ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ  μας , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .
Σάββατο  21  Ιουλίου  2018 ,
~

 

~* ΕΛΛΑΔΑ- ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
Στα Ελληνικά Νησιά μας ΄  Παρασκευή  20  Ιουλίου 2018  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/20-2018.html .-
 


~   21 Ιουλίου: Εορτή του Αγίου Παρθενίου του Επισκόπου Ροδοβυσδίου

~  Τη μνήμη του Αγίου Παρθενίου του Επισκόπου Ροδοβυσδίου τιμά σήμερα, 21 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Ο νεοφανής αυτός Άγιος της Εκκλησίας καταγόταν από το χωριό Βατσουνιά της Θεσσαλίας. Από μικρός είχε την Ιερατική κλίση και επάξια δια της θείας χάριτος, έγινε επίσκοπος Ραδοβυσδίου (νομός Άρτας).
Υπήρξε άριστος ποιμενάρχης και δια της θερμής του αγάπης και δια του αγίου παραδείγματος του, στήριζε το ποίμνιό του σε κάθε του ανάγκη.
Τακτικά μάλιστα έβγαινε στους αγρούς και ευλογούσε τα ζώα των κτηνοτρόφων. Έτσι οσιακά και δίκαια αφού έζησε, παρέδωσε τη μακαριά ψυχή του στον Θεό την 21 Ιουλίου 1777 μ.Χ.  Κατά την ήμερα της ανακομιδής των αγίων λειψάνων του, αυτά ευωδίαζαν ουράνιο άρωμα. Μέρος από τα οστά των χεριών του, βρίσκεται στην Ιερά Μονή Δουσίκου – Τρικάλων. Λέγεται ότι ο Άγιος Παρθενίας υπήρξε ιδιαίτερα θαυματουργός στη θεραπεία ασθενειών των ζώων.Απολυτίκιο:Ήχος δ`. Ταχύ προκατάλαβε. Αμέμπτως εβίωσας, εν ταπεινώσει πολλή, Παρθένιε Όσιε, και θεικών δωρεών, αξίως μετέσχηκας. Όθεν σου την αγίαν, προσπτυσσόμενοι Κάραν, λαμβάνομεν θεραπείας, και ψυχών σωτηρίαν` διο σε Ιεράρχα, ύμνοις γεραίρομεν.  
~ **  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

~**    «Στην Παναγία όλα τα προβλήματα αναθέτω»

~  Μιλώ στη Γλυκοφιλούσα, όταν μου λείπει η αγάπη των δικών μου!

Παρακαλώ την Οδηγήτρια, για να μην χάσω τον δρόμο μου!                                            *  Κλαίω μπροστά στην Παυσολύπη, όταν ο ουρανός μου είναι μάυρος!                        Δέομαι στην Γοργουπήκοο, γιατί το πρόβλημα »δεν παίρνει»άλλο!  Γονατίζω στην Παραμυθία, όταν οι λύπες είναι αβάσταχτες και πολλές!  Χαμογελώντας παρακαλώ την Πάντων Χαρά, όταν η χαρά μου είναι μακρινό όνειρο!   Κοκκινίζοντας εκλιπαρώ το Ρόδον το Αμάραντο, για την χαμένη μου ντροπή!  Κι αν η μάνδρα της ψυχής μου απειληθεί, κρούω στην Πορταίτισσα!   Δοξολογώντας τον Κύριο, ψάλλω μπροστά στο Άξιον Εστί!  Ευχαριστώντας τον Θεό για όσα μου έδωσε ,ζητώ από την Παναγία Δεξιά να του το πει!     Κι όταν θέλω το «χάδι» του Θεού μου «κλείνω το μάτι» στην Μεσίτρια  Αλλ’οταν δεν αντέχω τον θρήνο των αδελφών, ζητώ από την Θρηνωδούσα να κλαύσω μαζί της!                                                                      Κι όσες φορές ως άλλοι «Φιλισταίοι» εχθρικά σύννεφα πυκνώνουν στον ουρανό της πατρίδας μου, ικετεύω την Αγία Σκέπη                                                                                    Κι ως μάνα του κόσμου όλου Βρεφοκρατούσα, Σε ικετεύω για τις μάνες!

***  Ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και οι πραγματικοί κίνδυνοι για την Θράκη
Ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και οι πραγματικοί κίνδυνοι για την Θράκη
~Αφού ο Υπουργός Εξωτερικών και η Κυβέρνηση υπέγραψαν συμφωνία, όπου εντελώς αντιεπιστημονικά και αντεθνικά αναγνωρίζουν «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνικότητα», ξεπουλώντας σε φθηνή τιμή την γλώσσα και την ιστορία των αρχαίων Μακεδόνων, προχωρούν σε μία νέα γκάφα.    Θέλοντας να καταλαγιάσουν τις τεράστιες αντιδράσεις του Ελληνικού λαού για την προδοσία της Μακεδονίας, επιλέγουν την επικίνδυνη οδό της ρήξης των σχέσεων με την Ρωσία.
Διαρροές από το ΥΠΕΞ και την ΕΥΠ στα συστημικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως ρωσική κατασκοπεία πράγματα που έγιναν στο φως της ημέρας και δεν κρύφθηκαν ποτέ και από κανέναν. Με άλλα λόγια το ΥΠΕΞ μας ταΐζει σανό ή μας πουλά φύκια για μεταξωτά υφάσματα.
Η Αλεξανδρούπολη, λένε, έγινε «άντρο της ρώσικης κατασκοπείας», όλοι οι Ρώσοι κατάσκοποι εκεί μαζεύτηκαν!
Και ποιες είναι οι μεγάλες κατασκοπευτικές και διεισδυτικές τους κινήσεις;
Έκτισαν λέει εκκλησία και έκαναν παρέλαση με ρώσικα εμβατήρια! Είναι δυνατόν; Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στην κοινή ανακοίνωσή του με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ξεκαθαρίζει τα πράγματα και «ομολογεί» τα μεγάλα εγκλήματα των σχέσεών του με τους Ρώσους αδελφούς μας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Μητροπολίτης, «το ομόδοξο της πίστης και οι αδελφοποιήσεις έφεραν ευεργετικά αποτελέσματα, γνωστά και αδιαμφισβήτητα, στην τοπική αγορά και κοινωνία». Και εμείς θέλουμε να κάνουμε μία απλή ερώτηση τόσο στον Υπουργό Εξωτερικών, όσο και σε όλους αυτούς που γράφουν όλες αυτές τις ανοησίες που διαρρέουν ΥΠΕΞ και Σία:  Ασχολήθηκαν ποτέ με την προωθούμενη ισλαμοποίηση της Θράκης, με το πόσα πολυτελή τζαμιά κτίζονται με πακτωλούς χρημάτων από τον Ερντογάν, με το πώς τα πομακόπουλα εκτουρκίζονται καθημερινά μαθαίνοντας τούρκικα χωρίς να είναι η μητρική τους γλώσσα και τόσα άλλα, και τους πείραξαν οι Εκκλησίες που έγιναν με ρωσικά χρήματα; Ξέρουν πόσοι Ρωσοπόντιοι ζουν στην Αλεξανδρούπολη και στην περιοχή της από την εποχή της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης;  Θυμούνται άραγε καθόλου τις προσπάθειες του Ανδρέα Παπανδρέου να εγκαταστήσει εκεί αυτούς τους ανθρώπους, για να τονώσει τον αιμορραγούντα χριστιανικό πληθυσμό της περιοχής και να δημιουργήσει νέα χριστιανική πόλη με Πόντιους από την Σοβιετική Ένωση;   Αφουγκράζονται την αγωνία όλων των χριστιανών κατοίκων και της εκκλησιαστικής ηγεσίας της Θράκης για την προϊούσα τουρκική και ισλαμική διείσδυση; Τί προσπάθειες έκαναν για να αναχαιτίσουν την αντεθνική δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου που αλωνίζει στην Θράκη;  Ας σοβαρευτούν και ο κ. Κοτζιάς και η παραπαίουσα Κυβέρνηση, και οι δημοσιογραφίσκοι τους, και ας μην αναζητούν μόνιμα φθηνά άλλοθι αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα μεγάλα εθνικά θέματά μας. Με την ρήξη των σχέσεών μας με την Ρωσία ο μόνος χαμένος θα είναι η φτωχή Ελλάδα.  Ο παραγωγός που περιμένει να πουλήσει τα φρούτα και τις ελιές του στην Ρωσία, ο ξενοδόχος, ο εστιάτορας, ο ξεναγός και ο μαγαζάτορας που περιμένει τους Ρώσους προσκυνητές για να δουλέψει.  Αυτοί θα βλαφθούν από τους λεονταρισμούς Κοτζιά εναντίον της Ρωσίας. Αν θέλει να υψώσει το ανάστημά της η Κυβέρνηση, υπάρχουν υπαρκτοί κίνδυνοι στην Θράκη, υπάρχουν εκεί υπαρκτά Προξενεία με προϋπολογισμό μεγαλύτερο από Υπουργεία της χώρας τους, υπάρχουν πραγματικοί πράκτορες, φανεροί και κρυφοί, υπάρχουν ψευδομουφτήδες που λειτουργούν ως εργαλεία εκτουρκισμού της μειονότητας, και ας μην φαντάζονται εχθρούς και κατασκόπους εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν θα κινδυνεύσει η Ελλάδα και η Θράκη μας και η εθνική μας κυριαρχία ούτε εάν η Ρωσία κάνει Προξενείο στην Αλεξανδρούπολη ούτε εάν παρελάσουν εκεί Ρώσοι στρατιώτες. Ξέρουμε καλά από ποιους κινδυνεύει η Ελλάδα.
*** ..  ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ...ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΑΑΑΑ..!!!!!! :
https://youtu.be/ozAHs9cLL0w  .-


~** facebook:  https://www.facebook.com/angeliki.pap ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ..ΚΑΛΟ Η ΑΣΧΗΜΟ..ΟΠΟΙΟΝ ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ ΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...! ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ..ΕΝΑ ΚΕΝΤΗΜΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ..ΚΟΜΠΟΙ..ΚΛΩΣΤΕΣ ΠΕΡΙΣΣΙΕΣ..ΒΕΛΟΝΙΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ...ΥΠΟΜΟΝΗ..Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ..ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ...ΚΑΘΕ ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΤΙΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΕΛΕΙΟΣ..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ..ΛΑΘΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..ΗΤΤΕΣ ΘΑ ΓΕΥΘΟΥΜΕ...ΜΑ ΟΛΑ ΞΕΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ..ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...ΜΗ ΧΑΛΑΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΟΘΗΚΕ..Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΡΥΤΙΔΕΣ..ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ...ΧΙΧΙΧΙ :))

                                                                ΑΝΔΡΟΣ 
                                                                ΜΥΚΟΝΟΣ 
                                                                     ΝΑΞΟΣ 
ΠΑΡΟΣ 
                                                              ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 
                                                                       ΣΚΙΑΘΟΣ 
                                                                    ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
~**  ΠΑΡΕ ΝΑΥΤΑΚΙ ΣΥΡΙΑΝΟ-ΖΑΜΠΕΤΑΣ παιξτο ευκολα στο μπουζουκι : https://youtu.be/KmdcHr3wVc0 .-  


~** Η εκπομπή Κόντρα και Ρήξη με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Αλήθειες που δεν θα ακούσετε πουθενά! Κυριάκος Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 17/7/18 Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ "ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ" ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ : https://youtu.be/AAGcQlaG1JQ .-


~**  Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΙΑΒΑΙΔΕ ΜΑΓΕΨΕ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ : https://youtu.be/KveaEF2RYW4 .-

*** Η 8η Γιορτή Λαδιού στη Μικρή Μαντίνεια 
Η 8η Γιορτή Λαδιού πραγματοποιήθηκε χθες στη Μικρή Μαντίνεια. Στο προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν νοστιμιές, που έφτιαξαν οι κυρίες της Μικρής Μαντίνειας, χρησιμοποιώντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα, όπως δίπλες, κουλούρια, λαλάγγια και άλλα, καθώς και ελιές Καλαμάτα ΠΟΠ.
Επίσης, μια ριζίτικη παρέα από τα Χανιά συντρόφευσε μουσικά και χορευτικά τη βραδιά. Α.Π.

***  Παράγινε το κακό 
Έχει παραγίνει η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με όσα διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες. Μεγαλύτερα θύματα οι υπάλληλοι, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν τι να κάνουν και ποιον να ακούσουν, ιδιαίτερα όταν παίρνουν εκ διαμέτρου αντίθετες εντολές ή οδηγίες.
Η κόντρα, βέβαια, από την αρχή εξελίχθηκε σε προσωπική και πάντα σε αυτές τις διαμάχες υπάρχει άμαχος πληθυσμός που την πληρώνει. Β.Β.

***  «Κλειστή» για εκδηλώσεις τα Σαββατοκύριακα η Αρχαία Μεσσήνη λόγω των αρχαιοφυλάκων 
Παρά τις διαβεβαιώσεις που εκφράστηκαν και δημόσια από την τοποθέτηση του υπουργείου Πολιτισμού, ύστερα απ’ όσα συνέβησαν με τη ματαίωση της συναυλίας της συμφωνικής ορχήστρας πνευστών από την Αυστρία, ότι το πρόβλημα με τους αρχαιοφύλακες λύθηκε με τη σχετική ΚΥΑ, φαίνεται τελικά πως συνεχίζει να υφίσταται και να «ταλαιπωρεί» την Αρχαία Μεσσήνη.
Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Μεσσήνης για τις σημερινές εκδηλώσεις Αστρονομίας και Αστροφυσικής τόσο στον αρχαιολογικό χώρο όσο και στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, μας έγινε γνωστό ότι ο αρχαιολογικός χώρος παραμένει «κλειστός» για τα Σαββατοκύριακα, καθώς η σχετική ΚΥΑ δεν έδωσε λύση σ’ αυτή την παράμετρο του προβλήματος.
Μάλιστα, αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά μετατέθηκε η παράσταση «Μάμμα Μια» από Σάββατο σε Πέμπτη, ασχέτως αν τελικά ακυρώθηκε.
Πρόθεση των διοργανωτών της σημερινής εκδήλωσης ήταν να γίνει εξ ολοκλήρου στην Αρχαία Μεσσήνη, αλλά τελικά για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα ο Δήμος Μεσσήνης «ακυρώνει» εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο και αναγκάζεται να τη μεταθέσει στην πόλη της Μεσσήνης.
Αναφορικά με προγραμματισμένες συναυλίες, όπως π.χ. αυτή του Γιάννη Χαρούλη την προσεχή Τετάρτη 25 Ιουλίου, που αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου, μας διευκρινίστηκε ότι το πρόβλημα υφίσταται μόνο για τα Σαββατοκύριακα και όχι για τις καθημερινές που η ΚΥΑ φαίνεται να έδωσε λύση.
Ωστόσο, παραμένουν απορίες πώς γίνονται εκδηλώσεις, π.χ., στην Επίδαυρο, καθώς και σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα; Τι διαφορετικό καθεστώς ισχύει σ’ αυτές τις περιοχές και τι θα πρέπει να γίνει, ώστε και στην Αρχαία Μεσσήνη να ξεπεραστούν τα «εμπόδια» των αρχαιοφυλάκων; Είναι δυνατόν το υπουργείο να ισχυρίζεται ότι έδωσε λύση στο πρόβλημα, όταν οι περισσότερες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται Σαββατοκύριακα;
Συχνά-πυκνά τον τελευταίο καιρό ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης κάνει ξεχωριστή μνεία στους τρεις μοναδικούς χώρους θέασης που προσφέρονται για εκδηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο… Θα ασχοληθεί κανείς σοβαρά με το πώς αυτοί θα αξιοποιηθούν ή θα συνεχίσει η «Πολιτεία» να πετάει την «μπάλα στην εξέδρα»;
Του Κώστα Γαζούλη

*** Ξεκίνησε να λειτουργεί το παρκινγκ στη χερσαία ζώνη του λιμανιού 
Από χθες βράδυ λειτουργεί ο χώρος στάθμευσης στη χερσαία ζώνη του λιμένα Καλαμάτας, τον οποίο διέθεσε μέχρι τις 31 Αυγούστου το Τελωνείο. Οι πολίτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους δωρεάν, μεταξύ των ωρών 20.00 και 02.00 καθημερινά.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για ελεγχόμενο τελωνειακό χώρο, ο οποίος παραχωρήθηκε προσωρινά προς το Δήμο κατόπιν σχετικού αιτήματος του δημάρχου.
Ο κ. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς το διευθυντή του Τελωνείου Καλαμάτας, Ιωάννη Κάββουρα, για την κατανόηση, την καλή συνεργασία και την εκ μέρους του υποστήριξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στην περιοχή της Παραλίας, στην οποία μεταβαίνουν καθημερινά το καλοκαίρι χιλιάδες Καλαματιανών και επισκεπτών.
Η παραπάνω απόφαση σίγουρα θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την περιοχή, η οποία από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό όγκο, με αποτέλεσμα να είναι… δυσεύρετοι και οι χώροι στάθμευσης.  Α.Π.

*** Η Aρχαία Μεσσήνη μελετά τον ήλιο και η σύγχρονη τα άστρα! 
Με αφορμή τις σημερινές σημαντικές εκδηλώσεις σχετικά με την Αστροφυσική και την Αστρονομία που πραγματοποιούνται σε συνεργασία από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, την Ελληνογερμανική Αγωγή, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Δήμο Μεσσήνης, δόθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.
Εκ μέρους του Δήμου Μεσσήνης, η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου υπογράμμισε ότι ο Δήμος έχει καθήκον να στέκεται αρωγός σε προσπάθειες και εκδηλώσεις όπως η σημερινή στην Αρχαία, αλλά και στην πόλη της Μεσσήνης. Κάλεσε τους κατοίκους, όχι μόνο της Μεσσήνης, αλλά ολόκληρης της Μεσσηνίας, να εξερευνήσουν το άγνωστο, το ανεξήγητο και το απέραντο του ηλιακού μας συστήματος, μαζί με την πολύτιμη βοήθεια που θα προσφέρουν φυσικοί και αστροφυσικοί που θα βρίσκονται στο χώρο των εκδηλώσεων.
Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Στάθη Κατσούλη, φυσικό, για την πολύτιμη βοήθεια του σ’ αυτή την εκδήλωση, καθώς και όλους τους διοργανωτές. Επίσης, στάθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά για ακόμα μια φορά του Γιώργου Μουνδρουλέα και της Φιλαρμονικής του Δήμου Μεσσήνης που θα πλαισιώσουν μουσικά την εκδήλωση σε έργα που έχουν γραφτεί για την περίσταση από το μουσικό Μηνά Αλεξιάδη.
Κλείνοντας η κα Παναγοπούλου τόνισε για πολλοστή φορά την πολύτιμη παρουσία για την ευρύτερη περιοχή του Πέτρου Θέμελη, καθώς χάρις αυτόν η Αρχαία Μεσσήνη αποτελεί σήμερα ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
Από την πλευρά του, ο φυσικός Στάθης Κατσούλης τόνισε ότι οι σημερινές εκδηλώσεις στην Αρχαία Μεσσήνη το πρωί και στην πόλη της Μεσσήνης το βράδυ είναι το αποτέλεσμα συνεργασιών της Ελληνογερμανικής Αγωγής, με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές, που ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια με το Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και συνεχίστηκε με το θερινό σχολείο φυσικής που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη για τρία συνεχόμενα χρόνια. Παράλληλα, στάθηκε στην παρουσία του μουσικού Μηνά Αλεξιάδη, που συνεχίζει τους ισχυρούς δεσμούς του με τη Μεσσήνη και θα πλαισιώσει μουσικά τις σημερινές εκδηλώσεις.
Εν συνεχεία ο κ. Κατσούλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Από τις 11.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης θα στηθούν δυο ηλιακά τηλεσκόπια και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρατηρήσουν τον ήλιο, να δουν τις ηλιακές κηλίδες, καθώς και τις εντυπωσιακές ηλιακές εκλάμψεις. Παράλληλα, αστροφυσικοί της Ελληνογερμανικής Αγωγής θα εξηγούν τα φαινόμενα που συμβαίνουν στον ήλιο και θα απαντούν σε οποιαδήποτε απορία.
Εν συνεχεία απόψε στις 9.00, στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Αστρονομία στη Μεσσήνη, ένα μουσικό ταξίδι στο Σύμπαν». Εκεί ο καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Στράτος Θεοδοσίου, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Άστρα και μυθολογία». Ακολούθως ο αστροφυσικός, διευθυντής του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ε/Γ Αγωγής, Σοφοκλής Σωτηρίου, θα μιλήσει με θέμα «Μηνύματα από τη γέννηση του Σύμπαντος».
Παράλληλα, θα υπάρχουν προβολές video με θέματα σχετικά με τις ομιλίες, ενώ η μουσική σύνθεση και εκτέλεση (πλήκτρα /live ηλεκτρονική μουσική) από τον Μηνά Ι. Αλεξιάδη, συνθέτη, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πλαισιώσει μουσικά το «ταξίδι στα άστρα»
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής Αρχαιολογίας και διευθυντής του ανασκαφικού έργου της Αρχαίας Μεσσήνης, Πέτρος Θέμελης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι θεατές θα μπορούν να παρατηρήσουν τα αστέρια με τα τηλεσκόπια που θα έχουν στηθεί στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης. Η διάθεση των τηλεσκοπίων και η ευθύνη της λειτουργίας τους θα γίνει από την Αστρονομική Ένωση Σπάρτης «Διός Κούροι» και ερασιτεχνική Ομάδα Αστρονομίας Καλαμάτας.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε ο «μαέστρος» της Φιλαρμονικής του Δήμου Μεσσήνης, Γιώργος Μουνδρουλέας, ο οποίος εστίασε στην πρωτότυπη και γραμμένη γι’ αυτή την περίσταση μουσική σύνθεση του Μηνά Αλεξιάδη, που θα δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό το πραγματικό «ταξίδι στα άστρα».  Του Κώστα Γαζούλη

***Αυλαία αύριο για τo 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 
Αύριο, Κυριακή 22 Ιουλίου, ολοκληρώνεται το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αφού μεσολαβήσουν πολλές και σημαντικές παραστάσεις.
Σήμερα, 9η ημέρα από τη στιγμή της έναρξης, οι θεατές θα παρακολουθήσουν τις εξής παραστάσεις:
 19.00
Justine Berthillot & Frederi Vernier - Noos
Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας
Η Justine και ο Frederi περιοδεύουν σε σκηνές όλου του κόσμου καταπλήσσοντας το κοινό με αυτό που μπορεί να σημαίνει απόλυτη εμπιστοσύνη. Τρέχουν, αγκαλιάζονται, σηκώνονται και πέφτουν μέσα από συγκλονιστικές εναλλαγές χάρης και αγριότητας. Το έργο τους Νoos (2011) αντανακλά τη μελέτη τους με θέμα τη σχέση με τον Άλλο.
 20.00
Josef Nadj & Joelle Leandre Penzum
Στούντιο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας
Η λέξη penzum σημαίνει το σύνολο της εργασίας που πρέπει να ολοκληρωθεί σε μία ημέρα και για την οποία κάποιος φέρει την ευθύνη. Ο όρος εμφανίζεται σε ένα αμετάφραστο ποίημα του Αττίλα Γιόζεφ (Attila József, 1905-1937), εμβληματικού Oύγγρου ποιητή που επηρέασε γενιές συγγραφέων και καλλιτεχνών. Ο χορογράφος, χορευτής και εικαστικός Josef Nadj [Γιόζεφ Νατζ] και η κοντραμπασίστα και συνθέτις Joelle Leandre [Ζοέλ Λεάντρ] συνέλαβαν το Penzum ως φόρο τιμής στον μεγάλο ποιητή. Σε μια σύνθεση χορογραφίας, μουσικής και σχεδίου και φορώντας αφρικανικές μάσκες, οι δύο καλλιτέχνες σκηνοθετούν το ντουέτο τους μέσα από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Είναι ένα «ανοιχτό» έργο, που γράφεται διαρκώς όσο εκτελείται, καρπός της απόλυτης επικοινωνίας μεταξύ των δύο ερμηνευτών. Μέσα απ' όλη τη διαδικασία επιδιώκουν να μεταδώσουν την ένταση των λέξεων του Attila József. Η ποίησή του δεν παύει ποτέ να επιδρά στην καρδιά και το νου των δύο ερμηνευτών. Τους καθοδηγεί, τους εμπνέει.
 22.00
Marquese Scott & Poppin John
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Κεντρική Σκηνή
Οι Marquese Scott [Μαρκίζ Σκοτ] και Poppin John [Πόππιν Τζον] ίσως δε χρειάζονται συστάσεις, καθώς τα βίντεο με τις εμφανίσεις τους έχουν εκατομμύρια προβολές στο ΥouΤube. Είναι από τους σημαντικότερους χορευτές animation και poppin στον κόσμο. Αυτοδίδακτοι, πρωτοπόροι και διαρκώς εξελισσόμενοι, αποτελούν πρότυπο για εκατομμύρια νέους, ενώ έχουν ανοίξει το δρόμο για νέες δυναμικές στην ανθρώπινη κίνηση και τον σύγχρονο χορό.
Τo δίδυμο από τις ΗΠΑ, με τις εξωπραγματικές κινητικές ικανότητες, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνοντας στο κοινό την εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσει τον αστείρευτο πλούτο και τη γνήσια έκφραση της κουλτούρας που πάλλεται εδώ και χρόνια στους δρόμους των μεγαλουπόλεων. Η παρουσία των Marquese Scott και John Poppin στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί ένα μικρό φόρο τιμής στους μάγους του σύγχρονου χορού.

*** Τρία κουτάβια για φιλόζωους 
Τρία κουτάβια είναι διαθέσιμα για όποιους θέλουν να αναλάβουν τη φροντίδα τους.
Πρόκειται για δύο κουτάβια περίπου 2,5 μηνών, ημίαιμα αρσενικά, που είναι εμβολιασμένα, καθώς και ένα ημίαιμο αρσενικό, περίπου 10 μηνών, εμβολιασμένο και με ηλεκτρονική σήμανση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Πρωτόκολλο του Δήμου Καλαμάτας.  Α.Π.

***  Θέμα χρόνου η συγχώνευση ΤΕΙ- Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 
Αποχωρεί ύστερα από 25 χρόνια ο Γιάννης Παπουτσής
Ολοκληρώθηκαν χθες οι ορκωμοσίες του καλοκαιριού στο ΤΕΙ Πελοποννήσου. Ειδικότερα, έγιναν τρεις για τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, με την τελευταία μάλιστα να αφορά στους 29 πρώτους μεταπτυχιακούς τίτλους του Προγράμματος «Τεχνοοικονομικά Συστήματα Υγείας».
Η πρώτη ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στις 11.00 το πρωί και ήταν για τους 40 αποφοίτους του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής.
Το «παρών» σε αυτή έδωσε ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Ευστράτιος Γεωργόπουλος, που ανέφερε στους αποφοίτους ότι είναι μια πολύ σημαντική μέρα, που σηματοδοτεί το τέλος μιας διαδρομής αλλά και την αρχή μιας νέας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το πτυχίο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής δίνει πολλές διεξόδους στους κατόχους του, με τους τελευταίους να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη Λογιστική και τη Χρηματοοικονομική, ενώ τους κάλεσε να μη σταματήσουν την εξέλιξή τους, είτε ακολουθώντας ένα μεταπτυχιακό είτε με συνεχή ενημέρωση των οικονομικών δεδομένων, που συνεχώς αλλάζουν.
Κλείνοντας έδωσε συγχαρητήρια στους πτυχιούχους αλλά και στους οικείους τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τμήματος, Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, μίλησε για ένα πτυχίο που εξοπλίζει τους κατόχους με πολλές δυνατότητες, «όμως η μάχη στην αγορά εργασίας είναι δύσκολη», όπως σχολίασε.

Τέλος, ο διευθυντής των Μεταπτυχιακών του Τμήματος, Στέφανος Γιακουμάτος, παρότρυνε τους πτυχιούχους να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ενώ σχετικά με το πτυχίο που έλαβαν, τους είπε ότι προέρχεται από ένα Τμήμα που αύριο δε θα υπάρχει, αφού είναι θέμα χρόνου η συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Η επόμενη ορκωμοσία ήταν για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών (22 πτυχιούχοι κατεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 57 πτυχιούχοι κατεύθυνσης Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας).

Στη συγκεκριμένη ορκωμοσία, πέραν του αντιπρύτανη, το λόγο πήρε η αναπληρώτρια πρόεδρος του Τμήματος, Αθανασία Τριανταφυλλόπουλου, η οποία παρομοίασε τη ζωή με «ένα βιβλίο με πολλά κεφάλαια». Έτσι, μετά τη χθεσινή ημέρα, για τους πτυχιούχους ξεκινά ένα κεφάλαιο. Με τη σειρά της τους κάλεσε να συνεχίσουν με ένα Μεταπτυχιακό και αν δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή, να συνεχίσουν να διαβάζουν μόνοι τους.
Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις δυσκολίες που υπάρχουν, καθώς, όπως είπε, «όλες οι γενιές αντιμετώπισαν δυσκολίες, αλλά όλες πρέπει να αντιμετωπίζονται».
Η τελευταία ορκωμοσία ξεκίνησε στις 2.00 μετά το μεσημέρι και αφορούσε στους 29 μεταπτυχιακούς φοιτητές του Προγράμματος «Τεχνοοικονομικά Συστήματα Υγείας».
Μάλιστα, αυτή η ορκωμοσία ήταν η πρώτη για το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό, ενώ ήταν και  τελευταία παρουσία για τον καθηγητή Γιάννη Παπουτσή, ο οποίος έπειτα από 25 χρόνια συνταξιοδοτείται.
Στην τελευταία, λοιπόν, αυτή ορκωμοσία ο αντιπρύτανης κ. Γεωργόπουλος ανέφερε ότι το Μεταπτυχιακό αποτέλεσε ένα στοίχημα της Διοίκησης που τελικά κερδήθηκε, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι τα Μεταπτυχιακά του ΤΕΙ Πελοποννήσου θα συνεχιστούν.

Η νέα διευθύντρια του Προγράμματος, Ευγενία Μπιτσάνη, θέλησε να αποχαιρετήσει τον προκάτοχό της Γιάννη Παπουτσή, ο οποίος, όπως παρατήρησε, «αποτέλεσε μεγάλο απόθεμα του ΤΕΙ και, μάλιστα, συνδεκτικό κρίκο για όλο το Ίδρυμα».

Τελευταίος το λόγο, εμφανώς συγκινημένος, πήρε ο Γιάννης Παπουτσής, που μίλησε για μια μέρα γιορτής και επιτυχίας για όσους έλαβαν το πτυχίο τους. Επίσης, τους είπε ότι τα κατάφεραν, αφού είχαν ισχυρό κίνητρο, ενώ για πολλούς όλο αυτό ήταν υπέρβαση.
Κλείνοντας ο κ. Παπουτσής κάλεσε τους μεταπτυχιακούς να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους και να τολμούν, χωρίς να συμβιβάζονται στις δυσκολίες.

***  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΝΔ για τα ΣΚΟΠΙΑ! ‘Πόλεμος’ Άδωνι-Βελόπουλου
~   Αφορμή για το παρόν άρθρο στέκεται ο ‘πόλεμος’ μεταξύ του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κ.Βελόπουλου και του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Οι δύο άντρες προχώρησαν σε διαξιφισμό για το κατά πόσον θα μπορεί ή όχι μία μελλοντική κυβέρνηση να αλλάξει μία συμφωνία με τα Σκόπια, άπαξ και κυρωθεί.  



Ο Κ.Βελόπουλος υποστήριξε πως οι συμφωνίες μπορούν να αλλάξουν στη βάση της θέλησης και της ισχύος. Ας δούμε όμως ποια παραδείγματα μπορούμε να βρούμε.
Ας ξεκινήσουμε με τον τωρινό Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που ασκεί μία αρκετά επιθετική πολιτική.
Πρώτη κίνηση αμέσως μετά την εκλογή του στο τιμόνι της υπερδύναμης, που υπήρξε καίρια προεκλογική υπόσχεσή του, ήταν να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ – Ε.Ε. Πρόκειται για τη γνωστή ως ΤΤΙΡ, που πρακτικά ακυρώθηκε με την αποχώρηση της Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, η ΤΤΙΡ είχε τη δυνατότητα να ενισχύσει την οικονομία της Ε.Ε. κατά 120 δισ. ευρώ και την οικονομία των ΗΠΑ κατά 90 δισ. ευρώ. (ΠΗΓΗ)
Ισως εξίσου επιζήμια για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα ήταν, όμως, η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία που συνήψαν το 2015 οι Ε.Ε., Κίνα, Ρωσία και ΗΠΑ με την Τεχεράνη και αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Πρόκειται για τη συμφωνία JCPOA, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει «τη χειρότερη στην ιστορία» και η οποία ετέθη σε ισχύ στις αρχές του 2016. (ΠΗΓΗ)
Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα υπήρξε επίσης θύμα του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ανακοινώσει πως η Ουάσιγκτον θα αποχωρήσει από τη συμφωνία τον Νοέμβριο του 2020. Τόσο για την ΤΤΙΡ όσο και τη συμφωνία του Παρισιού, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα μπορούσε να επανεξετάσει την απόφασή του αν του προσφερθούν καλύτεροι όροι. (ΠΗΓΗ)
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν κάποιος αποφασίσει να ασκήσει εξωτερική πολιτική στο πλαίσιο του ρεαλισμού (RealPolitik) και της ισχύος κινείται αλλιώς. Για παράδειγμα η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Νικητής το Ισραήλ.
Φεύγουμε από τις ΗΠΑ και πάμε σε δήλωση του ΥΠ.ΕΞ, Ν. Κοτζιά στο AΠΕ-ΜΠΕ στις 3 Ιουλίου 2018. Όσον αφορά την προηγούμενη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, του 2009, για την ΑΟΖ, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ακυρώθηκε από τα Τίρανα…. (ΠΗΓΗ)
Τέλος θα θυμίσουμε το 2013 όταν… «Η Αίγυπτος φέρεται να προχωρεί σε κινήσεις για ακύρωση της συμφωνίας για οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) που υπέγραψε με την Κύπρο. Σύμφωνα με κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης η αιγυπτιακή Άνω Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο που κατέθεσε ο βουλευτής Καλέντ Αμντέλ Καντέρ, το οποίο προβλέπει την οριοθέτηση νέων συνόρων που περιβάλλουν την οικονομική ζώνη, με την Τουρκία να παρίσταται ως τρίτο μέρος. (ΠΗΓΗ)
Η Νέα Δημοκρατία και οι ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ φυσικά στέκονται στο γνωστό pacta sunt servanda (οι συμφωνίες είναι τηρητέες).
Αν ζούσαμε σε έναν ιδανικό κόσμο θα ίσχυε.
Επειδή όμως ζούμε στον Πλανήτη Γη ξέρουμε πάντα πως το de facto υπερισχύει του de jure.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Κατεχόμενα της Κύπρου. Θυμίζουμε πως τα Ηνωμένα Έθνη εξακολουθούν να αναγνωρίζουν την κυριαρχία της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την επικράτεια του νησιού και έχουν ανακηρύξει την προσπάθεια απόσχισης ως παράνομη. Βλέπετε εσείς η Τουρκία να ασχολείται με το de jure;
Το de facto υπερισχύει.
Ένα κράτος πρέπει να κοιτάζει το συμφέρον του. Μακάρι όλοι να λειτουργούσαν με γνώμονα την ηθική. Το σίγουρο όμως είναι πως η ισχύς και η θέληση πάντα υπερισχύουν της… υπογραφής.
~**
***ΧAMOΣ ΧΘΕΣ στο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ! Πού είναι τα ΒΙΝΤΕΟ; «Εξαφανίστηκαν» τα πειστήρια;..(ΒΙΝΤΕΟ)  Κάτι περίεργο συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα.
Μάθαμε ότι κατά την επίσκεψη του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου στην Κύπρο υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες. Υπήρξαν μάλιστα και προσαγωγές.
Έχετε δει κάποιο βίντεο μήπως; Δεν έχουμε βρει τίποτα. Λογικά ούτε και σεις.
Τι συμβαίνει; κανείς δεν έβγαλε ένα κινητό; Τόσες τηλεοπτικές κάμερες τι έκαναν;
Αυτή την ανυπαρξία σχολίασαν χθες το βράδυ στο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ο Κ.Βελόπουλος και οι προσκεκλημένοι του.
Δείτε το βίντεο στην αρχή όπου γίνεται η παράθεση της είδησης και η συζήτηση.

   ***«ΒΟΜΒΑ» από αξιωματούχο της CIA: «Η Κίνα έχει κηρύξει «Ψυχρό Πόλεμο» εναντίον των ΗΠΑ»…
~ Ο Μάικλ Κόλινς της CIA υποστήριξε, μιλώντας στο Aspen Security Forum, ότι Κινέζος πρόεδρος και το καθεστώς του έχουν κηρύξει έναν «Ψυχρό Πόλεμο» εναντίον των ΗΠΑ.
«Με τους δικούς τους όρους και με τα όσα διατυπώνει ο Σι Τζινπίνγκ, θα έλεγα ότι εξ’ ορισμού έχουν κηρύξει έναν θεμελιώδη Ψυχρό Πόλεμο εναντίον μας. Μία χώρα που εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες, νόμιμης και παράνομης εξουσίας, δημόσια και ιδιωτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, για να υπονομεύσει τον αντίπαλο χωρίς να καταφύγει σε συγκρούσεις. Οι Κινέζοι δεν θέλουν συγκρούσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κόλινς.
~ «Θέλουν κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο, όταν αποφασίζει για τα συμφέροντά της, να συντάσσεται με την Κίνα και όχι με τις ΗΠΑ», συνέχισε ο Αμερικανός αξιωματούχος και υποστήριξε ότι η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρόκληση που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ.Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τραμπ θέλει να συσφίξει τις σχέσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία. Πλέον, οι ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν ότι η Κίνα είναι ο μεγάλος κίνδυνος, ενώ και στη Ρωσία πολλοί πιστεύουν ότι και η Ρωσία κινδυνεύει περισσότερο απ΄το Πεκίνο παρά απ’ την Ουάσιγκτον.
Με πληροφορίες από iefimerida.gr

***  Υποβρύχιο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»: Το ΡΩΣΙΚΟ υποβρύχιο drone με πυρηνικές κεφαλές που είναι σχεδόν έτοιμο… (ΒΙΝΤΕΟ

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες ότι ξεκίνησε τις δοκιμές των υποβρυχίων drone με το ελληνικό όνομα «Ποσειδών».
Το Υπουργείο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Διεξάγονται δοκιμές στις σειρές του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας για να επιβεβαιωθούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά της συσκευής Poseidon κατά τη διάρκεια της χρήσης σε πραγματικό περιβάλλον και να ελεγχθούν οι παράμετροι της κίνησης της συσκευής κατά μήκος της διαδρομής σε αυτόνομη λειτουργία».
Η ανάπτυξη νέων στρατηγικών συστημάτων όπλων «στοχεύει στην αύξηση της αμυντικής ικανότητας της Ρωσίας και στην πρόληψη οποιασδήποτε επιθετικότητας εναντίον της χώρας μας και των συμμάχων της», τόνισε το υπουργείο Άμυνας.
~ Δείτε βίντεο σχετικά με το εν λόγω υποβρύχιο:

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες το Ρωσικό Υπουργείο δημοσίευσε βίντεο με τα νέα υπερόπλα που διαθέτει η χώρα:

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης παρουσίασε βίντεο δράσης των όπλων της νέας γενιάς. Ορισμένα από τα πιο ισχυρά όπλα στον κόσμο είναι τώρα λειτουργικά στο ρωσικό στρατό.Το εντυπωσιακό σύνολο των νέων όπλων αποκαλύφθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του ενώπιον του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τον Μάρτιο. Τα υπερόπλα αυτά, ορισμένα από … Συνεχίστε να διαβάζετε το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το Υπουργείο Αμύνης δημοσίευσε ΒΙΝΤΕΟ για τα νέα ρωσικά ΥΠΕΡΟΠΛΑ….
 
***  Νέα ΕΠΙΘΕΣΗ του Χομεϊνί στις ΗΠΑ: «Μην διαπραγματεύεστε μαζί τους – Δεν σέβονται τις υπογραφές τους»…

Ο Ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατόλαχ Αλί Χομεϊνί, προειδοποίησε τον πλανήτη να μην διαπραγματευτεί με τις «αναξιόπιστες» Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα σχόλια αυτά έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών το Σάββατο, χαρακτηρίζοντας «προφανές λάθος» για τους διπλωμάτες να αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον.
~ «Δεν μπορεί να γίνει επίκληση λέξης ή υπογραφής των Αμερικανών, συνεπώς οι διαπραγματεύσεις με την Αμερική δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα», δήλωσε ο Χομεϊνί, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.
Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τη στιγμή που οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.
Με πληροφορίες από Russia Today

***  ΟΡΓΗ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ; Μπήκε στο μάτι του ΠΟΥΤΙΝ o Νίκος Κοτζιάς

Με μία συνέντευξη «χείμαρρο», ο Νίκος Κοτζιάς, έστειλε τα μηνύματα του σε όλους για τα καυτά θέματα της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και την κρίση της σχέσης με την Ρωσία μετά από τις απελάσεις διπλωματών από την χώρα μας.
«Η Ρωσία δεν μπορεί να ασεβεί επειδή νιώθει ισχυρότερη από την Ελλάδα»
Ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε και για το φλέγον ζήτημα των τελευταίων ημερών… αυτό της κρίσης με την Ρωσία. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι κριτήριο στην εξωτερική πολιτική είναι τα εθνικά μας συμφέροντα ενώ τόνισε ότι η στάση υπεροψίας της Ρωσίας δεν θα γίνει δεκτή από την Ελλάδα.
«Κριτήριο στην πολιτική μας είναι τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ρωσία πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να ασεβεί ως προς τα εθνικά συμφέροντα άλλου κράτους επειδή νιώθει ισχυρότερη απέναντί του. Μια τέτοια στάση δεν θα την αποδεχτούμε, και το έχουμε αποδείξει, ούτε από τη Δύση ούτε από την Ανατολή.
~   Από την άλλη, πρέπει να σας πω ότι περισσότερο με ενδιαφέρουν οι εσωτερικές αντιδράσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη αυτά τα συμφέροντα. Οταν έθεσα ζήτημα απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, με κατηγόρησαν και με προέτρεπαν να δείξω κατανόηση στις απαιτήσεις της Τουρκίας να διατηρήσει κατοχικά στρατεύματα στη μεγαλόνησο. Οταν θέλησα να λύσω το πρόβλημα του ονοματολογικού και κατά συνέπεια να βάλω τέρμα στις βλέψεις τρίτων στην περιοχή -και πριν από όλα στους ισλαμιστές-, με κατηγόρησαν ψευδόμενοι ότι παρέδιδα την ελληνική Μακεδονία. Τώρα, με εγκαλούν να δείξω ανεκτικότητα σε κατασκοπευτικές δράσεις τρίτων στη χώρα. Ολοι αυτοί που λένε τα πιο πάνω, παριστάνουν τους υπερπατριώτες, ενώ στην πραγματικότητα είναι προσκυνημένοι» ανέφερε.
Κοτζιάς για Σκοπιανό: Η αντιπολίτευση και στις δυο χώρες ασκεί κριτική μίσους
Ο Νίκος Κοτζιάς έστειλε μήνυμα στους απλούς πολίτες που διαφωνούν και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, στην Αθήνα και στα Σκόπια («ασκούν κριτική μίσους», είπε χαρακτηριστικά), ενώ έκανε λόγο και για προσκυνημένους υπερπατριώτες.
«Η αντιπολίτευση στις δύο χώρες είναι αντιπολίτευση που χρησιμοποιεί από κοινού ρητορική μίσους. Καλλιεργούν το πολιτικό μίσος σε όλες του τις διαστάσεις: τόσο στο εσωτερικό όσο και για τις διακρατικές σχέσεις. Η Ν.Δ. απορρίπτει τη Συμφωνία με το επιχείρημα ότι τα παραδώσαμε όλα στα Σκόπια.
Ο Ιβάνοφ και το κόμμα του δεν επικυρώνουν τη Συμφωνία διότι τάχα με αυτήν υποτάσσεται η χώρα του στην Ελλάδα. Αν τα συνδυάσει κανείς, μπορεί εύκολα να καταλήξει ότι πρόκειται και στις δύο χώρες για κόμματα που θρέφονται από αυτή τη ρητορική, από τη μη λύση των προβλημάτων, από την αδράνεια. Δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την ιστορία, από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή· ενώ δεν κατανοούν ως προς τη Συμφωνία ούτε μία παράγραφο από το διεθνές δίκαιο» τόνισε.  newsit

***  ΒΙΝΤΕΟ – Οι Έλληνες ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ τις θάλασσες! Το αποικιακό εγχείρημα και τα χαρακτηριστικά του


Οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν δεκάδες αποικίες σε ανατολή και δύση μεταλαμπαδεύοντας το ελληνικό πνεύμα σε όλη τη Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα.
Η διαδικασία αυτή δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Οι κίνδυνοι δεκάδες, όμως τα προβλήματα των πόλεων υποχρέωσαν εκατοντάδες πολίτες να ψάξουν μια καλύτερη τύχη σε νέους άγνωστους τόπους.
~  Στο παρακάτω βίντεο αναλύονται οι λόγοι που οδήγησαν τους Έλληνες στους αποικισμούς, πως λαμβανόταν η απόφαση, ποιοι συμμετείχαν, τι συμπεριλάμβαναν οι συμφωνίες μητροπόλεως-αποικιστών, ακόμη και τους κινδύνους που αντιμετώπιζαν οι αποικιστές στις θάλασσες. Τέλος, θα δούμε πως ίδρυαν τις πόλεις τους, πώς επέλεγαν τη γεωγραφική θέση αλλά και τους κινδύνους που αντιμετώπιζαν στα νέα μέρη που εγκαθίσταντο.


*** Ο Κ. Βελόπουλος είπε ΑΛΗΘΕΙΕΣ για το ΔΥΤΙΚΟΔΟΥΛΟ πολιτικό σύστημα: «ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ των ΗΠΑ»… (ΗΧΗΤΙΚΟ)
 
~ Μεγάλες αλήθειες είπε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, σε τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε στο ραδιόφωνο Akrorama του Βόλου, για τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις.
Ο κ. Βελόπουλος ξεκίνησε ξεκαθαρίζοντας ότι ο Νίκος Κοτζιάς και η ελλαδική κυβέρνηση προχώρησαν στις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών χωρίς κανένα στοιχείο αλλά μόνο λόγω εντολής των Ηνωμένων Πολιτειών.
~* 
Και εκεί είναι το περίεργο, θα τονίσει. Ότι ενώ ΗΠΑ και Γερμανία συνεχώς κάνουν δημόσιες παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Ελλάδος, ξαφνικά η Ελλάδα απελαύνει διπλωμάτες χώρας που δεν έκανε ούτε μία.
Σημείωσε όμως ότι αυτή η εγκληματική κίνηση μόνο αρνητικά μπορεί να φέρει για τη χώρα, αφού η Ελλάδα στηρίζεται πολύ στη Ρωσία για πολιτιστικό τουρισμό, αφού οι μακραίωνες σχέσεις Ελλήνων-Ρωσίας ένωνε και ενώνει τους δύο λαούς.
Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η Νέα Δημοκρατία έχουν κυβερνήσει τη χώρα χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα ενώ δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα συμβαίνουν και στο Σκοπιανό.
Ακούστε τα όσα ενδιαφέροντα ακούστηκαν σήμερα, στο παρακάτω ηχητικό:

 *** Έριξαν ΠΕΤΡΕΣ και ΜΟΛΟΤΟΦ έξω από το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, όπου ομάδα 15 ατόμων επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ.
Το συμβάν έγινε γύρω στις 2 το πρωί, όταν οι άγνωστοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στην οδό Βουλγαροκτόνου, όπου βρίσκεται το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.
~   Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Το σπίτι του υπουργού Επικρατείας έχει γίνει πολλές φορές στόχος αντιεξουσιαστών τους τελευταίους μήνες. Προς το παρόν δεν έχει γίνει αναφορά για συλλήψεις ή προσαγωγές για το περιστατικό.
pontos-news.gr
(η φωτογραφία είναι αρχείου)

***  Η Ελλάδα στη φάκα της γεωπολιτικής κρίσης!Mε μια ελίτ παρασιτική και γεμάτη φαντασιώσεις χάνει διαρκώς έδαφος

Eίναι λίγοι εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μια νέα και επικίνδυνη, διεθνή φάση. Παρότι ο στόχος αυτού του άρθρου δεν είναι να εξεταστεί αναλυτικά, συνοπτικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μεταβατική περίοδος της μεγάλης αστάθειας, που θα εξελιχθεί είτε σε ένα κύκλο μεγάλων- και στρατιωτικών αντιπαραθέσεων- είτε σε ένα νέο υπέρ- ιμπεριαλιστικό «διακανονισμό κορυφής», ΗΠΑ- Κίνας και Ρωσίας.
Η άποψη του γράφοντος είναι ότι οι πιθανότητες κλίνουν υπέρ του πρώτου σεναρίου, δεδομένης της αγωνίας και της αποφασιστικότητας των ΗΠΑ να σταματήσουν και να ανατρέψουν μια «μετά – αμερικανική», δηλαδή «μετά – ΗΠΑ» διεθνή δόμηση, που μπορει να περιγραφεί ως μετά – δυτική.
Να παρεμποδίσουν δηλαδή – με οικονομικά ή και με στρατιωτικά μέσα- μια κατάσταση των διεθνών σχέσεων εντός της οποίας οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να διατηρούν σημαίνοντα ρόλο μεν, όχι ως η μοναδική υπερδύναμη δε.
Η άρνηση των ΗΠΑ να αποδεχτούν ότι η ίδια η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση ανέδειξε νέες παγκόσμιες δυνάμεις – βλ. Κίνα.- αλλά και περιφερειακές, σχετικοποιώντας την ισχύ τους και η άρνηση της Ρωσίας να εξακολουθήσει να αποτελεί το κλωτσοσκούφι της Δύσης, όπως την είχε καταντήσει ο Γιέλτσιν, εξηγούν το αντί- κινεζικό και το αντί-ρωσικό μένος τμημάτων του κατεστημένου των ΗΠΑ.
Αν κάτι έχει προσθέσει σε αυτήν την προϋπάρχουσα απόφαση αντιπαράθεσης του κατεστημένου των ΗΠΑ ο Τραμπ είναι μια σχετικά εντονότερη ως προς τους προηγουμένους προέδρους, εκδήλωση οικονομικού εθνικισμού και υπ’ αυτήν την έννοια ένας σχετικός εξορθολογισμός – τονίζω εντός της δεδομένης κατεύθυνσης: η Γερμανία και η Κίνα προσλαμβάνονται ως μεγαλύτερες απειλές δεδομένου του οικονομικού τους μεγέθους, σε σχέση με τη Ρωσία και η ΕΕ αναγνωρίζεται ως χώρος ελεγχόμενος από τη Γερμανία.
Επιχειρεί έτσι ο πρόεδρος Τραμπ, να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος με την Κίνα βλέποντας ότι σύντομα οι ΗΠΑ θα έχουν υποχωρήσει κι άλλο ως προς τη βασική ανταγωνίστριά τους. Αυτά δε σημαίνουν ότι θα δικαιωθεί ως προς τις επιλογές του ο πρόεδρος Τραμπ αλλά ότι οι τελευταίες έχουν μια σαφή και κατανοητή – εντός της δεδομένης στρατηγικής – εξήγηση.
Από την άλλη, η μεν Κίνα επιχειρεί να καταστεί παγκόσμια δύναμη με έναν κατά βάση οικονομικά επεκτατικό τρόπο και προσώρας με ενίσχυση των αμυντικών και περιφερειακών στρατιωτικών της δυνατοτήτων, η δε Ρωσία να επανακτήσει τον ιστορικό κύκλο επιρροής της- αν και όχι τον ιστορικά μεγαλύτερο.Δίπλα σε αυτές τις δύο χώρες, περιφερειακές δυνάμεις επιχειρούν να ανακτήσουν ή να αποκτήσουν τοπικές σφαίρες επιρροής, συνήθως στο πλαίσιο ή παραπλησίως των επιδιώξεων των μεγαλυτέρων, παγκοσμίων δυνάμεων.
Η παραπάνω κατάσταση παράγει ορισμένα σημαντικότατα αποτελέσματα: η «Δύση» με ό,τι κι αν ο όρος αυτός σήμαινε οποτεδήποτε έχει πάψει να υφίσταται ως ενιαίος ή έστω συμπαγής, διεθνής δρών και άξονας.
Η κρατική ισχύς τόσο στο στρατιωτικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο επανακάμπτει ως ο καταλυτικός παράγοντας.
Ενώ οι παγκόσμιες δυνάμεις επιχειρούν να ελέγξουν στενότερα την εσωτερική πολιτική ζωή των άλλων κρατών, οι δυνατότητες επιλογής συμμαχιών- εν γένει ή σε επιμέρους επίπεδα- αυξάνονται για κάθε κράτος, σε συνάρτηση όμως με το δεύτερο παράγοντα και στο πλαίσιο μιας αντιφατικής διαδικασίας συσπείρωσης- αντισυσπείρωσης εντός κάθε μπλοκ.
~   Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα, αποδυναμωμένη πολύπλευρα και με μια ελίτ παρασιτική και γεμάτη φαντασιώσεις χάνει διαρκώς έδαφος. Εν τέλει, έχει πιαστεί για τα καλά στη φάκα της εν εξελίξει γεωπολιτικής κρίσης, στη βάση μιας ορισμένης πολιτικής που από εικοσαετίας περίπου έχει επιβληθεί ως μονόδρομος και που τρέφεται από τις αποτυχίες της. Η μετατροπή της οικονομικής κρίσης σε καταστροφή λόγω και του ευρώ οδήγησε σε περαιτέρω ενίσχυση του μονοδρόμου του ευρώ. Η διαρκής ενίσχυση της Τουρκίας και τα «αδειάσματα» της Ελλάδας από ΕΕ και ΗΠΑ οδηγούν σε ακόμα πιο επίμονη πρόσδεση στις εν λόγω δυνάμεις.
Αυτήν την πολιτική, με ύποπτη και καταστροφική εμμονή ακολουθεί το τρίδυμο Τσίπρα- Καμμένου- Κοτζιά, με αποκορύφωμα – μέχρι τώρα – την απέλαση των Ρώσων διπλωματών και τα κατασκοπευτικά σενάρια που πλάθουν τα φιλοκυβερνητικά μέσα, χωρίς μέχρι σήμερα επίσημες διευκρινήσεις και εξηγήσεις.
Η διαφωνία με τις απελάσεις από πλευράς του γράφοντα δεν έχει να κάνει με κάποια εν γένει φιλό – ρωσική διάθεση αλλά με την απόρριψη του τυφλού αντί – ρωσισμού και της επικίνδυνα μονοδιάστατης εξωτερικής μας πολιτικής. Αν μάλιστα, η κατακρήμνιση των Ελληνορωσικών σχέσεων συνιστά το πιο προφανές παράδειγμα της ως άνω πολιτικής, η εγκατάλειψη των σχέσεων με τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο της Μ. Ανατολής, δηλαδή με χώρες παραδοσιακά φιλικές προς την Ελλάδα και εν πολλοίς εχθρικές ή έστω καχύποπτες προς την Τουρκία αποτελεί ιστορικά πρωτοφανή υποχώρηση του ρόλου του ελληνισμού και της Ελλάδας.
Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα επιμένει στην καταστροφική επιλογή να ανήκει με όρους ψυχροπολεμικής υπακοής στο δυτικό μπλοκ, δηλαδή σε ένα μπλοκ που απλά δεν υπάρχει ως τέτοιο. Δεν υπάρχει δε, όχι μόνο δυτικό αλλά ούτε καν ευρωπαϊκό μπλοκ ως εν γένει ενιαία ομάδα. Δεν πρόκειται για την εξαίρεση Τραμπ αλλά για την ωρίμανση μιας διαδικασίας δεκαετιών που εντάθηκε μετά την κατάρρευση του σοβιετικού στρατοπέδου και την πρόσφατη καπιταλιστική κρίση.
Αντί να ισχυροποιεί τις δυνάμεις της χώρας και να καλλιεργεί πολύπλευρες συμμαχίες, η ελληνική κυβέρνηση – όχι μόνο αλλά κατεξοχήν η σημερινή – δογματοποιεί την αδυναμία της και από τις έστω, σχετικώς ανισότιμες συμμαχίες έχει περάσει στην πρόθυμη κηδεμονία, χειραγώγηση και εκχώρηση των κρισιμότερων τομέων πολιτικής σε ξένους πάτρωνες – κυρίως Γερμανία, ΗΠΑ, Ισραήλ – σε ευθεία συνάρτηση με τον παρασιτικό και μεταπρατικό ρόλο της ελληνικής ολιγαρχίας. Ακόμα και άλλες πιθανές συμμαχίες- βλ. Κίνα- εν τέλει τελούν υπό τη διαρκή επίνευση της πατρωνίας.
Όποτε εφαρμόστηκε αυτή η συνταγή στο παρελθόν του ελληνισμού πληρώθηκε με αίμα και με τραγωδίες. Οι πατρωνίες οδηγούν στη μετατροπή της όποιας χώρας σε χώρο που τιμαριοποιείται και εκχωρείται κατά το δοκούν των πατρώνων. Αν η Μικρά Ασία, ο εμφύλιος και η Κύπρος έχουν ξεχαστεί ας κοιτάξει κανείς το γκρίζο Αιγαίο σήμερα και τα F- 35.
Επιπλέον δε, οι συγκρούσεις μεταξύ των «κηδεμόνων»- πχ. Γερμανία με ΗΠΑ – θα οδηγήσουν σε περαιτέρω στρατηγικά αδιέξοδα και σε αποσύνθεση.
Αυτή είναι η γεωπολιτική φάκα στην οποία έχει πιαστεί η ελληνική διεθνής πολιτική: αντιμετωπίζει τη νέα φάση των διεθνών σχέσεων με τα πιο αποτυχημένα πρότυπα του ψυχρού πολέμου και της ακόμα παλαιότερης ιστορίας του ελληνισμού. Αποδυναμωμένη, σε άρνηση και προσανατολισμένη στα συμφέροντα των πιο παρασιτικών στρωμάτων της ετοιμάζεται να πληρώσει τα επίχειρα της νεοαποικιακής της εξάρτησης σε όλα τα κρίσιμα επίπεδα.
Άρθρο γνώμης του Θέμη Τζήμα (Δικηγόρος, Μεταδιδακτορικός ερευνητής) και δημοσιεύτηκε στην huffington post

***  Σάλος για το σκάνδαλο με τα κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα από την Ελλάδα…

Στα «πρωτοσέλιδα» του γερμανικού τύπου η φαρμακευτική εταιρεία Lunapharm από το Βρανδεμβούργοπου φέρεται να διακινούσε επί χρόνια κλεμμένα φάρμακα αξίας εκατομμυρίων. H υπόθεση των κλεμμένων αντικαρκινικών φαρμάκων από την Ελλάδα που κυκλοφόρησαν στην αγορά της Γερμανίας απασχολεί τα ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της Tagesschau (δελτίο ειδήσεων του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD) δημοσιεύεται άρθρο, στο οποίο επισημαίνεται ότι: «Ύποπτα αντικαρκινικά φάρμακα κατέληξαν προφανώς στην αγορά φαρμάκων στη Γερμανία. Η φαρμακευτική εταιρεία Lunapharm από το Βρανδεμβούργο φέρεται να διακινούσε επί χρόνια κλεμμένα φάρμακα αξίας εκατομμυρίων.
Αυτό προκύπτει από μια λίστα του υπουργείου Υγείας του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου στην οποία έχει πρόσβαση το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο rbb. Σύμφωνα με αυτήν, από το 2015 μέχρι το 2017 η εταιρεία Lunapharm πούλησε σκευάσματα σε φαρμακεία και εμπόρους φαρμάκων στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, τη Βαυαρία, το Αμβούργο, τη Ρηνανία Παλατινάτο, τη Βάδη Βυρτεμβέργη, το Βερολίνο, τη Σαξονία και τη Σαξονία-Άνχαλτ. Η ίδια εταιρεία φέρεται να προμηθευόταν τα φάρμακα από ένα ελληνικό φαρμακείο, το οποίο δεν είχε άδεια για εμπόριο χονδρικής στη Γερμανία.
Για τους ασθενείς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας προσθέτοντας ότι τα δείγματα που εξετάστηκαν πληρούσαν τις προϋποθέσεις αναφορικά με την ποιότητα και το περιεχόμενο της δραστικής ουσίας.
Αντίθετα, και σύμφωνα με πληροφορίες του rbb, oι ελληνικές αρχές ανησυχούν ότι τα φάρμακα ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικά γιατί δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές ψύξης και αποθήκευσης».
Σημειώνοντας ότι το σκάνδαλο δεν αφορά μόνον το Βρανδεμβούργο, αλλά ολόκληρη τη Γερμανία, η εφημερίδα Tagesspiegel σχολιάζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές συνέπειες διότι το κράτος δεν προστάτεψε τους πολίτες του: «Δεν επιτρέπεται να συμβαίνει αυτό. Γιατί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Στο Βρανδεμβούργο η περιφερειακή υπηρεσία Υγείας απέτυχε σε μια από τις βασικές της αρμοδιότητες, τον έλεγχο φαρμάκων. Διότι πιθανότατα πουλήθηκαν αναποτελεσματικά αντικαρκινικά φάρμακα για χημειοθεραπεία και δόθηκαν σε ασθενείς, για τους οποίους η θεραπεία ενδέχεται να είναι η τελευταία σωτηρία.
  ~  […] Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπουργείο Υγείας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για εγκληματικά κυκλώματα. Αλλά φέρει ευθύνη όταν δεν αντιδρά. Όταν και παρά τις ενδείξεις για μακρόχρονες παράνομες δραστηριότητες δεν υπάρχουν συνέπειες. Την άνοιξη του 2017 οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν ότι από το 2013 έγιναν εκτεταμένες κλοπές αντικαρκινικών φαρμάκων από νοσοκομεία τα οποία ούτε αποθηκεύτηκαν, αλλά ούτε και μεταφέρθηκαν βάσει των προδιαγραφών. Στη συνέχεια πουλήθηκαν στη Γερμανία από φαρμακευτική εταιρεία με έδρα το Βρανδεμβούργο, έναντι πολλών εκατομμυρίων. Η εισαγγελία και η υπηρεσία δίωξης του εγκλήματος ειδοποίησαν επίσης το υπουργείο Υγείας, αλλά αυτό δεν έκανε σχεδόν τίποτα και η εταιρεία συνέχισε. (…)
Η απώλεια εμπιστοσύνης δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Εμπιστοσύνης στο κράτος και στην προστασία που οφείλει να προσφέρει. Και η υπουργός (σ.σ. Υγείας) Γκόλτσε; Διευθύνει έναν τομέα στον οποίο κάτι πήγε στραβά και αυτό είχε βαριές συνέπειες. Η αρμόδια διοικητική αρχή δεν είχε αντιληφθεί τίποτα. Όλα αυτά συνιστούν πολιτικό αλλά και ανθρώπινο λάθος της Γκόλτσε. Γιατί κάτι ήρθε αργά: μια ξεκάθαρη συγγνώμη προς τις ανασφαλείς οικογένειες, με κάθε τρόπο και με όλη τη συμπόνια. Η Ντιάνα Γκόλτσε θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτό».
Η εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει άρθρο στην ιστοσελίδα της για τη σύμβαση πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ. Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα πετυχαίνει ιδιωτικοποίηση δημόσιου παρόχου φυσικού αερίου» επισημαίνει: «Η υπερχρεωμένη Ελλάδα κάνει βήματα στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων επιχειρήσεων. Τα 2/3 του παρόχου φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ περνούν σε κοινοπραξία γαλλικής, ιταλικής και βελγικής εταιρείας. Αυτό ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ την Παρασκευή.
251 εκ. € θα λάβει το ελληνικό δημόσιο από αυτή την πώληση. Επιπλέον η κοινοπραξία των εταιρειών Fluxys S.A., Enagás Internacional S.L.U. και Snam S.p.A. πρόκειται να επενδύσει 330 εκ. € μέχρι το 2023. Το 2016 η προσπάθεια πώλησης του ΔΕΣΦΑ είχε αποτύχει».
Πηγή: www.dw.com

***

***Αθλητικά Νεα !:**   Η Καλαμάτα απέκτησε τους τερματοφύλακες Ηλία Βούρα και Δημήτρη   

 

Διπλό μεταγραφικό χτύπημα χθες από την Καλαμάτα, μιας και απέκτησε τους τερματοφύλακες Ηλία Βούρα, που μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε ΑΕΚ, Κέρκυρα, Κοζάνη, Νίκη Βόλου και Δόξα Δράμας και Δημήτρη Κασωτάκη, που έχει υπερασπιστεί την εστία της ΑΕ Νεάπολης, του Αγίου Νικολάου Κρήτης και του Πλατανιά Χανίων.
Η ανακοίνωση της διοίκησης της Καλαμάτας για τις μεταγραφές των δύο τερματοφυλάκων, αναφέρει τα εξής:
«Ο ΠΣ “Η Καλαμάτα” ανακοινώνει την συμφωνία με τους τερματοφύλακες Ηλία Βούρα και Δημήτρη Κασωτάκη.
O Ηλίας Βούρας γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1988 στην Θεσσαλονίκη. Στο ξεκίνημα της καριέρας του αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Αρέτσο στην Ιταλία, βρέθηκε στην Κέρκυρα τον Γενάρη του 2007.
Στην νησί των Φαιάκων παρέμεινε δυο χρόνια και στην συνέχεια ακολούθησαν Κοζάνη και Νίκη Βόλου από την οποία έκανε το μεγάλο άλμα στην ΑΕΚ τον Ιούλιο του 2013.
Στην Ένωση παρέμεινε τέσσερα χρόνια ενώ τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Δόξα Δράμας.
“Χαίρομαι ιδιαίτερα που αποτελώ μέλος της ομάδας της Καλαμάτας η οποία έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η παρουσία στον σύλλογο του κ. Γιάννη Χριστόπουλου και του κ. Κώστα Παγανιά αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον, την δουλειά που θα γίνει και την παρουσία μας στο νέο πρωτάθλημα. Οι άνθρωποι της ομάδας με κέρδισαν με την προσέγγισή τους και δεν ήταν δύσκολο να αποδεχτώ την πρότασή τους. Η Καλαμάτα ξεκινά σε νέες υγιείς βάσεις και πιστεύω πως άμεσα θα απασχολήσει και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο με την θετική πορεία της. Με την στήριξη του κόσμου πιστεύω πως θα φτάσουμε ψηλά”, τόνισε ο Ηλίας Βούρας στο επίσημο site της Καλαμάτας.
Ο Δημήτρης Κασωτάκης γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1996 στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου. Έκανε το πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ΑΕ Νεάπολης και στην συνέχεια αγωνίστηκε με τον Αγ. Νικόλαο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Πλατανιά και την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε δυο ματς με την ομάδα της Κρήτης στο πρωτάθλημα της Super League.
“Είμαι χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να φορέσω την φανέλα μια ιστορικής ομάδας όπως είναι η Καλαμάτα. Μέσα από την δουλειά και με την καθοδήγηση των προπονητών μου θα δώσω τον καλύτερό εαυτό μου για να βοηθήσω την ομάδα και να πετύχουμε. Να ευχηθώ να έχουμε υγεία και περιμένω τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας για να φέρουμε όλοι μαζί την ομάδα εκεί που της αξίζει”, είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κασωτάκης στο site της Καλαμάτας.»

***

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ  2018  :   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !: http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018.  ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .  - 
~* ARFARA 2  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Πέμπτη  05  ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara-2.html .-
~* ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 07  Ιουνίου 2018 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  08- Ιουλίου 2018 . :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .- 
~*  Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 , ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  , ΒΙΝΤΕΟ από εκδηλώσεις και ΟΜΙΛΙΕΣ στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara-08-2018-video-1.html  .-   
~**  ARFARA ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09 Ιουλίου 2018 . : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
   *~* arfara ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης. 
ΤΡΊΤΗ 10  Ιουλίου 2018  : http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018:  http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 12 Ιουλίου 2016   :
  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_12.html .-
~ * ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_13.html .-
~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .- ~*ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 .
  :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara_14.html .- 

~* ARFARA  ΑΡΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  15 ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html .-
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html     .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..
Τρίτη 17 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_17.html .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2018 . :http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 19 ΙΟΥΛΊΟΥ  2018 .   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara_18.html .- 

~* ΕΛΛΑΔΑ- ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ Στα Ελληνικά Νησιά μας ΄ Α/ .- ΚΥΚΛΑΔΕΣ ..... 1ο μέρος ~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .-
Β/ .-  
ΚΥΚΛΑΔΕΣ ...   2ο μέρος .. Πέμπτη 19  Ιουλίου 2018  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post_19.html .-
 
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . 
Παρασκευή  20 Ιουλίου  2018  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara_19.html .-

~* ΕΛΛΑΔΑ- ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ Στα Ελληνικά Νησιά μας ΄  Παρασκευή  20  Ιουλίου 2018  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/20-2018.html .-
~ *  ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ  μας , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης . Σάββατο  21  Ιουλίου  2018 :   http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara_21.html  .-
~*
~ *  ΥΔΡΑΜια  ημερήσια Εκδρομή - Επίσκεψη - Διαδρομής το Ιστορικό Νησί !
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
...

ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΝΑΥΠΛΙΟ (ΚΑΦΕ)-ΜΕΤΟΧΙ – ΥΔΡΑ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΛΑΜΙΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΗ - ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 06:30 Π.Μ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΑΚΙ: 30€
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛ:6932901925,6932211205,6973396877


Χάρτης του/της ΎδραΗ Ύδρα Σήμερα
Πλησιάζοντας το λιμάνι η πόλη της Ύδρας φαντάζει σαν ένας πίνακας ζωγραφικής με γκρι, άσπρα και μπλε χρώματα πάνω από το γαλάζιο της θάλασσας, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αισθητικής.
 Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στο μυχό ενός κλειστού όρμου, και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη βραχώδη πλαγιά, γύρω από το λιμάνι, δημιουργώντας μια μοναδική αρμονία μεταξύ αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος.




 Με την πρώτη σας επίσκεψη ο επισκέπτης που την προσεγγίζει, γυρίζει πίσω στο χρόνο, εντυπωσιάζεται από τη θέα των ψηλών και επιβλητικών Αρχοντικών που δεσπόζουν στο λιμάνι της Πόλης, ενώ ταυτόχρονα ένα συναίσθημα μαγείας σας περιβάλλει. Ίσως να είναι η μοναδική αρχιτεκτονική και γραφικότητα του νησιού, ίσως πάλι να είναι η μακρόχρονη και η πολιτιστική κληρονομιά του ή ίσως όλα μαζί.         
 Δεξιά και αριστερά από την είσοδο του λιμανιού βρίσκονται οι Προμαχώνες με τα κανόνια που προστάτευαν παλαιότερα την πόλη, μαζί με την Προτομή του Μιαούλη. Σήμερα το λιμάνι της Ύδρας κατακλύζεται καθημερινά από μικρά και μεγάλα σκάφη, κότερα και κρουαζιερόπλοια.
 Μπορείτε να περπατήσετε στην προκυμαία, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της πόλης, να περιηγηθείτε στα τουριστικά μαγαζάκια που βρίσκονται στην παραλία, να θαυμάσετε τα παλιά Αρχοντικά και να επισκεφθείτε τα μουσεία της Ύδρας.
 Οπως επίσης μπορείτε να ανηφορίσετε στα στενά πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια και να βρεθείτε στην παλαιότερη συνοικία της Πόλης, στον μεσαιωνικό οχυρό οικισμό της Κιάφας και από εκεί να απολαύσετε τη θέα που φτάνει μέχρι την Πελοπόννησο.
 Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα ή άλλα τροχοφόρα και οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με τα γαϊδουράκια, γεγονός που κάνει την Ύδρα ακόμα πιο γραφική.
 Για κολύμπι μέσα στην Πόλη προσφέρονται τα βράχια της Σπηλιάς, η Υδρονέτα, και σε μικρή απόσταση από την πόλη το Αυλάκι, το Καμίνι και το Μαντράκι.
 Η σύνδεση της πόλης με τις άλλες πανέμορφες παραλίες του νησιού, Κμαίνι, Βλυχό, Άγιο Νικόλα, Μπίστι ... γίνεται μόνο από τη θάλασσα, με καϊκια ή θαλάσσια ταξί.           
 Στην Ύδρα βρίσκεται η έδρα της Μητρόπολης των νησιών Ύδρα - Σπέτσες - Πόρος, Αίγινα και Αγκίστρι, που βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου μαζί με το Εκκλησιαστικό Μουσείο. Σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι της Ύδρας δεν ξεπερνούν τους 3.000 και ασχολούνται σχεδόν όλοι με τον τουρισμό, αφού το νησί κάθε χρόνο δέχεται μεγάλο αριθμό από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
 Το νησί φημίζεται για τις φυσικές καλλονές του, για την ήρεμη ζωή που προσφέρει στους επισκέπτες της την ημέρα, αλλά και για την έντονη κοσμοπολίτικη ζωή που προσφέρει τη νύχτα.
 Η Ύδρα, με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική της και τη συνεχή προσφορά της στον τουρισμό και στην πολιτιστική ζωή
της χώρας μας, παραμένει το στολίδι του Αργοσαρωνικού και ένα από τα σπουδαιότερα θέρετρα της Ελλάδας.

 ~**  Η Ύδρα στην Αρχαιότητα
Το όνομα της Ύδρας οφείλεται στα άφθονα νερά που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε στην αρχαιότητα. Οι ιστορικοί αναφέρουν το νησί με το όνομα Υδραία και στο εσωτερικό του νησιού έχουν διασωθεί ίχνη αρχαίων οικισμών, όπως μαρτυρούν αρχαιολογικές ανασκαφές στη θέση Επισκοπή.
 Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά δεδομένα (επιφανειακά ευρήματα, θραύσματα αγγείων, κατάλοιπα οικισμού στην θέση Επισκοπή, κτλ), η επίκοιση στο νησί ανάγεται στους πολύ προ της Ομηρικής περιόδου χρόνους, δηλαδή στην Ύστερη Νεολιθική εποχή (3000 - 2600 π.Χ.).
 Στο σπήλαιο κοντά στις Πέβγες, νότια του οικισμού, έχουν βρεθεί ίχνη από την Ύστερη Νεολιθική εποχή. Ένα από τα σημεία του νησιού που φαίνεται ότι κατοικήθηκε σε όλες τις εποχές ήταν η Eπισκοπή, το κυριότερο γεωργοκτηνοτροφικό κέντρο του νησιού, καθώς εδώ υπήρχαν πλούσιες πηγές νερού.
 Στη διάρκεια της Πρωτοελλαδικής περιόδου η εγκατάσταση έγινε κοντά στη Zούρβα, στον Aγιο Nικόλαο, στον Aγιο Γεώργιο Mπίστη, στη Nησίζα και οι άνθρωποι με τα πλοία τους έκαναν εμπόριο οψιδιανού.
 Iχνη κατοίκησης από τη Γεωμετρική εποχή υπάρχουν στον Bλυχό, όπως επίσης υπάρχουν ίχνη και από τη Μακεδονική εποχή, από την Υστερορωμαϊκή και τη Βυζαντινή σε διάφορα σημεία του νησιού.
 Η Ύδρα φαίνεται ότι δεν κατάφερε στους αιώνες που ακολούθησαν να εξελιχθεί σε τόπο κοινωνικά και ιστορικά συγκροτημένο. Περίπου τον 13ο π.Χ. αιώνα, γίνεται τόπος εγκατάστασης και διαμονής Δρυόπων αγροτών, βοσκών και ψαράδων, ανθρώπων σκληροτράχηλων χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες και αναζητήσεις πέρα των στενών ορίων του τόπου τους, οι οποίοι προηγουμένως ζούσαν στις ορεινές περιοχές του Παρνασσού και της Οίτης και κατέφυγαν στο νησί κάτω από την πίεση των Δωριέων.
 Δύο αιώνες αργότερα, με την κάθοδο των Δωριέων, οι Δρύοπες εξαφανίζονται και χάνεται κάθε ίχνος ζωής στο νησί που παρέμεινε ένας τόπος τραχύς και σχεδόν έρημος, αποκομμένος από την ιστορική και πολιτιστική εξέλιξη.
 Κατά την Πρώιμη Αρχαιότητα ο ιστορικός της ρόλος εξακολουθεί να παραμένει ασήμαντος. Το πιθανότερο είναι να υπαγόταν στην δικαιοδοσία του πανίσχυρου τότε Βασιλείου των Μυκηνών (Ομήρου Ηλιάδα, στ. 100 - 109). Γύρω στα 560 π.Χ. περιήλθε αρχικά στους Ερμιονείς μέχρι το 525 π.Χ. και στη συνέχεια, σύμφωνα με ιστορική μαρτυρία του Ηροδότου αγοράστηκε από Σάμιους πολιτικούς φυγάδες για να παραδοθεί αργότερα από αυτούς στους Τροιζηνίους, που επιμόνως επιζητούσαν την κατοχή της κυρίως για λόγους καλλιέργειας και βοσκής των αιγοπροβάτων τους. Υπό την εξουσία των Τροιζήνιων η Ύδρα παραμένει μέχρι τον 4ο π.Χ. αιώνα.
 Ιστορικοί της αρχαιότητας όπως ο Ηρόδοτος (Γ' 19), ο Γεωγράφος Πτολεμαίος (Δ' 334), ο περιηγητής Παυσανίας (Β' 439) και οι Λεξικογράφοι Στέφανος ο Βυζάντιος (6ος αιώνας πχ) και Ησύχιος (5ος αιώνας π.Χ.), σπανίως κάνουν μνεία του ονόματός της.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑ
 ~**  Οι Κλασικοί Χρόνοι
Η μοναδική μαρτυρία που υπάρχει για την Ύδρα στους Κλασικούς χρόνους είναι η αναφορά του Στέφανου του Βυζάντιου για έναν κωμωδιογράφο με το όνομα Ευάγης, ο οποίος κατοικούσε στο νησί.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την περίοδο της Ρωμαιοκρατίας και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στο νησί. Το γεγονός αυτό δημιούργησε αρχικά την εντύπωση ότι η Ύδρα παρέμενε ακατοίκητη στα Ρωμαϊκά και τα Βυζαντινά χρόνια. Όμως οι ανασκαφές στην Επισκοπή μαρτυρούν ότι η Ύδρα αυτή την εποχή κατοικείται.
 Φαίνεται ότι εξαιτίας των συχνών πειρατικών επιδρομών ένας μεγάλος αριθμός από τους κατοίκους της είχε εγκαταλείψει το νησί, ενώ οι υπόλοιποι είχαν αποσυρθεί στο εσωτερικό του.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑ
~**   15ος-16ος-17ος & 18ος αιώνας
Στις Δυτικές μεσαιωνικές πηγές - κυρίως γεωγραφικά κείμενα και χάρτες - το όνομα του νησιού εμφανίζεται παραλλαγμένο με διάφορες μορφές (Sidra, Sidre, Sidera, Sidero, Sidro κ.α.), ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος καθιέρωσης του σημερινού ονόματος.
 Οι απαρχές του 15ου αιώνα βρίσκουν την Ύδρα κατοικημένη από λίγες γεωργικές και ποιμενικές οικογένειες. Από το 1460 αρχίζει η πρώτη έντονη εποικιστική κίνηση και εγκατάσταση στην Ύδρα Ορθοδόξων Αρβανιτών φυγάδων, οι οποίοι εφθασαν στην Ύδρα κυνηγημένοι από τους Τούρκους, επειδή πολέμησαν στο πλευρό των Ενετών κατά τη διάρκεια του δεκαεξάχρονου Ενετοτουρκικού πολέμου (1463 - 1479) στην Πελοπόννησο.
 Οι νέοι κάτοικοι της Ύδρας συγχωνεύονται με τους ντόπιους όπου το βραχώδες και άγονο έδαφος της Ύδρας τους ανάγκασε να στραφούν προς την θάλασσα και να γίνουν άριστοι ναυτικοί.        
 Είναι ακριβώς η εποχή που αρχίζει η ανοικοδόμηση και η δημιουργία της σημερινής πόλης της Ύδρας με πρώτο οικιστικό πυρήνα τον λόφο της Κιάφας, προφανώς για λόγους ασφαλείας των κατοίκων, για να προφυλαχτούν από πιθανούς επιδρομείς και πειρατές.
 Οι ταραγμένες συνθήκες που επικρατούσαν τον 16ο και 17ο αιώνα με τις πολεμικές συγκρούσεις κατά την διάρκεια του Ενετοτουρκικού (1700 - 1715), του Ρωσοτουρκικού πολέμου (1768 - 1774), και οι εξεργέσεις στον ελλαδικό χώρο κατά την διάρκεια του ίδιου αιώνα μαζί με τη συνακόλουθη έλλειψη ασφάλειας ήταν η κύρια αιτία της εγκατάστασης στο νησί νέων οικογενειών από διάφορες περιοχές του ελλαδικού και μικρασιατικού χώρου.
 Μεταξύ αυτών οι οικογένειες του Λαζάρου και Ζέρβα, μετέπειτα Κοκκίνη και Κουντουριώτη απο την Ήπειρο, η οικογένεια Μπαρού απο την Κύθνο όπως και οι οικογένειες Νέγκα, Γκιώνη και Γκούμα. Επίσης οι οικογένειες Γιακουμάκη μετέπειτα Τομπάζη απο τα Βουρλά της Σμύρνης, Κιοσσέ μετέπειτα και Σαχίνη απο τη Γένοβα, Μπουντούρη απο την Εύβοια, Βώκου μετέπειτα και Μιαούλη απο τα Φύλλα Ευβοίας, που ενδυνάμωσαν περαιτέρω - πληθυσμιακά και οικονομικά - το νησί.        
 Την εποχή αυτή (δεύτερο μισό του 17ου αιώνα), αρχίζει να διαμορφώνεται ο σημερινός οικισμός της Ύδρας αλλά και να τίθενται οι βάσεις για την μεταγενέστερη ανάπτυξη της ναυτιλίας, αφού το άγονο έδαφος του νησιού ανάγκασε τους κατοίκους να αναζητήσουν στη θάλασσα τους πόρους της επιβίωσης και αργότερα της ευημερίας τους.
 Η δημογραφική αυτή Επανάσταση είχε ασφαλώς τις θετικές και τις αρνητικές της συνέπειες όσον αφορά την εξέλιξη της υδραϊκής κοινωνικής πορείας. Από τις θετικότερες υπήρξαν η προώθηση της ανάπτυξης του εμπορίου και κυριότερα η ανάπτυξη και η αλματώδης εξέλιξη της ναυτιλίας στην Ύδρα.
 Τον 18ο αιώνα οι Υδραίοι άρχισαν να επιδίδονται στη ναυπήγηση μικρών ιστιοφόρων (τρεχαντήρια) και από τα μέσα του ίδιου αιώνα, πλοίων μεγάλης χωρητικότητας που έπλεαν σε όλη την Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.
 
 ~**  Οι Προεπαναστατικοί Χρόνοι
Στα τέλη του 18ου αιώνα και αρχές του 19ου αιώνα, η Ύδρα εξελίσσεται σε μεγάλη ναυτική δύναμη με εμπορικό στόλο 150 πλοίων. Oι νέες δυνατότητες που έδωσε στην ελληνική εμπορική ναυτιλία η ρωσοτουρκική συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζί (1774) μαζί με την εύνοια της Οθωμανικής διοίκησης που στηριζόταν πολύ στη ναυτική εμπειρία των Υδραίων που υπηρετούσαν στον τουρκικό στόλο, εξασφάλισε στο νησί την αυτοδιοίκηση με την αποστολή στην Ύδρα το 1802 του υδραίου Γεωργίου Δήμα Βούλγαρη, ευνοούμενου του τότε Καπετάν Πασά και Αρχικυβερνήτη της Τουρκικής Ναυαρχίδας.
 Ο Βούλγαρης τοποθετήθηκε από το Σουλτάνο ως Μιτάς Κοτζαμπάσης (Διοικητής) και Ναζίρης (επόπτης) της Ύδρας και για κάποιο χρονικό διάστημα του Πόρου και των Σπετσών, με σκοπό να επιβάλει την διασαλευμένη τάξη. Η συνετή του διοίκηση και η οθωμανική εύνοια στο πρόσωπό του συνετέλεσαν στο να καταφέρει ο Γ. Βούλγαρης, ο "Μπέης" όπως τον αποκαλούσαν οι Υδραίοι, να αναγάγει το νησί σε πρότυπο εννοούμενου τόπου.
 Η περίοδος της οικονομικής ευρωστίας, η σχετικά καταστολή της πειρατείας και η εσωτερική ησυχία που ακολούθησε τους χρόνους διακυβέρνησης του Γεωργίου Βούλγαρη, έδωσαν την ευκαιρία στους Υδραίους να οργανώσουν την κοινωνία τους όπως αυτοί ήθελαν, ενώ οι συνεχείς μάχες που αναγκάζονταν να δίνουν τα υδραϊκά πληρώματα με τους πειρατές, που τότε λυμαίνονταν απ'άκρο σε άκρο την Μεσόγειο, τους μετέτρεψαν με τον καιρό από ασήμαντους γεωργούς και ποιμένες, σε τολμηρούς εμπειροπόλεμους ναυτικούς.
 Από πολύ νωρίς η Ύδρα χρησιμοποιήθηκε ως ναυτικός σταθμός, με αποτέλεσμα να πρωτοστατήσει στο θαλάσσιο εμπόριο και στις επικοινωνίες. Ιδιαίτερη άνθιση παρουσιάζει το εμπόριο στο τέλος του 18ου αιώνα και στις αρχές του 19ου. Τότε οι Υδραίοι εκμεταλλεύτηκαν την Άγγλο-Γαλλική διαμάχη και αποκόμισαν τεράστια κέρδη, ελέγχοντας το θαλάσσιο εμπόριο, διασπώντας τον αποκλεισμό που είχε επιβάλλει η Αγγλία στα λιμάνια της Γαλλικής επικράτειας, κατά την διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων.        
 Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την εποχή αυτή το νησί να γνωρίσει τη μεγαλύτερη δύναμή του και κατ' επέκταση την οικονομική και πνευματική άνθησή του. Οι Υδραίοι σταδιακά έγιναν κύριοι των θαλάσσιων δρόμων της Μεσογείου και η Ύδρα αναδείχτηκε σε πρώτη ναυτική δύναμη ανάμεσα στα ελληνικά νησιά.
 Το υψηλό επίπεδο ανάπτυξης της ναυτιλιακής και εμπορικής δραστηριότητας το αποδεικνύουν η ίδρυση ναυτικής σχολής με την μετάκληση ιταλών και πορτογάλων δασκάλων για τη συστηματικότερη διδασκαλία της ναυτικής τέχνης, καθώς και η θέσπιση ειδικών νόμων και κανόνων για τη ρύθμιση των σχετικών συναλλαγών.
 Γίνεται συνεπώς πλήρως κατανοητό, γιατί η στιγμή της έναρξης του αγώνα στα 1821 βρήκε το μικρό και μέχρι
πρότινος ασήμαντο αυτό νησί του Αργοσαρωνικού, να αριθμεί περί τους 27.000 κατοίκους.

~**  Τα Χρόνια που ακολούθησαν
Μετά την Απελευθέρωση αρχίζει μια μακρά περίοδος παρακμής και οικονομικής ύφεσης για το νησί και για ένα περίπου αιώνα, η Ύδρα παρά το μικρό μέγεθός της και την εντεινόμενη οικονομική παρακμή της, έδωσε στην πολιτική ζωή της χώρας έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πέντε πρωθυπουργούς, πολλούς υπουργούς (ιδίως στο Υπουργρίο Ναυτικών).
 Ο Γεώργιος Κουντουριώτης διετέλεσε Πρόεδρος του Εκτελεστικού κατά την Επανάσταση, μέλος του Συμβουλίου του Καποδίστρια και επί Όθωνα Πρωθυπουργός και Υπουργός Ναυτικών. Ο Αντώνιος Κριεζής, Πρωθυπουργός επί Όθωνα, ο Δημήτριος Βούλγαρης επτά φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αθανάσιος Μιαούλης τρεις φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας, και ο Πέτρος Βούλγαρης Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑ
~**  Η Αρχή του 20ου αιώνα
Το 1912, ο Υδραίος ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, ως αρχηγός του ελληνικού στόλου, νίκησε τον τουρκικό στόλο στα στενά του Ελλησπόντου. Την ίδια περίοδο, στις 18 Οκτωβρίου του 1912, ο Νικόλαος Βότσης, κυβερνώντας το τορπιλοβόλο 11, τορπίλισε τη τουρκική ναυαρχίδα "Φετίχ Μπουλέντ" 3.000 τόνων, μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
 Το 1924, ο Υδραίος ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης αναγορεύτηκε πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίαςκαι επί μισό αιώνα, τα Ναυτικά Υπουργεία τα διαχειρίζονταν Υδραίοι.
 Στην Εκκλησία, η Ύδρα έδωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Δωρόθεο Κοτταρά, και τους Μητροπολίτες, ΠάτσηΠαρίσηΕπιφάνειοΚαλαφάτη και Προκόπιο Γεωργαντόπουλο. Στις επιστήμες και στα γράμματα, έδωσε τους Ακαδημαϊκούς Α. ΛιγνόΙ. Χαραμή, Ν. Χατζηκυριακό-ΓκίκαΠ. Τέτση και το ζωγράφο Ν. Νικολάου.
 Η Ύδρα αναπτύχθηκε και έλαβε τη σημερινή της μορφή τις τελευταίες δεκαετίες του 18ου και τις πρώτες του 19ου αιώνα. Τότε, η παλιά πόλη της Κιάφας εγκαταλείπεται και οι κάτοικοι συγκεντρώνονται γύρω από τη Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο λιμάνι, το οποίο μαζί με ένα μέρος της παλιάς πόλης, δημιούργησε τη σημερινή πόλη.
 Ο 20ος αιώνας βρίσκει την Ύδρα παρά την προσωρινή οικονομική της ανάκαμψη - αποτέλεσμα της συστηματικής ενασχόλησης των κατοίκων με την αλιεία και το εμπόριο σπόγγων - σε πλήρη πληθυσμιακή αποδυνάμωση, οδηγούμενη αργά αλλά σταθερά στα πρόθυρα του οικονομικού μαρασμού.
 Η προσωρινή της "κινητήρια" δύναμη, η σπογγαλιεία, βρέθηκε με τον καιρό σε πλήρη παρακμή, εξαιτίας κυρίως του περιορισμού της οικονομικής ενίσχυσης των σπογγαλιευτικών επιχειρήσεων από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.
 Πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί και μετακομίζουν στην Αθήνα και κυρίως στον Πειραιά, γύρω από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, δημιουργώντας τη δική τους παροικία.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑ
~**  Η Δεκαετία του 50 & 60
Μία τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης και αναζωογόνησης της υδραϊκής κοινωνίας δόθηκε στην δεκαετία του '50 όταν οι διάφοροι καλλιτέχνες και οι παραγωγοί ταινιών "ανακαλύπτουν" την Ύδρα και την χρησιμοποιούν αφειδώς στις ταινίες τους. Άμεση συνέπεια η αλματώδης τουριστική και οικονομική κίνηση στο νησί, που εξελίχθηκε από τότε σε κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο.
 Στη δεκαετία του 1950 και του 1960, ξένοι συγγραφείς, όπως ο Αυστραλιανός George Johnston, ο Σουηδός Axel Jensen και ο Καναδός Leonard Cohen αγόρσαν σπίτια στην Ύδρα και έθεσαν τα θεμέλια μιας ξένης κοινότητας που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Γενικά κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο, κάθε παγκόσμια διασημότητα πάτησε το πόδι της στην Ύδρα. Για την Ύδρα αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία, αφού εδώ απλοί άνθρωποι και διάσημοι είναι το ίδιο.
 Στη δεκαετία του '50 πραγματοποιήθηκαν εδώ τα γυρίσματα της ταινίας "το Παιδί και το δελφίνι" με τη Σοφία Λόρεν και η Yδρα άρχισε να γίνεται γνωστή διεθνώς.
 Ανάμεσα στις πιο γνωστές κινηματογραφικές ταινίες που γυρίστηκαν στην Ύδρα είναι το περίφημο "Κορίτσι με τα μαύρα" του Μιχάλη Κακογιάννη με την Έλλη Λαμπέτη, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ που προβλήθηκε και η σπουδαία ταινία του Ζυλ Ντασέν "Φαίδρα" με την υπέροχη Μελίνα Μερκούρη και τους διάσημους Άντονι Πέρκινς και Ραλφ Βαλόνε.
 Η Ύδρα έγινε προορισμός κυρίως μεταξύ 1960-70 όταν επώνυμοι από όλον τον κόσμο, όπως ο Λένον, Kλάπτον, Rolling Stones, Ωνάσης και Kάλλας, Pεξ Xάρισον, Πήτερ Oυστίνοφ, Λέοναρντ Kοέν και πολλοί άλλοι περνούσαν από εδώ και πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών όπως ο Xατζηκυριάκος, ο Γκίκας, ο Σεφέρης, ο Eγγονόπουλος, ο Xένρι Mίλερ, ο Tέτσης, ο Bυζάντιος...
 Σήμερα, η Ύδρα του Miller, του Σεφέρη, του Γκίκα, του Εγγονόπουλου, του Βυζάντιου, του Τέτση, με την συνεχή προσφορά στον τουρισμό και την πολιτιστική ζωή της χώρας μας εξακολουθεί να παραμένει το στολίδι του Αργοσαρωνικού, ένα μοναδικό φαινόμενο ιστορικού και αρχιτεκτονικού θαύματος ανά το πανελλήνιο και σίγουρα έναν από τα σπουδαιότερα θέρετρα της Ελλάδας.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑ
 ~**  Το Πρόφατο παρελθόν 
Από το 1970 και μετά η Ύδρα οργανώνεται "τουριστικά" αποκτώντας πολύ καλές υποδομές. Πολλά Αρχοντικά ανακαινίστηκαν και μετατράπηκαν σε παραδοσιακά ξενοδοχεία, υψηλού επιπέδου, διατηρώντας την ιστορική τους μορφή, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια.
 Το ίδιο συνέβη και με πολλά απλά σπίτια που μετατράπηκαν σε φιλόξενες πανσιόν, στις οποίες ο επισκέπτης αισθάνεται σαν να βρίσκεται στο σπίτι του.
 Σιγά σιγά η Ύδρα μετατράπηκε σε κοντινό προορισμό, όχι μόνο για ρομαντικές διακοπές, αλλά και τόπος επαγγελματικών συναντήσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων, που συνδυάζουν την εργασία με τη διασκέδαση και τις διακοπές.
 Πολύ πριν το τέλος του προηγούμενου αιώνα, ο Ναυτικός Ομιλος της Ύδρας άρχισε να διοργανώνει δύο φορές το χρόνο, το φθινόπωρο και την ανοιξη, ιστιοπλοϊκούς αγώνες παγκοσμίου κύρους, που έχουν σαν αποτέλεσμα το νησί να κατακλύζεται από εκατοντάδες ιστιοπλόους και γιωτ με πολύχρωμα πανιά.
 Τα δύο τελευτάια χρόνια η Ύδρα φιλοξενεί διακεκριμένους Έλληνες και ξένους αθλητές, καθώς και όσους άλλους θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα αθλητικό διήμερο με αγώνες ορεινού τρεξίματος, που προσφέρει στους αθλητές και στους παρευρισκομένους μια μοναδική εμπειρία έντασης και πολύ δράσης
 Εδώ και πολλά χρόνια Ελληνες και ξένοι ανακάλυψαν στην Ύδρα, τον ιδανικό ρομαντικό προορισμό για να τελέσουν τους γάμους τους, αφού οι Υδραίοι έχουν φροντίσει να προσφέρουν όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για την προετοιμασία της τέλεσης του μυστηρίου.
 Η Ύδρα εξακολούθησε να αποτελεί κέντρο συνάντησης καλλιτεχνών και να "παράγει" τους δικούς της ζωγράφους και συγγραφείς, όπως ο Παναγιώτης Τέτσης, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ζωντανό ζωγράφο της νεότερης Ελλάδας, που γεννήθηκε και ζει εδώ.
 Εκτός από τα πολύ σημαντικά Μουσεία της Ύδρας, στα οποία ξετυλίγεται και αναβιώνει η ένδοξη ιστορία της, στο πρόσφατο παρελθόν ιδρύθηκε η Σχολή Καλών Τεχνών που ενθαρρύνει νέους καλλιτέχνες, ενώ διαχρονικά Ελληνες και ξένοι συνεχίζουν να παράγουν το έργο τους με "παραδοσιακό στυλ".
 Το 1983 ο Δάκης Ιωάννου ίδρυσε το DESTE, πολιτιστικό ίδρυμα σύγχρονης Τέχνης, το οποίο από το 2009 στεγάζει projects διάφορων νέων καλλιτεχνών.
 Από τότε μέχρι και σήμερα οι Υδραίοι φρόντισαν, ώστε το νησί τους να διατηρήσει όλα του τα στοιχεία από το ένδοξο παρελθόν, παράλληλα με μια ρομαντική αύρα που υποβάλλει τους επισκέπτες να έρχονται ξανά και ξανά στην Ύδρα.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑ
***  Γνωρίστε την Ύδρα μέσα από μία εικονική περιήγηση που γίνεται από την υπηρεσία Google Map Street View, στα κυριότερα σημεία του νησιού. Πατήστε στον παραπάνω τίτλο για να κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της εικονικής περιήγησης.
 Περιήγηση στο λιμάνι
Tα επιβλητικά σπίτια και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικα, κτισμένα αμφιθεατρικά κάτω από τα γυμνά βράχια μαζί με τα τουριστικά καταστήματα και κοσμηματοπωλεία, τα εστιατόρια και τα καφέ, τις βάρκες, τα θαλάσσια ταξί και τα μεγάλα γιοτ συνθέτουν την εικόνα του λιμανιού της Yδρας και επιβεβαιώνουν την αίσθηση της ιδιότυπης καθημερινότητας των Yδραίων που ελάχιστα θυμίζει τον 21ο αιώνα.
 O παραλιακός δρόμος, η Παύλου Kουντουριώτη, εκτείνεται από το άγαλμα του Mιαούλη μέχρι την περιοχή Πέταλο. H λιθόστρωσή του ολοκληρώθηκε το 1912 και σε αυτόν καταλήγουν όλα τα κάθετα σοκάκια, λιθόστρωτα και αυτά, που ξεκινούν από ψηλά και καταλήγουν στη θάλασσα.
 Δεξιά και αριστερά, στην είσοδο του λιμανιού της Ύδρας, βρίσκονται οι Προμαχώνες με τα κανόνια, που προστάτευαν την Ύδρα.
 Στην αριστερή πλευρά του λιμανιού, πάνω από τον αριστερό Προμαχώνα, δεσπόζει από το 1993, το άγαλμα του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη, στη βάση του οποίου είναι θαμμένα τα οστά του, που ήρθαν στην Yδρα το 1985.
 Στην προκυμαία, κάτω από τον προμαχώνα, βρίσκονται οι σκουριασμένες αλυσίδες που έκλειναν παλιά την είσοδο του λιμανιού.
 Ο δρόμος που περνά κάτω από το άγαλμα οδηγεί ανατολικά στο Μαντράκι, που ήταν το πολεμικό λιμάνι του νησιού στα χρόνια της Επανάστασης.
 Δυτικά από το άγαλμα του Α. Μιαούλη, στην αρχή της παραλίας του λιμανιού, βρίσκεται το Λιμεναρχείο και το KEΠ που στεγάζονται στην παλιά πετρόχτιστη μπαρουταποθήκη, ενώ λίγο πιο πέρα η αίθουσα τέχνης και συναυλιών Mελίνα Mερκούρη.
 Δίπλα στο Λιμεναρχείο βρίσκεται το μαρμάρινο κτίριο που στεγάζεται το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας και ακολουθεί το σπίτι της οικογένειας Τσαμαδού, όπου στεγάζεται η φημισμένη Σχολή των Εμποροπλοιάρχων.
 Στο σημείο του λιμανιού που βρίσκεται απέναντι από τον κυματοθραύστη χτυπάει η καρδιά της πόλης. Εδώ υπάρχουν τράπεζες, Δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα με είδη λαΊκής τέχνης, κοσμηματοπωλεία, εστιατόρια, μπαρ και καφέ.
 Στο κέντρο του λιμανιού βρίσκεται και ο Καθεδρικός Ναός της Ύδρας, που χτίστηκε το 1648 και ανακατασκευάστηκε το 1774. Μια τρίκλιτη βασιλική με τρούλο και δύο μαρμάρινα καμπαναριά, που στο εσωτερικό της έχει δύο ασημένιους πολυελαίους και έναν χρυσό εξάφωτο που έχει επάνω του τις κεφαλές των Λουδοβίκων της Γαλλίας. Παλαιότερα ο Ναός λειτουργούσε ως Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
 Σήμερα μέσα στην αυλή του Ναού υπάρχουν οι προτομές του Λάζαρου Kουντουριώτη και του Aνδρέα Mιαούλη καθώς και ο τάφος του Λάζαρου Kουντουριώτη. Σε κάποια από τα κτήρια της Μονής στεγάζεται το Δημαρχείο, ενώ στα παλιά κελιά το Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο της Ύδρας.
 Μπροστά από τη Μονή βρίσκεται η Πλατεία Παύλου Κουντουριώτη, με το άγαλμα του Έλληνα πολιτικού να δεσπόζει στο κέντρο της ενώ αριστερά της πλατείας βρίσκεται η Εκκλησία της Υπαπαντής με το ξυλόγλυπτο τέμπλο της.
 Πιο πέρα ένα ανηφορικό δρομάκι στα αριστερά μας οδηγεί στο Αρχοντικό του Τομπάζη, που σήμερα στεγάζεται η Σχολή Καλών Τεχνών.
 Δεξιότερα της Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αρχίζει ένας στενός, πλακόστρωτος και γραφικός ανηφορικός δρόμος ο οποίος οδηγεί στην παλιά πόλη, την Κιάφα. Ο δρόμος δεξιά περνά από το Γηροκομείο και στη συνέχεια οδηγεί στο Καμίνι.
 Λίγο πιο κάτω, προχωρώντας συναντάμε το Αρχοντικό του Λάζαρου Κουντουριώτη, που χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και λειτουργεί σήμερα ως παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.
 Συνεχίζοντας ο δρόμος, μετά τον κυματοθραύστη ανηφορίζει πλάι στη βραχώδη ακτή και φθάνει στο Περίπτερο, το δυτικό Προμαχώνα του λιμανιού και μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Ύδρας. Κάτω από το Περίπτερο υπάρχει η βραχώδη ακτή της Σπηλιάς.
 Πανω από το κανονιοστάσιο, στα αριστερά μας υπάρχει ένα μικρό πευκοδάσος με το Αρχοντικό του Γεωργίου Κουντουριώτη να υψώνεται ανάμεσα στα πεύκα, και στην κορυφή του λόφου στέκουν σε παράταξη οι ερειπωμένοι Ανεμόμυλοι.
 Ο δρόμος συνεχίζει, φθάνει στο Αυλάκι, μια γραφική παραλία κάτω από την απότομη πλαγιά του βουνού, για να καταλήξει στα γραφικά Καμίνια.
 Τα σοκάκια της Πόλης 
Η ομορφιά της Ύδρας δεν περιορίζεται μόνο στην παραλία και στα αξιοθέατά της. Υπάρχουν γραφικές και όμορφες γωνιές στο εσωτερικό της Πόλης, που τις απολαμβάνετε περιδιαβαίνοντας στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα στα σπίτια με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική, στα λουλούδια, στις γραφικές ταβερνούλες και στα πολύχρωμα μικρομάγαζα με είδη λαϊκής τέχνης.
 Αν ανηφορίσετε τα σκαλάκια της Πόλης, θα βρεθείτε στην παλαιότερη συνοικία, στον μεσαιωνικό οχυρό οικισμό της Κιάφας, έναν οικισμό με λιθόχτιστα σπίτια, ψηλούς μαντρότοιχους και στενά δρομάκια. Εδώ θα σας υποδεχθεί η μυρωδιά του κομμένου ξύλου από τα ξυλουργεία ενώ τα έντονα χρώματα των σπιτιών και των εκκλησιών θα σας φτιάξουν τη διάθεση.
 Από το λόφο της Κιάφας μπορείτε να απολαύσετε τη θέα που είναι φανταστική και φτάνει μέχρι απέναντι στην Πελοπόννησο. 
 Περιήγηση στην ενδοχώρα
 Ο παραλιακός δρόμος που πηγαίνει στο Μανδράκι, διακλαδίζεται στο Μανδράκι και ανηφορίζει προς τη γυναικεία Μονή του Αγ. Νικολάου, του 17ου αιώνα.
 Μετά την προκυμαία που πιάνουν τα πλοία, ο πρώτος δρόμος, αριστερά, οδηγεί στο Γήπεδο και στη συνέχεια στην πευκόφυτη περιοχή της Μονής της Αγίας Φωτεινής.
 Ξεκινώντας από το μοναστήρι της Αγίας Φωτεινής, ακολουθούμε το χωμάτινο μονοπάτι και μετά από λίγο συναντάμε τον "Μύλο", ένα πέτρινο κτίσμα του 18ου αιώνα, το οποίο αποτελούσε μονάδα παραγωγής επεξεργασίας σίτου. Σ' αυτό το σημείο ο δρόμος χωρίζεταισε δύο μονοπάτια, τα οποία οδηγούν στα Μοναστήρια της Αγίας Ματρώνας και της Αγίας Τριάδος.
 Ο δρόμος που ξεκινάει από το μέσο του λιμανιού, η οδός Μιαούλη, περνά από την πλατεία ναυάρχου N. Bότση, τη μικρότερη πλατεία των Πέντε Πρωθυπουργών με το μνημείο τους και οδηγεί στα Καλά Πηγάδια. Το όνομα της συνοικίας οφείλεται στα δύο πηγάδια, φτιαγμένα το 1803 επί διοικήσεως Γεωργίου Bούλγαρη, που υπάρχουν εκεί και που τροφοδοτούσαν με νερό τους κατοίκους της πόλης για περισσότερο από 200 χρόνια.
 Από τα Καλά Πηγάδια ο ανηφορικός δρόμος συνεχίζεται και οδηγεί στο λόφο της Κιάφας. Στην κορυφή του λόφου υψώνεται η Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, χτισμένη στη θέση όπου ήταν το σπίτι του Αγίου.
 Aνεβαίνοντας προς την Kιάφα μπορείτε να δείτε το αρχοντικό του Λάζαρου Kουντουριώτη, το παλιό Σαχτούρειο Γυμνάσιο που είναι χώρος τέχνης και την εκκλησία της Yπαπαντής του 1780 με εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο.
 Στην Κιάφα υπάρχουν επίσης η παλιά Εκκλησία του Άϊ Γιάννη του Νηστευτή, με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες του 17ου αιώνα, που θεωρείται από τις παλαιότερες του νησιού και η εκκλησία της Aγίας Παρασκευής.
 Από την Κιάφα το ανηφορικό μονοπάτι που σκαρφαλώνει στο βουνό οδηγεί στο Μοναστήρι του προφήτη Ηλία, όπου έμεινε για ένα διάστημα φυλακισμένος ο Κολοκοτρώνης και στη γυναικεία Μονή της Αγίας Ευπραξίας. Από εδώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη θέα που φτάνει από την πόλη και το λιμάνι της Ύδρας, μέχρι τις απέναντι Πελοποννησιακές ακτές.      
 Συνεχίζοντας, θα ανέβετε στο λόφο του Aγίου Aθανασίου και στους μύλους. Aπό το ψηλότερο σημείο η Yδρα ξεδιπλώνεται μπροστά σας με κάθε λεπτομέρεια. Oι 7 μισογκρεμισμένοι σήμερα ανεμόμυλοι χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή μπαρουτιού. 
Highslide JS
 



















Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑ


ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ στην ΥΔΡΑ :
Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου
Ο παραλιακός δρόμος που πηγαίνει στο Μανδράκι, διακλαδίζεται στο Μανδράκι και με ένα χωμάτινο και ευκολοδιάβατο δρόμο ανηφορίζει προς τη γυναικεία Μονή του Αγ. Νικολάου, στην οποία φθάνει ο επισκέπτης μετά από διαδρομή περίπου 1 ώρας.
 Στην αρχή η Μονή ήταν ανδρική και η ίδρυση της προσδιορίζεται κατά το έτος 1675 από άγνωστο Σκιαθίτη Ιερομόναχο. Βρίσκεται στο ύψωμα του βουνού Ομπόρι και απέχει ένα περίπου χιλιόμετρο από την Ι. Μονή της Αγίας Τριάδος.           
 Ο Ιερός Ναός είναι βυζαντινού ρυθμού με οκταγωνικό τρούλο και οι ιερές εικόνες του ξυλόγλυπτου τέμπλου, που είναι καινούργιο, τυγχάνουν παλαιές και σπουδαίας βυζαντινής τέχνης, αναγόμενες στον 17ο αιώνα.
 Στους χρόνους της Τουρκοκρατίας και μετά την απελευθέρωση η Μονή παρουσίασε ακμή και πολλοί αδελφοί ασκήθηκαν και χαριτώθηκαν από την προστασία και ευλογία του Αγίου Νικολάου. Τότε δωρίθηκε  στην Ιερά Μονή το νησί Τρίκερι.
Μετά τον πόλεμο του 1940 η Μονή περιέπεσε σε παρακμή. Τελευταίος «πρόμαχός» της υπήρξε ο Υδραίος μακαριστός Ιερομόναχος Αρσένιος Βέτιμης, ο οποίος επί τριάκοντα περίπου έτη  μόνασε εκεί.
 Το 1983 η Μονή που είχε ερημωθεί μετά το θάνατο του Ιερομόναχου Αρσενίου, μετατράπηκε σε γυναικεία,  οπότε με την ευλογία και την συμπαράσταση της Εκκλησίας άρχισε η καθολική ανακαίνιση της.
 Ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου, ενώ εξωραΐστηκαν και ευπρεπίστηκαν όλοι οι χώροι της Μονής κατά θαυμαστό τρόπο. Η ευλάβεια και η συνδρομή των Υδραίων και των λοιπών προσκυνητών στο ανακαινιστικό έργον της Μονής υπήρξε συγκινητική.
Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ύδρας, 18040
Τηλέφωνο Μονής: 22980 - 52551
Ώρες επισκέψεων: κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως
Ημέρα πανήγυρις: 6 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Νικολάου
 
Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας
Η διαδρομή από την πραλία της Ύδρας μέχρι το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας είναι περίπου 55 λεπτά. Στην παραλία ο πρώτος δρόμος (στην Alphabank) αριστερά οδηγεί στο γήπεδο και στη συνέχεια στην πευκόφυτη περιοχή της Μονής της Αγίας Φωτεινής. Από την Αγία Φωτεινή παίρνουμε ένα χωμάτινο μονοπάτι και μετά από λίγο φθάνουμε στον 'Μύλο', ένα πέτρινο κτίσμα του 18ου αιώνα, το οποίο αποτελούσε μονάδα παραγωγής επεξεργασίας σίτου. Σ' αυτό το σημείο ο δρόμος χωρίζεται σε δύο μονοπάτια, τα οποία οδηγούν στα Μοναστήρια της Αγίας Ματρώνας και της Αγίας Τριάδας.              
 Η Μονή της Αγίας Τριάδας είναι κτισμένη στην κορυφή του βουνού, εκεί που κατέληγε ο δρόμος που κατασκεύασε η Δημογεροντία της Ύδρας τον 18ο αιώνα.
 Η ανέγερση της Μονής προσδιορίζεται το 1704 με κτήτορα της, τον ιερέα Αντώνιο Οικονόμου.  Ο Αντώνιος άφησε όλη του την περιουσία στη Μονή της Αγίας Τριάδας με διαθήκη του το 1736 . 
Ο Παρθένιος υπήρξε ηγούμενος στα τέλη του 18ου αιώνα  και ο Χρύσανθος Καρατζάς (1839-1884), ήταν αυτός που επισκεύασε το Μοναστήρι γιατί είχε ερειπωθεί και αγόρασε την γη γύρω από αυτό.
Στην επανάσταση του 1821 η Μονή της Αγίας Τριάδας πρόσφερε οικονομική υποστήριξη στους αγωνιζόμενους Έλληνες. Το 1825, ο Τσάμης Καρατάσσος οχύρωσε το Μοναστήρι για απόκρουση τυχόν εισβολής.
Το 1915 μια μεγάλη σε ένταση θύελλα έκανε φοβερές καταστροφές στην Αγία Τριάδα αφού κατέστρεψε τον τρούλο και ένα μεγάλο μέρος της στέγης του καθολικού. Τις ζημιές της Μονής αποκατέστησε με δικά του  έξοδα το 1916 ο μεγάλος Υδραίος ευεργέτης Γκίκας Ν. Κουλούρας.
Την τετραετία 1970-1974 έγινε ανακαίνιση στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας με την επίβλεψη του μακαριστού μητροπολίτη Ύδρας Ιερόθεου και εκείνη την εποχή μετατράπηκε σε Οίκο Πατερικής Διακονίας.
 Το μοναστηριακό συγκρότημα παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του ορθόδοξου τύπου μοναστηριών, με την βυζαντινού ρυθμού εκκλησία στην μέση και γύρω της τα κτηριακά συγκροτήματα, είσοδος με καμάρα, κήπος, κτίσματα με τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, κελιά, ξενώνας κλπ. Οι εικόνες του ναού πιθανότατα να έχουν αγιογραφηθεί από τον υδραίο αγιογράφο Καρατζά.   
Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ύδρας, 18040Τηλέφωνο Μονής: 22980-52553
Ημέρα πανήγυρις στην εορτή του Αγίου Πνεύματος
 
Ιερά Μονή της Αγίας Ματρώνας         
Η διαδρομή από την πραλία της Ύδρας μέχρι το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας είναι περίπου 40 λεπτά. Στην παραλία ο πρώτος δρόμος (στην Alphabank) αριστερά οδηγεί στο γήπεδο και στη συνέχεια στην πευκόφυτη περιοχή της Μονής της Αγίας Φωτεινής.
 Από την Αγία Φωτεινή παίρνουμε ένα χωμάτινο μονοπάτι και μετά από λίγο φθάνουμε στον 'Μύλο', ένα πέτρινο κτίσμα του 18ου αιώνα, το οποίο αποτελούσε μονάδα παραγωγής επεξεργασίας σίτου. Σ' αυτό το σημείο ο δρόμος χωρίζεται σε δύο μονοπάτια, τα οποία οδηγούν στα Μοναστήρια της Αγίας Ματρώνας και της Αγίας Τριάδας.
 Η Ιερά Μονή της Αγίας Ματρώνας, απέχει 15 λεπτά από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, είναι γυναικεία, βρίσκεται στο Όρος Καρέσσα και εορτάζει στις 20 Οκτωβρίου. Ο κτήτωρας της ήταν ο Χρύσανθος Καρατζάς το 1865.
 Στο μοναστηριακό συγκρότημα βρίσκεται και η εκκλησία του Αγίου Σώζωντος, πρόσθετο κόσμημα, στην δυσπρόσιτη πλαγιά του βουνού της “Καρέσσας”.  
 
Ιερά Μονή Αγίας Ματρώνας Ύδρας, 18040Τηλέφωνο Μονής: 22980 - 52552
Ημέρα πανήγυρις: 20 Οκτωβρίου, εορτή της Αγίας Ματρώνας
 
Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου Ζούβρας 
Στο ανατολικό άκρο του ιστορικού νησιού της Ύδρας και στο άγονο βραχώδες οροπέδιο της Άνω Ζούρβας, βρίσκεται απομονωμένη, θα έλεγε κανείς, από το κόσμο η Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου.
 Πορευόμαστε στη διαδρομή Ύδρα - Άγιος Νικόλαος και συνεχίζοντας στο χωμάτινο μονοπάτι συναντάμε πολλά πέτρινα γκρεμισμένα σπίτια, στα οποία κατοικούσαν Υδραίοι βοσκοί μέχρι και τον προηγούμενο αιώνα.
 Ο δρόμος διασχίζει τους πρόποδες του όρους Ομπόρι (506 μέτρα), που στ' Αρβανίτικα σημαίνει "σταθμός προβάτων".

Μέχρι τη Μονή της Ζούρβας συναντάμε δύο ξεροπόταμα και πολλά ξωκλήσια κτισμένα το 18ο αιώνα, που πρόσφατα έχουν ανακαινιστεί.
 Μερικά από αυτά είναι της Αγίας Παρασκευής, του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Γεωργίου. Ο Ιερός Ναός τής Μονής του Γενεσίου τής Θεοτόκου, πιθανό να κτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα.
Ο Υδραίος συγγραφέας Γεώργιος Σαχίνης αναφέρει, ότι συζητώντας με τον ανακαινιστή και ιδρυτή της σημερινής γυναικείας Ιεράς Μονής, τον γέροντα πνευματικό Δανιήλ Σιάκο, πληροφορήθηκε ότι η ιερά εικόνα της Παναγίας βρέθηκε το έτος 1776 μέσα σε σπήλαιο στο κτήμα του Ελευθερίου Γιαννίκη, ο οποίος και ίδρυσε το Μοναστήρι.
Σήμερα η Εικόνα βρίσκεται στο καθολικό της Ιερά Μονής και η Ιερά Εικόνα έχει επικαλυφθεί από φύλλο αργύρου και χρυσού                  
 Η συγκοινωνία γίνεται και μέ καϊκάκι ή βάρκα ή θαλάσσιο ΤΑΧΙ, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Το ταξίδι διαρκεί γύρω στα 45 λεπτά. Από το λιμανάκι Λέδιζα, η ανάβαση διαρκεί περίπου 45 λεπτά και γίνεται από στενό δρομάκι με πρόχειρο καλντερίμι, με αργό ρυθμό και στάσεις.
 
Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου Ζούβρας Ύδρας, 18040Τηλέφωνο Μονής: 22980 - 52715
Ημέρα πανήγυρις: 12 Σεπτεμβρίου, εορτή Γενέσιου της Θεοτόκου Ζούβρας
 
~***  Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία 
Ξεκινώντας από την Εκκλησία του Πολιούχου του νησιού, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, ακολουθούμε το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην Μονή του Προφήτη Ηλία, σε 60 περίπου λεπτά, που ιδρύθηκε το 1813 από αγιορείτες «Κολλυβάδες» πατέρες, στη θέση ενός μονυδρίου, που ήταν μετόχι της Ι. Μ. Παναγίας της Φανερωμένης Υδρας.
 
Κατά τη διαδρομή συναντάμε ένα πανέμορφο δάσος με πεύκα και στην περιοχή των "Παλαιών Καλογραιών", ένα παλιό γυναικείο Μοναστήρι. Στη διαδρομή υπάρχουν παγκάκια για να ξαπωστάσετε και να απολαύσετε τη μοναδική θέα. Από ένα σημείο και μετά το μονοπάτι γίνεται καλντερίμι με σκαλάκια που σε οδηγεί στην πύλη της Μονής, όπου σε καλωσορίζει ο Προφήτης Ηλίας με ανοιχτές τις αγκάλες του, κοιτάζοντάς σε από ένα ψηφιδωτό που στολίζει την πύλη.
 Το καθολικό της Μονής είναι ρυθμού απλής βασιλικής με τρούλο, κατά το αγιορείτικο πρότυπο, που περιβάλλεται από κελιά ή βοηθητικά κτίσματα και εγκαινιάστηκε το 1815, την ημέρα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Σήμερα σώζονται αρκετές παλαιές φορητές εικόνες, ο Παντοκράτωρ στον τρούλο, η Πλατυτέρα και ένα υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
 Η Μονή διαθέτει πλούσια βιβλιοθήκη, που οργανώθηκε ιδιαίτερα το 1870 από τον τότε ηγούμενο Ιερόθεο Κωστόπουλο, ενώ στο προαύλιο του Μοναστηριού του Προφήτη Ηλία υπάρχει στέρνα με πόσιμο νερό, αλώνι και στάβλοι.
Το έτος 2000 εκοιμήθη ο τελευταίος της εκλεκτής εκείνης συνέχειας των Κολλυβάδων του 1813,π. Ευθύμιος Σκάγκος. Η Μονή κατόπιν ενεργειών της Ιεράς Μητροπόλεως Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης επανδρώθηκε και πάλιν από το Αγιον Ορος, από την Μονή του Οσίου Γρηγορίου.
 
Κατά την Επανάσταση του 1821 το Μοναστήρι λειτούργησε ως φυλακή και έμεινε σε αυτό για ένα διάστημα φυλακισμένος ο Κολοκοτρώνης και άλλοι οπλαρχηγοί.
 
Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία Ύδρας, 18040Τηλέφωνο Μονής: 22980 - 52540
Ημέρα πανήγυρις: 20 Ιουλίου, εορτή του Προφήτου Ηλία
 
Ιερά Μονή της Αγίας Ευπραξίας  
Ξεκινώντας από την Εκκλησία του Πολιούχου του νησιού, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, ακολουθούμε το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην Μονή του Προφήτη Ηλία και της γυναικείας Μονής της Αγίας Ευπραξίας, περίπου σε 60 λεπτά.
Κατά τη διαδρομή συναντάμε ένα πανέμορφο δάσος με πεύκα και στην περιοχή των "Παλαιών Καλογραιών", ένα παλιό γυναικείο Μοναστήρι. Στη διαδρομή υπάρχουν παγκάκια για να ξαπωστάσετε και να απολαύσετε τη μοναδική θέα. Από ένα σημείο και μετά το μονοπάτι γίνεται καλντερίμι με σκαλάκια που σε οδηγεί στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.
Η Μονή της Αγίας Ευπραξίας βρίσκεται κοντά στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων με θαυμάσια θέα, ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια.
Είναι πετρόκτιστη, ιδρύθηκε το 1819 και ήταν από την αρχή γυναικεία Μονή. Ο μικρός ναός της οικοδομήθηκε το 1829 από τον π. Ιερόθεο Δοκό, που αφιέρωσε τη Μονή στην Αγία Ευπραξία.
Η Ιερά Μονή έμεινε ονομαστή για την υπακοή, τη φιλαδελφεία, την πνευματικότητα και τη φιλοπονία των γυναικών που μονάζουν σ' αυτήν. Τα υφαντά της υπήρξαν ονομαστά.
 Στο παρελθόν η Μονή είχε τέτοια άνθηση, ώστε στελέχωσε τρεις νέες Ιερές Μονές: Των Αγίων Αναργύρων της Ερμιόνης, της Αγίας Ματρώνης Υδρας και της Ελευθερώτριας Αιγίνης.
 Στην Ιερά Μονή σήμερα μονάζουν 3 μοναχές και στον περίβολο της μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε πολύ όμορφα εργόχειρα.
 Ιερά Μονή Αγίας Ευπραξίας Ύδρας, 18040Τηλέφωνο Μονής: 22980 - 52448
Ημέρα πανήγυρις: 25 Σεπτεμβρίου, εορτή της Αγίας Ευπραξίας
 
Ησυχαστήριο της Αγίας Φωτεινής & Ελισάβετ 
Στην παραλία, ο πρώτος δρόμος (στην Alphabank) αριστερά, μετά τα flying dolphin, οδηγεί στο γήπεδο της Ύδρας και στη συνέχεια στην πευκόφυτη περιοχή της Μονής της Αγίας Φωτεινής.
 Το 1860 ο Υδραίος Ιερομόναχος Π. Άνθιμος Χατζηκωνσταντάκης, Μοναχός της Μονής του Προφήτη Ηλία, αγόρασε το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής, σε κτήμα με καρποφόρα δέντρα, και ίδρυσε Μονύδριον Παρθένων Γυναικών, στο οποίο έκτισε επιπλέον κελιά των Μοναχών.
 Το 1881 απεβίωσε και άφησε κληρονόμους του τις Μοναχές Ευδοκία Τσιγγάρη (πρώτη Ηγουμένη) και τις ανηψιές της Φωτεινή και Μακρίνα Ρουμάνη.
 Το 1921 κατεδαφίστηκε με τη συγκατάθεση των δύο Μοναχών - Μακρίνας και Φωτεινής - το ερειπωμένο εκκλησάκι και ανεγέρθει, υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Ύδρας - Σπετσών - Αιγίνης, Προκοπίου Καραμάνου, νέος Ι. Ναός στο όνομα των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Φωτεινής και Οσίας Ελισσάβετ, βασιλικού ρυθμού.
 Το 1924 οι Μοναχές Μακρίνα και Φωτεινή Ρουμάνη, δώρησαν και παρεχώρησαν τον Ι. Ν. Αγίας Φωτεινής και Ελισάβετ, μετά των πολυτίμων Ιερών σκευών στον Καθεδρικό Ναό της Ύδρας "Κοίμηση της Θεοτόκου" και το 1925, οι Μοναχές δώρησαν και παραχώρησαν ολόκληρο το κτήμα στο Μητροπολίτη.
 Το 1938 πέθανε η τελευταία Μοναχή Μακρίνα (δεύτερη Ηγουμένη) και παραχωρήθηκε από τον Μητροπολίτη η Μονή για φύλαξη και καλλιέργεια στην οικογένεια Ηλία και Ζαχάρω Λεμπέση, που έμεναν δίπλα στο Ησυχαστήριο.
 Το 1955 ο Μητροπολίτης Προκόπιος δώρησε στις Μοναχές Αγνή Αγγελοπούλου και Χριστονύμφη Υφαντή το κτήμα και τον Ι.Ν. των Αγίων Φωτεινής & Ελισσάβετ, για να ιδρύσουν γυναικείο Ησυχαστήριο με τρίτη Ηγουμένη την Αγνή Αγγελοπούλου.
 Το 1963 ανοικοδομήθηκε και εγκαινιάστηκε ο ιερός Ναός, βυζαντινού ρυθμού, της Παναγίας Πορταϊτίσσης, της θαυματουργού ιεράς οικόνας, στην αυλή του Ι. Ησυχαστηρίο
 Το 1969 κατόπιν τάματος, λόγω ιάσεως της Καθηγουμένης παρά του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, ανοικοδομήθηκε και εγκαινιάστηκε, με τη βοήθεια εράνων, και δεύτερος Ναός, του Αγ. Νεκταρίου και Αγ. Μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλιέτας
 Το 1989 η εξαμελής τότε αδελφότητα του Ι. Ησυχαστηρίου υπό την ηγεσία της Αγνής Αγγελοπούλου, κατεδάφισε την ανατολική παλιά πτέρυγα και ανήγειρε νέα, η οποία στο ισόγειό της στεγάζει μαγειρείο, κελλάρι και 2 τραπεζαρίες, ενώ στο υπερώο τα κελλιά των Μοναχών
 Σήμερα η αδελφότητα αριθμεί μόνο 2 Μοναχές, οι οποίες εκτός των θρησκευτικών και λατρευτικών καθηκόντων τους εργάζονται με ζήλο για τη συντήρηση και τον εξωραϊσμό της Μονής. 
 Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής & Ελισάβετ Ύδρας, 18040Τηλέφωνο Μονής: 22980 - 52209


Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑ
Πώς θα έρθετε με flying dolphins ...
Highslide JS... από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια για την Ύδρα, τα οποία παίρνουν μόνο επιβάτες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελούνται αρκετά δρομολόγια, ανάλογα με τη χρονική περίοδο.
 
Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά για τα flying dolphins και περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά για τα flying cat.
 
Τα δρομολόγια εκτελούν :
 
1. Hellenic Seaways: 210-4117341.ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Το πρακτορείο Flying Dolphins της Hellenic Seaways στην Ύδρα
βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας.
Τηλ. επικοινωνίας 22980-54007, 53812. 
Πως θα έρθετε στο Μετόχι από την Αθήνα με το αυτοκίνητό σας
Highslide JSΑν έχετε δικό σας αυτοκίνητο ή έχετε νοικιάσει, τότε μπορείτε να έρθετε εύκολα από την Αθήνα σε περίπου 2 ώρες & 45'.

Ακολουθώντας την Αττική Οδό και εν συνεχεία την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, μετά τον Ισθμό κάνετε αριστερά προς την Επίδαυρο (Κόρινθος Έξοδος Β' - Επίδαυρος).

Οδηγείτε για 30 περίπου λεπτά και φθάνετε στη διασταύρωση για την Επίδαυρο. Λίγο πριν θα δείτε πινακίδες προς Πόρο ή Σπέτσες. Στη διασταύρωση θα στρίψετε δεξιά και αμέσως κάτω από την γέφυρα αριστερά.
 
Στη συνέχεια ακολουθείτε τον καινούργιο δρόμο, προσέχοντας να δείτε την πινακίδα προς Πόρο. Στο σημείο αυτό θα κάνετε λοξώς αριστερά για τον Πόρο και θα φθάσετε στο Γαλατά, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο σε 30 περίπου λεπτά. Διασχίζετε τον Γαλατά και συνεχίζετε ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο. Περνάτε από τις περιοχές Πλάκα - Λεμονοδάσος - Αλυκή και μετά από περίπου μισή ώρα βρίσκεστε στο Μετόχι.
 Ο δρόμος είναι αρκετά καλός και για τη συνολική διαδρομή από την Αθήνα μέχρι το Μετόχι, με μία μέση ταχύτητα, χρειαζόμαστε περίπου 2 ώρες & 45'.        
 Το Μετόχι είναι μια περιοχή απέναντι από την Ύδρα, στην οποία υπάρχει χώρος και αν θέλετε και φυλασσόμενο parking για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να περάσετε απέναντι στην Ύδρα, με αρκετά δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά από τα σκάφη "FREEDOM Ι & ΙΙ & III", μέσα σε 20 λεπτά.
 ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ:
 A. ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΦΗ FREEDOM Ι & ΙΙ & III        
 Από το Μετόχι, μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε στην Ύδρα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και με θαλάσσιο ταξί.  
Πως θα έρθετε από την Ερμιόνη στην Υδρα καθημερινά
Από την Ερμιόνη, για όσους έρχονται με το αυτοκίνητό τους από το Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι, την Κόστα ή άλλες περιοχές της Πελοποννήσου ή ακόμα και από την Αθήνα, ακολουθώντας την άλλη διαδρομή μέσω Κρανιδίου, μπορούν να περάσουν στην Υδρα με το σκάφος SPEED BOAT "CHRISTOS", καθημερινά, σε 30 λεπτά.
 ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ:
 A. ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ SPEED BOAT "CHRISTOS"
Highslide JS 


















~** https://accounts.google.com/ServiceLogin?continue=https://www.google.com/maps/api/js/ApplicationService.AuthSuccess?pb=!1e2 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΡΑ

***  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΛΑΜΙΟΥ :
Χάρτης του/της ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
Ιερά Μονή Καλαμίου 
Κοντά στο Λυγουριό και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στα χωριά Αδάμι και Κολιάκι, βρίσκεται ένα παλιό μοναστήρι με το όνομα Παναγία του Καλαμίου  ή Κοίμηση της Θεοτόκου στο Καλάμι
Πλησιέστερος οικισμός προς την Μονή είναι το Αδάμι ένα γραφικό χωριό του Δήμου. Η Μονή είναι εύκολα προσιτή από το Αδάμι με διακλάδωση τριών χιλιομέτρων του δημοσίου δρόμου Λυγουριού-Αδαμίου-Κρανιδίου, λίγο μετά το Αδάμι. Η  τοποθεσία του μοναστηριού είναι μαγευτική. Καλοντυμένη και καταστόλιστη από μια θαυμάσια ορεινή βλάστηση, που ξεκουράζει την κουρασμένη από το άγχος ψυχή και αναζωογονεί με το πλούσιο οξυγόνο του προσκυνητές  του.
Η Μονή Καλαμίου ιδρύθηκε κατά τα πρώτα χρόνια του 17ου αιώνα. Φαίνεται όμως ότι υπήρχε εδώ πολύ πριν μοναχικός βίος με απομονωμένους ασκητές. Ίχνη των ασκητών αυτών συναντούμε σε μικρότερη ή μεγαλύτερη απόσταση γύρω από τον τόπο της Μονής. Σπηλαιώδη κοιλώματα στις παρυφές του βουνού, απλές λιθοδομές και μεμονωμένες ταφές μαρτυρούν ότι εδώ έζησαν μοναχοί αρχικά χωρίς καθολικό, φαινόμενο όχι σπάνιο του ερημητικού μοναχισμού.
Σύμφωνα με τον χειρόγραφο κώδικα της Μονής Ταξιαρχών Επιδαύρου και την παράδοση, η Μονή Καλαμίου  οφείλει την προσωνυμία της στο τόπο καταγωγής των πρώτων μοναχών της που ήταν από την Καλαμάτα της Μεσσηνίας. Υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή που συνδέει την ονομασία του μοναστηριού με το παρακείμενο βουνό Καλάμι ή Καλαμάνι. Η Μονή λειτουργούσε ως ανδρική  μέχρι τη διάλυση της το 1834, σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα της 25ης Σεπτεμβρίου 1833, διότι είχε λιγότερους από έξι μοναχούς, κατώτατο αριθμητικό όριο για την διατήρηση μίας Μονής. Η Μονή ανασυστάθηκε  μετά την εγκατάσταση της γυναικείας αδελφότητας (1972) στην τοποθεσία της παλαιάς ανδρικής Μονής και αναγνωρίσθηκε πλέον και επίσημα το όνομα αυτής με Προεδρικό Διάταγμα της 20ης Αυγούστου 1974 «Περί ιδρύσεως Ιεράς Γυναικείας Κοινοβιακής Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμίου Ναυπλίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας».Την δεκαετία λοιπόν του 1970 ευλαβικές ψυχές, θεοσεβείς και φιλόθεοι κατέκλυσαν την ερημωμένη αυλή της Παναγίας στο Καλάμι και δούλεψαν με ενθουσιασμό και ακαταπόνητη εργατικότητα για την ανέγερση της νέας μονής. Πρόκειται για τις πρώτες μοναχές: Μελάνη Φράγκου, Συγκλητική Τσουκαλά, Χριστονύμφη  Νταγκούλη, που έφθασαν το Απρίλιο του 1972 στο Καλάμι και φώτισαν με τους προβολείς της ψυχής τους τα χαλάσματα και τα ετοιμόρροπα κτίρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναχή Μελάνη Φράγκου είναι ηγουμένη της Μονής από την ανασύστασή της μέχρι και σήμερα.
Από τα κτίσματα των παλαιών μοναχών σώζεται σήμερα μόνο ο μικρός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το συνεχόμενο σε αυτόν πρόκτισμα. Κτίσματα που είναι δείγματα της αυστηρότητας και της λιτότητας των μοναχών εκείνων. Στη θέση των ερειπωμένων παλαιών κελιών κτίστηκαν νέα την δεκαετία του 1970 σύμφωνα με τα παραδοσιακά πρότυπα της μοναστηριακής αρχιτεκτονικής. Από την επιβλητική είσοδο, τύπου πυλώνος, οδηγείται ο προσκυνητής ακριβώς μπροστά στο σύγχρονο καλλιμάρμαρο καθολικό της Μονής  που βρίσκεται στο κέντρο της  εσωτερικής  τετράπλευρης  αυλής. Παράλληλα και αριστερά του σύγχρονου καθολικού διατηρείται το παλαιό καθολικό. Τρείς νέες οικοδομικές πτέρυγες, οι δύο διώροφες και η βόρεια τριώροφη, αποτελούν τις ισάριθμες πλευρές του επιβλητικού τετράπλευρου συγκροτήματος  των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων. Οι επάνω όροφοι της βόρειας και ανατολικής πλευράς στεγάζουν τα κελιά των μοναχών, ενώ η βιβλιοθήκη και τα εργαστήρια τους κατέχουν όλο το μεσαίο ισόγειο όροφο της βόρειας πλευράς.  Ο χαμηλότερος όροφος, χωρισμένος σε τρία διαμερίσματα, με ξεχωριστή είσοδο προς την εξωτερική αυλή, χρησιμεύει ως ξενώνας. Δεξιά και αριστερά της εισόδου υπάρχουν οι χώροι υποδοχής και ακριβώς απέναντι στο ισόγειο της ανατολικής πλευράς βρίσκονται το Γεροντικό, η τραπεζαρία των μοναχών , η κουζίνα και το κελάρι της Μονής.
Στην Ιερά Μονή Καλαμίου φυλάσσονται Άγια λείψανα του Αγίου Νήφωνος (1508), της Αγίας Παρασκευής (2ος αι.), των Αγίων Αναργύρων ιατρών Κοσμά και Δαμιανού (4ος αι.), του νεοφανούς Αγίου Αρσενίου του Παρίου (+31 Ιανουαρίου 1877), των Χοζεβιτών Αγίων μαρτύρων (614 μ.Χ.), του Αγίου Αθανασίου, επισκόπου Χριστιανουπόλεως (+αρχές 18ου αι.) και της Αγίας Μελάνης της Ρωμαίας (+8 Ιουνίου 410).
 

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΩΣ ΠΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ.
Ο ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΩΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ....
ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΦΕ-ΦΑΓΗΤΟ-ΒΟΛΤΑ.

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:17:00ΜΜ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:10€

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
2 – 3 ΚΑΙ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΗΠΕΙΡΟΣ - ΑΛΒΑΝΙΑ

1Η ΗΜΕΡΑ:Μελιγαλά-Πάτρα-Αγρίνιο-Ιωάννινα-Φιλιάτες-Σαγιάδα-Μαυρομάτι(Συνοριακός σταθμός Ελλάδας-Αλβανίας) Η διαδρομή από την διάβαση του Μαυροματίου - Σαγιάδας προς την πόλη των Αγίων Σαράντα είναι περίπου 50 χμ και διαρκεί 1ώρα. Κατά τη διαδρομή μπορούμε να επισκεφτούμε τη νεόκτιστη εκκλησία του Αγίου Κοσμά στην Λιβαδειά και να δούμε την πεδιάδα το...υ Βούρκου με τα 60 ελληνόφωνα χωριά . Άφιξη στο ξενοδοχείο στην πόλη των Αγίων Σαράντα όπου θα γίνει η πρώτη μας διανυκτέρευση.
2Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση από Αγ. Σαράντα για Κακκαβιά αφού πρώτα επισκεφθούμε το κάστρο του ΛΥΚΟΥΡΣΙΟΥ όπου βρίσκεται σε λόφο λίγο έξω από την πόλη των Αγ. Σαράντα-Συνεχίζουμε και 15χλμ μετά θα φτάσουμε ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΘΡΩΤΟΥ, μετά το τέλος της επισκέψεώς μας αναχώρηση για Αργυρόκαστρο-επίσκεψη στο ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ και ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη. Συνεχίζουμε και λίγο πριν φτάσουμε στα σύνορα θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας στη Χώρα της Αλβανίας με ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα στο χωριό ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ στο οποίο βρίσκεται το νεκροταφείο των πεσόντων Ελλήνων φαντάρων του έπους του ΄40.Τέλος, άφιξη στα Σύνορα, έλεγχος ταυτοτήτων- διαβατηρίων και αναχώρηση για τα ΙΩΑΝΝΙΝΑ όπου θα γίνει η δεύτερη διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΣΥΒΟΤΑ (καφέ)- Αμμουδιά (βαρκάδα στον ποταμό ΑΧΕΡΟΝΤΑ) - Γλυκύ (πανέμορφο χωριό της Θεσπρωτίας πλησίον του ποταμού ΑΧΕΡΟΝΤΑ (μεγάλη στάση για γεύμα και επίσκεψη στις πηγές του ποταμού. Μετά το τέλος, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Άρτας-Πάτρας-Μελιγαλά κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ-ξεκούραση.
Διευκρινίζουμε ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής μας στην Αλβανία θα υπάρχει μέσα στο πούλμαν επαγγελματίας ξεναγός όπου θα μας ενημερώνει για όλα τα αξιοθέατα τόσο μέσα στις πόλεις όσο και κατά την διαδρομή μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: ΠΟΥΛΜΑΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ & ΞΕΝΑΓΟ: 130 €
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ:6932211205,6932901925,6973396877



Δεν υπάρχουν σχόλια: