ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το   2008  ....
~

 
 Του Θεού αι ενέργειαι δεν ομοιάζουν με ημών των ανθρώπων. Αυτός σιγά - σιγά με πάσαν υπομονήν εργάζεται την σωτηρίαν όλων των θελόντων σωθήναι. Πιστεύω ότι και εδώ δεν θα αφήση τους στεναγμούς και τα δάκρυα της μητρός να πάνε χαμένα... Μόνον την μετάνοιαν του ανθρώπου, εάν λάβη εις χείρας Του ο φιλάνθρωπος, όλα τα άλλα γνωρίζει Αυτός να οικονομή πανσόφως εις σωτηρίαν.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 

~ 18 Νοεμβρίου
Μεγαλομάρτυρος Πλάτωνος (1) (†306) και Ρωμανού διακόνου (†308). Αλφαίου (`Αλφειού ). Ζακχαίου διακόνου (†307) του εν Ισπανία. Νεομάρτυρος Αναστασίου, του εκ Παραμυθίας (Ηπείρου [†1743]). Οσίου Βασιλείου.
(1)Ο άγιος Πλάτωνας καταγόταν από την Άγκυρα της Γαλατίας της Μικράς Ασίας και ήταν αδελφός του μάρτυρα Αντίοχου. Σε νεαρή ηλικία τον συνέλαβαν οι ειδωλολάτρες, διότι διακήρυττε την πίστη του στον Ιησού Χριστό και τον οδήγησαν μπροστά στον ηγεμόνα Αγριππίνο. Ο Αγριππίνος βλέποντας την ωραιότητα του νέου και γνωρίζοντας ότι είχε μεγάλη περιουσία, προσπάθησε να τον ελκύσει με κολακείες. Όμως ο άγιος Πλάτων αρνήθηκε και συνέχισε να διακηρύττει την πίστη του στον Έναν και μοναδικό Θεό. Αφού ο ηγεμόνας είδε ότι δεν κατάφερε να τον αλλαξοπιστήσει δελεάζοντάς τον, τον απείλησε με μαρτύρια. Παρ` όλα ταύτα ο άγιος Πλάτων παρέμεινε σταθερός στην πίστη του. Έτσι ο Αγριππίνας διέταξε να τον μαστιγώσουν ανελέητα και ύστερα να τον βασανίσουν με πυρωμένες ράβδους. Ο άγιος διατήρησε όλη του την πίστη και δεν έπαψε να ομολογεί τον Ιησού Χριστό, γι` αυτό διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του. Έτσι λοιπόν ο άγιος μεγαλομάρτυρας Πλάτωνας παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο και τιμήθηκε με το αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου.
~  Ἦχος α’. Χορὸς Ἀγγελικός.
~  Δυὰς ἡ εὐκλεής, τῶν κλεινῶν Ἀθλοφόρων, ἐδόξασε λαμπρῶς, τὴν Ἁγίαν Τριάδα, ὁ Πλάτων ὁ ἔνδοξος, Ρωμανὸς τε ὁ ἔνθεος, ἐναθλήσαντες, καὶ τὸν ἐχθρὸν καθελόντες, ὅθεν πάντοτε, ὑπὲρ ἠμῶν δυσωπούσι, τὸν μόνον Φιλάνθρωπον.
~* Απολυτίκιο Άγ. Πλάτων και Ρωμανού - 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/m_LnjZoMCk4  .-
~
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.com)Άγιος Ματθαίος Απόστολος και ΕυαγγελιστήςΆγιος Ματθαίος Απόστολος και ΕυαγγελιστήςΆγιος Ματθαίος Απόστολος και ΕυαγγελιστήςΆγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής - Φανάρι, Κωνσταντινούπολη
~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~
***  Συγκλονιστική ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ του Πατριάρχη Κύριλλου: "Θα ζήσουμε την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ"....

~  Έκκληση για εθνική ενότητα έκανε σε χθεσινή του ομιλία ο Πατριάρχης Μόσχας και Ρωσίας Κύριλλος, καθώς υποστήριξε ότι μπαίνουμε σε μια δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα και προειδοποίησε ότι πλησιάζουν στιγμές... της Αποκάλυψης.
Συγκεκριμένα, είπε ο Πατριάρχης: «Όλοι όσοι αγαπούν την πατρίδα πρέπει να είναι ενωμένοι, γιατί μπαίνουμε σε μια κρίσιμη εποχή για την ανθρώπινη ιστορία. Αυτό μπορούμε να το δούμε με γυμνούς οφθαλμούς πλέον. Πρέπει κάποιος να είναι τυφλός για να μην μπορεί να παρατηρήσει τις συγκλονιστικές στιγμές που πλησιάζουν, στιγμές για τις οποίες ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής περιγράφει στο Βιβλίο της Αποκάλυψης».
Πρόκειται για μια εκ βαθέων ψυχής ομιλία του Πατριάρχου, ο οποίος φοβάται για το αβέβαιο μέλλον τόσο του Δυτικού κόσμο, όσο του Χριστιανισμού και του κόσμου ολόκληρου.
Μάλιστα, τόνισε ότι η ανθρωπότητα δεν θα πρέπει να επαναλάβει λάθη του παρελθόντος εννοώντας φυσικά τον ναζισμό και τον κομμουνισμό, ενώ ζήτησε να είναι οι Χριστιανοί ήρεμοι και ψύχραιμοι...

*** Χίου Μάρκος: Υπέρ της επιστροφής βιβλίων των θρησκευτικών

~ Ιερά Μητρόπολη Χίου: Θέση πήρε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος υπέρ της επιστροφής του βιβλίου των θρησκευτικών, τονίζοντας την αναγκαιότητα οι αρμόδιοι να προβούν στην άμεση διόρθωση των κειμένων προκειμένου τα παιδιά να διδάσκονται την Ορθόδοξη πίστη χωρίς θρησκευτικούς συγκρητισμούς.
* Αναλυτικά η τοποθέτηση του Σεβασμιότατου: «Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την Συνεδρία της 27 Ιουνίου 2017 ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ’ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας και αποφάσισε την συνέχιση του διαλόγου για την παρακολούθηση των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν χωρίς όμως να εγκρίνει ή να απορρίψει τα τετράδια.
Μετά την διανομή των τετραδίων του μαθήματος των Θρησκευτικών, τα οποία θα αξιολογηθούν προκειμένου να εκτυπωθούν ή όχι ως βιβλία, διαπιστώνουμε ότι αυτά απέχουν πάρα πολύ από το περιεχόμενο, το οποίο η Εκκλησία θα ενέκρινε (άρθρον 16, παράγραφος 3 του Συντάγματος και άρθρον 9, παράγραφος ε’ του Νόμου 590/1977).
Η διαπίστωση αυτή οδηγεί πάρα πολλούς συλλόγους γονέων σε ολόκληρη την Χώρα να επιστρέφουν τα τετράδια του μαθήματος των Θρησκευτικών, γεγονός που ωφείλεται στην αξιέπαινη ευαισθησία των γονέων για την διατήρηση της Ελληνορθοδόξου ταυτότητος και παραδόσεως της παιδείας, μακράν από κάθε ανεπίτρεπτη καπηλεία ή από κάθε απαράδεκτη πολεμική.
Εκτιμώ ότι οι αρμόδιοι ωφείλουν να λάβουν υπ’όψιν τα γεγονότα αυτά και να προβούν σε διόρθωση των κειμένων ώστε τα παιδιά μας να διδάσκονται την Πίστη μας, χωρίς θρησκευτικούς συγκρητισμούς, οι οποίοι μόνο ως εγκυκλοπαιδική πληροφόρηση μπορούν να διδαχθούν σε μεγαλύτερες και πιο ώριμες ηλικίες».

*** Ηγούμενος Εφραίμ: «Το πρώτο θαύμα της Αγίας Ζώνης στη Λάρισα»
~του Γιώργο Θεοχάρη- Λάρισα
Ο , παρευρέθηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας και εκεί αποκάλυψε το θαύμα που του γνωστοποίησε ένας πιστός που προσκύνησε την μόλις έφτασε στην πόλη.
Στην εκδήλωση, ο Ηγούμενος Εφραίμ αναφέρθηκε στη δύναμη που δίνει στον άνθρωπο η Αγία Ζώνη μεταφέροντας και άλλες μαρτυρίες, ενώ αποκάλυψε και ένα διάλογο με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Δείτε στο βίντεο από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΞΙΑΣ όσα ανέφερε ο Ηγούμενος Εφραίμ… Ηγούμενος Εφραίμ σε εκδήλωση στη Λάρισα : https://youtu.be/Y5fy5k4eAQ8  .- {Ο ηγούμενος Εφραίμ μιλά για το πρώτο θαύμα που έκανε στη Λάρισα η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου .
Ο Αγιορείτης Ηγούμενος σήμερα το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση του φιλόπτωχου ταμείου της μητρόπολης Λάρισας παρουσία εκατοντάδων γυναικών της πόλης και ανέπτυξε το θέμα ´´ Η οικογένεια σήμερα ´´.} .-



*** Τα στοιχεία της γυναίκας που χάθηκε στη Μυρτοποταμία Μεσσηνίας 
Silver Alert εκδόθηκε για την 77χρονη Σταυρούλα Αγγουρά που εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου από την Μυρτοποταμία Μεσσηνίας.
Από εκείνη την ημέρα συγγενείς της, άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής μαζί με εθελοντές την αναζητούν.
Η 77χρονη την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε πράσινο πουλόβερ, καφέ σκούρα φούστα και μαύρα μποτάκια.
Σύμφωνα με τους συγγενείς της το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα πιεσμένη ψυχολογικά λόγω οικονειακών προβλημάτων.
Η συνηθισμένη της διαδρομή ήταν από το σπίτι  στο κτήμα της που βρίσκεται σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων.
Στο κτήμα που ήταν κλειδωμένο δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος της.
Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.
Ακόμα να σημειωθεί ότι από την 1η Νοεμβρίου αναζητείται η 57χρονη Χριστίνα Εξαρχουλέα από την περιοχή της Στούπας

*** Fraction: Μια νέα θεατρική ομάδα συστήνεται στο «Θάρρος» 
Πρώτη παρουσίαση στο κοινό με τα «Επείγοντα Περιστατικά» του «Αρκά» αύριο Κυριακή
Μια νέα θεατρική ομάδα συστάθηκε πριν λίγο καιρό στην Καλαμάτα. Το όνομά της είναι Fraction, ενώ θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης με την παράσταση «Επείγοντα Περιστατικά» του «Αρκά» αύριο Κυριακή, 19 Νοεμβρίου.
Το «Θάρρος» συνάντησε τα μέλη της νέας θεατρικής ομάδας και θέλησε να μάθει περισσότερα για αυτή, ενώ τα πρώτα συμπεράσματά μας είναι ότι πρόκειται για μια παρέα γεμάτη μεράκι και όρεξη για το θέατρο.
Τα υπόλοιπα επί σκηνής…
 Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε μια νέα θεατρική ομάδα;
Ξεκίνησε από μια αυθόρμητη ατάκα, που αισθανθήκαμε ότι έπρεπε να δουλευτεί, και κατέληξε ένα μεστό, ολοκληρωμένο έργο! Η δημιουργία της προβάλλει την ανάγκη μας να εκφραστούμε, ενώνοντας τις ιδέες μας και τον κοινό τρόπο που αντιμετωπίζουμε το θέατρο.
  Τα μέλη αυτής;
Αυτή τη στιγμή η ομάδα αποτελείται από έξι μέλη-φίλους (Μαρία Θεοδωρακάκου, Κώστας Κουτσουμπός, Γωγώ  Μπελογιάννη, Βασίλης Μπιτσώνης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Σπύρος Ρουμελιώτης). Βέβαια, τίποτα δε θα ήταν δυνατό χωρίς την αμέριστη βοήθεια αγαπημένων μας φίλων και επαγγελματιών ή μη του χώρου.
  Είχατε όλοι ασχοληθεί με το θέατρο μέχρι σήμερα;
Όλοι μας έχουμε ασχοληθεί ενεργά μέσα από τη συμμετοχή μας στα θεατρικά σχήματα της πόλης.
  Θεωρείτε ότι η πόλη μας μπορεί να υποστηρίξει μια ακόμα ομάδα; Σας προβληματίζει ότι υπάρχουν τόσες πολλές;
Η Καλαμάτα είναι μια πόλη γνωστή πλέον για την καλλιτεχνική της δραστηριότητα και άνθηση. Το θέατρο είναι μια τέχνη που εξελίσσεται μαζί με τους ανθρώπους. Από τη στιγμή που υπάρχουν νέοι άνθρωποι, θα υπάρχουν νέες ιδέες και ανάγκη έκφρασής τους. Εν τέλει και το ίδιο το όνομα της ομάδας εκφράζει ότι είμαστε μέρος ενός συνόλου, του θεατρικού συνόλου της πόλης μας.
  Ξεκινάτε με τον Αρκά, που βγάζει γέλιο, αλλά και σατιρίζει. Πώς έγινε αυτή η επιλογή;
Η επιλογή του έργου έγινε ακριβώς για τους λόγους που αναφέρατε. Ο Αρκάς είναι ένας σύγχρονος συγγραφέας και η εργογραφία του πολύ δημοφιλής χρόνια τώρα. Καυτηριάζει θέματα της επικαιρότητας, αλλά και διαχρονικά μέσα από το κωμικό. Σου προκαλεί γέλιο, σε διασκεδάζει, αλλά σου κάνει και μικρά «ηλεκτροσόκ» για να προβληματιστείς.
  Πρέπει το θέατρο να περνά μηνύματα κατά τη γνώμη σας; Και να προσφέρει στο κοινό τι;
Το θέατρο είναι μια τέχνη που εκ φύσεως περνά μηνύματα, όχι απαραίτητα πολιτικά ή κοινωνικά. Μεταφέρει από την καθημερινή ζωή καταστάσεις και χαρακτήρες, διδάσκει και μεταδίδει αξίες και ιδανικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη από την αρχαιότητα το θέατρο αποτελούσε για τους αρχαίους Έλληνες ακρογωνιαίο λίθο της εκπαίδευσής τους.
  Έχουμε δει παραστάσεις που για το κοινό ήταν «δύσκολες» έως «ακαταλαβίστικες». Εσείς θα συνεχίσετε με ανάλογες παραστάσεις σαν αυτή; 
Είναι δύσκολο να σας απαντήσουμε αν θα συνεχίσουμε ή όχι με ανάλογες παραστάσεις, μιας και δε θα θέλαμε να προσδώσουμε χαρακτηρισμό σε καμία παράσταση. Πιστεύουμε πως κάθε θεατρική πρόταση έχει να επικοινωνήσει κάτι στο κοινό. Σίγουρα είναι πολύ ευτυχής συγκυρία η ανταπόκριση των θεατών να είναι ανάλογη των προσδοκιών των συντελεστών για την απήχηση του έργου που αποφάσισαν να παρουσιάσουν. Ωστόσο, ακόμα και όταν δε συμβαίνει αυτό, δε σημαίνει ότι δεν είχε λόγο ύπαρξης η παράσταση ούτε αφαιρείται κάτι από την καλλιτεχνική της αξία. Άλλωστε, είναι αδύνατον να αρέσουν σε όλους όλα τα είδη θεάτρου και η απόδοσή τους στη σκηνή. Το ρεπερτόριο χάρις στους θεατρικούς συγγραφείς είναι τεράστιο. Αλίμονο αν το περιορίσουμε σύμφωνα με την ευκολία ή τη δυσκολία κατανόησης των κειμένων. Άλλωστε, ποιος είναι σε θέση να το κρίνει αυτό ή να βάλει ταμπέλες. Κάτι που εσείς κατανοείτε, για άλλους μπορεί να είναι δυσνόητο ή, για παράδειγμα, ένα έργο, αριστούργημα για κάποιους, για εσάς να είναι ανούσιο. Δε θα ήταν περίεργο να μην υπάρχουν επιλογές που θα εκφράζουν τις διαφορετικές προτιμήσεις;
  Πόσο καιρό κράτησαν οι πρόβες για την παράσταση που θα δούμε; 
Η θεατρική ομάδα «Fraction» έχει συσταθεί από τον Απρίλιο. Ακολούθησε ένα διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου επιλέξαμε το έργο και κινήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τα δικαιώματα, αποφασίζοντας παράλληλα και πότε θα ανέβει η παράσταση. Αφού περάσαμε αυτό το στάδιο, ξεκινήσαμε τις πρόβες μας το καλοκαίρι.
  Πόσο εύκολο είναι για έναν ερασιτέχνη ηθοποιό να συμμετάσχει σε όλο αυτό;
Δεν είναι και τόσο εύκολο. Για να το κάνεις, πρέπει να το αγαπάς, γιατί το θέατρο απαιτεί αφοσίωση, προσωπική και ομαδική προσπάθεια, καθώς και να αφιερώνεις αρκετό από τον ελεύθερό σου χρόνο. Το να είσαι ερασιτέχνης ηθοποιός σημαίνει ότι δημιουργείς με μεράκι και αγάπη για το θέατρο.
  Τι να περιμένουμε πλέον από εσάς;Για εμάς σημασία έχει αυτή τη στιγμή να φτάσουμε στην πρεμιέρα μας και να κλείσουμε αυτό τον πολύ όμορφο κύκλο με τις παραστάσεις, για τις οποίες ανυπομονούμε και ευελπιστούμε να πάνε όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερα.
Όσο για τη συνέχεια, το σίγουρο είναι ότι ήδη την έχουμε ονειρευτεί και ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα. Η κοινή μας αγάπη για το θέατρο είναι ο καλύτερος οδηγός.
  «Επείγοντα Περιστατικά»
H θεατρική ομάδα Fraction παρουσιάζει την παράσταση «Επείγοντα Περιστατικά» του Αρκά. Τα δύο θεατρικά έργα του γνωστού κομίστα, «Εχθροί εξ αίματος» και «Βιολογικός Μετανάστης», ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ρουμελιώτη από τις 19 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 9.30 μ.μ.
Οργανισμοί σε κρίσιμη κατάσταση! Πώς τα μέλη τους την αντιμετωπίζουν; Πώς αντιδρούν στις δύσκολες συνθήκες; Στο κείμενο της παράστασης «Επείγοντα Περιστατικά» ο Αρκάς αποτυπώνει ευφυέστατα και με πολύ χιούμορ τη σύγχρονη πραγματικότητα. Με ήρωες τα όργανα ενός οργανισμού και με αφορμή ένα τροχαίο, το έργο «Εχθροί εξ αίματος» είναι μια μαύρη κωμωδία που περιγράφει με μοναδικό τρόπο την αγωνία για επιβίωση, το φόβο της προδοσίας και το ρόλο της χειραγώγησης, ενώ οι χαρακτήρες κάτω από τις επείγουσες συνθήκες είναι άκρως αποκαλυπτικοί. Οι συγκαλυμμένες συνωμοσίες και τα μυστικά της πρώτης πράξης, «Εχθροί εξ αίματος», δίνουν τη θέση τους στο φανερό και απειλητικό φανατισμό που περιγράφεται στο 2ο θεατρικό μονόπρακτο, «Βιολογικός μετανάστης». Εδώ ο οργανισμός, έπειτα από μια μεταμόσχευση, καλείται να αποδεχτεί ένα νέο όργανο, έναν «ξένο». «Ο καινούριος» γίνεται η αφορμή για ίντριγκες, έντονους διαπληκτισμούς και αποκαλύψεις, που οδηγούν την πλοκή στην κορύφωση μέσα από κωμικές αλλά και συγκινητικές στιγμές.
  Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Σπύρος Ρουμελιώτης
Σκηνικά: Βασίλης Μπιτσώνης & Δημήτρης Μπιτσώνης
Ήχος  - Φώτα: Χρήστος Κουτσαϊμάνης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Θεοδωρακάκου – Γωγώ Μπελογιάννη
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Εχθροί εξ αίματος: Γωγώ Μπελογιάννη, Βασίλης Μπιτσώνης, Κώστας Κουτσουμπός
Βιολογικός Μετανάστης: Μαρία Θεοδωρακάκου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Σπύρος Ρουμελιώτης, Κώστας Κουτσουμπός.
-Διάρκεια: 100 λεπτά με διάλειμμα
-Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών
 Τιμές εισιτηρίων
10 ευρώ: Ενήλικες
8 ευρώ: Εφηβικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων & Ανέργων, με την προσκόμιση στον έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών και της κάρτας ανεργίας
 Προπώληση εισιτηρίων
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Makers Coffee & Sandwich Shop, Όναρ espresso- bar και Βιβλιοχαρτοπωλείο Κονταργύρης.
   Κερδίστε προσκλήσεις
Το «Θάρρος» θα δώσει δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Επείγοντα Περιστατικά».
Ειδικότερα, η μία διπλή πρόσκληση είναι για την παράσταση της Δευτέρας 20/11, ενώ η δεύτερη διπλή για την τελευταία μέρα, δηλαδή την Παρασκευή 24/11.
Εντός της ημέρας θα σας ενημερώσουμε με δημοσίευση εδώ, για το πως θα λάβετε μέρος στην κλήρωση   Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 
***  Δύο συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο χθες στην Καλαμάτα 
Αν και ο καιρός δεν ευνόησε τους διαδηλωτές, και παρότι πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, η συμμετοχή στην πορεία για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Καλαμάτα κρίνεται ως ικανοποιητική.
Φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς και ευρύτερων πολιτικών χώρων έδωσαν δυναμικό «παρών», φωνάζοντας συνθήματα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καθώς και κατά του φασισμού.
Αν και το κλίμα θα μπορούσε να πεις κανείς πως ήταν υποτονικό, οι συμμετέχοντες κράτησαν ζωντανές τις μνήμες της εξέγερσης ενάντια στη χούντα.
Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτέλεσαν για μία ακόμα φορά την κινητήρια δύναμη για να θυμηθούν οι Καλαματιανοί το ιστορικό γεγονός. Α.Π.

*** Αναβάλλεται μουσική εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 
Αναβάλλεται η μουσική εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Η εκδήλωση είχε διοργανωθεί από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας « Η ΥΠΟΜΟΝΗ».

*** Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ρουχισμού για τους πληγέντες της Μάνδρας από το Δήμο Οιχαλίας 
Την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, 20 και 21 Νοεμβρίου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, στο Δήμο Οιχαλίας και συγκεκριμένα στο Μελιγαλά (Πνευματικό Κέντρο Μαρία Κάλλας), στο Δώριο (Δημοτικό Κατάστημα) και στο Διαβολίτσι (Δημοτικό Κατάστημα) θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ρουχισμού, προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας Αττικής.
Για το λόγο αυτό καλούνται επαγγελματίες, σύλλογοι, φορείς και όλοι όσοι μπορούν να προσφέρουν από το υστέρημά τους και να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή για την ανακούφιση των πληγέντων.

*** Σήμερα η κηδεία του Κώστα Βεργόπουλου 
Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε, χθες, από το Παρίσι, η σορός του Κώστα Βεργόπουλου, που άφησε την τελευταία του πνοή στη γαλλική πρωτεύουσα την περασμένη Πέμπτη, σε ηλικία 75 ετών.
Η κηδεία του «αμετανόητου» συμπατριώτη μας πανεπιστημιακού καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας, διανοούμενου και πολυμεταφρασμένου συγγραφέα, που τίμησε με το έργο του την Ελλάδα διεθνώς, θα τελεστεί δημοσία δαπάνη από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου σήμερα, στη 1.00 μ.μ. Επιθυμία της οικογένειάς του είναι, αντί στεφάνων, να δοθούν δωρεές στους «Γιατρούς του Κόσμου».  Α.Π. 

*** Κάθειρξη 5 ετών σε τοξικομανή που έκλεβε εκκλησίες 
Ερήμην δικάστηκε χθες κατηγορούμενος για κλοπές σε ναούς σε χωριά της Μεσσηνίας. Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τού επέβαλε κάθειρξη 5 ετών, όμως αποφάσισε η έφεσή του, εφόσον ασκήσει, να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Σύμφωνα με ιερείς και επιτρόπους που κατέθεσαν, είχαν σημειωθεί κλοπές σε Ιερούς Ναούς στον Αετό Τριφυλίας, στο Κρυονέρι, στην Τριπύλα και αλλού. Οι ίδιοι δε γνώριζαν το δράστη, όμως ειδοποιήθηκαν από την Αστυνομία ότι εξιχνιάσθηκαν οι κλοπές.
Συνήθως έβρισκαν σπασμένο κάποιο παράθυρο ή την πόρτα και ακολούθως το παγκάρι, απ’ όπου έλειπαν τα χρήματα.
Μία εκκλησία στο Δώριο τη γλίτωσε καθώς χτύπησε ο συναγερμός και ο δράστης φοβήθηκε.
Στην απολογία του, όταν συνελήφθη, παραδέχθηκε τις κλοπές και δήλωσε χρόνιος χρήστης σκληρών ναρκωτικών. Β.Β.

*** Για 7η φορά χτυπά το κουδούνι του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας με ρεκόρ συμμετοχών 
Τις πύλες του ανοίγει τη Δευτέρα το Σχολείο Τουρισμού, το οποίο ξεκίνησε από την Καλαμάτα και έχει καταφέρει να καταξιωθεί στην εκπαίδευση εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού. Αυτή τη φορά οι εγγραφές έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 1.000 και πλέον έχουν κλείσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετοχή έχουν δηλώσει άτομα από 43 περιοχές της Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτές η Χαλκιδική, η Ρόδος, η Κως, η Πάρος, η Κρήτη, κάτι που δείχνει, δηλαδή, ότι ενώ εκεί υπάρχει ήδη τουρισμός, δεν υπάρχει η ανάλογη εκπαίδευση.
Χθες, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, οι διοργανωτές του Σχολείου Τουρισμού μίλησαν για το φετινό σχολείο:
  Ανδρέας Ζαγάκος
Ο εκ των εμπνευστών του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος, αρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήρια εκ μέρους της ομάδας σε όσους έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα στις πλημμύρες που χτύπησαν τη Δυτική Αττική τις προηγούμενες μέρες.
Μάλιστα, όπως είπε, το 2017 έχει χαρακτηριστεί ως έτος αειφορίας του περιβάλλοντος για τον παγκόσμιο τουρισμό. Έτσι θα πρέπει ο καθένας να θυμάται από τη δική του πλευρά ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η τήρηση των νόμων και των κανόνων αποτελούν βασική προϋπόθεση ευζωίας και ανάπτυξης.
Μιλώντας για το 7ο Σχολείο Τουρισμού, είπε ότι ξεκινά τη Δευτέρα στις 16.30, θα συμμετέχουν πάνω από 1.000 άτομα, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ, τα οποία θα φτάσουν στην Καλαμάτα από 43 διαφορετικές περιοχές της χώρας, ενώ οι μισοί και πάνω από αυτούς ζουν εκτός Μεσσηνίας.
Αυτό αποτελεί βάρος, τιμή, αλλά και ευθύνη, όπως είπε, ενώ από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο.
Κάνοντας μια αναδρομή στο σχολείο, ανέφερε ότι είναι μια ιδιωτική μη κερδοσκοπική δράση που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη μας. Πλέον έχει ταξιδέψει σε Ναύπλιο και Πόρο, ενώ άμεσα αναμένεται να ανοίξει «τα φτερά του» για όλη την Ελλάδα.
Κατά τον ίδιο, η αναγκαιότητα της τουριστικής εκπαίδευσης και η αμεσότητα που προσφέρεται μέσω της ιδέας του συγκεκριμένου σχολείου έχουν δώσει στους διοργανωτές την ηθική ικανοποίηση να αναγνωρίζεται και να στηρίζεται με τις προσφερόμενες αιγίδες του υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και του ΕΟΤ. Πρόσθεσε δε ότι ξεχωριστή τιμή αποτελεί η συνεργασία με το ΣΕΤΕ training, που αποτελεί τον πυλώνα εκπαίδευσης για τις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.
Όπως εξήγησε, οι παραπάνω φορείς δε συμμετέχουν με καμία οικονομική μορφή στο όλο εγχείρημα, εκτός του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος συμμετέχει με μέρος του κόστους των εκτυπώσεων, αφού η επιχειρηματική κοινότητα της πόλης λαμβάνει μέρος με προϊόντα και υπηρεσίες για να υλοποιηθεί αυτή η δράση.
Σχετικά με την εκπαιδευτική εποπτεία, ο κ. Ζαγάκος ανέφερε ότι την έχει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
  Κώστας Ανδριανόπουλος
Ο έτερος εμπνευστής του Σχολείου Τουρισμού, Κώστας Ανδριανόπουλος, αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο σε τρεις ημέρες συμπυκνώνει 40 εκπαιδευτικές ώρες, 40 και πλέον εισηγητές και πάνω από 40 εκπαιδευτικές ενότητες, συνεχίζοντας έτσι το πετυχημένο μοντέλο των προηγουμένων διοργανώσεων.
Η μία πλευρά είναι ο κύριος εκπαιδευτικός άξονας, ενώ θα υπάρχουν εκδηλώσεις και εργαστήρια τα οποία αφορούν αρχικά στην εστιατορική τέχνη και τον οίνο. Επίσης, εργαστήριο που αφορά στους επαγγελματίες της εστίασης και της φιλοξενίας, άλλο εργαστήριο που αφορά στην ομορφιά και την ευεξία, καθώς και εργαστήριο πληροφορικής.
Αξίζει να σημειωθεί, όπως είπε, ότι φέτος θα υπάρξει παρουσία του υπουργείου Τουρισμού με τη γενική γραμματέα Ευρυδίκη Κουρνέτα, καθώς και του προέδρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου. Παρουσίες που εκπροσωπούν θεσμούς και φορείς, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Ανδριανόπουλο, δείχνει τη δυναμική που έχει αποκτήσει πλέον το σχολείο.
  Ελένα Γκίκα
Εκ μέρους της Costa Navarino η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Ελένα Γκίκα, δήλωσε ότι η προσπάθεια αυτή έχει αγκαλιαστεί από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε και η Costa Navarino θα συνεχίσει να την στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο. Όπως σχολίασε, είναι προφανές ότι υπάρχει αίτημα και για τουριστική ανάπτυξη από όλο τον κόσμο που συνδράμει και συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, όσο και για γνώση και εκπαίδευση.
  Νίκος Μαλαπέτσας
Ο διευθυντής του "Elite City Resort", Νίκος Μαλαπέτσας, δήλωσε ευτυχής, αφού στο ξενοδοχείο του ξεκίνησε πριν από 3,5 χρόνια όλος αυτός ο θεσμός, θεσμός που φανερώνει ότι υπάρχει ανάγκη για εκπαίδευση στον τομέα του τουρισμού.
Ως ξενοδοχείο, όπως είπε, από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το Σχολείο Τουρισμού, κάτι που θα συνεχιστεί, ενώ ευχήθηκε η τουριστική ανάγκη εκπαίδευσης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή να συνεχιστεί και με άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα κάποια τουριστική σχολή που πρέπει να γίνει στην περιοχή.
  Ηλίας Καλφακάκος
Εκ μέρους των εθελοντών ο Ηλίας Καλφακάκος ανέφερε ότι το Σχολείο Τουρισμού είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση λόγω τόσο του όγκου των συμμετοχών όσο και του πλήθους των σεμιναρίων, έτσι χρειάζεται μια μεγάλη ομάδα εθελοντών που δουλεύουν και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του σχολείου.
  Ντίνα Νικολάκου
Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, μιλώντας για το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, είπε ότι έχει πάψει να είναι ένα γεγονός που αφορά μόνο στην Καλαμάτα, τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο. Είναι πλέον ένα σπουδαίο γεγονός που αφορά στον τουρισμό για όλη την επικράτεια.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι το υπουργείο Τουρισμού και ο ΣΕΤΕ, με την παρουσία τους, δίνουν την τελική σφραγίδα στο γεγονός, ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας ανέφερε ότι οι δύο παραπάνω αποτελούν συνεργάτες της. Έτσι πρέπει να γίνει συζήτηση δημιουργίας Σχολής Τουρισμού στην Καλαμάτα, αφού πλέον αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και όλη την Ελλάδα.
Μιλώντας για το μοντέλο του Σχολείου Τουρισμού, ανέφερε ότι είναι το καλύτερο παράδειγμα του πώς οι ίδιοι οι πολίτες μπαίνουν μπροστά για να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό πρόβλημα και, μάλιστα, καταφέρνοντας να  συσπειρώνουν γύρω τους τόσους φορείς που μπορούν να συνδράμουν.
  Το πρόγραμμα
 Δευτέρα  20  Νοεμβρίου 2017                                                                                      Συντονίστρια:  Βίκυ Κλήμη

16:00-16:15         ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΗ
 16:15-16:40         Χαιρετισμοί

16:40-17:00         #synergies     
                         
Κωνσταντίνος  Ανδριανόπουλος & Ανδρέας Ζαγάκος, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Λία Ζαμπέτογλου, Διευθύντρια Εκπαίδευσης  ΙΝΣΕΤΕ
 17:00-17:20         Χαιρετισμός
Γιάννης  Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ

17:20-17:50         #synergies - Η δύναμη του ΜΑΖΙ!
Έλενα Γκίκα, Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTA NAVARINO

17:50-18:00         Χαιρετισμός
Δρ Κώστας Γουλιάμος, Πρύτανης ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

18:00-18:15         Ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό και ο ρόλος του νέου Τμήματος Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Δρ Νικόλαος  Γεωργόπουλος, Πρύτανης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 18:15-18:40         ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
18:40-19:20         Το αύριο του τουρισμού σήμερα:  Οι  millennials ως πελάτες και συνεργάτες
Δρ Γιάννης Καλογεράκης, Δ/νων Σύμβουλος  JMK

19:20-19:45         Γαστρονομικές κοινότητες:  Η ανάπτυξη στο πιάτο μας
Γιώργος Πίττας, GREEK GASTRONOMY GUIDE

19:45-20:00         Ο τουρισμός αλλιώς…
Δρ Σωτήρης Βαρελάς, Σύμβουλος Τουρισμού

  Τρίτη  21  Νοεμβρίου 2017                                                                                                 Συντονίστρια:  Βίκυ Κλήμη

09:00-09:30         ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

09:30-09:50         Μάνατζμεντ  &  Μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών                                               Δρ Γεώργιος Παπαγεωργίου,   Υπεύθυνος Τουριστικού Τμήματος
Deree  THE AMERICAN COLLEGE OF GREECE

09:50-10:30         “Γιατί εμένα;” Εσείς ως brand!
Δημοσθένης Μπρούσαλης,  Founder & CEO DASC Branding
   10:30-10:45         Ο μοναχός που έγινε CEO 
Θοδωρής Σπηλιώτης,  Founder & CEO  E-SURVEY
  10:45-11:00         ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
11:00-11:30         Welcom turist! We spik  inglish!  Χαμένοι στη μετάφραση  myPEM
                                Βασιλική Ντανταβασίλη  -  Φώτης Φωτόπουλος, Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών (ΠΕΜ)

11:30-12:00         Marketing:  Η ανάγκη στη "μετά  rooms-to-let" εποχή
Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος,   Επικοινωνιολόγος – Συγγραφέας

12:00-12:20         Hospitality is everywhere :  Ας ξανα-συστηθούμε!
Δρ Αντώνης Γιαννόπουλος,  Founder & Editor THE VOYAGER VOICE 
  12:20-12:40         ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
12:40-13:20         Security για μη σεκιουριτάδες
Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος,  ΜSc Διευθυντής Ασφαλείας COSTA NAVARINO
   13:20-13:40         Επικοινωνώ – Διοικώ - Αντιμετωπίζω !
Χρήστος Κουτσόπουλος,  Γενικός Δ/ντής KINSTERNA HOTEL  
   13:40-14:00         Πλατφόρμα εργασίας Innjobs.net στον τομέα του τουρισμού και της μαζικής εστίασης
Αργύρης Νταουλιάρης, Founder  INNJOBS. NET 
   14:00 - 16:00       ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
16:10 - 16:20       Επειδή ΟΛΑ πίνονται!
                                Χάρης Τζανής, Συντάκτης Γαστρονομίας
 16:20 - 17:10       Barista Basics
                                Άκης  Πολιτόπουλος, Barista Trainer SPINOS COFFEE & CO - Εκπαιδευτής Ι.Ι.Ε.Κ  ΟΡΙΖΩΝ
 17:10 - 17:30       Βγάζοντας τη ρετσινιά από τη ρετσίνα!
                                Γιώργος Δάρλας, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ  Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ
 17:30 - 18:00       Μπύρα, αυτή η άγνωστη
                                Πολ Εμμανουηλίδης, Σύμβουλος Μπύρας
 18:00 - 18:20       ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
18:20 - 19:30       ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ BARTENDING #2
Οργάνωση & Λειτουργία BAR           
Αντώνης  Κατάκης, Bar Manager  COSTA NAVARINO – Εκπαιδευτής Ι.Ι.Ε.Κ  ΟΡΙΖΩΝ
Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ  ΟΡΙΖΩΝ
 Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017               Συντονιστές: Παν.Παπανικολόπουλος (Γαστροναύτης) -  Χάρης Τζανής
09:00-09:10         ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
 09:10-09:40         Με ένα “φύλλο” απ’ τη Σαλονίκη
                                Φίλιππος Μπαντής, Τεχνίτης Μπουγατσοποιός
 09:40-10:10         Μαγειρεύοντας για την ελπίδα
                                Ιάκωβος  Απέργης, Μάγειρας ΤΖΑΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου  
  10:10-10:25         Χέρια καθαρά !
                                Δημήτρης Δρίβας, Hygiene Manager COSTA NAVARINO
   10:25-10:40         Κρίσιμα σημεία υγειονομικών ελέγχων
Δημόκριτος Ρούκας, Επιστ/νικός Υπεύθυνος ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ       
  10:40-11:00         ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
11:00-11:45         Ακροβατώντας γαστρονομικά ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη εποχή
                                Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ
 11:45-12:10         Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο:  Μοχλός ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού
Γιάννης  Καρβέλας, Δ/ντής  PARATUS EUROPE – Εκπαιδευτής σεμιναρίων ελαιολάδου   
  12:10-12:30         Συνεργασία κι αλληλοσεβασμός εργοδοσίας & εργαζομένων
Το case study του YIAMAS GASTRO BAR
                                Νίκος Μαλαπέτσας,  Διευθυντής ELITE CITY RESORT  
Στέλιος Μπαρμπέας, Executive Chef ELITE CITY RESORT   
  12:30-12:45         ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
12:45-13:20         ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
                                Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, WSPC
   13:20-13:40         Με διαβατήριο την ελληνική κουζίνα
                                Δημήτρης Φλωράκης, Managing Director  OLIVE OIL & OREGANΟ (UK)       
   13:40-14:20         Η χρυσή χειραψία!
                                Ηλίας Μαμαλάκης, Γευσιγνώστης & Ταξιδευτής   
  14:20                     ΛΗΞΗ 7ΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
   Workshops
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017                      Συντονιστές:  Παναγιώτης Παπανικολόπουλος (Γαστροναύτης) -  Χάρης ΤζανήςΤο εργαστήριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη του επισιτιστικού & τουριστικού τομέα  
  16:00-16:50         Γευστική αρμονία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου & φαγητού
Γκρεμίζοντας τους μύθους!
Γιάννης  Καρβέλας, Δ/ντής  PARATUS EUROPE – Εκπαιδευτής σεμιναρίων ελαιολάδου   
  16:50-17:30         Επιχειρείν, Marketing και Βranding: Μια συμμαχία επιτυχίας!
Δημοσθένης Μπρούσαλης,  Founder & CEO DASC Branding
  17:30-17:40                         ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
 17:40-18:15         Κρίσιμα σημεία υγειονομικών ελέγχων
Δημόκριτος Ρούκας, Επιστ/νικός Υπεύθυνος ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ      
Δημήτρης Δρίβας, Hygiene Manager COSTA NAVARINO
   18:15-18:40         To rebranding της ρετσίνας
Γιώργος Δάρλας, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ
 18:50-19:15         Γευστικό ταίριασμα μπύρας & φαγητού
                                Πολ Εμμανουηλίδης , Σύμβουλος Μπύρας
 19:15-19:40         Προώθηση ελληνικών προϊόντων στην ψηφιακή εποχή
                                Χάρης Τζανής, Συντάκτης Γαστρονομίας 
 Workshops
 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & SERVICE ΚΡΑΣΙΟΥ
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017     10:30 – 13:00
 Το εργαστήριο απευθύνεται σε  εργαζόμενους στο χώρο  της εστίασης &  σπουδαστές τουριστικών σχολών. Απαιτείται προεγγραφή.  Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων  ανά τμήμα: 40
  ΟΜΑΔΑ  Α
 10:30-11:20         Βασικές αρχές εστιατορικής τέχνης                       
                                Καλλιόπη Καβαλάρη, HR Training Manager COSTA NAVARINO  
  11:30-12:20         To service του κρασιού στο εστιατόριο
                                Μάνος Κεντικελένης, Head Sommelier COSTA NAVARINO  
  ΟΜΑΔΑ  Β
 10:30-11:20         To service του κρασιού στο εστιατόριο
                                Μάνος Κεντικελένης, Head Sommelier COSTA NAVARINO  
  11:30-12:20         Βασικές αρχές εστιατορικής τέχνης
                                Καλλιόπη Καβαλάρη, HR Training Manager COSTA NAVARINO  
  ΟΜΑΔΑ Α   +   ΟΜΑΔΑ Β
 12:30-13:15         Κουλτούρα εξυπηρέτησης                         
                                Καλλιόπη Καβαλάρη, HR Training Manager COSTA NAVARINO  
  Workshops
 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  SPA MANAGEMENT  
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017
Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του τομέα ευεξίας-χαλάρωσης και περιποίησης και σε σπουδάστριες αντιστοίχων τμημάτων   
  16:00-17:20                         Οργάνωση & Λειτουργία χώρων Wellness SPA
                                Κάγκαρης Γεώργιος, ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
Τι είναι και ποιες λειτουργίες επιτελεί μια επιχείρηση  SPA
Εμφάνιση & συμπεριφορά προσωπικού χώρων ευεξίας & χαλάρωσης
Υποδοχή και εξυπηρέτηση  πελάτη
Προώθηση του σπα στο τουρισμό
                                       
17:20-17:40                         ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

17:40-19:30                         Οργάνωση & Λειτουργία χώρων WellnessSPA
                                Κάγκαρης Γεώργιος, ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
Θεραπείες (επίδειξη) - Απολογισμός  περιόδου - Συζήτηση & Ερωτήσεις
 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ     
Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017
Απευθύνεται σε λάτρεις της τεχνολογίας και σε ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν μία ψηφιακή εφαρμογή για να λύσουν ένα ή περισσότερα προβλήματά τους.
Με τη βοήθεια μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας, δημιουργείς ψηφιακές εφαρμογές εύκολα & γρήγορα! 
Δεν απαιτείται  εμπειρία προγραμματισμού, το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για να μάθεις κάτι καινούριο! 
  16:15-17:20                         Πλατφόρμα ψηφιακών εφαρμογών  
                                                Κώστας Καρολεμέας, CEO Allcancode
                                                Λία Ζώρζου, COO  Allcancode
                                        
17:20-17:40                         ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

17:40-18:45                         Πλατφόρμα ψηφιακών εφαρμογών  
                                                Κώστας Καρολεμέας, CEO Allcancode
                                                Λία Ζώρζου, COO  Allcancode
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  «Πάγωσαν» οι ρυθμίσεις στην οδό Ναυαρίνου 
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν και την Καλαμάτα τις τελευταίες μέρες επηρέασαν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης. Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία για την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν στη μελέτη της ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, από την οδό Φαρών έως την οδό Ακρίτα.
Το γεγονός προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του δημάρχου, ο οποίος μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε "προσποιήθηκε" πως η Δημοτική Αρχή θα αφήσει την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης και θα προχωρήσει σε άλλο έργο.
Σύντομα, όμως, φάνηκε ότι δεν εννοούσε τίποτα από όσα έλεγε, αφού στη χθεσινή πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης φέρνει και πάλι το θέμα προς συζήτηση. Επειδή, όμως, η  συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε, θα υπάρξουν κάποιες ελάχιστες τροποποιήσεις στη νέα εισήγηση.
Η προχθεσινή διαδικασία
Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ήταν να αλλάξει η κυκλοφοριακή ρύθμιση της Ναυαρίνου στο τμήμα από Φαρών μέχρι Ακρίτα, να μονοδρομηθεί αυτό το κομμάτι με κατεύθυνση από δύση προς ανατολή.
Η έγκριση της ρύθμισης αυτής είναι προϋπόθεση προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια η έγκριση για την ανάπλαση του ίδιου τμήματος. Η παράταξη της πλειοψηφίας υπερψήφισε την εισήγηση, όπως και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χάρης Βγενής.
Όμως, η παράταξη της Δημοτικής Αρχής είχε απουσίες (δύο από τις οποίες για λόγους υγείας) και έτσι δε συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία που ορίζει η νομοθεσία για τέτοιες αποφάσεις.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν είτε λευκό είτε κατά, τονίζοντας ότι πρόκειται για αποσπασματική και πρόχειρη παρέμβαση, η οποία δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχεδιασμό, ενώ η συγκεκριμένη πρόταση για την αλλαγή της κυκλοφοριακής ρύθμισης δεν προβλέπεται από καμία κυκλοφοριακή μελέτη, πέραν του ότι απαγορεύεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου να επανεξετάσει το θέμα και ενδεχομένως να διορθώσει την ψήφο της. Πράγματι συζήτησαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, αλλά τελικά την ψήφο τους δεν την άλλαξαν, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αλούπης, υπογράμμιζε μονίμως ότι εφόσον έγινε ψηφοφορία και ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, η διαδικασία έχει κλείσει οριστικά.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! Συμμαχία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία...

~ Για «ασυνήθιστη συμμαχία» μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τώρα έχουν την έδρα τους στην Βρετανία κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην σημερινή του έκδοση (Σάββατο).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία και η Ελλάδα θέλουν να μοιραστούν μεταξύ τους κάποιους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύουν στο Λονδίνο.
 «Για να εξασφαλίσουν υπηρεσίες οι οποίες αναγκάζονται να μετακομίσουν λόγω του Brexit, οι κυβερνήσεις της Άνγκελας Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα έχουν κάνει μια ασυνήθιστη συμμαχία.
 Οι Έλληνες στηρίζουν την γερμανική επιθυμία να φέρουν την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ) στην Φρανκφούρτη και σε αντάλλαγμα οι Γερμανοί στηρίζουν την μετακόμιση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Αθήνα», σημειώνει το περιοδικό. Και προσθέτει ότι την επόμενη εβδομάδα τα κράτη-μέλη της ΕΕ θέλουν να αποφασίσουν στις Βρυξέλλες για την μετακόμιση των θεσμών.
 «Θεαματική η συμμαχία Βερολίνου – Αθήνας»
 «Η συμμαχία Βερολίνου – Αθήνας θεωρείται θεαματική, διότι και οι δύο χώρες ήταν αντιμέτωπες για πολύ καιρό στην διάσωση της Ελλάδας», αναφέρεται. Μάλιστα, στο περιοδικό τονίζεται ότι προκειμένου να δρομολογηθεί αυτή η συμφωνία, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, «το οποίο στην Αθήνα είναι κυριολεκτικά μισητό», λόγω της πορείας λιτότητας κατά την ευρωκρίση, έβαλε μπροστά το υπουργείο Εξωτερικών – με την αποστολή να διερευνήσει την κοινή δράση. Η διπλωματική παράκαμψη είχε επιτυχία», καταλήγει το δημοσίευμα.
newsit   Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

***  Ανώτατος δικαστής! Είχα 50 σεξουαλικές σχέσεις με ωραίες γυναίκες τα τελευταία 50 χρόνια...

~  Ένας Αμερικανός δικαστής, εκνευρισμένος προφανώς με τις συνεχείς αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στις ΗΠΑ, προκάλεσε σάλο σήμερα, γράφοντας στη σελίδα του στο Facebook ότι τα τελευταία 50 χρόνια έχει κοιμηθεί με 50 γυναίκες, σε ένα μήνυμά του "εξ ονόματος όλων των ετεροφυλόφιλων ανδρών".
Στο κείμενο αυτό, ο Μπιλ Ο'Νιλ, δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο του Οχάιο, υπερασπίζεται τον Δημοκρατικό γερουσιαστή από τη Μινεσότα Αλ Φράνκεν που αυτήν την εβδομάδα ζήτησε συγγνώμη επειδή εξανάγκασε μια παρουσιάστρια να τον φιλήσει, το 2006 και φωτογραφήθηκε να της πιάνει το στήθος ενώ εκείνη κοιμόταν.
"Τώρα που τα σκυλιά ζητούν το κεφάλι του γερουσιαστή Αλ Φράνκεν, θεωρώ ότι είναι η ώρα να μιλήσω εξ ονόματος όλων των ετεροφυλόφιλων ανδρών", γράφει ο Μπιλ Ο'Νιλ. Ο δικαστής θα είναι επίσης υποψήφιος για τη θέση του κυβερνήτη του Οχάιο στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018. "Ως υποψήφιος κυβερνήτης, θέλω να εξοικονομήσω από τους αντιπάλους μου λίγο χρόνο από τις έρευνές τους", προσθέτει.
"Τα τελευταία 50 χρόνια, είχα στενές σεξουαλικές σχέσεις με περίπου 50 πολύ ωραίες γυναίκες", συνεχίζει, περιγράφοντας "την εντυπωσιακή προσωπική γραμματέα του γερουσιαστή Μπομπ Ταφτ" που ήταν και "ο πρώτος του έρωτας" καθώς και μια "κοκκινομάλλα μοιραία γυναίκα".
Και καταλήγει δηλώνοντας "απογοητευμένος" από την "τρέχουσα παραφορά για σεξουαλικές συνευρέσεις που έγιναν πριν από πολλές δεκαετίες". Ζητά επίσης από τους πολιτικούς να επιστρέψουν σε συζητήσεις που αφορούν σοβαρά θέματα, όπως τα νοσοκομεία και τη χρήση της κάνναβης.   Νews247

*** ΜΠΡΑΒΟ ΑΕΚ! Είστε μεγάλοι ΜΑΓΚΕΣ!Έμπρακτη στήριξη στους Πληγέντες από την ΠΑΕ...

~ Σε μία κίνηση έμπρακτης στήριξης των πληγέντων από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η ομάδα αποφάσισε να διαθέσει στους πληγέντες τα έσοδα από τα εισιτήρια του ματς με τον Πλατανιά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια στο πλευρό των συνανθρώπων μας που πενθούν τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και που δοκιμάζονται από τις καταστροφές στη Δυτική Αττική. Μαζί με τα θερμά μας συλλυπητήρια για αυτή την πρωτοφανή τραγωδία που έπληξε την ελληνική κοινωνία».
Πηγή ρεπορτάζ: Filathlos.gr
Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΕ:


*** H Θεσσαλονίκη περιμένει! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ...

~ Έτοιμος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, να ενημερώσει τους πολίτες, με ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς όμως αυτό να μη σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/11 στον ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στις 18:00, στο δημαρχείο Λαγκαδά (Παπαγεωργίου 2)
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11 στην ΑΘΗΝΑ, στις 18:00, στο Ξενοδοχείο OSCAR (Φιλαδελφείας 25 - κοντά στον σταθμό Λαρίσης)
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11 στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ, στις 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο (Κρέμου 123)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/12 στον ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟ, στις 18:00, στο κτήμα Λυκάκη (Λεωφόρος Τραπεζούντος 128)

***  Μέσω Παιδείας η άλωση της ελληνικής κοινωνίας...

~  Η κολοτούμπα του Ιουλίου του 2015, ήταν κίνηση προσωρινής ανακωχής
Μέσω Παιδείας η άλωση της ελληνικής κοινωνίας
Αλλοιώνουν την ένδοξη ιστορία μας και εξαφανίζουν την θρησκεία μας
Κηφισιά, 14 Νοεμβρίου 2017
Γράφει ο  Νίκος Αναγνωστάτος
«Όποιος παραμελεί την Παιδεία στα νιάτα του, χάνει το παρελθόν του και θεωρείται νεκρός για το μέλλον», Ευριπίδης.  Τη ρήση αυτή του αρχαίου τραγωδού μας, ακολουθούν, από την ανάποδη, εκείνοι των οποίων η απώτερη σκέψη και σκοπός είναι ο έλεγχος της κοινωνίας. Είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος, ακόμη και στη χώρα μας στο παρελθόν, με αρκετή επιτυχία. Ο σκοπός είναι να διαμορφώσουν μια παιδεία στα μέτρα τους, έτσι ώστε οι νέοι γόνοι μας, από την παιδική ηλικία, κατά την οποία δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη κρίσης και επομένως δέχονται από τους δασκάλους τους, οι οποίοι εξ αντικειμένου, κυριαρχούν στα αθώα και αγνά μυαλά τους, να δεχθούν τις απόψεις τους, δηλαδή τις ιδεοληψίες τους. Ο Αδαμάντιος Κοραής είχε εντοπίσει αυτό το πρόβλημα με τη ρήση του: «Πολιτεία που δεν έχει για βάση της την Παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο». Έτσι πάνω στην άμμο θα ενηλικιωθούν οι νέοι μας, μέσα σε περιβάλλον και μια διδαχή που θα αποδυναμωθεί, αν δεν εξαφανιστεί, η εθνική συνείδηση και η φιλοπατρία, να αξιοποιηθεί ο εμφύλιος και οι διεθνιστικές τους ιδέες.
Να πάψει με άλλα λόγια η νέα γενιά να αισθάνεται ότι είναι Έλληνες και να υπερασπίζονται την πατρίδα τους. «Απ’ όλα τα κακά το χειρότερο είναι η προχειρότητα με την οποία μορφώνεται η νεότητα, γιατί αυτή είναι εκείνη που γεννάει τις ηδονές αυτές απ’ όπου βλαστάνει η κακότητα», λέει η ρήση του Δημόκριτου, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει εκείνους που εγκληματικά αλλοιώνουν την παιδεία, με μόνο σκοπό να ελέγξουν την κοινωνία στηριζόμενοι στη αρχαία ρήση του Μένανδρου, αν δεν κάνω λάθος, ότι: «Ο αγράμματος δεν βλέπει κι ας έχει μάτια». Είναι μία τακτική που γνωρίζουν καλά οι περιβόητοι «επαναστάτες», οι οποίοι ζουν σε έναν στρεβλό φανταστικό κόσμο, στον οποίο απλά καταστρέφουν την κοινωνία και εξαθλιώνουν τους πολίτες, κάτι που η ιστορία το επιβεβαιώνει, όσο και αν ορισμένοι προσπαθούν να το εξιδανικεύσουν και να αιτιολογήσουν τα στραβά του, καταφεύγοντας σε αδύναμα και περίεργα επιχειρήματα.
 Φοβούνται τους μορφωμένους νέους, διότι κατά Πλάτωνα, «Οι νέοι, όταν μορφωθούν γερά θα γίνουν γενναίοι άνδρες και σαν γίνουν τέτοιοι κι’ όλα τ΄ άλλα θα τα κάνουν καλά, κι’ ακόμη θα γίνουν ικανοί να νικούν τους εχθρούς όταν δίνουν μάχες». Ακόμη και τους εσωτερικούς εχθρούς, θα πρόσθετα εγώ. Πιστεύω ότι ήρθε πια η ώρα να πούμε τα γεγονότα και τις σκέψεις μας με το όνομά τους, ειλικρινά και ξεκάθαρα, με την προσδοκία να διακοπεί η επικίνδυνη αυτή πορεία της χώρας μας. Την τακτική αυτή φαίνεται ότι προσπαθούν να εφαρμόσουν οι κυβερνώντες, δημιουργώντας μια παιδεία που να τους εξυπηρετεί, έτσι ώστε αλλοιώνοντας κυρίως την ιστορία μας, την ένδοξη αυτή ιστορία, που μας κάνει περήφανους και που τη ζηλεύουν ακόμη και οι εχθροί μας, αλλά και την θρησκεία μας, που η πλειοψηφία των Ελλήνων, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, να την αποδυναμώσουν, αν όχι να εξαφανίσουν, ισοπεδώνοντάς την με ένθετα και παρεμβολές άλλων θρησκειών. «Οι μαθητές να αποκτήσουν ιστορική σκέψη και συνείδηση», λέει ο ένας και «Να εξοικειωθεί ο μαθητής με τις σύγχρονες ιστορικές έννοιες αποκτώντας κριτική σκέψη». Ωραιοποιημένες εκφράσεις με καθοδηγούμενο περιεχόμενο, που αλλοιώνουν τις ωραίες εκφράσεις, όπως ξέρουν πολύ καλά να περνούν τα δικά τους μηνύματα.
Οι άνθρωποι αυτοί που μας κυβερνούν, δεν έκρυψαν ποτέ ότι διακατέχονται από κομμουνιστικά αισθήματα και το όνειρό τους είναι να εγκαταστήσουν στη χώρα μας μια Λαϊκή Δημοκρατία, όπως το επιχείρησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015, κάτι που ανέμεναν οι Λαφαζάνης , Στρατούλης, όταν τον Ιούνιο του 2015, ενώ είχαμε βρεθεί κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, μας καθησύχαζαν να μην ανησυχούμε διότι όλα πάνε καλά. Τι καλά άραγε εννοούσαν, πέραν του ότι θα κήρυτταν ένα είδος Λαϊκής Δημοκρατίας; Αλλά το ίδιο ανέμεναν και οι λοιποί αποχωρήσαντες, μη αντιληφθέντες ότι η κυβίστηση του Ιουλίου του 2015, και η «δεξιόστροφη» πολιτική τους, δεν είναι τίποτε περισσότερο, κατά τη γνώμη μου, από μια κίνηση προσωρινής ανακωχής, και στάχτη στα μάτια των άλλων, μιας και οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν τότε, αναμένοντας από τα μετόπισθεν την κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουν στον τελικό σκοπό τους.
Οι άνθρωποι αυτοί, συνηθισμένοι στην υπομονή της αναμονής, δέχονται όλα τα αιτήματα των Τροϊκανών, ώστε ανενόχλητοι, να προετοιμάζουν  το έδαφος για τον απώτερο σκοπό τους. Η αλλοίωση της Παιδείας είναι ασφαλώς μέρος αυτού του κρύφιου σχεδίου τους, αλλά αν προσέξει κανείς και τις υπόλοιπες κινήσεις και ενέργειές τους, αποκρυπτογραφώντας αυτές προσεκτικά, θα καταλήξει ότι δεν είναι τυχαίες και κάπου αποβλέπουν. Ακόμη και η βαριά φορολογία και η εξόντωση της μεσαίας τάξης, όπως έχει ομολογηθεί από τον αρμόδιο υπουργό, αποβλέπει στην δημιουργία ενός μεγάλου πλήθους προλετάριων,  που αποτελεί πάντοτε την κύρια βάση στήριξης του συστήματος αυτού. Τα πυροτεχνήματα που εξαπολύουν κατά καιρούς, προκαλώντας  έντονες αντιπαραθέσεις στην Βουλή και όχι μόνο, αποτελούν, κατά τη γνώμη μου πάντοτε, αχλύ συσκότισης και μέσο αποπροσανατολισμού των άλλων κομμάτων και της κοινωνίας γενικότερα, ώστε να μην ανακοπεί το σχέδιό τους. Με όπλο την τελείως κομματική ΕΡΤ και την αρνητική τακτική τους στις μεγάλες επενδύσεις, υποκρύπτει σχέδιο προλεταριοποίησης! Ενδέχεται να κατορθώσει η κυβέρνηση να δημιουργήσει δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις στην επόμενη κυβέρνηση, ώστε να την αναγκάσουν να ασκήσει αναγκαστικά περισσότερο δυσάρεστη οικονομική πολιτική και ως εύπιστος που είναι ο ελληνικός λαός, να νοσταλγήσει τον Σύριζα, ως λιγότερο δυσάρεστο αλλά πιο … δημοκρατικό!
Ελπίζω να μη με μαλώσουν με αυτά που γράφω, διότι στο κάτω-κάτω διαφήμιση τους κάνω, εκτός να θυμώσουν που αποκαλύπτω το κρύφιο σκεπτικό τους, αν έχω δίκιο. Δεν διαφαίνεται να προσδοκούν να πετύχουν το βαρύγδουπο αυτό πρόγραμμά τους στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας σώζει άθελά της στο σημείο τούτο. Αλλά προετοιμάζει το πεδίο για την επόμενη περίοδο στην οποία ευελπιστούν να επανέλθουν, πουλώντας προς το παρόν υποσχέσεις, μεγαλοστομίες, ακόμη και χρήματα, τα οποία προέρχονται από την υπερφορολόγηση . Στο πλαίσιο αυτών των παρωχημένων ιδεοληψιών, μεθόδευσαν από το 2015 ακόμη, την αδειοδότηση  σε πρώτο στάδιο των έγκλειστων τρομοκρατών, νομοθετώντας ανάλογα, έτσι ώστε το γεγονός αυτό να εμφανίζεται ως «νόμιμη» ενέργεια. Ας ευχηθούμε να μην τους δοθεί η ευκαιρία να εφαρμόσουν το επόμενο στάδιο, που θα είναι η νομιμοφανής αποφυλάκισή τους. Μια τολμηρή σκέψη είναι η κυβέρνηση να βρεί μιαν αφορμή να τα σπάσει με την Τρόϊκα και την Ε.Ε., για να πουλήσει επαναστατικότητα και αντίσταση στο πόπολο, για να επωφεληθεί στις επόμενες εκλογές, σε συνδυασμό με την απλή αναλογική των μεθεπόμενων εκλογών και ενδεχομένως να παίξουν ξανά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020.
Η Καθημερινή της Κυριακής, δημοσιεύει σημαντικά και αποκαλυπτικά άρθρα πάνω σε αυτά που αναφέρω πιο πάνω, αλλά με ευγένεια και αρκετά κεκαλυμμένα και πρέπει να μπορείς να διαβάζεις πίσω ή ανάμεσα από τις γραμμές. Το ερώτημα που προκύπτει αφορά τον κυβερνητικό εταίρο κ.Πάνο Καμμένο, για τον οποίον, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι αριστερίζει, αλλά απλά ξεγελιέται και έτσι απολαμβάνει την υπουργική του πολυθρόνα, διότι οι αριστεροί είναι εξοικειωμένοι  σε δολιχοδρομίες, τεχνάσματα και επινοήσεις, ώστε να παραπλανούν τον άλλον. Τώρα που θα διαβάσει αυτό το άρθρο, ο ίδιος και οι βουλευτές του, να δούμε πως και αν θα αντιδράσουν. Θα προσπαθήσουν να διασώσουν τουλάχιστον την αξιοπρέπειά τους και τα πατριωτικά τους αισθήματα τα οποία ουδείς αμφισβητεί; Αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα θα πρέπει να αφυπνιστούν και να ενεργήσουν ανάλογα, ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση, για να μη βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων και αναγκαστεί απλά να τους κουνάει το μαντήλι.    Νίκος Αναγνωστάτος    e-mail: nanagnostatos@gmail.com
Thiakos.blogspot.com

*** ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

~  ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
 Ιπποκράτης Δασκαλάκης*
 Δεν σκοπεύω να εμπλέκω στις ατέρμονες, μετά «εορτής» και συνήθως γρήγορα λησμονημένων και άνευ χειροπιαστού αποτελέσματος, συζητήσεις περί των αιτίων, ευθυνών και μέτρων αντιμετώπισης  των τραγικών πλημμυρικών φαινομένων. Θα αντιπαρέλθω τη δικαιολογία της καθυστέρησης εκτέλεσης προληπτικών έργων λόγω σημαντικού κόστους, των υπαρκτών νομικών προβλημάτων και πολύπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά και των εμποδίων και αντιδράσεων μικρών και μεγάλων τοπικών συμφερόντων και κατοίκων (οι οποίοι και συνήθως αποτελούν τα θύματα της αναπόφευκτης επόμενης καταστροφής). Θλίβομαι βέβαια βαθύτατα όταν οι επικαλούμενοι την ανεπάρκεια κονδυλίων ξοδεύουν απερίσκεπτα ποσά για τα επικαλούμενα «έργα βιτρίνας» και προσωπικής προβολής. Επιπλέον, αηδιάζω με το συλλογικό χορό απόρριψης των ευθυνών σε σημείο που να σκέφτομαι στις επόμενες εκλογές να ψηφίσω τον υποψήφιο εκείνο, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος ή προγράμματος, που θα έχει παραιτηθεί έντιμα και αξιοπρεπώς, αποδεχόμενος τις ευθύνες του (φοβάμαι μάλλον ότι θα ψηφίσω «κανένας»).
Σήμερα όμως θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχουν και ενέργειες χαμηλού κόστους που σε βάθος χρόνου (έννοια δύσκολα κατανοητή από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου) για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. Αναφέρομαι στην κατάλληλη προετοιμασία των Ελλήνων, υπό την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας και από τα σχολικά χρόνια, στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. Σίγουρα υπάρχουν ανάλογες αξιόλογες προσπάθειες, ειδικά για την αντισεισμική προστασία. Όμως εκτιμώ ότι τα αντικείμενα της πολιτικής προστασίας πρέπει να ενταχθεί ως υποχρεωτικό μάθημα, σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης με έμφαση στην πρακτική εφαρμογή. Μιλάω δηλαδή για μάθημα εκπαίδευσης, όχι ενημέρωση, με υποχρεωτική πρακτική εξάσκηση και γιατί όχι εξέταση (αντικείμενα πρώτων βοηθειών κλπ), που θα ξεκινάει από το δημοτικό σχολείο καταλήγοντας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έχει αποδειχθεί ότι αρκετοί συμπολίτες μας θα ήταν σήμερα δίπλα μας αν, τις δύσκολες εκείνες ώρες είχαν αντιδράσει πιο ψύχραιμα και κυρίως αν είχαν λάβει εγκαίρως απλά μέτρα προστασίας. Τα αντικείμενα αυτά, θα διεξάγεται από το έμπειρο προσωπικό μας που ευτυχώς διαθέτουμε στον κρατικό μηχανισμό. Επίσης, αυξανόμενης της ηλικίας των μαθητών, θα εστιάζεται σε πιο σύνθετα αντικείμενα και καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν από τις λεγόμενες  «ασύμμετρες» απειλές (έννοια που όλοι μας «αναμασάμε» αλλά ελάχιστα κάνουμε για την προετοιμασία μας). Τα αντικείμενα θα πρέπει να επεκτείνονται σε θέματα αλτρουισμού καθώς τα περισσότερα θύματα, σε αυτές τις καταστάσεις, είναι συνήθως ηλικιωμένοι και ανήμποροι απόκληροι της ζωής. Κάποιοι από αυτούς θα είχαν σωθεί, αν έγκαιρα, τους είχαμε κτυπήσει την πόρτα και τους είχαμε οδηγήσει σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. Ναι, η κοινωνική ευαισθητοποίηση διδάσκεται και με μαθήματα και με το παράδειγμα ζωής. Στον τομέα αυτό και οι τοπικές αρχές έχουν πολλαπλές ευθύνες αλλά και άπλετο χώρο ενεργοποίησης.
Συνοψίζοντας, ο λαός μας -εκ ιδιοσυγκρασίας- έχει σοβαρό έλλειμμα στην κατάλληλη προετοιμασία για αντιμετώπιση κρισίμων καταστάσεων, στον εθελοντισμό και τον αλτρουισμό. Όλα αυτά τα αντικείμενα μπορούν και πρέπει να διδάσκονται προοδευτικά στα σχολεία μας. Είναι μια ελάχιστη υποχρέωση, χαμηλού κόστους, που το κράτος οφείλει στους ταλαιπωρημένους πολίτες του.
 ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ- Υποστράτηγος (εα)
·        Πτυχιούχος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου
·        Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
·        Διευθυντής Μελετών του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ)
·        Συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ)
·        Συνεργάτης στη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ)
·        0030-210-6543131, 0030-6983457318
·        rafaelmarippo@yahoo.gr

*** Αποτυχία της Ευρώπης η κρίση της Ελλάδος-το πρόγραμμα της Ελλάδος είναι ένα δημοκρατικό σκάνδαλο-

~ Αποτυχία της Ευρώπης η κρίση της Ελλάδος
-το πρόγραμμα της Ελλάδος είναι ένα δημοκρατικό σκάνδαλο-
 Η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει. Αν και έχουν περάσει 8 σχεδόν χρόνια απεχθών Μνημονίων που έχουν εξαθλιώσει στην κυριολεξία τον Ελληνικό Λαό. Και αυτό είναι ήδη γνωστό σε όλους τους Ευρωπαίους πολιτικούς και πολίτες. Φαίνεται όμως ότι όσο περισσότερο εξαθλιώνεται ο Ελληνικός Λαός με νέα δυσβάστακτα μέτρα και προαπαιτούμενα, τόσο περισσότερο δεν αντιλαμβάνεται το πολιτικό σύστημα εξουσίας της χώρας μας τις ευθύνες του για όλα αυτά  που συμβαίνουν από την έναρξη της κρίσης μέχρις σήμερα, αλλά και για όλα αυτά που συνέβαιναν επί δεκαετίες και τα οποία οδήγησαν την Πατρίδα μας, και πάλιν με δική του και μόνον ευθύνη,  στην καταστροφή.
Πολλά λέγονται τώρα πρόσφατα για αυτό το δήθεν «παιχνίδι», για το εάν και πότε θα ξανάρθουν οι Θεσμοί/Εκπρόσωποι των Δανειστών στην Ελλάδα και το εάν θα κλείσει η αξιολόγηση και τι επιπλέον ως «προαπαιτούμενα» θα απαιτήσουν από την χώρα μας. Πολλές είναι οι εικασίες και οι παραφιλολογίες που σερβίρονται στον Ελληνικό Λαό από πολιτικούς κύκλους και τα μεγάλα ΜΜΕ. Δεν πρόκειται όμως για «παιχνίδι των Θεσμών», πρόκειται για παιχνίδι που παίζεται από το πολιτικό σύστημα εξουσίας της χώρας εις βάρος του Ελληνικού Λαού, από τον οποίο αποκρύπτει όλη την αλήθεια, αλλά αποκρύπτει και την οργή των Ευρωπαίων για την εγκληματική  συμπεριφορά του απέναντι της ίδιας της χώρας του.
Από την αρχή της κρίσης έχει τονισθεί πολλές φορές από τον γράφοντα ότι η Ελλάδα, εξαιτίας της νοσηρής νοοτροπίας και συμπεριφοράς του πολιτικού συστήματος, κατέστη μία ειδική και μοναδική περίπτωση στον ευρωπαϊκό χάρτη. Δεν θα επαναλάβουμε όλα τα παραδείγματα και όλες τις λεπτομέρειες των οδυνηρών λαθών, με τις κατασπαταλήσεις των εθνικών πόρων και τις καταχρήσεις των κοινοτικών κονδυλίων, αλλά ούτε και τους τεράστιους δανεισμούς που κατέστρεψαν την εγχώρια παραγωγή και οικονομία. Αλλά ούτε θα επαναλάβουμε την τεράστια διαφθορά του πολιτικού συστήματος, την ατιμωρησία αυτού με την επι δεκαετίες παντελή έλλειψη της Δικαιοσύνης, την φοροκλοπή η οποία κατέστη «εθνικό άθλημα», υποστηριζόμενο από κυβερνητικά και κομματικά «καπετανάτα».
Για να είμαστε πιο σαφείς. Είναι τεράστιο λάθος, ότι ενώ ο Ελληνικός Λαός εξαθλιώνεται και σύρεται στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της ιστορίας του, να υποστηρίζεται παραπλανητικώς από το πολιτικό σύστημα  και από τα δικά του μεγάλα ΜΜΕ, ότι και άλλες χώρες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Όπως π.χ. η Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία. Τώρα βάζουμε και την Γαλλία στον ίδιο κάδρο. Απίστευτη αυτή η παραπλάνηση του Λαού μας. Διότι οι χώρες αυτές, αντιθέτως,  αντιμετωπίζουν ένα καθαρώς οικονομικό πρόβλημα λόγω δημοσιονομικών  και μόνον ελλειμμάτων τα οποία διόγκωναν το εθνικό τους χρέος, και το οποίο δυσχεραίνει την εξυπηρέτησή του. Ένα απλό παράδειγμα. Η ισχυρότερη Οικονομία της Ευρώπης, η Γερμανία, δανείζεται εκατοντάδες δισεκατομμύρια Ευρώ ετησίως, μάλιστα σε πολύ χαμηλό επιτόκιο, επειδή είναι συνεπής στην εξυπηρέτησή του, και όλο  αυτό οφείλεται επειδή έχει υψηλότατο δείκτη ανάπτυξης,  τεράστια εμπορικά  πλεονάσματα και σωστή, διαφανή διαχείριση αυτών.
Αντιθέτως η κρίση στην Πατρίδα μας, ως ήδη επανειλημμένως έχει αναφερθεί, οφείλεται αποκλειστικώς και μόνον  στην καταστρεπτική εικόνα, την εδώ και δεκαετίες παντελή έλλειψη ενός «Κράτους»,  και εκ του λόγου αυτού ξεχωρίζει η χώρα μας από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Εδώ έγκειται ή όλη ευθύνη του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, το οποίο σέρνει τον Λαό μας στην ολοκληρωτική καταστροφή. Διότι ενώ από την αρχή της κρίσης βιώσαμε την πρώτη Κυβέρνηση, η οποία έφερε το 1ο Μνημόνιο στην Πατρίδα μας, αλλά εν συνεχεία βιώνουμε και τις 2 επόμενες Κυβερνήσεις με τα επόμενα ολέθρια και επαχθή δύο(2) Μνημόνια, η οικονομική κρίση και βαθαίνει, αλλά ταυτόχρονα  επιδεινώνεται και η ανθρωπιστική κρίση του Λαού μας. Διότι εδώ και 8 χρόνια το πολιτικό σύστημα αντιστέκεται στις επιταγές των Θεσμών για σαρωτικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα φέρουν την χώρα μας στους ρυθμούς της Ευρώπης.
Οφείλουμε να εξηγήσουμε τι σημαίνει ΘΕΣΜΟΙ. Είναι οι εκπρόσωποι των δανειστών, αλλά και εκείνων των χωρών εντός της Ευρώπης, οι οποίες εξαιτίας των Μνημονίων υποχρεώθηκαν να στηρίξουν την Ελλάδα, με τα πακέτα στήριξης. Οι οποίες δανείζονται για να βοηθήσουν την χώρα μας, ενώ μερικές χώρες έχουν πολύ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, όπως π.χ. η Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία,  Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, η γείτονα μας Βουλγαρία, αλλά ακόμη και  η Πορτογαλία και η Ισπανία.
Οφείλουμε επίσης να εξηγήσουμε τι σημαίνει πολιτικό σύστημα εξουσίας της χώρας μας. Σημαίνει Κυβερνήσεις αλλά και Κόμματα, που δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας μας, αλλά και την επαπειλούμενη τεράστια και ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή του Λαού μας. Οι μεν Κυβερνήσεις βραδυπορούν, για τους γνωστούς λόγους, και αντιστέκονται στις διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμιστικού περιεχομένου, με αποτέλεσμα να μετατοπίζεται το οικονομικό πρόβλημα και οι βαριές συνέπειες του στις πλάτες της μέγιστης πλειοψηφίας του Λαού μας. Τα δε Κόμματα  της Αντιπολίτευσης από την δική τους πλευρά να ευαγγελίζονται και να υπόσχονται καθημερινώς στον δεινοπαθούντα Λαό όχι μόνον την επανόρθωση των δεινών, αλλά και την επάνοδο της χώρας στην προηγούμενη κατάσταση και πολιτικές, οι οποίες επί δεκαετίες κατέστρεφαν τον Λαό μας και απομάκρυναν την Πατρίδα μας από την πραγματική Οικονομία και από την Ευρώπη.
Η επί δεκαετίες ανικανότητα και ανυπαρξία μίας εθνικής στρατηγικής και  εξωτερικής πολιτικής για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, την προστασία αυτού του ελληνικού λαού,  και την εναρμόνιση της χώρας μας με την Ευρώπη είναι αντικείμενο συζήτησης παραγόντων της ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής, ως και των διεθνών ΜΜΕ. Οι οποίοι όμως προφανώς αντιλαμβάνονται και τις δικές τους ευθύνες για την κρίση της Ελλάδος. Οι οποίες όμως δημόσιες παραδοχές, δυστυχώς, πέρασαν σχεδόν ασχολίαστες από τα ελληνικά μεγάλα  συστημικά ΜΜΕ, τελείως ανεκμετάλλευτες από όλο το πολιτικό σύστημα, αυτή η αδράνειά του και η έλλειψη αντίδρασής του! Όπως η δήλωση (7/9/17) του Γάλλου Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί: «το πρόγραμμα της Ελλάδος είναι ένα δημοκρατικό σκάνδαλο», και την ίδια μέρα η δήλωση του Γάλλου Προέδρου Μακρόν: «Ο Ελληνικός Λαός πλήρωσε τα ψέματα, ότι μπορεί να ζήσει όπως στο Βερολίνο, και στη διάρκεια της κρίσης επωμίσθηκε το βάρος. Η ελληνική κρίση δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα. Είναι μία αποτυχία της Ευρώπης!».Λαμβανομένου υπόψη, ότι το χρέος της Ελλάδος αντιστοιχεί μόλις στο 3% του ΑΕΠ της Ε.Ε. που είναι  11 τρις Ευρώ.
Η έλλειψη εθνικής στρατηγικής και παντελούς συνεννόησης  και συναίνεσης μεταξύ όλων των Κομμάτων εξοργίζει όλους τους Ευρωπαίους. Διότι παρακολουθούνε καθημερινώς την πολιτική όξυνση, με τον παράλληλο αποπροσανατολισμό των πολιτών από το πραγματικό πρόβλημα και τις συνέπειές του. Παράλληλα γνωρίζουν ότι οι επόμενες εκλογές θα επιδεινώσουν την πολιτική αστάθεια, λόγω του εγκλωβισμού του Λαού εντός των κομματικών κακεντρεχειών, των αρρωστημένων, διχαστικών  νοοτροπιών.
Κοινή διαπίστωση των Ιθυνόντων της Ευρώπης από τις συζητήσεις οι οποίες διεξάγονται  στα παρασκήνια, είναι ότι ούτε τα Μνημόνια έχουν αλλάξει την Ελλάδα, εξαιτίας της αντίδρασης, της άρνησης, της αβελτηρίας και ανικανότητας του πολιτικού συστήματος εξουσίας της χώρας μας. Το οποίο όχι μόνον ευθύνεται για την ανθρωπιστική κρίση του Λαού μας, αλλά παράλληλα είναι και άκρως επικίνδυνο για την επιδείνωση της ευρωπαϊκής ύφεσης, αλλά και για την συνοχή και υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον λόγο αυτόν, στο επόμενο έτος αναμένονται σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδος εντός της Ευρώπης.
 Γεώργιος  Εμ. Δημητράκης
Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει στην Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στην Βόννη και Πολιτιστική Κληρονομιά  στην Αθήνα

*** Η κήρυξη τριήμερου «εθνικού» πένθους στην χώρα από τον Mr Kolotumba (*)

~ Η κήρυξη τριήμερου «εθνικού» πένθους στην χώρα από τον Mr Kolotumba (*)
 Γράφει ο Αθανάσιος Καρανάσιος,
Πολιτικός Μηχανικός
Επιμελητής Πολυτεχνείου Βερολίνου
Ο πάλαι ποτέ ψευτοκαταληψίας, γέννημα θρέμμα της διαπλεκόμενης αστικής τάξης, γαλαζοαίματος διάδοχος του μεγαλοεργολάβου Παύλου Τσίπρα, συνιδιοκτήτη (μαζί με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας της δεκαετίας του ΄70 «ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ ΑΤΕ». Η εταιρεία αυτή μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ», ήσαν οι τρεις προνομιούχες κατασκευαστικές εταιρείες, που έπαιρναν (κυρίως κατ’ ανάθεση) ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί εποχής της «21ης Απριλίου». Κάθε εποχή είχε τους Μπομπολαίους της. Ο Στυλιανός Παττακός έδινε αφειδώς τότε τα έργα στον Παύλο Τσίπρα με
αποτέλεσμα, ο μπαμπάς του σημερινού Μr Kolotumba, να γίνει πάμπλουτος. Η οικονομική άνεση του μπαμπά Παύλου επί «Χούντας», τον έκανε να χρηματοδοτεί κατά τα ειωθότα των «φιλανθρώπων », τις «αγαθοεργές» δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Έκτοτε έγινε φιλαράκι του σημερινού Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος είναι ο θρησκευτικός άξονας εξουσίας κι αυτή η φιλία του ποιμένα των προβάτων με τον υιόν καλά κρατεί, προκειμένου να μην διαταράσσεται η πολιτική τάξη των υπηκόων στην "αποικία". .
Με τα καλά λεφτά του μπαμπά λοιπόν –κατά πως λέγεται, γιατί έχουν διαγραφεί όλα τα στοιχεία από το διαδίκτυο- ο μικρός Αλέξης πέρασε τις «εισαγωγικές» για Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Βουλγαρίας, από όπου–με τα παραδοσιακά πολιτικά κονέ που είχε- πήρε εύκολα μετεγγραφή για το ΕΜΠ, όπου ήταν τόσο «επιμελής», «μελετηρός» και «σπασίκλας» φοιτητής, που δεν εμφανίζεται ακόμα και σήμερα, κανένας σύγχρονος καθηγητής του να τον επαινέσει, όπως π.χ. ο διακεκριμένος (θρυλικός) καθηγητής Οπλισμένου Σκυροδέματος του ΕΜΠ Θεοδόσιος Τάσιος, όταν ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξή του στην Τηλεόραση.
Μετά την αποφοίτησή του –με δημοκρατικούς βαθμούς «πενταράκια»- ο ψευτοκαταληψίας κνίτης (έτσι εκπαιδεύει το σύστημα πάντα τους πολιτικούς γυρολόγους), ο εν λόγω κύριος ίδρυσε βραχύβια τεχνική Ο.Ε., η οποία δεν έχει να παρουσιάσει έργο, γιατί σύντομα ο πονηρός homo εξυπνάκιας στράφηκε στο επικερδές και ξεκούραστο επάγγελμα των επαγγελματιών πολιτικών.
Ο Mr Kolotumba αιφνιδιαστικά, «πήρε τα πάνω του», με την παράδοση του στέμματος του Συνασπισμού ή ΣΥΡΙΖΑ (όλα ίδια είναι) από τον έτερο γαλαζοαίματο Αλέκο Αλαβάνο (καπιτάλας-αριστεριστής κι αυτός), πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ (κι αυτός), μετέπειτα πρόεδρος του Συνασπισμού (κι αυτός), που τον έφαγε ο πολύ δουλειά (κι αυτόν), ως γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας, από τα παλαιότερα πολιτικά τζάκια της χώρας, 100 χρόνια Αλαβάνοι στην Βουλή με -εκτός των άλλων- συμμετοχή στην διοίκηση της διαχρονικά κερδοφόρας επιχείρησης «Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου».
Έτσι λοιπόν, ήρθε η σειρά να εκτοξευτεί σαν πύραυλος ο πρωταγωνιστής μας Mr Kolotumba -κατά το πως εμπαίζουν τον κοσμάκη τα μπλοκ εξουσίας μέσω των ΜΜΕ και της διακομματικής διαπλοκής, σήμερα εγώ αύριο εσύ- και έγινε μέχρι και πρωθυπουργός στην «αποικία» του Ελλαδιστάν. Ως καλόπαιδο, που κάνει όλα τα θελήματα των πατρόνων του, των οργάνων της ν.τ.π. , τέθηκε υπό την προστασία των πολυεθνικών, της Μέρκελ, της Λαγκάρντ, του Τόμσεν, του Τραμπ κ.ά… και «γαία μιχθήτω πυρί», «να πεθάνει η Ελλάδα και να ζήσουμε εμείς».
Εχθές λοιπόν ο Mr Kolotumba με υποκριτικό ύφος πενθούσας χήρας, εμφανίστηκε στα πρόσχαρα και ανοιχτά (γι αυτόν και τους ομοίους του) ΜΜΕ και ελέω Θεού, κήρυξε την χώρα, επειδή έτσι γούσταρε, σε τριήμερο «εθνικό» (έναν όρο που αφαίρεσαν από παντού και απαξίωσαν οι ίδιοι) πένθος για τα θύματα της νεροποντής στην Δυτική Αττική και μ έναν αόριστο λόγο (άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε), που συνέγραψαν προφανώς κάποιοι «ειδήμονες» αργόσχολοι, εξήγγειλε: «Ότι η κυβέρνηση, θα σταθεί δίπλα στα θύματα με όσα μέσα διαθέτει (σ.σ. διαθέτει κάτι μετά το ξεπούλημα και την αποδιοργάνωση των πάντων;). Ότι θα υπάρξει εμπεριστατωμένη έρευνα για να διαπιστωθούν οι αιτίες της τραγωδίας (σ.σ. απασχόληση για ανόητους για τα αυτονόητα;). Ότι θα αξιοποιηθούν (σ.σ. πάλι αυτή η καραμέλα «αξιοποίηση») για την στέγαση των πλημμυροπαθών χώροι του στρατού (σ.σ. έχει μείνει κανένας άλλος ελεύθερος στρατιωτικός χώρος, μετά την μετατροπή τους σε κέντρα υπόθαλψης για τους λαθροεισβολείς;). Και ο «μεγάλος υποκριτής» Mr Kolotumba καταλήγει τον αστείο λόγο του ευχόμενος,... «κουράγιο και δύναμη στους πληγέντες» (σ.σ. ο ακροατής ή τηλεθεατής σηκώνει τα χέρια και τραβάει τα μαλλιά του πλέον)!
Για να καταλάβει ο αναγνώστης πόσο φαιδροί γίνονται οι υποβολείς και οι συντάκτες του εν λόγω κειμένου … κηρύττουν «πένθος» στην αρχή ενός σχετικά έντονου φυσικού φαινομένου σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, χωρίς να γνωρίζουν την συνέχεια της τραγωδίας. Δηλαδή, το απευχόμαστε, αν συνεχιστεί το δράμα, θα δίνονται και παρατάσεις του πένθους; Ακόμα δε, για να κρίνει ο αναγνώστης την σοβαρότητα των εν λόγω πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής ή και να γελάσει –όπως γίνεται στα μνημόσυνα, κατά πως τα περιγράφει γλαφυρά, ο αείμνηστος και ανεπανάληπτος Νίκος Τσιφόρος στα αναρίθμητα έργα του, μεταξύ των οποίων και το «Άνθρωποι και ανθρωπάκια- ας πληροφορηθεί αν δεν το γνωρίζει ήδη, ότι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εξήγγειλε κι αυτή, ότι θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά (προσέξτε... αόριστα, ούτε καν μήνυση κατά συγκεκριμένων κατηγορούμενων), για να κατευνάσει την λαϊκή οργή και αποσείσει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες από πάνω της, ως προεξάρχουσας της Περιφέρειας Αττικής!
Τσιμουδιά, ο κύριος και η κυρία, όπως και οι όμοιοί τους, για τους γνωστούς υπεύθυνους πολιτικούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται πρωτίστως και οι ίδιοι, για τους επώνυμους αρμόδιους στην περιφερειακή διοίκηση, για τους αργόσχολους των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών.
Το Νερό είναι πηγή ζωής! Το Νερό δεν παίρνει ζωές! Τουναντίον, οι εγκληματίες και οι δολοφόνοι αφαιρούν ποικιλοτρόπως ζωές, σε δυσθεώρητα νούμερα. Ο στόχος στην μνημονιακή Ελλάδα της υπερεθνικής ελίτ και των ντόπιων λακέδων της είναι συγκεκριμένος: Να αποδεκατιστεί παντοιοτρόπως ο Ελληνικός πληθυσμός (με πείνα, στερήσεις, βιολογικές και ψυχικές αρρώστιες, αυτοκτονίες, ακόμα και τα φυσικά, όχι ακραία βεβαίως φαινόμενα)!
Για τους παραπάνω λόγους, αγαπητοί Συνέλληνες μην πενθείτε !!! Γιατί το «πένθος» προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ρήμα «πάσχω» (παρακείμενος πέπονθα), που σημαίνει υποφέρω, νοσώ, αισθάνομαι οδύνη για τον θάνατο αγαπημένου προσώπου. Όμως στην Ελλάδα καθημερινά πεθαίνουν εκατοντάδες συμπολίτες μας, ένεκα της ανθρωπιστικής κρίσης και των αυτοκτονιών. Ευτελίστηκε η ανθρώπινη ζωή, απαξιώθηκε η προσωπικότητα, καταπατήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει επομένως, να πενθούμε διαρκώς, ώστε να πέφτει το ηθικό, η ψυχολογία και να παθητικοποιούμαστε; Γιατί, σ αυτά στοχεύουν άμεσα ή έμμεσα διακαώς ή εν πλήρη αδιαφορία πολιτικοί ταγοί μας! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι –με την μεθοδευμένη αυτές τις μέρες από τους ίδιους κατάληψη του ΕΜΠ από τους αντεξουσιαστές- επιδιώκουν, να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, να απέχει από την πορεία για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973. Όμως εμείς θα είμαστε, όπως κάθε χρόνο εκεί!!!
(*) Η λέξη «Kolotumba» (προφέρεται κωλοτούμπα)! Τα «come back», «blame game» και άλλες αγγλικούρες (αμερικανούρες), που συχνά χρησιμοποιεί ο «εγκάθετος της αποικίας» δεν είναι τίποτα μπροστά στην διάδοση της «Kolotumba». Χρησιμοποιήθηκε και πρόσφατα, για να χαρακτηριστούν οι υπαναχωρήσεις του Καταλανού πρωθυπουργού, απέναντι στους εκβιασμούς Ραχόι. Γιατί ο σκληρός πυρήνας της αντίδρασης θέλει εξευτελιζόμενο, όποιον προσέρχεται στις γραμμές της, αφού έχει εκστομίσει προηγουμένως πομπωδώς μεγάλα (δονκιχωτικά) λόγια και έχει «σκίσει τα μνημόνια» στα λόγια και στον ύπνο του. Θα τον συγχαίρει για το «θάρρος» του και τις «αρετές» του ως «Kolotumba». Έτσι η χώρα μας-πειραματόζωο έχει προσφέρει δύο λέξεις στην σύγχρονη διεθνή πολιτική γλώσσα. Το «Pasokofication» (πώς ένα «σοσιαλιστικό» κόμμα, σχεδόν διαλύεται και μετατρέπεται σε απόκομμα του 4%, εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερη πολιτική) και το «Kolotumba» (ριζική αλλαγή, στροφή πολιτικής απέναντι σε προηγούμενες βαρύγδουμπες διακηρύξεις-υποσχέσεις).

***  ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ επιτέλους! Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Η τραγωδία στην Μάνδρα δεν είναι ένα έγκλημα που κανείς δεν περίμενε να συμβεί. Αντιθέτως, πολλοί το φοβόντουσαν και η ίδια η φύση είχε προειδοποιήσει την Περιφέρεια πολλάκις.
Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2015 η περιοχή της Μάνδρας είχε περάσει παρόμοια καταστροφή, τότε χωρίς νεκρούς βέβαια, όπου η βροχή είχε προειδοποιήσει την πολιτική ηγετία του τόπου για τις καταστροφές που μπορούσε να προκαλέσει, όμως κανείς δεν έκανε τίποτα.
Με λίγα λόγια, η κυρία Ρένα Δούρου που είχε εκλεγεί ήδη από τον Φεβρουάριο του 2014 Περιφερειάρχης Αττικής, ήδη είχε από το 2015 την υποχρέωση να προστατεύσει την περιοχή, κάτι που δεν έκανε ποτέ βεβαίως βεβαίως.
Όμως, αυτό δείχνει κι ότι και οι προηγούμενοι υπεύθυνοι περιφερειάρχες δεν είχαν κάνει τίποτα για τον τόπο αυτό, οι οποίο στηρίζονταν πάντοτε από τον δικομματισμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
 Δείτε ρεπορτάζ του Mega από την πλημμύρα του 2015 και θα καταλάβετε γιατί το έγκλημα είναι τόσο μεγάλο:
"Πνίγηκε" η Μάνδρα Αττικής από νεροποντή- MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ : https://youtu.be/FigZvEanfkQ  .-

*** ΣΚΛΗΡΗ απάντηση Ερντογάν στο ΝΑΤΟ: ΑΠΕΡΡΙΨΕ τη ΣΥΓΓΝΩΜΗ! Έρχεται "ΣΧΙΣΜΑ";...

~ Οργισμένος είναι με το ΝΑΤΟ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σήμερα απέρριψε τη συγγνώμη του ΝΑΤΟ για την αναφορά του ονόματός του αλλά και του Μουσταφά Κεμάλ σε άσκηση του ΝΑΤΟ.
«Είδατε την ασεβή συμπεριφορά στην άσκηση του ΝΑΤΟ χθες. Υπάρχουν κάποια λάθη που γίνονται όχι από ηλίθιους αλλά μόνο από ανθρώπους της βάσης» δήλωσε ο Ερντογάν. «Αυτό το θέμα δεν μπορεί να κλείσει με μια απλή συγγνώμη» ξεκαθάρισε.
Να θυμίσουμε ότι χθες η Τουρκία απέσυρε 40 στρατιώτες από άσκηση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία λόγω αυτού του επεισοδίου, ενώ το ΝΑΤΟ και το Όσλο ζήτησαν συγγνώμη και απέλεισαν τον στρατιωτικό που προχώρησε σε αυτό το «λάθος».

***  Προσπαθούν να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ τον Πούτιν! ΑΠΕΙΛΟΥΝ τη ζωή του...

~  Πάνω από 50 απειλές για βόμβα έγιναν από ανώνυμους την Παρασκευή, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι είχαν βάλει εκρηκτικά κατά μήκος της διαδρομής στην οποία ταξίδεψε η αυτοκινητοπομπή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη.
Όλες οι απειλές αποδείχθηκαν ψευδείς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Οι τηλεφωνικοί τρομοκράτες έκαναν φάρσες σε όλη την ημέρα», είπε, προσθέτοντας ότι περίπου 60 τηλεφωνήματα είχαν ληφθεί μόνο την Παρασκευή το πρωί.
Οι εκθέσεις αφορούσαν περίπου 50 βόμβες που υποτίθεται ότι φυτεύτηκαν σε διάφορα μέρη, κατά μήκος της διαδρομής του αυτοκινητοδρόμου που βρισκόταν ο Πούτιν ή στις εγκαταστάσεις κοντά στους χώρους που αναμενόταν να επισκεφθεί.
Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι τηλεφωνικοί τρομοκράτες, δεν έχουν εντοπιστεί και είναι πιθανό να έχουν βάση στο εξωτερικό.  Με πληροφορίες από RT

***  Συνάντηση Σίσι-Αναστασιάδη-Τσίπρα στην Κύπρο! Κεντρικό θέμα τα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ...

~ Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στην αυριανή επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ Σίσι στη Λευκωσία, σημείωσε τις πολύ καλές σχέσεις της Κύπρου με την Αίγυπτο, και είπε ότι κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον ομόλογο του θα συζητήσουν σωρεία θεμάτων όπως τα ενεργειακά και η οικονομία.
Τη Τρίτη αναμένεται και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου Αιγύπτου.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι σε αντιδιαστολή με το ψευδοκράτος «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα κράτος υπαρκτό, το οποίο αναπτύσσει πρωτοβουλίες, αναπτύσσει σχεδιασμούς, έτσι ώστε να ενισχυθεί το κύρος της με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε». «Παρακολουθείτε» είπε «και οι ίδιοι τις άριστες σχέσεις που έχουμε διαμορφώσει, όχι μόνο με τους γείτονες, με όλα τα κράτη της περιοχής και με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, και με τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ και γενικότερα, θέλουμε να διαδραματίζουμε τον ρόλο που αναλογεί στη χώρα μας».
Σε σχέση με το αιγυπτιακό αγγείο του 13ου αιώνα π.Χ που θα παραδώσει στον κ. Σίσι ο κ. Αναστασιάδης απηύθυνε έκκληση «να σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτό τον τόπο», απαντώντας με αυτό το τρόπο σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν ότι επιχειρείται συγκάλυψη υπόθεσης αρχαιοκαπηλείας.
 Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λαϊκισμός δεν ωφελεί κανένα και παρατήρησε ότι «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέμα, με αναφορές σε δήθεν προσπάθεια κάλυψης του αρχαιοκάπηλου και λοιπά».
 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθύμισε ότι «υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις αλλά υπάρχουν και διμερείς συμβάσεις με την Αίγυπτο για την επιστροφή αρχαίων αντικειμένων, που είναι αντικείμενα κλοπής». Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι ο Γενικός Εισαγγελέας και η Αστυνομία δήλωσαν πως το αγγείο δεν είναι τεκμήριο σε ποινική υπόθεση και ως εκ τούτου τα περί συγκάλυψης δεν έχουν βάση.
Σε σχέση με τη κατάσταση στον Λίβανο, ευχήθηκε όπως τα προβλήματα ξεπεραστούν.
Εύχομαι, είπε ο κ. Αναστασιάδης να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του κ. Al -Hariri , με την οικογένειά του, στο Παρίσι και να υπάρξει αποκατάσταση της σταθερότητας από την αβεβαιότητα που επικρατεί από την ημέρα που έχει υποβάλει την παραίτησή του.  protothema.gr

*** ΚΡΑΤΟΣ-ΦΟΝΙΑΣ! «Θαμμένο» πόρισμα 100 σελίδων για τις επικίνδυνες περιοχές, ανάμεσά τους Νέα Πέραμος και Μέγαρα...

~  «Θαμμένο» πόρισμα 100 σελίδων για τις επικίνδυνες περιοχές, ανάμεσά τους Νέα Πέραμος και Μέγαρα
 Αναξιοποίητη και καταχωνιασμένη στα συρτάρια των... υπευθύνων παρέμεινε εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια (!) έκθεση της Γενικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία προειδοποιεί για τους κινδύνους από τα ρέματα-φονιάδες.
 Στην έκθεση, η οποία είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου από τον Δεκέμβριο του 2012 και αριθμεί περισσότερες από 100 σελίδες, αναφέρονται λεπτομερώς οι περιοχές που διατρέχουν κινδύνους από πλημμύρα. Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές είναι και η Νέα Πέραμος αλλά και τα Μέγαρα, τα ρέματα των οποίων τις «έπνιξαν» και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων.
  Εικόνες από τη χθεσινή μέρα στη Μάνδρα
 Σε αυτή την έκθεση, η οποία εκπονήθηκε έπειτα από ευρωπαϊκή οδηγία, αναφέρθηκε χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.
«Η Ευρωπαϊκή Ενωση από το 2007 έχει οδηγία για την αξιολόγηση και διαχείριση του κινδύνου πλημμύρας. Η χώρα μας έκανε προκαταρκτική εκτίμηση του κινδύνου αυτού και εκπόνησε χάρτες επικινδυνότητας το 2012, οι οποίοι πράγματι περιελάμβαναν τις περιοχές υψηλού κινδύνου», τόνισε ο κ. Φάμελλος, ενώ παραδέχθηκε ότι από το 2012 και έπειτα δεν προχώρησε η κατάρτιση διαχείρισης του σχεδίου πλημμύρας. Μάλιστα, εξαιτίας της απίστευτης αυτής αδράνειας, η οποία σήμερα έχει ως αποτέλεσμα να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα να πληρώσει η χώρα πρόστιμο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ουσιαστικά, οι Ευρωπαίοι μάς κόβουν πρόστιμο γιατί δεν φροντίζουμε να προφυλάξουμε τις ζωές των πολιτών και το περιβάλλον του τόπου μας.
 Πάντως, ο Σωκράτης Φάμελλος δεσμεύτηκε ότι ως τον Φεβρουάριο του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί η οριστική χαρτογράφηση των ρεμάτων και ο σχεδιασμός των έργων για τη διάνοιξή τους, τονίζοντας: «Θα γκρεμίσουμε και αυθαίρετα, αν χρειαστεί, για να ανοίξουν τα ρέματα». dimokratianews

*** ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ της κεντρο-αριστεράς! Τι συνέβη...

~ Ακυρώνονται από την επιτροπή Αλιβιζάτου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αλλά επιβεβαιώνει και η επιτροπή Αλιβιζάτου, οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, που διεξήχθησαν στο Τρίκερι της Μαγνησίας.
Η επιτροπή Αλιβιζάτου ζήτησε, πέραν του αποτελέσματος, και τα εισπραχθέντα χρήματα από τις εκλογές, δηλαδή τα 327 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στα 109 άτομα που εμφανίζονταν ότι είχαν συμμετάσχει στην ψηφοφορία. Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου στο Τρίκερι όμως ενημέρωσε πως δεν υπήρχαν τα χρήματα και εξήγησε στον υπεύθυνο της επιτροπής στην πρωτεύουσα, ότι στην κωμόπολη η ψηφοφορία έγινε τηλεφωνικά και η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων καλούνταν από τηλεφώνου, έδιναν στον καλούντα τον αριθμό της ταυτότητάς τους και τους περνούσαν ως ψηφοφόρους στο πανελλαδικό σύστημα ψηφοφορίας.
Στο Τρίκερι της Μαγνησίας φέρονται να ψήφισαν συνολικά 109 πολίτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τον πληθυσμό της περιοχής, και έλαβαν: Γεννηματά 74, Ανδρουλάκης 20, Καμίνης και Θεοδωράκης από 4, Γάτσιος και Πόντας από 2, Μανιάτης και Τζιώτης από 1 ψήφο και βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.
Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Ανδρουλάκη υπέβαλε ένσταση που έγινε δεκτή και οι εκλογές ακυρώθηκαν.   kathimerini.gr

*** Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ έδωσε το σύνθημα! ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για την Ελλάδα...

~ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ 18-11-2017 : https://youtu.be/EOo3lu2LluY .-
Στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα Σάββατο 18/11 ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, με στόχο να δείξει στους Έλληνες ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ για τον τόπο μας και για να υπάρχει μέλλον για τα παιδιά μας.

 
 
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά έναν έναν όσους παρευρέθηκαν στην ομιλία.

***  Τα "ΕΧΩΣΕ" άσχημα στον Μπουτάρη η Παμμακεδονική Ένωση των ΗΠΑ για τα Σκόπια...

~ «Τίποτα πλέον δεν μας προκαλεί εντύπωση και έκπληξη όσον αφορά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη! Μας προκαλεί όμως οργή και απογοήτευση το νέο ολίσθημα του συγκεκριμένου κυρίου! Ο κ. Μπουτάρης, με μία αβάσταχτη ελαφρότητα, απεκάλεσε Μακεδονία την γειτονική χώρα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του εκεί, ενώ αργότερα, με περίσσο θράσος, τόνισε ότι τον αφήνουν παγερά αδιάφορο οι επικρίσεις για την στάση του», αναφέρει σε δριμεία ανακοίνωση της η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ.
«Ως Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, γνωρίζουμε πολύ καλά την κρισιμότητα της συγκεκριμένης στιγμής και ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν δρομολογηθούν νέες διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας!», συνεχίζει η Παμμακεδονική και τονίζει ότι «εμείς με τους αγώνες μας υπό αντίξοες συνθήκες στέλνουμε ένα βροντερό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Καμία ονομασία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!».
«Εσείς κ. Δήμαρχε Γιάννη Μπουτάρη, επιβεβαιώνετε αυτό που λένε πολλοί! Δεν δείχνετε να γνωρίζετε σε ποια πόλη είστε Δήμαρχος! Δεν δείχνετε να γνωρίζετε την ιστορική αλήθεια! Δεν έχετε κανένα ίχνος σεβασμού απέναντι στους πολίτες που σας εξέλεξαν αλλά και στην πόλη που βρίσκεστε!
»Στο παρελθόν είχατε ζητήσει συγγνώμη για παρόμοιες ανοησίες, πλέον όμως καμία συγγνώμη σας, δεν μας πείθει, κανένα πολιτικό σας τέχνασμα δεν αλλάζει την απαράδεκτη εικόνα σας!
»Ως Παμμακεδονική Αμερικής, δηλώνουμε απερίφραστα, ότι πλέον ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν ανθρώπινα λάθη!
»Υπάρχουν μόνο πολιτικά παιχνίδια από ανιστόρητους ή ύποπτους για το εθνικό συμφέρον!
»Η ιστορία, αυτούς που την λυμαίνονται και δεν την σέβονται, τους βάζει στο μαύρο χρονοντούλαπο της! Εκεί ανήκετε κύριε Μπουτάρη!
»Ως απόδημοι Έλλληνες με καταγωγή από τον ιερό τόπο της Μακεδονίας, κάνουμε έναν αγώνα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ανοίγουν κερκόπορτες από μέσα για μία ακόμη φορά!
»Κύριε Μπουτάρη με την στάση σας δεν ανήκετε στην υπέροχη πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν μπορείτε να εκπροσωπείτε την Πρωτεύουσα της Μακεδονίας! Μπορείτε όμως επάξια να γίνετε επίτιμος Δημότης των Σκοπίων. Εκεί θα σας εκτιμήσουν και θα σας αναγνωρίζουν για το πολύτιμο έργο που τους προσφέρετε! Εμείς οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για την δική μας πατρίδα!». tribune.gr


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Super  League το Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο  18-11-2017 :
ΛΑΜΙΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ  1-1 ,(1-1) .- ^
 Τα  γκολ : :6΄ Παυλίδης , 45+2΄Πίτι  .- ^

ΛΑΡΙΣΣΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης 1-0 ,(0-0) .-^
 Τα  γκολ : 86΄Ντελετίκ .-^

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1 , (1-0) .-^
 Τα  γκολ : 43΄ Τζιλέτ , 68΄ Γιακουμάκης , 84΄ Κούτρης .-

*** Κυριακή  19-11-2017 :
ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

*** Ελληνικό ποδόσφαιρο  U20 League :
Σάββατο 18-11-2017 :
Πλατανιάς -Αστέρας  Τρίπολης  0-2 .- ^
Ξάνθη-Πανιώνιος  4-2  .- ^
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0 .- ^
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ  1-0 .- ^

*** Για την Super League  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο 18-11-2017  :
ΤΡΙΚΑΛΑ- ΟΦΗ  0-0  .- ^

***Για την Γ΄ εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο 18-11-2017
1-ΆΡΙς  Αβάτου-Ορφέας Ξάνθης   1-0 .- ^
3- Σκουφάς Κοιμποτίου -Δόξα Κρανούλας  0-0 .-^
6 -Ρόδος -Κερατσίνι  1-0 .- ^
8 -Ηρόδοτος-Φωστήρας

*** Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ :
ΡΕΘΥΜΝΟ-ΠΑΟΚ  73-79 (38-45) .-^
Τα  δεκάλεπτα :23-20, 15-25, 12-16 , 23-18 .- ^
ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   83-73 (46-50) .-^
Τα δεκάλεπτα : 21-27,25-23 , 19-12  ,  18-11 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών 68-87 ,  (42-47) .-^
Τα δεκάλεπτα :17-22, 25-25 , 17-21 , 9-19 .-^
ΑΡΗΣ-Γ.Σ. ΦΑΡΟΣ  ΛΑΡΙΣΣΑΣ  71-60 , (33-27 ) .-^
Τα δεκάλεπτα :10-18 , 23-9 , 17-12  , 21-21 .-^
ΚΟΡΟΙΒΟΣ Αμαλιάδας-Γ.Σ.ΛΑΥΡΙΟΥ  67-91 , (39-44) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 13-23 , 26-21 , 8-24 , 20-23 .- ^
ΚΥΜΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα δεκάλεπτα :

 *** Πρόγραμμα  9ης και 10ης αγωνιστικής Euroleague στο  Ευρωμπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 9

23.11. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΑναντολού Εφές
 

23.11. 21:00ΜπάμπεργκΒαλένθια
 

23.11. 21:45ΜιλάνοΟλυμπιακός
 

23.11. 22:00Ερυθρός ΑστέραςΜπασκόνια
 

23.11. 22:00ΜπαρτσελόναΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
24.11. 19:45ΦενερμπαχτσέΚίμκι
 
24.11. 21:00ΠαναθηναϊκόςΡεάλ Μαδρίτης
 
24.11. 21:45ΟυνικάχαΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
Αγωνιστική ημέρα: 10
30.11. 19:00ΚίμκιΜπάμπεργκ
 
30.11. 19:30Αναντολού ΕφέςΜιλάνο
 
30.11. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΖαλγκίρις Κάουνας
 
30.11. 21:30ΒαλένθιαΟλυμπιακός
 
30.11. 21:30ΜπασκόνιαΦενερμπαχτσέ
 
01.12. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπαρτσελόνα
 
01.12. 21:00ΠαναθηναϊκόςΟυνικάχα
 
01.12. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΕρυθρός Αστέρας

*** 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πέμπτη 16/11/2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  81-82 , (44-48).-  ^

Τα  δεκάλεπτα : 21-28 ,23-20 , 16-14 , 21-20 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πατέρνικο (Ιταλία), Παστούσιακ (Πολωνία), Βοϊνοβιτς (Σερβία)
Τα δεκάλεπτα: 21-28, 44-48, 60-62, 81-82.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Λέντο 4, ΜακΚόλουμ 16, Μπαλμπάι 2, Μότουμ 21 (3), Άνταμς 5, Στίματς 15, Μούριτς, Ντάνστον 12, Σιμόν 6 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Ρίβερς 5 (1), Παππάς 3 (1), Ντένμον 2, Γκιστ 11, Βουγιούκας 9, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 4, Καλάθης 29 (3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6.
Κίμκι (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  69-77 , (39-42).-^
Τα  δεκάλεπτα :19-28, 20-14 ,16-20, 14-15  .-
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάλαγα (Ισπανία)  89-57 , (40-27).-^
Τα  δεκάλεπτα :19-12 , 21-15 , 22-11 , 27-19  .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 77-97 , .-^
(32-54) .-^
Τα  δεκάλεπτα :15-2117-3325-16 , 20-27  .- ^

Παρασκευή 17/11/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) κ.α. 83-83 , (41-46).-
Παράταση : 93-95  .- ^
Τα δεκάλεπτα :16-27 ,25-19 , 22-15 , 20-22,  O.T. 10-12 / , .-
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  71-62 , ( 27-35) .-^
Τα δεκάλεπτα 13-16 , 14-19 , 16-16  , 28-11  .-^
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)  89-71 , (50-32) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-18 , 26-14 , 21-24 , 18-15 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)  85-59 , (47-37) .-^

Τα δεκάλεπτα :22-13 , 25-24 , 20-12 , 18-10  .-^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μακλίν 9, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 11 (1), Αγραβάνης 3 (1), Μιλουτίνοβ 13, Στρέλνιεκς 9 (1), Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 6 (1), Ρόμπερτς 6 (2), Ουίλτζερ, Τόμπσον 14 (2).
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς): Κέσελ, Ραντίτσεβιτς 2, Ντάνγκουμπιτς 3, Λάζιτς, Αντιτς 9 (3), Ντόμπριτς 4, Φελντέιν 6 (1), Ρότσεστι 20 (4), Λεσόρτ 1, Γιοβάνοβιτς 8, Μπιέλιτσα 6.-
~*  Στην πρώτη θέση της κατάταξης της Euroleague βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, με ρεκόρ 6-2 μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά την επικράτησή του επί του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 85 - 59 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η

ΤΣΣΚΑ Μόσχας   6-2 ^
Ολυμπιακός    6-2 ^
Μακάμπι Τελ Αβίβ  5-3 ^
Παναθηναϊκός 5-3 ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κίμκι  5-3 ^
Ρεάλ Μαδρίτης 5-3 ^
Φενέρμπαχτσε  5-3 ^
Μπάμπεργκ   4-4  ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ζαλγκίρις Κάουνας  4-4 ^
Βαλένθια  3-5 ^
Μάλαγα 3-5 ^
Μπασκόνια 3-5 ^
Μπαρτσελόνα  3-5 ^
Αρμάνι Μιλάνο  3-5 ^

***    Στο  Ευρωμπάσκετ
αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:
 Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης     εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ     εντός

Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   παρ. 90-83 νίκη κ.α. 75-75 εκτός .-
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ     εκτός
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ             εκτός

~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

*** Ο καρατομημένος αρχηγός του "τριφυλλιού" δεν... σαχλαμαρίζει στα social media...
~  Δεν ξέρω αν είναι ξενύχτης, αν του "άξιζε" να χάσει την αρχηγία του Παναθηναϊκού, αλλά ξέρω σίγουρα πως αυτός ήταν είναι και θα είναι μέχρι να… φύγει ο πραγματικός ηγέτης των "πράσινων" στο παρκέ.
 Ο επόμενος στην επετηρίδα βρίσκεται κάποια χιλιόμετρα πιο πίσω...
 Η βραδιά στην Κωνσταντινούπολη ήταν η δική του ιστορική βραδιά. Το ματς των ρεκόρ, το παιχνίδι που άγγιξε το τρίτο στην ιστορία της Ευρωλίγκα triple-double, η βραδιά που -και συγχωρέστε μου την υπερβολή, "λόγω της ημέρας" που έλεγε και η Δέσπω Διαμαντίδου στο "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" -στο τελευταίο εξάλεπτο ήταν και Γκάλης και Γιαννάκης, και Διαμαντίδης, και Κόμπε, και ΛεΜπρον μαζί!
 ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ…
Έβαλε 29 πόντους μεταξύ αυτών, τους 13 από τους 15 τελευταίους του Παναθηναϊκού και στο σημείο που η Εφές είχε ξεφύγει με 7 πόντους διαφορά (69-62) και σχεδόν όλα έμοιαζαν χαμένα. Ακόμη και οι συμπαίκτες του τον έψαχναν σε κάθε σημείο του γηπέδου για να του δώσουν την μπάλα, αλλά και αυτός την αποζητούσε με την πρώτη ευκαιρία.
 Δώστε μου τη ρημάδα να τη βάλω στο καλάθι… Ο Νικ, βλέπετε, εκτός από το ταλέντο και το υψηλό μπασκετικό IQ έχει και την πνευματική ικανότητα να ανταπεξέλθει σ' αυτό το ρόλο. Και αυτό γιατί από την πρώτη ημέρας της καριέρας του αναλώνεται μόνο στα του μπάσκετ και όχι σε... σαχλαμαρίτσες στα social media.
 Ακόμη και όταν βάλλεται, όπως συνέβη πριν από ενάμιση μήνα (30 Σεπτέμβρη…) πέφτοντας στα μάτια ορισμένων όταν έχασε την αρχηγία, δεν το έκανε θέμα. Δεν ασχολήθηκε καν, έκανε τη δουλειά του και έδειξε ποιος έχει από τη μέρα που κρέμασε τα παπούτσια του ο Διαμαντίδης τα ηνία του "εξάστερου".
 Όσο για τα του ματς; Ο Παναθηναϊκός παραλίγο να πληρώσει τη μηδαμινή προσφορά των παικτών του πάγκου πλην -επιθετικά και μόνο- του Βουγιούκα. Η διαφορά που "έχτισε" με τα τρίποντά του στην αρχή (28-18) εξανεμίσθηκε όταν πάτησαν παρκέ οι παίκτες πάγκου (Λεκαβίτσιους, Ντένμον κ.α.), η Εφές βρήκε με τον ξεχασμένο από τον Περάσοβιτς (ατυχέστατη έμπνευση) στην αρχή ΜακΚόλουμ ρυθμό στο σουτ με τη βοήθεια και του Μότουμ και κάπως έτσι το ματς έγινε ντέρμπι.
 Το "τριφύλλι", αν δεν είχε τον Καλάθη, πολύ απλά θα το είχε χάσει το ματς, αφού τα τρίποντά του από το 8 μέχρι το 33 λεπτό ήταν… 1/10 και παιχνίδι στη ρακέτα είχε μόνο από τα κερδισμένα μις-ματς του. Η νίκη όμως μπήκε στο σακούλι κόντρα σε μία φορμαρισμένη και προερχόμενη από δύο σερί εκτός έδρας επιτυχίες ομάδα και συνεχίζει.
Γιάννης Ψαράκης για το Contra

***  Οι αγώνες ποδοσφαίρου του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Ενδιαφέροντα ματς σε Ασπρόχωμα, «Π. Γεωργανάς», «Γ. Λουκαρέας», «Π. Μπαχράμης»
 Με τέσσερα ενδιαφέροντα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο ΑΟ Σπερχογείας  υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ο ΑΟ Ασπροχώματος περιμένει τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων, η Αναγέννηση Παραλίας «κοντράρεται» με τον ΑΣ Ανδρούσας, ενώ ο ΑΟ Φαραί αντιμετωπίζει τον Εθνικό Μελιγαλά.
  ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – Τ. ΑΓΡΑΣ
Μονόδρομος είναι η νίκη για το νεοφώτιστο ΑΟ Ασπροχώματος στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων, για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο τεχνικός Ίλια Λούτα αναμένεται να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του.
Στους «ερυθρόλευκους» των Γαργαλιάνων τώρα δεν υπολογίζονται πλέον οι Φώτης Φωτιάδης, Κώστας Καραχάλιος (τέθηκαν εκτός ομάδας με απόφαση της διοίκησης  λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων). Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας, ο συνεργάτης του Ανδρέας  Ζόμπολος και οι ποδοσφαιριστές τους, θέλουν βαθμό ή βαθμούς συνεχίζοντας έτσι την ανοδική τους πορεία.
  ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ 1-2 .- ^
Να συνδυάσει νίκη με καλή εμφάνιση θα επιδιώξει κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας ο ΑΟ Σπερχογείας, ώστε να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος (συνεχίζει κανονικά στον πάγκο, καθώς η παραίτηση που υπέβαλλε μετά το τέλος του ματς με τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση), αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Επιστροφή στις νίκες (μετά τα «Χ» κόντρα στον ΑΟ Φαραί) θέλουν οι «μαυρόασπροι» διατηρώντας έτσι την επαφή τους με την κορυφή. Ο τεχνικός Τάκης Σακελλαρόπουλος και οι συνεργάτες του Θανάσης Τσούκλερης, Θεόδωρος Σακκάς, δεν αποκλείεται να κάνουν «ροτέισον» καθώς την Τετάρτη διεξήχθη ο πρώτος αγώνας της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας κόντρα στον Πάμισο Μεσσήνης.
Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Δημήτρης Μανωλόπουλος, Παναγιώτης Μπαχράμης. Επίσης στρατευμένος είναι ο Δημήτρης Τσουλάκος.
  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ. – ΑΝΔΡΟΥΣΑ   0-1.- ^
Να «ζευγαρώσει» τις νίκες της (προηγήθηκε εκείνη κόντρα στον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας) θέλει  σήμερα κόντρα στον ΑΣ Ανδρούσας η Αναγέννηση Παραλίας, ανεβαίνοντας αρκετά στην κατάταξη.
Το τεχνικό τιμ Κώστας Στυλιανόπουλος, Κώστας  Καραμπάγιας στις προπονήσεις της εβδομάδας προσπάθησαν να τονώσουν την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών τους (μετά τη βαριά ήττα από την Ομόνοια).
Προβλήματα τραυματισμών αντιμετώπισαν οι Ηλίας Μπιζίμης, Γιώργος Κωστέας, Άρης Αρβανίτης.
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η ομάδα της Ανδρούσας, πλησιάζοντας έτσι το γκρουπ των πρωτοπόρων. Ο προπονητής Νίκος Γεωργακλής θα έχει στη διάθεσή του και τον αρχηγό Δημήτρη  Γκούνη (εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί).
  ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛ.  0-1  .- ^
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θα επιδιώξει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Μελιγαλά ο ΑΟ Φαραί, βελτιώνοντας αρκετά τη θέση  του στην κατάταξη. Ο προπονητής Μιχάλης Φασουλής δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα  προβλήματα.
Ένα καλό αποτέλεσμα  είναι ο στόχος του συγκροτήματος του Μελιγαλά με τον προπονητή – παίκτη Ηλία Μουρούσια να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
   Οι διαιτητές των ματς της 8ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί που θα σφυρίξουν τα ματς της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, έχουν ως εξής:
Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΟ Ασπροχώματος – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων: Hλ. Νικολόπουλος, Στ. Τσαούση, Γ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΑΟ Σπερχογείας – Απόλλων Καλαμάτας: Δημ. Πλακογιάννης, Χ. Τσοπανάκης, Δημ. Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΣ Ανδρούσας: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Δημ. Σταθόπουλος, Κων. Βοσνάκης
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Εθνικός Μελιγαλά: Ηλ. Αλεξέας, Στ. Τσαούση, Β. Βρυώνης
 Κυριακή 19 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Ομόνοια: Γ. Μπλάνας, Αν. Τσουκάλη, Χ. Τσοπανάκης
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Ηλ. Σκόρδος, Β. Βρυώνης, Δημ. Ταβουλαρέας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Πανθουριακός – Εράνη Φιλιατρών: Δημ. Νίκας, Ν. Τσίρμπας, Απ. Καυκάς
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Πάμισος Μεσσήνης: Μ. Καρβούνης, Γ. Μιχαλόπουλος, Κ. Βοσνάκης.
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Πάμισος Μεσ.         20-6     19
2. Θουρία        16-4     18
3. Απόλλων Καλ.        18-3     17
4. ΑΟ Διαβολιτσίου    8-3       15
5. Κυπαρισσία 17-8    13
-. Ανδρούσα    10-8     13
7. Τ. Άγρας      13-10   10
-. Εθνικός Μελ.           9-6       10
-. Εράνη Φιλ.   14-13   10
10. Σπερχογεία            5-9       7
11. ΑΟ Φαραί 4-4       6
12. Ασπρόχωμα          7-15     5
13. Ομόνοια    10-13   4
-.Ολυμπιακός Καλ.     1-17     4
-. Αναγέννηση Παρ.    5-25     4
16. -. Μιλτιάδης          7-20     1

A1 KATHΓΟΡΙΑ
Κρίσιμοι αγώνες σε Μικρομάνη, Σουληνάρι
Η ΑΕ ΜΑΝΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ
Η ΑΕ Μάνης που βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας, υποδέχεται σήμερα τον ΑΟ Μεθώνης, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.
Ακόμη, ο ουραγός Αστέρας Μικρομάνης «κοντράρεται» με τη νεοφώτιστη ΑΕ Γαργαλιάνων, ενώ ο Χανδριναϊκός αντιμετωπίζει τον Παπαφλέσσα Χώρας.
  ΑΕ ΜΑΝΗΣ – ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ  1-0 .- ^
Χωρίς τον αρχηγό της Νίκο Ξεροβάσιλα (αποβλήθηκε στο ντέρμπι των νεοφώτιστων με τον ΑΟ Φυτειάς), φιλοξενεί τον ΑΟ Μεθώνης η ΑΕ Μάνης.
Ο προπονητής Παναγιώτης Πολίμος μπορεί πάντως να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία του δυναμικού αμυντικού Κλέβις Πετριτάι (ξεπέρασε τον τραυματισμό του). Η ΑΕ Μάνης θα προσπαθήσει να συνδυάσει  νίκη με καλή εμφάνιση, παραμένοντας έτσι μόνη της στην κορυφή.
Στην ομάδα της Μεθώνης τώρα, ο προπονητής – παίκτης Βασίλης Κοσυφολόγος θα έχει στη διάθεσή του και τον Πέτρο Μπούρδο (εξέτισε την ποινή του).
Ο ΑΟ Μεθώνης θέλει αξιόλογη εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα, ανεβαίνοντας έτσι στο βαθμολογικό πίνακα.
  ΑΣΤΕΡΑΣ Μ. – ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  2-1 .-^
«Σεφτέ» στις νίκες (έχει ισοπαλία κα έξι ήττες) θέλει στον κρίσιμο εντός έδρας αγώνα με την ΑΕ Γαργαλιάνων, παίρνοντας έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο προπονητής Μιχάλης Σκαρπαλέζος δε θα έχει στη διάθεσή του τον αδελφό του Γιώργο (τραυματίστηκε στην προηγούμενη συνάντηση με τον Παπαφλέσσα Χώρας).
Ένα καλό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» η τριφυλιακή ομάδα, ανεβαίνοντας έτσι ακόμη περισσότερο στην κατάταξη. Ο προπονητής – παίκτης Δημήτρης Σώκαλης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Αθανάσιου Γκιώνη (αποβλήθηκε στον προηγούμενο αγώνα με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου).
  ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΧΩΡΑ  3-3 .-^
Με στόχο τη δεύτερη νίκη φιλοξενεί τον Παπαφλέσσα Χώρας ο Χανδριναϊκός, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη της Α1 κατηγορίας. Ο τεχνικός Πέτρος Χιώτης δεν μπορεί να υπολογίζει  στα πλάνα του στην παρουσία του Γιώργου Καρούμπα (τιμωρημένος).
Στον Παπαφλέσσα Χώρας τώρα, ο τεχνικός Λάκης Σπάλλας μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία και του Άγγελου Τσέρτου (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί).
Το συγκρότημα  της Χώρας θέλει να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα.
  Οι διαιτητές των συναντήσεων της 8ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί που θα «σφυρίξουν» τις συναντήσεις της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Α1 Τοπικής κατηγορίας, ο οποίες διεξάγονται  αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουν ως εξής:
Σήμερα– 3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – ΑΟ Μεθώνης: Γ. Μπλάνας, Ευαγγ. Μπασιλάρης, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – ΑΕ Γαργαλιάνων: Ηλ. Σκόρδος, Αν. Τσουκάλη, Ηλ. Τσουλάκος
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Παπαφλέσσας Χώρας: Μ. Καρβούνης, Απ. Καυκάς, Εκτ. Παναγιωτόπουλος
  Κυριακή 19 Νοεμβρίου– 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Ολυμπιακός Ανάληψης: Δημ. Πλακογιάννης, Ευγ. Τσαούση, Αθ. Παπαϊωάννου
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – ΑΕ Αβίας: Ηλ. Νικολόπουλος, Δημ. Σταύρου, Γ. Νιάρχος
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Δωριέας Δωρίου – Ακρίτας Κορώνης: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Ηλ. Τσουλάκος, Κ. Αντωνόπουλος
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΟ Φυτειάς: Ηλ. Αλεξέας, Νικ. Τσίρμπας, Κων. Βοσνάκης
 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Mε τέσσερα ματς ανοίγει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής
Με τέσσερα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας.
Τα δύο είναι για τον 1ο όμιλο, με τον Αστέρα Βαλύρας να υποδέχεται το Διαγόρα Κοπανακίου και τον Αστέρα Αρφαρών να «κοντράρεται» με το Νέο Άρι.
Τα υπόλοιπα δύο είναι για τον 2ο όμιλο, όπου η ΑΕ Λογγάς φιλοξενεί τον ΠΑΟ Καλλιθέας, ενώ η Δόξα Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον ΑΟ Πατίστα.
  Οι διαιτητές των συναντήσεων της 8ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές που «σφυρίζουν» τις συναντήσεις της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της β΄ Τοπικής κατηγορίας, οι οποίοι διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, έχουν ως εξής:
Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας – Διαγόρας Κοπανακίου  0-2  .- ^: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ηλ. Ρηγόπουλος, Γ. Βανικιώτης
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Νέος Άρις  0-0 .- ^  : Ν. Γκούμας, Θ. Τζιαμουράνης, Γ. Σκαρπέτης
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – ΠΑΟ Καλλιθέας  2-1 .- ^: Χρ. Γεωργαντάς, Γ. Νιάρχος, Αντ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – ΑΟ Πατίστα  2-2 .- ^: Π. Σερεμέτης, Αθ. Παπαϊωάννου, Μ. – Χ. Αγγελή
  Κυριακή  19 Νοεμβρίου – 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας - ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας: Γ. Νιάρχος, Π. Βασιλοπούλου, Γ. Ρουμελιώτης
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Παπαφλέσσας Άμφειας – Ατρόμητος Πλατέος: Χρ. Γεωργαντάς, Αντ. Μιχαλόπουλος, Γ. Βανικιώτης
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
Μεσσηνιακός – Κεραυνός Καλαμάτας: Δημ. Σταυρόπουλος, Θ. Τζιαμουράνης, Γ. Σκαπέτης
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
Πανευαϊκός – ΠΑΟ Καλού Νερού: Ν. Τουρλομούσης, Ευαγγ. Μπασιλάρης, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – Πράσινα Πουλιά: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ηλ. Ρηγόπουλος, Β. – Η. Ρηγοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Δαναός: Π. Σερεμέτης, Μ. – Χ. Αγγελή, Στ. Μπότη.
  Τετάρτη  22 Νοεμβρίου – 5.30  μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας – Πανιώνιος: Δ. Ταβουλαρέας, Γ. Σκαρπέτης, Θ. Τζιαμουράνης
Ρεπό: Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΑΣ Φυτειάς
Δευτέρα 13-11-2017 :
Πανιώνιος Καλαμάτας-Α.Ε. ΛΟΓΓΑ  6-2 .- ^
 Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Δευτέρα 13-11-2017 :
Εθνικός Καλαμάτας -ΑΠΟ Ικαρος Καλαμάτας  1-0 .- ^
Ντέρμπι Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – Εθνικού Καλαμάτας
 Η Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης υποδέχεται σήμερα το νεοσύστατο Εθνικό Καλαμάτας, στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας. Το ματς αρχίζει στις 3.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης.
Διαιτητής είναι ο Φώτης Κασκάνης, ενώ βοηθοί οι Βασιλική Ηρώ Ρηγοπούλου και Φωτεινή Χέλη.
  Οι διαιτητές στα υπόλοιπα ματς της 3ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές που «σφυρίζουν» τα ματς της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αύριο είναι οι εξής:
Κυριακή 19 Νοεμβρίου – 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΠΑΟΚ – Νέστορας Πύλου: Ευαγγ. Μπασιλάρης, Φ. Χέλη, Β. Μποχάς
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – Ερμής Καλαμάτας: Ηλ. Τσουλάκος, Απ. Καυκάς, Σ. Σγουμπόπουλος
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – Θύελλα Παραλίας: Φ. Κασκάνης, Ν. Γάκης, Χ. Σαπουτζής
Ρεπό: ΑΟ Λεΐκων.
  ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Επτά ματς για την 4η αγωνιστική
Επτά ματς διεξάγονται σήμερα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΜ. Αναλυτικά, οι συναντήσεις με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 10.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – Πράσινα Πουλιά: Κων. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Π.Σ. Η Καλαμάτα: Π. Κομπιλίρης
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – ΑΕ Αβίας: Ευαγγ. Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΑΟ Σπερχογείας – Αστέρας Αρφαρών: Γ. Βανικιώτης
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Χανδριναϊκός: Ηλ. Ρέκκας
Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – ΑΟ Πατίστα: Δημ. Ταβουλαρέας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – ΑΟ Φαραί: Γ. Νιάρχος
Ρεπό: Ηρακλής Καλαμάτας, Δωριέας Δωρίου

***ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :\5η Φάση
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  1-1 .- ^

***  Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας...
10:00 Eurosport 2 Νορβηγία - Ρωσία Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών
11:30 Eurosport 1 Παγκόσμιο κύπελλο Innsbruck, Austria
13:30 Eurosport 1 Masters Shanghai, China
14:00 Eurosport 2 Παγκόσμιο κύπελλο Innsbruck, Austria
14:00 COSMOTE SPORT 2 HD Χετάφε - Αλαβές La Liga
14:00 COSMOTE SPORT 3 HD Μπόχουμ - Γκρόιτερ Φιρτ Bundesliga 2
14:30 COSMOTE SPORT 1 HD Άρσεναλ - Τότεναμ Premier League
15:00 ΕΡΤ3 Τρίκαλα - ΟΦΗ Football League
15:00 Eurosport 2 ISU Grand Prix - Trophée Eric Bompard Ελεύθερο πρόγραμμα γυναικών
15:00 Novasports 3HD Λαμία - Κέρκυρα Super League Σουρωτή
16:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Finals ΗμιτελικάΙΑ
16:15 ΕΡΤ1 Ρέθυμνο - ΠΑΟΚ Stoiximan.gr Basket League
16:30 COSMOTE SPORT 7 HD Χόφενχαϊμ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης Bundesliga
16:30 COSMOTE SPORT 3 HD Μπάγερν Μονάχου - Άουγκσμπουργκ Bundesliga
16:30 Eurosport 2 ISU Grand Prix - Trophée Eric Bompard Ελεύθερος χορός
16:30 COSMOTE SPORT 8 HD Βόλφσμπουργκ - Φράιμπουργκ Bundesliga
16:30 COSMOTE SPORT 5 HD Μπάγερ Λεβερκούζεν - Λειψία Bundesliga
16:45 Eurosport 1 Άλμα με σκι: Παγκόσμιο κύπελλο Wisla, Poland
17:00 ΕΡΤ2 Ηρακλής - Εθνικός Αλεξανδρούπολης Volley League
17:00 COSMOTE SPORT 4 HD ΑΕΚ - Πανιώνιος Stoiximan.gr Basket League
17:00 COSMOTE SPORT 1 HD Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι Premier League
17:00 Novasports 4HD Ρέντινγκ - Γουλβς Championship
17:15 COSMOTE SPORT 2 HD Λεγκανές - Μπαρτσελόνα La Liga
17:15 Novasports 1HD ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης Super League Σουρωτή
18:00 Novasports 3HD Παρί Σεν Ζερμέν - Ναντ Ligue 1
18:30 ΕΡΤ1 Άρης - ΓΣΛ Φάρος Stoiximan.gr Basket League
18:30 ΕΡΤ1 Τρίκαλα - Προμηθέας Stoiximan.gr Basket League
18:30 ΕΡΤ1 Κόροιβος - Λαύριο Stoiximan.gr Basket League
18:30 COSMOTE SPORT 8 HD Βέσπρεμ - Παρί Σεν Ζερμέν Champions League
18:45 Eurosport 1 Παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής Sakhir, Bahrain
19:00 COSMOTE SPORT 5 HD Ρόμα - Λάτσιο Serie A
19:30 Novasports 4HD Φέγενορντ - Φένλο Πρωτάθλημα Ολλανδίας
19:30 COSMOTE SPORT 1 HD Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιουκάστλ Premier League
19:30 Novasports 1HD Φούλαμ - Ντέρμπι Championship
19:30 COSMOTE SPORT 2 HD Σεβίλλη - Θέλτα La Liga
19:30 COSMOTE SPORT 3 HD Χέρτα - Γκλάντμπαχ Bundesliga
19:30 Novasports 2HD Ολυμπιακός - Λεβαδειακός Super League Σουρωτή
20:00 FOX Sports Flyers - Flames NHL
20:00 Eurosport 2 ISU Grand Prix - Trophée Eric Bompard Ελεύθερο πρόγραμμα ζευγαριών
21:00 Novasports 3HD Στρασμπούρ - Ρεν Ligue 1
21:30 Eurosport 2 Γαλλία - Νότιος Αφρική Φιλικό
21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Νάπολι - Μίλαν Serie A
21:45 Eurosport 1 ISU Grand Prix - Trophée Eric Bompard Ελεύθερο πρόγραμμα ανδρών
21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης La Liga
21:45 Novasports 1HD Μπρέντα - Άγιαξ Πρωτάθλημα Ολλανδίας
22:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Finals Ημιτελικά
23:00 FOX Sports Seton Hall Pirates - NJIT Highlanders NCAA
00:00 COSMOTE SPORT 5 HD WRC: Ράλι Αυστραλίας SS19 Wedding Bells 1
02:30 COSMOTE SPORT 4 HD Φιλαντέλφια 76ερς - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ΝΒΑ
04:00 COSMOTE SPORT 5 HD WRC: Ράλι Αυστραλίας SS21 Wedding Bells 2 Power Stage
04:30 Eurosport 1 Παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού Macau

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-09-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  ...το 2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-10-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΄....  από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-12-2017.html .-
~* ΕΚΔΡΟΜΕΣ  Διαδρομές
Δευτέρα 13  Νοεμβρίου 2017 
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/11/13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-14-2017.html .-   
~*  Αθλητική ενημέρωση  Σαββατοκύριακο 11 και 12  Νοεμβρίου 2017 :Μια  εβδομαδιαία ανασκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/11/11-12-2017.html .- 
  ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-15-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-16-2017.html .- 

~* H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το   2008 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-18-2017.html .- 
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5929   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3778    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3773  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.480    βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 


Τα  δικά μας βίντεο για σήμερα :
~* ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ στη . ΑΤΤΙΚΗ … Ν. Πέραμο , Μάνδρα , Μαγούλα  Τετάρτη 15-11-2017 :
Πλημμύρες στην ίδια περιοχή 1977 ,1996,1999, 2015  και 2017 …
Το 1961 πλημμύρες με  43 νεκρούς ,   1996   με 2 νεκρούς …
Πλημμύρες που έγιναν στην Αττική : το 1961  με 41 νεκρούς , 2-11-1977 με 37 νεκρούς , , 21-10-1994 με 9 νεκρούς , 22-10-2013  με μία νεκρή , 25-10-2014 
1~**  Πλημμύρες βιβλικές καταστροφές Μαγούλα, Μάνδρα,, Ν. Πέραμος Αττικής  15/11/2017: https://youtu.be/3V8ocrN36WU  .-
2~** Πλημμύρες στην Δ. Αττική 15/11/2017 με πλέον των 15 νεκρών και δύο 2  αγνοούμενους : https://youtu.be/2NKrppwQUUE .- {Οι  νεκροί ανέβηκαν στους 19 δέκα εννέα }
3~** Πλημμύρες στη Δ. Αττική  15/11/2015 Ν. Πέραμα , Μαγούλα , Μάνδρα: https://youtu.be/Kcrqjoj_Rf8  .-
4~** ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ  ΣΤΗ Δυτική Αττική  15/11/2017:
https://youtu.be/_8hc0WYg7VA  .-
5~**ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ  ΣΤΗ Δυτική Αττική  15/11/2017:
https://youtu.be/yMDMGHnDdBo    .-
6~**ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ  ΣΤΗ Δυτική Αττική  15/11/2017:
https://youtu.be/iv0xKvGLNoU  ,-
7~**ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ  Δ. ΑΤΤΙΚΗ 16/11/2017: https://youtu.be/Q_ivGOJpSOE  .-
8~* Πλημμύρες καταστροφές Δ. Αττική την επόμενη μέρα 16/11/2017: https://youtu.be/g8vinqcAP-s .-
9~*Πλημμύρες Μάνδρα Μαγούλα Ν  Πέραμος την άλλη μέρα 16/11/2017: https://youtu.be/qdrPj505PqU .-
10~*Πλημμύρες Δ. Αττική οι 4  πρώτοι νεκροί 16/11/2017:
https://youtu.be/fwy3SaMggbI  .-
11~* Από πλημμύρες στη Δ. Αττική η άλλη μέρα 17/11/2017: https://youtu.be/JPqBThB16uc .-
12~*Διανομή φαγητού σε πλημμυροπαθείς Δ.  Αττικής 17/11/2017: https://youtu.be/A0aCrx4K9gM .-
13~*ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ  Δ. ΑΤΤΙΚΗ βιβλικές καταστροφές 19 νεκροί 16/11/2017: https://youtu.be/Oy6UfJ_zLjM    .-
14  ~*Πλημμύρες  τραγωδία δίχως τέλος  Δ. Αττική  16/11/2017: https://youtu.be/z_Q6leIRwSo  .-
15~* Πλημμύρες ανυπολόγιστες καταστροφές 17/11/2017:
https://youtu.be/b4VfokCO-gQ  .-
16~*Πλημμύρες Δ. Αττική οι 4  πρώτοι νεκροί 16/11/2017:
https://youtu.be/0b7cJkZ-DLc  .-
17~*Πλημμύρες την άλλη μέρα στη Δ. Αττική 17/11/2017: https://youtu.be/fYsjnCbasAA  .-
~
1α~* ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ πλημμύρισε βυθίστηκε 17/11/2017:
https://youtu.be/l6oJ7yUmstM   .-
2α~*Πλημμύρα στο Κερατσίνι  17/11/2017:
 https://youtu.be/X37YMu60CVQ .-

1β~*ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ πλημμύρες 17/11/2017:
https://youtu.be/1XpJDgZg9Wc   .-
2β~*Κακοκαιρία πλημμύρα στην Πιερία  17/11/2017:
https://youtu.be/27Q7I1mKsJY  .-

~
1γ~*Βρέχει στο Αρφαρά Μεσσηνίας 17/11/2017:
https://youtu.be/Ln99xgLvyMA  .-
2γ~* Καταιγίδα στο Αρφαρά Μεσσηνίας 17/11/2017: https://youtu.be/xM0WhMFInVU .-
3γ~* Βροχή και καταιγίδα στο Αρφαρά Μεσσηνίας 17/11/2017:
 https://youtu.be/Aw8cGkokH84 .-
4γ~*Καταιγίδα βροχοπτώσεις στο Αρφαρά Καλαμάτας 17/11/2017: https://youtu.be/7kIPtr3J7NQ  .-
~
 ~

Δεν υπάρχουν σχόλια: