ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Τρίτη 29  Οκτωβρίου 2019 
Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας 
... -
~



~**    Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~


** Εορτασμός επετείου 1940 στο ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ,  28-10-2019 Βίντεο  :

1.-  Αρφαρά Καλαμάτας εορτασμός 28ης Οκτωβρίου του 1940  ,παρέλαση  μπάντας και Δημοτικού Σχολείου Αρφαρών   28 10 2019 : https://youtu.be/tlmdoFuWe6k  .-   2.- ΑΡΦΑΡΑ 28 10 2019  Παρέλαση Μορφωτικού Συλλόγου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Αρφαρών , εορτασμού επετείου : https://youtu.be/XtiIGNtmiPE   .-
3.- ΑΡΦΑΡΑ  Μεσσηνίας 28 10 2019  Παρέλαση   Αρμένιου Γυμνασίου -Λυκείου Αρφαρών   εορτασμού επετείου : https://youtu.be/vO4LWcRHuQQ  .-   

~**  Αγία Αναστασία η Ρωμαία – Γιορτή σήμερα 29 Οκτωβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
~  – Τη μνήμη της Οσίας Αναστασίας της Ρωμαίας τιμά σήμερα, 29 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Η Οσία Αναστασία έζησε στα χρόνια του Δεκίου (κατ’ άλλους του Διοκλητιανού) και Bαλλεριανού και καταγόταν από τη Ρώμη. Όταν πέθαναν οι πλούσιοι γονείς της, διαμοίρασε την περιουσία που κληρονόμησε στους φτωχούς και αποσύρθηκε σε μοναστήρι.
~  Όταν τη συνέλαβε ο ηγεμόνας Πρόβος (περί το 256 μ.Χ.), υπενθύμισε στην Αναστασία την ανθηρή νεότητα της, για την οποία θα έπρεπε να αρνηθεί το Χριστό.

Τότε, δυναμική υπήρξε η απάντηση της Αναστασίας: «Εγώ, είπε, μία ωραιότητα και νεότητα γνωρίζω, εκείνη που δίνει ο Χριστός στις πιστές και γενναίες ψυχές, που προτιμούν γι’ Αυτόν το θάνατο αντί άλλων εγκόσμιων αγαθών, όταν αυτά προτείνονται για την προδοσία του Θεού τους. Πλούτη είχα άφθονα.   Δεν τα θέλησα. Αλλά το Χριστό μου τον θέλω και απ’ Αυτόν καμία δύναμη δε θα μπορέσει να με χωρίσει. Αν αμφιβάλλεις, δοκίμασε».  Εξαγριωμένος από την απάντηση ο Πρόβος, τη μαστίγωσε στο πρόσωπο και την άπλωσε σε αναμμένα κάρβουνα. Έπειτα, την κρέμασε και της έσκισε το σώμα. Μετά έκοψε τους μαστούς της, ξερίζωσε τα νύχια της και τελικά την αποκεφάλισε. Έτσι, η Αναστασία πήρε τον αμαράντινο στέφανο του μαρτυρίου.  Απολυτίκιο:   Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε   Ασκήσει εκλάμψασα ώσπερ παρθένος σεμνή αθλήσεως αίμασι την της αγνείας στολήν ενθέως εφοίνιξας όθεν, Αναστασία, ως οσία και μάρτυς, χάριτας ιαμάτων αποστράπτεις εν κόσμω πρεσβεύουσα τω Σωτήρι υπέρ των ψυχών ημών.   
~**  Μόνος φιλάνθρωπος
 Αγ. Ιουστίνος Πόποβιτς
Το χειρότερο πράγμα για τους ανθρώπους είναι ο θάνατος: το να γίνω λάσπη, να μεταβληθώ σε σκουλήκια, σε πηλό! Αξίζει τάχα να είναι κανείς άνθρωπος; Γιατί να σε αγαπήσω, μου, αφού αύριο θα μεταβληθώ σε σκουλήκια και πηλό;
~  Να, όμως, που ο Κύριος Ιησούς Χριστός σε σώζει από τον θάνατο διά της Αναστάσεώς Του, εξασφαλίζει την αιώνιο ζωή για την ψυχή σου και το σώμα, όταν εκείνο θα αναστηθεί λαμπερό και θα ενωθεί με την ψυχή.

Γι’ αυτό και ο Κύριος Ιησούς έχει το δικαίωμα να αποκαλείται ο Μόνος Φιλάνθρωπος, ο μόνος από κατασκευής κόσμου μέχρι της Φοβεράς Κρίσεως.  Μονάχα εκείνος που νίκησε τον θάνατο είναι ο Μόνος και όλα τα άλλα είναι απλές φλυαρίες.  Καί οι κουλτούρες, οι πολιτισμοί, οι επιστήμες και οι τέχνες; – Τι αστεία πράγματα! Μα τι να την κάνω την τεχνολογία και την επιστήμη όταν με μεταβάλουν σε σκουλήκια και λάσπη;  Εκείνος είναι ο μόνος φιλάνθρωπος, αυτός που με ελευθερώνει από την αμαρτία, τον θάνατο και τον διάβολο. Γιατί ο διάβολος είναι ο εφευρέτης της αμαρτίας και μαζί μ’ αυτήν και του κακού.  Αυτό είναι η αγάπη του Χριστού προς τον άνθρωπο: η λύτρωση από τον θάνατο. Λέει η δεύτερη μεγάλη εντολή: «Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν» (Ματ. 22, 39).  Πότε αγαπούμε λοιπόν πραγματικά τον άνθρωπο; Όταν τον λυτρώνουμε από την αμαρτία του, από την κόλαση… αυτή είναι η γνήσια αγάπη προς τον άνθρωπο.    Απατά εαυτόν οποίος νομίζει πως αγαπά τον άνθρωπο ενώ εγκρίνει τις αμαρτίες του και αναπαύει τα πάθη του. Τότε αγαπά τον θάνατό του και όχι τον ίδιο.  Μονάχα όταν αγαπά κανείς τον άνθρωπο διά του Χριστού -με όλη την ψυχή και την δύναμή του- τότε τον αγαπά αληθινά.  Θα ρωτήσει κάποιος: και η αγάπη των γονέων προς τα τέκνα; Καί η αγάπη του συζύγου προς την σύζυγο; Καί η αγάπη του ανθρώπου προς την πατρίδα; Δεν είναι και αυτά αγάπη; Τα ανομάζουμε βέβαια όλα αυτά αγάπη αλλά είναι άραγε έτσι;  Όλα αυτά δεν έχουν ίχνος αγάπης εάν δεν είναι ο Χριστός η δύναμη εκείνη μέσα από την οποία αγαπάμε. Αν ο πατέρας δεν αγαπά τα τέκνα του με την αγάπη του Χριστού, αν δεν τα παιδαγωγεί στο αγαθό, αν δεν τα οδηγεί στον ίσιο δρόμο, αν δεν τα διδάσκει να σωθούν από την αμαρτία, παρά μονάχα τα χαιδεύει και τα κολακεύει, τότε τα μισεί και τα φονεύει.  Αν πάλι, ο σύζυγος αγαπά την σύζυγο μονάχα σαρκικά, γίνεται ο φονιάς της. Έτσι συμβαίνει με κάθε γήινη, σαρκική αγάπη.
~**   Αγιος Γέροντας Παΐσιος: «Ο διάβολος ποτέ δεν μπορεί να κάνει καλό»
~
~  , μπορεί ένας μάγος να θεραπεύσει κάποιον άρρωστο;
– Μάγος και να θεραπεύση άρρωστο άνθρωπο! Έναν που τραντάζεται από το δαιμόνιο, αυτόν μπορεί να τον κάνη καλά στέλνοντας το δαιμόνιο σε άλλον. Γιατί ο μάγος με τον διάβολο είναι συνέταιροι, οπότε λέει στον διάβολο: »Βγες από αυτόν και πήγαινε στον τάδε».
~   Βγάζει λοιπόν το δαιμόνιο από εκείνον και συνήθως το στέλνει σε κάποιον συγγενή του ή γνωστό του που έχει δώσει δικαιώματα στον διάβολο. Λέει μετά αυτός πγερου είχε το δαιμόνιο: »εγώ υπέφερα, αλλά ο τάδε μ” έκανε καλά», και έτσι γίνεται διαφήμιση. Και γυρίζει τελικά το δαιμόνιο σε συγγενείς ή σε γνωστούς. Αν κάποιος, ας υποθέσουμε, είναι καμπουριασμένος από δαιμονική επήρεια, μπορεί ο μάγος να διώξη το δαιμόνιο από εκείνον, να το στείλη αλλού και να σηκωθή όρθιος ο καμπούρης. Αν όμως έχη καμπούρα από αναπηρία, δεν μπορεί ο μάγος να τον κάνη καλά.

Μου είπαν για μια γυναίκα ότι θεραπεύει αρρώστους, χρησιμοποιώντας διάφορα αγιωτικά. Όταν άκουσα τι κάνει, έμεινα κατάπληκτος από την τέχνη του διαβόλου. Κρατάει έναν σταυρό και ψάλλει διάφορα τροπάρια. Ψάλλει π.χ. το »Θεοτόκε Παρθένε» και, μόλις φθάση στο »ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου», φτύνει κοντά στον σταυρό, βλασφημάει δηλαδή τον Χριστό, γι” αυτό την βοηθάει μετά το ταγκαλάκι. Έτσι, μερικούς που είναι άρρωστοι, έχουν μελαγχολία κ.λπ. από δαιμονική επήρεια και οι γιατροί δεν μπορούν να τους κάνουν καλά, αυτή τους θεραπεύει, γιατί διώχνει το δαιμόνιο που προκαλεί το βάρος, το στέλνει σε άλλον, και απαλλάσσονται εκείνοι από την θλίψη. Και πολλοί την έχουν για αγία! Την συμβουλεύονται, και λίγο-λίγο βλάπτει την ψυχή τους, τους καταστρέφει.  Χρειάζεται πολλή προσοχή. Να φεύγη κανείς μακριά από τους μάγους και τα μάγια, όπως φεύγει μακριά από την φωτιά και τα φίδια. Να μην τα μπλέκουμε τα πράγματα. Ο διάβολος δεν μπορεί ποτέ να κάνη καλό. Μόνον τις αρρώστιες που προκαλεί ο ίδιος μπορεί να θεραπεύση.  Είχα ακούσει το εξής περιστατικό: Ένας νεαρός είχε μπλέξει με κάποιον μάγο και ασχολήθηκε με μαγικά. Έπαθε μετά ζημιά, αρρώστησε και κατέληξε στο νοσοκομείο. Μήνες ξοδεύτηκε ο πατέρας του, γιατί δεν είχαν τότε ασφάλεια, για να βρουν τι έχει. Οι γιατροί δεν του έβρισκαν τίποτε. Είχε γίνει χάλια. Τι κάνει τότε ο διάβολος! Του εμφανίζεται σαν τον Τίμιο Πρόδρομο, που τον είχαν πολιούχο στον τόπο του, και του λέει: »Θα σε κάνω καλά, αν ο πατέρας σου χτίση μία εκκλησία». Το είπε το παιδί στον πατέρα του κι εκείνος ο καημένος είπε: »παιδί μου είναι, όσα έχω να τα δώσω, αρκεί να γίνη καλά», και έταξε στον Τίμιο Πρόδρομο να του χτίση εκκλησία. Ο διάβολος έφυγε και το παιδί έγινε καλά. Έκανε το… Θαύμα!  Όποτε λέει ο πατέρας: «Εγώ έταξα να χτίσω εκκλησία. Πρέπει να εκπληρώσω το τάμα μου». Δεν είχαν και οικονομική άνεση και, για να χτίση τον ναό, πούλησε όσα χωράφια είχαν. Έδωσε όλη την περιουσία του. Τα παιδιά του έμειναν στον δρόμο. Αγανάκτησαν, »να λείψη η Ορθοδοξία» είπαν, και έγιναν Ιεχωβάδες. Βλέπεις τον τι κάνει;  Φαίνεται, εκεί δεν υπήρχαν Ιεχωβάδες και βρήκε αυτός τρόπο να γίνουν κι εκεί Ιεχωβάδες!  Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι Γ” «Πνευματικός Αγώνας»
***  Οι εμφανίσεις της Παναγίας στον πόλεμο του ’40
~  Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του .
Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστι και θα μόλυναν την Ορθοδοξία.
~  Η παρουσία της στο Μέτωπο διαπιστώθηκε σε πολλές περιπτώσεις. Αναφέρομε μία, η οποία είχε γίνει κοντά μας στο αριστερό μέρος του Μετώπου, εκεί που ήτα­νε το άλλο τμήμα του Μετώπου, των ευζώνων. Συνέβη στον υπολοχαγό Νικόλαον Κάντζαρον. Στα χρόνια της Κατοχής είχα την ευκαιρία, να τον γνωρίσω στα Γιάννενα. Εκεί μου το διηγήθηκε και ο ίδιος.

Επειδή όμως δεν διέσωζα τις λεπτομέρειες, τον παρα­κάλεσα να μου τα γράψη. Παραθέτω την απάντησί του και την αναφορά που είχε κάμει τότε στο Διοικητή του. Ιδού το πλήρες κείμενο της απαντητικής επιστολής του και η αναφορά του: Εν Ιωαννίνοις τη 3.2.1968                                      ***    Πανοσιολογιώτατε,            Ο αδελφός μου Σωτήριος δι’ επιστολής του μοι διεβίβασε την υμετέραν παράκλησιν, όπως σας γράψω περί του υπ’ εμού οράματος της Θεοτόκου κατά τον Ελληνοϊταλικόν πόλεμον 1940-41…  Ετύγχανον Διμοιρίτης της Γ’ Διμοιρίας (2ου Λόχου, Ι Τάγματος, 40ου Συντάγματος Ευζώνων), ότε εις την περιοχήν Α’, του χωρίου Γκολέμι εν Β. Ηπείρω (Αλβανία) κατά μίαν προσωρινήν ανάπαυλαν του Τάγματος εν εφεδρεία, καθ’ ην δεν εδικαιολογείτο παραίσθησις ή ολιγοψυχία, συ­νέβη το όραμα. Θεωρώ λοιπόν επιβεβλημένον μου καθήκον να σας ε­νημερώσω περί του γεγονότος εκείνου.  Τούτο περιγράφεται εν τη υποβληθείση αναφορά μου, της οποίας ακριβές αντίγραφον σας εγκλείω.  Επειδή ως Χριστιανός δεν επιθυμώ θόρυβον περί το ό­νομά μου, παρακαλείσθε θερμότατα, όπως μείνω άγνωστος, πράγμα όπερ έχω και ως αρχήν.  Μετά σεβασμού  Νικόλαος Γκάτζαρος  Οδός Λόρδου Βύρωνος 9, Ιωάννινα  Αριθ. Δ.Υ.  Εν Τ.Τ. 712 τη 3η Μαρτίου 1941  Ο Ανθυπασπιστής Γκάτζαρος Νικόλαος   
Προς
Το 1/40 Τάγμα Ευζώνων Ενταύθα  «Περί εμφανίσεως της Παναγίας και των δοθεισών μοι υπ’ Αυτής εντολών».  «Λαμβάνω την τιμήν να αναφέρω υμίν, ότι χθες Κυρια­κήν, 2 Μαρτίου έ.έ. και περί ώραν 8ην μ.μ. μετέβην εις τι παρακείμενον του καταυλισμού 2ου Λόχου Τάγματος Υμών μικρόν ύψωμα απέχον περί τα 300μέτρα, χάριν περιπά­του, αισθανθείς την ανάγκην κινήσεως. Μία μυστηριώδης δύναμις ωσάν να με ώθη προς τα εκεί. Ο αήρ έχει ήδη παύ­σει να φυσά και ο ουρανός ήτο αστερόης. Κατά την επι­στροφήν μου εις την σκηνήν, δεν έχω αριθμήση 10 βήμα­τα, ότε αιφνιδίως ενεφανίσθη εμπρός μου και μου ανέκοψε τον δρόμον μία γυνή μαυροφόρα έχουσα σεμνήν, την εμφάνισίν της. Το πρόσωπόν της διεκρίνετο χαρακτηριστικώς εις το βραδυνό ημίφως. Εις το θέαμα τούτο καταληφθείς εξ απροόπτου, κατ’ αρχάς εξεπλάγην, κατόπιν όμως αυτοστιγ­μεί συνήλθον εκ του τρόμου, επειδή εγνώριζον, ότι πολλάκις η Παναγία ενεφανίσθη είτε ως όραμα, είτε καθ’ ύπνον κατά τας πολεμικάς επιχειρήσεις του Στράτου μας.  Εγώ όλως μηχανικώς έλαβον θέσιν ημιγονυπετή, ίνα ασπασθώ την δεξιάν Της. Εκ της συγκινήσεως οι οφθαλ­μοί μου εδάκρυζον, οι πόδες και τα χείλη μου έτρεμον επί πολλήν ώραν. Ήκουσα να ομιλή: «Είμαι η Παναγία. Μη φοβείσαι παιδί μου, είπε! Εγώ ενεφανίσθην να σου είπω τρεις λόγους, τους οποίους να μη λησμονήσης:  1) Ο παρών πόλεμος εκηρύχθη απροκαλύπτως και αναιτίως υπό της Ιταλίας εναντίον της Ελλάδος. Θελήματί μου η Ελλάς θα εξέλθη τούτου νικηφόρως. 2) Ο πόλεμος ούτος εκηρύχθη εναντίον της Ελλάδος, ί­να γνωρίση ο κόσμος, ότι αφορμή τούτου είναι η απομάκρυνσίς του εκ της Χριστιανικής θρησκείας, καθ’ ην ύβρι­ζεν, εβλασφήμει τα θεία της και έρρεπε προς τον εκφυλισμόν και την ακολασίαν και ούτως συμμορφωθή, ίνα μάθη ότι υπάρχει και προΐσταται ο Θεός. Τρανώτατα δε τεκμήρια της υπάρξεως ταύτης είναι τα συχνά θαύματα των Αγίων της Εκκλησίας του Χριστού.  3) Έπρεπε να μάθη ο κόσμος, ότι ο δίκαιος πάντοτε υπε­ρισχύει της βίας.  Ανάφερε, λοιπόν, ταύτα και εγγράφως εις τον Διοικη­τήν σου, ίνα μη πτοηθή προ ουδενός κωλύματος, καθότι υπό την προστασίαν Μου ο Ελληνικός Στρατός θα νικήση!». Μεθ’ ο εν τη εξαφανίσει Της οι οφθαλμοί μου εθαμβώθησαν. Εν τέλει συνήλθον εν μέρει και κατηυθύνθην αμέσως εις την σκηνήν υμών, όπου έξωθι ταύτης ανέφερον υμίν το συμβάν προφορικώς.  Νικόλαος Γκάτζαρος          Μετά από την εμφάνισι αυτή, όλοι μας οι στρατιώτες εδώσαμε τον φτωχό όβολό μας και με προθυμία κτίσθηκε στο μέρος αυτό ο ναός της Παναγίας.   
***  Θαύμα στον πόλεμο του 1940: Ο Άγιος Γεώργιος εμφανίζεται σε Ιταλό αξιωματικό
~  : Από κάποια μονάδα είχε συλληφθεί κατά τον πόλεμο του 1940 Ιταλός αξιωματικός αιχμάλωτος.  Οι φαντάροι που τον συνέλαβαν, του αφαίρεσαν τον οπλισμό, τα κυάλια κ.λπ., όπως προβλέπεται για τους αιχμαλώτους. Όλα τα έδινε χωρίς διαμαρτυρία. Και τις φωτογραφίες των παιδιών του και της γυναίκας του. Μία μικρή όμως εικονίτσα του δεν ήθελε να τη δώσει με κανέναν τρόπο.
Τελικά του την πήρανε. Τότε ζήτησε να δει το διοικητή. Μόλις τον συνάντησε, τον παρακάλεσε να του δώσουν την εικόνα του αγίου Γεωργίου πίσω.

-Αυτή είναι δική μας Ορθόδοξη, τί την θέλεις εσύ ο παπικός; του είπε ο διοικητής.   -Εγώ, απαντά ο Ιταλός λοχαγός, οδηγούσα τον λόχο μου. Στην μάχη όμως πάνω, δεν μπορούσα να σπάσω τις γραμμές των Ελλήνων. Γιατί μπροστά τους και πάνω στον αέρα, έβλεπα να τρέχει σε όλη τη γραμμή του μετώπου, ένας καβαλάρης με άσπρο άλογο, που μας εμπόδιζε να προχωρήσουμε.    Στην οπισθοχώρησή μας όμως, βρήκα στον δρόμο ένα ερημοκκλήσι, Μπήκα μέσα να προσευχηθώ και βλέπω αυτό το εικονισματάκι.  Ήταν ακριβώς ο Άγιος με το άσπρο άλογο, που δεν μας άφηνε να προχωρήσουμε.   Την πήρα και θα σας παρακαλέσω να μου τήν αφήσετε.  Του τήν άφησαν.  Από το τευχίδιο του Ιωάννη Κωστώφ, «Οι άγιοι στον πόλεμο και στην ειρήνη», έκδ. Αποστολικής Διακονίας, Αθήνα 1984, σ. 26-27
***  28η Οκτωβρίου: Το μενταγιόν – Μια ιστορία του 1940
~
~  : Σβησμένα βογγητά έκαναν τον Κυριάκο να κόψει το γρήγορο περπάτημά του.
Κατέβασε απότομα το όπλο του απ᾽ τον ώμο και πήρε θέση μάχης. Προχωρούσε σαν το λαγωνικό. Κάτω από τις βαριές αρβύλες του σακατεύονταν πουρναρόκλαδα και τσαλιά[1].
~    Κατέβαινε προσεκτικά την απότομη πλαγιά ανοίγοντας δρόμο με την ξιφολόγχη του. Τα βογγητά δυνάμωναν˙ σημάδι πως πλησίαζε σ᾽ άνθρωπο. Έριξε ένα γύρω τη ματιά ερευνητικά κι άγρια. Τούτη την ώρα του δειλινού δύσκολα ξεχώριζε τις σκιές από τα πράγματα. Προχωρούσε περισσότερο με την ακοή παρά με την όραση.

— Aqua! Aqua! [2] ιταλικό αναφιλητό κι έκκληση για νερό τον έκανε να σκύψει στη ρίζα ενός θάμνου. Ανάσκελα πεσμένος στις λάσπες σάλευε –μ᾽ όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει– ένας Ιταλός της μεραρχίας των Κενταύρων.
Οι δύο άντρες κοιτάχτηκαν στα μάτια. Δεν γνώριζε ο ένας τη γλώσσα του άλλου. Δεν γνώριζε ο ένας τις προθέσεις του άλλου. Δεν γνώριζε ο ένας τίποτε για τον άλλο, εκτός από το ότι ήταν εχθροί.
Ώρα δειλινού, ο βασιλιάς ήλιος είχε στεφανώσει με πορφυρόχρυσα παχιά σύννεφα τις κορυφές της Πίνδου κι είχε από ώρα χαθεί πέρα μακριά, μακριά, δυτικά, προς την πατρίδα του πληγωμένου στρατιώτη.
Ο Κυριάκος στάθηκε αμήχανος μπροστά στον Ιταλό με το διαπεραστικό γαλανό βλέμμα και τη μεγάλη σχισμή στον κρόταφο.
Ύστερα έσκυψε αμίλητος κι έβγαλε απ᾽ το γυλιό του έναν πρόχειρο επίδεσμο και λίγο ιώδιο. Καθάρισε την πληγή κι έδεσε το κεφάλι του «εχθρού». Ξέσφιξε από τη ζώνη του μια μικρή μποτίλια κι έσταξε λίγο νερό στα φλογισμένα χείλη του Ιταλού.
Όση ώρα τον περιποιόταν, κανένας από τους δυό δεν μιλούσε. Ο Κυριάκος έμοιαζε να ιερουργεί κάποιο μυστήριο κι ο Ιταλός προσπαθούσε να αρπάξει δυό τρεις μπουκιές ζωής.
Υποβαστάζοντας ο ένας τον άλλον κατηφόριζαν με δυσκολία στη γυμνή, γλιστερή, σκοτεινή βουνοπλαγιά. Κάπου μακριά κρότοι πολέμου τους έκαναν να γυρίζουν τα κεφάλια τους πότε πότε και να αγναντεύουν τον σκοτεινό ορίζοντα.   Κατέβαιναν, κατέβαιναν… και, κάθε φορά που τους φώτιζε το φεγγάρι ανάμεσα από τα σύννεφα, έμοιαζαν γι᾽ αδελφικό σύμπλεγμα.  Κατέβαιναν και ήταν δυό σκέτοι άνθρωποι.  Έφτασαν στον πρώτο σταθμό «Πρώτων Βοηθειών. Ιδρωμένος ο Κυριάκος και ματωμένος ως τη φανέλα απ᾽ το γερμένο πάνω του κεφάλι του Ιταλού, ειδοποίησε φωνάζοντας μια νοσοκόμα.  Λίγο πριν αφήσει τον Ιταλό στο φορείο, ένιωσε ατσάλινο χέρι να σφίγγει το δικό του. Απόρησε με τη δύναμη του εξαντλημένου κορμιού. Απόρησε περισσότερο, όταν ο Ιταλός ψαχουλεύοντας στο μέρος της καρδιάς τράβηξε κι έβγαλε από το λαιμό ένα μενταγιόν κρεμασμένο από χρυσή καδένα. Το χούφτωσε με τα δυό του χέρια, το φίλησε και με δάκρυα το απόθεσε στις χούφτες του Κυριάκου. Οι κινήσεις του, όπως και το γεμάτο ευγνωμοσύνη γαλανό βλέμμα του, δεν σήκωναν αντιρρήσεις.  — Μπαμπά, να το πουλήσουμε, για να αγοράσουμε ψωμί.  — Ναί, μπαμπά, σε παρακαλούμε.  Αμέτρητες φορές είχε ξεκρεμάσει απ᾽ το λαιμό του ο Κυριάκος το παράξενο ιταλικό μενταγιόν κι άλλες τόσες το ξαναφόραγε. Δεν αποφάσιζε να το πουλήσει. Το ε βγαζε πάνω στο αδειανό τραπέζι τους και το κοίταζαν όλοι στο φως της γκαζόλαμπας. Μικρό οβάλ από ακριβή πορσελάνη με χρυσό στεφάνωμα και δυό ακριβά πετράδια πάνω και κάτω. Έμπηκτα στο κέντρο της πορσελάνης δυό γράμματα σε σύμπλεγμα από λευκή πλατίνα.  Πόσες ιστορίες δεν είχαν πλέξει μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του για τα μυστικά που ίσως θα κρύβονταν από πίσω…  
— Να το πουλήσουμε, Κυριάκο, μίλησε τρυφερά κι η γυναίκα του. Έξι μήνες τώρα, μέσα στη μαύρη κατοχή, λειώνουμε από την πείνα μέρα τη μέρα.
— Έχει ο Θεός, ψιθύρισε και το ξανάβαλε στο λαιμό του. Έχει ο Θεός, είπε ξανά. Καί τρίτωσε το λόγο φωναχτά, χορταστικά: «Έχει ο Θεός».
Βγήκε στο δρόμο, ανηφόρισε την οδό Κυδαθηναίων και έστριψε αριστερά στη Φιλελλήνων. Απέναντί του, σταματημένο μπροστά στη ρώσικη εκκλησία ένα καμιόνι ιταλικό. Σαν από κάποια ξελογιάστρα δύναμη διέσχισε το δρόμο και βρέθηκε πίσω από την κλειστή καρότσα. Περπατούσε σαν υπνωτισμένος. Έβαλε το χέρι του στο μουσαμά που έφραξε το άνοιγμα. Μόνο σαν ξεπρόβαλαν τα ζεστά αχνιστά καρβέλια ψωμί, κατάλαβε την ξελογιάστρα δύναμη που τον οδήγησε σε τέτοια αποκοτιά. Πόσον καιρό είχαν να μυρίσουν ζε στο ψωμί! Ω, να μπορούσε να φωνάξει τα παιδιά του, να φωνάξει όλα τα παιδιά της Κατοχής να μυρίσουν λιγάκι…
Δυό γεροδεμένοι Ιταλοί τον τσάκισαν την ώρα που με κλειστά τα μάτια οσφραινόταν και ονειρευόταν. Τον έσπρωξαν με βία τον «κλέφτη», τον έριξαν κάτω και πρότειναν τα όπλα τους. Πίσω από τα κεφάλια τους πρόβαλε ο αξιωματικός τους. Ο Κυριάκος με συγκλονισμό ατένισε τα γαλανά μάτια. Έβαλε αργά το χέρι στην καρδιά και τράβηξε έξω το μενταγιόν.
Στο νεύμα του αξιωματικού οι δύο στρατιώτες άνοιξαν δρόμο, και ο Κυριάκος διατάχθηκε να α κολουθήσει τον βλοσυρό βαθμοφόρο.  Χίλιες απελπιστικές σκέψεις τον έζωσαν. «Λες να λάθεψε; Λες να του στήσαν καμιά δουλειά; Λες να τον θεώρησαν δυό φορές κλέφτη; Λες…».  Τριακόσια μέτρα ήταν όλα κι όλα ως να στρίψουν παρακάτω στην Όθωνος κι ο Κυριάκος νόμισε πως ξαναπερπάτησε όλη την Πίνδο. Η καρδιά του χτυπούσε να σπάσει και η χρυσή καδένα με το μενταγιόν χοροπηδούσε πάνω στο στήθος του.  Μείναν μόνοι στην πρώτη στοά της Όθωνος. Ο Ιταλός κοίταζε στο σημείο της καρδιάς του Κυριάκου. Άνοιξε ο Έλληνας το σακάκι κι έπιασε το κόσμημα.  Σύγκορμος τραντάχτηκε από τους λυγμούς ο Ιταλός κι έκλεισε στις χούφτες του τα σκελετωμένα χέρια του Κυριάκου, του σωτήρα του.  Έβγαλε με αργές κινήσεις ο Κυριάκος το ακριβό κόσμημα και το πέρασε στο λαιμό του αξιωματικού. Χάιδεψε ύστερα τον χρυσό σταυρό του κι είπε «Έχει ο Θεός».  Έκανε να φύγει, μα τα χέρια του Ιταλού δεν τον άφηναν… τα χέρια του Θεού δεν τον άφηναν.  — Πόσο κόστιζε το μενταγιόν, παππού;  — Όσο η αγάπη κι η ευγνωμοσύνη, παιδιά μου.  — Μα, ήταν τόσο ακριβό, όσο λέει η γιαγιά;  — Ναί, και περισσότερο ακόμη. Έφτασε να μας θρέψει σ᾽ όλη τη διάρκεια της Κατοχής. Ας τον έχει καλά ο Θεός, ψιθύρισε ο παππούς Κυριάκος τελειώνοντας τούτη την αληθινή ιστορία κι έκανε το σημείο του σταυρού.   Η. Ν.   1. τσαλί = ιερό χόρτο πού χρησιμεύει γιά προσάναμμα / φρύγανο 2. ιταλική λέξη πού σημαίνει νερό
***   Π.Κόκκαλης: Συναγωνίζεται τη… Δ. Μιχαηλίδου στα «άσχετα» μηνύματα για την 28η Οκτωβρίου – Παραλήρημα στο twitter…
~  Μετά τον… χαλασμό στα social media για τον «εθελοντισμό» της Δόμνας Μιχαηλίδου σχετικά με την 28η Οκτωβρίου, ο Πέτρος Κόκκαλης δίνει μια… άλλη διάσταση!  
Σπάμε… τα ρεκόρ φέτος στα “ιδιαίτερα” μηνύματα των πολιτικών με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.  
Ενώ η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στην σημασία του εθελοντισμού (!) σε ανάρτησή της για την σημερινή επέτειο, προκαλώντας έναν… μικρό χαλασμό στο Twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, δεν… πάει πίσω!  Κι αυτό διότι ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου επέλεξε να αναφερθεί στα… ορυκτά καύσιμα (!) κάνοντας κι ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις “ΌΧΙ” και… “αέρα”!  Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter: “”Αέρα” φώναζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, που είπαν ΟΧΙ στο φασισμό. Για Αέρα θα παρακαλάνε τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αν δεν πούμε Εμείς σήμερα ΟΧΙ στα ορυκτά καύσιμα. #28ηΟκτωβριου #28η_Οκτωβριου #ΟΧΙ”!  Δείτε τι έγραψε ο Πέτρος Κόκκαλης  
"Αέρα" φώναζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, που είπαν ΟΧΙ στο φασισμό.
Για Αέρα θα παρακαλάνε τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αν δεν πούμε Εμείς σήμερα ΟΧΙ στα ορυκτά καύσιμα. 
Δείτε και μερικές από τις αμέτρητες αναρτήσεις… τρολαρίσματος στο Twitter     



Το αστειο δεν ειναι οι μεταφορες του οχι του 40 με σημερινα ζητήματα το αστειο ειναι οτι οι συριζαιοι ποζαρουν σαν αγωνιστες κατα του καπιταλισμου, οι νδκρατες σαν αγωνιστες κατα του λαικισμού και ο πετρος ο κοκκαλης αγωνιστης κατα της κλιματικης αλλαγης


Πέτρος Κόκκαλης. Ευρωβουλευτής Σύριζα.
Αέρα φώναζαν οι παππούδες μας, αέρα θα ζητάνε και τα παιδιά μας αν δεν πούμε σήμερα 28 Οκτώβρη ΟΧΙ στα ορυκτά καύσιμα.
Τι έχει καταλάβει ο Πέτρος για την 28η Οκτωβρίου?
Πόσο το έχει κάψει? https://twitter.com/PetrosKokkalis/status/1188772446104641543 


Πέτρος Κόκκαλης. Ευρωβουλευτής Σύριζα.
Αέρα φώναζαν οι παππούδες μας, αέρα θα ζητάνε και τα παιδιά μας αν δεν πούμε σήμερα 28 Οκτώβρη ΟΧΙ στα ορυκτά καύσιμα.
Τι έχει καταλάβει ο Πέτρος για την 28η Οκτωβρίου?
Πόσο το έχει κάψει? https://twitter.com/PetrosKokkalis/status/1188772446104641543 

Tι είχε γράψει η Δόμνα Μιχαηλίδου;

Δόμνα Μιχαηλίδου - Domna Michailidou
20 ώρες πριν
Χρόνια πολλά! Σήμερα η εθνική μας εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Με συγκίνηση θυμόμαστε τις θυσίες των παπούδων μας για την οικογένειά τους, την επόμενη γενιά, την πατρίδα τους. Θυσίες που διασφάλισαν σε εμάς ένα πλαίσιο καθημερινότητας όπου η προσφορά στο σύνολο ευτυχώς δεν απαιτεί βία και αίμα. Ας τους τιμήσουμε λοιπόν με τη σειρά μας υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι όχι απλά κοινωνική προσφορά αλλά εθνική ευθύνη. "Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου να δώσει πίσω στον κόσμο τουλάχιστον το ισοδύναμο αυτού που έχει πάρει απ’ αυτόν". Ζήτω η Ελλάς! #28october #parelasi @ Syntagma Square
Bild könnte enthalten: eine oder mehrere Personen, Personen, die stehen, Menschenmasse und im Freien
Bild könnte enthalten: eine oder mehrere Personen, Personen, die stehen und im Freien



Χρόνια πολλά! Σήμερα η εθνική μας εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού.  Με συγκίνηση θυμόμαστε τις θυσίες των παπούδων μας για την οικογένειά τους, την επόμενη γενιά, την πατρίδα τους. Θυσίες που διασφάλισαν σε εμάς ένα πλαίσιο καθημερινότητας όπου η προσφορά στο σύνολο ευτυχώς δεν απαιτεί βία και αίμα.  Ας τους τιμήσουμε λοιπόν με τη σειρά μας υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι όχι απλά κοινωνική προσφορά αλλά εθνική ευθύνη.  “Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου να δώσει πίσω στον κόσμο τουλάχιστον το ισοδύναμο αυτού που έχει πάρει απ’ αυτόν”. Ζήτω η Ελλάς! #28october #parelasi @ Syntagma Square”.  Όπως προαναφέραμε, τα σχόλια στα social media πήραν… φωτιά, με την ίδια την Δόμνα Μιχαηλίδου να προσπαθεί -όπως φαίνεται- να κάνει κάποιες “διορθωτικές κινήσεις”, έχοντας αφαιρέσει από την αρχική της δημοσίευση τα hashtags για τον Αϊνστάιν, στον οποίο ανήκει η φράση που έχει σε εισαγωγικά, αλλά και εκείνο για τον εθελοντισμό (#volunteering) που πλέον δεν υπάρχουν στην ανάρτησή της, αλλά φυσικά έχουν “αποτυπωθεί” από τους χρήστες των social media.
*** ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ κατά του Παυλόπουλου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου… (ΒΙΝΤΕΟ)
~  Σήμερα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.    
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, βρισκόταν εκεί και έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από πολίτες.
Οι Μακεδόνες πολίτες είναι οργισμένοι και δεν ξεχνούν το ότι ο ΠτΔ υπέγραψε τον Ιανουάριο του 2019 τη Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία τα Σκόπια έλαβαν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Δείτε το βίντεο:
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:18
Ο κος Παυλόπουλος μετά το πέρας της παρελάσεως δήλωσε τα εξής για τον εορτασμό αλλά και τις προκλήσεις της Άγκυρας: «Η Τουρκία προσβάλλει βάναυσα τη διεθνή νομιμότητα στη Μέση Ανατολή και η αυθαιρεσία της δεν θα περάσει» και σημείωσε ότι η γειτονική χώρα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι Έλληνες, με αρραγή ενότητα, θα υπερασπιστούν τα εθνικά τους θέματα και τα εθνικά τους δίκαια και θα επιβάλλουν τον σεβασμό της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας.   «Το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, το «ΟΧΙ» των Ελλήνων, ήταν μια κορυφαία, στην σύγχρονη Ιστορία, πράξη αντίστασης εναντίον του φασισμού και μια εξίσου κορυφαία στάση υπεράσπισης της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, του Ανθρώπου».  «Το ίδιο «ΟΧΙ» εκπέμπουμε σήμερα εμείς, οι Έλληνες, από την Θεσσαλονίκη, από την Μακεδονία μας, εναντίον καθενός ο οποίος επιβουλεύεται τα ίδια Πανανθρώπινα Ιδανικά», σημείωσε και συνέχισε: «Κατ’ εξοχήν δε το «ΟΧΙ» αυτό απευθύνεται στην γείτονα Τουρκία η οποία, αδιστάκτως, προσβάλλει βάναυσα την Διεθνή Νομιμότητα στην Μέση Ανατολή. Η αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν θα περάσει. Κι ακόμα τούτο: Ας αντιληφθεί η Τουρκία ότι οι Έλληνες, ως Λαός και ως Έθνος, θα υπερασπισθούμε, υπό όρους αρραγούς ενότητας, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια και θα επιβάλλουμε τον σεβασμό της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, πάνω στην οποία τα Δίκαια αυτά εδράζονται».
***   Πρωτοφανές: Μπλόκο των αστυνομικών στην πορεία για τον Κατσίφα στη Θεσ/νίκη – «Προδότες πολιτικοί»…
Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες, στην Αλβανία.  
Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στη μνήμη του.
Πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης και με ελληνικές σημαίες στα χέρια, ψάλλουν τον εθνικό ύμνο και φωνάζουν συνθήματα.

Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν κοντά στο Makedonia Palace, οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να συνεχίσουν την πορεία, ενώ το αίτημα τους ήταν να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο, χωρίς να εμποδίσουν ή να δημιουργήσουν πρόβλημα στην παρέλαση.  Τα άτομα φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στρέφονται και εναντίον των πολιτικών χαρακτηρίζοντας τους προδότες.   

Για τους γονείς του, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν έφυγε ποτέ από κοντά τους, όμως, εδώ και έναν χρόνο, ο Γιάννης και η Ευανθία Κατσίφα ζουν τον δικό τους Γολγοθά.  
Το ηλικιωμένο ζευγάρι περιμένει με αγωνία να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τις Αλβανικές Αρχές, προκειμένου να μάθει για ποιο λόγο προχώρησαν στη δολοφονία του γιου τους, επειδή ύψωσε την ελληνική σημαία.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 
Διαμαρτυρία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Θεσσαλονίκη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Άτομα κινούνται επί της Νέας Παραλίας δίπλα στον Θερμαϊκό, εκτός του δρόμου και κρατώντας πανό τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή».
Τα άτομα κινούνται με κατεύθυνση προς ανατολικά, ωστόσο αστυνομικοί τους εμπόδισαν να κινηθούν προς την παρέλαση που φαίνεται πως κατευθύνονταν.
Δείτε το βίντεο

~***  Εμπειρος κατασκευαστής εξηγεί γιατί έρχεται νέο κραχ στην οικοδομή! Δεν υπάρχουν πελάτες. Όταν 600.000 νέα άτομα που θα έκαναν οικογένειες, έφυγαν από την Ελλάδα ποιος θα πάρει σπίτι;..
~  Mε την σωστή επιχειρηματολογία, με αριθμούς και στοιχεία ο Κώστας Στούπας κάνει φύλλο και φτερό τις διαβεβαιώσεις υπουργών όπως ο Γιάννης Βρούτσης ο οποίος υποδυόμενος το τηλεπαράθυρο του Αυτιά και ανταγωνιζόμενος τον παρουσιαστή στο γήπεδο του λαικισμού δήλωσε: Δεν θα κοπούν άλλο οι συντάξεις.  
Εξίσου ενδιαφέρουσα στη σημερινή στήλη του εξαίρετου αρθρογράφου του Capital.gr  είναι η επιστολή του πρώην κατασκευαστή Δημήτρη Δημητρακόπουλου ο οποίος εξηγεί γιατί δεν θα γυρίσει η οικοδομή και πόσο ρίσκο είναι να σηκώνεις σήμερα νέες πολυκατοικίες σε συνδυασμό με την αναβολή του ΦΠΑ που αποφάσισε η νέα κυβέρνηση η οποία σιγά σιγά εμφανίζει σημάδια αντίστοιχης “οξυδέρκειας” με τους Συριζαίους!
Την αναβολή του ΦΠΑ την βλέπουμε εμείς οι πρώην κατασκευαστές και γελάμε. Η οικοδομή δεν θα γυρίσει για εξής λόγους: 1)Δεν υπάρχουν πελάτες. Όταν 600.000 νέα άτομα που θα έκαναν οικογένειες, έφυγαν από την Ελλάδα ποιος θα πάρει σπίτι; 2)Δεν υπάρχουν τράπεζες. 3) Η πρώτη κατοικία δεν είχε ΦΠΑ έτσι και αλλιώς.  4) Το κόστος κατασκευής έχει ανεβεί κατά 40%. Διαλύθηκαν τα συνεργεία. Οι περισσότεροι τεχνίτες βρίσκονται Γερμανία. Θα γυρίσουν για τρία χρόνια; Γιατί;  
5) Ο μεγάλος κατασκευαστής Silvio Berlusconi έλεγε ότι η οικοδομή είναι massimo risco – Massimo reccitamento. Δυστυχώς με όσους μηχανικούς και κατασκευαστές το συζήτησα μόνο ρίσκο βλέπουν. (Με 80% εφορία και οι κρατικοί νταβατζήδες σε κάθε γωνία;)  6) Όσοι είναι εγκλωβισμένοι και κατεστραμμένοι, τα χρήματα των πωλήσεων θα πάνε για χρέη στο κράτος και τις τράπεζες. Τα περισσότερα είναι ημιτελή. Ποιος θα βρει το κουράγιο και το χρήμα για να τα ολοκληρώσει; Και γιατί;  7) Αρκετοί κατασκευαστές έχουν αποβιώσει. Μόνο η διαδικασία στα δικαστήρια θα πάρει πάνω από τα τρία χρόνια της περιόδου χωρίς ΦΠΑ.  Το μέτρο “φαίνεται” ότι έγινε για τις τράπεζες. Έχουν φορτωθεί πολλή σαβούρα. Πέντε χρόνια μετά τα δικαστήρια οι τράπεζες δεν με έχουν υποκαταστήσει σε πλειστηριασμό ακινήτων που δεν έκανα.  Θα λύσουν το πρόβλημα οι τράπεζες;  Εδώ δεν μπορούν να λύσουν τα δικά τους προβλήματα θα λύσουν της αγοράς;  Για μια αλλαγή σειράς σε βιβλιάριο καταθέσεων έμεινα μισή ώρα στην υπάλληλο της τράπεζας με δεκάδες χαρτιά. Το πιο φυσιολογικό θα ήταν να το κάνω μόνος από το γραφείο μου.  Σε μια ανελεύθερη οικονομία οι αποφάσεις αυτές μοιάζουν για κινήσεις απελπισίας. Οι δε κατασκευαστές μένουμε με την απορία. Σε ποιον άραγε πουλάνε κουτόχορτο;  Με εκτίμηση  Δημήτρης Δημητρακόπουλος  Πρώην κατασκευαστής . (Μέλος της ένωσης κατασκευαστών Ελλάδος)  Η εταιρεία μου έκλεισε το 2012 χωρίς στοκ σε κατασκευασμένα κτίρια.
***  Συγκίνησε ο πιλότος της ομάδας Ζευς: «Ετούτος δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του»…
~  Με το συγκινητικό μήνυμα, για άλλη μια φορά, του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη με το F-16 της ομάδας Ζευς κορυφώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 
«Eτούτος δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του» ακούστηκε να λέει από το κοκπιτ ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης που είχε απογειωθεί νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Λάρισας, «δανειζόμενος» το στίχο του Γιάννη Ρίτσου, από τη συλλογή «Οι γειτονιές του κόσμου».
«Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη» είπε ο ιπτάμενος προκαλώντας τα χειροκροτήματα των παριστάμενων.

Νωρίτερα το αεροπλάνο της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας είχε παρουσιάσει τις δυνατότητες του αλλά και του πιλότου με κατακόρυφους ελιγμούς αλλά και χαμηλές πτήσεις με ταχύτητα πανω από 650 μίλια την ώρα. Ο υποσμηναγός Μανώλης Χριστάκης ο οποίος παρουσίασε τους ελιγμούς του F-16 της ομάδας «Ζευς» είπε «αφιερώνουμε εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας την πτήση αυτή στους άνδρες και τις γυναίκες όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που δίνουν καθημερινή μάχη για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». Στον επισμηναγό Βολακάκη μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος λέγοντας «ο λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά των αεροσκαφών σας είναι προέκταση της ψυχής σας, του λαού και του έθνου μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας εμψυχώνει». Ποιος είναι ο επισμηναγός Βολακάκης  O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.  Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.  Το αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High), ένα Μεσαίο (Low) και ένα Χαμηλό (Flat). Πιο συγκεκριμένα έχουμε :  Υψηλή Επίδειξη (High Show)  Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 7000 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.  Χαμηλή Επίδειξη (Flat Show)  Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 1500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL) και οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.  Για την εκτέλεση του προγράμματος επίδειξης το αεροσκάφος πετά χωρίς εξωτερικά φορτία (καθαρή διαμόρφωση) ή μπορεί να φέρει τις Σύμμορφες Δεξαμενές Καυσίμου (Conformal Fuel Tanks-CFT’s). Το Ελληνικό F-16 είναι το μοναδικό αεροσκάφος επιδείξεων στον κόσμο που εκτελεί το πρόγραμμα επίδειξης με διαμόρφωση CFT. Η μέγιστη ταχύτητα κατά τη διάρκεια της επίδειξης είναι 0.94 Mach, ενώ τα G κυμαίνονται από +9,5 έως -3. Κάθε πτήση επίδειξης πληρεί όλα τα διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας Πτήσεων που ορίζονται από το ΝΑΤΟ, τον ICAO, τον JAA και την FAA.



4936893




4936900




4936899




4936891

protothema.gr     115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.  Από το 2009, υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16. Η ομάδα Ζευς  
***   Ο καιρός την Τρίτη! Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες…
Αύριο, Τρίτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο Ιόνιο τη νύχτα.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά.
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος και παροδικά αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο Ιόνιο τη νύχτα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 07 ως 27 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 και στην Κρήτη 25 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος και παροδικά στα βόρεια αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Ασθενείς και στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
cnn.gr
***  Εκλογές στην Ιταλία: Θρίαμβος Σαλβίνι στην Ούμπρια – «Ψυχρολουσία» στην κυβέρνηση Κόντε….
Η υποψήφια περιφερειάρχης της Λέγκα, Nτονατέλλα Τεζέι με τη στήριξη του Μπερλουσκόνι και της ακροδεξιάς, συγκέντρωσε το 57% των ψήφων, με τον βασικό της αντίπαλο, Βιτσέντζο Μπιανκόνι, τον οποίο στήριζαν τα Πέντε Αστέρια και το Δημοκρατικό Κόμμα, να μην ξεπερνά το 37% των ψήφων  
Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε στις εκλογές της κεντρικής περιφέρειας Ουμπρία, η παράταξη του Ματέο Σαλβίνι, στο πρώτο εκλογικό τεστ μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Κόντε.  
Η υποψήφια περιφερειάρχης της Λέγκα, Nτονατέλλα Τεζέι με τη στήριξη του Μπερλουσκόνι και της ακροδεξιάς, συγκέντρωσε το 57% των ψήφων, με τον βασικό της αντίπαλο, Βιτσέντζο Μπιανκόνι, τον οποίο στήριζαν τα Πέντε Αστέρια και το Δημοκρατικό Κόμμα, να μην ξεπερνά το 37% των ψήφων.  «Πρόκειται για ιστορική νίκη. Αν άφηναν να ψηφίσει και την υπόλοιπη Ιταλία, θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα», δήλωσε αμέσως με την γνωστή του έμφαση ο Σαλβίνι. 
Τι σημαίνει η νίκη Σαλβίνι στην Ούμπρια για τη συμμαχία που στηρίζει την κυβέρνηση Κόντε; Μία πραγματική ψυχρολουσία. Προς το παρόν εγκαταλείπεται κάθε μελλοντική συμπόρευση «πεντάστερων» και κεντροαριστεράς σε τοπικό επίπεδο. Οι αναλυτές εξηγούν ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει τους Ιταλούς πως έχει καινοτόμες προτάσεις.  Το πρώτο κύριο χαρτί της, ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, «κάηκε» εξαιτίας συνεχών ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων, κυρίως για το πώς πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Και οι συνεχείς αποστάσεις που λαμβάνει ο Ματτέο Ρέντσι, με το νέο κόμμα του, «Ζωντανή Ιταλία», σίγουρα δεν βοηθούν. «Θα μπορέσουμε να κυβερνήσουμε τρία χρόνια, μόνο αν κάνουμε, όντως, χρήσιμα πράγματα», δηλώνει τώρα με νόημα ο γραμματέας των Δημοκρατικών, Νικόλα Τζινγκαρέττι.  Την ίδια ώρα μέσα στα Πέντε Αστέρια υπάρχουν τεράστια προβλήματα, αφού στην τοπική αυτή αναμέτρηση, το ψηφοδέλτιό τους, έλαβε μόλις το 7,4% των προτιμήσεων. Ο αρχηγός τους και υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο άρχισε να διαπιστώνει ότι το κίνημά του βρίσκεται σε συνεχή καθοδική πορεία. Ο δε πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έχει και ένα ακόμα πρόβλημα. Σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, λίγο πριν μπει στην πολιτική, προσέφερε νομική γνωμοδότηση σε επενδυτικό found που συνδέεται με το Βατικανό. Και στην συνέχεια φέρεται να το ευνόησε, με ειδική κυβερνητική απόφαση. Έως τώρα ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης είχε διαψεύσει κάθε σχετική ανάμειξη, αλλά μετά τις σχετικές αποκαλύψεις θα κληθεί οπωσδήποτε να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις.  πρωτο θεμα  
***  Με ΣΕΒΑΣΜΟ και ΔΕΟΣ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ανά την Ελλάδα τίμησε την 28η Οκτωβρίου! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ… ΤΙΜΑΜΕ…
~  H Eλλάδα σήμερα, 28η Οκτωβρίου εορτάζει και θυμάται το ιστορικό ΟΧΙ στους εισβολείς που πίστεψαν ότι αμαχητί θα μας κατακτήσουν. Νίκησε τους Ιταλούς που πίστεψαν ότι θα μας νικήσουν. Για να επιτευχθεί όμως η νίκη, χύθηκε αίμα ηρωικό επάνω στην Πίνδο. 
Αυτούς τους νεκρούς τιμά η Ελλάδα σήμερα από το νοτιότερο στο βοριότερο και από το ανατολικότερο στο δυτικότερο άκρο της.   
Στο πλαίσιο αυτό δεν θα μπορούσε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ να είναι απούσα από τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου.  Εδώ ο Κώστας Χήτας, Βουλευτής Β Θεσσαλονικης καταθέτει στεφάνι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:21
Εδώ η Μπριλάκη Σοφία πολιτευτής Σερρών
Η Τρεμπέλη Δήμητρα πολιτευτής Ημαθίας
Η Μπαβέλη Θεοδώρα πολιτευτής Χαλκιδικής
Η Κυπράκη Μαρία κατέθεσε στεφάνι στο Δήμο Νίκαιας- Ρέντη
Ο Κομνηνός Γεώργιος πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:16
Εδώ η Ιατροπούλου Μαρία πολιτευτής Σερρών. Κατέθεσε σταφάνι στον Δημο Εμμανουηλ Παπα οπου μάλιστα κανένα άλλο κόμμα δεν έστειλε εκπρόσωπο.
Ο Κουτελιδης Κωνσταντινος πολιτευτής Ξάνθης κατάθεσε στεφάνι στη Σταυρούπολη Ξάνθης
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:17
Εδώ η Παρθένα Σαββίδου Πολιτευτής Κιλκις
Η Μαργαρίτα Μιχαηλίδου πολιτευτής Κορίνθου, κατέθεσε στο Λουτράκι
Εδώ ο Μπαφάλης Δημήτριος πολιτευτής Ανατολικής Αττικής καταθέτει στεφάνι στο Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου. (στο βίντεο στο 1,42)   
(στο βίντεο στο 1,42)
Ο Ζώκας Δαμιανός πολιτευτής Λάρισας, κατέθεσε στεφάνι στη Λάρισα
Εδώ ο Αριστείδης Φραγκιαδάκη πολιτευτης Α Πειραιά και νήσων
ο πολιτευτής Δράμας Γραμματικόπουλος Αδάμ
ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης πολιτευτής β τομέα Αθήνας κατέθεσε στον δήμο Κηφισιάς
Ο Κωνσταντίνος Αργυρίου πολιτευτής Α Θεσσαλονικης κατέθεσε στον δήμο Αμπελόκηπων Μενεμένης
~ Εν όψει του εορτασμού της εθνικής επετείου 28η Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Υποβρυχίων στο Δήμο του Παλαιού Φαλήρου από τον πολιτευτή του κόμματος «Ελληνική Λύση» Νοτίου τομέα Αθηνών Σακκά Ιωάννη.
Ο Μιχάλης Παναγιάς στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
ο Φλωρος Ευστάθιος πολιτευτής δυτικού τομέα Αθηνών κατέθεσε στον δήμο Περιστεριου
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:19
Εδώ ο Σουτας Νικόλαος πολιτευτής Β Πειραιά και επιλαχών βουλευτης
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:22
Κατάθεση στεφάνου από την πολιτευτή βορείου τομέα Αθηνών, Τσολάκη Ευστρατία (Έφη), στον δήμο Γαλατσίου:
Κατάθεση στεφάνου στην Ροδόπολη και στα Κάτω Πορόια του νομού Σερρών από την Ελένη Παπαδόπουλου, πολιτευτή Σερρών:
Η Κατερίνα Χειμωνίδου, πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης στον Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου:
Ο Χριστοφίδης Μιχαήλ, πολιτευτής Νοτίου τομέα Αθηνών, κατέθεσε επίσης στεφάνι:
Η Τακφορίδου Χρυσάνθη (Τάντη), πολιτευτής Δράμας, κατέθεσε στεφάνι στην Προσοτσάνη:
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:28
Ο Τσιούμας Λεωνιδας, πολιτευτής Τρικάλων, κατέθεσε στεφάνι στην πύλη Τρικάλων:
Ο Γιάννης Γαβαλάς, πολιτευτής Δωδεκανήσων, κατέθεσε στεφάνι στην Κάλυμνο:
Ο Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος, πολιτευτής Λάρισας, κατέθεσε στεφάνι στον Τύρναβο:
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:19
Ο πολιτευτής Κοζάνης, Χαραλαμπίδης Αναστάσιος, κατέθεσε στεφάνι στην Κοζάνη:
Ο Ατσαρος Χριστοχρόνης, πολιτευτής Κεφαλληνίας, δοξολογία και κατάθεση στον κήπο του Νάπιερ στο Αργοστόλι:

***


~ * **   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019  :
1,.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαµάτας .- Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ~ ΚΑΛΟ με Ευλογία Κυρίου μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ   για όλους μας !   : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .- 
2.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας . Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
 3.- H  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-  Πέμπτη  03 Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/h.html  .-
4.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα  των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Παρασκευή  04 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/10/blog-post.html   .- 
5.- Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/10/blog-post.html     .-
 6.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
 7.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-  Δευτέρα 07 Οκτωβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-  
 8. - Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-  Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
9.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-  Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2019/10/blog-post.html .- 10.- Η Εφημερίδα  μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-  Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
11.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/10/blog-post_11.html   .- 
12.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-Σάββατο  12 Οκτωβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post_12.html  .-
13.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/blog-post.html    .-
14.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαμάτας Μεσσηνίας  Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/10/14-2019.html    .-
15.-  Η Εφημερίδα μας  Τα Νέα των Αρφαρών  Καλαμάτας Μεσσηνίας  .- Τρίτη  15  Οκτωβρίου  2019  Στό  αγιάζι  της  ενημέρωσης  : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/10/blog-post_15.html   .-
16 .- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  . Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/10/blog-post.html    
17.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα  των Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας  .-  Πέμπτη  17 Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/10/blog-post_17.html  .-
18.- Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019    ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Νο 1  / 2019  ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2019  .... : https://snsarfara.blogspot.com/2019/10/1-2019-2019.html  .- 
19.-  Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Παρασκευή  18  Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post_18.html  .-
20 .- Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019  ,    ΧΩΡΙΑ  Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Νο2 / ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2019   :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/10/blog-post_18.html   .-
21 .- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-Σάββατο 19  Οκτωβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/blog-post_19.html   .-
22.- η Εφημερίδα μας  Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/20-2019.html  .-
23.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Δευτέρα 21  Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/blog-post_21.html  .-
24.- Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-  Τρίτη  22 Οκτωβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/  .
25.- Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019  ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Νο 3/2019   ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019  .:  https://snsarfara.blogspot.com/2019/10/32019-2019.html  .- 
26.-Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-  Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post_22.html .-

27 .- .-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Πέμπτη  24 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/blog-post_24.html  .-
28.- .-   Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-  Παρασκευή  26 Οκτωβρίου 2010 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :    https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/10/blog-post_25.html  .-
 29.-.-  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...  :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/10/25-2019.html   .- 
 30.-  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...  :    https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/27-2019.html  .-  
31.-  .-  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα  28 Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..:  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/28-2019.html   .-
32 .- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Τρίτη 29  Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ... -   :   https://snsarfara.blogspot.com/2019/10/29-2019.html   .- 
33 .-     

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: