ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04 Δεκεμβρίου  2016 :
Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασαΟ Θεός περιμένει, περιμένει.



~** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~4 Δεκεμβρίου
Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας (1) (†306). Ιωάννου του Δαμασκηνού (2) (†760). Ιερομάρτυρος Σεραφείμ επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου(†1601). Μαρτύρων Ιουλιανής, Χριστοδούλης και Χριστοδούλου. Ιωάννου επισκόπου Πολυβότου, του θαυματουργού. Κασσιανού του εν Κύπρω. Μνήμη των αγίων 12 Προφητών.
Αγία Βαρβάρα Αγία Βαρβάρα Αγία Βαρβάρα Αγία Βαρβάρα Αγία Βαρβάρα - Βασιλειάδα Καστοριάς, περί 1888 μ.Χ.
(1)Η αγία Βαρβάρα έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Καταγόταν από την Ανατολή και ήταν κόρη κάποιου ειδωλολάτρη, που ονομαζόταν Διόσκουρος. Ήταν πολύ όμορφη και γι` αυτό ο πατέρας της την έκλεισε σε ένα ψηλό πύργο για να τη προστατεύσει από κινδύνους. Όταν κάποτε ο πατέρας της διέταξε να χτίσουν ένα λουτρό δίπλα από τον πύργο για να την ευχαριστήσει συνέβη το εξής: η Βαρβάρα είπε στους τεχνίτες να ανοίξουν τρία παράθυρα στο κτίριο της στο όνομα της Αγ. Τριάδος. Ο Διόσκουρος κατάλαβε τότε ότι ήταν χριστιανή και προσπάθησε να τη σκοτώσει. Η αγία κατάφερε αρχικά να ξεφύγει, όμως την ανακάλυψε τελικά ο πατέρας της και την παρέδωσε στον διοικητή της περιοχής. Την κακοποίησαν και την διαπόμπευσαν σέρνοντάς την στην πόλη. Τελικά αποκεφαλίστηκε από τον ίδιο της το πατέρα. Η Αγ. Βαρβάρα είναι προστάτιδα του Πυροβολικού.
Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός  Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός  Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός  Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός - Καζακίδου Μαρία© (byzantineartkazakidou. blogspot.com) Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός
(2)Ο όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός ήταν διαπρεπέστατος Θεολόγος και ποιητής του 8ου αιώνα και μέγας πατέρας της Εκκλησίας. Γεννήθηκε στη Δαμασκό στα τέλη του εβδόμου αιώνα. Πατέρας του ήταν ο Σέργιος, ο οποίος ήταν υπουργός οικονομικών του άραβα χαλίφη Αβδούλ Μελίκ. Είχε την τύχη να έχει για δάσκαλο τον Σικελό μοναχό Κοσμά, ο οποίος διακρινόταν για την παιδεία του και την ευσέβειά του. Πράγματι ο Σικελός μοναχός εκπαίδευσε άριστα σε όλους τους κλάδους της γνώσης τον Ιωάννη και τον αδερφό του, Κοσμά τον Μελωδό. Όταν πέθανε ο πατέρας του, διορίστηκε χωρίς να το θέλει πρωτοσύμβουλος του χαλίφη. Αργότερα όταν ο χαλίφης Ομάρ ο Β`, ξεκίνησε τον διωγμό κατά των χριστιανών, ο Ιωάννης μαζί με τον αδερφό του Κοσμά έφυγαν από τη Δαμασκό και μετέβηκαν στην Ιερουσαλήμ. Εκεί ο Ιωάννης έγινε μοναχός στη Μονή του Αγίου Σάββα όπου και μελετούσε τα θρησκευτικά συγγράμματα. Όταν ο Λέοντας, ξεκίνησε την μάχη κατά των εικόνων, ο Ιωάννης πήρε ενεργό μέρος στον αγώνα. Έγραψε τους τρεις γνωστούς λόγους υπέρ των αγίων εικόνων, πράγμα που θορύβησε τον Λέοντα. Έζησε με οσιότητα πάνω από εκατό χρόνια και κοιμήθηκε ειρηνικά το 749. Τάφηκε στη Μονή του αγίου Σάββα.
Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας  Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας  (Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνα Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων) - Π. Κούβαρη και Ι. Χ. Θωμάς© (icones.gr)  Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας
3.- Ο Άγιος Σεραφείμ γεννήθηκε στο χωριό Μπεζούλια της επαρχίας Αγράφων και ανατράφηκε κατά Χριστόν από τους θεοσεβείς γονείς του, Σωφρόνιο και Μαρία. Αγάπησε τη μοναχική ζωή και πήγε στη Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου, την επονομαζόμενη Κορώνα ή Κρύα Βρύση και επιδόθηκε στην άσκηση της αρετής. Διακρίθηκε για την άσκησή του και έγινε ηγούμενος της Μονής. Αργότερα χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Φαναριού και Νεοχωρίου.
Κατηγορήθηκε ότι πήρε μέρος στην επανάσταση του Διονυσίου Φιλοσόφου (βλέπε 10 Οκτωβρίου), συνελήφθη από τους Τούρκους, που μάταια προσπάθησαν να τον εξισλαμίσουν. Εξαγριωμένοι οι Τούρκοι μπροστά στη σταθερότητα της πίστης του ιερομάρτυρα, υπέβαλαν σ' αυτόν φρικτά βασανιστήρια, τα οποία μεγάλωναν, εφ' όσον ο Σεραφείμ διαρκώς αρνιόταν να προδώσει την ελληνοχριστιανική πίστη του. Αφού του έκοψαν τη μύτη και επανειλημμένα τον παρουσίασαν στον κριτή, αρνούμενος να αλλαξοπιστήσει, τον εκτέλεσαν στις 4 Δεκεμβρίου 1601 μ.Χ. με σουβλισμό και κατ' άλλους με απαγχονισμό.
O σοφολογιώτατος διδάσκαλος Xριστοφόρος Προδρομίτης συνέθεσε για τον Άγιο Σεραφείμ οκτωήχους Kανόνες, προσόμοιά και ιδιόμελα, τα οποία τυπώθηκαν μαζί με την Aκολουθία του.
Η τιμία κεφαλή του Αγίου Σεραφείμ, η οποία εναποτέθηκε στη Μονή της Κρύας Βρύσης, όπου είχε μονάσει ο Άγιος, παρά τις κακοποιήσεις και τις κακουχίες που υπέστει, αποτελεί ένα διαρκές θαύμα του Θεού, αφού «περιβάλλεται από το δέρμα, το οποίο σε μερικά μέρη έχει αποσπαστεί από τους πιστούς, για φυλαχτό και φέρει τα σημάδια του μαρτυρίου· ενώ το αριστερό μάτι του Αγίου είναι γαλήνια κλεισμένο, το δεξί φέρει εμφανή τα ίχνη κακοποιήσεων, καθώς επίσης εμφανέστατα φαίνεται και η αποκοπή της μύτης!». (Αρχιμανδρίτη Μακαρίου Τόγκα, «Η Ιερά Μονή Παναγίας Κορώνας - Βίος και Πολιτεία του Αγίου του Χριστού Νέου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του Θαυματουργού (+ 1601)»· και «Ακολουθία...»· έκδοση Ι. Μητροπόλεως Καστορίας 2001).
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Τῶν Ἀγράφων τὸν γόνον, Φαναριοῦ τὸν πρόεδρον, καὶ Μονῆς Κορώνῃς τὸ κλέος Σεραφεὶμ εὐφημήσωμεν ἀθλήσας γὰρ λαμπρῶς ὑπὲρ Χριστοῦ, θαυμάτων ἐπομβρίζει δωρεᾶς καὶ λυτρούται νοσημάτων φθοροποιῶν, τοὺς πίστει ἀνακράζοντας· δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σοῦ, πάσιν ἰάματα.
Σήμερα 04/12/2016 εορτάζουν:
Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς, Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας
~ Ἦχος δ’.
~  Βαρβάραν τὴν Ἁγίαν τιμήσωμεν· ἐχθροῦ γὰρ τὰς παγίδας συνέτριψε, καὶ ὡς στρουθίον ἐῤῥύσθη ἐξ αὐτῶν, βοηθείᾳ καὶ ὅπλῳ τοῦ Σταυροῦ ἡ πάνσεμνος.
~*  Απολυτίκιο Aγ. Bαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος - 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ :
https://youtu.be/R3ZfvUFdeyg  .-

~
Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς
 
Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός

Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός
 
Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας

Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας
 
Προφήτης Σοφονίας

Προφήτης Σοφονίας
 
Αγία Μυρώπη

Αγία Μυρώπη
 
Προφήτης Αββακούμ

Προφήτης Αββακούμ
 
Αγία Αικατερίνη

Αγία Αικατερίνη
 
Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας στο Άγιον Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας σ....
 
Προφήτης Αβδιού

Προφήτης Αβδιού
 
Άγιος Πλάτωνας

Άγιος Πλάτωνας
 
*** ΔΕΟΣ! Για ΠΡΩΤΗ φορά στην ΕΛΛΑΔΑ το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης... ~  ΔΕΟΣ! Για ΠΡΩΤΗ φορά στην ΕΛΛΑΔΑ το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης…
 Στην Αθήνα θα μεταφερθεί από την Βενετία τον ερχόμενο Μάιο για πρώτη φορά στην ιστορία, το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Πρόκειται για ένα γεγονός ιστορικών διαστάσεων το οποίο ανακοίνωσε στους πιστούς που παρακολούθησαν τον Εσπερινό της παραμονής της εορτής της Αγίας Βαρβάρας στο προσκύνημα του ομώνυμου δήμου της Αττικής, ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος.
leips
«Θα φέρουμε το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης και το Τίμιο Ξύλο με ένα σύνθημα: «Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης» διότι Ευρώπη χωρίς την χριστιανική παράδοση και πίστη που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει» είπε χαρακτηριστικά ο επίσκοπος Φαναρίου ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της ενέργειας αυτής και για την οποία ήδη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει δώσει την άδεια της.
Ο επίσκοπος, που διοικεί τον αρχαιότερο εκκλησιαστικό οργανισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Αποστολική Διακονία που φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής τόνισε πως «Εάν σήμερα στην Ευρώπη πληρώνουμε ένα τίμημα, είναι γιατί ξεχάσαμε ότι ακριβώς αυτός ο πολιτισμός στηρίζεται στον Χριστό μας και μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».
Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης φυλάσσεται σήμερα στην Βενετία. Μεταφέρθηκε εκεί από την Κωνσταντινούπολη το 1211 στα χέρια Σταυροφόρων που μαζί με πολλούς άλλους θησαυρούς της Βασιλεύουσας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επισκόπου Φαναρίου, το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου 2017.
Η Αγία Ελένη είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του χριστιανισμού. Τιμάται τόσο από την Ορθόδοξη όσο και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Σε εκείνη αποδίδεται η εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους καθώς και η ανάδειξη των εκεί προσκυνημάτων.
Μαζί με την Αγία Ελένη θα μεταφερθεί και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου. Το ιερό σκήνωμα και το Τίμιο Ξύλο θα εκτεθούν σε προσκύνημα στον ι.ν. Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο της Αττικής.
ΠΗΓΗ: orthodoxia.Info

***  Τα σκουπίδια της Καλαμάτας διχάζουν και πάλι 
Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης… περνάει μέσα από συμφέροντα
 Η αναφορά του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα θόλωσε περισσότερο τα πράγματα παρά τα ξεδιάλυνε.
Ας δούμε τους ισχυρισμούς του: "Ο χώρος πλησίον του Νέδοντα για την εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης έχει ενοικιασθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Η μίσθωση του χώρου και η αιτιολογία της μίσθωσης ψηφίσθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2016. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι εκτός περιοχής Natura και ως στρατιωτικός χώρος είναι εκτός περιοχής ΓΠΣ".
Όπως, όμως, σημείωσε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου της παράταξής του, δεν υπήρξε ομοφωνία για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Μαΐου όλες, σχεδόν, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατά της πρότασης.
Σχετικά με το στρατιωτικό χώρο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στις ειδικές ρυθμίσεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας αναφέρεται ρητά: "Νομίμως υφιστάμενες εγκαταστάσεις εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι τη μετεγκατάστασή τους, χωρίς να είναι δυνατή επέκτασή τους, εκσυγχρονισμός ή αλλαγή χρήσης».
Επίσης, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «αν διαμορφωθεί στους πολίτες αρνητική άποψη και δε θέλουν να γίνει σταθμός μεταφόρτωσης, ας μη γίνει». Αυτό σημαίνει μια έμμεση παραδοχή όλων των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί. Γνωρίζει, δε, ότι μια προσφυγή τους σε δικαστήριο θα τους δικαιώσει. Διαφορετικά, αν ήταν σίγουρος για το εγχείρημά του, το συγκεκριμένο επιχείρημα δε θα έμπαινε στο τραπέζι.
«Πρέπει, όμως, να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια, πρέπει να επιδιώξουμε το κοινό συμφέρον, που είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση η εξοικονόμηση κόστους στη μεταφορά απορριμμάτων χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση», επέμεινε ο δήμαρχος, ενώ πρόσθεσε στη συνέντευξη της Παρασκευής ότι σε πολλές πόλεις οι ΣΜΑ γίνονται μέσα στην πόλη.
Επομένως, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στους δημότες, γιατί δεν προτιμά τη λύση της ΜΟΛΑΚ, όπως προτείνεται και από το ΓΠΣ;
Τέλος, τόνισε ότι αν δε γίνει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης, η πόλη της Καλαμάτας θα γεμίσει και πάλι σκουπίδια. Δηλαδή, μέχρι τώρα που δε λειτουργεί, τα απορρίμματα "κολυμπούν" στην Καλαμάτα;
Καταλαβαίνουμε απόλυτα το επιχείρημα ότι "για τη μείωση του κόστους (οφέλη από εξοικονόμηση δαπάνης για καύσιμα, λιπαντικά, φθορές και βλάβες, καθώς και από εξοικονόμηση προσωπικού) ο Δήμος Καλαμάτας προνόησε και αγόρασε press containers, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 800.000 ευρώ. Αντί να πηγαίνουν 15 απορριμματοφόρα πάνω-κάτω, θα πηγαίνει ένα press container", οπότε χρειάζεται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης. Με τον περιμετρικό, όμως, σε λειτουργία δεν πρόκειται να υπάρξει σχεδόν καμία αύξηση, αν αυτός λειτουργήσει στη ΜΟΛΑΚ…
 Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Ποίος θα πληρώσει το νέο φορέα πολιτισμού; 
Συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με τον εκτελεστικό διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21, Έκτορα Τσατσούλη, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αξιοποίηση της εμπειρίας και η υλοποίηση του δεύτερου πλάνου δράσεων με την αποδοχή των προτάσεων του Γραφείου Υποψηφιότητας.
Βασικό, ωστόσο, ερώτημα αποτελεί η στελέχωση του νέου πολιτιστικού φορέα, κόστους 150.000 ευρώ…
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ K21
Υποσχέσεις για… αποφασιστική στήριξη του πολιτισμού
 Συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με τον εκτελεστικό διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21, Έκτορα Τσατσούλη και στελέχη του Γραφείου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αξιοποίηση της συγκεκριμένης εμπειρίας και η υλοποίηση του δεύτερου πλάνου δράσεων.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε το διευθυντή και τα στελέχη του Γραφείου για την προσπάθεια και την προσφορά τους στην πόλη και τους πληροφόρησε ότι θα υπάρξει αποφασιστική στήριξη στα θέματα πολιτισμού, όπως και αποδοχή των προτάσεών τους, γιατί το «πολιτιστικό και οργανωτικό κεκτημένο» από την προσπάθεια του Κ21 δεν πρέπει να χαθεί για την Καλαμάτα.  

Πλαν Β+
Αξιοποίηση της Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης
 ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21, λαμβάνοντας υπόψη του τις προτάσεις που δημιουργήθηκαν μέσω της δημόσιας διαβούλευσης στον πρώτο γύρο όσο και τα αποτελέσματα των ομάδων έργου κατά τη δεύτερη φάση της προεπιλογής, έχει βάλει κάποιους στόχους και προτεραιότητες, τις οποίες προτείνει να υλοποιηθούν, ασχέτως αποτελέσματος κατά τη διαδικασία της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Steve Green, κατά τη διαδικτυακή συνάντηση με τις τρεις υποψήφιες πόλεις, συνέστησε να καταρτιστεί ένα πλάνο δράσης, το οποίο οι πόλεις θα εφαρμόσουν σε περίπτωση που δεν επιλεγούν ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Στόχος του Εναλλακτικού Πλάνου Δράσης (Plan Β) είναι να συνεχιστούν κάποια από τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν για το 2021,
Η δυναμική που απέκτησε η πόλη κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας, τόσο μέσω των συμμετοχικών διαδικασιών και του κοινού οράματος όσο και μέσω των διεθνών επαφών και συνεργασιών, θα πρέπει να διατηρηθεί και να στηρίξει το πολιτιστικό προφίλ της Καλαμάτας με αειφόρο και αναπτυξιακό τρόπο.
Βασικός σκοπός του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, αλλά και της διαγωνιστικής διαδικασίας, είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ΟΤΑ προς μία αειφόρο πολιτιστική ανάπτυξη με αναβάθμιση της διαχειριστικής τους ικανότητας (σε επίπεδο οργανισμών αλλά και ελεύθερου πολιτιστικού τομέα) και εκσυγχρονισμό της πολιτιστικής τους πολιτικής και υποστήριξης της δημιουργίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός: Κινητήριος Δύναμη Τοπικής Οικονομίας και Κοινωνικής Συνοχής» (Αθήνα -12/7/2016), με σκοπό την ανάδειξη των ευκαιριών ανάπτυξης που προσφέρει ο πολιτισμός και τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.
Βασικό στοιχείο της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι ο μακροχρόνιος σχεδιασμός με ρεαλισμό αλλά και όραμα. Η παρούσα εισήγηση αποσκοπεί στην ανάδειξη των ευκαιριών για την Καλαμάτα μέσω επένδυσης στον πολιτισμό και τη μέθοδο υλοποίησης μιας ολοκληρωμένης Πολιτιστικής Στρατηγικής.
  Προτεινόμενα έργα
Σκοπός
Κατά την υλοποίηση του εναλλακτικού πλάνου δράσης επιδιώκεται η ευρύτερη αναβάθμιση του πολιτιστικού τομέα στην Καλαμάτα και η εξωστρέφεια τόσο των πολιτιστικών φορέων όσο και ολόκληρης της πόλης με τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα και προγράμματα.
Σκοπός είναι να μη χαθούν τα κεκτημένα και η δυναμική της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω εναλλακτικά μοντέλα, το μόνο αποδοτικό με τις παρούσες νομικές συνθήκες είναι το υβριδικό: η δημιουργία ενός τμήματος «Πολιτιστικής Ανάπτυξης» εντός της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ μέσω προγραμματικής συμφωνίας, παρόμοιο με αυτό της λειτουργίας του Γραφείου Υποψηφιότητας.
  Αρμοδιότητες
Το τμήμα Πολιτιστικής Ανάπτυξης θα έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
•Τη δημιουργία και εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου Πολιτισμού με βάση τις προβλέψεις της δεκαετούς Πολιτιστικής Στρατηγικής της Καλαμάτας. Προτεινόμενη μεθοδολογία αποτελεί η δημόσια διαβούλευση και ο συμμετοχικός σχεδιασμός, όπως είχε πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας.
•Drop-in Sessions. Συναντήσεις με πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους και τοπικές ομάδες για παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικής που αφορούν στην αναβάθμισή τους, την ένταξη σε δίκτυα και ευρωπαϊκά προγράμματα και την καλλιέργεια νοοτροπίας συνεργείων.
•Τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δικτύων στα οποία θα μπορούσε να ενταχθεί η ΚΕ ΦΑΡΙΣ, καθώς και την υλοποίηση αντίστοιχων έργων (projects).
•Την οργάνωση και διαχείριση της επικοινωνίας με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών για τη μετεγκατάσταση παραρτήματός της στην Καλαμάτα.
•Τη δημιουργία της μελέτης για την προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση του "Ηλέκτρα", που αφορά στο μοντέλο λειτουργίας και διαχείρισης του χώρου
•Αξιοποίηση και διαχείριση των προτεινόμενων δράσεων του Φακέλου Υποψηφιότητας.

*** Σκορπούσαν ΘΑΝΑΤΟ!  Οι 145 κατηγορούμενοι του καρτέλ που γέμιζαν ναρκωτικά την Αθήνα... (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

03-12-2016: Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ.Αττικής σχετικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών εκατόν σαράντα πέντε (145) ατόμων,μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας                              
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εκατόν σαράντα πέντε (145) ατόμων, κατηγορουμένων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και η οποία εξαρθρώθηκε στις 26-11-2016, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. (Σχετικό από 28-11-2016 Δελτίο Τύπου).
Σε βάρος των ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης-ένταξης-διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ' εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
1. (επ) PROFKA (ον) PANAJOT του ΝΑSHO και της KASIANI γεν.23/02/1965 στην Αλβανία
2. (επ) ISMAILANJI (ον) EMILJANO του ALBER και της RITA γεν.1991 στην Αλβανία

3. (επ) GEORGIEV (ον) ZDRAVKO του TRIFONOV και της VALIA γεν.1992 στη Βουλγαρία
4. (επ) MUCA (ον) JOANI του KASTRIOT και της TATIANA γεν.29-06-1988 στην Αλβανία
5. ΚΟΤΣΙΡΑΣ Βασίλειος του Αθανασίου και της Φωτεινής, γεν. 12-12-1967 στην Ασπροκλησιά Τρικάλων
6. ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ Ιωάννης του Αθανασίου και της Ελένης, γεν. 12-02-1967 στην Αθήνα
7. ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ Μαρία του Αθανασίου και της Ελένης, γεν. 29-05-1972 στην Αθήνα 
8. (επ) XHALIA (ον) AJET του KANAN και της SOYLTANA , γεν.1969 στην Αλβανία
9. (επ) ΤΑ LHARAJ (ον) ROBERT του Β RAHIM και της LINE , γεν.04-08-1980 στην Αλβανία   
10. (επ) ΤΑ LHARAJ (ον) ROSILDA του BEGENG και της GEZIME , γεν.24-02-1987 στην Αλβανία
 
11. (επ) ΝΟΤΙ (ον) FATJON του ANASTAS και της FLORINA , γεν.07-10-1989 στην Αλβανία
12. ΧΑΤΖΗΑΡΒΑΝΙΤΗ Γεώργιου του Εμμανουήλ και της Μαρίας, γεν. 01/04/1972 στη Νίκαια
13. ΜΠΑΡΜΠΙΤΣΙΩΤΗ Παναγιώτη του Ηλία και της Ελένης, γεν. 16/09/1962 στην Αθήνα
14. ΤΑΛΙΑΝΗ Απόστολου του Γεωργίου και της Λιόλιας, γεν. 30/06/1964 στο Κονγκό
15. (επ) CELA (ον) NIKOLA του AGRON και της PORTOKALE γεν.26/01/1970 στην Αλβανία
16. (επ) GJINI (ον) ARTUR του KIAZIM και της AFERDHITA γεν. 27/10/1995 στην Αλβανία 
17. (επ) PROFKA (ον) ATHANASIOS του PANAJOT και της ZAMIRA - ELEZI γεν. 13/04/1993 στην Αλβανία
18. (επ) RUCI (ον) ARMANDO του ENVER και της FLORECA γεν.18/02/1987 στην Αλβανία
19. (επ) RUCI (ον) PAJTIM του ENVER και της FLORECA γεν.01/03/1978 στην Αλβανία
20. (επ) VRENOZI (ον) ASTRIT του QAZIM και της ILIRJANA γεν. 24-11-1996 στην Αλβανία
21. (επ) GOGA ( o ν) ARMANDO του SOKRAT και της VALENTINA γεν. 29-03-1979 στην Αλβανία
22. (επ) XHAXHO (ον) NIKOLLAQ του NASHO και της SOTIRA γεν.20/09/1964 στην Αλβανία
23. ΣΙΔΑΣ Θεόδωρος του Ευστράτιου-Ευάγγελου και της Βασιλικής, γεν.17/02/1985 στο Μαρούσι Αττικής
24. ΚΑΤΣΑΓΑΝΗΣ Αθανάσιος του Σπυρίδωνα και της Αικατερίνης, γεν. 13-08-1956 στην Μαλεσίνη Φθιώτιδας
25. ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ Ιωάννης του Σταύρου και της Αικατερίνης, γεν. 15-10-1979 στην Αθήνα
26. ΚΟΡΤΣΑΛΗΣ Σπύρος του Επαμεινώνδα και της Ζωίτσας, γεν. 01-09-1955 στο Σκούρτο Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας
27. (επ) PETROVA (ον) ERIKA του ROBERT και της DIMITRINA , γεν. 03-01-1996 στην Βουλγαρία 
28. (επ) AJASLLARI (ον) VICTOR του AJIM και της DURATA , γεν. 20-06-1986 στην Αλβανία
29. (επ) KUMARAKU (ον) ALTIN του PANDELI και της DAFINA γεν. 17/05/1979 στην Αλβανία
30. (επ) BRAKAJ (ον) MARTIN ή ΑΝΙ του ENVER και της FATIMA γεν. 21/12/1990 στην Αλβανία
31. (επ) MACAJ (ον) MIRI του FROK και της MARE , γεν. 28-03-1971 στην Αλβανία
32. ΜΠΙΛΑ ΓΚΕΝΤΙΑΝ του Πέτρο και της Βαγίνα, γεν. 07-06-1977 στην Αλβανία
33. (επ) CAMI (ον) ANXHELO του HASAN και της LINDITA , γεν. 25-01-1992 στην Αλβανία
34. (επ) XHALIA (ον) SHQIPONJA του GIOLEK και της BELIOUSE , γεν.17-03-1974 στην Αλβανία
35. (επ) CAUSHAJ (ον) LORENT του BARI και της FEJZIE , γεν.02-02-1991 στην Αλβανία
36. ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ Ευάγγελος του Γεωργίου και της Γεωργίας, γεν. 25-12-1952 στην Φθιώτιδα
37. (επ) HARRUNAJ (ον) EMILIO του FETI και της FATBARDA γεν. 16-06-1991 στην Αλβανία
38. (επ) VARDARU (ον) MARINA του CONSTANTIN και της MARIA γεν. 14-11-1993 στην Ρουμανία
39. (επ) FEIZAJ (ον) FATION του PELLUMB ή PULLUM και της MIMOZA , γεν.01-03-1987 στην Αλβανία.
40. Άγνωστος Αλβανός υπήκοος με το προσωνύμιο TIKU
41. (επ) VELIAJ (ον) HENA του LATO και της LAVDIA γεν. 16-06-1989 στην Αλβανία
42. (επ) JACELLI (ον) LUAN του VAIT και της LVETIE γεν. 16-05-1972 στην Αλβανία
43. (επ) KELLEZI (ον) OLSI του METE και της FIQIRETE γεν.1977 στην Αλβανία
44. (επ) NIKA (ον) SPIRO του VASILE και της VASILIKA γεν. 23/05/1969 στην Αλβανία
45. (επ) PURIQI (ον) NIKOLLA του JANAQ και της KOSTANDINA γεν. 27-06-1964 στη Νιγηρία
46. (επ) ANIRE (ον) PRINCE του DONATUS και της VITORIA γεν. 25/12/1985 στη Νιγηρία
47. (επ) AMUZIE (ον) LOVEDAY του JOHN και της KEHARR γεν. 14/02/1988 στη Νιγηρία
48. (επ) UZOCHUKWU (ον) ARIZE EME Κ A του BEN και της CHIOMA γεν. 01/12/1983 στη Γκάνα
49. (επ) OBIJIAKU (ον) CHIBIKE MARCEL του IGBONACHO και της MARCY γεν. 30/03/1979 στη Νιγηρία
50. (επ) OSY ( ON ) MICHAEL του OSY και της ADA γεν. την 27/08/1992 στη Νιγηρία
51. (επ) ΕΜΕ HELU (ον) COLLINS του SLYVANUS και της EVELYNI γεν. 27/09/1989 στη Νιγηρία
52. (επ) IBEAKAM (ον ) UCHENA DANIEL του CELESTIN Ε και της ANTHONIA γεν. 02/05/1981 Νιγηρία
53. (επ) EGBUNIWE (ον) ISUKA του MOSES και της CAROLINE γεν. 09/09/1984 Γκάνα γεν. 09/09/1984 στην Γκάνα
54. (επ) IKENNA (ον) OGUI - NNAM του DEVID και της EBERA γεν. την 01/01/1994 Νιγηρία
55. (επ) EGBUNE (ον) EMANUEL του PAUL και της PETIENCE γεν. 23/05/1986 Ρουάντα
56. (επ) NTEBIΣ (ον)ΜΥΡΩΝ ΛΟΥΙΣ του MΥΡΩΝ ΛΟΥΙΣ και της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ γεν. 10/08/1980 ΗΠΑ
57. (επ) EMEKA (ον) SUNNY του EMEKA και της REGGINA γεν. 02/05/1981 Νιγηρία
58. (επ) CHIKE (ον) SUCCESS του CHIKE και της JUSTINE γεν.27/01/1989 στη Νιγηρία
59. (επ) BONAVENTURE (ον) ALIUKWU του BARTHOLOMEW και της BLESSING γεν.1996 στη Νιγηρία
60. (επ) KELECHI (ον) SOLOMON του OGBUJI και της ZGOZI γεν.27-06-1985 στη Νιγηρία
61. (επ) ENECHKWU (ον) SIMON του ELIJAH και της FELICIA γεν. 25/01/1976 στη Νιγηρία
62. (επ) UBA (Ον) NDUBUISI EDWIN του CLEMENT και της TEREZA , γεν. την 18/02/1986 στη Νιγηρία
63. (επ) ODUNZE (Ον) VICTOR του GODWIN και της FAIDELIA γεν. την 06/01/1996 στη Νιγηρία
 

64. (επ) AMOBI (ον) EMMANUEL του EMMANUEL και της MARIAN γεν. 15/03/1988 στη Νιγηρία

65. (επ) KELLY (ον) STEPHEN του GODWIN και της PATRICIA γεν. 28/08/1978 στη Νιγηρία
66. (επ) ONUEGBU (ον) FESTOS του CHARLES και της STELLA γεν.18/08/1978 στην Γκάνα
67. (επ) EZIUKWU (ον) IFEANYI του JEPHAT γεν. την 06/04/1986 Νιγηρία
68. (επ) IGBOKWE (ον) KELECHI του RICHARD και της PATTY γεν. την 20/10/1984 στη Νιγηρία
69. (επ) HAMED (ον) HASSAN YUSUF του YUSEF και της NUSHIA γεν. την 01/01/1985 στη Νιγηρία
70. (επ) UDECHUKWU (ον) OSITA του ENEST και της JEN γεν. την 04/06/1985 στη Γκάνα
71. (επ) OKPALAUCO (ον) NZUEB EMMANUEL του BENJAMINE και της MERCY γεν. την 01/06/1998 στη Νιγηρία
72. (επ) CHUKWU (ον) JOHN του GHEBREL και της SISILIA γεν. την 25/10/1985 στη Νιγηρία
73. (επ) ALEX (ον) CHUKWUEBUKA του IKEA GWUCHI και της MANTINA γεν. την 11/08/1990 στη Νιγηρία
74. (επ) NWACHUKWU (ον) JOHN KENNEDY CHIMEZIE του COSMOS και της CHIKA γεν. την 14/02/1987 στη Νιγηρία
75. (επ) OFFURUM (ον) MOSES IZUKAMMA του OFFURUM και της ROSE γεν. την 07/11/1985 στη Νιγηρία
76. (επ) OKCHUKWU (ον) KELAB του OKCHUKWU και της JOGENIA γεν. την 01/01/1984 στη Νιγηρία
77. (επ) OKARO (ον) PAUL CHIKE του OKARO και της AGNESS γεν. την 28/09/1986 στη Νιγηρία
78. (επ) ALAKWU (ον) PAUL του ALAKWU και της DORATHY γεν. την 27/10/1989 στη Νιγηρία
79. (επ) OZOEMENA (ον) KELECHI του CHARLES και της ADANA γεν. την 30/06/1996 στη Νιγηρία
80. (επ) NTAM (ον) EMMANUEL UGOCHUKWU του ANTONIO και της SABINA γεν. την 02/12/1986 στη Νιγηρία
81. (επ) ONYENANKEYA (ον) KINGSLEY CHIJIOKE του EPHRAIM γεν. στη Νιγηρία
82. (επ) ISHAI (ον) BALLY του MATHU και της ADA γεν. την 18/01/1980 στη Νιγηρία 
83. ΣΙΜΟΣ Σωκράτης του ΤΗΟΜΑΣ-ΕΥΡΥΜΕΔΩΝ και της ΠΑΣΒΑ ΝΖΑΜΠΙ, γεν. 28-02-1980 στο Κονγκό
84. (επ) NWAKANJUKU (ον) ALEN του THOMAS και της THERESSIA γεν. 08-09-1971 στη Ρουάντα
85. (επ) EZEAMAMA (ον) IFEANY ICHUKWU του EZEAMAMA και της ALEX, γεν. 14/07/1983 στη Νιγηρία
86. (επ) AGBANAJELU (ον) VALENTINE του BARTHOLOMEW και της ROSEANN, γεν. 23/03/1981 στη Νιγηρία
87. (επ) SEFU (ον) MUNGI του SALUM και της SHAILA, γεν. 23/08/1978 στη Τανζανία
88. (επ) OKEKE (ον) CHIGOZIE του STEPHEN και της COMFORT, γεν. 01/01/1983 στη Νιγηρία
89. (επ) ESOMONU (ον) MARTIN του RAYMOND και της JUSTINA , γεν. 06/11/1984 στο Καμερούν
90. (επ) MAWATOWA (ον) ARNO του MATIGON και της PAWLINE γεν. 01-01-1987 στο Κονγκό
91. (επ) KAONJA (ον) STEPHEN του CELERIN και της PAULINA , γεν. 23/03/1972 στην Τανζανία
92. (επ) Ι SAAC (ον) SOLOMON του ISAAC και της MARIA , γεν. 1973 στην Ρουάντα
93. (επ) HILAL (ον) IBRAHIM του JABIR και της SITI , γεν. 10/02/1972 στην Τανζανία
94. (επ) NANAYAKKAPA SEIFARTH (ον) SEIFARTH NANAYAKKARA του SIRIPALA και της SANORA , γεν. 12/08/1974 στην Τανζανία
95. (επ) NEDYALKOV (ον) ANGEL του ANGELOV γεν. 18/12/1990 στην Βουλγαρία
96. (επ) ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ (ον) ΝΓΚΟΥΡΟΥΜΠΙ του N ΙΚΟΛΑΟΥ και της MWANSADA , γεν. 1989 στην Τανζανία
97. (επ) OUSMANE (ον) ALI του OUSMANE και της KADIDZA γεν. την 19/02/1993 στο Κονγκό
98. (επ) OBIELUSI (ον) JAMES του CLEMENT και της SUSANA , γεν. 1979 στη Νιγηρία
99. (επ) CHIGBO (ον) CHIMIZIE του CHIGBU και της ANN , γεν. 1980 στην Ερυθραία
100. (επ) BALDE (ον) MAMADOU CAMING του MAMADOU DJOWE και της HADIATOU γεν. 1987 στην Γουινέα
101. (επ) DIALLO (ον) MAMADOU LAMING του TERNO MAMADOU και της AISSATOU DIALLO , γεν.1981 στην Γουινέα
102. (επ) PALDE (ον) ABDUL του ABUBAKAR και της BINTA γεν. 1994 στην Σομαλία
103. (επ) BAH (ον) ALHAZI ABDULAI του BASIRU BAH και της AMINATIA JALLOH , γεν. 1997 στην Σιέρα Λεόνε
104. (επ) Ε L HADJSIRADIO (ον) DIALLO του AMADOU BAILO και της MARIANA DOUMBOUTA , γεν. 1989 στην Γουινέα
105. (επ) ΒΑ RBIR (ον) ALINA - NICOLETA του SORIN και της NARCISA ANCUTA , γεν. 1992 στην Ρουμανία 
106. (επ) KAMARA (ον) OSMAN του FODAY και της NEME γεν. 26-02-1996 στην Σιέρρα Λεόνε
107. (επ) PETER (ον) LOUIS του PETER και της MARLINA γεν. την 01/01/1983 στη Νιγηρία
108. (επ) JALLO (ον) ABDOURAHMAN του SAMBA και της PENDA , γεν. την 01/01/1982 στη Μαυριτανία
109. (επ) ZAKARIA (Ον) BOUSSERAF του MOUSTAF και της NAIMA γεν. την 23/05/1985 στo Μαρόκο
110. (επ) JALALA (ον) ISSA του MURSALI και της ZENA , γεν. την 07/05/1975 στην Τανζανία
111. (επ) ABDURAHMAN (ον) AHMAD του MOHAMMAD και της SELUA , γεν. 01/01/1991 στη Σομαλία
112. (επ) MUSTAFA (ον) MALI του IDABOH και της PATRICIA , γεν. 1993 στην Νιγηρία
113. (επ) NIKKERSHAW (ον) KHALEES του KALITS και της JANET , γεν. την 01/01/1971 στην Ρουάντα
114. (επ) ERNEST OHIOLE (ον) AYENI του STEVEN και της KELEN , γεν. την 01/01/1971 στην Ρουάντα
115. (επ) CHUKWUMA (ον) ANTHONY PRINCE του CHUKWUKA και της OGECHUKWU , γεν. την 11/11/1984 στην Νιγηρία
116. (επ) MADUBUIKE (ον) MICHAEL CHUKWUDI του OKECHUKWU και της GRACE , γεν. την 1972 στην Νιγηρία
117. (επ) DE HEER (ον) EBENEZER KWESI του GEORGE και της MARGARET , γεν. την 03-10-1976 στην Γκάνα
118. (επ) OKOLIE (ον) JONAS του OKEKE και της JOSEPHINE γεν.02-08-1970 στη Νιγηρία
119. (επ) KINGSLEY (ον) EGOGO του BENJAMINE και της DORIS , γεν.1988 στην Νιγηρία
120. (επ) SAMSON (ον) FRIDAY του SAM και της BLACKY , γεν.1986 στην Νιγηρία
121. (επ) BROWN (ον) JOHN του PATRICK και της ROSE , γεν.26-12-1979 στην Σιέρα Λεόνε
122. π) DIENG (ον) ALIOU του PAPA και της MAME ISSA , γεν.11-12-1993 στην Σενεγάλη
123. (επ) ΤΣΙΑΜΠΕΛΑΣ (ον) Βασίλειος του Ιωάννη και της Ευθαλίας-Αναστασίας, γεν.17-10-1994 στην Αθήνα
124. (επ) ΤΣΙΑΜΠΕΛΑΣ (ον) Παύλος του Ιωάννη και της Ευθαλίας-Αναστασίας γεν. 10-01-1996 στην Αθήνα
125. (επ) GUXHO (ον) MARIO αγνώστου πατρός και της LEFTERI γεν. 1995 στην Αλβανία
126. (επ) MESHOMPO (ον) JOEL του EMMANUEL και της ANNA MARIE γεν.08/08/1990 στο Κονγκό
127. (επ) LUPEMBA (ον) PATRICK του ROGER και της PONG γεν. την 11/02/1997 στο Κονγκό
128. (επ) MOHAMED (ον) MOHAMED του BAHIT και της NADIA , γεν.04-06-1974 στ o Σουδάν
129. (επ) ANZARSKI (ον) DIMITAR του FRANTS και της MARIA , γεν.22-02-1991 στη Βουλγαρία
130. (επ) NWASUTO (ον) EMEKA του NNAJI - NAUJI και της KRISTIANA , γεν.1985 στη Νιγηρία
131. (επ) ABU (ον) KAMARA του ABU και της MESI γεν. την 27/01/1978 στη Σιέρα Λεόνε

132. (επ) LASSI (ον) ISMAEL του MOHAMED και της TATU γεν. την 01/01/1984 στη Τανζανία

133. (επ) AVDIU (ον) ERJON του RAJMOND και της RAJMONDA γεν. την 03/04/1994 στην Αλβανία
134. (επ) FAHREDIN (ον) ANOR του ACHMET - ACHAID και της FATIMA γεν.01-01-1993 στη Σομαλία
135. (επ) WILLIAMS (ον) JAMES του ADAMS και της JANET γεν. την 30/03/1973 στη Γκάνα
136. (επ) BORISOV (ον) DIMITAR του KOSTADIN και της TINKA γεν. την 25/05/1980 στη Βουλγαρία
137. (επ) BROWN (ον) OKEY του BROWN και της MARY γεν.01-01- 1981 στη Σιέρα Λεόνε
138. (επ) AFAM ή ALAF (ον) ALOYSIUS ή ALYSIOUS του LOUIS και της FELICIA γεν. 07-07-1968 στη Νιγηρία
139. (επ) ANOKWUTE (ον) KINGSLEY του OKECHUKWU και της MURREN γεν. την 15/11/1979 στη Νιγηρία
140. (επ) DELMA WEND DENDA (ον) AMADOU του DELMA BOUKARE και της KABORE DJENEBA γεν. την 25/09/1981 στη Μπουρκίνα Φάσο,
141. (επ) OBI (ον) ZUBE του CHIKE και της OGECHI , γεν. την 29/08/1988 Νιγηρία
142. (επ) ONYEJIAKA (ον) CHIDIEBERE BENNETH του BONFACE και της THREESE γεν. την 08/12/1985 Γκάνα
143. (επ) YAKUBU (ον) KENSLI του SIVASA και της SERILA , γεν. την 01/01/1980 στη Νιγηρία
144. (επ) ANI (ον) HENRY CHIJOIKE του FRANCES και της VIRONICA γεν. 01-01-1979 στη Νιγηρία
145. (επ) ANI (ον) UCHENNA του AUSTINE και της MARY γεν. την 11/07/1984 στην Νιγηρία
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως την 30η Μαΐου 2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

***  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Έτοιμοι να είναι δίπλα μας! "Τρέμει" η Τουρκία...

~  Η κοινή άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου με την ονομασία "Μέδουσα 3/2016", είναι μόνο το πρώτο κομμάτι της απάντησης στις προκλητικές, φραστικές και μη, προκλήσεις της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας.
Η Αίγυπτος και το Ισραήλ ετοιμάζονται να μην αφήσουν την Τουρκία να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο και να "χτυπήσει" την Ελλάδα, καθώς, μια τέτοια εξέλιξη με ενεργειακό χαρακτήρα, (όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα), θα έχει επιπτώσεις σε όλη την περιοχή.
Βίντεο :NEW Russian Fighter Jet MIG-35 / MIG-35D Compilation, Specs, & Info  , https://youtu.be/kfAtSUlTjMM .- {MIKOYAN MIG-35 SPECIFICATIONS:
- MiG-35 Single-Seat (Extra Fuel) / MiG-35D Two-Seater.
- NATO Reporting Name: Fulcrum-F.
- Unique OLS (Optical Locator System). Complex of Powerful Optics + IR which can detect any Aircraft, including Stealth Aircraft.
- Phazotron Zhuk-AE AESA Radar (active electronically scanned array). 160Km Air Detection Range & 300Km Ground and Naval Detection Range. Wider frequencies, increased ECM Resistance, Automatic Track & Engage up to 10 Targets Simultaneously.
- MiG-35 Multifunction Self-Protection Jammer, Radar Absorbing Materials, and other Stealth Features.
- Powered by 2 RD-33MKB Engines with Thrust Vectoring Control. Can be upgraded to latest RD-33 variant, RD-OVT, which comes with Thrust Vectoring Nozzles, which can direct thrust in 2 directions (Only Su-35 other aircraft in the world with this capability. F-22 & Su-30MKI can thrust in 1 direction). RD-33 engines are smokeless & include systems that reduce infrared and optical visibility.
- Increased maximum payload to 6.5 tons with any type of munition (Air-to-Air, Air-to-Ground, Air-to-Naval).
- Reduced aircraft weight compared to MiG-29M, which is the platform it is based on (apx. 11,000Kg).
- Maximum speed is 2,400km/h. Service ceiling is 17,500m. Normal & ferry range are 2,000Km and 3,100Km respectively.
- Egypt payed $2 Billion in advance for 50 MiG-35's. 2 to be delivered by end of 2016.
RECOMMENDED VIDEO'S:
- 3 Latest Tanks Showcased in Sept 2016 (Russian, Polish, & US): https://youtu.be/En64n3a_dA8 .-
- First Footage of Russian Soldier's Testing Ak-400 with Ratnik: https://youtu.be/HQSK_DZPX5k .-}.-
 ~* Η Αίγυπτος ήδη εξοπλίζεται για να είναι ετοιμοπόλεμη να σταθεί πλάι μας. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες εξοπλισμών, ανάμεσα τους Mig-35 (Fulcrum-F), αντιαρματικούς πυραύλους Kornet-E 9M133 AT-14 Spriggan και Metis M1 9K115-2/AT-13 Saxhorn-2, αντιαεροπορικά συστήματα Buk M2, Tor M2 και Pantsir- S1 με δεκάδες εκτοξευτές από κάθε τύπο, 24 επιπλέον μαχητικά τύπου F-16Block-52, 10 επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Apache, 4 υποβρύχια Type 209/1400mod, 6 κορβέτες κλάσης Gowind, τη ρωσική πυραυλάκατο P-32 Molniya και 46 επιθετικά ελικοπτέρα Ka-52K.




*** Το ΣΧΕΔΙΟ του Ερντογάν! Τι έχει βάλει στόχο και ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ...

~ Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά από τις συνεχείς προκλήσεις της γείτονας. Όλοι περιμένουν την κορύφωση που δεν έχει άλλο στόχο, παρά, την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου που έχει βάλει στο μάτι ο Τούρκος πρόεδρος.
Τα νησιά αυτά έχουν τεράστια κοιτάσματα, τα οποία θέλει να εκμεταλλευτεί η Τουρκία, μαζί με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, γι'αυτόν τον λόγο εξαπολύει απειλές ώστε να "αρπάξει" ό,τι μπορεί και από όπου μπορεί.

Ο γενικός διευθυντής της τουρκικής εταιρείας Zorlu Energy, Fuat Celepci, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων  Anadolu, έκανε ιδιαίτερη μνεία μεσογειακές ροές φυσικού αερίου, αναφέροντας τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκία-Ισραήλ:
"Ένα διάστημα ελάχιστο τριών ετών είναι απαραίτητο για την αποστολή φυσικού αερίου στις παγκόσμιες αγορές μέσω της Τουρκίας από το πεδίο Αφροδίτη  και την ελληνοκυπριακή πλευρά , αλλά  και από το πεδίο Λεβιάθαν στο Ισραήλ. Τα αναμενόμενα βήματα έγιναν με τη διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά στην Μεσόγειο φυσικό αέριο  δεν διαθέτει  μόνο το Ισραήλ. Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και να το προωθήσουμε στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά".
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι: "Η διαδρομή που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου θα πρέπει να περάσει μέσα από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του ελληνικής πλευράς της  Κύπρου".

*** ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!Έφτιαξαν θέση Υπουργού και δε μπορούν να υπολογίσουν το κόστος...

~  "Για να ξέρετε: ο @atsipras αποφάσισε τη σύσταση θέσης υπουργού Επικρατείας «χωρίς να μπορεί να υπολογίσει το κόστος»!"
Αυτό ανήρτησε στο Twitter o Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης και συμπλήρωσε με εικόνα του αντίστοιχου ΦΕΚ.



***  ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! Δήλωση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ που ΔΕΙΧΝΕΙ τι θα συμβεί στο ΜΕΛΛΟΝ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ "Και να μην υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το έχουμε εφεύρει", είχε δηλώσει παλαιότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης.
Βίντεο : Σιμορέλης- Και να μην υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το έχουμε εφεύρει , https://youtu.be/aJz2zBIAsZs  .-
-  Τι μας δείχνει αυτό; Ότι το κυβερνών κόμμα που ανήλθε στην εξουσία με τη φράση ότι "θα σκίσει τα μνημόνια", όχι μόνο μας έφερε νέο μνημόνιο αλλά πιστεύει ότι ήταν και απαραίτητο.
Άρα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα έρθει και ένα τέταρτο.

***  Αυτοκίνητο «μπούκαρε» σε βιτρίνα καταστήματος στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
 
Ήταν λίγο μετά τις 6 το πρωί όταν για άγνωστο λόγο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος τους και προσέκρουσε διαδοχικά με σταθμευμένα οχήματα στην οδό Νέδοντος.
Η «τρελή» πορεία του επαγγελματικού οχήματος τελείωσε όταν αυτό μπήκε σε βιτρίνα καταστήματος με ενδύματα.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του οχήματος που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. 

***  Οι πρόσκοποι στόλισαν τη Ναυαρίνου… 
Το δικό τους «χεράκι» έβαλαν τα παιδιά των  Προσκόπων της Καλαμάτας στο στολισμό της παραλίας… Τα συναντήσαμε το βράδυ της Παρασκευής «επί το έργον», στην οδό Ναυαρίνου, μαζί με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρη Βγενή, ο οποίος όμως σημείωσε ότι βρισκόταν εκεί ως «παλαίμαχος» πρόσκοπος.
Μακάρι το παράδειγμα του εθελοντισμού που πάντα δίνουν οι πρόσκοποι, να το ακολουθήσουν κι άλλοι σύλλογοι και φορείς…  Κ. Γαζ. 

~** Δέκα συλλήψεις την Παρασκευή σε αστυνομική «σκούπα» 
Δέκα συλλήψεις έγιναν στη Μεσσηνία την Παρασκευή, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε όλους του νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα, εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 811 άτομα, εκ των οποίων τα 629 ήταν ημεδαποί και 182 αλλοδαποί, καθώς και σε 702 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 125 άτομα, από τα οποία 68 ήταν ημεδαποί και 57 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 48.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-Δύο ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Δύο ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Μία ημεδαπή και μία αλλοδαπή για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού
-Τέσσερις αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Επίσης, εξιχνιάσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων διάρρηξη που είχε σημειωθεί σε σπίτι στο Γεφυράκι Μαραθούπολης το χρονικό διάστημα από 21/1 έως 23/1/2012. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 26χρονου Πακιστανού, έπειτα από ταυτοποίηση του αποτυπώματος που είχε βρεθεί τότε στο σπίτι. Ο 26χρονος είχε αφαιρέσει μία τηλεόραση, ρούχα και κλινοσκεπάσματα.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών εξιχνιάσθηκε και η κλοπή μιας μοτοσικλέτας που είχε γίνει στις 22/23/11/2016 από αυλή σπιτιού στα Φιλιατρά. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 18χρονου για κλοπή, ενώ η μοτοσικλέτα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Ο 18χρονος ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε πού είχε κρύψει τη μηχανή.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 304 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 4 παραβάσεις για στέρηση άδειας εργασίας, 1 παράβαση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και 2 παραβάσεις για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

***  Καθαρή απάντηση… 
Ομάδα που χάνει δε συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή, λέει ο νόμος του ποδοσφαίρου. Δεν ξέρουμε αν αυτή η λογική ισχύει στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και στην περαιτέρω χάραξη πολιτιστικής πολιτικής.
Το plan B, το σχέδιο που είχε εκπονήσει το Γραφείο Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στην περίπτωση ο Δήμος έχανε τον τίτλο, όπως και τον έχασε, πρότεινε ορισμένα πράγματα.
Ειδικότερα, προβλέπει τη λειτουργία Τμήματος Πολιτιστικής Ανάπτυξης στη «Φάρις», με τέσσερα στελέχη, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ το χρόνο. Το Τμήμα αυτό θα δημιουργήσει επιχειρησιακό σχέδιο πολιτιστικής ανάπτυξης στη βάση του προγράμματος διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, θα έχει την ευθύνη υποστήριξης της λειτουργίας του Μεγάρου Χορού, θα διαχειρίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και μια σειρά από άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι θα στελεχώσουν αυτό το τμήμα. Οι προηγούμενοι, δηλαδή η ομάδα του KALAMATA:21 ή κάποιοι άλλοι; Ή θα προκηρυχθεί διαγωνισμός;   Α.Π. 

***  «Φορά» τα γιορτινά της η Καλαμάτα 
 
    Από τα ξημερώματα της Κυριακής μεγάλα φορτηγά και γερανοί έχουν πιάσει δουλειά προκειμένου να τοποθετηθεί ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πλατεία της Καλαμάτας.
Πρώτα έφθασε το δέντρο που μεταφέρθηκε σε κομμάτια και με τη βοήθεια γερανού αποκτά την τελική του μορφή.
Στη συνέχεια έφθασαν τα σπιτάκια που κάθε χρόνου υπάρχουν στην κεντρική πλατεία.
Τέλος να θυμίσουμε ότι η τελετή φωταγώγησης θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

***    Ολοκληρώνεται η πώληση του Hilton 
Έως τα τέλη του έτους θα ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, η διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών έναντι του ποσού των 142 εκατομμυρίων ευρώ από την Alpha Bank στην εταιρεία Ηome Holdings Συμμετοχών, στην οποία συμμετέχουν η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και η D-Marine Investments Holding B.V, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Καθημερινή".
Ουσιαστικά, πρόκειται για την πώληση από την Alpha Bank του πλειοψηφικού της ποσοστού (περίπου 97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας εταιρείας του Hilton Αθηνών.
Το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έδωσε η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση ελέγχου από την εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών επί της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ομόφωνα ότι η ως άνω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά της παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών.
Σημειώνεται ότι η Alpha Bank ανακοίνωσε στις 5 Αυγούστου την επιλογή της κοινοπραξίας των δύο εταιρειών ως προτιμητέου επενδυτή, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν στο σχετικό διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του πολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας. Εν συνεχεία, και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την υπογραφή της συμφωνίας τους για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού ποσοστού.
H ΤΕΜΕΣ Α.Ε. είναι εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών και ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.
Η D-Marine εδρεύει στην Ολλανδία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται ως θυγατρική της Dogus Holding A.S. Ο Όμιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951 και απασχολεί περισσότερους από 55.000 εργαζομένους. Δραστηριοποιείται στην Τουρκία και διεθνώς με παρουσία σε οκτώ βασικούς τομείς –χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αντιπροσώπευση αυτοκινητοβιομηχανιών, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τουρισμός, διαχείριση ακινήτων, ενέργεια και εστίαση–, διαθέτοντας περισσότερες από 330 θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες.
Με έτος ίδρυσης το 1976 ο τουριστικός βραχίονας του Ομίλου Dogus Tourism Group δραστηριοποιείται στους τομείς της φιλοξενίας (D-Hotels and Resorts), του θαλάσσιου τουρισμού/μαρινών (D-Marin) και του συνεδριακού τουρισμού (Antur). H D-Hotels and Resοrts ελέγχει εξ ολοκλήρου ή μέσω συνεργασιών πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ. στην Τουρκία, την Κροατία, την Ιταλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική.

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Σάββατο  3/12/2016 Super League :
Άντεξε με 10 παίκτες ο Πανιώνιος στα Χανιά, 1-1 με τον Πλατανιά
Πλατανιάς - Πανιώνιος  1-1 , (0-1) .- ^ {80΄ Μανούσος - 27΄ Μπεν}
Τα  γκολ27' Γκολ για τον Πανιώνιο!Φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεν, από πολύ καλό σημείο, δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Σωτηρίου και δίνει το προβάδισμα (1-0) στον Πανιώνιο. ,
Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Κάργας, Στάθης, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Γιορέντε, Ντίντακ, Μανούσος, Γιακουμάκης.
Στον πάγκο οι: Κοκκάλας, Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Ντίνας, Πριντέτα, Στανιοσάβλιεβιτς.
Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Φούντας, Ανσαριφάρντ, Σαββίδης.
Στον πάγκο οι: Θεοδωρόπουλος, Ενγκόνγκ, Αντωνιάδης, Ολαϊτάν, Καθάριος, Γκιοάτα, Μασούρας.
BIDEO :
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  Α΄ ημίχρονο  0-1  γκολ  03/12.2016:
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   1ο  γκολ  0-1  03/12/2016 :
https://youtu.be/EHiwg4iJaWE .-
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1  γκολ δηλώσεις 3/12/2016:
 https://youtu.be/-Cz17KV0o-c .-
~*PLATANIAS-PANIONIOS  1-1   δηλώσεις γκολ 3/12/2016:
https://youtu.be/fpftjSTIuzI .-
Διαιτητής: Βάτσιος
 Κίτρινες: Γκνιάτιτς, Κάργας, Γιακουμάκης - Βλάχος, Μπεν
Κόκκινες: Στανοσάβλεβιτς (90+4΄) - Βλάχος (65΄ δεύτερη κίτρινη)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (68΄ Ντίνας), Καρυπίδης, Γκνιάτιτς, Μουνάφο (60΄ Στανισάβλεβιτς), Γιορέντε (46΄ Γουνδουλάκης), Ντεβέσα, Μανούσος, Γιακουμάκης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Φούντας (72΄ Γκιοάτα), Σαββίδης (58΄ Μασούρας), Ανσαριφάρντ (84΄ Νγκόγκ).
Βίντεο :
~*Πλατανιάς-Πανιώνιος γκολ φάουλ  3/12/2016:
 https://youtu.be/bTVU89MFAmA .-

Βέροια και Παναιτωλικός μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις
Βέροια - Παναιτωλικός   1-1 , (0-0) .- {30΄ Σαρπόνγκ - 3΄ Μάκος}Τα γκολ : 3' ΓΚΟΛ για τον Παναιτωλικό, 0-1! Τρομερό σουτ στην κίνηση του Μάκου λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα στο «Γ» του Λόπεθ!   30' ΓΚΟΛ για τη Βέροια, 1-1! Εξαιρετική σέντρα του Μαλόν, πανέμορφη κεφαλιά του Σαρπόνγκ, που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη. ,
Διαιτητής του ματς ο Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης), με βοηθούς τον Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας) και Ηλία Νατσιούλα (Λάρισας). Τέταρτος ο Παναγιώτης Συμεωνίδης (Πιερίας).
Βέροια (Θωμάς Γράφας): Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε, Λινάρδος, Σισίνιο, Βίτι, Σαρπόνγκ.
Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Καμαβουάκα, Μάκος, Μάρκος Παόυλο, Ουάρντα, Κλέσιο, Τομανέ.
VIDEO :
~*ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  Α΄ ημίχρονο  1-1  γκολ  3/12/2016:
https://youtu.be/eJPNqHhg_ek .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Ξάνθης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Μπαλάφας, Βίτι - Χαντάκιας, Τομανέ
 ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας):
Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε (89' Μεληκιώτης), Λινάρδος, Σισίνιο (72' Τόνι Κάλβο), Βίτι, Σαρπόνγκ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης):
Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Καμαβουάκα, Μάκος, Μάρκος Πάουλο (76' Φερέιρα), Ουάρντα (76' Ρότσα), Κλέσιο, Τομανέ (90' Μαρκόφσκι).

Βίντεο  :
~*VERIA-PANETOLIKOS  1-1  δηλώσεις γκολ  3/12/2016:
~* ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1  1ο  γκολ  0-1  3/12/2016:
https://youtu.be/mNvV5ZwVUGA
~*Βέροια-Παναιτωλικός 1-1  1ο γκολ   0-1  3/12/2016 :
https://youtu.be/GQgaQCrQaNk
~*Βέροια-Παναιτωλικός  γκολ ισοφαρ  1-1  3/12/2016:
 https://youtu.be/CaYI6tm-YEI
~*Βέροια-Παναιτωλικός 1-1  φάσεις λήξη  3/12/2016:
https://youtu.be/GbQGVil83lk 
~*ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1 γκολ δηλώσεις λήξη  3/12/2016:
https://youtu.be/3Q6MivbYU6Y

Χ(αμένη) η ΑΕΚ στην Κέρκυρα, ισοπαλίες και σε Χανιά, Βέροια
AOK Kέρκυρα - AΕΚ   1-1 ,(0-1) .- {74΄ Τουράμ - 14΄ Λαμπρόπουλος} Τα γκολ :
14' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου από αριστερά, ο Λαμπρόπουλος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με εντυπωσιακή (ανάποδη) κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία!
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς, Κόντος, Ντουαλά, Επστάιν, Τουράμ.
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι: Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Γκόμες, Ανδρεόπουλος, Αντιλέχου, Γεωργίου, Γεωργακόπουλος.
ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Αραβίδης, Αλμέιδα .-
Αναπληρωματικοί για την "Ένωση" οι: Ανέστης, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Ζόριτς, Πατίτο, Τσέλιος, Πέκχαρτ.
Μετά τον Ολυμπιακό, η Κέρκυρα «φρέναρε» και την ΑΕΚ
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος
Κίτρινες: Γκόμες, Σπίνουλας - Αλμέιδα, Κολοβέτσιος
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς, Κόντος (46΄ Γκόμες), Ντουαλά (90΄+ Ντιμιτρόφσκι), Επστάιν (46΄ Γεωργίου), Τουράμ.
ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Αραβίδης (63΄ Πατίτο), Αλμέιδα (87΄ Πέκχαρτ).
VIDEO :
~*KERKYRA-AEK  1-1  γκολ δηλώσεις φάσεις  3/11/2016:
~*KERKYRA-AEK  to 1o gol  3/12/2016:
 https://youtu.be/z5qdkE-8dUo
~*ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΕΚ  Α΄ ημίχρονο  0-1  γκολ  3/12/2016:
 https://youtu.be/-0hqG1qcgzw .-

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ
Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-1
80΄ Μανούσος - 27΄ Μπεν
 Βέροια-Παναιτωλικός 1-1
30΄ Σαρπόνγκ - 3΄ Μάκος
 Κέρκυρα-ΑΕΚ 1-1
74΄ Τουράμ - 14΄ Λαμπρόπουλος

ΚΥΡΙΑΚΗ  04/12/2016
15:00 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης"  4-0 , (0-0).-
Τα  γκολ :
70' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! , 70' Ο Μιλιβόγεβιτς με χώρο και χρόνο έξω από την περιοχή μετά απο πάσα του Ντε Λα Μπέγια, με όμορφο δεξί σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ναμάσκο! , 71' ΓΚΟΟΟΟΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! , 71' Λάθος του Σίλβα, ο Φορτούνης τροφοδοτεί από αριστερά τον Σεμπά, αυτός γυρίζει και πάλι στον Έλληνα διεθνή στην περιοχή και το 3-0 γίνεται εύκολα. , 74' ΓΚΟΟΟΟΟΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! , 74' Λάθος της άμυνας του Λεβαδειακού, ο Πάρντο κλέβει και δίνει στον Ντε Λα Μπέγια, αυτός με την μία βγάζει σέντρα στον Ιντέγε, που δεν δυσκολεύεται από κοντά να κάνει το 4-0 με κεφαλιά.
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Δόσης (Αθηνών)
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού:Λεάλι - Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια - Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς - Ελιουνούσι, Σεμπά, Φορτούνης - Ιντέγε.
Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού: Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας, Ζεζίνιο, Μάντζιος, Τόνι Σίλβα, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος και Καραμπουέ.
Ο πάγκος του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Ρομαό, Καρντόσο, Καμπιάσο, Ανδρούτσος, Βιάνα, Πάρντο.
Ο πάγκος του Λεβαδειακού: Μοσχονάς, Βασιλείου, Μάγκας, Γιακουμάκης, Μεντί, Καλτσάς, Παππάς.
VIDEO :
~**Ολυμπιακός-Λεβαδειακός Α΄ ημίχρονο 0-0  13η αγων  4/12/2016: https://youtu.be/8NMLT8wqgCQ .-
~**ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-0 13η  αγων, δηλώσεις γκολ  4/12/2016: https://youtu.be/IeEOpc8hfn8 .-

17:15 ΑΕΛ-Ατρόμητος "AEL FC Arena"  1-2  .- ^
ΑΕΛ- Ατρόμητος       ,(0-1).-
Τα γκολ : 45' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ! , Τρομερό γκολ του Λημνιού που με γυριστό σουτ ανοίγει το σκορ! 1-0 ο Ατρόμητος!  ,
Και αυτή της ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας, Φάρκας, Κοντόρ, Ποτουρίδης, Φατιόν, Ναβάρο, Ντέλετιτς, Ντοντό, Ναζλίδης.
Η σύνθεση του Ατρομήτου: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Ουμπίντες, Μπάγκα, Λημνιός, Τόνσο, Μπρίτο, Λε Ταλέκ.
Στον πάγκο του Ατρομήτου:  Παπαδόπουλος, Κατράνης, Ζησόπουλος, Κιβρακίδης, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Παπαδόπουλος .
Στον πάγκο της ΑΕΛ: Καβουσάκης, Αναστασόπουλος, Μονιάκης, Μαρουκάκης, Αβραάμ, Καπός, Λαμπρόπουλος.
VIDEO:
~*ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1ο γκολ  Α΄ημίχρ 0-1 13η αγων  4/12/2016: https://youtu.be/shwbQltsiIk .-

17:15 Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης "Ξάνθη Arena"  3-1  .-^
Ξανθη-Τρίπολη    , 3-0 .-
Τα γκολ : 2' ΓΚΟΛ για την Ξάνθη,  (1-0! Κεφαλιά του Βασιλακάκη μετά από εκτέλεση κόρνερ και η μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα! Αυτό είναι το πρώτο, εντός έδρας τέρμα της ακριτικής ομάδας στη φετινή σεζόν!  , 14' ΓΚΟΛ για την Ξάνθη, 2-0! Κόντρα... εντελώς στη ροή του αγώνα, η Ξάνθη, στη δεύτερη τελική της στο ματς, διπλασιάζει τα τέρματά της με καταπληκτικό σουτ του Γιουνές έξω από την περιοχή! , 30' ΓΚΟΛ η Ξάνθη, 3-0! , Σκόρερ ο Μπλάζιτς, που εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με το αριστερό, νικάει τον Ντοναρούμα!,
 ο διαιτητής Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς, Λισγάρας.
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μάσα, Ιωαννίδης, Φερνάντεζ, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος, Καλτσάς, Μπέρτος, Χαμντανί,
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Χατζητερζόγλου, Ράνος, Νιέτο, Ορφανίδης Π., Ορφανίδης Λ.
Και στον πάγκο των φιλοξενούμενοι βρίσκονται οι: Κοζίτσκι, Τσάβες, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Κώτσιρας, Ευαγγέλου, Κυριακόπουλος. .-
VIDEO :
~* ΞΑΝΘΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπ  3-1   δηλώσειςγκολ  13η αγων  4/12/2016: https://youtu.be/nD4U7x87t5o .-
~**ΞΑΝΘΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ   Α΄ημίχρ  3-0  γκολ 13η αγων  4/12/2016 :
https://youtu.be/0wAxxWoTAeM .-


19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ Γηπ. "Απ. Νικολαϊδης"


ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα Καυτανζόγλειο Στάδιο

***   Στο  μπάσκετ στην Α1 ΕΛΛΑΔΑΣ  :
Εντός έδρας νίκη για τον Απόλλωνα, 74-65 τη Δόξα Λευκάδας
***  Απόλλων Πατρών-Δόξα Λευκάδας 74-65 .-^
Τα δεκάλεπτα: 25-12, 40-34, 58-51, 74-65
Διαιτητές: Πηλοίδης, Μαγκλογιάννης, Θεωνάς
 Απόλλων Πατρών (Μέξας): Χίκεϊ 5 (1), Διαμαντάκος 6, Σλαφτσάκης 10 (1), Μπάβτσιτς 9 (2), Καλινόσκι 12 (2), Κόμπινς 6, Βεργίνης 2, Ντούβνιακ 6, Ράσελ 18, Τσιάρας.
Δόξα Λευκάδας (Μαρκόπουλος): Δεμερτζής 2, Μπασάμπε 3, Ψαθάς 1, Τσαλδάρης 14 (4), Ουέλς 13 (1), Πεταλωτής, Σκοτ 9, Ντόμπλας 10, Ρόμπινσον 13 (3), Τζόνσον.

Με σούπερ Γουίλιαμς και Ιβάνοβιτς η ΑΕΚ λύγισε τον Κόροιβο
***  ΑΕΚ -Κόροιβος   89-75  .-^
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 46-39, 68-58, 89-75
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Συμεωνίδης, Κοντίλης
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 12 (2), Σάκοτα 7 (1), Μιλόσεβιτς 15 (1), Λαρεντζάκης, Φάλκερ, Ιβάνοβιτς 19 (3), Μωραΐτης 1, Μαυροειδής 16, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 19 (1).
Κόροιβος (Καλαμπάκος): Γκότσερ 13 (3), Μπράουν 19 (5), Μιλουτίνοβιτς 12 (1), Μιχάλογλου 2, Βαν Όστρουμ 5 (1), Σαχπατζίδης 2, Χατζηνικόλας 6 (2), Σπυριδωνίδης, Πόλαρντ 6, Χολ 10.

Η νικήτρια Κύμη και ο μόνιμα... κοιμισμένος ΠΑΟΚ
*** Κύμη-ΠΑΟΚ   93-82 .-^
Τα δεκάλεπτα: 17-27, 34-37, 72-63, 93-82
Διαιτητές: Σχοινάς, Μάνος, Μπίκας
 Κύμη (Μπρατσιάκος): Αντεγκμπόγιε 7, Τσούπκοβιτς 11, Κοστόβ 21, Μόργκαν 9, Ελ Αμίν 17, υντζιαράκης 7 , Σιγκούνας 6 , Σταμάτης 9, Πάλμπλαντ 6.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 5, Τέιλορ 9, Μιλιένοβιτς 11, Σάιμπερτ 19, Κλάντον 14, Χρυσικόπουλος 20, Τσόχλας 2, Γλυνιαδάκης 2, Καραμανώλης, Μπράιαντ.

Περίπατος του Άρη, 84-60 τον Κολοσσό Ρόδου
*** ΑΡΗΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ  84-60  .-^
Τα δεκάλεπτα: 20-18, 47-31, 68-39, 84-60
Διαιτητές: Παναγιώτου, Παντελίδης, Πιτσίλκας
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μαρμπλ 7 (1), Ξανθόπουλος 3 (1), Φλιώνης 5 (1), Τσαϊρέλης 9 (1), Τζένκινς 6 (1), Κάμινγκς 6, Ζάρας 3 (1), Χρηστίδης 8, Μούρτος 5 (1), Σίμτσακ 8, Γιάνκοβιτς 3, Ντραγκίσεβιτς 21 (2).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Αρης Λυκογιάννης): Λιάπης 2, Ρέντιτς 10, Τσούκου 5 (1), Γεωργαλής 2, Σαλούστρος, Ρέλεφορντ 16 (3), Αγγελάκος, Αχόνεν, Βασιλόπουλος 8, Παπαδάκης 2, Γουότσον 7 , Χαλ 8 (2).

Το Ρέθυμνο επιβλήθηκε του Προμηθέα στην παράταση
***  Ρέθυμνο-Προμηθέας Πάτρας  89-89 κ.α., 104-97 παρ
Τα δεκάλεπτα: 23-29, 40-47, 64-65, 89-89 κ.α., 104-97 παρ.
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Ψαριανός, Τσόνος
 Ρέθυμνο: Κώττας 3, Ραζής, Χριστοδούλου 8, Άρνολντ 21 (8ρ.), Φιτζπάτρικ 16 (8ρ.), Τάλτον 14 (9ασ.), Καμπερίδης 4, Ζαμπάς 1, Γιαννόπουλος 17, Κράβιτς 20 (10ρ.), Έντουαρντς.
Προμηθέας Πάτρας: Κλαρκ 27, Κρομά 10, Γκίκας 3 (6ασ.), Πέττας 2, Γερομίχαλος 2, Φαγιέ 13 (7ρ.), Γραβάς 9, Τσάμης, Σαρικόπουλος 15, Μουρ 16.
~** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών:
Σάββατο 3 ΔεκεμβρίουΑπόλλων Π.-Δόξα Λευκάδας 74-65
Άρης-Κολοσσός Ρ. 84-60
Κύμη-ΠΑΟΚ 93-82
ΑΕΚ-Κόροιβος 89-75
Ρέθυμνο-Προμηθέας Π. 104-97

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτήτες
ΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα-Ολυμπιακός
Ανδρικόπουλος-Τσαρούχα-Κάρδαρης (Τανατζής)

ΚΓ Λαυρίου 19.00 Λαύριο-Παναθηναϊκός
Καλδίρης-Παγώνης-Τζιοπάνος (Ελευθεριάδης)

*** Για  την Γ΄ Εθνική 3ος  όμιλος  :
Τα υπόλοιπα ματς της 11ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής είναι τα εξής:
Τσικλητήρας Πύλου -Παναρκαδικός
Αιολικός – Παναργειακός
Αστέρας Αμαλιάδας – Λουτράκι
Αχαϊκή – ΑΕ Ερμιονίδας
ΑΟ Ζευγολατιού – Χαλκίδα
Θήβα – ΠΑΟ Βάρδας
Δόξα Μεγαλόπολης – Φωστήρας
Ρεπό: Παναχαϊκή.

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  :  Κυριακή 4/12/2016
Α΄ Τοπικό ΕΠΣΜ 11η αγωνιστική :
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας-Α.Ε.ΑΒΙΑΣ  2-1  .- ^ Σάββατο
Π.Σ.ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών-ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά-Α.Ο.ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
 Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-Α.Ο.ΦΑΡΑΙ
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ

Α1΄ ΄ Τοπική  κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας 10η  αγωνιστική :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ..-ΑΙΑΝΤΑΣ  0-0  .- Σάββατο
Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης 3-1  .- Σάββατο
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Γ.Σ. 2-1  .- Σάββατο
Κυριακή 4-12-2016 :
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ
Α.Ο.ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης

Β΄ Τοπική κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας 1ος όμιλος 9η αγωνιστική :
Σάββατο  03-12-2016 :
Α.Ε.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ./ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΚ Καλαμάτας 3-1 .- ^
Α.Ε.ΓΑΡΓΑΛΙΘΑΝΩΝ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου 1-1 .-
Α.Ο.ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας  2-1 .-
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ-ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ  3-1 .-
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας-Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 0-2 .-
Κυριακή 04-12-2016 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΙΑΣ Άμφειας-Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης 5-2 .-

Β΄ Τοπική κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας 2ος όμιλος 8η αγωνιστική :
Σάββατο 3-12-2016 :
Α.Ε.ΛΟΓΓΑ-Α.Ο ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ 1-2 .-
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΑΜΙΣΟΣ -ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  0-1 .-
Α.Ο ΜΕΘΩΝΗΣ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  2-0 .- ^
Α.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ-Α.Σ.ΦΥΤΕΙΑΣ 0-1 .-
Κυριακή 04/12/2016 :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας -Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού

Γ΄ Τοπική κατηγορία ΕΠΣΜ 8η αγωνιστική   :
Σάββατο 03/12/2016
ΝΕΣΤΩΡ Πύλου-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας 0-2 .-
Α.Ο.ΒΕΡΓΑΣ-Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ 2-3 .-
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας-Α.Ο.ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας 1-0 .-
Κυριακή 04/12/2016
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας -ΑΠΟ ΙΚΑΡΟΣ Καλαμάτας
ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας -ΑΠΣ ΑΡΙΣ

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-  
 ~Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :
  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .-  
 65~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 : 
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/18-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2016  : 
 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-19-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19  και 20 Νοεμβρίου 2016 :
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/19-20-2016.html .-

 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/news-27-2016.html . -
~  Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 26  και 27  Νοεμβρίου  2016  : 
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/26-27-2016-12-2-0-1-1-3-0.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016   :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/news-28-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 29 Νοεμβρίου  2016: 
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-29-2016.html .- 
67 ~   ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  29  Νοεμβρίου 2016   :  
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 30  Νοεμβρίου 2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-30-2016-30-1-62.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 30- Νοεμβρίου  2016 :

  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/news-30-2016-video-30112016-httpsyoutu.html .-
-------------------------------------------
~  ** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02  Δεκεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-02-2016-2.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  03 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-03-2016-3.html  .-

~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-04-2016-3122016-super.html .-   
~
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5064 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3217   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3208 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.489  βίντεο   .-  
~
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: