ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008 ....

Είπε ένας Γέροντας: «Η γαστριμαργία είναι μητέρα της πορνείας». Είπε επίσης: «Αυτός που κυριαρχεί στην κοιλιά του μπορεί να κυριαρχή και στην πορνεία και στη γλώσσα».Γεροντικόν

 
 


  ~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~
 
 

~ 10 Σεπτεμβρίου
Αποστόλων (Ο΄) Απελλού, Λουκά και Κλήμεντος. Μαρτύρων Ιάς, Μηνοδώρας, Μητροδώρας, Νυμφοδώρας (1) (†305-311), Ευδοκίας και Βαρυψαβά. Οσίου Πέτρου επισκόπου Νικαίας. Αγίας Πουλχερίας της παρθένου.
(1)Οι Άγιες Μηνοδώρα, Μητροδώρα, και Νυμφοδώρα, ήταν αδελφές και από μικρή ηλικία αφοσιώθηκαν στον Κύριο. Οι αρετές τους τις έκαναν αγαπητές στους χριστιανούς. Πήγαν σε μία τοποθεσία όπου ανάβλυζαν τα θερμά νερά των Πυθιών, όπου και ασκήτεψαν στην εγκράτεια. Έλαβαν από το Θεό το χάρισμα να τελούν θαύματα. Θεράπευσαν πολλούς χριστιανούς και για τη δράση τους αυτή συνελήφθηκαν και οι τρεις. Δεν φοβήθηκαν όμως και με θάρρος ομολόγησαν την πίστη τους στο Θεό. Βασανίστηκαν φρικτά, και παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο. Όταν μάλιστα ρίχτηκαν τα λείψανά τους στη φωτιά μία δυνατή βροχή την έσβησε. ~
Σήμερα 10/09/2017 εορτάζουν:
Αγίες Μηνοδώρα, Μητροδώρα και Νυμφοδώρα, Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης και οι συν αυτώ Άγιοι Αρχιερείς Γρηγόριος Κυδωνιών, Αμβρόσιος Μοσχονησίων, Προκόπιος Ικονίου, Ευθύμιος Ζήλων καθώς και οι κληρικοί και λαϊκοί που σφαγιάσθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή
~ Ἦχος α’.
~ Τὸν τρισάριθμον σύλλογον καὶ θεόπλοκον τῶν αὐτάδελφων παρθένων στέψωμεν θείαις ᾠδαῖς· ἀνδρικῶς γὰρ τὸν ἐχθρὸν κατετροπώσαντο· ὅθεν προϊστάντι ἡμῶν τῶν βοώντων ἐκτενῶς· χαῖρε, σεμνὴ Μηνοδώρα, σὺν Μητροδώρα τῇ θείᾳ καὶ Νυμφοδώρα τῇ θεόφρονι.
~* Απολυτίκιο Αγ. Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας - 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/cKaepWF5Q-0  .-

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....
*** Περιήγηση της ομάδας «Πάμε Βόλτα» στο λιμάνι Καλαμάτας 
Μέχρι και πριν πενήντα χρόνια το λιμάνι της Καλαμάτας ήταν πολύβουο και με αυθεντική λαϊκή ψυχή. Πύλη εισόδου και εξόδου, πέρασμα και σταυροδρόμι για αγαθά και ανθρώπους απ' όλη τη γη. Το λιμάνι υποδέχθηκε και αποχωρίστηκε βασιλιάδες, πρέσβεις, καπετάνιους, ναυτικούς, πρόσφυγες και ανθρώπους του μόχθου.
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, η Ομάδα «Πάμε Βόλτα» διοργανώνει περιήγηση στο χρόνο και στους δρόμους του λιμανιού. Θα αφηγηθεί ιστορίες ανθρώπων, κτηρίων και τοπόσημων και θα ιχνηλατήσει τα ''κόκκινα φανάρια'' του...
Σημείο και ώρα συγκέντρωσης η παιδική χαρά στο καφενείο Γκούνη στις 7.00 μ.μ.
Στο τέλος της διαδρομής οι συμμετέχοντες στην περιήγηση θα κατευθυνθούν στο χώρο, όπου στις δεκαετίες του '50 και του '60 υπήρχε το ουζερί του μπάρμπα-Μήτσου, στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, για τη συνέχεια της εκδήλωσης.
Στις 8.15 μ.μ. θα προβληθεί εκπομπή, όπου είχε προβληθεί και παλαιότερα στην ΕΤ-2,  με αποσπάσματα του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου με τίτλο "Ταξιδάκια αναψυχής" (ταξίδια καλοκαιρινών διακοπών και εκδρομών με τα πλοία της γραμμής) σε επιμέλεια του δημοσιογράφου Άρη Μαλανδράκη.
Στις 9 μ.μ. θα γίνει ψήσιμο σαρδέλας - θα προσφερθεί δωρεάν στους συμμετέχοντες - και όλοι θα μάθουν για το κάποτε υποτιμημένο ψάρι από τη μαγείρισσα Γεωργία Κουτσούκου και τον τροφογράφο «Γαστροναύτη». Το αφήγημα θα έχει τίτλο ''μικρή στο μάτι...''.
Στις 9.45 μ.μ. θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια για τη θάλασσα σε επιμέλεια του Πέτρου Κατσούλη.
Πληροφορίες δίνονται στο 6936-518550

***  Οι αιτήσεις για το Μεταπτυχιακό: «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές» 
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τον τίτλο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές», το οποίο διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, που εδρεύει στη Καλαμάτα, ανακοινώνει την προκήρυξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο εν λόγω ΠΜΣ για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018 για πενήντα (50) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018: έως 28 Σεπτεμβρίου 2017.
Πληροφορίες: http://ham.uop.gr/pms-neoterik

***  Ο Κωστής Μαραβέγιας σε μία συναυλία για τη χαρά και την ελπίδα- Τα ονόματα των νικητών για τις διπλές προσκλήσεις από το «Θάρρος» 
Ο αγαπημένος όλων, Κωστής Μαραβέγιας, έρχεται στην Καλαμάτα να μας συνεπάρει για ακόμα μια φορά σε μία συναυλία που δεν θέλει κανείς να χάσει. Ο κόσμος τον εκτιμά και τον ακολουθεί για πολλούς λόγους. Αφήνεται χωρίς δεύτερη σκέψη, για δύο ώρες, να ταυτιστεί μαζί του, και να ενστερνιστεί την αισιοδοξία του, που τη διατηρεί ακέραια σε πείσμα των καιρών.
Τη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, θα ζήσουμε ακόμα μια βραδιά με βασικό μήνυμα τη μουσική, την αγάπη, τη χαρά και την ελπίδα!
Τραγούδια από το ξεκίνημά του μέχρι το τελευταίο του album με τις ιστορίες του “Καταστρώματος”. Αλλά όχι μόνο. Ένα μουσικό παιχνίδι με αυτά τα  τραγούδια  που ο Κωστής αγαπά πολύ. Ένα μουσικό σύμπαν με τραγούδια ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του Κωστή Μαραβέγια και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: Νίκος Αγγλούπας (ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο, ηλεκτρικό πάσο), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι) και Κρίτωνας Μπελλώνιας (κρουστά, τύμπανα).
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ προπώληση, 15 ευρώ ταμείο, 10 ευρώ ΑΜεΑ – ανέργων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
https://www.ticketservices.gr/event/kostis-maravegias-kalamata/
και
http://tickets.public.gr/event/kostis-maravegias-kalamata/
Οι 3 τυχεροί για τις διπλές προσκλήσεις είναι οι:
Σαχλά Αντιγόνη
Βάγιας Παναγιώτης
Παπαδάκου Έφη 

*** Αδίστακτος ο Αιγύπτιος που σκόρπισε τον τρόμο στην Καλαμάτα (αποκλειστικές φωτογραφίες ) 
Ληστείες, απόπειρες βιασμού, βιασμοί και πολλά άλλα στο παρελθόν του
Άγιο είχαν το απόγευμα της Πέμπτης τόσο οι αστυνομικοί που συνεπλάκησαν με τον 28χρονο σεσημασμένο Αιγύπτιο, όσο και πολίτες, καθώς απέδειξε ότι ήταν αδίστακτος, χρησιμοποιώντας με μεγάλη ευκολία το μαχαίρι που είχε κλέψει από ψαρά.
Ο ένας αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας εκτός κινδύνου, με τραύμα από το μαχαίρι στο μέτωπο και στον ώμο, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός της ΔΙΑΣ στάθηκε ακόμα πιο τυχερός, καθώς ο 28χρονος προσπάθησε να τον μαχαιρώσει στην αριστερή θωρακική χώρα, όμως για καλή του τύχη φορούσε αλεξίσφαιρο και αυτό τον έσωσε.
Με απίστευτα μεγάλο για την ηλικία του ποινικό μητρώο, ο 28χρονος Αιγύπτιος, έχει καταδικαστεί για ληστεία, απόπειρα βιασμού, έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ενώ και πρόσφατα σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού σε ανήλικη στην Καλαμάτα.
Με κάθε τρόπο αποδείκνυε ότι είναι επικίνδυνος, αλλά παρά ταύτα, κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, παρά τo ότι είχε ζητηθεί από τις αστυνομικές αρχές και τον Εισαγγελέα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του μετά και από περιστατικό εις βάρος Γαλλίδας, στην Καλαμάτα, τον Αύγουστο.
Χθες ο 28χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος άσκησε εναντίον του δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελεσθείσα κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία, ληστρική κλοπή, απόπειρα βιασμού για το περιστατικό με την ανήλικη προ ημερών και  αντίσταση κατά της αρχής από δράστη που οπλοφορούσε, ενώ τα πρόσωπα κατά των οποίων στράφηκε διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο. Για να απολογηθεί στον Ανακριτή, ζήτησε προθεσμία και θα παρουσιασθεί ενώπιόν του την Τρίτη.
  Το χρονικό
Το επεισόδιο με τον 28χρονο την Πέμπτη, ξεκίνησε περίπου στις 6.30 το απόγευμα. Ευρισκόμενος στο λιμάνι της Καλαμάτας, πλησίασε ζευγάρι που περπατούσε με το παιδί τους και άρπαξε από το κεφάλι του άντρα τα γυαλιά ηλίου. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν, τράπηκε σε φυγή.
Σχεδόν μια ώρα μετά, στην οδό Γ. Παπανικολάου, η οποία είναι παράλληλη της οδού Κρήτης και καταλήγει στην οδό Ηρώων, πλησίασε μια γυναίκα, η οποία βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο και από το ανοικτό παράθυρο της άρπαξε από τα χέρια ένα ζευγάρι παπούτσια που κρατούσε. Έφυγε και πάλι τρέχοντας και ακολούθως πήγε στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και από ψαρά που ψάρευε, άρπαξε το μαχαίρι που είχε και τράπηκε σε φυγή.
Όλη αυτή την ώρα  περιφερόταν στην παραλία και στην ακροθαλασσιά, με αρκετό κόσμο να προβληματίζεται από τον τρόπο που κινείτο. Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα, φαίνεται ο δράστης, πριν την συμπλοκή του με τους αστυνομικούς, να περπατάει στη θάλασσα κρατώντας ένα ζευγάρι παπούτσια, τα οποία πιθανότατα είναι αυτά που είχε κλέψει από τη γυναίκα. Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως είδαν ανάμεσα στα παπούτσια να κρύβει ένα μαχαίρι.
  Αδίστακτος και επικίνδυνος
Στη συνέχεια επέστρεψε στο λιμάνι, όπου εκεί τον είδε η σύζυγος του άντρα που του είχε κλέψει τα γυαλιά ηλίου και προσπάθησε να του τα πάρει. Αυτός την απώθησε βίαια και προσπάθησε να φύγει. Ο άντρας επιχείρησε να τον κυνηγήσει, όμως ο 28χρονος σταμάτησε και τον απείλησε με μαχαίρι. Το περιστατικό είδαν πεζοί λιμενικοί, οι οποίοι προσέτρεξαν και τους οποίους επίσης απείλησε με το μαχαίρι και τράπηκε σε φυγή.  Άρχισε η αναζήτησή του από όχημα του λιμενικού, δύο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά του Τμήματος και της Ασφάλειας.
Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, με τη βοήθεια και πολιτών, τον εντόπισαν στο πάρκο του ΟΣΕ. Αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς κρύφτηκε κάτω από ένα βαγόνι, αρνούμενος να παραδοθεί. Απείλησε και τους αστυνομικούς με το μαχαίρι και κατάφερε να φύγει τρέχοντας, ανεβαίνοντας προς την Ψαρών και με κατεύθυνση προς την οδό Μακεδονίας.
  Τους μαχαίρωσε
Στο χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ  ΑΒ, οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν και του ζήτησαν να παραδοθεί. Τότε επιτέθηκε σε 39χρονο αστυνομικό της ΔΙΑΣ, που τον έφτασε, χτυπώντας τον και τραυματίζοντάς τον με το μαχαίρι στο μέτωπο και ευτυχώς όχι σε άλλο σημείο του προσώπου του. Ο αστυνομικός έπεσε κάτω και ο Αιγύπτιος κατευθύνθηκε προς το μέρος του και τότε ο αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές προειδοποιητικά στον αέρα. Ούτε αυτό όμως πτόησε τον αδίστακτο 28χρονο και μόλις πλησίασε και ένας 47χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ, τον χτύπησε με το μαχαίρι αριστερά στο θώρακα, σκίζοντάς του το αλεξίσφαιρο γιλέκο που ευτυχώς φορούσε. Πέφτοντας ο αστυνομικός κάτω τραυματίσθηκε στο χέρι, όπου στο Νοσοκομείο του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.
Ο Αιγύπτιος όμως προσπάθησε και πάλι να διαφύγει, ενώ οι αστυνομικοί, ακόμα και οι τραυματισμένοι συνέχισαν να τον καταδιώκουν. Λίγα μέτρα πιο κάτω, σταμάτησε και επιτέθηκε και δεύτερη φορά στον 39χρονο αστυνομικό, μαχαιρώνοντάς τον αυτή τη φορά στον ώμο. Τότε κατάφεραν και τον εγκλώβισαν σε πυλωτή πολυκατοικίας, όπου και τον συνέλαβαν, ενώ ακόμα και κόσμος που βρισκόταν σε παρακείμενα καταστήματα προσπαθούσε να βοηθήσει, πετώντας του πράγματα, όπως καρέκλες.
  Πλούσιο παρελθόν
Ο 28χρονος Αιγύπτιος το Σεπτέμβριο του 2011 συνελήφθη για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, καθώς βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας. Τον Ιούλιο του 2012 στην Αθήνα, αφαίρεσε από άντρα το ποσό των 25 ευρώ, καρφώνοντάς του μια χρησιμοποιημένη σύριγγα στο χέρι. Μετά από αναζητήσεις και αφού έφερε αντίσταση συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Εξαρχείων. Για αυτό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και 3 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Είχε κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Ιούλιο του 2012 και αποφυλακίσθηκε στις 16 Ιουλίου 2015 με περιοριστικούς όρους.
Το Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα αποπειράθηκε να βιάσει μια γυναίκα, η οποία γλύτωσε μετά από παρέμβαση περαστικού. Συνελήφθη μετά από καταδίωξη και καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού σε κάθειρξη 5 ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών.
Από εκεί αποφυλακίστηκε στις 19 Ιουνίου του 2017 με περιοριστικούς όρους. Στις 21 Αυγούστου φέτος, στην οδό Αύρας στην παραλία αποπειράθηκε να βιάσει μια υπήκοο Γαλλίας. Την έσυρε σε πυλωτή πολυκατοικίας και κατάφερε να του ξεφύγει, λόγω της αντίστασης που προέβαλε και τις φωνές. Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό, τον αναγνώρισε από φωτογραφίες και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρους του για βιασμό.
Τις προηγούμενες ημέρες ο Αιγύπτιος ξαναχτύπησε, όταν στην οδό Καίσαρη, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, επιτέθηκε από πίσω σε 17χρονη που περπατούσε και άρχισε να την χαϊδεύει. Η ανήλικη κατάφερε να ξεφύγει, καθώς προσέτρεξε ακούγοντας τις φωνές της η αδελφή της που ήταν στην περιοχή.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Αύριο ο πρώτος υποψήφιος για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας 
Η πρόσκληση στην αυριανή συνέντευξη τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με θέμα της την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του Γιώργου Γκούμα για τη θέση του Προέδρου στις προσεχείς εκλογές  του Επιμελητηρίου και η παρουσίαση των βασικών προγραμματικών θέσεων και αρχών του Συνδυασμού ¨Νέο Επιμελητήριο¨, ανοίγει ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο για το θεσμό.
Η πενταμελής εκλογική επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τις προηγούμενες ημέρες, υπό την προεδρία της αναπληρώτριας προέδρου Άννας Μαρίας Λύρα, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, του εκλογικού εκπροσώπου και γραμματέα του Επιμελητηρίου Σωτήρη Σαραντέα, μαζί με τον διοικητικό προϊστάμενο του Επιμελητηρίου Γιώργο Κυριακόπουλο αλλά και δύο υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποφάσισε τη διεξαγωγή των εκλογών ως εξής:.
Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου θα στηθούν κάλπες στο δήμο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στην πόλη της Καλαμάτας.
   Διαδικασίες
Οι κάλπες είναι πολύ σημαντικό που στήνονται σε περιοχές που απέχουν περισσότερο από πενήντα χιλιόμετρα από την έδρα του Επιμελητηρίου, για να διευκολυνθούν τα μέλη του, αφού εκείνες τις ημέρες διεξάγονται πολλές γεωργικές δραστηριότητες και είναι δύσκολη η μετάβασή τους στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για να ψηφίσουν.
Επιπλέον, είναι σημαντικό γιατί διευρύνεται το εκλογικό σώμα, αφού είναι επιθυμητή η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της νέας διοίκησης που θα προκύψει.
Οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, με τον παραδοσιακό τρόπο της κάλπης, και χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας. Σύμφωνα, δε, με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου,  ανακοινώθηκε ο «Ορισμός αντιπροσώπων των τμημάτων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας».
Έτσι λοιπόν οι 21 έδρες στη νέα διοίκηση θα έχουν ως εξής: Τμήμα Εμπορικό 6 έδρες, Τμήμα Υπηρεσιών 5 έδρες, Τμήμα Μεταποιητικό 5 έδρες, Τμήμα Εξαγωγικό 2 έδρες, Τμήμα Μεταφορών 1 έδρα, Τμήμα Τουρισμού-Πολιτισμού 2 έδρες
 Η εκλογή του προέδρου
Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου η επανεκλογή του ίδιου προσώπου στο αξίωμα του Προέδρου επιτρέπεται μία φορά και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανακηρύσσεται ο επικεφαλής του συνδυασμού που συγκέντρωσε τουλάχιστον το 50% των ψήφων.
Σε περίπτωση που κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε αυτό το ποσοστό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκλέγεται από το διοικητικό συμβούλιο, μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών που συμμετέχουν σε αυτό, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου, με απόλυτη πλειοψηφία.
Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψήφιους Προέδρους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται στην ίδια συνεδρίαση και Πρόεδρος εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία.
   Υποψήφιοι
Μετά τα διαδικαστικά, αρχίζουν πλέον και οι προεκλογικές διεργασίες, αφού μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι συνδυασμοί που θα κατέλθουν στις εκλογές του Δεκεμβρίου.
Επίσημα, εκτός από τον Γιώργο Γκούμα, δεν έχει καταθέσει προθέσεις κανένας υποψήφιος. Ο σημερινός πρόεδρος Δημήτρης Μανιάτης φαίνεται ότι το σκέπτεται, χωρίς, όμως, μέχρι σήμερα, να έχει δηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον του για ανανέωση της θητείας του.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες του "Θ", ετοιμάζεται μια νέα υποψηφιότητα, η οποία θα προσπαθήσει να συνθέσει πρόσωπα από διάφορους χώρους, με τη συμμετοχή της στις εκλογές. Πρόκειται για ένα πρόσωπο, που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο έχει συμμετοχή στα κοινά, ενώ, υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία.
 Μάλιστα, το εγχείρημά του φαίνεται να παρουσιάζει τη δική του δυναμική, αφού  υπάρχει ένας σοβαρός αριθμός προσώπων που δέχονται να τον ακολουθήσουν. Σίγουρα μέχρι την τελική ημερομηνία ανακοίνωσης των υποψηφίων θα υπάρξουν αρκετές διεργασίες… Του Αντώνη Πετρογιάννη

***   Προετοιμασίες… 
Μια ακόμα σχολική χρονιά αρχίζει και, όπως ήταν επόμενο, ο δήμος προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα, ώστε οι μαθητές να βρουν τα σχολεία τους σε μια ευπρεπή κατάσταση. Έτσι, έγιναν  εργασίες αποψίλωσης του περιβάλλοντος χώρου των σχολείων, καθώς και κλάδεμα δένδρων. Επίσης, πλύθηκαν με υδροφόρα τα προαύλια. Α.Π. 

***  Ο καιρός  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Κυριακή 10/9/2017 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ..
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.4 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Με ομιλία Σοφιανού και συναυλία του Παπακωνσταντίνου ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα 
 
Πολλοί ήταν αυτοί που χθες βράδυ βρέθηκαν στο Πάρκο του Λιμενικού για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή.
Η βραδιά ξεκίνησε με μαθητικά συγκροτήματα που ανέβηκαν στη σκηνή, ενώ ακολούθησε η ομιλία του μέλους της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανόυ.
Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που όπως ήταν λογικό ξεσήκωσε το συγκεντρωμένο πλήθος.
Τέλος να σημειωθεί ότι το φετινό Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην Οκτωβριανή επανάσταση.

*** Δράσεις και μέριμνα για τους Ρομά 
Η εγκληματικότητα και η στατιστικά υψηλότερη παραβατικότητα μιας ομάδας πολιτών δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα καταστολής ή ευχολόγια χρήσιμα για εκθέσεις ιδεών. Κάθε πολιτεία δικαίου έχει χρέος να δημιουργεί και να συντηρεί τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, μέσα στις οποίες κάθε πολίτης και κάθε ομάδα πολιτών, ενσωματώνεται στην κοινωνία, χωρίς η ενσωμάτωση να σημαίνει ομοιομορφία, αλλά κοινωνικοποίηση με τη δυνατότητα της ανάπτυξης του ιδιαίτερου τρόπου ζωής του καθένα.
Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα για επιτευχθεί η παραπέρα κοινωνικοποίηση συγκεκριμένων ομάδων, με  διατήρηση της ιδιαιτερότητας τους. Είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, να τους εξασφαλίζεται η εκπαίδευσή τους και να τους δίνονται δυνατότητες για το βιοπορισμό τους.
Η καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας και η γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας μας βοηθά προς αυτή τη κατεύθυνση. Η  περιθωριοποίηση και η καταστολή δεν είναι η λύση. Μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και τα άμεσα μέτρα που λαμβάνονται για να βελτιωθούν οι όροι της ζωής των Ρομά.
Συγκεκριμένα, η Ειδική Γραμματεία των Ρομά και δέκα συναρμόδια υπουργεία  αποφάσισαν να επιταχύνουν την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων που αφορούν στις συνθήκες κατοικίας, στην απασχόληση, στις συνθήκες κοινωνικής και περιβαλλοντικής υγιεινής, στην εκπαίδευση, στην πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη, στην ενδυνάμωση των κοριτσιών και των γυναικών των Ρομά.
Προς το παρόν, είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των Ρομά ανακουφίστηκε  μέσα από τα ευρύτερα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η κάρτα αλληλεγγύης, το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, τα δωρεάν τρόφιμα, η δωρεάν ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη και τα δωρεάν κουπόνια για να στείλουν, όσοι θέλουν, τα παιδιά τους σε βρεφο-νηπιακούς σταθμούς, είναι μερικά από τα σημαντικά βήματα που έχουν ήδη γίνει.
Το στεγαστικό, που είναι ένα σοβαρό θέμα, προγραμματίζεται να λυθεί με τη μετακίνηση των ομάδων που διαμένουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, σε συγκροτήματα κοινωνικής κατοικίας υπό την εποπτεία των δήμων και με υπεύθυνο φορέα διαχείρισης.
 Όσον  αφορά στους οικισμούς που βρίσκονται, στις παρυφές των πόλεων και αποτελούνται και από οικίες και από παραπήγματα, θα υπάρξει βελτίωση των δομών υγιεινής και αναβάθμιση των υποδομών που αφορούν στην ύδρευση, το φωτισμό, την αποκομιδή των σκουπιδιών. Τέλος, όσον αφορά  στις ομάδες και τα άτομα που έχουν ήδη ενταχθεί στον οικοδομικό ιστό της πόλης, οι παρεμβάσεις θα έχουν τη μορφή της επιδότησης ενοικίου και της απασχόλησης.
Στην εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2017-2018 έχουν προγραμματιστεί συγκεκριμένες δράσεις σε 52 δημοτικά σχολεία, με κονδύλια που έχουν ήδη δεσμευτεί από το Υπ. Παιδείας.
Αυτές οι δράσεις έχουν στόχο να μειώσουν τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα σε 15 από 25 που είναι σήμερα. Τα σχολεία αυτά έχουν επιλεγεί με βάση την προέλευση, μεγάλου ποσοστού, των μαθητών, που προέρχεται από οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στα 52 αυτά σχολεία θα τοποθετηθεί και κοινωνικός λειτουργός. Επιπλέον, εξασφαλίζεται η πρόσβαση των μαθητών, που προέρχονται από αυτές τις ομάδες, σε όλα τα σχολεία της χώρας. Υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν περίπου 6500 μαθητές Ρομά. Επιπρόσθετα, θα υπάρξει ενισχυτική διδασκαλία σε 178 σχολικές μονάδες που έχουν αριθμό μαθητών Ρομά με 12 ή παραπάνω άτομα.
Προβλέπονται, επίσης, συνοδευτικές μονάδες υγείας που θα παρέχουν φροντίδα πρωτοβάθμιας υγείας με έμφαση στην πρόληψη. Επίσης, προβλέπονται τρόποι για την πρόσβαση των Ρομά στην αγορά εργασίας.
Τέλος, ενδεικτικά, ανάμεσα σε άλλα, δημιουργείται σχετική ομάδα εργασίας των συναρμόδιων υπουργείων για να τακτοποιήσει το μεγάλο ποσοστό Ρομά, που δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα και που αντιμετωπίζουν και για αυτό το λόγο προβλήματα με τη δημοτολογική τους κατάσταση.
Είναι φανερό ότι τα οφέλη από την κοινωνικοποίηση των Ρομά, θα είναι οφέλη όλης της κοινωνίας.
Κοζομπόλη – Αμανατίδη Παναγιώτα
Δικηγόρος  - Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α

***  «Περίεργη» ρύπανση έχει αναστατώσει τους λουόμενους στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
Ένα περίεργο θέαμα αντίκρισαν όσοι το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στην παραλία της Καλαμάτας και ειδικότερα ανατολικά της οδού Αύρας (στο ύψος του Μουσικού Σχολείου).
Το περίεργο αυτό θέαμα είναι μια ρύπανση που υπάρχει στο σημείο σχηματίζοντας μια κηλίδα που όσο περνά η ώρα αυτή «ανοίγει» και έχε φτάσει εκεί που σκάει το κύμα, με πιθάνοτερο σενάριο αυτό να είναι πλαγκτόν.
Στο σημείο έσπευσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ που ζήτησε να γίνει ανάλυση του υλικού αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό.
Τέλος να σημειωθεί ότι πολλοί είναι αυτοί που φθάνουν στην παραλία και αποφασίζουν να απολαύσουν τον ήλιο χωρίς όμως να μπαίνουν στο νερό.
Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε
Video: Παραλία Καλαμάτας 10-9-2017 ,  https://youtu.be/p34PwKu0NnA .-
 
*** Ετοιμάζεται η επέκτασή του Γραφείου Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών και στην Καλαμάτα 
Το πιλοτικό Γραφείο Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) που λειτούργησε, τον Φεβρουάριο, στις εγκαταστάσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους πλαισιώθηκε, την άνοιξη, από δύο ακόμα ΓΕΥΔ, σε Αθήνα (Σολωμού 60 και Πατησίων) και Πειραιά (Μαυρομιχάλη και Μεσολογγίου 4). Μέχρι σήμερα, τα τρία αυτά ΓΕΥΔ έχουν εξυπηρετήσει πάνω από 1.600 οφειλέτες.
Εφαρμόζοντας τη στρατηγική ανάπτυξης που αποφάσισε το ΚυΣΔΙΧ, το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν δέκα νέοι κόμβοι του δικτύου σε Πάτρα, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Κόρινθο, Χαλκίδα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης, Αχαρνές Αττικής και Καρδίτσα.
  Τι είναι το δίκτυο ενημέρωσης
Υλοποιώντας την απόφαση κυβέρνησης για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ιδρύθηκε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ). Μια αυτόνομη Δημόσια υπηρεσία, που υπάγεται στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα 3 μηνών (Αυγ-Οκτ. 2016), αξιοποιώντας στελέχη, δομές και υλικοτεχνική υποδομή που ήδη διέθετε το Δημόσιο, δημιουργήθηκε η κεντρική υπηρεσία στην περιοχή της Νίκαιας (Θηβών 196-198), όπου και θα λειτουργήσει το πρώτο (πιλοτικό) Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), στο οποίο μπορούν να προσφεύγουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.
Τα ΓΕΥΔ απευθύνονται σε: άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (προβλήματα υγείας, ΑΜΕΑ οικονομικά αδύναμους ), άνεργους, αγρότες και εργάτες, μισθωτούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, μικροέμπορους , μικροεπιχειρηματίες Αποστολή των Γραφείων είναι: 
* Να ενημερώνουν σφαιρικά και αναλυτικά για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις υπερχρεωμένων πολιτών και επιχειρήσεων, που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την προφανή αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους 
* Να παρέχουν συμβουλές και οδηγίες για διαδικασίες σχετικές με την προστασίας της πρώτης κατοικίας και γενικότερα τις πρόνοιες που περιλαμβάνει ο Νόμος για το σύνολο των χρεών των ευάλωτων και μη κοινωνικών ομάδων, καθώς και την εξωδικαστική ρύθμιση δανείων, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών.Στρατηγικά θα προωθούνται οι ήδη υπάρχουσες και αναξιοποίητες εξωδικαστικές λύσεις (συμβιβαστική επίλυση διαφορών). Η συνάντηση με εκπροσώπους των ΓΕΥΔ θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Οι προτάσεις που παρουσιάζουν τα Γραφεία για τη ρύθμιση δανείων λαμβάνουν υπόψη τα εισοδήματα των οφειλετών και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό οι πληροφορίες που δίνονται από τους πολίτες να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο σαφείς και ειλικρινείς, ώστε οι συμβουλές να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να είναι αποτελεσματικές. Προφανώς τα Γραφεία δεν έχουν δυνατότητα να αποφασίζουν γενναίες ρυθμίσεις χρεών προς τράπεζες, άλλους ιδιώτες, Δημόσιο ή Ασφαλιστικά Ταμεία ή να παρεμβαίνουν στην εξέλιξη δικαστικών ενεργειών, όπως οι πλειστηριασμοί. 

*** Τα ρέματα μπαζώθηκαν για να περάσουν οι μπουλντόζες για τον περιμετρικό 
Είναι μια ερώτηση που δεν πρόκειται να απαντηθεί ποτέ. Υπήρχε όρος στη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή του περιμετρικού της Καλαμάτας, που έκανε αναφορά για την ευθύνη της αναδόχου εταιρείας να προχωρήσει σε αντιπλημμυρικές μελέτες  και να υλοποιήσει τα αναγκαία έργα; Η απάντηση δεν πρόκειται να δοθεί ποτέ, διότι κανείς δεν φρόντισε να ενημερώσει τους πολίτες τι υπέγραψε το ελληνικό κράτος με την ανάδοχο εταιρεία.
Πάντως, όταν μετά τις περσινές φονικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, ο δήμος Καλαμάτας έστειλε σχετικό φάκελο στα αρμόδια υπουργεία, αναφερόταν αναλυτικά στο θέμα. Η εταιρεία απάντησε στις αρχές του χρόνου, σημειώνοντας ότι η ίδια δεν έχει καμία ευθύνη και για τα όσα συνέβησαν φταίνε όλοι οι άλλοι…μαζί με τον Χατζηπετρή.
Βεβαίως, δεν μπορούμε να της χρεώσουμε τα μπαζωμένα ρέματα και την άναρχη δόμηση, παράγοντες που έβαλαν το…χεράκι τους στη δημιουργία του δράματος.
Από την άλλη πλευρά, σε δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: "Σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα Δήμου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί στην αρμόδια για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου ΕΥΔΕ του Υπουργείου Υποδομών, της οποίας προΐσταται ο Γιάννης Καρνέσης, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 13.00.
Θα μετάσχουν ο Δήμαρχος και τεχνικά στελέχη του Δήμου, ενώ από πλευράς «Μορέα» θα παραστεί ο Γενικός Διευθυντής του Γιώργος Συριανός. Τη συνάντηση θα απασχολήσει η μελέτη για έργα μέχρι το Πήδημα, προς συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος. Θα εξετασθούν δε και άλλες υποχρεώσεις του «Μορέα»".
Σε αντίθεση με τα παραπάνω, στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ ήταν ξεκάθαρο: Αναφερόμενος στο ζήτημα ο πρόεδρος, Παναγιώτης Κουφαλάκος, μίλησε για μη οριοθέτηση ρεμάτων πριν από την κατασκευή του οδικού άξονα και για μπάζωμά τους στη συνέχεια.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι τα δυο αυτά γεγονότα ήταν από τις βασικές αιτίες των πλημμυρών. «Η μη οριοθέτηση των ρεμάτων πριν από την κατασκευή του περιμετρικού και το μπάζωμά τους στη συνέχεια, ήταν μία από τις βασικές αιτίες που προκάλεσαν την πλημμύρα», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, κατήγγειλε ότι εκτελούνται παρεμβάσεις σε ρέματα μέσα στην πόλη χωρίς την τήρηση της νομοθεσίας, ότι δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την οριοθέτηση ούτε ενός ρέματος, ότι με τις αυθαίρετες ενέργειες που γίνονται ύστερα από οδηγίες της δημοτικής αρχής και «με σκοπό την εξυπηρέτηση μικροϊδιοκτησιών και πελατειακών σχέσεων» κινδυνεύει να απαξιωθεί η ΔΕΥΑΚ.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην περίπτωση του Καραμπογιά, στην Αγιάννα και συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι γίνονται έργα χωρίς να υπάρχει περιβαλλοντική άδεια, ότι επίσης δεν υπάρχει οριοθέτηση αλλά και ότι στην περιοχή προωθείται μεμονωμένη πράξη εφαρμογής, χωρίς να απεικονίζεται πουθενά σε αυτή ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης και η σχετική δουλεία διόδου.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στην Καλαμάτα  :
Άνοιξε από χθες τις πύλες του ένα ακόμη φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή". Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιελάμβανε: συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στη Σοβιετική Οκτωβριανή Επανάσταση βάσει του έργου του Τζον Ριντ “10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο”, εμπλουτισμένο με μελοποιημένα ποιήματα και συναυλία με τον Μπάμπη Στόκα.
Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί: συναυλίες από μαθητικά και ερασιτεχνικά συγκροτήματα, ομιλία από το Νίκο Σοφιανό, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στην Οκτωβριανή Επανάσταση και στα επιτεύγματα του σοσιαλισμού τον 20ό αιώνα, στην οποία θα γίνονται ξεναγήσεις, ενώ θα λειτουργεί παιδότοπος και βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» με ειδικές προσφορές για τις μέρες του φεστιβάλ. Ακόμη, θα γίνουν δράσεις ενάντια στα ναρκωτικά για τους μαθητές. Α.Π.

















*** Απάντηση του Δημάρχου Μεσσήνης στο χθεσινό δημοσίευμα του «Θ»
Συμπολίτισσες-Συμπολίτες, κα Εκδότρια-Διευθύντρια της καθημερινής εφημερίδας ΘΑΡΡΟΣ
«Πολιτικός  Κόσμος» και «Πολιτικός  υπόκοσμος» συμμάχησε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές για το Δήμο Μεσσήνης και σε βάρος του συνδυασμού μου και  εμένα  προσωπικά.
Σημεία και τέρατα έγιναν, πολλά στο φως και περισσότερα στο σκοτάδι.
Καταγγελίες ψευδείς, λαθροχειρίες,  για τις  οποίες έδωσα εντολή να μην ασχοληθεί κανένας, ούτε η Δικαιοσύνη, γιατί στην Δημοκρατία ο μεγάλος κριτής είναι ο κυρίαρχος πολίτης και δικαιώθηκα.
  Ένα είναι σίγουρο ότι στις προσεχείς εκλογές, γιατί έμαθα πλέον,  δεν θα αφήσω τον συνδυασμό μου να πάει σαν «ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ», από την αρχή και ούτε μια στιγμή.
Έπρεπε, ούτε υποψήφιος να ήμουν αν γινόταν   και αν ήμουν να χάσω τις εκλογές.
Αποτέλεσμα στην αρχή να χάσω  τις εκλογές με δικά μου ψηφοδέλτια που προσμετρήθηκαν  αλλού.
Στον εκνευρισμό και στεναχώρια των συνεργατών μου ότι είναι εντολή να χάσουμε τις εκλογές και θα κάνουν το παν, απάντησα όπως απαντώ και τώρα: «ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ».
Την ίδια άποψη έχω και τώρα και λέω επίσης να είναι καλά ο καταγγέλλων  της δικογραφίας  αλλά «εστίν δίκης  οφθαλμός».
Ο κ Εισαγγελέας για τη συγκεκριμένη δικογραφία δικαστικός λειτουργός είναι δεν είναι μάντης.
Δεν επιθυμούσα με τίποτα η δικογραφία που γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα να  τεθεί στο αρχείο. Προτιμώ τη βεβαιότητα του «ΑΘΩΟΣ» από την αβεβαιότητα του αρχείου με υπαινιγμούς,  με αστερίσκους και αποσιωπητικά.
Έχω δηλώσει «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ» γιατί ο Γιώργος  Τσώνης είναι «ΞΑΣΤΕΡΟΣ»
Δικαιώθηκα από το Πρωτόδικο Δικαστήριο μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας. Δεν αμφισβήτησε ούτε ένας δικαστής την καθαρή νίκη του συνδυασμού μου.
ΌσοΝ αφορά τη Δικογραφία, με αδρές γραμμές για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας από καταγγελία ένα μικρό σχόλιο: Αρκετοί υπήκοοι άλλων κρατών κάτοικοι της περιοχής, δηλώνουν ότι κατέθεσαν τα έγγραφά τους να ψηφίσουν. Κανένα δεν γνωρίζω, κανένας δεν με γνωρίζει ούτε με έχει συναντήσει ούτε συνομιλήσει. Μετά το Δικαστήριο θα τα πω και θα τα γράψω όλα.
Στη ζωή μου σαν άνθρωπος και Δήμαρχος του Δήμου Μεσσήνης έχω μάθει να ακούω, να διαβάζω να αντιμετωπίζω ακόμη και κακόβουλα, κακόγουστα με ψυχραιμία, αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και σεβασμό προς την κοινωνία των συμπολιτών μου.
  Θεωρώ αρετή ο Δήμαρχος να «κοκκινίζει», ακόμη όταν έχει δίκιο, γιατί αγωνιά, αγωνίζεται για τους σκοπούς που έταξε και ετάχθη.
Πολύ  επικοινωνιακός ο τίτλος της εφημερίδας «ΘΑΡΡΟΣ» στις 8.9.2017, πιασάρικος κατά τον μιντιακό όρο: «Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ».
Συμφωνώ, Συμφωνώ, Συμφωνώ μόνο που ο Δήμος, εγώ και οι συνεργάτες μου βρισκόμαστε «ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ» αναπτυξιακά, με τη σκέψη και τοΝ προγραμματισμό μας για τον τόπο και τους πολίτες από την πρώτη στιγμή και για πολλά ακόμη χρόνια.
Δίνουμε και κερδίζουμε μάχες για όλους τους πολίτες, γεωργούς, επιχειρηματίες, νέους, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον τουρισμό, το περιβάλλον  στην Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε να κερδίσουμε τελικά τον πόλεμο για την Ευημερία των πολιτών της Μεσσήνης και τα χωριά.
Τα υπόλοιπα που λέγονται, γράφονται και γίνονται είναι μικρά και ασήμαντα  μας λαβώνουν λίγο, αλλά μας δυναμώνουν πολύ-πολύ.
Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι σαν Δήμαρχος παραιτούμαι κάθε προσωπικού δεδομένου,  «ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ». Εγώ και οι συνεργάτες μου  τον πόλεμο της ανάπτυξης θα τον κερδίσουμε για τους πολίτες, με τους πολίτες.
  Υ.Γ. Αφήστε τους Έλληνες Δικαστές να ασκήσουν το λειτούργημά τους με γνώση, ευπρέπεια και Δημοκρατία. Δεν επηρεάζονται ούτε από λόγια ούτε γραφές.
   ΦΙΛΙΚΑ    ΜΕ ΤΙΜΗ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
   Απάντηση «Θ»:
κ. Δήμαρχε, η απάντηση αφορά αποκλειστικά το υστερόγραφο της επιστολής σας. Για τη λέξη «γραφές», το «Θ» πίστευε και πιστεύει, επί 118 χρόνια, ότι ο μοναδικός ρόλος μιας εφημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών, επομένως κυρίαρχα οι «γραφές» και όχι οι αναπαραγωγές, είναι το καθημερινό μέλημα των δημοσιογράφων του «Θ».
Για δε το ρήμα «επηρεάζονται», το «Θ» πασχίζει καθημερινά για την έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών του. Εάν λοιπόν κάποιοι την «ενημέρωση», εκλαμβάνουν ως «επηρεασμό», αυτό ουδόλως μας αφορά. Έχουμε επίσης επίγνωση ότι από τα γραπτά μας πολλοί ενοχλούνται, για εμάς όμως το θέμα είναι η εγκυρότητα και όχι η ενόχληση των πολιτικών εν ευρεία εννοία.  Φιλικά    Με τιμή    Το «Θ»

*** ΑΙΣΧΟΣ! Δήμαρχος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ακουστεί ο Εθνικός μας ύμνος...

~ Μια απίστευτη καταγγελία έκανε μία Ελληνίδα χρήστης του facebook, η οποία επωνύμως κατήγγειλε στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως ότι ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, αρνήθηκε αίτημα του Μητροπολίτου Μεσογαίας Νικολάου να παίξει η φιλαρμονική του Δήμου τον Εθνικό μας ύμνο.
Διαβάστε παρακάτω ολόκηρη την καταγγελία της Μαρίας Μαριάδου:

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στις δημοσκοπήσεις! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ανεβαίνει και πλέον τα συστημικά μέσα δεν μπορούν να το κρύψουν.
Νέα δημοσκόπηση έκανε η Marc για το «Πρώτο Θέμα», στην οποία το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου βρίσκεται στο 1,1%, το οποίο με αναγωγή επί των εγκύρων φτάνει στο 1,3%.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ένα νέο κόμμα μόλις 10 μηνών, και παρόλα αυτά καταφέρνει να μπει σφήνα στη μάχη των εκλογών.
Παρότι το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου δεν υποστηρίζεται από κανένα μέσο κι από τα συμφέροντα, παρουσιάζει συνεχώς ανοδική πορεία.
Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκοπήσεως:


Να τονίσουμε, βέβαια, ότι όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, δεν εμπιστευόμαστε τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, και είμαστε πεπεισμένοι ότι το πραγματικό ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο.
Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα 12,7% αναποφάσιστων, το οποίο δεν εμπιστεύεται τα μεγάλα κόμματα.
Δείτε το σχόλιο του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για το αποτέλεσμα και την παρουσία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στη δημοσκόπηση:

Ένας σημαντικός λόγος που δεν δεχόμαστε την «εγκυρότητα» των δημοσκοπήσεων είναι και η εξής παρατήρηση: Σε μια άλλη δημοσκόπηση, την προηγούμενη εβδομάδα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε με ποσοστό χαμηλότερο κατά 5%-6%, κάτι που δείχνει ότι τα αποτελέσματα βγαίνουν κατά «παραγγελία». Φυσικά αυτό δεν γίνεται ποτέ υπέρ μη συστημικών κομμάτων, όπως η Ελληνική Λύση...

*** ΒΟΜΒΑ: 6 ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ υπάρχουν στην Ελλάδα! ΔΕΙΤΕ που...

~  Λίγοι το γνωρίζουν, όμως στην περιοχή των Μεθάνων υπάρχουν 6 κρατήρες.
Πρόκειται για 6 υποθαλάσσιους κρατήρες στα βορειοδυτικά της Χερσονήσου των Μεθάνων, οι οποίοι ανήκουν στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και δεν έχουν ερευνηθεί επαρκώς.
Γίνονται κάποιες προσπάθειες για αξιοποίησή τους, όμως όλα βρίσκονται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο...

***  Ξανά διεθνώς ΡΕΖΙΛΙ! Αυτός ο άνθρωπος είναι ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της Ελλάδος... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Συνεχίζει να μας κάνει διεθνώς ρεζίλι ο Αλέξης Τσίπρας.
Άλλες φορές με τις δηλώσεις του, άλλες φορές με τα ψέματά του, άλλες φορές με την πολιτική του και άλλες φορές με τα... αγγλικά του.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως μιλάει στην σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ.
Αυτός ο άνθρωπος είναι πρωθυπουργός της Ελλάδος:
Βίντεο :Τα αγγλικά του Τσίπρα στην Μπριζίτ , https://youtu.be/BoumfYghGpM  .-
~
*** «Αποσύρθηκε προσωρινά» απ’ το Υπουργείο η ρύθμιση για τους απλήρωτους εργαζόμενους...

~  «Τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας για τους εργαζόμενους θέτει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που ψηφίστηκε την Πέμπτη και είναι πια νόμος του κράτους», όπως δήλωσε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας την ΕΡΤ3.
Παράλληλα, σημείωσε ότι τίθενται πλέον οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το φαινόμενο της αδήλωτης, της υποδηλωμένης και της απλήρωτης εργασίας. «Στο νόμο συμπεριλαμβάνονται, επίσης, ρυθμίσεις που αφορούν και το ασφαλιστικό και πολύ σημαντικές ρυθμίσεις για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, που θα βοηθήσουν ουσιωδώς την καθημερινότητά τους» συμπλήρωσε η ίδια.
H υπουργός Εργασίας εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο το άρθρο 45, διευκρινίζοντας ότι δεν αφορούσε ούτε την αδήλωτη ούτε την υποδηλωμένη ούτε την απλήρωτη εργασία. «Ήταν μία διάταξη που έχει να κάνει με την ενημέρωση και διαβούλευση στην επιχείρηση. Υπάρχει ήδη ένα Προεδρικό Διάταγμα που θέτει κάποιους κανόνες για την ενημέρωση και διαβούλευση στην επιχείρηση. Υπήρχε, λοιπόν, μία ρύθμιση την οποία είχαμε εισάγει αρχικά στο σχέδιο νόμου, σύμφωνα με την οποία, αν υπάρξει κάποια μεταβολή στη σύμβαση εργασίας, κατά παράκαμψη των διαδικασιών ενημέρωσης και διαβούλευσης, τότε η σύμβαση είναι άκυρη. Στη διάρκεια της ακρόασης των φορέων, αλλά και της διαδικασίας στη Βουλή, τέθηκαν κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με το τι σημαίνει ουσιαστική μεταβολή σε μία σύμβαση και ότι αυτό είναι λίγο αόριστο» αποσαφήνισε η κ. Αχτσιόγλου.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε η υπουργός Εργασίας στην ΕΡΤ3, άσκησε κριτική και στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, λέγοντας: «Έγινε μεγάλη προσπάθεια από την αξιωματική, κυρίως, αντιπολίτευση να συσκοτίσει αυτό το νομοσχέδιο με κραυγές μέσα στη Βουλή και, δεδομένης της ένδειας επιχειρημάτων, ότι το κάνουμε για επικοινωνιακούς λόγους και ότι θέλουμε να γεμίσουμε το καλάθι του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Στο τέλος, όμως, σχεδόν το σύνολο των διατάξεων ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η υπουργός και στη ρύθμιση του νόμου, σύμφωνα με την οποία κανένας εργοδότης και καμία επιχείρηση που παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, δεν θα έχει πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα ούτε σε εθνικούς πόρους ούτε σε κοινοτικά κονδύλια ούτε σε άλλου τύπου επιχορηγήσεις. «Αυτό πλέον είναι νόμος του κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, αυτές οι ρυθμίσεις συνοδεύονται από ένα ενισχυμένο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουμε ενισχύσει το ΣΕΠΕ, το βασικό ελεγκτικό μηχανισμό, που παρεμβαίνει στην αγορά εργασίας, με προσωπικό. Έχουν γίνει προσλήψεις και θα γίνουν και άλλες. Επίσης, έχει ενισχυθεί και σε εργαλεία. Διαθέτει πλέον ένα πληροφοριακό σύστημα που του επιτρέπει να προβαίνει σε στοχευμένους και αποτελεσματικούς ελέγχους. Ακόμη, έχει ενισχυθεί και χρηματοδοτικά, καθώς εγκρίθηκε, πριν από λίγο διάστημα, ένα κονδύλι από το ΕΣΠΑ, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιούνται πιλοτικοί έλεγχοι και να ενισχυθούν οι παροχές νομικών συμβουλών προς τους εργαζόμενους» υπογράμμισε.
Όπως τόνισε, αυτός ο νόμος είναι ένα ακόμη βήμα σε μία συνολική στρατηγική που αναπτύσσεται από το υπουργείο Εργασίας, ενώ σχολίασε ότι οι ρυθμίσεις του δίνουν ένα πολύ σοβαρό κίνητρο και προβάδισμα στους συνεπείς εργοδότες και στις συνεπείς επιχειρήσεις.
Μεταξύ άλλων, η κ. Αχτσιόγλου είπε πως δέσμευση του υπουργείου είναι, μέχρι το καλοκαίρι του 2018, να έχει εκκαθαριστεί ο όγκος των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης πλήρως και, όπως διαβεβαίωσε, υπάρχει η αναγκαία χρηματοδότηση για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Αναφορικά με την τρίτη αξιολόγηση και το θέμα της απεργίας, η υπουργός Εργασίας απάντησε ότι η συζήτηση θα αφορά την απαρτία στη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία. «Αυτήν τη στιγμή, για να λάβει απόφαση για απεργία ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, θα πρέπει να υπάρχει το ένα τρίτο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του στη συνέλευση, για να έχει απαρτία. Η συζήτηση στην τρίτη αξιολόγηση θα αφορά, αν αυτό το ένα τρίτο πρέπει να γίνει ένα δεύτερο» σημείωσε.
 Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ πριν από λίγο στα εγκαίνια της ΔΕΘ! Διαδηλωτές έκαναν "ΝΤΟΥ"... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ «Ντου» διαδηλωτών στο προαύλιο του «Ι. Βελλίδης» έγιναν σήμερα στις 20.30 και συμπλοκές με τα ΜΑΤ, την ώρα που εντός του συνεδριακού κέντρου είχαν αρχίσει τα εγκαίνια.
Το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Συνδικάτων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έσπασαν τα στόρια ασφαλείας που κλείνουν την πύλη και έφτασαν μέχρι τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων, όπου βρίσκονταν παραταγμένες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δείτε βίντεο από τα επεισόδια: ΔΕΘ: Η στιγμή της εισβολής στο Βελλίδειο , https://youtu.be/dtujhQOkLJg  .-
ΔΕΘ: Ένταση στο προαύλιο του Βελλίδειου : https://youtu.be/kPcSTaqCI78 .-
newsit.gr

*** Αλέξης Τσίπρας: Χωρίς μνημόνια τα εγκαίνια της επόμενης ΔΕΘ 
Με το σύνθημα «δίκαιη ανάπτυξη» και «ανάπτυξη για όλους» διάνθισε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, κάνοντας περισσότερο έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης παρά προχώρησε σε νέες εξαγγελίες. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης την χρονιά που πέρασε και σε αυτά που δρομολογούνται και έκλεισε υποσχόμενος ότι η 83η ΔΕΘ θα είναι η πρώτη μετά από χρόνια, χωρίς μνημόνια, όπου θα συζητηθεί η επόμενη μέρα της χώρας.
Ο Αλέξης Τσιπρας έκανε λόγο για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο θα βάλει ξανά τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση, προσθέτοντας πως σταδιακά μετατρέπεται το Grexit σε Greinvest, όπως σημείωσε πως του είπαν οι γάλλοι επιχειρηματίας που συνόδευσαν τον Εμανουέλ Μακρόν στην επίσκεψη του στην Αθήνα.
Έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στο αυξημένο, όπως υποστήριξε, επενδυτικό ενδιαφέρον στη χώρα μας, το οποίο δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο κατά τον ίδιο και δείχνει το δρόμο της επιστροφής στην ανάπτυξη. Παράλληλα τόνισε πως η θετική προοπτική της χώρας αναγνωρίζεται ακόμη και από τους εταίρους, ενώ αναφέρθηκε σε ανάκτηση της εμπιστοσύνης της ελληνικής οικονομίας, μέσα από σειρά στοιχείων, όπως η επιτυχημένη έξοδος στις αγορές, η άνοδος των εξαγωγών και του τουρισμού, οι αναβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης, η βελτίωση βασικών οικονομικών δεικτών κ.λπ.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ως το τέλος του έτους θα ψηφιστεί νομοθετικό πλαίσιο για μικροπιστώσεις που αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ αναφέρθηκε και σε αλλά χρηματοδοτικά εργαλεία που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα. 
Επίσης, τόνισε πως κομβική σημασία έχει η ολοκλήρωση του πλαισίου για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τις επιχειρήσεις. Εξήγγειλε νέα επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο και μίλησε για έργα υποδομών στον αγροτικό τομέα και αυτό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, εμμένοντας κυρίως στις ψηφιακές συναλλαγές, αλλά και στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που έρχεται σύντομα. Αναφερόμενος δε στα θέματα της Παιδείας, επισήμανε πως η κυβέρνηση προχωρεί και εκεί σε τομές, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Τέλος, ανακοίνωσε προγράμματα για την ανάσχεση του λεγόμενου brain drain, της διαρροής ταλαντούχων νέων εργαζομένων στο εξωτερικό. 
in.gr

***  Τίμησαν ευλαβικά την 74η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αετού 
Το Ολοκαύτωμα του Αετού από τους Γερμανούς, στις 11 Σεπτέμβρη του ’43, τίμησαν ευλαβικά το πρωί του Σαββάτου, στο μαρτυρικό Αετό Τριφυλίας, με επετειακές εκδηλώσεις που αποβλέπουν στη διατήρηση της τοπικής και εθνικής μνήμης και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Νωρίς το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και ακολούθως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας του Ολοκαυτώματος.
  Χαιρετισμοί
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «ως άνθρωποι και κοινωνία αποτίουμε και οφείλουμε ν’ αποτίουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους και την κοινωνία που συμμετείχε στα γεγονότα της εποχής εκείνης».
Με τη σειρά της, η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, σημείωσε ότι, οι άνθρωποι της περιοχής αψήφησαν τις υποδείξεις των κατακτητών, τονίζοντας πως οφείλουν να αποτίουν φόρο τιμής καθώς δεν πρέπει η λήθη να σκιάσει τη βαρβαρότητα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σημείωσε ότι αυτό το γεγονός είναι ανεξίτηλο στη μνήμη και πως αντλούμε συμπεράσματα σαν πολίτες όλου του κόσμου από τέτοια γεγονότα.
  Πανηγυρικός
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Αετός Τριφυλίας», Σταύρος Αργυρόπουλος, με δραματικές αναφορές στα ιστορικά γεγονότα της ναζιστικής θηριωδίας στον Αετό και την Ελλάδα, καθώς επίσης και με αναφορές για ειρήνη και αλληλεγγύη στο σημερινό σύγχρονο κόσμο, ενώ αναφερόμενος στις Γερμανικές αποζημιώσεις τόνισε ότι αυτές πρέπει να είναι ως μια έκφραση ειλικρινούς συγγνώμης για τη θηριωδία και όχι απλώς ένα νομικό ζήτημα.
  Τα θύματα
 Ακολούθως, έγινε προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας που απέδωσε τιμές στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Σημειώνεται πως τα θύματα του ολοκαυτώματος, που εκτελέστηκαν ή πυρπολήθηκαν κατά το βομβαρδισμό του χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα σε αντίποινα προς το χωριό που είχε στήσει ενέδρα σε γερμανική περίπολο, είναι: Από το μαρτυρικό Αετό: Αλέξιος Δημ. Γκότσης  (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς  (Γιωργιάννης). Από γειτονικά χωριά: Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος, Παναγιωτόπουλος Γ.  Γρηγόριος (Σελλά Τριφυλίας).
Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Περικλής Μαντάς, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, η επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Ιωάννα Μαραβελή, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αετού, Γιάννης Μερκούρης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αετού, Αντώνης Λόντος, το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και πολιτικών – κομματικών οργανώσεων, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Πούπουζας και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, του Π.Σ. και των Σ.Α.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας ανοίγει και πάλι 
To Κέντρο Νέων Καλαμάτας ξεκινά δυναμικά...  για μία ακόμη πλούσια χρονιά, με πολλά νέα εργαστήρια αλλά και αρκετά παλιά και αγαπημένα. Η ομάδα των εθελοντών του είναι πανέτοιμη να λύσει κάθε σας απορία και να σας κατατοπίσει για μία ακόμη χρονιά, σε μία προσπάθεια να έρθουμε όλοι σαν κοινότητα πιο κοντά, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις και φυσικά να αντιληφθούμε και να αναγνωρίσουμε το μεγαλείο του εθελοντισμού σε μία από τις πιο αγνές του μορφές, χωρίς να στοχεύουμε στο κέρδος παρά μόνο στη μαθησιακό, πολιτιστική και διαπολιτισμική ανταλλαγή! Σας περιμένουμε λοιπόν:
•Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου , και ώρα 18.00-22.00
•Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου έως και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, και ώρα 18,00-22,00 για να πραγματοποιήσετε τις εγγραφές σας στα εργαστήρια που επιθυμείτε. Οι εγγραφές γίνονται στον 1ο όροφο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας στην Πλατεία Όθωνος 10, ιστορικό κέντρο Καλαμάτας.
Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και τις δράσεις του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (Kentro Neon Kalamatas) ή την ιστοσελίδα μας www.kentroneon.wordpress.com
Υπενθυμίζουμε πως, όπως κάθε χρόνο, ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να δηλώσει με σειρά προτίμησης έως 4 εργαστήρια και να παρακολουθήσει τελικά έως 2 σε μία προσπάθεια να είναι οι πόρτες μας ανοιχτές για όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο!! Στην πορεία της χρονιάς θα υπάρξει η δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα από 2 εργαστήρια, αν και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από εθελοντές και προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες. Το κόστος εγγραφής είναι 10 ευρώ (5 ευρώ για ανέργους) ανά εργαστήριο για όλο το τετράμηνο. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των πάγιων εξόδων του κτιρίου (ενοίκιο, λογαριασμοί) και καταβάλλεται το ποσό αυτό μόνο όταν κάποιος επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο κάθε εργαστήριο.

***  Ο κ. Φάμελλος ενημερώθηκε για την κατάσταση στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά; 
Απόλυτα εύλογες είναι οι επισημάνσεις αλλά και η αγανάκτηση της επιτυχημένης εξαγωγικής εταιρείας «Famiglia di Pasta» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά. Για ακόμα μια φορά στη χώρα μας, πρωτοβουλίες και ενέργειες που θα έπρεπε να κάνει η επίσημη πολιτεία,  τις κάνει μια ιδιωτική εταιρεία που δείχνει αποφασισμένη να προστατέψει την άκρως επιτυχημένη πορεία της. Στην πρόσφατη επίσκεψη του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελλου,  τις ίδιες μέρες μάλιστα που είχαν γίνει γνωστά και τα «ευρήματα» του Δημόκριτου, είχαμε ρωτήσει τον κ. Υπουργό για το συγκεκριμένο πρόβλημα και για το αν είχε συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη κα Αλειφέρη, που την ίδια περίοδο είχε αναδείξει το θέμα. Ο κ. Φάμελλος μας είχε απαντήσει ότι γνωρίζει το θέμα και ότι θα φροντίσει να έχει συνάντηση και με την κα Αλειφέρη, για καλύτερη ενημέρωση.
Τελικά στο διάστημα της τότε παρουσίας του στην Καλαμάτα δεν κατάφερε να συναντήσει την κα Αλειφέρη. Δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε τελικά νέα συνάντηση αργότερα στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα. Ας υπενθυμίσουμε πάντως, ότι ο προκάτοχός του, κ. Τσιρώνης, που ούτε αυτός προέβη σε κάποια ενέργεια, είχε αναρωτηθεί, όταν επισκέφτηκε τη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά, «Πώς ζουν άνθρωποι εδώ». Επειδή φαίνεται ότι εξαντλείται η υπομονή τόσο των ανθρώπων που ζουν εκεί, αλλά και των επιχειρηματιών που τηρούν τους νόμους και συνυπάρχουν με όσους τους παραβιάζουν, ας κοιτάξουν και οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές να υπενθυμίσουν το «οξύ» αυτό πρόβλημα για ολόκληρη τη Μεσσηνία στον κ.Υπουργό.  Κ. Γαζ. 
 
***  «Τρύπιοι» δασικοί χάρτες!
 
Δυστυχώς ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος, κ. Φάμελλος, φαίνεται ότι αδυνατεί να ξεφύγει από πρακτικές του παρελθόντος και με πρόσφατη τροπολογία του (1246/98)  σε άσχετο νομοσχέδιο, ζητάει από τη Βουλή να εγκρίνει με νόμο αντισυνταγματική υπουργική απόφαση που «βολεύει» αυθαίρετους οικισμούς σε δασική γη.
Η υπουργική απόφαση για τις «οικιστικές πυκνώσεις» που δημοσιεύθηκε  τον Ιούλιο του 2016 (ΦΕΚ  ΑΑΠ  145) έχει προσβληθεί με αίτηση ακύρωσης από το WWF Ελλάς και άλλους φορείς. Τον περασμένο Ιούλιο, το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι παραβιάζει δύο άρθρα του Συντάγματος και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια.
Επιχειρώντας να παρακάμψει τη Δικαιοσύνη, ο υπουργός κατέθεσε την ίδια υπουργική απόφαση στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας της τελευταίας στιγμής σε άσχετο νομοσχέδιο, ζητώντας από τους βουλευτές να συνεργήσουν στην τακτοποίηση αυθαίρετων οικισμών σε δασική γη, ενώ εκκρεμεί η τελική απόφαση του ΣτΕ.
Γιατί ο υπουργός δεν θέλει να εκδοθεί η οριστική  απόφαση για τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων αυτών; Λίγες μόνο μέρες μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, γιατί βιάζεται να διευκολύνει όσους έχουν αυθαίρετα οικοδομήσει μέσα σε δάση;
Αυτά υποστηρίζει, μεταξύ άλλων η WWF και ο υπουργός θα πρέπει να δώσει μια πειστική απάντηση…  Α.Π.
 
***   Με τον υδράργυρο στους 32 βαθμούς και αφρικανική σκόνη ξεκινά η εβδομάδα στην Καλαμάτα
 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 11/9/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ, αργά το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες. Σε περίπτωση που υπάρξει υετός το βράδυ, θα πέσουν και λασποψιχάλες.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.6 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/
 
***  Ο Ιερεύς του Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών Μεσσήνης πατήρ Παναγιώτης Μάντης εκοιμήθη 
Ευλαβείς προσκυνηταί ενώπιον του σκηνώματός σου
 Σεβάσμιε Πατέρα Παναγιώτη, Πανάξιε λειτουργέ του Υψίστου.
Πραγματικέ πνευματικέ μας πατέρα, γλυκύτατε στον λόγο Ιερέα, που στα δύσκολα αυτά χρόνια, με το παράδειγμά σου και τις διδαχές σου, έδιδες θάρρος και δύναμης σε όλους μας.
Εγώ ο ταπεινός ενορίτης σου, νιώθω το τεράστιο βάρος της ευθύνης να σε αποχαιρετήσω, αυτές τις ύστατες στιγμές και εξ ονόματος των ενοριτών σου, και εξ ονόματος του εκκλησιαστικού συμβουλίου.
Έφυγες. Εκοιμήθης αλλά μας άφησες παρακαταθήκη το παράδειγμά σου του λιτού σου βίου, της εργατικότητάς σου, της προσήλωσής σου, στο υψηλό καθήκον σου ως Ιερεύς.
Μας άφησες την άμετρη αγάπη σου, για τον πλησίον και τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, πλούσιο ή φτωχό, μορφωμένο ή αμόρφωτο.
Μας άφησες την άμετρη αγάπη σου για τα παιδιά, γενόμενος παιδί μαζί τους, στη μελέτη και στο παιχνίδι τους.
Μείναμε ορφανοί Πατέρα Παναγιώτη.
Μείναμε ορφανοί σαν ενορία, την οποία διεκόνησες επί 29 συναπτά έτη, ακριβώς σαν σήμερα.
Μείναμε ορφανοί σαν ενοριακή οικογένεια.
Μείναμε ορφανοί σαν άνθρωποι.
Μας αγάπησες και σε αγαπήσαμε.
Μας νουθετούσες και ακολουθούσαμε τις νουθεσίες σου.
Μας εδίδαξες του τι σημαίνει ήθος.
Μας εδίδαξες την αγάπη και την αφοσίωση σε αυτό που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ.
Μας συντρόφευες στις χαρές μας, και μας παρηγορούσες στις λύπες μας.
Μας έμαθες και νιώσαμε, ότι όλοι έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις στη ζωή μας αυτή.
Και τώρα μας άφησες ξαφνικά και αναπάντεχα.
Αλλά αυτή ήταν η απόφαση του Κυρίου και Θεού μας.
Θα σε θυμόμαστε πάντα.
Θα σε θυμόμαστε γιατί αγκάλιασες όλους τους ανθρώπους.
Γιατί βοήθησες όλους όσοι ζήτησαν τη βοήθειά σου και τη βοήθεια της Εκκλησίας μας.
Γιατί σε κάθε σκέψη και ενέργειά σου, ήταν ο Άνθρωπος.
Ο άνθρωπος να έρθει κοντά στο Θεό, κοντά στον Χριστό κοντά στην Εκκλησία.
Και το πέτυχες με τον καλύτερο τρόπο.
Θα σε θυμόμαστε πάντα Πατέρα Παναγιώτη και η ευγνωμοσύνη μας θα είναι παντοτινή.
Ορφάνεψε η οικογένειά σου. Αλλά θα είναι υπερήφανη για σένα.
Θα είναι υπερήφανη η πρεσβυτέρα σου Ειρήνη, που σε συντρόφευε πάντα σε όλες τις υποχρεώσεις της εκκλησίας μας, και της οικογένειά σας.
Θα είναι υπερήφανος για σένα ο γιος σου Δημήτριος, και με πολύ πολύ αγάπη θα σε αναπολεί.
Ο Κύριος και Θεός μας να τους δώσει την εξ ύψους παρηγορία και δύναμη σε αυτές τις τωρινές δύσκολες ώρες.
Θα σε θυμόμαστε όλοι εμείς πάντα, γιατί μας έμαθες το τι σημαίνει Άνθρωπος, το τι σημαίνει χριστιανός.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Μεσσηνιακής γης που σε λίγο θα σε αγκαλιάσει.
Και προσευχόμεθα στον Ύψιστο και παρακαλούμε να σε ΔΕΧΘΕΙ με τόση θέρμη και αγάπη, όση θέρμη και αγάπη εξέπεμπες στον ιερατικό σου βίο.
Αιωνία σου η μνήμη Πατέρα Παναγιώτη
 ΤΣΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ενορίτης του Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών

***  Έσκασε ΤΩΡΑ! Παρέμβαση ΗΠΑ υπέρ Αλβανίας...

~   Είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί στηρίζουν οικονομικά αλλά και στρατιωτικά την Αλβανία, όπως και η Τουρκία, παραβλέποντας ότι έχουν βλέψεις κατά της Ελλάδος την οποία αποκαλούν συνεχώς «σημαντικό» τους σύμμαχο.
Αποδεικνύεται, όμως, ότι οι ΗΠΑ δεν υπολογίζουν τη χώρα μας κι αυτό φαίνεται απ’ το ότι το Υπουργείο Αμύνης της Αλβανίας ανακοίνωσε τις πρώτες παραδόσεις Humvees από τις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί θα δώσουν συνολικά 248 Humvees στα Τίρανα, ως μέρος ενός πακέτου βοηθείας 12 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συντήρηση του στρατού.
Οι Αμερικανοί θέλουν να καταστήσουν την Αλβανία αυτόνομη και εκσυγχρονισμένη μέχρι το 2019, καθώς την θεωρούν σημαντικό σύμμαχο στη μάχη κατά της Σερβίας και της Ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια, αψηφώντας τον μελλοντικό κίνδυνο που δημιουργείται για την Ελλάδα...

***  ΑΠΟΦΑΣΗ του Πούτιν τα αλλάζει όλα...

~  Η Ρωσία θα υποβάλει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης στο Donbass για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της αποστολής του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής BRICS.
Η ανάπτυξη των δυνάμεων του ΟΗΕ θα ήταν χρήσιμη "για την επίλυση του προβλήματος στη νοτιοανατολική Ουκρανία". "Φυσικά, μιλάμε μόνο για τη λειτουργία της διασφάλισης της ασφάλειας της αποστολής του ΟΑΣΕ", πρόσθεσε.
Ο Πούτιν είπε ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να αναπτυχθούν μόνο κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης και πουθενά αλλού και μετά την απόσυρση βαρέων όπλων.
"Και αυτή η απόφαση δεν μπορεί να γίνει χωρίς άμεση επαφή με εκπροσώπους των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών της Ντόνμπατ, DNR και LNR", δήλωσε ο Πούτιν.  RT

***  ΒΟΜΒΑ από τη NASA! Νέος ΚΙΝΔΥΝΟΣ για τη ΓΗ, μεγαλύτερος κι από ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ...

~  Οι εμπειρογνώμονες της NASA εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η έκρηξη των «σούπερ ηφαιστείων» φέρνει μια πολύ μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα από μια σύγκρουση της Γης με έναν αστεροειδή ή έναν κομήτη.
Σήμερα, οι επιστήμονες γνωρίζουν την ύπαρξη περίπου 20 «υπερ-ηφαιστείων» όπου μια μεγάλη έκρηξη πραγματοποιείται περίπου κάθε 100.000 χρόνια και προκαλεί σοβαρές κλιματικές αλλαγές.
Είναι ένας νέος κίνδυνος τον οποίο μέχρι πρότινος κανείς δεν γνώριζε, και ποιος ξέρει πόσους ακόμη κινδύνους δεν έχουμε αντιληφθεί...

***  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ με τις αποκαλύψεις για Μπαλτά! Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ...

~  Απίστευτες καταγγελίες για τον επαγγελματικό βίο της συζύγου του Αριστείδη Μπαλτά, πρώην υπουργού Παιδείας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κωνσταντίνου Ζούλα, στην «Καθημερινή», η σύζυγος του Αριστείδη Μπαλτά (που κατονομάζεται ως «Ευαγγελία Π.») διορίστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Χανίων, από τον οποίο πήρε απόσπαση σε άσχετου αντικείμενου υπηρεσία, στην Αθήνα. Αν και με πτυχίο πολιτικών επιστημών, αποσπάστηκε στην ΔΕΠΑΝΟΜ, μια από τις εταιρείες του Δημοσίου που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων.
Με εντολή της τρόικας, η ΔΕΠΑΝΟΜ έπρεπε να κλείσει και να συγχωνευθεί με τον ΟΣΚ και την Θέμις Κατασκευαστική (τη δημόσια εταιρεία για την κατασκευή φυλακών), σε μια ενιαία επιχείρηση που ονομάστηκε «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ). Παρόλα αυτά, η σύζυγος του πρώην υπουργού Παιδείας, που... έγραψε ιστορία με όσα δήλωνε περί αριστείας, «έκανε ασφαλιστικά μέτρα και απέσπασε μια αμετάκλητη –μάλιστα– απόφαση, καθώς για λόγους «ανεξήγητους» η νέα διοίκηση της ΚΤΥΠ (που είχε στο μεσοδιάστημα διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν προσέβαλε –ως όφειλε– την προσωρινή της δικαίωση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Καθημερινής.
Αντί μάλιστα η νέα διοίκηση του οργανισμού να προσβάλει την δικαστική απόφαση περί πρόσληψής της, την έχρισε διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας, υπεύθυνη δηλαδή για την αξιοποίηση των περίπου 2.200 ακινήτων της σε όλη τη χώρα.
Πριν από περίπου ένα μήνα, η σύζυγος Μπαλτά διεκδίκησε και πέτυχε την αύξηση του μισθού της, αφού, προφανώς παράλληλα με την εργασία της κατόρθωσε να γίνει κάτοχος μεταπτυχιακού και μάλιστα από το Πολυτεχνείο. Αν και το μεταπτυχιακό στην «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το ΕΜΠ, είναι εντελώς άσχετο με τη διευθυντική της θέση και άρα δεν εδικαιούτο αύξηση, εν τούτοις, με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΚΤΥΠ «διαπιστώνεται συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας” με το αντικείμενο της απασχόλησής της ως προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ακίνητης Περιουσίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, και έτσι κατατάσσεται σε νέο μισθολογικό κλιμάκιο και μάλιστα από 1/1/16, που σημαίνει ότι θα πάρει και αναδρομικά.
Το αποκορύφωμα; Διδάσκων στο μεταπτυχιακό αυτό του ΕΜΠ που κατόρθωσε και πήρε η εργαζόμενη σύζυγος Μπαλτά είναι ο ίδιος ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να μας πείσει πως «η αριστεία είναι ρετσινιά».  protothema.gr

***  Ο Α. Τσίπρας ΑΠΟΚΟΙΜΗΣΕ μέχρι και τον Ζουράρη με τα παραμύθια του...

~  Με την ανάπτυξη να μας χτυπά την πόρτα, τους επενδυτές να κονταριοχτυπιούνται ποιος θα πρωτορίξει τα χρήματά του στην Ελλάδα, τους νέους να βρίσκουν το δρόμο επιστροφής στα πάτρια εδάφη από τη μαύρη ξενιτιά, την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ανοίξει τις κάνουλες από το 2019 για εργαζόμενους και συνταξιούχους, φαίνεται όλα να κυλούν στο σωστό δρόμο.
Τουλάχιστον αυτά (και πολλά άλλα) μας είπε χθες εγκαινιάζοντας τη ΔΕΘ και άλλα τόσα μας ανάλυσε σήμερα στην καθιερωμάνη συνέντευξη Τύπου από τη Θσεσσαλονίκη.
Τούτων δοθέντων - όπως θα έλεγε και ο Κώστας Ζουράρις - οι Έλληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι από σήμερα κιόλας, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον υφυπουργό.

Ο υφυπουργός Παιδείας άλλωστε έχει έναν ακόμη λόγο να το πράττει (εν προκειμένω στη διάρκεια της συνέντευξης του πρωθυπουργού), αφού έχει ήδη λύσει τα προβλήματα της Παιδείας εξωτερικού, για την οποία είναι υπεύθυνος όπως έχει πει.
Για την Παιδεία «εσωτερικού» τα προβλήματα λύνει ο κ. Γαβρόγλου.
 protothema.gr

***  Μήνυμα Παυλόπουλου! «Θα υπερασπισθούμε  την πατρίδα»…

~  «Από την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947, προκύπτει, δίχως κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ότι δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο. Κατά συνέπεια, τα κάθε είδους σύνορα της Ελλάδας - που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- με τις επακόλουθες συνέπειες μεταξύ άλλων και για την υφαλοκρηπίδα, την αιγιαλίτιδα ζώνη και την ΑΟΖ, είναι επακριβώς καθορισμένα».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του προς τον δήμαρχο Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη, στην τελετή που έγινε στην Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.
Στη συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον διεθνή ρόλο της Ελλάδος, τονίζοντας ότι «η χώρα μας συμπεριφέρεται στην διεθνή πολιτική ζωή με απόλυτο σεβασμό στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό τους» και πρόσθεσε: «Είναι δύναμη που εργάζεται για την ειρήνη και την ανάπτυξη τόσο στην εγγύς περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Πλην, όμως, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «εάν χρειασθεί, εμείς, οι Έλληνες, είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε αποτελεσματικά τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας, που αποτελούν και σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Στο πλαίσιο δε αυτό», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «διευκρινίζουμε, για πολλοστή φορά, τα εξής, ειδικώς προς την φίλη και γείτονα Τουρκία: Στηρίζουμε σταθερά την ευρωπαϊκή της προοπτική. Και την σημασία αυτής της ανυπόκριτης στήριξης πρέπει η Τουρκία να εκτιμά δεόντως. Όμως ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της έχει μιαν αυτονόητη, θεσμική και πολιτική, προϋπόθεση:
Ήτοι τον πλήρη σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό τους. Επομένως, και τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947. Από τις οποίες προκύπτει, δίχως κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ότι δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο. Κατά συνέπεια, τα κάθε είδους σύνορα της Ελλάδας - που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- με τις επακόλουθες συνέπειες μεταξύ άλλων και για την υφαλοκρηπίδα, την αιγιαλίτιδα ζώνη και την ΑΟΖ, είναι επακριβώς καθορισμένα. Συνακόλουθα, κάθε είδους συμπεριφορές ή δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας που αμφισβητούν κάθε πτυχή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν το κύρος της στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας και θέτουν φραγμούς στην Ευρωπαϊκή της προοπτική».

Σε άλλο σημείο της αντιφώνησής του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «σήμερα, έχουμε βάσιμους λόγους για να αισθανόμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι, σε σχέση με το παρελθόν, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, κυρίως για τις νεότερες γενιές, καθώς η Ελλάδα, με την καθοριστική συμβολή όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, ανήκει, οριστικά και αμετάκλητα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη».
Αναφερόμενος ο Προκόπης Παυλόπουλος στο ρόλο των Σπετσών, υπογράμμισε ότι «μια προσεκτική ανάγνωση της διαχρονικής συνεισφοράς των Σπετσών στους μεγάλους αγώνες του έθνους μας, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εμείς, οι Έλληνες, όταν αυτό το απαιτούν οι περιστάσεις, αναδεικνυόμαστε σε αποφασισμένους και ανυποχώρητους υπερασπιστές της ιστορίας και του ανάλογου μέλλοντος του λαού και του έθνους μας». Αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι ένα μήνυμα που απευθύνουμε προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό την περαιτέρω διασφάλιση και εδραίωση της ειρήνης στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή».
Στην προσφώνησή του ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημερινή επίσκεψή του νησί και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους αγώνες των Σπετσιωτών για την απελευθέρωση του Γένους, κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Κατόπιν ο δήμαρχος δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα ομοίωμα παραδοσιακού σπετσιώτικου σκαριού, όπως αυτά που κατασκευάζουν οι καραβομαραγκοί.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στη δοξολογία που εψάλη στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια μετέβη στο μνημείο των ηρώων, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατόπιν ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι.
Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων, συλλόγων, φορέων κ.α.
 ant1news.gr

***  Σας αφορά! Αλλαγές στα παράβολα για τα αυθαίρετα...

~   Αυτόματη και ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, μειωμένα παράβολα στο ύψος των 250 ευρώ από 500 που είναι σήμερα και διευκολύνσεις πληρωμής έως σε 80 δόσεις επιστρατεύει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να δελεάσει τους απρόθυμους ιδιοκτήτες ακινήτων που περιμένουν καρτερικά έναν χρόνο την ψήφιση του νέου νομοθετικού πλαισίου που φέρνει πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα.
Αισίως, οι δηλώσεις με τους τρεις προηγούμενους νόμους υπερέβησαν το 1 εκατομμύριο και το ταμείο πλησιάζει τα 2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το μεγάλο απόθεμα κατοικιών που παραμένει εκτός νόμου αποτελεί μια μεγάλη δεξαμενή που θεωρείται εφικτό να κινητοποιήσει το νέο πλαίσιο, δίνοντας ισχυρά οικονομικά κίνητρα και περιθώριο δύο επιπλέον ετών στους πολίτες, καθώς η ισχύς του παρατείνεται έως τον Ιούνιο του 2019. Στο σχέδιο για τoν έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, που υποβλήθηκε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης στις αρχές Ιουνίου και προβλέπεται να κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή, περιλαμβάνεται πλήθος ρυθμίσεων.
Μέσα σε 147 άρθρα ο νομοθέτης περιγράφει όλα τα εργαλεία για την ανακοπή της αυθαίρετης δόμησης, με κυριότερο όπλο το Παρατηρητήριο Δόμησης. Ο νέος υπερφορέας θα εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και θα διαθέτει Περιφερειακές Διευθύνσεις σε κάθε Περιφέρεια για να διενεργεί όλους τους πολεοδομικούς ελέγχους, την κατεδάφιση και να κάνει όλη την ηλεκτρονική καταγραφή και τον εντοπισμό αυθαιρέτων. Ο νόμος «ανασταίνει» επίσης τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης και της Τράπεζας Γης, επαναφέρει την αδρανοποιημένη ρύθμιση για την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων (αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασής τους αλλά και παρακολούθηση κάθε μεταβολής), ενώ αφιερώνει αρκετές σελίδες σε διατάξεις ενεργειακού περιεχομένου, με πιο ενδιαφέρουσα την εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης σε μεμονωμένες ιδιοκτησίες πολυκατοικιών. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται οι σοβαρές δυσλειτουργίες και οι έριδες μεταξύ συνιδιοκτητών που προκλήθηκαν από την αδυναμία επαρκούς θέρμανσης χιλιάδων νοικοκυριών λόγω της οικονομικής κρίσης. Η εγκατάσταση επιτρέπεται και χωρίς απόφαση της πλειοψηφίας της πολυκατοικίας. Στους καταναλωτές αυτούς παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου ή χρήσης άλλων εναλλακτικών μορφών θέρμανσης και η απαλλαγή τους από τις δαπάνες της κεντρικής θέρμανσης πλην των δαπανών συντήρησης. Υπάρχουν όμως ασάφειες και αδυναμίες εφαρμογής των προβλέψεων στα αμιγώς πολεοδομικά θέματα που θολώνουν το τοπίο. Μία από αυτές είναι η απαγόρευση της μίσθωσης σε ακίνητα με αυθαιρεσίες, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποιο θα είναι το αποδεικτικό της πολεοδομικής «καθαρότητας» του κτιρίου, καθώς η κατηγορία αυτή δεν θα υπόκειται σε υποχρεωτική βεβαίωση μηχανικού όπως συμβαίνει με τις μεταβιβάσεις ακινήτων.
 ~  Γενναίες εκπτώσεις για τις δηλώσεις που θα γίνουν ως τα τέλη του έτους
Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, παρέχοντας σημαντικές εκπτώσεις σε όσους το κάνουν έως τις 8 Δεκεμβρίου του 2017. Στην περίπτωση αυτή η έκπτωση φτάνει στο 20% στο ειδικό πρόστιμο, το οποίο πέφτει στο 10% εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ρυθμιστεί από τις 9 Δεκεμβρίου του 2017 έως τις 8 Ιουνίου του 2018. Ο νόμος τιμωρεί τους αμελείς, αφού όσοι επιλέξουν να υποβάλουν δηλώσεις από τις 9 Ιουνίου έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2018 θα επιβαρύνονται με αυξημένα πρόστιμα κατά 10% και 20% αντίστοιχα.
 Ταχεία έκδοση οικοδομικών αδειών
Ο νόμος προβλέπει έκδοση οικοδομικών αδειών ανάλογα με την περιοχή, τη θέση, τη χρήση, το μέγεθος και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κτιρίου που πρόκειται να ανεγερθεί. Η κατηγοριοποίηση αφορά τρεις περιπτώσεις: κτίρια σε εντός σχεδίου περιοχές για τα οποία οι άδειες θα εκδίδονται σε έναν μήνα από την υποβολή φακέλου, κτίρια σε οικισμούς προϋφιστάμενους του 1923 χωρίς εγκεκριμένα όρια που οι άδειες θα βγαίνουν σε δύο μήνες και κτίρια σε περιοχές με εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο που είναι κτηματογραφημένες, οι οποίες αποκτούν το προνόμιο της αυτόματης έκδοσης οικοδομικών αδειών. Ολες οι άδειες θα εκδίδονται ηλεκτρονικά και θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο, ενώ προβλέπεται και δειγματοληπτικός έλεγχος στο 30%.
 Τι θα πληρώσουν οι πολίτες
Μεγάλη αλλαγή που φέρνει ο νόμος είναι η μείωση κατά 50% του παραβόλου που διαμορφώνεται στα 250 ευρώ μέχρι 100 τ.μ. Το κόστος ανεβαίνει έως και τα 10.000 ευρώ για επιφάνεια μεγαλύτερη των 5.000 τ.μ. Μακροχρόνια άνεργοι και δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα καταβάλουν το 30% και 20% αντίστοιχα του ενιαίου ειδικού προστίμου. Επιπλέον, τα δύο πρώτα έτη από την υποβολή της δήλωσης αναστέλλεται γι’ αυτούς η καταβολή των δόσεων. Αντίστοιχα, το 15% του προστίμου θα καταβάλουν άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80%, το 20% οι πολύτεκνοι και το 30% οι τρίτεκνοι για την κύρια κατοικία τους.
Οσο πιο παλιά, τόσο πιο φθηνά. Το 15% του προστίμου θα πληρώσουν ακίνητα που προϋφίστανται του 1983 και 250 ευρώ όλα όσα ανεγέρθηκαν προ του 1975. Για αυθαιρεσίες της περιόδου 1983-1993 καταβάλλεται ποσοστό 60% του ενιαίου ειδικού προστίμου, ενώ για κατασκευές της περιόδου 1993-2003 καταβάλλεται ποσοστό 80% του ενιαίου ειδικού προστίμου. Η απόδειξη του χρόνου κατασκευής, ανέγερσης ή αλλαγής χρήσης γίνεται με αεροφωτογραφία.
 Πού σκοντάφτει η Τράπεζα Γης
Το νομοσχέδιο επαναφέρει τον θεσμό της Τράπεζας Γης, η οποία θα έχει ψηφιακή μορφή και θα διαχειρίζεται το σύνολο των δικαιωμάτων μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης (Σ.Δ.), το αντάλλαγμα δηλαδή που αποκτά κάποιος από την αδυναμία του να αξιοποιήσει διατηρητέα μνημεία ή ακίνητα που απαλλοτριώθηκαν για κοινόχρηστους χώρους ή που δεν είναι δυνατόν να δομηθούν για περιβαλλοντικούς λόγους. Επιπλέον, θα έχει τη δυνατότητα να εκδίδει τίτλους «Εξασφάλισης Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» με σκοπό την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση για μεγάλες περιβαλλοντικές παραβάσεις με υπερβάσεις δόμησης και κάλυψη άνω του 40%. Η πρόβλεψη παρουσιάζει δύο σοβαρές αδυναμίες: για να λειτουργήσει θα χρειαστεί να οριστούν Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή που θα απαιτήσουν πάνω από 5 χρόνια για να θεσμοθετηθούν, ενώ ερώτημα παραμένει η εξεύρεση πόρων με τους οποίους θα αποζημιώνονται οι δικαιούχοι.  Της Μαριάννας Τζάννε   newmoney.gr

***  Ψιμυθίωση ή Αναπαλαίωση ΣΟΚΑ;

~  Ψιμυθίωση ή Αναπαλαίωση ΣΟΚΑ;
 Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Μία ... "νέα / αναπαλαιωμένη ΣΟΚΑ (=Σοσιαλιστική Κεντροαριστερά) είναι προ των -κομματικών - πυλών.
Ως ... αναγκαιότητα σωτηρίας της Πατρίδας. Αν μη τι άλλο, συγκινητικό ακούγεται!  Το (νέο;) κόμμα "θα σώσει -ως ... κεντροαριστερός  προοδευτικός  Μεσσίας - την Ελλάδα".
Απορία: και πάλι; Αν ναι, με την ίδια καταστροφική ένταση και στην ίδια έκταση;  Αρκετός κόσμος του "Αριστερού" (;) χώρου που αισθάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να του προσφέρει όραμα και προοπτική, ελπίζει πως τώρα, εκεί, ίσως βρει το δικό του λιμάνι παρηγοριάς.
Δυστυχώς η πρώτη μάζωξη όσων προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν ειλικρινά - ή να αυτοπροβληθούν επ' ευκαιρία - απογοήτευσε. Τι να αναστηλώσεις  / ανακαινίσεις  / αποκαταστήσεις με αυτούς  που παραβρέθηκαν. Απογοήτευση! Εικόνα (χαρωπού;) μνημόσυνου! ...
Δεν θα είχε νόημα να σταθώ στα πεπραγμένα των αλήστου μνήμης αυτών ατόμων. Δεν χρειάζεται να θυμίσω τις τεράστιες (συν) ευθύνες τους στο κατάντημα του Τόπου.
Ούτε θα σχολιάσω το θράσος της επανεμφάνισης, το θριαμβευτικό ύφος, τα λόγια (αυτο) στήριξης τους, τα (κ)οπαδικά χειροκροτήματα που -άγνωστο γιατί- εισέπραξαν ορισμένοι κραυγαλέα αποτυχημένοι και παντελώς ανίκανοι (!)..
Θα επισημάνω μόνον το εξής:
Πιστεύει άραγε η παρούσα κα αρχηγός της προσπάθειας, ότι θα συγκινηθεί ο κόσμος των ... λωτοφάγων ιθαγενών από την ... "νέα Aλλαγή", το σύγχρονο "ΑΛΛΑΓΟΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ" με το οποίο θα ταΐσουν το πόπολο κάποιοι τελειωμένοι, στη συνείδηση του λαού καταδικασμένοι;
Αν όντως κάτι τέτοιο πιστεύει τότε φιλικά θα της συνιστούσα να ασχοληθεί με κάτι άλλο.
Κάθε τι πραγματικά νέο, δυναμικό, φρέσκο, ξεσηκωτικό δεν φτιάχνεται με παλιά σιτεμένα και σαπισμένα πρόσωπα ή υλικά κατεδάφισης.
Ακούω τον αντίλογο: "Μα, έτσι δίνεται η εικόνα της συστράτευσης, της συμμετοχής όλων, παλαιών και νιόφερτων ώστε να δοθεί πανηγυρικός τόνος. Θα ρωτήσω-σκεπτικά - : Πανηγυρικός ή για τα ... πανηγύρια (... τόνος σανού ή ΚΟΜΜΑΤΟΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑΣ);
 ΥΓ Η αναπόφευκτη φθορά της Συγκυβέρνησης δημιουργεί, αντικειμενικά, κενό στον ΚΟΜΜΑΤΟΧΩΡΟ το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί. Τελευταία συνωθούνται και αυτοπροτείνονται αρκετοί νέοι ηγέτες /σωτήρες . Επόμενο είναι.
      Αν και μου είναι παγερά αδιάφορο πως και από ποιούς καλύπτεται ο κάθε "χώρος", για λόγους ορθολογικούς, νοικοκυρέματος, τάξεως, θα τους συμβούλευα να προσπαθήσουν να αφυπνιστούν οι της παλαιοκομματικής (το ... παλαιολιθικής ταιριάζει γάντι) αντιλήψεως πολιτικάντηδες ώστε να αποφεύγουν να :
      - Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.
      - Συνεχίζουν την αυτογελοιοποίησή τους .
      (Προφανώς επειδή δεν έχουν αντιληφθεί απολύτως τίποτα , ή δεν τους αγγίζει /δονεί τίποτα)!

***  Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙ ΑΦΕΛΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

~   Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙ ΑΦΕΛΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΕΝΕΚΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Μας εκπλήσσουν τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων:
«…Θα ξεκινήσουμε από τα μεγάλα ψάρια. Δεν πρόκειται εμείς να δείξουμε οποιαδήποτε ανοχή σε επιχειρήσεις οι οποίες χρεοκοπούν (!!!) και σε μετόχους οι οποίοι έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και περιδιαβαίνουν το Αιγαίο με τα σκάφη τους….».
Λαϊκίζοντας ανεύθυνα για ψηφοθηρία, όχι μόνο ακυρώνει με τον αφελή αυτή γενίκευση όλο το θεσμικό πλαίσιο της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στην ΕΕ, αλλά αυτό-ακυρώνεται και ίδιος.
(Του θυμίζουμε ότι ήταν κύριος μέτοχος –με 60%- στην χρεοκοπημένη εταιρεία ΚΗΡΥΞ Α.Ε., η οποία έχει πάρει δανεικά και αγύριστα, χρωστάει πάνω από μισό εκατομμύριο, δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ, ούτε φυσικά και ο ίδιος από την προσωπική του περιουσία).
Οι εταιρείες αποτελούνται από μετόχους, και οι μέτοχοι μετέχουν σε αυτές με συγκεκριμένο κεφάλαιο. Η ευθύνη κάθε μετόχου σε περίπτωση αποτυχίας της επιχειρηματικής δράσης είναι όση και το κεφάλαιο που μετέχει. Αλλιώς εάν η προσωπική περιουσία του κάθε μετόχου ήταν αυθαίρετο διακύβευμα για ενδεχόμενη αποτυχία της επιχείρησης, τότε δεν θα μετείχε κανείς σε επιχειρηματικές δράσεις, δεν θα υπήρχαν επενδύσεις στην Ελλάδα, οι βιομηχανίες, οι εταιρείες, Ελληνικές και ξένες θα έφευγαν και η οικονομία μας θα γύριζε αιώνες πίσω, στην αγροτική της μορφή και μόνο.
Οι επιχειρηματικές δράσεις ενέχουν πολλούς κινδύνους και μπορεί να αποτύχουν για πολλούς λόγους (αλλαγές σε συνθήκες, στην αγορά, στον ανταγωνισμό, στο περιβάλλον, ατυχείς επιχειρηματικές αποφάσεις, κλπ), οι οποίες δεν σχετίζονται οπωσδήποτε με κακοδιαχείριση, παρανομίες, διαφθορά κλπ.
Εάν κάποιοι επιχειρηματίες/μέτοχοι επιχειρήσεων παρανομούν εις βάρος της ίδιας της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα να μην είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι της εταιρείας, των λοιπών μετόχων, των εργαζομένων, ως προς τρίτους και ως προς το δημόσιο, αυτό έχει να κάνει με διαφθορά, κλοπή, παρανομία κλπ. Όλα αυτά οφείλει το κράτος να τα ελέγχει με κατάλληλους ελεγκτικούς μηχανισμούς και σύγχρονη νομοθεσία.
Αυτό όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την αφελή γενίκευση την οποία κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ και συσχετίζει αδιακρίτως τις συνθήκες αποτυχίας μίας επιχειρηματικής δράσης, με δόλια συμπεριφορά η οποία τεκμαίρεται σύμφωνα με την λογική του από την προσωπική περιουσία των μετόχων, από το εάν την έχουν στο εξωτερικό, και από τον τρόπο ζωής τους.
Ακόμη χειρότερα πλήθος δημοσιογραφούντων επικρότησαν την λογική αυτή σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες.
Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο λαϊκισμός είναι βαθιά ριζωμένος στη δημόσια ζωή της χώρας και οπωσδήποτε στα κόμματα εξουσίας σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

***  Τι έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες για την Παιδεία και την Αριστεία!

~ Τι έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες για την Παιδεία και την Αριστεία!
Γράφει η Δήμητρα Ρετσινά – Φωτεινίδου, Φιλόλογος- Μ.Α. Πολιτικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.
 Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία, δύναμη και φώτιση!
 Στην Ελληνική Αρχαϊκή εποχή ήταν δυνατή η πίστη στις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η παιδεία στους κόλπους των ηρώων πολεμιστών των Ομηρικών Επών. Παιδεία πάνω από όλα, ήταν το σύνθημα και στους κύκλους των Σοφιστών και Φιλοσόφων της Κλασικής και Ελληνορωμαϊκής αρχαιότητας.
Ο παιδαγωγός ήταν συγχρόνως εμπνευστής-εμψυχωτής και προσέφερε μια ολοκληρωμένη αγωγή στον νέο. Στο νου μας έρχεται η μορφή του Μέντορα, παιδαγωγού του Οδυσσέα και του Τηλέμαχου, ο οποίος  λειτουργεί ως σύμβολο ακόμη και σήμερα. Μάλιστα, ο όρος mentoring χρησιμοποιείται από σύγχρονους Αμερικανούς επιστήμονες  στις έδρες Ψυχοπαιδαγωγικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια!
Ο ιδανικός παιδαγωγός έχει θεϊκή καταγωγή και, σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο, είναι ένα παράξενο ον: μισός άνθρωπος και μισό θεριό! Ο σοφός κένταυρος Χείρων ενσαρκώνει και περικλείει κάθε μορφή σοφίας και γνώσης. Ήταν ο παιδαγωγός του ομηρικού ήρωα Αχιλλέα, στον οποίο δίδασκε μουσική (λύρα και κιθάρα) και ποίηση. Ο γηραιός Φοίνιξ ήταν επίσης παιδαγωγός του Αχιλλέα και είναι γνωστή η συμβουλή στον μαθητή του, στη Ραψωδία Ι της Ιλιάδας (στ. 438 – 443): Μύθων τε ρητήρ έμεναι  πρηκτήρα τε έργων, δηλαδή να παραμένεις δεινός ρήτορας αλλά και αποτελεσματικός στις πράξεις!
Το μείζον θέμα της παιδείας απασχόλησε φυσικά τους μεγάλους φιλοσόφους της αρχαιότητας, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Η μαιευτική μέθοδος του Σωκράτη θεωρείται σήμερα μια αποτελεσματική παιδαγωγική μέθοδος που οδηγεί το παιδί στην αυτογνωσία, στην κατανόηση του εαυτού και του κόσμου, στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και στην ανάκτηση της χαμένης του αυτοπεποίθησης.
Στα έργα του «Πολιτεία» και «Νόμοι» ο Πλάτων προτείνει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα συμβάλει στην «ακριβεστέραν  παιδείαν» των νέων, με στόχο τη γνώση της αρετής και την έμπρακτη εφαρμογή της.
Ο Σταγειρίτης φιλόσοφος Αριστοτέλης στα έργα του «Ηθικά Νικομάχεια» και «Πολιτικά» επικεντρώνεται στο πολιτικό και εκπαιδευτικό σύστημα της κοινωνίας. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, ο άνθρωπος είναι φύσει ζώον πολιτικόν. Για να επιτευχθεί το ευ ζην πρέπει ο άνθρωπος να αναπτύξει τον πολιτισμό του και αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε μια οργανωμένη κοινωνία, η οποία θα παρέχει οργανωμένη δημόσια εκπαίδευση σε όλους τους πολίτες της.
Η ηθική εξ έθους περιγίνεται, μας λέει ο Αριστοτέλης, που σημαίνει ότι το ήθος είναι αποτέλεσμα συνεχούς άσκησης και συνήθειας στα ενάρετα έργα. Οι αρετές βρίσκονται μέσα μας εκ φύσεως αλλά ενεργοποιούνται μόνο με τη συνήθεια!
Η ελληνική διανόηση του 1ου μ.Χ αιώνα διατηρεί αμείωτο το πάθος των Ελλήνων για την παιδεία των νέων. Ο ιστορικός και φιλόσοφος Πλούταρχος από τη Χαιρώνεια της Βοιωτίας, συνέγραψε το έργο Περί Παίδων Αγωγής, όπου η παιδαγωγική παρομοιάζεται με τις «σταγόνες ύδατος» που «κοιλαίνουσι πέτρας» και με τη δύναμη των χεριών που εκτρίβουν τον σίδηρο και τον χαλκό. Ο παιδοτρίβης ή παιδονόμος παραλαμβάνει «αδάμαστους ίππους» και οφείλει να αποτελέσει πρότυπο ηγεμόνα, δηλαδή πνευματικού καθοδηγητή.
Ο Πλούταρχος παραθέτει ένα παράδειγμα από την Ιστορία:  Όταν ο νομοθέτης και ηγέτης των Σπαρτιατών Λυκούργος εκπαίδευσε με διαφορετικό τρόπο δύο σκυλάκια που είχαν τους ίδιους γονείς, τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης ήταν διαφορετικά. Κάλεσε λοιπόν τους Σπαρτιάτες για να τους το αποδείξει. Από τη μια μεριά, ο σκύλος που είχε ανατραφεί με μαλθακό τρόπο είχε γίνει λίχνος (λιχούδης) και έτρεξε στη λοπάδα (έτοιμο φαγητό). Από την άλλη, ο σκύλος που είχε εκπαιδευτεί στο κυνήγι ήξεν επί τον λαγωόν (ώρμησε στον λαγό), έγινε, δηλαδή, κυριολεκτικώς λαγωνικό!
Ο Πλούταρχος καταφρονώντας εκείνους τους γονείς που αδιαφορούν για την παιδεία των τέκνων τους παραθέτει το εξής ανέκδοτο: όταν ρώτησε ένας πατέρας τον φιλόσοφο Αρίστιππο πόσος είναι ο μισθός του για την εκπαίδευση του γιου του, εκείνος του απάντησε χίλιες δραχμές. Τότε ο γονιός δυσαρεστημένος του είπε: «υπερβολικά πολύ το αίτημα. Με χίλιες δραχμές μπορώ να αγοράσω ανδράποδον (δούλο)». Και τότε πήρε την εξής απάντηση: «Τότε λοιπόν θα έχεις δύο ανδράποδα, τον υιό σου και αυτόν τον οποίο θα αγοράσεις»!
Ενώ το γήρας αφαιρεί την ακμή του σώματος, ο νους με τα χρόνια ξανανιώνει και γίνεται σοφός. Καθώς ο πόλεμος, χειμάρρου δίκην, παρασύρει τα πάντα μόνο την παιδεία δεν μπορεί να παρασύρει… Γι αυτό, και όταν ο Δημήτριος ο Πολιορκητής κυρίευσε το 307π.Χ. τα Μέγαρα και ρώτησε τον φιλόσοφο Στίλπωνα αν έχασε κάποιο  περιουσιακό στοιχείο εκείνος του απάντησε «όχι, πόλεμος γαρ ου λαφυραγωγεί αρετήν»!

***  ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»...

~  Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.ΣΕ.      
 Η Συμπεριφορά και προκλητικότητα των Σκοπίων, δεν έχει τέλος. Όπως γνωρίζετε, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χάντμπολ γυναικών που έλαβε χώρα εφέτος στο Κράτος των Σκοπίων και συγκεκριμένα στις 2 Αυγούστου 2017, η Ελληνική Εθνική ομάδα Γυναικών αποχώρησε σε αγώνα μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία έχοντας υπ’ όψιν τα υβριστικά συνθήματα των Σκοπιανών εντός του γηπέδου που θα επικρατήσουν, έγκαιρα ενημέρωσε τον αρμόδιο φορέα της 
Ευρώπης EHF, ο οποίος με την σειρά του έβγαλε οδηγίες (τροποποίηση λογότυπου, να καλυφθούν όλες οι προκλητικές πινακίδες, στολές με έμβλημα «Μακεδονία» κ.λπ.). Παρά τις οδηγίες της EHF, αυτές δεν τηρήθηκαν από τους Σκοπιανούς και συγκεκριμένα από τους προπονητές και συνοδούς της Σκοπιανής ομάδος.
Η Ελληνική αποστολή διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Ουκρανό παρατηρητή, ο οποίος ζήτησε ν’ αλλάξουν προκειμένου ν’ αρχίσει το παιχνίδι, κάτι όμως! που δεν έγινε.
Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, από την έναρξη του αγώνα, ο αρχηγός της αποστολής Δημ. Χασεκίδης, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή, ζήτησε από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Μενέλαο Δανήλο να ζητήσει τάιμ άουτ.
Στην διάρκεια του τάιμ άουτ ζητήθηκε και πάλι από τους Σκοπιανούς ν’ αλλάξουν τις μπλούζες τους επειδή προπονητές και συνοδοί της ομάδος των Σκοπίων αρνήθηκαν, έτσι η Ελληνική ομάδα αποχώρησε από τον αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Βέβαια! η Ελληνική αποστολή κατέθεσε ένσταση στο φύλλο αγώνα ότι το Κράτος των Σκοπίων δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα της τεχνικής σύσκεψης, ούτε και τις αποφάσεις της EHF σχετικά με την διεθνή ονομασία των Εθνικών Ομάδων. Έπεται βέβαια επί του θέματος συνέχεια… Η προκλητικότης των Σκοπιανών δεν έχει τέλος.
Η Ταπεινώτης μου και πιστεύω κάθε σκεπτόμενος Έλλην πατριώτης, συγχαίρει την Ελληνική αντιπροσωπεία για την σθεναρή πατριωτική εθνική στάση των. Αυτή πρέπει να είναι η συμπεριφορά κάθε Έλληνα Πατριώτη σ’ όποιο μετερίζι και αν ευρίσκεται.
Υπάρχει ένας γενικός κανόνας που λέει: όταν δύο πλευρές αντιμάχονται και η μία πλευρά παρουσιάζεται ενδοτική και η άλλη ανένδοτη, τότε η πίεση ενασκείται στην ενδοτική πλευρά. 
Δυστυχώς! το Κράτος αυτό των Σκοπίων στην εμμονή του στον «Μακεδονισμό», που δεν έχει καμία σχέση με αυτό, προετοιμάζει τα θεμέλια της διαλύσεώς του, όταν κάποτε τα συμφέροντα των μεγάλων στην περιοχή αυτή θ’ αλλάξουν. Ακόμη και στη μέρα, συνεχίζουν να είναι αδιόρθωτοι, διότι σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Κράτους των Σκοπίων, με αφορμή την επέτειο της «Εξέγερσης του Ίλιντεν» (άλλη προδοτική πράξη) υπεραμύνθηκε του «Μακεδονισμού», λέγοντας μεταξύ άλλων «… για καμιά άλλη χώρα δεν αμφισβητήθηκε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό…». Του εξηγούμε για πολλοστή φορά απλά ότι, εδώ δεν πρόκειται για αυτοπροσδιορισμό, αλλά για ανέντιμη και υστερόβουλη υπεξαίρεση του Ελληνικότατου ονόματος 
    Στην διαφορά μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων, ενώ η Μακεδονία ανήκει στην Ελλάδα Ιστορικά, πολιτισμικά και εθνολογικά, εμείς είμαστε οι ενδοτικοί και προς ημάς ενασκείται η πίεση. Δηλαδή! ν’ απαρνηθούμε την Ιστορία μας, για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα των ισχυρών, ε! αυτό δεν πρέπει να γίνει και εάν οι πολιτικοί μας ενδώσουν στο θέμα της Μακεδονίας αυτό θα είναι μια αυτοχειρία της ιστορικής ύπαρξής μας.
    Κάναμε πολλά λάθη στο παρελθόν και το βασικό από αυτά ήταν που συμφωνήσαμε χωρίς επίλυση του ονόματος, να μπει στο Ο.Η.Ε. το κράτος των Σκοπίων με το προσωρινό όνομα FYROM. 
    Τότε, όσοι θυμάστε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, εξωτερικών υποθέσεων του Κογκρέσου των Η.Π.Α. Lee Hamilton είπε σε συνέντευξη του Μιχάλη Ιγνατίου της «ΠΡΩΪΝΗΣ» της Ν. Υόρκης: «…συμβιβαστήκατε αστραπιαία και δεν προλάβαμε να σας βοηθήσουμε. Μας αφήσατε έκθετους με την γρήγορη υποχώρησή σας».
    Να μην κάνουμε άλλα λάθη, ποτέ δεν είναι αργά, είναι απαράδεκτο το κράτος των Σκοπίων, το γνωστό αυτό Τιτόνειο Δημιούργημα χωρίς να έχει σχέση Ιστορική, Εθνολογική, ακόμη και γεωγραφική πλην μικράς περιοχής, χωρίς κανένα έρεισμα, να οικειοποιείται Ελληνικής Επικρατείας όνομα και να είναι ανένδοτο και εμείς να το εκλιπαρούμε να κάμει κάποιες υποχωρήσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο για τον Ελληνικό λαό, το φιλότιμό του και την ιστορία του.
    Πιστεύουμε ότι, οι σημερινοί Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας μέχρι στιγμής χειρίζονται σωστά το θέμα.
    Το Όνομα Μακεδονία δεν είναι διαπραγματεύσιμο και δεν μοιράζεται με κανέναν, ξέρουμε όλοι ότι αυτή είναι η θέληση του υπερήφανου Ελληνικού λαού και Εσείς οι πολιτικοί που υπηρετείτε Aυτόν, θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν, αντί πάσης θυσίας.
    Η επ’ ολίγον προ ετών  πολιτική ομοψυχία, αυτή η κορυφαία πολιτική πράξη και η σθεναρά θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης δικαίωσε τις Ελληνικές θέσεις στην σύνοδο του Βουκουρεστίου. Όμως μη σταματάτε και αναπαυθείτε στις δάφνες του Βουκουρεστίου, χρειάζεται συνέχεια.    
    Αναπτύξατε δυναμική και συμπλέουσα κοινή εθνική πολιτική όλων των κομμάτων. Ενημερώσατε τα Κράτη για την, Ιστορικά, πολιτισμικά και εθνολογικά, Ελληνική Μακεδονία, επαναφέρατε τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Ιστορική αποστολή των και σφυρηλατήστε το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων. Τότε! μόνο θα μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει και όχι με τις θλιβερές εικόνες ντροπής που λαμβάνουν χώρα, τις ημέρες αυτές στο πολυπαθές Υπουργείο παιδείας μας.
    Βέβαια! είναι λυπηρό να στερούμε το δικαίωμα στους νέους μας ν’ αγωνισθούν σε επίσημες διοργανώσεις, όμως! είναι σημαντικότερο ν’ αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα της Πατρίδας μας.
    Και! Επειδή η υπερηφάνεια για τον Έλληνα, δεν μετριέται με το στρέμμα, όπως ίσως νομίζει το Κράτος των Σκοπίων, εμείς θα τους συμπεριφερόμεθα σαν πολιτισμένοι άνθρωποι, με όρους καλής γειτονίας μόνον όταν και αυτοί σέβονται την Ελληνική Ιστορία.
    «Δυο πράγματα πρέπει να διακρίνουν τον τίμιο πολίτη: το εν είναι, όταν ευρίσκεται στην εξουσία, να διατηρεί την δόξα και την υπεροχή της πατρίδος του και το έτερον είναι ότι ανά πάσα στιγμή, εις οιανδήποτε πράξη της ζωής του, να φροντίζει για το Καλό της πατρίδος του» (ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Δημηγορία περί του Στεφάνου).

***  ΒΟΜΒΑ! οι τζιχαντιστές θα ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ στην Ελλάδα...

~ Τρόμο προκαλεί στην Ελληνική Αστυνομία και στην ΕΥΠ η αποκάλυψη ότι στην Αθήνα δρούσε ένας ψευτο-ιμάμης ο οποίος εξυμνούσε στους ισλαμιστές το Ισλαμικό Κράτος και εξύβριζε τις γυναίκες. Επίσης, απελάθηκε και ύποπτος ως τζιχαντιστής από το Ιράκ.
Όλα αυτά προκαλούν το φόβο στις Ελληνικές αρχές για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα μας, καθώς υπάρχει μεγάλη προσπάθεια στη χώρα μας να ριζοσπαστικοποιηθούν οι νέοι μουσουλμάνοι μέσω κηρυγμάτων μίσους σε άτυπα μη ελεγχόμενα τζαμιά.
Ας ελπίσουμε οι Ελληνικές αρχές να κινηθούν στο μέλλον το ίδιο θετικά όπως και αυτές τις ημέρες...

***  ΒΟΜΒΑ: Η Ελλάδα ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ σε αποστολή ΟΠΛΩΝ στους ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ...

~  Πριν από μια εβδομάδα σας αναφέραμε τις αλήθειες που είπε μια Βουλγάρα δημοσιογράφος για τις σχέσεις του Ισλαμικού Κράτους με την CIA, και τον οπλισμό που μεταφέρουν οι Αμερικανοί στους τζιχαντιστές, κάτι που την οδήγησε στην απόλυση (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).
Η δημοσιογράφος αυτή έκανε και νέες αποκαλύψεις για τα δρομολόγια που ακολουθούσαν τα όπλα, σε μια διαδρομή στην οποία εμπλέκεται και η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Dilyana Gaytandzhieva πολλές κυβερνήσεις δέχθηκαν «διπλωματικές πτήσεις» από το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες δεν περνάνε ποτέ από έλεγχο. Τουλάχιστον 350 τέτοιες πτήσεις οδήγησαν δεκάδες τόνους όπλων στους τζιχαντιστές από την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ.
Δείτε έγγραφα που έφερε στο φως η δημοσιογράφος της Βουλγαρίας:



***  ΣΟΚ στις ΗΠΑ! Προσπαθούν να ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ τις ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ αρχές από το νομικό σύστημα...

~  Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από δήλωση μιας Αμερικανίδας γερουσιαστή της Καλιφόρνιας, της Dianne Feinstein, η οποία δήλωσε ότι ο νόμος θα πρέπει να διαχωρίζεται από το δόγμα, και με βάση την άποψη αυτή απέρριψε έναν άνθρωπο από το δικαστικό αξίωμα καθώς είχε διαφορετική άποψη.
Η γερουσιαστής των «Δημοκρατικών» τόνισε στη συνέχεια ότι «Οι δικαστές δεν μπορούν ούτε πρέπει να προσπαθήσουν να ευθυγραμμίσουν το νομικό μας σύστημα με την ηθική διδασκαλία της Εκκλησίας κάθε φορά που οι δύο αποκλίνουν», δείχνοντας το μίσος που έχει για τον Χριστιανισμό.
Οι φορείς της παγκοσμιοποιήσεως στις ΗΠΑ όχι απλώς προσπαθούν να βάλουν τη θρησκεία στην «ιδιωτική σφαίρα» της ζωής των πολιτών τους, αλλά είναι διατεθειμένοι και να αλλάξουν το νομικό σύστημα ώστε να μην θυμίζει καθόλου τη Χριστιανική του ταυτότητα. Το καλύτερο δώρο για τους μουσουλμάνους δηλαδή...

***  ΒΟΜΒΑ από Γερμανία! ΑΠΑΙΤΕΙ από τα Ευρωπαϊκά κράτη περαιτέρω ΠΑΡΟΧΕΣ στους «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»...

~ Τέλος δεν έχει η παράνοια της Γερμανίας σχετικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσεως.
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maiziere, δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post ότι πολλοί πρόσφυγες θέλουν να ζήσουν στη Γερμανία επειδή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι «συνθήκες διαδικασίας και υποδοχής τους είναι γενναιόδωρες» και «τα οφέλη για τους πρόσφυγες είναι αρκετά υψηλά».
Ο Γερμανός υπουργός, όμως, αντί να αντιληφθεί ότι θα πρέπει να σταματήσει η Γερμανία να είναι τόσο γενναιόδωρη με τους λαθροεισβολείς, κάτι που προσελκύει περισσότερους, είπε κάτι διαφορετικό.
Όταν ρωτήθηκε αν αυτό θα σήμαινε ότι τα οφέλη θα πρέπει να μειωθούν στη Γερμανία, ο De Maiziere τους άφησε όλους άναυδους, λέγοντας ότι τα οφέλη που λαμβάνουν οι πρόσφυγες πρέπει να ισορροπήσουν σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., εννοώντας ότι θα πρέπει οι άλλες χώρες να αυξήσουν τις παροχές τους στους λαθρομετανάστες.
Με λίγα λόγια, δεν φτάνουν τα όσα παρέχουν τα Δυτικά κράτη στους λαθροεισβολείς, θα πρέπει να τους δώσουν και περισσότερα.
Δείτε έναν χάρτη για τις προτιμήσεις των λαθρομεταναστών:

SUPER LEAGUE στην Ελλάδα 3η αγωνιστική  :
ΗΜ/ΝΙΑΩΡΑΟΜΑΔΕΣΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
09/09/1716:00ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. - ΛΑΜΙΑ1 - 3
09/09/1718:15ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ0 - 0
09/09/1720:30ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ1 - 1
10/09/1716:00ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ1 - 1
10/09/1718:15ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ1-1
10/09/1718:15Α.Ε.Κ. - ΑΕΛ 4-0
10/09/1720:30ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ1-0
11/09/1719:30ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - Π.Α.Ο.Κ.

***  ΕΛΛΑΔΑ -ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ  77-64 , (37-30) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  25-17 , (37-30) , 61-48 , 77-64 .-
Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Μπούλτο (Ισπανία), Ομπράντοβιτς (Βοσνία) και Τσμκίεβιτς (Πολωνία).-
Η εθνική Ελλάδας στους 8 , στα προημιτελικά την Τετάρτη 13-09-2017 με την Ρωσία ή Κροατία που αγωνίζοντε αύριο Κυριακή 10-09-2017 .-
~* Απίθανος ο Σλούκας, μαγικός ο Μπουρούσης, φοβερός και ο Καλάθης! Ωστόσο, δεν υστέρησε κανένας από την φοβερή Εθνική που βγάζει εκεί που πρέπει τον πραγματικό της εαυτό!
~**  Με τους Παπαγιάννη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Κ. Σλούκα και  Νικ Καλάθη , επίσης έπαιξαν και οι Παππάς , Γιάν. Μπουρούσης , Θαν. Αντετοκούνμπο , Μάντζαρης, Αγραβάνης , ξεκινάει η Εθνική μας ομάδα.-
~** Η 16η παρουσία της Ελλάδας σε οκτάδα Ευρωμπάσκετ!
Η Ελλάδα με τη νίκη-πρόκριση επί των Λιθουανών τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπου θα βρεθεί για 16η φορά στην ιστορία της!               ~** ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΝΙΚΗ της ΕΘΝΙΚΗΣ μας!Τίποτα-Τίποτα δε μας σταματά...

~  Λίγες ώρες μετά την ένταξη του Νίκου Γκάλη στο Hall Of Fame, η Εθνική ομάδα πήρε λίγο από την αύρα του, επικράτησε της Λιθουανίας με 77-64 και πήρε τη πρόκριση για τα προημιτελικά!
Η Εθνική ομάδα έδειξε χαρακτήρα, έβγαλε ψυχικά αποθέματα και απέδειξε ότι ότι στα παιχνίδια της Α’ φάσης είχε -απλά- αδικήσει τον εαυτό της! Πλέον περιμένει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά, ο οποίος θα είναι ο νικητής του αγώνα Κροατία-Ρωσία. Πλέον ο δρόμος είναι ανοικτός για τη ζώνη των μεταλλίων!
 Και αυτό χάρη στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος κάνει το τουρνουά της ζωής του, όπως επίσης και στον Νικ Καλάθη, ο οποίος με τη σειρά του κράτησε το πόδι του πατημένο στο γκάζι. Παπανικολάου, Μπουρούσης ήταν εκείνοι που τους συμπλήρωσαν ιδανικά, αν και κανείς από τους παίκτες που πάτησαν το παρκέ της Sinan Erdem Arena δεν υστέρησε.
 Η ελληνική ομάδα συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο πρώτο ημίχρονο και στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού κατάφερε να εκτοξεύσει την δείκτη της διαφοράς και στο +17 (57-40) χάρη στο επιθετικό κρεσέντο του Κώστα Σλούκα, ο οποίος είχε πετύχει 11 πόντους σε αυτό το διάστημα. Παρόλα αυτά, η Λιθουανία μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι με ένα σερί 8-0 και να μειώσει σε 57-48.
 Εκείνη τη στιγμή την σκυτάλη στην επίθεση πήρε ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος ήταν εκείνος που ανέλαβε δράση για το +13 (61-48) με τη λήξη του γ’ δεκαλέπτου, με την διαφορά να φτάνει και στο +15 (63-48) με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Κάπου εκεί ήρθε το δεύτερο μπλακ-άουτ για την Εθνική! Η κούραση σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές στην επίθεση έφερε το 11-0 της Λιθουανίας η οποία μετέτρεψε τον διαφαινόμενο περίπατο της Ελλάδας σε πραγματικό ντέρμπι. Όμως εκεί ένα μεγάλο τρίποντο του Θανάση Αντετοκούνμπο στάθηκε αρκετό για να διωξει την ανησυχία (ή έστω να τη μετριάσει) και να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για τη νίκη.
Πάντως το ξεκίνημα του αγώνα ήταν… ονειρικό για την Εθνική ομάδα, αφού πραγματοποίησε το καλύτερό της δεκάλεπτο σε όλο το Eurobasket! Αυτό δεν φάνηκε μόνο από το +8 της πρώτης περιόδου (25-17) αλλά και από τα εξαιρετικά ποσοστό ευστοχίας, με την Ελλάδα να έχει 10/16 εντός παιδιάς, όπερ και σημαίνει 7/11 δίποντα και 3/5 τρίποντα. Με εξαίρεση μία φάση, ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε κάνει εξαιρετική δουλειά πάνω στον Βαλαντσιούνας, ενώ οι Καλάθης και Πρίντεζης ήταν εκείνοι που είχαν αναλάβει δράση στην επίθεση έχοντας πετύχει από 8 πόντους ο καθένας σε αυτό το διάστημα.
 Μάλιστα η διαφορά έφτασε και στους 11 πόντους με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (28-17) ύστερα από τρίποντο του Παπανικολάου ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Εθνική έπαθε «μπλακ-άουτ» ο Κουζμίνσκας ανέβασε στροφές και κάπως έτσι η Λιθουανία μπόρεσε να «ροκανίσει» την διαφορά και να εκμεταλλευτεί το «νεκρό» διάστημα της Ελλάδας, αφού έμεινε για πέντε λεπτά χωρίς πόντο! Ο Τόμας Αντομάιτις είδε τους παίκτες του να πραγματοποιούν ένα επιμέρους 12-4 και να μειώνουν στους τρεις (32-29 στο 18′) δίνοντας εκ νέου νέο ενδιαφέρον στο ματς.    Τα δεκάλεπτα: 17-25, 30-37, 48-61, 64-77   luben.tv

*** Στους οκτώ (8)  και η ΣΕΡΒΙΑ
~** ΣΕΡΒΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ  86-78 .- ^
Δεκάλεπτα: 24-16, 48-41, 69-53, 86-78.
Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 14, Μπογκντάνοβιτς 17 (6 ασίστ), Λούτσιτς 11 (5 ριμπ.), Μιλοσάβλιεβιτς 4 (4 ριμπ.), Μπίρτσεβιτς, Λάζιτς, Μίτσιτς, Γκούντουριτς, Γιόβιτς 9 (7 ασίστ), Κούζμιτς 17 (10 ριμπ.), Μαριάνοβιτς 14 (6 ριμπ.).  
Ουγγαρία (Ίβκοβιτς): Ρούγιακ 6, Άλεν 3, Κέλερ 8 (5 ριμπ.), Βίτμαν 2, Χάνγκα 1, Βόιβοντα 11, Τοτ, Φέρεντς 15, Περλ 22 (6 ριμπ.), Καράχοτζιτς 6, Άιλινγκσφελντ 4.
Διαιτητές: Λεσκάνο (Αργεντινή), Πουρσανίδης (Ελλάδα), Γιλμάζ (Τουρκία).-

*** Στους (8) οκτώ  και η ΛΕΤΟΝΙΑ 
~** ΛΕΤΟΝΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ   100-68 .- ^
Δεκάλεπτα: 27-15, 53-37, 82-52, 100-68
Λετονία (Μπαγκάτσκις): Πορζίνγκις 19 (6 ριμπ., 3 ασίστ), Μπλουμς 8, Ντάβις Μπέρτανς 5 (3 ριμπ.), Ντάιρις Μπέρτανς 9 (5 ασίστ), Τίμα 21 (5 ριμπ., 6 ασίστ), Σμιτς 8, Στρέλνιεκς 12 (7 ασίστ), Σκέλε 4 (4 ριμπ.), Γκραζούλις 2, Πέινερς 8 (4 ριμπ.), Μέιερς 4 (5 ριμπ.). 
Μαυροβούνιο (Τάνιεβιτς): Ράις 2 (3 ασίστ), Βούτσεβιτς 16 (9 ριμπ., 4 ασίστ), Σέχοβιτς , Παβλίτσεβιτς, Ράντοντσιτς 2, Τοντόροβιτς 2, Ντούμπλιεβιτς 21 (4 ριμπ.), Μπάροβιτς 5, Μιχαΐλοβιτς 7, Ιβάνοβιτς 7, Βράνιες 3, Τζούρισιτς 3. 
Διαιτητές: Μπούλτο (Ισπανία), Ματσόνι (Ιταλία), Χορόζοφ (Βουλγαρία).

*** H ΓΕΡΜΑΝΙΑ στους οκτώ (8) στο Ευρωμπάσκετ .:
~* ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΙΑ   84-81. -^
Δεκάλεπτα: 10-19, 34-40, 55-56, 84-81.

*** Στους  οκτώ (8)  η Ισπανία θα  αντιμετωπίσει  την ΓΕΡΜΑΝΙΑ  .-
~*  ΙΣΠΑΝΙΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ 73-56  .- ^

***


***  ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ   9-9  .-^ {Στα  πέναλτι 16-17}.- ^
Για τον τελικό η Ελλάδα απέκλεισε τις ΗΠΑ .-
* Ασημένιες κοριτσάρες με χρυσό μέλλον!
~ Το μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο φώναξε «παρών» στο Βόλο!
~ Οι κοριτσάρες της Εθνικής Νεανίδων ήταν άτυχες στη ρουλέτα των πέναλτι και ηττήθηκαν με 17-16 από τη Ρωσία στον τελικό, όμως κατέθεσαν ψυχή σε όλη τη διάρκεια του ματς –όπως και σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης- που τους έδωσε τη δεύτερη θέση του κόσμου. 
Ρωσία – Ελλάδα 17-16 (9-9 κ.δ.)
Οκτάλεπτα 4-4, 3-3, 2-0, 0-2
Ρωσία: Γκέζανιτς 5, Ζαπλατίνα 1, Σερζάντοβα 4, Καμζάεβα 1, Μπορίσοβα 1, Μπέζνεβα 2, Τολκούνοβα 2,
Ελλάδα: Ξενάκη 2, Πλευρίτου Ελ. 4, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Ελευθεριάδου 2, Πρωτόπαπα 3, Πλευρίτου Β. 2

  ***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Super League  :

~* ΣΑΒΒΑΤΟ 09-09-2017
          Αστέρας Τρίπολης-Λαμία  1-3 (0-2) .- ^
 Tα γκολ : 6’, 25’  , Όμο ,80’ Βάντερσον , 89’  Πασαλίδης  .-
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Ιγκόρ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μαντιντά, Ισνάλντο, Καλτσάς, Μανιάς
  Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Ακόστα
 Στον πάγκο των γηπεδούχων οι: Καπετάνος, Ζούμα, Κυριακόπουλος, Τσιλιανίδης, Μάσα, Γκοντό, Δουβίκας
 Αναπληρωματικοί για τη Λαμία οι: Πίτκας, Κουτρομάνος, Τσούκαλος, Μπουλούλης - Τσαπρούνης, Λινάρδος, Αναστασόπουλος, Καραγιάννης
 Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας, Μιχαήλ Δημόπουλος, Αντώνιος Πυλαρινός 4ος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

~** Επίσημο: Τέλος από τον Αστέρα ο Βεργέτης!
Τη λύση της συνεργασίας με τον Στάικο Βεργέτη ανακοίνωσε ο Αστέρας Τρίπολης, μετά την ήττα από τη Λαμία για την τρίτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
~ Ο Στάικος Βεργέτης πλήρωσε το μάρμαρο των κακών εμφανίσεων του Αστέρα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας, μετά και την χθεσινή ήττα από τη Λαμία στην Τρίπολη. 
Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Στάικο Βεργέτη. 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά τον προπονητή με τον οποίο ζήσαμε αξέχαστες στιγμές κατά το παρελθόν, ωστόσο δυστυχώς στην παρούσα κατάσταση επιβάλλεται μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία στο Στάικο Βεργέτη για τη συνέχεια της καριέρας του
».

~* ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ για τον ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης  ο Σάββας Παντελίδης .- 

 *** Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα  0-0  .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (71' Βασιλακάκης), Μπουσούλατζιτς, Ντιγκινί, Ούμπιδες (63' Μανούσος), Ουάρντα (85' Βασιλείου), Ντάουντα.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Λίλα (64' Μανθάτης), Κοζορώνης, Μπουκουβάλας, Ναδάλες (31' Καρανίκας), Χαλκιαδάκης (80' Σκόνδρας), Γιάκος.
Διαιτητής: Α. Σέζος (Κιλκίς)

 *** Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 ,(1-1) .- ^
Τα  γκολ :  12΄ Ένχελς, 43΄ Χρ. Λισγάρας ,
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος από τον Σύνδεσμο Αθηνών.
Στον «ερυθρόλευκο» πάγκο βρίσκονται οι: Προτό, Ομάρ, Εμενίκε, Ανδρούτσος, Καρσελά, Νικολάου, Ζντιέλαρ
 Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ένχελς, Ρομαό, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά, Τζούρτζεβιτς
 Στον πάγκο των Ακριτών κάθονται οι: Γκαραβέλης, Τριάδης, Μεχία, Οκάν, Κάστρο, Ρότσε, Ορφανίδης
 Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Κίκε, Φλίσκας, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο, Καμαρά

 ~* ΚΥΡΙΑΚΗ  10-09-2017
 ~**  Πανιώνιος-Παναιτωλικός  1-1 .- ^
Τα  γκολ : Στο 56’ ο Μασούντ άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι , στο 67’ ο Λόπες με υπέροχο γκολ διαμόρφωσε το τελικό σκορ .-
Πανιώνιος: Αστράς, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Σαββίδης (46’ Σιώπης), Κόρμπος, Μασούρας (80’ Σαραμαντάς), Μασούντ, Λάμπρου (73’ Σπιριντόνοβιτς), Ντουρμισάι
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Ρότσα, Μόρας, Χαντάκιας (64’ Ροντρίγκες), Μπεχαράνο, Λόπες, Μάρκος Πάουλο (82’ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα, Ντίας (73’ Μαρκόφσκι)

~** Λεβαδειακός-Πλατανιάς  1-1 , (0-0) .- ^
 Τα γκολ : 57΄ Μπουντνικ., 90΄ Μητρόπουλος  ,
Στον πάγκο οι: Κασωτάκης, Αγγελόπουλος, Ντεβέσα, Γκρζέλτσακ, Δημούτσος, Παπανικολάου, Πριντέτα.
 Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Στάθης, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς, Πλιάτσικας, Πατράλης, Κοροβέσης, Ενσικουλού, Μπουντνικ.
 Στον πάγκο οι: Ναμάσκο, Αμαράλ, Καραχάλιος, Καλτσάς, Σίλβα, Νουάνκο, Μπελγκαζουανί.
 Λεβαδειακός: Επασί, Αντιλέχου, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μεντί, Ζαραδούκας, Νιασέ, Μητρόπουλος, Γιουσούφ, Μπραντάο, Γιακουμάκης.

~**  ΑΕΚ-ΑΕΛ   4-0 , (2-0 ) .- ^
 
Τα  γκολ  :4' 1-0 με γκολάααααρα η ΑΕΚ! Μάνταλος , 35' ΓΚΟΟΟΛ 2-0 Η ΑΕΚ! Κλωναρίδη,  74΄Τάσος Μπακασέτα , 86΄ Αραούχο  ,
 Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Στον πάγκο: Τσιντώντας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κονέ, Βλαχομήτρος, Αραούχο, Μπακασέτας
 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσόσιτς, Βράνιες, Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Μάνταλος, Λάζαρος, Κλωναρίδης, Λιβάγια
 Στον πάγκο: Σαφαρίκας, Ναβάρο, Περόνε, Κριζμάν, Αγκάνοβιτς, Φάρκας, Γιαννιτσάνης
 Λάρισα (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Περέιρα, Γιοβάνοβιτς, Φατιόν, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Λαγός, Ναζλίδης

 ~**   Κέρκυρα-Παναθηναϊκός  1-0 , (1-0) .- ^
 ~*  Ο Παπαδόπουλος αλλοίωσε το αποτέλεσμα και αποτελείωσε τον τραγικό Παναθηναϊκό!
Τα είχε όλα… ο Παπαδόπουλος του έλειπε! Ο κάκιστος Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στην Κέρκυρα, αλλά δικαίως φωνάζει για κόκκινη του Γρομητσάρη στο 0-0 και πεντακάθαρο πέναλτι στο φινάλε της αναμέτρησης!

 Τα γκολ : 18΄ πεν. Επστάιν,( το πεν . σε χέρι του Κουτρουμπής,)
Διαιτητής : Ιωάννης Παπαδόπουλος
Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Σοϊλέδης, Γκομές, Επστάιν (79' Κόντος), Μπαλάφας (86' Ζορμπάς), Σιόντης, Ντουαλά, Παμλίδης (69' Αρτυματάς)
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Χούλτ, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (67' Μολίνς), Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (61' Καμπέσας), Λούντ, Λουτσιάνο (46' Άλτμαν), Τσάβες.
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
~*  Αναλυτικά οι δηλώσεις Ουζουνίδη στην NOVA
«Φταίω εγώ, είναι απλό… Πρέπει να επιμείνω ακόμα περισσότερα σε κάποια πράγματα, να δουλέψουμε περισσότερο. Για μένα δεν είναι δικαιολογία ούτε η κατάσταση του γηπέδου, ούτε 1-2 ευκαιρίες που σπαταλήσαμε. Δεν είχαμε νεύρο, δεν βγάλαμε ενέργεια, προσπαθήσαμε κάποια διαστήματα, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε πάρα, πάρα πολύ γρήγορα την εικόνα μας. Δεν ήταν εικόνα ομάδας αυτή. Συγχαρητήρια στην Κέρκυρα…».
Στον πάγκο για την Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς, Αρτυματάς, Κόντος, Μπάουμαν, Νούνες
 Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Σοϊλέδης, Γκομές, Επστάιν, Μπαλάφας, Σιόντης, Ντουαλά, Παμλίδης
 Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό: Διούδης, Ινσούα, Σιλά, Δώνης, Άλτμαν, Καμπέσας, Μολίνς
 Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Χούλτ, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ, Λούντ, Λουτσιάνο, Τσάβες.

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Ριζούπολη) Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - (σε 3 αγ. )
Ολυμπιακός       7
Πανιώνιος          7
ΑΕΚ     7
  Ξάνθη     5  
ΠΑΣ Γιάννινα  
ΠΑΟΚ 4  (σε 2 αγ.) 
  Λαμία      4   
Λεβαδειακός    3
Ατρόμητος    
 Κέρκυρα             3    
Πλατανιάς      2
Παναιτωλικός    2
Απόλλων Σμύρνης 1   (σε 2 αγ.)  
Αστέρας Τρίπολης  
Λάρισα     1
  Παναθηναϊκός 0   
* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί 2 βαθμοί λόγω τιμωρίας.

***  Τα κορίτσια της Καλαμάτας ξαναπαίζουν ποδόσφαιρο και πάνε Γ’ Εθνική… 
Χθες το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί η έναρξη της καινούργιας σεζόν για την νεοσύστατη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Καλαμάτας, τον Εθνικό, που θα λάβει μέρος στο επικείμενο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ. Η πρώτη εικόνα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Περισσότερα από 30 κορίτσια, εφηβικής ηλικίας στην πλειοψηφία τους, με μεγάλη αγάπη για το άθλημα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Μέσα σε ζεστό κλίμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με καλή οργάνωση και πνεύμα ομάδας, μοιράστηκε το αθλητικό υλικό, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και έγιναν ιατρικές εξετάσεις, όχι μόνο για την τυπική σύνταξη των πιστοποιητικών, αλλά ως έμπρακτη απόδειξη ότι προέχει η υγεία των αθλητριών.
Στο πλευρό των κοριτσιών βρέθηκαν ο πρόεδρος Τάκης Βασιλόπουλος, χάρις στον οποίο προχώρησε από την νευραλγική οικονομική διάσταση η προσπάθεια και το μέλος του ΔΣ Γιώργος Γαϊτάνης. Ο κ. Βασιλόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά και επιτυχία στην ομάδα που ήρθε να καλύψει το κενό που άφησε πριν από αρκετά χρόνια η αναστολή λειτουργίας της Νίκης Καλαμάτα ’91. Εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του στο τεχνικό τιμ και έδωσε το σύνθημα «Όλοι μαζί να πάμε την ομάδα ψηλά!». Τεχνικός σύμβουλος και υπεύθυνος ακαδημιών είναι ο Κώστας Λαμπρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι χωρίς τον Τάκη Βασιλόπουλο, δεν θα ήταν δυνατή η ίδρυση του Εθνικού και η συμμετοχή  του γυναικείου τμήματος σε επίσημο πρωτάθλημα, ενώ «ψυχή» της γυναικείας ομάδας, ως παίκτρια-προπονήτρια, είναι η Ντορίτα Μαυροειδή. «Θα σταματήσω το ποδόσφαιρο όταν σταματήσουν ο εγκέφαλός μου και τα πόδια μου» είναι το μοτό της που αποκαλύπτει τη μεγάλη της αγάπη για αυτό που κάνει, ενώ το μπλουζάκι της με την φωτογραφία του 14χρονου, Σωτήρη Νικολακόπουλου, εκπληρώνει την υπόσχεση να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του ποδοσφαιριστή του Αίαντα και της Μεικτής ομάδας που συγκλόνισε πέρυσι τη Μεσσηνία, με τον ξαφνικό χαμό του στο γήπεδο, από ανακοπή καρδιάς.
«Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι να παίζουν και να διασκεδάζουν τα κορίτσια. Αν μπορούμε όμως και την άνοδο θα την κυνηγήσουμε. Υπάρχει πλούσιο έμψυχο δυναμικό στην ομάδα, με πολλά νέα παιδιά και θέλουμε να προχωρήσει η νέα γενιά του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήσαμε και τις ακαδημίες» δήλωσε στο «Θ» η Ντορίτα Μαυροειδή.
Η πρώτη προπόνηση περιλάμβανε και δίτερμα, όπου οι παίκτριες του Εθνικού Καλαμάτας έδειξαν πολλά ποιοτικά στοιχεία, πάθος για ποδόσφαιρο, δυνατότητες εξέλιξης και σίγουρα στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα έχουν αξιόλογη παρουσία.
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των προπονήσεων του Εθνικού στον Κορδία έχει ως εξής:
Δευτέρα-Τετάρτη 3-4 μ.μ. και Σάββατο 11.30-12.30 μ.μ. για αγόρια και κορίτσια γεν. 2008-2012 (μπαμπίνι και προτζούνιορ)
Τρίτη-Πεμπτη 3-4.30 μ.μ. και Σάββατο 12.30-13.30 μ.μ. γυναικεία ομάδα, ακαδημία κοριτσιών και αγόρια γεν. 2003-2007 (τζούνιορ και προπαίδες).
Χ.Ε.

*** ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΣ Μεσσηνίας  2017-18 :
   \
  /
 Α΄ ΦΑΣΗ  :
Σάββατο 09-09-2017  :
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ-ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας   0-4  .-^
Α.Ε. ΜΕΘΩΝΗΣ-Α.Ε. ΑΒΙΑΣ  0-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  3-1 .- ^
Α.Ε.ΓΑΡΓΑΊΑΝΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου  2-2 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας-ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  5-0 .- ^
Κυριακή 10-09-2017 :
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης-Α.Ο. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ   3-0 .- ^
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-4  .- ^
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ   2-0 .- ^
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης  
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑ-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών    1-4  .- ^
ΠΑΟ  ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ-ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας   3-1 .- ^
Α.Ε.ΜΑΝΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας   3-1 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου  2-1 .- ^

***

~**  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-10-2017.html .-
~*
 
 
 
~* ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5804   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3706   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3706  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.216   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-

https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-

https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 



~**  Και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: