ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  από το Αρφαρά 
Τρίτη  06  Νοεμβρίου  2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~




***  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισσεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~ **   6 Νοεμβρίου: Εορτή του Αγίου Παύλου του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

~   Τη μνήμη του Αγίου Παύλου Α’ του Ομολογητού και Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τιμά σήμερα, 6 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Παύλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. και υπήρξε γραμματέας του αγιοτάτου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αλεξάνδρου (βλέπε 30 Αυγούστου). Όταν απεβίωσε ο Αλέξανδρος, το 377 μ.Χ., ο Παύλος εξελέγχθηκε Πατριάρχης. Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος, όταν το πληροφορήθηκε δυσανασχέτησε, μία και ήταν οπαδός της αίρεσης των Αρειανών. Όταν ο Κωνστάντιος επέστρεψε από την Αντιόχεια στην Κωνσταντινούπολη, απομάκρυνε από τον πατριαρχικό θρόνο τον Παύλο και ανακήρυξε αυθαίρετα Πατριάρχη, τον αρειανόφρονα Νικομήδειας Ευσέβιο.
Τότε ο Άγιος Παύλος πήγε στη Ρώμη. Εκεί βρήκε τον Μέγα Αθανάσιο, τον οποίο είχε απομακρύνει από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο Κωνστάντιος. Πληροφορηθείς τα γεγονότα, ο αυτοκράτορας Κώνστας, έστειλε γράμμα στον αδελφό του τον Κωνστάντιο, διαμαρτυρόμενος για τη στάση του. Έτσι ο Παύλος και ο Αθανάσιος επανήλθαν στο αξίωμά τους. Δυστυχώς μετά από λίγο καιρό ο Κώνστας πέθανε. Έτσι ο Κωνστάντιος διέταξε, από την Αντιόχεια που ήταν, να απομακρύνουν τον Παύλο από τον Πατριαρχικό θρόνο. Μάλιστα τον εξόρισε στην Κουκουσό της Αρμενίας. Μία μέρα που τελούσε την Θεία Λειτουργία όρμησαν καταπάνω του Αρειανοί και τον έπνιξαν με το ίδιο του το ωμοφόριο. Έτσι ο Άγιος ετελείωσε και παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο. Απολυτίκιο: Ήχος γ’. Αυτόμελον. Θείας πίστεως ομολογία, άλλον Παύλόν σε τη Εκκλησία, ζηλωτήν εν ιερεύσιν ανέδειξε, συνεκβοά σοι και Άβελ προς Κύριον, και Ζαχαρίου το αίμα το δίκαιον. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος. 




~**  Το αύριο ανήκει στον Θεό

~  Το αύριο κατάντησε ένας εφιάλτης στη ζωή των περισσοτέρων ανθρώπων. Μας απασχολεί το αύριο, μας φοβίζει το μέλλον. Πολλοί άνθρωποι το αντιμετωπίζουν με φόβο και αγωνία. Απασχολεί το αύριο τον πατέρα τη μάνα. Τι να γίνουν τα παιδιά τους; Θα μπορέσουν να τα ζήσουν και να τα μεγαλώσουν; Θα μπορέσουν να τα μορφώσουν και να τα αποκαταστήσουν;
Τι θα γίνει αύριο, αναρωτιέται ο νέος.  Τι θα γίνει αύριο, αναρωτιέται ο γέροντας και η γερόντισσα. Αν αρρωστήσω, αν μείνω μόνος, αν με εγκαταλείψουν τα παιδιά μου; Αυτό το αν, απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους. Ο κάθε άνθρωπος αισθάνεται ανασφαλή τον εαυτό του για το αύριο. Ποιος μας εξασφαλίζει το μέλλον, το αύριο; Την απάντηση μας τη δίνει εκείνος που έκανε το σήμερα και το αύριο. Ο Κύριος είπε: «μη ουν μεριμνήσητε λέγοντες, τι φάγωμεν ή τι πίωμεν ή τι περιβαλλώμεθα; Πάντα γαρ τάυτα τα έθνη επιζητεί, οίδε ο πατήρ υμών ο ουράνιος ότι χρήζετε τούτων απάντων».(Ματθ. 6,31) Η ανησυχία μας για το αύριο οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης στο Θεό. Το παράδειγμα του Κυρίου είναι πολύ πειστικό. Αυτός που μεριμνά για τα άνθη του αγρού, αυτός που φροντίζει για τα πετεινά του ουρανού, είναι ποτέ δυνατό να αδιαφορήσει για τα παιδιά του; Έχουμε ξεχάσει, έχουμε λησμονήσει, οι περισσότεροι άνθρωποι, ότι έχουμε πατέρα στον ουρανό. Σε απασχόλησε ποτέ εάν αύριο θα βγει ο ήλιος, εάν θα έχει οξυγόνο για να αναπνεύσεις; Γιατί γνωρίζεις πολύ καλά, ότι αυτός που έβγαλε τον ήλιο χθες και έδωσε το οξυγόνο σήμερα, θα το κάνει και αύριο. Διότι γνωρίζει ότι το έχουμε ανάγκη. Πού οφείλεται η ανησυχία αυτή για το αύριο; Οφείλεται κατά μέγα μέρος στην έλλειψη εμπιστοσύνης στο Θεό. Είδες ποτέ το παιδί σου να ανησυχεί για το αύριο; Ποτέ! Γιατί άραγε; Διότι γνωρίζει ότι έχει πατέρα που φροντίζει για αυτό. Γιατί εμείς λησμονούμε ότι έχουμε πατέρα που μεριμνά και φροντίζει για μας; Για μια ματιά στο παρελθόν της ζωής σου. Δεν πέρασες δυσκολίες, δεν βρέθηκες πολλές φορές σε αδιέξοδο και όμως ο Θεός δεν σε εγκατέλειψε, δεν σε άφησε… Πόσες φορές δεν είδες το χέρι του Θεού να απλώνεται επάνω σου! Γιατί τώρα ανησυχείς, γιατί αγωνιάς, γιατί χάνεις τον ύπνο σου; Άλλαξε ο Θεός; Λιγόστευσε η δύναμη του; Μη γένοιτο! Ο Θεός εξακολουθεί να είναι ο πατέρας σου. Σε σκέπτεται, σε αγαπά, σε παρακολουθεί. Το αύριο ανήκει στο Θεό. Στα χέρια Του βρίσκεται η ζωή μας, η υγεία μας, τα παιδιά μας. Εμπιστεύσου το Θεό. Άφησε τη ζωή σου στα χέρια Του. Μην ανησυχείς για το αύριο, για το μέλλον. Ο Θεός θα σε αναλάβει κάτω από τη σκέπη του.Βέβαια εμπιστοσύνη στο Θεό δεν σημαίνει μοιρολατρεία, σταύρωμα των χεριών. Ο γεωργός θα σπείρει το χωράφι του, αλλά ο Θεός θα βρέξει για να καρποφορήσει. Εμείς θα σκεφτούμε, θα σχεδιάσουμε. Αλλά ο Θεός θα πραγματοποιήσει. Ο προφήτης λέγει: «Εάν μη Κύριος οικοδομήσει οίκον, εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες» (Ψαλμός 126,1) Με αυτό το πνεύμα, με αυτή την πίστη, ο πιστός άνθρωπος εμπιστεύεται το παρόν και το μέλλον στα χέρια του Θεού. 
***   28χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο στην οδό Αθηνών (φωτογραφίες) 
  
 
Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο ακόμα ένας νέος στην πόλη της Καλαμάτας.
Ειδικότερα λίγο πριν τις 7 το απόγευμα η μηχανή που οδηγούσε 28χρονος στην οδό Αθηνών συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στη συμβολή με την οδό Ορέστη, στο ύψος του νέου δημαρχείου.
Αμέσως ο νεαρός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του.

*** Τρομακτική αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τα τελευταία χρόνια 
Συνεχώς αυξανόμενα είναι, πλέον, τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ενηλίκων και ανηλίκων που καταγράφονται στις δικαστικές υπηρεσίες της Καλαμάτας με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες υποθέσεις να καταλήγουν τελικά στις δικαστικές αίθουσες.
Η αύξηση είναι τρομακτική, αν αναλογιστούμε ότι το 2012 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας είχαν καταγραφεί μόλις 6 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και το 2017 έφτασαν τις 68 (!), ενώ φέτος, το πρώτο δεκάμηνο, έχουν καταγραφεί ήδη 62.
Η οικονομική κρίση που πλήττει τη Χώρα έχει επιδεινώσει τις οικογενειακές σχέσεις, με αιχμή του δόρατος τις οικονομικές δυσκολίες που οδηγούν ζευγάρια σε ακραίες συμπεριφορές.
Η συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων αφορά βία κατά των γυναικών, ενώ καταγράφονται και περιστατικά βίας κατά των παιδιών της οικογένειας.
 Τρομακτική αύξηση
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελίας Καλαμάτας, το 2012 καταγράφηκαν μόνο 6 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Το 2013 τριπλασιάσθηκαν και έφτασαν τις 17. Από αυτές, 7 υποθέσεις ενηλίκων και 2 για ανήλικα οδηγήθηκαν σε διάταξη. Αυτό σημαίνει σε ό,τι αφορά τα ανήλικα πως έγινε αφαίρεση επιμέλειας και σε ό,τι αφορά του ενήλικες ότι υπήρξε επανασύνδεση του ζευγαριού.
Το 2014 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στην Εισαγγελία και σχηματίσθηκαν δικογραφίες έφτασαν τα 41 και από αυτά τα 21, που αφορούσαν ενήλικες, κατέληξαν  σε διάταξη.
Το 2015 καταγγέλθηκαν συνολικά 42 περιστατικά και από αυτά τα 20 που αφορούσαν ενήλικες και ένα που αφορούσε παιδί κατέληξαν σε διάταξη.
Το 2016 σχηματίσθηκαν 19 δικογραφίες για ανήλικα με τις 3 να οδηγούνται σε διάταξη και να αφαιρείται η επιμέλεια του παιδιού. Την ίδια χρονιά σχηματίσθηκαν δικογραφίες και για 26 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας σε ενήλικες με τις 17 να οδηγούνται σε διάταξη καθώς υπήρξε επανασύνδεση.
Το 2017 σχηματίσθηκαν 36 δικογραφίες για ανήλικα με τις 8 να καταλήγουν σε διάταξη και να αφαιρείται η επιμέλεια του παιδιού. Την ίδια χρονιά σχηματίσθηκαν δικογραφίες και για 32 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας σε ενήλικες με τις 16 να οδηγούνται σε διάταξη.
Τέλος, φέτος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου σχηματίσθηκαν 31 δικογραφίες για ανήλικα με τις 5 να οδηγούνται σε διάταξη για αφαίρεση επιμέλειας παιδιού. Το ίδιος χρονικό διάστημα σχηματίσθηκαν δικογραφίες και για 31 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας σε ενήλικες με τις 17 να οδηγούνται σε διάταξη καθώς υπήρξε επανασύνδεση.
 Βία
Σε ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 90% η βία ξεκινά από τους άντρες, αλλά υπάρχει κι ένα μικρό ποσοστό γυναικών που επίσης ασκεί βία στους συζύγους.
Εξίσου τραγικό είναι ότι γίνονται καταγγελίες για βία και από νεαρές κοπέλες, που απλώς διατηρούν σχέση με ένα νεαρό κι ούτε καν συζούν.
Πολλά από τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλλονται αφορούν ζευγάρια μεγάλη ηλικίας, όμως, όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια, τα περιστατικά προϋπήρχαν, απλώς τώρα – με την οικονομική κρίση -  «ξεχείλισε το ποτήρι».
Αντίθετα, οι νεαρές γυναίκες αντιδρούν πλέον πιο άμεσα  από το το πρώτο περιστατικό βίας από το σύζυγό τους, με αποτέλεσμα να φτάνουν στην πόρτα της Αστυνομίας ή του δικηγόρου, ζητώντας είτε να συνετισθεί ο σύζυγος που βιαιοπραγεί, είτε να προχωρήσουν οι διαδικασίες διαζυγίου.
Σε ό,τι δε αφορά το μορφωτικό επίπεδο, οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν άτομα ικανού έως υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Από τις μηνύσεις που κατατίθενται στην Εισαγγελία, ορισμένες φτάνουν στο στάδιο της διάταξης, δηλαδή αμοιβαία επέρχεται συμφωνία στο ζευγάρι για προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων. Ωστόσο, αρκετές περιπτώσεις επιστρέφουν και πάλι με τα ίδια ή και χειρότερα προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας.
Όταν το ζευγάρι φτάσει στη διαδικασία της διάταξης, το δικαστήριο μπορεί να ορίσει να ενταχθούν σε πρόγραμμα ποινικής διαμεσολάβησης. Δηλαδή, να παρακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης, είτε με κοινωνικές υπηρεσίες, είτε με ψυχολόγο.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες παραδέχονται ότι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας την τελευταία πενταετία έχουν αυξηθεί δραματικά. Πάρα πολλά περιστατικά δεν φτάνουν καν στην πόρτα της Αστυνομίας ή της Εισαγγελίας, παραμένουν κρυφά ή το πολύ να φτάσουν μέχρι την κοινωνική υπηρεσία για συμβουλευτική υποστήριξη.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Δημήτρης Κουκούτσης, μια υποψηφιότητα για το Δήμο Καλαμάτας που ανακατεύει την τράπουλα 
«Όλοι έχουμε προσωπικά ιδεολογικά πρόσημα, αλλά αυτά δε χωρούν στις τοπικές κοινωνίες» 
Την υποψηφιότητά του για τη θέση του δημάρχου Καλαμάτας έκανε χθες γνωστή ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουκούτσης, που θα ηγηθεί της παράταξης «Πόλη Ενωμένη».
Όπως είπε, ως γέννημα-θρέμμα Καλαματιανός και νιώθοντας τον παλμό της πόλης αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά της Καλαμάτας και έτσι θέτει υποψηφιότητα για το Δήμο Καλαμάτας.
Το πέρασμά του από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως είπε, του έδωσε τη δυνατότητα να έχει άποψη για την κεντρική εξουσία και να γεμίσει εμπειρίες. Αυτές, λοιπόν, τις εμπειρίες θεωρεί ότι πρέπει να θέσει στις υπηρεσίες της πόλης, όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά.
 Δεν είμαι παιδί του σωλήνα- Η ακτινογραφία των μελών της «Πόλης Ενωμένης»
Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε στη συνέχεια ότι δεν είναι παιδί του σωλήνα και των κομματικών διεργασιών και θέτει υποψηφιότητα ως απόλυτα ανεξάρτητος από αυτές.
Σχετικά με το πολιτικό του πρόσημο, είπε ότι έχει όπως ο κάθε πολίτης και το δικό του είναι δεξιό, όμως οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο προέρχονται από όλους τους χώρους, είναι ανοιχτά μυαλά, νέοι που δεν τους ενδιαφέρει η αυτοπροβολή και, κυρίως, δεν είναι συστημικοί. Ακόμα, πρόκειται για πρόσωπα καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία που θέλουν αλλαγές.
Στόχος, δε, της παράταξης είναι η σύγκρουση με το πολιτικό κατεστημένο, η στήριξη της καινοτομίας, η ανάπτυξη, αλλά και η ανάδειξη της ταυτότητας και της αξίας του τόπου.
 Η κρίση και η στήριξη στους επαγγελματίες
Μιλώντας για την κρίση, ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε ότι η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα έχει αφήσει το αποτύπωμά της σε όλους τους Δήμους, έτσι και σε αυτόν της Καλαμάτας. Όμως, αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για όλα τα προβλήματα. Πρόσθεσε δε ότι δεν πρέπει να είμαστε μόνο διαχειριστές των ζητημάτων, αλλά θα πρέπει να ακούμε τα προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις.
Κατά τον ίδιο, η τοπική αγορά «έχει γονατίσει», με τους επαγγελματίες να είναι η κινητήριος δύναμη. Έτσι, πρέπει να δοθεί προσοχή σε αυτούς, αφού είναι η βιτρίνα της πόλης, και να μην έχουν τόσο υψηλά δημοτικά τέλη ή να τους δημιουργούνται προσκόμματα στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.
 Ο νέος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Τέλος, ο κ. Κουκούτσης είπε ότι η παράταξή του είναι εδώ, με συναίσθηση των δυσκολιών και των μεγάλων ευθυνών, αλλά με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα.
Τα επόμενα χρόνια, σχολίασε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει έναν καινούργιο ρόλο, αφού θα κληθεί να αντεπεξέλθει μόνη της ως φορέας στις ανάγκες της. Στη δε Καλαμάτα οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν τι ζητούν και ποιο πρέπει να είναι το μέλλον της.
 Είμαι δεξιός αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα
Ερωτώμενος για το δεξιό του πρόσημο και αν δηλώνει εθνικιστής, είπε ότι η οικογένειά του έχει δεξιό πρόσημο. Σχετικά με τον εθνικιστικό χώρο, παρατήρησε ότι η μεγάλη δεξαμενή του προέρχεται από τα δεξιά. Όσο για το εθνικιστής, το δεξιός ή οποιονδήποτε άλλον χαρακτηρισμό, σε μια τοπική κοινωνία χάνουν το νόημά τους. Απλά ο ίδιος το ανέφερε, διότι δε θέλει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, κάτι που κάνουν όλοι. Ωστόσο, επανέλαβε ότι έχει συνεργάτες ακόμα και από την Αριστερά, με στόχο η πάλη και ο αγώνας για αυτή την πόλη να μην έχουν πρόσημα.
 Η σχέση του με τον Γιώργο Δημητρούλια και η συμπόρευση
Όπως είναι γνωστό, στο χώρο της Δεξιάς ανήκει και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Δράση για το Δήμο Καλαμάτας», Γιώργος Δημητρούλιας. Σε ερώτηση αν θα υπάρξει συνεργασία, ο κ. Κουκούτσης απάντησε ότι η παράταξή του είναι ανοιχτή σε όλους, δεν έχει πρόβλημα με κανέναν και δεν απαξιώνει το έργο κανενός. Έτσι, δήλωσε ανοιχτός σε συζητήσεις με όλο τον κόσμο που θέλει το καλό της πόλης.
Όσο για τον Γιώργο Δημητρούλια, είπε ότι η «Πόλη Ενωμένη» είναι μια ξεχωριστή κίνηση και «όποιος θέλει να συμμετέχει σε αυτήν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού κανείς δεν αποκλείεται λόγω της ιδεολογικής του τοποθέτησης».
 Συζητήσεις με μέλη της Δημοτικής Αρχής
Σε ερώτηση αν έχει μιλήσει με μέλη της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Κουκούτσης απάντησε καταφατικά, ενώ είπε ότι έχει μιλήσει και με στελέχη που συμμετείχαν σε άλλους συνδυασμούς και θα συμπορευτούν μαζί του.
 Τα μέλη της Χρυσής Αυγής και το δικαστήριο που είναι σε εξέλιξη
Για το αν τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα στηρίξουν την προσπάθειά του, ο κ. Κουκούτσης έθεσε ερώτημα αν υπάρχουν στο Δήμο Καλαμάτας μέλη της και είναι εκλεγμένα.
Όσο για τυχόν επικοινωνία με στελέχη της Χρυσής Αυγής, είπε ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία, αλλά μιλά με τους πολίτες, όπου κι αν αυτοί ανήκουν.
Όσο για τη δίκη που είναι σε εξέλιξη, υποστήριξε ότι αυτό δε δημιουργεί προβλήματα στην παράταξη.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***   Κυριάκος Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 1/11/18 ΠΩΣ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΥΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Βίντεο : https://youtu.be/bOE17pdB0rA .- 
~

***  Η Καλαμάτα έχει ανάγκη από νέα μαρίνα… 
Μεταξύ 5 και 6 δισεκατομμύρια ευρώ ή από 2,9% έως 3,5% του ΑΕΠ υπολογίζεται η συνολική συνεισφορά του ναυτικού τουρισμού στην ελληνική οικονομία, καταδεικνύοντας την ευρωστία του αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Και όπως προκύπτει, η συνεισφορά του yachting στην οικονομία εμφανίζεται 33% υψηλότερη από αυτή της κρουαζιέρας.
Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) για τον ναυτικό τουρισμό, στον οποίο συγκαταλέγει τόσο τον τομέα του yachting όσο και της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας, έχει άμεση οικονομική επίδραση 2,28 δισ. ευρώ ή 1,3% του ΑΕΠ με άμεση απασχόληση 22.500 θέσεις εργασίας.
Μαζί με τις άμεσες επιδράσεις σε απασχόληση και υποστηρικτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και προϊόντων που σχετίζονται με τον ναυτικό τουρισμό, η συνεισφορά του ανεβαίνει στα 5,01 δισ. με βάση τις προβολές του ΙΟΒΕ (πολλαπλασιαστής 2,2) και στα 6,04 δισ. με βάση αυτές του ΚΕΠΕ (x2,65).
Όσον αφορά τις δαπάνες ιδιοκτησίας και χρήσης σκαφών έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς έδειξε τη μέση ετήσια δαπάνη ανά σκάφος στις 34.307 ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν 4.060 ιστιοπλοϊκά και επιπλέον 13.445 μηχανοκίνητα σκάφη, συνολικά 17.505 σκάφη (Icomia 2015) με έξοδα όπως αναλύονται παραπάνω, ο ετήσιος οικονομικός αντίκτυπος ανά ιδιοκτησία και χρήση σκαφών εκτιμάται σε 600 εκατ.
Στην κρουαζιέρα και με βάση στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA) το σύνολο των οικονομικών μεγεθών από τη δραστηριότητα κρουαζιέρας στην Ελλάδα εκτιμάται στα 489 εκατ. για το 2015. Από το σύνολο αυτό, οι δαπάνες των επιβατών στην Ελλάδα εκτιμώνται σε 324 εκατ., αντιπροσωπεύοντας το 66% του συνόλου.
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν τη σημασία του ρεπορτάζ προ μηνών από τη συνάδελφο Βίκυ Βετουλάκη στο "Θάρρος", όπου μεταξύ άλλων υπογράμμιζε για την κατάσταση που βρίσκεται η μαρίνα της Καλαμάτας: "Όχι απλώς με πληρότητα, αλλά με υπερπληρότητα όλους τους μήνες συνεχίζει την πορεία της η μαρίνα της Καλαμάτας, σε μια σεζόν που οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Μεσσηνία δεν είναι πλήρως ικανοποιημένοι από τη φετινή κίνηση και μιλούν για μείωση έναντι των προηγούμενων ετών.
Από τα προηγούμενα χρόνια, η μαρίνα  βρίσκεται σε μια συνεχώς  ανοδική πορεία που δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει,  ενώ  καμία προοπτική ανάπτυξής της φαίνεται στον ορίζοντα.
Ουδείς φορέας   ενδιαφέρεται για το αν υπάρχει τρόπος περαιτέρω ανάπτυξής της, αφήνοντας ανεκμετάλλευτη μια σημαντική πηγή τουρισμού και εσόδων. Τα στατιστικά της μαρίνας Καλαμάτας έχουν αποδείξει ότι για κάθε 1 ευρώ που εισπράττει από τα σκάφη, άλλα 9 ευρώ δαπανώνται στην πόλη της Καλαμάτας.
Η δυναμικότητά της είναι 220 σκάφη και τις προηγούμενες ημέρες φιλοξενούσε 285! Καθημερινά, όπως είπαν, μιλώντας στην εφημερίδα, ο Διευθυντής της μαρίνας Παναγιώτης Μπούνας και ο αναπληρωτής Διευθυντής Βαγγέλης Κακαβογιάννης, αναγκάζονται να διώξουν τουριστικά σκάφη, διότι δεν υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν.
  Διώχνουν σκάφη 
Η μαρίνα της Καλαμάτας, από το Μάιο εμφανίζει υπερπληρότητα με καθημερινό πονοκέφαλο για τους υπευθύνους πως θα εξυπηρετηθεί η  τόσο μεγάλη ζήτηση που υπάρχει. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Μπούνας, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν  περισσότερα  σκάφη εκμεταλλεύονται τις μόνιμες θέσεις σκαφών που αδειάζουν έστω και για λίγες μέρες,  όταν αυτά πηγαίνουν διακοπές και φιλοξενούν άλλα που έρχονται τα ίδια χρονικά διαστήματα.
Φέτος η κίνηση όπως τόνισε ο κ. Μπούνας, είναι μεγαλύτερη από τις άλλες χρονιές και εξήγησε:
«Δεν είναι μόνο ότι έχουμε αριθμητικά πολύ περισσότερα σκάφη, αλλά και μεγαλύτερα σε μήκος. Σήμερα είχαμε σκάφος 20 μέτρων  μήκος και 10 μέτρων  πλάτος και δεν είχαμε θέση να το εξυπηρετήσουμε. Προτείνουμε να πάνε στο λιμάνι, αλλά δε θέλουν, διότι εκεί δεν έχουν καμία παροχή. Εδώ έχουν υπηρεσίες, όπως νερό, ρεύμα, δε ρίχνουν τις δικές τους άγκυρες, εξωτερικά μπάνια, τουαλέτες, πλυντήρια, κ.λπ.».
  Μεγάλη ζήτηση 
Από τα στοιχεία που υπάρχουν, οι μαρίνες που παρουσιάζουν τέτοια ζήτηση είναι αυτή της Καλαμάτας, της Ζέας, της Κέρκυρας και της Λευκάδας. Η πλειοψηφία των πελατών είναι αλλοδαποί επισκέπτες.
Η μαρίνα της Καλαμάτας υπερτερεί έναντι αυτών της Τουρκίας και λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στη γείτονα χώρα, αλλά και γιατί οι μαρίνες στην Τουρκία έχουν ακριβύνει σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Τα περισσότερα συμβόλαια που γίνονται στη μαρίνα της Καλαμάτας από σκάφη είναι ετήσια, ένα 30% μηνιαία και τα υπόλοιπα είναι μέχρι 4ήμερα.
Κι αν η επέκταση της ίδιας της μαρίνας δεν είναι εύκολη υπόθεση, θα μπορούσε να βοηθηθεί η λειτουργία της, αν είχε πολύ μεγαλύτερο χερσαίο χώρο.
Συμπέρασμα: Αντί να διώχνουμε σκάφη, τουρισμό και οικονομική ανάπτυξη μήπως η Καλαμάτα θα πρέπει να ψάξει χώρους για την κατασκευή μιας νέας μαρίνας ή επέκταση της υφιστάμενης;
Του Αντώνη Πετρογιαννη

***  Αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης: «Μπερδεμένα» τα είπε ο Κατσίβελας για την πρόταση και την ΑΕΠΟ 
Μετά το «ναυάγιο» της υποβολής πρότασης για το έργο της ανάπτυξης του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης καθώς, όπως αποκαλύφθηκε από έγγραφο  της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (ΕΥΔ ΕΠΑΛΘ), που έδωσε στη δημοσιότητα στις 5 Οκτωβρίου ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, υπήρχαν πολλές και σοβαρές ελλείψεις στην πρόταση ένταξης της Πράξης στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφού παρήλθε η ημερομηνία για την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, τα είπε κάπως «μπερδεμένα». Από τα πανηγύρια και τις χαρές, η προσγείωση ή, μάλλον αφού πρόκειται για λιμενικό έργο, η προσθαλάσσωση στην πραγματικότητα συνοδεύτηκε από εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά της περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου μέχρι και σήμερα, ενώ στο δήμο Τριφυλίας, όπως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία σύσσωμης της αντιπολίτευσης διεξήχθη έκτακτη συνεδρίαση κατά της διάρκεια της οποίας άπαντες, πλην Κατσίβελα, τα «έχωσαν» στον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, και την περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου. Σε εκείνη τη συνεδρίαση, στις 11 Οκτωβρίου,  κ. Κατσίβελας «ομολόγησε» ότι γνώριζε ελλείψεις στοιχείων στην υποβληθείσα πρόταση, όπως επίσης «ομολόγησε» ότι γνώριζε και την έλλειψη Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), κάτι που προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Μέχρι τότε δεν είχε αναφέρει κάτι τέτοιο, παρά μόνο τον Αύγουστο ότι «είχε λήξει η Περιβαλλοντική Μελέτη», χωρίς όμως να πει αυτό που «ομολόγησε» εκείνη τη στιγμή: ότι δηλαδή η Περιβαλλοντική Μελέτη είχε λήξει από το 2016 κι ότι ακόμα μέχρι εκείνη την ημέρα δεν είχε υπογραφεί αρμοδίως νέα ΑΕΠΟ! Και, προφανέστατα ούτε και μέχρι σήμερα έχει υπογραφεί νέα ΑΕΠΟ καθώς όσο κι αν ψάξαμε στη Δι@υγεια, τέτοια απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δε βρήκαμε. Άρα, πως μπορεί να ισχυρίζεται κανείς ότι, πλέον, με τα συμπληρωματικά στοιχεία που κατέθεσε η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, δια της Δ.Τ.Ε. της Περιφέρειας, είναι πλήρης η πρόταση; Σε δηλώσεις του μάλιστα στην εφημερίδα «Ελευθερία» την ίδια μέρα που έληγε η προθεσμία υποβολής των συμπληρωματικών στοιχείων, που δημοσιεύτηκαν την επομένη, δηλαδή στις 26 Οκτωβρίου, ο κ. Κατσίβελας μεταξύ άλλων τόνιζε ότι, «Έχει κατατεθεί ένας πολύ πιο πλήρης και πιο επαρκής φάκελος για το αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου». Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, από την αντιπολίτευση τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τύχη της πρότασης για το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης και εάν υπεβλήθησαν τα συμπληρωματικά στοιχεία, με τον κ. Κατσίβελα να απαντά ότι, «την Πέμπτη που έληγε η προθεσμία κατατέθηκε το σύνολο των στοιχείων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι ουσιαστικά αυτός που διαχειρίζεται την ανάθεση του έργου. Μια εκτίμηση που έχει γίνει από τις τεχνικές υπηρεσίες, πιστεύουν ότι είναι πλήρης. Εγώ δεν έχω τεχνικές γνώσεις και η πληροφόρηση που έχω τη θεωρούν επαρκέστατη. Αυτό θα φανεί άλλωστε στην αξιολόγηση, δεν μπορώ να το προδικάσω αυτή τη στιγμή ή όχι. Την Πέμπτη που πηγαίνανε τα χαρτιά προς την Πάτρα ήλθε και η απόφαση και η έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και ενσωματώθηκε επιτόπου στην όλη ιστορία. Την Πέμπτη συνεδρίασε ο ΠΕΣΔΑ, το τελικό συμβούλιο για την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης την ίδια ημέρα. Ο ΠΕΣΔΑ είναι το τελικό όργανο που κάνει την τελευταία έγκριση ώστε να εκδοθεί η ΑΕΠΟ. Την Πέμπτη βγήκε η απόφαση, ενσωματώθηκε στην πρόταση που κατατέθηκε και απομένει, όσον αφορά την περιβαλλοντική μελέτη, η τελική υπογραφή του κειμένου του ΠΕΣΔΑ. Νομίζω, ότι υπάρχει μια εκκρεμότητα με την απόφαση έγκρισης του Λιμενικού Ταμείου; […] Όπως υπονοώ, ότι ενδεχομένως να υπάρξει και μια μικρή αλλοτρίωση ως προς το χρόνο. Αυτό που ήταν να το κάνει ο δήμος το έχει κάνει, εγώ προσωπικά έκανα ένα σλάλομ για να εκδοθούν τα χαρτιά, τα πήγα χέρι – χέρι μέχρι να πάρουμε τις τελικές εγκρίσεις. Έχει κατατεθεί ένας φάκελος. Η αρτιότητα του θα φανεί στις επόμενες ημέρες οπού θα γίνει η αξιολόγηση. Ελπίζω να έχει καλή τύχη. Εγώ γενικώς, αλλά και ειδικώς, στο συγκεκριμένο θέμα είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν, που θέλουν να έχει ένα αίσιο τέλος. Υπάρχουν άλλοι που επενδύουν στο να μη γίνει αυτό το έργο, στο να μην είναι ο φάκελος πλήρης, που επενδύουν στο να μη γίνει όλη αυτή η ιστορία… […]Εάν παρ’ ελπίδα υπάρχει κόλλημα, όσον αφορά την υπογραφή της περιβαλλοντικής, να έχει η περιβαλλοντική, η ΑΕΠΟ και την υπογραφή του αποκεντρωμένου γραμματέα, τότε υπάρχει δυνατότητα εάν απορριφθεί η πρόταση, να επανυποβληθεί». Τελικά, υπογεγραμμένη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων υπάρχει και υπεβλήθη στις 25 Οκτωβρίου μαζί και με όλα τα υπόλοιπα συμπληρωματικά στοιχεία που απαιτούνταν και ζητούνταν ή όχι;
 Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Προσοχή στο δρόμο προς Αλμυρό 
Προσοχή πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που κινούνται στο δρόμο από «Φωτεινή» προς Αλμυρό και αντίστροφα.
Πολλοί άνθρωποι το απόγευμα χρησιμοποιούν αυτό το κομμάτι του δρόμου για τρέξιμο ή περπάτημα.
Καθώς σκοτεινιάζει νωρίς τώρα, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, δεν είναι εύκολο να αντιληφθείς έναν πεζό, ιδιαίτερα δε αν φοράει σκούρα ρούχα.
Γι’ αυτό μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς, αλλά και οι πεζοί καλό είναι όταν σκοτεινιάζει να φορούν κάποιο διακριτικό φωσφορούχο ή ανοιχτόχρωμα ρούχα.   Β.Β.   Φώτο αρχείου 

***   Ο καιρός  σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 6/11/2018 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.

***  Πτώση πίεσης έως και διακοπή νερού σε περιοχές της Καλαμάτας 
Η ΔΕΥΑΚ γνωστοποίησε ότι από τις 23.00 σήμερα έως τις 5.00 το πρωί της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου θα επέλθει πτώση πίεσης έως και διακοπή νερού στην υψηλή ζώνη του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να εκτελεσθούν έργα στον κεντρικό αγωγό διανομής από τη δεξαμενή ύδρευσης, στη θέση Τούρλες.
Η πτώση πίεσης έως και διακοπή της υδροδότησης θα επηρεάσει τα ακίνητα επί των οδών της περιοχής βόρεια της Λακωνικής, Βασιλέως Γεωργίου, Καλλιπατείρας, Βενετσάνου Κετσέα, παλαιάς εθνικής οδού προς Σπάρτη, Αρτέμιδος, Λαιίκων, Αγίου Γεωργίου, δυτικά της Αρχιμήδους και βόρεια των σιδηροδρομικών γραμμών έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος.

***  Ξεραμένα κλαριά 
Κλαριά είναι στοιβαγμένα, έξω από 3ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας, επάνω στο πεζοδρόμιο, πίσω από τα ΕΠΑΛ στην Κρήτης. Τα κλαριά μάλιστα έχουν ξεραθεί και πρέπει να απομακρυνθούν.  Β.Β. 

***   Η Ελλάδα των πολλών μνημονίων 
Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010. Στη συνέχεια χρεοκόπησαν και άλλες χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος). Όλες αυτές οι χώρες υπέγραψαν ένα μνημόνιο, το εφάρμοσαν και σε 3-4 χρόνια βγήκαν από το μνημόνιο. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: γιατί μόνο η Ελλάδα χρειάστηκε τρία μνημόνια; Κυρίως για τους εξής λόγους:
 α. Μη ιδιοκτησία του προγράμματος. Όταν συνέβη η χρεοκοπία της χώρας, όλα τα κόμματα ήταν εναντίον των μνημονίων. Στη συνέχεια, όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν έγιναν μνημονιακά. Όμως, κανένα δεν εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις που προέβλεπαν τα μνημόνια. Με άλλα λόγια, όπως μας κατηγορούν οι δανειστές μας, καμιά κυβέρνηση δεν είχε την ιδιοκτησία του προγράμματος. Γι’ αυτό, ως ένα βαθμό, απέτυχαν τα μνημόνια. Απέτυχαν γιατί δεν εφαρμόστηκαν. Ο λαϊκισμός δεν άφηνε περιθώρια για να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που προβλέπονταν στα μνημόνια.
Όλα τα κόμματα και όλοι οι πολίτες χρειάζεται να αναρωτηθούμε: γιατί όλες οι χώρες που μπήκαν σε μνημόνια  βγήκαν σε 3-4 χρόνια και εμείς σε 8-9, και ακόμα βολοδέρνουμε; Γιατί όλες οι χώρες χρειάστηκαν μόνο ένα μνημόνιο και εμείς τρία (ή κατ’ άλλους τέσσερα); Γιατί όλες συνέχισαν να έχουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ η Ελλάδα, τώρα που βγήκε από τα μνημόνια, συνεχίζει να παραπαίει με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και απαγορευτικά επιτόκια για δανεισμό; Μήπως χρειάζεται λίγη αυτογνωσία; Μήπως γι’ αυτά δε φταίνε οι άλλοι, αλλά εμείς;
  β. Όλα τα κόμματα ήταν αντιμνημονιακά. Όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ήταν αντιμνημονιακά.  Ο τρόπος δράσης κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων, ήταν απολύτως καιροσκοπικός. Ήταν ανίκανες να αντιληφθούν την πραγματικότητα της χώρας, αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις. Επομένως, όλα τα κόμματα, καθένα ανάλογα με τη δύναμή του, ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας. Πρωτίστως ευθύνονται τα κόμματα που κυβέρνησαν. Αλλά ευθύνονται και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Μήπως τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αντιδρούσαν σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού; Μήπως δεν υποστήριζαν κάθε είδους αιτήματα όλων των συντεχνιών; Μήπως δεν κατέβαζαν στους δρόμους το «λαό» για να μην περάσουν απαραίτητα μέτρα; Αρκεί μόνο να θυμηθούμε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων στα μέτρα του τότε υπουργού κ. Γιαννίτση (1997) για να σωθεί το ασφαλιστικό/ συνταξιοδοτικό σύστημα. Άρα, όλοι αυτοί (κόμματα, συνδικαλιστές, πολίτες) μην παριστάνουν τις αθώες περιστερές.
 γ. Η κυριαρχία των συντεχνιών. Μετά τη μεταπολίτευση, κυρίως μετά το 1981, κυριάρχησαν οι συντεχνίες. Αγαστή διαπλοκή πολιτικής εξουσίας και συντεχνιών. Χρόνια τώρα, όποια επαγγελματική ομάδα είχε πρόσβαση στην εξουσία, αποκτούσε ορισμένα προνόμια. Ένας Θεός ξέρει πόσα προνόμια σε πόσες συντεχνίες έχουν δοθεί κατά καιρούς από το κράτος. Ένα κράτος πελατοκρατίας, φαυλοκρατίας και αναξιοκρατίας. Και βέβαια δεν ήταν μόνο οι προνομιούχες συντεχνίες (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι) που λυμαίνονταν κοινωνικούς πόρους. Ήταν αμέτρητες συντεχνίες με περισσότερα ή λιγότερα προνόμια.
Όντως, είναι κωμικό και συνάμα τραγικό δέκα χρόνια περίπου μνημονίων και όλο το κομματικό/πολιτικό σύστημα να είναι ανίκανο να προχωρήσει στην απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων. Ναι, όλων των επαγγελμάτων. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει πλέον τους κάθε λογής νταβατζήδες. Φτάνει πια.
 δ. Η χώρα δεν έχει δικό της σχέδιο ανάπτυξης. Γιατί; Διότι κάθε σχέδιο ανάπτυξης θα έχει ωφελημένους και χαμένους. Και δυστυχώς, το κομματικό/πολιτικό σύστημα αποδείχτηκε ανίκανο να δημιουργήσει κάποιο σχέδιο ανάπτυξης, διότι ήθελε να είναι αρεστό στους ψηφοφόρους και όχι ωφέλιμο για τη χώρα.
Άρα, χρειάζεται ένα σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, ορθολογικά και όχι φαυλοκρατικά σχεδιασμένο, που θα λάβει υπόψη του την ελληνική πραγματικότητα και τις δυνατότητες των Ελλήνων.
 Βέβαια, η κρίση ήταν ευρωπαϊκή, αλλά περισσότερο έπληξε την Ελλάδα, που ήταν ο αδύναμος κρίκος. Δηλαδή, ήταν η χώρα που είχε μια οικονομία με πήλινα πόδια και ένα κράτος σπάταλο, διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό που ρουφούσε κάθε ικμάδα της κοινωνίας και της οικονομίας. Και μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα χρεοκόπησε το κράτος και όχι οι τράπεζες, όπως λένε κάποιοι κρατιστές και κρατολάτρες. Το κράτος χρεοκόπησε τις τράπεζες.
Η Ελλάδα έχει αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα για ανάπτυξη. Αλλά έχει και ένα προικισμένο ανθρώπινο δυναμικό, που μπορεί να κάνει θαύματα. Στην εποχή της τεχνολογίας, η παιδεία και η πληροφορική έχουν τον πρώτο λόγο. Η Ελλάδα μπορεί γρήγορα να απογειωθεί, αρκεί να δοθεί προτεραιότητα στην παιδεία και στην τεχνολογία.
*Ο Παύλος Μάραντος είναι Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης
marantosp@gmail.com

***  ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΙΕΡΑΡΧΗ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΙΣ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»… (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ «ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ‘’ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ’’ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΙΣ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!.»
Ρίγος, Δάκρυ & Υπερηφάνεια από την ομιλία π. Αυγουστίνου για την Μακεδονία. Ανυπέρβλητος π. Αυγουστίνος Καντιώτης. Είκοσι (20) χρόνια πριν την… αυτοανακήρυξη της Ψευδομακεδονίας των Σκοπίων διαλαλούσε παντού την Ελληνικότητα του Ιερού Ελληνικού Μακεδονικού χώρου.  Βίντεο : https://youtu.be/OxGWz547SNQ  .- 
***   ΚΗΡΥΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Την ΤΡΕΜΟΥΝ διότι είναι στη ΒΟΥΛΗ! Δείτε γιατί…

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σε δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση», από την εταιρεία INTERVIEW «είναι» στη Βουλή. Ειδικότερα, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ συγκέντρωσε το 2,6% της προτίμησης του κοινού, αφήνοντας πίσω της κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως η Ένωση Κεντρώων (2,5%), οι ΑΝΕΛ (1,8%) και το Ποτάμι (1,8%).

Είναι φανερό ότι ο ελληνικός λαός αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται λύσεις, τις οποίες δεν πρόκειται να προσφέρουν οι ήδη δοκιμασμένες πολιτικές παρατάξεις, αλλά ένα κόμμα που είναι 100% ελληνικό και με γνώμονα τον εθνικό συμφέρον θα οδηγήσει τη χώρα μας στην ανάπτυξη προσφέροντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που χρειάζεται. Αυτό αποδεικνύεται και από τις απαντήσεις του ελληνικού λάου στο ζήτημα του Τζορτζ Σόρος. Το 43% θεωρεί πως ο Τζορτζ Σόρος παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Αντίθετα, το 17% δηλώνει ότι δεν παρεμβαίνει ο Τζόρτζ Σόρος ενώ ένα ποσοστό 40% δεν γνωρίζει και δεν απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα. 
Ωστόσο, φαίνεται ότι τα ΜΜΕ έχουν άλλη άποψη για τη φανερή προτίμηση των Ελλήνων ψηφοφόρων στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και την άνοδο που έχει στις δημοσκοπήσεις. Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρουμε ότι την παρούσα δημοσκόπηση τη δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα. Όμως, αναφέρθηκε μόνο στα ποσοστά των κοινοβουλευτικών κομμάτων χωρίς καμιά αναφορά στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου, που έχει σε όλες τις δημοσκοπήσεις συνεχώς ανοδική πορεία, φτάνοντας στην παρούσα δημοσκόπηση, το 2.6%. Υπογραμμίζουμε ότι αφήνει πολύ πίσω νυν κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως αναφέραμε πιο πάνω. Με τον σημερινό τρόπο, φαίνεται πως πολεμάει τα μικρότερα κόμματα –μεταξύ άλλων και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η οποία παρουσιάζει ραγδαία άνοδο στις δημοσκοπήσεις. Ακόμα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν παρουσίασαν την παραπάνω δημοσκόπηση. Για παράδειγμα, ο ΣΚΑΙ συνηθίζει να προβάλει στο δελτίο ειδήσεων του (εξειδικεύεται ο ΣΚΑΙ στις πολιτικές ειδήσεις) δημοσκοπήσεις που είτε διενεργούνται για λογαριασμό του, είτε όχι και μάλιστα, αναλύει διεξοδικά τα αποτέλεσμα. Όμως, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση υποτιμήθηκε (για να μην πούμε θάφτηκε) και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή να μην μεταδοθεί και όποια εκπομπή τη μεταδώσει να μην αναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι θα περιμένουμε με αγωνία την αυριανή μέρα. Να δούμε ποια κανάλια θα την αναφέρουν. Βλέπουμε… Δείτε όλη τη δημοσκόπηση εδώ. 
***   ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ! «Κοντοζυγώνει η ΩΡΑ των «ΠΑΛΑΒΩΝ» για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου»… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Κοντοζυγώνει η ΩΡΑ του ξεσηκωμού των «ΠΑΛΑΒΩΝ» για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου αδέρφια μου..! ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «Μὴ φοβάστε. Ἐσᾶς θὰ σᾶς ἐλευθερώσουν κάτι παλαβοί• ἀπὸ μέσα καὶ ἀπὸ ἔξω.»
Γιὰ τὴ Βόρειο Ἤπειρο, ὁ Γέροντας εἶχε πεῖ μεταξὺ ἄλλων: «Μὴ φοβάστε. Ἐσᾶς θὰ σᾶς ἐλευθερώσουν κάτι παλαβοί• ἀπὸ μέσα καὶ ἀπὸ ἔξω. Παλαβοὶ μὲ τὴν καλὴ ἔννοια, δηλαδὴ παλικάρια. Αὐτοὶ δὲ θὰ καταλαβαίνουν ἀπὸ πολιτικές, καὶ θὰ μποῦν μέσα νὰ βοηθήσουν. Οἱ πολιτικοὶ θὰ τὸ χαροῦν κι αὐτοὶ κατὰ βάθος, ἀλλὰ αὐτοὶ δεσμεύονται καὶ δὲν μποροῦν νὰ ἐνεργήσουν. Οἱ ἄλλοι θὰ τὸ δεχτοῦν. Ἔ! ἀφοῦ ἔγινε τώρα, ἔγινε, θὰ ποῦν. Μὴ φοβάστε. Λειτουργοῦν καὶ οἱ πνευματικοὶ νόμοι. Πόνος εἶναι αὐτός. Μιὰ οἰκογένεια εἴμαστε καὶ μᾶς χώρισαν. Σὰν νὰ λένε, αὐτὰ τὰ παιδιὰ νὰ πᾶνε χώρια ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους. Πονάει αὐτό!! Τόσες φορὲς τὴν ἐλευθερώσαμε τὴ Βόρεια Ἤπειρο, τόσα αἵματα, τόσα κρυοπαγήματα! Δὲ θὰ πᾶν χαμένα ὅλα αὐτά.» Απόσπασμα από το βιβλίο: «Ὁ πατήρ Παΐσιος μοῦ εἶπε…» ἔκδοση 26η, σελ. 76, του Ἀθανάσιου Ρακοβαλῆ .  Βίντεο : https://youtu.be/R9GjIEJlh34 .- 
***  ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ! Καρέ Καρέ η Δολοφονία στη Βούλα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάμερα ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας έχει καταγράψει τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία στη Βούλα που φέρνει στο φως η Καθημερινή σε ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη. Το βίντεο δείχνει το μαύρο Smart του θύματος στο οποίο μέσα βρίσκεται ο επιχειρηματίας. Ο δολοφόνος πλησιάζει τρέχοντα το παράθυρο του συνοδηγού και ξεκινά να πυροβολεί .- 

*** ΑΙΣΧΟΣ! Βρήκαν χρόνο για τους ομοφυλόφιλους αλλά όχι για τη μάνα του Κατσίφα…

Την ίδια ώρα που οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα ζουν το δικό τους μαρτύριο με τον θάνατο του γιου τους και τη σορό του που ακόμα δεν τους έχει παραδοθεί… η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει άλλες προτεραιότητες. Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, έθεσαν προς την υπουργό, κυρία Γεροβασίλη, «όλα τα αναπάντητα ερωτήματα, τις καθυστερήσεις, ανησυχίες, αλλά και τις δηλώσεις εκπροσώπων της Αστυνομίας που δημιουργούν αίσθημα συγκάλυψης», σχετικά με την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι «τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης χωρίς να δημιουργείται καμία υπόνοια, την απόδοση δικαίου, ενώ προτάθηκαν απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε το θεσμικό πλαίσιο διερεύνησης και απόδοσης δικαιοσύνης σε υποθέσεις όπως αυτή να είναι εναρμονισμένο με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές και πρότυπα.
Κατατέθηκε αναλυτικό υπόμνημα που τεκμηριώνει τις θέσεις των οργανώσεων για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, ενώ η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι το Υπουργείο θα πράξει ό,τι είναι θεσμικά απαραίτητο, ενώ συμφωνήθηκε να εξεταστούν τα ζητήματα που αφορούν προτεινόμενες από τις οργανώσεις νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε το νομοθετικό πλαίσιο να γίνει πιο αποτελεσματικό, καθώς και η διατήρηση της επαφής». Εμείς θα σχολιάσουμε ότι περιμένουμε ανάλογη αντιμετώπιση από μέλη της κυβέρνησης και για την υπόθεση Κατσίφα, καθώς στον θάνατο είμαστε όλοι ίδιοι…
***   Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; Η δεύτερη εκτέλεση του Κατσίφα…

Η εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν μπορούσε παρά να επαναφέρει τις σχέσεις Αθήνας-Τιράνων στον αστερισμό της έντασης. Κατά πολλούς, όμως, η στάση της κυβέρνησης Ράμα έχει εδώ και καιρό τορπιλίσει την προσπάθεια προσέγγισης των δύο χωρών.  Είναι ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός που στην πραγματικότητα άναψε το πράσινο φως για την εκτέλεση του 35χρονου Βορειοηπειρώτη και που σε κάθε ευκαιρία ανακυκλώνει και τροφοδοτεί την ένταση στις διμερείς σχέσεις. Είναι απολύτως ενδεικτικό ότι μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι αλβανικές αρχές δεν παραδίδουν τη σορό του 35χρονου Βορειοηπειρώτη στην οικογένειά του για την κηδεία. Απόδειξη αυτού είναι η άμεση και προκλητική αντίδραση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, η οποία επιβάρυνε το κλίμα. Το ίδιο και ο προκλητικός τρόπος που τα αλβανικά ΜME αντιμετώπισαν την υπόθεση. Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, είχαμε και τις αλβανικές αρχές, οι οποίες εμμέσως ομολόγησαν την ενοχή τους, καταστρέφοντας στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας. Όχι μόνο αρνήθηκαν να παράσχουν την αναγκαία ενημέρωση και τις διευκολύνσεις στον δικηγόρο της οικογένειας, αλλά και επέτρεψαν στον ιατροδικαστή να εξετάσει την καθαρισμένη από τα στοιχεία σορό μόνο για πέντε λεπτά!
Με βάση διασταυρωμένες μαρτυρίες, είναι πλέον κοινός τόπος ότι ο θάνατος του Κατσίφα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Αυτοί που τον σκότωσαν δεν ήταν απλοί Αλβανοί αστυνομικοί. Ήταν οι εκπαιδευμένες για τέτοιες περιπτώσεις ειδικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν επανειλημμένα διεκπεραιώσει πολύ δυσκολότερες αποστολές, χωρίς να χρειαστεί να σκοτώσουν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κάποια στιγμή σηκώθηκε όρθιος άοπλος για να παραδοθεί και δέχθηκε δύο σφαίρες. Σε κάθε περίπτωση, οι αλβανικές αρχές μπορούν να δώσουν στη δημοσιότητα το βίντεο που τράβηξε το ντρόουν που υπερίπτατο και κατέγραψε τη σκηνή, για να ξεκαθαριστεί η υπόθεση. Αξιόπιστες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως η εντολή στις ειδικές δυνάμεις δόθηκε από το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού. Όλα δείχνουν ότι ο Έντι Ράμα, αξιοποίησε το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν οπλισμένος και πυροβόλησε στον αέρα για να κάνει με την εκτέλεσή του επίδειξη ισχύος και να καλλιεργήσει τον φόβο στην ελληνική μειονότητα. Ήπια ελληνική στάση Από την πλευρά της, πάντως, η ελληνική κυβέρνηση επέδειξε ήπια στάση απέναντι στην εκτέλεση του Βορειοηπειρώτη. Το ίδιο ισχύει και για τη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού περί «τρελού εξτρεμιστή». Ενώ το υπουργείο Εξωτερικών τουλάχιστον τήρησε τα προσχήματα, η στάση της ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας είναι επιεικώς απαράδεκτη. Αυτή ήταν που άρχισε να κάνει διαρροές ότι ο φόνος του Κωνσταντίνου Κατσίφα ήταν άσχετη με την ελληνική σημαία. Και για να μην αφήσει αμφιβολία προς τα που το πήγαινε διοχέτευσε στα ελληνικά Μίντια ότι ο εκτελεσθείς είχε συλληφθεί πριν από δέκα χρόνια για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης. Αξίζει εδώ να υπογραμμίσουμε ότι η ελληνική αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα να προβαίνει σε ανακοινώσεις και διαρροές για ένα επεισόδιο που έλαβε χώρα έξω από την Ελλάδα. Δεν διαθέτει μηχανισμούς πρωτογενούς πληροφόρησης για να μπορεί να εκφέρει έγκυρη άποψη για το τι ακριβώς συνέβη. Αρμόδια αρχή για τέτοιες περιπτώσεις είναι μόνο το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας ενημερώθηκε από την αλβανική αστυνομία για το πώς σκοτώθηκε 35χρονος Βορειοηπειρώτης. Η ενημέρωση αυτή, όμως, αντανακλούσε τις σκοπιμότητες των Τιράνων να καλύψουν ότι επρόκειτο για εκτέλεση. Διοχετεύοντας με δική της σφραγίδα την αλβανική εκδοχή στην ελληνική κοινή γνώμη, η ελληνική αστυνομία έγινε «παπαγαλάκι» του Ράμα. Στη συνέχεια, η ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας διοχέτευσε και την πληροφορία για παλαιότερη σύλληψη του Κωνσταντίνου Κατσίφα για κατοχή ναρκωτικών, χωρίς να αναφέρει ότι στη σχετική δίκη είχε αθωωθεί. Γιατί το έκανε; Η προ δεκαετίας υπόθεση δεν είχε καμία σχέση με την εκτέλεσή του, ώστε να υπάρχει η δικαιολογία ότι ήταν αναγκαία. Ούτε επιτρέπεται, εξάλλου, να δίνονται στη δημοσιότητα τέτοιες πληροφορίες, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για εκτελεσθέντα από τους Αλβανούς Βορειοηπειρώτη. Στην πραγματικότητα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από προσπάθεια μετά θάνατο δολοφονία χαρακτήρα. Στιγματισμός του νεκρού  Συνειδητά, η ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας προσπάθησε να στιγματίσει το νεκρό, παραβιάζοντας γραπτούς και άγραφους ηθικούς νόμους και προσφέροντας το καλύτερο δώρο στην αλβανική προπαγάνδα, η οποία από την πλευρά της έχει κάθε συμφέρον να παρουσιάσει το θύμα σαν έναν κακοποιό ταραξία. Είναι ενδεικτικό ότι τα πρώτα ρεπορτάζ στα ελληνικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για σεσημασμένο για ναρκωτικά Βορειοηπειρώτη που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Εντύπωση προκάλεσε και η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία, χωρίς να έχει εικόνα, έσπευσε να υποβαθμίσει το περιστατικό και να επιβεβαιώσει ότι όλα είχαν γίνει καλώς, με ανάρτησή της στο Facebook. Είχε βρεθεί στους Βουλιαράτες λίγες ώρες πριν το αιματηρό περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, μαζί με άλλους εκπροσώπους της ελληνικής και της αλβανικής κυβέρνησης για την τελετή στη μνήμη των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο. «Φύγαμε στις τρεις το μεσημέρι χωρίς να έχει υπάρξει καμία ανησυχία. Στο μεταξύ είχαμε πληροφορηθεί ότι κάποιος ομογενής με Καλάσνικοφ είχε απειλήσει το πρωί να πυροβολήσει, θεωρώντας ότι η συμφωνία των δυο κυβερνήσεων να αποκαταστήσουν τη μνήμη των νεκρών ήταν προδοσία. Καμία ελληνική σημαία δεν κατέβηκε, όλες ήταν υψωμένες. Μετά τις 3 μμ στο δρόμο της επιστροφής πληροφορηθήκαμε ότι ο ομογενής περικυκλώθηκε, η αστυνομία του ζήτησε να παραδοθεί, δεν παραδόθηκε και τον σκότωσαν. Ήταν ένα τραγικό συμβάν που κανείς μας σήμερα όλο το πρωί, μέσα στην ατμόσφαιρα συγκίνησης που επικρατούσε, δεν μπορούσε να φανταστεί». Και μόνο το γεγονός ότι Ελληνίδα υπουργός έσπευσε να υιοθετήσει αυτά που της είπαν οι Αλβανοί καταδεικνύει την επιπολαιότητά της, η οποία γίνεται αφόρητη επειδή πρόκειται για θάνατο. Όπως προαναφέραμε, τα στοιχεία που ήλθαν στη συνέχεια στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για εκτέλεση. Η Μυρσίνη Ζορμπά, όμως, δεν ένοιωσε την ανάγκη να επανορθώσει. Έμεινε η παραπλανητική ανάρτησή της, η οποία, εξάλλου, ταιριάζει στις ιδεοληψίες της. Τα παραπάνω περιστατικά και ειδικά οι διαρροές από την ελληνική αστυνομία δεν μπορεί, βέβαια, να είναι τυχαία. Είναι απίθανο η ηγεσία της αστυνομίας να έπραξε, χωρίς πράσινο φως από την κυβέρνηση. Ενισχύεται, λοιπόν, η αξιοπιστία της πληροφορίας ότι της είχε δοθεί προφορική εντολή. Και επειδή οι κρίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, έσπευσε να υπακούσει, παρότι η πράξη της είχε αντικειμενικά αντεθνικό χαρακτήρα. slpress
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο Κοτζιάς κατέθεσε μήνυση για Σόρος…

Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Η αναφορά κατατεθηκε κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ,-ΜΠΕ, ο κ. Κοτζιάς στη μήνυσή του επισυνάπτει έξι πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα. Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι τα δημοσιεύματα αποτελούν συνέχεια της εκστρατείας απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με Σόρο και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης βιζών
Τι αναφέρει ο κ. Κοτζιάς στη μήνυσή του 
Στο κείμενο της μήνυσης, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει ότι κατά την τετράχρονη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα ανέπτυξε μια πολυδιάστατη δημοκρατική και ενεργητική εξωτερική πολιτική, ενώ εγκαταλείφθηκε η πολιτική της αδράνειας που έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα, αλλά όχι για όσους προτιμούν να υποχωρεί η Ελλάδα εξαιτίας της αδράνειάς τους. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ, όπου σύμφωνα με τον τέως υπουργό: 1) Έγινε προσπάθεια να κοπούν οι επιρροές της Τουρκίας και του αναπτυσσόμενου ισλαμικού φανατισμού στη γείτονα. 2) Προωθήθηκαν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας και της οικονομίας των δύο κρατών, αλλά και όλης της νοτιοανατολικής Ευρώπης. 3) Καταβλήθηκε συστηματική προσπάθεια να λυθεί ένα θεμελιακό πρόβλημα, αυτό του ονόματος της γείτονάς και του αλυτρωτισμού της. 4) Όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τη συμφωνία των Πρεσπών. Καταγγέλλει παράνομες πρακτικές   Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναφέρει επίσης, ότι παράλληλα με τις αντιδράσεις των δυνάμεων της αδράνειας, που πάντως, επιτρέπονται και αποτελούν στοιχείο της ελευθερίας των Ελλήνων και της ελληνικών δημοκρατίας (εκδηλώσεις, πορείες, ομιλίες, προκηρύξεις, αυτοτελή κείμενα, αρθρογραφία, Κ.Ο.Κ.), εκδηλώθηκαν και ανοικτά παράνομες πρακτικές.  Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει: «1) Εκδηλώσεις ελληνικού αλυτρωτισμού που υπονόμευαν σταθερά τη διαπραγματευτική γραμμή της χώρας, καθώς και τη διεθνή της θέση. Ενδεικτικές ήταν οι κατάρες ιερωμένων (ευτυχώς των ολίγων και ουσιαστικά αμόρφωτων) σε βάρος του κ. Κοτζιά προσωπικά, και της κυβέρνησης συνολικά. Ακόμα χειρότερα, τα συνθήματα που ακούστηκαν σε σειρά εκδηλώσεων (χωρίς να αντιμετωπιστούν από την δικαιοσύνη), όπως «φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια». Πρόκειται για αλυτρωτικά συνθήματα που καμιά σχέση δεν έχουν με την αντιπαράθεση ως προς το ονοματολογικό και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, αλλά και της Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913 με την οποία αποκτήσαμε τη Μακεδονία μας. 2) Απαράδεκτες ενέργειες, για τις οποίες έχει επέμβει ήδη ο εισαγγελέας, που συνοδεύονταν από -δήθεν- “αποκαλύψεις” οι οποίες αποσκοπούσαν να εμφανίσουν το ελληνικό κράτος ότι δρα παράνομα έναντι τρίτων χωρών. Προς αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιήθηκαν “αποκαλύψεις” ότι η χώρα μας χρηματοδοτεί δράσεις στα Σκόπια και στα Τίρανα. Στόχος ήταν, αφενός, να παρεμποδιστούν με παράνομες μεθόδους σειρά δράσεων του ελληνικού κράτους και, αφετέρου, το κυριότερο, να υπονομευτεί στις γειτονικές χώρες η θέση των δυνάμεων που υποστηρίζουν την φιλία με την Ελλάδα. 3) Ανοικτοί εκβιασμοί και απειλές προσωπικά στον κ. Κοτζιά και στην οικογένειά του. Εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, μηνύματα στο τηλέφωνο, στον ίδιον, αλλά και στη γραμματεία του υπουργού. Αποστολή σφαιρών. Οι απειλές συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου «θα θαβόταν η οικογένειά μου»». «Ήθελαν να μην ολοκληρώσω τη διαπραγμάτευση»  Στόχος των απειλών και των εκβιασμών, αναφέρει, ήταν να τον αναγκάσουν να μην ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, να τον εκβιάσουν ώστε να μην υλοποιήσει την πολιτική που αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία της κυβέρνησης και η πλειοψηφία του κοινοβουλίου της Ελληνικής Δημοκρατίας, και, το λιγότερο, να τον αναγκάσουν να σωπάσει.  «Ασφαλώς δεν το πέτυχαν», επισημαίνει, ενώ καταλήγει: «Είμαι πεπεισμένος πατριώτης και το καθήκον απέναντι στην πατρίδα προηγείται κάθε άλλου καθήκοντος».  «Συνεχίστηκαν οι παράνομες μεθοδεύσεις αλλά με διαφορετικούς τρόπους»  Ο κ. Κοτζιάς υποστηρίζει ότι αφότου δεν πέρασαν οι ακραίοι εκβιασμοί, συνεχίστηκαν οι παράνομες μεθοδεύσεις, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Ειδικότερα, οι παρανομούντες εκβιαστές, μέσω διαφόρων ΜΜΕ στα οποία πιθανώς έχουν πρόσβαση, ξεκίνησαν επιχείρηση αμαύρωσης της εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια, και δυσφήμισης του βασικού φορέα της, δηλαδή του προσώπου του.  Έτσι: 1. Διαδίδουν ότι πήρε και διακίνησε 50 εκατομμύρια από τον Σόρος. Ο κ. Κοτζιάς, στη μήνυσή του, φέρεται να αναφέρει ότι ουδέποτε γνωρίστηκε με τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του, ενώ τονίζει ότι όλο το “σύστημα Σόρος” καταπολέμησε μετά μανίας τον υπουργό Εξωτερικών στα δύο χρόνια (2016-2017) που γινόταν προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό, καθότι είχε προτάξει το ορθό αίτημα – απαίτηση να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων για τη Μεγαλόνησο και να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα από τη μεγαλόνησο προκειμένου να γίνει επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος. Πρόκειται για μια θεμελιακή θέση που υιοθετήθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, που αποτελεί μέγιστη τιμή για τον κ. Κοτζιά, όπως ο ίδιος φέρεται να γράφει στη μήνυσή του. 2. Ρίχνουν λάσπη λέγοντας ότι ο κ. Κοτζιάς έκλεψε από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών ποσό μεταξύ 28-35 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος φέρεται να διευκρινίζει αφενός ότι δεν υπάρχουν τέτοια ποσά, και αφετέρου ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή. Εκείνη προτείνει και διανέμει, ενώ αποφασίζει το Προεδρείο της Ελληνικής Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου.  Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην υπόθεση ανάθεσης, μέσα από διεθνή διαγωνισμό, υπηρεσιών έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων (βίζα) σε ιδιωτική εταιρεία. Ο κ. Κοτζιάς φέρεται να σημειώνει ότι, αντί να σταλεί η όποια, κατά τον ίδιον ανύπαρκτη, υπόνοια περί σκανδάλου στη Δικαιοσύνη, δημοσιοποιούνται συκοφαντικοί ισχυρισμοί εναντίον του, προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει και να υποχωρήσει από ό,τι πολιτικά θεωρεί ο ίδιος, αλλά και η κυβέρνηση συνολικά και ειδικότερα ο πρωθυπουργός, ως ορθά. Ως ενδεικτικό της προσπάθειας δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του, αναφέρει ότι θεωρεί δημοσίευμα, το οποίο φτάνει στο σημείο να τον παρουσιάσει ότι έδωσε στην εταιρεία – ανάδοχο του έργου 26 εκατομμύρια ευρώ. Κι’ αυτό, τη στιγμή που στην πραγματικότητα, με την ανάθεση του έργου η εταιρεία δεν παίρνει ούτε σεντς τσακιστό από το ελληνικό κράτος, αλλά αντίθετα αναλαμβάνει τη δέσμευση να δίνει 10% επί του τζίρου καθαρών κερδών του στο ελληνικό δημόσιο. Αντίθετα, ο προηγούμενος ανάδοχος, που έπαιρνε τις δουλειές μέσω απευθείας αναθέσεων, αρνιόταν να δώσει έστω κι ένα σεντς. Ο κ. Κοτζιάς, επίσης, φέρεται να αφήνει αιχμές για την προηγούμενη εταιρεία, αφού, κατά πληροφορίες, σημειώνει ότι συνεργάζεται πιθανά με υπηρεσίες τρίτης χώρας.  «Επί υπουργίας μου αποκαλύφθηκαν δεκάδες παράνομες συμπράξεις με ΜΚΟ»  Ο κ. Κοτζιάς, θυμίζει ότι επί υπουργίας του αποκαλύφθηκαν δεκάδες παράνομες συμπράξεις του υπουργείου Εξωτερικών με ΜΚΟ, αναζήτησε και βρήκε 40 εκατομμύρια του ελληνικού δημοσίου παράνομα χρησιμοποιηθέντα, εκ των οποίων ήδη εντοπίστηκαν και επεστράφησαν στο ελληνικό δημόσιο τα 14 εκατομμύρια. Επιπλέον, μετά από επίπονη εργασία, πλείστες υποθέσεις παράνομης παροχής βίζας εντοπίστηκαν και στάλθηκαν στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο πειθαρχικό του ΥΠΕΞ, ενώ Έλληνες διπλωμάτες που παραβίασαν τον όρκο τους καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις. Τέλος, αναφέρει ότι επί υπουργίας του, και σε αντίθεση με το παρελθόν, ουδείς δημοσιογράφος ελληνικού ΜΜΕ έλαβε έστω και ένα σεντς από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου.  protothema.gr
***  Ιερώνυμος: Δεν ξέρω τι εννοεί ο Aλέξης Τσίπρας…

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και να καταλήξει σε απόφαση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δηλώσεις του, τόνισε τη θέση της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας πως αν πίσω από την «θρησκευτική ουδετερότητα» της Πολιτείας, κρύβεται το γαλλικό μοντέλο, τότε σε συμφωνεί. «Είναι μια ευκαιρία τώρα να εξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες. Και εμείς την πολύ αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολύ προχειρότητα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος στους δημοσιογράφους για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. «Το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερος» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε «Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μας πει τι εννοεί».  Ο Αρχιεπίσκοπος κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση για προχειρότητα: «Εμάς πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο όλους, και την Πολιτεία και την Εκκλησία η Ελλάδα ως Έθνος όχι ο ελλαδισμός αλλά ο Ελληνισμός κι αυτό το ξεχνάμε» είπε και συμπλήρωσε « Είναι μια ευκαιρία όλα αυτά και η αναθεώρηση του Συντάγματος και οι διαφορές που έχουμε μεταξύ μας να γίνουν αφορμές ώστε να αποφασίσουμε πράγματα που θα ωφελήσουν το λαό μας». κατέληξε σημειώνοντας πως το ιδανικό για την Εκκλησία, είναι να είναι ο καθένας στο σπίτι του αλλά να δουλεύουμε μαζί για να περνάμε καλά όλοι. Πολιτεία και Εκκλησία δεν είναι αντίπαλα πράγματα πρέπει να μάθουμε να συνεργαστούμε. 











***  4 Βορειοηπειροτόπουλα σκοτώθηκαν από Αλβανούς! Το έκρυψαν όλοι… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν 1990 όταν 4 νέοι από τη Βόρεια Ήπειρο πέφτουν νεκροί από πυρά Αλβανών στρατιωτών, στην προσπάθεια τους να φύγουν για την Ελλάδα. Οι αλβανικές αρχές δεν παρέδωσαν τις σωρούς τους, καθώς το καθεστώς δεν τους έδινε για ταφή. Σίγουρα το παραπάνω περιστατικό μας θυμίζει την υπόθεση εκτέλεσης τους Κωνσταντίνου Κατσίφα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα οι Αλβανοί δεν δίστασαν να εκτελέσουν εν ψυχρώ Βορειοηπειρώτες με αιτία το ελληνικό αίμα τους.
Όπως και τότε, έτσι και τώρα οι αλβανικές αρχές αμαυρώνουν τη μνήμη των νεκρών, μη παραδίδοντας τις σορούς… Όπως και τότε, έτσι και τώρα οι Βορειοηπειρώτες καλούνται να ξεσηκωθούν. Ακούστε τη συγκλονιστική ιστορία για τα τέσσερα νεκρά παιδιά στο 2:26 του παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/63RQIYJkIzA .-
***   Από το 1993 οι Βορειοηπειρώτες ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ! Καταλάβατε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΑΖΑΝΕΛ κτλ; ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ…

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να θυμήθηκε τώρα τους Βορειοηπειρώτες, με αφορμή το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα… ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής φωνάζουν χρόνια για τις συνθήκες ζωής τους και την τρομοκρατία που ανέχονται από τους Αλβανούς. Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Πυρρος» εμφανίζει τα προβλήματα που βίωναν – και συνεχίζουν να βιώνουν συμπληρώνουμε εμείς- οι Βορειοηπειρώτες, σε μια σειρά ντοκιμαντέρ του 1993. Από τότε, αυτοί οι άνθρωποι υπομένουν τις αντιξοότητες και δεν υπάρχει καμία βοήθεια από την ελληνική πλευρά. Όπως θα ακούσετε από την πρώτη μαρτυρία του βίντεο, οι Αλβανοί δεν δίσταζαν να τους κλέβουν, να τους βρίζουν, να τους απειλούν ακόμα και να τους διώχνουν από τα σπίτια τους.











***    Είδηση «ΣΕΙΣΜΟΣ»: ΚΙΝΑ-ΡΩΣΙΑ στηρίζουν την Ελλάδα και «ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ» τη Συμφωνία των Πρεσπών…

Μια είδηση σεισμό μεταδίδουν τα σκοπιανά ΜΜΕ σχετικά με το μέλλον της συμφωνίας των Πρεσπών και την εφαρμογή της. Όπως αναφέρεται, Κίνα και Ρωσία έχουν σκοπό να κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν την πρόσδεση των κράτους των Σκοπίων στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο. Έτσι, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται την προσεχή εβδομάδα να ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Κίνα, τα δύο μόνιμα κράτη-μέλη που έχουν δικαίωμα βέτο.  Στην κίνηση αυτή αναμένεται να συμμετάσχει και η Τουρκία, η οποία θέλει τα Σκόπια να ονομάζονται σκέτο Μακεδονία, αφού θέλει πάντοτε να στηρίζει οτιδήποτε το ανθελληνικό.
Το στοιχείο το οποίο θα θίξουν οι διαφωνούντες είναι η νομική ερμηνεία βάσει του διεθνούς δικαίου, για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης ενός έθνους ή ενός λαού, ένα θέμα το οποίο έθιξε, ήδη, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ. Σε κάθε περίπτωση, εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα είναι μια ακαλή εξέλιξη για την Ελλάδα, ανεξαρτήτως της βάσεως στην οποία θα ασκηθεί το βέτο. Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να καταργηθεί… Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο
***   Ελληνίδα έγραψε τραγούδι για τον Κατσίφα και συγκίνησε όλο το διαδίκτυο (vid)
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας και ο θάνατός του αποτέλεσαν αφορμή για να γραφτεί τραγούδι. 
~Κωνσταντίνος Κατσίφας: Από χτες το τραγούδι της Έφης Μπαρμπάκη για τον Κ. Κατσίφα κάνει μεγάλη απήχηση στο facebook με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την συγκίνηση τους για αυτό. Το τραγούδι ονομάζεται Εις αιωνίαν μνήμην. Η τραγουδοποιός έγραψε στο βίντεο ως λεζάντα  «ΜΕ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ !! ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!».
Το τραγούδι έχει εκατοντάδες προβολές με πολλούς χρήστες να γράφουν σχόλια υπέρ του όπως: «Το τραγουδι σου με συγκινησε. Ελαφρυ να ειναι το χωμα που να σε σκεπαζει.Πατριωτη! Η Ελλαδα θρηνει εναν Ελληνα εναν Ηρωα. Θα ζεις στις καρδιες ολων. Των Ελληνων», wνώ κάποιος άλλος έγραψε:  «Συγχαρητήρια κοπέλα μου. Μέσα σε λίγους στοίχους μας περιέγραψες όλο αυτό το θλιβερό γεγονός που μας συγκλόνισε όλους εμάς που ήμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ στην ψυχή και στο γένος. ΑΘΑΝΑΤΟΣ». Δείτε το βίντεο:  blob: https://www.youtube.com/3b4570c1-6862-4312-9a48-3a8caed01c6f  .- 
***   Εγκαίνια των νέων γραφείων της Ν.Δ. στη Μεσσήνη 
Τα εγκαίνια των νέων της γραφείων, που σηματοδοτούν και την έναρξη μιας νέας εποχής για τη δημοτική οργάνωσης της Ν.Δ. στη Μεσσήνη, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής. Παρουσία του πρώην υπουργού Χρήστου Σταϊικούρα και του γραμματέα οργανωτικού της Ν.Δ., Στυλιανού Κονταδάκη, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Μεσσήνης, Πέτρος Σκιαδάς, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ έστειλε και μήνυμα «ανανέωσης» με πολλή όρεξη για δουλειά, με στόχο να γίνει το συντομότερο η Ν.Δ. κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας Οργανωτικού κ. Κονταδάκης τόνισε ότι τα νέα γραφεία της Ν.Δ. στη Μεσσήνη αποτελούν ένα «φάρο» που θα φωτίσει τη χώρα στο «σκοτάδι» που τη βυθίζουν συστηματικά οι λαϊκιστές που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Επίσης, έστειλε μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας, υπογραμμίζοντας ότι οι «αντίπαλοι» είναι αδίστακτοι και ικανοί για όλα. Τέλος, εξήρε την κομματική ετοιμότητα και οργάνωση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, καθώς ήδη βρίσκεται στο 90% η στελέχωση των κομματικών αντιπροσώπων.
Στα εγκαίνια, εκτός των προαναφερθέντων, το «παρών» έδωσαν η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας Νατάσσα Κυριακοπούλου, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος της κεντροδεξιάς δημοτικής παράταξης στη Μεσσήνη Γιώργος Αθανασόπουλος, ο υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο Δημήτρης Αναστασόπουλος, καθώς και το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.
Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Αντωνίας Μπούζα, που έχει ταχθεί «κόντρα» στην κομματική και προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για στήριξη του Παναγιώτη Νίκα στις περιφερειακές εκλογές από τη Ν.Δ., καθώς στηρίζει την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Μπούζα δεν παρευρέθη στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε αργότερα στη Μεσσήνη επ’ ευκαιρία των εγκαινίων, εκεί που ο Παναγιώτης Νίκας έκανε «δυναμική» εμφάνιση.
Του Κώστα Γαζούλη  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα ενάντια σε ΟΠΕΚΕΠΕ, ΑΑΔΕ και τράπεζες από τη Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας 
Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας ενάντια στον ΟΠΕΚΕΠΕ, την ΑΑΔΕ και τις τράπεζες για την παράνομη κατάσχεση μέρους της βασικής ενίσχυσης (κοινοτικής επιδότησης) που έπρεπε να εισπράξουν οι αγρότες παραγωγοί του Ν. Μεσσηνίας, κατέθεσε χθες αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενη από τους Θανάση Πετράκο, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνο αγροτικής πολιτικής της ΛΑΕ, Γιώργο Κανέλη και Μαρία Μήτση, μέλη της Ν.Ε. Μεσσηνίας της ΛΑΕ.
Μιλώντας στα ΜΜΕ της Μεσσηνίας αμέσως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ο Θανάσης Πετράκος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Επειδή δεν πρέπει να ανεχόμαστε τις παράνομες και αυθαίρετες κατασχέσεις των κοινοτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την ΑΑΔΕ και τις τράπεζες, η ΛΑΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε όλους τους νομούς της χώρας μας, αρχής γενομένης σήμερα από την Καλαμάτα και τον Πύργο, σε κατάθεση μηνυτήριων αναφορών και να καλέσει τους εισαγγελείς να ασκήσουν ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων που παρανόμως «κουτσούρεψαν» και κατέσχεσαν μέρος των κοινοτικών επιδοτήσεων από τους παραγωγούς που περίμεναν να τις εισπράξουν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα της καλλιέργειας των χωραφιών τους.
Παράλληλα, η ΛΑΕ καλεί όλα τα συλλογικά όργανα των αγροτών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στις παρανομίες κυβέρνησης, τρόικας και τραπεζών».

*** Ο Γ. Μπουντρούκας και με τη… βούλα επικεφαλής της Πελοποννησιακής Συμμαχίας 
Συμφώνησαν προχθές, όπως και αναμενόταν, να κατέλθουν μαζί στις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Γιάννης Μπουντρούκας, ο οποίος από μέρες είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη, και η Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019, η οποία συγκροτείται από πρόσωπα που προέρχονται από την Κεντροαριστερά και, κυρίως, το Κίνημα Αλλαγής.
Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της γραμματείας της περιφερειακής οργάνωσης Πελοποννήσου του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά θα συμμετάσχει σε περιφερειακή σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης αύριο στις 4.00 το απόγευμα, οπότε και πρόκειται να επικυρωθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο η υποψηφιότητα του κ. Μπουντρούκα. Αμέσως μετά, στις 6.00, στο ίδιο κτήριο η κα Γεννηματά θα πραγματοποιήσει ομιλία.
Επανερχόμενοι στο θέμα του ονόματος του επικεφαλής, όπως ανακοινώθηκε, την Κυριακή συναντήθηκαν ο Γιάννης Μπουντρούκας και πολυμελής αντιπροσωπεία της Πελοποννησιακής Συμμαχίας 2019 στην Τρίπολη και αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:
Επικεφαλής της κοινής αυτοδιοικητικής προσπάθειας και της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 2019» τίθεται ο κ. Γιάννης Μπουντρούκας. Το βασικό πλαίσιο των αυτοδιοικητικών αρχών, όπως διατυπώθηκε στην ιδρυτική διακήρυξη της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 2019», αποτελεί τη συλλογική μας δέσμευση και την πρόσκληση συμπαράστασης προς όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η συγκρότηση ψηφοδελτίου που θα ενισχύει τη βασική επιλογή της ριζικής ανανέωσης των υποψηφίων του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ενίσχυσης της ενωτικής συμπαράταξης των πολιτών της Περιφέρειάς μας με κυρίαρχο στόχο την κοινωνική πρόοδο και την οικονομική και αναπτυξιακή αναγέννηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Με νεότερες ανακοινώσεις θα γίνουν γνωστές οι διαδικασίες διαλόγου με τους φορείς και τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την οριστικοποίηση του προγραμματικού πλαισίου.
Τα ιδρυτικά μέλη της Πελοποννησιακής Συμμαχίας 2019 είναι: 
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Οδοντίατρος
ΑΔΑΜΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Υπάλληλος
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ Δικηγόρος
ΑΛΕΞΑΚΗ ΛΥΓΕΡΗ (ΛΙΛΗ) Δημοσιογράφος
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Εκπαιδευτικός
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ τ. Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ Συνταξιούχος Δημοσίου
ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ Υπάλληλος  Διυλιστηρίων
ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Οικονομολόγος, Γενικός Διευθυντής ΣΥΦΑΝΟΠΕ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Εκπαιδευτικός
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χημικός
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος, Λογιστής
ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Οικονομολόγος, πρώην Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου
ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δικηγόρος
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Οικονομολόγος
ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΚΑ Καθηγήτρια
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Λογίστρια
ΒΑΣΙΛΟΥΝΗΣ ΒΛΑΜΗΣ Συνταξιούχος πυροσβέστης
ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Δημ. Υπάλληλος
ΒΕΜΜΟΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δικηγόρος
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Διευθυντής ΟΣΕ, Πρόεδρος ΕΕΤΕΜ
ΒΡΑΪΜΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ οικιακά
ΓΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Συνταξιούχος ΟΓΑ
ΓΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΓΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Αγρότισσα
ΓΕΩΡΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Αγρότης-κτηνοτρόφος
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Εφοριακός
ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αγρότης
ΓΙΑΛΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Συνταξιούχος ΟΤΕ
ΓΚΑΡΓΚΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας/Ασφαλιστής
ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ Υπάλληλος
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΓΙΟΥΡΤΟΥΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γιατρός
ΓΚΙΛΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ιατρός Καρδιολόγος
ΓΚΙΟΥΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Οικοδομικές Εργασίες
ΓΚΟΤΣΗ ΑΚΡΙΒΗ-ΕΛΕΝΗ Δικηγόρος
ΓΚΟΤΣΗ ΜΑΡΙΑ Εκπαιδευτικός
ΓΕΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Συνταξιούχος
ΓΚΟΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Οικονομολόγος
ΓΚΟΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ πρώην Δήμαρχος
ΔΑΒΟΥ ΚΑΛΙΟΠΗ Αρχαιολόγος
ΔΑΛΗΒΙΓΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος
ΔΑΝΕΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Πολιτικός Μηχανικός
ΔΑΡΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Αντιδήμαρχος  Μεγαλόπολης
ΔΟΥΒΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ελεύθερος επαγγελματίας
ΔΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Αγρότισσα
ΔΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Καθηγητής
ΔΡΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Καθηγητής
ΘΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Καπετάνιος Εμπορικού Ναυτικού
ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φυσικός
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Εργολάβος Οικοδομών
ΚΑΙΣΑΡΗ ΘΕΜΙΣ Οικονομολόγος
ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Τρίπολης
ΚΑΛΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Συνταξιούχος Δημοσίου
ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Έμπορος
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Αγρότης
ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Δικηγόρος
ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ Φυσικός
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δημόσιος Υπάλληλος
ΚΑΡΝΑΒΕΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ιδ. Υπάλληλος
ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Συνταξιούχος
ΚΑΡΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δημόσιος Υπάλληλος
ΚΑΤΣΑΡΓΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Συνταξιούχος Εφοριακός
ΚΑΥΚΑΣ ΣΤΑΘΗΣ Αγρότης
ΚΕΦΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΟΥΛΑ Δασκάλα
ΚΟΚΟΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Συνταξιούχος
ΚΟΝΤΟΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αγρότης
ΚΟΥΛΟΥΒΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γιατρός
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΗΛΙΑΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Επιχειρηματίας
ΚΟΪΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μαθηματικός
ΚΟΪΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Οδηγός ΚΤΕΛ
ΚΟΥΤΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Διευθυντής Τράπεζας/Συνταξιούχος
ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Οικονομολόγος/Μελετητής
ΚΟΥΦΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δάσκαλος
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φαρμακευτικός αντιπρόσωπος
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Ράπτης
ΛΑΓΟΔΟΝΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σαπουνακαίικων
ΛΑΖΑΡΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Φυσικοθεραπεύτρια
ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ Ταχυδρομικός
ΛΑΚΑΡΓΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δημοτικός  Υπάλληλος
ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Φοιτητής/Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΛΑΤΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Ελευθ. Επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος
ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Εργοδηγός ΟΣΕ-Συνδικαλιστής
ΛΙΑΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Επιχειρηματίας
ΛΙΓΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Συνταξιούχος πυροσβέστης
ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Επιχειρηματίας
ΛΥΚΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Αγρότισσα
ΛΥΚΑΡΓΥΡΗ ΒΑΛΑΝΤΙΝΗ Φοιτήτρια
ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ Φαρμακοποιός
ΛΥΡΕΝΤΖΟΣ ΦΩΤΗΣ Συνταξιούχος
ΜΑΔΟΥΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Εκπαιδευτικός
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Αγρότης
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αγρότης –Οινοποιός
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αγρότης
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Υδραυλικός
ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Συνταξιούχος
ΜΑΡΙΝΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ Συνταξιούχος Δημοσίου
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Δάσκαλος
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Οικονομολόγος, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΜΑΡΙΑ Συνεταιριστική Υπάλληλος
ΜΕΪΜΕΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δάσκαλος
ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Εκπαιδευτικός ΟΑΕΔ
ΜΟΥΡΤΖΙΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Χημικός
ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τριφυλίας
ΜΠΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Οδοντίατρος
ΜΠΑΧΤΑΛΙΑ ΕΛΕΝΗ Ψυχίατρος
ΜΠΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τεχνολόγος Μηχανικός
ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αγρότης
ΜΠΟΓΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Συνταξιούχος
ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΟΡΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Έμπορος
ΠΑΓΑΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ Αγρότισσα
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Συνταξιούχος του Δημοσίου
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Επιχειρηματίας
ΠΑΝΑΣ ΒΛΑΣΗΣ Συνταξιούχος Τραπεζικός
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΝΟΣ Καθηγητής
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ Οδοντίατρος –Οδοντοτεχνίτης
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ Αντιδήμαρχος  Τρίπολης
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, πρώην Πρόεδρος Παναρκαδικού Νοσοκομείου
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ιατρός Πυρηνικής Ιατρικής
ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Διευθυντής Τράπεζα Ελλάδος/κατάστημα Τρίπολης
ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Προϊστάμενος Τμήματος Μουσείων & Ιστορικών Αρχείων Ε.Κ.Π.Α.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Επιχειρηματίας
ΠΑΤΡΩΝΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑ Παιδίατρος
ΠΑΥΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Εκπαιδευτικός
ΠΑΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ Ελευθ. Επαγγελματίας
ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Καθηγητής ΤΕΙ
ΠΥΡΓΑΚΗ-ΜΠΟΓΡΗ ΜΑΡΙΑ Συνταξιούχος Δημοσίου
ΡΑΔΑΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ελευθ. Επαγγελματίας, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας  Δημητσάνας
ΡΕΚΚΑΣ ΧΑΡΗΣ Ιδ. Υπάλληλος
ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΗ Οδοντίατρος
ΣΑΙΣΑΝΑΣ ΑΡΗΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΡΗΣ Τραπεζικός
ΣΑΡΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΣΑΡΕΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Οικονομολόγος
ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Αγρότης
ΣΚΟΥΡΤΗ ΕΛΕΝΗ Συνταξιούχος
ΣΙΑΠΚΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φαρμακοποιός
ΣΚΑΖΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Αγρότισσα
ΣΥΡΙΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αγρότης
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Αγρότης
ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ιδ. Υπάλληλος
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Επιχειρηματίας
ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Επιχειρηματίας
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Υπάλληλος Υπουργείου Γεωργίας, πρώην Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ Οδηγός
ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Φοιτητής
ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ξυλουργός
ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Υπάλληλος ΟΣΕ
ΣΥΡΕΓΓΕΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Γεωπόνος
ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ)
ΤΟΥΡΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Δάσκαλος
ΤΡΑΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Οικονομολόγος, Δημοτική σύμβουλος  Νοτ. Κυνουρίας
ΤΡΑΧΑΝΑ ΕΛΕΝΑ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΤΡΙΧΑ ΕΦΗ Απόφοιτη επιστήμης των υλικών
ΤΣΑΓΚΑΝΗΣ ΜΑΚΗΣ Συνταξιούχος Εθνικής Τράπεζας
ΤΣΑΜΑΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αγρότης
ΤΣΑΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Συνταξιούχος
ΤΣΑΡΚΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ιδιωτικός υπάλληλος
ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ Επιχειρηματίας
ΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΦΙΛΙΟΥ-ΚΟΡΡΕ ΕΛΕΝΗ Συνταξιούχος ΟΑΕΕ
ΦΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Οδοντίατρος
ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ Δάσκαλος
ΧΑΝΙΑΣ ΝΙΚΟΣ Αντιστράτηγος Ε.Α - Πυροσβεστικό  Σώμα
ΧΑΡΤΟΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΧΑΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΧΟΥΣΑΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Νοσηλεύτρια
ΧΟΥΣΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΨΥΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φοιτητής
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Οικονομολόγος
Α.Π.

***   Μεγάλη προσέλευση 
Παμπελοποννησιακή η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, από την Καλαμάτα και όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου που τον προλόγισε, παρόμοιες θα ακολουθήσουν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.
Πάντως, η προσέλευση των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης από όλες τις περιφερειακές ενότητες ήταν εντυπωσιακή και δείχνει τι πρόκειται να γίνει τους επόμενους μήνες μέχρι τις εκλογές του Μαΐου.
Κουράγιο να έχουμε και θα το αντέξουμε κι αυτό! Πολιτικά εννοώντας πάντα.  Β.Β. 

***  Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου στην Καλαμάτα 
Ένα 28χρονο αγόρι από τη Μεσσήνη έχασε χθες το απόγευμα στην οδό Αθηνών τη ζωή του, όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούσθηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 61χρονος.
Το περιστατικό συνέβη ένα τέταρτο πριν από τις 7.00 το απόγευμα, όταν ο 28χρονος με τη μηχανή του κινούνταν στην οδό Αθηνών, με κατεύθυνση προς Ασπρόχωμα. Η σύγκρουση επήλθε, όταν το αυτοκίνητο εξήλθε από την οδό Ορέστη, προκειμένου να μπει στην οδό Αθηνών.
Ο 28χρονος τραυματίσθηκε θανάσιμα και, δυστυχώς, οι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διακομίσθηκε, δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι.
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία Καλαμάτας.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Χθες (5.11.2018) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός και δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

***  Μια έξυπνη εφαρμογή για την Καλαμάτα 
Τον τελευταίο καιρό, με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα για άλλες πόλεις, αναρωτιόμαστε τι έχει να επιδείξει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας σε επίπεδο τεχνολογιών και παροχής σχετικών υπηρεσιών προς τους δημότες.
Τελευταίο «έξυπνο» έργο που μπορέσαμε να σκεφτούμε είναι ο περίφημος «έξυπνος οικισμός», ο οποίος κόστισε πολλά, αλλά τελικά οι υπηρεσίες του δεν έφτασαν ποτέ στους δημότες.
Όσο για τα 5g δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ναι θα φτάσουν στην Καλαμάτα, αλλά μιλάμε για μια ιδιωτική πρωτοβουλία.
Άλλο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι κάποιες έξυπνες στάσεις, το ελεύθερο wifi σε διάφορα σημεία της πόλης και, τέλος, οι διάφορες ιστοσελίδες που κατά καιρούς δημιουργήθηκαν από το Δήμο.
Πράγματα, δηλαδή, που είναι αυτονόητα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν την Καλαμάτα ως smart πόλη.
Έτυχε αυτές τις ημέρες, πάντως, να φθάσουν στο email της εφημερίδας πληροφορίες για μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Εφαρμογή που σε άλλες πόλεις της Ελλάδας υπάρχει εδώ και χρόνια.
Ειδικότερα, πρόκειται για μια εφαρμογή που δημιούργησε ο Μιχαήλ Σκλάβος και, όπως αναφέρει, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να βρίσκουν ζητήματα/προβλήματα μέσα στην πόλη και να τα αναφέρουν γρήγορα και άμεσα στο Δήμο μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Ο ίδιος έχει απευθυνθεί στο Δήμο Καλαμάτας για να παραχωρήσει δωρεάν την εφαρμογή, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή υπάρχει διαθέσιμη στο Google Play, ονομάζεται «Βοηθάω Την Καλαμάτα» και είναι δωρεάν.
Για να μην αδικούμε, ωστόσο, το Δήμο, οφείλουμε να γράψουμε ότι μια τέτοια δυνατότητα καταγραφής προβλημάτων παρέχεται και στους χρήστες της ιστοσελίδας του. Όμως, για να τη βρει κάποιος πρέπει να ψάξει αρκετά και δεν είναι και τόσο εύχρηστη όσο μια εφαρμογή κινητού.
Π.Μπ. 
 Υ.Γ.: Επειδή σιγά σιγά ανακοινώνονται οι αεροπορικές συνδέσεις για τη θερινή περίοδο, μήπως θα πρέπει στο Δήμο να κοιτάξουν σοβαρά το ζήτημα της ιστοσελίδας που είναι μόνο στα ελληνικά; Είναι αδιανόητο να μιλάμε για τουρισμό σε μια πόλη της οποίας η επίσημη ιστοσελίδα είναι μόνο στα ελληνικά… 

***  Επένδυση… «Πέντε Αστέρων» στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας 
Καθημερινά πλέον επιβεβαιώνεται ότι η Καλαμάτα έχει μπει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη (εσωτερικού και εξωτερικού). Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε από το κτηματομεσιτικό γραφείο ΟΙΚΟΠΕΔΟ & ΟΙΚΙΑ της Ευσταθίας Δημητροπούλου- Σοφιανού, υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για άμεση πώληση έκτασης 100 στρεμμάτων στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας. Σκοπός της επένδυσης είναι η κατασκευή πολυτελούς  ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων. Α.Π.

***  «Δυσφορία» για την παρουσία Μπούζα στη Μεσσήνη από στελέχη της Ν.Δ. 
«Έκπληξη» προκάλεσε η παρουσία της Αντωνίας Μπούζα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της Ν.Δ. στη Μεσσήνη, καθώς η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου έχει παραμείνει στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη, «ένθερμη» υποστηρίκτρια «κόντρα» στην κομματική επιλογή που αποτελεί ο Παναγιώτης Νικάς. Μάλιστα, στελέχη της Ν.Δ. δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για την παρουσία της κας Μπούζα, καθώς, όπως σημείωναν, το πρόβλημα δεν είναι ότι στηρίζει τον Πέτρο Τατούλη, αλλά κυρίως ο τρόπος που έχει επιλέξει να το κάνει, εξαπολύοντας συχνά-πυκνά  «πυρά» και «αιχμές» για τον Παναγιώτη Νίκα.
«Ευτυχώς» για την κα Μπούζα δεν παρευρέθη αργότερα στην κομματική εκδήλωση και έτσι δεν άκουσε το γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη, να «καλεί» τον Παναγιώτη Νίκα να φέρει την Πελοπόννησο στην «κορυφή» από τις τελευταίες θέσεις που βρίσκεται, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά!   Κ. Γαζ. 

***  «Θεμέλιο ζωής» ο μητρικός θηλασμός 

Εκδήλωση προχθές στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας 
 Στη Σκωτία προστατεύεται με πρόστιμο 2.500 λιρών σε όποιον παρεμποδίσει τη δημόσια τέλεσή του σε παιδιά κάτω των δύο ετών, στην Ολλανδία οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να παραχωρούν το 25% του εργασιακού χρόνου στις μητέρες για την τέλεσή του, στις Φιλιππίνες παρέχονται σαράντα λεπτά την ημέρα διάλειμμα προς τούτο για κάθε 8ωρη εργασία στις εργαζόμενες μητέρες, ενώ στο Πακιστάν απαγορεύεται η χορήγηση συσκευασμένου γάλακτος στο χώρο εργασίας σε βρέφη μέχρι ενός έτους.
Σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, προστατεύεται νομοθετικά, ενώ σε κάποιες άλλες όπως το Μπαλί, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος τιμωρείται ως προσβλητική και μη αποδεκτή πράξη.
Ο λόγος για το μητρικό θηλασμό, δημόσιο ή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Ένα θέμα που διχάζει την κοινωνία, τους νομοθέτες, αλλά και τις ίδιες τις μητέρες.
Στη χώρα μας από το 2014 η νομοθεσία προβλέπει ότι για τη διευκόλυνση του μητρικού θηλασμού πρέπει να υπάρχει ειδικός χώρος σε δημόσιες υπηρεσίες, μουσεία, εμπορικά κέντρα κ.ά., καθώς και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι ώστε οι μητέρες να μπορούν να αντλούν το γάλα τους.
Ο μητρικός θηλασμός στηρίζεται ανεπιφύλακτα από τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη δυάδα μητέρα-παιδί και συνεχώς κερδίζει έδαφος, ιδιαίτερα στη δημόσια τέλεσή του. Από την 1η μέχρι την 7 Νοεμβρίου κάθε χρόνο είναι η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού –για φέτος το σύνθημα της Παγκόσμιας Συμμαχίας υπέρ του Θηλασμού (WABA) είναι «Θεμέλιο Ζωής»–, ενώ γιορτάζεται και στη χώρα μας με δράσεις.
«Ο μητρικός θηλασμός είναι το πρώτο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού όταν έρχεται στη ζωή», λέει στην «Καθημερινή» η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής - Νεογνολογίας ΕΚΠΑ και διευθύντρια της Νεογνολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, Νικολέττα Μ. Ιακωβίδου.
«Τα οφέλη για τη μητέρα και το παιδί είναι πολλαπλά», λέει η ίδια επικαλούμενη τη διεθνή βιβλιογραφία. «Η αύξηση του μητρικού θηλασμού σε επιθυμητό επίπεδο μπορεί να σώσει παγκοσμίως, κάθε χρόνο, 820.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών (υποσιτισμός, λοιμώξεις κ.ά.) και να αποτρέψει το θάνατο 20.000 γυναικών το χρόνο από καρκίνο του μαστού. Ταυτόχρονα, μειώνεται και ο κίνδυνος για καρκίνο των ωοθηκών στις μητέρες που θηλάζουν».
Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, ο μητρικός θηλασμός είναι, μεταξύ άλλων, θετικός για την οικονομία αλλά και το περιβάλλον, καθώς παράγονται λιγότερα απόβλητα, ενώ σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet το 2016, εξοικονομεί στην παγκόσμια οικονομία 300 δισ. δολάρια ετησίως.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, μόνο το 31% των 159 χωρών έχουν εθνική νομοθεσία σχετικά με τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τις εργαζόμενες μητέρες που θηλάζουν, ενώ παγκοσμίως μόνο το 40,6% των εργαζόμενων γυναικών έχει δικαίωμα άδειας μητρότητας.
Να υπενθυμίσουμε ότι η εθελοντική ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Μεσσηνίας διοργάνωσε και φέτος δημόσιο θηλασμό στην Καλαμάτα, προχθές το πρωί, ημέρα που διενεργήθηκε για 9η χρονιά πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός σε περισσότερες από 55 πόλεις της χώρας.
Ήταν μια δράση στο πλαίσιο του γιορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, που αποσκοπούσε στο να ενθαρρύνει, να αφυπνίσει, να υποστηρίξει τις νέες μητέρες και όλο τον πληθυσμό για το μητρικό θηλασμό.

***   Δήλωση «ΣΕΙΣΜΟΣ» του Μακρόν! «Ώρα να φτιάξουμε ευρωπαϊκό ΣΤΡΑΤΟ – ΕΧΘΡΟΙ μας ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε την Τρίτη «πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό», καθώς η ήπειρος συμπλήρωσε έναν αιώνα από τα τμήματα του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου. «Πρέπει να προστατευθούμε από την Κίνα, τη Ρωσία και ακόμη κι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», δήλωσε ο Macron στο Europe 1. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει πιέσει για κοινή στρατιωτική δύναμη της Ε.Ε. από την εποχή της άφιξής του στην εξουσία πέρυσι. Επιπλέον, τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ. «Όταν βλέπω (τον Τραμπ) να ανακοινώνει ότι παραιτείται από μια σημαντική συμφωνία αφοπλισμού, η οποία διαμορφώθηκε μετά την κρίση της δεκαετίας του 1980 που έπληξε την Ευρώπη, ποιος είναι το κύριο θύμα; Την Ευρώπη και την ασφάλειά της» είπε μεταξύ άλλων. 

Σχετικά με τη Ρωσία «που βρίσκεται κοντά στα σύνορά μας και έχει δείξει ότι μπορεί να αποτελεί απειλή», πρόσθεσε ο Macron: «Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να υπερασπίζεται καλύτερα τον εαυτό της, χωρίς να εξαρτάται μόνο από τις ΗΠΑ, με πιο κυρίαρχο τρόπο».
Με πληροφορίες από AFP

***   ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του Κ. Βελόπουλου για τον Ράμα! Η καταγωγή του και οι σχέσεις του με τον Σόρος… (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μια εξαιρετική εκπομπή Κόντρα και Ρήξη πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος. Ο κ. Βελόπουλος ξεκίνησε την εκπομπή του αναφερόμενος στα εγκλήματα των Αλβανών στη Βόρεια Ήπειρο και στην δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τον οποίο είχαν στοχοποιήσει καιρό τώρα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναφέρθηκε στον Αλβανό πρωθυπουργό, στην καταγωγή του και τις σχέσεις του με τον Τζορτζ Σόρος.
Τέλος, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και στη γυναίκα του κ. Ράμα και τις σχέσεις της ιδίας τόσο με τον Σόρος όσο και με την αλβανική Εθνική Τράπεζα. Δείτε παρακάτω τα όσα είπε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος: https://youtu.be/o8xr2URvfls ,-
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Παρέμβαση του Προέδρου της Αλβανίας για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα…

Χρειάστηκε τελικά η παρέμβαση του Προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα για να αποδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους συγγενείς του μετά από πάρα πολλές ημέρες.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epiruspost.gr ο Πρόεδρος του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Αλβανίας στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες. Σύμφωνα πάντα με το Epiruspost.gr ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ανταποκρίθηκε άμεσα τηλεφωνώντας στον βουλευτή της ομογένειας, Βαγγέλη Ντούλε. Κλιμάκιο συμβούλων του Ιλίρ Μέτα μετέβη στην Εισαγγελία Βαρέων Εγκλημάτων στα Τίρανα όπου έγινε σύσκεψη με την συμμετοχή της Γενικής Εισαγγελέως Άρτα Μάρκου και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια. Η Εισαγγελία, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.
Η συνάντηση των συμβούλων του προέδρου έληξε με την δέσμευση ότι το βράδυ της Τρίτης ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης θα έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων ώστε η σορός να παραληφθεί από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να γίνει επιτέλους η κηδεία. Μιλώντας στο newsit.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμιος Ναυρίδης είπε πάντως ότι δεν υπάρχει καμία εικόνα για το πότε θα παραδοθεί η σορός. «Εμείς, επισήμως από την εισαγγελία Τιράνων δεν έχουμε κάτι νεότερο. Υποβάλαμε χθες το πρωί την δεύτερη αίτησή μας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία απάντηση. Από την στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η έρευνα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παραδίδεται η σορός». newsit.gr
***  Ο Ιερώνυμος για τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Κατσίφα στη Βόρεια Ήπειρο: «Τον ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ»…

«Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ηπειρο και τον θαυμάζουμε γι’ αυτό που έγινε», είπε κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος… αναφερόμενος στο θέμα της δολοφονίας του 35χρονου ομογενούς και το γεγονός ότι η σορός του δεν έχει ακόμη δοθεί στην οικογένειά του. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι «θα μας τα έλεγε καλύτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, που ξέρει καλύτερα». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος, όταν του ζητήθηκε να απαντήσει σε σχόλιο ότι σε παλιά δελτία Τύπου της Ιεραρχίας, αλλά και της ΔΙΣ μια από τις κόκκινες γραμμές της Εκκλησίας ήταν ότι κράτος και Εκκλησία αφορά το έθνος, το ελληνικό, και δεν μπορεί να ξεχωρίσει αυτό, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υπογράμμισε: «Για να το καταλάβετε καλύτερα, πρέπει να σκεφτούμε ότι εκτός Ελλάδος είναι άλλη μια Ελλάδα, άλλα τόσα εκατομμύρια. Αυτούς τους ανθρώπους τους απεμπολούμε; Τους διώχνουμε; Δεν είναι Έλληνες; Βλέπω ότι τώρα θέλουμε και την ψήφο τους. Είναι πράγμα που πρέπει να το κουβεντιάσουμε. Έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα, με μια πρόχειρη σκέψη, με πρόχειρα πράγματα, να θέλουμε να καθιερωθούν. Εμάς πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο -όλους, και την Πολιτεία και την Εκκλησία-, η Ελλάδα ως έθνος, όχι ο Ελλαδισμός, αλλά ο Ελληνισμός».
Ο κ.Ιερώνυμος κατέληξε λέγοντας: «Και αυτό το ξεχνάμε. Επομένως, είναι μια ευκαιρία όλα αυτά, και η ανανέωση του Συντάγματος και οι μεταξύ μας διαφορές να γίνουν αφορμές ώστε να αποφασίσουμε πράγματα που θα ωφελήσουν τον λαό μας. Είτε λέγεται Εκκλησία είτε λέγεται Πολιτεία». protothema.gr
***   Μίλησε η Αχτσιόγλου και θύμισε καθεστώς! «Ό,τι και να πει το δικαστήριο…εγώ δεν πληρώνω»…

Ότι δεν θα ευοδωθούν οι προσπάθειές των συνταξιούχων να κερδίσουν αναδρομικά όλες τις περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις από το 2012, υποστήριξε σε συνέντευξή της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε ότι ναι μεν το Μονομελές Πρωτοδικείο έχει δικαιώσει ορισμένους συνταξιούχους που προσέφυγαν, όμως η κυβέρνηση έχει προσφύγει σε δεύτερο βαθμό και θα κερδίσει τη δίκη. Και αυτό γιατί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε τον νόμο αντισυνταγματικό -και πάνω στον οποίο βασίστηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου- δεν έχει αναδρομική ισχύ. Μιλώντας, στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 η κα Αχτσιόγλου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γίνεται επιχείρηση παραπληροφόρησης από ΜΜΕ, χτίζονται δικηγορικές καριέρες. Το 2012 με νόμους Κουτρουμάνη-Βρούτση περικόπηκαν οι συντάξεις. Το 2015 το ΣτΕ έκρινε ότι αυτές οι περικοπές ήταν αντισυνταγματικές, αλλά αυτή η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ. Η κυβέρνηση το 2016 προχώρησε σε μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και διαμόρφωσε ένα καθαρό πεδίο που εναρμονίζεται με τις συνταγματικές αρχές. Πριν από λίγους μήνες υπήρξε απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου ότι θα πρέπει να δοθούν αναδρομικά, αυτό αντιβαίνει στην απόφαση του ΣτΕ, έχει ασκηθεί έφεση από την πλευρά του Δημοσίου.
Δεν εκτιμώ ότι θα ευδοκιμήσει στους επόμενους βαθμούς αυτή η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν περίπου δέκα περικοπές στις συντάξεις και παρέδωσαν το ασφαλιστικό με έλλειμμα. Είναι ένα αρνητικό θαύμα και θέλει θράσος για να μας κουνούν το δάχτυλο ενώ καταφέραμε να φτιάξουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Οι περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές ήταν 4,5 δισ. το έτος». Επίσης, η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στο θέμα της περικοπής των συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι τελικά οι συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων δεν θα κοπούν. thecaller.gr
***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. : 
Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα:
Ερυθρός Αστέρας- Λίβερπουλ 2-0
Μονακό- Μπριζ 0-4
Ατλέτικο Μαδρίτης- Ντόρτμουντ 2-0
Νάπολι- Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
Πόρτο- Λοκομοτίβ Μόσχας 4-1
Σάλκε- Γαλατασαράι 2-0
Τότεναμ- Αϊντχόφεν 2-1
Ίντερ- Μπαρτσελόνα 1-1
Τα αποτελέσματα των ημιχρόνων:
Ατλέτικο Μαδρίτης- Ντόρτμουντ 1-0
Νάπολι- Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
Πόρτο- Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0
Σάλκε- Γαλατασαράι 1-0
Τότεναμ- Αϊντχόφεν 0-1
Ίντερ- Μπαρτσελόνα 0-0


Αναλυτικά οι βαθμολογίες των ομίλων 1-4:
1ος Όμιλος
1. Ντόρτμουντ 9 (8-2)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης (7-6)
3. Μπριζ (6-5)
4. Μονακό 1 (2-10)

2ος Όμιλος
1. Μπαρτσελόνα 10 (11-3)
2. Ίντερ (5-5)
3. Τότεναμ ( 7-9)
4. Αϊντχόφεν (4-10)

3ος Όμιλος
1. Νάπολι (4-3)
2. Λίβερπουλ (7-5)
3. Παρί Σεν Ζερμέν (11-7)
4. Ερυθρός Αστέρας (3-10)

4ος Όμιλος 
1. Πόρτο 10 (9-3)
2. Σάλκε (4-1)
3. Γαλατασαράι (3-3)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας (2-11)


 Για τον 1ο όμιλο 
Μονακό - Μπριζ   0-4 ,(0-3)  .- ^ 
Μονακό (4-3-3): Μπενάλιο - Μπαρέκα, Ζέμερσον, Γκλικ, Σιντιμπέ - Τσαντλί, Μπενασέρ, Τίλεμανς - Ντιοπ, Σιλά, Φαλκάο
Μπριζ (3-5-2): Χόρβαθ - Ντένσβιλ, Μέχελε, Πούλεν - Ντιατά, Ριτς, Νακαμπά, Βόρμερ, Λουρένσο - Βανάκεν, Γουέσλεϊ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ
Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Ομπλάκ – Λουίς, Ερναντέζ, Χιμένες, Χουανφράν – Κορέα, Τόμας, Ροντρίγκο, Σαούλ – Κάλινιτς, Γκριζμάν
Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Μπέρκι – Χακίμι, Τοπράκ, Ακανζί, Πίστσεκ – Ντιλέινι, Βίτσελ – Σάντσο, Ρόις, Πούλισιτς - Αλκάθερ


Για τον 2ο όμιλο :
 Ίντερ - Μπαρτσελόνα 
Ίντερ (4-2-3-1): Χαντάνοβιτς – Ασαμόα, Σκρίνιαρ , Ντε Φράι, Βρσάλκο – Βεσίνο, Μπρόζοβιτς – Πολιτάνο, Ναϊνγκολάν, Πέρισιτς – Ικάρντι
Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν – Άλμπα, Πικέ, Λενγλέ, Ρομπέρτο – Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρτουρ – Κουτίνιo, Ντεμπελέ, Σουάρεζ

Τότεναμ- Αϊντχόφεν
Τότεναμ (4-3-3): Γκαζανίγκα- Οριέ, Αλντερβάιλερντ, Σάντσες, Ντέιβις- Γουίνκς, Άλι, Έρικσεν- Λούκας, Κέιν, Σον.
Αϊντχόφεν (4-3-3): Ζουτ- Ντούμφρις, Σβάαμπ, Φιρχέφερ, Ανχελίνιο- Ροσάριο, Περέιρο, Χέντριξ- Λοζάνο, Ντε Γιονγκ, Μπερκβάιν.


  για τον  3ο όμιλο ,
 Ερυθρός Αστέρας - Λίβερπουλ. 2-0 ,(2-0 .- ^
Ερυθρός Αστέρας (4-2-3-1): Μπόργιαν - Ρόντιτς, Ντεγκενέκ, Σάβιτς, Στοΐκοβιτς - Γιόβανσιτς, Κρίστισιτς - Μπεν, Μάριν, Σρνιτς - Πάβκοβ
Λίβερπουλ(4-3-3): Άλισον- Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Άρνολντ - Λαλάνα, Βάιλντουμ, Μίλνερ - Μανέ, Σαλάχ, Στάριτζ

Νάπολι- Παρί Σεν Ζερμέν
Νάπολι (4-3-3): Οσπίνα- Μαξίμοβιτς, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Ρούι- Άλαν, Χάμσικ, Ρουίζ- Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε.
Παρί (4-4-2): Μπουφόν- Κέρερ, Σίλβα, Μαρκίνιος, Μπερνάτ- Μενιέ, Ντράξλερ, Βεράτι, Ντι Μαρία- Εμπαπέ, Νεϊμάρ.


Για τον 4ο  όμιλο
Πόρτο – Λοκομοτίβ Μόσχας 
Πόρτο (4-3-3): Κασίγιας – Τέλες, Φελίπε, Μιλιτάο, Περέιρα – Ερέρα, Ντανίλο Περέιρα, Τόρες – Μπραχίμι, Κορόνα, Μαρεγκά
Λοκομοτίβ Μόσχας (4-4-1-1): Γκιγιέρμε – Ιντόβου, Τσόρλουκα, Χέβεντες, Ιγκνιατίεφ – Φερνάντες, Κριτσόβιακ, Ντενίσοφ, Άντον Μίραντσουκ – Αλεξέι Μίραντσουκ - Έντερ


Σάλκε- Γαλατασαράι
Σάλκε (3-5-2): Νίμπελ- Σταμπουλί, Σανέ, Νάστασιτς- Καλιτζούρι, Χάριτ, Ρούντι, Σοπφ, Ουτ- Εμπολό, Μπερκστάλερ.
Γαλατασαράι (4-3-3): Μουσλέρα- Λίνες, Καμπάκ, Αζίζ, Φερέιρα- Μπελχαντά, Εντιαγέ, Ντονκ- Ονιεκούρου, Ροντρίγκεζ, Γκιουμούς.


***  ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ προπονητής μεγάλης ομάδος της Super League…

Οριστικά παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο του Άρη ο Πάκο Ερέρα! Έπειτα από συνάντηση που είχαν ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Θόδωρος Καρυπίδης και ο τεχνικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος με τον Ισπανό προπονητή, αναλύθηκαν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί έπειτα από 5 ήττες στα 6 τελευταία ματς και αποφασίστηκε από πλευράς διοίκησης ότι το προτιμότερο θα ήταν να τερματιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών. 
Οριστικό: Τέλος ο Ερέρα από τον Άρη!
Πληροφορίες κάνουν λόγο για «βελούδινο» διαζύγιο ανάμεσα στη διοίκηση και τον έμπειρο τεχνικό και μάλιστα ο Πάκο Ερέρα δεν αξίωσε ολόκληρο το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος της χρονιάς, δείχνοντας για ακόμα μια φορά τον χαρακτήρα του, ακόμα και σε αυτή τη στιγμή. Ο Άρης αναζητά πλέον τη διάδοχη λύση του έμπειρου τεχνικού, με τον Απόστολο Τερζή να αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού προπονητή.  sport-fm.gr
*** ΧΘΕΣ , ....   Για το κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ Δευτέρα 05-11-2018:  
ΠΡΟΜΉΘΕΑΣ  Πατρών-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 68-76 , (39-46).-
Τα  δεκάλεπτα : 24-29 , 15-17 , 11-15 , 18-15 .- ^
~** Οι   τέσσερις  στα προημιτελικά του κυπέλλου στο Ελληνικού μπάσκετ : Είναι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Π  , ΚΥΜΗ Εύβοιας   και ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης .-

*** Για το βόλεϊ  Α1  στο πρωτάθλημα :
ΜΓΣΑΕ ΚΟΜΟΤΙΝΗ - ΑΕΚ Αθηνών  3-1  σετ .- ^
[ 25-23 , 25-23 , 22-25 , 25-21 ] .- ^

***   ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης - ΞΑΝΘΗ  0-1 ,(0-0) .- ^

***   Η επόμενη (10η) αγωνιστική 
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 
ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 1) 
Ξάνθη-Πανιώνιος (19:00, ΕΡΤ) 
Λεβαδειακός-ΟΦΗ (19:30, Novasports 2) 

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 
ΑΕΚ-Ατρόμητος (15:00, Novasports 2) 
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός (17:15, Novasports 3) 
Λαμία-Αστέρας Τρίπολης (19:00, ΕΡΤ) 
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1) 

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 
Απόλλων Σμύρνης-Άρης (19:00, ΕΡΤ)


***  Στην Τσεχία για το σερί ο ΠΑΟΚ
Κόντρα στην… ιδιαίτερη Όπαβα στην Τσεχία ο ΠΑΟΚ απόψε για το Basketball Champions League.
Μετά τις μεγάλες νίκες-θρίλερ επί Ναντέρ και ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θέλει να δώσει συνέχεια στο θετικό του σερί αντιμετωπίζοντας την Όπαβα στην Τσεχία για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League. Η τσεχική ομάδα έχει την ιδιομορφία πως δεν διαθέτει ούτε έναν ξένο στο ρόστερ της, το οποίο απαρτίζεται από 14 γηγενείς παίκτες. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά ανταγωνιστική μετρώντας ήδη μια νίκη στον όμιλο. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα πλην του γνωστού με τον Απόλλωνα Τσόχλα. 
Την Τετάρτη ρίχνονται στη μάχη η ΑΕΚ, που υποδέχεται τη Φουενλαμπράδα, και ο αήττητος Προμηθέας που δοκιμάζεται στο Στρασβούργο. 

Α’ Όμιλος 
Νίζνι-Λε Μαν   85-71 .-^ 
Βέντσπιλς-Λούντβιγκσμπουργκ 19:00 
Ανβίλ-Μούρθια    68-87 .-^ 
Αβελίνο-Μπάνβιτ (7/11, 21:30) 
Βαθμολογία: Μούρθια 4-0, Μπάνβιτ 3-1, Αβελίνο 3-1, Άνβιλ 2-2, Λε Μαν 2-2, Νίζνι 1-3, Βέντσπιλς 1-3, Λούντβιγκσμπουργκ 0-4. 

Β’ Όμιλος 
Όπαβα-ΠΑΟΚ    69-94 , (45-47) .-^
Τα δεκάλεπτα : 31-24 , 45-47 , 60-74 , 69-94 .-^ 
 ΠΑΟΚ: Τζόουνς, Μορέιρα, Χρυσικόπουλος, Σχίζας, Κόνιαρης, Αθηναίου, Τέπιτς, Μαργαρίτης, Ζάρας, Χάτσερ, Γκάρετ, Γκος.

Βόννη-Βενέτσια   45-47 .- 
Ναντέρ-Φρίμπουργκ   9-10 .- 
Τενερίφη-Χολόν   7-6 .- 

Βαθμολογία: Τενερίφη 4-0, Βενέτσια 3-1, Χολόν 3-1, Βόννη 2-2, Όπαβα 2-2, ΠΑΟΚ 1-3, Φρίμπουργκ 1-3, Ναντέρ 1-3. 

Γ’ Όμιλος 
Λιετκαμπέλις-Ντιζόν   78-62 .-^ 
Αντβέρπ-Μπάμπεργκ   32-43 .- 
ΑΕΚ-Φουενλαμπράδα (7/11, 19:30) 
Χάποελ Ιερουσαλήμ-Νίμπουρκ (7/11, 19:45) 
Βαθμολογία: Χάποελ 3-1, ΑΕΚ 3-1, Φουενλαμπράδα 3-1, Μπάμπεργκ 2-2, Αντβέρπ 2-2, Ντιζόν 1-3, Λιετκαμπέλις 1-3, Νίμπουρκ 1-3. 

Δ’ Όμιλος 
Μπεσίκτας-Μπολόνια (7/11, 19:00) 
Ολίμπια Λιουμπλιάνας-Νεπτούνας (7/11, 19:30) 
Μπαϊρόιτ-Οστάνδη (7/11, 21:00) 
Στρασμπούρ-Προμηθέας Πάτρας (7/11, 21:30) 
Βαθμολογία: Μπολόνια 4-0, Προμηθέας 4-0, Στρασμπούρ 3-1, Νεπτούνας 2-2, Ολίμπια 1-3, Οστάνδη 1-3, Μπεσίκτας 1-3, Μπαϊρόιτ 0-4.

*** Πέρασε και από το Καταστάρι η …ματιασμένη Καλαμάτα 
Επιβεβαιώνοντας την στόφα πρωταθλητή η Καλαμάτα διατήρησε το απόλυτο σερί και συνεχίζει να ηγείται στον 8ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, περνώντας και από τη Ζάκυνθο, όπου κέρδισε το Καταστάρι με 0-1. Μια νίκη που ήρθε χάρις στο γκολ που σημείωσε στο 76’ ο Αλιατίδης με κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Φουάση και κόντρα σε παλιές και νέες ατυχίες. Δώδεκα λεπτά νωρίτερα (64’) ο Βούρας είχε σοκάρει όλο το γήπεδο με τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς υπέστη εξάρθρωση αγκώνα σε μια φάση αυτοθυσίας κατά την οποία απέκρουσε φάουλ του Μιχαηλίδη, πέφτοντας στη γωνία του. Παρ’ όλα αυτά οι «μελανόλευκοι», που παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες (Γιόνδης, Αθανασόπουλος, Αντωνιάδης, Μπίζος) και ουσιαστικά χωρίς καθαρόαιμο φορ, κράτησαν την ψυχραιμία τους και την αυτοσυγκέντρωσή τους φτάνοντας στο 6x6. Εκτός από τον Βούρα -ο οποίος διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, έχει υποβληθεί σε μαγνητική και απομένει να ξεκαθαρίσει πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνει «εκτός»- η τοπική μας ομάδα έχασε στις καθυστερήσεις και τον Μίνγκα, ο οποίος αποβλήθηκε και θα απουσιάσει από το επόμενο εντός έδρας ματς με  τον Μανδραϊκό.
Στο αγωνιστικό κομμάτι το ρεπορτάζ του Ioniansports και του Δημήτρη Πέττα αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
Από την αρχή του ματς την πρωτοβουλία των κινήσεων την είχαν οι γηπεδούχοι που έδειχνα μεγαλύτερη θέληση και πάθος και πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα… Στο 4΄πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη του ΑΟΚ στην περιοχή του Βούρα όταν ο Κουρέλλας (σ.σ. φόρεσε πέρυσι τη φανέλλα της Καλαμάτας) από αριστερά θα βγάλει μια όμορφη σέντρα με τον Κάρδαρη με γυριστή  κεφαλιά να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Βούρα ο οποίος με εντυπωσιακή απόκρουσε έβγαλε την μπάλα κόρνερ!
Από το 30΄ και μετά η Καλαμάτα ισορρόπησε το ματς και μετέφερε σωστά την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να μπορούν οι παίκτες της να γίνουν απειλητικοί Στο 37΄ οι νησιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Πέττας από αριστερά θα κάνει όμορφη ενέργεια ξεπερνώντας τον προσωπικό του αντίπαλο θα κάνει την κοφτή παράλληλη σέντρα ο Μεζίνι θα βρεθεί στην πορεία της μπάλας δεν θα την βρει και οι αμυντικοί της Καλαμάτας θα διώξουν σε κόρνερ.
Η απάντηση της Καλαμάτας ήρθε ακριβώς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν ο Λαθύρης θα πάρει την μπάλα από πλάγιο θα κάνει μια κούρσα οι αμυντικοί του ΑΟΚ δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν και από πλεονεκτική θέση θα αστοχήσει ενώ ήταν απέναντι από τον Δρακόπουλο μέσα στην μεγάλη περιοχή. Με αυτό το 0-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη οι νησιώτες μπήκαν δυνατά και στο 47΄ βρέθηκαν και πάλι πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Πέττας θα βρεθεί έξω από την περιοχή θα πασάρει στον Βιέντ αυτός θα κάνει το σουτ η μπάλα θα κοντράρει σε αμυνόμενο θα φτάσει στον Μεζίνι εκείνος τετ α τετ θα πλασάρει και ο Βούρας θα σώσει την Καλαμάτα από σίγουρο γκολ!
Στο 64΄ ο Μιχαηλίδης εκτέλεσε ένα φάουλ  το οποίο ήταν καλοκτυπημένο, ο Βούρας έπεσε στην γωνία του και στην προσπάθεια να σώσει την εστία του τραυματίστηκε σοβαρά. Όλο το γήπεδο πάγωσε από τις φωνές του άτυχου τερματοφύλακα ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ζακύνθου με εξάρθρωση αγκώνα!  Το ματς συνεχίστηκε μετά από 10 περίπου λεπτά με τους παίκτες των δύο ομάδων να είναι σοκαρισμένοι από την εικόνα του τραυματισμένοι παίκτη.
Με την έναρξη του αγώνα (76′) η Καλαμάτα κατάφερε να πετύχει γκολ και να μπει μπροστά στο σκορ όταν ο Φουάση εκτέλεσε φάουλ η μπάλα πήγε στην καρδιά της ζακυνθινής άμυνας η οποία ολιγώρησε και εκεί ο Αλιατίδης με κεφάλια έκανε το 0-1 για την ομάδα του «παγώνοντας» το γήπεδο!
Λίγο πριν τον φινάλε ο Μίνγκας αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις.
ΑΟΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: (Δημήτρης Νόλης): Δρακόπουλος, Τηλιόπουλος (90+1′ Μπριλάκης), Παναγόπουλος, Καρβούνης, Κουρέλλας, Σωτηρόπουλος, Πέττας Ρ. , Μιχαηλίδης (85′ Κορφιάτης), Βιέντ, Μεζίνι, Κάρδαρης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: (Γιάννης Χριστόπουλος): Βούρας (73′ λ.τ. Κασωτάκης), Τσόπελας, Ψάνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Φουάσης, Πινδώνης, Λαθύρης (59′ Ρόνι), Μίνγκας, Μαστραντωνάκης (90′ Γκελκέρια).
Ευχαριστίες για τη φιλοξενία και τη συμπαράσταση στον τραυματισμό
Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΠΣ “Η Καλαμάτα” «ευχαριστεί θερμά την διοίκηση και τους ανθρώπους του AO Κατασταρίου Ζακύνθου για την άψογη φιλοξενία που πρόσφεραν στην αποστολή της ομάδας μας, στο μεταξύ μας παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.Ιδιαίτερα τους ευχαριστούμε για το ξεχωριστό ενδιαφέρον που επέδειξαν στον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας Ηλία Βούρα, τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν στην αντιμετώπιση του απρόοπτου αυτού γεγονότος αλλά και την συμπαράστασή τους, επιδεικνύοντας στάση που αξίζει παντός επαίνου.
Τέτοιες συμπεριφορές προάγουν το ποδόσφαιρο και το αθλητικό ιδεώδες».
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-8ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
Α.Ο. Κατασταρίου–Καλαμάτα 0-1
Πάμισος Μεσσήνης-Α.Ο. Υπάτου 0-1
Λέρνα-Παναργειακός 0-5
Μανδραϊκός-Ασπρόπυργος 0-2
Παναρκαδικός-Πέλλανας Καστορείου 1-1
Αμβρυσσέας-Ερμιονίδα 1-0
Αστέρας Βλαχιώτη-Α.Ο. Εικοσιμίας 4-0

Βαθμολογία
1. Καλαμάτα 18 11-0
2. Ασπρόπυργος 15 17-2
3. Παναργειακός 15 11-3
4. Ερμιονίδα 11 6-2
5. AO Υπάτου 10 6-4
6. Mανδραϊκός 9 3-3
7. Αμβρυσσέας 8 6-4
8. Παναρκαδικός 8 8-7
9. Πελλάνα 8 6-7
10. Αστέρας Βλαχιώτη 7 8-9
11. Καταστάρι 5 5-6
12. Πάμισος 1 3-12
13. Λέρνα 1 0-11
14. Εικοσιμία 1 0-20

Επόμενη αγωνιστική (7η, 11/11)
Ασπρόπυργος–Πάμισος Μεσσήνης
Ερμιονίδα–ΑΟ Εικοσιμίας
ΑΟ Υπάτου–Αμβρυσσέας
Καλαμάτα–Μανδραϊκός
Καταστάρι–Παναρκαδικός
Παναργειακός-Αστέρας Βλαχιώτη
Πελλάνα-Ένωση Λέρνας

Πηγή: Ioniansports-ρεπορτάζ: Δημήτρης Πέττας



ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Τρίτη εντός έδρας ήττα, 1-0 από τον ΑΟ Υπάτου

«Σοκ» στο 86΄…
Μία ακόμη ήττα (τρίτη εντός έδρας και πέμπτη συνολικά) για τον Πάμισο Μεσσήνης, καθώς έχασε με 1-0 από τον ΑΟ Υπάτου, σε ματς που διεξήχθη την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης και ήταν για την 6ηαγωνιστική του 8ο ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.
Οι «πράσινοι» της Μεσσήνης με τον Μιχάλη Φασουλή  για πρώτη φορά στον πάγκο της και πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους (σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες), ήταν μαχητικοί και άξιζαν το βαθμό.
Ήρθε όμως το «γκολ» στο 86΄ που στοίχισε την ήττα. Συγκεκριμένα  ο Πέππας έκανε σέντρα, ο νεαρός πορτιέρο (έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις), ο Βαγγέλης Καπατσώρης προσπάθησε να μπλοκάρει, του έφυγε η πάλα και οι αφύλαχτος Καράι (αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή), με σουτ έκανε το 0-1.
Με τον ΑΟ Υπάτου αγωνίστηκε και ο Νησιώτης μεσοεπιθετικός Άγγελος Σαραντόπουλος (ξεκίνησε τη σεζόν στον Πάμισο Μεσσήνης, καθώς στο 69΄ αντικατέστησε τον Αργυριου.
Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος από την ΕΠΣ Ηλείας, ενώ βοηθοί οι Πήττας και Καραλής από την ίδια Ένωση.
Κίτρινη κάρτα πήραν οι Μωράκης, Ηλιόπουλος (Πάμισος Μεσσήνης), Γκαράνης (ΑΟ Υπάτου).
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Μιχάλης Φασουλής): Καπατσώρης, Αριστομενόπουλος (75΄ λ. τρ. Ρούτσης), Κατσιβαρδέας, Σ. Δημητρακόπουλος, Φιλόπουλος, Μωράκης, Βλάχος (90΄  Χαρλέπας), Ρήγας, Νινιός (90΄ Καραχάλιος), Ηλιόπουλος, Μάραντος (59΄Παπαδόπουλος).
ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ: Καρανάσος, Δέδες, Παπαχαραλάμπους, Οικονομόπουλος, Γκούμας, Αργυρίου (69΄ Σαραντόπουλος), Καραμέρης (46΄ Καράι), Γκαράνης (62΄ Πέππας), Σπανός, Κωστούλας (58΄Μπερνιδάκης), Σπηλιώτης.

*** Υπόλοιπο πρόγραμμα   Super League στο Ελληνικό ποδόσφαιρο 2018-19 :
ΕΛΛΑΔΑ: Super League
Αγωνιστική ημέρα: 10
10.11. 17:15ΑΕ Λάρισα 1964ΠΑΣ Γιάννινα
10.11. 19:00ΞάνθηΠανιώνιος
10.11. 19:30ΛεβαδειακόςΟΦΗ
11.11. 15:00ΑΕΚΑτρόμητος Αθηνών
11.11. 17:15ΠΑΟΚΠαναιτωλικός
11.11. 19:00ΛαμίαΑστέρας Τρίπολης
11.11. 19:30Ολυμπιακός ΠειραιώςΠαναθηναϊκός
12.11. 19:00Απόλλων ΣμύρνηςΆρης Θεσσαλονίκης
Αγωνιστική ημέρα: 11
24.11. 16:00ΠαναθηναϊκόςΑπόλλων Σμύρνης
24.11. 17:15Αστέρας ΤρίποληςΑΕ Λάρισα 1964
24.11. 19:00ΠαναιτωλικόςΑΕΚ
24.11. 19:30ΠΑΟΚΞάνθη
25.11. 17:15ΠΑΣ ΓιάννιναΛεβαδειακός
25.11. 19:00Ατρόμητος ΑθηνώνΟλυμπιακός Πειραιώς
25.11. 19:30ΟΦΗΆρης Θεσσαλονίκης
26.11. 19:30ΠανιώνιοςΛαμία
Αγωνιστική ημέρα: 12
01.12. 17:15ΑΕ Λάρισα 1964Πανιώνιος
01.12. 19:00Απόλλων ΣμύρνηςΑτρόμητος Αθηνών
01.12. 19:30ΠΑΣ ΓιάννιναΟΦΗ
02.12. 17:15ΛεβαδειακόςΑστέρας Τρίπολης
02.12. 19:00Άρης ΘεσσαλονίκηςΠαναθηναϊκός
02.12. 19:30ΑΕΚΞάνθη
03.12. 19:00ΛαμίαΠΑΟΚ
03.12. 19:30Ολυμπιακός ΠειραιώςΠαναιτωλικός
Αγωνιστική ημέρα: 13
08.12. 17:15Αστέρας ΤρίποληςΠΑΣ Γιάννινα
08.12. 19:30ΑΕΚΛαμία
09.12. 15:30ΞάνθηΟλυμπιακός Πειραιώς
09.12. 17:15ΟΦΗΠαναθηναϊκός
09.12. 19:00Ατρόμητος ΑθηνώνΆρης Θεσσαλονίκης
09.12. 19:30ΠΑΟΚΑΕ Λάρισα 1964
10.12. 19:00ΠαναιτωλικόςΑπόλλων Σμύρνης
10.12. 19:30ΠανιώνιοςΛεβαδειακός
Αγωνιστική ημέρα: 14
15.12. 17:15ΠΑΣ ΓιάννιναΠανιώνιος
15.12. 19:00Άρης ΘεσσαλονίκηςΠαναιτωλικός
15.12. 19:30Αστέρας ΤρίποληςΟΦΗ
16.12. 17:15ΑΕ Λάρισα 1964ΑΕΚ
16.12. 19:00ΠαναθηναϊκόςΑτρόμητος Αθηνών
16.12. 19:30Ολυμπιακός ΠειραιώςΛαμία
17.12. 19:00Απόλλων ΣμύρνηςΞάνθη
17.12. 19:30ΛεβαδειακόςΠΑΟΚ
Αγωνιστική ημέρα: 15
22.12. 17:15ΟΦΗΑτρόμητος Αθηνών
22.12. 19:00ΠαναιτωλικόςΠαναθηναϊκός
22.12. 19:30ΠανιώνιοςΑστέρας Τρίπολης
23.12. 15:00ΑΕΚΛεβαδειακός
23.12. 16:00ΛαμίαΑπόλλων Σμύρνης
23.12. 17:15Ολυμπιακός ΠειραιώςΑΕ Λάρισα 1964
23.12. 19:00ΞάνθηΆρης Θεσσαλονίκης
23.12. 19:30ΠΑΟΚΠΑΣ Γιάννινα
Αγωνιστική ημέρα: 16
12.01. 17:00ΑΕ Λάρισα 1964Απόλλων Σμύρνης
12.01. 17:00Αστέρας ΤρίποληςΠΑΟΚ
12.01. 17:00Ατρόμητος ΑθηνώνΠαναιτωλικός
12.01. 17:00ΛεβαδειακόςΟλυμπιακός Πειραιώς
12.01. 17:00ΟΦΗΠανιώνιος
12.01. 17:00ΠαναθηναϊκόςΞάνθη
12.01. 17:00ΠΑΣ ΓιάννιναΑΕΚ
12.01. 17:00Άρης ΘεσσαλονίκηςΛαμία
Αγωνιστική ημέρα: 17
19.01. 17:00ΑΕ Λάρισα 1964Άρης Θεσσαλονίκης
19.01. 17:00ΑΕΚΑστέρας Τρίπολης
19.01. 17:00Απόλλων ΣμύρνηςΛεβαδειακός
19.01. 17:00ΛαμίαΠαναθηναϊκός
19.01. 17:00ΞάνθηΑτρόμητος Αθηνών
19.01. 17:00ΟΦΗΠαναιτωλικός
19.01. 17:00ΠΑΟΚΠανιώνιος
19.01. 17:00ΠΑΣ ΓιάννιναΟλυμπιακός Πειραιώς
Αγωνιστική ημέρα: 18
26.01. 17:00Αστέρας ΤρίποληςΟλυμπιακός Πειραιώς
26.01. 17:00Ατρόμητος ΑθηνώνΛαμία
26.01. 17:00ΛεβαδειακόςΆρης Θεσσαλονίκης
26.01. 17:00ΠαναθηναϊκόςΑΕ Λάρισα 1964
26.01. 17:00ΠαναιτωλικόςΞάνθη
26.01. 17:00ΠανιώνιοςΑΕΚ
26.01. 17:00ΠΑΟΚΟΦΗ
26.01. 17:00ΠΑΣ ΓιάννιναΑπόλλων Σμύρνης
Αγωνιστική ημέρα: 19
02.02. 17:00ΑΕ Λάρισα 1964Ατρόμητος Αθηνών
02.02. 17:00ΑΕΚΠΑΟΚ
02.02. 17:00Απόλλων ΣμύρνηςΑστέρας Τρίπολης
02.02. 17:00ΛαμίαΠαναιτωλικός
02.02. 17:00ΛεβαδειακόςΠαναθηναϊκός
02.02. 17:00Ολυμπιακός ΠειραιώςΠανιώνιος
02.02. 17:00ΟΦΗΞάνθη
02.02. 17:00Άρης ΘεσσαλονίκηςΠΑΣ Γιάννινα
Αγωνιστική ημέρα: 20
09.02. 17:00ΑΕΚΟΦΗ
09.02. 17:00Αστέρας ΤρίποληςΆρης Θεσσαλονίκης
09.02. 17:00Ατρόμητος ΑθηνώνΛεβαδειακός
09.02. 17:00ΞάνθηΛαμία
09.02. 17:00ΠαναιτωλικόςΑΕ Λάρισα 1964
09.02. 17:00ΠανιώνιοςΑπόλλων Σμύρνης
09.02. 17:00ΠΑΟΚΟλυμπιακός Πειραιώς
09.02. 17:00ΠΑΣ ΓιάννιναΠαναθηναϊκός
Αγωνιστική ημέρα: 21
16.02. 17:00ΑΕ Λάρισα 1964Ξάνθη
16.02. 17:00Απόλλων ΣμύρνηςΠΑΟΚ
16.02. 17:00ΛεβαδειακόςΠαναιτωλικός
16.02. 17:00Ολυμπιακός ΠειραιώςΑΕΚ
16.02. 17:00ΟΦΗΛαμία
16.02. 17:00ΠαναθηναϊκόςΑστέρας Τρίπολης
16.02. 17:00ΠΑΣ ΓιάννιναΑτρόμητος Αθηνών
16.02. 17:00Άρης ΘεσσαλονίκηςΠανιώνιος
Αγωνιστική ημέρα: 22
23.02. 17:00ΑΕΚΑπόλλων Σμύρνης
23.02. 17:00Αστέρας ΤρίποληςΑτρόμητος Αθηνών
23.02. 17:00ΛαμίαΑΕ Λάρισα 1964
23.02. 17:00ΞάνθηΛεβαδειακός
23.02. 17:00Ολυμπιακός ΠειραιώςΟΦΗ
23.02. 17:00ΠαναιτωλικόςΠΑΣ Γιάννινα
23.02. 17:00ΠανιώνιοςΠαναθηναϊκός
23.02. 17:00ΠΑΟΚΆρης Θεσσαλονίκης
Αγωνιστική ημέρα: 23
02.03. 17:00Απόλλων ΣμύρνηςΟλυμπιακός Πειραιώς
02.03. 17:00Αστέρας ΤρίποληςΠαναιτωλικός
02.03. 17:00Ατρόμητος ΑθηνώνΠανιώνιος
02.03. 17:00ΛεβαδειακόςΛαμία
02.03. 17:00ΟΦΗΑΕ Λάρισα 1964
02.03. 17:00ΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚ
02.03. 17:00ΠΑΣ ΓιάννιναΞάνθη
02.03. 17:00Άρης ΘεσσαλονίκηςΑΕΚ
Αγωνιστική ημέρα: 24
09.03. 17:00ΑΕ Λάρισα 1964Λεβαδειακός
09.03. 17:00ΑΕΚΠαναθηναϊκός
09.03. 17:00Απόλλων ΣμύρνηςΟΦΗ
09.03. 17:00ΛαμίαΠΑΣ Γιάννινα
09.03. 17:00ΞάνθηΑστέρας Τρίπολης
09.03. 17:00Ολυμπιακός ΠειραιώςΆρης Θεσσαλονίκης
09.03. 17:00ΠαναιτωλικόςΠανιώνιος
09.03. 17:00ΠΑΟΚΑτρόμητος Αθηνών
Αγωνιστική ημέρα: 25
16.03. 17:00Αστέρας ΤρίποληςΛαμία
16.03. 17:00Ατρόμητος ΑθηνώνΑΕΚ
16.03. 17:00ΟΦΗΛεβαδειακός
16.03. 17:00ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός Πειραιώς
16.03. 17:00ΠαναιτωλικόςΠΑΟΚ
16.03. 17:00ΠανιώνιοςΞάνθη
16.03. 17:00ΠΑΣ ΓιάννιναΑΕ Λάρισα 1964
16.03. 17:00Άρης ΘεσσαλονίκηςΑπόλλων Σμύρνης
Αγωνιστική ημέρα: 26
30.03. 17:00ΑΕ Λάρισα 1964Αστέρας Τρίπολης
30.03. 17:00ΑΕΚΠαναιτωλικός
30.03. 17:00Απόλλων ΣμύρνηςΠαναθηναϊκός
30.03. 17:00ΛαμίαΠανιώνιος
30.03. 17:00ΛεβαδειακόςΠΑΣ Γιάννινα
30.03. 17:00ΞάνθηΠΑΟΚ
30.03. 17:00Ολυμπιακός ΠειραιώςΑτρόμητος Αθηνών
30.03. 17:00Άρης ΘεσσαλονίκηςΟΦΗ
Αγωνιστική ημέρα: 27
06.04. 17:00Αστέρας ΤρίποληςΛεβαδειακός
06.04. 17:00Ατρόμητος ΑθηνώνΑπόλλων Σμύρνης
06.04. 17:00ΞάνθηΑΕΚ
06.04. 17:00ΟΦΗΠΑΣ Γιάννινα
06.04. 17:00ΠαναθηναϊκόςΆρης Θεσσαλονίκης
06.04. 17:00ΠαναιτωλικόςΟλυμπιακός Πειραιώς
06.04. 17:00ΠανιώνιοςΑΕ Λάρισα 1964
06.04. 17:00ΠΑΟΚΛαμία
Αγωνιστική ημέρα: 28
14.04. 17:00ΑΕ Λάρισα 1964ΠΑΟΚ
14.04. 17:00Απόλλων ΣμύρνηςΠαναιτωλικός
14.04. 17:00ΛαμίαΑΕΚ
14.04. 17:00ΛεβαδειακόςΠανιώνιος
14.04. 17:00Ολυμπιακός ΠειραιώςΞάνθη
14.04. 17:00ΠαναθηναϊκόςΟΦΗ
14.04. 17:00ΠΑΣ ΓιάννιναΑστέρας Τρίπολης
14.04. 17:00Άρης ΘεσσαλονίκηςΑτρόμητος Αθηνών
Αγωνιστική ημέρα: 29
21.04. 17:00ΑΕΚΑΕ Λάρισα 1964
21.04. 17:00Ατρόμητος ΑθηνώνΠαναθηναϊκός
21.04. 17:00ΛαμίαΟλυμπιακός Πειραιώς
21.04. 17:00ΞάνθηΑπόλλων Σμύρνης
21.04. 17:00ΟΦΗΑστέρας Τρίπολης
21.04. 17:00ΠαναιτωλικόςΆρης Θεσσαλονίκης
21.04. 17:00ΠανιώνιοςΠΑΣ Γιάννινα
21.04. 17:00ΠΑΟΚΛεβαδειακός
Αγωνιστική ημέρα: 30
05.05. 17:00ΑΕ Λάρισα 1964Ολυμπιακός Πειραιώς
05.05. 17:00Απόλλων ΣμύρνηςΛαμία
05.05. 17:00Αστέρας ΤρίποληςΠανιώνιος
05.05. 17:00Ατρόμητος ΑθηνώνΟΦΗ
05.05. 17:00ΛεβαδειακόςΑΕΚ
05.05. 17:00ΠαναθηναϊκόςΠαναιτωλικός
05.05. 17:00ΠΑΣ ΓιάννιναΠΑΟΚ
05.05. 17:00Άρης ΘεσσαλονίκηςΞάνθη

***  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αγώνων SUPER LEAGUE  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  2018-2019 με αποτελέσματα αγώνων :


***   Το πρόγραμμα  2018-2019 ποδόσφαιρο Σούπερ Λίγκας : 
1η αγωνιστικής  Σ/Κ/Δ  24, 25, 26/08/2018:  
ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης  1-0 .-^Σα
Παναιτωλικός - Ατρόμητος  1-2 .-^Σα
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛάρισσα  0-1 .- ^ Σα
ΑΕΚ -ΠΑΣ Γιάννινα  2-0 .- ^ Σα
Ξάνθη-Παναθηναϊκός  0-1 .-^ Κυ
Πανιώνιος- ΟΦΗ  2-2 .- ^ Κυ
Ολυμπιακός- Λεβαδειακός  1-0.-^  Κυ 
Λαμία-Άρης             .-  Δευ
~* Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Ξεκινάει με -6 βαθμούς .-
~**  2η αγωνιστική Σ/Κ/Δ  01, 02, 03/09/2018 :
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ  0-1  .-   ^ Κυ 
Ατρόμητος-Ξάνθη   0-0 .- ^  Σα 
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ   0-1  .-^  Σα 
Παναθηναϊκός-Λαμία  3-1.- ^  Σα 
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα  5-0  .- Κυ
Αρης- ΑΕΛάρισσα   2-0 .- ^  Κυ 
Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης  1-0  .-^ Δευ
Παναιτωλικός-ΟΦΗ  2-1  .- ^ Δευ

3η αγωνιστική  16/09/2018 
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ  1-3 .- Σα 
Ξάνθη-Παναιτωλικός  1-1 .- Σα 
ΑΕΚ-Πανιώνιος  4-0 .- Σα 
Λαμία-Ατρόμητος 0-1 .- Κυ
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1 .- Κυ
ΑΕ Λάρισσα -Παναθηναϊκός  1-3 .- Κυ 
Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 .-  Κυ 
Αρης-Λεβαδειακός   2-0 .-  Δευ

4η αγωνιστική 23/09/2018  (22., 23 και 24/09/2018)
Ξάνθη-ΟΦΗ  3-0 .-^  Κυ
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ   2-0 .-^ Κυ 
Παναιτωλικός-Λαμία  2-2 .- ^  Δευ
Πανιώνιος-Ολυμπιακός  1-0 .-^  Δευ (Ακύρωση κανονικού γκολ Πανιωνίου ως οφσάϊτ).-
Ατρόμητος-ΑΕΛάρισα  2-0 .-^ Σα 
Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης  2-0 .-^ Σα 
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός  3-0 .-^    κυ
ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης  1-0 .-^  Σα 


  ~  5η αγωνιστική 20η   
ΟΦΗ-ΑΕΚ  0-3 .- ^  Σα 
 Λαμία-Ξάνθη  0-0.-^   Δευ 
 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ   0-1 .-^  Κυ 
 ΑΕΛ-Παναιτωλικός  1-0 .-^ Σα 
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος  0-2 .- ^  Κυ 
Λεβαδειακός-Ατρόμητος  0-2 .-^  Κυ 
 Άρης-Αστέρας   2-0  .-^  Κυ 
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα  2-1 .- ^ Σα
6η Αγωνιστική   Σ/Κ/Δ  06 .07 . 08 -10-2018 // 21η 
Λαμία-ΟΦΗ   1-1 .- ^ Κυ  
ΑΕΚ-Ολυμπιακός   1-1 .-^  Κυ  
Ξάνθη-ΑΕΛ   1-0 .-^  Δευ 
ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης  2-0 .-^   Κυ 
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός   2-1 .- ^   Σα 
Πανιώνιος-Άρης    1-0  .-^  Σα 
Ατρόμητος Αθηνών -ΠΑΣ Γιάννινα   1-0 .-^ Κυ
Αστέρας Τρίπολης -Παναθηναϊκός  1-1 .- ^  Σα 

 7η  20.21 και 22/10/2018 , Αγωνιστική //22η
ΟΦΗ-Ολυμπιακός  1-0  .-^  Κυ
ΑΕΛ-Λαμία  1-2  .- ^  Σα 
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ  0-2 .-^ Σα 
Λεβαδειακός-Ξάνθη  1-2.- ^ Κυ 
Άρης-ΠΑΟΚ  1-2 .-^ Κυ
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός  0-2  .-^ Σα 
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος  1-0 .-^ Σα 
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης  3-2 .-  Δευ                  

  8η Αγωνιστική 23η 27,28 και 29/10-2018
ΑΕΛ-ΟΦΗ  0-0 .-^ Σα
Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης  1-0 .-^ Δευ
Λαμία-Λεβαδειακός  3-2 .-^Σα 
ΑΕΚ-Άρης  4-0 .-^ Κυ
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα  2-1 .-^  Δευ 
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0 .-^ Δευ
Παναιτωλικός-Αστέρας  1-1  Κυ 
Πανιώνιος-Ατρόμητος  2-2  Κυ           
9η αγωνιστική Σ/Κ/Δ 02., 03,04/11/2018 : 
ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης  0-0 .-^ Σα 
Λεβαδειακός-ΑΕΛ  1-1 .- Σα
Αρης-Ολυμπιακός  0-1 .-^ Κυ
ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία  0-0 .-Σα
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ  0-0 .-^ Σα
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη  0-1 .- Δευ
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ  1-1 .- Κυ 
Πανιώνιος-Παναιτωλικός  3-0 .-^ Κυ

10η αγωνιστική
Λεβαδειακός-ΟΦΗ
Απόλλων Σμύρνης-Αρης
ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
Λαμία-Αστέρας Τρίπολης
ΑΕΚ-Ατρόμητος
Ξάνθη-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός

11η αγωνιστική
ΟΦΗ-Αρης
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός
Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ
Ατρόμητος-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-Λαμία
Παναιτωλικός-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-Ξάνθη

***  
  ~***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2018 
~**  ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά  Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news-01-2018.html  .-
~** ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02 Νοεμβρίου  2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  από το  Α   έως  και το -Ω  ...... Παρασκευή  02 Νοεμβρίου 2018  : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/blog-post.html .-
~** ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02  Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .-
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από ΑΡΦΑΡΑ .  Σάββατο  03 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  τα  Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .-
~** ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας  τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .- 
  ~**ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα 05  Νοεμβρίου  2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .- 
~**   ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  από το Αρφαρά  Τρίτη  06  Νοεμβρίου  2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news-06-2018.html .-
~** 
    
 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ    ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗhttps://twitter.com/stamos01  .-       1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6605 videos.  -    Σταματης Σκουλικας   1.486.545 προβολές, Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.- 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947 http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 909.125 προβολές, Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos, http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. –    1.234.765 προβολές , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .- https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 

***
 ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab .-  Αναρτήθηκε από Stamatios Skoulikas 

Δεν υπάρχουν σχόλια: