ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ARFARA NEWS Τ α  Νέα από ΑΡΦΑΡΆ  Μεσσηνίας 
Παρασκευή 05-07-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .-
~

~*  Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στο ΑΛΦΑ 05-07-2019 :    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215728924589594/  .-    



~**  5 Ιουλίου- Γιορτή σήμερα: Του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου

~   
– Τη μνήμη του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου και των έξι μαθητών του τιμά σήμερα, 5 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Αθανάσιος, ο οποίος καταγόταν από την Τραπεζούντα, προέρχονταν από πολύ ευσεβή και εύπορη οικογένεια. Η οικογένειά του, του προσέφερε όλα τα απαραίτητα εφόδια για τις σπουδές του, τις οποίες τις ολοκλήρωσε στην Κωνσταντινούπολη.  

Εκεί του γεννήθηκε μέσα στην ψυχή του η επιθυμία να γίνει μοναχός και να φθάσει στα άκρα της ασκητικής ζωής.  Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, πήγε στο όρος Κυμινάς της Μικράς Ασίας, όπου βρισκόταν ένα μοναστήρι του οποίου ηγούμενος ήταν ο Μιχαήλ, ο επονομαζόμενος Μαλείνος.  Έτσι ανάμεσα στους μοναχούς, συγκαταριθμήθηκε και ο Αθανάσιος. Στο λίγο χρονικό διάστημα που ήταν στο Μοναστήρι, διακρίθηκε για τις αρετές και για την ασκητική του ζωή. Επειδή όμως έφθασε σε ύψιστα σημεία αρετής και τον τιμούσαν όλοι, αποφάσισε να φύγει και πήγε στον Άθωνα κοντά σε ένα γέρο ασκητή υπακούοντας σ’ αυτόν με μεγάλη ταπεινοφροσύνη.  Εν συνεχεία μετά από Θεία αποκάλυψη, έφυγε από εκεί και πήγε στα ενδότερα του Αγίου Όρους. Εκεί μετά από πολλές παρακλήσεις του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά, με τον οποίο γνωρίζονταν, έχτισε έναν ναό προς τιμήν της Παναγίας. Επίσης έφτιαξε πολλά κελιά για τούς μοναχούς. Μετά λοιπόν από πολλούς κόπους και θυσίες, δημιούργησε την ιερά Μονή της Μεγίστης Λαύρας, η οποία είναι η αρχαιότερη μονή στο Όρος και τιμάται επ’ ονόματι του Οσίου Αθανασίου (963 μ.Χ.).  Στην συνέχεια εξεδήμησε προς Κύριον και μάλιστα κατά τρόπο μαρτυρικό. Συγκεκριμένα υπήρχε ανάγκη να μετασκευαστεί η οροφή του Ναού της Μονής. Ο Όσιος, αν και σε μεγάλη ηλικία, ανέβηκε και αυτός μαζί με άλλους αδελφούς της μονής για να κάνουν το έργο. Η οροφή όμως κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον Όσιο μαζί με τους υπόλοιπους αδελφούς. Απολυτίκιο:  Ήχος γ’. Την ωραιότητα.  Την εν σαρκί ζωήν, σού κατεπλάγησαν, Αγγέλων τάγματα, πως μετά σώματος, προς αοράτους συμπλοκάς, εχώρησας πανεύφημε, και κατετραυμάτισας, των δαιμόνων, τας φάλαγγας· όθεν Αθανάσιε, ο Χριστός σε ημείψατο, πλουσίαις δωρεαίς· διό Πάτερ, πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών.
~**  Περιμένω να μου Χαρίσει ο Θεός…


 Τέλος Νοέμβρη θα ήτανε…Εκείνη τη χρονιά τα κρύα είχαν αρχίσει από νωρίς. Οι άνθρωποι είχαν μαζευτεί στα σπίτια του, ο,τι είχε ο καθένας.   

Όποιος δεν είχε μαζευόταν στους δρόμους, καλή ώρα. Οι βιτρίνες από καιρό στον δικό τους κόσμο. Λες και ζούσαν σ άλλη εποχή, με άλλους ανθρώπους. Ενδεχομένως πιο καλή. Ο μικρός διαβάτης είχε κολλήσει τη μύτη του σε μια βιτρίνα. Αυτή καμάρωνε για τα λούσα της. Παπούτσια όλων των ειδών. Όπως έπεφταν επάνω τους τα χρωματιστά φώτα έφτανε ν απλώσεις τα χέρια σου και να τα πάρεις. Ο μικρός μας ούτε καν που το σκεφτόταν. Τα χέρια του ήταν κοκαλωμένα από το κρύο και δεν έβγαιναν εύκολα από τις τσέπες.  «Τι κάνεις εδώ;» τον ρώτησε μια καλοβαλμένη ψηλή γυναίκα.  Σήκωσε τα μάτια του και έκανε κάμποση ώρα μέχρι να φτάσει τα μάτια της. Πέρασε πρώτα από τα ακριβά της ρούχα, την τσάντα, τα βραχιόλια το κολιέ και κατέληξε στα μεγάλα της μάτια που τον κοιτούσαν ίσαμε την ψυχή του.  Ξανακολλά το πρόσωπο του στη βιτρίνα και λέει  «Περιμένω να μου χαρίσει ο Θεός ένα ζευγάρι παπούτσια..»   Δίχως δεύτερη σκέψη η γυναίκα παίρνει τον μικρό από το χέρι και μπαίνουν στο κατάστημα. Κάθεται εκείνος στον μικρό καναπέ και κάποια πωλήτρια πλησιάζει και του καθαρίζει τα πόδια. Ύστερα του φοράει ένα ζευγάρι καινούργιες κάλτσες και πάνω από αυτές εκείνο το ζευγάρι παπούτσια που ζήλευε τόσην ώρα. Βγήκαν από το κατάστημα. Η γυναίκα έσκυψε και φίλησε το μικρό τρυφερά στο μέτωπο.  «Να προσέχεις» του είπε και έκανε να φύγει  «Συγνώμη…» είπε ο μικρός που δεν είχε συνέρθει ακόμα από την έκπληξη  «Ναι;» κοντοστάθηκε η γυναίκα  «Μήπως είστε η σύζυγος του Θεού;» ρώτησε εκείνος και έμεινε αρκετή ώρα με τη χαρά μπερδεμένη με απορία και ευγνωμοσύνη.
~** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~

***  Δόξα στον Θέο για όλα


Μοῦ ἀναπτέρωσες πολὺ τὸ κουράγιο καὶ μὲ ἔκανες νὰ σκιρτῶ ἀπὸ χαρά, διότι, ἀφοῦ μοῦ ἀνήγγειλες τὰ δυσάρεστα, πρόσθεσες τὴ φράση, ποὺ πρέπει νὰ τὴ λέμε σ’ ὅλα ὅσα συμβαίνουν, λέγοντας· δόξα λοιπὸν τῷ Θεῷ γιὰ ὅλα.   

Αὐτὴ ἡ φράση εἶναι θανατηφόρο πλῆγμα γιὰ τὸ διάβολο· εἶναι πολὺ μεγάλη γι’ αὐτὸν ποὺ τὴ λέει σὲ κάθε κίνδυνο, προϋπόθεση ἀσφάλειας καὶ εὐχαρίστησης. Γιατὶ μόλις τὴν ἀπαγγείλει κανείς, ἀμέσως διασκορπίζεται τὸ σύννεφο τῆς λύπης.  Μὴ παύσεις λοιπὸν νὰ τὴ λές καὶ νὰ ἀσκεῖς καὶ τοὺς ἄλλους σ’ αὐτό. Ἔτσι καὶ ἡ φουρτούνα ποὺ μᾶς βρῆκε, καὶ ἂν ἀκόμα γίνει μεγαλύτερη, θὰ μεταβληθεῖ σὲ γαλήνη· ἔτσι καὶ ὅσοι δοκιμάζονται θὰ πάρουν μεγαλύτερη ἀμοιβὴ παράλληλα πρὸς τὴν ἀπαλλαγή τους ἀπὸ τὰ δεινά.  Αὐτὴ ἡ φράση ἀνάδειξε τὸν Ἰὼβ νικητή, αὐτὴ ἡ φράση ἔτρεψε σὲ φυγὴ τὸ διάβολο, καὶ ἀφοῦ γέμισε ἀπὸ ντροπὴ τὸν ἔκανε νὰ ἀναχωρήσει, αὐτὴ εἶναι ἐξάληψη κάθε ταραχῆς.  Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος (Ε.Π.Ε. 38, σελ. 351 Ἐπιστολὴ στὸν Παιάνιο ρθγ’ 193).  «Δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἔνεκεν»  Μὲ αὐτὴ τὴ φράση ἔκλεισε καὶ ὁ Χρυσόστομος τὰ μάτια του, στὴ χειρότερη (ἀνθρώπινα) στιγμὴ τῆς ζωῆς του: Συκοφαντημένος, καθηρημένος ἀπὸ μιὰ ψευδοσύνοδο, ἐξορισμένος ἀπὸ τὴν ματαιόδοξη βασίλισσα Εὐδοξία, κακοποιούμενος ἀπὸ τοὺς στρατιῶτες στὸ δρόμο πρὸς τὴν ἐξορία!…

***   ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ στον ΑLPHA! Ο Κ. Βελόπουλος θα μιλήσει για ΟΛΑ…

~ Ο Κ.Βελόπουλος συνεχίζει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις για να μιλήσει για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές που καλεί όλους τους Έλληνες να οδηγήσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σε μια νέα νίκη μετά τις ευρωεκλογές. Αναλυτικά, οι εμφανίσεις είναι :  

-Την Παρασκευή 05/07 ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κ.Βελόπουλος θα εμφανιστεί στην εκπομπή ALPHA ΡΕΠΟΡΤΑΖ στο κανάλι ΑLPHA στις 10:30.  Συντονιζόμαστε όλοι για να ακούσουμε τι έχει να πει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μετά την νίκη και την επόμενη μέρα και για όσους συνεχίζουν να τους προκαλεί έκπληξη ότι το κόμμα μπήκε στην Ευρωβουλή.
 *** ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανοίγει γραφείο «Τούρκων Δυτικής Θράκης» – Γεμίζει «λομπίστες» της Άγκυρας η καρδιά της ΕΕ – Συναγερμός για τα σχέδια της Τουρκίας…

Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter, στην σημαντικότερη πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας στις Βρυξέλλες το @EuroBrussels, αναρτήθηκε ανακήρυξη για θέση συντονιστή γραφείου σπο την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» προκειμένου να στελεχώσει το γραφείο της για lobbying στην καρδιά της ΕΕ.
Πρόκειται για σχέδιο επηρεασμού της ΕΕ και των θεσμικών οργάνων της για την περιοχή της Δυτικής Θράκης, για την οποία όπως φαίνεται οι Τούρκοι έχουν σχέδια τα οποία οφείλουμε να προσέξουμε πάρα πολύ το επόμενο διάστημα, μετά και το μπαράζ δηλώσεων με δήθεν καταπάτηση των δικαιωμάτων των «Τούρκων», όπως αποκαλούνται οι ίδιοι, μουσουλμάνων, θέλοντας να παραβλέψουν εντελώς τους Ρομά και τους Πομάκους.      











View image on Twitter

«Ομοσπονδία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Τύπος κενής θέσης: Πλήρης απασχόληση
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 19 Αυγούστου 2019
Διάρκεια αρχικής σύμβασης: 1 έτος (ανανεώσιμη)
Γλώσσα αναφοράς: Τουρκικά και Αγγλικά
Αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης: 1 Οκτωβρίου 2019
Η Ομοσπονδία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) προκηρύσσει θέση  για έναν «συντονιστή» που θα τοποθετηθεί στο γραφείο των Βρυξελλών.
Κύριες αρμοδιότητες:
Ο εν λόγω συντονιστής θα  συντονίζει τις προσπάθειες που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των μειονοτήτων στο πλαίσιο της μεταβιβασθείσας αρχής από το κεντρικό γραφείο της ABTTF στο Witten της Γερμανίας.
Θα  διεξάγει μελέτες κατόπιν αιτήματος του Κεντρικού Γραφείου ABTTF για τη βελτίωση των σχέσεων και του δικτύου στα όργανα και τους οργανισμούς της ΕΕ.
Θα διεξάγει συνεχή επαφή και διάλογο με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων, αλλά και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις διεθνείς ΜΚΟ και τον τύπο.
Θα συμμετέχει σε συναντήσεις / συνέδρια και εκδηλώσεις σχετικά με τα δικαιώματα του ανθρώπου και των μειονοτήτων και συναφή θέματα στις Βρυξέλλες.
Θα συνδέεται με τις ευρωπαϊκές ΜΚΟ και δίκτυα.
Θα παρακολουθεί τις εξελίξεις της ΕΕ στον τομέα των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των μειονοτήτων ·
Θα συμμετέχει σε πρωτοβουλίες ανταλλαγής πληροφοριών και άσκησης πιέσεων σχετικά με τις προτεραιότητες της ABTTF για την υπεράσπιση των μειονοτικών ομάδων στην ΕΕ.
Σε συντονισμό με το κεντρικό γραφείο ABTTF στο Witten της Γερμανίας, θα ενεργεί με εσωτερικές  αναφορές στις πολιτικές διαδικασίες και πρακτικές της ΕΕ,  για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων στο κεντρικό γραφείο της ABTTF.
Θα υποβάλλει περιοδικές εκθέσεις δραστηριότητας στο Κεντρικό Γραφείο ABTTF και θα μεταφέρει αμέσως τις πληροφορίες που αφορούν την τουρκική κοινότητα στη Δυτική Θράκη, την Ελλάδα καθώς και άλλες τουρκικές μειονότητες / κοινότητες στην Ευρώπη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο ABTTF και στο προσωπικό της Κεντρικής Υπηρεσίας ABTTF, ενώ  θα  συμβάλλει και  στην ανάπτυξη πολιτικών και στρατηγικών που θα εφαρμοστούν από το ABTTF ·
Θα διευθύνει τη διοίκηση της ABTTF στις Βρυξέλλες σύμφωνα με το καταστατικό της ABTTF και τη βελγική νομοθεσία.
Ελάχιστα προσόντα:
Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, Διεθνών Σχέσεων, Δικαίου, Δημόσιας Διοίκησης, Ευρωπαϊκών Σπουδών . Πτυχίο Master στα προαναφερθέντα πεδία είναι προτιμητέο .
Εξαιρετική γνώση  της τουρκικής και της αγγλικής γλώσσας. Η γνώση των γαλλικών να είναι επαρκής.
Ικανότητα γνώσης της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των οργάνων της.
Βελτιωμένη ικανότητα επικοινωνίας, συντονισμού και ομαδικής εργασίας.
Κατοχή μόνιμης άδειας διαμονής και απασχόλησης στο Βέλγιο.
Εφαρμογή:
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το επαγγελματικό τους βιογραφικό σημείωμα (στα τουρκικά και τα αγγλικά) μαζί με επιστολή παρακίνησης μέχρι τις 19 Αυγούστου 2019 στο info@abttf.org ή
Ομοσπονδία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF)
Wemerstr. 2
D-58454 Witten
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +49 2302 913291″
Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, ετοιμάζεται να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στη Θράκη μετά το εμφατικό αποτέλεσμα του DEB στις ευρωεκλογές, με Τουρκικά ΜΜΕ και χρήστες των social media να τραβάνε το σχοινί της πρόκλησης και να θέτουν ζήτημα μέχρι και ανεξαρτησίας στους νομούς όπου επικράτησε το κόμμα που εκφράζει την γραμμή της Άγκυρας.  Οι αριθμοί δείχνουν ότι όταν τουρκόφρονες έχουν επιλογή ανάμεσα στο «δικό» τους κόμμα και σε μειονοτικούς υποψήφιους σε ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΚΚΕ κ.λπ., η επιλογή είναι ξεκάθαρη: ψήφος στο μειονοτικό κόμμα.  Στη Ροδόπη και στην Ξάνθη ήταν πρώτο κόμμα. Στον Νομό Ροδόπης έλαβε 25.857 ψήφους (ποσοστό 41,64%) με δεύτερη τη Ν.Δ. (10.182 ψήφους και ποσοστό 16,36%). Στον Νομό Ξάνθης έλαβε 15.378 ψήφους (ποσοστό 24,97%) με δεύτερη επίσης τη Ν.Δ. (17,71%).  Στον Νομό Έβρου η δυναμική του ήταν ασήμαντη, λαμβάνοντας μόνον 1,46% (1.220 ψήφους), επειδή αφενός οι μουσουλμάνοι εκεί είναι μικρή μειοψηφία, αφετέρου είναι και οι περισσότεροι Αλεβίτες, αρνούμενοι εν πολλοίς -και δυναμικά ακόμη σε διοργάνωση πανηγυριού- την υποταγή στο Προξενείο. Όμως, το 41,64% στην Ροδόπη και το 24,97% στην Ξάνθη, με μεγάλο αριθμό Πομάκων, δεν είναι αμελητέα ποσοστά.  Μάλιστα όπως αναφέραμε, ύποπτοι λογαριασμοί στο twitter, γράφουν περί αυτονομίας της περιοχής και άλλα τέτοια ασκώντας μια προπαγάνδα σαφώς εμπνευσμένη από την Άγκυρα.  Το μόνο παρήγορο ήταν οι δηλώσεις της Προέδρου Πομάκων που ήρθαν μετά από τη συγκλονιστική επιστολή κατά DEB και Άγκυρας, με την οποία γίνεται ξεκάθαρο πως οι Πομάκοι έχουν ελληνική συνείδηση και η τουρκική προπαγάνδα που γίνεται μέσω του φιλοτουρκικού κόμματος δεν απηχεί τις απόψεις και θέσεις των Πομάκων.  Με επιστολή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης και η πρόεδρός του Εμινέ Μπορουτζή διαχωρίζουν την θέση του τονίζοντας ότι οι απόψεις του ΚΙΕΦ δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συνιστωσών της μειονότητας. Οφείλουμε ως έθνος αλλά και η ελληνική πολιτεία να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ακυρώσουμε τα σχέδια της Τουρκίας, στην άκρως ευαίσθητη αυτή περιοχή της Θράκης μας.  Στην φωτογραφία μας παραθέτουμε τουρκικό χάρτη όπως τον είχε παρουσιάσει ο τουρκικός τύπος στις 16 Μαρτίου 2018 (εφημερίδα Star) και ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες της νέο-οθωμανικής ηγεσίας και τα σχέδια τους για την Ελλάδα.   
***  ΠΑΝΙΚΟΣ στο σύστημα λόγω ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ! Αυτή η δημοσκόπηση τους προκαλεί ΕΦΙΑΛΤΕΣ…

Επτακομματική βουλή προβλέπει το politico.eu ενόψει των εκλογών της Κυριακής της 7ης Ιουλίου.  
H Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει συγκεκριμένα ποσοστό 38,7% έναντι 28,4% του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Τρίτο κόμμα ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το ΚΚΕ (5,4%), ενώ η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 4,1%.  Την είσοδό τους στην Βουλή εξασφαλίζουν τόσο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 3,9% όσο και η ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,5%, σύμφωνα πάντα με το Politico που αξιοποιεί τα στατιστικά δεδομένα των δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα.  Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:                                                                           -Νέα Δημοκρατία: 38,7%
-ΣΥΡΙΖΑ: 28,4%
-ΚΙΝΑΛ: 7,5%
-ΚΚΕ: 5,4%
-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4,1%
-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,9%
-ΜεΡΑ25: 3,5%
-ΛΑΕ: 2,7%
-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 1,8%
-ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 1,2%
Πρόκειται για μια σημαντική δημοσκόπηση, καθώς σε δημοσκόπηση της ίδιας ιστοσελίδας για τις ευρωεκλογές η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν υπήρχε καν στον πολιτικό χάρτη και έλαβε 4,2%. Τώρα που τη δείχνουν κοντά στο 4% προφανώς είναι αρκετά παραπάνω. Οι Έλληνες θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις ερχόμενες εκλογές παρά τον πόλεμο που δέχεται από παντού ο Κυριάκος Βελόπουλος και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
***  «Λαγοί» για το μακεδονικό, τον εκβιασμό του ΔΝΤ και τις… έρευνες της CIA! «“ΝΕΑ”, “ΑΝΩ”, “ΒΟΡΕΙΑ”, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»…

~  Σημαντικές αποκαλύψεις για την εγχώρια πολιτική σκηνή έχουν προκύψει από τις διαρροές των WikiLeaksμε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνουν από τη στάση της Νέας Δημοκρατίας το 2008 στο μακεδονικό ζήτημα, την εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με το ελληνικό χρέος, αλλά και τηλεφωνικές συνομιλίες στελεχών του ΔΝΤ που επιδίωκαν αύξηση των πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση το 2016 μέσω της υιοθέτησης περαιτέρω επώδυνων μέτρων.                       «“ΝΕΑ”, “ΑΝΩ”, “ΒΟΡΕΙΑ”, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Παρότι η αξιωματική αντιπολίτευση επένδυσε πολλά στον αγώνα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, την περίοδο της πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή διατηρούσε διαφορετική στάση. Οπως προκύπτει από απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που διέρρευσαν από τα WikiLeaks και δημοσιεύτηκαν από το Documento, το 2005 η Ελλάδα συμφώνησε με την πρόταση του διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς να υπάρχει το «Μακεδονία» ως συνθετικό της ονομασίας της πΓΔΜ. Στις συναντήσεις με την πρεσβεία –όπως αποκαλύπτεται από τα απόρρητα έγγραφα– η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι έχει διανύσει το 80% του δρόμου για τη συμφωνία. Στις 9 Αυγούστου 2007 ο Αμερικανός επιτετραμμένος Τομ Κάντριμαν ρώτησε τον εξ απορρήτων του Κ. Καραμανλή Πέτρο Μολυβιάτη τι εννοούσε με αυτό η ελληνική κυβέρνηση. Ο Μολυβιάτης απάντησε ότι η Ελλάδα είχε δεχτεί από το 2005 τη σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».  Στη σωρεία συναντήσεων –συμμετέχουν και ο Κ. Καραμανλής και η Ν. Μπακογιάννη– που τελούνται από το 2007 έως και το 2008 φαίνεται σαφέστατα πως ο πρώην πρωθυπουργός αρχικά επέλεξε τη διπλή ονομασία (άλλη στους διεθνείς οργανισμούς και άλλη στο εσωτερικό της χώρας) αλλά η θέση τελικώς οριστικοποιείται ως «σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία προς πάσα κατεύθυνση», erga omnes.  Σε συνάντηση που είχε με τον Κ. Καραμανλή πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, στις 5 Ιανουαρίου του 2008, αναφέρθηκε σε τηλεγράφημά του ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρτ, στο οποίο ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός επιδίωκε «αμοιβαία αποδεκτή λύση, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα σύνθετο όνομα “Νέα”, “Ανω”, “Βόρεια”, οποιαδήποτε Μακεδονία» για χρήση στα διεθνή φόρουμ και ένα άλλο όνομα (δηλαδή το συνταγματικό όνομα) για εσωτερική χρήση».  Να σημειωθεί πως από τις διαρροές των WikiLeaks αποκαλύφθηκε ότι και η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν υπέρ της ονομασίας με συνθετικό «Μακεδονία»: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να δεχτεί το “Ανω” ή “Νέα”».  

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΜΣΕΝ – ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ                 Στις 2 Απριλίου 2016 τα WikiLeaks δημοσίευσαν τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να έλαβε χώρα τον Μάρτιο του ίδιου έτους μεταξύ του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν και της επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου. Στην τηλεφωνική συνομιλία τα δύο στελέχη του ΔΝΤ φαίνεται να προγραμμάτιζαν να απειλήσουν τη Γερμανία ότι το ταμείο θα αποχωρούσε από την τρόικα εφόσον δεν υπήρχε συμφωνία με την Κομισιόν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Μάλιστα οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ σχολίαζαν ότι απαιτείται εκ μέρους του ταμείου μια απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής, η οποία θα λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης προκειμένου όλες οι πλευρές να συνταχθούν με όσα προτείνει το ΔΝΤ.


ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ  Τα WikiLeaks είχαν αποκαλύψει απόρρητα έγγραφα που παρουσίαζαν την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης το 2005 λόγω των αθρόων παραβιάσεων σε «αμφισβητούμενο» εναέριο χώρο από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.  Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε τηλεγράφημα, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης σε συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη διεμήνυσε πως η Τουρκία θα μπορούσε να ασκήσει πίεση προς την ελληνική πλευρά ακόμη και με μία παραβίαση την εβδομάδα και όχι με… 40 την ημέρα όπως συνέβαινε την επίμαχη περίοδο: «…η Τουρκία δεν χρειαζόταν να στέλνει 40 αεροσκάφη την ημέρα σε αμφισβητούμενο εναέριο χώρο για να περάσει πολιτικό μήνυμα, θα μπορούσαν, είπε, να στέλνουν ένα την εβδομάδα και να επιτυγχάνουν το ίδιο».


Η CIA, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ      Μια ακόμη διαρροή των WikiLeaks που αφορούσε την Ελλάδα σχετιζόταν με προσπάθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών –υπό την καθοδήγηση της CIA– να μάθουν λίγο πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012 «συγκεκριμένες προτάσεις και συστάσεις» των γαλλικών κομμάτων σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.  Σε αυτήν τους την προσπάθεια οι μυστικές υπηρεσίες κινητοποίησαν πράκτορες και ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης ώστε να μάθουν τον βαθμό έκθεσης των γαλλικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος.


Η… ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Αξιοσημείωτη ήταν η διαρροή από τα WikiLeaks ενός εγγράφου της αμερικανικής πρεσβείας από το 1978, στο οποίο γινόταν αναφορά στο ότι η Ελλάδα «είναι ένα έθνος σε αναζήτηση ταυτότητας» που «μπορεί να επιλέξει να προσδεθεί στην Ευρώπη – μια επιλογή που θα διασφάλιζε τα δικά μας πολιτικά, οικονομικά και αμυντικά συμφέροντα». Στο έγγραφο της πρεσβείας υπάρχει αναφορά και στον Ανδρέα Παπανδρέου: «Μέσα στα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει σχεδόν οποιαδήποτε δυνατή άποψη στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική. Μόνο ο σχεδόν παθολογικός αντιαμερικανισμός του έχει παραμείνει σταθερός».  Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σημειωνόταν μεταξύ άλλων πως «…παραμένει ο ισχυρότερος μεμονωμένος ηγέτης αυτής της χώρας, ο οποίος μοιράζεται πολλούς από τους σκοπούς μας».   Περιοδικό Hot Doc #182, «Μάρτυρες στο όνομα του κοινού καλού», 30/6/2019
***   Τα άκουσε ο Ζουράρις στη Θεσσαλονίκη: «Προδώσατε τη Μακεδονία»….(βίντεο)

~ «Θα συγκαταλεχθείτε μεταξύ των προδοτών του ελληνικού έθνους», είπε ένας πολίτης στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  
Από έναν πολίτη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την Συμφωνία των Πρεσπών, τα «άκουσε» ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζουράρις, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.
«Στηρίξατε μια προδοτική κυβέρνηση, στηρίξατε τις Πρέσπες και κυκλοφορείτε στη Μακεδονία που εσείς προδώσατε. Θα συγκαταλεχθείτε μεταξύ των προδοτών του ελληνικού έθνους», είπε ένας άνδρας απευθυνόμενος στον κ. Ζουράρι.   «Εσύ μιλάς για τον εαυτό σου, Δεν είμαι σε θέση να συμφωνήσω μαζί σου», του απάντησε ο Κώστας Ζουράρις.  Δείτε το βίντεο που ανήρτησε χρήστης στο Facebook: 
thestival.gr
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγκυροβόλησε στην Κερύνεια το τουρκικό υποβρύχιο: «Δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο για προστασία του Πορθητή και του Γιαβούζ»…

Συνεχίζει να κλιμακώνει η Άγκυρα και να υλοποιεί ψυχολογικές επιχειρήσεις και στην Κύπρο, καθώς με τη «ξαφνική» εμφάνιση τουρκικού υποβρυχίου στα Κατεχόμενα και την «αποκάλυψη» ότι το υποβρύχιο «προστατεύει» τα τουρκικά γεωτρύπανα, προσπαθεί να επιβάλει στρατιωτική ισχύ στην περιοχή. 
Ελλάδα και Κύπρος, εφόσον γνωρίζουν τις τουρκικές τακτικές και τις κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων οφείλουν άμεσα να προχωρήξσουν σε μια δυναμική απάντηση, για τους Τούρκους όσο τους αφήνουμε τόσο επεκτείνονται και διεκδικούν.
Στο λιμάνι της Κερύνειας αγκυροβόλησε το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο «Πορθητής» και το «Γιαβούζ» συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το υποβρύχιο προστατεύει τα δυο γεωτρύπανα καθώς και ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός. Από χθες το απόγευμα το τουρκικό υποβρύχιο δέχεται επισκέψεις από τον κόσμο στα κατεχόμενα και αυτό θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 8 Ιουλίου, σημειώνεται. Υπενθυμίζουμε πως χθες, φωτογραφίες ενός υποβρυχίου ανοιχτά της Κερύνειας είχαν προκαλέσει εντυπώσεις αλλά και προβληματισμούς, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για υποβρύχιο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που εν τέλει επιβεβαιώθηκε, και ενισχύει τη σημασία αλλά και τον… συμβολισμό της παρουσίας του, τη δεδομένη χρονική περίοδο στα Κατεχόμενα, με όσα εξελίσσονται στην κυπριακή ΑΟΖ.   Ειδικότερα, η εφημερίδα των Κατεχομένων «Kibris Postasi» ισχυρίστηκε πως το υποβρύχιο ανήκει στο Τουρκικό Ναυτικό και δραστηριοποιείται στην Μεσόγειο. Τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο «ψευδοκράτος» έχουν κάνει viral την φωτογραφία που δείχνει το εν λόγω υποβρύχιο να πλέει ανοιχτά της Κερύνειας, ενώ αρκετοί κάτοικοι των κατεχομένων είναι ανήσυχοι.  Σύμφωνα με «αξιόπιστες πηγές» που επικαλείται η εφημερίδα, ο λόγος άφιξης του υποβρυχίου είναι για «εφοδιασμό σε τρόφιμα», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας είχε βρεθεί το υποβρύχιο «Sakarya» τον περασμένο Απρίλιο.  Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:












*** Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ πριν τις ΚΑΛΠΕΣ! Τι απάντησαν οι πολίτες;…

Η νέα δημοσκόπηση της Pulse δίνει μια γεύση από το τι αναμένεται να ψηφίσουν οι Έλληνες λίγο πριν τις εκλογές. Καθαρό προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ  ενώ τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής. Δείτε ποια κόμματα φλερτάρουν με την είσοδο στη Βουλή.  
Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές τα κόμματα καταλαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
NΔ: 36  %
ΣΥΡΙΖΑ: 28 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:  4 %
ΚΙΝΑΛ:  7 %
ΚΚΕ:5  %
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ:  1,5 %
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3 %
ΜΕΡΑ25: 3  %
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 1,5 %

Ως προς το εύρος των ποσοστών τα κόμματα κινούνται:

ΝΔ: 33,2- 38,8
ΣΥΡΙΖΑ: 25,4- 30,6
ΚΙΝΑΛ: 5,5- 8,5
ΚΚΕ: 3,7- 6,3
Χρυσή Αυγή: 3-5
Ελληνική Λύση: 1,9 – 4,1
ΜεΡΑ25: 1,9- 4,1
Οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 7,5%.

 Η Pulse κάνει δύο σενάρια ως προς την κατανομή των εδρών, ένα με επτακομματική βουλή και ένα με εξακομματική.  Και στα δύο η ΝΔ επιτυγχάνει αυτοδυναμία. Ειδικότερα, η κατανομή των εδρών εφόσον επτά κόμματα μπουν στη βουλή εκτιμάται ως εξής:

ΝΔ 155
ΣΥΡΙΖΑ 81
ΚΙΝΑΛ 20
ΚΚΕ 14
Χρυσή Αυγή 12
Ελληνική Λύση 9
ΜεΡΑ25 9


Στο δεύτερο σενάριο όπου έξι κόμματα μπαίνουν στο κοινοβούλιο η κατανομή των εδρών εκτιμάται ως εξής:

ΝΔ 159
ΣΥΡΙΖΑ 84
ΚΙΝΑΛ 21
ΚΚΕ 15
Χρυσή Αυγή 12
Εκτο κόμμα: 9







***    ΠΑΝΙΚΟΣ στο σύστημα λόγω ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ! Αυτή η δημοσκόπηση τους προκαλεί ΕΦΙΑΛΤΕΣ…
Επτακομματική βουλή προβλέπει το politico.eu ενόψει των εκλογών της Κυριακής της 7ης Ιουλίου.  
H Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει συγκεκριμένα ποσοστό 38,7% έναντι 28,4% του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. 
Τρίτο κόμμα ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το ΚΚΕ (5,4%), ενώ η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 4,1%.  Την είσοδό τους στην Βουλή εξασφαλίζουν τόσο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 3,9% όσο και η ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,5%, σύμφωνα πάντα με το Politico που αξιοποιεί τα στατιστικά δεδομένα των δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα.  Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:                                                                           -Νέα Δημοκρατία: 38,7%
-ΣΥΡΙΖΑ: 28,4%
-ΚΙΝΑΛ: 7,5%
-ΚΚΕ: 5,4%
-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4,1%
-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,9%
-ΜεΡΑ25: 3,5%
-ΛΑΕ: 2,7%
-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 1,8%
-ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 1,2%
Πρόκειται για μια σημαντική δημοσκόπηση, καθώς σε δημοσκόπηση της ίδιας ιστοσελίδας για τις ευρωεκλογές η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν υπήρχε καν στον πολιτικό χάρτη και έλαβε 4,2%. Τώρα που τη δείχνουν κοντά στο 4% προφανώς είναι αρκετά παραπάνω. Οι Έλληνες θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις ερχόμενες εκλογές παρά τον πόλεμο που δέχεται από παντού ο Κυριάκος Βελόπουλος και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
~ ***Συνέντευξη Τσίπρα: «Τρώω γκρίνια από τη Μπέτυ αλλά ανταποκρίνομαι στις βασικές υποχρεώσεις του συζύγου»…

~ Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μία συνέντευξη κατα την οποία μίλησε και για την προσωπική του ζωή, στην προσπάθειά του να γίνει πιο επικοινωνιακός στο κομμάτι αυτό. 
Αφού τον ξενάγησε στους χώρους του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως πατέρας και σύντροφος. «Ο άνθρωπος Αλέξης τα έχει ζήσει όλα στη ζωή του. Αλλά αισθάνομαι ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη για τη χώρα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για τα υπέρ και τα κατά της θέσης του πρωθυπουργού.
Πώς διαχειρίστηκε όμως ο Αλέξης Τσίπρας και η Περιστέρα Μπαζιάνα τον αντίκτυπο που είχαν τα καθήκοντά του στα παιδιά του; «Αυτό ήταν και είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και έχουμε κάνει πολύ δουλειά και εγώ και η σύντροφός μου, η Μπέτυ. Δουλέψαμε με τα παιδιά, να τους εξηγήσουμε, να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνει ο πατέρας τους δεν είναι κάτι τρομακτικό. Κάποιοι άνθρωποι τον αγαπάνε πολύ, κάποιοι δεν τον συμπαθούν» είπε.   Γιατί τα παιδιά του Αλέξη Τσίπρα πάνε σε ιδιωτικό σχολείο;   
«Ο μεγάλος μου γιος ήταν 4 χρονών όταν άκουγε κάποιον αρχηγό της αντιπολίτευσης, να λέει «κύριε Τσίπρα έχετε καταστρέψει τη χώρα»» είπε για την στιγμή που γιος του παρακολουθούσε κάποιον πολιτικό του αντίπαλο στην τηλεόραση.  Ο Αντώνης Σρόιτερ διερωτήθηκε γιατί τα παιδιά του πρωθυπουργού να πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο. «Κάναμε μια επιλογή να πάνε σε ένα σχολείο που έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά τον τρόπο που γίνεται η διδασκαλία. Στο γυμνάσιο δεν ξέρω αν θα πάνε σε ιδιωτικό ή δημόσιο» είπε και σημείωσε πως και ο ίδιος φοίτησε σε ιδιωτικό δημοτικό, όμως πήγε σε δημόσιο γυμνάσιο και λύκειο. «Νομίζω η εμπειρία μου στο δημόσιο γυμνάσιο και λύκειο ήταν θετική» είπε.  Τσίπρας: «Τρώω γκρίνια αλλά ανταποκρίνομαι στις βασικές υποχρεώσεις του συζύγου»  Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε πως το βάρος της ανατροφής των παιδιών πέφτει στην σύντροφό του. «Είναι δυνατόν να μην τρώμε γκρίνια;» σημείωσε. «Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως στις βασικές μου υποχρεώσεις ανταποκρίνομαι. Δεν έχει υπάρξει στιγμή που τα παιδιά μου να χρειαστεί να πάνε σε ένα γιατρό και να μην είμαι εκεί. Προσπαθώ να ιεραρχώ τις προτεραιότητες». είπε στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για το κατά πόσο ανταποκρίνεται στα οικογενειακά του καθήκοντα.  
***  «Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης -Ζήλιες γιατί ο Τσίπρας προωθεί Νοτοπούλου ….

~ Σφαγή γίνεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης καθώς η διαφαινόμενη νίκη της ΝΔ και η υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, σε συνδυασμό με τον εκλογικό νόμο, αναμένεται να μειώσει δραματικά τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού.  
Με άλλα λόγια πολλοί από τους σημερινούς βουλευτές θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στην δουλειά τους. Και σαν να μην έφθανε αυτό, στην λίστα των υποψηφίων βουλευτών έχουν προστεθεί και δύο δυνατά ονόματα, που έχουν την στήριξη του Μαξίμου και δεν είναι άλλα από την πρώην υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και την νυν υφυπουργό Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
Στην πρώτη περιφέρεια Θεσσαλονίκης υπάρχουν γνωστά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι βουλευτές Τάσος Κουράκης, αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Μάρκος Μπόλαρης, υφυπουργός Εξωτερικών, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Αμανατίδης αλλά και ο Κώστας Ζουράρις.   Με δεδομένο οτι στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκλέξει μάξιμουμ 4 βουλευτές και οτι η Κατερίνα Νοτοπούλου θεωρείται σίγουρη, είναι σαφές οτι θα ακολουθήσει σφαγή… Γράφει στην στήλη του Στίγμα στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος  Για την σφαγή που γίνεται στο ψηφοδέλτιο γράφει στην στηλη του Στίγμα στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος:  «Μου διηγήθηκε δε κάτι τρομερές ιστορίες σύμφωνα με τις οποίες οι παλιοί σύντροφοι, αυτοί δηλαδή που ήταν βουλευτές τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια (π.χ. Κουράκης, Μπόλαρης, Τριανταφυλλίδης, Παρασκευόπουλος, Αμανατίδης, Τεκτονίδου, ακόμη και Ζουράρις) «δεν βλέπουν με καλό μάτι» τις υποψηφιότητες της Νοτοπούλου και της Χατζηγεωργίου, που  εναλλάχθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όταν ο Αλέξης ο «άχαστος» τοποθέτησε τη Νοτοπούλου υποψήφια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.  Αλλος φίλος εκ Θεσσαλονίκης στον οποίο μετέφερα αυτό το «δεν βλέπουν με καλό μάτι», μου ανέφερε ότι είναι μάλλον μια ήπια έκφραση για να περιγράψει τον άγριο υπόγειο πόλεμο που εξελίσσεται, προκειμένου οι δυο νεαρές να μην «αφαιρέσουν» την έδρα κάποιου από τους προαναφερόμενους «παλιούς».  Ενας-δυο εξ αυτών, υποστήριξε ο άνθρωπός μου, είναι «έξω φρενών» με το Μέγαρο Μαξίμου (βρίζει…), διότι πιστεύει (έχει και στοιχεία, λέει…) ότι το περιβάλλον Τσίπρα ή και ο ίδιος ο Τσίπρας προωθεί το δίδυμο Νοτοπούλου – Χατζηγεωργίου κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας!»  iefimerida
***  O Σόιμπλε «πλέκει τα εγκώμια» Τσίπρα για τις Πρέσπες: Αξιοσημείωτη επίδοση ενός statesman…

Το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα -και μάλιστα με ζωηρούς τόνους, όπως σχολιάζουν γερμανικά ΜΜΕ- για τη Συμφωνία των Πρεσπών πλέκει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Σόιμπλε χαρακτηρίζει «αξιοσημείωτη επίδοση ενός statesman» το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ξεμπλόκαρε τη σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία». Ο ελάχιστα δημοφιλής στην Ελλάδα πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τρέφει σε μεγάλη εκτίμηση τον Έλληνα πρωθυπουργό επειδή προχώρησε στη Συμφωνία των Πρεσπών «ειδικά αφού υποχρεώθηκε να υποστεί την εσωτερική αντίδραση». 

Η δήλωση Σόιμπλε περιλαμβάνεται σε άρθρο της κεντροαριστερής εφημερίδας Die Zeit για τις εκλογές της Κυριακής υπό τον τίτλο «Υπερβολικά επιτυχημένος για τους Έλληνες. Ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα του εκτός της κρίσης χρέους, αλλά οι ψηφοφόροι δεν του συγχωρούν τα μέσα που χρησιμοποίησε». Το δημοσίευμα παρουσιάζει όσα διημείφθησαν από το 2015 έως τώρα, χαρακτηρίζει ολέθριο λάθος την τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ, αναφέρεται και στο «Όχι» στο δημοψήφισμα που έγινε «Ναι» στη συνέχεια.  «Του Τσίπρα του είναι εύκολο να μιλάει αριστερά, όχι όμως και να ενεργεί αριστερά», σχολιάζει η Zeit. «Έμαθε γρήγορα και κατάφερε να βγάλει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από το μνημόνιο. Ολοκλήρωσε τις ιδιωτικοποιήσεις, αύξησε τους φόρους της μεσαίας τάξης, οδήγησε την χώρα του σε πλεονάσματα και αποκατέστησε την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές. Αλλά το τίμημα είναι βαρύ, αφού χάθηκε το 25% του ΑΕΠ, η μεσαία τάξη εξαθλιώθηκε και 500.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα.»
 ***  «Τι να ψηφίσω Γέροντα;» Δείτε τι απάντησαν οι Γέροντες Πορφύριος και Παΐσιος…

~  Μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς τις κάλπες  της 7ης Ιουλίου και καθώς τα τα κομματικά επιτελεία εξετάζουν τους αστάθμητους παράγοντες που ενδεχομένως μπορούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι απάντησαν οι Γέροντες Πορφύριος Παΐσιος, όταν προσκυνητές τους απηύθυναν το ερώτημα: «Τι να ψηφίσω Γέροντα;» 
Ρώτησε κάποιος τον Γέροντα Παΐσιο, τι πρέπει να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές. Eκείνος του απάντησε παραβολικά:
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι σαν την κλώσσα: Κάτω από τα φτερά της σκεπάζει και άσπρα πουλάκια και μαύρα πουλάκια». Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πολιτικοποιείται και πολύ περισσότερο δεν κομματικοποιείται. Σκεπάζει με την αγάπη όλους, χωρίς να ταυτίζεται με φατρίες. Κάποτε ο Γέροντας με ρώτησε πώς πάνε τα πολιτικά πράγματα. Του απάντησα ότι γενικά δεν πάνε καλά. Κι ο Γέροντας είπε: «Τι να σου κάνουν οι πολιτικοί; Είναι μπερδεμένοι με τα ψυχικά πάθη τους. Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, πώς θα μπορέσει να βοηθήσει τους άλλους; Φταίμε κι εμείς για την κατάσταση αυτή. Αν ήμασταν αληθινοί χριστιανοί, θα μπορούσαμε να στείλουμε στη Βουλή, όχι βέβαια χριστιανικό κόμμα, αλλά χριστιανούς πολιτικούς, και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».  Όταν πλησίαζε ο καιρός για τις εθνικές εκλογές, πολλοί προσκυνητές ερχόντουσαν και ρωτούσαν τον Γέροντα ποια ήταν η γνώμη του και ποιόν εκείνος θεωρούσε άξιο, για να ψηφίσουν. Ο Γέροντας έλεγε: -Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι ο καλύτερος, όποιον αγαπά τον Θεό και την πατρίδα μας, αυτόν να ψηφίσετε. Τότε εκείνοι, επί μονίμου βάσεως του απαντούσαν:  -Γέροντα, όλοι το ίδιο είναι.  Κι εκείνος τους έλεγε: -Βρε παιδιά, κοιτάξτε εδώ πέρα: όλες οι ελιές ίδιες είναι και όλες έχουν δάκο, όμως άλλες έχουν εκατό τοις εκατό, ενώ άλλες πενήντα τοις εκατό. Εμείς, λοιπόν, εφόσον έχουμε ανάγκη από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιές έχουν το λιγότερο δάκο, γιατί διαφορετικά δέ γίνεται. Και πάντα πρέπει να ψηφίζουμε με δύο κριτήρια:  α) με το πόσο αγαπά ο υποψήφιος το Θεό και είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας και  β) με το πόσο αγαπά την πατρίδα και αποβλέπει στο γενικό καλό του τόπου κι όχι στο δικό του συμφέρον.  Εάν κάποιος χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο κριτήριο, εκτός από αυτά τα δύο, τότε κινείται ιδιοτελώς, και δεν είναι αυτό που κάνει χριστιανικό. Αργότερα θα επιτρέψει η Θεία Δικαιοσύνη να το πληρώσει. Λίγο πρίν τίς ἐκλογές εἶχαν πάει μερικοί ἐπισκέπτες στό Γέροντα μέ σκοπό νά τόν ρωτήσουν τί γνώμη εἶχε καί ποιόν, κατά τή γνώμη του, ἔπρεπε νά ψηφίσουν. Κι ἐκεῖνος ἀπάντησε: -Κοιτάξτε βρέ παιδιά! Ποιός εἶναι πιό κοντά στήν Ἐκκλησία, ποιός ἀγωνίζεται γι’ αὐτήν καί γιά τήν πατρίδα καί ποιός ἔχει ζωή σύμφωνη μ΄αὐτά ποῦ λέει; Ὅποιον βλέπετε πώς εἶναι πιό καλός καί πιό κοντά στήν Ἐκκλησία, αὐτόν νά ψηφίζετε. Δέ λέω νά ψηφίζετε κόμματα, ὅπως αὐτά πού βγαίνουν καί λέγονται Χριστιανοδημοκρατικά κ.λ.π., γιατί εἶναι λάθος. Δέν πρέπει νά κομματιαζόμαστε. Ἐμεῖς πρέπει νά ἀγαποῦμε πρῶτα τήν Ἐκκλησία μας καί μετά τήν πατρίδα μας καί νά ψηφίζουμε αὐτούς πού βλέπουμε νά ἀγωνίζονται γι’ αὐτά τά δύο. Βλέπετε, ὁ Μακρυγιάννης κι ὅλοι οἱ μεγάλοι ἥρωες γί αὐτά τά δύο ἀγωνίστηκαν κι ἔχυσαν τό αἷμα τους. Πρῶτα ὑπέρ πίστεως καί μετά ὑπέρ πατρίδος. Γι’ αὐτό καί ‘μεις, σήμερα, πρέπει νά τούς εἴμαστε εὐγνώμονες, πού εἴμαστε ἐλεύθεροι καί ὄχι…δοῦλοι τῶν Τούρκων καί νά προσπαθοῦμε τέτοιοι Ἕλληνες νά βγαίνουν στήν ἐξουσία, πού νά χύνουν τό αἷμα τούς πρῶτα ὑπέρ τῆς πίστεως καί μετά ὑπέρ τῆς πατρίδος. Σήμερα δυστυχῶς βάλαμε μέσα στή Βουλή ἀνθρώπους νά μᾶς διοικοῦν τῶν ὁποίων τό ἱστορικό εἶναι πολύ ἐπιβαρημένο. ηγή:  agioritikesmnimes
***  «Αδέσποτες» σφαίρες από βεντέτα Ρομά αναστατώνουν τη Μεσσήνη!

~  Πυροβολούνται μέρα-μεσημέρι στους δρόμους της Μεσσήνης   
Σφαίρες καρφώνοντας δεξιά και αριστερά!
  Καλά καλά δεν πρόλαβε να περάσει μια εβδομάδα και χθες το πρωί, μέσα στη Μεσσήνη πλέον, με πολίτες και αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται, Ρομά έβγαλαν καραμπίνες και άρχισαν να πυροβολούν προς ομοφύλους τους. Το τελευταίο 24ωρο αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό, καθώς μαρτυρίες κατοίκων περιγράφουν άλλο ένα, πάλι με πυροβολισμούς, το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ στη Μεσσήνη, ενώ και στο Μελιγαλά το απόγευμα της Τετάρτης σημειώθηκε συμπλοκή που ανησύχησε τους κατοίκους.
Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται πολύ επικίνδυνη και ήδη από τους χθεσινούς πυροβολισμούς, τουλάχιστον, δύο σφαίρες έχουν καρφωθεί σε αυτοκίνητο, ενώ άλλη μία σε τοίχο σε κατάστημα στο ύψος των φαναριών για Μπούκα.
IMG_3412.jpg
Δύο σφαίρες (μέσα στους κύκλους) έχουν καρφωθεί στο λευκό αυτοκίνητο, λίγο πριν από την πόρτα του οδηγού
Μέσα σε λίγες ημέρες
Το απόγευμα της Παρασκευής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια διερχομένων οδηγών, δύο οχήματα ήταν σταματημένα στο δρόμο προς Μεσσήνη, εμποδίζοντας την κυκλοφορία, στο ύψος του αεροδρομίου.
Οι Ρομά επιβάτες του ενός οχήματος είχαν ακινητοποιήσει το προπορευόμενο όχημα και χτυπούσαν τον επίσης Ρομά οδηγό, προσπαθώντας να τον σύρουν έξω. Αφού αποφάσισαν να φύγουν με αναστροφή, ο οδηγός που είχε ξυλοκοπηθεί κάτι τους είπε, με αποτέλεσμα να ξανακατέβουν από το όχημά τους, κρατώντας όπλο και σημαδεύοντάς τον.
Από την Αστυνομία για το επεισόδιο αυτό συνελήφθησαν ένας 41χρονος κι ένας 32χρονος για σωματικές βλάβες και άσκοπους πυροβολισμούς, ενώ είχε ανακοινωθεί πως αναζητούνται κι άλλα άτομα που ενεπλάκησαν.
Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά.
IMG_3411.jpg
 Άλλη μια σφαίρα καρφώθηκε σε τοίχο, λίγο πριν από τη διασταύρωση για το δρόμο προς Μπούκα
Πυροβολισμοί μέσα στη Μεσσήνη
Χθες το πρωί, λίγο πριν από τις 11.30, στην κεντρική οδό της Εθνάρχου Μακαρίου και λίγα μέτρα από το Δημαρχείο της πόλης, έντρομοι οι περαστικοί είδαν δύο αυτοκίνητα όπου επέβαιναν Ρομά να κυνηγιούνται με μεγάλη ταχύτητα προς Καλαμάτα. Ταυτόχρονα άκουσαν αρκετούς πυροβολισμούς, κατά ορισμένους περίπου δέκα.
Πυροβολισμοί ακούσθηκαν στη συνέχεια και στον κόμβο εισόδου της Μεσσήνης, ενώ τα δύο οχήματα συνέχισαν το ξέφρενο «κυνηγητό» με κατεύθυνση προς το Ασπρόχωμα.
Στην περιοχή έσπευσε η Αστυνομία, αλλά μέχρι αργά το απόγευμα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το τι έχει γίνει κι αν υπάρχουν συλλήψεις.
Πάντως, ένα λευκό αυτοκίνητο, λίγο πριν από την πόρτα του οδηγού, είχε χτυπηθεί από δύο σφαίρες και χθες οι αστυνομικοί το είχαν μεταφέρει στο κτήριο της Διεύθυνσης, ενώ άλλη μια σφαίρα έχει καταλήξει σε τοίχο κτηρίου πριν από τα φανάρια για τη Μπούκα.
Το βράδυ πάλι της Τετάρτης, περίπου στις 10.30, κάτοικοι της Μεσσήνης είδαν δύο αυτοκίνητα να κυνηγιούνται στο δρόμο μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό και Ρομά που επέβαιναν στο δεύτερο να πυροβολούν το μαύρο αγροτικό που προπορευόταν και στο οποίο επίσης επέβαιναν Ρομά.
 Και στο Μελιγαλά
Κάτοικοι μας ανέφεραν ότι ανησυχητικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και στο Μελιγαλά, στην περιοχή της κάτω αγοράς. Υπήρχε μεγάλη συμπλοκή μεταξύ Ρομά και η κατάσταση έδειχνε να έχει ξεφύγει.
Τα επεισόδια μεταξύ Ρομά δεν είναι κάτι που το συναντάμε για πρώτη φορά και αποτελεί κοινό μυστικό ότι κρύβουν όπλα στους καταυλισμούς.
Τα τελευταία επεισόδια, όμως, με πυροβολισμούς ανάμεσα σε περαστικούς και παιδιά, σε δρόμους και καταστήματα, είναι άκρως ανησυχητικά και από θαύμα χθες δεν υπήρξε τραυματισμός.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Υπό μερικό έλεγχο φωτιά στη Μεσσήνη που έκαψε 30 στρέμματα!

~  30 στρέμματα αγροτική έκτασης έκαψε φωτιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, πλησίον του νεκροταφείο της Μεσσήνης. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και στο σημείο βρέθηκαν 5 οχήματα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Καλαμάτας καθώς και 7 οχήματα με υδροφόρες του Δήμου Μεσσήνης. Στη κατάσβεση συμμετείχαν και 3 αεροσκάφη τύπου PZL. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο , ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  Φωτο αρχείου

***  Παναγιώτα Ντίντα: «Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε και αποφασίζουμε! Μεσσηνία προχωράμε ΜΑΖΙ!»

~  «Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε και αποφασίζουμε! Μεσσηνία προχωράμε ΜΑΖΙ!» είναι το μήνυμα που στέλνει λίγες ώρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής η υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτα Ντίντα.
Η υποψήφια βουλευτής, η οποία όλο αυτό το διάστημα έχει καταθέσει στους πολίτες το πολιτικό της στίγμα, συνεχίζει δυναμικά την περιοδεία της σε ολόκληρη τη Μεσσηνία και στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα.

΄ 

***  Μίλτος Χρυσομάλλης: «Είναι η ώρα να κάνουμε τη Μεσσηνία έναν τόπο φωτεινό»

-«Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα ή αν θα μπούμε σε νέες περιπέτειες»   
Δύο μόλις ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, μιλά στο «Θάρρος» για το διακύβευμα της «κάλπης», για τις προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, ενώ απαντά στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ξετυλίγει το όραμά του για τη Μεσσηνία του «αύριο».  

-Έπειτα από 4 χρόνια περίπου, την προσεχή Κυριακή οι Έλληνες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση. Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών, κε Χρυσομάλλη;
Το διακύβευμα της Κυριακής είναι ξεκάθαρο: Αποφασίζουμε αν θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα ή αν θα μπούμε σε νέες περιπέτειες, ανάλογες με αυτές που ζήσαμε τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Στις 7 Ιουλίου αφήνουμε πίσω όσα μας δίχασαν, αφήνουμε πίσω την αβεβαιότητα και βάζουμε τις βάσεις για μια ισχυρή ανάπτυξη, με μείωση φόρων, εξορθολογισμό του κράτους, πολλές νέες καλοπληρωμένες δουλειές για όλους και ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Βάζουμε τις βάσεις για να νιώθουμε και πάλι ασφαλείς στα σπίτια μας, στις γειτονιές μας, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Στις 7 Ιουλίου ανοίγουμε το δρόμο για να γίνει η ζωή μας καλύτερη, με νέες δυνατότητες, με προκοπή για τον τόπο μας, με νέες ευκαιρίες για όλους.

IMG_3407.JPG
- Σε δημοσκοπικό επίπεδο αλλά και ύστερα από το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, η νίκη της Ν.Δ. και με μεγάλη, μάλιστα, διαφορά θεωρείται δεδομένη. Πιστεύετε ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο κόσμος έχει πειστεί για το πρόγραμμά της ή είναι ψήφος αποδοκιμασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ;
Δεδομένο δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα, δίνουμε τη μάχη γειτονιά γειτονιά, σπίτι σπίτι, μέχρι τις 7 Ιουλίου. Και θέλω να απευθυνθώ στους συμπολίτες μας και να τους καλέσω όλους, τη γενιά μου, τους μεγαλύτερους, αλλά και τους νεότερους, να έρθουν την Κυριακή στις κάλπες, να πάρουν στα χέρια τους την τύχη του τόπου μας και της πατρίδας. Ο κύκλος των αμέτρητων ψεμάτων, των ιδεοληψιών, της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, των φόρων, του πισωγυρίσματος στην οικονομία κλείνει. Όλες οι κοινωνικές ομάδες, οι νέοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, εναποθέτουν τα όνειρα και τις ελπίδες τους στη Νέα Δημοκρατία, όπως άλλωστε το είδαμε και στις ευρωεκλογές. Ο κόσμος εμπιστεύεται τη Νέα Δημοκρατία και δίνει τη θετική του ψήφο στο ρεαλιστικό μας σχέδιο και τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να χτίσει την Ελλάδα του αύριο.  
-Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιγράφουν ως μια «κόλαση» τον ερχομό του Κυριάκου Μητσοτάκη, για μια σειρά θεμάτων όπως εργασιακά, επιδόματα κ.ά. Έχει η Ν.Δ. «κρυφή ατζέντα» τελικά;
Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για “κρυφή ατζέντα”, το κόμμα που έκανε τα αντίθετα απ’ αυτά που υποσχέθηκε, το κόμμα που είχε μονίμως “κρυφή ατζέντα” για όλα, όπως αποδείχθηκε, στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, ακόμα και στα εθνικά θέματα. Και συνεχίζουν ακόμα και τώρα, μέχρι και την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά, στην ίδια γραμμή, με ψέματα και σκόπιμες διαστρεβλώσεις της αλήθειας. Να σας θυμίσω, δε, ότι το ίδιο “αφήγημα” είχαν και στις ευρωεκλογές και ο κόσμος τούς γύρισε την πλάτη. Θεωρώ ότι κανείς πλέον, ούτε ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί του κ. Τσίπρα, πιστεύουν την προπαγάνδα του κόμματός του. Προσωπικά, ως ελεύθερος επαγγελματίας και ανήκοντας σε μια γενιά που πέρασε τα “πάνδεινα” τα τελευταία χρόνια, καταλαβαίνω καλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας επενδύουν στα ψέματα, γιατί πολύ απλά δεν έχουν τίποτα θετικό να πουν. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή στα παραπάνω ζητήματα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι πολύ “σκληρός” στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ότι δεν πρόκειται να κοπεί κανένα επίδομα. 
IMG_3402.JPG
-Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα πρώτα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Οι μειώσεις των φόρων και η ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες αποτελούν προσωπικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει θέσει, δε, και το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των παραπάνω, τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της Ν.Δ., έτσι ώστε να “αναπνεύσουν” τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και να δημιουργηθούν νέες, καλές δουλειές για όλους. Παράλληλα, άμεσες προτεραιότητες είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να μην «ανοίξουν» οι φυλακές και βγουν έξω τρομοκράτες και εγκληματίες, καθώς και η επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας, στις γειτονιές και τα πανεπιστήμια. Άλλωστε, η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας και προϋπόθεση της ελευθερίας.   
-Πολιτευτήκατε για πρώτη φορά το 2012, στο «απόγειο» της κρίσης. Πώς ήταν η εμπειρία σας μέχρι σήμερα στο χώρο και τι έχει αλλάξει 7 χρόνια μετά;
Αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική, όταν η κρίση σάρωνε τα πάντα και ήταν η εποχή που οι νέοι της γενιάς μου, απογοητευμένοι, γύριζαν την πλάτη στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Τιμώντας τους χιλιάδες Μεσσήνιους που με εμπιστευτήκαν από την πρώτη στιγμή, είμαι όλα αυτά τα χρόνια σταθερά δίπλα τους, δίνοντας με ανιδιοτέλεια και αληθινό ενδιαφέρον όλους τους αγώνες για το μέλλον του τόπου και της πατρίδας.
Το 2015, στις εκλογές που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακόπτοντας την πορεία της χώρας για έξοδο από την κρίση, η παράταξή μας και η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δικαιώθηκε πολύ νωρίτερα του αναμενομένου. Και προσωπικά τότε, όπως και όλα αυτά τα χρόνια, προτίμησα να πω «τις δύσκολες αλήθειες» από τα «εύκολα ψέματα». Δε δίστασα στιγμή να συγκρουστώ με αυτούς που έθεσαν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Βρέθηκα απέναντι σε εκείνους που «ξεπούλησαν» κομμάτια της ιστορίας της πατρίδας μας. Έδωσα όλες τις μάχες απέναντι στο λαϊκισμό, το ψέμα και το διχασμό. Μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μου ήμουν στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για τη μεσαία τάξη, για την προκοπή του τόπου, για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους ανθρώπους. Σήμερα γνωρίζουμε όλοι ότι «μαγικές λύσεις» δεν υπάρχουν, ότι οι «έμποροι ελπίδας» δεν έχουν τίποτα να δώσουν, ότι χρειάζεται αλήθεια, πολλή δουλειά, φρέσκες ιδέες και ότι η πολιτική πρέπει να ασκείται με αρχές και αξίες που παραμένουν σταθερές και αναλλοίωτες. Προσωπικά, συνεχίζω να πολιτεύομαι με τις ίδιες αρχές και αξίες με τις οποίες μπήκα στην πολιτική το 2012. Αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί όλα αυτά τα χρόνια είπα μόνο αλήθειες στους συμπολίτες μου και έτσι μπορώ σήμερα να τους κοιτώ κατάματα και να ζητώ την ψήφο τους.  

-Εφόσον οι Μεσσήνιοι πολίτες σας τιμήσουν με την ψήφο τους την Κυριακή και σας εκλέξουν βουλευτή του νομού, ποιες πιστεύετε ότι είναι οι προτεραιότητες για τη Μεσσηνία την επόμενη ημέρα;
Πολλές και καλές νέες δουλειές, ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ανάπτυξη του τουρισμού, τόνωση της τοπικής μας οικονομίας, αλλά και έργα υποδομών που τόσο ανάγκη έχει η Μεσσηνία. Έπειτα από τεσσεράμισι χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν πίσω τις ζωές μας και τον τόπο μας, πρέπει να αρχίσουμε να αξιοποιούμε τον ανεκτίμητο πλούτο της μεσσηνιακής γης, πρέπει να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες που έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε οι Μεσσήνιοι, για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας, για να μπορούν οι νέοι άνθρωποι να ονειρευτούν, να τολμήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Και επιτρέψτε να αναφερθώ σε συγκεκριμένα παραδείγματα: Στον τουρισμό, πρέπει άμεσα να τρέξει ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», που χάρις και στην “Costa Navarino” αυξάνει ραγδαία, χρόνο με το χρόνο, τις διεθνείς πτήσεις, συνδέοντας την περιοχή μας με όλη την υφήλιο. Η αναβάθμισή του σημαίνει ακόμα περισσότερες αφίξεις, περισσότεροι επισκέπτες, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, περισσότερα έσοδα και σταθερές θέσεις εργασίας που θα τονώσουν συνολικά την αγορά και την τοπική μας οικονομία. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι ο πρωτογενής τομέας: Η μείωση των φόρων και των εισφορών των αγροτών και των παραγωγών, αλλά και η έγκαιρη απόδοση των αποζημιώσεων που δικαιούνται από φυσικές καταστροφές, θα αυξήσουν το αγροτικό εισόδημα, θα απελευθερώσουν κεφάλαια για νέες επενδύσεις στην παραγωγή, θα αυξηθούν οι εξαγωγές, θα έρθει ζεστό χρήμα από το εξωτερικό που θα μπει στην οικονομία μας. Υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα, όπως τα έργα στο οδικό δίκτυο, η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, η εξάλειψη της ανεξέλεγκτης παραβατικότητας και η επαναφορά τους αισθήματος ασφάλειας, η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής μας. Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα, να αφήσουμε τη στασιμότητα στο παρελθόν. Την Κυριακή είναι η ώρα να γίνει το επόμενο βήμα: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση να γίνει η αρχή για την ισχυρή Ελλάδα της ανάπτυξης και των ευκαιριών για όλους. Είναι η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα των χαμένων μας ονείρων και να κάνουμε τη Μεσσηνία έναν τόπο φωτεινό! Να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε! Του Κώστα Γαζούλη   

~
***   Περιοδείες του Αλέξη Χαρίτση

~  Μαζί με το συνυποψήφιό του Νίκο Πατσαρίνο, ο υποψήφιος βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης βρέθηκε στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου, «όπου συζητήσαμε”, όπως αναφέρει, «με τη διοίκηση και με τους εργαζομένους και περιηγηθήκαμε στις αποθήκες. Προχθές με τους συνυποψηφίους, Γεωργία Ζαχαροπούλου και Στέλιο Σπυρόπουλο, βρεθήκαμε στο Βλαχόπουλο και τους Γαργαλιάνους, όπου συζητήσαμε με τους συμπολίτες μας για το διακύβευμα των εκλογών, για τις πληγές που επουλώσαμε, αλλά και για όσα μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, μακριά από μνημόνια και λιτότητα.
Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκα τα χωριά Άμμος, Άρις, Πήδημα, Θουρία, Μικρομάνη με τελικό προορισμό τα Αρφαρά, όπου κάναμε μια ουσιαστική, ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους για όλα, από τις χρηματοδοτήσεις και τα προγράμματα που δημιούργησε μέσα σε δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον “Κλεισθένη” και τον αναβαθμισμένο ρόλο των κοινοτήτων. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας».

***  Αντιφατική εικόνα…

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «γερασμένο» κτήριο του Διοικητηρίου έχουμε γράψει δεκάδες φορές, όμως αυτό που είδαμε στον 6ο όροφο λέγεται και «ειρωνεία». Ειδικότερα, στο μέσον του διαδρόμου υπάρχει η επιγραφή «Κέντρο Πληροφορικής Νέων Τεχνολογιών» και ακριβώς κάτω, στο δάπεδο, είναι κομμένα μπουκάλια που συγκεντρώνουν το νερό που στάζει από την οροφή. 
Εικόνα που μόνο τις νέες τεχνολογίες δεν πρεσβεύει, εκτός αν θεωρούν στην Περιφέρεια το σύστημα αυτό νέα τεχνολογία!   Π.Μπ. 

***  Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το σχέδιο – μελέτη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος στη Μεσσήνη (για τη δημοπράτηση)

~  Πρόκειται για σχέδιο που αφορά στο τμήμα από τον Πάμισο μέχρι το Ριζόμυλο, παρακάμπτει την Εθνάρχου Μακαρίου στη Μεσσήνη, τη Βελίκα και συναντά την υπάρχουσα οδό περίπου στο 2°- 3ο χιλιόμετρο μετά τη Μεσσήνη. Πρόκειται για αυτοκινητόδρομο κλειστού τύπου με 4 λωρίδες κυκλοφορίας, παράδρομους, υπερυψωμένες γέφυρες και τρεις κυκλικούς κόμβους σε απόσταση 5 χιλιομέτρων. Παρά την άτυπη μεν, αλλά ύποπτα φορτική πίεση του δημάρχου να αποδεχτούν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες το παρόν σχέδιο – μελέτη, που επισήμως δεν έχει ακόμα σύμφωνα με τα λεγόμενά τους παρουσιασθεί, η μελέτη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, γεννώντας πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα εκπόνησής της και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί. Ειδικότερα: Η μη επαρκής ενημέρωση όλων όσοι θα έπρεπε με αντίστοιχη αποσπασματική και παρελκυστική τακτική. Η προφανής αντικειμενική και αντιληπτή στο καθένα αδυναμία κατασκευής πάνω στην υπάρχουσα οδό που διέρχεται από οικίες, καταστήματα, εργοστάσια, παρακείμενες οδούς, κοινόχρηστες ή ιδιωτικές, αυτοκινητόδρομου με διάζωμα στο μέσον τεσσάρων συν 2 βοηθητικών λωρίδων και παρακείμενων παραδρομών.
Ο πλήρης αποκλεισμός ιδιοκτησιών, υφισταμένων οικιών, αλλά κυρίως καταστημάτων και εργοστασίων με επακόλουθη ανυπολόγιστη ζημία, ολοκληρωτική καταστροφή των ιδιοκτητών.
Η αναποτελεσματικότητα ως προς το χρόνο διέλευσης, δεδομένου ότι σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων ενσωματώνει τρεις κυκλικούς κόμβους και ακολουθεί την υπάρχουσα χάραξη με τις στροφές που ήδη υπάρχουν.
Η αναποτελεσματικότητα ως προς το κόστος, δεδομένου ότι είναι ανυπολόγιστο, αφού θα εκσφενδονιστεί σε μεγάλο ύψος από ιδιαίτερες αποζημιώσεις που θα ζητήσουν οι υφιστάμενοι ζημία παρόδιοι ιδιοκτήτες.
Η αναποτελεσματικότητα ως προς την ασφάλεια, αφού θα διέρχεται ζωνών πυκνής οικιστικής ανάπτυξης, όπως ο υπάρχων.
Η μη ύπαρξη κάποιας συγκοινωνιακής μελέτης που να επιτάσσει την κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου τέτοιου τύπου, επί του υπάρχοντος.
Επειδή θα πρέπει όλοι οι επηρεαζόμενοι να λάβουν πλήρη γνώση των σχεδίων χωρίς υπεκφυγές, μεθοδεύσεις και συσκότιση.
Δηλώνουμε ότι θα εκφράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο έγκρισης και κατασκευής ενός τέτοιου έργου.
Επιθυμούμε την ήπιας μορφής διαπλάτυνση και βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου που θα αναδεικνύει τα τοπιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και δε θα προκαλεί ανωμαλία στην οικιστική και οικονομική ζωή των παρόδιων ιδιοκτητών.
Θα μείνουμε αποφασισμένοι και σθεναροί προασπιστές της περιουσίας μας, της λογικής και, κυρίως, του νόμου σε κάθε ενέργειά μας.
Η επερχόμενη κυβέρνηση βάσει των δημοσιευμάτων της εφημερίδας Ελευθερίας την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 προχωράει σε δημοπράτηση του έργου Ριζόμυλος- Καλαμάτα, που θα γίνει στις 2 Ιουλίου 2019. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σύμφωνα με τα ορισμένα στους γ. 4412/2016 – ΦΕΚ Α’ 148/8.8.2016 και γ. 3389/2005 (Σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα). ΦΕΚ Α232/229 -2005.
Επίσης, η εφημερίδα Ελευθερία στις 3-7-2019  δημοσιεύει ότι 5 μεγάλες εταιρείες φλερτάρουν το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος.
Στην προκήρυξη του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται ότι η διάρκεια της ΣΔΙΤ θα είναι 30 χρόνων και διευκρινίζεται πως η σύμβαση δε σχετίζεται με έργο ή και πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσον αφορά στο τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος, πρόκειται για ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου που θα είναι τετράιχνος (σαν το Παραδείσια-Τσακώνα) κλειστός δρόμος, δηλαδή, με κυκλικούς κόμβους, με παράκαμψη της Μεσσήνης και της Βελίκας και με νέα γέφυρα στον ποταμό Πάμισο, νέα γέφυρα στον ποταμό Μουρτιά στην Ανάληψη και πολλούς παράδρομους. Το υπόλοιπο τμήμα από το Ριζόμυλο μέχρι τη Μεθώνη βελτιωμένος δρόμος, δηλαδή ανοιχτός. Δηλαδή, από τη Μεσσήνη έως το Ριζόμυλο ο δρόμος θα είναι κλειστού τύπου (Νιου Τζέρσεϊ), ενώ από το Ριζόμυλο θα υπάρχει μόνο βελτίωση, δηλαδή ανοιχτός. Ο κύριος Τσώνης, απερχόμενος δήμαρχος Μεσσήνης, ακόμα δε γνωρίζει και ψάχνει μελέτη όπως λέει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Όμως, οι πολίτες της Μεσσήνης τον καταψήφισαν για τα πεπραγμένα του στις εκλογές την 26η Μαΐου του 2019. Έχουμε επανειλημμένα ρωτήσει τον απερχόμενο δήμαρχο Μεσσήνης τη θέση του για το δρόμο αυτό. Ποτέ δε μας απάντησε.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, 2-7-2019, ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Τσώνης είπε για αποκατάσταση προσωπικής του «τιμής» για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος, ότι δε γνωρίζει τη μελέτη του δρόμου και κάλεσε το νέο δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο να διαπιστώσει προσωπικά ο ίδιος τι γίνεται με τη μελέτη του δρόμου αυτού.
Ενημερώνουμε, όμως, τον κύριο Τσώνη ότι η κυρία Δήμητρα Λυμπεροπούλου στις 21 Μαρτίου 2019 και στη Σελίδα «Πελοπόννησος Οικολογική» δημοσιεύει τον αριθμό πρωτοκόλλου της μελέτης που είναι 1757/127136/04-01-2018, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής, την οποία έχουμε επανειλημμένως δημοσιεύσει και στον έντυπο Τύπο, αλλά και σε συνεντεύξεις μας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Παλμός και Focus.
Ακόμα ο δήμαρχος από το 2018 μέχρι και σήμερα κάνει τον «Αμερικάν層. Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης δεν κατάφερε να μάθει για τη μελέτη. Τόσο πολύ, λοιπόν, ενδιαφέρεται για το δρόμο αυτό, που είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη για το Νομό Μεσσηνίας και τη Μεσσήνη.
Η ανερχόμενη κυβέρνηση δημοπρατεί ένα δρόμο χωρίς διαβούλευση στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης, χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες και χωρίς σχέδιο. Τώρα το λόγο έχει η νέα κυβέρνηση, ο νέος περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, αλλά και οι νέοι δήμαρχοι Καλαμάτας Μεσσήνης και Πύλου.
Εκπρόσωπος επιχειρηματιών, Π. Μητσέας
Εκπρόσωπος ιδιοκτητών, Βασίλειος Παυλάκης

***   «Πρώτα η ζωή μας» - Άρθρο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο «Θάρρος»

~  Στην ιστορία κάθε έθνους υπάρχουν οι στιγμές των μεγάλων αποφάσεων. Οι στιγμές που επιλέγεις ανάμεσα στην επένδυση στο μέλλον ή την επιστροφή στο παρελθόν. Οι Έλληνες έχουν βρεθεί αρκετές φορές μπροστά σε τέτοια διλήμματα.
Σήμερα είμαστε μπροστά σε μια τέτοια απόφαση. Οι συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να λάβουμε αυτή την απόφαση είναι οι καλύτερες των τελευταίων οκτώ ετών. Αφήσαμε πίσω μας τα μνημόνια, έχουμε ξανά ανάπτυξη στον τόπο, η ανεργία μειώνεται συνεχώς και έχουμε καταφέρει να είμαστε εξασφαλισμένοι για το άμεσο μέλλον, εξασφαλίζοντας ένα σημαντικό απόθεμα 35 δισ. στα δημόσια ταμεία, για να μην μπορεί ποτέ κανείς ξανά να εκμεταλλευτεί την ανάγκη της χώρας για δανεισμό. Δηλαδή, να μην μπορεί κανείς ξανά, όπως συνέβη επανειλημμένα αυτά τα χρόνια, να εκβιάσει την Ελλάδα.
Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, υπάρχουν μπροστά μας δύο επιλογές. Η μία είναι να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά στη νέα εποχή της πατρίδας μας. Ελεύθεροι, κυρίαρχοι και πάνω απ' όλα αποφασισμένοι να χτίσουμε την πατρίδα μας σε νέα, πολύ πιο γερά θεμέλια. Με ακόμα περισσότερες και καλύτερες δουλειές, με ανάπτυξη για όλους και σεβασμό στο φυσικό μας πλούτο, με ασφάλεια και αλληλεγγύη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, με ένα κράτος σύγχρονο και λειτουργικό. Αυτό είναι το πρόγραμμα που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε αυτές τις εκλογές. Αυτό είναι το σχέδιο που σας ζητώ να υλοποιήσουμε όλοι μαζί, με μια κυβέρνηση που θα ενώσει όλες τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα από τη Θράκη ως την Κρήτη, κάθε εργαζόμενο, κάθε συνταξιούχο και κάθε νέο άνθρωπο που οφείλουμε να του εξασφαλίσουμε ότι θα ζήσει μια καλύτερη ζωή σε μια νέα Ελλάδα που βαδίζει στο μέλλον με ασφάλεια και προοπτική.
Η άλλη επιλογή είναι η επιστροφή στην παλιά Ελλάδα της αναξιοπρέπειας, στην Ελλάδα της λιτότητας, της αδικίας, της φτώχειας. Όσοι μας οδήγησαν στη σύγχρονη εθνική ταπείνωση των μνημονίων, σήμερα εμφανίζονται ως λυτρωτές. Μάλιστα, δεν τολμούν να μιλήσουν ξεκάθαρα για το πρόγραμμά τους. Μονάχα αναμασούν ανώδυνες ατάκες, κάνουν γενικόλογες αναφορές, για να κρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Δηλαδή, να συνεχίσουν το έργο που άφησε στη μέση η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014, που βύθισε στην απόγνωση κάθε ελληνική οικογένεια.
Μας κατέκλυσαν εδώ και τέσσερα χρόνια με μια πρωτοφανή εκστρατεία ψέματος, μας δίχασαν τις στιγμές που η πατρίδα έκανε ιστορικά βήματα για την αναβάθμιση της θέσης της στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Μας χώρισαν σε εθνικόφρονες και προδότες, οι άνθρωποι που εδώ και 14 χρόνια έχουν παραδώσει με τον πιο επίσημο τρόπο το όνομα Μακεδονία στους γείτονες, χωρίς κανέναν προσδιορισμό και φυσικά χωρίς κανέναν όρο για την αλλαγή της συνταγματικής τους ονομασίας, όπως όριζε η εθνική γραμμή της χώρας μας. Αντίθετα, εμείς επιβάλλαμε στους γείτονες μας, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτά που όριζε η εθνική μας γραμμή. Αυτά που ορίζει το χρέος και η αγάπη μας για την πατρίδα μας και την ιστορία της Μακεδονίας μας.
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, έλεγε πολύ εύστοχα κάποτε ένας αείμνηστος πολιτικός της συντηρητικής παράταξης. Ο λαός μας την Κυριακή ελεύθερα και κυρίαρχα θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας. Θα αποφασίσει ελεύθερα, χωρίς καταναγκασμούς, εκβιασμούς και πιέσεις όπως αυτές που ζήσαμε τα χρόνια των μνημονίων και της τρόικα.
Ζητώ από κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, πρωτίστως, να πάει την Κυριακή να ψηφίσει. Να μην αφήσει άλλους να αποφασίσουν για τη δική τους ζωή. Και πριν από την κρίσιμη επιλογή, ο καθένας και η καθεμιά να σκεφθεί, να θυμηθεί, να αποφασίσει με ένα και μοναδικό κριτήριο. Το πιο απλό απ' όλα, αλλά και το πιο μεγάλο. βάζοντας πρώτα και πάνω από όλα όχι τη κομματική προτίμηση αλλά τη ζωή μας.
Τη δική μας, των γονιών μας, των παιδιών μας.
Γιατί για τον εργαζόμενο, η ασφάλεια στην εργασία, το ύψος του μισθού του είναι η ζωή του. Για το συνταξιούχο, η σύνταξή του είναι η αξιοπρέπειά του. Για το νέο οι σπουδές και η δυνατότητα να δουλέψει στη πατρίδα του, είναι τα όνειρά του.
Ας μην εμπιστευτούμε ξανά τη ζωή, την αξιοπρέπεια, τα όνειρά μας σε αυτούς που μας τα γκρέμισαν. Είναι στο χέρι μας να μη γυρίσουμε πίσω. Είναι στο χέρι μας να βάλουμε πρώτα τη ζωή μας.    Του Αλέξη Τσίπρα

***     Επικίνδυνη κλιμάκωση από την Άγκυρα: Ρίχνει «πυρά» ανάμεσα σε Καστελόριζο-Ρόδο ανήμερα των εκλογών – Μαχητικά «εισέβαλαν» στο FIR Αθηνών…

~  Αποφασισμένη για άνευ προηγουμένου κλιμάκωση είναι η Άγκυρα, καθώς διατηρώντας την προκλητική της στάση κατά τη διάρκεια των εκλογών, δεσμεύει και για αυτή την Κυριακή περιοχή ανάμεσα σε Καστελόριζο και Ρόδο για άσκηση με πραγματικά πυρά.  
Παράλληλα, οι προκλήσεις ξεκίνησαν εκ νέου από σήμερα, καθώς τουρκικά μαχητικά εισέβαλαν στο FIR Αθηνών και αναχαιτίστηκαν από την πανέτοιμη ελληνική ΠΑ κατά πάγια τακτική.  
Στο «κόκκινο» διατηρεί η Τουρκία την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο καθώς ξεχνώντας κάθε «ευγένεια» και επαναλαμβάνοντας την προκλητική στάση που επέδειξε την ημέρα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα, δεσμεύει, εκ νέου την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου για άσκηση την ημέρα των Εθνικών Εκλογών στην Ελλάδα.  Συγκεκριμένα με την παράνομη NAVTEX 0763/19 που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας που δεν έχει την σχετική δικαιοδοσία, δεσμεύει για τις 7 Ιουλίου, την ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα, την περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου για άσκηση με την χρήση όπλων από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι. Με την ίδια NAVTEX η Τουρκία δεσμεύει την ίδια περιοχή και για τις 9 Ιουλίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι. 
Εν τω μεταξύ σήμερα μετά την χθεσινή σχετικά ήρεμη μέρα στο Αιγαίο, η τουρκική πολεμική αεροπορία το πρωί της Παρασκευής έκανε την επανεμφάνισή της με δύο ζευγάρια μαχητικών που μπήκαν στο FIR Αθηνών από την περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου.  
Αμέσως απογειώθηκαν ελληνικά μαχητικά που αναχαίτισαν τους εισβολείς σύμφωνα με την πάγια τακτική, επισημαίνει το news.gr.  Να επισημάνουμε πως η προκλητική αυτή NAVTEX της Τουρκίας την ημέρα των εκλογών έρχεται ένα 24ωρο μετά τις απειλητικές δηλώσεις Ερντογάν σύμφωνα με τις οποίες όσοι δεν εναρμονιστούν με τις επιθυμίες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θα τους «μιλήσει με γλώσσα που θα καταλάβουν» δηλώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:  «Οι γεωτρήσεις της Κύπρου συνεχίζονται. Τί είδους μέτρα λαμβάνονται ενάντια σε αυτή την παραβίαση του νόμου; Κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Αλλά αν συνεχίσουν να παραβιάζουν το νόμο, ξέρουμε πως να μιλήσουμε σε γλώσσα που θα καταλάβουν.  Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Η ΕΕ δεν δρα τίμια. Η «νότια Κύπρος» έγινε δεκτή στην ΕΕ ακόμα και αφού είπε όχι στο δημοψήφισμα. Ενώ η «Βόρεια Κύπρος» είπε ναι και δεν έγινε δεκτή.  H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην βόρεια Κύπρο. Εμείς πως να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!»  Παράλληλα δε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε επί της ουσίας την Κύπρο με τρίτη εισβολή λέγοντας σύμφωνα με την Sabah πως: «Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση όπως στο παρελθόν.  Όλα τα βήματα μας είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Έχουν ενημερωθεί τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της το αποφασίζει μόνο η Τουρκία. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτρια δύναμη, να προστατέψει τα δικαιώματα της “Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου” και του τουρκοκυπριακού λαού». 
***   Ο Γαβρόγλου όρισε στο παρά πέντε των εκλογών επιτροπή για 4η Νομική Σχολή στην Πάτρα….

~ Επιτροπή για τη Νομική Πατρών όρισε εσπευσμένα, στο παρά πέντε των εκλογών, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με απόφαση που υπέγραψε στις 3 Ιουλίου, παρά τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. 
Η απόφαση, την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας και δημοσιεύεται σε ΦΕΚ στις 4 Ιουλίου, προβλέπει τη σύσταση εννεαμελούς επιστημονικής επιτροπής, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών.   
Αντίθετη η Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων στην απόφαση Γαβρόγλου
Την ίδια ώρα την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, εκφράζει η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.  Με αφορμή την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή πριν από 2 μήνες σχετικά με την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, η συντονιστική επιτροπή επιβεβαιώνει την από 3.4.2018 απόφαση της Ολομέλειας, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, χωρίς προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα.  Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι, η ίδρυση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων πρέπει να γίνεται με τρόπο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει η συντονιστική επιτροπή, οποιαδήποτε σκέψη για την ίδρυση Νομικής Σχολής προϋποθέτει ότι έχουν προηγουμένως επιλυθεί τα προβλήματα και έχουν ενισχυθεί επαρκώς οι λειτουργούσες Νομικές Σχολές, ιδίως δε της Κομοτηνής για προφανείς λόγους.  
Τα ονόματα της επιτροπής Γαβρόγλου
Η Επιτροπή έχει ως εξής:  Τακτικά μέλη  Παρούσης Μιχαήλ του Μιχαήλ, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Φιλοσοφία , Θεωρία και Επιστημολογία του Δικαίου».  Αργυρός Γεώργιος του Δημητρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Οικονομικό Δίκαιο».  Σταμάτης Κωσταντίνος του Μιχαήλ, Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Φιλοσοφία Δικαίου».  Κοτζάμπαση Αθηνά του Παναγιώτη, Καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Αστικό Δίκαιο».  Ρεθυμιωτάκη Ελένη του Δημητρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Κοινωνιολογία Δικαίου».  Γιούνη Μαρία του Σωτηρίου, Καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Ιστορία του Δικαίου».  Κεσσόπουλος Αλέξανδρος του Βασιλείου-Βύρωνα, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Πολιτικό Σύστημα και Θεσμοί Αντιπροσώπευσης».  Θέμελη Όλγα του Χρήστου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Εγκληματολογική Ψυχολογία».  Σούρλας Παύλος του Κίμωνα, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο «Φιλοσοφία Δικαίου».  Αναπληρωματικά μέλη  Χριστοδουλίδης Αιμίλιος του Αλεξάνδρου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Γλασκώβης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Law Legal Theory».  Δήμητρα Παπαδοπούλου – Κλαμαρή του Άγγελου, Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστρι- ακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό Αντικείμενο «Αστικό Δίκαιο».  Χρυσούλα Τσενέ του Ηλία, Επίκου- ρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό Αντικείμενο: «Δίκαιο Επιχειρήσεων».  iefimerida
***   ΝΤΡΟΠΗ! Περιέγραφε γελώντας την στιγμή που έμαθε ότι οι Έλληνες πιλότοι είναι νεκροί από πτώση μαχητικού….(βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε με… γέλια πώς στις 26 Ιανουαρίου 2015 τον κάλεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ για να τον ενημερώσει για συντριβή ελληνικού F-16 με δύο νεκρούς Έλληνες πιλότους στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας – «Αριστερός και συνείδηση, σχήμα οξύμωρο» γράφουν για την ατάκα περί «ήσυχης συνείδησης»  Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι χρήστες του διαδικτύου τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Αντώνη Σρόιτερ μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου.  Από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός δύο ήταν τα σημεία που συγκέντρωσαν τα περισσότερα σχόλια των πολιτών όπως προκύπτει από τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο Twitter.  Το πρώτο σημείο που προκάλεσε την οργή των πολιτών ήταν η… γελαστή περιγραφή από τον Αλέξη Τσίπρα του πρώτου τηλεφωνήματος που έλαβε όταν μπήκε στο Μαξίμου και ήταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την συντριβή ελληνικού F-16 στις 26 Ιανουαρίου 2015 στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας από την οποία έχασαν τη ζωή τους οι δύο Έλληνες πιλότοι, ο μηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης και ο σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας.  Το Twitter για τη συνέντευξη Τσίπρα στον Alpha: Αριστερός και συνείδηση, σχήμα οξύμωρο  Στο ίδιο δυστύχημα είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα Γάλλοι ενώ άλλα 17 άτομα – Γάλλοι και Ιταλοί – είχαν τραυματιστεί σοβαρά.  Το ελληνικό F-16 Block 50 της 341 Μοίρας συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης από την αεροπορική βάση Los Llanos με τη έρευνα να δείχνει ότι είχε γίνει κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις.  


  
Το Μαξίμου είναι σκοτεινό, το τριψήφιο χτύπησε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε πως έπεσε ένα μαχητικό αεροσκάφος, σκοτώθηκαν 2 έλληνες πιλότοι κι άλλοι 8 σε άσκηση, αχαχαχαχα! https://youtu.be/FUDAbgWo_78?t=165 
Ο   μόλις έκανε χιουμοράκι για το 'ποδαρικό' τηλεφώνημα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με την πτώση Ελλ. μαχητικού αεροπλάνου στη Μαδρίτη, που παριμπτόντως πέθαναν και 2 Έλληνες αξιωματικοί!!!
α όσους έχουν ακόμα αμφιβολία ότι ο είναι ψυχασθενής .... https://twitter.com/omadaalithias/status/1146895665441714177 
Ειναι επειδη κοιμούνται σε χωριστά δωμάτια, αυτός και η συνείδηση του.
Ζούνε σε διάσταση. https://www.protothema.gr/politics/article/905690/tsipras-ston-alpha-ta-vradia-koimamai-apolutos-isuhos-me-tin-suneidisi-mou/#.XR5t9DkVbmI.facebook 

Τσίπρας στον Alpha: Τα βράδια κοιμάμαι απολύτως ήσυχος με την συνείδησή μου

«Έχω εμπειρία, πλέον, ξέρω πως κυβερνάται μια χώρα» είπε ο πρωθυπουργός, «ξεναγώντας» τον Αντώνη Σρόιτερ στους χώρους του Μεγάρου Μαξίμου
 
αμεσoγιδοκρατία @gidolaos
ο τσιπρας λεει ότι με το που πάτησε Μαξίμου χτύπησε το κόκκινο τηλέφωνο όπου ήταν ο αρχηγός γεεθα που τον ενημέρωσε για πτώση μαχητικού που κόστισε τη ζωή στους πιλότους.
αυτός κ αν είναι ο ορισμός του γκαντέμη.
***  ***  
** Ο Καιρός το Σάββατο! «Βράζει» όλη η Ελλάδα – Ανάσα δροσιάς σε πολλές περιοχές…~ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ 06-07-2019 από ΕΜΥ(emy.gr):
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5
με 6 και πρόσκαιρα κατά τη διαρκεια της ημέρας στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και κατά τόπους στη Δυτική Στερεά έως 36 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της Ανατολικης Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 και στην Κρήτη μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να σημειωθουν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
***  Βάσεις 2019: Έτσι διαμορφώνονται τα μόρια σε 40 περιζήτητες σχολές…..~ Ένα Μηχανογραφικό Δελτίο γεμάτο εκπλήξεις και νέα δεδομένα καλούνται να συμπληρώσουν έως τις 15 Ιουλίου οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, με ένα μεγάλο ποσοστό να αγωνία για το πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις.  
Φέτος αναμένεται πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η οποία είναι εμφανής κυρίως στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (των Θετικών Επιστημών) και στο 3ο (των Επιστημών Υγείας). Ιδιαίτερα ευνοϊκές μοιάζουν οι συνθήκες – τουλάχιστον από πλευράς αριθμών – για την κατηγορία των 81.244 υποψηφίων των γενικών λυκείων που διεκδικούν μία από τις 78.335 θέσεις στα ΑΕΙ της χώρας.  Σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου, οι άριστοι υποψήφιοι φέτος σε κάποια μαθήματα «έπεσαν» και σε κάποια «ανέβηκαν».  Συγκεκριμένα και όπως δείχνει η επεξεργασία των στοιχείων του υπουργείου:  Στην ομάδα προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών, το ποσοστό των αριστούχων (από 18 και άνω) στη Βιολογία ανέβηκε στο 28,14% (από 15,38% που ήταν το 2018), ενώ στη Χημεία έπεσε στο 4,37% (από 23,10% που ήταν το 2018). Στη Νεοελληνική Γλώσσα οι αριστούχοι στην κατεύθυνση αυτή φέτος ήταν 1,82% (από 1,31% πέρυσι), στα Μαθηματικά οι αριστούχοι ήταν 9,74% από 4,98% πέρυσι και στη Φυσική 12,73% από 16,60% πέρυσι.  Στην ομάδα προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών, στα Λατινικά το ποσοστό των αριστούχων έπεσε στο 24,23% (από 28,32%), στην Ιστορία ανέβηκε στο 9,04% (από 8,75%), στη Βιολογία έμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (8,84% φέτος και 8,75% πέρυσι), στα Αρχαία Ελληνικά μειώθηκε φέτος στο 2,84% (από 4,67% το 2018) και τέλος στη Νεοελληνική Γλώσσα ήταν 1,75% από 0,90% πέρυσι.  
Στην ομάδα προσανατολισμού των Οικονομικών Σπουδών φέτος στην κατηγορία των αριστούχων ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων στο μάθημα της ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (20,67% σε σύγκριση με 9,87% που ήταν το 2018). Αντίθετα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας το ποσοστό των αριστούχων έπεσε στο 12,22% φέτος από 21,82% πέρυσι. Στα Μαθηματικά οι αριστούχοι ανέβηκαν ελάχιστα σε σχέση με πέρυσι, αλλά και πάλι είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό των υποψηφίων (1,58% φέτος, 0,58% πέρυσι), και τέλος στη Νεοελληνική Γλώσσα οι αριστούχοι ήταν επίσης ελάχιστοι (0,28% φέτος, 0,13% πέρυσι).  Οι νέες θέσεις στα ΑΕΙ και το Μηχανογραφικό Δελτίο χωρίς Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα αναμένεται να οδηγήσει σε και εκπλήξεις και ανατροπές.  Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο οι βάσεις αναμένεται να κυμανθούν στα επίπεδα του 2018 με πιθανές μικρές αυξομειώσεις.  Στο 2ο Πεδίο Θετικών Επιστημών θα σημειωθεί σημαντική πτώση βάσεων που προκλήθηκε κυρίως από τα δύσκολα θέματα της Φυσικής και της Χημείας.  Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο Υγείας και Ζωής αναμένεται μικρή πτώση.  Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα υπάρξει σταθερότητα και επίσης μικρές αυξομειώσεις. 65831672_2335271336790281_4472686849365639168_n.jpg



Με πληροφορίες από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»
***   ΒΟΜΒΑ του Κ.Βελόπουλου για την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και την Συμφωνία των Πρεσπών…~ Στο κανάλι STAR Βόρειας Ελλάδας βρέθηκε ο Κ.Βελόπουλος και μίλησε για τον πόλεμο που συνεχίζει να δέχεται το κόμμα του η «Ελληνική Λύση»  αλλά και τι μέλει γενέσθαι την ημέρα των εκλογών.  Πρώτα από όλα τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν με λογική και ότι έχει ύψιστη σημασία η κάθε ψήφος που θα δώσει ο Έλληνας  γατί  η ψήφος αυτή θα καθορίζει το μέλλον της Ελλάδας.  
 Μεταξύ άλλων τόνισε ότι κανένα κόμμα δεν εμφανίζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε αντίθεση με την Ελληνική Λύση που έχει πρόγραμμα 290 σελίδων.Αναφέρθηκε και στην Συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι ο Μητσοτάκης έχει «προδώσει» την Μακεδονία γιατί μιλάει για συνέχεια.  Αυτό που τόνισε ιδιαιτέρως είναι ότι ο Ελληνικός πρέπει να ψηφίσει θετικά  δηλαδή η ψήφος του να είναι θετική. Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την συνέντευξη: 


*** 

***      ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                                                           
~ 1. - Stamatios Skoulikas   ,   https://www.youtube.com/stamos01  

~  2. - Stamos Skoulikas https://www.youtube.com/stamatios01  , 

~   3. - Vlasis Skoulikas ,http://www.youtube.com/vlasiskal  ,  

~

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2019  :                                         
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Σάββατο  01  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~***  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ μας ! ~**  ΟΜΟΡΦΟ  Σαββατοκύριακο επίσης !:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_94.html .- 
2.-  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας !  Χαρούμενο Σαββατοκύριακο !   ~  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  .-             
30.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Πέμπτη 27  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/06/27-2019-27-27.html  .-         
31.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Παρασκευή 28  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/28-2019.html  .-                                   
32.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Σάββατο 29 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/29-2019.html .-
 33.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Κυριακή 30 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/30-2019-30-30.html  .-                                                                                                                                         


~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 , :
1~* Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
 Δευτέρα   01 ΙΟΥΛΙΟΥ  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ~  ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ για όλους μας : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/06/01-2019-1-1.html .- 
2~.*  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ μας   : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/07/arfara-news-01-2019-1-atm.html  .-
3 ~. ARFARA NEWS  Η  Εφημερίδα μας  , Τρίτη 02 Ιουλίου 2019  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης μας .  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/07/arfara-news-02-2019.html .- 
4.- ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας  Νέα από Αρφαρά  Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/arfara-news-03-2019.html  .-
5.-  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη  04 Ιουλίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .- 
6.-  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ  .
Πέμπτη 04-07-2019 , Βουλευτικές Εκλογές  07-07-2019 :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/blog-post.html .- 

7.- ARFARA NEWS Τ α  Νέα από ΑΡΦΑΡΆ  Μεσσηνίας  Παρασκευή 05-07-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news-05-07-2019.html  .-
8.- 


FACEBOOK   :
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   (1)
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .- (2) .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: