ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NWES   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα 28  Δεκεμβρίου  2015  :
 ~
  ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  !!
°.˛*.˛.°★。˛°.★** *★* *˛.ΚΑΛΕΣ**
˛ _██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ **ΓΙΟΡΤΕΣ**
˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛ΧΡΟΝΙΑ _ΠΟΛΛΑ!_____. *με  πολύ υγεία , Ανθρωπιά , Αγάπη , Ειρήνη και  Δημιουργικότητα  ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*.
*(...... Χίλιες ευχές για όλους  !!!!




28 Δεκεμβρίου
ων αγίων δισμυρίων (20.000 ) μαρτύρων, των εν Νικομήδεια καέντων και των συν αυτοίς, Δημοσθένους, Δημοκλέους και Δημοκρίτου (†302). Μαρτύρων Γλυκερίου πρεσβυτέρου, Γοργονίου, Δόμνης, Δωροθέου του πρεποσίτου, Ζήνωνος του στρατηγού, Θεοφίλου διακόνου, Ίνδη, Μαρδονίου, Μυγδονίου, Πέτρου, Πλουτοδώρου, Σεκούνδου (1). Οσίων Βαβύλα, Σίμωνος του μυροβλύτου, κτίτορος της εν Άθω ιεράς μονής «Σιμωνόπετρας» και Στεφάνου, του θαυματουργού.
(1) Ο άγιος Σεκούνδος έζησε τον 1ο αιώνα. Κατά την παράδοση στάλθηκε από τους αποστόλους στην Ισπανία για να διάδοσει το Λόγο του Κυρίου. Αρχικά μετέβηκε στην πόλη της Ισπανίας η οποία ονομάζεται σήμερα Κάδιξ. Εκεί λόγω της αρετής του και του θεάρεστου λόγου του, πολλοί ειδωλολάτρες προσχώρησαν στους κόλπους της Εκκλησίας μας. Στη συνέχεια ο Σεκούνδιος μετέβη και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας και κήρυξε το Θείο Ευαγγέλιο, κατά το παράδειγμα των Αποστόλων. Τους τελευταίους κόπους και αγώνες του, τους στεφάνωσε μαρτυρικός θάνατος.   
Σήμερα 28/12/2015 εορτάζουν:
Άγιοι Δισμύριοι (20.000) μάρτυρες που κάηκαν στη Νικομήδεια, Άγιοι Ίνδης, Γοργόνιος, Πέτρος, Ζήνων, Δωρόθεος ο Πρεπόσιτος, Μαρδόνιος, Γλυκέριος ο Πρεσβύτερος, Θεόφιλος ο Διάκονος και Μυγδόνιος οι συγκλητικοί, Αγία Δόμνα, Άγιος Σεκούνδος
***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~Μακάριος, όποιος νυχθημερόν ενθυμείται τον θάνατον και ετοιμάζεται να τον συνάντηση... Μη λυπήσαι υπέρμετρος δια τίποτε. Άφηνέ τα όλα εις τον Θεόν. και Εκείνος από ημάς γνωρίζει καλύτερα της ψυχής το συμφέρον... Τα κακώς γενόμενα εις το παρελθόν, μόνον μετάνοια καλή, και αλλαγή ζωής τα διορθώνει. Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~
Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδ....
 
Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χριστού

Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χ....
 
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορα....
 
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 
~ Απολυτίκιο Αγ. Δισμυρίων μαρτύρων - 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ,
https://youtu.be/ieROrVqcN9E?list=PL39609B35298A9A5A  .-


*** Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα υπόδειγμα στην Καλαμάτα         
     
  Αγγλόφωνο μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 
 Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο "Θάρρος", ο νέος πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριά, είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων, ότι η Καλαμάτα δεν θα γίνει πραγματικά μεγάλη, αν δεν έχει κι ένα δυνατό Πανεπιστήμιο.
Με μπούσουλα σκέψης την παροχή ανώτατης εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, από φέτος προσφέρει και δύο μεταπτυχιακά προγράμματα. Το ένα είναι το αγγλόφωνο Cultural Heritage Materials and Technologies, που είναι σε λειτουργία από τον Οκτώβριο και το δεύτερο της Πολιτισμικής Διαχείρισης, που θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2016.
Για το αγγλόφωνο, ο κ. Ζαχαριάς είχε σημειώσει, χαρακτηριστικά: "Είμαι χαρούμενος, γιατί αποτέλεσε ένα προσωπικό όραμα πολλών ετών, αλλά και επειδή στοχεύει στο να βάλει τη χώρα στο χάρτη των χωρών προορισμού για ανώτατη εκπαίδευση. Πιστεύω ότι κάθε αλλοδαπός φοιτητής αυτού του μεταπτυχιακού είναι «χρυσός», γιατί μετά το τέλος των σπουδών του θα είναι πρεσβευτής της πόλης και της χώρας μας".
Χθες, η "Καθημερινή" παρουσίασε το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, με πολύ θετικό τρόπο. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: "Κοιτίδες αριστείας αναδεικνύουν κάθε τόσο τα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ, βασιζόμενα στο ανθρώπινο δυναμικό τους που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο εξωτερικό.
Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το μεταπτυχιακό CultTech (Πολιτισμικά Υλικά και Τεχνολογίες), που αποτελεί προϊόν πολλών χρόνων έρευνας σε διεθνές επίπεδο γιατί είχε διαπιστωθεί ότι η χώρα διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην αρχαιομετρία και στη μελέτη των αρχαιολογικών και πολιτισμικών αγαθών και μπορεί να πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα.
Για παράδειγμα, η Ιταλία έχει επενδύσει στον τομέα της Συντήρησης και είναι εδώ και δεκαετίες πρωτοπόρα σε αυτό το πεδίο το οποίο μάλιστα αποκαλεί «Πολιτιστική Βιομηχανία», κάτι που έχει γίνει διεθνώς αποδεκτό καθόσον αποτελεί την τρίτη κατά σειρά δραστηριότητα που συνεισφέρει στο ΑΕΠ (μετά την αυτοκινητοβιομηχανία και τη μόδα/σχεδιασμό).
Όπως εξηγεί στην «Κ» ο κ. Νίκος Ζαχαριάς, αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Παν. Πελοποννήσου, «στο Τμήμα υπάρχει θεσμοθετημένο Εργαστήριο Αρχαιομετρίας το οποίο εκπαιδεύει τους αρχαιολόγους στη χρήση των τεχνικών για την ανάλυση, χαρακτηρισμό και προέλευση των υλικών, και έχει εξοπλισμό ο οποίος ολοκληρώθηκε το 2013 και αποτελεί τον πληρέστερο σε διεθνές επίπεδο. Η ύπαρξή του είναι η βάση της δημιουργίας του μεταπτυχιακού. Εκτίμησα ότι αφενός είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τη δημιουργία του και μάλιστα αγγλόφωνου, γιατί πολλοί απόφοιτοί μας πήγαιναν κυρίως στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο, Σέφιλντ και Νότιγχαμ) για αυτή την εξειδίκευση, αφετέρου γιατί το στοίχημα είναι να αποτελέσουμε και εμείς προορισμό μεταπτυχιακής εκπαίδευσης λόγω της μεγάλης εμπειρίας μας και δυνατότητας για επιτόπιες μελέτες στη χώρα».
Το μεταπτυχιακό ξεκίνησε τον Οκτώβριο με 19 φοιτητές, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας, και με δύο αλλοδαπούς. «Είχαμε περισσότερες αιτήσεις από το εξωτερικό, αλλά σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις δεν κατόρθωσαν να πάρουν έγκαιρα βίζα διαμονής στη χώρα μας. Επίσης, δεν βοήθησε η κατάσταση στη χώρα το περασμένο καλοκαίρι με τους περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων και τη μακρά εκλογική περίοδο. Το άγχος ήταν τεράστιο. Όμως τα καταφέραμε και ξεκινήσαμε», λέει ο κ. Ζαχαριάς.
Η διάρκειά του είναι ένα πλήρες έτος και το κόστος διδάκτρων 4.000 ευρώ. Τα γνωστικά του αντικείμενα καλύπτονται κατά 60% από διδάσκοντες του Παν. Πελοποννήσου και το υπόλοιπο 40% από διδάσκοντες του «Δημόκριτου», του Εθνικού Αστεροσκοπείου και άλλους μεμονωμένους και καταξιωμένους, στον τομέα τους, Έλληνες πανεπιστημιακούς και ερευνητές".
  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Νέα πτώση στην εορταστική κίνηση της τοπικής αγοράς         
     
Κάθε πέρυσι και καλύτερα για Καλαμάτα και Τριφυλία
 Οι γιορτές είθισται να είναι ημέρες χαράς για τους εμπόρους της Καλαμάτας, αφού υποτίθεται ότι τέτοια περίοδο τα μαγαζιά θα έχουν πελάτες. Όσο, όμως, κι αν η αισιοδοξία κερδίζει στην αρχή, στη συνέχεια έρχεται η πραγματικότητα που αποδεικνύει ότι ούτε οι γιορτές μπορούν να βγάλουν από την… εντατική τους επιχειρηματίες.
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη, μας τόνισε ότι η κίνηση είναι υποτονική και μόνο ορισμένα είδη καταστημάτων έχουν κόσμο (παιδικά, αθλητικά). Μάλιστα, προσδιόρισε την πτώση στο ύψος του 10%, περίπου, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που ήταν κι αυτά…μαύρα.
Αναλύοντας τους λόγους της κατάστασης που επικρατεί, έκανε λόγο για κατάρρευση του τζίρου στο εμπόριο λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Βέβαια, δεν είναι ο μοναδικός λόγος. Η κρίση υποχρεώνει τους καταναλωτές σε εξαντλητική έρευνα της αγοράς πριν αποφασίσουν, ενώ, κι αυτά που αγοράζουν είναι τα απολύτως απαραίτητα.
Η κυρία Ψηλάκη κάνει έκκληση στους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά, να γυρίσουν την πλάτη στις πολυεθνικές. Μάλιστα, αναφέρθηκε ειδικότερα στη νεολαία η οποία, όπως τόνισε, είναι ο καλύτερος πελάτης των ξένων εταιρειών και την κάλεσε να προτιμήσει να αγοράζει από τα μαγαζιά της Καλαμάτας. "Με αυτή την πολιτική πολλοί νέοι άνθρωποι θα μπορούν να βρουν δουλειά", σχολίασε.
   "Κάθε πέρυσι και καλύτερα" στην Τριφυλία
Με την κίνηση στην αγορά της Τριφυλίας να είναι πεσμένη από 30 έως και 50%, οι επαγγελματίες και οι έμποροι της περιοχής, μόνο στο «Θαύμα των Χριστουγέννων» ελπίζουν, αν και δεν τρέφουν αυταπάτες. Οι ίδιοι περιγράφουν με τα μελανότερα γράμματα την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, καθώς, όπως λένε, η κίνηση είναι χειρότερη από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά εδώ και πέντε – έξι χρόνια. Η ελληνική κοινωνία έχει κυριολεκτικά γονατίσει από τα αλλεπάλληλα μέτρα φοροεπιδρομών που υφίσταται, τις περικοπές και μειώσεις στα εισοδήματά και δεν έχει, έστω και ελάχιστα, διαθέσιμα χρήματα για ψώνια. Η αγορά εξαιτίας της παρατεταμένης και διαρκώς εντεινόμενης κρίσης στενάζει και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση. Δυστυχώς, ούτε το… «Θαύμα των Χριστουγέννων», φαίνεται πως, σώζει την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί.
Η απογοήτευση των ανθρώπων της αγοράς μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς, ανέμεναν πως λόγω της φετινής συγκυρίας, όπου στην περιοχή η ελαιοσυγκομιδή έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, αφού υπάρχουν και καλές αποδόσεις και η τιμή του λαδιού κρατιέται σε καλά επίπεδα, θα υπήρχε κίνηση έστω την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Πλέον, ελπίζουν κάτι να γίνει σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων και όλες τους οι ευχές είναι να έχει διαθέσιμα χρήματα ο κόσμος την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, για ψώνια, έστω τα απαραίτητα και μικρά – συμβολικά δωράκια.
Όπως είπε στο «Θ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Φώτης Παναγιωτόπουλος, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου υπήρχε κάποια κίνηση που έδινε ελπίδες για αύξηση το επόμενο διάστημα, εντούτοις, μέχρι και χθες η κίνηση ήταν υποτονική και πλέον ελπίζουν στην τελευταία εβδομάδα του χρόνου ο κόσμος να βγει, να κυκλοφορήσει και να κάνει αγορές και ψώνια. Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Ειρήνη Θεοδωροπούλου, σημείωσε ότι, σε σχέση με πέρυσι σημειώνεται πτώση που αγγίζει ακόμη και το 50%, καθώς ο κόσμος δεν έχει τα χρήματα που θα ήθελε για να τα διαθέσει στην αγορά και φυλάγεται, αφού δεν ξέρει τι να περιμένει με όσα συμβαίνουν. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Σταμάτης Τσίγκανος, είπε πως η κίνηση στα Φιλιατρά είναι υποτονική, αλλά πιστεύουν να υπάρξει μια βελτίωση σήμερα και την τελευταία εβδομάδα. Μόνο μικρά δωράκια ψωνίζουν, ενώ σε ένδυση και υπόδηση σημειώνεται πτώση 20% - 30% σε σχέση με πέρυσι και, ακόμα και στα είδη ζαχαροπλαστικής υπάρχει πτώση κοντά στο 20%.   του Αντώνη Πετρόγιαννη  

*** Μελέτη με βελτιωτικές προτάσεις για τη μεταφορά μαθητών ετοιμάζεται να καταθέσει η αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας

Την ικανοποίησή της που διευθετήθηκε η μεταφορά 8 μαθητών του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας, εξέφρασε χθες σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη. Η κα Αλειφέρη σημείωσε ότι υπήρχε πρόβλημα με τη μεταφορά 11 μαθητών του Ειδικού Σχολείου και υπήρξε συνεργασία με το Δήμαρχο Καλαμάτας, προκειμένου να δοθεί λύση. Η προσωρινή λύση που δόθηκε αφορά 8 παιδιά, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να υπάρξει λύση και για τα υπόλοιπα. Από τη διαπραγμάτευση που ολοκληρώθηκε προχθές, παρέμειναν άγονα τα 3 δρομολόγια για το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, καθώς και τα 3 δρομολόγια για τους μαθητές από το Ελαιοχώρι. Η κα Αλειφέρη για άλλη μια φορά, σημείωσε ότι το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών είναι εξαιρετικά δύσκολο και πολύπλοκο θέμα, με αυστηρότατη νομοθεσία και μεγάλο πλήθος μαθητών. Αυτό όπως αναγνώρισε, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες δυσλειτουργίες και αντίξοες συνθήκες για μαθητές και γονείς. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι η περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας θα ετοιμάσει μελέτη με βελτιωτικές προτάσεις, την οποία θα καταθέσει τον επόμενο μήνα στο Υπουργείο, προκειμένου να διορθωθούν ζητήματα που αφορούν τη μεταφορά μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά στο σχεδιασμό που θα γίνει. Β.Β. - 

***  Η ELPEN γιορτάζει 50 χρόνια προσφοράς στον Άνθρωπο         
     
Μισός αιώνας προσφοράς στον Άνθρωπο - Συνεχίζουμε δυναμικά με το ίδιο όραμα!
Το 2015 σηματοδότησε μια σημαντική επέτειο για την οικογένεια της ELPEN, επισημαίνοντας τα 50 χρόνια της ανοδικής πορείας που χάραξε με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Πρόκειται για μισό αιώνα δημιουργικής δράσης, που ανέδειξε την πρωτοπόρο Ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε ξεχωριστό επιχειρηματικό φαινόμενο για τη χώρα μας.
Με την πεποίθηση, ότι το μέλλον ανήκει σε όσους πιστεύουν στα όνειρά τους και με όραμα την προσφορά στον συνάνθρωπο ο φαρμακοποιός από τον Έβρο, κ. Δημήτρης Πενταφράγκας ιδρύει το 1965 την ELPEN σε έναν χώρο 25 τ.μ στο κέντρο της Αθήνας. Κι είναι η στρατηγική, το επιχειρηματικό σχέδιο, η μεθοδικότητα  και η πολύ δουλειά που την μεταβάλλουν σε πρότυπη παραγωγική μονάδα με τα φάρμακα της να αναγνωρίζονται σήμερα στις διεθνείς αγορές ως εφάμιλλα των σκευασμάτων που παράγονται από πολυεθνικές εταιρείες.
Με ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 200 εκ. ευρώ και 900 άτομα προσωπικό, ο όμιλος της ELPEN διαδραματίζει σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας ισχυρή δραστηριότητα και στις διεθνείς αγορές. Και καθώς η τύχη δεν παίζει ρόλο στον επιχειρηματικό στίβο, σημαντικό ρόλο για την ΕLPEN διαδραμάτισε η σύνοδος πολλών παραμέτρων που την οδήγησαν στην πρωτοπορία, με σημαντικότερες:
• Την προσήλωση στην ποιότητα. Εφαρμόζοντας τις υψηλότερες παραγωγικές προδιαγραφές, η ELPEN αναδεικνύεται σήμερα ως συνώνυμη της ποιότητας στο Ελληνικό Φάρμακο.
• Τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό προγραμματισμό
• Την επένδυση σε τεχνολογία αιχμής και ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης
• Τις διεθνείς συνεργασίες
• Την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με την ιατροφαρμακευτική κοινότητα, τους ασθενείς και το δημόσιο σύστημα υγείας
Επιμονή στην έρευνα
 Αποδίδοντας πρώτιστη σημασία στον τομέα της έρευνας, η ELPEN επενδύει το 7-10% του ετήσιου τζίρου της σε έρευνα, ενώ από το 1996 διαθέτει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό κέντρο μεταφραστικής έρευνας στην Ελλάδα και ένα από τα δέκα μεγαλύτερα ιδιωτικά  επιστημονικά εργαστήρια στην Ευρώπη. Η εξαιρετικά σημαντική συμβολή του πρότυπου  Ερευνητικού & Πειραματικού Κέντρου της ELPEN στην επιστημονική γνώση  εκφράζεται μέσα από τα 700 ερευνητικά προγράμματα, αλλά και τις 120 υποτροφίες, τις 226 δημοσιεύσεις και τις 300 διατριβές που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα.
Σπουδαίος καρπός της ερευνητικής δραστηριότητας της ELPEN αποτελεί η πρωτότυπη εισπνευστική συσκευή Elpenhaler®, μια εφεύρεση του ιδρυτή της και προέδρου της, κ.Δημήτρη Πενταφράγκα, η οποία έχει εγκριθεί σε 27 Ευρωπαϊκές χώρες και φέρει διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 100 κράτη. Με έτος πρώτης κυκλοφορίας στην Ελλάδα το 2007 και πωλήσεις που  έφτασαν τις 2.500.000 συσκευές παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2014, το Elpenhaler® αναδεικνύεται σε εξαιρετικά αποτελεσματικό όπλο για τη θεραπεία του άσθματος και της ΧΑΠ.
Εντονος εξαγωγικός προσανατολισμός
 Εκτός της αποφασιστικής συμβολής της στη βιομηχανική ανάπτυξη και απασχόληση, η ELPEN αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική και μάλιστα σε χώρες με εξαιρετικά αυστηρές διαδικασίες έγκρισης και αδειοδότησης. Διαθέτοντας ήδη θυγατρική στη Γερμανία, την ELPEN Pharma GmbH, επεκτείνεται και σε νέες αγορές, αποτελώντας ήδη αναγνωρίσιμη δύναμη στη γερμανική αγορά.
Η παραγωγική της τεχνογνωσία και το κύρος του εμπορικού της σήματος έχουν οδηγήσει επίσης και σε σειρά συνεργασιών που έχει συνάψει με σημαντικές πολυεθνικές εταιρείες από τον χώρο του φαρμάκου.
Η ELPEN κατατάσσεται σήμερα στην 6η θέση σε μια αγορά 400 φαρμακευτικών επιχειρήσεων, εγχώριων και πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ 9 φάρμακά της τοποθετούνται σταθερά μεταξύ των 100 πρώτων σκευασμάτων της αγοράς.  Με πρωτεύουσα θέση στην Καρδιολογία και το Αναπνευστικό, διαθέτει έντονη δραστηριότητα σε όλες τις βασικές  θεραπευτικές κατηγορίες, μετρώντας ήδη 210 εκ. συσκευασίες που έχουν παραχθεί στην υπερσύγχρονη μονάδα της στο Πικέρμι.
Αποτελώντας κρίσιμη δύναμη για την εξέλιξη της παραγωγής φαρμάκου στην Ελλάδα, η ΕLPEN προσδίδει σημαντική προστιθέμενη αξία στην εθνική μας οικονομία, συμβάλλοντας στην εδραίωση αναπτυξιακών ρυθμών για τη χώρα μας. Αντιμετωπίζοντας το ζοφερό τοπίο της αποβιομηχάνισης που επικρατεί στη χώρα μας ως μια πρόκληση, ατενίζει το μέλλον με μεθοδικότητα, θέτοντας μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους για:
• Ανάπτυξη σε νέες θεραπευτικές κατηγορίες
• Ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών τεχνολογιών
• Ανάπτυξη σε νέες γεωγραφικές περιοχές
• Συνεργασίες με πολυεθνικές φαρμακευτικές R&D
• Συνεργασίες με ακαδημαϊκούς/ερευνητικούς φορείς
• Επενδύσεις σε πρώϊμες συνεργασίες/κλινικές μελέτες
• Βιοτεχνολογικά βιο-ομοειδή φάρμακα
Η ΕLPEN μετά από 50 χρόνια παραμένει μια δυναμική αμιγώς ελληνική επιχείρηση που αντιμετωπίζει το μέλλον με όραμα και αναπτυξιακή στρατηγική. Με επίκεντρο την προσφορά στον Άνθρωπο.

***  Ικανοποιημένοι οι δικηγόροι υπεράσπισης από την απόφαση του ΜΟΔ στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 37χρονου          
     
Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε δηλώσεις του στο «Θ», αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας το βράδυ της Τρίτης, ο δικηγόρος  Φώτης  Βασ.  Λαπιώτης, που ήταν ο συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου Ρουμάνου που κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενός 37χρονου Έλληνα στη Λακωνία.
Ερωτώμενος, ο κ. Λαπιώτης τόνισε:
«Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, μετά από δύο εξαντλητικές πολύωρες συνεδριάσεις, απεφάνθη περί μετατροπής της κατηγορίας από ανθρωποκτονία τελεσθείσα με ενδεχόμενο δόλο κατά συναυτουργία σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, αναγνωρίζοντας στους κατηγορουμένους το ελαφρυντικό περί έμπρακτης μετάνοιας επιδιώκοντας να μειώσουν τις συνέπειες των πράξεών τους, καταδικάζοντας τους σε ποινή καθείρξεως 6 ετών.
Η ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου, όσον αφορά τον εντολέα μου, προέκυψε από τη συνεκτίμηση του συνόλου των αποδεικτικών στοιχείων όσο και από την ακροαματική διαδικασία. Οι αυτοτελείς ισχυρισμοί μας υιοθετήθηκαν ομόφωνα από τους δικαστές, αφού αξιολογήθηκαν τα πραγματικά περιστατικά του τραγικού αυτού συμβάντος και αποδόθηκε ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός της συμπεριφοράς των κατηγορουμένων».  Β.Β.

***  Ακόμα και περιβαλλοντικά κλιμάκια θα κάνουν ελέγχους

 Ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τροφίμων, διενεργούν αυτές τις ημέρες μεικτά κλιμάκια ελέγχου από υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, όπως τόνισε χθες η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη. Μάλιστα, η κα Αλειφέρη είπε ότι αυτές τις ημέρες θα βρίσκονται σε επιφυλακή και κλιμάκια για περιβαλλοντικούς ελέγχους, εννοώντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη λειτουργία πυρηνελαιουργείων. Τέλος, σημείωσε ότι ιδιαίτερο φόρτο εργασίας αντιμετωπίζουν αυτό το διάστημα οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεταφορών και παρά το μειωμένο προσωπικό που υπάρχει, δεν δημιουργούνται προβλήματα και οι πολίτες εξυπηρετούνται. Β.Β. - 

***  Χρυσή χρονιά για το Liá Olive Oil         
       
Η ικανοποίηση είναι διάχυτη όταν διαβάζουμε σε αθηναϊκές εφημερίδες θετικές ειδήσεις από τη Μεσσηνία και τους ανθρώπους της. Τις προηγούμενες ημέρες η "Εφημερίδα των Συντακτών" είχε αφιέρωμα σε δύο νέα παιδιά από τα Φιλιατρά, τον Κωνσταντίνο και την Χριστίνα Στριμπάκου, στο δημιούργημά τους το  Liá Olive Oil.
Μια προσπάθεια, η οποία όπως δείχνουν τα στοιχεία, αρχίζει να κατακτά και τη διεθνή αγορά. Μέχρι σήμερα η φιλιατρινή εταιρεία έχει παρουσία στη Γαλλία, Βρετανία, Φινλανδία, Ιαπωνία, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστρία αλλά και Σιγκαπούρη!
Να μη ξεχνάμε, βεβαίως, ότι μέσα στο 2015 κέρδισε και τρία χρυσά βραβεία σε μεγάλους διαγωνισμούς (Νέα Υόρκη, Ισραήλ, Αργεντινή).
Από την πλευρά μας ευχόμαστε στον Κωνσταντίνο και την Χριστίνα το 2016 να πάνε ακόμα καλύτερα, όπως και στις υπόλοιπες μεσσηνιακές επιχειρήσεις που προτάσσουν μεράκι, διάθεση, δουλειά και ποιότητα, σαν όπλα επιτυχίας.  Α.Π. 

***   Όταν σκάβουμε και ξανασκάβουμε         
     
Άλλος ένας «κρατήρας» έχει ανοίξει σε δρόμο της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην οδό Σοφοκλέους.
Αν παρατηρήσετε την φωτογραφία, θα δείτε ότι εκεί που έχει ανοίξει η λακκούβα, κάποτε έχουν  γίνει έργα, από τα γνωστά που επιχειρήσεις και οργανισμοί ανοίγουν αυλάκια στους δρόμους.
Πιο πίσω από τη λακκούβα είναι εμφανή τα σημάδια ότι ετοιμάζονται να εμφανισθούν κι άλλες λακκούβες, ακριβώς στο τμήμα που ορίζεται από το έργο που έχει εκτελεσθεί.  Β.Β. 

***  Αφιέρωμα του VICE στην Καλαμάτα σαν φοιτητούπολη (βίντεο)

Στην πόλη μας βρέθηκε πριν μερικές ημέρες η ομάδα του VICE και ξενάγησαν τον Αντώνη Κωνσταντάρα φοιτητές που του έδειξαν πως είναι να είσαι φοιτητής στην Καλαμάτα. Η Καλαμάτα, μία πανέμορφη πόλη στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου αναφέρει το Vice, φημίζεται για την φοιτητική της ζωή που διαρκεί όλο τον χρόνο αφού εκεί επιλέγουν οι φοιτητές να μείνουν και για τις διακοπές τους. Μία παρέα φοιτητών ξενάγησε τον Αντώνη Κωνσταντάρα του VICE στην πόλη και του έδειξε πως περνάνε οι φοιτητές τις ημέρες τους στην Καλαμάτα. Δείτε την εκπομπή για την Καλαμάτα εδώ. - 

***  Τελευταία παράσταση απόψε για τον «Φόβο»          
      
Πέφτει η αυλαία απόψε για την παράσταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας με το έργο «Φόβος» του Στέφαν Τσβάιχ.
Η παράσταση διαπραγματεύεται διαχρονικά ζητήματα των διαπροσωπικών σχέσεων: ο έρωτας, ο γάμος, η πίστη, η ζήλεια, η ίντριγκα, η απόρριψη, η αγωνία, η τιμωρία, η λύτρωση, η συγχώρηση στροβιλίζονται στη σκηνή ανάμεσα στο γοητευτικό κουαρτέτο των εξαιρετικά χτισμένων χαρακτήρων του Τσβάιχ. Πρόκειται για παράσταση με καλοδουλεμένη σκηνοθεσία, που αποσπά δυνατές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, ενώ τα σκηνικά αποδίδουν την αίσθηση του εγκλωβισμού και η μουσική επένδυση κατορθώνει να ελαφρύνει το συγκινησιακό φορτίο.
Καινοτόμα παράσταση
Η παράσταση καινοτομεί στο γεγονός ότι ορισμένοι θεατές μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσα στη σκηνή.
Ο «Φόβος» είναι ένα κλασικό κείμενο γραμμένο την ίδια εποχή των σπουδαίων ψυχαναλυτικών κειμένων του Φρόυντ και ανοίγει την πόρτα στο θεατή σε μια κατάσταση αμείωτης δραματικής έντασης, όπου ο φόβος αλλάζει μορφές, αλλά παραμένει μπροστά του σε όλο το φάσμα των συναισθημάτων που τον συνοδεύουν.
Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.
Παραστάσεις
Στην Καλαμάτα, παραστάσεις θα δοθούν μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2015. Στη δε Θεσσαλονίκη, στο θέατρο «Αυλαία», το έργο θα παιχτεί από 7 μέχρι 17 Ιανουαρίου 2016, ενώ στην Αθήνα θ’ αρχίσει να παρουσιάζεται από τις 21 Ιανουαρίου 2016.
Συντελεστές
Μετάφραση/Διασκευή: Έλενα Πέγκα. Στη μετάφραση συνεργάστηκε με τη Μαριλένα Καβάζη, στη διασκευή με την Ορσία Σοφρά
Σκηνοθεσία: Έλενα Πέγκα
Σκηνικό - Κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Επιμέλεια Κίνησης: Ίρις Νικολάου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη
Οργάνωση παραγωγής: Ολυμπία Δημητρέα, Κατερίνα Μπερδέκα
Κιθάρες: Αλέξανδρος Καραδήμος
Φωτογραφίες: Τάσσος Βρεττός
Μακιγιάζ στις φωτογραφίες: Αχιλλέας Χαρίτος
Ηθοποιοί: Διαμαντής Καραναστάσης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Κατερίνα Μαούτσου, Παναγιώτης Σούλης.     Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ 

*** ΕΡΧΕΤΑΙ Η «ΜΕΓΑΛΗ» ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!

~ Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Παραμονές πρωτοχρονιάς και το πρώτο μεγάλο βήμα προς μια γενικευμένη σύγκρουση στην Συρία έχει γίνει.   Από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου οι Κούρδοι με την άμεση και ουσιαστική βοήθεια των ρωσικών βομβαρδιστικών πέρασαν δυτικά του Ευφράτη ποταμού στο έδαφος των Τζιχαντιστών και προωθούνται στη πόλη Menbiç, σαν πρώτο σταθμό προς την πόλη Cerablus στα σύνορα με την Τουρκία. Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα είχε δηλώσεις επανειλημμένα πως αν οι Κούρδοι περάσουν δυτικά του Ευφράτη αυτό θα σημάνει τουρκική μαζική στρατιωτική επέμβαση μέσα στο έδαφος της Συρίας.     Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, οι κουρδικές δυνάμεις του YPG που είναι ουσιαστικά παρακλάδι του ΡΚΚ στην Συρία, πέρασαν το φράγμα Tişrin στην δυτική όχθη του Ευφράτη και προωθούνται βόρεια προς την πόλη Menbiç, πάντα με την καθοδήγηση και άμεση βοήθεια των Ρώσων.         Η Άγκυρα είχε χαρακτηρίσει την περιοχή αυτή σαν «κόκκινη γραμμή» και κάθε παραβίαση της από πλευράς Κούρδων με στόχο την δημιουργία του λεγόμενου «Βορείου Διαδρόμου» που θα ενώνει τους Κούρδους της Συρίας μέχρι την Μεσόγειο θα σημάνει άμεσο και ολοκληρωτικό πόλεμο από τουρκικής πλευράς.  Η κατάσταση περιπλέκεται μετά την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-400 στο συριακό έδαφος που είναι ένας πολύ μεγάλος απειλητικός παράγοντας για μια πιθανή τουρκική επέμβαση.      Το ερώτημα είναι αν τώρα η Τουρκία θα το τολμήσει. Οι πληροφορίες από την Άγκυρα κάνουν λόγο για ενίσχυση της Τουρκίας με γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις ενώ το βραδύ της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου είχαμε μια έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας μεταξύ Ερντογάν και Νταβούτολγου. Σίγουρα όλα αυτά δεν είναι άσχετα μεταξύ τους.    Ίδωμεν!      ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

*** Πόλεμος και πολιτικήΠόλεμος και πολιτική

 ~ Του Κώστα Μπετινάκη  Ο πόλεμος εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), στη νοτιοανατολική Τουρκία, προκαλεί ευρύτατες πολιτικές αναταράξεις στο εσωτερικό της χώρας, καθώς οι Κούρδοι πολιτικοί απαιτούν πλέον την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους.
Πρώτο θέμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu Agency» η είδηση ότι
τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν τινάχτηκε στον αέρα από νάρκη. Το αιματηρό συμβάν εκτυλίχτηκε στη γειτονιά Νουρ της πόλης Σίζρε. Το πρακτορείο τούς χαρακτηρίζει «Μάρτυρες για την πατρίδα». Από τον Ιούλιο που ο στρατός της Τουρκίας προχώρησε σε επανέναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων κατά των μαχητών (επίσημα: τρομοκρατών) του ΡΚΚ, περισσότερα από 200 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί, ενώ 1.700 Κούρδοι αντάρτες έχουν πέσει νεκροί.

Με τις πολεμικές συγκρούσεις να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, τα δύο τελευταία 24ωρα υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο. Το κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας του Λαού (HDP) επιμένει στην αυτονομία της Ανατολίας, ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ματαίωσε την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον συμπρόεδρο του HDP Σελαχετίν Ντεμιρτάς για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, κατηγορώντας τον ότι «υποθάλπει την τρομοκρατία». Σε ανακοίνωσή του, το HDP ανέφερε ότι (έτσι κι αλλιώς) «θα υπήρχαν λίγα να συζητηθούν με τον Νταβούτογλου όσο συνεχίζονται οι οδομαχίες και η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη ΝΑ Τουρκία».
Σε μία κίνηση που κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την ένταση με την τουρκική κυβέρνηση, ο Σελαχετίν Ντεμιρτάς ανέφερε πως «θα πρέπει να προωθηθεί η πιθανότητα δημιουργίας ανεξάρτητου Κουρδιστάν» για να προσθέσει: «Οι Κούρδοι από τώρα και στο εξής θέλουν να εφαρμόσουν σε δική τους περιοχή την πολιτική τους βούληση».
Πολιτικές αντιπαραθέσεις
Είχε προηγηθεί (στις 27 Δεκεμβρίου) συνέδριο στο Ντιγιάρμπακιρ του κουρδικού Κογκρέσου της Κοινωνίας (DTK) που καλούσε α) στη δημιουργία «δημοκρατικών αυτόνομων περιοχών», προκειμένου να επιλυθεί το κουρδικό πρόβλημα, και β) στη συγκρότηση «τοπικής κυβέρνησης». Στο συνέδριο, εκτός από τις πολιτικές διαπραγματεύσεις με την κεντρική κυβέρνηση Νταβούτογλου για τον τερματισμό της εμπόλεμης κατάστασης στις νοτιοανατολικές επαρχίες, ζητήθηκε η απελευθέρωση του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ, Οτζαλάν.Επιπλέον, το DTK χαρακτήρισε «δίκαιο» τον αγώνα των μαχητών του PKK, καλώντας τον τουρκικό λαό να συμπαρασταθεί στους Κούρδους αντάρτες. Ανάλογες συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν εκτός από το Ντιγιάρμπακιρ και σε πόλεις της ΝΑ Τουρκίας (Σινώπη, Σίζρε και Νουζαϊμπίν, καθώς και στην επαρχία Σιρνάκ, όπου μάλιστα υπήρξε διακήρυξη ότι η περιοχή αυτοκυβερνάται). Μετά το διήμερο συνέδριο του κουρδικού DTK στο Ντιγιάρμπακιρ ανακοινώθηκε πως «η ένοπλη αντίσταση στις πόλεις που έχουν ήδη ανακηρυχθεί αυτόνομες θα είναι επιτυχής». Την ίδια στιγμή, οι μεγαλύτερες εργατικές ενώσεις και τα επαγγελματικά επιμελητήρια της Τουρκίας έχουν εξαγγείλει 24ωρη γενική απεργία, απαιτώντας την παύση των εχθροπραξιών.
Πόλεμος
 Οι σκληρές οδομαχίες ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και το ΡΚΚ που συνεχίζονται εδώ και αρκετές εβδομάδες σε πόλεις όπως η Σουρ, η Σίζρε και η Σινώπη έχουν μετατρέψει σε εμπόλεμη ζώνη ολόκληρες κατοικήσιμες περιοχές.


Σίζρε
Σίζρε



 Σουρ
Σουρ

Τουρκικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν πληροφορίες για «μάχες σπίτι με σπίτι».
Συνελήφθησαν 25 διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη
Όπως έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί της Δευτέρας η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 25 διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια επεισοδίων που προκάλεσαν υποστηρικτές του ΡΚΚ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σε διαφορετικές συνοικίες της μεγαλούπολης και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Μολότοφ, πέτρες και ξύλα έπεσαν προς την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ δημοτικά λεωφορεία παραδόθηκαν στις φλόγες.
Ο ανταποκριτής του RT περιγράφει εικόνες από τα επεισόδια στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ , με την αστυνομία να ρίχνει αδιακρίτως δακρυγόνα...
 

*** Ποιος μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα;
Ποιος μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα;

 ~ Στο ερώτημα «Ποιος μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα» καλούνται να απαντήσουν με την ψήφο τους οι νεοδημοκράτες στον τελικό γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 10ης Ιανουαρίου.
O  "  Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως συνδετικό κρίκο τον Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος επισήμως έχει δηλώσει τη στήριξή του προς το πρόσωπό του, και ευελπιστεί στο 11% των ψηφοφόρων του​.. "   -   
Αυτό το δίλημμα θέτουν, άλλωστε, με τη στάση τους και οι δύο διεκδικητές του προεδρικού θώκου. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης κάνουν εκστρατεία σε σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ. Οι τόνοι της κόντρας σε προσωπικό επίπεδο έχουν πέσει και οι δύο μονομάχοι «δείχνουν» προς την κατεύθυνση του Αλέξη Τσίπρα και της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει.  Το σώμα των ψηφοφόρων είναι γνωστό. 404.000 νεοδημοκράτες, όσοι δηλαδή προσήλθαν στις κάλπες στον πρώτο γύρο των εκλογών. Από αυτούς οι 160.128 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και οι 115.162 στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι υπόλοιποι 128.093 ψήφισαν Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, και είναι ακριβώς αυτοί που πρέπει να κερδίσουν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι, προκειμένου να κόψουν πρώτοι το νήμα. Βασικός στόχος τους είναι να προσεγγίσουν τις περισσότερο δεξιές παρυφές του κόμματος, την ώρα που και οι δύο δηλώνουν κεντροδεξιοί εκφραστές του μεσαίου χώρου.

Κυριάκος Μητσοτάκης
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως συνδετικό κρίκο τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επισήμως έχει δηλώσει τη στήριξή του προς το πρόσωπό του, και ευελπιστεί στο 11% των ψηφοφόρων του. Ωστόσο, καταβάλλει προσπάθειες να μην ταυτιστεί με το λεγόμενο «σαμαρικό» μπλοκ και τους υπερ-δεξιούς μέσα στην παράταξη, προκειμένου να παραμείνει ανοικτός ο δίαυλος επικοινωνίας με την
«καραμανλική» πτέρυγα.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 
Την ίδια στιγμή, το επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον αέρα και της διαφοράς των περίπου 45.000 ψήφων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη -την οποία ωστόσο θα πρέπει να διαφυλάξει-, «φλερτάρει» ανοιχτά το 20% των ψηφοφόρων του Απόστολου Τζιτζικώστα. Σημείο αναφοράς είναι η στήριξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Κώστα Καραμανλή, η οποία εκτιμάται ότι θα φέρει ψηφοφόρους από το στρατόπεδο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σε εκείνο του υποψήφιου προέδρου, παρά την έντονη -ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο- κόντρα που είχαν οι δύο τους κατά την πρώτη προεκλογική αναμέτρηση. 
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις
 Τα επιτελεία των δύο υποψηφίων δουλεύουν νυχθημερόν για να καλύψουν τις διαφορές στις περιοχές που διαπίστωσαν ότι δεν είχαν μεγάλη απήχηση στις 20 Δεκεμβρίου, αναλύοντας την ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων.
~ "Σημείο αναφοράς είναι η στήριξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Κώστα Καραμανλή, η οποία εκτιμάται ότι θα φέρει ψηφοφόρους από το στρατόπεδο του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας σε εκείνο του υποψήφιου προέδρου​"    - Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «άλωσε» τις λαϊκές γειτονιές με πρωτιά στην Α’ Αθηνών, στη Δυτική Αττική (Περιστέρι και Ίλιον) και στο υπόλοιπο της Αττικής (Ελευσίνας). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ισχυρή παρουσία στις αστικές και εύπορες γειτονιές (Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρη) αλλά και στα βόρεια προάστια, όπως Χαλάνδρι, Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη και Κηφισιά.
Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στηρίζει ο κομματικός μηχανισμός αλλά και περίπου 40 βουλευτές -ηχηρά ονόματα και με επιρροή στους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους. Ανάμεσά τους ο μεταβατικός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιάννης Ανδριανός, η Σοφία Βούλτεψη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κώστας Τασούλας, ο Γιάννης Βρούτσης, ο Θανάσης Μπούρας, ο Γιάννης Σαλμάς, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Βασίλης Οικονόμου κ.ά.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη στηρίζει το πιο φιλελεύθερο τμήμα της ΝΔ αλλά και το «μητσοτακικό» κομμάτι της παράταξης, ενώ δίπλα του βρίσκονται ευρωβουλευτές, όπως ο Γιώργος Κύρτσος και η Μαρία Σπυράκη, και πολλοί δήμαρχοι σε όλη τη χώρα.
Όσο πλησιάζει η ημερομηνία της τελικής αναμέτρησης οι τόνοι θα ανεβούν. Αν όχι από τους δύο μονομάχους, σίγουρα από επιτελεία και κομματικά στελέχη που θα «αναμετρούνται» σε στρατηγικές για να καταδείξουν τον υποψήφιό τους ως μοναδική επιλογή για νικηφόρα προέλαση της ΝΔ προς την εξουσία.

***Λευκή Πρωτοχρονιά

Λευκή Πρωτοχρονιά ~  Ο χειμώνας ξύπνησε για τα καλά, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει όλη τη χώρα από την ερχόμενη εβδομάδα.
Όπως φαίνεται, το 2015 θα μας αποχαιρετήσει με βροχές, χιόνια και κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου. Συγκεκριμένα, ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές ή και πεδινές περιοχές της χώρας.

Τσουχτερό αναμένεται το κρύο, καθώς ο υδράργυρος σε ορεινές περιοχές θα παρουσιάσει πτώση που θα φτάσει τους μείον 8 με μείον 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Λεκανοπέδιο αναμένεται χιονόπτωση ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 8 βαθμούς.
«Τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους από την Τετάρτη, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από τις 2 Ιανουαρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο zougla.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Πρωτοχρονιά: Για αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα παρουσιαστεί παγετός.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και από το βράδυ στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ στα πελάγη και τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρξει παγετός.
Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Χιόνια θα υπάρξουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά θα φθάσουν τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, με παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με χιονόνερο κατά τόπους. Θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά, πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα βελτιωθεί το βράδυ στα βόρεια και τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ και το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Την Πρωτοχρονιά η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω μείωση. Παροδικές νεφώσεις θα παρουσιαστούν στα δυτικά, ενώ στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία θα παρουσιασθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ από το βράδυ στα ηπειρωτικά θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 Μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα υπάρξει κατά τόπους παγετός.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

***  Eικόνες αποκάλυψης
Eικόνες αποκάλυψης ~ Εικόνες βιβλικής καταστροφής έρχονται από τη Λατινική Αμερική, καθώς πλημμύρες που συνδέονται με το φαινόμενο «Ελ Νίνιο» έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα.
Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι σε διασυνοριακές περιοχές της Παραγουάης, της Αργεντινής, της Ουρουγουάης και της Βραζιλίας έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών - των χειρότερων που έχουν σημειωθεί εδώ και μισό αιώνα.
-  "Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ημέρες μέχρι να αρχίσει να υποχωρεί η στάθμη του νερού"
~ Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στην Αργεντινή έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι. Στην Παραγουάη, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους περίπου 90.000 άνθρωποι. Η πρωτεύουσα Ασουνσιόν, καθώς και άλλες επτά επαρχίες έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στόχος αυτής της απόφασης που έλαβαν οι αρχές είναι να εκταμιευτούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πάμφτωχοι και ζουν σε παραπήγματα. Στην Ουρουγουάη, τέλος, 9.000 άνθρωποι έφυγαν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.
Οι πλημμύρες οφείλονται στο φαινόμενο «Ελ Νίνιο»
Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ημέρες μέχρι να αρχίσει να υποχωρεί η στάθμη του νερού.
«Η πλημμύρα προκαλείται από το μετεωρολογικό φαινόμενο "Ελ Νίνιο"» εξήγησε ο Φερνάντο Τραβέρσα, επικεφαλής της Υπηρεσίας Επειγόντων Περιστατικών της Ουρουγουάης. «Γνωρίζαμε ότι τα χειρότερα θα έρχονταν προς το τέλος της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού, αλλά δεν μπορούσαμε να ξέρουμε το μέγεθος» πρόσθεσε.
- "  Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός είχε ανακοινώσει ότι η εκτεταμένη ξηρασία και οι φονικές πλημμύρες που εντοπίζονται σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές οφείλονται στο φαινόμενο «Ελ Νίνιο>> "
Το «Ελ Νίνιο» είναι το μετεωρολογικό φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3°C περίπου. Συμβαίνει κάθε δύο με οχτώ χρόνια και διαρκεί έναν χρόνο. Εδώ και αιώνες εμφανίζεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Το φετινό «Ελ Νίνιο» είναι το χειρότερο των τελευταίων 15 ετών. Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός είχε ανακοινώσει ότι η εκτεταμένη ξηρασία και οι φονικές πλημμύρες που εντοπίζονται σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές οφείλονται στο εν λόγω φαινόμενο.
Η εξήγηση του φαινομένου «Ελ Νίνιο» Όταν δεν υπάρχει το «Ελ Νίνιο», εξαιτίας της περιστροφής της γης, συνήθως παρουσιάζονται ισχυροί άνεμοι που φυσούν δυτικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα νερά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ταυτόχρονα, λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας, τα νερά θερμαίνονται, δημιουργούνται σύννεφα στην νοτιοανατολική Ασία και πολλές βροχές, ενώ στη Νότια Αμερική, στο τμήμα δυτικά των Άνδεων, υπάρχει ξηρασία.
Το «Ελ Νίνιο» διαταράσσει αυτό το κλίμα. Αρχικά, επηρεάζονται οι δυτικοί άνεμοι. Έτσι, τα θερμά νερά μεταφέρονται από το δυτικό τμήμα του Ειρηνικού στο κεντρικό και ανατολικό κομμάτι της θάλασσας. Τα σύννεφα δημιουργούνται στο κεντρικό τμήμα του ωκεανού, ενώ μπορεί να βρέξει στη Νότια Αμερική δυτικά των Άνδεων. Αντίθετα, δεν βρέχει στη Νοτιανατολική Ασία, όπου επικρατεί ξηρασία.
-










Διαβάστε επίσης:


***  Στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Νέα κατάταξη
Στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Νέα κατάταξη

Μία ακόμη διεθνής κατάταξη των πανεπιστημίων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, έχει μία πρωτοτυπία: Βασίζεται στον αλγόριθμο PageRank της Google, ο οποίος ταξινομεί τις ιστοσελίδες στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, προκειμένου να μετρήσει πόσες φορές ένα πανεπιστήμιο εμφανίζεται στις σελίδες-λήμματα της Wikipedia.
Όσες περισσότερες είναι οι φορές, τόσο μεγαλύτερο θεωρείται το «ειδικό βάρος» του πανεπιστημίου, διεθνώς. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν οι σχετικοί αλγόριθμοι κατάταξης 2DRank και CheiRank.
Στις δύο πρώτες θέσεις Κέμπριτζ και Οξφόρδη
Η κατάταξη, η οποία παρουσιάστηκε από ερευνητές με επικεφαλής τον Jose Lages του Πανεπιστημίου της Φρανς-Κοντέ στη Μπεζανσόν, φέρνει στις δύο πρώτες θέσεις τα βρετανικά πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οκτώ αμερικανικά πανεπιστήμια: Χάρβαρντ, Κολούμπια, Πρίνστον, ΜΙΤ, Σικάγο, Στάνφορντ, Γιέηλ και Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ.
Στα 500 καλύτερα το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Όσον αφορά την ελληνική παρουσία, την καλύτερη θέση (175) έχει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο, μάλιστα, βρίσκεται στην 141η θέση, σε μία ειδικότερη παγκόσμια κατάταξη μεταξύ των ιστορικότερων πανεπιστημίων που ιδρύθηκαν πριν τον 20ό αιώνα.
Ακολουθούν, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (191), το Πάντειο (236), της Πάτρας (251), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (257), το Χαροκόπειο (280), του Αιγαίου (300), το Δημοκρίτειο Θράκης (310), των Ιωαννίνων (317), της Κρήτης (369), της Μακεδονίας (469), της Θεσσαλίας (509), του Πειραιά (561), της Πελοποννήσου (587), το Ιόνιο (596) και της Δυτικής Μακεδονίας (660).
Εντύπωση προκαλεί η απουσία του ΕΜΠ από αυτήν τη λίστα, όμως σε μία άλλη συγγενική κατάταξη (με βάση όχι τον αλγόριθμο PageRank, αλλά τον αλγόριθμο 2DRank), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο βρίσκεται στη διεθνή θέση 164, πρώτο μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ).
«Ανεβασμένα» τα ελληνικά ΑΕΙ σε σχέση με άλλες κατατάξεις
Σε γενικές γραμμές, πάντως, θα παρατηρούσε κανείς ότι η κατάταξη με βάση τις αναφορές στη Wikipedia και τον αλγόριθμο της Google «ανεβάζει» τα ελληνικά πανεπιστήμια σε σχέση με τις άλλες καθιερωμένες ετήσιες κατατάξεις (Σαγκάης, Τάιμς, QS κ.α.).
Όπως επισημαίνουν και οι ερευνητές, είναι πολύ δύσκολο να αξιολογηθούν αντικειμενικά τα πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη διεθνή επιρροή, καθώς υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες (πολιτισμικοί, ιστορικοί, γλωσσικοί, γεωγραφικοί κ.α.) που δεν μπορούν να ποσοτικοποιηθούν.
Ανάλυση με μία μεγάλη βάση δεδομένων
Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τις εκδόσεις της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia σε 24 γλώσσες (και στα ελληνικά). Έτσι, αναλύθηκε μία βάση δεδομένων με περίπου τέσσερα εκατομμύρια άρθρα-λήμματα στα αγγλικά, 1,5 εκατομμύρια στα γερμανικά και από ένα εκατομμύριο στα γαλλικά, ιταλικά, ολλανδικά, ισπανικά, ρωσικά κ.α. Συνολικά, οι 24 γλώσσες καλύπτουν περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 68% των συνολικών άρθρων-λημμάτων της Wikipedia σε 287 γλώσσες.
Αρχικά, τα πανεπιστήμια ταξινομήθηκαν με βάση κάθε ξεχωριστή γλώσσα: Η γαλλική Wikipedia, προφανώς, τείνει να αναφέρει περισσότερο συχνά τα γαλλικά πανεπιστήμια, η γερμανική τα γερμανικά, η αγγλική τα αγγλικά κ.ο.κ. Στη συνέχεια, συνδυάστηκαν οι επιμέρους κατατάξεις και προέκυψε μία ενοποιημένη παγκόσμια λίστα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατάταξη της Wikipedia τείνει να ευνοεί τα αρχαιότερα πανεπιστήμια, εξ ου και η βρετανική κυριαρχία στην κορυφή της. Έτσι, το ιστορικό γερμανικό πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου, που έχει εκπαιδεύσει 29 νομπελίστες, αλλά δεν εμφανίζεται ποτέ στα πρώτα 100 πανεπιστήμια των παραδοσιακών κατατάξεων, στη λίστα της Wikipedia βρίσκεται στην επίζηλη 11η θέση, πρώτο μεταξύ όλων των πανεπιστημίων της ηπειρωτικής Ευρώπης.    Επίσης, η κατάταξη της Wikipedia περιέχει πανεπιστήμια από περισσότερες χώρες (Αιγύπτου, Ινδίας, Ιαπωνίας κ.α.) και λιγότερα από τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όσον αφορά μόνο την ελληνική Wikipedia (με βάση τον αλγόριθμο PageRank), στην πρώτη θέση από πλευράς επιρροής μεταξύ όλων των ΑΕΙ βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολουθούν κατά σειρά το Αριστοτέλειο, το Χάρβαρντ, της Οξφόρδης, το ΜΙΤ, του Κέμπριτζ, το Πάντειο, το Κολούμπια, της Πάτρας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αν, όμως, η κατάταξη των λημμάτων της ελληνικής Wikipedia γίνει με βάση τον αλγόριθμο 2DRank, τότε προηγείται σε επιρροή το ΕΜΠ και έπεται το Αριστοτέλειο.
Ασφαλώς η κατάταξη της Wikipedia δεν είναι χωρίς ατέλειες, ούτε πρόκειται να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές κατατάξεις, όμως, αποτελεί μία χρήσιμη εναλλακτική ματιά σε ένα επίμαχο ζήτημα, όπως είναι η σύγκριση των πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο.
protothema.gr

*** Θρήνος στα Χανιά για τον επικεφαλής της ΕΛΕΠΑΠ – Άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά το Santa Run
Θρήνος στα Χανιά για τον επικεφαλής της ΕΛΕΠΑΠ – Άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά το Santa Run
~ Βαρύ το πένθος στα Χανιά, από τον αδόκητο θάνατο του 45χρονου προϊσταμένου της ΕΛΕΠΑΠ Γιώργου Μανουσέλη, ο οποίος λίγες ώρες μετά την πολύ επιτυχημένο διοργάνωση του Santa Run, άφηνε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Χανίων, σε ηλικία 45 χρόνων μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη.
Ο άτυχος Μανουσέλης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 6:30 το πρωί. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών, η καρδιά του δεν άντεξε.
Ο προϊστάμενος του παραρτήματος Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ, που είχε πλούσια κοινωνική προσφορά είχε συμμετάσχει και ο ίδιος στο Santa Run μάλιστα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ανταπόκριση του κόσμου.
Τις προηγούμενες ημέρες, είχε απευθύνει έκκληση για μαζική συμμετοχή στον εποχιακό αγώνα δρόμου, μαζί με τους άλλους διοργανωτές σε ένα εκτενές αφιέρωμα για το Santa Run που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», απ’ όπου και η φωτογραφία του Γιώργου Μανουσέλη.
Συλλυπητήρια από την αντιδήμαρχο Ηρακλείου Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη
Mε αφορμή τον απροσδόκητο θάνατο του Προϊσταμένου της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων Γιώργου Μανουσέλη , η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτική του Δήμου Ηρακλείου Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη εκφράζει στην οικογένεια του εκλιπόντος αλλά και στην οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ  τα θερμά της συλλυπητήρια και σε δήλωσή της τονίζει τα εξής:
«Εκφράζουμε την αμέριστη θλίψη μας για την αιφνίδια αναχώρηση του αξιαγάπητου Γιώργου Μανουσέλη, ενός πανάξιου πραγματικά ανθρώπου με τεράστια κοινωνική προσφορά καθώς ο ρόλος του στη συγκεκριμένη κοινωνική δομή ήταν πολύ παραπάνω από καθοριστικός.
Έχοντας πρόσφατη συνεργασία και απολαμβάνοντας τις πολύτιμες γνώσεις του και τη συμπαράστασή του, θέλουμε να στείλουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ. Το κενό της απουσίας του σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί. Καλό του ταξίδι.»

*** Τέσσερις μέρες μόνο για ΕΝΦΙΑ, τέλη και φόρο εισοδήματος
Γεμάτες αναμένεται να είναι τράπεζες και εφορίες - Οι πληρωμές πρέπει να «κλείσουν» έως και νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης.
Τέσσερις μέρες μόνο για ΕΝΦΙΑ, τέλη και φόρο εισοδήματος
~  Με μόλις τέσσερις εργάσιμες να απομένουν για την εκπνοή του 2015, ένα βουνό οικονομικών υποχρεώσεων περιμένει τους φορολογουμένους με την τελευταία εβδομάδα του χρόνου να είναι και εβδομάδα πληρωμών.
Γεμάτες αναμένεται να είναι οι τράπεζες αλλά και οι εφορίες αφού οι φορολογούμενοι καλούνται να εξοφλήσουν: τα τέλη κυκλοφορίας, την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τη δόση της ρύθμισης για ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία καθώς και κατάθεση πινακίδων. Οι πληρωμές πρέπει να «κλείσουν» έως και νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης.
Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι πρέπει να τακτοποιήσουν:
-Την τρίτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί τον Δεκέμβριο υπερβαίνει τα 550 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι δύο τελευταίες δόσεις θα καταβληθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
-Τη δόση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
-Τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2016. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να καταβάλουν στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ περίπου. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα που ανέρχονται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας.
-Όσοι επιλέξουν να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματός τους προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να απαλλαγούν από το τεκμήριο διαβίωσης θα πρέπει να το πράξουν μέχρι το τέλος του μήνα.
Πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους αγρότες, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και η 2η και τελευταία δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου εισοδήματος για νομικά πρόσωπα.

 ***  Βρετανία: Βιβλικές καταστροφές από τις πλημμύρες - Στρατιωτικές ενισχύσεις    
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα
Βρετανία: Βιβλικές καταστροφές από τις πλημμύρες - Στρατιωτικές ενισχύσεις
Την αποστολή νέων στρατιωτικών ενισχύσεων για να βοηθηθεί η βόρεια Αγγλία που πλήττεται από "πρωτοφανείς" πλημμύρες, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί σήμερα στις πληγείσες περιοχές.
Επιπλεόν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 27 προειδοποιήσεις για επικίνδυνες πλημμύρες στην Αγγλία και την Ουαλία.
Οι μεγαλύτερες καταστροφές εντοπίζονται κυρίως στην ιστορική πόλη του Γιορκ, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων και χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα μέσα στις γιορτές.
Οι πλημμύρες αυτές οφείλονται στις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, βυθίζοντας πόλεις και χωριά και αναγκάζοντας μερικές φορές τους διασώστες να χρησιμοποιούν φουσκωτές λέμβους για να μετακινούνται στους πλημμυρισμένους δρόμους.
"Θα αναπτυχθούν επιπλέον στρατιώτες", ανακοίνωσε ο Κάμερον μέσω Twitter μετά τη συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σχεδόν 300 στρατιώτες έχουν ήδη κινητοποιηθεί, οι οποίοι επιχειρούν μαζί με τις τοπικές αρχές και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Στη δύναμη αυτή θα προστεθούν 200 στρατιώτες. Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, δύναμη 1.000 στρατιωτών θα κινητοποιηθεί, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση.
Η  εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας Electricity North West εργάζεται ακατάπαυστα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε περίπου 6.500 νοικοκυριά. Ο Μαρκ Ουίλιαμσον, στέλεχος της εταιρίας, κάλεσε τους κατοίκους να "μειώσουν" την κατανάλωση ώστε να αποφευχθούν νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Στο Διαδίκτυο, έκκληση για δωρεές απηύθυνε η ιστοσελίδα συμμετοχικής χρηματοδότησης "JustGiving" που δραστηριοποιείται στις φιλανθρωπικές εκστρατείες αρωγής προς τις οικογένειες που επλήγησαν στην περιοχή του Μάντσεστερ.
Τα θύματα είχε την υποστήριξη του βρετανού αστροναύτη Τιμ Πικ που βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). "Πέρασα πάνω από τη Βρετανία. Οι σκέψεις μου είναι σε όλους εκείνους που επλήγησαν από τις πλημμύρες", έγραψε στο Twitter.
Η βορειοδυτική Αγγλία είχε ήδη πληγεί στις αρχές Δεκεμβρίου από μεγάλες πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Στη Βρετανία, περίπου μια κατοικία στις πέντε απειλείται από τις πλημμύρες, σύμφωνα με την Ένωση Ειδικών για τα ακίνητα.

***   Τα... δώρα της τρόικας το 2016    
Ασφαλιστικό, φορολογία, Παιδεία και ειδικά μισθολόγια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - Το χρονοδιάγραμμα
Τα... δώρα της τρόικας το 2016
~  «Πρώτα μεταρρυθμίσεις, μετά χρήματα». Ο απαράβατος αυτός κανόνα που έχουν επιβάλει οι δανειστές στη χώρα μας κατά την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου, θα καθορίσει τη ζωή μας το και 2016.
Η ατζέντα της τρόικας για το νέο έτος είναι έτοιμη και σε αυτήν έχει μεταφερθεί το μεγάλο ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης . Η κυβέρνηση Τσίπρα υλοποίησε το 100% των προαπαιτουμένων για το 2015 και έφερε μάλιστα μπροστά τις αποκρατικοποιήσεις έχοντας ήδη κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του πρώτου τριμήνου του νέου έτους για τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.
 Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης  Τσακαλώτος θεωρεί ότι «κλειδιά» για την επιτυχία του το 2016 είναι η επιστροφή της οικονομίας σε ανάπτυξη, η αυστηρή εκτέλεση του προϋπολογισμού ώστε να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ και η υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, που θα μειώσουν περαιτέρω τις ανάγκες δανεισμού της χώρας.
Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του 2016, όπως αναφέρει το Βήμα, σε τυχόν αποκλίσεις η λύση είναι οι αυτόματες περικοπές δαπανών τις οποίες αναμένεται να προσδιορίσει το Συμβούλιο Δημοσιονομικής Πολιτικής και η εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου.
Πρώτο στο ημερολόγιο της τρόικας το κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν από την πρώτη αξιολόγηση είναι το Ασφαλιστικό, που έχει πολλές πτυχές:
1. Την ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης ή, για την ακρίβεια, την απορρόφησή τους από το ΙΚΑ.
2. Τον περιορισμό των 300.000 δικαιούχων ΕΚΑΣ και τον καθορισμό των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, δηλαδή της σύνταξης των 380 ευρώ.
3. Την ολοκλήρωση του (ηλεκτρονικού) Μητρώου Ασφαλισμένων ώστε να είναι εφικτό να γίνονται ρεαλιστικές αναλογιστικές μελέτες αλλά και να απονέμονται οι συντάξεις εντός μηνός.
4. Την καταβολή οριστικών συντάξεων στους περίπου 350.000  ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους για σύνταξη και περιμένουν από έξι μήνες ως και δύο χρόνια.
Για να ισορροπήσει αλλά και να περάσει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση από το Κοινοβούλιο η κυβέρνηση θα προτείνει οι περικοπές να εξαντληθούν στις επικουρικές συντάξεις και στις άλλες παροχές των Ταμείων, να προχωρήσει ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων, αλλά σε όσες συντάξεις επέρχονται μειώσεις να μη γίνουν, αλλά το επιπλέον ποσό να παραμείνει ως προσωπική διαφορά, όπως έγινε μετά τις περικοπές του 2012 με το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Είναι προφανές ότι στις μεγάλες διαφορές μπορεί να μπει «οροφή» και από εκεί και πάνω να κοπούν.
Είναι όμως βέβαιον ότι οι νέοι συνταξιούχοι, ειδικά μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, θα παίρνουν χαμηλότερη σύνταξη.
Παιδεία - Δικαιοσύνη
Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και στη Δικαιοσύνη αποτελούν επίσης σοβαρά ζητήματα που τοποθετούνται χρονικά τον Μάρτιο, μήνας κατά τον οποίο θα ανακοινωθεί σχέδιο δράσης - εγκεκριμένο και χρηματοδοτημένο από τα ευρωπαϊκά ταμεία - για την απασχόληση 150.000 ανέργων.
Επίσης ως τον Μάρτιο θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή ο Κώδικας Δεοντολογίας Βουλευτών, ένα λεπτό ζήτημα που αφορά την οικονομική διαχείριση και τη χρηματοδότησή τους.
Τον ίδιο μήνα θα αρχίσει και η αξιολόγηση των διοικήσεων των τραπεζών από το ΤΧΣ.
Τα δύσκολα ζητήματα, με πρώτο την επανεξέταση των ειδικών μισθολογίων καθηγητών, γιατρών, δικαστικών και στρατιωτικών (εκκρεμεί από το 2013), οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα ανοίξουν μετά τον Ιούνιο, το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Οι αλλαγές στη φορολογία ακίνητης περιουσίας και στον ΕΝΦΙΑ που θα ισχύσουν το 2017 θα πρέπει να νομοθετηθούν ως τον Σεπτέμβριο.
«Πακέτο» οι φόροι
Οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος με την ενσωμάτωση των συντελεστών της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης του εισοδήματος από ενοίκια και την αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος στους αγρότες θα έρθουν πακέτο στη Βουλή αν κριθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να περάσει το σύνολο των μέτρων.
Διαφορετικά, όπως προβλέπεται στην ατζέντα, τα τελευταία μέτρα για τους αγρότες, μπορούν να αποφασιστούν ως τον Δεκέμβριο του 2016.

***  Σόιμπλε: Έλληνες, μην κατηγορείτε άλλους για τα προβλήματά σας 
"Δε λείπει η υποστήριξη της Ευρώπης, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική", σημειώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του
Σόιμπλε: Έλληνες, μην κατηγορείτε άλλους για τα προβλήματά σας
"Οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να κατηγορούν άλλους για τα προβλήματά τους, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουν και πώς μπορούν οι ίδιοι να βελτιωθούν. Σίγουρα δε λείπει η υποστήριξη της Ευρώπης, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
Ο Σόιμπλε κάνει αναφορά και στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα επί χρόνια περιφρονούσε τους κανόνες του Δουβλίνου που προβλέπουν ότι οι μετανάστες υποβάλλουν αίτημα χορήγησης ασύλου στην χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και τονίζοντας ότι τα γερμανικά δικαστήρια αποφάσισαν η Γερμανία να μην επαναπροωθεί τους ανθρώπους προς την Ελλάδα, καθώς η συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες δεν ήταν ανθρώπινη.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες τριβές στην σχέση του με την Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή την Ελλάδα, ο Σόιμπλε δηλώνει ότι η καγκελάριος είναι ευτυχής που ο ίδιος είναι υπουργός των Οικονομικών, καθώς γνωρίζει ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του. "Την στήριξα περισσότερο από κάθε άλλον. Δεν είμαι ευχάριστος, αλλά είμαι πιστός", δηλώνει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη στάση κάποιων ανατολικών κρατών-μελών της ΕΕ στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, ο Σόιμπλε τονίζει ότι "η αλληλεγγύη δεν αρχίζει με εκατέρωθεν προσβολές - είναι ήδη σημαντική πρόοδος αν όλες οι χώρες έχουν επιτέλους αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης", για να προειδοποιήσει ότι "οι ανατολικές χώρες θα πρέπει να δεχτούν πρόσφυγες, αλλά λιγότερους από την Γερμανία" και να επισημάνει ότι αυτές οι χώρες θα πρέπει και να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.
"Θα χρειαστεί να δαπανήσουμε πολύ περισσότερους πόρους για κοινές ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες. Η εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας των κρατών - μελών της ΕΕ πρέπει να συντονιστεί βήμα-βήμα. Ο απώτερος στόχος μας πρέπει να είναι ένας κοινός ευρωπαϊκός στρατός. Τα κονδύλια που ξοδεύουμε για 28 εθνικούς στρατούς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα από κοινού", εξηγεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και εκτιμά ότι η Μέση Ανατολή δεν θα σταθεροποιηθεί χωρίς ισχυρότερη ανάμιξη της ΕΕ στην περιοχή.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν δηλώνει στην εφημερίδα Welt am Sonntag ότι "αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι φάρσα" σε ό,τι αφορά την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και τονίζει ότι μια χώρα που δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της θα πρέπει να εγκαταλείπει την Ζώνη Σένγκεν.
Αναφερόμενος μάλιστα στα προβλήματα στα Βαλκάνια, επισημαίνει ότι θα πρέπει να διασφαλισθούν τα σύνορα με την Σλοβενία ώστε όλοι όσοι εισέρχονται στην Σένγκεν από την Κροατία να καταγράφονται σωστά και να εντοπίζονται πιθανοί τρομοκράτες.
"Αν αυτό δεν διασφαλισθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, θα πρέπει να αναλάβουμε δράση για τα σύνορά μας", δηλώνει.

***  Παράταση στην απόσυρση αυτοκινήτων μέχρι και το τέλος Απριλίου   
Το μέτρο έληξε τυπικά στις 20 Δεκεμβρίου
Παράταση στην απόσυρση αυτοκινήτων μέχρι και το τέλος Απριλίου
Παράταση θα δοθεί στο μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων μέχρι και το τέλος Απριλίου, όπως αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών.
Τυπικά το μέτρο της απόσυρσης έληγε στις 20 Δεκεμβρίου και η επέκτασή του εξετάζεται προκειμένου να παραμείνει ζωντανή η αγορά αυτοκινήτου.
Υπενθυμίζεται ότι η αγορά αυτοκινήτου τρέχει με ρυθμό αύξησης πωλήσεων πάνω από το 10% το 2015, καθώς πολλοί πολίτες προχωρούν σε αγορά κυρίως μικρού όγκου κυβισμού οχημάτων.
Το μέτρο της απόσυρσης δίνει την δυνατότητα στους εμπόρους και εισαγωγείς να προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις και να κρατούν τις πωλήσεις σε υψηλά επίπεδα.
Η επέκταση του μέτρου κρίνεται κρίσιμη με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη προσέλευση στις εταιρείες ανακύκλωσης ΙΧ από οδηγούς που θέλουν να αποσύρουν παλιά οχήματα και να προλάβουν το σχετικό όφελος.

***    Τα επαγγέλματα του μέλλοντος            
Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί και τεχνολόγοι θα έχουν στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη ζήτηση έως το 2020
Τα επαγγέλματα του μέλλοντος
Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί και οι τεχνολόγοι καθώς και τα συναφή, με αυτές τις ειδικότητες, επαγγέλματα φαίνεται πως θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι,  από τις τάσεις που προβλέπει πως θα έχουν διαμορφωθεί το 2020 στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP).
Αναφερόμενο ειδικότερα στην Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο προβλέπει και μια δεύτερη ομάδα επαγγελμάτων που φαίνεται να επιβιώνουν το 2020 με θετικό πρόσημο (3,6%). Πρόκειται για θέσεις που δεν απαιτούν υψηλή εξειδίκευση και θα συνεχίσουν να αυξάνονται και στο σύνολο της Ε.Ε.
Ποιοι ακόμη θεωρείται πιθανό να βρουν δουλειές στην Ελλάδα του 2020; "Πωλητές, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες, χειριστές μηχανών και συναρμολογητές εργαλείων", υποδεικνύει η προβολή του Κέντρου. Μάλιστα οι ειδικότητες στον ευρύτερο τομέα των υπηρεσιών αναμένεται να έχουν αύξηση 3,6% το 2020 (έναντι επέκτασης 25,2% τη χρονική περίοδο 20002010). Στο 0,9% προβλέπεται να ανέλθει η αύξηση των χειριστών μηχανημάτων (έναντι αύξησης 3,5% την πρώτη δεκαετία).
Μεγάλη υποχώρηση περιμένει,  αντίθετα, τα ανώτερα και διευθυντικά στελέχη (-10,7% το 2020 έναντι 12,5% της περιόδου 2000-2010), τους ελεύθερους επαγγελματίες (-6,3% έναντι προηγούμενης αύξησης 33,1%, ενώ θα συνεχιστεί η απαξίωση επαγγελμάτων συνδεδεμένων με χειροτεχνίες, αλλά και με την εξειδικευμένη απασχόληση στην αγροτική οικονομία και την αλιεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγροτικές ειδικότητες αναμένεται να εμφανίσουν μείωση 18,1%, λίγο χαμηλότερη από τη μείωση που σημείωσαν και την περίοδο 20002010 (-27%).
Αυτή η προβολή των ειδικοτήτων που θα επιβιώσουν στο μέλλον περιορίζεται ακόμη περισσότερο εάν μεταφερθούμε στις προβολές για την ανάπτυξη των κλάδων.
Mε εξαίρεση τον κλάδο διανομής και μεταφορών ο οποίος προβλέπεται να έχει αύξηση 3% (αύξηση 14,4% είχε και την περίοδο 2000-2010), οι υπόλοιποι κλάδοι που εφοδίασαν την αγορά με θέσεις εργασίας και με νέα επαγγέλματα, εμφανίζουν είτε στασιμότητα, είτε μείωση. Μάλιστα στον επιχειρηματικό τομέα οι τάσεις απασχόλησης δεν εμφανίζουν καμία εξέλιξη το 2020, ενώ στο -14% θα κινηθεί η απασχόληση και στις κατασκευές. Επίσης, στις βιομηχανίες η πτώση της απασχόλησης θα αγγίξει το -4,8%.
Συνολικά θα απαιτηθεί σε όλες τις εργασίες μεγαλύτερη εξειδίκευση, ενώ ακόμη και στις παραδοσιακά χαμηλών προσόντων θέσεις θα αυξηθεί η πολυπλοκότητα.

*** Αρχίζει πολιτικός Γολγοθάς αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά
Ποδαρικό στο 2016 με 4 εμπόδια για την κυβέρνηση:ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια,φορολογικός νόμος, δήμοι που βρίσκονται στο κόκκινο,απειλούν τον κυβερνητικό συνασπισμό.
ston-politiko-golgotha-amesws-meta-tin-prwtoxronia        
~  Τέσσερα εμπόδια καλείται να ξεπεράσει η κυβέρνηση με την εκκίνηση του νέου έτους που θα την φέρουν αντιμέτωπη με ισχυρές κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι δανειολήπτες αλλά και οι δήμοι που μέχρι τον Φεβρουάριο κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν περισσότεροι από 50 ΟΤΑ και να μην έχουν την δυνατότητα να καταβάλλουν την μισθοδοσία τους.
Ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια, φορολογικό και δήμοι στο κόκκινο απειλούν την κυβέρνηση ενώ αγρότες και συνταξιούχοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις ενόψει των κρίσιμων νομοσχεδίων που θα κατατεθούν στην βουλή. Την ίδια στιγμή από τα ..απόνερα των capital controls, η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αποτελούν βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει απειλώντας την κοινωνική συνοχή.  
Κοινωνική Πολιτική και… λίστα Φαλτσιανί ως αντίβαρο στα σκληρά μέτρα
Το Μαξίμου φαίνεται να εγκαταλείπει τον όρο «παράλληλο πρόγραμμα» αλλά επιμένει στην ψήφιση ρυθμίσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, όπως είναι η νέο ορολογία που αξιοποιεί η κυβέρνηση, οι οποίες αναμένεται να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στα σκληρά μέτρα που θα ψηφίσει η βουλή μέχρι και τέλη Φεβρουαρίου. Παράλληλα όμως, τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται ότι ακολουθούν τις τακτικές των πρώιμων «μνημονιακών» κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αξιοποιώντας τα στοιχεία των λιστών μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.
Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνηση έχει στην διάθεσή της στοιχεία από τον Φαλτσιανί για 500.000 κινήσεις λογαριασμών Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό, ήταν το «εναρκτήριο λάκτισμα» για το κυνήγι των φοροφυγάδων. Με την κίνηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας έδινε εκ νέου την υπόσχεση ότι όσοι έχουν μεταφέρει παράνομα λεφτά στο εξωτερικό θα τιμωρηθούν, τονίζοντας την …απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων στον συγκεκριμένο τομέα.  
Σημείο μηδέν το ασφαλιστικό για την κυβέρνηση
Το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού απασχολεί η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος όπου κυβέρνηση και δανειστές θα διαπραγματευτούν μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου οπότε και αναμένεται να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο.
Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για μείωση στις επικουρικές προκειμένου να συμπληρωθούν περικοπές σχεδόν 1,7 δις. ευρώ που αναζητούνται για το ασφαλιστικό σύστημα.
Όμως οι δανειστές δεν φέρονται διατεθειμένοι να συμφωνήσουν στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών ή διατήρηση των φόρων υπέρ τρίτων οι οποίοι θα αποδίδονται για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Παράλληλα αντιδρούν και στις ελληνικές προτάσεις για την χρηματοδότηση του συστήματος από τα αποθεματικά των επικουρικών όπως έχει προτείνει η ελληνική πλευρά. Σε κάθε περίπτωση η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού στα μέσα του Ιανουαρίου που θα επιφέρει νέες σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις θα κρίνει την συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού και θα θέσει τις παρακαταθήκες της κυβέρνησης για το μέλλον. Ήδη στο κυβερνητικό στρατόπεδο- παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου- περίπου 4-5 βουλευτές φέρονται διατεθειμένοι να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο εάν προβλέπει μείωση κύριων συντάξεων, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την συνοχή της κυβέρνησης. 
Στις συμπληγάδες των αγροτών και των κόκκινων δανείων
Ενα άλλο σημαντικό εμπόδιο για την κυβέρνηση το 2016 ακούει στο όνομα «κόκκινα δάνεια» αφού μέχρι τα τέλη του έτους θα πρέπει να συμφωνηθούν με τους δανειστές οι όροι και προϋποθέσεις για την πώληση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων σε distress funds.Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τις προβλέψεις για τον νέο φορολογικό νόμο αποτελεί το τρίτο εμπόδιο για την κυβέρνηση που αναμένεται να αυξήσει την φορολογία στα μεσαία εισοδήματα για τα επόμενα τρία χρόνια. Το φορολογικό και το ασφαλιστικό έχουν βάλει φωτιά στον αγροτικό πληθυσμό που ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις καθώς μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα αυξηθούν οι εισφορές που καταβάλλουν στον ΟΓΑ ενώ θα αυξηθεί η φορολόγηση των εισοδημάτων τους.
Δήμοι στο …κόκκινο
Συνολικά 50 δήμοι αναμένεται να ενταχθούν σε προγράμματα εξυγίανσης δηλαδή …μνημόνια μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο καθώς η μείωση της κρατικής επιχορήγησης και τα δάνεια που έχουν λάβει έχουν οδηγήσει τους ΟΤΑ σε οικονομική ασφυξία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΚΕΔΕ αρκετοί δήμοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν ούτε την μισθοδοσία την ερχόμενη χρονιά προκαλώντας την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εντός του 2016 οι δήμοι θα είναι τα πρώτα θύματα φορέων του δημοσίου από τα αποτελέσματα των capital controls καθώς εκτιμούν ότι θα ξεκινήσουν τις καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών όπως συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία 2 χρόνια.

***  Φίλης: Ολοήμερα δημοτικά παντού και 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση  
Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου
  Φίλης: Ολοήμερα δημοτικά παντού και 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση
~ Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ολοήμερα δημοτικά σχολεία παντού, αλλαγή της δομής του λυκείου και της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ν.Φίλης κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Φεβρουάριο θα συνταχθούν προτάσεις από την επιτροπή, τον Μάρτιο οι προτάσεις αυτές θα τεθούν σε διαβούλευση και θα συναχθούν συμπεράσματα.
Παράλληλα, η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα προχωρεί τον δικό της προγραμματισμό, με διακομματική συνεννόηση. Στο τέλος Απριλίου θα συνταχθεί η έκθεση για τις προτεραιότητες των αλλαγών στην εκπαίδευση, από την οποία θα προκύψουν και οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες.
«Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε άλλον έναν κατάλογο αιτημάτων, αλλά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στη χώρα μας, που θα είναι έργο πνοής» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Φίλης και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει διάλογος με κοινωνική και πολιτική συνεννόηση και συναίνεση, καθώς «η εκπαίδευση είναι μια προτεραιότητα προκειμένου να βγούμε από την κρίση».
Στην εισαγωγική του εισήγηση στην Επιτροπή, ο υπουργός τόνισε ότι ο διάλογος έχει μόνο ένα προαπαιτούμενο, «η μεταρρύθμιση να ξαναποκτήσει την ιστορικά προσδιορισμένη έννοιά της, δηλαδή την ικανοποίηση της δημοκρατικής αξίωσης για ισότητα μέσω και του σχολείου» και πρόσθεσε: «Επιδίωξη του Διαλόγου που ξεκινούμε, είναι, αξιοποιώντας όσα θετικά έχουν υπάρξει, καταργώντας τα αρνητικά και υπερβαίνοντας τις παθογένειες, να σχεδιάσουμε ένα νέο παράδειγμα σχολείου, ώστε από το σχολειό της κρίσης, να περάσουμε στο σχολειό της πολιτισμικής-δημοκρατικής ανάτασης και της γενικότερης ανάπτυξης».
Ο κ. Φίλης, επίσης, ανακοίνωσε επίσης τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναμόρφωση της ειδικής αγωγής, μέσω του συστήματος της συνεκπαίδευσης, για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, τις αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και στο περιεχόμενο σπουδών του γενικού και του επαγγελματικού λυκείου, ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης, τον τολμηρό ανασχεδιασμό πανεπιστημίων, σχολών και τμημάτων, τη δημοκρατική ρύθμιση των μεταπτυχιακών σπουδών και άλλα ζητήματα.
«Έχουμε συνείδηση ότι μιας τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση χρειάζεται χρόνο, πόρους και σχεδιασμό» σχολίασε ο υπουργός.
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Λιάκος, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι το ερώτημα είναι «τι πολίτες θέλουμε, πώς να αναπαράγεται και να αναγεννιέται η κοινωνία στο μέλλον, εν τέλει τι είδους κοινωνία οραματιζόμαστε» καθώς η μεταρρύθμιση της Παιδείας δεν είναι τεχνοκρατικό ζήτημα.
Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι το σημαντικότερο θέμα θα αποτελέσει η απελευθέρωση του λυκείου από τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Η απελευθέρωση από το ζυγό των εξετάσεων θέτει το κρίσιμο ζήτημα της ριζικής αναδιαμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών στο δημοτικό και στο λύκειο, που θα βάλει στο κέντρο την ενεργοποίηση και έρευνα των μαθητών, την παρατήρηση, την κριτική σκέψη και τις θεματικές προσεγγίσεις, τη βιβλιογραφική αναζήτηση, τις ερευνητικές εργασίες, το διάλογο και το επιχείρημα μέσα στη τάξη, που θα τους απαλλάξει από τον κατακερματισμό των επί μέρους μαθημάτων, θα απαλλάξει από την τυραννία του αναλυτικού προγράμματος, θα επιτρέψει τη συνεργασία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς», επισήμανε.
Ακόμη, στους βασικούς προβληματισμούς της επιτροπής θα είναι η δημιουργία ενός δικτύου πρότυπων δράσεων, «που θα κάνει το σχολείο πολιτισμικό κέντρο με κυριολεκτικά ολοήμερη και εβδομαδιαία λειτουργία, με μια πλούσια προσφορά δράσεων και προγραμμάτων», αλλά και η εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των εκπαιδευτικών.
Σημειώνεται, ότι η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου αποτελείται από 36 μέλη, τα οποία «θα καταπιαστούν με συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά με συνολική στόχευση», όπως ανέφερε ο κ. Λιάκος.
Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθούν επιτροπές και ομάδες εργασίας, ενώ ήδη λειτουργεί η πλατφόρμα του εθνικού διαλόγου (http://dialogos.minedu.gov.gr), στην οποία ήδη υπάρχουν 190 εγγραφές και 17 προτάσεις από χρήστες. Στις δραστηριότητες της εν λόγω επιτροπής διαλόγου περιλαμβάνονται και δημόσιες συζητήσεις σε εβδομαδιαία βάση, ειδικές ημερίδες, εργασία των επιτροπών.     Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις Καμμένου για τη στράτευση γυναικών
 «Είναι οι απόψεις του»Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις Καμμένου για τη στράτευση γυναικών 
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου
~  Σαφείς αποστάσεις από τις απόψεις Καμμένου για τα στρατιωτικά Λύκεια και τη στράτευση γυναικών κρατούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατηγορηματικός, ότι δεν υπάρχει κάποια συζήτηση στην κυβέρνηση για το θέμα των στρατιωτικών λυκείων, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. «Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό, ούτε κάποια συζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι απόψεις του κ. Καμμένου για τα στρατιωτικά Λύκεια γυναικών, δεν αποτελούν προϊόν κάποιου νομοθετικού εργαλείου, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος.
«Είναι απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης» είπε στο ΒΗΜΑ 99,5.
Αν ήμασταν απολύτως σύμφωνοι σε όλα, θα ήμασταν και στο ίδιο κόμμα, είπε για να συμπληρώσει:
«Επειδή γίνονται παρερμηνείες, μπορώ να σας πω ότι αυτό που δυστυχώς έχει υποβαθμιστεί σαν ανακοίνωση, είναι αυτό που εγώ οφείλω να ανακοινώσω: ότι κατατέθηκε νομοσχέδιο από το υπουργείο Άμυνας, το οποίο είναι τώρα στη Βουλή και περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης για τις μεταθέσεις όλων των οπλιτών και των αξιωματικών, ώστε να ξεφύγουμε από το ρουσφέτι και από τα σκοτεινά σημεία αυτής της λειτουργίας.
» Και ταυτόχρονα περιλαμβάνει και την πεντάμηνη παραμονή των οπλιτών στην παραμεθόριο, ίσως να ενισχυθεί πραγματικά ο σκοπός της Εθνικής Άμυνας. Νομίζω ότι αυτή είναι η ατζέντα. Δεν είναι στην ατζέντα αυτή την στιγμή της κυβέρνησης κάποια άλλη συζήτηση, μπορεί να αποτελούν απόψεις αυτά.
» Δεν υπάρχει ζήτημα όσον αφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις. Νομίζω ότι ήμουν παρών σε όλη τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή και γνωρίζω πολύ καλά και τον προγραμματισμό του Υπουργείου, ο οποίος, όπως σας είπα, έχει κατατεθεί.»
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Ρήγας: «Η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο. Δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κ. Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά» δήλωσε στον ΣΚΑΙ.
Όπως είχε γράψει το Έθνος της Κυριακής, το σχέδιο Καμμένου περιλάμβανε υποχρεωτική στράτευση γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό, καθώς και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες.
Παράλληλα, το σχέδιό του για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπει δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.
Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Ο υπουργός «γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος» ανέφερε το Ποτάμι, ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για νέο παραλήρημα του υπουργού Άμυνας. Newsroom ΔΟΛ

***  Έκτακτο! Εντολή Πούτιν: Να ετοιμαστούν οι Spetsnaz για πόλεμο με ΗΠΑ και Τουρκία...
potin
~ Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στις ειδικές δυνάμεις Spetsnaz της Ρωσίας να είναι έτοιμοι για να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
Σύμφωνα με το voicenews.gr αυτό έγινε αφού έμαθαν ότι οι δύο χώρες εμπλέκονται με τον ISIS μέσα σε ρωσικό έδαφος.
Η Ρωσία δήλωσε επίσημα πως για την εκπαίδευση των Τατάρων τρομοκρατών "Majlis" και για τον πόλεμο το οποίο θα έχουν στην Περιφέρεια της Κριμαίας, ευθύνεται η Τουρκία.
Η FSB ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ μετέφεραν τους τζιχαντιστές στην Ουκρανία στα σύνορα της Κριμαίας.
Ο διοικητής τάγματος του ιρακινού στρατού Ιμάμ Χαμενέϊ δήλωσε ότι: «Η καθυστέρηση των  επιχειρήσεων απελευθέρωσης των  πόλεων Ραμάντι και Φαλούτζα στην επαρχία Ανμπάρ, υπήρξε το αποτέλεσμα της παρέμβασης των ΗΠΑ. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εκκενώσουν τις πόλεις αυτές από τους  πρωτεργάτες της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS κρυφά (με ελικόπτερα)  προς  άγνωστα μέρη».
O Βλαντιμίρ Πούτιν πλέον έδωσε την εντολή στους Spetsnaz οι οποίοι  θα επιτεθούν στην Τουρκία και στις ΗΠΑ στα εδάφη τους.

***  Βόμβα από Ρωσία! "Ας τολμήσουν οι Τούρκοι και τα λέμε"...
pte
~  Ο Ρώσος πτέραρχος Viktor Bondaryov διοικητής ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στη Συρία προειδοποίησε
και είπε για τους Τούρκους να μην τολμήσουν να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση στον εναέριο χώρο της Συρίας γιατί θα δράσουν κατάλληλα.
Σύμφωνα με το voicenews.gr ο Ρώσος πτέραρχος δήλωσε σε συνέντευξη ότι οι πύραυλοι S-400 δεν μεταφέρθηκαν στο έδαφος της Συρίας.
Αν όμως οι Τούρκοι εμποδίσουν την επιχείρηση των Ρώσων η οποία είναι κατά των τζιχαντιστών τότε θα απαντήσουν κατάλληλα.
Ο πτέραρχος τόνισε ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν κάνουν επιθέσεις σε περιοχές οι οποίες είναι κατοικήσιμες όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι.

***  Συναγερμός σε νησί της Ελλάδας! Φωνάζουν παντού Αλλάχ - Ακμπάρ... (ΒΙΝΤΕΟ)
lasithiallaxakbar
~   Αίσθηση προκάλεσε ένα πρόσφατο σκηνικό στο Λασίθι της Κρήτης, όταν πλήθος Πακιστανών γέμισε στους δρόμους του νησιού, φωνάζοντας κατ' εξακολούθηση τη διάσημη πλέον φράση «Αλλάχ - Ακμπάρ».
Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, μια πολυάριθμη ομάδα Πακιστανών έκανε αισθητή την παρουσία της ανήμερα των Χριστουγέννων, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όταν σχημάτισαν πορεία στους δρόμους τη περιοχής, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας διάφορες λέξεις στη μητρική τους γλώσσα, συμπεριλαμβανομένης και της πολυσυζητημένης φράσης «Αλλάχ - Ακμπάρ».
Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αναφερόμενη ομάδα αποφάσισε να επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο για να γιορτάσει τα γενέθλια του προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ.
Κατά τη διάρκεια της πορείας δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα, ενώ το όλο γεγονός έλαβε χώρα με την άδεια της αστυνομίας.  Στην συνέχεια ακολουθεί το αποσπασματικό βίντεο της πορείας.
 Video :  Οι Πακιστανοί γιόρτασαν την «γενέθλια ημέρα του Προφήτη Μωάμεθ» , https://youtu.be/-s1WCUK5MyI  .-

***   Προφητεία σοκ! "Ο πόλεμος αρχίζει"... (ΒΙΝΤΕΟ)
tritospag
~  To voicenews.gr σας έχει πληροφορήσει αναρίθμητες φορές για προφητείες που τείνουν να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον ή έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα.
Αυτή την φορά ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός μας συγκλονίζει με τα λεγόμενα του για την οικονομική κρίση, τις απολύσεις, την αβάσταχτη φτώχεια αλλά και την επερχόμενη τουρκική εισβολή.     Αναφέρεται στην νίκη της Ρωσίας έναντι της Τουρκίας αλλά και στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ   , https://youtu.be/xk9LG-krPNc  .-

***  Κι όμως υπάρχει ΛΥΣΗ!(BINTEO)
lisi
~  Το ινστιτούτο μελετών λύση πραγματοποίησε την δεύτερη σε σειρά ημερίδα του στο Porto Pallas στην Θεσσαλονίκη που πραγματικά επικράτησε το αδιαχώρητο. Μετά την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης στην Αθήνα (Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ) η Θεσσαλονίκη επισφράγισε αυτήν την προσπάθεια.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στο χώρο να ακούει προσεκτικά τους ομιλητές που μέσω του δημοσίου διαλόγου, κατέθεσαν άμεσες και βιώσιμες λύσεις για την μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας.
Το ινστιτούτο κατέθεσε την δική του ΛΥΣΗ με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την ανακούφιση των κοινωνικών τάξεων, έχοντας ως αποστολή, να καταγράψει και να αναδείξει προτάσεις για την αφύπνιση της ελληνικής οικονομίας και την ανάπτυξή της με τα εφόδια που ήδη έχει.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Κυριάκος Βελόπουλος
Παρακολουθήστε τα βίντεο:
1.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 21-12-2015 , https://youtu.be/1j1kx9wZir4  .-
2.-  21-12-2015 Λ.Υ.Σ.Η. ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΠΑΛΛΑΣ- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ , https://youtu.be/lmGXriIWfso  .-

***  Κατάντησαν στην κυβέρνηση να "γλύφουν" τον Λεβέντη...
leventis tsipras
~  Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, σε τηλεοπτικό σταθμό είπε "η Ένωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα κόμμα που έχει κάποιες θέσεις ενδιαφέρουσες". Επεσήμανε όμως ότι για ενδεχόμενη συνεργασία με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων, αρμόδια είναι τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός.
Σε ερώτηση που του έγινε για το παράλληλο πρόγραμμα απάντησε ότι "όταν το φέραμε στη Βουλή έπρεπε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι". Αλλά τόνισε ότι το πρόγραμμα θα προχωρήσει κανονικά.

***  Βοήθεια από την Μέρκελ ζητάει ο Α. Τσίπρας
merkel tsipras
~  Στο Νταβός θα βρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στις 21 και 22 Ιανουαρίου. Εκεί θα τεθεί το θέμα του ελληνικού προγράμματος, η ελάφρυνση του χρέους και το προσφυγικό θέμα. Πρόθεση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι να διαμορφώσει ένα πιο θετικό κλίμα τόσο για την χώρα όσο και για την κυβέρνηση την ίδια.
Κατά την επίσκεψή του στο Νταβός, αναμένεται να έχει συναντήσεις με την Άγκελα Μέρκελ, την Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και με άλλους ηγέτες.
Μετά το Νταβός, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Ισραήλ, ενώ την επομένη θα μεταβεί στην Κύπρο. Παράλληλα μέσα στα σχέδια του Έλληνα πρωθυπουργού είναι και το Ιράν το οποίο ενδέχεται να επισκεφθεί.
Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι μετά την δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, ότι η Ελλάδα δεν τηρεί την Συνθήκη του Δουβλίνου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Βολφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος.

***  Ο κ. Τσακαλώτος δεν γνωρίζει μόνο Ελληνικά....
tsak
-  Σύμφωνα με το voicenews.gr σε μία σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε πως δεν συμφωνεί με την καθυστέρηση την οποία γίνεται η υπογραφή των αεροδρομίων από τον Χρ. Σπίρτζη και έτσι κατέληξε να βρίζει τον υπουργό με γαλλικά χωρίς να μπερδεύεται καθόλου η γλώσσα του. Οι λέξεις τις οποίες άρχισε να λέει ήταν γαλλικά με άψογη προφορά. Φαίνεται ο κ. Τσακαλώτος δεν γνωρίζει μόνο την ελληνική γλώσσα πολύ καλά, αλλά και την γαλλική. Τέλος είπε: «δεν είμαι εγώ εδώ για να τρώω όλο το παλούκι».

***  ΒΟΜΒΑ! Η Αμερική βάζει φωτιά στα βαλκάνια! Πάμε για πόλεμο...
xartis
~  “Αν η πρόσφατη ιστορία είναι οδηγός για το μέλλον, η επόμενη μεγάλη αμερικανική στρατιωτική επέμβαση είναι πιθανό να συμβεί στη Μέση Ανατολή ή τα Βαλκάνια, ενώ η πρόσφατη κρίση στην Συρία και το Ιράκ επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας” σύμφωνα με ανάλυση του συγγραφέα Daniel Sukman, σε αμερικάνικο περιοδικό.
Ο συγγραφέας, ύστερα από έρευνα, δημιούργησε έναν χάρτη για τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις τα τελευταία 35 χρόνια ενώ εξηγεί που θεωρείται ότι θα πραγματοποιηθούν νέες επιχειρήσεις.
΄΄Απειλούνται΄΄ σύμφωνα με τον χάρτη του Sukman, τα Βαλκάνια επειδή: “Τα τελευταία 35 χρόνια, μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις και ειρηνευτικές αποστολές έχουν λάβει χώρα και στα Βαλκάνια, όπου δόθηκε έμφαση τόσο στις αεροπορικές όσο και στις από εδάφους επιχειρήσεις”
Ξεχωρίζει συγκεκριμένα τα:
Τίρανα
Σκόπια
Σερβία και
Κόσσοβο
Ο συγγραφέας τονίζει ότι: “oι ΗΠΑ συνεχίζουν να αποτελούν την ραχοκοκαλιά του ΝΑΤΟ, το οποίο δρα στο Κόσσοβο”.
Παράλληλα, η Μέση Ανατολή αποτελεί την πιθανότερη τοποθεσία για μεγάλης κλίμακας αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αφού σύμφωνα με τα δεδομένα του χάρτη, η ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει απο το 1980 μέχρι σήμερα, έξι επιχειρήσεις, μαζί με τις επιθέσεις με drones σε Πακιστάν και Υεμένη.

***  Επιτεύχθηκε η σημαντικότερη νίκη εναντίον του ISIS
ramanti
~   Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναγνωρίζει την κατάληψη του Ραμαντί ως την «σημαντικότερη νίκη από την έναρξη του αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του Νταές (Ισλαμικό Κράτος)».
Ο ίδιος, απέστειλε τα συγχαρητήριά του στον Ιρακινό πρόεδρο Χαϊντάρ αλ Αμπάντι, καθώς η κατάληψη τελέστηκε από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ παράλληλα τον διαβεβαίωσε πως η Γαλλία θα σταθεί στο πλάι του στον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών.

*** Αποκάλυψη Βόμβα: Πότε θα γίνει η Ρωσοτουρκική σύγκρουση...
geopolitic map
~ Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας θα λάβει χώρα , αλλά όχι στο άμεσο μέλλον. Ο Πούτιν έχει μεγάλες ελλείψεις ακόμα στους εξοπλισμούς και το αρχικό του πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε το 2013 έχει ορίζοντα το 2024.Βέβαια είναι δύσκολο να παραταθεί η ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις για τα επόμενα δέκα χρόνια εφόσον και οι δύο πλευρές θα χάσουν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δύναμης. Η αυτή που κλιμακώθηκε μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τους τουρκομάνους είναι επιζήμια και τις δύο χώρες. Η Τουρκία έχασε την αγορά της Ρωσίας για τα κηπευτικά της και άλλες εξαγωγές του μεταποιητικού τομέα και φυσικά από την επόμενη τουριστική σεζόν θα χάσει τα εκατομμύρια Ρώσων τουριστών. Όμως και η Ρωσία διακυβεύει πολλά επενδυτικά προγράμματα στην Τουρκία όπως ο πυρηνικός σταθμός στο Ακουγιού, έργο που και οι δυο χώρες επιθυμούν την ολοκλήρωση του.
Ο πόλεμος δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον αλλά ο Πούτιν θα παίξει με την Τουρκία φέρνοντας την σε τόσο μειονεκτική θέση που ο Ταγίπ θα αναγκασθεί να υποχωρήσει άνευ όρων στο διπλωματικό επίπεδο.
Ο Ερντογάν ενδιαφέρεται πρώτα και κύρια για το λαθρεμπόριο πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος αλλά και από το ημιαυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν, λαθρεμπόριο το αποφέρει στον ίδιο και την οικογένεια του αμύθητα κέρδη.
Πέρα όμως από τα κέρδη του Ερντογάν το λαθραίο πετρέλαιο συνεχίζει την υπόγεια διαδρομή του και καταλήγει μέσω Ισραήλ στην Σαουδική Αραβία η οποία έχει στεγνώσει από κοιτάσματα, ναι έχει στεγνώσει.
Η Σαουδική Αραβία εδώ και μήνες έχει σχεδόν επίσημα παραδεχθεί ότι έχει στεγνώσει , εντάξει το λέει με περίφραση, όπως ότι μέχρι το 2020 θα έχει επενδύσει στην ηλιακή ενέργεια για το σύνολο της εγχώρια κατανάλωσή ρεύματος.
Παράλληλα η Σαουδική Αραβία πρέπει να κρατά την παραγωγή σε υψηλά επίπεδά για να μπορεί να υπερβαίνει την ζήτηση και έτσι να κρατά τις τιμές τεχνητά κάτω προκειμένου να πλήξει την ρωσική οικονομία που επίσης βασίζεται τις εξαγωγές πετρελαίου.
Η απόφαση για ρίξιμο των τιμών πετρελαίου πάρθηκε την 1η Απριλίου 2014 όταν ο Ομπάμα επισκέφθηκε την Σαουδική Αραβία.
Η Σαουδική Αραβία όμως αποτελεί και πιστό σύμμαχο του Ισραήλ πλέον. Ο λόγος είναι ο κοινός τους εχθρός , το σιιτικό Ιράν. Βέβαια για το Ισραήλ το ότι το Ιράν είναι σιιτικό δεν σημαίνει κάτι, άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους το Ιράν αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για το Ισραήλ.
Εν συντομία θα πούμε ότι μετά τους Παλαιστίνιους ο μεγαλύτερος εχθρός του Ισραήλ είναι η σιιτκή και χρηματοδοτούμενη από το Ιράν οργάνωση ''Χεζμπολά'' στον Λίβανο με ηγέτη το σεΐχη Νασράλα.  Η οργάνωση αυτή στο χαοτικό πολιτικό σκηνικό του Λιβάνου είναι τόσο παραστρατιωτική με κανονικό στρατό αλλά και πολική με εκπροσώπηση στο λιβανέζικο κοινοβούλιο. Τελευταία οι μαχητές της πολεμούν στο πλευρό των Σύρων του Άσαντ και των Ιρανών μεντόρων τους , τους ''Φρουρούς της Επανάστασης'' στην Συρία εναντίον των τζιχαντιστών.  Το Ισραήλ εισέβαλε στον Λίβανο το 2006 για να αντιμετωπίσει την ιρανοκίνητη Χεζμπολά.
Το Ισραήλ πολύ ορθά υποστηρίζει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει ως στόχο το Ισραήλ και όχι ειρηνικές εφαρμογές.
Σαουδική Αραβία αλλά και όλες οι χώρες της Αραβικής χερσονήσου έχουν συνάψει αμυντικό σύμφωνο με το Ισραήλ το οποίο μπορεί ανα πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσει τον αραβικό εναέριο χώρο εάν βέβαια επιτεθεί εναντίον του Ιράν.
Ο Πούτιν τελευταία χτυπώντας τα κομβόι με το λαθραίο πετρέλαιο απόν το ισλαμικό κράτος έχει καταφέρει να διαταράξει μια διαδικασία η οποία σε τελική ανάγνωση διατηρεί τις τιμές πετρελαίου χαμηλά.
Το λαθρεμπόριο πετρελαίου όμως δεν περιορίζεται μεταξύ Ισλαμικού Κράτους και Τουρκίας αλλά επεκτείνεται και με το Ιρακινό Κουρδιστάν .
Το Ιρακινό Κουρδιστάν εδώ και καιρό έχει ανακηρυχθεί ημιαυτόνομο από την κυβέρνηση παρωδία του Ιράκ η οποία προσπαθεί να εξουδετερώσει τις αποσχιστικές τάσεις σιιτών , σουνιτών και Κούρδων ενώ παράλληλα αμύνεται κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Το Ιρακινό Κουρδιστάν έχει την δικιά του κυβέρνηση και πολιτοφυλακή , την δικιά του οικονομία και η μόνη υποχρέωση -που τηρεί κα το δοκούν -είναι να διατηρεί κάποιους αντιπροσώπους στο κεντρικό Ιρακινό κοινοβούλιο.
Η πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν , το Έρμπίλ, αποτελεί οικονομικό και μορφωτικό κέντρο όπου καταλήγουν τα κέρδη του από τις επίσημες πωλήσεις πετρελαίου που ελέγχονται από τις ΗΠΑ αλλά και από τις λαθραίες προς την Τουρκία.
geopolitic map1
Ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν Μπαρζανί αποτελεί ένα από τους κύριους φανερούς χρηματοδότες του Ερντογάν στις προεκλογικές εκστρατείες του. Όταν το Ισλαμικό Κράτος το 2014 εισέβαλε το 2015 για πρώτη φορά στο βόρειο και δυτικό Ιράκ ο Μπαρζανί παρέμεινε ψύχραιμος και παρόλο που υπέστη κάποιες εδαφικές απώλειες ουδέποτε πανικοβλήθηκε εφόσον το Ισλαμικό κράτος είναι ιδιοκτησίας σαουδαράβων -Τούρκων και καταριανών με τους δύο πρώτους να αποτελούν τους καλύτερους πελάτες του σε λαθραίο πετρέλαιο.
Πριν από μια εβδομάδα η Τουρκία εισέβαλε με μια ταξιαρχία στο βόρειο Ιράκ και ο μόνος ο οποίος κάλυψε τον Ενρτογάν ήταν ο Μπαρζανί την στιγμή που η κεντρική Ιρακινή κυβέρνηση αλλά και οι Αμερικάνοι βγάζουν αφρούς από τον εκνευρισμό τους.
Το λαθρεμπόριο πετρελαίου πρέπει να συνεχιστεί τόσο για να χρηματοδοτείται μιζαδόρος Ερντογάν και ο υίος του Μπιλάλ αλλά και ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΣ , ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΊΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΊΠΕΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΧΑΜΗΛΑ.
Το Ισραήλ παίζει τον ρόλο του μεσάζοντα διαθέτοντας τα λιμάνια του (Χάιφα-Aσχόντ) στην Μεσόγειο όπου καταλήγει το λαθραίο πετρέλαιο με τάνκερ από τουρκικά λιμάνια, κατόπιν μεταφέρεται δια ξηράς στο λιμάνι του Ασκελόν στην Ερυθρά θάλασσα όπου πλέον η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.
geopolitic map2
 Οι Ρώσοι επιμένοντας και εμμένοντας στο σφυροκόπημα της διαδρομής του λαθραίου πετρελαίου δεν εκδικείται απλά αλλά προλειαίνει το έδαφος για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.
Είναι δύσκολο κανείς να πιστέψει ότι η Σαουδική Αραβία έχει στεγνώσει και ότι συντηρείται και κρύβει το πρόβλημα με την εισαγωγή λαθραίου πετρελαίου αλλά είναι η αλήθεια.
Αφού ο Πούτιν δημιουργήσει έλλειψη πετρελαίου με την καταστροφή του δικτύου διακίνησης του από το ισλαμικό κράτος και ιρακινό Κουρδιστάν θα προχωρήσει στο δεύτερο βήμα το οποίο θα έχει ως στόχο την παρεμπόδιση εξαγωγών πετρελαίου-νόμιμου αυτή την φορά από τον Περσικό κόλπο. Από τον Περσικό κόλπο εξάγεται το 80% του πετρελαίου και αερίου που προορίζεται για την Ευρώπη πέραν του ρωσικού. Από τον Περσικό κόλπο (Κουβέιτ-Κατάρ-Σαουδική Αραβία) ξεκινούν τα τάνκερ για την Κίνα . geopolitc map3
Σε βάθος χρόνου ο Πούτιν και το Ιράν θα δημιουργήσουν ένταση με το κρατίδιο του Κατάρ .Κατάρ και Ιράν μοιράζονται τα ίδια κοιτάσματα στις θαλάσσιες ΑΟΖ τους και εδώ και καιρό έχουν αγεφύρωτες διαφορές. Βέβαια το Κατάρ αποτελεί κρατίδιο των 300,000 κατοίκων ενω το Ιράν υπερδύναμη 70 εκατομμυρίων. Στον ίδιο χρόνο η Αίγυπτος του Αλ Σίσι , του πιστού συμμάχου του Πούτιν που ελέγχει την διώρυγα του Σουέζ θα δημιουργήσει προσκόμματα στην διέλευση τάνκερ.
Η μείωση των εξαγωγών λόγω δυσκολίας στην διακίνηση θα δημιουργήσουν ενεργειακή κρίση της οποίας το μέγεθος μπορεί να κυμανθεί και η οποία θα ανεβάσει τις τιμές υδοργονθράκων. Μιας χαμηλής έντασης κρίση θα βοηθήσει την ρωσική οικονομία να ορθοποδήσει και να ολοκληρώσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα .
Ωστόσο για να συμβούν τα παραπάνω θα πρέπει να δεχθεί η Κίνα τον ενεργειακό στραγγαλισμό ή τουλάχιστον θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αγωγοί που θα φέρνουν σιβηριανό αέριο στην Κίνα και που άρχισαν να κατασκευάζονται το 2014 αλλά δεν θα είναι έτοιμοι για μερικά ακόμα χρόνια.
Άλλος σημαντικός παράγοντας για την καθυστέρηση του ρωσοτουρκικού πολέμου είναι η μη ολοκλήρωση του κολοσσιαίου εξοπλιστικού προγράμματος του ρωσικού στρατού και υπό αυτό το πρίσμα κάθε καθυστέρηση είναι επωφελής διότι όσο νωρίς εμπλακούν Ρώσοι -Τούρκοι και όσο πιο απροετοίμαστοι είναι οι πρώτοι ,τόσο πιο πολλά πυρηνικά θα πέσουν για να ισοφαρίσουν την έλλειψη συμβατικών δυνάμεων.
Παράγοντας επιτάχυνσης για την ρωσοτουρκική εμπλοκή είναι οι εκλογές στις ΗΠΑ το 2016 και η επικράτηση των ρεπουμπλικάνων έναντι των δημοκρατικών του Ομπαμα, των ρεπουμπλικάνων νεοσυντηριτικών που είναι γνωστοί και ως ΄΄γερακια του πολέμου''.
Σε κάθε περίπτωση ο Πουτιν θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια.
Ωστόσο γι την Ελλάδα το ερώτημα είναι εάν και πότε θα υπάρξει ελληνοτουρκική εμπλοκή.
Πηγή: Hellenic Sunrise

***  Ε όχι και ηγέτης ο Αλέξης Τσίπρας;;;;
tsipr
~   του Χρήστου Χατζηαναστασιου
Ιδρυτή Ελλήνων Πολιτεία
Οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δίνουν την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό να πιστεύει ότι παίζει μόνος του χωρίς αντίπαλο στο πολιτικό προσκήνιο, αλλά τον αναδεικνύουν και σαν υπεύθυνο για ότι συμβαίνει στη χώρα καθώς τίποτα από όσα συμβαίνουν στη χώρα δεν καταμαρτυρούν ότι αυτή η χώρα έχει στο τιμόνι της κάποιον ηγέτη!! Οι έντεκα μήνες διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα φωτογραφίζονται από ένα πελώριο μηδέν στα πεπραγμένα του, αλλά και από ένα πρόγραμμα που ποτέ δεν ξεκίνησε, αυτό της Θεσσαλονίκης, φυσικά και από νόμους και διατάξεις οι οποίες εξαφανίστηκαν από τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης με εντολή των δανειστών!! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι χθες μόλις δικός του Υπουργός ο κ. Αλεξιάδης, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν ψηφιστεί νόμοι για τα έσοδα του κράτους δεν είχαμε καμία πρόοδο στα έσοδα!!
Είναι δεδομένο ότι για να αναδειχθεί κάποιος ηγέτης το πρώτο πράγμα που πρέπει να ακολουθήσει είναι να μην υπακούει στις εντολές τρίτων όποιες κι αν είναι αυτές!! Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας όσο κι αν χρησιμοποιεί στοιχεία του Ανδρέα Παπανδρέου δείχνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της χώρας το οποίο φυσικά και δεν είναι μόνο το εξωτερικό της χρέος, αλλά να οδηγηθεί η χώρα σε πορεία ανάκαμψης και τούτο γιατί μπορεί να υποχρεώθηκε στην συμφωνία για το 3ο μνημόνιο, έκανε όμως μια συμφωνία η οποία ήταν πέρα και μακριά από την βούληση του λαού!! Η πορεία του μέχρι σήμερα, σε δύο φάσεις η πρώιμη ημιαντιμνημονιακή δείχνει ότι έχει πολλά τρωτά και οι πολιτικοί του αντίπαλοι όσο ανύπαρκτοι κι είναι, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πρωθυπουργού είναι οι ετερογενής τοποθετήσεις των ίδιων των Υπουργών του.
Το γεγονός ότι έχει κερδίσει όλες τις εκλογές που έγιναν έχει απαντήσεις, ωστόσο όμως οι εκλογικές του νίκες δεν αποτελούν ένδειξη ηγέτη και αυτό για έναν πολύ απλό λόγο. Πρώτον ποιος πολίτης θα άλλαζε την γνώμη του μέσα σε εννέα μήνες και αντί να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε κάποιο άλλο κόμμα; Και δεύτερον είναι γνωστό ότι το «δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου» αλλοιώθηκε με τέτοιον τρόπο που ακόμη και ο ίδιος δεν θέλει να το πιστέψει.
Πολύ φοβάμαι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι άλλο ένα πολιτικό πρόσωπο με ημερομηνία λήξης και με σύντομη παρουσία στην διακυβέρνηση της χώρας, καθώς τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει απαιτούν πραγματικά την ύπαρξη ενός ηγέτη!! Και για να γίνει κάποιος ηγέτης υποχρεούται να τον χαρακτηρίζουν τρία στοιχεία.
Πρώτον να είναι λαοπρόβλητος και οι απόψεις του να απηχούν την σκέψη του λαού, δεύτερον να είναι αποτελεσματικός κάτι που από τα πεπραγμένα του αποδεικνύεται ότι δεν είναι γιατί το κοινοβουλευτικό του έργο έχει προχωρήσει μόνο ως προς τις εντολές των θεσμών και τρίτον θα πρέπει να είναι διορατικός για το μέλλον ένα μέλλον που τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη είναι τρομερά δυσοίωνο. Όταν ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να προβλέψει ότι έχει εκείνα τα διαπραγματευτικά όπλα να μπορεί να αντισταθεί στις κερδοσκοπικές λύσεις των δανειστών και αφήνει ακόμη και τους πιο μέτριους πολιτικούς της Ευρώπης να ρίχνουν την ευθύνη στην Ελλάδα ακόμη και για τα σύνορα της, τότε ο πρωθυπουργός μιας τέτοιας χώρας με πολύ επιείκεια μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολιτικός «κλόουν»!!
Οι μεγάλοι ηγέτες στην παγκόσμια ιστορία αναδείχθηκαν σε ηγέτες γιατί άλλαξαν τον ρου της ιστορίας είτε στην χώρα τους είτε παγκοσμίως και αποτέλεσαν θαυμασμό για αντιπάλους και εχθρούς!!
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανέναν εχθρό στην χώρα και αυτό γιατί έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Άλλο ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τους ηγέτες είναι οι μεγάλοι πόλεμοι που έχουν κερδίσει και φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας στον μεγαλύτερο πόλεμο, αν χαρακτηριστεί πόλεμος, ήταν η νύχτα της 12ης Ιουλίου καθώς όχι μόνο υπέκυψε στις εντολές των δανειστών αλλά συνθηκολόγησε στέλνοντας στα σκουπίδια, την απόφαση του 62% του λαού, που μια εβδομάδα νωρίτερα του έδωσε την εντολή να αγνοήσει τους εκβιασμούς και το αίτημα των δανειστών να συνεχίζουν να βιάζουν μια ολόκληρη κοινωνία!!
Όλα αυτά δείχνουν ότι μιλάμε για έναν πολιτικό με χαμηλό βάρος προσωπικότητας και με συνεργάτες του Υπουργούς και άλλα πρόσωπα τα οποία έχουν αναλωθεί σε έναν αγώνα διορισμών «κολλητών τους» στον κρατικό μηχανισμό!!
Το γεγονός ότι έχει περισσότερες εμφανίσεις στο Κοινοβούλιο από προηγούμενους Πρωθυπουργούς δεν λέει απολύτως τίποτα και αυτό γιατί σε κάθε του παρουσία δεν έχει προσφέρει κάτι καινούργιο στην κοινωνία.
Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να αναδειχθεί σε ηγέτης μιας χώρας και μάλιστα όχι μόνο της χώρας αλλά και του χώρου που εκπροσωπεί δηλαδή την αριστερά αν οι αποφάσεις του, η στρατηγική του και οι πράξεις έδειχναν ότι «βλέπει» μακριά.
Ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κατάφερε είναι να διασπάσει το κόμμα του και να μετρά απώλειες της Κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας σε χρονικό διάστημα που δεν το έχει πετύχει κανένας άλλος πρωθυπουργός!! Όσον αφορά τα άλλα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία όπως το μεταναστευτικό, ο εν ενεργεία πρωθυπουργός δεν έχει να επιδείξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και η δήθεν στεναχώρια του για χιλιάδες ανθρώπους που ξεσπιτώνονται γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτοί είναι θύματα των ίδιων των συνομιλητών του, τους οποίους και ο ίδιος έχει πλέον επιλέξει!!
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει το πλεονέκτημα να αναδειχθεί σε ηγέτης μιας χώρας από το γεγονός ότι εξαντλεί πολιτικές στα μέτρα του κόμματος του αλλά μακριά από την κοινωνία. Επίσης έχει απολέσει όλες τις ευκαιρίες για να δείξει ότι έχει τις ικανότητες ηγέτη αλλά βρίσκεται σε λάθος δρόμο και εξαπατά τον λαό με λάθος επικοινωνιακή στρατηγική.
Οι αναφορές του για τις προηγούμενες δεκαετίες που κάποιοι άλλοι πολιτικοί ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας δεν του δίνουν άλλοθι, αλλά και το επικοινωνιακό τρικ των δήθεν τιμωριών που επιβάλλονται σε όσους έχουν καταχραστεί την δημόσια περιουσία είναι περισσότερο υποχρέωση ενός αρχηγού κράτους παρά αποτελεσματική πολιτική και αυτό γιατί κανένας πρωθυπουργός δεν εντέλλεται για την τιμωρία ενόχων παρά μόνο η δικαστική εξουσία και οι νόμοι που διέπουν την λειτουργία ενός κράτους.
Συνεπώς λοιπόν η μοναδική ευκαιρία για να επανακάμψει ο πρωθυπουργός και να αποκτήσει το κύρος ηγέτη, έστω και στο παραπέντε είναι να αφήσει κατά μέρος τις λογικές ενός αριστερού πλαισίου από την στιγμή που ο ίδιος συνθηκολόγησε με τις δυνάμεις της συντήρησης και νεοφιλελευθέρου μοντέλου ανάπτυξης και να επιταχύνει δράσεις που θα αλλάξουν έστω και την ψυχολογία στην αγορά.
Να δώσει την ευκαιρία, όχι αύριο αλλά χθες πρωτοβουλίες στον ιδιωτικό τομέα και στις επενδύσεις και να αφήσει τις φιλολαϊκές του επιταγές για τον δημόσιο τομέα. Να δώσει κίνητρα σε αναπτυξιακές πολιτικές που θα δημιουργήσουν την αντιστροφή σε θέσεις εργασίας καθώς σε όλο το διάστημα της διακυβέρνησης του μόνο λουκέτα και αύξηση ανέργων έχει να επιδείξει.
Η ρητορεία του (δεν την επικαλείται ο ίδιος αλλά οι βουλευτές του) ότι έχει αρχίσει να «ξηλώνει» το πουλόβερ της Γερμανίας ως τον ισχυρό ηγέτη παίκτη στην Ευρώπη είναι ένας μύθος και αυτό γιατί η Γερμανία εντέλει είναι αυτοί που θα καρπωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και το πλούτο μιας χώρας την οποία ο ίδιος ο Τσίπρας πριν δύο χρόνια άλλα έλεγε και σήμερα πράττει.
Η εκτίμηση μου ότι δεν θα μακροημερεύσει ως Πρωθυπουργός έρχεται από το γεγονός ότι δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε σε μεταρρυθμίσεις αλλά και ούτε και σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης καθώς ο ίδιος δείχνει να ασπάζεται την θεωρίας μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης χωρίς όμως να έχει προετοιμάσει τον λαό, τι είναι αυτή η παγκόσμια διακυβέρνηση η οποία θέλει λιγότερο κράτος και αυξημένο ποσοστό ελέγχου των κοινωνιών και του χρήματος.
Και τα δύο επερχόμενα νομοσχέδια που θα έρθουν στην επικαιρότητα αμέσως μετά τις γιορτές, δηλαδή το ασφαλιστικό και τον νόμο για τους αγρότες αν οι βουλευτές δεν υπακούσουν στην μονταζιέρα του Μαξίμου ο Πρωθυπουργός είναι βέβαιο πως θα αναζητήσει συμμαχία από ακόμη περισσότερες ανομοιογενείς πολιτικές δυνάμεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν να παραμείνει πρωθυπουργός.
Ήδη η συνοχή αυτής της συγκυβέρνησης έχει κλονιστεί και οι διαφωνίες με το άλλο κόμμα της συγκυβέρνησης στο προχθεσινό σχέδιο νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, προδίδουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας περπατάει πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί το οποίο εύκολα μπορεί να σπάσει.
Και επειδή αυτή η χώρα χωρίς την ανάμειξη των Γερμανών δεν υφίσταται, δεν πρέπει να μας ξεφεύγει το γεγονός ότι ήδη πολλά είναι τα δημοσιεύματα στην Γερμανία προετοιμάζουν το έδαφος της εξόδου του Αλέξη Τσίπρα γεγονός που καταδεικνύει ότι κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν οι άνθρωποι που θέλουν να έχουν την απόλυτη κυριαρχία στην χώρα που δανείζουν!!
Ηγέτης με δανεικά, με συμβιβασμούς και χωρίς ούτε μια πολιτική παρέμβαση ουσίας, δεν γίνεται να υπάρχει και ο Αλέξης Τσίπρας δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί με την φράση….. Ε όχι και ηγέτης ο Αλέξης Τσίπρας!!!!

***  Δημοσκόπηση: Ένας πανάρχαιος θεσμός! Μια πρωτότυπη δημοσκόπηση στην αρχαιότητα.
dimoskopisi
~  Του πολίτη Παν. Παπαγαρυφάλλου
Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών και Δήμου Αθηναίων
Είχα την εντύπωση ότι οι δημοσκοπήσεις (επί το βαρβαρώτερον γκάλοπ) έλκουν την καταγωγή τους από τις σύγχρονες Η.Π.Α., όπου έγιναν θεσμός του δημοσίου τους βίου.
Όμως και σ’ αυτό ο μοντέρνος θεσμός έλκει την καταγωγή του από την αρχαιότητα, (όπως καταγράφεται στα «Στρατηγήματα» (Ε,2,13) του Πολυαίνου).
Μια πρωτότυπη δημοσκόπηση έκανε ο Διονύσιος των Συρακουσών (431-367 π.χ.) ο οποίος για να συλλέξει πληροφορίες για την γνώμη των υπηκόων ως προς το άτομό του: «Διέταξε να γίνει απογραφή σε όλες τις τραγουδίστριες και τις εταίρες…. Ανέκρινε κάθε τραγουδίστρια και εταίρα για να του πει τι είχε ακούσει από τους εραστές της σχετικά με την τυραννία. Μαθαίνοντας με αυτό τον τρόπο ποιοι καταφέρονται εναντίον του, προέβη αναλόγως σε διωγμούς και δολοφονίες» (Το αντιγράφω από τις εκδόσεις: «Αριστερές Συλλογικότητες» υπό τον τίτλο: «Συλλογή και διαβίβαση πληροφοριών στην Αρχαία Ελλάδα», Αθήνα 2014, σελ. 5).
Όσο για τις σύγχρονες «δημοσκοπήσεις» θα έλεγα ότι κατά κανόνα, αποσκοπούν στην ικανοποίηση των πόθων αυτών που τις πληρώνουν και χρησιμοποιούνται ως όχημα προπαγάνδας, με την προπαγάνδα των ΜΜΕ διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις. Αυτά, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η Ελληνική Κοινή γνώμη αποτελεί μια φοβική αγελαία μάζα, που βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς συγχύσεως και κατ’ ουσίαν είναι ανύπαρκτος, όπως έγραφα εδώ και πολλά χρόνια γι’ αυτά τα ζητήματα (βλ. π.χ. τα άρθρα μου: «Η Ελλάδα χωρίς κοινή γνώμη» και υπότιτλο: «Καιρός να δραπετεύσουμε από το βασίλειο των πιθήκων» («Πολιτικά Θέματα» της 24-10-2003) και «Το εθνικό έγκλημα της πλαστής τηλεθέασης», στο μηνιαίο περιοδικό «Ηλιαία», τευχ. Μαΐου 2006). Πρόκειται για θεμελιώδη ζητήματα τα οποία καθορίζουν την ποιότητα και το βάθος της δημοκρατίας αλλά παραμένουν στο απυρόβλητο του δημοσίου λόγου και των κυβερνητικών μέτρων εδώ και δεκαετίες.

***  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
xristianismos
~   Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α
. Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.
- Τις μέρες αυτές οι Χριστιανοί εορτάζουν την μεγαλύτερη εορτή της Χριστιανοσύνης. Αξίζει τον κόπο, έστω συμπερασματικά ν’ αναφερθούμε για την σχέση του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία.
- Η προσφώνηση που ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, απηύθυνε στον Πάπα, κατά την επίσκεψή του στο παρελθών, στην Πνύκα, ήταν κατά κοινή ομολογία, ένα λαμπρό πολιτικό-θρησκευτικό κείμενο. Θα μπορούσε άνετα να συγκριθεί με την προσφώνηση που είχε απευθύνει αργότερα ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλος στον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Κλίντον. Η εύστοχη και ευγενική τόλμη και των δυο αυτών προσφωνήσεων έδωσαν στην Ελληνική κοινωνία την αίσθηση ότι εκφράζεται η συλλογική της αξιοπρέπεια, που αγνοείται οδυνηρά και σκόπιμα από τον επίσημο σήμερα Κυβερνητικό λόγο.
- Έχει μεγάλη σημασία για την ψυχολογία και το φρόνημα κάθε λαού, να τον εκφράζουν οι ηγέτες του, με απεριόριστη καταγγελία των ταπεινώσεων που έχει υποστεί και να απαιτούν απ’ τους αυτουργούς τουλάχιστον αίτηση συγνώμης.
- Η πίστη του Ελληνικού λαού στην θρησκεία του είναι βαθειά ριζωμένη μέσα του, στηρίζεται στα θεμελιώδη κείμενα της χριστιανικής εκκλησίας, που καταγράφουν μόνο ιστορικές αλήθειες όχι θεωρητικές αρχές ή ιδεολογικές διακηρύξεις. «Εωράκαμεν τοις οφθαλμοίς ημών…» και «εθεασάμεθα και αι χείρες ημών εψηλάφησαν». Ιδρυτική επομένως αφετηρία της χριστιανικής εκκλησίας είναι η εμπειρική αμεσότητα.
- Η άρρηκτη πίστη του Έλληνα στην θρησκεία του απορρέει από την ιστορική αλήθεια καταγεγραμμένη στα Ευαγγέλια, έρχεται να βεβαιώσει ότι ο Ιησούς Χριστός πραγμάτωσε ιστορικά την αγάπη ως τρόπο ελευθερίας από τον θάνατο.
Σε μια τελευταία συνέντευξη, ολίγον προ του θανάτου του, ο σύγχρονος σοφός Βυζαντινολόγος Σερ Στίβεν Ράνσιμαν, που δημοσιεύτηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την 5 Νοε. 2000, μεταξύ άλλων είπε:… «… χαίρομαι με την σκέψη ότι στα επόμενα 100 χρόνια η Ορθοδοξία θα είναι η μόνη Ιστορική Εκκλησία που θα υφίσταται. Η Αγγλικανική Εκκλησία είναι σε πολύ κακά χάλια. Η ρωμαιοκαθολική χάνει συνεχώς έδαφος…)
-Σε άλλο μέρος της συνέντευξής του επίσης είπε: …Πολύ αμφιβάλλω ότι θα έχουμε ποτέ πραγματικά ενωμένη την Ευρώπη ή και όλο τον κόσμο. Πιστεύω όμως ότι στο πρόβλημα της Ενότητος των λαών, η Ορθοδοξία προσφέρει μία αρίστη επίλυση, επειδή κατ’ αρχάς δεν προβάλλει τον εθνικισμό και έχει βάση την Αλήθεια και την Αγάπη.
-Η Παναγία! που έφερε στον κόσμο τον Θεάνθρωπο Χριστό, είναι η εικόνα της απεριόριστης θείας αγάπης. Έτσι μάθαμε και μ’ αυτό τον τρόπο μεγαλώσαμε τόσο εμείς όσο και οι παλαιότεροι από εμάς.
Παράδοση που ξεκινά εδώ και περίπου δύο χιλιάδες χρόνια λίγο μετά δηλαδή από την γέννηση του Χριστού, όταν ο Απόστολος Παύλος ήλθε στην Ελλάδα και δίδαξε στο ανήσυχο πνεύμα των Ελλήνων αυτό που από μόνοι τους επιθυμούσαν να οριστικοποιήσου το τέλος των παλαιών θεών και να εγκολπωθούν την ύπαρξη του ενός μοναδικού και αληθινού Θεού.
-Το Χριστιανικό στοιχείο αναμείχθηκε με το ελληνικό, που βρισκόταν τους τελευταίους προ Χριστού αιώνες σε παρακμή και έψαχνε για μια νέα ταυτότητα ή όπως μας εξηγεί ο Γρηγόριος Νύσσης τελούσε σε διαρκή κατάσταση εγκυμοσύνης, χωρίς να κατορθώνει να τεκνοποιήσει.
-Ο καρπός της ζωογόνου αυτής ένωσης έμελλε να μεγαλουργήσει με την δημιουργία ενός ιδιαίτερου πολιτισμού που διαρκεί μέχρι σήμερα και καλείται ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Πως! Ενώθηκε η αρχαιοελληνική σοφία του αρίστου και τέλειου με την χριστιανική του εναρέτου και της αγάπης.
-Σήμερα ο άνθρωπος σε πολλά έχει ξεφύγει από το πλαίσιο της Ελληνοχριστιανικής ζωής. Μέσα στις δύσκολες ώρες που περνάμε καθημερινά, το άτομο αναπτύσσεται λανθασμένα και γίνεται ένα ξεπερασμένο γρανάζι το απρόσωπου συστήματος που κανείς δεν ελέγχει. Η κυριαρχία του ανωνύμου και η ταύτιση του κακού με την εξουσία και την δύναμη είναι σε κάθε βήμα μπροστά μας.
-Ένας ολοκληρωμένος αντιανθρωπισμός, που αποσυνθέτει και αντικειμενοποιεί τον άνθρωπο, βρίσκεται σε εξέλιξη.
-Οι υπάρχοντες υγιείς τύποι που υπηρετούν το καλό των πολλών, θεωρούνται ξεπερασμένοι ή συνθλίβονται από τους παθολογικούς που υπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων.
-Πρέπει λοιπόν ο Άνθρωπος να επανέλθει στις ρίζες του, εάν θέλει να έχει μέλλον, στην γεμάτη αγάπη και πίστη θρησκεία του, που επεκτάθηκε όχι γιατί καταπιέζει, αλλά το αντίθετο, γιατί στην ανθρώπινη σχετική ελευθερία αντέτεινε την θεία την απόλυτη ελευθερία.

***  ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΓΥΡΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
skopiaa
~  Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Δ/της Σ.Σ.Ε.
Προβληματίζεται ακόμη και φανατίζεται κάθε σκεπτόμενος Έλλην πολίτης, με το θράσος και την συμπεριφορά του θρασύτατου σφετεριστή και υπερασπιστή της μεθοδευμένης αγυρτείας της Ελληνικής Ιστορίας, του πρωθυπουργού του Κράτους των Σκοπίων. Είπε λοιπόν στο παρελθόν, αυτός που είναι σε ξένα αναστυλώματα δεμένος, ότι «πρέπει να ντρέπονται οι Έλληνες για τον εκβιασμό που μας κάνουν… για να καλύψουν τα σκάνδαλά των κ.λπ.», αγγίζοντας όλα τα κόμματα και με επίθεση αισχρή ακόμη κατά του τότε πρωθυπουργού της χώρας μας.
Επίσης αυτός ο καλαμοκαβαλάρης είναι υπεύθυνος για τα καμώματα στα Σκόπια, που σκοπιανοί τόλμησαν και αντικατέστησαν τον σταυρό της Ελληνικής Σημαίας με την φασιστική Σβάστικα, είναι αυτός υπεύθυνος που κατηγόρησαν υπήκοοί του τον Έλληνα τότε πρωθυπουργό ως φασίστα με εξευτελιστικές εικόνες, φασιστικά ντυμένο κλ.π.
Το Λυπηρό και ο προβληματισμός του σκεπτόμενου Έλληνα πολίτη είναι, ότι δεν βγήκε τότε η πολιτική ηγεσία της χώρας ή τουλάχιστον ένας βρε αδελφέ Έλλην πολιτικός ν’ απαντήσει, σ’ αυτόν τον θρασύτατο σφετεριστή της Ελληνικής Ιστορίας και υβριστή των Ελλήνων Πολιτικών, ώστε να μην τολμήσει να ξαναμιλήσει για την Ελλάδα και προ παντός για την Μακεδονία.
Ο θρασύτατος αυτός κύριος πρέπει κάποτε να καταλάβει:
ΠΡΩΤΟΝ! Ιστορικά η σημερινή περιοχή των Σκοπίων ήταν η αρχαία Δαρδανία και αργότερα μέχρι το 1944 ονομάζετο Vardarsca. Ότι, η Δαρδανία ουδέποτε υπήρξε Μακεδονικό Έδαφος, του οποίου τα Βόρεια σύνορα δεν ξεπέρασαν τις Ηράκλειες πύλες (Μοναστήρι – Βιτώλα, τις αρχαίες Ιδομενές ύψος Γευγελή και το όρος Όρβηλος δηλ. Μπέλες).
ΔΕΥΤΕΡΟΝ! Το όνομα Μακεδονία επεβλήθη στην περιοχή των Σκοπίων, το οποίο κατοικείται ως επί το πλείστον από Σλάβους, Αλβανούς και Ελληνόφωνους Μακεδόνες κ.λπ. διαφυγόντες κατά τον εμφύλιο, από τον Γενάρχη των Τίτο, όταν αυτός εξήγγειλε την αναδιοργάνωση του Γιουγκοσλαβικού Κράτους πάνω σε Ομοσπονδιακή Βάση. Την μία από τις εξ ομοσπονδίες, του νοτίου τμήματος της Γιουγκοσλαβίας, που συνορεύει με την Μακεδονία την ονόμασε «Σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας», με απώτερο σκοπό την διεύρυνση αυτού προς Νότο. Τι! λοιπόν σχέση μπορεί να έχει σήμερα το Τιτόνειο αυτό κατασκεύασμα με την Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου Γ! και του Φιλίππου Β!; Προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ανιστόρητων, με την προπαγάνδα τους και με το απύθμενο θράσος ν’ αναγείρουν ακόμη και αγάλματα στην χώρα τους, του Μ. Αλεξάνδρου κ.λπ.
ΤΡΙΤΟΝ! Η απαίτηση των Σκοπίων να ονομασθεί Μακεδονία αντιβαίνει στα Ιστορικά δεδομένα, που είναι αποδεκτά από την διεθνή επιστημονική κοινότητα. Τα ονόματα Μακεδονία και Μακεδόνες, ανάγονται στην αρχαιότητα, έτσι κάθε χρήση τους στην εποχή μας, παραπέμπει σε αρχαία δεδομένα είτε νομίμως είτε καταχρηστικά. Στην παρούσα περίπτωση συντελείται αγύρτικος σφετερισμός εκ μέρους των Σκοπίων, όταν αποδίδεται το όνομα Μακεδονία, σε εδάφη που δεν κατοικήθηκαν ποτέ από Μακεδόνες και δεν απετέλεσαν τμήματα ποτέ του Μακεδονικού Βασιλείου.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ! Οι αδέσμευτοι ιστορικοί ερευνητές συμφωνούν απόλυτα ότι το μέγιστο μέρος της σημερινής Δημοκρατίας των Σκοπίων, που θρασύτατα διεκδικεί το γεωγραφικό όνομα Μακεδονία και το εθνικό όνομα Μακεδόνες, εκτείνεται σε εδάφη όπου κατά την αρχαιότητα κατοικούσαν, όχι Μακεδόνες αλλά Παίονες, Δάρδανοι, Σλάβοι (κατήλθαν στην περιοχή μετά τον 6ο μ.Χ. αιώνα) και άλλοι λαοί. Η Σημερινή Πόλη των Σκοπίων κείται στην αρχαία Δαρδανία.
Οι Δάρδανοι παρέμειναν έως το τέλος, οι αμείλικτοι εχθροί των Μακεδόνων, από τους οποίους, όπως παραστατικά γράφει ένας Λατίνος Ιστορικός, τους χώριζε άσβεστο μίσος (odium immortale).
Επομένως αυτός ο οποίος πρέπει να ντρέπεται είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας των Σκοπίων, διότι αρνείται την καταγωγή του (Δαρδανία, Vardarsca ή την Σλαβική) και παράλληλα προσπαθεί να σφετερισθεί το Όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας. Επίσης πρέπει να ντρέπονται οι πολιτικοί των, οι οποίοι με ψεύδη και ιστορικές ανακρίβειες, που διδάσκουν στο λαό τους, στρέφουν το μίσος αυτών προς τους Έλληνες, το οποίο είναι τόσο επιζήμιο για την χώρα τους.
Οι Έλληνες πολιτικοί, που τους μέμφεται αυτός ο θρασύτατος σατραπίσκος, έχουν Ιερά υποχρέωση να διαφυλάξουν την ιστορία, και τον πολιτισμό του Ελληνικού λαού, και! Θα πρέπει να μη δεχθούν ποτέ, όνομα που να περιέχει το όνομα Μακεδονία ιδίως τώρα. Διότι! οι Έλληνες έχυσαν ποταμούς αίματος για να διαφυλάξουν τα Ιερά χώματα της Μακεδονίας, εναντίον των Περσών, των Ρωμαίων, των Ούννων, των Σταυροφόρων, των Οθωμανών, των Βουλγάρων, των φασιστικών στρατευμάτων του Χίτλερ και εναντίον ακόμη της προλεταριακής Κομμουνιστικής Δικτατορίας του Στάλιν, συμπαρομαρτούντων και τινών δορυφόρων του, για την απόσπαση της Μακεδονίας από την Μητέρα Ελλάδα.   Η Ντροπή, το θράσος και αυτά ακόμη έχουν όρια.

***  ΒΟΜΒΑ! Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό μετά από 42 χρόνια
qmall
~  Σύμφωνα με το voicenews.gr o Κώστας Καραμανλής προκειμένου να δώσει έναν αέρα ανανέωσης θα κλείσει τη ΝΔ με την βοήθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι Παρεμβάσεις του περιβάλλοντος του Κώστα Καραμανλή υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του πρώην Πρωθυπουργού, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου δημιουργούν εφμυλιοπολεμικό σκηνικό στη συντηρητική παράταξη, η οποία τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει εικόνα περιφερόμενου θιάσου που δίνει μάλιστα παραστάσεις και έξω από τις θεατρικές αίθουσες. Οι Παρεμβάσεις του Κώστα Καραμανλή, πάντα μέσω των συνεργατών του, αφού ο ίδιος επιλέγει επίτηδες τη σιωπή, τινάζουν στον αέρα τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία. Με δεδομένη τη θέση του ότι είναι προτιμότερη η διάσπαση από τη γελοιοποίηση και την προειδοποίηση του ότι δεν ανεχθεί την εκλογή υποψηφίου που δεν έχει εγκριθεί από τον ίδιο, οι εκλογές της Κυριακής αναμένεται να σηματοδοτήσουν σημαντικές εξελίξεις.
karamanlis new
ntmosx
~  Δίνουν και παίρνουν οι κονταρομαχίες Άγκυρας - Μόσχας με την Άγκυρα συνεχώς ηττημένη. Για να θυμηθούμε λίγο πώς ξεκίνησε όλη αυτή η διαμάχη. Η Τουρκία κατέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες που είχε εξασφαλίσει το voicenews.gr Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που παραβίασε τα σύνορά της, όπως ισχυρίζεται.  Video  :  Warplane crashes in Syria near Turkey border Turkish media VIDEO  , https://youtu.be/YaWtPHptldY  .-
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι ήταν σε θέση να αποδείξει ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του. Η Άγκυρα είχε διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ. Απο τότε μέχρι σήμερα και οι δυο πλευρές βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη. «Από τις 4.198 εναέριες επιχειρήσεις της Ρωσίας μόνο 191 στρέφονταν κατά του ΙΚ» δήλωσε ο Νταβούτογλου σε μήνυμά του προς τον τουρκικό λαό. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες ότι εξαπολύει επιθέσεις στη συριακή αντιπολίτευση, με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας να κάνει λόγο για αβάσιμες κατηγορίες. Η Ρωσική πολεμική αεροπορία άρχισε να καταφέρει πλήγματα κατά «τρομοκρατικών οργανώσεων» τις 30 Σεπτεμβρίου, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ.
isisturkΣτις 8 Οκτωβρίου, ο συριακός στρατός πέρασε σε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση. Στα μέσα Νοεμβρίου, η Ρωσία αύξησε τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών που συμμετέχουν στην επιχείρηση στη Συρία, στα οποία περιλαμβάνονται και 69 βομβαρδιστικά αεροπλάνα. Μεταξύ των στόχων των ρωσικών αεροσκαφών είναι κομβόι που μεταφέρουν καύσιμα, δεξαμενόπλοια και διυλιστήρια. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από την έναρξη του εμφυλίου μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και της συριακής αντιπολίτευσης το 2011 έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι και έχουν εκτοπιστεί εκατομμύρια.

***  ΣΟΚ και ΔΕΟΣ! Η πιο τρομακτική προφητεία που δεν γνωρίζει κανείς…
mati
~  Οι προφητείες είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της εποχής μας και αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου τις διαβάζει ώστε να μπορέσει να καταλάβει τι είχαν προβλέψει οι μεγάλοι πατέρες της Ιεροσύνης για το μέλλον.
Η προφητεία μου μας συγκλόνισε και σας παραθέτουμε είναι του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού που είχε προβλέψει τα πάντα με χειρουργική ακρίβεια όσον αφορά την Ρωσία, την ήττα της Τουρκίας, την Εισβολή των Τούρκων, τις κινήσεις των Αμερικανών, την οικονομική κατάρρευσή και κάθε εξέλιξη που βλέπουμε αυτή την στιγμή στον παγκόσμιο χάρτη του πλανήτη.
Στην εικόνα ο Γέροντας Ιωσήφ λίγο μετά τον θάνατό του το 2009
gerontas
Το voicenews.gr σας εξασφάλισε ένα βίντεο που δε θα δείτε σε κανένα ΜΜΕ και προκαλεί σοκ και δέος με τα όσα περιγράφει…
Δείτε το βίντεο:  NOIAZOMAI - ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ: ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ,   { Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., τα είχε δει όλα: την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή Ανωμαλία, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση Αμερικανών-Νατοϊκών, τον φονικότατο Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα, την Έγερση του Κεκοιμημένου Βυζαντινού μας Βασιλέως, την Ειρήνη, τον τελικό Θρίαμβο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και μετά από δεκαετίες, την φοβερή Έλευση του Αντιχρίστου, αφού πρώτα έχει κηρυχθεί η Ορθοδοξία παντού!
ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ! ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ! Πάνω από τα μικρά καντηλάκια της μεγάλης Αλήθειας! Της Ορθοδοξίας! } ..
http://www.noiazomai.net
~  Σημείωση - το ηχητικό ντοκουμέντο του Γέροντος είχε δημοσιευθεί αρχικά στο διαδίκτυο, στο φόρουμ "Χριστιανικές Ορθόδοξες Συζητήσεις" - forum.christian-orthodox.gr https://youtu.be/jusqiOuwKOo  .- 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
  Ο  Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
στους  15  αγώνες του 1ου  γύρου στο τοπικό πρωτάθλημα  Α ΄ Κατηγορίας ΕΠΣΜεσσηνίας ,περιόδου 2015-16 ,  συγκέντρωσε 15  βαθμούς με  4  νίκες , 3  ισοπαλίες και 8  ήττες :  Κέρδισε (νίκες) με  1-0 τον Α.Σ. Ανδρούσας , με 2-1 Α.Ο. Διαβολιτσίου , με  1-0 τον Α.Σ. Πανθουριακό , και με 2-0 τον Τέλο Άγρα .- Ήρθε  ισοπαλίες  3-3  με Α.Ο. Δωρίου , 2-2  με Α.Ο. Κυπαρισσίας , και με  1-1 με Μεσσηνιακό Γ.Σ. .- Γνώρισε  ήττες  με  5-2 από  Α.Ο Μιλτιάδη , 2-0  από Α.Ο. Φαραί , 3-0 από Απόλλωνα Καλαμάτας , 3-1  από Εθνικό Μελιγαλά , 3-2  από Ολυμπιακό  Καλαμάτας , 3-0  από Τσικλητήρα Πύλου , 3-2  από Α.Ο. Σπερχογείας , και με 3-0  από Πάμισο  Μεσσήνης .-

Αρχίζοντας ο 2ος  γύρος ο Αστέρας Αρφαρών αντιμετωπίζει  τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  Καλαμάτας στο γήπεδό  του , Σάββατο  09/01/2016 .- Στις  17/01/2016  εκτός με Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ , την Κυριακή 24/01/2016  εντός με Α.Ο.Ανδρούσας ,  το  Σάββατο  30/01/2016  εκτός με ΤΕΛΟ ΑΓΡΑ , στις  06/02/2016  εντός  με ΑΠΟΛΛΩΝΑ Καλαμάτας , ......
  Livescore ΠΑΟ - Αρης (38-37 30') στα ημιτελικά του Κυπέλλου
Με «νοκ-άουτ» στον τελικό
Παναθηναϊκός - Άρης (1ος Ημιτελικός)   90-69 , (38-37) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-16 , (38-37), 69-48 , 90-69 .-
Κύπελλο Ελλάδος-Μπάσκετ
*** Ο  ΠΑΝΑΘΗΑΝΑΪΚΟΣ 1η  ομάδα στο Τελικό  του Κυπέλλου στο Ελληνικό μπάσκετ .-
*** Ο Α.Ο ΦΑΡΟΣ Κερατσινίου η 2η  ομάδα στον τελικό του Κυπέλου (Ομάδα Α2 )
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-37, 69-48, 90-69.
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Κορομηλάς, Μητσόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9(3), Φώτσης 3(1), Ραντούλιτσα 9, Παππάς, Φελντέιν 22(5), Διαμαντίδης 15(2), Γκιστ 20(2), Καλάθης 6, Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 4.
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 3 (1), Φλιώνης, Ουάιτ 13 (1), Ουότερς 3 (1), Ζάρας 7 (1), Χάγκινς 16, Κοέν 5 (1), Μούρτος 3 (1), Σίμτσακ, ΜακΝίλ 17(1).
Livescore: Φάρος - ΠΑΟΚ (32-31 20') με φόντο... τον τελικό
 Δευτέρα  28/12/2015 :
Ιστορική πρόκριση του Φάρου στον τελικό, 69-65 τον ΠΑΟΚ
 Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΠΑΟΚ   69-65 , (32-31).- (2ος Ημιτελικός) .-
Τα  δεκάλεπτα  : 18-14 , (32-31) , 51-48 , 69-65 .-^
Βίντεο  από τον αγώνα :
~ Α Ο ΦΑΡΟΣ Κερατσινίου-ΠΑΟΚ  69-65   28/12/2015 : https://youtu.be/OP6kUknvoR4 .- Διαιτητές: Γκόντας, Σχινάς, Παναγιώτου ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Ανδρέας Πολέμης): Παπαδόπουλος Καράμπουλας 9 (1), Μπατής 10 (3), Πετροδημόπουλος 6, Λιακόπουλος 2, Αγγελόπουλος 3, Κομπδιέτας 6, Κατούφας 2, Παπαμακάριος 21 (4), Σκορδίλης 10 .-
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος):
Τέπιτς 9, Βασιλειάδης 10 (1), Κακαρούδης, Τσόχλας 3 (1), Δέδας 1, Μαργαρίτης 5, Σχορτσανίτης 18, Ντούβνιακ 11 (2), Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 2
~  Το 6ο... θύμα κατά σειρά του Φάρου Κερατσινίου στο θεσμό του Κυπέλλου έγινε ο ΠΑΟΚ, με τους Πειραιώτες στην έδρα τους να αποκλείουν στον ημιτελικό, 69-65, τον «Δικέφαλο του Βορρά» και να προκρίνονται στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Με 11 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην παρθενική συμμετοχή του στην Α2 και 6 στο Κύπελλο, ο Φάρος διεύρυνε σε 17-0 το αήττητο σερί του φέτος.       -  Οι παίκτες του Ανδρέα Πολέμη έγραψαν με «χρυσά γράμματα» το όνομά τους στην ιστορία του αθλήματος, καθώς ο Φάρος έγινε μόλις η 3η ομάδα της Α2 (μετά τον Πανελλήνιο 1986-87 και το Ρέθυμνο 2006-07), που προκρίνεται στον τελικό Κυπέλλου.          -  Παγκράτι (79-57), Κολοσσός Ρόδου (70-66), Λαύριο (76-56), Τρίκαλα (82-67) και Κηφισιά (61-59 παρ., 56-56 κ.α.) είχαν υποκλιθεί πριν τον ΠΑΟΚ στην πορεία του Φάρου προς τον τελικό της 21ης Φεβρουαρίου κόντρα στον Παναθηναϊκό.-
Προημιτελικά (7-8/10/2015)
ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο 73-67
Αρης - ΑΕΚ 64-61
Φάρος Κερατσινίου - Κηφισιά 61-59 -παρ. (56-56κ.α.)
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 64-70

Δ' Φάση - Ημιτελικοί Αγώνες - Σάββατο 27-28/12/2015
1. Παναθηναϊκός-Άρης 90-69
2. Φάρος Κερατσινίου-ΠΑΟΚ

Ε' Φάση - Τελικός - Κυριακή 21/02/2016

Παναθηναϊκός - Νικητής 2
***  Η Γκενκ τα δίνει όλα για Καρέλη
Η Γκενκ τα δίνει όλα για Καρέλη~ Σύμφωνα με την αθηναϊκή εφημερίδα «Πράσινη» η πρόταση της βέλγικης ομάδας, που εκτιμάται ότι θα γίνει προσεχώς, θα είναι δελεαστική και θα ικανοποιεί τους «πράσινους». Δηλαδή θα είναι από 3 εκατομμύρια ευρώ και πάνω. Παράλληλα, υπάρχει ενδιαφέρον και από τις Τουλούζ, Παλέρμο. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Γκενκ είναι αυτή που «καίγεται» πιο πολύ για τον Καρέλη. Ο Παναθηναϊκός έχει έτοιμη λίστα, που βρίσκεται και στα χέρια του Αντρέα Στραματσόνι. Κατά πάσα πιθανότητα θα αποκτηθεί δανεικός ή ελεύθερος. Ο Κάιλ Λάφερτι δεν απασχολεί πλέον το «τριφύλλι», καθώς αν φύγει ο 23χρονος ποδοσφαιριστής θα αποκτηθεί ένας περιφερειακός επιθετικός και όχι ένας με τα στοιχεία του Βορειοϊρλανδού. Υπάρχει στα υπόψιν και ο Μαρτίνεθ της Τορίνο, που είναι κάπως «αλμυρός». Υπάρχει διάθεση πάντως από τον Γιάννη Αλαφούζο να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός σε αυτήν τη θέση και εφόσον δημιουργηθεί κενό δηλαδή, με έναν παίκτη θεωρητικά καλύτερο από τον Νίκο Καρέλη.

***    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των δύο εκπροσώπων της Ελλάδας στη φάση των «32» του Eurocup.
Το πρόγραμμα των ΠΑΟΚ και Άρη στο EuroCup
Αναλυτικά:

ΠΑΟΚ (9ος όμιλος)
6 Ιανουαρίου : Βαλένθια - ΠΑΟΚ
12 Ιανουαρίου : ΠΑΟΚ - Λιμόζ
20 Ιανουαρίου : ΠΑΟΚ - Ολντεμπουργκ
26 Ιανουαρίου : Ολντεμπουργκ - ΠΑΟΚ
3 Φεβρουαρίου : ΠΑΟΚ - Βαλένθια
9 Φεβρουαρίου : Λιμόζ - ΠΑΟΚ
 ΑΡΗΣ (10ος όμιλος)
6 Ιανουαρίου : Άρης - Νεπτούνας
12 Ιανουαρίου : Αρμάνι Μιλάνο - Άρης
19 Ιανουαρίου : Άλμπα - Άρης
27 Ιανουαρίου : Άρης - Άλμπα
3 Φεβρουαρίου: Νεπτούνας - Άρης
10 Φεβρουαρίου: Άρης - Αρμάνι Μιλάνο

***   ΕΥΡΩΠΗ: Ευρωλίγκα - Top 16
Αγωνιστική ημέρα: 1

29.12. 19:00ΚίμκιΤΣΣΚΑ Μόσχας
 

29.12.2015  21:00ΟλυμπιακόςΜπαρτσελόνα
 

29.12. 21:45ΟυνικάχαΝταρουσάφακα
 

30.12. 19:00Αναντολού ΕφέςΕρυθρός Αστέρας
 

30.12. 19:45Ζαλγκίρις ΚάουναςΛαμποράλ Κούτσα
 

30.12. 20:00ΣεντέβιταΛοκομοτίφ Κουμπάν
 

30.12.2015   21:00ΦενερμπαχτσέΠαναθηναϊκός
 

30.12. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπάμπεργκ
 
Αγωνιστική ημέρα: 2
07.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΡεάλ Μαδρίτης
 
07.01. 21:00ΝταρουσάφακαΣεντέβιτα
 
07.01. 21:30Λαμποράλ ΚούτσαΟλυμπιακός
 
07.01. 21:45ΜπαρτσελόναΚίμκι
 
08.01. 19:00Λοκομοτίφ ΚουμπάνΑναντολού Εφές
 
08.01. 21:00Ερυθρός ΑστέραςΦενερμπαχτσέ
 
08.01. 21:00ΜπάμπεργκΖαλγκίρις Κάουνας
 
08.01. 21:45ΠαναθηναϊκόςΟυνικάχα
 
Αγωνιστική ημέρα: 3
14.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπαρτσελόνα
 
14.01. 21:00ΦενερμπαχτσέΛοκομοτίφ Κουμπάν
 
14.01. 21:15ΠαναθηναϊκόςΕρυθρός Αστέρας
 
14.01. 21:45ΟυνικάχαΣεντέβιτα
 
15.01. 19:00ΚίμκιΛαμποράλ Κούτσα
 
15.01. 20:00Αναντολού ΕφέςΝταρουσάφακα
 
15.01. 21:45ΟλυμπιακόςΜπάμπεργκ
 
15.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΖαλγκίρις Κάουνας
 
Αγωνιστική ημέρα: 4
21.01. 19:00Λοκομοτίφ ΚουμπάνΠαναθηναϊκός
 
21.01. 20:00ΣεντέβιταΑναντολού Εφές
 
21.01. 21:30Λαμποράλ ΚούτσαΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
21.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα
 
22.01. 19:00ΚίμκιΜπάμπεργκ
 
22.01. 19:45Ζαλγκίρις ΚάουναςΟλυμπιακός
 
22.01. 20:00ΝταρουσάφακαΦενερμπαχτσέ
 
22.01. 21:00Ερυθρός ΑστέραςΟυνικάχα
 
Αγωνιστική ημέρα: 5
28.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπάμπεργκ
 
28.01. 20:30ΦενερμπαχτσέΣεντέβιτα
 
28.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΟλυμπιακός
 
29.01. 19:00ΚίμκιΖαλγκίρις Κάουνας
 
29.01. 21:00Ερυθρός ΑστέραςΛοκομοτίφ Κουμπάν
 
29.01. 21:00ΟυνικάχαΑναντολού Εφές
 
29.01. 21:45ΠαναθηναϊκόςΝταρουσάφακα
 
29.01. 22:00ΜπαρτσελόναΛαμποράλ Κούτσα
 
Αγωνιστική ημέρα: 6
04.02. 20:00ΣεντέβιταΠαναθηναϊκός
 
04.02. 20:30ΝταρουσάφακαΕρυθρός Αστέρας
 
04.02. 21:00ΜπάμπεργκΜπαρτσελόνα
 
04.02. 21:45ΟυνικάχαΛοκομοτίφ Κουμπάν
 
05.02. 19:45Ζαλγκίρις ΚάουναςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
05.02. 20:30Αναντολού ΕφέςΦενερμπαχτσέ
 
05.02. 21:45ΟλυμπιακόςΚίμκι
 
05.02. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΛαμποράλ Κούτσα
 
Αγωνιστική ημέρα: 7
11.02. 19:00ΚίμκιΡεάλ Μαδρίτης
 
11.02. 20:30ΦενερμπαχτσέΟυνικάχα
 
11.02. 21:00Ερυθρός ΑστέραςΣεντέβιτα
 
11.02. 21:30Λαμποράλ ΚούτσαΜπάμπεργκ
 
12.02. 18:00Λοκομοτίφ ΚουμπάνΝταρουσάφακα
 
12.02. 19:45ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΟλυμπιακός
 
12.02. 21:45ΠαναθηναϊκόςΑναντολού Εφές
 
12.02. 22:00ΜπαρτσελόναΖαλγκίρις Κάουνας
 
Αγωνιστική ημέρα: 8
25.02. 19:00Λοκομοτίφ ΚουμπάνΣεντέβιτα
 
25.02. 19:30ΝταρουσάφακαΟυνικάχα
 
25.02. 21:00ΜπάμπεργκΡεάλ Μαδρίτης
 
25.02. 21:15ΠαναθηναϊκόςΦενερμπαχτσέ
 
25.02. 21:30Λαμποράλ ΚούτσαΖαλγκίρις Κάουνας
 
26.02. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΚίμκι
 
26.02. 21:00Ερυθρός ΑστέραςΑναντολού Εφές
 
26.02. 21:45ΜπαρτσελόναΟλυμπιακός
 
Αγωνιστική ημέρα: 9
03.03. 19:00ΚίμκιΜπαρτσελόνα
 
03.03. 20:00Αναντολού ΕφέςΛοκομοτίφ Κουμπάν
 
03.03. 21:45ΟυνικάχαΠαναθηναϊκός
 
03.03. 21:45ΣεντέβιταΝταρουσάφακα
 
04.03. 19:45Ζαλγκίρις ΚάουναςΜπάμπεργκ
 
04.03. 20:30ΦενερμπαχτσέΕρυθρός Αστέρας
 
04.03. 21:45ΟλυμπιακόςΛαμποράλ Κούτσα
 
04.03. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
Αγωνιστική ημέρα: 10
10.03. 19:00Λοκομοτίφ ΚουμπάνΦενερμπαχτσέ
 
10.03. 20:00ΣεντέβιταΟυνικάχα
 
10.03. 21:00ΜπάμπεργκΟλυμπιακός
 
10.03. 21:30Λαμποράλ ΚούτσαΚίμκι
 
11.03. 19:45Ζαλγκίρις ΚάουναςΡεάλ Μαδρίτης
 
11.03. 20:30ΝταρουσάφακαΑναντολού Εφές
 
11.03. 21:00Ερυθρός ΑστέραςΠαναθηναϊκός
 
11.03. 21:45ΜπαρτσελόναΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
Αγωνιστική ημέρα: 11
17.03. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΛαμποράλ Κούτσα
 
17.03. 20:30ΦενερμπαχτσέΝταρουσάφακα
 
17.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΛοκομοτίφ Κουμπάν
 
17.03. 21:45ΜπαρτσελόναΡεάλ Μαδρίτης
 
18.03. 20:30Αναντολού ΕφέςΣεντέβιτα
 
18.03. 21:00ΜπάμπεργκΚίμκι
 
18.03. 21:45ΟλυμπιακόςΖαλγκίρις Κάουνας
 
18.03. 21:45ΟυνικάχαΕρυθρός Αστέρας
 
Αγωνιστική ημέρα: 12
24.03. 19:00Λοκομοτίφ ΚουμπάνΕρυθρός Αστέρας
 
24.03. 20:30ΝταρουσάφακαΠαναθηναϊκός
 
24.03. 21:00ΜπάμπεργκΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
24.03. 21:30Λαμποράλ ΚούτσαΜπαρτσελόνα
 
25.03. 19:45Ζαλγκίρις ΚάουναςΚίμκι
 
25.03. 20:00ΣεντέβιταΦενερμπαχτσέ
 
25.03. 21:45Αναντολού ΕφέςΟυνικάχα
 
25.03. 21:45ΟλυμπιακόςΡεάλ Μαδρίτης
 
Αγωνιστική ημέρα: 13
31.03. 19:00ΚίμκιΟλυμπιακός
 
31.03. 19:00Λοκομοτίφ ΚουμπάνΟυνικάχα
 
31.03. 21:00Ερυθρός ΑστέραςΝταρουσάφακα
 
31.03. 21:45ΜπαρτσελόναΜπάμπεργκ
 
01.04. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΖαλγκίρις Κάουνας
 
01.04. 21:30Λαμποράλ ΚούτσαΡεάλ Μαδρίτης
 
01.04. 21:30ΦενερμπαχτσέΑναντολού Εφές
 
01.04. 21:45ΠαναθηναϊκόςΣεντέβιτα
 
Αγωνιστική ημέρα: 14
07.04. 19:00Αναντολού ΕφέςΠαναθηναϊκός
 
07.04. 19:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜπαρτσελόνα
 
07.04. 19:00ΜπάμπεργκΛαμποράλ Κούτσα
 
07.04. 19:00ΟυνικάχαΦενερμπαχτσέ

***   ΣΟΚ! Αυτές είναι οι αστρονομικές αμοιβές των διαιτητών
soccerref
~  Η παγκόσμια οικονομική κρίση των τελευταίων ετών μπορεί να είναι έντονη για τον μέσο πολίτη, όμως υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα που ξεφεύγουν από τα νύχια της, με όσους τα ασκούν να χαίρουν προκλητικών αμοιβών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, ένα από αυτά τα επαγγέλματα είναι και αυτό του διαιτητή καθώς, οι απολαβές του κλάδου ξεπερνούν κατά περιπτώσεις ακόμα και τα 200.000 ευρώ τον χρόνο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι διαιτητές της Πριμέρα Ντιβισιόν, με πάγιες απολαβές της τάξεως των 109.590 ευρώ ετησίως, δίχως να υπολογίσει κανείς διάφορα "πλάγια" έσοδα όπως: τα 12.000 τον χρόνο για τα «δικαιώματα εικόνας» (πληρωμή για την εμφάνιση των εμπορικών σημάτων στις εμφανίσεις) ή τα 3.577 ευρώ (1.449 ευρώ κάθε βοηθός) αμοιβή για κάθε εμφάνιση στους αγώνες της Πριμέρα Ντιβισιόν και του Κόπα ντελ Ρέι.
Στην κατηγορία των ακριβοπληρωμένων διαιτητών είναι και αυτοί των Άγγλων, οι οποίοι λαμβάνουν 24.000 ευρώ τον μήνα στην Πρέμιερ Λιγκ, χωρίς όμως να δικαιούνται τα "έξτρα" από την παρουσία τους στους αγώνες.
Φυσικά όπως σε κάθε κλάδο υπάρχουν και οι "κορυφαίοι" που ξεφεύγουν από τα όρια των συναδέλφων τους, τίτλο τον οποίο κατέχουν οι 9 διεθνείς Ισπανοί διαιτητές: Βελάσκο Καρμπάγιο, Μαγιένκο, Λαχόθ, Μουνουέρα, Ερνάντεθ, Μανθάνο, Μπορμπαλάν, Φερνάντεθ, Γκόμεθ, των οποίων η αμοιβή για κάθε διεθνή παρουσία ξεκινά από το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6.133 ευρώ.
Στην Ελλάδα από την άλλη μεριά οι απολαβές είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές του διεθνούς "τζετ σετ" αφού, οι Έλληνες διαιτητές λαμβάνουν για κάθε αγώνα της Super League περί τα 1.560 ευρώ, ενώ όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας, ο πρώτος διαιτητής αμείβεται με 300 ευρώ και ο τέταρτος με 150 ευρώ ανά αγώνα.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι, οι διαιτητές δεν έχουν ιδιαίτερα έξοδα, καθώς πολλά είναι ήδη πληρωμένα όπως: διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4-5 αστέρων, μετακινήσεις με αεροπορικά εισιτήρια πρώτης θέσης και διατροφή.

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .- ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-13-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-14-2015.html .- 
 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη 15  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-15-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-16-2015.html .-  
~ 44.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  16  Δεκεμβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/16-2015.html .-
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17  Δεκεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-17-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-18-2015.html .- 
  Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/18-2015.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  19  και  20  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/19-20-2015.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-19-2015.html .-
   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS     στο αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή   20  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-20-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-21-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/21-2015.html .- 
Η  Εφημνερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22  Δεκεμβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-22-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-23-2015.html . -                                      
Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  24  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-24-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 25  Δεκεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-25-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS   στο  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Σάββατο  26  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-26-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  26  και  27  Δεκεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/26-27-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή    27  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-7-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NWES   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα 28  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-nwes-28-2015.html .- 
~
                                                                                                                                                            
~***   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 568 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.482   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~    

   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    
                      


                                                                                                                 





****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4460 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2711 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2718   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9885  βίντεο   .- 



3 σχόλια:

Stramatios Skoulikaw είπε...

Με ένα τρόπο όμως περιορισμένο και μυστικό , όλοι μας είμαστε λίγο τρελοί … Όλοι μας είμαστε μοναχικοί στο βάθος και ζητάμε να μας καταλάβουν,. ποτέ όμως δεν μπορούμε να καταλάβουμε απόλυτα τον άλλο και ο καθένας μας μένει κατά ένα μέρος ξένος ακόμη και απέναντι σ΄ αυτούς που τον αγαπούν . … .- Αυτοί που δε γνωρίζουν το φόβο δεν είναι πραγματικά θαρραλέοι , γιατί θάρρος είναι η ικανότητα να αντιμετωπίσεις αυτό που μπορείς να φανταστείς . …Θα καταλάβεις καλύτερα τους ανθρώπους αν τους δεις σαν παιδιά , ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλοι και επιβλητικοί μπορεί να είναι .- Γιατί οι περισσότεροι από μας δεν ωριμάζουν ποτέ , απλώς ψηλώνουμε … Η ευτυχία έρχεται μόνο όταν σπρώχνουμε το μυαλό και την καρδιά μας όσο πιο μακριά μπορούν να φτάσουν . … Ο σκοπός της ζωής είναι να μετράς – να λογαριάζεσαι , να αντιπροσωπεύεις κάτι , να έχει κάποια σημασία το γεγονός ότι έζησες .- ( Λέο Ρόστεν ).-

Stramatios Skoulikaw είπε...

Ο άνθρωπος νομίζει ότι είναι ελεύθερος , όταν λησμονεί την ψυχή και τις ανάγκες της .- Έρχεται όμως η μέρα , που ο Θεός δίνει στον ένοχο την ευκαιρία να μετανοήσει .- Πρέπει τότε να υπακούσει στην μοναδική φωνή … Η μόνη ζωή που αξίζει , είναι αυτή που μας δίνει ο αγώνας για την ψυχή μας .- Οι σημερινοί άνθρωποι παραγνωρίζουν μια σημαντική πραγματικότητα :Τον άνθρωπο που παλεύει και νικά τον εαυτόν του .- ( Ντανιέλ Ρόπς - Ιστορικός Ακαδημαϊκός ).-

Stramatios Skoulikaw είπε...

Η ευτυχία δεν βρίσκεται , στον ίλιγγο της ταχύτητας, , ούτε στα επιτεύγματα του μηχανικού πολιτισμού , αλλά βρίσκεται στην αληθινή πρόοδο της ψυχής .- Όλοι μας οι πόθοι στρέφονται προς έναν ηθικό πολιτισμό , τον μόνον ικανό να μας εξυψώσει , να χορτάσει την εσωτερική μας δίψα, να μας προασπίσει από το πνεύμα της υλοφροσύνης .- Για να φθάσουμε όμως κάποτε εκεί , πρέπει να χρησιμοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις , για να μεταθέσουμε το βάρος ,από τις λέξεις , ΄΄πλούτος ΄΄ , ΄΄κατάκτηση ΄΄, ΄΄εξουσία ΄΄ , και στην πραγματικότητα ΄΄ΨΥΧΉ ΄΄.-( Γ. Ντυαμέλ , 1884-1966 , Γάλλος Γιατρός).-