ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Bουλευτικές την άλλη ημέρα *


ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 4Ης ΟΚΤΩΒΡΗ 2009 ....Και την άλλη ημέρα..!! :


**Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α.Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : http://www.youtube.com/watch?v=U_KQivOGBlA ,
http://www.youtube.com/watch?v=U_KQivOGBlA ,

Γ . Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!:
Σήμερα ζήσαμε έντονες στιγμές. Στιγμές μεγάλης χαράς και μεγάλης ευθύνης που έρχεται με την μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ.Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο αυριανός Πρωθυπουργός, έδωσε το μήνυμα της ελπίδας και της εθνικής ομόνοιας με την δήλωσή του στο Ζάππειο, που έκλεισε με τα παρακάτω λόγια:"Σήμερα, ξεκινάμε μαζί τη μεγάλη πορεία για να χτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Την Ελλάδα που ξέρει την αξία της, την Ελλάδα που μπορεί. Και δεν έχουμε ούτε μια μέρα για χάσιμο. Καλώ λοιπόν κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, να συμμετέχουν σε αυτή την εθνική μας προσπάθεια. Να γράψουμε μαζί, οι Έλληνες ενωμένοι, τις επόμενες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Καλώ και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου που θέλουν να συμπορευτούν μαζί μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αλλά και σε αυτή τη νέα πορεία που ξεκινάμε από αύριο.Μια πορεία για μια δίκαιη κοινωνία, για μια Ελλάδα που θα μας κάνει όλους περήφανους.
Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το πετύχουμε.Σας ευχαριστώ."



Για ευθύνη απέναντι στο σύνολο του ελληνικού λαού έκανε λόγο στην πρώτη του δήλωση από την Ιπποκράτους ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο μεγάλος νικητής των εκλογών ευχαρίστησε τους πολίτες που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλους όσους αγωνίστηκαν για να ξαναγυρίσει, όπως είπε, η ελπίδα και το χαμόγελο στα πρόσωπα. Καλούμε όλους τους πολίτες να μας στηρίξουν για να αλλάξει η πορεία της χώρας, είπε λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Ζάππειο, κάνοντας λόγο για μια Ελλάδα ευνομίας, αλληλεγγύης και πράσινης ανάπτυξης. Όλους όσους τον στήριξαν και τον εμπιστεύτηκαν ευχαρίστησε ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός μας έδωσε εντολή να αλλάξουμε σελίδα». Μίλησε για μεγάλη εθνική προσπάθεια για να ξαναγυρίσει η Ελλάδα σε πορεία ανάτασης, προόδου και δημιουργίας με γνώμονα τον πολίτη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο δρόμος δε θα είναι εύκολος και δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια, με ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά. «Δε ζητώ την ανοχή, ζητώ τη συμμετοχή» είπε ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας για τις τεράστιες δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας που «πνίγονται από τη διαφθορά, την ανομία και τη σπατάλη». «Δεσμεύομαι να αγωνιστώ για να πιστέψουν ξανά οι Έλληνες στις δυνάμεις τους και να καταλάβουν ότι χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο», είπε ο μεγάλος νικητής των εκλογών, καλώντας σε συστράτευση τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, για μια δίκαιη κοινωνία που όπως είπε θα μας κάνει όλους υπερήφανους.
-

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ...ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ :


«Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας. Σήμερα ο καθένας με την ψήφο του έχει ισότιμη δύναμη να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου, για ένα καλύτερο αύριο για τον ίδιο, τα παιδιά του και την οικογένεια του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Και το θέλουμε, και το μπορούμε, και θα το καταφέρουμε». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφθασε στο 1717 εκλογικό τμήμα Αθηνών στη Νέα Ερυθραία συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, κ. Άντα Παπανδρέου, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της, σε δήλωσή της στον ΑΝΤ1. Νωρίτερα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος σε δηλώσεις του από την Πάρο έκανε λόγο για κρίσιμη και καθοριστική απόφαση που καλούνται να πάρουν οι Έλληνες πολίτες για το αν θα αλλάξει πορεία η χώρα και το αν θα υπάρξει πολιτική σταθερότητα με στέρεα διακυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κοζάνη τόνισε ότι σήμερα είναι «η ώρα της ευθύνης. Η ώρα της απόφασης. Η ώρα του πολίτη. Η ώρα της μεγάλης αλλαγής. Για μια ισχυρή εντολή και σταθερή κυβέρνηση. Για να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές και τομές που χρειάζεται ο τόπος».


ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ...και ΑΝΤΑ Γ. Παπανδρέου.!


Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές και, με συνεχείς ανταποκρίσεις, ενημερώνουν το κοινό τους για τις εξελίξεις. Τηλεοπτικά δίκτυα, ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά και ο ηλεκτρονικός Τύπος μεταφέρουν το διακύβευμα των εκλογών στην Ελλάδα, που είναι η οικονομία. Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC επικεντρώνεται στο δίλημμα, στο οποίο βρίσκονται μπροστά οι έλληνες ψηφοφόροι. Το αμερικανικό δίκτυο CNN με συνεχείς ανταποκρίσεις δίνει τον παλμό των εκλογών, ενώ τονίζεται ότι όσο αυτές οι εκλογές πλησιάζουν, ο κόσμος ανησυχεί για το μέλλον του, μιας και η οικονομία αναγκάζει επιχειρήσεις να περικόψουν τιμές. Οι ιστοσελίδες των μεγαλύτερων διεθνών εφημερίδων, αλλά και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία με εκτενή τηλεγραφήματα παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη διενέργεια των εκλογών.-


**Αν εκλεγόμουν «Πρωθυπουργός» για μια ημέρα, μαζί με τους συναδέλφους και συναγωνιστές
συνανθρώπους θα δημιουργούσαμε ένα σύστημα διάδοσης της επιστημονικής γνώσης, έτσι ώστε οι άνθρωποι μέσα από τη μόρφωση, την αυτογνωσία και την κατανόηση της βιολογικής μας υπόστασης, να αποκτήσουμε Συμπαντική Συνείδηση, κατανοώντας τη σημαντικότητα όλων των οργανισμών, εκτοπίζοντάς μας από το κέντρο του Σύμπαντος, απαλλάσσοντας μας από τον εγωισμό, το χρήμα, κόμματα και πολιτικές που καταρρακώνουν την ανθρώπινη νόηση.- Ειρήνη

~* Αν γινόμουν πρωθυπουργός για μια μέρα:
1) Θα επιδοτούσα την διαμονή των πολιτικών αρχηγών στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε ιδιόκτητα σπίτια (για να νιώσουν την αγωνία του απλού πολίτη για την ασφάλεια της περιουσίας τους κάθε φορά που υπάρχει βροχόπτωση)

2) Θα υποχρέωνα όλους τους πολιτικούς (βουλευτές και αρχηγούς κομμάτων) να μετακινούνται στο κέντρο της Αθήνας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

3) Θα υποχρέωνα του πολιτικούς μας, να καταρτίσουν τον ημερήσιο προϋπολογισμό της οικογενείας τους με βάση το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη.

Βασίλειος Ασημίδης

**Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έκανα τα εξής:

- Θα καταργούσα το ευρώ και θα επανέφερα την πολυπόθητη δραχμή!! Πιστεύω πως με τόση ακρίβεια πολύ την έχουν λησμονήσει!
- Οι μισθοί όλων των Ελλήνων πολιτών δεν θα υπερβαίνουν το πόσο των 80.000 ευρώ ετησίως και όσοι το ξεπερνούν θα πληρώνουν πολύ βαριά πρόστιμα στην εφορία!
- Όλοι οι Έλληνες φοιτητές που φοιτούν σε άλλη πόλη από την δική τους (και στο εξωτερικό) θα παίρνουν φοιτητικό επίδομα 1100 ευρώ εκτός και αν το ετήσιο εισόδημα των γονιών τους ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.
- Θα καταργούσα την Έκθεση ως μάθημα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις καθώς η βαθμολογία ποτέ δεν μπορεί να είναι αντικειμενική και "ρίχνει" τον μέσο όρο των υποψηφίων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το μάθημα υποβιβάζεται, αντίθετα θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτικό σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου (γιατί εάν δεν ξέρουμε την γλώσσα που μιλούμε, δεν ξέρουμε τίποτα).
- Θα έβαφα όλα τα πεζοδρόμια σε ένα πιο φωτεινό χρώμα, τέλος στις άχαρες τσιμεντουπόλεις!
- Θα έχτιζα αντί για εμπορικά κέντρα, πάρκα γεμάτο πράσινο για να μπορούν όσοι θέλουν να αθλούνται και να κάνουν πικ νικ σ' ένα ωραίο περιβάλλον και μακριά από τα καυσαέρια!
- Θα υπάρχει μεγάλος έλεγχος για τη σωστή λειτουργία στα νοσοκομεία έτσι ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα όπως "φακελάκια", ράντσα, έλλειψη απαραίτητου προσωπικού (π.χ. νοσοκόμοι και οδηγοί φορείων) και έλλειψη απαραίτητων μηχανημάτων.
- Επίσης θα γίνονται συστηματικοί έλεγχοι και στα σχολεία για να διασφαλιστεί η σωστή διδασκαλία των μαθητών σε κάθε τάξη και βαθμίδα.
- Τα δάση θα φυλάγονται πάρα πολύ καλά από ομάδες δασοφυλάκων, οι οποία θα αλλάζουν βάρδιες συχνά. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να φυλακίζονται ή να συλλαμβάνονται οι εμπρηστές.
- Και φυσικά θα γίνονται πολύ συχνά περιπολίες από την αστυνομία σε δάση αλλά και σε μέρη όπως η Ομόνοια, Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας όπου γίνονται πολύ συχνά κλοπές ή απόπειρες κλοπών.
- Οι ανήλικες ανύπαντρες μητέρες θα μπορούν να πάρουν ένα μικρό επίδομα έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που συνεπάγονται από αυτό το γεγονός της ζωής τους.
- Όποια ανήλικη ανύπαντρη μητέρα θέλει θα μπορεί να κάνει μήνυση στον πατέρα του παιδιού της εάν δεν αναγνωρίζει το παιδί τους ή δεν δέχεται να την αποκαταστήσει με τον θεσμό του γάμου.
- Στο μάθημα της γυμναστικής δεν θα υπάρχει μόνο το καθιερωμένο μάθημα με τρέξιμο, ασκήσεις κ.α. αλλά τα παιδιά εάν το επιθυμούν μπορούν να αθλούνται και με όποιο άλλο τρόπο θέλουν όπως για παράδειγμα μπορούν να μάθουν την τέχνη του τάε κβο ντο ή να εξασκούνται στην ενόργανη γυμναστική έτσι ώστε τα παιδιά να μην χάνουν περισσότερο χρόνο με τις εξωσχολικές δραστηριότητες αλλά και οι γονείς να μην σπαταλούν παραπάνω χρήματα σε σχολές.
- Να αποσυρθούν οι επιτραπέζιοι υπολογιστές και να δοθεί επίδομα 150? σε όσους αγοράζουν καινούριο laptop ο οποίος καταναλώνει λίγοτερη ενέργεια και είναι φιλικότερος προς το περιβάλλον.
- Θα έφτιαχνα ποδηλατοδρόμους για να μπορούν να μετακινούνται όσοι θέλουν σε κοντινές αποστάσεις και να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον.
- Θα φρόντιζα να υπήρχαν σε όλους τους δήμους της Αθήνας και γενικά της Ελλάδας κάδοι ανακύκλωσης έτσι ώστε να πήγαινουν όλα τα απορρίματα για ανακύκλωση.
- Θα απέσυρα από τα κυλικεία των σχολείων, των Πανεπιστημίων και των σχολών όλα τα ανθυγιεινά φαγητά (σοκολάτες, πατατάκια, κρουασάν, μπισκότα) και στη θέση τους θα έβαζα ψυγεία με γιαούρτια, χυμούς, ζελέ και άσπρο γάλα.
- Φυσικά θα γίνονται συστηματικοί έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων υγιεινής όχι μόνο στα κυλικεία αλλά σε όλους τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους. Και όσοι δεν τους τηρούν θα τους επιβάλλεται πρόστιμο πάρα πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού.
- Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα γίνει πιο αυστηρό σε σχέση με την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από τους παρουσιαστές και τους δημοσιογράφους των κρατικών και ιδιωτικών καναλιών της ελληνικής τηλεόρασης.
- Θα φρόντιζα το Υπουργείο Πολιτισμού να χρηματοδοτεί την παραγωγή των ελληνικών ταινιών ή ελληνικών σειρών υψηλών προδιαγραφών με διάσημους και καταξιωμένους ηθοποιούς έτσι ώστε να προωθηθούν και στο εξωτερικό για να διαφημιστεί η χώρα μας.
- Οι χρήστες των ναρκωτικών δεν θα συλλαμβάνονται σαν εγκληματίες αλλά θα μεταφέρονται επειγόντως σε κλινική αποτοξίνωσης ή σε κάποιο άλλο νοσοκομείο.
- Θα επέβαλα νόμο που θα υποχρέωνε τις εφημερίδες και τα περιοδικά να χρησιμοποιούν μόνο ανακυκλωμένο χαρτί για την εκτύπωση τους.
- Οι νόμοι για τους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα ήταν πολύ πιο αυστηροί έτσι ώστε οι οδηγοί να είναι πιο προσεκτικοί και να αποφεύγονται τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα.
- Θα έβαζα ένα όριο στην ταρίφα των ταξιτζήδων.-
Eirini sketo

*** «Επενδύουμε στην ευθυκρισία των Ελλήνων. Η νίκη είναι στα χέρια μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 432 εκλογικό τμήμα, στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης. «Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν απόφαση ευθύνης. Αποφασίζουν για ασφαλή διέξοδο από την κρίση, αποφασίζουν για πολιτικές, που είναι δύσκολες, αλλά εγγυώνται δυναμική επανεκκίνηση στην κούρσα της ανάπτυξης από το 2011 και μετά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των πολιτών. Οι λύσεις, οι εξελίξεις, το αύριο του τόπου, το μέλλον των παιδιών μας είναι στα χέρια μας. Η νίκη είναι στα χέρια μας. Μαζί κερδίζουμε την ελπίδα», υπογράμμισε. Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 9.40 στο 1ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, οι υφυπουργοί Κώστας Γκιουλέκας και Γιάννης Ιωαννίδης, οι βουλευτές Γιώργος Ορφανός, Έλενα Ράπτη και Απόστολος Τζιτζικώστας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, Βάκης Φρατζής, και αρκετοί ψηφοφόροι της ΝΔ. Επίσκεψη - αστραπή πραγματοποίησε, αργότερα, στη Λάρισα ο Κώστας Καραμανλής, προερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καραμανλής έφτασε στη Λάρισα, καθώς είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ και για το συγκεκριμένο νομό και η επίσκεψή του είχε συμβολικό χαρακτήρα. Χωρίς να κάνει δηλώσεις, στην ολιγόλεπτη παραμονή του στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους βουλευτές του νομού, είπε «ήρθα να σας δω γιατί είμαστε συνυποψήφιοι». Υποστηρικτές του κόμματος είχαν κατακλύσει το χώρο έξω από το εκλογικό κέντρο της ΝΔ, φωνάζοντας συνθήματα. - ( Κ. Καραμανλής)


Ντίνος Βρεττός
Δίνουμε υποσχέσεις που κρατάμε Υποψήφιος Περιφέρειας Αττικής ΠΑΣΟΚ
http://www.dinosvrettos.gr/
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υποψήφιος ΠΑΣΟΚ, Β' Αθηνών Βουλευτικές Εκλογές 2009
http://www.mpapaioannou.gr/ .-



~* Τα πρώτα ., ΕΧΙΤ ΠΟLL : πριν από επίσημα Εκλογικά αποτελέσματα : ώρα 19 ,00μ.μ
ΠΑΣΟΚ : 41%-44% & 151-157 έδρες
Ν.Δ. : 34,3-37,3 % & 94-100 έδρες
ΚΚΕ : 7,3- 8,3% & 20-22 έδρες .-
ΣΥΡΙΖΑ : 3,9- 4,9% & 11- 13 έδρες .-
ΛΑ.Ο.Σ . : 5-6% & 5-6 έδρες .-
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ : 2-3 % & 0 έδρες .-



* Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009 τα Exit Pol : Είχαν προβλέψει διαφορά και μέχρι 6,5 % μονάδες , για να φτάσει στα τελικά αποτελέσματα η διαφορά στις 4,5 % μονάδες διαφορά .-
** Στις Προϋγούμενες Βουλευτικές Εκλογές του 2007 : η ΝΔ πήρε 41,9 % , το ΠΑΣΟΚ 38,1% , το ΚΚΕ 8,1 % , ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1 % , το ΛΑ.Ο.Σ 3,8 % , και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,1 % .-



** 20:25 Αύριο κιόλας αναμένεται να ανακοινώσει την κυβέρνησή του ο Γιώργος Παπανδρέου.
20:15 42,5%-43,0% κι 155 έδρες εκτιμούν για την παράταξή τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ - προβλέποντας επίσης, πως οι Οικολόγοι Πράσινοι θα μείνουν εκτός Βουλής.
19:50 Το πρώτο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα της επικρατείας (σε ποσοστό 1,1% επί των τμημάτων) φέρνει πρώτο το ΠΑΣΟΚ με 44,1%, ενώ ακολουθούν Νέα Δημοκρατία με 38,1, ΚΚΕ με 6,8, ΛΑΟΣ με 4,6, ΣΥΡΙΖΑ με 3,2, Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6 και λοιπά κόμματα με 1,6.
19:45 Ρηγίλης: Δεν έπεσαν από τα σύννεφα στη Νέα Δημοκρατία.
19:40 Ιπποκράτους: Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αναμένεται ο Γιώργος Παπανδρέου.
19:25 Κωστής Χατζηδάκης: "Θα στηρίξω τον Καραμανλή την επόμενη μέρα".
19:20 Κυριάκος Μητσοτάκης: "Ενωμένη η Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα".
19:05 Σύμφωνα με το Exit Poll το ΚΚΕ παίρνει 20-22 έδρες (ποσοστό 7,3% - 8,3%), ο ΣΥΡΙΖΑ 11-13 (ποσοστό 3,9% - 4,9%) και το ΛΑΟΣ 14-16 (5,0% - 6,0%). Ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με ποσοστό 2,0% - 3,0%. Άλλα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 1,0%-2,0%.
19:00 Το Exit Poll δίνει την πρωτιά κι αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 41,0% - 44,0% και έδρες 151-159. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 34,3% - 37,3% και έδρες 94-100.
18:40 Τα νούμερα του κοινού Exit Poll έχουν ήδη φτάσει στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Σε λίγο θα γίνει γνωστός ο νικητής. Το αποτέλεσμα κρίνεται "καθαρό".
Πηγές: ANT1, ant1online*

** ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ..!!! : Επικρατείας τηλεφωνικά από τη συγκέντρωση , στα 2000 εκλογικά τμήματα , στο 50% περίπου του συνόλου των ε.τ.

Προβλέπεται τελική αυτοδυναμία - επικράτηση του ΠΑΣΟΚ !!!


ΠΑΣΟΚ : 43,8% και 160 έδρες
ΝΔ : 33,9 +_ 0,3 & 92 ""
ΚΚΕ : 7,6 % & 21 εδρες
ΣΥΡΙΖΑ : 4,5 % & 12 Έδρες
ΛΑ.Ο.Σ : 5,5 % και 15 έδρες
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ : 2,5 % 0 έδρες
ΑΛΛΟΙ : 2,2%
ΑΠΟΧΗ : 29,5 %
ΛΕΥΚΑ : -
ΑΚΥΡΑ : -


Επίσημη πρόβλεψη με _+ 0,3% , στα τελικά αποτελέσματα , από το Υπουργείο Εσωτερικών ώρα 21,10 μ.μ παρουσιάζει διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ από την Ν Δ .-

* ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΛΙΚΑ στο 100% του συνόλου των ψηφισάντων Από τα 9, 5 εκατομμύρια περίπου εγγεγραμμένων ψηφοφοφόρων και ψηφισάντων 6,5 περίπου εκατομμύρια ατόμων έλαβον :
ΠΑΣΟΚ 43,92 % και 160 έδρες .-
ΝΔ ... 33,48 % & 91 έδρες .-
ΚΚΕ .....7,54 % & 21 έδρες ./-
ΛΑ.Ο.Σ .. 5,63 % & 15 έδρες .-
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 4,6 % 13 έδρες .-
Οικολόγοι -πράσινοι 2,53 % & 0 έδρες
Λοιποι ... 2,5 % .-

** ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ :

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα στις δηλώσεις των στελεχών των κομμάτων, μετά την ανακοίνωση της εκτίμησης του τελικού αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών.Δήλωση Γιώργου Σουφλιά :
«Η Νέα Δημοκρατία μίλησε τίμια και ειλικρινά, δεν χάιδεψε αυτιά και είπε τα πράγματα με το όνομά τους»", δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς προσερχόμενος στα ραφεία της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης και συνέχισε λέγοντας ότι «Η Νέα Δημοκρατία είπε τον λόγο της αληθείας, κι αυτό αποτελεί επένδυση αξιοπιστίας για την παράταξη και σπουδαία παρακαταθήκη της πολιτικής ζωής».
Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου :
«Η νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά, μας κάνει όλους έτοιμους να ανταποκριθούμε στην μεγάλη πρόκληση. Κάθε πολίτης μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι έχουμε πλήρη συνείδηση της ευθύνης που εναποθέτει στις πλάτες μας.», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.
Δήλωση Γιάννη Ραγκούση :
Για πολύ βαριά ευθύνη έκανε λόγο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε ότι "Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για μία τετραετία γόνιμη για όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα." και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν.
Δήλωση Άννας Διαμαντοπούλου :
Η υποψήφια βουλευτής στην Α' Αθηνών Άννα Διαμαντοπούλου σε δηλώσεις της έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους τόνισε ότι θα βάλουμε την Ελλάδα μπροστά και θα δώσουμε στους πολίτες την ασφάλεια που περιμένουν. Πάμε με ψυχή και νου είπε η κ. Διαμαντοπούλου.
Δήλωση Μαριέττας Γιαννάκου :
Ως «αναμενόμενη» χαρακτήρισε την ήττα του κόμματος στις εκλογές η πρώην υπουργός και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ κα Μαριέττα Γιαννάκου. Η επικεφαλής του Ευρω-ψηφοδελτίου προσέθεσε ότι «Οι πολίτες δεν επέλεξαν τους κομματικούς μας αντιπάλους, αλλά, τιμώρησαν εμάς» και κατέληξε λέγοντας με έμφαση πως «Όλοι έχουμε ευθύνες και κανείς δεν μπορεί να τις αποφύγει!».
Δήλωση Π. Ψωμιάδη :
Στον «προδομένο, αλλά, υπερήφανο» λαό της Ν.Δ., απευθύνθηκε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ζήτησε «όλοι μαζί, με ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και ενότητα, οφείλουμε να κρατήσουμε όρθια την παράταξη. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αποφασίσουμε από κοινού τη μετέπειτα πορεία μας».
Πρόσθεσε ακόμα, ότι «Η Ν.Δ. θα βρει ξανά τον δρόμο της. Πολλά πρέπει να αλλάξουν. Αυτοί που μας έφεραν σε αυτή τη δεινή θέση θα πρέπει να πάψουν να ομιλούν» και τόνισε με έμφαση ότι «Στην κοινή αυτή προσπάθεια μπαίνω μπροστά και μαζί με άλλα άξια και ικανά στελέχη. Θα είμαι παρών στις εξελίξεις για μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη!».
Η ΔΡΑΣΗ για το αποτέλεσμα των εκλογών
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του κόμματος «ΔΡΑΣΗ» που δεν έλαβε τελικά μέρος σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, «Οι εκλογές οδηγούν σε δύο βασικές επισημάνσεις:
1. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε ξεκάθαρα. Αυτό για κάθε Έλληνα ενσωματώνει ελπίδες και προσδοκίες.
2. Οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας με πόνο είδαν τις ελπίδες που γεννήθηκαν το 2004 να καταρρέουν τραγικά.
Η «ΔΡΑΣΗ» ελπίζει σε μία νέα αναπτυξιακή προσπάθεια που θα προκαλέσει επενδύσεις και θέσεις εργασίας και θα αντιμετωπίσει το εκρηκτικό πρόβλημα των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους. Ελπίζει σε μία ριζική αντιμετώπιση της διαφθοράς και της αναποτελεσματικότητας της δημόσια διοίκησης.
Η «ΔΡΑΣΗ» θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια της νέας κυβέρνησης που θα ανταποκρίνεται στις ελπίδες που την έφεραν στην εξουσία. Όμως, θα είναι μία κριτική φωνή σε κάθε ολιγωρία της. Για το καλό του τόπου ευχόμαστε στον Γιώργο Παπανδρέου καλή επιτυχία.».-


Δευτέρα 05-10-2009 : ** Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 14.30 ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση , της 04-10-2009.- Με καταμετρημένο το 99,10% των ψήφων η διαφορά από τη ΝΔ ανέρχεται στις 10,5 μονάδες. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 43,9% και 160 έδρες , η ΝΔ 33,5% και 91 έδρες, το ΚΚΕ 7,5% και 21 έδρες, ο ΛΑΟΣ 5,6% και 15 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,6% και 13 έδρες και οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Σπύρος Φλογαΐτης, ανακοίνωσε νωρίτερα τα επίσημα τελικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στον Πρόεδρο της απερχόμενης Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος στις 13.15 ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά την επίσημη ενημέρωσή του, ο κ. Παπούλιας δέχθηκε τον απερχόμενο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος και του υπέβαλλε την παραίτηση της Κυβέρνησής του. Στη συνέχεια ο Κάρολος Παπούλιας κάλεσε το νικητή των εκλογών Γιώργο Παπανδρέου για να του δώσει την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης.
Ενωτικό κάλεσμα στους πολίτες και τις προοδευτικές δυνάμεις σε μια νέα πορεία για την Ελλάδα απεύθυνε ο κ. Παπανδρέου. "Δεν ζητάω ανοχή, αλλά συμμετοχή" σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το βράδυ της Κυριακής.Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα υποβάλει την παραίτηση της Κυβέρνησής του, την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα όσων θα απαρτίσουν το νέο υπουργικό σχήμα και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πληροφορίες θέλουν το νέο Υπουργικό Συμβούλιο να στελεχώνεται περίπου κατά το ήμισυ από γυναίκες, ενώ θα συμμετέχουν τόσο εκλεγμένοι όσο και εξωκοινοβουλευτικοί.-

*** ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ εκλέγονται στο Βουλευτικό αξίωμα :

Από το ΠΑΣΟΚ : Οι Δημήτριος Κουσελάς , Νάντια Γιαννακοπούλου & Οδυσσέας Βουδούρης .- Από την Ν. Δ . : Οι Αντώνης Σαμαράς και Γιάννης Λαμπρόπουλος .-



*

&* Βουλή: Τρανταχτές απουσίες και νέες παρουσίες :
Εκπλήξεις επεφύλαξε το άνοιγμα της κάλπης, με "ηχηρά ονόματα" της ΝΔ να μένουν εκτός Κοινοβουλίου και νέα πρόσωπα να εισέρχονται σε αυτό. Εκτός Βουλής μένουν κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης της ΝΔ, όπως ο Γιώργος Αλογοσκούφης και η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, καθώς και οι Κατερίνα Παπακώστα, Λευτέρης Ζαγορίτης, Αρης Σταθάκης, Θόδωρος Κασίμης. Από το ΠΑΣΟΚ, εκτός Βουλής μένουν, μεταξύ άλλων, οι Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Μπίστης και από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός οι Άννα Φιλίνη και ο Περικλής Κοροβέσης.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοσιευμένα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, στις περιφέρειες Α’ και Β’ Αθηνών, Αττικής, Α’ και Β’ Πειραιώς και Α' Θεσσαλονίκης, εκλέγονται οι κάτωθι:
Α' Αθήνας
· ΠΑΣΟΚ: Κώστας Σκανδαλίδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Παπουτσής, Νάσος Αλευράς, Αθανάσιος Τσούρας, Σπύρος Κουβέλης, Παντελής Οικονόμου, Πέμη Ζούνη.
· ΝΔ: Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Φωτεινή Πιπιλή.
· ΚΚΕ: Λιάνα Κανέλλη, Θανάσης Παφίλης.
· ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Τσίπρας
· ΛΑΟΣ: Αθανάσιος Πλεύρης
Β' Αθήνας
· ΠΑΣΟΚ: Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Λούκα Κατσέλη, Απόστολος Κακλαμάνης, Γιάννης Δημαράς, Μιλένα Αποστολάκη, Μαρία Δαμανάκη, Μίμης Ανδρουλάκης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Βάσω Παπανδρέου, Σοφία Σακοράφα, Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Αννα Νταλάρα, Κώστας Γείτονας, Άννα Νταλάρα, Γιάννης Βούρος, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας.
· ΝΔ: Αρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Πάνος Καμμένος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Βύρων Πολύδωρας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αργύρης Ντινόπουλος.
· ΚΚΕ: Αλέκα Παπαρήγα, Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Πρωτούλης, Νίκος Παπακωνσταντίνου.
· ΣΥΡΙΖΑ: Φώτης Κουβέλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γρηγόρης Ψαριανός.
· ΛΑΟΣ: Γιώργος Καρατζαφέρης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης.
Περιφέρεια Αττικής
· ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Παπανδρέου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Βασίλης Οικονόμου, Παντελής Ασπραδάκης, Ντίνος Βρεττός.
· ΝΔ: Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας, Νίκος Καντερές
· ΛΑΟΣ: Μάκης Βορίδης
· ΚΚΕ: Γιάννης Γκιόκας
· ΣΥΡΙΖΑ: Θανάσης Λεβέντης
Α' Πειραιά
· ΠΑΣΟΚ: Δημήτρης Καρύδης, Μανώλης Μπεντενιώτης
· ΝΔ: Βασίλης Μιχαλολιάκος
· ΚΚΕ: Διαμάντω Μανωλάκου
· ΛΑΟΣ: Βαΐτσης Αποστολάτος
· ΣΥΡΙΖΑ: Θόδωρος Δρίτσας
Β' Πειραιά
· ΠΑΣΟΚ: Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Διαμαντίδης, Γρηγόρης Νιώτης
· ΝΔ: Αναστάσιος Νεράντζης, Γιάννης Τραγάκης
· ΚΚΕ: Βέρα Νικολαΐδου
· ΛΑΟΣ: Γιώργος Ανατολάκης
· ΣΥΡΙΖΑ: Παναγιώτης Λαφαζάνης
Α' Θεσσαλονίκης
· ΠΑΣΟΚ: Ευάγγελος Βενιζέλος, Χάρης Καστανίδης, Χρύσα Αράπογλου, Γιάννης Μαγκριώτης, Εύα Καϊλή, Σπύρος Βούγιας και Θωμάς Ρομπόπουλος εφόσον δεν επιλέξει την έδρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
· ΝΔ: Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Έλενα Ράπτη και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ είναι άγνωστο αν θα επιλέξει την έδρα της Θεσσαλονίκης ο Κώστας Καραμανλής. Εκτός Βουλής ο Γιώργος Ορφανός.
· ΚΚΕ: Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου
· ΛΑΟΣ: Άγγελος Κολοκοτρώνης
· ΣΥΡΙΖΑ: Τάσος Κουράκης
Β' Θεσσαλονίκης
· ΠΑΣΟΚ: Βασίλης Γερανίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης
· ΝΔ: Θόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης. Εκτός Βουλής οι Αδάμ Ρεγκούζας και ο Γιώργος Σαλαγκούδης.
· ΚΚΕ: Άγγελος Τζέκης
· ΛΑΟΣ:Κυριάκος Βελόπουλος
· ΣΥΡΙΖΑ: Ευαγγελία Αμμανατίδου
Με βάση τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία -έως τις 13:00 μμ- του Υπουργείου Εσωτερικών δεν επανεκλέγονται στη νέα Βουλή οι πρώην υπουργοί κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά (Β’ Αθηνών) και κ. Γιώργος Αλογοσκούφης (Α’ Αθηνών), καθώς και ο υφυπουργός κ. Θεόδωρος Κασίμης (Β’ Αθηνών). Επίσης δεν επανεκλέγεται ο γραμματέας της ΝΔ κ. Λευτέρης Ζαγορίτης (Β’ Αθηνών).
Δεν επανεκλέγονται οι τέως βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα και Άρης Σταθάκης (Β’ Αθηνών), Έλενα Κουντουρά (Α’ Αθηνών) και Απόστολος Σταύρου (Αττικής). Από το ΚΚΕ δεν επανεκλέγονται οι βουλευτές Παναγιώτα Μελά (Β’ Αθηνών) και Ιωάννης Γκιόκας (Αττικής).
Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επανεκλέγονται οι βουλευτές Αννα Φιλίνη και Περικλής Κοροβέσης (Α’ Αθηνών). Από τον ΛΑΟΣ δεν επανεκλέγεται η βουλευτίνα Δήμητρα Αράπογλου (Β’ Πειραιώς).
Από τους υποψηφίους στα ψηφοδέλτια Επικρατείας, δεν επανεκλέγεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος. -

~* Αν είμουνα πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έκανα :

* Θα είχα το μισό υπουργικό Συμβούλειο - Υπουργεία , για οικονομία και εύκολο έλεγχο . -

* Όλες οι Πράξεις και Υπουργικές αποφάσεις , στο Διαδύκτιο , για άμεση ενημέρωση του λαού .-

* Αυστηρότατος έλεγχος , με ορθολογιστική κοστολόγιση και διατίμηση , όλων των καταναλωτικών αγαθών , με κέρδος όχι περισσότερο από 10 % .-

* Αυστηρότατος έλεγχος μετά αυστηρών τιμοριών στους παραβάτες ανάληψης και ανάθεσης όλων των Δημοσίων έργων , με δικηδόρους και μηχανικούς του Δημοσίου που κι αυτοί θα τιμορούνται αυστηρώτατα στην παραλλαβή κακόταχνων κ.λ.π. Δ,. Έργων .-

* Άμεση μείωση , τουλάχιστον για μιά διετία όλων των μισθών και συντάξεων από 1500 ευρώ και άνω , με ποσοστά μείωσης κλημακοτά από τα άνω προς τα κάτω μισθών κα συντάξεων , από 20-10% .-

* Θα έβαζα τέρμα , σε όλα τα Συμβούλια , Επιτροπές , παρα-επιτροπές , τυπικές , & άτυπες κ.λ.π. των χαρτιών με τις παχιλές αποζημειώσεις ,,, , εξοικονομώντας και από εδώ αρκετά χρήματα ....

* Θα έβαζα τέρμα στην πολυνομία , στην ατιμορησία , στην τεμπελιά των υπαλλήλων , στην Υποκρισία , στην αχαριστία , .. με αυστηρότατο έλεγχο και άμεση τιμορία για τους πάντες και ρτα πάντα ..!

* Απουσιολόγιο για Υπουργούς , βουλευτές , και όλους τους υπαλλήλους , που "'λουφάρουν" σε βάρος του κόσμου αδικαιολόγητα .και άμεσες τιμορίες , για τους πάντες .-

* Για όλα τα αξιώματα , επιλογή με βάση τις αξίες , την ανθρωπιά , την υγεία και συμπεριφορά ...πάντα μέσω ΑΣΕΠ .-

* Θα έβαζε σε όλους τους Νόμους " υπονόμους " ..με αυστηρή εφαρμογή λίγων , αλλά ΝΟΜΩΝ !.-

* Συνταγματικά θα μείωνα τους βουλευτές της Ελληνικής Βουλής από 300 σε 200 , τουλάχιστον.-

* Έλεγχος και τιμορία έμεση από την δικαιωσύνη (σε 3-4 μήνες το πολύ ) , στους εγκληματίες , στους κλέφτες , στους σφετεριστές , στους τρομοκράτες , στους παιδεραστές , στους ανεξέλεγχτους διαδηλωτές , τρομοκράτες κ.λ.π . , από απουδήποτε κι΄αν προέρχονται .-

* Τιμορία σε κάθε σκάνδαλο , χωρίς κουκούλωμα , διαγραφή ή παραγραφή , για τους πάντες και τα πάντα .-

* Θα έβαζα άμεσα τέρμα στην βουλευτική ασυλία ... άμεση τιμορία και απομάκρινση από τη εργασία !

* Θα τερμάτιζα τα φακελάκια των γιατρών και όχι μόνο , αφαιρώντας τα διπλώματα και παπλώματα , και σε κάθε άλλο επαγγελματία που χρηματίζεται παρανόμος .-

*Άμεση εφαρμογή του " Πόθεν Έσχες " για τους πάντες κι τα πάντα .-

* Θ α αντέγραφα αυτά που κάνει για την οικονομική κρίση , ο Αμερικανός πρόεδρος Ο μπάμα .-

* Θα έβαζα σωστή φορολογία για όλους και για όλα , αναλογικά από πάνω προς τα κάτω .-

* Στις επινδύσεις και στους επενδύοντες για μια πενταετία η φορολογία θα ήταν από 10-15% , για προσέλκυση επενδυτών κ.π.α .-

Στάμος χωρίς άλλα στοιχεία.-

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :

ΠΑΣΟΚ : 39,09 , ΝΔ : 43,25 % , ΚΚΕ : 5,74 % , ΛΑ.Ο.Σ : 5,08 % , ΟΙΚΟΛΓΟΙ : 1,62 % .-

Ο Ι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΈΛΑΒΟΝ:

~* Υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές 4-10-2009 της ΝΔ στο Ν. Μεσσηνίας :
Έλαβον : Αντωνόπουλος Μιχάλης 2.122 ψήφους , Δημοπούλου Γ. Αθανασία ( Νάνσυ ) 1.011 ψήφους , Καλαντζάκου Αρισ. Σοφία 11.544 ψήφους , Λαμπρόπουλος Ιωάννης 29. 449 ψήφους , Πλέτσα Βασιλική 1.878 ψήφους , Σαμαράς Αντώνιος 29.598 ψήφους , Σαμπαζιώτης Δημήτριος 13..651 ψήφους .-
~* Υποψήφιοι βουλευτές στο Ν. Μεσσηνία , από το ΠΑΣΟΚ :
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 4.990 ψήφους .-
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΝΙΚΟΣ 12.429 ψήφους .-
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ) 18.822 ψήφους.-
ΚΑΛΟΓΕΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 1.090 ψήφους .-
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 12.060 ωήφους .-
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 21.593 ψήφους .-
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 7.758 ψήφους .-

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ : Από το ΠΑΣΟΚ : ( 3 ) Κουσελάς Δημήτριος , Γιαννακοπούλου Νάντια , & Βουδούρης Οδυσσέας-Νίκος .-

Από την Ν.Δ. εκλέγονται : Σαμαράς Κ. Αντώνης & Λαμπρόπουλος Ιωάννης .-

* http://www.youtube.com/watch?v=nPEA9p778FA .-

* http://www.youtube.com/watch?v=dDenYZTARpU .-

* http://www.youtube.com/watch?v=neUqIhwEKYI .-

* http://www.youtube.com/watch?v=ZCFPNnzPULg ,



* http://www.youtube.com/watch?v=dDenYZTARpU

* http://www.youtube.com/watch?v=neUqIhwEKYI


ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ : Μιά θύμιση στο παρελθόν!

* Το 1974 : ΝΔ 54,37% , Ενωση Κέντρου 20,42 % ,ΠΑΣΟΚ 13,58% , Ενωμένη Αριστερά 9,47% .-

* Το 1977: Ν.Δ. 41,85% , ΠΑΣΟΚ 26,34% , ΕΔΗΚ 11,95% , ΚΚΕ 9,4 % , Ενθική Παράταξη 6,82% .-

* Το 1981 : ΠΑΣΟΚ 48,1 % , Ν.Δ. 35,86% , ΚΚΕ 10,93 % , Ενωμένη Αριστερά 9,47% , Εθνική Παράταξη 6,82% .-

* Το 1985 : ΠΑΣΟΚ 45,82% , Ν.Δ. 40,84% , ΚΚΕ 9.89%, & ΚΚΕ εσωτ. 9,47%.-

* Το 1989 Ιούνιος : Ν.Δ. 44,28% , ΠΑΣΟΚ 39,13 % , ΣΥ.ΡΙΖ.Α 13,13 % , ΔΗΜΟΚΡ. ΑΝΑΝΕΩΣ. 1,ΟΙ % .-

* Το 1989 Νοέμβριος : Ν.Δ. 46,19% , ΠΑΣΟΚ 40,68% , ΣΥΡΙΖΑ 10,97% , Οικολόγ. Εναλλακτ. 0,58% .-

* Το 1990 : Ν.Δ. 46,89% , ΠΑΣΟΚ 38,61% , ΣΥΡΙΣΑ 10,28% , Δημοκρατική Ανανέωση 0,67% .-

* Το 1993 : ΠΑΣΟΚ 46,88% , Ν.Δ. 39,3 % , Πολιτική Άνοιξη 4,8% , ΚΚΕ 4,54% .-

* Το 1996 : ΠΑΣΟΚ 41,51% , Ν.Δ. 38,12% , ΚΚΕ 5,61% ,ΣΥΡΙΖΑ 5,12% , ΔΗΚΚΙ 4,43% .-

*Το 2000 : ΠΑΣΟΚ 43,79% , Ν.Δ. 42,74% , ΚΚΕ 5,52% , ΣΥΡΙΖΑ 3,3% .-

*Το 2004 : Ν. Δ. 45,36% , ΠΑΣΟΚ 40,55% , ΚΚΕ 5,9% , ΣΥΡΙΖΑ 3,26% .-

* Το 2007 : Ν.Δ. 41,84% , ΠΑΣΟΚ 38,1 % , ΚΚΕ 8,15% , ΣΥΡΙΖΑ 5,04%, ΛΑΟΣ 3,8%.-

* Το 2009 Οκτώβριος : ΠΑΣΟΚ 43,92% , Ν.Δ. 33,48% , ΚΚΕ 7,54% ,ΛΑΟΣ 5,63% , ΣΥΡΙΖΑ 4,6% .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: