ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Εφημερίδα μας  Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας .
Δευτέρα 08  Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-

 ΕΚΛΟΓΕΣ 2019  :









~**  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

~**  Αποτελέσματα εκλογές 2019: Ο Τσίπρας βγήκε δεύτερος στο χωριό του!

~ Έχασε το Αθαμάνιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Αθαμάνιο Άρτας, το χωριό του Αλέξη Τσίπρα, έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη του έργου που είχε παιχτεί και στις ευρωεκλογές που και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έρθει δεύτερος στο Αθαμάνιο Άρτας.
Στις χθεσινές εκλογές τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
Δημοτική Ενότητα Αθαμανίας - Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων
ΝΔ 42,53%
ΣΥΡΙΖΑ 41,97%
ΚΙΝΑΛ 6.58%
ΚΚΕ 2,49%
Συγκεκριμένα η ΝΔ πήρε 1.520 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ 1.500.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 40,34% και η ΝΔ 36,39%.
Δείτε βίντεο: Ο Τσίπρας βγήκε δεύτερος στο χωριό του!




Ο Τσίπρας βγήκε δεύτερος στο χωριό του!


*  **   Εκλογές 2019: Δείτε τα ονόματα - Ποιοι μπαίνουν στη νέα Βουλή - Ποιοι μένουν εκτός
apotelesmata_ar
~ Η ΝΔ υπερδιπλασιάζει τις βουλευτικές της έδρες (σε 158 από 75) - Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 59 έδρες και τουλάχιστον 90 υποψήφιοι του που είχαν εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τη θητεία τους
Σαρωτικές αλλαγές στον κοινοβουλευτικό χάρτη φέρνει η ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές. Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερδιπλασιάζει τις βουλευτικές του έδρες εκλέγοντας 158 βουλευτές απο 75 που είχε εκλέξει το 2015. Απο την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 59 έδρες και πέφτει στις 86 απο 145 που είχε καταλάβει πριν απο 4 χρόνια. Η ανασύνθεση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακή καθώς τουλάχιστον 90 υποψήφιοι που είχαν εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τη θητεία τους.
~  Μεταξύ των «ηχηρών» ονομάτων που μένουν εκτός Βουλής εντοπίζονται για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, οι πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και Σταύρος Κοντονής, η πρώην υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά καθώς και οι Αννέτα Καββαδία, Μάκης Μπαλαούρας, Γιώργος Κυρίτσης, Νίκος Ξυδάκης, Μάρκος Μπόλαρης κ.α.
~  «Μοιρασμένες» είναι οι εντυπώσεις από την επίδοση των «μεταγραφών» της Κουμουνδούρου. Η πρώην αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Εκτός Βουλής μένουν και οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Δανέλλης, Τέρενς Κουίκ και Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Αντίθετα την εκλογή τους πέτυχαν οι Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζουράρις και Βασίλης Κόκκαλης.
~*  Σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση των «σταυρών» στον Δυτικό Τομέα Αθήνας. Με καταμετρημένο των 97,5% των ψηφοδελτίων ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προηγείται με 16 «σταυρούς» του Παναγιώτη Κουρουμπλή και καταλαμβάνει την τέταρτη και τελευταία έδρα του κόμματος στην συγκεκριμένη περιφέρεια.
~  Το ΚΙΝΑΛ αυξάνει τις δυνάμεις του κατά 5 έδρες εκλέγοντας 22 βουλευτές. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι το κόμμα χάνει τις έδρες στην Ανατολική Αττική, τη Δωδεκάνησο και την Λακωνία με αποτέλεσμα να μην επανεκλέγονται οι Εύη Χριστοφιλοπούλου, Δημήτρης Κρεμαστινός και Λεωνίδας Γρηγοράκος αντίστοιχα. Επίσης, δεν εκλέγεται ο Γιάννης Μανιάτης στην Αργολίδα καθώς έχασε την μάχη του σταυρού από τον συνυποψήφιό του Ανδρέα Πουλά και ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.
~ Σταθερό παραμένει το ΚΚΕ στις 15 έδρες ενώ με τα εως τώρα δεδομένα η Ελληνική Λύση εκλέγει 10 βουλευτές και το ΜεΡΑ25 9.
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας εκλέγονται οι:
Για την ΝΔ: Π. Πικραμμένος, Μαριέττα Γιαννάκου, Γ. Γεραπετρίτη, Τ. Θεοδωρικάκος και Χρ. Ταραντίλης.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ: Β. Βασιλικός, Ε. Αχτσιόγλου, Π. Σκουρλέτης και Αλ. Φλαμπουράρης
Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει τον Γιώργο Καμίνη, το ΚΚΕ την Αλέκα Παπαρήγα ενώ έδρα λαμβάνει και η Ελληνική Λύση που εκλέγει τον κ. Βασίλειο Βιλιάρδο
ΑΘΗΝΑ
- Στην Α’ Αθήνας εκλέγονται για την ΝΔ εκλέγονται:
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ, ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ), ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΓΓΕΛΟΣ), ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΙΠΙΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ. Μένει εκτός κοινοβουλίου ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης
Για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται: ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ. Δεν εκλέγεται η Ράνια Σβίγκου και η Μυρσίνη Ζορμπά
Στην ίδια περιφέρεια επανεκλέγεται η Λιάνα Κανέλλη με το ΚΚΕ, ο Κώστας Σκανδαλίδης με το ΚΙΝΑΛ και εκλέγεται η Αγγελική Αδαμοπούλου με το ΜεΡΑ25.
- Στον Βόρειο Τομέα Αθήνας για τη ΝΔ εκλέγονται:
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ), ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ, ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ, ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΡΑΠΤΗ ΖΩΗ
Στην ίδια περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τους: ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΙΖΑ (ΜΑΡΙΛΙΖΑ), ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Μένουν εκτός κοινοβουλίου οι: Τέρενς Κουίκ, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία και Τάσος Πετρόπουλος
Με το ΚΚΕ επανεκλέγεται ο Θανάσης Παφίλη, με το ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ εκλέγεται ο Κλέων Γρηγοριάδης με το ΜεΡΑ25 και η Κατερίνα – Αναστασία Αλεξοπούλου με την Ελληνική Λύση.
- Στον Δυτικό Τομέα Αθήνας με την ΝΔ εκλέγονται:
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΜΙΧΑΗΛ. Μένει εκτός ο Μάκης Γιακουμάτος εκτός κι αν ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει άλλη εκλογική περιφέρεια.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι: ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ), ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ). Εκτός Βουλής μένει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αλλά η τελική λίστα θα καθοριστεί με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης καθώς ο πρώην υπουργός υπολείπεται περίπου 20 «σταυρών» από τον κ. Παπαχριστόπουλο. Σίγουρα εκτός κοινοβουλίου μένουν οι Πάνος Ρήγας, Νίκος Τόσκας
Στην ίδια περιφέρεια μια έδρα παίρνει το ΚΚΕ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το ΚΙΝΑΛ και η Νάντια Γιαννακοπούλου, το ΜεΡΑ 25 με τον Κρίτωνα Αρσένη και η Ελληνική Λύση με την Μαρία Αθανασίου
- Στον Νότιο Τομέα της Αθήνας με την ΝΔ εκλέγονται:
ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ), ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ, ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ), ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ
Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι:
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ, ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ. Μένουν εκτός κοινοβουλίου οι Νίκος Ξυδάκης, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Κυρίτσης και Γιώργος Βασιλειάδης.
Στην ίδια περιφέρεια εκλέγεται ο Χρήστος Κατσώτης με το ΚΚΕ. Μια έδρα παίρνει και το ΚΙΝΑΛ που θα πάει στην Τόνια Αντωνίου αν η κυρία Φώφη Γεννηματά επιλέξει άλλη περιφέρεια. Επίσης εκλέγεται η Σοφία Σακοράφα με το ΜεΡΑ 25 και ο Δημήτρης Βαγενάς με την Ελληνική Λύση.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
- Στην Α’ Πειραιά με την ΝΔ εκλέγονται οι:
Κ. Κατσαφάδος, Γ. Μελάς, Ν. Μανωλάκος και Ν. Δούνια, X. Μπουτσικάκης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μενει με μια έδρα στην περιφέρεια εκλέγοντας τον Θ. Δρίτσα και μένουν εκτός Βουλής οι Ελ. Σταματάκη, Κ. Δουζίνας και Γ. Γεννιά
- Στην Β’ Πειραιά η ΝΔ εκλέγει:
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Μένει εκτός Βουλής ο Γιάννης Τραγάκης εκτός κι αν ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει άλλη εκλογική περιφέρεια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τους: Ν. Κασιμάτη, Γ. Ραγκούση και Τρ. Αλεξιάδη. Δεν εκλέγεται η Εύη Καρακώστα
Στη Β Πειραιά εκλέγεται και η Διαμάντω Μανωλάκου με το ΚΚΕ, ο Γιανης Βαρουφάκης με το ΜΕΡΑ25 και η Σοφία Ασημακοπούλου με την Ελληνική Λύση.
Ανατολική Αττική
Η ΝΔ εκλέγει τους:
ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ), ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ. Δεν εκλέγεται ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται: ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ). Δεν πετυχαίνουν την επανείσοδό τους στη Βουλή οι Πάνος Σκουρολιάκος και Γιάννης Δέδες.
Στην ίδια περιφέρεια χάνει την έδρα το ΚΙΝΑΛ με αποτέλεσμα η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου να μένει εκτός Βουλής. Το ΚΚΕ εκλέγει την Ελένη Γερασιμίδου και εκτός μένει ο Γιάννης Γκιόκας που είχε εκλεγεί το 2015. Η Ελληνική Λύση εκλέγει τον Αντώνη Μυλωνάκη και το ΜεΡΑ25 την Μαρία Απατζίδη
Δυτική Αττική
Η ΝΔ εκλέγει:
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΛΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΩΤΣΗΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Γιώργος Τσίπρας και δεν εκλέγονται οι Γιώργος Πάντζας και ο Αριστείδης Μπαλτάς που τερμάτισε δεύτερος από το τέλος.
Α’ Θεσσαλονίκης
Με την ΝΔ εκλέγονται:
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ), ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΝΑ, ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Με τον ΣΥΡΙΖΑ οι: ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ), ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΖΟΥΡΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Μένους εκτός οι Τριαντάφυλλος Μυταφίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Νίκος Παρασκευόπουλος και Τάσος Κουράκης.
Στην ίδια περιφέρεια εκλέγεται ο Χάρης Καστανίδης με το ΚΙΝΑΛ, ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με το ΚΚΕ και ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ΜεΡΑ25.
Β Θεσσαλονίκης
Με την ΝΔ εκλέγονται:
ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Αυγέρη ενώ μένει εκτός ο Δημήτρης Μάρδας.
Στην ίδια περιφέρεια εκλέγεται ο Γιώργος Αρβανιτίδης με το ΚΙΝΑΛ, ο Κώστας Χήτας με την Ελληνική Λύση, ο Λεωνίδας Στολτίδης με το ΚΚΕ και η Κωνσταντίνα Αδάμου με το ΜεΡΑ25
Μένουν εκτός Βουλής
Περίπου 90 βουλευτές που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο 2015 ή στήριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφεραν να ανανεώσουν την θητεία τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν απογοητευτικές καθώς πλασαρίστηκαν στις τελευταίες θέσεις (Ν. Παρασκευόπουλος, Αρ. Μπαλτάς κ.α.). Αναλυτικά ο κατάλογος με τους βουλευτές ή με προβεβλημένα στελέχη που δεν κατάφεραν να εκλεγούν έχει ως εξής:
Α' Αθήνας:
ΣΥΡΙΖΑ: Ράνια Σβίγκου, Μυρσίνη Ζορμπά
ΝΔ: Θόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Τσιόδρας
Βόρειος Τομέας
ΣΥΡΙΖΑ: Τέρενς Κουίκ, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Τάσος Πετρόπουλος,
ΝΔ: Πέτρος Τατσόπουλος, Νίκος Ρωμανός
Δυτικός Τομέας:
ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πάνος Ρήγας, Νίκος Τόσκας, Κώστας Στρατής
ΝΔ: Μάκης Γιακουμάτος, Αντώνης Πανούτσος
ΚΙΝΑΛ: Μιχάλης Καρχιμάκης
Νότιος Τομέας:
ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Ξυδάκης, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Βασιλειάδης
ΝΔ: Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ντόρα Πάλλη
ΚΙΝΑΛ: Θόδωρος Παπαθεοδώρου
Α' Πειραιά:
ΣΥΡΙΖΑ: Μαρία Ρεπούση, Γεωργία Γεννιά, Κώστας Δουζίνας, Ελένη Σταματάκη
Β΄Πειραιά:
ΣΥΡΙΖΑ: Εύη Καρακώστα
ΝΔ: Γιάννης Τραγάκης εκτός αν διαλέξει άλλη εκλογική περιφέρεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης\
Ανατολικής Αττικής:
ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Δέδες, Πάνος Σκουρολιάκος
ΚΙΝΑΛ: Εύη Χριστοφιλοπούλου
ΚΚΕ: Γιάννης Γκιόκας
Δυτικής Αττικης:
ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Πάντζας, Αριστείδης Μπαλτάς
Αιτωλοακαρνανίας:
ΣΥΡΙΖΑ: Μαρία Τριανταφύλλου
Αργολίδα: ΚΙΝΑΛ: Γιάννης Μανιάτης
Αρτα: ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας
Αχαΐα: ΣΥΡΙΖΑ: Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Ριζούλης
Βοιωτία: ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Θηβαίος
Γρεβενά: ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Μπγιάλας
Δράμα:
ΝΔ: Δημήτρης Κυριαζίδης
ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Καραγιαννίδης
Δωδεκάνησα:
ΣΥΡΙΖΑ: Ηλίας Καματερός, Δημήτρης Γάκης
ΚΙΝΑΛ: Δημήτρης Κρεμαστινός
Εβρου: ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Καϊσας, Δημήτρης Ρίζος
Εύβοιας: ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Ακριώτης, Ζωή Λιβανίου, Τάσος Πρατσόλης
Ζάκυνθος: ΣΥΡΙΖΑ: Σταύρος Κοντονής
Ηλείας: ΣΥΡΙΖΑ: Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης
ΚΙΝΑΛ: Γιάννης Κουτσούκος
Ημαθίας: ΣΥΡΙΖΑ: Αγγελος Τόλκας, Χρήστος Αντωνίου, Γιώργος Ουρσουζίδου
Ηρακλείου:
ΣΥΡΙΖΑ: Σπύρος Δανέλλης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης
ΚΙΝΑΛ: Βασίλης Κεγκέρογλου εκτός και αν η Φ Γεννηματά επιλέξει άλλη εκλογική περιφέρεια
Α' Θεσσαλονίκης:
ΣΥΡΙΖΑ: Τριαντάφυλλος Μυταφίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Ελ. Χατζηγεωργίου, Τάσος Κουράκης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Σαρίδης
ΚΚΕ: Γιάννης Δελλής εκτός αν ο Δ. Κουτσούμπας επιλέξει άλλη περιφέρεια
Β Θεσσαλονίκης: ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας
Ιωάννινα: ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Στέφος, Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Καραγιάννης
Καβάλας: ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου
Καρδίτσας: ΣΥΡΙΖΑ: Χρυσούλα Κατσαβριά, Παναγιώτα Βράντζα
Καστοριά: ΝΔ: Μαρία Αντωνίου
Κέρκυρας: ΣΥΡΙΖΑ: Κώστας Παυλίδης, Φωτεινή Βάκη
Κεφαλονιάς: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Κοζάνης: ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Θεοφύλακτος, Δημήτρης Δημητριάδης, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Ντζιμάνης
Κορίνθου: ΣΥΡΙΖΑ: Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας
Κυκλάδες: ΣΥΡΙΖΑ: Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός
Λακωνίας: ΚΙΝΑΛ: Λεωνίδας Γρηγοράκος
Λάρισα: ΝΔ: Γιώργος Κατσιαντώνης
ΣΥΡΙΖΑ: Αννα Βαγενά εκτός αν επιλέξει άλλη περιφέρεια ο Αλ. Τσίπρας, Νίκος Παπαδόπουλος
ΚΙΝΑΛ: Κώστας Μπαργιώτας
Λέσβου: Γιώργος Πάλλης
Μαγνησίας: ΣΥΡΙΖΑ: Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Συμεών Μπαλλής
ΚΚΕ: Κώστας Στεργίου
Μεσσηνίας: Πέτρος Κωνσταντινέας, Παναγιώτα Κοζομπόλη
Ξάνθης: ΣΥΡΙΖΑ: Στάθης Γιαννακίδης, Γρηγόρης Στογιαννίδης
Πέλλας: ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Σηφάκης,
Πιερίας: ΣΥΡΙΖΑ: Χάρης Τζαμακλής, Αστέριος Καστόρης
Ροδόπης: ΣΥΡΙΖΑ: Αιχάν Καρα Γιουσούφ
Σερρών: ΣΥΡΙΖΑ: Αφροδίτη Σταμπουλή
ΚΙΝΑΛ: Μιχάλης Τζελέπης
Τρικάλων: ΣΥΡΙΖΑ: Παναγιώτα Δριτσέλη, Χρήστος Σιμορέλης
Φθιώτιδας: Δημήτρης Βέττας, Απόστολος Καραναστάσης, Θανάσης Μιχελής
Φλωρίνης: ΣΥΡΙΖΑ: Κώστας Σέλτσας
Φωκίδας: ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
Χαλκιδικής: Κατερίνα Ιγκλέζη
Χανίων: ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Σταθάκης, Ευαγγελία Βαγιωνάκη, Αντώνης Μπαλωμενάκης

 ***   Εκλογές 2019: Απόλυτο θρίλερ για την είσοδο στη Βουλή μεταξύ Παπαχριστόπουλου – Κουρουμπλή  kouroublis_ar1Σκληρή μάχη διεξάγεται στην Β2 Περιφέρεια του Δυτικού Τομέα Αθηνών - Η διαφορά των δυο αυτή την ώρα είναι στις 17 ψήφους


Σκληρή μάχη διεξάγεται στην Β2 Περιφέρεια του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Μάχη ψήφο ψήφο δίνουν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για το ποιος από τους δυο θα μπει τελικά στη Βουλή.
Με ενσωμάτωση 96,47% των σταυρών ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προηγείται με 25 ψήφους διαφορά, 13.514 έναντι 13.486του Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Απομένουν 24 ακόμα εκλογικά τμήματα για να κρίνουν τη μάχη. newks

*** ΑΠΟ  ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη  εκλέγοντε στην Ελλ. Βουλή  οι εξής 9 εννέα βουλευτάς :

~
 Αγγελική Αδαμοπούλου  στην Α΄ Αθηνών 
Κλέων  Γρηγοριάδης  στην Β1 Βόρειος τομέας Αθηνών 
Κρίτων Αρσένης  Β2΄ Δυτικής Αττικής 
Σοφία Σακοράφα  Β3΄ Νότιος τομέας Αθηνών 
Φωτεινή Μπακαδήμα  ή Γ. Βαρουφάκης  Β΄ Πειραιώς 
Μαρία Αμπατζίδη  Α΄ Ανατολικής Αττικής 
Γιώργος Λογιάδης ή Γ. Βαρουφάκης  Νομός Ηρακλείου 
Σοφία Φουντουκίδου ή Γ. Βαρουφάκης  Α΄ Θεσσαλονίκης 
Κωνσταντίνος Αδάμου  Β΄ Θεσσαλονίκης 

***  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου εκλέγει από έναν Βουλευτή στις εξής περιφέρειες : Σύνολον 10  βουλευτές ..Ποιοι είναι ;;;




Α΄ Θεσσαλονίκης  , Αβδέλλας Απόστολος του Κων/νου  

Β΄ Θεσσαλονίκης   ,  Χήτας Κωνσταντίνος του Αχιλλέως 

Λάρισας , Βελόπουλος Κυριάκος , του Ιωσήφ  

Σερρών  Μπούμπας Κωνσταντίνος του Ιωάννη  

Β1 Βόρεια Αττικής ,  Αλεξοπούλου  Αναστασία -Αικατερίνη του Κων/νου  

Β2 Βόρειου τομέα Αττικής  ,  Αθανασίου Μαρία του Ευαγγέλου  

Β3  Νότιος τομέας Αττικής , Βαγενάς Δημήτριος  του Κων/νου 

Β΄ Πειραιώς  Ασημακοπούλου , Σοφία- Χάϊδω  του Δημητρίου 

Α΄ Ανατολικής Αττικής  , Μυλωνάκης Αντώνης  και  

ΕΠΙΚΡΑΤΊΑΣ   , Βιλιάρδος Βασίλειος του Διονυσίου 

~**  0 Κυριάκος Βελόπουλος επέλεξε να κρατήσει την έδρα στη Λάρισα , απόφαση που στέλνει στη Βουλή , τον Απόστολο Αβδάλα , από την Α΄ Θεσ/νίκης .-
**  ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 το κόμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ήρθε πέμπτο στην κατάταξη ως κοινοβουλευτική δύναμη με ποσοστό 3,7%, εκλέγοντας 10 Βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Εξ αυτού του γεγονότος και με γνώμονα το συνταγματικό δικαίωμα επιλογής έδρας του Προέδρου του κόμματος ,  σε μία από τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες ο ίδιος είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου και που το κόμμα κατέλαβε βουλευτική έδρα, ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος θα κρατήσει την βουλευτική έδρα στο Νομό Λαρίσης.  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ***  Οι έδρες και η σταυροδοσία στη Μεσσηνία μέχρι στιγμής !

4 έδρες για τη Νέα Δημοκρατία και 1 έδρα για το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το αποτέλεσμα στη Μεσσηνία κατά πάσα πιθανότητα. Με ενσωμάτωση μέχρι στιγμής 163/510 τμημάτων, στη Νέα Δημοκρατία στη σταυροδοσία, εκτός του Αντώνη Σαμαρά που δεν χρειαζόταν σταυρό, εκλέγονται ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με 6.576 , ακολουθεί ο Μίλτος Χρυσομάλλης με 4.512 και επίσης εκλέγεται και ο Περικλής Μαντάς που συγκεντρώνει 2.556. Πιο πίσω βρίσκονται η Νατάσα Κυριακοπούλου με 2.182 ψήφους, η Πιπίνα Κουμάντου με 2.027 και η Παναγιώτα Ντίντα με 1.179.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Αλέξης Χαρίτσης που συγκεντρώνει 4.930 ψήφους έναντι 2.255 του Πέτρου Κωνσταντινέα και 1.965 της Παναγιώτας Κοζομπόλη

***  Οι 4 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία! 

Δυο “παλιά” και δυο “φρέσκα” πρόσωπα που εκλέγονται για πρώτη φορά , βρίσκονται στην τετράδα των βουλευτών της ΝΔ που θα εκπροσωπήσουν τη Μεσσηνία την επόμενη 4ετία στη Βουλή των Ελλήνων με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκης. Όπως ήταν αναμενόμενο τη μια έδρα καταλαμβάνει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που δεν χρειαζόταν σταυρό προτίμησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας από το 1977, όταν πρωτοεκλέχθηκε σε ηλικία 26 ετών. Τη δεύτερη έδρα καταλαμβάνει ο Γιάννης Λαμπρόπουλος. Βουλευτής , που εκλέγεται από το 1989 στη Μεσσηνία με τη Νέα Δημοκρατία. Με καταμετρημένα στη “σταυροδοσία” 435/510 εκλογικά τμήματα ο κ. Λαμπρόπουλος είχε λάβει 17.695 ψήφους. Την τρίτη έδρα καταλαμβάνει ο Μίλτος Χρυσομάλλης που εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής. Ο κ. Χρυσομάλλης επίσης σε 435/510 τμήματα έχει λάβει 12.749, αυξάνοντας σημαντικά τις ψήφους του σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Την 4η έδρα καταλαμβάνει ο Περικλής Μαντάς. Λαμβάνοντας σε 435/510 7.111 ψήφους έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα από τη Νατάσα Κυριακοπούλου που ακολουθεί με 6.279. Και ο Περικλής Μαντάς εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη επιλαχούσα είναι η Νατάσα Κυριακοπούλου που να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς αναλάβει επίτροπος και αναχωρήσει για Βρυξέλλες τότε  θα είναι αυτή που θα πάρει την θέση του. Τέλος, να τονίσουμε ότι η τελευταία φορά που η Νέα Δημοκρατία είχε εκλέξει 4 βουλευτές στη Μεσσηνία ήταν το Σεπτέμβριο του 2007, με πρωθυπουργό τότε τον Κώστα Καραμανλής. 

    ***  Αυτοί είναι οι υπουργοί του Μητσοτάκη: Όλα τα πρόσωπα …. 

~  Συμπληρώνεται το παζλ της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπλήξεις σε σχέση με τα όσα είχαν γίνει γνωστά ως τώρα. Μετά την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών στον… 

Χρήστο Σταϊκούρα, το Ανάπτυξης στον Άδωνι Γεωργιάδη και το Ενέργειας στον Κωστή Χατζηδάκη, οριστικοποιούνται οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για μια σειρά υπουργείων. Στο Αθλητισμού τοποθετείται ο Λευτέρης Αυγενάκης, στο Τουρισμού ο Χάρης Θεοχάρης, στο Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης. 














panagiotopoulos01
Σε λίγο η επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Το νέο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ανακοινωθεί στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας από τον Στέλιο Πέτσα ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Για υπουργός Επικρατείας προαλείφεται ο καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.  Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναμένεται να διοριστεί ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.  Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λέγεται ότι θα τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. xatzidakis01
Χατζηδάκης στο υπουργείο Ενέργειας   Στη θέση του υπουργού Ενέργειας πηγαίνει ο Κωστής Χατζηδάκης που θα πρέπει να «αδρανοποιήσει» την ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει στο χείλος του γκρεμού με σωρευτικά χρέη περίπου ενός δισ. ευρώ!  Τον υπουργό Ενέργειας αναμένεται να πλαισιώσουν δύο εξωκοινοβουλευτικοί υφυπουργοί με υψηλή εξειδίκευση στο αντικείμενό που θα αναλάβουν. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο ένας υφυπουργός θα αναλάβει τα θέματα ενέργειας και ο έτερος το χαρτοφυλάκιο της χωροταξίας και του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το protothema.gr, στο υπουργείο Υγείας τοποθετείται ο Βασίλης Κικίλιας.  Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται να αναλάβει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.  Ο Κώστας Τσιάρας, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην προηγούμενη Βουλή ακούγεται για το υπουργείο Δικαιοσύνης.staikouras01
Σταϊκούρας για το κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών  Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας .  Επικρατέστερος να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών θεωρείται ο Νίκος Δένδιας. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την οικονομική διπλωματία θα διοριστεί ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης.
















xrysoxoidis01
Χρυσοχοϊδης στο Δημοσίας Τάξεως  Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος, και πλέον βουλευτής Αθηνών, πρόκειται να διοριστεί υφυπουργός με αρμοδιότητα την Μεταναστευτική Πολιτική.  Στο υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος με υφυπουργό τον εξωκοινοβουλευτικό Θοδωρή Λιβάνιο.  Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει η Νίκη Κεραμέως με υφυπουργό τη Σοφία Ζαχαράκη.  Για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας η τελική επιλογή είναι το πρόσωπο του Γιάννη Βρούτση, μέχρι πρότινος τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ.boridis01
Βορίδης στο Αγροτικής Ανάπτυξης, Πλακιωτάκης στο Ναυτιλίας  Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τοποθετείται ο Μάκης Βορίδης. Για το χαρτοφυλάκιο της ναυτιλίας που θεωρείται η ισχυρότερη ελληνική βιομηχανία προωθείται ο Γιάννης Πλακιωτάκης.  Στο υπουργείο Υποδομών αναμένεται να βρεθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.  Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης, στον οποίο έχει ήδη γίνει το τηλεφώνημα να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο που επί ΣΥΡΙΖΑ κατείχε ο Νίκος Παππάς.  Ως υπουργός Τουρισμού επελέγη ο Χάρης Θεοχάρης.  Προηγήθηκε η άρνηση της Όλγας Κεφαλογιάννη να δεχθεί το χαρτοφυλάκιο, αφού σε συνομιλία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε ως προϋπόθεση να πάρει «πακέτο» με το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Πολιτισμού.  Πιθανότερη επιλογή για το υπουργείο Πολιτισμού είναι η Λίνα Μενδώνη, παλαιότερα γενική γραμματέας στο υπουργείο Πολιτισμού. avgenakis01
Αυγενάκης στο Αθλητισμού Ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της ΝΔ, αναμένεται να τοποθετηθεί επικεφαλής στο υπουργείο Αθλητισμού.  Συνολικά στο υπουργικό συμβούλιο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν 7-8 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Λιβάνιος και Παπαθανάσης.  Για την προεδρία της Βουλής εκτιμάται ότι η ΝΔ θα προτείνει τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στα Ιωάννινα.  Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου τοποθετείται ο Ακης Σκέρτσος, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ΣΕΒ.  Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να οριστεί ο Κωνσταντίνος Ζούλας με αναπληρωτή τον δημοσιογράφο Αργύρη Παπαστάθη.














tsiaras01
adonis01
dendias01
varvitsiotis01

protothema.gr
***  Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη! ΟΛΑ τα ονόματα…

~  Τη σύνθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Η ανακοίνωση έγινε ακριβώς στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου, έξι ώρες μετά την ορκωμοσία του Κριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού.  
Σύνθεση της νέας κυβέρνησης
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ    
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ
1.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΒΒΟΣ
2.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ
3.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΜΑΤΑΡΗΣ
4.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
5.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ : ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ
6.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ
7.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
8.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ
9.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
10.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
11.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΝΗΣ
12.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
13.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΕΙΦΟΠΟΥΛΟΣ
14.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
15.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ
16.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
17.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ                                                                 Η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει για πρόεδρο της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα.   Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 9 Ιουλίου στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη παράδοση-παρλαλαβή των υπουργείων.  Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή μεθαύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11 το πρωί.  protothema.gr
***   Τουρκικό δημοσίευμα ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ για τη Θράκη: «Τρεις υποψήφιοι – μέλη της Τουρκικής Μειονότητος στη Βουλή»…
~  Η ελληνική έκδοση της τουρκικής ιστοσελίδος trt.net.tr, δημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο που θα πρέπει σε όλους να προκαλέσει σκέψεις. 
Σας το παραθέτουμε παρακάτω, αυτολεξεί:   
Τρεις υποψήφιοι μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης απόκτησαν το δικαίωμα να μπουν στη βουλή στις πρόωρες γενικές εκλογές που διεξήχθησαν χτες στην Ελλάδα.  Στις εκλογές στις οποίες συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, εξελέγησαν βουλευτές ο Ιλχάν Αχμέτ από το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στον Νομό Ροδόπης, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από τη ΣΥΡΙΖΑ και ο Μπουρχάν Μπαράν από το ΚΙΝΑΛ στον Νομό Ξάνθης.   Ο Μπαράν εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στην ελληνική βουλή ενώ ο Αχμέτ και ο Ζεϊμπέκ είχαν εκλεχτεί και στις εκλογές του 2015.  Στις δηλώσεις που προέβη μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων ο Ιλχάν Αχμέτ ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που επιδείχθηκε στο πρόσωπο του και δήλωσε πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στη βουλή.  Ο Αχμέτ επισήμανε πως έχει μια σειρά σχέδια για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων της μειονότητας και την ευημερία της και δήλωσε πως θα καταβάλλει προσπάθεια για να τα υλοποιήσει. cognoscoteam.gr
***  Αύριο στις 12 το μεσημέρι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης…
~  Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου…  
και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 και ώρα 12:00 θα γίνει η ορκωμοσία των μελών της νέας Κυβέρνησης.  
Σήμερα θυμίζουμε ότι ανακοινώθηκε το υπουργικό σχήμα.
***   Αλέξανδρος Παπαναστασίου: Η ζωή του και η πορεία στην πολιτική σκηνή της χώρας…
~  Αρκάς νομικός και κοινωνιολόγος, από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας. Διετέλεσε δύο φορές πρωθυπουργός (1924 και 1932) και θεωρείται από τους πρωτεργάτες της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας.  
Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1876 στην Τρίπολη. Ήταν γιος του εκπαιδευτικού και πολιτικού Παναγιώτη Παπαναστασίου από το Λεβίδι Αρκαδίας και της Μαριγώς Ρογάρη – Αποστολοπούλου. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 1899. Συνέχισε τις σπουδές του στα πανεπιστήμια Χαϊδελβέργης, Βερολίνου, Λονδίνου και Παρισίων (1901-1907), στην κοινωνιολογία, στη φιλοσοφία και τα οικονομικά. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία επηρεάστηκε από τις σοσιαλιστικές και συνεργατικές ιδέες.   
Το 1907 επέστρεψε στην Αθήνα και άρχισε να πολιτεύεται, αναπτύσσοντας πολύ προοδευτικές ιδέες για την εποχή του. Το 1908 ίδρυσε την Κοινωνιολογική Εταιρεία, μαζί τους ιδεολογικούς και πολιτικούς του φίλους από το Βερολίνο, Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο, Θρασύβουλο Πετμεζά, Θαλή Κουτούπη, Αλέξανδρο Δελμούζο, Παναγιώτη Αραβαντινό και Αλέξανδρο Μυλωνά. Σκοπός του σωματείου ήταν, μεταξύ άλλων, η αναγνώριση της πολιτικής αρχής ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν σε όλους εξίσου ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. «Προς επίτευξιν του σκοπού τούτου, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να πληρωθή τελείως, αν μην καταστώσι κοινά τα μέσα παραγωγής και ρυθμισθή η διανομή του πλούτου αναλόγως των αναγκών εκάστου, πρέπει να μεταβάλλεται βαθμιαίως ο οικονομικός και πολιτειακός οργανισμός κατά το εκάστοτε δυνατόν μέτρον, αδιαφόρως προς την εκ τούτου βλάβην των ατομικών συμφερόντων ορισμένων προσώπων ή τάξεων» αναφέρεται στο καταστατικό της εταιρείας. Η εταιρεία εξέδιδε το επιστημονικό περιοδικό Επιθεώρησις των Κοινωνικών και Νομικών Επιστημών, που είχε σημαντική απήχηση στον πνευματικό και πολιτικό κόσμο της χώρας. Μεταξύ των συνδρομητών του περιοδικού ήταν και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τα άρθρα του νέου τότε επιστήμονα και πολιτικού. Το 1909 ο Παπαναστασίου υποστήριξε το κίνημα του Στρατιωτικού Συνδέσμου στου Γουδή (15 Αυγούστου) και υπέβαλλε υπόμνημα προς τον αρχηγό του συνταγματάρχη Νικόλαο Ζορμπά με τίτλο «Τι πρέπει να γίνη». Την επόμενη χρονιά τα μέλη της Κοινωνιολογικής Εταιρείας ίδρυσαν πολιτικό φορέα με την επωνυμία Λαϊκόν Κόμμα, με μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα σοσιαλιστικής απόχρωσης. Ο Παπαναστασίου εξελέγη βουλευτής Αρκαδίας στις εκλογές του Αυγούστου και Νοεμβρίου 1910 και ανέπτυξε σημαντική δράση στη Βουλή, υποστηρίζοντας την απαλλοτρίωση των τσιφλικιών της Θεσσαλίας και την απόδοσή τους στους ακτήμονες και τους μικροκαλλιεργητές. Ως προς το γλωσσικό ζήτημα υποστήριζε με ιδιαίτερη θέρμη την καθιέρωση της δημοτικής.












Ο Αλέξανδρος Παπαναστασιου και ο Ελευθέριος Βενιζέλος

Με την έκρηξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου στρατεύτηκε ως εθελοντής και τιμήθηκε με μετάλλια για την πολεμική του δράση. Στις εκλογές της 31ης Μαΐου 1915 το Λαϊκό Κόμμα εντάχθηκε στο Κόμμα των Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου, αποτελώντας την αριστερή του πτέρυγα. Ακολούθησε τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο κίνημα της Εθνικής Αμύνης (Εθνικός Διχασμός) και τον Μάρτιο του 1917 με την ανάληψη της εξουσίας από τον κρητικό πολιτικό, διορίσθηκε κυβερνητικός αντιπρόσωπος στα Ιόνια Νησιά. Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου ανέλαβε το Υπουργείο Συγκοινωνίας έως τον Νοέμβριο του 1920, ενώ διατέλεσε ταυτόχρονα προσωρινός Υπουργός Περιθάλψεως και Εσωτερικών.   Κατά την παραμονή του στο Υπουργείο Συγκοινωνίας έβαλε τις βάσεις για την αναδιοργάνωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ταχυδρομείων και των τηλεφώνων. Εκπόνησε θεμελιώδη νομοθετήματα για τον οικοδομικό κανονισμό των πόλεων και το εθνικό κτηματολόγιο, ενώ συγκρότησε επιτροπή μελέτης του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, με επικεφαλής τους αρχιτέκτονες Εμπράρ και Καλλιγά. Την ίδια περίοδο σχεδιάστηκε η μεγάλη παραλιακή αρτηρία Αθηνών-Σουνίου, που υλοποιήθηκε μισό αιώνα αργότερα από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μετά τη μεγάλη πυρκαϊά της Θεσσαλονίκης (5 Αυγούστου 1917) συνέστησε τη Διεθνή Επιτροπή Ανοικοδομήσεως Θεσσαλονίκης, η οποία συνέταξε το νέο πολεοδομικό κανονισμό της πόλης. Ακόμη, αναδιοργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο έγινε αυτοτελές πανεπιστημιακό ίδρυμα και ίδρυσε τρεις νέες σχολές, Αρχιτεκτόνων, Χημικών και Τοπογράφων Μηχανικών. «Παπανάσταση» ονόμασαν οι τότε καθηγητές του ΕΜΠ τις μεταρρυθμίσεις του.  Μετά την εκλογική αποτυχία του Βενιζέλου την 1η Νοεμβρίου 1922, μεσούσης της Μικρασιατικής Εκστρατείας, έγινε δεινός επικριτής της βασιλείας. Τον Φεβρουάριο του 1922, μαζί με άλλους ομοϊδεάτες του, υπέγραψε το Δημοκρατικό Μανιφέστο, με το οποίο καλούσε τον βασιλιά Κωνσταντίνο να παραιτηθεί προς χάρη των συμφερόντων του έθνους. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για εξύβριση του βασιλιά και εσχάτη προδοσία. Κλείστηκε στις φυλακές της Αίγινας και απελευθερώθηκε μετά τρίμηνο από την Επαναστατική Επιτροπή του Νικόλαου Πλαστήρα, που ανέλαβε τις τύχες της Ελλάδας στις 11 Σεπτεμβρίου 1922, αμέσως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.  
Είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για να θέσει ο Παπαναστασίου θέμα κατάργησης της βασιλείας και άμεσης κήρυξης της αβασίλευτης δημοκρατίας. Στις εκλογές της 16ης Δεκεμβρίου 1923 κατήλθε ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Ένωσης (μετεξέλιξη του Λαϊκού Κόμματος), με σημαία την αβασίλευτη δημοκρατία και προοδευτικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Το κόμμα του εξέλεξε 70 βουλευτές, σε μια εκλογική αναμέτρηση που απείχε η αντιβενιζελική παράταξη.












Η κυβέρνηση Παπαναστασίου (1924)

Μετά τις βραχύβιες κυβερνήσεις Βενιζέλου και Καφαντάρη, ο Παπαναστασίου ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας στις 12 Μαρτίου 1924 και ανήμερα της εθνικής επετείου (25 Μαρτίου 1924) κήρυξε με ψήφισμα της Βουλής έκπτωτη τη δυναστεία των Γκλίξμπουργκ και την εγκαθίδρυση δημοκρατίας, που επικυρώθηκε με το δημοψήφισμα της 13ης Απριλίου 1924. Έπειτα από σύντομη παραμονή στην πρωθυπουργία, ο Παπαναστασίου παραιτήθηκε στις 25 Ιουλίου 1924, όταν η κυβέρνησή του καταψηφίστηκε στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της σύντομης πρωθυπουργίας του ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του στρατηγού Πάγκαλου φυλακίστηκε στη Σαντορίνη (Φεβρουάριος – Απρίλιος 1926) και στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του ίδιου έτους εξελέγη βουλευτής Μαντινείας, ενώ το κόμμα του έλαβε το 6,47% των ψήφων, εκλέγοντας συνολικά 17 βουλευτές. Στις κυβερνήσεις του Θρασύβουλου Ζαΐμη ανέλαβε το Υπουργείο Γεωργίας, το οποίο διατήρησε μέχρι την παραίτησή του τον Φεβρουάριο του 1928. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έλαβε μέτρα για την αποκατάσταση των ακτημόνων και των προσφύγων και την οργάνωση των αγροτών σε συνεταιρισμούς. Το πιο σημαντικό έργο του υπήρξε η ίδρυση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, παρά την αντίδραση του πολιτικού κόσμου και της Εθνικής Τράπεζας. Ο ίδιος πίστευε ότι μια αγροτική τράπεζα θα εξυπηρετούσε αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα των αγροτών. Στις εκλογές της 19ης Αυγούστου 1928 το κόμμα του συνέπραξε με τους Φιλελευθέρους του Βενιζέλου και εξέλεξε 20 βουλευτές. Στις 26 Μαΐου 1932 ανέλαβε για δεύτερη φορά την πρωθυπουργία, με την υποστήριξη των Φιλελευθέρων, αλλά ανετράπη λίγες μέρες αργότερα (5 Ιουνίου 1932), όταν ο Βενιζέλος αντιτάχθηκε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις κοινωνικές ασφαλίσεις. Τον Ιανουάριο του 1933 συνεργάστηκε εκ νέου με τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Γεωργίας, ενώ τον Μάιο του ίδιου χρόνου εξελέγη αριστίνδην γερουσιαστής. Στις μαζικές διώξεις που ακολούθησαν την αιματηρή καταστολή του βενιζελικού κινήματος της 6ης Μαρτίου 1933, ο Παπαναστασίου συνελήφθη αν και ήταν αντίθετος, επιμένοντας στη συνδιαλλαγή μεταξύ των δύο παρατάξεων. Παραπέμφθηκε σε έκτακτο στρατοδικείο αλλά αθωώθηκε. Τον Οκτώβριο του 1935 εκτοπίσθηκε στη Μύκονο, απ’ όπου αφέθηκε ελεύθερος μετά το δημοψήφισμα για την επάνοδο της βασιλείας στην Ελλάδα (3 Νοεμβρίου 1935). Στις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 1936 εξελέγη βουλευτής Μαντινείας και στις 25 Απριλίου αρνήθηκε την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά, που σχηματίστηκε με την ανοχή των δύο μεγάλων κομμάτων. Μετά την επιβολή της μεταξικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πέθανε στις 17 Νοεμβρίου 1936 από ανακοπή καρδίας στο σπίτι του στην Εκάλη. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου υπήρξε ένας καινοτόμος πολιτικός, με πρωτοποριακές ιδέες για την εποχή του. Ήταν υπέρμαχος του πολιτικού γάμου, της γυναικείας ψήφου, της προστασίας της μητρότητας και των εξώγαμων τέκνων, της δημιουργίας των κοινωνικών ασφαλίσεων, της κατάργησης της θανατικής ποινής, του διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος, της συνταγματικής κατοχύρωσης του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, της συνδικαλιστικής οργάνωσης και της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος. Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ήταν βαθύτατα ειρηνιστής και ευρωπαϊστής. Πίστευε στην ένωση των ευρωπαϊκών χωρών σε μια «Πανευρώπη» και υποστήριξε τη συναδέλφωση των βαλκανικών λαών, μέσα από τη δημιουργία μιας βαλκανικής συνομοσπονδίας. Στο ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, ο Παπαναστασίου ήταν λάτρης της δημοκρατικής αρχής σε όλες τις βαθμίδες της πολιτειακής και κοινωνικής οργάνωσης και του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ο οποίος με το μεταρρυθμιστικό έργο του θα μπορούσε να αποτρέψει τα εκφυλιστικά φαινόμενα της δικτατορίας, είτε της αστικής τάξης, είτε του προλεταριάτου, διαφοροποιούμενος έτσι απόλυτα από τις μεθόδους και τη στρατηγική των τότε κομμουνιστικών κομμάτων. Τον χαρακτήρα και την προσφορά του Αλέξανδρου Παπαναστασίου συνόψισε ο Γεώργιος Παπανδρέου: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος επραγματοποίησεν εις την Ελλάδα το έθνος και το κράτος. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου εισήγαγεν εις αυτήν τον πνευματικόν και τον κοινωνικόν χαρακτήρα. Αποτέλεσε εγκαλλώπισμα του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος. Ενάρετος όσον ουδείς. Με ευψυχίαν όσον ουδείς».  sansimera.gr
***   Αναζητώντας το όνομα της Αρχαίας Κοζάνης: Ελίμεια, Γροια, Σεριγκιόλα, Μίεζα, Τύρισσα…
~  του Σταύρου Καπλάνογλου, Συνεχίζοντας την έρευνα με την μέθοδο των χαρτών βρήκαμε εκατοντάδες χάρτες ,χάρτες που φθάνουν μέχρι την εποχή της… 
γέννησης του Χριστού που έχουν αρκετές λεπτομέρειες με ονομασίες εκατοντάδων πόλεων και κυρίως κάποιες από αυτές να έχουν ειδικό ενδιαφέρον για την περιοχή της Δ. Μακεδονίας.   
Πολλοί από αυτούς είχαν μικρή ανάλυση και δεν διαβαζόταν.  Έτσι αναζητούσαμε κάποιους άλλους με καλλίτερη προκειμένου να μπορέσουμε να τις διαβάσουμε , ακόμη είχαμε πρόβλημα με την αλλαγή της ονομασίας που με την διάβα του χρόνου και την έλευση κατακτητών από διάφορες περιοχές άλλαζαν τα ονόματα.  Ακόμη κάποιοι χάρτες είχαν τα βουνά, κάποιοι άλλοι καθόλου,κάποιες λίμνες που υπήρχαν εξαφανίσθηκαν κάποιες όμως εξακολουθούσαν να υπάρχουν,όσο προχωρούσαμε σε χάρτες παλιότερους τόσο η ροή των ποταμών γινόταν ασαφής βλέποντας πχ,πόλεις να βρίσκονται στον ένα χάρτη πάνω από το Αλιάκμονα και οι ίδιες κάτω από αυτόν.  Ξεχωρίσαμε αρκετούς χάρτες που μας έδιναν τα χαρακτηριστικά που αναζητούσαμε.
Αναζητήσαμε τα βιογραφικά των δημιουργών αυτών των χαρτών για να αξιολογήσουμε την αξιοπιστία τους.  Είχαμε υπόψιν και τις δυο εκτιμήσεις των Β. Καλλιπολιτη και Μ. Παπακωνσταντίνου που μιλούσαν ο πρώτος για την Ελίμεια και ο δεύτερος για την Γροία .  Τελικά καταλήξαμε σε δυο ονόματα ΤΥΡΙΣΣΑ και ΜΙΕΖΑ και κυρίως στο πρώτο όνομα.  ΤΥΡΙΣΣΑ Το πρώτο όνομα μας ήταν εντελώς άγνωστο Τύρισσα είχε την ίδια κατάληξη από πολλές πόλεις Πελασγικής προέλευσης -ΙΣΣΑ Η πόλη αυτή παραμένει άγνωστη από μια πρόχειρη ερευνά που κάναμε είδαμε να υπάρχουν ελάχιστα γραπτά κείμενα που την αναφέρουν και μέχρι στιγμής την διεκδικούν  
1ον Το χωρίο Ασβεστόπετρα που είναι δίπλα στην Πέλλα γιατί λένε στο χωρίο αυτό βρέθηκε ένα συμβόλαιο με συναλλαγές κατοίκων της Πέλλας και της Τύρισσας , εμείς ψάξαμε και βρήκαμε αυτό το συμβόλαιο και θα σας το δείξουμε αμέσως αργότερα.  2ον Το χωρίο Αρχοντικό κοντά στην Έδεσσα οπού γίνονται ανασκαφές σε ένα μεγάλο νεκροταφείο 200 στρεμμάτων [ έχουν ανασκαφή τα 5 στρέμματα] και λόγω του μεγέθους του πιθανολογούσαν ότι είναι η Τύρισσα.  ΜΙΕΖΑ Το δεύτερο ήταν ΜΙΕΖΑ μια μεγάλη πόλη της αρχαιότητος που ήταν άγνωστη μέχρι πριν λίγα χρόνια . Την ταυτοποίησή της Μίεζας έκανε στο τέλος της δεκαετίας του 1970 ο αρχαιολόγος Φώτης Πέτσας . Την ταυτοποίηση όμως του Φ. Πέτσα κάποιοι τις αμφισβητούν, αποκαλώντας την υποτιθέμενη ‘’ Μίεζα ‘’  Τα αρχαιολογία ευρήματα βρίσκονται ανάμεσα στα χωριά Λευκάδια και Κοπανός και την πόλη της Νάουσας , μάλιστα ο δήμος που δημιουργήθηκε με τον Καλλιστράττη ονομάσθηκε Δήμος Μίεζας κοντά σε αυτή την πόλη είχε την σχολή ο Αριστοτέλης και δίδασκε τον Μ. Αλέξανδρο.  Για την θέση αυτή μιλά από την δεκαετία του 1930 ο Αρχαιολόγος Χαράλαμπος Ι. Μακαρόνας (Αθήνα, 1905 – 11 Ιουνίου 1977),που πίστευε ότι ήταν η αρχαία Ελληνική πόλη Κίτιον .  Μείναμε σε αυτά τα 2 ονόματα και αρχίσαμε πλέον τις διασταυρώσεις παρ’όλο που οι πρώτες πληροφορίες που πήραμε κάθε άλλο παρά μας ενεθάρρυναν για μια τέτοια τελική διαπίστωση.  Για να καταλήξουμε στο πιθανότερο όνομα έπρεπε να καταφύγουμε στην βιβλιογραφία έτσι ώστε διασταυρώνοντας τους χάρτες και με άλλα τυχόν ευρήματα, να δώσουμε ένα αξιόπιστο και μη αμφισβητήσιμο όνομα.  Το κάναμε και αυτά που βρήκαμε και θα παρουσιάσουμε σε επόμενες δημοσιεύσεις θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουν τόση βαρύτητα που θα πείσουν όλους τους καλόπιστους αναγνώστες , ειδικούς και μη ότι η έρευνά μας στέφεται με επιτυχία .  Για λεπτομέρειες στην έρευνά μας δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τον τίτλο :  6Β THN ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΥΡΙΣΣΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Σ.ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ 

kozanilife.gr
***  Χάρτης-σοκ από την Κύπρο: Οι Τούρκοι περικύκλωσαν το νησί – Στο απόγειο η τουρκική προκλητικότητα – «Σκληρή» ανακοίνωση από τη Λευκωσία…
~  Οργή και ερωτηματικά προκαλεί ο σημερινός χάρτης της Α.Μεσογείου που δείχνει ξεκάθαρα τις στρατηγικές κινήσεις των Τούρκων για περικύκλωση της Κύπρου, μέσω των γεωτρυπάνων και των πολεμικών τους συνοδειών.  
Τα ερωτηματικά που προκαλούνται είναι το γιατί Λευκωσία και Αθήνα παραμένουν τόσο αδρανείς σε μια τόσο εμφανή επεκτατική ενέργεια και αρέσκονται σε «σκληρές» δηλώσεις, ανακοινώσεις και προσφυγές σε οργανισμούς που διαχρονικά δεν έχουν ευνοήσει Ελλάδα-Κύπρο καθόλου, σε αντίθεση φυσικά με την Τουρκία.   
Η ανοχή στις τουρκικές προκλήσεις μπορεί μόνο να οδηγήσει σε κλιμάκωση των προκλήσεων, ακόμα και πιθανή απώλεια εθνικού εδάφους και κυριαρχίας. Η ενίσχυση της άμυνας και της επιθετικής διπλωματίας είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.  Η Κύπρος βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό κλοιό της Τουρκίας. Το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih στα δυτικά, το γεωτρύπανο Yavuz στα Ανατολικά και το ερευνητικό σκάφος Barbaros στο νότιο μέρος της κυπριακής ΑΟΖ, συνθέτουν την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.  Δείτε τον χάρτη: 
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης συντηρούν και σήμερα τα σενάρια στρατιωτικής κινητοποίησης της Τουρκίας για την «υπεράσπιση των δικαιωμάτων» της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Μιλούν για ενεργοποίηση «σμήνουν» UAV στα Κατεχόμενα της Κύπρου και «προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Α.Μεσόγειο».   Ο τουρκικός μηχανισμός προπαγάνδας των ελεγχόμενων από το καθεστώς Ερντογάν ΜΜΕ δεν κοιμάται ποτέ και εκμεταλλεύεται με μαεστρία τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ώστε να προχωρήσει σε νέες προκλήσεις χωρίς να λάβει απάντηση.
Στο μεταξύ με αφορμή την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρωθυπουργία της Ελλάδας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, απεύθυνε πρόσκληση για διάλογο το συντομότερο δυνατόν στη νέα ελληνική Κυβέρνηση. Τόνισε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι δίαυλοι επικοινωνίας ώστε να συζητηθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.  Σκληρή ανακοίνωση από τη Λευκωσία «Η Κυπριακή κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα παράνομη τουρκική γεώτρηση στα ανατολικά της Κύπρου, στη θαλάσσια περιοχή της χερσονήσου της Καρπασίας, εντός της χωρικής θάλασσας της Δημοκρατίας. Η επιχειρούμενη δεύτερη αυτή γεώτρηση, δύο μόλις μήνες μετά την έναρξη της παράνομης γεώτρησης δυτικά της Κύπρου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, συνιστά μια κλιμάκωση της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης εκ μέρους της Τουρκίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με τη Σύμβαση των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και το εθιμικό Διεθνές Δίκαιο, και αποτελεί σοβαρότατη παραβίαση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Η Τουρκία συνεχίζει να καταστρατηγεί το Διεθνές Δίκαιο, συμβατικό και εθιμικό, περιφρονώντας επιδεικτικά τις εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες της και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξερεύνηση και εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων εντός των θαλάσσιων ζωνών της. Αντί να προσέλθει στον διάλογο, ως την καλεί η διεθνής κοινότητα, εσκεμμένα τον αποφεύγει, με στόχο να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα. Είναι πραγματικά παράδοξο το γεγονός ότι, ενώ η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατίας, ένα κράτος μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έχει συνάψει διεθνείς συμφωνίες με τους γείτονες της, επικαλείται το διεθνές δίκαιο και ισχυρίζεται ότι ενεργεί κατόπιν «αδειοδότησης» ενός παράνομου κατοχικού καθεστώτος. Υπογραμμίζεται, εν προκειμένω, ότι οι γεωτρητικές δραστηριότητες που δήθεν διεξάγονται εκ μέρους της «ΤΔΒΚ» είναι παράνομες και άκυρες, όπως εξάλλου παράνομη και ανυπόστατη είναι και η ίδια η αποσχιστική οντότητα των κατεχομένων σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ [541 (1983) και 550 (1984].  Ας συνειδητοποιήσει η Άγκυρα ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που η ίδια δημιουργεί, είναι να προχωρήσουμε αμέσως σε εντατικό και αποφασιστικό διάλογο που θα μας οδηγήσει σε λύση στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των αρχών επί των οποίων εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια λύση η οποία, ανάμεσα στ’ άλλα, θα δώσει απαντήσεις στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε σήμερα λόγω της απαράδεκτης Τουρκικής κατοχής.  Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματά της προς όφελος του συνόλου των νόμιμων πολιτών της, εντείνοντας τις προσπάθειές της σε νομικό, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που της προσφέρονται, ειδικότερα μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζονται, εν προκειμένω, οι καταδικαστικές των Τουρκικών παράνομων ενεργειών αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδιαίτερα τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019, δια των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισε τον άμεσο και σοβαρό αντίκτυπο που οι τουρκικές ενέργειες έχουν σε όλο το φάσμα των ευρω-τουρκικών σχέσεων, και στις οποίες η Ένωση θα απαντήσει με τη λήψη κατάλληλων μέτρων.»  pentapostagma.gr
 ***  Έργα ΔΕΥΑΚ και βροχοπτώσεις συνέτειναν στην κατολίσθηση στη Μ. Μαντίνεια
~  Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και άλλος ένας χειμώνας με πολλές βροχοπτώσεις από το Φεβρουάριο του 2018  που σημειώθηκε ξαφνικά η εκτεταμένη κατολίσθηση σε περιοχή της Μικρής  Μαντίνειας, που αποτελούσε τμήμα ιδιοκτησίας του κ. Μιχάλη Κυριαζή και ακόμα δεν έχει γίνει καμία αποκατάσταση.
Είναι ένα από τα σημεία που τα βράχια κρέμονται πάνω από τις ακτές και τα παρουσιάσαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας, αναφέροντας τους πιθανούς κινδύνους για τους λουόμενους , που ξένοιαστοι από κάτω μαζί με τις οικογένειές τους κάνουν μπάνιο.
Ο κ. Κυριαζής, μιλώντας στο «Θ» επισημαίνει ότι από τότε δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ούτε αποκατάστασης, ούτε προστασίας και ενώ υπάρχει κίνδυνος και για το σπίτι του, αλλά και για τον κεντρικό δρόμο, όπως αναφέρει μελέτη που ο ίδιος ανέθεσε στο γεωλόγο Μιχάλη Αντωνόπουλο, μετά το συμβάν.
 Ρηγματώσεις στο δρόμο
Μάλιστα, η μελέτη του κ. Αντωνόπουλου καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για τους λόγους που συνέβη η συγκεκριμένη κατολίσθηση, ενώ ιδιαίτερα επισημαίνει τις ρηγματώσεις που έχει υποστεί ο δρόμος και τον κίνδυνο κατάρρευσής του.
Όπως τονίζει ο κ. Αντωνόπουλος η εδαφική θραύση που σημειώθηκε πέρυσι το Φεβρουάριο, είχε σαν αποτέλεσµα όχι µόνο την κατάπτωση των πρανών, αλλά και τµήµατος της ιδιοκτησίας, µε κίνδυνο απώλειας και της υπόλοιπης ιδιοκτησίας του κ. Κυριαζή, συμπεριλαμβανόμενης και της οικίας του.
Μάλιστα, χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «ανάντη της ιδιοκτησίας επί του οδοστρώµατος της δηµοτικής οδού Καλαμάτα - Κιτριές εμφανίζεται ασυνέχεια (ρωγμή) που διευρύνεται µέχρι και σήµερα και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αστοχίας µε κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα και τους πεζούς». Ο γεωλόγος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μία από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν στα κατολισθητικά φαινόμενα, ήταν τα έργα της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας µε την τοποθέτηση του αγωγού λυμάτων αλλά και των συνδέσεων με αυτόν.
 Έργα για τον αγωγό
Όπως εξηγεί στη μελέτη ο κ. Αντωνόπουλος, η τοµή που έγινε επί του οδοστρώµατος για τη σύνδεση του αγωγού λυμάτων µε την ιδιοκτησία του κ. Κυριαζή, πριν µερικά χρόνια, είχε ως αποτέλεσµα «λόγω µη επαρκούς συμπύκνωσης και αστοχιών των υλικών σε µια ζώνη επιρρεπή στη διάβρωση, να εμφανιστούν έντονα γεωλογικά φαινόμενα µε διείσδυση του νερού εντός του χαλαρού μανδύα των επιφανειακών γεωλογικών σχηματισμών».
Και συνεχίζει: «Αυτό είχε σαν αποτέλεσµα την ανύψωση της στάθµης του νερού και την αύξηση της πίεσης του νερού των πόρων του εδαφικού υλικού, µετά την κορύφωση των έντονων βροχοπτώσεων κατά τις ημέρες εκείνες. Αυτό ήταν και η αφορμή για την απότοµη ξαφνική εκδήλωση της αστοχίας και των ολοσχερών καταπτώσεων σε µεγάλο µήκος της ιδιοκτησίας, τουλάχιστον 40 µέτρα και εύρος από 1-2 µέτρα.
Το τεχνικό έργο της ΔΕΥΑΚ που κατασκευάσθηκε το 2005, άφησε διαχρονικά τη δυνατότητα στο νερό να διεισδύσει εντός του μανδύα των εδαφικών σχηματισμών µέσω της τοµής που έγινε επιφανειακά και πιθανόν και από  πλημμελή σύνδεση και συμπύκνωση των υλικών πλήρωσης των κενών µετά την εκσκαφή του αγωγού από PVC Φ250.
Τα υλικά εκσκαφής δεν είναι κατάλληλα συνήθως για την αυτούσια χρήση τους σαν υλικά επιχωμάτων, λόγω της συμμετοχής μεγάλου ποσοστού αργιλικών υλικών. Θεωρείται βέβαιο ότι δε χρησιμοποιήθηκαν όλα τα κατάλληλα υλικά επίχωσης, οι στεγανωτικές μεμβράνες, και τα γεωυφάσµατα που αποκλείουν φαινόμενα αστοχιών και εσωτερικής διάβρωσης στα τεχνικά έργα τοποθέτησης αγωγών λυμάτων. Αυτό επιβεβαιώνεται από την υποχώρηση της ασφάλτου επί του οδοστρώματος, αλλά και των φρεατίων ελέγχου των αγωγών κατά μήκος της χάραξης του έργου και κυρίως εκεί όπου εμφανίζονται οι διαρρήξεις και αρχίζουν οι καταπτώσεις», αναφέρει στα συμπεράσματα ο κ. Αντωνόπουλος.
 Μέτωπο υγρασίας
Γι’ αυτό όπως αναφέρει είναι ορατή μπροστά από την ιδιοκτησίας του κ. Κυριαζή μια συνεχής ρηγµάτωση, µε αντίστοιχο µήκος µε αυτό της κατακρήµνισης που αρχίζει από την τοµή της ΔΕΥΑΚ στο οδόστρωμα και ακολουθεί σε µήκος όλο το μέτωπο της κατάρρευσης.
Επίσης , η εγκάρσια τοµή επί του οδοστρώµατος έχει υποστεί σηµαντική καθίζηση και στις ανοιχτές ρηγματώσεις καταλήγουν επιφανειακά ύδατα, καθώς δεν υπάρχουν αποστραγγιστικά και άλλα δίκτυα ή φρεάτια σε όλο το µήκος του δρόμου για την απορροή των νερών που πλεονάζουν.
Μάλιστα, σε φωτογραφίες ο κ. Αντωνόπουλος έχει αποτυπώσει, ότι στο σημείο θραύσης του πρανούς, εμφανίζεται ένα μεγάλο μέτωπο υγρασίας, μόλις 7µέτρων  από εκεί που βρίσκεται το σηµείο τοµής της ΔΕΥΑΚ επί του οδοστρώµατος.
Ο κ. Αντωνόπουλος καταλήγει ότι οι βασικοί λόγοι που ενεργοποίησαν το κατολισθητικό φαινόμενο στην περιοχή είναι οι τεχνικές παρεμβάσεις επί του δρόμου και οι έντονες βροχοπτώσεις εκείνης της περιόδου.
«Συνεπώς προκύπτει από όλες τις μετρήσεις και παρατηρήσεις στο ύπαιθρο, ότι ο κυρίαρχος παράγοντας, τη δεδοµένη χρονική περίοδο, είναι οι ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, που έγιναν µέσα από τα τεχνικά έργα διάνοιξης επί του οδοστρώµατος, που πραγµατοποιήθηκαν χωρίς προηγουμένως να διερευνηθούν πλήρως οι παράμετροι των εδαφικών πρανών και είχαν σαν αποτέλεσµα να διευκολύνουν την είσοδο του νερού στο έδαφος, τη µείωση των γεωτεχνικών παραμέτρων του πρανούς και την αλλαγή της κίνησης των επιφανειακών υδάτων εκτός των φυσικών αποδεκτών».  Της Βίκυς Βετουλάκη  



~**
*** Την Πέμπτη 11 Ιουλίου πλοηγηθείτε με το γαστρονομικό ένθετο του «Θάρρους»

~  Την Πέμπτη 11 Ιουλίου πλοηγηθείτε με το γαστρονομικό ένθετο του «Θ» σε μια συλλεκτική έκδοση  στις γεύσεις των προϊόντων της Μεσσηνίας



***   «Σάρωσαν» στη σταυροδοσία Γ. Λαμπρόπουλος και Αλ. Χαρίτσης

~ Χωρίς εκπλήξεις κινήθηκε η κατανομή εδρών στη Μεσσηνία στις προχθεσινές εθνικές εκλογές. Όπως είχαμε προαναφέρει, το πιθανότερο σενάριο ήταν 4+1 υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και επιβεβαιώθηκε.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της σταυροδοσίας των υποψηφίων, ούτε και εδώ υπήρξαν εκπλήξεις, αφού το απόλυτα ελεγχόμενο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά επικράτησε πλήρως.
Στο νέο κυβερνητικό κόμμα το ενδιαφέρον βρίσκεται στο  μέλλον της πρώην προέδρου της ΝΟ.ΔΕ. Μεσσηνίας, Νατάσσας Κυριακοπούλου, αφού σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός αποφασίσει να μετακινηθεί σε άλλες θέσεις (Ευρώπη ή και Πρόεδρος της Δημοκρατίας), τότε θα είναι αυτή που θα καταλάβει την τέταρτη θέση εκλογής. Επ' αυτού, όμως, θα πρέπει να περιμένει κάποιους μήνες.
Κατά τ' άλλα, σημειώθηκε πρωτιά από τον Γιάννη Λαμπρόπουλο με 20.609 ψήφους (σ.σ. τη στιγμή που γράφεται το κείμενο λείπουν οκτώ εκλογικά τμήματα για το 100% του αποτελέσματος, ενώ ακολουθούν Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.
Από την πλευρά του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ εκείνο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός ψήφων του πρώην υπουργού Αλέξη Χαρίτση, 16.115, ο οποίος προτιμήθηκε από περισσότερους του 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ!
Βέβαια, με τα αποτελέσματα που είχαμε μένουν εκτός Βουλής οι Πέτρος Κωνσταντινέας και Γιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη, μια και το νέο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλέγει μόλις έναν υποψήφιο.
Α.Π.

`***  Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα

~   O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 9/7/2019 προβλέπεται αίθριος.                    
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-65%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Προβλήματα στον ποδηλατοδρόμο

Προβλήματα έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει σε κάποια σημεία ο ποδηλατόδρομος στην Καλαμάτα. Ένα από αυτά είναι στην οδό Κρήτης στα φανάρια με τη Φιλελλήνων, όπου ο ποδηλατόδρομος έχει πάθει καθίζηση σε ένα τμήμα του και κάποιοι κυβόλιθοι έχουν ξηλωθεί. 
Παράλληλα, στο συγκεκριμένο σημείο έχει σβηστεί τελείως η διάβαση πεζών. 
Β.Β.

***  Παραιτείται η Ελένη Γερασιμίδου από βουλευτής του ΚΚΕ

~  Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους πάνω από 4.000 ψηφοφόρους, που με την ψήφο τους τίμησαν εμένα και το ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής. Αυτές οι ψήφοι με γεμίζουν με δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο πλευρό του λαού μας, κάτι το οποίο τόσο πολύ είναι αναγκαίο στις μέρες μας» δήλωσε η Ελένη Γερασιμίδου.
«Ως γνωστόν», συνεχίζει στη δήλωσή της, «οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στο θέατρο, αλλά και η ιδιότητα της εκλεγμένης περιφερειακής συμβούλου Ανατολικής Αττικής, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθώ με την επάρκεια που θα ήθελα, αλλά και που απαιτείται, στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Γι' αυτόν τον λόγο επιλέγω να παραιτηθώ από βουλευτής και να παραδώσω την έδρα στον Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος έχει αποδείξει ότι με επάρκεια και αποτελεσματικότητα μπορεί να ανταποκριθεί στο καθήκον αυτό».
«Φυσικά θα είμαι παρούσα με όλες μου τις δυνάμεις σε κάθε μάχη που έχουμε μπροστά μας. Θα είμαι παρούσα σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λαός της Ανατολικής Αττικής, μέσα κι απ' την ιδιότητα της περιφερειακής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Θα είμαι παρούσα με το έργο μου σε όλους τους αγώνες που θα χρειαστούν την επόμενη μέρα, δίπλα στο ΚΚΕ» καταλήγει στη δήλωσή της η Ε. Γερασιμίδου.
ethnos.gr

   

***  Δύναμη της Δημοκρατίας είναι η ψήφος του ενός!


Εκλέγοντας ψηφίζω την προσδόκιμη αξία του υποψηφίου ή την αξία του κόμματος, ή η Δύναμη της Δημοκρατίας είναι η ψήφος του ενός ?
Μετά από 40 χρόνια, ενεργούς αλλά όχι πρωταγωνιστικής συμμετοχής στα πολιτικά (εκτός ίσως από τα πρώτα χρόνια κατά τα οποία έβραζε το αίμα, «ψάχνοντας τις ιδέες» εδώ & εκεί με διάφορα κριτήρια, σε διάφορα κόμματα (μέχρι να κατασταλάξω) στα οποία συνήθως & λόγω περιόδου (τέλη 1978 +, οι «παρέες/φίλοι/φίλες κτλ..»), όπως κάθε νέος/νέα της εποχής γινόσουν μέλος της μιας και της άλλης φατρίας, από τις κλειστές -κατηχητικού τύπου- συγκεντρώσεις, τις ανοιχτές -τύπου λαοθάλασσας & μπαλκόνια- μέχρι και ορισμένες φορές τις «φιλικές…..» συρράξεις μεταξύ αντιπάλων κομμάτων ή και καμμιά φορά με την Αστυνομία που άδικα μας μάζευε για εξακρίβωση (και κατά … λάθος καμμιά ψιλή!!).
Από τότε μέχρι πρόσφατα, ψήφιζες το κατ’ εσένα ικανό κόμμα και υποψήφιο επιλογής σου (?) που όπως αποδείχτηκε βέβαια ποτέ δεν γνώριζες πως θα λέγεται, τι θα πρεσβεύει,
Καθώ πιστεύω στην δύναμη της Δημοκρατίας και στην δύναμη της ψήφου του ενός, προσπάθησα να απαντήσω στο :
«Ποια είναι πλέον τα κριτήρια που θα πρέπει σαν ευνομούμενοι πολίτες να ακολουθήσουμε ώστε ακόμη και εάν το κόμμα που θα υποστηρίξουμε δεν κερδίσει, η ψήφος μας να «πιάσει τόπο», να είμαστε σίγουροι πως η αντιπροσώπευση μας μέσω της επιλογής μας θα μας αντιπροσωπεύει επάξια?»
Οδηγό στη λύση του «υπαρξιακού» & «καλού πολίτη» συνδρόμου (άλλοι έχουν αϋπνίες και μετρούν προβατάκια…) μου προσέφερε η πρόσφατη κοινοβουλευτική περίοδος που ολοκληρώθηκε και η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση για τις Δημοτικές & Ευρωεκλογές.
Ενώ στις Δημοτικές είχα πάντα ως οδηγό ότι γινόταν στο Δήμο και με επηρέαζε, λόγω και της γνώσης του μικρόκοσμού μου για κάθε τι «της γειτονιάς», στις Ευρωεκλογές ακολουθούσα πάντα τη γενική αρχή με βάση το βιογραφικό & την προσφορά των υποψηφίων, όμως πάντα στα πλαίσια της γραμμής που και εγώ συμφωνούσα.
Φέτος στις Ευρωεκλογές ήταν η πρώτη φορά που ψήφισα όχι με βαρύτητα κόμματος αλλά με την πραγματική αξία και δύναμη των ψηφισμένων ανθρώπων.
Τα χαρακτηριστικά τους είναι κοινά & απλά.
       -          Λίγα λόγια
       -          Πολλά αποδεδειγμένα έργα, έστω & σε προσωπικό επίπεδο
       -          Υπόβαθρο πραγματικά εργασιακό ή προσφοράς στα κοινά
       -          Θέληση για προσφορά χωρίς απαίτηση προβολή/πλουτισμό
       -          Πραγματική ελευθερία από το κόμμα με το οποίοι θα εκτεθούν
       -          Δεσμευμένοι για το κοινό καλό και πρόθυμοι να πολεμήσουν για αυτό αφού,
             έκαναν το ίδιο ήδη μέχρι τώρα, πολλές φορές δε με άσχημα αποτελέσματα για τους ίδιους.
 Και ήρθε η ώρα της κάλπης! Της κάλπης των βουλευτικών εκλογών και του
«αυτόματου» εκβιασμού «….δώστε μας πλειοψηφία, αλλιώς χανόμαστε!», αλλά και κινδυνολογίες   του τύπου «συσπείρωση όλοι στο κόμμα μας, να μην πάει ψήφος χαμένη!!

Κύριοι έλεος, στα 58 μου είμαι αρκετά μεγάλος για να πείθομαι από τα «..ίδια» και πολύ νέος για να σας ανέχομαι ακόμη και σαν σκέψη.

Χρόνια τώρα είχα ξεχωρίσει, μεταξύ άλλων άξιων, έναν επιστήμονα, ο οποίος αποφάσισε να «εκτεθεί» στην κρίση μας, κατόπιν πρόσκλησης από κομματικούς σχηματισμούς και τον οποίο παρά την αποδεδειγμένη αξία του, αλλά και το ιδιαίτερο ταπεραμέντο του χαρακτήρα του - αρνείται να είναι αρεστός λέγοντας/υποστηρίζοντας ψέματα ή ότι θέλουν να ακούν τα αυτιά μας…! Τελικά για κάποιους λόγους (… αλήθεια ποιους ?) δεν συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια τους ή αρνήθηκε ο ίδιος να συμμετάσχει για διάφορους λόγους!
Κατόπιν αυτού του γεγονότος και με γνώμονα την για χρόνια μάχη του σε όλα τα μέτωπα της Αθλητιατρικής, ιδιαίτερα έναντι του Ντόπινγκ, ένα κόμμα πρότεινε να τον συμπεριλάβει στους λίστες του δίνοντας έμφαση στις αποδεδειγμένα εξειδικευμένες Αθλητιατρικές & Ψυχιατρικές γνώσεις του, ώστε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην πολιτική, ζητώντας την δική μας υποστήριξη στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές, με όπλα του την για χρόνια εμπειρία του ως Ιατρός (& όχι μόνο…) σε Εθνικές, ερασιτεχνικές & επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα αλλά και σε Αθλητικά κέντρα του εξωτερικού.
 Ο Ιατρός, Αθλητίατρος/Ψυχίατρος κος Σταύρος Κ. Χάντζος γεννημένος στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, με σπουδές και εργασία στην Ιταλία & την Ελλάδα, μπορεί να μην είναι γνωστός στο πλατύ κοινό, αλλά είναι πολύ γνωστός στον αθλητικό χώρο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από τα πολύ μικρά ερασιτεχνικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα, όμως τον κόσμο της επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης, της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και της Εθνικής ομάδας.
Υπήρξε Διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ), καθώς ήταν πλέον γνωστός από τα χρόνια που μαχόταν για τις ιδέες/γνώσεις για να αντισταθεί και να πολεμήσει την μάστιγα του Ντόπινγκ, για την οποία έχει συγγράψει βιβλία και πολλά άρθρα.
Στο ΕΚΑΕ όχι μόνο προσέφερε έργο σαν εξειδικευμένος Ιατρός αλλά και σαν Διευθυντής, καθώς δούλεψε και για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας για το ανεπαρκές προσωπικό και ιδιαίτερα για να παταχθεί η κοροϊδία από τους «μπατχτσήδες & βολεψάκηδες» που παρ’ όλο Δημόσιοι Υπάλληλοι, λόγω κομματικών & άλλων «χαριστικών» διευκολύνσεων δεν δούλευαν, δεν προσέρχονταν με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι υπόλοιποι αλλά και να καθυστερεί το αποφασισμένο από τη Διοίκηση πλάνο εργασιών, απαξιώνοντας το ΕΚΑΕ. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς, ήδη κατέχοντες & Βουλευτικούς Θώκους, χειροδίκησαν επάνω του, τραυματίζοντας τον ώστε να αναγκαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο!
«τι ψηφίζω, αξία ατόμου ή κόμμα» και έχετε την δυνατότητα να συμφωνήσετε μαζί μου πως η αξία του  ατόμου είναι αυτή που δημιουργεί , συντηρεί, επιβάλει στο κόμμα».
Αν μπορείτε & θέλετε δώστε μια ψήφο στον κ Σταύρο Κ. Χάντζο, πιστεύοντας Δύναμη της Ψήφου του ενός, να είστε σίγουροι πως θα είναι από τους λίγους που θα μας εκπροσωπούν επάξια στην Βουλή των Ελλήνων σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής και με μόνο γνώμονα το αδιαπραγμάτευτο όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας, της Ελληνικής Βουλής έχοντας υπ’ όψη πως το Σύνταγμα της Ελλάδος, το οποίο έχει προβλέψεις για την Δύναμη της Ψήφου του ενός, χρειάζεται επιστήμονες & ανθρώπους σαν και αυτόν για να το υποστηρίζουν και να μάχονται υπέρ του, προσφέροντας στου εμάς τους πολίτες την σιγουριά του μοναδικού όπλου του Πολίτη :
           Δύναμη της Δημοκρατίας, η ψήφος του ενός
Σας ευχαριστώ,
     Σ. Γ. Π
~**  Όταν είσαι έντιμος, πατριώτης και καθαρός Δεξιός και κοιτάζεις τον Λαό στα μάτια. Σταύρος Κ.Χάντζος. Ο υποψήφιος που μιλάει με τον κόσμο χωρίς μπράβους και ψευτοσωματοφύλακες (ΒΙΝΤΕΟ)
 ~
Σε γνωστό καφέ της Γλυφάδας τήρησε όσα πιστεύει απευθυνόμενος στους πολίτες του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών, ο υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, γιατρός Σταύρος Κ.Χάντζος.  
«Ιστορία, αλήθεια, εντιμότητα και επλήρωση χρέους προς την πατρίδα. Αυτά φθάνουν για να λές ότι προσφέρεις στον τόπο σου. Και δικαιοσύνη για τους επίορκους».  

«Χτύπημα της διαπλοκής της οικονομικής ελίτ των ΜΜΕ με την πολιτική εξουσία, εάν θέλουμε η Ελλάδα να δει μια άσπρη μέρα»   Οι πολιτικές μου ιδέες για μια Ελλάδα, ελεύθερη και οικονομικά ανεξάρτητη Επειδή οι οξυνόμενες κοινωνικές ανισότητες είναι πλέον ένα μη διαχειριζόμενο  πολιτικό πρόβλημα, οι πολιτικοί θα έπρεπε να  εξασκούν την συνταγματική τους υποχρέωση για τον  περιορισμό και τον έλεγχο  των αγορών  μέσω των κατάλληλων θεσμοθετημένων παρεμβάσεων ώστε να διαιωνίζεται η συνεχής βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μέσω της  αποκατάσταση   της ισορροπίας μεταξύ των αγορών και των πολιτών.
Η ως άνω βασική πολιτική αρχή ευρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές και τις θέσεις που εφαρμόζει σήμερα το πολιτικό σύστημα εξουσίας της Ελλάδας. Σε ένα κράτος δικαίου οι αγορές θα πρέπει να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη διευκόλυνση της κοινωνικής συνεργασίας, αλλά ταυτόχρονα να λειτουργούν υπό τον έλεγχο ενός κράτους δικαίου, διαφορετικά οι οικονομικές ελίτ θα εξακολουθούν να πλουτίζουν εις βάρος της κοινωνίας και του κράτους μέσω των άυλων τίτλων και της απαξίωσης της εργασίας.
Είναι λοιπόν σήμερα  επιτακτική ανάγκη να  αντιμετωπιστεί η «ισχύς των αγορών», που σε συνδυασμό με την απαξίωση της διαπραγματευτικής ισχύος των εργαζομένων, οδηγεί σε μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και στην ισχνή οικονομική ανάπτυξη. Αν δεν ληφθούν άμεσα και ριζοσπαστικά πολιτικά μέτρα, η επιτάχυνση της κατάρρευσης της εργασίας θα βαίνει κλιμακούμενη αφενός λόγω της κυριαρχίας της ρομποτικής και αφετέρου λόγο του εποικισμού της χώρας από αλλοεθνείς, κυρίως μουσουλμάνους, μέσω της μαζικής μετανάστευσης. Καθίσταται επίσης αναγκαίο να συντριβεί   η σχέση μεταξύ   της οικονομικής ισχύος και της πολιτικής επιρροής (π.χ. κρουαζιέρες αριστερών με σκάφη της ελίτ, ιδιοκτησία ΜΜΕ από ολιγαρχίες κ.λπ). Η  σχέση μεταξύ της οικονομικής ισχύος και της πολιτικής επιρροής (διαπλοκή) θα πρέπει στο μέλλον να είναι ποινικά κολάσιμη, όχι μόνο επειδή συνιστά ηθικό και πολιτικό κακούργημα, αλλά και επειδή οι οικονομίες με λιγότερες ανισότητες είναι ισχυρότερες.
Η ολοκληρωμένη πολιτική αντζέντα  θα πρέπει να επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, στην επιστημονική έρευνα και την τεχνολογία, στην παιδεία, καθώς και στις πραγματικές πηγές παραγωγής πλούτου επι τη βάσει ενός νέου  κοινωνικού συμβολαίου που θα διασφαλίζει ότι κανένας πολίτης δεν θα στερείται τις βασικές προϋποθέσεις μιας αξιοπρεπούς ζωής  με το δικαίωμα στην στέγαση χωρίς ΕΝΦΙΑ, την λογική φορολογία, την πρόσβαση στην εργασία, στις δομές αξιοπρεπούς υγείας, το καθαρό περιβάλλον, την ασφαλή συνταξιοδότηση και την ποιοτική εκπαίδευση των νέων, θέσεις που ίσχυαν στα εθνικά κράτη πριν από την επιβολή της παγκοσμιοποίησης.
Σταύρος Κ. Χάντζος
υποψήφιος βουλευτής με την «Ελληνική Λύση» στον Νότιο Τομέα της Β’Αθηνών


***  «Αλήθεια, Ιστορία και Λαϊκή Πατριωτική Δεξιά. Αυτές είναι οι αρχές μου». Σταύρος Κ. Χάντζος. Το ημερολόγιο ζωής ενός «καθαρού»


~ Video :    https://youtu.be/QbFOvzdVefE  .-    https://youtu.be/QbFOvzdVefE  .-
  

***   Επιτέλους. Να, κι ένας έντιμος άνθρωπος, που κατεβαίνει στην πολιτική και σέβεται τους αγώνες της Δεξιάς και την ιστορία της πατρίδος



Λέγεται Σταύρος Χάντζος και είναι γιατρός. Αλλά αληθινός γιατρός. Πολιτικό «στερνοπούλι» της αληθινής Λαϊκής Πατριωτικής Δεξιάς.
Ο Σταύρος Χάντζος είναι ο πιο γνωστός πολέμιος του ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό. Γεννήθηκε το 1955 στο Μελιγαλά, όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο πριν φύγει για σπουδές στην Μπολόνια της Ιταλίας. Ποτέ όμως δεν ξέχασε το χωριό του. Αυτό που όταν το σκέφτεται, πονάει.Εκεί που βρίσκονται θαμμένοι οι γονείς του. Δεξιοί ευυπόληπτοι πολίτες, της μεσοαστικής τάξης των νοικοκυραίων στο πιο παρεξηγημένο και συκοφαντημένο κεφαλοχώρι της Ελλάδος. Τότε που ένοπλοι κομμουνιστές, δολοφόνησαν αθώους συγγενείς της ρίζας του. 
Στην Ελλάδα είναι περισσότερο γνωστός για τον πολυετή αγώνα του κατά των απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό, μία δράση που όπως παραδέχεται και ο ίδιος πλήρωσε πολύ ακριβά μιας και τα οργανωμένα συμφέροντα του χώρου δεν του επέτρεπαν να ασκήσει αυτό που έχει σπουδάσει και ξέρει πολύ καλά, την αθλητιατρική, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο, κατά το παρελθόν.
Πέρασε για μερικούς μήνες από το ιατρικό τιμ της «Μαύρης Θύελλας» στην Καλαμάτα, πριν αναλάβει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, ενώ για μία επταετία ήταν επικεφαλής γιατρός της ΕΠΟ και των Εθνικών ομάδων, κάνοντας σημαντική δουλειά.
Αξίωμά του ζωής «καθαρός αθλητισμός, καθαρή πολιτική, χωρίς χημικά και πολιτικά διεγερτικά».

Στην εφημερίδα «Τα Νέα», είχε δώσει απαντήσεις, σε 30 σημαντικά ερωτήματα.
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ: 20 Οκτωβρίου 1955 στον Μελιγαλά Μεσσηνίας.
ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ: Τη λάμψη της αλήθειας.
ΤΟΝ ΑΠΩΘΕΙ: Το ψέμα και η υποκρισία.
ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ: Η γέννηση του αδελφού του και των παιδιών του.
ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ: Η ευθύτητα.
ΕΛΑΤΤΩΜΑ: Η έλλειψη διπλωματίας.
ΠΑΘΙΑΖΕΤΑΙ: Με την καθιέρωση της αθλητιατρικής στην Ελλάδα.
ΕΡ.: Υπάρχει κινητοποίηση κατά του ντόπινγκ;
ΑΠ.: Θα ήταν ουτοπικό να πιστεύω ότι τώρα θα δοθεί η αφορμή, αφού έχουν δοθεί
άλλες σημαντικότερες. Θεωρώ όμως πως η ενημέρωση είναι η βασική βοήθεια.
ΕΡ.: Το ντόπινγκ είναι το «όπιο» του αθλητισμού;
ΑΠ.: Κατά μία έννοια, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και έτσι.
ΕΡ.: Είναι δυνατόν να εξαφανιστεί ή τουλάχιστον να περιοριστεί;
ΑΠ.: Φοβάμαι πως όχι, αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.
ΕΡ.: Η ανίχνευση χωλαίνει;
ΑΠ.: Υπάρχουν ουσίες που δεν εντοπίζονται από τον έλεγχο που διενεργείται.
ΕΡ.: Σας θυμίζει τη… Λερναία Ύδρα;
ΑΠ.: Και εδώ τα κεφάλια είναι πολλά και ανανεώνονται…
ΕΡ.: Ο κίνδυνος μέχρι πού φθάνει;
ΑΠ.: Ενδεχομένως μέχρι και το θάνατο, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα δημιουργεί
κακή υγεία.
ΕΡ.: Ο μεγαλύτερος προέρχεται από τις ουσίες ή από εκείνους που τις χορηγούν
στους αθλητές;
ΑΠ.: Πρώτα από τις ουσίες και ύστερα από όλα τα άλλα.
ΕΡ.: Γιατί (κάποιοι) αθλητές καταφεύγουν στο ντόπινγκ;
ΑΠ.: Είναι ο εύκολος δρόμος. Επίσης και από αδυναμία, φιλοδοξία, δόξα,
τεράστια προβολή και πλούτη.
ΕΡ.: Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ…
ΑΠ.: Αναπάντητα ερωτήματα.
ΕΡ.: Ντιέγκο Μαραντόνα…
ΑΠ.: Φαινόμενο ποδοσφαιριστή, που «μέθυσε» και τελικώς «πνίγηκε» στα κοκτέιλ
διεγερτικών ουσιών, στα οποία ανήκει και η κοκαΐνη!
ΕΡ.: Ο ντοπαρισμένος αθλητής από τι φαίνεται;
ΑΠ.: Σε αυτή την περίπτωση ο… Ιούδας φιλάει υπέροχα και δεν προδίδει…
ΕΡ.: Τι είναι ο ντοπαρισμένος αθλητής;
ΑΠ.: Φαρμακοεξαρτώμενος.
ΕΡ.: Τι είναι οι «μεταλλάκτες»;
ΑΠ.: Είναι υποειδίκευση των στεροειδών αναβολικών, που δεν ανιχνεύονται
τέσσερις ημέρες μετά τη χορήγησή τους.
ΕΡ.: Ποιες ουσίες είναι οι πιο επικίνδυνες;
ΑΠ.: Όλες.
ΕΡ.: Η αθλητιατρική στον ελληνικό αθλητισμό;
ΑΠ.: Προχωρά δειλά-δειλά, με δυσκολίες αλλά πολλές δυνατότητες.
ΕΡ.: Διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης στην αθλητιατρική;
ΑΠ.: Μεγάλες. Ειδικά με τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης και περισσότερο με την
Ιταλία.
ΕΡ.: Ο καλός προπονητής κρύβει πίσω έναν καλό γιατρό;
ΑΠ.: Θα πρέπει… Ο ειδικός γιατρός μπορεί να παντρέψει την προπονητική
διαδικασία με την εξειδικευμένη επιστήμη.
ΕΡ.: Η επιστήμη στον αθλητισμό του 21ου αιώνα…
ΑΠ.: Τεράστια ανάπτυξη και συμβολή στις εξελίξεις.
ΕΡ.: Ποια συμβουλή θα δίνατε στην ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού;
ΑΠ.: Να ενημερώνονται σωστά και να ενημερώνουν ορθά.+

Ο Σταύρος Χάντζος, ήταν ο μελετητής των ιστορικών γεγονότων και ο επικεφαλής της δημοσιογραφικής έρευνας που είχε κάνει η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, στον Μελιγαλά για τα κτηνώδη γεγονότα στην Πηγάδα με τους 2000 νεκρούς Έλληνες από τα ερυθρά στίφη των κομμουνιστοσυμμοριτών. Η εφημερίδα μας γι αυτή την υπόθεση και για πρώτη φορά, είχε κυκλοφορήσει 2 DVD υπό μορφή ιστορικού ντοκυμαντέρ για τα αιματηρά γεγονότα της Πηγάδας, με μεγάλη κυκλοφοριακή επιτυχία. Δόγμα του: «Η Αριστερά θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ανομήματά της. Του Βελουχιώτη, του Μπελογιάννη και των υπολοίπων ντόπιων  και ξένων φονιάδων».
Ο Χάντζος, είναι ένας ζωντανός μύθος όσον αφορά τις γνώσεις του πάνω στην αντιμετώπιση για το βιομηχανικό ντόπινγκ αλλά και στην καθαρή προετοιμασία σπουδαίων αθλητών του ελληνικού στίβου, χωρίς εξαρτήσεις και με μόνο εφόδιο την γνώση, την προετοιμασία και την σωστή εφαρμογή των κανόνων της υποβοηθητικής ιατρικής στον πρωταθλητισμό.
Επίσης, άριστη είναι και η γνώση του περί των ιστορικών γεγονότων της νεώτερης Ελλάδος και ειδικά της εποχής του ανταρτοπόλεμου στην Πελοπόννησο. 
 Ο κ.Χάντζος, κατέρχεται ως υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της B’ Αθηνών με το κόμμα της «Ελληνικής Λύσης». Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Σ.Σ.Χ

***

~ ***  ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :

***   Νέα αρχή για τη Μαύρη Θύελλα

~  Η νέα Διοίκηση του Π.Σ. “Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ” πιστή στη δέσμευσή της απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας αλλά και στο δόγμα ότι »οι ομάδες ξεκινούν από τα αποδυτήρια» ανακοινώνει τη συμφωνία με την κατασκευαστική εταιρεία ERMONASSA SA για την πλήρη ανακατασκευή των χώρων που βρίσκονται κάτω από τη νότια κερκίδα του γηπέδου “Σταύρος Παπαδόπουλος”.
Οι καινούργιοι χώροι που θα δημιουργηθούν, θα περιλαμβάνουν τα αποδυτήρια της ομάδας μας (επιπέδου Champions League), καθώς και των φιλοξενουμένων, νέα αίθουσα Τύπου, αποδυτήρια διαιτητών, αποθήκες υλικού και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.
Η ημερομηνία που θα παραδοθούν πάντα σε δέσμευση με την κατασκευάστρια εταιρεία θα είναι η 30/08/2019.
Η πλήρης ανακατασκευή των δημοσιογραφικών θεωρείων και όποιων άλλων βελτιώσεων χρειαστούν θα έχουν ημερομηνία παράδοσης με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας στο πρωτάθλημα. 
Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στις 187.000 € και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τη διοίκηση της ομάδας.  ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΙΖΕΙ

***

~


***   ~  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΠιθανό κυβερνητικό  σχήμα Κ  Μητσοτάκη  07 07 2019 : https://youtu.be/OFT_Ooq444k .- 

:~ 1. - Stamatios Skoulikas   ,   https://www.youtube.com/stamos01  

~  2. - Stamos Skoulikas https://www.youtube.com/stamatios01  , 

~   3. - Vlasis Skoulikas ,http://www.youtube.com/vlasiskal  ,  

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2019  :                                         
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Σάββατο  01  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~***  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ μας ! ~**  ΟΜΟΡΦΟ  Σαββατοκύριακο επίσης !:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_94.html .- 
2.-  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας !  Χαρούμενο Σαββατοκύριακο !   ~  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  .-             
30.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Πέμπτη 27  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/06/27-2019-27-27.html  .-         
31.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Παρασκευή 28  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/28-2019.html  .-                                   
32.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Σάββατο 29 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/29-2019.html .-
 33.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Κυριακή 30 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/30-2019-30-30.html  .-                                                                                                                                         

~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 , :
1~* Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
 Δευτέρα   01 ΙΟΥΛΙΟΥ  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ~  ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ για όλους μας : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/06/01-2019-1-1.html .- 
2~.*  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ μας   : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/07/arfara-news-01-2019-1-atm.html  .-
3 ~. ARFARA NEWS  Η  Εφημερίδα μας  , Τρίτη 02 Ιουλίου 2019  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης μας .  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/07/arfara-news-02-2019.html .- 
4.- ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας  Νέα από Αρφαρά  Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/arfara-news-03-2019.html  .-
5.-  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη  04 Ιουλίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .- 
6.-  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ  .
Πέμπτη 04-07-2019 , Βουλευτικές Εκλογές  07-07-2019 :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/blog-post.html .- 

7.- ARFARA NEWS Τ α  Νέα από ΑΡΦΑΡΆ  Μεσσηνίας  Παρασκευή 05-07-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news-05-07-2019.html  .-
8.-  ARFARA  NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Σάββατο 06 Ιουλίου 2019  ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .-

9.-Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  ΚΥΡΙΑΚΗ  07 
ΙΟΥΛΙΟΥ 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .   :  
https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/07/07-2019.html  .-
10.ARFARA NEWS Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .-
Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-:  : 

11.- ARFARA NEWS Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .-
Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ ** 
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στην ΕΛΛΑΔΑ   07-07-2019 ! : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html .- 

12.-ARFARA NEWS  Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας 
Δευτέρα 08-07-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/07/arfara-news-08-07-2019.html .-                                                                      13.-  Εφημερίδα μας  Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας .
Δευτέρα 08  Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/blog-post.html    .-                                                               
14.-Εφημερίδα μας  Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 08  Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .-       
15.-
FACEBOOK   :
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   (1)
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .- (2) .-


~  ***  ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. -
Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-  


~**  ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 2.- 
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas    
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook  
 4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .— 
6.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-

~**  ***  https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών  
 https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: