ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 ....
~


Να αναθέτουμε το μέλλον μας στο Θεό. Η απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό, έχει μητέρα την πίστη, με την οποία προσευχόμαστε και απολαμβάνουμε τους καρπούς της ελπίδας.
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης



~* Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !



 
 
 ~ 24 Σεπτεμβρίου
Ανάμνησις του εν Κυθήροις θαύματος της Θεοτόκου, της «Μυρτιδιωτίσσης». Πρωτομάρτυρος Θέκλης. Νεομάρτυρος Αχμέτ του κάλφα (†1682). Οσίου Κόπριος.~
Σήμερα 24/09/2017 εορτάζουν:
Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος, Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα και ανάμνηση της ιάσεως του παραλύτου
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Τοῦ Παύλου συνέκδημος, ὡς καθαρα τὴν ψυχήν, καὶ πρώταθλος πέφηνας, ἐν γυναιξὶν εὐκλεῶς, Χριστὸν ἀγαπήσασα, σὺ γὰρ τῆς εὐσέβειας, πτερωθεῖσα τῷ πόθῳ, ἤθλησας ὑπὲρ φύσιν, Ἰσαπόστελε Θέκλα διὸ σὲ ὁ Πανοικτίρμων νύμφην ἠγάγετο.
~* Απολυτίκιο Αγ. Θέκλας - 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/PbB1tKHgB6Y  .-
~*
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....
 
Απόγεμα στο νησάκι Πρώτη Πυλίας Τριφυλίας , για προσκύνημα και παρακολούθηση Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινού Σάββατο 23-09-2017:   Διαδρομή: Αρφαρά-Μελιγαλά -Μαγούλα -Ζευγολατιό-Καλλιρρόη - Βασιλικό- Κ. Μάλθη -Κόκκλα- Δωριο- Κοπανάκι - Καλό Νέρο - Μύλοι- ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ -παραλία -Τερψιθέα Αγρίλι -Μερολίθι -Φιλιατρά- Λιμενέρα -Αγία Κυριακή - Λεμπεσενά -Λαγκουβάρδο- ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗ -Νησάκι ΠΡΩΤΗ ...Παναγία Γοργοπηγή .-

  
 
1ο  Βίντεο :
~  Νήσος ΠΡΩΤΗ Πυλίας Παναγία Γοργοπηγής 23/09/2017 ενημέρωση  από Αθανασία Α.Δ. : https://youtu.be/giwiCkXI0ew  .-


*** Ομιλία στο Αρφαρά Κυριακή 24-09-2017 για  σεισμούς :

 
 
 
 
 
 
 ~Στο Αρφαρά σήμερα Κυριακή 24-09-2017 ώρα 20.00 , πραγματοποιήθηκε ομιλία-ενημέρωση για του σεισμούς , παρουσία πλήθους κατοίκων Αρφαρών , από τον  ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κ.Χ. Μακρόπουλο .- Η ομιλία ήταν πάρα πολύ ενημερωτική αγγίζοντας το σύνολον των επιπέδων γνώσεων πάνω στους σεισμούς , με ιδιέτερη έμφαση στην πρόληψη .- Έγινα αξιόλογες ερωτο-απαντήσεις με λίαν μορφωτικό διάλογο .- Συντονιστής και δημιουργός αυτής της ομιλία στην αίθουσα "Νιαρχαίϊκο λιοτρίβη" ήταν ο γιατρός και βουλευτής κ. Λευτέρης Ιαν ιερέως. Παπανηκολάου ,  . Παραβρέθησαν τοπικές αρχές και καθηγητές Πανεπιστημίου κ.κ. Κ.Γ. Νιάρχος και Παν. Γ. Νιάρχος και πολλοί άλλοι ... .-
Ακολουθούν εννέα (9) βίντεο....
Video 1 :  ~** Ομιλία (1)του ομότιμου καθηγητού Σεισμολογίας  Πανεπιστημίου Αθηνών ...κ.  Κ. Χ.  Μακρόπουλου στο Αρφαρά 24/09/2017:
 https://youtu.be/9Ik6q0JrWGI  .-
Βίντεο 2 :


***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλοι ΝΙΚΗΤΕΣ στις Γερμανικές εκλογές οι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ! Νίκη και για Μέρκελ...

~ Χαμός γίνεται στην Γερμανία καθώς πριν από λίγη ώρα βγήκαν τα αποτελέσματα των exit polls.
Όπως όλα δείχνουν, η Άγκελα Μέρκελ εξελέγη για 4η συνεχόμενη φορά καγκελάριος της χώρας (η πρώτη που εκλέγεται τετράκις στην μεταπολεμική Ευρώπη) με ποσοστό περίπου 33,5%.
Το κόμμα των σοσιαλιστών (SPD) από την άλλη δέχτηκε μια μεγάλη ήττα η οποία δεν τους επιτρέπει με μια συμμαχία να κερδίσουν αυτοί την πλειοψηφία στην βουλή.
Το μεγαλύτερο σοκ, όμως, για την Ευρώπη είναι η άνοδος του AfD το οποίο μπαίνει στην βουλή για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια με ποσοστό περίπου στο 13%.
Τέλος, τα το Linke και το Grune είναι περίπου στο 9%, ενώ το FDP στο 10%.

                            
*** Μαραθόλακκα και ΤΕΡΝΑ… τιμήθηκαν χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας 
Σε επανάληψη των όσων έχει θίξει σε διάφορα Δημοτικά Συμβούλια για την κατάσταση που επικρατεί στη Μαραθόλακκα με τη διαχείριση των σκουπιδιών, προχώρησε στη χθεσινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης. Για άλλη μια φορά χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα που λαμβάνονται τόσο για την προστασία των εργαζομένων όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σχολίασε ότι προφανώς δε γίνονται όλα στη Μαραθόλακκα με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχουν, όμως, συνεχείς προσπάθειες, αλλά και βελτίωση των υποδομών, ώστε η κατάσταση να μην ξεφύγει. Συμπλήρωσε, δε, ότι παρά το γεγονός ότι στη συμβατική υποχρέωση του αναδόχου (ΤΕΡΝΑ) για την κεντρική διαχείριση είναι να παραλαμβάνει απορρίμματα έπειτα από δέκα (10) μήνες, αυτό είναι δύσκολο να συμβεί. Γι' αυτό και η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα για την υπογραφή νέας σύμβασης για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας. Σχολίασε, μάλιστα, ότι με τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα που αποκτά ο Δήμος είναι πολύ πιθανόν να πέσει περαιτέρω το κόστος διαχείρισης.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Δημήτρης Οικονομάκος, ισχυρίστηκε ότι η ύπαρξη 1.000 τόνων απορριμμάτων και ενός μεγάλου αριθμού δεμάτων στο χώρο επεξεργασίας αποδεικνύουν με τον πλέον εμφαντικό τρόπο ότι η Μαραθόλακκα έχει κορεστεί. Τόνισε δε ότι η… λύση που έχει βρεθεί είναι να θάβονται τα σκουπίδια, πρακτική που προκαλεί μεγάλη οικολογική καταστροφή.
Από την άλλη πλευρά, χαρακτήρισε τα πρόστιμα προς τον εργολάβο που υπάρχει έως σήμερα ως "χάδια", αφού το κέρδος που έχει ήδη βγάλει είναι πολλαπλάσιο.
Αναφερόμενος στην απόφαση για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, τη χαρακτήρισε ως μία ακόμα απόδειξη για το ποιος διοικεί τη χώρα. Κι αυτός είναι τα συμφέροντα των εταιρειών. Άσκησε, δε, κριτική, τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση που τήρησαν το 2013 και σήμερα, ενώ καυτηρίασε και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως είπε, επί 2,5 χρόνια έψαχνε λύσεις μαζί με την εταιρεία. Τέλος, είπε ότι το έργο δε θα ξεκινήσει μέχρι το 2019, οπότε έχουν οριστεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές, για να μη γνωρίζουν οι πολίτες τι τους περιμένει μετά την ανάληψη της διαχείρισης από την ΤΕΡΝΑ.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Συντονιστείτε! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ κάτι ετοιμάζει...

~  Για όλους και για όλα θα μιλήσει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στην εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη, “Kontra news”, στο κανάλι Kontra, την Τετάρτη 27/09, στις 8 το βράδυ.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα σχολιάσει την τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα και θα μιλήσει για ζητήματα που κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να γνωρίζει.
Επιπλέον, ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στην τηλεόραση του Σκάι, το πρωί της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου.
Συντονιστείτε και ενημερωθείτε σωστά.

***  Προγράμματα ενηλίκων, ανηλίκων και ευπαθών ομάδων φέτος στο ΚΕΚ Μεσσηνίας 
Η νέα προγραμματική σύμβαση για τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν φέτος στο ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αναμένεται να εγκριθούν από την αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Στόχος είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης και δια βίου μάθησης, καθώς και για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της κατάρτισης και εκπαίδευσης των πολιτών της Μεσσηνίας.
  Τα προγράμματα
Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί φέτος έχει ως εξής:
- Πρόγραμμα κατάρτισης ενηλίκων στα αντικείμενα των Θεματικών ενοτήτων:
A) Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών
B) Αγροτικών, Γεωτεχνικών και Περιβαλλοντικών Σπουδών
Γ) Εργαστήρια Πολιτισμού - Παραδοσιακών Τεχνών
Δ) Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Τοπικής ανάπτυξης
Ε) Εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών και Επικοινωνίας.
- Πρόγραμμα εκπαίδευσης ανηλίκων στα εξής αντικείμενα:
A) Θεατρικό εργαστήρι
Β) Μουσικές σπουδές
Γ) Αθλητισμός – Ολυμπισμός
Δ) Μαγειρική Ζαχαροπλαστική για παιδιά.
- Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως: άτομα με ειδικές ανάγκες -Α.Μ.Ε.Α., άτομα τρίτης ηλικίας, αλλοδαποί καθώς και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ένταξης, χωριά SOS, κτλ), στα αντικείμενα των θεματικών ενοτήτων:
Α) Διαχείριση άγχους
Β) Υφαντική – Ταπητουργία
Γ) Ζωγραφική
Δ) Κεραμική
Ε) Αγιογραφία
ΣΤ) Χειροτεχνία
Ζ) Μουσικοθεραπεία
Η) Θεραπευτική ιππασία
Θ) Άθληση και Ολυμπισμός
Ι) Συμβουλευτική
ΙΑ) Θεατρικά παιχνίδια.
Τα προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιούνται είτε με τη μορφή ενός ή περισσοτέρων Τμημάτων, είτε με την μορφή ταχύρυθμων σεμιναρίων (2-3 ημερών), είτε με τη μορφή ημερίδων.
  Πρόσληψη συντονιστή
Η μέγιστη διάρκεια των τμημάτων των προγραμμάτων μπορεί να είναι μέχρι 100 ώρες. Τα προγράμματα απευθύνονται κυρίως σε ανέργους, μέλη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, εργαζόμενους, μαθητές, αλλοδαπούς κ.λπ. και μπορούν να υλοποιηθούν σε συνεργασία  με  Ο.Τ.Α, Συλλόγους, Εκπαιδευτικούς φορείς, Ιδρύματα, Σωματεία, Κέντρα κοινωνικής και εκπαιδευτικής μέριμνας, κ.λπ.
Επίσης, φέτος, το ΚΕΚ θα αναθέσει αρμοδιότητες Συντονιστή Ενεργειών Κατάρτισης με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, με σκοπό να συνδράμει στην υλοποίηση των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης. Ύστερα από πρόσκληση ενδιαφέροντος, την αξιολόγηση των υποψηφίων θα κάνει αποκλειστικά ο Διευθυντής του Κ.Ε.Κ. ο οποίος προτείνει την ενδεδειγμένη υποψηφιότητα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος θα προσυπογράψει την εν λόγω πρόσληψη.
Επίσης, θα γίνει και πρόσληψη επιστημονικού υπευθύνου ως εξωτερικού συνεργάτη με αντικείμενο την εξεύρεση πόρων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και υποβολής ανάλογων προτάσεων στους αρμόδιους φορείς για την κατάρτιση ενηλίκων.
Ο χειμερινός κύκλος μαθημάτων ολοκληρώνεται στις 31-12-2017 και ο εαρινός κύκλος ξεκινά 1-1-2018 και λήγει την 31-08-2018. Η υλοποίηση των μαθημάτων πρέπει να ολοκληρωθεί από το Κ.Ε.Κ. Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έως 30-06-2017.
Η προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψει το ΚΕΚ με την περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει καθορισθεί στο ποσό των 120.000 € για το φετινό σχολικό έτος.
Η κατανομή του ποσού της χρηματοδότησης θα γίνει ως εξής:
-    Για τα προγράμματα κατάρτισης – εκπαίδευσης, το ποσό των 100.000 €.
-    Για τον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων και την εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου στο Κ.Ε.Κ. συνολικά 5.000 €.
-    Για διαφημιστική προβολή και προώθηση των δράσεων του ΚΕΚ, ποσό 5.0000 €.
-    Για την αμοιβή του επιστημονικού συνεργάτη του έργου ποσό 5.000 €.
-    Για τη δημιουργία εταιρικής ταυτότητας και παρεμβάσεων στο κτίριο συνολικά 5.000 €.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** 39 χρόνια κάθειρξης σε αδίστακτους ληστές που κατέστρεφαν τα σπίτια και χτυπούσαν τα θύματα! 
Αδίστακτοι, σκληροί αλλά και ζημιάρηδες στους χώρους που έμπαιναν ήταν οι τρεις ληστές τσιγγάνοι, αλλά ευτυχώς η παρατηρητικότητα των θυμάτων και η Αστυνομία σταμάτησαν εγκαίρως τη δράση τους. Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τούς έκρινε χθες ενόχους για δύο ληστείες, άσκηση σωματικής βίας, οπλοφορία και οπλοχρησία και καταδίκασε τον καθένα σε 13 χρόνια κάθειρξης, ενώ έστειλε τους τρεις την ίδια στιγμή στη φυλακή, παρότι ο ένας ήταν ελεύθερος. Μάλιστα, αυτός την Πέμπτη είχε καταδικασθεί και σε κάθειρξη 6 ετών για άλλες κλοπές, αλλά του είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.
Κατηγορούμενος ήταν και ένας τέταρτος τσιγγάνος, τον οποίο κανένας δεν είχε δει και απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών.
  Αδίστακτοι
Το πρώτο θύμα, ένας 82χρονος, είπε ότι ανήμερα του Ευαγγελισμού φέτος ήταν στο σπίτι του στου Φίλια του Δήμου Οιχαλίας και περίπου στις 9.00 το βράδυ ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση. Ανέφερε ότι νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας κάποιος του είχε χτυπήσει την πόρτα, αλλά όταν άνοιξε, δεν είδε κανέναν, ενώ επτά μέρες πριν είχε δει ένα μαύρο αυτοκίνητο, όπως αυτό που είχαν οι τρεις τσιγγάνοι, να περνάει έξω από το σπίτι του σαν να παρακολουθεί κάτι.
Το βράδυ εκείνο, στις 25 Μαρτίου, χτύπησε η πόρτα και όταν άνοιξε είδε τον έναν τσιγγάνο, ο οποίος τον ρώτησε για κάποιον πού μένει. Του απάντησε ότι δεν ξέρει κανέναν με αυτό το όνομα και τότε εμφανίστηκε ο δεύτερος τσιγγάνος, τον έσπρωξαν, τον πέταξαν κάτω και του έβγαλαν τα γυαλιά. Ο πρώτος τον έπιασε από το λαιμό και του έβαλε ένα μαχαίρι, λέγοντάς του «εμείς καλοί Πακιστάν, θέλουμε τα λεφτά και τα χρυσά». Όταν τους ανέφερε ότι δεν έχει τίποτα, τον βάρεσαν με δύο δυνατές μπουνιές στα πλευρά και άρχισαν να διαλύουν το σπίτι για να βρουν λεφτά και χρυσαφικά.
Μάλιστα, ο 82χρονος περιέγραψε ότι ακόμα και το παντελόνι δουλειάς που φορούσε έσκισαν σε χίλια κομμάτια. Ο ένας από τους τρεις που μπήκαν είπε ότι φορούσε την κουκούλα από το φούτερ, αλλά είχαν ανάψει όλα τα φώτα και έτσι κατάφερε να τον δει.
Στη συνέχεια, περιέγραψε ότι προσπάθησαν να τον δέσουν με ένα μπουφάν και όταν δεν τα κατάφεραν, είπε ο ένας στον άλλον να τον πάνε «στα χωράφια να τον καθαρίσουν και να τον φάνε τα σκυλιά».
  Διέλυσαν το σπίτι
Τον έβγαλαν από το σπίτι, και τον ρώτησαν ποιος μένει στο διπλανό σπίτι (που ήταν της κόρης του). Τους είπε κανένας και του ζήτησαν να το ανοίξει. Όταν είπε ότι δεν είχε κλειδιά, του απάντησαν ότι δεν πειράζει, θα το ανοίξουν αυτοί και τότε αναγκάστηκε να τους ανοίξει για να μην κάνουν άλλες ζημιές. Ο 82χρονος είπε χαρακτηριστικά ότι «ένα σπίτι αξίας 150.000 ευρώ το έκαναν ερείπιο από τις ζημιές ψάχνοντας» (μέχρι και το καζανάκι έσπασαν), ενώ για να σταματήσουν τους ανέφερε ότι υπάρχει ένα ευρώ πάνω στο κομοδίνο του. Είπε πως πήγαν, πήραν το ευρώ, όπως και δύο πακέτα με λουκάνικα που είχε στο ψυγείο. Επίσης, πήραν το ρολόι του, το κινητό του τηλέφωνο και φεύγοντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Ανεπιφύλακτα δε αναγνώρισε στους τρεις τσιγγάνους τους ληστές του.
Το ίδιο βράδυ οι τσιγγάνοι λήστεψαν και 70χρονη Αλβανίδα που έμενε σε αγροικία στη Μεσσήνη. Κατέθεσε ο σύντροφός της, ενώ διαβάστηκε η κατάθεσή της, καθώς η ίδια νοσηλευόταν. Περιέγραψε ότι το μεσημέρι είχε δει το χαρακτηριστικό μαύρο αυτοκίνητο των τσιγγάνων και δύο από αυτούς έξω από την ιδιοκτησία. Όταν τους ρώτησε τι κάνουν εκεί, της απάντησαν: «κλαίμε τη μοίρα μας». Όταν την είδαν να παίρνει τηλέφωνο, έφυγαν.
  Το μαχαίρι στο λαιμό
Το βράδυ, την ώρα που έβλεπε τηλεόραση, άκουσε δυνατό θόρυβο και είδε τους τρεις τσιγγάνους να σπάνε το παράθυρο της πόρτας με ένα λοστό και να μπαίνουν. Της έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό και την απείλησαν. Της πήραν μια αλυσίδα με σταυρό από το λαιμό και απέσπασαν με τη βία τα σκουλαρίκια από τα αυτιά της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσουν. Τη χτύπησαν με γροθιές στα πλευρά, πήραν το κινητό της τηλέφωνο, ενώ στο κρεβάτι της βρήκαν ένα τσεκούρι και τη χτύπησαν ελαφρά με τη μεριά του ξύλου στο χέρι. Φεύγοντας πήραν το… τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και τα κλειδιά του σπιτιού. Τους είδε, δε, να φεύγουν με το μαύρο αυτοκίνητο.
Στις απολογίες τους, ο πρώτος τσιγγάνος είπε ότι κάνουν χρήση ναρκωτικών και πως πήγαν να κάνουν μια κλοπή στο Φίλια, αλλά όχι να χτυπήσουν τον 82χρονο. Μάλιστα, ισχυρίσθηκε ότι αυτός είχε μείνει στο αυτοκίνητο.
Ο δεύτερος αρνήθηκε εντελώς τη συμμετοχή του στις ληστείες, ενώ ο τρίτος παραδέχθηκε ότι με τον πρώτο έκαναν τη ληστεία στου Φίλια, αλλά όχι στη Μεσσήνη, υποστηρίζοντας πως ο τρίτος δεν έχει καμία σχέση με τις πράξεις.
Η εισαγγελέας κα Νικολοπούλου στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή τους, λέγοντας ότι είχαν σχεδιάσει προσεκτικά τις ληστείες και στοχοποιώντας τα θύματά τους, καθώς τα παρακολουθούσαν από πριν.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Τρέχουν το κοινό ΣΔΙΤ ύψους 30 και πλέον εκατομμυρίων οι Δήμοι Καλαμάτας & Μεσσήνης 
Η πρώτη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, των δημάρχων Καλαμάτας και Μεσσήνης, Παναγιώτη Νίκα και Γιώργου Τσώνη αντίστοιχα, έχει ήδη πραγματοποιηθεί.
Κατά τη διάρκειά της οι δήμαρχοι παρέδωσαν στον υπουργό τις αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, με τις οποίες προτείνονται συγκεκριμένα έργα, κυρίως ανεγέρσεις σχολικών κτηρίων και αθλητικών χώρων, για ένταξή τους στο ΣΔΙΤ.
Η επόμενη συνάντηση για το ανωτέρω θέμα θα πραγματοποιηθεί με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ, Νικόλαο Μαντζούφα και είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, προτείνονται έργα ύψους 22.500.000 ευρώ για το Δήμο Καλαμάτας και ύψους 10.400.000 ευρώ για το Δήμο Μεσσήνης. Έργα που κρίνονται ζωτικής σημασίας για την κοινωνία των δύο πόλεων, ενώ κοινή επιθυμία είναι να ενταχθούν σε ενιαίο ΣΔΙΤ, δηλαδή να κατασκευαστούν με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, όπως διεμήνυσαν και οι δύο δήμαρχοι στον υπουργό.
  Ορεινό Οδικό δίκτυο Ταϋγέτου
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, θα θέσει και την ολοκληρωμένη μελέτη που έχει υποβληθεί για τη χρηματοδότηση έργου που αφορά στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου των οικισμών του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.
Μάλιστα, αναφερόμενος πρόσφατα στο παραπάνω έργο, τόνισε ότι παρά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε (κυρίως) τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, κανένα σοβαρό έργο υποδομής δεν έχει χρηματοδοτηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.
Μετά και την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο-Σπάρτη και τη μη επιλογή του δρόμου για Σπάρτη από Αλαγονία, κρίνεται απολύτως αναγκαία η κατασκευή ενός σοβαρού έργου υποδομής στην περιοχή, επισήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Αεροσκάφη των ΗΠΑ με ΠΥΡΗΝΙΚΑ πάνω απ' τη Β. Κορέα! "Έτοιμοι για ΟΛΑ" δηλώνουν στο Πεντάγωνο...

~ Οι ΗΠΑ έστειλαν πριν από λίγη ώρα πυρηνικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου B-1B Lancer πάνω από τις ακτές της Βόρειας Κορέας για να στείλουν ένα μήνυμα για τη "σοβαρότητα" της καταστάσεως λόγω της «απερίσκεπτης συμπεριφοράς» της Πιονγιάνγκ, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
«Αυτό είναι το πιο απομακρυσμένο βόρειο τμήμα της Αποστρατιωτικοποιημένης Ζώνης (DMZ), στο οποίο οποιοδήποτε αεροσκάφος πολεμικών αεροσκαφών ή βομβαρδιστικών αεροσκαφών των ΗΠΑ έχει πετάξει από την ακτή της Βόρειας Κορέας στον 21ο αιώνα, θέλοντας να δείξουμε τη σοβαρότητα με την οποία παίρνουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.
«Αυτή η αποστολή είναι μια απόδειξη της αμερικανικής αποφασιστικότητας και ένα σαφές μήνυμα ότι ο Πρόεδρος έχει πολλές στρατιωτικές επιλογές για να νικήσει οποιαδήποτε απειλή. Το πρόγραμμα όπλων της Βόρειας Κορέας αποτελεί σοβαρή απειλή για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το πλήρες φάσμα των στρατιωτικών δυνατοτήτων για να υπερασπιστούμε την πατρίδα των ΗΠΑ και τους συμμάχους μας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.  Με πληροφορίες από RT

***  Οι ΕΛΛΗΝΕΣ Anonymous ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ! ΑΠΕΙΛΟΥΝ ανοιχτά τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για όσα κάνουν...

~  Η Ελληνική ομάδα των Anonymous έστειλε σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα κατά της Ελλαδικής κυβερνήσεως κατά του εθνικού εγκλήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Στην αρχή έστειλαν το παρακάτω μήνυμα μέσω της σελίδος τους στο facebook:

Όμως, οι Έλληνες Anonymous δεν έμειναν μόνο στα λόγια αλλά μαέσα προχώρησαν και σε πράξεις, «ρίχνοντας» την ιστοσελίδα στην οποία γίνονται καθημερινά οι ημεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Δείτε την κάτωθι ανακοίνωσή τους για του λόγου το αληθές:

 Το μόνο που μπορούμε να πούμε εμείς είναι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παλληκάρια αυτά…


*** Στις καλένδες η ολοκλήρωση της μάντρας και η ανάπλαση στην Πάνω Πόλη της Κυπαρισσίας 
Στις… «καλένδες» του Δήμου Τριφυλίας, ως φαίνεται, δυστυχώς παραπέμπει η Δημοτική Αρχή το (πολυδιαφημισμένο) έργο ανάπλασης στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας. Ένα έργο – όπως έχουμε αναφέρει – για το οποίο έχει καταναλωθεί πολύ σάλιο παραγόντων της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας σε δηλώσεις, εξαγγελίες, διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις, όπως και πολύ μελάνι σε εφημερίδες και πολλές σειρές σε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο. Ένα έργο για το οποίο παρουσιάζονταν σχέδια, χωρίς ακόμα να υπάρχουν μελέτες, γίνονταν επαφές με Συλλόγους και επαγγελματίες της Πάνω Πόλης, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει συζητήσεις με την Αρχαιολογία. Ένα έργο για το οποίο, ωστόσο, δεν έγινε καμία κουβέντα με τους κατοίκους της Πάνω Πόλης και τους ιδιοκτήτες οικιών και οικημάτων που στεγάζονται επιχειρήσεις και δεν απαντήθηκαν, όταν έπρεπε, σοβαρά ερωτήματα που ετίθεντο.
Οι εξαγγελίες, όμως, συνεχίζονταν από μικροφώνου τόσο σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας όσο και σε εκδηλώσεις στην Πάνω Πόλη. Η γκρεμισμένη μάντρα «μισο-έγινε», έπειτα από αλλεπάλληλα σχετικά δημοσιεύματα και έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων, επαγγελματιών και δημοτικών συμβούλων σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Δεν έγινε, όμως, όπως έπρεπε να γίνει και όπως είχε δεσμευθεί η Δημοτική Αρχή Κατσίβελα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχαιολογίας που ενέκριναν τη μελέτη ανάπλασης στην Πάνω Πόλη, τμήμα της οποίας ήταν και η μάντρα.
Η μελέτη της ανάπλασης εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου (ΥΝΕΜΤΕΔΕΠΝΙ) με όρους και προϋποθέσεις, ενώ όρους και προϋποθέσεις έχει θέσει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Παρατηρήσεις δε επί της μελέτης ανάπλασης έχει κάνει και περιλαμβάνονται στη γνωμοδότησή του το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Πελοποννήσου. Η ΥΝΕΜΤΕΔΕΠΝΙ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τόσο για τον αναλληματικό τοίχο όσο και το δρόμο «να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα απαραίτητα αποστραγγιστικά μέτρα και αντίστοιχα στη συλλογή-απομάκρυνση των ομβρίων με την εφαρμογή κατάλληλων ρύσεων και επαρκών φρεατίων συλλογής για την απορροή τους. Επίσης ο τύπος των στοιχείων της λιθεπένδυσης του αναλημματικού τοίχου, ο τρόπος δόμησης και η απόχρωση του συνδετικού κονιάματος θα αποφασισθούν σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας κατόπιν δοκιμών επί τόπου». Επίσης, τονίζεται πως «τυχόν παράβαση της απόφασης (σ.σ. απόφασης έγκρισης ΥΝΕΜΤΕΔΕΠΝΙ) και των σχεδίων θα επιφέρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον νόμο».
Στη μάντρα έγινε μόνο ένας τσιμεντένιος τοίχος και στην κορυφή, αντί για πέτρινο πεζούλι, τοποθετήθηκαν σιδερένια κάγκελα χρώματος λαχανί, την ακαλαισθησία των οποίων σχολιάζουν καυστικά όσοι τα βλέπουν.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, τόνισε ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση του μαντρότοιχου και η δημιουργία πεζοδρομίου, σύμφωνα με τη μελέτη ανάπλασης, ενώ έκανε λόγο για ημιτελές έργο που δε συμβάλλει στην ανάπλαση της περιοχής, ρωτώντας πότε θα ξεκινήσουν και θα συνεχιστούν οι εργασίες για να ολοκληρωθεί το σύνολο της ανάπλασης πριν από το καλοκαίρι του 2018.
Απαντώντας ο κ. Κατσίβελας είπε ότι το έργο έχει πάρει το δρόμο του και αναζητούνται πόροι για να δημοπρατηθεί και ολοκληρωθεί…
 Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Η Ουγγαρία ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ τη στιγμή που όλη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ στηρίζει τον Σόρος...

~ Η Ουγγρική κυβέρνηση επέστρεψε στην επικαιρότητα, καθώς γνωστή εφημερίδα υποστήριξε ότι η άποψη των Ούγγρων για το σχέδιο «Soros» και τη διάλυση της Ευρώπης μέσω της μαζικής λαθρομεταναστεύσεως είναι μια «αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας».
Η εφημερίδα Financial Times, γνωστός παπαγάλος των απόψεων των τραπεζιτών και των χρηματοδοτών του Λονδίνου, τόνισε την υποστήριξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έγραψε ότι η μαζική λαθρομετανάστευση είναι μια ασταμάτητη δύναμη που πρέπει να γίνει αποδεκτή, στοχεύοντας τον Ούγγρο ηγέτη Βίκτορ Ορμπάν για την «αμφισβήτηση» του οπαδού των ανοιχτών συνόρων, δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.
«Δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο», αμφισβήτησε ο επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων των FT, Gideon Rachman, σε ένα άρθρο με τίτλο «Το μίσος κατά του Soros είναι μια παγκόσμια ασθένεια».
Ωστόσο, ο δρ Zoltán Kovács, υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας απάντησε δυναμικά στνη εφημερίδα, γράφοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι απλά δεν είναι ειλικρινείς μαζί μας».
Ο κ. Kovács υπενθύμισε στους αναγνώστες ότι ο πρωθυπουργός Orbán αντιμετώπισε από πολύ πριν το «σχέδιο Soros»: «Δεν είναι κάτι που έχουμε κατασκευάσει», δήλωσε στο ουγγρικό ραδιόφωνο νωρίτερα το 2017. «Δεν καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα μέσω μαντείας , αλλά ο ίδιος ο αρχιτέκτονας του σχεδίου το παραδέχτηκε».
Ο κ. Kovács συνεχίζει να επισημαίνει ότι, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, ο Σόρος δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Εδώ είναι το σχέδιό μου να λύσω το χάος του ασύλου».
Στο άρθρο αυτό τονίζεται ότι «η Ε.Ε. πρέπει να αποδεχθεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως για το προσεχές μέλλον».
Ένα μεγάλο μπράβο στην Ουγγρική κυβέρνηση που έχει το σθένος να τα βάζει με όλη τη Δυτική παγκοσμιοποίηση και τους οπαδούς της…
 Με πληροφορίες από Breitbart

*** Στο δημαρχείο της Καλαμάτας μεταφέρθηκαν οι 63 μετανάστες (φωτογραφίες) 
 
 
 
Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα έφθασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 63 παράτυποι μετανάστες, που εντοπίστηκαν ανοιχτά του Βενέτικου μέσα σε ιστιοπλοϊκό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι μετανάστες είναι Πακιστανοί και μετά την πρώτη καταγραφή που έγινε στο λιμάνι της Καλαμάτας, μεταφέρθηκαν στο κτήριο που στεγαζόταν η σχολή νοσηλευτικής στο χώρο του νέου δημαρχείου.

*** Η Πελοπόννησος περιμένει! Σε λίγες μέρες καταφτάνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ...

~ Μετά την καλοκαιρινή ξεκούραση ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ξεκινά νέο μαραθώνιο ενημέρωσης των πολιτών, με ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς όμως αυτό να μη σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/09 στην Καλαμάτα στις 18,30 στην Αίθουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ (Ψαρρών 15)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/9 στα Καλύβια Αττικής στις 18,30 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σαρωνικού (Αθηνών και Ρήγα Φεραίου Καλύβια)

*** Διγλωσσία με τις διακοπές νερού σε οφειλέτες από την Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΚ 
Διγλωσσία φαίνεται να χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή και ειδικότερα τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ στο θέμα της πολιτικής απέναντι στους οφειλέτες της. Σύμφωνα με καταγγελία που δεχτήκαμε χθες, το ύψος του ποσού πάνω από το οποίο κόβεται το νερό δεν είναι 1.000 ευρώ, αλλά ποικίλει.
Δημότης, με δύο παιδιά, μας κατήγγειλε ότι χωρίς καμιά προειδοποίηση, και για οφειλή 520 ευρώ, υπάλληλοι της επιχείρησης, έπειτα από εντολή της διοίκησης, προχώρησαν σε φραγή του ρολογιού ύδρευσης. Μάλιστα, όπως μας επισήμανε ο ίδιος, αυτό έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση, αλλά και χωρίς να γνωρίζουν στη ΔΕΥΑΚ την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του. "Αυτή η οριζόντια πολιτική είναι ανάλγητη", μας επισήμανε.
Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Δημήτρης Οικονομάκος, έθεσε το θέμα στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρη Βεργόπουλο, σημειώνοντας ότι «η πολιτική αυτή, μια και το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα, είναι, τουλάχιστον, ανεπίτρεπτη. Κι αυτό, γιατί υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες οφειλές, στάδιο από το οποίο θα έπρεπε να ξεκινήσει η ΔΕΥΑΚ να παίρνει μέτρα και, δεύτερον, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, θα έπρεπε να υπάρχει διαρκής ενημέρωση προς τους καταναλωτές».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ προσπάθησε να δώσει κάποιες απαντήσεις, αλλά δεν έπεισε κανέναν, ενώ ούτε ο δήμαρχος… μπήκε στον κόπο να πάρει θέση.
Υπενθυμίζουμε ότι σε προχθεσινό ρεπορτάζ του "Θάρρους" ο κ. Βεργόπουλος είχε επισημάνει μεταξύ άλλων: "Η φιλοσοφία που μας οδήγησε στην παραπάνω απόφαση είναι διττή. Από τη μια, υπάρχουν 45.000 χρήστες που εκπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους και 5.000 που δεν πληρώνουν είτε λόγω κρίσης είτε λόγω νοοτροπίας. Αυτό δεν είναι δίκαιο για τους συνεπείς καταναλωτές. Από την άλλη πλευρά, η ΔΕΥΑΚ, προκειμένου  να υλοποιήσει μια σειρά από έργα, θα πρέπει να έχει στο ταμείο της χρήματα. Διαφορετικά δε γίνεται τίποτα. Έτσι, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αναγκαστική είσπραξη. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος για ποσά πάνω από 1.000 ευρώ, θα προχωρήσουμε και στις κατώτερες οφειλές", συμπλήρωσε.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι μπορεί η πολιτική της αναγκαστικής είσπραξης να είναι σε γενικές γραμμές σωστή, πλην όμως, η επιχείρηση θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε ενημέρωση των καταναλωτών και όχι αιφνιδιαστικά να ξεκινήσει να μαζεύει χρήματα.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

~ *** Ο Πολάκης ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΕ τον αγώνα της μικρής Νεφέλης! ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ απάντηση Πατούλη..

~ Μικρή Νεφέλη: «Ο Παύλος Πολάκης χωρίς ίχνος ντροπής απαξιώνει τον αγώνα της Νεφέλης ενάντια στον καρκίνο και την προσπάθεια χιλιάδων συνανθρώπων μας να τη βοηθήσουν να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού», επισημαίνει ο Γιώργος Πατούλης.
«Παίζετε πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει...
 Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 *** Ποινή φυλάκισης για κλοπές σε φαρμακείο και σούπερ μάρκετ στην Καλαμάτα 
Σε συνολικά φυλάκιση 4 μηνών καταδικάσθηκε χθες μια Καλαματιανή επιστήμονας για δύο υποθέσεις που αφορούσαν κλοπές. Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας είδε τη συγκεκριμένη περίπτωση με αρκετή συμπάθεια, καθώς η γυναίκα αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα.
Η πρώτη υπόθεση αφορούσε κλοπή φαρμάκων και καλλυντικών, αξίας 110 ευρώ, από φαρμακείο και απόπειρα από ένα δεύτερο. Η κατηγορούμενη αρνήθηκε τις δύο αυτές περιπτώσεις, προσκομίζοντας αποδείξεις ότι ψώνιζε από τα φαρμακεία αυτά, καθώς και ότι το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που είχε το πρώτο φαρμακείο τη δείχνει απλώς να βρίσκεται στο χώρο και όχι να κλέβει.
Για την περίπτωση αυτή κρίθηκε ένοχη απλής κλοπής και της επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως 3 μηνών.
Στη δεύτερη περίπτωση κρίθηκε ένοχη για κλοπή 16 φιαλών ουίσκι, αξίας 470 ευρώ, μέσα σε ένα διήμερο από σούπερ μάρκετ. Οι υπάλληλοι κατέθεσαν ότι από τις κάμερες φαινόταν πως αρχικά τοποθετούσε τις φιάλες στο καλάθι αγορών και εν συνεχεία στην τσάντα της. Μετά περνούσε από τα ταμεία και έφευγε χωρίς να πληρώσει.
Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε την περίπτωση αυτή, λέγοντας όμως ότι οι φιάλες ήταν 8 και όχι 16. Τόνισε πως δεν πίνει καθόλου αλκοόλ, της ήταν άχρηστα τα μπουκάλια και δεν μπορεί να καταλάβει πώς και γιατί το έκανε.
Και γι’ αυτή την υπόθεση δικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών και κατά συγχώνευση των δύο ποινών, συνολικά σε 4 μήνες φυλάκισης.
Β.Β.

***  Αιτία επανεμφάνισης παλιών λοιμώξεων το αντιεμβολιαστικό κίνημα 
Τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα ιλαράς κρούει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, προειδοποιώντας για άλλη μια φορά ότι «το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύχθηκε, θα αποτελέσει αιτία για την επανεμφάνιση παλιών λοιμώξεων, λόγω άρνησης των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».
Όπως εξηγεί η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, κρούσματα εμφανίζονται όταν η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ελαττωθεί κάτω του 90% με δύο δόσεις εμβολίου. «Προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα ανέρχονται σε ποσοστό 20%. Σε περίπτωση που αυξηθούν, θα εμφανισθεί επιδημία ιλαράς και θα θρηνήσουμε θύματα».
  Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία υπογραμμίζει ότι «εάν οι γονείς ακολουθούν τις οδηγίες του "Dr. Google" (ανώνυμες και ανεύθυνες πληροφορίες που διοχετεύονται στο διαδίκτυο από το αντιεμβολιαστικό κίνημα), πολύ γρήγορα θα έχουμε την επανεμφάνιση και άλλων νοσημάτων, που στη χώρα μας έχουν εξαλειφθεί, όπως π.χ. κοκκύτης, μηνιγγίτιδα και παρωτίτιδα. Στις ΗΠΑ από την αρχή του χρόνου, έχουν παρουσιαστεί 6.000 κρούσματα παιδιών με παρωτίτιδα, εκ των οποίων το 1,5% εμφάνισε ορχίτιδα».
  Επαναλαμβάνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι «τα εμβόλια είναι ασφαλή, αποτελεσματικά, χωρίς παρενέργειες και σώζουν ζωές», προτρέποντας τους γονείς να μην εμπιστεύονται ανώνυμες πληροφορίες του διαδικτύου και να απευθύνονται μόνο σε επιστημονικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του ΚΕΕΛΠΝΟ, του υπουργείου Υγείας, του WHO, της UNICEF, της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, CDC κλπ..
  Για την ιλαρά η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία συνιστά:
  * Τον άμεσο εμβολιασμό των ανεμβολίαστων ατόμων που δεν έχουν νοσήσει στο παρελθόν, εκτός των εγκύων και των ανοσοκατασταλμένων.
 * Τον εμβολιασμό με 2η δόση, για όσους έχουν κάνει ήδη μία δόση εκτός των εγκύων και των ανοσοκατασταλμένων.
   * Για τα βρέφη, να γίνει η 1η δόση του εμβολίου στους 12 μήνες (αντί στους 16), και μετά από 3 μήνες να χορηγείται και η 2η δόση.
* Οι γονείς να ακολουθούν τις οδηγίες των παιδιάτρων, σχετικά με τα εμβόλια.

***  Τα είπε ΟΛΑ ο Κ. Βελόπουλος! "Έρχονται ΕΚΛΟΓΕΣ πολύ σύντομα"... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος, μίλησε σήμερα στο κανάλι Super της Πελοποννήσου, μία ημέρα πριν από την ομιλία του στην Καλαμάτα.
Ο κ. Βελόπουλος κάλεσε όλους τους Καλαματιανούς να βρεθούν τη Δευτέρα 25/9 στις 18.30 στην Αίθουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ (Ψαρρών 15) για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του κόμματος στην πόλη.
Στ συνέχεια μίλησε για την ανάγκη των Ελλήνων για δουλειά, κι όχι επιδόματα τα οποία δίνουν συνεχώς οι κυβερνήσεις ανίκανες να παράγουν πλούτο, και σημείωσε ότι είναι καιρός οι Έλληνες να ψηφίσουν το καλύτερο για τη χώρα.
Δείτε όλη τη συνέντετξη του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στο παρκάτω βίντεο: Ο Κυριάκος Βελόπουλος στην Καλαμάτα 25 09 2017   , https://youtu.be/Ef6gctKp3Qc  .-

***  Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ορισθούν τα μέτρα αποκατάστασης από τη ρύπανση στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά 
Το 2015 από υγρά απόβλητα μονάδας επεξεργασίας ελαιοπυρήνα
 Δύο ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν, ώστε να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ορισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημίας από περιστατικό ρύπανσης στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά από υγρά απόβλητα μονάδας επεξεργασίας ελαιοπυρήνα.
Οι υπηρεσίες βεβαίωσαν την ρύπανση  τον Ιούλιο του 2015 και μόλις την εβδομάδα που μας πέρασε εκδόθηκε η σχετική απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν!
  Ρύπανση
Τον Ιούλιο του 2015 και μετά από αυτοψία που είχε γίνει το Μάιο του 2015 από το Κ.Ε.Π.Π.Ε. Μεσσηνίας, συντάχθηκε έκθεση από την οποία προέκυπταν ότι:
«Σε γήπεδο, φερόμενης ιδιοκτησίας ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., όμορου και βορειοδυτικά της μονάδας, επιφάνεια εδάφους εμβαδού 600m2 είχε εκτεταμένως καλυφθεί με υγρά σκούρου χρώματος, ελαιώδους μορφής, χαρακτηριστικής δυσοσμίας και παρόμοιας φύσης με τα υγρά που ήταν αποθηκευμένα σε επικαλυμμένη χωματινή εδαφοδεξαμενή εντός της δραστηριότητας. Από μακροσκοπικό έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλαστικού αγωγού, του οποίου το ένα άκρο βρισκόταν εντός της εδαφοδεξαμενής και το άλλο κατέληγε στο γήπεδο όπου διαπιστώθηκε το περιστατικό ρύπανσης. Από χημική ανάλυση δείγματος από τη θέση εκδήλωσης της ρύπανσης, του Εργαστηρίου Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Πατρών, προκύπτει ότι τα υγρά αφορούν σε απόβλητα από την επεξεργασία ελαιοκάρπου. Το ακριβές βάθος κατείσδυσης των υγρών στο έδαφος δεν έχει προσδιοριστεί, ενώ αναφέρεται ότι το εξεταζόμενο περιστατικό δεν έχει επηρεάσει τα δίκτυα ομβρίων της ΒΙ.ΠΕ.».
Τον Ιανουάριο του 2016 εκδόθηκε σχετική απόφαση για αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημίας από τη ρύπανση.
  Αυτοψίες
Τον Νοέμβριο του 2016 και δύο φορές τον Ιανουάριο του 2017, διενεργήθηκαν αυτοψίες από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεσσηνίας και αποφασίσθηκε η προσωρινή διακοπή λειτουργίας της μονάδας καθώς διαπίστωσε:
- Λειτουργία της εδαφοδεξαμενής υγρών αποβλήτων, κατά παράβαση, για την οποία είχε ζητηθεί η εκκένωσή της και η χορήγηση στοιχείων τεκμηρίωσης της στεγανότητάς της, τα οποία δεν προσκομίσθηκαν.
- Αποθήκευση τριφασικού ελαιοπυρήνα σε σωρούς και διασκορπισμένους σε όλους τους χώρους του γηπέδου της δραστηριότητας συμπεριλαμβανομένων των ακάλυπτων και εκτός σιλό με αποτέλεσμα την υποχώρηση της περίφραξης στο βόρειο τμήμα του γηπέδου και της ρύπανσης όμορης έκτασης.
- Επιφανειακή ρύπανση με λιμνάζοντα υγρά απόβλητα στους υπαίθριους χώρους της δραστηριότητας. από τα οποία συνάγεται ότι ο βαθμός ρύπανσης δύναται να έχει αυξηθεί καθώς και ότι η έκταση της ρυπασμένης περιοχής να έχει επεκταθεί, σε σχέση με την αρχική διαπίστωση.
  Αποκατάσταση
Τελικά, μελέτη αποκατάστασης συντάχθηκε από τη νέα εταιρία που ανέλαβε τη λειτουργία της μονάδας, από την οποία  προκύπτουν μεταξύ άλλων τα εξής:
- Η προσβληθείσα έκταση εκτιμάται στα 1.150m2.
- Από πλευράς υδρολιθολογικών συνθηκών, οι πετρολογικοί σχηματισμοί που δομούν την περιοχή ενδιαφέροντος κατατάσσονται στους πρακτικά αδιαπέρατους.
- Από χημικές αναλύσεις δειγμάτων εδάφους της ρυπασμένης περιοχής σε διάφορα βάθη, προέκυψε ότι το εδαφικό στρώμα με τη σχετικά αυξημένη συγκέντρωση βρίσκεται σε βάθος 5-10cm. Η συγκέντρωση των φαινολών στο στρώμα των 5-10cm προέκυψε από τη χημική ανάλυση: 21,02ppm, που κρίνεται μικρή, εντός των φυσιολογικών τιμών. Δειγματοληψίες υπογείων νερών δεν κρίνονται αναγκαίες, γιατί είναι αδύνατο οι οργανικές ενώσεις των αποβλήτων να έχουν μετακινηθεί σε βάθος δεκάδων μέτρων, όπου και η στάθμη των υπογείων νερών. Το pH του εδάφους είναι αλκαλικό και επομένως είχε επαρκή αντοχή έναντι των οργανικών οξέων των αποβλήτων. Δεν αξιολογούνται κίνδυνοι φυτοτοξικότητας.
Προτείνεται in situ βιο-αποκατάσταση με τα κάτωθι επιμέρους μέτρα:
- Απομάκρυνση μεγάλων τεμαχίων ασβεστολιθικής προέλευσης από την προς αποκατάσταση έκταση, τα οποία είναι σε θέση να εμποδίσουν την άροση.
- Άροση μέχρι βάθους 30cm.
- Ενσωμάτωση στο έδαφος ασβεστολιθικών υλικών μικρού μεγέθους, προκειμένου να αυξηθεί η ρυθμιστική του ικανότητα, έναντι των οργανικών οξέων που θα μπορούσαν να μειώσουν το pH.
- Σπορά αγριάδας, με αντοχή στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που μπορεί να φυτευτεί και την καλοκαιρινή περίοδο.
- Τα υγρά της εδαφοδεξαμενής να εξατμιστούν με φυσικό τρόπο.
- Η υπολειπόμενη λάσπη της εδαφοδεξαμενής να διατεθεί ως βελτιωτικό εδάφους κατόπιν αναμόχλευσης, εφόσον αφυδατωθεί σε κλίνες ξήρανσης ή με εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης.
- Μια δειγματοληψία του εδάφους στο τέλος της επόμενης χειμερινής περιόδου. Με την προτεινόμενη βιοαποκατάσταση θα αποικοδομηθούν οι μικρές εναπομείνασες ποσότητες φαινολών, θα επισπευτεί η ενσωμάτωση των ξηρών τεμαχίων οργανικής ύλης που έχουν απομείνει επιφανειακά και θα βελτιωθεί η αισθητική του γηπέδου.
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 η ΕΤΒΑ αποδέχτηκε τα μέτρα αποκατάστασης
  Της Βίκυς Βετουλάκη
 
*** Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο (φωτογραφίες) 
Με λαμπρότητα εόρτασε η Πύλος την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Μυρτιδιώτισσα.
Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και ροδοπέταλα. Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ενώ την ιερά εικόνα πλαισίωσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επικαλέσθηκε τη χάρη της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας για όλο τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να  αναφερθεί στις προσπάθειες κάποιων να αλλοιώσουν τα ήθη και τις παραδόσεις των Ελλήνων, με πρόσχημα ότι αυτό γίνεται και σε άλλες ξένες χώρες.
 Παράλληλα, ευχαρίστησε αδερφικά τους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη, καθώς επίσης και τους άρχοντες του τόπου και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

***  Θανατηφόρο τροχαίο με εμπλοκή τριών οχημάτων τα ξημερώματα έξω από τη Μεσσήνη
Ένας ακόμα άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο τα ξημερώματα της Κυριακής. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα στην ε.ο. Μεσσήνης – Πύλου στο ύψος της Ανάληψης με εμπλοκή 3 οχημάτων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μηχανή που οδηγούσε 50χρονος προπορευόταν και τον χτύπησε από πίσω αυτοκίνητο που ακολουθούσε. Η μηχανή πέρασε αντίθετο ρεύμα και συγκρούσθηκε με αυτοκίνητο που ερχόταν από απέναντι. Ο οδηγός της μηχανής που εργαζόταν σε ξενοδοχειακή επιχείρηση της περιοχής και επέστρεφε στο Λυκότραφο, όπου διέμενε, δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα του.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας: 
Σήμερα (24.9.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, στο 9,2 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ασπροχώματος- Πύλου, δύο (2) Ι.Χ.Ε. επιβατηγά οχήματα, που οδηγούσαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 47 ετών, αντίστοιχα και δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 50χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

*** Καταγγελία για «σκουπιδότοπο» του Δήμου Τριφυλίας στο Αγροκήπιο στα Φιλιατρά… 
Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στα Φιλιατρά από την επιλογή της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας να μεταφερθούν κλαριά, ογκώδη αντικείμενα και κάθε λογής σκουπίδια, για προσωρινή εναπόθεση, στο χώρο του Αγροκηπίου. Πενήντα τέσσερις κάτοικοι των Φιλιατρών και συγκεκριμένα της περιοχής του Αγροκηπίου υπέβαλαν εγγράφως χθες σοβαρή καταγγελία στο Δήμο Τριφυλίας, η οποία πρωτοκολλήθηκε και κοινοποιείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, επειδή η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας με κατά πλειοψηφία απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών «μετατρέπει» την περιοχή του Αγροκηπίου σε σκουπιδότοπο! Μάλιστα, το σοβαρό αυτό θέμα τέθηκε, προ ημερήσιας διάταξης, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας από το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ασημακόπουλο, ο οποίος ουσιαστικά κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή και την πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών ότι φτιάχνουν νέο παράνομο σκουπιδότοπο στην πόλη, δίπλα σε σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και σπίτια. Κάνουν δε λόγο για καύση κλαριών κ.τ.λ. από την 1η Οκτωβρίου, ενώ η αντιπυρική περίοδος λήγει στις 31 Οκτωβρίου.
Ωστόσο, τόσο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Τσίγγανος, όσο και ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σαρμαντζής, επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα.
Στην καταγγελία των κατοίκων των Φιλιατρών προς το δήμαρχο Τριφυλίας, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας και τον τοπικό αντιδήμαρχο Δ.Ε. Φιλιατρών αναφέρεται: «Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.: 49/2017 απόφαση Συμβουλίου Δ. Κ. Φιλιατρών προτείνεται δημοτικός χώρος ανατολικά του ξερού γηπέδου για την “προσωρινή εναπόθεση αυστηρά και μόνο κλαδιών” και “για λίγες μόνο μέρες μέχρι και την 1η Οκτωβρίου”, προκειμένου μετά να καούν. Επειδή: Ο χώρος αυτός είναι ιστορικός, ανήκε στον ΑΣΟ και με την επωνυμία “Αγροκήπιο”, με βραβευμένο επιστημονικό έργο στο παρελθόν, αλλά και ως πρότυπο κέντρο καλλιεργειών και αρχιτεκτονικής κήπων, έως και τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, οπότε η κυριότητα του χώρου επήλθε στον τότε Δήμο Φιλιατρών. Το έτος 1991 ιδρύθηκε το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών, το 1995 χτίστηκε το κτήριο με χρηματοδότηση LEADER I, στοίχισε τότε μαζί με τον πανάκριβο εξοπλισμό του συνολικά 22.000.000 δραχμές. Δούλεψε τα έτη 1998 -2004. Στο χώρο υπάρχουν ακόμα: το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών (κατασκευής 2006), το Νέο Γήπεδο Φιλιατρών (κατασκευής 2008) και ένα βοηθητικό ξερό γήπεδο ποδοσφαίρου. Καθημερινά, συχνάζουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, άτομα με ειδικές ανάγκες, γονείς, αθλητές. Εκτός από τα σπίτια στη γειτονιά μας υπάρχουν και συνεργεία αυτοκινήτων.
Η απόσταση του χώρου που προορίζεται για εναπόθεση, έστω και “προσωρινή”, είναι 120 μέτρα. Είναι δε μόλις 40 μέτρα από το Νέο Γήπεδο, 60 μέτρα από το Ειδικό Σχολείο, δίπλα ακριβώς από το ξερό, με δρόμο που διασχίζει και συνδέει τα γήπεδα του Αγροκηπίου με το παλαιό Γήπεδο Φιλιατρών, που κι αυτό βρίσκεται πλησίον.
Λόγω της μεγάλης κι αναξιοποίητης έκτασής του, ο χώρος αυτός στο παρελθόν είχε σε ορισμένα σημεία μετατραπεί σε έναν «άτυπο» σκουπιδότοπο από διάφορους ασυνείδητους πολίτες κι αγρότες της περιοχής, όπου πετούσαν ανεξέλεγκτα: μπάζα – σκουπίδια – παλαιά έπιπλα – στρώματα – υπολείμματα καλλιεργειών – διάφορα πλαστικά κ.λπ. Έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ σε αναθέσεις εργολάβων χωματουργικών έργων για τον καθαρισμό του χώρου από το 2006 μέχρι και το έτος 2015. Ειδικά η δημιουργία ενός σκουπιδότοπου πλησίον σχολείου που φοιτούν ΑμεΑ, αποτελεί τη χειρότερη επίδραση στην εκπαιδευτική τους κατάρτιση και υγεία.
Ο χώρος του Αγροκηπίου Φιλιατρών με την παλαιά του αίγλη, παρά τις υφιστάμενες υποδομές σχολείων και γηπέδων, έχει αφεθεί σε μια τραγική παρακμή. Με την ίδια λογική και ευκολία αποφάσεων θα μπορούσατε να επιλέξετε και το χώρο της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών ή του Δημαρχείου – Λαϊκή Αγορά.
Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την υποβάθμιση της γειτονιάς μας! Ζητούμε: Ο Δήμος Τριφυλίας να μη φέρει κι άλλα σκουπίδια στη γειτονιά μας, παρά να καθαρίσει και ν’ αξιοποιήσει το χώρο, μετατρέποντάς τον σε πάρκο ή σε οτιδήποτε άλλο που θα είναι προς όφελος των δημοτών. Να εφαρμόσει στους κατάλληλους χώρους ένα νόμιμο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε έννομο μέσο τα συμφέροντα του τόπου μας».
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Με άστατο καιρό ξεκινά η εβδομάδα στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 24/9/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 6.1 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Προγράμματα ενηλίκων, ανηλίκων και ευπαθών ομάδων φέτος στο ΚΕΚ Μεσσηνίας 
Η νέα προγραμματική σύμβαση για τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν φέτος στο ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αναμένεται να εγκριθούν από την αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Στόχος είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης και δια βίου μάθησης, καθώς και για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της κατάρτισης και εκπαίδευσης των πολιτών της Μεσσηνίας.
  Τα προγράμματα
Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί φέτος έχει ως εξής:
- Πρόγραμμα κατάρτισης ενηλίκων στα αντικείμενα των Θεματικών ενοτήτων:
A) Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών
B) Αγροτικών, Γεωτεχνικών και Περιβαλλοντικών Σπουδών
Γ) Εργαστήρια Πολιτισμού - Παραδοσιακών Τεχνών
Δ) Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Τοπικής ανάπτυξης
Ε) Εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών και Επικοινωνίας.
- Πρόγραμμα εκπαίδευσης ανηλίκων στα εξής αντικείμενα:
A) Θεατρικό εργαστήρι
Β) Μουσικές σπουδές
Γ) Αθλητισμός – Ολυμπισμός
Δ) Μαγειρική Ζαχαροπλαστική για παιδιά.
- Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως: άτομα με ειδικές ανάγκες -Α.Μ.Ε.Α., άτομα τρίτης ηλικίας, αλλοδαποί καθώς και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ένταξης, χωριά SOS, κτλ), στα αντικείμενα των θεματικών ενοτήτων:
Α) Διαχείριση άγχους
Β) Υφαντική – Ταπητουργία
Γ) Ζωγραφική
Δ) Κεραμική
Ε) Αγιογραφία
ΣΤ) Χειροτεχνία
Ζ) Μουσικοθεραπεία
Η) Θεραπευτική ιππασία
Θ) Άθληση και Ολυμπισμός
Ι) Συμβουλευτική
ΙΑ) Θεατρικά παιχνίδια.
Τα προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιούνται είτε με τη μορφή ενός ή περισσοτέρων Τμημάτων, είτε με την μορφή ταχύρυθμων σεμιναρίων (2-3 ημερών), είτε με τη μορφή ημερίδων.
  Πρόσληψη συντονιστή
Η μέγιστη διάρκεια των τμημάτων των προγραμμάτων μπορεί να είναι μέχρι 100 ώρες. Τα προγράμματα απευθύνονται κυρίως σε ανέργους, μέλη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, εργαζόμενους, μαθητές, αλλοδαπούς κ.λπ. και μπορούν να υλοποιηθούν σε συνεργασία  με  Ο.Τ.Α, Συλλόγους, Εκπαιδευτικούς φορείς, Ιδρύματα, Σωματεία, Κέντρα κοινωνικής και εκπαιδευτικής μέριμνας, κ.λπ.
Επίσης, φέτος, το ΚΕΚ θα αναθέσει αρμοδιότητες Συντονιστή Ενεργειών Κατάρτισης με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, με σκοπό να συνδράμει στην υλοποίηση των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης. Ύστερα από πρόσκληση ενδιαφέροντος, την αξιολόγηση των υποψηφίων θα κάνει αποκλειστικά ο Διευθυντής του Κ.Ε.Κ. ο οποίος προτείνει την ενδεδειγμένη υποψηφιότητα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος θα προσυπογράψει την εν λόγω πρόσληψη.
Επίσης, θα γίνει και πρόσληψη επιστημονικού υπευθύνου ως εξωτερικού συνεργάτη με αντικείμενο την εξεύρεση πόρων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και υποβολής ανάλογων προτάσεων στους αρμόδιους φορείς για την κατάρτιση ενηλίκων.
Ο χειμερινός κύκλος μαθημάτων ολοκληρώνεται στις 31-12-2017 και ο εαρινός κύκλος ξεκινά 1-1-2018 και λήγει την 31-08-2018. Η υλοποίηση των μαθημάτων πρέπει να ολοκληρωθεί από το Κ.Ε.Κ. Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έως 30-06-2017.
Η προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψει το ΚΕΚ με την περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει καθορισθεί στο ποσό των 120.000 € για το φετινό σχολικό έτος.
Η κατανομή του ποσού της χρηματοδότησης θα γίνει ως εξής:
-    Για τα προγράμματα κατάρτισης – εκπαίδευσης, το ποσό των 100.000 €.
-    Για τον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων και την εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου στο Κ.Ε.Κ. συνολικά 5.000 €.
-    Για διαφημιστική προβολή και προώθηση των δράσεων του ΚΕΚ, ποσό 5.0000 €.
-    Για την αμοιβή του επιστημονικού συνεργάτη του έργου ποσό 5.000 €.
-    Για τη δημιουργία εταιρικής ταυτότητας και παρεμβάσεων στο κτίριο συνολικά 5.000 €.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Η Πελοπόννησος περιμένει! Σε λίγες μέρες καταφτάνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ...

~  Μετά την καλοκαιρινή ξεκούραση ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ξεκινά νέο μαραθώνιο ενημέρωσης των πολιτών, με ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς όμως αυτό να μη σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/09 στην Καλαμάτα στις 18,30 στην Αίθουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ (Ψαρρών 15)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/9 στα Καλύβια Αττικής στις 18,30 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σαρωνικού (Αθηνών και Ρήγα Φεραίου Καλύβια)

***  Εκλογές ΤΟΤΕ! Έκλεισε...

~ Δύο υποψήφιοι φαίνεται να μην προτιμούν την ηλεκτρονική ψηφοφορία, δεν μπορούμε όμως να κάνουμε εκλογές με βάση τις φοβίες του καθενός, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ρ/σ Alpha.
Ανέφερε ακόμη πως η σύσκεψη των υποψηφίων για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, που ζήτησε ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, θα γίνει την Τρίτη, ενώ είπε πως το πιο πιθανό είναι οι εκλογές να γίνουν στις 3 και στις 10 Δεκεμβρίου.
Ν. Ανδρουλάκης: Ας μετατεθούν οι εκλογές ώστε να ψηφίσουν όλοι
Υπέρ της μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών στην Κεντροαριστέρα για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία και να ψηφίσουν όλοι τάχθηκε ο υποψήφιος για τον νέο φορέα Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο κανάλι Εψιλον:
«Υπάρχει μία άλλη Ελλάδα εντός της Ελλάδας, των φίλων μας, της γενιάς μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Δεν έχουν φύγει πριν από 50 χρόνια. Τώρα έφυγαν, πριν από 5-6 χρόνια. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, όσο γίνεται, αυτοί οι άνθρωποι να συμμετέχουν. Εγώ πιστεύω και στηρίζω τον κ. Αλιβιζάτο, άλλωστε είναι αυτός που προτείναμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως, τα θέματα της εκλογικής διαδικασίας πρέπει να τα λύσει η επιτροπή, οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να ασχολούνται πολύ μ’ αυτά. Ας μετατεθεί η ημερομηνία εκλογών για κάποιο διάστημα. Το θέμα είναι η πολιτικοποίηση της διαδικασίας».
Γ. Μανιάτης: Να δοθεί οι δυνατότητα σε όσους περισσότερους πολίτες να συμμετάσχουν
«Να αξιολογήσουμε τα νέα δεδομένα και τις τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν» ζήτησε ο Γιάννης Μανιάτης.
Πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης είναι προφανώς δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με την αξιοπιστία του εγχειρήματος.
Εξέφρασε και πάλι την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο και την επιτροπή Αλιβιζάτου δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει στη συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη ή την ερχόμενη Πέμπτη.
«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και τα εμπόδια των μηχανισμών θα ξεπερνιόνται απ' όπου κι αν προέρχονται», σημείωσε.
Κοινή σύσκεψη των υποψηφίων πρότεινει ο Ν. Αλιβιζάτος
Ο κ. Αλιβιζάτος πρότεινε κοινή σύσκεψη των υποψήφιων αρχηγών του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς προκειμένου να αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα μετά την εμπλοκή που προέκυψε εξ αιτίας της άρνησης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να αναλάβουν την ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Σε επιστολή του προς τους υποψηφίους ο κ. Αλιβιζάτος προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση να γίνει είτε την Τρίτη είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή, ενώ επισυνάπτει την απάντηση της εταιρείας WIND η οποία θέτει συγκεκριμένους όρους που αν γίνουν δεκτοί μεταθέτουν τις εκλογές τον Δεκέμβριο.
Επίσης, σημειώνει ότι προκειμένου το σύστημα για να είναι αξιόπιστα λειτουργικό θα χρειαστούν περίπου 60 ημέρες
Στην επιστολή της η WIND φέρεται να αρνείται την ευθύνη για την ανάληψη του έργου της ψηφοφορίας, αλλά αφήνει ανοικτή την συνεργασία «με όποιον φορέα αναλάβει το έργο της εκλογικής διαδικασίας», προκειμένου να παράσχει «τις αναγκαίες υπηρεσίες και εξοπλισμό επικοινωνίας», εφ' όσον της ζητηθεί.
Ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρει ακόμη ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε εταιρείες πληροφορικής, οι οποίες έχουν εμπειρία στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και τη λειτουργία ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων. Τέτοιες εταιρείες είναι μεταξύ άλλων η Intrasoft, η Unisystem, η Singular και η OTS.  naftemporiki.gr

*** Παγκόσμια Ειρήνη και Malala Yousafzai!

~ Παγκόσμια Ειρήνη και Malala Yousafzai!
 Γράφει η Δήμητρα Ρετσινά – Φωτεινίδου, Φιλόλογος – Μ.Α. Πολιτικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.
 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης (21 Σεπτεμβρίου) θα ήθελα να θυμηθούμε ένα πρόσωπο που αποτελεί πρότυπο ήθους και αφοσίωσης στην ειρήνη, την παιδεία και την γυναικεία χειραφέτηση. Πρόκειται για την Μαλάλα Γιουσαφζάι με καταγωγή από τη φυλή Παστούν της κοιλάδας Σουάτ του βορείου Πακιστάν. Με τον αγώνα της και τις απίστευτες περιπέτειές της η μικρή μαθήτρια Μαλάλα κέρδισε μια θέση στην καρδιά μας και ένα… βραβείο Νόμπελ. Το Νόμπελ Ειρήνης του 2014!
Στις 9 Οκτωβρίου 2012 η δεκαπεντάχρονη Μαλάλα επιστρέφει αμέριμνη από το σχολείο της μαζί με τις συμμαθήτριές της. Επέβαιναν όλες μαζί σε ένα πρωτόγονο σχολικό λεωφορείο – φορτηγό. Στα μισά της διαδρομής ένοπλοι Ταλιμπάν σταματούν το λεωφορείο και πυροβολούν εν ψυχρώ και σε απόσταση βολής τρία κορίτσια. Η Μαλάλα τραυματίζεται βαριά. Οι άλλες δύο διαφεύγουν τον κίνδυνο. H κυβέρνηση του Πακιστάν την στέλνει στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Εκεί, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, η Μαλάλα συνέρχεται.
Η ίδια γράφει: «-Τί μου συνέβη; [ρωτώντας τις νοσοκόμες]. Είχα αρχίσει να αγανακτώ με το πονεμένο μου κεφάλι και την ασθενική μου μνήμη και το σωληνάκι που δεν με άφηνε να μιλήσω. Η δόκτωρ Φιόνα ακούμπησε απαλά το χέρι στον καρπό μου κι αναστέναξε. Έπειτα μίλησε πολύ αργά και ήρεμα. –Σε πυροβόλησαν. Στο λεωφορείο, καθώς γύριζες σπίτι… Ώστε το έκαναν στα αλήθεια, συλλογίστηκα. Οι Ταλιμπάν είχαν όντως πραγματοποιήσει την απειλή τους. Ήμουν έξω φρενών. Όχι επειδή με είχαν πυροβολήσει. Επειδή δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να τους μιλήσω. Τώρα δε θα μάθαιναν ποτέ τι είχα να πω..  Δεν ήμουν λυπημένη. Ούτε φοβισμένη. Σκεφτόμουν μόνο: Δεν έχει σημασία η εμφάνισή μου. Είμαι ζωντανή. Ένιωθα ευγνωμοσύνη»!
Από τότε όλη της η ζωή είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και στην πρόοδο. Η οικογένειά της μετακόμισε επίσης στην Αγγλία.  Η Μαλάλα μίλησε τον Ιούλιο 2013 στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη για τα δικαιώματα των παιδιών, των κοριτσιών και γυναικών σε έναν κόσμο που πρέπει να είναι ειρηνικός. Το 2014 βραβεύεται με το Νόμπελ Ειρήνης σε ηλικία μόλις 17 ετών!
Όπου επικρατούν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα –θρησκευτικά ή ιδεολογικοπολιτικά- το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: Σκοταδισμός, μισαλλοδοξία, κοινωνικός αποκλεισμός, φθόνος μέχρις εσχάτων. Στην Βόρειο Κορέα ο Κιμ Γιονγκ Ούν είναι ένας αυταρχικός δικτάτωρ και έχει, δυστυχώς, την ευχέρεια (όχι όμως και το δικαίωμα) να κάνει έκτροπα μέχρι θανάτου εις βάρος των πολιτών της χώρας που …διοικεί.
Ποιο καθεστώς πολιτικό ή θρησκευτικό είναι αυτό που δικαιολογεί ή ανέχεται αυτή την συμπεριφορά;; Κανονικά κανένα. Υπάρχει μια μαγική λέξη που πρέπει να καθορίζει την προσωπική και πολιτική ζωή: Ανθρωπισμός! Μόνο ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και ψυχή είναι αντάξιος ενός πολιτικού συστήματος που θα το ονομάζαμε πολιτισμένο. Εξάλλου τι άλλο είναι ο Άνθρωπος από ένα φυσικό όν που παράγει πολιτισμό; Μέσω της ευαισθησίας, της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης, της ηθικής εκπαίδευσης, της παιδείας, της επιστήμης, των καλών τρόπων, την Αισθητική της Αριστοκρατίας που έλεγε ο Νίτσε!
Στο Πακιστάν οι Ταλιμπάν με αρχηγό τον επικίνδυνο Φαζλουλάχ εξάπλωσαν την επιρροή τους και έστησαν το αρχηγείο τους Ιμάμ Ντερί στην περιοχή του ποταμού Σουάτ, στις λεγόμενες φυλετικές περιοχές του Πακιστάν. Ίσως είναι εκείνες ο περιοχές που είχε κατακτήσει ο Μέγας Αλέξανδρος!
Οι Ταλιμπάν σκότωσαν χιλιάδες αθώους πολίτες, άντρες και γυναίκες, έκλεισαν τα σχολεία, πυρπόλησαν και κατέστρεψαν πολλά από αυτά σκορπώντας παντού τον τρόμο και την απογοήτευση. Αποκορύφωμα ήταν η δολοφονία της πολιτικού Μπεναζίρ Μπούτο το 2007, μια δολοφονία που την είδαν στους δέκτες τους εκατομμύρια τηλεθεατές. Το 2011 δολοφονείται και ο κυβερνήτης του Παντζάμπ, Σαλμάν Ταζίρ. Την ίδια χρονιά σκοτώνεται ο τρομοκράτης Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν σε στρατιωτική επιχείρηση των Η.Π.Α.
Ανείπωτης φρίκης ήταν η τρομοκρατική επίθεση των Ταλιμπάν του Πακιστάν σε σχολείο του στρατού στην πόλη Πεσαβάρ τον Δεκέμβριο 2014. Τραγικό αποτέλεσμα: 141 νεκρά παιδιά και δάσκαλοι! Εκατοντάδες, επίσης, νεκρές ψυχές από την αποτρόπαιη ένοπλη επίθεση, γιατί ο εσωτερικός κόσμος των επιζώντων έχει υποστεί ανεπούλωτα τραύματα. «Εγκέφαλος» ήταν ο φανατικός Μουλά Φαζλουλάχ, από τον οποίο κράτησαν αποστάσεις μέχρι και οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν…
Ο πατέρας της Μαλάλα, ο Ziauddin Yousafzai, είναι δάσκαλος και διπλωμάτης. Στο Πακιστάν είχε ιδρύσει τρία σχολεία με δικές του  αιματηρές οικονομίες και με τα πενιχρά δίδακτρα των μαθητών του. Η σχολή Χουσάλ ήταν Γυμνάσιο Θηλέων, κάτι πολύ πρωτοποριακό για τα έτη 2005- 2012! Εκεί φοιτούσε η κόρη του και άλλα κορίτσια της πόλης Μινγκόρα, που ήθελαν να μάθουν προπαίδεια, φυσική και αγγλικά.
Αυτό το φυτώριο μικρών «επαναστατριών» έγινε στόχος των Ταλιμπάν.  Νύχτα μέρα, οι απίστευτοι αυτοί τύποι κυνηγούσαν τους ανθρώπους που ήθελαν τα κορίτσια τους να μη μείνουν ξύλα απελέκητα και να μη παντρευτούν στα …έντεκα! Το Νόμπελ Ειρήνης είναι η αρχή μιας νέας ζωής για την κοπέλα που ήθελαν να φιμώσουν αλλά τελικά πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο. Έχει ιδρύσει το Ίδρυμα Μαλάλα malalafund.org/voice με σκοπό φιλεκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό για όλα τα παιδιά του κόσμου!
Κι αν ο αγέρας φυσά δεν μας δροσίζει
 ο ίσκιος μένει στενός κάτω από τα κυπαρίσσια
κι όλο τριγύρω ανηφόρι στα βουνά…
 (Γ. Σεφέρης, Μυθιστόρημα ΙΘ)

***  Χρήσιμη Παραλληλία Αποτίμησης...

~  Χρήσιμη Παραλληλία Αποτίμησης
 Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Επ' ευκαιρία της εδώ επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, τις προοπτικές επωφελών συνεργασιών (επενδύσεων κ.ο.κ) θυμήθηκα την ανάλογη περίπτωση με τον τότε ομόλογο του κο Σαρκοζί πριν 9 χρόνια. Εκείνος μίλησε - και συγκλόνισε - όχι στην Πνύκα αλλά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Επηρεασμένος ομολογώ, από την ιδιαίτερα ενθαρρυντική ομιλία του έγραψα (τεύχος Ιουνίου 2008) στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΟΡΑΜΑ το παρακάτω άρθρο με τίτλο:" Μερσί Μεσιέ Σαρκοζί" / Εθνωφελής Συμμαχία".
"Ξεχωριστές στιγμές συγκίνησης χάρισε η ομιλία του Γάλλου Προέδρου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δονήθηκαν οι καρδιές των ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ, άστραψαν τα βλέμματα, φούσκωσαν τα στήθη, άναψαν οι παλάμες από το συνεχές χειροκρότημα. Πρωτόγνωρη ψυχική ανάταση, φρενίτιδα ενθουσιασμού. Μερικοί έδιναν την εντύπωση καταπιεσμένων που τους δόθηκε ευκαιρία εκτόνωσης, ανακουφίστηκαν. Μόνον .... Αέρααα δεν φώναξαν οι εκλεκτοί μας!!!
Σχημάτιζε κανείς την εντύπωση πως άκουγαν για πρώτη φορά από αγορητή, πατριωτική ομιλία στην αίθουσα.
ΕΛΛΑΔΑ -ΓΑΛΛΙΑ: Νέα  εθνωφελής  Συμμαχία.
Οι τηλεθεατές πολίτες πολύ το χάρηκαν. Επιτέλους κάποιος, έστω Ελληνο-Γάλλος έπρεπε κάποτε να τα πει, να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά της μακαριότητας και αποχαύνωσης. Να αφυπνίσει, να ανυψώσει το εθνικό μας φρόνημα.
Κάποιοι, ευάριθμοι, μελαγχόλησαν. Κούνησαν τα κεφάλια τους μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που βλέπανε και ακούγανε. Χρόνια είχανε να δουν τέτοια (και τόση) εθνική έξαρση made in France.
Ο Γάλλος Πρόεδρος ευγενικός, σαφής, αποφασιστικός, ενίοτε και συμπονετικός για την "εσωτερική μας πάλη ανάμεσα στην καρδιά και στο μυαλό" Ευρωπαίος, έδειξε τον δρόμο. Φώτισε το μισοσκόταδο  που βρισκόμαστε.
Μέχρι και φρεγάτες ... πολύ χρηστικές μας χορήγησε, κατάλληλες όχι μόνο για αμυντικούς σκοπούς, αλλά -κυρίως - για να επιχειρήσουμε με ασφάλεια, το ταξίδι της επιστροφής στις ρίζες μας, την λησμονημένη Ιθάκη του Ελληνισμού !!!
Αγορά και Εξαγορά:
Εμείς αγοράσαμε αεροπλάνα και πλοία.
Ο Γάλλος Πρόεδρος (εκτός από την πώληση) προχώρησε με την συναρπαστική ομιλία του και σε εξαγορά για χάρη μας. Μας απάλλαξε (προσωρινά;) από τα δεσμά της ανεπίτρεπτης ατολμίας, του εφησυχασμού, συμβιβασμού, ενδοτισμού, καλοπαιδισμού, δυσεξήγητου  "νιρβάνα" που μας οδηγούν σε βέβαιο αυτοχειριασμό.
Με ένα κοφτερό, σαν σπαθί, γενναίο πατριωτικό λόγο έκοψε τον Γόρδιο δεσμό - θηλιά που με περισσή αφροσύνη τυλίγουμε γύρω από την Πατρίδα μας. Έδειξε πως πράγματι διαθέτει, μακεδονική καταγωγή.
Μerci Monsieur Sarcosi.
Είμαστε περήφανοι και ευτυχείς που υπερασπίστηκες με τόση ζέση το εθνικό μας συμφέρον.
 ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ "
Δυστυχώς οι πράξεις των πολιτικών δεν συνάδουν με τα λόγια τους. Η Ελλάδα δεν κέρδισε αυτό που περίμενε μετά από μια τόσο συγκλονιστική ομιλία φίλου ηγέτη, με ελληνικές μάλιστα ρίζες.
Χρήσιμο θα είναι επομένως να μετριάσουμε τον  ενθουσιασμό μας για τα (τυχόν) οφέλη από την επίσκεψη του κου Μακρόν.
(Παρενθετικά: Ας μην παραθεωρείται το γεγονός πως λίγες ημέρες  πριν την επίσκεψη του εδώ, ο ίδιος είχε προσκαλέσει εκεί, ηγέτες χωρών της Ε.Ε, πλην του Έλληνα Πρωθυπουργού, προκειμένου να συζητήσουν το ... προσφυγικό πρόβλημα! ...
Επίσης πιθανώς να μην έχει ακόμη λησμονήσει ότι οι δικοί μας - μέχρι πρόσφατα - τον αποκαλούσαν νεοφιλελεύθερο).
Να αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα την πραγματικότητα. Το τι εκείνος κέρδισε ουσιαστικά και τι εμείς.
 ΥΓ Οι ΕΙΚΟΝΟΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ δεν αρκούν, ούτε επιλύουν προβλήματα. Δεν χρειάζονται θριαμβολογίες και υπερβολικοί ενθουσιασμοί ,όπως συνέβη τότε, τόσο με τους βουλευτές του Κοινοβουλίου, όσο και με κάποιους αρθρογράφους όπως εγώ που έγραψα το ενθουσιώδες κείμενο που διαβάσατε (Σ.Σ Βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία το ότι ήμουνα 10 χρόνια νεώτερος).

***  ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΟΠΛΟ του ΤΣΙΠΡΑ λέγεται ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ...

~ Η περίπτωση Καρανίκα επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει τις μεθεπόμενες εκλογές, που θα γίνουν με απλή αναλογική. Ιδού πώς.
Λέτε ο πολύ στενός φίλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, να δρα έτσι, συναισθηματικά και χωρίς λόγο; Μα τότε, τί σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού θα ήταν; Όχι, λοιπόν. Ο Νίκος Καρανίκας ήξερε πολύ καλά τί έκανε και γιατί. Και όποιος θέλει ας το καταλάβει. Γι’ αυτό, εξάλλου, είναι περιττό να ασχολείται κανείς μαζί του – η ενασχόληση με τις «κοτσάνες» που γράφει τον εξυπηρετεί και βολεύει μια χαρά τον Αλ. Τσίπρα.
Όπως γράψαμε, ο πρωθυπουργός θα το πάει με την καρέκλα του έως εκεί που δεν παίρνει άλλο. Γνωρίζει, επίσης, ότι θα χάσει τις προσεχείς εκλογές και το πρόβλημά του είναι η αποφυγή της συντριβής. Αυτό το έχει ήδη καταφέρει. Ένα 15% έως 20% του εκλογικού σώματος είναι μαζί του. Κάπου εκεί θα κινηθεί και το ποσοστό του Σύριζα. Το πρόβλημα, συνεπώς, είναι πώς θα ναρκοθετήσει την όποια υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κυβέρνηση.
Και από την άποψη αυτή, προετοιμάζει το ναρκοπέδιο, όπως έχουμε ήδη γράψει. Μία από τις νάρκες του θα είναι το «κράτος των Εξαρχείων». Ο δε άνθρωπός του στο «κράτος» αυτό είναι ο Νίκος Καρανίκας, γνωστός αντιρρησίας συνείδησης και πρώην κνίτης. Σε περίπτωση κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη, το «κράτος των Εξαρχείων» θα δώσει ρέστα. Οι τραμπούκοι του θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δείχνουν προς τα έξω, στην Ευρώπη κυρίως, ότι χωρίς Τσίπρα η Αθήνα είναι πεδίο μάχης. Θα δικαιώνουν έτσι αυτά που ο πρωθυπουργός «πουλάει» στους εταίρους και δανειστές μας –ότι, δηλαδή, αυτός και η κυβέρνησή του αποτελούν «δύναμη ηρεμίας», παρά την φορολογική εξόντωση των Νεοελλήνων.
Την ώρα λοιπόν που ο Αλ. Τσίπρας έκανε αίσθηση στην ΔΕΘ με τα σοσιαλφιλελεύθερα ανοίγματά του και τα εγκώμιά του για την προσέλκυση επενδύσεων, το βραδάκι, επιστρέφοντας στην Αθήνα, θα ακολούθησε ο εξής υποθετικός διάλογος με τον μαέστρο της Στρατηγικής Σχεδιασμού:
 -Τσίπρας: Νικολάκη, ρίξε καμμιά μπόμπα στο Τουΐτερ για να φάνε οι Εξαρχειώτες και οι αριστεροί οπαδοί μας, όσοι μάς απομένουν δηλαδή…
 -Καρανίκας: Δηλαδή σαν τί, ρε φίλε;
 -Τσίπρας: Να, μωρέ, πες να «ξεκουμπιστούν» από την Ελλάδα οι τύπου του χρυσού στην Χαλκιδική. Θα δείξουμε έτσι ότι υπάρχει πολυφωνία στο κόμμα και στην κυβέρνηση κα ότι «κάποιος λαός» αντιδρά στις ξένες επενδύσεις. Θα το πουλήσω στον Εμμανουέλ αυτό. Θα τού πω «να, βλέπεις, εγώ μιλάω για επενδύσεις και κάποιοι στο κόμμα με πολεμάνε. Πάρε χαμπάρι έτσι Εμμανουέλ τί θα γίνει με τον Μητσοτάκη». Το ίδιο καλαμπούρι θα το περάσω και στον Πάολο, τον Ιταλό, στην Κέρκυρα. Όταν η ΝΔ και οι σημιτικοί αρχίσουν να σε βρίζουν, θα το αποσύρουμε το τιτίβισμα αλλά η πλάκα θα έχει γίνει. Στα Εξάρχεια εσύ θα περνιέσαι για «ανένδοτος», αυτός που δεν τα κατεβάζει μπροστά στο ξένο κεφάλαιο, και έξω εγώ θα εμφανίζομαι ως ο πρωθυπουργός της πολυφωνίας και του διαλόγου. Προχώρα λοιπόν Νικολάκη. Πολλοί θα πέσουν στην λούμπα…
 Εικάζουμε ότι, την άλλη μέρα, άρτι αφιχθείς από τις ΗΠΑ, ο Νίκος Παππάς καλεί τον πρωθυπουργό:
 -Παππάς: Καλημέρα μεγάλε. Καλά πήγαμε στην Αμερική. Στο περιβάλλον Τραμπ και στους ομογενείς πουλήσαμε ότι είσαι η ελπίδα των επενδυτών στην Ελλάδα. Είσαι ο μόνος που μπορεί να φέρει επενδύσεις και να έχει κόντρες και με τους Γερμανούς. Πουλήσαμε και τα φιλιά με τον Μακρόν που και αυτός παίζει μπάλα με τους Αμερικανούς… Κάτι μπορεί να γίνει και με την Λαγκάρντ. Πάντως, αν σε καλέσει ο Τραμπ, σίγουρα θα γίνεις υποπλανητάρχης στα Βαλκάνια… Ο Κυριάκος θα τρέχει και δεν θα φτάνει σε λίγο. Και μην ξεχνά ότι έχουμε και ρεζέρβες και στα δεξιά. Ο χοντρούλης δεν έχει ξοφλήσει ακόμα. Αλλά υπάρχουν και άλλα αποθέματα στα δεξιά…
 -Τσίπρας: Καλά όλα αυτά Νίκο, αλλά τώρα που φεύγω για Κέρκυρα βλέπω ότι έχουμε μπλέξει με πίσσες στον Σαρωνικό. Δεν μού ακούγεται καλό αυτό. Για σπάσε το κεφάλι σου να δεις τί θα κάνουμε. Γιατί μετά την στάχτη, μην μάς πνίξει η πίσσα…
Την συνέχεια θα την παρακολουθήσουμε live τους μήνες που ακολουθούν, μαζί με νέους φόρους πριν απ’ όλα. Όσο για τις επενδύσεις, απλώς θα είναι ένα από τα νέα προεκλογικά σποτ του Αλ. Τσίπρα. Χωρίς αντίκρυσμα, βέβαια. Όπως και το σκίσιμο των μνημονίων που πολλοί το έχουν ήδη ξεχάσει. Αυτά κάνει η υπερκατανάλωση σανού και φούμαρων…
Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος και το διαβάσαμε στο kourdistoportokali

***  Η καταστροφική συμβολή του κ.Ανδρέα Γεωργίου...

~ Απαράδεκτη παρέμβαση των ιθυνόντων της Ε.Ε. υπέρ του κ. Γεωργίου
Η καταστροφική συμβολή του κ.Ανδρέα Γεωργίου
Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα σώσει την υπόληψη της χώρας μας
 Γράφει: Νίκος Αναγνωστάτος
 Θεώρησα αναγκαίο να ασχοληθώ με την περιβόητη υπόθεση «Γεωργίου», η οποία όχι μόνο έχει ταρακουνήσει τη πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, αλλά κινδυνεύουμε να θεμελιώσουμε ανεπανόρθωτα, να μπετoνάρουμε επί το λαϊκότερο,  τον χαρακτηρισμό της χώρας μας ως «μπανανία». Πρόκειται για τον κ.Ανδρέα Γεωργίου, στέλεχος του ΔΝΤ, τον οποίον, όλως τυχαίως (;), όρισαν πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να προσδιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα. Στην πραγματικότητα να ευρεθεί έλλειμμα πάνω από 15%, διότι μόνο με ένα τέτοιο έλλειμμα θεωρείται μία χώρα σε κατάσταση πτωχεύσεως, ώστε να ενεργοποιηθούν οι ανάλογοι μηχανισμοί. Για να το επιτύχει αυτό ο κ.Γεωργίου, άρχισε σταδιακά να το πηγαίνει αρχικά γύρω στο 11% με 12%, αλλά δεν ήταν αρκετό. Αποφάσισε λοιπόν, πρώτον, να μην συζητάει το θέμα με τα μέλη του Δ.Σ και να αποφασίζει μόνος του. Αυτό είναι το πρώτο του παράπτωμα που κρίθηκε ένοχος από την Δικαιοσύνη. Το δεύτερο παράπτωμά του ήταν να συμπεριλάβει στο δημόσιο χρέος τα χρέη των ΔΕΚΟ και άλλων οργανισμών, τα οποία κατά πάγια τακτική και σύμφωνα με την επικρατούσα πρακτική αλλά και νομοθεσία, δεν συμπεριλαμβάνονται, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ευρώπη. Έτσι με δική του μονομερή απόφαση, κατέληξε ότι το δημόσιο χρέος ήταν 15,2%! Επιτεύχθηκε έτσι το μαγικό νούμερο εκείνο που αιτιολογούσε την κατάσταση πτωχεύσεως της χώρας μας και επομένως χρειαζόμαστε χρηματική ενίσχυση από τον Μηχανισμό Στήριξης της Ε.Ε., με τους γνωστούς πλέον όρους. Τους λόγους θα τους αναπτύξω πιο κάτω.
Αμέσως ο αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Λογοθέτης και το μέλος η κ. Γεωργαντά, διαμαρτυρήθηκαν και δημόσια και υπέβαλαν και καταγγελία στην Εισαγγελία, για τα δύο πιο πάνω παραπτώματα του κ. Γεωργίου, διότι ήταν και οι ίδιοι θύματα και διότι έτσι απαξιωνόταν η επιστημονική τους υπόσταση. Η Δικαιοσύνη εξέτασε την πρώτη παράβαση του κ.Γεωργίου για αγνόηση των μελών του ΔΣ και κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος και εκκρεμεί να κριθεί η δεύτερη και ουσιαστική παράβαση, τον συνυπολογισμό στα ελλείμματα τα χρέη των ΔΕΚΟ κλπ. Εκεί βρισκόμαστε τώρα. Το περίεργο που εύλογα δημιουργούν πολλά και σοβαρά ερωτήματα είναι ότι όλοι οι Ιθύνοντες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, έχουν πέσει με τα μούτρα να υπερασπιστούν τον κ.Γεωργίου, χωρίς καμία επιφύλαξη και κανένα δισταγμό που να αιτιολογούν την πρωτόγνωρη αυτή παρέμβαση στην ελληνική κυβέρνηση, αγνοώντας ότι κανείς και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπως και στις χώρες τους υποθέτω. Έφθασαν μέχρι το σημείο να απαιτούν την απαλλαγή πάσης ευθύνης του κ. Γεωργίου, ως Μνημονιακό όρο (εντολή δηλαδή) και συγχρόνως να καλυφθούν από το δημόσιο όλα τα δικαστικά και δικηγορικά έξοδα, κάτι που η κυβέρνησή μας δυστυχώς το έχει αποδεχτεί! Αν είναι δυνατόν; Τι έτι χρείαν μαρτύρων έχωμεν για να χαρακτηριστούμε ως χώρα «Μπανανία»!!! Ευτυχώς έχουμε ακόμη ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και Δικαστές τολμηρούς για να εκτελούν ανεπηρέαστοι το καθήκον τους, διαφυλάσσοντας έτσι την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης, αλλά και την αξιοπρέπεια της χώρας μας.
Υπάρχει πληροφορία ότι η χώρα μας χρεωστούσε στη Γερμανία από εξοπλιστικά προγράμματα επί πρωθυπουργίας του κ.Σημίτη, 80 δις ευρώ, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει αν πως και πότε θα πληρωνόταν. Έτσι καταβλήθηκαν από τα 130 δις ευρώ που μας δάνεισε η Ε.Ε. τον Μάιο του 2010, με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου. Μια εξ αντικειμένου επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος αποτελεί η επιβράβευση, αμέσως μετά, του τότε Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου από την γερμανική κυβέρνηση με το ανώτερο ίσως βραβείο της «Πύλης του Βρανδεμβούργου», για τις υπηρεσίες του. Ποιες υπηρεσίες άραγε; Την αποδοχή του Μνημονίου και την εξ αυτού δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους μας των 80 δις ευρώ; Όσο φυσικό λοιπόν και αν είναι, τον υπερασπίζονται όλοι οι μεγάλοι αυτού του κόσμου, άλλο τόσο είναι και απαράδεκτο και απολύτως κατακριτέο! Είναι να απορεί κανείς πως δεν διστάζουν να εκτεθούν σε όλον το υπόλοιπο κόσμο, και δη με έναν τέτοιο χονδροειδή τρόπο, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι έτσι αποκαλύπτονται οι λόγοι που μας έσυραν στα Μνημόνια με εντολοδόχο τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου.
Πλήρη και νομική πλέον θεμελίωση της ανθελληνικής (μόνο;) αυτής ενέργειας του Γεωργίου Παπανδρέου, αποτελεί η μήνυση που υπέβαλαν οι Λεωνίδας Στάμου δικηγόρος και ο Νικολόπουλος Νίκος βουλευτής, για προσβολή του πολιτεύματος. Η μήνυση αυτή επικαλείται τις προϋποθέσεις και τις χρονικές περιόδους που ένας πρωθυπουργός δύναται να προβαίνει σε δηλώσεις έχουσες με τα οικονομικά του κράτους και ιδιαίτερα με το τυχόν έλλειμμα του προηγούμενου οικονομικού έτους, οι κυριότερες των οποίων είναι: α)Το έλλειμμα να έχει ελεγχθεί και εγκριθεί ή διορθωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, κάτι που θα γινόταν στο τέλος Αυγούστου του 2010. β) Το Ελεγκτικό Συνέδριο, δια του υπουργείου οικονομικών, διαβιβάζει την έκθεσή του που αφορά τον ισολογισμό και τον απολογισμό, στη Βουλή. γ)Αφού εξεταστεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, διαβιβάζεται στην ολομέλεια της Βουλής «η οποία επικυρώνει ή απορρίπτει (ολικώς ή μερικώς) τον Ισολογισμό και Απολογισμό του Κράτους του προηγουμένου οικονομικού έτους». Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ του 2009 ΚΥΡΩΘΗΚΕ με τον Ν. 3930/2011 (ΦΕΚ 47 Α/10-03-2011.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος και τον Κώδικα Δημοσίου Λογιστικού, ο Πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν μπορεί να προβεί αυθαίρετα, από μόνος του, στις ανωτέρω καταγγελλόμενες πράξεις, αλλά, αντιθέτως ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ από την εξής διαδικασία», και αναφέρει τις πιο πάνω αναφερθείσες προϋποθέσεις, με λεπτομέρειες, από τις οποίες δεν τηρήθηκε καμία, όταν το Απρίλιο του 2010, ο Πρωθυπουργός ΓΑΠ εξήγγειλε από το Καστελόριζο την προσφυγή μας στην Ε.Ε. «για την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης», δηλαδή στην υπογραφή του Μνημονίου, το οποίο εξαθλίωσε τη χώρα μας και τους Έλληνες. Η κατηγορία στηρίζεται στο άρθρο 134, παρ. 2, εδ. α, ΠΚ, για Εσχάτη Προδοσία.
 Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail: nanagnostatos@gmail.com
Thiakos.blogspot.com

***

*** Αθλητική ενημέρωση :
  ***   Το πρόγραμμα της 5ης αγων.  έχει ως εξής:
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

 Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς 1-0
(22΄ Ενσικουλού)


~** Ατρόμητος-Λαμία 3-0
(27΄ Ουάρντα, 28΄,35΄ Μανούσος)
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: Ουάρντα - Πίτι
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαϊας, Ούμπιδες, Ουάρντα (78΄ Ντάουντα), Ντιγκινί, Μάντσον (80΄ Μπουσουλάτζιτς), Μανούσος, Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Γιαννούλης, Ρισβάνης (84΄ Καρασαλίδης)
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Βουό (63΄ Φράνγκος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (37΄ Παντελιάδης), Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (53΄ Αναστασόπουλος), Πίτι, Βιάνα.
~** Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 2-0
(19΄ Μαζουρεκ, 65΄ Κλέσιο)

Διαιτητής: Γ.Κομίνης
Κίτρινες: Κυριακίδης - Γιόχανσον, Σιλά, Μολίνς
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχεράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74΄ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα, Ντίας (84΄ Μαρκόβσκι)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μολέδο, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Λουντ (64΄ Μουνιέ), Άλτμαν (46΄ Τσάβες, 71΄ Χατζηγιοβάνης) ), Μολίνς.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου  2017
  ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 .-^
 Το  γκολ : στο 55ο λεπτό ο Πρίγιοβιτς.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς, Μαουρίτσιο (67΄ Σάκχοφ), Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί, Πέλκας (65΄ Λημνιός), Βιεϊρίνια (75΄ Μακ), Πρίγιοβιτς.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68΄ Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (61΄ Σολτάνι), Λίλα (43΄ Μανθάτης), Καρανίκας, Γιάκος, Χαλκιαδάκης.
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

  Κέρκυρα-Λεβαδειακός  1-1 , (0-1) .-^
Τα γκολ : 41΄ο Νιάσε  , 52΄ πεν.  Επστάιν,
Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Λεονάρντο, Φαβάρο, Ζαραδούκας, Νιάσε, Μητρόπουλος, Μπραντάο, Γιουσούφ, Σίλβα
 Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Αρτυματάς, Γκομές, Σοϊλέδης, Σιόντης, Σπίνουλας, Τουράμ, Παμλίδης, Επστάιν, Μπαλάφας
Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης. Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης, Αντώνιος Πυλαρινός Τέταρτος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας
 Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Ναμάσκο, Καψάσκης, Γιακουμάκης, Καλτσάς, Καραχάλιος, Μπελγκαζουανί, Αντιλέχου
 Στον πάγκο των γηπεδούχων: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ντιόγκο, Ζορμπάς, Κόντος, Νούνες, Ντουαλά
 Διαιτητής: Δ.Καραντώνης
Κίτρινες: Σπίνουλας, Παμλίδης, Ντιόγκο - Τόνι Σίλβα, Επασί
Κόκκινες: 53΄ Λεονάρντο
ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Αρτυματάς, Γκόμες, Σοϊλέδης (31΄ Ντιόγκο), Σιόντης, Σπίνουλας (73΄ Ντουαλά), Τουράμ, Παμλίδης, Επστάιν (85΄ Κόντος), Μπαλάφας
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπουρής, Μεντί, Λεονάρντο, Αμαράλ, Ζαραδούκας, Νιασέ, Μητρόπουλος (90΄+2 Καλτσάς), Μπραντάο (68΄ Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Σίλβα (63΄ Αντιλέχου).

 Πανιώνιος-Λάρισα   4-1 , (1-0) .- ^
Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης
Κίτρινες: Γεσίλ - Φατιόν, Ναζλίδης
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Γκιοατά (81΄ Σταυρόπουλος), Κόρμπος (79΄ Πινιώτης), Σαββίδης, Μασούντ, Λάμπρου, Γεσίλ (64΄ Μασούρας), Σπιριντόνοβιτς
 ΑΕΛ (Τζάκι Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός (17΄ λ.τρ. Κούσας), Κρισμάν (83΄ Περόνε), Ναζλίδης, Κρητικός (46΄ Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης.
Τα  γκολ :   Ο Λάμπρου στο 33΄, ο Γεσίλ στο 50΄, ο Σπιριντόνοβιτς στο 68΄ και ο Μασούρας στο 78΄ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, που προσωρινά «έπιασαν» τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας. Για την ΑΕΛ μείωσε στο 90΄+1 ο Φατιόν.
Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης Α’ βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπύλια Β’ βοηθός: Παντελής Σπυρόπουλος 4ος: Ευάγγελος Κορδολαίμης
 Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Κούσας, Περόνε, Ντέλετιτς, Μπάμπιτς, Λεοζίνιο
 ΑΕΛ: Μπόζοβιτς – Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γουάλας – Φατιόν, Λαγός – Κριζμάν, Γιαννιτσάνης, Κρητικός – Ναζλίδης
 Στον πάγκο: Αστράς, Σαραμαντάς, Κάργας, Σταυρόπουλος, Μασούρας, Παπαγεωργίου, Πινιώτης
 Πανιώνιος: Κότνικ – Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί – Κόρμπος, Σαββίδης – Λάμπρου, Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς – Γεσίλ

20:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός  3-2 ,  (0-2) .-΄^
Τα  γκολ : 22΄ Μαρίν , 46΄Οφόε , 64΄Λ. Χριστοδουλόπουλος , 80΄Λ. Χριστοδουλόπουλος , 89΄ Π. Μάνταλος .-
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) / Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Αραούχο, Μάνταλος - Οφόε, Μάριν, Ρομαό, Ζιλέ, Ταχτσίδης
Κόκκινες: Τσόσιτς και Εγκελς (90+5΄)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (28΄ λ.τρ. Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (90+3΄ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (46΄ Λιβάγια), Αραούχο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Ρομαό (71΄ Ζντίελαρ), Φιγκέιρας, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Καρσελά (82΄ Πάρντο), Οφόε, Μάριν (65΄ Σεμπά), Εμενίκε
* Αποβλήθηκε στο 82΄ ο Μπέσνικ Χάσι για έντονη διαμαρτυρία στον διαιτητή.

 Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου  2017

19:30 Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης


  Η βαθμολογία (σε 5αγ.)1. ΑΕΚ 13
2. ΠΑΟΚ 11
. Πανιώνιος 11
4. Ολυμπιακός 8
5. Ατρόμητος 7
. Λεβαδειακός 7
7. ΠΑΣ Γιάννινα 6
. Πλατανιάς 6
9. Ξάνθη 5 -4αγ.
. Παναιτωλικός 5
. Κέρκυρα 5
12. Λαμία 4
13. Παναθηναϊκός 3
14. Αστέρας Τρίπολης 2 -4αγ.
. Απόλλων Σμύρνης 2
. Λάρισα 2
 * Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

*** Αλέξης Κορογώνας: «Το μεσσηνιακό μπάσκετ αξίζει να πάει ψηλότερα» 
Για τη μεγάλη επιστροφή της Καλαμάτας ’80 στις επαγγελματικές κατηγορίες, τους στόχους της νέας σεζόν, τις δυνατότητες του συλλόγου και το μπάσκετ της Μεσσηνίας, που αξίζει να πάει ψηλότερα, μίλησε στο «Θάρρος» ο προπονητής της, Αλέξης Κορογώνας.
  -Η Καλαμάτα '80, η ιστορική ομάδα της πόλης, επιστρέφει φέτος στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ποια είναι τα συναισθήματα και ποιοι οι στόχοι της νέας σεζόν;
Κατ’ αρχάς είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που κατακτήσαμε τον τίτλο και επιστρέφουμε στη Γ΄ Εθνική. Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας, Δημήτρης Αβδάλας, με εμπιστεύονται και μου δίνουν τη δυνατότητα να βρίσκομαι στον πάγκο της πιο ιστορικής και επιτυχημένης ομάδας της πόλης μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Μια χρονιά που θα μας βρει για πέμπτη φορά στη Γ΄ Εθνική την τελευταία δεκαετία. Βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή και την εδραίωση στην κατηγορία.
  -Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν βασίζονται πάντα στις ακαδημίες τους. Σε αυτόν τον τομέα πώς τα πάει η ομάδα;
Η ακαδημία του συλλόγου μας εξελίσσεται συνεχώς, αποτελεί πρότυπο και είναι πρωτοπόρα στην περιοχή μας εδώ και 30 χρόνια. Λειτουργεί με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους και στελεχώνεται από προπονητές πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση. Αυτό φαίνεται και από τις αναρίθμητες επιτυχίες των τμημάτων υποδομής όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι από το σύλλογό μας προέρχονται αθλητές όπως οι Ν. Χατζής, Ν. Παπανικολόπουλος, Δ. Γιαννακόπουλος, Α. Κατσαρέας, Γ. Γραμματικός, Α. Περρωτής, Γ. Πολιτόπουλος, .Ν. Παπουτσής και πολλοί άλλοι που στελέχωσαν και στελεχώνουν ομάδες στο ανώτατο σωματειακό και εθνικό επίπεδο. Έτσι και φέτος το 80% των παικτών της ανδρικής ομάδας προέρχεται από την παραγωγική διαδικασία του συλλόγου.
  -Έγιναν μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι; Από τον περσινό επιτυχημένο κορμό πόσοι παίκτες έμειναν;
Από την περσινή ομάδα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του κορμού που μας οδήγησε στον τίτλο. Είχαμε και αποχωρήσεις παικτών με πρωταγωνιστικό ρόλο, που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν σημαντικά τη φετινή χρονιά. Βέβαια, έγιναν κινήσεις ώστε να αναπληρώσουμε τις απώλειες και να ενισχυθούμε ταυτόχρονα, και πιστεύω ότι σε κάποιον βαθμό τα καταφέραμε.
  -Η Καλαμάτα '80 και γενικότερα οι ομάδες του μεσσηνιακού μπάσκετ έχουν τη στήριξη των τοπικών φορέων; Κυρίως από άποψη υποδομών.
Φυσικά και υπάρχει στήριξη από τους τοπικούς φορείς, αλλά η γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και πιο πολύπλευρη, προς όλες τις ομάδες. Σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, μπορεί να συντηρούνται, αλλά είναι γηρασμένες και τολμώ να πω ανεπαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ομάδων του Δήμου και να μπορέσει να αναπτυχθεί το μεσσηνιακό μπάσκετ στο βαθμό που του αξίζει και όλοι θέλουμε.
  -Πιστεύετε πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη φετινή προσπάθεια;
Ναι, είμαι σίγουρος. Όπως και στο άμεσο παρελθόν, έτσι και φέτος ο κόσμος θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθειά μας στη Γ’ Εθνική. Ήδη νιώθουμε την αγάπη του και τους περιμένουμε  όλους να γεμίσουν το γήπεδο της Τέντας.
    Συνέντευξη στον Ηλία Γεωργουλάκο

***  Ζαλίκας: Οι μεγάλες ομάδες δεν επηρεάζονται από την πίεση 
«ΕΚΤΟΣ» ΧΕΛΑΣ, ΡΟΝΚΑΤΟ, ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ
 Στους ρυθμούς του αυριανού αγώνα κυπέλλου με τον Τσικλητήρα που θα οδηγήσει τον νικητή στους «4» του θεσμού κινούνται όλοι στην Καλαμάτα. Νοκ αουτ τέθηκε ωστόσο ο νεαρός Χελάς, καθώς στην προχθεσινή προπόνηση υπέστη διάταση στον έσω πλάγιο, ενώ δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα δελτία των Ρονκάτο και Παπουτσογιαννόπουλου.
Ο προπονητής της Μαύρης Θύελλας, Νίκος Ζαλίκας, μιλώντας χθες στο «Θ» αναφέρθηκε στο πρόσφατο φιλικό στην Αμαλιάδα (0-0), τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, φυσικά στον πολυαναμενόμενο αυριανό προημιτελικό, ενώ κάλεσε τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών» στο γηπεδο του Μεσσηνιακού, στο πλευρό των «μελανόλευκων».
Αναλυτικότερα ο πολύπειρος προπονητής τόνισε τα εξής:
«Το φιλικό της Τετάρτης με την Αμαλιάδα ήταν ένα καλό τεστ απέναντι σε έναν αντίπαλο με καλή ποιότητα και υψηλή ετοιμότητα. Δείξαμε κάποια θετικά στοιχεία, όπως και κάποιες αδυναμίες, τα οποία λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας και προχωράμε. Ο δρόμος μας είναι μακρύς και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής …κοντό και αυτό σημαίνει, όπως ξέρουν όλοι, ότι λάθη και ολιγωρίες δεν συγχωρούνται.
Πάντα βέβαια εστιάζουμε στο επόμενο παιχνίδι και αυτό σημαίνει ότι προέχει το Κύπελλο την Κυριακή με τον Τσικλητήρα (4 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού). Κάθε αγώνας έχει το δικό του βαθμό δυσκολίας, αλλά όλα εξαρτώνται από τη δική μας παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Και η Πύλος είναι μια ομάδα με στόχους που κάνει τη δική της προσπάθεια και έδειξε και στο μεταξύ μας φιλικό ότι και το ματς κυπέλλου θα είναι πολύ δυνατό και επομένως χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και προσπάθειας από εμάς.
Θέμα ψυχολογικής πίεσης δεν τίθεται για τις μεγάλες ομάδες όπως είναι η Καλαμάτα. Αυτά είναι για τα …χωριά. Οι παίκτες χρειάζεται να μάθουν να ανταποκρίνονται με επαγγελματική νοοτροπία στις απαιτήσεις και δουλεύουμε πολύ και πάνω σε αυτό.
Σε όλη την δύσκολη προσπάθειά μας και άμεσα στο παιχνίδι της Κυριακής θέλουμε τον κόσμο μας δίπλα μας. Οι φίλαθλοι κάθε ομάδας δείχνουν την αγάπη τους στο γήπεδο, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για την ιστορική Μαύρη Θύελλα, που έχει πολυπληθές και φανατικό κοινό. Αυτή την αγάπη θέλουμε σε όλους τους αγώνες μας να την αποδεικνύει εμπράκτως και με την μαζική και με την ένθερμη συμμετοχή του» καταλήγει ο κ. Ζαλίκας.

***  Φιλικό Παρασκευή 22/09/2017 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  79-82.
Τα δεκάλεπτα: 23-23, 46-42, 64-60, 79-82.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10, Ρίβερς 5, Παππάς 12, Ντένμον 1, Γκιστ 4, Βουγιούκας 4, Γκάμπριελ 10, Όγκαστ 7, Λοτζέσκι 11, Καλάθης 9, Αντετοκούνμπο 6, Μήτογλου.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Λέντο 20, Μακόλουμ, 17, Μπαλμπάι 5, Μπράουν 3, Μπατούμ, Ντεμίρ, Μότουμ 2, Άνταμς 6, Στίματς 15, Μούριτς 3, Ντάνστον 6, Σιμόν 5.

***  Με Καμινιώτη η Καλαμάτα 1-0 την Πύλο και πέρασε στους «4» του κυπέλλου Μεσσηνίας (φωτογραφίες) 
 
 Σε μεγάλο βαθμό αποζημείωσε τις μερικές εκατοντάδες φιλάθλους που βρέθηκα  σήμερα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού η αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Τσικλητήρα, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου Μεσσηνίας, αλλά και ως μια άτυπη για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή και για τις δύο ομάδες. Η Μαύρη Θύελλα θα έχει παράλληλα την ευκαιρία να υπερασπιστεί και τον τίτλο του Κυπελλούχου Μεσσηνίας, καθώς επικράτησε το απόγευμα με 1-0, χάρις στο γκολ που πέτυχε στο 19’ ο Πέτρος Καμινιώτης με φοβερό σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή. Ήταν μια δίκαιη πρόκριση για τους «μελανόλευκους» που είχαν μεταξύ άλλων και οριζόντιο δοκάρι στο 60’ με τον Σταύρο Τσουλάκο. Ο τελευταίος αποβλήθηκε στο 78’ με 2η κίτρινη για «θέατρο» σε μια μάλλον υπερβολική απόφαση του διαιτητή κ. Αλεξέα (Γκούμας-Ζαρακοβίτης οι βοηθοί του), με τους Πυλιώτες να ανεβάζουν πίεση μέχρι το τέλος του παιχνιδιού απειλώντας με ισοφάριση και παράταση, αλλά την Καλαμάτα να ανταποκρίνεται αρκετά καλά και με 10 παίκτες.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Ζαλίκας): Γκόμεζ, Ορ. Νικολόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Ζαχαρόπουλος (83’ Μερκούρης), Καμινιώτης, Κουρέλλας (70’ Σαραντόπουλος), Τσεμπερίδης, Τσουλάκος, Γουερέ (90’+2’ Βασιλόπουλος), Καλογερόπουλος.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ (Νίκος Κακαλέτρης): Μπροκάκης, Σβίγγος, Μπίζος, Ακασού, Μούσα Γκάι, Αμπραχαμιάν, Πήλιος, Τσάτσος, Οντβόνγκ (56’ Μανιδάκης), Γιαννακόπουλος, Χατζηστάμου (64’ λ. τρ. Κωστόπουλος).
 Πρόκριση με «2πλά» και για Απόλλωνα, Πάμισο
Το Σάββατο ο Πανθουριακός είχε κερδίσει με 5-1 στο Στάδιο της Παραλίας το Καλό Νερό, παίρνοντας το πρώτο εισιτήριο για τους «4». Μαζί με την Καλαμάτα τη φάση των ημιτελικών συμπληρώνουν ο Απόλλωνας που πέρασε από τη Σπερχογεία με 1-3 την τοπική ομάδα και ο Πάμισος Μεσσήνης με μεγάλη ανατροπή 2-3 στα Φιλιατρά κι ενώ η Εράνη είχε προηγηθεί με 2-0.
Το κύπελλο Μεσσηνίας θα συνεχιστεί στις 15 Νοεμβρίου με τα ζευγάρια Καλαμάτα-Πανθουριακός και Απόλλωνας-Πάμισος, ενώ οι φιναλίστ του φετινού θεσμού θα καθοριστούν από τους επαναληπτικούς της 20ής Δεκεμβρίου.  Χ.Ε.

*** Καλό ταξίδι Βασίλη…
Απρόσμενα και ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς έφυγε από τη ζωή χθες, Σάββατο, στην Αθήνα όπου διέμενε, ο Βασίλης Κούδας… Γεννημένος στην Καλαμάτα το 1966 ο Βασίλης ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την αγάπη του στη «Μαύρη Θύελλα» , στην οποία αφιέρωσε εκατοντάδες ώρες σε γήπεδα σ’ όλη τη χώρα αλλά και συγκεντρώνοντας μοναδικό αρχειακό υλικό το οποίο και προσέφερε μέσω του kalamatahistory στο διαδίκτυο στο ευρύ κοινό… Παράλληλα, ήταν από τους πρώτους που στήριξαν τον ιστορικό σύνδεσμο φιλάθλων της Καλαμάτας στην Αθήνα τον ΣΦΙ.ΚΑ. που έγραψε τη δική του ιστορία τα χρόνια η  Μαύρη Θύελλα μεσουρανούσε… Δεν ήταν όμως μόνο η ομάδα που αγαπούσε, ιδιαίτερη ήταν η αγάπη του για την πόλη της Καλαμάτας καθώς είχε δημιουργήσει μια σελίδα στο facebook με τον τίτλο «Φωτογραφίες της Καλαμάτας μέσα στο χρόνο» μέσα από πού μοιράστηκε τις περισσότερες από 2.000 φωτογραφίες που είχε συγκεντρώσει με τον κόσμο. Δυστυχώς έφυγε νωρίς και δεν πρόλαβε να δει ξανά την μεγάλη του αγάπη τη «Μαύρη Θύελλα» να πρωταγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια… Καλό ταξίδι Βασίλη, με τόσο αρχειακό υλικό που μας χάρισες είναι σίγουρο ότι δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!
  Κ. Γαζ. 

~ ~   ** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-10-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Σεπτεμβρίου 2017: Αθλητική εφημερίδα με ενημέρωση για όλα όσα συνέβησαν τη βδομάδα που πέρασε  ..http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/09-10-2017.html .-
 ~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-11-2017.html .-  

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-12-2017.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...  από το   2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/news-13-2017.html .-

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το  ....2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-14-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-15-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-16-2017.html .- 
~* 
   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-17-2017.html .-
~**
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. :
Κυριακή 17  Σεπτεμβρίου  2017 
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .-

~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 16  και 17  Σεπτεμβρίου  2017 : Μια αθλητική ενημέρωση ..για την βδομάδα που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/16-17-2017.html .-  
 ~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-18-2017.html .-
~*  ΑΘΩΣ-Αθωνική  Πολιτεία- Άγιον Όρος -Τι  Περιβόλι της Παναγιάς  μας :Δευτέρα 18  Σεπτεμβρίου 2017 : Όλα  όσα πρέπει να γνωρίζουμε ,προσκυνητές -επισκέπτες :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/18-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-19-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-20-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-21-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  ...από το  2008  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-22-2017.html .- 
 ~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-24-2017.html .-
 

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5809   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3706   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3706  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.227   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

.,

 Φωτογραφίες Μαραθόπολη -Νησάκι ΠΡΩΤΗ  Τριφυλία Πυλίας 23-09-2017 :


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: