ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

 Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιανουαρίου  2016  :
~
***   Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~
 

~ 10 Ιανουαρίου
Οσίων Γρηγορίου επισκόπου Νύσσης (1) (†395), Δομετιανού (2)επισκόπου Μελιτινής (†602), Μαρκιανού πρεσβυτέρου και οικονόμου της Μεγάλης Εκκλησίας και Αμμωνίου.
(1)Γεννήθηκε στην Νεοκαισάρεια του Πόντου το 332 και ήταν αδελφός του Μ. Βασιλείου. Διακρίθηκε για την μεγάλη του μόρφωση, την επιμέλειά του και την φιλοσοφική του κλίση. Νυμφεύθηκε την ενάρετη Θεοσεβία, η οποία όμως γρήγορα εκοιμήθη. Μετά την κοίμησή της εντάχθηκε στον κλήρο και σαράντα ετών χειροτονείθηκε επίσκοπος Νύσσης και Καππαδοκίας. Όταν το 381 συνήλθε στην Κωνσταντινούπολη η Β΄ Οικουμενική Σύνοδος για να καταδικάσει την αίρεση των Πνευματομάχων, ο Γρηγόριος υπήρξε ο κατ’ εξοχήν υπέρμαχος της ορθόδοξης διδασκαλίας και κατατρόπωσε τους οπαδούς του πνευματομάχου Μακεδόνιου. Τόσο μεγάλη υπήρξε η συμβολή του και το αγωνιστικό του φρόνημα ώστε εκλήθη “ Πατήρ Πατέρων και Νυσσαέων Φωστήρ”, ο δε Μ. Θεοδόσιος τον ονόμασε “ Στύλο της Ορθοδοξίας”. Υπήρξε πολυγραφότατος. Έγραψε πολύ αξιόλογα έργα: κατηχητικά, δογματικά, ερμηνευτικά, ποιητικά, σημαντικούς εορταστικούς, ηθικούς, εγκωμιαστικούς και επιταφίους λόγους και έναν επιμνημόσυνο λόγο στον αδελφό του Μ. Βασίλειο.
(2)Έζησε στον 6ο αιώνα. Μετά το θάνατο της συζύγου του έγινε κληρικός και αφοσιώθηκε στην διακονία της Εκκλησίας, το πλήρωμα της οποίας αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσωπική του αξία τον εξέλεξε επίσκοπο Μελιτηνής. Άνθρωπος ενάρετος και εξαιρετικά φιλάνθρωπος εκοιμήθη ειρηνικά τον Ιανουάριο του 602 στην Κωνσταντινούπολη. ~

Σήμερα 10/01/2016 εορτάζουν:

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης, Όσιος Δομετιανός Επίσκοπος Μελιτηνής
~
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
Βιογραφία
Ο Άγιος Γρηγόριος γεννήθηκε στη Νεοκαισάρεια του Πόντου το 332 μ.Χ. και ήταν αδελφός του Μεγάλου Βασιλείου. Παίρνει την ίδια μόρφωση με τον μεγάλο του αδελφό, ξεχωρίζει δε κι αυτός για την ευφυΐα του, την επιμέλεια του και την φιλοσοφικότατη ιδιοφυΐα του και είχε χειροτονηθεί αναγνώστης.
Ο Γρηγόριος νυμφεύεται τη Θεοσέβεια, (πραγματικά αγία γυναίκα), που γρήγορα την αρπάζει ο θάνατος. Ισχυρός χαρακτήρας καθώς ήταν, δεν απελπίζεται, και στα σαράντα του χρόνια γίνεται επίσκοπος Νύσσης (σήμερα Νεμσεχίρ), μιας κωμοπόλεως της Καπαδοκίας. Οι Αρειανοί, όμως, του έφεραν μεγάλες ενοχλήσεις. Αντιλαμβανόμενοι, ότι στο πρόσωπό του η αίρεσή τους θα είχε σπουδαιότατο πολέμιο, σχεδίασαν να τον εξοντώσουν. Τον κατηγόρησαν λοιπόν, ότι εξελέγη Επίσκοπος αντικανονικά και σφετερίσθηκε χρήματα της Εκκλησίας. Τις κατηγορίες υπέβαλε κάποιος με το όνομα Φιλόχαρης, όργανο των Αρειανών, προς τον διοικητή του Πόντου Δημοσθένη, προς τον οποίο ο Μέγας Βασίλειος έγραψε και επιστολή. Για την κατηγορία της καταχρήσεως παρακάλεσε να γίνει ο έλεγχος για να δειχθεί η συκοφαντία, για την αντικανονική χειροτονία λέγει ότι η ευθύνη είναι δική του, διότι αυτός χειροτόνησε και ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι σωστό να δικάσει επί της υποθέσεως αυτής σύνοδος Επισκόπων, των οποίων η εκκλησιαστική θέση δεν ήταν σε κανονική τάξη.
Η επίκληση του Βασιλείου απέβη άκαρπη. Ο αυτοκράτορας Ουάλης ήθελε να αποφευχθεί το θέμα. Το 376 μ.Χ. ο Γρηγόριος καθαιρείται ερήμην από σύνοδο Αρειανών Επισκόπων του Πόντου και της Γαλατίας. Και ο Γρηγόριος, καταδιωκόμενος, αναγκαζόταν να πλανάται και να κρύβεται. Η περιπέτεια έληξε τον Αύγουστο του έτους 378 μ.Χ., όταν απέθανε ο Ουάλης. Ο Γρηγόριος επανήλθε στη Νύσσα, όπου του επιφυλάχθηκε θριαμβευτική υποδοχή.
Κατά το φθινόπωρο του 379 μ.Χ. έλαβε μέρος στη Σύνοδο της Αντιόχειας, η οποία συνήλθε ιδίως για την αίρεση του Απολλιναρίου. Ο Απολλινάριος, ερμηνεύοντας κατά γράμμα χωρίο της Αγίας Γραφής (κατά Ιωάννη α' 14), υποστήριζε ότι ο Θεός Λόγος έγινε σάρκα, όχι σάρκα και ψυχή. Αρνήθηκε τον ανθρώπινο νου, την ανθρώπινη ψυχή και θέληση του Ιησού Χριστού ως στοιχεία διασπαστικά της ενότητός Του και αντίθετα προς την τελειότητά Του και αντικατέστησε τα στοιχεία αυτά με τη θεία επενέργεια. Δίδασκε, δηλαδή, στην ουσία, ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι τέλειος Θεός ούτε τέλειος άνθρωπος. Πολλοί νόμιζαν ότι ο Απολλινάριος δέχθηκε την επίδραση της πλατωνικής και νεοπλατωνικής φιλοσοφίας, αλλά το πιθανότερο είναι, καθώς πιστεύει ο Γρηγόριος Νύσσης, ότι αφετηρία στη χριστολογική του διδασκαλία είναι χωρίο επιστολής του Αποστόλου Παύλου (προς Θεσσαλονικείς Α', ε' 23). Στη Σύνοδο ο Άγιος ανασκεύασε τις κακόδοξες θεωρίες του Απολλιναρίου. Επίσης, η Σύνοδος του ανέθεσε αποστολή για την Εκκλησία της Βαβυλωνίας και με την ευκαιρία αυτή επισκέφθηκε και τους Αγίους Τόπους.
Ο Θεός τον αξιώνει επίσης, να γίνει το κυριότερο όργανο Του στη Β' Οικουμενική σύνοδο, το 381 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη, και κατατροπώνει στην κυριολεξία τους πνευματομάχους του Μακεδονίου, με «... τη μάχαιρα που δίνει το Πνεύμα και η οποία είναι ο λόγος του Θεού» (Προς Έφεσίους στ' 17). Στις συζητήσεις εκείνες, ο Γρηγόριος ο Νύσσης τόσο πολύ είχε διακριθεί, ώστε ονομάστηκε «Πατήρ Πατέρων και Νυσσαέων Φωστήρ». Ο δε Μέγας Θεοδόσιος τον ονόμασε στύλο της Ορθοδοξίας. Πέθανε ειρηνικά, αφού άφησε πολύ αξιόλογα έργα: ερμηνευτικά, δογματικά, κατηχητικά, λόγους ηθικούς, εορταστικούς, εγκωμιαστικούς, επιταφίους και έναν επιμνημόσυνο στον αδελφό του Μέγα Βασίλειο.
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης - Φώτης Κόντογλου
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Θεῖον γρήγορσιν, ἐνδεδειγμένος, στόμα σύντονον, τῆς εὐσέβειας, ἀνεδείχθης Ἱεράρχα Γρηγόριε τὴ γὰρ σοφία τῶν θείων δογμάτων σου, τῆς Ἐκκλησίας εὐφραίνεις τὸ πλήρωμα. Πάτερ ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~ Σχετικές συνδέσεις
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
~

Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΟ Θεός βοηθάει και δεν αδικεί! Βλέπει πιο πέρα και τον ενδιαφέρει, σαν καλός πατέρας, να μας έχει κοντά του στον παράδεισο. Γι' αυτό δίνει δοκιμασίες σ' αυτή τη ζωή.
~
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Ευστράτιος ο Θαυματουργός

Όσιος Ευστράτιος ο Θαυματουργός
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 

Παραμονή των Φώτων
 
Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων
 
Προφήτης Μαλαχίας

Προφήτης Μαλαχίας
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
***  10/01 Απολυτίκιο Αγ. Γρηγορίου Επισκόπου Νύσσης - 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/vXjSJFgLjYs ,


***  Ομαλά και χωρίς ουρές οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
       
 
 
Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέου πρόεδρου στην παράταξη.
Ο κόσμος μέχρι στιγμής ψηφίζει άμεσα χωρίς να υπάρχον ουρές, ενώ η συμμετοχή αγγίζει το 80% σε σχέση με τους συμμετέχοντες του πρώτου γύρου.
Για όποια εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε. 
\\




***   Γυρεύοντας μιαν έξοδο κινδύνου στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)          
        
 
 
 
 
Γυρίσματα χθες για την ταινία "Πλατεία Αμερικής" στην Καλαμάτα με συμμετοχή πλήθους κόσμου
Τα τελευταία γυρίσματα μιας νέας ελληνικής ταινίας πραγματοποιήθηκαν χθες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αφού την ερχόμενη Τρίτη αναμένονται να ολοκληρωθούν.
Μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Βασίλης Κουκαλάνι, ενώ συμμετέχουν ακόμη οι Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης και πολλοί άλλοι ηθοποιοί.
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ουσιαστικά αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό επί ελληνικού εδάφους του- κατά το σενάριο- Σύρου Τάρεκ, ο οποίος επιλέγει να φύγει από την πόλη μας με πλαστά έγγραφα.
Για τα γυρίσματα βρέθηκαν χθες στον ίδιο χώρο και αρκετοί Καλαματιανοί, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της παραγωγής να συμμετάσχουν ως κομπάρσοι.
Για, δε, την ταινία μάς μίλησαν ο ηθοποιός Βασίλης Κουκαλάνι και ο σκηνοθέτης- παραγωγός και σεναριογράφος, Γιάννης Σακαρίδης.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Κουκαλάνι, πρόκειται για τρεις διαφορετικές ιστορίες που συμβαίνουν στην Αθήνα, με το σκηνοθέτη να αποτυπώνει όσα ζούμε έντονα τον τελευταίο καιρό, με πιο επίκαιρο το μεταναστευτικό.
Ο ίδιος υποδύεται τον Τάρεκ, ένα Σύρο που ήταν στρατιωτικός στη χώρα του και πλέον ως λιποτάκτης, μαζί με τη μικρή του κόρη, προσπαθεί να πετάξει για τη Γερμανία, αφού πρώτα έχει ζήσει δύσκολα στην Αθήνα, αλλά και πριν φτάσει εκεί, «στο ανθρωποσφαγείο του Αιγαίου» όπως το χαρακτήρισε.
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας επιλέχθηκε, αφού ο Τάρεκ το θεωρεί λιγότερο «τσαμπουκαλεμένο σε μέτρα ασφαλείας από αυτά της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων».
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σακαρίδης μάς αποκάλυψε ότι το όνομα της ταινίας είναι «Πλατεία Αμερικής» και επιλέχθηκε η Καλαμάτα, αφού τον συνδέουν με την πόλη οικογενειακοί θεσμοί, ενώ έχουν ξεκινήσει ετοιμασίες και για μια ταινία που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στη Μεσσηνία.
Επίσης, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της παραγωγής και χθες βρέθηκαν στο αεροδρόμιο.
Ο ίδιος ελπίζει η ταινία, που ουσιαστικά αποτελεί τη δεύτερή του μεγάλου μήκους, να έχει παγκόσμια πρεμιέρα σε ένα μεγάλο φεστιβάλ. Τη χαρακτήρισε, δε, πολυπρόσωπη, καθώς περιλαμβάνει όλες τις φυλές.
Σχετικά με την κατάσταση στον ελληνικό κινηματόγραφο, απάντησε ότι όσα συμβαίνουν αποτελούν «καθρέφτη της κοινωνίας που ζούμε. Η κρίση έχει επηρεάσει και τον κινηματόγραφο, με τις ταινίες πλέον να γίνονται με χαμηλότερα μπάτζετ και τον κόσμο να εργάζεται περισσότερο».
Τέλος, στην ερώτηση, αν οι ελληνικές ταινίες είναι παρεξηγημένες από το κοινό, μας απάντησε ότι πάνε πολύ καλά στο εξωτερικό. Δηλαδή, οι ταινίες της δικής του γενιάς έχουν ταξιδέψει πάρα πολύ, ολοένα κερδίζουν το ελληνικό κοινό και σιγά σιγά γίνονται ταινίες με μεγάλη απήχηση «και καλό είναι να μη γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα στις εμπορικές και τις καλλιτεχνικές. Στόχος πρέπει να είναι να γυρίζονται πολύ καλές καλλιτεχνικές, ώστε να γίνονται και εμπορικές».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
  Video: 1/ Πλατεία Αμερικής- Γυρίσματα Καλαμάτα , https://youtu.be/ykeEsSHspbs .-
  2/  Πλατεία Αμερικής ταινία , https://youtu.be/ght-_9uIBbo .-

***  Κάλπες-καμπή για το πολιτικό σκηνικό οι σημερινές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας          
     
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος στη ΝΔ καθώς σήμερα στις 7:00 το πρωί ανοίγουν οι εσωκομματικές κάλπες για να αναδείξουν πρόεδρο έναν εκ των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ εκτός αν υπάρξει προσέλευση την τελευταία στιγμή και η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περί τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής.
Στη διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης, εξηγώντας: «... Επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο (ξεπεραστεί) αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail. Δηλαδή, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μαζί με τον πρόεδρο των τοπικών εφορευτικών επιτροπών θα μπορούν να φωτογραφίσουν όπου μπορούν και όσο μπορούν το πρακτικό της ψηφοφορίας και να μας το αποστείλουν με e-mail, ώστε να έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα. Σημασία έχει όμως η επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Γύρω στις 23.00 θα έχουμε εικόνα εκτός αν παρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο κι έχουμε τέτοια προσέλευση, δηλαδή κλείσουν οι κάλπες 22.27, όπως έκλεισαν την προηγούμενη φορά».
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Όσοι ψηφίσουν θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα με την πρώτη φορά. Πάντως δεν θα καταβάλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ και δεν θα συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο, κάτι που θα κάνει πιο σύντομη τη διαδικασία και μικρότερη την ταλαιπωρία.
Πρόκειται για μία κρίσιμη ψηφοφορία, η οποία θα καθορίσει τον χαρακτήρα της κεντροδεξιάς στη χώρα και, ως εκ τούτου, και τις πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά θα καταδείξει και τις νέες ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος, βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία.
Οι δύο διεκδικητές εκφράζουν όχι μόνον διαφορετικές σχολές αλλά διατηρούν και διαφορετικά ερείσματα στο εσωτερικό του κόμματος, με τον κ. Μεϊμαράκη να εμφανίζεται ως ο συνεχιστής της καραμανλικής παράδοσης, τον δε κ. Μητσοτάκη να προβάλλει ως ο φορέας νεωτερικών ιδεών για το κόμμα. Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών αναπτύσσεται σε σειρά διλημμάτων που «οικοδομήθηκαν» από τα επιτελεία τους.
 Ο κ. Μεϊμαράκης δίνει μάχη να αποτινάξει από πάνω του την εικόνα του πολιτικού που απλώς θα διαχειριστεί μία διαμορφωμένη κατάσταση. Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, επιδιώκει να διασκεδάσει τις αποδιδόμενες αιχμές για τις οικονομικές του απόψεις και τη δυνατότητά του να απευθυνθεί σε πιο λαϊκά στρώματα του πληθυσμού.
Στη νίκη του κ. Μητσοτάκη επενδύουν όσοι βλέπουν με καλό μάτι την αποκαραμανλοποίηση της παράταξης που ίδρυσε πριν από 42 χρόνια, ως διάδοχο σχήμα της προδικτατορικής ΕΡΕ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Παρά το γεγονός ότι ο πρώτος γύρος του Δεκεμβρίου έδωσε μία πρώτη εικόνα για τη δυναμική των υποψηφίων, το αποτέλεσμα δεν θεωρείται «κλειστό».
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Να αλλάξει βηματισμό στην κοινωνική πολιτική ζήτησε η αντιπολίτευση από τη δημοτική αρχή          
      
Η αλλαγή πολιτικής φιλοσοφίας και πρακτικής στο θέμα της διανομής συσσιτίου σε άπορους πολίτες του Δήμου Καλαμάτας είναι θέμα επιτακτικής σημασίας, σύμφωνα με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.
Το θέμα τέθηκε για πολλοστή φορά από τον επικεφαλής της παράταξης "Αλλαγή", Θόδωρο Μπρεδήμα, ο οποίος τόνισε ότι τα 35.000 ευρώ που προβλέπονται είναι ελάχιστα μπροστά στο μέγεθος των αναγκών που έχουν οι πολίτες.
«Δεν είναι δυνατό ένας αγροτικός Δήμος, όπως αυτός του Δήμου Μεσσήνης, να προσφέρει συσσίτιο σε 200 ανθρώπους και ο Δήμος Καλαμάτας σε μόλις 40! Και όχι μόνο αυτό. Ο χώρος που προσφέρεται να είναι κλειστός Σάββατο και Κυριακή, λες και τις δύο αυτές ημέρες οι πολίτες δεν πρέπει να πεινούν», σχολίασε.
Πρότεινε, δε, τη σύσταση μιας εθελοντικής ομάδας που θα αναλάβει να έχει το κτήριο που μοιράζεται το συσσίτιο όλες τις ημέρες ανοικτό και υπογράμμισε ότι είναι «ανεπίτρεπτο ο Δήμος Καλαμάτας να είναι ουραγός στην κοινωνική του πολιτική».
Με την παραπάνω άποψη συμφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Τάσος Νιάρχος, αλλά και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα ήταν φρόνιμο από το Δήμο να ενεργοποιήσει κάποιον αριθμό οικογενειών που θα μαγειρεύουν για τον κόσμο που έχει ανάγκη, αφού τους έχει προμηθεύσει με τα αναγκαία τρόφιμα.
"Μέσα από τη συγκεκριμένη πρακτική θα δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης, αλλάζοντας το χαρακτήρα του συσσιτίου από φιλανθρωπία σε ενεργή κοινωνική συμμετοχή", σημείωσε.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας εγκρίθηκε η εκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής δαπανών διοργάνωσης συσσιτίου από το Δήμο Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται ότι συσσίτια προσφέρονται πέντε φορές την εβδομάδα, κάθε μεσημέρι, στο χώρο του Α' ΚΑΠΗ.
Το φαγητό αγοράζεται από το Δήμο, ενώ κάποια τρόφιμα προσφέρουν χορηγοί. Το μαγείρεμα γίνεται από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος. Τα δε άπορα άτομα που δικαιούνται συσσιτίου έχουν καταγραφεί από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Διεύθυνση Πρόνοιας.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Π. Τατούλης: «Πιστεύουμε στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας των ελληνικών τεχνικών εταιρειών»         
      
Δηλώσεις με αφορμή την παράδοση της γέφυρας της Τσακώνας
 «Απέναντι στην “ενοχοποίηση των εταιρειών” εμείς πιστεύουμε ακράδαντα στην ενίσχυση των ελληνικών τεχνικών εταιρειών και εκτιμούμε ότι μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξή του προχθές στο σταθμό ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, με αφορμή την παράδοση της γέφυρας της Τσακώνας στον οδικό άξονα Τρίπολης – Καλαμάτας.
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό επίτευγμα και μία από τις μεγαλύτερες τοξωτές γέφυρες στην Ελλάδα, η οποία έχει κατασκευαστεί από ελληνικές εταιρείες, οι οποίες απέδειξαν ότι διαθέτουν εξαιρετικό επίπεδο τεχνογνωσίας» συνέχισε ο περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «το έργο αυτό δε θα είχε υλοποιηθεί ποτέ, αν δεν είχε χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου».
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι παντού παρούσα και αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που διαθέτει» υπογράμμισε ακόμη και στο κλείσιμο της τοποθέτησής του σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα της πολιτικής μας στον τουρισμό είναι πλέον εμφανή. Η Πελοπόννησος έχει καταστεί από τους σημαντικότερους προορισμούς και, όπως διαπιστώνεται κατά τη χειμερινή περίοδο, έχουμε πλέον full season τουρισμό».

***  Χάος στο εμπόριο οίνου λόγω φόρου

Με μελανά χρώματα περιγράφει την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του νέου νόμου για τον ΕΦΚ στο κρασί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Ελλάδος. Η ανακοίνωσή του μιλά για "τραγικές συνέπειες", για "απόγνωση των Ελλήνων οινοπαραγωγών" και "στάση του εμπορίου οίνου στην ελληνική και εξωτερική αγορά": "Το νομοθετικό εξάμβλωμα που αφορά στην επιβολή ΕΦΚ στον οίνο ολοκληρώνει την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του και τα ανυπέρβλητα προβλήματα, όπως από την πρώτη στιγμή επισημάνθηκαν από σύσσωμο τον κλάδο, έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. Οι πλημμέλειες της σχετικής υπουργικής απόφασης, σε συνδυασμό με την ελλιπή ενημέρωση και την ευθυνοφοβία των Αρχών, δημιουργούν σοβαρά προσκόμματα στην εμπορία του οίνου εκτός κι εντός και επιβαρύνουν ήδη τα οινοποιεία με παράνομη φορολόγηση. Οι δε διαβεβαιώσεις που παρείχε δημοσίως ο υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης, ότι δηλαδή δε θα επιβαρύνονταν με ΕΦΚ οι εξαγωγές (γεγονός που, όπως επισημάναμε, δεν εναπόκειται στην καλή θέληση της κυβέρνησης, αλλά απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία), διαψεύσθηκαν οικτρά, καθώς στις πρώτες εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν από συναδέλφους όχι μόνο υπεβλήθη ΕΦΚ, αλλά επιπλέον υποχρεώθηκαν και σε προκαταβολή του ΦΠΑ. Ρητά δε τους επισημάνθηκε από τις αρμόδιες τελωνειακές Αρχές, ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν ούτε πρόκειται να συμψηφισθούν, ούτε πρόκειται να επιστραφούν. Ήδη ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου προέβη σε τηλεφωνικά διαβήματα στην αρμόδια Διεύθυνση Ειδικών Φόρων του υπουργείου Οικονομικών, υποβάλλοντας και σχετικό υπόμνημα στο οποίο καταγράφονται τα πρώτα προβλήματα και προτείνονται λύσεις. Ως βασικότερη όλων προκρίνεται η αναστολή εφαρμογής του νόμου έως τον Μάιο του 2016, οπότε εκπνέει και η προθεσμία για τη δημιουργία φορολογικής αποθήκης. Ταυτόχρονα ζητείται από το υπουργείο η έκδοση νέας διευκρινιστικής εγκυκλίου έως την Παρασκευή. Ο αγώνας του κλάδου δε θα σταματήσει εδώ, αντιθέτως θα δυναμώσει περαιτέρω, καθώς οι φορείς του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του Σ.Ε.Ο., προσανατολίζονται στο να προσφύγουν άμεσα εντός της επόμενης εβδομάδας στη διοικητική δικαιοσύνη με αίτημα την ακύρωση του μέτρου. Παράλληλα, εξακολουθούν οι πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία προκειμένου να αποσυρθεί ο ΕΦΚ». - 

***  Παροχή υποστήριξης από το Δήμο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας θα διεξαχθεί μεταξύ 20 και 31 Ιανουαρίου, με προβολές ελεύθερες για το κοινό, ενώ θα περιλαμβάνει πανόραμα ελληνικών ταινιών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας πενταετίας. Σχετικά το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκαν, χθες, η Τζίνα Πετροπούλου και η Κλεώνη Φλέσσα, τον οποίο ενημέρωσαν και ζήτησαν να υποστηρίξει ο Δήμος Καλαμάτας τη διενέργεια του Φεστιβάλ. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα εισαχθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικό θέμα, ενώ για τις προβολές θα διατεθεί το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95. - 

***   Κρίσιμη συνάντηση Νίκα – Χαρίτση         
      
Στα έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ στο Δήμο Καλαμάτας αναφέρθηκε, χθες, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Ολοκληρώθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013.
Πέρα από την ικανοποίησή του για την πρόοδο που υπάρχει, ανακοίνωσε ότι την επόμενη Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, θα συμμετάσχει σε προγραμματισμένη σύσκεψη με τον Αλέξη Χαρίτση, υφυπουργό Οικονομίας του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και αρμόδιο για ζητήματα ΕΣΠΑ, στην Αθήνα, σχετικά με τα έργα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για την πόλη και το Δήμο Καλαμάτας.   Για να δούμε τι θα καταφέρει ο  δήμαρχος…  Α.Π. 

***  Κοπή πίτας σήμερα στο Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας 

  Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας σήμερα Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite. Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει σχετικό κάλεσμα. - 

***  5 άτομα συνελήφθηκαν στην Καλαμάτα για ένα τσιγαριλίκι- Οι 3 ανήλικοι 

 Συνελήφθησαν, σήμερα (10.1.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ένας (1) 19χρονος και τρείς (3) ανήλικοι, αντίστοιχα, καθώς και ένας (1) ανήλικος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανία, γιατί κατείχαν τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. - 

***  Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας

Όπως μετέδωσε πριν λίγο το Σκαϊ σε εκλογικό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια αντιεξουσιαστές εισέβαλαν και κατέστρεψαν εκλογικό υλικό. Στο συγκεκριμένο τμήμα οι εκλογές έχουν παγώσει και γίνεται σύσκεψη για το πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία. -

***  Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έκανε συναυλία στην Ξάνθη και πληρώθηκε μέσω... Βουλγαρίας  

 Ενα αποκαλυπτικό θέμα για το πως λειτουργεί η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ακόμη και από εκείνους που ασκούν πολλές φορές σκληρή κριτική στο κράτος, αποκαλύπει το Εθνος της Κυριακής. Συγκεκριμένα, για μία συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις 16 Δεκεμβρίου στην Ξάνθη, όπως δημοσιοποιήθηκε μέσω της “Διαύγειας”, ο τραγουδιστής πληρώθηκε για τη συμμετοχή του, μέσω... Βουλγαρίας και οι κρατήσεις δεν ξεπέρασαν τα 17 ευρώ! Η καθαρή αμοιβή του καλλιτέχνη ήταν 16.500 ευρώ! Η υπόθεση απασχόλησε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, καθώς τέθηκε ως ερώτηση από την αντιπολίτευση, ενώ οι υπεύθυνοι του δήμου ζήτησαν να ελεγχθεί η νομιμότητα της διαδικασίας. Ο υπεύθυνος του καλλιτεχνικού γραφείου του τραγουδιστή κ. Πατσέλας, μιλώντας στο Mega, υποστηρίζει πως "ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν γνώριζε τίποτα για το οικονομικό. Ο Βασίλης δεν ανακατεύεται με τα οικονομικά του. Εγώ έχω κάνει σύμβαση με μια άλλη εταιρεία και φορολογήθηκα όσον αφορά το φόρο εισοδήματος”. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, πήρε θέση μέσα από το προσωπικό του blog: Θέλω να σκάσω. Να λουφάξω. Να μη μιλάω. Ει δυνατόν και να μην σκέφτομαι. Να κάνω τη δουλειά μου. Να κοιτάξω τα του οίκου μου. Ε!!!! και δεν μ'αφήνουν. Πώς να σιωπήσεις στην ξεφτίλα που συναντάς καθημερινά τριγύρω σου; Να κάνεις πως δεν είδες; Να διερωτηθείς και να αποδεχθείς το "τι με νοιάζει εμένα"; Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, λέει, πλήρωσε στις 16-12-2015, τη "διοργάνωση συναυλίας Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2015" ΣΤΗ...ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!! Μια κοροϊδία μπροστά στα μούτρα κάθε αρμόδιου που αναρτήθηκε με ΑΔΑ 64Ι90Κ7Ε-7ΙΔ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ! Ένας φορέας του Δημοσίου πληρώνει έναν Έλληνα καλλιτέχνη 16.500 ευρώ για τη συναυλία του στη Ξάνθη, σε νομικό πρόσωπο στη Βουλγαρία! Και οι μεν δημοτικοί άρχοντες κυκλοφορούν γιορτινοί και χαρούμενοι στη Ξάνθη και ανάβουν δεντράκια με ύφος και αλαζονεία οι δε "και καλά" προοδευτικοί και αντισυστημικοί καλλιτέχνες περιφέρουν χαλαρά το δήθεν προσωπείο τους. Και όλα αυτά εκ προ μελέτης σε βάρος της χειμαζόμενης πατρίδας τους. Κατά τα άλλα αγανακτισμένοι δεν θα υπάρξουν ποτέ πια. Μας τέλειωσαν. Κράτος μήπως; που να μην αποδέχεται αυτή την κοροϊδία; imerisia.gr - 

***  ΣΟΚ! Η Ευρώπη θα διαλυθεί...
eetelos
~  Το προσφυγικό ζήτημα θα είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της ΕΕ. Θα είναι η αιτία αρχής της αποδόμησής της. Τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία της Γερμανίας και όχι μόνο, είναι μονό ένα μικρό δείγμα του τι θα επακολουθήσει.Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα αυτού του κύματος και η δίοδος της καταστροφής που θα πλήξει και την ίδια. Η Λέσβος βιώνει αυτή την τραγική δοκιμασία. Το voicenews.gr έχει πεί πάρα πολλές φορές ότι το κλίμα που υπάρχει σήμερα θα πυροδοτήσει γενικευμένο πόλεμο. Σιγά σιγά βγαίνει αληθινό… Αυτά που βιώνουμε είναι ο μικρόκοσμος αυτών που θα βιώσουμε…

***  Έρχεται παγκόσμιο οικονομικό κραχ… (ΒΙΝΤΕΟ)
krax
~  Ένας εκ των κορυφαίων μεγαλοεπενδυτών στον κόσμο, προβλέπει παγκόσμιο οικονομικό κραχ… Ο δισεκατομμυριούχος Jim Rogers προειδοποιεί για μία νέα οικονομική καταστροφή που θα δοκιμάσει ολόκληρο τον πλανήτη.
Πρόκειται για μία τρομακτική πρόβλεψη εάν συλλογιστούμε το χάος που θα ακολουθήσει και θα πυροδοτήσει με τη σειρά του καταστροφικές γεωπολιτικές εξελίξεις...
Δείτε το βίντεο:Jim Rogers 'Everything is going to get smashed'  , https://youtu.be/4Q9CMenAYls .-
***  ΒΟΜΒΑ από Βερολίνο αναστατώνει την Ευρώπη...
viasmoi
~   Η Γερμανία αντιμετωπίζει μαζικές περιπτώσεις βιασμών κυρίως από παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες…Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας δήλωσε το εξής: «Κανένας δεν μπορεί να μου πει ότι [οι επιθέσεις] δεν ήταν συμφωνημένες ή προσχεδιασμένες. Χρειάζεται επειγόντως να εξιχνιάσουμε πώς διαπράττονται τέτοια ειδεχθή εγκλήματα.» Η αστυνομία της Κολονίας είπε: «Τα πρόσωπα τα οποία ερευνά η αστυνομία κατάγονται στην πλειοψηφία τους από τη Βόρεια Αφρική. Στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι αιτούντες άσυλο ή άτομα που βρίσκονται παράνομα στη Γερμανία. Οι έρευνες για να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο βαθμό τα πρόσωπα αυτά έχουν σχέση με τα αδικήματα που διαπράχθηκαν τη νύκτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς συνεχίζονται».

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Λύνουν το Σκοπιανό...
skopiano
~  Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Σκοπίων ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα, με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον
Σύμφωνα με το γραφείο του Σκοπιανού πρωθυπουργού η συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα εστιάσει στην εμβάθυνση των σχέσεων και της συνεργασίας, στις μεταρρυθμίσεις και την δημοκρατική διαδικασία, την αύξηση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, σε θέματα ασφάλειας, και στην διαδικασία ενσωμάτωσης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Φαίνεται πως οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν επίτευξη λύσης στο θέμα της ονομασίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, ο Τζο Μπάιντεν θα έχει συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό τέλη του μήνα στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Στην συνάντησή τους θα τεθούν επί τάπητος το κυπριακό και το σκοπιανό… Τα Σκόπια το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται από την πολιτική αστάθεια την οικονομική και μεταναστευτική κρίση. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν με παρέμβασή τους να εξομαλύνουν την έκρυθμη κατάσταση τόσο στο εσωτερικό όσο και το ζήτημα της ονομασίας. Αν και ο υπουργός εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι χαρακτήρισε «βουνό» το θέμα της ονομασίας, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο ηγέτης του αλβανόφωνου κυβερνητικού κόμματος, Αλί Αχμέτι, εκτίμησε ότι υπάρχει «καλή θέληση και ετοιμότητα της Αθήνας για επίλυση του θέματος της ονομασίας» μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά. Δεδομένων των εξελίξεων, είναι πολύ πιθανόν να "λυθεί" το Σκοπιανό. Άλλωστε, όπως σας είχε ενημερώσει το voicenews.gr, ο Paul Wohlers εδώ και καιρό έχει προβλέψει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υποχωρήσει (!) και θα "βοηθήσει" τη γειτονική μας χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ...

***  ΣΟΚ! Το 2016 θα είναι η χρονιά επιβεβαίωσης των προφητειών...
prof
~   Το 2016 οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr μεγάλες ανακατατάξεις και αλλαγές. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο με το τέλος αυτού του χρόνου. η πολιτική και το γεωπολιτικό σκηνικό και όχι τα οικονομικά θα αποτελέσουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Προβλέπονται και Θρησκευτικογεωγραφικές ανακατατάξεις στον χώρο με την αρχή της Επέλασης του Ισλάμ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτελέσει το έτος αρχής επιβεβαίωσης των προφητειών.
pinaks

***  Δήλωση βόμβα Καμμένου…
kammenos
~ Κυριακάτικη εφημερίδα φιλοξενεί σήμερα άρθρο του Κώστα Σημίτη, το οποίο τιτλοφορείται «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες υποσχέσεις» και αναφέρει ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι σήμερα αβέβαιο.
Το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Ο Πάνος Καμμένος αναφέρει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:
«Ο Σημίτης αφού απέτυχε με τον ποτάμι αρθρογραφεί για τις εκλογές στη ΝΔ υπέρ υποψηφίου, ο Χριστοφοράκος -Siemens δεν κρατιέται πια.....».
Και ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε το εν λόγω άρθρο.
«Ο κ. Σημίτης ορθά τονίζει τις παθογένειες κ την ανάγκη εκσυγχρονισμού. Η αυτοκριτική όμως, για λάθη κ σκάνδαλα της οκταετίας του, απουσιάζει...» "τιτίβισε" ο κ. Παπαδημούλης.

***  Τρόμος στο Μαξίμου- Ο Τσίπρας θέλει διεύρυνση…
maximou
~ Μετά τις τεράστιες απώλειες που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι, αυτοσκοπός του Αλέξη Τσίπρα, στη σκιά του συνεδρίου, είναι η διεύρυνση του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα έχει πάρει "φωτιά" καθώς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας θα έχει κρίσιμη συνάντηση με τον Μίμη Ανδρουλάκη.
Πάντως, ενδεικτικό του πανικού που έχει καταλάβει το Μαξίμου είναι το γεγονός ότι δεν αποκλείεται το άνοιγμα σε βουλευτές άλλων κομμάτων- όπως ο Σπύρος Σανέλλης και ο Σπύρος Λυκούδης, ενώ πιθανόν είναι να υπάρξουν και επιστροφές από την Λαϊκή Ενότητα!

***   Πώς βίαζαν οι βάρβαροι τούρκοι τις Ελληνοκύπριες - «Συγγνώμη Μαρία, συγγνώμη Άννα…»
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCBbNy-v2sYiQOijKwMcEGb0wygX7TQEM6jKGkjg1N_PO6sKHEE_nEHtBX9FXB_5r0w0Bn9jrUz-0bnRuXf-_CNwAN0H2KNNj5eFjn4XfBkD-7L3R8zZPU8Wb5nwNPvBshcbY97BDtqBo/s640/viasmoi-syngnomi-maria-syngnomi-anna.jpgΓ. Καλλινίκου

«Επιάσαν με εμένα κι άλλες κορούδες και μας πήραν στα χωράφια θεοσκότεινα. Έφευγε ο ένας κι ερχόταν ο άλλος κι εγώ να αιμορραγώ, να παρακαλώ το Θεό να με βοηθήσει, να φωνάζω, ένα μωρό 14 χρόνων». Σαρανταένα χρόνια μετά η Μαρία καλείται να αντικρίσει ξανά μπροστά της τον εφιάλτη. Τον χειρότερο που μπορεί να ζήσει ένα κοριτσάκι στην αγνή ηλικία των 14 χρόνων. «Έκαναν το κέφι τους και μας έπαιρναν πίσω . Άκουγα τις γυναίκες που σκέφτονταν να αφήσουν το γκάζι της κουζίνας ανοικτό για να αυτοκτονήσουμε, να γλυτώσουμε από αυτό το μαρτύριο». Έτσι ξεκίνησε η εφηβεία κάποιων γυναικών. Προσβλέποντας στην αυτοκτονία. Ήταν ό,τι περισσότερο έκριναν εκείνη την περίοδο ότι άξιζε γι’ αυτές. Τα υπόλοιπα ήταν φρίκη. Ένας ζωντανός εφιάλτης με το προσωπείο του Αττίλα. Μπορεί άραγε η Μαρία ή οποιοδήποτε άλλο κοριτσάκι να ξέχασε έστω και για μια στιγμή σε αυτά τα 41 χρόνια, εκείνο το μαρτύριο; Να μην περιστρέφεται ξανά και ξανά ο ίδιος εφιάλτης στο μυαλό τους; «Κάθε νύκτα τα ίδια πράγματα. Κρυβόμαστε στο πατάρι του σπιτιού, αλλά μας έβρισκαν και μας τραβούσαν από τα μαλλιά. Συνέχισε αυτή η φρίκη μέχρι δυο-τρεις μήνες». Όχι δυο-τρεις νύκτες, αλλά δυο-τρεις μήνες! Σήμερα, 41 χρόνια μετά, η Πολιτεία τις θυμήθηκε. Αποφάσισε να τις βοηθήσει…

«Μας βάλανε σε αίθουσα του σχολείου στη… μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Εκεί έμπαιναν όποτε ήθελαν, διάλεγαν και μας πήγαιναν για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες…». Έτσι άρχισε και η εφηβεία της Άννας. Ο ίδιος ακριβώς εφιάλτης με αυτόν της Μαρίας. Ο ίδιος τρόμος, η ίδια απόγνωση, το ίδιο μαρτύριο. «Ο Ερυθρός Σταυρός μαζί με άλλα πράγματα, μας έστελνε τότε και χάπια σε περίπτωση εγκυμοσύνης… Ένιωθα φόβο, μεγάλο φόβο, όπως και τώρα φοβάμαι…». Τι ειρωνεία. Ήξεραν ότι ανήλικα κορίτσια, που ήταν εγκλωβισμένα, ήταν έρμαιο στα χέρια απάνθρωπων βιαστών. Δεν μπορούσαν, όμως, να κάνουν οτιδήποτε. Δεν μπορούσαν να απαιτήσουν από τους ισχυρούς της γης να πάρουν τα ανήλικα από τα χέρια του σατανά. Φρόντιζαν μόνο να μην διαιωνισθεί ο εφιάλτης. Κάτι ήταν κι αυτό υπό τις συνθήκες… «Όταν θυμάμαι τι γινόταν με τους συγγενείς, νιώθω θυμό. Έλεγαν της μάνας μου, «να την πάρεις και να φύγεις από τη χώρα, γιατί έτσι που είναι τώρα δεν την θέλει κανένας». Ήμουν η ντροπή της οικογένειας μετά το βιασμό. Έτσι μας έχουν κάνει κι έτσι έχουμε παραμείνει, ντροπή της οικογένειας». Είναι δυνατό να υπάρχουν άνθρωποι που μεταχειρίστηκαν με τόσο απάνθρωπο τρόπο ένα κοριτσάκι, που του έλαχε η μοίρα να βιώσει το χειρότερο εφιάλτη; Να ζήσει το μεγαλύτερο μαρτύριο; Από τους βάρβαρους τι να περιμένεις; Από τους δικούς σου, όμως, από τους οποίους προσδοκάς ανθρωπιά, κατανόηση, αγάπη, αλληλεγγύη, στήριξη… «Είμαι 55 χρόνων και το βιασμό δεν τον έχω ξεχάσει ποτέ μου», καταλήγει η Άννα στην εξομολόγηση του δράματος της στο ΚΥΠΕ.
Σοκ προκαλεί το ξύπνημα αυτού του τρομακτικού εφιάλτη μετά από 41 χρόνια. Ακόμη και για όσους βίωσαν τη φρίκη του πολέμου. Τι τραγικό για ένα ολόκληρο κράτος. Μια ολόκληρη Πολιτεία. Μια ολόκληρη κοινωνία. Είχαμε θάψει αυτή τη φρίκη στη σκοτεινότερη γωνιά του μυαλού μας. Κλειδώσαμε εκεί το δράμα. Το αμπαρώσαμε κιόλας, μπας και επιχειρήσει να διαφύγει και εμφανισθεί κάποια στιγμή μπροστά μας. Τρέμαμε αυτή την ιδέα. Βλέπετε, θα ήταν χειρότερο από τέρας για εμάς. Οι ενοχές και οι τύψεις θα περιστρέφονταν τόσο εκδικητικά γύρω μας, που θα μας βασάνιζαν. Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν τόλμησαν ποτέ να καταγγείλουν και να πολεμήσουν αυτό το έγκλημα στα αρμόδια διεθνή σώματα. Δεν πάλεψαν ποτέ για καταδίκη των βαρβάρων. Θα ήταν μια έστω ηθική δικαίωση αυτών των κοριτσιών, που καταδικάστηκαν να κουβαλούν για το υπόλοιπο της ζωής τους μια ντροπή που δεν τους ανήκει. Οι ίδιοι καθ’ ύλην αρμόδιοι διαχρονικά στην ηγεσία Κράτους και Πολιτείας, δεν τόλμησαν ποτέ να αγγίξουν το θέμα ούτε και για να προσφέρουν κάποιας μορφής στήριξη στα αθώα αυτά θύματα, τόσα χρόνια. Στα πρώτα χρόνια όταν σίγουρα βρίσκονταν σε πιο άθλια κατάσταση απ’ ότι σήμερα.
Σήμερα, 41 χρόνια μετά, τις καλούν να τις βοηθήσουν. Οικονομικά. Ακούς Μαρία, ακούς Άννα; Θα σας δώσουν βοήθεια. Μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Για να ξεχάσετε τον εφιάλτη. Ποια είναι άραγε η ταρίφα κάθε βιασμού; Η Πολιτεία έχει χρέος, άκουγα κάποια πολιτικό να λέει, να επουλώσει, όσο είναι δυνατό, αυτές τις πληγές. Υπάρχει, όμως, οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια, που μπορεί να επουλώσει τέτοιες πληγές; Μπορεί το χρήμα να κλείσει το διαμπερές αυτό τραύμα από κάποια ψυχή; Ποτέ! Αυτές οι πληγές παραμένουν εσαεί αιμάσσουσες, βαθειά στην ψυχή τους. Ίσως να ήταν καλύτερα, αφού 41 χρόνια κρατούσαμε θαμμένο το έγκλημα και την φρίκη, να το αφήναμε εκεί. Δεν θα υποβάλαμε τα τραγικότερα των θυμάτων της εισβολής σε νέο μαρτύριο, ώστε να δουν τον εφιάλτη να ξαναζωντανεύει. Όσο αθώα και αν είναι η πρόθεση των κυβερνώντων…
Το μόνο που οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε κατάματα τις τύψεις μας. Να παραδεχθούμε πόσο αργήσαμε –πολιτικοί, οργανισμοί, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ- να ενδιαφερθούμε για αυτές τις γυναίκες. Και να υποκλιθούμε, ζητώντας τους ένα τεράστιο ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!! Συγγνώμη Μαρία, συγγνώμη Άννα… Φιλελεύθερος μέσω infognomonpolitics

*** Η  Ρωσική Εκκλησία και πολλά Ρωσικά ΜΜΕ ζητούν από την Μόσχα την  προστασία των μονών του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ από Τουρκία ...
του Βασίλη Καπούλα
Με αφορμή την ανάγκη προστασίας της ορθόδοξης κληρονομιάς στο Αγιο Ορος η Μόσχα πλέον ορθώνει στο Αιγαίο "τείχος" προστασίας κατά της Αγκυρας, με την Ρωσική Εκκλησία, αλλά πολλά ρωσικά ΜΜΕ να επικαλούνται τα δημοσιεύματα του pronews.gr για τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που δεσμεύουν περιοχές ακριβώς μέχρι της ακτές της χερσονήσου του Αθω για αεροναυτικές ασκήσεις και να τονίζουν την ανάγκη επέμβασης της Ρωσίας στο Βόρειο Αιγαίο.
 "Το Άγιο Ορος βρίσκεται σε κίνδυνο και οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ αποτελούν άμεση απειλή προς το Άγιο Ορος και στα ρωσικά μοναστήρια που βρίσκονται εκεί" αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ μεταξύ των οποίων και τα ενημερωτικά Μέσα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησία με αναφορές στις αποκαλύψεις του pronews.gr
 Αλλά το "ζουμί" βρίσκεται αλλού: Στην φράση ότι "Το Άγιο Όρος είναι υπό την υψηλή προστασία όλων των ορθοδόξων χωρών οι οποίες διαθέτουν Μονές και φυσικά της Ρωσίας"! (σχετικά δημοσιεύματα εδώ και εδώ).
 Ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αποκαλύπτουν πως η ρωσική Εκκλησία είναι εξοργισμένη με την τουρκική ΝΟΤΑΜ που περιλαμβάνει την θαλάσσια περιοχή του Αγίου όρους για στρατιωτικές ασκήσεις!
 Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η Τουρκία ανακοίνωσε περιορισμούς στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου όρους και σε άλλες περιοχές του Αιγαίου που υπόκεινται στον έλεγχο των περιοχών δικαίωμα που απορρέει από την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίο, για "στρατιωτικές ασκήσεις".
 Η Άγκυρα με ΝΟΤΑΜ Α5885/15, Α5884/15 και Α5881/15, ανακοινώνει το κλείσιμο τριών περιοχών του βόρειου, νότιου και κεντρικού Αιγαίου για ένα χρόνο λόγω στρατιωτικών ασκήσεων. Στις περιοχές περιλαμβάνεται η  χερσόνησος του Άθω, το νησί της Λήμνου, Σκύρος, Πάτμος, Τήνος, Μύκονος, και άλλα νησιά.
 Τα ρωσικά ΜΜΕ αναδημοσιεύοντας σχετικά άρθρα του pronews.gr τονίζουν ότι "η Τουρκία περιλαμβάνει περιοχές με πετρελαιοφόρα κοιτάσματα και το νησί Σκύρος που είναι ο κεντρικός πυλώνας της ελληνικής αεράμυνας και φιλοξενεί α/α συστήματα Patriot PAC-3 και πυραύλους MM-40 Exocet".
 Ως απάντηση αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ ότι η Ελλάδα απάντησε με τρεις ΝΟΤΑΜ με τις οποίες απορρίπτει τις τρεις τουρκικές ΝΟΤΑΜ.
 Επιπλέον τα ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το pronews.gr, υπενθυμίζουν ότι "Οταν τα ρωσικά μοναστήρια στο Άγιο όρος είχαν εκτεθεί σε πίεση και διακρίσεις η Ρωσική Αυτοκρατορία είχε αποφασίσει αν στείλει ρωσικά στρατεύματα στο τέλος του 1916 για να προστατευτούν οι ρωσικές Μονές", αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι θα σταλούν ρωσικές αεροναυτκές δυνάμεις για προστασία των ρωσικών μοναστηριιών, αν κριθεί ότι κινδυνεύουν από την τουρκική επιθετικότητα!
 και τονίζεται ότι "Η Ρωσία υπερασπίζεται την ανάγκη να διατηρηθεί η χερσόνησος αυτή ως αυτόνομη μοναστική κοινότητα  υπό την προστασία  όλων των ορθοδόξων κρατών, που διαθέτουν τα μοναστήρια τους στο Άγιον Όρος (Ρωσία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία)".
 Πρόκειται πραγματικά για μια εξέλιξη σαφώς αναπάντεχη, αφού ουδέποτε μέχρι σήμερα η Μόσχα δεν είχε επέμβει στο Αιγαίο, ούτε είχε αντιδράσει απέναντι στην ρωσική επθετικότητα, κρατώντας μια μάλλον ουδέτερη στάση, πέρα από τια άδειες που εξασφάλιζε για τα τρία αγκυροβολια από την Αθήνα.
 Φαίνεται όμως ότι πολλά άλλαξαν μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού υποστρατηγικής κρούσης Su-24SM στην Συρία στις 24 Νοεμβρίου 2015.
 Και η "ανάγκη προστασίας των ρωσικών μοναστηριών" στο Αγιο Ορος δίνει μια εύηχη αφορμή για "να σπάσει τον τσαμπουκά" της Αγκυρας ακριβώς στην έξοδο των Στενών και πάνω από τα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα του Β.Αιγαίου.
 Πληροφορίες του pronews.gr αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν αποφάσισε να επισκεφθεί μέσα στο 2016 το Αγιο Ορος για να στείλει ένα επιπλέον μήνυμα στην Αγκυρα...
 Μόνο έκπληξη δεν θα είναι το μόνιμο "παρκάρισμα" ενός ή δύο κύριων μονάδων επιφανείας έξω από την την χερσόνησο του Αθω. Αλλωστε το ρωσικό αγκυροβόλιο νότια της Λήμνου απέχει λιγότερο από τέσσερις ώρες χρόνο απόστασης με ταχύτητα οικονομικής πλεύσης...
 
 
***  Ανατροπή στη ΝΔ: Νέος πρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Επίσημη ανακοίνωση αποτελεσμάτων
Ανατροπή στη ΝΔ: Νέος πρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
~  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην κεντροδεξιά παράταξη και αναδεικνύεται στον 9ο κατά σειρά πρόεδρο της ΝΔ.
Σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΚΕΦΕ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στο 70% των καταμετρημένων ψήφων, ο Κ.Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης αφού ανακοίνωσε αυτά τα επίσημα αποτελέσματα, σημείωσε: «Ενημερώθηκα ότι ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη. Θέλω κι εγώ να συγχαρώ το νέο πρόεδρο της ΝΔ».
Ο κ. Τραγάκης ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία καθώς και τους εθελοντές.
Όπως είπε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Δευτέρα στις 12:00 θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής της προεδρίας της ΝΔ στα γραφεία της Συγγρού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να συναντηθεί με όλους τουςπρώην προέδρους της ΝΔ.
Λίγο πριν από τις 23:00, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη, τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Νωρίτερα, στον Κυριάκο Μητσοτάκη τηλεφώνησε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ από νωρίς και μέσω twitter συνεγχάρη τον νέο πρόεδρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

***   Μεϊμαράκης: Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύτηκαν  Δήλωση στο Twitter
Μεϊμαράκης: Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύτηκαν
Ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τον αντίπαλό του για τη νίκη του
«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν και με ακολούθησαν σε αυτήν την πορεία» έγραψε στο Twitter ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λίγο μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.
Vaggelis Meimarakis@v_meimarakis 49 minutes ago
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν και με ακολούθησαν σε αυτήν την πορεία
Νωρίτερα, ο κ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του.
~ ΔΕΙΤΕ  Σχετικά  βίντεο  :
~ Νέος αρχηγός Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης :  Νέος αρχηγός Ν Δ Κυριάκος Μητσοτάκης 10 1 2016 P1060244https://youtu.be/S8k-gX9eQcE  .-
~ Κυριάκος Μητσοτάκης  1ες  δηλώσεις Νέος πρόεδρος Ν Δ   10/1/2016 : https://youtu.be/YhHmyfSqUls .-
`~Κυριάκος Μητσοτάκης 9ος  πρόεδρος Ν Δ   10/1/2016 : https://youtu.be/pnJAA6aUBW0 .-
`~ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ νέος πρόεδρος Ν Δ   10/1/2016 : https://youtu.be/fOHkHeCE940 .-
*** Κυριάκος Μητσοτάκης: Απόψε ηττήθηκε ο λαϊκισμός, από αύριο δουλειά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απόψε ηττήθηκε ο λαϊκισμός, από αύριο δουλειά

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
~  Για καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ κάνουν λόγο οι συνεργάτες του.
«Απόψε ηττήθηκε ο λαϊκισμός. Από αύριο έχουμε πάρα πολλή δουλειά» είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνομιλία με το «Βήμα».
Διαβάστε αναλυτικά:
Η διαφορά σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις δεν αποκλείεται να φθάσει το 55% - 45% υπέρ του κ. Μητσοτάκη.
Σχολιάζοντας τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν ότι δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη τα εκλογικά τμήματα της Αττικής, καθώς και ότι το προβάδισμα του κ. Μητσοτάκη σταδιακά διευρύνεται. Στο 70% της ενσωμάτωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε μπροστά με 51,5% έναντι 48,5% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Λίγο αργότερα, οι συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη ανέφεραν ότι πλέον υπάρχει εικόνα «καθαρής νίκης» σε πανελλαδικό επίπεδο.
Προηγήθηκε «πόλεμος» προβλέψεων: Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν αργά το μεσημέρι ότι «μέχρι τώρα έχουμε ενδείξεις πως υπάρχει ισχυρό προβάδισμα και διακριτή διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Νωρίτερα, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κηφισιά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «σήμερα ξημερώνει μια νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα».
«Όπως βλέπετε η διαδικασία διεξάγεται ομαλά, χωρίς καμία καθυστέρηση. Θέλω να ζητήσω από όσους και όσες δεν έχουν ασκήσει ακόμα το εκλογικό τους δικαίωμα να το κάνουν.
»Τη Δευτέρα δεν θα είναι απλά ενωμένη, θα είναι και ανανεωμένη. Και η νέα μεγάλη κεντροδεξιά θα μπορέσει να προτάξει σύντομα ένα εναλλακτικό πειστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση» δήλωσε.
 
 *** Συγχαρητήρια Σταύρου Θεοδωράκη σε Κυριάκο Μητσοτάκη 
Με sms πριν το τελικό αποτέλεσμαΣυγχαρητήρια Σταύρου Θεοδωράκη σε Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
 ~   Mε sms πολύ πριν οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
- Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωράκης έγραψε: Μπράβο σου. Ελπίζω να καταφέρεις να στρέψεις το καράβι της ΝΔ σε προοδευτικές όχθες.
Newsroom ΔΟΛ

***  Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ αλλά με σεβασμό στην ιστορία
Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής
 Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ αλλά με σεβασμό στην ιστορία
Μήνυμα ανανέωσης της ΝΔ, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύντομη τελετή παραλαβής-παράδοσης στα γραφεία του κόμματος.
Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στον Γιάννη Πλακιωτάκη ευχαρίστησε τον ίδιο για το έργο του, αλλά και όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και τους εθελοντές, επισημαίνοντας πως το κόμμα έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία.
«Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Νωρίτερα, είχαν φθάσει στα γραφεία του κόμματος ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ από το πρωί ήταν και ο πρώην βουλευτής Κερκύρας και συνεργάτης του Νίκος Γεωργιάδης.
 Τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας
Ψήφισαν 334.752 και έλαβαν
52,43% Μητσοτάκης
47,57% Μεϊμαράκης
Βίντεο  :  - Μητσοτάκης-Πλακιωτάκης στα γραφεία της ΝΔ , https://youtu.be/Mm9RLaCPl6o .-

***  Ανοιξιάτικος ο καιρός της Δευτέρας         
Αναλυτική πρόγνωση
Ανοιξιάτικος ο καιρός της Δευτέρας
Τοπικές ομίχλες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Παροδικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.
 Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοι 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 06 έως 19 βαθμούς κελσίου.
 Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου .
 Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.
 Θεσσαλονίκη
Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασια: από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου.

***   Αποχή δικηγόρων για το ασφαλιστικό
 Με απόφαση των προέδρων δικηγορικών συλλόγων
Αποχή δικηγόρων για το ασφαλιστικό
Πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό πραγματοποιούν από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι δικηγόροι, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.
Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου οι δικηγόροι θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στη Βουλή. Και την ημέρα της συγκέντρωσης θα μείνουν κλειστά τα δικηγορικά γραφεία και όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας.
Όπως αναφέρεται «οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα συνεδριάσει σήμερα για να επικυρώσει την απόφαση της Συντονιστικής.

***  Ποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης           
Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Ποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αδελφός της Ντόρας Μπακογιάννη.
Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.
Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως "Global Leader for Tomorrow".
Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β' Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.
Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη.
Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015.
Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.
Το Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε πρώτος τη τάξει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής».
Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

***  Χαμόγελα και κλίμα ενθουσιασμού στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη    
Η συγκρατημένη αισιοδοξία μετατράπηκε σε ενθουσιασμό καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία της εκλογής
Χαμόγελα και κλίμα ενθουσιασμού στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη
Στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη βρίσκονται συνεργάτες, φίλοι και ψηφοφόροι του Κυριάκου Μητσοτάκη περιμένοντας τον νέο πρόεδρο της ΝΔ να φτάσει εκεί.
Ο Κυριάκος βρίσκεται στα γραφεία του, στην οδό Ευφρονίου 8 και περιμένει να προχωρήσει η καταμέτρηση των ψήφων στην Επικράτεια προκειμένου να είναι ξεκάθαρο πως έχει κλειδώσει η νίκη και είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.
Τα τελικά αποτελέσματα από όλη την Ελλάδα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι επικαλούνταν άτυπες σφυγμομετρήσεις που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ανταποκρίσεις από διάφορες περιφέρειες της Επικράτειας και επιτόπιες δειγματοληψίες ως προς τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος

***   Τα κλειδιά της νίκης Κυριάκου και η ήττα Καραμανλή     
Αλλαγή σελίδας στη Νέα Δημοκρατία
Τα κλειδιά της νίκης Κυριάκου και η ήττα Καραμανλή
Τη μεγάλη ανατροπή κατάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χθεσινή του εκλογή, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην αρχή της κούρσας πολλοί θεωρούσαν ότι βρίσκεται εκτός διαδικασίας και ότι το μόνο που θα κατάφερνε θα ήταν να κατακτήσει την τρίτη θέση.
Στα σημαντικά στοιχεία της διαδικασίας καταγράφεται η ήττα του καραμανλικού μπλοκ, καθώς παρά τη στήριξη, την οποία παρείχε ανοιχτά ο πρώην πρωθυπουργός στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο από αυτό που ανέμεναν οι καραμανλικοί κύκλοι.
Με τη στήριξη των Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνι Γεωργιάδη, του Απόστολου Τζιτζικώστα αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη (τουλάχιστον στην τελική ευθεία) κατάφερε να πάρει την πρωτιά απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στο μπλοκ του Κώστα Καραμανλή.
Το αποτέλεσμα της κάλπης, στέλνει σαφές μήνυμα από τη μία ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων κινήθηκε με βασικό κριτήριο την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος με τον Κυριάκο (όπως ο ίδιος ήθελε να λέει σε όλη την προεκλογική περίοδο αφήνοντας στην άκρη το βαρύ πολιτικό του επίθετο), αφετέρου ότι ο συνασπισμός δυνάμεων που συσπειρώθηκε πίσω από τον κ. Μητσοτάκη επικράτησε του «καραμανλικού» στρατοπέδου το οποίο συντάχθηκε με τον κ. Μεϊμαράκη.
Ο 47χρονος βουλευτής της Β’ Αθηνών είναι από σήμερα ο 9ος πρόεδρος στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, παραλαμβάνει ένα κόμμα που βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από δύο εκλογικές ήττες και πλέον έχει εντολή για ανανέωση, διεύρυνση, αλλά και σκληρή αντιπολίτευση. Άλλωστε σε όλη την εσωκομματική προεκλογική περίοδο φάνηκε ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αυτό μέτρησε στη γαλάζια κάλπη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία έβαλε ως στόχο τη διεύρυνση ώστε η Νέα Δημοκρατία να γίνει και πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά, φιλελεύθερη παράταξη μακριά από λαϊκισμούς και πλέον το στοίχημα του είναι να πετύχει.
Η εκλογή του οδηγεί σε μια νέα μέρα τη Νέα Δημοκρατία, ενώ έχει δεσμευθεί ότι θα ασκήσει σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Μάλιστα οι άριστες σχέσεις του με προσωπικότητες του εξωτερικού και τα δημοσιεύματα σε ξένες εφημερίδες, διεύρυναν την εκλογική του βάση και γρήγορα πήρε τον «αέρα» της νίκης στο λεγόμενο μεσαίο χώρο.
Η μάχη Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη εξελίχθηκε αρχικά σε ένα θρίλερ, όμως από το μεσημέρι και μετά οπότε και άρχισε να ξεκαθαρίζει ότι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία θα είναι τελικά πολύ πάνω από τους 250.000, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει όλο και πιο καθαρά προς την πλευρά Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε από από αουτσάιντερ να πάρει την ηγεσία του κόμματος καθώς:

-Μπήκε στην εκλογική μάχη πρώτος χωρίς να περιμένει να μετρήσει τους αντιπάλους του
-Είχε στο πλευρό του τον Αντώνη Σαμαρά που δυσκόλεψε, ειδικά στο δεύτερο γύρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Πελοπόννησο
-Κέρδισε τη Θεσσαλονίκη (παρά την άνοδο του Κώστα Καραμανλή) με τη διακριτική στήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα
-Είχε βοήθεια από τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Λεκανοπέδιο της Αττικής
-Η φημολογία ότι ο Αλέξης Τσίπρας προτιμάει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για αρχηγό έστειλε ψηφοφόρους στον Κητσοτάκη
-Δεν μπήκε (από τον πρώτο γύρο) σε απευθείας αντιπαράθεση με άλλους υποψηφίους, οπότε μοιραία οι ψηφοφόροι των δύο που έμειναν εκτός του δεύτερου γύρου δεν τον έβλεπαν ως αντίπαλο.

«Η παράταξη θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα»

Ο κ. Μητσοτάκης στην δήλωσή του από το γραφείο του, στην οδό Χαλκοκονδύλη, πρόταξε την ενότητα της ΝΔ, την ανανέωσή της και την αντιπαράθεση με τον «λαϊκισμό» της κυβέρνησης.
«Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό καλά και ο κ.Τσίπρας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη».
Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του, τους διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου και σημείωσε: «Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα».
Αναφέρθηκε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε. Τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα. Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον 'Αδωνι Γεωργιάδη. Και φυσικά με όλους τους βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ, τα 400.000 μέλη και όλους τους φίλους της Παράταξης. Ό,τι κι αν ψήφισαν, όποιον κι αν υποστήριξαν, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί. Ενωμένοι. Από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χώριζαν. Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης».
Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και την οικογένειά του: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου, την ομάδα μου και τους εκατοντάδες εθελοντές που ήταν η ψυχή της προεκλογικής περιόδου. Χάρη σε αυτούς οι ιδέες μας έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας και ενέπνευσαν τους πολίτες να έρθουν μαζί στο δρόμο προς τη νίκη.
Όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στην Μαρέβα, στην Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στην Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ».
Κλείνοντας ανέφερε: «Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών. Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα.
Εχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα, η πολιτική θα το λύσει. Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς.
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα».
Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τηλεφωνικώς τον κ. Μητσοτάκη και αρκέστηκε σε μια λιτή τοποθέτηση μέσω Twitter, στην οποία ανέφερε: «Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν και με ακολούθησαν σε αυτήν την πορεία».
Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είχε τηλεφωνική επικοινωνία, μεταξύ άλλων, και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Οπως ανακοίνωσε λίγο πριν της 11:30 το βράδυ της Κυριακής ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, κ. Γιάννης Τραγάκης τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα, Δευτέρα, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί και η τελετή παράδοσης - παραλαβής της προεδρίας.
Με καταμετρημένο περίπου το 70% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 51% και ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης λαμβάνει 49%

***  Ταξίδι στις φυτείες του καφέ με το 360° Google Cardboard
 Ταξίδι στις φυτείες του καφέ με το 360° Google Cardboard  
Ως λάτρης του καφέ, πάντοτε ευχόμουν να μπορέσω κάποια στιγμή να ταξιδέψω εκεί που γεννιέται ο πρώτος κόκκος, ο οποίος αργότερα θα γεμίσει γεύση και αρώματα την κούπα μου.
Την ευκαιρία μου έδωσε o καφές Nescafé, φέρνοντας μία καινοτόμα εφαρμογή, η οποία προσφέρει αυτό το μοναδικό ταξίδι σε κάθε εραστή του καφέ.

Σε συνεργασία με τη Google ετοίμασε το 360o Google Cardboard, το  οποίο μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή Nescafé 360o δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του αγαπημένου καφέ να γνωρίσουν τις φυτείες σαν να βρίσκονταν εκεί, και να ανακαλύψουν την φυσική προέλευση και το ταξίδι του Nescafé από το δέντρο στην κούπα.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Nescafé βάζει την υπογραφή του σε μια καινοτομία. Όπως και τώρα με το 360o Google Cardboard και τη Nescafé 360o εφαρμογή, που έχει ως στόχο να προσελκύσει νεότερους καταναλωτές χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία εστιασμένη στο κινητό.

Έτσι, ως φανατικός του Nescafé μπορώ πλέον να χρησιμοποιήσω το smartphone μου και να περιηγηθώ μέσα από ένα 360o βίντεο σε εικονική πραγματικότητα, εύκολα και απλά, στις φυτείες του καφέ.
Ο τρόπος είναι απλός:
Κατέβασα και άνοιξα την εφαρμογή Nescafé 360o
  1. Τοποθέτησα και προσάρμοσα το τηλέφωνό μου στο Cardboard
  2. Πίεσα το ειδικό κουμπί που βρίσκεται στο πλάι του Cardboard. επιλέγοντας ένα βίντεο από την εφαρμογή και άρχισα την προβολή.
  3. Αμέσως μετά το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να κοιτάξω γύρω - γύρω για να απολαύσω το βίντεο σε 360 μοίρες.

Από τη μία στιγμή στην άλλη απολάμβανα το μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του καφέ Nescafé, ενώ γευόμουν την πλούσια γεύση του 100% φυσικού καφέ.

Για να ταξιδέψετε κι εσείς στο μαγικό κόσμο του Nescafé επισκεφθείτε την ιστοσελίδα nescafe.gr και μάθετε τα πάντα για την προέλευσή του!

***  Ανακαλύψαμε τον κρυμμένο θησαυρό της Αράχωβας  
Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας: το μοναδικό πάρκο που παρουσιάζει την ιστορία των μεταλλείων και του βωξίτη
Ανακαλύψαμε τον κρυμμένο θησαυρό της Αράχωβας
Σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον δημοφιλέστερο χειμερινό προορισμό της Ελλάδας (περίπου 52 χλμ. από την Αράχωβα), σε περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη. Ο λόγος για το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας- Vagonetto, στο διάσελο Γκιώνας και Παρνασσού, στο 51ο χλμ. της Εθνικής Οδού Λαμίας- Άμφισσας.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
 Πρόκειται για το μοναδικό θεματικό πάρκο στη χώρα που παρουσιάζει τους χώρους ενός μεταλλείου καθώς και τη διαδικασία εξαγωγής του βωξίτη. Σκοπός της δημιουργίας του πάρκου που λειτουργεί από το 2003 δεν ήταν άλλος από την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την ιστορία της εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου μεταλλεύματος και φυσικά την ανάδειξη της μεταλλευτικής ιστορίας της περιοχής.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Greekguide.com
Μάθε τα πάντα για το μοναδικό πάρκο μεταλλείων στην Ελλάδα
Το μοναδικό πάρκο που παρουσιάζει την ιστορία των μεταλλείων και του βωξίτη σε απόσταση 30 λεπτών από την Αράχωβα
 
Σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον δημοφιλέστερο χειμερινό προορισμό της Ελλάδας (περίπου 52 χλμ. από την Αράχωβα), σε περιμένει μια ευχάριστη και ταυτόχρονα αναπάντεχη έκπληξη. Ο λόγος για το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας- Vagonetto, στο διάσελο Γκιώνας και Παρνασσού, στο 51ο χλμ. της Εθνικής Οδού Λαμίας- Άμφισσας.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
 Πρόκειται για το μοναδικό θεματικό πάρκο στη χώρα που παρουσιάζει τους χώρους ενός μεταλλείου καθώς και τη διαδικασία εξαγωγής του βωξίτη. Σκοπός της δημιουργίας του πάρκου –λειτουργεί από το 2003 μετά από την ιδέα των ίδιων των ανθρώπων που δούλευαν στα μεταλλεία προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις μνήμες του τόπου– δεν ήταν άλλος από την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την ιστορία της εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου μεταλλεύματος και φυσικά την ανάδειξη της μεταλλευτικής ιστορίας της περιοχής.

 Η μύηση στη διαδικασία περιλαμβάνει αρκετά στάδια, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να γνωρίσεις κάθε στάδιο της εξόρυξης του βωξίτη. Έτσι, η περιήγηση (πραγματοποιείται με ξεναγό) στο Vagonetto ξεκινάει από το παλιό μεταλλείο, περνά στη Στοά 850, συνεχίζει στον Εκθεσιακό Χώρο Μεταλλευτικής Ιστορίας, κάνει μια στάση στην Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας και ολοκληρώνεται στην υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων.

Στοά 850

Πρόκειται για μια κανονική στοά μεταλλείου που έχει συντηρηθεί κατάλληλα και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι επισκέπτες να κινούνται σε αυτή με ασφάλεια. Εφοδιασμένος με κράνος ασφαλείας και αδιάβροχα θα μεταφερθείς στη στοά με το Vagonetto (ναι, το κλασικό τρενάκι που χρησιμοποιούσαν και οι ίδιοι οι μεταλλωρύχοι πριν 30 χρόνια) και θα ξεναγηθείς σε μία κλασική ημέρα δουλειάς των τότε εργαζομένων της εποχής. Μάλιστα, με το σύστημα ατομικής ξενάγησης (διατίθεται σε 6 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά) θα έχεις τη δυνατότητα να «ακούσεις» τους ίδιους τους μεταλλωρύχους να μιλάνε μεταξύ τους τη δική τους «γλώσσα».

Εκθεσιακός χώρος

Χωρισμένος στη γεωλογική αίθουσα, το τοπογραφικό εργαστήριο, το χημείο και την αίθουσα αποκατάστασης περιβάλλοντος, ο εκθεσιακός χώρος προβάλλει την μεταλλευτική ιστορία της Φωκίδας και τους τρόπους εξόρυξης και εκμετάλλευσης του βωξίτη, χωρίς να λείπουν και στοιχεία για τις μεθόδους αποκατάστασης της περιοχής μετά το πέρας της εξόρυξης.

Διαδραστική πτέρυγα

Εδώ η ψηφιακή τεχνολογία σου δίνει τη δυνατότητα να ζήσεις μια βιωματική εμπειρία. Τρεις διαφορετικές αίθουσες, με τρία διαφορετικά χρώματα η καθεμία και τρεις θεματικές. Στη μπλε αίθουσα θα παρακολουθήσεις την ταινία «Η ιστορία του βωξίτη», ένα πάντρεμα ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας μέσα από τα λόγια της μικρής Μαρίας, εγγονής και κόρης μεταλλωρύχων της Άμφισσας. Στην κόκκινη αίθουσα, σε μια οθόνη σχήματος σταλακτίτη προβάλλεται ένα animation επιστημονικής φαντασίας για το ταξίδι του βωξίτη από την στιγμή της εξόρυξης μέχρι τη μετατροπή του σε αλουμίνιο. Η προβολή ξεκινάει μόλις αγγίξεις την διαδραστική οθόνη και προκαλέσεις ηχηρές εκρήξεις! Τέλος, στην πράσινη αίθουσα, αφού διασχίσεις το δάσος από κρυστάλλους πετρωμάτων, θα πραγματοποιήσεις μόνος σου μια εικονική γεώτρηση.

Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων

Στον εξωτερικό χώρο του πάρκου εκτίθενται μηχανήματα υπόγειας εκμετάλλευσης με επεξηγηματικές πινακίδες, ώστε να κατανοήσεις την αντίστοιχη χρήση τους.

 Tip: Στον εκθεσιακό χώρο λειτουργεί, επίσης, και πωλητήριο όπου θα βρεις αναμνηστικά αντικείμενα και εκδόσεις, όχι μόνο για το βωξίτη και για τα ορυκτά και μεταλλεύματα γενικότερα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του νομού.

 Info
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 09.00-17.00 (τελευταία προσέλευση στις 15.30)
Τιμή εισιτηρίου: 1,5 ώρα ξενάγηση: €15/ολόκληρο, €10/μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, €5/νήπια κάτω των 6 ετών, ξενάγηση 1 ώρα (χωρίς τη διαδραστική πτέρυγα): €12/ολόκληρο, €8/μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, €3/νήπια κάτω των 6 ετών
51ο χλμ. Λαμίας- Άμφισσας, Άμφισσα, Φωκίδα, τηλ. 22650 78819, 22650 28826, www.vagonetto.gr

***  Η Θεσσαλονίκη στους 52 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2016
 Η Θεσσαλονίκη στους 52 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2016
 ~ Αν το άρθρο της εφημερίδας Τάιμς της Νέας Υόρκης μπορούσε να... τραγουδήσει τότε θα επέλεγε το «Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα, εσύ που βγάζεις τα καλύτερα παιδιά» και θα πρόσθετε και τα «καλύτερα φαγητά» στο στίχο.
Η εμβληματική εφημερίδα κατάρτισε μια λίστα με τα 52 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μέσα στο 2016 βάζοντας στην πρώτη θέση, στο νούμερο 1, την πόλη του Μεξικού.
Προηγήθηκε 'brainstorming' όπου μια μεγάλη ομάδα συνεργατών δημοσιογράφων κατέθεσε τις απόψεις της για τους-κατά τη γνώμη τους- συναρπαστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της νέας χρονιάς.
Ο ανήσυχος ταξιδιώτης και δεινός ταξιδευτής καλείται να επιλέξει, τώρα, μέσα από έναν μακρύ κατάλογο τόπων και πόλεων που συνδυάζονται με την κατάλληλη εικόνα GIF.

«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό» είναι ο υπότιτλος των Τάιμς που 'αναγορεύει' τη Θεσσαλονίκη σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο νούμερο 47, ανάμεσα στο Σεν Λούις του Μιζούρι (46) και στη Μάρφα του Τέξας (48), με κοντινότερο γαστρονομικό αντίπαλο το Τσεσμέ της γειτονικής Τουρκίας που βρίσκεται στο νούμερο 14.
Οι νεαροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, με τον άφθονο φοιτητόκοσμο, αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία με έναν ασυνήθιστο τρόπο, γράφει η εφημερίδα. Άνοιξαν εστιατόρια, ανακάτεψαν μπαχαρικά και μπέρδεψαν «την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικά και οθωμανικά αρώματα» κρατώντας υψηλή την ποιότητα των πρώτων υλών και χαμηλές τις τιμές.
Ανάμεσα σ' αυτά τα εστιατόρια οι συντάκτες ξεχώρισαν την τοπική κουζίνα του Sebrico, το χορτοφαγικό Roots και την Estrellla με το ευρηματικό «μπουγατσάν» και το φετινό γλυκό «1975: Ευτυχείτε!».

*** Βρήκαμε σε ποια πόλη της Ελλάδας συχνάζουν… δεινόσαυροι!
Βρήκαμε σε ποια πόλη της Ελλάδας συχνάζουν… δεινόσαυροι!
~  Όχι δεν πρωταγωνιστείς –όσο και αν το ήθελες– στην επιστημονικής φαντασίας βραβευμένη με όσκαρ ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ που έσπασε τα ταμεία, Jurassic Park. Ούτε βέβαια κάποιος γιγαντιαίος και τρομακτικός δεινόσαυρος θα αρχίσει να σε κυνηγάει μέχρι να επιτύχει το στόχο του… Βρίσκεσαι στο Πάρκο Δεινοσαύρων και Μουσείο Μαμούθ στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται να ζήσεις μία από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής σου.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, λοιπόν, 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μια έκταση 10.000 τ.μ. θα συναντήσεις το Περιβαλλοντικό Θεματικό Πάρκο –μοναδικό σε ολόκληρα τα Βαλκάνια– που λειτουργεί από το 2008 και αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσεις μία συναρπαστική ημέρα με τους φίλους ή τους λιλιπούτειους συνοδούς σου.
dinosavoroi_edited
Στο Πάρκο των Δεινοσαύρων αληθινά και σπάνια απολιθώματα που μετρούν χιλιάδες χρόνια ζωής και εντυπωσιακά ομοιώματα δεινοσαύρων σε φυσικές διαστάσεις ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σου, φέρνοντάς σε ένα βήμα πιο κοντά στον απίθανο κόσμο τους, στη μεγαλύτερη έκθεση δεινοσαύρων σε φυσικό μέγεθος στην ανατολική Ευρώπη.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο greekguide.com 
Βρήκαμε σε ποια πόλης της Ελλάδας συχνάζουν… δεινόσαυροι!
Το μοναδικό θεματικό πάρκο δεινοσαύρων στην ανατολική Ευρώπη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη
 
Όχι δεν πρωταγωνιστείς –όσο και αν το ήθελες– στην επιστημονικής φαντασίας βραβευμένη με όσκαρ ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ που έσπασε τα ταμεία, Jurassic Park. Ούτε βέβαια κάποιος γιγαντιαίος και τρομακτικός δεινόσαυρος θα αρχίσει να σε κυνηγάει μέχρι να επιτύχει το στόχο του… Βρίσκεσαι στο Πάρκο Δεινοσαύρων και Μουσείο Μαμούθ στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται να ζήσεις μία από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής σου.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
 Στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, λοιπόν, 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μια έκταση 10.000 τ.μ. θα συναντήσεις το Περιβαλλοντικό Θεματικό Πάρκο –μοναδικό σε ολόκληρα τα Βαλκάνια– που λειτουργεί από το 2008 και αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσεις μία συναρπαστική ημέρα με τους φίλους ή τους λιλιπούτειους συνοδούς σου.

Πάρκο Δεινοσαύρων

Στο Πάρκο των Δεινοσαύρων αληθινά και σπάνια απολιθώματα που μετρούν χιλιάδες χρόνια ζωής και εντυπωσιακά ομοιώματα δεινοσαύρων σε φυσικές διαστάσεις ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σου, φέρνοντάς σε ένα βήμα πιο κοντά στον απίθανο κόσμο τους, στη μεγαλύτερη έκθεση δεινοσαύρων σε φυσικό μέγεθος στην ανατολική Ευρώπη. Η αναπαράσταση της γέννησης αυγών ενός Τρικεράτοπα, οι υπερμεγέθεις δεινόσαυροι σε συνδυασμό με τα διάφορα πλάσματα με κίνηση, τους ήχους και τη βλάστηση δημιουργούν τις συνθήκες για μια βιωματική εμπειρία ζωής. Τυραννόσαυρος ρεξ (Tyrannosaurus rex), Πτεροδάκτυλος (Pterodactylus antiquus), Τρικεράτωψ (Triceratops horridus), Διμορφόδοντας (Dimorphodon macronyx) είναι κάποιοι από τους δεινοσαύρους που παίρνουν σάρκα και οστά! Στον περιβάλλοντα χώρο, θα έχεις τη δυνατότητα να παρατηρήσεις βότανα και φυτά της Μεσογείου, τα οποία πλαισιώνονται από εντυπωσιακούς καταρράκτες και μία τεχνητή λίμνη.
 

Σπήλαιο Εξέλιξης

Στη συνολική έκταση του Περιβαλλοντικού Θεματικού Πάρκου λειτουργεί, επίσης, το Σπήλαιο Εξέλιξης, ένα ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου όπου παρουσιάζεται η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, από τον Αυστραλοπίθηκο έως και τον Άνθρωπο το σοφό, σε στιγμές της καθημερινότητάς του. Η ρεαλιστική εξερεύνηση του σπηλαίου ενισχύεται από τον επιβλητικό φωτισμό και τις συλλογές από εργαλεία, απολιθώματα και βραχογραφίες, την αναπαράσταση ανασκαφής καθώς και το πραγματικό απολιθωμένο δέντρο 100 εκατομμυρίων χρόνων.

Μουσείο Μαμούθ

Συμπληρωματικά, στο Μουσείο Μαμούθ πραγματοποιείται η πρώτη προσπάθεια στη χώρα αλλά και ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη όπου εκτίθενται πραγματικά απολιθώματα μαμούθ από την εποχή των παγετώνων. Ακόμη, εδώ θαυμάσεις και άλλα απολιθώματα ζώων από την ίδια εποχή όπως εκείνο του τριχωτού ρινόκερου αλλά και του μαχαιρόδοντα. Αδιαμφισβήτητα, πρωταγωνιστής του μουσείου δεν είναι άλλος από την αναπαράσταση ολοκληρωμένου σκελετού μαμούθ σε φυσικές διαστάσεις! Σκοπός της δημιουργίας του μουσείου είναι ο επισκέπτης τα ενημερωθεί για τις κλιματικές αλλαγές που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν και να κατανοήσει τους λόγους εξαφάνισης αρκετών προϊστορικών ζώων.

Πάρκο Θηλαστικών

Μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Πάρκο Θηλαστικών για να παρατηρήσεις από κοντά και σε φυσικό μέγεθος τα θηλαστικά –ελέφαντες ύψους ενός μέτρου, μαστόδοντες με χαυλιόδοντες μήκους 5 μέτρων κ.α.– που έζησαν στην Ελλάδα κατά το παρελθόν, αλλά και να γνωρίσεις τα θηλαστικά που ζουν σήμερα στη χώρα και κάποια από αυτά βρίσκονται υπό εξαφάνιση.

Πάρκο Ερπετών

Στο Πάρκο Ερπετών θα ενημερωθείς για την ερπετοπανίδα της Ελλάδας με έμφαση στα προϊστορικά ερπετά που έζησαν μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, την εποχή του Καινοζωικού αιώνα. Εδώ εκτίθεται η αρχαιότερη χελώνα της χώρας, η Νοστιμοχελώνη, καθώς και μεγάλες σαύρες Βαράνοι, τεράστιες Κόμπρες και Πύθωνες καθώς και μεγάλες χελώνες όπως η Χειρογάστηρ.

Πάρκο Θαλάσσιας Ζωής

Τέλος, στο Πάρκο Θαλάσσιας Ζωής, το ενδιαφέρον σου θα κεντρίσει η αναπαράσταση της Φάλαινας Φυσητήρα σε φυσικές διαστάσεις, με τους λιλιπούτειους επισκέπτες να έχουν την μοναδική ευκαιρία να μπουν στην κοιλιά της και να την εξερευνήσουν εκ των έσω! Άξια θαυμασμού επίσης τα δελφίνια, οι φώκιες, οι καρχαρίες και οι θαλάσσιες χελώνες που αποτελούν τη σύγχρονη θαλάσσια πανίδα. Στο συγκεκριμένο πάρκο θα ενημερωθείς, επίσης, και για τις καταστροφικές επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης καθώς και τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Tip: Μην παραλείψεις να περάσεις και από το Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού, με 300 κατασκευές παιχνιδιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καθώς και το θεματικό πάρκο Αρχαιολογικό Αγρόκτημα.
 Info 
Ωράρια λειτουργίας: Σάββατο, Κυριακή & Αργίες: 10.00- 18.00. (τελευταία ξενάγηση στις 17:00)
Τιμές εισιτηρίων: Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων: €6/άτομο, Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού & Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα: €6/άτομο, Λαβύρινθος της Μυθολογίας: €3/άτομο, Όλα τα θεματικά προγράμματα: 10/άτομο, Άνεργοι- Πολύτεκνοι- Τρίτεκνοι: έκπτωση €1/άτομο (Όλα τα παιδάκια μετά την ξενάγηση μπορούν εντελώς δωρεάν να παίξουν με τις παιδαγωγούς μας και να διασκεδάσουν στα φουσκωτά, τα τραμπολίνα και όλους τους υπόλοιπους χώρους του παιδότοπου Χαράπολις!)
 7ο χιλ. Θεσ/νίκης- Ωραιoκάστρου, τηλ. 2310 686544
www.parkodeinosauron.gr

***
 
***  Αθλητική ενημέρωση  :

***  Παντρεύτηκε στην Καλαμάτα ο Καστρινάκης

Με έναν ακόμη τρόπο η Καλαμάτα σημάδεψε τη ζωή του Σταύρου Καστρινάκη. Μετά τις σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις ελεύθερης κατάδυσης που διοργανώνει εδώ με επιτυχία την τελευταία 5ετία, την ίδρυση μόνιμης σχολής και φυσικά το σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε πριν λίγους μήνες στον Μεσσηνιακό Κόλπο, καταδυόμενος με μια ανάσα στα 146 μ. που διήρκεσε μέχρι την ανάδυσή του στην επιφάνεια 3 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα, χθες έζησε και μια μεγάλη προσωπική στιγμή. Αυτή τη φορά όχι στη θάλασσα, αλλά στο Δημαρχείο, όπου έγινε ο γάμος του με την αγαπημένη του Χριστίνα. Την τελετή ανέλαβε η Έβελυν Καμβυσίδη, ενώ μάρτυρες ήταν οι Βγενής και Παπαδημητρίου. Το νέο ζευγάρι περιμένει με ανυπομονησία τη γέννηση του γιού τους μέσα στον Μάιο, αλλά οι αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις δεν θα εμποδίσουν τον Καστρινάκη από το να συνεχίζει να υπηρετεί με τον ίδιο ζήλο το αγαπημένο του άθλημα. Τουναντίον ετοιμάζεται να ξαναφέρει το Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα την κορυφαία διοργάνωση της ΑΙDA, που είναι φυσικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! - 

***   Καλαμάτα: Ώρα νίκης με Βύζαντα…         
       
Μια νέα αρχή επιχειρεί να κάνει από σήμερα, η Καλαμάτα, που στο ξεκίνημα των αγωνιστικών της υποχρεώσεων για το 2016 και στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής θα υποδεχθεί τον Βύζαντα Μεγάρων. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και είναι κομβικής σημασίας για την τοπική μας ομάδα που έχει βρεθεί κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού του 3ου Ομίλου, αγνοώντας τη χαρά της νίκης από την 22 Νοεμβρίου.
Οι συνθήκες μόνο ιδανικές δεν είναι για τη Μαύρη Θύελλα, η οποία ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από πολλές αμφισβητήσεις στο πρόσωπο του προέδρου Γιώργου Ράλλη και του προπονητή Λεωνίδα Μπίλη και από τη ριζική αναδιάρθρωση του ρόστερ της, που προέκυψε μετά από πολυάριθμες αποχωρήσεις παικτών, οι οποίοι βέβαια «αντικαταστάθηκαν», χωρίς ωστόσο να υπάρχει ο χρόνος να λειτουργήσει μαζί η …νέα μηχανή της Καλαμάτας.
Ωστόσο, κανένα εμπόδιο δεν θα πρέπει να σταθεί ικανό από το να αποτρέψει την τοπική μας ομάδα να κατακτήσει το πολύτιμο 3ποντο και κάπου εδώ θα πρέπει να μιλήσει η «ψυχή» των παικτών που θ’ αγωνιστούν, αλλά και η αγάπη των φιλάθλων για τη Μαύρη Θύελλα, με την έντονη, αλλά και εντός φίλαθλων ορίων, παρουσία τους.
Μοναδικά αγωνιστικά προβλήματα για την Καλαμάτα είναι ο τιμωρημένος Παλιούρας (είχε αποβληθεί στο ημιτελικό κυπέλλου με την Πύλο) και ο Τσόπελας (δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του). Στη διάθεση του Λεωνίδα Μπίλη θα είναι οι υπόλοιποι νεαποκτηθέντες Σταυράκης, Κανταρτζής, Κασμερίδης, Λιόλιος, Χατζηλιόντας, Μουλιάτος, καθώς και οι Γκαρμοίρης, Γαλανόπουλος, Οδεμισιώτης, Τσιμικλής, Ρήγας, Τορεζάνι, Κερμενίδης, Αθανασόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Κολημήτρας, Νικολόπουλος, Κακαλής, Γιακουμής.
Χ.Ε.

***  Γ΄ εθνική 3ος  όμιλος  :
13η αγ. 10/01/2016, 15:00
  Ηρακλής Ψαχνών-Δόξα Ν. Μανωλάδας  0-1 .- ^
 Παναρκαδικός-Κανάρης Νενήτων  2-1  .- ^
 Καλαμάτα-Βύζας Μεγάρων  2-0 .- ^
 Λεβάντε-Αιολικός  1-4  .- ^
 Λουτράκι-Παμβουπρασιακός  1-1 .- ^
 Χαλκίδα-Ερμιονίδα  3-0 .- ^
 Σπάρτη-Παναργειακός  1-1  .- ^

***  ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  Πρόγραμμα  08 Ιαν. 2016
Εντός έδρας δοκιμασίες για ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, «ταξίδι» για τον ΠΑΟ

Στην 17η «στροφή» της Σούπερ Λιγκ :
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/1/2016
Ο Πλατανιάς «τσίμπησε» βαθμό στο Περιστέρι
  ~ Ατρόμητος-Πλατανιάς Χανίων   0-0  .- ^
 Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Ουσέρο, Φυτανίδης - Ράμος, Σωτηρίου
 Ατρόμητος (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κοντοές, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (75` Λημνιός), Ούμπιντες, Μπρίτο (63` Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ (85` Μπαστακός).
Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν (73` Δημήτρης), Μπανανά, Μουνάφο, Μενδρινός, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Ανγκούλο (87` Αποστολόπουλος), Ράμος, Μιλούνοβιτς (70` Στανισάβλιεβιτς).

 Πολύτιμος βαθμός για τον Πανθρακικό στο 0-0 της Βέροιας
 ~ Βέροια-Πανθρακικός   0-0  .- ^
Διαιτητής: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες κάρτες: Μαλόν - Μεχία
Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Όστοϊτς (75` Νάστος), Μαλόν, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (60` Αμπντούν), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Κόλα (81` Καϊκούτ).
Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ντιγκινί, Λαδάκης (73` Ηλιάδης), Μπουγαΐδης, Χαβίτο, Μεχία, Βάλτερ (58` Χασομέρης), Ροτζέριο Μάρτινς (53` Ντε Σόουζα).

~  ΑΕΚ-Ξάνθη  2-1 .-
Τα  γκόλ :  10΄ Αραβίδης  , 17΄ Σολτάνη ,

Livescore: Πλατανιάς - Ατρόμητος (0-0), Λεβαδειακός-ΑΕΚ και Εργοτέλης-Πανιώνιος (17:15)
VIDEO  Σούπερ Λίγκα αγώνων  ποδοσφαίρου 17ης  αγωνιστικής  του  Σαββάτου 09  Ιανουαρίου 2016  :
~ ΑΕΚ- ΞΑΝΘΗ    1ο  γκόλ   1-0  17η αγων  09/01/2016 : https://youtu.be/wfnIvw9UkSE .-
~ ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ  ΓΚΌΛ ΙΣΟΦΑΡ  1-1  17η  αγων   09/01/2016 : https://youtu.be/ZoZuI2tLiL8 .-
~ ΒΕΡΟΙΑ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  0-0  17 η  αγων   09/01/2016 : https://youtu.be/bercYgUIGnQ .-
~ ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ  Α΄ ημίχρ   1-1  φάσεις γκόλ  17η  αγων   09/01/2016 : https://youtu.be/7XWgPETxP_E .-
~ ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ  2-1  δηλώσεις  γκόλ  09/01/2016 17η  αγων: https://youtu.be/IcN1H9s7oAQ .-
~  ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ 2-1  2ο  γκόλ  09/01/2016  17η  αγων : https://youtu.be/6eKHFQxHlpk .-
~ ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ  2-1  χαμένο πέναλτι  09/01/2016 :
https://youtu.be/-InkOHBVpY8 .-
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  0-0  17η  αγων   09/01/2016 : https://youtu.be/y7FNZ3x54-k
~ Βέροια-Πανθρακικός  0-0  17η  αγων  9-1-2016 : https://youtu.be/VtZ0BxKUXiY
~ΑΕΚ-Ξάνθη 2-1  17η  αγων   9-1-2016 : https://youtu.be/-I6GNI-5UVg

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1/2016
Θύμισε... ΠΑΟΚ και ξεμπέρδεψε εύκολα κόντρα στον ΠΑΣ
  ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα  3-1  .-  ^
Τα  γκόλ  :  τελικά το 3-1 (Αθανασιάδης 43', Χαρίσης 52', Ζάιρο 64' - Κοζορώνης 90')
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Κίτρινες: Λέοβατς 50′ / Γιάκος 33′ , Σκόνδρας 45′
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Χαρίσης (69′Γκολάσα), Τσίμιροτ, Μακ (73′ Μπερμπάτοφ), Ζάιρο (78′Μυστακίδης) , Πέλκας, Αθανασιάδης
ΠΑΣ Γιάννενα: Βελλίδης, Γαρουφαλιάς (71′Κοζορώνης), Στρούνα (46′Ακόστα), Μιχαήλ, Μπέριος, Σκόνδρας, Ηλιάδης, Τσουκαλάς, Λίλα, Γιάκος, Ίλιτς ( 60′ Μανιάς).
Livescore: Πανιώνιος - Ηρακλής (0-0), Παναιτωλικός - Αστέρας (0-0), θύμισε ξανά... ΠΑΟΚ
Βίντεο  από τον αγώνα  :
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  3-1  17η  αγων  10/01/2016 : https://youtu.be/aVuLh1T9Te8 .-
~*ΠΑΟΚ-Γιάννενα  3-1   γκόλ Ιωαννίνων   10 /1/02016 : https://youtu.be/SpeMPaeIBQc  .-

  Σημαντική βαθμολογική «ανάσα» για τον Παναιτωλικό
Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης  2-1  , (0-0) .-
Τα  γκολ  :
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Κίτρινες κάρτες: Ρουσκουγιέδα, Βιγιαφάνες, Ουάρντα, Παπάζογλου - Νίκο Φερνάντες, Γιάννου, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Λανθαρότε, Γιαννούλης
 Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κέβιν, Κούσας, Ρουσκουγιέδα (71` Κάπελ), Βιγιαφάνες (79` Βασιλούδης), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόφσκι, Μάρκος Πάουλο (89` Κουτρουμάνος), Ουάρντα, Μύγας.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λανθαρότε, Νίκο Φερνάντες (67` Παπαδόπουλος), Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Φούντας (77` Τσοκάνης), Λούι, Γκοϊάν, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (66` Κουρμπέλης), Γιάννου.

Επιστροφή στις νίκες για τον Πανιώνιο, 1-0 τον Ηρακλή
  Πανιώνιος-Ηρακλής  1-0     , (0-0) .-
Τα  γκόλ :
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Ανσαριφάρντ, Μπακασέτας - Ιντζόγλου, Πασάς, Μπαρτολίνι
 Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Διούδης, Μπακασέτας (90` Πατσατζόγλου, Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Σιώπης, Ρισβάνης, Βλάχος, Οικονόμου, Ανσαριφάρντ (86` Μπρούνο Χαλκιαδάκης), Μασούρας, Καραμάνος (78` Καθάριος).
Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρης, Πουρτουλίδης (64` Ζαμπάζης), Πασάς, Κυριακίδης (72` Λουκίνας), Ιντζόγλου (46` Τσότρας), Ρομάνο, Βέλλιος.

Θρυλικό... ρεκόρ με 17Χ17 για τον Ολυμπιακό, θετικός ο ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός   3-1 ,  (2-0).-
Τα  γκόλ :

Βίντεο  από αγώνες της Κυριακής 10/01/2016  :
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  3-1  17η  αγων  10/01/2016 : https://youtu.be/aVuLh1T9Te8 .-
~*ΠΑΟΚ-Γιάννενα  3-1   γκόλ Ιωαννίνων   10 /1/02016 : https://youtu.be/SpeMPaeIBQc  .-
~*Παναιτωλικός-Αστέρας Τρ  Α΄ ημίχρ  0-0  10-1 2016  17η  αγων : https://youtu.be/GDnkvmFuIVU .-
~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ    1ο γκόλ Παναιτωλικού 10-1-2016  17η  αγων  : https://youtu.be/wRb7G5FzpKY .-
~*ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ  1ο  γκόλ Πανιώνιος  10/1/2016 17η  αγων : https://youtu.be/u89mQ8tzwW8 .-
~*ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0  δηλώσεις  γκόλ  17η  αγων   10/01/2016 : https://youtu.be/P4_HxeG9rME .-
~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ   2-1  δηλώσεις γκόλ  17η  αγων 10/01/2016 : https://youtu.be/YQNwQvv3d2I .-
~*Παναιτωλικός-Αστέρας  2-1  γκόλ ισοφ  Αστέρα  10-1-2016  17η  αγων  : https://youtu.be/AynvqJWRovQ .-
~*ΟΣΦΠ-Λεβαδειακός Α΄ ημίχρονο   2-0  τα γκόλ  10/1/2016 17η  αγων. : https://youtu.be/GnriVhZ612A .-
~*ΟΣΦΠ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  3-1  δηλώσεις γκόλ 17η  αγων  10/01/2016 : https://youtu.be/ER06JjWalK4 .-

 ΔΕΥΤΕΡΑ 11/1/2016
Δημοτικό Μυτιλήνης 19:30 Καλλονή-Παναθηναϊκός

 Πρόγραμμα - σκόρερ και αποτελέσματα της 17ης «στροφής»:

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/1/2016

Ατρόμητος - Πλατανιάς Χανίων 0-0

Βέροια - Πανθρακικός 0-0

ΑΕΚ - Ξάνθη 2-1
(10' Αραβίδης, 53' Μπαρμπόσα - 17' Σολτάνι)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
(43` Αθανασιάδης, 52` Χαρίσης, 64` Ντε Μασέντο Ντα Σίλβα - 90` Κοζορώνης)

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 2-1
(53` Ρουσκουγιέδα, 72` Παπάζογλου - 63` Γιάννου)

Πανιώνιος-Ηρακλής 1-0
(59` Ανσαριφάρντ)

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 3-0
(16΄ Ιντέγε, 42΄ Πάρντο, 56΄ Ντομίνγκες - 88΄ Μπεν)

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/1Δημοτικό Μυτιλήνης 19:30 Καλλονή - Παναθηναϊκός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 51
2. ΑΕΚ 33
3. ΠΑΟΚ 29 -16αγ.
4. Παναθηναϊκός 28 -16αγ.
5. Πανιώνιος 26
6. Αστέρας Τρίπολης 24
7. Λεβαδειακός 22 -16αγ.
8. Ηρακλής 21
. ΠΑΣ Γιάννινα 21
10. Βέροια 19
. Πλατανιάς 19
. Παναιτωλικός 19
13. Ξάνθη 17 -16αγ.
. Ατρόμητος 17 -16αγ.
15. Πανθρακικός 12
16. Καλλονή 7 -16αγ.

* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.


 ***   H Football League ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα της 14ης και της 15ης αγωνιστικής.
 14η αγωνιστικήΠαρασκευή 8 Ιανουαρίου  2016
Κισσαμικός – Καλλιθέα   0-0 .- ^
Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016
Πανσερραϊκός – ΑΕΛ   0-2 .- ^
Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016
Αγροτικός Αστέρας – Πανελευσινιακός  2-0 .-^
ΑΟ Χανιά – Αχαρναϊκός  0-1 .- ^
Ζάκυνθος – Λαμία  3-0 .- ^
Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή 2-2 .-^
ΑΟ Τρίκαλα – Παναιγιάλειος  4-0  .-^
Αναγέννηση Καρδίτσας – Εργοτέλης  0-0 .-^
Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016
Απόλλων Σμύρνης – Κέρκυρα
flnews.gr

  ***  Γ΄ εθνική 3ος  όμιλος  :
13η αγ. 10/01/2016, 15:00
  Ηρακλής Ψαχνών-Δόξα Ν. Μανωλάδας  0-1
 Παναρκαδικός-Κανάρης Νενήτων  2-1  .- ^
 Καλαμάτα-Βύζας Μεγάρων  2-0
 Λεβάντε-Αιολικός  1-4
 Λουτράκι-Παμβουπρασιακός  1-1
 Χαλκίδα-Ερμιονίδα  3-0
 Σπάρτη-Παναργειακός  1-1

 1ος όμιλος – 18η αγωνιστική:

FC Σερρών - Απόλλων Κρύας Βρύσης 0-3 α.α
Κοζάνη - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-0
Έβρος Σουφλίου - Καβάλα 1-3
Απόλλων Καλαμαριάς - Εορδαϊκός 0-1
Δόξα Δράμας - Ηρακλής Αμπελοκήπων 2-0
Νέστος Χρυσούπολης - Καμπανιακός 1-0
Θύελλα Φιλώτας - Εθνικός Αγιονερίου 1-0
ΑΠΕ Λαγκαδά - Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 0-2
Ρεπό: Άρης.
2ος όμιλος – 18η αγωνιστική:
ΑΕ Καραϊσκάκης - Φαρκαδόνα 4-2
Ρήγας Φεραίος - Εθνικός Φιλιππιάδας 1-0
Θεσπρωτός - Πύδνα Κίτρους 1-0
Δωτιέας Αγιάς - Οπούντιος Μαρτίνου 0-0
ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου - Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-1
Πιερικός - Τύρναβος 1-0
Νίκη Βόλου - Πύρασος Νέας Αγχιάλου 1-0
Αιγινιακός - Φωκικός 3-0 α.α
Ρεπό: Αχιλλέας Νεοκαισάρειας.

4ος όμιλος – 14η αγωνιστική:
Τριγλία Ραφήνας - Αστέρας Βάρης 1-1
Κηφισιά - Γλυφάδα 1-0
Ατρόμητος Πειραιά - Ιωνικός 0-0
Ηράκλειο - ΠΑΟ Κρουσώνας 3-0
Εθνικός - Ιάλυσος 1-0
ΟΦΗ - Τράχωνες 6-0
Φωστήρας - Επισκοπή 1-0
Ερμής Ζωνιανών - Ηλυσιακός 1-0


***  Το πρόγραμμα Με τη 13η αγωνιστική Α1 στο μπάσκετ :
Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Α1 μπάσκετ
 Α1 ΑΝΔΡΩΝ
13η Αγωνιστική (9-11/1/2016)
Μετά το Κύπελλο και την Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες
~  ΠΑΟΚ-Καβάλα 71-60
Δεκάλεπτα: 13-6, 28-19, 49-41, 71-60
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Θεωνάς, Ταρενίδης
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 3, Λιάπης, Βασιλειάδης 16 (4), Κακαρούδης 8 (2), Τσόχλας, Δέδας 8 (2), Μαργαρίτης 12 (1), Κώττας 15, Καμάρας, Ντούβνιακ 7 (2), Μάρκοβιτς, Χάτσερ 2.
ΚΑΒΑΛΑ (Στιβ Γιατζόγλου): Λέιζερ 13 (1), Βαν Ντερ Μαρς 7, Ταπούτος 10 (2), Σταμπουλής 6, Κοστόφ 11, Γκέλιος, Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης 8 (2), Λίβας 3 (1), Δεμερτζής 2.

Η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από την Τρίπολη στο «θρίλερ» με τον Αρκαδικό
~ Αρκαδικός-ΑΕΚ 74-78
Τα δεκάλεπτα: 20-26, 41-40, 50-58, 74-78

Μεγάλη νίκη του Λαυρίου επί του Κόροιβου στην «πρώτη» του Κέσελ
~  Λαύριο-Κόροιβος Αμ. 81-72
Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-38, 56-48, 81-72

Ο Απόλλωνας έκαμψε την αντίσταση των Τρικάλων στην Πάτρα
~ Απόλλων Π.-Τρίκαλα 83-77
Τα δεκάλεπτα: 17-14, 41-41, 58-62, 83-77.

Στάση... Ρόδος για τον Άρη που υποκλίθηκε στον σούπερ Κολοσσό
~ Κολοσσός Ρ.-Άρης 76-70
Τα δεκάλεπτα: 20-18, 32-30, 53-42, 76-70
Διαιτητές: Παπαπέτρου, Μάνος, Ανδρικόπουλος
Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 7 (2), Λίντεν 2, Άχονεν 14 (2), Σαλούστρος 16 (4), Μακ Γκι 9, Μανωλόπουλος 6 (2), Ντέιβις 2, Γεωργαλλής 3, Ρέλεφορντ 7, Λιούις 10 (3).
Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 6 (2), Ουάιτ 13 (1), Γουότερς 8, Χάγκινς 5, Μακ Νιλ 20 (2), Τσούπκοβιτς 4, Ζάρας 6 (2), Χάγκινς, Κοέν 4, Μούρτος4, Σίμτσακ.

Κυριακή, 10/1/2016
Livescore: Ρέθυμνο - Ολυμπιακός (54-66 30') για την 13η «στροφή»
 Ρέθυμνο-Ολυμπιακός  54-66  .-
Κυριακή, 10/1/2016
Εύκολα πέρασε από το Ρέθυμνο ο Ολυμπιακός
 Ρέθυμνο-Ολυμπιακός  70-85  .-^
Διαιτητές: Φούφης, Πουρσανίδης, Κωνσταντινόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 19-26, 33-50, 54-66, 70-85
ΡΕΘΥΜΝΟ (Θ.Σκουρτόπουλος): Κλουφ 3, Σχίζας 8 (1), Γιαννόπουλος 7 (1), Στόουν 7 (1), Κάρτερ 14, Μάντεν 8, Σάφενααρ 4, Τσακαλέρης 2, Χάροου 15 (1), Παναρετάκης 2, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κ.Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 2, Στρόμπερι 13 (2), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 6 (2), Οντομ 7 (1), Τζέιμς 7, Χάντερ 10, Παπαπέτρου 8 (1), Αγραβάνης 4, Χάκετ 11 (3), Αθηναίου 5 (1)

Δευτέρα, 11/1/2016
Παναθηναϊκός-Κηφισιά 11/1, 17:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
===========
Β. Αγ. Ν-Η ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΝΤΟΙ

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός 24 -12αγ.
 Ολυμπιακός 25
ΑΕΚ 23
Αρης 22
ΠΑΟΚ 20
Κόροιβος Αμ. 19
Κολοσσός Ρ. 19
Τρίκαλα 18
Απόλλων Πατρών 18
Κηφισιά 17 -12αγ.
Λαύριο 17
Ρέθυμνο 17
Αρκαδικός 16
Καβάλα 15 
 ***   Αυτόν τον αλήτη "τάιζαν" η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός... basket ~   Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε του Παναθηναϊκού στον αγώνα μπάσκετ, ενώ λίγες ώρες μετά ο παίκτης της, Πέρο Άντιτς, ανάρτησε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την λεζάντα «Μία και ενιαία Μακεδονία».
Αμέσως ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων για την προκλητική κίνηση του παίκτη καθώς πολλοί Έλληνες φίλοι του Μπάσκετ των υποστήριζαν σθεναρά.insta

***   Πρωταθλήματα  ποδοσφαίρου  ΕΠΣΜεσσηνίας Β΄ ΄γύρος ,:
Live score: Βέροια-Πανθρακικός (0-0), όλα μηδέν στο Περιστέρι
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ16 η αγωνιστική  Σ/Κ  09  και  10/01/2016 :
 Πάμισος Μ.-Σπερχογεία   4-1  .- ^
Δώριο-Μεσσηνιακός   1-3 .- ^
Πύλος-Μιλτιάδης  1-0 .- ^  Σα
Απόλλων Κ.-Εθνικός Μ.   0-3 .- ^
Αρφαρά-Ολυμπιακός Κ. 1-3 .- ^ Σα
Τ. Άγρας-Θουρία   0-3 .- ^
Κυπαρισσία-Διαβολίτσι  4-0 .- ^
ΑΟ Φαραί-Ανδρούσα   2-1 .- ^ Σα

*** Α1   ΕΠΣΜεσσηνίας 14η  αγωνιστική Σ/Κ  09και109/01/2016 :
14η  αγων.  αγωνιστική
 Ομόνοια-Χώρα   2-1 .- ^ Σα
Κεραυνός Κ.-Ασπρόχωμα   3-2 .- ^
Εράνη Φ.-Ηρακλής Κ.   2-1  .- ^
Αναγέννηση Π.-Κορώνη   3-3  .- ^ Σα
Μεθώνη-ΑΕ Αβίας   0-0 .- ^
Αίαντας Κ.-Χανδριναϊκός   5-0  .- ^ Σα
Πεταλίδι-Νέος Άρις   2-2 .- ^

*** Β΄ Τοπικό στο  ποδόσφαιρο 10ς   και  2ος  όμιλος  :
12η  αγωνιστή αγωνιστική
 ΑΕ Γαργαλιάνων- Πλατύ   2-1 .- ^ Σα
  Άμφεια- Ηρακλής Κυπ.   3-2 .- ^
  ΑΕ Αιθαίας- Θύελλα Μερ.  4-0  .- ^ Σα
  Αστέρας Μ.- ΑΟ Πατίστα   2-0  .- ^ Σα
 Καλό Νερό- ΑΟ Φυτειάς  7-0  .- ^ Σα
  Πανιώνιος- Κοπανάκι   0-0 .- ^  
 2ος   όμιλος 12η  αγωνιστική  :
 ΑΟ Στενωσιάς- Βλαχόπουλο   2-1 .- ^
Δόξα Κ.- Ακαδ. Παμίσου   1-0 .-^
Παναθηναϊκός Κ.- Ατρόμητος Κ.   1-1  .- ^
Θύελλα Χαρ.- ΑΕΚ Κ.   3-0 .- ^
Ανάληψη- ΑΕ Μάνης   2-0 .- ^ Σα
Καλλιθέα -Πράσινα Π.   2-3 .- ^

***  Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας
 10η  αγωνιστική  03/01/2016 :
ΑΟ Λεΐκων – Αστ. Βαλύρας
ΠΑΟΚ – ΑΟ Βέργας
Πανευαϊκός – Ίκαρος Κ.
Ερμής Κ. – Θύελλα Π
 2ος  όμιλος  10η αγων. 03/01/2016 :
 ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Χατζή
Θησέας Κ. – ΑΣ Φυτειάς
Δαναός – Νέστωρ Πύλου
ΑΟ Νέδουσα – Άρις Κ.
~
 11η  αγωνιστική   09και10/01/2016 :
ΠΑΟΚ – ΑΟ Λεΐκων
Αστ. Βαλύρας – Πανευαϊκός
ΑΟ Βέργας – Ερμής Κ.
Ίκαρος Κ. – Θύελλα Π.
11η  αγωνιστική  2ος  όμιλος 09 και10/01/2016  :
  Θησέας Κ. – ΑΕ Λογγάς
ΑΟ Χατζή – Δαναός
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Νέδουσα
Νέστωρ Πύλου – Άρις Κ.

*** ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
Α.Ε. Αβίας -Αναγέννηση Παραλίας   0-4 .- ^
Α.Σ. Ανδρούσης -Πράσινα Πουλιά   2-3 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -Α.Ο. Φαραί  5-0  .- ^
 Α.Σ. Δαναός -Α.Ο. Διαβολιτσίου  Αναβλήθηκε
Ηρακλής Καλαμάτας Μεσσηνιακός Γ.Σ.  6-2 .-^ ΄
Δόξα Καλαμάτας -Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  1-3 .- ^
Αίαντας Καλαμάτας -Α.Ε. Μάνης  4-1  .- ^
Θησέας Καλαμάτας -Α.Ο. Σπερχογείας 3-0  α.α.  .- ^
Εθνικός Μελιγαλά-Αστέρας Αρφαρών  5-2  .- ^

 ***











 ~ BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2743 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2744   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9950  βίντεο  
.- 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 575 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.490   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook .-

~ *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   552 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  496. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139                  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      

 
~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :   ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-     ~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .- ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-06-2016.html ,  -                                               
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  07  Ιανουαρίου  2016    :    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-07-2016.html  .- 

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Ιανουαρίου  2016   :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-08-2016.html .-
   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-                                                                                                                                                

   Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  09 και 10 Ιανουαρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/09-10-2016.html .-  
~
'~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  09 -01-2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-09-01-2016.html ,-  
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιανουαρίου  2016   : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-10-2016.html .-  
~    

                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: