ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ NEA  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο  30  Ιουνίου  2018 .
~









Διαβάζοντας αυτές τις μέρες τα σχόλια νεαρών παιδιών κι ακούγοντάς τα στα ΜΜΜ διαπίστωσα πως οχι μόνο δε γνωρίζουν ιστορία αλλά δεν έχουν κριτική σκέψη. Άλλα θέλουν στο άκουσμα ενος ελληνοτουρκικού πολέμου να το βάλουν στα πόδια...κι άλλα επιδιώκουν το πόλεμο για να δείξουν στους τούρκους την ελληνική ψυχή..Οχι καλά μου παιδιά ..Είμασταν τυχεροί εδω και δυο γενιές που μείναμε μακριά απο πολέμους...Τους παρακολουθήσαμε μέσα απο τα ΜΜΕ ..και η φρίκη τους δε μας άγγιξε άμεσα! Οι εξυπνάδες που γράφετε και σκέπτεστε απέχουν πολύ απο τη πραγματικότητα...δείτε τη φρίκη ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών της Συρίας.. τα σπίτια ..τα σχολεία..οι εκκλησίες..οι υπηρεσίες..γκρεμισμένα από τα θεμέλια και ολόκληρα αστικά τοπία κατεστραμμένα. Δείτε και προσευχηθείτε τίποτα από αυτά να μην συμβεί  και στα δικά σας σπίτια....στα δικά σας παιδιά..Ελληνες αδέλφια! Ο πόλεμος είναι φρίκη..είναι θάνατος..δεν είναι κάτι το ανώδυνο που βλέπεις σε μια κινηματογραφική αίθουσα και μετά γυρνάς στο σπίτι σου..Στο πόλεμο χάνεις οσα..κι ο,τι αγαπάς..Ο ματωμένος χριστιανισμός τη Συρίας με διχιλιετή παράδοση διεκδικεί τη γη του... την αλήθεια του ... τη νίκη…την ειρήνη..Oι σύριοι χριστιανοί πάντοτε μαζικά προσέρχονταν  και κατέκλυζαν  τους ναούς της χώρας τους..στη Χομς στην Κοιλάδα των Χριστιανών... στη Χάμα....στην al Sukalabiyah...στο Χαλέπι στη Δαμασκό…Ηξεραν ..είχαν καταλάβει ότι μόνο με το Χριστό κι απο το Χριστό θα έρθει η πολυπόθητη νίκη...!!!! Η νίκη των αξιών..της παράδοσης...Οι Σύριοι πριν τον πόλεμο ήταν ένας χαμογελαστός, φιλόξενος λαός με πλήθος επιρροές από τις γειτονικές τους χώρες. Η χώρα είχε πληθυσμό 23 εκατομμύρια και οι πολίτες της είχαν μεσαίο εισόδημα ενώ μόλις το 10% του πληθυσμού ήταν αναλφάβητοί...4 εκατομ. πλέον έχουν εγκαταλείψει τη χώρα..Ειρήνη δε σημαίνει απουσία προβλημάτων...αλλά παρουσία Θεου πρώτιστα στη καρδιά σου...Αν δεν εχεις ειρήνη μέσα σου ,είναι αδύνατο να ειρηνεύσεις και με τους γύρω σου..Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε· αλλά θαρσείτε! εγώ νενίκηκα τον κόσμον...
ΥΓ  Μετά απο τόσους κατα σειρά πολέμους το αμερικανοισραηλινό λόμπι ετοιμάζει άλλον εναν..τον ελληνοτουρκικό...Θέλουν δε θέλουν όμως οι αντίχριστοι αυτοί ..προωθούν το σχέδιο του Θεού..ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ....
Βλέπετε σε φωτογραφίες πως..οι Χριστιανοί της Συρίας παίρνουν την ευλογία του παπά πριν πάνε να πολεμήσουν τους Τούρκους ???
Χριστιανοί της Συρίας (Ασσύριοι και Αραμαίοι Συριάνοι), που μάχονται με τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), λαμβάνουν την ευλογία του παπά του χωριού τους πριν πάνε στο μέτωπο να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους εισβολείς.
Οι παραστρατιωτικοί τζιχαντιστές, που άπαντες ντύθηκαν με τουρκικές στολές και διοικούνται από Τούρκους αξιωματικούς, είναι από οργανώσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), της Αλ Κάιντα, είναι Τουρκμένοι (τουρκική φυλή που ζει στη Συρία) και Τούρκοι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι.
Χριστιανοί της βόρειας Συρίας, που συμμετέχουν στις SDF(Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ), και των οποίων οι παππούδες είχαν σφαγιαστεί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις μεγάλες σφαγές Ελλήνων και Αρμενίων πριν ένα αιώνα, που ήταν επίσης σφαγές Ασσυρίων και Αραμαίων, μάχονται αποφασισμένοι να μην γίνουν ποτέ ξανά δούλοι των Τούρκων.
ΑΚΟΥΤΕ ΤΟ ΑΓΝΗ ΠΑΡΘΕΝΕ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ:  https://youtu.be/1edC4bXYapo .- 


Βγαίνω απο το σούπερ και περιμένω στη στάση.
Ερχεται κι ενας κύριος χαμογελώντας...με τσαντες στα χέρια..Φαίνεσαι παιδί του Θεου μου λεει και ήθελα να σου μιλήσω...Εριξα μια γρήγορη ματιά στον εαυτό μου..ξεθωριασμένο τζιν..και μπλουζάκι ..Εβαλα τα γέλια..Δικιά μας είσαι ,με ρώτησε ? Ηταν απο τη Λεβεντογέννα Κρήτη...(Υπέθεσα πως το χαμόγελο στο πρόσωπό μου επέδρασε έτσι γιατί ,όταν βλέπουμε κάποιον να χαμογελά, υποσυνείδητα θέλουμε να τον πλησιάσουμε για να μάθουμε γιατί το κάνει....χιχιχι :)) Μιλήσαμε μέχρι να έρθει το λεωφορείο κι ανεβαίνοντας μου είπε ..χάρηκα πολύ που σε γνώρισα..Κι εγω όμως είχα χαρεί πολύ..Για σκέψου..μονολόγησα κατευθυνόμενη στη μεριά του οδηγού..Οι ντόπιοι δε θέλουν να σε ξέρουν...Ακόμη κι αυτοί ,οι δήθεν πιστοί στην εκκλησία που πρώτα πήγαινες ,και υποτίθεται είσασταν μια οικογένεια,μούφα ,τώρα οι περισσότεροι κάνουν πως δε σε γνωρίζουν..Κι έρχεται ενας άγνωστος άνθρωπος απο την άλλη άκρη της Ελλάδας και θέλει να σε γνωρίσει...Αρκούμαστε πλέον σε ενα φτιαχτό ψεύτικο κόσμο με εικονικά λαικ και φατσούλες ..και ξεχάσαμε να χαμογελάμε πραγματικά...Περιορίσαμε το χαμόγελο σε τίτλο ευγένειας ή όταν ποζάρουμε σε φωτογραφίες..Γιατί ? Τόσο ακριβά κοστίζει να χαμογελάσεις ?να νοιαστείς..να μιλήσεις σε εναν άνθρωπο..να του πεις μια καλημέρα βρε αδελφέ..Ενας μικρός επι γης παραδεισος θα ήταν ο κόσμος μας αν αγαπούσαμε..και μοιραζόμασταν...συναισθήματα..πραγματα..κτλ..όπως ενα χαμόγελο..Δεν στοιχίζει τίποτα και όμως είναι τοσο μα τόσο πολύτιμο! Γιατί..πλουτίζει εκείνον που το δέχεται, κάνοντας ψυχικά και σωματικά ανθεκτικότερο εκείνον που το δίνει.... Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει πολλά ...ακόμη και στον οργανισμό σου..Εκλύει ενδορφίνες και σεροτονίνη, ορμόνες ευτυχίας των οποίων η δράση είναι ιδιαιτέρως ευεργετική, καθώς μας ηρεμούν, γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας, βελτιώνουν τη διάθεση και εξουδετερώνουν τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, που προκαλεί το στρες. Επιπλέον, ένα σου χαμόγελο είναι ικανό να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να επιβραδύνει τον καρδιακό παλμό αλλά και να ελαττώσει την αρτηριακή σου πίεση.Αδελφέ -αδελφή...Πως περιμένουμε να αλλάξει κατι σε αυτή τη χώρα ,να μας χαμογελάσει ο Θεος ,όταν δε μπορούμε ούτε να χαμογελάσουμε στον πλησίον???Είδες τον αδελφό σου, είδες Κύριον τον Θεό σου ..έλεγε ο Αββάς Απολλώ !!H πιο χαμένη μέρα είναι εκείνη που δε χαμογέλασες ,να το θυμάσαι! Τα προβλήματα δε θα πάψουν να υπάρχουν.Η ζωή μας είναι συνυφασμένη με πόνο ..δάκρυ..γέλιο και χαρά...Αλλά δε πρέπει να επιτρέψουμε να μας σβήσουν το χαμόγελο..Θα είναι σα να πάψουμε να υπάρχουμε..να έχουν σβήσει εμας τους ίδιους...Χαμογελάτε..είναι μεταδοτικό...!!!!!!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ..ΓΛΥΚΙΕΣ ..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!!

Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ -Π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ


~   **  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ..ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ..ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ..ΜΕΤΑΝΟΙΑ...ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ...ΧΘΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ...ΠΙΚΡΑ..ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ,ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ...ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ ..ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΝΗΤΟΣ ,ΜΗ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗ ΚΑΚΙΑ ΑΘΑΝΑΤΗ...ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΣΥΓΧΙΣΜΕΝΗ...ΑΔΕΛΦΙΑ ,Η ΠΙΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΗΤΤΑ ,ΤΟ ΠΙΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ...ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΓΩΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΧΙΑΣ..ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΛΕΓΕ ..''ΡΩΜΕΙΚΟΣ ΚΑΒΓΑΣ..ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ''...! ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΙ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΑΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ...ΚΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΑΥΤΟ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ Turbo L 2014 .ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ,ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ !!

Κι εγώ τράβαγα κουπί ... Συγκλονιστικός Στάθης Ψάλτης :


 

~    Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

Η σύναξη των Αγίων δώδεκα Αποστόλων 
Στις 30 Ιουνίου η Εκκλησία µας εορτάζει τους Δώδεκα Αποστόλους του Χριστού, την «δωδεκάριθμον φάλαγγα» των πρωταγωνιστών του Πνεύματος, όπως αναφέ­ρει ένας ύμνος της εορτής.
Είναι οι άνθρωποι που τους επέλεξε ο Θεάνθρωπος, για να αποτελέσουν τον πυρήνα της Εκκλησίας και να γίνουν οι συνεχιστές του απολυτρωτικού έργου Του στον κόσμο. Το αποστολικό αξίωμα είναι το πιο τιμητικό αξίωμα στην Εκκλησία. Υπερέχει από κάθε άλλο αξίωμα.
Έφεραν δε εις πέρας την τιμητική αποστολή τους οι Απόστολοι με τη Χάρη και βοήθεια του Παναγίου Πνεύ­ματος, που έλαβαν κατά την ημέρα της Πεντηκοστής.
Δεν είχαν κατά κόσµον προσόντα, στα οποία θα μπορούσαν να βασισθούν και να προχωρήσουν στο έργο της διαδόσεως του Ευαγγελίου. Ωραία ερωτά ο Ιερός Χρυσόστομος: «Tίνι γάρ ἐθάρρουν;». Πού μπορούσαν να στηριχθούν και να έχουν θάρρος για το έργο τους; «Τῇ δεινότητι τῶν λόγων;», στη ρητορική τους μήπως ικανότητα; «Ἀλλά πάντων ἦσαν ἀμαθέστεροι», απαντά ο ίδιος ιερός Πατήρ. Ήσαν αγράμματοι ψαράδες. Αλλά μήπως μπορούσαν να βασισθούν, συνεχίζει ο Χρυσόστομος, «τῇ περιουσίᾳ τῶν χρημάτων;», στον πλούτο τους; «Ἀλλ’ οὐδέ ράβδον, οὐδέ ὑποδήματα εἶχον», ήσαν δηλαδή πάμπτωχοι υλικά. «Ἀλλά τῇ περιφανείᾳ του γένους;», επιμένει να ερωτά ο Άγιος. Μήπως κατήγοντο από κάποιο ξακουστό γένος και αυτό τους έδινε «αέρα» και θάρρος; «Ἀλλ’ εὐτελεῖς ἦσαν καί ἐξ εὐτελῶν», απαντά. Ήσαν άνθρωποι άσημοι του άπλου λαού, παιδιά φτωχών γονέων με τίπο­τε το εντυπωσιακό κατά κόσµον (ΕΠΕ 12,370).
Και όμως αυτοί οι άσημοι, οι αγράμματοι και φτωχοί, με τη χάρη και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος ανέτρεψαν το κατεστημένο των αιώνων, φώτισαν τη σκοτισμένη ανθρωπότητα, άνοιξαν την μετά Χριστόν εποχή στην ιστορία του κόσμου, εξευγένισαν με το κήρυγμα του Ευαγγελίου τα ήθη και εξαγίασαν με τη Χάρη των Μυστηρίων της Εκκλησίας τους ανθρώπους.
Η προσφορά των Αγίων Αποστολών στην ιστορία του πολιτισμού είναι θεμελιώδης. Έθεσαν τα ισχυρά και αδιάσειστα θεμέλια, για να μπορεί να ζει ο κόσμος µας. Και αν σήμερα παραπαίει ο κόσμος, είναι γιατί δεν θέλει να στηρίζεται στα ακλόνητα εκείνα θεμέλια, τα οποία έθεσαν βαθιά στη γη μας οι Αγιοπνευματοκίνητοι εκείνοι άνθρωποι, οι οποίοι κήρυξαν στην τότε γνωστή οικουμένη το Ευαγγέλιο. Υπέγραψαν δε το κήρυγμά τους με το αίμα τους, με την ζωή τους. Σύμφωνα με τον «Συναξαριστή» του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, οι άγιοι Απόστολοι περάτωσαν την αποστολή τους ως εξής:
Οι πρωτοκορυφαίοι Πέτρος και Παύλος μαρτύρησαν στη Ρώμη , ο πρώτος με σταυρικό θάνατο, με την κεφαλή του προς τη γη, και ο δεύτερος με αποκεφαλισμό.
Ο άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος μαρτύρησε στην Πάτρα, σε σταυρό με σχήμα Χ.
Ο άγιος Ιάκωβος, ο αδελφός του αγίου Ιωάννου, θανατώθ­ηκε, πρώτος από όλους τους Αποστόλους, από τον Ηρώδη τον Αγρίππα με αποκεφαλισμό στα Ιεροσόλυμα.
Ο άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής εξορίσθηκε στην Πάτμο και τελικά πέθανε στην Έφεσο.
Ο άγιος Φίλιππος σταυρώθηκε στην Ιεράπολη της Συρίας.
Ο άγιος Θωμάς τρυπήθηκε με ακόντια και λόγχες στη χώρα των Ινδών και παρέδωσε εκεί την ψυχή του.
Ο άγιος Βαρθολομαίος σταυρώθηκε στην Ουρβανούπολη της Ινδίας.
Ο άγιος Ματθαίος μαρτύρησε διά λιθοβολισμού και πυρός στην Ιεράπολη της Συρίας.
Ο άγιος Ιάκωβος ο του Αλφαίου περάτωσε το αποστολικό έργο του κρεμασμένος σ’ ένα σταυρό.
Ο άγιος Σίμων ο Ζηλωτής και Κανανίτης παρέδωσε το πνεύμα του καρφωμένος σ’ ένα σταυρό στη Μαυριτανία της Αφρικής.
Ο άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος θανατώθηκε με τόξα στη Μεσοποταμία κρεμασμένος σ’ ένα δέντρο.
Τέλος, ο άγιος Ματθίας, που πήρε τη θέση του προδότη Ιούδα, παρέδωσε την ψυχή του με φρικτά βασανιστήρια στην Αιθιοπία.
Αυτοί ήσαν οι άγιοι Απόστολοι, τα εκλεκτά δοχεία της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος, οι Φωτοδότες που με το κήρυγμα και τη ζωή τους έδωσαν υψηλό, ουσιαστικό νόημα στη ζωή των ανθρώπων. Οι αληθινά πνευματικοί άνθρωποι, που εμπνέουν και σήμερα όσους θέλουν να ζουν μια ζωή αληθινά πνευματική.
Η Δράσις μας, Ιούνιος – Ιούλιος 2009

~ **  30 Ιουνίου: Εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων 
 ~  Τη Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων τιμά σήμερα, 30 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Οι Απόστολοι του Χριστού θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής.
*  Την 30η Ιουνίου, η Εκκλησία γιορτάζει τους δώδεκα Αποστόλους που αρχικά εξέλεξε ο Κύριος, πλην του Ιούδα Ισκαριώτη.
Αυτοί είναι: Σίμωνας (Πέτρος), Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Φίλιππος, Θωμάς, Βαρθολομαίος (Ναθαναήλ), Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Σίμωνας ο Ζηλωτής, Ιούδας ο αδελφός του Ιακώβου του μικρού και ο Ματθίας, που εξελέγη μέσα στο υπερώο τις παραμονές της Πεντηκοστής, σε αντικατάσταση του Ιούδα του Ισκαριώτη.
Τη ζωή του καθενός των Αποστόλων αυτών, σκιαγραφούμε στις ιδιαίτερες γιορτές τους. Εδώ γίνεται υπενθύμιση της ενότητας που είχαν μεταξύ τους, αλλά και της ηθικής τους, που τόσο συνέβαλε στην πνευματική εν Χριστώ αναγέννηση του κόσμου.
Έχουμε, λοιπόν, χρέος και εμείς οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί, να κινούμαστε στα ίχνη τους και με θερμό ζήλο για τη διάδοση του σωτηριώδους μηνύματος του Ευαγγελίου, που διέπνεε κι αυτούς, να γίνουμε μιμητές του έργου τους.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Την ωραιότητα.
Ως δωδεκάπυρσος, λυχνία έλαμψαν, οι Δωδεκάριθμοι, Χριστού Απόστολοι, Πέτρος και Παύλος συν Λουκά, Ανδρέας και Ιωάννης, Βαρθολομαίος Φίλιππος, συν Ματθαίω και Σίμωνι, Μάρκος και Ιάκωβος, και Θωμάς ο μακάριος, και ηύγασαν τους πίστει βοώντας χαίρετε Λόγου οι αυτόπται.
 ~*    : https://youtu.be/62oNiR1ZBF4  .-

~**.....για να σταθεί όρθιο και πάλι...Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.tilestwra.com/syros-ena-1...  Επίσης θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ,εκτός των άλλων παιδιών που ολοι οσοι παρακολουθείτε το καναλάκι γνωρίζετε ,τον 23χρονο Παναγιώτη Παππά ,αλεξιπτωτιστή απο Λαμία , που είχε τραυματιστεί σοβαρα στη σπονδυλική στήλη στις 25/07/17 και κινδυνεύει με αναπηρία..απο το λαιμό και κάτω..να τον έχετε στη προσευχή σας ,καθως τα έξοδα νοσηλείας και θεραπείας ,εχει αναλάβει ο Στρατός . Επίσης ,μη νομίζετε οτι σκοπεύω να σας ξεπαραδιάσω.. Οποιος δε δύναται , να βοηθήσει οικονομικά για οποιοδήποτε απο τα παιδιά που χρειάζονται οικονομική ενίσχυση ,παρακαλώ πολύ ,ας προσεύχεται ..Η προσευχή είμαι μεγάλη ελεημοσύνη κι όπως λεει ο αγαπημένος και γλυκύτατος γερ. Εφραίμ Αριζόνας..τα μεγαλύτερα θαύματα, ή , ακόμη καλύτερα, όλα τα θαύματα μόνο από προσευχή λαμβάνουν χώρα, μόνο προσευχητικά χέρια και κοπιάζουσες προσευχητικά καρδιές τα προσελκύον εις τον κόσμο! Nα ναι ευλογημένο !!!!!:))
Σύρος: Ένα 19χρονο παιδί ,ο Δημήτρης ,ζητά την βοήθειά μας ... :
 
~** Καθώς διαβάζω τα νέα η ματιά μου πέφτει στη σελίδα του γεροντικού και μένω..άλαλη...με τα δάκρυα να κυλούν χωρίς να μπορώ να τα σταματήσω...: Η Μαρία Χατζηθανάση, μητέρα 10 παιδίων, ηλικίας από 22 χρονών μέχρι 2 μηνών, μαία στο επάγγελμα, έχασε την ζωή της πριν από λίγες μέρες, επιστρέφοντας στο σπίτι της μετά από την δουλεία της, σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.Σήμερα ήταν η κηδεία της.
Σήμερα δεν πήγαμε σε κηδεία πήγαμε να χαιρετίσουμε την Μαρία μας πριν πάει στον παράδεισο κοντά με τους αγαπημένους της Αγίους αυτό το έβλεπες από την πρώτη στιγμή που μπήκαν τα παιδιά της και ο Σπύρος μας ,(Σπύρος Σοφικίτης, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ν.Α.Τ.Ο.)κρατώντας την στα χέρια να ψέλνουν με την καρδιά τους το Αναστάσιμο Χριστός Ανέστη... να μην μπορείς να κρατήσεις τα δάκρυα σου και να σε σταματα το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών αυτό που μόνο η θεία Χάρης μπορεί να στείλει , να σε αγκαλιάζουν να εύχεσαι καλο Παράδεισο και να σου απαντούν Χριστός Ανέστη...μην στεναχωριέσαι θείε Ηλία ήταν στο σχέδιο του Θεού πραγματικά ένα Μυστήριο ζήσαμε σήμερα όλοι μας!!! Προσωπικα με δίδαξε σε πολλά και κυρίως κατάλαβα ότι δεν πιστεύουμε και τόσο!!!Δεν είναι κακό να δείξετε και να διηγηθούμε όλοι μας τα όσα ζήσαμε σήμερα σε φίλους σε γνωστούς και ακόμα καλύτερα σε λίγο ποιο άσχετους στον χώρο της Εκκλησίας μας. Μόνο καλο θα κάνουμε.
Απο την άλλη ξέρουμε όλοι ότι αρχίζει πλέον ένας δύσκολος δρόμος για τον Σπύρο και τα παιδιά ο καθένας με τον τρόπο του ας βοηθήσει όπως ξέρει και μπορεί.
Η Μαρία μας να έχει καλό παράδεισο και να εύχεται για όλη την τόσο μεγάλη πάρεα που ήρθε να την αποχαιρετίσει!!!
Γύρω στα 10,000 άτομα παρευρέθησαν στην εξόδιο ακολουθία της Μαρίας. 2 Αρχιερείς και πλήθος ιερέων (20-30;)
Λίγες φορές αισθάνεται κανείς τέτοια χαρμολύπη.
Αιώνια η μνήμα αυτής και .. στα δικά μας Αμήν.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ :
Αυτές είναι κάποιες φωτογραφίες από την κηδεία στο Μοναστήρι του αγίου Πορφυρίου της Μαρίας,.https://amfoterodexios.blogspot.com/2...
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΑΡΙΑ...ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ... : https://youtu.be/A5k3BqLico8 .-
~**  Συνάδελφός της περιγράφει τις τελευταίες ώρες της
Κάντε Like και ακολουθείστε μας:
Facebook: https://www.facebook.com/tlifegr
Twitter: https://twitter.com/tlifegr
Instagram: https://instagram.com/tlifegr

***  Απίστευτη ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Ο Α. Τσίπρας ΘΥΣΙΑΖΕΙ τα νησιά για μας για την καρέκλα»…
~ «Εάν δεν ανοίξει η μηχανή να παράγουμε πλούτο, τελειώσαμε», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον Γιώργο Αυτιά, όπου βρέθηκε καλεσμένος το πρωί του Σαββάτου 30/06.Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ επιτέθηκε λεκτικά στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθώς διαμηνύουν ότι θα δώσουν στους συνταξιούχους όσα έχουν κοπεί: «Αυτοί οι κύριοι δεν ξέρουν να ασκούν πολιτική, αυτό που ξέρουν είναι να κόβουν μισθούς και συντάξεις. Μόνο αν παράγει πλούτο η Ελλάδα θα επιστραφούν αυτά που έχουν κόψει», είπε χαρακτηριστικά ο κος Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι κανένα κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή δεν έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο, όπως αυτό που έχει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και παρουσιάζεται σε ένα πρόγραμμα 270 σελίδων (διαβάστε το ΕΔΩ).
~  «Αυτό που με τρομάζει είναι ότι δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός της χώρας να θέλει να λύσει το προσωπικό του πρόβλημα με την καρέκλα του και να θυσιάζει τα νησιά», επεσήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στη συμφωνία μετεγκατάστασης προσφύγων ανάμεσα στην ΕΕ και την Ελλάδα.
Όπως δήλωσε, η χώρας μας γίνεται «εθελοντικά ο χώρος ‘αποθήκευσης ψυχών’ με κλειστά κέντρα, δηλαδή γινόμαστε οι ‘χρήσιμοι ηλίθιοι’».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο κος Βελόπουλος από τον γερμανικό Τύπο, στην Ελλάδα δεν θα επιστρέψουν 150 πρόσφυγες- όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός- αλλά περίπου 120.000.
«Για να παραμείνει στην καρέκλα του ο κος Τσίπρας, θα πρέπει αυτά τα άτομα να τα κρατήσει η Ελλάδα, μια χώρα πτωχευμένη, μια χώρα που δεν έχει να κρατηθεί από πουθενά, για να πάρουμε ένα αντίδωρο που και πάλι, δεν μας βγάζει από την κρίση. Μέχρι το 2026 η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 103,7 δις ευρώ σε τοκοχρεολύσια. Εάν δεν ανοίξει η μηχανή να παράγουμε πλούτο, τελειώσαμε», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Τέλος, ο κος Βελόπουλος απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό και τον κάλεσε να παραστεί στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται για τη Μακεδονία μας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.


***  Γιουχαΐσματα στον Κουρουμπλή για το Σκοπιανό: Προδότη, η συντριβή έρχεται…
Την οργή των κατοίκων των Σερρών προκάλεσε η παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 105 ετών από την απελεύθερωση της πόλης στη σκιά της συμφωνίας της κυβέρνησης με την πΓΔΜ για το Σκοπιανό.
Οι αποδοκιμασίες ξεκίνησαν τη στιγμή που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε κατάθεση στεφάνου στο μνημειο της κεντρικής πλατείας της πόλης. Όταν ο αναγγέλων όσους κάνουν κατάθεση στεφάνου ανακοίνωσε το όνομα του υπουργού Ναυτιλίας τότε άρχισαν οι αποδοκιμασίες που συνοδεύονταν από το σύνθημα «προδότες, προδότες». Παρόμοια ήταν η υποδοχή των κατοίκων των Σερρών και για την τοπική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή.

Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν την ώρα που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατευθυνόταν προς τον χώρο που ήταν στημένη η εξέδρα των επισήμων για την παρέλαση που θα ακολουθούσε.
~ «Προδότες, προδότη, η συντριβή έρχεται Κουρουμπλή» φώναξαν στον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να συνεχίσει την πορεία του.
Οι αποδοκιμασίες, όμως, συνεχίζονταν με άλλους κατοίκους να του φωνάζουν «για 30 αργύρια ρε, δεν ντρέπεσαι; Ντροπή δεν υπάρχει;».
Τελικά ο κ. Κουρουμπλής κατάφερε να φτάσει στην εξέδρα των επισήμων με τους διαδηλωτές να περιορίζονται από την αστυνομία σε ένα κομμάτι του δρόμου σε απόσταση από τους επισήμους.


protothema.gr

***  Στο «πλευρό» του Τσώνη 14 αυτοδιοικητικοί από τις παρατάξεις Σαμπαζιώτη και Αναστασόπουλου! 


Με δήλωση τους τονίζουν ότι συστρατεύονται με την «Αδέσμευτη κίνηση πολιτών Δήμου Μεσσήνης»
Αν και μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουμε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο, ο δήμαρχος Μεσσήνης «εγκαινίασε» χθες την προεκλογική περίοδο, κάνοντας «επίδειξη δύναμης».
Συγκεκριμένα, σε προγραμματισμένη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χθες το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο, διάβασε δήλωση - επιστολή «συστραύτευσης», η οποία υπογράφεται από 14 αυτοδιοικητικούς του Δήμου Μεσσήνης που στις προηγούμενες εκλογές εκλέχθηκαν με τους συνδυασμούς του Δημήτρη Σαμπαζιώτη και του Στάθη Αναστασόπουλου.
Η δήλωση αυτή έχει ως εξής: «Με αίσθημα ευθύνης, αναγνωρίζοντας την προσφορά της παράταξης της πλειοψηφίας του Δήμου μας, “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης”, συστρατευόμαστε στο πλευρό του δημάρχου κ. Γιώργου Τσώνη, ενισχύοντας τις προσπάθειές του για ένα καλύτερο αύριο».
Την παραπάνω δήλωση υπογράφουν οι: Γεώργιος Γρουσουζάκος (δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης), Διονύσης Τριανταφυλλόπουλος (πρόεδρος Τ.Κ. Χράνων), Γεώργιος Τσικρικάς (πρόεδρος Τ.Κ. Αχλαδοχωρίου), Παναγιώτης Μπίτζας (πρόεδρος Τ. Κ. Λυκίσσης), Ευστάθιος Μαντούκας (πρόεδρος Τ.Κ. Δροσιάς) Δημήτριος Κλεφτόγιαννης (πρόεδρος Τ.Κ. Ζεμπισίων), Παναγιώτης Καρανικολόπουλος (πρόεδρος Τ.Κ. Καστανιών), Παναγιώτης Θεριός (πρόεδρος Τ.Κ. Πεταλιδίου), Αθανάσιος Σκορδάκης (πρόεδρος Τ.Κ. Καλοχωρίου), Αλέξανδρος Διονυσόπουλος (πρόεδρος Τ.Κ. Καρποφόρας), Περικλής Καλογερόπουλος (πρόεδρος Τ.Κ. Λάμπαινας), Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος (πρόεδρος Τ.Κ. Ανδριανής), Σταύρος Μπρατσιάκος (μέλος Τ.Κ. Στρεφίου) και Παναγιώτης Ξαρχάκος (μέλος Τ.Κ. Πεταλιδίου).
Ο Γιώργος Τσώνης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του γι’ αυτή την εξέλιξη και ευχαρίστησε τους 14 που υπογράφουν τη δήλωση συστράτευσης στην παράταξή του. Σημείωσε, δε, ότι θα ακολουθήσουν σύντομα και νέες «προσχωρήσεις», τονίζοντας παράλληλα ότι προχωρούν χωρίς χρώματα και κόμματα με μόνο γνώμονα το καλύτερο αύριο για ολόκληρο το Δήμο Μεσσήνης.
Σε ερώτηση που του έγινε αν η νυν αυτοδιοικητική του ομάδα παραμένει «συμπαγής», καθώς έχει έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τον πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. και αντιδήμαρχο Χρήστο Χριστόπουλο, ενώ ακούγονται και «μουρμούρες» από άλλους αντιδημάρχους, ο κ. Τσώνης ξεκαθάρισε ότι στον ίδιο δεν έχει γίνει καμία διαμαρτυρία ή εκδήλωση δυσαρέσκειας από κανένα μέλος της παράταξής του.
Αναφορικά με τον κ. Χριστόπουλο, σημείωσε ότι όντως φαίνεται να αποστασιοποιείται κάποιες φορές, ωστόσο τόνισε ότι για τον ίδιο ανήκει ακόμα στην παράταξή του και ουδέποτε θέλησε να τον βγάλει, προσθέτοντας ότι είναι δική του απόφαση τι θα πράξει στο μέλλον.
Του Κώστα Γαζούλη

***  Καλοκαίρι 2018: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες σε Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία
 
Όσο περνά ο καιρός το πάζλ των καλοκαιριών θεατρικών παραστάσεων καθώς και συναυλιών που θα πραγματοποιήσουν καλοκαιρινή περιοδεία στην Καλαμάτα αλλά και όλη τη Μεσσηνία, δείχνει να συμπληρώνεται.
Μέχρι στιγμής οι οι εκδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι λίγες σε σχέση με άλλες χρονιές.
Το «Θάρρος» και φέτος θα σας ενημερώνει και θα ανανεώνει συνεχώς την παρακάτω λίστα.
Ιούνιος
14: Αισχύλου ΠΕΡΣΕΣ από τον ΘΟΚ, Κάστρο Καλαμάτας
Ιούλιος
19: «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» ,Κάστρο Καλαμάτας
23: Κωστής Μαραβέγιας, Κυπαρισσία, Τρενοτεχνείον
25: Γιάννης Χαρούλης, Αρχαία Μεσσήνη
30: Αντιγόνη, Αρχαία Μεσσήνη
31 Ιουλίου: Γιώτα Νέγκα , Κάστρο Καλαμάτας
Αύγουστος
1: «Χένσελ και Γκρέτελ»- Κάρμεν Ρουγγέρη, Κάστρο Καλαμάτας
4: Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χανδρινού
9: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κυπαρισσία, Τρενοτεχνείον
10: Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Μαγικές Σβούρες, Κάστρο Καλαμάτας
17: Μίλτος Πασχαλίδης, Κάστρο Καλαμάτας
28: Χρήστος Θηβαίος, Κωστής Μαραβέγιας, Κάστρο Καλαμάτας

***  Πανελλαδικές 2018: Ανακοινώθηκαν χθες οι βαθμολογίες των υποψηφίων- Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις
 
Μέρα χαράς και λύπης η χθεσινή για τους χιλιάδες υποψηφίους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ειδικότερα, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπως και στα σχολεία, οι βαθμολογίες των μαθητών.
Στα σχολεία, δε, οι βαθμολογίες φέτος αναρτήθηκαν με διαφορετικό τρόπο, καθώς δεν υπήρχε το ονοματεπώνυμο του μαθητή, παρά μόνο ο κωδικός που του είχε δοθεί για να εξεταστεί. Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτό έγινε για να προστατευθούν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Πλέον οι μαθητές προχωρούν στη φάση του υπολογισμού των μορίων τους και στην οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους. Από εκεί και πέρα, θα περιμένουν την ανακοίνωση των βάσεων, ώστε να μάθουν πού θα συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Εκτιμήσεις για τις βάσεις
Πτώση των βάσεων εισαγωγής στην πλειονότητα των τμημάτων, αλλά και στα περισσότερα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα, «δείχνει» η πρώτη ανάγνωση των φετινών στατιστικών βαθμολογικών στοιχείων και η σύγκρισή τους με τα αντίστοιχα περσινά.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας, στα μαθήματα που αφορούν στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Πολυτεχνεία κ.λπ.) είναι σαφές ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων των υψηλόβαθμων Πολυτεχνικών Σχολών τόσο των κεντρικών πανεπιστημίων όσο και των περιφερειακών.
Πτώση των βάσεων θα έχουν και οι υψηλόβαθμες Ιατρικές Σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς στην κλίμακα βαθμολογίας 18-20 «άριστα», βαθμολογία που απαιτείται για την εισαγωγή στις Ιατρικές, έχουμε σαφώς μικρότερα ποσοστά από πέρσι.
Στο 2ο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) και το 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας) αναμένεται πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα και στα υψηλόβαθμα.
Πτώση αναμένεται και στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής), η οποία όμως δε φαίνεται να έχει την ένταση της πτώσης του 2ου Επιστημονικού Πεδίου. Κι αυτό, καθώς στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (μάθημα με υψηλό συντελεστή) το ποσοστό των μαθητών που έχουν επίδοση στην κλίμακα της βαθμολογίας 18-20 είναι υψηλότερο από πέρσι, γεγονός που φρενάρει την επιρροή που έχουν στην κίνηση των βάσεων οι χειρότερες επιδόσεις στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας.
Για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές και Νομικές Επιστήμες) η κίνηση των βάσεων εισαγωγής κρίνεται «θολή». Αναμένονται μικρές αυξομειώσεις των βάσεων εισαγωγής με βασική τάση την πτώση, ενώ για τα Παιδαγωγικά Τμήματα, που κατανέμονται σε όλα τα Πεδία, η κίνηση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται να είναι διαφοροποιημένη.
«Να σημειωθεί ότι αναμένουμε ότι πάνω από 60 τμήματα συνολικά θα ανοίξουν την είσοδό τους με βαθμολογία κάτω από 10.000 μόρια» παρατηρεί ο Χρήστος Κάτσικας. Επισημαίνει ακόμη ότι, παρά την αύξηση των εισακτέων κατά 3.966 θέσεις, στην πραγματικότητα η αύξηση για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων είναι περίπου 2.000 θέσεις, καθώς οι 1.866 αποτελούν το επιπλέον ποσοστό που δίνεται στους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ.
«Σαφώς ακόμη και αυτή η αύξηση θέσεων εισακτέων δεν είναι μικρή, ωστόσο δεν αφορά στις σχολές υψηλής ζήτησης, π.χ. τις Ιατρικές, στις οποίες τελικά έχουμε μία μικρή μείωση των εισακτέων από το Γενικό Λύκειο. Παράλληλα, στην επίδραση των επιδόσεων των φετινών υποψηφίων στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής παρεμβάλλονται φέτος και άλλοι διαταρακτικοί παράγοντες, όπως η παρουσία των παιδαγωγικών τμημάτων σε όλα τα πεδία, η παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και η εξαφάνιση των δύο ΤΕΙ του λεκανοπεδίου (Αθήνας και Πειραιά), καθώς και ο παράγοντας μετεγγραφές» καταλήγει.
  Δηλώσεις
Το «Θάρρος», για ακόμα μια χρονιά, βρέθηκε σε σχολεία της Καλαμάτας. Εκεί μίλησε με υποψηφίους για τη χρονιά που πέρασε, αλλά και για τους βαθμούς που περίμεναν και τελικά αντίκρισαν, με τους περισσότερους να δηλώνουν ότι αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη η βαθμολογία στην Έκθεση.
  Τους βαθμούς που είχε υπολογίσει αντίκρισε η Αγγελική Πολίτη, η οποία είχε επιλέξει τη Θετική Κατεύθυνση. Η ίδια δήλωσε ευχαριστημένη με τη βαθμολογία της και πλέον είναι σε σκέψη για το τι θέλει να σπουδάσει.
  Αυτά που περίμενε είδε στους πίνακες του σχολείου της η Μαρία - Χριστίνα Ρούτση, η οποία θέλει να σπουδάσει Αρχιτεκτονική και με βάση τα μόρια που συγκέντρωσε, θα καταφέρει να εισαχθεί.
  Ευχαριστημένος δήλωσε ο Γιώργος Γουβράκης. Όπως είπε, όμως, τα Μαθηματικά ήταν αυτά που «τον έριξαν». Ο ίδιος έχει στόχο να περάσει στο Φυσικό, αλλά αν δεν τα καταφέρει, είναι αποφασισμένος να ξαναδώσει Πανελλαδικές.
  Πολύ καλά πήγε ο Αναστάσιος Καθανάς, ο οποίος περίμενε να τα έχει πάει λίγο καλύτερα στην Έκθεση, αλλά, όπως σχολίασε, πρόκειται για απρόβλεπτο μάθημα. Τη δε χρονιά τη χαρακτήρισε εύκολη, αλλά έπρεπε να επικεντρωθεί ο κάθε υποψήφιος στα μαθήματα. Πλέον θα συμπληρώσει το μηχανογραφικό του με στόχο την Ιατρική, στην οποία και προβλέπει ότι θα εισαχθεί.
  Η Έκθεση «έριξε» την Αικατερίνη Φαλιά, ωστόσο περίμενε λιγότερο στην Ιστορία και κατάφερε να γράψει 19. Πλέον και αυτή περιμένει τις βάσεις, ώστε να δει αν θα καταφέρει να εισαχθεί στη Σχολή της Πυροσβεστικής.
Η χρονιά για την ίδια ήταν πιεστική και δύσκολη, αλλά τη βοήθησε πάρα πολύ η παρέα της.
  Ο Βασίλης Παπαθεοδωρίδης άγγιξε τα 18.000 μόρια και, όπως είπε, μπορεί πλέον να εισαχθεί σε όποια σχολή είχε στο μυαλό του. Και τον Βασίλη αιφνιδίασε δυσάρεστα η Έκθεση, ενώ ως πρώτη του επιλογή έχει την ΑΣΟΕΕ.
Για τον ίδιο η χρονιά δεν ήταν τόσο πιεστική όσο του έλεγαν.
  Ευχαριστημένος δήλωσε και ο Γρηγόρης Ανδριανόπουλος, ο οποίος θέλει να εισαχθεί στην ΑΣΟΕΕ. Μιλώντας για τη χρονιά που πέρασε, ανέφερε ότι δεν ήταν τόσο αγχωτική όπως του είχαν περιγράψει.
  17.000 μόρια συγκέντρωσε ο Γιώργος Νασόπουλος, που θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και, όπως όλα δείχνουν, θα τα καταφέρει.
  Η Αγγελική Βασιλόπουλου με τη σειρά της μίλησε για την περίεργη βαθμολογία στο μάθημα της Έκθεσης, παρ’ όλα αυτά δήλωσε ότι πήγε αρκετά καλά. Επίσης, θέλησε να ευχαριστήσει τους καθηγητές της, γιατί τη βοήθησαν πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Πλέον κοιτά την επόμενη ημέρα, καθώς θέλει να σπουδάσει είτε στο Ιστορικό της Καλαμάτας είτε στο Μεταφραστικό της Κέρκυρας.
  16.000 μόρια συγκέντρωσε ο Δημήτρης Κόκοτος, που θέλει να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες. Όπως παρατήρησε, η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη και χρειαζόταν συστηματικό διάβασμα.
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Προσοχή στην οριστικοποίηση του μηχανογραφικού
Το πρώτο συμπέρασμα για τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργο Σταματόπουλο, ήταν ότι και φέτος οι μαθητές της Μεσσηνίας τα πήγαν κατά μεγάλο ποσοστό άριστα.
Από την πλευρά του, θέλησε να συμβουλέψει τους μαθητές να μπουν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους και όχι απαραίτητα από την αρχή να κάνουν οριστικοποίηση.
Σχετικά με την επιλογή των σχολών, πρότεινε στους μαθητές να διαλέξουν αυτές που προσφέρουν επαγγελματική διέξοδο και, επίσης, εκείνες στις οποίες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και μετά, να μπορούν να τους στηρίξουν οι γονείς τους.

Παράλληλα, ζήτησε από τους μαθητές να βάλουν τη σειρά των σχολών όπως αυτοί επιθυμούν και όχι με βάση εικασίες για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις.
Κλείνοντας ο κ. Σταματόπουλος τόνισε ότι πρέπει οι μαθητές να κάνουν οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους και, αν έχουν τη δυνατότητα, να το εκτυπώσουν, αφού στην εκτύπωση φαίνεται και ο αριθμός υποβολής της αίτησης.
Ο κ. Σταματόπουλος επέμεινε στην τελευταία οδηγία, διότι, όπως εξήγησε, έχουν συμβεί περιστατικά στη Μεσσηνία όπου μαθητές δεν έκαναν οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους και έτσι έμειναν εκτός σχολών.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Μεσσήνης
 
 
 
Ο αγωγός του 1844 «ταλαιπωρεί» τον εργολάβο 
 Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά στο μεγάλο έργο που αφορά στην ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Μεσσήνης.
Σχετικά ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης σημείωσε ότι στο ξεκίνημα του έργου παρουσιάζονται προβλήματα υποδομών από παλιά δίκτυα ομβρίων, τα οποία όμως έχουν αποφασίσει να λυθούν, ακόμα και αν προκύψει κάποια καθυστέρηση, ώστε στο μέλλον να μη χρειαστεί να ξηλωθεί το οτιδήποτε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκσκαφέας που ξεκίνησε το έργο έφερε στο «φως» αγωγό που χρονολογείται από το 1844.
Παράλληλα, ο κ. Τσώνης επισήμανε την άριστη συνεργασία που έχει ο Δήμος με τον εργολάβο κ. Παπαδόπουλο, εκφράζοντας τη σιγουριά του για την ποιότητα του έργου που θα κατασκευαστεί και θα μείνει στην πόλη της Μεσσήνης για αρκετά χρόνια.
     Του Κώστα Γαζούλη
  Video: 


30/6 Γαλλία - Αργεντινή  4-3 , (1-1) .- ^ 
 
 
 
Τα γκολ : 13΄ πεναλτι Κρίσμαν ,Ο Αντουάν Γκριεζμάν στέλνει τον Αρμάνι στη δεξιά γωνία, τη μπάλα στην αριστερή και να δίνει το προβάδισμα στους τρικολόρ ,   41 ΄ Ντι μαρία  ,Πύραυλος εδάφους εδάφους από τον Ντι Μαρία, ο οποίος με σουτ από τα 35 μέτρα στέλνει τη μπάλα δεξί γάμα του Γιορίς και κάνει το 1-1 , 48΄Μερκάντο  ,   57΄ Παβάρ ,  64΄ Εμπαπέ  ,  68΄ Εμπαπέ ,  93΄ Αγκουέρο  .-  
~ * Με τον Κίλιαν Εμπαπέ να κάνει το παιχνίδι της σύντομης – μέχρι τώρα – καριέρας του πετυχαίνοντας δύο γκολ, οι «τρικολόρ» διαμορφώνουν το 4-2 επί της Αργεντινής. Ο Εμπαπέ στέλνει την Αργεντινή σπίτι της!

Οι πιθανές 11άδες:
ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Σιντιμπέ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Πογκμπά, Καντέ, Ματουιντί, Εμπαπέ, Φεκίρ, Γκριζμάν. 



Σττιστικά  Α΄ημίχρόνου
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο, Πέρες, Μαστσεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Παβόν, Μέσι.
Ο Ιρανός Αλιρέζα Φαγκάνι ο ρέφερι του παιχνιδιού
Αργεντινή (Σαμπάολι): Αρμάνι, Μερκάδο, Ταλιαφίκο, Ρόχο, Οταμέντι, Μασεράνο, Ένζο Πέρεζ, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Παβόν, Μέσι  
Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρντ, Ουμτιτί, Βαράν, Ερνάντεζ, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού


 
 
 
 
30/6 Ουρουγουάη - Πορτογαλία  2-1  , ( 1-0) .- ^ 
Τα γκολ : 7΄ Καβάνη  7' Γκοοοολ για την Ουρουγουάη με κεφαλιά του Καβάνι. , 55΄ Πέπε  , 62΄ Καβάνι  .-Κεφάλι το σκορ με 2-1 κόντρα στην Πορτογαλία πήρε η Ουρουγουάη, με τον Καβάνι να εκτελεί ιδανικά στο 62' τον Ρούι Πατρίσιο μετά την ασίστ του Μπετανκούρ. , 

 

Οι πιθανές 11άδες:
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Κάθερες, Χιμένες, Γκοντίν, Λασάλτ, Τοσέιρα, Βεσίνο, Νάντες, Μπετανκουρ, Καβάνι, Σουάρες.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σουάρες, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Μουτίνιο, Μπερντάντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Γκουέντες, Ροναλντο.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα – Μ. Κάσερες, Γοδίν, Χιμένες, Λασάλτ – Νάντες, Τορέιρα, Βεσίνο, Μπετανκούρ – Λ. Σουάρες, Καβάνι 
Πορτογαλία (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο – Ρικάρντο Περέιρα, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο – Μπερνάρντο Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα, Ζοάο Μάριο – Κρ. Ρονάλντο, Γκέντες
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Μεξικανός Σέζαρ Ράμος, ενώ το ματς διεξάγεται στο Σότσι.

Α΄ Ημίχρονο : 64%-36% η κατοχή της μπάλας υπέρ της Πορτογαλίας.-

 
 
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 
Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα – Μ. Κάσερες, Γοδίν, Χιμένες, Λασάλτ – Νάντες (81’ Κ. Σάντσες), Τορέιρα, Βεσίνο, Μπετανκούρ (63’ Κρ. Ροντρίγκες) – Λ. Σουάρες, Καβάνι (74’ Στουάνι) 
Πορτογαλία (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο – Ρικάρντο Περέιρα, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο – Μπερνάρντο Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα (65’ Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο (85' Μ. Φερνάντες) – Κρ. Ρονάλντο, Γκέντες (74’ Αντρέ Σίλβα) 
Διαιτητής: Σέζαρ Ράμος (Μεξικό). 
Γήπεδο: Fisht Stadium Sochi 


ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ : 
1.- 06/07/2018 : ΓΑΛΛΙΑ -  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ 
2.- 06/07/2018 :

***  Φάση των «16» Νοκ -Αουτ αγώνες : 

50. 30/06 (Καζάν) 1ος 3ου ομίλου-2ος 4ου ομίλου
49. 30/06 (Σότσι) 1ος 1ου ομίλου-2ος 2ου ομίλου
51. 01/07 (Μόσχα) 1ος 2ου ομίλου-2ος 1ου ομίλου
52. 01/07 (Νίζνι Νόβγκοροντ) 1ος 4ου ομίλου-2ος 3ου ομίλου
53. 02/07 (Σαμάρα) 1ος 5ου ομίλου-2ος 6ου ομίλου
54. 02/07 (Ροστόφ ον Ντον) 1ος 7ου ομίλου-2ος 8ου ομίλου
55. 03/07 (Αγία Πετρούπολη) 1ος 6ου ομίλου-2ος 5ου ομίλου
56. 03/07 (Μόσχα) 1ος 8ου ομίλου-2ος 7ου ομίλου

Προημιτελικοί
57. 06/07 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Νικητής 49-Νικητής 50
58. 06/07 (Καζάν) Νικητής 53-Νικητής 54
60. 07/07 (Σαμάρα) Νικητής 55-Νικητής 56
59. 07/07 (Σότσι) Νικητής 51-Νικητής 52

Ημιτελικοί
61. 10/07 (Αγία Πετρούπολη) Νικητής 57-Νικητής 58
62. 11/07 (Μόσχα) Νικητής 59-Νικητής 60

Αγώνας για την τρίτη θέση
63. 14/07 (Αγία Πετρούπολη) Ηττημένος 61-Ηττημένος 62

Τελικός
64. 15/07 (Μόσχα) Νικητής 61-Νικητής 62
 
~ ** Αναλυτικά το πρόγραμμα: 
Τα δύο πρώτα ζευγάρια των 16 στα Νοκ Άουτ  παιχνίδια :
30 Ιουνίου  2018
Ουρουγουάη – Πορτογαλία (21:00) (Fisht Stadium – Σότσι) 
01 Ιουλίου  2018
Ισπανία – Ρωσία (17:00) (Luzhniki Stadium – Μόσχα)

***    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ στους 16 ΝΟΚ ΑΟΥΤ αγώνες :
1~** ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.-  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ και 2.- ΡΩΣΙΑ .- 
2~**  ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΙΣΠΑΝΙΑ  2.- ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
3~**  ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΓΑΛΛΙΑ  , 2.- ΔΑΝΙΑ 
4~** ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΚΡΟΑΤΙΑ   2.- ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 
5.-**ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΒΡΑΖΙΛΙΑ  2.- ΕΛΒΕΤΙΑ
6.-**ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΣΟΥΗΔΙΑ , 2.- ΜΕΞΙΚΟ
7.-**ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΒΕΛΓΙΟ  , 2.- ΑΓΓΛΙΑ  
8.-** ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.-  ΚΟΛΟΜΒΙΑ  , 2.- ΙΑΠΩΝΙΑ .-

~   ** Τα έξι πρώτα ζευγάρια των προκριματικών του Μουντιάλ 
30/6 Γαλλία - Αργεντινή
30/6 Ουρουγουάη - Πορτογαλία
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1/7 Ισπανία - Ρωσία
1/7 Κροατία - Δανία
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2/7 Βραζιλία - Μεξικό
2/7 Σουηδία - Ελβετία 

~~~~~~~~~~~~~~ 
3/7  Βέλγιο - Ιαπωνία 
3/7  Κολομβία - Αγγλία 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


***

~

 



*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βάτενς ( 
Σβαρόφσκι Βάττενς)  3-0 .-^
Το  { 1ο  Φιλικό για ΟΣΦΠ } .-
Τα γκόλ : 2' ΓΚΟΟΟΟΛ ο Ολυμπιακός με τον Κ.  Φορτούνη , και  δυο (2) γκολ  ο Γκερέρο Στο 68’ ο Μιγκέλ Γκερέρο με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 γιο τον Ολυμπιακό. , Ο Ισπανός μπόμπερ κτύπησε και πάλι στο 83’ όταν ο Πάρντο σέντραρε από τα δεξιά και ο Γκερέρο με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. -
H ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Νικολής, Βούκοβιτς, Ένγκελς, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μανθάτης, Βρουσάι, Μάνος.
Β΄ Ημίχρονο : Βέργος αριστερά, Πάρντο δεξιά, Τζούρτζεβιτς και Γκερέρο μπροστά, ο Καμαρά έχει παρτενέρ τον Ανδρούτσο, ο Σάλιακας και ο Τσιμίκας στα άκρα, Νικολάου και Ρομαό στο κέντρο της άμυνας και ο Γιαννώτης στο τέρμα.
Διαιτητής ο Ένγκιν Ίσγκουρεν.

***  Έστειλε το συμβόλαιο ο Κάτσε






Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η ανανέωση του δανεισμού του Εργκούς Κάτσε από τον Παναθηναϊκό. Έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του ο διεθνής Αλβανός χαφ.







~Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η ανανέωση του δανεισμού του Εργκούς Κάτσε από τον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής Αλβανός χαφ έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του στους Πράσινους, προκειμένου οι άνθρωποι του συλλόγου να προλάβουν τις προθεσμίες και περιμένει ειδοποίηση από το κλαμπ για να έρθει στην Αθήνα. 
Έχουν απομείνει κάποια διαδικαστικά θέματα στη συμφωνία, τα οποία θα ολοκληρωθούν στις αρχές της εβδομάδας, ενώ ο Κάτσε αναμένεται να ακολουθήσει την προετοιμασία του Παναθηναϊκού από την πρώτη ημέρα.

***


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 : 
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  :http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .- 
*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  :http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-   
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html.- 
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης . Τρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .- 
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό !http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .-  

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018:http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_9.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_10.html .-  
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 12  Ιουνίου 2018 .http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_11.html  .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 13  Ιουνίου  2018http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_13.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_14.html .-  
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_15.html.-   
~*  ΑΡΦΑΡΑ - ARFARA Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο  16  Ιουνίου  2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 

~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Κυριακή 17 Ιουνίου  2018: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημερωσης .
Δευτέρα 18 Ιουνίου2018http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html - 
~*ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΒΟΛΤΕΣ στον κόσμο μας  20 γέφυρες που προκαλούν δέος , ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ,   ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/20-18-2018-2018-arfara.html .-

~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/06/arfara.html.- ~*
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωση . Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης
 
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/06/arfara-21-2018.html  .-
~* ARFARΑ - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Παρασκευή 22 Ιουνίου  2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΣΆΒΒΑΤΟ  23 ΙΟΥΝΊΟΥ 2918   : http://snsarfara.blogspot.com/2018/06/arfara-23-2918.html.- .-

~*Arfara - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή  24-Ιουνίου 2018  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-  
~^ ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα  25 ΙΟΥΝΊΟΥ 2018 :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/06/arfara.html 
~*
ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΈΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τρίτη  26 Ιουνίου 2018   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/06/arfara-26-2018.html  .-  
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη 27  Ιουνίου  2018   : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/06/arfara_26.html  
~* ARFARA -2 - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  27 Ιουνίου 2018    : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/arfara-2.html .   
~*ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ : ΤΕΤΑΡΤΗ , 27  ΙΟΥΝΙΟΥ 2018:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/06/27-2018.html .   -
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  29 Ιουλίου 2018  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/06/arfara_29.html .- 
~*~** ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ NEA  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο  30  Ιουνίου   :  http://snsarfara.blogspot.com/2018/06/arfara-nea.html  . -                                                                                                                        

~***
 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,http://www.youtube.com/stamos01 ,   6439 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.    σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4146  video-https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.454   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-           https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS   1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
~https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas 
~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--

  
 

ΤΑ  ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ 25  ΒΙΝΤΕΟ  :
1~ ARFARA 2  από Άγιο Κωνσταντίνο προς Αρφαρά 26/06/2018:
https://youtu.be/Q8hGL113fRI .-

2.- ARFARA από Αρφαρά προς Άγιο Κωνσταντίνο 26/06/2018: 
3.- ΑΡΦΑΡΑ  26/06/2018 : 
4.- Αρφαρά 25/06/2018 : 
5.- Αρφαρά 26/06/2018 βροχές καταιγίδες Ιούνιος 2018: 
6.- ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ  Ιούνιος  βροχερός 26/06/2018: 
7.- Βροχερός; Ιούνιος  2018  26/06/2018 ΑΡΦΑΡΑ : 
8.- Υπέρβαρη 49 ετών Ελληνίδα από Λάρισα  210 κιλά 25/06/2018 : 
9.- Πολλά κιλά σε μια Ελληνίδα  25/06/2018 : 
10.-ΠΑΧΥΣΑΡΚΗ γυναίκα από Λάρισα 24/06/2018 : 
11.- Γάτες και γατάκια τρώνε καλά στο Αρφαρά  στον κήπο 24/06/2018 : https://youtu.be/h92236YNEZU  .-     
12.-~  * Αλήθεια για συμφωνία ΤΣΙΠΡΑ ΖΑΕΦ  Νο1 στις Πρέσπες Ιούνιος 2018 : https://youtu.be/B7yvo3aqpBU  .-
13~ * Αλήθειες για  συμφωνία ονομασίας Σκόπια στις Πρέσπες  2  Ιούνιος 2018 : https://youtu.be/fBgS-T1Am94   .-
14.- Μαρτυρία Ξυλοδαρμού στο Πισοδέρι  26/06/2018 : 
15 .- Έργα σκάνδαλο Δούρου Συριζανέλ  2018 : 
 16.- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ άλλα λέει τώρα , άλλα πριν 27/06/2018 : 
17 .- ΜΑΝΔΡΑ  ο  εφιάλτης πλημμύρας 2018 : 
18.- Αποδοκιμασίες στις ΣΕΡΡΕΣ  εορταστικών εκδηλώσεων 29/06/2018 :   
19.- ΙΟΥΝΙΟΣ και βροχή καταιγίδα στο ΑΡΦΑΡΑ  2018 : 
20.- Ο  Τέρενς Κουίκ  ΑΝΕΛ  2018 ταξιδάκια πολλά : 
21.- ΥΠΕΡΓΕΙΟ τσιμεντένιο ΤΟΥΝΕΛ στον Πειραιά 27/06/2018 : 
22.- Συλλαλητήρια και οργισμένες αντιδράσεις 28/06/2018: 
23.- Συγκέντρωση υπό βρoχή Θεσσαλονίκη 27/06/2018: 
24.- Στα  βαλκάνια όλα γίνοντε για Γερμανικό  έλεγχο  21/06/2018:
https://youtu.be/O-DbjqCOWvA  .-
25~**Οδηγίες Ε . Ε.   για Δημοσιογράφους  21/06/2018 :
https://youtu.be/qhrcZ-u0zS0 .-

Βγαίνω απο το σούπερ και περιμένω στη στάση.
Ερχεται κι ενας κύριος χαμογελώντας...με τσαντες στα χέρια..Φαίνεσαι παιδί του Θεου μου λεει και ήθελα να σου μιλήσω...Εριξα μια γρήγορη ματιά στον εαυτό μου..ξεθωριασμένο τζιν..και μπλουζάκι ..Εβαλα τα γέλια..Δικιά μας είσαι ,με ρώτησε ? Ηταν απο τη Λεβεντογέννα Κρήτη...(Υπέθεσα πως το χαμόγελο στο πρόσωπό μου επέδρασε έτσι γιατί ,όταν βλέπουμε κάποιον να χαμογελά, υποσυνείδητα θέλουμε να τον πλησιάσουμε για να μάθουμε γιατί το κάνει....χιχιχι :)) Μιλήσαμε μέχρι να έρθει το λεωφορείο κι ανεβαίνοντας μου είπε ..χάρηκα πολύ που σε γνώρισα..Κι εγω όμως είχα χαρεί πολύ..Για σκέψου..μονολόγησα κατευθυνόμενη στη μεριά του οδηγού..Οι ντόπιοι δε θέλουν να σε ξέρουν...Ακόμη κι αυτοί ,οι δήθεν πιστοί στην εκκλησία που πρώτα πήγαινες ,και υποτίθεται είσασταν μια οικογένεια,μούφα ,τώρα οι περισσότεροι κάνουν πως δε σε γνωρίζουν..Κι έρχεται ενας άγνωστος άνθρωπος απο την άλλη άκρη της Ελλάδας και θέλει να σε γνωρίσει...Αρκούμαστε πλέον σε ενα φτιαχτό ψεύτικο κόσμο με εικονικά λαικ και φατσούλες ..και ξεχάσαμε να χαμογελάμε πραγματικά...Περιορίσαμε το χαμόγελο σε τίτλο ευγένειας ή όταν ποζάρουμε σε φωτογραφίες..Γιατί ? Τόσο ακριβά κοστίζει να χαμογελάσεις ?να νοιαστείς..να μιλήσεις σε εναν άνθρωπο..να του πεις μια καλημέρα βρε αδελφέ..Ενας μικρός επι γης παραδεισος θα ήταν ο κόσμος μας αν αγαπούσαμε..και μοιραζόμασταν...συναισθήματα..πραγματα..κτλ..όπως ενα χαμόγελο..Δεν στοιχίζει τίποτα και όμως είναι τοσο μα τόσο πολύτιμο! Γιατί..πλουτίζει εκείνον που το δέχεται, κάνοντας ψυχικά και σωματικά ανθεκτικότερο εκείνον που το δίνει.... Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει πολλά ...ακόμη και στον οργανισμό σου..Εκλύει ενδορφίνες και σεροτονίνη, ορμόνες ευτυχίας των οποίων η δράση είναι ιδιαιτέρως ευεργετική, καθώς μας ηρεμούν, γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας, βελτιώνουν τη διάθεση και εξουδετερώνουν τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, που προκαλεί το στρες. Επιπλέον, ένα σου χαμόγελο είναι ικανό να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να επιβραδύνει τον καρδιακό παλμό αλλά και να ελαττώσει την αρτηριακή σου πίεση.Αδελφέ -αδελφή...Πως περιμένουμε να αλλάξει κατι σε αυτή τη χώρα ,να μας χαμογελάσει ο Θεος ,όταν δε μπορούμε ούτε να χαμογελάσουμε στον πλησίον???Είδες τον αδελφό σου, είδες Κύριον τον Θεό σου ..έλεγε ο Αββάς Απολλώ !!H πιο χαμένη μέρα είναι εκείνη που δε χαμογέλασες ,να το θυμάσαι! Τα προβλήματα δε θα πάψουν να υπάρχουν.Η ζωή μας είναι συνυφασμένη με πόνο ..δάκρυ..γέλιο και χαρά...Αλλά δε πρέπει να επιτρέψουμε να μας σβήσουν το χαμόγελο..Θα είναι σα να πάψουμε να υπάρχουμε..να έχουν σβήσει εμας τους ίδιους...Χαμογελάτε..είναι μεταδοτικό...!!!!!!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ..ΓΛΥΚΙΕΣ ..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!!
Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ -Π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ : https://youtu.be/7PdAMHqqn_o  .-
~***  Ποιοι και πως οργάνωσαν το έγκλημα κατά της χώρας μας! Τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα https://amfipolinews.blogspot.com/201... μη σας φανεί παράξενο ,που τα ονόματα είναι ολα συγκεκριμενης,κι αιώνια εχθρικής προς τους Ελληνες φυλής ..  +Και τώρα θα σας πω κατι που κι εγω μόλις χθες έμαθα και βρέθηκα προ εκπλήξεων απο ενα κυριο Πακιστανό που μένει στη Πατρίδα μας πολλά χρόνια και τη θεωρεί και δική του Πατρίδα..Μιλούσε απολύτως σωστά συντακτικά και γραμματικά τη γλώσσα μας ,και είπε με πόνο ψυχής..Δε έχετε ιδέα οι ελληνες τι καθάρματα είναι οι τραπεζίτες εδω εκτός απο τους πολτικούς σας..Σας έχουν φαει τόσα λεφτά οσα δε φαντάζεστε..Εφτιαχναν ψεύτικα χαρτιά με Πακιστανους και τους εδιναν δάνεια χιλιάδων ευρώ...Στα 100.000χιλιάδες το 10% ήταν του τραπεζίτη..κι  αφού ολα ήταν πλαστά ,ο πακιστανός έπαιρνε τα λεφτά κι εξαφανιζόταν..αυτό εχει γίνει πάμπολες φορές και οι τραπεζίτες δεν εχουν τιμωρηθεί ακόμη..Βρε καθάρματα νομίζετε οτι ξεφεύγει κάτι απο τα μάτια του θεού ?Επειτα όπως είπε..παρα πολύ μεγάλο ποσοστό Πακιστανών διαμενόντων στην Ελλάδα είναι φονιάδες..ναι καλά ακούσατε..Επειδή έκαναν φόνο ή φόνους στο Πακιστάν για να αποφύγουν τη δικαιοσύνη και τιμωρία ,το έσκασαν και ήρθαν που αλλού ? Στο προτεκτοράτο των εβραίων οπου τα σόδομα και γόμορα δε τιμωρούνται αλλά ενθαρρύνονται...Αυτός ο άνθρωπος είπε πως τα ανώτερα δημόσια αξιώματα στο Πακιστάν τα κατεχουν χριστιανοί..Οι οποίοι είναι ολοι μορφωμένοι ..με καλές οικογένειες..Κι ο ίδιος αν και μουσουλμάνος εχει επηρεαστεί πολυ απο αυτούς...Δουλεύοντας τόσα χρόνια στην Ελλάδα ,έστελνε τα χρήματα στο Πακιστάν.Πάντρεψε ολες τις αδελφές του ..ολοι φτιάχτηκαν..μέχρι που η γυναίκα του ασθένησε με ινωμυοματα στη μήτρα..πρόλαβαν μόλις ενα κοριτσάκι να κάνουν και της αφαίρεσαν τη μήτρα..Τότε πρώτη η μάνα του αλλά κι ολοι οι φτιαγμένοι ,απαίτησαν να τη χωρίσει και να πάρει άλη..Ομως αυτός ,δεχόμενος το χριστιανικό δόγμα παντρεύομαι εως θανατου ,δε το δέχτηκε κι ετσι έδιωξαν τη γυναίκα του απο το σπίτι με το παιδι...η οποία ΄τωρα ζει στα αδέλφια της...Δεν επεδίωξε να τη φέρει εδω γιατί οπως λεει δε θα τα κατάφερνε να τα βγαλει περα και τωρα της στέλενει 150 ευρω για να ζει εκεινη και το παιδάκι του...Απίστευτα ολα αυτά ? ναι υπάρχουν και σωστοί και καλοί άνθρωποι ακόμη κι απο το Πακιστάν..Το θέμα είναι τι γίνεται με ολα τα καθαρματα που αρμέγουν αυτή τη χώρα ..εως πότε ????                                                                                 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΟΝ Π. ΙΣΑΑΚ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ  : https://youtu.be/RPPMFlf_xWw .-

~  ** Στο συλλαλητήριο της Αριδαίας -Πέλλα 28/06 ... Το πνευματικοπαίδι του Αγίου Παϊσιου, ο ιερομόναχος Παϊσιος μας θύμισε, τι είχε πει ο Άγιος για τη... Μακεδονία. "Άλλοι έχυσαν το αίμα τους κι εμείς δεν θα ανοίξουμε το στόμα μας για να διαμαρτυρηθούμε;"     ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ  Νίκος Καραγιαννακίδης ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ! : https://youtu.be/sEf1rMU_gPs .-                                                                          Μακεδονία θα λένε και θα κλαίνε! Σε κάθε γωνιά και σημείο θα υπάρχει η διαμαρτυρία μας για να μην περάσει το προσύμφωνο των Πρέσπων, που παιδί της Δημοτικού θα το έγραφε καλύτερα από τους απάτριδες, ανιστόρητους και επικίνδυνους κομματοτρόφους μηδενιστές! Μέχρι και άρθρο για να αποφασιζουνε τα υπουργεία εξωτερικών για τί είναι ιστορικό και τι όχι: πιο δικτατορία δεν υπάρχει, με τη  βοήθεια πάντα των διεθνιστών! Ούτε την σκόνη από την Μακεδονία μας δεν θα πάρουνε οι Σλαβοβούλγαροι! .-
~** 

Δεν υπάρχουν σχόλια: