ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008  ....
 
 
Δεν γίνεται κανείς χριστιανός με την τεμπελιά, χρειάζεται δουλειά, πολλή δουλειά.Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός



~**  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~ 6 Νοεμβρίου
Παύλου αρχιεπισκόπου Κων / πόλεως (1) (†350), του ομολογητού και μάρτυρος. Μάρτυρος Νικάνδρου. Οσίων Αβραάμ (Βαρλαάμ) και Λουκά των Ρώσων. Λουκά του Σικελού, του εν Κορινθία ασκήσαντος, Δημητριανού επισκόπου Χυτρών (Κύπρου), του θαυματουργού, Παύλου, του δια Χριστον σαλού, Λεονάρδου.
(1)Ο άγιος Παύλος, ο ομολογητής καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε γραμματέας του αγιοτάτου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αλεξάνδρου. Όταν απεβίωσε ο Αλέξανδρος, ο Παύλος εξελέγη Πατριάρχης. Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος, όταν το πληροφορήθηκε δυσανασχέτησε, καθώς ήταν οπαδός της αίρεσης των Αρειανών. Όταν ο Κωνστάντιος επέστρεψε από την Αντιόχεια στην Κωνσταντινούπολη, απομάκρυνε από τον πατριαρχικό θρόνο τον Παύλο και ανακήρυξε αυθαίρετα Πατριάρχη τον αρειανόφρονα Νικομήδειας Ευσέβιο. Τότε ο άγιος Παύλος πήγε στη Ρώμη. Εκεί βρήκε τον Μέγα Αθανάσιο, τον οποίο είχε απομακρύνει από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο Κωνστάντιος. Πληροφορηθείς τα γεγονότα, ο αυτοκράτορας Κώνστας, έστειλε γράμμα στον αδελφό του τον Κωνστάντιο, διαμαρτυρόμενος για τη στάση του. Έτσι ο Παύλος και ο Αθανάσιος επανήλθαν στο αξίωμά τους. Δυστυχώς μετά από λίγο καιρό ο Κώνστας πέθανε. Έτσι ο Κωνστάντιος διέταξε, από την Αντιόχεια που ήταν, να απομακρύνουν τον Παύλο από τον Πατριαρχικό θρόνο. Μάλιστα τον εξόρισε στην Κουκουσό της Αρμενίας. Μία μέρα που τελούσε την Θεία Λειτουργία όρμησαν καταπάνω του Αρειανοί και τον έπνιξαν με το ίδιο του το ωμοφόριο. Έτσι ο άγιος παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο.
~
~
Ἦχος γ’. Αὐτόμελον.
Θείας πίστεως ὁμολογία, ἄλλον Παῦλόν σε τῇ Ἐκκλησίᾳ, ζηλωτὴν ἐν ἱερεῦσιν ἀνέδειξε· συνεκβοᾷ σοι καὶ Ἄβελ πρὸς Κύριον, καὶ Ζαχαρίου τὸ αἷμα τὸ δίκαιον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
Απολυτίκιον Αγ. Παύλου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως - 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  : https://youtu.be/LBulGC8-BHU  .-

2η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  στο ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ :
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές αιμοδότες που έγιναν ξανά αρωγοί ώστε να ενισχυθεί δυναμικά και φέτος, η δεξαμενή αίματος του χωριού μας.Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον υπεύθυνο γιατρό της αιμοδοσίας κ.Τσιμικλή και το προσωπικό του νοσοκομείου που τον συναπάρτιζε καθ'όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας.  Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών Αρφαρώ, Μαρία Π. Μπαρούνη

***  Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ δίνει τη ΛΥΣΗ: «Σε 1 μέρα 100.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και 6 δις ευρώ στην Ελλάδα»

~ Κάποιοι στην κυβέρνηση αδυνατούν να κατανοήσουν πως όταν η φορολογία που επιβάλλουν στις επιχειρήσεις είναι δυσβάστακτη, κανένας επιχειρηματίας δεν πρόκειται να παραμείνει στη χώρα.
Ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα τη Βουλγαρία, όπου ο εταιρικός φόρος είναι μόλις 10% (+ 5% στα μερίσματα), έχει αυξηθεί σε 17.000 από 2.000 το 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε για πρώτη φορά στο μνημόνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία των βουλγαρικών Αρχών (τα στοιχεία περιλαμβάνουν ολόκληρο το 2016).
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της πρεσβείας της Ελλάδας στη Σόφια, οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία έχουν ετήσιο τζίρο 5 δισ. ευρώ και απασχολούν περίπου 53.000 εργαζόμενους. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 6 δισ. τζίρο μέχρι το τέλος του 2017.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δραστηριοποιηθούμε ως πολιτικό σύστημα. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να πραχθούν πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ο Κ. Βελόπουλος θεωρούν πως υπάρχει εναλλακτικός δρόμος που θα συμφέρει ΚΑΙ το ελληνικό κράτος ΚΑΙ τον επιχειρηματία. Άλλωστε χωρίς το αμοιβαίο όφελος καμία κίνηση δεν θα αποδώσει.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ προτείνει φόρο στις ελληνικές επιχειρήσεις που θα επιστρέψουν από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα 15%. Το ποσοστό αυτό είναι σαφώς χαμηλότερο από αυτό που επιβάλλει επί του παρόντος η ελληνική πλευρά, δεν είναι όμως και τόσο χαμηλό ώστε να δημιουργηθεί ανισορροπία με τις υφιστάμενες ελληνικές επιχειρήσεις.
Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε πως μία επιχείρηση που θα επιστρέψει στο πάτριο έδαφος θα δώσει δουλειά σε Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα έχουν καλυμμένα τα ασφαλιστικά τους ταμεία (μεγάλη πληγή το ασφαλιστικό), θα φορολογηθούν ως φυσικά πρόσωπα, θα καταναλώσουν, κοινώς θα γίνει ένας μεγάλος κύκλος χρήματος όπου το ελληνικό κράτος μόνο κερδισμένο θα είναι.
Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας από την επιστροφή των επιχειρήσεων και ο τζίρος των 6 δισ. να πέσει στην ελληνική αγορά.
Αν η μείωση της φορολογίας γίνει παράλληλα με μειωμένη γραφειοκρατία, τότε είναι αρκετές οι επιχειρήσεις που θα δουν πως υπάρχει συμφέρον από μία τέτοια επιστροφή.
Φυσικά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με την είσοδό της στη Βουλή θα προωθήσει τη συγκεκριμένη φορολογική πρόταση και θα την υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις.
Πρέπει να γίνει κτήμα του πολιτικού συστήματος πως το κράτος πρέπει να λειτουργεί ως επενδυτής, επιτρέποντας παράλληλα την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πρέπει να έχουμε τη Χρυσή Τομή μεταξύ της άκρατης ιδιωτικολαγνείας και του άκρατου κρατισμού.
Όλοι μαζί οι πολιτικοί, οι ιδιώτες και το κράτος μπορούμε να βάλουμε μπρος στη μηχανή που λέγεται ελληνική οικονομία.
 Του Κυριάκου Βελόπουλου
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 4/11

***   ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ :
Η φονική πλημμύρα του 1961 στην Αθήνα
~Μία από τις πιο τραγικές και καταστροφικές στιγμές της έζησε η Αθήνα τη νύχτα της 5ης προς την 6η Νοεμβρίου του 1961. Μια άγρια και παρατεταμένη νεροποντή, που ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, που στοίχισαν τη ζωή σε 43 ανθρώπους, ενώ οι καταστροφές ήταν ανυπολόγιστες.
Κι ενώ αυτό ήταν το πολιτικό κλίμα της εποχής, γύρω στις 11:30 το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού και μέσα σ' ένα τρίωρο η Αθήνα είχε μεταβληθεί σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα. Τεράστιοι όγκοι νερού των ποταμών Κηφισού και Ιλισσού είχαν κατακλύσει τις Δυτικές και Βορειοδυτικές χαμηλές περιοχές της πρωτεύουσας. Τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν στις περιοχές Μπουρνάζι, Νέα Λιόσια, Νέα Σφαγεία (Ταύρος), Θησείο, Αιγάλεω, Μοσχάτο, Νέο Φάληρο, Νίκαια και Άγιος Ιωάννης Ρέντη. Στην οδό Πειραιώς το ύψος του νερού έφθασε τα δύο μέτρα και προκάλεσε την καταστροφή μιας γέφυρας. Στο κέντρο της Αθήνας πολλοί δρόμοι μεταβλήθηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, όπως η Σίνα, η Ομήρου, η Βουκουρεστίου, η Πατησίων, η Αλεξάνδρας και η Συγγρού.
Το αποτέλεσμα της θεομηνίας αυτής ήταν να πνιγούν 43 άνθρωποι, να τραυματισθούν γύρω στους 300, να καταρρεύσουν 400 σπίτια, να πλημμυρίσουν πάνω από 4.000 οικήματα και να μείνουν άστεγες πάνω από 500 οικογένειες. Ιδιαίτερα επλήγησαν οι λαϊκές συνοικίες και οι φτωχογειτονιές της λεγόμενης «Δυτικής Όχθης» (Μπουρνάζι, Ανθούπολη, Νέα Λιόσια), όπου καταμετρήθηκαν και τα περισσότερα θύματα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων, οι υλικές ζημίες που προκλήθηκαν ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας πεντηκονταετίας.
Όπως είναι φυσικό, η αντιπολίτευση προσέθεσε ένα ακόμα επιχείρημα στην πολεμική της κατά της ΕΡΕ και προσωπικά κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ήταν ήδη πέντε χρόνια πρωθυπουργός και «είχε αφήσει την Αθήνα έρμαιη στο έλεος των στοιχείων της φύσης, χωρίς στοιχειώδη αποχετευτικά και άλλα έργα υποδομής». Από την πλευρά του, ο υπουργός Συγκοινωνιών και Δημοσίων έργων Σόλων Γκίκας, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις της ΕΡΕ «εξετελέσθησαν όσα ουδέποτε έργα» και επέρριψε τυχόν ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

~ Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής στις 21 Σεπτεμβρίου, με τον ανεξάρτητο βουλευτή Στάθη Παναγούλη να κατηγορεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ότι υπηρέτησε τη χούντα, επιδεικνύοντας μάλιστα και καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ο πατέρας του σε γιορτή της χούντας.
Η κόντρα αυτή έγινε κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την «ελλιπή παράδοση φακέλου κοινωνικών φρονημάτων της οικογένειας Παναγούλη και απόκρυψη εγγράφων» όπου κατήγγειλε ο κ. Παναγούλης.
 Δείτε την απίστευτη κόντρα:«Όταν ο κ. Υπουργός υπηρετούσε τη χούντα...» Απίστευτο επεισόδιο Παναγούλη - Τόσκα στη Βουλή 21/9/17  , https://youtu.be/12JwVix4C00  .-

~ THE  VEDEO TODAY :
~*Βαλτοπούλια ή Βουρτσέλια 06/11/2017:
 https://youtu.be/oa7_PNmKjLg  .-
~* Βόμβα 2ου Π Πολέμου ελεγχόμενη έκρηξη 06/11/2017:
https://youtu.be/TrpggUijsIY .-
 ~*Βουρτσέλια στην Κληματαριά του κήπου 6/11/2017:
https://youtu.be/ZN6Di6sgW1Y   .-
~*Ελεγχόμενη έκρηξη στη Γλυφάδα 06/11/2017:
https://youtu.be/DoBA4hwquRo  .-
~* Ελεγχόμενη έκρηξη στη Γλυφάδα 06/11/2017:
https://youtu.be/s5WEpuSbHNM  .-
 
***  Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας-Κορίνθου 
Την Κυριακή 5/11 λίγο μετά της 19:00, στην εθνική οδό Τρίπολης - Κορίνθου, λίγο πριν τα διόδια της Νεστάνης αυτοκίνητο για αγνώστους μέχρι στιγμής λόγους πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοκληρωτικά.  pna.gr
  ~ Αυτοκίνητο πήρε φωτιά λιγο πριν τα διόδια της Νεστάνης : https://youtu.be/z1wfQ495v_Q  .-

*** Λίντα Καπετανέα, η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας μιλά στο «Θάρρος» 
Στο τιμόνι του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα η διεθνώς αναγνωρισμένη χορεύτρια Λίντα Καπετανέα, η οποία να σημειωθεί έχει άμεση σχέση με την περιοχή, καθώς κατάγεται από τη Σαϊδόνα της Μάνης.
Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους η ίδια θέλησε να δείξει τις προθέσεις της, με στόχο να ανεβάσει ψηλότερα το Φεστιβάλ Χορού, αλλά και «να το κάνει ένα» με τους δημότες της Καλαμάτας.
Το «Θάρρος» μίλησε με τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια για τα σχέδια, καθώς και τις σκέψεις της για αυτό το σπουδαίο φεστιβάλ, που έχει κάνει γνωστή την Καλαμάτα στο χώρο του χορού:
  Πώς αποφασίσατε να κάνετε αίτηση για τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας;
Γιατί θέλω να προσφέρω στην Καλαμάτα μέσα από τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει, διδάσκοντας, χορεύοντας, χορογραφώντας και παράγοντας παραστάσεις τόσα χρόνια που ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο με την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει με τον άντρα μου, τη Rootlessroot.
  Όταν παρακολουθούσατε το φεστιβάλ, είχατε σκεφτεί ότι κάποια στιγμή θα αναλαμβάνατε τα ηνία του;
Όχι, δεν το είχα σκεφτεί όταν πρωτοξεκίνησα να χορεύω στο φεστιβάλ και να το παρακολουθώ.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που πέτυχε την αναγνώριση. Αυτή τη στιγμή οι ειδικοί του χώρου τι σας λένε γι’ αυτό;
Όπως είπατε κι εσείς, πρόκειται για ένα σημαντικό φεστιβάλ με μεγάλη πορεία. Αναφέρεστε στους ειδικούς. Ποιους θεωρείτε ειδικούς; Ειδικοί είναι οι καλοί χορευτές, οι καλοί μουσικοί, οι καλοί τεχνικοί, οι καλοί βοηθοί, οι καλοί συνεργάτες και ούτω καθεξής. Δηλαδή, αυτοί που ενδιαφέρονται να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η προσπάθεια στο φεστιβάλ γίνεται για να έρθουν οι καλύτεροι να παρουσιάσουν την δουλειά τους και ο κόσμος να μαγευτεί. Εγώ έτσι το βλέπω.
Η αναγνώριση χρειάζεται διάρκεια και η διάρκεια απαιτεί εξέλιξη μέσα στο χρόνο.
  Τα τελευταία δύο χρόνια ακουγόταν έντονα ότι το φεστιβάλ έχασε την αίγλη του, τουλάχιστον σε διεθνές επίπεδο. Εσείς είχατε παρατηρήσει κάτι τέτοιο;
Θα έλεγα ότι έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός.
Πλέον στη χώρα μας, στο Νότο της Μεσογείου, στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, υπάρχουν εξαιρετικά φεστιβάλ και άλλοι θεσμοί, που έχουν θέσει μαζί με τις τοπικές κοινότητες που τα φιλοξενούν τον πήχυ ψηλά.
Η Καλαμάτα διεκδικεί ένα διεθνή ρόλο σε πολλούς τομείς, ειδικά στον πολιτισμό, και θεωρώ ότι το φεστιβάλ πρέπει να στηρίζεται και να στηρίζει αυτή την κατεύθυνση.


Το γεγονός ότι υπήρξαν δύο παραιτήσεις από τη θέση που εσείς μόλις αναλάβατε είναι κάτι που σας προβληματίζει;
Δε με προβληματίζει, διότι καταλαβαίνω ότι λαμβάνουν χώρα διεργασίες στο πλαίσιο που προανέφερα για να γεννηθεί κάτι καινούριο.
Η θέληση για ζωή ενός οργανισμού είναι που τον κάνει να επιβιώνει και ο τρόπος που προσαρμόζεται στο περιβάλλον του.
  Περνάμε στην επόμενη μέρα… Ποιες οι πρώτες σας σκέψεις και κινήσεις για το φεστιβάλ;
Έχω μια καταπληκτική ομάδα ανθρώπων δίπλα μου.
Έχω ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό και προσπαθώ να τον ολοκληρώσω σύντομα.
  Έχετε δει κάτι που δε σας άρεσε και θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει;
Πολλά είναι αυτά που θα έκανα με διαφορετικό τρόπο και μένει να τον δοκιμάσω, για να επιβεβαιώσω αν είναι εφικτό.
  Είπατε ότι θέλετε η Καλαμάτα να γνωρίσει το φεστιβάλ. Θεωρείτε ότι ο κόσμος δεν το γνωρίζει και ουσιαστικά είναι φιλοξενούμενο σε αυτή;
Είπα ότι το φεστιβάλ πρέπει να αφορά στην Καλαμάτα, γιατί γίνεται από και για τους πολίτες της πρωτίστως.

Είναι ο χορός κάτι που απευθύνεται σε όλους ή μόνο σε εξειδικευμένο κοινό;
Προς Θεού. Μάλλον πρώτα χορέψαμε, μετά σταθήκαμε στα δύο μας πόδια και μετά μιλήσαμε. Εννοώ ως ανθρώπινο είδος.
Εσείς δεν χορεύετε; Στους γάμους των φίλων σας, στα πάρτυ, σε γιορτές κ.λπ.;
  Πιστεύετε ότι ο χορός πρέπει να βγει «έξω από τους 4 τοίχους»;
Αν εννοείται να βγει έξω από το Μέγαρο Χορού, ναι, θεωρώ ότι παραστάσεις χορού μπορούν να γίνουν σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους και είναι κάτι που θα επιδιώξω.
  Είπατε ακόμα ότι στόχος σας είναι ο χορός να υπάρχει στην πόλη όλο το χρόνο. Πιστεύετε ότι είναι κάτι που θα βοηθήσει και τους μαθητές, αλλά και τον κόσμο;
Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει μια διαρκής εμπλοκή του κόσμου, από τον πιο νέο μέχρι τον πιο μεγάλο, ώστε το φεστιβάλ να είναι τελικά η γιορτή αυτής της ετήσιας ενασχόλησης, εκπαίδευσης, μελέτης, δημιουργίας.
  Μιλώντας καθαρά οικονομικά, γνωρίζουμε ότι σε ένα τέτοιο φεστιβάλ, που αφορά στην τέχνη και, μάλιστα, μια εξειδικευμένη μορφή της, τα έσοδα με δυσκολία φτάνουν τα έξοδα. Συμφωνείτε;
Δεν μπορούμε να μιλήσουμε καθαρά οικονομικά για κανένα θέμα, διότι όλα έχουν πάντα πολλές πτυχές, συνήθως αντιφατικές μεταξύ τους. Μου περιγράφετε τον τρόπο που λειτουργεί, για παράδειγμα, ένα νοικοκυριό. Στο νοικοκυριό υπάρχει η λίστα με τις ανάγκες, αλλά υπάρχουν και τα πρόσωπα και οι σχέσεις τους που ορίζουν τις ανάγκες. Έτσι λειτουργεί και το φεστιβάλ. Μόνο που το νοικοκυριό είναι η πόλη της Καλαμάτας, οι άνθρωποι, οι σχέσεις τους κ.λπ. και η λίστα με τις ανάγκες τους, που είναι υπό συνεχή διαπραγμάτευση. Η κοινή ανάγκη που μπορούμε να θέσουμε ως βάση είναι ότι όλοι λαχταράμε να δούμε και να ζήσουμε κάτι όμορφο. Και μπαίνουμε στη μεγάλη περιπέτεια του τι, του πώς και με ποιους όρους. Εγώ θα ήθελα αυτό να μην αποκλείει κανέναν που θέλει να συμμετάσχει.
Στον τόπο μας γεννήθηκε η έννοια του χορηγού. Ήταν τιμητική ιδιότητα για ένα πρόσωπο, καθώς έπρεπε να  προσφέρει τον πλούτο του για να γίνει μια παράσταση δώρο στην κοινότητα. Όποιος θυσιάζει για την κοινότητα ή θυσιάζεται, μένει αξέχαστος. Αυτά στις μέρες μας επιβιώνουν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα βλέπουν ρομαντικά ή και κυνικά και, τέλος πάντων, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Αναζητώ, όμως, αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν και να προσφέρουν με κάθε μέσο.
  Σας απασχολεί πώς θα μπορέσετε να αυξήσετε τα έσοδά του;
Αρχικά με απασχολεί πώς θα γίνει η καλύτερη δυνατή χρήση των υφιστάμενων πόρων και ταυτόχρονα πώς θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα χωρίς κάποιος να νιώθει αδικημένος σε σχέση με τη δουλειά και το έργο που προσφέρει.
  Κάτι τελευταίο από εσάς για τους δημότες της Καλαμάτας…
Εύχομαι να το χαρούν με την ψυχή τους.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! Ερχονται «σκληρά» ερωτικά reality με ανταλλαγές συντρόφων...

~ Με δύο ερωτικά reality το κανάλι του ομίλου ΑΝΤ1, το Μακεδονία ΤV, το οποίο αλλάζει όνομα και γίνεται πιο νεανικό, φιλοδοξεί να κερδίσει σημαντικό μέρος της θεαματικότητας.
Το πρώτο θα εκτυλίσσεται σε μία βίλα οργίων στην Μαγιόρκα.
Εκεί οι παίκτες-«νησιώτες» θα πρέπει κατά την παραμονή τους στη βίλα να «το κάνουν» με κάποιον ή κάποια συμπαίκτριά τους.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι «νησιώτες» έχουν το δικαίωμα να γίνουν ζεύγος με κάποιον άλλον παίκτη και να προσπαθήσουν να κρατήσουν το ταίρι τους γιατί αυτός που θα μείνει αζευγάρωτος αποχωρεί από το παιχνίδι.
Το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζει το πιο συμβατό ζευγάρι και αυτό με τις λιγότερες ψήφους απειλείται με αποχώρηση.
Τα δικαιώματα του παιχνιδιού τα κατείχε ο AΝΤ1 εδώ και δύο χρόνια αλλά αποφάσισε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το υλοποιήσει.
Στο δεύτερο παιχνίδι του έρωτα, γαλλικής προέλευσης, με τον τίτλο «The Game of Love» αφορά τέσσερα ζευγάρια που βάζουν τον έρωτά τους σε δοκιμασία με σκοπό να κερδίσουν το έπαθλο του παιχνιδιού, ένα ποσό που αναμένεται να αγγίξει τα 50.000 ευρώ.
Τα ζευγάρια θα προσποιούνται ότι… δεν είναι δεσμευμένα και θα βρίσκονται σε κοινό χώρο με αδέσμευτους παίκτες («του κουτρούλη»…) βάζοντας σε δοκιμασία την σχέση τους.
Βασικά θα είναι κάτι μεταξύ blind date και swinging, με ανταλλαγές συντρόφων!
Χαμούλης σε μια τηλεόραση που νομίζεις ότι έχεις δει τον… πάτο, αλλά ο πάτος σε διαψεύδει συνέχεια!  makeleio

*** Αύξηση μισθού και δαπανών, έφεραν μηδενικές καταβολές σε υπερχρεωμένο 
Με ξεχωριστό τρόπο αντιμετωπίζει, πλέον, το Ειρηνοδικείο κάθε περίπτωση υπερχρεωμένου νοικοκυριού και οι δικαστές δε διστάζουν να μηδενίσουν τις καταβολές, ακόμα και αν υπάρχει κάποια βελτίωση στα οικονομικά του υπερχρεωμένου αν κρίνουν ότι οι υπόλοιπες συνθήκες αυτό επιβάλλουν.
Έτσι, σε δύο περιπτώσεις, το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας προχώρησε σε ορισμό μηδενικών καταβολών χωρίς τον όρο της επανεξέτασης, καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα από τους πολίτες να καταβάλλουν ποσά που είχαν ορισθεί αρχικά.
  Από 40 ευρώ στα μηδέν
Η πρώτη απόφαση αφορά 50χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, με δύο ενήλικα παιδιά και μισθό 1250 ευρώ μηνιαίως. Η σύζυγός του είναι άνεργη τα τελευταία δύο χρόνια.
Κατά την πρώτη συζήτηση της αίτησής του στα υπερχρεωμένα, το 2013 ο μισθός του ήταν 1.085 ευρώ το μήνα. Τότε οι δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας είχαν υπολογισθεί σε 1000 ευρώ το μήνα, ενώ σε αυτή τώρα υπολογίσθηκαν σε 1.500 ευρώ, καθώς το ένα παιδί είναι φοιτητής και σπουδάζει σε άλλη πόλη.
Κατά την κατάθεση της πρώτης αίτησης, οι οφειλές του από στεγαστικά δάνεια και καταναλωτικά ήταν συνολικά 223.053,34 ευρώ. Εξαιτίας των δανείων, υπάρχει προσημείωση στο 50% της κύριας κατοικίας της οικογένειας, εμβαδού 100 τ.μ.
Το αρχικό δικαστήριο είχε ορίσει να καταβάλλει για τις οφειλές εκτός υποθήκης του σπιτιού, το ποσό των 40 ευρώ μηνιαίως μέχρι την επανεξέταση της υπόθεσής του και για τη διάσωση του σπιτιού το ποσό των 124 ευρώ για 15 χρόνια με 5ετή περίοδο χάριτος.
Κατά την επανεξέταση, τώρα, της αίτησής του, το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι μπορεί τώρα η οικονομική του κατάσταση να είναι βελτιωμένη σε σχέση με το 2013, όμως λόγω της φοίτησης του παιδιού του, έχουν αυξηθεί τα οικογενειακά έξοδα.
Έτσι, εξαφανίζει την καταβολή των 40 ευρώ μηνιαίως και ορίζει μηδενικές καταβολές, χωρίς να θέτει όρο νέας εξέτασης της οικονομικής και περιουσιακής του κατάστασης και αφήνει μόνο τη ρύθμιση για τη διάσωση του σπιτιού, τις δόσεις των οποίων θα αρχίσει να καταβάλει από το 2020. Τηρώντας μάλιστα τη ρύθμιση αυτή για το σπίτι, απαλλάσσεται από τις υπόλοιπες οφειλές.
  Μηδενικές καταβολές
Η δεύτερη απόφαση αφορά 59χρονο με τρία ενήλικα παιδιά. Η αίτησή του συζητήθηκε πρώτη φορά το 2014 και τότε ήταν άνεργος και έπαιρνε επίδομα ανεργίας. Η σύζυγός του ήταν τότε και παραμένει άνεργη.
Οι οφειλές του, όταν κατέθεσε την αίτηση στα υπερχρεωμένα από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 89.248,04 ευρώ. Υπάρχει, δε, προσημείωση σε διαμέρισμα 85 τ.μ. που είναι η κύρια κατοικία του. Εκτός από το σπίτι ο 59χρονος έχει και το ½ από 2 ελαιοπερίβολα 3 στρεμμάτων, τα οποία όμως το δικαστήριο κρίνει ότι η εκποίησή τους δεν θα προσφέρει τίποτα.
Έτσι, για τις τότε οφειλές από τα καταναλωτικά δάνεια όρισε μηδενικές καταβολές και για τη διάσωση του σπιτιού για 20 χρόνια θα καταβάλλει το ποσό των 240,83 ευρώ με περίοδο χάριτος 4 χρόνια.
Κατά την επαναξιολόγηση τώρα των δεδομένων, ο 59χρονος εργάζεται με 8μηνη σύμβαση σε Δήμο και λαμβάνει μισθό 495 ευρώ. Το δικαστήριο κρίνει ότι σε σχέση με την προηγούμενη φορά, η οικονομική του κατάσταση εμφανίζεται βελτιωμένη, αναγνωρίζει όμως ότι αυτό είναι προσωρινό, ενώ προσμετρά και το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι οφειλές τους σε κοινωφελούς οργανισμούς και εφορία.
Έτσι, ορίζει μηδενικές καταβολές εφ όρου ζωής και εφόσον τηρήσει τη ρύθμιση που έχει ορισθεί από το δικαστήριο για τη διάσωση του σπιτιού του.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ στο ΤΕΞΑΣ! Άνοιξε ΠΥΡ μέσα σε ΕΚΚΛΗΣΙΑ...(φωτογραφίες-βίντεο)

~ Ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα και εφοδιασμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι και αλεξίσφαιρο γιλέκο, άνοιξε πυρ την Κυριακή μέσα σε μια εκκλησία στο Τέξας κατά τη διάρκεια λειτουργίας, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 20, στη χειρότερη σφαγή αυτού του είδους που έχει διαπραχθεί ποτέ στην Πολιτεία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της.

~  Η νέα σφαγή καταγράφηκε μόλις πέντε εβδομάδες έπειτα από εκείνη στο Λας Βέγκας, που είχε 58 νεκρούς—την πιο πολύνεκρη στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία—κι αναζωπυρώνει για άλλη μια φορά τον διάλογο για το ζήτημα της οπλοκατοχής στη χώρα.
~ Περί τις 11:20 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα 19:20 ώρα Ελλάδας), ένας "άνδρας 20 έως 30 ετών", "ντυμένος στα μαύρα", εφοδιασμένος με τουφέκι εφόδου, μπήκε στην Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών του Σάδερλαντ Σπρινγκς, μιας αγροτικής κοινότητας στο Τέξας, και άνοιξε πυρ, όπως αναφέρουν οι τοπικές Αρχές.~  White male in his 20s kills dozens at Sutherland Springs church : https://youtu.be/Vm_vtm0ghQU  .-
~ Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλι συνέχιζε να σκοτώνει τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία ώσπου ένας κάτοικος του έριξε με καραμπίνα. Ο δράστης άφησε να πέσει το τουφέκι του και τράπηκε σε φυγή. Βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές εάν αυτοκτόνησε ή εάν υπέκυψε στα τραύματά του από τα πυρά του κατοίκου που πυροβόλησε εναντίον του. Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν πολλά ακόμη όπλα.
~ Τα θύματά του ήταν από 5 ως 72 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι η 14χρονη κόρη του πάστορα της εκκλησίας, ανέφερε η οικογένεια του ιερωμένου σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο πάστορας απουσίαζε την ώρα που διαπράχθηκε η επίθεση.Οι Αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα του δράστη και λένε ότι τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, επρόκειτο για τον Ντέβιν Πάτρικ Κέλι, έναν 26χρονο πρώην στρατιωτικό ο οποίος αποτάχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία αφού πέρασε από στρατοδικείο το 2014. Ο Κέλι ζούσε στην περιφέρεια του Σαν Αντόνιο, μια από τις μεγαλουπόλεις του Τέξας, περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Σάδερλαντ Σπρινγκς.
~ Ο Τζεφ Φόρεστ, ένας 36χρονος βετεράνος του στρατού, το σπίτι του οποίου απέχει ένα τετράγωνο από την εκκλησία, αφηγήθηκε πως όταν άκουσε τον ήχο του ημιαυτόματου τουφεκιού, του ήρθαν μνήμες από τη θητεία του στους Πεζοναύτες. "Ήμουν στην αυλή, άκουσα 10 βολές και τ' αυτιά μου άρχισαν να κουδουνίζουν", είπε ο Φόρεστ. "Έπεσα κάτω και έμεινα κάτω", πρόσθεσε.
Η Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών είναι μία από τις δύο εκκλησίες του Σάδερλαντ Σπρινγκς, μιας κοινότητας με λιγότερους από 900 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του πληθυσμού του 2010. Το ισόγειο κτίριο της εκκλησίας, βαμμένο λευκό, έχει ένα μικρό κωδωνοστάσιο και μόνο μια είσοδο και έξοδο.
 ~ Την 1η Οκτωβρίου, στις ΗΠΑ σημειώθηκε το χειρότερο μακελειό με τη χρήση πυροβόλων όπλων στην ιστορία της χώρας, όταν ο Στίβεν Πάντοκ, ένας συνταξιούχος λογιστής 64 ετών, για άγνωστους λόγους άνοιξε πυρ από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Μανταλέι Μπέι στο Λας Βέγκας αδιακρίτως εναντίον των 22.000 ανθρώπων που αποτελούσαν το κοινό σε μια συναυλία κάντρι, σκοτώνοντας 58 και τραυματίζοντας άλλους περίπου 550 ανθρώπους, πριν αυτοκτονήσει. Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη διαλευκάνει τα κίνητρά του, ούτε εάν είχε σχέση με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό.
~ Η σφαγή στο Τέξας δεν είναι η πρώτη που διαπράχθηκε μέσα σε έναν χώρο λατρείας στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Τον Ιούνιο του 2015 ο Ντίλαν Ρουφ, ένας άνδρας οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής, σκότωσε εννιά πιστούς μέσα σε μια εκκλησία στο Τσάρλστον της Νότιας Καρολίνας, πόλη-σύμβολο του αγώνα των μαύρων εναντίον της σκλαβιάς. Του επιβλήθηκε η θανατική ποινή τον Ιανουάριο.
Κάθε χρόνο καταγράφονται στις ΗΠΑ πάνω από 33.000 θάνατοι που οφείλονται σε πυροβόλα όπλα—συμπεριλαμβανομένων 22.000 αυτοκτονιών—σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη.
Παρά το ότι ο διάλογος για τον έλεγχο των όπλων ανακινείται κάθε φορά που διαπράττεται μια τέτοια μαζική σφαγή, οι αμερικανικές Αρχές δεν έχουν λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, κυρίως εξαιτίας των αποτρεπτικών κινήσεων του πανίσχυρου λόμπι των όπλων, της NRA.
enikos
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP, Reuters
Πηγή ΦΩΤΟ: AP, Daily Mail, The Guardian
Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/Guardian News

*** Υπάρχουν ευκαιρίες για το ελληνικό ελαιόλαδο στις ΗΠΑ 
Σύμφωνα με τον Joseph R. Profaci, νέο εκτελεστικό διευθυντή του NAOOA, αν και η αμερικανική αγορά κατακλύζεται από πολλά brands, υπάρχει περιθώριο για την εισαγωγή καινοτόμων και δημιουργικών προϊόντων, μεταξύ άλλων και από την Ελλάδα.
Βασικές προϋποθέσεις είναι να εναρμονίζονται με τις καταναλωτικές τάσεις και τις επιταγές μάρκετινγκ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και να φέρουν αναγνωρισμένα σήματα πιστοποίησης της ποιότητάς τους, όπως η σφραγίδα ποιότητας της NAOOA, που βασίζεται στα πρότυπα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC).
  Πείτε μας λίγα λόγια για την εμπειρία σας στον κλάδο του ελαιολάδου.
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ελαιόλαδο πριν από 25 χρόνια, όταν πήγα στην εταιρεία Colavita USA, ως αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος. Ο πατέρας μου ήταν ο ιδρυτής της Colavita USA, ηγετικής εταιρείας στις εισαγωγές και στη διανομή ιταλικού ελαιολάδου υπό το brand Colavita. Συνήθιζα να αστειεύομαι, λέγοντας ότι η επαγγελματική μου κάρτα θα έπρεπε να γράφει «αντιπρόεδρος, γενικός σύμβουλος, πρωτότοκος», επειδή τα καθήκοντά μου κινούνταν πέρα από το να είμαι ο δικηγόρος της εταιρείας. Η ιδιότητά μου, όμως, ως δικηγόρου μου έδωσε μια ισχυρή αντίληψη των κανόνων και των κανονισμών που διέπουν τις πωλήσεις ελαιολάδου στις ΗΠΑ, όπως οι νόμοι σήμανσης του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), καθώς και οι γενικοί νόμοι για τη διαφήμιση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Αυτό το υπόβαθρο θα με βοηθήσει σίγουρα στον ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή της NAOOA.
  Ποιες θα είναι οι νέες κινήσεις σας σχετικά με την ενημέρωση των Αμερικανών πολιτών για τα οφέλη από την κατανάλωση ελαιολάδου; Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τις ανακριβείς ειδήσεις, που πλήττουν τη φήμη των εισαγόμενων ελαιολάδων στην αμερικανική αγορά;
Ένας από τους βασικούς μου στόχους θα είναι να αντιμετωπιστεί η παραπληροφόρηση που οδήγησε τους Αμερικανούς καταναλωτές να δυσπιστούν απέναντι στα ελαιόλαδα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, ειδικά τα εισαγόμενα. Αυτοί που δημοσιεύουν «ψεύτικα νέα» δημιουργούν ουσιαστικά ιστορίες-clickbait (σ.σ. αναφέρεται σε περιεχόμενο ιστοσελίδων που έχουν στόχο την αποκόμιση «κλικ» και, συνακόλουθα, κερδών από την online διαφήμιση, σε βάρος της ποιότητας ή της ακρίβειας του άρθρου, στηριζόμενες σε τίτλους εντυπωσιασμού), εκμεταλλευόμενοι ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με το ελαιόλαδο και οι οποίοι εξοργίζονται, όταν τους λένε ότι το ελαιόλαδο που αγαπούν ίσως να μην είναι πραγματικό. Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους παθιασμένους μας καταναλωτές, ώστε να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται πότε παραπλανούνται. Για τον σκοπό αυτόν, συνεργαζόμαστε με εξαιρετικές εταιρείες δημόσιων σχέσεων και η εκπρόσωπός μας είναι η διακεκριμένη διατροφολόγος Ellie Kreiger. Επιπλέον, έχουμε εντείνει την προσπάθεια ενημέρωσης με μια εταιρεία που ειδικεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχουμε, επίσης, κινηθεί νομικά για ορισμένους που δημοσίευσαν δηλώσεις που πιστεύαμε ότι είναι ψευδείς και υποτιμητικές και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, ώστε να αποθαρρύνουμε αυτήν τη συμπεριφορά στο μέλλον.
  Πώς η NAOOA εξασφαλίζει την ποιότητα των ελαιολάδων που εισάγονται στις ΗΠΑ;
Μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των καταναλωτών θα χρειαστεί να ξαναχτιστεί με την επανεξέταση της ποιότητας. Η NAOOA θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το πρόγραμμα «Quality Seal» (Σφραγίδα Ποιότητας) με το οποίο οι εταιρείες υποβάλλουν τα προϊόντα τους σε δοκιμές, σύμφωνα με τα πρότυπα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC). Οι εταιρείες που θα περάσουν θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη σφραγίδα ποιότητας NAOOA.
  Ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού ελαιολάδου εξάγεται χύμα. Πώς, κατά τη γνώμη σας, μπορεί να αντιστραφεί αυτό, ώστε οι Έλληνες παραγωγοί να καρπώνονται την προστιθέμενη αξία του προϊόντος που παράγουν;
Αν και οι εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου στις ΗΠΑ είναι κυρίως χύμα, υπάρχουν ευκαιρίες για να μετατρέψουν ένα μέρος τους σε επώνυμα προϊόντα. Κατά τη γνώμη μου, η ελληνική βιομηχανία ελαιολάδου πρέπει να καλλιεργήσει επιχειρηματίες που να είναι πολύ εξοικειωμένοι με τις αμερικανικές τάσεις μάρκετινγκ και κατανάλωσης. Ιδανικά, προς αυτή την κατεύθυνση, μπορούν να βοηθήσουν και εκείνοι που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και να σπουδάσουν στις ΗΠΑ. Παράλληλα, ενώ η αγορά ελαιολάδων είναι κορεσμένη σε εμπορικά σήματα, υπάρχει πάντα περιθώριο καινοτομίας και δημιουργικότητας. Τέτοιες εταιρείες ενδέχεται, επίσης, να επιδιώξουν μια σφραγίδα πιστοποίησης, όπως η σφραγίδα ποιότητας της NAOOA, ώστε να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, πιστεύω ότι, καθώς η αγορά του ελαιολάδου ωριμάζει, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν κάτι νέο, όπως συμβαίνει σήμερα με τους καταναλωτές οίνου.
  Ο παππούς που… ενέπνευσε τον Μάρλο Μπράντο
Ο Joseph R. Profaci έχει σπουδάσει Νομική στα διεθνούς κύρους πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Νέας Υόρκης και ασχολήθηκε πριν από 25 χρόνια με την εταιρεία εισαγωγής και διακίνησης ιταλικού ελαιολάδου Colavita USA, που ίδρυσε το 1980 ο πατέρας του, John, μαζί με τον Enrico Colavita. Όμως, η οικογενειακή ενασχόληση με τις επιχειρήσεις ελαιολάδου έχει τις ρίζες της σε μια άλλη εποχή: Ο παππούς του, Giuseppe «Joe» Profaci (1897-1962), αποτέλεσε ένα από τα αφεντικά της ιταλοαμερικανικής μαφίας στη Νέα Υόρκη (La Cosa Nostra) και η έμπνευση για τον χαρακτήρα του Μάρλο Μπράντο στη διάσημη ταινία «Ο Νονός». Ήταν επίσης, γνωστός ως «Βασιλιάς του ελαιολάδου» και «Don Peppino». Από τότε, βέβαια, πολύ νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι και η οικογένεια, εδώ και πολλά χρόνια, ασχολείται μόνο με νόμιμες δραστηριότητες. Όπως ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα στους Olive Oil Times: «Eύχομαι να με κρίνουν για τα δικά μου προτερήματα και όχι για ξεπερασμένα στερεότυπα».
Συνέντευξη στη Φανή Γιαννακοπούλου, αναδημοσίευση από την "Ύπαιθρο Χώρα"

***  Τα έγγραφα του «παραδείσου»!Διαρροή στοιχείων offshore εταιρειών εκθέτει τους κουμπαράδες του πλουσιότερου 1%...
 
~ Ένα εξαιρετικό άρθρο παρουσιάζει το news247 (το οποίο είναι σύνοψη της έρευνα του ICIJ) και το οποίο σας παρουσιάζουμε χωρίς να αλλάξουμε ούτε κόμμα. Είναι απλά εξαιρετικό.
Παραθέτουμε.
(Εικονογράφηση: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ)
Eνας «θησαυρός» 13,4 εκατομμυρίων εγγράφων αναδεικνύει τους δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και του δισεκατομμυριούχου υπουργού Εμπορίου της κυβέρνησης Trump, των μυστικών συναλλαγών του επικεφαλής των χρηματικών ενισχύσεων του Καναδού πρωθυπουργού Justin Trudeau, των υπεράκτιων συμφερόντων της βασίλισσας της Αγγλίας και περισσότερων από 120 πολιτικών σε όλο τον κόσμο.
 Σύνοψη από την έρευνα του  ICIJ
Εικονογράφηση: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
 Τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει δείχνουν πόσο βαθιά το υπεράκτιο χρηματοπιστωτικό σύστημα εμπλέκεται με τους αλληλοεπικαλυπτόμενους κόσμους των πολιτικών, του ιδιωτικού πλούτου και των πολυεθνικών κολοσσών, όπως η Apple, η Nike, η Uber και άλλες διεθνείς εταιρείες, που αποφεύγουν τους φόρους με όλο και πιο ευφάνταστα λογιστικά τρικ.
 Ένας από τους ιστούς των offshore εταιρειών οδηγεί στον υπουργό Εμπορίου της κυβέρνησης Trump, τον Wilbur Ross, ο οποίος συμμετέχει σε ναυτιλιακή εταιρεία που έχει από το 2014 λάβει έσοδα άνω των 68 εκατομμυρίων δολαρίων από μια ρωσική ενεργειακή εταιρεία, μέρος της οποίας ανήκει στον γαμπρό του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
 Συνολικά, στα δεδομένα της διαρροής εμφανίζονται οι offshore δεσμοί περισσότερων από δώδεκα συμβούλων του Donald Trump, μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ και σημαντικοί χορηγοί εμφανίζονται στα διαφυγόντα δεδομένα.
 Τα νέα αρχεία προέρχονται από δύο εταιρείες παροχής offshore υπηρεσιών καθώς και από 19 εταιρικά μητρώα που διατηρούνται από κυβερνήσεις σε χώρες-σταθμούς της παγκόσμιας σκιώδους οικονομίας. Οι διαρροές αυτές ελήφθησαν από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία μοιράστηκε τα στοιχεία με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και ένα δίκτυο περισσότερων από 380 δημοσιογράφων σε 67 χώρες.

Η υπόσχεση που δίνουν οι φορολογικοί «παράδεισοι» είναι η μυστικότητα – τα υπεράκτια κέντρα διευκολύνουν τη δημιουργία εταιρειών των οποίων οι πραγματικοί ιδιοκτήτες είναι δύσκολο ή αδύνατο να εντοπιστούν. Ενώ η κατοχή μιας offshore εταιρείας είναι συχνά νόμιμη, η μυστικότητα που διασφαλίζει προσελκύει άτομα που σχετίζονται με δραστηριότητες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εμπόρους ναρκωτικών, κλεπτοκράτες και άλλους που θέλουν να λειτουργούν στο σκοτάδι. Οι offshore, που αρκετές φορές αποτελούν «εταιρείες-κελύφη» χωρίς εργαζόμενους ή χώρους γραφείων, χρησιμοποιούνται επίσης σε περίπλοκες δομές φοροαποφυγής που στερούν δισεκατομμύρια από τα κρατικά ταμεία.
 Η βιομηχανία των offshore κάνει τους «φτωχούς φτωχότερους» και «αυξάνει την ανισότητα του πλούτου» δήλωσε η Brooke Harrington, πιστοποιημένη διαχειρίστρια κεφαλαίων και καθηγήτρια της Σχολής Επιχειρήσεων της Κοπεγχάγης, η οποία είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Capital Without Borders: Managers Wealth and One Percent».
 «Υπάρχει αυτή η μικρή ομάδα ανθρώπων που δεν υπόκεινται εξίσου στους νόμους όπως όλοι μας, και αυτό γίνεται με σκοπό» δήλωσε η Harrington. Αυτοί οι άνθρωποι «ζουν το όνειρο» να απολαμβάνουν «τα οφέλη της κοινωνίας, χωρίς να υπόκεινται σε κανέναν από τους περιορισμούς της».
 Τα στοιχεία ενισχύουν τις αποκαλύψεις από τη διαρροή εγγράφων offshore και την έρευνα των Panama Papers το 2016 από το ICIJ και τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν. Τα νέα αρχεία φέρνουν στο φως ένα διαφορετικό σετ ανεξερεύνητων φορολογικών παραδείσων, συμπεριλαμβανομένων μερικών με καλύτερη φήμη και υψηλότερο κόστος για να διατηρεί κανείς offshore, όπως είναι τα Νησιά Κέιμαν και οι Βερμούδες.
 Οι πιο λεπτομερείς αποκαλύψεις περιλαμβάνονται σε εταιρικά αρχεία που απλώνονται σε βάθος δεκαετιών και προέρχονται από τη δικηγορική εταιρεία Appleby και τον πάροχο εταιρικών υπηρεσιών Estera, δύο επιχειρήσεις που λειτουργούσαν μαζί υπό την επωνυμία Appleby, έως ότου η Estera έγινε ανεξάρτητη το 2016.
 Τουλάχιστον 31.000 από τα φυσικά πρόσωπα και τους εταιρικούς πελάτες που περιλαμβάνονται στα αρχεία της Appleby είναι πολίτες των ΗΠΑ ή έχουν διευθύνσεις στις ΗΠΑ – ο μεγαλύτερος αριθμός από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η Appleby επίσης έχει αρκετούς πελάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα και τον Καναδά, χώρες από τις οποίες αντλεί μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Σχεδόν 7 εκατομμύρια αρχεία από την Appleby και τις θυγατρικές της καλύπτουν περίοδο από το 1950 έως 2016 και περιλαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνίες δανειοδότησης δισεκατομμυρίων δολαρίων και τραπεζικές δηλώσεις που αφορούν τουλάχιστον 25.000 εταιρείες συνδεδεμένες με ανθρώπους από 180 χώρες. Η Appleby είναι μέλος του «Offshore Magic Circle», μιας ανεπίσημης κλίκας των νομικών εταιρειών που ειδικεύονται στις offshore. Η δικηγορική εταιρεία έχει γραφεία στις Βερμούδες, το Χονγκ Κονγκ, τη Σανγκάη, τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, τα νησιά Κέιμαν και άλλα υπεράκτια κέντρα.

Η Appleby έχει μια καλά φυλασσόμενη 100ετή φήμη και έχει αποφύγει τις «γρατζουνιές» της δημόσιας εικόνας της μέσα από ένα μείγμα διακριτικότητας και ακριβούς διαδικασίας παρακολούθησης των πελατών της.

Σε αντίθεση με τη δημόσια εικόνα της, τα αρχεία της διαρροής αποκαλύπτουν μια εταιρεία που έχει παράσχει υπηρεσίες σε ριψοκίνδυνους πελάτες από το Ιράν, τη Ρωσία και τη Λιβύη. Ακόμα την αποτυχία της σε κυβερνητικούς ελέγχους που εντόπισαν κενά στις διαδικασίες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τιμωρήθηκαν μυστικά από τη χρηματοοικονομική ρυθμιστική Αρχή στις Βερμούδες. Η Appleby δεν απάντησε στις ερωτήσεις του ICIJ, αλλά δημοσίευσε ηλεκτρονικά μια δήλωση στην οποία ανέφερε ότι είχε διερευνήσει τα ερωτήματα του ICIJ και είναι «ικανοποιημένη που δεν υπάρχουν αποδείξεις αδικοπραγίας».
 Η εταιρεία δήλωσε ότι υπόκειται «σε συχνούς ρυθμιστικούς ελέγχους και ότι δεσμευόμαστε για την επίτευξη των υψηλών προτύπων που θέτουν οι ρυθμιστικές Αρχές μας».
 Η διαρροή περιλαμβάνει επίσης πάνω από μισό εκατομμύριο αρχεία από την Asiaciti Trust, έναν «οικογενειακό» γραφείο εξειδικευμένο στις offshore με κεντρικά γραφεία στη Σιγκαπούρη και παραρτήματα από τη Σαμόα στον Νότιο Ειρηνικό έως τη Νήσο Νέβις στην Καραϊβική.
 Στη διαρροή περιλαμβάνονται επίσης έγγραφα από κρατικά μητρώα επιχειρήσεων σε μερικούς από τους πιο μυστικοπαθείς φορολογικούς «παραδείσους» στον κόσμο, την Καραϊβική, τον Ειρηνικό και την Ευρώπη, όπως η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, οι Νήσοι Κουκ και η Μάλτα. Το ένα πέμπτο των πιο πολυάσχολων δικαιοδοσιών μυστικότητας βρίσκεται σε αυτές τις βάσεις δεδομένων.

Ανάμεσα σε άλλα, τα στοιχεία της διαρροής αποκαλύπτουν υπεράκτια ίχνη κατασκοπικών αεροσκαφών που αγοράστηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την offshore εταιρεία εκρηκτικών (με έδρα στα Μπαρμπέιντος) ενός Καναδού μηχανικού που προσπάθησε να κατασκευάσει ένα «σούπερ όπλο» για τον Ιρακινό δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν και την εταιρεία των Βερμούδων του αποβιώσαντα Marcial Ο Maciel Degollado, ενός επιφανούς Μεξικανού ιερέα και ιδρυτή της καθολικής θρησκευτικής τάξης των Λεγεωνάριων του Χριστού, των οποίων η κληρονομιά αμαυρώθηκε από ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
 Όπως δείχνουν τα αρχεία της Appleby, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες ιατρικών προϊόντων και καταναλωτικών δανείων. Και ενώ το κληροδότημα με την ιδιωτική περιουσία της βασίλισσας, το Δουκάτο του Λάνκαστερ, παρέχει κάποιες λεπτομέρειες για τις επενδύσεις της σε ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως εμπορικά κτίρια διάσπαρτα σε όλη τη νότια Αγγλία, δεν έχει αποκαλύψει ποτέ τίποτε σχετικά με τις offshore επενδύσεις της.

Τα αρχεία δείχνουν ότι από το 2007 το κληροδότημα της βασίλισσας επένδυσε σε fund των Νήσων Κέιμαν, το οποίο με τη σειρά του επένδυσε σε εταιρεία ιδιωτικών συμμετοχών (private equity) που ελέγχει την BrightHouse, μια βρετανική εταιρεία leasing ακινήτων που έχει επικριθεί από καταναλωτικές οργανώσεις και μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου επειδή πωλούσε οικιακά αγαθά σε φτωχούς Βρετανούς με προγράμματα πληρωμών που περιελάμβαναν επιτόκια ύψους έως και 99,9%.
 Άλλοι βασιλείς και πολιτικοί με άγνωστες μέχρι στιγμής υπεράκτιες διασυνδέσεις είναι η βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας, η οποία εμφανιζόταν ως δικαιούχος σε δύο καταπιστεύματα (trust) στη Νήσο Τζέρσεϊ, καθώς και ενός trust που διαχειριζόταν την απέραντη βρετανική περιουσία της. Ο Sam Kutesa, υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντας και πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος δημιούργησε υπεράκτιο trust στις Σεϋχέλλες για να διαχειρίζεται τον προσωπικό του πλούτο. Ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Henrique de Campos Meirelles, ο οποίος δημιούργησε ένα ίδρυμα στις Βερμούδες «για φιλανθρωπικούς σκοπούς». Και ο Antanas Guoga, Λιθουανός ευρωβουλευτής και επαγγελματίας παίκτης πόκερ, ο οποίος συμμετείχε σε εταιρεία της Νήσου του Μαν, στους μετόχους της οποίας περιλαμβανόταν και παράγοντας τυχερών παιχνιδιών που είχε δεχθεί μήνυση στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατέληξε σε συμβιβασμό.

Ο Wesley Clark, που είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος και συνταξιούχος τετράστερος στρατηγός των ΗΠΑ, ο οποίος διετέλεσε ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ήταν διευθυντής μιας online εταιρείας τυχερών παιχνιδιών με εξωχώριες θυγατρικές, σύμφωνα με τα αρχεία.
 Εκπρόσωπος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ δήλωσε στην εφημερίδα Guardian, που συνεργάζεται με το ICIJ, ότι το Δουκάτο έχει συνεχιζόμενη επένδυση στο fund των Νησιών Κέιμαν και ότι δεν γνώριζε την επένδυση στο BrightHouse. Η βασίλισσα καταβάλλει οικειοθελώς φόρο εισοδήματος από το Δουκάτο και τις επενδύσεις του, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
 Η βασίλισσα Noor δήλωσε στο ICIJ ότι «η διαχείριση όλων των κληροδοτήματων που πέρασαν σε αυτήν και στα παιδιά της από τον [αποβιώσαντα βασιλιά Χουσεΐν] γινόταν πάντα σύμφωνα με τα υψηλότερα ηθικά, νομικά και κανονιστικά πρότυπα». Ο Βραζιλιάνος υπουργός Meirelles είπε ότι δεν επωφελείται προσωπικά από το ίδρυμα που δημιούργησε και ότι θα υποστηρίζει τα φιλανθρωπικά ιδρύματα μετά το θάνατό του. Ο Λιθουανός ευρωβουλευτής Guoga είπε ότι είχε δηλώσει την επένδυσή του στην εταιρεία της Νήσου του Μαν στις αρμόδιες Αρχές και ότι πούλησε την τελευταία από τις μετοχές του το 2014. «Νόμιζα ότι μπορούσες να αποφύγεις τους φόρους, όχι να φοροδιαφύγεις, αλλά είδα ότι δεν ήταν πρακτικό» είπε ο Kutesa στην The Daily Monitor, που είναι εταίρος του ICIJ. Ο Kutesa δήλωσε ότι δεν έκανε τίποτα με τις εταιρείες. «Είπα στην Appleby να την κλείσει πολλά χρόνια πριν». Ο  Clark δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.
 Εκτός από τις αποκαλύψεις για τους πολιτικούς και τις εταιρείες, τα αρχεία αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για την οικονομική ζωή πλουσίων και διάσημων – αλλά και παντελώς αγνώστων. Περιλαμβάνουν το γιοτ και τα υποβρύχια του συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, το επενδυτικό όχημα του ιδρυτή του eBay Pierre Omidyar στα Νησιά Κέιμαν, και τις μετοχές της Madonna σε εταιρεία ιατρικών ειδών. Ο τραγουδιστής της ποπ και ο ακτιβιστής Bono –εντοπίστηκε με το πραγματικό του όνομα Paul Hewson– είχε μετοχές εταιρείας που είναι καταχωρισμένη στη Μάλτα, η οποία προχώρησε σε επενδύσεις σε εμπορικό κέντρο στη Λιθουανία. Στα αρχεία εντοπίστηκαν και άλλοι, λιγότερο διάσημοι πελάτες, που είχαν καταχωριστεί ως groomer σκύλων, υδραυλικοί και εκπαιδευτές wakeboard.
 Ο Bono ήταν ένας «παθητικός, μειοψηφικός μέτοχος» στην εταιρεία της Μάλτας, η οποία έκλεισε το 2015, είπε μία εκπρόσωπός του.
 Η Madonna και ο Paul Allen δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια. Ο Omidyar, του οποίου το δίκτυο Omidyar Network έχει κάνει δωρεές στο ICIJ, αποκαλύπτει τις επενδύσεις του στις αμερικανικές φορολογικές υπηρεσίες, δήλωσε εκπρόσωπός του.
 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
TRUDEAU ΚΑΙ TRUMP
 Πλούσιοι από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα χρησιμοποιούν το υπεράκτιο σύστημα.
 Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι ο Stephen Bronfman, σύμβουλος του Καναδού πρωθυπουργού Trudeau και στενός φίλος του, συνεργάστηκε με τον Leo Kolber, παράγοντα του Κόμματος των Φιλελευθέρων και πρώην μέλος της Γερουσίας του Καναδά, αλλά και τον γιο του Kolber, για να μεταφέρουν -ησύχως- εκατομμύρια δολάρια σε trust στα Νησιά Κέιμαν. Με ελιγμούς σε υπεράκτιες δικαιοδοσίες ενδέχεται να έχουν αποφύγει να καταβάλλουν φόρους στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, σύμφωνα με ειδικούς που εξέτασαν μερικά από τα 3.000 έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις δραστηριότητες του trust.
 Καθώς τα «υπεράκτια πλούτη»  αυξάνονταν, οι δικηγόροι του Bronfman, οι Kolber και άλλα συμφέροντα άσκησαν πίεση στο Κοινοβούλιο του Καναδά να αντισταθεί σε νομοθετικές προτάσεις για τη φορολόγηση εσόδων από υπεράκτια trust.
 Ο Bronfman παραμένει βασικός διαχειριστής της οικονομικής στήριξης προς τον Καναδό πρωθυπουργό Trudeau, ο οποίος έχει εξαγγείλει διαφάνεια στην κυβέρνηση και έχει υποσχεθεί την πάταξη της φοροαποφυγής μέσω offshore. Τον Σεπτέμβριο, ο Trudeau δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του Ηνωμένων Εθνών: «Αυτήν τη στιγμή έχουμε ένα σύστημα που ενθαρρύνει τους πλούσιους Καναδούς να χρησιμοποιούν ιδιωτικές εταιρείες για να πληρώνουν χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από αυτόν που πληρώνει η μεσαία τάξη. Αυτό δεν είναι δίκαιο και θα το διορθώσουμε».
 Οι δικηγόροι του Kolber ανέφεραν σε επιστολή τους προς το CBC, μέσο ενημέρωσης συνεργαζόμενο με το ICIJ, ότι «καμία από τις συναλλαγές ή τα νομικά πρόσωπα δεν πραγματοποίησαν ή συστάθηκαν για να διαφύγουν ή και να αποφύγουν φόρους». Προσέθεσαν δε ότι τα trusts «ήταν πάντοτε σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες νόμους και προϋποθέσεις» και είπαν ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω σχόλια από τον Stephen Bronfman.
 Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αρχεία αποκαλύπτουν επιχειρηματικούς δεσμούς στο εξωτερικό και πρακτικές διαχείρισης του προσωπικού πλούτου βασικών συνεργατών του Trump, οι οποίοι έχουν αποστολή να βοηθήσουν να βγει η «Αμερική Πρώτη» (σ.σ. η φράση «America First» είναι το σλόγκαν που χρησιμοποιεί ο Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής).
 Τα αρχεία της Appleby δείχνουν πως ο Wilbur Ross, ο υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης Trump, χρησιμοποιούσε «αλυσίδα» offshore εταιρειών με έδρα στα Νησιά Κέιμαν, για να διατηρεί μερίδιο στη ναυτιλιακή εταιρεία Navigator Holdings. Στους κορυφαίους πελάτες της Navigator περιλαμβάνεται η ενεργειακή εταιρεία Sibur, που είναι συνδεδεμένη με το Κρεμλίνο. Μεταξύ των βασικών ιδιοκτητών της Sibur είναι και ο Kirill Shamalov, γαμπρός του Ρώσου προέδρου Putin, και ο Gennady Timchenko, δισεκατομμυριούχος ο οποίος μπήκε στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ το 2014 λόγω των διασυνδέσεών του με τον Πούτιν. Η Sibur είναι σημαντικός πελάτης της Navigator, και έχει καταβάλει στην εταιρεία περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια το 2016.
 Όταν ο Ross μπήκε στο υπουργικό συμβούλιο του Trump, απεκδύθηκε των συμφερόντων του σε σχέση με 80 εταιρείες. Διατήρησε όμως συμμετοχή σε εννέα, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων εταιρειών που τον συνδέουν με τη Navigator και τους Ρώσους πελάτες της.
 Αυτές οι αποκαλύψεις έρχονται σε μία περίοδο αυξανόμενων ανησυχιών για την κρυφή εμπλοκή της Ρωσίας στις πολιτικές υποθέσεις των ΗΠΑ.
 Η Sibur είναι «μια εταιρεία με διασυνδέσεις συντρόφων», δήλωσε ο Daniel Fried, ειδικός σε θέματα ρωσικής πολιτικής, ο οποίος έχει υπηρετήσει σε ανώτερες θέσεις του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους.
 Εκπρόσωπος του Ross είπε ότι ο Υπουργός Εμπορίου δεν συνάντησε ποτέ τον γαμπρό του Πούτιν ή τους άλλους ιδιοκτήτες της Sibur και ότι δεν ήταν στο συμβούλιο της Navigator όταν ξεκίνησαν οι σχέσεις της με τη Sibur.
 Ο Ross αποσύρθηκε από ζητήματα που σχετίζονται με τη διεθνή ναυτιλία, είπε ο εκπρόσωπός του, και « έχει σε γενικές γραμμές υποστηρίξει τις κυρώσεις της (αμερικανικής) κυβέρνησης» σε ρωσικά νομικά πρόσωπα.
 Τα στοιχεία της διαρροής οδήγησαν, επίσης, σε άλλες αποκαλύψεις σχετικά με τους επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
 Ένα έγγραφο ανάμεσα στα νέα αρχεία βοήθησε το ICIJ και συνεργαζόμενα μέσα ενημέρωσης, έπειτα από αναζητήσεις σε δημόσια έγγραφα και στα Panama Papers, να φωτίσουν τις σχέσεις μεταξύ ενός ζεύγους χρηματοπιστωτικών εταιρειών που ανήκουν στο Κρεμλίνο και ενός Ρώσου δισεκατομμυριούχου που διαχειρίζεται σημαντικές επενδύσεις στο Twitter και στο Facebook.
 Το 2011, το επενδυτικό fund του μεγιστάνα στην τεχνολογία Yuri Milner ενήργησε ως ενδιάμεσος όταν μια από τις ρωσικές κυβερνητικές επιχειρήσεις, η τράπεζα VTB Bank, επένδυσε χωρίς τυμπανοκρουσίες 191 εκατομμύρια δολάρια στο Twitter. Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι μια θυγατρική εταιρεία του ενεργειακού κολοσσού Gazprom, που ελέγχεται από το Κρεμλίνο, χρηματοδότησε μια offshore που, μέσω της ιδιοκτησίας μίας συνδεδεμένης με τον Milner εταιρείας, κατείχε μετοχές του Facebook αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων λίγο πριν από την αρχική δημόσια προσφορά του κοινωνικού δικτύου το 2012.
 Πιο πρόσφατα, ο Milner επένδυσε 850.000 δολάρια στο Cadre, μια εταιρεία ακίνητης περιουσίας που ιδρύθηκε από τον γαμπρό του Trump και σύμβουλό του στον Λευκό Οίκο, τον Jared Kushner.
 Ο Milner είναι Ρώσος πολίτης που ζει στη Silicon Valley στην Καλιφόρνια. Οι δεσμοί του με το Twitter, το Facebook και την επιχείρηση του Kushner έχουν αποκαλυφθεί στο παρελθόν. Αλλά οι σχέσεις του με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Κρεμλίνου δεν ήταν γνωστές μέχρι σήμερα.
 Η VTB επιβεβαίωσε είχε χρησιμοποιήσει το fund για να κάνει την επένδυσή της στο Twitter. Εκπρόσωπο του Facebook και του Twitter είπαν ότι εξετάσει προσεκτικά τις επενδύσεις του Milner.
 Σε συνέντευξή του, ο Milner δήλωσε ότι δεν γνώριζε οποιαδήποτε πιθανή ανάμειξη της θυγατρικής της Gazprom σε καμία από τις συμφωνίες του και ότι καμία από τις επενδύσεις του δεν σχετίζεται με την πολιτική. Είπε, επίσης, ότι χρησιμοποίησε δικά του κεφάλαια στην επένδυση που σχετίζεται τον Kushner.
 Στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος των ΗΠΑ, η προκάτοχος του Ross, πρώην υπουργός Εμπορίου Penny Pritzker, είχε δεσμευθεί να πουλήσει τις συμμετοχές της σε επενδύσεις για να αποφύγει συγκρούσεις συμφερόντων, αφού ανέλαβε τη θέση της στο Υπουργικό Συμβούλιο του Barack Obama. Τα αρχεία δείχνουν ότι λίγο αφού έλαβε την επιβεβαίωση της Γερουσίας τον Ιούνιο του 2013 (για την τοποθέτησή της στη θέση της υπουργού), η Pritzker μεταβίβασε τα συμφέροντά της σε δύο offshore στις Βερμούδες, σε μια εταιρεία που χρησιμοποιούσε την ίδια διεύθυνση αλληλογραφίας με την ιδιωτική της επιχείρηση επενδύσεων στο Σικάγο. Επιπλέον αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία «ανήκε σε trust που ενεργούν προς όφελος των παιδιών της Penny Pritzker», σύμφωνα με τα αρχεία της Appleby. Αυτές οι μεταφορές ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στα ομοσπονδιακά πρότυπα ηθικής για εκποίηση, σύμφωνα με τον Lawrence Noble, ειδικό σε θέματα ηθικής και δεοντολογίας.
 Χορηγοί του Ρεπουμπλικανικού και Δημοκρατικού κόμματος εμφανίζονται επίσης στα αρχεία των offshore. Τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που ελέγχονται από τον χορηγό των Δημοκρατικών George Soros, τον δισεκατομμυριούχο που ασχολείται με hedge funds, χρησιμοποιούν την Appleby για να διαχειριστούν ένα δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης σε εταιρεία που ασχολείται με την αντασφάλιση, δηλαδή την ασφάλιση των ασφαλιστικών εταιρειών. Η φιλανθρωπική του οργάνωση, τo Open Society Foundations, είναι ένας εκ των δωρητών του ICIJ.
 Ο Soros αρνήθηκε να σχολιάσει και η Pritzker δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.
 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 Όταν η Appleby δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα μερικών από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, παρέχει νομική βοήθεια σε επιχειρήσεις που επιδιώκουν να μειώσουν τους φόρους τους στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται. Η Appleby δεν είναι φορολογικός σύμβουλος, αλλά η εταιρεία παίζει ρόλο σε φορολογικούς σχεδιασμούς που χρησιμοποιούνται από εταιρείες σε όλο τον κόσμο.
 Εκτός από διεθνείς τράπεζες όπως η Barclays, η Goldman Sachs και η BNP Paribas, μεταξύ των ελίτ πελατών της Appleby είναι ο ιδρυτής ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους κατασκευών στη Μέση Ανατολή, ο όμιλος Saad Group και η ιαπωνική εταιρεία που διαχειρίζεται τον προβληματικό πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα.
 Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι η πιο κερδοφόρα εταιρεία της Αμερικής, η Apple Inc, έψαχνε σε Ευρώπη και Καραϊβική να βρει έναν νέο φορολογικό καταφύγιο μετά από έρευνα της Γερουσίας των ΗΠΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός είχε αποφύγει να πληρώσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους, μεταφέροντας κέρδη σε ιρλανδικές θυγατρικές.
 Σε ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, οι δικηγόροι της Apple ζήτησαν από την Appleby να επιβεβαιώσει εάν μια πιθανή μετακίνηση σε έναν από έξι παράκτιους φορολογικούς παραδείσους θα επέτρεπε σε μια ιρλανδική θυγατρική να «διεξάγει δραστηριότητες διαχείρισης… χωρίς να υπόκεινται σε φορολογία σε αυτές τις δικαιοδοσίες». Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της εταιρικής αναδιοργάνωσης, αλλά δήλωσε στο ICIJ ότι εξήγησε τις νέες ρυθμίσεις στις κυβερνητικές αρχές και ότι οι αλλαγές δεν μείωσαν τους φόρους που πληρώνει.
 Τα αρχεία αποκαλύπτουν επίσης πώς οι μεγάλες εταιρείες περικόπτουν τους φόρους τους δημιουργώντας offshore για να διατηρούν άυλα περιουσιακά στοιχεία όπως είναι ο σχεδιασμός του λογότυπου «Swoosh» της Nike και τα πνευματικά δικαιώματα σχεδιασμού όσον αφορά εμφυτεύματα στήθους σιλικόνης.
 Ένας από τους κορυφαίους πελάτες της Appleby ήταν η Glencore, η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας πρώτων υλών και αγαθών στον κόσμο. Έγγραφα της διαρροής περιέχουν σε βάθος δεκαετιών, έγγραφα συμφωνιών, ηλεκτρονική αλληλογραφία και δανειοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων για να τρέξουν πρότζεκτ στη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία.
 Η Glencore ήταν τόσο σημαντικός πελάτης που κάποτε είχε το δικό της δωμάτιο στα γραφεία της Appleby στις Βερμούδες.
 Πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας αναφέρουν πώς οι εκπρόσωποι της Glencore στηρίχθηκαν στον Daniel Gertler, Ισραηλινό επιχειρηματία με φίλους υψηλού επιπέδου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, για τη σύναψη συμφωνίας για ένα πολύτιμο ανθρακωρυχείο. Η Glencore προσέφερε εκατομμύρια σε μια εταιρεία, η οποία θεωρείται ότι ανήκει στον Gertler, και η οποία περιγράφεται σε μια έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ως «αγωγός δωροδοκίας». Οι Gertler και Glencore δεν κατονομάζονταν στην έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
 Η Glencore δήλωσε ότι οι έλεγχοι όσον αφορά τον Gertler ήταν «εκτεταμένοι και λεπτομερείς». Η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης «δεν αποτελεί απόδειξη για οτιδήποτε εναντίον του κ. Gertler» δήλωσαν οι δικηγόροι του, προσθέτοντας ότι εκείνος «απορρίπτει απολύτως τυχόν ισχυρισμούς περί παρατυπίας ή εγκληματικότητας». Δεν χορηγήθηκαν δάνεια με ακατάλληλο τρόπο ή για ακατάλληλους σκοπούς, δήλωσαν οι δικηγόροι του Gertler.
 ΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΩΝ OFFSHORE
 Η βιομηχανία των offshore εταιρειών είναι ένας παγκόσμιος λαβύρινθος που περιβάλλει τον κόσμο των λογιστών, των τραπεζιτών, των διαχειριστών κεφαλαίων, των δικηγόρων και των μεσαζόντων που πληρώνονται για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πλουσίων και αυτών που έχουν καλές διασυνδέσεις.
 Η Appleby, για παράδειγμα, είναι ένας σύνδεσμος σε μια αλυσίδα υπεράκτιων εταιρειών που βοήθησαν αστέρες του αθλητισμού, Ρώσους ολιγάρχες και κυβερνητικούς αξιωματούχους να αγοράσουν τζετ, γιοτ και άλλα είδη πολυτελείας. Οι ειδικοί σε θέματα offshore βοήθησαν τους Arkady και Boris Rotenberg, δύο Ρώσους δισεκατομμυριούχους και παιδικούς φίλους του προέδρου Putin, να αγοράσουν αεροσκάφος αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων το 2013. Οι Αρχές των ΗΠΑ ενέταξαν τους Rotenberg το 2014 στη λίστα κυρώσεων για την υποστήριξή τους στα «σχέδια του Πούτιν» και για συμβάσεις που έκλεισαν «μέσω της ρωσικής κυβέρνησης». Η Appleby έκοψε τους δεσμούς της με τους αδελφούς Rotenberg, αλλά, σε μια περίπτωση έλαβε έγκριση από την κυβέρνηση της Νήσου Μαν, σχεδόν δύο χρόνια μετά την επιβολή κυρώσεων, να προχωρήσει στην καταβολή τελών για τη διατήρηση μιας από τις εταιρείες των αδελφών στο μητρώο επιχειρήσεων. Οι Rotenberg δεν απάντησαν στα αιτήματα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung για σχόλια.
 Οι πελάτες εκτιμούν την Appleby για την εμπειρία, την αποτελεσματικότητα και το παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών. Άλλωστε έχει κερδίσει επανειλημένα τον τίτλο της «Offshore Δικηγορικής Εταιρείας της Χρονιάς».
 Ωστόσο, τα αρχεία δείχνουν επίσης ότι ακόμη και ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια της υπεράκτιας βιομηχανίας έχει κρυφές ελλείψεις: όπως είναι η αποδοχή αμφισβητούμενων πελατών και η αποτυχία παρακολούθησης χρηματικών ροών ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
 Οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές Αρχές στις Βερμούδες επέβαλαν πρόστιμο στο trust της Appleby για παράβαση κανόνων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με εμπιστευτική συμφωνία του 2015 ανάμεσα στην Appleby και τη ρυθμιστική Αρχή. Φέτος, η Appleby συμβιβάστηκε πληρώνοντας 12,7 εκατομμύρια δολάρια σε μήνυση που είχε γίνει εις βάρος της στον Καναδά, στην οποία νοσηλευτές, πυροσβέστες και αστυνομικοί την κατηγορούσαν ότι διαχειριζόταν χρήματα για λογαριασμό ενός πελάτη της που σχεδίασε ένα φερόμενο σύστημα φοροαποφυγής. Η Appleby και ο υποτιθέμενος εγκέφαλος δεν παραδέχθηκαν αδικοπραγία.
 Παρουσιάσεις PowerPoint που προετοιμάζονταν από έναν υπάλληλο της Appleby και άλλα έγγραφα παραθέτουν παραδείγματα αμφισβητούμενων προσώπων που έγιναν πελάτες της δικηγορικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων ενός διεφθαρμένου Πακιστανού αξιωματούχου, δύο παιδιών του διαβόητου δικτάτορα της Ινδονησίας Suharto και ενός φερόμενου εμπόρου «διαμαντιών αίματος». Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Appleby ανέφερε γρήγορα τις υποψίες της σχετικά με τις δραστηριότητες των πελατών στις Αρχές, όπως απαιτείται από τον νόμο. Σε άλλες περιπτώσεις, οι αμφισβητούμενοι πελάτες παρέμειναν πελάτες για χρόνια.
 Η Appleby ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι έχει δεσμευτεί να ανταποκριθεί στα πρότυπα των ρυθμιστικών Αρχών. Η Appleby παρέχει συμβουλές στους πελάτες «για νόμιμους και θεμιτούς τρόπους ώστε να επιχειρούν», ανέφερε η δικηγορική εταιρεία και προσέθεσε ότι δεν ανέχεται την παράνομη συμπεριφορά.
 «Είναι αλήθεια ότι δεν είμαστε αλάνθαστοι», δήλωσε η Appleby. «Όταν διαπιστώνουμε ότι έχουν συμβεί λάθη, ενεργούμε γρήγορα για να τα διορθώσουμε».
 Ο Adrian Alhassan, πρώην προϊστάμενος συμμόρφωσης της Appleby στις Βερμούδες (ενός τμήματος που έχει ως έργο την διασφάλιση της νομικής και ηθικής ακεραιότητας της εταιρείας), δήλωσε στο ICIJ ότι, αν κάποιος είναι «ταγμένος» να παραβεί τους νόμους, δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει ένας πάροχος υπεράκτιων υπηρεσιών (για να τον σταματήσει). «Δεν πρόκειται για το FBI» είπε. Εάν η δικηγορική εταιρεία ξόδευε χρόνια να κάνει έρευνα για τους πελάτες της, δεν θα «έκανε καμία δουλειά».
 «Είναι σαν να καθαρίζεις μια παραλία» υποστήριξε ο Alhassan σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Αν λέτε ότι την έχετε καθαρίσει, στο τέλος της ημέρας μπορείτε πραγματικά να πείτε ότι έχετε απομακρύνει όλα τα φύκια;»
 Η ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ
 Οι νόμοι που ενισχύουν την μυστικότητα των φορολογικών παραδείσων προσελκύουν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές και να τοποθετήσουν τον πλούτο τους μακριά από τις ανακριτικές και φορολογικές αρχές.
 Τα έγγραφα από εταιρικά μητρώα σε 19 τέτοιες δικαιοδοσίες αποκαλύπτουν εταιρικά ονόματα, διευθυντές και πραγματικούς ιδιοκτήτες εταιρειών που δημιουργήθηκαν σε πολλά από τα πιο πολυάσχολα offshore καταφύγια του πλανήτη.
 Τα έγγραφα προέρχονται από προμαχώνες οικονομικού απορρήτου υψηλού και χαμηλού προφίλ, όπως οι Νήσοι Μάρσαλ, ο Λίβανος και μια χώρα στην Καραϊβική, η οποία πρόσφατα επλήγη από τυφώνες, ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις. Ορισμένα αρχεία δικαιοδοσιών είναι διαθέσιμα στο κοινό αλλά είναι αδύνατο να αναζητηθούν βάσει ονομάτων φυσικών προσώπων. Άλλοι, όπως το μητρώο των Νήσων Κέιμαν, χρεώνουν περισσότερα από 30 δολάρια για μια σελίδα που παρέχει μόνο βασικές πληροφορίες. Έξι μητρώα δεν κάνουν διαθέσιμες τις πληροφορίες τους στο διαδίκτυο.
 Τα αρχεία της διαρροής περιλαμβάνουν περισσότερες από χίλιες εγγραφές από την Αντίγκουα και τη Μπαρμπούντα, μια χώρα της Καραϊβικής που δεν παρέχει online εταιρικές πληροφορίες και περισσότερα από 600.000 έγγραφα από το ηλεκτρονικό μητρώο των Μπαρμπέιντος, το οποίο δεν περιλαμβάνει ονόματα μετόχων ή διευθυντών.
 Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας ή και περισσότερο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμοί έχουν πιέσει τους φορολογικούς παραδείσους να μεταρρυθμίσουν τους νόμους τους και να απαιτήσουν οι υπεράκτιοι μεσάζοντες να ελέγχουν επιθετικά τους πελάτες τους. Η πρόοδος ήταν αργή, λένε οι ειδικοί, τόσο λόγω των προκλήσεων της αλλαγής πρακτικών σε έναν μεγάλο αριθμό δικαιοδοσιών, όσο και επειδή ισχυροί άνθρωποι και μεγάλες εταιρείες επωφελούνται από το υπεράκτιο σύστημα.
 Αυτό συμβαίνει εις βάρος των πολλών – μετατοπίζοντας τα βάρη της φορολόγησης στους μεσαίου εισοδήματος φορολογούμενους και παρέχοντας στις πολυεθνικές εταιρείες πλεονέκτημα έναντι των μικρότερων ανταγωνιστών. Εκεί που πονάει περισσότερο είναι στα κράτη που αγωνίζονται να παρέχουν τα βασικά στους κατοίκους τους.
 Στη Δυτική Αφρική, αξιωματούχοι της Μπουρκίνα Φάσο, οι οποίοι παρακολουθούν τις φορολογικές πληρωμές των μεγαλύτερων εταιρειών που δραστηριοποιούνται εκεί, εργάζονται στριμωγμένοι σε μικρά γραφεία με χαλασμένα κλιματιστικά. Η Μπουρκίνα Φάσο είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη. Κατά μέσον όρο, ένας πολίτης κερδίζει λιγότερα ετησίως από ό,τι ο ιδιοκτήτης μιας υπεράκτιας εταιρείας στις Βερμούδες καταβάλλει για τέλη εγγραφής στο μητρώο. Οι φορολογικές Αρχές της Μπουρκίνα Φάσο ζήτησαν 29 εκατομμύρια δολάρια για μη καταβληθέντες φόρους και πρόστιμα από την Glencore, τη 16η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο και σημαντικό πελάτη της Appleby. Η Glencore διαμαρτυρήθηκε και το ποσό μειώθηκε σε 1,5 εκατομμύρια δολάρια.
 Βοηθώντας τους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι μέσω «υπεράκτιων ελιγμών» δεν «ευνοεί την ευημερία» δήλωσε η Harrington, καθηγήτρια της Σχολής Επιχειρήσεων της Κοπεγχάγης. «Όταν οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, επειδή κάποιοι πλούσιοι άνθρωποι δεν πληρώνουν το δίκαιο μερίδιο των φόρων τους» ανέφερε.
 «Δεν θα πρέπει να διαφεύγει από τους διαχειριστές πλούτου και τους εμπλεκόμενους στην υπεράκτια βιομηχανία ότι φτάνουμε στα επίπεδα ανισότητας και αδικίας της Γαλλικής Επανάστασης» κατέληξε η Harrington.
Paradise Papers ( Full Version) : https://youtu.be/itggShyqgow .-
~ Κείμενο από τους: Will Fitzgibbon, Michael Hudson, Marina Walker Guevara, Scilla Alecci, Richard H.P. Sia, Gerard Ryle, Emilia Diaz-Struck, Martha Hamilton, Simon Bowers, Hamish Boland-Rudder, Sasha Chavkin, Spencer Woodman, Ryan Chittum, Mar Cabra, Rigoberto Carvajal, Matt Caruana-Galizia, Cecile Schilis-Gallego, Pierre Romera, Julien Martin, Dean Starkman, Tom Stites, Manuel Villa, Amy Wilson-Chapman, Miguel Fiandor Gutiérrez, Yacouba Ladji Bama, Delphine Reuter, Petra Blum, Harvey Cashore, Frederik Obermaier, Bastian Obermayer, Vanessa Wormer, Hilary Osborne, Frédéric Zalac, Oliver Zihlmann.

***   H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στην Αμαλιάδα! Όλη η ΗΛΕΙΑ θα είναι εκεί...
 
~ Έτοιμος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, να ενημερώσει τους πολίτες, με ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς όμως αυτό να μη σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11 στην ΑΜΑΛΙΑΔΑ, στις 18,00 στο Δημαρχείο (Φιλικής Εταιρείας 6)
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/11 στον ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στις 18:00, στο δημαρχείο Λαγκαδά (Παπαγεωργίου 2)
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11 στην ΑΘΗΝΑ, στις 18:00, στο Ξενοδοχείο OSCAR (Φιλαδελφείας 25 - κοντά στον σταθμό Λαρίσης)
Βίντεο :
Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στον Γ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ 28/09/2017:
Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 01/11/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ:  https://youtu.be/7CfyJocMFPE  .-
Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟN ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ - ΣΚΑΪ 28/10/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ: https://youtu.be/2x47uKJ13z8 .-
Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΥΣ ΣΚΑΪ 18/10/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  :  https://youtu.be/XTpX5Qc62qU .-

***  ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! Τα "βρήκαν" η Χρυσή Αυγή με τους Πακιστανούς...
 
~ Εάν δεν το βλέπαμε με τα μάτια μας δεν θα το πιστεύαμε. Κι όμως, η Χρυσή Αυγή έκανε δηλώσεις μετανοίας προς το Πακιστάν για τα όσα έχουν πράξει εναντίον ανθρώπων από τη χώρα αυτή.
Χθες σας ενημερώσαμε για τη συνάντηση Μιχαλολιάκου με τον Πακιστανό πρέσβη όπου μίλησαν για όλα τα θέματα (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).
Σήμερα δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος να παραβρίσκεται σε εκδήλωση της Πακιστανικής πρεσβείας μετά από την οποία είπε εκπληκτικά πράγματα.
Ο κ. Παναγιώταρος μίλησε για “παρεξηγήσεις” μεταξύ των δύο πλευρών και μάλιστα μίλησε για κοινές πολιτιστικές ρίζες των δύο λαών λόγω του πνεύματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 Δείτε και κρίνετε τα όσα είπε ο βουλευτής της Χ.Α.:ΤΑ ΒΡΗΚΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ! ,
https://youtu.be/ajZY70-v67s .- {Βγηκαν τα υπαλληλάκια του Μιχαλολιακου να πουν οτι δεν βρεθηκαν στην Πακιστανικη Πρεσβεια. Ιδου η αποδειξη, το ΒΙΝΤΕΟ, που αποδεικνύει οτι η συναντηση εγινε την πρεσβεια του ΠΑΚΙΣΤΑΝ και δε ηταν μονο μια αλλα περισσότερες, για να δοθούν "διευκρινίσεις" απο πλευρας ΧΑ και να λυθουν οι "παρεξηγησεις", οπως λεει ο Παναγιωταρος! Μαλιστα παρών στις συναντησεις δεν ηταν μονο Μιχαλολιάκος και Παναγιωταρος, αλλά και άλλος βουλευτης που υποδυεται τον "δελφινο" και κοροιδευεκι τον κοσμο του πατριωτικου/εθικιστικου χωρου. Αλλα θα μιλησουμε και γι' αυτον στην ωρα του. Προς το παρον απολαυστε το βιντεο και ... ψιτ υπαλληλάκια του Μιχαλολιακου, ερχονται κι αλλα!!!} .-

***  Εικόνες ΣΟΚ! ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ...
 
~ Τι στιγμή που υπερηφανευόμαστε για τον πολιτισμό μας και τα αρχαία μας, έρχονται εικόνες όπως αυτές που ακολουθούν για να προκαλέσουν αλγεινή εντύπωση.
Όπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο οι φωτογραφίες είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου 2017 και δημοσιεύτηκαν εχθές. Μέχρις στιγμής δεν έχουν διαψευστεί από κάποιον αρμόδιο. Τραβήχτηκαν στην Μεγαλόπολη στην περιοχή Τραπεζούντα.





~  Φυσικά το θέμα δεν είναι τα αιγοπρόβατα που βόσκουν χωρίς τσοπάνη. Μπορεί απλά να έφυγαν από το μαντρί τους. Περίφραξη ο χώρος δεν έχει; Mπορεί να πάει ο οποιοσδήποτε και να πάρει οτιδήποτε;
H περίφραξη των αρχαίων.

Έτσι φαίνεται…

***  Η Ουγγαρία ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Στελέχη της Ε.Ε. ΠΡΟΩΘΟΥΝ τον Σόρος! Μεταξύ αυτών και Έλληνες .....
 
~ Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα κοινό δίκτυο του γνωστού δισεκατομμυριούχου Τζόρτζ Σόρος και του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Ο ίδιος ο Σόρος έχει δημιουργήσει μια λίστα με όσα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου στηρίζουν επισήμως τις θέσεις της “Ανοιχτής Κοινωνίας” που προωθεί την παγκοσμιοποίηση, τα ανοιχτά σύνορα και τη διάλυση των εθνών.
Όπως αποκάλυψε η Ουγγρική κυβέρνηση δεν είναι μόνο ο Σόρος που προσπαθεί να διαλύσει την Ευρώπη, αλλά υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε. τα οποία στηρίζουν τους σχεδιασμούς του.
Μεταξύ αυτών είναι και ο πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και πολλοί Έλληνες ευρωβουλευτές.
Δείτε:






***  Έτσι αντιμετωπίζουν το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ σοβαρές χώρες! Όχι σαν κι εμάς... (ΣΤΟΙΧΕΙΑ)
 
~ Μείωση των επιδομάτων στους λαθροεισβολείς προανήγγειλε η δικομματική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί σύντομα στην Αυστρία, όπως σας ενημερώσαμε σήμερα το μεσημέρι (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).
Αυτά κάνουν οι σοβαρές κυβερνήσεις και μάλιστα σε μια χώρα σαν την Αυστρία η οποία δεν έχει οικονομικά προβλήματα, ούτε την κρίση που έχει η Ελλάδα.
Εδώ όμως συνεχίζουμε να μοιράζουμε επιδόματα στους λαθρομετανάστες που κάνουν αιτήσεις για άσυλο, και ανεξαρτήτως εάν το δικαιούνται, παίρνουν επιδόματα από τον ΟΑΕΔ, για θέρμανση και πολλά άλλα.
Δείτε εδώ χαρακτηριστικά τι επιδόματα λαμβάνουν όλοι όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας:

Σοβαρές χώρες σαν την Αυστρία κοιτάνε πρώτα να ζει καλά ο λαός τους, στην Ελλάδα συνεχίζουμε να μοιράζουμε τα δανεικά στους εισβολείς...

***  Κυνηγετικός τουρισμός 
Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται ακόμα και υπερβολικό, όμως ο κυνηγετικός τουρισμός είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο διεθνώς, με πιστούς οπαδούς, που δεν διστάζουν να ξοδέψουν χιλιάδες ευρώ για να ικανοποιήσουν το πάθος τους.
Όπως θα διαβάσετε στις επόμενες σελίδες, ένας τέτοιος θησαυρός για τους λάτρεις του κυνηγιού είναι η νήσος Σαπιέντζα, την οποία δεν έχουμε αξιοποιήσει, ούτε αναδείξει όπως πρέπει.  Β.Β.

*** Ξεκινά νέος κύκλος του Εργαστηρίου Ανθοκομίας- Ανθοδετικής στο ΤΕΙ Πελοποννήσου 
Ένα από τα καινοτόμα εργαστήρια που λειτουργούν στο νομό μας, αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο, είναι αυτό του Εργαστηρίου Ανθοκομίας- Ανθοδετικής, που έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει ανθρώπους που ασχολούνται ή σκέφτονται να ασχοληθούν με την ανθοκομία.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2016 και από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι υπήρχε έλλειψη σε αυτόν τον τομέα, αφού οι αιτήσεις ήταν πάρα πολλές και από πολλούς νομούς.
Σκοπός του εργαστηρίου, εκτός των άλλων, είναι να υποστηρίξει την παροχή εκπαίδευσης στα αντικείμενα της Ανθοκομίας και της Ανθοδετικής και να παρέχει υπηρεσίες Δια Βίου Μάθησης σε ιδιώτες αυτοδύναμα ή σε συνεργασία με άλλα εργαστήρια ή φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  Εκδρομή και εκπαίδευση στην Ολλανδία
Αδιαμφισβήτητα «μητέρα» χώρα των ανθέων είναι η Ολλανδία. Έτσι αποφασίστηκε οι σπουδαστές του εργαστηρίου να μεταβούν εκεί, προκειμένου να δουν και να εκπαιδευτούν κατευθείαν στην πηγή των ανθέων.
Η εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε από 8 έως 13 Οκτωβρίου, ενώ συνδύασε την εκπαίδευση στην Ανθοδετική Τέχνη στο διεθνώς αναγνωρισμένο ινστιτούτο Boerma International Institute of Floral Design, με την επίσκεψη στις ολλανδικές ανθαγορές (FloraHolland) και σε εταιρείες χονδρικής.
 
*** Ξεκινά νέος κύκλος του Εργαστηρίου Ανθοκομίας- Ανθοδετικής στο ΤΕΙ Πελοποννήσου
 
Ένα από τα καινοτόμα εργαστήρια που λειτουργούν στο νομό μας, αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο, είναι αυτό του Εργαστηρίου Ανθοκομίας- Ανθοδετικής, που έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει ανθρώπους που ασχολούνται ή σκέφτονται να ασχοληθούν με την ανθοκομία.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2016 και από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι υπήρχε έλλειψη σε αυτόν τον τομέα, αφού οι αιτήσεις ήταν πάρα πολλές και από πολλούς νομούς.
Σκοπός του εργαστηρίου, εκτός των άλλων, είναι να υποστηρίξει την παροχή εκπαίδευσης στα αντικείμενα της Ανθοκομίας και της Ανθοδετικής και να παρέχει υπηρεσίες Δια Βίου Μάθησης σε ιδιώτες αυτοδύναμα ή σε συνεργασία με άλλα εργαστήρια ή φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  Εκδρομή και εκπαίδευση στην Ολλανδία
Αδιαμφισβήτητα «μητέρα» χώρα των ανθέων είναι η Ολλανδία. Έτσι αποφασίστηκε οι σπουδαστές του εργαστηρίου να μεταβούν εκεί, προκειμένου να δουν και να εκπαιδευτούν κατευθείαν στην πηγή των ανθέων.
Η εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε από 8 έως 13 Οκτωβρίου, ενώ συνδύασε την εκπαίδευση στην Ανθοδετική Τέχνη στο διεθνώς αναγνωρισμένο ινστιτούτο Boerma International Institute of Floral Design, με την επίσκεψη στις ολλανδικές ανθαγορές (FloraHolland) και σε εταιρείες χονδρικής.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στην εξαγωγική εταιρεία De Gooijer International B.V. (DGI), με την οποία συνεργάζονται και χονδρέμποροι στην Ελλάδα, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξαγωγών, στην οποία ξεναγήθηκαν τα μέλη της αποστολής και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία διακίνησης ανθέων.

Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα τα μέλη της αποστολής μάζεψαν εντυπώσεις και γνώσεις, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν είτε στις επόμενες συλλογικές δράσεις του εργαστηρίου είτε ατομικά στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.
  Οι επόμενες δράσεις
Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΤΕΙ, το Εργαστήριο Ανθοκομίας συνεχίζει τις καινοτόμες δράσεις του που αφορούν στην εκπαίδευση, την έρευνα και την προώθηση της ελληνικής ανθοπαραγωγής με στοχευμένες συνεργασίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επόμενες δράσεις τους, λοιπόν, είναι η συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, Καλαμάτας και η έναρξη του ΚΥΚΛΟΥ Ι – Βασικές Αρχές Ανθοδετικής Τέχνης την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου  (https://www.facebook.com/Floraldesignteipel/).
  Για πληροφορίες
και επικοινωνία με το Εργαστήριο
Τηλ: 2721045241, 6972854546
Email: adarras@teikal.gr, annakostriva@yahoo.gr, floralteipel@gmail.com
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***   Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο 
Στο κυνήγι της μικρότερης ουράς βρίσκονται οι πολίτες προκειμένου να εκδώσουν προσωποποιημένες «έξυπνες» κάρτες, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης δηλώνει ότι εντός του Νοεμβρίου θα λυθούν όλα τα προβλήματα και το θέμα θα κλείσει.
Ωστόσο οι συνεχείς δηλώσεις και ανακοινώσεις αντί να ξεμπλέκουν το κουβάρι δημιουργούν όλο και περισσότερες ανησυχίες. Εκεί που μια αρρυθμία λύνεται, πολλαπλά ζητήματα βγαίνουν στην επιφάνεια. «Το Βήμα της Κυριακής» επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα.
1. Υπάρχει διαθέσιμο ηλεκτρονικό εισιτήριο μιας διαδρομής; Από πότε καταργείται το χάρτινο εισιτήριο;
Από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα προμηθεύουν το κοινό και με εισιτήριο αξίας 1,40 ευρώ. Αργότερα, θα δοθεί δυνατότητα έκδοσης και μεμονωμένου μειωμένου εισιτηρίου 0,60 ευρώ για τους μη τακτικούς χρήστες των ΜΜΜ. Το χάρτινο εισιτήριο καταργείται πλήρως στις 15 Νοεμβρίου, ημερομηνία μέχρι την οποία όσοι έχουν χάρτινα εισιτήρια μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. Η δυνατότητα ανταλλαγής χάρτινων με ηλεκτρονικά εισιτήρια μετά το πέρας αυτού του χρονικού ορίου εξετάζεται.
2. Είναι επαναφορτιζόμενο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο;
Εκτός από τις ηλεκτρονικές κάρτες, επαναφορτίζεται και το ATHENA.TICKET μέσω των αυτόματων μηχανημάτων στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, καθώς και σε ορισμένες - κεντρικές για την ώρα - στάσεις της ΟΣΥ. Το πολλαπλό εισιτήριο φορτίζεται με το σύνολο των διαθέσιμων κομίστρων, δηλαδή μιας διαδρομής (1,40 ευρώ - από τη Δευτέρα), ημερήσιο (4,50 ευρώ), 5 διαδρομών (7 ευρώ), 5ήμερο (9 ευρώ), 10+1 διαδρομών (14 ευρώ), 3ήμερο τουριστικό (22 ευρώ), καθώς και τα εισιτήρια αεροδρομίου αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των 4,5 ευρώ. Για την αγορά ομαδικών εισιτηρίων εκδίδεται για τον καθένα δικό του εισιτήριο, αλλά επιβάλλεται να ταξιδεύουν όλοι μαζί.
3. Ως πότε ισχύουν οι χάρτινες μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών;
Η ισχύς των χάρτινων καρτών του Οκτωβρίου έχει παραταθεί ως και τη 15η Νοεμβρίου 2017. Ως τότε θα πρέπει να αντικατασταθούν με προσωποποιημένες «έξυπνες» κάρτες είτε στα ειδικά εκδοτήρια (ΤΕΚ) είτε με την κατάθεση ανοιχτού φακέλου. Οσοι έχουν καταθέσει μεν ανοιχτό φάκελο αλλά δεν έχουν παραλάβει ταχυδρομικώς την κάρτα ως την παραπάνω ημερομηνία θα πρέπει να μετακινηθούν αγοράζοντας ηλεκτρονικό εισιτήριο. Απαιτούνται κατά μέσο όρο 4 ημέρες για την αποστολή της προσωποποιημένης ATHENA.CARD.
4. Μετά τη 15η Νοεμβρίου θα εκδίδονται προσωποποιημένες «έξυπνες» κάρτες;
Ναι, αυτό που παύει στα μέσα Νοεμβρίου είναι η ισχύς της χάρτινης κάρτας με κουπόνι Οκτωβρίου.
5. Πώς θα μετακινούνται από 15 Νοεμβρίου οι κάτοχοι των υπόλοιπων χάρτινων καρτών, οι άνεργοι, τα ΑμεΑ και άλλες ειδικές κατηγορίες;
Οι χάρτινες τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες κάρτες δεν ακυρώνονται. Η απόφαση για την αντικατάστασή τους θα εκδοθεί με την ομαλοποίηση της κατάστασης, ως τότε οι κάτοχοί τους μετακινούνται κανονικά. Επίσης, ΑμεΑ, άνεργοι και άλλες ειδικές κατηγορίες (π.χ., σώματα ασφαλείας) θα μετακινούνται όπως μέχρι σήμερα, με την επίδειξη των σχετικών εγγράφων. Με τη σταδιακή ενεργοποίηση των πυλών, οι παραπάνω κατηγορίες θα διέρχονται από πύλες που θα παραμένουν ανοιχτές.
6 Ποια είναι η διαδικασία του ανοιχτού φακέλου;
Στην εναλλακτική διαδικασία για την αποφυγή της αναμονής, οι κάτοχοι μηνιαίας χάρτινης κάρτας μπορούν να καταθέσουν ανοιχτό φάκελο Α4 μέσα στον οποίο θα έχουν τοποθετήσει φωτοτυπία της υπάρχουσας κάρτας με το κουπόνι έτους 2017, φωτοτυπία εγγράφου πιστοποίησης του ΑΜΚΑ, πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου/ταυτότητας και το εκτυπωμένο QR Code που εκδίδεται από το www.athenacard.gr. Οι φοιτητές θα πρέπει ακόμη να συμπεριλάβουν φωτοτυπία ισχύουσας ακαδημαϊκής ταυτότητας. Η διαδικασία αφορά και στους άνω των 65 ετών. Στο εξωτερικό του φακέλου θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία αποστολής και αυτός κατατίθεται σε όλα τα εκδοτήρια των σταθμών μετρό και τρένου. Το αντίτιμο δεν καταβάλλεται επί τόπου, αλλά φορτίζεται μετά την παραλαβή.
7. Μπορώ να εκδώσω διαδικτυακά την προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα;
Αν και «έξυπνο» το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας δεν γίνεται διαδικτυακά. Αν και αυτό προβλεπόταν στον σχεδιασμό του ΟΑΣΑ, ετέθησαν ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Υστερα από γνωμοδότηση της αρμόδιας αρχής, καθιερώθηκε η αυτοπρόσωπη παρουσία στα εκδοτήρια. Ανάμεσα στο υπουργείο και στην ΑΠΔΠΧ ανταλλάχθηκαν «πυρά» τις τελευταίες ημέρες για την ερμηνεία της εν λόγω απόφασης. Παράθυρο για ενεργοποίηση της διαδικασίας ανοίγει η επαναφορά του αιτήματος από τον ΟΑΣΑ προς την Αρχή για διευκρινίσεις επί της αρχικής του πρότασης.
8. Πώς φορτίζεται και πώς ενεργοποιείται η ATHENA.CARD;
Η προσωποποιημένη ATHENA.CARD φορτίζεται στα αυτόματα μηχανήματα που βρίσκονται σε όλους τους σταθμούς μετρό, ηλεκτρικού, τραμ και στα εκδοτήρια της ΟΣΥ, καθώς και στο www.athenacard.gr. Η φόρτιση γίνεται με όλα τα προϊόντα κομίστρου κανονικής ή μειωμένης αξίας - συμπεριλαμβανομένων και αυτών του αεροδρομίου - αλλά και με χρηματική αξία ως 50 ευρώ. Η ενεργοποίηση της κάρτας γίνεται με την πρώτη επικύρωση, ως αποτέλεσμα, π.χ., το μηνιαίο κόμιστρο ισχύει για 30 ημέρες, οποτεδήποτε κι αν ενεργοποιηθεί.
9. Μπορώ να φορτίσω την ATHENA.CARD μου με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα;
Προσώρας τα αυτόματα μηχανήματα δεν δέχονται κάρτες, όπως δεν δέχονται και χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Φόρτιση με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα διατίθεται στο www.athenacard.gr. Εκτιμάται ότι ως το τέλος του μήνα θα ενεργοποιηθούν σταδιακά τα ειδικά μηχανήματα POS με τα οποία έχουν ήδη εφοδιαστεί περί τα 200 περίπτερα και σημεία πώλησης, ενώ θα διατεθούν ακόμα 400.
10. Σκανάρω το ηλεκτρονικό εισιτήριο ή κάρτα και στην επιβίβαση και στην αποβίβαση;
Στους σταθμούς που διαθέτουν ηλεκτρονικές πύλες (ακόμα και τώρα που δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία) επικυρώνουμε στην είσοδο και στην έξοδο, αλλιώς δεν θα ανοίγουν οι πύλες. Σε λεωφορεία και τρόλεϊ μόνο στην επιβίβαση. Επίσης, το «έξυπνο» σύστημα του ATHENA.TICKET εξασφαλίζει ότι όσες φορές κι αν επικυρώσουμε εντός 90 λεπτών χρεώνεται μόνο ένα εισιτήριο (1,40/0,60 ευρώ), όπως ισχύει και σήμερα. Στην οθόνη του επικυρωτικού εμφανίζεται ο υπολειπόμενος χρόνος για τη λήξη του.
11. Πότε «κλείνουν» οι πύλες στους σταθμούς;
Εντός του Νοεμβρίου θα αρχίσει το σταδιακό κλείσιμο των ηλεκτρονικών πυλών. Για τις κατηγορίες επιβατών που αναφέρθηκαν παραπάνω θα διατηρηθούν ανοιχτές πύλες.  Κλώντζα Ολγα   in.gr

***  Τσακώνα- Καλό Νερό: Χωράει άλλους αυτοκινητόδρομους η Πελοπόννησος; 
Όταν τον Απρίλιο η Ολυμπία Οδός "απελευθερώθηκε" από τα δεσμά της και ο αυτοκινητόδρομος άνοιξε, όλοι ανακουφιστήκαμε. Ένας δρόμος-πληγή που κυριολεκτικά σε ταλαιπωρούσε για χρόνια. Με αυτό τον, μάλλον δραματικό τρόπο, καλύφθηκε όλη η βόρεια ακτή της Πελοποννήσου. Από το 2016 ολοκληρώθηκε και ο Αυτοκινητόδρομος Μορέας που καλύπτει τη διαδρομή Κόρινθος-Καλαμάτα και τον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη. Οι 2 αυτοί μεγάλοι άξονες σε λίγα χρόνια θα πλαισιωθούν και από την φυσική επέκταση της Ολυμπίας Οδού με το τμήμα Πάτρα-Πύργος.
Το πρώτο ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι αν στην Πελοπόννησο υπάρχει χώρο και δυνατότητα για νέα κατασκευή αυτοκινητόδρομου. Μιλάμε για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, για το οδικό κύκλωμα της Μεσσηνίας ή ενδεχομένως και για τον άξονα Σπάρτη-Γύθειο.
Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας για οτιδήποτε από τα παραπάνω φαντάζει μάλλον ως ουτοπία. Ακόμα ένα ζήτημα είναι πως η Πελοπόννησος οδικά αναγκαστικά καταλήγει σε λιμάνια. Κόρινθος, Πάτρα, Καλαμάτα, Κυλλήνη καλύφθηκαν ή θα καλυφθούν από τους υπάρχοντες άξονες. Ακόμα και με πληθυσμιακά κριτήρια, όλη η Πελοπόννησος δεν ξεπερνά το 1 εκατομμύριο κατοίκους και στην κουβέντα για τα οδικά έργα, ο παράγοντας αυτός πέφτει ως μία από τις απαιτήσεις μιας και δεν δημιουργούνται ροές. Με βάση τα παραπάνω, δεν φαίνεται λοιπόν πιθανόν να έχουμε συνέχεια στην υπόθεση των αυτοκινητόδρομων.
Σε όποια έργα γίνουν από εδώ και μπρος, μιλάμε για δημόσια έργα που σημαίνει μετά δυσκολία στη συντήρηση τους. Μαζεύοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία και αποδεχόμενοι ότι πρέπει να συνεχίσουν σε ένα βαθμό οι αναβαθμίσεις του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, φαίνεται να οδηγούμαστε στη λύση της κατασκευής οδών ταχείας κυκλοφορίας που βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους.
Βέβαια, ακόμα και για αυτά τα έργα, όπως το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα η εξεύρεση πόρων έστω και σαν οδό ταχείας κυκλοφορίας, θα είναι μία υπόθεση-πρόκληση λόγω έλλειψης κονδυλίων. Αυτό θα είναι και το μεγάλο ερώτημα της επόμενης πενταετίας. Η Πελοπόννησος τελείωσε με τα οδικά της έργα ή θα έχει και συνέχεια. Πηγή: ypodomes.com

***  Επτά Έλληνες πρωθυπουργοί που πέθαναν στη ψάθα

~ Έζησαν λιτά, χάρισαν περιουσίες και «έφυγαν» πάμφτωχοι.
Μπορεί τη σημερινή εποχή να κυριαρχεί η γενική καχυποψία για τους πολιτικούς και πόσους από αυτούς βάζουν το… χέρι στο μέλι, αλλά υπήρξαν κάποιοι στο παρελθόν, ακόμη και πρωθυπουργοί, που πέθαναν πάμφτωχοι, είτε γιατί χάρισαν την περιουσία τους είτε γιατί επέλεξαν σε όλη τους τη ζωή ένα λιτό τρόπο διαβίωσης.
Ιωάννης Καποδίστριας




Ανδρέας Λόντος
andreas_x_lontos
Ο εκ των πρωταγωνιστών της επανάστασης του 1821 Ανδρέας Λόντος, πρώην μεγαλοκτηματίας έδωσε στον εθνικό αγώνα μεγάλο τμήμα της περιουσίας του. Έφτασε στη θέση του υπουργού Εσωτερικών και μοίρασε τα χρήματά του και τη σύνταξη που λάμβανε ως στρατηγός σε πρώην συναγωνιστές του. Τα τελευταία του χρόνια ζούσε πάμφτωχος, ξεπουλώντας τα τελευταία του υπάρχοντα, ενώ το 1846 αυτοκτόνησε.
Τα παραδείγματα από πρώην πρωθυπουργός που «έφυγαν» δίχως να έχουν περιουσία είναι πολλά από την ελληνική ιστορία.
Ζηνόβιος Βάλβης
vlcsnap-2011-04-12-11h08m33s185
Ο Ζηνόβιος Βάλβης, που έκανε δύο θητείες ως πρωθυπουργός, ζούσε αρκετά λιτά και είχε τη συνήθεια να ντύνεται με κάπα τσοπάνου. Πέθανε πάμφτωχος το 1872 και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη.
Επαμεινώντας Δεληγιώργης
ceb5cf80ceb1cebcceb5ceb9cebdcf8ecebdceb4ceb1cf82-ceb4ceb5cebbceb7ceb3ceb9cf8ecf81ceb3ceb7cf82-1829-1879
Το ίδιο φτωχός έφυγε από τη ζωή το 1879 ο εξάκις πρωθυπουργός Επαμεινώντας Δεληγιώργης. Την επόμενη της κηδείας του η Πολιτεία χορήγησε στην οικογένειά του σύνταξη 500 δραχμών το μήνα, για να μην πεινάσουν τα παιδιά του.
Χαρίλαος Τρικούπης
 
Φτωχότερος από ότι μπήκε στην πολιτική έφυγε και ο επτάκις πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης. Είχε αναγκαστεί να πουλήσει σχεδόν ολόκληρη την πατρική του περιουσία, ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του έμενε σε νοικιασμένο σπίτι.
Γεώργιος Καφαντάρης
1e23-021
Ανάλογη στάση κράτησε και ο Γεώργιος Καφαντάρης, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός το 1924. Όταν μάλιστα πληροφορήθηκε ότι κάποιος πολιτικός μηχανικός θέλησε να του παραχωρήσει δωρεάν κάποιο σπίτι για να μείνει, καθώς γνώριζε τα οικονομικά και προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αρνήθηκε κατηγορηματικά, δηλώνοντας «πού ξέρω τι αξιώσεις θα προβάλει και τι θέματα θα έχει να επιλύσει για να προτείνει τέτοιο πράγμα». Χρειάστηκε να κάνει συμβολαιογραφικό έγγραφο ο πολιτικός μηχανικός, στο οποίο δήλωνε ρητά ότι δεν θα προβάλει καμία αξίωση, για να γίνει τελικά δεκτή η δωρεά του.
Νικόλαος Πλαστήρας
 
Τέλος, ο Νικόλαος Πλαστήρας έμεινε στην ιστορία ως φτωχός πρωθυπουργός, για τον λιτό τρόπο ζωής του. Απαγόρευε στους συγγενείς του να χρησιμοποιούν το όνομά του για δικό τους όφελος έμενε στο νοίκι, ενώ αρνήθηκε να βάλει τηλέφωνο φωνάζοντας «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται και εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».
Μάλιστα, είχε επιστρέψει ένα χρυσό στυλό που του είχε στείλει ο εκδότης Δημήτρης Λαμπράκης, ενώ στο σπίτι του κοιμόταν σε στρατιωτικό ράντσο. Όταν πέθανε το 1953, άφησε μόνο 216 δραχμές στην ψυχοκόρη του, δέκα δολάρια και μία προφορική διαθήκη «Όλα για την Ελλάδα».
[iefimerida] [zougla]

***  Περικλής Ξηρογιάννης: «Στόχος μας ένας ενωμένος ΔΣΚ που θα προστατεύει τα μέλη του και τον απλό πολίτη» 
Ο Περικλής Ξηρογιάννης, έμπειρος και γνωστός δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, με διαχρονικό ενδιαφέρον για τα κοινά του κλάδου, μιλά στο «Θάρρος» για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους δικηγόρους και την απόφασή του να διεκδικήσει το τιμόνι του ΔΣΚ στις αρχαιρεσίες των επόμενων ημερών:
  Η συνδικαλιστική σας δράση στο ΔΣΚ και το ενδιαφέρον σας για τα κοινά είναι γνωστά. Τι σας ώθησε στην απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα για την ηγεσία του συλλόγου;
Μου το ζήτησαν αρκετοί συνάδελφοι, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ. Αισθάνομαι πραγματικά την ανάγκη να προσφέρω στην κοινή προσπάθεια διαχείρισης των ζητημάτων για το καλό όλων των δικηγόρων του συλλόγου.
  Ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα του συλλόγου στα οποία σκοπεύετε να δώσετε έμφαση από την πρώτη κιόλας στιγμή;
Οι δικηγόροι της Καλαμάτας και όλων των συλλόγων διακατεχόμαστε από μια ανασφάλεια για το αύριο, η οποία οφείλεται στη μείωση της δικηγορικής ύλης, όχι μόνο ως αποτέλεσμα της οικονομικής κατάστασης, αλλά και ως απότοκο των αποφάσεων της Πολιτείας, της υψηλής φορολογίας, των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών που επιβαρύνουν φορολογικά το εισόδημα, της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμών των υποθέσεων νομικής βοηθείας, σε σημείο να προηγείται πολλές φορές η φορολόγησή μας από την πληρωμή μας.
  Σε μια εποχή πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης θεωρείτε πως οι ΔΣΚ ανά την Ελλάδα μπορούν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα για τα μέλη τους, πιέζοντας τα κέντρα λήψης αποφάσεων καθοριστικά;
Τίποτα δε χαρίζεται από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Οι δικηγόροι παράγουν με τον κόπο τους το οικονομικό προϊόν από το οποίο απολαμβάνει δυσανάλογα ένα πολύ μεγάλο μερίδιο το κράτος. Ο δικηγόρος δε γνωρίζει από μέρες ανάπαυσης, ωράρια, μέρα και νύχτα. Γι’ αυτό και απαιτεί να δει το αποτέλεσμα του κόπου του. Και τώρα δεν το βλέπει. Είμαι βέβαιος πως αν υπάρξει ομοψυχία και συνεργασία με άλλους φορείς και μια ενιαία στρατηγική τόσο στον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων όσο και στον τρόπο άσκησης της πίεσης, θα υπάρξει αισθητή βελτίωση της κατάστασης. Πρέπει, όμως, να γίνει σαφές στους συμπολίτες μας ότι μόνο με την παρουσία των δικηγόρων προστατεύονται απέναντι στο κράτος, όταν παραβιάζονται το Σύνταγμα και οι νόμοι. Και πως μόνο έτσι μπορούν να επιλύουν τις διαφορές τους με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, πολιτισμένα και αποτελεσματικά.
  Είναι στα πλάνα σας να ενισχύσετε το κοινωνικό προφίλ του συλλόγου, εφόσον είστε ο αυριανός πρόεδρος;
Ο ΔΣΚ, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, είναι μέσα στην κοινωνία, παρών ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες, στο δρόμο σε κοινές πορείες και διαμαρτυρίες, ενώ τακτικά ενημερώνει έγκαιρα τους πολίτες συμμετέχοντας στην ανάδειξη βασικών καθημερινών τους προβλημάτων μέσα από εκδηλώσεις. Και θα συνεχίσει να το κάνει με συνέπεια, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και η βελτίωση της οικονομικής ζωής μιας κοινωνικής ομάδας συνδέεται άρρηκτα με τη βελτίωση κάθε άλλης. Αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, είναι να μεριμνήσουμε συλλογικά και με μεγάλο ζήλο για την προστασία του πολίτη απέναντι στις άμεσες ενέργειες του κράτους, των ταμείων, δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων και, κυρίως, στη δέσμευση λογαριασμών όψεως, που οδηγούν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.
  Είναι εύκολο να συνδυάζει ένας δικηγόρος την απαιτητική καθημερινότητα του ελεύθερου επαγγέλματος με τους έντονους ρυθμούς της συνδικαλιστικής δράσης;
Ο συνδικαλισμός ασφαλώς απαιτεί χρόνο για να είναι αποτελεσματικός. Ο ΔΣΚ έχει ένα 11μελες Δ.Σ., με ενεργά μέλη που αφιερώνουν ανεξαιρέτως χρόνο για το κοινό καλό. Συμμετέχουν στις γ.σ. ενεργά τα μέλη του, συμβάλλοντας με τις ιδέες και τις αποφάσεις τους. Πρόκειται πραγματικά για μια συλλογική προσπάθεια. Συνέντευξη στον Ηλία Γεωργουλάκο

***  ΣΟΚ! Ποιος ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Πρωθυπουργός ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στα Paradise Papers...

~ Διαβάζοντας κανείς τα Paradise Papers βλέπει το όνομα Yildirim. Πρόκειται για τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, Πρωθυπουργό της Τουρκίας από το 2016 και φυσικά για τους δύο ενήλικες υιούς του τον Ερκάμ και τον Μπουλέντ (Erkam και Bulent).
~ Τα δύο αδέλφια είναι οι μόνοι μέτοχοι δύο εταιρειών στη Μάλτα. Της Hawke Bay Marine Co. Ltd, που ιδρύθηκε στη Μάλτα το 2004 και της Black Eagle Marine Co. Ltd, που ιδρύθηκε το 2007.Αμφότερες εταιρείες έχουν ως διαχειριστή των Ερκάμ, με τα στοιχεία να φτάνουν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017.
Μέχρι πριν λίγο τα αδέλφια κι ο Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δεν έχουν κάνει επίσημες δηλώσεις για το θέμα.








***  Αποκάλυψη ΣΟΚ!Oνόματα 130 Ελλήνων που υπάρχουν στις λίστες με τις offshore...

~  Πάνω από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να έχουν σχέσεις με offshore εταιρείες που εντοπίζονται στα αρχεία της Appleby. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το Έθνος μεταξύ των ονομάτων εμφανίζονται πρόσωπα που συνδέονται με Έλληνες πολιτικούς.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΔΩ.
Επίσης εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών οι οποίοι χρησιμοποιούν τις offshore για το στόλο τους και για να μειώσουν φορολογικά βάρη, χωρίς φυσικά αυτό να είναι απαραίτητα παράνομο.
~  Στη διαρροή από την Appleby εντοπίζονται 252 καταχωρήσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις παρκάτω περιοχές:
Εκάλη, Πολιτεία, Διόνυσος, Παλαιό Φάληρο, Μαρούσι, Νέο Φάληρο, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Βουλιαγμένη, Βούλα, Άλιμος, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Ψυχικό, Νέα Ερυθραία και Βύρωνας.
Ανάμεσα στα 6,5 εκατομμύρια έγγραφα ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται 6.000 φορές.
Στις offshore της Μάλτας για παράδειγμα ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται σε 5.553 έγγραφα, στις Μπαχάμες σε 539 έγγραφα, στα Μπαρμπέιντος σε 222 έγγραφα στις Βερμούδες σε 33 και στην Αρούμπα σε 10 έγγραφα.
Θυμίζουμε πως τα έγγραφα της Appleby καλύπτουν διάστημα περίπου 70 ετών, από το 1950 έως το 2016. Τα κράτη με τα οποία συνδέονται οι πελάτες της Appleby περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Βερμούδες, τις Νήσους Κέιμαν, το Χόνκγ Κόνγκ, την Κίνα, τον Καναδά, τη Νήσο του Μαν.

***  Καταρρέει η ιστορία με τη σημαία στη Δάφνη και τον Αμίρ; ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ή ΑΛΗΘΕΙΑ;..

~ Φαίνεται τελικά πως μία επιχείρηση προπαγάνδας στήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού κι ενός 11χρονου παιδιού το οποίο δεν μιλά καν τη γλώσσα μας.
Βλέπετε αν και η υπόθεση με τη σημαία και τον μικρό Αμίρ πήρε διαστάσεις τρομακτικές, ακόμα και για ρατσισμό κατηγορήθηκε η χώρα εν συνόλω φαίνεται πως η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι.
Αφενός μεν θα θυμίσουμε  τι παρέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, κ. Σταύρος Πετράκης με ανάρτησή του στην ομάδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο facebook όπου αναφέρει τα γεγονότα, τα οποία όμως είναι πολύ διαφορετικά από όσα γράφτηκαν στα "έγκυρα" και "έγκριτα" ΜΜΕ. Αξίζει να τονίσουμε πως η ανάρτηση αυτή ‘θάφτηκε’ τελείως.

Εν συνεχεία θέση πήρε και το ίδιο το σχολείο, όχι βέβαια εξίσου απόλυτα.
Θέμα: Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης
 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σχετικά με τα όσα αναληθή και συκοφαντικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ζήτημα της επιλογής σημαιοφόρου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, εκφράζει ομόφωνα τη συμπαράσταση και τη στήριξή του τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων όσο και στον Διευθυντή του σχολείου.
 Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου με τις αποφάσεις που έχει λάβει και τις δράσεις που έχει υλοποιήσει κατά καιρούς, στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τους αλλοδαπούς μαθητές και τις οικογένειές τους με ποικίλους τρόπους κάτι που πράττουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο και συκοφαντικό να σπιλώνονται εκπαιδευτικοί για αντιλήψεις και στάσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παιδαγωγική διαδικασία που εφαρμόζουν και κυρίως με τη στάση ζωής που τους διακρίνει.
 Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με κάθε είδους ρατσιστικές αντιλήψεις και νοοτροπίες και δίνουν καθημερινά τη μάχη τους, δίχως τη στήριξη της πολιτείας, για την ισότιμη εκπαίδευση όλων των παιδιών ενάντια σε ρατσιστικά φαινόμενα και στην καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος στα σχολεία μας.
 Θεωρούμε πως η στάση του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα, το οποίο, παρά το γεγονός ότι έχει πλήρη ενημέρωση για τα πραγματικά περιστατικά, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ύπαρξης ευθυνών για τους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη και γι’ αυτό το λόγο την καταδικάζουμε.
 Λέμε όχι στην στοχοποίηση των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης και απαιτούμε την άμεση παύση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας.
Ακολούθησε η ρατσιστική επίθεση , με το ερωτηματικό βέβαια του κατά πόσον υπήρξε (υπάρχουν λόγοι να αμφισβητεί κανείς).
~ Επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στη Δάφνη 2  : https://youtu.be/EOeiUGIRRSU  .-
~ Επίσης θα πρέπει να αποσαφηνισθεί γιατί ένας μαθητής της Ε' Δημοτικού έλαβε μέρος στην κλήρωση στην οποία βάσει νόμου μετέχει μόνο η έκτη τάξη.
Βλέπουμε πως κάτι δεν πάει καλά.
Θεωρούμε πως οι Έλληνες πρέπει πάντα να είναι ψύχραιμοι και από όπου κι αν προέρχονται ιδεολογικά να μην εξάπτονται και φυσικά να μην υπάρχει βία η οποία είναι καταδικαστέα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ. Από την άλλη παράλληλα πρέπει και να ψάχνουμε την αλήθεια.

***  Στήνουν Διπλές Κάλπες! Οι ημερομηνίες για τις εκλογές...

~  Έρχονται κάλπες και μάλιστα πρόωρες. Οι εκλογές είναι εδώ και μάλιστα διπλές.
Όλα δείχνουν ότι οι επόμενες εκλογές θα έχουν διπλή κάλπη. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα στηθούν… παράλληλα δυο κάλπες για να ψηφίσουμε.
Το πλέον πιθανό είναι οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης να συνοδεύονται από μια δημοψηφισματική κάλπη, είτε από κάλπες για την ανάδειξη δημοτικών αρχών.
Το ένα σενάριο λέει, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την ερχόμενη Άνοιξη και η κάλπη που θα συνοδεύει εκείνη των βουλευτικών εκλογών θα είναι η κάλπη δημοψηφίσματος για τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας και άλλα θέματα.
Το δεύτερο σενάριο, θέλει τις κάλπες να στήνονται το Φθινόπωρο του 2018 και είτε θα συνοδεύονται από την κάλπη του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές, είτε από κάλπες για τις δημοτικές εκλογές με νέο νόμο που θα προβλέπει απλή αναλογική για την ανάδειξη δημοτικών αρχόντων.
Το τρίτο σενάριο θέλει εκλογές την Άνοιξη του 2019. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουν πάει όλα καλά στην οικονομία, η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να επιστρέψει σε κοινωνικές παροχές και θα επιχειρήσει να κερδίσει χρόνο για να κλείσει την δημοσκοπική ψαλίδα από τη Νέα Δημοκρατία.  newsit

***  Νέα ΕΝΤΑΣΗ μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας! Γι' αυτό δεν θα συμμαχήσουν ΠΟΤΕ πραγματικά...

~ Τις τελευταίες ημέρες έγινε μεγάλη προσπάθεια από τη Ρωσική Ομοσπονδία ώστε να υπάρξει συμφιλίωση στη Συρία μεταξύ του καθεστώτος και της αντιπολιτεύσεως, κάτι όμως που αντιμετώπισε η δυσαρέσκεια όχι μόνο των μερών στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.
Η Ρωσία κάλεσε όλες τις πλευρές σε διάλογο για την ανασύσταση του Συριακού Κογκρέσου, καλώντας τις κυβερνητικές δυνάμεις, τη Συριακή αντιπολίτευση και τους Κούρδους του YPG και του PYD.
Οι πρόσκληση των τελευταίων έχει προκαλέσει την οργή της Τουρκίας, η οποία θεωρεί τις δύο ομάδες παρακλάδια του Κουρδικού ΡΚΚ, το οποίο κάνει εδώ και χρόνια αντάρτικο στις ανατολικές περιοχές της χώρας.
Φυσικά ούτε η Συριακή αντιπολίτευση δέχτηκε την πρόταση, ζητώντας τη συμμετοχή του ΟΗΕ στον διάλογο, ώστε να γίνει αποδεκτή η πρόσκληση.
Το ενδιαφέρον είναι ότι όσο η Τουρκία και να προσπαθεί να πλησιάσει τη Ρωσία είναι τόσο μεγάλες οι γεωπολιτικές διαφορές τους που η Ρωσία θα την “πουλήσει” αργά ή γρήγορα. Με λίγα λόγια, στο Συριακό δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα η Τουρκία όσο η Ρωσία βρίσκεται στην περιοχή...

*** “Γιατί η Τουρκία δεν θα πάρει S-400”! OI AMEΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΕΞΗΓΟΥΝ...

~  Οι Αμερικανοί αναλυτές φαίνεται πως καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι Τούρκοι δεν θα λάβουν τελικά τους S-400. Η κυριότερη αιτία είναι το γεγονός πως αν το τολμήσει τότε θα θέσει σε κίνδυνο την παραλαβή των F-35.
Το CNBC σε ρεπορτάζ του φιλοξενεί απόψεις αμερικανών αναλυτών που υποστηρίζουν πως ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους ρωσικούς S-400 ως μοχλό πίεσης.
“Μην εκπλαγείτε αν αυτή η συμφωνία για το σύστημα S-400 δεν προχωρήσει”, δήλωσε ο Richard Safran, αναλυτής άμυνας στο Buckingham Research στη Νέα Υόρκη.
 Στο ρεπορτάζ υπενθυμίζεται η προειδοποίηση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά και η απαίτηση της Άγκυρας να αγοράσει μαζί με τους S-400 και την τεχνογνωσία τους.
 Οι αμερικανοί αναλυτές αναφέρουν ότι η συμφωνία  έχει και άλλα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης διαλειτουργικότητας του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.
 «Δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει η συμφωνία», δήλωσε ο Luke Coffey, διευθυντής του Κέντρου Εξωτερικής Πολιτικής Allison στο Ίδρυμα Heritage, ένα συντηρητικό think tank που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον. Πιστεύει ότι η Άγκυρα χρησιμοποιεί τους Ρώσους ως μοχλό για να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία για ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας από τις ΗΠΑ ή έναν ευρωπαϊκό σύμμαχο. Επίσης, δεν πιστεύει ότι η Μόσχα θα δώσει ποτέ την τεχνολογία S-400 στην Τουρκία.
 Ο αναλυτής του Wolfe Research, Hunter Keay επισημαίνει ότι “η περαιτέρω αποξένωση της Τουρκίας από τις Η.Π.Α. και το  ΝΑΤΟ και οι στενότεροι δεσμοί της  με τη Ρωσία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους για υπάρχοντα προγράμματα όπως το F-35”. Η Τουρκία περιμένει να παραλάβει 100 F-35 , με την πρώτη παράδοση αεροσκαφών να αναμένεται  το 2019.
 “Η Τουρκία κάνει πολύ θόρυβο για να δείξει ότι μπορεί να επιβιώσει μακριά από το ΝΑΤΟ “, δήλωσε ο Λόρεν Τόμσον, σύμβουλος της βιομηχανίας άμυνας και επικεφαλής  του Ινστιτούτου του Lexington.
 Ο Luke Coffey, διευθυντής του Κέντρου Εξωτερικής Πολιτικής Allison στο Ίδρυμα Heritage δεν πιστεύει ότι η σχέση Πούτιν-Ερντογάν μπορεί να διαρκέσει:
 ” Οι χώρες  τους υπήρξαν ανταγωνιστές και εχθροί κατά τη διάρκεια των αιώνων. Η ιδέα ότι θα γίνουν ξαφνικά  στενοί φίλοι είναι ενάντια στην  ιστορία”.
Με πληροφορίες από millitaire και CNBC

***  ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ! Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αποποινικοποίηση για το ΚΑΨΙΜΟ της σημαίας...

~   Την έναρξη «διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας», ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδινή της Κυριακής».
Κατά τον ίδιο, «αυτή η πράξη πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά αλλά όχι νομικά.
Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική, τονίζει ενδεικτικά», επισημαίνει ο πρώην υπουργός Δικιαιοσύνης.
Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, ισχυριζόμενος πως «αν ήταν σκληρότερη, τότε θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια».
Εντονη ήταν αντίδραση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
«Με περίσσευμα θράσους, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι πρέπει να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας. Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε τις δηλώσεις – παραλήρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε από την Κυβέρνηση της χώρας και το κόμμα του να πράξουν το ίδιο»,δηλώνει ο Βασίλης Κικίλιας. ert.gr

***  ΒΟΜΒΑ από Παρασκευόπουλο: Να καταργηθεί ο νόμος μου… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Σε μία... αιφνιδιατική δήλωση προχώρησε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινή Ανάγνωση" του καναλιού της Βουλής.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως θα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι ο νόμος του είχε έκτακτο χαρακτήρα που στόχευε στην αντιμετώπιση των έντονων συνθηκών συμφόρησης που επικρατούσαν στις ελληνικές φυλακές και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να ισχύει για πάντα.
«Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.
Και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών, έναν λογικό πληθυσμό στη φυλακή και να μην έχουμε ανάγκη από αυτόν τον νόμο. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να συμβεί τώρα προσεχώς, ότι φτάσαμε στο σημείο να καταργήσουμε την αποσυμφορητική διαδικασία για έναν λόγο. Το σωστό είναι να έχουμε λογικούς χρόνους διάρκειας της ποινής πάγια, να είναι αυτοί που ταιριάζουν αναλογικά στο βάρος του εγκλήματος που τελέστηκε και βέβαια να έχουν κι ένα περιθώριο εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με ισόβια επανένταξης. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί παγίως και θα ρυθμιστεί μέσω του Ποινικού Κώδικα και του Σωφρονιστικού Κώδικα. Το χαρακτηριστικό της χώρας μας είναι ότι έχει πολύ υψηλές , πολύ βαριές απειλούμενες ποινές, πολλές προβλέψεις ισοβίων και έχει ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση. Το σωστό είναι να έχουμε πιο λογικές ποινές και να έχουμε πιο αυστηρές συνθήκες απόλυσης από αυτές που έχουμε με την αποσυμφορητική νομοθεσία. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα».
Όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Άρα μας λέτε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και να μετασχηματιστεί σε κάτι άλλο;», ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε: «Ασφαλώς. Βεβαίως δεν λέει κανείς ότι αυτός ο νόμος πρέπει να ισχύει για πάντα. Έκτακτη νομοθεσία είναι και το καλό είναι να πάψουμε να έχουμε αυτές τις έκτακτες, κακές συνθήκες και να έχουμε μια πάγια ομαλή κατάσταση».
VIDEO :  Παρασκευόπουλος για νόμο , https://youtu.be/VkcYUxR90Xw .-
newsit.gr

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο Πούτιν θα δώσει το ΟΚ για τη βάση στην Κούβα...

~ Την απάντηση της στην ολοένα αυξανόμενα παρουσία του ΝΑΤΟ στα ευρωπαϊκά της σύνορα ετοιμάζει η Ρωσία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να είναι ένα βήμα πριν δώσει το «πράσινο» φως για την επαναλειτουργία της στρατιωτικής βάσης στην Κούβα.
Η ρωσική βάση εγκαταστάθηκε το 1962, ως αντίδραση για την τοποθέτηση συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και στην Ιταλία και έκλεισε το 2002, 11 χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά Μέσα, ο Ρώσος πρόεδρος δέχεται πιέσεις από υψηλόβαθμους συνεργάτες του ώστε να λειτουργήσει ξανά η βάση, μια «ανάσα» από τις αμερικανικές ακτές.
Επιπλέον, εξετάζεται η επαναφορά του ρωσικού στόλου στις ακτές της Ασίας και ειδικότερα στο Βιετνάμ.

***  Tι να πρωτοσχολιάσουμε; Απέσυραν χαρτί υγείας γιατί ήταν…μαύρο… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε η διαφήμιση ενός μαύρου χαρτιού υγείας, με τους κατασκευαστές να σπεύδουν να την αποσύρουν.
Με το σλόγκαν «το μαύρο είναι πανέμορφο» να τη συνοδεύει,  μια γυναίκα, η ηθοποιός Marina Ruy Barbosa, τύλιγε το σώμα της με το μαύρο χαρτί.
* Personal Vip Black :  https://youtu.be/Vz1Pa4N1WKw .-
~ Ωστόσο, η φράση αυτή επικρίθηκε και χαρακτηρίστηκε «προσβλητική», καθώς, όπως σημειώνει το BBC, το συγκεκριμένο σλόγκαν «εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1960 από αφροαμερικανικές κοινότητας που μάχονταν για τα πολιτικά δικαιώματα. Στόχος της ήταν να προωθήσει χαρακτηριστικά των μαύρων, όπως το χρώμα του δέρματος και η υφή των μαλλιών, ως εξίσου όμορφα με εκείνα των λευκών».
«Άνθρωποι πέθαναν για αυτή την έκφραση. Άνθρωποι πεθαίνουν ακόμη και αυτή η φράση είναι περισσότερο σημαντική και ζωντανή από ποτέ. Αλλά στη Βραζιλία, αν την πληκτρολογήσεις, θα βρεις χαρτί υγείας», σημειώνει ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Anderson Franca.
Εν τέλει, το σλόγκαν απορρίφθηκε εν μέσω κατακραυγής και η εταιρεία-μαζί με τη ν ηθοποιό-ζήτησε συγγνώμη.

*** 

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Δευτέρα 06 -11-2017  :
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 1964  0-0 ,(0-0) .- ^
Τα γκολ :-

*** Για την Super League  σήμερα  Σάββατο 04-11-2017 :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ  1-3 , (0-3) .-^
Τα γκολ :4΄ και 8΄ Ροντρίγκες , 36΄ Τσέντρισεκ , 88΄ Μάζουρεκ ,

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-0 , (0-0) .-^
Τα γκολ :  -
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-0 , (0-0) .- ^
Τα γκολ : 86΄ Μουνάφο , .-

Κυριακή 05-11-2017 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  5-1 ,(3-0).-
Τα  γκολ  : 3΄ Πάρνο , 19΄ Μποτία  , 32΄  Αμπού Σισσέ  , 68΄ Ανσαριφαρντ , 89΄ Παπανικολάου , 90΄ Πάρντο .-

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΙΣΣΑ   1-1 ,(1-1) .- ^
Τα  γκολ  : 33΄ Κρίσμαν , 40΄ Γκομές ,

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4-3 , (2-2) .-^
Τα  γκολ  : 26΄ Μπερτολίνι , 31΄ Μαυροπαναγιώτου , 35΄Κοντέ , 38΄Τζιμόπουλος , 74 ΄ Ανέτε , 87΄Αλμπάνης , 90+5΄ Κοντέ .- ^

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ  1-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ  : 25΄Λιβάγια , .-^

***  Για την  Football League  2η αγωνιστική
Σάββατο 04-11-2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πόντου -  Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ  0-0, (0-0) .-^
Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ-ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ    1-0 .-^
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ  0-2  .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -ΟΦΗ  0-0 .-^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΣΑΣ -ΒΕΡΟΙΑ  1-3 .- ^
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ  1-1  .- ^
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  0-3 .- ^
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  3-2 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ 1963-ΑΡΙΣ  0-1  .-^

*** Γ΄ Εθνική στον 5ο όμιλο  Σ/Κ/ 4,5-11-2017 :
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ  3-2 .- ^
ΑΧΑΪΚΗ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΑΙΪΚΩΝ  2-0 .- ^
ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  1-6 .- ^
ΠΑΝΗΛΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  0-1 .- ^
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣΠΥΛΟΥ-ΠΣ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-0 .- ^
ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ  2-2 .- ^

*** Για το κύπελλο Ελλάδας  Κυριακή 05-11-2017 :
Ημιτελικοί
ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   73-69 , (32-28)  .-
Τα  δεκάλεπτα : 17-18 , 15-10  , 10-16 , 29-24 .-
Διαιτητές: Καρακατσούνης-Μάνος-Πουρσανίδης Γ.
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 32-28, 42-44, 73-69
ΑΕΚ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Τζέιμς 5 (1), Γκριν 17 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Χάρις 20 (7/17 σουτ, 1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 4 (0/5 τρίποντα), Μαυροειδής 2, Ελόνου 12 (14 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος (0/4 σουτ), Σάκοτα 9 (1), Μπάρλοου 4 (5 ριμπάουντ), Μωραΐτης, Σι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντένμον 5 (1), Γκιστ 6 (5 ριμπάουντ), Βουγιούκας 9 (12 ριμπάουντ), Λοτζέσκι 11 (1), Καλάθης 10 (2/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 9 ασίστ), Σίνγκλετον 5 (1/4 σουτ, 11 ριμπάουντ), Ρίβερς 9 (1/6 τρίποντα), Παππάς 14 (1), Λεκαβίτσιους (0/6 σουτ), Αντετοκούνμπο
ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   49-56 , (22-28) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 8-14 ,  14-14 , 10-9 , 17-19 .-

*** Α1  Γυναικών στο ελληνικό μπάσκετ  Κυριακή 05-11-2017 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  50-106 .-^
Τα δεκάλεπτα :13-32 , 19-25 , 9-25 , 9-24 .- ^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΡΩΤΕΑΣ  Βούλας  79-62 .- ^
Τα δεκάλεπτα :
ΔΑΦΝΗ Αγίου Δημητρίου-ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Συκεών 68-49 .-^
Τα δεκάλεπτα :
ΠΑΟΚ-ΝΙΚΗ Λευκάδας 64-72 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-20, 17-18 , 18-17 , 14-17 .-^
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ Καλλιθέας  73-58 .- ^
Τα δεκάλεπτα :
 ΦΑΡΟΣ Κερατσινίου-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   65-36 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 18-6 , 16-11, 24-8 , 7-11 .-^

***  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017
 Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Ασπροχώματος  2-2 .- ^
 Εράνη Φιλιατρών – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας  6-1 .- ^
 ΑΟ Φαραί – ΑΟ Σπερχογείας  0-0  .- ^
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 
ΑΟ Κυπαρισσίας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων   4-0 .- ^
ΑΟ Διαβολιτσίου – Απόλλων Καλαμάτας  0-0 .- ^
Πανθουριακός – Ομόνοια   2-1 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εθνικός Μελιγαλά
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΣ Ανδρούσας
A1 KATHΓΟΡΙΑΣάββατο 4 Νοεμβρίου  2017 
ΑΟ Μεθώνης – ΑΕ Γαργαλιάνων 0-2 .- ^
 Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΟ Φυτειάς  1-0 .-^
 Χανδριναϊκός – Ακρίτας Κορώνης  3-3 .- ^
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 
Απόλλων Πεταλιδίου – Παπαφλέσσας Χώρας  1-1 .- ^
ΑΕ Μάνης – ΑΕ Αβίας  3-1 .- ^
Αστέρας Μικρομάνης – Δωριέας Δωρίου  0-1 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – Αίαντας Καλαμάτας
Β΄ ΤΟΠΙΚΗΤετάρτη 1-11-2017  5η αγωνιστική
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας  1-1 .- ^
Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017   6η  αγωνιστική
 Ατρόμητος Πλατέος – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας  2-1  .- ^
 Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΠΑΟ Καλού Νερού 0-0 .- ^
ΑΣ Φυτειάς – Πράσινα Πουλιά 2-1 .- ^
Κυριακή  5 Νοεμβρίου 2017 
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Πανιώνιος  2-2 .- ^
Παπαφλέσσας Άμφειας – Κεραυνός Καλαμάτας  1-2 .- ^
Αστέρας Βαλύρας – Αστέρας Αρφαρών   3-3 .- ^
ΑΕΚ Καλ. – Πανευαϊκός  6-0 .- ^
ΑΕ Λογγάς – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου  -
Δόξα Καλαμάτας – Θύελλα Χαρακοπιού  0-2 .-^

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 
ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας – Δαναός  -
Γ΄  ΤΟΠΙΚΗΣάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 
 Θύελλα Μερόπης – Ερμής Καλαμάτας  6-0 .- ^
 Θύελλα Παραλίας – Εθνικός Καλαμάτας   0-1 .-^
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 
ΑΟ Χατζή – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  -  Διακόπηκε
Ίκαρος Καλαμάτας – ΠΑΟΚ   1-1 .-^
ΑΟ Λεΐκων – Νέστορας Πύλου  -

***  Στην τελική τριάδα για κορυφαία αθλήτρια του κόσμου η Στεφανίδη
Στη δημοσκόπηση της IAAF
~ Η Κατερίνα Στεφανίδη μετά την ανάδειξή της σε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017, διεκδικεί τον τίτλο και της καλύτερης αθλήτριας του κόσμου.
Η Ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, βρίσκεται μεταξύ των τριών φιναλίστ που ανέδειξε η δημοσκόπηση της IAAF και θα διεκδικήσουν τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας του 2017.
Υποψήφιες είναι ακόμη, η Αλμάζ Αγιάνα (Αιθιοπία), «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια των 10.000μ και η Βελγίδα Ναφισάτου Τιάμ, επίσης κάτοχος του Ολυμπιακού και παγκόσμιου τίτλου στο έπταθλο.
Πολλοί οι τίτλοι και για τους τρεις άνδρες υποψήφιους, καθώς πρόκειται για τον Βρετανό Μο Φαρά, που στο Λονδίνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10.000μ και το ασημένιο στα 5.000μ, τον Νοτιοαφρικανό Γουέιντ φαν Νίκερκ, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ με 43.03 και τον Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ) με την 2η καλύτερη επίδοση (2.43μ) όλων των εποχών στο ύψος και νικητή του αγωνίσματος τον Αύγουστο στη βρετανική πρωτεύουσα.
Ο κορυφαίος άνδρες και η κορυφαία γυναίκα αθλήτρια θα γίνουν γνωστοί στις 24 Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια του ετήσιου γκαλά της IAAF στο Μονακό.  in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
Δευτέρα 06/11 18:00 ΕΡΤ2
Παναχαϊκή - ΠΑΟΚ
Volley League
 19:30 Novasports 1HD
Λεβαδειακός - Λαμία
Super League Σουρωτή
21:30 COSMOTE SPORT 7 HD
Νυρεμβέργη - Ίνγκολσταντ
Bundesliga 2
 05:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Μαϊάμι Χιτ
NBA

Τρίτη 07/11

 15:00 COSMOTE SPORT 6 HD
Next Gen ATP Finals
 19:30 Novasports 2HD
Μπεσίκτας - Άρης
Basketball Champions League
 19:30 ΕΡΤ3
Μπεσίκτας - Άρης
Basketball Champions League
 20:30 COSMOTE SPORT 6 HD
Next Gen ATP Finals
 21:00 Novasports 3HD
Ολίμπια Λιουμπλιάνα - Βενέτσια
Basketball Champions League
 21:30 Eurosport 1
Αγώνας επίδειξης
Γλασκώβη
21:30 Novasports 2HD
Οστάνδη - Ζιελόνα Γκόρα
Basketball Champions League
 21:30 Novasports 1HD
Στρασμπούρ - ΑΕΚ
Basketball Champions League
 02:00 FOX Sports
Sabres - Captials
NHL
 02:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Κλίβελαντ Καβαλίερς - Μιλγουόκι Μπακς
ΝΒΑ
05:00 FOX Sports
Ducks - Kings
NHL

Τετάρτη 08/11

15:00 COSMOTE SPORT 6 HD
Next Gen ATP Finals
 17:00 Novasports 1HD
Γκαζιαντέπ - Βέντσπιλς
Basketball Champions League
 19:00 Novasports 1HD
Γιουβέντους - Σάσαρι
Basketball Champions League
 19:30 Novasports 2HD
ΠΑΟΚ - Τενερίφη
Basketball Champions League
 20:30 COSMOTE SPORT 6 HD
Next Gen ATP Finals
 21:00 Novasports 1HD
Μονακό - Όλντενμπουργκ
Basketball Champions League
 21:30 Novasports 2HD
Μούρθια - Καρσίγιακα
Basketball Champions League
 03:00 FOX Sports
Rangers - Bruins
NHL
 05:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Μινεσότα Τίμπεργουλβς
ΝΒΑ

Πέμπτη 09/11

 15:00 COSMOTE SPORT 6 HD
Next Gen ATP Finals
 19:00 Novasports 1HD
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βαλένθια
Turkish Airlines EuroLeague
 20:00 COSMOTE SPORT 7 HD
Φούχσε - Φλένσμπουργκ
Bundesliga
 20:30 COSMOTE SPORT 6 HD
Next Gen ATP Finals
 21:05 Novasports 1HD
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης
Turkish Airlines EuroLeague
 21:45 ΣΚΑΪ
Κροατία - Ελλάδα
Playoffs παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 Novasports 3HD
Αρμάνι Μιλάνο - Ζάλγκιρις
Turkish Airlines EuroLeague
 21:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Βόρειος Ιρλανδία - Ελβετία
Playoffs παγκοσμίου κυπέλλου
21:45 COSMOTE SPORT 1 HD
Κροατία - Ελλάδα
Playoffs παγκοσμίου κυπέλλου
22:00 Novasports 2HD
Μπαρτσελόνα - Αναντολού Εφές
Turkish Airlines EuroLeague
 03:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Χιούστον Ρόκετς - Κλίβελαντ Καβαλίερς
ΝΒΑ
03:25 FOX Sports
Cardinals - Seahawks
NFL

Παρασκευή 10/11

 09:55 COSMOTE SPORT 5 HD
Moto3: GP Βαλένθια
1ες ελεύθερες δοκιμές
10:50 COSMOTE SPORT 5 HD
MotoGP: GP Βαλένθια
1ες ελεύθερες δοκιμές
11:50 COSMOTE SPORT 5 HD
Moto2: GP Βαλένθια
1ες ελεύθερες δοκιμές
12:00 Eurosport 2
ISU Grand Prix - NHK Trophy
Σύντομο πρόγραμμα ανδρών
13:50 COSMOTE SPORT 7 HD
Formula 1: GP Βραζιλίας
1ες ελεύθερες δοκιμές
14:05 COSMOTE SPORT 5 HD
Moto3: GP Βαλένθια
2ες ελεύθερες δοκιμές
15:00 COSMOTE SPORT 5 HD
MotoGP: GP Βαλένθια
2ες ελεύθερες δοκιμές
16:00 ΕΡΤ2
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
Α1 ανδρών
16:00 COSMOTE SPORT 5 HD
Moto2: GP Βαλένθια
2ες ελεύθερες δοκιμές
17:15 ΕΡΤ2
Διομήδης - Ολυμπιακός
Handball Premier
 17:50 COSMOTE SPORT 7 HD
Formula 1: GP Βραζιλίας
2ες ελεύθερες δοκιμές
19:00 Novasports 1HD
Χίμκι - Μπασκόνια
Turkish Airlines EuroLeague
 20:00 COSMOTE SPORT 6 HD
Next Gen ATP Finals
Ημιτελικοί
21:00 FOX Sports
Avalanche - Senators
NHL
 21:00 Novasports 3HD
Μπάμπεργκ - Φενέρμπαχτσε
Turkish Airlines EuroLeague
 21:00 Novasports 2HD
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Turkish Airlines EuroLeague
 21:45 COSMOTE SPORT 8 HD
Μιλάνο - Καλάμπρια
SuperLega
 21:45 Novasports 1HD
Ουνικάχα - Ερυθρός Αστέρας
Turkish Airlines EuroLeague
 21:45 COSMOTE SPORT 1 HD
Σουηδία - Ιταλία
Playoffs παγκοσμίου κυπέλλου
01:30 FOX Sports
Seton Hall Pirates - Fairleigh Dickinson Knights
NCAA
 03:30 FOX Sports
Villanova Wildcats - Columbia Lions
NCAA
 04:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Σαν Αντόνιο Σπερς - Μιλγουόκι Μπακς
ΝΒΑ


~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5904   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3762    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3759  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.425   βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: