ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το 2008 .....
~
Όσο ζει ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να δίνει πνευματικές εξετάσεις. Μετεξεταστέος δεν υπάρχει. Ας αγωνιστούμε να πιάσουμε έστω την πνευματική βάση για να περάσουμε στον παράδεισο.Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης




Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι αν περισσεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

~  9 Οκτωβρίου
Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου. Μαρτύρων Φήλικος πρεσβυτέρου και Ευσεβίου διακόνου. Του αγίου και δικαίου προπάτορος Αβραάμ του Πατριάρχου και Λωτ του ανεψιού αυτού. Οσίων Ανδρόνικου και Αθανασίας. Πέτρου (Λέοντος ) και Ποπλίας (1) διακονίσσης, της ομολογητρίας († α΄αι.).
(1)Έζησε στην Αντιόχεια στα χρόνια του μεγάλου Κωνσταντίνου και του Ιουλιανού του Παραβάτη. Αναδείχθηκε πρότυπο χριστιανικής γυναίκας κάτι πού διακρινόταν και μέσα από την ανατροφή πού πρόσφερε στον υιό της, τον Ιωάννη. Η Ποπλία φιλοξενούσε στον οίκο της ορφανά κορίτσια και τα ανέτρεφε με την χριστιανική πίστη. Όταν ο Ιουλιανός βρέθηκε στην Αντιόχεια υποστηρίζοντας τον ειδωλολατρισμό, η Ποπλία συνέχισε το έργο της χωρίς νά φοβηθεί την τιμωρία που θα της επιβαλλόταν. Ο Ιουλιανός όταν το έμαθε διέταξε το μαστίγωμα της έως ότου να ματώσουν οι σάρκες της. Με την επέμβαση της Θείας Χάρης οι πληγές της θεραπεύτηκαν. Η οσία Ποπλία συνέχισε το θεάρεστο έργο τηςγια πολύ καιρό μετά τον θάνατο του ο Ιουλιανός πέθανε φωνάζοντας «Νενίκηκας με Ναζωραίε». Απεβίωσε εν ειρήνη.

~ Κραυγή αγωνίας από το Αγιο Ορος για αλλαγή φύλου και Θρησκευτικά
 
 ~ Επιμέλεια: Γιώργος Νταλιάρης – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Βαρυσήμαντη τοποθέτηση από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους, που με επιστολή προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Παιδείας και όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουν βαθιά ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα μας.
 * Στη σχετική επιστολή, η Ιερά Κοινότητα διερωτάται: «Τι μας επιφυλάσσεται εις το μέλλον» και ζητούν από κάθε βουλευτή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Στο τέλος, η επιστολή κλείνει με μια φράση του Αγίου Παϊσίου.
 ~  Αναλυτικά το έγγραφο


 ~ Ξεσηκώθηκαν οι θεολόγοι: Κίνημα διαμαρτυρίας για επιστροφή των αντορθόδοξων βιβλίων των Θρησκευτικών
 
 ~ Μόνο μια λέξη ..ΝΤΡΟΠΗ !
στους Ανθέλληνες και νενέκους !
– χαιρετίζει την αγωνιστική ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για το μάθημα των Θρησκευτικών και το νόμο για την αλλαγή φύλου,
– απορρίπτει τα διχαστικά κηρύγματα μίσους των κυβερνητικών χριστιανομάχων και προπαγανδιστών της ατομικής θρησκείας και της αθεΐας,
– καταγγέλλει τις ιδεοληπτικές πρακτικές βίας και εκφοβισμού των κυβερνώντων και μιας μικρής μερίδας Διευθυντών Σχολικών μονάδων και δασκάλων ή καθηγητών, εναντίον μαθητών και γονέων που επιστρέφουν στα σχολεία, τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ως απαράδεκτα, και
– καλεί όλο τον λαό σε αγωνιστική κινητοποίηση για να μην περάσουν οι αντορθόδοξες κυβερνητικές πολιτικές.
Αναλυτικότερα:
Α) Η ΠΕΘ, όπως εξάλλου και η μεγάλη πλειονοψηφία του ορθόδοξου χριστιανικού ελληνικού λαού, με μεγάλη ικανοποίηση και αισθήματα χαράς και αγαλλίασης, δέχθηκε την αγωνιστική ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους η οποία:
1) ζητεί από τους πολιτικούς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προτείνει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου στα 15 έτη και να κληθεί να αποφανθεί επ’ αυτού ο ελληνικός λαός – προφανώς μέσω δημοψηφίσματος,
2) ζητεί να αποσυρθούν από τα σχολεία τα βιβλία (Φάκελοι του μαθήματος των Θρησκευτικών), που διδάσκουν ένα πανθρησκειακό μάθημα, που, όπως υποστηρίζουν, ενσταλάζει εντέχνως στις ψυχές των μαθητών την πεποίθηση ότι «όλες οι θρησκείες είναι λίγο-πολύ το ίδιο», και
3) δηλώνει ότι η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στέκεται στο πλευρό των γονέων, οι οποίοι επιστρέφουν τα νέα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, ως απαράδεκτα, συναισθανόμενοι τον κίνδυνο για την πνευματική μόλυνση των ψυχών των παιδιών τους από αυτά.
Το Αγιώνυμο Όρος, όπως πάντα έτσι και τώρα, τίθεται τοιουτοτρόπως πνευματικός επικεφαλής και καθοδηγητής του αγώνα για τη διατήρηση της ελληνορθόδοξης ταυτότητας του Γένους.
Β) Η ΠΕΘ απορρίπτει και καταδικάζει τα διχαστικά κηρύγματα μίσους των κυβερνητικών χριστιανομάχων και προπαγανδιστών της ατομικής θρησκείας και της αθεΐας, όπως του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη ο οποίος ευκαίρως-ακαίρως επιτίθεται εναντίον της Εκκλησίας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, διότι προφανώς, με τον λόγο και τη στάση της εμποδίζει την πλήρη εφαρμογή των αποδομητικών, για την ελληνική κοινωνία, νεοταξικών σχεδίων της «προοδευτικής» σοσιαλμαρξιστικής, αριστερής, ελληνικής ιντελιγκέντσιας, η οποία, εκούσια ή ακούσια, έχει προσδεθεί στο νεοεποχήτικο άρμα της διεθνούς Νέας Τάξης Πραγμάτων, με στόχο τη συνολική αποδόμηση και μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας.
Γ) Η ΠΕΘ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική, αντιπαιδαγωγική και αντορθόδοξη πολιτική του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου ο οποίος:
Απαξιώνει τον αγώνα των γονέων που αγωνίζονται, φιλότιμα, ως οι πλέον υπεύθυνοι, για την ορθόδοξη χριστιανική αγωγή των παιδιών τους, χαρακτηρίζοντάς τους μειοψηφίες, αγνοώντας εσκεμμένα ότιη επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών,αυτή η επαναστατική και πρωτοφανή στα παγκόσμια εκπαιδευτικά χρονικά, πρωτοβουλία των ελλήνων γονέων, τείνει πλέον να πάρει χαρακτηριστικά μαζικού κινήματος ενάντια στην αντορθόδοξη εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησής του.
Δεν λαμβάνει καμία παιδαγωγική μέριμνα για όλα αυτά τα παιδιά, που επιστρέφουν μεν το πολυθρησκειακό βιβλίο των Θρησκευτικών, θέλουν όμως και δικαιούνται, με βάση το ελληνικό δίκαιο, να παρακολουθήσουν ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών.
Ακόμη, η ΠΕΘ καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές βίας και εκφοβισμού εναντίον των γονέων και των παιδιών τους από τους κυβερνώντες και μια μικρή μερίδα Διευθυντών Σχολικών μονάδων καθώς και κάποιων δασκάλων ή καθηγητών. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν ήδη καταγγελθεί στην ΠΕΘ για τη βίαιη και άπρεπη συμπεριφορά τους εναντίον μαθητών και γονέων, που επιστρέφουν στα σχολεία τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ως απαράδεκτα. Η άσκηση βίας από αυτούς τους «εκπαιδευτικούς», εκφράζεται είτε μέσω λεκτικών προπηλακισμών και απρεπών χαρακτηρισμών είτε και μέσω απειλών για χαμηλή βαθμολογία στους μαθητές, των οποίων οι γονείς επιστρέφουν τα βιβλία, ή ακόμη αρνούμενοι να παραλάβουν τα επιστρεφόμενα βιβλία, θέλοντας, έτσι, να προσκομίσουν στην Κυβέρνηση τα πιστοποιητικά της κομματικής τους νομιμοφροσύνης, ενθαρρυμένοι προφανώς και από την στάση του Υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα.
Δ) Τέλος, η ΠΕΘ καλεί όλο τον λαό σε συνεχή και δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση για να μην περάσουν οι αντορθόδοξες κομματικές ιδεοληψίες που επιχειρεί η Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το οργανωμένο σχέδιό της, που είναι η αποδόμηση της πίστης των Ορθοδόξων Χριστιανών και η μετατροπή του σχολείου και του κράτους σε ουδετερόθρησκα.
Το ΔΣ της ΠΕΘ

~ Η θεραπεία του θυμού
 ~ Μη δικαιολογείς τον θυμό σου!!!
1. Ποτέ να μη δικαιολογούμε τον θυμό μας, όσο δυσμενείς κι αν είναι οι περιστάσεις. Μη λέμε αβασάνιστα εκείνο το επιπόλαιο και ένοχο, που είναι ασυγχώρητη δικαιολογία:
* “Ο δικός μου θυμός περνά γρήγορα”. Περνά ίσως γρήγορα, αλλά τι αφήνει πίσω του; Είναι πολύ δύσκολο -και συχνά αδύνατο- να επανορθώσουμε ό,τι καταστρέψαμε με το θυμό μας. Μετά τη θύελλα και το χαλάζι ξαναβγαίνει ασφαλώς ο ήλιος, αλλ’ όμως πίσω ολόκληρες εκτάσεις παραμένουν καταστρεμμένες.
Ο Μέγας Αλέξανδρος για λίγο θύμωσε, όμως πάνω σ’ αυτό τον θυμό του φόνευσε τον εκλεκτό φίλο του και στρατηγό του Κλείτο. Και πέρασαν τρεις μέρες που τον θρηνούσε, μάταια όμως διότι το κακό έμεινε ανεπανόρθωτο.
2. Ο θυμός μας, έστω κι αν είναι ολιγοχρόνιος, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, δεν είναι δείγμα παλληκαριάς και δυναμισμού, αλλά γνώρισμα αδυναμίας και απαιδευσίας και αναίδειας. Ανδρισμός και ηρωισμός και ευγένεια ψυχής και ήθος ψηλό είναι η πραότης, η γλυκύτης, και η ανεξικακία. “κρείσσων ἀνὴρ μακρόθυμος ἰσχυροῦ, ὁ δὲ κρατῶν ὀργῆς κρείσσων καταλαμβανομένου πόλιν” (Παροιμ. ιστ’ 32). Ο άνθρωπος που δε θυμώνει, είναι δυνατότερος από τον ισχυρό και χειροδύναμο, εκείνος δε, που συγκρατεί τον θυμό του και έχει αυτοκυριαρχία, είναι ανώτερος από τον πορθητή, που κυριεύει πόλεις και φρούρια οχυρωμένα.
3. Πρέπει να το εννοήσουμε και να το παραδεχθούμε, ότι ο θυμός δεν αποτελεί φυσιολογική αντίδραση της ψυχής στις δύσκολες περιστάσεις και στην ορθή αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων της ζωής. Με τον θυμό δεν κερδίζουμε, αλλά χάνουμε, δεν οικοδομούμε, αλλά κατεδαφίζουμε. Με το θυμό κάνουμε δυσκολότερη και προβληματική τη ζωή μας. Και στο κακό που τυχόν υπάρχει προσθέτουμε μεγαλύτερο κακό. Οι δυσκολίες της ζωής, που ποτέ δε θα λείψουν και από κανέναν, για να αντιμετωπιστούν σωστά και θεάρεστα, απαιτούν από όλους μας πολλή υπομονή και αξιοπρεπή και ειρηνική αντιμετώπιση. […] “Εταπεινώθην, καὶ ἔσωσέ με”
1. Η ολοσχερής θεραπεία του πάθους του θυμού μόνο τότε θα ευοδωθεί και η ψυχή θα ελευθερωθεί από τα βαριά δεσμά της, εάν το κακό χτυπηθεί στη ρίζα του, που είναι ο επάρατος εγωισμός μας. Η ρήσις του Ψαλμωδού “ἐταπεινώθην, καὶ ἔσωσέ με” (Ψ. 114, 6) έχει και εδώ απόλυτα την εφαρμογή της. Όπως το δέντρο, όταν κοπούν οι ρίζες του, αυτομάτως ξεραίνεται, έτσι και ο θυμός ξεραίνεται, όταν κοπεί η ρίζα του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός και αποτελεί κανόνα, ότι οι ταπεινόφρονες ποτέ δε θυμώνουν. Και στη δική μας ψυχή, όταν νεκρωθεί ο πολυκέφαλος εγωισμός και αποκτήσουμε αληθινή ταπείνωση, ουδέποτε θα οργιζόμαστε και θα θυμώνουμε, αλλά παντού και πάντοτε θα διατηρούμαστε πράοι και ειρηνικοί, απαθείς και ατάραχοι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε την προτροπή του Κυρίου: “Μάθετε ἀπ’ ἐμοῦ, ὅτι πραΰς εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ“.
2. Ας ακούσουμε και εις το σημείο αυτό την Πατερική σοφία και εμπειρία:
–Μακάριος είναι, αδελφοί μου, λέγει ο αββάς Δωρόθεος, εκείνος που έχει ταπείνωση. Γιατί η ταπείνωση είναι μεγάλη αρετή. Πετυχημένα δε ο άγιος εκείνος χαρακτήρισε αυτόν που έχει αληθινή ταπείνωση λέγοντας: “Η ταπείνωση κάνει τον άνθρωπο να μην οργίζεται, ούτε να εξοργίζει κανέναν”. Και αυτό μοιάζει σαν παράξενο πράγμα. Γιατί η ταπείνωση αντιτίθεται μόνο στην κενοδοξία και απ’ αυτή μόνο φαίνεται ότι προστατεύει τον άνθρωπο. Οργίζεται όμως κανείς και για χρήματα και για φαγητά.
Πώς λοιπόν λέει ότι η ταπείνωση κάνει τον άνθρωπο να μην οργίζεται, ούτε να εξοργίζει κανέναν; Η ταπείνωση είναι μεγάλη αρετή, όπως είπαμε, και έχει τη δύναμη να ελκύει τη χάρη του Θεού στην ψυχή.. Λοιπόν, όταν έρθει η ίδια η χάρη του Θεού, σκεπάζει την ψυχή από τ’ άλλα δύο αυτά βαριά πάθη… Πραγματικά αν δεν σκεπαστεί αυτός γρήγορα με την ταπείνωση, σιγά σιγά καταντάει σε δαιμονική κατάσταση ταράζοντας τον εαυτό του και τους άλλους… Μόλις φανεί το φως, υποχωρεί το σκότος. Ομοίως μόλις “μυρίσει” η ταπείνωση, εξαφανίζεται κάθε πικρία και θυμός”.
3. Ο άγιος Γρηγόριος, με φιλοσοφικό τρόπο εκφράζει αυτή την αλήθεια:
“Ο ταπεινός ανέχεται να νικάται” (ΕΠΕ, 9, 329). Δηλαδή, ανέχεται τους άλλους, δεν συγκρούεται μαζί τους, ξέρει να υποχωρεί. Αυτό όμως κατ’ ευφημισμόν λέγεται ήττα, ενώ αποτελεί μεγάλη και θεάρεστη νίκη.
Με τον ίδιο φιλοσοφημένο και επιγραμματικό τρόπο εκφράζονται και άλλοι Πατέρες:
–”Εν τοις λογισμοίς τοις ταπεινοίς κοιμίζομεν τον θυμόν” (Χρυσόστομος).
–”Την ταπεινοφροσύνην ακολουθεί η καλοσύνη… η ακινησία του θυμού… και η υπομονή των πειρασμών” (Ισαάκ ο Σύρος).
~   –Ο Μέγας Αντώνιος μιλάει γενικότερα για τους πειρασμούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνει το πάθος του θυμού: “Είδα όλες τις παγίδες του πονηρού απλωμένες πάνω στη γη και στενάζοντας είπα: Ποιος μπορεί τάχα να τις προσπεράσει; Και μια φωνή μου αποκρίθηκε: Η ταπεινοφροσύνη“.
4. Και επειδή αυτή είναι η πραγματικότητα, γι’ αυτό και συμβουλεύει ο Μ. Βασίλειος: “Προκοπή της ψυχής είναι προκοπή εις την ταπείνωση… Γνώση θεοσεβείας σημαίνει γνώση ταπεινώσεως και πραότητος. Η ταπείνωση είναι μίμηση του Χριστού, η έπαρση δε και η θρασύτητα και η αναίδεια (και ο θυμός) είναι μίμηση του διαβόλου. Γίνε μιμητής Χριστού, και μη του αντιχρίστου…“.
“Η πραότητα (που αποτελεί τη σκιά της ταπεινώσεως) διαφυλάσσει το θυμό ατάραχο” λέγει ο άγιος Μάξιμος ο ομολογητής. Δηλαδή κρατεί τα ηνία του θυμού και τον διοχετεύει δημιουργικά.
5. Όμως το θέμα της ταπεινώσεως, που αναφέραμε ως αποτελεσματικό φάρμακο του θυμού, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κατάσταση της μετάνοιας. Δεν μπορεί ο αμαρτωλός άνθρωπος χωρίς μετάνοια να προσεγγίσει την ταπείνωση. Η μετάνοια και η ταπείνωση συμπορεύονται και σχεδόν συνταυτίζονται. Ας θυμηθούμε την κλασική φράση του Ψαλμού της μετανοίας: “πνεῦμα συντετριμμένον, καρδίαν συντετριμμένην καὶ τεταπεινωμένην ὁ Θεὸς οὐκ ἐξουδενώσει” (Ψ. ν’ 19).
Δηλαδή, όταν μετανοήσει κανείς όλες οι κακίες, τα πάθη και ο θυμός θεραπεύονται.
6. “Ποιος, λοιπόν που πενθεί καθημερινά θα συνεχίσει να ζει οργισμένος και δε θα γίνει πράος;” ρωτά ο άγιος Συμεών ο Νέος θεολόγος. Και δίνει την απάντηση. “Διότι όπως ακριβώς η φλόγα της φωτιάς σβήνει από το νερό, έτσι και ο θυμός της ψυχής σβήνει από το πένθος και τα δάκρυα της μετάνοιας και σε μεγάλο βαθμό, ώστε αν περάσει κανείς πολύ χρόνο σ’ αυτή την κατάσταση, να μετατεθεί το θυμικό της ψυχής και να περιέλθει σε ακινησία” (ΕΠΕ 19Δ, 443).
7. Επομένως, η συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μας, δηλαδή η μετάνοια, αποτελεί ισχυρό χαλινάρι κατά του θυμού και της οργής. Όταν βαθειά συναισθάνομαι και αναγνωρίζω ότι είμαι αμαρτωλός και ένοχος και φταίχτης σε πολλά, όταν “τὴν ἀνομίαν μου ἐγὼ γινώσκω καὶ ἡ ἁμαρτία μου ἐνώπιόν μου ἐστὶ διὰ παντὸς” (Ψ. ν’ 5), ασφαλώς αυτή η συντριβή και η συναίσθηση, που είναι εκδήλωση ταπεινώσεως, θα με συγκρατεί από το θυμό και θα με βοηθήσει να είμαι συμπαθής και επιεικής στα λάθη και τα σφάλματα, στις παραλείψεις και τις αφορμές των άλλων και δε θα θυμώσω.
“Εκείνος που μετανοεί, λέει ο ιερός Χρυσόστομος, δεν πρέπει να οργίζεται, ούτε να θυμώνει και να αγριεύει, αλλά να συντρίβεται εσωτερικά, εφ’ όσον είναι ένοχος, δεν έχει παρρησία, είναι καταδικασμένος, μπορεί να σωθεί μόνο κατά χάριν, φάνηκε αγνώμονας στον ευεργέτη του, και αχάριστος και ανάξιος και είναι άξιος για πολλές τιμωρίες.
Αν σκέπτεται αυτά, δε θα αγανακτήσει, αλλά θα πενθήσει, θα κλάψει, θα στενάξει και οδύρεται νύχτα και μέρα. Εκείνος που μετανοεί δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσει την αμαρτία του, αλλά να παρακαλεί τον Θεό να την ξεχάσει, ο ίδιος όμως δεν πρέπει ποτέ να τη λησμονεί” (ΕΠΕ 25, 316).
Και υπενθυμίζει ο ιερός Πατήρ το παράδειγμα του Τελώνου, που δεν οργίσθηκε για την απρεπή συμπεριφορά του Φαρισαίου, ακριβώς διότι βρισκόταν σε κατάσταση μετανοίας. Και της αμαρτωλής εκείνης γυναίκας, που δεν πειράχθηκε, ούτε θύμωσε για την περιφρόνηση του Σίμωνος του Φαρισαίου, διότι ακριβώς ωδύρετο για τις αμαρτίες της.
8. Όλα αυτά κάνουν τον όσιο Ιωάννη της Κλίμακος να αποφαίνεται: “Σε όσους μετανοούν τίποτα δεν είναι πιο αταίριαστο από την ταραχή του θυμού. Διότι η μετάνοια και η επιστροφή χρειάζονται πολλή ταπείνωση, ενώ ο θυμός δείχνει άνθρωπο γεμάτο από υπερηφάνεια“.
~
Σήμερα 09/10/2017 εορτάζουν:
Άγιος Ιάκωβος του Αλφαίου, ο Απόστολος, Όσιοι Ανδρόνικος και Αθανασία η συμβία του, Δικαίων Αβραάμ και Λωτ του ανεψιού του
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Τὴν χάριν τοῦ Πνεύματος, γλωσσοπυρσεύτω πνοή, ὡς θεῖος ἀπόστολος, ὑποδεχθεῖς τὴ ψυχή, Ἰάκωβε ἔνδοξε, ἔλαμψας ἐν τῷ κόσμῳ, ὡς ἀστὴρ ἑωσφόρος, ἔλυσας τῶν εἰδώλων, τὴν πολύθεον νύκτα. Καὶ νῦν ἀπαύστως δυσώπει, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
~* Απολυτίκιο Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου - 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/jahqmy_mA1s .-

~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
***  Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και ο ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ θα μιλήσουν για όλα! Ελλάδα συντονίσου...

~   Ο Κυριάκος Βελόπουλος μεταφέρει το μήνυμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασης.
Τα μεσάνυχτα της ΠΕΜΠΤΗΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, θα φιλοξενηθεί στον Αιμίλιο Λιάτσο στο Kontra Channel.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα μιλήσει για την τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα και θα πει αλήθειες που ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει. 
Συντονιστείτε ΟΛΟΙ…

***  Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τους πυροβολισμούς στο Κοπανάκι- 2 συλλήψεις μέχρι στιγμής 
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 32 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, ο 29χρονος, χθες το απόγευμα, στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, ευρισκόμενος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού διαπληκτίστηκε με τους υπάλληλους του καταστήματος, αποχώρησε.
Στη συνέχεια, επέστρεψε στο κατάστημα έχοντας στην κατοχή του κυνηγετικό όπλο και με τη χρήση αυτού, τραυμάτισε τρεις θαμώνες του καταστήματος, δύο ημεδαπούς ηλικίας 44 και 63 ετών, αντίστοιχα και έναν 32χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας.
Στη προσπάθεια των ευρισκομένων στο κατάστημα να ακινητοποιήσουν τον 29χρονο, παρουσιάστηκε ο 32χρονος συλληφθείς και επίσης με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, τραυμάτισε έναν 62χρονο ημεδαπό και έναν 33χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με τον 29χρονο.
Οι παραπάνω δράστες εντοπίστηκαν λίγο αργότερα, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, ένα όχημα και πέντε κενά κυνηγετικά φυσίγγια.
Τραυματίες μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία Κυπαρισσίας, Καλαμάτας και Τρίπολης, όπου και νοσηλεύονται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Ένας δικαστικός πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων, μιλά για την κατάσταση στους δρόμους της Καλαμάτας 
Καθημερινά στο «Θάρρος» γράφουμε για τροχαία ατυχήματα, άλλοτε σοβαρά και άλλοτε όχι. Το πιο εύκολο, που κάποιες φορές βέβαια ισχύει, είναι να μιλάμε για τεχνικά θέματα στο εκάστοτε σημείο ατυχήματος, καθώς και να ζητάμε τοποθέτηση φαναριών.
Τελικά, γιατί συμβαίνουν τόσα τροχαία στην πόλη; Τι φταίει; Υπάρχει τρόπος να μειωθούν;
Συναντήσαμε σχετικά τον Γιώργο Μπούρα, ένα δικαστικό πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων, που μας μίλησε για την κατάσταση στην πόλη και τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί:
   Κόμβοι… Γιατί δύσκολα λειτουργούν στην πόλη;
Έχω διαπιστώσει ότι δεν ξέρουμε να διαβάζουμε τις πινακίδες του ΚΟΚ. Μέχρι πρότινος ο κόμβος της Σπάρτης είχε ανάποδη τριγωνική ταμπέλα, η οποία σημαίνει ότι παραχωρείς την προτεραιότητα σε όποιον κινείται.
Πλέον η τριγωνική ταμπέλα βγήκε και μπήκαν Stop, ένα σήμα που γνωρίζουν οι οδηγοί από μικρή ηλικία, αλλά και πάλι στο σημείο έγινε τροχαίο. Αυτό συνέβη, γιατί κανένας μα κανένας δεν παραχωρεί την προτεραιότητα και δε σέβεται τον άλλον χρήστη της οδού. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους δρόμους και δεν είναι μόνο θέμα των πινακίδων και των κόμβων.
Το παραπάνω συμβαίνει, άλλωστε, και στις διασταυρώσεις που υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες. Εκεί, όλοι οι οδηγοί προσπαθούν να περάσουν και με το πορτοκαλί, ενώ κανονικά με το πορτοκαλί πρέπει ένας οδηγός να σταματά, αφού δεν έχει τη χρονική δυνατότητα να διασχίσει το δρόμο. Η δε διάρκειά του μέχρι να ανάψει το κόκκινο είναι μόλις 3 δευτερόλεπτα.
Γενικότερα οι κόμβοι αποτελούν μια καλή λύση, ενώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο καθένας έχει διαφορετική προτεραιότητα, κι αυτό φαίνεται καθαρά από τη σήμανσή τους. Ένα παράδειγμα της αξίας της ορθής χρήσης του κόμβου είναι εκείνο του αεροδρομίου: ενώ έχει την ίδια σήμανση με αυτού της Σπάρτης, εκεί δε γίνονται ατυχήματα, άρα δεν είναι θέμα σήμανσης, αλλά του οδηγού.
  
Αναφερθήκατε στον κόμβο της Σπάρτης. Πλέον τα ανάποδα τρίγωνα έφυγαν, έχει μπει παλλόμενο φανάρι, καθώς και προειδοποιητική σήμανση, τα τροχαία όμως συνεχίζονται. Μπορεί να γίνει κάτι άλλο στο σημείο, πέραν της μετατροπής σε ανισόπεδο κόμβο, κάτι που μοιάζει αδύνατο;
Είναι γεγονός πως ό,τι μπορούσε να γίνει με την υπάρχουσα μορφή του κόμβου, έχει γίνει και, μάλιστα, με το παραπάνω. Κατά τη γνώμη μου, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Το ζήτημα είναι ότι δε δίδεται από τους οδηγούς η δέουσα σημασία. Ο Έλληνας έχει το κακό ελάττωμα, που παρατηρείται χρόνια τώρα, όταν βλέπει ευθεία, να θεωρεί ότι του ανήκει, χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία να διαβάσει τα σήματα.
Το παλλόμενο φανάρι που μπήκε στο σημείο έχει ως στόχο να προειδοποιεί τον οδηγό ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος μπροστά του και να κόψει ταχύτητα. Όμως, ελάχιστοι κόβουν ταχύτητα και έτσι έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα.
Τεχνικά υπάρχει ένα θέμα λόγω της ανηφορικής κλίσης στο σημείο, αλλά αυτό δεν περιορίζει τον οδηγό στο να βλέπει τι έχει μπροστά του. Συνήθως η κλίση είναι ελάττωμα ενός δρόμου, όταν αυτή μειώνει την ορατότητα, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν κόβει την ορατότητα.
Γενικότερα οι οδηγοί πρέπει να ξέρουν ότι ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος δεν είναι πάντα ασφαλής. Χρειάζεται ο οδηγός να προσέχει κι εκεί. Έτσι, πριν από λίγο καιρό παρατηρήθηκε το φαινόμενο μέσα στον αυτοκινητόδρομο να έχουν μπει σκυλιά, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου συχνά μπαίνουν αγριογούρουνα.
Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι λείπει η κυκλοφοριακή αγωγή σχεδόν από όλους μας.
  Ακούμε συνέχεια για κυκλοφοριακή αγωγή, αλλά πόσο εφικτό είναι να υπάρξει και ποια τα αποτελέσματά της;
Στην Καλαμάτα υπάρχει Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Δεν οφείλει, αν όχι ο δήμαρχος, οι δάσκαλοι στα σχολεία να πάρουν τους μαθητές και για δύο ώρες την εβδομάδα να τα πάνε εκεί, να το δουν τα παιδιά ως παιχνίδι;
Ακόμα να απευθυνθούν στην Αστυνομία και να ζητήσουν την παραχώρηση ενός τροχονόμου. Αν ένα παιδί μπει από μικρό, ξεκινήσει με το αυτοκινητάκι που υπάρχει στο Πάρκο και βλέπει τα σήματα, θα σταματάει.
Όλο αυτό θα κάνει το μικρό παιδί να προσέξει και τον ίδιο του το γονέα, αφού, όταν του μαθαίνεις κάτι, πολλές φορές είναι σαν παπαγαλάκι. Δηλαδή, αν δει ότι ο πατέρας του πάει να περάσει το πορτοκαλί, και το έχει μάθει, θα πει: «μπαμπά- μαμά, γιατί;».
Έτσι θα αποκτήσει κυκλοφοριακή παιδεία, κάτι που θα το βοηθήσει στην πορεία.

Έγιναν δύο θανατηφόρα στο ίδιο ακριβώς σημείο στην οδό Λακωνικής σε διάστημα λίγο μηνών. Τι μπορείτε να πείτε για αυτό;
Όπως ενημερώθηκα, τα δύο μηχανάκια κατέληξαν σε έναν τοίχο. Το ζήτημα είναι τι συμβαίνει στο σημείο και τεχνικά. Για παράδειγμα, έχει ελεγχθεί από κάποιον αν το σπίτι βρίσκεται πολύ κοντά στο δρόμο; Αυτό θα πρέπει να εξεταστεί, δηλαδή υπάρχει το «S» στο σημείο, η γωνία που κάνει το σπίτι πόση απόσταση έχει από το οδόστρωμα; Αν είναι κοντινή, θα πρέπει να υπάρξει απαλλοτρίωση ή, έστω, να μεγαλώσει το πεζοδρόμιο, όπως και ο δρόμος.
Επίσης, στο σημείο υπάρχουν δύο κολώνες φωτισμού, οι οποίες θα έπρεπε να είναι πιο μακριά από το οδόστρωμα, κάτι που εύκολα μπορεί να γίνει.

Κάτι που ακούμε και διαβάζουμε συχνά σε σχόλια αναγνωστών είναι να τοποθετηθούν σαμαράκια ή φανάρια σε σημεία που συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα. Ποια η γνώμη σας;
Πού να τοποθετηθούν τα σαμαράκια; Ας μην πάμε μακριά και ας δούμε τη Βασ. Γεωργίου. Η οδός έχει δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ισχύει μόνο το ένα όμως, αφού στο άλλο υπάρχουν καθημερινά παρκαρισμένα αυτοκίνητα, είτε κατοίκων, είτε πελατών σε καταστήματα, είτε γονέων που θέλουν να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Στο συγκεκριμένο σημείο, ας πούμε, κάτι πρέπει να γίνει με τις θέσεις στάθμευσης, δηλαδή 2-3 χειρισμοί από τη δημόσια διοίκηση και θα αποσυμφοριστούν τα πράγματα.
Από την άλλη, βέβαια, αν ο οδηγός δει ένα μεγάλο δρόμο δύο λωρίδων θα τρέξει, το ζήτημα είναι όμως και ότι μικρότερος που είναι τώρα, πάλι τρέχει.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι την ταχύτητα κάποιος δεν μπορεί να την περιορίσει στον άλλον. Η ταχύτητα είναι ταχύτητα, κι αν πεις σε κάποιον να μην τρέχει, δε θα σε ακούσει.
Υπάρχει ο ΚΟΚ, υπάρχει και η σήμανση, τώρα αν ένας οδηγός κρίνει ότι θέλει να πάει με 200, θα πάει με 200.
Το ραντάρ ή τα μπλόκα της Τροχαίας θεωρείτε ότι είναι μια λύση για την αποτροπή παραβάσεων;
Δεν πιστεύω σε αυτά τα μέτρα. Ας πούμε ότι η κάμερα καταγράφει τον οδηγό που παρανομεί. Και μετά; Θα επιβληθεί στον παραβάτη το πρόστιμο, θα το πληρώσει και θα συνεχίσει έτσι, άρα τα παραπάνω δεν είναι λύση.
Κατά την προσωπική μου γνώμη, όπως έχουν γίνει τα πράγματα με την οικονομική κρίση, το να βγάζεις την Τροχαία στους δρόμους για να βεβαιώνει παραβάσεις, κακό θα κάνει, αφού οι οδηγοί θα δουν την Αστυνομία με κακό μάτι.
Όσο για το σταθερό μπλόκο, αυτό άνετα μπορεί να γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Καλαμάτα, ενώ εκείνους τους μήνες έχει παρατηρηθεί ακόμα μια χαλαρότητα κι από τους οδηγούς.
Τον υπόλοιπο καιρό, ακόμα και να υπάρχει μπλόκο, οι περισσότεροι οδηγοί γνωρίζουν ή θα ενημερωθούν πού είναι. Οπότε, αν έχουν πιει και ένα ποτήρι παραπάνω, θα πάνε από άλλη διαδρομή και θα το αποφύγουν.

Ποια η λύση, κατά τη γνώμη σας, για την αντιμετώπιση του φαινομένου οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ;
Πρέπει να γίνουν κινήσεις, ώστε να μην υπάρχει τρομοκρατία στον οδηγό. Επίσης, δύσκολα στη χώρα μας θα ισχύσουν τα αυτονόητα, δηλαδή ο οδηγός που έχει πιει να μην οδηγήσει, αφού υπάρχει ο ελληνικός εγωισμός, που λέει ότι «μπορεί να έχω πιει ένα ποτήρι παραπάνω, αλλά μπορώ να σε γυρίσω σπίτι». Εκεί είναι, άλλωστε, που την πατάνε οι περισσότεροι.
  Τι σημαίνει οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ;
Ένα ποτήρι είναι, έστω και λίγο, επικίνδυνο. Όταν λέμε ότι κάποιος είναι μεθυσμένος, δε σημαίνει πάντα ότι έχει πιει ώστε να μην μπορεί να οδηγήσει. Οι περισσότεροι πίνουν λίγο παραπάνω. Αυτό το λίγο παραπάνω δεν έχει, όμως, να κάνει μόνο με το αλκοόλ. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, όπως η κούραση, το ξενύχτι, οι διάφορες σκέψεις. Όλα αυτά συντελούν στην κακή οδήγηση.
  Σημαντικοί παράγοντες που προκαλούν τροχαία;
Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το αλκοόλ. Πρέπει να δούμε και την οικονομική κρίση ως παράγοντα. Πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν το αυτοκίνητο και κυριολεκτικά δεν ξέρουν για ποιο λόγο μπαίνουν. Εκείνη τη στιγμή σκεφτόμαστε πάρα πολλά πράγματα, από το τι πρέπει να πληρώσουμε, το πώς θα τα βρούμε τα χρήματα κ.λπ. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που υπάρχουν πολλές εκτροπές οχημάτων, δηλαδή ο κόσμος με όλα αυτά που του συμβαίνουν δεν έχει αφοσίωση στο τιμόνι.

Η ΚΡΙΣΗ ΑΦΗΝΕΙ ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ…
Πρέπει να σημειωθεί ότι, πέρα από τις σκέψεις για τα προβλήματα, υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα, αφού λόγω της κρίσης πολλά οχήματα δε συντηρούνται. Ο μέσος πλέον Έλληνας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει τη συντήρηση που έκανε στο όχημά του πριν από 10 χρόνια, ώστε αυτό να είναι 100% ασφαλές.
Πλέον οι περισσότεροι κάτοχοι αυτοκινήτων είτε θα το έχουν ανασφάλιστο και θα κάνουν το σταυρό τους για να μην τους γράψει η Τροχαία, είτε δε θα του αλλάξουν λάστιχα. Ακόμα, επειδή έχει καλό καιρό, άσχετα αν βρισκόμαστε ήδη στο χειμώνα, δε θα κάνει το service τώρα και δε θα του αλλάξει τα λάδια.
Όλα τα παραπάνω δε θα γίνουν, αφού οι περισσότεροι έχουν υποχρεώσεις ζωτικής σημασίας, όπως ενοίκιο, ΕΝΦΙΑ, τρόφιμα κ.λπ. Έτσι θα προτιμήσει ένας οδηγός να φροντίσει την οικογένειά του και μετά το service του αυτοκινήτου του.
Το να κυκλοφορεί ένα αυτοκίνητο που δεν έχει συντηρηθεί είναι κάτι επικίνδυνο, έτσι θα πρέπει, έστω, να γίνονται τα στοιχειώδη service.
Αν, για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο έχει φθαρμένα ελαστικά και βρεθεί σε ένα ολισθηρό ή βρεγμένο οδόστρωμα και προσπαθήσει ο οδηγός να το τροχοπεδήσει, δε θα κρατηθεί στο δρόμο. Έτσι θα πλαγιολισθήσει και είτε θα χτυπήσει άλλο όχημα είτε θα βγει μόνο του από το δρόμο.
Αν ένα όχημα δεν έχει κάνει συντήρηση και δεν έχουν ελεγχθεί τα λάδια κ.λπ., μπορεί να προκληθεί μηχανολογική ζημιά, που θα είναι πολύ περισσότερη σε κοστολόγηση από ένα απλό service.
Σχετικά με το να έχεις ανασφάλιστο το όχημά σου είναι σαν να παίρνεις την οικογένειά σου και να μην μπορείς να την προστατέψεις από πουθενά, είτε φταις είτε όχι. Ένα ανασφάλιστο όχημα δεν καλύπτει ούτε καλύπτεται σε περίπτωση ατυχήματος.

Αφοσίωση στο τιμόνι είπατε… Καθημερινά βλέπουμε οδηγούς να μιλούν στο κινητό, ενώ πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να κοιτούν το Facebook ή να γράφουν σε αυτό ενώ οδηγούν…
Το κινητό είναι ακόμα χειρότερο από το αλκοόλ. Το αλκοόλ θα το πιεις, αλλά μπορεί να βρεθεί κάποιος και να σου πάρει τα κλειδιά ή να σε πάει αυτός στο σπίτι.
Από την άλλη, με το κινητό δεν μπορεί να κάνει κάποιος άλλος κάτι. Είναι αδύνατο να πάρω το κινητό από ένα φίλο μου και να του πω «οδήγα τώρα».
Πλέον έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο στα κινητά να χρησιμοποιούνται τα ακουστικά. Οπότε οι πιο πολλοί οδηγοί μιλούν, δεν έχουν τη δέουσα προσοχή, αλλά έχουν έστω κάποια. Τώρα, αν κάποιος οδηγεί και κοιτά το Facebook ή γράφει μηνύματα, ναι, οι περισσότεροι το κάνουν. Έτσι ουσιαστικά οδηγούν με το ένα χέρι. Αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να παταχθεί, δηλαδή και η Αστυνομία να σταματήσει έναν τέτοιο οδηγό και να τον γράψει, ο οδηγός θα συνεχίσει. Προφανώς με το που θα του βεβαιωθεί η παράβαση και φύγει, θα ξαναπιάσει το κινητό στα χέρια.
Το κινητό πάντα θα υπάρχει δίπλα στον άνθρωπο από τη στιγμή που έχει μπει στη ζωή μας και ουσιαστικά έχει γίνει προέκταση του χεριού μας.
  Κράνος και ζώνη: Συνεχώς ακούμε για τη χρησιμότητά τους, ελάχιστοι όμως τα χρησιμοποιούν…
Πρέπει κάποια στιγμή οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες να καταλάβουν ότι τα κράνη και οι ζώνες δεν είναι διακοσμητικά ούτε για το χέρι. Θα πρέπει και στα 5 μέτρα που θα διανύσει κάποιος να φορέσει το κράνος του. Όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Είναι κάτι γνωστό.
Όποιος έχει μηχανή, λοιπόν, και δε φορά κράνος, είναι σαν να πιστεύει ότι δε θέλει να υπάρχει στη ζωή. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις ζώνες ασφαλείας. Μπορεί να πιστεύουμε ότι ένα αυτοκίνητο έχει τα καλύτερα μέτρα ασφαλείας, αλλά η ζώνη είναι αυτή που θα κρατήσει τον οδηγό ή τον επιβάτη.

ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ
Κάθε μέρα τροχαία ατυχήματα, τι φταίει στο σημείο;
Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι τεχνικό το ζήτημα, αλλά φταίει ότι είναι μια μεγάλη ευθεία. Έτσι δημιουργείται ταχύτητα κι αυτό αρκεί για αυτά που συμβαίνουν εκεί.
Σχετικά με το φανάρι που υπάρχει στη διασταύρωση προς Ακοβίτικα, όπου θεωρητικά τα αυτοκίνητα έχουν κόψει ταχύτητα, ισχύει αυτό που είπα πιο πάνω: κανένας σχεδόν οδηγός δε σταματά στο πορτοκαλί.

Ας επανέλθουμε στα φανάρια… Κάθε φορά που δημοσιεύουμε στο Facebook ένα τροχαίο, οι περισσότεροι σχολιάζουν ότι στο σημείο πρέπει να μπουν φανάρια. Ποια η γνώμη σας για αυτό;
Δεν είναι λύση τα φανάρια σε κοντινά σημεία. Κατά τη γνώμη μου, ένα φανάρι δεν εξυπηρετεί σε ένα σημείο απλά για να το διασχίσεις με ασφάλεια. Συνήθως τοποθετούνται φανάρια σε δρόμους που έχουν υπερβολική κίνηση ή υπάρχει κοντά τους σχολείο.
Γιατί, λοιπόν, να πούμε να μπει φανάρι, αλλά να μην πούμε στην Αστυνομία από τις 8.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί να βγάζει έναν τροχονόμο να κάνει ρύθμιση της κυκλοφορίας στο σημείο; Όταν ο οδηγός δει έναν τροχονόμο, θα σταματήσει.
Πάντως, δε θεωρώ ότι η Καλαμάτα είναι μία από τις πόλεις που έχουν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Είναι στάνταρ οι ώρες που θα συναντήσεις κίνηση στην Καλαμάτα. Είναι το πρωί που πάνε οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο, όπου στα περισσότερα υπάρχουν σχολικοί τροχονόμοι, τους οποίους, ευτυχώς, οι οδηγοί σέβονται. Το ίδιο συμβαίνει και το μεσημέρι.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Καλαμάτα υπάρχει το καλοκαίρι στην παραλία.
ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
Αναφερθήκατε στην παραλία… Ποια η δική σας γνώμη για την οδό Ναυαρίνου;

Ο Έλληνας έχει ένα κακό ελάττωμα: όπου θέλει να πάει, θέλει το αυτοκίνητό του δίπλα του, ακόμα και στον καφέ ή το φαγητό του. Έτσι, όταν τελειώσει αυτό που κάνει, να πάρει το αυτοκίνητό του και να φύγει.
Αυτό, όμως, το ελάττωμα δημιουργεί προβλήματα στους δρόμους. Αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι στη Ναυαρίνου, όπου υπάρχει ποδηλατόδρομος και αστική συγκοινωνία, ένα αυτοκίνητο παρκάρει επί του δρόμου και θελήσει να περάσει το λεωφορείο και ένα βαρύ όχημα από την αντίθετη πλευρά, κάποιος θα πρέπει να συγκρουστεί με τον άλλον για να περάσουν όλοι.
Οι καταστηματάρχες αυτό που ζητούν είναι να μη μονοδρομηθεί ή πεζοδρομηθεί ο δρόμος. Κατά την προσωπική μου άποψη, τους καλοκαιρινούς μήνες να μη γίνεται διέλευσή οχημάτων εκτός από την αστική συγκοινωνία, τα ταξί και τον ποδηλατόδρομο.
Αν γίνει αυτό, θα αποσυμφορηθεί η κίνηση εκεί. Ακόμα και το παιδί που θα πάει να δουλέψει ς γκαρσόνι δε θα έχει το άγχος να φυλάγεται δεξιά και αριστερά μήπως τον χτυπήσει διερχόμενο όχημα.

Συχνά έχουμε τραυματισμούς σερβιτόρων, αλλά και πεζών γενικότερα. Γιατί ο Έλληνας οδηγός δε σταματά, έστω, στις διαβάσεις;
Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή αγωγή εδώ, οι οδηγοί θεωρούν ότι ο δρόμος τούς ανήκει. Με το που μπαίνει ένας οδηγός στο αυτοκίνητο μέχρι την ώρα που θα φτάσει στον προορισμό του, ο δρόμος ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν και απλά ο πεζός ας περιμένει.
Βέβαια, δεν είναι μόνο οι οδηγοί των αυτοκινήτων που έχουν αυτή τη νοοτροπία, αλλά και με τους ποδηλάτες συμβαίνει το ίδιο. Φταίνε κι αυτοί. Θεωρούν ότι όχι μόνο τους ανήκει ο ποδηλατόδρομος, αλλά και εκεί που τους απαγορεύεται η διέλευση.

Δηλαδή;
Μετά το «Βυθό» υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας των ποδηλάτων από τις 8.00 έως τις 11.00 το βράδυ. Έτσι, όταν κάποιος το καλοκαίρι τελειώσει τη δουλειά του, μπορεί να θέλει να πάει να περπατήσει στη Ναυρίνου. Αυτό δεν μπορούν να το σεβαστούν οι ποδηλάτες;
Στο πεζοδρόμιο εκείνες τις ώρες υπάρχουν γυναίκες με καροτσάκια και ενώ περπατούν, ποδήλατα κάνουν σφήνες γύρω τους. Αν τους πεις κάτι ή τους υποδείξεις την πινακίδα, θα σου απαντήσουν τις περισσότερες φορές θρασύτατα.
Θα πρέπει, δηλαδή, να φτάσουμε στα άκρα και μάλλον οι περισσότεροι ποδηλάτες δε γνωρίζουν ότι αν παρασύρουν έναν πεζό, ο δεύτερος έχει το δικαίωμα να φτάσει το ζήτημα στα δικαστήρια.
Πρέπει, λοιπόν, και οι ποδηλάτες να σέβονται κάποια πράγματα, και όπως έχουν την απαίτηση να μην μπαίνει ο πεζός στον ποδηλατόδρομο, έτσι και αυτοί πρέπει να σεβαστούν ότι το πεζοδρόμιο είναι για τον πεζό.
  Κατά τη γνώμη σας, ο ποδηλατόδρομος έχει τεχνικά ζητήματα;
Υπάρχουν σημεία στα οποία θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει σήμανση και για τους οδηγούς των αυτοκινήτων, αλλά και για τους ποδηλάτες, όπως, για παράδειγμα, στη διασταύρωση στο ΔΗΠΕΘΕΚ, αλλά και σε αυτή της οδού Φραντζή.
Ας είναι, έστω, ένα φανάρι, που όταν θα ανάβει κόκκινο, να είναι και για τα οχήματα και για τα ποδήλατα, κι όταν ανάβει πράσινο, να είναι και για τους δύο. Και φυσικά, να υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός και από τους ποδηλάτες.
Στη Φραντζή, για παράδειγμα, υπάρχει σήμανση που δείχνει νότια πράσινο και δεξιά προς τη Φραντζή παλλόμενο βελάκι. Το παλλόμενο δε σημαίνει ότι ο οδηγός πρέπει να σταματήσει, αλλά ότι πρέπει να περάσει με προσοχή.
Όταν, λοιπόν, ο οδηγός δείχνει τη δέουσα προσοχή, ξεκινά να περάσει και έρχεται ένα ποδήλατο χωρίς να ελέγξει ή να κόψει ταχύτητα, θα περάσει μπροστά από το αυτοκίνητο. Ποιος θα φταίει τότε;
Άρα, μήπως στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει, όταν το αυτοκίνητο έχει το παλλόμενο βέλος, να μπει κόκκινο για τον ποδηλάτη ή, έστω, κάτι που θα τον κάνει να μειώσει ταχύτητα, όπως μια πινακίδα;
stenema aristomenous.jpg
Κάνοντας ρεπορτάζ πρόσφατα στο αναπλασθέν πεζοδρόμιο της Αριστομένους επαγγελματίες δήλωσαν προβληματισμένοι ότι με το στένεμα της οδού δε θα μπορεί να περάσει όχημα έκτακτής ανάγκης, κάτι που συμβαίνει ήδη και στο υπόλοιπο τμήμα…
Όταν πρέπει να περάσει ένα αυτοκίνητο έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να του δώσεις την προτεραιότητα, πρέπει, δηλαδή, να έχει πάντα την οδό του ώστε να φτάσει έγκαιρα στο σημείο που πρέπει.
Άρα, κάνοντας το στένεμα, δεν εξυπηρετείς κανέναν. Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, θα ήταν να διώξουμε ό,τι υπάρχει και να γίνει μια διαπλάτυνση, ώστε να μπορεί ένα όχημα έκτακτης ανάγκης, όταν χρειαστεί, να είναι στην ώρα του.
Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι οι οδηγοί θα το σέβονταν, αλλά θα διέσχιζαν τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης για να πάνε πιο γρήγορα.
Αυτά προκύπτουν, αφού δεν έχουμε κυκλοφοριακή αγωγή- κυκλοφοριακή παιδεία και επειδή μας έμαθαν ότι μας ανήκουν τα πάντα, με το δεύτερο βέβαια να μην ισχύει όταν συμβεί κάτι κακό. Τότε αυτό δε μας ανήκει και ευθύνονται άλλοι!

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ
Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται στους δρόμους είναι να οδηγούν τα οχήματα ηλικιωμένοι. Άλλωστε, οι περισσότεροι έχουμε στην οικογένειά μας έναν ηλικιωμένο που δύσκολα καταφέρνουμε να τον κάνουμε να σταματήσει να οδηγεί, ενώ πολλές φορές αποδεικνύεται ανέφικτο.
Για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα ο κ. Μπούρας είπε ότι υπάρχουν δύο σενάρια: το ένα είναι αυτό που αφορά στους ηλικιωμένους που ζουν στην περιφέρεια, τα παιδιά τους ζουν μακριά και θέλουν να έρθουν στην πόλη για κάτι σοβαρό, για παράδειγμα στο γιατρό τους. Όταν ένας ηλικιωμένος φτάσει στην πόλη, αρχικά θα διανύσει κάποια απόσταση για να φτάσει μέχρι εκεί, άρα ήδη θα έχει κουραστεί, είτε το ταξίδι είναι μικρό είτε μεγάλο.
Επίσης, υπάρχουν οι ηλικιωμένοι που ζουν στην πόλη και έχουν να πάνε σε περισσότερα πράγματα από τον ηλικιωμένο που έφτασε στην πόλη από την περιφέρεια για μια συγκεκριμένη δουλειά.
Έτσι, μπορεί να υπάρχουν ηλικιωμένοι που θέλουν να βοηθήσουν, θα πάρουν τα εγγόνια τους και θα τα πάνε, για παράδειγμα, στη θάλασσα ή στο φροντιστήριο.
Για έναν ηλικιωμένο δεν είναι απαγορευτικό να οδηγεί, αλλά θα πρέπει να μάθει να μην οδηγεί μετά τα 70. Το νούμερο αυτό το λέω, γιατί οι περισσότεροι που βγαίνουν στη σύνταξη είναι γύρω στα 65, έχουν δηλαδή ακόμα κάποια αντανακλαστικά για να αντιδράσουν σε κάποιες καταστάσεις.
Από τα 70 και μετά, όμως, ο οργανισμός εξασθενεί, εδώ ένας νέος άνθρωπος είναι κουρασμένος, δεν έχει τα ίδια αντανακλαστικά σε σχέση με όταν είναι ξεκούραστος.
Τώρα για τους ηλικιωμένους που οδηγούν, δε φταίνε 100% αυτοί, φταίνε και αυτοί που τους βοηθούν να κάνουν επέκταση του διπλώματός τους.
Υπάρχουν περιπτώσεις που ηλικιωμένοι πήγαν σε γνωστό τους γιατρό. Έτσι και προβλήματα να είχαν, είτε τα απέκρυψαν από το γιατρό είτε πήραν μια βεβαίωση που τους έγραψε ότι μπορούν να οδηγήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια.
Το παραπάνω θέμα, της άρνησης δηλαδή του ηλικιωμένου να σταματήσει να οδηγεί, ξεκινά και τον εγωισμό του, αφού δε θέλει να αποδεχτεί ότι δεν μπορεί πλέον να οδηγεί. Ακόμα, πιστεύει ότι ξέρει τα πάντα λόγω της ηλικίας του.
Πρέπει οι ηλικιωμένοι από μόνοι τους να μάθουν ότι μετά τα 70 θα πρέπει να παραδίδουν τα διπλώματά τους και στη συνέχεια να κινούνται είτε με δικά τους άτομα, είτε με ταξί, είτε με λεωφορεία.

Τι είναι δικαστικός πραγματογνώμονας
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας είναι ένας ιδιώτης που μπορεί να διορίσει οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία (π.χ. Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική), καθώς και η Εισαγγελία, με σκοπό να διαλευκανθεί μια υπόθεση.
Η διαφορά με τον τεχνικό σύμβολο είναι ότι τον διορίζει κάποιος ιδιώτης, ενώ μπορεί να συντάξει μια έκθεση όχι μόνο σε τροχαίο, αλλά και για ανάλυση φαναριών, για το ποιος φταίει σε ένα τροχαίο κ.ο.κ.
Γενικότερα στο τροχαίο υπάρχει μεγάλη γκάμα και δεν αφορά πάντα σύγκρουση οχημάτων, αλλά μπορεί, για παράδειγμα, να αφορά σύγκρουση ποδηλάτου με πεζό.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Πώς στήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της Ευρωζώνης...

~ Πώς στήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της ευρωζώνης με συμπαιγνία της κυβέρνησης Σαμαρά και των Ευρωπαίων
Πώς θα σας φαινόταν, άραγε, αν μια τράπεζα εμφάνιζε ζημιές 400.000.000 ευρώ και το επόμενο τρίμηνο είχε κέρδη 3,6 δισ. ευρώ; Υπό τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων, μια τόσο μεγάλη αλλαγή είναι αδιανόητη και απραγματοποίητη. Κάποιο σημαντικό γεγονός θα έπρεπε να μεσολαβήσει. Κάτι μαγικό θα έπρεπε να έχει κάνει ο τραπεζίτης.
Ε, λοιπόν, ο Μιχάλης Σάλλας άλλη μία φορά είχε βγάλει λαγό από το καπέλο. Με τη συνδρομή και τη βοήθεια της τότε ελληνικής κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του τότε διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, της ΕΚΤ και του Eurogroup έκανε το colpo grosso με τις κυπριακές τράπεζες.
Πλήρωσε 524.000.000 ευρώ και πήρε τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, που άξιζαν 4 δισ. ευρώ! Το ρεσάλτο της Πειραιώς στις κυπριακές τράπεζες και την κυπριακή οικονομία εμφανίστηκε ως λύση της τελευταίας στιγμής, περίπου ως λύση απελπισίας. Και πάλι καλά που δεν εμφανίστηκε ο Μιχάλης Σάλλας σαν «λευκός ιππότης» που, υπό τις ευλογίες των προαναφερομένων, έσωσε την Ελλάδα και Ελληνες καταθέτες.
Ηταν, όμως, πραγματικά έτσι τα πράγματα; Αν θεωρήσουμε σοβαρή πηγή (και δεν υπάρχει πιο σοβαρή) πληροφόρησης ένα εμπιστευτικό υπόμνημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο είδαν λίγα μάτια, τότε η απόφαση δεν ήταν καθόλου επείγουσα και καθόλου της τελευταίας στιγμής. Υπήρχε σχέδιο, το οποίο είχε καταστρωθεί με κάθε επιμέλεια. Το αποδεικνύει το εμπιστευτικό υπόμνημα της ΕΚΤ που αναφέραμε, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αρκετούς μήνες πριν αναφέρεται: «Οι θυγατρικές θα εκποιηθούν από τους Κύπριους ιδιοκτήτες τους σε μια ελληνική τράπεζα, η οποία θα μπορούσε να εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΤΧΣ για να πραγματοποιήσει την αγορά». Ετσι ακριβώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Οι Κύπριοι εκβιάστηκαν ωμά και αναγκάστηκαν να πουλήσουν για 524.000.000 ευρώ τις τράπεζες στην Ελλάδα. Αν δεν το έκαναν, είχαν απειληθεί ορθά κοφτά ότι θα τους πετούσαν έξω από την ευρωζώνη.
 Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι υπεύθυνοι των τραπεζών αρνήθηκαν να βάλουν την υπογραφή τους.
Πολύ χοντρό και πολύ μπερδεμένο το κουβάρι της υπόθεσης, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της ευρωζώνης, όπως το χαρακτήρισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του εκλιπόντος Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου και αρχηγός του ΔΗ.ΚΟ., μιλώντας στον Γερμανό δημοσιογράφο Χάραλντ Σούμαν. «Η χώρα μου είναι θύμα μιας εν ψυχρώ ληστείας. Μας έκλεψαν 3,5 δισ. ευρώ και τα έδωσαν σε μια ελληνική τράπεζα. Οι οικονομίες μιας ζωής, τα λεφτά που πήραν οι συμπολίτες μας από τη συνταξιοδότησή τους. Τώρα πολλοί θα χάσουν ως και τα σπίτια τους. Η τρόικα και το Eurogroup αποφάσισαν και εμείς έπρεπε να συμφωνήσουμε με το πιστόλι στον κρόταφο. Ηταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της ευρωζώνης».
 Ο δρόμος προς την εκβιαστική, όπως τη χαρακτηρίζουν οι Κύπριοι, συμφωνία ξεκινά με την οικονομική κατάρρευση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2012.
Το πρώτο μεγάλο πλήγμα ήρθε τον Μάρτιο του 2012, επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου. Τότε έγινε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το οποίο προκάλεσε ζημιές 4 δισ. ευρώ στις κυπριακές τράπεζες από τα ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους, απώλειες που ισούνται με το 25% του ΑΕΠ της Κύπρου. Τρομακτικό νούμερο.
Η κυβέρνηση του τότε Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο που χειρίστηκε τα θέματα των κυπριακών τραπεζών, υποστήριξε με 1,8 δισ. ευρώ τη Λαϊκή Τράπεζα, που είχε υποστεί ιδιαίτερα σφοδρό πλήγμα.
Λίγους μήνες αργότερα, η Κύπρος βρέθηκε σε αδυναμία να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της και αναγκάστηκε να υποβάλει αίτημα για βοήθεια, όπως προηγουμένως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Μπήκε δηλαδή κι αυτή στον ζυγό των Μνημονίων και αναγκάστηκε να διαπραγματευτεί με την τρόικα.
Υπήρχε, όμως, μία τεράστια διαφορά σε σύγκριση με τις άλλες τρεις χώρες σε Μνημόνιο. Η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ απαίτησαν να εφαρμοστεί αυτή τη φορά το bail in, που η ίδια είχε επιβάλει ως λύση για τα προβλήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών τον Οκτώβριο του 2010 στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί κατά τη συνάντησή τους στην Ντοβίλ.
Βλέπετε, στην περίπτωση των κυπριακών τραπεζών δεν υπήρχε εμπλοκή άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ ήταν μεγάλη η συμμετοχή των Ρώσων ολιγαρχών, τους οποίους η Γερμανίδα καγκελάριος ήθελε να «χτυπήσει». «Θα αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που προξένησαν το πρόβλημα, δηλαδή αυτοί που εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους στις τράπεζες» ήταν το μότο.
Ετσι, όποιος είχε καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ σε κυπριακή τράπεζα υπέστη «κούρεμα» των καταθέσεων.
Υπήρχε, όμως, ένα πολύ λεπτό σημείο και πολύ κρίσιμο. Γιατί το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα μπορεί να μην απειλούνταν από την Κύπρο, αλλά θα μπορούσε να απειληθεί από την Ελλάδα. Γιατί; Διότι περίπου το ένα τρίτο των εργασιών των κυπριακών τραπεζών γινόταν στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες Ελληνες καταθέτες είχαν τα χρήματά τους σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.
Αν και οι Ελληνες καταθέτες πλήρωναν τις συνέπειες του bail in για τις κυπριακές τράπεζες, όπως ήταν νομικά ορθό και μη αμφισβητούμενο, υπήρχε τεράστιος φόβος ότι θα προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα, το οποίο θα επεκτεινόταν και στην Ευρώπη.
Εκείνη την εποχή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που είχε συντάξει και το εμπιστευτικό σημείωμα για το θέμα αυτό, προειδοποίησε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ενός bank run στην Ελλάδα, που θα οδηγούσε σε κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο είχε μόλις ανακεφαλαιοποιηθεί με 30 δισ. ευρώ από το δάνειο των 130 δισ. που είχε πάρει η Ελλάδα από τον ESM.
Εκείνη την εποχή, το πρόβλημα ήταν τεράστιο και υπήρχε φόβος, σε περίπτωση κατάρρευσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, να μολυνθούν η Ιταλία, η Ισπανία και να δεχτούν ισχυρούς τριγμούς και οι τράπεζες άλλων χωρών, μηδέ των γερμανικών εξαιρουμένων, οι οποίες είχαν πολλούς σκελετούς στις ντουλάπες. Αυτό οι υπουργοί της ευρωζώνης και η τρόικα ήθελαν πάση θυσία να το αποφύγουν. Οπότε, μπήκε μπροστά το σχέδιο που είχε εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
 Τα σενάρια και το πρωτοφανές σκηνικό των εκβιασμών
 Τα σενάρια ήταν δύο. Το ένα, να εθνικοποιηθούν οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, πράγμα που δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα να αποδεχθούν η Κομισιόν και τα άλλα κράτη της ευρωζώνης, και το δεύτερο να αγοράσει τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα κάποια ελληνική τράπεζα, όπως φαίνεται και από την παράγραφο του υπομνήματος που παραθέσαμε στην αρχή του ρεπορτάζ.
Από το σημείο αυτό αρχίζει ο μεγάλος εκβιασμός, που οδήγησε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της ευρωζώνης και σε ξεπούλημα περιουσίας 4 δισ. ευρώ στην τιμή των 524.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς. Ολο το παρασκήνιο των εκβιασμών θα το δούμε την προσεχή Κυριακή. Τώρα θα σας πούμε μόνο πως, επειδή οι υπεύθυνοι των κυπριακών τραπεζών αρνήθηκαν να υπογράψουν και η κυπριακή κυβέρνηση δεν μπορούσε να προχωρήσει στη μεταβίβαση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επικεφαλής το τότε μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, τον Γερμανό Γιεργκ Ασμουσεν, συνέταξε νομοθετική ρύθμιση, η οποία παρουσίασε στην κυπριακή Βουλή και που έδινε τη δυνατότητα σε περιόδους κρίσης στην κυπριακή κυβέρνηση να αναλάβει δράση.
Ετσι, η άρνηση των εκπροσώπων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής να υπογράψουν τη συμφωνία πώλησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ξεπεράστηκε με την υπογραφή της Αρχής Εξυγίανσης, αφού προηγουμένως εκδόθηκε σχετικό διάταγμα από το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου.
dimokratianews

*** ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! ΠΟΡΝΟ-ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ διαπαιδαγώγηση στα Νηπιαγωγεία... (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

~ Με αφορμή το νόμο για τη νομική αλλαγή φύλου, και μάλιστα από την ηλικία των 15, ας θυμηθούμε πως αντιμετωπίζει η Παιδεία της Ευρώπης την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
VIDEO : Unzensuriert-TV: Sex und Gender in der Schule ,  https://youtu.be/KJHNlNMiVWA  .-
~  Ήδη από το 2016 στα νηπιαγωγεία της Γερμανίας παρουσιάζεται η «κούκλα του σεξ Lutz».
oy_sdqaohx0-696x364
Υποτίθεται μεν πως σκοπός της κούκλας είναι να εξηγήσει στα παιδάκια το σεξ, καταλήγει δε σε σκηνές σκληροπυρηνικού σεξ.
20141218-003544_img_3615_cgo
Ειδικά το εικονογραφημένο εγχειρίδιο που τη συνοδεύει παρουσιάζει εικόνες που μόνο ως πορνογραφικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
~ Sexualkunde in Berliner Grundschulen: Wenn Stefan und Andreas ein Kind bekommen - SPIEGEL TV Magazin , https://youtu.be/d-kHnOgOwgE .-
*  Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, σε ορισμένους παιδικούς σταθμούς, για χάρη του νέου τύπου εκπαίδευσης, που αύριο πολύ πιθανόν να το δούμε και στην χώρα μας, να ξεντύνουν τα μικρά νήπια, να τα βάζουν το ένα διπλά στο άλλο γυμνά για να εξοικειωθούν με την σεξουαλική πράξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευαίσθητη ψυχοσύνθεσή τους.
20141218-005026_img_3663_cgo

***  ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ! 'Μαχαίρια' μεταξύ ΤΡΑΜΠ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

~  Ένας "διπλωματικός" πόλεμος που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. ΗΠΑ και Τουρκία κλείνουν η μια στην άλλη την… πόρτα και αναστέλλουν τη χορήγηση βίζας. Η κόντρα Τραμπ – Ερντογάν μπαίνει σε νέα φάση!
Η αρχή έγινε από τις ΗΠΑ, που αποφάσισαν να σταματήσουν τη χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες. Ακολούθησε η ίδια απόφαση από την Τουρκία. Μια σύλληψη, δυο ανακοινώσεις και ο «πόλεμος» Τραμπ – Ερντογάν που συνεχίζεται.
Η Ουάσινγκτον ήταν η πρώτη που αποφάσισε να κλείσει την πόρτα στους Τούρκους, μετά τη σύλληψη Τούρκου υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη. Η «απάντηση» της Άγκυρας δεν άργησε. Και μάλιστα με… ειρωνεία.
Πήραν την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και με τα ίδια λόγια, ανακοίνωσαν ότι και η Τουρκία με τη σειρά της «κλείνει» τις πόρτες για τους Αμερικανούς!
Βρείτε τις… διαφορές

Η Άγκυρα κατηγορεί τον υπάλληλο του αμερικανικού προξενείου πως ήταν… άνθρωπος του Γκιουλέν. Όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή η σύλληψη έγινε την περασμένη Τετάρτη. Τον υπάλληλο βαρύνουν κατηγορίες για κατασκοπεία και απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης και της κυβέρνησης της Τουρκίας.
Πως ήταν συνεργάτης του Γκιουλέν, με λίγα λόγια, τον κατηγορούν. Ένας… «συνεργάτης» του Γκιουλέν που δούλευε στο αμερικανικό προξενείο. Ο υπάλληλος που κατηγορείται για διασυνδέσεις με τον εχθρό του Ερντογάν, προφυλακίστηκε. Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.
Η Ουάσινγκτον καταδίκασε τη σύλληψη, χαρακτήρισε ανυπόστατη την κατηγορία και κατέστησε σαφές ότι η εξέλιξη θα ζημιώσει τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη-συμμάχους στο NATO.
Οι ΗΠΑ
Η σύλληψη προκάλεσε νέους τριγμούς στις ήδη τεταμένες σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία. Οι οποίες ξεκίνησαν να «τρίζουν» πριν καν την πρώτη συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στον Λευκό Οίκο τον περασμένο Μάιο.
Η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας έχει αυξηθεί εξαιτίας της αμερικανικής υποστήριξης στην κουρδική ένοπλη οργάνωση YPG στη Συρία. Η Άγκυρα την θεωρεί τον συριακό βραχίονα του PKK.
Η Τουρκία ασκεί, επίσης, πιέσεις στην Ουάσινγκτον για να προχωρήσει στην έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν. Αλλά οι όποιες προσπάθειές της, έχουν πέσει στο κενό.
Μετά τη σύλληψη του υπαλλήλου του προξενείου, ήρθε η ώρα για «κυρώσεις». Η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι ανέστειλε όλες τις υπηρεσίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου στις εγκαταστάσεις της στη χώρα. Θέλει να «επαναξιολογήσει» τη δέσμευση των τουρκικών αρχών στην ασφάλεια του προσωπικού της, ανακοινώθηκε.
«Τα πρόσφατα γεγονότα ανάγκασαν την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να προχωρήσει σε εκ νέου αξιολόγηση της δέσμευσης της κυβέρνησης της Τουρκίας στην ασφάλεια της αποστολής και του προσωπικού των ΗΠΑ», ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.
«Προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον αριθμό των επισκεπτών στην πρεσβεία μας και τα προξενεία μας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης, αναστείλαμε με άμεση ισχύ όλες τις υπηρεσίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για μη μετανάστες σε όλες τις διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία», σύμφωνα με το κείμενο.
Η Τουρκία
Φυσικά, η Άγκυρα δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Απάντησε, άμεσα και με τον ίδιο… τρόπο! Ανακοίνωσε ότι επίσης αναστέλλει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Αμερικανούς. Εξαιρούνται μόνο οι βίζες για μετανάστες.
Οι τουρκικοί περιορισμοί κατά τα φαινόμενα πηγαίνουν παραπέρα από εκείνους που ανακοινώθηκαν από την Ουάσινγκτον. Θα εφαρμοστούν «στις βίζες που καταχωρούνται σε διαβατήρια, στις ηλεκτρονικές βίζες και στις βίζες που εκδίδονται στα σύνορα», πέραν των θεωρήσεων εισόδου που εκδίδονται στις τουρκικές διπλωματικές αποστολές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας στην αμερικανική πρωτεύουσα.
 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

*** ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ για ΣΟΙΜΠΛΕ! Ούτε οι Γερμανοί δεν θα το έλεγαν αυτό...

~ Την άποψή του για τον επί χρόνια υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, εξέφρασε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, λίγο πριν o Γερμανός αποχωρήσει από το Eurogroup για τη γερμανική βουλή. «Ο Σόιμπλε είχε μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα», δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, που διατέλεσε υπουργός Οικονομικών για μία διετία.  Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.

*** XAMOΣ στη Νέα Δημοκρατία! Αλλαγή ΣΚΥΤΑΛΗΣ! Όλο το παρασκήνιο...

~  Με αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή του επικοινωνιακού επιτελείου ετοιμάζει την αντεπίθεση της η ΝΔ ενόψει ενός πολιτικά θερμού χειμώνα και μιας εκλογικής χρονιάς όπως φαίνεται ότι θα είναι το 2018. Μέσα στη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η αποχώρηση του Βασίλη Κικίλια από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου και η τοποθέτηση της ευρωβουλευτού του κόμματος και δημοσιογράφου Μαρίας Σπυράκη στην νευραλγική αυτή θέση.   Διαβάστε το παρασκήνιο ΕΔΩ.

*** Ετοιμάζεται νέα ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ από τους ΣΥΡΙΖΑίους! Θα ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ τη διάταξη για τα 15χρονα...

~ Προς απόσυρση οδεύει, όπως όλα δείχνουν, η διάταξη του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου σχετικά με τη χορήγηση του δικαιώματος αυτού σε ανήλικα 15 ετών, μετά την οργή της Εκκλησίας και των απλών πολιτών, αλλά και τις αντιδράσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης.
Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει άδεια, για να πιάσει γεμάτα...
Μετά τον σάλο και την ιερή οργή της Εκκλησίας και του κόσμου, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να βάζει στη ζυγαριά τα ψηφαλάκια....
Από τη μια η δεξαμενή ψήφων της Εκκλησίας και από την άλλη οι ψήφοι της κοινότητας των διεμφυλικών...
Άλλωστε αυτή είναι μια γνωστή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού απέτυχε να σκίσει τα μνημόνια και την οικονομική υποταγή της χώρας στους δανειστές, επιχείρηση να πουλήσει «αριστεροσύνη» στο κομματικό του ακροατήριο υποστηρίζοντας αιτήματα συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων...
Η επίμαχη ρύθμιση, η οποία δεν προβλεπόταν στο αρχικό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά προσετέθη κατά τη διαδικασία συζήτησής του στις επιτροπές του κοινοβουλίου, δέχθηκε τα περισσότερα πυρά, ενώ υπήρξαν οξείες αντιδράσεις και από επιστήμονες (παιδοψυχιάτρους).
 Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Ας δούμε όμως τι προβλέπει το νομοσχέδιο, έτσι όπως συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς ενδέχεται να γίνουν αλλαγές, ως την τελική του διαμόρφωση.
Ειδικότερα με το νομοσχέδιο,
Δίνεται η δυνατότητα με δικαστική απόφαση- πάντα- ένα άτομο να αλλάξει το φύλο του, όταν συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοσχέδιο, αναφέρονται λεπτομερώς, χωρίς να υποβληθεί, όπως γινόταν ως σήμερα, σε χειρουργική επέμβαση η ψυχιατρική θεραπεία.
Ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται με τις νέες ρυθμίσεις να εμφανιστεί αυτοπροσώπως σε ειδική αίθουσα των δικαστηρίων, χωρίς δημοσιότητα και με εξασφάλιση της εχεμύθειας.
Η απόφαση του δικαστηρίου για την αλλαγή του φύλου του υποχρεωτικά δημοσιεύεται σε Ληξιαρχείο και η αλλαγή «περνάει» σε ταυτότητα, διαβατήριο και λοιπά. Οι υπάλληλοι του Ληξιαρχείου και άλλων δημοσίων υπηρεσιών υποχρεούνται σε εχεμύθεια σε σχέση με την αλλαγή φύλου των πολιτών.
Αλλαγή φύλου επιτρέπεται και στους έγγαμους, με την προϋπόθεση ότι ο γάμος τους κηρύσσεται αμέσως ανυπόστατος, αλλά αν θέλουν να συνεχίσουν την κοινή τους ζωή, τους δίνεται η δυνατότητα να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης. Σε κάθε περίπτωση δεν επηρεάζονται οι σχέσεις τους με τα παιδιά τους, αν υπάρχουν, καθώς διατηρούνται στο ακέραιο οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο δικαίωμα αλλαγής φύλου παρέχεται δύο φορές. Μία φορά που το άτομο θα αλλάξει το φύλο του και μία ακόμα αν θέλει να επανέλθει στο προηγούμενο.
Με τις νέες ρυθμίσεις, επιχειρείται, να προβλεφθεί καταστρατήγηση του νόμου και για το λόγο αυτό, αναφέρεται ότι παρά την αλλαγή του φύλου, διατηρούνται σε ισχύ δικαιώματα και υποχρεώσεις που προϋπήρχαν. Οι εν λόγω διατάξεις είναι από εκείνες που δέχονται επικρίσεις και προκαλούν αντιδράσεις, όπως και εκείνες που αφορούν τα ανήλικα.
Για τα ανήλικα προβλέπεται δικαίωμα αλλαγής φύλου με προϋποθέσεις αυστηρότερες, όπως είναι φυσικό, τη συναίνεση των γονιών τους και επιπλέον τη γνωμοδότηση πολυμελούς επιστημονικής επιτροπής, η οποία συγκροτείται από πολλές ιατρικές ειδικότητες. Η συγκρότησή της θα προβλεφθεί με απόφαση του Υπουργού Υγείας.
Στο νομοσχέδιο υπάρχουν προβλέψεις για άτομα υπό δικαστική επιτήρηση ή κηδεμονία και ρυθμίζονται και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτούνται ιατρικές πράξεις σχετικές με το φύλο, όταν διαπιστώνεται ιατρικά κίνδυνος για την υγεία των ανήλικων και ορίζεται πώς και με ποιου την ευθύνη γίνονται.
Ανάλογες νομοθετικές αλλαγές έχουν γίνει και σε άλλες χώρες, Μάλτα, Ιρλανδία, Αργεντινή, Δανία ενώ σε πολλές χώρες ήδη αποτελεί παρελθόν η προϋπόθεση της χειρουργικής επέμβασης για την αλλαγή του φύλου, όπως στην Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και αλλού.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η ελληνική δικαιοσύνη με απόφασή της το 2016 που έχει καταστεί ήδη αμετάκλητη ( εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο) έχει αποφανθεί ότι η αλλαγή του φύλου δεν προϋποθέτει χειρουργική επέμβαση, κάτι που προσκρούει στα ανθρώπινα δικαιώματα και συνιστά κατά τον ΟΗΕ βάναυση προσβολή του ανθρώπου  newsbomb.gr

*** Έδειξε το δρόμο! "Όσοι δείχνουν ΑΣΕΒΕΙΑ στη σημαία θα τους ΔΙΩΞΩ"...

~ Το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες ομάδων του Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου (NFL) έδειξε ο ιδιοκτήτης της ομάδος των Dallas Cowboys λίγο πριν το χθεσινό αγώνα της ομάδος με τους Green Bay Packers.
Όπως ανακοινώθηκε κι από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ ο Jerry Jones προειδοποίησε τους παίκτες ότι όποιος δείξει ασέβεια κατά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και δεν σεβαστούν τη σημαία δεν θα τους επιτραπεί να παίξουν στον αγώνα.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν όλοι οι παίκτες της ομάδος να σταθούν προσοχή όταν ακούστηκε ο Αμερικανικός ύμνος, παρά τις αντιδράσεις στην προειδοποίηση του ιδιοκτήτη της ομάδος.
Καλό θα είναι να παραδειγματιστούν κι άλλοι πρόεδροι ομάδων, και να βάλουν τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κίνηση ορισμένων παικτών...
 Με πληροφορίες από Daily Wire

***  Εμφάνιση ΠΑΣΟΚ!

~ Εμφάνιση ΠΑΣΟΚ!
Γράφει ο πολίτης Παν. Παπαγαρυφάλλου

 Βγήκαν τα πολιτικά φαντάσματα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και από την πολιτική φορμόλη!
Δίκαιο έχουν. Αφού η Δικαιοσύνη και οι φορείς του σάπιου συστήματός τους άφησαν στο απυρόβλητο και δεν τους φόρεσαν τη φανέλα του Κορυδαλλού!
Η ελληνική κοινωνία έπαψε να ντρέπεται για πολλά και αυτό σημαίνει ότι σκάβει το λάκκο της.
Ετερόκλητα πολιτικά αποκόμματα ενώνονται με την παρά φύση ασέλγεια που στη βιολογία ονομάζεται «αντιστροφή της πολικότητας» (Δες λεξικό. Πολιτικές αλλαξοκωλίες παντός είδους
και μορφής, πολιτικές και κομματικές αλχημείες, συγκολλήσεις, αποκολλήσεις, αποσκιρτήσεις, επανακάμψεις, εν μέσω αφάτου γελοιότητας και υποκρισίας, ονομάζονται «πολιτικός φορέας») με ένα και μοναδικό όραμα που το λένε καρέκλα, αλλά αυτοί και αυτές το ονομάζουν «καλό της πατρίδας» και «πολιτική». Ατυχώς η έρμη η πατρίδα βιάζεται επί δεκαετίες, ποικιλοτρόπως αλλά αδυνατεί να αντισταθεί στις ασέλγειες των βιαστών οι οποίοι επιβεβαιώνουν διαρκώς το λεχθέν υπό του Κεφαλλήνος σαρκαστικού Ανδρέα Λασκαράτου (1811-1901): «Οι παλιάνθρωποι ενώνονται μεταξύ τους όπως οι σάπιες σταφίδες»!

***  Αποστάσεις από τις Κομματικές... (Σ)τάσεις...

~ Αποστάσεις από τις Κομματικές... (Σ)τάσεις
 Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Οι παραδοσιακές πλέον -ιδίως των τελευταίων ετών - αήθεις και αηδείς κυνοβουλευτικές συζητήσεις εν μέσω ύβρεων, λασπολογίας και ευτελισμού, είναι, επιεικώς, απαράδεκτες.
Δεν γνωρίζω πως, πότε - αν, άμποτε - θα κοπάσουν ή θα σταματήσουν εντελώς.
Πολύ αμφιβάλλω (ιδίως όταν είμαι ... σίγουρος για κάτι).
Πρόσφατα ακούστηκαν ανήκουστα πράγματα και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια της αυλής της  Βουλής -από ασυγκράτητες , αχαλίνωτες "ΕΘΝΟΚΑΤΙΝΕΣ" -αμφότερων των φύλων - άπλυτα που η θέα τους και μόνον προκαλεί αποστροφή.
Το ζήτημα αφορούσε τον κο Συγκυβερνήτη - ενδιαφέρον ευφημιστικός τίτλος νομίζω - τον οποίο κατηγορούσε η Αντιπολίτευση για επαφές με έγκλειστο των φυλακών.
Όπως ήδη γνωρίζουν όποιοι με διαβάζουν, δεν υπάρχει περίπτωση να αναφερθώ ή -και - να σχολιάσω τις λεπτομέρειες, το ποιός έχει δίκιο ή άδικο, αν χυδαιολόγησε περισσότερο ο χ ή ο ψ.
Με αυτά ας ασχοληθούν - και το κάνουν επιτυχημένα - άλλοι, ειδικότεροι από εμένα.
Στο κάτω -κάτω αυτά θα μπορούσε να τα διαλευκάνει μια αντικειμενική έρευνα από μία διακομματική επιτροπή της Βουλής.
Ας δούμε τώρα την ουσία του ζητήματος και να εστιάσουμε εκεί το ενδιαφέρον μας.
Εξηγούμαι (ερωτηματικά) :
• Πρέπει ή δεν πρέπει να διερευνώνται οι τυχόν αξιόμεμπτες πράξεις των ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ ;
Προφανώς και πρέπει.
• Από ποιούς θα πρέπει να γίνεται αυτό;
 Από ειδικό σώμα δικαστών πχ ή από επιτροπή της Βουλής;
Λογικά ο απλός μέσος άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως δεν νοείται ο κάθε ελεγχόμενος να είναι άμεσος -ή έμμεσος δια των συντρόφων του - ελεγκτής της έκνομης συμπεριφοράς του.
• Τι θα πεί: Το Κόμμα του θα τοποθετηθεί - κ ο μ μ α τ ι κ ά  - υπέρ του; Τι θα πεί : Η Αντιπολίτευση θα τοποθετηθεί  α ρ ν η τ ι κ ά ;
Αν όντως κάποιος είναι ένοχος, ή φερόμενος ως ένοχος, θα πρέπει να κριθεί  σ υ ν ε ι δ η σ ι α κ ά  και όχι κομματικά.
Αν υποθέσουμε πως κάποιος βουλευτής βγάλει ένα περίστροφο στο Κοινοβούλιο και πυροβολήσει συνάδελφό του, οι παριστάμενοι θα τοποθετηθούν ανάλογα με το ποιου κόμματος ήταν μέλος ο φονιάς;
• Τι νόημα - ανοησίας, υποκρισίας και εκπεσμού- έχει μια παρόμοια κομματική γραμμή /πειθαρχία;
Γιατί να μην γίνεται μυστική -κατά συνείδηση - ψηφοφορία;
Αν θέλετε: Γιατί, αν υπερψηφιστεί η περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος, να τίθεται θέμα κλονισμού ή ανατροπής της -κάθε - Κυβέρνησης;
Για πόσο ακόμη οι κ.κ ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ (Σ.Σ Αντί του αναντίστοιχου ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ) θα είναι υπεράνω των νόμων, ή περισσότερο ίσοι από τους υπόλοιπους πολίτες;
Αν είναι δίκαιο, ας το συνεχίσουμε. Αν -όπως υποθέτω - δεν είναι, ας το σταματήσουμε επιτέλους.
Η θρυλούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία ανάνηψης, αναβάθμισης, ισονομίας,
Αν την παραθεωρήσουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
 ΥΓ Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προτιμήσεις των εξουσιαστών μας στις διάφορες ερωτικές στάσεις.
      Θέτουν μάλιστα και γόνιμους προβληματισμούς για επιλογή των καταλληλότερων "κομματικής προέλευσης στάσεων" όπως:
      "Στα τέσσερα" , " Στα δύο" , "Στα όρθια, ή ...."
      Θα μου επιτρέψετε έναν προσωπικό εμπλουτισμό με μία ακόμη "στάση". Εκείνη του "μη χειρότερα". (Σ.Σ αν φυσικά έχουν αφήσει περιθώριο για κάτι τέτοιο). Ντροπή!

***  Επιστολή γονέα γιά ἐπιστροφή τῶν βιβλίων τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν...

~ Επιστολή γονέα γιά ἐπιστροφή τῶν βιβλίων τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν
 Kύριοι, Είμαι ορθόδοξος χριστιανός όπως και το παιδί μου, τα στοιχεία του οποίου αναγράφω παραπάνω.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, άρθρο 16 παρ.2, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και το νόμο 1566/1985 (άρθ. 1 παρ.1), η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να παρέχει παιδεία σύμφωνη με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Ελλήνων πολιτών και ειδικά για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς μαθητές να φροντίζει ώστε, όπως επί λέξει ορίζεται:
"Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη."
Παρά την ύπαρξη αυτής της Ελληνικής και Διεθνούς Νομοθεσίας και πλήθους σχετικών αποφάσεων Ανωτάτων  Δικαστηρίων, το παιδί μου που φοιτά στο παραπάνω σχολείο έλαβε το έντυπο υλικό (βιβλίο) για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, που φέρει την ονομασία «Φάκελος Μαθητή».
Αφού μελέτησα το υλικό αυτό, το οποίο είδε και το παιδί μου, σας δηλώνω ότι :
ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τον άνω «Φάκελο Μαθητή» του μαθήματος των Θρησκευτικών, που φέρει τη μορφή σχολικού βιβλίου, για τους παρακάτω νομίμους και αληθινούς λόγους :
1.  Ο άνω «Φάκελος Μαθητή» περιέχει υλικό από διδασκαλίες πολλών θρησκειών, και επιφέρει σύγχυση στη Ορθόδοξη θρησκευτική διαπαιδαγώγηση του παιδιού μου, την οποία επιθυμώ να του παρέχεται.
2.  Ο αντιπαιδαγωγικός τρόπος που παρουσιάζεται το άνω υλικό επιφέρει παιδαγωγική και γνωσιολογική σύγχυση στο παιδί, διότι δεν εμβαθύνει και δεν εμπνέει προς την Ορθόδοξη πίστη του κατά τη διάρκεια της φοίτησής του. Επιπλέον δεν παρέχει στο παιδί μου ούτε τα στοιχειώδη που χρειάζεται να γνωρίζει για την πίστη του ένας Ορθόδοξος Χριστιανός.
3.  Ο «Φάκελος Μαθητή» παρουσιάζει μονόπλευρα άλλες θρησκείες ή θρησκευτικές ομάδες, αποκρύπτοντας επιμελημένα διδασκαλίες τους που ωθούν
σε φανατισμό, ρατσισμό και μίσος και έρχονται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και τον πολιτισμό.
Επομένως δεν είναι αληθής.
4.  Σε κάθε περίπτωση δεν ανέχομαι την άνιση μεταχείρισή μου ως ορθοδόξου χριστιανού σε σχέση με άλλες θρησκευτικές κοινότητες στην Ελλάδα όπως των Μουσουλμάνων, Καθολικών και Ιουδαίων Ελλήνων Πολιτών, που έχουν την ευχέρεια βάσει του άρθ. 68 του Ν. 4235/2014 και του άρθ. 55 Ν. 4386/2016 να επιλέγουν τα διδακτικά τους εγχειρίδια για την κατηχητική – ομολογιακή διδασκαλία της θρησκείας τους στα Ελληνικά Δημόσια Σχολεία, ενώ εγώ, που ανήκω στην θρησκευτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, να μην έχω τέτοια επιλογή για ομολογιακό μάθημα θρησκευτικών. Η άδικη αυτή μεταχείρισή μου καταφανώς αντίκειται στην Συνταγματική Αρχή της Ισότητας και της Ανεξιθρησκείας, που με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται.
Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου ρητά ορίζει ότι κάθε κράτος οφείλει να παρέχει στους μαθητές του Παιδεία σύμφωνη με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις των γονέων τους, και βάσει αυτής ασκώ την παρούσα Δήλωση.
Για τους λόγους αυτούς και με την ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου
ΑΙΤΟΥΜΑΙ
το τέκνο επί του οποίου  ασκώ την κηδεμονία να διδάσκεται για το τρέχον σχολικό έτος και στο εξής το μάθημα των Θρησκευτικών όπως το Σύνταγμα, οι Διεθνείς Συνθήκες και ο νόμος ορίζει, δηλαδή με ορθόδοξη ομολογιακή κατεύθυνση, μέσα από τα προϋφιστάμενα σχολικά εγχειρίδια του Μαθήματος των Θρησκευτικών, δηλαδή αυτά του σχολικού έτους 2016-2017.  Σε καμία περίπτωση δεν συναινώ να αποτελέσει ο Φάκελος Μαθητή μέσο αξιολόγησης του παιδιού μου.
 Τόπος/ Ημερομηνία) …………………………………
2017
Ο / Η κηδεμόνας
xxxxxxxxxxxxxxx
 Σημείωση :
Η Πρωτότυπη δήλωση μαζί με το φάκελο του μαθητή όπως ονομάζει το Υπουργείο το βιβλίο των Θρησκευτικών που μοίρασε, αποστέλλεται στο Υπουργείο ή στον κ. Διευθυντή/ τρια της Σχολικής Μονάδας που φοιτά το τέκνο, ο οποίος/η και είναι υποχρεωμένος/η να το παραλάβει σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την διάταξη του άρθ 4 του Ν. 2690/1999 -ΦΕΚ Α' 45 και να τα διαβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας.

***  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο 
Η έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών που τέθηκε σε ισχύ σε ολόκληρο το δίκτυο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στις μετακινήσεις των επιβατών. Στο τέλος του Οκτωβρίου θα υπάρξει πλήρης κατάργηση όλων των χάρτινων εισιτηρίων, ώστε από την 1η Νοεμβρίου να υπάρχει χρήση μόνο των ηλεκτρονικών, ενώ από την Πέμπτη διακόπηκε οριστικά η έκδοση στις παλιές κάρτες απεριορίστων διαδρομών-με στόχο την αντικατάστασή τους με ηλεκτρονικές μέχρι το τέλος του 2017. Η εφαρμογή του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. Τι είναι; Πώς εκδίδεται; Πώς λειτουργεί; Μπήκε στη ζωή μας και αυτές είναι οι χρηστικές πληροφορίες για να την κάνουμε ευκολότερη.
Οι κατηγορίες
Τα νέα «έξυπνα» εισιτήρια του ΟΑΣΑ αποτελούνται από το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket) και την απρόσωπη και προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα (απρόσωπη και προσωποποιημένη ATH.ENA Card).
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket) και η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (απρόσωπη ATH.ENA Card) τέθηκαν στη διάθεση του επιβατικού κοινού τον Φεβρουάριο.
Αντίστοιχα, η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα (προσωποποιημένη ATH.ENA Card) κυκλοφόρησε πρόσφατα.
Η διαδικασία έκδοσης
Η έκδοση της προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας γίνεται ήδη σε ορισμένους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, όπως, στους σταθμούς Σύνταγμα, Αγ. Μαρίνα, Δ. Πλακεντίας, Ελληνικό, Ανθούπολη, Πειραιάς, Κηφισιά, Ομόνοια και Αττική (οι σταθμοί εμπλουτίζονται συνεχώς), σε δυο σταθμούς του τραμ (Αγ. Φωτεινή και Σύνταγμα) και στο εκδοτήριο της Ο.ΣΥ. στην Όθωνος (Πλ. Συντάγματος).
Το πολλαπλό ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket) και η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (απρόσωπη ATH.ENA Card) απευθύνονται, κυρίως, στους μεμονωμένους και όχι στους συστηματικούς επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Η διάθεση του πολλαπλού «έξυπνου» εισιτηρίου και της απρόσωπης «έξυπνης» κάρτας γίνεται, προς το παρόν, με προϊόντα αξίας άνω των 4,5 ευρώ. Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η απρόσωπη «έξυπνη» κάρτα αποθηκεύει και χρηματική αξία.
Αντίστοιχα, η προσωποποιημένη «έξυπνη» κάρτα (προσωποποιημένη ATH.ENA Card), η οποία απευθύνεται στους συστηματικούς χρήστες των ΜΜΜ, υποκαθιστά, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες μηνιαίες, τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ και τις κάρτες των ειδικών κατηγοριών επιβατών. Για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας από Τερματικό Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ) απαιτείται o επιβάτης να προσκομίσει επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον αριθμό ΑΜΚΑ, την αστυνομική του ταυτότητα ή εναλλακτικά, για μη Έλληνες υπηκόους, απαιτείται διαβατήριο και η εισαγωγή ενός 8ψήφιου κωδικού.
Ο δικαιούχος μειωμένης ή δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να προσκομίζει και το σχετικό αποδεικτικό του δικαιώματος.
Ηλεκτρονικό εισιτήριο (ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket ) και απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (απρόσωπη ATH . ENACard )
Στo ηλεκτρονικό εισιτήριο και στην ηλεκτρονική απρόσωπη κάρτα, ο επιβάτης μπορεί να προμηθευτεί προϊόντα, όπως:
Το πακέτο των 10 + 1 εισιτηρίων (το 1 εισιτήριο είναι δωρεάν), το ημερήσιο εισιτήριο των 4,5 ευρώ, το πενθήμερο εισιτήριο των 9 ευρώ, το τουριστικό εισιτήριο των 3 ημερών για όλα τα μέσα (περιλαμβάνει 1 διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο) των 22 ευρώ, τα εισιτήρια προς το αεροδρόμιο, κτλ.
Η διάθεση του πολλαπλού «έξυπνου» εισιτηρίου και της απρόσωπης «έξυπνης» κάρτας γίνεται, προς το παρόν, με προϊόντα αξίας άνω των 4,5 ευρώ. Δηλαδή, κάποιος δεν μπορεί να τα προμηθευτεί, την πρώτη φορά, με το ενιαίο εισιτήριο των 1,4 ευρώ. Ωστόσο, μετά μπορεί να κάνει επαναφόρτιση με 1,4 ευρώ.
Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η απρόσωπη «έξυπνη» κάρτα αποθηκεύει και χρηματική αξία.
Προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα (προσωποποιημένη ATH.ENA Card)
Η προσωποποιημένη ATH.ENA Card υποκαθιστά τις υφιστάμενες μηνιαίες, τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ, τα μειωμένα και τα ελευθέρας. Με άλλα λόγια, απευθύνεται στους συστηματικούς χρήστες των ΜΜΜ.
Η έκδοση της προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας (προσωποποιημένη ATH.ENA Card) γίνεται ήδη σε ορισμένους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού και ειδικότερα, στους σταθμούς Σύνταγμα, Αγ. Μαρίνα, Δ. Πλακεντίας, Ελληνικό, Ανθούπολη, Πειραιάς, Κηφισιά, Ομόνοια και Αττική (οι σταθμοί εμπλουτίζονται) και σε δυο σταθμούς του τραμ (Αγ. Φωτεινή και Σύνταγμα) στο εκδοτήριο της Ο.ΣΥ. στην Όθωνος (Πλ. Συντάγματος).
Έκδοση προσωποποιημένης κάρτας από ΤΕΚ
Για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας από Τερματικό Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ) απαιτείται o επιβάτης να προσκομίσει:
-επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον αριθμό ΑΜΚΑ,
-την αστυνομική του ταυτότητα ή εναλλακτικά, για μη Έλληνες υπηκόους, απαιτείται διαβατήριο,
-εισαγωγή 8ψήφιου κωδικού.
Ο εκδότης εισάγει στην εφαρμογή του ΤΕΚ τον ΑΜΚΑ, το όνομα, το επώνυμο καθώς και το μήνα και έτος γέννησης.
Στη συνέχεια προχωρά σε επιβεβαίωση της ταυτότητας του επιβάτη, ο οποίος εισάγει τον 8ψήφιο κωδικό ασφαλείας.
Τέλος, ο εκδότης προχωρά σε λήψη φωτογραφίας του επιβάτη (μέσω της φωτογραφικής μηχανής που διαθέτει το ΤΕΚ ή μέσω σάρωσης προεκτυπωμένης φωτογραφίας) και εκδίδει την έξυπνη κάρτα.
Κατά τη διαδικασία έκδοσης της κάρτας το σύστημα παράγει και αποθηκεύει στη βάση δεδομένων το hashed value που προκύπτει από το συνδυασμό ΑΜΚΑ και κωδικού, καθώς και τον μήνα και έτος γέννησης.
Αντικατάσταση απολεσθείσας προσωποποιημένης κάρτας
Σε περίπτωση απώλειας προσωποποιημένης έξυπνης κάρτας, ο κάτοχος οφείλει να προσκομίσει στο εκδοτήριο ένα επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον ΑΜΚΑ του, καθώς και προσωπικό του κωδικό μαζί με την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο.
Ο εκδότης εισάγει στην εφαρμογή του ΤΕΚ τον ΑΜΚΑ και ζητά από τον επιβάτη να εισάγει τον κωδικό. Η εφαρμογή συνδυάζει τα δύο αυτά στοιχεία και παράγει ένα hashed value.
Στη περίπτωση ταύτισης με αποθηκευμένο στη βάση δεδομένων hashed value που συσχετίζεται με ενεργή έξυπνη κάρτα, ο εκδότης έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε έκδοση νέας κάρτας, με ταυτόχρονη μεταφορά του υπολοίπου και ακύρωση (blacklisting) της παλαιάς.
Κανένα επιπλέον στοιχείο του επιβάτη δεν απαιτείται και δεν αποθηκεύεται κατά τη διαδικασία αυτή.  athensvoice.gr

*** Ελεύθερος αφέθηκε ο Στράτος Δασκαρόλης 
Ανακοίνωση εξέδωσε η «Επιτροπή Αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα του Στράτου Δασκαρόλη» που όπως αναφέρει ο Στράτος Δασκαρόλης από χθες το πρωί αποφυλακίστηκε.
Ακόμα στην ανακοίνωση αναφέρει ότι συνεχίζει τον αγώνα για το ζήτημα των διοδίων καθώς και των πλειστηριασμών.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Από χθες   Κυριακή είναι  πλέον ελεύθερος μετά  από  12  ημέρες άδικης και επί της ουσίας παράνομης κράτησής  του  στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καλαμάτας ο Στράτος Δασκαρόλης.
Η παλικαρίσια  αγωνιστική  στάση  του  Στράτου  και  το  μεγάλο κίνημα  αλληλεγγύης ανησύχησε την  κυβέρνηση  και  το  σύστημα  γενικότερα και τους  υποχρέωσε  να  προχωρήσουν μετά  από  νέα  δίκη  σε  μείωση  της  ποινής  του  και  συγχώνευση  των ποινών. Η απελευθέρωση του Στράτου είναι νίκη του  αγώνα του  ιδίου του Στράτου Δασκαρόλη και του κινήματος αλληλεγγύης.
Η Επιτροπή  Αλληλεγγύης
Χαιρετίζει όλες     και  όλους  που  συμμετείχαν στον αγώνα   για  να είναι  σήμερα ελεύθερος  ο  Στράτος  Δασκαρόλης .
Εκφράζει για  μια ακόμη  φορά τη συμπαράστασή της στον αγώνα του Στράτου, ο  οποίος με τον  αγώνα  και την άδικη και  παράνομη φυλάκιση  του  υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται το Σύνταγμα και  αγωνίζεται ενάντια στο νομικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες.
Τονίζει ότι ο Στράτος Δασκαρόλης είναι παράδειγμα ανυπακοής, αντίστασης, αξιοπρέπειας και ελπίδας, διότι αγωνίζεται ενάντια στους παράνομους μνημονιακούς νόμους.
Συνεχίζουμε  τον αγώνα.
1) Για να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές σε όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων.
2) Για να καταργηθούν   όλοι οι νόμοι με τους οποίους καταδικάστηκε ο Στράτος Δασκαρόλης.
3) Για να σταματήσουν οι διώξεις όλων των αγωνιστών για ανυπακοή στους παράνομους μνημονιακούς νόμους.
4) Για να   καταργηθούν τα διόδια και οι αποικιακές συμβάσεις με τους μεγαλοεργολάβους.
5)Εναντια στους πλειστηριασμούς και  τις  κατασχέσεις
5)Για να  καταργηθούν τα μνημόνια  και οι  μνημονιακοί  νόμοι  οι  οποίοι  έχουν καταλύσει  το Σύνταγμα  και τη λαϊκή κυριαρχία.
Στηρίζουμε
1.Τους προέδρους του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ οι  οποιοι παραπέμπονται σε δίκη την Τρίτη  10 Οκτωβρίου, για κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Νοεμβρίου 2014, ημέρα πανελλαδικής απεργίας με θέμα το ασφαλιστικό, έξω από το κατάστημα Lidl Καλαμάτας
Συμμετεχουμε
2.  Στο  αντιφασιστικο  φεστιβαλ Καλαματας  το  Σαββατο
3.Στο  Πανελλαδικο  ανοιγμα   των διοδιων  το  Σαββατο  11πμ στα  διοδια των Αρφαρων.
Καλαματα 9/10/2017

***  Θεία Λειτουργία στην Υπαπαντή τέλεσε ο νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος 
 
 
Μεσσηνίας  σε Σταγών: "Να δίνεις αγάπη χωρίς διάκριση"
  Την πρώτη του Θεία Λειτουργία μετά την χειροτονία του σε Επίσκοπο, τέλεσε σήμερα στην Καλαμάτα, ο νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Καρθαγένης κ. Μελετίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προσφωνώντας το νέο Μητροπολίτη, τον συνεχάρη πατρικά για την εκλογή του, λέγοντάς του ότι δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ ότι υπηρετεί την Εκκλησία, η οποία είναι μάνα να ποιμαίνει το λαό του με αγάπη και χωρίς διάκριση. "Μη λησμονήσεις ότι είσαι πατέρας και θα πρέπει πάντα να συγχωρείς και να θυσιάζεσαι" τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική συμβολή των Μητροπολιτών Ιλίου και Σπάρτης στην εκλογή του Μητροπολίτη Σταγών.
Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Σταγών ευχαρίστησε από καρδιάς το μέχρι σήμερα Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, τονίζοντας ότι στο πρόσωπό του βρήκε τον πατέρα, τον αδερφό και το φίλο. "Δεν θα ξεχάσω ποτέ γέροντά μου την ευεργεσία στο πρόσωπό μου και ισοβίως θα σας είμαι ευγνώμων" κατέληξε.
Πλήθος πιστών συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και με συγκίνηση αναφώνησε αρκετές φορές το "Άξιος".
Τέλος, ο νέος Μητροπολίτης Σταγών μετέβη στο Κοιμητήριο Καλαμάτας όπου τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του γέροντός του Μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη.
  Video:  Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος  ,  https://youtu.be/F5JqhBoeGwo .-

 ***  Παράνομος «σκουπιδότοπος» του δήμου Τριφυλίας με την ανοχή υπηρεσιών και Αρχών 
 
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις καταγγέλλεται ότι έχει πάρει η κατάσταση στον παράνομο «σκουπιδότοπο» που έχει δημιουργηθεί από τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας στο Αγροκήπιο Φιλιατρών με την ανοχή, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, αρμοδίων υπηρεσιών και αρχών όπως το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας. Κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι παρά την καταγγελία τους προς τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας, καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για την απομάκρυνση του σκουπιδαριού από την περιοχή του Αγροκηπίου Φιλιατρών. Κι όχι μόνο, λένε, δεν ελήφθη καμία μέριμνα για την απομάκρυνση του σκουπιδαριού αλλά συνεχώς μεταφέρονται και απορρίπτονται στην περιοχή του Αγροκηπίου και νέα «σκουπίδια», κλαριά, ογκώδη αντικείμενα και μπάζα. Κάτοικοι της περιοχής έχουν αγανακτήσει καθώς, όπως λένε, παρά την καταγγελία τους προς τη δημοτική Αρχή, δεν έχει σημειωθεί καμία ανταπόκριση και, αντίθετα, συνεχίζει κι επιδεινώνεται η τραγική κατάσταση με κάθε λογής σκουπίδια που μεταφέρονται και απορρίπτονται στο Αγροκήπιο Φιλιατρών. Τονίζουν, δε, ότι όπως αναφέρουν και στην καταγγελία τους, «Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ.: 49/2017 απόφαση Συμβουλίου Δ. Κ. Φιλιατρών προτείνεται Δημοτικός χώρος ανατολικά του ξηρού Γηπέδου για την “προσωρινή εναπόθεση αυστηρά και μόνο κλαδιών” και “για λίγες μόνο μέρες μέχρι και την 1η Οκτωβρίου”, προκειμένου μετά να καούν». Η 1η Οκτωβρίου πέρασε αλλά το σκουπιδαριό στον νέο παράνομο σκουπιδότοπο που δημιούργησε η δημοτική Αρχή Τριφυλίας παραμένει και ρίχνουν συνέχεια σκουπίδια, σημειώνουν και απορούν πως η δημοτική Αρχή Τριφυλίας φέρεται ότι θα βάλει φωτιά για να κάψει κλαριά και σκουπιδαριό που έχει μεταφέρει στο Αγροκήπιο όταν είναι σε ισχύ η αντιπυρική περίοδος και δίπλα σε σπίτια, σε αθλητικές εγκαταστάσεις και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών. Θυμίζουν ότι με την καταγγελία τους προς τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας, ζητούσαν «Ο Δήμος Τριφυλίας να μη φέρει κι άλλα σκουπίδια στη γειτονιά μας, παρά να καθαρίσει και ν’ αξιοποιήσει τον χώρο μετατρέποντάς το σε πάρκο, ή σε οτιδήποτε άλλο που θα είναι προς όφελος των δημοτών. Να εφαρμόσει στους κατάλληλους χώρους ένα νόμιμο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων», τονίζοντας ότι, «Σε αντίθετη περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε έννομο μέσο τα συμφέροντα του τόπου μας». Το θέμα με το σκουπιδαριό στο Αγροκήπιο Φιλιατρών τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 20 Σεπτεμβρίου από το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ασημακόπουλο, ωστόσο, τόσο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Τσίγγανος, όσο και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας και ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σαρμαντζής, επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. Η κατάσταση με το σκουπιδαριό στο Αγροκήπιο Φιλιατρών, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, διαρκώς χειροτερεύει και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία ενώ συνιστά υποβάθμιση του περιβάλλοντος και αναρωτιούνται τι άλλο θα πρέπει να συμβεί προκειμένου να επέμβουν το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και Αρχές.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

 ***  Μοιράζει κρέας μοσχάρι, χοιρινό και φακές την Τρίτη ο Δήμος Τριφυλίας 
Ο Δήμος Τριφυλίας & η Κοινωφελής Επιχείρηση στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους οικονομικά αδύναμους πολίτες της Τριφυλίας και υλοποίησης του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) θα διανείμει στις 10 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Τρίτη, με το ακόλουθο πρόγραμμα κρέας μοσχάρι, χοιρινό και φακές.
- Στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ από ώρα 08.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. στο ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος.
- Στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ από ώρα 10.30 π.μ. έως 12.30 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα.
- Στους ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ από ώρα 13.00 έως 16.00 στο Δημοτικό Κατάστημα.
Δικαιούχοι (251) οικογένειες : οι εγκεκριμένοι, σύμφωνα με τις νέες καταστάσεις μετά τη διασύνδεση ΚΕΑ - ΤΕΒΑ, του προγράμματος επισιτιστικής & βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ), με την επίδειξη αποδεικτικού εγγράφου ΑΜΚΑ.
Η ενέργεια αυτή είναι συμπληρωματική με τις υπάρχουσες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος, με κυρίαρχο στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που σε εποχή οικονομικής κρίσης έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τη στήριξη και τη βοήθειά μας. 

 ***  12χρονοι παραβάτες 
Μέσα σε ένα βράδυ από την αστυνομία συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι στην Καλαμάτα για κλοπές. Ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός και μάλιστα, όταν η ηλικία τους δεν είναι ούτε καν 16-17 χρονών, αλλά 12!
Τα τελευταία χρόνια η παραβατικότητα ανηλίκων παρουσιάζει σημαντική αύξηση και ιδιαίτερα στην κοινωνία των τσιγγάνων.
Αυτό δείχνει αδυναμία της Πολιτείας να προλάβει τέτοια περιστατικά, διότι πέντε μέσα σε ένα βράδυ, είναι πολλά. Πάρα πολλά… Και πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά όλους!   Β.Β. 

***  Εργασίες αισθητικής αναβάθμισης στο μνημείο Ηρώων στην πλατεία των Φιλιατρών 
Εργασίες ανάπλασης κι αισθητικής αναβάθμισης βρίσκονται σε εξέλιξη στο μνημείο Ηρώων στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών. «Ο Δήμος Τριφυλίας, όπως είχε προγραμματιστεί, ξεκίνησε το έργο ανάπλασης στο χώρο του Μνημείου Ηρώων στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Θα κατασκευαστεί μαρμάρινος διάδρομος πρόσβασης στο Μνημείο και τα επί πολλά χρόνια σπασμένα σκαλοπάτια θα αντικατασταθούν με μαρμάρινα, όπως αρμόζει σε Μνημείο ηρωικώς πεσόντων προγόνων μας», αναφέρει συγκεκριμένα στο προφίλ του στο facebook ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, παρουσιάζοντας και 15 φωτογραφίες του χώρου.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας- 5 τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Κοπανάκι 
 
Φρούριο θυμίζει αυτή την ώρα το Νοσοκομείο Καλαμάτας αφού σε αυτό υπάρχουν δεκάδες αστυνομικοί, προκειμένου να μην υπάρξουν «παρατράγουδα» από την βεντέτα που ξεκίνησε το μεσημέρι στο Κοπανάκι.
Ειδικότερα κάτω από άγνωστες συνθήκες υπήρξε συμπλοκή, λίγο μετά την ώρα που στο Κοπανάκι γινόταν η καθιερωμένη αγορά της Κυριακής.
Αποτέλεσμα της συμπλοκής, ήταν να τραυματιστούν πέντε άτομα (τουλάχιστον δύο έχουν πυροβοληθεί), μάλιστα τα δύο από αυτά (κάτοικοι Κοπανακίου) έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Τρίπολης.
Έξω από το νοσοκομείο της Καλαμάτας βρίσκονται πολλοί τσιγγάνοι από νωρίς το απόγευμα, αφού μέσα βρίσκονται δύο τραυματισμένοι τσιγγάνοι και ένας Αλβανός.

***  Σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ η Σάμος! Το νησί «βουλιάζει»…

~ Δραματική είναι η κατάσταση στη Σάμο, σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες που διαμένουν στο νησί.
Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφή, στο κέντρο φιλοξενίας στο Βαθύ- με χωρητικότητα 700 ατόμων- μένουν 2.932 άνθρωποι.
Το γεγονός αυτό οδήγησε σε μια σπάνια συγκέντρωση όλων των κομμάτων, με τους νομαρχιακούς επιτρόπους σε ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ανεξάρτητων Ελλήνων Σάμου, να κάθονται στο ίδιο τραπέζι ώστε να προσπαθήσουν να βρουν μια άμεση λύση.
Οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων κομμάτων, ζήτησαν παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν το νησί από τα σοβαρά ζητήματα, ενώ, έχουν γράψει και κοινό κείμενο που αναμένεται να εγκριθεί από τα κεντρικά γραφεία των παρατάξεων τους.

***  Aπόπειρα ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ του Κιμ! Στο τσακ γλύτωσε

~ Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, νωρίτερα αυτό το έτος.
Το κρατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Κορέας (KCNA) αναφέρει ότι η CIA επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ένα χημικό ή βιολογικό δηλητήριο για να εξοντώσει τον ηγέτη της Β. Κορέας.  Η εικαζόμενη απόπειρα δείχνει ότι οι ΗΠΑ είναι ο «κύριος ένοχος πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Το πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο θεωρείται το κύριο προπαγανδιστικό όργανο του Εργατικού Κόμματος της χώρας, ανέφερε σχετικά: «Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, μια ομάδα σκληρών τρομοκρατών διείσδυσαν στη χώρα μας με εντολή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ, με σκοπό τη διεξαγωγή κρατικής τρομοκρατίας εναντίον της ανώτατης έδρας μας χρησιμοποιώντας βιολογική και χημική ουσία, συνελήφθησαν».

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

 ***Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Λαύριο - Κύμη (19:00).

Σε αναμετρήσεις για την πρεμιέρα της Α1 Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

1η Αγωνιστική (7-9/10/2017)
ΓΣΛ Φάρος-Πανιώνιος 98-68
ΑΕΚ-Τρίκαλα 91-72
Κολοσσός Ρόδου-Ρέθυμνο 64-63
ΠΑΟΚ–Προμηθέας 73-79
Κόροιβος Αμαλιάδας - Αρης 71-55
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-71

Λαύριο - Κύμη 9/10, 17:00

***ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  68-71.-
Ο Ολυμπιακός έπαθε... μπλακ άουτ και έχασε από τον Παναθηναϊκό

Νίκη των Πρασίνων με 71-68 στο ΣΕΦ
~ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοϊδης-Αναστόπουλος-Τζαφλέρης
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 40-36, 54-52, 68-71
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοβ 8, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 8 (2), Τόμπσον 13 (1), Πρίντεζης 8, Μακλίν 18, Τολιόπουλος 1, Παπαπέτρου 5 (1), Στρέλνιεκς 2, Τιλι.
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Γκιστ 13, Λοτζέσκι 7 (1), Καλάθης 14, Αντετοκούνμπο 5 (1), Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 13 (3), Παππάς 7 (1), Ντένμον, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ, Βουγιούκας 1.
~  Με τεράστια ανατροπή στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ και άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στη φετινή Α1 Ανδρών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 71-68 των «ερυθρόλευκων», στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με τους Πειραιώτες να «αυτοκτονούν» στον... επίλογο της αναμέτρησης και να χάνουν ένα δικό τους ματς.
~ Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Καλάθης με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι πολύτιμοι Ρίβερς (13π.) και Γκιστ (13π.). Από τον Ολυμπιακό διακρίθηκαν ΜακΛίν (18π.) και Τόμπσον (13π.).
~ Φωνάζει σωστά ο Ολυμπιακός για φάουλ του Σίνγκλεντον στο τελευταίο καλάθι του ΜακΛιν ότι υπήρχε και φάουλ που δεν έδωσαν οι διαιτητές και στέρησαν στους Ερυθρόλευκους την ισοφάριση.
*** Προκριματικά Μουντιάλ
Δώρο και της Σλοβενίας στην Ελλάδα που... αγγίζει τα μπαράζ


Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 10ης αγωνιστικής:3ος όμιλος
Τσεχία-Σαν Μαρίνο 5-0
(8',23΄ Κμέρντσικ, 27' Κόπιτς, 71' Νοβάκ, 83' Κάντλετς)

Γερμανία-Αζερμπαϊτζάν 5-1
(8’,66’ Γκορέτσκα, 54’Βάγκνερ, 64’Ρούντιγκερ, 81’Τσαν – 34’ Σεϊντάγεφ)

Νορβηγία-Β.Ιρλανδία 1-0
(71' Μπρουντ αυτ.)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Γερμανία 10 10-0-0 43-4 30
Β. Ιρλανδία 10 6-1-3 17-6 19
Τσεχία 10 4-3-3 17-10 15
Νορβηγία 10 4-1-5 17-16 13
Αζερμπαϊτζάν10 3-1-6 10-19 10
Σαν Μαρίνο 10 0-0-10 2-51 0

5ος όμιλος
Πολωνία-Μαυροβούνιο 4-2
(6΄ Ματζίνσκι, 16΄ Γκροσίτσκι, 85΄ Λεβααντόφσκι, 87΄αυτ. Στοίκοβιτς - 78΄ Μουγκόσα, 73΄ Τομάσεβιτς)

Δανία-Ρουμανία 1-1
(59΄πεν. Έρικσεν - 88΄ Ντεακ)

Καζακστάν-Αρμενία 1-1
(62΄ Τούρισμπεκ - 26΄ Μχιταριάν)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Πολωνία 10 8-1-1 28-14 25
Δανία 10 6-2-2 20-8 20
Μαυροβούνιο 10 5-1-4 19-12 16
Ρουμανία 10 3-4-3 12-10 13
Αρμενία 10 2-1-7 10-26 7
Καζακστάν 10 0-3-7 6-26 3

6ος όμιλος

Λιθουανία-Αγγλία 0-1
(27΄πεν. Κέιν)

Σλοβακία-Μάλτα 3-0
(33΄,62΄ Νέμετς, 69΄ Ντούντα)

Σλοβενία-Σκωτία 2-2
(52΄,72΄ Μπέζιακ - 32΄ Γκρίφιθς, 89΄ Σνόντγκρας)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Αγγλία 10 8-2-0 18-3 26
Σλοβακία 10 5-1-4 17-7 18
Σκωτία 10 5-3-2 17-12 18
Σλοβενία 10 4-3-3 12-7 15
Λιθουανία 10 1-3-6 7-20 6
Μάλτα 10 0-1-9 3-23 1
-Οι εννέα ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση (Ρωσία, 14/6-15/7/2018)
-Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ το Νοέμβριο (9-14)

*** Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι της Ελλάδας στα μπαράζ...

~ Την Τρίτη (10/10) θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα όσον αφορά τους υποψήφιους αντιπάλους της Εθνικής μας ομάδας στα μπαράζ του Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018.
Οι οκτώ καλύτερες δεύτερων των ομίλων των προκριματικών θα μπουν στην κληρωτίδα στις 17 Οκτωβρίου, ενώ τα ζευγάρια που θα προκύψουν θα διεκδικήσουν το εισιτήρια για... Μόσχα τον Νοέμβριο.
Ισχυροί και ανίσχυροι στην κλήρωση των μπαράζ θα προκύψουν από τη βαθμολογία της FIFA για το μήνα Οκτώβριο.
Από την (ως τώρα) εικόνα των ομίλων οι υποψήφιοι αντίπαλοί μας είναι:
 Σουηδία
 Πορτογαλία
 Βόρειος Ιρλανδία
 Ουαλία
 Δανία
 Σλοβακία
 Ιταλία
 ----------
 Κροατία
 *Αυτή τη στιγμή η μόνη σίγουρη δεύτερη για τα μπαράζ είναι η Δανία.
contra

***  Τελειώνει ως την Τρίτη η μεταγραφή του Βλαχοδήμου
Από τον ΠΑΟ στην Μπενφίκα
~  «Τελειώνει» μέχρι την Τρίτη (10/10) η μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα. Το μόνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη είναι εάν ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού θα ενταχθεί στο ρόστερ των «Λουζιτανών» από τον ερχόμενο Ιανουάριο ή το προσεχές καλοκαίρι.
Η συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων είναι οριστική και το deal έχει κλείσει στο 1,5 εκατ. ευρώ. Οι εκπρόσωποι του παίκτη αναμένονται ενός της ημέρας στην Αθήνα, έτσι ώστε αύριο (9/10) να συζητηθούν κάποιες μικρολεπτομέρειες του νέου του συμβολαίου και στη συνέχεια ο παίκτης να αναχωρήσει για την Λισαβόνα. Πιθανότατα την Τρίτη θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στους «Αετούς» έως το καλοκαίρι του 2022.
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πιέζουν για να κρατήσουν τον παίκτη έως το τέλος της περιόδου στο δυναμικό τους, αλλά ανεξάρτητα εάν να το πετύχουν ή όχι, η μεταγραφή του Βλαχοδήμου δεν θα χαλάσει.
Το ποσό που θα μπει άμεσα στα ταμεία της ομάδας θα είναι αυτό του 1,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά τους διοικούντες για να καλύψουν τους διακανονισμούς που έχουν υπογράψει με πρώην ποδοσφαιριστές, αν και το ποσό που απαιτείται για να βγει η σεζόν αγγίζει περίπου τα 10 εκατ. ευρώ.
Επί της ουσίας τα χρήματα αυτά θα δώσουν «οξυγόνο» στην ΠΑΕ κι επουδενεί δεν λύνουν τα υφιστάμενα οικονομικά προβλήματα, μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου. in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Το ζεϊμπέκικο του Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο [Βίντεο]
Έγραψε ιστορία ο Έλληνας πρωταθλητής
~ Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία υπερασπιζόμενος το χρυσό του μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά.Ο Έλληνας πρωταθλητής «τρέχει» ένα αήττητο σερί που άρχισε τον Απρίλιο του 2016 και περιλαμβάνει επτά διαδοχικές νίκες στους ισάριθμους αγώνες που έλαβε μέρος.Για τον εορτασμό της νέας του επιτυχίας, το περιοδικό της ελληνικής ομογένειας «Greek Vision» διοργάνωσε μια βραδιά στην οποία ήταν καλεσμένη όλη η ελληνική αποστολή.Ο Λευτέρης Πετρούνιας φαίνεται πως διασκέδασε με την ψυχή του, χορεύοντας και ένα ζεϊμπέκικο υπό τους ήχους του «Δεν πας πουθενά» του Βασίλη Καρρά.
Βίντεο : Διασκέδαση Ελληνικής αποστολής στο Μόντρεαλ , https://youtu.be/TrEI5nuDq80 .-  in.gr

~**  Οι 13 ομάδες που έχουν ήδη «τσεκάρει» το εισιτήριο για τον επόμενο Ιούνιο:

Οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στο Μουντιάλ στη Ρωσία .
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ: Ρωσία
CONMEBOL: Βραζιλία
AFC: Ιράν, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία
CONCACAF: Μεξικό, Κόστα Ρίκα
UEFA: Βέλγιο, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία

***   Γ’ Εθνικής-5ος ΌμιλοςΤο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Σήμερα, 6 μ.μ. Σάββατο 07/10/2017 :
Πανηλειακός-Καλαμάτα  0-0 .- ^
Αύριο, 4 μ.μ. Κυριακή 08/10/2017 :
Διαγόρας Βραχνέικων-Τσικλητήρας Πύλου 2-0
ΠΑΟ Βάρδας-Αστέρας Βλαχιώτη 0-1
 Ζάκυνθος-Αχαϊκή 0-0
Παλληξουριακός-Λεωνίδιο 1-0
Παναρκαδικός-Αστέρας Αμαλιάδας 0-2
***  Ποδόσφαιρο  στη Μεσσηνία   αγώνες της ΕΠΣ Μεσσηνίας :
2η  αγωνιστική Σ/Κ  07  και 08 Οκτωβρίου 2017 :
Α΄  Τοπική Κατηγορία πρόγραμμα αγώνων :
Σάββατο 07/10/2017  :
ΠΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ   4-1  .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-0 .- ^
Α.Ο. ΜΥΛΡΙΑΔΗΣ -Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ   1-4  .- ^
Κυριακή 08/10/2017  :
ΠΑΜΙΣΣΟΣ  Μεσσήνης-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  7-0 .- ^
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών- Α.Ο. ΦΑΡΑΙ    -
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ   1-0  .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά-Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ   1-1 .- ^
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας   0-3 .- ^

~** Α1  Κατηγορία ΕΠΣΜ 2η αγωνιστική Σ/Κ :
Σάββατο 07/10/2017 :
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ-Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ   2-2 .- ^
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ -ΑΣΤ. Μικρομάνης   1-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης-Α.Ε.ΜΑΝΗΣ   1-1 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  2-0 .- ^
Κυριακή 08/10/2017 :
ΠΑΠΑΣΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  1-2 .- ^
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  1-1 .- ^
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑ -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.    -

~** Β΄ Τοπική Κατηγορία 1ος όμιλος  Σ/Κ  ΕΠΣΜ :
Σάββατο 07/10/2017 :
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΑΕΚ Καλαμάτας  3-1 .- ^
Κυριακή 08/10/2017 :
ΑΠΣ ΑΡΙΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.   1-1 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ-ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών   3-1 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας-Α.Ε. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ  4-2 .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ-Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ  1-2 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ-ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  2-1 .- ^

~** Β΄ Τοπική Κατηγορία 2ος   όμιλος Σ/Κ  ΕΠΣΜ :
Δευτέρα 02-10-2017 :
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  1-3 .- ^
Σάββατο 07/10/2017 :
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  1-4 .- ^
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ -ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας   -
Κυριακή 08/10/2017 :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας -ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού  -
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας   3-2 .- ^
Δευτέρα 09 -10-2017 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Καλαμάτας -Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ

***

~  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
~**   
 ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-
~**  
 
*

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5864   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3731   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3737  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.332   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**

~*  VIDEO εκδρομών –διαδρομών...ΣΠΟΡΑΔΑΣ, ΣΚΙΑΘΟΣ-ΣΚΟΠΕΛΟΣ-ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 29-02/10/2017:
1 ~** Αλόννησος -Νησιά  Αγίου Γεωργίου- Σκόπελος με πλοίο 2/10/2017: https://youtu.be/jWW6HtK3dgY .-
~**Αλόννησος-Γιάρος Β .Σποράδες 2-10-2017:
https://youtu.be/ApjHMHK-7HQ  .-
~**Αλόννησος φτάνοντας 2/10/2017:
 https://youtu.be/tMEbUHruC24  .-
4 ~**  Αλόννησος-Σκόπελος με το πλοίο 2/10/2017: https://youtu.be/_MmBL6RDuHk  .-
5 ~** Σκιάθος  Αλόννησος  Σκόπελος  με   κρουαζιερόπλοιο Άγιος Νικόλαος  2/10/2017: https://youtu.be/G3aGrh4k0lw  .-
~*ΣΚΙΑΘΟΣ  από το πλοίο  2/10/2017:
https://youtu.be/qA0C_EU58_E  .-
8 ~*Σκιάθος  διαδρομή για Ι. Μ. Ευαγγελίστρια  2/10/2017:
 https://youtu.be/PAh6n2ocXyU .-
~**Σκόπελος από το πλοίο άγ  Νικόλας   2-10-2017:
 https://youtu.be/66FT-QcN_ZY .-
 10  ~**ΣΚΟΠΕΛΟΣ αφήγηση 2/10/2017 στο πλοίο:
https://youtu.be/RcxX4zP3QS8 .-
~** ΣΚΟΠΕΛΟΣ για λιμάνι Χώρας 2/10/2017:
https://youtu.be/yA5e6_Y_oYc .-
  ~** Σκόπελος Νησάκια Αγίου Γεωργίου Αλόννησος 2/10/2017:
https://youtu.be/FKfgKlZufxc .-
~*ΣΚΟΠΕΛΟΣ   από πλοίο πλησιάζοντας 2/10/2017:
https://youtu.be/XtRpuli2QsM .-
~*Σκόπελος Αλόννησος με το πλοίο Δευτέρα 2/10/2017:
https://youtu.be/SjCTGG0cquQ .-
15 ~**Σκόπελος από πλοίο 2/10/2017:
 https://youtu.be/K1ATJgb-1uw .-
~* ΣΚΟΠΕΛΟΣ στο Άγιο Ιωάννη  2/10/2017:
https://youtu.be/qxBPm6aaNvE .-
 ~**Επιστροφή από Σκιάθο   Αμαλιάπολη 2/10/2017:
https://youtu.be/MLaTuKg2Yz4 .-
~**Παναγία ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΑ στην Σκιάθο 1-10-2017:
 https://youtu.be/OiemWXhcT6A  .-
~**ΠΡΟΚΟΠΙ Ευβοίας Άγιος Ιωάννης 30/09/2017:
 https://youtu.be/eQTSSr8yBPM  .-
20 ~**ΣΚΙΑΘΟΣ 2/10/2017 διαδρομές:
 https://youtu.be/ro9uloc7zm0 .-
** ~* Χώρα Σκόπελος  αναχώρηση 2/10/2017:
 https://youtu.be/9qvAfPT7ftA .-
** Σκιάθος 2017:
 https://youtu.be/9AtHtXfvRpk .-
~** Σκιάθος διαδρομές με βροχή 2/10/2017:
 https://youtu.be/ZqD2aStexDo .-
~**Σκιάθος Ευαγγελίστρια  ενημέρωση από μοναχό 2/10/2017:
https://youtu.be/adRivfk3hew .-
25~** ΣΚΙΑΘΟΣ με Δαβίλλα Τουρς διαδρομές 2-10-2017: https://youtu.be/ho07DqSfNi4  .-
 ~*Σκιάθος Μονή Ευαγγελιστρίας  2/10/2017:
 https://youtu.be/X8P8qnTHlUQ .-
~* Σκιάθος νησάκια  {Δασκαλιό , Άαπρο , Τρυπητή , Άρκος  Τσουγκριά και Μαραγκός} διαδρομή για Αλόννησο  Σκόπελο με πλοίο 2-10-2017: https://youtu.be/li2ZeAmM9pI .-
~*ΣΚΙΑΘΟΣ προσκύνημα στη Ευαγγελίστρια  1/10/2017:   
https://youtu.be/vnee7nnZiuA .-  
 ~** ΣΚΟΠΕΛΟΣ περίπλους με πλοίο 2/10/2017:
 https://youtu.be/I0a43cD5PmE .-
30 ~**Σκιάθος στη μονή Ευαγγελίστρια 2/10/2017:
https://youtu.be/axFLlcC2vdU   .-
~**ΣΚΙΑΘΟΣ στο ξενοδοχείο ΧΡΙΣΤΙΝΑ βράδυ 1/10/2017: https://youtu.be/4y3AYm2WK9s .-
~**Σκιάθος Αμαλιάπολης επιστροφή 2/10/2017:
 https://youtu.be/nr4gJrsspsc .-
~**Σκιάθος Αμαλιάπολη ΜΕ ΔΙΑΣΚΈΔΑΣΗ 2/10/2017:
https://youtu.be/irYsYcXdo3s .-
 ~* Σκόπελος Αλόννησος με πλοίο 2/10/2017:
 https://youtu.be/dc0Pfu0l618 .-
35~*Σκόπελος από Αλόννησος ενημέρωση 2/10/2017:
https://youtu.be/7jO_5cJtT1g .-
  ~* ΧΩΡΑ λιμάνι Σκοπέλου  2/10/2017:
 https://youtu.be/FlnmU1YRoIg .-
  ~*ΣΚΟΠΕΛΟΣ περίπλους με πλοίο 2/10/2017:
https://youtu.be/OD7tdkCH5Cs  .-  
~* ΣΚΟΠΕΛΟΣ φεύγοντας 2/10/2017:
https://youtu.be/_MQER7BTEUA .-
~*ΧΩΡΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 2/10/2017 μπαίνοντας:
https://youtu.be/EhegI7YDArI .-
 40~** ΣΚΟΠΕΛΟΣ για λιμάνι Χώρας 2-10-2017 :
https://youtu.be/LDLr8cwIA9w  .-
~**Σκόπελος Νησάκια Αγίου Γεωργίου Αλόννησος 2-10-2017: https://youtu.be/iee9RWnBRN8 .- .-
 ~**Χαλκίδα ενημέρωση από Αθανασία 30/09/2017:
 https://youtu.be/bcf_4Ipll8Y .-
 ~*Σκιάθος περιήγηση με ενημέρωση 01/10/2017:
https://youtu.be/8jcFg2-JfeY ..-
~*Σκιάθος περιήγηση ενημέρωση Μόρφου , Σκιάθος-Κουκουναριές 01/10/2017: . https://youtu.be/8elraI8Fg50  .-
45~*Σκιάθος περιήγηση ενημέρωση από οδηγό κ. Κώστα 01/10/2017:
https://youtu.be/SgrkhBF9FN8 .-
~*ΣΚΙΑΘΟΣ ενημέρωση περιήγηση διαδρομή δάσος κουκουναριών 01/10/2017: https://youtu.be/Slo7rM-YgIQ .-
~*Σκιάθος διαδρομή για Ευαγγελίστρια κουκουναριές , Αγία Ελένη 01/10/2017: https://youtu.be/YHLDmGyYIX4 .-
~*Σκιάθος διαδρομές στις παραλίες   Μανδράκι , λιμάνι Ξέρξη  01/10/2017: https://youtu.be/pFVWBR_6ls8 .-
~* Σκιάθος διαδρομές ενημέρωση περιοχή "Μπανάνα" 01/10/2017 :  https://youtu.be/bPapViOUxbA  .-    
 50~*Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Ρώσου στο Προκόπη Εύβοιας  30/09/2017: https://youtu.be/ocNAb19Cwrg  .-
~* Σκιάθος πρωί στο Μελτέμι 01/10/2017:
https://youtu.be/xEPmL_llOFg  .-
~**Άγιος Ιωάννης Ρώσος  ενημέρωση Αθανασίας  30/09/2017: https://youtu.be/zhosY1wW0HI .-
~**Αφήνοντας Παναγία  Κουνίστρα Σκιάθος 01/10/2017: https://youtu.be/jBFod9mPXn4 .-
~**Εύβοια διαδρομή για Προκόπιο 30/09/2017:
https://youtu.be/IBZrWR9LfWA .-
55 ~**Μαντούδι Σκιάθος με πλοίο  Πρωτεύς   30/09/2017: https://youtu.be/7QwOxJGHdcM .-
~**Μαντούδι στο λιμάνι 30/09/2017:
https://youtu.be/NVxP1i3c1rg .-
~**Μαντούδι το πλοίο ΠΡΩΤΕΥΣ για Σκιάθο  30/09/2017: https://youtu.be/6nmN5Efnrr0  .-
~**Παναγία Εικονίστρα Σκιάθος 01/10/2017:
https://youtu.be/RNPMrmbf_vk  .-
~**Σκιάθος διαδρομή στο απέραντο γαλάζιο Αγία Παρασκευή-Πλατανιάς 01/10/2017: https://youtu.be/u9QxXr3akuc .-
60 ~**Σκιάθος περιήγηση με οδηγό Κώστα Κουμνιώτης 01/10/2017: https://youtu.be/O3wBtr-KB94 .-
~**Σκιάθος περιοχή Στήλες 01/10/2017:
https://youtu.be/JIgfyZmbKq8 .-
~*Μαντούδι στο λιμάνι αναμονή για Σκιάθο 30/09/2017:
https://youtu.be/w7_zSwkIEr8   .-
~*Αλόννησος ενημέρωση από Αθανασία 30/09/2017:
https://youtu.be/DtfsdO4Jf3M  .-
~* Αφήνοντας τη Σκιάθο επιστροφή 02/10/2017:
https://youtu.be/N88veNQUq-I   .-
65 ~*Περνώντας δίπλα από Σκόπελο 02/10/2017:
https://youtu.be/Aqe4pLZiY6U  .-
~*Μαντούδι Σκόπελο Αλόννησο ενημέρωση Αθανασίας 30/09/2017: https://youtu.be/mYWEwz1_wwY .-  
~*Πλησιάζοντας Αμαλιάπολη από Σκιάθο 02/10/2017:
https://youtu.be/WApKn4PdaCw .-
~*Στο πλοίο ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ  Σκιάθος  Αμαλιάπολη 02/10/2017: https://youtu.be/4R5PPhDhniY  .-

~* Σκιάθος  Αμαλιάπολης με πλοίο  Ελισάβετ  2/10/2017:  
https://youtu.be/mFZJhujE2ic .-
70~** Άγιος Ιωάννης Σκόπελος 02-10-2017 :
https://youtu.be/6dB4wxWa7EM  .-
71 ~* Στο πλοίο Ελισάβετ από Σκιάθο για Γλύφα 2/10/2017: https://youtu.be/XVm6L4qIJjk  .-
~* ΒΙΝΤΕΟ από το κινητό μας :
1-~* ΜΑΝΤΟΥΔΙ 2 2017:  ~!  κ
https://youtu.be/TCnvWo_SCN8 .-
~**ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ από Σκιάθο 2-10-2017:  ~! κ
https://youtu.be/-CiFTniI5mo  .-
~ Μαντούδι 4  30-09-2017 : ~!  κ
https://youtu.be/48yZEsCkx14. .-
~Μαντούδι  30-09-2017:  ~! κ
https://youtu.be/4YUiOgr_b50  .-
5 ~Σκιάθος 30-09-2017:   ~! κ
https://youtu.be/gFcVzAW2Sns .-
~Σκιάθος  2017:    ~!  κ
https://youtu.be/wnvVpsUQykE .-
~Σκιάθος 2  2017:  ~! κ
https://youtu.be/_XGswBPvqYs .-
~Σκιάθος  κουκουναριές  2017: ~!  κ
https://youtu.be/Xk4B8T-JEw4  .-
~**ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΩΡΑ 2017: ~! κ
https://youtu.be/u6kQY06Gb0Q .-
10 ~**ΣΚΙΑΘΟΣ 5  2017 VID 2017: ~! κ
 https://youtu.be/0EVqYijyQpo .-                                                                               
~**Σκιάθος Κουκουναριές  2017: ~! κ
https://youtu.be/A2sUyFmK5Do .-
~**Σκιάθος Σκόπελος  2017: ~! κ
 https://youtu.be/J6HMdhs7v8Q .-
~** ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ  2017: ~* :~!κ
 https://youtu.be/xc0Cxlnpfx0 .-
~*Σκόπελος Αλόννησος  2017: ~! κ
https://youtu.be/JxP4ieohZBE .-
15 ~*  ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΩΡΑ  2017: ~! κ
https://youtu.be/xh_zeO_gkqM .-
a11~Μαντούδι Εύβοια  2017: small  κ
https://youtu.be/i18Y8afqOss .-
b12~Σκιάθος  2017 :  small  κ
 https://youtu.be/A8bgfa9g7CY .-
c13~Σκιάθος 3  κουκουναριές 2017: small  κ
https://youtu.be/tA6h9ykRy_c  .-
d14~Σκιάθος 4  2017:  small     κ
 https://youtu.be/vyRVBKv-l2o  .-
20~ e20~Μαντούδι 2  -2017: small    κ
 https://youtu.be/XvyFLfMA6io .-
f35 ~**Σκιάθος Σκόπελος 2017:small   κ
 https://youtu.be/zt6SPKeKh6Q  ,-
22 ~**Σκιάθος 6  2017 Μαντούδι 3 VID 2017: small   κ
https://youtu.be/A-hHb_fiF3M .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: