ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ASRFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας   ASRFARA  NEWS  το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :



~**  Αλλάζει η ώρα την Κυριακή] Σε ισχύ τίθεται στις 25 Οκτωβρίου η χειμερινή ώρα. Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03:00. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.


~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
21 Οκτωβρίου
Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω. Ιερομαρτύρων Σωκράτους , πρεσβυτέρου εν Αγκύρα και Θεοδότης (1). Μαρτύρων Αζή, Γαΐου, Δασίου και Ζωτικού. Οσίων Ευκράτους και Ζαχαρίου. Πλαντίνου, Ανδρέου και Παύλου. Πέτρου και Στεφάνου των νεοφανών. Νεομάρτυρος Ιωάννου, του εκ Γουβών (Μονεμβασίας) και εν Λαρίση θλήσαντος [†1773])• Οσίων Ιακώβου, Ιλαρίωνος του Μεγάλου (†371). Βαρούχ, Φιλόθεου του εν Άθω. Βαρνάβα και Ιλαρίωνος, των εν Περιστερώνα Κύπρου. Ιλαρίωνος του Ρώσου.
(1)Έζησαν τον 3ο αι. επί βασιλείας Αλεξάνδρου του Σεβήρου. Μαρτύρησαν δε στην Άγκυρα. Η Θεοδότη ήταν από ευγενή οικογένεια, καλλιεργημένη, και κήρυττε με παρρησία τον Χριστιανισμό, προσπαθώντας να προσελκύσει τους συνανθρώπους της στην αληθινή πίστη του Ιησού. Ο πρεσβύτερος Σωκράτης ήταν ιερέας πρόθυμος να κάνει οποιαδήποτε θυσία για το ποίμνιό του και για την πίστη του. Για την βαθιά πίστη τους και για την άρνηση τους στην ειδωλολατρεία οι δύο Άγιοι μαρτύρησαν δια του αποκεφαλισμού.
21/10 Απολυτίκιο Αγ. Ιλαρίωνος - 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:
 https://youtu.be/OwR3upZ8kZM?list=PL8B79C6FF1DA9FFD5 ,


***  Οι χωματερές βλάπτουν σοβαρά τα παιδιά, μελέτη – Σοκ που ακουμπά και τη Μεσσηνία  

Η διαμονή κοντά σε χωματερέςπροκαλεί γενετικά προβλήματα Η επιστημονική μελέτη που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα προβλήματα υγείας που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάτοικοι που ζουν κοντά σε χωματερές, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και στο Νομό Μεσσηνίας. Κι αυτό, διότι σε κανέναν Δήμο δεν έχουν προχωρήσει ουσιαστικά έργα για την αποκατάσταση τόσο των φανερών όσο και των… κρυφών. Άλλωστε, πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνης, σημείωσε ότι ειδικά για το πρόβλημα της Πελοποννήσου, όπου παραμένουν περισσότερες από 80 ενεργές χωματερές, η συμβασιοποίηση των ΧΑΔΑ έχει καθυστερήσει, αν και έχει υπάρξει ανάδοχος. Τώρα, σύμφωνα με μελέτες που έγιναν από επιστήμονες του London School of Hygiene and Tropical Medicine, τα παιδιά που γεννιούνται από γυναίκες οι οποίες διέμεναν σε περιοχές που είχαν κοντά κάποια χωματερή έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάποιες γενετικές ανωμαλίες, όπως είναι το σύνδρομο Down. Οι επιστήμονες μελέτησαν τα στοιχεία από 23 περιοχές όπου υπάρχουν χωματερές, σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, και τα συνέδεσαν με την υγεία των κατοίκων της περιοχής, σε απόσταση κάτω των 3 χιλιομέτρων από τη χωματερή. Στη συνέχεια συνέκριναν τα στοιχεία με τους κατοίκους που διέμεναν από 3-7 χιλιόμετρα μακριά από τη χωματερή. Διαπίστωσαν ότι μεγάλος αριθμός παιδιών που γεννήθηκαν από μητέρες που έμεναν σε απόσταση μέχρι 3 χιλιόμετρα από τη χωματερή, είχαν χρωματοσωμικές ανωμαλίες σε σύγκριση με τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις μητέρες που έμεναν από 3-7 χιλιόμετρα μακριά από τη χωματερή. Οι επιστήμονες σημείωσαν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που τεκμηριώνει τους κινδύνους μιας χωματερής για τη δημόσια υγεία. Η ίδια ομάδα επιστημόνων είχε διαπιστώσει και στο παρελθόν, σε άλλη μελέτη, κινδύνους που διατρέχουν οι έγκυες και τα μωρά τους όταν μένουν κοντά σε χωματερή. Σύμφωνα με τη μελέτη εκείνη, οι μη χρωματοσωμικές ασθένειες που καταγράφηκαν στα παιδιά αυτά, περιελάμβαναν ανωμαλίες του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζουν τη σπονδυλική στήλη και το νωτιαίο μυελό, καρδιαγγειακές ασθένειες, ανωμαλίες του πεπτικού συστήματος και λαγωχειλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι και μια μελέτη που είχε δημοσιευθεί στο British Medical Journal το 2001, είχε συσχετίσει επίσης τις γενετικές ανωμαλίες, όπως το μικρό βάρος των βρεφών, με τη διαμονή των μητέρων σε περιοχές που είχαν πολύ κοντά χωματερή. Ωστόσο, επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ποιος τοξικός παράγοντας ή χημική ουσία από τις χωματερές προκαλεί τα νοσήματα αυτά, είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή η αιτιολογική σχέση των χωματερών και των ασθενειών. Παρ’ όλα αυτά, οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί από τα κράτη-μέλη της να μειώσουν τις χωματερές με άλλους τρόπους επεξεργασίας των αποβλήτων. Α.Π. - 

***  Τα παράνομα καταλύματα είναι «καρκίνωμα» για τον τουρισμό…
       
 
Τα παράνομα καταλύματα είναι «καρκίνωμα» για τον τουρισμό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, προχθές το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “Kyparissia Beach” στην Κυπαρισσία.
Τα μέλη της Ένωσης τόνισαν την οξύτητα του προβλήματος και τις προεκτάσεις του σε βάρος του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, της τοπικής και εθνικής οικονομίας και, βεβαίως, των νόμιμων επιχειρήσεων. Το πρόβλημα, δε, φάνηκε να εντοπίζεται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, όπου σημειώνεται ιδιαίτερα έντονη τουριστική ανάπτυξη, την οποία, προφανώς, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν παρανομούντες σε βάρος νόμιμων επιχειρήσεων.
Στη γενική συνέλευση συμμετείχε και ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου, Νικόλαος Σαρούκος. Μιλώντας στα μέλη της Ένωσης για το σοβαρό αυτό ζήτημα, σημείωσε πως είναι, όχι μόνο ένας πονοκέφαλος, αλλά «καρκίνωμα. Το οποίο, όμως, δυστυχώς, τροφοδοτείται από την ίδια την τοπική κοινωνία. Υπάρχει σιωπή». Ως υπηρεσία, είπε, κάνουν ό,τι περνά απ’ το χέρι τους προκειμένου να τα εντοπίσουν, ακόμα και μέσω διαδικτύου. Δεν είναι λίγες οι φορές, πρόσθεσε, που έχουν προσποιηθεί τους πελάτες, προκειμένου να προχωρήσουν σε εικονικές, σε πρώτο χρόνο, κρατήσεις, για να μπορέσουν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει με τα παράνομα καταλύματα.
Μάλιστα, ο ίδιος δεν έκρυψε το παράπονό του που ως αδειοδοτούσα, εποπτεύουσα αρχή δεν έχουν τη συμπόρευση των επιχειρηματιών του κλάδου, γιατί ακόμα, όπως σημείωσε, «είναι παγιδευμένοι σε μια λογική κλειστής κοινωνίας, υπάρχει ακόμα μια εκούσια σιωπή». Ζήτησε, λοιπόν, τη συμπόρευση του κλάδου και των επιχειρηματιών, διότι «υπάρχει κάτι το οποίο δεν το γνωρίζουν 11 στους 10», όπως είπε χαρακτηριστικά: «αυτό που η υπηρεσία εκλαμβάνει ως παράνομο, για να μπορέσει να το εντοπίσει, για να μπορέσει να φτάσει σε μια διαδικασία τιμωρητική, εναντίον του όποιου παρανομούντα, δυστυχώς, για να του χτυπήσουν την πόρτα, θέλουν εισαγγελική εντολή. Διότι ο κάθε ένας που παρανομεί, αναπτύσσει δικά του αντανακλαστικά σε σχέση με την παραβατικότητα και προσδιορίζεται ως ένας άνθρωπος που απλά φιλοξενεί συγγενείς, φίλους, γνωστούς».
Ο προϊστάμενος της ΠΥΤ Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη πως, «εάν η υπηρεσία έχει μια συμπόρευση, μια έγγραφη καταγραφή από τους επαγγελματίες του κλάδου, εάν αναπτύξει ο ίδιος ο κλάδος κάποια αντισώματα, μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και όχι μόνο, αλλά να γίνουν πολλά βήματα εμπρός, σαν θαύματα».
Ζήτησε, δε, συνεργασία, γιατί κοινός στόχος είναι η υπεράσπιση της δουλειάς και του αγώνα των νόμιμων επιχειρήσεων, γιατί υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες επισκέψεις οι οποίες χάνονται σε ένα παράνομο δίκτυο, το οποίο τροφοδοτεί την εισφοροδιαφυγή, τη φοροδιαφυγή και τα άδεια κρεβάτια σε νομίμως λειτουργούντα καταλύματα.
Ο κ. Σαρούκος είπε στα μέλη της Ένωσης ότι το ζητούμενο για την υπηρεσία είναι να ενδυναμώσει και τη σχέση της υπηρεσίας, που αντικειμενικός σκοπός της είναι να δίνει κίνητρα, να δίνει ιδέες, να λειτουργεί ως μία δύναμη προκειμένου να μεγιστοποιείται το τουριστικό προϊόν σε κάθε περιοχή και «αυτά τα κανάλια επικοινωνίας προσπαθεί η υπηρεσία να κάνει ισχυρότερα και αποδοτικότερα με την πρώτη γραμμή, που είναι οι ξενοδόχοι».
Ως επιτυχία η υπηρεσία θεωρεί να ξεπεράσουν όλοι μαζί την «κατάρα» της εποχικότητας, δηλαδή να πλησιάσουν ένα προϊόν, με αξιώσεις, που να φτάνει, ακόμα και, τους δώδεκα μήνες το χρόνο, σε μια περιοχή που έχει ήπιο χειμώνα, πολλά υποσχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, από αυτά που βγάζει η γη, από αυτά που βγάζει ο άνθρωπος, από αυτά που δίνει το τοπίο και οι υποδομές, όπως είναι το μετρικό σιδηροδρομικό δίκτυο κ.τ.λ. Όλα αυτά, τόνισε, προϋποθέτουν γνώση, εκπαίδευση, «επίθεση» σε ένα νέο εμπορικό προϊόν, σε ένα νέο κοινό, να αναπτυχθεί η εξωστρέφεια και να επιδιωχθεί η ανάπτυξη της περιόδου. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Αγγελόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμμετοχή του προϊσταμένου της ΠΥΤ Πελοποννήσου στη γενική συνέλευση και τόνισε ότι «όντως, είναι καρκίνωμα τα παράνομα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Βέβαια, η Πολιτεία έχει αλλάξει τους νόμους και μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα σπίτι και να πάει στο ΕΟΤ και να πάρει κλειδιά. Παλιότερα, έπρεπε να έχεις φως, νερό, τηλέφωνο, δρόμο πεντέμιση μέτρα, δωμάτια με 30 και 40 τ.μ. κ.ά. Πιστεύω, όλα τα μέλη να ανταποκριθούν, γιατί εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω όλα τα παράνομα, και να κάνουμε την αναφορά μας στο ΕΟΤ κι ο ΕΟΤ να κάνει αυτό που πρέπει».
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση ήταν η κατάταξη αστεριών – κλειδιών, η έκδοση τουριστικού χάρτη, η διάθεση στο Δήμο στοιχείων και υλικού για τουριστικό οδηγό, η ζήτηση από το Δήμο προσφορών για δωμάτια χαμηλού κόστους για συλλόγους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας οι οποίοι θα επισκεφθούν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς την Τριφυλία και ο ΕΝΦΙΑ.

***  «Μας εξοντώνουν» λένε εκπρόσωποί των Αγροτών!          
    
Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο σε ό,τι αφορά τη φορολογία των αγροτών. Αύξηση φορολογικών συντελεστών, αύξηση προκαταβολής φόρου, αύξηση ασφαλιστικών φορών και φορολογία στις επιδοτήσεις είναι μόνο μερικά από τα όσα καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, τα οποία χαρακτηρίζονται από τον αγροτικό κόσμο ταφόπλακα για τον κλάδο τους. 
Εκτός κι αν καταφέρει για κάποια από αυτά να βρει ισοδύναμα, ώστε να αποφύγει την εφαρμογή τους, σε μια περίοδο που ο πρωτογενής τομέας θα έπρεπε κανονικά να στηριχθεί.
Η HuffPost Greece παρουσιάζει αναλυτικά τόσο τις επερχόμενες αλλαγές που επιφέρει το τρίτο μνημόνιο στη φορολόγηση των αγροτών όσο και το πώς έχουν φορολογηθεί οι αγρότες εδώ και 800 χρόνια περίπου. Ένα επάγγελμα που θεωρείται από τα πιο σκληρά και απρόβλεπτα, δεδομένου ότι λαμβάνονται υπ’ όψιν και οι καιρικές συνθήκες.
Όπως περιγράφει στο βιβλίο του, «Ιστορία του Ελληνικού Κράτους (1830-1920), 8η έκδοση αναθεωρημένη και συμπληρωμένη, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2014», ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Δερτιλής, η συμμετοχή των αγροτών στα φορολογικά βάρη ήταν περιορισμένη. Η συστηματική τους φοροδιαφυγή θα τους δώσει τη δυνατότητα να γλιτώσουν από την καταβολή σημαντικών φόρων, μέχρι και τα τέλη του 20ού αιώνα.
«Η βαρύτατη φορολόγηση των χωρικών είναι στην Ελλάδα ένας από τους κοινότερους μύθους της ιστοριογραφίας, της ηθογραφικής πεζογραφίας, ακόμη και της πολιτικής ζωής. Ο μύθος στηρίζεται κυρίως στο παλιό οθωμανικό παρελθόν. Ακόμη και τότε, ναι μεν το βάρος υπήρξε μεγάλο, "αλλά όχι όσο υπήρξε κατά καιρούς σε ορισμένες δυτικές κοινωνίες"», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο.
Με λίγα λόγια, η «συμμετοχή των αγροτικών στρωμάτων στα φορολογικά βάρη θα ήταν στο εξής μηδαμινή, έως τη δεκαετία του 1990 θα διατηρείται συνεχώς χαμηλότερη από το 1% των ολικών φορολογικών εισπράξεων του κράτους», όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο κ. Δερτιλής.
  Μέτρα «ταφόπλακα» για τον αγροτικό τομέα
Σε ό,τι αφορά το τρίτο Μνημόνιο και τις αλλαγές που φέρνει στη φορολόγηση των αγροτών, αυτές συνοψίζονται σε τρία σημεία. Το πρώτο έχει να κάνει με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 13 στο 20% και από το 17 στο 26%. Κάτι που σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση για χιλιάδες αγρότες.
Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με την αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27 στο 55%, κάτι που επίσης θα σημάνει υψηλότερη επιβάρυνση. Ωστόσο, το σημείο αυτό δεν είναι και τελείως ξεκάθαρο και περιέχει ψιλά γράμματα, τα οποία ίσως κρύβουν και επιπλέον επιβάρυνση για τους αγρότες, καθώς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η προκαταβολή φόρου να ανέλθει στο 100% από το 2017 και μετά.
Το τρίτο σημείο έχει να κάνει με την κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο, ενώ ένα ακόμη βασικό σημείο έχει να κάνει και με τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων. Μέχρι στιγμής για τις επιδοτήσεις υπήρχε ένα αφορολόγητο όριο που άγγιζε τα 12.000 ευρώ. Πλέον, όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, σε συνεννόηση πάντα με τους δανειστές, συμπεριλαμβάνεται η ενσωμάτωση των επιδοτήσεων μέσα στο εισόδημα ενός αγρότη. Για παράδειγμα, εάν ένας αγρότης διαθέτει εισόδημα 10.000 ευρώ και λάβει επιδότηση 4.000 ευρώ, τότε η επιδότηση θα φορολογηθεί για το ποσό που υπερβαίνει αθροιστικά τα 12.000 ευρώ. Με λίγα λόγια, θα λάβει την επιδότησή του «πετσοκομμένη».
Ένα ακόμη σημείο το οποίο αναμένεται να επιβαρύνει τους αγρότες είναι η εξίσωση των εισφορών του ΟΓΑ με αυτές του ΙΚΑ. Μέχρι και σήμερα οι εισφορές που καλείται να πληρώσει ένας ασφαλισμένος του ΟΓΑ που βρίσκεται στη χαμηλότερη βαθμίδα αγγίζουν τα 700 ευρώ. Σε περίπτωση εξίσωσης με αυτές του ΙΚΑ, τότε θα ανέλθουν σε 2.500 ευρώ.
  Αύξηση αγροτικών εξόδων κατά 2 δισ. ευρώ
Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία δείχνουν κοστολογημένα τις επιπτώσεις που θα έχουν στην αγροτική παραγωγή οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις του τρίτου Μνημονίου.
Αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, τα οποία βασίζονται σε αυτά της ΕΛΣΤΑΤ, της Eurostat και του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, τα νέα μέτρα αναμένεται να αυξήσουν κατακόρυφα το κόστος παραγωγής αλλά και διαβίωσης για τους αγρότες. Δεδομένου ότι σε αυτά θα συμπεριλάβει λιπάσματα, φυτοπροστατευτικό υλικό, πολλαπλασιαστικό υλικό κ.τ.λ., ΔΕΗ, ασφάλιστρα του ΟΓΑ, ασφάλιστρα για τον ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ. 
Συγκεκριμένα, το συνολικό κόστος από τα 6 δισ. ευρώ αναμένεται να αγγίξει σχεδόν τα 8 δισ. ευρώ. Μία διαφορά που φτάνει τα 2 δισ. ευρώ.
Την ίδια ώρα το καθαρό αγροτικό εισόδημα από 4,418 αναμένεται να αγγίξει το 2,528 δισ. Από αυτά εάν κανείς αναλογιστεί και τη φορολόγηση με 26%, τότε το αγροτικό καθαρό εισόδημα θα φτάσει τα 1,864 δισ. ευρώ.
Αντιλαμβάνεται κανείς τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα υπάρξουν στον αγροτικό κόσμο σε μια περίοδο που μία μεγάλη μερίδα αγροτών δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών διαθέτει εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ ετησίως. 
Από αυτούς ήδη αρκετοί δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν και να ανταποκριθούν στην καταβολή, για παράδειγμα, των ασφαλιστικών τους εισφορών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, μέχρι και τον Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές ανέρχονταν σε 370, 83 εκατ. ευρώ.

***  «Αγριεύει» επικίνδυνα από  σήμερα 21/10  ο καιρός στην Καλαμάτα         

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 21/10/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος στο δεύτερο μισό της ημέρας. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας ή καταιγίδας. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Επίσης, τοπικά υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων εκτιμάται τις απογευματινές και βραδινές ώρες.Προσοχή, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα έντονα, με μεγάλα ύψη βροχής και υψηλές ραγδαιότητες. Υπάρχει πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ. Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα οι πρώτες κυρίως βροχές να είναι λασποβροχές. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***   Κατάπιε την ηρωίνη με λάδι για να μην τον πιάσουν         
     
Τυχερός στάθηκε ένας χρόνιος τοξικομανής, όταν σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί κατάπιε για να γλυτώσει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν γρήγορα στο νοσοκομείο, όπου του έγινε πλύση στομάχου. Κατάφεραν, δε, να συλλέξουν 16 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε αγοράσει από  τσιγγάνο 20 γραμμάρια και, μάλιστα, ως αντίτιμο είχε δώσει ελαιόλαδο.
Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ήταν με το αυτοκίνητό του στο Πεταλίδι και προσπάθησαν να τον ελέγξουν, καθώς είχαν πληροφορίες ότι διακινεί ναρκωτικά στην περιοχή. Όταν τους αντιλήφθηκε προσπάθησε να φύγει, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς,  αλλά τον ακινητοποίησαν. Τότε τον είδαν να βάζει κάτι στο στόμα του. Ύστερα από λίγο ένιωσε δυσφορία και άρχισε να κάνει εξαγωγή. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο.
Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι το περιστατικό αυτό στάθηκε η αφορμή για να βάλει μυαλό και να ξεκόψει από τα ναρκωτικά, που τον κατέστρεφαν χρόνια. Προσκόμισε, δε, έγγραφα ότι εδώ και 1,5 χρόνο συμμετέχει σε κέντρο απεξάρτησης και είναι καλά.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε να κριθεί ένοχος για τα ναρκωτικά ως τοξικομανής, αλλά και για διατάραξη συγκοινωνιών, απείθεια και οπλοφορία, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του μία λεπίδα.  Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση σήμερα.   Β.Β.

***  Ανέβηκε ο ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet

Ξεκίνησε τις πρώτες πρωϊνές ώρες η ανάρτηση στο taxisnet των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας. Για να πληροφορηθούν οι φορολογούμενοι το ποσό που θα πρέπει αν πληρώσουν θα πρέπει αφού εισέλθουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς στο taxisnet (www.gsis.gr) να επιλέξουν την εφαρμογή υποβολής Ε9. Στη συνέχεια θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή περιουσιολογίου, να επιλέξουν το έτος 2015 και να κάνουν κλικ στη συνέχεια στην επιλογή "εκτύπωση εκκαθαριστικού". Υπάρχει επίσης και η επιλογή "Στοιχεία δόσεων" στην οποία θα δούν ότι το ποσό που ΕΝΦΙΑ είναι κατανεμημένο σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη έως το τέλος Οκτωβρίου και την τελευταίας έως το τέλος Φεβρουαρίου 2016. Να σημειωθεί ότι στα εκκαθαριστικά δεν έχουν ακόμη περάσει οι εκπτώσεις που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, όπως είναι αυτές για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (20% έκπτωση), οι οποίες θα περάσουν σε νεότερη εκκαθάριση. capital.gr - 

 *** Οι αγρότες της Μεσσηνίας ξεκινούν τις κινητοποιήσεις και βγαίνουν στους δρόμους         
     
Οι αγρότες των Γαργαλιάνων αποφάσισαν ομόφωνα την έναρξη των κινητοποιήσεων ενάντια στα φορολογικά-ασφαλιστικά μέτρα που θα έρθουν προς φήφιση από την κυβέρνηση στη Βουλή.
Αποφασίστηκε προσυγκέντρωση των τρακτέρ-αγροτικών οχημάτων για το Σάββατο στις 10 το πρωί στο χώρο του γηπέδου Γαργαλιάνων και εν συνεχεία κατεύθυνση στις εισόδους της πόλης για παραμονή.
Τέλος απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες του τόπου για δυναμική συμμετοχή. 

***  Αν η ελπίδα σβήσει…          
      
Ένας κόσμος που στέναζε για τόσα χρόνια ψήφισε το Σεπτέμβριο μια κυβέρνηση «αλλιώτικη» από τις άλλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έπεισαν ότι ναι, υπάρχει άλλος (ο αριστερός) δρόμος απέναντι στην καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Ο ελληνικός λαός τρομάζει όταν σκέφτεται το αύριο. Η ώρα της αλήθειας έφτασε και η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει στα ίσα: Γιατί, ενώ εφαρμόζεται το άγριο Μνημόνιο, ουδείς συζητά για τα περιβόητα ισοδύναμα.
Γιατί ξανά και ξανά οι άδικοι φόροι να πλήττουν τους πολλούς με τις κοινωνικές ανισότητες να διευρύνονται.
Γιατί και πάλι ασφαλιστικό «α λα Σημίτη» (σ.σ. ο Γ. Ρωμανιάς έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση του συστήματος και των ασφαλισμένων, το οποίο ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση δεν συζητά καν). Γιατί ξανά ο ΕΝΦΙΑ, γιατί ξεχάστηκε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ και τόσα άλλα.
«Ζητείται ελπίς», σχέδιο, όραμα. Ο πρωθυπουργός με καθαρές κουβέντες να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει, ένα σχέδιο, ένα όραμα. Αν η ελπίδα σβήσει, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για το λαό, για την Αριστερά.   Α.Π. 

***  Εργαστήριο Χαρακτικής για ενήλικες στην Καλαμάτα 

 Στο Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ξεκίνησε το εργαστήριο χαρακτικής για ενήλικες. Σκοπός του είναι να παράσχει τη δυνατότητα για ολοκληρωμένη γνώση πάνω στο αντικείμενο, όχι με μορφή σεμιναρίου, αλλά με σειρές πολλών μαθημάτων, όπως απαιτεί η συγκεκριμένη τέχνη. Επίσης, σκοπός είναι να πραγματοποιήσουν οι διδάσκοντες διδασκαλία σταδιακά όσον αφορά σε όλες τις τεχνικές, ενώ τα πρώτα μαθήματα θα είναι ξυλογραφίας. Δάσκαλος θα είναι ο Χρήστος Βελισσάρης, ενώ το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο και με πρέσα χαρακτικής μεγάλων διαστάσεων. Στο εργαστήριο αυτό συμμετέχουν καλλιτέχνες που ήδη έχουν τελειώσει την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και θέλουν να μάθουν χαρακτική, αλλά και φιλότεχνοι που ξεκινούν τώρα τη σχέση τους με την εικαστική τέχνη. Το εργαστήριο λειτουργεί κάθε Σάββατο από 13.30 έως 17.00 και είναι ανοικτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Εικαστικό Εργαστήρι, Ναυαρίνου 8, Καλαμάτα, τηλ. 27210 28864. - 

***  Τρέχουν να προλάβουν την ολοκλήρωσή τους των έργων ΕΣΠΑ στο Δήμο Καλαμάτας 

Σύσκεψη για την έγκαιρη ολοκλήρωση έργων του ΕΣΠΑ στο Δήμο Καλαμάτας - για την οποία αναγκαίο προαπαιτούμενο είναι η έγκαιρη πληρωμή - διεξήχθη προχθές, με τη συμμετοχή των επιβλεπόντων και εκπροσώπων των εργοληπτών. Από το Δήμο ζητήθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση των έργων το συντομότερο, ώστε να μην επωμισθεί ο ίδιος το κόστος ολοκλήρωσης (ανέγερση του κτηρίου του 8ου Δημοτικού Σχολείου, ανάπλαση στην πλατεία Ανάστασης, ανάπλαση στην πλατεία Ανάληψης, ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, ανανέωση δημοτικού φωτισμού, αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης). Οι εκπρόσωποι των εργοληπτών είπαν ότι θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τα έργα με την προϋπόθεση να είναι έγκαιρη η πληρωμή. Σημειώνεται πως είναι πιεστικός ο χρόνος για την ολοκλήρωση του κτηρίου του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στο οποίο ποτέ δε σταμάτησαν οι εργασίες. Η νέα εκτίμηση είναι ότι το κτήριο θα παραδοθεί στους μαθητές γύρω στις 10 Νοεμβρίου. Η επίτευξη αυτού του στόχου συνδέεται με την άμεση εκκένωση και κατεδάφιση των λυομένων, που σήμερα στεγάζουν το σχολείο, διότι ο χώρος που τώρα καταλαμβάνουν προορίζεται για αύλειος χώρος και χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων. Χθες επρόκειτο να διεξαχθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός για την ολοκλήρωση του έργου.Διαχείριση ομβρίων Εν τω μεταξύ, σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ θα πραγματοποιηθεί αύριο στη 1.00 μετά το μεσημέρι, με αντικείμενο την αξιολόγηση της κατάστασης όσον αφορά στα ρέματα και τα σημεία υποδοχής ομβρίων υδάτων. Πρέπει να επισημανθεί ότι από τα τέλη Αυγούστου καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για καθαρισμούς και βελτίωση της δυνατότητας απορροής των ομβρίων σε διάφορα σημεία της πόλης και του Δήμου. Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το έργο διαχείρισης ομβρίων στη Νέα Είσοδο και αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος. Α.Π. - 

***  Συμμετοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Σε τρεις εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας για την προβολή των ποιοτικών προϊόντων και του τουριστικού της κεφαλαίου. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια θα συμμετέχει στις εξής εκθέσεις: -Ελλάδος Γεύση (27-30 Νοεμβρίου 2015, Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας): σκοπός της έκθεσης είναι η προβολή της γαστρονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας της Ελλάδας, καθώς και η ευρεία προβολή των περιοχών και των προϊόντων που παράγονται και εντάσσονται στην κάθε συμμετέχουσα Περιφέρεια. Πρόκειται να συμμετέχουν αρκετές Περιφέρειες της χώρας με αρκετές παράλληλες πολιτιστικές και γαστρονομικές δράσεις, καθώς και εκθετήρια προβολής των προϊόντων του κάθε προορισμού -Greek Tourism Expo ( 4-6 Δεκεμβρίου 2015, Metropolitan Expo, Αθήνα): αποτελεί αμιγώς τουριστική έκθεση και είναι η μοναδική που λαμβάνει μέρος στην Αθήνα. Είναι η δεύτερη φορά που υλοποιείται, ενώ την περυσινή χρονιά είχε καταγράψει σημαντική επιτυχία με 60 εκθέτες, 75 διεθνείς hosted buyers, 2600 Β2Β συναντήσεις με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού -Grecka Panorama (11-13 Δεκεμβρίου 2015, Βαρσοβία, Πολωνία): η έκθεση GRECKA PANORAMA διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Πολωνία και αποτελεί μια έκθεση αποκλειστική μόνο για την Ελλάδα στην Βαρσοβία. Αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου μοντέλου GREKLAND PANORAMA στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Βασική επιδίωξη της έκθεσης η προβολή του τουρισμού, της γαστρονομίας και των προϊόντων στην κρίσιμη αγορά της Πολωνίας. - 

***   Βίντεο Σοκ! Πως σταματάμε νόμιμα να μην πληρώνουμε τίποτα...
lefta
-  Τις απαντήσεις σε καίρια ζητήματα –και ιδιαίτερα σε φλέγοντα θέματα οικονομικοπολιτικής φύσης- δίνει μέσω του παρακάτω βίντεο ο οικονομολόγος Παναγιώτης Θεοδωρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι CENTER. Ο κ. Θοδωρίδης δίνει τη λύση σε όσους έχουν δάνεια που δυσκολεύονται να τα εξοφλήσουν, σε όσους έχουν απελπιστεί από τα καταστρεπτικά βάρη της υπερφορολόγησης, αλλά και σε εκείνους που έχουν δυσανασχετήσει από την πτώση της ποιότητας ζωής τους… Απαντά, επίσης, στο γιατί οι Τράπεζες παρανομούν, υπό την κάλυψη συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων, αλλά και σε ανησυχίες για το μέλλον της χώρας.
Δείτε το βίντεο!  Συνέντευξη Π. Θεοδωρίδη (Αντίσταση Τώρα) στον Θ. Γκόρδη στο CENTER TV (13/10/2015)   , https://youtu.be/N9llwLqxisg  .-

***  Έκτακτο! Απίστευτες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας…
erdogan
-  Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η Άγκυρα έστειλε ένα προκλητικό τελεσίγραφο στη Λευκωσία μετά την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου.
Ουσιαστικά, η Τουρκία καλεί τη Λευκωσία είτε να υπογράψει μέχρι τον Μάρτιο συμφωνία επίλυσης του Κυπριακού είτε να αποδεχτεί το τετελεσμένο της κατοχής, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα.
«Το Μάρτιο είτε θα υπογραφεί συμφωνία και η ελληνοκυπριακή διοίκηση θα πάει σε δημοψηφίσματα είτε, εάν το απορρίψει, η υφιστάμενη κατάσταση θα γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα ως μια λύση» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα επικαλούμενη διπλωματική πηγή από την Αγκυρα.

*** Στη Μαδρίτη η... φαγωμάρα της Ν.Δ.

Τριγμούς στην ήδη «ταρακουνημένη» Νέα Δημοκρατία προκάλεσε η απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, υποψηφιότητα που είχε προταθεί από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οι πληροφορίες από τη Ν.Δ. φέρουν τους Γερμανούς και Πολωνούς συντηρητικούς να προβάλουν ισχυρές αντιρρήσεις, ενώ ο πρόεδρος Ζ. Ντολ εξέφρασε αδυναμία να μεταβάλει το κλίμα. Χθες το πρωί ο πρόεδρος της Ν.Δ. και η υποψήφια συνομίλησαν και εκτίμησαν ότι η υποψηφιότητα δε θα είχε τύχη και συμφώνησαν να αποσυρθεί. Από τους συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη εκφράστηκε η εκτίμηση ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε μεταστροφή από τους Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας και τους Συντηρητικούς της Πολωνίας και, μάλιστα, διατυπώθηκαν ερωτήματα ως προς τη στάση του Αντ. Σαμαρά. Τα ερωτήματα αυτά πάνε μέχρι την άσκηση αρνητικής επιρροής στον πρόεδρο του ΕΛΚ, Ζ. Ντολ και τον πρόεδρο της Ε.Ε., Ζ.-Κ. Γιούνκερ, με το αιτιολογικό ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε διαδικασία για την εκλογή προέδρου και η ελληνική υποψηφιότητα θα περιέπλεκε τα πράγματα. Η εκτίμηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση από την πλευρά του Αντ. Σαμαρά. Συνεργάτες του τέως προέδρου εξέφραζαν κατάπληξη και έλεγαν σκωπτικά ότι στην περίπτωση αυτήν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Α.Π. - 

*** Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Γαργαλιάνων (μαθητές, γονείς, καθηγητές) θα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους Σύρους πρόσφυγες πολέμου από σήμερα έως τις 4 Νοεμβρίου. Οι μαθητές ή και οι κηδεμόνες τους μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο τα παρακάτω είδη: φαγητό σε κονσέρβες, μπισκότα, κρουασάν, παιδικές τροφές σε βαζάκι, βρεφικό και παιδικό γάλα σε σκόνη, γάλα συμπυκνωμένο, τσάι, βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, βρεφική πούδρα/ταλκ, βρεφική κρέμα, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, βιβλία ζωγραφικής, μαρκαδόρους, υπνόσακους, τσάντες πλάτης. Τα είδη θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και τα τρόφιμα να έχουν σχετικά μακρά ημερομηνία λήξης. Αυτά που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. - 

***   Επίκαιρα περισσότερα από ποτέ τα μηνύματα της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (φωτογραφίες)             
      
Διαχρονικά και επίκαιρα παραμένουν, ύστερα από 188 χρόνια, τα μηνύματα της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, στις 20 Οκτωβρίου 1827, της συναδέλφωσης, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, σύμφωνα με όσα επισήμαναν κατά τους χαιρετισμούς τους όλοι οι ομιλητές, στη διάρκεια του γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν των προσκεκλημένων.
Η αρχή έγινε από το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρη, ο οποίος σημείωσε πως «οι λαοί συμφιλιωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούν να εξουδετερώσουν και να νικήσουν κάθε εχθρό που επιβουλεύεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία.
Όλοι οι λαοί και οι χώρες πρέπει να συμβιώνουν αρμονικά σεβόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα των άλλων …
Και τρίτον, η έμπρακτη απόδειξη από τους δυνατούς στην υποστήριξη του δίκαιου των αδυνάτων, με όλα τα μέσα».
Ο κ. Καφαντάρης επιχείρησε και παραλληλισμό των δύο εποχών. Όπως είπε, «τότε μιλούσαμε για το ζυγό της οθωμανικής πύλης. Σήμερα ακούγονται δηλώσεις έναντι των ανάλγητων “δανειστών”. Τότε μιλούσαμε για τον ιδρώτα και το αίμα της λευτεριάς. Σήμερα ζούμε το μαρτύριο της οικονομικής ασφυξίας, της ανασφάλειας για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.
Κοινό χαρακτηριστικό του τότε και του τώρα είναι η προσμονή της σωτηρίας από ξένους “σωτήρες”. Τότε με τα καράβια τους, σήμερα με την οικονομική κηδεμονία τους. Και δυστυχώς, όπως τότε, έτσι και τώρα περιμένουμε την έξωθεν χείρα βοηθείας για να απαλλαγούμε από παθογένειες και βάρη που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάπτυξη με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του κοινών προγραμμάτων στήριξης, καθώς και προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας, της φτώχειας, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού.
«Διατηρούμε και ενισχύουμε τους δεσμούς φιλίας, ρίξαμε σύνορα, γκρεμίσαμε φράγματα και εμπόδια υπακούοντας στην πολιτιστική συνύπαρξη και συγκατοίκηση με όλους τους λαούς της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε δεσμευόμενος «να σταθούμε στο πλευρό κάθε αδύναμου πολίτη και κάθε οικογένειας κι αν χρειαστεί, θα δώσουμε κι εμείς τις πιο δύσκολες μάχες, “τις δικές μας ναυμαχίες”, για τα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Η ναυμαχία του Ναυαρίνου έγινε φάρος που μας φωτίζει συνέχεια…».
  
Άλλες ομιλίες
Ακολούθησε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της ναυμαχίας που, όπως είπε, έκρινε την τύχη του ελληνικού κράτους και ανέστησε ένα ολόκληρο έθνος που αλληλοσπαρασσόταν, σημείωσε πως οι μεγάλες δυνάμεις προασπίστηκαν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τον ευρωπαϊκό κόσμο, κάτι που είχε καίρια σημασία για την ιστορική πορεία του ελληνισμού. «Μπορούμε να διδαχθούμε πολλά για το ρόλο των μεγάλων δυνάμεων, τη φιλία, τη συνεργασία, την αλληλεξάρτηση και την αλληλεπίδραση. Η Ευρώπη έχει και σήμερα κοινά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Ας κρατήσουμε ψηλά την αξία της αλληλεγγύης που μας δίδαξε το Ναυαρίνο», κατέληξε.
Ο αναπληρωτής πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, Άντριου Στάντον, μιλώντας στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά, ανέφερε πως η ναυμαχία ήταν η απαρχή των ισχυρών δεσμών της χώρας του με την Ελλάδα, που συνεχίζονται έως και σήμερα. Συμβάλλαμε, σημείωσε, στο να απολαμβάνουμε για δεκαετίες τη σταθερότητα στην Ευρώπη, κάτι που ήταν αδιανόητο κατά το παρελθόν, ενώ δεσμεύτηκε πως οι δύο χώρες ως εταίροι θα συνεχίσουν να εργάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προσπάθεια για ειρήνη και ελευθερία στην ευρωπαϊκή ήπειρο.        
Στα ελληνικά μίλησε και ο στρατιωτικός, ναυτικός και αεροπορικός ακόλουθος της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, συνταγματάρχης Αντρέι Κλίμκοβιτς. Αφού, μεταξύ άλλων, δήλωσε υπερήφανος για το ρόλο της Ρωσίας στις κρίσιμες στιγμές που αντιμετώπιζε η Ελλάδα, χαρακτήρισε τη νίκη στη ναυμαχία ως από τις σημαντικότερες στην ιστορία του ρωσικού ναυτικού.
Η επέτειος, συνέχισε, αποδεικνύει πόσο συνδεδεμένοι είναι οι δύο λαοί και πρόσθεσε πως η ναυμαχία ήταν ένα μάθημα ως προς την αποτελεσματικότητα των ενωμένων χωρών στην αντιμετώπιση κοινών απειλών. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στον πόλεμο κατά του φασισμού, ενώ είναι επίκαιρο και στον  αγώνα των σύγχρονων απειλών, όπως η τρομοκρατία. Ήγειρε, δε, πρόποση για την ευημερία των χωρών και τη δόξα του ναυτικού.
Ο ακόλουθος Άμυνας της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, συνταγματάρχης Ρισάρ Κολμάν, μίλησε στη γλώσσα του και χρέη μεταφραστή ανέλαβε ο πρόξενος της Γαλλίας στην Καλαμάτα, Αριστ. Μουτζούρης. Μίλησε για την αδυσώπητη ήττα του τουρκοαιγυπτιακού στόλου από το συμμαχικό και υπογράμμισε πως «αν τιμάμε τους νεκρούς, να θυμόμαστε ότι πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι. Η νίκη που επιτεύχθηκε ήταν δέσμευση στο πλευρό της Ελλάδας για την απελευθέρωση και την προάσπιση της κουλτούρας», ενώ κατέληξε λέγοντας πως «η Ελλάδα πάντα μπορεί να υπολογίζει τη Γαλλία στο πλευρό της».
Τέλος, εκπροσωπώντας τη Βουλή η βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη, μίλησε για δύναμη φιλίας ανάμεσα στα κράτη. Πρόσθεσε πως η νίκη στη ναυμαχία οφείλεται στο στρατηγικό σχεδιασμό, την υψηλή διπλωματία και τη συμβολή των συμμαχικών δυνάμεων, σημεία που παραμένουν επίκαιρα ακόμη και σήμερα που η χώρα περνά μεγάλη κρίση.
Κατέληξε, δε, λέγοντας πως θα πρέπει «να κρατήσουμε τα μηνύματα της ναυμαχίας ως κόρη οφθαλμού».
  
Το πρόγραμμα
Είχαν προηγηθεί ο χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση εωθινών και εθνικών εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, η έπαρση των σημαιών Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας από το δήμαρχο Δ. Καφαντάρη, αφού μεταφέρθηκαν σε πομπή από το δημαρχείο στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, η τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου, κατά την οποία προέστη ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, η επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων από την κα Κοζομπόλη, τον αναπληρωτή πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας Άντριου Στάντον, το στρατιωτικό, ναυτικό και αεροπορικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, συνταγματάρχη Αντρέι Κλίμκοβιτς, τον ακόλουθο Άμυνας της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, συνταγματάρχη Ρισάρ Κολμάν, το νεοτοποθετηθέντα αρχηγό στόλου αντιναύαρχο Κων. Καραγεώργη, την  αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρη.
Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον επίκουρο καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθαν. Χρήστου, ο οποίος μίλησε από στήθους, με τίτλο «Το έπος της ναυμαχίας του Ναυαρίνου και η απήχησή του στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι».
Ακολούθησαν η απαγγελία ποιήματος από τη μαθήτρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούλα Θεοδωρακοπούλου, η παρέλαση  σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων και Στρατιωτικών Τμημάτων προ των επισήμων, αλλά και η μετάβαση των αρχών στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Βρετανών πεσόντων με τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με εθνικούς παραδοσιακούς χορούς στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κυριών Πύλου.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας


***  Συνελήφθησαν 3 άτομα που με τη βία έκλεψαν 37χρονο στην Καλαμάτα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση ληστείας σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 19.10.2015 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται τρείς (3) ημεδαποί, δύο (2) 21χρονες γυναίκες και ένας (1) 23χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για ληστεία. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, προχθές 19.10.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 37χρονο ημεδαπό κόσμημα και χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων. - 

***  Χρυσό Δίπλωμα Επιπέδου Ι για την παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας (βίντεο) 

Στο 1ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της παραδοσιακής χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Κώτσου, στο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2015. Η χορωδία του ΛΕΚ διαγωνίστηκε την περασμένη Πέμπτη στην κατηγορία των φολκλορικών χορωδιών, κατακτώντας Χρυσό Δίπλωμα Επιπέδου Ι (Golden Diploma - LevelI). Το πρόγραμμά της περιλάμβανε τα παραδοσιακά τραγούδια «Εχαμογέλασε η αυγή» (Ανατολική Θράκη – Κωνσταντινούπολη), «Τι καλά το λέει τ’ αηδόνι» (Δυτική Θράκη), «Απάνω στην τριανταφυλλιά» (Χαλκιδική) και «Το Μαργούδι κι Αλεξαντρής» (τραγούδι των Μάρηδων του Έβρου). Tη χορωδία συνόδευσαν οι μουσικοί Νίκος Παπαηλίου (κλαρίνο), Παύλος Μπατσικούρας (βιολί), Κυριάκος Μαρκόγιαννης (λαούτο), Χρήστος Λαδάς (σαντούρι), Γιώργος Κλάδης (κρουστά) και το σύνολο κρουστών «Κρόταλα» με τους Ανδρέα Παππά, Πέτρο Κούρτη και Βαγγέλη Καρύπη. Επίσης, η χορωδία συμμετείχε στο εορταστικό γκαλά που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας την περασμένη Παρασκευή, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα και ξεσηκώνοντας το κοινό με το γνωστό μικρασιάτικο τραγούδι «Τικ τικ τακ». Το συντονισμό της προετοιμασίας είχε η υπεύθυνη χορωδίας και μέλος του Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ., Άννα Μαύρου – Μπουζιάνη. - 
Video ,

***  Η Μεσσηνία… πρωταγωνίστρια στην Κολωνία (φωτογραφίες)

  
Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην Anuga 2015 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσημη εθνική συμμετοχή της Ελλάδας, ως τιμώμενης χώρας (Partner Country) από το Enterprise Greece, στην Anuga 2015, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, η οποία διοργανώθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας από 10 έως 14 Οκτωβρίου. Η ελληνική συμμετοχή, σε εξέχουσα θέση προβολής ως τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης, έδωσε δυναμικά το «παρών» με 250 συνολικά Έλληνες εκθέτες, που επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, εκμεταλλευόμενοι το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους. Παράλληλα, σκοπός της ελληνικής αποστολής του Enterprise Greece υπήρξε η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας μέσω σειράς προκαθορισμένων συναντήσεων και η ανάδειξη ευκαιριών στον αγροτοδιατροφικο τομέα. Στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, η Ελλάδα πρωταγωνίστησε. Το μήνυμα “Invest in Taste”, που έστειλε η χώρα μας φέτος, ακούστηκε ηχηρά κατά την εναρκτήρια τελετή της έκθεσης (ANUGA Opening Ceremony). Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ως επίσημος προσκεκλημένος, είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί σε θεσμικούς παράγοντες και σημαντικούς επιχειρηματίες μεγάλων αλυσίδων super market, τόσο από τη Γερμανία όσο και από όλο τον κόσμο, εξαίροντας τα πλεονεκτήματα του συνεχώς εξελισσόμενου αγροτοδιατροφικού τομέα της χώρας μας ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης και εξωστρέφειας, και τονίζοντας πως για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα η στροφή στην ποιοτική γεωργία, πιστοποιημένων δηλαδή αγροτικών προϊόντων. «Η Ελλάδα αποτελεί βασικό προμηθευτή αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές… Είναι η χώρα παραγωγής για 102 προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και κατατάσσεται στην 5η θέση στην Ε.Ε., όσον αφορά στον αριθμό των κατοχυρωμένων ονομασιών…», ανέφερε μεταξύ άλλων. Με τη σειρά του, ο Γερμανός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Christian Schmidt, σημείωσε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων μας η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας να βρει ξανά το δρόμο της προς ένα καλύτερο μέλλον» και ευχήθηκε στην ελληνική συμμετοχή τα μέγιστα οφέλη από την εκεί παρουσία της. Στην τελετή έναρξης συμμετείχε η διοίκηση του Enterprise Greece, με την παρουσία του προέδρου. Χρήστου Στάικου και του διευθύνοντος συμβούλου, Βελισσάριου Δότση. Την Εθνική Ελληνική Συμμετοχή τίμησαν, τέλος, με την παρουσία τους ο Έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο Θεόδωρος Δασκαρόλης και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσελντροφ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων, ο Έλληνας υπουργός μαζί με τον ομότιμό του και τους υπόλοιπους επισήμους κατευθύνθηκαν στο ελληνικό περίπτερο, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη επίσημη εναρκτήρια περιήγηση στο χώρο της εκθεσης (ANUGA Official Opening Tour). Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών και να διερευνήσουν τρόπους για την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Γερμανίας. Την ίδια ημέρα, το Enterprise Greece διοργάνωσε μία «Ελληνική Βραδιά» στο χώρο γευσιγνωσίας του ελληνικού περιπτέρου. Ανάμεσα σε αυτούς υπήρξαν ξένοι αγοραστές, δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ και Έλληνες εκθέτες. «Το Enterprise Greece, o αρμόδιος δημόσιος φορέας για την εξωστρέφεια, συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια αναβάθμισης του αγροτοδιατροφικού τομέα μέσω της προώθησης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό», δήλωσε ο πρόεδρος Χρήστος Στάικος, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες εκθέτες με τη δυναμική τους παρουσία δίνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για ένα νέο ξεκίνημα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της χώρας μας. Η υψηλή σημασία της έκθεσης επιβεβαιώνεται από την ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα, που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 160.000 προερχόμενοι από 192 χώρες, ενώ υπήρξαν συνολικά 7.063 εκθέτες από 108 χώρες όλου του κόσμου. Στην κατεύθυνση της προσέλκυσης επενδύσεων πραγματοποιήθηκαν 40 συνολικά κατ’ ιδίαν προκαθορισμένες συναντήσεις με επιχειρήσεις-εκθέτες από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Τουρκία, ΗΑΕ, Κατάρ, Αίγυπτο και Αργεντινή. Στόχος ήταν η παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα στους τομείς δραστηριοποίησής τους και συγκεκριμένα, στα γαλακτοκομικά, στα αλλαντικά και την επεξεργασία προϊόντων κρέατος, στη χυμοποιία, στα άλευρα και τα προϊόντα άρτου και ζύμης, στην παραγωγή και επεξεργασία ελαιολάδου, ξηρών καρπών, φρέσκων φρούτων και λαχανικών, αλλά και πρώτων υλών για την ευρύτερη βιομηχανία τροφίμων. Από τα αποτελέσματα των συναντήσεων, σημαντική προοπτική εμφανίζουν για τη χώρα μας η ίδρυση μονάδων επεξεργασίας φρούτων, συσκευασίας άλευρου, μεταποίησης και συσκευασίας προϊόντων κρέατος και εγχώριων γαλακτοκομικών προϊόντων με σκοπό την κάλυψη γειτονικών ευρωπαϊκών και μη αγορών, καθώς και η ανάπτυξη επιχειρηματικών συμπράξεων στον παραδοσιακά ισχυρό για τη χώρα μας τομέα παραγωγής ελιάς και ελαιολάδου, με σκοπό την επέκταση σε αγορές της βόρειας Ευρώπης. Ως ειδικά διαμορφωμένος χώρος εντός του ελληνικού περιπτέρου λειτούργησε ο χώρος γευσιγνωσίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ιχθυοκαλλιέργειας, όπου κατά τα εγκαίνια περίπου 1.500 επισκέπτες δοκίμασαν εδέσματα με τσιπούρα και λαβράκι, ανακαλύπτοντας τα γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των δύο αυτών βασικών εξαγώγιμων προϊόντων της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και γεύμα σε 10 ξένους δημοσιογράφους και αγοραστές, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν το λαβράκι και η τσιπούρα ιχθυοκαλλιέργειας, που εκτρέφονται στις ελληνικές θάλασσες τηρώντας τους αυστηρότερους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Αντίστοιχα, σε ειδικό χώρο στην αίθουσα των κατεψυγμένων, έγιναν ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής και γευσιγνωσίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κατεψυγμένων Αλιευμάτων. Οι Έλληνες εκθέτες στο σύνολό τους δηλώνουν ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή τους και ανανεώνουν το ραντεβού τους με την Anuga στην Κολωνία το 2017. - 

*** Συμβαίνει τώρα! Τεράστια κινητοποίηση του Τούρκικου στρατού στον Έβρο… (ΕΙΚΟΝΕΣ)
tourk1
- Μετά το Αιγαίο, έτοιμοι να ανοίξουν μέτωπο και στη Θράκη είναι οι Τούρκοι, οι οποίοι, καθώς φαίνεται, δε σταματούν να… γλυκοκοιτάζουν τη χώρα μας...
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν παρουσιάζουν ασκήσεις διαφόρων Μονάδων του Τουρκικού Στρατού, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2015, σε Αδριανούπολη (54 ΜΧΚ Ταξιαρχία), KKTC (14η Θωρακισμένη Ταξιαρχία), Μάλγαρα/Τεκίρνταγ (95η Θωρακισμένη Ταξιαρχία), και Πινάρχισάρ/Κιρκλαρελί (5 Σύνταγμα Μηχανικού).
Δείτε τις εικόνες!
tourk2
tourk3
tourk4
tourk5
tourk6
tourk7
  Πηγή φωτογραφιών: tourkikanea

***  Τώρα! Οι τζιχαντιστές κατέρριψαν ρωσικό ελικόπτερο...
katarripsh
-  Οι τζιχαντιστές χάρηκαν επειδή νόμισαν ότι κατέρριψαν ρωσικό ελικόπτερο, όμως το ελικόπτερο είχε τον τελευταίο λόγο... Συγκεκριμένα, ισλαμιστές επιτέθηκαν με αντιαεροπορικό πύραυλο κατά ρωσικού ελικοπτέρου τύπου Mi-8. Οι τρομοκράτες όπως φαίνεται και σε βίντεο που ανέβηκε στα social media χαίρονται και αλαλάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ», νομίζοντας ότι έθεσαν εκτός μάχης το ελικόπτερο, όμως η χαρά τους κράτησε για πολύ λίγο...
Δείτε το βίντεο:  Syrian Mi 8 Air Tank Shrugs Off Direct Hit  , https://youtu.be/46RiqY8JYm4 .-

***  Έκτακτο! Μίζες δόθηκαν σε υπουργό! Έρχεται σύλληψη υπουργού…
erwthmatiko
-   Νέο σκάνδαλο μεγατόνων αναμένεται να αναστατώσει το πολιτικό σκηνικό… Ομολογία- σοκ πρώην μάνατζερ της αμυντικής βιομηχανίας Krauss-Maffei "καίει" Έλληνα πρώην υπουργό.
Ο 72χρονος πρώην μάνατζερ της Krauss-Maffei Wegmann (KMW) λογοδοτεί από το Σάββατο σε δικαστήριο του Μονάχου και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απόπειρα απάτης.
Η εισαγγελία εκτιμά ότι για την προμήθεια 24 οβιδοβόλων συνολικής αξίας 188 εκατομμυρίων ευρώ το 2001 είχαν πληρωθεί «μίζες» ύψους 7,9 εκατομμυρίων ευρώ, ενδεχομένως και στον τότε υπουργό Άμυνας στην Ελλάδα Γιάννο Παπαντωνίου.
Μάλιστα, αυτό το χρηματικό πόσο φέρεται να έχει καταβάλει Έλληνας σύμβουλος ή διαμεσολαβητής της KMW, χρεώνοντάς το ως «έξοδα για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών».
Ωστόσο, ένα εκατομμύριο τουλάχιστον από το αρχικό ποσό κατέληξε τελικά στον 72χρονο κατηγορούμενο.
Ο πρώην μάνατζερ από την πλευρά του ισχυρίζεται πως αυτό συνέβη επειδή ο Έλληνας διαμεσολαβητής του έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε «καθαρά φιλική βάση» στην προμήθεια.
Υποστηρίζει δε, πως η ίδια η KMW δεν κατέβαλε ποτέ απευθείας «ωφέλιμες πληρωμές» και ότι οι όποιες συναλλαγές με το εξωτερικό γίνονταν μονίμως μέσω τοπικών αντιπροσώπων ή διαμεσολαβητών.
Η μαρτυρία του είναι χαρακτηριστική: αποκαλύπτει πως σε συμβόλαια άνω των 100 εκ. ευρώ μία προμήθεια ύψους 2 έως 3% ανταποκρινόταν «στα δεδομένα της αγοράς» καθώς «ήταν γνωστό ότι στις χώρες της νότιας Ευρώπης δεν θα μπορούσαν να συναφθούν συμβόλαια χωρίς να γίνουν αυτές τις πληρωμές», χωρίς να γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Η στάση η δική μου, η δική μας, ήταν: αφήστε με στην ησυχία μου, δεν είναι δική μας υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.
Ο δικαστής παρατήρησε πως η αμυντική βιομηχανία KMW ανέβασε σημαντικά το ύψος της προμήθειας προς τον Έλληνα αντιπρόσωπο τη στιγμή ακριβώς που επρόκειτο να καταβληθούν οι πληρωμές προς τον κατηγορούμενο Γερμανό μάνατζερ.
Απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο ρώτησε εάν υπάρχει άμεση σχέση με τα χρήματα που έλαβε, με τον κατηγορούμενο να απαντά αρνητικά.
Ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο τότε επικεφαλής της KMW Μάνφρεντ Μπόντε ή οι μάνατζερ που είχαν επιφορτιστεί με τους ισολογισμούς της εταιρείας στο επίμαχο χρονικό διάστημα γνώριζαν τις «ωφέλιμες πληρωμές».
Πάντως, η κατηγορία της δωροδοκίας έχει, χωρίς όμως να ισχύει το ίδιο και για τις άλλες κατηγορίες.
Πάντως, ερωτηθείς για τα κίνητρά του, ο κατηγορούμενος, παραπονέθηκε για το γεγονός ότι ο μισθός του δεν ξεπερνούσε τα 6.000 ευρώ καθαρά- μία αμοιβή «κάτω του μέσου όρου», όπως ο ίδιος εκτιμά.

***  Είναι εκτός τόπου και χρόνου στην κυβέρνηση…
flab
~  Το καφεδάκι του ζήτησε να πιει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης με το που μετέβη στο ξενοδοχείο Hilton, σήμερα το πρωί, ενόψει της έναρξης των συνομιλιών με το Κουαρτέτο. “Θα μου φέρεις σε παρακαλώ ένα freedo γλυκό” φέρεται είπε σε νεαρό υπάλληλο του ξενοδοχείου…
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συνάντησης με εκπροσώπους των δανειστών,
ο κ. Φλαμπουράρης, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για το εάν η συνάντηση συνδέεται με την αναβολή του προγραμματισμένου EuroWorking Group, απάντησε: «Δεν πιστεύω να συνδέεται δεν μπορώ να πω τίποτα», ενώ τόνισε πως θα έχει καλύτερη εικόνα μετά τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν στο Hilton.

*** Κάποιος να σώσει την αξιοπρέπεια της χώρας…
axioprepeia
-  Στις 9 το πρωί οι θεσμοί είχαν την πρώτη τους συνάντηση με τους κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Χουλιαράκη και Αλέκο Φλαμπουράρη, σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ωστόσο, το πρώτο ραντεβού δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά, καθώς οι Έλληνες υπουργοί πήγαν καθυστερημένοι στην συνάντηση.
Αρχικά, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έφτασε στις 9:10 ενώ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης έφτασε στο κρίσιμο ραντεβού με καθυστέρηση μισής ώρας.
Προφανώς η αργοπορία των υπουργών της κυβέρνησης στο κρίσιμο ραντεβού προκάλεσε εκνευρισμό στο κουαρτέτο.

*** Υπουργός θεωρεί τα 1.690 ευρώ πενταροδεκάρες...
vouli
-   Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, χαρακτήρισε "πενταροδεκάρες" την επιβάρυνση 6 και 13% της ιδιωτικής εκπαίδευσης που προσθέτει σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 1.690 ευρώ έξοδα σε ετήσια βάση για μια οικογένεια. «Η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην Παιδεία είναι τελική, και με αυτή θα λειτουργήσει η αγορά» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. «Το μέτρο δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία λόγω των συγκυριών... Η φορολόγηση του κρέατος θα είχε άλλες συνέπειες. Πιστεύω ότι θα δεχθούν το μέτρο οι δανειστές» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε, τα ιδιωτικά σχολεία είναι μια τυπική μορφή εκπαίδευσης και την ίδια μορφή προσφέρει και το κράτος. «Όποιος πάει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής» υπογράμμισε για τον ΦΠΑ 13% και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι όσοι πάνε τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία είναι ζάπλουτοι και κροίσοι - είναι εύποροι βεβαίως». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το 6% είναι συμβολικού τύπου φορολόγηση που έχει απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις, είπε και εκτίμησε πως δεν θα έχει επιπτώσεις στην απασχόληση.
Βίντεο  : ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ 1 ,  https://youtu.be/JquJfFzsAj8  .-
ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ 2   : https://youtu.be/5aV5HJZxW94  .-
ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ 3  : https://youtu.be/r6F_p_zTkV8  .-

***  Έκτακτο: Σε 5 μήνες θα σκάσουν όλα στην Ελλάδα...
armageddon
-  Σύμφωνα με δήλωση διπλωματικής πηγής στη «Χουριέτ» τα κεφάλαια της Ε.Ε, που είναι κλειστά λόγω βέτο θα ανοίξουν με τον εξής τρόπο: «Το Μάρτιο είτε θα υπογραφεί συμφωνία και θα πάει σε δημοψηφίσματα είτε εάν η ε/κ πλευρά το απορρίψει, η υφιστάμενη κατάσταση θα γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα ως μια λύση». Προστίθεται επίσης ότι αυτό θα σημαίνει πως κανένα εμπόδιο δεν θα υπάρχει μπροστά από την Τουρκία στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων (με την ΕΕ).
-  Ο Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αρθρογράφος στη «Γενί Σαφάκ», έγραψε πως συνοδεύοντας τον Ταγίπ Ερντογάν στο ταξίδι του στη Ρωσία τον ρώτησε για τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο και ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: «Εάν μέχρι το Μάρτιο του 2016 ιδρυθεί η “συνεταιρική κυβέρνηση” ιδρύθηκε. Η Τουρκία το στηρίζει αυτό. Αλλά ήρθε ο Μάρτιος και δεν υπάρχει κατάληξη σε μια συμφωνία για το συνεταιρικό κράτος, η Τουρκία πλέον είναι αποφασισμένη να κλείσει αυτό το κεφάλαιο. Στις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο οι Ε/κ κόλλησαν στην ερώτηση: “υπήρχε ένα δικό μας κράτος. Αυτό θα το μοιραστούμε με τους Τούρκους;”. Ενώ οι Τούρκοι είναι υπέρ της λειτουργίας του δικαιώματος των εγγυήσεων. Ανησυχούν μήπως με τον χρόνο οι Ε/κ τους υποβιβάζουν σε μειονότητα. Εάν αυτά τα εμπόδια δεν μπορούν να ξεπεραστούν και εάν δεν μπορεί να δημιουργηθεί το συνεταιρικό κράτος, η Τουρκία είναι υπέρ του να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ειρήνης μεταξύ της ΤΔΒΚ και της ε/κ διοίκησης. Δεν βρίσκω να υπάρχει νόημα στο να παραταθεί άλλο αυτή η δουλειά».

***  Βεβήλωση της Μονής Αγ. Θέκλας! Πυροβολούσαν τον Χριστό... (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)
thekla1
-   Την ελληνορθόδοξη μονή της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα της Συρίας επισκέφτηκαν Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές, οι οποίοι μετέφεραν εικόνες εγκατάλειψης από την εισβολή των Ισλαμιστών και τις βιαιότητες που διέπραξαν. Συγκεκριμένα, πριν δύο χρόνια οι Ισλαμιστές εισέβαλαν στην ιστορική πόλη Μααλούλα και επιτέθηκαν σε σπίτια Χριστιανών, έσπαζαν σταυρούς και πυρπολούσαν εκκλησιές, μαζί και τη Μονή της Αγ. Θέκλας.
Σύμφωνα με την παράδοση, η Αγία Θέκλα ήταν μαθήτρια του Αποστόλου Παύλου. Όταν την εκδίωκε ο ηγεμόνας της Αντιόχειας, κατέφυγε στο όρος Καλαμούν. Σε κάποιο σημείο την εγκατέλειψαν οι δυνάμεις της και τότε εκείνη έπεσε στα γόνατα να προσευχηθεί. Τα βράχια άνοιξαν και σχηματίστηκε ένα στενό πέρασμα για να γλιτώσει από τους διώκτες της. Αυτή η δίοδος οδηγεί σήμερα κατευθείαν στο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας, ένα από τα πιο σεβάσμια προσκυνήματα για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.thekla2
thekla3
thekla4
thekla5
thekla6
Στην ελληνορθόδοξη μονή όπου και να κοιτάξει κανείς αντικρίζει την καταστροφή. Από τη στιγμή που η Μονή λεηλατήθηκε παραμένει κλειστή. Η πόλη της Μααλούλα σήμερα είναι σχεδόν άδεια αφού μόνο το 10 τις εκατό του πληθυσμού έχει επιστρέψει.
Δείτε το βίντεο και τις εικόνες που ακολουθούν...
Маалюля: невидимые миру слезы / Maaloula: invisible to world tears , https://youtu.be/Iaeg7UBFTTc  .-

***  Μυστική συνάντηση Πούτιν με Άσαντ...
poutinasant
-  Υπό άκρα μυστικότητα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Μπασάρ αλ Άσαντ, στη Μόσχα. Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν σχετικά με την στρατιωτική παρέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, αλλά και την ενίσχυση των δυνάμεων του Άσαντ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Σύρος ηγέτης, Μπασάρ αλ Άσαντ, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μυστική επίσκεψη του Άσαντ στη Μόσχα αποτελεί μία από τις ελάχιστες φορές που ο Σύρος πρόεδρος ταξίδεψε στο εξωτερικό, μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011.

***  ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
turkey
-   Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.
1. ΓΕΝΙΚΑ
Το δημοσίευμα αυτό είναι απόρροια ερεθίσματος και αγανάκτησης, από τo ομολογουμένως απύθμενο θράσος του κ. Ερντογάν ο οποίος δεν έχει όρια, ούτε Ιστορικούς και πολιτισμικούς φραγμούς, στο να διατυπώσει μια άποψη, αδιάψευστα αναληθής, αρκεί και μόνο να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. Τι είπε λοιπόν ο κ. Ερντογάν, όταν ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας, «Η Θράκη είναι ταυτόχρονα και Θεσσαλονίκη, είναι Κομοτηνή και Ξάνθη, Κίρτζαλι και Βαρδάρης. Αν πάμε λίγο πιο πίσω, είναι Σκόπια και Πρίστινα, είναι Σεράγεβο. Η Θράκη είναι ο ζωντανός μάρτυρας της κοινής Ιστορίας μας στην Ευρώπη». Και! δεν είναι μόνο αυτός από τον χώρο της Τουρκίας, σταχολογώντας σας παραθέτω μόνο δύο ακόμη δηλώσεις ιστορικού σφετεριστικού παραλογισμού:
- Προ καιρού είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο, του μακαρίτη πρώην προέδρου της Τουρκίας OZAL, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ σε γενικές γραμμές έλεγε:
Οι Τούρκοι είναι αυτόχθονες στην Μ. ΑΣΙΑ (Αιωνία Ελλάς)
Οι Τούρκοι είναι κληρονόμοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Το Ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε επάνω σε εδάφη της Τουρκίας.
- Επίσης τον Νοε. 2006, σε ομιλία του στην ΡΩΜΗ ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και μετέπειτα Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, στην προσπάθειά του να πείσει τους Ευρωπαίους Ηγέτες ότι η ένταξη της χώρας του είναι δικαιωματική, έφθασε στο σημείο να εμφανίζει την χώρα του ως τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Είπε μεταξύ άλλων: «Η Τουρκία είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής γεωγραφίας της Ευρώπης. Η ιστορία έχει δείξει ξεκάθαρα ότι οι βασικές αξίες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού έχουν τις ρίζες τους στην Ανατολία…» Και ακόμη συνέχισε για να στηρίξει τον εξωφρενικό συλλογισμό του: «…Αρχαίοι φιλόσοφοι και επιστήμονες όπως ο Διογένης, ο Θαλής, ο Ηρόδοτος, ο Όμηρος, ο Αναξαμένης και ο Ηράκλειτος είναι παιδιά της Ανατολίας…»
Όμως το κακό με την τουρκική προπαγάνδα παραχάραξης της Παγκόσμιας αναγνωρισμένης Ελληνικής Ιστορίας, είναι ότι οι Τούρκοι μένουν αναπάντητοι. Δεν αντιδρούν ούτε η Ευρώπη ούτε η Ελλάς η οποία μάλιστα θίγεται βαρύτατα. Έτσι, αξίζει τον κόπο να δούμε ιστορικά ποιοι είναι οι σημερινοί Τούρκοι κάτοικοι της Μικράς Ασίας:
2. ΠΟΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Θα χρειασθεί να κάμουμε μία πολύ μικρή στοιχειώδη αναδρομή στην Ιστορία για να δούμε, αφ’ ενός την προέλευση των σημερινών κατοίκων της Μ. Ασίας (Τουρκία) και αφ’ ετέρου ποιος είναι ο πραγματικός κτήτορας του εδάφους του σημερινού τουρκικού κράτους.
- Σύμφωνα με την παγκόσμια Ιστορία, δεν αναφέρεται προ του 1300 μ.Χ. πουθενά, χώρα ή κράτος ή έθνος με το όνομα Τουρκία.
- Πρώτη παρουσία του τουρκικού στοιχείου εμφανίζεται στην περιοχή του ΤΟΥΡΚΕΣΤΑΝ κατά τον 6ον μ.Χ. αιώνα με την ονομασία Σελτζούκοι. Εις την περιοχή αυτή ήλθαν, όπως είναι ιστορικά εξακριβωμένο, από τα βάθη της Μογγολίας όταν εξεδιώχθησαν από τους Μογγόλους. Ήταν λαός νομαδικός διάσπαρτος και έζων με λεηλασίες και καταστροφές, ίσως αυτός να ήτο και ο λόγος που εκδιώχθησαν από τους Μογγόλους.
- Η λέξη τούρκος προφανώς προήλθε εκ του ονόματος ηγέτου των, ΤΟΥΡΓΟΥΤ ή ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ.
Οι Τούρκοι ιστορικά δεν αναφέρονται πουθενά, στην Παλαιά Διαθήκη των Αρχαίων Εβραίων, ως και στους πρώτους μεταχριστιανικούς χρόνους. Δεν αναφέρουν τίποτε γι’ αυτούς, ούτε οι Ρωμαίοι και λοιποί ιστορικοί ΦΛΑΒΙΟΣ, ΙΩΣΗΠΟΣ, ΠΛΙΝΙΟΣ, ΤΑΚΗΤΟΣ κ.λπ. διότι, απλά στην περιοχή αυτή δεν υπήρχε τουρκικό κράτος ή εθνότητα, απλά κατοικούσαν Έλληνες και διάφοροι άλλοι αυτόχθονες λαοί (Φρύγες, Βιθύνιοι, Κάριοι, Παφλαγόνες, Πόντιοι, Καππαδόκες κ.λπ.)
Περί τον 10ον αιώνα μ.Χ. πρωτοεμφανίζονται στην Ιστορία και στις ανατολικές περιοχές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Τον 13ο αιώνα μ.Χ. με αρχηγό κάποιο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΣΑΧ ως αρχηγό, συγχωνεύονται με πειθαναγκασμό με τον μογγόλο κατακτητή των περιοχών της Μ. Ασίας ΤΣΙΓΙΣΧΑΝ ΤΕΜΟΥΤΣΙΝ και εγκαθίστανται το πρώτον εις την περιοχήν των Ελληνικών ΑΔΑΝΩΝ της Μ. Ασίας.
- Το πρώτο Τουρκικό κράτος ιδρύεται επάνω στην ΙΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ το 1300 περίπου μ.Χ. από τον ΟΣΜΑΝ ή ΟΘΜΑΝ, εξ’ ου και οι ονομασίες ΟΣΜΑΝΛΙΔΕΣ ή ΟΘΩΜΑΝΟΙ.
- Το 1421 μ.Χ. στον τουρκικό θρόνο ανέρχεται ο ΜΟΥΡΑΤ Β΄, αυτός καταλαμβάνει την Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα και φθάνει μέχρι την Κόρινθο και την Πάτρα το 1430 μ.Χ., μολύνοντας πλέον με την τουρκική βαρβαρότητα την Ιερότητα της Ελλάδος.
Το τεράστιο Ελληνο-Βυζαντινό κράτος συρρικνώνεται εμπρός στην τουρκομογγολική πλημμυρίδα και την αδικαιολόγητη δυτικοευρωπαϊκή απροθυμία και ολιγωρία για βοήθεια και όχι μόνον, ακόμη:
· Από την κακή διακυβέρνηση του Βυζαντινού Κράτους
· Την αδικαιολόγητη χαλάρωση της πάλαι ποτέ Στρατιωτικής ισχύος
· Την ανεξήγητο θρησκειολογία της εποχής και την ασυγχώρητη αδιαλλαξία του κλήρου για τα πρωτεία» , περιορίζεται η Βασιλεύουσα κοσμοκράτειρα της εποχής, σε μια μόνο πόλη. Το τέλος της είναι πλέον θέμα χρόνου. Τέλος, ο ΜΟΥΑΜΕΘ Β΄ ΤΟ 1453 μ.Χ. την 29η Μαΐου ημέρα Τρίτη και ώρα 3 μ.μ. κυριεύει την άλλοτε πρωτεύουσα της Οικουμένης. Με την ηρωική θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου ΚΩΝ/ΝΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ από τον Μιστρά της Λακωνίας, τον οποίο ο ελληνισμός ανακήρυξε «Εθνομάρτυρα», πέφτει η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ στα χέρια του πιο Βαρβάρου τότε Στρατού.
Έτσι λοιπόν το κράμα των Οσμανλίδων ή Οθωμανών, Μογγόλων και λοιπών εξισλαμισμένων, δημιουργούν το τουρκικό κράτος επάνω στα ελληνικά εδάφη της ΙΩΝΙΑΣ – ΕΛΛΑΔΟΣ.
- Η Μικρά Ασία από την 3η π.Χ. χιλιετηρίδα κατοικήθηκε από τους ΙΩΝΕΣ αυτόχθονες κάτοικοι της Αττικής, της Μεγαρίδος και των Β.Δ. και Δυτικών παραλίων της Πελοποννήσου. Και από τα μέρη αυτά εξαπλώθηκαν στα Δ. παράλια της Μ. Ασίας, περιοχή η οποία από αυτούς ονομάστηκε ΙΩΝΙΑ, οι οποίοι μάλιστα στην συνέχεια, έφθασαν μέχρι τα σύνορα του ΙΡΑΚ, και την ΚΥΠΡΟ. Άποικοι οι Έλληνες, όχι κατακτητές, δεν αποίκησαν δια πολέμων στο χώρο αυτό. Εξ άλλου είχαν ήδη προηγηθεί από την Ηπειρωτική Ελλάδα οι ΠΕΛΑΣΓΟΙ πριν των ΙΩΝΩΝ. Ίδρυσαν πόλεις, εκπολίτισαν εντόπιους ημιαγρίους λαούς εδίδαξαν καλλιέργεια, ναυσιπλοΐα και τελικά απορρόφησαν τους προϋπάρχοντες κατοίκους.
- Η Μ. Ασία από το 3000 π.Χ. μένει καθαρά πλέον με ελληνικό στοιχείο, γλώσσα, ήθη, έθιμα, πολιτισμός και θρησκεία Ελληνική.
Η ΙΩΝΙΚΗ αυτή Ελλάδα παραμένει Ελληνική μέχρι το 1453 μ.Χ. Τέλος ακόμη και σήμερα οι Τούρκοι την Ελλάδα την λένε Γιουνανιστάν δηλ. χώρα των Ιώνων και τους Έλληνες Γιουνάν δηλ. ΙΩΝΕΣ.
Ας μας πει ο κ. Ερντογάν, μια πόλη στην Μ. Ασία που την κατέκτησαν οι Τούρκοι δια της βίας και των σφαγών, ότι κτίστηκε από τους Τούρκους, τον πληροφορώ καμία. Απλά τα Ελληνικά ονόματα πόλεων-ποταμών και περιοχών, μετονομάσθηκαν σε Τουρκικά (Σμύρνη ΰ Ισμίρ, Άλυς ποταμός ΰ Κυξίλ Ιρμάκ = Κόκκινος Ποταμός κ.λπ.).
3. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
- Το 1930 ο ΚΕΜΑΛ συγκρότησε επιτροπή Τουρκικής Ιστορικής έρευνας η οποία άρχισε να εργάζεται υπό τις οδηγίες του. Το 1932 επραγματοποιήθη το πρώτο Τουρκικό Ιστορικό Συνέδριο, το οποίο είχε και συνέχεια. Στο Συνέδριο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας της επιτροπής (Reset Galip) και ένας Βουλευτής (Hassan Gemil) συνέβαλαν δι’ ανακοινώσεων των στην διαμόρφωση Τουρκικής ιστορικής θέσεως εξ 11 σημείων. Αυτή! θεμελιωμένη επί ανύπαρκτων παραγόντων κατέστη επίσημο κρατικό Δόγμα, το οποίο καθορίζει βασικά την εκπαίδευση του τουρκικού λαού και την τουρκική προπαγάνδα. Τα κυριότερα και πολύ συνοπτικά σημεία του Τουρκικού αυτού Δόγματος έχουν ως εξής:
· Οι Τούρκοι δεν ανήκουν στην κίτρινη ή την μογγολική φυλή, αλλά στην λευκή.
· Είναι ένας εκ των βραχυκέφαλων και αλπικών λαών, οι οποίοι, μεταναστεύσαντες εκ της κοιτίδας των του ανατολικού Τουρκεστάν, κυριαρχούν στην κεντρική, νότιο και ανατολική Ευρώπη.
· Από αυτόν τον Τουρκικό λαό προέρχονται όλοι οι πολιτισμοί (Αιγύπτου, Ελλάδος, Ινδίας, Κίνας και Μεσοποταμίας).
· Ειδικότερα ο Ελληνικός πολιτισμός δεν είναι ανεξάρτητος, είναι απλά απόγονος του Αιγιακού πολιτισμού.
· Ο Αιγιακός πολιτισμός εδημιουργήθη στην Ανατολία, κατόπιν επαφής του με τον ΧΙΤΤΙΤΙΚΟ και τον Τουρκικό πολιτισμό.
· Οι Πελασγοί ήσαν μια φυλή συγγενής προς τους Τούρκους της Ανατολίας. (Μ. ΑΣΙΑ)
· Οι Έλληνες είναι ένα μικρό μέρος της μεγάλης Τουρκικής οικογένειας.
· Άλλο επίσης σπουδαίο σημείο στο παραπάνω κρατικό Δόγμα της Τουρκίας που καθιερώθηκε είναι, η απόφαση κατάργησης του Ελληνικού και διεθνούς ονόματος «Μικρά Ασία» καθιερωμένου από τον 4ο μ.Χ. αιώνα και αντί αυτού η ονομασία με το γενικό όνομα «Ανατολία».
Επάνω στο καθ’ όλα πλαστό αυτό κρατικό Δόγμα της Τουρκίας και με οποιαδήποτε Κυβέρνηση στην εξουσία, η Τουρκία βάσει αυτού θεμελιώνει την Τουρκική παιδεία και ακόμη χωρίς να διστάζει με θράσος αυτά τα ανιστόρητα στοιχεία του Τουρκικού δόγματος, επιδιώκει, συστηματικά, σταθερά και με συνεχή προσπάθεια να περάσουν στην παγκόσμια ιστορία των λαών.
Αυτά τα στοιχειώδη και ιστορικά τεκμηριωμένα στοιχεία εις απάντηση του κομπασμού περί Θράκης κ.λπ. του Αξιότιμου κ. Ερντογάν.
4. ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
Στο σημείο αυτό ήθελα να παραθέσω, στοιχειωδώς ορισμένες αλήθειες, οι οποίες ελέχθησαν από αξιόλογους ανθρώπους της ιστορίας και του πολιτισμού, μηδέ Τούρκων, του πνευματικού κόσμου εξαιρουμένων:
α. Ο Ονούρ Γιλντιρίμ, καθηγητής Οικονομολογίας στο Πολυτεχνείο Μέσης Ανατολής, αφού πρώτα αναφέρθηκε στο διεθνές Δίκαιο είπε: «…η ανταλλαγή πληθυσμών βάσει του διεθνούς Δικαίου θεωρείται εθνοκάθαρση…», δεν δίστασε επίσης ν’ αναφερθεί ότι: «…οι συνθήκες τρομοκρατίας κάτω από τις οποίες έγινε η ανταλλαγή των χριστιανικών πληθυσμών, προϋπήρχε ήδη από την εποχή των Νεοτούρκων, τουλάχιστον ένας στους τέσσερις Έλληνες απεβίωσε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης…» και συνέχισε ως ειδικός: «…Η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας καθυστέρησε τουλάχιστον πενήντα χρόνια, εξαιτίας της αποκλήρωσης του Χριστιανικού Στοιχείου, που αποτελούσε την μεσαία επιχειρηματική τάξη της χώρας. (εφημ. «Σαμπάχ» 17-11-08).
β. Ο Χαλίλ Μπερκτάι, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Σαμπαντζί, με άρθρο του, καυτηρίασε την στρατηγική οικοδόμησης του Τουρκικού Έθνους πάνω στον φόβο και το μίσος του Τουρκικού λαού, προς κάθε εθνικό και θρησκευτικό, που δεν είναι δικό του (Εφημ. «Ταράφ» 20-11-08).
γ. Ο σοφός Άγγλος πολιτικός Γλάδστων είπε: «Οι Μωαμεθανοί Τούρκοι, δεν είναι οι πράοι Μωαμεθανοί των Ινδιών, ούτε οι ιπποτικοί Σαλαδίνοι της Συρίας, ούτε οι πολιτισμένοι Μαυριτανοί της Ισπανίας, οι Τούρκοι σχεδόν στο σύνολό τους από της εμφανίσεώς τους στην Μ. Ασία και στην Ευρώπη είναι το μοναδικό δείγμα της ανθρωπότητας, που έδειξε την μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Από όπου πέρασαν, μια πλατειά κηλίδα αίματος, έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ’ όλη την έκταση της Κυριαρχίας τους, ο Πολιτισμός εξαφανίζετο. Πέρασαν δια πυρός και σιδήρου τους Βαλκανικούς λαούς και τον 16ον αιώνα έφθασαν προ των πυλών της Βιέννης, όπου ηττήθηκαν από τον Συμμαχικό Στρατό της Ευρώπης. Εάν είχαν τότε νικήσει, οι Τούρκοι, η Ευρώπη σήμερα θα ήταν χειρότερη από τις υπανάπτυκτες χώρες της Ασίας και Αφρικής.
Αξιότιμε κ. Ερντογάν η πραγματική και τεκμηριωμένη ιστορία δεν αποκρύπτει την Αλήθεια, αλλά και δεν λέει ψέματα. Είναι πολύ δύσκολο να λες την αλήθεια. Το να είσαι όμως υποχρεωμένος να λες ψέματα αυτό είναι ακόμη χειρότερο.
Η Σημερινή Τουρκία, αν θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή χώρα, οφείλει ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας. Να παραδεχθεί τις πολυάριθμες γενοκτονίες που διέπραξε. Να ζητήσει συγνώμη γι’ αυτές και να δώσει εγγυήσεις στην ανθρωπότητα και τον εαυτό της ότι δεν θα τις επαναλάβει. Μόνον έτσι θα απελευθερώσει συνειδησιακά την ψυχή των νέων Τουρκικών γενεών, από τα ερανικά συμπλέγματα της ενοχής, που την κατατρέχουν και την εμποδίζουν ν’ αφομοιώσει ουσιαστικά τις μεγάλες αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Τέλος! ας αντιληφθεί κάποτε η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, ότι! Το αίτημα των Ποντίων για την αναγνώριση της γενοκτονίας εμπεριέχει μια δυναμική, ένα μήνυμα, μια ελπίδα λύτρωσης προς την ίδια την τουρκική κοινωνία και τίποτε άλλο.

***  ΝΙΝΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ: ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ... ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!
pay
- Διαβάστε τη συνέντευξη της Νίνας Πυαλίδου στο ERO-RADIO (18/10/2015)
ερωτ. 1) Πιστεύετε ότι τα μέτρα του 3ου μνημονίου θα πραγματοποιηθούν;
απ. Όχι γιατί είναι μεγάλα τα βάρη για την κοινωνία και δεν μπορεί πλέον ο κόσμος μετά από 8 χρόνια ύφεσης να ανταπεξέλθει σε τόσα φοροσεισπρακτικά μέτρα και χαράτσια τιμωρητικού χαρακτήρα.
ερωτ. 2) Η απουσία του κόμματος σας από τις εκλογες υποδηλώνει κάτι;
απ. Οι πολιτικές μας θέσεις είναι σαφής ξεκάθαρες και συγκεκριμένες. Με όσα κόμματα κατέβηκαν στις εκλογές δεν είχαμε κοινούς στόχους. Επιπλέον οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι το νέο πολιτικό προσωπικό δεν είναι η ηλικία αλλά οι άνθρωποι που δεν προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης. Και για να προβληθείς σε αυτά πρέπει να σκορπίσεις αρκετά χρήματα και φυσικά να υπηρετείς τις βουλές του συστήματος!!
ερωτ. 3) Με τους ΑΝΕΛ για ποιο λόγο έχετε ανοίξει αντιπαράθεση;
απ: Όπως θα γνωρίζετε με τους ΑΝΕΛ μέχρι την υπογραφή του 3ου μνημονίου αυτά που μας ένωναν ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που μας χώριζαν. Ο Πάνος Καμμένος απεδείχθη ότι είναι λίγος. Δεν σεβάστηκε όλον αυτόν τον κόσμο που τον στήριξε και εντέλει κοίταξε μόνο την καρέκλα και τα προσωπικά του οφέλη. Απαξιώ να ασχοληθώ περαιτέρω με έναν πολιτικό με τόσο χαμηλή προσωπικότητα!!
ερωτ. 4) Η νέα κυβέρνηση ποντάρει στο ΕΣΠΑ και σε αναπτυξιακά μέτρα που θα φέρει η ίδια. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει;
απ: Πολύ φοβάμαι πως τα μέτρα του μνημονίου θα επισκιάσουν κάθε σοβαρή πρόταση για ανάπτυξη. Η χώρα βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό κλοιό των capital control και οι εξαγγελίες Αλεξιάδη αντί να δώσουν κουράγιο σε έναν καθημαγμένο λαό, του λένε και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος που μετέτρεψε η κυβέρνηση σε ΝΑΙ!!
ερωτ. 5) Στο παρελθόν είχατε πάρει θέση για το μεταναστευτικό. έχει αλλάξει κάτι σήμερα που το πρόβλημα έχει αρχίσει και διογκώνεται;;;
απ. Οι θέσεις μας σχεδόν σε όλα τα θέματα είναι σταθερές και αμετάβλητες. Το μεταναστευτικό ως πρόβλημα το γνωρίζαμε. Μπορώ να σας πω ότι ξέραμε και τις επιπτώσεις ωστόσο ακόμη σας λέω ότι δεν έχετε δει τίποτα. Η χώρα πρέπει να ασκήσει δικαιώματα βέτο σε όλα τα παγκόσμια φόρα γιατί η αλλοίωση πληθυσμού της χώρας μας δείχνει ότι είναι προμελετημένο και καλοστημένο σχέδιο. Οι άνθρωποι που φεύγουν από τα σπίτια τους και τις πατρίδες τους έχουν κάθε δικαίωμα να βρουν καλύτερη τύχη σε άλλη γη. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τις παθογένειες μιας χώρας που θα έπρεπε να έχει συγκεκριμένη και σαφή μεταναστευτική πολιτική. Μόλις προχτές η Γερμανική κυβέρνηση με δημοσιεύματα του τύπου δικαίωσε θέση μας πριν από τρία χρόνια για δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό, μια πρόταση την οποία εμείς έχουμε υποβάλλει γραπτώς στον τότε Πρωθυπουργό κ. Γ.Παπανδρέου
ερωτ. 6) Πως βλέπετε τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία;
απ: Γνωρίζετε ότι πολλά από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος μας ήταν πρώην Νεοδημοκράτες. Απλοί ψηφοφόροι χωρίς ιδιοτέλειες και αγνοί πατριώτες. Συνεπώς οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία αφορούν και την Ελλήνων Πολιτεία. Ωστόσο ως ένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν θα πάρουμε δημόσια θέση και δεν είναι σωστό να εμπλακούμε στα εσωτερικά άλλου κόμματος. Οι περισσότεροι φίλοι του κόμματος μας έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση προς τον κ. Τζιτζικώστα ωστόσο για εμάς εκείνο που προέχει είναι να ανοίξει ένας διάλογος συνεργασίας με τη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας χωρίς καμία παρέμβαση στον δικό μας πολιτικό λόγο!!

*** ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!
ellhn
-   Επιμέλεια: Σαραντίνος Αχίλλειος
Υποστράτηγος ε.α.
Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 1931, προκήρυξε διαγωνισμό με χρηματικές αμοιβές για τον επιτυχέστερο χαρακτηρισμό των διαφόρων λαών και της ψυχολογίας τους. Το βραβείο απέσπασε ο δικαστικός Ν. Κέλλυ, με τον εξής χαρακτηρισμό του Έλληνα...
«Μπροστά στο Δικαστήριο της αδέκαστης Ιστορίας, ο Έλληνας αποδείχτηκε ανέκαθεν κατώτερος από τις περιστάσεις, παρότι από άποψη διανοητική κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και οιηματίας, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και γεμάτος από προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.
Έχτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των ερίδων. Ανέδειξε το Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει. Θαύμασε το Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει. Υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον κυνηγήσει.
Γέννησε το Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει. Έφερε το ’21 για να το διακυβέψει. δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να την κηδέψει.
Τη μια στιγμή κόβεται για την αλήθεια και την άλλη μισεί εκείνον που αρνείται να υπηρετήσει το ψεύδος. Παράδοξο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, ημίκαλο, ημίκακο, με αβέβαιες διαθέσεις, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας.
Οικτίρατέ τον, θαυμάστε τον, αν θέλετε. Ταξινομείστε τον, αν μπορείτε»…

*** Βόμβα! Η κυβέρνηση αυθαιρετεί…
maximou1
-  Η αυθαιρεσία και τα κουκουλώματα στην κυβέρνηση καλά κρατούν την ίδια ώρα που το ένα σκάνδαλο ξεσπά μετά το άλλο…
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει προσχήματα αγωνιωδώς και εμμένει σε μια εμφανή παρατυπία, ή για να παρακάμψει ένα νομικό εμπόδιο, πρακτικά προσπαθεί να παραπλανήσει.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι στην περίπτωση της Κατερίνας Σαββαΐδου αντί για εφαρμογή του νόμου ζητούνται... διευκολύνσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις…

***  Τρόμος στην Ελλάδα! Θα σκάσει βόμβα στη Γερμανία...
merkel tsipras
-   Πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αναλαμβάνει την καγκελαρία της Γερμανίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ θα αποχωρήσει από τη θέση. Αφορμή στάθηκε η τεράστια πίεση που δέχεται η Γερμανίδα καγκελάριος για την προσφυγική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχώρηση της Μέρκελ θα συνοδευτεί από ταυτόχρονη προώθησή της στη θέση της γενικής γραμματέος του ΟΗΕ, δίνοντάς την μάλιστα μια «ιστορική πρωτιά» αφού ποτέ άλλοτε γυναίκα δεν έχει αναλάβει αυτή τη θέση.

***  Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων στους Έλληνες πιλότους...
tourkiko f16
-   Σειρά παραβιάσεων του ελληνικού FIR πραγματοποίησαν τη Δευτέρα τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποιώντας πτήσεις πάνω από το κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα, ένας σχηματισμός αποτελούμενος από δύο αεροσκάφη, καθώς και ένα ακόμη μεμονωμένο, προέβησαν σε εννέα παραβάσεις και σε 22 παραβιάσεις.
Δύο από το αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

*** Σας εξηγούμε τι είναι το μνημόνιο
mnhmonio4
-  Μνημόνιο είναι μία έκθεση - αναφορά - έγγραφο το οποίο υπογράφουν δύο μεριές: αυτή που το επιβάλλει και αυτή που δεσμεύεται να το εφαρμόσει.
Πρόκειται για μία σειρά από μέτρα τα οποία επιβάλλει ο Α ο οποίος "κρατάει στη ζωή" τον Β, ώστε ο Β να μπορέσει να εξυγιανθεί. Αν ο Β δεν το τηρήσει, τότε είναι πολύ πιθανόν ο Α να σταματήσει να τον βοηθάει κι έτσι να επέλθει το μοιραίο.
Για παράδειγμα, εν καιρό οικονομικής κρίσης, τα κράτη που έχουν οικονομικά προβλήματα υπογράφουν μνημόνια ώστε να δεσμευτούν ότι θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες που θα τους υποδειχθούν, ώστε να καταφέρουνε να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους και να συνεχίζουν να λαμβάνουν οικονομική βοήθεια για να μην καταρρεύσουν.
Είναι δηλαδή σαν ένα συμβόλαιο με κάποιους όρους που θα πρέπει να τηρήσει η μεριά που δεσμεύεται να το εφαρμόσει.
Αυτός που επιβάλλει το μνημόνιο, είναι στην ουσία σαν να επεμβαίνει στη διακυβέρνηση μίας χώρας, μιας και ορίζει σε μεγάλο βάθος τι θα λειτουργήσει και πως.
Πηγή:   www.ti-einai.gr  .-

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Άσχημα νέα βάζουν φωτιά στο Μαξίμου
maksimou
-   Η αναβολή του Euroworking Group, είναι το αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναλάβει προς τους πιστωτές.
Η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων από την κυβέρνηση ήταν ο σκοπός της συνεδρίασης, το γεγονός όμως ότι η κυβέρνηση έχει κάνει  πράξη μόνο το ένα τρίτο των 49 δράσεων δεν επέτρεψε στους θεσμούς να ολοκληρώσουν την έκθεση τους.
Ο κ. Τσακαλώτος θα συζητήσει με τον υπουργό Επικράτειας και τους εκπροσώπους των δανειστών στην αυριανή συνάντηση για το θέμα.
Στη συνέχεια, οι αναπληρωτές υπουργοί οικονομικών κ.κ. Γ. Χουλιαράκης και Τ. Αλεξιάδη, μαζί με τον κ. Τσακαλώτο θα εξετάσουν με τους θεσμούς τις  οικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις.

***  Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 0-1
olu
-   Νίκη για τον Ολυμπιακό στον αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τους ερυθρόλευκους να φεύγουν νικητές από το Μάξιμιρ.
Το γκολ του Ιντέγε στο 79' χάρισε το όνειρο της πρόκρισης στην φάση των «νοκ άουτ» αγώνων του Champions League.-

***  Φίλης: Τελική η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην παιδεία
filis
-  «Η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην παιδεία είναι τελική, και με αυτή θα λειτουργήσει η αγορά» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως ανέφερε, τα ιδιωτικά σχολεία αποτελούν μια τυπική μορφή εκπαίδευσης, ενώ την ίδια μορφή προσφέρει και το κράτος. «Όποιος πάει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής» υπογράμμισε σχετικά με τον ΦΠΑ 13%, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί ζάμπλουτους ή κροίσους όσους επιλέγουν την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά βεβαίως εύπορους. Σε ότι αφορά τον ΦΠΑ 6%, εξήγησε ότι αποτελεί συμβολικού τύπου φορολόγηση που έχει απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις και εκτίμησε πως δεν θα έχει επιπτώσεις στην απασχόληση.
Όσον αφορά τον μηδενικό ΦΠΑ σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, παραδέχθηκε ότι « η Πολιτεία είναι παντελώς αδύναμη να προσφέρει δημόσιες υπηρεσίες» και γι' αυτό δεν επιβάλλεται φόρος. Σχετικά με τα κενά στα σχολεία υπογράμμισε ότι σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με πρόσληψη αναπληρωτών, ενώ σημείωσε ότι «4.000 καθηγητές και δάσκαλοι είναι αποσπασμένοι εκτός σχολείων... Στις 31 Μαΐου θα γνωρίζουμε ποιος εκπαιδευτικός θα πάει πού».

***  Σε πτώση οι ευρωαγορές
xrhmatisthria
-  Σε πτώση βρίσκονται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα των συναλλαγών. Ο δείκτης FTSE-100 του Λονδίνου κινείται πτωτικά κατά 0,27% στις 6.347 μονάδες, ο DAX της Φρανκφούρτης καταγράφει πτώση 0,06% στις 10.164 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνη πτώση 0,36% στις 4.656 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,12% στις 362,23 μονάδες.

***  Απίστευτο! Τούρκοι διανοούμενοι: "Η λέξη Τούρκος σήμαινε γάιδαρος, δεν υπάρχει τουρκική φυλή"
dianooumenoi
-  Δεν το λέμε εμείς αλλά αυτοί! Τούρκοι διανοούμενοι λένε με περίσσιο θάρρος ότι η λέξη "Τούρκος" σήμαινε γάιδαρος στην οθωμανική εποχή και ήταν άκρως υποτιμητικός χαρακτηρισμός. Και δεν λένε μόνο αυτά, λένε και άλλα! Λένε ότι δεν υπάρχει τουρκική φυλή! Τρομερά πράγματα τα οποία ως συνήθως δεν ακούστηκαν πουθενά... Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης:
-  "Την πραγματικά εντυπωσιακή ιστορική ομολογία ότι ο χαρακτηρισμός «Τούρκος» σήμαινε γάιδαρος στην οθωμανική εποχή και ήταν ένας άκρως υποτιμητικός χαρακτηρισμός, έκανε και μάλιστα σε δημόσια σύσκεψη, (1/12/2013), ο καθηγητής ιστορίας του πανεπιστήμιου Gazi της Άγκυρας, Cemalettin Taşkıran.
-  Ο γνωστός Τούρκος καθηγητής υποστήριξε με έμφαση ότι το να λένε οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας με υπηρηφάνεια ότι είναι Τούρκοι, είναι εκ των άνωθεν επιβολή μετά από την κατασκευή μιας τεχνητής τουρκικής εθνικής ταυτότητας από τον ίδιο τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου καθηγητή ήρθαν αμέσως μετά την επίσης πρωτοφανή δήλωση- ομολογία, που έκανε σε ένα δημόσιο πάνελ στο πανεπιστήμιο της Baypurt ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ισλαμικού κόμματος του Ταΐπ Ερντογάν, καθηγητής, Yasin Aktay, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ… τουρκική φυλή. Οι δυο αυτοί διανοούμενοι κυριολεκτικά «τάραξαν τα νερά» της τουρκικής επικαιρότητας. Συγκεκριμένα ο καθηγητής ιστορίας Cemalettin Taşkıran μιλώντας σε μια δημόσια διάσκεψη που οργανώθηκε στην πόλη της Αττάλειας για τον Κεμάλ Ατατούρκ από τον δήμαρχο και με την συμμέτοχη της γνωστής τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης, Γκρίζοι Λύκοι, αποστόμωσε κυριολεκτικά το ακροατήριο του δηλώνοντας με έμφαση πως η ιστορική αλήθεια είναι ότι η λέξη Τούρκος ήταν ύβρις και σήμαινε με λίγα λόγια… γάιδαρος, ενώ ήταν μεγάλη ντροπή κάποιος να χαρακτηρίζονταν σαν Τούρκος.
Σύμφωνα με τις ιστορικές μελέτες και μετά από δεκαετίες αυστηρής λογοκρισίας αποκαλύπτεται η ιστορική πραγματικότητα για την έννοια Τούρκος και τι σήμαινε αυτή επί οθωμανικής εποχής. Όπως αναφέρεται, μέχρι το 1876 η λέξη Τούρκος δεν απαντούσε πουθενά στα επίσημα έγραφα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο ίδιος ο Πορθητής αναφέρονταν σαν, «Ηγεμόνας των Ρωμιών», ενώ πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ήταν Έλληνας από μητέρα. Αλλά το πιο εκπληκτικό ήταν πως οι διανοούμενοι της Οθωμανική αυτοκρατορίας, οι ποιητές και οι μορφωμένοι του παλατιού έδειχναν σε κάθε ευκαιρία τον αποτροπιασμό τους και την αποστροφή τους προς κάθε τι που εμφανίζονταν σαν τουρκικό. Ο μεγάλος Οθωμανός ποιητής, Μπακί, της εποχής του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, στο αποκορύφωμα της αυτοκρατορίας, είχε γράψει ένα έκπληκτο ποίημα για τους Τούρκους και έλεγε τα εξής χαρακτηριστικά : «Κανένα στέμμα δεν μπορεί να στέψει τον κάτοχο ένδειας και πενίας. Όποιος ανήκει στην τουρκιά, έχει αγύριστο κεφάλι. Ο Τούρκος στερείτε ικανότητας να ηγεμονεύσει». Ένας άλλος γνωστός Οθωμανός ποιητής, ο Νεφ, είχε πει, « Ο Θεός έχει στερήσει την πηγή της γνώσης από τους Τούρκους». Ο Οθωμανός λόγιος, Χαφίζ Αχμέτ Τσελεμπί είχε γράψει το 1499 αυτές τις πράγματι πολύ χαρακτηριστικές φράσεις, «Μην τύχει και λογιάσεις τον Τούρκο ως άνθρωπο. Αν κατά τύχη βρεθεί ζάχαρη σε χέρι Τούρκου, αυτή μετατρέπετε σε δηλητήριο. Μην θλίβεσαι καθώς αποκεφαλίζεις Τούρκο. Και πατέρας να’ ναι μην διστάσεις να σκοτώσεις τον Τούρκο». Οθωμανοί λόγιοι, όπως ο Ναΐμά ή ο Οθωμανός ιστορικός, Κεριμεντίν Μαχμούντ, από το Άκσαράι, χαρακτήριζαν τους Τουρκογενείς σαν καθυστερημένους, πνευματικά βάρβαρους, θεομπαίχτες, αγύρτες, βρώμικους Χαρακτηριστικό είναι τα όσα αναφέρει ο Κεριμεντίν Μαχμούτ, «Τούρκοι, σκυλιά, λύκοι, κάνουν τον άγριο, αλλά όταν έρθει η στιγμή να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο το βάζουν στα πόδια» Μετά από όλα αυτά όπως υποστήριξε και ο Cemalettin Taşkıran το να επαναλαμβάνουμε σήμερα το ρητό του Κεμάλ, «Τι ευτυχής να λέω πως είμαι Τούρκος», είναι αν μη τι άλλο μια ιστορική ειρωνεία γιατί ο Τούρκος ήταν το πιο υποτιμητικό και βρώμικο στοιχείο στην οθωμανική αυτοκρατορία.
Αυτά για να μαθαίνουν και εδώ στην Ελλάδα όλοι αυτοί οι νεόκοποι τουρκολάγνοι, ραγιαδόφρωνες πολιτικοί και δήμαρχοι και οι όλοι οι αποβλακωμένοι εκστασιαζόμενοι από τις τουρκικές τηλεοπτικές ηλιθιότητες, ποια είναι η ιστορική αλήθεια για τους Τούρκους. Η ιστορία δεν διαστρεβλώνεται και όταν παραποιείται, έρχεται η ώρα της ιστορικής δικαίωσης και ιστορικής "εκδίκησης".

***

***  Αθλητική  ενημέρωση :

  *** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  3-1 .- ^
ΒΙΝΤΕΟ από αγώνα :
~**ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ  3-1  δηλώσεις γκόλ 7η  αγων  19/10/2015: https://youtu.be/7YVGdXNkpeA   .-  ,
~ ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 3-1 Γκόλ δηλώσεις    αγων  19/10/2015 : https://youtu.be/D0rl4h8ZUZw .-
 
Στο τέλος «μίλησε» ο νόμος του ΟΑΚΑ στην ήττα του Ολυμπιακού
 *** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  73-69  .-^
Τα  δεκάλεπτα : 18-32 , (41-43) , 56-55 , 73-69  .- ^
Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Ραντούλιτσα, Φελντίν, Διαμαντίδης, Γκιστ, Καλάθης, Παπαγιάννης, Λούντζης, Κούζμιτς
Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Χάκετ, Λοτζέσκι, Αθηναίο.-
Βίντεο  από αγώνα :
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73-69    αγων 19/10/2015 : https://youtu.be/OSKz8AJQUOU .-
~ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 73-69 ημίχρονο  41-43 19/10/2015 : https://youtu.be/IlwgQ9HRg7A .-

~ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  73-69   3ο 10λεπτο  44-44  19/10/2015: https://youtu.be/uZleupYo4jg .- 

  
~**  Στις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
2η Αγωνιστική (17-19/10)Κολοσσός Ρόδου - Ρέθυμνο 80-67
Αρκαδικός - Άρης 50-90
ΠΑΟΚ - Κηφισιά 67-73
Τρίκαλα - Καβάλα 73-64
Απόλλων Πατρών - Κόροιβος Αμ. 60-62
Λαύριο - ΑΕΚ 65-70
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 73-69

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
Παναθηναϊκός 4
Τρίκαλα 4
Κηφισιά 4
ΑΕΚ 4
Ολυμπιακός 3
Καβάλα 3
Ρέθυμνο 3
Αρης 3
Κόροιβος Αμαλ. 3
Κολοσσός 3
Αρκαδικός 2
Απόλλων Πατρών 2
ΠΑΟΚ 2
Λαύριο 2

 *** Χθές   Τρίτη  20-10-2015  και ώρα 21.45 (21:45, OTESPORT2), για την 3η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Champions League.
ΔΥΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΠ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   0-1 ,(0-0) .- ^
Το  γκόλ :  79΄ Ιντέγε
Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)
Κίτρινες κάρτες: Ταραβέλ (40`), Σουντανί (80`) - Σιόβας (82`)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ζόραν Μάμιτς): Εντουάρντο, Άντονιτς, Σουντάνι, Μασάντο, Φερνάντες (73` Ενρίκες), Σάντος, Χότζιτς (60` Πιάτσα), Πίβαριτς, Ρογκ (87` Τσόριτς), Ματέλ, Ταραβέλ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελεμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (83` Σαλίνο), Φορτούνης (72` Τσόρι Ντομίνγκες), Σεμπά (89` Ντα Κόστα), Ιντέγε.
Video από  τον αγώνα  :
~** ΔΥΝΑΜΟ Ζάγκρεμπ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1  γκόλ  20/10/ 2015: https://youtu.be/D3PQPUG9M3o  .-

Καθοριστικό βήμα πρόκρισης στους «16» για τον Ολυμπιακό στο Ζάγκρεμπ
~* Συνοπτικά το πρόγραμμα των ομίλων της διοργάνωσης: Τα  αποτελέσματα

5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Μπαρτσελόνα  0-2 .-^
Λεβερκούζεν - Ρόμα  4-4 .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπαρτσελόνα        2 1 0    5-2  7
Λεβερκούζεν 1 1 1    9-7    4
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1 0 2    4-8   3
Ρόμα 0 2 1    7-8     2

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρσεναλ - Μπάγερν  2-0 .- ^
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός  0-1 , (0-0) .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπάγερν 2 0 1    8-2   6
Ολυμπιακός         2 0 1    4-5   6
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 0 2    2-7   3
Αρσεναλ            1 0 2    5-5   3

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Πόρτο - Μακάμπι Τελ Αβίβ  2-0 .- ^
Ντιναμό Κιέβου - Τσέλσι  0-0 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Πόρτο              2 1 0    6-3   7
Ντιναμό Κιέβου 1 2 0 4-2   5
Τσέλσι 1 1 1 5-2   4
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 0 3    0-8   0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Λιόν  3-1 .-^
Βαλένθια - Γάνδη  2-1 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ζενίτ Αγ.Πετρ.     3 0 0    8-4   9
Βαλένθια           2 0 1    5-4   6
Γάνδη 0 1 2    3-5   1
Λιόν 0 1 2    2-5   1

*** Την  Τετάρτη 21/10/2015 :
Την Τετάρτη διεξάγονται οι αναμετρήσεις:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάλμε - Σαχτάρ Ντόνετσκ
Παρί Σ.Ζ. - Ρεάλ Μαδρίτης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 2 0 0 6-0 6
Παρί Σ.Ζ. 2 0 0 5-0 6
Μάλμε 0 0 2 0-4 0
Σαχτάρ Ντόνετσκ 0 0 2 0-7 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μάντσεστερ Γ.
Βόλφσμπουργκ - Αϊντχόφεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Αϊντχόφεν 1 0 1 4-4 3
Βόλφσμπουργκ 1 0 1 2-2 3
Μάντσεστερ Γ. 1 0 1 3-3 3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1 0 1 3-3 3

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρ. - Αστάνα
Γαλατασαράι - Μπενφίκα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ατλέτικο Μαδρ. 1 0 1 3-2 3
Μπενφίκα 2 0 0 4-1 6
Αστάνα 0 1 1 2-4 1
Γαλατασαράι 0 1 1 2-4 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους - Γκλάντμπαχ
Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Γιουβέντους 2 0 0 4-1 6
Σεβίλη 1 0 1 3-2 3
Μάντσεστερ Σίτι 1 0 1 3-3 3
Γκλάντμπαχ 0 0 2 1-5 0

***  Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στις προπονήσεις με αφορμή τη διακοπή για την Καλαμάτα 

ΕΠΑΝΑΣΠΟΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Με εντατικές προπονήσεις συνεχίζεται η προετοιμασία της Καλαμάτας, μετά την ήττα από το Άργος που δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει ως δημιουργικό ηλεκτροσόκ. Με αφορμή και τη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής την προσεχή Κυριακή, η έμφαση δίνεται στη φυσική κατάσταση και φυσικά στο τελείωμα των φάσεων που έχουν αποδειχθεί αχίλλειος πτέρνα. Η προετοιμασία φιλοξενείται στο Στάδιο της Παραλίας, αλλά την Παρασκευή η ομάδα θα αναζητήσει γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, καθώς ο αγώνας της 5ης αγωνιστικής στην έδρα της Ερμιονίδας θα φιλοξενηθεί σε «πλαστικό». Το γηπεδικό είναι ένα αρκετά σοβαρό θέμα για την Καλαμάτα, καθώς διαπιστώθηκε και την περασμένη Κυριακή ο χλοοτάπητας στο «Σταύρος Παπαδόπουλος» είναι σε αρκετά κακή κατάσταση. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο οι υπεύθυνοι του Μεσσηνιακού θα προχωρήσουν σε συμπληρωματική επανασπορά και η συγκεκριμένη συγκυρία της διακοπής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και της εκτός έδρας συνάντησης της Καλαμάτας είναι ευνοϊκή, αφού το γκαζόν θα χρειαστεί περίπου 2 εβδομάδες να προφυλαχθεί. Χ.Ε. - 

***

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-                 
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 :
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                               
~  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03 , 04  και  05  Οκτωβρίου  2015 :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/03-04-05-2015.html .-                                                                                                                   
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015:   
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/03-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-04-2015.html .-                                                                                                                   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 05  Οκτωβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                            
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  06  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-06-2015.html .-                                                                                                       
 ~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 06  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/06-2015.html       .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη  07 Οκτωβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-07-2015.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  08  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-08-2015.html .-                                                                                                                    
 ~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Οκτωβρίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-09-2015.html .-

 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/10/09-2015.html .-
  ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  10  και  11  Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/ .-                                                      
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 10  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-10-2015.html .-
 ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-     
 ~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
 ~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-11-2015.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα   12  Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-12-2015.html .-
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  13  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-13-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  14  Οκτωβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-14-2015.html .-  
 ~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 14  Οκτωβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/14-2015.html .-   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  15  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-15-2015.html .-                                                                                                                     
  ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  16  Οκτωβρίου  2015: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-16-2015.html .- 
~   Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html .-   
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 17 , 18  και 19  Οκτωβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/17-18-19-2015.html .-  
~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  19  Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-19-2015.html .-  
~    Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  20  Οκτωβρίου  2015 :       http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-20-2015.html .-
~   Η  Εφημερίδα  μας   ASRFARA  NEWS  το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/10/asrfara-news-21-2015.html .-     
~
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4389  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2611 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2617 video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9617   βίντεο   .- 

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4580    -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  556 -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.333   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   521 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  470. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 84 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      
~
  
STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
***

  ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 
*** 
**  Video από τις Ελληνικές  ομορφιές  :
~**  Αγροτική μετακόμιση στο Νομό Φωκίδας 18/10/2015 : https://youtu.be/usNdyVJij8A .-                                          
~ **Δημοτικά Τεχν.  Λίμνη Μόρνου 18/10/2015 : https://youtu.be/cGIF7Ppt9y4 .-                                          
 ~**Λιδορίκι  αφήγηση  Τ. Λ.  Μόρνου από Γ. Α . Δαβίλα  18/10/2015 : https://youtu.be/cGIF7Ppt9y4 .-          
~** Τ. Λ.  Μόρνου τραγούδι μικρού Δημήτρη  18/10/201 : https://youtu.be/1awifYx4oVA ,.-                
~**     Φράγμα Τ . Λ . Μόρνου αξιοσημείωτο γεγονός συμβάν  18/10/2015: https://youtu.be/O7S31OFrI7A .-
~**  Διαδρομή προς Ι. Μ  Βαρνάκοβας 18/10/2015 : https://youtu.be/jyu7fhSy_5c .
~** -ΑΡΑΧΟΒΑ  διασκέδαση  17/10/015  : https://youtu.be/fGsjx5RzaZ4
~**Αράχοβα φαγητό διασκέδαση 17/10/2015 : https://youtu.be/Vp3acHgMpDs
~** ΕΥΠΑΛΙΟ Φωκίδος 18/10/2015 : https://youtu.be/9pQpjDRYVA8 ,.-
~** Ι . ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ φτάνοντας 18/10/2015: https://youtu.be/ISk8uCW3LrQ .-
~** ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ προσκύνημα  18/10/2015 : https://youtu.be/FjSFVWTwlBM ,.-
~**Αράχωβα  ενημέρωση από Γ. Α. Δαβίλα  17/10/2015 : https://youtu.be/QgGUs1eQ2XQ , .-
~**ΔΕΛΦΟΙ  αφήγηση Γ .Α. Δαβίλα 17/10/2015 : https://youtu.be/7gQYVX3ceGs , .-
~**Ι. Μ.  Μεταμόρφωσης Παναγίας  Ναυπακτιώτισσας 17/10/ 2015: https://youtu.be/DZN_K1Faq8k , .-
~  ΙΤΕΑ  Ενημέρωση από Χ. Α .Δαβίλα 17/10/2015 : https://youtu.be/CHey8KHaYKw .-
~**ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ  Λιμάνι  17/10/2015 : https://youtu.be/laXoN827o64 ,-
 ~**ΑΜΦΙΣΣΑ  φτάνοντας 18/10/2015 :
 https://youtu.be/taRAsSrylYk .-
~ Άμφισσα δρόμος προς Λιδορίκι  18/10/2015 : https://youtu.be/fitBpmjFdak .-
~  ΑΜΦΙΣΣΑ ενημέρωση από Γ. Α. Δαβίλλα  18/10/2015 :    https://youtu.be/tB8vRJVC3QQ .-
~Αράχωβα  διασκέδαση φαγητό εκδρομή 17/10/2015 : https://youtu.be/uSmzi7bdvus   .-
~ΑΡΑΧΩΒΑ χορός  εκδρομή  17-10-2015: https://youtu.be/eCeK755icro
~Αράχωβα εκδρομή διασκέδαση  17/10/2015 : https://youtu.be/oZN7C2banJY  .-
~Αράχωβα χορός  εκδρομή  17/10/2015 : https://youtu.be/JYbPaw2x-tk
~ΑΡΑΧΩΒΑ Χορός εκδρομή διασκέδαση 17/10/2015 : https://youtu.be/vvE68DAc4ec  .-
~

~** Φωτογραφίες  από την 188η  επαίτειο  της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου  στην Πύλο  Μεσσηνίας  19  και  20  Οκτωβρίου  2015  :

























 ~**  Θρεπτική αξία ροδιού
 

τα καλά με το ρόδι Στην αρχαιότητα το ρόδι είχε διαφορετικές αντιλήψεις των ανθρώπων στο να νικήσουν τις ασθένειες
Στην αρχαία Ελλάδα όπως και σήμερα, το ρόδι θεωρείτο ως το φρούτο της γονιμότητας.
Στη μακρινή Κίνα, το ρόδι καταναλώνεται από τους νιόπαντρους, την πρώτη μέρα του γάμου για να ευλογηθεί ο γάμος τους. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έθαβαν τους νεκρούς τους μαζί με ρόδια.
Ο προφήτης Μοχάμεντ έλεγε στους πιστούς του, να καταναλώνουν ρόδια διότι αυτά θα μπορούσαν να τους απαλλάσσουν από πολλά κακά της ανθρώπινης φύσης. Στη Μέση Ανατολή, τα ρόδια χρησιμοποιούνταν για πολλές παθήσεις όπως αιμορροΐδες, αμυγδαλίτιδα, επιπεφυκίτιδα, ακόμη και για τη φαλάκρα.
Σήμερα η σύγχρονη επιστήμη δείχνει ότι η σοφία των αρχαίων, είχε γερές βάσεις. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες. Περιέχει επίσης ψηλές ποσότητες φυτικών ινών ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. 
Το ρόδι περιέχει ψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών. Η συγκέντρωση των ευεργετικών αυτών ουσιών για τον άνθρωπο, είναι 3 φορές μεγαλύτερη από ότι στο κόκκινο κρασί και στο πράσινο τσάι. Οι αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες προστατεύουν το οργανισμό μας από τις αρνητικές επιδράσεις των οξειδωτικών ουσιών που σχηματίζονται καθημερινά από τον κανονικό μεταβολισμό των κυττάρων. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες επιδρούν στο μεταβολισμό της χοληστερόλης μειώνοντας έτσι τις καταστροφικές επιδράσεις της κακής χοληστερόλης LDL στα αιμοφόρα αγγεία. 
Επίσης εκτός από το καρδιαγγειακό σύστημα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες φαίνεται ότι έχουν σημαντική κατασταλτική δράση εναντίον του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του δέρματος. Ο χυμός ροδιού είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες. 
Επιδρώντας στο μεταβολισμό της χοληστερόλης και ιδιαίτερα της κακής LDL χοληστερόλης, οι αντιοξειδωτικές ουσίες από το ρόδι, μειώνουν τον κίνδυνο αθηρωμάτωσης των αγγείων. Μειώνοντας τον κίνδυνο αυτό, μειώνεται ο κίνδυνος απόφραξης των αγγείων, εμφράγματος του μυοκαρδίου και εγκεφαλικών επεισοδίων. 
Σήμερα το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για τις εξαιρετικά ωφέλιμες επιδράσεις του ροδιού στην ανθρώπινη υγεία, έχει αυξηθεί. Βλέπουμε λοιπόν ότι η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει σιγά-σιγά όσα είχαν διαπιστώσει οι άνθρωποι στην αρχαιότητα. Το ρόδι αποδεικνύεται ότι περιέχει πολύ ισχυρά στοιχεία που δρουν κατά του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Στο μέλλον δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν και άλλες ωφέλιμες δράσεις του ροδιού όπως για παράδειγμα στη γονιμότητα και στις μολύνσεις.
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: