ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....
Γ΄ Χαιρετισμοί Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών 13/03/2015 P1010634 : https://youtu.be/KudzGeoV3GQ  .-




~* Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι αν περισσεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~ 17 Μαρτίου
Μαρτύρων Μαρίνου του εν Αλεξανδρεία και Παύλου του οσίου. Οσίων Αλεξίου «του ανθρώπου του Θεού» (1) (†411) και Θεοστηρίκτου του ομολογητού.
(1) O όσιος Αλέξιος, γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια των αυτοκρατόρων Αρκαδίου και Ονωρίου. Οι γονείς του ονομαζόταν Ευφημιανός και Αγλαΐα. Ήταν πλούσιοι και καταγόταν από αρχοντική γενιά. Όμως με μεγάλη γενναιοδωρία διέθεταν την τεράστια περιουσία τους για την ανακούφιση των πτωχών, των ορφανών και των αδυνάτων. Από μικρή ηλικία ο όσιος ένοιωσε την επιθυμία να υπηρετήσει τον Κύριο. Όμως ο πατέρας του τον ανάγκασε να νυμφευθεί. Συμφώνησε όμως με τη μέλλοντα σύζυγό του να διατηρήσουν την παρθενία τους, γι` αυτό και την ώρα του γάμου έφυγε κρυφά από τη Ρώμη και κατέφυγε στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας όπου έζησε δεκαοκτώ έτη φορώντας φθαρμένα και παλαιά ενδύματα και εμπνεόμενος από την αγάπη και την φιλευσπλαχνία των χριστιανών της περιοχής. Στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του και εγκαταστάθηκε κοντά στο πατρικό του σπίτι. Ήταν ακόμη στη ζωή οι γονείς του, οι οποίοι όμως δεν τον αναγνώρισαν. Όταν πλησίασε το μακάριο τέλος του έγραψε σ` ένα κομμάτι χαρτί το όνομα του και την καταγωγή του. Μετά την κοίμησή του ο αυτοκράτορας Ονώριος διάβασε το σημείωμα και αποκαλύφθηκε ποιος ήταν. Ήταν ένας άνθρωπος του Θεού  ~
Σήμερα 17/03/2017 εορτάζουν:
Γ' Χαιρετισμοί, Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού, Όσιος Θεοστήρικτος ο Ομολογητής, Άγιος Πατρίκιος



~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Ἐκ ῥίζης ἐβλάστησας, περιφανοῦς καί κλεινῆς, ἐκ πόλεως ἤνθησας, βασιλικῆς καί λαμπρᾶς, Ἀλέξιε πάνσοφε· πάντων δ᾽ ὑπερφρονήσας, ὡς φθαρτῶν καί ῥεόντων, ἔσπευσας συναφθῆναι, τῷ Χριστῷ καί Δεσπότῃ. Αὐτόν οὖν ἐκδυσώπει ἀεί, ὑπέρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Aλεξίoυ ανθρώπου του Θεού - 17 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/e5iPCofm0Og  .-

~
Τα λίγα λόγια φέρνουν προκοπή
Όσιος Εφραίμ ο ΣύροςΕκείνος που λέει πολλά λόγια, όταν βρίσκεται ανάμεσα σε αδελφούς, θα προκαλέσει πολλές φιλονικίες και πολλή αντιπάθεια εναντίον του. Αν όμως δύσκολα ανοίγει τα χείλη του, θα γίνει αγαπητός.
~
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο
~ Γ΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία μας στο Αρφαρά 13/03/2015 : https://youtu.be/fo34CS1BeWE .-







 
***  Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ του ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ για τα ΦΥΛΑΧΤΑ ! Τα σοφά του λόγια...

~  Στην καθημερινότητά μας γίνονται συχνά συζητήσεις περί μαγείας και φυλαχτών. Ο ‘Αγιος (Γέροντας) Παϊσιος είχε δώσει πολλές συμβουλές στους πιστούς σχετικά με τα φυλαχτά.
–Γέροντα, ο κόσμος μας ζητάει φυλαχτά.                                                          
-Καλύτερα να δίνετε σταυρουδάκια, όταν σας ζητούν φυλαχτό. Μην κάνετε φυλαχτά, γιατί και οι μάγοι τώρα κάνουν φυλαχτά, αλλά μέσα έχουν διάφορα μαγικά. Βλέπουν οι άνθρωποι την εικόνα ή τον σταυρό και μπερδεύονται. Να, πριν από μέρες μου έφεραν ένα φυλαχτό από έναν Τούρκο Ιμπραήμ, που είχε και σταυρό κεντημένο επάνω. Έχω μάθει για έναν αθεόφοβο ότι τυλίγει διάφορες εικονίτσες και μέσα βάζει τρίχες, ξυλάκια, καρφίτσες, χάνδρες κλπ.. Όταν η Εκκλησία τον ήλεγξε, είπε: «είμαι μέντιουμ», γιατί είναι ελεύθερα τα μέντιουμ, και έτσι κάνει ότι θέλει. Είπα σε κάποιον που είχε πάθει ζημιά από αυτόν: «Να πας να εξομολογηθείς γιατί δέχεσαι επιδράσεις δαιμονικές». Πήγε, εξομολογήθηκε. Έρχεται μετά και μου λέει: «Δεν ένοιωσα καμία διαφορά». «Βρε, μήπως έχεις τίποτε επάνω σου απ’; αυτόν τον πλανεμένο;», τον ρωτάω. «Ναι μου λέει, έχω ένα μικρό κουτάκι σαν μικρό Ευαγγέλιο». Το παίρνω, το ανοίγω και βρίσκω μέσα διάφορες εικονίτσες τυλιγμένες. Ξετυλίγω-ξετυλίγω και πιο μέσα είχε κάτι χάντρες, κάτι τρίχες, κάτι σαν ξύλα! Το πήρα και ελευθερώθηκε ο άνθρωπος. Βλέπεις τι τεχνίτης είναι ο διάβολος!
~
Φορούν οι καημένοι άνθρωποι κάτι τέτοια φυλαχτά, δήθεν για να βοηθηθούν, και ταλαιπωρούνται. Aυτά πρέπει να τα κάψουν και να παραχώσουν την στάχτη ή να τα πετάξουν στην θάλασσα και να πάνε να εξομολογηθούν. Είχε έρθει στο Καλύβι ένας νεαρός που είχε πολλά προβλήματα και βασανιζόταν σωματικά και ψυχικά πάνω από τέσσερα χρόνια.
Ζούσε αμαρτωλή ζωή και τον τελευταίο καιρό είχε κλεισθεί στο σπίτι του‡ δεν ήθελε να βλέπει άνθρωπο. Δύο φίλοι του, που έρχονταν τακτικά στο Άγιον Όρος, τον έπεισαν μετά από πολλές δυσκολίες να τον πάρουν μαζί του στο Όρος, με σκοπό να τον φέρουν στο Καλύβι. Στην διαδρομή από την Ουρανούπολη μέχρι την Δάφνη, κάθε φορά που το καράβι έπιανε σε σκάλα μοναστηριού, ο νεαρός σωριαζόταν κάτω. Οι φίλοι του με τους πατέρες που ήταν στο καράβι προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν λέγοντας την ευχή. Με πολύ δυσκολία έφτασαν στον Καλύβι. Ο καημένος μου άνοιξε την καρδιά του, μου μίλησε για την ζωή του. Είδα ότι βασανιζόταν από κάποια δαιμονική επήρεια. Του είπα να πάει να εξομολογηθεί εκεί σε έναν πνευματικό, να κάνει ότι του πει, και θα γίνει καλά. Πράγματι πήγε και εξομολογήθηκε.
Διαβάστε εδώ: Άγιος Γέροντας Παΐσιος: Προφητεία για την ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο
Όταν μπήκαν στο καράβι για να επιστρέψουν, είπε στου φίλους του ότι ο πνευματικός του είπε να πετάξει στην θάλασσα το φυλαχτό που του είχε δώσει κάποιος γνωστός του και το φορούσε επάνω του, αλλά του ήταν αδύνατο να το κάνει. Όσο και αν οι φίλοι του τον παρακαλούσαν να σηκωθεί να το πετάξει, εκείνος έμενε σαν άγαλμα. Δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κάθισμα. Τότε τον έπιασαν και με πολύ κόπο τον έβγαλαν έξω στο κατάστρωμα. Με την βοήθεια τους ο νεαρός κατάφερε να βγάλει το φυλαχτό και να το αφήσει να πέσει στην θάλασσα, γιατί δεν είχε την δύναμη να το πετάξει.
Αμέσως αισθάνθηκε να ελευθερώνονται τα χέρια του και το ταλαιπωρημένο σώμα του απέκτησε δύναμη, άρχισε από την χαρά του να χοροπηδά στον διάδρομο γεμάτος ζωντάνια και να δοκιμάζει την δύναμη των χεριών του στα σίδερα και στα τοιχώματα του πλοίου.
Πηγή: makeleio.gr

***  Η Καλαμάτα τιμά του αγωνιστές του 1821- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 
 
Ιδιαίτερα πλούσιες θα είναι και φέτος οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας για τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821 και την Έναρξή της στην πόλη μας πριν από 196 χρόνια, την ιστορική ημέρα της 23ς Μαρτίου. Στο λαμπρό εορτασμό συμβάλλει η συμμετοχή πολυάριθμων συλλόγων, εκπρόσωποι των οποίων βρέθηκαν χθες στο Ιστορικό Δημαρχείο, παρουσιάζοντας, παρουσία της νέας προέδρου της ΦΑΡΙΣ, Αναστασίας Μπελογιάννη, αναλυτικότερα τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Ξεχωρίζει η συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου ανήμερα της 23ης Μαρτίου στο Μέγαρο Χορού (8.30 μ.μ.), ενώ την Παρασκευή 24/3 (την ίδια ώρα στο Πνευματικό Κέντρο) η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα αποδώσει το Άξιο Εστί, του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, σε μουσική του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη.
Για τις μεθαυριανές εκδηλώσεις (Κυριακή 19/3) στην Ι.Μ. Μαρδακίου (8-11 π.μ.) και στο Ελαιοχώρι (6.30 μ.μ.) μίλησαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου αντίστοιχα ο Αντώνης Καζάκος, εκ μέρους των Αλαγόνιων και ο Παναγιώτης Μάλαμας (Ομάδα Νέων Η Δημιοβίτισσα).
  Οι «Δρόμοι του Μπαρουτιού» αύριο στον Αλμυρό Βέργα και ο Καπετάν Μέξης
Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας, Παύλος Κλάδης μίλησε για τους «Δρόμους του Μπαρουτιού» και το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις οποίες θα παραβρεθούν απόγονοι του Ποριώτη Καπετάνιου Χριστόδουλου Μέξη, εκπρόσωποι συλλόγων από την Αθήνα και τον Πόρο, καθώς και ο Δήμαρχος Πόρου. Μάλιστα στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πορτραίτο του Μέξη, ο οποίος μετέφερε στον Αλμυρό Βέργας (κι από εκεί φυλάχθηκε στην Ιερά Μονή Μαρδακίου) το απαραίτητο για την έναρξη της επανάστασης μπαρούτι. Το φιλοτέχνησε η ζωγράφος Μαρία Τσιριγώτη Μπεζαντέ, βασιζόμενη σε πηγές από τα γενικά αρχεία του κράτους της Γαλλίας.
Οι φετινοί Δρόμοι του Μπαρουτιού θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 18 Μαρτίου. Αρχικά στις 7 μ.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τον Χριστόδουλο Μέξη και όλους τους αγωνιστές του 1821  στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού (εκεί θα εκτεθεί και το πορτραίτο του), στις 7.15 μ.μ. ο δήμαρχος Πόρου θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της οδού που με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δόθηκε στον Καπετάν Μέξη. Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει δίπλα στο Messinian Bay αναπαράσταση της εκφόρτωσης μπαρουτιού. Στις 7.45 μ.μ. στο ξενοδοχείο θα γίνει αφή φλόγας και χαιρετισμοί επισήμων, ενώ στις 8.15 μ.μ. η ιστορικός Μαρία Λιακάκη θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Στις 8.45 μ.μ. θα γίνουν απονομές τιμητικών επαίνων και στις 8.45 μ.μ. θα δοθεί η εκκίνηση στον αγώνα σκυταλοδρομίας 32 χλμ. στην ιστορική διαδρομή Αλμυρός-Ι.Μ. Μαρδακίου (συνδιοργανωτής του αγώνα είναι ο ΣΔΥΜ). Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με χορούς και κεράσματα περίπου στις 9 το βράδυ.
Η μάχη στα Φρουτζοκρέμμυδα
 Ο καπετάν Μέξης εκτός από τη μεταφορά του μπαρουτιού στη Βέργα στις 7 Απριλίου 1825 πολέμησε μαζί με 40 Ποριώτες στη μάχη στα Φρουτζοκρέμμυδα εναντίον του Ιμπραήμ. Τη συγκεκριμένη μάχη αποτύπωσε στον καμβά και παρουσίασε χθες στο Ιστορικό Δημαρχείο ο ζωγράφος Σωτήρης Τζαμουράνης -ένα μοναδικό κομμάτι από την έκθεση του ιδίου που θα είναι επισκέψιμη στο Πνευματικό Κέντρο από 27/3 έως 2/4 με θέμα «1821 Μάνη-Μεσσηνία».
  Πεζοπορία την Κυριακή από τον Ορειβατικό
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, όπως μετέφερε ο εκπρόσωπός του Θύμιος Αλεξόπουλος θα διοργανώσει πεζοπορία την Κυριακή 19/3 από τη θέση Λαγού Χάνι έως την Ι.Μ. Μαρδακίου, ακολουθώντας την ιστορική διαδρομή των αγωνιστών του ’21. Η αναχώρηση για το σημείο εκκίνησης θα γίνει με αυτοκίνητα στις 8 το πρωί από τα γραφεία του Ορειβατικού, στο Ανατολικό Κέντρο.
  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017
Βέργα, Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού Βέργας & Αίθουσα ξενοδοχείου «Messinian Bay», ώρα 19.00
«Δρόμοι του Μπαρουτιού»
Διοργάνωση: Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας
Κυριακή 19 Μαρτίου 2017
Ιερά Μονή Μαρδακίου Νέδουσας, ώρα 11.00
«Συμβολή των αγωνιστών της περιοχής Αλαγονίας στον Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία του 1821»
Διοργάνωση: Τοπικά Συμβούλια και Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας, Πηγών
Ελαιοχώρι, ώρα 18.30
Εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων Γιαννιτσάνων, κατά τον Αγώνα του 1821, από την Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα»
18.30 Εσπερινός
19.00 Αναπαράσταση
19.30 Κεράσματα
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2016
Αναπαράσταση

Καλαμάτα - Πλατεία 23ης Μαρτίου
Ώρα 15.00 Παράταξη των Σηµαιών των σχολείων της πόλης προ του Ηρώου
Ώρα 15.20 Tερµατισµός του Δρόµου Θυσίας
Ώρα 15.25 Άφιξη του σκυταλοδρόµου που µεταφέρει τη Φλόγα από την Ιερά Μονή Βελανιδιάς
Άφιξη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου της Σηµαίας της Επανάστασης
Αφή του βωμού και έπαρση της Σηµαίας της Επανάστασης
Ώρα 15.35 Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου
Ώρα 15.40 Δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόµου
Ώρα 16.00 Τρισάγιο στη µνήµη των Ηρώων του Εικοσιένα στο Ηρώον
Πανηγυρικός της ηµέρας από τον Καθηγητή Γεώργιο Ανδρειωμένο, Αναπληρωτή Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Προσκλητήριο οπλαρχηγών που συµµετείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαµάτα
 Κατάθεση στεφάνου
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη µνήµη των Ηρώων του 1821
Aνάκρουση του Eθνικού Ύµνου
Ώρα 16.20 Aναπαράσταση της κατάληψης της Kαλαµάτας
Ώρα 17.00 Παρέλαση µαθητών σχολείων, Oπλαρχηγών και Mπουλουκιών
Ώρα 17.30 Υποδοχή του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Αρχών και απονοµή των τιμητικών διακρίσεων στους πρωτεύσαντες αθλητές στο Δρόµο Θυσίας
Στην Αναπαράσταση συμμετέχουν:
Λύκειο Ελληνίδων Καλαµάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαµάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Σύλλογος Νεδουσαίων Καλαµάτας, Χορευτικός Όµιλος «Λεύκιππος», Σύλλογος «Ελληνοµνήµονες», Οµάδα Νέων «H ∆ηµιoβίτισσα», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας «Αργώ», Σύλλογος Μανιατών Καλαµάτας, Σύλλογος «Οι φίλοι της παράδοσης», Πολιτιστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αµφειείς», Πολιτιστικός Σύλλογος Θουρίας, Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», Χορευτικός Όµιλος ∆ήµου Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Εύας - Καλαµαρά «Ο Αριστοτέλης», Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας, 3ο ∆ηµοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου Αττικής, ∆ηµοτικό Σχολείο Βέργας, Ιππικός Όµιλος Καλαµάτας, Τµήµα Παραδοσιακής Μουσικής ∆ηµοτικού Ωδείου Καλαµάτας
Aφηγητής: Δηµήτρης Hλιόπουλος
 Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Κεντρική αίθουσα
Συναυλία Πέτρου Γαϊτάνου
Ώρα 20.30 «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», συναυλία Πέτρου Γαϊτάνου, με τη σύμπραξη ορχήστρας.
Θα ακουστούν τραγούδια μελοποιημένα από μεγάλους Έλληνες συνθέτες, πάνω στην ποίηση Ελλήνων ποιητών.
Εισιτήριο: 10 ευρώ - Μαθητές, φοιτητές, άνεργοι (με κάρτα ανεργίας) 5 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων: στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (τηλ. 27210 87902), την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 μεταξύ 17.00 και 21.00, ενώ την Τετάρτη 22 του μήνα από 10.00 έως 13.00 και από 17.00 μέχρι 21.00. Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, εισιτήρια θα πωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο μεταξύ 10.00 και 13.00, ενώ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα διατίθενται εισιτήρια από 18.00 μέχρι 20.30.
  Παρασκευή 24 Μαρτίου 2016
Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Ώρα 20.30 « Άξιον Εστί » - Εορταστική συναυλία με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης - Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Συμμετέχουν: Χορωδία – Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας – Λαϊκή Ορχήστρα
Ψάλτης: Κώστας Σιάχος
Λαϊκός τραγουδιστής: Γιάννης Θωμόπουλος
Αφηγητής: Γιώργος Τσαπόγας
Προετοιμασία χορωδίας: Σοφία Τσόγκα
Μουσική Διεύθυνση : Κώστας Νικολέας
Είσοδος ελεύθερη.

*** Τραγικός θάνατος για δύο ξαδέλφια σε τροχαίο στη Μεσσήνη 
Τραγικό θάνατο βρήκαν το βράδυ της Τετάρτης δύο ξαδέλφια, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βγήκε από το δρόμο και έπεσε σε ελιά. Ειδικότερα, το αυτοκίνητο είχε κατεύθυνση από Λευκοχώρα προς Μεσσήνη και επέβαιναν τα δύο ξαδέλφια, 51 και 47 ετών.
Το ατύχημα συνέβη, όταν για άγνωστο λόγο ο 51χρονος οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο, αυτό εξετράπη αριστερά, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και καρφώθηκε σε μια ελιά. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να βρουν τραγικό θάνατο τα δύο ξαδέλφια. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβιστούν οι δύο άνδρες.
Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.
φώτο αρχείου 

*** 1.605 αιτήσεις για αποποίηση κληρονομιάς στα χρόνια της κρίσης στη Μεσσηνία 
Διαρκώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των αιτήσεων για αποποιήσεις κληρονομιάς στα χρόνια της κρίσης, καθώς οι πολίτες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που απορρέουν από περιουσιακά στοιχεία, τα οποία άλλοτε ίσως ανέμεναν ως μάννα εξ ουρανού.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, διαβίβασε χθες στη Βουλή στοιχεία για τις αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς στα Ειρηνοδικεία της χώρας, από το 2013 έως και το 2016.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο αείμνηστος Ευάγγελος Μπασιάκος στα τέλη του 2016. Όπως προκύπτει, οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιών διαμορφώθηκαν ως εξής: το 2013 ανήλθαν σε 29.199, το 2014 σε 41.388, το 2015 σε 45.628 και το 2016 σε 54.422.
  Η κατάσταση στη Μεσσηνία
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η χειρότερη χρονιά για το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας την τελευταία τετραετία ήταν το 2016, οπότε και κατατέθηκαν 413 αιτήσεις. Το 2015 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 356, το 2014 ήταν 338 και το 2013 ήταν 258.
Αντίθετα, στα Ειρηνοδικεία Κυπαρισσίας και Πύλου η χειρότερη χρονιά ήταν το 2015, οπότε και κατατέθηκαν 43 και 55 αιτήσεις αντίστοιχα για αποποιήσεις κληρονομιάς. Ειδικότερα, στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας το 2013 είχαμε 19 αιτήσεις, το 2014 είχαμε 41, το 2015, όπως προαναφέραμε, είχαμε 43 και το 2016 είχαμε 22.
Στο Ειρηνοδικείο Πύλου η κατάσταση διαμορφώθηκε ως εξής: το 2013 υπήρξαν μόλις 2 αιτήσεις, το 2014 έγιναν 26, το 2015 έφθασαν τις 55 και το 2016 τις 32.
Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι οι πολίτες φοβούνται είτε να αναλάβουν τους φόρους ακινήτων είτε, πολύ περισσότερο, τα χρέη του θανόντος. Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες ακίνητα, μικρής και μεγάλης αξίας, να περνούν πλέον στην κατοχή του ελληνικού Δημοσίου και των τραπεζών, προκειμένου στη συνέχεια να εκπλειστηριασθούν.
Αυτό, όπως είναι λογικό, ενέχει τον άμεσο κίνδυνο επηρεασμού του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και στο νομό, με τους Μεσσήνιους να προτιμούν πλέον να είναι μισθωτές και όχι ιδιοκτήτες ακινήτων και να πληρώνουν εξωπραγματικούς φόρους.
Να σημειωθεί πως οι άμεσοι κληρονόμοι έχουν περιθώριο να αποποιηθούν την κληρονομιά του θανόντος μέσα σε διάστημα 4 μηνών. Αυτή, δε, είναι η προθεσμία που έχει και οποιοδήποτε άλλο μέλος μπορεί να κληθεί ως κληρονόμος. Μάλιστα, επειδή πολλοί δε γνωρίζουν πως πρέπει να αποποιηθούν όλοι οι εν δυνάμει κληρονόμοι (παιδιά, εγγόνια, ανήψια κ.λπ.), πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφορία και άλλες υπηρεσίες και φορείς έχουν αρχίσει να ζητούν σχετικές πληροφορίες που αφορούν στους κληρονόμους για οφειλές φορολογουμένων που έχουν πεθάνει.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, έχει αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν πως πράγματι το φαινόμενο αυτό έχει φουντώσει τα τελευταία χρόνια και ο ρυθμός αύξησης είναι πολύ μεγάλος. Μάλιστα, το χαρακτήρισε φαινόμενο της κρίσης: «Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων είναι δεινή τα τελευταία οκτώ μνημονιακά χρόνια. Οι περισσότεροι πλέον από αυτούς που πεθαίνουν έχουν χρέη και επειδή πολλές φορές οι οφειλές ξεπερνούν το ενεργητικό της περιουσίας, όπως είναι φυσικό οι κληρονόμοι τους προτιμούν να αποποιηθούν την περιουσία. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αποποιηθούν όλοι οι στενοί συγγενείς».  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Άσχημες μνήμες 
Εικόνες που προκαλούν σοκ επανήλθαν στη μνήμη όλων προχθές, όταν έγινε  γνωστή η επίθεση δύο σκύλων σε γυναίκα στην οδό Ηρώων, τραυματίζοντάς τη σοβαρά.
Ήταν πέρυσι το Πάσχα στην Κοζάνη που ένα 5χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του, όταν δέχθηκε επίθεση από δύο σκυλιά σε φιλικό σπίτι που είχε πάει με τη μητέρα του.
Το κακό είναι ότι θα αρχίσει πάλι ένα απίστευτο «γαϊτανάκι» για το αν φταίνε τα σκυλιά, ο ιδιοκτήτης, η κακιά στιγμή ή ό,τι άλλο θυμηθεί ο καθένας. Το ζήτημα είναι πώς αυτά τα περιστατικά θα εξαλειφθούν.  Β.Β. 

*** Κάθειρξη 340 χρόνων σε Ρώσο και Ουκρανό για μεταφορά μεταναστών 
Σε 170 χρόνια κάθειρξης έκαστος καταδικάσθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας Ρώσος και ένας Ουκρανός που συνελήφθησαν πέρυσι να μεταφέρουν με ιστιοφόρο 33 μετανάστες, οι περισσότεροι με καταγωγή από το Πακιστάν.
Το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, καθώς ο πρώτος παραδέχθηκε την πράξη του, λέγοντας ότι το έκανε προκειμένου να πάει στην Ιταλία, όπου ήταν ο προορισμός, καθώς δεν είχε λεφτά, ενώ ο δεύτερος πως ήταν κι αυτός επιβάτης, αλλά βοηθούσε στο σκάφος.
  Κινδύνευαν
Οι λιμενικοί από Γύθειο και Καλαμάτα κατέθεσαν ότι ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ δέχθηκε κλήση από το σκάφος ότι κινδυνεύουν. Σκάφος από το Γύθειο τους έψαξε στο Ταίναρο, όμως δεν μπόρεσε να πλησιάσει, καθώς επικρατούσαν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες και τα κύματα έφταναν στα 2,5 μέτρα ύψος. Τελικά, το ιστιοφόρο εντοπίσθηκε από το σκάφος της Καλαμάτας. Πάνω σε αυτό οι λιμενικοί είδαν τους δύο κατηγορουμένους, τους οποίους ρώτησαν να υπάρχουν κι άλλοι επιβαίνοντες και απάντησαν αρνητικά.
Στη συνέχεια, οδήγησαν το σκάφος στο Γερολιμένα, όπου ανακάλυψαν ότι στο αμπάρι βρίσκονταν 33 μετανάστες.
Στην κατοχή του Ουκρανού βρήκαν 200 ευρώ και ένα κινητό, στο οποίο εντόπισαν φωτογραφίες παραλιών στην Ιταλία και χαρτών με την πορεία του σκάφους.
  Απολογίες
Στην απολογία του ο Ρώσος είπε ότι είναι ναυτικός και ήθελε να πάει στην Ιταλία, όμως δεν είχε τα χρήματα για να ταξιδέψει νόμιμα. Ομολόγησε ότι αυτός ανέλαβε την κυβέρνηση του σκάφους, αφού δεν είχε να καταβάλει ναύλα στους διακινητές και αποδέχτηκε τις κατηγορίες. Υπογράμμισε ότι δεν είχε σκοπό να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων που μετέφερε και γι’ αυτό, όταν χάλασε η μηχανή του σκάφους, μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ήθελε να προσεγγίσει ακτή και να μην κινδυνέψουν. Τόνισε πως δεν πληρώθηκε γι’ αυτό και ήθελε μόνο να πάει στην Ιταλία, ενώ σημείωσε ότι ο Ουκρανός ήταν κι αυτός επιβάτης και όποτε χρειαζόταν βοήθεια, τον φώναζε και τον βοηθούσε. Καταλήγοντας ζήτησε συγγνώμη και την επιείκεια του δικαστηρίου.
Ο Ουκρανός ανέφερε ότι κι αυτός ήθελε να πάει στην Ιταλία, αλλά καθώς στη χώρα του υπήρχε πόλεμος, έπρεπε να πάει στο στρατό και δεν τον άφηναν να φύγει νόμιμα. Για το ταξίδι, όπως είπε, πλήρωσε 1.000 δολάρια.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Πριν από το Πάσχα ο νέος οδικός άξονας Πατρών - Πύργου 
Στη Μεσσηνία πότε θα το… γιορτάσουμε, κύριε υπουργέ;
«Θα ήθελα να απευθύνω και στον κ. Παπαθεοδώρου μια πρόσκληση -το έκανα στα στελέχη και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Αχαΐας- τη Μεγάλη Πέμπτη να πιούμε ένα ούζο ή ένα τσίπουρο στην κεντρική πλατεία της Πάτρας, για να γιορτάσουμε και την παράδοση του νέου δρόμου. Θα πηγαίνουν οι πολίτες, επιτέλους, μετά από πάνω από μία δεκαετία, στην Πάτρα με νέο δρόμο».
Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, επέλεξε να απαντήσει στο βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, και σε επίκαιρη ερώτησή του για «καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου».
Ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κατάτμηση του έργου, αλλά διαγωνιστική διαδικασία. Είπε ακόμη ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, ενώ αναφερόμενος στους μέχρι τώρα διαγωνισμούς, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει το όνομα του κάθε μειοδότη αλλά η τήρηση της διαφάνειας και των όρων κάθε διαγωνισμού.
«Άλλωστε, τα έργα δεν τα δίνουν οι υπουργοί αλλά ελέγχονται εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Θα θέλαμε κι εμείς στη Μεσσηνία να πιούμε τσίπουρο με τον υπουργό, όταν θα είναι έτοιμη ολόκληρη η - πάλαι ποτέ- Ολυμπία Οδός μέχρι την Τσακώνα…  Α.Π. 

***  Και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής 
Κι άλλον… ένστολο ανακαλύψαμε στο Μαραθώνιο της Μεσσήνης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Για να είμαστε δίκαιοι, λοιπόν, εκτός από τον αστυνομικό διευθυντή, Παναγιώτη Πούπουζα, που έτρεξε στο Μαραθώνιο, ανακαλύψαμε και τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Δημήτρη Γεωργανά.  Β.Β.

*** Στα «μαλακά» νεαροί που διέπρατταν κλοπές σε Μεσσηνία και Αρκαδία
Με αρκετή επιείκεια αντιμετώπισε χθες η πρόεδρος του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας τρεις Έλληνες και δύο Βούλγαρους, οι οποίοι μαζί με δύο ανήλικους είχαν διαπράξει κλοπές πριν από ένα χρόνο σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, τόσο στη Μεσσηνία όσο και στην Αρκαδία.
Μάλιστα, οι δύο ανήλικοι, 14 και 17,5 ετών, φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη ιστορία. Μαζί τους κατηγορούμενος είναι κι ένας 43χρονος, ο οποίος από την Αστυνομία είχε θεωρηθεί ως ο άνθρωπος που κινούσε όλη την ομάδα και ο οποίος έχει καταδικασθεί πάρα πολλές φορές για κλοπές και έχει κριθεί από τα δικαστήρια ως επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.
  Σε περίπτερα
Η Αστυνομία είχε εξιχνιάσει 15 κλοπές σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Μεγαλόπολη. Στόχος τους ήταν καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι αστυνομικοί είχαν βρει πλήθος κλοπιμαίων, κυρίως τσιγάρα από περίπτερα. Ένα βράδυ πέρυσι το Μάρτιο ο 23χρονος Βούλγαρος, ο οποίος χθες δεν παρευρέθη στην δίκη, και ο 14χρονος Έλληνας διέρρηξαν περίπτερο στην οδό Αρτέμιδος, απ’ όπου αφαίρεσαν τσιγάρα και άλλα είδη καπνού, αξίας 4.000 ευρώ. Ήταν μάλιστα η δεύτερη φορά που έκλεβαν το συγκεκριμένο περίπτερο, το οποίο ωστόσο διέθετε κάμερα ασφαλείας. Έτσι, καταγράφηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν, στο οποίο και περίμεναν οι δύο νεαροί Έλληνες, 19 ετών, και ο άλλος Βούλγαρος.
  Απολογίες
Ο πρώτος 19χρονος ο οποίος είχε έρθει στη Μεσσηνία λίγες ημέρες πριν από την Εύβοια, είπε ότι είχε γνωρίσει τον άλλο 19χρονο και βγαίνοντας για καφέ κάθισαν με τους 2 Βούλγαρους. Ακολούθως γνώρισε και τους ανήλικους και κάποια στιγμή τού είπαν να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο. Ισχυρίσθηκε ότι δεν ήξερε για την κλοπή στο περίπτερο και του το είπαν όταν έφθασαν εκεί. Είπε πως αρνήθηκε και τότε δέχτηκε βίαιη πίεση και υποχώρησε, χωρίς όμως να κάνει κάτι. Αρνήθηκε δε τη συμμετοχή του σε άλλη κλοπή. Επίσης, είπε ότι ο 43χρονος είχε μια καραμπίνα στο αυτοκίνητο και την έδειχνε απειλητικά στους ανήλικους. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή.
Ο δεύτερος 19χρονος κατέθεσε ότι ο ένας παρέσυρε τον άλλον και δεν μπορεί να πει ότι παρασύρθηκε από τον ανήλικο. Είπε, δε, πως δε γνωρίζει τον 43χρονο. Το δικαστήριο αναγνώρισε και σε αυτόν το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επέβαλε ποινή φυλακίσεως 18 μηνών με 3ετή αναστολή.
Στο Βούλγαρο που δεν παρουσιάσθηκε να δικασθεί επιβλήθηκε κάθειρξη 6 ετών. Στον άλλο νεαρό Βούλγαρο, που στην απολογία του είπε ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει τις κλοπές, αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως 3 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Τέλος, ο 43χρονος Έλληνας αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Καθώς για πολλές κλοπές έχει καταδικασθεί παλιότερα ως καθ’ έξιν υπότροπος, του έχει επιβληθεί κάθειρξη αόριστης διάρκειας με λιγότερο τα 14 έτη κάθειρξης. Χθες το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο απλής υποτροπής και του επέβαλε κάθειρξη 7 ετών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ο Χρήστος Δάντης σήμερα στο Elite 
Ο Χρήστος Δάντης θα εμφανιστεί στο Elite Resort, σήμερα στις 10.30 το βράδυ, σε μια τρίωρη μουσική παράσταση που περιέχει τις μεγάλες αγάπες/επιτυχίες της 20χρονης διαδρομής του.
«Τραγούδια και Συναισθήματα στην Πρίζα», από το «Πάει η αγάπη μου» στο «Κάποιος σ' αγαπάει», από το «Κομμάτια» στο «Δωμάτιο», από το «Ψάξε με» στο «Παλιό μου παλτό» και από εκεί στα πιο πρόσφατα, «Μοναξιά μου για πες» και «Μια φορά και έναν καιρό», ξεδιπλώνεται ένα ηλεκτρικό – μουσικό παραμύθι.
Μαζί του θα είναι οι: Λευτέρης Παπαμάλης-πλήκτρα, Νίκος Παγώνης-τύμπανα, Πέτρος Βασιλειάδης-μπάσο, Μάριος Λούπασης-κιθάρα, Λίλα Τριάντη, τραγούδι-φωνητικά και Δημήτρης Ρετουνιώτης-ήχος.
Κρατήσεις 27210 22434 και 6942 021 032.

***  Από την Ελλάδα με αποστολέα τον “Κικίλια” το τρομο-δέμα στο Παρίσι 
«Το δέμα που πήγε στο Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας, περίπου 31 γραμμάρια», αποκάλυψε ο Νίκος Τόσκας, λέγοντας ότι θα είχε δυσάρεστες συνέπειες αν υπήρχε έκρηξη στο αεροπλάνο ή σε οποιαδήποτε άλλο σημείο και ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την διαδρομή του δέματος από την Ελλάδα μέχρι το Βερολίνο και πώς «πέρασε» από όλα τα στάδια ελέγχου.
Σε ότι αφορά την έκρηξη δέματος στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο κ. Τόσκας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου  είπε ότι «επίσης περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας και όπως μας ενημέρωσαν οι γαλλικές αρχές, είχε σταλεί και αυτό από την Ελλάδα».
Όπως είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «το τρομο-δέμα που έσκασε στα γραφεία του ΔΝΤ έφερε ως όνομα αποστολέα αυτό του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, τον οποίο ενημέρωσα αργά το απόγευμα».
«Δεν ήταν ευχάριστο ότι αυτά τα δέματα προήλθαν από την χώρα μας, αλλά το θέμα της τρομοκρατίας με τις διάφορες εκφάνσεις του είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τόσκας, εκτιμώντας ότι «δεν μιλάμε για νέο-τρομοκρατία, όπως κάποιοι θέλουν να την θεωρούν, αλλά είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας».
Ερωτηθείς για την αστυνόμευση, την εγκληματικότητα και τους «μπαχαλάκηδες», ο κ. Τόσκας είπε, απαντώντας στην ΝΔ και τα άλλα κόμματα ότι «πέρα από τις φιλολογικές αντεγκλήσεις σε φιλολογικό επίπεδο, η αντιπολίτευση θα πρέπει να αναλογιστεί ποια κυβέρνηση συνέλαβε την Ρούπα, ποια κυβέρνηση χτύπησε την τρομοκρατία, ποιοι έκαναν επιχειρήσεις μέσα στα Εξάρχεια και στην Δυτική Αττική και ποιος μπορεί πραγματικά να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα».
Σε ότι αφορά την κριτική που του ασκήθηκε ακόμη και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις πρόσφατες εκκενώσεις των κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη, ο Νίκος Τόσκας επεσήμανε «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε ένα κόμμα, όμως ο Υπουργός παίρνει εντολή από τον Πρωθυπουργό. Η κυρίαρχη άποψη είναι αυτή που οδήγησε στις επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων».  ant1news.gr

***  Να κλείσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας ; 
Πίσω από επιφανειακές τοποθετήσεις που στοχεύουν στον εντυπωσιασμό χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του θέματος, υπάρχει πάντα η ανάγκη της ρεαλιστικής του προσέγγισης. Έχουμε, άραγε, αναλογιστεί τις ειδικές παραμέτρους, που ενώ φαντάζουν αρχικά δευτερεύουσες, είναι αυτές που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της τελικής έκβασης ; Δεν είναι τυχαίο που το 9ο Σύνταγμα Πεζικού λειτουργεί ως κέντρο εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων επί δεκαετίες. Το ευνοούν οι κλιματολογικές συνθήκες. Δίνουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης, κάθε εποχή του χρόνου. Είναι πολλά άραγε τα κέντρα ανά την Ελλάδα, που μπορούν να φιλοξενήσουν νεοσύλλεκτους ολόκληρο τον χρόνο; Το επιτρέπει παντού ο καιρός ; Μα, θα πει κάποιος, τον υπόλοιπο χρόνο τι ανάγκες εξυπηρετεί, όταν οι νεοσύλλεκτοι μετατίθενται στις μονάδες τους ; Και αν το μόνιμο προσωπικό του στρατοπέδου είναι υπεράριθμο, γιατί δε μετατίθενται όσοι περισσεύουν σε παραμεθόριες μονάδες της πατρίδας μας που πάσχουν από λειψανδρία ; Εύλογο ερώτημα και αν όντως είναι έτσι, κακώς. Αυτός, όμως, δεν είναι λόγος να κλείσει παντελώς. Ένας άλλος θα συμπληρώσει και έτσι να γίνει, θα βολεύονται τα «βύσματα». Αν, όντως, εντοπίζει τη βασική αιτία διαφθοράς του ελληνικού Κράτους, σε μετρημένους στρατιώτες που θα παραμείνουν – έστω και λόγω γνωριμιών - να υπηρετήσουν στην πόλη τους, ανακουφίζοντας τις οικογένειές τους από έξοδα μετακίνησης και διατροφής, μάλλον δε σκέπτεται πως πολλές από αυτές τις οικογένειες πιθανότατα δεινοπαθούν. Αν, τώρα, όντως κλείσει το στρατόπεδο, έχουμε ιδέα τι θα απογίνει αυτός ο χώρος ; Υπάρχει πλάνο για τη μελλοντική του αξιοποίηση ; Η θα προστεθεί στη λίστα των αναξιοποίητων εκτάσεων που ρημάζουν κάθε μέρα, ενώ έχουν τόσα να προσφέρουν στην εθνική μας οικονομία που αιμορραγεί ; Έχουμε ξεκαθαρίσει ως πόλη, αν εξακολουθούμε να βασίζουμε την ανάπτυξη μας και στο στρατόπεδο; Αν έμπαινε στο ΤΑΙΠΕΔ και βρισκόταν ένας ενδιαφερόμενος επενδυτής με διάθεση και χρήμα να αξιοποιήσει την έκταση, χτίζοντας για παράδειγμα μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα, θα λέγαμε όχι ; Και ,αν ναι, γιατί ; Πριν, λοιπόν, υπερασπιστούμε τη παραμονή ή συμφωνήσουμε με το κλείσιμο του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας, ας ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας κάτι. Το ζήτημα είναι σοβαρότατο, για να αντιμετωπίζεται επιφανειακά υπό μικροπολιτικό πρίσμα. Ένας χώρος με τέτοια χαρακτηριστικά, μπορεί να προσφέρει πολλά στην Καλαμάτα, λειτουργώντας ως ένα οργανωμένο στρατόπεδο ή σαν μια δυναμική επένδυση. Αρκεί να υπάρχει λογική, πλάνο και η απαιτούμενη σοβαρότητα από την αυτοδιοίκηση και κυρίως από την Κυβέρνηση.  Ηλίας Γεωργουλάκος 

***  Αιολικά στη Μάνη: Όχι στην ακατάσχετη κινδυνολογία 
Φανταστείτε ότι βρισκόμαστε στην εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη και σχεδιάζεται η επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου. Οι αρνητές ενεργοποιούνται και ψάχνουν δυναμικά για υποστηρικτές και επιχειρήματα: όχι στο τέρας με τα ξύλινα κλουβιά που κινείται πάνω σε μεταλλικά ερπετά που πληγώνουν τη γη των ένδοξων προγόνων μας και διαταράσσουν τη γαλήνη της όμορφης περιοχής μας με τον εκκωφαντικό τους θόρυβο! Πόσα πρόβατα θα συμπαρασυρθούν, πόσες έγκυες γυναίκες θα αποβάλλουν; Δε θέλουμε ταχύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις, μια χαρά πάμε με τον αραμπά!
Θα φαινόταν γραφικό, αν δεν υπήρχαν αναλογίες με το σημερινό θέμα των ανεμογεννητριών στη Μάνη. Είδαμε άφθονες αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αποκαλούν την επένδυση έγκλημα. Έγκλημα θα ήταν το να μην εγκατασταθούν τα αιολικά! Διότι αν δεν αξιοποιήσουμε τις ήπιες μορφές ενέργειας σε κάθε γωνιά που η φύση τις παρέχει, συναινούμε στην παγκόσμια καταστροφή της κλιματικής αλλαγής, που κυρίως οφείλεται στη χρήση ορυκτών καυσίμων (άνθρακας, πετρέλαιο κ.λπ.) για παραγωγή ενέργειας. Επίσης, ενισχύουμε τις λιγνιτικές μονάδες της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης (τι όμορφα που καπνίζουν αλήθεια…), όπου λόγω της ιπτάμενης τέφρας θερίζουν οι πνευμονοπάθειες στα παιδιά.
Για να δημιουργήσουν συνειρμούς με μνημόνια και κατοχικά δάνεια, κάποιοι αποκαλούν τις ανεμογεννήτριες γερμανικές. Όμως, η πλειοψηφία των μηχανών αυτών στην Ελλάδα, πάνω από 50%, είναι δανέζικες. Ναι, από αυτή τη μικρή χώρα- υπόδειγμα ευημερίας, όπου το 30% του ηλεκτρικού ρεύματος παράγεται από αιολικά.
Άλλοι πάλι προτείνουν ανάπτυξη της Μάνης μέσω εναλλακτικού τουρισμού (π.χ. βοτανολογικές διαδρομές) και όχι με αιολικά. Σκέφτηκαν μήπως ότι οι φυσιολάτρες είναι ταυτόχρονα και οπαδοί των ΑΠΕ; Κινδυνολογούν με το θόρυβο. Έκαναν ποτέ τον κόπο να επισκεφτούν αιολικό πάρκο; Στα 100 μέτρα απόσταση δεν ακούγεται. Άλλοι φοβούνται ότι θα πνιγούμε από μεγάλο αριθμό μηχανών και, μάλιστα, σε σημεία που θα προσβληθεί το τοπίο. Όμως, υπάρχει αυστηρότατο ειδικό χωροταξικό για τις ΑΠΕ με μορφή Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει ανώτατο αριθμό ανεμογεννητριών, αποστάσεις από οικισμούς και μνημεία κ.λπ. Άραγε το συμβουλεύτηκαν;
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=zkMN5DrZKKo%3D&tabid=513
Μπορεί να κατονομάσει κάποιος μια περιοχή στην Ελλάδα ή και σε ολόκληρη την Ευρώπη που κατεστράφη λόγω αιολικών πάρκων; Πού επηρεάστηκαν οι τουριστικές ροές; Οι Ισπανοί δεν είναι ανόητοι που έχουν άφθονα αιολικά στα τουριστικά νησιά τους. Εμείς γιατί να αρνηθούμε τα δώρα του Αίολου εφόσον τα χειριστούμε με περίσκεψη;
Ι. Αγαπητίδης
Πολιτικός μηχανικός-Περιβαλλοντολόγος,
πρώην πρόεδρος ΚΑΠΕ

***  Οι φαντάροι είναι παιδιά του λαού, όχι πελατεία!
  
Την Παρασκευή 10/3//2017  η Δημοτική Αρχή συγκάλεσε σύσκεψη για τη «σωτηρία» του στρατοπέδου, καλώντας τις δημοτικές παρατάξεις, κόμματα, βουλευτές, φορείς κ.ά. Η σύσκεψη κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα που υπερασπίζεται την παρουσία του στρατοπέδου στην Καλαμάτα για οικονομικούς λόγους, αλλά και λόγω της ιστορικότητάς του.
Εμείς, ως Λαϊκή Συσπείρωση, δε συμμετείχαμε. Θα θέλαμε, όμως, να καταθέσουμε ορισμένους προβληματισμούς για τους Μεσσήνιους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Η σύσκεψη είχε εξαρχής αντιδραστικό πλαίσιο, αφού ο σκοπός της ήταν η παραμονή του στρατοπέδου για να μη «χάσει η τοπική οικονομία» την κίνηση. Αυτό τονίστηκε από πολλούς, αλλά πιο απροκάλυπτα από τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. κ. Λαμπρόπουλο.
Όλοι μαζί θεωρούν τους αξιωματικούς και τους φαντάρους ως τόνωση της τοπικής οικονομίας, ως χρήμα, ως σουβλάκια, ως καφέ, ως επιβάτες κλπ. Θέλουν, δηλαδή, να έχουν τα παιδιά του φτωχού λαού σαν αγελάδα που θα την αρμέγουν.
Είναι η ίδια η λογική που κυριαρχούσε και υπάρχει και σήμερα «κάθε πόλη και ΑΕΙ, κάθε χωριό και ΤΕΙ», γιατί βλέπουν αντίστοιχα τους φοιτητές ως πελάτες – τζάμπα εργάτες.
Σε μια εποχή που η φτώχεια, η ανεργία, η ανέχεια, που η φορολογία σπάει κόκαλα, που έρχονται δυσβάσταχτα μέτρα με απολύσεις, μείωση του αφορολόγητου, των συντάξεων και των μισθών, ζητάνε από τους γονείς και τη νεολαία να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και για τη στρατιωτική θητεία ενός παιδιού. Αιδώς Αργείοι!
Για το ποια στρατόπεδα θα υπάρχουν υπεύθυνο δεν είναι το Δ.Σ. ούτε οι φορείς, αλλά υποτίθεται το ΓΕΣ. Οι όποιες αλλαγές, όμως, έρθουν στη διάταξη των μονάδων δεν έχουν ως βάση τις ανάγκες του ελληνικού λαού, αλλά θα έρθουν με σκοπό το Δόγμα του ΝΑΤΟ για στρατό ευέλικτο, έτοιμο για συμμετοχή σε ξένες επεμβάσεις και τους ιμοπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, με την περιοχή μας να βρίσκεται «»στο μάτι του κυκλώνα». Σε αυτό συμφωνούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν συμβάλει στο «φυτίλι του πολέμου» και τις αλλαγές συνόρων, συμμετέχοντας ενεργά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., παραχωρώντας στρατιωτικές βάσεις, στέλνοντας στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό.
Επίσης, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η πρόταση για αξιοποίηση του στρατοπέδου μέσω ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό να πουληθεί στο μεγάλο κεφάλαιο (μάλλον για ξενοδοχείο, κάτι που ανέφεραν ως σκέψη (!) οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ). Αυτοί που φώναζαν, που «επαναστατούσαν» ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», που μιλούσαν για «ξεπούλημα» στην περίπτωση των στρεμμάτων στον Κορδία, τώρα μιλάνε για αξιοποίηση και για το καλό της χώρας και της πόλης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φιλέτο με έτοιμες υποδομές που σίγουρα κάποιος ενδιαφέρεται.
Οι Μεσσήνιοι εργαζόμενοι, η νεολαία και οι φαντάροι πρέπει να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα. Να μην παρασύρονται από τοπικιστικές κορώνες και να σκεφτούν πως από τη μία αυτή η πολιτική τους θεωρεί πελάτες-χρήμα-κέρδος και από την άλλη αξιοποιεί τα παιδιά του λαού και την πατρίδα μας, για να υλοποιηθεί ο στόχος του κεφαλαίου για γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας.
Του Δημήτρη Οικονομάκου
Επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Καλαμάτας

***  Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !  Πέφτουν τα ΤΡΥΠΑΝΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ!Έτοιμοι για ΕΞΟΡΥΞΗ υδρογονανθράκων...

~  Μόνοι οι υπογραφές λείπουν μεταξύ του Υπουργείου και της κοινοπραξίας  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Total-Edison-ΕΛΠΕ(50%-25%-25%, αντίστοιχα) στη Σύμβαση Μίσθωσης για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο μπλοκ 2, του Ιονίου Πελάγους.
Στη συνέχεια ο φάκελος θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος. Αν όλα πάνε καλά τότε θα έχουμε και την οριστική υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή για να κυρωθεί.
Με την ολοκλήρωση της φάσης των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ, ξεκινούν άμεσα οι συζητήσεις με την ΕΛ.ΠΕ., η οποία έχει αναδειχθεί ήδη επιλεγείς αιτών για τη θαλάσσια περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, προκειμένου να υπογραφεί και με τη συγκεκριμένη εταιρία η Σύμβαση Μίσθωσης.
Στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας τονίζουν πως η βούληση για έρευνα κα εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων δεν πρέπει να αντιβαίνει τους κανόνες προστασίας τους περιβάλλοντας όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές.
Συμπληρώνουν δε, οι αρμόδιοι του Υπουργείου πως, μιας και οι συμβατικές περιοχές έρευνας βρίσκονται σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες Περιφέρειες, αδιαπραγμάτευτη πολιτική του ΥΠΕΝ είναι να ισχύουν τα αυστηρότερα πρότυπα της διεθνούς πρακτικής.

***  ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΠ' ΤΟ CNN! ΑΥΤΟΣ EIΝΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

~ Το παραδέχθηκε ακόμη και το πιο αντί-ρωσικό αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο και άρα είναι επίσημο: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο πιο ισχυρός ηγέτης του κόσμου.
Βέβαια, επειδή το CNN είναι πολύ αντί-Ρωσικό, στο ντοκιμαντέρ δεν ξεχνάνε να του προσάψουν χίλια κακά, όμως παρόλα αυτά, παραδέχονται την μεγάλη του αξία.
Πρόκειται για έναν πραγματικό ηγέτη, ο οποίος πήρε την Ρωσία από την αφάνεια (που την είχαν οδηγήσει οι Σοβιετικοί ηγέτες) και την έκανε ξανά την ισχυρότερη ενεργειακή δύναμη στον κόσμο.
Δείτε το ντοκιμαντέρ του CNN, για τον «ισχυρότερο άνδρα της υφηλίου», όπως τιτλοφορείται και η εκπομπή:
Βίντεο :"Ο ισχυρότερος άνδρας στο κόσμο" - Ντοκιμαντέρ του CNN για τον Βλάντιμιρ Πούτιν , https://youtu.be/SXOHyTvQkpM  .-

***  Συγκλονιστικός ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στον ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟ! Δείτε τι είπε για τους... «πρόσφυγες»...

~  Aποκαλυπτικός ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος, καλεσμένος στην εκπομπή Κontra 24, με τον Αιμίλιο Λιάτσο, στο κανάλι Κόντρα, το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαρτίου.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, βρέθηκε στο πάνελ της εκπομπής μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους και σχολίασε την τρέχουσα επικαιρότητα. Από τις εκλογές στην Ολλανδία και το κλείσιμο της αξιολόγησης, μέχρι και τα εθνικά θέματα που ταλανίζουν τη χώρα, ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.
Όπως ήταν λογικό, το τηλεοπτικό κοινό παρακολούθησε καθηλωμένο.
Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή στα παρακάτω βίντεο, ωστόσο, σας καλούμε να δώσετε περισσότερη σημασία στο τρίτο βίντεο, από το 15ο λεπτό και μετά.
~* Βίντεο : KONTRA24 15/03/2017 ΜΕΡΟΣ 1 , https://youtu.be/-ok160kWuo8  .-
~* Βίντεο 2 : KONTRA24 15/03/2017 ΜΕΡΟΣ 2 , https://youtu.be/7Xv68k72h1o  .-
~*  Βίντεο 3 :  KONTRA24 15/03/2017 ΜΕΡΟΣ 3 ,  https://youtu.be/FqlUxJdT588  .-
~*Βελόπουλος Ελληνική  Λύση -  Τσίρκας ΣΥΡ - Φωτήλας  Ν.Δ.  15/03/2017: https://youtu.be/iieCd5GzVl0 .-
~* Κ. Βελόπουλος - Λ. Παλάντζας ΠΑΣΟΚ - Τσίρκας ΣΥΡ  15/03/2017: https://youtu.be/J4QE8HeC6QE .-
~*Φωτήλας Ν Δ-  Βελόπουλος-  Παλιάτσος 15/03/2017:
 https://youtu.be/oO59FmwAME8 .-
~*Μελιγκόνης Αυγή  - Κ. Βελόπουλος 15/03/2017:
https://youtu.be/maDIrJRhzAE .-
~*Μελιγκόνης Αυγή - Αιμίλιος  ΛΙΑΤΣΟΣ -  Κ. Βελόπουλος  15/03/2017: https://youtu.be/1-KSzyki7QQ .-
~*Καρβούνης "Ε.Κ." - Κ  Βελόπουλος " Ελλην.. Λύση"- Φωτείλας "Ν. Δ"   15 03 2017: https://youtu.be/g0LBE8MvBO4 .-
~*Κυριάκος Βελόπουλος  15/03/2017  Θέσεις λύσεις  απόψεις:
 https://youtu.be/RkFGeIxHgwI  .-
~*  Μελιγκόνης Αυγή-Κ  Βελόπουλος  15/03/2017:
https://youtu.be/LzjiAN_ufIk  .-
~*Πουλής Ν,Δ -  Κ  Βελόπουλος Ελλην  Λύση  15/03/2017 :
https://youtu.be/eOkW_aPNOJM  .-
~*Πουλής Ν Δ -  Κ  Βελόπουλος 15/03/2017 :
 https://youtu.be/qsQjJnZYLhA  .-
~*Συζήτηση προσφυγικό Βελόπουλος - Τσίρκας κ λ π 15/03/2017:
 https://youtu.be/4_U1airj3dw  .-

***  Δάσκαλε που δίδασκες! Ο Σημίτης ξέχασε τα δικά του...

~   «Ο φόβος ενός Grexit πλανάται στην κοινωνία. Μέσα σ’ ενάμιση μήνα οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 2.7 δισ. Οι επενδύσεις έχουν περιοριστεί δραστικά, ενώ το επιτόκιο - που θα πλήρωνε η Ελλάδα αν δανειζόταν απ’ τις αγορές - συνεχώς αυξάνεται. Όλα αυτά δείχνουν ανησυχία και αβεβαιότητα»,επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Ο κ.Σημίτης εξέφρασε απόψη,ξεχνώντας ενδεχομένως τα λάθη του παρελθόντος τα οποία έφτασαν την Ελλάδα ώς εδώ.
«Υποχώρηση στην έκταση που επιθυμεί η Αθήνα δεν πρόκειται να υπάρξει, διότι τα κόμματα δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την απήχησή τους στο εκλογικό σώμα»,είπε αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον,που λόγω εκλογών είναι ‘’ηλεκτρισμένο’’αρνητικά και εξέφρασε την άποψη πως μία σκληρή στάση της Ελλάδας δεν θα βοηθήσει.
«Το πλέγμα που έχει δημιουργηθεί από τη χρόνια συμπόρευση των χωρών της Ε.Ε. αποτελεί μια τεράστια επένδυση, που κανένα μέλος της δεν μπορεί να θυσιάσει χωρίς σημαντικό κόστος για το ίδιο».  Επ’ αυτού, υπογράμμισε ιδιαιτέρως την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης «και διεύρυνσης των γνώσεων των πολιτών στις εξελίξεις» επικρίνοντας τη στάση που δείχνει συχνά η κυβέρνηση – «η αυτοαπαλλαγή από την ευθύνη και η καταγγελία των άλλων υπονομεύει τη δυνατότητά σου να πείσεις όσους συναλλάσσονται μαζί σου. Ταυτόχρονα, δημιουργεί ψευδαισθήσεις στην κοινή γνώμη, η οποία δεν αποκτά μια σωστή θεώρηση της πραγματικότητας» ,πρόσθεσε.

***  Είδηση ΤΩΡΑ! Πάμε για ΕΚΛΟΓΕΣ...

~  Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παραχωρεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου,προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που συνεχίζονται.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει να λάβει περισσότερα μέτρα λιτότητας και μάλιστα όπως αναφέρεται, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές,ώστε να πιέσει τους δανειστές.
Οι φήμες,να σημειωθεί, προέκυψαν από δημοσίευμα του οικονομικού ιστότοπου ForexLive, στο οποίο γράφτηκε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενδέχεται «να απειλήσει με εκλογές τις επόμενες ημέρες».
Την ίδια είδηση είχε μεταφέρει και το πρακτορείο Reuters μια μέρα νωρίτερα.

***  ΤΡΟΜΟΣ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!  ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ...

~ Στην κόψη του ξυραφιού θα βρεθούν για μια ακόμα φορά, το επίδομα γάμου, η άδεια μητρότητας και ελάχιστα ακόμα θεσμικά δικαιώματα που έχουν παραμείνει «όρθια», καθώς στις 31/3 εκπνέει η «μετενέργεια» της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Με τη «μετενέργεια» κατοχυρώνονται τα 4 επιδόματα που συνοδεύουν τον κατώτατο μισθό (ωρίμανσης – πολυετίας το οποίο έχει σταματήσει να ωριμάζει από 14.2.2012, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας).
Η ΓΣΕΕ κάλεσε τις εργοδοτικές οργανώσεις να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα για να υπογράψουν νέα ΕΣΣΕ.
Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων πολυεθνικές και άλλες επιχειρήσεις καταργούν αυθαιρέτως το επίδομα γάμου (10% του κατώτατου μισθού) ισχυριζόμενοι πως από πουθενά δεν προκύπτει υποχρέωση του εργοδότη να το καταβάλλει.
Η μίνι- διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων γίνεται σε μία κομβική στιγμή για τα εργασιακά που έχουν αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Οι Έλληνες διαπραγματευτές ομολογούν ότι βρίσκουν «τοίχο», καθώς οι δανειστές αρνούνται να μεταθέσουν για αργότερα το πακέτο των εργασιακών και επιμένουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το λοκ άουτ, την αλλαγή του απεργιακού νόμου και την επικράτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών. Επιπλέον αρνούνται την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για επαναφορά της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων και αύξηση της μετενέργειας από 3 σε 6 μήνες.
 Πηγή: protothema.gr

***   ΟΑΕΔ: Αλλάζουν όλα για τους άνεργους που συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης...

~  Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τις σημαντικές αλλαγές στο μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς για τους ανέργους που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, εξέδωσε ο ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ για τον νόμο 4430/2016 η συγκεκριμένη ρύθμιση, επιτρέπει να διατηρούν την ιδιότητα τους, οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ) με αποτέλεσμα να παραμένει το δικαίωμά τους να λαμβάνουν το επίδομα τακτικής και μακροχρόνιας ανεργίας.
~ Δεύτερον, οι μπορούν να παίρνουν ταυτόχρονα το επίδομα ανεργίας και την αποζημίωση από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εκπαίδευσης . Ο παλιότερος νόμος προέβλεπε συμψηφισμό επιδόματος και αποζημίωσης. Διευκρινίζεται ότι όσον αφορά στους μακροχρόνια ανέργους οι προϋποθέσεις είναι δύο, αφού η πρώτη (εγγραφή για τουλάχιστον 4 μήνες στο μητρώο ανέργων) πληρούται εξ ορισμού.
~   και το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας κατά τη διάρκεια τις κατάρτισης και να λάβει τις όποιες κοινωνικές παροχές δικαιούται (φοροαπαλλαγές, κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος κλπ) θα πρέπει να προσκομίσει μια δήλωση για το πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης στο οποίο θα συμμετέχει, με τον περιορισμό της μη συμμετοχής του σε αντίστοιχο πρόγραμμα τα δύο τελευταία χρόνια.
που δεν πληρούν τις αναφερόμενες προϋποθέσεις διαγράφονται για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα και έχουν δικαίωμα επανεγγραφής στο μητρώο ανέργων με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Όσον αφορά στους άνεργους που συμμετείχαν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης πριν από την ψήφιση του νόμου (Οκτώβριος του 2016), η μεταβατική διάταξη προβλέπει ότι εφόσον δηλώσουν τα προγράμματα στα οποία συμμετείχαν τους αναγνωρίζεται ο χρόνος κατάρτισης ως χρόνος ανεργίας και κρατούν τυχόν επιδόματα που έχουν λάβει χωρίς καμία προϋπόθεση.
Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης ορίζεται η 30η Ιουνίου 2017.

***  ΜΠΛΟΚΟ στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!  Από το Δημόσιο...

~  Εμπλοκή στη διαδικασία της αξιολόγησης διαφαίνεται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος στις αρχές Απριλίου.
Ακόμη μία φορά, όπως άλλωστε είχε συμβεί και επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιτίθενται στην εφαρμογή του νέου νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και ζητούν την απόσυρσή του. Η ΑΔΕΔΥ μάλιστα έχει κηρύξει αποχή από τη διαδικασία όλων των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους δημάρχους να απέχουν μέχρι να υπάρξει συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη επί του θέματος.
Εφόσον δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και δήμαρχοι αποφασίσουν να απέχουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης αναμένεται να προκληθεί «εμπλοκή» στην πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος, οδηγώντας σε νέες καθυστερήσεις αλλά και σε συνέχιση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα.
Αντίστοιχες ενέργειες είχαν παρατηρηθεί επί υπουργίας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν δήμαρχοι αρνούνταν να συνδράμουν τους ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις μετατροπές συμβάσεων που γίνονταν στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Κατά της εφαρμογής του νέου συστήματος είχε ταχθεί τότε και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με την οποία ο κ. Μητσοτάκης είχε έρθει ουκ ολίγες φορές σε εντονότατη αντιπαράθεση για το θέμα.
Τελικώς, του ζητήματος επελήφθη ο Αρειος Πάγος (σ.σ.: διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα), καθώς ο κ. Μητσοτάκης είχε διαβιβάσει τα στοιχεία και τις αναφορές του ΣΕΕΔ για πέντε δήμους που αρνούντο να συνεργαστούν.
Επί του παρόντος, πάντως, από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν εκφράζεται ανησυχία για την εμπρόθεσμη εφαρμογή του νέου νόμου. Μάλιστα, διατυπώνεται η πεποίθηση ότι «δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος, καθώς τώρα μιλάμε για ένα διαφορετικό σύστημα». «Η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων επιθυμεί τον νέο τρόπο αξιολόγησης. Βοηθά τους ίδιους στην εξέλιξή τους, ενώ πλέον δεν τίθεται ζήτημα ποσόστωσης», εξηγεί στην «Κ» αρμόδιος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα, η «καλή βαθμολογία» του υπαλλήλου θα αποτελεί κριτήριο για την ανάληψη θέσεων ευθύνης και συνεπώς για μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές. Για τους υπαλλήλους που θα συγκεντρώσουν χαμηλή βαθμολογία προβλέπεται η δυνατότητα συνεχούς επιμόρφωσής τους.   Πηγή: Καθημερινή

*** ΧΑΟΣ με τις ΕΙΣΦΟΡΕΣ! Μπάχαλο τα έκανε η Κυβέρνηση...

~   «Ξήλωσε» το υπουργείο Εργασίας τη διάταξη που έπληττε 250.000 – 300.000 ασφαλισμένους οδηγώντας σε αυξήσεις – φωτιά τις εισφορές που πληρώνουν για το εφάπαξ τους.
Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, άλλαξε το τρίτο άρθρο της επίμαχης τροπολογίας, που συζητείται στη Βουλή στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία. Πρόκειται για την τροπολογία που οριστικοποιεί την εξίσωση υπολογισμού των νέων συντάξεων, αντικαθιστώντας τον δείκτη μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Στο τρίτο άρθρο της έφερνε ενιαίο ασφάλιστρο Πρόνοιας 4% για όλους, παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, οδηγώντας χιλιάδες παλαιούς ασφαλισμένους (πριν την 1/1/1993) σε ραγδαίες αυξήσεις. Η νομοτεχνική βελτίωση ορίζει πως :
 διατηρούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ πρόνοιας όπου υπάρχουν για τους παλαιούς ασφαλισμένους
 οι πριν την 1/1/1993 ασφαλισμένοι μισθωτοί διατηρούν τις παλαιές διατάξεις. Εξαιρούνται μόνο οι μισθωτοί του τ. ΕΤΑΠ -ΜΜΕ (δημοσιογράφοι) των οποίων τα ποσοστά εισφορών υπολογίζονται επί των ασφαλιστέων αποδοχών τους όπως προσδιορίζονται στο νέο νόμο.
 Αυτό σημαίνει πως διασώζονται : εμπορουπάλληλοι που πληρώνουν ασφάλιστρο μόλις 0,8% (0,4% ο εργαζόμενος και 0,4% ο εργοδότης), εργατουπάλληλοι μετάλλου που πληρώνουν 1%, ξενοδοχουπαλληλοι (2% εργαζόμενος και 2% εργοδότης), δημοτικοί υπάλληλοι κ.α
enikonomia

*** ΤΟΥΣ "ΞΕΡΑΝΕ" Ο ΤΡΑΜΠ ! Γκαζώνουν οι ΗΠΑ...

~   Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε ιστορία. Κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να κατεβάσει την ανεργία στα χαμηλότερα επίπεδα την τελευταία δεκαετία!
 Μέσα στον Φεβρουάριο του 2017 έγιναν 235.000 προσλήψεις και η ανεργία έπεσε κατά 4,7%, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταία 9 χρόνια.
Η είδηση αυτή, ήρθε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία που είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό ο Αμερικανός πρόεδρος προ λίγων ημερών.
Η Αμερική, πλέον, έχει νέες προοπτικές και τα διεθνή ΜΜΕ που πολέμησανε τόσο μένος τον νέο πλανητάρχη ,έχουν χάσει τα λόγια τους. Ο Τραμπ άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες την εικόνα που είχε διαμορφώσει ο Μπάρακ Ομπάμα, διαλύοντας πραγματικά της Αμερικανική οικονομία.

***  ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΕΜΑΤΑ-ΒΟΜΒΕΣ ! Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ...

~  Φόβος ότι υπάρχουν κι άλλα δέματα-βόμβες φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. και αναλύει εξονυχιστικά όλες τις αποστολές δεμάτων από τις 14 Μαρτίου και μετά στα ΕΛΤΑ.
Τα δύο πρώτα, εκ των οποίων το ένα έσκασε, είχαν σταλεί στον Γιόχαν Σόιμπλε και στο ΔΝΤ σε Γερμανία και Γαλλία αντιστοίχως.
Στον φόβο της ΕΛ.ΑΣ. συνηγορεί και το κείμενο της τρομοκρατικής οργανω΄σεως Πυρήνες της Φωτιάς. Η βόμβα που στάλθηκε στο Παρίσι, θυμίζουμε ότι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ανθρώπου, του υπαλλήλου του ΔΝΤ που άνοιξε το δέμα.

***  Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ από ΤΟΥΡΚΙΑ ! Σαν τη σφαγή του «Reina» ετοιμάζονταν...

~  Δύο μέλη του Ισλαμικού Κράτους έπιασε η Τουρκική αστυνομία, οι οποίοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σχεδίαζαν επίθεση παρόμοια με αυτή της πρωτοχρονιάς.
Οι δύο αυτοί τρομοκράτες ζούσαν σε μια συνοικία της Κωνσταντινουπόλεως και ήταν Ουζμπέκοι. Στην Πόλη υπάρχουν πολλοί πυρήνες του ISIS και οι αρχές είναι συνεχώς σε εγρήγορση.

***  ΕΚΡΗΞΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ! Σε κίνδυνο άνθρωποι...

~  Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα στο ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας. Μια έκρηξη από την οποία εκτοξεύτηκαν κομμάτια βράχων και λάβα, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 8 άτομα.
Κοντά στο σημείο που έγινε η έκρηξη ήταν εκείνη την στιγμή μερικοί τουρίστες και ένα συνεργείο του BBC. Η δημοσιογράφος Rebecca Morelle, δημοσιογράφος του BBC ήταν εκείνη την στιγμή στο σημείο, και ενημέρωσε μέσω του twitter το κοινό της.
Αρκετοί από τους τραυματίες έχουν κοψίματα, μώλωπες και εγκαύματα, όμως κανενός η ζωή δεν κινδυνεύει.
Δείτε δύο από τα tweet της δημοσιογράφου, αμέσως μετά το επεισόδιο:


~  Eπιχειρήσεις που απαιτούν ειδική εκπαίδευση,αρτια καταρτισμένοι στρατοί,επίλεκτοι στρατιώτες...
Οι επιχειρήσεις σε ορεινά εδάφη,είναι και απαιτούν,όλα τα παραπάνω,καθώς έχουν ιδιαιτερότητες και απαιτούν ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό.
Το ΚΕΟΑΧ εκπαιδεύει τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς για μάχες σε πολικές συνθήκες,διδάσκοντας επιβίωση και μάχες σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, κατασκευή χειμερινών καταλυμάτων, εκμάθηση της τεχνικής του σκι, έρευνα – διάσωση και ασκήσεις αμέσου αντιδράσεως.
Βίντεο : newsbomb.gr: Χειμερινή διαβίωση στον Όλυμπο από επίλεκτους κομάντο   ,  https://youtu.be/lc0LqjqHKHU  .-

***  ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ! Κρίσιμες ώρες...

~  Ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο ναυάγησε ανοιχτά της Λιβύης και σύμφωνα με πληροφορίες αγνοούνται επτά άτομα, ενώ άλλα έξι έχουν ήδη διασωθεί από σκάφη που έσπευσαν στην περιοχή.
Το σημείο του ναυαγίου είναι κοντά στο λιμάνι Μισράτα και ήδη ελικόπτερα και πλοία της ομάδος διασώσεως έχουν σπεύσει στο σημείο για να βρεθούν οι αγνοούμενοι. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται…

***  Η ΡΩΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ! Ο Πούτιν μίλησε με αριθμούς...

~  Την πίστη του ότι η ρωσική οικονομία είναι σε πλήρη ανάκαμψη δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος σε ομιλία του στο Συνέδριο Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, τονίζοντας ότι το Ρωσικό ΑΕΠ αυξήθηκε τον Ιανουάριο κατά 0,8%. Αυτή η επιτυχία είναι πολύ μεγάλης σημασίας, καθώς μην ξεχνάμε ότι αυτή την εποχή συνεχίζεται ακόμη το εμπάργκο από τις Δυτικές χώρες, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την Ρωσική οικονομία.
Συγκεκριμένα δήλωσε «Αυτή τη στιγμή οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας, παρουσιάζουν θετικό πρόσημο, αυξάνεται η βιομηχανική παραγωγή. Άνοδο σημειώνει, όπως όλοι γνωρίζουμε, και η αγροτική οικονομία. Για την ακρίβεια μπορώ να πω ότι με βάση τους δείκτες του Ιανουαρίου, ή αύξηση του ΑΕΠ ήταν της τάξεως του 0,8%».
Όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή καθώς ενώ αυξάνονται τα εισοδήματα δεν υπάρχει η ίδια αύξηση και στην παραγωγικότητα, και και τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην προηγούμενη δύσκολη κατάσταση που περνούσε η χώρα. Η σύνδεση παραγωγικότητος και μισθών είναι βασικός παράγοντας στην οικονομία, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος την ζητάει και για λόγους αξιοκρατίας…

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Άγκυρα !  Ρίχνουν τον Ερντογάν;..

~  Σε εγρήγορση βρίσκεται ο στρατός της Τουρκίας, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να επιχειρηθεί μια νέα προσπάθεια πραξικοπήματος, με την  αποτυχημένη απόπειρα που έγινε τον Ιούλιο του 2016.
Σύμφωνα με τα όσα «ψιθυρίζονται», κεμαλιστές αξιωματούχοι ετοιμάζονται για μια εξέγερση και σύμφωνα με δημοσιογράφους που αναλύουν τα στοιχεία, εκτιμάται ότι περίπου το 10% του στρατού είναι ένθερμοι υποστηρικτές του κεμαλισμού.
Η είδηση έχει θορυβήσει την ηγεσία του επιτελείου στου στρατού και όπως μεταδίδουν ορισμένα τοπικά Μέσα, έχουν ξεκινήσει έρευνες.

***  Τραγωδία στη Μεσσήνη - Πατέρας σκότωσε την 10χρονη κόρη του και αυτοκτόνησε (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
Ένα φρικτό έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Μεσσήνη στην περιοχή της Πανηγυρίστρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας 58χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 10χρονη κόρη του, όταν αυτή κοιμόταν ενώ στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο.
Το έγκλημα έγινε αντιληπτό, όταν η γυναίκα που κρατούσε τη μικρή και την πήγαινε κάθε πρωί στο σχολείο έφθασε στο σπίτι σήμερα το πρωί και δεν έπαιρνε καμία απάντηση.
Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία που με βοήθεια κλειδαρά μπήκαν στο σπίτι.
Οι αστυνομικοί αντίκρισαν το 10χρονο κορίτσι με τον πατέρα τους νεκρούς στο δωμάτιο της μικρής.
Το σπίτι από εκείνη τη στιγμή αποκλείστηκε ενώ  αργότερα έφτασε στο σπίτι Ιατροδικαστής όπου αφού εξέτασε τις δύο σωρούς επέτρεψε αυτές να απομακρυνθούν από το σπίτι.
Video: Δολοφονία Μεσσήνη 17-3-2017   , https://youtu.be/SG2RWXKAjro .-
 
***  Συνεχίζει δυναμικά η «Οξοποιία Παπαδέα» λανσάροντας νέα προϊόντα «Messino» στην παγκόσμια αγορά
 
Οι «πέρλες» βαλσάμικου το νέο προϊόν της  εταιρείας - 4 Θα παρουσιαστεί μαζί με νέα σειρά από κρέμες βαλσάμικου στην “FoodEXPO”
Παράδειγμα προς μίμηση, υγιούς ελληνικής επιχείρησης, αποτελεί η «Οξοποιία Παπαδέα», η οποία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 40 χρόνια με «έδρα» την Καλαμάτα... Σήμερα, σ’ ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τα προϊόντα της, με την επωνυμία “Messino”, βρίσκονται σε τρεις ηπείρους και 19 συνολικά χώρες σ’ όλο τον κόσμο… «δείγμα» αναγνώρισης τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Παράλληλα, ακολουθώντας τις «ανάγκες» και τις «τάσεις» της κάθε εποχής και κινούμενη πάντα με γνώμονα την καινοτομία και τη διατήρηση της ποιότητας, η εταιρεία έχει φθάσει τους 34 κωδικούς σε προϊόντα ξυδιού και βαλσάμικου, ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο, στην έκθεση FoodEXPO, θα «λανσάρει» ακόμα πέντε νέα προϊόντα, μεταξύ των οποίων οι «πέρλες» βαλσάμικου. Το συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί ό,τι πιο καινοτόμο στα προϊόντα ξυδιού στην εποχή μας και παρουσιάζεται για πρώτη φορά από μια ελληνική εταιρεία…
Το «Θάρρος» βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις της «Οξοποιίας Παπαδέα» στη ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας, όπου συναντήσαμε τον Πάνο Δ. Παπαδέα, συνεχιστή τρίτης γενιάς της οικογενειακής επιχείρησης που ξεκίνησε από τον παππού του, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα του, Διονύση Παπαδέα, βοηθώντας με τις γνώσεις από τις σπουδές του στην εξέλιξη της εταιρείας… Εκεί μας μίλησε για την ιστορία και τη μετεξέλιξή της, για τα καινοτόμα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν στην «αγορά» μέσα στον Απρίλιο, αλλά και για τις δυσκολίες και τα «εμπόδια» που βρίσκουν μπροστά τους οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις…
Από τα ξύλινα βαρέλια τη δεκαετία του ’70… στα «ράφια» όλου του κόσμου
DSC_9144.jpg
 Η ιστορία της «Οξοποιίας Παπαδέα» ξεκινά από ένα μικρό χώρο στην περιοχή της ανατολικής παραλίας στην Καλαμάτα το 1975. Εκεί, ο ιδρυτής της, Παναγιώτης Δ. Παπαδέας, συγκέντρωνε παλιά κρασιά και τα έκανε ξύδι, ακολουθώντας τη μέθοδο της Νέας Ορλεάνης, μέσα σε ξύλινα βαρέλια οξιάς... Το 1994 η επιχείρηση εγκαθίσταται στη ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας, σε νέο υπερσύγχρονο και εξοπλισμένο κατάλληλα εργοστάσιο. Τα ξύλινα βαρέλια αντικαθιστώνται από inox δεξαμενές και οξοποιητές, ενώ πλέον η διαδικασία της οξοποίησης γίνεται βάσει της σύγχρονης μεθόδου “Frings”.
Τα ηνία της επιχείρησης πέρασαν στον υιό Διονύσιο Παπαδέα, που ήδη από το 1984 βρισκόταν στην εταιρεία…
Η επιχείρηση καταφέρνει σύντομα να εδραιωθεί τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Τα προϊόντα της με την επωνυμία “Messino” αριθμούν σήμερα συνολικά 34 κωδικούς και βρίσκονται στα «ράφια» πολλών καταστημάτων σε όλο τον πλανήτη.
Παράλληλα, στο πλευρό του Διονύση Παπαδέα βρίσκονται και τα παιδιά του, Πάνος και Κωνσταντίνα, που με τις γνώσεις που απέκτησαν από τις σπουδές τους βάζουν το δικό τους «λιθαράκι» στην εξέλιξη της εταιρείας, αλλά και των προϊόντων της, ακολουθώντας τις παγκόσμιες «τάσεις» της εποχής…
 «Πέρλες» βαλσάμικου  για πρώτη φορά από ελληνική εταιρεία…
_ROB7178a.jpg
(Συνεχιστής 3ης γενιάς της οικογενειακής επιχείρησης ο Πάνος Παπαδέας, παρουσιάζει το νέο προϊόν της εταιρείας τις "Πέρλες βαλσαμικού" Messino)
Όπως μας έκανε γνωστό ο Πάνος Παπαδέας, στη μεγάλη έκθεση της “FoodEXPO”, που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαρτίου στην Αθήνα, η επιχείρηση θα «λανσάρει» για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά «πέρλες» από βαλσάμικο. Πρόκειται, όπως μας εξηγεί, για ό,τι πιο καινοτόμο υπάρχει παγκοσμίως στα προϊόντα ξυδιού. Η ιδέα ανήκει στην αδερφή του Κωνσταντίνα, που ως χημικός μηχανικός επεξεργάστηκε και τελειοποίησε το προϊόν, το οποίο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στον Απρίλιο. Οι «πέρλες βαλσάμικου» χρησιμοποιούνται στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και είναι ό,τι πιο «γκουρμέ» και delicatessen μπορεί να βρει κάποιος γύρω από το ξύδι.
_ROB7181a.jpg
Μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου προϊόντος είναι ότι μπορείς να το τοποθετήσεις «ακριβώς» πάνω στο σημείο του πιάτου που θέλεις, χωρίς η γεύση του βαλσάμικου να αλλοιωθεί και να χαθεί, επιτυγχάνοντας μ’ αυτό τον τρόπο το μέγιστο «γευστικό» αποτέλεσμα… Επίσης, οι «πέρλες» βρίσκουν χρήση ως γαρνιτούρα σε πάρα πολλές κουζίνες παγκοσμίως, όπως την ιταλική, τη μεσογειακή και την κινεζική, ακόμα και στη ζαχαροπλαστική.
Η «Οξοποιία Παπαδέα» είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που κυκλοφορεί «πέρλες» βαλσάμικου, ενώ ως προϊόν υπάρχει στο εξωτερικό από παραγωγούς άλλων χωρών...
  Κρέμες βαλσάμικου με τρούφα, βασιλικό και ελληνικό μέλι!
DSC_9126.jpg
(Τα 5 νέα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στην FoodEXPO έρχονται να προστεθούν στους 34 κωδικούς με προϊόντα γύρω από το ξύδι που κυκλοφορούν στην αγορά με την επωνυμία "Messino")
Εκτός από τις «πέρλες» βαλσάμικου, στη FoodEXPO η «οξοποιία Παπαδέα» θα παρουσιάσει και τρεις νέες κρέμες βαλσάμικου με την επωνυμία “Messino”. Η κρέμα βαλσάμικου με γεύση τρούφα, η κρέμα με γεύση βασιλικό και η κρέμα με ελληνικό μέλι έρχονται να εμπλουτίσουν την ήδη πετυχημένη σειρά από κρέμες “Messino” που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά.
Ο Πάνος Παπαδέας σημειώνει ότι η σειρά από τις κρέμες βαλσάμικου έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο και στην ουσία έχει καταφέρει να αντικαταστήσει τις κλασικές «σως», όπως είναι η κέτσαπ, η μουστάρδα κ.τ.λ., καθώς έχουν τη δυνατότητα να δίνουν μια πολύ ευχάριστη γεύση σε πολλούς τύπους «κουζίνας».
 Το «πάντρεμα» παλιάς και νέας γενιάς έφερε «ξέσπασμα» στις εξαγωγές
Το «πάντρεμα» παλιά και νέας γενιάς της εταιρείας έφερε «ξέσπασμα» στις εξαγωγές 
DSC_9141.jpg
(Ο Διονύσης Παπαδέας με τον υιό του Πάνο κάτω από το κάδρο του αειμνήστου ιδρυτή της οξοποιίας Παναγιώτη Παπαδέα)
Το 92% του κύκλου εργασιών της εταιρείας αφορά στις εξαγωγές, όπως μας ενημερώνει ο Πάνος Παπαδέας. Τα προϊόντα “Messino” φθάνουν συνολικά σε 19 χώρες σ’ όλο τον κόσμο. «Δεν είναι εύκολο για μια εταιρεία με “έδρα” την Καλαμάτα να φθάνει σε τόσες αγορές, είναι αρκετά δύσκολο, χρειάζεται αρκετό πείσμα, τρομερή θέληση και πολύ καλό έλεγχο του κοστολογίου σου… Ο ανταγωνισμός, δε, στο εξωτερικό είναι πάρα πολύ μεγάλος» τονίζει.
Παράλληλα, προσθέτει ότι η θεωρία που έχουμε αναπτύξει ότι ως Έλληνες διαθέτουμε τα καλύτερα προϊόντα δεν ισχύει ακριβώς, καθώς αργήσαμε πολύ να καταλάβουμε ότι για να «πουλήσεις» ένα προϊόν, δεν αρκεί μόνο να είναι καλό, αλλά θα πρέπει και να το «ντύσεις»… «Το “ντύσιμό” του είναι η ετικέτα του, το promotion, η συμμετοχή σε εκθέσεις και οι άνθρωποι που βρίσκονται από πίσω του… Δηλαδή, ακριβώς ό,τι έκαναν οι Ιταλοί, που είναι οι μεγάλοι ανταγωνιστές μας, πριν από 20 χρόνια…» συμπληρώνει.
Το μεγάλο «μυστικό» στο «ξέσπασμα» που σημείωσαν οι εξαγωγές της εταιρείας τα τελευταία χρόνια κρύβεται κατά κύριο λόγο στο «πάντρεμα» της παλιάς και της νέας γενιάς της εταιρείας… Τελειώνοντας τις σπουδές τους, τόσο ο Πάνος στο χώρο του Marketing όσο και η αδερφή του Κωνσταντίνα ως χημικός μηχανικός (συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό), βρέθηκαν στο «πλευρό» του πατέρα τους, που μέχρι τότε ήταν «αναγκασμένος» να κάνει τα πάντα μόνος του… Οι τρεις τους εστίασαν, ο καθένας από τον τομέα του, στην εξέλιξη των εμφιαλωμένων προϊόντων της εταιρείας.
Το γεγονός, λοιπόν, ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ένα «ξέσπασμα» στις εξαγωγές, καθώς και ότι το 2016, και παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία της εταιρείας, αποδεικνύουν ότι το «πάντρεμα» γνώσεων της παλιάς και της νέας γενιάς της οξοποιίας δούλεψε με τον καλύτερο τρόπο…
 «Ποτέ δε σκέφτηκα να φύγω στο εξωτερικό…
DSC_9123.jpg
(Συνεχιστής 3ης γενιάς της οικογενειακής επιχείρησης ο Πάνος Παπαδέας, παρουσιάζει το νέο προϊόν της εταιρείας τις "Πέρλες βαλσαμικού" Messino)
Η Πολιτεία πρέπει να θεσπίσει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις»
Τελειώνοντας τις σπουδές του στο «απόγειο» της κρίσης στη χώρα μας, ρωτήσαμε τον Πάνο αν πέρασε ποτέ από το μυαλό του η ιδέα να φύγει για εργασία στο εξωτερικό. «Μεγαλώνοντας σε μια οικογενειακή επιχείρηση, μεγάλωσα μ’ ένα όραμα πώς θα γυρίσω και πώς θα συνεισφέρω, ώστε να εξελιχθεί και να μεγαλώσει αυτή η εταιρεία… Ποτέ δε σκέφτηκα να φύγω στο εξωτερικό για δουλειά» απαντά.
Ωστόσο, οι δυσμενείς και αστάθμητες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, όπως, για παράδειγμα, το μη σταθερό φορολογικό σύστημα, φαίνεται πως δημιουργούν «εμπόδια» στις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς αναγκάζονται να ανταγωνιστούν τα ξένα προϊόντα ξεκινώντας από «μειονεκτική» θέση.
«Μια εταιρεία σαν τη δική μας, ουσιαστικά εξαγωγική, βοηθά σημαντικά τη χώρα στο ισοζύγιό της… Αντί να μας δίνουν κίνητρα να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, και να ανταγωνιστούμε με τα ελληνικά προϊόντα τις ξένες εταιρείες… δυστυχώς μας βάζουν “εμπόδια”, καθώς δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό περιβάλλον… Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις αποτελούν ίσως το πιο “ζωτικό” κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και πρέπει η Πολιτεία να τις “θωρακίσει” και να σταματήσει αυτή την αβεβαιότητα, ειδικά ως προς τη φορολογία» συμπληρώνει ο Πάνος Παπαδέας.
  Η αναγνώριση των προϊόντων “Messino” δύναμη για το μέλλον…
DSC_9127.jpg
Οι προσπάθειες που συντελούνται τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας είναι κάτι πολύ σημαντικό, που πρέπει να συνεχιστεί, τονίζει ο Πάνος Παπαδέας… «Αν η ελληνική κουζίνα αποκτήσει τη θέση που της αξίζει σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι βέβαιο ότι θα αναδειχθεί και η αξία των προϊόντων μας» υπογραμμίζει, φέρνοντας ως παράδειγμα ξανά την Ιταλία, όπου η αναγνωρισιμότητα της κουζίνας της βοηθά «τα μάλα» τα προϊόντα της στην παγκόσμια αγορά…
Κλείνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα μας στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την απήχηση των προϊόντων “Messino” από Έλληνες σεφ, εστιατόρια της περιοχής, αλλά κυρίως από τους ίδιους τους καταναλωτές… «Δεν είναι λίγες φορές που σεφ και άνθρωποι γύρω από τη γαστρονομία μού λένε ότι τα προϊόντα σου θα πρέπει να βρίσκονται παντού» προσθέτει, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί για τον ίδιο το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια…
Όσον αφορά στο «μέλλον» της εταιρείας, ο Πάνος τονίζει ότι θα συνεχίσουν με σταθερά βήματα, κάνοντας πάντα την κατάλληλη έρευνα αγοράς, σεβόμενοι τα 40 και πλέον χρόνια ιστορίας της επιχείρησης, με γνώμονα την καινοτομία και τη διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων “Messino”.
  *Το περίπτερο της οξοποιίας Παπαδέα στην FoodEXPO θα το βρείτε Hall 3, Stand E06
Του Κώστα Γαζούλη

*** Απορυθμίζεται η Μεσσηνία από τα χρέη των πλημμυρών 
Οι τοπικοί βουλευτές «τρέχουν» να προλάβουν να… αποκρούσουν ένα ακόμα πέναλτι         
Δεν είναι μόνο τα πέναλτι που πρέπει να "αποκρούσουν" οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικό επίπεδο για τα μέτρα συμφωνίας που απαιτούνται να κλείσουν, ώστε να περάσουμε τον… κάβο της αξιολόγησης. Είναι κι αυτά στις μικρότερες κατηγορίες, τις τοπικές.
Στη Μεσσηνία έχουν να κάνουν με διάφορα ζητήματα υποδομών, με θέματα κάποιου σχεδίου ανάπτυξης, αλλά και με τη διαχείριση του προβλήματος που έχει προκύψει με τα χρέη προς τις εφορίες των κατοίκων των περιοχών που το Σεπτέμβριο του 2016 υπέστησαν μεγάλες ζημιές λόγω των πλημμυρών.
Εδώ και καιρό υπάρχει ένα συγκεκριμένο αίτημα ρύθμισης από διάφορους φορείς, αλλά επί της ουσίας δεν παρατηρείται εξέλιξη. Σε αντίθεση, βέβαια, με όσα γίνονται σε άλλους Δήμους, άλλων νομών (Λακωνίας, Ηλείας),  όπου το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε ρύθμιση χρεών.
Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου του 2016 κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να αναστείλει την καταβολή χρεών προς την εφορία για το επόμενο εξάμηνο, περίοδος που έληξε στις αρχές Μαρτίου.
Ωστόσο, η συσσώρευση χρεών το εξάμηνο «χάριτος», σε συνδυασμό με προηγούμενα χρέη που είχαν οι περισσότεροι από όσους έκαναν χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, έχει οδηγήσει αρκετούς σε πλήρη αδυναμία αποπληρωμής των χρεών τους.
Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί, πλέον, είναι αν αυτό το μέτρο της ρύθμισης των χρεών όσων έχουν κύρια κατοικία (φυσικά πρόσωπα) ή «έδρα» (νομικά πρόσωπα) σε περιοχές που είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα ισχύσει και για άλλες περιοχές που αντιμετώπισαν τα ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα, με δεδομένο μάλιστα ότι ήδη το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει ζητήσει τη ρύθμιση των χρεών που έχουν προκύψει από την 6μηνη αναστολή σε άτοκες δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της 6μηνης αναστολής καταβολής χρεών αφορούσε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που κατοικούν ή έχουν έδρα στις εξής περιοχές: Δήμο Καλαμάτας, Δήμο Οιχαλίας, Δήμο Μεσσήνης, Δήμο Τριφυλίας, τις Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου, Πύργου, Σαΐδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα, του Δήμου Δυτικής Μάνης και τις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων, τις Τοπικές Κοινότητες Μεταμόρφωσης και Βλαχόπουλου της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι βουλευτές Μεσσηνίας "τρέχουν" να αποκρούσουν κι αυτό το πέναλτι. Υπάρχει, όμως, έντονος προβληματισμός για το αν μπορούν να το καταφέρουν…
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Από 28 Μαρτίου έως 6 Απριλίου το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Μαθητικού Αρχαίου Δράματος 
Στην Αρχαία Μεσσήνη
 Την έγκριση πίστωσης ύψους 20.000 ευρώ για την πραγματοποίηση του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνης ψήφισε ομόφωνα το βράδυ της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.
Η Γεωργία Παναγοπούλου σημείωσε ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει αρχίσει να γίνεται θεσμός για την περιοχή και τους ανθρώπους της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ ανέφερε τις προσπάθειες που γίνονται κάθε χρόνο να ενδυναμωθεί, αλλά και να βρει ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Πάνω σ’ αυτό, τόνισε ότι έγιναν προσπάθειες το συγκεκριμένο φεστιβάλ, καθώς εμπεριέχει εκπαιδευτικές εμπειρίες και συνεργασίες, να ενταχθεί στο πρόγραμμα Erasmus +, όμως για την ώρα δεν έχουν καρποφορήσει… Πρόσθεσε δε, ότι μελετούν τις παρατηρήσεις της επιτροπής και θα επανέλθουν με νέα πρόταση. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι φέτος θα συμμετέχουν δύο σχολεία από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ματαιώθηκε η παρουσία σχολείου από το Παλέρμο της Ιταλίας.
Την ανάγκη να βρεθεί χρηματοδότηση και να μεγαλώσει κι άλλο το φεστιβάλ, με παράλληλες εκδηλώσεις, επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Γιώργος Αθανασόπουλος. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι χάνει κάπως το διεθνή χαρακτήρα του, όταν έρχονται μόνο δύο σχολεία από το εξωτερικό και την ίδια χώρα, σημειώνοντας ότι παλαιότερα είχαν πάρει μέρος σ’ αυτό σχολεία από τη Σικελία, ακόμα και το Πεκίνο.
Από την πλευρά του, ο Τάσος Παπαγεωργίου εκδήλωσε την ανησυχία για το αν το Erasmus + είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για να ενταχθεί αυτό το φεστιβάλ, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να αναζητήσει κι άλλες λύσεις.
Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, στο αρχαίο θεατράκι της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ το πρόγραμμά του πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
  Του Κώστα Γαζούλη

***  Τέλος εποχής στη μονοκατοικία της Φαρών 
Τα βλέμματα των περαστικών συγκεντρώνει αυτές τις μέρες η κατεδάφιση της συγκεκριμένης μονοκατοικίας στην οδό Φαρών, που για χρόνια έστεκε ετοιμόρροπη κι εγκαταλελειμμένη μαζί με τον κήπο της, διατηρώντας όμως πολλά στοιχεία της ομορφιάς της.
Ακόμα και για όσους δε γνωρίζουν τίποτα για την ιστορία και τους ανθρώπους του, τέτοιες στιγμές έχουν αναπόφευκτα και μια μελαγχολία. Όμως, όλοι οι κύκλοι κάποτε κλείνουν κι αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχεια…
Παρά την κρίση που έχει καταστροφικές συνέπειες και στην οικοδομική δραστηριότητα, την κατεδάφιση εκεί θα διαδεχθεί εργοτάξιο, που ελπίζουμε να δώσει κάτι αντίστοιχα όμορφο και αισθητικά και όχι μια ακόμα απρόσωπη πολυκατοικία… Χ.Ε.

*** Ποινή 9 χρόνων σε Καλαματιανό για 103 εικονικά και πλαστά τιμολόγια 
Για ποσά που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ
 Για αποδοχή 103 εικονικών τιμολογίων, συνολικής αξίας άνω των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ, καταδικάσθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας Καλαματιανός επιχειρηματίας, σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις.
Για την πρώτη, που αφορούσε 17 εικονικά τιμολόγια, αξίας 274.943,55 ευρώ, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 3 ετών με 3ετή αναστολή. Για τη δεύτερη, για 86 εικονικά και πλαστά τιμολόγια, αξίας 1.827.866,60 ευρώ, καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Και στις δύο περιπτώσεις τού αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
  Έλεγχος από ΣΔΟΕ
Η πρώτη περίπτωση αφορούσε τιμολόγια από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2009 και ο κατηγορούμενος ήταν ομόρρυθμος εταίρος σε εταιρεία φύλαξης, παροχής υπηρεσιών προστασίας και χρηματαποστολών. Το ΣΔΟΕ έλεγξε την εταιρεία του το Νοέμβριο του 2011 και βρήκε 17 εικονικά φορολογικά στοιχεία, τα οποία αποδείχθηκε ότι εκδόθηκαν για ανύπαρκτες συναλλαγές, με σκοπό τη διόγκωση του ΦΠΑ των εισροών της εταιρείας, την αύξηση των εξόδων της και, κατά συνέπεια, τη μείωση των φορολογητέων κερδών της.
Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε τιμολόγια από τον Ιούλιο έως το Δεκέμβριο του 2009, από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο του 2010 και τον Ιανουάριο του 2011. Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ απέδειξε ότι είχε καταχωρήσει στα βιβλία του 86 πλαστά εικονικά τιμολόγια. Μάλιστα, κατά τον έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ότι δεν μπορεί να ανοίξει συγκεκριμένο γραφείο και ότι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η εταιρεία από την Αθήνα. Όταν όμως κλήθηκαν εισαγγελέας και Αστυνομία, άνοιξε την πόρτα. Μέσα εργάζονταν ομόρρυθμο μέλος της εταιρείας και ένας υπάλληλος. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν τη σήτα στο παράθυρο του γραφείου σκισμένη και σε έλεγχο που έκαναν στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, βρήκαν σε ειδική κρύπτη τη θεωρημένη μηνιαία κατάσταση του βιβλίου εσόδων και εξόδων της εταιρείας χωρίς καμία εγγραφή, όπως και δύο κλάσερ με εργατικά άλλης επιχείρησης.
  Απολογία
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ότι το έργο φύλαξης που είχε αναλάβει η εταιρεία του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο ΤΕΙ, στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων και αλλού είναι πραγματικό και έχει εκτελεσθεί.
Για πρόσωπο που του εμφανίσθηκε ως ιδιοκτήτης εταιρείας, είπε πως δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι αυτός είχε πάρει την ταυτότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος μάλιστα είχε πεθάνει, χρησιμοποιούσε τα στοιχεία του και εξέδιδε τιμολόγια.
Επίσης, για άλλο άτομο που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια ισχυρίσθηκε ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να γνωρίζει αν ο κάθε συναλλασσόμενος μαζί του έχει κάνει απάτη κατά του Δημοσίου.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 18/3/2017 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις πρώτες μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Για 5η φορά καταστρέφονται μετασχηματιστές για κλοπή χαλκού και μένει χωρίς ρεύμα η περιοχή των Φιλιατρών 
Για 5η φορά καταστράφηκαν μετασχηματιστές για κλοπή χαλκού στη Γιόλακα Φιλιατρών και η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα! Όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, δυστυχώς είναι η θλιβερή πραγματικότητα από την ανεξέλεγκτη δράση κακοποιών στην περιοχή.
Για 5η φορά, λοιπόν, προχθές τη νύχτα άγνωστοι κατέστρεψαν τρεις μετασχηματιστές της ΔΕΗ, από τους οποίους έκλεψαν το χαλκό, προκαλώντας ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ, αφήνοντας παράλληλα χωρίς ρεύμα ολόκληρη τη γύρω περιοχή, στην οποία υπάρχουν σπίτια, γεωτρήσεις, αντλιοστάσια και θερμοκηπιακές καλλιέργειες που υφίστανται τις συνέπειες, αφού χωρίς ρεύμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ηλεκτρικοί και ηλεκτρονικοί μηχανισμοί, καθώς και μηχανήματα θέρμανσης που απαιτούνται για τη φροντίδα των φυτών και δη, των νεαρών.
Όπως αποδεικνύεται από τα αλλεπάλληλα κρούσματα στην περιοχή, οι δράστες έχουν ιδιαίτερη «αδυναμία» στη Γιόλακα Φιλιατρών, όπου κάθε λίγο και λιγάκι «χτυπούν». Η «δουλειά» των κακοποιών, όπως και τις προηγούμενες φορές, δείχνει «επαγγελματισμό», καθώς, ως φαίνεται, ήξεραν τι έκαναν, ενώ εκτιμάται πως είναι οι ίδιοι με τις προηγούμενες φορές. Μάλιστα, σε ένα σημείο όπου καταστράφηκε ο μετασχηματιστής εικάζεται πως η ζημιά έγινε περί τις 4.00 χθες τα ξημερώματα, καθώς εκείνη την ώρα κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε στο σπίτι που διαμένει διακοπή ρεύματος.
Οι κακοποιοί, προφανώς, αφού σκαρφάλωσαν στις κολώνες, κατέβασαν τις ασφάλειες, έκοψαν καλώδια και μετά «ξήλωσαν» τους μετασχηματιστές, βάρους κοντά στον 1 τόνο, ρίχνοντάς τους στο χώμα!
Με τους μετασχηματιστές σωριασμένους στο χώμα, τους έκαναν φύλλο και φτερό, διαλύοντάς τους και αφαιρώντας από το εσωτερικό τους το χαλκό!
Χθες το πρωί ενημερώθηκε η Αστυνομία και η ΔΕΗ και έσπευσαν στην περιοχή αστυνομικοί υπάλληλοι και συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ. Η ζημιά που προκλήθηκε, για μια ακόμα φορά, είναι πολλών χιλιάδων ευρώ. Ο δε προβληματισμός Αρχών, κατοίκων και της ΔΕΗ είναι έντονος για τα αλλεπάλληλα συμβάντα.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Κάθειρξη οκτώ ετών χωρίς αναστολή για τον Αρτέμη Σώρρα 
Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών χωρίς αναστολή και πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων καταδικάστηκαν, ερήμην, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, μηνυτής είναι ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του ο οποίος του είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του και ο Σώρρας τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.
Σε δηλώσεις του στην τοπική ιστοσελίδα ο κουμπάρος του και κατήγορος, δικηγόρος Φώτης Λεπίδας τόνισε ότι είναι η ευκαιρία, μέσω αυτής της δίκης, να ξεσκεπαστεί όλη η παράνομη δράση του Αρτέμη Σώρρα και όλων όσων εμπλέκονται στην «απάτη» που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Λεπίδας, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του δεν ήταν παρόντες στην δίκη, αλλά μέσω συνηγόρου ζήτησαν αναβολή από το δικαστήριο. Όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα, διότι ήδη είχαν πάρει στο παρελθόν τρεις αναβολές για την ίδια υπόθεση.
Η ποινή που επεβλήθη από το δικαστήριο δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα κινηθούν οι διαδικασίες για την σύλληψή τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Φώτη Λεπίδα, απόσπασμα της δικαστικής απόφασης αναμένεται να διαβιβαστεί στην Αστυνομία, προκειμένου να συλληφθούν και οι δύο.

***  Mονογράφεται η σύμβαση με Total-Edison-ΕΛΠΕ για τους υδρογονάνθρακες στo Ιόνιο 
Αμέσως μετά, ο φάκελος θα προωθηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που θα κάνει και τον προσυμβατικό έλεγχο - Θα ακολουθήσει η οριστική υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης
 Πέφτουν οι υπογραφές από το  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ(50%-25%-25%, αντίστοιχα) στη Σύμβαση Μίσθωσης για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο μπλοκ 2, του Ιονίου Πελάγους.
Αμέσως μετά, ο φάκελος θα προωθηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που θα κάνει και τον προσυμβατικό έλεγχο. Με την ολοκλήρωση αυτού του βήματος, θα ακολουθήσει η οριστική υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης από τα εμπλεκόμενα μέρη, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή για κύρωση.
Με την ολοκλήρωση της φάσης των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ, ξεκινούν άμεσα οι συζητήσεις με την ΕΛ.ΠΕ., η οποία έχει αναδειχθεί ήδη επιλεγείς αιτών για τη θαλάσσια περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, προκειμένου να υπογραφεί και με τη συγκεκριμένη εταιρία η Σύμβαση Μίσθωσης.
Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας, σταθερή βούληση παραμένει οι εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς των αρμόδιων ελληνικών αρχών ως προς την υγεία και προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημόσια ασφάλεια και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει οι εργασίες αυτές να είναι συμβατές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ενέργεια και το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και, ως προς τις θαλάσσιες Περιοχές προς Παραχώρηση, της νέας Οδηγίας υπεράκτιας ασφάλειας (Οδηγία 2013/30/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ασφάλεια των υπεράκτιων εργασιών πετρελαίου και φυσικού αερίου) και το Υπεράκτιο Πρωτόκολλο στη Σύμβαση της Βαρκελώνης.
Καθώς οι συμβατικές περιοχές έρευνας βρίσκονται σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες Περιφέρειες, αδιαπραγμάτευτη πολιτική του ΥΠΕΝ είναι να ισχύουν τα αυστηρότερα πρότυπα της διεθνούς πρακτικής.
Πηγή: protothema.gr

***  Ο ΟΠΕΚΕΠΕ… ανοίγει τη διαδικασία και στη Μεσσηνία 
Δηλώσεις σχετικά με την έναρξη της φετινής διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
Ειδικότερα, σημείωσε: «Όπως είχαμε προαναγγείλει, από χθες άνοιξε η διαδικασία σταδιακά για την εφετινή χρονιά υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες.
Αρχίζουμε εφέτος νωρίτερα από άλλες χρονιές, για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις ενισχύσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δεδομένου μάλιστα και του σύνθετου θέματος των δασικών χαρτών.
Επιπλέον, έχουμε φέρει κάποιες σημαντικές αλλαγές που κάνουν τις διαδικασίες πιο απλές και διασφαλίζουν ότι οι αγρότες θα πληρώσουν λιγότερα για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους. Όσοι, μάλιστα, κάνουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους ή δηλώνουν τα ίδια με την προηγούμενη χρονιά, χωρίς να έχουν αλλαγές, δε θα πληρώνουν καθόλου.
Δημιουργούμε μέσα στον αρμόδιο Οργανισμό, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ειδική επιτροπή που θα παρακολουθεί συνεχώς, θα ελέγχει και θα αξιολογεί τον τρόπο που λειτουργούν οι φορείς υποδοχής των αιτήσεων. Με λίγα λόγια, μετά το 2016, μια χρονιά που υπήρξε ρεκόρ πληρωμών στους αγρότες, μπαίνουμε στην καινούργια περίοδο με τις καλύτερες προϋποθέσεις».
Ερωτηθείς για τα πιθανά προβλήματα στον τομέα των ενισχύσεων από τη διαδικασία των δασικών χαρτών, ο κ. Αποστόλου ανέφερε: «Δεν είναι ένα θέμα που χειρίζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά είναι δεδομένη η απόφαση των αρμόδιων υπουργών να επιλύσουν τα προβλήματα.
Θα κινηθούμε, λοιπόν, με βάση τις αποφάσεις που θα ληφθούν, με γνώμονα πάντοτε τη στήριξη του Έλληνα αγρότη, αλλά ταυτόχρονα και την προστασία των δασών από συμφέροντα και καταπατήσεις. Πιστεύω ότι, μέχρι να έρθει η ώρα των πληρωμών, τα προβλήματα θα έχουν αντιμετωπιστεί».
  Η εικόνα στη Μεσσηνία
Όσον αφορά στους εξουσιοδοτημένους φορείς στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στη Μεσσηνία, φαίνεται να υπάρχει ετοιμότητα με στόχο την εξυπηρέτηση των 35.000, περίπου, δικαιούχων επιδότησης που καταθέτουν αίτηση ενεργοποίησης στο νομό. Οι όποιες δυσκολίες αναμένεται να ξεπεραστούν, προκειμένου από σήμερα η ενεργοποίηση να γίνεται χωρίς προβλήματα.  Α.Π.

***  Πέθανε η γνωστή αστρολόγος Βιργινία Λεούση 
Έφυγε από τη ζωή σήμερα (16/03/2017) το πρωί η γνωστή αστρολόγος, Βιργινία Λεούση, η οποία νοσηλευόταν επί ενάμιση μήνα σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Η είδηση μεταδόθηκε από την πρωινή εκπομπή του «E», «Φτιάξε Καφέ να στα πω», που ήρθε σε επαφή με την κόρη της , Άντα.
Η Βιργινία Λεούση είχε μεταφερθεί τον Φεβρουάριο εσπευσμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικής κλινικής, μετά από ανακοπή καρδιάς.
Το βιογραφικό της, όπως δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της:
«Βιργινία Λεούση... άτομο γεμάτο θετική ενέργεια και κύρος. Σέβεται, αγαπά και εκτιμά τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται. Αυτό αποδεικνύεται και από την 30χρονη πορεία της στο χώρο της Αστρολογίας και Μαντείας. Αμέτρητες φορές μας έχει δώσει σωστές και ακριβείς προβλέψεις όχι μόνο σε σοβαρά θέματα όπως πολιτικά, οικονομικά, αλλά και σε απλά καθημερινά όπως καλλιτεχνικά, θεατρικά.
Θεωρεί ότι οι προβλέψεις είναι ο δρόμος που οδηγεί τον ακροατή και γι’ αυτό πάντα συμβουλεύει τα άτομα που την επισκέπτονται να βάζουν σε προτεραιότητα τη λογική και τις έντιμες μεθόδους πριν πάρουν αποφάσεις ζωής.
Σπούδασε στην Αμερική - New York- Salem Boston, καταφέρνοντας να εντυπωσιάζει τους πάντες στο πέρασμά της.
Η δυνατή προσωπικότητά της σε συνδυασμό με τον καλό χαρακτήρα και το άριστο επικοινωνιακό πνεύμα, τη βοήθησε να συνεχίζει να διατηρεί επαφή και φιλία με ανθρώπους του εξωτερικού, επώνυμους Star, επιχειρηματίες.
Στην προσωπική της συλλογή υπάρχει το βιβλίο του Sylvester Stallone με την ιδιόχειρη αφιέρωσή του προς εκείνη και όχι μόνο, καθώς η Βιργινία Λεούση έχει δεχθεί και τέσσερις από τις μεγαλύτερες τιμές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Βραβευμένη από τον κυβερνήτη της πολιτείας του Tennessee με τον τίτλο της «Πρέσβειρας καλής θελήσεως», από τον κυβερνήτη της πολιτείας Georgia, North Carolina και South Carolina».
newsbomb.gr

***  Οι «Πυρήνες της φωτιάς» πίσω από το παγιδευμένο δέμα στον Σόιμπλε 
Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα, η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ.
«Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα.»  Newsroom ΔΟΛ

***  Μικρή συμμετοχή στην παρουσίαση του τουριστικού οδηγού του Δήμου Τριφυλίας 
Κανέναν από τους διοργανωτές στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν πρέπει να ικανοποίησε η συμμετοχή κοινού, και δη ανθρώπων της λεγόμενης τουριστικής βιομηχανίας, στην επίσημη παρουσίαση του τουριστικού οδηγού την Κυριακή το πρωί στον κινηματογράφο Δαναό στην Αθήνα.
Τα περισσότερα καθίσματα της «πλατείας» ήταν άδεια, σε πλήρη αναντιστοιχία με τη γεμάτη ομορφιές, ιστορία και πολιτισμό Τριφυλία. Πού οφείλεται η μικρή συμμετοχή είναι κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί και εξακριβωθεί από τους διοργανωτές, ώστε σε επόμενη ανοιχτή εκδήλωση του Δήμου που στοχεύει στην προβολή της Τριφυλίας, την προώθηση και ανάπτυξη του τουρισμού, να υπάρχει – τουλάχιστον – αρκούντως ικανοποιητική συμμετοχή!
Καλά ήταν και τα 82 δευτερόλεπτα προβολής στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ωστόσο για να αναπτυχθεί τουριστικά η Τριφυλία απαιτούνται να γίνουν προηγουμένως πάρα πολλά και, βεβαίως, χρειάζονται πολύ περισσότερα λεπτά της ώρας, και ώρες ολόκληρες ακόμα, σε τηλεοπτικούς σταθμούς!  Η.Γ.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :
 
***Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Euroleague :

Πέμπτη, 16/3/2017:
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  92-87 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 41-42, 67-57, 92-87

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Superfoods -Ρεάλ Μαδρίτης    88-82 .-^

 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μπάλακ (Ισραήλ)
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-41, 58-58, 88-82
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 21(2), Νίκολς 2, Ρίβερς 13(2), Τζέιμς 14(2), Φώτσης, Παππάς 4, Φελντέιν 14(2), Γκιστ 11, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 5(1).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο):Ράντολφ 13(2), Φερνάντες 8(2), Ντόντσιτς 10(1), Ματσιούλις, Ρέγες 2, Αγιόν 12, Κάρολ 6(2), Χάντερ 10, Γιουλ 10(1), Τόμπκινς 4, Τέιλορ 7(1).
Βίντεο από αγώνα :
~* Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μ  88-82  26η  αγων.  16/03/2017:
~*ΠΑΟ-ΡΕΑΛ    περίοδος   58-58 26η  αγων   16/03/2017:
https://youtu.be/ili4YM4xgyU .-
~*ΠΑΟ-ΡΕΑΛ  43-41  ημίχρονο  16/03/2017:
 https://youtu.be/Ikg-SMYFmzw .-
~*ΠΑΟ-ΡΕΑΛ  88-82 26η  αγων  16/03/2017:
https://youtu.be/-YRBMV6XKmA .- 
~*ΠΑΟ-ΡΕΑΛ  88-82  4η περίοδος 26η αγων  16/03/ 2017:
https://youtu.be/SWz_wRaib5U  .-
~*  ΠΑΟ-ΡΕΑΛ 88-82 Ημίχρονο 43-41  26η  αγων   16/03/2017:
https://youtu.be/MtyaMO67cmE  .-
~*ΠΑΟ-ΡΕΑΛ 88-82  16/03/2017  Hai lite :
 https://youtu.be/zEIaZsFwZgw   .-
~*ΠΑΟ-ΡΕΑΛ 88-82 δηλώσεις 16/03/2017:
 https://youtu.be/Pn9kLMt7-F8  .-  

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)   73-88 .-^

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 77-78 .-^

Παρασκευή, 17/3/2017 :
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)  80-82 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 23-24, 43-42, 60-64, 80-82

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Γαλατασαράι (Τουρκία)   71-80 , (48-35) .- ^

Τα  δεκάλεπτα : 27-17  , (48-35) , 59-57 , 71-80 .-
Ολυμπιακός:  Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Λοτζέσκι.
Γαλατάσαραϊ: Μίτσοβ, Φιτιπάλδο, Τάιους, Κορκμάζ, Αράρ, Χατσίγεβα, Πλάις, Ντέι, Γκιουλέρ, Ντίμπλερ, Κοκσάλ.
Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΓΑΛΑΤΑ  71-80  26η αγων  17/03/2017:
~* ΟΣΦΠ-ΓΑΛΑΤΑ  71-80  26η  αγων  17/03/2017 Χάϊ Λάϊ:
 https://youtu.be/aRPb3GtkqB0  .-
~* ΟΣΦΠ-ΓΑΛΑΤΑΣΕΡΑΪ 71-80  δηλώσεις Σχόλια 17/03/2017:
 https://youtu.be/jKU2Y32gBlk   .-

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  67-56 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 11-13, 43-22, 53-42, 67-56
Νταρουσάφακα (Μπλατ): Ουίλμπεκιν 11 (1), Μπατούκ 8 (1), Ουαναμέικερ 7, Κλάιμπερν 15 (1), Μόερμαν 2, Αλντεμίρ, Άντερσεν 7, Ζίζιτς 10, Χαραγκόντι 7 (1)
Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 7 (1), Κλαβέρ 8 (1), Φαβεράνι 2, Βεζένκοφ 2, Έρικσον 3 (1), Όλεσον 3 (1), Κόπονεν 4, Ρένφρο 3 (1), Περπέρογλου 16 (2), Τόμιτς 8

Μπασκόνια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)   69-68  .- ^  .-
Τα  δεκάλεπτα :

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 19-7   45
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19-7   45
Ολυμπιακός 18-8   44
Φενερμπαχτσέ 17-9 43
---------------
Μπασκόνια 15-11  41
Παναθηναϊκός Superfoods 15-11  41
Ερυθρός Αστέρας 15-11  41
Αναντολού Εφές 14-12  40
----------------
Νταρουσάφακα 13-13 39
Ζαλγκίρις 12-14 38
Μπαρτσελόνα 10-16  36
Μακάμπι Τελ Αβίβ 9-17  35
----------------
Μπάμπεργκ 9-17  35
Γαλατασαράι    9-17 35
Ούνιξ Καζάν 7-19  33
Αρμάνι Μιλάνο 7-19  33

 
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα)   1-1  και 4-1 .- ^
~ 1ο  ημίχρονο , 2ος  αγώνας  (2-1), 4-1 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 39' Αμπουμπακάρ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οζιακούπ - Σεμπά, Ντα Κόστα, Ρομαό

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενιόλ Γκουνές): Φάμπρι, Γκιοκχαν Γκιονούλ, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσινσον, Εζιακούπ (60' Ουισάλ), Κουαρέσμα (82' Τοσούν), Ταλίσκα (91' Ινλέρ), Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ.
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας):  Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό (76' Μάρτινς), Καμπιάσο (67' Μάριν), Φορτούνης, Μανθάτης (56' Σεμπά), Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.
 
*** Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων:Μπεσίκτας (Τουρκία) - Ολυμπιακός (Ελλάδα) 4-1
Σκόρερ: 10΄ Αμπουμπακάρ, 22΄ Μπάμπελ, 75΄ Μπάμπελ, 84΄ Τοσούν - 31΄ Ελιουνούσι
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Μπεσίκτας με συνολικό σκορ 5-2

Γκενκ (Βέλγιο) - Γάνδη (Βέλγιο) 1-1
Σκόρερ: 20΄ Καστάν - 84΄ Βεστρέτ
Α΄ αγ. 5-2: Προκρίθηκε η Γκενκ με συνολικό σκορ 6-3

Κράσνονταρ (Ρωσία) - Θέλτα (Ισπανία) 0-2
Σκόρερ: 52΄ Μάλο, 80΄ Ασπας
Α΄ αγ. 1-2: Προκρίθηκε η Θέλτα με συνολικό σκορ 4-1

Αντερλεχτ (Βέλγιο) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 22:05
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) - Ροστόφ (Ρωσία) 22:05
Αγιαξ (Ολλανδία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 22:05
Γκλάντμπαχ (Γερμανία) - Σάλκε (Γερμανία) 22:05
Ρόμα (Ιταλία) - Λιόν (Γαλλία) 22:05
---------------------
Αντερλεχτ (Βέλγιο)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-0  και  0-0 .- ^

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Ροστόφ (Ρωσία) 1-1

Αγιαξ (Ολλανδία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 1-2 και 2-0 .-^

Κράσνονταρ (Ρωσία)-Θέλτα (Ισπανία) 1-2 και  1-1 .- ^

Γκλάντμπαχ (Γερμανία)-Σάλκε (Γερμανία) 1-1 και   2-1 .-^

Ρόμα (Ιταλία)-Λιόν (Γαλλία) 2-4  και  1-1  .- ^

Γκενκ (Βέλγιο)-Γάνδη (Βέλγιο) 5-2

*** ΤΕΤΑΡΤΗ  15/03/2017 :
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λεβερκούζεν(Γερμανία)  0-0  (4-2) 
Μονακό (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)    3-1  (3-5)
~**   ΤΡΙΤΗ  14/03/2017 :
  Γιουβέντους (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία)   1-0  (2-0)
Λέστερ (Αγγλία)-Σεβίλλη (Ισπανία)    2-0 (1-2)

Έχουν γίνει τα ματς:
Νάπολι (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-3 (1-3)
Άρσεναλ (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-5 (1-5)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 6-1 (0-4)           
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-(Μπενφίκα (Πορτογαλία) 4-0 (0-1)

*** Διπλή αποστολή για Λαζαρίδη στην Πορτογαλία 
Στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην πόλη Βιλαμούρα βρίσκεται από χθες ο Γιώργος Λαζαρίδης, με διπλή αποστολή.
Η πιο σημαντική ως μέλος της ελληνικής ομάδας τένις με αμαξίδιο για να συμμετέχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ευρωπαϊκή ζώνη, 21-25 Μαρτίου), αλλά και ως αθλητής του νεοσύστατου καλαματιανού συλλόγου Διαφοροζώ για να λάβει μέρος στο ανοικτό διεθνές τουρνουά που αρχίζει σήμερα στην ίδια πόλη.

*** Η  κληρωτίδα της Νιόν για την φάση των «8» του Champions League
Αναλυτικά τα τέσσερα ζευγάρια:
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)- Λέστερ (Αγγλία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία)
Μπάγερν (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
~  Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 11 και 12 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 και 19/04.
~
Ο τελικός της κορυφαίας διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στο Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου.
Αναλυτικά τα ζευγάρια:Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης
Ντόρτμουντ - Μονακό
Ατλέτικο Μαδρίτης - Λέστερ

***   Αναβλήθηκε για την Τρίτη η κλήρωση των ημιτελικών, λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα            Στα γραφεία της ΕΠΟ  
 
Για την Τρίτη, 21/03/017, μετατέθηκε τελικά η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα που έγινε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοπσονδίας Ποδοσφαίρου.
Με τη σύμφωνη γνώμη και των τεσσάρων ομάδων, που επρόκειτο σήμερα, Παρασκευή να μπουν στην κληρωτίδα, αποφασιστηκε η αναβολή της διαδικασίας.
Έτσι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ θα αναμένουν λίγες ημέρες ακόμα για να μάθουν τους αντιπάλους τους.
Το τηλεφώνημα έγινε λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της κλήρωσης. Το κτίριο στο οποίο βρίσκονταν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ εκκενώθηκε άμεσα για λόγους ασφαλείας.
Εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας έφτασαν λίγο αργότερα και ενημέρωσαν ότι η διαδικασία θα λάβει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε και πάρθηκε η απόφασης αναβολής της κλήρωσης.
Οι ημερομηνίες των αγώνων δεν είναι ακόμα γνωστές, ωστόσο οι αναμετρήσεις αναμένεται να γίνουν μέσα στον Απρίλιο.
Ούτε η έδρα του μεγάλου τελικού έχει οριστεί. Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ έχει κάνει επαφές με πρώτο φαβορί να παραμένει το ΟΑΚΑ.

*** Αναλυτικά οι διαιτητές και βοηθοί της 25ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/3/2017 :
 15:00 Βέροια-Κέρκυρα
Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Δίπλαρης (Καρδίτσας)
4ος Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας)
17:15 ΑΕΛ-Παναιτωλικός
Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Χαρίσης (Γρεβενών), Νικολακάκης (Ηρακλείου)
4ος Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
19:30 Ατρόμητος-ΑΕΚ
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μπετσόγλου (Κορινθίας)
4ος Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3/2017 :
 15:00 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)
17:15 Ξάνθη-Λεβαδειακός
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Λάμπρου (Ανατ. Αττικής), Βασιλόπουλος (Εβρου)
4ος Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)
19:30 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κούλα (Ξάνθης)
4ος Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/3/2017 19:30 Πλατανιάς-Ηρακλής
Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)
Βοηθοί: Κωνστάντιος (Εύβοιας), Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής: Ζαραβίνος (Αθηνών)
\
*** Για την Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  Football League : Πρόγραμμα :

21η Αγωνιστική
18/03/2017Απόλλων ΣμύρνηςΑναγέννηση Καρδίτσας
18/03/2017ΟΦΗΤρίκαλα
19/03/2017ΚισσαμικόςΠανθρακικός3-0
19/03/2017ΑχαρναϊκοςXανιά
19/03/2017ΑΕΛ ΚαλλονήςΆρης
19/03/2017Panelefsiniakos ElefsinasΛαμία
19/03/2017Αγροτικός ΑστέραςΠαναιγιάλειος
19/03/2017ΠανσερραϊκοςΚαλλιθέα
19/03/2017ΑιγινιακόςΣπάρτη

***  Μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Ισπανίας για την Εθνική παίδων ποδοσφαίρου
Εικόνα ΑθλητισμόςΜε γκολ του Λευτέρη Λυρατζή στο 74ο λεπτό η εθνική ομάδα των παίδων νίκησε 1-0 την Ισπανία στον δεύτερο αγώνα της για την Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017, παραμένοντας εντός του στόχου της, που είναι η πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στην Κροατία 3-19/5/2017, προκρίνονται από την Elite Round, εκτός της διοργανώτριας Κροατίας, οι 8 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και οι 7 καλύτερες δεύτερες βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχουν με την πρώτη και την τρίτη ομάδα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του ομίλου τους.

***  Η Ελλάδα στην 14η θέση με ίδιο αριθμό ομάδων και την σεζόν 2017-18 στην Ευρώπη     Χωρίς αλλαγή...

Στην 14η θέση της UEFA με 27.900 βαθμούς τερμάτισε η Ελλάδα, αφού μετά τον χθεσινό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την συνέχεια του Europa League , η χώρας μας ολοκλήρωσε την εκπροσώπησή της στις ευρωπαικές διοργανώσεις για την σεζόν 2016-17. Μία θέση που δεν απειλείται καθώς όλες οι χώρες πίσω της δεν έχουν επίσης πλέον εκπροσώπους στην Ευρώπη.
Για την ερχόμενη σεζόν (2017/18) θα ισχύσει ό,τι και φέτος για τις ελληνικές ομάδες, δηλάδή πέντε ομάδες.
Στην πρώτη θέση της κατάταξης της UEFA, βρίσκεται αποσπασμένη η Ισπανία με 100.998 βαθμούς, αφήνοντας μακριά πίσω της την Γερμανία με 78.498 βαθμούς και στην τρίτη θέση την Αγγλία με 73.819 βαθμούς.

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για σήμερα  : 
Παρασκευή 17/03/2017 13:00 OTE Sport 1
Προημιτελικά
Κλήρωση Champions League
 13:00 EUROSPORT
Προημιτελικά
Κλήρωση Champions League
 14:00 EUROSPORT 2
Χαποέλ Ιερουσαλήμ - Βαλένθια (Ημιτελικά)
Eurocup
 14:00 OTE Sport 1
Προημιτελικά
Κλήρωση Europa League
 14:00 EUROSPORT
Προημιτελικά
Κλήρωση Europa League
 18:00 NOVASPORTS 2
Ούνικς Καζάν - Ζάλγκιρις
Euroleague
 19:00 NOVASPORTS 1
Νταρουσάφακα - Μπαρτσελόνα
Euroleague
 19:30 OTE Sport 7
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ - Χάιντενχαϊμ
Γερμανία δεύτερη κατηγορία
21:00 ΕΡΤ2
Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ
Euroleague
 21:00 OTE Sport 6
ATP Masters: Indian Wells, προημιτελικά
Τένις
21:30 OTE Sport 1
Ντόρτμουντ - Ίνγκολσταντ
Γερμανικό Πρωτάθλημα
21:45 OTE Sport 2
Λας Πάλμας - Βιγιαρεάλ
Ισπανικό Πρωτάθλημα
21:45 EUROSPORT 2
Ουνικάχα - Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ημιτελικά)
Eurocup
 21:45 NOVASPORTS 3
Λιλ - Μαρσέιγ
Γαλλικό Πρωτάθλημα
22:00 NOVASPORTS 4
Μπασκόνια - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Euroleague
 22:30 NOVASPORTS 1
Εστορίλ - Μποαβίστα
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα

***


~ Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
  ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .- ~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .-
~

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5352   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3474   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3468 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.294  βίντεο   .-

~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: