ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  Τα Νέα μας από Αρφαρά
Σάββατο 27 Οκτωβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης
~
ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ της  νέας ζωής ! ΓΑΜΟΣ
~* Όταν οι νεόνυμφοι αφήνουν την εκκλησία μετά το μυστήριο  27-10-2018 Παναγία Βλαχερνών Αμφιάλη -Κερατσίνι Σάββατο 27-10-2018  ... Έτσι το γιορτάζουν οι Έλληνες Αξιωματικοί !!!!!!!!!!!!! : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214104542301052/ .-

 









Το τραγούδι των Κρητικών για την επέτειο του ΟΧΙ που μας ανατριχιάζει ακόμα! Ακούστε το! | ΒΙΝΤΕΟ  27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018  


Ο γνωστός μουσικός Κώστας Χειλάς, είχε κάνει θραύση πέρυσι, όταν παραμονή της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, δημοσίευσε στο διαδίκτυο ένα μουσικό κομμάτι που μας μεταφέρει ένα πολύ δυνατό πατριωτικό μήνυμα.
Με δικούς του στίχους και μουσική, σενάριο του Γιώργου Κουγιουμιτζάκη και σκηνοθεσία του Περικλή Μοσχολάκη, το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ δυνατό βίντεο κλιπ που μας παρουσιάζει με χαρακτηριστικό τρόπο ένα παιχνίδι που είναι στημένο πίσω από τις δικές μας πλάτες… Χρησιμοποιώντας με νόημα τις δυσκολίες ενός νεαρού να τα βγάλει πέρα στη ζωή και ένα προκαθορισμένο παιχνίδι πόκερ με πολλά λεφτά αλλά και σημαδεμένη τράπουλα, όλοι καταλαβαίνουν πόσο πολύ συνδέει τα παραπάνω ο δημιουργός με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μας! Ιδιαίτερα οι στίχοι είναι πάρα πολύ έντονοι, αγγίζουν πληγές της χώρας μας και περιλαμβάνουν βαριά κριτική σε όσους μας κυβερνάνε εδώ και δεκαετίες μέχρι τη σημερινή τραγική κατάσταση.. Δείτε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Το Κόλπο» και λάβετε και εσείς το πατριωτικό μήνυμα που μας μεταφέρουν οι συντελεστές:
 «Το κόλπο»
Κώστας Χειλάς
Στίχοι-μουσική: Κώστας Χειλάς
Ενορχήστρωση, μίξη ήχου, ηχοληψία: Δημήτρης Συγλετος
Λαγούτα, κιθάρες, Τύμπανα, Μπάσο : Δημήτρης Συγλέτος
Σενάριο: Γιώργος Κουγιουμιτζάκης
Σκηνοθεσία: Περικλης Μοσχολακης
Post production: www.periklis.gr
Συμμετείχαν: Γιώργος Κουγιουμιτζάκης Λευτέρης Μανουσάκης Γιάννης Βερδιανάκης Γιώργος Τσικνάκης Βαρδής Σαμαρίτης Μιχάλης Τρυπάκης Δημήτρης Κτιστάκης

Οι στίχοι του τραγουδιού

Σ’ αυτόν τον τόπο, μ’ ιδρώτα και κόπο κάποιοι παλέψανε, να ‘χουμε λευτεριά μα ήρθαν αφέντες, που το ‘παιζαν λεβέντες και ‘μεις δεχτήκαμε, να ζούμε στην σκλαβιά  Άλλοι μας παίξαν στα χαρτιά κι άλλοι ερίξαν ζάρια που ‘ναι ωρέ η λεβεντιά που ‘ναι τα παλικάρια, Άλλοι μας παίξαν στα χαρτιά κι άλλοι εστήσαν σκάκι Ξύπνα ωρέ Γέρο του Μοριά Ξύπνα Καραϊσκάκη  Τόσες θυσίες και αιματοχυσίες πήγαν χαράμι στο διάβα σου λαέ, τόσες απάτες από τους ξενομπάτες εμείς στο ΌΧΙ κι αυτοί πάντα στο Ναι.  Άλλοι μας παίξαν στα χαρτιά κι άλλοι ερίξαν ζάρια που ‘ναι ωρέ η λεβεντιά που ‘ναι τα παλικάρια, Άλλοι μας παίξαν στα χαρτιά κι άλλοι εστήσαν σκάκι Ξύπνα ωρέ Γέρο του Μοριά Ξύπνα Καραϊσκάκη  το  video ....:  https://youtu.be/xwHh6_0z_r0 .- 




***   Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι αν περισσεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~
 

~**   Οι νεόνυμφη εισέρχονται στη ΛΑΕΦ Λέσχη Αξιωματικών Αθήνα για την διασκέδαση Σα  27-10-2018 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214106909200223/  .-

~ ***  Ο 1ος Εγγονός ΣΤΑΜΑΤΗΣ 1 του Βασίλη και Αγγελικής Σ. Σκούλικα ,..   στο γάμο/βάφτιση Βλάση -Σουζάνας/Ελένης  και Σταμάτη 2 Β.Σ.  Σάββατο  27/10/2018 ΛΑΕΦ Αθήνα : https://youtu.be/bxUlaD5kIQg  .-

~**  Στη  λέσχη Αξιωματικών ΛΑΕΦ στην Αθήνα διασκέδαση μετά γάμο-βάφτιση  27-10-2018  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214106721635534/ .-



  27 Οκτωβρίου: Εορτή του Αγίου Νέστωρος

~  Τη μνήμη του Αγίου Νέστωρος τιμά σήμερα, 27 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Νέστορας ήταν πολύ νέος στην ηλικία, ωραίος στην όψη και γνώριμος του Αγίου και ενδόξου Δημητρίου.
~  Ο Νέστορας, λοιπόν, βλέποντας ότι ο αυτοκράτωρ Διοκλητιανός χαιρόταν για τις νίκες κάποιου σωματώδους βαρβάρου, ονομαζόμενου Λυαίου, μίσησε την υπερηφάνεια του. Βλέποντας όμως και τα θαύματα του Αγίου Δημητρίου, πήρε θάρρος. Πήγε λοιπόν στη φυλακή, όπου ήταν κλεισμένος ο Μεγαλομάρτυρας, και έπεσε στα πόδια του.
Δούλε του Θεού Δημήτριε, είπε, εγώ είμαι πρόθυμος να μονομαχήσω με το Λυαίο, γι’ αυτό προσευχήσου για μένα στο όνομα του Χριστού.
Ο Άγιος, αφού τον σφράγισε με το σημείο του τιμίου Σταυρού, του είπε ότι και το Λυαίο θα νικήσει και για το Χριστό θα μαρτυρήσει. Τότε, λοιπόν, ο Νέστορας μπήκε στο στάδιο χωρίς φόβο και ανεφώνησε: «Θεέ τού Δημητρίου, βοήθει μοί». Και αφού πολέμησε με το Λυαίο, του κατάφερε δυνατό χτύπημα με το μαχαίρι του στην καρδιά και τον θανάτωσε.
Εξοργισμένος τότε ο Διοκλητιανός, διέταξε και σκότωσαν με λόγχη το Νέστορα, αλλά και το Δημήτριο. Έτσι, μ’ αυτή του την ενέργεια ο Νέστορας δίδαξε ότι σε κάθε ανθρώπινη πρόκληση πρέπει να αναφωνούμε: «Κύριος εμοί βοηθός, καί ου φοβηθήσομαι τί ποιήσει μοι άνθρωπος;» (Ψαλμός νε’ 5). Ο Κύριος είναι βοηθός μου και δε θα φοβηθώ. Τι θα μου κάνει οποιοσδήποτε άνθρωπος;
Απολυτίκιο:
Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.
Αθλητής ευσεβείας ακαταγώνιστος, ως κοινωνός και συνήθης του Δημητρίου οφθείς, ηγωνίσω ανδρικώς Νέστωρ μακάριε, τη θεική γαρ αρωγή, τον Λυαίον καθελών, ως άμωμον ιερείον, σφαγιασθείς προσηνέχθης, τω Αθλοθέτη και Θεώ ημών.
https://youtu.be/GeUwmjgUyWE  .-

~**  Απ’ την Κόλαση στον Παράδεισο

~ Πώς μπορούν κάποιοι να βρίσκουν λύση στα πιο περίπλοκα προβλήματα, ενώ άλλοι πανικοβάλλονται όταν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μικρό πρόβλημα και πνίγονται σε μία κουταλιά νερό; 
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας άνθρωπος που η ψυχή του ήταν γεμάτη καλοσύνη. Όταν πέθανε, όλοι υπέθεσαν ότι θα πήγαινε κατευθείαν στον Παράδεισο, αφού θεώρησαν ότι ήταν η μόνη επιλογή για έναν καλό άνθρωπο σαν κι αυτόν. Και πράγματι εκεί πήγε. Εκείνο τον καιρό όμως, ο Παράδεισος δεν ήταν καθόλου οργανωμένος και δεν λειτουργούσε στη εντέλεια. Η γραμματεία ήταν ανεπαρκής, και η κοπέλα που τον υποδέχτηκε έριξε μια βιαστική ματιά στην λίστα με τα ονόματα που είχε μπροστά της. Δεν βρήκε το όνομά του, οπότε τον έστειλε κατευθείαν στην Κόλαση.
Στην Κόλαση κανείς δεν ελέγχει ποιος μπαίνει. Ο άνδρας πήγε και παρέμεινε στην Κόλαση …
Μερικές μέρες αργότερα, ο Εωσφόρος όρμησε από τις πύλες του Παραδείσου, για να ζητήσει εξηγήσεις από τον Άγιο Πέτρο. «Αυτό που κάνατε ήταν απαράδεκτο!» είπε.
Ο Άγιος Πέτρος ρώτησε τον Εωσφόρο γιατί ήταν τόσο θυμωμένος, και ο οργισμένος Εωσφόρος του απάντησε: «Στείλατε αυτόν τον άνθρωπο κάτω στην Κόλαση, και αυτός με υπονομεύει διαρκώς! Από την αρχή που ήρθε, ενδιαφερόταν για τους άλλους ανθρώπους, τους άκουγε και τους μιλούσε με αγάπη. Η κατάσταση άλλαξε στην Κόλαση. Τώρα όλοι μοιράζονται μεταξύ τους τα συναισθήματά τους, αγκαλιάζονται και ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον. Όμως στην Κόλαση δεν πρέπει να είναι έτσι! Πάρτε τον πίσω στον Παράδεισο!».
Ζήσε τη ζωή σου με τόση αγάπη στην καρδιά σου, ώστε ακόμα και αν βρεθείς σε κάποια «κόλαση», να την μεταβάλεις σε κομάτι του Παραδείσου!…

***  Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τα τραγούδια του μεσοπολέμου στο Μέγαρο Χορού 
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» διοργανώνουν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τα τραγούδια του μεσοπολέμου».
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Σοφία Βέμπο, η τραγουδίστρια της νίκης, το σύμβολο του αγώνα κατά των κατακτητών. Στο πέρασμά της, κατάφερε να σφραγίσει με την καλλιτεχνική της παρουσία τη θεατρική και μουσική ιστορία της Ελλάδας, πριν φύγει για πάντα στις 11 Μαρτίου 1978.
Η Σοφία Βέμπο ανήκει σε μια εποχή όπου τα τραγούδια ανήγγελλαν τον ερχομό της άνοιξης πριν από τα χελιδόνια.
Στις 28 Οκτωβρίου 2018, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου, θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό ταξίδι στα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο και του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, μιας περιόδου κατά την οποία μεγαλούργησαν σπουδαίοι Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, που προσέγγισαν μουσικά τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, αναπτύσσοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο τάνγκο, φοξ τροτ, σουΐνγκ και βαλς.
Αττίκ, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Σουγιούλ, Δανάη, Βέμπο, Γούναρης είναι μερικοί μόνο από τους δημοφιλείς καλλιτέχνες της εποχής που, είτε με «μεταγλωττισμένα» είτε με πρωτότυπα τραγούδια, παραμένουν ζωντανοί, ανθεκτικοί και αγαπημένοι έως τις μέρες μας.
Η παράσταση περιλαμβάνει ιδιαίτερες επιλογές τραγουδιών εκείνου του καιρού, που ακόμη και σήμερα εμπνέουν τους νέους δημιουργούς και τους νέους ενορχηστρωτές.
Συντελεστές:
Καλλιτεχνική επιμέλεια – ενορχήστρωση – πιάνο: Δαυΐδ Ναχμίας
Ερμηνεύουν: Μαρία Κανελλοπούλου & Θάνος Πολύδωρας
Ακορντεόν: Δήμος Βουγιούκας.
Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 και με το εξής ωράριο: 10:00-13:00 & 18:30-21:00, καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής.
Γενική είσοδος: 5,00 €
Πληροφορίες: τηλ. 27213 60700 & 27210 87902.

*** Την Κυριακή πέφτει οριστικά το σήμα του Mega- Το αποχαιρετιστήριο βίντεο των εργαζομένων  
Το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου θα διακοπεί οριστικά η εκπομπή σήματος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, όπως ανακοίνωσε η DIGEA.
Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απέστειλε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και τον ιδιωτικό πάροχο DIGEA, επιστολή με κοινοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για το MEGA.
Και σήμερα η DIGEA εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση αναφέροντας:
«Διακοπή μετάδοσης σήματος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA
H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018».
Πηγή: iefimerida.gr
Το αποχαιρετιστήριο βίντεο των εργαζομένων του MEGA
Το κανάλι έφτιαξε ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο βίντεο με το οποίο αποχαιρετά τον κόσμο.
Πρόκειται για συρραφή από παλιά σίριαλ και που αγαπήθηκαν από το κοινό και κλείνει με την ένδειξη «Mega 1989-2019- ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ».

*** 51 αλλοδαποί εντοπίστηκαν να περιφέρονται «περίεργα» στη Μάνη 
Μια ομάδα 51 ατόμων εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής να περπατά στην περιοχή της Μάλτας στη Δυτική Μάνη. Πρόκειται για άνδρες, γυναίκες και παιδιά από το Ιράκ, το Ιράν και την Τουρκία.
Το περίεργο αυτό θέαμα κινητοποίησε την Αστυνομία, που έφθασε στο σημείο προκειμένου να δει τι έχει συμβεί.
Τελικά, όπως αποδείχθηκε, από τα 51 άτομα, τα τέσσερα δεν είχαν χαρτιά παραμονής και συνελήφθησαν για να απελαθούν, ενώ για τους υπόλοιπους 47 δεν προέκυψε κάτι.
Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι μεταφέρθηκαν στην περιοχή προκειμένου να επιβιβαστούν σε σκάφος και να ταξιδέψουν προς Ιταλία. Μπ.
  φώτο αρχείου 

***Ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Γιάννης Μπουντρούκας 
Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε και επίσημα χθες ο Γιάννης Μπουντρούκας, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Από μέρες είχε διαρρεύσει ότι το Κίνημα Αλλαγής τού είχε προτείνει να πάρει το χρίσμα του κόμματος.
Πάντως, στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μπουντρούκας σημειώνει ότι "ξεκινάμε ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί".
Ειδικότερα, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουντρούκα έχει ως εξής: "Μετά από ώριμη σκέψη και έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης ανακοινώνω σήμερα επίσημα την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτή η απόφαση ελήφθη συλλογικά με γνώμονα το κοινό καλό βάζοντας στην άκρη τις όποιες προσωπικές μου φιλοδοξίες. Άλλωστε, ποτέ μέχρι σήμερα δεν πορεύτηκα στα κοινά με βάση το προσωπικό μου συμφέρον.
Δηλώνω ξεκάθαρα ότι η δικιά μου υποψηφιότητα και η παρουσία της παράταξής μας στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές αποτελεί πρόταση συνεργασίας, σύνθεσης δυνάμεων και θέλουμε να γίνει η αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ως άνθρωπος της αγοράς γνωρίζω καλά τα προβλήματα της κοινωνίας και θεωρώ ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών, για τη διαμόρφωση ενός νέου σύγχρονου αναπτυξιακού σχεδίου που θα φέρει την Πελοπόννησο στη θέση που της αξίζει.
Ξεκινάμε ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί γνωρίζοντας καλά ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και κόμμα.
Αυτό, άλλωστε, θα αποδειχτεί σύντομα και έμπρακτα με την ανακοίνωση των υποψηφίων του συνδυασμού μας, που θα στελεχώνεται από καταξιωμένα μέλη των τοπικών κοινωνιών, τα οποία θα προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Στόχος δικός μου αλλά και όλων των συνεργατών μου δεν είναι η απλή καταγραφή της δύναμης ενός πολιτικού φορέα στην Πελοπόννησο. Βασική μας προτεραιότητα θα είναι η αξιοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων από το χώρο των επιστημών, του πρωτογενούς τομέα, αλλά και της επιχειρηματικότητας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός ο ευλογημένος τόπος που λέγεται Πελοπόννησος μπορεί να πάει μπροστά και να μπει επιτέλους σε μια τροχιά ανάπτυξης αν στηριχτεί στο πλούσιο έμψυχο υλικό που διαθέτει αλλά και στην προώθηση συνεργειών και καινοτόμων δράσεων που θα δημιουργήσουν νέες βάσεις για την πορεία της Περιφέρειας μετά τις εκλογές.
Η Περιφερειακή Αρχή δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, είμαστε από αυτούς που θεωρούν  ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Απαιτούμε διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και συνέπεια και για όλα αυτά είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με όλους αυτούς που σκέφτονται αρνητικά και θέλουν να βάλουν εμπόδια.
Δηλώνουμε προς κάθε πλευρά ότι θα διεξάγουμε ένα έντιμο πολιτικό αγώνα και θα προστατεύσουμε όσο μπορούμε τον πολιτικό πολιτισμό που θα πρέπει να χαρακτηρίσει αυτές τις περιφερειακές εκλογές. Με βάση το νέο εκλογικό νόμο που επιβάλλει συνεργασίες είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε με όλες τις παρατάξεις προκειμένου η επόμενη μέρα να βρει την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενωμένη και πιο δυνατή.
Το στοίχημα της ανάπτυξης είναι για όλους εμάς ένα στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Ξεκινάμε χωρίς προαπαιτούμενα και θα συνεχίσουμε χωρίς αποκλεισμούς. Ξέρουμε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, αλλά είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο διεκδικώντας πολλές φορές ακόμα και το αυτονόητο, το οποίο δυστυχώς σήμερα αποτελεί ζητούμενο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σας καλώ να αξιολογήσετε την πρότασή μας και να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια με ήθος και ευπρέπεια. Η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και την Πελοπόννησο δυνατή.
Καλό αγώνα».

***  Έτοιμος να κατέβει στον εκλογικό στίβο ο Χρήστος Κορομηλάς 
Ένας από τους πιο δραστήριους πολίτες της Καλαμάτας είναι ο Χρήστος Κορομηλάς. Πέρα από στρατιωτικός, είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας.
Έτσι χθες, μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Σύλλογος, τον ρωτήσαμε ευθέως για τις προθέσεις του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο ίδιος δεν έκρυψε την επιθυμία του να εμπλακεί και, μάλιστα, ακόμα και επικεφαλής σε συνδυασμό.
Μοναδικό «αγκάθι» αυτή τη στιγμή είναι το ασυμβίβαστο λόγω της εργασίας του, κάτι όμως που μπορεί να λυθεί, αφού - όπως μας είπε - έχει συμπληρώσει τα έτη υπηρεσίας και μπορεί να φύγει από το στρατό.
Ειδικότερα, ο κ. Κορομηλάς δήλωσε ότι λόγω της επαγγελματικής του κατάστασης αυτή τη στιγμή υπάρχει ασυμβίβαστο, ωστόσο σχολίασε πως είναι ένας άνθρωπος που τον ενδιαφέρουν τα κοινωνικά θέματα και έχει έρθει σε επαφή με πολλούς τοπικούς παράγοντες που έχουν φιλοδοξίες και ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.
Πρόσθεσε δε ότι οπωσδήποτε θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με αυτούς και να τους βοηθήσει, και αν ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να τους υποστηρίξει, θα φανεί στο μέλλον. Επίσης, ανέφερε ότι όλοι πρέπει να έχουμε λόγο και θέσεις σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, ενώ συμπλήρωσε ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε ο ίδιος να πάρει θέση για το αν θα μπορέσει να είναι μέρος της προσπάθειας για το μέλλον της Καλαμάτας.
  Το ενδεχόμενο να ηγηθεί συνδυασμού
Στη συνέχεια της ερώτησής μας, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να τον δούμε ακόμα και «μπροστά» σε ένα συνδυασμό, ο κ. Κορομηλάς απάντησε ότι όλοι επικεφαλής δηλώνουν, αλλά αυτό που ενδιαφέρει τον ίδιο και εργάζεται είναι να βελτιωθεί η κοινωνική κατάσταση και γενικότερα η κατάσταση στην πόλη και το νομό.
Μάλιστα, δήλωσε απλός εργάτης που δεν έχει φιλοδοξίες και συνέστησε ο καθένας από το μετερίζι του να βοηθήσει. Πάντως, κλείνοντας είπε ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ολοκληρώσει τη στρατιωτική του καριέρα, ώστε να μπορέσει να κατέβει στον εκλογικό στίβο.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** «Προσθαφαιρέσεις» στο… γαλάζιο ψηφοδέλτιο 
Σβήνουν και γράφουν ονόματα υποψηφίων στη Μεσσηνία
 Η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές άρχισε στη Ν.Δ. και σύμφωνα με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα έχουν τα εξής δύο στοιχεία: Πρώτον, στα ψηφοδέλτια θα συμμετάσχουν ανεξαιρέτως όλοι όσοι σήμερα είναι βουλευτές και άρα εγκαταλείφθηκαν –με βάση τα τωρινά δεδομένα- έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις στο παρασκήνιο οι σκέψεις να κοπούν διάφορα πρόσωπα. Δεύτερον, για τα νέα στελέχη και τους νέους υποψηφίους περιέγραψε ευκρινώς το προφίλ τους, αλλά και τις… υποχρεώσεις τους.
Η Πειραιώς ήδη έχει διαμηνύσει ότι αξιολογούνται συμπεριφορές επίδοξων υποψηφίων και δε θα στερήσουν σε κανέναν το δικαίωμα να λέει πως είναι υποψήφιος της Ν.Δ., αν και όποιος προβάλλει πως έχει την έγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη ή του κόμματος γενικότερα θα κοπεί από τις λίστες.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Στην πρόσφατη κάθοδο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πύλο και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θεωρείται βέβαιο ότι στο… μενού της συζήτησης υπήρχε και η ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου σο νομό.
Σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ NEWS, το οποίο "συμφωνεί" με άλλα, εκτός από τον πρ. πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά που εκλέγεται χωρίς σταυρό, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός, με σταθερή παρουσία στο νομό, Μίλτος Χρυσομάλλης.
Το τελευταίο διάστημα έντονη κινητικότητα αναπτύσσει ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, καθώς και ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος. Το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα συμπληρώσουν η Πιπίνα Κουμάντου και είναι έντονη η φήμη για το δικηγόρο Δημήτρη Αναστασόπουλο.
Επίσης, «παίζει» το όνομα του Πέτρου Μπαλαούρα, από τους Γαργαλιάνους,  τ. επιθεωρητή διοικητή Νοσοκομείων ΕΣΥ, μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.  Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν άλλες αλλαγές, ο χειρουργός και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τον Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Α.Π.

***  Εγκλωβισμένος οδηγός παραλίγο να χάσει τη ζωή του στον Περιμετρικό της Καλαμάτας 
Χθες το μεσημέρι ένας άνθρωπος παραλίγο να χάσει τη ζωή του από την αδιαφορία μας.
Συνηθισμένο συμβάν στην καθημερινότητα όλων μας, έτσι όπως φτιάξαμε τις ζωές μας. Εαυτούληδες και φιλοτομαριστές.
Ευτυχώς που πάντα στον κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις. Έτσι, βρέθηκαν δύο άνθρωποι και προσπάθησαν, με κάθε τρόπο να σώσουν το συνάνθρωπό τους.
Ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου για να δουν σε τι κατάσταση βρισκόταν ο οδηγός. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να ζούμε με εξαιρέσεις…
Οι άνθρωποι και  οι περίεργοι άνθρωποι 
Χθες το μεσημέρι, σε μεγάλο δρόμο της Καλαμάτας, κοντά σε φωτεινό σηματοδότη, οδηγός είχε σταματήσει περίεργα (για το σημείο) στην άκρη και είχε ρίξει το κεφάλι στο κάθισμα. Ευτυχώς διερχόμενοι οδηγοί αντιληφθήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά και τελικά χρειάσθηκε να ανοιχτεί βίαια το όχημα για να απεγκλωβισθεί ο άνθρωπος που σχεδόν είχε χάσει τις αισθήσεις του και να τον παραλάβει το ασθενοφόρο, να διακομισθεί στο νοσοκομείο και δόξα τω Θεώ να είναι πλέον καλά στην υγεία του.
Αυτό, όμως, που έχει σημασία είναι ότι ενώ 3-4 οδηγοί σταματήσαμε και προσπαθούσαμε να δούμε πώς θα βοηθήσουμε, όλοι οι υπόλοιποι όχι μόνο κοντοστέκονταν από περιέργεια, αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο, το εμπόδιζαν να προσεγγίσει σωστά!
Δεν ξέρω αν έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας με όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά, αλλά πρέπει να την ξαναβρούμε και να νοιαζόμαστε για το συνάνθρωπό μας. Σε ανάγκη μπορεί να βρεθούμε όλοι μας!   Β.Β. 

***  Θα ζήσουμε με πλημμύρες, ο τρόπος δόμησης της Καλαμάτας καμπανάκι για το μέλλον 
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα επιστημονικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική. Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα και με τους ίδιους τους επιστήμονες, ανάλογες καταστάσεις μπορούν να εμφανιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας - γιατί όχι και στη Μεσσηνία, αφού ο τρόπος που έχει δομηθεί η Καλαμάτα είναι "εύκαρπος" για πλημμύρες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τάνιας Γεωργιοπούλου στην "Καθημερινή", "όσα συνέβησαν στη Μάνδρα μάς άνοιξαν τα μάτια. Έχουμε να κάνουμε με καιρικά φαινόμενα που ποτέ έως τώρα δεν είχαμε συναντήσει. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή», αποκάλυψε προχθές ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, παρουσιάζοντας τη μελέτη του ΕΚΠΑ για τη μείωση των επιπτώσεων από πλημμυρικά φαινόμενα στους Δήμους της Αττικής.
Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κίνδυνο και να λάβουμε μέτρα για να μειώσουμε τις συνέπειες και να αποφύγουμε να χαθούν ανθρώπινες ζωές, προσέθεσε.
  160 σημεία
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη μελέτη, εντόπισαν άλλα 160 σημεία σε όλη την Ελλάδα που θα μπορούσε να συμβεί ό,τι και στη Μάνδρα.
Τέτοια φαινόμενα δε θεωρούνται πλέον μεμονωμένα, αλλά αντίθετα αναμένεται να συμβαίνουν όλο και συχνότερα στο μέλλον. Η οξύτητα των καιρικών φαινομένων οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, στον τρόπο με τον οποίο έχει δομηθεί η Αττική, αλλά και στην ανθρώπινη παρέμβαση.
Ωστόσο, η πλήρης προστασία της Αττικής δεν είναι δυνατή. «Πολύ φοβάμαι ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα στην Αττική», τονίζει ο κ. Λέκκας. Έτσι όπως έχουν δομηθεί πολλές περιοχές στην Αττική, απαιτούνται φαραωνικά έργα με μεγάλο κόστος, τα οποία επιπλέον θα προκαλούσαν πολύ σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Καθώς, δε, τα πλημμυρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια «μετακομίζουν» στα προάστια από το κέντρο, είναι πολύ πιθανό να απαιτούνται διαρκώς νέα έργα. Α.Π.

***  Κώστας Κόλλιας: «Ανατροπή της σημερινής παρακμιακής κατάστασης Δήμο Τριφυλίας»
Έχει «απασφαλίσει» για τα καλά ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, και με γραπτή του δήλωση στρέφει τα πυρά του σε βάρος του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, αλλά και σε όσους θητεύουν στο Δήμο, κάνοντας λόγο για σπόρο που καλλιεργεί «ανατροπή της σημερινής παρακμιακής κατάστασης στο Δήμο» και «καθαρή και υπεύθυνη στάση ανοιχτά στην κοινωνία όσων θητεύουν στο Δήμο».
Η γραπτή δήλωση του κ. Κόλλια φέρει το θεματικό τίτλο «Ανοιχτά στην κοινωνία» και σε αυτή τονίζεται:
«Σχετικά με τα συνεχή ερωτήματα των συμπολιτών μας, που πληθαίνουν, για τις προθέσεις μου εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και τις προτροπές τους, θα ήθελα να δηλώσω ότι το σπόρο της ανατροπής της σημερινής παρακμιακής κατάστασης στο Δήμο μας με τη δημιουργία μιας κίνησης – κατά το δυνατόν ευρύτερης και ανανεωμένης σύνθεσης – εξακολουθώ να τον καλλιεργώ.
Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζω και διευρύνω τις επαφές και το διάλογο με αυτοδιοικητικά στελέχη, που έχουν τη δυνατότητα του αυτοπροσδιορισμού, με οργανώσεις και φορείς και με πολίτες που ποικιλοτρόπως (και ανεξάρτητα από την κομματική τους προτίμηση) διατυπώνουν την αναγκαιότητα κι εκφράζουν τη στήριξή τους σε μια τέτοια πρωτοβουλία και που μαζί τους θα συνδιαμορφώσουμε τις τελικές αποφάσεις. Θα ήθελα, ωστόσο, να κάνω δύο επισημάνσεις, που απορρέουν από τα μηνύματα τα οποία εισπράττω από τις επαφές μου με τους πολίτες:
α) Ο Δήμος Τριφυλίας δεν μπορεί να θεωρείται ως εφαλτήριο προσωπικής καριέρας μ’ εναλλακτικές στοχεύσεις, όπου μάλιστα η τελική επιλογή επαφίεται στο νεύμα ενός πολιτικού μέντορα. Έπαλξη μάχης με τα προβλήματα είναι ο Δήμος και διάθεση προσφοράς στον τόπο και τους πολίτες προϋποθέτει. Κι αυτό είναι που κινητροδοτεί τις θεμιτές φιλοδοξίες κι επιλογές, που νοηματοδοτεί και δικαιώνει τους αγώνες στο κοινωνικό αλλά και το αυτοδιοικητικό επίπεδο. Κι αυτό σηματοδοτεί τους στόχους του καθενός μας. Διαφορετικά ο χαρακτηρισμός του "καριερίστα” κι ακόμη χειρότερα του “θεσιθήρα” εύκολα – κι ίσως όχι άδικα – μπορεί να μας σημαδέψει.
β) Στη δημόσια ζωή (και μάλιστα στις τοπικές κοινωνίες) εκείνο που περισσότερο εκτιμάται και που μπορεί να παράξει αποτελέσματα με συμμάχους τους πολίτες είναι η καθαρή και υπεύθυνη στάση ανοιχτά στην κοινωνία όσων θητεύουν στο Δήμο.
Και όχι τα μισόλογα ένθεν κακείθεν δίκην κουτσομπολιού και με την υποψία του καιροσκοπισμού να πλανιέται και να δηλητηριάζει τις προθέσεις, ακόμη κι αν είναι ειλικρινείς».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Συνάντηση καλωσορίσματος πρωτοετών φοιτητών στο ΤΕΙ Πελοποννήσου 
Συνάντηση καλωσορίσματος των πρωτοετών φοιτητών πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 300 και πλέον πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες, παρέστησαν ο πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου Ιωάννης Καπόλος, οι αντιπρυτάνεις Γεώργιος Σταθάς και Δημήτριος Πετρόπουλος, καθώς και οι πρόεδροι των Τμημάτων Τεχνολόγων Γεωπόνων, καθηγητής Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής καθηγητής, Οδυσσέας Σπηλιόπουλος.
Οι πρωτοετείς φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη διοικητική οργάνωση και λειτουργία του Ιδρύματος, καθώς και για τις υπηρεσίες και παροχές που μπορούν να κάνουν χρήση.
Χαιρετισμούς απηύθυναν και εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων των Σχολών και του Πολιτιστικού Συλλόγου του ΤΕΙ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρύτανης του ΤΕΙ κ. Καπόλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η Διοίκηση, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος έχουν «τις πόρτες ανοιχτές» για όλους και θα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση και το πλευρό των φοιτητών.

***  Αλλάζει… στρατόπεδο ο Άγγελος Χρονάς 
Την υποψηφιότητα Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει ο περιφερειακός σύμβουλος (εκλεγμένος με την παράταξη Τατούλη), Άγγελος Χρονάς, όπως είπε μιλώντας προχθές το πρωί στην ΕΡΤ Καλαμάτας.
O κ. Χρονάς τόνισε, επίσης, ότι παραμένει πιστός στις αποφάσεις του κόμματος της Ν.Δ. και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας ότι ο Π. Νίκας αποτελεί τη σωστή επιλογή της παράταξης λόγω της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας.

***   «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα» 
-Εκπαιδευτικά προγράμματα για Δημοτικά Σχολεία με τη συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος
 Ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας είναι η μόνη στο Νομό Μεσσηνίας που εφαρμόζει το πρόγραμμα «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Τα παιδαγωγικά εργαστήρια του προγράμματος απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού και κυρίως στις ηλικίες 8-12.
Με την οργάνωση της μηνιαίας λειτουργίας της βιβλιοθήκης γύρω από ένα θέμα αναβαθμίζεται ο ρόλος της, καθώς παρέχεται στα παιδιά η δυνατότητα να εμβαθύνουν γύρω από ένα θέμα, να επεκτείνουν τα γνωστικά τους ενδιαφέροντα, να γνωρίσουν διάσημα έργα τέχνης και τους δημιουργούς τους, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν γόνιμα τον προβληματισμό τους γύρω από σημαντικά θέματα που τα απασχολούν, μέσα σ’ ένα εξωσχολικό πλαίσιο που στηρίζει την εγκυρότητά του στον πλούτο των πηγών που τους προσφέρει.
Στόχος είναι να ενισχύσουν τις επισκέψεις σχολικών τάξεων στις βιβλιοθήκες, αλλά και να δημιουργήσουν μια σταθερή ομάδα παιδιών που θα επισκέπτεται τη βιβλιοθήκη. Μέσα από τα προγράμματα αυτά θέλουν να αναδείξουν το ρόλο της Βιβλιοθήκης ως κέντρου άτυπης εκπαίδευσης, όπου η γνώση προσεγγίζεται μέσα από τον πειραματισμό, τη βιωματική εμπειρία και τα πολλά βιβλία.
Όσο για τις θεματικές ενότητες που προτείνονται ανά μήνα είναι οι εξής:
  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Το Νοέμβριο θα εξερευνήσουν τις όψεις της κίνησης. Η κίνηση στη φυσική, στην τέχνη, στις λέξεις. Πειράματα, κατασκευές και ένας διαγωνισμός φωτογραφίας της κίνησης.
  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Ο μήνας των Χριστουγέννων!
  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ξεκινά η χρονιά με τις ερωτήσεις που θα απαντήσουν το 2019. Πρωταγωνιστούν οι ιδέες ως ο σπόρος για κάθε ξεκίνημα, η αρχή της ζωής, αλλά και ένα αφιέρωμα στις ιστορίες που το τέλος τους είναι μια καινούργια αρχή.
  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Αφιερώνουν το Φεβρουάριο στην τέχνη με μια παρουσίαση του κινήματος Bauhaus που γεννήθηκε στη Γερμανία πριν από 100 χρόνια το 1919 και επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη, όχι μόνο της μοντέρνας τέχνης, αλλά και την αντίληψη για σημαντικά θέματα όπως η εκπαίδευση και ο σχεδιασμός των σχολείων. Στις βιβλιοθήκες θα μιλήσουν και θα σχεδιάσουν το σχολείο που ονειρεύονται, θα εμβαθύνουν στην έννοια του σχεδιασμού ενός αντικειμένου, θα συνθέσουν μια αφίσα με την τεχνική του κολάζ, αλλά και θα χορέψουν με κουστούμια που περιορίζουν την ελευθερία των κινήσεων μας ακολουθώντας τις οδηγίες του Όσκαρ Σλέμερ.
  ΜΑΡΤΙΟΣ
Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και οι βιβλιοθήκες θα αφιερώσουν τις συναντήσεις τους στη Σελήνη, αγαπημένο θέμα παλιότερων, αλλά και σύγχρονων ποιητών. Ταυτόχρονα, όμως, το 2019 σηματοδοτεί και την επέτειο των 50 χρόνων από το 1969, όταν ο άνθρωπος έκανε το πρώτο του βήμα στο φεγγάρι.
  ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Τον Απρίλιο γιορτάζει το βιβλίο. Στις βιβλιοθήκες γιορτάζουν τις ιστορίες που υφαίνονται και ράβονται και βρίσκουμε τις ομοιότητες ανάμεσα στο ράψιμο και το γ-ράψιμο.
  ΜΑΪΟΣ
Ο Μάιος είναι μήνας ιστορίας για τις βιβλιοθήκες, που προτείνουν στα παιδιά να περπατήσουν με οδηγό τα βιβλία ιστορίας πάνω στα τείχη διαφορετικών πολιτισμών από την Κίνα ως την Κωνσταντινούπολη.
  Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και ώρες 9.00 έως 12.00, κατόπιν συνεννόησης. Ο μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης είναι 16. Το εργαστήριο μαζί με την ξενάγηση στο χώρο της Βιβλιοθήκης διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ανά τμήμα.
Για την πραγματοποίηση της επίσκεψης οι νηπιαγωγοί/δάσκαλοι πρέπει να επικοινωνούν με τη Βιβλιοθήκη τουλάχιστον 2 βδομάδες νωρίτερα.

***  Κώστας Κόλλιας: «Ανατροπή της σημερινής παρακμιακής κατάστασης Δήμο Τριφυλίας» 
Έχει «απασφαλίσει» για τα καλά ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, και με γραπτή του δήλωση στρέφει τα πυρά του σε βάρος του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, αλλά και σε όσους θητεύουν στο Δήμο, κάνοντας λόγο για σπόρο που καλλιεργεί «ανατροπή της σημερινής παρακμιακής κατάστασης στο Δήμο» και «καθαρή και υπεύθυνη στάση ανοιχτά στην κοινωνία όσων θητεύουν στο Δήμο».
Η γραπτή δήλωση του κ. Κόλλια φέρει το θεματικό τίτλο «Ανοιχτά στην κοινωνία» και σε αυτή τονίζεται:
«Σχετικά με τα συνεχή ερωτήματα των συμπολιτών μας, που πληθαίνουν, για τις προθέσεις μου εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και τις προτροπές τους, θα ήθελα να δηλώσω ότι το σπόρο της ανατροπής της σημερινής παρακμιακής κατάστασης στο Δήμο μας με τη δημιουργία μιας κίνησης – κατά το δυνατόν ευρύτερης και ανανεωμένης σύνθεσης – εξακολουθώ να τον καλλιεργώ.
Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζω και διευρύνω τις επαφές και το διάλογο με αυτοδιοικητικά στελέχη, που έχουν τη δυνατότητα του αυτοπροσδιορισμού, με οργανώσεις και φορείς και με πολίτες που ποικιλοτρόπως (και ανεξάρτητα από την κομματική τους προτίμηση) διατυπώνουν την αναγκαιότητα κι εκφράζουν τη στήριξή τους σε μια τέτοια πρωτοβουλία και που μαζί τους θα συνδιαμορφώσουμε τις τελικές αποφάσεις. Θα ήθελα, ωστόσο, να κάνω δύο επισημάνσεις, που απορρέουν από τα μηνύματα τα οποία εισπράττω από τις επαφές μου με τους πολίτες:
α) Ο Δήμος Τριφυλίας δεν μπορεί να θεωρείται ως εφαλτήριο προσωπικής καριέρας μ’ εναλλακτικές στοχεύσεις, όπου μάλιστα η τελική επιλογή επαφίεται στο νεύμα ενός πολιτικού μέντορα. Έπαλξη μάχης με τα προβλήματα είναι ο Δήμος και διάθεση προσφοράς στον τόπο και τους πολίτες προϋποθέτει. Κι αυτό είναι που κινητροδοτεί τις θεμιτές φιλοδοξίες κι επιλογές, που νοηματοδοτεί και δικαιώνει τους αγώνες στο κοινωνικό αλλά και το αυτοδιοικητικό επίπεδο. Κι αυτό σηματοδοτεί τους στόχους του καθενός μας. Διαφορετικά ο χαρακτηρισμός του "καριερίστα” κι ακόμη χειρότερα του “θεσιθήρα” εύκολα – κι ίσως όχι άδικα – μπορεί να μας σημαδέψει.
β) Στη δημόσια ζωή (και μάλιστα στις τοπικές κοινωνίες) εκείνο που περισσότερο εκτιμάται και που μπορεί να παράξει αποτελέσματα με συμμάχους τους πολίτες είναι η καθαρή και υπεύθυνη στάση ανοιχτά στην κοινωνία όσων θητεύουν στο Δήμο.
Και όχι τα μισόλογα ένθεν κακείθεν δίκην κουτσομπολιού και με την υποψία του καιροσκοπισμού να πλανιέται και να δηλητηριάζει τις προθέσεις, ακόμη κι αν είναι ειλικρινείς».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** 66.216 παραγωγοί εκτός πρώτης δόσης βασικής, 5.628 οι κομμένοι των δασικών 
Την ακτινογραφία της μεγάλης πληρωμής της πρώτης δόσης βασικής ενίσχυσης 2018 έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ), όπως είχε προαναγγείλει ο ΑγροΤύπος, χθες στις 2.00 μετά το μεσημέρι. Συνολικά, με βάση τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, εκτός έμειναν 66.216 άτομα, με τη μεγάλη πλειοψηφία (52.737) να αφορά δικαιούχους ποσών κάτω από 250 ευρώ, που θα συμπεριληφθούν στη β’ δόση.
Εξαιτίας των δασικών χαρτών έμειναν εκτός, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, 5.628 άτομα, με μη τεκμηρίωση ιδιοκτησίας για το σύνολο ή μέρος των αγροτεμαχίων που δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2018 σε σχέση με τα στοιχεία που τηρούνται στην ΑΑΔΕ. «Τα εν λόγω αγροτεμάχια εξαιρέθηκαν από τον υπολογισμό της δικαιούμενης ενίσχυσης μέχρι την ταυτοποίησή τους».
Σύμφωνα πάντως με σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, από βδομάδα θα εκδώσει νέα ανακοίνωση, στην οποία θα εξηγεί πώς ακριβώς θα διαχειριστεί τις περιπτώσεις παραγωγών που έχουν εκκρεμότητες με τους δασικούς  χάρτες, αλλά οι περιπτώσεις τους δεν έχουν ακόμη τελεσιδικήσει.

***   Η κήρυξη του πολέμου στη Μεσσηνία μέσα από το πρωτοσέλιδο του "Θάρρους" 
 
Το πρωτοσέλιδο του "Θάρρους" στις 29 Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο για το πως υποδέχτηκε η Μεσσηνία την κήρυξη του πολέμου από τους Ιταλούς.
Ήδη όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα οι πρώτοι Μεσσήνιοι έφεδροι έφυγαν για το μέτωπο από τις πρώτες ώρες του πολέμου ενώ με διάγγελμα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Άγγελος Παπαδήμας ενημέρωσε τους πολίτες για την κήρυξη του πολέμου.

***  Με Απαράδεκτους αποχαιρέτησε το Mega τους τηλεθεατές  :
Έπεσε λίγο μετά τις 2 το μαύρο στο Mega, ένα τέλος προδιαγεγραμμένο, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι θα πέσει τα ξημερώματα της Κυριακής, έπειτα από πολλές αναβολές.
Τα τελευταία λεπτά που το μεγάλο κανάλι ήταν στον αέρα επέλεξε να αποχαιρετήσει τους τηλεθεατές με τους «Απαράδεκτους», ένα σίριαλ που έγραψε τη δική του ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.
Τέλος, να σημειωθεί ότι μετά τις 12 στις οθόνες είχε τοποθετηθεί ένα ηλεκτρονικό ρόλοι που σταμάτησε στις 02:10


***  Γιορτή για την 28η και υποτροφία από το « Ίδρυμα Κ. και Θ. Παυλή» στο 2ο Λύκειο Καλαμάτας  
Στο 2ο Λύκειο Καλαμάτας, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου , πραγματοποιήθηκε  με ξεχωριστή επιτυχία, η γιορτή για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Οι Μουσικοί, οι Χορωδοί, οι Αφηγητές και οι μαθητές που είχαν την τεχνική ευθύνη, παρουσίασαν μιαν εξαιρετική παράσταση με ιστορικά αποσπάσματα, με πλούσιο κινηματογραφικό υλικό και απόδοση τραγουδιών από το Αλβανικό έπος, το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και την Εθνική Αντίσταση.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του (υπό σύσταση) “Ιδρύματος Κ. και Θ. Παυλή” κ. Καλλιόπη Παυλή, παιδοψυχίατρος,  παρέδωσε την υποτροφία των 1.000 € στην μαθήτρια/απόφοιτο του σχολείου μας Νίκη Κυριακούλη, η οποία πρώτευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων 2ου Λυκείου – Εξεταξίου Γυμνασίου, ιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας, κ. Θανάσης Κάτσος.
Παρουσία των επίσημων προσκεκλημένων, ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, έδωσαν το όνομα του εκλιπόντος και απόφοιτου του σχολείου μας, ιατρού κ. Θεόδωρου Παυλή, στο Γραφείο Καθηγητών του 2ου Λυκείου, εντοιχίζοντας τη σχετική πινακίδα.

^***    Ο Εγκέλαδος τρόμαξε και τη Μεσσηνία - Τσουνάμι 12 εκατοστών στον Κυπαρισσιακό (βίντεο) 
ΑΝΤΕΞΕ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΣΤΑ 6,8 ΡΙΧΤΕΡ
«Κουνήθηκε» και η Μεσσηνία από το σεισμό στο Ιόνιο
Σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής για το επόμενο 48ωρο κηρύχτηκε η Ζάκυνθος μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ενώ Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων πήραν το λόγο αποτυπώνοντας πλήρως την κατάσταση που επικρατεί μετά το σεισμό. Η ανταπόκριση των κτηρίων κρίνεται ικανοποιητική πέρα από μεμονωμένες επιφανειακές ζημιές, ενώ υπήρχαν προβλήματα κατολισθήσεων σε Κρυονέρι, Παναγούλα, αλλά και στο Κάστρο της Μπόχαλης.
Τέλος, ενημέρωση και για τη ζημιά στο Καστρομονάστηρο στα Στροφάδια, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, περιορίζεται σε ένα μικρό τμήμα κοντά στην είσοδο, ενώ κλιμάκιο μηχανικών του ΥΕΝ θα αποτυπώσει την καθίζηση στην προβλήτα του λιμανιού του Αγίου Διονύσιου.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
  ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Γερό ταρακούνημα από τον Εγκέλαδο
-42 σεισμικές δονήσεις σε 14 ώρες με 6.8R να σείεται ο τόπος
«Στον αέρα» πετάχτηκε με τη μεταμεσονύκτια επίσκεψη του Εγκέλαδου στο Ιόνιο και η Τριφυλία, αφού το ταρακούνημα ήταν γερό. Ο ισχυρός – κύριος – σεισμός σημειώθηκε στη 1 παρά 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής και, σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν εντάσεως 6.8 της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρό του ήταν 56,9 χλμ ΝΔ της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος 11 χλμ. Από τότε και για τις επόμενες περίπου 14 ώρες στο Ιόνιο και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου σημειώθηκαν συνολικά 42 σεισμικές δονήσεις. Ο κύριος σεισμός είχε και ένταση και διάρκεια, ενώ «ακούστηκε» κι ένα βουητό για κάποια (αρκετά) δευτερόλεπτα και αυτό ήταν υπεραρκετό για να «ξυπνήσει» μες στη νύχτα η Τριφυλία και οι κάτοικοι της περιοχής να είναι έντρομοι, αφού πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια γίνεται στην περιοχή αισθητή σεισμική δόνηση με τέτοια ένταση.
Η έντονη σεισμική δραστηριότητα σημειώθηκε- και, όπως λένε και οι ειδικοί επιστήμονες, θα έχει διάρκεια- στα όρια των λιθοσφαιρικών πλακών, της Αφρικανικής και Ευρασιατικής, καθώς είναι σε εξέλιξη φαινόμενο υποβύθισης της μίας.
Ο κόσμος στην Τριφυλία, όπως είναι φυσιολογικό, τρόμαξε από το σεισμό αλλά και τη σεισμική ακολουθία. Ευτυχώς, μεγάλες ζημιές δεν προκλήθηκαν, ωστόσο σημειώθηκαν μικρές πτώσεις κεραμιδιών από χαλάσματα και αποκολλήσεις σοβάδων, επίσης από χαλάσματα.
Όπως ενημέρωσε η ΔΕΥΑ Τριφυλίας, «μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώθηκε στην περιοχή μας, σε ορισμένες πηγές από όπου υδρεύεται ο Δήμος Τριφυλίας έχει παρατηρηθεί καθίζηση ποσότητας χώματος από τα γύρω τοιχώματα, με αποτέλεσμα το νερό να μην είναι κατάλληλο για πόση έως ότου καθαρίσουν οι πηγές. Παρακαλούμε να μη γίνεται άσκοπη χρήση του ύδατος για τις επόμενες δύο ημέρες».
  ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, «ισχυρός υπήρξε ο σεισμός στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ζακύνθου, ο οποίος έγινε αντιληπτός στην Καλαμάτα. Πολλοί Καλαματιανοί ανησύχησαν και βγήκαν στους δρόμους, ενώ το Δημαρχείο άνοιξε ώστε να γίνει αντιληπτή η κατάσταση σε όλη την περιφέρεια του Δήμου. Ευτυχώς, παρατηρήθηκαν κατά κύριο λόγο μικροζημιές σε σοβάδες».
  Προκάλεσε μικρά τσουνάμι
Επίσης, εκδόθηκε προειδοποίηση για τον κίνδυνο να εκδηλωθεί τσουνάμι. Πάντως, το Ευρωμεσογειακό Κέντρο ανέφερε μέσω Twitter ότι δεν αναμενόταν παρά μόνο μια μικρή άνοδος του επιπέδου της θάλασσας, κατά περίπου 20 εκατοστά κατά τόπους, όπως και τελικά έγινε.
Όπως ενημέρωσαν Λέκκας και Τσελέντης, καταγράφηκαν δυο μικρά τσουνάμι στην Ελλάδα και ένα στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας Άκη Τσελέντη, ο σεισμός προκάλεσε μίνι-τσουνάμι 12 εκατοστών στον κόλπο της Κυπαρισσίας και ακόμη ένα τσουνάμι κατέγραψαν οι Ιταλοί.
Ο καθηγητής ανέφερε πως δεν υπάρχουν φόβοι για άλλο τσουνάμι, ενώ αυτό που περιμένουν οι σεισμολόγοι είναι ένα μετασεισμό περίπου 6 ρίχτερ τις επόμενες μέρες.
Με την σειρά του ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε πως υπήρξε τσουνάμι 15-29 εκατοστών στην Κυπαρισσία και το Κατάκολο Ηλείας. Ωστόσο, τόνισε πως δεν υπάρχει ανησυχία από τώρα και στο εξής για άλλο τσουνάμι.



Αισθητός στη μισή Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες
«Είναι μεγάλος, ισχυρός και επιφανειακός σεισμός. Έγινε αισθητός σε όλη τη δυτική Ελλάδα, μέχρι και στην Αθήνα, στα δυτικά Βαλκάνια, ακόμα και στην Ιταλία και στη Λιβύη», είπε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Ο σεισμός έγινε, επίσης, αισθητός σε άλλα νησιά του Ιονίου, στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο, καθώς και στη Μάλτα, στην Ιταλία, στην Αλβανία, ακόμη και στη Λιβύη.
Κατά την ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Il Messaggero, η Πυροσβεστική στη Σικελία, στην Καλαβρία και στην Απουλία δέχθηκε χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις για πληροφορίες σχετικά με τη σεισμική δόνηση από θορυβημένους πολίτες.
  Ο μεγαλύτερος σεισμός από το 1953
Η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά και η Ιθάκη είχαν χτυπηθεί τον Αύγουστο του 1953 από μια ακολουθία ισχυρών σεισμών, με πάνω από 450 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες,  που είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα νησιά.
  Το μέγεθος και το επίκεντρο του σεισμού
Ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή, 44 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και σύμφωνα με τους σεισμολόγους Λέκκα και Χουλιάρα, πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Το μέγεθός του, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είναι 6,4 Ρίχτερ.
Ωστόσο, σύμφωνα με το διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμο Παπαδόπουλο η δόνηση είναι λίγο μεγαλύτερη και τώρα προχωρούν σε επανυπολογισμό. «Ήταν μεγάλος σεισμός, εμείς τον υπολογίσαμε στα 6,4 Ρίχτερ, αλλά είναι λίγο μεγαλύτερος, το 6,7 – 6,8 Ρίχτερ που έδωσαν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι ίσως να είναι πιο σωστό. Τον επανυπολογίζουμε και θα το δούμε».
  Τι είχε υποστηρίξει ο Τσελέντης
Το φαινόμενο blowout και η επίδραση των γεωτρήσεων στο ρήγμα του Ιονίου
Πριν από 1,5 χρόνο, ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κατέθεσε μια άποψη που προκάλεσε πολλές συζητήσεις σχετικά με τους σεισμούς. Ήταν η εποχή που είχε ανακοινωθεί η έναρξη γεωτρήσεων στο Κατάκολο και ο κ. Τσελέντης είχε πει πως υπάρχει κίνδυνος ενεργοποίησης ρηγμάτων, αλλά και καταστροφής του περιβάλλοντος.
Τόνισε ότι δεν αποκλείει φαινόμενο blowout, όπως έγινε στον κόλπο του Μεξικού, ενώ αναφέρει πως στην Πολιτεία της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ στην οποία δε γίνονται ποτέ σεισμοί, άρχισε η γη να τρέμει με 5,7 Ρίχτερ.
Ο Άκης Τσελέντης ξεκαθάρισε από την αρχή πως δεν είναι αντίθετος με την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Ελλάδος. Όμως, ζήτησε αυτή η εκμετάλλευση να γίνει σωστά, και όχι όπως πάνε. «Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η περιοχή της Δυτικής Ελλάδος είναι η πιο σεισμική περιοχή της Ευρώπης και μία από τις πιο σεισμικά ενεργές περιοχές του κόσμου. Να μην ξεχάσουμε επίσης πως το βασικό μας προϊόν είναι το τουριστικό προϊόν» σημείωσε.
Ο καθηγητής Σεισμολογίας ήταν κατηγορηματικός ως προς την πρόκληση σεισμών από τις γεωτρήσεις.
Απαντώντας τότε σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Κόσμος της Πάτρας», τόνισε: «Η άντληση του πετρελαίου προκαλεί δευτερογενή γέννηση σεισμών, προκαλεί ενεργοποίηση ρηγμάτων. Αυτό είναι δεδομένο. Έχω χίλια παραδείγματα. Κλασικό παράδειγμα το παράδειγμα της Οκλαχόμα. Μία περιοχή εντελώς ασεισμική, στην οποία η άντληση προκάλεσε σεισμό κοντά στα 5,7 Ρίχτερ. Και με τεράστια σεισμική αλληλουχία. Εκεί δε γίνονταν καθόλου σεισμοί. Και δε λέω να προκαλέσει σεισμό στο Ιόνιο και να καταστραφούν τα νησιά μας, γιατί τα νησιά είναι θωρακισμένα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο σεισμός μπορεί να κόψει τη γεώτρηση… σαν καρότο! Και επειδή μιλάμε για κοιτάσματα υψηλών πιέσεων τότε θα έχουμε το φαινόμενο blowout. Δεν μπορεί να δουλέψει και το πετρέλαιο βγαίνει πάνω. Και καταλαβαίνετε αυτό τι σημαίνει! Ενδεχόμενο να υπάρξει ρύπανση… όπως στο Μεξικό! Το φαινόμενο blowout συνέβη στον Κόλπο του Μέξικο.
Εκεί είχαμε 4 εκατομμύρια βαρέλια αργό πετρέλαιο που βγήκαν στις ακτές και καταστράφηκαν ολόκληρες κοινωνίες. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Το οποίο δεν υπάρχει στην πραγματικά γελοία περιβαλλοντική μελέτη που κατατέθηκε. Πρώτο που πρέπει να γίνει είναι μία λεπτομερής μικροζωνική μελέτη του βυθού. Πρέπει με τεχνικές να δούμε πού είναι τα σεισμογόνα ρήγματα και, δεύτερον, εφόσον τοποθετηθεί η γεώτρηση και αρχίσει η πρώτη φάση της άντλησης, να υπάρχουν δίκτυα τοπικά, υπάρχουν σήμερα τέτοιες τεχνικές με συστοιχία σεισμικών ραντάρ, με τα οποία εντοπίζουμε πολύ μικρούς σεισμούς.
Για παράδειγμα βλέπω σήμερα σεισμούς στην Κεφαλλονιά, της τάξης του 0,2 Ρίχτερ στα 200 χιλιόμετρα. Επομένως, πρέπει κατά τη διάρκεια της άντλησης να παρακολουθούμε, μήπως έχουμε ενεργοποίηση κάποιου κοντινού ρήγματος και μήπως έχουμε μετατόπιση επικέντρου προς την περιοχή της γεώτρησης. Και αυτό το γελοίο επιχείρημα που ακούω από τους ανθρώπους κάποιων εταιρειών, τα παπαγαλάκια τα λεγόμενα, ότι επειδή έχουν εύκαμπτα στελέχη γεωτρήσεων, δεν πρόκειται να σπάσουν, μα δε μιλάω εγώ για σπάσιμο του σωλήνα της γεώτρησης, μιλάω για αστοχίες στον περιβάλλοντα χώρο».
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***   Συνετρίβη το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ έξω από το γήπεδο της ομάδας 
Σύμφωνα με πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαινε ο Ταϊλανδός πρόεδρος των «Αλεπούδων» Vichai Srivaddhanaprabha - Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του δυστυχήματος
Συνετρίβη το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ Σίτι, Vichai Srivaddhanaprabha, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του και έπειτα από τον αγώνα της ομάδας με τη Γουέστ Χαμ.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης,  πιθανότατα στο ελικόπτερο να επέβαινε και ο Ταϊλανδός ιδιοκτήτης  της ομάδας, κάτι που ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί.
Όπως μετέδωσε το SkyNews, το ελικόπτερο απογειώθηκε από το γήπεδο, όπως συνηθίζει, έπειτα από κάθε αγώνα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα φάνηκε να είχε χαθεί ο έλεγχός του και προσέκρουσε στο πάρκινγκ λίγα μέτρα μακριά από το στάδιο.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του SkyNews Ρόμπερτ Ντόρσετ, ο οποίος μετέφερε τα όσα του είπε αυτόπτης μάρτυρας: «Στις 20:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδας) απογειώθηκε από το κέντρο του γηπέδου το ελικόπτερο του ιδοκτήτη της Λέστερ, όπως συμβαίνει μετά από κάθε παιχνίδι, ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα φάνηκε να χάνει τον έλεγχο. Από το θόρυβο φαίνεται ότι υπήρχε μηχανικό πρόβλημα με τον πίσω έλικα με αποτέλεσμα να αρχίσει να περιστέφεται πριν συντριβεί στο έδαφος»
Οι πρώτες φωτογραφίες που έρχονται από το σημείο του δυστυχήματος δείχνουν μία τεράστια πύρινη μπάλα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε περίπου στις 8.30 τοπική ώρα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνετρίβη.
Στο σημείο ξέσπασε φωτιά, ενώ στον χώρο του δυστυχήματος έφτασαν αμέσως ασθενοφόρα και μονάδες της πυροσβεστικής, ενώ η περιοχή εκκενώθηκε.
«Διαχειριζόμαστε περιστατικό στον περιβάλλοντα χώρο του King Power Stadium. Στο σημείο έχουν σπεύσει διασώστες», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας του Λέστερ, ενώ από την ομάδα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση και τη δεδομένη χρονική στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σαφήνεια ποιοι επέβαιναν στον ελικόπτερο.
Παίκτες και οπαδοί ξέσπασαν σε κλάματα
Οπαδοί, αλλά και παίκτες της ομάδας σοκαρίστηκαν στο με κάποιους να ξεσπούν σε κλάματα, καθώς οι καπνοί ήταν ορατοί από το γήπεδο.
Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον τερματοφύλακα της Λέστερ, Κάσπερ Σμάιχελ να παρακολουθεί την επιχείρηση των σωστικών δυνάμεων με δάκρυα στα μάτια.
O αμυντικός της Λέστερ, Χάρι Μαγκουάιρ, ανέβασε στο Twitter, βίντεο από τη συντριβή, ενώ ο πρώην στράικερ της ομάδας Γκάρι Λίνεκερ, έγραψε σε μήνυμά του: «Άκουσα ότι συνετρίβη το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ στο πάρκιγνκ του γηπέδου».
Ο 60χρονος επιχειρηματίας Vichai Srivaddhanaprabha αγόρασε τη Λέστερ το 2010 και ήταν αυτός που την οδήγησε στην ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016.
protothema.gr

***  Συνετρίβη το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ έξω από το γήπεδο της ομάδας 
Σύμφωνα με πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαινε ο Ταϊλανδός πρόεδρος των «Αλεπούδων» Vichai Srivaddhanaprabha - Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του δυστυχήματος
Συνετρίβη το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ Σίτι, Vichai Srivaddhanaprabha, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του και έπειτα από τον αγώνα της ομάδας με τη Γουέστ Χαμ.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης,  πιθανότατα στο ελικόπτερο να επέβαινε και ο Ταϊλανδός ιδιοκτήτης  της ομάδας, κάτι που ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί.
Όπως μετέδωσε το SkyNews, το ελικόπτερο απογειώθηκε από το γήπεδο, όπως συνηθίζει, έπειτα από κάθε αγώνα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα φάνηκε να είχε χαθεί ο έλεγχός του και προσέκρουσε στο πάρκινγκ λίγα μέτρα μακριά από το στάδιο.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του SkyNews Ρόμπερτ Ντόρσετ, ο οποίος μετέφερε τα όσα του είπε αυτόπτης μάρτυρας: «Στις 20:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδας) απογειώθηκε από το κέντρο του γηπέδου το ελικόπτερο του ιδοκτήτη της Λέστερ, όπως συμβαίνει μετά από κάθε παιχνίδι, ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα φάνηκε να χάνει τον έλεγχο. Από το θόρυβο φαίνεται ότι υπήρχε μηχανικό πρόβλημα με τον πίσω έλικα με αποτέλεσμα να αρχίσει να περιστέφεται πριν συντριβεί στο έδαφος»
Οι πρώτες φωτογραφίες που έρχονται από το σημείο του δυστυχήματος δείχνουν μία τεράστια πύρινη μπάλα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε περίπου στις 8.30 τοπική ώρα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνετρίβη.
Στο σημείο ξέσπασε φωτιά, ενώ στον χώρο του δυστυχήματος έφτασαν αμέσως ασθενοφόρα και μονάδες της πυροσβεστικής, ενώ η περιοχή εκκενώθηκε.
«Διαχειριζόμαστε περιστατικό στον περιβάλλοντα χώρο του King Power Stadium. Στο σημείο έχουν σπεύσει διασώστες», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας του Λέστερ, ενώ από την ομάδα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση και τη δεδομένη χρονική στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σαφήνεια ποιοι επέβαιναν στον ελικόπτερο.
Παίκτες και οπαδοί ξέσπασαν σε κλάματα
Οπαδοί, αλλά και παίκτες της ομάδας σοκαρίστηκαν στο με κάποιους να ξεσπούν σε κλάματα, καθώς οι καπνοί ήταν ορατοί από το γήπεδο.
Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον τερματοφύλακα της Λέστερ, Κάσπερ Σμάιχελ να παρακολουθεί την επιχείρηση των σωστικών δυνάμεων με δάκρυα στα μάτια.
O αμυντικός της Λέστερ, Χάρι Μαγκουάιρ, ανέβασε στο Twitter, βίντεο από τη συντριβή, ενώ ο πρώην στράικερ της ομάδας Γκάρι Λίνεκερ, έγραψε σε μήνυμά του: «Άκουσα ότι συνετρίβη το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ στο πάρκιγνκ του γηπέδου».
Ο 60χρονος επιχειρηματίας Vichai Srivaddhanaprabha αγόρασε τη Λέστερ το 2010 και ήταν αυτός που την οδήγησε στην ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016.
protothema.gr

***  Τα εγκλήματα των εγκλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπράξει εγκλήματα διαρκείας εναντίον της οικονομίας της χώρας. Πριν από μερικά χρόνια η ψευτο-αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανίκανη να κάνει πραγματική αντιπολίτευση. Γι’ αυτό άρχισε τις παράνομες (ακτιβιστικές τις είχε βαφτίσει) ενέργειες του τύπου «Δεν πληρώνω» και «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Και συνέχισε με καταλήψεις διοδίων, δημόσιων υπηρεσιών, καταστημάτων, συμβολαιογραφείων κ.τ.λ.
Μια κατάσταση κοινωνικής ανομίας, που διαμορφώνει αρνητικές συμπεριφορές και δηλητηριάζει το κοινωνικό σώμα. Μια κατάσταση, που, στην πορεία του χρόνου, διαμορφώνει ψευδείς συνειδήσεις, αφού κάποιοι νομίζουν πως έχουν δικαίωμα να μην πληρώνουν, να κάνουν καταλήψεις κ.τ.λ.
Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που, λόγω οικονομικής κρίσης, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Κάποιοι από αυτούς, όντας αφελείς, έχουν πειστεί να μην πληρώνουν- και πράγματι δεν πληρώνουν- τις υποχρεώσεις τους, έστω κι αν μπορούν.
Βέβαια, η λογική του «Δεν πληρώνω» οδήγησε κάποιες δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΗ, Αστικές Συγκοινωνίες κ.τ.λ.) στην κατάρρευση. Επίσης, η λογική «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» οδήγησε τις τράπεζες στην κρίση.
Όμως, είναι πλέον γνωστό ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν είχαν προβλήματα. Αντίθετα, είχαν μεγάλη ανάπτυξη και είχαν επεκταθεί στα Βαλκάνια. Τις τράπεζες τις χρεοκόπησε το κράτος. Είναι γνωστό ότι το κράτος κούρεψε τα δικά του ομόλογα (ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου), που είχαν οι τράπεζες. Επίσης, το κράτος με νομοθετικές ρυθμίσεις απαγόρευσε στις τράπεζες να απαιτήσουν τα δάνεια που είχαν δώσει σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.
Έτσι, οι τράπεζες που, πριν από την κρίση είχαν ενεργητικό 400 δισ. ευρώ, ξεπουλήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στους ξένους για ένα δισ. ευρώ. Αυτό είναι ένα από τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό. Να το καταλάβουμε όλοι. Στην Ελλάδα, οι τράπεζες δεν είχαν πρόβλημα. Τις χρεοκόπησε το κράτος και πρωτίστως το ψευτο-αριστερό συναπάντημα με τις σαλταδόρικες ενέργειες του τύπου «Δεν πληρώνω» και τις λαϊκιστικές πολιτικές του τύπου «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Κι αυτό είχε περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στην οικονομία.
Βέβαια, όταν το ψευτο-αριστερό συναπάντημα έγινε εξουσία, έπαθε «μούγκα». Δεν ξαναείπε τα συνθήματα «Δεν πληρώνω» και «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Όμως, τις αρνητικές συνέπειες των ψευτο-αριστερών σαλταδόρων συνεχίζει να τις υφίστανται η χώρα και οι πολίτες.
Αν η ψευτο-αριστερά ήθελε να συνδράμει τα κατώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, δε θα προέβαινε σε αυτές τις παράλογες και παράνομες ενέργειες. Αντίθετα, θα πίεζε την κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία στους φτωχότερους, να αυξήσει τα κοινωνικά επιδόματα στους πάσχοντες και άλλα παρόμοια. Αυτά συνιστούν «κοινωνική» πολιτική. Αυτά τα μέτρα παίρνουν οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Αυτά τα μέτρα ωφελούν πραγματικά τα κατώτερα στρώματα.
Αλλά, όπως αποδεικνύεται, η ψευτο-αριστερά δεν ενδιαφερόταν για τη βελτίωση της ζωής των κατώτερων κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων. Το αντίθετο. Ήθελε την εξαθλίωσή τους για να μπορεί να τα χειρίζεται κατά βούληση, κυρίως, για να κατακτήσει την εξουσία.
Ανάμεσα στα άλλα δεν πρέπει να ξεχαστεί και το ντελίριο του κ. Τσίπρα: «Είμαστε από άλλο υλικό φτιαγμένοι»! Σωστά. Όσοι έκαναν καριέρα με τις καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων, όσοι ήταν αιώνιοι φοιτητές, όσοι δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους, όπως ακριβώς ο κ. Τσίπρας, μπορούν να λένε: «Είμαστε από άλλο υλικό φτιαγμένοι»! Δηλαδή, δε μοιάζουν με αυτούς που δεν κάνουν καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων, που δεν είναι αιώνιοι φοιτητές, που έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Τόσο απλά. Αλλά η ψευτο-αριστερή πανουργία θέλει και προσπαθεί να παρουσιάσει το αρνητικό ως θετικό, την κατάντια ως κατόρθωμα!
Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά από μηχανισμούς και συσχετισμούς εξουσίας. Από τα μαθητικά του χρόνια θητεύει σε μηχανισμούς, τακτικές, ανταγωνισμούς, συγκρούσεις και άλλα παρόμοια. Επόμενο είναι να έχει γίνει ξεφτέρι σε αυτά. Όμως, αυτά τα προσόντα μπορεί να αντιστοιχούν σε ένα μικρομεσαίο παλαιοκομμουνιστή συνδικαλιστή και όχι σε έναν πρωθυπουργό.
Συμπερασματικά: οι ενέργειες του τύπου «Δεν πληρώνω» και «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» συνιστούν ψυχοπαθολογικό φαινόμενο. Ταυτόχρονα, συνιστούν έγκλημα, γιατί κατέστρεψαν επιχειρήσεις και πολίτες. Κατέστρεψαν την οικονομία. Συνήθως, σε τέτοιες ενέργειες προβαίνουν οι ιδεοληπτικοί, αυτοί που αρνούνται την πραγματικότητα, αυτοί που ξέρουν μόνο από σύγκρουση και όχι από συναίνεση.
 Κάθε Κυριακή με Θάρρος Γράφει ο Παύλος Μάραντος*
*Ο Παύλος Μάραντος είναι Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης
marantosp@gmail.com

***  Η «κληρονομιά» του Ναυαρίνου: ο εθνικός μας κανόνας και η διδακτική εξαίρεση του 1940
  
20 Οκτωβρίου 1827: οι ενωμένοι στόλοι των τριών ισχυρών δυνάμεων της εποχής (Μ. Βρετανία, Ρωσία, Γαλλία) αποδεκατίζουν μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες τον αγκυροβολημένο τουρκοαιγυπτιακό στόλο του Ιμπραήμ Πασά στον όρμο του Ναυαρίνου. Η είδηση έρχεται ως «μάννα εξ ουρανού» στους αποδεκατισμένους από τις εμφύλιες συρράξεις Έλληνες, που έβλεπαν την πολλά υποσχόμενη Επανάσταση του 1821 να αργοσβήνει μετά τις αλλεπάλληλες ήττες τους την προηγούμενη διετία. Έτσι, ερήμην των επαναστατημένων, ο δρόμος για την ανεξαρτησία της Ελλάδας είχε διάπλατα ανοίξει. Η συνέχεια είναι γνωστή: Οι τρεις δυνάμεις αναγορεύτηκαν σε «προστάτιδες» του έθνους μας και καθόρισαν απόλυτα τη μορφή διακυβέρνησης και τον προσανατολισμό της Ελλάδας για πάνω από έναν αιώνα. Όποιος ήθελε να κυβερνήσει, έπρεπε να πάρει πρώτα την έγκρισή τους.
28 Οκτωβρίου 1940: η φασιστική ιταλική κυβέρνηση κηρύσσει απρόκλητα τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Οι Έλληνες, προετοιμασμένοι υπό την αυταρχική ηγεσία του καθεστώτος Μεταξά και σε κλίμα πρωτοφανούς ομοψυχίας και ενθουσιασμού, αντιμετωπίζουν με επιτυχία έναν υπέρτερο σε αριθμούς και εξοπλισμό στρατό, οδηγώντας τον σε ταπεινωτική υποχώρηση και προκαλώντας τον εύλογο θαυμασμό του ελεύθερου κόσμου για τη γενναιότητά τους.
28 Οκτωβρίου 2018: Μοιάζοντας να δικαιώνει τους θιασώτες της κυκλικής πορείας της ιστορίας, η πατρίδα μας πορεύεται σήμερα και πάλι υπό τις ασφυκτικές οδηγίες και επιθυμίες των δανειστών της, που κορυφώθηκαν δραματικά την προηγούμενη οκταετία. Τα σοβαρά λάθη της μεταπολιτευτικής περιόδου οδήγησαν στην κρίση του 2009 και στην έξωθεν παρέμβαση για τη «διάσωση» της χώρας, ερήμην του ελληνικού λαού. Έκτοτε οι Έλληνες ζούμε και θα ζούμε μάλλον για αρκετό καιρό ακόμα, όπως ορίζουν οι ισχυροί πιστωτές μας.
Φαίνεται, λοιπόν, πως η σύντομη ναυμαχία του Ναυαρίνου έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στη διαδρομή του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Έτσι, κατά κανόνα, αδυνατούμε να ορίσουμε αυτοδύναμα τη μοίρα μας, να συγκροτήσουμε ισχυρούς θεσμούς και βιώσιμες συμμαχίες, ενώ μας κυριεύει το σαράκι του αλληλοσπαραγμού και της αντιπαραγωγικής εσωστρέφειας. Αντίθετα, επιζητούμε διαρκώς την παρέμβαση των ξένων, εναποθέτοντας όλες τις ελπίδες μας στις πρωτοβουλίες, την καλή διάθεση ή το «φιλελληνισμό» τρίτων, παραγνωρίζοντας ότι κάποιοι θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς και κατά τα δικά τους συμφέροντα.
Υπάρχει, όμως, και η εξαίρεση στον κανόνα: όταν οι Έλληνες είχαμε ισχυρή εθνική ηγεσία, αξιόπιστους και λειτουργούντες θεσμούς, συνεννόηση σε ένα μίνιμουμ αρχών, οργανωμένη αξιολόγηση και επωφελή αξιοποίηση των διεθνών εξελίξεων, αλλά, κυρίως, ακλόνητη πίστη σε ένα υψηλό, εθνικό όραμα τα καταφέραμε. Έτσι, επεκτείναμε εδαφικά τη χώρα μας, αυξήθηκε το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού και εκπληρώσαμε σημαντικούς συλλογικούς μας στόχους μέχρι σήμερα.
Η εποποιία του 1940 ανέδειξε μεν τις εθνικές μας αρετές, εξανεμίστηκε όμως γρήγορα εξαιτίας της γερμανικής κατοχής και του αιματηρού εμφυλίου που επακολούθησαν.
Σήμερα, είναι ανάγκη, περισσότερο παρά ποτέ, να αποδεχθούμε και να αξιοποιήσουμε αυτήν την εξαιρετική κληρονομιά του ’40: ότι με όραμα, σχέδιο, ηγεσία και σωστές συμμαχίες, η Ελλάδα μπορεί ξανά να ευημερήσει και να πρωταγωνιστήσει. Ας μετατρέψουμε τη διδακτική αυτή εξαίρεση σε εθνικό μας κανόνα, καθιστώντας τη ναυμαχία του Ναυαρίνου μια χρήσιμη αλλά δευτερεύουσα εθνική μας παρακαταθήκη.
 Του Νικολάου Ε. Θεοδώρου*
 *Ο Νίκος Θεοδώρου είναι δικηγόρος και διδάκτωρ Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilians του Μονάχου
 
*** 

***  Αθλητική  ενημέρωση :


***ΣΗΜΕΡΑ ,....Σάββατο 27-10-2018 στο ποδόσφαιρο για την 8η αγωνιστική  στην Super League :
ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ - ΟΦΗ   0-0 .-^ 
Τα  γκολ : `-
Διαιτητής : Αναστάσιος Παπαπέτρου .,
Κάρτες :' Καρανίκας , Νάστος , Φατιόν , Πλατέλας , Μόρας ,
Συνθέσεις :

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  3-2 .-^
Τα  γκολ :11΄ Μπερτόλιο , 24΄ Μπαράλες , 60΄ Νανγκίς , 81΄ Γιακουμάκης ,
Διαιτητής :Αριστομένης Κουτσιάφτης ,
Κάρτες :' Αντιλέχου , Καραχάλιος , Νανγκίς , Δημούτσος , Φραγκίσκο , Α. Καραγκούνης ,Καρχάλιος 2η κίτρινη = κόκκινη , Ζησόπουλος , . .-
Συνθέσεις :

ΑΥΡΙΟ Κυριακή 28-10-2018:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αθηνών  2-2 .-^

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  1-1 .-^

ΑΕΚ Αθηνών - ΑΡΙΣ Θεσσαλονίκης  4-0 .-^

***  Για την  U19  Super League  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
ΑΕΚ Αθηνών -Άρις Θεσ/κης  2-1 .- ^
ΑΕΛ Λάρισσα - ΟΦΗ  3-2 .-^
ΠΑΟΚ Θεσ/κης -Παναθηναϊκός 3-2 .-^
Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα  1-0 .- ^
Λαμία - Λεβαδειακός  1-0 .-^

και την Δευτέρα  29-10-2018 :
ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς -ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης

ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

*** Για την 1η αγωνιστική Β΄Εθνική 
Σάββατο 27-10-2018 :
Ηρακλής 1908 - Ηρόδοτος  1-0 .-^
Τρίκαλα 1963 - Δόξα Δράμας   2-3 .-^
 Α.Ε. Σπάρτης - Χανιά/Κισσαμικός  1-1 .-
Πλατανιάς - Αήττητος Σπάτων  2-1 .-^
Βόλος Ν.Π.Σ. - Α.Ε. Καραΐσκάκη Άρτας  7-0  .-^
ΑΥΡΙΟ  Κυριακή 28-10-2018 :
 Εργοτέλης - Απόλλων Πόντου  2-0 .-^
Απόλλων Λάρισσας - ΑΟΚ Κέρκυρας  2-0 .-^
Παναχαϊκή - Αιγινιακός  2-2 .-^

*** Για την Γ΄Εθνική στον 8ο  Όμιλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο 5η  αγωνιστική :
Σάββατο 27-10-2018 :
Ένωση Πανασπροπυργιακός - ΑΟΚ  Ζακύνθου  3-1 .- ^
Α.Ο. Εικοσιμίας - ΑΕ. Λέρνας   0-0 .-^
ΑΕ. Ερμιονίδας - Α.Ε.Αστέρας Βλαχιώτης  2-0 .-^
Α.Ο. Υπάτου - Α.Ο. Μανδραϊκός  0-0 .-^
Αμβρυσσέας Διστόμου - ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης  3-0 .-^
Παναργειακός - Παναρκαδικός   2-0  .- ^
Κυριακή 28-10-2018 :
ΑΕ. Πελλάνας Καστορίου - ΠΣ. Η Καλαμάτα  0-2 .-^



***Παρασκευή 26-10-2018 για την 4η αγωνιστική της EUROLEAGUE στο μπάσκετ  :  

 (26/10, 20:15, 1-1), ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  71-79,(40-47).-^
Τα δεκάλεπτα : 18-23 ,22-24 , 24-11 , 7-21  .-^

 (26/10, 21:00, 16-4), ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  κ.α. 76-76 παραταση:83-87 .-
Τα δεκάλεπτα : 
13-20 ,20-24 , 18-14 , 25-18 .-^
 (26/10, 22:30, 0-0), ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 91-106 , (55-52) .-^
Τα δεκάλεπτα :
29-26 , 22-26 , 22-28 , 14-26 .-^^


*** ΧΘΕΣ , ... .(25/10,  *** Για την 4η αγωνιστική EUROLEAGUE  στο Μπάσκετ :

( 20:30, 1-9) ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   89-83  ,(38-52)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 12-26 , 26-26 , 28-13 ,  23-18  .- ^

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  77-71 , (43-32) .-^
Τα  δεκάλεπτα :20-11 , 23-21 , 18-20 , 16-19  .- ^

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΧΙΜΚΙ   81-80  , (39-45) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 23-20 , 16-25 , 27-17 , 15-18  .- ^

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ  88-80 ,(45-37) .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 18-21  , 27-16 , 23-20 , 20-23  .- ^ 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ   89-55 ,(44-31) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :21-15 , 23-16  , 21-13  , 24-11 .- ^

*** Και ο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ «παρών» στο Navarino Challenge 
Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ συνεχίζει ιδιαίτερα δραστήριος. Δεν θα μπορούσε να λείψει από την κορυφαία διεθνής γιορτή αθλητισμού της Costa Navarino, το Navarino Challenge, που διεξήχθη 12-14 Οκτωβρίου στην Πυλία.
Υπό την καθοδήγηση της προπονήτριάς τους, Ελένη Θεοδωρακοπούλου, αθλητές με τυφλότητα του ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ έλαβαν μέρος στον «μικρό» αγώνα δρόμου.

***  Τρεις διακρίσεις για το διεθνές τουρνουά γκολφ στα Sports Marketing Awards 2018 
Οι εγγραφές για το 3ο διεθνές τουρνουά γκολφ Messinia Pro-Am της Costa Navarino, που θα διεξαχθεί στις 20 - 23 Φεβρουαρίου 2019, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι γκολφέρ από όλο τον κόσμο μπορούν να εκμεταλλευτούν την “early bird” έκπτωση που ισχύει στα πακέτα συμμετοχής μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, κάνοντας την εγγραφή τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης. Να σημειωθεί πως οι εγγραφές για το 3ο Messinia Pro-Am ολοκληρώνονται στις 18 Ιανουαρίου.
Οι 30 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα δύο signature γήπεδα 18 οπών, The Dunes Course και The Bay Course της Costa Navarino, θα αγωνιστούν σε ένα τοπίο με ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών, με εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος και στον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου. Οι δε επαγγελματίες γκολφέρ του τουρνουά θα διεκδικήσουν το συνολικό χρηματικό έπαθλο των 30.000 ευρώ.
Ως γνωστόν, το Messinia Pro-Am καθιερώνεται στην συνείδηση του κόσμου και επιβραβεύεται. Έτσι, η διοργάνωση πρωταγωνίστησε μέσα στη χρονιά, στην πρώτη της συμμετοχή στα Sports Marketing Awards 2018, κατακτώντας 3 βραβεία. Συγκεκριμένα, απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην ενότητα “Sports Media”, στην κατηγορία “Special Editions”, ως η καλύτερη ειδική έκδοση της χρονιάς με το περιοδικό Golf & Leisure, το Ασημένιο Βραβείο στην ενότητα “Sports Events/Branded Events”, στην κατηγορία «Ατομικά Αθλήματα» και το Χάλκινο βραβείο στην ενότητα “Sports Brands”, στην κατηγορία “Καμπάνια Integrated Marketing”.
Για ακόμη μία χρονιά, το Messinia Pro-Am διοργανώνεται σε συνεργασία με τους PGAs of Europe και τελεί υπό την αιγίδα της PGA of Greece και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ.
Επίσημος αερομεταφορέας θα είναι για τρίτη συνεχή χρονιά η AEGEAN, μέλος της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της Star Alliance.
Επίσημοι χορηγοί είναι οι εταιρείες Vodafone και Hertz.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων σε θέματα εγγραφών και διαμονών θα φροντίσει ο επίσημος ταξιδιωτικός συνεργάτης του Messinia Pro-Am, Erasmus.
Για όσους επιθυμούν να διαμείνουν στo The Westin Resort Costa Navarino και να απολαύσουν το πλήρες πρόγραμμα του Messinia Pro-Am, θα ισχύσουν ειδικά πακέτα διαμονής: https://messiniaproam.costanavarino.com/travel/accomodation-packages.html.

***  Επίσκεψη το πληρώματος του σκάφους Blue Line του Αίολου στο Δήμαρχο Καλαμάτας 
Το Δήμαρχο Καλαμάτας επισκέφτηκε η ιστιοπλοϊκή ομάδα ανοικτής θαλάσσης Βlue Line του Ν.Α.Σ.Καλαμάτας “Ο ΑΙΟΛΟΣ”, που εξέπληξε με τις διακρίσεις της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκαφών ανοικτής θαλάσσης ΟΚΟ που διεξήχθη στην Λεμεσό της Κύπρου.
Ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του σκάφους, αφού επέδειξαν τις διακρίσεις τους, παρέδωσαν στον κ. Δήμαρχο αναμνηστική φωτογραφία που απεικονίζει το σκάφος και αναφέρει τις διακρίσεις που έχει κερδίσει η ομάδα τόσο σε Πανελλήνιο, όσο και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο και είναι οι παρακάτω:
Χρυσά μετάλλια σε:
•       Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018,  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2007
Ασημένια μετάλλια σε:
•    Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2011
Χάλκινα μετάλλια σε:
•       Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018.
Ο Δήμαρχος αφού ανέλυσε τις απόψεις του για τον ναυταθλητισμό, το θαλάσσιο τουρισμό και τη δημιουργία του σύγχρονου ναυταθλητικού κέντρου που οραματίζεται, συνεχάρη την ομάδα για τις επιτυχίες της που διαφημίζουν την πόλη μας σε όλο τον κόσμο και υποσχέθηκε την άμεση βοήθεια του Δήμου σε μελλοντικά εγχειρήματα.
Η ομάδα του Blue Line που αποτελείται από τους Γιώργο Δρακόπουλο κυβερνήτη και πλήρωμα τους Σιψά Ιωάννα, Χρυσομάλλη Ντίνο, Παπασταθόπουλο Δημήτρη, Τσαγκλή Βασίλη, Αργυρίου Αχιλλέα και Πατσαμάνη Γιάννη ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο και του υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για μελλοντικές επιτυχίες που θα κάνουν περήφανη την Καλαμάτα.

***   Αμφίβολοι Γιόνδης και Τσόπελας, αλλά με κόσμο στη Σπάρτη η Καλαμάτα 
Στο Στάδιο της Παραλίας συνεχίζονται οι προπονήσεις της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τον κυριακάτικο αγώνα στη Σπάρτη. Ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος «πονοκεφαλιάζει» για τη συμμετοχή των Γιόνδη και Τσόπελα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού, ενώ νοκ άουτ έχουν τεθεί για ένα ακόμη ματς ο Βασίλης Αθανασόπουλος και για αρκετές εβδομάδες ο Παντελής Αντωνιάδης.
Η Μαύρη Θύελλα που μετράει 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και ηγείται στον 8ο Όμιλο, θέλει να συνεχίσει το απόλυτο σερί και την πρωτοκαθεδρία της και σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να έχει ισχυρή ενίσχυση από τον κόσμο της. Οι οργανωμένοι οπαδοί των «μελανόλευκων» προγραμματίζουν εξόρμηση με πούλμαν, ενώ αρκετοί φίλαθλοι προβλέπεται ότι θα εκμεταλλευθούν την κοντινή απόσταση με τη γειτονική Λακωνία και την αργία της 28ης Οκτωβρίου για να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας που τους έχει …ζεστάνει με το εντυπωσιακό ξεκίνημα. Με την εφαρμογή της θερινής ώρας από μεθαύριο ο αγώνες με την ΑΕ Πελλάνας Καστορείου έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 3 μ.μ.

***   Με μεγάλη επιτυχία οι αγώνες ντριφτ και ατομικής χρονομέτρησης στη μνήμη του «Γαλάνη» 
Με μεγάλες ταχύτητες, πλούσιο θέαμα, δεκάδες συμμετοχές και εκατοντάδες θεατές κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην πίστα καρτ Σαν Νίκολας στην Δυτική Παραλία ο 1ος αγώνας ντριφτ και ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας στη μνήμη του παλιού προέδρου της Σίμου («Γαλάνη») Κατσαρού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Κατηγορία επιβατικά
1ος Γιάννης Δρακόπουλος Citroen Saxo 1.600 2.58’’,41
2oς Δημήτρης Λυμπερόπουλος Citroen Saxo 1600 3.03’’,52
3ος Γιάννης Παπανικολόπουλος Peugeot 206 1600 3.13’’,05

Κατηγορία Extreme
1ος Γιώργος Ποθουλάκης Peugeot 206 1600 2.48’’,54
2ος Θανάσης Γαλανόπουλος Citroen Saxo 1600 2.49’’,79
3oς Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος Peugeot 206 1600 4.00’’,47

Κατηγορία Racing <1600 br="" style="margin: 0px; padding: 0px;">1ος Βασίλης Κορωνιός Peugeot 206 1600 2.42’’,88
2ος Ρένος Παπαδάτος Peugeot 206 1600 2.45’’,08
3ος Θανάσης Γαλανόπουλος Citroen Saxo 1600 2.49’’.94
4ος Γιώργος Ποθουλάκης Peugeot 206 1600 2.57’’,78
5ος Νικήτας Γεωργουλέας Peugeot 206 1600, 6ος Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος.

Κατηγορία Racing 1600-2000
1ος Χριστόφορος Αλεξόπουλος Opel Ascona 2.44’’,04
2ος Παναγιώτης Δουβαλής Peugeot 206 1800 2.45’’,32
3ος Παναγιώτης Κρεμεζής BMW E30 2.57’’,04
4ος Γιώργος Παναγόπουλος BMW E30, 5ος Γιάννης Μπακόγιωργας BMW W30.

Racing <2000 br="" style="margin: 0px; padding: 0px;">1ος Σπύρος Πάνιας Subaru Impreza 2.46’’,14
2ος Θανάσης Παναγιωτόπουλος Ford Sierra 2.47’’,58
3ος Δημήτρης Μουτσόκος BMW E30 2.56’’,75

Χωμάτινα <1600 br="" style="margin: 0px; padding: 0px;">1ος Θοδωρής Πανταζόπουλος TOYOTA Corolla 3.01’’,01
2oς Νίκος Λαμπρινός TOYOTA Corolla 3.03’’,23
3ος Γιώργος Ποθουλάκης TOYOTA Corolla 3.05’’,24
4ος Κώστας Τσόπελας TOYOTA Corolla, 5ος Δημήτρης Βαρθαλίτης TOYOTA Corolla, 6ος Γιάννης Γεωργιάδης TOYOTA Corolla.

Χωμάτινα >1600
1ος Γιώργος Παναγόπουλος BMW E30 3.09’’,65
2ος Παναγιώτης Κρεμεζής BMW E30 3.12’’,72.

Drift
1ος Φώτης Ανδρουτσόπουλος BMW E30 D2
2oς Ζάχος ΒΜW E30 D2
3oς Δημήτρης Μουτσόκος ΒΜW E30 D2

Κατηγορία D1
1ος Παναγιώτης Δουβαλής BMW E30.

***   Ο Πετρέας εκπλήρωσε μια παιδική ευχή, δίνοντας και παίρνοντας δύναμη
«Ήρθα να πάρω λίγη δύναμη, από το πιο δυνατό κι αισιόδοξο παλικάρι, που έχω γνωρίσει!», με αυτό το σχόλιο ο Καλαματιανός άσος του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας μοιράστηκε στο Facebook την μοναδική εμπειρία της συνάντησης με μικρό φαν των «ερυθρολεύκων» που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Το όνειρο του πιτσιρικά να συναντήσει από κοντά

***  4ος Αγώνας Αθανάτων: Από τους 80 αθλητές τερμάτισαν οι 64 χθες στην Καλαμάτα 
Ογδόντα αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάποιοι εκ των οποίων από τη Μεσσηνία (όπως οι Κάκκαβας και Τζαμουράνης) πήραν εκκίνηση στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής μπροστά από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη και 64 από αυτούς τερμάτισαν επιτυχώς, εντός του ορίου χρόνου των 24 ωρών, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας κάτω από τα αγάλματα των αγωνιστών της Ελευθερίας και Παπαφλέσσα. Ήταν ο 4ος Αγώνας Αθανάτων, που με ενδιάμεσα περάσματα από τη Σπάρτη, με αναφορά στον Λεωνίδα και τον Μυστρά, με «οδηγό» τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο αποτελεί μια μεγάλη δρομική πρόκληση 140 χιλιομέτρων και οι εγκαταλείψεις δείχνουν το μέγεθος της δοκιμασίας, ενώ δύο από τους αθλητές κατέρρευσαν μετά το τέλος του αγώνα και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Πρώτος έφτασε στην Καλαμάτα μετά από 15 ώρες, 9 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα ο «Πειραιώτης» Πολωνός Maciej Rajczak (1970), 2ος ήταν ο Παναγιώτης Πολίτης (1978) του ΑΠΣ Καλλισθένης/Δημόπουλος coaching που κάλυψε τη διαδρομή σε 15 ώρες, 11 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα και 3ος ο Μάκης Ζωγράφος (1975) από τους Πανελλήνιους Δρομείς με χρόνο 15,. Ακολούθησαν στην 4η θέση ο Βαγγέλης Δημητρίου (1970) από τον σύλλογο Αγεύς Αργολίδας (16:19:19 ο χρόνος του), ο Βασίλης Παππάς (1959-Πανελλήνιοι Δρομείς) ήταν 5ος με 16:36:39 και 6ος ο ανεξάρτητος Γιώργος Χαλβαδάκης (γεν. 1963, 16:59:52).
Οι υπόλοιποι δρομείς που τερμάτισαν ήταν οι Στραρής Βαρταλαμίδης, Σπύρος Αγγελόπουλος, Mike Hausdorf, Χρήστος Αναγνωστάκος, Μανώλης Ξυλαρδιστος, Θεοχάρης Γερολουκας, Νίκος Μαραγκός, Γιάννης Καρβελης, Απόστολος Τσαπουρας, Φώτης Θωμάς, Ηλίας Βαραδάς, Δημήτρης Ζιαμπάρας, Παναγιώτης Μαυρογιάννης, Θοδωρής Ράπτης, Παύλος Μπασδέκης, Θοδωρής Λεουτσάκος, Γιώργος Τζιλιασκόπουλος, Αριστειδης Κιτσινής, Γιώργος Χρυσοστομίδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρος Παρίσης, Γιάννης Μεσανυχτης, Γιωργος Μελεκος, Γιώργος Θεόδοτος, Νίκος Τζαμουράνης (ΣΔΥΜ-Λ.Σ.), Βασιλης Γαλλης, Αναστασιος Καραγιαννίδης, Αδαμάντιος Χατζής, Βαγγέλης Μπατζόγλου, Δημήτρης Δέδες, Βασίλης Τζίμης, Νικήτας Νομικός, Ελευθέριος Συρράκος, Θάνος Εφραιμίδης, Θοδωρής Τσεκούρας, Άρης Κουτσομητόπουλος, Βασίλης Λιοφάγος, Χρήστος Παγώνης, Σωτήρης Κάκκαβας (Κυπαρισσία), Χαράλαμπος Ράπτης, Χαρίλαος Ζαρκινός, Ορέστης Νικολάου, Πέτρος Αριστείδου, Παναγιώτης Αντωνίου, Χαραλαμπος Παγιαννίδης, Γιώργος Παναγιωτάκος, Βασίλης Χρονόπουλος, Αθανασιος Τζιμης, Νίκος Σιδέρης, Χρηστος Κάκκος, Σίμος Τσικρίκης, Δημήτρης Τέκνος, Τρύφων Στρουσσόπουλος,, Ταμί Αζίζ, Αχιλλέας Φωτόπουλος, Παναγιώτης Κορμπής,Σταύρος Χανος και Ανδρέας Μακρυπίδης.
«Ανακάλυψε τους αθάνατους Έλληνες ήρωες μέσα από τα βήματά σου» ήταν τον σύνθημα της διοργάνωσης, που αναβαθμίστηκε φέτος, καθώς συμπεριλήφθηκε ως κριτήριο συμμετοχής στο Σπάρταθλον. Τον Αγώνα των Αθανάτων διοργανώνουν ο Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτικής Αττικής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι Τρίπολης, Σπάρτης, Καλαμάτας και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας, ενώ συμμετέχουν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και οι Σπαρτιάτες Δρομείς.

*** Αποτελέσματα στους Ομίλους Γ΄Εθνικής στο  ποδόσφαιρο :
Γ' Εθνική
Αγωνιστική ημέρα: 5
27.10. 15:30Φοίβος ΚρεμαστήςΠαναιγιάλειος0 : 0
27.10. 15:00Α. Σ. ΓιαννιτσώνΕρμής Αμυνταίου1 : 0
27.10. 15:00Α.Ο. ΠαλαιοχώραςΑΕ Νεάπολης2 : 3
27.10. 15:00Α.Ο. ΣελλάνωνΑπόλλων Μακρυχωρίου0 : 1
27.10. 15:00Αγροτικός ΑστέραςΑ.Π.Ε. Λαγκαδά1 : 0
27.10. 15:00ΑΕ ΚαλαμπακίουΕθνικός Σιδηροκάστρου1 : 0
27.10. 15:00Αλέξανδρος ΚιλκίςΑετός Ορφανού1 : 2
27.10. 15:00ΑμβρυσσέαςΠάμισος3 : 0
27.10. 15:00Αναγέννηση ΚαρδίτσαςΘησέας Αγριάς0 : 3
27.10. 15:00ΑΟ ΥπάτουΜανδραϊκός0 : 0
27.10. 15:00Απόλλων ΠαραλιμνίουΆρης Αβάτου1 : 1
27.10. 15:00ΑΣ ΜετέωραΑχιλλέας Νεοκαισάρειας1 : 0
27.10. 15:00Αστέρας ΙτέαςΝίκη Βόλου0 : 1
27.10. 15:00Ατρόμητος ΠειραιάΙωνικός Νικαίας0 : 2
27.10. 15:00ΑτσαλένιοςΑμπελακιακός0 : 1
27.10. 15:00Γρεβενά ΑεράταΦλωριάδα0 : 0
27.10. 15:00ΕδεσσαϊκόςΠΟ Τριγλιας4 : 1
27.10. 15:00Εθνικός ΑλεξανδρούποληςΠΑΟ Κοσμίου2 : 0
27.10. 15:00ΕπισκοπήΕθνικός Πειραιώς0 : 2
27.10. 15:00ΕρµιονίδαΑστέρας Βλαχιώτη2 : 0
27.10. 15:00Θύελλα ΡαφήναςΙαλυσός0 : 1
27.10. 15:00Μακεδονικός ΦούφαςΑχέρων Καναλακίου2 : 1
27.10. 15:00Μακεδονικός ΣιάτισταςΘεσπρωτός1 : 3
27.10. 15:00Μέγας Αλέξανδρος ΚαλλιθέαςΚρόνος Αργυράδων0 : 1
27.10. 15:00Μελιτέας ΜελίτηςΑλμωπός Αριδαίας0 : 3
27.10. 15:00Νέστος ΧρυσούποληςΚαβάλα3 : 2
27.10. 15:00Νίκη ΑγκαθιάςΜακεδονικός1 : 1
27.10. 15:00ΟικονόμοςΓ.Σ. Αλμυρού1 : 3
27.10. 15:00Ολυμπιακός ΒόλουΑΟ Στυλίδας4 : 0
27.10. 15:00Ολυμπιακός ΚυμίνωνΆρης Παλαιοχωρίου0 : 1
27.10. 15:00Ορφέας ΞάνθηςΑσπίδα Ξάνθης4 : 0
27.10. 15:00ΟΦ ΙεράπετραςΚερατσίνι1 : 0
27.10. 15:00ΠαναργειακόςΠαναρκαδικός2 : 0
27.10. 15:00ΠανηλειακόςΑχαρναϊκός0 : 0
27.10. 15:00ΠανμοβριακόςΔιαγόρας Βραχνέικων2 : 1
27.10. 15:00ΠανσερραϊκόςΚεραυνός Πέρνης1 : 2
27.10. 15:00ΠΑΟ ΒάρδαςΠαλληνιακός0 : 0
27.10. 15:00ΠΑΟ ΚουφαλίωνΒέροια/Ελπίς Σκουτάρεως2 : 2
27.10. 15:00ΠιερικόςΦωκικός0 : 1
27.10. 15:00ΠροοδευτικήΓιούχτας1 : 0
27.10. 15:00Σούλι ΠαραμυθίαςΤηλυκράτης Λευκάδας0 : 1
27.10. 14:00Α.Ο. ΕικοσιμίαςΕνωση Λέρνας0 : 0
27.10. 13:00Ναυπακτιακός ΑστέραςΛευκίμμη0 : 0
27.10. 13:00Ένωση ΑσπροπύργουΑΟ Κατασταρίου3 : 1
Αγωνιστική ημέρα: 1
27.10. 12:00Θύελλα ΚαμαρίουΑιγάλεω3 : 4
ΕΛΛΑΔΑ: Γ' Εθνική
28.10. 15:00ΤελικόΑΕ Πελλάνας0 - 2Καλαμάτα
28.10. 15:00MTAΚόρινθος-Πανθηραϊκός

*** Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ   στην 4η  αγωνιστική  :
Σάββατο 27-10-2018 :
ΧΟΛΑΡΓΟΣ -ΠΑΟΚ Θεσ/κης  74-68 .-^
ΚΥΜΗ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  56-87  .-^
ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΉΜΝΟΥ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου  82-76 .-^
ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  90-60 .-^
ΠΡΟΜΉΘΕΑΣ Πάτρας - ΑΕΚ Αθηνών   79-69 .-^
Δευτέρα  29-10-2018 :
ΑΡΙΣ Θεσσαλονίκης -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ  Κρήτης 

*** Για την Α2  στο Ελληνικό μπάσκετ για την 4η αγωνιστική , Σάββατο  27-10-2018 :
Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ Δρυοπηδαίων - Α.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ   81-83  .-^
ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς - Γ.Σ. ΕΡΜΗΣ Αγιάς   64-76 .-^
ΚΑΒΑΛΑ - Α.Σ. ΕΥΡΩΠΗ Πευκοχωρίου   68-70 .-
ΑΜΥΝΤΑΣ -ΑΕ. ΨΥΧΙΚΟΥ  61-50 .-^
ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσ/κης - ΑΠΟΛΛΩΝ Πάτρας  75-55 .-^
Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ Νίκαιας - ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ  102 -63 .-^
ΚΟΡΟΙΒΟΣ Αμαλιάδος - Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  84-74 .-^
Α.Σ.Κ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ   79-74 .-^ 



~~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018  : 
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .- 
 ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .                                                                                                                                                                              ~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και όμορφη εβδομάδα για όλους μα   :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-01-2018.html .-                                           ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html. -                          ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών . Τετάρτη 03  Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .-  
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2918 Στο αγιάζι της ενημέρωσης: https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html  .-
~**  ARFARA  NEWS -2- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2.html .-                     ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών . Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/10/arfara-news_6.html .-
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Κυριακή 07  Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news-07-2018.html    .-
~*** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών .  Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html      .-                       ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Τρίτη  09 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html   .-                  ~**  ARFARA NEWS -2-  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2.html .-           ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/10/arfara-news-10-2018.html .- 
~**  ARFARA NEWS -2-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών .Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2_10.html .-                      ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .-                                  
~**  ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Πέμπτη  11  Οκτωβρίου  2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2_11.html  .-                              
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .-         
~** 
ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news-13-2018.html ,-  
~**ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών . Κυριακή 14 Οκτωβρίου Στο αγιάζι της ενημέρωσης [D1] :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfara-news_14.html .-
~** Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Δευτέρα  15 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsarfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .- ~** ARFARA NEWS Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών . Τρίτη 16  Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfara-news_16.html .-
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  Τα Νέα  των Αρφαρών . Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/10/arfara-news_17.html .-                                                               ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news-18-2018.html .-    
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Παρασκευή 19 Οκτωβρίου Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/10/arfara-news-19.html .-                                                             ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Σάββατο 20  Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .- 
~**  ARFARA NEWS -2-  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2-20-2018.html .-        
~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news-21-2018.html     .-               
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών   Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/10/arfara-news-22-2018.html    .-                     
 ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών . Τρίτη  23 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html -
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/10/arfara-news_23.html     .-                                                        ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών 
Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news-25-2018.html  .-  ~** ARFRARA  NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά Παρασκευή  16 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfrara-news-16-2018.html      
~**    ~** ARFRARA  NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά Παρασκευή  26 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfrara-news-16-2018.html                                                                  
~** https://snsarfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news-26-2018-2018-arfara-news.html:   https://snsarfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news-26-2018-2018-arfara-news.html .-                                                             
 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
 1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6605 videos.  -    ΣταματηςΣκουλικας   1.486.545 προβολές, Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 909.125 προβολές, Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos,
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. –    1.234.765 προβολές , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .-
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 

*** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab .-  Αναρτήθηκε από Stamatios Skoulikas 
*** ΒΙΝΤΕΟ από μυστήριο Γάμου – Βάφτισης στον Ι.Ν. Παναγίας Βλαχέρνας στην Αμφιάλη στο Κερατσίνι ,… και φαγητό -διασκέδαση στην ΛΑΕΦ , Στρατιωτική Λέσχη Αθηνών Σάββατο  27-10-2018  :
1~  Ο 1ος Εγγονός ΣΤΑΜΑΤΗΣ 1 του Βασίλη και Αγγελικής Σ. Σκούλικα ,..   στο γάμο/βάφτιση Β-Σ και Σταμάτη 2  27/10/2018 ΛΑΕΦ Αθήνα : https://youtu.be/bxUlaD5kIQg  .- 
 2~* Όταν οι νεόνυμφοι αφήνουν την εκκλησία μετά το μυστήριο  27-10-2018 Παναγία Βλαχερνών Αμφιάλη -Κερατσίνι Σάββατο 27-10-2018  ... Έτσι το γιορτάζουν οι Έλληνες Αξιωματικοί !!!!!!!!!!!!! : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214104542301052/ .-
 3~* Στη  λέσχη Αξιωματικών ΛΑΕΦ στην Αθήνα διασκέδαση μετά γάμο-βάφτιση  27-10-2018  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214106721635534/ .-
 4~** Οι νεόνυμφη εισέρχονται στη ΛΑΕΦ Λέσχη Αξιωματικών Αθήνα για την διασκέδαση Σα  27-10-2018 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214106909200223/  .- 
5~**https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214104831268276/ : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214104831268276/ .- 
 6~** Διασκέδαση στη Λέσχη Αξιωματικών Αθήνα 27-10-2018  μετά από Γάμο και Βάφτιση   : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214106661474030/  .-
7  ~**  Παναγία Βλαχερνών πριν  γάμο  βάφτιση 27/10/2018 :
https://youtu.be/BMzzLFjDodI .- 
8 ~**  Μυστήριο γάμου βάφτισης Παναγία Βλαχερνών Κερατσίνι 27/10/2018 :   https://youtu.be/mRmdQQB8udM .-
9~** ΛΑΕΦ Αθήνα  διασκέδαση σε γάμο βάφτιση 27/10/2018 :
https://youtu.be/Dc0WBSqwT5Q  .-
10 ~** Ι Ν  Παναγίας Βλαχερνών Αμφιάλη Κερατσίνι 27/10/2018:  
https://youtu.be/3UpnIiSyb8g  .- 
11 ~** Έρχεται η νύφη για το γάμο Σάββατο 27/10/2018 στην Παναγία Βλαχερνών  :  
https://youtu.be/pt-1QE_G2qY .-
12 ~** Διασκέδαση στην ΛΑΕΦ Αθήνα μετά  γάμο βάφτιση 27/10/2018 :
 https://youtu.be/SCqz7JVunjU  ,.- 
13~**Δεξίωση στη ΛΑΕΦ Αθήνα γάμος  βάπτιση 27/10/2018:
https://youtu.be/EaUUNs-nKQE .-   
14~**Διασκέδαση  δεξίωση ΛΑΕΦ  27/10/2018 Βάπτιση  γάμος: 
https://youtu.be/SCsu9WzRDr8 .- 
15 ~** ΧΟΡΟΣ δεξίωση ΛΑΕΦ  27/10/2018   σε γάμο: 
https://youtu.be/_UiMpmguSjg .-           
16~** Διασκέδαση  δεξίωση ΛΑΕΦ  27/10/2018 Βάπτιση  γάμος: 
https://youtu.be/WBmdt6W3B6U .-
17~** I N  Παναγίας Βλαχέρνας  Αμφιάλη Κερατσίνι 27/10/2018 :
https://youtu.be/ihCBlY9FhQY .-             
18~** Μυστήριο γάμου 27/10/2018 Β Σ Αμφιάλη Κερατσίνι :
 https://youtu.be/4TEL6zylpP4 .- 
19~** Γάμος Βλάση  Σουζάνας Κερατσίνι 27/10/2018: 
https://youtu.be/l4l-9iIER0s .- 
20~** Ί  Μυστήριο  γάμου Κερατσίνι 27/10/2018: 
https://youtu.be/pCkcHvbn2ak  .- 

Οι  αναρτήσεις συνεχίζονται !!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: