ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουλίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  :
big1

~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

~
***  Η ρήξη θα γίνει ανήμερα της εορτής του Αγίου Παΐσιου...
euroDraxmi
-  Έπειτα από την ολοκλήρωση της νέας Συνόδου Κορυφής η κ. Μέρκελ προχώρησε σε δηλώσεις για τη χώρα μας, ενώ είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε να υποβάλλει μια νέα αίτηση στο ESM για δάνειο η οποία και θα συζητηθεί.
Η κυρία Μέρκελ επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα την Τρίτη διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και σύμφωνα με τα οποία την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί άλλη μία Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα.
Ωστόσο, όπως προειδοποίησε η κυρία Μέρκελ αυτή θα είναι η τελευταία Σύνοδος για το ελληνικό ζήτημα για αυτό και όπως είπε σε αυτή θα συμμετέχουν και τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως εξήγησε η κυρία Μέρκελ, η Σύνοδος θα γίνει με 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί το θέμα άφορα όλες της χώρες της Ένωσης το θέμα.
Από χθες έχουν ξεκινήσει πολλά σενάριο όπως ότι την Κυριακή που θα αποφασιστεί εάν γίνει συμφωνία ή ρήξη, είναι ανήμερα της πρώτης εορτής του Οσίου Παΐσιου .
Τυχαίο ή Πρόνοια του ΘΕΟΥ για αυτά που θα ακολουθήσουν;
ΣΟΚ – Juncker: Έχουμε ετοιμάσει σχέδιο Grexit – Νέα Σύνοδος Κορυφής των 28 για την Ελλάδα στις 12/7, είναι η τελευταία ευκαιρία.
Tusk: Η τελική προθεσμία για την Ελλάδα λήγει αυτή την εβδομάδα – Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει νέες προτάσεις.
Faymann: Εάν δεν υπάρχει συμφωνία για την Ελλάδα την Κυριακή, θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το «plan B»
Schelling (Aυστρία): Οι Ευρωπαίοι δεν συζήτησαν το ενδεχόμενο δανείου – γέφυρα για την Ελλάδα – Ασαφές το αίτημα στον ESM
Reuters: Τα χαρτονομίσματα των ελληνικών τραπεζών θα εξαντληθούν τις επόμενες 2 – 3 ημέρες

***   Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής    
Αναμένονται δηλώσεις
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
-  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται δηλώσεις των ηγετών για το τι συζητήθηκε και κυρίως αν ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας.
Περισσότερα σε λίγο…
~
~*  Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής - Νέα συνεδρίαση την Κυριακή  Περίπου τρεισήμισι ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση
  Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής - Νέα συνεδρίαση την Κυριακή
- Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, περίπου τρεισήμισι ώρες μετά την έναρξή της, η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
- Όπως ανακοίνωσε λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, θα πραγματοποιηθεί και νέα Σύνοδος Κορυφής την ερχόμενη Κυριακή, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή των ηγετών όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα.
~
***  Αυτή είναι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης         
Γιατί το Eurogroup σχεδιάστηκε ώστε να φανεί άκαρπο - Το αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας - Η στάση των εταίρων στις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα
big1
-    Το πρώτο -βασικό- βήμα για να πάρει οικονομική βοήθεια η Ελλάδα είναι να καταθέσει η κυβέρνηση αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αυτή η τυπική αλλά και συγχρόνως ουσιαστική διαδικασία θα «ξεκλειδώσει» τις ενέργειες στο Eurogroup ώστε να συζητηθεί κάτω από ποιες συνθήκες και ποιους όρους θα εγκρίνουν οι εταίροι την βοήθεια στη χώρα μας.
Σε αυτό στάθηκε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του άκαρπου Eurogroup της Τρίτης. «Ακούσαμε τον νέο έλληνα συνάδελφό μας. Ακούσαμε τι σήμαινε το ελληνικό δημοψήφισμα. Δεν έκανε προτάσεις, αλλά θα μας στείλει επιστολή με την οποία θα ζητά νέα βοήθεια από τον ESM και προτάσεις στη συνέχεια. Αύριο θα έχουμε μια τηλεδιάσκεψη», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και ξεκαθάρισε: «Μετά θα συνεδριάσει το Eurogroup για να αποφασίσουμε εάν θα μπούμε σε διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα».
Η πρώτη αντίδραση του Ντάισελμπλουμ δεν ήταν ούτε αρνητική, ούτε θετική. Ήταν μια ρεαλιστική προσέγγιση η οποία θα μπορέσει, αν προχωρήσει, να δώσει μια άμεση λύση στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Το θέμα είναι τι θα προσφέρει η Ελλάδα γι' αυτά που ζητά να πάρει. Τι μέτρα δηλαδή...
Αν εγκριθεί το αίτημα και προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, θα ξεκλειδωθούν κεφάλαια που θα έρθουν στην Ελλάδα ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας και το κλείσιμο των τραπεζών. Αν όχι, και εδώ είναι το μεγάλο ρίσκο, χάθηκαν δύο ακόμη μέρες με την κατάσταση στην ελληνική οικονομία να είναι ασφυκτική.
Βέβαια όποια λύση όταν και αν βρεθεί, σε πολιτικό ή οικονομικό επίπεδο, το μόνο σίγουρο είναι πως έρθουν νέα επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό, όπως δήλωσαν και οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων που βρέθηκαν χθες στο πολιτικό συμβούλιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας, με το 61% του δημοψηφίσματος αλλά και με τις υπογραφές των ηγετών της ελληνικής πολιτικής σκηνής, θα φέρει στην ελληνική Βουλή μια συμφωνία που δύσκολα θα καταψηφισθεί. Αν δε φέρει καθόλου πρόταση, τότε η Ελλάδα θα μπει στο πιο δύσκολο μονοπάτι της σύγχρονης ιστορίας της.   
Αιχμηρή η ελληνική απάντηση
Νωρίτερα, η ελληνική πλευρά κατηγορήθηκε πως δεν κατέθεσε στο Eurogroup κάποια νέα πρόταση. Την ίδια στιγμή, ελληνικοί κυβερνητικοί κύκλοι ήταν κατηγορηματικοί: «"Δεν έχουμε προτάσεις", υποστηρίζουν διάφοροι κύκλοι. Όπως δεν είχαμε με τις 47 σελίδες, το ίδιο την προπερασμένη Δευτέρα, το ίδιο σήμερα. Δεν έχουμε προτάσεις ή δεν τους αρέσουν οι προτάσεις μας;», ήταν το αιχμηρό σχόλιο της ελληνικής πλευράς μετά το τέλος του Eurogroup.
Από την άλλη, μπαράζ δηλώσεων των ευρωπαίων εταίρων, έκανε λόγο για μη κατάθεση νέας πρότασης. «Δεν μας δόθηκε καμία πρόταση. Μιλήσαμε για γενικά θέματα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο», είπε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Ντε Γκίντος. Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ δήλωσε: «Η έλλειψη μίας σαφούς πρότασης από την ελληνική κυβέρνηση δεν βοηθάει στην σημερινή συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης» ενώ ο Τζόζεφ Ντάουλ, ο πρόεδρος της ευρωομάδας του ΕΛΚ, κινήθηκε επίσης στην ίδια λογική: «Όχι πρόταση, όχι πρόοδος. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με άδεια χέρια στο Eurogroup δείχνει την ανικανότητα και την απερισκεψία».
Νέα ενημέρωση από την ελληνική πλευρά ξεκαθάριζε ακόμη περισσότερο το τοπίο των όσων διαδραματίστηκαν νωρίτερα. «Το σημερινό δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις, αλλά να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.  
Η στρατηγική
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η ελληνική πλευρά κινήθηκε με μια συγκεκριμένη στρατηγική. Ο Αλέξης Τσίπρας δε θέλησε να συζητηθεί η πρόταση της Ελλάδας στο Eurogroup αλλά επέλεξε να κυλήσουν οι διαδικασίες στη Σύνοδο Κορυφής.
Με αυτόν τον τρόπο, ο πρωθυπουργός θα έθετε το πρόβλημα της Ελλάδας στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, μεταξύ των ηγετών, και την επομένη θα πήγαινε το θέμα μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup. Μην ξεχνάμε πως εδώ και πολλούς μήνες η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα ήταν να μεταφέρει το πρόβλημα σε πολιτικό επίπεδο, ψάχνοντας από εκεί μια πολιτική λύση και όχι απλά μια οικονομική.
Μια πιθανή απόρριψη της ελληνικής πρότασης στο Eurogroup θα «έκαιγε» αυτομάτως τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης.   
Μέρκελ: Έχουμε λίγες ημέρες στη διάθεσή μας
Η Άγγελα Μέρκελ, λίγο μετά το τέλος του Eurogroup και πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, παρουσίασε και πάλι τη σκληρή της στάση. Χρησιμοποιώντας αρχικά την… αγαπημένη της έκφραση, «αλληλεγγύη ως αντάλλαγμα στις μεταρρυθμίσεις» συνέχισε λέγοντας: «Μετά το πέρας του δευτέρου προγράμματος και μετά το τελείως σαφές όχι στο ελληνικό δημοψήφισμα, δεν υπάρχει ακόμη η βάση για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. Ισχύει όμως ότι θα πρέπει να υπάρχει η ίδια ευθύνη, αλληλεγγύη κ υπευθυνότητα. Να το πω κι αλλιώς, χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει δυνατότητα να βοηθηθεί κανείς και χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ένας πετυχημένος δρόμος. Δεν πρόκειται πια για εβδομάδας, αλλά για λίγες μέρες που έχουμε στη διάθεση μας. Θα δούμε τι θα μας πει ο Έλληνας πρωθυπουργός». 
Γιούνκερ: Δεν υπήρξε σήμερα νέα πρόταση
«Έχουμε καταστήσει σαφές στον κ. Τσίπρα τι πρέπει να κάνει» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει νέα ελληνική πρόταση. «Είμαι ευτυχής κάθε φορά που βλέπω τον Τσίπρα. Μιλήσαμε χθες και θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση. Δεν ήρθε σήμερα  με νέα πρόταση αλλά του έχουμε καταστήσει σαφές τι πρέπει να κάνει», τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
Την ίδια ώρα, ο Μάριο Ντράγκι περιμένει την πολιτική λύση για δει πως θα κινηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη στιγμή που η ρευστότητα στην Ελλάδα υπάρχει με το σταγονόμετρο…
Παρών στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ και ο Γιούνκερ 
Στο επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα
~* Παρών θα είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ στη συνάντηση που θα έχει σε λίγο ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρ. Ολάντ, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση.
«Είμαι πάντα χαρούμενος που συναντώ τον Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσουμε για μία λύση. Θα ακούσουμε τι θα μας πει ο κ. Τσίπρας και θα δούμε», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
~
***   Ευρώ ή Δραχμή την Κυριακή 
Το πρωί της Παρασκευής στις 8:30 θα φανεί με τι νόμισμα θα ξυπνήσουν οι Έλληνες τη Δευτέρα
ΔΡΑΧΜΗ ΕΥΡΩ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
-   «Game over» σημαίνει για την Ελλάδα το οριστικό και αμετάκλητο αυτό τη φορά τελεσίγραφο έως τις 8.30 το πρωί της Παρασκευής που έθεσαν οι εταίροι προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Μέχρι το πρωί της Παρασκευής θα έχουν κριθεί όλα, την Κυριακή θα ληφθούν οι αποφάσεις και από Δευτέρα οι Έλληνες θα ξέρουν τι νόμισμα έχουν.
Λίγες μέρες μετά το «Όχι» στο δημοψήφισμα οι θέσεις των εταίρων, αναφορικά τουλάχιστον με το μνημόνιο, όχι μόνο δεν μαλάκωσαν αλλά έγιναν πιο σκληρές.
Το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές, ξεκάθαρο και δεν χωράει πλέον παρερμηνείες:
Η Αθήνα θα πρέπει να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέτρων και μεταρρυθμίσεων μέχρι τις 8:30 το πρωί.
Διαφορετικά, οδεύει σε έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή. Το κλίμα θα είναι ξεκάθαρο από την Παρασκευή, η πρώτη απόφαση που θα δείχνει το δρόμο για Ευρώ η Δραχμή θα έρθει στο Eurogroup του Σαββάτου και η τελική στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακή.
Στη δεδομένη χρονική στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, ούτε και ποιος θα «βάψει τα χέρια του με αίμα», ποιος θα χρεωθεί την ευθύνη της επιστροφής της Ελλάδας στο δικός της νόμισμα.
Για πρώτη φορά ξεκάθαρα και σε αυστηρούς τόνους οι Ευρωπαίοι ηγέτες μίλησαν ανοιχτά για το «μαύρο» σενάριο, αλλά και για σχέδιο που υπάρχει ώστε η χώρα να μείνει μόνη της με τη δραχμή με μια ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρώπη.
Σε εξαιρετικά αυστηρό ύφος  ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρώτη φορά μίλησε ευθέως για «λεπτομερές σχέδιο grexit, που είναι ήδη προετοιμασμένο».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι «δεν μου αρέσει να μιλάω για προθεσμίες, αλλά έμειναν 5 ημέρες για να βρούμε λύση», παραπέμποντας τις τελικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης και της Ε.Ε., την Κυριακή 12 Ιουλίου. Μίλησε για λύση «χωρίς νικητές και ηττημένους», για να προσθέσει ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα επηρεαστεί όλη η Ευρώπη, ακόμα και γεωπολιτικά», κάτι που δεν έχει ακουστεί ποτέ ξανά.
Ο κ. Γιουνκέρ εμφανίσθηκε δημοσίως θυμωμένος προσωπικά με τον κ. Τσίπρα, καθώς, όπως είπε, είχε ήδη συζητήσει μαζί του το να εξετασθεί το ζήτημα του χρέους από τον Οκτώβριο, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι απέκρυψε τη σχετική πληροφορία από τον ελληνικό λαό. «Ποιοι νομίζουν ότι είναι και ποιος νομίζουν ότι είμαι για να μας αποκαλούν τρομοκράτες;», διερωτήθηκε, χτυπώντας το χέρι δυνατά στο τραπέζι σε μια στιγμή έκρηξης ~ Τι αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής - Το επίσημο ανακοινωθέων
1. Συναντηθήκαμε σήμερα για να συζητήσουμε την σοβαρή κατάσταση στην Ελλάδα. Σημειώσαμε ότι οι αρχές της ευρωζώνης είναι έτοιμες να κάνουν ότι είναι αναγκαίο να διασφαλίσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης ως σύνολο.
2. Μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα νέο αίτημα για πρόγραμμα εντός του πλαισίου που θέτει η Συνθήκη του ESM, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής αυστηρών όρων.
3. Συμφωνήσαμε να εξετάσουμε άμεσα αν είναι δυνατό να εγκαθιδρύσουμε μια βάση για την εύρεση μιας συμφωνίας που θα σέβεται τις υπάρχουσες δεσμεύσεις και τους κοινούς μας κανόνες.
4. Η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει λεπτομερώς τις προτάσεις της ως την Πέμπτη 9 Ιουλίου (σ.σ. ο Γιούνκερ στην συνέντευξη του είπε την Παρασκευή στις 08:30) το αργότερο για μια περιεκτική και συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική ατζέντα για αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς, που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup.
5. Οι επικεφαλής των κρατών ή κυβερνήσεων θα συναντηθούν την Κυριακή στις 12 Ιουλίου.  
Το ευρώ και το νέο μνημόνιο
Η Αθήνα πλέον, για να μείνει στο ευρώ θα πρέπει να δεχθεί διετές μνημόνιο, το οποίο θα εμπεριέχει πρόσθετα μέτρα σε σχέση με την τελευταία πρόταση των θεσμών, ενώ είναι ξεκάθαρο από τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ ότι θα πρέπει να προηγηθεί η συμφωνία για το νέο μνημόνιο και ψήφιση ορισμένων μέτρων και, εν συνεχεία, θα αντιμετωπιστούν οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, δηλαδή η άμεση καταβολή χρημάτων για να πληρωθεί τουλάχιστον η ΕΚΤ στις 20 του μήνα. Το ζήτημα του ελληνικού χρέους είναι στο τραπέζι, αλλά δεν θα εξεταστεί άμεσα.
Στις δημόσιες δηλώσεις του και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κινήθηκε στο πλαίσιο των υπολοίπων Ευρωπαίων ηγετών, ενώ ο μοναδικός πρωθυπουργός που ήταν σε άλλο μήκος κλίματος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναφέρθηκε στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για επίτευξη συμφωνίας, που θα είναι «κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, ένα ισχυρό επενδυτικό πακέτο για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα κυρίως της ανεργίας, καθώς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους.
Το σχέδιο για τη Δραχμή που έφτιαξαν οι Ευρωπαίοι.
Σύμφωνα πληροφορίες που διέρρευσαν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα - στη συνάντηση με τον Ολάντ και τη Μέρκελ -  κρατώντας έναν ογκώδη τόμο που ήταν το σχέδιο για την έξοδο από το ευρώ.
Πρόκειται για ένα αναλυτικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα μετά από ένα grexit. Ωστόσο μέχρι στιγμή η ελληνική πλευρά δεν παραδέχεται ότι της δόθηκε ένα τέτοιο σχέδιο. 
~ Πώς θα γίνει η επιστροφή στη δραχμή
Η έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, μπορεί σύντομα να έρθει κατά πάνω μας, αναφέρει η Wall Street Journal σε άρθρο της με τίτλο «Πως θα μοιάζει ένα Grexit» και προσπαθεί αν εξηγήσει πώς θα γίνει.
1. Πώς θα έρθει το Grexit;
Μέσω των τραπεζών. Δεν υπάρχει νομικός ή πολιτικός τρόπος ώστε η Ελλάδα να «αποβληθεί» από το ευρώ και η ελληνική κυβέρνηση έχει, επανειλημμένα, τονίσει ότι δεν θα φύγει οικειοθελώς από τη ζώνη του ευρώ. Αυτό υποδεικνύει ότι το Grexit μπορεί να καταφθάσει εάν η κατάσταση των τραπεζών δυσχεράνει τόσο πολύ, ώστε δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.
2. Πόσο πιο άσχημα θα γίνουν τα πράγματα;
Όχι και πολύ χειρότερα, για να είμαστε ειλικρινής. Οι τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα: δεν μπορούν να «μετατρέψουν» τα περιουσιακά τους στοιχεία (π.χ. τα δάνεια) σε μετρητά, ώστε να αποπληρώσουν αυτά που θέλουν οι πιστωτές τους (οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είναι άλλοι από τους καταθέτες). Ο μόνος που τους παρέχει ρευστότητα είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. Όμως η ΕΚΤ «πάγωσε» τον ELA. Αποτέλεσμα είναι οι τράπεζες να κλείσουν. Προσφέρουν τα τελευταία τους μετρητά στους καταθέτες, οι οποίοι μπορούν να αντλήσουν μόλις 60 ευρώ την ημέρα. Σταμάτησαν τις ηλεκτρονικές, διασυνοριακές συναλλαγές. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι με το ένα πόδι έξω από το ευρώ. Επιχειρήσεις και καταναλωτές θέλουν μετρητά. Σαφώς ένα ευρώ σε έναν ελληνικό, τραπεζικό λογαριασμό δεν αξίζει όσο ένα ευρώ στην τσέπη σου ή όσο ένα ευρώ σε μία κατάθεση σε γερμανική τράπεζα. Ουσιαστικά οι Έλληνες έχουν την αίσθηση ότι το «νόμισμα» που έχουν στους λογαριασμούς τους δεν είναι πραγματικά ευρώ.
3. Ποιος μπορεί πράγματι να το προκαλέσει;
Η ΕΚΤ. Η ΕΚΤ μπορεί να διακόψει τον ELA, καθώς, ήδη, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αισθάνεται και πολύ βολικά, προσφέροντας κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες. Το μεγαλύτερο μέρος των ενέχυρων που μπορούν να δώσουν οι ελληνικές τράπεζες για να δανειστούν από την ΕΚΤ είναι είτε ελληνικά ομόλογα, είτε assets τα οποία έχουν εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Εάν η «γραμμή ζωής» κοπεί, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει. Δεν θα μπορέσουν να το πράξουν και θα καταρρεύσουν.
4. Τι θα γίνει τότε;
Το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να ξαναρχίσει να λειτουργεί, τουλάχιστον για να διασφαλιστεί η προμήθεια βασικών αγαθών και υπηρεσιών. Θα πρέπει να υπάρξει ένα τεράστιο πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών. Η διακοπή αποδοχής των εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών θα διαλύσει την αξία τους, ενώ τα υπόλοιπα assets τους θα υποτιμηθούν. Ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο asset των ελληνικών τραπεζών είναι τα δάνεια που έχουν δώσει. Κατά τη διαδικασία της διάσωσης οι τράπεζες (ή όσες εξ αυτών επιλέχθηκαν να επιβιώσουν) θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν. Το κεφάλαιο μίας τράπεζας δεν είναι τίποτε άλλο από το ενεργητικό που απομένει όταν αφαιρεθούν οι υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου υπάρχουν δύο τρόποι για να αντλήσεις κεφάλαια: είτε «κουρεύοντας» τις υποχρεώσεις, είτε αυξάνοντας το ενεργητικό σου.
5. Μπορούν οι ελληνικές τράπεζες να σωθούν, με «χρήση» του ευρώ;
Μπορεί να συμβεί αλλά θα χρειαστεί, το λιγότερο, η βοήθεια της ΕΚΤ. Πρόκειται για τον μοναδικό θεσμό που μπορεί να προσφέρει στήριξη σε ευρώ. Θα πρέπει να επαναφέρει σε λειτουργία τη «γραμμή ζωής» και να δανείσει σε ευρώ τα νέα τραπεζικά ιδρύματα που θα δημιουργηθούν, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις νέες εκροές καταθέσεων. Οι τράπεζες θα πρέπει ή να αυξήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε ευρώ ή να μειώσουν το παθητικό τους αλλά πάλι αποτιμημένο σε ευρώ. Ο μόνος που μπορεί να αυξήσει το ενεργητικό των τραπεζών είναι η ελληνική κυβέρνηση. Όμως αυτή δεν έχει ευρώ, θα πρέπει να της δώσουν οι δανειστές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία μαζί τους. Υπάρχει, βέβαια και το ενδεχόμενο οι τράπεζες να «κουρέψουν» τις καταθέσεις. Όλα αυτά θα είναι εξαιρετικά οδυνηρά. Η εναλλακτική λύση είναι το Grexit.
6. Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα υιοθετήσει νέο νόμισμα;
Εάν η ελληνική κυβέρνηση υιοθετήσει νέο νόμισμα – ας το ονομάσουμε δραχμή – μπορεί να το χρησιμοποιήσει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μπορεί να τυπώσει δραχμές και να τις χρησιμοποιήσει για να αγοράσει μετοχές των νέων τραπεζών. Οι τράπεζες θα έχουν ένα νέο asset: τις νέες δραχμές. Η ΤτΕ μπορεί να παράσχει ρευστότητα σε δραχμές, θα μπορεί να δανείσει όσες δραχμές θέλει στις τράπεζες.
7. Ποια είναι η παγίδα;
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα «γυρίσει» στη δραχμή. Ως εκ τούτου κάποιος που είχε για παράδειγμα 10.000 ευρώ στον λογαριασμό του, τώρα θα έχει 10.000 νέες δραχμές. Μπορεί να μην πρόκειται για «κούρεμα» με την απόλυτη έννοια του όρου ή σε επίπεδο αριθμών, αλλά σαφώς η ισοτιμία ευρώ και νέας δραχμής δεν θα είναι ένα προς ένα.
8. Πως θα επηρεάσει την υπόλοιπη Ευρωζώνη ένα Grexit;
Είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί. Η Ελλάδα οφείλει πολλά χρήματα στους πιστωτές της: 131 δισ. ευρώ στον EFSF και επιπλέον 35 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Σαφώς η Ελλάδα δεν θα πληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις και θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή τους. Επίσης οφείλει 34 δισ. ευρώ σε ιδιώτες επενδυτές, στα πλαίσια του PSI που έγινε το 2012. Πιθανώς να αναδιαρθρώσει και αυτό το ποσό. Όλη αυτή η διαδικασία θα προκαλέσει προβλήματα. Όλες αυτές οι υποχρεώσεις υπόκεινται σε ξένο και όχι στο ελληνικό δίκαιο και ως εκ τούτου θα αποτελέσουν προϊόν διεκδίκησης όχι στα ελληνικά αλλά στα εκτός ελληνικής επικράτειας δικαστήρια. Η Ελλάδα δεν μπορεί απλά να ψηφίσει έναν νόμο και να αλλάξει τους όρους του δανεισμού της, όπως μπόρεσε να κάνει το 2012.
9. Πώς θα επηρεάσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;
Η ΕΚΤ είναι ουσιαστικά το "Ευρωσύστημα", καθώς η ίδια και οι 19 κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης είναι όλες μέλη του. Εάν καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες αυτό σημαίνει ότι το Ευρωσύστημα χάνει 39 δισ. ευρώ. Όμως αυτά τα χρήματα τα έχει δανείσει, λαμβάνοντας αξιόπιστα ενέχυρα, άρα είναι ασφαλές από αυτήν την άποψη. Αντίθετα τα 89 δισ. ευρώ του ELA έχουν δοθεί βάσει άλλων κανόνων, με τον φόρο χρεοκοπίας να βαραίνει την ΤτΕ. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις οφειλές της ΤτΕ προς την ΕΚΤ βάσει του Target-2.
10. Τι είναι το Target-2;
Με απλά λόγια, οι εμπορικές τράπεζες κάθε χώρας συνεργάζεται με τη δική της κεντρική τράπεζα. Όταν υπάρχει διακίνηση κεφαλαίων μεταξύ δύο τραπεζών διαφορετικών χωρών, οι κεντρικές τράπεζες αυτών των χωρών διαχειρίζονται τη συναλλαγή. Όλες αυτές οι συναλλαγές καταγράφονται σε ημερήσια βάση. Την ίδια ώρα οι ισολογισμοί των εθνικών, κεντρικών τραπεζών είναι διαφορετικοί. Υπάρχουν κάποιοι που είναι πλεονασματικοί και κάποιο ελλειμματικοί. Στην περίπτωση της ΤτΕ ο ισολογισμός είναι ελλειμματικός, με «τρύπα» 100 δισ. ευρώ έως τον Μάιο του 2015. Αυτό το έλλειμμα είναι έλλειμμα του μηχανισμού Target-2. Η ΤτΕ μπορεί να «αρνηθεί» την ύπαρξη αυτής της «τρύπας» και φυσικά το Ευρωσύστημα θα χάσει τα συγκεκριμένα κεφάλαια. Βέβαια, όπως τονίζει ο οικονομολόγος Karl Whelan, η ΤτΕ θέλει να παραμείνει μέλος του Target-2 ακόμη και εάν η Ελλάδα αποφασίσει να φύγει από την Ευρωζώνη, καθώς μέσω αυτού δανείζεται πολύ φθηνά, με επιτόκιο μόλις 0,05%.
Τελικά όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο φιλικό θα είναι το διαζύγιο, καταλήγει η εφημερίδα.
~
***  Οι Ιταλοί Googlάρουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους     
«Η Ελλάδα έχει κατακτήσει και φέτος τους Ιταλούς», γράφουν τα μέσα ενημέρωσης
GOOGLE TABLET
-  Η χώρα που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Ιταλών, στην μηχανή αναζήτησης του Google με πληροφορίες τουριστικού χαρακτήρα, είναι η Ελλάδα. Ακολουθούν η ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, η Κροατία και τα νησιά της Σαρδηνίας και της Σικελίας.
Όπως τονίζει ο ιταλικός Τύπος, αυτό σημαίνει ότι παρά την οικονομική κρίση «η Ελλάδα έχει κατακτήσει και φέτος τους Ιταλούς» και ότι δεν αναμένεται να υπάρξει ουσιαστική μείωση αφίξεων Ιταλών τουριστών.
Παράλληλα, με τουριστικού είδους πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες οι Ιταλοί χρήστες του Google αναζήτησαν και πολλές ειδήσεις που αφορούσαν το δημοψήφισμα, την τοποθέτηση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και των διαφόρων ιθυνόντων ευρωπαϊκών χωρών πάνω στην έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας στην χώρα μας.
Ενδεικτικό, τέλος, είναι ότι και το περιοδικό Panorama, που είχε πάρει πρόσφατα ανοικτά θέση κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην χώρα μας, γράφει σήμερα ότι «η Ελλάδα είναι ο κύριος προορισμός για τις διακοπές των Ιταλών».
~
***  Πρωτοβουλίες φαρμακοποιών για την ομαλή διακίνηση φαρμάκων  
Τι αναφέρει η επιστολή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στη Νάντια Βαλαβάνη
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΑ
-  Σειρά πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της διακίνησης φαρμάκου στην αγορά αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς.
Αύριο το προεδρείο του ΠΦΣ θα έχει σειρά επαφών με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα των πληρωμών των φαρμακείων και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.
Ο ΠΦΣ με επιστολή του προς την κ. Βαλαβάνη ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων επιταγών των φαρμακείων, όταν λήξει η επιβολή των capital controls, επισημαίνοντας ότι δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, τα φαρμακεία σε όλη την επικράτεια δεν έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική δαπάνη που έχουν πραγματοποιήσει, ενώ με την επιβολή των capital controls δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν επιταγές, αλλά ούτε και η δυνατότητα ανάληψης μετρητών για την πληρωμή των προμηθευτών.
«Η συστράτευση όλων των θεσμικών οργάνων διακίνησης του φαρμάκου στην αγορά, είναι απαραίτητη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος και προσέθεσε: «Μέχρι σήμερα, χάρη στις προσπάθειες της βιομηχανίας των φαρμακαποθηκών και των φαρμακοποιών, αλλά και του κόσμου που ανταποκρίθηκε ψύχραιμα στις κρίσιμες αυτές ώρες, η αγορά λειτούργησε ομαλά. Οι προσπάθειες όλων μας επικεντρώνονται στο να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση».
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο ΠΦΣ έχει αποστείλει πρόσκληση προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πραγματοποίηση σύσκεψης την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΠΦΣ.
~
***  Λαπαβίτσας: Κρατικοποίηση των τραπεζών και νέο νόμισμα 
«Η χώρα στερεύει από ευρώ, αλλά το κράτος μπορεί να εκδώσει τραπεζογραμμάτια. Να εκδώσει IOU για παράδειγμα»
lap

«Δεν υπάρχει ρευστότητα στη χώρα, η οικονομία μετά βίας λειτουργεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει μια προσπάθεια να πετύχει καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές. Αν αυτό δε γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει γρήγορα να λάβει ριζικά μέτρα, να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να λύσει το πρόβλημα των τραπεζών. Οι τράπεζες πρέπει να εθνικοποιηθούν και να διοικούνται κεντρικά πολύ γρήγορα», ανέφερε ο Κώστας Λαπαβίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο «The Real News».
Κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «Υπάρχουν τρόποι δημιουργίας ρευστότητας και τρόποι για να πληρώσει το κράτος τις υποχρεώσεις του ακόμα και με ευρώ, χωρίς το συνήθη τρόπο μέσω τραπεζών», είπε και τόνισε: «Η χώρα στερεύει από ευρώ, αλλά το κράτος μπορεί να εκδώσει τραπεζογραμμάτια. Να εκδώσει IOU για παράδειγμα. Δεν εννοώ ότι αυτό θα συμβεί, αλλά υπάρχουν επιλογές που πρέπει να χρησιμοποιήσει η χώρα διότι δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό».
Βίντεο  :

~
*** Τσακαλώτος: Υπάρχει η πολιτική βούληση για ένα νέο ξεκίνημα   
Αποχώρησε από το κτίριο του Συμβουλίου της ΕΕ ο Έλληνας υπ. Οικονομικών
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
-  «Υπάρχει η πολιτική βούληση για ένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την αποχώρησή του από το κτίριο του Συμβουλίου της ΕΕ, πριν από λίγο.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για το επίπεδο που βρίσκονται πλέον οι συνομιλίες.
~
***  Spiegel: Η Ελλάδα έστειλε αίτημα υπαγωγής στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας              
Για ελληνική επιστολή κάνει λόγο ο αρθρογράφος των Financial Times
ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩ
-   Επιστολή με αίτημα υπαγωγής σε νέο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας φέρεται να έχει αποστείλει η Ελλάδα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel.
Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Peter Spiegel επικαλούμενος πηγές, αναφέρει πως η Ελλάδα αφότου πήγε στο Eurogroup χωρίς γραπτές προτάσεις, έστειλε τώρα επιστολή με αίτημα για τον ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).
~
***  Λιθουανή πρόεδρος: Πώς θα διαπραγματευτείς με κάποιον που λέει ψέματα;  
Επίθεση της Γκριμπαουσκάιτε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης
Νταλια Γκριμπαουσκαιτε ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

«Είχε γίνει μια υπόσχεση για σήμερα. Έπειτα εκείνοι (οι Έλληνες) είπαν αύριο. Εάν για την ελληνική κυβέρνηση είναι κάθε φορά "αύριο", για εμάς πάντα θα μπορεί να είναι κάθε ημέρα "αύριο"», δήλωσε προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε.
Η ίδια είπε ότι «σήμερα χρειαζόμαστε κάτι σαφές», κι όχι «μόνο μια εικόνα όχι όμως έγγραφα». Την εικόνα τη γνωρίζουμε και εμείς οι ίδιοι, δεν το χρειαζόμαστε πλέον, επισήμανε η Λιθουανή πρόεδρος.
«Πώς θα διαπραγματευτεί με κάποιον που λέει ψέματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Ξέρετε αυτό είναι το δίλλημα», δήλωσε η ίδια, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον της Ελλάδας.
«Είτε η ελληνική κυβέρνηση δε γνωρίζει ό,τι δε γνωρίζει και δεν θέλει να γνωρίσει είτε πρόκειται για πόκερ και τζόγο. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος» σημείωσε η Γκριμπαουσκάιτε.
«Η Ευρώπη μπορεί να βρει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα ωστόσο για να γίνει αυτό χρειάζεσαι δύο εταίρους να συνομιλήσουν, να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο και να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο. Προς το παρόν αυτό δεν έχει επιτευχθεί», τόνισε η πρόεδρος της Λιθουανίας.
Βίντεο :



~
***  Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός έχει εντολή για βιώσιμη συμφωνία
«Η ΕΚΤ να διασφαλίσει τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος»
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
-   Να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, που έχει υποστεί τεράστιες θυσίες όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορεί να γίνει τώρα θύμα του αδιεξόδου, που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, κάλεσε η Φώφη Γεννηματά τους συνομιλητές της κατά τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:
«Μετέφερα στους ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εντολή για ρήξη με την Ε.Ε.. Έχει εντολή από τον ελληνικό λαό και από τους πολιτικούς αρχηγούς, που συναντηθήκαμε χθες μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προχωρήσει στη σύναψη μιας βιώσιμης συμφωνίας, που θα εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε., στην Ευρώπη, στην Ευρωζώνη».
Επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε στους ευρωπαίους ηγέτες ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν οι ακραίες εμμονές και τα λάθη που έγιναν στην πορεία αυτής της διαπραγμάτευσης και εντός και εκτός Ελλάδας.
Στην παρέμβασή της ενώπιον των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών η Φώφη Γεννηματά εξήγησε ότι με το δημοψήφισμα ο Πρωθυπουργός επεδίωξε να ξεφύγει από το αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε, τονίζοντας ότι στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη λήξη της πολύωρης συνεδρίασης, αναφέρεται ότι η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, δεν συνιστά εντολή ρήξης. «Ο κ. Τσίπρας έχει λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό και από το συμβούλιο των αρχηγών, να φέρει μια λυτρωτική λύση. Ανέλαβε δε την ευθύνη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Η κ. Γεννηματά είπε επίσης, ότι στόχος είναι μια συμφωνία ολοκληρωμένη, με όρους, ευθύνες και υποχρεώσεις, που θα δίνει σταθερότητα και προοπτική στην ελληνική οικονομία και στην Ευρωζώνη. «Μια συμφωνία που θα δίνει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα:- με την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας - με τις απαραίτητες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, με την αναδιάρθρωση, απομείωση στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους» ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι απολύτως αναγκαίο να διασφαλίσει τη ρευστότητα και τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενώ παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός στο σύνολο του περνά δραματικές ώρες - και τους ζήτησε να δοθεί στην Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουν να επικρατήσουν ακραία σενάρια με στόχο το grexit», ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, συμμετείχαν οι Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντζι, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Βέρνερ Φάιμαν, Γιάν Άσελμπορν, Πέδρο Σάντσεζ, Αντόνο Κόστα, Ντέρικ Σάμσον, Μάρος Σέφκοβιτς, Μαρία Ζοάο Ροντρίγκες, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ.
~
***  Μάρδας: Κανονικά η καταβολή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων
«Σύντομα θα ομαλοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα»
ΜΑΡΔΑΣ
-  Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων στα μέσα του Ιουλίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.
Ο κ. Μάρδας, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να διορθώσεις τις αρρυθμίες από την τραπεζική αργία, ενώ δεσμεύτηκε πως «σύντομα θα ομαλοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα». Όπως είπε, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Τετάρτης που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα περιλαμβάνει επέκταση των τραπεζικών λειτουργιών.
Ο αναπληρωτής υπουργός απέδωσε, μάλιστα, τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους συνταξιούχους, «στο τραπεζικό σύστημα και τα ATM».
Αναφορικά με ενδεχόμενο κούρεμα καταθέσεων, ο κ Μάρδας δήλωσε πως «οι τραπεζίτες δεν είναι εκείνοι που αποφασίζουν κούρεμα καταθέσεων, δεν έχει εξετασθεί τέτοιο θέμα».
~
***  Σταθάκης: Θα πληρωθούν, κανονικά, μισθοί και συντάξεις την ερχόμενη εβδομάδα     
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με εντολή να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
-   Τη διαβεβαίωση ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικότατα την άλλη εβδομάδα με ή χωρίς συμφωνία, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC και στη δημοσιογράφο Julia Chatterley .
Σύμφωνα με προδημοσίευση της δημοσιογράφου στο twitter, για τη συνέντευξη που θα μεταδοθεί στη 1 π.μ. ώρα Ελλάδος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με εντολή να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σύνοδος Κορυφής θα εκπέμψει ένα θετικό μήνυμα προς την ΕΚΤ για να αυξήσει τον ELA την Τετάρτη.
~
***  Πετράκος: Ο Ντάισελμπλουμ λέει ψέματα για την ελληνική πρόταση 
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει προηγούμενο στο δούλεμα του ελληνικού λαού
adf
-  Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Λεωνίδας Πετράκος στον τηλεοπτικό αέρα του Mega.
«Ευτυχώς κέρδισε το όχι. Φαντάζεστε να κερδίσει το ναι; Θα είχε παραιτηθεί ο κ. Βαρουφάκης, θα χε γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να γίνει νέο μνημόνιο και θα είχαμε τον κ. Τσίπρα που ανακοινώνει με non paper πως θα κάνει αύριο αίτημα για μακροχρόνιο μνημόνιο 2 ετών», είπε εμφανώς ειρωνικά ο κ. Γεωργιάδης. «Από όλα αυτά μας γλύτωσε το περήφανο όχι της Κυριακής. Έχει πέσει τέτοιο δούλεμα στον ελληνικό λαό που δεν υπάρχει προηγούμενο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
«Η πρόταση του κ. Γιούνκερ απορρίφθηκε από το 62% του ελληνικού λαού την Κυριακή για να κατατεθεί τώρα με την υπογραφή του κ. Τσίπρα ως νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό που ψήφισε όχι την Κυριακή», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Από τη μεριά του, ο κ. Πετράκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα στις Βρυξέλλες πρόταση «που ουδεμία σχέση έχει με την πρόταση Γιούνκερ».
Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους, για τις δηλώσεις τόσο του Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και άλλων πολιτικών αρχηγών της Ευρώπης πως η Ελλάδα δεν προσήλθε σήμερα με γραπτές προτάσεις, ο κ. Πετράκος διαφώνησε, σημειώνοντας πως «ο Ντάισελμπλουμ λέει ψέματα». «Απλώς δεν τους αρέσει η πρόταση», εξήγησε.
«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι θα υπάρχει κούρεμα καταθέσεων. Να σταματήσει η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός του ελληνικού λαού», είπε ο Λεωνίδας Πετράκος.
Βίντεο :

~
***  ΝΔ: Δεν είπαμε χθες αυτά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών 
Αντίδραση από τη Συγγρού για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, που πήγε χωρίς πρόταση στις Βρυξέλλες
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
-  Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ μετά τις εξελίξεις στο σημερινό Eurogroup στο οποίο η κυβέρνηση εμφανίστηκε χωρίς πρόταση στους εταίρους.
Στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «δεν είπαμε χθες αυτά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει τη συμφωνία διότι δεν έχει εντολή για ρήξη αλλά για εξεύρεση βιώσιμης λύσης».
Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα συνεδρίασε το πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ, ενώ αύριο στις 12:00 θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
~
*** Ένοπλη ληστεία σε ταχυδρομικό διανομέα     
Με την απειλή όπλου άρπαξε πάνω από 10.000 ευρώ
ληστεία τράπεζα
-  Το μεσημέρι της Τρίτης στην επαρχιακή οδό Καμίνια - Πολοβίτσα Λακωνίας, άγνωστος με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε το ΙΧ φορτηγάκι του 52χρονου ταχυδρομικού διανομέα της περιοχής και τον λήστεψε, παίρνοντας το κινητό τηλέφωνο του ταχυδρόμου και περισσότερα από 10.000 ευρώ, που προορίζονταν για την πληρωμή συντάξεων και επιδομάτων σε δικαιούχους των χωριών της περιοχής.
Στην συνέχεια, ο άγνωστος ανέβηκε σε μοτοσικλέτα, διέφυγε και αναζητείται από την αστυνομία. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
~
***   Συνεχίζονται και μετά την 7η Ιουλίου οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν    
Στόχος να ξεπεραστούν και τα τελευταία «αγκάθια»
ΙΡΑΝ
-  To Ιράν και η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις πέραν της σημερινής προθεσμίας της 7ης Ιουλίου με στόχο την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, καθώς επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα «αγκάθια» που απομένουν μεταξύ τους, περιλαμβανομένης της διατήρησης του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στο Ιράν, γνωστοποίησαν οι χώρες της Δύσης.
«Συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε για τις επόμενες δύο ημέρες. Αυτό δε σημαίνει ότι παρατείνουμε την προθεσμία» δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν, της Βρετανίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ.
Η εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής αποστολής, Μαρί Χαρφ, είπε ότι η ισχύς της προσωρινής συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ιράν και των χωρών της διεθνούς κοινότητας θα παραταθεί έως την Παρασκευή με στόχο να δώσουν στους διαπραγματευτές λίγες ακόμη ημέρες για να τελειώσουν τη δουλειά τους.
«Ειλικρινά ανησυχούμε περισσότερο για την ποιότητα μιας συμφωνίας παρά το γεγονός ότι ο χρόνος έχει σχεδόν εξαντληθεί, αν και επίσης γνωρίζουμε ότι οι δύσκολες αποφάσεις δεν θα γίνουν ευκολότερες με το πέρασμα του χρόνου» επισήμανε η Χαρφ.
«Για αυτόν ακριβώς το λόγο συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι υπάρχει «κάθε λόγος» να πιστεύει κανείς ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία στις επόμενες «λίγες ημέρες» και ότι υπάρχει μια «κατανόηση» ότι οι περισσότερες από τις ισχύουσες κυρώσεις εναντίον του Ιράν θα αρθούν.
«Υπάρχει μόνο ένα μεγάλο πρόβλημα αναφορικά με τις κυρώσεις–είναι το πρόβλημα του εμπάργκο των όπλων» σημείωσε σε δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Ο ίδιος είπε ότι είναι σημαντικό να επιτευχθεί συμφωνία επ΄ αυτού του θέματος όσο το δυνατόν συντομότερα και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το να αρθούν οι κυρώσεις στον εφοδιασμό του Ιράν με τα όπλα που απαιτούνται για την μάχη εναντίον της τρομοκρατίας είναι ένας πολύ, πολύ σχετικός στόχος».
Είναι η τέταρτη φορά που οι εμπλεκόμενες πλευρές παρατείνουν τους όρους της προσωρινής συμφωνίας, που συνάφθηκε τον Νοέμβριο του 2013 και οδήγησε στη περιορισμένη άρση των κυρώσεων με αντάλλαγμα τον τερματισμό της παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου καθαρότητας 20%.
«Ερμηνεύουμε με έναν ευέλικτο τρόπο την προθεσμία, που σημαίνει ότι δίνουμε χρόνο, τις ημέρες που εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε, με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας» δήλωσε η Μογκερίνι, η οποία προσέθεσε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά δύσκολα θέματα να επιλυθούν.
«Έχουμε εισέλθει στο δυσκολότερο, αλλά επίσης το πλέον αληθινό μέρος των διαπραγματεύσεων» προσέθεσε η Μογκερίνι.
Η ίδια επισήμανε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις ενδέχεται να φύγουν και να επιστρέψουν εκ νέου στη Βιέννη.
~
***  Ομαλά η τροφοδοσία των φαρμακείων  
Διαβεβαίωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΑ
-  Όπως διαβεβαιώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, η τροφοδοσία των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες, διεξάγεται ομαλά, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος, ο ίδιος έχει συστήσει προς τα μέλη του τον άμεσο περιορισμό στις παράλληλες εξαγωγές - κάτι που έχει γίνει σεβαστό και έχει τηρηθεί από τις φαρμακαποθήκες. «Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιβεβαιώσουν από τα στοιχεία που διαθέτει ο ΕΟΦ, ότι οι εξαγωγές είναι σχεδόν μηδενικές τις τελευταίας εβδομάδες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Επίσης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων διαψεύδει τις καταγγελίες για αίτημα πληρωμής των φαρμακοποιών τοις μετρητοίς από τα μέλη του.
~
***  Προσωρινή λύση για τον Ιούλιο αναζητά η Ελλάδα  
Χρηματοδότηση που θα καλύπτει τις ανάγκες της χώρας ως το τέλος του μήνα και παράλληλα συζητήσεις για την επίτευξη μακροπρόθεσμης συμφωνίας προτείνει η κυβέρνηση
Προσωρινή λύση για τον Ιούλιο αναζητά η Ελλάδα
- Μία προσωρινή λύση που θα καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι το τέλος του Ιουλίου ζητά από τις χώρες της Ευρωζώνης η Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση την Τετάρτη θα παρουσιάσει το "κοινό έδαφος" για μια βιώσιμη συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.
- Οι ίδιες πηγές ενημερώνουν ότι στην τετραμερή συνάντηση, που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, συζητήθηκε ο "οδικός χάρτης" προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.
- Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, "είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν 'ακούμε' και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η 'μεγάλη βιώσιμη συμφωνία'".
~
***  Ντάισελμπλουμ: Δε μας παρουσίασαν πρόταση, αλλά θα στείλουν επιστολή  
Νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το πρωί της Τετάρτης για να συζητηθεί το ελληνικό κείμενο, που αναμένεται να αποσταλεί εντός της ημέρας
Ντάισελμπλουμ: Δε μας παρουσίασαν πρόταση, αλλά θα στείλουν επιστολή
- Η ελληνική πλευρά δεν παρουσίασε κείμενο προτάσεων στο Eurogroup, όμως “πολύ σύντομα” θα αποστείλει επιστολή στους θεσμούς με την οποία θα ζητά χρηματοδοτική υποστήριξη από τον μηχανισμό ESM, όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο προεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ.
~ Διαβάστε αναλυτικά: Xωρίς προτάσεις η Ελληνική πλευρά στο Eurogroup
Ο Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν τηλεδιάσκεψη το πρωί της Τετάρτης, στην οποία θα συζητηθούν οι προτάσεις της Ελλάδας, που είναι πιθανό να αποσταλούν εντός της ημέρας.
-  Ο πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε πως τα προβλήματα της Ελλάδας είναι βαθιά και θα μας απασχολούν για αρκετό καιρό ακόμα, ενώ απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις, τη στιγμή που ο χρόνος πιέζει “πάρα πολύ”.
~
***  "Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά 7 δισ. μέσα σε 48 ώρες για να αποφύγει χρεωκοπία"  
Για την κάλυψη άμεσων αναγκών και ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων

- Σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητά από τους εταίρους της χώρας στην Ευρωζώνη δάνειο 7 δισ. άμεσα, μέσα σε 48 ώρες. Στόχος η κάλυψη άμεσων αναγκών και ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και η αποφυγή χρεωκοπίας. Το πιθανότερο είναι ότι ο πρωθυπουργός θα υποβάλλει το κατεπείγον αίτημα ως αίτηση για δάνειο-γέφυρα στη Συνάντηση Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.
 ~ Δηλώσεις και φήμες για δάνειο-γέφυρα προς την Ελλάδα
H ΕΚΤ ενδέχεται να ζητήσει από τους ηγέτες της ευρωζώνης να εγγυηθούν το ελληνικό χρέος, για να χρησιμοποιηθεί ως collateral και να αυξηθεί η παροχή ρευστότητας στην Αθήνα - γράφουν οι Financial Times.
Παρόλα αυτά αναφέρεται πως πολλοί αξιωματούχοι που συμμετείχαν στις συνομιλίες προειδοποίησαν πως δεν υπήρχε μια σαφή πορεία προς συμφωνία ώστε να είναι πιθανό να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, όταν και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τις πληρωμές ύψους 3,5 δισ. προς την ΕΚΤ.
«Το Grexit είναι στα χείλη όλων, αλλά κανείς δεν το λέει πραγματικά», ισχυρίζεται η εφημερίδα πως ανέφερε αξιωματούχος που συμμετείχε στις ομιλίες.
Την ίδια στιγμή βέβαια η πρόταση μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΤ έκανε λόγο για χρηματοδότηση – γέφυρα, μέχρι να κλείσει η συμφωνία. Συγκεκριμένα ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, ανέφερε πως αποτελεί μια πιθανότητα το να δοθεί μία μορφή χρηματοδότησης στην Αθήνα όσο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση.
~
***  Έκκληση για ομόνοια και συγκρατημένη αισιοδοξία μετά το δημοψήφισμα          
      
Μπορεί να έχουν περάσει μόνο μερικές ώρες από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά αυτό ήδη πέρασε στην ιστορία για πολλούς και το μόνο που ζητούν πλέον είναι να υπάρξει ομόνοια και ένα καλύτερο πακέτο μέτρων.
Όπως λένε οι πολίτες, η διαφορά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ έγκειται στο ύψος των μέτρων: με το ναι ήταν σαν να υπογράφεις μόνος σου σκληρά μέτρα, ενώ με το όχι έχεις την ελπίδα ότι ίσως να είναι καλύτερα.
Το παραπάνω δίλημμα δίχασε πολλούς, αλλά η μεγάλη διαφορά ίσως κάνει καλό στο σύνολο, αφού είναι ξεκάθαρο το αποτέλεσμα και δεν υπάρχει λόγος διαφωνιών.
Πλέον έφτασε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τα πολιτικά μας πιστεύω ή την άποψή μας υπέρ του όχι ή του ναι και να κοιτάξουμε όλοι το καλό της χώρας. Άλλωστε, μια καλή συμφωνία θα ωφελήσει όλους τους Έλληνες, ενώ δεν έχουμε χρόνο ούτε για τρικλοποδιές ούτε για μικρότητες του στυλ «εγώ σας τα είχα πει».
Ώρα, λοιπόν, να φύγουν τα μικροκομματικά συμφέροντα και να ελπίσουμε σε μια καλή συμφωνία, που θα επαναφέρει τη χώρα, έστω για αρχή, στα φυσιολογικά της επίπεδα.
Το «Θάρρος» βγήκε στους δρόμους της Καλαμάτας και μίλησε με τον κόσμο, που σκεπτικά αλλά κυρίως αισιόδοξα βλέπει το αποτέλεσμα της Κυριακής, ελπίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι θα σεβαστούν την ξεκάθαρη λαϊκή εντολή:
  
Κρεσφόντης Διονυσόπουλος
Αισθάνομαι μια χαρά. Την Κυριακή είπαμε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Πιστεύω ότι αν ο Τσίπρας κοιτάξει να τα βρει και με κάποιους άλλους, η Ελλάδα θα προχωρήσει καλύτερα.
Γενικότερα είμαι πάντα αισιόδοξος και όπως έλεγε ο μεγάλος Επίκουρος, αν έχουμε πάντα ένα κομμάτι ψωμί και ένα ποτήρι νερό, συναγωνιζόμαστε τον Δία.

Άννα Χαλίλη
Προσωπικά δεν ψήφισα, αλλά ελπίζω να πετύχουμε μια συμφωνία και να μη βγούμε από το ευρώ.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι πιο αισιόδοξη από πριν, ενώ υπάρχει και φόβος.
Το δημοψήφισμα ως κίνηση δίχασε τον κόσμο, αλλά ελπίζω ότι θα τα βρουν.
  
Τάκης
Νομίζω ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από πριν και είμαι αισιόδοξος. Εγώ προσωπικά ψήφισα όχι, ενώ θεωρώ ότι το δημοψήφισμα ως κίνηση ένωσε τον κόσμο και θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις.
  
Μαρία
Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει από εδώ και πέρα, αλλά αισιόδοξη δεν είμαι, και όπως είναι λογικό, φοβάμαι.

Θεόδωρος Σταυριανόπουλος
Είναι πάρα πολύ καλό το όχι, αφού έχει διπλό χαρακτήρα. Λέει όχι και στο διχασμό, λόγω της μεγάλης διαφοράς. Αν το αποτέλεσμα ήταν 50-50, ο ένας θα αλληλοαναιρούσε τον άλλον. Το πιο δύσκολο είναι η επόμενη ημέρα.
Σχετικά με πριν είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Όσο για τις διαπραγματεύσεις, θεωρώ ότι αν η πόρτα έχει κλειδώσει, δύσκολα θα βρούμε το αντικλείδι.
  
Γιώργος Δρέτας
Σε αυτή τη ζωή δύο πράγματα είναι σίγουρα, οι φόροι και ο θάνατος. Όμως, δεν ξέρουμε ούτε πότε θα πεθάνουμε αλλά ούτε και πόσο φόρο θα πληρώσουμε.
Σε σχέση με πριν από το δημοψήφισμα, απλά περιμένουμε.
  Δρακούλης Καούνης
Θεωρώ ότι η ημέρα θα είναι καλύτερη από πριν. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα κλείσει η συμφωνία.

Σπύρος Μωραγιάννης
Το δημοψήφισμα έκανε καλό στην Ελλάδα και τώρα περιμένουμε να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουν οι Ευρωπαίοι. Ελπίζουμε να κάνουν πίσω.
Ήταν πολύ καλό που υπήρχε τόση διαφορά, αφού δε δίχασε τον κόσμο, ενώ απέτυχε και η προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Γιώργος Ζούζουλας
Το δημοψήφισμα είχε νόημα ως κίνηση, αφού έπρεπε κι εμείς κάποτε να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Βέβαια, το ερώτημα ήταν λάθος. Έπρεπε να είναι πιο σκληρό. Οι Ευρωπαίοι σίγουρα θα το υπολογίσουν, απλά είναι άγνωστο κατά πόσο θα αλλάξει τα πράγματα.
  
Βενετία Λιακουνάκου
Ήταν αναμενόμενο ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αλλά όχι με αυτή την τεράστια διαφορά. Για μένα το μήνυμα που βγαίνει είναι αυτό της ενότητας. Πρέπει να μη γίνεται αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε δύσκολη καμπή. Έτσι πρέπει όλοι ενωμένοι να αγωνιστούν στην Ευρώπη για την προοπτική της χώρας μας.

Διογένης Μπουλούκος
Είμαι απαισιόδοξος. Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι στημένα. Είναι ένα σόου και όπως είπε κι ο Μπογιόπουλος, πάλι μνημόνιο θα υπογράψουμε, απλά θα είναι ένα μνημόνιο πιο λεβέντικο. Θεωρώ ότι οι όροι μπορεί να είναι λίγο καλύτεροι, αλλά σε γενικές γραμμές θα περάσουμε δύσκολα. Το δημοψήφισμα δίχασε τον κόσμο, ενώ αρκετός ήταν και συγχυσμένος, αφού δεν ήξερε τι πάει να ψηφίσει. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι ο κόσμος έχει καταδικάσει το παλιό κομματικό σύστημα.
  
Μαργαρίτα Παπαθεοδώρου
Το δημοψήφισμα, όπως έγινε, το θεωρώ άσκοπη ενέργεια. Ο κόσμος καταλαβαίνει κάποια πράγματα. Σχετικά με το αποτέλεσμα, είναι λογικό, αφού ένας νοήμων άνθρωπος, διαβάζοντας το ερώτημα, έβλεπε ότι αφορούσε μέτρα μιας συμφωνίας. Αν κάποιος είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο για να δει τι ακριβώς αφορούσε αυτή η συμφωνία, καταλάβανε ότι δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Και το όχι μνημόνιο θα έχει, απλά, ελπίζω, με καλύτερους όρους. Μιλάμε για ένα απεχθές και μη βιώσιμο χρέος. Το θέμα είναι ότι όλες αυτές οι καταστάσεις δημιουργούν πρόβλημα στην αγορά και μακάρι να τελειώσει όλο αυτό γρήγορα.
  maria konstad.jpg
Μαρία Κωνσταντοπούλου
Αισθάνομαι αισιόδοξη. Θεωρώ ότι η κίνηση της Κυριακής αρχικά δίχασε τον κόσμο, αλλά τελικά τον ένωσε, και σε αυτό ευελπιστώ μάλιστα. Σαφέστατα θεωρώ ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατό όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού, καθώς και ότι γίνεται μια δυνατή προσπάθεια για λύση με τους Ευρωπαίους.
  
Δώρα Δρακοπούλου
Πλέον όλοι περιμένουμε τι θα ακολουθήσει. Ο λαός με την ψήφο του επέστρεψε το ερώτημα στον πρωθυπουργό, αφού ζήτησε την αποδοχή του και του την έδωσε. Επομένως, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, αν και κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να θέσει το ερώτημα και να αποφασίσει μόνος του για αυτό. Άλλωστε, ο λαός τον εξέλεξε.
Από εδώ και πέρα, κάνουμε το σταυρό μας να έχει δίκιο και πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι, λόγω και των συγκυριών (τζιχαντιστές, μετανάστες κ.λπ.), θα κάνουν μια οπισθοχώρηση.
Τέλος, πιστεύω ότι θέμα διαγραφής χρέους δεν μπορεί να τεθεί καν.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 ~
*** Ένας προφυλακίσθηκε, τρεις με περιοριστικούς όρους για τις κλοπές στα ενοικιαζόμενα 

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκαν χθες το πρωί και απολογήθηκαν μέχρι αργά το μεσημέρι οι τέσσερις τσιγγάνοι από τη Μεσσήνη που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, διότι το τελευταίο τρίμηνο είχαν ρημάξει δωμάτια τουριστών σε διάφορες περιοχές της Πυλίας και ειδικότερα σε Φοινικούντα, Ευαγγελισμό, Μεθώνη και Καμάρια. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για 16 κλοπές και απόπειρες σε τουριστικά καταλύματα, ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν έχει ταυτοποιηθεί και σε κλοπές που έχουν γίνει στη Φωκίδα. Το χαρακτηριστικό ήταν ότι οι συγκριμένοι δε «χτυπούσαν» νύχτα, αλλά την ημέρα, όταν οι τουρίστες πήγαιναν για μπάνιο. Οι τσιγγάνοι έφταναν στην περιοχή που είχαν βάλει στο στόχαστρο με αυτοκίνητο. Αποβιβάζονταν, έκαναν τις κλοπές και μετά επιβιβάζονταν και πάλι στο αυτοκίνητο, το οποίο τους περίμενε σε κάποια απόσταση και εξαφανίζονταν. Πρόκειται για τρία αδέλφια 22, 28 και 29 χρόνων και έναν 32χρονο ξάδελφό τους. Συνελήφθησαν, δε, την προηγούμενη εβδομάδα με οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας. Μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, προφυλακίσθηκε ο 22χρονος που είχε αναγνωρισθεί από θύμα, ενώ οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρουςΒ.Β. - 
~
***  Μεταφορικός κόμβος ο αερολιμένας Καλαμάτας, οι πτήσεις για τον Ιούλιο του 2015         
       
-  Συνδέσεις με πολλές πόλεις της Ευρώπης, αλλά και με το Ισραήλ, παρέχονται μέσω του αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», κάτι που συντελεί στη συνεχή ανοδική πορεία της επιβατικής κίνησης σ’ αυτόν με το μεγαλύτερο πανελλαδικά ποσοστό.
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα πτήσεων του Ιουλίου 2015:

-
~
***  Ε. Αλειφέρη: «Ο πρωθυπουργός έχει την εντολή να μην επιδεινώσει τη θέση των πολιτών»

Την ευχή της να πετύχουν οι προσπάθειες της κυβέρνησης έκανε σε δήλωσή της αμέσως μετά την έκδοση του αποτελέσματος για το δημοψήφισμα η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμφισβήτητα σημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών πείσθηκε από τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι το “όχι” του δίδει μια ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη να φέρει μια καλύτερη συμφωνία. Επιπλέον, οι πολίτες με την τοποθέτησή τους δεν αποδέχονται ότι το “όχι” συνιστά πρόθεση των Ελλήνων για έξοδο από το ευρώ και αυτό ταυτόχρονα δίνει την εντολή στον πρωθυπουργό να εξασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας εντός ευρώ, να επαναφέρει τη λειτουργία της οικονομίας και να μην επιδεινώσει τη θέση των Ελλήνων πολιτών. Αυτονόητο είναι ότι τις κρίσιμες αυτές στιγμές η πατριωτική - εθνική συνείδησή μας επιβάλλει ενότητα και μόνο μια έκφραση ευχής για επιτυχή έκβαση των προσπαθειών της κυβέρνησης». - 
~
***  Η κυβέρνηση δέχεται τώρα συμφωνία «σύντομου χρόνου»

Non paper του Μαξίμου: «Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία» Αλλαγή τακτικής της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται ότι σηματοδοτεί η απόφαση της Αθήνας να συζητήσει τώρα το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας «σύντομου χρόνου». Ενώ μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του επέμεναν ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν μια συμφωνία «γέφυρα» με το επιχείρημα ότι δεν θα λύσει το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας και απλώς θα μεταθέσει το πρόβλημα για τους επόμενους μήνες, σήμερα και προ του κινδύνου της χρεοκοπίας στις 20 Ιουλίου εφόσον δεν αποπληρωθούν τα 3,7 δισ. στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η κυβέρνηση φαίνεται ότι μεταβάλλει τις απόψεις της. «Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η "μεγάλη βιώσιμη συμφωνία"» επισημαίνεται σε non paper της κυβέρνησης. Πρόγραμμα δύο ή τριών μηνών ζητούσαν οι Ευρωπαίοι «Τα προγράμματα διάσωσης πετυχαίνουν μόνο όταν οι κυβερνήσεις τα οικειοποιηθούν και είναι αποφασισμένες να τα εφαρμόσουν» λένε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών τονίζοντας ότι στο Eurogroup δεν θα γίνει συζήτηση για διετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. «Θα συζητήσουμε για ένα πρόγραμμα δύο ή τριών μηνών. Μην ξεχνάμε ότι στις 20 Ιουλίου η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει 3,7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, εάν θέλει να μην χρεοκοπήσει» λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και τονίζουν: «Έχουμε μόνο δύο εβδομάδες καιρό». Οι δανειστές επισημαίνουν πως δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι σε δύο εβδομάδες οι συζητήσεις θα έχουν θετικό αποτέλεσμα. «Έπειτα από ένα "όχι" πιστεύουν ότι θα έρθουν και θα συμφωνήσουμε για ένα πρόγραμμα που θα προβλέπει βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγες ώρες;», λέει αρμόδια πηγή. Ωστόσο οι Ευρωπαίοι ξεκαθαρίζουν ότι είναι άλλη η συζήτηση για να μην καταρρεύσει η Ελλάδα τώρα και άλλη αυτή που θα πρέπει να ξεκινήσει από Σεπτέμβριο για ένα τρίτο διετές πρόγραμμα βοήθειας που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μέχρι το 2017 με ένα νέο μνημόνιο. Διαβάστε τι αναφέρεται στο non paper που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου: 1.Η ελληνική κυβέρνηση αύριο θα παρουσιάσει το «κοινό έδαφος» για μια βιώσιμη συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών. 2. Στην τετραμερή [Τσίπρας, Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ] συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα. 3. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία». 3. Αύριο συνέρχεται, με teleconference, το Eurogroup προκειμένου να εξετάσει το «κοινό έδαφος». www.protothema.gr . - 
~
***  "Υπάρχουν τρεις τρόποι να επισκεφτείς την Καλαμάτα..." - Ένα εκπληκτικό βίντεο         
     
Ένα εκπληκτικό βίντεο προβολής και διαφήμισης της πόλης της Καλαμάτας, ετοίμασε η ομάδα του Air Visual. Το βίντεο έχει τίτλο  "Υπάρχουν τρεις τρόποι να επισκεφτείς την Καλαμάτα... όποια και αν διαλέξεις θα περάσεις τέλεια" ....παρουσιάζοντας τη μοναδική ομορφιά της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας, διαφημίζοντας την έτσι με τον καλύτερο τρόπο, σε μια εποχή μάλιστα, που το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.
*H Air visual ειδικεύεται στην επαγγελματική εναέρια και επίγεια κινηματογραφική βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, είτε πρόκειται για ταινία, διαφημιστικό βίντεο ή φωτογραφία.
www.airvisual.gr
Video: Visit kalamata... visit beautiful Greece (4K cinematography promo) ,
https://youtu.be/PpxwhWKGsYk  .-



~
***  Δελφίνια κινδυνεύουν με τύφλωση από το χλώριο πισίνας          
Εκστρατεία για την απελευθέρωσή τους
ΔΕΛΦΙΝΙΑ
- Ένας Αυστραλός surfer ξεκίνησε εκστρατεία σε μια προσπάθεια να απελευθερωθούν τέσσερα δελφίνια από μια μικροσκοπική πισίνα, σε θέρετρο στο Μπαλί.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα θηλαστικά κολυμπούν σε μια πισίνα, 10 μέτρα από 20μ., γεμάτη χλώριο, τη στιγμή που ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσουν την όρασή τους εξαιτίας του χλωρίου. Οι εικόνες είναι από το θέρετρο Wake Bali Dolphins στο Μπαλί, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες να «κάνουν τις διακοπές τους αξέχαστες και διασκεδαστικές, σε μια πισίνα γεμάτη δελφίνια».
Αλλά δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι με αυτή τη πρόσφορά. Ο Αυστραλός Craig Brokensha ανέδειξε το θέμα της τύφλωσης και ζητά να μπει λουκέτο στην πισίνα.
dolph2dolph1
~
***   Πέθανε ο Ιάπωνος που γεννήθηκε το 1903!   
Πέρσι του είχε απονεμηθεί το βραβείο Γκίνες για το ρεκόρ μακροβιότητας
ΣΑΚΑΡΙ ΜΟΜΟΙ
-  Σε ηλικία 112 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Ιάπωνας Σακάρι Μομόι, ο οποίος πέρυσι είχε ανακηρυχθεί ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Πέθανε την Κυριακή από νεφρική ανεπάρκεια σε οίκο ευγηρίας της πρωτεύουσας όπου διέμενε. «Η οικογένειά του μας είχε πει ότι η υγεία του είχε επιδεινωθεί πριν από μια ή δύο εβδομάδες», δήλωσε δημοτικός αξιωματούχος.
Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου του 1903 στη Μιναμισόμα της επαρχίας Φουκουσίμα, ο Μομόι ήταν εκπαιδευτικός, πρώην λυκειάρχης, λάτρης της καλλιγραφίας, των βιβλίων, κυρίως της κινεζικής ποίησης, καθώς και του σούμο. Παντρεύτηκε το 1928 και απέκτησε πέντε παιδιά.
Όταν τον Αύγουστο του 2014 του απομενήθηκε το ρεκόρ Γκίνες, η κομψή του παρουσία είχε εντυπωσιάσει: φορούσε μαύρο κοστούμι και ασημί γραβάτα, ενώ χαμηλόφωνα είχε εκφράσει την επιθυμία να ζήσει ακόμη δύο χρόνια.
Το προσδόκιμο ζωής των ανδρών στην Ιαπωνία ξεπέρασε για πρώτη φορά το 2013 το όριο των 80 ετών (80,21 έτη), ενώ οι συμπατριώτισσές τους διατηρούν την παγκόσμια πρωτιά μακροβιότητας (86,61 έτη).
Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού στην Ιαπωνία είναι 65 ετών και άνω, μια αναλογία που αναμένεται να ανέλθει στο 40% μέχρι το 2060. Τον περασμένο Σεπτέμβριο υπήρχαν σχεδόν 59.000 εκατοντάχρονοι στη χώρα -το 87% αυτών γυναίκες- σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι πλέον κατά τα φαινόμενα ο Ιάπωνας Γιασουτάρο Κόιντε που γεννήθηκε το Μάρτιο του 1903, έναν μήνα μετά τη γέννηση του Μομόι. Η Ιαπωνία έχασε ωστόσο την άνοιξη τη γηραιότερη γυναίκα του κόσμου. Στο εξής η μακροβιότερη γυναίκα παγκοσμίως είναι η Αμερικανίδα Σουζάνα Μάσατ Τζόουνς που γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1899 στη νότια πολιτεία Αλαμπάμα και γιόρτασε χθες στη Νέα Υόρκη τα 116α γενέθλιά της. Το παγκόσμιο ρεκόρ μακροβιότητας επισήμως ανήκει στην Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.
~
***  Στον πεζόδρομο της Αριστομένους 

Γεμάτα με κόσμο είναι, τουλάχιστον το πρωί, τα ΑΤΜ των τραπεζών που βρίσκονται στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Από την άλλη πλευρά, τα ΑΤΜ χρειάζονται ανεφοδιασμό με χρήματα και να ’σου οι χρηματαποστολές. Χθες το μεσημεράκι εντοπίσαμε δύο από αυτές: η μία βρισκόταν ακριβώς μπροστά από την πόρτα της Εθνικής επί του πεζόδρομου και η δεύτερη μερικά μέτρα βορειότερα, επίσης επί του πεζόδρομου. Δεν ξέρω τι μπορεί να προβλέπουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, αλλά θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως δεν ταιριάζουν στο συγκεκριμένο χώρο άνθρωποι και αυτοκίνητα… Μιας και αναφερθήκαμε σε αυτοκίνητα, δείτε τη φωτογραφία και θα καταλάβετε «πόσο ξέφραγο αμπέλι» είναι ο κατ’ ευφημισμόν… πεζόδρομος. Χ.Χ. - 
~
***   Ένας Μασόνος αποκαλύπτει το σχέδιο “Ελληνική κρίση” – Γιατί επιλέχτηκε η Ελλάδα;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxv8lncayT_kQ0hqOcYYjLJl5ST9-zN9wUQJWvow4jpidhABtqcaaggRfFnUqdznSGagb3XkW3Ie7bTR3mz-Erh-JOPJfWCFMi4SvZlSdNeB2ofXu_kuHkqGNywoUEuL0fxTxPsufT9CY/s1600/masonia1.png Διαβάστε το άρθρο για τον Μασόνο που μίλησε για το σχέδιο «Ελληνική κρίση» όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στο ..
-  NewsNow: H μυστική “λύση” των Rothschild για το ελληνικό “πρόβλημα”. Δημοσιεύτηκε για πρώτη
φορά στις 18 Μαΐου 2008

Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πτώχευση, προκειμένου να «δημιουργήσει» το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να «βρει» τη «λύση» σύντομα.
Από τον Jean d’Eau, Βουδαπέστη (Henrymakow.com)

Ένας φίλος μου που είναι τώρα ένα απογοητευμένο υψηλόβαθμο μέλος της Εβραϊκής Μασονίας στη Βουδαπέστη μου είπε τι έρχεται όσον αφορά την ελληνική κρίση.
Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους σε πτώχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να «δημιουργήσει» το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να «βρει» τη «λύση» σύντομα.
Η Ελλάδα επιλέχθηκε επειδή συμβολίζει την Ευρώπη (κανείς στην Ευρώπη δεν νοιάζεται για χώρες όπως η Ουγγαρία ή η Εσθονία) και επειδή η οικονομία της ήταν σχετικά εύκολο να καταστραφεί, αφού παραιτήθηκε από το δικό της νόμισμα.
Οι ευρωπαίοι «ελίτ» χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πείσουν τις χειραγωγούμενες μάζες, (‘sheeple’ = άνθρωποι – πρόβατα) ότι αν το ελληνικό πρόβλημα δεν λυθεί, η Νότια Ευρώπη θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα προκαλέσει την κατάρρευση ολόκληρου του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατά συνέπεια την πτώχευση του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Το «πρόβλημα» είναι ότι η λεγόμενη Ευρωζώνη (όπου το νόμισμα του ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα) είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει από τότε που τα ευρωπαϊκά κράτη του Νότου (καθώς και αυτά της Ανατολικής Ευρώπης) δεν μπορούν να στηρίξουν την οικονομία τους, εφόσον δεν μπορούν να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, προκειμένου να ενισχύσουν τις εξαγωγές και τον τουρισμό (που τώρα καταπίνονται από το ευρώ.)
Εδώ είναι που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της παγκοσμιοποίησης έπαιξαν τον ρόλο τους στην αποδυνάμωση της δικής τους οικονομίας με κάθε τρόπο, αλλά η σημερινή «παγκόσμια ύφεση» που προκλήθηκε από τους Χαζάρους διεθνείς τραπεζίτες ήταν το κύριο μέρος του σχεδίου να φέρει τις νότιες και τις ανατολικές ευρωπαϊκές οικονομίες σε ένα οριακό σημείο, όπως και να εξασθενήσει την αμερικανική οικονομία και να φέρει την κατάρρευση της κινεζικής, της ινδικής και της ρωσικής οικονομίας.
Η «μόνη λύση» σύντομα πρόκειται να προταθεί σύντομα από την ΕΕ είναι να καταστείλει τις εθνικές φορολογικές και δημοσιονομικές πολιτικές στην Ευρώπη και να τεθεί ένας κεντρικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να στείλουν το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα των φορολογουμένων τους σε μια κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση ενώ και οι εθνικοί προϋπολογισμοί θα πρέπει να καθορίζονται από αυτήν την κεντρική κυβέρνηση.
Πρόκειται να είναι λίγο πιο περίπλοκο, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές εθνικές κυβερνήσεις θα πάψουν να υπάρχουν. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ανακοινώσει την «απαραίτητη» δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού στρατού για να ταιριάζει με την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.
Όπως ήδη γνωρίζετε, οι διεθνείς τραπεζίτες είναι πράγματι κυρίως ευρωπαίοι τραπεζίτες (Rothschild και λοιποί.) Και αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκέφαλοι πίσω από την ανθρωπογενή παγκόσμια ύφεση (όπως ακριβώς είναι πίσω από την απάτη της «υπερθέρμανσης του πλανήτη».)
Έτσι, η ευρωπαϊκή «ελίτ» είναι τώρα στο δρόμο για να γίνει πιο ισχυρή από τη παραδοσιακή αμερικάνικη «ελίτ». Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πραγματικό υπερκράτος (κεντρική φορολογία και δημοσιονομική πολιτική) με ένα πραγματικό σούπερ στρατό (τον επερχόμενο ευρωπαϊκό στρατό). Στη συνέχεια, οι Αμερικάνοι «ελίτ» θα αναγκαστούν να συγχωνεύσουν τις ΗΠΑ στην ΕΕ και όχι το αντίθετο, όπως θα ήθελαν.
Η προκύπτουσα «Ένωση» (αυτή είναι η προβλεπόμενη ονομασία) θα είναι μια αυτοκρατορία που θα διοικείται από τις δυνάμεις του χρήματος των οποίων οι πρόγονοι κυβέρνησαν την χαζαρική αυτοκρατορία εκείνη την εποχή. Αν κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» είναι πλαστά, ας περιμένει έως ότου το σχέδιο εκπληρωθεί και θα ξυπνήσει σε ένα κόσμο των «Σοφών της Σιών». Εκτός βέβαια αν η Αμερική, η Κίνα ή η Ρωσία μπορούν να σταματήσουν την άνοδο της νέας χαζαρικής αυτοκρατορίας
~
***   BOMBA: Ο Τσίπρας θέλει να «τελειώσει» τον Σόιμπλε…
soimple
 -  O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικές κυβερνητικές πηγές, που μεταδίδει η γερμανική Bild, έκανε έναν έξυπνο διπλωματικό ελιγμό, για να αποφύγει τον κίνδυνο να μπλοκαριστούν οι ελληνικές προτάσεις από τον κ. Σόιμπλε.
Σύμφωνα με ελληνικές πηγές της Bild, αυτό έγινε για να μην εκτεθεί η κυβέρνηση στον κίνδυνο να απορριφθούν οι προτάσεις από τους υπουργούς Οικονομικών, κάτι που θα είχε αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν και οι συζητήσεις στο επίπεδο των ηγετών, αφού η Σύνοδος Κορυφής θα ξεκινούσε με το «βαρίδι» μιας αρνητικής εισήγησης του Eurogroup.
Επίτευξη του κ. Τσίπρα ήταν από την αρχή να γίνει η συζήτηση στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, καθώς στο Eurogroup είναι καταλυτική η παρουσία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, που έχει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν προβάλει “βέτο” στις ελληνικές προτάσεις.
Αυτός ο στόχος φαίνεται να έχει επιτευχθεί, αφού το Eurogroup επιφυλάχθηκε να αξιολογήσει αύριο τις ελληνικές προτάσεις, οι οποίες ήδη συζητούνται στο επίπεδο των ηγετών, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο “βέτο” από το τους υπουργούς Οικονομικών.
~
*** Αποκάλυψη: Aυτό θέλει ο Τσίπρας...
tsipras synodos
 -  Σήμερα ο κος Τσακαλώτος εμφανίστηκε στο Eurogroup χωρίς προτάσεις γραπτώς, όπως σημείωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Έγινε, έτσι φανερό ότι η Ελλάδα πόνταρε στη συνάντηση με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ για πολιτική λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας με τον Αλέξη Τσίπρα να έρχεται σε τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ελλάδα ζητά βραχυπρόθεσμη ρύθμιση που σε απλά ελληνικά σημαίνει δισεκατομμύρια χωρίς δεσμεύσεις.
Συγκεκριμένα, αυτό που θέλει ο Τσίπρας, είναι 7 δις, προσωρινά ως λύση ρευστότητας ενώ η συμφωνία να μετατεθεί για αργότερα.
Εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης της Τετάρτης, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα είναι προς συζήτηση ώστε η Ελλάδα να πληρώσει τις άμεσες υποχρεώσεις της και οι διαπραγματεύσεις για νέο πρόγραμμα μετατίθενται τον επόμενο μήνα.
~
*** ΒΟΜΒΑ! Δύο ελληνικές τράπεζες έχουν πρόβλημα και….
trapezes
- Νέα είδηση έσκασε σαν βόμβα σχετικά με την συγχώνευση της Eurobank με την Πειραιώς και της Alpha Bank με την Εθνική Τράπεζα. Η πληροφορία μεταδόθηκε από γνωστό οικονομικό παράγοντα της χώρας.
Το μήνυμα του οικονομολόγου είναι: «Έχω ενημέρωση πως θα γίνει συγχώνευση Eurobank-Πειραιώς και Alpha-Εθνική, αλλά από τέτοιες ενημερώσεις φαντάζομαι θα έχετε χορτάσει τον τελευταίο καιρό. Απλώς ήθελα να την καταθέσω καθώς μόλις μου την μετέφεραν».
~
***  Ρωσία: Η Ελλάδα μπορεί να "μπεί" στους BRICS...
brichs
-  Ισχυρό μήνυμα έστειλαν οι BRICS, στην Ευρώπη αλλά και γενικά στη Δύση, που δεν θα θέλανε με τίποτα να δουν την Ελλάδα στην συγκεκριμένη οικογένεια. Συγκεκριμένα ο Σεργκέι Katyrin, επικεφαλής ου Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Η Ελλάδα μπορεί να ενσωματωθεί στις χώρες BRICS εάν η οικονομία της αρχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς».
~
*** Δείτε τον χάρτη χρέους στην Ευρώπη! Που βρισκόμαστε (ΕΙΚΟΝΑ)
euro flags
 -  Το Γαλλικό Πρακτορείο δημοσίευσε χάρτη νε τις χώρες που βρίσκονται στο "κόκινο" όσον αφορά το χρέος τους με στοιχεία του ΔΝΤ.
Πάνω απο το 100% του ΑΕΠ τους είναι όπως θα δείτε η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία.
Στο άλλο άκρο βρίσκεται η Εσθονία με χρέος κάτω του...20% !
 -
xartisxreus
~
*** ΒΟΜΒΑ: Η Ελλάδα θα πάρει χρήματα από Κίνα Ρωσία
greece
-  Σύμφωνα με το αμερικανικό think tank Stratfor η Ελλάδα έχει έρθει σε σύγκρουση με τους δανειστές αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα είναι αυτή η χαμένη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα έχει τρεις πηγές χρηματοδότησης. Πρώτη πηγή, η Ρωσία. Όπως αναφέρετε Ελλάδα και Ρωσία έχουν μακροχρόνια ιδιαίτερη σχέση. Οι Ρώσοι θέλουν να δημιουργήσουν ρήγμα στη Δύση και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία. Μπορεί να είναι κάπως αδύναμη τώρα, αλλά όχι όπως πριν λίγους μήνες.  Μπορεί να έχουν πει πως δεν έχουν συζητήσει κάτι τέτοιο με την Ελλάδα αλλά μπορεί ν υπάρξει κάτι τέτοιο το επόμενο διάστημα. Δεύτερη πηγή η Κίνα. Η Κίνα έχει στόχο να γίνει πρώτη δύναμη παγκοσμίως. Έτσι θα μπορούσε ν βοηθήσει την Ελλάδα έτσι ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη περιφερειακή δύναμη. Τέλος υπάρχουν ορισμένα αμερικανικά hedge funds και εταιρείες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.
~
***  Αποκλειστικό: Οικονομική συνεργασία- σεισμός: Ρωσία και Σαουδάραβες σε εταιρική σχέση
rus
 -  Το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, σε συνεργασία με τη Ρωσικό Ταμείο Επενδύσεων (RDIF) συμφώνησαν σε επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ρωσικά σχέδια.
«Έχουμε φτάσει σε τελικές συμφωνίες και ανακοινώνουμε τη δημιουργία μιας εταιρικής σχέσης με την Σαουδική Αραβία, όπου το ταμείο της θα επενδύσει 10δισ σε έργα στη ρωσική επικράτεια. Τα κονδύλια αυτά αναμένεται να υλοποιηθούν διάστημα 4-5 χρόνων», δήλωσε ο επικεφαλής της RDIF Kirill Dmitriev στο RIA Novosti σήμερα Τρίτη.
Το Σαουδαραβικό ταμείο εξέφρασε ενδιαφέρον για επενδύσεις στη γεωργία, την ιατρική, το λιανικό εμπόριο, στα ακίνητα και σε άλλους τομείς.
Η Εταιρική σχέση Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επενδύσεων σε άλλες χώρες.
~
***  Η αρχαιοελληνική απάντηση του Γλέζου στον Σουλτς: "Να φοβάσαι τον άνθρωπο του ενός βιβλίου" (ΒΙΝΤΕΟ)
glesz
-  O Μανώλης Γλέζος χρησιμοποίησε δύο ρητά, σε παρέμβαση που έκανε στο Ευρωκοινοβούλιο, για τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και για τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Το πρώτο ήταν ένα απόσπασμα απ' την τραγωδία του Ευρυπίδη “Ικέτιδες”.
-  «Ψευδῶς, ξένε, ζητῶν τύραννον ἐνθάδ᾽· οὐ γὰρ ἄρχεται ἑνὸς πρὸς ἀνδρὸς ἀλλ᾽ ἐλευθέρα πόλις, δῆμος δ᾽ ἀνάσσει διαδοχαῖσιν ἐν μέρει ἐνιαυσίαισιν, οὐχὶ τῷ πλούτῳ διδοὺς τὸ πλεῖστον ἀλλὰ χὠ πένης ἔχων ἴσον».
Είναι το σημείο όπου καταφθάνει στην Αθήνα ένας Θηβαίος κήρυκας που ζητάει τον τύραννον της χώρας προκειμένου να του ανακοινώσει μήνυμα του Κρέοντα. Ο Θησέας τον διορθώνει λέγοντας ότι δεν υπάρχει τύραννος σ᾽ αυτή την πόλη που είναι ελεύθερη.
 -  Η νεοελληνική μετάφραση είναι: «Ξένε, άρχισες το λόγο σου μ᾽ ένα λάθος· η πόλη αυτή δεν εξουσιάζεται από έναν άνδρα, είναι ελεύθερη, εδώ κυβερνούν οι πολλοί που εναλλάσσονται στα αξιώματα χρόνο το χρόνο· δεν δίνουν πιο πολλά στον πλούτο, και ο φτωχός έχει τα ίδια».
-  Ενώ η λατινική φράση που επέλεξε ήταν ένα σημείο, όπως είπε, που γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος μας ο Μάρτιν Σουλτς: Ο Θωμάς ο Ακινάτης είπε: “Timeo hominem unius libri;».
Στα ελληνικά: «Να φοβάσαι τον άνθρωπο του ενός βιβλίου».
-  Ο Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης, έγραψε την φράση αυτή, θέλοντας να δείξει ότι είναι επικίνδυνο πράγμα η πνευματική μονομέρεια. Όποιος δηλαδή αντλεί τις γνώσεις του από μια και μόνη πνευματική πηγή και αγνοεί ή περιφρονεί τις άλλες, μοιραία θα οδηγηθεί στην προκατάληψη, η οποία θα τον σπρώξει σταδιακά στο φανατισμό και στη μισαλλοδοξία.
Βίντεο , Newsbeast.gr - Απάντηση Γλέζου στον Σουλτς , https://youtu.be/805-U7eWzZE  .-
 
~
***  ΈΓΚΛΗΜΑ! "Τελειώνουν" το θέμα πετρελαίων στην Ελλάδα...
petrelaia
 -  Ελάχιστο είναι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών λόγω της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας για τα 20 οικόπεδα πετρελαίου στο Ιόνιο πέλαγος και νότια της Κρήτης, με τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για αυτά να πηγαίνει στα αζήτητα, εάν δεν υπάρξει παράταση.
Τα κοιτάσματα είναι αξίας άνω του 1,7 τρισ. ευρώ σε Ιόνιο και νότια Κρήτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή Νίκου Λυγερού. Σε διάλεξη που διοργάνωσε η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο κ. Λυγερός υποστήριξε πως μόνο το δεύτερο κοίτασμα αρκεί για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας για 450 χρόνια.
Λόγω των εξελίξεων, ο κλάδος των υδρογονανθράκων περνά μάλλον σε φάση πιθανών ακυρώσεων διαγωνισμών και σε πιθανό ναυάγιο Απολύτως λογικό, αφού η περίοδος δεν είναι καθόλου ευνοϊκή για τέτοιες υψηλού ρίσκου, ειδικά με την τιμή του πετρελαίου να είναι κάτω από τα 60 δολάρια.
~
***  Tελεσίγραφο για λύση μέχρι τη Κυριακή- Aλλιώς... Grexit
brussels
 Ολοκληρώθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής.
Ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε "... η Ευρώπη που πρέπει να φτιάξουμε είναι αυτή της ανάπτυξης, του πολιτισμού. Δεν μπορούμε να το κάνουμε με μία αργοκίνητη γραφειοκρατεία. Το θέμα είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι σπίτι αξιών, όχι μόνο οικονομικών." και πρόσθεσε "Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μας παρουσιάσει προτάσεις που εάν θεωρηθούν επαρκείς θα έχουμε ένα αποτέλεσμα."
Προανήγγειλε νέα Σύνοδο Κορυφής τη Κυριακή και δήλωσε ότι ελπίζει να είναι η τελευταία.
Ο καγκελάριος Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν δήλωσε "Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα την Κυριακή τότε θα πρέπει να γίνει προετοιμασία για ένα plan b."
-  Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε "Θεωρούμε πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια επανέναρξη διαπραγματεύσεων. Υπάρχει όμως η βούληση να προστατέψουμε το ευρώ. Λάβαμε σοβαρά ότι ο κος Τσίπρας θα υποβάλει αίτημα για νέο πρόγραμμα και περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι την Πέμπτη που οφείλουν να είναι λεπτομερείς. Χρειαζόμαστε πολυετές πρόγραμμα. Να μπει η Ελλάδα σε μία πολυετή κατάσταση. "
"Είναι ένα θέμα που έχει επιπτώσεις για όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ και υπάρχουν ελάχιστες ημέρες για το πως θα πάμε παρακάτω. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σεβόμαστε ένα δημοψήφισμα, αλλά υπάρχουν ακόμα 18 κράτη – μέλη. "
"Ένα πρόγραμμα – γέφυρα δεν έπαιξε κανέναν ρόλο σε αυτά που είπαμε σήμερα. Επικεντρωθήκαμε σε κάτι που θα πρέπει να έχει βάθος χρόνου. Τότε εάν το έχουμε αυτό, μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο."
" Ο κ. Τουσκ είπε ότι υπάρχουν πολλά κράτη που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη και θέλουν να συζητήσουν την κατάσταση. Και γω αυτό το σέβομαι "
" Εάν διαπραγματευόμαστε στη βάση του ESM, πρέπει να έχουμε διασφάλιση ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν νόημα. Πρώτα πρέπει να υποβληθεί μία νέα πρόταση. Δεν αρκεί μόνο το αίτημα. Οι τρεις θεσμοί – και το ΔΝΤ και η Κομισιόν και ΕΚΤ- θα πρέπει να μας απαντήσουν και να μας πουν “ναι” . Πρέπει να ξέρω ότι η κυβέρνηση τι ακριβώς ζητά"
"Εάν πεισθούμε ότι αυτά τα στοιχεία θα υπάρξουν – δεν έχω πειστεί ότι θα υπάρξουν- τότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι ανασφαλής, και για αυτό θα βρεθούμε και οι 28 μαζί την Κυριακή "
Στη συνέχεια μίλησε ο Ντόναλντ Τουσκ "Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την σταθερότητα της ευρωζώνης. Μέχρι τις 9 Ιουλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει μία ευρεία και λεπτομερή ατζέντα μεταρρυθμίσεων. Κάλεσα όλους τους ηγέτες για συναίνεση. Εάν αυτό δεν συμβεί, θα υπάρξει το τέλος των διαπραγματεύσεων, με ό,τι αυτό σημαίνει! Αν κάποιος έχει την ψευδαίσθηση πως η χρεοκοπία της Ελλάδας και των τραπεζών της είναι απλή, κάνει λάθος. Έχουμε 5 ημέρες για λύση.
Την Κυριακή, στη Σύνοδο Κορυφής θα είναι η καταληκτική ημερομηνία."
"Αποφασίσαμε πως χρειαζόμαστε δύο πλαίσια για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το κακό σενάριο, τη μη επίτευξη συμφωνίας και θα συζητήσουμε τις συνέπειες για το σύνολο της ΕΕ.  Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τις απόψεις όλων όσων εμπλέκονται και εάν θα χρειαστεί να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια. Είναι κρίσιμη στιγμή για την ιστορία της ΕΕ.
Δηλώσεις Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ "Θα ήθελα η Ελληνική κυβέρνηση ως την Παρασκευή το πρωί, να παρουσιάσει τις προτάσεις της πειστικά . Σήμερα η κυβέρνηση δεν ήταν εφικτό να παρουσιάσει τις προτάσεις της. Μέχρι την Κυριακή θα δούμε σε ποια λύση θα κατευθυνθούμε. Δεν αποκλείω κανένα σενάριο."
" Η κατάσταση της Ελλάδας έχει επιπτώσεις σε άλλες χώρες της ΕΕ που δεν είναι στο ευρώ. Η Κομισιόν είναι έτοιμη για όλα, έχουμε εξετάσει λεπτομερώς το σενάριο για Grexit. Περιμένουμε τις προτάσεις της Ελλάδας τη Κυριακή."
Δηλώσεις Γάλλου Προέδρου Ολάντ : " Η Γαλλία θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η απάντηση ανήκει στην Ελλάδα. Μιλώ για το τι θέλουν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Η πρόταση πρέπει να γίνει. Στη συνέχεια πρέπει οι προτάσεις πρέπει να αποσαφηνιστούν. Το Eurogroup θα εξετάσει τις προτάσεις της Ελλάδας το Σάββατο και στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση Κορυφής την Κυριακή. Το διακύβευμα είναι: Εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Και αυτό είναι θέμα Ευρωπαϊκό, τι μπορεί να δώσει η ΕΕ στους πολίτες. Ισχύουν τρεις αρχές: Η υπευθυνότητα, η αλληλεγγύη και η ταχύτητα. O χρόνος είναι ελάχιστος. Θεωρώ εφικτή μία συμφωνία"
"Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, οι συνέπειες είναι σοβαρές, πρέπει να διατηρήσουμε μία εναλλακτική. Πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα προτάσσει την ανάπτυξη. Η προοπτική της διετίας θα έχει και μία βοήθεια με όρους και για να γίνει αυτό το σχήμα, θα προηγηθεί ένα Eurogroup γι'αυτό."
"Βρισκόμαστε σε κρίσιμη περίοδο. Αύριο η γαλλική Βουλή θα συζητήσει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Θέλω για την Ελλάδα μία συμφωνία που να έχει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομικούς στόχους, και το θέμα του χρέους. Πρέπει να έχουμε μία βιώσιμη συμφωνία."
Ο 'Ελληνας πρωθυπουργός είπε "Καταθέσαμε τις προτάσεις έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική. Βασική κατεύθυνση μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη. "
"Το πλαίσιο περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και ως αντάλλαγμα τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών, ισχυρό επενδυτικό πλαίσιο και έναρξη συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. Η διαδικασία θα είναι γρήγορη και ξεκινάει από τις επόμενες ώρες ώστε να καταλήξουμε στο τέλος της εβδομάδας το αργότερο."
"Συνεχίζουμε την προσπάθεια έχοντας ως όπλο την ετημυγορία του λαού, τη βούληση για βιώσιμη συμφωνία και θα δίνει προοπτική για έξοδο από την κρίση. Στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου συνειδητοποιώ πως το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό"
~
*** Tα 5 ΔΡΑΣΤΙΚΑ μέτρα για την έξοδο απ'τη κρίση
light tunnel
 -  Το Bloomberg δημοσίευσε την εκτίμηση της επενδυτικής τράπεζας Citigroup για το πως το ελληνικό ζήτημα μπορεί όχι μόνο να διευθετηθεί αλλά να λυθεί!
Η Citigroup πρότεινε 5 βήματα που θα οδηγήσουν στη λύση και είναι :
Η Ελλάδα να λάβει χώρο ώστε να νομοθετήσει με τον τρόπο που επιθυμεί και να χρηματοδοτήσει το δημοσιονομικό έλλειμα απο τις αγορές, στη συνέχεια ο ESM να αγοράσει όλο το χρέος της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ (ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο και να επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές).
Ο δανεισμός απο τους διεθνείς θεσμούς να σταματήσει, με απρόβλεπτο ωστόσο το πως θα υποστηρίξουν οι αγορές ένα τέτοιο βήμα, αλλά σίγουρα η χώρα πρέπει να αυτοχρηματοδοτείται.
Η ΕΚΤ, να πάψει να δέχεται τα κρατικά ομόλογα ώς εγγύηση για τη ρευστότητα στις τράπεζες, μέχρι η Ελλάδα να ανακτήσει τα επίπεδα επενδύσεων και τέλος οι Ελληνικές τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν ώστε να λειτουργούν χωρίς την ΕΚΤ και να υπάρξει αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος θα μπορούσε να συντελεστεί με τη στήριξη του ESM.
~
***  Σε πτώση 5 Χρηματιστήρια της Ευρώπης
dax ftankfurti
-  Με πτώση απο 1,1 μέχρι 2,3 έκλεισαν πέντε χρηματιστήρια στην Ευρώπη.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 έκλεισε στο -1,58%, ο CAC 40 του Παρισιού στο -2,27%, ο DAX30 και EuroStoxx50 της Φραγκφούρτης στο -1,96% και -2,11% αντίστοιχα ενώ στο -1,11% έκλεισε ο SMI Ζυρίχης.
~
***   Πειθαρχική δίωξη δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ
eshea
-  Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να ασκηθούν οι πρώτες πειθαρχικές διώξεις σε δημοσιογράφους για την μεροληπτική -όπως υποστήριξε- στάση τους κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Οι διώξεις αφορούν τους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκο Κονιτόπουλο (αρχισυντάκτης της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ), Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από τον ΣΚΑΙ και Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1.
Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης με πρωτοφανείς κατηγορίες εναντίον των πιο πάνω δημοσιογράφων, σχετικά με «διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων», «ψευδείς ειδήσεις», «αντιγραφή των εκβιαστικών θέσεων των ξένων δανειστών». Ενώ παράλληλα κατηγορήθηκαν μεταξύ άλλων ότι πρωτοστάτησαν στη μαζική επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών.
Η πειθαρχική δίωξη ήρθε σε συνέχεια δηλώσεων κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης. Αλλά και σε συνδυασμό με την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μετά από πιέσεις του ΕΣΡ για να διαπιστωθεί αν ορισμένα κανάλια και δημοσιογράφοι παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία.
Όπως και να έχει η κίνηση αυτή, πρωτοφανής στα χρονιά της ΕΣΗΕΑ αποτελεί πλήγμα στην ελευθεροτυπία. Ενώ η νομιμοποίησή του βάσει ενός άρθρου του Κανονισμού περί υπηρέτησης των ολιγοπωλίων, βάζει σε σκέψεις σχετικά με τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων.
~
***  H Ελληνική κυβέρνηση συζητεί το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας «σύντομου χρόνου»
tsiprass
-  Το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας «σύντομου χρόνου» συζητά τώρα η ελληνική κυβέρνηση, καθώς σηματοδοτεί αλλαγή τακτικής.
Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του επέμεναν ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν μια συμφωνία «γέφυρα» με το επιχείρημα ότι δεν θα λύσει το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας και απλώς θα μεταθέσει το πρόβλημα για τους επόμενους μήνες, σήμερα και προ του κινδύνου της χρεοκοπίας στις 20 Ιουλίου εφόσον δεν αποπληρωθούν τα 3,7 δισ. στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η κυβέρνηση φαίνεται ότι μεταβάλλει τις απόψεις της.
«Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η "μεγάλη βιώσιμη συμφωνία"» επισημαίνεται σε non paper της κυβέρνησης.
Πρόγραμμα δύο ή τριών μηνών ζητούσαν οι Ευρωπαίοι
«Τα προγράμματα διάσωσης πετυχαίνουν μόνο όταν οι κυβερνήσεις τα οικειοποιηθούν και είναι αποφασισμένες να τα εφαρμόσουν» λένε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών τονίζοντας ότι στο Eurogroup δεν θα γίνει συζήτηση για διετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. «Θα συζητήσουμε για ένα πρόγραμμα δύο ή τριών μηνών. Μην ξεχνάμε ότι στις 20 Ιουλίου η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει 3,7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, εάν θέλει να μην χρεοκοπήσει» λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και τονίζουν: «Έχουμε μόνο δύο εβδομάδες καιρό».
Οι δανειστές επισημαίνουν πως δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι σε δύο εβδομάδες οι συζητήσεις θα έχουν θετικό αποτέλεσμα. «Έπειτα από ένα "όχι" πιστεύουν ότι θα έρθουν και θα συμφωνήσουμε για ένα πρόγραμμα που θα προβλέπει βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγες ώρες;», λέει αρμόδια πηγή.
~
***  Η Western Union επανακινεί τη μεταφορά χρημάτων στην Ελλάδα
atm
 -  To Reuters μεταδίδει ότι η Western Union ξεκίνησε τη μεταφορά χρημάτων προς την Ελλάδα, ώστε να υπάρχει η παροχή τραπεζικών υπηρεσιών, για να γίνει δυνατό να φτάσουν τα χρήματα πολιτών από το εξωτερικό.
Η εταιρία Western Union ενεργοποιεί ξανά τις υπηρεσίες αποστολής χρημάτων από 31 χώρες του εξωτερικού προς τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση που διανεμήθηκε μέσω του Business Wire.
Τα χρήματα θα πιστώνονται βάσει του  ποσού που εχει συμφωνηθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πελατών, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να ισχύει το ημερήσιο όριο ανάληψης των 60 ευρώ.
~
***  Γκουρμέ το μενού των ηγετών στις Βρυξέλλες
brussels menu
 -  Ο Zeke Turner, δημοσιογράφος του Politico με μήνυμα του μετέφερε τί έφαγαν οι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και απ' ότι φαίνεται απόλαυσαν γκουρμέ κουζίνα.
Το γεύμα περιελάμβανε σούπα Βισιζουάζ, φιλέτο μπακαλιάρου με βούτυρο αντζούγιας και επιδόρπιο μους σοκολάτα με μπισκότο
~
*** Εύθυμη η Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής
mer
 -  Με ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση προσήλθε τη Τρίτη στη Σύνοδο Κορυφής η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Σε αντίθεση με τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα και έδειχναν τη γερμανίδα καγκελάριο εμφανώς πιο δυσαρεστημένη και ταλαιπωρημένη, ατημέλητη και σε κακή διάθεση, η κ. Μέρκελ ήταν σήμερα πολύ πιο ευδιάθετη και αυτό φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες. mer
merkell
~
***  Φάιμαν: Περιμένω να δω κάτι συγκεκριμένο σήμερα από την Ελλάδα
faiman
-  Προσερχόμενος στη Σύνοδο κορυφής, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, αναφέρθηκε για το τι περιμένει στη Σημερινή Συνεδρίαση. Είπε πως η Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να παρουσιάσουν κάτι συγκεκριμένο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο χρόνος πιέζει πάρα πολύ και δεν είναι και πολύ αισιόδοξος.
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δείτε γιατί οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά μόνο με δραχμή
draxmh
-  Η Telegraph αναλύει όλα όσα ακολούθησαν το δημοψήφισμα της Ελλάδας σε ολόκληρη την Ευρώπη και συμπεραίνει επιχειρηματολογώντας πως οι ελληνικές τράπεζες για να ανοίξουν ξανά, αυτό που χρειάζονται είναι ένα Grexit και δραχμή.
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της Telegraph:
-  «Μετά την απάντηση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, οι γραμμές μάχης των εταίρων έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζονται γύρω από την Ευρώπη. Η ελληνική κρίση αναγκάζει την Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει το υπαρξιακό ερώτημα, αν όντως η κρίση στην Ελλάδα έπληξε ανεπανόρθωτα την Ευρώπη. Καλείται μάλιστα να απαντήσει στο αν θα πρέπει να παρατείνει ή να προσαρμόσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ήταν αναμενόμενο αρκετές χώρες να έχουν διαφορετικές αντιδράσεις σε αυτή την ερώτηση και οι αντικρουόμενες απόψεις έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.
Ενα πράγμα που όλες οι πλευρές συμφωνούν είναι η ανάγκη για περισσότερες συνομιλίες. Φυσικά θα ήταν αδύνατο να απορριφθούν οι συνομιλίες καθώς έτσι θα γινόταν ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα απέρριπταν το δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού και θα έδιναν το δικαίωμα στον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί διαρκώς τους δανειστές πως αυτοί φταίνε για όλα τα δεινά στην Ελλάδα.
Η ουσία των συνομιλιών είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν για ένα νέο πρόγραμμα αυτή την στιγμή και επίσης ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν υπάρχει στο τραπέζι. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέ Σαπέν, επέλεξε την άλλη οδό λέγοντας πως ένα Grexit δεν μπορεί να έρθει αυτόματα, προσθέτοντας ότι υπάρχει η βάση για μια διαπραγμάτευση. Οι χώρες της Βαλτικής και οι Ολλανδοί, συσπειρώθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο γύρω από την σκληρή γερμανική γραμμή ενώ ο Ματέο Ρέντσι δείχνει τις τελευταίες ημέρες πιο ήπιο ύφος.
Η Ευρώπη για ακόμη μια φορά έχει διαιρεθεί και ταυτόχρονα εκτεθεί από την κρίση. Ο Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές ότι πιστεύει πως η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και είναι απίθανο να κινηθεί σε διαφορετική βάση έχοντας πάρει θάρρος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όμως από την στιγμή που το 76% του ελληνικού χρέους κατέχεται από τους φορολογούμενους ολόκληρης της Ευρώπης, καθιστά την όποια συζήτηση για αναδιάρθρωσή του, εξαιρετικά δύσκολη.
Πέρα από τις μακροπρόθεσμες συνέπειες για την Ευρωζώνη, υπάρχουν οι άμεσες και για κάθε χώρα ξεχωριστά. Η Ισπανία δεν θέλει να τροφοδοτήσει την άνοδο των Podemos. Άλλες κυβερνήσεις, οι οποίες εφάρμοσαν σκληρή λιτότητα δεν θέλουν εκτεθούν ξαφνικά από μια πιθανή «υποχώρηση» προς την Ελλάδα.
Η συνήθης απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα για την Ευρώπη είναι να αναζητήσει ένα συμβιβασμό. Αλλά αυτή την στιγμή, κάτι τέτοιο δεν είναι και το πιο εύκολο. Με τις ελληνικές τράπεζες πλέον κλειστές και τα capital controls σε πλήρη εφαρμογή, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα καταφέρουν να ανοίξουν μόνο με τη βοήθεια της ΕΚΤ. Αυτό όμως είναι απίθανο να συμβεί αν δεν υπάρξει συμφωνία, η οποία ακόμα και σήμερα παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα.
Μόνο ένα Grexit δείχνει αυτή τη στιγμή πιθανό να ανοίξει ξανά τις ελληνικές τράπεζες. Τα κενά ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές, καθώς και ανάμεσα στους πιστωτές, είναι πολύ μεγάλα για να γεφυρωθούν. Τελικά, αν η Ελλάδα θέλει ποτέ να ανοίξει εκ νέου τις τράπεζες της, θα πρέπει να αρχίσει να τυπώνει το δικό της νόμισμα, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς το ολοκληρωτικό Grexit».
~
***  ΣΟΚ: Ο Μάρδας δεν απέκλεισε το κούρεμα καταθέσεων!!
mardas
-  Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για τα έσοδα, Δημήτρης Μάρδας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, δήλωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε κούρεμα καταθέσεων.
Στην ερώτηση αν καταθέτες και ομολογιούχοι χρειαστεί να πληρώσουν κάτι απάντησε:
"Δεν ξέρω κάτι τέτοιο και τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ. Υπάρχει και μια οδηγία της ΕΕ που προβλέπει κάποια πράγματα. Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα". Όσες φορές ρωτήθηκε ο κ. Μάρδας να απαντήσει ευθέως το απέφυγε αφήνοντάς το ανοικτό.
Οσον αφορά τις κλειστές τράπεζες δήλωσε: "Δουλέψαμε και χθες αυτό το θέμα. Είχαμε σκοπό να εκδώσουμε μια νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά λόγω των εξελίξεων θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε το παλαιό καθεστώς. Από την Πέμπτη θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ όπου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται εκ μέρους των τραπεζών. Το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη. Το πιο απλό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη. Δεν μπορούμε προς το παρόν να λύσουμε το θέμα με τους συνταξιούχους που έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους πολίτες".
Στο ερώτημα πως πάνε τα έσοδα του Δημοσίου είπε: "Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουμε για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Τα έσοδα δεν μειώθηκαν στον βαθμό που περιμέναμε λόγω των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εμείς επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στον χρόνο που πρέπει. Συμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε έως σήμερα θα πληρώσουμε κανονικά".
~
***   Die Zeit: Ορκίσου Τσίπρα!   
Στο μικροσκόπιο του γερμανικού Τύπου η Ελλάδα και η προθεσμία της Ευρωζώνης
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
-   Το τελεσίγραφο που έδωσε η Ευρωζώνη στον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει έως την Κυριακή 12 Ιουλίου τις προτάσεις του αλλιώς η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ μπαίνει στο μικροσκόπιο του γερμανικού Τύπου.
«Οι Ευρωπαίοι εταίροι της θέτουν στην Αθήνα το τελευταίο τελεσίγραφο», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Die Welt, η οποία εξηγεί ότι πλέον η ελληνική κυβέρνηση έχει διορία ως την Πέμπτη για να παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις. Αν ως την Κυριακή δεν υπάρξει κάποια συμφωνία, προσθέτει η εφημερίδα, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.
«Ορκίσου, Τσίπρα!», τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο της Die Zeit. Η τελευταία διορία: Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ως την Πέμπτη. Για τόσο διάστημα μπορεί να εμποδιστεί ένα Grexit, προειδοποίησε η γερμανίδα καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ, σημειώνει η εφημερίδα.
Η Zeit τονίζει την καταληκτική δήλωση του προέδρου της Ε.Ε.Ντόναλντ Τουσκ: «Η ανικανότητά μας μπορεί να οδηγήσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας και την πτώχευσης του τραπεζικού συστήματος». Αλλά και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για πρώτη φορά είπε τη λέξη Grexit μιλώντας στους δημοσιογράφους. Παρόλα αυτά η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ένα Grexit δεν βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι και καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει ό,τι μπορεί για να το αποφύγει.
Η Frankfurter Allgemeine επέλεξε διαφορετικό τόνο σημειώνοντας: «Διατηρείται το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στην Ελλάδα», όμως υπογραμμίζει ότι αυτή τη φορά η διορία που δόθηκε στην Αθήνα είναι η τελευταία και ότι, αν αποτύχει η σύνοδος κορυφής της Κυριακής, η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
«Επόμενη σύνοδος κορυφής την Κυριακή, νέα διορία για προτάσεις από την Αθήνα», είναι ο τίτλος της Suddeutsche Zeitung.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η χθεσινή σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. διήρκησε τέσσερις ώρες και μετά το πέρας των συζητήσεων οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας της ζήτησαν να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις ως την Πέμπτη.
«Η διορία για την Ελλάδα είναι η Κυριακή», σημειώνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη επεξεργαστεί σχέδια για ένα Grexit αλλά και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αθήνα. Υπάρχει λίγη αισιοδοξία, υπογραμμίζει.
Τέλος, το περιοδικό Spiegel σημειώνει: «Η Ελλάδα έλαβε ακριβώς πέντε ημέρες». Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήρθε στις Βρυξέλλες με το «όχι» του λαού του στα σχέδια για μεταρρυθμίσεις και δεν κέρδισε τίποτε, εξηγεί η εφημερίδα. Αν δεν υπάρξει συμφωνία σε πέντε ημέρες, δεν θα μπορεί πλέον να εμποδιστεί ένα Grexit.
~
***   Μοσκοβισί: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας 
«Πρέπει να αποφύγουμε το Grexit»
ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
-  «Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, η πόρτα της Κομισιόν παραμένει ανοιχτή για να βρεθεί λύση», τόνισε ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε σημερινή συνέντευξή του.
Η Ελλάδα δεν γύρισε την πλάτη της στην Ευρώπη, η Ευρώπη δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη της στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο Γάλλος πολιτικός, ξεκαθαρίζοντας: το να είσαι στην ευρωζώνη προϋποθέτει υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Για να υπάρχει ελπίδα πρέπει να υπάρχει θέληση.
«Η συμφωνία είναι πιθανή και απαραίτητη. Πρέπει να αποφύγουμε το Grexit- η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως η ΕΕ περιμένει προτάσεις και μεταρρυθμίσεις συγκεκριμένες.
~
***  Bloomberg: Το πάρτι τελείωσε 
Ανοιχτή η πόρτα εξόδου από το ευρώ για την Ελλάδα
BLOOMBERG ΤΣΙΠΡΑΣ
-    Ύστερα από πέντε μήνες δράματος και δυσάρεστων εκπλήξεων, οι ηγέτες της Ευρώπης είναι επιτέλους έτοιμοι να δείξουν στον Αλέξη Τσίπρα την έξοδο, γράφει το Bloomberg σε άρθρο του με τίτλο: «Η ΕΕ λέει στον Τσίπρα πως το πάρτι τελείωσε και πως η πόρτα εξόδου από το ευρώ είναι ανοιχτή».
«Πίσω από τις κλειστές πόρτες της Συνόδου, οι ηγέτες της ευρωζώνης επιτέθηκαν στον Έλληνα πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για αποσταθεροποίηση της νομισματικής ένωσης πριν η Άνγκελα Μέρκελ δώσει το επίσημο τελεσίγραφο.
Σε μια τεταμένη και κατά διαστήματα συγκινησιακά φορτισμένη συνάντηση, οι ευρωπαίοι εταίροι του Τσίπρα του είπαν πως είχε αποτύχει στο να εκτιμήσει τις προσπάθειες των ψηφοφόρων και των φορολογούμενων να βοηθήσουν τους Έλληνες και τον κατηγόρησαν για τη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Έξι αξιωματούχοι συμφώνησαν να μοιραστούν όσα γνωρίζουν για τις συνομιλίες χωρίς να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους λόγω της ιστορικής στιγμής.
«Το πάρτι σε βάρος άλλων στην Ελλάδα έφτασε στο τέλος», είπε η Λιθουανή πρόεδρος Dalia Grybauskaite. «Η Ευρώπη και η ευρωζώνη δεν είναι έτοιμες να πληρώσουν για την ανεύθυνη συμπεριφορά της νέας ελληνικής κυβέρνησης».
Στη συνέχεια στις δημόσιες δηλώσεις τους οι ηγέτες διαγωνίζονταν στο ποιος θα χρησιμοποιήσει την πιο σκληρή γλώσσα για να περιγράψει την προσέγγιση του Τσίπρα και τις συνέπειές της. Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte είπε πως χρειαζόταν ένα «θαύμα»
Για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ ενώ ο Joseph Muscat της Μάλτας είπε πως ο 40χρονος είχε δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό εμπιστοσύνης με τους ευρωπαίους εταίρους.
«Έχουμε προετοιμάσει ένα σενάριο Grexit με λεπτομέρειες», τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.
To Bloomberg περιγράφει και την αλλαγή διάθεσης που υπήρξε στο Eurogroup με επίκεντρο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αρχικά, αναφέρει, ο Τσακαλώτος κέρδισε την αποδοχή των εταίρων του που είχαν ενοχληθεί από το στυλ του προκατόχου του Γιάννη Βαρουφάκη. Αλλά η διάθεση γρήγορα άλλαξε. Πολλοί από τους συναδέλφους του εκνευρίστηκαν επειδή ο Τσακαλώτος δεν παρουσίασε συγκεκριμένο σχέδιο για να καλύψει το οικονομικό κενό της Ελλάδας και ορισμένοι διερωτήθηκαν ποιος ήταν ο λόγος που διέκοψαν τις διακοπές τους για να βρεθούν στο Eurogroup.
«Περίμενα τόσα πολλά από τον νέο υπουργό, ο οποίος, ναι, μας έκανε μια καλή παρουσίαση της κατάστασης στην Ελλάδα αλλά καμία πρόταση», τόνισε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Johan Van Overtveldt. «Ελπίζω μόνο οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν τον επείγοντα χαρακτήρα και τη σοβαρότητα της κατάστασης όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη».
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαίτησε οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και της Κομισιόν να παρουσιάσουν με λεπτομέρειες το σχέδιό τους να προασπίσουν την ευρωζώνη από τις συνέπειες της ελληνικής εξόδου. Αξιωματούχοι λένε πως ένα παλιό ταμπού που δεν επέτρεπε να γίνουν τέτοιες συζητήσεις, παραμερίστηκε.
Καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες κατέφταναν και συναντούσαν τον Τσίπρα, διαμορφώθηκε και η ρητορική. Ο Muscat είπε πως η συνάντηση ήταν πιθανώς «χάσιμο χρόνου» καθώς οι Έλληνες είχαν φτάσει με άδεια χέρια.
«Δεν μπορεί να έχεις μια χώρα να απολαμβάνει σπατάλες και οι άλλοι να πληρώνουν, μαζί και οι δικοί μας πολίτες που παίρνουν πολύ χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις», τόνισε η Grybauskaite.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Μαλτέζος πρωθυπουργός και η Λιθουανή πρόεδρος ηγήθηκαν των επιθέσεων στον Τσίπρα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.
Ο Muscat είπε σε συνέντευξή του πως οι ηγέτες θύμωσαν από την απόφαση του Τσίπρα να ανακοινώσει δημοψήφισμα ενώ η συμφωνία φαινόταν να πλησιάζει, τον περασμένο μήνα.
Η σκληρότητα με την οποία έγινε δεκτός ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν εμφανής μόλις τελείωσε η Σύνοδος και άρχισαν οι δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Στον Τσίπρα δόθηκαν πέντε ημέρες για να αποδεχθεί την οικονομική στήριξη ή να βρεθεί αντιμέτωπος με έξοδο από την ευρωζώνη…
blasodamfd2
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Το όνομα του Κώστα Κλάδη στη λίστα της Καλαμάτας 

 ΣΤΟΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ… ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ Του Νίκου Μπαλόπουλου Το είπε και το έκανε η διοίκηση του Γιώργου Ράλλη, πιάνοντας από χθες κιόλας δουλειά, με στόχο να τρέξει τις διαδικασίες για τη δημιουργία της ομάδας που θα λάβει μέρος τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Χρόνος έχει χαθεί σίγουρα, όμως από την άλλη πλευρά υπάρχει αισιοδοξία ότι ο χρόνος αυτός θα καλυφθεί ιδανικά με τις σωστές και ιδανικές αποφάσεις. Άλλωστε, με δεδομένο ότι τα οικονομικά είναι εξαιρετικά δύσκολα, δεν επιτρέπονται λανθασμένες κινήσεις, οι οποίες θα επιβαρύνουν μια διοίκηση που βρίσκεται εξ αρχής σε μειονεκτική θέση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, ο Γιώργος Ράλλης και οι συνεργάτες του σήκωσαν μανίκια πιάνοντας δουλειά, έτσι ώστε η ομάδα να μπει το αργότερο μέχρι τις 20 του μήνα στο γήπεδο, ξεκινώντας την προετοιμασία της. Ήδη εδώ και λίγες ώρες ξεκίνησαν και οι επαφές με υποψήφιους να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Μαύρης Θύελλας. Ο Κώστας Κλάδης μίλησε για κάμποση ώρα με τον Γιώργο Ράλλη, με τους δύο άνδρες να συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας και τα δεδομένα τα οποία έχουν προκύψει. Είχαμε γράψει εδώ και πολύ καιρό ότι η διοίκηση σκεπτόταν το σενάριο συνεργασίας με Μεσσήνιο προπονητή και στη σχετική λίστα υπήρχαν εδώ και εβδομάδες τα ονόματα των Αντώνη Μαυρέα, Κώστα Κλάδη και Γιώργου Μηλίτση. Ο πρώτος έκλεισε στον Πάμισο, οπότε και «διαγράφηκε», με τους ιθύνοντες της Καλαμάτας να πηγαίνουν στην επόμενη περίπτωση, που είναι ο πολύπειρος Κλάδης. Ξέρει πολύ καλά το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, έχοντας όμως παραστάσεις και από άλλες ποδοσφαιρικές γειτονιές, όπως για παράδειγμα Ζάκυνθος, Μεγαλόπολη, Πόρος και άλλοι. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, ότι παρότι το πλάνο έχει έντονο το μεσσηνιακό στοιχείο, δείχνει πολύ πιθανό η διοίκηση να πορευθεί με προπονητή από άλλες αγορές, κάτι που έχει πράξει συχνά στο παρελθόν. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα υπάρξει επαφή με προπονητή το όνομα του οποίου υπάρχει στη σχετική λίστα, ενώ να μην ξεχνάμε, έστω και άτυπα, ο κ. Ράλλης τα είπε πριν από λίγες ημέρες με τον Μίλτο Γκόφα και το γεγονός αυτό ήταν αρκετό για να αναπτύξει τη σχετική φημολογία. Όπως και να έχει, επιδίωξη της διοίκησης είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει κλείσει η εκκρεμότητα προπονητή, για να μπορέσει αυτός να ανεβάσει στροφές και να βάλει τις βασικές πινελιές στην προσπάθεια δημιουργίας της νέας ομάδας. Ξεκίνησαν επαφές με παίκτες Εν τω μεταξύ, εκτός από τη διαδικασία εύρεσης προπονητή, ξεκίνησε και η προσπάθεια ανανέωσης της συνεργασίας με ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν την περυσινή σεζόν στη Μαύρη Θύελλα. Υπήρξαν ήδη κάποιες πρώιμες επαφές, με τους διοικούντες να κάθονται στο ίδιο τραπέζι με Ηλιόπουλο, Νιφορόπουλο, Ζαχαρόπουλο, Μαρτίνο, Χριστοφιλέα, Ρούσση, Πάππου, Μούζο κ.α., καθώς επίσης και να επιθυμούν τη συνέχιση της διαδρομής του Χρήστου Καλαντζή, που σκέφτηκε από την πλευρά του να τερματίσει την καριέρα του. Από την άλλη, οριστικά παρελθόν θα πρέπει να θεωρούνται κάποιοι ποδοσφαιριστές (Δημητριάδης, Λαζάρου, Τσιφλίδης και άλλοι), που δεν έπεισαν και γι’ αυτό δεν επιθυμεί η διοίκηση την παραμονή στην ομάδα. Όπως και να έχει, να πούμε ότι τουλάχιστον στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, η Καλαμάτα θα έχει έντονο το μεσσηνιακό στοιχείο, καθώς αποτελεί επιθυμία του κ. Ράλλη και των συνεργατών του η ισχυροποίησή του αφενός για τη διατήρηση του μπάτζετ σε χαμηλά επίπεδα κι αφετέρου για το ρόλο που μπορεί να παίξει η απόφαση αυτή απέναντι στο φίλαθλο κόσμο. -
~
*** Σε  φιλικό προετοιμασίας  : ΜΠΡΙΖ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-1 .-
Το γκολ του ΠΑΟ :   ο  Ν. Καρέλης .-
~
***
~
~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας :
***  Πώς να απαλλαγείτε από τη φαγούρα που προκαλεί το τσίμπημα του κουνουπιού  
Μία άγνωστη και γρήγορη «θεραπεία»
ΚΟΥΝΟΥΠΙ
-  Σας τσίμπησε κουνούπι και η φαγούρα δεν λέει να σας αφήσει; Υπάρχει ένα κολπάκι που θα κάνει το δέρμα να ανακουφιστεί αμέσως.
Πάρτε ένα αποσμητικό και επαλείψτε με αυτό το σημείο του τσιμπήματος μερικές φορές μέσα στην ημέρα. Κάνει θαύματα!
Πηγή: neadiatrofis.gr
~
***  Απίστευτη έρευνα: Ο καρκίνος είναι μια μυκητιασική λοίμωξη ή προσβολή
karkinos 1
-  Το 1969 ο Δρ Richard Day, επικεφαλής της ελεγχόμενης από τους Rockefeller ευγονικής οργάνωσης, Planned Parenthood σε συνάντηση γιατρών στο Πίτσμπουργκ είπε: «Μπορούμε να θεραπεύσουμε σχεδόν κάθε καρκίνο αυτή τη στιγμή. Οι πληροφορίες είναι στο αρχείο του Ινστιτούτου Rockefeller, αν ποτέ αποφασιστεί ότι πρέπει να αποκαλυφθούν».
-  Το φαρμακευτικό καρτέλ, Big Pharma, δεν έχει καμία πρόθεση να θεραπεύσει τον καρκίνο. Η θεραπεία των συμπτωμάτων με φάρμακα καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα καθώς και με δηλητήρια σκοτώνουν ανθρώπους, όπως είναι η χημειοθεραπεία.
 -  Ο Ιταλός γιατρός, Tullio Simoncini, ανακάλυψε ότι ο καρκίνος είναι ένας μύκητας που προκαλείται από Candida, έναν οργανισμό που ζει στο σώμα σε μικρές ποσότητες, ακόμη και σε υγιείς ανθρώπους. Το ανοσοποιητικό σύστημα υπό κανονικές συνθήκες τον κρατά υπό έλεγχο, αλλά όταν ο Candida μορφοποιείται σε ένα ισχυρό μύκητα κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας μπορεί να ακολουθήσουν συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.
cancer10- Ο Simoncini συνειδητοποίησε ότι όλοι οι τύποι καρκίνων, ενεργούν με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από το μέρος του σώματος πού είναι ή τη μορφή που έχουν πάρει.
~ Λέει, πως η ακολουθία πάει κάπως έτσι:
- Ο Candida, συνήθως διατηρείται υπό έλεγχο από το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά όταν αυτό υπονομευθεί και αποδυναμωθεί , ο Candida μπορεί να επεκταθεί και να οικοδομήσει μια «αποικία».
- Ο Candida, διεισδύει τελικά σε ένα όργανο και το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να ανταποκριθεί στην απειλή με άλλο τρόπο.
- Αυτός ο «τρόπος» είναι να οικοδομηθεί ένα αμυντικό φράγμα με δικά του κύτταρα και είναι αυτό που αποκαλούμε καρκίνο. Λέγεται ότι η εξάπλωση του καρκίνου σε άλλα μέρη του σώματος που προκαλείται από «κακοήθη» κύτταρα διαφεύγουν από το σημείο δημιουργίας τους. Ο Simoncini, ωστόσο, λέει ότι αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. Η εξάπλωση του καρκίνου προκαλείται από την πραγματική αιτία του καρκίνου, τον μύκητα Candida, που έχει ξεφύγει από την αρχική του πηγή. Αυτό που επιτρέπει στον καρκίνο να εκδηλωθεί.
cancer08- Το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφεται από την χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία. Η χημειοθεραπεία σκοτώνει τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι προσπαθεί να θεραπεύσει. Φυσικά, δεν μπορεί ποτέ να «θεραπεύσει» τίποτα. Είναι ένα δηλητήριο που καταστρέφει το ίδιο το σύστημα που πρέπει να είναι υγιής και ισχυρό, αν θέλουμε να θεραπευτεί.
Ο γιατρός ανακάλυψε ότι με το δισανθρακικό νάτριο οι καρκίνος θεραπεύεται, όπως έγινε και σε πολλους ασθενείς του.
cancer06-  Στον ασθενή δίνεται το δισανθρακικό νάτριο από το στόμα καθώς επίσης και με άλλα εσωτερικά ιατρικά μέσα, όπως ένα ενδοσκόπιο, που είναι ένας μακρύς λεπτός σωλήνας που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να δουν το εσωτερικό του σώματος χωρίς χειρουργική επέμβαση. Αυτό επιτρέπει στο δισανθρακικό νάτριο να τοποθετηθεί απευθείας στον καρκίνο - μύκητα.
Ακολούθησαν περισσότερες επιτυχίες και ο Simoncini παρουσίασε τα ευρήματά του στο ιταλικό Υπουργείο Υγείας, με την ελπίδα ότι θα αρχίσουν εγκεκριμένες επιστημονικές μελέτες για να αποδείξει ότι η ιδέα αυτή δούλεψε.
 -  Ωστόσο οι αρχές όχι μόνο αγνόησαν την τεκμηρίωση του, αλλά τον απέκλεισαν κι από την ιταλική Ιατρική λίστα για θεραπείες που δεν είχαν ακόμη εγκριθεί.
Στη συνέχεια φυλακίστηκε για τρία χρόνια για την πρόκληση «αδικαιολόγητου θανάτου», στους ασθενείς που είχε θεραπεύσει.
Το ιατρικό κατεστημένο, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του σχετικά με το δισανθρακικό νάτριο ήταν «τρελοί» και «επικίνδυνοι».
~
*** Το λάδι καρύδας κάνει θαύματα (ΒΙΝΤΕΟ)
coconat
 Μπορείτε όχι μόνο να μαγειρέψετε με αυτό (για ένα άρωμα Καραϊβικής στις σαλάτες) αλλά μπορείτε και να καθαρίσετε, ενυδατώσετε και θρέψετε την επιδερμίδα σας. Είναι γεμάτο βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, τα οποία είναι αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά. Είναι φτηνό, πολύ υγιεινό και το άρωμα του μας παραπέμπει σε κάτι εξωτικό.
Βίντεο : Coconut Oil RESULTS! , https://youtu.be/GOxieUkGvF4 .-

~
***  Καταπολεμήστε τη δυσκοιλιότητα με το οξείδιο του μαγνησίου!
koilia1
Η δυσκοιλιότητα χαρακτηρίζεται από μία ποικιλία συμπτωμάτων που σχετίζονται με το έντερο όπως η δυσκολία κένωσης των κοπράνων, η σύσταση των κοπράνων, οι κοιλιακές κράμπες και άλλα. Ενώ για να καθοριστεί από τους γιατρούς αν ένας ασθενής πάσχει από δυσκοιλιότητα, θα πρέπει να ελεγχθεί αν η συχνότητα των κενώσεων είναι μικρότερη από τρεις φορές την εβδομάδα.
Αιτίες της δυσκοιλιότητας μπορεί να είναι πρωτογενείς ή δευτερογενείς όπως η διατροφή, κάποια φαρμακευτική αγωγή, ή διάφορες καθημερινές συνθήκες. Η δυσκοιλιότητα μπορεί να επηρεάσει τον καθένα ως μια μικρή ενόχληση, αλλά το ¼ του πληθυσμού το βιώνει σε χρόνια βάση και με σοβαρά συμπτώματα. Έτσι λοιπόν, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής του κάθε δυσκοίλιου ατόμου, γεγονός που είναι εξουθενωτικό.
Από χρόνια δυσκοιλιότητα διαμαρτύρονται ότι πάσχουν πολλοί ασθενείς με χωρίς ή άλλες ασθένειες. Ο επιπολασμός της δυσκοιλιότητας στον γενικό ενήλικο πληθυσμό κυμαίνεται από 2% έως 26,9%, με μέση τιμή 15,4%. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, από δυσκοιλιότητα πάσχουν κυρίως οι γυναίκες, ενώ στην συνέχεια εμφανίζεται όσο προχωρημένη είναι η ηλικία.
Οι επιστήμονες υγείας, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος της δυσκοιλιότητας, έχουν συστήσει μια σειρά από φαρμακευτικά σκευάσματα- καθαρκτικά. Ωστόσο, βάση έρευνας, το 28% των ατόμων που πάσχουν από δυσκοιλιότητα και έλαβε μέρος σε αυτή, ήταν δυσαρεστημένοι με τα καθαρτικά τους. Σε άλλη πάλι έρευνα, το 83% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένο με τα φάρμακα που παίρνει για τη δυσκοιλιότητα, αλλά το ενδιαφέρον τους πλέον στρέφεται και σε άλλες θεραπευτικές επιλογές όπως διάφορα συμπληρώματα διατροφής και εναλλακτικές θεραπείες. Ανάμεσα στα σκευάσματα αυτά, συγκαταλέγονται τα διογκωτικά μέσα που περιλαμβάνουν διαλυτές ίνες όπως το ψύλλιο, οσμωτικά καθαρτικά όπως το γάλα μαγνησίας, διάφορα διεγερτικά υπακτικά που δρουν επί του εντερικού βλεννογόνου, αυξάνοντας το νερό και την έκκριση των ηλεκτρολυτών, μαλακτικά κοπράνων όπου πιστεύεται ότι διευκολύνουν την ανάμιξη των υδατικών και λιπαρών ουσιών μαλακώνοντας έτσι τα κόπρανα και άλλα.
Τον τελευταίο καιρό, ένα προϊόν που έχει μονοπωλήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού και αποσκοπεί στη μείωση της δυσκοιλιότητας είναι το οξείδιο του μαγνησίου από την εταιρεία Viogenesis. Το οξείδιο του μαγνησίου είναι σε μορφή σκόνης και αποτελεί την πιο αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο για τον βαθύ καθαρισμό του εντέρου και την το νερό και την έκκριση των ηλεκτρολυτών, μαλακτικά κοπράνων όπου πιστεύεται ότι διευκολύνουν την ανάμιξη των υδατικών και λιπαρών ουσιών μαλακώνοντας έτσι τα κόπρανα και άλλα.

nero1- Τον τελευταίο καιρό, ένα προϊόν που έχει μονοπωλήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού και αποσκοπεί στη μείωση της δυσκοιλιότητας είναι το οξείδιο του μαγνησίου από την εταιρεία Viogenesis. Το οξείδιο του μαγνησίου είναι σε μορφή σκόνης και αποτελεί την πιο αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο για τον βαθύ καθαρισμό του εντέρου και την αποκατάσταση της δυσκοιλιότητας. Προέρχεται από αιώνων αποθέσεις στον βυθό των ωκεανών και είναι πολύ πλούσια πηγή στοιχειακού μαγνησίου (αποδίδει 58% κατά μέσο όρο).

ygeia1- Το magnesium oxide όπως ονομάζεται, προτείνεται αρκετά από τους εναλλακτικούς επαγγελματίες υγείας που γνωρίζουν τα οφέλη του εντερικού καθαρισμού και τονίζουν καθημερινά το πόσο μπορεί να συνεισφέρει στη συνολική υγεία και ευεξία. Έτσι λοιπόν, το οξείδιο του μαγνησίου είναι μια ασφαλής και πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την επίτευξη του στόχου αυτού. Όταν η σκόνη του οξειδίου του μαγνησίου αναμιγνύεται με το νερό, αυτό ελευθερώνει ουσιαστικά μπλοκαρισμένα ιόντα οξυγόνου κατά μήκος του εντερικού σωλήνα. Το πρόσθετο αυτό οξυγόνο προωθεί τα αερόβια φιλικά βακτηρίδια να αναπτυχθούν "φιλική χλωρίδα". Την ίδια στιγμή, το επιπλέον οξυγόνο συνδυάζεται με υδρογόνο για να δημιουργήσει νερό που μαλακώνει τα σφηνωμένα ή σκληρυμένα περιττωματικά υλικά, δημιουργώντας έτσι την καθαρτική και καθαριστική δράση. Επίσης, είναι αποδεδειγμένο ότι σε σχέση με τα χημικά καθαρτικά, εξαλείφει την κράμπες ή τους πόνους που οφείλονται στη δυσκοιλιότητα. Είναι επίσης μια μέθοδος που επιτρέπει την εύκολη μεταβολή της δόσης και επιτρέπει σε κάθε άτομο να ελέγξει το επίπεδο ή το ρυθμό του καθαρισμού που καλύπτει τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής τους.
Γράφει ο Γεώργιος Χατζησπυρέλλης Χημικός Τροφίμων, μέλος της επιστημονικής ομάδας της εταιρείας Viogenesis.
www.diatrofologiki.gr
Τηλέφωνο: 2103800180
~
***
~
~   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2517 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9281   βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4438 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 475 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.197  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   483 .-      

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 
~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  ~
  ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  05  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html .- 
~                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: