόνισε μεταξύ άλλων, ότι όραμά της είναι να πάρει "σάρκα και οστά" η ολοκλήρωση της ανακατασκευής των γραφείων του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του περιβάλλοντα χώρου του ΟΣΕ Βαλύρας, ο οποίος λειτουργούσε ανελλιπώς από τον περασμένο αιώνα. Στόχος είναι η διαμόρφωσή του σε έναν πολιτιστικό πολυχώρο, όπου θα στεγαστεί ο Σύλλογος Γυναικών, τα 4 τμήματα παραδοσιακών χορών με την καθηγήτρια χορού Τόνια Ηλιοπούλου, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ιθώμης του Αστέρα και όλοι οι σύλλογοι και φορείς που έχουν δράση στην περιοχή. 

***  Ο ΣΕΒ για τη χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
Ο ΣΕΒ για τη χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
~ Οι ανάγκες χρηματοδότησης, ρευστότητας και επενδύσεων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, συζητήθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, με συμμετοχή εκπροσώπων των τραπεζών, οι οποίοι παρουσίασαν τις λύσεις που προσφέρουν τα πιστωτικά ιδρύματα για τη χρηματοδότηση των μμε.
Βασικό στοιχείο που προέκυψε από τη συζήτηση, ήταν ότι οι μεγάλες διαφορές στα επιτόκια με την ευρωζώνη (5.3% στην Ελλάδα σε σχέση με 1.83% στην ευρωζώνη) και η παράταση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές, παραμένουν σημαντικό αγκάθι για την εξυγίανση επιχειρήσεων και τραπεζών και δυσχεραίνουν την τραπεζική χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα, το υψηλό κόστος χρηματοδότησης θέτει ζητήματα επιβίωσης για τις εξωστρεφείς και υγιείς επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες που δεν έχουν τις αντοχές των μεγάλων επιχειρήσεων. Στη συνάντηση επισημάνθηκε ακόμη, ότι πολλές υγιείς επιχειρήσεις στη χώρα μας αντιμετωπίζουν επιτόκια δυσανάλογα σε σχέση με επιχειρήσεις σε διαδικασία διακανονισμών των υποχρεώσεών τους, ενώ ταυτόχρονα, για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις, η αναντιστοιχία επιτοκίων τις πλήττει σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό τους, που έχει πρόσβαση σε πολύ πιο φτηνή χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΕΒ, οι εκπρόσωποι των τραπεζών ανέφεραν στην εκδήλωση τα εξής:
Η Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, παρουσίασε τα διαφορετικά εργαλεία ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που προσφέρει η Εθνική Τράπεζα, μέσα από ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, Fixed Income Products, λύσεις value chain finance, αλλά και άλλα εξειδικευμένα εργαλεία και προγράμματα.
Ο Ανδρέας Χασάπης της Eurobank, είπε πως «οι πρόσφατες συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, για χρηματοδοτήσεις και εγγυήσεις συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ, εντάσσονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Eurobank για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, και κατ' επέκταση, της προσπάθειας για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή στη κανονικότητα για τις επιχειρήσεις συνολικά».
Ο Αθανάσιος Ψύλλος της Τράπεζας Πειραιώς, παρουσίασε ως εξειδικευμένη στην παροχή υπηρεσιών προς μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, τον νέο αναπτυξιακό νόμο (Ν.4399/2016), τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, το νέο μοντέλο αναπτυξιακής τραπεζικής, το πλαίσιο στήριξης εξαγωγικών επιχειρήσεων, τη συμβολαιακή τραπεζική, και νέες πλατφόρμες παροχής πληροφόρησης και ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Ο Τηλέμαχος Γεωργάκης της Alpha Bank, τόνισε πως «βασική προϋπόθεση παραμένει η εκπόνηση βιώσιμων και ρεαλιστικών επιχειρηματικών σχεδίων που να στοχεύουν σε ανάπτυξη, καινοτομία και εξωστρέφεια» και πως «οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, μπορούν να χρηματοδοτηθούν, τόσο μέσω κλασικών εργαλείων χρηματοδότησης (κεφάλαια κίνησης, δάνεια, προϊόντα leasing και factoring, προϊόντα συμβολαιακής επιχειρηματικότητας), όσο και μέσω προϊόντων που δημιουργούνται από κοινού από τις τράπεζες και διεθνείς φορείς (π.χ. EIB, EIF, EBRD, κ.ά.)».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Γαλλία: Την υποψηφιότητά του θα ανακοινώσει ο Εμμανουέλ Μακρόν
Γαλλία: Την υποψηφιότητά του θα ανακοινώσει ο Εμμανουέλ Μακρόν
~ O Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τετάρτη ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, έκανε σήμερα γνωστό μια πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του πρώην υπουργού Οικονομίας.
«Το αποφάσισε και η απόφαση ελήφθη πριν από πολύ καιρό» επισήμανε αυτή η πηγή, συμπληρώνοντας ότι ο Μακρόν δεν πιστεύει πως ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται σε θέση να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

*** Διανομή κρέατος σε πολύτεκνους της Μεσσηνίας
Διανομή κρέατος σε πολύτεκνους της Μεσσηνίας
~ Με ανακοίνωσή της η Ενωση Πολυτέκνων Καλαμάτας και Περιχώρων "Η Αδελφότης" καλεί τα μέλη της με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ να προσκομίσουν στα γραφεία του συλλόγου το θεωρημένο βιβλιάριο πολυτέκνων και το τελευταίο εκκαθαριστικό της Εφορίας, ώστε να μπουν στη λίστα για να πάρουν δωρεάν κρέας τα Χριστούγεννα.
Τα μέλη που τηρούν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα παραπάνω μέχρι και τις 28 του τρέχοντος μήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του συλλόγου, Μπουλούκου 25, Καλαμάτα, τηλ. 27210 27608.

*** Ρωσία: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην υπουργός Οικονομίας Ουλιουκάγεφ
Ρωσία: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην υπουργός Οικονομίας Ουλιουκάγεφ
~ Ρωσικό δικαστήριο διέταξε σήμερα να τεθεί ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ υπό κράτηση κατ' οίκον για διάστημα δύο μηνών, ως την 15η Ιανουαρίου 2017.
Ο Ουλιουκάγεφ κατηγορείται ότι επιδίωξε να αποσπάσει ποσό ύψους 2 εκατ. δολαρίων ως δωροδοκία από τη Rosneft, τη μεγαλύτερη εταιρεία του πετρελαϊκού τομέα στη Ρωσία. Ο ίδιος αρνήθηκε την ενοχή του. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο μεταξύ τόνισε ότι η υπόθεση του φαίνεται αδιανόητη.
«Αυτό που θέλω να πω για τη σύλληψη του υπουργού (Οικονομίας της Ρωσίας) Ουλιουκάγεφ (είναι το εξής): προφανώς, αποτελεί βαρύ πλήγμα για τις αρχές και για την κυβέρνηση», είπε ο Μεντβέντεφ μιλώντας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ενωμένη Ρωσία στη Κρατική Δούμα, την Κάτω Βουλή της Ρωσίας. «Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο για μένα», πρόσθεσε. Ο Μεντβέντεφ διευκρίνισε ότι συζήτησε την υπόθεση με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τελευταίος έχει την ίδια άποψη.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η υπόθεση ενδέχεται να οφείλεται σε μια σύγκρουση φατριών στη ρωσική κυβέρνηση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-TASS-Sputnik

***  Μια Μήδεια της σύγχρονης εποχής...
Μια Μήδεια της σύγχρονης εποχής...
~ Η εισαγγελέας εκτιμά πως ο θάνατος του Κωστή Πολύζου προήλθε από δηλητηρίαση -  Πρότεινε την ενοχή των γονιών για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας κατά της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου κατά την εισήγησή της και λίγο πριν παρθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντας την μητέρα του 23χρονου ως «μια ΜΉΔΕΙΑ της σύγχρονης εποχής». Παράλληλα, η εισαγγελέας εκτιμά πως ο θάνατος του Κωστή Πολύζου προήλθε από δηλητηρίαση.
«Με την απόφασή σας θα ήθελα να μην αφήσετε να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή…να αναβιώσει και να δικαιωθεί…είχε άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του…κατηγορήθηκε…ναι, πράγματι είναι μια ΜΉΔΕΙΑ της σύγχρονης εποχής. Χειρότερη από Μήδεια, γιατί η Δ.Κ. ωθήθηκε από πραγματικά ταπεινά αίτια», τόνισε η εισαγγελέας, με την ολοκλήρωση της εισήγησης της οποίας το κοινό που παρακολουθεί τη δίκη ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «μπράβο»!  Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των γονιών για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.  Μάλιστα επισήμανε πως αν και λείπουν τα αποδεικτικά στοιχεία που οδηγούν ευθέως στην εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος για την αιτία θανάτου, υπάρχουν ενδείξεις που αναφέρονται ως αποδεικτικά στοιχεία, με γενικές αλήθειες, που εάν επαληθευτούν οδηγούν στην ενοχή των γονιών του Κωστή Πολύζου.
 Αναλυτικά η εισήγηση και η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη σύμφωνα με το kozanimedia.gr:
- Το ότι το πτώμα βρέθηκε στο κτήμα του Χ. Ντιού, το οποίο επισκεπτόταν.Επικαλείται την αυτοψία της αστυνομίας και την κατάθεση του κυνηγού.
- Σαφής ένδειξη πως στόχος όσων το έβαλαν εκεί ήταν να κρύψουν το πτωμα και όχι για να ενοχοποιήσουν κάποιους. Το σημείο ταφής ήταν επιμελώς μελετημένο. Η πρόσβαση ήταν δυνατή σε σαρκοβόρα ζώα, που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν το κρισιμο στοιχείο να βρεθούν τα σπλάχνα του θανόντος
- Οι κατηγορούμενοι καθυστέρησαν να δηλώσουν την εξαφάνιση του Πολύζου.
- Δεν υπέδειξαν το αγροτεμάχιο της οικογένειας στο οποίο βρέθηκε το πτώμα
- Ήταν γνωστό σε αυτούς πως ο Κωστής δεν είχε σχέση με το Άγιο Όρος. Αλλά υπέδειξαν πως θα μπορούσε να είχε πάει στο Άγιο Όρος.
- Ο Κωστής βρέθηκε με ένδυση εσωτερικού σπιτιού, χωρίς παπούτσια. Την ημέρα εκείνη έβρεχε καταρρακτωδώς και όλοι οι γείτονες ήταν μέσα στα σπίτια τους. Η αιτία που δεν άκουσαν είτε είναι ο ήχος της βροχής είτε να μην υπάρχει τρόπος θανάτου με θόρυβο. θεωρώ πως έχει γίνει με δηλητηρίαση!
- Συνέχισαν τη ζωή τους, δεν έχασαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τους ενδιέφερε η άμυνά τους και όχι να βρουν τι έγινε.
- Σε ηλικία 23 ετών ο Κωστής ήταν υπερχρεωμένος και όχι από επιλογή του. Δε μπορούσε να μη διαμαρτυρηθεί εκτός αν ήταν ηλίθιος. Ο Κωστής δεν ήταν.Ήταν πολύ έξυπνο παιδί και γνώριζε τι σήμαινε αυτό.
- Σοβαρότατη ένδειξη είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Αποδείχθηκε πως η Δ.Κ. πήρε τηλ τον Σπύρο και όχι το σύζυγό της. Μετά τον αδερφό της. Ο μάρτυρας Τσ. κατέθεσε πως δεν της έδωσε το κιν. τηλ της σπιτονοικοκυράς και επικοινώνησε μαζί της 8 το πρωί. Ήταν εντελώς προσχηματική, ώστε να δημιουργήσει άλλοθι, ώστε να καταδείξει ότι εκείνη τη βραδιά ο Χ. Ντ. ήταν στη Μαγούλα. ΄Δεν αποδείχθηκε πως το κινητό είχε πρόβλημα, σύμφωνα και με τη λογική, για μια μόνο ημέρα. Ο Χ. Ντ. απομακρύνθηκε από τον Ασπρόπυργο όπως καταθέτει η κυρία Σκλαβουνάκη. Η κατάθεσή της, σε συνδυασμό με τα ψεύδη της Δ.Κ. προς τα νοσοκομεία, που δεν έχουν καταγραφεί, αλλά και σε συνδυασμό με το ότι η μάνα δεν ενημέρωσε το σύντροφό της αμέσως. Ο Χ.ΝΤ. έφυγε από εκεί, πήγε στη Σιάτιστα..σκότωσαν τον Κωστή και τον έθαψαν στο κτήμα. Ο ιατροδικαστής αποδίδει το θάνατο 10 μήνες νωρίτερα, δηλαδή στο χρόνο που αποδίδεται η δολοφονία.
- Πέρα από κάθε λογική αμφισβήτηση, ο Χ.ΝΤ δε βρισκόταν στην Αττική, αλλά στη Σιάτιστα, όπου με τη σύζυγό του σκότωσαν τον Κωστή.
- Ο Κωστής στερήθηκε τα πάντα από μικρός…από κάθε έννοια περιουσίας…και στο τέλος από το αγαθό της ανθρώπινης ζωής.
- Το σώμα του διαμελίστηκε…από τα σαρκοφάγα ζώα…το μισό…δε νομίζω πως είναι μια προοπτική ή κάτι που μπορεί να σκεφτεί ακόμη και εχθρός κάποιου.
- Με την απόφασή σας θα ήθελα να μην αφήσετε να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή…να αναβιώσει και να δικαιωθεί…είχε άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του…κατηγορήθηκε…ναι, πράγματι είναι μια ΜΉΔΕΙΑ της σύγχρονης εποχής. Χειρότερη από Μήδεια, γιατί η Δ.Κ. ωθήθηκε από πραγματικά ταπεινά αίτια, γιατί ήθελε να απαλλαχθεί από την οικονομική υποχρέωση των οφειλών. Αυτό θα πρέπει να καταδικαστεί για να αναβιώσει η θύμηση, η ψυχή του Κωστή…
- Σαφέστατα προκύπτει η ενοχή των κατηγορουμένων, γιατί σε ήρεμη ψυχική κατάσταση δολοφόνησαν τον Κωστή Πολύζο. Μπορεί ο τρόπος θανάτου για κάποιο από τους δυο να μην εξισώνεται, αλλά εξίσου η κατηγορία βαρύνει και τους δυο.
- Προτείνω την ενοχή τους για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Πηγή:www.protothema.gr

***  Ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος του φασιστικού πανό στον αγώνα Ελλάδα-Βοσνία
Ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος του φασιστικού πανό στον αγώνα Ελλάδα-Βοσνία
~ Ένα άτομο ταυτοποιήθηκε, ως ο κάτοχος του πανό με φασιστικό περιεχόμενο, που αναρτήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στον αγώνα της εθνικής μας ομάδας εναντίον της αντίστοιχης της Βοσνίας για τα προκριματικά του επόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για την υπόθεση που δεν υπήρξε σύλληψη λόγω παρέλευσης της διαδικασίας του αυτοφώρου, έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία που αναμένεται να αποσταλεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
Σημειώνεται ότι το θέμα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος με σχετική επιστολή του προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ζητούσε τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Καλλιτεχνικός διευθυντής στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με βάση τη μελέτη της Planet
Καλλιτεχνικός διευθυντής στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με βάση τη μελέτη της Planet
~  Με το που θα κλείσει το έργο, θα προκηρυχθεί η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Χορού και κει θα πάει η Σχολή Χορού.
Αυτός είναι ο προγραμματισμός του Δήμου Καλαμάτας για το Μέγαρο Χορού, σύμφωνα με το δήμαρχο Π. Νίκα.
Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποια ζητήματα -δεν μπορώ να σας προσδιορίσω το επίπεδο- στη σκηνή, που αποτελεί την καρδιά του Μεγάρου. Ηδη γίνεται μία μελέτη από την εταιρεία που κατασκευάζει και το πενταπλάσιο σε κόστος -είναι και πολύ μεγαλύτερο- Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου. Πιστεύω τελειώνουμε γρήγορα».
Υπενθύμισε ότι «έχουμε τη μελέτη της Planet, η οποία θα είναι ο οδηγός μας για τη λειτουργία του Μεγάρου» και υπενθύμισε πως «στο Μέγαρο θα στεγαστεί η Σχολή Χορού, ώστε το Μέγαρο να είναι ζωντανό καθημερινά».
Ο κ. Νίκας διαβεβαίωσε ότι «αμέσως θα προκηρυχθεί η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή» και εξήγησε: «Θα υπάρξει καλλιτεχνικός διευθυντής ο οποίος θα έχει δραστηριότητες πνευματικού, πολιτιστικού, πολιτικού και κυρίως οικονομικού περιεχομένου -λέω κυρίως οικονομικού γιατί δεν μπορεί να επιβαρύνει το ταμείο του δήμου το Μέγαρο Χορού- να τις προωθήσει ο ίδιος. Υπάρχει ενδιαφέρον από πολύ σοβαρούς ανθρώπους για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού. Εννοώ ως καλλιτεχνικοί διευθυντές και βεβαίως και το στελεχιακό δυναμικό και η εμπειρία του Kalamata:21 θα αξιοποιηθεί. Δεν θα μείνει το Μέγαρο Χορού ένας άδειος χώρος. Μπορεί να μην υπήρξε μελέτη για τη λειτουργία του, όταν άρχισε να κατασκευάζεται -έτσι γίνονταν τα έργα στην Ελλάδα- ή μάλλον όταν άρχισε να μελετιέται. Το πρώτο που έπρεπε να γίνει, είναι η μελέτη για τη λειτουργία του και μελέτη κόστους - οφέλους. Μπορεί με τις κατάλληλες κινήσεις το Μέγαρο Χορού να είναι ένας φάρος πολιτισμού για όλη την περιοχή».   Γ.Σ.

*** Ολλανδία:Απαγόρευση εκτροφής πτηνών λόγω Η5Ν8
Ολλανδία:Απαγόρευση εκτροφής πτηνών λόγω Η5Ν8
~ Η Ολλανδία εντείνει τα μέτρα που λαμβάνει προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών H5N8 στο έδαφός της, αφού στο επικίνδυνο αυτό στέλεχος αποδίδεται ο θάνατος δεκάδων εκτρεφόμενων πουλιών και 1.250 θαλάσσιων πτηνών.
Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές απαγόρευσαν την εκτροφή πουλιών στο ύπαιθρο, ενώ σήμερα η κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης να επισκέπτονται τρίτα πρόσωπα τις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, δεν επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή με τα πουλιά οι επισκέπτες των ζωολογικών κήπων, των παιδότοπων, ακόμη και όσοι επισκέπτονται ιδιώτες που έχουν πτηνά στο σπίτι τους ως ζώα συντροφιάς.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Μάρτιν φαν Νταμ διευκρίνισε ότι απαγορεύονται οι εκθέσεις πουλιών και το κυνήγι θαλάσσιων πτηνών. "Αυτά τα επιπρόσθετα μέτρα λαμβάνονται για προληπτικούς λόγους, αφού ο ιός εντοπίστηκε σε πτηνοτροφεία στην Ουγγαρία, τη Γερμανία και την Αυστρία", υπογράμμισε. Το στέλεχος H5N8 δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, σε αντίθεση με το στέλεχος H5N1.
Στο Ρότερνταμ, ένα πάρκο έκλεισε τον ζωολογικό κήπο του αφού πολλά θαλασσοπούλια που φιλοξενούσε πέθαναν από τη γρίπη. Τα άλλα είδη, που μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, έχουν περιοριστεί σε κλειστό χώρο. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν 1.250 θαλασσοπούλια νεκρά στις όχθες της λίμνης Μάρκερμερ, κοντά στο Άμστερνταμ.
Νωρίτερα, και η Ελβετία απαγόρευσε την εκτροφή πτηνών στο ύπαιθρο καθώς το στέλεχος H5N8 εντοπίστηκε σε άγρια πουλιά που βρέθηκαν νεκρά στις όχθες της λίμνης Κωνσταντίας (Μπόντενζεε), στη λίμνη Λεμάν και στη λίμνη Νεσατέλ.  ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

*** Γερμανία: Μόλις το 13% των προσφύγων εργάζεται στην χώρα
Γερμανία: Μόλις το 13% των προσφύγων εργάζεται στην χώρα
~  Όταν οι πρόσφυγες ξεκίνησαν να φτάνουν στην Γερμανία σε μεγάλους αριθμούς το καλοκαίρι του 2015, πολλοί πολιτικοί και οικονομολόγοι εκτίμησαν ότι η άφιξη τους στην χώρα θα αποτελέσει μια λύση στην έλλειψη έμπειρου εργατικού δυναμικού.
Μια μελέτη όμως που δημοσιεύτηκε σήμερα δείχνει πως μέχρι σήμερα μόλις ένας στους οχτώ νεοεισερχόμενους πρόσφυγες έχει βρει εργασία. Περίπου 1,1 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στην Γερμανία από τις αρχές του 2015 και οι ανησυχίες για την ασφάλεια και για την ενσωμάτωση τους στην γερμανική κοινωνία οδήγησαν σε αύξηση των ποσοστών του ακροδεξιού και αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Η έρευνα σχετικά με το εργασιακό καθεστώς των προσφύγων, το μορφωτικό τους επίπεδο και τις αξίες που μοιράζονται, διεξήχθη από το τμήμα ερευνών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων και τα ινστιτούτα ερευνών IAB και DIW. Το δείγμα ήταν 2.349 πρόσφυγες ηλικίας άνω των 18ετών που κατέφθασαν στην Γερμανία από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016 και πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα Ιουνίου–Οκτωβρίου 2016. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 13% των προσφύγων που έφτασαν στην χώρα από τον περασμένο χρόνο έως και τον Ιανουάριο του 2016 έχουν βρει εργασία. Πολλοί από τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων ασύλου τους και ως εκ τούτου έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Ο Χέρμπερτ Μπρύκερ από το Ινστιτούτο για την Έρευνα στον τομέα της Απασχόλησης (IAB) τόνισε ότι η εμπειρία δείχνει ότι το 50% περίπου των μεταναστών τείνει να βρίσκει εργασία μετά από πέντε χρόνια παραμονής στην Γερμανία, τουλάχιστον το 60% εργάζεται έπειτα από 10 χρόνια παραμονής στην χώρα και το 70% έπειτα από 15 χρόνια. Όπως επισήμανε, τα ποσοστά αυτά πιθανώς να επαληθευτούν στην περίπτωση των προσφύγων που εισήλθαν πρόσφατα στην χώρα, καθώς τους προσφέρονται περισσότερα μαθήματα γλωσσομάθειας και δέχονται περισσότερη βοήθεια από κέντρα έρευνας εργασίας και τους γερμανούς πολίτες από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.
Όμως, όπως πρόσθεσε, οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες δεν εισήλθαν στην χώρα κατά κύριο λόγο για να εργαστούν και δεν ήταν τόσο καλά προετοιμασμένοι όπως άλλες κοινωνικές ομάδες. Ο μεγάλος αριθμός αφίξεων παράλληλα οδήγησε σε εντονότερο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας. Ανάμεσα σε εκείνους που δεν εργάζονται και έφτασαν στην Γερμανία έπειτα από τον Ιανουάριο του 2013, περισσότεροι από τα ¾ αυτών δηλώνουν πως «ασφαλώς» και επιθυμούν να εργαστούν και το 15% πως «πιθανώς» να θέλουν να εργαστούν.
Περίπου τα ¾ των προσφύγων σε ηλικία 18-65 ετών δηλώνουν ότι είχαν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία πριν την άφιξη τους στην Γερμανία, ενώ το 13% είχε εργαστεί σε θέσεις διοίκησης. Σχεδόν το 90% δεν μιλούσε την γερμανική γλώσσα όταν έφτασε στην χώρα, ένα μεγάλο εμπόδιο για πολλούς εργοδότες. Η συντριπτική πλειοψηφία των νεοεισερχόμενων προσφύγων απαντά πως μοιράζεται κοινές αξίες με τους γερμανούς πολίτες, με το 96% να συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχει ένα δημοκρατικό σύστημα και το 92% πως τα ίσα δικαιώματα για άνδρες και γυναίκες αποτελούν μέρος της δημοκρατίας.
Κατά μέσο όρο, οι πρόσφυγες έχουν εγκαθιδρύσει επικοινωνία με τρεις γερμανούς πολίτες και πέντε ανθρώπους από τις χώρες τους που δεν γνώριζαν πριν φτάσουν στην Γερμανία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Απομιμήσεις τα 65 σχέδια ενός "χαμένου" μπλοκ του Βαν Γκογκ
Απομιμήσεις τα 65 σχέδια ενός "χαμένου" μπλοκ του Βαν Γκογκ
~ Τα σχέδια που περιέχονται σε ένα μπλοκ που "ξαναβρέθηκε" πρόσφατα και υποτίθεται ότι ήταν άγνωστα μέχρι σήμερα έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, δεν είναι παρά "απομιμήσεις", διαβεβαιώνει το Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ.
Οι ειδικοί του μουσείου, βασιζόμενοι σε "χρόνια ερευνών" για τα σχέδια του Ολλανδού ζωγράφου που περιλαμβάνονται στη συλλογή του μουσείου αλλά και σε άλλα ιδρύματα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτά τα "ανέκδοτα σκίτσα" είναι απομιμήσεις. Στην ανακοίνωσή του το μουσείο επισημαίνει διαφορές στο μελάνι που έχει χρησιμοποιηθεί στα έργα αυτά, στο στιλ των σχεδίων και σε διάφορα "τοπογραφικά" λάθη.
Νωρίτερα σήμερα, ο γαλλικός εκδοτικός οίκος Le Seuil είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να κυκλοφορήσεις σε πολλές χώρες αυτό το μπλοκ, που περιέχει 65 σχέδια. Το μπλοκ, που ανήκει σε ιδιώτες, περιέχει ένα σχέδιο ανά σελίδα. Όλα είναι ζωγραφισμένα με μελάνι και τα περισσότερα εικονίζουν τοπία του Αρλ, λουλούδια και δέντρα, όπως κυπαρίσσια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

*** Διανομή βοήθειας στο Δήμο Μεσσήνης
Διανομή βοήθειας στο Δήμο Μεσσήνης
~ Με ανακοίνωσή του χθες ο Δήμος Μεσσήνης καλεί τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους), να προσέλθουν το αργότερο μέχρι αύριο στο Δημαρχείο Μεσσήνης και στις κατά τόπους έδρες των δημοτικών ενοτήτων για να παραλάβουν σαμπουάν, υγρό καθαριστικό, ζάχαρη, μακαρόνια, φασόλια, γάλα εβαπορέ, μήλα, πορτοκάλια, λάχανο, τυρί φέτα και κοτόπουλο.
Η διανομή των παραπάνω ειδών ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα, ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους για να μπορέσουν να παραλάβουν τα τρόφιμα και τα άλλα είδη που τους παρέχονται.

***  3.274 πρόσφυγες στη χώρα μας τον μήνα Οκτώβριο
3.274 πρόσφυγες στη χώρα μας τον μήνα Οκτώβριο
~ Σε 3.274 ανήλθαν το μήνα Οκτώβριο, οι μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν δια θαλάσσης στη χώρα μας και συνελήφθησαν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του υπουργείου Ναυτιλίας.
Από αυτούς, οι 138 αποπειράθηκαν να διαφύγουν παράνομα σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώ 54 είχαν πλαστά ταξιωδιωτικά έγγραφα. Το λιμενικό σώμα, τοn συγκεκριμένο μήνα διαχείριστηκε στις κατα τόπους λιμενικές αρχές 151 περιστατικά, ενώ συνέλαβε 16 διακινητές, και κατέσχεσε 17 σκάφη και 3 οχήματα.
Τον περασμένο μήνα, οι μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν στη χώρα μας δια θαλάσσης ανήλθαν σε 3.121, εκ των οποίων 157 από αυτούς προσπάθησαν να περάσουν σε κάποια χώρα της ΕΕ. Επίσης 56 ήταν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Το Λιμενικό τον Σεπτέμβριο του 2016, διαχειρίστηκε συνολικά 147 περιστατικά συλλαμβάνοντας 32 διακινητές, ενώ κατέσχεσε 18 σκάφη και 4 οχήματα.   ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Οι τζιχαντιστές του ΙΚ εκδιώχθηκαν από μεγάλο μέρος της ανατολικής Μοσούλης
Οι τζιχαντιστές του ΙΚ εκδιώχθηκαν από μεγάλο μέρος της ανατολικής Μοσούλης
~  Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει πάνω από το ένα τρίτο της ανατολικής Μοσούλης, τέσσερις εβδομάδες αφότου εξαπέλυσαν την επίθεσή τους για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του ΙΚ από την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα ένας Ιρακινός αξιωματούχος.
"Πάνω από τη μισή (ανατολική Μοσούλη) έχει απελευθερωθεί", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Η επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου. Η πόλη έχει σχεδόν περικυκλωθεί από τα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια. Οι ειδικές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (CTS) του Ιράκ ήταν οι πρώτες που μπήκαν στη Μοσούλη από το ανατολικό Μέτωπο και έχουν εκδιώξει τους τζιχαντιστές από πολλές συνοικίες, μολονότι συναντούν ισχυρή αντίσταση.
Στο νότιο μέτωπο, οι ιρακινές δυνάμεις πλησιάζουν στο αεροδρόμιο της Μοσούλης. Εκτός από τη Μοσούλη, το ΙΚ ελέγχει ακόμη το Ταλ Άφαρ, στο δυτικό Ιράκ, καθώς και κάποιες κοινότητες στη σουνιτική επαρχία Αλ Άνμπαρ.  ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

*** 52.000 ευρώ για αναπλάσεις στην ενότητα Αετού 
52.000 ευρώ για αναπλάσεις στην ενότητα Αετού 
~ Την έγκριση ανάληψης δαπανών και την ψήφιση πιστώσεων του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2016 ενέκρινε ομόφωνα χθες το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Πιο συγκεκριμένα ψηφίστηκαν οι εξής δαπάνες: 200 ευρώ για τη μεταφορά βιβλιοθήκης που έγινε δωρεά στο δήμο, 1.500 ευρώ για την αποσυναρμολόγηση και μεταφορά μεταλλικών ραφιών στη Δ.Ε. Φιλιατρών, 600 ευρώ για συντήρηση και επισκευή καυστήρων, 6.198 ευρώ για την προμήθεια θραυστών υλικών για τη Δ.Ε. Φιλιατρών, 6.198 για τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας και 6.198 για τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, 1.884 ευρώ για την επισκευή ηχητικού συστήματος, 7.253 ευρώ για τη βελτίωση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κτηρίου Φιλαρμονικής και κλειστού γηπέδου Γαργαλιάνων, 20.000 ευρώ για επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων, 6.698 ευρώ για ηχητική εγκατάσταση στο Κοπανάκι.
Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η έγκριση δαπάνης με την ψήφιση πίστωσης και τον καθορισμό των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού «Αστικές αναπλάσεις Δ.Ε. Αετού» προϋπολογισμού 52.000 ευρώ που θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου. Οπως τονίστηκε, με το έργο αυτό θα γίνει τσιμεντόστρωση στην Αγία Τριάδα στο Ριζοχώρι, διαρρύθμιση της πλατείας στην Πολυθέα και πλακοστρώσεις στο Κρυονέρι.
Την αντίθεσή του εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Αλέκος Κουτρουμπής, ο οποίος τόνισε ότι τα χρήματα θα έπρεπε να πάνε για το γήπεδο Κοπανακίου, σε έργα δηλαδή για τα οποία προορίζονταν. Σημείωσε ακόμη πως οι τροποποιήσεις που γίνονται στον προϋπολογισμό έχουν σκοπό το μπέρδεμα -"για να κάνετε πλάτες και ρουσφέτια" είπε χαρακτηριστικά.
Αντιδρώντας ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης τον ρώτησε αν οι πλατείες είναι ρουσφέτια. "Τα ποσά αυτά ήρθαν από την ύδρευση λόγω του ότι έργα που είχαν προϋπολογιστεί να γίνουν από το δήμο στον τομέα της ύδρευσης πλέον έχουν περάσει στη ΔΕΥΑΤ" είπε.
Στα υπόλοιπα θέματα, ομόφωνα εγκρίθηκε η σύνταξη της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Η πρόεδρος Μαρία Πανουσιοπούλου σημείωσε ότι από 1/1 μέχρι 30/9 τα εισπραχθέντα είναι 13.844.935 ευρώ και τα πληρωθέντα 7.634.395 ευρώ.
Ακόμη η επιτροπή αποφάσισε την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης που αφορούν την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης της Κυπαρισσίας στην ΠΕ 3. Πολίτες είχαν προσφύγει κατά της τιμής που είχε καθοριστεί για την εισφορά σε χρήμα έναντι γης από την ένταξή τους στο σχέδιο πόλης. Αρχική τιμή είχε οριστεί στα 210 ευρώ το τετραγωνικό και μετά τις εφέσεις έπεσε κατά περίπτωση στα 70 και 100 ευρώ. Μετά από πρόταση και της δικηγόρου του δήμου τελικά δεν θα ασκηθεί έφεση.
Τέλος εγκρίθηκε ένταλμα προπληρωμής για τα έξοδα μετακίνησης ενός δημοτικού υπαλλήλου και τριών δημοτικών συμβούλων στην έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, ύψους 2.700 ευρώ.  Κ.Μπ.

***  Εμπλοκή Ελληνικών με τουρκικά μαχητικά λόγω παραβίασης του FIR Αθηνών
Εμπλοκή Ελληνικών με τουρκικά μαχητικά λόγω παραβίασης του FIR Αθηνών
~ Δύο τουρκικά αεροσκάφη και 2 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναερίας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 2 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Σε 3 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.
Τα 2 τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Τζούλιαν Ασάνζ που τον κατηγορούν για βιασμό
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Τζούλιαν Ασάνζ που τον κατηγορούν για βιασμό
~ Η κατάθεση του Τζούλιαν Ασάνζ, που κατηγορείται για βιασμό στη Σουηδία, ολοκληρώθηκε σήμερα, κλείνοντας έτσι άλλο ένα επεισόδιο σε ένα πολύπλευρο, δικαστικό και διπλωματικό σίριαλ.
Η κατάθεση δόθηκε στην πρεσβεία του Ισημερινού όπου έχει καταφύγει ο 45χρονος Αυστραλός από το 2012, σε έναν εισαγγελέα του Ισημερινού, παρουσία της Ίνγκριντ Ίσγκρεν, της γενικής εισαγγελέως της Σουηδίας. Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα καμία λεπτομέρεια της κατάθεσης καθώς οι εισαγγελικές αρχές επικαλούνται το απόρρητο των ερευνών.
Οι αρχές του Ισημερινού θα υποβάλουν στις σουηδικές εισαγγελικές αρχές το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της κατάθεσης ώστε να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Ασάνζ ή αν η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο. Ο Ασάνζ αρνείται ότι βίασε μια γυναίκα από τη Σουηδία, τον Αύγουστο του 2010. Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το WikiLeaks, "συνεργάστηκε πλήρως" με τις αρχές, αφού όπως ισχυρίζεται ζητούσε εδώ και πολύ καιρό να ακουστεί και η δική του άποψη.
Σε βάρος του Ασάνζ έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Στοκχόλμη μετά την καταγγελία της γυναίκας, το 2010. Οι σουηδικές αρχές την εποχή εκείνη του επέτρεψαν αρχικά να φύγει από τη χώρα, αλλά στη συνέχεια ζήτησαν τη σύλληψή του από τη Βρετανία, τη χώρα όπου βρισκόταν τότε. Αφού εξαντλήθηκαν όλες οι νομικές οδοί για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, τον Ιούνιο του 2012 ο Ασάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και ζήτησε άσυλο. Έκτοτε, δεν έχει εγκαταλείψει τον χώρο της πρεσβείας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

*** Κίνδυνος έκπτωσης από δημοτικός σύμβουλος του ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη - Δείτε γιατί
Κίνδυνος έκπτωσης από δημοτικός σύμβουλος του ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη - Δείτε γιατί
~  Επιστολές για πειθαρχική παρέμβαση προς την αρμόδια ελεγκτική επιτροπή, φέρεται να έστειλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας Δημήτριος Τάχος, εναντίον του γνωστού ηθοποιού και δημοτικού συμβούλου Λάρισας Αλέξη Γεωργούλη, αλλά και της δικηγόρου και δημοτικής συμβούλου Άσπας Σουλούκου, λόγω του μεγάλου αριθμού απουσιών τους, από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Δημήτρης Τάχος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε πως «ο κανονισμός που αναφέρεται στη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων είναι ξεκάθαρος», ενώ σημείωσε πως με την επιστολές του αυτές και σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η επιτροπή θα τους καλέσει σε απολογία, ενώ είναι πιθανό να τεθούν σε αργία ή να εκπέσουν του αξιώματος.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. θεωρεί πως πρέπει να υπάρχει ένας πολιτικός πολιτισμός, δηλώνοντας βέβαια ότι «πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες».
Από την μεριά της η δημοτική σύμβουλος Άσπα Σουλούκου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε πως έχει αποστείλει εξώδικο προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αρνούμενη πως η ίδια έχει παραβιάσει τον κανονισμό, ενώ επεσήμανε πως «όλες οι απουσίες από τις συνεδριάσεις είναι δικαιολογημένες».
Η Άσπα Σουλούκου είπε πως με το εξώδικο που έστειλε ζητά «να εφαρμοστεί η νομιμότητα για όλους σε όλα», ενώ τόνισε πως εκφράζει την έκπληξη και την απογοήτευση της, καθώς για όλες τις απουσίες έχει ενημερώσει προφορικά τον Δημήτρη Τάχο.
Η δημοτική σύμβουλος είπε χαρακτηριστικά πως αυτό που αντιμετωπίζει είναι πράξη πολιτικής δίωξης εναντίον της, αλλά και «πως είναι θέμα υποταγής στην παράταξη», ενώ συνεχίζοντας, τόνισε πως η υπόθεση της συνδέεται με την παλαιότερη στάση της σε σχέση με το δημοψήφισμα.
Να σημειωθεί πως η δικηγόρος έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, δηλαδή με την παράταξη που είχε στηριχτεί πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια, κατά την διάρκεια του περσινού δημοψηφίσματος η Άσπα Σουλούκου είχε δημόσια εκφράσει την θέση της υπέρ του «ΝΑΙ» και για αυτόν τον λόγο, όπως είχε γίνει γνωστό, είχε παραιτηθεί από την θέση της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Λαρισαίων, ενώ την διαφοροποίηση και την αυτονομία της την διατηρεί μέχρι και σήμερα.

***  Οικιακό θερμοκήπιο χασίς διατηρούσε 38χρονος στα Χανιά
Οικιακό θερμοκήπιο χασίς διατηρούσε 38χρονος στα Χανιά
~ Σε ένα μικρό θερμοκήπιο κάνναβης είχε μετατρέψει το σπίτι του στα Χανιά ένας 38χρονος που συνελήφθη από την αστυνομία.
Όπως ανακοίνωσε απόψε η ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς με τη μέθοδο της τεχνητής υποβοήθησης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε γλάστρες ύψους έως ένα μέτρο. Κατασχέθηκαν επίσης αντικείμενα και εξαρτήματα που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων (λαμπτήρας, κάτοπτρο, ανεμιστήρες), 41 γραμμάρια κάνναβης και σπόροι κάνναβης.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

*** Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας εργαζομένων σε μετρό τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας εργαζομένων σε μετρό τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
~ Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, μετά το μετρό και το τραμ, προχωρούν από αύριο και εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (Σωματείο Εργαζομένων Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ).
Έτσι, αύριο από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας δεν θα κυκλοφορούν οι συρμοί της γραμμής 1 (Κηφισιά - Πειραιάς).
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί από Σωματεία εργαζομένων, έχουν ως εξής:
-Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16:00 σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
-Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 π.μ. σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
-Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16:00 μόνο σε μετρό και τραμ
 -Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στάση εργασίας 21.00 έως την λήξη βάρδιας στον ηλεκτρικό ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
-Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως 10:00 πμ. σε μετρό και τραμ
Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (21.00 έως λήξη βάρδιας), τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου (έναρξη βάρδιας έως 10.00), την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου (12.00 έως 16.00) και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου (21.00 έως λήξη βάρδιας).  ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** «Ονειρα χρυσαφένια, όνειρα τενεκεδένια» από την Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας
«Ονειρα χρυσαφένια, όνειρα τενεκεδένια» από την Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας
~ Πρεμιέρα θα κάνει αυτό το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. η παιδική παράσταση «Ονειρα χρυσαφένια, όνειρα τενεκεδένια» της Ιφιγένειας Κυριώ, που ανεβάζει αυτό το μήνα η Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας. Οι παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά - πρωινές ώρες για τα σχολεία.
Σχετικά με το έργο: Πόσα ωραία πράγματα μπορεί να χαρίσει μια ιστορία! Μπορεί να σε κάνει να γελάσεις, να διασκεδάσεις, ίσως να νιώσεις στην καρδιά μια λύπη, που και αυτή στο τέλος θα μοιάζει με χαρά. Μπορεί να σε μαγέψει, να σε ταξιδέψει στα πέρατα του ουρανού και στις γειτονιές του κόσμου. Μπορεί να σε μεταμορφώσει σε άρχοντα και βασιλιά, σε αετό και σε σπουργίτι. Πάντα, όμως, θα σου θυμίζει, πόσο όμορφο είναι ν’ αγαπάς και να παραμένεις άνθρωπος. Καλό ταξίδι! Τα καραβάκια με τα χρυσαφένια και τενεκεδένια όνειρα σεργιανίσουν το κοινό στον κόσμο της αγάπης και της ελευθερίας!
Η παράσταση θα παιχτεί στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Για σχολεία εκτός Καλαμάτας, μπορεί να μεταφερθεί στο χώρο του σχολείου. Για πληροφορίες: 27215 50787 και 6908-676277.
Η τιμή εισιτηρίου είναι: για τους ενήλικες 10 ευρώ, για τα παιδιά 7 ευρώ. Για κλεισμένες παραστάσεις για τα σχολεία: 4 ευρώ το άτομο.
Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Σκαφιδά, βoηθός σκηνοθέτη ήταν η Μαίρη Γεωργιοπούλου. Παίζουν οι: Xρυσαυγή Καφοπούλου, Ζωή Γεωργιλέα. Τα σκηνικά - κοστούμια επιμελήθηκε η Mαρία Σκαφιδά, το grafic design ο Hλίας Κουρούπης, τις φωτογραφίες ο Tασος Βαμβακάς.
Η Αυτοσχέδια Σκηνή είναι στην οδό Μπενάκη 19.

***  «Η Επόμενη Μέρα» για τα απόβλητα στη Μεγαλόπολη 
«Η Επόμενη Μέρα» για τα απόβλητα στη Μεγαλόπολη 
~ Το πρόβλημα της κατασκευής και λειτουργίας Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας της ΔΕΗ Α.Ε. «σέρνεται» περισσότερο από δύο δεκαετίες, όμως μέχρι σήμερα οι εκάστοτε εμπλεκόμενοι πολιτικοί παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αλλά και οι δημοτικοί άρχοντες της Μεγαλόπολης, διασκέδαζαν τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας «αποκηρύσσοντας μετά βδελυγμίας» κάθε ιδέα διαχείρισης πάσης φύσεως αποβλήτων (αστικών, βιομηχανικών αλλά κυρίως επικίνδυνων) στην περιοχή.
Ολες αυτές οι διαβεβαιώσεις αποδείχτηκαν ψεύτικες και υποκριτικές. Δεν ήταν παρά «στάχτη στα μάτια» του κόσμου που ανησυχεί για το μέλλον του και το μέλλον του τόπου, ενώ οι ίδιοι αρμόδιοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες (υπουργείο, Περιφέρεια, δήμος) πίσω από κλειστές πόρτες αποφάσιζαν το αντίθετο.
Ομως αποκαλύφθηκαν. Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα για το ρόλο που έπαιξαν, με βάση την απάντηση (Αθήνα 29-9-2016, αρ. πρωτ. 45502/4159) που έδωσε το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 26 Οκτώβρη 2016, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας κ. Βλάσση, που μεταξύ άλλων λέει: «…όπως αναφέρεται, δεν αποκλείονται οι Περιφέρειες, οι οποίες, παρότι δεν παράγουν συγκριτικά μεγάλες ποσότητες βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πληρούν άλλα κριτήρια και κυρίως τη διαθεσιμότητα χώρων. Επισημαίνεται ότι έχει εκδοθεί η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την: "Κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας της ΔΕΗ Α.Ε.". Σημειώνεται επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί και η διαβούλευση επί της ΣΜΠΕ του ΕΣΔΕΑ με τις δημόσιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αναφέρεται και παρακάτω».
«Η διαδικασία έγκρισης του νόμου νέου ΕΣΔΕΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο, δεδομένου ότι επίκειται άμεσα η έκδοση της ΚΥΑ έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ΕΣΔΕΑ και ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του κειμένου του ΕΣΔΕΑ, μετά και το τέλος της διαβούλευσης στο πλαίσιο της διαδικασίας της σχετικής Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ) που προβλέπεται στο άρθρο 7 παρ.4 της ΚΥΑ».
Μετά απ’ αυτά, τα ερωτήματα που τίθενται είναι αμείλικτα και ζητούν άμεση και ειλικρινή απάντηση.
Πότε έγιναν διαβουλεύσεις με την τοπική κοινωνία; Πότε ρωτήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο; Πότε έγιναν συζητήσεις για το θέμα και από ποιους; Ποιοι αποφάσισαν; Ποιος κοροϊδεύει ποιον σ’ αυτόν τον τόπο;
Τι έχει να πει η Περιφέρεια που μόλις πριν ένα χρόνο διακήρυσσε σε όλους τους τόνους πως η Μεγαλόπολη είναι κεκορεσμένη περιβαλλοντικά και δεν μπορεί να δεχτεί τίποτε άλλο; Πού είναι το ΠΑΣΟΚ, που σε καιρούς παντοδυναμίας του, αντί να σκίσει τη μελέτη χωροθέτησης του ΧΔΒΑ, διαβεβαίωνε ότι όσο είναι στην εξουσία, τίποτα δεν θα γίνει στη Μεγαλόπολη; Τι έχουν να πουν για αυτή τη μεθόδευση οι κυβερνητικοί οικολόγοι; Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν στο λεκανοπέδιο; Στη γενέτειρα θεών και ηρώων; Αυτή την τύχη επιφυλάσσουν στην κοιτίδα του ανθρώπου; Στην πρώτη πόλη που είδε ο ήλιος; Στο μέγιστο θέατρο της αρχαιότητας; Αυτό το μέλλον ορίζουν στη γενέτειρα του πάνθεου των ηρώων του 1821 και στην κοιτίδα της εθνικής μας παλιγγενεσίας; Από κοιτίδα πολιτισμού, εθνικών αγώνων, ήθους και μεγαλείου, να την κάνουν χαβούζα επικίνδυνων αποβλήτων;
Η Μεγαλόπολη φαντάζει ως δήμος σε παρακμή, που διοικείται από ανεύθυνους άρχοντες, αγκιστρωμένους στο κακό τους παρελθόν, που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ενα Δημοτικό Συμβούλιο «οπερέτα», πεδίο ανούσιων αντεγκλήσεων και ανώφελων αντιπαραθέσεων, όπου κάθε προσπάθεια να ακουστεί μια διαφορετική φωνή καταπνίγεται στη χλεύη, στις ύβρεις και την απαξίωση από την πλευρά του προέδρου του και της δημοτικής πλειοψηφίας. Οπου τα επουσιώδη είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ τα ουσιώδη αποφασίζονται πίσω από κλειστές πόρτες.
Η παράταξή μας καταγγέλλει τη στάση της δημοτικής αρχής αλλά και όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων -Περιφέρειας, υπουργείου κ.λπ. Καταγγέλλουμε την υποκρισία και την ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής, με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα, ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Καλούμε το δήμαρχο να καλέσει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ανοιχτό σε όλους τους δημότες, στο Πνευματικό Κέντρο,  με ένα και μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, «πώς θα μεθοδευτεί η μη κατασκευή ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη».
Καλούμε το λαό και τους μαζικούς φορείς της Μεγαλόπολης να αντιδράσουν στο κακό που έρχεται. Δεν είναι δυνατόν μια δημοτική αρχή μιας περιορισμένης πλειοψηφίας με δικαστική απόφαση, αλλά και χρονικής διάρκειας, να αποφασίζει για το μέλλον του τόπου σε βάθος αιώνων. Ζητάμε να γίνει άμεσα δημοψήφισμα και να αποφασίσει η τοπική κοινωνία για το θέμα, που η άποψή της να γίνει η ταφόπλακα  για κάθε συζήτηση στο μέλλον.
Το μέλλον δεν το ορίζουν οι γραφειοκράτες διοικητικοί παράγοντες, αλλά ο λαός.    Για τη δημοτική παράταξη «Η Επόμενη Μέρα»
Ι.Ν. Γεωργακόπουλος

*** Ιταλία: 4 νεκροί και 100 αγνοούμενοι από τη βύθιση λέμβου με μετανάστες
Ιταλία: 4 νεκροί και 100 αγνοούμενοι από τη βύθιση λέμβου με μετανάστες
~ Μια πλαστική λέμβος, γεμάτη με μετανάστες, ανατράπηκε και βυθίστηκε σήμερα στα ανοιχτά της Λιβύης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι ενώ άλλοι 100 αγνοούνται, όπως ανέφερε η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Γιούγκεντ Ρέτερ.
Οι διασώστες εντόπισαν μόνο 23 επιζώντες. Η τραγωδία αυτή έρχεται να προστεθεί σε αυτήν της Δευτέρας: ένα πλοίο που έσπευσε να βοηθήσει ένα άλλο φουσκωτό σκάφος βρήκε μόλις 15 επιζώντες. Συνήθως οι διακινητές στοιβάζουν σε αυτές τις βάρκες 120-140 ανθρώπους.
Από το Σάββατο, η ιταλική ακτοφυλακή έχει συντονίσει τις επιχειρήσεις διάσωσης περισσότερων από 2.600 μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης. "Ένα φουσκωτό βυθίστηκε. Οι 23 διασωθέντες βρίσκονται στο δεξαμενόπλοιο Maersk Erin. Περίπου 100 άνθρωποι αγνοούνται. Οι διασώστες αναζητούν επιζώντες στα νερά και βρίσκουν μόνο πτώματα", ανέφερε στο Twitter η γερμανική οργάνωση.
"Ήμασταν πολύ μακριά, δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε. Οι συνθήκες στη θάλασσα είναι φριχτές", ανέφερε από την πλευρά της η μη κυβερνητική οργάνωση "Ουράνιο Τόξο για την Αφρική".
Το απόγευμα οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Aquarius, ένα πλοίο που το διαχειρίζονται οι οργανώσεις SOS Méditerranée και Γιατροί Χωρίς Σύνορα. "Το σκάφος μας βυθίστηκε στις 6 το πρωί. Ήμασταν 122 επάνω, δεν υπήρχαν παιδιά κάτω των 15 ετών, αλλά από τις 10 γυναίκες που ταξίδευαν μαζί μας μόνο μία σώθηκε", αφηγήθηκε ένας άνδρας από τη Γουινέα. "Περιμέναμε μέσα στο νερό, κρατιόμασταν απ' ό,τι μπορούσε να επιπλεύσει αλλά οι περισσότεροι πνίγηκαν. Μαζί κι ο αδελφός μου. Ήταν 15 χρονών" είπε ο νεαρός άνδρας, φανερά σοκαρισμένος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

***  Η Ξένια Καλογεροπούλου στην Καλαμάτα
Η Ξένια Καλογεροπούλου στην Καλαμάτα
~ Η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας Ξένια Καλογεροπούλου θα βρεθεί στην Καλαμάτα την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, για να διαβάσει παραμύθια στα παιδιά από το νέο της βιβλίο.
Η εκδήλωση θα γίνει στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου (Κρήτης 46) και θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα. Στο πλαίσιό της θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Παραμύθια με την Ξένια», το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μάρτης» σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη, και η ηθοποιός θα αφηγηθεί μία από τις ιστορίες του στα παιδιά που θα παραβρεθούν.
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις». Τα έσοδα από τη βιβλιοπαρουσίαση θα διατεθούν για τη λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης.

*** Οι δικές μας φωτογραφίσεις :


***  Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του Θάνου Πλεύρη 
Διασωληνωμένος και σε μηχανική υποστήριξη παραμένει ο πρώην βουλευτής
Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του Θάνου Πλεύρη
Διασωληνωμένος και σε μηχανική υποστήριξη παραμένει ο πρώην βουλευτής, Θάνος Πλεύρης.
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση χωρίς να παρουσιάζει επιδείνωση κάτι που θεωρείται ενθαρρυντικό σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Πλεύρης υπέστη σηψαιμία και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Το πρόβλημα ξεκίνησε από μια αγγειοπλαστική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη πριν από λίγο καιρό και που δεν είχε την αναμενόμενη έκβαση ενώ επιδεινώθηκε σοβαρά από μικροβιακή λοίμωξη που υπέστη στη διάρκεια της ανάρρωσης από την επέμβαση.
Οι θεράποντες γιατροί είναι φειδωλοί στις εκτιμήσεις καθώς η κατάσταση είναι ακόμη κρίσιμη και με αμφίβολη πορεία.
"Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου. «Από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ανακοίνωση.

***  Αποκλεισμένη και σήμερα η Αθήνα λόγω των μετακινήσεων Ομπάμα
Αποκλεισμένη και σήμερα η Αθήνα λόγω των μετακινήσεων Ομπάμα
~  Μία ακόμη δύσκολη μέρα περιμένει τους Αθηναίους λόγω της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα της Τετάρτης θέλει τον Μπαράκ Ομπάμα να πηγαίνει στην Ακρόπολη και στη συνέχεια στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ομιλία του για την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο του και θα πετάξει για το Βερολίνο.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σήμερα. Η διαδρομή για την Ακρόπολη δεν έχει καθοριστεί ακόμη, όμως χθες επιλέχθηκε για τις μετακινήσεις του Μπαράκ Ομπάμα η παραλιακή και η Συγγρού, οπότε στους συγκεκριμένους δρόμους αναμένονται παρεμβάσεις από το πρωί, ενώ θα κλείσουν δρόμοι στο κέντρο για να περάσει η πομπή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ταυτόχρονα από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα θα είναι κλειστή η Βάρης - Κορωπίου και η συγκεκριμένη έξοδος της Αττικής Οδού.
Κλειστός θα είναι από τις 9:30 ο σταθμός του μετρό Ακρόπολη καθ' υπόδειξη της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.
Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του Τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00.
Λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στη Γραμμή 1 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

***  Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επίσκεψη του Ομπάμα στην Ακρόπολη
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επίσκεψη του Ομπάμα στην Ακρόπολη
Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ανέβηκαν σε ορισμένους λογαριασμούς χρηστών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την πλειονότητα αυτών να έχουν τραβηχτεί από το κινητό τηλέφωνο του Josh Lederman του AP.
~ video : Raw: President Obama Visits Acropolis , https://youtu.be/Gggs_GzGE14  .-


***  Οι τσολιάδες που υποδέχτηκαν τον Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο
Οι τσολιάδες που υποδέχτηκαν τον Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο
Στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι έφτασε ο Μπαράκ Ομπάμα όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, έγινε απόδοση τιμών από την Προεδρική Φρουρά και ακολούθησε η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.
Δείτε φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi κατά την επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. ***  Σοβαρό τροχαίο στα Πατήσια
Σοβαρό τροχαίο στα Πατήσια
~ Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί στη συμβολή των οδών στρατηγού Καλάρη και Πατησίων όταν ένα αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε κολόνα.
φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος
***  Πήγαιναν στη λαϊκή και έκαναν στοματικό σε ηλικιωμένους    Εμφανιζόνταν στην λαϊκή των Τρικάλων και παρείχαν τις υπηρεσίες τους έναντι αντιτίμου 10 ή 20 ευρώ
Πήγαιναν στη λαϊκή και έκαναν στοματικό σε ηλικιωμένους
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων οδηγήθηκε χθες 22χρονη Βουλγάρα μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας.
Οι Αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες για Βουλγάρες που συχνάζουν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων και έναντι αντιτίμου 10 ή 20 ευρώ, έρχονται σε σεξουαλική επαφή με ηλικιωμένους. Αστυνομικός υποδύθηκε τον «πελάτη» και λίγη ώρα αργότερα η 22χρονη συλλαμβάνονταν.
Σύμφωνα με το trikalanews.gr, οι Βουλγάρες, εμφανίζονταν στην πόλη ειδικά κάθε Δευτέρα, εκμεταλλευόμενες το πλήθος κόσμου λόγω της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς και τις σεξουαλικές ανάγκες ηλικιωμένων…
Η σεξουαλική επαφή γινόταν με στοματικό έρωτα σε διάφορα απόμερα σημεία, πέριξ της πλατείας


*** Αθλητική ενημέρωση  :***  Εθνική  ΕΛΛΑΔΑΣ-ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ    1-1 , (0-1) .-Το γκολ : 33΄ από φάουλ του Μίραλεν Πιάνιτς δοκάρι ,πλάτη Καρνέζη και αυτογκόλ , 95΄ Τζαβέλας .
ΒΕΛΓΙΟ-ΕΣΘΟΝΙΑ 7-1 ,   (3-1) .-
Οι ενδεκάδες:
Ελλάς: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου. 
Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Βράνιες, Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Λούλιτς, Χαΐροβιτς, Τζέκο, Ιμπίσεβιτς
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 11/11

Αρμενία - Μαυροβούνιο 3-2 
(50' Γκριγκοριάν, 74' Χαρογιάν, 90+3' Γκαζαριάν - 36' Κογιάσεβιτ,ς 38' Γιόβετιτς)
Γαλλία - Σουηδία 2-1 
(58' Πογκμπά, 65' Παγέτ - 54' Φόρσμπεργκ)
Τσεχία - Νορβηγία 2-1 
(11' Κέρμεντσικ, 47' Ζμέρχαλ - 86' Κινγκ)
Βόρεια Ιρλανδία - Αζερμπαϊτζάν 4-0 
(27' Λάφερτι, 40' Μακόλεϊ, 66' Μακλάφλιν, 83' Μπραντ)
Σαν Μαρίνο - Γερμανία 0-8 
(7' Κεντίρα, 9', 58', 76' Νιαμπρί, 32', 65' Χέκτορ, 82' αυτ. Στεφανέλι, 85' Φόλαντ)
Δανία - Καζακστάν 4-1 
(15' Κορνέλιους, 36' πέν., 90+2' Έρικσεν, 78' Άνκερσεν - 17' Σουγιουμπάγεβ)
Ρουμανία - Πολωνία 0-3 
(11' Γκροσίτσκι, 82', 90+1' πέν. Λεβαντόβσκι)
Αγγλία - Σκωτία 3-0 
(24' Στάριτζ, 51' Λαλάνα, 61' Κέιχιλ)
Μάλτα - Σλοβενία 0-1 
(47' Βέρμπιτς)
Σλοβακία - Λιθουανία 4-0 
(12' Νέμετς, 15' Κούτσκα, 36' Σκέρτελ, 86' Χάμσικ)
Σάββατο 12/11
Αυστρία - Ιρλανδία 0-1 
(48' Μακλίν)
Γεωργία - Μολδαβία 1-1 
(16' Καζαϊσβίλι - 78' Γκάτσκαν)
Κροατία - Ισλανδία 2-0 
(15', 90+1' Μπρόζοβιτς)
Τουρκία - Κόσοβο 2-0 
(51' Γιλμάζ, 55' Σεν)
Ουαλία - Σερβία 1-1 
(30' Μπέιλ - 85' Μίτροβιτς)
Αλβανία - Ισραήλ 0-3 
(18' πέν. Ζάχαβι, 66' Έινμπιντερ, 83' Ατάρ)
Λίχτενσταϊν - Ιταλία 0-4 
(11', 44' Μπελότι, 12' Ιμόμπιλε, 32' Καντρέβα)
Ισπανία - Σκόπια 4-0 
(34' αυτ. Βελκόσκι, 63' Βιτόλο, 85' Μονρεάλ, 86' Αντούριθ)
Ουκρανία - Φινλανδία 1-0 
(24' Κράβετς)
Κυριακή 13/11Βουλγαρία - Λευκορωσία 1-0
Λουξεμβούργο - Ολλανδία 1-3
Ουγγαρία - Ανδόρα 4-0
Ελβετία - Νήσοι Φερόε 2-0
Κύπρος - Γιβραλτάρ 3-1
Πορτογαλία - Λετονία (21:45)
Βέλγιο - Εσθονία  7-1
Ελλάδα - Βοσνία 1-1
Οι βαθμολογίες

1ος όμιλος

1. Γαλλία 10 (7-2)
2. Ολλανδία 7 (8-4)
3. Σουηδία 7 (6-3)
4. Βουλγαρία 6 (6-10)
5. Λευκορωσία 2 (2-6)
6. Λουξεμβούργο 1 (5-9)
2ος όμιλος
1. Ελβετία 12 (9-3)
2. Ουγγαρία 7 (8-3)
3. Πορτογαλία 6 (12-2)
4. Νήσοι Φερόε 4 (2-8)
5. Λετονία 3 (1-4)
6. Ανδόρα 0 (1-13)
3ος όμιλος
1. Γερμανία 12 (16-0)
2. Βόρειος Ιρλανδία 7 (8-2)
3. Αζερμπαϊτζάν 7 (2-4)
4. Τσεχία 5 (2-4)
5. Νορβηγία 3 (5-7)
6. Σαν Μαρίνο 0 (1-17)
4ος όμιλος
1. Ιρλανδία 10 (7-3)
2. Σερβία 8 (9-5)
3. Ουαλία 6 (8-4)
4. Αυστρία 4 (6-7)
5. Γεωργία 2 (3-5)
6. Μολδαβία 1 (2-11)
5ος όμιλος
1. Πολωνία 10 (10-5)
2. Μαυροβούνιο 7 (9-4)
4. Δανία 6 (7-5)
3. Ρουμανία 5 (6-4)
5. Αρμενία 3 (4-10)
6. Καζακστάν 2 (3-11)
6ος όμιλος
1. Αγγλία 10 (6-0)
2. Σλοβενία 8 (4-2)
3. Σλοβακία 6 (7-2)
4. Λιθουανία 5 (5-7)
5. Σκωτία 4 (6-8)
6. Μάλτα 0 (1-10)
7ος όμιλος
1. Ισπανία 10 (15-1)
2. Ιταλία 10 (11-4)
3. Ισραήλ 9 (8-5)
4. Αλβανία 6 (4-6)
5. Σκόπια 0 (4-11)
6. Λίχτενσταϊν 0 (1-16)
8ος όμιλος
1. Βέλγιο 9 (13-0)
2. Ελλάδα 9 (8-1)
3. Βοσνία 6 (7-4)
4. Εσθονία 3 (4-7)
5. Κύπρος 3 (3-8)
6. Γιβραλτάρ 0 (2-17)
9ος όμιλος
1. Κροατία 10 (10-1)
2. Ουκρανία 8 (7-3)
3. Ισλανδία 7 (6-5)
4. Τουρκία 5 (5-5)
5. Φινλανδία 1 (3-6)
6. Κόσοβο 1 (1-12)
*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας.
**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς.
***  A΄ Τοπικό ΕΠΣ Μεσσηνίας  στο ποδόσφαιρο 8η αγωνιστική :
Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2016
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας -Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   0-2 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -Α.Σ ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ   0-1 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ -Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών  4-0 .- ^
Κυριακή 13 -11 - 2016 :
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης-Α.Ο.ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ  5-0 .-^
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  1-3 .-^
Α.Ε.ΑΒΙΑΣ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών 1-1 .-^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας-ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  0-2 .-^
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -Α.Σ.ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  1-1 .- ^

***  Α1  Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας 7η αγωνιστική :
Σάββατο 12/11/2016 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ   1-2 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.- ΑΚΡΙΤΑΣ  Κορώνης  3-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης-ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας   0-1 .- ^
Κυριακή 13/11/2016 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ  0-0 .-^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-Α.Ο.  ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  0-1 .-^
Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ  0-0 .-^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας-Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 2-2.-^

*** Β΄ Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας :
1ος  Όμιλος 6η αγωνιστική , Σάββατο 12/11/2016 :
ΑΕΚ Καλαμάτας -Α.Ο.ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ   0-1 .- ^
Α.Ε. Κυπαρισσίας/Ηρακλής-ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ  2-2 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΑΣΤΕΡΑΣ  Βαλύρας   1-0 .- ^
ΔΟΞΑ Καλαμάτας-Α.Ε. Μάνης    0-2 .- ^
Κυριακή 13/11/2016 :
Α.Ε.  ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας  2-1 .-^
Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  0-1 .-^
2ος  Όμιλος  5η αγωνιστική , Σάββατο 12/11/2016 :
Α.Ο. ΜΕΘΟΝΗΣ-Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ  4-1 .- ^
Κυριακή 13/11/2016 :
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού 1-0 .-^
Π ΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας- Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ 1-1 .-^
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ- ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 1-0 .-^
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ Παπαφλέσσα-Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ 1-1.-^
Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης

*** Γ΄ Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας 5η αγωνιστική :
Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας-ΘΥΕΛΛΑ  Καλαμάτας  4-0 .- ^{Τετάρτη 9/11/2016 .} .- 
Σάββατο 12/11/2016 :
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας-Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ   4-3 .- ^
Κυριακή 13/11/2016 :
Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας-ΑΠΣ ΑΡΙΣ  1-2 .-^
Α.Ο.ΛΑΙΪΚΩΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας 3-2 .-^
Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ-ΑΠΟ ΙΚΑΡΟΣ Καλαμάτας  4-1.-^
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας-ΝΕΣΤΩΡ Πύλου  .-^

ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -ΠΑΤΙΣΤΑΣ  1-1 .- ^ 
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  4-3 .-^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης 0-7 .- ^
Α.Ο.ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ-Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 0-6 .-^

*** ***  Σε αγώνες της 6ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
«ΑΕΚ» στην Πυλαία, νίκες για Αρη, Ρέθυμνο και Δόξα

Το Ρέθυμνο... βύθισε ακόμη περισσότερο τα Τρίκαλα
Ρέθυμνο-Τρίκαλα 84-56
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 44-39, 62-49, 84-56
Ρέθυμνο (Κωνσταντινίδης): Αρνολντ 8(1), Φιτζπάτρικ 20(4), Τάλτον 8, Γιαννόπουλος 5, Κράβιτς 12, Ραζής 5, Χριστοδούλου 4, Καμπερίδης 4, Θεοδωρίσης 2, Εβάλντας 6, Εντουαρντς 10
Τρίκαλα (Καστρίτης): Κάφει 2, Μπιρούτα 10(1), Τσαγκαράκης 15(4), Μπάρλοου 6, Χότον, Μανωλόπουλος 15(3), Λίποβι 3(1), Καραθανάσης, Ατιτς, Πουλιανίτης, Καλλές 5, Βαρυτιμιάδης

Με... φόρα από το ντέρμπι, ο Προμηθέας νίκησε και το Λαύριο
Προμηθέας Π.-Λαύριο 64-61
Τα δεκάλεπτα: 15-12, 38-24, 47-45, 64-61
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Νίκος Βετούλας): Κλαρκ 15(1), Πέττας, Φαγιέ 9(3), Τζόνσον 10, Μουρ 9, Αντερσον 6(2), Γιαννικόπουλος, Γκίκας 2, Γερομιχαλός 2, Τσάμης 6(1), Σαρικόπουλος 5
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερέλης): Χάμιλτον 2, Γιανγκ 17, Αθανασούλας 4, Κοκ 1, Μπονλτς 17(1), Τζόνσον 16, Στεφανίδης, Περράκης 2, Γιαννακόπουλος 2, Κακαλαμανάκης

Η Δόξα πήρε το ντέρμπι των νεοφώτιστων κόντρα στην Κύμη
Δόξα Λευκάδας-Κύμη 84-81
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 38-45, 59-60, 84-81
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Μαγλογιάννης, Τσόνος
 ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Μαρκόπουλος): Σκοτ 15 (2), Μπασάμπε 12, Ντόμπλας 9, Τσαλδάρης 10 (2), Ουέλς 26 (2), Πεταλωτής, Κάρτερ, Δεμερτζής, Γεωργάκης, Ταπούτος 5, Ψαθάς, Ρόμπινσον 7.
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Αντεγκμπόγιε 8 (1), Τσούπκοβιτς 10 (2), Κοστόφ 7 (1), Μόργκαν 9 , Ελ Αμίν 7 (1), Τουντζιαράκης 14 , Σχίζας 5, Σιγκούνας 6 (2), Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης 10 (2), Πάλμπλαντ 5 (1).

Ο Κόροιβος τις εντυπώσεις, ο Αρης τη νίκη στη 2η παράταση
Κόροιβος Αμαλιάδας-Άρης 94-99 2η παρ., 90-90 (1η παρ.), 76-76 (κ.α.)
Τα δεκάλεπτα: 34-14, 51-37, 67-58, 76-76 (καν. αγ.), 90-90 (1η πρτ.), 94-99 (2η πρτ.)
Διαιτητές: Πουρσανίδης, Σώμος, Ανδρικόπουλος.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Γκότσερ 11 (1), Μπράουν 27 (5), Μιλουτίνοβιτς 11 (3), Μιχάλογλου 1, Βαν Όστρουμ 8 (1), Σαχπατσίδης 6, Χατζηνικόλας, Σπυριδωνίδης 6 (1), Αποστολίδης, Χολ 24.
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μαρμπλ 28 (1), Ξανθόπουλος 3 (1), Τσαϊρέλης, Τζένκινς 13 (2), Κάμινγκς 27 (3), Ζάρας 2, Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 9, Γιάνκοβιτς 17, Ντραγκίσεβιτς.

Η ΑΕΚ πήρε το νέρμπι των «Δικεφάλων» με νίκη στην Πυλαία
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 71-78
Δεκάλεπτα: 21-15, 38-34, 58-53, 78-71
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μπίτης, Παντελίδης
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 7 (1), Κόνιαρης, Τσόχλας, Τέιλορ 5 (1), Μιλιένοβιτς 4, Γλυνιαδάκης 15, Σάιμπερτ 10 (2), Μπράιαντ 17 (3), Πέινερς 13, Κλάντον.
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 16, Σάκοτα 9, Βασιλειάδης, Μιλόσεβιτς 11, Χαριτόπουλος, Ντίξον 22 (3), Λαρεντζάκης, Ιβάνοβιτς, Μαυροειδής 8, Γουίλιαμς 12 (4).

Με «σβηστές μηχανές» ο ΠΑΟ 80-65 τον Κολοσσό
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρ. (13/11, 17:00)  80-65 .-^
Τα δεκάλεπτα: 21-13, 40-33, 64-50, 80-65
Διαιτητές: Παφίλης, Αναστόπουλος Α., Καραβίτης
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Φώτσης 8 (2), Φελντέιν 6, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Καλάθης Ν. 8 (2), Ρίβερς 5 (1), Μποχωρίδης 7 (1), Καλάθης Π., Παππάς 12 (1), Γκιστ 7 (1), Μπουρούσης 19 (1), Γόντικας.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντικ 4, Τσούκου 12 (2), Ρέλεφορντ 4, Βασιλόπουλος 13 (1), Χολ 5, Λιάπης, Γεωργαλλής 13 (4), Αγγελάκος, Άχονεν 8 (2), Παπαδάκης 3, Ουάτσον 3.

Ξεκούραστα ο Ολυμπιακός 83-55 τον Απόλλωνα Πάτρας
Ολυμπιακός-Απόλλων Π. (13/11, 18:00   83-55 .-  ^
Διαιτητές: Ταρενίδης, Σκούτας, Λόρτος
Τα δεκάλεπτα: 20-14, 49-31, 66-45, 83-55.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 6, Σπανούλης 5, Πρίντεζης 2, Μάντζαρης 9, Λοτζέσκι 12 (8ρ), Γιανγκ 5, Παπαπέτρου 13, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 12 (5ασ, 5ρ), Χάκετ 4, Αθηναίου 13.
Απόλλων (Μέξας): Κόμπινς 7, Χίκεϊ, Σλαφτσάκης 5, Τσιάρας 14, Καλινόσκι 7, Νιφόρας, Ράσελ 12, Μαστογιανόπουλος, Μπάβτσιτς 3, Κουζέλογλου 7, Μπαζίνας.

***  VIDEO  από την βιντεοθήκη μας  :
~ ΓΡΑΦΗΣΕΙΣ  Γέροντας Γαβριήλ:
~**  Ομιλία του Αγιορείτη γέροντα Γαβριήλ Κουτλουμουσίου 07/12/14 ?: https://youtu.be/mrPiaC9KidA .--
~** Γεροντας γαβριηλ.συγκινητικες συμβουλες 22/4/2014:
 https://youtu.be/be8j-yOnoMY .-
~** γεροντας γαβριηλ ''ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ'': https://youtu.be/mn_kByKdEFA .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies : https://youtu.be/YdWaOzqOgVo .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ :
~** Συνέντευξη απο τον Γέροντα Γαβριήλ.( Ιερόν κελλίον Οσίου Χριστοδούλου : https://youtu.be/oPoKHQDP6wA .-
 ~** Γέρων Γαβριήλ Αγιορείτης ¨Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΤΩΡΑ!!!
: https://youtu.be/0SOSS3Q-mvo .-
~**13.1.2016 Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης για την Ελλάδα την «καρτα : https://youtu.be/aUWQiwUXwBc .-
~**  Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies : https://youtu.be/NmkvPpFVY_A .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/dNnrC8Qo4BQ .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/OeAWd1vBUmA .-
~**Γεροντας ΓΑΒΡΙΗΛ Προτροπή προς μετάνοια:
 https://youtu.be/8v-cqbLDzGk .-
~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ '' ΜΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ''
: https://youtu.be/xn0veODz49c .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ - Πως σβήνουμε αμαρτίες, 28/08/2016: https://youtu.be/H0wY84ouQYs .-
~** Γέροντας Γαβριήλ Άγιον Όρος-4_2012:
 https://youtu.be/5M0EXAxoGrs .-
~** Γέροντας Γαβριήλ - Άγιον Όρος - (12- 2012):
 https://youtu.be/nCnxQZIUUpU .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΡΕΩΤΗΣ:
https://youtu.be/E10CJk9y2dA .-
~**  Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/9bcQIo1SQU8 .-
~*Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος :
https://youtu.be/9bcQIo1SQU8 .- 
 ~ Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος:
 https://youtu.be/OeAWd1vBUmA .-
~** Κουτλουμούσι Ι.Κ. Γέροντα Γαβριήλ μας ομιλή ο γέροντας 15/09/2016 149  : https://youtu.be/OI7xF5J160o .-
~**   Γέροντας Γαβριήλ Κουτλουμούσι Αγιορείτης Γέροντας Αλύπιος Ν Σκήτη 2016 001: https://youtu.be/_7vrHAHhAuM  .-
~*Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης Κουτλουμούσι 2016 :
~Τα Μαθηματικά υδρεύουν τη Σάμο :
 https://youtu.be/AJTwxCaOODM .-
 1~***  Προσκύνημα Αγίας Ζώνης Παναγίας  8/11/2016 ΠΑΤΡΑ :
~**Τίμια Ζώνη Παναγίας ενημέρωση Αθανασία 8/11/2016 :
~**Άγιος Ανδρέας Πατρών προσκύνημα Αγίας Ζώνης Παναγίας μας 8/11/2016: https://youtu.be/xfkuuGWzcnc .-
~**Μέγας Εσπερινός Τίμιας Ζώνης Αγ   Ανδρέας Πάτρα 8/11/2016 : https://youtu.be/mWQHY9Q-J_I  .-
5~**Τραγούδι πούλμαν επιστροφής από Πάτρα  8/11/2016:
~**Τραγούδι επιστροφή 8/11/2016 από Πάτρα:
https://youtu.be/GLZy6mtMrf0  .-
~** I.  Προσκύνημα Αγίας και Τιμίας Ζώνης Χ Α  Δαβίλλας  8/11/2016: https://youtu.be/WNOSYjGRPOw  .-
~**Τέλος ημερήσιας  8/11/2016 Χ.  Α.  Δαβίλλας :
 https://youtu.be/VvaYnoitFSM .-
~**Επιστροφή με τραγούδι 8/11/2016 από Πάτρα:
 https://youtu.be/yZ_6epjLUuk .-
10~**Όμορφη φωνή τραγουδά επιστροφή πούλμαν 8/11/2016:
https://youtu.be/v-W9p_lxtM4 .-
~**Τραγούδι Διασκέδαση επιστροφή από προσκύνημα Πάτρα  8-11-2016:  https://youtu.be/ojNtleMfaO4 .-
~**Τραγούδια επιστροφή  3 προσκύνημα  8/11/2016:
~** Τραγούδι  1  :
https://youtu.be/e8w8r-qLoOM   .-
14 ~**Τραγούδια  1 επιστροφή προσκύνημα  8/11/2016 :
~** Επιστροφή 2 με τραγούδια από Ι  Προσκύνημα  8/11/2016:
~**Τραγούδια 2 επιστροφή προσκύνημα  8/11/2016:
~**Τραγούδια επιστροφή  4  προσκύνημα  8/11/2016:
~**Τραγούδια επιστροφή 5  προσκύνημα  8/11/2016:
~Εκδρομή προσκύνημα επιστροφή με τραγούδι  8/11/2016:
20~Εκδρομή Ι .Προσκύνημα επιστροφή  τραγούδι  8/11/2016:
~ ΕΚΔΡΟΜΉ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΤΡΑΓΟΎΔΙ  8/11/2016:
~Τραγούδι εκδρομή προσκύνημα 08/11/2016:
 https://youtu.be/2KcmVNyn3DE  .-
23 ~Τραγούδι προσκύνημα εκδρομή 8/11/2016:
 https://youtu.be/K1izglb0JO4 .-
~ ΒΑΛΤΟΠΟΥΛΙΑ ή σβουρτσέλια  16/11/2016:
 https://youtu.be/l9RqWq_r8d4 .-

~

~ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-

***
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 :

 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ 19.- ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html.-

 ~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/11/05-06-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-06-2016.html .-   
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  07  Νοεμβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-07-2016.html .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες   Δευτέρα 07  Νοεμβρίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2016/11/103.html  .-   
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  08  Νοεμβρίου  2016:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-08-2016.html .- 
  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 09 Νοεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-09-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι ενημέρωσης  ARFARA NEWS  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Νοεμβρίου  2016
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-11-2016.html .-
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 12  Νοεμβρίου  2016 : 

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-12-2016.html .-   
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 12 και 13  Νοεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/12-13-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 13  Νοεμβρίου  2016  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-13-2016.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-14-2016.html  .- 
*
** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...
ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟ
ΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5052  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3188 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3184  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.414   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: