ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015 :
~

~

~

*** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~
*** 27 Ιουνίου
Μαρτύρων Ανεκτού, και Πιερίου πρεσβυτέρου, του ερμηνευτού και Ισιδώρου του αδελφού αυτού. Οσίων Σαμψών του ξενοδόχου (1) (†530) και Λουκά του ερημίτου. Αγίας Μυροφόρου Ιωάννας, της του Χουζά.
(1) Ο όσιος Σαμψών, γεννήθηκε στη Ρώμη από πλουσίους αλλά ευσεβείς και ενάρετους γονείς. Ευφυής ως ήτο, σπούδασε φιλολογία, φιλοσοφία και ιατρική. Επιθυμώντας από νεαρή ηλικία να ζήσει κατά το χριστιανικό πρότυπο ζωής, μεταχειρίσθηκε την ιατρική όχι ως επικερδές επάγγελμα αλλά για καθαρά φιλανθρωπικούς και ευεργετικούς σκοπούς. Προσέτρεχε χωρίς διακρίσεις σε οποιονδήποτε είχε την ανάγκη του βοηθώντας τον παρηγορώντας τον και στηρίζοντάς τον στην πίστη. Όταν εκοιμήθησαν οι γονείς του, μοίρασε την μεγάλη περιουσία που κληρονόμησε και πήγε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί επισκέφθηκε όλα τα μοναστήρια. Εκεί έβρισκε ουσιαστικά καταφύγιο για να ηρεμεί και να μελετά τις Θείες Γραφές. Η φήμη του, η οποία γρήγορα εξαπλώθηκε προσέλκυσε την εύνοια και αυτού του μεγάλου αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Συγχρόνως η μεγάλη θεολογική του κατάρτιση και οι άλλες του αρετές, κίνησαν το ενδιαφέρον του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μηνά, ο οποίος τον χειροτόνησε πρεσβύτερο. Κάποτε ο Ιουστινιανός προσβλήθηκε από βαρεία ασθένεια και ζήτησε τη βοήθεια του αγίου. Ο όσιος προσευχήθηκε θερμά και κατόρθωσε να σώσει τη ζωή του αυτοκράτορα. Εκείνος θέλοντας να τον ευχαριστήσει και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον άγιο, έκτισε ένα νοσοκομείο το οποίο γρήγορα αναδείχθηκε σε μεγάλο φιλανθρωπικό ίδρυμα όπου κατέφευγαν οι άποροι και οι αδύναμοι για να θεραπευθούν για να βρουν παρηγοριά και στήριγμα. Έχοντας επιτελέσει ένα τεράστιο και θεάρεστο έργο, κοιμήθηκε ειρηνικά σε βαθιά γεράματα.
27/06 Απολυτίκιο Αγ. Σαμψών του Ξενοδόχου - 27 ΙΟΥΝΙΟΥ:
https://youtu.be/sPmuhxRYLIc?list=PLB23495D1F3331491 ,

~
***   «Αποδέχεστε ή όχι την πρόταση των δανειστών»                      
Δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου
Τι καλείται να επιλέξει ο ελληνικός λαός - Τι προβλέπει το Σύνταγμα - Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά μια περήφανη δημοκρατική απάντηση
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
-    Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανακοίνωσε  ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τους δανειστές τους οποίους κατηγόρησε πως θέλουν να ταπεινώσουν τον λαό.
«Ελληνίδες Έλληνες,
Εδώ και 6 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δική σας εντολή, της 25ης Γενάρη. Την εντολή διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για να τερματιστεί η λιτότητα και να επανέλθει στη χώρα μας η ευημερία και η κοινωνική δικαιοσύνη. Για μια βιώσιμη συμφωνία που θα σέβεται τόσο τη δημοκρατία όσο και τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες και θα οδηγεί στην οριστική έξοδο από την κρίση.
Σε όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων, μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές συμφωνίες που σύνηψαν προηγούμενες κυβερνήσεις, παρόλο που αυτές καταδικάστηκαν κατηγορηματικά από τον Ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές. Ωστόσο ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να υποκύψουμε. Να προδώσουμε –δηλαδή- τη δική σας εμπιστοσύνη.
Μετά από πέντε μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης οι εταίροι μας, δυστυχώς, κατέληξαν στο προχθεσινό EG σε μια πρόταση- τελεσίγραφο προς την ελληνική δημοκρατία και τον Ελληνικό λαό. Ένα τελεσίγραφο που αντίκειται στις ιδρυτικές αρχές και αξίες της Ευρώπης. Στις αξίες του κοινού ευρωπαϊκού μας οικοδομήματος.
Ζήτηθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί μια πρόταση που συσσωρεύει νέα δυσβάσταχτα βάρη στον ελληνικό λαό και υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας , όχι μόνο συντηρώντας την αβεβαιότητα, αλλά και διογκώνοντας ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες.
Η πρόταση των θεσμών περιλαμβάνει: μέτρα που οδηγούν στην περαιτέρω  απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, περικοπές συντάξεων, νέες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου τομέα καθώς και αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, την εστίαση και τον τουρισμό, με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαφρύνσεων στη νησιωτική Ελλάδα.
Οι προτάσεις αυτές που παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και τα θεμελιώδη δικαιώματα: στην εργασία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια, αποδεικνύουν ότι στόχος κάποιων εκ των εταίρων και των θεσμών, δεν είναι μια βιώσιμη και επωφελής συμφωνία για όλα τα μέρη, αλλά η ταπείνωση ολόκληρου του ελληνικού λαού.
Οι προτάσεις αυτές αναδεικνύουν κυρίως την εμμονή του ΔΝΤ στη σκληρή και τιμωρητική λιτότητα και κάνουν πιο επίκαιρη από ποτέ την ανάγκη οι ηγετικές ευρωπαϊκές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν πρωτοβουλίες που θα δίνουν επιτέλους οριστικό τέλος στην ελληνική κρίση δημόσιου χρέους, μια κρίση που αγγίζει  και άλλες ευρωπαϊκές χώρες απειλώντας το ίδιο το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Ελληνίδες και Έλληνες,
Αυτή τη στιγμή βαραίνει πάνω μας ιστορική η ευθύνη απέναντι στους αγώνες και στις θυσίες του ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας και της εθνικής μας κυριαρχίας.  Η ευθύνη μας απέναντι στο μέλλον της χώρας μας. Και η ευθύνη αυτή μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο με βάση την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού.
Πριν από λίγο συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο εισηγήθηκα την διοργάνωση δημοψηφίσματος, προκειμένου ο ελληνικός λαός κυρίαρχα να αποφασίσει. Η εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
Αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να επικυρώσει την πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου με ερώτημα την απόδοχη ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών.
Ήδη έχω ενημερώσει για την απόφασή μου το Πρόεδρο της Γαλλίας και τη Καγκελάριο της Γερμανίας, το πρόεδρο της ΕΚΤ, ενώ αύριο με επιστολή μου θα ζητήσω επισήμως από τους ηγέτες της ΕΕ και τους θεσμούς, ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, προκειμένου ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει, ελεύθερος από πιέσεις και εκβιασμούς, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας μας και η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.
Ελληνιδες, Έλληνες
Στο εκβιαστικό τελεσίγραφο για την αποδοχή από τη μεριά μας  μιας αυστηρής και ταπεινωτικής λιτότητας δίχως τέλος και χωρίς προοπτική να ορθοποδήσουμε ποτέ κοινωνικά και οικονομικά, σας καλώ να αποφασίσετε κυρίαρχα και περήφανα, όπως η ιστορία των Ελλήνων προστάζει.
Στον αυταρχισμό και στη σκληρή λιτότητα, να απαντήσουμε με δημοκρατία, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα τόπος που γέννησε τη δημοκρατία να στείλει μια ηχηρή απάντηση δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή και τη παγκόσμια κοινότητα.
Και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι η επιλογή σας θα τιμά την ιστορία της πατρίδας μας και θα στείλει μήνυμα αξιοπρέπειας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι η Ευρώπη είναι το κοινό σπίτι των λαών της. Ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και φιλοξενούμενοι. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και η Ευρώπη αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Όμως Ευρώπη χωρίς δημοκρατία θα είναι μια Ευρώπη χωρίς ταυτότητα και χωρίς πυξίδα.
Σας καλώ όλους και όλες με εθνική ομοψυχία, ενότητα και ψυχραιμία να πάρουμε τις αποφάσεις που μας αξίζουν.
Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία των Ελλήνων.
Για την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού μας».
Βίντεο  ,

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος
Η Πρόεδρος της Βουλής δημοσιοποίησε την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας στην οποία αναφέρεται και ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ενώ εκείνοι που συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ
Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη για τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΕ'
Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
Ώρα 12.00
Συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α' του Συντάγματος και 115 του Κανονισμού της Βουλής, επί της από 26/6/2015 Απόφασης και πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).
Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ
Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ
Το Δημοψήφισμα προτείνεται να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015
Αθήνα, 27 Ιουνίου 2015 (ώρα 00.30)
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΖΩΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Τι προβλέπει το Σύνταγμα για το δημοψήφισμα
Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε διάγγελμα στον ελληνικό λαό, λίγο πριν τη 01:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατά το οποίο ανακοίνωνε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενώ έκανε λόγο για τελεσίγραφο που δόθηκε από τους δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση διευκρινίζοντας πως θα σεβαστεί το όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 5 Ιουλίου.
Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να προχωρήσει άμεσα σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκαλεί θεσμικές διαδικασίες και κρίσιμες συνεδριάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής αύριο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εγκρίνει την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για το δημοψήφισμα. Οι διαδικασίες προκήρυξης και διενέργειας δημοψηφισμάτων καθορίζονται από το άρθρο 44 του Συντάγματος, όπως αυτό αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27 Μαΐου 2008 από την Η’ Αναθεωρητική Bουλή των Ελλήνων.
Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο:
-O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.
Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών (σ.σ. 120 βουλευτές), ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.
Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
-O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης. Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.
~
***  Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από τον Τσίπρα «Ναι» ή «όχι» στην συμφωνία έτσι όπως την ορίζουν οι «θεσμοί» αναμένεται να είναι η ερώτηση του δημοψηφίσματος
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
-   Ραγδαίες εξελίξεις. Στον απόλυτο αιφνιδιασμό προχωρά ο Α. Τσίπρας προκηρύσσοντας δημοψήφισμα για την ερχόμενη Κυριακή. Οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώνονται αυτή τη στιγμή για το χρόνο και το ερώτημα του δημοψηφίσματος το οποίο βεβαίως θα είναι «ναι» ή «όχι» στην συμφωνία έτσι όπως την ορίζουν οι «θεσμοί».
Ο Α. Τσίπρας έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της δημοκρατίας αλλά και τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες οι οποίοι ας σημειωθεί ότι εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι καθώς δεν περίμεναν ότι η Αθήνα θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση.
~
***   Το πολωνικό φερέφωνο της Μέρκελ που απειλεί και ειρωνεύεται τους Έλληνες  
Οι πέντε λιμουζίνες, τα 300.000 ευρώ και η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα
ΤΟΥΣΚ
-  Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να κάνει τη... βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των Ευρωπαίων, της Άνγκελα Μέρκελ και των δορυφόρων της Γερμανίας, ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ, με το ανέκφραστο βλέμμα και το παγωμένο πρόσωπο, προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα face to face και έμεινε... άφωνος.
Όλα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στην πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής. Μέχρι τότε πολλά μεσολάβησαν, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τα όσα προτείνουν οι δανειστές και ο Τουσκ πήρε μια ακόμη απάντηση στο game over...
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ήδη κουρασμένος την περασμένη Πέμπτη, δεν είχε κλείσει μάτι για ένα 48ωρο και είχε ήδη στην πλάτη του τις διαπραγματεύσεις των περασμένων ημερών.
Η όψη του έδειχνε έναν άνθρωπο που δεν σήκωνε και πολλά - πολλά. Οι διαπραγματεύσεις ήταν σε εξέλιξη, τα μέτρα 8 δισ. ευρώ που είχε δώσει στους δανειστές δεν έφταναν και ο χρόνος πίεζε.
Μπαίνοντας όμως στη Σύνοδο Κορυφής και όταν οι πόρτες έκλεισαν ο Ντόναλντ Τουσκ αποφάσισε να κάνει την επίθεσή του. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έχει κάνει αρκετές επιθέσεις στην Ελλάδα και είναι αυτός που ανέλαβε το ρόλο του σκληρού, το ρόλο του ανθρώπου που στέλνει τελεσίγραφα στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μόλις πριν μία εβδομάδα και εντελώς αιφνιδίως είχε δηλώσει πως η έκτακτη Σύνοδος της Ευρωζώνης της Δευτέρας για την Ελλάδα είναι τελεσίγραφο και το δίλημμα στην Αθήνα είναι «να αποδεχθεί αυτό που θεωρούμε καλή προσφορά συνέχισης της στήριξης ή να οδεύσει προς τη χρεοκοπία».
«Να σταματήσει το παιχνίδι του δειλού και το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, διότι δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια» είπε χαρακτηριστικά.
Τότε η ελληνική κυβέρνηση είχε αντιδράσει με ψυχραιμία λέγοντας ότι τα τελεσίγραφα είναι αχρείαστα...
Όμως αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανέχθηκε τις εξυπνάδες του Πολωνού φίλου της Μέρκελ. «The game is over» είπε ο κ. Τουσκ προς τον Αλέξη Τσίπρα και προκάλεσε την οργή του. Σε έντονο ύφος και φανερά εκνευρισμένος ο Έλληνας πρωθυπουργός του ανταπάντησε άμεσα: «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τρία εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι. Μην υποτιμάτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε στον κ. Τουσκ ότι η κυβέρνηση κατέθεσε προτάσεις και πρόσθεσε: «Οι θέσεις των θεσμών δυστυχώς αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ και δεν διαφέρουν από το προηγούμενο πρόγραμμα».
«Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, ενοποίηση ταμείων», πρόσθεσε, επικαλούμενος τη δέσμευση της κυβέρνησης για ριζική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού τον Οκτώβριο.
Μάλιστα σε υψηλούς τόνους του είπε πως ο «Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία».

Η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι πέντε λιμουζίνες και οι 300.000 ευρώ

Ο Πολωνός πρώην πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανέλαβε το Δεκέμβριο την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τότε ζήτησε να επιδειχθεί «ανηλεής αποφασιστικότητα» για τον τερματισμό της οικονομικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για να φτάσει σε αυτή τη θέση χρειάστηκε τη βοήθεια της Μέρκελ και την είχε. Μάλιστα ο ίδιος μιλώντας τότε (2014) στο Spiegel είχε δηλώσει ότι είναι... ανίκανος να θυμώσει με τη Μέρκελ!

Ο κεντροδεξιός Τουσκ, 57 ετών, μιλάει γερμανικά και έκανε πολλά μαθήματα στα αγγλικά και τα γαλλικά, τις κύριες γλώσσες εργασίας στην ΕΕ. Βέβαια κάθε φορά που αποφασίζει να μιλήσει αγγλικά υπάρχει μια δυσκολία λόγω της εξαιρετικά βαριάς προσφοράς του.
Ο Τουσκ όσο ήταν πρωθυπουργός της Πολωνίας κέρδιζε περίπου 240.000 Ζλότι Πολωνίας, δηλαδή κάπου 60.000 ευρώ το χρόνο.
Βέβαια όταν έγινε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου -με τη στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ η οποία έδωσε μάχες για τον Τουσκ- αυτά άλλαξαν. Πλέον κερδίζει πάνω από 300.000 ευρώ το χρόνο και όταν μετακινείται έχει να διαλέξει ανάμεσα σε πέντε λιμουζίνες.
Εκτός από αυτές τις απολαβές έχει πλέον και ένα ωραιότατο πολυτελές διαμέρισμα στις Βρυξέλλες με τη χορηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που του δίνει και επίδομα στέγης ύψους 3.800 ευρώ το μήνα.
Ο Τουσκ είναι ο πρώτος πολιτικός από χώρα του πρώην Ανατολικού Μπλοκ που αναλαμβάνει τόσο υψηλό αξίωμα στην ΕΕ.

Ποιος είναι ο σκληρός Τουσκ που στέλνει τελεσίγραφα και προκαλεί

Ο Τουσκ γεννήθηκε στις 22 Απριλίου του 1957 στο Γκντανσκ και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της γενέτειράς του. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη και έναν γιο.
Είναι ένας εκ των ιδρυτών της Πολιτικής Πλατφόρμας και από το 2004 εκλέγεται βουλευτής. Το 2005 έλαβε μέρος στις προεδρικές εκλογές χάνοντας από το Λεχ Καζίνσκι στο δεύτερο γύρο.
Το κόμμα του έλαβε στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Οκτωβρίου 2007 περισσότερο από το 41% των ψήφων, αλλά δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία, καθώς απέσπασε 209 έδρες επί συνόλου 460. Έτσι, σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με το κεντρώο Κόμμα των Αγροτών (PSL).

Το κόμμα του Τουσκ κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών και στις βουλευτικές εκλογές του 2011.
Το 2014 η κυβέρνησή του αντιμετώπισε σκάνδαλο υποκλοπών που κλόνισε τον ίδιο. Έβλεπε καθημερινά να δημοσιεύονται στον τύπο συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί ανάμεσα σε μέλη της κυβέρνησής του και επιχειρηματίες.
Η κυβέρνησή του έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης τον Ιούνιο του 2014 με 237 ψήφους.
Το πολωνικό περιοδικό Wprost είχε στην κατοχή του ηχογραφημένη συνομιλία του πολωνού υπουργού Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι με τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόφσκι στην οποία ο υπουργός ακούγεται να περιγράφει ως άχρηστη τη σχέση της χώρας του με τις ΗΠΑ.
Ακόμη δημοσίευσε το περιεχόμενο από υποκλαπείσες συνομιλίες ανάμεσα στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Μάρεκ Μπέλκα και τον υπουργό Εσωτερικών Μπαρτλομίε Σιενκιέβιτς.
Στην επίμαχη συνομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο της Βαρσοβίας το περασμένο καλοκαίρι, ο υπουργός προσπαθούσε να πείσει τον Μπέλκα να υποστηρίξει τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Ο Μπέλκα συμφώνησε υποθετικά, ζητώντας σε αντάλλαγμα την παραίτηση του τότε υπουργού Οικονομικών Ροστόφσκι, ο οποίος πράγματι απομακρύνθηκε από τη θέση του στη συνέχεια.
Τελικά ο Τουσκ επιβίωσε και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.
~
***  Υπομονή για τα έργα συνιστά ο εργολάβος σε Παλιόχωρα – Κιτριές (φωτογραφίες)         
       
 
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Μεσσηνιακού κόλπου από την Καλαμάτα έως και τις Κιτριές, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο «Θάρρος» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Π. Γιαννακέας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακέας, μπορεί να έχουν σταματήσει τα έργα από θαλάσσης, όπως προβλέπει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά έχει υποβληθεί ειδική περιβαλλοντική μελέτη στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, προκειμένου να επιτραπούν εργασίες από τη στεριά, στην περιοχή Αβίας – Παλιόχωρα. Ήδη υπάρχει, όπως είπε, συναίνεση ιδιοκτητών των οποίων κόπηκαν ελιές και αποζημιώθηκαν, ενώ θα αποζημιωθούν και όσες άλλες ζημιές προκληθούν προκειμένου να γίνει η μεταφορά υλικών του «πυρήνα», ο οποίος θα είναι η βάση για να κατασκευαστεί στην περιοχή πρόβολος 80 συνολικά μέτρων από την ακτή προς τη θάλασσα, με τα τελευταία 20 μέτρα να είναι σε κάμψη. Τα έργα αυτά θα εκτελεστούν σε μεγάλο βάθος και είναι χαρακτηριστικό πως θα απαιτηθούν 40.000 κυβικά βράχου, που θα μεταφερθεί από τη θάλασσα και θα προέρχεται από το Βενέτικο.
Στην ίδια περιοχή προβλέπεται να κατασκευαστεί και ένα μικρό νησί, ίδιο με αυτό που έχει κατασκευαστεί στη Μικρή Μαντίνεια.
Ο κ. Γιαννακέας επισήμανε πως, αν επιτραπούν εργασίες τον Ιούλιο για τον πυρήνα και τον Αύγουστο για την επικάλυψη με βράχους, το έργο θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο. Θα απομείνουν 4 μόλοι στην περιοχή του Αρχοντικού, που είναι όμως εύκολοι στην κατασκευή τους, καθώς τα βάθη δεν είναι μεγάλα.
Θωράκιση των ιδιοκτησιών
Από την πλευρά της, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, σημείωσε πως με το εκτελούμενο έργο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διάβρωσης των ακτών από την Καλαμάτα έως και τις Κιτριές και θα θωρακιστούν οι παραθαλάσσιες περιουσίες.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, στην περιοχή της Παλιόχωρας, η θάλασσα «πήρε» δωμάτιο ενός σπιτιού, η ιδιοκτήτρια του οποίου έχει ξεκινήσει διαδικασίες αποζημίωσης. Μιλώντας στο «Θ», σχολίασε πως το έργο που υλοποιείται καταστρέφει αισθητικά την ακτογραμμή.
Υπομονή συνιστά ο εργολάβος
Τα έργα γίνονται για καλό, επισήμανε ο εργολάβος των αντιδιαβρωτικών έργων κάτω από το Ναό Αγίου Γεωργίου.
Όπως ανέφερε, όταν τελειώσουν θα υπάρχει μια νέα παραλία 10 μέτρων, ενώ θα σωθούν πολλά σπίτια που αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν από τα κύματα που τα χτυπούν, ειδικά το χειμώνα, και έχουν δημιουργήσει σε αυτά πολλά προβλήματα στα θεμέλια.
Το μόνο που ζητά από τον κόσμο είναι υπομονή και υποσχέθηκε ένα έργο που μόνο καλό θα κάνει στην περιοχή, όπως ήδη έχει κάνει στα πιο πολλά παραθαλάσσια σπίτια και καταστήματα, που πλέον έχουν μια μεγάλη παραλία που πριν δεν υπήρχε.
Τέλος, επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίο που τρεις ιδιοκτήτες οικοπέδων επέτρεψαν σε αυτόν να περάσουν τα μηχανήματά του για να φτάσουν στην ακτή, με υποχρέωσή του να επαναφέρει τα οικόπεδα στην αρχική τους κατάσταση.
Των Χάρη Χαραλαμπόπουλου, Παν. Μπαμπαρούτση
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
~
***    Παρουσίαση του προγράμματος του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας         
     
Την προσεχή Δευτέρα, 29 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, θα γίνει η παρουσίαση από τη δρα Στεριανή Τσιντζιλώνη του προγράμματος του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17 και 24 Ιουλίου.
Όπως αναφέρθηκε και στη συνέντευξη στην Αθήνα, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια δε θα ήταν δυνατό να μην έχουν επηρεάσει και το Φεστιβάλ Χορού. Ωστόσο, αυτό επιδιώκει πάντα στο πλαίσιο των οικονομικών του δυνατοτήτων να διατηρεί το υψηλό καλλιτεχνικό του επίπεδο, να φέρνει σε επικοινωνία το κοινό με τις τελευταίες εξελίξεις του σύγχρονου χορού, αλλά και να διαμορφώνει μια σαφή πρόταση σε σχέση με τους πιο σύγχρονους προβληματισμούς της παγκόσμιας κοινότητας του χορού.
Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα προσπαθήσει να αναδείξει ξεχωριστές πτυχές της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς χορευτικής δημιουργίας, του διαλόγου για τις παραστατικές τέχνες, της εξειδικευμένης εκπαίδευσης, αλλά προσφέροντας και την απόλαυση του χορού που αφορά όλους –επαγγελματίες, σπουδαστές, ερασιτέχνες και κοινό.
~
***  Ο καιρός σήμερα στην Καλαμάτα          
      
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Σάββατο 27/6/2015 προβλέπεται άστατος.
Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής, κυρίως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Από τις μεσημβρινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας ή καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ 
~
***  Αποκατάσταση παραλιακού δρόμου στη Μεθώνη         
      
Σε διάστημα έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες εργασίες προστασίας του παραλιακού δρόμου της Μεθώνης, σύμφωνα με όσα αποφάσισε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλου – Νέστορος, εγκρίνοντας τους όρους δημοπράτησης του σχετικού έργου.
Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 70.000 ευρώ και με τα χρήματα αυτά προβλέπεται η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στον παραλιακό δρόμο της Μεθώνης. Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν κιβωτιοειδείς οχετοί απορροής ομβρίων υδάτων σε δύο σημεία, ασφαλτόστρωση τμήματος του παραλιακού δρόμου, ασφαλτόστρωση του δρόμου στη θέση «Κρητικά» και μετατόπιση των στύλων του ΔΕΔΔΗΕ, που βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου σε νέα θέση, βορειότερα.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος, στην Πύλο, στις 10.00 το πρωί της 14ης Ιουλίου. 
 ~
*** Αυξημένη η κίνηση στα ΑΤΜ της Καλαμάτας τα ξημερώματα του Σαββάτου (φωτογραφίες)         
       
 
 
 
 
 
 
 
  Μπορεί η ώρα να έχει περάσει τη 1 τα ξημερώματα, αλλά οι ραγδαίες εξελίξεις έχουν στείλει πολλούς Καλαματιανούς στα AΤΜ των τραπεζών και της Καλαμάτας.
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα.
~
*** Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή με ερώτημα αν γίνεται αποδεκτή η συμφωνία με τους θεσμούς, ανακοίνωσε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το κλίμα των διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών κάνοντας λόγο για τελεσίγραφο εκ μέρους των θεσμών και κάλεσε τον ελληνικό λαό, να απαντήσει στο εκβιαστικό τελεσίγραφο κυρίαρχα και υπερήφανα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός η απόφαση για δημοψήφισμα ελήφθη μετά από δική του εισήγηση από το υπουργικό συμβούλιο και σήμερα θα συγκληθεί η ολομέλεια της βουλής για να εγκρίνει την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ τους οποίους και ενημέρωσε για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειές του για μια βιώσιμη συμφωνία και σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει μνημονιακές συμφωνίες των προηγούμενων κυβερνήσεων και δήλωσε ότι ούτε για μια στιγμή δεν σκέφθηκε να υποκύψει και να προδώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ωστόσο, είπε ο κ.Τσίπρας, οι εταίροι κατέληξαν σε μια πρόταση -τελεσίγραφο που αντίκειται στις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης . Μας ζητήθηκε , είπε ο κ. Τσίπρας να αποδεχθούμε μια πρόταση που φέρνει νέα βάση και υπονομεύει την ανάπτυξη, φέρνει νέα βάρη και διογκώνει τις ανισότητες, αλλά και παραβιάζουν το κοινοτικό κεκτημένο. Οι προτάσεις αυτές, είπε ο πρωθυπουργός δεν έχουν ως στόχο μια βιώσιμη συμφωνία, αλλά ίσως έχουν στόχο την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού. Μας βαραίνει ιστορική ευθύνη να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο, είπε ο κ. Τσίπρας και ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του ελληνικού λαού, ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό , να αποφασίσει κυρίαρχα και υπερήφανα. Στον αυταρχισμό να απαντήσουμε με δημοκρατία και εθνική ομοψυχία και είμαι βέβαιος, είπε ο κ. Τσίπρας ότι η επιλογή του λαού θα τιμά την ιστορία της πατρίδας μας . Ο ελληνικός λαός θα καταψηφίσει τις βάρβαρες προτάσεις των θεσμών δήλωσε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Π. Λαφαζάνης. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 
~
***  Μια σπουδαία εκδήλωση στην Αρχαία Μεσσήνη από το TEDxKalamata (Συνέντευξη βίντεο)         
       
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό TEDxKalamata που, με θεματική “firstep” («το πρώτο βήμα»), θα φιλοξενήσει 12 ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης.
Η διοργάνωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, θέτοντας ως στόχο να προκαλέσει προβληματισμό και συζητήσεις, φιλοξενώντας τους πρωταγωνιστές κάποιων εκ των μεγαλύτερων ζητημάτων της παγκόσμιας επικαιρότητας.
Στο πλαίσιο αυτή της σπουδαίας εκδήλωσης, οι δυο διοργανωτές του TEDxKalamata, ο Σπύρος Ζέρβας και ο Παναγιώτης Καραμπίνης μας μίλησαν στην κάμερα του Θάρρους... τόσο για την αυριανή σπουδαία βραδιά στην Αρχαία Μεσσήνη, την σύντομη ανασκόπηση των συνεδρίων του TEDxKalamata σ' αυτά τα 4 χρόνια αλλά και για το μέλλον του... (δείτε το βίντεο στο τέλος του θέματος)
Οι ομιλητές του  φετινού TEDxKalamata έχουν σίγουρα να μοιραστούν εκπληκτικές ιστορίες που θα μας καθηλώσουν. Είναι στην πρώτη γραμμή κάνοντας βήματα ανάμεσα σε απειλές, τρομοκρατικές επιθέσεις και πολέμους. Στα εργαστήριά τους, είναι αυτοί που ανοίγουν νέους δρόμους και οι πρώτοι που βλέπουν τα αποτελέσματα. Με την τέχνη και την εφευρετικότητά τους δημιουργούν νέες τάσεις.
Στην αυριανή εκδήλωση θα ακούσουμε 12 ομιλίες για θέματα, όπως η ανάλυση του ακτιβισμού (Inna Shevchenko - FEMEN), η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης (Zineb El Rhazoui - Charlie Hebdo), η διαφορετικότητα και ισότητα (Andreja Pejic), ο πόλεμος, η μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα (Μαριέττα Προβοπούλου - Γιατροί Χωρίς Σύνορα), η εξερεύνηση του διαστήματος (Laurence O’Rourke - European Space Agency - Rosetta Mission), η ύλη και η δημιουργία του σύμπαντος (Rolf Landua - CERN).
Από την τέχνη του δρόμου (Fio Silva), τη μουσική (Μόνικα) έως τη ρομποτική (Homayoon Kazerooni - Berkeley), τη μαγεία και τις ψευδαισθήσεις (David Kwong - New York Times crossword puzzler), τη δύναμη μιας φωτογραφίας (Bob Carey - Tutu project) και την επιχειρηματικότητα (Tim League).
Ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης θα αποτελέσει για ακόμη μία χρονιά πόλο έλξης και το επίκεντρο της προσοχής, καθώς αναβιώνει ως χώρος ζύμωσης ιδεών, διαλόγου και εξέλιξης. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον θα συνυπάρξουν σε μία βραδιά γεμάτη νέα ερεθίσματα και προκλήσεις για να κάνουμε το δικό μας πρώτο βήμα.
Την επομένη του TEDxKalamata 2015 “firstep”, Κυριακή 28 Ιουνίου, η ομάδα έχει διοργανώσει ένα networking party μόνο για τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους ομιλητές και να συζητήσουν μαζί τους σε ένα πιο χαλαρό και φιλικό κλίμα!
Η τιμή του εισιτηρίου του TEDxKalamata, θετική έκπληξη τα χαμηλά της επίπεδα, στα 15 ευρώ. Περιλαμβάνει είσοδο στην εκδήλωση και το networking party της επόμενης μέρας, ενώ για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, δίνεται η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς με πούλμαν από την Καλαμάτα προς στην Αρχαία Μεσσήνη και πίσω (λόγω αυξημένης ζήτησης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην κράτηση των θέσεων μεταφοράς).
Συνέντευξη: Κώστας Γαζούλης & Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης
Μοντάζ - Επεξεργασία βίντεο: Χρόνης Χρονόπουλος
Video:   Συνέντευξη TEDxKalamata , https://youtu.be/rPI9iFsd3fE  .-
 
~
*** Διακοπή νερού στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας το Σαββατοκύριακο            
      
Λόγω βλάβης του αγωγού Φ600 στις περιοχές Άνθειας και Αιθαίας του Δήμου Καλαμάτας ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας
θα προβεί σε διακοπή παροχής νερού αύριο Σάββατο, από τις 11.30 το βράδυ έως τις 7.00 το πρωί της Κυριακής, για την αποκατάσταση αυτών.
Ως εκ τούτου, ενδέχεται να παρουσιασθεί έλλειψη νερού στις Τοπικές Κοινότητες Άνθειας, Αιθαίας, Θουρίας, Μικρομάνης, Σπερχογείας, Αντικαλάμου, Ασπροχώματος και στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας. 
 ~
***  «Πόλεμος» για τις παραιτήσεις των διοικητών του ΕΣΥ 

Στα δικαστήρια το επόμενο επεισόδιο του σήριαλ Στα δικαστήρια θα συνεχιστεί το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ της απομάκρυνσης των διοικητών του ΕΣΥ, εάν ψηφιστεί η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που θέτει εκτός των μονάδων υγείας τους επικεφαλής με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς αξιολόγηση. Η τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον Κώδικα Ιθαγένειας, και η οποία προβλέπει ότι ο υπουργός θα μπορεί να απομακρύνει αζημίως για το Δημόσιο, αλλά και αναιτιολογήτως τους διοικητές και τους αναπληρωτές καθώς και να ορίσει σε χρόνο - εξπρές νέες διοικήσεις, έχει συσπειρώσει μεγάλο αριθμό στελεχών του ΕΣΥ ενάντια στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τη νομική οδό. Μάλιστα, όπως διαβεβαιώνουν μεγάλα νομικά γραφεία τους διοικητές δεδομένου ότι βάσει του ισχύοντος νόμου η θητεία τους λήγει το 2016, η κίνηση του υπουργείου ισοδυναμεί με μονομερή διακοπή της σύμβασής τους και συνεπάγεται αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Με άλλα λόγια, οι διοικητές και οι αναπληρωτές θα αξιώνουν αποζημίωση για το χρονικό διάστημα από την απομάκρυνσή τους μέχρι το Δεκέμβριο του 2016. Σημειώνεται ότι ο μηνιαίος μισθός ενός διοικητή ανέρχεται στα 2.700 ευρώ και του αναπληρωτή στα 1.800 ευρώ. Οι βαριές εκφράσεις που εντοπίστηκαν στην αιτιολογική έκθεση, ότι δηλαδή επιβάλλεται η άμεση και μαζική απομάκρυνσή τους, λόγω της «δυσλειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων», αλλά και «λόγω της αδυναμίας άσκησης εκ μέρους των διοικητών των καθηκόντων τους», χαρακτηρίζεται από τους επικεφαλής των νοσοκομείων ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, έπειτα από πέντε μήνες παλινωδιών στο συγκεκριμένο ζήτημα. -   http://www.tharrosnews.gr .-
~
*** ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος μιλάει στο voicenews.gr για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις
panagiwtaros
 Της Σπυριδούλας Δημητρίου
 Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, μίλησε αποκλειστικά στο voicenews.gr για τις ραγδαίες εξελίξεις.
Προτιμότερη η ρήξη με τους δανειστές, καλύτερα φτωχοί και αξιοπρεπής παρά υπερχρεωμένοι και ραγιάδες- Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό- Μια σοβαρή προσέγγιση με τη Ρωσία, αλλά και αλλού, προκειμένου να έχουμε νέες επιχειρηματικές-γεωστρατηγικές συμμαχίες είναι απαραίτητη.
 Η Χρυσή Αυγή μέσα σε αυτό το θρίλερ των διαπραγμετεύσεων και συνεχών διαβουλεύσεων "βλέπει" μία επίτευξη συμφωνίας ή μήπως οδεύουμε σε ρήξη;
Κατ΄αρχάς πλέον οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι ακριβώς επιζήμια για να μη πω ταφόπλακα για την πατρίδα μας. Όταν όλες οι πληροφορίες ομιλούν για 7 και πλέον δις ευρώ μέτρων, ενώ παράλληλα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ούτε ίχνος ανάπτυξης, αλλά ούτε και διάθεση για συζήτηση αμφισβήτησης-κουρέματος του χρέους. Η μόνη λύση-διέξοδος από αυτή τη οικονομική-κοινωνική κόλαση στην οποία βρίσκεται το Ελληνικό Έθνος, είναι ο λογιστικός έλεγχος του χρέους ο οποίος θα αποδείξει ότι το μεγαλύτερο τμήμα του είναι επαχθές και επονείδιστο, και άρα θα πρέπει νομίμως να διαγραφεί. Όπως έγινε στην περίπτωση της Αργεντινής και αλλού. Χωρίς αναδιάρθρωση- κούρεμα των 320 δισ. +200 δισ. των τραπεζών + 200 δισ. περίπου των ιδιωτών (δηλαδή περί τα 700 δισ. συνολικά) δεν θα μπορέσει να επέλθει ποτέ καμία ανάπτυξη-ανάκαμψη, ούτε της ελληνικής οικονομίας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας. Όσο για το αν θα έχουμε ρήξη, επιτρέψετε μου να αμφιβάλλω, αν και αυτή την δεδομένη στιγμή, μάλλον θα ήταν προτιμότερη. Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία-μνημόνιο ταφόπλακα.
Καλύτερα φτωχοί και αξιοπρεπής παρά υπερχρεωμένοι και ραγιάδες και όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος, καλύτερα στα βράχια της Τιμής και της αξιοπρέπειας, παρά στον βούρκο της υποταγής.
 Στον απόηχο των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων και τους ελιγμούς της κυβέρνησης, πιστεύετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις;
Απόλυτα, δεν είχε ούτε plan A ούτε plan B. Πάει η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο σε ένα άρθρο, φέρνουν νέο μνημόνιο σε ένα άρθρο, πάνε οι διαγραφές του χρέους, πάνε οι λογιστικοί έλεγχοι, πάει ο 13ος μισθός, πάει η αύξηση του κατώτατου μισθού, πάει η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πάει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
 Πως κρίνει η Χρυσή Αυγή τη "στροφή" της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία (αγωγός, BRICS); Θεωρείτε πως μία ενδεχόμενη είσοδος της Ελλάδας στους Brics θα ήταν ωφέλιμη για τη χώρα;
Η Χρυσή Αυγή θεωρεί ότι μια σοβαρή προσέγγιση με τη Ρωσία, αλλά και αλλού, προκειμένου να έχουμε νέες επιχειρηματικές-γεωστρατηγικές συμμαχίες είναι απαραίτητη, από την στιγμή που οι "σύμμαχοι" μας, μας έχουν "κρεμάσει". Όταν όμως η Ρωσία βλέπει ότι και 1η φορά αριστερά συνυπογράφει το εμπάργκο ενάντια της Ρωσίας τους κάνει δύσπιστους απέναντι μας. Όσο για το ζήτημα των BRICS, είμαστε υπέρ των συμμαχιών με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και μόνο.
Ποια είναι η θέση του κόμματος που εκπροσωπείτε για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας;
Για να υπάρξει έστω και σκέψη για ανάπτυξη-ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να περιοριστεί κατά μεγάλο μέρος το χρέος. Αυτό όπως σας προ είπα, μπορεί να γίνει και έπρεπε να έχει γίνει, ήδη με λογιστικό έλεγχο του χρέους, όπου θα αναδειχθεί, ότι το μεγαλύτερο τμήμα του είναι προϊόν τοκογλυφίας, παρανόμων-παράτυπων συμφωνιών, καθώς και ότι ήταν εν γνώσει των δανειστών η αδυναμία αποπληρωμής των συναφθέντων δανείων από την ελληνική πλευρά. Επιπροσθέτως, το Διεθνές Δίκαιο, δικαιώνει χώρες, οι οποίες βρίσκονται σε ανθρωπιστική κρίση (όπως στην περίπτωση της Ελλάδας), δίνοντας τους το νόμιμο δικαίωμα διαγραφής του χρέους τους, για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως έπραξε νομίμως και επιτυχώς το εθνικό καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά το 1938, και που βασιζόμενοι σε αυτή την υπόθεση, πέτυχε το 70% κούρεμα του χρέους της η Αργεντινή το 2004. Αυτά για την νόμιμη διαγραφή όλου ή τμήματος του χρέους. Από κει και πέρα για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, θα πρέπει να υπάρξει πρωτογενής τομέας παραγωγής (αγροτική-κτηνοτροφική παραγωγή) βιοτεχνία, δευτερογενής τομέας (μεταποίηση) βιομηχανία, ναυπηγική-αμυντική βιομηχανία, τουρισμός.
Όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα "made in Greece" κατασκευασμένα από Έλληνες. Και εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας του προστατευτισμού των ελληνικών προϊόντων, καθώς και των Ελλήνων εργαζομένων, απέναντι στην λαίλαπα των αμφιβόλου ποιότητας ασιατικών τριτοκοσμικών προϊόντων τα οποία καθίστανται μη ανταγωνιστικά, λόγω των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στις εκεί χώρες (εργασία ανηλίκων, καμία ασφάλιση, όχι κανονικό ωράριο κλπ). Θα πρέπει να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός στην παραγωγή, με στόχο όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό αυτάρκειας-αυτονομίας. Για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να έχουμε ελευθερία κινήσεων-αποφάσεων. Πρέπει να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας, και των ήδη υπαρχόντων, αλλά και νέων, όπως υδρογονανθράκων, φυσικού αερίου, πετρελαίου, που αποδεδειγμένα βρίσκονται εντός του υπεδάφους μας, αλλά και εντός της (όχι έως τώρα θεσπισμένης) ελληνικής ΑΟΖ. Για να γίνουν όλα τα ανωτέρω, όπως και πολλά ακόμα, χρειάζεται μια ΕΘΝΙΚΗ κυβέρνηση, που δεν θα είναι υποχείριο Έλληνα ή ξένου δυνάστη κάτι το οποίο συμβαίνει τώρα καθώς και ισχυρός στρατός.
 Ποια είναι η θέση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή για το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας; Παρακαλώ σχολιάστε την κίνηση του βουλευτή Χρήστου Παππά να σκίσει το νομοσχέδιο- Τι απαντάτε σε όσους κάνουν λόγο για προκλητική στάση;
Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Δεν νομίζω ότι ο κύριος Παππάς έκανε κάτι κατακριτέο. Εξάλλου ο τέως Πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς έσκιζε καθημερινά επί 2 έτη τα μνημόνια.
 Είναι γεγονός πως η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στα νησιά είναι πλέον εκτός ελέγχου. Ποια είναι η λύση που προτείνει η Χρυσή Αυγή για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία;
Άμεση απέλαση-επαναπροώθηση με πιο αυστηρή (όχι στα λόγια) φύλαξη των συνόρων, όπως ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα των Ελλήνων. Καταγγελία της Συνθήκης Σένγκεν καθώς και του Δουβλίνο 2. Το επίσημο κράτος να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου οι λαθρομετανάστες να πάνε όπου αλλού θέλουν.
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: πρώτη αντίδραση στο δημοψήφισμα θα είναι τα capital controls
capital
-  Δημοσίευμά του Dow Jones Newswires, επισημαίνει πως το δημοψήφισμα στην Ελλάδα σημαίνει πως το πακέτο διάσωσης των 245 δισ. ευρώ προς την χώρα θα λήξει την Τρίτη.
Το πρακτορείο, επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ, αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν στο Eurogroup του Σαββάτου εναλλακτικές για περισσότερη βοήθεια διάσωσης προς την Ελλάδα περιλαμβανομένου και την επιβολή capital controls.
«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος για να προσθέσει «Είναι ώρα για το Plan B».
Από την πλευρά τους δύο άλλοι αξιωματούχοι τόνισαν πως η πρώτη αντίδραση στο δημοψήφισμα θα είναι τα capital controls.
~
***  EKTAKTO! Επί τάπητος οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στο Eurogroup του Σαββάτου
trapeza
 -  Στο Eurogroup του Σαββάτου, αναμένεται να εξετασθεί ένα plan B για την Ελλάδα καθώς και κεφαλαιακοί έλεγχοι,
σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Δεν είναι σαφές αν οι τράπεζες θα καταφέρουν να μείνουν ανοικτές μέχρι την Κυριακή που θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα ή εάν η χώρα θα αναγκαστεί να επιβάλει κεφαλαιακούς ελέγχους, επισημαίνει το δημοσίευμα.
«Αν το ΔΣ της ΕΚΤ περιορίσει τη βοήθεια προς τις τράπεζες, η Αθήνα ίσως αναγκαστεί να περάσει νομοθεσία για τον περιορισμό των αναλήψεων και άλλων χρηματοοικονομικών συναλλαγών ή ακόμα και να έρθει αντιμέτωπη με το κλείσιμο των τραπεζών. Σε κάθε περίπτωση, η παραπαίουσα οικονομία της Ελλάδας μπορεί να οδηγηθεί σε μεγαλύτερη ύφεση».
Η WSJ τονίζει ότι άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, όπως η γερμανική υποστηρίζουν ότι το οφείλουν στους δικούς τους ψηφοφόρους να διατηρήσουν τις θέσεις τους στο πρόγραμμα διάσωσης που έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα: Τα δάνεια θα έρχονται σε αντάλλαγμα αυστηρών οικονομικών μέτρων.
Παράλληλα ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ανέφεραν πως θα είναι δύσκολο να πειστούν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης να παρατείνουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα πέραν της 30ης Ιουνίου.
~
***  Έκτακτο: Κατεπείγουσα συνάντηση Ντράγκι- Δραγασάκη για να μείνουν ανοιχτά τα ΑΤΜ
ektakto
 Χωρίς να γνωρίζουμε μέχρι στιγμής της αντιδράσεις της ΕΕ, πέραν της ενημέρωσης που έλαβε η Άνγκελα Μέρκελ για το δημοψήφισμα που θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας, εκτάκτως κανονίζεται συνάντηση Ντράγκι- Δραγασάκη για την εξασφάλιση της ρευστότητας απο την ΕΚΤ
~
***  Αναρτήθηκε το κείμενο για το δημοψήφισμα- Στις 12 η συζήτηση στη Βουλή
voulh edrana2 megalo
 -  Στην ιστοσελίδα της βουλής αναρτήθηκε το κείμενο για τη συζήτηση και την ονομαστική ψηφοφορία για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.
«Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους)», σημειώνεται στην ανάρτηση.
«Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ. Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ», αναφέρεται ακόμη για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Την ίδια στιγμή, αναρτήθηκε και η χθεσινοβραδινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για το δημοψήφισμα, στην οποία αναφέρεται ότι αυτό προκρίνεται «προκειμένου ο ελληνικός λαός, αφού ενημερωθεί αναλυτικά για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που διαρκούν από την 20/02/2015 έως σήμερα εντατικά σε όλα τα θεσμικά επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης, να πάρει θέση για το περιεχόμενη της πρότασης των ως άνω τριών θεσμών και να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση του στους περαιτέρω χειρισμούς της κρίσιμης εθνικής υπόθεσης. Κατά συνέπεια, το Δημοψήφισμα εντάσσεται στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για τη σύναψη της συμφωνίας και ο λαός καλείται από την κυβέρνηση να έχει τον πρώτο λόγο για τη συμφωνία αυτή».
~
***  Δούρου για ΜΜΕ: Ακούγονται φίδια (ΕΙΚΟΝΑ)
dourou
Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εξαπέλυσε επίθεση στα ΜΜΕ σήμερα το πρωί. Ο λόγος η αντιμετώπισή τους στην απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα. Αυτό που έγραψε είναι «Πριν χαθεί η ψυχραιμία στα social media έχει χαθεί  στην TV».
rena.jpn
~
***  Αυτά πρότειναν οι Δανειστές και απορρίφθηκαν απ΄τη κυβέρνηση!
metra daneiston
 -  Η πρόταση των θεσμών αναφορικά με το χρηματοδοτικό κενό και να αποφευχθεί η χρεοκοπία:
12 δισ. ευρώ από Ευρωπαϊκούς θεσμούς (μέσω EFSF και επιστροφής των κερδών της ΕΚΤ) μαζί με τα 3,5 δισ. του ΔΝΤ, συνολικά 15,5 δισ. ευρώ.
Επίσης, για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα του ΤΧΣ ύψους 8,7 δισ. ευρώ.
Για να πληρωθεί το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, η Αθήνα θα λάβει 1,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη των εθνικών κεντρικών τραπεζών και της ΕΚΤ, από τα ελληνικά ομόλογα.
Τον Ιούλιο, να λάβει άλλα 4 δισ. ευρώ από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, για να ακολουθήσουν άλλα 4,7 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.
Η Ελληνική πλευρά χαρακτήρισε τα ποσά ανεπαρκή, αφού με τη πρόταση δεν προβλέπεται αποθεματικό για το δημόσιο και για τις μελλοντικές αποπληρωμές του ΔΝΤ Απ'τη στιγμή που το ΔΝΤ αρνείται να καταβάλει τις δόσεις της δανειακής συμφωνίας αφού κρίνει πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
~
***  Αποκάλυψη: Όταν ο Τσίπρας τα έλεγε αλλιώς: "Φέρνει καταστροφή το δημοψήφισμα" (ΒΙΝΤΕΟ)
ti elege tsipras
 -  Κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε πως το δημοψήφισμα θα έφερνε bank run,  κατάρρευση και πτώχευση μόνο στο άκουσμα της είδησης... Μια "επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα"
Βιντεο , ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ,
 
~
***  Σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με δεξαμενόπλοιο στα στενά των Δαρδανελίων
karavi
Περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα υπήρξε σύγκρουση του δεξαμενόπλοιου STI PIMLICO με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal ελληνικών συμφερόντων, στα στενά των Δαρδανελίων. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν υλικές ζημιές στο κρουαζιερόπλοιο. Οι 853 επιβάτες και τα 382  μέλη του πληρώματος δεν αντιμμετώπησαν  κανένα πρόβλημα στην υγεία τους. Όπως αναφέρει ανακοίνωση θα υπάρχουν μέτρα για να αποβιβαστούν με ασφάλεια οι επιβάτες.
~
***  Mέρκελ: Kαθοριστικό το αυριανό Eurogroup- "Γενναιόδωρη η πρόταση μας" (ΒΙΝΤΕΟ)
merkel
 -  Η παρέμβαση- σχόλιο της γερμανίδας καγκελαρίου ανέφερε μεταξύ άλλων "Η πρόταση προς την Ελλάδα είναι γενναιόδωρη(...)Ενθαρρύνω τον κ.Τσίπρα να την αποδεχθεί(...)Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα αν απορρίψει τις προτάσεις" και τόνισε πως το αυριανό Eurogroup είναι καθοριστικό. Βίντεο ,  Α. Μέρκελ: Γενναιόδωρη η πρόταση στην Ελλάδα , https://youtu.be/bKqzRkcBaw0  , 
 
~
***  Δείτε ποιες είναι οι πιο παράξενες αλλεργίες
il
' -  Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν ποιες είναι οι πιο συχνές αλλεργίες ώστε να λαμβάνουν τα μέτρα τους.
Υπάρχουν όμως και κάποιες που είναι συνηθισμένες αλλά τόσο περίεργες
Δείτε ποιες είναι αυτές
~ Αλλεργία στη μπύρα
- Το ύποπτο αλλεργιογόνο σε αυτή την περίπτωση είναι ένας τύπος πρωτεΐνης, που ονομάζεται LTP, που βρίσκεται στο κριθάρι.
Τα άτομα που είναι αλλεργικά στη μπύρα εμφανίζουν φαγούρα στο δέρμα ή ακόμα και τάση για εμετό.
~ Αλλεργία στα παπούτσια
- Όταν το δέρμα έρχεται σε επαφή με το παπούτσι μπορεί να προκαλέσει διάφορες μορφές δερματίτιδας. Αμέσως οι πάσχοντες εμφανίζουν κνησμό πρήξιμο στο δέρμα , εξανθήματα και φουσκάλες.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργιών ένας στους 500 ανθρώπους έχει αλλεργία στα παπούτσια.
~ Αλλεργία στον ήλιο
-  Φαγούρα και μικρές φουσκάλες εμφανίζουν όσοι είναι αλλεργικοί στον ήλιο. Τα βασανιστικά σημάδια υποχωρούν μετά από θεραπεία που συστήνει ο δερματολόγος σας. Για να αποτρέψετε το ενδεχόμενο αυτό βάζετε αντηλιακό κάθε φορά που κάθεστε στον ήλιο.
~ Αλλεργία στα χρήματα
- Χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες μας .'Όταν όμως κάποιοι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τα χαρτονομίσματα μπορεί να εμφανίσουν εξανθήματα στα χέρια τους.
~
***  Ενεργειακή συμφωνία κλείνει ο Λαφαζάνης με Βενεζουέλα - Δυσφορία στην Ευρώπη
venezouela
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης φαίνεται πως βρίσκετε σε συζητήσεις για συμφωνία σε θέματα ενέργειας με την Βενεζουέλα. Η συνεργασία αφορά τα ελληνικά πετρέλαια (ΕΛΠΕ) και την κρατική  εταιρεία πετρελαίου PDVSA της Βενεζουέλας. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή τη περίοδο θα υπάρξει διαγωνισμός για παραχώρηση 20 θαλάσσιων οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη. Υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον κ. Λαφαζάνη και τον Πρέσβη της Βενεζουέλας. Ο δεύτερος έκανε πρόσκληση στον Έλληνα υπουργό να μεταβεί στην Βενεζουέλα και να υπογράψει την συμφωνία.
~
***    Πρόταση μομφής στην κυβέρνηση ετοιμάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Πρόταση μομφής στην κυβέρνηση ετοιμάζουν να καταθέσουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την αποψινή ψηφοφορία για το δημοψήφισμα στη Βουλή.
protasi-momfis-stin-kubernisi-etoimazoun-nd-kai-pasok
-    Πρόταση μομφής στην κυβέρνηση ετοιμάζουν να καταθέσουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από  την αποψινή ψηφοφορία στην βουλή για το δημοψήφισμα όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το Σάββατο το theToc.gr.
Η κατάθεση της πρότασης μομφής θα αναστείλει την κοινοβουλευτική διαδικασία για την έγκριση του δημοψηφίσματος επί τριήμερο καθώς όπως προβλέπει ο Κανονισμός οι όποιες άλλες διαδικασίες σταματούν πάραυτα.
Οι διαβουλεύσεις των δυο κομμάτων είχαν αρχίσει από νωρίς το πρωί και μετά τις εξελίξεις και στο Eurogroup ο «κύβος ερρίφθη» και άρχισε η συλλογή των απαραίτητων υπογραφών.  , http://www.newsbeast.gr/ ,
~
***   Βαρουφάκης: Κάνει πλάκα! Μπορεί να ψηφίσουμε Ναι με άλλη συμφωνία
Η πρόταση δεν θα πέρναγε από τη Βουλή και αυτό θα ήταν ρήξη είπε ο Γ. Βαρουφάκης εξηγώντας γιατί η κυβέρνηση επέλεξε το δημοψήφισμα.
deite-live-tis-dilwseis-tou-giani-baroufaki
-   Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup εξήγησε τους λόγους που η κυβέρνηση αρνήθηκε τη συμφωνία και πάει σε δημοψήφισμα δηλώνοντας πως αν οι εταίροι εμφανίζουν νέα βελτιωμένη πρόταση η κυβέρνηση θα μπορούσε να πείσει για το ΝΑΙ.
Όπως είπε, «το πακέτο που μας πρότειναν ήταν βαθιά υφεσιακό. Σε κάποιο βαθμό είχαμε αποδεχτεί την τάση προς ύφεση μόνο και μόνο από καλή θέληση για συμφωνία. Απορρίψαμε την πρόταση των δανειστών γιατί δεν έδινε την ελπίδα ότι θα κατέληγε σε κάτι αισιόδοξο. Δεν ήταν βιώσιμη η πρόταση που μας πρότειναν. Δεν θα πέρναγε από την ελληνική Βουλή κι αυτό θα ήταν ρήξη από μόνη της. Η πρόταση των θεσμών δεν θα έδινε ένα τέλος στην κρίση
Την απόφαση για νέα υφεσιακά μέτρα θα έπρεπε να την πάρει ο ελληνικός λαός
Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν μία αχτίδα αισιοδοξίας. Όμως, οι θεσμοί ποτέ δεν την σεβάστηκαν. Δεν έγινε ποτέ αποδεκτή η πρόταση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν για κοινό τόπο και ελπίδα. Δεν δόθηκε παράταση στην Ελλάδα από το Eurogroup
Η σημερινή απόρριψη εκ μέρους του Eurogroup για επέκταση της συμφωνίας για μερικές μέρες κάνει μόνιμη ζημία στην αξιοπιστία στο Eurogroup.
Η ΕΕ έχει ακόμη την ευκαιρία να διασώσει αυτήν την συμφωνία και η ελληνική κυβέρνηση θα ωθήσει το λαό να ψηφίσει την πρόταση.
Αν ο ελληνικός λαός ήθελε να υπογράψουμε μια υφεσιακή συμφωνία θα το κάναμε.
To Eurogroup έχει την ευκαιρία μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου να βρεθεί λύση.
Η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στην δεύτερη συνάντηση του Eurogroup με απόφαση του Ντάισελμπλουμ.
Η Ευρώπη έθεσε στην Ελλάδα, στην πράξη το πιο σκληρό υφεσιακό πρόγραμμα μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελλάδα υλοποίησε το πιο σκληρό πρόγραμμα εν καιρώ ειρήνης και απέτυχε. To Eurogroup έχει την ευκαιρία μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου να βρεθεί λύση.
Η πρόταση μας ήταν να αποδοθούν τα χρήματα, που μας χρωστά η ΕΚΤ απευθείας στο ΔΝΤ.
Το ερώτημα στον ελληνικό λαό θα είναι - Ναι ή όχι στις προτάσεις της ΕΕ και των δανειστών προς την Ελλάδα, τόνισε ο υπ. Οικονομικών.
Αυτό που κάνουμε ως δημοκρατική χώρα είναι να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό εάν θέλει ή όχι μια συμφωνία με υφεσιακά μέτρα. Το δημοψήφισμα δεν είναι έξοδος από το ευρώ. Το ερώτημα ευρώ ή έξοδος από την Ευρωζώνη θα παραβίαζε τις βασικές συνθήκες της ΕΕ. Είχαμε προτείνει στην ΕΚΤ να αποπληρώσει τον ESM από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων
Ελπίζουμε σε συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου, δεν θα απαντήσω αν αποτύχουμε.
Δεν μπορώ να απαντήσω έως την Τρίτη τι θα μπορούσε να γίνει σε περίπτωση αποτυχίας του δημοψηφίσματος.
Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να βρούμε λύση, τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως ο ελληνικός λαός θα ερωτηθεί αν αποδέχονται τις προτάσεις. Υπάρχει περιθώριο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μέρα και νύχτα για να βελτιωθούν οι προτάσεις των δανειστών.
Μπορούμε ακόμα να έχουμε μια συμφωνία πριν την Τρίτη, και η ελληνική κυβέρνηση θα εισηγούνταν την αποδοχή της συμφωνίας, αν είναι βελτιωμένη, δήλωσε.    www.news.gr ,

~
***   Με βέτο απειλεί ο Νίκος Κοτζιάς την Ευρώπη
Με αντίμετρα το «βέτο» απειλεί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τους ευρωπαίους εταίρους και μέσω του twitter τους καλεί να μην πανηγυρίζουν.
me-beto-apeilei-o-nikos-kotzias-tin-eurwpi
- Με αντίμετρα το «βέτο» απειλεί ο Υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς τους ευρωπαίους εταίρους και μέσω του twitter τους καλεί να μην πανηγυρίζουν για τα «κόλπα» σε βάρος της Ελλάδας.
~ Nikos Kotzias @NikosKotzias 19 hours ago 
Στον εκβιασμό απαντάμε με δημοκρατία. Στις μονοπωλιακές αγορές με τη θέληση των πολιτών. Στον άγριο νεοφιλελευθερισμό με κοινωνική δικαιοσύνη
~ Να μην ξεχνούν, όσοι πανηγυρίζουν για τα "κόλπα" σε βάρος της Ελλάδας στο Γιούρογκρουπ, ότι στον πυρήνα της ΕΕ διαθέτουμε βέτο
~
***  Για πρώτη φορά έβγαλαν υπουργό από το Eurogroup
Χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη διεξήχθη η δεύτερη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, κατόπιν απόφασης του πρόεδρου Γ. Ντάισελμπλουμ.
prwtofanis-i-ekswsi-baroufaki-apo-to-eurogoup

Χωρίς τη συμμετοχή του Γ. Βαρουφάκη πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Πρόκειται για την πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΕ, όπου διεξάγεται μια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στο πλαίσιο του Eurogroup, χωρίς τη συμμετοχή του υπουργού ενός κράτους μέλους.
Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάσελμπλουμ επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν το απόγευμα, χωρίς όμως τον έλληνα ομόλογό τους, μετά την απόρριψη του αιτήματος της ελληνικής πλευράς για παράταση. «Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε για να ενδυναμώσουμε την αξιοπιστία της ευρωζώνης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της συνεδρίασης παρουσία του k. Βαρουφάκη και απορρίφθηκε το αίτημα για παράταση του ελληνικού προγράμματος, κατόπιν υπόδειξης του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο έλληνας υπουργός βγήκε εκτός .
Η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στην δεύτερη συνάντηση του Eurogroup με απόφαση του Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, όταν ρωτήθηκε για το θέμα.   www.thetocd.gr .-
~
***   Γέμισαν πάλι τα ATM της Βουλής και άδειασαν τα έδρανα από βουλευτές
Ο υπουργός Νίκος Ξυδάκης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη βρίσκονται στην ουρά του ΑΤΜ της Βουλής που άδειασε και ξαναγέμισε.
gemisan-pali-ta-atm-tis-boulis-kai-adeiasan-ta-edrana-apo-bouleutes
-   Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Χαρά Καφαντάρη πήραν θέση στην ουρά που σχηματίστηκε στο ΑΤΜ της Βουλής το οποίο άδειασε νωρίτερα και εφοδιάστηκε ξανά. 

 Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού. 
 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης
 
Η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη       Την ίδια στιγμή στην ολομέλεια μπροστά σε ένα πολύ μικρό ακροατήριο που δεν ξεπερνά τους 50 βουλευτές διεξάγεται μια από τις κρισιμότερες κοινοβουλευτικές συζητήσεις των τελευταίων δεκαετιών.
 Οι  περισσότεροι των βουλευτών αποχώρησαν από τη αίθουσα της Ολομέλειας λίγη ώρα μετά την έναρξη της συζήτησης. Προτίμησαν λόγω και της ώρας το εστιατόριο του Κοινοβουλίου, το καφενείο της Βουλής ή το εντευκτήριο. Βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει κοσμοσυρροή αργά το απόγευμα οπότε θα ξεκινήσουν και οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.  www.news.gr .-
~
***  Αφρονες επιλογές εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες
Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του έθνους επιβάλουν την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.
afrones-epiloges-ekswthoun-ti-xwra-se-peripeteies
-   Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του έθνους επιβάλουν την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Αφρονες επιλογές εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες αναφέρει σε ανακοίνωση-παρέμβαση ο Κώστας Καραμανλής. 
Η δήλωση
«Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. 'Αφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες».
Βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να σπάσει τη σιωπή του και να πάρει τον λόγο σήμερα στη Βουλή. 
~
***   Φόβος ότι η Ευρώπη θα θέσει το δίλημμα: ευρώ ή δραχμή
Ολα στον αέρα μετά τις δραματικές εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση για δημοψήφισμα αλλά και ο ευρωπαϊκός ελιγμός που στέλνει την πρόταση στην εξέδρα.
pws-kai-poioi-skinothetisan-to-dimopsifisma-tis-riksis
-  Ολα στον αέρα μετά τις δραματικές εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα αλλά και ο ευρωπαϊκός ελιγμός που στέλνει την πρόταση στην εξέδρα. Οι θεσμοί αποσύρουν την πρόταση που είχαν καταθέσει και επρόκειτο να τεθεί στο σημερινό Eurogroup και θέτουν στο τραπέζι Plan B. Eνδεικτική η δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου που είπε: «Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι... Είναι ώρα για το Plan B».
Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους στη Γερμανία θα ζητηθεί από την Αθήνα να θέσει στο δημοψήφισμα το ερώτημα ευρώ ή δραχμή όπως είχε ζητηθεί μετά την δραματική Σύνοδο στις Κάννες.
Αναφορά στο δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε σήμερα ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που συμβούλευσε με νόημα τους Ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.      
~ Ποιοι και πως σκηνοθέτησαν το δημοψήφισμα της ρήξης
Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Πρωθυπουργό στο διάγγελμά που πραγματοποίησε μετά στην πολύωρη συνεδρίαση του κυβερνητικού και υπουργικού συμβουλίου, προκάλεσε έκπληξη και αιφνιδιασμό σε πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όμως από ένα μεγάλο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ήταν αναμενόμενη και λυτρωτική, όπως την χαρακτήρισαν κυβερνητικά στελέχη.
-  Η τοποθέτηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος δήλωσε ότι αυτά τα μέτρα δεν περνάνε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απελευθέρωσε την συζήτηση στην κατεύθυνση της ρήξης
-  Τις τελευταίες ημέρες τόσο οι διαρροές από κυβερνητικά στελέχη όσο και οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού διαμόρφωναν ένα κλίμα σύγκρουσης με τους δανειστές με χαρακτηριστικότερη την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μετά την Σύνοδο Κορυφής όπου για πρώτη φορά έκανε λόγο δημόσιας για «εκβιασμούς και τελεσίγραφα». Με την άφιξη του στην Αθήνα είχαν ειδοποιηθεί οι υπουργοί προκειμένου να συμμετέχουν στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη στο The TOC οι υπουργοί ανέβαιναν τα σκαλοπάτια του Μαξίμου μουδιασμένοι καθώς δεν ήξεραν ποια θα ήταν η εισήγηση του Πρωθυπουργού μετά την δημοσιοποίηση του τελεσίγραφου των δανειστών και τα σκληρά μέτρα που περιελάμβανε η πρότασή τους.
Στην αρχή της συζήτησης ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τα νέα δεδομένα στους υπουργούς χωρίς να εκφράζει την άποψή του για το τι μέλει γενέσθαι. Η τοποθέτηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος δήλωσε ότι αυτά τα μέτρα δεν περνάνε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα ψηφίσουν μία τέτοια συμφωνία, απελευθέρωσε την συζήτηση στην κατεύθυνση της ρήξης.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές οι πολιτικοί λόγοι της διαφωνίας της κυβέρνησης με την πρόταση των δανειστών που είχε χαρακτηριστεί «χειρότερη από μνημόνιο» και «Αρμαγεδδών» από πηγές του Μ. Μαξίμου, ενισχύθηκαν και από την σθεναρή στάση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την εσωκομματική αντιπολίτευση που έδειχναν ότι η αποδοχή της πρότασης των θεσμών από την ελληνική πλευρά θα σήμαινε διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
-*  «Οι περισσότεροι νιώσαμε λυτρωμένοι από το μαρτύριο της εξάμηνης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τα σκληρά διλήμματα που μας έθεταν», σημειώνει στο The TOC κυβερνητικό στέλεχος
-   Ο Πρωθυπουργός μετά από συζήτηση με τους υπουργούς ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα όπου θα τεθεί προς απόφαση η πρόταση των θεσμών. Κατόπιν ειδοποιήθηκαν και οι αναπληρωτές υπουργοί όπου ο Αλέξης Τσίπρας τους ανακοίνωσε την απόφασή του και τους ζήτησε να υπογράψουν το πρακτικό του υπουργικού συμβουλίου. «Οι περισσότεροι νιώσαμε λυτρωμένοι από το μαρτύριο της εξάμηνης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τα σκληρά διλήμματα που μας έθεταν», σημειώνει στο The TOC κυβερνητικό στέλεχος. Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα την οποία έχει συζητήσει με τους συνεργάτες του ερχόμενος από τις Βρυξέλλες παρά το γεγονός ότι αρχικά διερεύνησε το κλίμα για το ενδεχόμενο συμφωνίας στους υπουργούς, βρήκε ομόφωνα σύμφωνα όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Γιάννης Δραγασάκης ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο καθώς και τα κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη που βρίσκονταν στην συνεδρίαση ότι ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε την απόφασή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Φ. Ολάντ και στην Άνγκελα Μέρκελ η οποία φέρεται να είπε στην Αλέξη Τσίπρα ότι θα ενημερώσει το γερμανικό κοινοβούλιο πως η Ελλάδα θα αποφασίσει με το δημοψήφισμα εάν επιθυμεί να μείνει στην ζώνη του ευρώ.
Η πολιτική ηγεσία της κυβέρνησης ανησυχούσε για την πορεία των τραπεζών και τις αντιδράσεις των εταίρων με την γνωστοποίηση του δημοψηφίσματος. Για τον λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο να συμβάλλουν προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών αυτήν την χρονική περίοδο μέχρι το δημοψήφισμα και εξασφάλισε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές την συγκατάθεσή τους.
Παράλληλα ο Γ. Δραγασάκης και ο Ευ. Τσακαλώτος μεταβαίνουν σήμερα στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθούν με τον Διοικητή της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι για να εξασφαλίσουν και επίσημα ότι δεν θα αποφασιστεί περιορισμός του ΕLA τις επόμενες ημέρες μέχρι το δημοψήφισμα και πως οι τράπεζες θα μείνουν ανοιχτές.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του πρότεινε να καταψηφιστεί η πρόταση των δανειστών σε μία προσπάθεια να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση οδηγούν την χώρα σε δημοψήφισμα έχοντας όμως πρόταση και στρατηγική. Μία επικράτηση του «όχι» εκτιμάται ότι θα ισχυροποιήσει την κυβέρνηση και θα δώσει την ευκαιρία ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων με τους δανειστές με στόχο να αποφευχθούν τα μέτρα λιτότητας με τα οποία έχει ταυτιστεί η ζώνη του ευρώ, όπως σημειώνουν.
 

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση «όχι»

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κομματικών και κυβερνητικών στελεχών το «όχι» στην πρόταση των δανειστών μπορεί να υπερψηφιστεί από τους πολίτες στην προοπτική του να παραμείνει η χώρα στην Ε.Ε. αλλά με καλύτερες δημοσιονομικές συνθήκες. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη τα οποία αποχωρούσαν χαρούμενα από την χτεσινή σύσκεψη σημείωναν στο παρασκήνιο ότι το Μνημόνιο που προτείνουν οι δανειστές με την αλλαγή νομίσματος και την επιστροφή στην δραχμή δεν έχουν μεγάλη διαφορά αφού και στις δύο περιπτώσεις θα υποφέρουν οι πολίτες.
~  

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση «ναι»

Στην περίπτωση όμως που θα επικρατήσει το «ναι» σύμφωνα με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να παραιτηθεί από την θέση του και να ανοίξει τις διεργασίες του διάδοχου κυβερνητικού σχήματος. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι σε περίπτωση παραίτησης θα γίνει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές, με υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση υπάρχει η αίσθηση ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες και εάν δεν δοθεί η αίσθηση στους πολίτες πως το δημοψήφισμα έχει τον χαρακτήρα απόφασης για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τότε υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να υπερψηφιστεί το «όχι» στην πρόταση των δανειστών που θα δώσει μήνυμα στην Ε.Ε. ότι θα πρέπει να σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας και να χρησιμοποιήσει νέο μείγμα πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Παράλληλα στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι οι πολίτες δεν θα ταχθούν στο πλευρό των κομμάτων που έχουν υποστηρίξει και εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές αξιοποιώντας έτσι το προβάδισμα που έχει στην κοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας έναντι των κ.κ. Σαμαρά και Θεοδωράκη
~
***  Καμμένος: Αν δεχτούν την πρότασή μας αποσύρουμε το δημοψήφισμα
«Αν πουν ότι δέχονται την ελληνική πρόταση, τότε και βέβαια αλλάζουν όλα»», είπε ο Πάνος Καμμένος.
kammenos-an-dextoun-tin-protasi-mas-aposuroume-to-dimopsifisma
-  Δεν θα πληρώσει η Ελλάδα τη δόση του ΔΝΤ, ανέφερε ο Πάνος Καμμένος: «Δεν μπορούμε να πληρώσουμε από τη στιγμή που εκείνοι δεν πληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους», είπε και συμπλήρωσε -μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο- ότι η Ελλάδα πληρώνει τις δόσεις της από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ.
Σε ερώτηση ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης ως προς το δημοψήφισμα σε περίπτωση που γίνει δεκτή η Ελληνική πρόταση στο Eurogroup, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Αν πουν ότι τη δέχονται, τότε και βέβαια αλλάζουν όλα».
«Δεν υπάρχει καμιά διαδικασία εξόδου Ελλάδας από ευρώ. Δεν υπάρχουν εκβιασμοί από την Ελλάδα», σημείωσε συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει μια εβδομάδα παράταση στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα.    
Το game over είναι για καθεστώτα άλλου τύπου. Οχι για την Ευρώπη
«Ελπίζω ότι υπάρχουν φωνές μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση που απέχουν από αυτές του Σόιμπλε. Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος της Ευρώπης, όμως δεν μπορούν να ξεφτιλίζουν ένα λαό. Εχουν στα χέρια τους μια ελληνική πρόταση που είναι μέσα στα πλαίσια της λογικής και της αντοχής του ελληνικού λαού. Στην πρότασή μας έχουμε λάβει υπόψιν και τις παρατηρήσεις των Θεσμών».
Ως προς το δημοψήφισμα σημείωσε: «Καλείται ο ελληνικός λαός να αποφασίσει απέναντι σε έναν εκβιασμό. Το δημοψήφισμα προστατεύει την Ευρώπη».
Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση ζητώντας «μια εθνική γραμμή», ενώ αναφερόμενος σε συνεδρίαση του  Eurogroup είπε: «Βγήκαν επτά υπουργοί χωρών των οποίων την είσοδο στην Ευρώπη υποστήριξε η Ελλάδα, με πρώτους τους Λιθουανούς, και είπαν ''διακόπτουμε το Eurogroup γιατί δεν δεχόμαστε την ελληνική πρόταση''. Το game over είναι για καθεστώτα άλλου τύπου. Οχι για την Ευρώπη», κατέληξε.
~
***  Πάμε ολοταχώς για Grexit...
grexit politico
 -  Ο Matthew Karnitschnig του περιοδικού Politico, αναφέρει δήλωσεις ανώνυμου αξιωματούχου της ΕΕ που είναι παρών στη κρίσιμη συνάντηση του Eurogroup και κάνει λόγo για επερχόμενο Grexit καθώς η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη ιδίως μετά την το αρνητικό αποτέλεσμα των συνομιλιών.
Στη συνέχεια καταγράφει τη κατάσταση στα ΑΤΜ στην Ελλάδα και επισημαίνει πως οι Έλληνες πολίτες εδώ και ώρες σπεύδουν να "σηκώσουν" χρήματα προετοιμαζόμενοι για χρεοκοπία και σημειώνει " Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την πιθανή έξοδό της από την Ευρωζώνη".  www.voicenews.gr  .-
~
***  Δεν εγκρίνεται η παράταση από το Eurogroup - Έβγαλαν έξω τον Βαρουφάκη
euro
 - Επιβεβαιώνεται το κακό κλίματος που έχει δημιουργηθεί στις Βρυξέλλες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα, αποτελούν οι μέχρι τώρα εξελίξεις στο Eurogroup που διέκοψε για λίγο τις εργασίες του.
 ~ Υπάρχει ακόμη μία σύγχυση ως προς και για το πότε θα συνεχίσει.
 - Έως τώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για παράταση του προγράμματος. Ακόμη πιο ανησυχητική η πληροφορία ότι ο Γ.Βαρουφάκης δεν θα μετέχει στη συνέχεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, με τους 18 να επικεντρώνονται προφανώς στο plan B.
 -  Η παραχώρηση συνέντευξης Τύπου σε λίγο από τον Γ.Ντάισελμπλουμ και τον Π.Μοσκοβισί για το ελληνικό ζήτημα, δείχνει ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη με καμία λύση να μην φαίνεται Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες θέλουν τον Γ.Βαρουφάκη με κλιμάκιο της ΕΚΤ, αλλά και στην επιθυμία του Γ.Ντάισελμπλουμ να κάνει δηλώσεις για το ελληνικό ζήτημα μαζί με τον Π.Μοσκοβισί.
~
***  ΒΟΜΒΑ! Ποιος ανάγκασε τον Τσίπρα να πάει σε δημοψήφισμα;
aleksis
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από 5 μήνες στην διακυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να πάει  σε δημοψήφισμα με ερώτημα την συγκατάθεση του λαού η μη  στην πρόταση των θεσμών. Πως όμως ο πρωθυπουργός πήρε αυτή την απόφαση για το δημοψήφισμα; Πολύ πιθανό είναι να τον πίεσε το κόμμα και στην ουσία το νούμερο 2 του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Έτσι κι αλλιώς η στάση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ήταν γνωστή από την αρχή της διαπραγμάτευσης.
~
***  Σαπέν: Δεν υπάρχει θέμα Grexit
sapen
 -  Δεν υπάρχει θέμα Grexit, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης, παραμένει μέλος της και το πεπρωμένο της είναι εντός του ευρώ, είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ τονίζοντας ότι καμία χώρα δεν θέλει το Grexit.
Παράλληλα τόνισε πως η Γαλλία είναι πρόθυμη να βοηθήσει ώστε οι δύο πλευρές να ξαναρχίσουν τη διαπραγμάτευση λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος για να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα.
~
***  Oλόκληρη η ανακοίνωση Eurogroup- Xωρίς υπογραφή Βαρουφάκη (EIKONA)
eurogroup
 -  "Από τη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου του Eurogroup για την παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, εντατικές διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν μεταξύ Θεσμών και ελληνικών αρχών για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση. Δεδομένου του παρατεταμένου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και την επείγουσα κατάσταση, οι Θεσμοί υπέβαλαν μια συνολική πρόταση που είχε προϋποθέσεις κάνοντας χρήση της ελαστικότητας.
Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και την πλήρη στήριξη του Eurogroup, αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις ελληνικές αρχές, η οποία διέκοψε μονομερώς τις διαπραγματεύσεις στις 26 Ιανουαρίου.
Το Eurogroup ανακαλεί τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα των τελευταίων ετών. Το Eurogroup ήταν ανοιχτό ως την τελευταία στιγμή για να στηρίξει περαιτέρω τον ελληνικό λαό προς ένα συνεχές πρόγραμμα προσανατολισμένο στην ανάπτυξη.
Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη του την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει την πρόταση σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος. "
 Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει ρητά τη λήξη της χρηματοδοτικής στήριξης μετά την απόρριψη του τελεσίγραφου των Θεσμών.
"Η τρέχουσα χρηματοοικονομική βοήθεια με την Ελλάδα θα λήξει στις 30 Ιουνίου του 2015, καθώς επίσης όλες οι συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη μεταφορά από τις χώρες της ευρωζώνης των SMPs και των κερδών μέσω ΑNFA."
 -  Η ανακοίνωση του Eurogroup κλείνει με τη δέσμευση πως θα διαφυλάξουν τη σταθερότητα εντός ευρωζώνης
"Οι αρχές της ευρωζώνης είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη"
 -  Η ανακοίνωση βέβαια δεν περιλαμβάνει την υπογραφή Βαρουφάκη όπως το δημοσίευεσε ο δημ/φος του channel4  Π. Σπίγκελ
~
***  Δηλώσεις Ντάισελμπλουμ: "Οι Έλληνες έκλεισαν μόνοι τους την πόρτα με το δημοψήφισμα"
deiselbloom
-  Απορρίφθηκε η πρόταση της Ελλάδας για παράταση του προγράμματος για ένα μήνα δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας ότι το δημοψήφισμα ήταν μια αρνητική έκπληξη για τους Ευρωπαίους.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο του νέου Eurogroup για την Ελλάδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε πως η ελληνική πλευρά επέλεξε να διακόψει τις συνομιλίες με τους Θεσμούς, ενώ υπογράμμισε ότι μέχρι χθες το βράδυ οι συζητήσεις για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα ήταν σε εξέλιξη.
"Οι Έλληνες έκλεισαν μόνοι τους την πόρτα με το δημοψήφισμα", δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Οι προτάσεις μας δεν ήταν οριστικές, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση τις απέρριψε και διέκοψε τις διαπραγματεύσεις".
Ο Ολλανδός αξιωματούχος τόνισε πως στο σημερινό Eurogroup ήταν σαφές πώς η ελληνική αντιπροσωπεία δεν συμφωνεί με τις υπόλοιπες δηλώσεις των άλλων ΥΠΟΙΚ και ανέφερε πως θα υπάρξει μια δεύτερη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης απόψε, για να συζητηθούν τα όποια σενάρια και να προετοιμαστούν.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Παραμένει στο τραπέζι η πρόταση των θεσμών
Ntaisebloum
 -  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η πρόταση των θεσμών παραμένει στο τραπέζι των συνομιλιών.
Η συνεδρίαση της Ευρωομάδας θα ξεκινήσει κανονικά στις 3 μμ (ώρα Ελλάδος) και θα αξιολογήσει την κατάσταση, μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Τέλος, αυτή τη στιγμή διεξάγεται κανονικά η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), για να προετοιμάσει τις εργασίες των υπουργών οικονομικών στην Ευρωομάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γ. Ντάισελμπλουμ.
~
***   ΤτΕ: Γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον ανεφοδιασμό των ΑΤΜ
trapeza2
- Η είδηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου οδήγησε έντρομους τους πολίτες έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, μπροστά από τα ΑΤΜ, σε όλη την Ελλάδα.
Η εικόνα των ουρών έξω από τράπεζες κάνει το γύρο του κόσμου, με πολλά ξένα ΜΜΕ να μεταδίδουν την ανησυχία των Ελλήνων που σπεύδουν να «σηκώσουν» τις οικονομίες τους.
- Στην ανησυχία των πολιτών, κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος απαντούν πως η ΤτΕ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανεφοδιάζονται τα ΑΤΜ.
~
***  Βαρουφάκης: Κακά τα ψέματα ένα δημοψήφισμα θα ήταν για το ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)
varoufakis
Τις τελευταίες ώρες το μεγάλο θέμα της επικαιρότητας είναι το δημοψήφισμα. Όλοι εκ των άμεσων πρωταγωνιστών έχουνε τοποθετηθεί. Ο Γιάνης Βαρουφάκης όμως όσο περίεργο κι αν είναι δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί δημόσια. Είχε μιλήσει πάντως για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος πριν λίγους μήνες. Αυτό που είχε πει τότε ήταν πως κακά τα ψέματα, ένα δημοψήφισμα θα ήταν για το ευρώ.
Δείτε το Βίντεο:  Βαρουφάκης: Κακά τα ψέματα, ένα δημοψήφισμα θα είναι δραχμή ή ευρώ  , https://youtu.be/bcIrFV4NA-c  .-



~
***  Στον "αέρα" το δημοψήφισμα- Παίρνουν πίσω την πρότασή τους οι δανειστές
maximou
-  Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις από τις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.
Άρον- άρον οι δανειστές παίρνουν πίσω την πρότασή τους και φέρνουν στο Eurogroup το plan B.
Aνώτατος αξιωματούχος της Ε.Ε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν στο Eurogroup του Σαββάτου εναλλακτικές για περισσότερη βοήθεια διάσωσης προς την Ελλάδα περιλαμβανομένου και την επιβολή capital controls.
"Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι. Είναι ώρα για το Plan B" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, δύο άλλοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η πρώτη αντίδραση στο δημοψήφισμα θα είναι τα capital controls, ενώ δημοσίευμα του Dow Jones Newswires αναφέρει πως το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ουσιαστικά σημαίνει πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα λήγει την Τρίτη.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Παρέμβαση της Deutsche Bank για δημοψήφισμα
deutshe bank
-  Η Deutsche Bank χαρακτηρίζει ως "ιδιαίτερα αρνητική έκβαση " την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα.
Τώρα έχει "επίσημα ανοίξει" το ερώτημα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αναφέρει σε σημείωσή της.
Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία από την έκθεση της Deutsche Bank, όπως τα δημοσίευσε ο Guardian:
«Μία ευρωπαϊκή σύνοδος μπορεί να συγκληθεί. Οπως με την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα το 2012, περιμένουμε ότι οι Ευρωπαίοι θα ξεκαθαρίσουν ότι το δημοψήφισμα της κυβέρνησης ισοδυναμεί με ένα ερώτημα για την παραμονή στο ευρώ. Οι Ευρωπαίοι επίσης θα πρέπει να αποφασίσουν το αν θα χορηγήσουν βραχυπρόθεσμη νομική επέκταση στη δανειακή σύμβαση. Αν και ακόμη αναμένουμε την ευρωπαϊκή αντίδραση, θεωρούμε ως πιο πιθανό αποτέλεσμα ότι το πρόγραμμα θα αφεθεί να εκπνεύσει. Η επέκταση απαιτεί πολλαπλές κοινοβουλευτικές διαδικασίες έγκρισης και με δεδομένο τον τόνο της ομιλίας του Ελληνα πρωθυπουργού, είναι απίθανο ότι η υπάρχει η πολιτική διάθεση να χορηγηθεί μία τέτοια επέκταση.
Η αντίδραση του ΔΝΤ θα είναι επίσης σημαντική. Οταν και αν η Λαγκάρντ ενημερώσει το ΔΣ του Ταμείου για μία μη πληρωμή, θα προκαλέσει κατά συνέπεια αθέτηση των δανείων του EFSF και το συμβούλιο του EFSF (οι υπουργοί Οικονομικών) θα έχουν την επιλογή- αν όχι την υποχρέωση- να χαρακτηρίσουν αυτά τα δάνεια αμέσως ληξιπρόθεσμα και απαιτητά.
Η ΕΚΤ αναθεωρούσε καθημερινά τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες αυτή την εβδομάδα και αξιωματούχοι σε πολλαπλές δηλώσεις τους έχουν ξεκαθαρίσει ότι η ρευστότητα βασίζεται στην «αξιόπιστη προοπτική» ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Οι αποφάσεις πιθανόν να ληφθούν σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή πολιτική απάντηση και στην επέκταση του προγράμματος. Η κατάσταση παραμένει πολύ ρευστή αλλά ως έχουν τα πράγματα θεωρούμε πιο πιθανό αποτέλεσμα μία απόφαση της ΕΚΤ να μην αυξήσει πέρα των ορίων τη χρηματοδότηση του ELA, ή εναλλακτικά μία επιθετική προσαρμογή στις περικοπές εγγυήσεων.
Ο τρίτος παράγοντας θα είναι οι δημοσκοπήσεις για το ερώτημα του δημοψηφίσματος.
Μέχρι τώρα αυτά έχουν δείξει υποστήριξη περίπου 70% όταν το ερώτημα είναι για την παραμονή στο ευρώ άνευ όρων. Ομως, όταν αυτό το ερώτημα τίθεται με προϋπόθεση περαιτέρω λιτότητα, η υποστήριξη πέφτει στο 55-65%, ανάλογα με τη διατύπωση. Περιμένουμε ότι η θέση του Ελληνα πρωθυπουργού και η ίδια η διατύπωση της ερώτησης θα οδηγήσει σε περαιτέρω τάση προς το «όχι». Ιδιαίτερα καθώς οι Ελληνες αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι το ελληνικό δημοψήφισμα δεν θα είναι για την παραμονή στο ευρώ, αλλά για τη συμφωνία.
Το αν θα επηρεάσει την ψηφοφορία η έκταση της όποιας ευρωπαϊκής πίεσης και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος την επόμενη εβδομάδα παραμένει ένα ερώτημα. Συνολικά, αναμένουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι με μικρή διαφορά και αβέβαιο. Οσο πιο κοντά είναι οι δημοσκοπήσεις σε μία αρνητική ψήφο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα η αγορά να τιμολογήσει μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».
~
***  Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για απόπειρα βιασμού και ληστεία!
peripoliko
 Τέσσερις υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 20, 34, 34 και 35 ετών συνελήφθησαν από την ασφάλεια στη Νίκαια για την απαγωγή ενός 24χρονου, ληστεία και απόπειρα βιασμού μιας 22χρονης.
Οι δράστες είχαν απαγάγει τον ομοεθνή τους και επιχείρησαν το βιασμό της συντρόφου του.
Η υπόθεση απαγωγής εμπλέκει και σύνδεσμο των δραστών στο Πακιστάν , απο τον οποίο έπαιρναν εντολές.
~
***  Βαρουφάκης: "Οι αριθμοί δε βγαίνουν"
varoufakhs
 -  Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες, εξήγησε γιατί η ελληνική πλευρά απορρίπτει την πρόταση των θεσμών. Η ελληνική πλευρά είπε στους θεσμούς ότι η πρότασή τους δεν θα πέρναγε από τη Βουλή και αυτό θα ήταν μια ρήξη από μόνο του.
"Τους εξηγήσαμε ότι δεν έχουμε εντολή να δεχτούμε υφεσιακό πακέτο" τόνισε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, υπογραμμίζοντας ότι την απόφαση για τη συμφωνία πρέπει να την λάβει το "50+1" του ελληνικού λαού.
"Εμείς λάβαμε 36% και αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει το 50+1 του ελληνικού λαού. Ο πραγματικός λόγος που βρισκόμαστε ακόμα εδώ, είναι πως ποτέ δεν έγινε δεκτό από την άλλη πλευρά η αρχή του κοινού τόπου, το Μνημόνιο που κληρονομήσαμε και οι προτάσεις μιας καινούργιας κυβέρνησης. Ουσιαστικά, οι θεσμοί μας είπαν μπορείτε να έχετε οποιαδήποτε συμφωνία θέλετε, αρκεί να είναι Μνημόνιο", εξήγησε.
Επέρριψε, δε, ευθύνες στους εταίρους ότι μετά τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, προσπάθησαν να μας ωθήσουν πίσω στο Μνημόνιο. "Ποτέ δεν σεβάστηκαν την απόφαση του Φεβρουαρίου" υπογράμμισε και ξεκαθάρισε ότι τώρα το Eurogroup συνεδριάζει για τα μέτρα που θα πάρει μετά την Τρίτη.
Ακόμη, τόνισε ότι το χρηματοδοτικό πακέτο έπασχε τεχνικά από εσωτερικές αντιφάσεις. "Η κριτική που ασκήσαμε ήταν σε τεχνικό επίπεδο, οι αριθμοί δεν βγαίνουν".
~
***  Έκτακτο: Τσίπρας προς Μέρκελ και Ολάντ: "Η Ελλάδα θα επιβιώσει"
tsipras merkel
 -  Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ είχε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγη ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας τόνισε στους δύο Ευρωπαίους ηγέτες πως όποια απόφαση και να πάρει το Eurogroup για την Ελλάδα, ο ελληνικός λαός "θα έχει οξυγόνο" και την επόμενη εβδομάδα και "θα επιβιώσει".
Ακόμη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η Δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.
~
***  Λαφαζάνης: Έχουμε εναλλακτικές αν δεν υπάρξει συμφωνία
lafazanhs
 -  Η κυβέρνηση έχει εναλλακτικές σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας ότι η εφαρμογή των προτάσεων των δανειστών θα είναι καταστροφική για τη χώρα.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ως επιλογή την έξοδο από την Ευρωζώνη αλλά, όπως σημείωσε, το πλαίσιο του ευρώ δεν σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να εξοντωθεί στο όνομα του ευρω-νομίσματος.
~
***  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος μιλάει στο voicenews.gr για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις
panagiwtaros
 Της Σπυριδούλας Δημητρίου
 Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, μίλησε αποκλειστικά στο voicenews.gr για τις ραγδαίες εξελίξεις.
Προτιμότερη η ρήξη με τους δανειστές, καλύτερα φτωχοί και αξιοπρεπής παρά υπερχρεωμένοι και ραγιάδες- Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό- Μια σοβαρή προσέγγιση με τη Ρωσία, αλλά και αλλού, προκειμένου να έχουμε νέες επιχειρηματικές-γεωστρατηγικές συμμαχίες είναι απαραίτητη.
 Η Χρυσή Αυγή μέσα σε αυτό το θρίλερ των διαπραγμετεύσεων και συνεχών διαβουλεύσεων "βλέπει" μία επίτευξη συμφωνίας ή μήπως οδεύουμε σε ρήξη;
Κατ΄αρχάς πλέον οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι ακριβώς επιζήμια για να μη πω ταφόπλακα για την πατρίδα μας. Όταν όλες οι πληροφορίες ομιλούν για 7 και πλέον δις ευρώ μέτρων, ενώ παράλληλα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ούτε ίχνος ανάπτυξης, αλλά ούτε και διάθεση για συζήτηση αμφισβήτησης-κουρέματος του χρέους. Η μόνη λύση-διέξοδος από αυτή τη οικονομική-κοινωνική κόλαση στην οποία βρίσκεται το Ελληνικό Έθνος, είναι ο λογιστικός έλεγχος του χρέους ο οποίος θα αποδείξει ότι το μεγαλύτερο τμήμα του είναι επαχθές και επονείδιστο, και άρα θα πρέπει νομίμως να διαγραφεί. Όπως έγινε στην περίπτωση της Αργεντινής και αλλού. Χωρίς αναδιάρθρωση- κούρεμα των 320 δισ. +200 δισ. των τραπεζών + 200 δισ. περίπου των ιδιωτών (δηλαδή περί τα 700 δισ. συνολικά) δεν θα μπορέσει να επέλθει ποτέ καμία ανάπτυξη-ανάκαμψη, ούτε της ελληνικής οικονομίας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας. Όσο για το αν θα έχουμε ρήξη, επιτρέψετε μου να αμφιβάλλω, αν και αυτή την δεδομένη στιγμή, μάλλον θα ήταν προτιμότερη. Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία-μνημόνιο ταφόπλακα.
Καλύτερα φτωχοί και αξιοπρεπής παρά υπερχρεωμένοι και ραγιάδες και όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος, καλύτερα στα βράχια της Τιμής και της αξιοπρέπειας, παρά στον βούρκο της υποταγής.
 Στον απόηχο των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων και τους ελιγμούς της κυβέρνησης, πιστεύετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις;
Απόλυτα, δεν είχε ούτε plan A ούτε plan B. Πάει η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο σε ένα άρθρο, φέρνουν νέο μνημόνιο σε ένα άρθρο, πάνε οι διαγραφές του χρέους, πάνε οι λογιστικοί έλεγχοι, πάει ο 13ος μισθός, πάει η αύξηση του κατώτατου μισθού, πάει η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πάει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
 Πως κρίνει η Χρυσή Αυγή τη "στροφή" της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία (αγωγός, BRICS); Θεωρείτε πως μία ενδεχόμενη είσοδος της Ελλάδας στους Brics θα ήταν ωφέλιμη για τη χώρα;
Η Χρυσή Αυγή θεωρεί ότι μια σοβαρή προσέγγιση με τη Ρωσία, αλλά και αλλού, προκειμένου να έχουμε νέες επιχειρηματικές-γεωστρατηγικές συμμαχίες είναι απαραίτητη, από την στιγμή που οι "σύμμαχοι" μας, μας έχουν "κρεμάσει". Όταν όμως η Ρωσία βλέπει ότι και 1η φορά αριστερά συνυπογράφει το εμπάργκο ενάντια της Ρωσίας τους κάνει δύσπιστους απέναντι μας. Όσο για το ζήτημα των BRICS, είμαστε υπέρ των συμμαχιών με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και μόνο.
Ποια είναι η θέση του κόμματος που εκπροσωπείτε για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας;
Για να υπάρξει έστω και σκέψη για ανάπτυξη-ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να περιοριστεί κατά μεγάλο μέρος το χρέος. Αυτό όπως σας προ είπα, μπορεί να γίνει και έπρεπε να έχει γίνει, ήδη με λογιστικό έλεγχο του χρέους, όπου θα αναδειχθεί, ότι το μεγαλύτερο τμήμα του είναι προϊόν τοκογλυφίας, παρανόμων-παράτυπων συμφωνιών, καθώς και ότι ήταν εν γνώσει των δανειστών η αδυναμία αποπληρωμής των συναφθέντων δανείων από την ελληνική πλευρά. Επιπροσθέτως, το Διεθνές Δίκαιο, δικαιώνει χώρες, οι οποίες βρίσκονται σε ανθρωπιστική κρίση (όπως στην περίπτωση της Ελλάδας), δίνοντας τους το νόμιμο δικαίωμα διαγραφής του χρέους τους, για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως έπραξε νομίμως και επιτυχώς το εθνικό καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά το 1938, και που βασιζόμενοι σε αυτή την υπόθεση, πέτυχε το 70% κούρεμα του χρέους της η Αργεντινή το 2004. Αυτά για την νόμιμη διαγραφή όλου ή τμήματος του χρέους. Από κει και πέρα για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, θα πρέπει να υπάρξει πρωτογενής τομέας παραγωγής (αγροτική-κτηνοτροφική παραγωγή) βιοτεχνία, δευτερογενής τομέας (μεταποίηση) βιομηχανία, ναυπηγική-αμυντική βιομηχανία, τουρισμός.
Όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα "made in Greece" κατασκευασμένα από Έλληνες. Και εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας του προστατευτισμού των ελληνικών προϊόντων, καθώς και των Ελλήνων εργαζομένων, απέναντι στην λαίλαπα των αμφιβόλου ποιότητας ασιατικών τριτοκοσμικών προϊόντων τα οποία καθίστανται μη ανταγωνιστικά, λόγω των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στις εκεί χώρες (εργασία ανηλίκων, καμία ασφάλιση, όχι κανονικό ωράριο κλπ). Θα πρέπει να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός στην παραγωγή, με στόχο όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό αυτάρκειας-αυτονομίας. Για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να έχουμε ελευθερία κινήσεων-αποφάσεων. Πρέπει να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας, και των ήδη υπαρχόντων, αλλά και νέων, όπως υδρογονανθράκων, φυσικού αερίου, πετρελαίου, που αποδεδειγμένα βρίσκονται εντός του υπεδάφους μας, αλλά και εντός της (όχι έως τώρα θεσπισμένης) ελληνικής ΑΟΖ. Για να γίνουν όλα τα ανωτέρω, όπως και πολλά ακόμα, χρειάζεται μια ΕΘΝΙΚΗ κυβέρνηση, που δεν θα είναι υποχείριο Έλληνα ή ξένου δυνάστη κάτι το οποίο συμβαίνει τώρα καθώς και ισχυρός στρατός.
 Ποια είναι η θέση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή για το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας; Παρακαλώ σχολιάστε την κίνηση του βουλευτή Χρήστου Παππά να σκίσει το νομοσχέδιο- Τι απαντάτε σε όσους κάνουν λόγο για προκλητική στάση;
Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Δεν νομίζω ότι ο κύριος Παππάς έκανε κάτι κατακριτέο. Εξάλλου ο τέως Πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς έσκιζε καθημερινά επί 2 έτη τα μνημόνια.
 Είναι γεγονός πως η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στα νησιά είναι πλέον εκτός ελέγχου. Ποια είναι η λύση που προτείνει η Χρυσή Αυγή για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία;
Άμεση απέλαση-επαναπροώθηση με πιο αυστηρή (όχι στα λόγια) φύλαξη των συνόρων, όπως ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα των Ελλήνων. Καταγγελία της Συνθήκης Σένγκεν καθώς και του Δουβλίνο 2. Το επίσημο κράτος να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου οι λαθρομετανάστες να πάνε όπου αλλού θέλουν.
~
***  Σόιμπλε: Το δημοψήφισμα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα  
Η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης, ξεκαθαρίζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ
Σόιμπλε: Το δημοψήφισμα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα
-  Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε κράτους, ωστόσο εν προκειμένω η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα δεν μπορεί να επιλύσει τα υπάρχοντα προβλήματα, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
-  Όπως σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου, και δεν μπορεί να υπάρξει παράταση του προγράμματος αν δεν υπάρχει μία κοινή βάση, ενώ προέβλεψε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες στην Ελλάδα, σχολιάζοντας πως "δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί και πώς θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της".
-  Έκανε μάλιστα λόγο για "δραματικές εξελίξεις", αναφερόμενος στις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών, επισημαίνοντας πως η κατάσταση σήμερα έχει οξυνθεί.
-  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης και διεμήνυσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος.
~
***  Τι σημαίνει το "όχι" του Eurogroup για τις ελληνικές τράπεζες
 - Σε ποια κατάσταση θα βρεθεί η Ελλάδα τα μεσάνυχτα της Τρίτης
Τι σημαίνει το
-  Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός προγράμματος από την 1η Ιουλίου, με δραματικές συνέπειες για τις ελληνικές τράπεζες, βρίσκεται πλέον η χώρα μας, μετά την απόρριψη από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης του ελληνικού αιτήματος για μικρή παράταση του τρέχοντος προγράμματος, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
-  Αν δεν αλλάξει κάτι και το αδιέξοδο στις συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών δεν επιλυθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ής Ιουνίου, τότε η χώρα μας θα βρεθεί επισήμως εκτός προγράμματος, γεγονός που αναμένεται να αφήσει την Ελλάδα εκτός του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας ELA της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς η ΕΚΤ έχει διαμηνύσει σε αρκετές περιπτώσεις ότι θα στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, εφόσον η Ελλάδα βρίσκεται σε συμφωνημένο πρόγραμμα.
-  Σημειώνεται ότι μέσω του ELA παρέχεται σήμερα ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες που αγγίζει τα 90 εκατομμύρια ευρώ.
-  Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεδριάσει αύριο, Κυριακή, μέσω τηλεφώνου, για να αποφασίσει για την πορεία που θα ακολουθηθεί, με δεδομένο ότι η Ελλάδα οδεύει προς αθέτηση πληρωμών.
-  Εξάλλου, εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μέχρι σήμερα φαίνεται να μην θέλει να "βάψει τα χέρια του με ελληνικό αίμα".
-  Σημειώνεται πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ντράγκι μετά τα μεσάνυχτα χθες. Αποκλειστικό θέμα της επικοινωνίας των δυο ανδρών ήταν η συνέχιση της ενίσχυσης των τραπεζών προκειμένου για να κρατηθούν ανοιχτά τα ΑΤΜ για όσο χρειαστεί.
-  Σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο, ο κ. Ντράγκι έδειξε μεγάλη κατανόηση στην απόφαση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
~
***  Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων Τελ   

Μουσικοχορευτική εκδήλωση θα συνδιοργανώσουν ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, με τη βοήθεια του Δήμου, την προσεχή Δευτέρα, 29 Ιουνίου, στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων, μετά το πέρας του εσπερινού για τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας και το Σύλλογο Αθλητικού Χορού «Ξενία», μουσική με ζωντανή ορχήστρα, καθώς και κεράσματα. - 
~
***   Έκθεση από την Αγιορειτική Εστία και τους Δήμους Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης         
     
- Σε συνέχεια προβολής της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο 27 – 29 Μαρτίου 2015, οι Δήμοι Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης διοργανώνουν στην Καλαμάτα αντίστοιχες εκδηλώσεις προβολής της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της.
Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 2 – 4 Ιουλίου και την έναρξή τους θα σηματοδοτήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων του Βρετανού ζωγράφου – αρχιτέκτονα Doug Patterson, με τίτλο «Ζωγραφίζοντας σε τόπους ιερούς. Άθως – Σινά», που διοργανώνουν οι δύο Δήμοι σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία.
Η έκθεση, με έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 31 Ιουλίου. Τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 20.00, στο φουαγιέ του Πνευματικού.
 ~ Η ΛΑΜΠΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ DOUG PATTERSON
Ο Βρετανός αρχιτέκτονας και ζωγράφος Doug Patterson, μια πολυσύνθετη, αναγεννησιακή προσωπικότητα με λαμπρό επιστημονικό και καλλιτεχνικό έργο, παρουσιάζει τη λαμπρή δουλειά του από το Άγιον Όρος και την Αγία Αικατερίνη Σινά, ακολουθώντας τα βήματα του Ρώσου περιηγητή των αρχών του 18ου αιώνα, Βασίλι Μπάρσκι.
Αυτή η ιδέα να παρακολουθήσει τη διαδρομή τριών γνωστών περιηγητών, του Βασίλι Γκρηγκόροβιτς Μπάρσκι στο Άγιον Όρος και την Ορθόδοξη Ανατολή, του Σάμιουελ Ντέιβις στα Ιμαλάια και το Μπουτάν και του Χέρκουλες Μπραμπαζόν Μπραμπαζόν στις Ινδίες, και να αποτυπώσει με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική γραφή του τα μνημεία, που και εκείνους εντυπωσίασαν και στην εποχή τους κατέγραψαν, αποτελεί το κεντρικό κίνητρο στο έργο του.
Η ζωγραφική του, ιδιαίτερη, φωτεινή, με τολμηρή γραμμή και λαμπρά χρώματα, υπηρετεί με τον πιο πετυχημένο τρόπο την ομορφιά, τον πλούτο, το μεγαλείο των κτισμάτων, αλλά και την ταπεινότητα, την εσωστρέφεια και την αφιέρωση των Μοναχών.
Η έκθεση είχε πρωτοπαρουσιαστεί στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας το 2011 και από τότε έχει εκτεθεί και σε άλλους χώρους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 
~
***  «Καμπανάκι» ανησυχίας για το μέλλον των αδέσποτων ζώων στην Καλαμάτα 

Ουσιαστικό έργο, όπως επιτάσσει ο σχετικός νόμος, αλλά και περισσότερη ευαισθησία από πλευράς Δήμου Καλαμάτας και Δημοτικής Αρχής στο θέμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, ζήτησε με παρέμβασή της, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κτηνίατρος Χριστίνα Καντζιλιέρη. Όπως σχολίασε, η Δημοτική Αρχή προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε δύο απευθείας αναθέσεις έργων, συνολικού κόστους περίπου 10.000 ευρώ, δίνοντας σε ιδιώτη ευθύνες που εκπλήρωνε με τον καλύτερο τρόπο ο Φιλοζωικός Όμιλος, αλλά και εθελοντές. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να παραχθεί ουσιαστικότερο έργο για τα αδέσποτα, είτε με στείρωσή τους είτε με εξεύρεση κάποιου χώρου. Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σημειώνοντας ότι η επιλογή του ιδιώτη έγινε μόνο και μόνο γιατί τα μέλη του Φιλοζωϊκού δεν έχουν πάντα τον ελεύθερο χρόνο ώστε να γίνεται πιο συγκεκριμένη η προσπάθεια προστασίας των αδέσποτων. Πάντως, η δημοτική σύμβουλος, η οποία συμμετέχει ενεργά και εθελοντικά σε πολλές περιπτώσεις ιατρικής παρέμβασης σε τραυματισμένα αδέσποτα, εξέφρασε την ανησυχία της για τη ζωή των αδέσποτων από πράξεις ασυνείδητων, αλλά και από τις παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμάτας. Α.Π. - 
~
***  Έκθεση των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου  

Με επιτυχία εγκαινιάστηκε προχθές το βράδυ η έκθεση «Μπλε», με έργα των μικρών και μεγάλων μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας. Η έκθεση περιλαμβάνει επιλογή από έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, αγιογραφίας, ελευθέρου και γραμμικού σχεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο τα τμήματα των μικρών σπουδαστών όσο και εκείνα των μεγάλων παρουσίασαν εντυπωσιακά έργα, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Εικαστικό Εργαστήρι. Στο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Καλαμάτας έδωσε συγχαρητήρια στους σπουδαστές και ευχαρίστησε τις οικογένειές τους που, ακόμα και με τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, φροντίζουν για την καλλιτεχνική εκπαίδευση των παιδιών τους. Επίσης, ευχαρίστησε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εικαστικού Τομέα, Παναγιώτη Λαμπρινίδη, και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για την προσφορά τους. Διάρκεια έκθεσης: 25.06 - 28.08. Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή: 19.00 – 22.00. Εικαστικό Εργαστήριο Δήμου Καλαμάτας, Ναυαρίνου 8, τηλ. 27210 28864. - 
~
***  Διαδικασία πρόσληψης οκταμηνιτών θα ξεκινήσει ο Δήμος Οιχαλίας          
     
Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης για δύο ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Έργου και έναν ΔΕ Υδραυλικό και συγκεκριμένα: έναν ΔΕ Χειριστή Μηχανημάτων έργων γκρέιντερ για την καθαριότητα, έναν ΔΕ Χειριστή Μηχανημάτων έργων εκσκαφέα-φορτωτή (τσάπα) και έναν ΔΕ Υδραυλικό για ύδρευση – αποχέτευση, που θα απασχοληθούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.
Εισηγούμενος το θέμα, ο δήμαρχος Αριστ. Σταθόπουλος ανέφερε πως το Δ.Σ. είχε προχωρήσει στον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, συνολικά 12 ατόμων, ως εξής:
Καθαριότητα: 4 ΥΕ εργάτες καθαριότητας – συνοδοί απορριμματοφόρων και 1 ΔΕ Χειριστή Μηχανημάτων Έργων - διαμορφωτήρα γαιών (γκρέιντερ)
Ύδρευση – αποχέτευση: 2 ΔΕ Υδραυλικούς και 1 ΔΕ Χειριστή Μηχανημάτων Έργων εκσκαφέα φορτωτή (τσάπα)
Υπηρεσία νεκροταφείων-κοιμητηρίων:
1 Δ.Ε χειριστή μηχανημάτων έργου εκσκαφέα φορτωτή (τσάπα) και 3 Υ.Ε. εργάτες καθαριότητας.
Ο κ. Σταθόπουλος πρόσθεσε πως από τις 2 Ιουνίου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 2015 και αναμένονται τα οριστικά.
Για το Δήμο Οιχαλίας αντιστοιχούν 1 ΔΕ Υδραυλικός και 8 ΥΕ εργάτες γενικών καθηκόντων, οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν να εργάζονται στο δεύτερο δεκαήμερο Ιουλίου, για πέντε μήνες.
Προκειμένου να γίνει ορθολογικότερη χρονολογική κατανομή του εποχικού προσωπικού και να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών για προσωπικό, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος χρόνου, αλλά και επειδή  το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2015 δεν περιλαμβάνει χειριστές μηχανημάτων έργου, προτάθηκε να ξεκινήσουν οι ενέργειες πρόσληψης για τους δύο χειριστές και τον έναν υδραυλικό.
Για τους υπόλοιπους εννέα, η διαδικασία θα ξεκινήσει με επόμενες ανακοινώσεις, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και μέχρι τη λήξη της έγκρισης του υπουργείου.
Με την πρόταση διαφώνησαν οι Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, Ηλίας Ντονάς, Αθανασία Βούρβαχη – Χαντζάρα και Δημ. Κόνιαρης.  
 ~
***   Πρέπει να μαντέψει          
      
Το «Μάντεψε τι λέει» πρέπει να παίξει ο επισκέπτης της πόλης ο οποίος κινείται επί της οδού Λακωνικής, λίγο πριν από τη διασταύρωση με την οδό Αύρας.
Η ταμπέλα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία- που εμείς ξέρουμε ότι γράφει «παραλία»- έχει καλυφθεί σχεδόν στο σύνολό της από αυτοκόλλητα. Β.Β. 
 ~
*** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 28/6/2015 προβλέπεται αρχικά αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ -
~
*** 

Υπομονή για τα έργα στην Παλιόχωρα συνιστά ο εργολάβος (φωτογραφίες)

Τελευταία Ενημέρωση: 27/06/2015 10:42
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Μεσσηνιακού κόλπου από την Καλαμάτα έως και τις Κιτριές, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο «Θάρρος» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Π. Γιαννακέας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακέας, μπορεί να έχουν σταματήσει τα έργα από θαλάσσης, όπως προβλέπει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά έχει υποβληθεί ειδική περιβαλλοντική μελέτη στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, προκειμένου να επιτραπούν εργασίες από τη στεριά, στην περιοχή Αβίας – Παλιόχωρα. Ήδη υπάρχει, όπως είπε, συναίνεση ιδιοκτητών των οποίων κόπηκαν ελιές και αποζημιώθηκαν, ενώ θα αποζημιωθούν και όσες άλλες ζημιές προκληθούν προκειμένου να γίνει η μεταφορά υλικών του «πυρήνα», ο οποίος θα είναι η βάση για να κατασκευαστεί στην περιοχή πρόβολος 80 συνολικά μέτρων από την ακτή προς τη θάλασσα, με τα τελευταία 20 μέτρα να είναι σε κάμψη. Τα έργα αυτά θα εκτελεστούν σε μεγάλο βάθος και είναι χαρακτηριστικό πως θα απαιτηθούν 40.000 κυβικά βράχου, που θα μεταφερθεί από τη θάλασσα και θα προέρχεται από το Βενέτικο.
Στην ίδια περιοχή προβλέπεται να κατασκευαστεί και ένα μικρό νησί, ίδιο με αυτό που έχει κατασκευαστεί στη Μικρή Μαντίνεια.
Ο κ. Γιαννακέας επισήμανε πως, αν επιτραπούν εργασίες τον Ιούλιο για τον πυρήνα και τον Αύγουστο για την επικάλυψη με βράχους, το έργο θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο. Θα απομείνουν 4 μόλοι στην περιοχή του Αρχοντικού, που είναι όμως εύκολοι στην κατασκευή τους, καθώς τα βάθη δεν είναι μεγάλα.
Θωράκιση των ιδιοκτησιών
Από την πλευρά της, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, σημείωσε πως με το εκτελούμενο έργο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διάβρωσης των ακτών από την Καλαμάτα έως και τις Κιτριές και θα θωρακιστούν οι παραθαλάσσιες περιουσίες.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, στην περιοχή της Παλιόχωρας, η θάλασσα «πήρε» δωμάτιο ενός σπιτιού, η ιδιοκτήτρια του οποίου έχει ξεκινήσει διαδικασίες αποζημίωσης. Μιλώντας στο «Θ», σχολίασε πως το έργο που υλοποιείται καταστρέφει αισθητικά την ακτογραμμή.
Υπομονή συνιστά ο εργολάβος
Τα έργα γίνονται για καλό, επισήμανε ο εργολάβος των αντιδιαβρωτικών έργων κάτω από το Ναό Αγίου Γεωργίου.
Όπως ανέφερε, όταν τελειώσουν θα υπάρχει μια νέα παραλία 10 μέτρων, ενώ θα σωθούν πολλά σπίτια που αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν από τα κύματα που τα χτυπούν, ειδικά το χειμώνα, και έχουν δημιουργήσει σε αυτά πολλά προβλήματα στα θεμέλια.
Το μόνο που ζητά από τον κόσμο είναι υπομονή και υποσχέθηκε ένα έργο που μόνο καλό θα κάνει στην περιοχή, όπως ήδη έχει κάνει στα πιο πολλά παραθαλάσσια σπίτια και καταστήματα, που πλέον έχουν μια μεγάλη παραλία που πριν δεν υπήρχε.
Τέλος, επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίο που τρεις ιδιοκτήτες οικοπέδων επέτρεψαν σε αυτόν να περάσουν τα μηχανήματά του για να φτάσουν στην ακτή, με υποχρέωσή του να επαναφέρει τα οικόπεδα στην αρχική τους κατάσταση.
Των Χάρη Χαραλαμπόπουλου, Παν. Μπαμπαρούτση
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 ~
***  Συνεχίζεται ο «χαμός» και στα ΑΤΜ της Καλαμάτας υπό αστυνομική επιτήρηση (φωτογραφίες)         
      
Νέα ενημέρωση 13:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Οι ουρές που ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου συνεχίζονται και σήμερα στα ΑΤΜ στα υποκαταστήματα της Καλαμάτας, όσο περνά η ώρα η κίνηση μεγαλώνει ενώ έξω από πολλά υποκατάστημα υπάρχουν και αστυνομικοί.  Μπορεί η ώρα να έχει περάσει τη 1 τα ξημερώματα, αλλά οι ραγδαίες εξελίξεις έχουν στείλει πολλούς Καλαματιανούς στα AΤΜ των τραπεζών και της Καλαμάτας.
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα.
 ~
***
~
***  Αθλητική  ενημέρωση :
~
***   Κλείνει η συμφωνία Παναθηναϊκού-Τζόρτζεβιτς      
Σάββατο οι υπογραφές
Κλείνει η συμφωνία Παναθηναϊκού-Τζόρτζεβιτς
~ Σήμερα, Σάββατο, αναμένεται να κλείσει η υπόθεση της συνεργασίας του Σάσα Τζόρτζεβιτς με τον Παναθηναϊκό. Ο μανατζερ του Σέρβου τεχνικού θα βρεθεί στην Αθήνα συνοδευόμενος με τον μάνατζέρ του για να ενεργοποιήσει τη συμφωνία με τους «πράσινους».
-  Σύμφωνα με τη εφημερίδα «Πράσινη» ο Σέρβος προπονητής είχε έρθει στη χώρα μας την Τετάρτη και να αναχώρησε την Πέμπτη. Είχε συνάντηση με τους επικεφαλής του Παναθηναϊκού στην οποία αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και το πλάνο για τη νέα σεζόν.
-  Το σχετικό δημοσίευμα τονίζει ότι μεγάλο ρόλο στην αποδοχή της πρότασης του Παναθηναϊκού από τον Τζόρτζεβιτς είναι το γεγονός πως θέλει να συνδέσει το όνομά του με την αντεπίθεση που θα επιχειρήσει να κάνει η ομάδα και να ανεβάσει το αγωνιστικό επίπεδο θυμίζοντας το παρελθόν.
~
***  Αποτελέσματα και πρόγραμμα  Copa América 2015
* ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Τετάρτη 24/6/2015
1. Χιλή -  Ουραγουάη    1-0 .- ^ { 82΄ ΄Ισλα }.-
 Πέμπτη 25/6/2015
2. Βολιβία -  Περού   1-3 .- ^  (02:30)
 Παρασκευή 26/6/2015
3. Αργεντινή -  Κολομβία  0-0   , στα  πεν.  5-4  .- ^
*  Η πρόκριση να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι, η οποία εξελίχθηκε ως εξής:
1-0 Ροντρίγκες 
1-1 Μέσι 
2-1 Φαλκάο 
2-2 Γκαράι 
3-2 Κουαδράδο 
3-3 Μπανέγα 
3-3 Αστοχεί ο Μουριέλ 
3-4 Λαβέτσι 
4-4 Καρντόνα 
4-4 Αστοχεί ο Μπίλια 
4-4 Απόκρουση Ρομέρο σε Ζουνίγκα 
4-4 Αστοχεί ο Ρόχο 
4-4 Αστοχεί ο Μουρίγιο 
4-5 Τέβες 
 Σάββατο 27/6/2015
4.  Βραζιλία - Παραγουάη (00:30)
 * ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Δευτέρα 29/6/2015
 Χιλή Περού (02:30)
 Τρίτη 30/6/2015
 Αργεντινή  - Νικητής 4ου προημιτελικού (02:30)
 * ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
 Παρασκευή 3/7/2015
Χαμένοι ημιτελικών (02:30)
 * ΤΕΛΙΚΟΣ
 Σάββατο 4/7/2015
Νικητές ημιτελικών (23:00)
 ~  
***  Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
-   Σάββατο 27/6/2015 :
 MotoGP, μοτοσικλέτα (GP Ασεν, προθέρμανση), 10.35, OTE sport 5
MotoGP, μοτοσικλέτα (GP Ασεν, κυρίως αγώνας), 14.30, OTE sport 5
Σερβία - Ιταλία, βόλεϊ (World League), 16.20, OTE sport 4 (Μ)
Ρωσία - ΗΠΑ, βόλεϊ (World League), 19.10, OTE sport 6
Α' ημιτελικός πόλο (World League), 19.40, Novasports 2
Τελικοί τζούντο (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπακού 2015), 19.45, ΕΡΤ2 (Μ)
Β' ημιτελικός πόλο (World League), 21.00, Novasports 2
Τελικοί πυγμαχίας (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπακού 2015), 22.30, ΕΡΤ2 (Μ)
Τελικοί κολύμβησης (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπακού 2015), 24.00, ΕΡΤ2 (Μ)
Βραζιλία-Χιλή, Προημιτελικός, ποδόσφαιρο (Κόπα Αμέρικα), 00.30, ΣΚΑΪ 


Newsroom ΔΟΛ
~
***  «Φεύγω μόνο για αγωνιστικούς λόγους», ξεκαθάρισε ο Σλούκας
Μετά το «όχι» στον Ολυμπιακό «Φεύγω μόνο για αγωνιστικούς λόγους», ξεκαθάρισε ο Σλούκας


Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και μετά τη σύντομη απάντησή του στον κόσμο της ομάδας που τον ρώτησε εάν αποχωρεί για τα λεφτά ή για άλλο λόγο, αποφάσισε να αναλύσει λίγο περισσότερο την απόφασή του. Με γραπτή δήλωση στον διαδικτυακό χώρο του εκπροσώπου του, ο διεθνής Έλληνας γκαρντ τόνισε πως φεύγει για αγωνιστικούς λόγους και μόνο, ενώ αντί για αντίο, προτιμά το «...εις το επανιδείν».
~*  Αναλυτικά η δήλωση του Έλληνα γκαρντ:«Δεν θέλω να κάνω μια απλή δήλωση αποχαιρετισμού.
Πάλεψα με τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου και κατέληξα στην απόφαση ότι αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο το καλύτερο για την καριέρα και το αγωνιστικό μου μέλλον είναι να συνεχίσω μακριά από τον Ολυμπιακό. Είναι μια απόφαση που λήφθηκε αποκλειστικά και μόνο με αγωνιστικά κριτήρια.
Δεν ήθελα ποτέ η όλη υπόθεση να μετατραπεί σε σήριαλ.
Δεν ήθελα και δεν έβαλα ποτέ τον Ολυμπιακό σε καμιά διαδικασία πλειστηριασμού.
Δεν αμφισβήτησα σε καμία στιγμή την αγάπη της οικογένειας Αγγελόπουλου την οποία περισσότερο από απλόχερα μου πρόσφεραν για 7 χρόνια, όπως και δεν θέλω κανείς να αμφισβητήσει την εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφω στους προέδρους, κ. Γιώργο και κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο, καθώς και στον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.
Πιστεύω ότι επί 7 χρόνια, σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα έδωσα τα πάντα, σωματικά και ψυχικά για την ομάδα και θέλω να πιστεύω ότι έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στις επιτυχίες της.
Κρατάω μέσα μου όλες τις όμορφες στιγμές που έζησα με τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, το τεχνικό επιτελείο και κάθε έναν ξεχωριστά σε αυτή την μεγάλη οικογένεια.
Σε αυτούς στους οποίους ένιωσα την ανάγκη να εξηγήσω και να αιτιολογήσω την απόφαση μου, το έκανα με τον σεβασμό και την ειλικρίνεια που αρμόζει και απαιτεί η περίπτωση και τα πρόσωπα.
Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν…».

Newsroom ΔΟΛ
~
***   Διευθυντής στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού ο Αλβέρτης    
Εικόνα ΑθλητισμόςΣύντομες Αθλητικές Ειδήσεις
Τη θέση του διευθυντή των ακαδημιών του Παναθηναϊκού αναλαμβάνει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σε μία κίνηση που εντάσσεται στο νέο πλάνο της ομάδας αναφορικά με τις ακαδημίες, τις οποίες και ιδρύει. Μάλιστα έπειτα από σχετική συνεννόηση με τον Ερασιτέχνη η ΚΑΕ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τα αγωνιστικά τμήματα U16, U18 και U22.
~
***
~
~ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΤΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
   ~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .-
~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. .-
~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .-
~Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .- 
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-21-2015.html .-

~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  20  και  21  Ιουνίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/20-21-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-22-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  23  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-23-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 


  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .-  

~ ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-
~
ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~

~ ***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4224 video.  -   

 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.    

 σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2524   video. -                 

https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-
 βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9263  βίντεο   .-

   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4436 /. -  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 469 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.187 
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook    
  *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   472 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  437. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 98 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr ,
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.- 

~** Ο ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΔΙΑΚΟΦΤΟ :

~  Πριν από 113 περίπου χρόνια, το όμορφο τρενάκι του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Διακοπτού- Καλαβρύτων, άρχισε το γραφικό του ταξίδι και έγινε το ποιο ξακουστό Ελληνικό τρένο. Διανύει μία από τις ωραιότερες διαδρομές της χώρας μας που χαρακτηρίστηκε και ως η ομορφότερη των Βαλκανίων. Βρίσκεται στη βόρεια Πελοπόννησο και στα 22,4 χιλιόμετρα της διαδρομής του, αναρριχάται σε υψόμετρο 720 μέτρων, περνάει μέσα από την ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά του Βουραϊκού φαραγγιού κατά μήκος του ποταμού και συνδέει το παραλιακό Διακοφτό με τα ορεινά Καλάβρυτα. Στη διαδρομή του κάνει στάσεις στο χωριό Ζαχλωρού, στο παλιό Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου και στην Κερπινή.                               

~**   https://youtu.be/eJDhPz-HGew , =Οδοντωτός Σιδηρόδρομος-Odontotos rack railway, 

~* 113 years ago the beautiful train of cog railway Diakopto-Kalavryta began picturesque journey and became the most famous Greek train. Experiencing one of the most beautiful trails of our country and was featured as the most beautiful in the Balkans. Located on the northern Peloponnese, at the 22.4 km route, climbing 720 meters in altitude, passes through the sublime beauty of Vouraikos gorge along the river and connects the beach Diakofto to the mountains Kalavrita, stopping en route at Zachlorou, the old Mega Spilaion Monastery and Kerpini.

~ https://youtu.be/nuolvyIScCk = Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτου-Καλαβρύτων/Diakofto ,
• Η λέξη ¨ Οδοντωτός¨ προέρχεται από τα ¨δόντια¨ που χρησιμοποιούν αυτού του τύπου οι Σιδηρόδρομοι για να ανεβαίνουν σκαρφαλώνοντας υπερνικώντας τις μεγάλες κλήσεις, αλλά και για να τους βοηθάνε στο φρενάρισμα του απότομου κατεβάσματος.

~ https://youtu.be/aWD3bpf-5p0 , = Οδοντωτός σιδηρόδρομος - Μένουμε Ελλάδα - 25.07.2012 .-                                              
~ https://youtu.be/FH-G8Wnudlc , =Καλάβρυτα Διακοφτό με τον οδοντωτό,            
~ https://youtu.be/nuolvyIScCk , Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτου-Καλαβρύτων/Diakofto-Kalabryta Rack Railway  .-                      
~ https://youtu.be/F32WBDXnW54 , = ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ταξίδι των αισθήσεων ,                                                   
~ https://youtu.be/xe_bQw0xBRM , =  ΔΚ 8001 Ατμάμαξα οδοντωτού Διακοπτό Καλάβρυτα ,

~ ODONTOTOS Rack R/R (Greek Narration) = https://youtu.be/hT3fMkO3Qfk ,

 ~ sportstonoto.gr | ο Σωτήρης Γεωργούντζος τρελαίνεται για τον Αστέρα Αρφαρών : https://youtu.be/8XXEMbTFaVU ,

~**Απόκοσμο βίντεο: Κάβουρας – αράχνη αλλάζει σκελετό , Σπάνιο βίντεο καταγράφει σταδιακά τη διαδικασία αλλαγής σκελετού ενός γιγαντιαίου καβουριού αράχνη.

 Όσο τα καβούρια μεγαλώνουν κα τα τη διάρκεια της ζωής τους, ο σκελετός τους γίνεται ολοένα και στενότερος με αποτέλεσμα να τον αλλάζουν ανά χρονικά διαστήματα.

 Η διαδικασία κρατά αρκετές μέρες και μόλις τελειώσει, ο κάβουρας είναι ευάλωτος για περίπου μία εβδομάδα, μέχρι να σκληρύνει αρκετά ο νέος του σκελετός.

 Στο πέρας μιας ολόκληρης ζωής, ένα καβούρι μπορεί να αλλάξει σκελετό μέχρι και 20 φορές.

 Δείτε αυτή την εντυπωσιακή αλλά και λίγο ανατριχιαστική διαδικασία.

~ Giant Spider Crab Molting (time-Lapse) : https://youtu.be/4QIgW639Oog 

https://youtu.be/1E7o2gTTrfk , = Φώκια  βιάζει πιγκουΐνο  .-
~  https://youtu.be/gj87dZVMD4k - Σέξι  σκύλων .-

https://youtu.be/2iygOZpvlJI  =  ‘’’’’’’’’’’’ .-

https://youtu.be/PxCpa7HJe90 = Σέξ  όνων αλόγων .-
https://youtu.be/NNtF77m_8rc =  Άλογα  και  σέξι  ..- 
~





Δεν υπάρχουν σχόλια: