ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   ....

Ο Θεός παρακολουθεί την καρδιά μας και ελέγχει το περιεχόμενό της. Να εξετάζουμε συνεχώς τον εαυτό μας, να μετανοούμε για το παρελθόν και να φοβόμαστε τις αδυναμίες μας. Να μην χάνουμε όμως την ελπίδα της σωτηρίας μας.
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης



~* ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-

~ {ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016 Το Αρφαρά Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας είναι ένα αρκετά όμορφο , φιλόξενο με εργατικούς και δημιουργικούς κατοίκους .- Σήμερα το χωριό έχει περισσότερους από 1500 μόνιμους κατοίκους .- Παλιότερα ως Δήμος αριθμούσε πλέον των 3500 χιλ. κατοίκους .- Στις παρυφές του χωριού Β-Δ βρίσκεσαι το μικρό ιστορικό χωριό Άγιος Φλώρος με τις πηγές του Παμίσου ποταμού και Ν-Α βρίσκεται το χωριό Πήδημα με τις πηγές του Άρη ποταμού και το εξοχικό κέντρο ¨Ο ΜΥΛΟΣ " .- Οι κάτοικοι κυρίως ασχολούνται με την Γεωργία και κτηνοτροφία. Κύριο προϊόν είναι το λάδι και τα κτηνοτροφικά προϊόντα .- Απέχει 16 χιλιόμετρα από την ΚΑΛΑΜΑΤΑ με πάρα πολύ τακτική συγκοινωνία .- .....} .-

~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~




15 Μαΐου

Παχωμίου του Μεγάλου (1) (†358), Αχιλλίου επισκόπου Λαρίσης (†δ΄αι.), Ανδρέου ερημίτου (†ιδ΄αι.) του εν Καλάνα (Βάλτου). Ησαΐου επισκόπου, Δημητρίου δουκός της Μόσχας, Ησαΐου σπηλαιώτου, των θαυματουργών και Πανηγυρίου του εν Κύπρω.

(1) Ο όσιος Παχώμιος γεννήθηκε το 292 στην Άνω Θηβαΐδα της Αιγύπτου, από γονείς ειδωλολάτρες. Σε ηλικία 20 ετών κατετάγη στον αυτοκρατορικό στρατό, όπου γνώρισε και συνδέθηκε με χριστιανούς στρατιώτες, με αποτέλεσμα να κατηχηθεί και να γίνει χριστιανός. Όταν δε απολύθηκε από τις τάξεις του στρατού, βαπτίσθηκε. Η ψυχή του όμως δεν γέμιζε με την κοσμική ζωή, επιθυμούσε κάτι ουσιαστικότερο και ανώτερο πνευματικά. Για τον λόγο αυτό, πήγε κοντά στον φημισμένο ησυχαστή, τον Παλαίμονα, κοντά στον οποίο προόδευσε στην άσκηση, την εγκράτεια, την αρετή της σιωπής και την ταπεινοφροσύνη. Μετά την οσιακή κοίμηση του Παλαίμονα, με τη χάρη του Θεού ο όσιος έκτισε δικό του κελί στην τοποθεσία Ταβενησία, κοντά στον ποταμό Νείλο. Γρήγορα η φήμη του Παχώμιου εξαπλώθηκε και νέοι ασκητές και δόκιμοι προσέφευγαν στην πνευματική του καθοδήγηση και έτσι σύντομα σχηματίστηκε μεγάλη αδελφότητα και ιδρύθηκε μεγάλη Μονή. Προικισμένος, εκτός των πνευματικών, με εκπληκτικά διοικητικά προσόντα ο Παχώμιος με οδηγό την διάκριση και την ταπεινοφροσύνη κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα πρότυπο κοινοβιακό σύστημα με το οποίο διοικούσε αρμονικότατα τους 3.000 μοναχούς πού συνάχθηκαν γύρω από αυτόν. Θεωρείται δε ο ιδρυτής της κοινοβιακής ζωής. Αν και ολιγογράμματος, αλλά εμφορούμενος από πνεύμα Θεού, κατόρθωσε να γίνει παράδειγμα για όλες τις επερχόμενες μοναχικές γενιές. Τον Μάιο του 348 προσβλήθηκε από πανώλη και παρέδωσε ειρηνικά την αγία ψυχή του.  ~
Σήμερα 15/05/2017 εορτάζουν:
Όσιος Παχώμιος ο Μέγας, Όσιος Αχίλλιος Επίσκοπος Λαρίσης, Όσιος Βάρβαρος ο Μυροβλύτης
~  Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~  Ἀγελάρχης ἐδείχθης τοῦ Ἀρχιποιμένος, Μοναστῶν τᾶς ἀγέλας Πάτερ Παχώμιε, πρὸς τὴν μάνδραν ὁδηγῶν τὴν ἐπουράνιον, καὶ τὸ πρέπον ἀσκηταίς, ἐκεῖθεν σχῆμα μυηθεῖς, καὶ τοῦτο πάλιν μυήσας, νῦν δὲ σὺν τούτοις ἀγάλλη, καὶ συγχορεύεις ἐν οὐρανίαις σκηναίς.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Παχωμίου - 15 ΜΑΙΟΥ   :  https://youtu.be/oDWLqzj3Fjk  .-

~
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
***  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ των LIDL !  Mας κοροϊδεύουν στα μούτρα...

~   Mε αφορμή τη σχετικά πρόσφατη είδηση για το σουβλάκι κοτόπουλο με σαλμονέλα που διακίνησαν τα Lidl και ο ΕΦΕΤ απέσυρε, συνεχίσαμε να ψάχνουμε το θέμα των γερμανικών σουπερ-μάρκετ.
Σε κάθε περίπτωση το νέο προϊόν που είδαμε, 'ελληνικότατο' μας χάλασε τη διάθεση.

Στην κατηγορία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ βλέπουμε φασόλια γίγαντες.... ΚΙΝΑΣ.
Δε θυμόμαστε πότε η Κίνα έγινε ελληνική περιφέρεια εκτός κι αν κάποιος μας δουλεύει... λέτε;..

*** Ο καιρός  σήμερα Δευτέρα στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Δευτέρα 15/5/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός θα είναι καθαρός, θα βρίσκεται στο 9.0 (Πολύ Υψηλός).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Σαμαράς για συμφωνία: Αποκαλύπτεται η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση 
«Με την κατάθεση του 4ου Μνημονίου μέχρι το 2021 αποκαλύπτεται σε όλους η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που γνώρισε ποτέ η πατρίδα μας» δήλωσε την Κυριακή ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών την Κυριακή σύμφωνα με την οποία το ΑΕΠ  θα φτάσει μόλις και μετά βίας τα 188 δισ. το 2018.
Τον Μάιο του 2014, υπενθυμίζει, το υπουργείο προέβλεπε ότι «το ΑΕΠ θα φτάσει το 2018 στα 217 δισ. ευρώ».
«Δηλαδή χάνουμε 29 δισ. ευρώ εισοδήματος εξαιτίας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου! Κάθε ελληνικό νοικοκυριό γίνεται 7.000 ευρώ φτωχότερο! Και ταυτόχρονα, οι φτωχότεροι Έλληνες θα πληρώνουν επί πλέον και τα 14,2 δισ. ευρώ αχρείαστα μέτρα λιτότητας που τους επέβαλαν!» καταλήγει ο Αντώνης Σαμαράς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Έκλεισε και το Ταχυδροµικό Κατάστημα ∆ιαβολιτσίου 
Λουκέτο, μπήκε τις ημέρες αυτές και στο Ταχυδροµικό Κατάστημα ∆ιαβολιτσίου, μετά από σχετική απόφαση της ∆ιεύθυνσης ∆ικτύου Λιανικής και Εξυπηρέτησης Πελατών των ΕΛΤΑ.
Η απόφαση κλεισίματος του ταχυδρομείου επικαλείται τον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασµό των ταχυδρομείων που έχει ξεκινήσει από το 2013 και ολοκληρώνεται φέτος στον οποίο µεταξύ των άλλων, περιλαµβάνονται και δράσεις ανασχεδιασµού του δικτύου καταστηµάτων.
Την αναστολή λειτουργίας του Ταχυδροµικού Καταστήµατος ∆ιαβολιτσίου, εισηγήθηκε η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Πελοποννήσου και ∆υτικής Ελλάδας των ΕΛΤΑ και ήδη από τις 10 Μαΐου, το γραφείο έκλεισε.
Επίσης, εγκρίθηκε και η µεταφορά του αρχείου του µε αναλυτική καταγραφή όλων των στοιχείων στο Ταχυδροµικό Κατάστηµα Μελιγαλά.
Β.Β. 

*** Οι στάσεις της ντροπής στη «Βασίλισσα του τουρισμού» 
Σε όλες τις μεγάλες πόλεις στόχος είναι να βγουν τα αυτοκίνητα από το κέντρο και για το λόγο αυτό γίνονται πεζόδρομοι, ποδηλατοδρόμοι, αλλά και σωστή οργάνωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με επίκεντρο πάντα τα αστικά λεωφορεία.
Στην περίπτωση της Καλαμάτας, τα δύο πρώτα εν μέρει λειτουργούν, όμως σίγουρα δε λειτουργεί σωστά ο τομέας των αστικών λεωφορείων.
Αυτό μπορεί κάποιος να το καταλάβει εύκολα, αν δει τον κόσμο που περιμένει στις στάσεις ή είναι μέσα στο λεωφορείο, κυρίως δηλαδή ηλικιωμένοι και φοιτητές του ΤΕΙ, άτομα που δεν οδηγούν ή δεν έχουν αυτοκίνητο.
Το γιατί δεν προτιμά ο κόσμος το λεωφορείο στην Καλαμάτα είναι ένα ζήτημα που, προφανώς, έχει διάφορες παραμέτρους και προεκτάσεις, π.χ. το κόστος του εισιτηρίου, τη συχνότητα των δρομολογίων, τις διαδρομές κ.ο.κ.
Βασικό, κατά τη γνώμη μας, βέβαια, είναι και η ενημέρωση για το πότε, από πού περνά ένα λεωφορείο και αν, φυσικά, μπορεί να το περιμένει κάπου ο επιβάτης με ασφάλεια, χωρίς να είναι έρμαιο των καιρικών συνθηκών.
Σε κάποιες από τις στάσεις έχουν μπει φωτεινοί πίνακες που ενημερώνουν για το πότε θα περάσει το λεωφορείο, ενώ σε άλλες επικρατεί το άλλο άκρο!
Το «Θάρρος» διέσχισε τη διαδρομή που κάνει η Γραμμή 1, που ξεκινά από την αφετηρία και καταλήγει στο ξενοδοχείο Φιλοξένια. Με λίγα λόγια, την κεντρικότερη γραμμή της πόλης.
Η κατάσταση που αντικρίσαμε στις στάσεις είναι, τουλάχιστον, απαράδεκτη για μια πόλη που θέλει να «κοκορεύεται» ότι είναι σύγχρονη και «βασίλισσα του τουρισμού», γιατί για τους τουρίστες το λεωφορείο αποτελεί βασικό μέσο μετακίνησης, αφού έτσι έχουν μάθει στη χώρα τους.
Όσο για τους Καλαματιανούς που δε χρησιμοποιούν το λεωφορείο και προτιμούν να κάνουν τουρ για μια από τις ελάχιστες πλέον ελεύθερες θέσεις στο κέντρο της πόλης, αυτό πρέπει να το δουν οι ειδικοί.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημόσια ανοικτή πλειοδοτική δημοπρασία, με φανερή προφορική διαδικασία, που θα διενεργούνταν στις 28 Απριλίου, αναφέρονταν στις «Υποχρεώσεις του Μισθωτή», μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
Τα δέκα εννέα (19) στέγαστρα θα συντηρούνται, επισκευάζονται και καθαρίζονται με μέριμνα και δαπάνες του αναδόχου.
Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να φροντίζει για τη συντήρηση και την καλή εμφάνιση των διαφημιστικών μέσων, καθώς και για την απομάκρυνση των φθαρμένων ή επικίνδυνων για την ασφάλεια των πεζών και οχημάτων διαφημιστικών κατασκευών, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.
Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ο νέος μισθωτής να τηρήσει τα παραπάνω και να κάνει τις στάσεις «ανθρώπινες», διαφορετικά ας το κάνει ο Δήμος, γιατί αυτή η εικόνα είναι απαράδεκτη!

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ αρκετοί ήταν οι επιβάτες που μας έκαναν παράπονα για την κατάσταση, χωρίς καν να μιλήσουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κύριος μας δείχνει τα σκαλιά που υπάρχουν στην πρώτη στάση επί της οδού Νέδοντος. Είναι, πράγματι, αξιοπερίεργο σε μια στάση να υπάρχουν σκαλιά, τα οποία και ταλαιπωρούν τους ηλικιωμένους, αλλά και όσους έχουν καροτσάκια

Πέρα από τα σκαλιά, η συγκεκριμένη στάση στον πίνακα ανακοινώσεων που διαθέτει δεν αναφέρει τίποτα για τα δρομολόγια, ενώ για να μη σωριαστεί είναι κολλημένος με μονωτική ταινία!

Οι πιο πολλές στάσεις πλέον δε διαθέτουν τον πίνακα ανακοινώσεων και έχει παραμείνει απλά το πλαίσιο! Βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις ο πίνακας μπορεί να λειτουργήσει και ως χώρος απόθεσης απορριμμάτων. Μπορεί στις συγκεκριμένες στάσεις να υπήρχε κάποτε καλάθι, αλλά πλέον αποτελεί είδος πολυτελείας!

Μπορεί στις πιο πολλές στάσεις να μην υπάρχουν τα δρομολόγια, αλλά υπάρχει έστω ένα αυτοκόλλητο του ΚΤΕΛ που αναφέρει ότι ο επιβάτης μπορεί μέσω του κινητού του να σκανάρει το QR code και να δει τα δρομολόγια. Τώρα αν ο ηλικιωμένος δεν καταλαβαίνει ή δεν έχει Smart Phone, είναι άλλο ζήτημα!

Οδός Φαρών: Η εικονιζόμενη στάση είναι από τις νέες που τοποθετήθηκαν σε κάποια σημεία της πόλης. Σύμφωνα με τους επιβάτες, όμως, είναι ακατάλληλες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, αφού βροχή και αέρας «ξυρίζουν» όποιον αποφασίσει να περιμένει!

Στο ρεύμα της Φαρών, προς παραλία, υπάρχει μόνο μια στάση για να καθίσει ο επιβάτης που περιμένει. Στις επόμενες υπάρχει μόνο ταμπέλα…

Όσο πλησιάζει κανείς στην παραλία, όλο και πιο πολύ διακρίνει τη σαπίλα που έχει αλλοιώσει τις στάσεις. Ο δε κάδος είναι έτοιμος να πέσει στο έδαφος, ενώ υπάρχει διαφήμιση για το Καλαματιανό Καρναβάλι που τελείωσε το Φεβρουάριο!





Η πιο τουριστική θεωρητικά στάση της Καλαμάτας, αφού είναι ακριβώς μπροστά στο σημείο που δένουν τα κρουαζιερόπλοια: ο χάρτης αλλοιωμένος, το χαρτί με τις στάσεις μόνο στα ελληνικά και κολλημένο σε μία από τις κολώνες, ενώ η πίσω μεριά της στάσης, που είναι ακριβώς στην έξοδο των τουριστών, έχει σπάσει!



Άλλη μια στάση επί της οδού Ναυαρίνου: η σκουριά έχει τρυπήσει τα πάντα, ενώ η μονωτική που είχε μπει για να κρατά το πλαίσιο κόπηκε, έτσι αυτό έχει πέσει πάνω από ένα χρόνο στο πεζοδρόμιο!

Λίγο πριν από την οδό Ηρώων: φυσικά η διαφήμιση από το καρναβάλι στη θέση της και η στάση λες και είναι «σε εμπόλεμη ζώνη»!

Εκτός, όμως, από το Καρναβάλι, στην πόλη κάνουμε και Λευκή Νύχτα, έτσι λογικό είναι να υπάρχει και μια τέτοια αφίσα! Βέβαια, το λογικό θα ήταν να υπάρχει κάπου τον Αύγουστο του 2016…

Παγκάκι σε στάση που πλέον λειτουργεί ως τσουλήθρα, αφού έχει πέσει στο έδαφος…

Οι τουρίστες μέσα στον ήλιο περιμένουν στο τέρμα της Ναυαρίνου όρθιοι το λεωφορείο, με τα δρομολόγια να είναι σε ένα σκισμένο έντυπο, κολλημένο σε ένα καρτοτηλέφωνο! «Η βασίλισσα του τουρισμού» που λέγαμε…  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Απορριπτικές λόγω δόλου αποφάσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά 
Άλλες δύο αιτήσεις για ένταξη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά απορρίφθηκαν από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, αποδεικνύοντας ότι τα κριτήρια πλέον είναι πολύ πιο αυστηρά.
Στην πρώτη περίπτωση απορρίφθηκε η αίτηση νέας γυναίκας, καθώς ο δικαστής έκρινε ότι προχώρησε σε σύναψη δανείων, ενώ γνώριζε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να τα αποπληρώσει.
Στη δεύτερη περίπτωση, κρίθηκε ότι το ζευγάρι των συνταξιούχων λαμβάνει ακόμα και σήμερα ικανοποιητικές αποδοχές και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
  Με δόλο
Η πρώτη απορριπτική απόφαση αφορά 35χρονη με δύο ανήλικα παιδιά, η οποία τώρα εργάζεται με μερική απασχόληση και λαμβάνει το μήνα 117,03 ευρώ, ενώ μαζί με το επίδομα παιδιών εξασφαλίζει το μήνα, το ποσό των 170,36 ευρώ. Ο σύζυγός της  εργάζεται στα Σώματα Ασφαλείας και έχει μισθό 1.418 ευρώ, από τον οποίο του κρατείται ποσό 254,65 ευρώ για δάνειο.
Η 35χρονη είναι εγγυήτρια σε δύο στεγαστικά δάνεια ύψους 125.943,36 ευρώ, ενώ οφείλει και 107.742,35 ευρώ από παρά πολλά καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες (18 προϊόντα από 5 τράπεζες). Συνολικά, οφείλει 233.685,71 ευρώ και πρόκειται για οφειλές που δημιουργήθηκαν από το 2003 έως το 2007. Το 75% του συνολικού χρέους της αναλήφθηκε το 2006, όπου το μηνιαίο εισόδημά της ήταν 790 ευρώ. Από το 2011 έπαψε να πληρώνει τις οφειλές της, ενώ το 2008 τράπεζα προσπάθησε να κατασχέσει το σπίτι της. Κάποια στιγμή δε η μηναία οφειλή της προς τράπεζες ξεπερνούσε τα 1500 ευρώ το μήνα.
Το δικαστήριο, λοιπόν, απέρριψε την αίτησή της ένταξή της στα υπερχρεωμένα, καταλογίζοντας της δόλο και σημειώνοντας ότι κατά το χρόνο ανάληψης των οφειλών της έλαβε υπόψη της το ενδεχόμενο της μη εξυπηρέτησης των χρεών της και αφού το στάθμισε, αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη των δανείων αψηφώντας τις συνέπειες.
  Καλές συντάξεις
Η δεύτερη απορριπτική απόφαση του Ειρηνοδικείου αφορά 64χρονο συνταξιούχο του δημοσίου που λαμβάνει μηναία σύνταξη 900 ευρώ, ενώ συνταξιούχος είναι και η σύζυγός του και λαμβάνει σύνταξη 1000 ευρώ το μήνα. Οι μηνιαίες δαπάνες διαβίωσής τους, λόγω και προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν υπολογίσθηκαν στα 1000  ευρώ το μήνα.
Έχει στην κυριότητά του μια κατοικία, αντικειμενικής αξίας 33.449 ευρώ, ενώ οι οφειλές τους στην τράπεζα ανέρχονται σε 94.939,41 ευρώ.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η περίοδος που περίμεναν την συνταξιοδότησή τους δεν ήταν απρόβλεπτο γεγονός που τους ανάγκασε να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά μια μεταβατική κατάσταση και πρόσκαιρη οικονομική στενότητα. Επίσης, κρίνει ότι είναι ικανοποιητικές ακόμα και σήμερα οι αποδοχές τους για να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και απέρριψε την αίτησή του 64χρονου. 
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Αποζημίωση 700.000 ευρώ για τον θάνατο στρατιώτη 
Από το Στρατοδικείο ο λοχίας  κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε  σε φυλάκιση 1 έτους και 3 μηνών
Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε εφετειακή απόφαση με την οποία το Δημόσιο υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση περίπου 700.000 ευρώ σε συγγενείς 21χρόνου στρατιώτη Πυροβολικού του οποίου το κεφάλι συνεθλίβει μεταξύ δυο οχημάτων από λάθος του οδηγού λοχία του.
         Ειδικότερα, ο άτυχος στρατιώτης ο οποίος ήταν οδηγός οχήματος κλήθηκε, ενόψει της επιθεώρησης που θα γινόταν την επόμενη μέρα να βοηθήσει να ρυμουλκηθεί  ένα   ανατρεπόμενο φορτηγό αυτοκίνητο (Μ 47) που χρησιμοποιείτο για την αποκομιδή των σκουπιδιών της Στρατιωτικής Μονάδας, το οποίο  είχε υποστεί μηχανική βλάβη και ρυμουλκήθηκε με συρματόσκοινο από τον σκουπιδότοπο των Μεγάρων στην στρατιωτική Μονάδα.
         Ο 21χρόνος στρατιώτης κλήθηκε από τον λοχία του στον όρχο των οχημάτων (χώρος στάθμευσης των στρατιωτικών οχημάτων) προκειμένου να βοηθήσει στην  τοποθέτηση του συρματόσκοινου, ώστε να ρυμουλκηθεί το χαλασμένο αυτοκίνητο στο σημείο που έπρεπε του  όρχου.
         Πράγματι, το ένα όχημα από το άλλο ήρθε σε απόσταση 1,20 μέτρων. Τότε μεταξύ των δύο οχημάτων μπήκε ο 21χρόνος μαζί με ένα ακόμη συνάδελφό του προκειμένου να προσαρμόσουν το συρματόσχοινο για να γίνει η   ρυμούλκησης του χαλασμένου αυτοκινήτου.
         Όμως την στιγμή εκείνη ο λοχίας που επέβαινε στο αυτοκίνητο που θα ρυμουλκούσε το χαλασμένο Μ47, χωρίς να ελέγξει εάν είχε πραγματοποιηθεί ή όχι η  πρόσδεση  από τους στρατιώτες και χωρίς να ελέγξει εάν οι στρατιώτες είχαν απομακρυνθεί,  έκανε όπισθεν.
         Το αποτέλεσμα ήταν να συνθλιβεί το κεφάλι του 21χρόνου στρατιώτη, ο οποίος έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος.
         Ο γιατρός της Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του  άτυχου στρατιώτη   και με εντολή του διοικητή της Μονάδας διεκομίσθη στο 401 ΓΣΝΑ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του από βαρυτάτη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
         Από το Στρατοδικείο ο λοχίας  κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε  σε φυλάκιση 1 έτους και 3 μηνών!
         Η μητέρα, η αδελφή, ο παππούς και η γιαγιά  προσέφυγαν στα  Διοικητικά Δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από την απώλεια του 21χρόνου, ενώ παράλληλα αξίωσαν   την καταβολή των εξόδων κηδείας, τα χρήματα για τη κατασκευή  του   μνήματος και του γεύματος 190 ατόμων  που έγινε μετά τον ενταφιασμό του εις μνήμη  άτυχου νέου.
         Πράγματι, τα Διοικητικά Δικαστήρια επιδίκασαν αποζημίωση στους συγγενείς και τα έξοδα κηδείας, κ.λπ., εκτός του γεύματος, το οποίο κατά τους δικαστές δεν υπάγεται στα έξοδα  κηδείας.
         Την σχετική Εφετειακή απόφαση επικύρωσε το Α΄  Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς το Ελληνικού Δημοσίου που ζητούσε να αναιρεθεί η εν λόγω εφετειακή απόφαση που δικαίωσε τους συγγενείς του 21χρόνου και υποχρέωσε το Δημόσιο να τους καταβάλει 700.000 ευρώ μαζί με  τους νόμιμους τόκους.Πηγή: protothema.gr

*** Ο «Χάρος» της Χρυσής Αυγής βγήκε... παγανιά στην ΕΛ.ΑΣ. 
Όλοι θυμόμαστε τα πενιχρά αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την ύπαρξη θυλάκων της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία.
H έρευνα αυτή, που διεξήχθη (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2013) με εντολή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, δεν βρήκε παρά 10 περιπτώσεις όλες κι όλες διασύνδεσης αστυνομικών με την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης. Αριθμός που φαινόταν ελάχιστος ακόμη και μπροστά στα δημοσιευμένα στοιχεία στον Τύπο της εποχής.
Σήμερα η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει τον βίο και την πολιτεία εν ενεργεία αστυνομικού, ο οποίος όχι μόνο συνδέεται με την υπόδικη οργάνωση, αλλά είναι και ηγετικό της στέλεχος, γνωστό με το παρατσούκλι «Χάρος»! Πρόκειται λοιπόν για το απόλυτο «πρόσωπο-κλειδί» σε αυτήν την ώσμωση Χρυσής Αυγής με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τον άγριο τραυματισμό διαδηλώτριας, το 1995, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης, η οποία δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι πραγματοποιήθηκε με στόχο να καταγγείλει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
Κι έχει ενδιαφέρον ότι τότε ο ίδιος ο δράστης δεν έδρασε καν με την ιδιότητα του αστυνομικού, αλλά με αυτήν του... χρυσαυγίτη. Και όμως η καταδίκη αυτή δεν τον εμπόδισε να προαχθεί σε διοικητή αστυνομικού τμήματος, ενώ παράλληλα με την ανέλιξή του στο αστυνομικό σώμα, ο αρχηγός του, ο Ν. Μιχαλολιάκος, τον αντάμειψε για τη δράση του, προωθώντας τον υψηλότερα στην ιεραρχία της ναζιστικής οργάνωσης.
Και όταν η Χρυσή Αυγή κατάφερε να μπει στο Κοινοβούλιο, ο φίρερ Μιχαλολιάκος τον κάλεσε να έρθει κοντά του, εντάσσοντάς τον στην προσωπική φρουρά του.
Ποιος είναι όμως ο περί ου ο λόγος; Ονομάζεται Βασίλειος Αθανασόπουλος και σήμερα έχει τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. Στις 11.8.2006 έγινε Διοικητής στο Α.Τ. Μεσσήνης, στη Μεσσηνία, όπου είναι και η οργανική του θέση. Την 1.6.2012, δηλαδή ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, ο Αθανασόπουλος αποσπάστηκε στη φρουρά του Ν. Μιχαλολιάκου, όπου και παρέμεινε έως τις 27.9.2013, όταν αποσύρθηκαν όλοι οι αστυνομικοί από τη φρουρά των χρυσαυγιτών, με απόφαση του τότε υπουργού Ν. Δένδια.
Στη συνέχεια αποσπάστηκε (29.10.2015) στη φρουρά ενός άλλου χρυσαυγίτη, του Δ. Κουκούτση, ο οποίος ήταν ως γνωστόν ο βουλευτής της οργάνωσης στη Μεσσηνία, την περιοχή δηλαδή του Αθανασόπουλου. Ο Κουκούτσης αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή, κρατώντας την έδρα του και υποβιβάζοντας τη ναζιστική οργάνωση στην τέταρτη θέση στο Κοινοβούλιο, στις 4.3.2017. Ηταν η μέρα Σάββατο.
Πιστός στην Οργάνωση
Κατευθείαν τη Δευτέρα 6.3.2017 λοιπόν, ο Αθανασόπουλος αποχωρεί από τη φρουρά τού πρώην πλέον ηγετικού στελέχους της οργάνωσης και στις 10.3.2017 μετακινείται στη φρουρά ενός άλλου χρυσαυγίτη βουλευτή, του Ν. Μίχου, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Το «αυτόματο» διαζύγιο Αθανασόπουλου-Κουκούτση δεν φανερώνει απλώς την επιδίωξη του αστυνομικού να βρίσκεται στη φρουρά εν ενεργεία χρυσαυγιτών, επιβεβαιώνοντας την ένταξή του στη ναζιστική οργάνωση, αλλά προδίδει και τον ρόλο που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», έπαιξε ο Αθανασόπουλος στην αποχώρηση του Κουκούτση, επηρεάζοντας τους συσχετισμούς στη σκληρή τοπική οργάνωση.
Γιατί βέβαια ο αστυνομικός δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης. Είναι ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Μεσσηνίας και στους ναζιστικούς κύκλους είναι -όπως είπαμε- γνωστός με το ιδιαίτερα ταιριαστό, για οργάνωση που τελεί εγκλήματα, ψευδώνυμο «Χάρος».
Και έχει σημασία ότι τον Μάρτιο του 2014 ο Αθανασόπουλος ανακοινώθηκε και ως υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Αθηναίων και μάλιστα διά στόματος του ίδιου του Κασιδιάρη: «Και πάμε στο πολύπαθο το 6ο δημοτικό διαμέρισμα (σ.σ. περιοχή Αγ. Παντελεήμονα).
Και ξεκινάμε βεβαίως με έναν αστυνομικό, τον Αθανασόπουλο τον Βασίλη!», είπε ο υπαρχηγός της οργάνωσης κατά την παρουσίαση των ψηφοδελτίων του και το χρυσαυγίτικο κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Ετσι το όνομα του Αθανασόπουλου ανακοινώθηκε δίπλα σε ονόματα γνωστών χρυσαυγιτών, όπως η Θέμις Σκορδέλη, επικεφαλής του τάγματος εφόδου του Αγ. Παντελεήμονα, ή όπως ο προφυλακισμένος για τον πρόσφατο άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, Χρήστος Ζέρβας.
Αλλά ο Αθανασόπουλος επιδιώκει να κρατάει χαμηλούς τόνους, να μην εμφανίζεται σε πολλές φωτογραφίες και να μη χρησιμοποιεί το αληθινό του όνομα. Το «Χάρος» δεν είναι το μόνο του προσωνύμιο.
Οταν υπογράφει χρησιμοποιεί άλλα ψευδώνυμα, με πιο γνωστό το «Αντίοχος». Ο Αντίοχος είναι βέβαια βασικός αρθρογράφος της επίσημης εφημερίδας της Χρυσής Αυγής εδώ και 15 χρόνια, ενώ είναι και ο κεντρικός αρθρογράφος του χρυσαυγίτικου ιστότοπου «Εθνικισμός.net», όπου ξεσπαθώνει καθημερινά, έχοντας αναλάβει τον ρόλο να επιτίθεται σε όσους η οργάνωση θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους.
Ο Βασίλειος Αθανασόπουλος δεν είναι χθεσινός στη ναζιστική οργάνωση. Η δράση του είναι γνωστή από το 1995, όταν πιάστηκε από τον φωτογραφικό φακό να κλοτσάει με μανία στο κεφάλι την εργάτρια Μέλπω Κορωναίου. Το επεισόδιο συνέβη στις 14.4.1995.
Η Κορωναίου μετείχε σε μια αντιφασιστική διαδήλωση που ξεκίνησε από την πλατεία Κυψέλης και είχε σκοπό να βαδίσει προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που τότε βρίσκονταν στην οδό Κεφαλληνίας. Αφορμή υπήρξε το άγριο μαχαίρωμα του 19χρονου Γ. Σταθόπουλου από τον ακροδεξιό Θ. Μανώλογλου στην πλατεία Αττικής λίγες μέρες νωρίτερα. Η διαδήλωση χτυπήθηκε από την Αστυνομία στη συμβολή της Πατησίων με την Κοδριγκτώνος και τα επεισόδια γενικεύτηκαν.
Η βία που ασκήθηκε εναντίον των διαδηλωτών από ένστολους και μη άνδρες των ΜΑΤ προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση. Οι κλοτσιές στο κεφάλι μιας γυναίκας ξαπλωμένης στο οδόστρωμα δεν είναι συνηθισμένο θέαμα, ακόμη και σε περιπτώσεις έντονων συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.
Οπως καταλαβαίνουμε σήμερα, ο λόγος της ακραίας βίας ήταν ότι ο δράστης ήταν από τότε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και στο πρόσωπο της διαδηλώτριας έβλεπε έναν «αντίπαλο», ο οποίος με βάση την κοσμοθεωρία της ναζιστικής οργάνωσης πρέπει να εξολοθρευτεί ως «υπάνθρωπος».
Η υπόθεση αυτή είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής.
- Στις 17.4 καταγράφηκε για πρώτη φορά στην «Ελευθεροτυπία» αναλυτικά η επίθεση, σε ρεπορτάζ της Ιωάννας Σωτήρχου.
- Στις 18.4 δημοσιεύτηκε πρωτοσέλιδα το φωτογραφικό ντοκουμέντο και αποκαλύφτηκε ότι ο δράστης ήταν αστυνομικός με πολιτικά.
- Στις 19.4 ανακοινώθηκε η παραγγελία ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ., με ερώτημα να διαπιστωθεί αν ο εικονιζόμενος είναι αστυνομικός.
- Στις 20.4 η «Ελευθεροτυπία» υποχρεώθηκε να αναφέρει ότι γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη και ότι τα αρχικά του είναι Β.Α. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται και ότι ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει από χρόνια στη δημιουργία παραρτήματος ακροδεξιάς οργάνωσης (δηλαδή της Χρυσής Αυγής) στον τόπο καταγωγής του, την Καλαμάτα, όπου ήταν γνωστός με το δηλωτικό παρατσούκλι «Χάρος».
Δεν υπήρχε πλέον κανένα περιθώριο υπεκφυγής για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια μέρα τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Αθανασόπουλος και διατάχθηκε εναντίον του ΕΔΕ. Το πόρισμα που υπογράφεται από τον αντιστράτηγο Χαράλαμπο Σκίτσα τού επέβαλε ποινή αργίας «διά προσκαίρου παύσεως» για το χτύπημα, «χωρίς τούτο και να αποδεικνύεται μετά βεβαιότητος».
Ελλειψη «βεβαιότητας»
Αυτή η έλλειψη «βεβαιότητος» επέτρεψε στην τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και την πολιτική ηγεσία να κουκουλώσουν την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωνε ότι «δεν θα υπάρξει συγκάλυψη», διότι οι φωτογραφίες τού προκάλεσαν «αλγεινή εντύπωση».
Ούτε ένας από τους αστυνομικούς που εξετάστηκαν δεν αναγνώρισε τον Αθανασόπουλο, αλλά κανείς δεν είδε και την άγρια κακοποίηση.
Ακολούθησε μια απίστευτη περιπέτεια του θύματος, που υποχρεώθηκε να υποβάλει μήνυση και αγωγή, εφόσον δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα η δίωξη, με τη δίκη να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή (Μάρτιος 1997, Νοέμβριος 1997, Μάρτιος 1998, κ.ο.κ.) και τις αστυνομικές υπηρεσίες να στέλνουν τη δικογραφία σε απίθανα μέρη, όπου υποτίθεται ότι υπηρετούσε ο κατηγορούμενος.
Τελικά η υπόθεση εξετάστηκε στις 25.10.1999 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο καταδίκασε τον Αθανασόπουλο σε φυλάκιση δυόμισι ετών με αναστολή.
Σύμφωνα με την απόφαση 69433/99, ο κατηγορούμενος, «υπηρετών στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης Αττικής και ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με άγνωστα κατά τα ανωτέρω άτομα, χωρίς να προκληθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο από την εγκαλούσα Μελπομένη Κορωναίου που συμμετείχε ήρεμα στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν εκείνη την ημέρα διάφορες πολιτικές ομάδες και οργανώσεις νεολαίας για τον προ ολίγων ημερών τραυματισμό με μαχαίρι του Γιάννη Σταθόπουλου από τον φερόμενο ως ναζιστή Θ. Μανώλογλου, χτυπούσε ασταμάτητα με κλοτσιές και με κλομπ την εγκαλούσα σε όλα τα σημεία του σώματός της και όταν εκείνη έπεσε στο οδόστρωμα, αδύναμη να αντιδράσει, συνέχισε να την κλοτσάει στο κεφάλι και στο πρόσωπο, με συνέπεια να της προκαλέσει “τριπλό κάταγμα της κάτω γνάθου, γενείου και αμφοτέρων των κονδύλων και κάταγμα οδόντων Νο 11, 21 και 22”, τραυματισμό από τον οποίο μπορούσε να υποστεί η ανωτέρω βαριά σωματική βλάβη».
Το Τριμελές Εφετείο επικύρωσε κατά λέξη την απόφαση, μειώνοντας την ποινή σε δεκαπέντε μήνες με αναστολή (απόφαση 9844/2001). Εις βάρος του Αθανασόπουλου αποφάσισαν και τα αστικά δικαστήρια (απόφαση 53336/2002 και 5012/2003).
Καταδίκη μετά... προαγωγής
Ομως ο Αθανασόπουλος παρέμεινε στην ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα στις 11.8.2006 ανέλαβε καθήκοντα διοικητή στη Μεσσηνία. Σε όλο αυτό το διάστημα των είκοσι χρόνων κανένας δεν συνέδεσε την αποτρόπαια πράξη του αστυνομικού με την ιδιότητα του στελέχους της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την πάγια συνήθειά του, μόλις δημοσιοποιήθηκε το γεγονός, ο Μιχαλολιάκος έκανε ότι δεν γνώριζε τον Αθανασόπουλο.
Κάλεσε μάλιστα στις 17.4.1995 συνέντευξη Τύπου για να δηλώσει μαζί με τον τότε υπαρχηγό του «Περίανδρο» (κατά κόσμον Αντώνιο Ανδρουτσόπουλο) ότι ο Μανώλογλου δεν ήταν μέλος τους. Φυσικά ούτε κουβέντα για τον Αθανασόπουλο, εφόσον δεν είχε ακόμη αποκαλυφτεί η ταυτότητά του.
Οταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο επεισόδιο της 14.4.1995, ο Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι δεν μπορεί να μετείχαν μέλη της Χρυσής Αυγής.
Αποκαλυπτικός ήταν όμως ο Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι «μέλη της Χρυσής Αυγής με τη δημοσιογραφική ιδιότητα που της παρέχει το κόμμα και η εφημερίδα παρευρέθηκαν, πάντα δημοσιογραφικά, και μπόρεσαν να διαπιστώσουν ότι κανένα μέλος της Χρυσής Αυγής δεν παρευρίσκετο στα επεισόδια».
Να εννοούσε άραγε ότι ο Αθανασόπουλος -ο οποίος αρθρογραφεί στην εφημερίδα των ναζιστών- ήταν εκεί ως... δημοσιογράφος;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τρία χρόνια αργότερα, στη θέση του Αθανασόπουλου ήταν ο ίδιος ο Ανδρουτσόπουλος και στη θέση της Μέλπως Κορωναίου ο Δημήτρης Κουσουρής και οι σύντροφοί του.
efsyn.gr

*** Τροχαίο με τραυματισμό στη Μπουλούκου (φωτογραφίες) 
 
 
Λίγα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή στη συμβολή των οδών Μπουλούκου και Αγίας Λαύρας.
Ο οδηγός της μηχανής έχει τραυματιστεί και με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

*** Μεσσήνιοι παράγουν ελαιόλαδο – φάρμακο 
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης, παραβρέθηκε στην απονομή των βραβείων Olympia Health and Nutrition 2017, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στο κτίριο της Παλιάς Βουλής.
Ο Υφυπουργός στην ομιλία του δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που μου δόθηκε η ευκαιρία να παραβρεθώ σε μια σημαντική βράβευση που στοχεύει στην ανάδειξη ενός εθνικού μας προϊόντος όπως είναι το ελαιόλαδο, ένα προϊόν ξεχωριστής ταυτότητας και προστιθέμενης αξίας, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του.
Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο αξίζει να δοθεί ένας ιδιαίτερος έπαινος στους οργανωτές της  εκδήλωσης, η οποία γίνεται στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Med AristOil, του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη».
Κύριος στόχος του προγράμματος AristOil, είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου του ελαιολάδου στη Μεσόγειο, και κατ’ επέκταση, η αύξηση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, μέσα από την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ελέγχου ποιότητας που οδηγούν σε παραγωγή ελαιολάδου με ενισχυμένες υγειοπροστατευτικές ιδιότητες (κανονισμός 432/2012 της ΕΕ),σύμφωνα με τη μεθοδολογία που έχει αναπτυχθεί από την ερευνητική ομάδα του Αν. Καθηγητή Προκόπη. Μαγιάτη.
Ο κ. Β. Κόκκαλης επισφράγισε με την παρουσία του, την ιστορικής σημασίας τελετή ίδρυσης του Παγκόσμιου Ερευνητικού Κέντρου Ελιάς (WorldOliveCenter.com for Health), που υποστηρίζεται από τον Αν. Καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Μαγιάτη, την Δρ. Ελένη Μέλλιου, από τον Καθηγητή Stefano Kales, τον Καθηγητή Διομήδη Λογοθέτη και τον Dr. Dan Flynn.
Είχε προηγηθεί ο εμβολιασμός ενός δένδρου ελιάς από τον ιερό χώρο της Πνύκας, με την «Ολύμπια» ποικιλία προερχόμενη από την Αρχαία Ολυμπία, συμβολίζοντας τη μεταφορά μιας νέας εποχής στο χώρο του ελαιολάδου, στην Ελλάδα και Διεθνώς.
  Μεσσηνία
 Αρκετά ήταν και τα ελαιόλαδα που βραβεύτηκαν από το Νομό μας. Εκτός από το βραβείο στους Πέτρο, Βασίλη και Δημήτρη Τσώνη, την τιμητική του είχε και το λάδι "ΠΙΝΕΛΙΑ" του Αλέξανδρου Θεοδωρακόπουλο. Όπως δήλωσε στο "Θάρρος" το κτήμα του περιοχή στον Πλάτανο, κοντά στο Κορυφάσιο. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του "είμαστε μια ομάδα παραγωγών ελαιολάδου που εστιάζουμε ιδιαίτερα στην ανώτατη ποιότητα του προϊόντος. Το κλίμα και το έδαφος της περιοχής είναι ιδανικό για την ανάπτυξη της κορωνέικης ποικιλίας ελιάς.
Η καλλιέργεια στους ελαιώνες μας γίνεται με σύγχρονες μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Το μάζεμα της ελιάς γίνεται αρκετά νωρίς και άμεσα (αγουρέλαιο). Επιπλέον, για την έκθλιψη του ελαιολάδου χρησιμοποιούμε μηχανικές μεθόδους (ελαιοτριβείο), χωρίς το ίδιο να έχει υποστεί καμία άλλη επεξεργασία. Όλα αυτά μας διασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου που μπορείτε να γευτείτε. Είμαστε υπερήφανοι για το ultra premium ελαιόλαδο που παράγουμε με τα πιο πλούσια συστατικά που μπορεί να εμπεριέχει ένα ελαιόλαδο.
Επίσης το λάδι της Λίζας Χατζάκη-Κατσικέα διακρίθηκε σε αυτή τη μεγάλη …μάχη  ποιότητας με ένα υπέροχο λάδι από την ορεινή Μεσσηνία.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Εδώ και ένα χρόνο ολοκληρωμένη η μελέτη δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος 
Απέχουν της αλήθειας όσα δήλωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, σχετικά με τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος στη Χριστιανούπολη, για τα οποία είπε ότι ακόμα συντάσσονται οι μελέτες, αφού η μελέτη των αρδευτικών δικτύων, ολοκληρωμένη και πλήρης, έχει παραληφθεί αρμοδίως από το ΥΠΑΑΤ εδώ και ένα χρόνο.  από τον Απρίλιο του 2016. Στο φύλλο του «Θ» την προηγούμενη Κυριακή δημοσιεύσαμε αναλυτικό ρεπορτάζ από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας όπου, προ ημερήσιας διάταξης, τέθηκε θέμα και ερωτήματα σχετικά με τα αρδευτικά δίκτυα και τη μελέτη τους από τον επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντο Κουκούμη, με το δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, να απαντά ότι ακόμα συντάσσονται οι μελέτες. Στο ρεπορτάζ αναφέραμε ότι, «Το Φιλιατρινό φράγμα, στη Χριστιανούπολη, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στο σύνολό του και αυτές τις μέρες μπαίνουν οι τελευταίες “πινελιές” στο έργο. Ωστόσο, ακόμα συντάσσονται οι μελέτες του αρδευτικού δικτύου, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σε σχετική ερώτηση που έθεσε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης.  Ο κ. Κουκούμης είπε πως, “Οι εργασίες κατασκευής του φράγματος ολοκληρώνονται. Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα, τι γίνεται  με το δίκτυο άρδευσης, τι προβλέπει η μελέτη;  Έχουν ενεργοποιηθεί οι προκηρύξεις κτλ που πρέπει να γίνουν για να δημοπρατηθεί το έργο; Υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας, αν την έχετε υπόψη σας και τι θα αρδεύεται από αυτό φράγμα;”». Απαντώντας ο κ. Κατσίβελας είπε στο Σώμα – και καταγράφηκε από τα ΜΜΕ, καθώς επίσης και στο ηχητικό αρχείο της εν λόγω συνεδρίασης – πως οι εργασίες της πρώτης φάσης έχουν ολοκληρωθεί και αυτό που απομένει είναι να πληρωθούν οι οφειλές του εργολάβου από το Ελληνικό Δημόσιο για να κλείσουν οι ταμιευτήρες και να ξεκινήσει η συγκέντρωση του νερού. Όσον αφορά το αρδευτικό δίκτυο, είπε πως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και ότι είναι στη φάση της σύνταξης. O κ. Κατσίβελας πρόσθεσε ότι έχουν γίνει παραστάσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να συντομεύσουν όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή τους.
  Η αλήθεια για τη μελέτη των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος
Η αλήθεια, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική από τους ισχυρισμούς του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, σχετικά με τα αρδευτικά δίκτυα, οι μελέτες των οποίων – όπως ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο κ. Κατσίβελας – ακόμα συντάσσονται.Ποια είναι η αλήθεια, που δε χωράει καμία αμφισβήτηση και από κανέναν; Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, με την με αρ. πρωτ. 5192/134437/03-12-2015 Απόφαση ΥΠΑΑΤ εγκρίθηκαν η Οριστική Υδραυλική μελέτη, τα Τεύχη Δημοπράτησης και η μελέτη Κτηματογράφησης των αρδευτικών δικτύων του έργου “Κατασκευή Φράγματος Λεκάνης Φιλιατρινού νομού Μεσσηνίας” και με την με αρ. πρωτ. 5649/145005/23-12-2015 Απόφαση ΥΠΑΑΤ εγκρίθηκε η Μελέτη Οικονομικής Σκοπιμότητας της μελέτης. Στη συνέχεια, ο ανάδοχος με τα από 09-02-2016 (αρ. πρωτ. ΥΠΑΑΤ 476/16794/09-02-2016) και 22-02-2016 (αρ. πρωτ. ΥΠΑΑΤ 636/22461/22-02-2016) έγγραφά του υπέβαλε όλα τα αντίγραφα των εγκεκριμένων μελετών. Με την με αρ. πρωτ. 1367/49741/22-04-2016 Απόφαση ΥΠΑΑΤ έγινε η παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης με τίτλο «Προμελέτη και Οριστική Μελέτη Αρδευτικών Δικτύων του έργου “Κατασκευή Φράγματος Λεκάνης Φιλιατρινού νομού Μεσσηνίας”»! Επισημαίνεται πως, μέχρι σήμερα δεν έχει ενταχθεί για κατασκευή το αρδευτικό δίκτυο, καθώς δεν υπάρχει – ακόμα – αντίστοιχη πρόσκληση υποβολής αιτημάτων για ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα! Μάλιστα, στελέχη του ΥΠΑΑΤ εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για όσα ανέφερε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σημειώνοντας με νόημα πως οι ισχυρισμοί του στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, ότι ακόμα συντάσσονται οι μελέτες των αρδευτικών δικτύων, είτε οφείλονται σε πλήρη άγνοιά του είτε σε ατυχή προσπάθεια άσκησης μικροπολιτικής αντιπολίτευσης στη σημερινή κυβέρνηση, αφού η αλήθεια τον “διορθώνει”!
  Το Φράγμα
Αναφορικά, δε, με την κατασκευή του έργου του Φιλιατρινού φράγματος πρέπει να τονισθεί πως, όπως είναι γνωστό στην περιοχή, το έργο οραματίστηκε και έθεσε υπόψη της κοινωνίας και των αρμοδίων υπηρεσιών ο γεωπόνος της τότε Υ.Ε.Β. Τριφυλίας, Νίκος Σ. Μπουγάς πριν από είκοσι και πλέον χρόνια. Τα χρόνια περνούσαν και το 2004 εκπονήθηκε για λογαριασμό της κρατικής Περιφέρειας Πελοποννήσου γεωτεχνική έρευνα και μελέτη για το φράγμα. Το 2006, επί υπουργίας του αειμνήστου Ευάγγελου Μπασιάκου και με έντονο ενδιαφέρον και παρεμβάσεις της Περιφερειάρχου, Αγγέλας Αβούρη και του Νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκου καθώς και του δημάρχου Φιλιατρών, Άλκη Ξύγκα (σ.σ. των οποίων την «υπογραφή» φέρει το έργο) , το ΥΠΑΑΤ εκπόνησε αναγνωριστική μελέτη για το Φιλιατρινό φράγμα και έγινε προγραμματισμός για την ένταξή του στην Δ’ Προγραμματική Περίοδο. Ακολούθως εκπονήθηκε η μελέτη του έργου και με την αριθμ. 7151/5-8-2008 Απόφαση ένταξης της πράξης «Κατασκευή Φράγματος Λεκάνης Φιλιατρινού Ν. Μεσσηνίας», επί υπουργίας Αλέκου Κοντού, εντάχθηκε το εν λόγω έργο προϋπολογισμού 35,3 εκατ. ευρώ στο Μέτρο 1.2.5.Α.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Η δημοπρασία του έργου διεξήχθη στο ΥΠΑΑΤ στις 7 Οκτωβρίου 2008 και σε αυτή κατατέθηκαν 17 προσφορές και προσωρινός και ακολούθως οριστικός ανάδοχος ανεδείχθη η Κ/Ξ ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ – INTRAKAT με ποσοστό έκπτωσης 41%. Η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου έγινε στις 18 Μαΐου 2009 από τον τότε υπουργού ΑΑΤ, Σωτήρη Χατζηγάκη. Το 2010 ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουσελάς μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, υπέγραψαν την ΚΥΑ απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου. Διαρκές και έντονο ήταν το ενδιαφέρον και οι παρεμβάσεις των βουλευτών Μεσσηνίας και υφυπουργών, Γιάννη Λαμπρόπουλου και Σοφίας Καλαντζάκου, όπως και – τα προηγούμενα χρόνια – του Θανάση Πετράκου. Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το 2010 και η υλοποίησή του μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν καθώς ανέκυπταν μια σειρά από ζητήματα, τα οποία ωστόσο, άλλοτε με καθυστέρηση και άλλοτε έγκαιρα, λύνονταν. Αυτονοήτως, την εξέλιξη των εργασιών στο φράγμα παρακολουθούσαν τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και ο δήμος Τριφυλίας, όπως και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του. Σημειώνεται πως, στις 29 Οκτώβρη 2012, επισκέφθηκε το φράγμα 18μελής Αντιπροσωπεία της Κινεζικής Επιτροπής Μεγάλων Φραγμάτων, μαζί με τον πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Μεγάλων Φραγμάτων, για να δουν από κοντά το έργο και να συζητήσουν με εκπροσώπους της Κοινοπραξίας που το κατασκευάζει με για την ειδική μέθοδο κατασκευής του και η οποία τελευταία γνωρίζει μεγάλης αναγνώρισης και αποδοχής: Το “ισχνό κυλινδρούμενο σκυρόδεμα”, όπως λέγεται. Στις 9 Απριλίου 2015 επισκέφθηκε το φράγμα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντάς το «έργο ζωής» για την περιοχή. Το έργο του φράγματος, έστω και με καθυστέρηση εξαιτίας των προβλημάτων που ανέκυπταν, ολοκληρώθηκε και, πλέον, αναμένεται να ανοίξει σχετική πρόσκληση συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για την ένταξη σε αυτό του έργου της κατασκευής των αρδευτικών δικτύων, ώστε με την κατασκευή τους, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στη νοτιοδυτική Μεσσηνία, θα στηρίξει κι ενισχύσει στο μέγιστο βαθμό την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες της περιοχής και, παράλληλα, τα οφέλη του θα είναι πολλαπλής σημασίας και αξίας για το περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα, την περιοχή των Φιλιατρών και την Τριφυλία.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Μια διαφορετική έκθεση… 
 
 
 
 
 
Μια εξαιρετικά θετική εικόνα για τη δουλειά που γίνεται στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Μεσσηνία, μπορεί να πάρει όποιος επισκεφθεί, μέχρι σήμερα, το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Εκεί εκτίθενται δημιουργήματα των περισσότερων από 2.000 μαθητών, οι οποίοι παρακολούθησαν τα προγράμματα της περιόδου 2016-2017.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε προχθές το απόγευμα από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη και τον πρόεδρο του ΚΕΚ, περιφερειακό σύμβουλο Απόστολο Γκούνη, παρουσία εκατοντάδων μαθητών και φίλων του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Στην έκθεση μπορείτε να βρείτε από φυτικά καλλυντικά, έργα ζωγραφικής, ξυλογραφίας,  κοσμήματα, αγιογραφίες, καλλιτεχνικές φωτογραφίες και πολλές άλλες δημιουργίες…   Α.Π.

*** Eurovision 2017: Νικήτρια η Πορτογαλία -Το τραγούδι έκπληξη με άρωμα άλλης εποχής, που κέρδισε! (βίντεο) 
Το τραγουδί «Amar Pelos Dois», με ερμηνευτή τον Σαλβαδόρ Σομπράλ, ο οποίος εκπροσώπησε την Πορτογαλία κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision!
Πρόκειται για ένα γλυκό, μελαγχολικό τραγούδι αγάπης που παραπέμπει σε άλλες εποχές - και σίγουρα δεν είναι αυτό που λέμε «τραγούδι για τη Eurovision».
Η Πορτογαλία δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Eurovision, από το 1964 που συμμετέχει στον διαγωνισμό. Η καλύτερη θέση της ήταν η έκτη το 1996. Έχει να φτάσει στον τελικό από το 2010, ενώ απείχε από τον διαγωνισμό το 2013 και πέρυσι.   iefimerida.gr
~    https://www.youtube.com/embed/Qotooj7ODCM .-

***  Εγκαίνια του Γραφείου Τουριστικής Υποστήριξης του δήμου Καλαμάτας 
 
Τα εγκαίνια του νέου Γραφείου Τουριστικής Υποστήριξης του δήμου Καλαμάτας, στο χώρο του ιστορικού Δημαρχείου, στο ισόγειο, πραγματοποιήθηκαν προχθές.
Το νέο Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης θα λειτουργεί από τις 9.00 μέχρι τις 21.00, καθημερινές και Σαββατοκύριακα.  Α.Π.

***   Mε ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ η Αγία μας !  Το VoiceNews κι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δίπλα στην Ορθοδοξία...

~ Eχθές είχαμε την υποδοχή των ιερών λειψάνων Της Αγίας Ελένης και τμήματος  του Τίμιου Σταυρού. Η εορταστική πομπή μαζί με το τιμητικό άγημα ξεκίνησε  μπροστά στο Δημαρχείο Αιγάλεω προς τον Ιερό Ναο Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου όπου και θα παραμείνουν για ένα μήνα για να προσκυνήσουν και να λάβουν ευλογία οι πιστοί.
Βίντεο : ~ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓ. ΕΛΕΝΗΣ 15/05/2017 : https://youtu.be/KRNKiCHAT5E .-

Αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές από Άγημα και των τριών σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το 'παρών' έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την κυβέρνηση οι κυρίες Αυλωνίτου και Κουντουρά , ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αντίστοιχα παρέστησαν ενώ από την Αξιωματική Αντιπολίτευση οι κ.κ Γιακουματος, Χατζηδάκης και Κουμουτσάκος.
Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ εκπροσώπησε το στέλεχός της κ. Ευστάθιος Φλώρος .
Το voice news ήταν εκεί και έχει τις αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο.


***  ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ! Η ΜΟΣΧΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~   Οργισμένος φαίνεται ότι είναι ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν με την Ελλάδα και τις κυβερνήσεις της.
Η αρνητική του στάση στον Αλέξη Τσίπρα φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο καθόταν στην συνάντησή τους (βλ. παρακάτω φωτογραφία) στο Πεκίνο ενώ την απογοήτευσή του την έδειξε και στην συνέχεια στην συζήτησή τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος δυσφορώντας τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η στάση της Ελλάδος απέναντι σε επενδυτικές προτάσεις Ρώσων επιχειρηματιών είναι απαράδεκτη ενώ σημείωσε κι ότι ορισμένα θέματα έχουν «ππαγώσει» και θα πρέπει να αλλάξει αυτό.
Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ITAR TASS ο Πούτιν είπε στον Αλέξη Τσίπρας «Κάποια διμερή σχέδια βρίσκονται στην ατζέντα Ρωσίας-Ελλάδας. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουν παγώσει, αλλά έχουν καλές προοπτικές για την ανάπτυξή τους» λέγοντας με νόημα στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι εάν η Ελλάδα θέλει, μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά η Ρωσία την χώρα μας.
Στα θετικά, πάντως, ήταν ότι το 2017 οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκαν κατά 80%.
Πάντως εδώ να σημειώσουμε ότι εφόσον όλες οι επενδυτικές προσπάθειες από την Ρωσία έχουν παγώσει (όπως ο ίδιος ο Πούτιν λέει), φαίνεται για άλλη μια φορά πόσο δίκιο έχει ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, όταν τονίζει ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον Ρώσο ηγέτη.
Βίντεο  /:Ο διάλογος Τσίπρα - Πούτιν  , https://youtu.be/hngjfdZN0xk .-

***  ΑΙΣΧΟΣ !  Πανεπιστήμιο στην Βρετανία επιτρέπει σε άντρες να φοράνε ΦΟΥΣΤΕΣ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Το λέμε συνέχεια και ορισμένοι μας θεωρούν ακραίους: κάποιοι «κύκλοι» προσπαθούν να επιβάλλουν το ανώμαλο και το παραφύσιν ως φυσιολογικό.
Όπως αποκάλυψε με ρεπορτάζ των The Times η διοίκηση του ιδιωτικού σχολείου της Highgate στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτρέψει στα αγόρια που έχουν αμφιβολίες για το φύλο τους να φορούν φούστες.
Σύμφωνα με το άρθρο, ομάδες φοιτητών τάσσονται υπέρ της εισαγωγής μιας σχολικής στολής ουδέτερης από πλευράς φύλου (πραγματικά θα θέλαμε να δούμε πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο) και της ουδέτερης χρήσης αντωνυμιών αντί με βάση το φύλο.
Όμως οι τραγικές «μεταρρυθμίσεις» δεν σταματούν εκεί. Οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν από τους δασκάλους να τους φωνάζουν με το όνομα του αντίθετου φύλου και τα αγόρια έχουν ήδη τη δυνατότητα να φοράνε... φορέματα.
Εάν αυτό δεν είναι η τρανότερη απόδειξη ότι μας πάνε σε μια παγκοσμιοποιημένη ανωμαλία του χειρίστου είδους, τότε τι θα μπορούσε να είναι...
 Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από 3 χρόνια σε ένα σχολείο στη Γαλλία, αγόρια φόρεσαν φούστες σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του... σεξισμού.
Δείτε το τραγικό βίντεο: Boys wear skirts for school in France in pro-equality protest  , https://youtu.be/tles31U48Bk  .-

***  Κρατάμε την κοιλιά μας από τα ΓΕΛΙΑ ! Ρεζίλι των σκυλιών ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΡΗΤΗ

~  Μετά βίας συγκεντρώθηκαν 40 άτομα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο Ρέθυμνο, με κεντρικό ομιλητή τον γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστα Πουλάκη.

Στην εκδήλωση, που οργανώθηκε από το «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο και από τη Ν.Ε Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ενώ ακούστηκαν και πολλά παράπονα από συμβασιούχους του δήμου Ρεθύμνου.

Είναι φανερό ότι το κυβερνών κόμμα έχει απογοητεύσει τους πολίτες που πλέον δεν έχουν τίποτα να ακούσουν από την κυβέρνηση και λάμπουν διά της απουσίας τους από τις εκδηλώσεις της.

*** AΠΟΚΑΛΥΨΗ ! Το πρόσωπο-κλειδί που βάζει ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ στη NOVARTIS...

~  Του Πέτρου Κουσουλού
 Μόσχα 1900. Στην δίκη ενός παπά, δικηγόρος ήταν ο διάσημος Φιόντορ Πλεβάκο , που μάζευε με τις λαμπρές του αγορεύσεις την αφρόκρεμα της κοινωνίας. Ο Πλεβάκο δεν είχε χαμένες υποθέσεις. Όμως στην συγκεκριμένη δίκη άπαντες περίμεναν την πρώτη του ήττα, καθώς ο παπάς είχε ομολογήσει όλα τα εγκλήματα που είχε διαπράξει. Για έναν ολόκληρο μήνα η Μόσχα μιλούσε για τα ποσά που είχε κατορθώσει να υπεξαιρέσει.
Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Η δίκη ξεκίνησε με την αγόρευση του εισαγγελέα. Πέρασαν δυο ώρες αλλά ο κατήγορος δεν έλεγε να τελειώσει.
Την δίκη παρακολουθούσε και ο διάσημος σκηνοθέτης Κωνσταντίν Στανισλόφσκι μαζί με τον φίλο του Βλαντιμίρ Ντατσένκο. Κάποια στιγμή, σχολιάζοντας την εισαγγελική αγόρευση, ο σκηνοθέτης λέει στον φίλο του: « Ο εισαγγελέας σίγουρα δεν γνωρίζει την αραβική παροιμία ‘’Μου το είπες και σε πίστεψα, όταν το είπες δεύτερη φορά άρχισα να αμφιβάλλω και όταν το είπες Τρίτη φορά κατάλαβα ότι λες ψέμματα… ‘’. Ο εισαγγελέας τελείωσε την αγόρευσή του και αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πλεβάκο. Η αγωνία στο κατακόρυφο!
«Αξιοσέβαστοι κύριοι ένορκοι. Επί τριάντα χρόνια ο εντολέας μου έδινε άφεση στις αμαρτίες σας! Συγχωρέστε έστω και μια φορά εσείς την αμαρτία του!». Τελικά, οι ένορκοι αθώωσαν τον παπά!
Αθήνα 2017. Στον έκτο όροφο ενός κτηρίου της Πατησίων ένας Έλληνας δικηγόρος απολαμβάνει το τελευταίο τσιγάρο της ημέρας. Διαβάζει τον ημερήσιο τύπο για την υπόθεση Novartis και χαμογελά πονηρά. «Αυτά που γράφουν είναι μια σταγόνα στον ωκεανό», μου λέει.
Είναι ο Παύλος Σαράκης. Ο Έλληνας Πλεβάκο.

Επί δύο και πλέον χρόνια ο γνωστός ποινικολόγος και νομικός σύμβουλος του ereportaz υπήρξε ο βασικός ερευνητής του μεγαλύτερου σκανδάλου στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας των τελευταίων δεκαετιών. Της υπόθεσης Novartis-gate.
Εάν κάποια στιγμή θελήσει να γράψει βιβλίο με όλα όσα έχει ζήσει τις τελευταίες 900 ημέρες πραγματικά θα σαρώσει σε πωλήσεις.
Εδώ και καιρό μου έλεγε ότι «τρέχει με μια μεγάλη υπόθεση». Δεν μου είχε πει όμως ποια. Αποφεύγει πεισματικά να μιλάει γι’ αυτήν. Την απάντηση στο «γιατί», δίνει ένα έγγραφο εμπιστευτικότητας με τις Αμερικανικές Αρχές. Το έχει επάνω στο γραφείο του. Μου το δείχνει. Σέβεται την υπογραφή του. Είναι η υπόθεση της ζωής του.
This is FBI !
H υπόθεση της Novartis δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ούτε πολιτική υπόθεση ,όπως θέλουν να πιστεύουν οι της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίοι βολεύονται στην συντήρησή της στην επικαιρότητα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.
Η υπόθεση Νovartis είναι η επιτομή του οικονομικού σκανδάλου, ενδεικτικό του τί συμβαίνει στον σκοτεινό κόσμο των φαρμακευτικών εταιρειών. Γιατροί σε payroll, καθηγητές της ιατρικής να υπογράφουν μελέτες-προκάτ, εταιρείες συμβούλων και επικοινωνίας που διοργανώνουν “επιστημονικά συνέδρια” προώθησης των συμφερόντων των εταιρειών, media που πληρώνονται για να προσφέρουν υποστήριξη στην πολιτική διαπλοκή, φαρμακέμποροι που επανεξάγουν σκευάσματα στο εξωτερικό, καθηγητές-σύμβουλοι που επηρεάζουν την πολιτική στον χώρο του φαρμάκου ακόμη και υπουργοί που βλέπουν τον χώρο ως πεδίον δόξης λαμπρόν για να… σταδιοδρομήσουν. Βίντεο που καταγράφουν τις υψηλές διασυνδέσεις των στελεχών της εταιρείας, email, κούτες με έγγραφα, λίστες με διευθύνσεις και τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δυο μάρτυρες-πληροφοριοδότες, εκατοντάδες ώρες καταθέσεων σε FBI και επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ένας δικηγόρος. Έλληνας δικηγόρος. Ο Παύλος Σαράκης.
Παρατηρώ ότι έχει τελειώσει το τσιγάρο του. Είναι ήρεμος. «Πόσο ήρεμος μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος έχει λυγίσει μια από τις κορυφαίες στον κόσμο εταιρείες και προκαλέσει πολιτικό σεισμό σε μια ολόκληρη χώρα;», σκέφτομαι. Αλλά είπαμε , αυτή είναι η υπόθεση της ζωής του. Έχει ορκιστεί ότι θα την κερδίσει. Υπέρ της Διαφάνειας και κατά της Διαφθοράς.
«Ο δικηγόρος του διαβόλου»
Ποιος όμως είναι ο Παύλος Σαράκης; «Άκουσε να δεις, είπε ο διάβολος και γεννήθηκε», μου είχε πει γελώντας σαρκαστικά στενός του συνεργάτης, πριν από περίπου δυόμιση χρόνια ,όταν και πάλι στο γραφείο του ζούσαμε το θρίλερ με το Χαϊκάλης Gate. Τότε εκπροσωπούσε τον… “εγκάθετο” του συστήματος εξουσίας, Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε αποπειραθεί να εξαγοράσει τον τέως υπουργό και ταλαντούχο ηθοποιό στη διαδικασία εκλογής για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για την ιστορία, η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο.

Ο Παύλος Σαράκης με τον Γιώργο Αποστολόπουλο 
Ο Παύλος Σαράκης γεννήθηκε στο Αγρίνιο από γονείς βιοπαλαιστές. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, «χαλυβδώνοντας» τον ψυχισμό του και τη θέληση του για διάκριση. Οι συνομήλικοί του συμπατριώτες τον θυμούνται να παίζει ποδόσφαιρο στις αλάνες της γειτονιάς του, της περιβόητης «Ντούτσαγας» του Αγρινίου. Ήταν πολύ καλός μαθητής και διετέλεσε πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 4ου Λυκείου Αγρινίου. Τα καλοκαίρια εργάζονταν ως εργάτης, όντας ανήλικος, στην τοπική βιομηχανία πλαστικών με την επωνυμία «Μεταλλοπλαστική Αγρινίου».
Οι νεώτεροι συμπατριώτες του, τον θυμούνται από την εμπλοκή του στα διοικητικά δρώμενα της ομάδας της πόλης, τον Παναιτωλικό ΓΦΣ. Ήταν το 2004, όταν ο Παναιτωλικός κινδύνευε με υποβιβασμό και διάλυση. Ως από μηχανής θεός εμφανίστηκε ο Παύλος Σαράκης και μαζί με άλλους κατόρθωσαν να τον διασώσουν και να τον μεταβιβάσουν στη συνέχεια στον τωρινό ισχυρό μέτοχο κ. Κωστούλα.
Είναι πράγματι εντυπωσιακή η πορεία του. Φτωχόπαιδο από το Αγρίνιο που σπούδασε εργαζόμενος Νομικά στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ρώμη, συμμετέχοντας παράλληλα στην Ιταλική πολιτική ζωή με τους Χριστιανοδημοκράτες του Giulio Andreotti, για να γυρίσει στην Αθήνα δημιουργώντας από το μηδέν ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία.
Είναι άριστα καταρτισμένος νομικά, ευγενικός αλλά μαχητικός με επιλεγμένη έμπιστη δικηγορική ομάδα στο πλευρό του, με δικηγορικό γραφείο που διαθέτει ειδικούς συνεργάτες ερευνητές αλλά και γραφείο τύπου, μα πάνω απ’ όλα «λομπίστας».
«Όταν θέλει κάτι πολύ, θα το κερδίσει είτε με το καλό, είτε ανορθόδοξα» λέει άνθρωπος που έχει συνεργαστεί μαζί του.
Τον εξιτάρουν οι δύσκολες υποθέσεις και είναι αλήθεια ότι διακρίνεται για το χειρισμό τους, τόσο εντός της αιθούσης του ακροατηρίου όσο και επικοινωνιακά εκτός αυτών. Το δικηγορικό του γραφείο παρέχει νομική υποστήριξη σε επιφανείς επιχειρήσεις και σε ισχυρούς οικονομικά παράγοντες.
Έχει συμμετάσχει ως υπερασπιστής σε πολύκροτες ποινικές δίκες, όπως στη δίκη του εφοπλιστή Παναγόπουλου, υπερασπιζόμενος βασικό κατηγορούμενο που βαρύνονταν για δολοφονίες, στη δίκη της απαγωγής της κόρης του δημάρχου Ιωαννίνων, σε πολύκροτη δίκη «βεντέτας» στην Κρήτη, στη δίκη της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού των Ριζάι και Παλαιοκώστα. Υποθέσεις μείζονος σημασίας όπως αυτής των «στημένων» αγώνων στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, αλλά και σ΄αυτή την «υπόθεση της Χίου» με τους Τούρκους ακροαριστερούς τρομοκράτες, ο Παύλος Σαράκης ήταν μεταξύ των υπερασπιστών των κατηγορουμένων. Τον Νοέμβριο του 2015 ανέλαβε την υπεράσπιση βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση του πλοίου NOOR 1 που αφορούσε τη μεταφορά τόνων ηρωίνης από τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα, πετυχαίνοντας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ουσιαστικά την απαλλαγή του.
Την τρέχουσα δικαστική περίοδο έχει αναλάβει την υπεράσπιση βασικών κατηγορουμένων στην υπό εξέλιξη δίκη για τις ‘’προμήθειες’’ στα εξοπλιστικά προγράμματα και ειδικότερα αυτή του αντιπυραυλικού συστήματος Asrad. Παράλληλα χειρίζεται και την υπεράσπιση αξιωματούχου, που βαρύνεται για το αδίκημα της απιστίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Είναι μακρύς ο κατάλογος των υποθέσεων με ειδικό βάρος, που καλείται να χειριστεί με τον μοναδικό επιδέξιο υπερασπιστικό του τρόπο, σφραγίζοντας με την προσωπικότητά του τα ποινικά χρονικά της χώρας μας. Η υπόθεση όμως της Novartis είναι εκείνη, που του δίνει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και εκτός συνόρων. Και πού; Ενώπιον της Αμερικανικής Δικαιοσύνης σε μια υπόθεση με διεθνές ενδιαφέρον. Αδιαμφισβήτητα μια εμπειρία μοναδική και πολύτιμη στην καριέρα του και για το νομικό του κύρος.
Η επαγγελματική του αξιοσύνη αναγνωρίζεται λοιπόν και από την Αμερικάνικη Κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη λίστα των προτεινόμενων δικηγόρων για Αμερικανούς πολίτες στην Ελλάδα.
Παράλληλα ασχολείται ενεργά και με τα κοινά. Έχει ανεπτυγμένη αίσθηση του Δικαίου, όπως φαίνεται στο δημόσιο λόγο του. Παρ’ όλο που είναι πλέον ένας συστημικός παράγοντας του δημοσίου βίου, δεν διστάζει να «κοντράρεται» με τις εξουσίες, αλλά και με τους ισχυρούς.
Αδερφός του είναι ο διακεκριμένος Ιατρός – Πλαστικός Χειρούργος Πέτρος Σαράκης.  ereportaz.gr

***  ΠΑΓΩΣΕ και ο Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ακόμα ! Πρωτόγνωρο Ξεμπρόστιασμα της Κυβέρνησης από τον Κ.Βελόπουλο...

~  Μιλάει αληθινά και ο ελληνικό λαός τον ακούει προσεκτικά γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται να απογοητευτεί.
Ο λόγος για τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Παρασκευής, 12 Μαΐου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Γιάννη Παπαγιάννη, “Kontra news”, στο κανάλι Kontra.
KYΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟNTRA CHANNEL 12-05-2017 :  https://youtu.be/TrpyePDjuZs  .-
~  «Ο πρωθυπουργός είναι άσχετος», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, σχολιάζοντας το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο για την εύρεση επενδύσεων. «Είμαι υπέρ των επενδύσεων. Αλλά ο πρωθυπουργός πρέπει να ξέρει ότι αν γίνει ο ‘δρόμος του μεταξιού’ όπως τον οραματίζονται οι Κινέζοι, η Ελλάδα απομονώνεται από τον οδικό και σιδηροδρομικό άξονα, από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη.
Το όραμα της Κίνας συγκρούεται με το όραμα της Ελλάδας, δεν ταυτίζονται. Πρέπει να καταλάβουμε εδώ στην Ελλάδα τι θέλουν οι Κινέζοι. Ζητάνε συναρμολόγηση ημιτελών προσόντων στην Ελλάδα για να παίρνουν ευρωπαϊκή πιστοποίηση, δηλαδή όλα τα ‘μαϊμού‘ προϊόντα να φαίνονται ως προϊόντα ευρωπαϊκής ένωσης.
Δεύτερον, θέλουν το λιμάνι της Πάτρας, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, για να έρχονται τα πλοία με τα ‘μαϊμού’. Εμείς δεν κερδίζουμε κάτι συγκεκριμένο όμως. Η λύση θα ήταν να μας δίνουν ένα ποσοστό επί των κερδών».
Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία και τη σχέση της γείτονος με την Ελλάδα.
«Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα πάει σε θερμό επεισόδιο. Ο τουρισμός της είναι το 35% του ΑΕΠ της. Αν γίνει τώρα κάτι, θα καταρρεύσει ολοσχερώς. Και ήδη έχει τέσσερα μέτωπα. Με Αρμενία, με Συρία, με Βόρειο Ιράκ και με Κύπρο. Δεν μπορεί να ανοίξει και πέμπτο μέτωπο. Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι εμείς».

***  ΒΟΜΒΑ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ !  Άνευ τούτου ΔΕΝ υπάρχει ΣΩΤΗΡΙΑ...

~  Ζωτικής σημασίας η ενεργειακή απεμπλοκή από τις εισαγωγές
 Mε αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στα Βαλκάνια και την επεκτατική πολιτική των Τιράνων που οραματίζονται τη Μεγάλη Αλβανία παρατηρήσαμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο για τα πετρέλαια της γειτονικής χώρας.
Η Αλβανία με πληθυσμό 3,020,209 κατοίκους και έκταση 28,748 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχει ημερήσια παραγωγή πετρελαίου 23,930 βαρέλια. Οι ημερήσιες ανάγκες της είναι 28,000 βαρέλια περίπου και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει αποθηκευμένα (και για στρατιωτική χρήση) 168,300,300 βαρέλια.
Η Σερβία, για να υπάρξει ένα μέτρο σύγκρισης, έχει πληθυσμό 7,209,764 κατοίκους, έκταση 77,474 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει παραγωγή πετρελαίου 23,160  βαρέλια ημερησίως. Οι ημερήσιες ανάγκες της είναι στα 81,540 βαρέλια την ημέρα και έχει (αποδεδειγμένα) 77,500,000 βαρέλια.
Τι κάνει άραγε η Ελλάδα;
Επί της παρούσης, η ελληνική παραγωγή βρίσκεται στα 2.000 βαρέλια ημερησίως, από το κοίτασμα του Πρίνου στον κόλπο της Καβάλας, το οποίο εκμεταλλεύεται η Energean Oil & Gas.
Μόλις 2,000 βαρέλια. Έχει ημερήσια κατανάλωση περίπου 285,000 βαρέλια και σύμφωνα με όσες πληροφορίες διαθέτουμε έχει αποθεματικό 10,000,000 βαρέλια.
Πρόσθετη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί να υπάρξει από το Κατάκολο (επίσης από την Energean Oil&Gas) αν και τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Είναι εμφανές πως κάτι δεν κάνουμε καλά.
Βλέπουμε πως η Ελλάδα με τα τόσο πλούσια κοιτάσματα δεν εκμεταλλεύεται τον ίδιο της τον πλούτο και αυτό σημαίνει εξάρτηση από τις εισαγωγές αλλά και τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.
Το πρόβλημα λοιπόν που δημιουργείται είναι διττό.
Αφενός μεν πλήττεται βάναυσα η ελληνική οικονομία και η αγοραστική δύναμη του Έλληνα, αφετέρου δε πλήττεται η στρατιωτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ως προς το οικονομικό είναι σαφές πως η ενεργειακές εισαγωγές δημιουργούν σχέση εξάρτησης. Καμία χώρα δε μπορεί να έχει παραγωγή πλούτου όταν είναι εξαρτημένη από τις εισαγωγές ενέργειας.
Βασικό στοιχείο κάθε παραγωγικής διαδικασίας είναι η πρόσβαση σε φτηνή ενέργεια. Χωρίς αυτήν δε μπορεί να υπάρξει επένδυση βιώσιμη. Συνυπολογίστε πως  με το Μνημόνιο 4 έρχεται μία άγρια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών. Υψηλότατοι φορολογικοί συντελεστές και ασφαλιστικές εισφορές, με προκαταβολές φόρου. Όλα αυτά πλέον του ενεργειακού κόστους.
Θα  αναφέρουμε κάποια απλά στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία είναι οι χώρες στην Ευρώπη που είναι οι πιο εξαρτημένες από τις επιδοτήσεις των Βρυξελλών. Ο εθνικός προϋπολογισμός συμμετέχει σε ποσοστό μόλις 18% στη διαμόρφωση του αγροτικού εισοδήματος  με τη μορφή διευκολύνσεων στον αγροτικό τομέα (επιστροφή ΦΠΑ, αγροτικό πετρέλαιο κ.λπ.), ενώ η εμπορική τιμή των προϊόντων δεν καλύπτει πάνω από το 1/3 του εισοδήματος. Αντίθετα στη Γαλλία οι έμμεσες εθνικές ενισχύσεις με τη μορφή ακόμη και εξαγωγικών επιδοτήσεων υπερβαίνουν το 50% του αγροτικού εισοδήματος, στη Γερμανία το 60% και στις Σκανδιναβικές χώρες το 80%.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι οι πλέον χρεωμένοι στις τράπεζες στην Ευρώπη, ενώ ένα 40% του αγροτικού πληθυσμού έχει υποθηκευμένα τα περιουσιακά του στοιχεία.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους κτηνοτρόφους που έχουν να αντιμετωπίσουν και το υψηλό κόστος των εισαγόμενων ζωοτροφών που ανέρχεται στο 60-70% του κόστους παραγωγής για τους κτηνοτρόφους
Θα έλεγε κανείς πως οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν επιθυμούν την παραγωγή πλούτου.
Για το στρατιωτικό σκέλος τα δεδομένα είναι σαφή. Μία χώρα που έχει υψηλά αποθεματικά πετρελαίου μπορεί να αντέξει μία χρονοβόρα επίθεσης αντιπάλου.
Αν επιτέλους οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν κατανοήσουν πως η ενεργειακή απεμπλοκή από τις εισαγωγές είναι ζωτικής σημασίας για την χώρα μας τότε τίθεται θέμα επιβίωσης της Ελλάδας.
 Του Κυριάκου Βελόπουλου
Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης»
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 13/5

***  Τα λάθη και οι παραλείψεις πίσω από το τραγικό δυστύχημα στο Άδενδρο 
Εν αναμονή του πορίσματος
Συνδυασμό ανθρώπινων λαθών και εγκληματικών παραλείψεων και ολιγωριών από πλευράς των υπευθύνων των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ διερευνούν οι εμπειρογνώμονες που ορίστηκαν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης που στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα.
Ήδη ορίστηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται το σχετικό πόρισμα.
Πηγές που βρίσκονται κοντά στους εμπειρογνώμονες που διερευνούν το τραγικό δυστύχημα αναφέρουν στα Νέα ότι η ταχύτητα με την οποία εκτροχιάστηκε το Ιντερσίτι ξεπερνούσε τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, όταν η κίνηση των τρένων στις παρακαμπτηρίους των σιδηροδρομικών γραμμών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 χιλιόμετρα την ώρα.
To τρένο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:17. Ήταν ένα από τα παλιά πορτοκαλί Ιντερσίτι, τα οποία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χρησιμοποιεί αναγκαστικά λόγω ελλείψεων σε τροχαίο υλικό και ανταλλακτικά, εξαιτίας των οποίων ορισμένα από τα νεότερα Ιντερσίτι έχουν τεθεί σε ακινησία.
Πηγές του ΟΣΕ κάνουν λόγο επίσης και για σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς αρκετοί σταθμοί στο άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες είναι «γυμνοί» από κρίσιμες ειδικότητες σιδηροδρομικών και υπολειτουργούν.
Έμπειρα στελέχη του σιδηροδρόμου, επίσης, χαρακτηρίζουν εγκληματικό το γεγονός ότι οι μηχανοδηγοί των μεγάλων εμπορικών τρένων και των Ιντερσίτι που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες να μην κινούνται μόνιμα στις κύριες σιδηροδρομικές γραμμές, αλλά να αναγκάζονται να διέρχονται από όλες τις παρακαμπτηρίους.
Κρίσιμο ερώτημα αποτελεί το γεγονός ότι ο οδηγός του Ιντερσίτι δεν έκοψε ταχύτητα όταν πλησίαζε προς το  Άδενδρο. Το πιο πιθανό, όπως λένε στελέχη του ΟΣΕ, είναι να μην αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι μπήκε σε παρακαμπτήριο πιθανότατα λόγω έλλειψης συντήρησης των συστημάτων τηλεδιοίκησης-φωτοσήμανσης. Οι άλλοι λόγοι όπως αναφέρουν έχουν να κάνουν με τον οδηγό (πχ να ήταν απασχολημένος μιλώντας στον διπλανό του ή στο κινητό).  *Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΔΟΛ

***  Βουλή: Επεισόδιο με το καλημέρα στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου   
Πανδαιμόνιο στην αίθουσα
Με σοβαρό επεισόδιο που ξεκίνησε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη άρχισε το μεσημέρι της Δευτέρας στις αρμόδιες επιτροπές η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών. Μομφή και αποβολή όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία της συζήτησης στις επιτροπές και παραπομπή Κασιδιάρη στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Το νομοσχέδιο συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Νίκος Δένδιας, μπαίνοντας στην αίθουσα, πέρασε μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη την ώρα που μιλούσε. Απευθυνόμενος στον κ. Δένδια ο χρυσαυγίτης βουλευτής του είπε: «Όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω;».
Στη συνέχεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπρωξε τον κ. Δένδια και άλλοι βουλευτές πέταξαν μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα.
Ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας διέταξε την απομάκρυνση του Ηλία Κασιδιάρη και στη συνέχεια το Σώμα αποφάσισε αποβολή όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία της συζήτησης στις επιτροπές, ύστερα από πρόταση Βούτση.
Επίσης, ο Ηλίας Κασιδιάρης παραπέμφθηκε στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Γιάννης Λαγός είπε ότι με ευθύνη Δένδια και Αθανασίου ο Ηλίας Κασδιάρης είχε οδηγηθεί στη φυλακή με ψεύτικα στοιχεία.
Στη συνέχεια, ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος είπε πως φαίνεται ότι υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, και τόνισε ότι επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι' αυτήν τη συμπεριφορά.
Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο.
«Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα.
Όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής.
Τη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής καταδίκασαν όλα τα κόμματα, κάνοντας λόγο για φασιστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Να μην καλυφθεί η συζήτηση από το επεισόδιο ζήτησαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
*** Έκλεψαν πανάκριβα μηχανήματα από τον Αγιο Σάββα Έφυγαν ανενόχλητοι
Αγνωστοι έκλεψαν ιατρικά μηχανήματα από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η κλοπή διαπιστώθηκε στις 7 το πρωί της Δευτέρας από εργαζομένους του νοσοκομείου, οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αρμοδίων του «Αγίου Σάββα», η αξία των κλαπέντων ανέρχεται σε 400.000 ευρώ περίπου.
Oι δράστες διέρρηξαν τη γαστρεντερολογική και πνευμονολογική κλινική του πρώτου ορόφου του κτιρίου, ενώ φαίνεται ότι είχαν πλήρη εικόνα του χώρου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα. Επίσης, ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το βίντεο του βρογχοσκοπίου από το πνευμονολογικό.
Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
«Δεν ήταν τυχαία η κλοπή αυτή. Γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα αυτοί που έκλεψαν» δήλωσε στον Σκάι ο διευθυντής του Γαστρεντερολογικού, Δ.Ξυνόπουλος. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΒΟΜΒΑ! Τελείωσαν τον ΟΤΕ! Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ...

~  «Βόμβα» μεγατόνων ρίχνει ο βασικός μέτοχος του ΟΤΕ, η Deutsche Telekom στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών σήμερα στις 15ηςΜαΐου 2017.
Ο βασικός μέτοχος με την αλλαγή του άρθρων του καταστατικού λειτουργίας (άρθρα 8,9,10)  της εταιρείας θα έχει το δικαίωμα να την πουλήσει, να απορροφήσει τον ΟΤΕ ως θυγατρική, ενώ ο βασικός μέτοχος ορίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας οποιαδήποτε μεταβολή της εταιρείας.
Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές ήταν απαγορευτικές μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2018 και εμπόδιζαν την οποιαδήποτε μεταβολή στην επωνυμία της εταιρείας όπως και την αλλαγή έδρας της εταιρείας στη χώρα (δηλαδή) της Ελλάδας όπου λειτουργεί το χρηματιστήριο όπου εισήχθησαν οι μετοχές της εταιρείας.
Το μέλλον του ΟΤΕ αλλάζει άρδην χάρη στο θέμα 1 που έχει ορισθεί προς συζήτηση στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας .
Συγκεκριμένα προβλέπει την τροποποίηση άρθρων 8, 9 και 10 με τα οποία ορίζεται η εκλογή διοικητικού συμβουλίου και προτείνει τροποποιήσεις του Καταστατικού για να υλοποιήσει ο βασικός μέτοχος τα σχέδια του.
Οι διευκρινίσεις που δίνει η ίδια εταιρεία για το θέμα 1 της γενικής συνέλευσης αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν επιτρέπεται να έχει γνώμη για θέματα της εταιρείας όπως αποφάσεις σχετικές με την λύση και την θέση της εταιρείας σε εκκαθάριση ή με άλλη ισοδύναμη διαδικασία ή με την αναβίωση ή παράταση της διάρκειας της εταιρείας.
Επίσης αναγράφεται ότι οποιαδήποτε μεταφορά της καταστατικής έδρας και των κεντρικών γραφείων της εταιρείας εκτός Ελλάδος δεν είναι στα δικαιώματα του διοικητικού συμβουλίου.
Το πιο κρίσιμο στοιχείο και των αλλαγών που ετοιμάζει η Deutsche Telekom είναι η Εθνική Ασφάλεια της χώρας εμπίπτουν ειδικά θέματα μόνο στην περίπτωση που αποδεικνύεται τουλάχιστον από ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου που ασκεί το σχετικό δικαίωμα, ότι τα μέτρα αυτά ή εταιρικές πράξεις θα έχουν ουσιώδη δυσμενή επίπτωση στην εθνική ασφάλεια της χώρας η οποία δεν μπορεί να θεραπευθεί εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος .
Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
 1. Τροποποίηση των άρθρων 8 (Διοικητικό Συμβούλιο), 9 (Εκλογή, Σύνθεση και θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου) και 10 (Συγκρότηση και Λειτουργία Διοικητικού Συμβουλίου) του Καταστατικού.
2. Ορισμός Μελών της Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν.4449/2017.
3. Τροποποίηση της σύμβασης του Διευθύνοντος Συμβούλου, σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920.
4. Ανακοίνωση παραίτησης μελών και εκλογής νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων, σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 4 του Καταστατικού.
5. Διάφορες ανακοινώσεις
με πληροφορίες του bankingnews

***  ΒΟΜΒΑ! Φόρτωσαν την ΕΛΛΑΔΑ με 110 δις χρέος!  Έγγραφα...

~  Μία διαχρονική αλήθεια υπάρχει στη χώρα μας. Από το 1945 μέχρι και το 2010 (αφήστε τα Μνημόνια) το έλλειμμα των κρατικών προϋπολογισμών αυτής της περιόδου ανέρχονταν στο ποσό των 237 δις ευρώ.
Οι ευθύνες των ξένων είναι δεδομένες. Οι ευθύνες όμως του εγχώριου πολιτικού συστήματος που κατέστρεψαν την παραγωγή είναι εξίσου σοβαρές.
Ωστόσο κάτι περίεργο συμβαίνει. Το εύλογο ερώτημα που θα έθετε ο καθένας από εμάς θα ήταν πως το δημόσιο χρέος θα έπρεπε να ήταν αντιστοίχου ποσού (237 δις) προκείμενου να καλυφθεί αυτή η διαφορά. Όμως όπως θα δείτε παρακάτω το συνολικό δημόσιο χρέος το 2010 ανέρχονταν στο ποσό των 340 δις ευρώ και το μέγα ερώτημα που τίθεται πλέον είναι ποιος και γιατί χρέωσε την χώρα επιπλέον 110 δις ευρώ από που για πιο λόγο και που πήγανε αυτά τα λεφτά;
 
 
 

 
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ για το ΧΡΕΟΣ και τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΕΣΜΑ! Ο ρόλος Καραμανλή...

~   Μας προκάλεσε εντύπωση αρχικά. Στη συνέχεια όμως όλα έδεσαν. Το 2010 και σύμφωνα με τον ισολογισμό που δημοσίευσε το γενικό λογιστήριο του κράτους, μάς κοινοποίησε (στους πολίτες) το σύνολο του δανεισμού της χώρας κατά κατηγορία και διάρθρωση.
Σύμφωνα με αυτό το στοιχείο και βλέποντας τον παρακάτω πίνακα το Ελληνικό δημόσιο το 2006 και επί κυβερνήσεως Καραμανλή εξέδωσε 3 αξιόγραφα τύπου SCHULDSCHEIN υπό το γερμανικό δίκαιο αξίας 850.000.000 ευρώ. Τα δυο ήταν 5ετους διάρκειας και το ένα 10ετούς.
Πρόκειται για μία μορφή γραμματίου που σκοπό είχε την κάλυψη του υπερμεγέθους ελλείμματος και τα οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμα στις αγορές.
Απορία;
Για ποιο λόγο έγινε η σύναψη τέτοιων συμφωνιών;
Για ποιο λόγο η αντιπολίτευση τότε δεν είπε τίποτα;
Μήπως γι αυτό είμαστε δέσμιοι των Γερμανών;
Καλό είναι να δοθούν απαντήσεις και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Αν είναι λανθασμένες οι πληροφορίες να το πουν. Αν δεν είναι να απολογηθούν.
Δείτε ΕΔΩ



*** ΤΡΟΜΟΣ στο ΜΑΞΙΜΟΥ!  Τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ αυτά ΡΙΧΝΟΥΝ την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

~  Η ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζονται τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν φαίνεται ούτε με κιάλια, καθώς τα στοιχεία δείχνουν… κατακρήμνιση της οικονομίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο πρώτο τρίμηνο του 2017 η οικονομία το ΑΕΠ κατέγραψε μείωση 0,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, ενώ σε τριμηνιαία σύγκριση (α' τρίμηνο 2017 προς δ' τρίμηνο 2016) το ΑΕΠ σημείωσε πτώση 0,1%.
Η ανάπτυξη υποχώρησε κατά 0,1% έναντι ύφεσης 1,2% το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016.
Αυτό προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς, ενώ τα προσωρινά στοιχεία θα ανακοινωθούν στις 2 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ήδη κατατέθηκε στη Βουλή, η ανάπτυξη είχε αναθεωρηθεί επί τα χείρω στο 1,8% του ΑΕΠ, έναντι 2,7% που ήταν η εκτίμηση στον προϋπολογισμό.
Μάλιστα, η πρόβλεψη είναι ακόμη χειρότερη και από της Κομισιόν που έχει προβλέψει 2,1% του ΑΕΠ.
newsbomb

***  Φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους: Έπιασαν 28χρονο για εμπρησμό!







~  Μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωριστεί το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε στην περιοχή ενώ στο νοσοκομείο παραμένουν οι δύο τραυματίες που εγκλωβίστηκαν στις φλόγες. Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έχει στα χέρια της έναν 28χρονο, που φέρεται να ευθύνεται για την καταστροφή.
Πρόκειται για έναν 28χρονο Έλληνα, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Κορίνθου. Ο 28χρονος συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς από αμέλεια, στην αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μασιάρι του δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων νομού Κορινθίας, η οποία εκδηλώθηκε στις 15:32, το Σάββατο  .- Ο 28χρονος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsITgr ο άνδρας έχει θερμοκήπιο στην περιοχή και το Σάββατο άναψε φωτιά για να κάψει χόρτα. Μάλιστα, ο ίδιος, επειδή θεώρησε ότι η φωτιά θα σβήσει μόνη της, δεν περίμενε καν στο σημείο και... έφυγε!

***  Πέθανε ο πρώην υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου 
Σε ηλικία 67 ετών - Είχε διατελέσει υφυπουργός στις κυβέρνήσεις Καραμανλή από το 2004 έως το 2009
Πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 67 ετών ο πρώην βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Παπαγεωργίου.
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1950 στην Άρτα και ήταν γιατρός. Διετέλεσε βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία από το 1989 ως το 2009, και χρημάτισε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2004 ως το 2009, καθ’ όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του και κάνει λόγο για έναν γιατρο και έναν πολιτικό με ήθος και ανιδιοτέλεια.
Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην βουλευτή και Υπουργού των Κυβερνήσεων της παράταξής μας, Γιώργου Παπαγεωργίου.
Τόσο ως γιατρός όσο και ως πολιτικός, υπηρέτησε με ήθος και ανιδιοτέλεια τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.
Πρόσφερε πολλά στο δημόσιο βίο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα.
Στους οικείους του εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια». 

Πηγή: Protothema.gr

***  Πήγαν να πετάξουν για το Μάντσεστερ αλλά κατέληξαν στα κρατητήρια της Καλαμάτας 
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ένας 38χρονος και μία 48χρονη, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μάντσεστερ Αγγλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν δύο Δελτία Ταυτότητας Ελληνικών Αρχών, τα οποία κατασχέθηκαν.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

***  Ανατίναξαν και μετά έκλεψαν ATM στην Κόρινθο 
Σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, άγνωστοι δράστες, προκάλεσαν έκρηξη σε τραπεζικό  μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) και αφαίρεσαν χρήματα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

***  Αναμμένα φώτα στη Λεΐκων 
Ανοιχτά μέρα νύχτα είναι τα τελευταία 24ωρα τα φώτα στις δημοτικές κολώνες στην οδό Λεΐκων, από το σχολείο Μπενάκη και πάνω.
Προφανώς έχει απορρυθμιστεί ο χρονοδιακόπτης, αλλά όπως μάθαμε, κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν αρμόδιους του Δήμου, αλλά τίποτα δεν έγινε. Άρα η επόμενη ελπίδα τους, ήταν η… ενημέρωσή μας! Β.Β.

***  Διέρρηξαν τον Άγιο Σάββα – Έκλεψαν μηχανήματα! 
Συνέβη και αυτό… Άγνωστοι διέρρηξαν τα ξημερώματα το νοσοκομείο Άγιος Σάββας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μετέφεραν τα ογκώδη, και ακριβά μηχανήματα και αποχώρησαν σαν κύριοι!
Οι δράστες διέρρηξαν το γαστρεντερολογικό και πνευμονολογικό τμήμα του πρώτου ορόφου του κεντρικού κτιρίου, ενώ φαίνεται ότι είχαν πλήρη εικόνα του χώρου. Οι διαρρήκτες πήραν γαστροσκόπια, κολονοσκόπια και άλλα εξαρτήματα και έφυγαν χωρίς πρόβλημα, και χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος, παρά τον όγκο των μηχανημάτων .
Στο σημείο βρίσκεται η σήμανση, ενώ δεν είναι γνωστό αν υπήρχαν κάμερες στους χώρους του νοσοκομείου που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δραστών.  skai.gr

***  Εκοιμήθη ο Ταξίαρχος ε.α. Αρχιμανδρίτης Νεόφυτος 
Ένας ξεχωριστός ιερέας έφυγε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, ο λόγος για τον Πατέρα Νεόφυτο, έναν ιερέα που πολλοί είχαν γνωρίσει αφού ήταν στρατιωτικός ιερέας.
Διαβάστε εδώ τη συνέντευξή που είχε παραχωρήσει πέρυσι στο «Θάρρος».
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο το απόγευμα 5.00 μμ στη Μονή του Βουλκάνου, όπου υπήρξε αδελφός και προηγούμενος.

***  Έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη στον κόσμο την Πέμπτη να βγει στο δρόμο 
Ο Μίκης Θεοδωράκης με κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα καλεί τον κόσμο να βγεις στις πλατείες όλης της χώρας την Πέμπτη.
Ακολουθεί το κείμενο:
Όλοι και όλες στο Σύνταγμα
Όλοι και όλες στις πλατείες των πόλεων της Ελλάδας
Πέμπτη 18/5 - 7 μ.μ.
Αντίσταση και Ανυπακοή στα μέτρα
όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος
 Ξέρουμε πολύ καλά ότι το κακό δεν θα σταματήσει, αν δεν το σταματήσουμε.
Παίξανε πολλοί με τα όνειρα του Ελληνικού Λαού.
Δεν πάει, όμως, άλλο.
Δεν μπορεί ο Λαός αυτός να είναι μια ζωή χαμένος στην απογοήτευσή του.
Δεν είναι δυνατόν μια ζωή να του λένε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και να περνάνε τα πάντα.
Ότι μια μικρή χώρα δεν μπορεί χωρίς τον κηδεμόνα της και τον Γερμανό της και να τον βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην κατοχή και την Γερμανο-αμερικανοκρατία.
Αυτές οι αντιλήψεις είναι ο ορισμός του ραγιαδισμού και της άνευ όρων παράδοσης.
Φτάνει πια.
Συνεχίζουμε!
Πριν έξι ακριβώς χρόνια, τούτες τις μέρες, ήρθαν αυθόρμητα και μαχητικά στο προσκήνιο οι πλατείες ενάντια στα μνημόνια.
Οι πλατείες, που δεν πρόδωσαν, δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα.
Άλλοι τις αδειάσανε.
Όμως τώρα ήρθε ξανά η ώρα οι πλατείες να ξαναγεμίσουν από τα ανεκπλήρωτα όνειρα των πολιτών.
Ήρθε η ώρα οι πλατείες να ξαναγεμίσουν με την αγανάκτηση και την οργή μας.
Τώρα όλοι και όλες, ακόμα κι αυτοί που είχαν ξεγελαστεί, είναι σοφότεροι και πιο ώριμοι.
Συνεχίζουμε, λοιπόν, πιο ενωμένοι και πιο μαχητικοί και κυρίως πιο αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εν λευκώ ανάθεση και την ερήμην μας λήψη αποφάσεων, που πάντα καταλήγουν εναντίον μας.
Όλοι και όλες θα είμαστε στην πλατεία, για να μην περάσουν τα μέτρα.
Όλοι και όλες καλούμαστε όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος σε μια οργανωμένη αντίσταση και ανυπακοή στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας, για να σταματήσουμε την λιτότητα, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.
Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες.
Για μια Ελλάδα λεύτερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αντιιμπεριαλιστική και πραγματικά δημοκρατική με το Λαό και τα νιάτα της αφεντικά στον τόπο μας.
Το κείμενο προσυπογράφουν οι :
Γεώργιος Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργος Βήχας, καρδιολόγος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκ των εμπνευστών και ιδρυτών του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.
Αποστόλης Δεδουσόπουλος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Περικλής Κοροβέσης, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος - Ακτιβιστής
Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου
Σπύρος Λαβδιώτης, Οικονομολόγος, συγγραφέας, πρώην στέλεχος της κεντρικής τράπεζας του Καναδά
Νίκος Μαγδαληνός, Ηθοποιός
Γιάννης Μαύρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα
Ναταλία Μηνιωτή,  Διδάκτωρ Θεατρολόγος
Μαρία Νεγρεπόντη-Δεληβάνη, Οικονομολόγος, τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, συνεργάτης του ΟΟΣΑ, τιμηθείσα επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς για τη δουλειά της
Γιώργος Ξένος,  Ζωγράφος
Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ηθοποιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος
Μάνια Παπαδημητρίου,  Ηθοποιός
Χρήστος Παπαθεοδώρου, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου
Γιάννης Ραχιώτης, Δικηγόρος
Γιώργος Ρωμανιάς, Νομικός
Σπύρος Σακελλαρόπουλος, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου
Άρης Σκιαδόπουλος,  Δημοσιογράφος
Μάνος Σπυριδάκης, Επίκουρος καθηγητής κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Στάθης Σταυρόπουλος, Σκιτσογράφος
Δημήτρης Τραυλός, καθηγητής Εργατικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών

***  Έκτροπα στη Βουλή από Κασιαδιάρη και Χρυσή Αυγή 
Επεισόδιο μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του Νίκου Δένδια στη Βουλή.
Όλα ξεκίνησαν όταν την ώρα που μιλούσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής επί του νομοσχεδίου πέρασε από μπροστά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Ο Ηλ. Κασιδιάρης με ύφος πεζοδρομίου τον προκάλεσε λέγοντάς του "δεν βλέπεις ότι μιλάω;".
Ακολούθησε πανδαιμόνιο και οι βουλευτές της Χ.Α. άρχισαν να απειλούν και να φωνάζουν. Βουλευτές των υπόλοιπων παρατάξεων κινήθηκαν προς το μέρος τους, ενώ ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας καλούσε την αστυνομική φρουρά να επέμβει και ανακοίνωσε στο βουλέυτή της ΧΑ ότι αποβάλλεται από την αίθουσα.
Ο τελευταίος άρχισε να απειλεί και να εκτοξεύει νερά.
Βγαίνοντας από την αίθουσα η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ο μεν Γιάννης Λαγός της Χ.Α. ισχυριζόταν ότι ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια, ενώ ο ίδιος ο δράστης έλεγε ότι «γαμ... μια αδ... για τα Μνημόνια και τα αίσχη που φέρνουν στη Βουλή». 
Video  :  Επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ Κασιδιάρη και Δένδια   ,  https://youtu.be/JlTY24b5ec4  .-

*** Παρουσιάζεται το βιβλίο της Ελένης Γαληνού ''Όσα δεν έγιναν λέξεις'' 
Το βιβλιοπωλείο ''Βιβλιόπολις'' και οι εκδόσεις ''Διόπτρα'' θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Ελένης Γαληνού  ''Όσα δεν έγιναν λέξεις'' - παρουσία της συγγραφέως -  σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου στις 8.30 μμ στο ''Καφέ-Σινέ'' (συνοικισμός Αρμένικα, Καλαμάτα). Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκπαιδευτικός Νινέτα Σωτηράκη.

*** Ο δρόμος προς την ανάπτυξη 
Αν ήταν ένα ή δυο οικονομικά δεδομένα, θα μπορούσε κανείς να μην δώσει ιδιαίτερη σημασία, να τα θεωρήσει ως ένα ακόμη αποτυχημένο ξεκίνημα της ανάκαμψης. Έχουμε ξεγελαστεί τόσες φορές στο παρελθόν. Έχουμε κάνει την επιθυμία μας πραγματικότητα. Να θυμηθούμε τον ισχυρισμό στη Βουλή του τότε πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου ότι το 2011 θα είναι το έτος της επιστροφής στην ανάκαμψη. Ή ακόμα τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ότι το 2014 ξεκίνησε η ανάκαμψη στην οποία, αλλοίμονο, έθεσε τέλος η εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στις 25 Ιανουαρίου 2015.
Όμως τα σημερινά δεδομένα μας δείχνουν, χωρίς αμφιβολία, ότι έχουμε φανερά και αδιαμφισβήτητα σημάδια ανάκαμψης:
- μείωση της ανεργίας σε χαμηλά 16 ετών
- μείωση του επιτοκίου    ελληνικών ομολόγων (επιτόκιο δανεισμού της χώρας  μας)
- Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής
- Αύξηση εξαγωγών και εισαγωγών
- αύξηση της έκδοσης οικοδομικών αδειών κατά 11%
- αύξηση 10% των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων
- πλεόνασμα κεντρικής κυβέρνησης της τάξης του 4,2%
- πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης της τάξης του 1%
- ορατό κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που θα μας εντάξει στη λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση και άρα στη δυνατότητα σχετικού φτηνού χρήματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
- επικείμενη χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων
Η μείωση της ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΤΑΤ και της   ΕΡΓΑΝΗ, είναι ρεκόρ 16 ετών. Από το 2001 είχαμε να δούμε τέτοιους αριθμούς. Θετικό κατά 92.132 θέσεις εργασίας είναι το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα για τον μήνα Απρίλιο 2017, τρίτο κατά σειρά μήνα που παρουσιάζει τέτοιο θετικό ισοζύγιο. Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει επίσης, ότι η πλειονότητα όσων μπαίνουν ξανά στην αγορά εργασίας, βρίσκουν κανονική δουλειά με πλήρη σύμβαση εργασίας, και όχι μερική απασχόληση δύο- τριών ωρών. Παρόλο που η ανεργία είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα (περίπου 22%), μια δυναμική φαίνεται να διαμορφώνεται και όλα δείχνουν ότι αυτή θα συνεχιστεί, τόσο με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε για τον τουρισμό, όσο και για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής. 
Οι οικοδομικές άδειες είναι, σε αριθμό, σε τετραγωνικά μέτρα και σε όγκο, στο πρώτο τρίμηνο του 2017, αυξημένες κατά 11,1% σε σχέση με αυτές του πρώτου τριμήνου του 2016. Φυσικά δεν θα ξεκινήσουν αμέσως οι κατασκευές, αλλά η αύξηση φανερώνει ότι κάποιοι ετοιμάζονται.
Στο χαμηλότερο ποσοστό της 5ετίας τα ελληνικά ομόλογα “συνεχίζουν να σπάνε τα ρεκόρ”. Οι επενδυτές αρχίζουν να ποντάρουν στην ανάκαμψη της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι τα ελληνικά ομόλογα γίνονται σημαντικά, λιγότερο επικίνδυνα από τα αντίστοιχα πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Αν, επιπλέον, επιτευχθεί στο άμεσο μέλλον και η μακρόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, πχ σε βάθος 40-50 ετών, τότε τα ελληνικά ομόλογα και το αξιόχρεο της χώρας θα αναβαθμιστεί. Όλες οι λεγόμενες “αγορές”, βλέπουν σήμερα ότι η Πορτογαλία, για παράδειγμα, διαθέτει μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ της για την εξυπηρέτηση του χρέους της (περίπου 4%) από ό,τι η Ελλάδα (περίπου 3,3%).
Η καλυτέρευση των οικονομικών στοιχείων, επέτρεψε ήδη  την αναγγελία μείωσης του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων, από 24% σε 13%, από 01-07-2017.
 Οι δείκτες φαίνεται ότι αρχίζουν να ευημερούν. Το θέμα είναι αυτή η ευημερία να αντιστοιχηθεί και να φανεί στην καθημερινή μας ζωή. Να περάσει η χώρα σε μια περίοδο σταθερότητας και κανονικότητας. Να μοιραστούν δίκαια τα οφέλη της ανάπτυξης και να οικοδομηθεί ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. 
 
*** Μα που είναι επιτέλους η Αντιπολίτευση;
 Τι κάνουν εκεί στη ΝΔ, κοιμούνται; Εδώ οι συντάξεις μειώνονται και εξαφανίζονται, τα μαγαζιά κλείνουν, ο κόσμος χάνεται και αυτοί είναι εξαφανισμένοι; Αυτά τα ερωτήματα ακούγονται  μέρα με τη μέρα και περισσότερο στα χείλη των πολιτών.
Στο πολίτευμά μας, την κοινοβουλευτική, αντιπροσωπευτική δημοκρατία, η αντιπολίτευση και δη η αξιωματική, όπως η ΝΔ, είναι θεσμός. Ερωτήσεις,  επερωτήσεις και ομιλίες στο Κοινοβούλιο, καταθέσεις προτάσεων για σχέδια νόμου, αρθρογραφία, συνεντεύξεις, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά κάνει η αντιπολίτευση αλλά , προφανώς οι πολίτες αισθάνονται ότι δεν είναι αρκετά. Θέλουν κάτι περισσότερο. Τι είναι αυτό;
Παραμονές του 1821, οι κάτοικοι της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, των Νησιών  είχαν πια κουραστεί να ζουν σκλαβωμένοι. Ήθελαν να αποτινάξουν τον Τουρκικό ζυγό και να δημιουργήσουν το δικό τους Κράτος, για το δικό τους Έθνος, για τους Έλληνες. Αυτό είχαν  κάνει λίγο νωρίτερα και άλλα έθνη της Ευρώπης.
Τον καιρό εκείνο, τον 18ο και 19ο αιώνα, όπως εξηγούν οι επιστήμονες κοινωνιολόγοι, όλες οι ανωτέρω κοινωνίες  παρουσίαζαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τα άτομα που τις αποτελούσαν συμμετείχαν σε τεκμηριωμένες συζητήσεις , που γίνονταν στις λέσχες, στα καφενεία, στην αρθρογραφία. Είχε δημιουργηθεί δηλαδή μια «δημόσια σφαίρα», μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και του εκάστοτε Κράτους, στην οποία προετοιμαζόταν κάθε πτυχή της νέου τύπου εξουσίας, της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.  Μέσα από τη  δημόσια σφαίρα οι άνθρωποι έμαθαν να αντιλαμβάνονται, την σημασία των εκλογών και τον κοινοβουλευτισμό , να κατανοούν την έννοια της αντιπροσώπευσης. Προετοίμασαν έτσι και το έδαφος των κοινωνιών στις οποίες ζούσαν, ώστε να γίνουν αποδεκτές οι διακηρύξεις του Διαφωτισμού περί ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αργότερα, με την ανάπτυξη των κοινωνιών,  η είδηση , δηλαδή η απάντηση στο ερώτημα «Που πάμε;» έγινε εμπόρευμα. Η «δημόσια σφαίρα» αντικαταστάθηκε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Και το Κράτος άρχισε να διαμορφώνει πολιτική, άρχισε να πράττει,  με βάση τα όσα διακινούσαν τα ΜΜΕ, που σταδιακά  έγιναν θεσμός, η τέταρτη εξουσία.
Φτάσαμε όμως στην εποχή «της κρίσης». Οικονομικής, πολιτικής, αξιακής. Πάντα σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους, μια «κρίση» δημιουργείται, διότι οι ανάγκες των ατόμων δεν ικανοποιούνται πλέον από την κοινωνία και το Κράτος. Καθημερινά γύρω μας ακούμε ανθρώπους να είναι δυσαρεστημένοι, αγανακτισμένοι, οργισμένοι. Θέλουν να βγουν από την ύφεση.  Θέλουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν. Αρχίζουν να επικοινωνούν και να αντιλαμβάνονται την επείγουσα κατάσταση.  Έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στους Θεσμούς, που οι ίδιοι κάποτε  δημιούργησαν. Στους πολιτικούς, στα κόμματα, στους δημοσιογράφους, στους δικαστικούς. «Που πάμε;» ρωτούν ο ένας τον άλλον.
Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε ενώπιον της δημιουργίας μιας νέας «δημόσιας σφαίρας», που θα προετοιμάσει το έδαφος για την έξοδο από την επείγουσα κατάσταση και τη μετάβαση στο νέο μας ελληνικό κράτος, για το οποίο θα είμαστε υπερήφανοι. Όταν  το ερώτημα «που πάμε;» αντικατασταθεί από το ερώτημα «εμείς τι κάνουμε;» θα έχουμε ήδη κάνει το πρώτο και κυριότερο βήμα για να βγούμε από την κρίση. Για να παραφράσω την γνωστή ρήση του Τζον Κέννεντυ: «Μη ρωτάς τι κάνει η Αντιπολίτευση για τη ζωή σου, να ρωτάς τι θα κάνεις εσύ για να αποκτήσεις την Αντιπολίτευση και την Κυβέρνηση (άρα τη ζωή) που θέλεις».
Διότι, όπως είπε και ο μεγάλος σύγχρονος φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γ. Χάμπερμας : «Όσο κάποιος ενώπιον μιας επείγουσας κατάστασης μόνο ελεεινολογεί, παραμένει και ο ίδιος σύμπτωμά της».  
Της Πιπίνας Π. Κουμάντου

***  Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος
Ένα δυστύχημα που βύθισε στο πένθος τρεις οικογένειες. Που σημειώθηκε για δεύτερη φορά στο ίδιο σημείο. Ένα δυστύχημα που τα αίτια που το προκάλεσαν παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Τα σενάρια που προκάλεσαν τη σιδηροδρομική τραγωδία στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (13.05.2017), όταν αμαξοστοιχία του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε σπίτι με αποτέλεσμα να χάσουν τρεις άνθρωποι τη ζωή τους κι άλλοι 11 να τραυματιστούν, είναι τρία, με επικρατέστερο εκείνο του ανθρώπινου λάθους.
Μέλη μικτής επιτροπής, στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, ερευνούν ήδη όλους τους παράγοντες που μπορεί να προκάλεσαν την τραγωδία και έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται το πρώτο πόρισμά τους. Τα τρία μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων βρίσκονται ήδη στο Άδενδρο.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τους νεκρούς και τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος
VIDEO : Τα καλύτερα των δελτίων  ,  https://youtu.be/5Ml6jEYT9BU .,-
 Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το Σάββατο στο Άδενδρο με τρεις νεκρούς και 16 τραυματίες.
Το πρώτο πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα αναμένεται να κατατεθεί έως την Παρασκευή. Για το σκοπό αυτό, ο διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), μετά από εντολή του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, για ταχύτατη διερεύνηση του δυστυχήματος, μετέβησαν στο σημείο του δυστυχήματος, όπου ήδη βρίσκονται κλιμάκια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και του ΟΣΕ για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών του τραγικού συμβάντος.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν καλά συντηρημένη με περίφραξη, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι είτε υπήρχε κάποιο εμπόδιο (π.χ. μια πέτρα στις γραμμές) είτε αστοχία υλικού.
~ «Είναι από τα χειρότερα (δυστυχήματα) που έχουμε δει», ανέφερε από το σημείο του συμβάντος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές Αρχές ενω σε εξέλιξη βρίσκεται και επιχείρηση αποκατάστασης της τροφοδοσίας της ηλεκτρικής ενέργειας στις γραμμές.
Τα τρία θύματα του δυστυχήματος είναι ένας γιατρός, ο οποίος υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ο μηχανοδηγός και ένας ελεγκτής της αμαξοστοιχίας.
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκφράζει ιδιαιτέρως τη θλίψη της για το γεγονός ότι ένας εκ των τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ήταν γιατρός και υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών εκλιπόντων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
~  1. Ανθρώπινο λάθος. Το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Ο οδηγός φέρεται να είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα που να οδήγησε στον εκτροχιασμό. Στο σταθμό του Αδένδρου τα τρένα χρησιμοποιούν την παρακαμπτήρια γραμμή κι όχι την κεντρική. Το όριο ταχύτητας είναι 60 χλμ./ώρα. Η αμαξοστοιχία μάλλον είχε μεγαλύτερη ταχύτητα με αποτέλεσμα όταν έφτασε στην «κλείδωση» των δύο γραμμών και έπρεπε να μπει στην παρακαμπτήριο εκτροχιάστηκε.
~2. Αστοχία υλικού. Να υπήρχε κάποιο πρόβλημα είτε στις ράγες είτε στις ρόδες της αμαξοστοιχίας, που να οδήγησαν στον εκτροχιασμό. Στο μικροσκόπιο θα βρεθούν οι εργασίες συντήρησης της μηχανής και των βαγονιών, αλλά και τυχόν εργασίες που έγιναν στις ράγες.
~ 3. Εμπόδιο. Να υπήρξε κάποιο «εμπόδιο» πάνω στις ράγες που να οδήγησε στον εκτροχιασμό. Εφόσον υιοθετηθεί το σενάριο, θα πρέπει να ερευνηθεί πώς βρέθηκε εκεί.
~
Σημειώνεται ότι κάνεις δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το δυστύχημα να έγινε κάτω από τη διαρκή πίεση που ασκείται στους μηχανοδηγούς να τηρούν πιστά τους χρόνους αναχώρησης και άφιξης των δρομολογίων.
"Είμαστε στη φάση της πλήρους διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος" δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας. Τόνισε δε, ότι, "μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι πρέπει να μας έχει δοθεί η πρώτη εκτίμηση του πορίσματος της επιτροπής".
Η κυκλοφορία διεξάγεται με μονή γραμμή (σ.σ. από την εναλλακτική γραμμή που υπάρχει), διότι, όπως σημείωσε ο γγ του υπουργείου "πρώτα πρέπει να απομακρυνθεί σταδιακά ο συρμός και αυτό έχει, ήδη, ξεκινήσει. Από σήμερα το πρωί βρίσκονται γερανοί στο σημείο, προκειμένου να απομακρυνθεί σταδιακά ο συρμός".
~ 21 Οκτωβρίου 2005: Η αμαξοστοιχία Ιντερσίτι 71, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Αθήνα, εκτροχιάστηκε στο σταθμό του Αδένδρου. 13 επιβάτες τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών βρέφος 18 μηνών.
~ Βίντεο : Διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ για εκτροχιασμό τρένου   , https://youtu.be/A_G4yY1FHqE  .-
"Ένα κομμάτι του συρμού είναι μέσα στο κτίριο, θα συνοδευτεί και με την κατάρρευση του κτιρίου. Υπάρχουν ειδικοί μηχανικοί, έχει ειδοποιηθεί και η ΓΑΙΑΟΣΕ για να δούμε τον τρόπο που θα γίνει η κατάρρευση του σπιτιού για να μην υπάρχουν προβλήματα. Αυτό θα γίνει εντός της ημέρας. Ταυτόχρονα οι γερανοί είναι εκεί για την απομάκρυνση των συρμών και τη μεταφορά τους στα μηχανοστάσια. Μέσα στο επόμενο διήμερο αναμένεται να αποκατασταθεί η γραμμή και στο επόμενο δεκαήμερο να αποκατασταθεί και η ηλεκτροκίνηση της γραμμής", επισήμανε. Στόχος –υπογράμμισε ο κ. Βούρδας– είναι μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία.
Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Κυριακή (14.05.2017), τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το δυστύχημα έφερε ένας συνδυασμός πραγμάτων και τόνισε πως μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και θα ξέρουμε τι ακριβώς έγινε. Ο κύριος Πετράκης δεν θέλησε να αναφερθεί στα όσα λέγονται για ακατάλληλη σήμανση που πιθανότατα παγίδευσε τον έμπειρο μηχανοδηγό. ''Το σιδηροδρομικό δίκτυο σε εκείνο το σημείο λειτουργεί επί 12 χρόνια χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ήταν μια πολύ κακή συγκυρία και θα βρούμε τις αιτίες της'' κατέληξε.
Β~ Όπως είπαν πάντως οι υπεύθυνοι της εταιρείας στο NewsIt.gr, από τις πρώτες έρευνες στο σημείο της τραγωδίας, διαπιστώνεται πως το βασικότερο αίτιο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο μηχανοδηγός. ''Όλα δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινο λάθος, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται και εντός της ημέρας θα έχουμε καλύτερη και ασφαλέστερη εικόνα για τα αίτια'' μας επισήμαναν χαρακτηριστικά
 ~*  Το χρονικό της τραγωδίας
Η αμαξοστοιχία Inteciti I/C58 είχε αναχωρήσει στις 16:18 από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Στα πέντε βαγόνια υπήρχαν 70 επιβάτες και πέντε άτομα προσωπικό. Περίπου στις 21:30 έκανε την προγραμματισμένη στάση στο Πλατύ Ημαθίας. Συνέχισε το δρομολόγιο προς τη Θεσσαλονίκη. Μπαίνοντας στο σταθμό του Αδένδρου -όπου δεν προβλεπόταν στάση- η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε. Απείχε μόλις 20 λεπτά της ώρα από τον προορισμό της.
Βίντεο : Ντοκουμέντο: Πρώτες εικόνες μετά τον εκτροχιασμό τρένου , https://youtu.be/75D6pnJ8hIg .-
~ Στις 21:45 ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Το τρένο είχε εκτροχιαστεί και η μηχανή διαπέρασε ένα παλιό κτίριο του ΟΣΕ στο σταθμό. Ήταν μία αποθήκη ενώ στον πάνω όροφο διέμεναν δύο νεαροί, οι οποίοι δεν έπαθαν το παραμικρό. Aυτόπτης μάρτυρας, ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του 'Αδενδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε το σπίτι του γείτονά του επισήμανε: "Είδα το χάρο με τα μάτια μου. Άκουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τραίνο να πλησιάζει και να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου", είπε χαρακτηριστικά.
Βίντεο : Εκτροχιασμός τρένου: επιβάτες που σώθηκαν, https://youtu.be/5TSjb7NtKgE  .-
~ Άμεσα στο σημείο έφτασαν 28 διασώστες και τρεις κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα. Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών επιχείρησαν ακόμα 21 οχήματα της Πυροσβεστικής με 60 πυροσβέστες, καθώς και 15 αξιωματικοί και 75 άντρες της Αστυνομίας και της Τροχαίας.
~ Δυο υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ένας επιβάτης σκοτώθηκαν. Νεκροί είναι ο 50χρονος οδηγός της αμαξοστοιχίας, Ματθαίος Καλόπουλος με καταγωγή από την Αθήνα, ο 56χρονος ελεγκτής Αριστείδης Καλαμπαλίκης με καταγωγή από τη Λάρισα (ανασύρθηκε ζωντανός αλλά έχασε τη μάχη την Κυριακή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης) και ο 44χρονος γιατρςό του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας, Δημήτρης Μικρόπουλος.


*** Αθλητική ενημέρωση

***  Στα πλέϊ οφ της Σούπερ Λίγκας  : Η ειδική βαθμολογία:
1.ΠΑΟΚ 2 / 2.Παναθηναϊκός 1 / 3.ΑΕΚ 0 / 4.Πανιώνιος 0

1η αγωνιστική  Κυριακή 14-05-2017  :
 ***  ΠΑΟΚ -ΑΕΚ  0-1 , (0-1) .- ^

 
Τα γκολ : 10΄  Ντίντακ ,
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος
 Κάρτες : Χριστοδουλόπουλος , Μάτος , Μάνταλος , ΄Σιμόες , Μπακασέτα , Ενρίκε , Πέλκας , Ντίντακ , Κάμπος Αϊντάρεβιτς .-
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα(Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ(Ενρίκε ) ,  Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Πέλκας και Πρίγιοβιτς
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος(Γιόχανσον) , (Μπακασέτα) , Αραούχο
Βίντεο από τον αγώνα  ... :
~* ΠΑΟΚ-ΑΕΚ πλέϊ οφ  Α΄ ημίχρονο  0-1   το γκολ  14/05/2017:
~* ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  0-1  Δηλώσεις φάσεις γκολ πλεϊ οφ  14/05/2017:
https://youtu.be/HZiP5Enopyk  .-

*** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 , (0-1).- ^
Τα  γκολ : 38΄ Μπέργκ , 56 ΄  Μασούρας 
Διαιτητής είναι ο Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας), με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας), Χρήστο Ακρίβο (Αθήνας) και τέταρτος είναι ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής).
Κάρτες κίτρινες : Ρισβάνης , Σιώπης , Κλωναρίδης , Μπέργκ , Ζέκα(κόκκινη) , Μολέδο,  Ρέϊς ,
Κάρτες : 12΄ αποβολή με κόκκινη ο Ζέκα  .- { Ο Μασούντ πήρε με φανταστικό τρόπο την μπάλα, ο Ζέκα τον τράβηξε και τον έριξε στο έδαφος λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Στυλιαρά να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον χαφ των φιλοξενούμενων.} ,
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας(Λάμπρου), Μασούντ(Σαββίδης), Μπεν, Γεσίλ.
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι Μπαντής, Λάμπρου, Γκιοατά, Μπάλλας, Ταπόκο, Αντωνιάδης, Σαββίδης.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μέστο(Ρέις), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού, Βιγιαφάνιες(Μαρινάκης), Κλωναρίδης(Λέτο), Μπεργκ.
Στον πάγκο βρίσκονται οι Στιλ, Ευαγγέλου, Λέτο, Ρέις, Μολίνς, Μαρινάκης, Χατζηγιοβάνης.
Βίντεο από τον αγώνα  ...: 
 ~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1  δηλώσεις γκολ πλεϊ οφ  14/05/2017: https://youtu.be/kDtaTY7iq5I .-

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Κυριακή

 Πανιώνιος–Παναθηναϊκός 1-1
(56΄ Μασούρας - 38΄ Μπεργκ)
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Σιώπης, Ρισβάνης - Μπεργκ, Κλωναρίδης, Μολέδο, Ρέις
Κόκκινες: 12΄ Ζέκα
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (70΄ Λάμπρου), Μασούντ (90΄+5 Σαββίδης), Μπεν, Γεσίλ (81΄ Ταπόκο).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Μέστο (75΄ Ρέις), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού, Βιγιαφάνιες (32΄ Μαρινάκης), Κλωναρίδης (62΄ Λέτο), Μπεργκ.

***  Πρόβλημα στον ΠΑΟ με Βιγιαφάνες που υπέστη βαρύ διάστρεμμα
Χάνει τα υπόλοιπα πλέι οφ;
~ Άσχημα τα νέα που έρχονται από τον τραυματισμό του Λούκας Βιγιαφάνες, καθώς ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού αποχώρησε με βαρύ διάστρεμμα από την πρεμιέρα των πλέι οφ στη Νέα Σμύρνη.
Μόλις στο 27ο λεπτό ο Βιγιαφάνιες τραυματίστηκε σε μια στη φάση όπου τον μάρκαρε ο Μασούντ. Ο άσος του τριφυλλιού δεν κατάφερε να συνεχίσει και στο 32’ έγινε αν αναγκαστική αλλαγή από τον Μαρινάκη.
Η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου έκανε λόγο για βαρύ διάστρεμμα, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να χάσει και τις υπόλοιπες πέντε αγωνιστικές.
Τα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό εν όψει της συνέχειας (εντός με ΠΑΟΚ την Τετάρτη 17/5) γίνονται ακόμη πιο σοβαρά, καθώς μέσα σε όλα ο Ζέκα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα (στο 12ο λεπτό με τον Πανιώνιο) και ο Οσμάν Κουλιμπαλί έχει τεθεί νοκ άουτ με λοίμωξη του αναπνευστικού. Newsroom ΔΟΛ


ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1
(10΄ Ντίντακ)  
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Μάτος, Κάμπος, Ενρίκε, Πέλκας-Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Ντίντακ. Μπακασέτας.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος (46' Κίτσιου), Βαρέλα (67' Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας,Τσίμιροτ, Κάμπος (58' Ενρίκε), Πέλκας, Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος (72΄ Μπακασέτας), Μάνταλος (72' Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62' Αλμέϊδα).

Η βαθμολογία στα πλέι οφ
1. ΑΕΚ 3
2. ΠΑΟΚ 2
3. Παναθηναϊκός 2
4. Πανιώνιος 1

Η 2η αγωνιστική (17/05)
ΑΕΚ - Πανιώνιος 18:15
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 20:30

*** ΄Β΄ ΕΘΝΙΚΗ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Παρασκευή 12/05/2017 : ΚΑΛΟΝΗ-ΧΑΝΙΑ 0-1  .- ^
Σάββατο 13/05/2017 : ΟΦΗ-ΑΡΗΣ  1-1 .- ^
Κυριακή 14/05/2017 :
 ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   3-0  α.α.  .-^
ΛΑΜΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-0 , (0-0) . - ^
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ  1-0 , (1-0)  .-^
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΚΑΛΙΘΕΑ   1-0 .- ^
ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ-ΣΠΑΡΤΗ  -   ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ .-^
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ     , (1-1) .-
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΈΡΑΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  3-0 .- ^

*** Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ 3ος  ΟΜΙΛΟΣ :
Κυριακή 14-05-2017  29η  αγωνιστική  :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ-ΑΧΑΪΚΗ   1-2 .- ^
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ   2-0 .- ^
ΘΗΒΑ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ   3-1 .- ^
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΡΓΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ    1-1 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ-ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ  3-1 .- ^
ΧΑΛΚΙΔΑ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  1-1 .- ^
Επόμενη αγωνιστική (30η)
Aχαϊκή – Ζευγολατιό
Αστέρας Αμαλιάδας – Θήβα
Αιολικός – Δόξα Μεγαλόπολης
Παναρκαδικός – Φωστήρας
Παναργειακός – ΠΑΟ Βάρδας
ΠΑΟ Λουτρακίου – Χαλκίδα
Ένωση Ερμιονίδας – Παναχαϊκή
Ρεπό: Τσικλητήρας Πύλου.

*** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας Κυριακή 14-05-2017 :
Ολοκληρώθηκε σήμερα και η 30η τελευταία αγωνιστική στο Πρωτάθλημα της Α' Τοπικής. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα, και η τελική βαθμολογία έχουν ως εξής:
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜ 30η  αγωνιστική :
ΑΝΔΡΟΥΣΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-2  .- ^
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ   7-0 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  0-2 .-^
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  3-1 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ε. ΑΒΙΑΣ   1-3 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ-ΑΟ.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-3  α.α.  .- ^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ   1-2  .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  2-1 .- ^
H βαθμολογία
1. Π.Σ. Καλαμάτα 76
................................................................................
2. Aναγέννηση Παραλίας 70
3. Πανθουριακός 62
4. Πάμισος Μεσσήνης 62
5. AO Φαραί 52
6. ΑΟ Κυπαρισσίας 48
7. Εθνικός Μελιγαλά 42
8. Μιλτιάδης Πύργου 40
9. Εράνη Φιλιατρών 36
10. Απόλλων Καλαμάτας 34
11. Ολυμπιακός Καλαμάτας 32
12. ΑΟ Διαβολιτσίου 32
13. Ανδρούσα 27
14. Τέλλος Άγρας 26
..............................................................................
15. ΑΕ Αβίας 19
16. Αστέρας Αρφαρών 5

*** Σάββατο 13/05/2017  2ος  αγώνας :

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    77-84   .- ^
Τα δεκάλεπτα: 14-24, 41-43, 55-67, 77-84   .-

*** Κυριακή 14-05-2017 2ος  αγώνας :

ΑΕΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  71-70 , (56-57) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  :  17-22, 37-44, 56-57, 71-70
Διαιτητές: Αναστόπουλος Π.-Σώμος-Μαγκλογιάννης
ΑΕΚ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Ούκιτς 8, Λαρεντζάκης 5 (1), Νιούλεϊ 6 (2), Μαυροειδής 12 (6 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 4 (1/6 σουτ), ΜακΓκραθ 2 (1/5 σουτ), Ελόνου 4, Μιλόσεβιτυς 14 (1/5 τρίπ., 6 ριμπ., 4 ασ.), Ντίξον 4 (2/11 σουτ), Σάκοτα 12 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Φελντέιν 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Μπουρούσης 6 (8 ριμπ.), Σίνγκλετον 19 (11 ριμπ.), Καλάθης 4 (1/7 σουτ), Ρίβερς 5 (1 τρίπ.), Τζέιμς 2, Παππάς 11 (1), Γκιστ 11 (6 ριμπ.), Γκάμπριελ 2.
~  Έτσι, η Ένωση έκανε το 1-1 στη σειρά. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της επί του Παναθηναϊκού από το 2008 .-

***  Αρχίζουν αύριο οι δοκιμές της Καλαμάτας-Mε Παπαδόπουλο η απονομή 
Με τον αγώνα στην Ανδρούσα η Καλαμάτα ολοκληρώνει σήμερα τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις και στέφεται και τυπικά πρωταθλήτρια Μεσσηνίας, αν και η απονομή θα γίνει στο πλαίσιο φιλικού παιχνιδιού και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προκειμένου η επιβράβευση των κόπων μιας χρονιάς να γίνει εντός έδρας και παρουσία του ανθρώπου που βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια και δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο Σταύρο Παπαδόπουλο.
Από την άλλη, την εβδομάδα που έρχεται οι «μελανόλευκοι» θα ρίξουν το βάρος τους σε ένα διαφορετικό κομμάτι, στην αναζήτηση ταλέντων που είτε θα ενσωματωθούν στα τμήματα υποδομής, είτε θα είναι σε θέση να βοηθήσουν άμεσα την ανδρική ομάδα του χρόνου στις υποχρεώσεις της στη Γ’ Εθνική.
Θα γίνουν τρεις ανοικτές προπονήσεις, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 5.30 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού που αφορούν ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές από 15 έως 22 ετών. Η ανταπόκριση αναμένεται ότι θα είναι μεγάλη, με τους υπεύθυνους της Καλαμάτας να τονίζουν όμως ότι απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η ενημέρωση και εξασφάλιση της συναίνεσης του σωματείου στο οποίο ανήκουν οι παίκτες.   
***  Τερμάτισε στον 18ο Ευχίδειο Άθλο μήκους 107,5 χιλιομέτρων ο Βασίλης Κουμανάκος 
Στον 18ο Ευχίδειο Άθλο , μήκους 107,5 χιλιομέτρων, με εκκίνηση από τις Πλαταιές στις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και τερματισμό χθες Σάββατο το μεσημέρι  στους Δελφούς συμμετείχε ο δρομέας Βασίλης Κουμανάκος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός Καλαματιανός. Συγχαρητήρια, αν μη τι άλλο, για την επίπονη προσπάθεια του, την οποία και ολοκλήρωσε!!!

***    Ταυτοποιήθηκαν 23 χούλιγκαν της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ  Για τα επεισόδια του τελικού
Η έρευνα των Υποδιευθύνσεων Αντιμετώπισης της Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία 23 χούλιγκαν της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που συμμετείχαν στα επεισόδια πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Πρόκειται για 15 οπαδούς της ΑΕΚ και άλλους 8 του ΠΑΟΚ. Ανάμεσά τους φέρεται να είναι και ο δράστης που φαινόταν σε φωτογραφίες με μαχαίρι να πλήττει αντίπαλο οπαδό, πάνω στην πεζογέφυρα του γηπέδου.
Αρχικά οι αστυνομικοί τον είχαν αναζητήσει στο σπίτι του στην Αθήνα και αργότερα στον Βόλο, όπου τον εντόπισαν στο νοσοκομείο της πόλης με τραύματα από μαχαίρι στα πόδια. Πρόκειται για σεσημασμένο ταραξία των γηπέδων, καθώς είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για παρόμοιες ενέργειες.
Newsroom ΔΟΛ

***  Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Η υπομονή μας τελείωσε»
Κατά του προέδρου του Ερασιτέχνη
~ Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος προέβησαν σε κοινή δήλωση με την οποία καλούν τον Δημήτρη Μπαλτάκο, πρόεδρο του Παναθηναϊκός ΑΟ, να σεβαστεί την ιστορία τους στον σύλλογο, σταματώντας να χρησιμοποιεί το όνομα της οικογένειάς τους για να εξυπηρετεί τα προσωπικά του συμφέροντα.
Αναλυτικά η δήλωση:
«Mε περίσσια υπομονή παρακολουθούμε το τελευταίο εξάμηνο τον νυν Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να χρησιμοποιεί το όνομα της οικογένειας μας για τη δημιουργία εντυπώσεων και για να εξυπηρετήσει διάφορους προσωπικούς σκοπούς του.
Γνωρίζουμε ακριβώς τους λόγους της κάθε του κίνησης και γι’αυτό ακριβώς τον καλούμε να σεβαστεί την Ιστορία μας στον Σύλλογο και να σταματήσει εδώ.
Η ανοχή μας τελείωσε.
Με Παναθηναϊκούς Χαιρετισμούς
 Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος».
Newsroom ΔΟΛ


*** VIDEO  Ελλάδα Η φύση έχει πάντα λύση !!
~**ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ  1  2017 :
 https://youtu.be/afH3HB0eMKQ  .-
~** Λίμνη Τσιβλού  2   2017 :
Και  Ελληνική Λύση μέσα από την  φύση με την πρωτοπαθή παραγωγή  !!!
~* Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αρφαρών 8/5/2017 Εσπερινός εορτασμός Αγίου Χριστόφορου προστάτη οδηγών
: https://youtu.be/KxzhqOV90bM .-
~*Εξωκλήσι Άγιος Νικόλαος Αρφαρών εσπερινός  αρτοκλασία  8/5/2017: https://youtu.be/UyFGqb_Ulhk  .-
~* Ι. Ν.  Αγίου Νικολάου Αρφαρών εσπερινός 8/5/2017:
~* Άγιος Νικόλαος εξωκλήσι Αρφαρών 8/5/2017  αρτοκλασία:
~* Άνω Αρφαρά οικία Περ.  Κ.  Αγγελή  13/05/2017:
~* Ι. Ν. Αγίου Νικολάου  Ανω  Αρφαρά  13/05/2017:

***

~~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-  

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .-  
  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-   
 ~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-

 ~~ *  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~
*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .-  

~ *ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~*  

 ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
 ~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .- 
  ~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .-  
  ~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
  ~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .- 
  ~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .-  
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-

  
~
* **   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5580  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3587   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3599  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikasposts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.766  βίντεο   .-  

  

~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: