ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 01  Δεκεμβρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  .....
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας  !!
~ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ να έχουμε ...!
~ Ευτυχισμένοι αυτοί που αγαπήθηκαν και δυστυχισμένοι αυτοί που δεν γνώρισαν ποτέ αγάπη .- (Τέννισον ) .-

                         ΠΑΤΡΑ στον Άγιο Ανδρέα    Πέμπτη  30-11-2017
Από  ημερήσια εκδρομή-διαδρομή - προσκύνημα στον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα και στη συνέχεια  ΛΑΠΠΑ , Δάσος Στροφυλιάς και φαγητό -διασκέδαση στην ταβέρνα ΣΥΡΤΑΚΙ-ΠΕΤΡΟ , στην παραλία Καλόγριας στη Λιμνοθάλασσα Πρόκοπου .- Αναχώριση από Μελιγαλα  06.15 από Μελιγαλά-Ζαχάρω -Πύργο -ΠΑΤΡΑ . Ώρα 12,30 αναχώρηση από Πάτρα διαδρομή στο χωριό Λάππα , επίσκεψη στο μουσείο και στη συνέχεια ξενάγηση -διαδρομές στο δάσος Στροφυλιάς .- Στην παραλίατης Καλογριάς για φαγητο στην ταβέρνα . Ώρα 5,00 μ.μ. αναχώρηση και επιστροφή ώρα 9.00 μ.μ στο Μελιγαλά .-








~*   Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~ 1 Δεκεμβρίου
Προφήτου Ναούμ. Μάρτυρος Aνανίου (1) του Πέρσου. Αρχιεπισκόπων Εφέσου Ονησίμου και Σολόχωνος (Σολομώντος).Οσίων Αντωνίου πρίγκηπος, του νέου, του εν Κίω. Ανανίου, Φιλάρετου του «ελεήμονος» (2) (†792) και Θεοκλήτου επισκόπου Λακεδαιμονίας του θαυματουργού.
(1)Ο άγιος Ανανίας καταγόταν από την Αρβήλ της Περσίας. Ήταν άνθρωπος απλοϊκός και βαθύτατα πιστός στον Ιησού Χριστό. Όταν ο άρχοντας της πόλης, έμαθε για την πίστη του διέταξε να τον συλλάβουν. Ο Ανανίας δεν φοβήθηκε και συνέχισε να διακηρύττει την πίστη του στον Κύριο. Γι` αυτό το λόγο βασανίστηκε μέχρι θανάτου. Τότε έγινε θαύμα, ο άγιος άνοιξε τα μάτια του, ενώ κείτονταν νεκρός, και είπε «Προσευχηθείτε και δοξολογείτε το Θεό». Τελειώνοντας δε αυτά τα λόγια παρέδωσε το πνεύμα του.
(2)Ο όσιος Φιλάρετος ο Ελεήμων έζησε κατά τους χρόνους του βασιλιά Κωνσταντίνου ΣΤ΄. Καταγόταν από την Παφλαγονία. Οι γονείς του τον πάντρεψαν με μία σεμνή γυναίκα, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Στο επάγγελμα ήταν γεωργός και παρόλο που δεν είχε πολλά χρήματα, ασκούσε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να στερείται ο ίδιος τα βασικά. Ο Θεός όμως, βλέποντας την καλοσύνη του, δεν τον άφησε αβοήθητο. Με τη βοήθεια της Θείας Χάρης, ο Φιλάρετος χρίστηκε με το αξίωμα του έπαρχου. Έτσι μπόρεσε να συνεχίσει το φιλανθρωπικό του έργο. Ο όσιος Φιλάρετος αναπαύθηκε εν ειρήνη.

~ VIDEO από προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα 30-11-2017  και από επίσκεψη στο ΛΑΠΠΑ  Δάσος Στροφυλιάς παραλία Καλογριάς , Λιμνοθάλασσα Πρόκοπου στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς Αχαϊας στο Λάππα  ... :
~* Προσκύνημα Άγιο Ανδρέα Πάτρας 30/11/2017:
 https://youtu.be/YvvvQFrL8Ts  .-
~*Ταβέρνα SYRTAKI - PETROS Λάππα  Στροφυλιά  30-11-2017: https://youtu.be/a8fXryhGyO4  .-
~* Ταβέρνα Συρτάκι  Λιμνοθάλασσα Πρόκοπος 30/11/2017: https://youtu.be/cJTye8tU4Wo . -
~*Ταβέρνα Συρτάκι -  Πέτρος Δάσος Στροφυλιάς ΛΑΠΑ  30/11/2017: https://youtu.be/X2jGWnChEPI . -
~*Ταβέρνα Συρτάκι  - Πέτρος Δάσος Στροφυλιάς ΛΑΠΑ  30/11/2017: https://youtu.be/i2g1ON5zJjA .-
~*Ταβέρνα Συρτάκι - Πέτρος Δάσος Στροφυλιάς ΛΑΠΠΑ  φαγητό διασκέδαση  30/11/2017 : https://youtu.be/sxtIwhla5-E .-
~Ταβέρνα Συρτάκι - Πέτρος Δάσος Στροφυλιάς ΛΑΠΑ  χορός μάσα  30/11/2017: https://youtu.be/id_ro_hNtMA   .-

~* Φωτογραφίες από  προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα Πατρών Πέμπτη 30-11-2017 με το Δαβίλλα Τούρς από Μελιγαλά σε ημερήσια εκδρομή  ... :

 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
  
 
 
 
 
 
~
Στο  Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων  Κοτυχίου Στροφυλιάς  κόλπος και Λιμνοθάλασσα  Καλογριάς ,.Λιμνοθάλασσα Πρόκοπου Πέμπτη 30-11-2017  : www.strofylianationalpark.gr  .- Τηλ. 26930-31939 ,
~ Λιμνοθάλασσα Κοτύχι ,
~ Λιμνοθάλασσα Άραξος  ή Πάπα  ή Καλόγρια ,
~ Έλος Λάμιας ,
~ Λιμνοθάλασσα Πρόκοπος  ,
Ταβέρνα , TAVERNA ...SYRTAKI-PETROS Kalogria Achaias
Τηλ.  26930 31758  , 31556 και  κιν. 6987397564 .-















~* Εθνικό  Πάρκο Κοτυχίου Δάσος Στροφυλιάς /...
Με  έκταση περίπου  80.000 στρέμματα περιλαμβάνει ένα μοναδικό συνδυασμό  ενδιαιτημάτων υχηλής οικολογικής αξίας και αισθητικής . Χαρακτηριστικοί οικότοποί του είναι οι υγρόπτοποι και οι περιβάλλουσες πλημμυρισμένες εκτάσεις , το δάσος κουκουναριάς οι αμμοθίνες και οι ασβεστολιθικοί λόφοι .-  Αποτελεί σημαντικό σταθμό στη μετανάστευση αποδημητικών πουλιών και φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία φυτών και ζώων , πολλά από τα οποία χαρακτηρίζονται , ως σπάνια ή απειλούμενα είδη .-

Διέπεται  από ειδικό καθεστώς διαχείρισης(Σύμβαση Ramser.).-
Καταφύγιο Άγριας Ζωής , Περιοχή δικτύου Natura 2000 ) και προστατεύεται από Εθνική Ευρωπαϊκή και Διεθνή νομοθεσία .-
Ο φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς αποτελεί ΝΠΙΔ κοινωφελούς χαρακτήρα , που εποπτεύεται από το ΥΠΕΚΑ  και ιδρύθηκε το 2002 .- Σκοπός του ΦΔΥΚΣ είναι η προστασία , διαχείριση και επιστημονική παρακολούθηση των ενδιαιτημάτων της προστατευμένης περιοχής , καθώς και η ενημέρωση του κοινού .-   
 
 
 

 
~ Πάνω από 260 είδη πουλιών .-
~Και τα 9 είδη ερωδιών της Ευρώπης .-
~Περιοχή σημαντική για την αναπαραγωγή της  βαλτοπάπιας , του καλαμοκανα , του νεροχελίδονου και του  νανογλάρονου  και Εθνικής σημασίας για το φώλιασμα του μικροτσικνιά και του πορφυροτσικνιά .-
~ Τόπος αναπαραγωγής για το Κιρκινέζι  στην πόλη των Λεχαινών και του Λευκοπελαργού στον οικισμό Μετόχι .-
~ Από τα κορυφαία σημεία της Ελλάδας για την παρατήρηση παρυδάτιων πουλιών αλλά και του καλαμόκιρκου .-
~ Προσέλευση  ασυνήθιστων για την Ευρώπη  πτηνών  , όπως το σταυλοχελίδονο και η κιτρινοσουσουράδα  και σπανίων ειδών , όπως ο αμμόδρομος , ο γελαδάρης και ο βουνοσφυριχτής .-










*** Δράσεις για το περιβάλλον σε Καλαμάτα και Σχίζα 
Ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Ομάδα Εθελοντών Δυτών Aegean Rebreath, διοργανώνουν εθελοντικές δράσεις για τη φροντίδα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Αύριο Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, και από 10.00 έως 15.00, στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας θα γίνει κατάδυση ομάδας δυτών για την απομάκρυνση αχρήστων αντικειμένων από το λιμάνι. Στη Δυτική Παραλία θα γίνει εθελοντική δράση καθαρισμού της παράκτιας ζώνης.
Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, θα ανελκυσθούν εγκαταλελειμμένα δίχτυα στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σχίζας, από τις 9.00 έως τις 16.00, με την υποστήριξη του Δήμου Πύλου - Νέστορος.
Μπορεί οποιοσδήποτε ιδιώτης ή σύλλογος να συμμετέχει. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6932644435, 6948104744.

*** Χάθηκε πολύτιμο υλικό 
Στην εποχή του διαδικτύου το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο, ειδικά αν αυτή έχει φτιαχτεί με χρήματα των δημοτών και περιέχει πράγματα που τους ενδιαφέρουν, και όχι μόνο αυτούς.
Χθες, λοιπόν, θελήσαμε να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα της Υποψηφιότητας του Kalamata:21, μια ιστοσελίδα, δηλαδή, στην οποία υπήρχαν όλα όσα έγιναν μέχρι τη στιγμή που κέρδισε η Ελευσίνα.
Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η ιστοσελίδα πλέον δεν υπάρχει, αφού το domain της, δηλαδή το http://www.kalamata21.eu/, αγοράστηκε από άλλον χρήστη στις 17 Νοεμβρίου.
Άραγε, κανείς αρμόδιος από το Δήμο (πλέον δεν υπάρχει Γραφείο Υποψηφιότητας) δε σκέφτηκε ότι πρέπει αυτή η ακριβοπληρωμένη ιστοσελίδα να παραμείνει;
Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, για αυτή την ολιγωρία να μην υπήρξε σκοπιμότητα και να υπάρχει κάπου το υλικό της σελίδας (σε μορφή back up), ώστε να ανέβει άμεσα ξανά στο διαδίκτυο, έστω σε άλλη διεύθυνση ή μέσα στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας  Π.Μπ.

*** Το «1ο Φεστιβάλ Σαλάτας» από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας 
Με βασικά συστατικά την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία/κουζίνα, το «1ο Φεστιβάλ Σαλάτας» φιλοδοξεί να αναδείξει τη σαλάτα ως πρεσβευτή της ελληνικής μεσογειακής διατροφής και της γαστρονομίας.
Να αναδείξει το γευστικό πλούτο της χώρας, να εδραιώσει «τη θέση της», όχι μόνο στο καθημερινό τραπέζι, αλλά και στην καρδιά μας, αφού αποτελεί βασικό θεμέλιο μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής για όλες τις ηλικίες
Ένας ακόμη στόχος της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει θεσμό και σημείο συνάντησης των σπουδαστών της Τέχνης της Μαγειρικής, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους.
Στο «1ο Φεστιβάλ Σαλάτας» μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και σπουδαστές της Τέχνης της μαγειρικής δημοσίων & και ιδιωτικών ΙΕΚ. Μια επιλεγμένη ομάδα από βραβευμένους σεφ και έμπειρους δημοσιογράφους γαστρονομίας θα είναι εκείνοι που θα διασφαλίσουν και θα προβάλουν το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης καθ’ όλη τη διάρκεια μέχρι το τελικό στάδιο, οπότε θα κρίνουν και θα αποφασίσουν για το νικητή.
Κύριος αρωγός και υποστηρικτής της γευστικής διαδρομής του «1ου Φεστιβάλ Σαλάτας» είναι η εταιρεία Kalamata Papadimitriou, που θα επιβραβεύσει τους τελικούς νικητές για το πάθος και τη δημιουργικότητά τους με υποτροφίες και σεμινάρια για την επιμόρφωσή τους.
  Πληροφορίες
email: info@schooloftourism.gr
www.schooloftourism.gr/
mobile. 6975715229
FB: www.facebook.com/festivalellinikissalatas/

*** Για τον Οκτώβριο του 2018 αναβλήθηκε η δίκη του δημάρχου Μεσσήνης και υποψηφίων για δωροδοκία 
Αναβλήθηκε τελικά χθες το μεσημέρι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά δωροδοκία και δωροληψία κατά τις δημοτικές εκλογές του 2014, με κατηγορούμενους τον νυν (και τότε υποψήφιο) δήμαρχο Μεσσήνης Γεώργιο Τσώνη και έναν υποψήφιο του συνδυασμού του, έναν υποψήφιο από το συνδυασμό του κ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη, καθώς και 15 Ρουμάνους και τέσσερις Βουλγάρους.
Οι αλλοδαποί κατηγορούνται ότι υπέβαλαν ψευδή υπεύθυνη δήλωση και εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους της περιοχής.
Η υπόθεση είχε ορισθεί αρχικά να εκδικασθεί την Τετάρτη, όμως λόγω παρέλευσης του ωραρίου μετατέθηκε για χθες.
Τελικά, ούτε χθες στάθηκε δυνατό να εκδικασθεί και έτσι δόθηκε αναβολή, ενώ ορίσθηκε εκδίκαση στις 29 Οκτωβρίου 2018.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης και ο υποψήφιός του κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί, ότι με πρόθεση προκάλεσαν στους Ρουμάνους την απόφαση να υποβάλουν ψευδείς βεβαιώσεις για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Σύμφωνα δε με το κατηγορητήριο, ο υποψήφιος σύμβουλος και ο δήμαρχος, δια μέσω του υποψηφίου, με παραινέσεις, φορτικότητα, πειθώ και συμβουλές και με την υπόσχεση καταβολής χρηματικού ανταλλάγματος 20-50 ευρώ, τους έπεισαν να κάνουν την παράνομη αυτή πράξη. Επίσης, κατηγορούνται για δωροδοκία κατά την εκλογή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
Τέλος, ο υποψήφιος σύμβουλος του συνδυασμού του κ. Σαμπαζιώτη κατηγορείται ότι έκανε το ίδιο με τους τέσσερις Βουλγάρους στο Πεταλίδι, όσον αφορά στις ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά σε χρηματικό αντάλλαγμα.  Β.Β.

*** Ένα 48ωρο στο νοσοκομείο 
Με αφορμή περιστατικό συγγενικού μου προσώπου βρέθηκα για 48 ώρες στο εσωτερικό του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ευκαιρία για κάποιες προσωπικές διαπιστώσεις.
Εικόνα πρώτη: Η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου είναι εγγύηση, με γιατρούς επιστήμονες αλλά και πιστούς στον όρκο που έχουν δώσει. Αντιμετώπιζαν τους ασθενείς με κατανόηση και τον πρέποντα σεβασμό. Πολλές φορές έκαναν και κάνουν πολλά παραπάνω από τις αρμοδιότητές τους. Τα ίδια και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Εικόνα δεύτερη: Επί εβδομάδες σε κάποια δωμάτια ασθενών οι βρύσες και τα καζανάκια έχουν χαλάσει. Το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί, αλλά ακόμα δεν υπάρχει λύση. Κύριε διοικητά, καλά τα φωτοβολταϊκά και ο εξωραϊσμός του νοσοκομείου, αλλά και η καθημερινότητα έχει τη σημασία της.
Εικόνα τρίτη: Χθες κατεβήκαμε στο διοικητικό προσωπικό για να πάρουμε μια σφραγίδα και κάποια τυπικά. Διαπιστώσαμε ότι έξι με επτά άτομα βρίσκονταν σε "οργασμό" δουλειάς. Περιμέναμε υπομονετικά. Στόλιζαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεν είχαν… ελεύθερο χρόνο. Α.Π.

***  72χρονος βρέθηκε νεκρός στο Διβάρι της Πύλου 
Εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες της Πέμπτης, σορός ενός 72χρονου αλλοδαπού, στη θαλάσσια περιοχή Διβαρίου Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας.
Πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου και Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου.

*** Οι συνταξιούχοι της Καλαμάτας διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του ΙΚΑ ΠΕΔΥ Καλαμάτας 
Επιστολή στον υπουργό για προβλήματα στη λειτουργία του ΙΚΑ ΠΕΔΥ Καλαμάτας
 Επιστολή στον υπουργό Υγείας για προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΙΚΑ ΠΕΔΥ Καλαμάτας απέστειλε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας.
Όπως αναφέρει: «Κύριε υπουργέ, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε κάποια προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία ΙΚΑ ΠΕΔΥ Καλαμάτας:
1) Το ΙΚΑ –ΠΕΔΥ Καλαμάτας, το οποίο επισκευάστηκε πρόσφατα, δυστυχώς, με τις βροχοπτώσεις παρουσιάζει προβλήματα λειτουργίας και παρ’ όλες τις συσκέψεις που έχουν γίνει από κυβερνητικά κλιμάκια και με τη συμμετοχή βουλευτών της κυβέρνησης του νομού μας, ορισμένα προβλήματα παραμένουν άλυτα
2) Όσον αφορά στις ειδικότητες ιατρών, δυστυχώς, διαθέτει έναν καρδιολόγο, έναν οφθαλμίατρο, έναν παιδίατρο και κανέναν δερματολόγο, με αποτέλεσμα τα ραντεβού σε αυτές τις ειδικότητες να υπερβαίνουν το τρίμηνο σε αναμονή.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι να καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά το ΙΚΑ δεν καταβάλλει την ανάλογη ιατρική δαπάνη. Θα πρέπει άμεσα να στελεχωθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό στις παραπάνω ειδικότητες για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων.
3) Η συμμετοχή μας σε ορισμένα φάρμακα φτάνει και το 80%.
4)Τέλος, οι γιατροί δε γράφουν ιατρικές συνταγές για ορισμένες παθήσεις με το αιτιολογικό ότι το φάρμακο δεν είναι στη λίστα φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ».

*** 13 μόνιμες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ στη ΔΕΥΑΚ 
Η προκήρυξη για 13 μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιχείρησης, Δημήτρη Βεργόπουλο, χθες έφτασε από το υπουργείο Εσωτερικών η έγκριση για την πρόσληψη των δεκατριών μόνιμων υπάλληλων και αυτές θα πληρωθούν το προσεχές δίμηνο με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Οι ειδικότητες αφορούν σε όλο το εκπαιδευτικό φάσμα, δηλαδή από ΠΕ έως και ΔΕ, διοικητικού αλλά και τεχνικού προσωπικού, και θα ανακοινωθούν σύντομα.
Οι νέοι αυτοί μόνιμοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τον κ. Βεργόπουλο, θα ενισχύσουν, θα οργανώσουν και θα βοηθήσουν περαιτέρω τις λειτουργίες της Επιχείρησης.
  Ξεκινά τη λειτουργία του ξανά το εργοστάσιο της ΜΟΛΑΚ
Στο μεταξύ, στο Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα εγκρίθηκαν εργασίες επισκευής στη ΜΟΛΑΚ, ενώ, όπως είπε ο κ. Βεργόπουλος, έχουν ήδη ληφθεί οι κατάλληλοι περιβαλλοντικοί όροι. Πλέον θα ακολουθήσουν κάποιες επισκευές και το εργοστάσιο θα είναι σε θέση, με βάση τις δυνατότητες που έχει, να επεξεργάζεται τη λυματολάσπη που έχει αφεθεί στην περιοχή.
Μιλώντας για το γεγονός αυτό ο πρόεδρος της Επιχείρησης το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, αφού θα βελτιωθεί η κατάσταση του αδρανούς υλικού.
  Μελέτη για υδροδότηση πρώην σκουπιδότοπου και Αγίου Φανουρίου
Δύο περιοχές του Δήμου Καλαμάτας και ειδικότερα αυτές του παλιού σκουπιδότοπου και του Αγίου Φανουρίου, που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την υδροδότηση, θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης, προκειμένου να αρθεί το πρόβλημα και να υπάρξει πλήρες δίκτυο υδροδότησης.
  300.000 ευρώ για μικροεπεμβάσεις και επεκτάσεις σε δίκτυο όμβριων
Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο Δημήτρης Βεργόπουλος, υπάρχει ήδη μειοδότης για επεμβάσεις, καθώς και επεκτάσεις του δικτύου ομβρίων στην Καλαμάτα. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, προέρχεται από πόρους της ΔΕΥΑΚ και αφορά πολλά σημεία της Καλαμάτας. Ως παράδειγμα ανέφερε την οδό Πλαστήρα, όπου συσσωρεύονται τα νερά κατά την απόληξή τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εργολαβία θα λύσει σημειακά κάποια προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια και έχουν να κάνουν με τη μη απορροή των υδάτων.
  Καθαρισμοί φρεατίων και ρεμάτων
Σε ερώτηση που τέθηκε για το αν έχουν ολοκληρωθεί οι καθαρισμοί σε ρέματα και φρεάτια, ο κ. Βεργόπουλος απάντησε ότι η ΔΕΥΑΚ έχει κάνει σημαντικό μέρος των καθαρισμών, με τη χρηματοδότηση και την εργολαβία να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει ζήτημα με την περίοδο που γίνονται αυτοί οι καθαρισμοί, αφού πρόκειται για συμπληρωματικό στο μεγάλο καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε πέρυσι.
Σχετικά με την κατάσταση στα φρεάτια και ειδικότερα στα 8.000 που υπάρχουν στο Δήμο Καλαμάτας, όπως είπε ο κ. Βεργόπουλος ποτέ δεν πρόκειται να είναι ταυτόχρονα πεντακάθαρα, αφού «ένα φρεάτιο είναι ζωντανός οργανισμός και μέρα με τη μέρα μεταβάλλεται, είτε από τη βλάστηση είτε από σκουπίδια». Παρ’ όλα αυτά, τρία συνεργεία της ΔΕΥΑΚ από τον Ιούνιο τα καθαρίζουν και τα συντηρούν, ώστε να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
  Ρύθμιση οφειλών και ανταπόκριση του κόσμου
Σε ερώτηση που τέθηκε για το αν οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ρύθμιση των οφειλών προς την Επιχείρηση, ο κ. Βεργόπουλος είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, καθώς και η λήψη αποφάσεων του συμβουλίου από πλευράς ΔΕΥΑΚ. Το δε Δημοτικό Συμβούλιο έχει επικυρώσει ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις οφειλών πάνω από τις οποίες γίνονται οι διακοπές νερού, καθώς και τη ρύθμιση των χρεών ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του καταναλωτή.
Έτσι, μετά την εξατομικευμένη προσέγγιση από τη ΔΕΥΑΚ για την κάθε οφειλή, αρκετός είναι ο κόσμος που προσέρχεται και βρίσκει λύση στο πρόβλημα των οφειλών του.
  Διακοπές λόγω χρεών
Κλείνοντας κ. Βεργόπουλος θέλησε να τονίσει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία διακοπή νερού, αλλά προειδοποιητικές προσωρινές διακοπές, κλείνοντας απλά το διακόπτη στον καταναλωτή. Διακοπές που σταματούν εντός μισής ώρας, αφού ο πολίτης επικοινωνήσει με τη ΔΕΥΑΚ.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση  

***  Δράσεις για το περιβάλλον σε Καλαμάτα και Σχίζα 
Ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Ομάδα Εθελοντών Δυτών Aegean Rebreath, διοργανώνουν εθελοντικές δράσεις για τη φροντίδα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Αύριο Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, και από 10.00 έως 15.00, στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας θα γίνει κατάδυση ομάδας δυτών για την απομάκρυνση αχρήστων αντικειμένων από το λιμάνι. Στη Δυτική Παραλία θα γίνει εθελοντική δράση καθαρισμού της παράκτιας ζώνης.
Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, θα ανελκυσθούν εγκαταλελειμμένα δίχτυα στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σχίζας, από τις 9.00 έως τις 16.00, με την υποστήριξη του Δήμου Πύλου - Νέστορος.
Μπορεί οποιοσδήποτε ιδιώτης ή σύλλογος να συμμετέχει. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6932644435, 6948104744.

***  Μεγάλη η ανταπόκριση των Καλαματιανών για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας 
Την περασμένη Δευτέρα παραδόθηκαν σε ανθρώπους του Δήμου Μάνδρας όσα προσέφεραν συμπολίτες μας για τους πλημμυροπαθείς. Η πρωτοβουλία αυτή έφερε την ονομασία Μάνδρα SOS και οργανώθηκε από την Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου.
Εκ μέρους της Επιτροπής, ο κ. Δημήτρης Βεργόπουλος ανέφερε ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια και συγκινητική και σε αυτό συνέβαλαν αρκετοί σύλλογοι και σωματεία, καθώς και πολλοί πολίτες μεμονωμένα.
Μιλώντας με αριθμούς, στάλθηκαν δωρεάν στη Μάνδρα με τη Μεταφορική Σπουργίτης περισσότερα από 500 κιβώτια με είδη ρουχισμού πολύ καλής ποιότητας, ενώ η αποστολή περιλάμβανε και τρεις παλέτες με μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.
Κλείνοντας ο κ. Βεργόπουλος ευχαρίστησε τις εταιρείες, αλλά και όλους τους πολίτες που προσέφεραν στη συγκέντρωση των παραπάνω ειδών.
Π.Μπ.

***  Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ για τους Ρόθτσιλντ! Γιατί τους φοβούνται όλοι...

~ Η αρχή του ονόματος Ρόθτσιλντ χάνεται κάπου στον 18ο αιώνα, όταν γεννήθηκε στη Γερμανία ο Μάγερ Άνσελμ Μπάουερ, που άλλαξε το επίθετο του σε Ρόθτσιλντ που σημαίνει "κόκκινη ασπίδα", το σήμα του ενεχειροδανειστήριου που είχε στη Φραγκφούρτη ο πατέρας του.
Στο βάθος των αιώνων, το επίθετο αυτό συνδέθηκε με πάμπολλες επιχειρήσεις, αρχής γεννωμένης σε 5 πόλεις της Ευρώπης, όπου ο Μάγερ έστειλε τους 5 γιους του και ίδρυσαν υποκαταστήματα της τράπεζας που είχε ιδρύσει ο ίδιος στη Γερμανία. Βασική προϋπόθεση οι επιχειρήσεις να μένουν στα χέρια της οικογένειας: Άμσελ Μάγιερ Ρόθτσιλντ (1773-1855) στη Φραγκφούρτη, Σάλομον Μάγιερ Ρόθτσιλντ (1774-1855) στη Βιέννη, Νάθαν Μάγιερ Ρόθτσιλντ (1777-1836) στο Λονδίνο, Κάλμαν Μάγιερ Ρόθτσιλντ (1788-1855) στη Νάπολη, Τζέιμς Μάγιερ Ρόθτσιλντ (1792-1868) στο Παρίσι.
Με το πέρασμα των χρόνων, οι οικογένεια μεγάλωνε την περιουσία της και σε αυτό συντέλεσαν σπουδαία ιστορικά γεγονότα, όπως η Γαλλική Επανάσταση και οι Ναπολεόντειοι Πόλεμοι. Μέσω πρακτόρων, εκβιασμών και λαδώματος, χρηματοδοτούσαν με δάνεια εμπόλεμα μέρη και η οικογένεια καταφέρνει να πολλαπλασιάσει τον πλούτο της. Μάλιστα, το 1824 χορηγεί δάνειο στην επαναστημένη Ελλάδα, ενώ ήταν από τους πρώτους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841.
Αυτή τη στιγμή, οι Ρόθτσιλντ, κατέχουν επιχειρήσεις που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε, θεωρούνται από τους κορυφαίους στην παγκόσμια τραπεζική αγορά, ελέγχουν πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης και είναι, σύμφωνα με τους συνομωσιολόγους, μαζί με τους Ροκφέλερ, οι πραγματικοί κυβερνώντες όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ.
Η συνολική τους περιουσία αγγίζει και ξεπερνάει τα 500 τρις και ετοιμαστείτε να δείτε το παρακάτω, αποκαλυπτικό βίντεο:
~ Βίντεο : Οικογένεια Ρότσιλντ (Rothschild) - Περιουσία 500 τρις $ και τι ελέγχουν !!! , https://youtu.be/VRd7_RACU88  .-
~ Tέλος αξίζει να τονιστεί πως σύμφωνα με διάφορους κύκλους (συνωσιολογικούς κατά κάποιους)  μόνο 3 τράπεζες υπάρχουν πλέον που δεν ελέγχονται από τους Ρόθτσιλντ:
– Κούβα
– Βόρειος Κορέα
– Ιράν

***  ΜΗΝΥΜΑ ΤΡΑΜΠ για την ΕΛΛΑΔΑ! Οικονομία, ενέργεια και ασφάλεια...

~ Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα, «ένα σαφές μήνυμα όσον αφορά την υποστήριξη των ΗΠΑ για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί και ένα μήνυμα συνεχούς δέσμευσης».
 Αυτό επισημαίνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες στο Πρακτορείο.
 «Η διμερής σχέση μας ήταν πάντα ισχυρή, αλλά σήμερα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες. Νομίζω ότι επωφελούμαστε από την πολύ σκληρή δουλειά που έχει γίνει και από τις δύο κυβερνήσεις, την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ελλάδα και τους Έλληνες στη διάρκεια μιας δύσκολης οικονομικής περιόδου αλλά και τη σαφή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εργαστεί για την ανάπτυξη της διμερούς σχέσης», αναφέρει ακόμη ο Αμερικανός πρεσβευτής στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και επικαλείται την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα αλλά και την «απόλυτα επιτυχημένη», όπως την χαρακτηρίζει, επίσκεψη Τσίπρα στη χώρα του. Δεν κρύβει, άλλωστε, τον ενθουσιασμό του για την επιλογή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
 Ενα σημείο με τη δική του βαρύτητα είναι το γεγονός ότι η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων δεν τελείωσε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, αντιθέτως συνεχίζεται με τη στενή συνεργασία του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου και του Έλληνα υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, υπογραμμίζει ο κ. Πάιατ μιλώντας στο Πρακτορείο.
 Επιπλέον, ο εν Ελλάδι πρεσβευτής των ΗΠΑ παρουσιάζει διεξοδικά τα «βήματα» που απεικονίζουν, όπως λέει, «τον αναδυόμενο ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού ενεργειακού κόμβου, αλλά και τη σύγκλιση της αμερικανικής ατζέντας ενεργειακής διπλωματίας στην Ευρώπη, με το έργο που έχουν κάνει ο πρωθυπουργός Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση».
 «Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα να επισκεφθούν» οι Αμερικανοί πολίτες είναι εξάλλου το σαφές μήνυμα Πάιατ, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ μιλά και για την αυξανόμενη παρουσία αμερικανικών εταιρειών στον τομέα του τουρισμού.
 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» σημειώνει, τέλος, και επικαλείται τον «πολύ σημαντικό ρόλο» που παίζει η χώρα μας στα δυτικά Βαλκάνια αλλά και τις συμφωνίες με Ισραήλ, Κύπρο, Αίγυπτο κ.ο.κ., υπογραμμίζοντας τη θετική συμβολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο θέμα.
 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης.
 Βρίσκεστε στην Ελλάδα για περίπου ένα χρόνο. Πώς βλέπετε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις;
Τα καλά νέα είναι ότι η διμερής σχέση μας ήταν πάντα ισχυρή, αλλά σήμερα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες. Νομίζω ότι επωφελούμαστε από την πολλή σκληρή δουλειά που έχει γίνει και από τις δύο κυβερνήσεις, την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ελλάδα και τους Έλληνες στη διάρκεια μιας δύσκολης οικονομικής περιόδου αλλά και τη σαφή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εργαστεί για την ανάπτυξη της διμερούς σχέσης. Είναι σημαντικό ότι μόλις πριν από ένα χρόνο είχαμε τον (πρώην) Πρόεδρο Ομπάμα εδώ, όπου μίλησε στο Κέντρο «Νιάρχος» φιλοξενούμενος από τον πρωθυπουργό και εν συνεχεία, έντεκα μήνες αργότερα, μια απίστευτα επιτυχημένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Σικάγο και το Λευκό Οίκο. Εκεί άκουσε ένα σαφές μήνυμα από τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Πενς και τους ηγέτες του Κογκρέσου σχετικά με την εκτίμησή μας για τη συμμαχία μας με την Ελλάδα και τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει με επιτυχία από αυτή την περίοδο οικονομικής δυσκολίας.
 Πιστεύετε, δηλαδή, ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ βοήθησε στην προώθηση των διμερών σχέσεων;
Οπωσδήποτε. Ο πρωθυπουργός ήταν πολύ αποτελεσματικός στις συναντήσεις του με επιχειρηματίες και με επενδυτές στο Σικάγο και στην Ουάσινγκτον, στο να στείλει το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει, ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή σε ξένες επενδύσεις και ότι η Ελλάδα εκτιμά αυτό που προσφέρουν οι Αμερικανοί όσον αφορά την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την ψηφιακή οικονομία, και ότι είναι πολύ αφοσιωμένος στη συνεργασία μας ώστε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις εμπορικές και επενδυτικές μας σχέσεις. Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που θα είμαστε η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2018 και αυτό είναι το θέμα στο οποίο θα επικεντρωθούμε από τώρα μέχρι τότε, οικοδομώντας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μια πλατφόρμα για να αναδείξουμε τα καλύτερα που έχει να παρουσιάσει η Αμερική και να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις εμπορικές και επενδυτικές μας σχέσεις.
 Η Ελλάδα χρειάζεται ξένες επενδύσεις για να ενισχύσει την οικονομική της ανάπτυξη. Μπορούν οι ΗΠΑ να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και αν ναι, με ποιο τρόπο;
Πιστεύω πως μία από τις μορφές βοήθειας που παρείχε ο Πρόεδρος Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα ήταν να στείλει ένα σαφές μήνυμα όσον αφορά την υποστήριξη των ΗΠΑ για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί και ένα μήνυμα συνεχούς δέσμευσης των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Τραμπ έλαβε επίσης την απόφαση να τοποθετήσει τον υπουργό Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος ως επικεφαλής σε κοινή επιτροπή με τον υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, η οποία θα ασχοληθεί με επενδυτικά ζητήματα. Καθώς επίσης και εδώ στην Αθήνα, η οικονομική μου ομάδα συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες με τον υπουργό Παπαδημητρίου ώστε να εντοπίσουμε ευκαιρίες, να άρουμε εμπόδια, να αποφασίσουμε πώς θα αναπτύξουμε την επενδυτική μας σχέση με τρόπο που να συμβάλλει στη διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα.
 Όσον αφορά τον ενεργειακό κλάδο, ποιο είναι το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών;
Έχουμε μια εξαιρετική σχέση ενεργειακής διπλωματίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον έδωσε μια σημαντική ομιλία χθες (σ.σ. προχθές) στην Ουάσιγκτον, όπου μίλησε για το αμερικανικό πλαίσιο πολιτικής για την Ευρώπη και τόνισε τη σημασία στήριξης της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας και της διαφοροποίησης των πηγών ενεργειακού εφοδιασμού. Η Ελλάδα αποτελεί κρίσιμο μέρος αυτής της ατζέντας.
 Ο πρωθυπουργός Τσίπρας, όταν ήταν στην Ουάσινγκτον, μίλησε για σημαντικά έργα όπως ο TAP, όπως ο IGB Interconnector, η FSRU, η πλωτή μονάδα παραλαβής, αποθήκευσης και αεριοποίησης στην Αλεξανδρούπολη, όπου ελπίζουμε να δούμε έναν επενδυτή από την Αμερική. Μίλησε για την πρόθεση της Ελλάδας να γίνει το τρίτο κράτος-μέλος της ΕΕ που θα αρχίσει να εισάγει αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο. Όλα αυτά είναι βήματα που απεικονίζουν τον αναδυόμενο ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού ενεργειακού κόμβου, αλλά και τη σύγκλιση της αμερικανικής ατζέντας ενεργειακής διπλωματίας στην Ευρώπη με το έργο που έχουν κάνει ο πρωθυπουργός Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση.
 Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι για το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συμμετείχα πριν από μερικούς μήνες σε μια εκδήλωση όπου ανακοινώσαμε την επιστροφή της GE Wind στην ελληνική αγορά. Έχετε επίσης ελληνικές εταιρείες που είναι επιτυχημένοι παραγωγοί αιολικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ελλάδα παρουσιάζει επίσης τεράστιες δυνατότητες σε τομείς όπως η ηλιακή ενέργεια και σε όλους τους κλάδους που αφορούν την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Συνεπώς είναι ένας τομέας με τεράστιες δυνατότητες τόσο όσον αφορά το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη, όσο και από την άποψη της εμπορικής και επενδυτικής σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας.
 Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα. Προσβλέπουμε σε μια μεγαλύτερη τουριστική ροή. Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι ΗΠΑ σε αυτό το θέμα;
Ένα από τα πράγματα που έχει κάνει η πρεσβεία, που έκανα στα ταξίδια μου στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι να τονίσω πόσο φιλόξενη είναι η Ελλάδα στους Αμερικανούς επισκέπτες, και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα να επισκεφθούν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την αύξηση που υπάρχει ήδη στον αριθμό των Αμερικανών επισκεπτών. Ένα καλό πράγμα που προσφέρουν οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ελλάδα είναι ότι συνήθως έρχονται εδώ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους Ευρωπαίους, καθώς είναι ένα μακρινό ταξίδι, και αυτό συμβάλλει στο να ρίχνουν περισσότερα χρήματα στην οικονομία. Είναι επίσης ενθαρρυντικό για μένα ότι βλέπουμε σημαντικές επενδύσεις και ανάπτυξη των αμερικανικών τουριστικών υπηρεσιών: υπάρχουν κάποιες πολύ μεγάλες επενδύσεις που αναμένονται όσον αφορά τις αμερικανικές εταιρείες τουριστικών υπηρεσιών, οι οποίες συμμετέχουν περισσότερο στην Ελλάδα. Υπάρχουν αμερικανικά εμπορικά σήματα ξενοδοχείων που εμφανίζονται και πάλι, έχετε το Wyndham Hotels and Resorts που ήρθε στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, ενώ το Marriott ξανανοίγει εδώ στην Αθήνα. Όλα αυτά αποτελούν θετικές ενδείξεις. Και φυσικά έχουμε μια αύξηση στον αριθμό των απευθείας πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται.
 Ποιος είναι ο ρόλος της χώρας μας σε μια «εύθραυστη», επιτρέψτε μου να πω, περιοχή όπως η νοτιοανατολική Μεσόγειος;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Αυτό ήταν το μήνυμα που υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος Πενς όταν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Τσίπρα τον περασμένο μήνα. Χαίρομαι επίσης που είδα ότι ο υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς χρησιμοποίησε παρόμοιους όρους στη διάρκεια επίσκεψής του στο Νέο Δελχί της Ινδίας πριν από δύο μέρες. Θεωρούμε την Ελλάδα ως σημαντικό εταίρο, όχι μόνο λόγω του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε μαζί --για παράδειγμα οι στρατιωτικές μας δυνάμεις στη Σούδα-- αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα εμβαθύνει τη συνεργασία της με φίλους των ΗΠΑ στην περιοχή, με χώρες όπως το Ισραήλ, την Κύπρο, την τριμερή μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στα Δυτικά Βαλκάνια. Στην ομιλία την οποία ανέφερα προηγουμένως, ο υπουργός Τίλερσον μίλησε εκτενώς για τη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να συνεχίσουν την πορεία τους προς τους ευρωατλαντικούς θεσμούς, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και αυτό βεβαίως είναι μια ατζέντα στην οποία η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Μας εντυπωσίασε πολύ ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Κοτζιάς έχει συμβάλει εποικοδομητικά και ενεργητικά στην οικοδόμηση αυτού του δικτύου σχέσεων, αποδεικνύοντας πώς η Ελλάδα αξιοποιεί τη δημοκρατία, τη θέση της ως κράτους-μέλους της ΕΕ, ως μέλους του ΝΑΤΟ για να βοηθήσει να οικοδομήσουμε μια πιο σταθερή και ευημερούσα γειτονιά.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   EΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ και το 'ΠΑΙΖΕΙ ΦΙΛΟΣ'!  Τι θέλει από εμάς ο Τούρκος...

~ Καλό κλίμα, εν όψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, καλλιεργεί η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah, η οποία σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της την Πέμπτη αναφέρει ως ένδειξη αλλαγής στις σχέσεις των δύο χωρών, την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.
 Η προγραμματισμένη για το διάστημα 7-8 Δεκεμβρίου επίσκεψη (η οποία όμως δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα) θα είναι η πρώτη που πραγματοποιείται από εν ενεργεία Τούρκο Πρόεδρο εδώ και 65 χρόνια καθώς ο τελευταίος Πρόεδρος της Τουρκίας που επισκέφθηκε την Ελλάδα ήταν ο Τζελάλ Μπαγιάρ το 1952.
 Επισημαίνεται ότι αν και γείτονες, οι οποίοι μάλιστα μοιράζονται μία κοινή κληρονομιά η οποία περιλαμβάνει «την κουζίνα και τους παραδοσιακούς χορούς», οι σχέσεις των δύο χωρών υπήρξαν τεταμμένες για καιρό, με «λίγες βελτιώσεις στο πέρασμα του χρόνου».
 Όπως αναφέρεται, η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του γεννημένου στην Ελλάδα Αντιπροέδρου της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου, η επίσκεψη αυτή θα βελτιώσει «περαιτέρω» τις διμερείς σχέσεις.
 «Νομίζω ότι η επίσκεψη αυτή θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα» φέρεται να δήλωσε ο Χακάν Τσαβούσογλου.
 Επιπρόσθετα αναφερόμενος στις πρόσφατες υψηλού επιπέδου επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στην Ελλάδα, ο Χακάν Τσαβούσογολου φέρεται να δήλωσε ότι η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συμπληρώσει τις προηγούμενες συναντήσεις.
 Ο Χακάν Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Θεσσαλονίκη τον [προσεχή] Φεβρουάριο σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν τρία προγραμματισμένα έργα μεταξύ των δύο χωρών.
 Το πρώτο αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης-Θεσσαλονίκης, το δεύτερο αφορά την υπερταχεία σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης και το τρίτο τη δημιουργία μίας [οδικής] γέφυρας στη διασυνοριακή δίοδο Κήπων-Υψάλων.
 Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν στη διάρκεια της θητείας του, ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας, πραγματοποίησε δύο επίσημες επισκέψεις στην Ελλάδα το 2004 και το 2010 ενώ υπογραμμίζεται ότι οι σχέσεις «άνθισαν» περαιτέρω από το 2015 όταν ανέλαβε την εξουσία ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
 Ειδικότερα, το δημοσίευμα επικεντρώνεται στην προσωπική σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο αρχηγών κάνοντας αναφορά στη γραβάτα που είχε κάνει ως δώρο ο Τούρκος Πρόεδρος στον Έλληνα Πρωθυπουργό.
 Στο δημοσίευμα γίνεται συνοπτική ιστορική παράθεση των σχέσεων των δύο χωρών που πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, κάνοντας αναφορά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και στην Ελλάδα ως «κατακτητική δύναμη» ύστερα από την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
 Επιπλέον αναφέρεται ότι μεταξύ των ακανθωδών θεμάτων στις σχέσεις των δύο χωρών περιλαμβάνεται το Κυπριακό, τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ενώ γίνεται μνεία και στο άσυλο που χορήγησε η Ελλάδα σε οκτώ στρατιωτικούς που εμπλέκονται στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.
 Τονίζεται όμως ότι «τα δύο έθνη παραμένουν στενά συνδεδεμένα ειδικά μετά την προσέγγιση Ελλάδος-Τουρκίας το 1999», με τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στη βορειοδυτική Τουρκία, ενώ αναφέρεται ότι αμφότερες οι χώρες συνιστούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς η μία για την άλλη.
 Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι η Τουρκία είναι ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.
 Σημειώνεται επίσης ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα τον Ιούνιο στην οποία οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν μπροστά παραχωρώντας μία κοινή συνέντευξη Τύπου παρά τα προαναφερθέντα ζητήματα στις σχέσεις των δύο χωρών.
 Χαρακτηριστικά, ο Γιλντιρίμ, αναφερόμενος στην αρνητική απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου στην έκδοση των οκτώ στην Τουρκία, είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούν το θέμα να «επιφέρει ένα «κτύπημα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
 Στριμωγμένοι οι Τούρκοι
 Η Τουρκία, προσθέτουμε με τη σειρά μας, βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση εξαιτίας της νεο-οθωμανικής της αμετροέπειας και του ισλαμικού αντιδυτικισμού που διαδίδει το κυβερνών ισλαμιστικό κόμμα της Τουρκίας.
 Η Άγκυρα επεδίωξε την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας πρωτίστως για να δείξει ένα καλό πρόσωπο στη Δύση.
 «Εάν μας δέχονται οι Έλληνες, οι παραδοσιακοί μας ανταγωνιστές, εσείς οι υπόλοιποι γιατί δεν μας θέλετε;» είναι το μήνυμα που προσπαθεί να εκπέμψει η τουρκική πλευρά.
 Την ίδια ώρα η Τουρκία απομακρύνεται συνεχώς από τη Δύση -εάν ήταν ποτέ «δυτική»- συμμαχώντας με τη Ρωσία και το Ιράν στην κρίση της Συρίας και ευρύτερα από ό,τι διαφαίνεται.
 Η προσπάθεια της Τουρκίας να αναδειχτεί σε ηγέτιδα δύναμη του σουνιτικού μουσουλμανικού κόσμου την έχει φέρει απέναντι στην Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία. Η ένταση με τους Άραβες επιδεινώθηκε από τη στιγμή που η Τουρκία ανέλαβε την «προστασία» του Κατάρ, το οποίο έχει μετατρέψει σε προτεκτοράτο της.
 Οι σχέσεις της και με τις ΗΠΑ είναι χειρότερες από ποτέ, με τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς να προτιμούν τους Κούρδους ως αξιόπιστους συμμάχους, πράγμα που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Άγκυρα που καταγγέλλει σενάρια και σχεδιασμούς διαμελισμού του τουρκικού κράτους.
 Από την άλλη, η ανάδειξη της Ελλάδας σε ρόλο περιφερειακής ηγέτιδας δύναμης, πυλώνα σταθερότητας και προμαχώνα της Δύσης στα Βαλκάνια, απομονώνει την Τουρκία και από τα Βαλκάνια.
 Όλο αυτό το ασφυκτικό στρίμωγμα, που σχετίζεται και με τις στενές σχέσεις του τουρκικού καθεστώτος με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, φέρνει τον Ερντογάν στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί αυτά που έχει απολέσει ως να τα έχει.
 Η χώρα μας καλά κάνει και μιλά στους Τούρκους, αρκεί να είναι απόλυτη συνείδηση η δυσμενής τους θέση.
 Ο Ερντογάν έρχεται στην Ελλάδα αναζητώντας σανίδα σωτηρίας. Να προσέξουμε μόνο, γιατί δίνοντάς του μια σανίδα στο τέλος μπορεί να αποπειραθεί να μας πάρει ολόκληρη τη βάρκα.
 Οι Τούρκοι έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν τηρούν συμφωνίες και δεν είναι εμπιστοσύνης. Ως ανατολίτες κουτοπόνηροι εκπέμπουν μια «καλοσύνη» που στην πραγματικότητα είναι «δουλοπρέπεια», έτσι μαθαίνουν από μικρά παιδιά να συμπεριφέρονται, αλλά εμείς εάν κρατήσουμε τις κόκκινες γραμμές μας θα πάρουν το μήνυμα ότι ούτε με χαμόγελα, ούτε με αγριάδες, μπορούν να μας αποσπάσουν από το ζητούμενο, δηλαδή να σέβονται τη διεθνή νομιμότητα και να φέρονται ως κανονικό κράτος.
 Δυστυχώς το πολυεθνικό απομεινάρι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η σημερινή Τουρκία, δεν κατάφερε τα τελευταία 100 χρόνια, παρά τον επιφανειακό εκδυτικισμό της ελίτ της, να γίνει μια ευρωπαϊκή χώρα. Παραμένει ένα πολυεθνικό αμάλγαμα που το κρατά συγκολλημένο το Ισλάμ και η επιθετικότητα και αυτό είναι πρόβλημα.  tribune

***  H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στον Χολαργό! Μη λείψει κανείς...

~   Έτοιμος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, να ενημερώσει τους πολίτες, με ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς όμως αυτό να μη σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 6/12 στο δήμο ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ στις 18,00 στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (Περικλέους 55)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/12 στον ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟ, στις 18:00, στο κτήμα Λυκάκη (Λεωφόρος Τραπεζούντος 128)
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12 στην Κοζάνη στις 18,00 στην Αίθουσα ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ (Χαρισίου Μούκα 7)

*** Τι έχει ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ η Αχτσιόγλου με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!  Τι μας ξημερώνει;..

~  Συμφωνία για την πλήρη εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2018, για το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή, πληρωμής των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ, υπήρξε σήμερα στις συναντήσεις που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό.
Αναφορικά με τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, έχει ήδη ολοκληρωθεί στο 90%. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο επανυπολογισμός θα ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το τέλος του έτους.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου.
Για τα προνοιακά επιδόματα συμφωνήθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 25%. Δηλαδή από 650 εκατομμύρια που είναι να πάει στα 810 εκατομμύρια ευρώ που είναι σήμερα.
Αυτό που εκκρεμεί είναι τα κριτήρια για τα προνοιακά επιδόματα. Κλεισμένο σε μεγάλο ποσοστό θεωρείται το θέμα των συμβασιούχων, της αξιολόγησης και της κινητικότητας στο δημόσιο.
Αυτό που παρεμένει σε εκκρεμότητα είναι η επιλογή γενικών διευθυντών και γενικών γραμματέων.  newsit

***  ''ΠΕΡΑΣΑΝ'' ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για... ''Λαθροεισβολέα''!  ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...

~ Την  ντροπή που ένιωσε εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όταν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης οδηγήθηκε σε συγκεκριμένο χώρο και υποβλήθηκε σε έλεγχο διαβατηρίου επί 20 λεπτά.
 Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Μπρούγκελ «Responsibility to reform Europe» σημείωσε χαρακτηριστικά:
 «Ντράπηκα ως Έλληνας όταν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με πήγαν σε διαφορετικό χώρο ελέγχου, όπου περίμενα 20 λεπτά για τον έλεγχο διαβατηρίου.»
 Σημειώνεται ότι στα γερμανικά αεροδρόμια διενεργούν αυστηρούς ελέγχους για τον περιορισμό των παρανόμων αφίξεων ελέγχοντας τις πτήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα υποβάλλοντας σε ταλαιπωρία και πολλούς Ελληνες πολίτες. iefimerida

***  ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!  Ρίξτε μια ματιά στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας ΑΜΕΣΑ...

~  Ευχάριστα είναι τα νέα για τους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ (και όσους πήραν επιδότηση μέσα στο 2017), αφού, όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές θα καταβάλει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (oaed.gr) το δώρο Χριστουγέννων 2017. Συγκεκριμένα, η καταβολή θα αρχίσει στις 11 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
Από τη Δευτέρα 11.12.2017, θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2017 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Επίσης, από τη Δευτέρα 11.12.2017, θα προπληρωθούν... H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.

***  Πλήρης έλεγχος των ματιών στο Οφθαλμολογικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας 
Από την περασμένη Δευτέρα εκτελούνται στο Οφθαλμολογικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας
από τον ιατρό οφθαλμίατρο, Βασίλειο  Κολοκούτσα, πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος σε παιδιά και ενήλικες, έλεγχος – διάγνωση – αντιμετώπιση  γλαυκώματος, έλεγχος – διάγνωση – αντιμετώπιση παθήσεων αμφιβληστροειδούς (βυθοσκόπηση) και έλεγχος - αντιμετώπιση διαθλαστικών ανωμαλιών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η σημαντική αναβάθμιση του Οφθαλμολογικού Ιατρείου οφείλεται στην απόκτηση μεγάλου αριθμού διαγνωστικών μηχανημάτων, δωρεά της κας Αικατερίνης Γιαννόπουλου, συζύγου του αείμνηστου ιατρού οφθαλμιάτρου, Παναγιώτη Ιωάννη Γιαννόπουλου.
Η απόφασή της να δωρίσει τα μηχανήματα του οφθαλμολογικού ιατρείου του εκλιπόντος συζύγου της στο Οφθαλμολογικό Ιατρείο του ΠΕΔΥ Μ.Υ. Καλαμάτας αποτελεί μια πράξη συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας, και το  παρόν κείμενο αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι μιας αξιόλογης, ευγενικής και αξιέπαινης πράξης.
Η χειρονομία αυτή αποκτά επιπλέον βαρύνουσα σημασία, εάν ληφθεί υπόψη ότι γίνεται σε μία εποχή πολυποίκιλης κρίσης, ενάντια στο πνεύμα της ιδιώτευσης που τείνει να επικρατήσει σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Παράλληλα, μας γεμίζει με συναισθήματα χαράς, δύναμης, ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Με τέτοιες ενέργειες αισθανόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για το κοινό καλό. Χωρίς κανένα ίδιον όφελος, αλλά επειδή το νιώθουν και επειδή το ποθεί η ψυχή τους.
Οι συγκεκριμένες ενέργειες θεωρούμε ότι στις σημερινές εποχές θα πρέπει να αναδεικνύονται, ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν με τις πράξεις τους τον πάσχοντα συνάνθρωπο».

***  Στο… μάτι της εφορίας τα ελαιοτριβεία και της Μεσσηνίας 

Ειδική επιχείρηση στοχευμένων ελέγχων σε ιδιωτικά ελαιοτριβεία ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ύστερα από πληθώρα στοιχείων που έχει στη διάθεσή της και δείχνουν εκτεταμένα φαινόμενα απόκρυψης εισοδημάτων και φοροδιαφυγής και στον κλάδο αυτόν.
Οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε περιοχές όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΑΑΔΕ, τα φαινόμενα αυτά προσλαμβάνουν τις μεγαλύτερες διαστάσεις και συγκεκριμένα σε Κρήτη, Μεσσηνία, Αργολίδα, Λακωνία και Φθιώτιδα.
Ειδικότερα, παρατηρείται ότι μεγάλος αριθμός ελαιοπαραγωγών δίνει την παραγωγή του σε ιδιωτικά ελαιοτριβεία, αντί για τους τοπικούς συνεταιρισμούς, χωρίς να τηρούνται παραστατικά, ενώ και η διακίνηση του ελαιολάδου στη συνέχεια γίνεται με παράνομο τρόπο, με αποτέλεσμα να αποκρύπτονται εισοδήματα και να συντελείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσουν άμεσα και θα διαρκέσουν ως και το Μάρτιο.
Βέβαια, εκτός από πηγή φοροδιαφυγής τα ελαιοτριβεία είναι και ένας από τους βασικότερους παράγοντες για την ποιότητα του ελαιολάδου. Έτσι, παράλληλα, θα πρέπει να ξεκινήσουν έλεγχοι για το ελαιόλαδο, με τη λήψη δειγμάτων από τα ελαιοτριβεία, με σκοπό τον προσδιορισμό των ποιοτικών χαρακτηριστικών-και όχι μόνο-του συγκεκριμένου προϊόντος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το μεσσηνιακό ελαιόλαδο, γνωστό για την ποιότητά του, με αυτή με τη διαδικασία θα μπορέσει να αποκτήσει ακόμα καλύτερο όνομα και μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, που θα το ανεβάσει εξαγωγικά και θα το προστατεύσει σε επίπεδο αγορών και αθέμιτου ανταγωνισμού.
Το προϊόν, που είναι σε μεγάλη κλίμακα ΠΟΠ, έχει τη δυνατότητα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, περαιτέρω ποιοτικής αναβάθμισης, κερδίζοντας παράλληλα μια πιο επίσημη «ταυτότητα» και διασφαλίζοντας σημαντικά την ντόπια παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα, αφού λογικά και η τιμή του θα έχει ανοδική πορεία.
Όλα αυτά θα πρέπει όλοι να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει και τους αγρότες, σε συνδυασμό με τη σταδιακή μείωση των επιδοτήσεων και την αύξηση κόστους της παραγωγής.
Στο παρελθόν, ο Βασίλης Φραντζολάς (Food Policy M.Sc., δοκιμαστής και σύμβουλος Ποιότητος Ελαιολάδου, Ιδρυτής Σεμιναρίων Oliveoilseminars.com) υπήρξε καταιγιστικά καταγγελτικός στο θέμα των ελαιοτριβείων. Κατ' αρχάς θεωρεί ότι είναι εντελώς λανθασμένο αυτό που ακόμη υπάρχει στην Ελλάδα, τα ελαιοτριβεία να πληρώνονται σε είδος, δηλαδή να κρατούν μέρος από το λάδι που βγάζουν οι ελιές σου. Διότι έτσι πιέζουν συνέχεια για μεγαλύτερη ποσότητα, ρίχνοντας έτσι την ποιότητα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, τα πιο πολλά νερά και με το να παροτρύνουν τους παραγωγούς να μαζεύουν τις ελιές όταν είναι πιο ώριμες. Επίσης, έτσι, όταν εμφανίζονται οι Ιταλοί αγοραστές με μετρητά στην τσέπη, αγοράζουν ό,τι θέλουν, όσο χαμηλά θέλουν.
Σήμερα σε χώρες, όπως η Ιταλία κυρίως, ο εξοπλισμός των ελαιοτριβείων έχει φθάσει σε επίπεδα που εδώ πολλοί δεν έχουν φανταστεί καν. Δεξαμενές όπου πάνω από το ελαιόλαδο διοχετεύεται πλέον αέριο άζωτο για την αποφυγή της επαφής με το οξυγόνο του αέρα που οξειδώνει το προϊόν, διαφορετικές γραμμές παραγωγής για ελιές με διαφορετικό βαθμό ωρίμανσης ώστε να μην μπλέκουν τα λάδια των πιο ώριμων με τα πιο άγουρα, η ελαιοποίηση να γίνεται μέσα σε 24 ώρες από την άφιξη στο ελαιοτριβείο και να μην περιμένει η ελιά πιεσμένη για ημέρες σε σακιά στοιβαγμένα το ένα επάνω στο άλλο (που έπρεπε να μη χρησιμοποιούνται και να έχουν αντικατασταθεί με πλαστικές κλούβες).
Η μάλαξη του πολτού να μη διαρκεί περισσότερο από 40 λεπτά και οι ελιές να μαζεύονται προτού μπει ο Δεκέμβριος. Όλα αυτά τα κάνουν οι άλλοι, που δε διαθέτουν «μαγαζί γωνία». Ίσως γι' αυτό.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Οκτώ προσλήψεις μόνιμων εφοριακών στη Μεσσηνία 
Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η προκήρυξη του ΑΣΕΠ 1Γ/2017, που αφορά στην πρόσληψη 548 ατόμων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Σύμφωνα με την προκήρυξη, πρόκειται για μόνιμες θέσεις εφοριακών ΠΕ και με πτυχίο Νομικής, εφοριακών και τελωνειακών ΠΕ με Διοικητικά - Οικονομικά πτυχία, καθώς και εφοριακών και τελωνειακών ΠΕ με πτυχίο Στατιστικής. Η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου.
Σε ό,τι αφορά την κατανομή των θέσεων, για τη Μεσσηνία αναμένεται να γίνουν προσλήψεις οκτώ ατόμων, στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής όπως η κεντρική υπηρεσία της ΑΑΔΕ, οι ειδικές αποκεντρωμένες υπηρεσίες και το τελωνείο.
Οι υποψήφιοι ανάλογα με τη θέση που ενδιαφέρονται να καλύψουν θα πρέπει να κατέχουν και τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Για παράδειγμα, για τη θέση των εφοριακών ή τελωνειακών ΠΕ με Διοικητικά - Οικονομικά πτυχία, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα από τμήματα όπως αυτό της Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας ή Δημόσιας Διοίκησης ή Δημοσίων Οικονομικών ή Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ή Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Πάντως, θα πρέπει να διευκρινιστεί πως για όλες τις προκηρυσσόμενες θέσεις απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα, τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, αλλιώς δε θα γίνονται δεκτά για τις αντίστοιχες θέσεις.
Στα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα συγκαταλέγονται η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα αντικείμενα της επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών Διαδικτύου, καθώς και η καλή γνώση αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας.

***  Συνάντηση Ξυγκώρου με υποψηφίους στην Κυπαρισσία 
Συνάντηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Μεσσηνία-Καινοτομία», Βαγγέλη Ξυγκώρου, εν όψει των επιμελητηριακών εκλογών, με υποψηφίους του συνδυασμού του από την Τριφυλία, πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στην Κυπαρισσία, στο Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου Τριφυλίας, το φιλόξενο “AMMOS Restaurant Bar”! Με κύριο στοιχείο το πνεύμα συνεργασίας, ο επικεφαλής του συνδυασμού, Βαγγέλης Ξυγκώρος, ευχαρίστησε από καρδιάς – για μια ακόμη φορά – όλους τους υποψηφίους για τη συμμετοχή τους, καθώς αυτή ήδη αποτελεί επισφράγιση των αξιών και των στόχων που επιθυμεί να επιτευχθούν στο Επιμελητήριο της Μεσσηνίας.
Διεξοδικά συζητήθηκε το στρατηγικό σχέδιο του συνδυασμού για το Επιμελητήριο της περιόδου 2018 – 2022, που πρόκειται – όπως τονίστηκε – για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης χωρίς φαεινές ιδέες απλώς για τον εντυπωσιασμό, το οποίο οι υποψήφιοι, συνεργάτες και υποστηρικτές του συνδυασμού, επικοινωνούν με τους ανθρώπους της αγοράς, των επιχειρήσεων, της παραγωγής και της δημιουργίας. Τονίστηκε δε και η αξία και η σημασία του ρόλου του Επιμελητηρίου, ώστε να είναι δίπλα στα μέλη επιτυγχάνοντας και τη συσπείρωση των μελών του και την ένωση δυνάμεων, για να γίνει το όραμά τους πραγματικότητα για τη Μεσσηνία!
Η αισιοδοξία τους ήταν διάχυτη, με βάση τις αλλεπάλληλες επαφές με την κοινωνία και τα μέλη του Επιμελητηρίου, ενώ και το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή της Τριφυλίας το εκλαμβάνουν ως ιδιαίτερα θετικό για το συνδυασμό τους, με στόχο την προοπτική του Επιμελητηρίου και των Μεσσήνιων επαγγελματιών κι επιχειρηματιών, καθώς και των ανθρώπων της παραγωγής και της δημιουργίας, τη νέα περίοδο!
Σημειώνεται πως από την ευρύτερη περιοχή της πρ. επαρχίας Τριφυλίας ο συνδυασμός «Μεσσηνία-Καινοτομία» έχει 15 υποψήφιους συμβούλους!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Αποτελεσματικούς ελέγχους για το μέλλον του ζητά ο ΣΕΒΙΤΕΛ για το ελαιόλαδο 
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του ΣΕΒΙΤΕΛ συγχαίρουν την Οικονομική Αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΕΤ για τη συντονισμένη προσπάθεια που κατέβαλαν, η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο χώρο της νόθευσης του ελαιολάδου.
Το εν λόγω γεγονός φέρνει στην επιφάνεια το σοβαρό θέμα της συντονισμένης και συστηματικής παρακολούθησης της αγοράς του ελαιολάδου, προκειμένου να: διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα στο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς, προστατεύεται και διασφαλίζεται η ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου, που αποτελεί εθνικό προϊόν, προστατεύονται και να διασφαλίζονται τα συμφέροντα και η υγεία του καταναλωτικού κοινού, διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο ΣΕΒΙΤΕΛ ως θεσμικός εκφραστής των τυποποιητικών επιχειρήσεων ελαιολάδου της χώρας, θεωρεί ότι ο αποτελεσματικός έλεγχος της εσωτερικής αγοράς αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διασφάλιση της προοπτικής και του μέλλοντος του ελληνικού ελαιολάδου και κατά συνέπεια του εισοδήματος και της απασχόλησης εκατοντάδων χιλιάδων παραγωγών, καθώς και της λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον ελαιοκομικό τομέα.
Ως χώρα παράγουμε ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο. Αποτελεί καθήκον όλων όσοι εμπλέκονται με το προϊόν – ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, διακινητές, αρμόδιες ελεγκτικές αρχές – να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της ποιότητος του προϊόντος.
Ταυτόχρονα, ο ΣΕΒΙΤΕΛ απευθύνεται προς τον Έλληνα καταναλωτή, εφιστώντας του την προσοχή, αφενός για τις πηγές από τις οποίες προμηθεύεται το προϊόν και, αφετέρου, για τις τιμές στις οποίες του προσφέρεται.

***  Άναψε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Καλαμάτα 
 
 
 
Από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας ξεκίνησαν οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, καθώς σήμερα το απόγευμα άναψε το δέντρο που έχει στηθεί στην είσοδό της.
Η εκδήλωση άρχισε με τραγούδια από την παιδική χορωδία του Γιώργου Σκλήκα, τη σκυτάλη πήρε ο Παναγιώτης Μάλαμας, ενώ ακολούθησε και χορός από το Χορευτικό Όμιλο Λεύκιππο.
Στη συνέχεια από το δήμαρχο Καλαμάτας ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και η Αγορά φωταγωγήθηκε σε όλο της το μήκος, ενώ ακολούθησε γλέντι με άφθονο κρασί και δωρεάν φαγητό, τα οποία προσέφεραν επιχειρήσεις της πόλης στον κόσμο που γέμισε το στεγασμένο χώρο της Κεντρικής Αγοράς της Καλαμάτας. Π.Μπ.

*** Η Αλαγονία και η φορολογική πολιτική του κράτους 
Τι κοινό μπορεί να έχει η οικονομική ζωή στην Αλαγονία του 500 - 600 μ.Χ. με την οικονομική ζωή στην Ελλάδα του 2017;
Αντιγράφω από το εξαιρετικό βιβλίο «Αλαγονία και Αλαγόνιοι» του πατριώτη μου Αγησίλαου Κορομηλά:
«Τις επιθέσεις των βαρβάρων ήρθε να συμπληρώσει η φορολογική πολιτική του κράτους. Οι έκτακτες εισφορές και οι άγριοι διωγμοί της φοροδιαφυγής δυσκόλεψαν τη ζωή των κατοίκων. Η αυθαιρεσία των αυτοκρατορικών υπαλλήλων έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Η τοπική αυτοδιοίκηση που θα μπορούσε να κατανείμει δικαιότερα τα βάρη, είχε πληγεί από το συγκεντρωτισμό, ο οποίος έδινε ανατολίτικο χαρακτήρα στην κεντρική εξουσία. Τα παραπάνω μέτρα αύξησαν τις ανισότητες υπέρ των μεγάλων γαιοκτημόνων και σε βάρος των μικροκαλλιεργητών.
Ανάμεσα στους φόρους ήταν αυτό που λεγόταν χρυσάργυρο. Συμφώνα με αυτόν, κάθε άτομο, ακόμα και βρέφος, έδινε ένα άργυρο νόμισμα για την κόπρο και τα ούρα του! Ακόμα και τα άλογα και τα βοοειδή φορολογούνταν με τον ίδιο τρόπο, ενώ για τα γαϊδούρια και τους σκύλους ο ιδιοκτήτης έπρεπε να πληρώσει “φόλεις εξ”, όπως αναφέρει ο Κεδρηνός. Άλλοι φόροι ήταν ο έγγειος και ο κεφαλικός…».
Στα επτά χρόνια της οικονομικής κρίσης οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έφτασαν στο σημείο να φορολογήσουν την κόπρο και τα ούρα των Ελλήνων, αλλά είμαι σίγουρος ότι το σκέφτηκαν. Ο Θεός να μας φυλάει.
Υ.Γ.1 Κάθε χρυσό νόμισμα ισοδυναμούσε με 360 φόλεις.
  Του Γιώργου Κυριακόπουλου


*** Αθλητική ενημέρωση :
~ Προορισμός της ζωής , δεν είναι η μεγάλη της διάρκεια , αλλά το να ζούμε καλά .-(Πλάτων)

*** Για σήμερα 01-12-2017 στο Ευρωμπάσκετ :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  92-78  .-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-24 ,20-15 , 22-19  , 26-20 .-^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ   82-71 , (32-35) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 16-15 , 16-20 , 22-19 , 28-17 .- ^
ΡΕΑΛ Μαδρίτης- ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  83-87.-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-19 , 15-27, 19-21 , 25-20.- ^

 *** Για την Euro League το Ευρωμπάσκετ :
Πέμπτη 30-11-2017 ,
ΚΙΜΚΙ -ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   82-73  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 23-21 , 19-19 , 20-16 , 20-17  .- ^

ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟΥ   73-68  .-^
Τα δεκάλεπτα : 23-16 , 10-14 , 19-20 , 21-18  .-^

ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. -ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ   81-74  .-^
Τα δεκάλεπτα :15-14 , 24-15,  26-22 , 16-23  .-^

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΦΕΝΕΡ ΠΜΑΧΤΣΕ  69-83 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 25-1512-26 ,  14-25 , 18-17  .-^

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  64-72 .-^
Τα δεκάλεπτα : 13-2017-15 , 15-19  , 19-18  .-^

Αγωνιστική ημέρα: 10

01.12. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπαρτσελόνα
 

01.12. 21:00ΠαναθηναϊκόςΟυνικάχα
 

01.12. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΕρυθρός Αστέρας

***  Στο  Ευρωμπάσκετ
αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:

  Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ     εκτός
12.-15-12-2017 , ΜΙΛΑΝΟ      εντός
13.-

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   παρ. 90-83 νίκη κ.α. 75-75 εκτός .-
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός
11.-08-12-2017 , ΡΕΑΛ Μ.       εντός
12.- 16-12-2017 , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    εκτός
13.-

~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 10 αγωνιστικές
Ολυμπιακός 8-2        ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-2  ^
 Φενέρμπαχτσε 7-3    ^
Παναθηναϊκός 7-3  ^
--------------------
Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-4   ^
Κίμκι             6-4       ^
Μπάμπεργκ   5-5      ^
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-5   ^
 ---------------------
Ρεάλ Μαδρίτης 5-5   ^
Μπασκόνια     4-6        ^
Μπαρτσελόνα 4-6   ^
~~~~~~~~~~~
Μάλαγα    3-7   ^
Βαλένθια   3-7             ^
Αναντολού Εφές 3-7   ^
Αρμάνι Μιλάνο   3-7    ^ 
Ερυθρός Αστέρας 3-7    ^

~** Υπόλοιπο πρόγραμμα αγώνων  :
Αγωνιστική ημέρα: 11

07.12. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΠαναθηναϊκός
 

07.12. 21:00ΜπάμπεργκΤΣΣΚΑ Μόσχας
 

07.12. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΒαλένθια
 

07.12. 21:30ΜπασκόνιαΟυνικάχα
 

07.12. 21:45ΜιλάνοΚίμκι
 

08.12. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΑναντολού Εφές
 

08.12. 21:00ΟλυμπιακόςΡεάλ Μαδρίτης
 

08.12. 22:00ΜπαρτσελόναΦενερμπαχτσέ
 
Αγωνιστική ημέρα: 12
14.12. 19:45ΦενερμπαχτσέΖαλγκίρις Κάουνας
 
14.12. 21:00ΜπάμπεργκΟλυμπιακός
 
14.12. 21:00ΟυνικάχαΚίμκι
 
14.12. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα
 
15.12. 19:30Αναντολού ΕφέςΜπασκόνια
 
15.12. 19:30ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
15.12. 21:15ΠαναθηναϊκόςΜιλάνο
 
15.12. 21:30ΒαλένθιαΕρυθρός Αστέρας
 
Αγωνιστική ημέρα: 13
19.12. 19:45ΦενερμπαχτσέΕρυθρός Αστέρας
 
19.12. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜπάμπεργκ
 
19.12. 21:15ΠαναθηναϊκόςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
19.12. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΒαλένθια
 
20.12. 19:00ΚίμκιΑναντολού Εφές
 
20.12. 21:00ΟλυμπιακόςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
20.12. 21:45ΜιλάνοΜπασκόνια
 
20.12. 22:00ΜπαρτσελόναΟυνικάχα
 
Αγωνιστική ημέρα: 14
21.12. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΠαναθηναϊκός
 
21.12. 21:00ΜπάμπεργκΡεάλ Μαδρίτης
 
21.12. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΦενερμπαχτσέ
 
21.12. 21:45ΒαλένθιαΖαλγκίρις Κάουνας
 
22.12. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΚίμκι
 
22.12. 19:30Αναντολού ΕφέςΟλυμπιακός
 
22.12. 21:30ΜπασκόνιαΜπαρτσελόνα
 
22.12. 21:45ΟυνικάχαΜιλάνο
 
Αγωνιστική ημέρα: 15
28.12. 19:45ΦενερμπαχτσέΡεάλ Μαδρίτης
 
28.12. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΟλυμπιακός
 
28.12. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΟυνικάχα
 
28.12. 22:00ΒαλένθιαΠαναθηναϊκός
 
29.12. 19:00ΚίμκιΜπαρτσελόνα
 
29.12. 19:30Αναντολού ΕφέςΜπάμπεργκ
 
29.12. 21:30ΜπασκόνιαΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
29.12. 21:45ΜιλάνοΕρυθρός Αστέρας
 
Αγωνιστική ημέρα: 16
04.01. 21:15ΠαναθηναϊκόςΑναντολού Εφές
 
04.01. 21:45ΟυνικάχαΒαλένθια
 
04.01. 22:00ΜπαρτσελόναΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
05.01. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπασκόνια
 
05.01. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΖαλγκίρις Κάουνας
 
05.01. 21:00ΜπάμπεργκΚίμκι
 
05.01. 21:00ΟλυμπιακόςΜιλάνο
 
05.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
Αγωνιστική ημέρα: 17
11.01. 21:00ΠαναθηναϊκόςΜπαρτσελόνα
 
11.01. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜπάμπεργκ
 
11.01. 21:45ΒαλένθιαΦενερμπαχτσέ
 
11.01. 21:45ΜιλάνοΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
12.01. 19:00ΚίμκιΡεάλ Μαδρίτης
 
12.01. 19:30Αναντολού ΕφέςΕρυθρός Αστέρας
 
12.01. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΟυνικάχα
 
12.01. 21:30ΜπασκόνιαΟλυμπιακός
 
Αγωνιστική ημέρα: 18
16.01. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΚίμκι
 
16.01. 21:00ΜπάμπεργκΖαλγκίρις Κάουνας
 
16.01. 21:00ΟλυμπιακόςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
16.01. 21:30ΒαλένθιαΜπαρτσελόνα
 
17.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΑναντολού Εφές
 
17.01. 19:45ΦενερμπαχτσέΠαναθηναϊκός
 
17.01. 21:45ΜιλάνοΟυνικάχα
 
17.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπασκόνια
 
Αγωνιστική ημέρα: 19
18.01. 19:00ΚίμκιΟλυμπιακός
 
18.01. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΒαλένθια
 
18.01. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΕρυθρός Αστέρας
 
18.01. 22:00ΜπαρτσελόναΜπάμπεργκ
 
19.01. 19:30Αναντολού ΕφέςΦενερμπαχτσέ
 
19.01. 21:15ΠαναθηναϊκόςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
19.01. 21:30ΜπασκόνιαΜιλάνο
 
19.01. 21:45ΟυνικάχαΡεάλ Μαδρίτης
 
Αγωνιστική ημέρα: 20
25.01. 21:15ΠαναθηναϊκόςΖαλγκίρις Κάουνας
 
25.01. 21:30ΒαλένθιαΚίμκι
 
25.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΑναντολού Εφές
 
26.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπάμπεργκ
 
26.01. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπαρτσελόνα
 
26.01. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟλυμπιακός
 
26.01. 21:45ΜιλάνοΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
26.01. 21:45ΟυνικάχαΜπασκόνια
 
Αγωνιστική ημέρα: 21
01.02. 19:00Αναντολού ΕφέςΒαλένθια
 
01.02. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΡεάλ Μαδρίτης
 
01.02. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
01.02. 21:00ΟλυμπιακόςΦενερμπαχτσέ
 
01.02. 22:00ΜπαρτσελόναΜιλάνο
 
02.02. 19:00ΚίμκιΟυνικάχα
 
02.02. 21:00ΜπάμπεργκΠαναθηναϊκός
 
02.02. 21:30ΜπασκόνιαΕρυθρός Αστέρας
 
Αγωνιστική ημέρα: 22
08.02. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜπαρτσελόνα
 
08.02. 21:15ΠαναθηναϊκόςΜπασκόνια
 
08.02. 21:30ΒαλένθιαΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
08.02. 21:45ΟυνικάχαΑναντολού Εφές
 
09.02. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπάμπεργκ
 
09.02. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΜιλάνο
 
09.02. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΚίμκι
 
09.02. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΟλυμπιακός
 
Αγωνιστική ημέρα: 23
22.02. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπασκόνια
 
22.02. 19:45ΦενερμπαχτσέΜιλάνο
 
22.02. 21:00ΟλυμπιακόςΒαλένθια
 
22.02. 21:45ΟυνικάχαΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
23.02. 19:00ΚίμκιΠαναθηναϊκός
 
23.02. 19:30Αναντολού ΕφέςΖαλγκίρις Κάουνας
 
23.02. 21:00ΜπάμπεργκΕρυθρός Αστέρας
 
23.02. 22:00ΜπαρτσελόναΡεάλ Μαδρίτης

***  Στο Κύπελλο Ελλάδος...
 ΠΕΜΠΤΗ 30-11-2017 (6ος όμιλος)
  Εργοτέλης-Παναιτωλικός  0-5 .-^
(39΄ Πάουλο ,  65΄Ροσά ,66΄Μπαούκε , 74΄Μάζουρεκ , 89΄Μπαούκε.).-
(2ος όμιλος)
  Απόλλων Πόντου-Λεβαδειακός   1-2 .- ^
(55΄Σαμαράς , 70΄ Μπελγκχαζουανί , 87΄Νιασσέ .-) .-
(7ος όμιλος)
  Παναιγιάλειος-Πανιώνιος  1-0 .-^
(51΄Κόκκορης . ) .-
(3ος όμιλος)
  Καλλιθέα-ΑΕΚ   2-3  .- ^
 ( 8΄Τζανετόπουλος , 30΄Γκιούσης , 32΄Παπαγγελής , 38΄Τελέντο , 77΄Κιούσης  , ) .-

***  Αύριο  Σάββατο 02-12-2017 στην Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ  :
ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ-ΑΡΗΣ
ΛΑΡΙΣΣΑ -ΡΕΘΥΜΝΟ
ΠΑΟΚ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΥΜΗ

***  Πλούσιο θέαμα στο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα μπιλιάρδου 
Πλούσιο θέαμα θα απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις  του “Top Billiards”, καθώς διεξάγεται το Πελοποννησιακό Πρωτάθλημα  9μπαλου μπιλιάρδου και θα συμμετάσχουν περίπου 40 αθλητές από διάφορες πόλεις. Ορισμένοι δε εξ αυτών έχουν σημαντικές διακρίσεις.
Στο πρωτάθλημα θα έχει δυναμική παρουσία ο Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας.

***

~ ~* Από τελευταίες αναρτήσεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-22-2017.html .-  
~  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..: Τετάρτη  22 Νοεμβρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html
~ Η Εφημερίδα μας  ARFRARTA NEWS Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ....από  το  2008: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfrarta-news-23-2017.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-24-2017.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 25  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ... από το  2008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/11/news-25-2017.html . -
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και 26 Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία περισκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/25-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008~  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-26-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-27-2017.html .-
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-28-2017.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:   Τρίτη  28 - Νοεμβρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post_28.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 29  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-30-2017.html .-
~*
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 01  Δεκεμβρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  .....
~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας  !!
: http://snsarfara.blogspot.com/2017/12/arfara-news-01-2017.html .-
~*

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5941   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3785   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3790  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 536   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ~


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: