ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018


ARFARA NEAS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .'  Τρίτη 14 Αυγούστου  2018 .


 ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ !  ΚΟΙΜΗΣΗ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΣ !!!

  Φωτογραφίες από Παρακλήσεις μας στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ στους ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥΝ ΑΡΦΑΡΩΝ !!!






Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~

 Φωτογραφίες από εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Αρφαρών Καλαμάτας Μεσσηνίας Δευτέρα  13-08-2018 : 












~* Παναγία: Η μάνα όλου του χριστιανισμού

: Η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Το «» όπως αλλιώς λέγεται, είναι μια από τις επίσημες αργίες της χώρας μας. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε…
* Σύμφωνα με το Συναξάρι, όταν ήρθε η ώρα, της εξόδου Της Παναγίας στάλθηκε και πάλι ο αρχάγγελος Γαβριήλ να της αναγγείλει την θέληση του Θεού και Υιού Της. Ενώ προσευχόταν στον οίκο Της στην Ιερουσαλήμ παρουσιάστηκε ο άγγελος και της προσέφερε ένα μικρό κλαδί φοίνικα και της είπε: «Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία. Σου φέρνω μήνυμα από τον Υιό Σου. Ήρθε η ευλογημένη ώρα να πας κοντά Του και να δοξαστείς όπως Σου ταιριάζει. Ετοιμάσου λοιπόν και σε τρεις ημέρες θα έρθει Εκείνος να πάρει την τίμια και αμόλυντη ψυχή Σου». Ύστερα ανέβηκε στο αγαπημένο Της Όρος των Ελαιών για να προσευχηθεί, εκεί που προσευχήθηκε για τελευταία φορά ο Υιός Της πριν από το πάθος Του.
Ανηφορίζοντας το μονοπάτι συνέβη το απροσδόκητο: Τα δένδρα και οι θάμνοι του δρόμου έγερναν και την προσκυνούσαν. Κατευθύνθηκε στο σημείο εκείνο του κήπου που είχε προσευχηθεί και ο Κύριος. Γονάτισε ταπεινά, ύψωσε τα σεπτά της χέρια και ατένισε τον ουρανό και αφού ευχαρίστησε το Θεό τον παρακάλεσε για την σωτηρία του κόσμου.
Μετά γύρισε στον οίκο Της και άρχισε να ετοιμάζει τα απαραίτητα της κηδείας Της. Μάζεψε επίσης τους συγγενείς και πιστούς φίλους και φίλες Της και τους ανακοίνωσε την θέληση του Κυρίου να την καλέσει κοντά Του. Όταν το άκουσαν ξαφνιάστηκαν και άρχισαν να θρηνούν το χωρισμό της Μητέρας του Κυρίου. Εκείνη τους παρηγόρησε λέγοντάς τους πως αυτή είναι η θέληση του Θεού και πως από την θέση Της στον ουρανό θα πρεσβεύει πάντοτε για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.
~ Την Τρίτη ημέρα μετά την επίσκεψη του αρχαγγέλου, η Κυρία Θεοτόκος αφού ντύθηκε μόνη Της τα νεκρικά Της ενδύματα, κάλεσε και πάλι τους φίλους Της και ξάπλωσε ήρεμα στην κλίνη Της. Τότε συνέβη το εξής θαυμαστό γεγονός: Μια δυνατή βοή ακούστηκε στον σπίτι Της, μια φωτεινή νεφέλη το κάλυψε. Πάραυτα μεταφέρθηκαν σε νεφέλες από τα πέρατα της οικουμένης οι άγιοι Απόστολοι προκειμένου να παραβρεθούν στην έξοδό Της. Κατά τον ίδιο τρόπο μεταφέρθηκε επίσης ο απόστολος Παύλος, ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης και ο άγιος Ιερόθεος, πρώτος επίσκοπος των Αθηνών, ο άγιος Τιμόθεος και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα της Εκκλησίας. Η Κυρία Θεοτόκος, αφού χαιρέτισε και ευλόγησε όλους, παρέδωσε την αγία ψυχή Της στα χέρια του Υιού Της ο Οποίος κατέβηκε από τον ουρανό για να την παραλάβει ο Ίδιος.
Οι συγκεντρωμένοι απόστολοι, οι προεστοί της εκκλησίας των Ιεροσολύμων και ο πιστός λαός άρχισαν να ψάλλουν εξόδιους ύμνους στην Θεομήτορα. Ταυτόχρονα ακούστηκε να συμψάλλει στρατιά αγγέλων από τον ουρανό. Η ουράνια μελωδία ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη. Μετά σχηματίσθηκε νεκρική πομπή η οποία κατευθυνόταν στο χωριό Γεθσημανή, όπου θα θάπτονταν το τίμιο σκήνωμά Της.
Κατά την παράδοση, είθισται περίοδος νηστείας για τη συγκεκριμένη εορτή, που καθιερώθηκε τον 7ο αιώνα. Λόγω της γιορτής, στο διάστημα αυτό δεν τελούνται γάμοι.

~**  Δεκαπενταύγουστος 2018: Πως ήταν η Παναγία στην εμφάνιση;

: Η Κυρία Θεοτόκος κατά τον έξω χαρακτήρα και ήθος του σώματος ήτο σεμνή και σεβάσμια κατά πάντα, ολίγα και απαραίτητα λαλούσα, ήτο ογλήγορος εις το υπακούειν και ευπροσήγορος, ετίμα όλους και επροσκύνει, είχε το μέγεθος του σώματος μέσον και σύμμετρον, δεν επαρουσιάζετο εις κάθε άνθρωπον, ήτο μακράν από τόν γέλωτα και έξω από κάθε ταραχήν και θυμόν.
* Το χρώμα του θεοδόχου Της σώματος ήτο όμοιο με το χρώμα του σιταριού.
Είχε ξανθάς τάς τρίχας της κεφαλής, είχεν οφθαλμούς πολλά ωραίους, χρωματισμένους με θείαν σεμνότητα, ωραισμένους με κόρας οξείς και όμοιας με τήν ελαίαν και καλλυνομένας με βλεφαρίδας φαιδροπρεπείς.
Είχε τα οφρύδια μαύρα, κυκλικώς σχηματισμένα.
Είχε τήν μύτην ομαλήν και ευθείαν.
Τα πανάμωμα χείλη Της ήτον ανθηρά, λάμποντα κοσμίως με ερυθρόν χρώμα και γέμοντα από την των λόγων γλυκύτητα.
Είχε το ιεροπρεπές πρόσωπον ολίγον μακρύ, είχε τάς θεοδόχους χείρας Της μακράς και τούς δακτύλους των χειρών μακρούς με λεπτότητα.
Ήτο ανυπερήφανος και είχε ταπείνωσιν υπερβάλλουσαν, εφόρει ρούχα φυσικώς χρωματισμένα, καθώς δηλούται από το άγιον μαφόριον, αυτόχροον υπάρχον.
Και δια να ειπούμεν καθολικώς, η Κυρία Θεοτόκος ήτο κατά τα εξωτερικά μέλη του σώματος γεμάτη τόση θείαν χάριν και σεβασμιότητα, ώστε όπου όστις έβλεπεν Αυτήν, ελάμβανε εις την ψυχήν του κάποιον φόβον και ευλάβειαν και χωρίς να Τήν ηξεύρη προτύτερα, εγνώριζεν από μόνον τόν εξωτερικόν χαρακτήρα Της ότι Αύτη αληθώς εστί Μήτηρ Θεού.
Και ο Αρεοπαγίτης θείος Διονύσιος, από την πολλήν αγάπην που είχε πρός τόν Χριστόν, ακούσας ότι έζη σωματικώς η πανάμωμος Μήτηρ Αυτού, επήγε να Την ιδεί, και λοιπόν βλέπων τήν θείαν θεωρίαν και τήν θαυμάσιαν και βασιλικήν ωραιότητά Της, ίδών δε και τούς Αγγέλους ισταμένους τριγύρω Αυτής και Τήν εδορυφόρουν ως βασίλισσαν, ακούσας δε και τα ουράνια λόγια εκ του αγίου στόματός Της, εξέστη ομολογήσας ότι και μόνος ο σωματικός Αυτής χαρακτήρ και το είδος Της Τήν εμαρτύρουν ως εστί Μήτηρ Θεού κατ” άλήθειαν.
Μεγαλείον και εξαίρετον ήτο εις μόνην τήν Θεοτόκον, διότι θεόθεν ήτο δεδωρημένον, ίνα γεννηθή εν τη Παλαιά Διαθήκη Παιδίον θήλυ κατ” επαγγελίαν, και μάλιστα εκ της στείρας, της θεοπρομήτορος Άννης.
Γνωστόν όμως έστω ότι η Κυρία Θεοτόκος, δια τα μεγαλεία ως Της έδωκεν ό Θεός, εσυνερίζετο τρόπον τινά και εφιλοτιμείτο να αγωνίζεται και Αυτή μετά τήν Ανάληψιν του Υιού Της με προσευχάς, με γονυκλισίας και με κάθε είδος ασκήσεως.
Όθεν λέγεται λόγος ότι, από τάς συχνάς γονυκλισίας, όπου η Θεοτόκος εποίει, εβαθούλωσαν αι πλάκαι, επάνω εις τας οποίας τα γόνατα έκλινεν.


~** 14 Αυγούστου: Εορτή του Αγίου Προφήτου Μιχαίου
~ Τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Μιχαίου τιμά σήμερα, 14 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Ο προφήτης Μιχαίας έζησε στην Ιερουσαλήμ το 748 – 696 π.Χ., επί των βασιλέων Ιωάθαμ, Άχαζ και Εζεκίου. Ανήκε στη φυλή του Ιούδα και γεννήθηκε στη Μορασθή, γι’ αυτό και ονομάσθηκε και Μορασθίτης.
*  Ο Μιχαίας, σχεδόν σύγχρονος με τον προφήτη Ησαΐα, είναι έκτος από τους μικρούς λεγόμενους προφήτες. Η προφητεία του αποτελείται από επτά κεφάλαια. Στα πρώτα τρία, προαναγγέλλει την καταστροφή της Σαμάρειας.
Στα επόμενα δύο μιλάει για την έλευση του Μεσσία και στα δύο τελευταία ελέγχει το λαό του Ισραήλ, που για να εξιλεωθεί ζήτα να κάνει διάφορες θυσίες στο Θεό, ενώ ο Μιχαίας του υπενθυμίζει το πραγματικό καθήκον που έχει στο Θεό, με την εξής ερώτηση:
«Τί Κύριος εκζητεί παρά σου αλλά η του ποιείν κρίμα και αγαπάν έλεον και έτοιμον είναι του πορεύεσθαι μετά Κυρίου Θεού σου;» (Μιχαίας, στ’ 8). Δηλαδή, τι ζητάει από σένα ο Θεός, παρά μόνο να είσαι δίκαιος, ευσπλαγχνικός και πρόθυμος να πορεύεσαι σύμφωνα με τις εντολές του Κυρίου του Θεού σου;
Μια διαχρονική υπενθύμιση, που ανταποκρίνεται φυσικά και στους ανθρώπους της εποχής μας. Γενικά, το βιβλίο του Μιχαία, που γράφηκε στην εβραϊκή, διακρίνεται για τη γλαφυρότητα και τη σαφήνεια των φράσεων του.
Να αναφέρουμε επίσης, ότι ο Μιχαίας, λόγω του ότι ήταν σφοδρός ελεγκτής των παρανομιών του Αχαάθ, βασιλιά του Ιούδα, καταδιώκετο απ’ αυτόν και σωζόταν φεύγοντας στα όρη. Αλλά όταν βασίλευσε ο γιος του Αχαάβ Ιωράμ, συνελήφθη απ’ αυτόν, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του, κρεμάστηκε  :και έτσι θανατώθηκε. Το δε σώμα του περισυνέλεξαν οι συ .-γγενείς του και το έθαψαν στη Μορασθή, κοντά στο πολυανδρίο Ενακείμ.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Ως ορός περίοπτον, και εμφανές αληθώς, προείδες εν Πνεύματι, την Εκκλησίαν Χριστού, Μιχαία θεόπνευστε, όθεν οι ευρηκότες, εν αύτη σωτηρίαν, βαίνουσιν ως προέφης, εν ταίς τρίβοις Κυρίου, γεραίροντες προφήτα, την πάνσεπτον μνήμην σου.
~*  Απολυτίκιο Προφήτου Μιχαίου - 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   : https://youtu.be/1YP9SoTgffo .-

***   H ζωή της Παναγίας-Άγνωστα στοιχεία…

Πόσων ετών ήταν η Παναγία όταν άφησε τη γη; Ποια ήταν η ζωή της; Γιατί δεν βρέθηκε ποτέ το σώμα Της; Αυτές είναι τρείς βασικές ερωτήσεις τις απαντήσεις των οποίων γνωρίζουν λίγοι. Η Μαριάμ όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, πριν εξελληνιστεί σε Μαρία, ήταν η μονάκριβη κόρη ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, της Άννας και του Ιωακείμ.
Όλη τους την ζωή πάλευαν να αποκτήσουν ένα παιδί όμως δεν είχαν σταθεί τυχεροί. Αντίθετα ζούσαν σε καθεστώς κοινωνικής απομόνωσης, αφού οι άτεκνοι εκείνη της εποχή θεωρούνταν λίγο έως πολλοί καταραμένοι ή όχι ευλογημένοι από τον Θεό.
Κατά την παράδοση η Αγία Άννα προσευχήθηκε στον Θεό δηλώνοντας πως αν της χάριζε ένα παιδί θα το αφιέρωνε σε Εκείνον. Λίγες μέρες μετά, ο αρχάγγελος Γαβριήλ επισκέφθηκε το ζευγάρι και τους ενημέρωσε πως οι προσπάθειες τους θα έχουν αποτέλεσμα και το παιδί τους θα είναι φορέας μιας ξεχωριστής αποστολής.
Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του ζευγαριού, τα λόγια του αγγέλου βγήκαν αληθινά και γέννησαν ένα όμορφο κορίτσι.
Της έδωσαν το όνομα Μαριάμ, το οποίο σημαίνει βασίλισσα, κυρία αλλά και ελπίδα.
Όταν η Μαριάμ έγινε τριών ετών, οι γονείς της, τήρησαν την υπόσχεση τους και την οδήγησαν το Ναό όπου την παρέλαβε ένας ιερέας ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Προφήτη Ζαχαρία, τον πατέρα του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.
Η Παναγία έζησε 12 χρόνια στο Ναό, στα Άγια των Αγίων. Κατά τη διδασκαλία της Εκκλησίας αυτός που της έφερνε καθημερινά τροφή ήταν ο ίδιος ο Αρχάγγελος Γαβριήλ.
Όταν ήρθε η ώρα να βγει από τον Ναό, οι ιερείς αποφάσισαν να την δώσουν σε κάποια οικογένεια, δεδομένου πως οι γονείς της είχαν ήδη φύγει από τη ζωή.
Τότε, γνωρίζοντες κατά την παράδοση, την ειδική αποστολή της Μαριάμ, βρήκαν έναν μεγάλο σε ηλικία άνδρα, τον Ιωσήφ, ο οποίος ήταν χήρος και πατέρας τριών παιδιών.
Τέσσερις μήνες έμεινε κοντά στον Ιωσήφ η Μαριάμ μέχρι να ξεκινήσει πλέον το θεϊκό σχέδιο.
 ~  Στη Ναζαρέτ όπου ζουσε την επισκέφθηκε ξανά ο Γαβριήλ όπου της είπε το ιστορικό: «Χαίρε κεχαριτωμένη• ο Κύριος μετά σου». Τότε έμαθε και η ίδια ποια ήταν η αποστολή της την οποία αποδέχτηκε με χαρά.
Λίγους μήνες αργότερα ο Ιησούς γεννήθηκε και η μητέρα του ήταν πάντοτε κοντά του, ακόμη και την στιγμή της Σταύρωσης.
Από το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων γνωρίζουμε ότι η Παναγία παρέμεινε κοντά τους μέχρι την ημέρα της Πεντηκοστής.
Η τελευταία συνάντηση με τον αρχάγγελο που την συντρόφευε από τα τρια της χρόνια, έγινε τρεις μέρες πριν την κοίμησή Της.
Τότε ο Γαβριήλ την ενημέρωσε ότι πλέον ήρθε η ώρα, δίνοντας της μεγάλη χαρά αφού θα έβλεπε ξανά το παιδί Της. Η παράδοση αναφέρει ότι την τρίτη ήμερα από την εμφάνιση του αγγέλου, λίγο πριν κοιμηθεί η Θεοτόκος, οι Απόστολοι δεν ήταν όλοι στα Ιεροσόλυμα, αλλά σε μακρινούς τόπους όπου κήρυτταν το Ευαγγέλιο.
Τότε, ξαφνικά νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε όλους μπροστά στο κρεβάτι, όπου ήταν ξαπλωμένη η Θεοτόκος και περίμενε την κοίμηση Της. Μαζί δε με τους Αποστόλους ήλθε και ο Διονύσιος Aρεοπαγίτης, ο Άγιος Ιερόθεος ο διδάσκαλος του Διονυσίου, ο Απόστολος Τιμόθεος, και άλλοι.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ
Όταν εκοιμήθη, με ψαλμούς και ύμνους την τοποθέτησαν στο μνήμα της στη Γεσθημανή. Ο μοναδικός που δεν ήταν παρών στο γεγονός ήταν ο Απόστολος Θωμάς.
Λέει η παράδοση πως όταν η νεφέλη, το σύννεφο δηλαδή, μετέφερε τον Θωμά στη Γεσθημανή συνάντησε την Θεοτόκο την στιγμή της ανόδου Της στον ουρανό.
Εκείνη του χάρισε την ζώνη Της για να μπορεί να αποδείξει την συνάντησή τους.
Όταν ο Θωμάς πήγε και εξιστόρησε το γεγονός στους υπόλοιπους Αποστόλους, άνοιξαν τον τάφο και είδαν πως το σώμα έλειπε.
Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Η Παναγία όταν μπήκε στο Ναό ήταν τριών ετών. Έμεινε στο ιερό δώδεκα χρόνια. Τρείς μήνες αφού βγήκε από το ιερό μέχρι τον Ευαγγελισμό και εννέα μήνες κυοφορία, δεκαέξι ετών γεννά τον Χριστό. Έζησε με τον Χριστό τριάντα δύο χρόνους, άρα 48 ετών ζει την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψή Του. Έζησε μετά απ’ την Πεντηκοστή άλλα έντεκα χρόνια και εκοιμήθη στη Γεσθημανή.
Ήταν 59 ετών.
dogma.gr


***  ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ! Ελεύθεροι οι Έλληνες στρατιωτικοί…

Σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης για πάνω από 5 μήνες, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Λευτέρης Κούκλατζης είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου του 2018 όταν κατά την διάρκεια περιπολίας τους στον Έβρο μπήκαν για λίγα μέτρα σε τουρκικό έδαφος.
Ακόμα και τώρα δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και οι δύο στρατιωτικοί αναμένουν την ημερομηνία της διεξαγωγής της δίκης τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες,  αύριο το πρωί θα επαναπατριστούν, με το προεδρικό αεροσκάφος να τους παραλαμβάνει το πρωί από την Αδριανούπολη.
Στη σημερινή συνεδρία οι δυο Έλληνες, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους και ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω στους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.
~   Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.
Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην αρμόδια υπηρεσία προσφύγων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.
Στη δίκη, όπως έγινε γνωστό, θα παρασταθούν δια του συνηγόρου τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Από το περιβάλλον των Τούρκων δικηγόρων των Ελλήνων στρατιωτικών, ανέφεραν στον ALPHA:
«Είναι ελεύθεροι. Θα πάνε στο τμήμα για τους μετανάστες και από εκεί θα φτάσουν στα σύνορα στον Έβρο ή το αργότερο αύριο το πρωί».
Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση τους από τις τουρκικές φυλακές,  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.
Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.
Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά».

***  Συναγερμός στην Ιταλία: Η Αίτνα "ξύπνησε" 

Το ηφαίστειο Αίτνα στις ακτές της Σικελίας "βρυχάται" ξανά, παρουσιάζοντας από το βράδυ της Παρασκευής έντονη δραστηριότητα, βγάζοντας καπνό κι εκτοξεύοντας τέφρα και λάβα.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Ιταλίας (INGV) παρακολουθεί το φαινόμενο και υπενθυμίζει ότι το ηφαίστειο είχε «ξυπνήσει» ξανά στα τέλη Ιουλίου, χωρίς να προκαλέσει καταστροφές.  Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκκενωθεί πόλεις στην πλαγιά της Αίτνα. Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση και παρακολουθούν το φαινόμενο. Φωτογραφίες από την ηφαιστειακή δραστηριότητα των τελευταίων ωρών:
Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η Αίτνα© Παρέχεται από: 24 Media Digital S.A. Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η Αίτνα
Καπνός πάνω από την Αίτνα© Παρέχεται από: 24 Media Digital S.A. Καπνός πάνω από την ΑίτναΥπενθυμίζεται ότι η Αίτνα είναι το μεγαλύτερο (τρεις φορές μεγαλύτερη από τον Βεζούβιο) και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη (φτάνει σε ύψος τα 3.350 μέτρα). Αν και οι εκρήξεις της μπορεί να είναι μερικές φορές πολύ καταστροφικές, γενικά δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στις πλαγιές του ηφαιστείου και τις γύρω περιοχές.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκκενωθεί σπίτια στην πλαγιά του ηφαιστείου© Παρέχεται από: 24 Media Digital S.A. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκκενωθεί σπίτια στην πλαγιά του ηφαιστείουΤον Ιούνιο του 2013, η UNESCO ανακοίνωσε την ένταξη της Αίτνας στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Πίδακες λάβας ξεπηδούν από τον κρατήρα© Παρέχεται από: 24 Media Digital S.A. Πίδακες λάβας ξεπηδούν από τον κρατήρα  
Εντυπωσιακές εικόνες το βράδυ της Παρασκευής© Παρέχεται από: 24 Media Digital S.A. Εντυπωσιακές εικόνες το βράδυ της Παρασκευής 
***   39χρονος σκοτώθηκε στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
Λίγα λεπτά πριν τις 11:30 το πρωί ένα θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στη διασταύρωση των οδών Φαρών και Πλάτωνος, όταν αυτοκίνητο παραβίασε το Stop και χτύπησε μηχανή που κινείτο στην οδό Φαρών.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και ο 39χρονος που οδηγούσε τη μηχανή, βρέθηκε στο οδόστρωμα χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.
Ο κόσμος προσπάθησε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, να τον επαναφέρει τον 39χρονο στη ζωή, κάνοντάς του τεχνητή αναπνοή αλλά ήταν ήδη αργά.
Video: 

https://youtu.be/w_zMHcpFRcA .-

***  Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας
 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου «Κατασκευή Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας», με καθαρισμό του χώρου και ορισμένα χωματουργικά. Mειοδότης, κατόπιν διαγωνισμού, αναδείχθηκε η εταιρεία Vasartis SA, με μέση έκπτωση 53,33%, για έργο προϋπολογισμού 998.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου.
Μετά την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου, η Καλαμάτα θα διαθέτει ένα χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων περίπου 2.000 θέσεων ατόμων, θα έχει μεταλλικές κερκίδες (1.600 - 1.800 ατόμων) με πλαστικά, μόνιμα ή ανακλινόμενα, καθίσματα και μια μικρή κερκίδα (150 ατόμων) από λιθοδομή και καθίσματα από πλάκες μαρμάρου Πάρνωνα, κατασκευασμένη πάνω σε βάση από σκυρόδεμα. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα μετάκλησης σ' αυτόν σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς οι παραστάσεις θα είναι ανταποδοτικές.
Δίπλα στο Ανοικτό Θέατρο, που θα κατασκευασθεί στο χώρο όπου μέχρι τώρα βρισκόταν το Δημοτικό Φυτώριο, θα βρίσκονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης (της Κεντρικής Αγοράς και πλησίον αυτής), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα προσπέλασης του Θεάτρου και περπατώντας, αλλά και με ποδήλατο.

*** Αναλφάβητος τουριστικά ο Δήμος Καλαμάτας αλλά και η Μεσσηνία
 
Μπορεί να ακούμε συνεχώς για τουρισμό και να ζητάμε άνοδο αυτού, αλλά δεν έχουμε κάτι βασικό, μια ενημερωτική επίσημη ιστοσελίδα για αυτόν, στην Καλαμάτα αλλά και όλη τη Μεσσηνία.
Αφορμή του παραπάνω σχολίου, ήταν η επίσκεψη συγγενών μου από το Βέλγιο. Π
ριν φθάσουν ,λοιπόν, θέλησαν να μάθουν στοιχεία για την πόλη αλλά και την περιοχή.
Αυτό, λοιπόν , που μου μετέφεραν, είναι ότι δεν κατάφεραν να βρουν  μια επίσημη σελίδα, που να γράφει για τους τόπους  που κάποιος επισκέπτης  θέλει να επισκεφθεί.
Ειδικότερα για την Καλαμάτα μπορεί η ιστοσελίδα του Δήμου να γράφει αρκετά στοιχεία, αλλά όπως έχουμε ξαναγράφει, αυτή είναι μόνο στα ελληνικά.
Καλό θα ήταν λοιπόν όλοι οι αρμόδιοι του Νομού να καθίσουν σ’  ένα τραπέζι και να δημιουργήσουν μια ενιαία σελίδα για όλη τη Μεσσηνία. Π.Μπ. 
Υγ: Ξεκαθαρίζουμε το επίσημη, γιατί μπορεί στο διαδίκτυο να υπάρχουν δεκάδες σελίδες- οδηγοί για τη Μεσσηνία, αλλά συνήθως αυτοί πάνε τον επισκέπτη σε συγκεκριμένα σημεία, ανάλογα προφανώς με τους διαφημιζόμενους σ’ αυτές.

*** Διαμαρτυρία πυροσβεστών Μεσσηνίας για μετακίνηση οχημάτων σε άλλο νομό
 
«Αποδυναμώνεται η πυρασφάλεια του νομού μας» 
 Έντονα διαμαρτύρεται με επιστολή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας, για τη μετάβαση τριών οχημάτων από το νομό μας στην Κορινθία για προληπτική δασική περιπολία.
Με τέτοιες ενέργειες, όπως τονίζουν,  αποδυναμώνεται η πυρασφάλεια της Μεσσηνίας και καλούν την Ομοσπονδία τους να πάρει θέση.
  Πήραν ένα όχημα
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση, σημειώνει ότι στις 11 Αυγούστου και περί ώρα 14:30 υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ΠΕΚΕ Πελοποννήσου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων, ζητώντας 3 Πυροσβεστικά οχήματα, από τα οποία, ένα των Γαργαλιάνων και 2 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, να βρίσκονται το επόμενο πρωί στον Νομό Κορινθίας για προληπτική δασική περιπολία.
Και αναφέρουν στη συνέχεια:
«Περί ώρα 20:00 υπήρξε ξανά τηλεφωνική επικοινωνία του ΠΕΚΕ ακυρώνοντας το όχημα της Π.Υ. Γαργαλιάνων και το ένα όχημα της Π.Υ. Καλαμάτας. Τελικά ένα Πυροσβεστικό όχημα θα μεταβεί για προληπτική πυροπροστασία».
  Αντιδρούν
Αντιδρώντας σε αυτή την τακτική, η Ένωση Πυροσβεστών Μεσσηνίας, τονίζουν:
«Αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως πυροσβέστες και την αποστολή που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, αλλά αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απομάκρυνση των οχημάτων από τον νομό μας για προληπτική δασική περιπολία στα όρια της περιφέρειάς μας (Νομός Κορινθίας). Μ’ αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνεται η πυρασφάλεια του νομού μας, στον οποίο υπάρχει αλματώδης τουριστική ανάπτυξη,  καθημερινές πτήσεις αεροπορικών εταιριών στο  πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής στο λιμάνι, καθώς και τεράστιος ορεινός όγκος.
Καλούμε την Ομοσπονδία μας να προστατεύσει τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους από κάθε μη νόμιμη πράξη», καταλήγουν.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας στο Δήμο Μεσσήνης
 
Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου Μεσσήνης με το ακόλουθο πρόγραμμα :
  Τριτη 14 Αυγουστου
21:00  Μουσική Βραδιά «Παπαδοπούλεια 2018», Εκπολιτιστικός Παρεμβατικός Σύλλογος  Νεοχωρίου και κοινότητα Νεοχωρίου τοπική κοινότητα Νεοχωρίου Δ.Ε. Μεσσήνης.
  21:00  Παραδοσιακό Πανηγύρι στη Λυκίσσα Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκισσαίων, τοπική Κοινότητα Λυκίσσης Δ.Ε. Πεταλιδίου.
  21:00  Περπατάμε στο μονοπάτι της ΄Καρυάς΄ υπό το φως της πανσελήνου. Ακολουθεί μουσική   βραδιά στη πλατεία  Νερόμυλου, τοπική Κοινότητα Νερόμυλος  Δ.Ε. Πεταλιδίου.
  Τετάρτη  15 Αυγουστου
21:00   Παραδοσιακό Πανηγύρι στο  Αχλαδοχώρι, Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδοχωρίου τοπική κοινότητα Αχλαδοχωρίου Δ.Ε. Πεταλιδίου.
  21:00   Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Στρέφι, τοπική κοινότητα Στρεφίου Δ.Ε. Αριστομένους.
  Πέμπτη 16 Αυγούστου
19:30  STREET FOOD FESTIVAL, Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου, τοπική κοινότητα Πολυλόφου  Δ.Ε. Ανδρούσας.
  20:00  Πανδαισία τοπικών γεύσεων Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Αμφιθέας- Κουκουραχίου, τοπική κοινότητα  Αμφιθέας Δ.Ε. Ανδρούσας.                                         
Παρασκευή 17 Αυγούστου
21:00   Μαγειρέματα από το Σύλλογο Γυναικών με Μουσική Βράδια, Σύλλογος Γυναικών   Πεταλιδίου, κεντρική Πλατεία Πεταλιδίου.
  21:00   17η  Γιορτή Σύκου Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου, τοπική κοινότητα  Πολυλόφου Δ.Ε. Ανδρούσας.
  Σάββατο 18 Αυγούστου
20:00   Εκδήλωση «Πάτημα Σταφυλιών» αναβίωση εθίμου Σύλλογος Ερασιτεχνικός Αλιέων  Ανάληψης, τοπική κοινότητα Ανάληψης Δ.Ε. Μεσσήνης.
  21:00   Μουσική βραδιά στο δημοτικό σχολείο Πανιπερίου, Σύλλογος Γυναικών Πανιπερίου, τοπική κοινότητα Πανιπερίου Δ.Ε. Πεταλιδίου.

*** Ξεχασμένα «μηχανάκια» σε κεντρικούς δρόμους
 
 Δεν είναι μόνο τα «αδέσποτα» αυτοκίνητα που συναντούμε καθημερινά στους δρόμους και της Καλαμάτας , να σαπίζουν παρατημένα… Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα δίκυκλο να σαπίζει ελεύθερα σε απόσταση «αναπνοής» από την είσοδο του κτιρίου της Νομαρχίας στην οδό Ψαρών. Το συγκεκριμένο όχημα βρίσκεται εκεί για χρόνια, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την τύχη του.
Κ. Γαζ.

*** Έντονη αντιπαράθεση Τσώνη – Χριστόπουλου για 120 ΠΕΑ και Ρομά!
 
Τσώνης: «Η Μεσσήνη δεν επηρεάζεται από τα αεροπλάνα, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί»
«Ραγίζει» συνεχώς, όπως φαίνεται το «γυαλί» στις σχέσεις του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη και του εκλεγμένου με τον συνδυασμό του, Χρήστου Χριστόπουλου, πρώην Προέδρου του Δ.Σ. Μεσσήνης και πρώην αντιδημάρχου. Ζητώντας το λόγο κατά την διάρκεια τοποθετήσεων , ερωτήσεων στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Χρήστος Χριστόπουλος, έθεσε δυο θέματα προς συζήτηση ζητώντας απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή. Το πρώτο θέμα που έθεσε αφορούσε τη λειτουργία της 120 ΠΕΑ ως διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, όπως δημοσιεύθηκε πρόσφατα στον τύπο, ζητώντας να ενημερωθεί για την όχληση στην περιοχή της πόλης της Μεσσήνης αλλά και των γύρω χωριών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι επηρεάζει πληθυσμό περίπου 9 χιλιάδων ανθρώπων. Πρόσθεσε δε, ότι είχε ξαναθέσει το ίδιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης προ περίπου 5 μηνών, καταθέτοντας τότε και πρόταση δημιουργίας «διαπαραταξιακής» ομάδας που θα ερχόταν σε συνεννόηση με το Υπουργείο για τους σκοπούς της αναβάθμισης του αεροδρομίου αλλά και για επίσημες απαντήσεις σχετικά με την όχληση στην περιοχή της Μεσσήνης. Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Χριστόπουλος, αφορούσε ένα πρόσφατο περιστατικό κοντά σε καταυλισμό Ρομά, το οποίο όπως είπε δεν θέλει να αναφέρει καν στο Συμβούλιο, και για το οποίο ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθώς και τη δημοτική αστυνομία. Επίσης , κατήγγειλε μέχρι και «κατάληψη» δημόσιου χώρου από Ρομά. Οι  ερωτήσεις του κ. Χριστόπουλου προκάλεσαν την «έκρηξη» του Δημάρχου Γιώργου Τσώνη, που τον κατηγόρησε για «παραλήρημα» . Πρόσθεσε δε, ότι ο κ. Χριστόπουλος θα έπρεπε να είχε επισκεφθεί τον διοικητή της 120 ΠΕΑ ώστε να ενημερωθεί ότι τα αεροπλάνα δεν προκαλούν πρόβλημα στη Μεσσήνη και να σταματήσει να «λαϊκίζει» στο Δ.Σ. Μεσσήνης. Όσον αφορά δε τους Ρομά, τον κατηγόρησε ξανά ότι «σπέρνει» πανικό λέγοντας ότι ο Δήμος δρα συνέχεια πάνω στο πρόβλημα αυτό και ότι η εγκληματικότητα στη Μεσσήνη έχει μειωθεί. Η «οξεία» απάντηση του Δημάρχου Μεσσήνης, έφερε «οργισμένη» ανταπάντηση του Χρήστου Χριστόπουλου που ζήτησε το λόγο επί προσωπικού. Ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε ότι δεν κατανοεί την επίθεση του Δημάρχου, καθώς ο ίδιος ζητά επίσημη ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για ένα θέμα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες την τοπική κοινωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος είναι κάτοικος Μεσσήνης τα τελευταία 40 χρόνια και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Πρόσθεσε δε, ότι έχει φέρει επίσημη πρόταση στο συμβούλιο για τη δημιουργία «διαπαραταξιακής» ομάδας. Στο σημείο αυτό παρενέβη και η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου λέγοντας στον κ. Χριστόπουλο να αναλάβει αυτός την πρωτοβουλία της «διαπαραταξιακής ομάδας». Ο κ. Χριστόπουλος χαρακτήρισε ασόβαρη την τοποθέτηση της κα Παναγοπούλου , υπενθυμίζοντας της ότι γι’ αυτά υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος, που αντί για επίσημες απαντήσεις, επέλεξε την «επίθεση». Αναφορικά με την εγκληματικότητα ο κ. Χριστόπουλος σημείωσε ότι μίλησε για συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή και δεν κατανοεί την αντίδραση του Δημάρχου, ζητώντας παράλληλα να τηρηθεί ο νόμος. Πάνω σ’ αυτό το θέμα τοποθετήθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Καρύδης, αναφέροντας ότι διαπιστώθηκε το θέμα που ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος και λόγω της σοβαρότητας αυτού, έχει ενημερωθεί και η ελληνική αστυνομία. Η απάντηση του κ. Καρύδη, ικανοποίησε τον κ. Χριστόπουλο. Μετά απ’ όλα τα παραπάνω φαίνεται πάντως, ότι δύσκολα θα «συνυπάρξουν» μαζί στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο Γιώργος Τσώνης και ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Χριστόπουλος.Του Κώστα Γαζούλη

***  Στην Αδριανούπολη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τους Έλληνες στρατιωτικούς…

Αύριο μεταβαίνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Αδριανούπολη προκείμενου να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.Στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν υπουργοί της κυβέρνησης για να παραλάβουν τους δύο στρατιωτικούς με ασφάλεια στην πατρίδα.
~  Όπως αναφέρει το κρατικό ΑΠΕ ΜΠΕ, σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι αν θα γίνει η δίκη των δύο στρατιωτικων θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης.
protothema.gr


***  Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα! Θα είμαστε ΥΠΟ ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ και μετά τον Αύγουστο



~ Στο σωστό δρόμο βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά μόνο αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Ρέγκλινγκ βάζει τέλος στους … ύμνους της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας πως ακόμα και μετά την 20η Αυγούστου, η χώρα μας θα είναι υπό στενή παρακολούθηση.

«Η κρίση στο σύνολο της Ευρώπης έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Το τέλος του προγράμματος του ESM για την Ελλάδα στις 20 Αυγούστου είναι ο επίλογος. Αλλά η Αθήνα θα παραμείνει υπό στενή σχέση με τον ESM. Με 204 δισ. ευρώ σε δάνεια είμαστε ο μεγαλύτερος δανειστής. Λόγω των μακροπρόθεσμων ωριμάνσεων και των χαμηλών επιτοκίων η Ελλάδα γλιτώνει κάθε χρόνο περίπου 12 δισ. ευρώ από τις ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους. Για τους λόγους αυτούς μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα θα είναι υπό στενότερη παρακολούθηση σε σχέση με τα άλλα κράτη που βρέθηκαν σε πρόγραμμα, τόσο από τον ESM όσο και από τους άλλους Θεσμούς», είπε χαρακτηριστικά.
~  Ο επικεφαλής του ESM κάνει και την αυτοκριτική του λέγοντας ότι «θα ήταν αυθάδεια να πούμε ότι τα κάναμε όλα καλά στην Ελλάδα».
«Αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, τότε η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» προσθέτει.
Όσο για το τι διδάγματα πήρε ο ίδιος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εκφράζει τον «απίστευτο σεβασμό» του στους Έλληνες που δέχθηκαν «επίπονες προσαρμογές»:
«Μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν έως και κατά 30%. Μειώθηκε και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων. Μακάρι οι θυσίες αυτές να είχαν αναγνωριστεί περισσότερο από τη Γερμανία. Οι περικοπές αυτές ήταν απαραίτητες για να αποκατασταθούν τα δημοσιονομικά και η ανταγωνιστικότητα. Οι Έλληνες τις αποδέχθηκαν γιατί ήθελαν να παραμείνουν στο ευρώ» καταλήγει ο επικεφαλής του ESM.


Twitter


Interview MD Klaus on in @SPIEGELONLINE @SPIEGEL_English with David Böcking @BoeckingD, English translation http://ow.ly/YlEe30lowUg 
Η συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας, για την οποία δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες, είχε δημοσιευθεί για πρώτη φορά από κάποιον πιστό, ο οποίος την έλαβε από τα Ιεροσόλυμα…
από γέροντα κάποιου προσκυνήματος, και με τον τρόπο αυτό περιήλθε στα χέρια του.
Είθε να χαρούμε και να μετανοήσουμε με την Θέα της Ομορφιάς των Αρετών Της,//.
.
dogma.gr

 ***  Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο! Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

ΠΡΟΓΝΩΣΗ της ΕΜΥ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 15-08-2018 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΛΛΑ, ΗΜΑΘΙΑ, ΠΙΕΡΙΑ), ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ) ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ.
ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΛΛΑ, ΗΜΑΘΙΑ, ΠΙΕΡΙΑ). ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ME 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΕΩΣ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 33 ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑNΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 29 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑNΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Κλιμακώνει την ΕΝΤΑΣΗ η Τουρκία! Στέλνει ΑΜΕΣΑ γεωτρύπανο στην Κύπρο
 
Ενώ δημιουργείται ένταση στο Αιγαίο φαίνεται ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να στείλει άμεσα στην Κύπρο το γεωτρύπανο Ftaih. Πλέον στο στόχαστρο μπαίνει και η Κύπρος.
Το γεωτρύπανο αυτή την ώρα βρίσκεται στο λιμάνι της Αττάλειας. Εκεί έχουν καταφτάσει άλλα τέσσερα βοηθητικά σκάφη. Όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμο να σαλπάρει για την Κύπρο.
~  Το σχέδιο της Τουρκίας είναι να στείλει το Fatih όχι απλά στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά στην Κύπρο και ειδικότερα ανοιχτά από τα κατεχόμενα στέλνοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα.
Το γεωτρύπανο σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί στα χνάρια του “Μπαρμπαρόσα” του ερευνητικού σκάφους που ως τώρα έχει αποτελέσει την αιχμή των προκλήσεων της Τουρκίας κατά της Κύπρου.
Έτσι το Ftah αναμένεται να βρεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα μεταξύ της χερσονήσου της Καρπασίας και του κόλπου της Αλεξανδρέτας.
Η Τουρκία δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα στην περιοχή, όμως την ελέγχει πλήρως μετά την εισβολή το 1974. Είναι υπό τη στρατιωτική της κάλυψη και έτσι ουσιαστικά κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει το γεωτρύπανο.
newsit.gr

***  Συγκινημένος ο πατέρας του Μητρετώδη: Περάσαμε Γολγοθά – Ευχαριστώ όσους μας βοήθησαν… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ως μια «εφιαλτική οδύσσεια» περιγράφει ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη την περιπέτεια του γιου του, που μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη πέρασαν 167 μέρες στις τουρκικές φυλακές, λίγο μετά την ανακοίνωση για την απελευθέρωσή τους.
«Περάσαμε έναν Γολγοθά», ανέφερε ο Νίκος Μητρετώδης στο ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι η περιπέτεια που έζησε ο γιος του αλλά και η οικογένειά του ήταν πρωτόγνωρη.
~  Ο κ. Μητρετώδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους του συμπαραστάθηκαν, αλλά και την Εκκλησία. «Θέλω να ευχαριστήσω τον ανώνυμο αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε.ΒΙΝΤΕΟ : https://youtu.be/uMQA00GEuTQ  .-
protothema.gr

***  Πώς διαμορφώνεται τώρα η εικόνα του ελληνικού χρέους 
http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/0f/0f4b4ca342734e269b43e0a516460fb9.jpg
Του Γ. Αγγέλη
Η αντιφατική εικόνα του ελληνικού δημόσιου χρέους αποτυπώνεται με ξεκάθαρο πλέον τρόπο στα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο ΟΔΔΗΧ (στοιχεία Ιουνίου 2018) με την προοπτική περαιτέρω βελτίωσης μετά την ενσωμάτωση της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ από τον ESM.  Συνολικά η εικόνα της αξιολόγησης του ελληνικού χρέους, μετά την "απότομη” αναβάθμισή του κατά δύο βαθμίδες από τη Fitch μέσα στον Αύγουστο, έχει δημιουργήσει τη γενική προσδοκία βελτίωσης τους επόμενους μήνες από τέσσερις οίκους αξιολόγησης, με πρώτη αξιολόγηση αυτήν της Μoody's στις 21 Σεπτεμβρίου.  Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ, το ελληνικό χρέος είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη ως ποσοστό του ΑΕΠ και θα ξεπεράσει τα 345,4 δισ. ευρώ όταν ενσωματωθεί στα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ η δόση των 15 δισ. ευρώ, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζεται να έχει μια εξαιρετικά θετική εικόνα όσον αφορά τη σύνθεσή του (εικόνα χρέους), τη διάρκεια και το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης:  -Η μεσοσταθμική διάρκεια του χρέους (ήτοι η μέση σταθμική διάρκεια λήξης των επιμέρους υποχρεώσεων) είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωζώνη και προς το παρόν ξεπερνά τα 18,2 έτη (!).  -Αντίστοιχα θετική εμφανίζεται η ετήσια δαπάνη εξυπηρέτησής του η οποία επιβαρύνεται με ένα από τα χαμηλότερα μεσοσταθμικά επιτόκια της Ευρωζώνης παρά τη μεγάλη διάρκειά του, η οποία προς το παρόν είναι μόλις 1,67%.  -Το κυμαινόμενου επιτοκίου κομμάτι του χρέους, δηλαδή εκείνο που μπορεί να είναι η αχίλλειος πτέρνα της επιβάρυνσης του χρέους στο μέλλον από το (βέβαιο) ενδεχόμενο ανόδου των επιτοκίων διεθνώς, αποτελεί προς το παρόν μόλις το 19,93% του συνολικού χρέους. Και πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω μετά την εφαρμογή των μεσοπρόθεσμης διάρκειας μέτρων ελάφρυνσης του χρέους μετά τις αποφάσεις της 22ας Ιουνίου (Eurogroup).  -Ενισχυτικά σ' αυτήν τη διάσταση του χρέους λειτουργεί και το χαρακτηριστικό γεγονός ότι το ιδιωτικό κομμάτι του χρέους είναι μόλις το 17% ενώ το υπόλοιπο 83% είναι οφειλή προς τον επίσημο τομέα, ήτοι είναι τα διακρατικά δάνεια (GLF), τα δάνεια προς τον EFSF, τον ESM και τις Κεντρικές Τράπεζες και τέλος ένα μικρό μέρος αφορά σε υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ.  -Ο περιορισμένος χαρακτήρας αβεβαιότητας στην εικόνα του χρέους ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι το 97,6% του χρέους είναι αποκλειστικά στο νόμισμα με το οποίο λειτουργεί η οικονομία, δηλαδή το ευρώ, αποκλείοντας έτσι πιθανές αναταράξεις από συναλλαγματικές μεταβολές που ταλανίζουν την τρέχουσα περίοδο τα εθνικά νομίσματα άλλων χωρών και ειδικά τις αναδυόμενες αγορές.  Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται ότι όλες οι επερχόμενες αξιολογήσεις του χρέους θα είναι σε θετική κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν αναβαθμίσεις αντίστοιχες εκείνης της Fitch και από τους άλλους οίκους αξιολόγησης (Moody's, S&P, DBRS και Ratings & Investment) πριν από το τέλος του 2018.  Καθοριστικής σημασίας στην κατεύθυνση αυτή θα είναι η Έκθεση των Ευρωπαϊκών Θεσμών μετά τις δύο επικείμενες αξιολογήσεις που αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο στο τελευταίο δίμηνο του έτους και οπωσδήποτε πριν από την ψήφιση του Προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο. Εκτιμήσεις αναλυτών τραπεζών που συμμετέχουν στην ομάδα των primary dealers της αγοράς ελληνικών ομολόγων αναφέρουν ότι το κλείσιμο του έτους είναι πολύ πιθανό πως εκτός απροόπτου θα βρει τα ελληνικά ομόλογα στην βαθμίδα ΒΒ, ήτοι στον προθάλαμο του investment grade για το 2019.              Διαβάστε ακόμα:                                                                                                 Σολτς: Καμία έκπτωση στα συμφωνηθέντα και στις δεσμεύσεις                         Καμπανάκι από τράπεζες: Ούτε σε 20 χρόνια δεν ανακτά η Ελλάδα τις απώλειες της κρίσης
*** Εκατοντάδες Γερμανοί ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ χθες τη Μέρκελ! «Στα τσακίδια» της φώναζαν…

~  Νέα διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία κατά της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με εκατοντάδες διαδηλωτές να λαμβάνουν μέρος.  Συγκεκριμένα, το αντι-ισλαμικό κίνημα PEGIDA οργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας κατά της Μέρκελ και της απόφασής της να δεχθεί στη χώρα σχεδόν 1.000.000 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους από μουσουλμανικές χώρες. Οι διαδηλωτές φώναζαν «η Μέρκελ πρέπει να φύγει!» και «Στα τσακίδια», κατά την άφιξή της στη Δρέσδη. Φυσικά η αστυνομία δεν έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των διαδηλωτών, ενώ και τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για ακροδεξιά διαδήλωση.
Η Ευρώπη ξυπνάει σιγά σιγά από τον λήθαργο και αντιλαμβάνεται ότι ο κίνδυνος του εξισλαμισμού δεν είναι απλώς μια θεωρία, αλλά μια πραγματικότητα που χειροτερεύει καθημερινά.
***  ΤΡΟΜΟΣ εν πτήσει! Αεροπλάνο προσγειώθηκε ΕΚΤΑΚΤΩΣ στην Κρήτη μετά από τηλεφώνημα για ΒΟΜΒΑ…
 
Συναγερμός σήμανε το βράδυ στο αεροδρόμιο των Χανίων, όταν υπήρξε αναφορά για μη προγραμματισμένη προσέγγιση επιβατικού αεροσκάφους, λόγω πληροφορίας για πιθανή ύπαρξη βόμβας.  Το αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αίγυπτο στη Γερμανία μεταφέροντας 281 επιβάτες, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χανίων και οδηγήθηκε σε χώρο μεταξύ του κεντρικού αεροσταθμού και της Αμερικανικής Βάσης Σούδας. Δόθηκε οδηγία για αποβίβαση των επιβατών, ώστε το αεροσκάφος να ελεγχτεί, ενώ στο σημείο εκτός από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις. Η έρευνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, γίνεται με την βοήθεια και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών της αστυνομίας. Όλη η διαδικασία εξελίσσεται όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενώ εκτός από τους χώρους του αεροσκάφους γίνεται έλεγχος σε όλες τις αποσκευές και στους επιβαίνοντες σε αυτό. neakriti.gr
*** Τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά των ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ εταιριών σε ένα ΒΙΝΤΕΟ…
Η γνωστή υπηρεσία ‘Apple Music’ της εταιρίας Apple αλλά και το Spotify απαγόρευσαν προ ολίγων ημερών τον Alex Jones στην εφαρμογή της.  Ο λόγος φυσικά ήταν ο «ακροδεξιός” του λόγος και τα fake news. Ένας χρήστης του twitter αναρωτήθηκε, πάρα πολύ σωστά, εάν η εταιρίες σκοπεύουν να απαγορεύσουν και τη μουσική της Madonna η οποία κάποτε κάλεσε τον κόσμο να… ανατινάξει τον Λευκό Οίκο. «Εφόσον απαγορεύσατε τον Alex Jones, είναι δίκαιο να απαγορεύετε και τη Madonna” έγραψε χαρακτηριστικά.
Δείτε το βίντεο με τη δήλωση της Madonna:


Dear @Apple, @Spotify and other platforms who recently banned Alex Jones.

I have discovered malicious content on your networks that call for violence against police, the President, Christians & conservatives.

Wondering when you will remove such content as you did Alex Jones.
Dear @AppleMusic, I’m wondering what you now intend to do with music by Madonna who once called for blowing up the White House.

Since you banned Alex Jones, it’s only fair that you ban Madonna. pic.twitter.com/rLd5VF5Xsa

*** Ο Αλβανός πρόεδρος εκφράζει διαφωνίες για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα
~   Η διένεξη που υπάρχει μεταξύ του προέδρου Ιλίρ Μέτα και του υπουργού Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, σχετικά με το θέμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, εμβαθύνουν περαιτέρω, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.
Παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί ελάχιστες πληροφορίες από την αλβανική και την ελληνική πλευρά σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, αν και πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις μεταξύ των διαπραγματευόμενων ομάδων, κυβερνητικές διαρροές αναφέρουν ότι οι ειδικοί έχουν σφραγίσει τη συμφωνία και αυτή τη στιγμή διέκοψαν την αλληλογραφία μεταξύ τους, για να αρχίσουν ξανά τον Σεπτέμβριο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλβανικές και ελληνικές αρχές, μετά τη λήξη της τρίτης συνάντησής των διαπραγματευτικών ομάδων, έχουν αναπτύξει σχέδια συμφωνιών και τα αντάλλαξαν μεταξύ τους για να επιτευχθεί, τελικά, η συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων περιοχών.
Αλλά, αυτή η δράση της διαπραγματευτικής ομάδας, φαίνεται να έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υποβολή του σχεδίου συμφωνίας έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή του. Ο πρόεδρος Μέτα ζήτησε από τον υπουργό Μπουσάτι να τον ενημερώσει για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Η σύγκρουση Μέτα- Μπουσάτι αναμένεται να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τον Σεπτέμβριο, αφού ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα περιμένει το Συνταγματικό Δικαστήριο να συνέλθει, πριν αποφασίσει για τη συμφωνία.
Σε αντίθεση, η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει η συμφωνία με την ελληνική πλευρά το συντομότερο δυνατόν, αν και ο Πρόεδρος έχει δείξει την αντίθεσή του στις πρωτοβουλίες της διαπραγματευτικής ομάδας.
Μετά την τρίτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου, η ομάδα των Αλβανών διαπραγματευτών έχει υποβάλει σχέδιο συμφωνίας που καταρτίσθηκε από αυτούς για να μην εξετασθεί η συμβιβαστική πρόταση που υπέβαλε η ελληνική πλευρά κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αλβανικής εφημερίδας, το σχέδιο αυτό συμφωνίας καταρτίσθηκε με βάση την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου του 2010 και τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Πριν από το σχέδιο συμφωνίας, η αλβανική διαπραγματευτική ομάδα επισκέφθηκε την περιοχή της ακτής μεταξύ Φτελιάς και ακρωτήρι Κεφάλι (σ.σ.» Ftelias e deri tek Kepi i Qefalit»), προκειμένου να καταρτίσουν μια καλύτερη συμφωνία.
Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, ένας από τους 13 διαπραγματευτές δεν υπέγραψε τη συμφωνία, εκφράζοντας πολλές επιφυλάξεις σχετικά με την πρόταση της πλειοψηφίας της διαπραγματευτικής ομάδας.
 *** Τσαβούσογλου για ΚΡΙΣΗ με ΗΠΑ: Θα μπορούσε να ΛΥΘΕΙ πολύ εύκολα, αλλά…
~  Η Τουρκία δεν επιθυμεί να έχει προβλήματα με τις ΗΠΑ και οι δύο χώρες, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θα μπορούσαν εύκολα να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, όχι όμως με την…  προσέγγιση που ακολουθεί επί του παρόντος η Ουάσινγκτον, δήλωσε απόψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με φόντο την κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. «Μπορούμε να επιλύσουμε πολύ εύκολα τα θέματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά όχι με την τρέχουσα προσέγγιση», είπε επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Παράλληλα, τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δουν ποιος είναι καλός φίλος. «Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέδειξε ότι είναι καλός φίλος», ανέφερε ο Τσαβούσογλου. naftemporiki.gr
***  Διαβάστε τη ΛΥΣΗ του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! Έτσι δεν θα ξαναέχουμε εκατόμβη νεκρών…
~  Έτσι δεν θα ξαναέχουμε εκατόμβη νεκρών…
Η τραγωδία στο Μάτι από τη φονική πυρκαγιά απέδειξε με τον πιο θλιβερό τρόπο την αποδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού.
Πέραν τούτου, έκανε έκδηλη την ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης του συστήματος ΠΡΟΛΗΨΗΣ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ.  Σε αυτά τα δύο σκέλη θα κινηθούν οι προτάσεις μας.  Στο κομμάτι της πρόληψης: Είναι απαραίτητο οι αναδασώσεις να γίνονται με πλατύφυλλα δέντρα (φλαμουριές, λεύκες, φτελιές, κουτσουπιές, κερλεουτέριες, σοφόρες, ακακίες, μουριές, πλατανομουριές, κατάλπες, προύνους, μελίες, πασχαλιές και πολλά ακόμη…). Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κοινό κυπαρίσσι της Μεσογείου (Cupressus Sempervirens Var. Horizontalis), ύστερα από παρατηρήσεις σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ισπανία, παρέμεινε άκαυτο, όταν ήταν φυτεμένο σε πυκνούς σχηματισμούς (π.χ., πλατιές λωρίδες και συστάδες) και λειτούργησε ως προστατευτική ζώνη… Το φαινόμενο αποδίδεται στο γεγονός ότι το κυπαρίσσι τους θερινούς μήνες αποθηκεύει πολύ νερό στους ιστούς του και, μόλις προκληθούν φωτιά και υψηλές θερμοκρασίες, μεγάλες ποσότητες νερού από τα αποθέματα του φυτού εξατμίζονται στο άμεσο περιβάλλον, γεγονός το οποίο καθυστερεί ή και παρεμποδίζει την ανάφλεξη.  Πρέπει, παράλληλα, όσα αυθαίρετα κτίσματα ή περιφράξεις εμποδίζουν την πρόσβαση στο νερό να γκρεμιστούν άμεσα, παρά το όποιο πολιτικό κόστος. Πέραν αυτών, πρέπει να δημιουργηθούν αντιπυρικά καταφύγια. Υπάρχουν ήδη σε ΗΠΑ και Αυστραλία – χώρες με θλιβερή παράδοση στις φονικές πυρκαγιές. Αφού σε αυτές τις χώρες χρησιμοποιούν καταφύγια, αποτελεσματικά, οφείλουμε να αντιγράψουμε το πετυχημένο μοντέλο τους.  Στο κομμάτι της αντιμετώπισης: Πρέπει να ιδρυθεί επιτέλους ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ – ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ στο πρότυπο των ΗΠΑ. Δυστυχώς, σε φυσικές καταστροφές, όσο οργανωμένος κι αν είναι ο μηχανισμός, ο χρόνος είναι ζωτικά ασφυκτικός. Αυτό σημαίνει πως απαιτείται αυτενέργεια του πολίτη.  Μέσω τακτικών ασκήσεων υπό την επίβλεψη των αρμοδίων, οι πολίτες θα γνωρίζουν πού πρέπει να πάνε και ποιους θα οδηγήσουν. Οι ασκήσεις πρέπει να είναι συχνές και υποχρεωτικές. Ο πολίτης με γνώση θα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την καταστροφή την κρίσιμη στιγμή.  Πρέπει να εξεταστούν ελληνικές πατέντες που αφορούν σε συστήματα δασοπυρόσβεσης. Αν όλα κριθούν ακατάλληλα, το Πολυτεχνείο να αναλάβει τη μελέτη και την κατασκευή τέτοιων συστημάτων.  Τέλος, πρέπει, επιτέλους, η ελληνική Πολιτεία να εξετάσει τη διεθνή αγορά για την αγορά αεροσκαφών προς αντικατάσταση των γερασμένων Canadair. Φυσικά, θα συνυπολογιστούν οι παράγοντες που αφορούν στο οικονομικό κομμάτι και στην ιδιομορφία του ελληνικού εδάφους (χαράδρες και πλαγιές). Λύσεις υπάρχουν και σίγουρα μπορεί η Ελλάδα να βρει και να αγοράσει τα κατάλληλα για τις ανάγκες της αεροσκάφη.  Όλα αυτά απαιτούν πολιτική βούληση και διακομματική συνεννόηση.  Επιτέλους, ας το κάνουμε, για να μη θρηνήσουμε ξανά μια εκατόμβη νεκρών.  του Κυριάκου Βελόπουλου  Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο
*** ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΕΛΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ- ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 5.30μ.μ
ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναχώρηση από ΚΤΕΛ Μεσσήνης στις 5.30μ.μ
για ΠΛΑΤΑΝΙΑ για το ανοιχτό θέατρο "Νότα Αρνόκουρου” , χωρητικότητας 1.300 ατόμων παρακολούθηση της συναυλίας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη λαϊκών τραγουδιών και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Χρήστου Νικολόπουλου.
Μαζί του τραγουδούν ο Στέλιος Διονυσίου και
η Ασπασία Στρατηγού με δωρεάν είσοδο.
Επιστροφή στην Μεσσήνη.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 10 ΕΥΡΩ
Πληροφορίες στον Πρόεδρο της Περιηγητικής Λέσχης
ΚΟΥΖΗ ΙΩΑΝΝΗ
Δηλώσεις συμμετοχής 27220 -22840 ,27220-24777 και
6945117704
Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ:ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:Μελιγαλάς-Σπάρτη(καφέ)-Γεράκι-Αγ.Δημήτριος-Κρεμαστή-Χάρακας Κυπαρίσσι.Σε αυτό το πανέμορφο παραλιακό χωριό της Λακωνίας θα κάνουμε μεγάλη στάση για μπάνιο,φαγητό&για να γνωρίσουμε το χωριό.
Απογευματινές ώρες θα αναχωρήσουμε για Σπάρτη. Στο χωριό Αγ. Δημήτριος θα αλλάξουμε για λίγο την διαδρομή μας και αφού περάσουμε από τις κωμοπόλεις Βλαχιώτη-Σκάλα-Κροκεές θα καταλήξουμε στην Ιερά Μονή Ζερμπίτσας για ένα σύντομο προσκύνημα. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για Σπάρτη και μέσω της καινούριας Εθνικής Οδού Σπάρτης-Μεγαλόπολης θα επιστρέψουμε στον Μελιγαλά.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 07:15 Π.Μ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 20€
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6932211205 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
6932901925 ΑΘΑΝΑΣΙΑ
6973396877 ΧΡΗΣΤΟΣ
Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.


Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ
ΤΡΙΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Επίσκεψη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ προς παρακολούθηση του εσπερινού.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 18:00 Μ.Μ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 6 €
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΕΓΕΑΣ.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 16:15 Μ.Μ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10€

Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 
Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
2 – 3 ΚΑΙ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΗΠΕΙΡΟΣ - ΑΛΒΑΝΙΑ
1Η ΗΜΕΡΑ:Μελιγαλά-Πάτρα-Αγρίνιο-Ιωάννινα-Φιλιάτες-Σαγιάδα-Μαυρομάτι(Συνοριακός σταθμός Ελλάδας-Αλβανίας) Η διαδρομή από την διάβαση του Μαυροματίου - Σαγιάδας προς την πόλη των Αγίων Σαράντα είναι περίπου 50 χμ και διαρκεί 1ώρα. Κατά τη διαδρομή μπορούμε να επισκεφτούμε τη νεόκτιστη εκκλησία του Αγίου Κοσμά στην Λιβαδειά και να δούμε την πεδιάδα του Βούρκου με τα 60 ελληνόφωνα χωριά . Άφιξη στο ξενοδοχείο στην πόλη των Αγίων Σαράντα όπου θα γίνει η πρώτη μας διανυκτέρευση.
2Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση από Αγ. Σαράντα για Κακκαβιά αφού πρώτα επισκεφθούμε το κάστρο του ΛΥΚΟΥΡΣΙΟΥ όπου βρίσκεται σε λόφο λίγο έξω από την πόλη των Αγ. Σαράντα-Συνεχίζουμε και 15χλμ μετά θα φτάσουμε ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΘΡΩΤΟΥ, μετά το τέλος της επισκέψεώς μας αναχώρηση για Αργυρόκαστρο-επίσκεψη στο ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ και ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη. Συνεχίζουμε και λίγο πριν φτάσουμε στα σύνορα θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας στη Χώρα της Αλβανίας με ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα στο χωριό ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ στο οποίο βρίσκεται το νεκροταφείο των πεσόντων Ελλήνων φαντάρων του έπους του ΄40.Τέλος, άφιξη στα Σύνορα, έλεγχος ταυτοτήτων- διαβατηρίων και αναχώρηση για τα ΙΩΑΝΝΙΝΑ όπου θα γίνει η δεύτερη διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΣΥΒΟΤΑ (καφέ)- Αμμουδιά (βαρκάδα στον ποταμό ΑΧΕΡΟΝΤΑ) - Γλυκύ (πανέμορφο χωριό της Θεσπρωτίας πλησίον του ποταμού ΑΧΕΡΟΝΤΑ (μεγάλη στάση για γεύμα και επίσκεψη στις πηγές του ποταμού. Μετά το τέλος, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Άρτας-Πάτρας-Μελιγαλά κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ-ξεκούραση.
Διευκρινίζουμε ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής μας στην Αλβανία θα υπάρχει μέσα στο πούλμαν επαγγελματίας ξεναγός όπου θα μας ενημερώνει για όλα τα αξιοθέατα τόσο μέσα στις πόλεις όσο και κατά την διαδρομή μας.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: ΠΟΥΛΜΑΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ & ΞΕΝΑΓΟ: 
130 €
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ:6932211205,6932901925,6973396877

Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
***ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΩΣ ΠΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ.
Ο ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΩΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΦΕ-ΦΑΓΗΤΟ-ΒΟΛΤΑ.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:17:00ΜΜ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:10€

Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
*** ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΝΑΥΠΛΙΟ (ΚΑΦΕ)-ΜΕΤΟΧΙ – ΥΔΡΑ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΛΑΜΙΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΗ - ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 06:30 Π.Μ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΑΚΙ: 30€
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛ:6932901925,6932211205,6973396877

Φωτογραφία του Δαβίλλας Τουρς.
***  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑΛΛΑΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 09:15 Π.Μ

~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας :

***  Κανένα κρούσμα για τον ιό Δυτικού Νείλου στη Μεσσηνία, απαιτείται επαγρύπνηση! 
Καμπανάκι έχει χτυπήσει και φέτος σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου, που δείχνει, όπως και πέρυσι, να είναι σε έξαρση.
Αν και τις χρονιές 2015 και 2016 δε σημειώθηκε πανελλαδικά κανένα κρούσμα, το 2017 καταγράφηκαν 48, εκ των οποίων τα 28 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και τα 20 είχαν ήπιες εκδηλώσεις. Καταγράφηκαν δε πέντε θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό. Μάλιστα, πέρυσι, τα 47 από τα 48 κρούσματα καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο και ειδικότερα 39 στην Αργολίδα, ένα στην Αρκαδία, τρία στην Αχαΐα, ένα στην Ηλεία και τρία στην Κορινθία.
Στη Μεσσηνία δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση.
Φέτος, μέχρι στιγμής έχουν διαγνωσθεί πανελλαδικά 107 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 88 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα η/και μηνιγγίτιδα η/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Δυστυχώς, όμως έχουν καταγραφεί και 11 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό (ηλικίας >70 ετών).
Αυτή τη φορά η Πελοπόννησος δεν έχει επηρεασθεί όσο πέρυσι και έχει καταγραφεί μόνο ένα κρούσμα στην Κορινθία. Όπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής είχε έρθει από άλλη περιφέρεια.
 Λήψη μέτρων
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι κυρίως τα άγρια πτηνά, από όπου μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.
Η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί, περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ιογενούς συνδρομής και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση. Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και γενικά άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.
Η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν διεθνώς τα σημαντικότερα μέτρα για την πρόληψη της νόσου.
 Ψεκασμός σπίτι σπίτι
Όπως τόνισε η κα Νικολάκου, η Περιφέρεια υλοποιεί τριετές πρόγραμμα κωνωπωκτονίας έως το 2020. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί πλέον έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινάμε την εφαρμογή του  προγράμματος πολύ νωρίς κάθε χρόνο. Για το 2018, από τον Απρίλιο έχουμε ξεκινήσει το πρόγραμμα σε όλη την Περιφέρεια. Μέχρι τώρα έχουμε ένα και μόνο κρούσμα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Περιφέρεια και η αρμόδια επιστημονική ομάδα, ήταν μεταφερόμενο από άλλη Περιφέρεια. Όταν δε διαγνώσθηκε το κρούσμα, έγινε ψεκασμός από σπίτι σε σπίτι σε όλα τα κτήρια των Αγίων Θεοδώρων.
Παράλληλα, αυτές τις μέρες σε όλη την Περιφέρεια θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια για την προστασία των πολιτών, με ειδική αναφορά στο ιό του Δυτικού Νείλου και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει ενημερωτική καμπάνια, επίσης σε όλη την Περιφέρεια. Καθημερινά 14 συνεργεία για την κωνωπωκτονία επιχειρούν και υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για άμεση αντιμετώπιση, όπου υπάρξει πρόβλημα», κατέληξε η κα Νικολάκου.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

~**   Για να μη σε τσιμπάνε τα κουνούπια και τι να κάνεις αν σε τσιμπήσουν : Διάφορα σχετικάμε τα κουνούπια, το τσίμπημα, πως θα τα απωθήσεις, κλπ. Μουσική:"Backbay Lounge" Kevin MacLeod (incompetech.com)  Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License   http://creativecommons.org/licenses/b...                                             

~** 15 τρόποι για να ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ από τα κουνούπια !!!  :  https://youtu.be/apEPnVw5P9o  .-{

~** κουνούπια μύγες παρελθόν,οικολογικά και δωρεάν!! 3 τρόποι : βρείτε μας και στο facebook !https://www.facebook.com/Fix-it-yours... πως θα απαλλαγείτε δωρεάν απο κουνούπια και μύγες με 3 απλους τρόπους  Η χρηση και η δοκιμη γινεται μονο σε εξωτερικους χωρους και ειναι η προσωπικη μου αποψη.  Μην το δοκιμασει καποιος αν εχει καποια αλλεργια στα παραπανω προιοντα.  Το καναλι δεν ευθυνεται για οποιοδηποτε προβλημα μπορει να δημιουργηθει χρησιμοποιωντας τα προιοντα αυτα .διαβαστε τις οδηγιες χρησης.  το παραπανω βιντεο ειναι καθαρα ενημερωτικο και αναφερω πραγματα και χρησεις τις οποιες δοκιμαζω εγω. Επισης  το καναλι δεν ευθυνεται για οτιδηποτε βλαβη η αλλο προκληθει απο λανθασμενη χρηση περαν της προτεινομενης των προιοντων στο βιντεο , https://youtu.be/ijY9EO671oM  .-

~** κουνούπια, δέρμα, σπίτι και λεμόνι  : https://youtu.be/nL4sUcNhXj8  .- [το λεμόνι είναι ένα δώρο της φύσης με άπειρες χρήσεις στο σπιτι στο σώμα στο πρόσωπο στα ζώα κλπ ] .-
~** Αν σου πούμε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια δεν θα ξανανάψεις ποτέ! : [ 💖 Please Subscribe: https://www.youtube.com/channel/UC8ts...
💖#Αν, #πούμε, #φτιάχνεται, #φιδάκι, #κουνούπια, #ξανανάψεις, #ποτέ
   
  Κατά κανόνα παρασκευάζεται από μία αποξηραμένη σκόνη πύρεθρου και συνήθως η καύση αρχίζει από το εξωτερικό άκρο της σπείρας και προχωράει με αργούς ρυθμούς προς το κέντρο. Είναι φθηνό και εύκολο στη χρήση, ενώ η διάρκειά του υπολογίζεται γύρω στις 8 ώρες. Παρά τις βελτιώσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι ο καπνός που παράγεται από την καύση μίας σπείρας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός για την υγεία. Υπολογίζεται ότι ένα φλεγόμενο πηνίο παράγει την ίδια ποσ ... ۞ ۝        💖 I do not own any images. For information on copyright infringement, please  contact: vct226@gmail.com   💖 I will always put your website backlink and recommend them here : 💖 Licence:    Adventures by A Himitsu https://soundcloud.com/a-himitsu     Creative Commons Attribution 3.0 Unported CC BY 3.0                                                  https://creativecommons.org/licenses/...                                                                                       Music released by Argofox https://youtu.be/8BXNwnxaVQE                                                    Music provided by Audio Library https://youtu.be/MkNeIUgNPQ8 ] .-

~** Φυσικός ,οικονομικός τρόπος να διωξετε τα κουνούπια ( citronella) :  https://youtu.be/ZmgSbX3HQvA   [ Αιθεριο ελαιο citronella θα βρείτε εδώ ...   http://www.iherb.com/Now-Foods-Essent...  Για φωτογραφίες δείτε http://instagram.com/victoriafesenco  Συμβουλές για όμορφα μαλλια http://bit.ly/Q2NUFH Συμβουλή της μέρας http://bit.ly/1ewwnB5  Look of the day http://bit.ly/1j0cT4K  Όμορφα μαλλιά http://bit.ly/Q2NUFH  Συμβουλές ομορφιάς http://bit.ly/1oYKgMy Αγορές απο iherb http://bit.ly/OX3Acu Συνταγές http://bit.ly/1njTwGG  ] .-

~**  ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ  : https://youtu.be/ZQo-ZAetTh8  .- [ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟΥ ΦΥΤΟΥ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 20-30 ΦΥΛΛΑ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥ, ΤΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΝΕΡΟΥ. ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥΣ, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΘΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.  ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.   Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΓΔΥΤΕΣ, ΚΑΘΟΤΙ  Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ.  ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΩ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΥΠΟΥ ZEITGEIST,  CATASTROIKA  ΚΛΠ. ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...  ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ...   (ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟ ΓΑΤΟΝΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ)
~** ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
 ΙΟΥΛΙΟΣ 2014  ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΣΤΑ, ΕΝΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...
***  Καρκίνος παγκρέατος: Τα πρώιμα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ο καρκίνος του παγκρέατος χαρακτηρίζεται συχνά από δυσμενή πρόγνωση και υψηλά ποσοστά θνησιμότητας κι αυτό γιατί εξαπλώνεται ταχύτατα και σπάνια διαγιγνώσκεται σε αρχικό στάδιο.
*  Εμφανή συμπτώματα συνήθως εκδηλώνονται όταν ο καρκίνος έχει πια προχωρήσει και δεν είναι πλέον δυνατή η πλήρης αφαίρεσή του με χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με τη Mayo Clinic.
Υπάρχουν δύο διακριτές μορφές καρκίνου του παγκρέατος: οι εξωκρινείς και οι νευροενδοκρινείς όγκοι. Και οι δύο μορφές χαρακτηρίζονται από περιορισμένα συμπτώματα σε αρχικό στάδιο και αντιμετωπίζονται αρκετά δύσκολα εάν δεν εντοπιστούν έγκαιρα, αναφέρει η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία. Τα κυριότερα συμπτώματα του εξωκρινή καρκίνου του παγκρέατος περιλαμβάνουν τον ίκτερο (κιτρίνισμα δέρματος και ματιών που συνοδεύεται από την παραγωγή σκουρόχρωμων ούρων και ανοιχτόχρωμων κοπράνων και τη φαγούρα στο δέρμα), τον πόνο στο στομάχι και στη μέση, την ανεξήγητη απώλεια βάρους και τη μειωμένη όρεξη, τη ναυτία και την τάση προς έμετο.  Οι νευροενδοκρινείς όγκοι είναι ακόμη πιο «αθόρυβοι» από τους εξωκρινείς και τα συμπτώματά τους εξαρτώνται από τον τύπο τους. Μερικοί από τους κυριότερους είναι οι εξής:  – Το γλυκαγόνωμα (περίσσεια γλυκόζης) μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα ή και σε διαβήτη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την αυξημένη πείνα και δίψα, τη συχνουρία, τη διάρροια, την απώλεια βάρους και τον υποσιτισμό. Η ένδειξη που συνήθως παροτρύνει τους ασθενείς να επισκεφτούν τον γιατρό τους είναι η εμφάνιση κόκκινων εξανθημάτων (ερύθημα) στο δέρμα, κυρίως γύρω από το στόμα και στα άκρα. – Το ινσουλίνωμα (περίσσεια ινσουλίνης) είναι το ακριβώς αντίθετο από το γλυκαγόνωμα και οδηγεί σε σημαντική πτώση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα (υπογλυκαιμία). Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τη γενικευμένη αδυναμία, την πνευματική σύγχυση και την έντονη εφίδρωση. – Η περίσσεια αγγειοδραστικού εντερικού πολυπεπτιδίου (VIPoma) μπορεί να οδηγήσει σε κρίσεις διάρροιας, μυϊκές κράμπες και αίσθημα αδυναμίας ή κόπωσης. Αυτό το είδος όγκου συνδέεται με προβλήματα πέψης λόγω των χαμηλών επιπέδων γαστρικών οξέων.  Όπως επισημαίνει η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να αποδοθεί σε πολλές διαφορετικές παθήσεις. Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσετε να συζητήσετε τις ανησυχίες σας με τον γιατρό σας ώστε να διαπιστωθεί η πραγματική αιτία μιας ενόχλησης. 
***   Καρκίνος νεφρού: 5 προειδοποιητικά σημάδια

~  Παρότι δεν του δίνουμε τόση σημασία όση σε άλλες μορφές , όπως του μαστού, του δέρματος ή του προστάτη, ο καρκίνος του νεφρού ανήκει στους 10 πιο κοινούς καρκίνους που προσβάλλουν τους ενήλικες.
*  Το 85% των περιπτώσεων καρκίνου του νεφρού είναι το  των νεφρικών κυττάρων ή αδενοκαρκίνωμα του  που αναπτύσσεται στο νεφρικό φλοιό και αποτελεί τον συχνότερο πρωτοπαθή κακοήθη όγκο του νεφρού.
Το αδενοκαρκίνωμα του νεφρού εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες μετά την ηλικία των 50 ετών. Δείτε 5 ύποπτα σημάδια που μπορεί να προειδοποιούν για καρκίνο στο νεφρό:  Αίμα στα ούρα  Το αίμα στα ούρα είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα του αδενοκαρκινώματος του νεφρού σε προχωρημένο στάδιο. Στα αρχικά στάδια της ασθένειας τα συμπτώματα είναι ελάχιστα. Αν υπάρχει έντονη αιμορραγία, το αίμα στα ούρα μπορεί να είναι ζωηρού χρώματος, αν όμως η αιμορραγία γίνεται αργά, μπορεί να έχει υποστεί οξείδωση και το χρώμα να είναι σκούρο. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να βασίζεστε στο χρώμα των ούρων σας αλλά να επισκεφτείτε άμεσα γιατρό. Πόνοι στην πλάτη ή στα πλευρά  Ο πόνος στο πίσω μέρος της πλάτης ή στα πλευρά μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη καρκίνου στο νεφρό, αλλά και σε αυτή την περίπτωση όταν είναι σε προχωρημένο στάδιο και οι όγκοι στα νεφρά ασκούν πίεση στους περιβάλλοντες ιστούς. Πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν τυχαία τον καρκίνο στα νεφρά όταν υποβάλλονται σε αξονική ή μαγνητική τομογραφία για πόνους στην πλάτη ή στην κοιλιακή χώρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο, ο πόνος προκαλείται από κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας και η ανακάλυψη του όγκου των νεφρών είναι τυχαία. Μόνιμη κούραση  Το αίσθημα της μόνιμης κούρασης συνδέεται με τον καρκίνο του νεφρού αλλά και περίπου 100 ακόμη ασθένειες, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία. Επειδή πρόκειται λοιπόν για μη ειδικό σύμπτωμα, το μυαλό σας δεν χρειάζεται να πάει στον καρκίνο του νεφρού, αλλά να ενημερώσετε τον γιατρό σας.  Απώλεια βάρους  Τα νεφρά παίζουν σημαντικό ρόλο στην πέψη και τον μεταβολισμό των τροφών. Κάποιος που πάσχει από καρκίνο των νεφρών μπορεί να χάνει βάρος ή να μην έχει όρεξη, ή και τα δύο. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, η απώλεια βάρους και οι διακυμάνσεις της όρεξης δεν είναι ειδικά συμπτώματα για τον καρκίνο του νεφρού αλλά συνδέονται και με πολλά αυτοάνοσα νοσήματα. Σε κάθε περίπτωση συζητήστε το με τον γιατρό σας. Πρόβλημα στο  Οι όγκοι στα νεφρά μπορεί να προκαλέσουν αναιμία και αναστάτωση στους ηλεκτρολύτες ή τις τιμές ασβεστίου. Αν οι αιματολογικές εξετάσεις σας δεν είναι φυσιολογικές, συμβουλευτείτε γιατρό. Μετά από μια διάγνωση καρκίνου του νεφρού  Ανάλογα με το στάδιο του καρκίνου, η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης είναι η νεφρεκτομή, δηλαδή η χειρουργική αφαίρεση μέρους του νεφρού. Ακόμη και αν ο καρκίνος δεν εντοπιστεί εγκαίρως, η πρόγνωση είναι γενικά θετικά, καθώς δεν ανήκει στις επιθετικές μορφές καρκίνου.
*** ~** Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ  :   https://youtu.be/Ae5aMaE8eLQ  .-
[ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΤΗ ΛΕΞΗ ,ΔΕ ΜΠΟΡΩ ,ΦΡΙΚΑΡΩ...ΧΙΧΙΧΙ...ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ,ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΥΛΟ ,ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΑΙΡΕΤΑΙ ..ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ..ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ...ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ.ΑΛΛΑ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ..ΤΟ Ο,ΤΙ ΛΕΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΑΛΑΝΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ..ΣΥΝΗΘΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΜΕΓΑΛΟΠΙΑΝΕΤΑΙ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ ΕΠΩΔΥΝΗ ΑΛΛΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ...ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΔΕ ΒΟΗΘΑΝΕ..ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ,ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΚΑΤΕΧΟΥΝ...ΕΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ..ΤΟ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ..ΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ....ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ? ΠΡΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ...ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΕΙΣ...ΑΓΝΟΣ..ΑΠΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..ΝΑ ΕΥΕΡΓΕΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΩΣ ΚΙ ΑΛΑΤΙ...ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ..ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑ..ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ..ΚΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ...ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ..ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΜΕ ,ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ,ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ,ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ,ΔΥΝΑΤΑ...ΕΙ ΔΥΝΑΣΑΙ ΠΙΣΤΕΥΣΑΙ ,ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΩ ΠΙΣΤΕΥΩΝΤΙ...ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΙ ΑΔΥΝΑΤΑ ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ...ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΚΙ ΑΓΑΠΟΥΝ..ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΚΑΛΕΙ..ΕΛΑ ΣΕ ΜΕΝΑ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ...ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΠΑΥΣΩ...ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ .ΣΚΥΨΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ..ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΗ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΣΟΥ ΨΥΧΗ..ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΞΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ..ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ..ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ..ΚΑΛΟ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ !!! ] .-

~** Πως να μπω στο Άγιον Όρος  :
{ Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε σαν προετοιμασία για το προσκύνημα μας στο Άγιον Όρος είναι η έκδοση του Διαμονητηρίου.  Το Διαμονητήριο είναι στην ουσία το διαβατήριο που μας επιτρέπει την είσοδο μας στο Άγιον Όρος και την διαμονή μας εκεί. Το δείχνουμε μαζί με την ταυτότητα μας στον έλεγχο στα καράβια, στο τελωνείο καθώς και στην είσοδο μας στο κάθε μοναστήρι που πηγαίνουμε για φιλοξενία. περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο και στο www.athosinfo.gr.  Στοιχεία επικοινωνίας για έκδοση διαμονητηρίου  Τηλέφωνο Ελλήνων προσκυνητών:  2310252575  Τηλέφωνο για Αλλοδαπούς Προσκυνητές:      2310252578  Φαξ: 2310222424  email: athosreservation@gmail.com  

~** Προετοιμασία για Άγιον Όρος | Preparation for mount Athos | паломники на Святую Гору
 ~**  Προετοιμασία για Άγιον Όρος | Preparation for mount Athos | паломники на Святую Гору  : https://youtu.be/IXGZNdLSDpU   .- 
 ~ [ Προετοιμασία για το Άγιον Όρος. Τα απαραίτητα εφόδια - συμβουλές για το τι να έχετε μαζί στο προσκύνημα σας. Το φακό τον βρήκα εδώ: .. https://tinyurl.com/ycl9ek3w   , και το μικρούλι sleeping bag εδώ: https://tinyurl.com/y8vkbhcc  .- ]

~** Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος Μέρος Α΄ - Απρίλιος 2018 : https://youtu.be/36XDT7RYWRU  .- 
[Από την πρόσφατη επίσκεψη μας στο Άγιον Όρος, σας μεταφέρουμε με απλό και ερασιτεχνικό τρόπο μέσα από αυτό το Βίντεο (όσο μπορεί αυτό να αποτυπωθεί..) την εμπειρία μας από αυτά που είδαμε και ζήσαμε μέσα σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, σε ένα διήμερο προσκηνυματικού ταξιδιού στο περιβόλι της Παναγίας Το Άγιο Όρος!].-

~**  Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος Μέρος B΄ - Απρίλιος 2018 : https://youtu.be/UFAidsBM0DM .- 
{ Από την πρόσφατη επίσκεψη μας στο Άγιον Όρος, σας μεταφέρουμε με απλό και ερασιτεχνικό τρόπο μέσα από αυτό το Βίντεο (όσο μπορεί αυτό να αποτυπωθεί..) την εμπειρία μας από αυτά που είδαμε και ζήσαμε μέσα σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, σε ένα διήμερο προσκηνυματικού ταξιδιού στο περιβόλι της Παναγίας Το Άγιο Όρος!] .-

~**  Παναγούδα - Κελί Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.: https://youtu.be/HdyY_-2w89A  .-
 [ Παναγούδα - Κελί Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Βρίσκεται κοντά στη Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους. Είχαμε την ευκαιρία να το επισκεφτούμε τον Απρίλιο του 2015. Να έχουμε την ευχή του! Ευχαριστούμε τον π.Αρσένιο για την φιλοξενία. ].- 

** AΘΛΗΤΙΚΑ   ΝΕΑ:Προπονήσεις στην Τέντα για τον Χάκετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας! 
 
Ο Ιταλο-Αμερικανός μπασκετμπολίστας Ντάνιελ Χάκετ πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με τη νέα του ομάδα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 επέλεξε τη Μεσσηνία ως έναν από τους προορισμούς των φετινών του διακοπών.
Ως σωστός επαγγελματίας δεν θα μπορούσε να μην τηρήσει και το αγωνιστικό του πρόγραμμα και γι’ αυτό το σκοπό επέλεξε την Τέντα, η οποία μετά τη ριζική της ανακαίνιση αποτελεί ιδανικό χώρο άθλησης ακόμα και για αθλητές τέτοιου επιπέδου, προβάλλοντας το καλύτερο πρόσωπο της πόλης. «Εγκαινίασε έτσι άτυπα με την παρουσία του τη λειτουργία της Τέντας στις νέες συνθήκες», όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, απευθύνοντας ευχές για καλές εμφανίσεις στον Χάκετ και καλή επιτυχία στη νέα του ομάδα.
Στο πλευρό του 31χρονου πρώην σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού είναι ο γυμναστής-συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στην ρωσική ομάδα Κώστας Χατζηχρήστος, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με την Μεσσηνία, καθώς είναι σύζυγος της κορυφαίας Καλαματιανής βολεϊμπολίστριας Ράνιας Γκούζου. 

***

~
~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  : 

~* ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/07/arfara-n.html .- 
* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*  ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  03  Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*
 ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 04 Αυγούστου 2018 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html ~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Κυριακή 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-  
~* ARFARA  NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018 . Εορτή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 07 Αυγούστου  2018* :  http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html ~*ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ ,   Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018 . : 
http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/08-2018.html .-    
~*~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news_7.html .-
~*ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ ,   Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018 . :


~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ   τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 09  Αυγούστου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news_9.html .- 

~* ARFARA NES  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 10  Αυγούστου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-nes.html .- 

~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 11 Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news-11-2018.html  ~ **ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 12 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news_12.html .- 
~**ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news_12.html .-
~*~*ARFARA NEAS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .'  Τρίτη 14 Αυγούστου  2018 . : http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-neas.html .-  
~*



~** 
 ~**   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. – Stamatios   Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    Σταματης Σκουλικας 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4101  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .- 
~
https://twitter.com/stamos01  .-
https://twitter.com/StamatiosS .- 

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1   .-
  Vlasis Skoulikas   

~*** Τα βίντεο μας για σήμερα :
1.- Αρφαρά  παράκληση 09/08/2018 .:
2.- ΑΡΦΑΡΑ  Παράκληση 10/08/2018: https://youtu.be/WHpBOomlVGE .-
3.- Αρφαρά Παράκληση στην Παναγία 09/08/2018: https://youtu.be/POni26DTmcg .-
4.- Ι. Ευαγγέλιον παράκληση 12/08/2018 Αρφαρά: https://youtu.be/UFjNIRiPbvk .-
5.- Παράκληση Αρφαρά 10/08/2018: https://youtu.be/eOzeTR4Md8w .-
6.- Παράκληση στο Αρφαρά 09/08/2018: https://youtu.be/5hDcmmI8IU4 .-
7.- Παράκληση στο Αρφαρά 10/08/2018:

8.- Παράκληση στο Αρφαρά 13/08/2018: https://youtu.be/ELDTMOVD4cc .-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1.- ~ Εκδηλώσεις Αρφαρά 13/08/2018: 
2.- ~Εκδηλώσεις Χοροί Αρφαρά 13/08/2018: https://youtu.be/VNpDvSIY-PE  .-
3,-~ΑΡΦΑΡΑ πλατεία εκδηλώσεις  13/08/2018: https://youtu.be/XUY1iSIYmcY .-   
4.- ~ΑΡΦΑΡΑ Εκδηλώσεις  13/08/2018: https://youtu.be/Br_vUxQGoYc .-
5.- ~Αρφαρά  εκδηλώσεις 13/08/2018: 
6.- ~ ΑΡΦΑΡΑ 13/08/2018 κεντρική πλατεία εκδηλώσεις:
7.- ~ Αρφαρά 13/08/2018 Δευτέρα εκδηλώσεις:
 https://youtu.be/H3zmDH1zcg8 .-
8~ ΑΡΦΑΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/08/2018; https://youtu.be/TwG_XjI5_gI .-             
9~ ARFARA 13/08/2018  ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ  ΧΟΡΟΊ   
: https://youtu.be/JkOeaRtPy4I .-
10~
ΑΡΦΑΡΑ εκδηλώσεις στην πλατεία 13/08/2018: https://youtu.be/SA-YuFgVRoE .-
11~
ΑΡΦΑΡΑ Εκδηλώσεις πλατεία  13/08/2018: https://youtu.be/vUElBtHTA-M .-
12~
ΑΡΦΑΡΑ κ  πλατεία εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/9Rd2cwFQ2Lk .-
13~
ΑΡΦΑΡΑ κ πλατεία 13/08/2018 εκδηλώσεις: 
https://youtu.be/-iIb2EvYs2g .-
14~ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 13/08/2018 εκδηλώσεις: https://youtu.be/EMRThLNI2Q0 .- 
15~ ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 13/08/2018  εκδηλώσεις:  https://youtu.be/CQTCbXQRjRc .-  
16~ Αρφαρά πλατεία εκδηλώσεις 13/08/2018 : https://youtu.be/1W2x1LObYFE .- 
17~ ΑΡΦΑΡΑ πλατεία Ν  Ζαχαριάδης  εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/I9YH0ZFJk04 .- 
18~ ΑΡΦΑΡΑ Χοροί διασκέδαση εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/m3hjHvFQcpo . -                                                   19~ ΑΡΦΑΡΑ ΧΟΡΟΙ εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/kwu5NvWybgk .-  
20~ ΑΡΦΑΡΑ χοροί εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/gYht3AskokY  .-
21~Δευτέρα  εκδηλώσεις Αρφαρά 13/08/2018 : https://youtu.be/lMG9qr3db9w .-
22~ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  Αρφαρά Δευτέρα 13/08 /018 : https://youtu.be/neqFJhjbSNQ .-
23~Εκδηλώσεις στο Αρφαρά 13/08/2018 : https://youtu.be/vOo321-FDKs .-
24~Ν  Ζαχαριάδης ΑΡΦΑΡΑ πλατεία εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/_bncN700b4A .-
25~ Στο Αρφαρά εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/jgTNrxkvLx0 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: