ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης 
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 .-
~

~**  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
 

 ~ Παναγίες στο  Αιγαίο Κυκλάδες  2020 : 
https://youtu.be/W7fqRIiKkp0   .- 



Α~ ΚΟΝΤΣΑ πατρίδα Οσίου Παϊσίου  2020 : 
https://youtu.be/NTdTIpWUwb4 
1~   Αγιος Παϊσιος η ζωή του  1 / 2020 :   
https://youtu.be/Z4sTA1geXzk  .-      
2~  Αγιος Παϊσιος η ζωή του  2 /  2020 :  
 https://youtu.be/HIkA7BJ5RNY  .- 
3~  Αγιος Παϊσιος η ζωή του  3 / 2020 : 
https://youtu.be/0jFcsfUTEU8  .-   
      
 
Ανέκδοτο: Τα... ψιλά και το δολάριο! :                                          

~ Ο πιτσιρικάς μπαίνει στο κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη...                              «Δες. Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο».
 Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο.                                   «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί.                                       
Το παιδί παίρνει αμέσως τα ψιλά και φεύγει.
 «Τι σου είπα; Το παιδί δεν θα μάθει ποτέ» η αντίδραση του κουρέα.
 Λίγο αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στο δρόμο, να τρώει ένα παγωτό.
«Να σε ρωτήσω μικρέ... Γιατί δεν πήρες το δολάριο;» ρώτησε ο πελάτης.
«Χαζός είμαι; Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», απάντησε ο μικρός.

~**  Αγία Φωτεινή – Γιορτή σήμερα 26 Φεβρουαρίου
 ~  Τη μνήμη της , της Σαμαρείτιδος τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Η Αγία Μεγαλομάρτυς Φωτεινή καταγόταν από την Σαμαρειτική πόλη Σιχάρ. Για την Αγία Φωτεινή μας μιλάει ό Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στο Δ΄ κεφάλαιο (Δ’1-38) του Ευαγγελίου του. Κάθε μεσημέρι πήγαινε έξω από την πόλη, στο πηγάδι του Ιακώβ, και γέμιζε την στάμνα της.
*   Εκεί, μια μέρα, συνάντησε τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος φανέρωσε σ’αυτήν όλη τη ζωή της. Ο Κύριος είπε στην Αγία Φωτεινή, ότι Αυτός είναι «τό ύδωρ τό ζων», δηλαδή, η αστείρευτη πηγή του Αγίου Πνεύματος.

Αυτό το «πνευματικό ύδωρ» έδωσε ο Κύριος στη Σαμαρείτιδα, η οποία ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βαπτίστηκαν Χριστιανοί στη Σαμάρεια, και έλαβε το όνομα Φωτεινή. Από τότε αφιέρωσε τη ζωή της στη διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική και στη Ρώμη.  Παρέδωσε μαρτυρικά τη ψυχή της στον Κύριο, από τον αυτοκράτορα Νέρωνα, όταν αυτός έμαθε ότι η Αγία Φωτεινή έκανε Χριστιανές τη κόρη του Δομνίνα και μερικές άλλες γυναίκες. Επίσης, μαζί με την Αγία Φωτεινή μαρτύρησαν οι γιοι της και οι πέντε αδελφές της.  ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ – ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : Ανατολή, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα,   Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης, Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ, Φώτιος, Φώτης, Φωτεινός, Φώτις, Φωτεινή, Φανή, Φένια, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ  Απολυτίκιο:  Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης.  Την πηγήν δεξαμενή της σοφίας και χάριτος, εκ χειλέων Κυρίου Φωτεινή Ισαπόστολε, νομίμως ηγωνίσω πανοικεί, και νέμεις φωτισμόν παρά Θεού, τοις προστρέχουσι τη σκέπη σου τη σεπτή, και ευλαβώς βοώσί σοι. Δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω χορηγούντι διά σού, χάριν ημίν και έλεος.


~**  Κύριε γνώρισέ μου αυτόν τον άγνωστο εαυτό μου
: Ξέρω το όνομά μου, την ηλικία μου, το βάρος μου, το χρώμα των μαλλιών μου, όμως τον εαυτό μου δεν τον γνωρίζω.
*
Αυτός σε μένα τον ίδιο, παραμένει κρυμμένος και άγνωστος.

Εσύ όμως Χριστέ μου, που «εξετάζεις νεφρούς και καρδιές» τον γνωρίζεις.

Εσύ γνωρίζεις κάθε άνθρωπο ερχόμενο εις τον κόσμο, «εκ κοιλίας μητρός αυτού».

Εσύ κρατάς στα πλαστουργικά σου χέρια την φωτογραφία του μυστικού και αγνώστου εαυτού μου, σε όλες τις λεπτομέρειες.

Τι δεν θα έδινα να αποκτήσω αυτή την φωτογραφία Κύριέ μου!

Να την κρατήσω μπροστά στα μάτια μου.

Να δω επίτέλους ποιός είμαι.

Μια μυστική φωνή μου λέει πως δεν θα άντεχα να δω τη φωτογραφία μου αυτή.

Και αν την έβλεπα, πως δεν θα μπορούσα να αναγνωρίσω τον εαυτό μου.

Γι’αυτό Κύριε είμαι ευχαριστημένος που Εσύ, γεμάτος αγάπη για μένα, κρατάς αποκλειστικά δική σου την φωτογραφία του πραγματικού εαυτού μου.

Γιατί ξέρω πως Εσύ θα δουλέψεις μέσα μου για να αποκαταστήσεις την πραγματική εικόνα του εαυτού μου και να την παρουσιάσεις μη έχουσα σπίλο ή ρυτίδα αλλά ίνα αγία και άμωμος.

Κύριε θέλω να σου δώσω την δυνατότητα να επεξεργασθείς μέσα μου τον εαυτό μου.[ …;]

Εαυτέ μου

Σκάβε βαθειά το πηγάδι της αυτογνωσίας, της αυτομελέτης.

Ερεύνα το θέλημα του Θεού για τη ζωή σου.

Γίνου αναζητητής για βρεις μαργαριτάρια και ψηγμάτων χρυσού από το χρυσορυχείο του λόγου του Θεού (Ματθαίος ικ΄ 44-46)

Σκάβε και άνοιξε το χώρο της υπάρξεώς σου, για να αυξάνονται ποιο πολύ μέσα σου τα αποθέματα της χάριτος του θεού.

Βάλε όλο και ποιο βαθειά μέσα σου «τον θεμέλιον …;ως έστιν Ιησούς Χριστός» (Α. Κορινθίους 3:2)

Αν θέλεις να ανέβεις «ψηλά», χαμήλωνε, σκάβε.

Σκάβε όλο και ποιο βαθειά.

Άνοιγε Κύριέ μου βαθειά το πηγάδι της αυτογνωσίας και της ταπείνωσης.

Γιατί προσεύχομαι ;

Όχι βέβαια για να απαριθμήσω στον Θεό τις αμαρτίες μου.

Όχι για να καυχηθώ για τα έργα μου.

Όχι για να ικανοποιήσω την συνείδησή μου, ότι δεν παρέλειψα το «καθήκον» της προσευχής.

Όχι για να κατακρίνω τους άλλους «αμαρτωλούς» που συνάντησα στο δρόμο μου.

Ούτε για να αρχίσω ή να τελειώσω «θρησκευτικά» τη μέρα μου.

Αλλά για να ζητήσω από τον πολυεύσπλαχνο Κύριο να καλύψει με το πολύ έλεός του, τα πολλά σφάλματά μου, τα ατελή και ελλιπή έργα μου, την έλλειψη αγάπης και κατανοήσεως των αδελφών μου, τις πολλές αμαρτίες μου.

Για αυτό προσεύχομαι!

Για να ανανεώσω τη συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μου, αλλά και την εμπιστοσύνη μου στο έλεός του Θεού.

Και όταν προσεύχομαι να νοιώθω πως είμαι μπροστά στον άγιο Θεό.

Μοναχός Ιωσήφ Γρηγοριάτης
~**  Ελλάδα και Κύπρος: Γνώση και αποτροπή
~  : Στα τελευταία εξήντα χρόνια οι Έλληνες, Ελλαδίτες και Κύπριοι, είμαστε μάρτυρες υποχωρήσεων έναντι των γειτόνων μας.
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Και το θέμα είναι ότι επειδή είμαστε μονίμως σε άμυνα και υπό πίεση πάντα έρχεται κάποια στιγμή που οι Έλληνες «πραγματιστές», πολιτικοί και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, προτείνουν νέες υποχωρήσεις… Το ζούμε με τα Σκόπια, με την υφαλοκρηπίδα, με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (), με το Καστελόριζο, με την Κύπρο. Οι γείτονες, μας θεωρούν ενδοτικούς και γίνονται όλο και πιο επιθετικοί. Οι Τούρκοι κερδίζουν με τον χρόνο σημεία και όλο και ζητούν κάτι πάρα πάνω, και οι Σκοπιανοί, χωρίς καμία εκ μέρους μας αντίδραση, αθετούν τις δεσμεύσεις τους, που συμφώνησαν με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Για την επιτυχή αντιμετώπιση και των δύο απαιτούνται πατριωτική συνείδηση, γνώση της Ιστορίας και ενεργητική αποτροπή των σχεδίων τους. Στην Κύπρο από το 1956 οι Τούρκοι υλοποιούν χωρίς παρεκκλίσεις το σχέδιο που κατάρτισαν για «ανακατάκτηση» όλης της Μεγαλονήσου. Πέντε από τα έξι στάδια του σχεδίου Νιχάτ Ερίμ τα έχουν, δυστυχώς για τον Ελληνισμό, υλοποιήσει. Το σχέδιο εφαρμόζεται διαχρονικά και ανεξάρτητα από το πρόσωπο που έχει την εξουσία. Πρώτος στόχος ήταν σε συνεργασία με τους Άγγλους, άλλους κατακτητές της Κύπρου, να αποτρέψουν την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα. Τον πέτυχαν. Δεύτερο στόχο έθεσαν να αποκτήσουν νόμιμα δικαιώματα επί της Κύπρου, τα οποία δεν πέτυχαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Τον πέτυχαν με τη Συνθήκη Λονδίνου – Ζυρίχης. Τρίτος στόχος ήταν η συγκέντρωση σε θυλάκους των τουρκοκυπρίων, που ήσαν διεσπαρμένοι στην Κύπρο. Με την τουρκοανταρσία του 1963-64 πέτυχαν να τους μαζέψουν με τη βία σε θυλάκους, όπου δεν επέτρεπαν έλεγχο από το Κυπριακό κράτος.  Επόμενος, τέταρτος στόχος, είναι η ανατροπή της αριθμητικής υπεροχής των Ελλήνων. Το 1960 οι Έλληνες αποτελούσαν το 82% του πληθυσμού και οι Τούρκοι το 18%. Τον πέτυχαν με την εισβολή το 1974 και τον έκτοτε συστηματικό εποικισμό των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πέμπτος στόχος η ανατροπή της στρατιωτικής υπεροχής των Ελλήνων. Τον πέτυχαν με την παράνομη εισβολή και την  αυθαίρετη εγκατάσταση στα κατεχόμενα εδάφη 45.000 στρατιωτών, με την υποστήριξη πληθώρας αρμάτων μάχης και μονάδων αεροπορίας και ναυτικού.  Ένας στόχος τους δεν έχει επιτευχθεί. Δεν έχουν κατακτήσει την κρατική εξουσία. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το νόμιμο και αναγνωρισμένο κράτος από τον ΟΗΕ και όλους τους διεθνείς Οργανισμούς. Οι Τούρκοι επιδιώκουν να καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω συμφωνίας τύπου σχεδίου Ανάν και στη θέση της να δημιουργηθεί ένα κρατικό μόρφωμα, που στην ουσία θα είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Αν συμβεί αυτό ο επόμενος και τελικός στόχος θα είναι να νομιμοποιηθούν οι έποικοι, να αποκτήσουν την πλειονοψηφία στον πληθυσμό και, τελικά, οι Έλληνες της Κύπρου, αφού γίνουν μειονότητα, να εκδιωχθούν από τη Μεγαλόνησο, όπως οι Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου.
***  ΧΙΟΣ : Νύχτα άγριων επεισοδίων – Λιποθύμησε ο πρόεδρος Κληρικών
~  : Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται επί ποδός και από τα ξημερώματα υπάρχει μεγάλη ένταση σε Μυτιλήνη και Χίο.
 *  Τα ξημερώματα αποβιβάστηκαν τα χωματουργικά μηχανήματα, όπως μπουλντόζες, εκσκαφείς, φορτηγά, καθώς επίσης και ένα βαρέως τύπου γερανοφόρο όχημα των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των κλειστών δομών

Η αποβίβαση έγινε παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ. Όπως γράφει το politischios.gr έγινε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να λιποθυμήσουν ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ο της Καλλιμασιάς και Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.


Νωρίτερα, σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ζήτησε από τις δυνάμεις της αστυνομίας που έρχονται από την Αθήνα στο νησί να μην χρησιμοποιήσουν βία εναντίον των κατοίκων.  Επίσης, όπως γνωστοποιεί η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου, «με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη και Μητροπολίτη μας κ. Μάρκου θα αρχίσουν την Τρίτη από τις 3 μ.μ. οι παρακλήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στον Άγιο Γεώργιο Φλώρι και στην Λειαπυργούσαινα προκειμένου Ο Θεός να φωτίσει τους Άρχοντες να λάβουν αποφάσεις για το Εθνικό συμφέρον της Χίου!»  Στην Χίο οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο νησί αποβιβάστηκαν λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα με το Blue Star Naxos ενώ περίπου την ίδια ώρα έφταναν στη Μυτιλήνη παρόμοιες δυνάμεις με το πλοίο «Πήγασος». Στην Μυτιλήνη το σύνθημα έδωσαν οι καμπάνες οι οποίες ήχησαν σε Μανταμάδο, Κάπη και Κλειώ.  Πηγές πληροφοριών: lesvosnews.gr, politischios.gr, alithia.gr
 






















  •  ***  Παρέμβαση του μητροπολίτη Χίου για τα επεισόδια 

  • Ο προχώρησε σε πατρική ικεσία σε όσους πρόκειται να έλθουν στη Χίο να σεβαστούν τους ακρίτες των θαλάσσιων συνόρων και να μην χρησιμοποιηθεί βία. 
    Από τα ξημερώματα υπάρχει μεγάλη ένταση σε Μυτιλήνη και .  Τα ξημερώματα αποβιβάστηκαν τα χωματουργικά μηχανήματα, όπως μπουλντόζες, εκσκαφείς, φορτηγά, καθώς επίσης και ένα βαρέως τύπου γερανοφόρο όχημα των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των κλειστών δομών  Η αποβίβαση έγινε παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ. Όπως γράφει το politischios.gr έγινε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να λιποθυμήσουν ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ο της Καλλιμασιάς και Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου. Επίσης, όπως γνωστοποιεί η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου, «με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη και Μητροπολίτη μας κ. Μάρκου θα αρχίσουν την Τρίτη από τις 3 μ.μ. οι παρακλήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στον Άγιο Γεώργιο Φλώρι και στην Λειαπυργούσαινα προκειμένου Ο Θεός να φωτίσει τους Άρχοντες να λάβουν αποφάσεις για το Εθνικό συμφέρον της Χίου!»  Στην Χίο οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο νησί αποβιβάστηκαν λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα με το Blue Star Naxos ενώ περίπου την ίδια ώρα έφταναν στη Μυτιλήνη παρόμοιες δυνάμεις με το πλοίο «Πήγασος».  Στην Μυτιλήνη το σύνθημα έδωσαν οι καμπάνες οι οποίες ήχησαν σε Μανταμάδο, Κάπη και Κλειώ.  Πηγές πληροφοριών: lesvosnews.gr, politischios.gr, alithia.gr

    *** Νέες μάχες τα ξημερώματα στον Καραβά της Λέσβου: Στις «επάλξεις» και σήμερα οι κάτοικοι των νησιών…
    ~  Έτοιμοι για νέες σφοδρές μάχες είναι οι κάτοικοι Λέσβου και Χίου για να εμποδίσουν την κατασκευή των κλειστών «κέντρων φιλοξενίας» που προωθεί η κυβέρνηση παρά τις οργισμένες αντιδράσεις νησιωτών και δημάρχων. 
    Χθες οι κάτοικοι των νησιών κινητοποιήθηκαν μαζικά προκειμένου να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών. Οι κάτοικοι βρήκαν απέναντί τους ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες είχαν έρθει με πλοία από την Αθήνα και τους αντιμετώπισαν με χημικά και με αύρες!
    Παρεπιπτόντως τις αύρες δυσκολεύονται να τις χρησιμοποιήσουν στην Αθήνα κατά των περιθωριακών ενώ εύκολα τις χρησιμοποιούν κατά των κατοίκων και των πολιτών  που εξεγείρονται για να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τα δικαιώματά τους ή τα εθνικά θέματα όπως έγινε με την καταστολή όσων αντιδρούσαν στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Τα ξημερώματα της Τετάρτης σημειώθηκαν νέα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων  στην περιοχή του Καραβά στη Λέσβο. Οι κάτοικοι επιμένουν ότι δεν θέλουν να δημιουργηθεί καμία νέα προσφυγική Δομή, κλειστή ή ανοιχτή, στο νησί τους. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης και συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ. Σήμερα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς, στις 10:00. Έκρυθμη όμως είναι η κατάσταση και στη Χίο  με τους κατοίκους να δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν μέχρι τελευταία στιγμή ώστε η κυβέρνηση να επαναξιολογήσει την πρόθεσή της να δημιουργήσει τη δομή  στην επιταγμένη έκταση.  Από τα ξημερώματα της Τρίτης (25/2) και τη στιγμή που αποβιβάστηκαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ στο λιμάνι των Μεστών, ξεκίνησαν συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι το μεσημέρι.  Σήμερα, Τετάρτη, θα υπάρξει συγκέντρωση στις 11:00, ενώ πάγια θέση της δημοτική αρχής είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να επαναξιολογήσει την απόφασή της να δημιουργήσει μια τέτοια δομή στη Χίο.  Ξεκίνησαν οι εργασίες για τις νέες Δομές παρά τις αντιδράσεις  Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα σε Χίο και Λέσβο ανάμεσα σε κατοίκους που προσπαθούν να εμποδίσουν την πρόσβαση των μηχανημάτων στους χώρους που έχουν επιταχθεί για να κατασκευαστούν τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας.  O δημοσιογράφος του «lesvosnews.gr» Γιάννης Σινάνης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» έδωσε το κλίμα το οποίο επικρατεί στα νησιά λίγες ώρες μετά τα βίαια επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις των ΜΑΤ.  Όπως είπε ο κ. Σινάνης τα πάντα είναι κλειστά και επικρατεί μία απογοήτευση για τον τρόπο που η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί το ζήτημα σε Λέσβο και στην Χίο για τη δημιουργία τα κέντρα κλειστών δομών.  Μεταξύ άλλων ο κ. Σινάνης σχολιάζοντας τα βίαια επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν ανάμεσα σε  νησιώτες και άνδρες των δυνάμεων των ΜΑΤ, υποστήριξε ότι η προκλητικότητα των ΜΑΤ ήταν τεράστια και υπήρξε αδικαιολόγητη χρήση βίας, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπώσεων.   Γενική απεργία την Τετάρτη  Οι νησιώτες και οι δήμαρχοι βρίσκονται στα «κάγκελα» καθώς βλέπουν ότι η κυβέρνηση παρά τις οργισμένες αντιδράσεις εμμένει στην απόφασή της για τη δημιουργία κλειστών Κέντρων για τους πρόσφυγες σε περιοχές που έχει επιτάξει.  Για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καλούν για σήμερα  Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου σε γενική απεργία.  Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και στην οποία αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά.  Με την ίδια ανακοίνωση καταδικάζεται «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των οδών».  Επιμένει η κυβέρνηση   Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπ. Λιβανός μιλώντας χθες στη Βουλή  σημείωσε, η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη της, εξάντλησε τον διάλογο επί 4 μήνες, και δημιουργεί κλειστά κέντρα, που θα βοηθήσουν τα νησιά και τους νησιώτες, θα διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και τη δημόσια τάξη.  Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε χθες, πως  «ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή των κλειστών δομών στα πέντε νησιά, όπως ακριβώς είχαμε ανακοινώσει».  Ήδη, όπως είπε,  έγινε εξαντλητικός διάλογος, ο οποίος όμως «δεν μπορεί ούτε να διαιωνίζεται, ούτε να αποτελεί άλλοθι αδράνειας. Είναι ανάγκη να κλείσουν, το ταχύτερο δυνατό, οι σημερινές άναρχες δομές. Και για να κλείσουν οι δομές αυτές, είναι ανάγκη να δημιουργηθούν προηγουμένως οι κλειστές.  Δεν μπορεί να κλείσουν οι υφιστάμενες δίχως να φτιαχτούν νέες. Και βέβαια δεν μπορεί να μην υπάρχει στα νησιά  καμία δομή. Είναι πρακτικά αδύνατον κάτι τέτοιο.  Δεν υπάρχει άλλη οδός, παρά μόνο η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου. Και βασικός άξονας του σχεδίου αυτού είναι η κατασκευή των κλειστών δομών. Και αυτό είναι πρωτίστως προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».  Επίθεση με χημικά και στη Λέσβο  Στην περιοχή Καράβα στη Λέσβο βρέθηκε χθες, η κάμερα του MEGA, η οποία βρίσκεται σε εκρηκτική κατάσταση εξαιτίας της απόβασης των ΜΑΤ στο νησί, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διαδικασία της δημιουργίας των κλειστών δομών.  Στο σημείο βρέθηκαν αρκετά άτομα τα οποία πραγματοποιούσαν μια ειρηνική πορεία από την Μυτιλήνη, με τους κατοίκους να διαδηλώνουν κατά τη δημιουργία κλειστών δομών στον τόπο τους, ζητώντας να μην δημιουργηθεί «καμία φυλακή» στο σημείο.  Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, χωρίς κανέναν λόγο δέχτηκαν επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ εκείνοι βρίσκονταν μακριά από τα ΜΑΤ και φώναζαν τα συνθήματά τους.
    ***  Λ.Κατσέλη: “Βόμβα” στα θεμέλια της Δημοκρατίας οι μαζικοί πλειστηριασμοί Α΄κατοικίας…
    Βόμβα” στα θεμέλια της Δημοκρατίας και “κακό” για την οικονομία και τις ίδιες τις τράπεζες χαρακτήρισε η πρώην Υπουργός Οικονομίας και “δημιουργός” του “νόμου Κατσέλη” τους πλειστηριασμούς για την προστασία της Α΄κατοικίας, Λούκα Κατσέλη. 
    Μιλώντας στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, τόνισε, ότι διαφωνεί με τη μη προστασία της Α΄κατοικίας και εξέφρασε την ελπίδα με το νέο πλαίσιο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση να υπάρξει πρόνοια για τους πιο φτωχούς. “Δεν υπάρχουν πιο ευάλωτοι από τους επιβεβαιωμένα πτωχευμένους, αυτούς, που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής. Πρέπει να διατηρηθεί η προστασία, η κυβέρνηση να επαναφέρει το άρθρο 9 για εξωδικαστικό συμβιβασμό πριν την εκδίκαση με χρήση διαμεσολαβητή. Αν έχουμε μαζικούς πλειστηριασμούς θα είναι κακό για την οικονομία, τις τράπεζες και “βόμβα” στα θεμέλια της Δημοκρατίας”, τόνισε η κ.Κατσέλη.   Για την κατεύθυνση της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, που θα ισχύσει από 1ης Μαίου, επεσήμανε με νόημα “ποιό θα είναι το πλαίσιο λειτουργίας των εταιριών; Χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία, να μην επαφίεται η τήρηση κανόνων εθελοντικά στις εταιρίες, αλλά να υπάρχει νομοθέτημα, που θα θέτει τους όρους λειτουργίας”, επεσήμανε. Για την αποτυχία της ισχύουσας πλατφόρμας, είπε, ότι “μπήκαν πολλά κριτήρια, που δεν ευνοούσαν τους δανειολήπτες. Σήμερα βγήκαν στοιχεία, ότι 26% απάντησαν, ότι δεν κατανοούν τις ενέργειες για τη συνέχιση της διαδικασίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.  Η κ.Κατσέλη αναφέρθηκε στο νέο της βιβλίο, που θα παρουσιαστεί στις 16 Μαρτίου στην Αθήνα. Όπως αποκάλυψε, καλύπτει την περίοδο από την κρίση μέχρι σήμερα να το έγραψε φιλοδοξώντας να απαντήσει σε ερωτήματα όπως αν μπορούσε να είχε αποφευχθεί η κρίση, όταν ξέσπασε το 2009 αν μπορούσαμε να κάνουμε άλλα πράγματα για να μην μπούμε μνημόνιο, εφόσον μπήκαμε τι περιθώρια άλλων επιλογών υπήρχαν για να μην επιβληθεί λιτότητα και μετά από όλα αυτά τί συμπεράσματα βγάζουμε για το μέλλον.  Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ.Λ.Κατσέλη στον FOCUS FM, εδώ: 

     ***  Υπό διωγμό οι Έλληνες των νησιών του Αιγαίου μας…
    Αν ήταν ποτέ δυνατόν ελληνική κυβέρνηση (κι όμως έγινε) να θεσπίσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την επίταξη ακινήτων, οικοπέδων και χωραφιών στα νησιά του Αιγαίου μας, με την οποία επιβάλλεται ως έκτακτη ανάγκη για την αντιμετώπιση της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης ή υγείας, που προκαλείται από τη μεταναστευτική – προσφυγική κρίση η επίταξη των ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στα νησιά υποδοχής μεταναστών και προσφύγων των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς και σε ΟΤΑ πρώτου ή δευτέρου βαθμού ή άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου!  
    Η δημοσίευση της κυβερνητικής επίταξης (10/2/2020) δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α΄ 28/10.02.2020) με τίτλο: “Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας”! Με απόφαση δε, του Υπουργού Μετανάστευσης προσδιορίζονται συγκεκριμένα τα προς επίταξη ακίνητα και η χρήση τους, καθώς και η χρονική διάρκεια της επίταξης, ενώ με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθορίζεται εύλογη αποζημίωση των δικαιούχων ιδιοκτητών (σ.σ. από πού θα βγουν τα κονδύλια της αποζημίωσης; Από τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών;)! Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, πως ΠΝΠ ονομάζεται το νομοθέτημα που θεσπίζεται από τον ΠτΔ μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου και αφορά διευθέτηση εκτάκτων αναγκών!  Αποφασίζουμε και διατάσσουμε… Έτσι αυτή η απολυταρχική κυβέρνηση, χωρίς να ρωτήσει τους κατοίκους των νησιών μας, με το δόγμα “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” αποφάσισε να υλοποιήσει την επίταξη της γης τους προς όφελος του “ξένου εισβολέα”! Προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαβίωση στα νησιά μας των παρανόμως εισελθόντων σε αυτά αλλοδαπών, θυσιάζει η κυβέρνηση την ηρεμία, την καθημερινότητα των νησιωτών μας, που αντί να εργάζονται και να καλλιεργούν τη γη τους για να βγάζουν τα προς το ζην, εκείνοι προσπαθούν να αντιταχτούν στον παραλογισμό μιας κυβέρνησης! Μιας κυβέρνησης, που από το μεσημέρι της Δευτέρας στέλνει πλοία φορτωμένα με αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά μας, για να υλοποιηθεί διά της βίας η δημιουργία δομών! Άκουσον – άκουσον, 14 διμοιρίες των ΜΑΤ στάλθηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη για να επιβληθεί η τάξη που “διαταράσσουν” οι νησιώτες! Αυτοί οι “ταραξίες”, που ζητούν πίσω τη ζωή που τους αφαίρεσε η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση! Η ατμόσφαιρα στα νησιά μας, πριν ακόμη φτάσουν εκεί οι διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν πολύ ηλεκτρισμένη! Τρακτέρ, νταλίκες, απορριμματοφόρα και κάθε λογής τροχοφόρα οχήματα, είχαν αποκλείσει τα λιμάνια των νησιών μας του Βορείου Αιγαίου, απαιτώντας να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις αποφάσεις της για τη δημιουργία στα νησιά δομών για τους παράνομους μετανάστες! Οι νησιώτες μας δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι για όλα! Απειλώντας πως δεν θα επιτρέψουν σε αυτήν την κυβέρνηση και σε όποια άλλη να τους διώξει από τον τόπο τους, προκειμένου να εγκαταστήσει εκεί μουσουλμανικά στίφη! Έλληνες εναντίον Ελλήνων…  Ωστόσο σήμερα, πληροφορίες μας αναφέρουν – αφού τα Συστημικά ΜΜΕ αποκρύπτουν την ωμή πραγματικότητα – πως γίνονται οδομαχίες σε σημεία νησιών μας, όπου υπάρχουν επιλεγμένες θέσεις γης για τη δημιουργία νέων δομών για τους παράνομους μετανάστες. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί και γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών ουσιών κατά των “Ελλήνων επαναστατών”! Το κλίμα είναι πολεμικό! Στην Καλλονή της Μυτιλήνης ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, μαζί με εκατοντάδες πολίτες έχουν παραταχθεί σε θέση μάχης! Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ κρίσιμες και ελπίζουμε ο Θεός να βάλλει το χέρι Του! Για να μην θρηνήσουμε ελληνικό αίμα που θα χυθεί από μάχη μεταξύ Ελλήνων! Έχει ακόμη το χρόνο η ελληνική κυβέρνηση να λογικευτεί και να άρει το φασιστικό της πρόγραμμα! Να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Τοπικούς φορείς και τους κατοίκους, προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση! Λογικευτείτε εσείς της κυβερνήσεως… Λίγο πριν ολοκληρώσω το άρθρο μου, με ενημέρωσαν φίλοι από νησιά μας, ότι αστυνομικές δυνάμεις τους χτυπούν και τους βομβαρδίζουν με χημικά! Μου καταγγέλλουν, ότι πλέον το σχέδιο είναι ξεκάθαρο! Πρέπει αυτοί να οδηγηθούν σε φυγή για να εγκατασταθούν εκεί οι Μουσουλμάνοι μετανάστες του Ρ. Τ. Ερντογάν! Μου λένε πως το γκριζάρισμα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, μόλις άρχισε! Μου δηλώνουν όμως ταυτόχρονα, πως δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους! Ένας αγώνας υπερασπίσεως της Πατρίδας τους, της γης των προγόνων τους! Θέλω άλλη μια φορά να στείλω μήνυμα λογικής προς την κυβέρνηση! Αποσύρετε τις δυνάμεις των ΜΑΤ από τα νησιά μας και σχεδιάστε μαζί τους την επόμενη μέρα! Μην τραβάτε το σχοινί, γιατί ενδεχομένως τα αποτελέσματα να είναι οικτρά! “Έρχονται” φυλακές υψίστης ασφαλείας… Ωστόσο, άσχετα με τις τραγικές εξελίξεις στα νησιά μας, θα ήθελα να δημοσιεύσω για άλλη μια φορά, εκείνα που πρόσφατα μου εκμυστηρεύτηκε πηγή μας υψίστου ασφαλείας! Που σύμφωνα με τον λογισμό της και τη γνώση της, η απόφαση ΠΝΠ περί επίταξης γης στα νησιά μας, ήταν προαποφασισμένη από την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Την Ανατολικογερμανίδα Άγκελα Μέρκελ! Την Γερμανοπολωνέζα Άγκελα Μέρκελ! Του μέλους της επίσημης νεολαίας του σοσιαλιστικού κόμματος του Προέδρου της κομμουνιστικής Ανατολικής Λαϊκής Γερμανίας Έριχ Χόνεκερ, με τις σταλινικές αντιλήψεις! Έτσι – σύμφωνα με την πηγή μας – στις 20 Νοεμβρίου 2019 στο Ζάγκρεμπ με την συμμετοχή όλων των ηγετών της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες του καταστατικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την εκλογή νέας ηγεσίας του, συνευρέθηκαν η Άγκελα Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα είπαν και κατ΄ ιδίαν.  Στην κατ΄ ιδίαν αυτή συνάντηση – πάντα σύμφωνα με την πηγή μας – δόθηκε η “εντολή” δημιουργίας ανοικτών και κλειστών κέντρων στην Ελλάδα, προκειμένου όλοι αυτοί να μείνουν μόνιμα στην χώρα μας! Ταυτόχρονα να δημιουργηθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας, με γερμανική τεχνογνωσία για να βάλουμε σε αυτές, τους συλληφθέντες τζιχαντιστές, τους οποίους μας στέλνει ο Ρ. Τ. Ερντογάν από τη Συρία και για να μην πάνε αυτοί στην Γερμανία. Μας είπε βέβαια η πηγή μας, ότι ως αντάλλαγμα αυτών των “πρωτοβουλιών” της ελληνικής κυβερνήσεως θα είναι η παραχώρηση τριών δις ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια! Αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες που μας εμπιστεύθηκε η εξέχουσα και υψηλοτάτης πληροφόρησης πηγή μας;; Παναγιώτης Αποστόλου
    ***  Καιρός: Οι πρώτες προβλέψεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας…
    ~Για «μαλακό» καιρό, χωρίς όμως να αποκλείει την εκδήλωση βροχοπτώσεων, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στις πρώτες του προβλέψεις για τον καιρό του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας  
    Το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ η συννεφιά θα είναι έντονη στα βορειοδυτικά ορεινά.        
    Όπως ανέφερε, στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη υπάρχει το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός βαρομετρικού χαμηλού το Σάββατο, το οποίο θα δώσει κάποιες βροχές στην Ελλάδα την Κυριακή στα βορειοδυτικά.   Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να βρέξει σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας την Καθαρά Δευτέρα.  Το τριήμερο θα κυλήσει σε γενικές γραμμές με «μαλακό» καιρό ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά και την Ήπειρο οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες και θα κυμανθούν από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
    ***  Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κλειστή δομή σε Μυτιλήνη και Χίο … (βίντεο)
    Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  
    Μέτα τη Χίο στην οποία τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά από το πρωί της Τρίτης, στη Μυτιλήνη τα γκρέιντερ και τα εκσακπτικά του στρατού ξεκίνησαν εργασίες το βράδυ της ίδιας ημέρας.
    Όπως διαμηνύουν από την κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή των κλειστών δομών θα προχωρήσει κανονικά.  Δείτε βίντεο από τις εργασίες στη Μυτιλήνη:


    Δείτε βίντεο από τις εργασίες στη Χίο: 

    Μετά τα επεισόδια της Τρίτης και στα δύο νησιά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Μυτιλήνη στην οποία αποφασίστηκε η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά, αλλά και η κήρυξη γενικής απεργίας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η Περιφέρεια και οι Δήμοι να καλέσουν όλους τους Λέσβιους για συγκέντρωση σήμερα, στις 14:00 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια όλοι μαζί να μετακινηθούν στη θέση Καράβα. Ανάλογη δραστηριότητα την ίδια ώρα πραγματοποιεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Μία ακόμα συγκέντρωση οργανώνεται και στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή. Διαμαρτυρία απέναντι «στον αυταρχισμό και την επιβολή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για τα νησιά, ενάντια στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων τους» προγραμμάτισαν στις 18:00 το απόγευμα, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής (ΟΧΣΑ), η Αδελφότητα Σαμίων και άλλοι φορείς των Αθηνών, που βρίσκονται σε σταθερή επικοινωνία με τα νησιά για τον συντονισμό ενεργειών σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με το τοπικά μέσα της Σάμου, με μαζικές παραιτήσεις απειλούν τα μέλη της ΝΟΔΕ Σάμου, ως ύστατο μέτρο αντίδρασης στον «κυβερνητικό αυταρχισμό».

    ***  Πλήγμα από Χαφτάρ σε Άγκυρα – Εθνικός Στρατός Λιβύης: «Σκοτώσαμε τον διοικητή των τουρκικών δυνάμεων στην Τρίπολη»…
    Μέσω μηνύματος στο Twitter οι δυνάμεις του Χάφταρ έκαναν γνωστό ότι σκοτώθηκε ο Χαλίλ Σοϊσάλ, επικεφαλής των τουρκικών δυνάμεων ποστάροντας μάλιστα και την φωτογραφία του.
    Το μήνυμα μάλιστα είναι ιδιαίτερα σκληρό καθώς εύχονται να καεί στην κόλαση.
    Ο θάνατος αυτός είναι μια μεγάλη απώλεια για τους Τούρκους που τις τελευταίες ημέρες έχουν 17 επιβεβαιωμένους νεκρούς σε Συρία και Λιβύη.   Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν είχε επιβεβαιώσει το θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτικών στη Λιβύη. «Είχαμε δύο μάρτυρες εκεί πέρα, στη Λιβύη». 
    May he burn in hell. commander
    Eliminate by the Libyan Army ,

    ***  Το μεγαλύτερο “ατού” μπορεί να μετατραπεί στη χειρότερη αδυναμία! Το πρόβλημα των ΗΠΑ που εκμεταλλεύονται Ρωσία και Κίνα….
    ~  Τα «ατού» της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) μπορεί πολύ γρήγορα να αποδειχθούν καταστροφικά σε περίπτωση ενός πολέμου. 
    Την ώρα που η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία προετοιμάζει και αυξάνει τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών για μία πιθανή μελλοντική πολεμική σύρραξη, ένα ερώτημα-πρόβλημα πλανάται στον αέρα: Σε μια εποχή που η Ρωσία και η Κίνα επενδύουν σε πυραύλους που απειλούν τις αμερικανικές αεροπορικές βάσεις, πώς μπορεί η Πολεμική Αεροπορία να εξασφαλίσει ότι τα, κατά γενική ομολογία πανίσχυρα, αεροσκάφη της θα σηκωθούν από το έδαφος;  Το πρόβλημα των ΗΠΑ γίνεται ακόμη πιο έντονο την στιγμή που Ρωσία και Κίνα έχουν συμφωνήσει σε ένα κοινό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας. Η θέση των ΗΠΑ στον παγκόσμιο χάρτη ως μία ακατανίκητη υπερδύναμη αμφισβητείται όλο και περισσότερο -είτε πολιτικά, είτε οικονομικά ή στρατιωτικά. Οι εντάσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και η αντιπαράθεση με τη Ρωσία έχουν φέρει πιο κοντά τη Μόσχα με το Πεκίνο, μεταβάλλοντας τους συσχετισμούς στο στρατηγικό τρίγωνο. Η Ρωσία και η Κίνα τα τελευταία χρόνια έχουν επεκτείνει τις οικονομικές σχέσεις και τον πολιτικό συντονισμό, και το επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας τους βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
    Μιλώντας σε σύνοδο ολομέλειας στο Valdai πριν από μερικούς μήνες, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία παρέχει βοήθεια στην Κίνα για τη δημιουργία ενός συστήματος αεράμυνας που θα δρα προειδοποιητικά σε περίπτωση επίθεσης πυραύλων, αλλά θα έχει και «επιθετικές αρετές». «Βοηθούμε τους Κινέζους εταίρους μας να δημιουργήσουν ένα σύστημα πυραύλων», δήλωσε ο Πούτιν. «Το πρότζεκτ είναι τεράστιο και θα αυξήσει σημαντικά την αμυντική ικανότητα της Κίνας. Αυτή τη στιγμή μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία έχουν τέτοια συστήματα». Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η απάντηση της USAF ονομάζεται «Agile Combat Employment» ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό να μοιράσει τα μαχητικά αεροσκάφη ανά την επικράτεια, αποσυμφορίζοντας τις μεγάλες αεροπορικές βάσεις. Μαχητικά F-35 και F-22 στεγάζονται σε αχαρτογράφητες βάσεις, αεροδρόμια συνεργαζόμενων εθνών, μέχρι και πολιτικούς αερολιμένες. 
    Πολεμική Αεροπορία

    Μεγάλες βάσεις, μεγάλοι στόχοι

    «Πιστεύω ότι αν πάμε ποτέ σε πόλεμο τα μαχητικά μας θα κινδύνευαν να σταθούν στατικά σε ορισμένες τοποθεσίες, οι μεγάλες βάσεις δημιουργούς μεγάλα προβλήματα», δήλωνε χαριτολογώντας τον Σεπτέμβριο ο διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων του Ειρηνικού, Γκερς Μπράουν.  «Πρέπει να είμαστε σε θέση να σηκώσουμε πολλά αεροσκάφη από πολλά σημεία ταυτόχρονα. Δεν μπορεί όλος ο στόλος μας να βρίσκεται σε δύο, τρεις μεγάλες βάσεις, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε έγκλημα καθώς κάνει στον εχθρό τη ζωή πιο εύκολη», είπε. «Η Αεροπορική μας δύναμη πρέπει να έχει την ευελιξία να βρίσκεται, να προσγειώνεται και να επιχειρεί από διάφορα σημεία…» τόνισε.
    Η ιδέα, Agile Combat Employment (ACE), απαιτεί μία ριζική αλλαγή στον τρόπο που εκπαιδεύονται οι πιλότοι. «Είναι διαφορετικό για έναν πιλότο να προσγειώνεται σε μία μεγάλη βάση και διαφορετικό να πραγματοποιεί κάθετη προσγείωση στα βουνά, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο».
    Αλλά χρειάζεται και ένα νέο στρατηγικό πλάνο. «Η δύναμη μας δεν θα είναι συμπαγής, δεν θα ξεκινά μαζί από την ίδια βάση κυριαρχώντας στους ουρανούς. Μικρές μονάδες θα πετάνε ξεχωριστά και θα μπαίνουν σε σχηματισμό αργότερα, αυτό καθιστά τα αεροσκάφη μας ευάλωτα στην αρχή… όλα αλλάζουν αλλά είμαστε εδώ για να αλλάξουμε μαζί τους»! Με πληροφορίες από: Defense News
    ***  Ο Κ.Βελόπουλος εγκαινίασε τα γραφεία της Ελληνικής Λύσης στο Ηράκλειο & μίλησε για όλους και για όλα…(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
    ~  Παρουσία του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Βελόπουλου τα εγκαίνια… 
    Παρουσία του προέδρου της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκου Βελόπουλου εγκαινιάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα γραφεία του κόμματος στο Ηράκλειο.
    Μάλιστα στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο Κυριάκος Βελόπουλος παρευρέθηκε το Σάββατο και στα Χανιά όπου πραγματοποιήσε ομιλία…  Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό που υπάρχει αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, εξαιτίας της έντονης κλιμάκωσης των σχέσεων με την όμορη Τουρκία, τις ανοησίες της novartis, τις υποκλοπές Βαρουφάκη, ενώ υπογράμμισε τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει και θέλει να συνεχίσει να διαδραματίσει το κόμμα της Ελληνικής λύσης. 
    “Έχουμε μπει σε μια φάση προεκλογική. Η προηγούμενη μάχη που δώσαμε, για τους φίλους Κρητικούς ήταν η πρώτη αμφισβήτηση” είπε μιλώντας κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος. “Η επόμενη αναμέτρηση είναι η μητέρα των μαχών. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, μιλάμε για τη Σκύλα και τη Χάρυβδη. Είμαστε η μόνη λύση. Η επιλογή είναι μια για τους Κρητικούς, η Ελληνική Λύση.” τόνισε ο ίδιος και συνέχισε “Με τα εγκαίνια των γραφείων μας ανοίγουμε μια νέα αφετηρία. Πρώτα είμαστε Έλληνες και μετά Ελληνική Λύση. Έρχονται δυστυχώς δύσκολες μέρες. Θα είναι ευτυχώς όμως από τις λίγες φορές που θα ενωθούμε. Όσο πιστεύουμε στο Θεό, και στην Ορθοδοξία δεν πρέπει να φοβόμαστε. Εάν δεν αναλάβουν οι πραγματικοί Ελληνες, θα έχουμε νέο ακρωτηριασμό. Μεγαλώστε την Ελληνική Λύση για να αποτρέψουμε την προδοσία. Μεγαλώστε την Ελληνική Λύση για να παραδώσουμε μια Ελλάδα όπως την παραλάβαμε τουλάχιστον σε επίπεδο συνόρων. Είμαστε εδώ για να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη. Λέμε πρώτα η Ελλάδα και πρώτοι οι Ελληνες.”  Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως “έχει απογοητεύσει τους Κρητικούς, γιατί προσπαθεί να επιβάλλει διόδια για να πληρώνουν οι κάτοικοι του νησιού “τους μεγαλοεργολάβους”.    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” σε δήλωση του ανέφερε: “Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ’ ο, τι φαίνονται. Δυστυχώς έχουμε ένα ανεπαρκές πολιτικό σύστημα. Ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει από όλα αυτά που γίνονται από πλευράς Τουρκίας, να εμπλακεί σε μια περιδίνηση, ακόμα και σε πόλεμο, αυτοί ασχολούνται με τις ανοησίες της Novartis και με τη νέα… Βαρουφακειαδα: αυτή την περίεργη και περιβόητη υποκλοπή, για την οποία θα έχουμε σίριαλ από εδώ και πέρα.  Όλα αυτά δείχνουν ότι δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι ανεπαρκές για τις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος. Ο ρόλος της Ελληνικής Λύσης, το είχα πει από την πρώτη στιγμή, είναι εποικοδομητικος: Δεν ήρθαμε για να κάνουμε φασαρία, ούτε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις στον ελληνικό λαό· ήρθαμε με συγκεκριμένες προτάσεις να υποβοηθησουμε την οποια κυβέρνηση, να κάνει ένα καλύτερο έργο, γιατί αυτό σημάνει πραγματική αντιπολίτευση. Επειδή όμως είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν, όπως αυτή του Περιφερειάρχη του ανατολικού Αιγαίου που μιλά για ακατοίκητα νησιά, για να πάνε εκεί οι λαθρομετανάστες – έτσι όπως ήρθαν γρήγορα, έτσι θα φύγουν γρήγορα. Θα έχουμε εκλογές πάρα πολύ γρήγορα, γιατί το σκέφτονται κιόλας. Εμείς λοιπόν τους προκαλούμε. Ας κάνουν για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος, που λένε και στο χωριό μου”.

    ***  ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ την Πέμπτη στον ΑΝΤ1! O K. Βελόπουλος θα μιλήσει για όλους και για όλα…
    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ.Βελόπουλος θα εμφανιστεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.  Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα είναι στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» στις 8:30 το πρωί. 

    Συντονιζόμαστε όλοι για να ακούσουμε όσα έχει να πει ο Κ.Βελόπουλος ενόψει των εξελίξεων σε πολιτικό επίπεδο και παγκόσμιο.
    ***   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Μάζη: Η Τουρκική στρατηγική προκλήσεων και η Ελληνική “φιλολογία” περί Χάγης….
    Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98.4.. 
    Ανέπτυξε όλο το φάσμα της στρατηγικής προκλήσεων από την Τουρκία, την ώρα που στην Ελλάδα ανεξήγητα όπως είπε, επίσημα πολιτικοί αναπτύσσουν μια αδιέξοδη “φιλολογία” υποχωρητικότητας με θεωρίες περί “Χάγης”.  Οι προκλήσεις φτάνουν είπε, μέχρι την Θράκη, αναφερόμενος σε δηλώσεις και φωτογραφίες του Δημάρχου Ιάσμου, για τον οποίο τόνισε, πως “είναι απορίας άξιο ότι τα λέει και τα κάνει όλα αυτά, χωρίς φόβο ότι θα πάθει τίποτα”.   Εξήγησε δε πως ” όταν λέω «να μην πάθει τίποτα», εννοώ σαφώς ότι βάσει των όρκων του κου Δημάρχου περι τηρήσεως του Συντάγματος και των Νόμων της Ελληνικής Πολιτείας, δεν θα πρέπει να έχει τις αναλογούσες από τον Νόμο επιπτώσεις για τα λεγόμενα του και την φωτογραφία του αυτή, που δηλώνει αποσχιστικές τάσεις εις βάρος της Ελλάδος της χώρας της οποίας είναι πολίτης;”  Κατά τον Ιωάννη Μάζη, η Τουρκία έχει επιλέξει την κλιμάκωση στρατηγικά και θα επιμείνει εμφατικά στην Ανατολική Μεσόγειο.  

     hellas-now.gr
     ***  Μία πόλη μπαίνει σε καραντίνα – Τι σημαίνει αυτό – Η πόλη-φάντασμα της Ουχάν….~ Στις 23/01/2020 η πόλη Ουχάν στην Κίνα μπήκε σε κατάσταση καραντίνας, εξαιτίας του ξεσπάσματος του κοροναιού COVID-19.Τώρα πια μπορεί να περιγραφεί ως πόλη-φάντασμα. Το μοναδικό σημείο της Ουχάν που μοιάζει να σφύζει από ζωή, είναι το μέρος όπου σε περίπου δέκα μέρες κατασκευάστηκαν νοσοκομεία ικανά να στεγάσουν περισσότερα από 1000 κρεβάτια, μετά τον αγώνα δρόμου που έκαναν οι κινεζικές αρχές να σώσουν οτιδήποτε αν σώζετε. 
    Όλος ο πλανήτης είδε εικόνες που συνήθως μόνο στις ταινίες βλέπουμε. Προκύπτει λοιπόν η απορία. Τι γίνεται όταν μία πόλη μπαίνει σε καραντίνα; Tι ακριβώς σημαίνει αυτό;
    Σίγουρα το προφανές. Κανείς δεν μπορεί να μπει και να βγει από την πόλη. Η κατάσταση καραντίνας εφαρμόζεται για λόγους ασφάλειας του πληθυσμού σε περίπτωση εμφάνισης μεταδοτικής νόσου. Ωστόσο η καραντίνα δεν είναι μία κατάσταση σταθερή, έχει διαβαθμίσεις άρα και διαφορετικούς κανόνες κατά περίσταση. Όχι ως προς την είσοδο κι έξοδο από την απομονωμένη περιοχή, αλλά ως προς τις ελευθερίες εντός της απομονωμένης περιοχής.

    Τι γίνεται στην Κίνα Αυτή τη στιγμή στην Ουχάν, απαγορεύονται οι μετακινήσεις εντός πόλης ενώ έχει επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός για όλους. Απαγορεύεται επίσης η χρήση οχημάτων. Η περιοχή έχει ερημώσει, με άδειους δρόμους, πλατείες και χώρους που μέχρι πρότινος έσφυζαν από ζωή. Η  Ουχάν έχει περίπου 14.000.000 κατοίκους που σημαίνει πως ο έλεγχος του πληθυσμού γίνεται μόνο από το στρατό. Δεν είναι πάντως η μόνη πόλη της ασιατικής χώρας που βρίσκεται σε καθεστώς απομόνωσης.

     ~  Οι πληροφορίες από την Κίνα, είναι περιορισμένες και ελεγχόμενες, από το καθεστώς της χώρας. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι το μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της χώρας που μεταδίδεται στην παγκόσμια οικονομία.  Παγκόσμιος ο COVID-19- Καραντίνα στην Ιταλία

    Ο COVID-19 είναι πια παγκόσμιος. Στο Ιράν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις καραντίνας, με τις γειτονικές χώρες τα σύνορά τους από και προς τα εκεί. Στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 800 κρούσματα ενώ στην Ιταλία ο αριθμός πλησιάζει τα 250. Η ιταλική κυβέρνηση μάλιστα, από το περασμένο Σάββατο έχει θέσει σε καραντίνα τους δήμους στους οποίους εμφανίστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις λοίμωξης, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς ο κοροναϊός ξέφυγε από τα όρια της Λομβαρδίας – οι τελευταίες αναφορές σημειώνουν για άτομα που έχουν νοσήσει στην Φλωρεντία και το Παλέρμο. Στην Ιταλία έχουμε ακύρωση του βενετσιάνικου καρναβαλιού κι άλλων δημοσίων εκδηλώσεων, δεν γίνονται εκκλησιαστικές λειτουργίες, σχολεία, πανεπιστήμια και μουσεία έκλεισαν και πολλοί αγώνες της Serie A διεξάγονται με άδεια από κόσμο γήπεδα ή αναβάλλονται. Οι περιοχές στις οποίες υπάρχουν κρούσματα έχουν απομονωθεί από τις δημόσιες συγκοινωνίες, με θέσπιση ποινικών κυρώσεων για οποιονδήποτε παραβιάσει τους κανόνες. Ωστόσο δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας προς το παρόν. Αυτά έχουν οδηγήσει στο συνήθη πανικό που καταλαμβάνει τον κόσμο. Άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ η κλασσική εικόνα που κάνει την εμφάνισή της σε περιπτώσεις πανικού. Η εξάπλωση του κοροναϊού έχει επίσης σημαντικές επιπτώσεις και στις οικονομίες των περιοχών που βρίσκονται σε καραντίνα καθώς και στους εμπλεκόμενους με αυτές συνεργαζόμενους φορείς. Πώς και πότε μπορεί να βγει μία πόλη από την καραντίνα; Διαβάστε την απάντηση ΕΔΩ
    ***     ΣΥΝΤΡΙΒΗ της Τουρκίας σε Συρία-Λιβύη: Καταρρίφθηκαν UAV Anka & Bayraktar – Προβληματισμός στην Άγκυρα για την ικανότητα των ΤΕΔ…
    ~  Προβληματισμός και αναστάτωση επικρατεί στο Τουρκικό Γενικό Επιτελείο… 
    Ο στρατός της Τουρκίας βρίσκεται μπροστά σε μία ολική κατάρρευση τόσο στη Συρία, όσο και στη Λιβύη. Οι απώλειες σε εμψυχό δυναμικό, αλλά και σε UAV, προκαλούν σοκ στην Άγκυρα, με το ηθικό πλέον να πέφτει.
    Τα ”χαστούκια” για τον Ερντογάν είναι πλέον απανωτά. Το “προϊόν” του “ανίκητου στρατού” που θέλουν να “πουλήσουν” οι Τούρκοι πλέον δεν υφίσταται. 17 νεκροί μέσα σε λίγες ημέρες σε Συρία και Λιβύη και τώρα δύο καταρρίψεις UAV, Ένα ANKA καταρρίφθηκε στη Συρία κι ένα Bayraktar στη Λιβύη. Mέσα σε όλα αυτά, το επιτελείο του στρατηγού Χάφταρ στη Λιβύη, ανακοίνωσε ότι εξοντώθηκε ο επικεφαλής των τουρκικών δυνάμεων στη χώρα.  Και τα χειρότερα έρχονται πλέον για την Τουρκία.Ο Συριακός Στρατός καταλαμβάνει πόλεις και χωριά, με τους Τούρκους απλά να παρακολουθούν  τις εξελίξεις, ενώ ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης βρίσκεται μία ”ανάσα” από την Τρίπολη!

    forces downed a UAV in .

    - photos from video showing a TB2 Bayraktar UAV (flown by in support of ) that was downed south of

    The Syrian Arab Army shot down a Turkish UAV over Dadikhhttp://SyrianCivilWarMap.com 

    الجيش السوري يسقط طائرة مسيرة تركية الصنع في منطقة داديخ بريف إدلب الجنوبي

    SAA shot down Turkish Drone in South Idlib

    The Syrian army has downed a Turkish drone in Idlib provincehttps://youtu.be/RmkFT8cc3VQ?t=1 

    *** Μελέτες πλέον του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για έργα στη Μεσσηνία
    ~  Η παραλιακή διασύνδεση της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη, η κατασκευή νέας γέφυρας στον Πάμισο, ο δρόμος Βαλύρας-Σκάλας-Βαλύρας-Ζευγολατιού-Διαβολιτσίου και ο δρόμος Αρφαρών-Λάμπαινας είναι έργα που θα ξεκινήσει να μελετά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, «μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 6.015.000 ευρώ για την ωρίμανση έργων της επόμενης περιόδου του ΕΣΠΑ (2021 – 2027) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εντάξει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο φετινό του Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αυτό γνωστοποιεί με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του πιο πάνω υπουργείου, Δημήτρης Σκάλκος. Συγκεκριμένα, ο Δ. Σκάλκος σημειώνει ότι το υπουργείο συμφωνεί με την ένταξη στο ΠΔΕ των μελετών ωρίμανσης που προτάθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία καλεί να υποβάλει τις παραπάνω μελέτες “προς ένταξη στο ΠΔΕ έτους 2020, στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ.Αν.Επ., προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει από πλευράς σας η διαδικασία ανάθεσης».  Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η μία μελέτη, με προϋπολογισμό 6000.000 ευρώ, αφορά στην παραλιακή διασύνδεση Καλαμάτας-Μεσσήνης, τη νέα γέφυρα στον Πάμισο και τη βελτίωση του δρόμου Βαλύρας-Σκάλας-Μελιγαλά-Ζευγολατιού-Διαβολιτσίου. Η δεύτερη μελέτη, προϋπολογισμού 960.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή νέου οδικού άξονα από Αρφαρά ως Λάμπαινα.  
    *** Όχι στο δρόμο του θανάτου από Μεσσηνία, Ηλεία και Αχαΐα

    Νέα κινητοποίηση για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου – Ολυμπία – Τσάκωνα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στο Βουπράσιο, στα όρια των Νομών Αχαΐας και Ηλείας. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν αυτοδιοικητικοί αλλά και άλλοι φορείς από την Αχαΐα, την Ηλεία και τη Μεσσηνία, με αίτημα: Να υπάρξει νέα χάραξη, με σεβασμό στους υπάρχοντες οικισμούς και το περιβάλλον, παρακάμπτοντας τους οικισμούς νότια της Πάτρας και τη λίμνη Καϊάφα. Να καταργηθούν όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες όλης της χώρας και να γίνουν όλα τα έργα υποδομής λαϊκή περιουσία, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα και με ασφάλεια ο λαός, χωρίς να πληρώνει χαράτσια.  Ο υπουργός Υποδομών και η κοροϊδία…  Μένεα κατά του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, πνέουν οι κάτοικοι των νομών της Δυτικής Ελλάδος, καθώς σε αυτόν αποδίδουν την καθυστέρηση στα έργα του δρόμου Πατρών – Πύργου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υπουργός έπαυσε τις πληρωμές [καταβολή προκαταβολών] στις πέντε εργολαβίες που έχουν υπογράψει και τα έργα βρίσκονται σε αναμονή. Εάν επιμείνει σε αυτή την ανερμήνευτη και αψυχολόγητη τακτική του, τότε η κατασκευή του έργου οδεύει στην ανυπαρξία -τα έργα δε θα γίνουν ή, εάν γίνουν όπως επιθυμεί ο υπουργός, να τα εκχωρήσει δηλαδή στην κοινοπραξία που κατασκεύασε και την Κορίνθου – Πατρών [Ολυμπία Οδός], θα εκτελεστούν με απίστευτη καθυστέρηση, λόγω των μακροχρόνιων δικαστικών περιπετειών που θα ακολουθήσουν.   Δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια οι πέντε εργολαβίες, δε θα δεχτούν τις αποζημιώσεις που τους υπόσχεται ο υπουργός ώστε να παραιτηθούν από την εκτέλεση των έργων.  Ο υπουργός, λοιπόν, αυτάρεσκα και χωρίς επιχειρήματα, δηλώνει ότι με τις οκτώ εργολαβίες [οι τρεις είναι ακόμη «ορφανές»] ο αυτοκινητόδρομος δε θα είναι έτοιμος εγκαίρως, ότι δηλαδή αυτή η κατάτμηση του έργου θα δημιουργήσει προβλήματα και δε θα παραδοθεί εγκαίρως. Πώς έφτασε σε αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα ο κ. Καραμανλής, ο θεός κι η ψυχή του [ή οι πιθανές δεσμεύσεις του]. Η στάση του είναι απαράδεκτη.  Ας βγει στην αγορά και να πει με στοιχεία αποδεικτικά ότι το έργο με τους οκτώ εργολάβους είναι ασύμφορο και ότι, αντίθετα, με τη μια κοινοπραξία θα εκτελεστεί σε χρόνο-ρεκόρ -ναι, αλλά πρώτα πρέπει να μας πει πώς θα τα βγάλει πέρα δικαστικά με τους νυν εργολάβους που θα απαιτήσουν τεράστια ποσά ως αποζημίωση. Εδώ προκύπτει και ένα θέμα τιμής για τους εργολάβους, εάν θα αποδεχτούν την αποζημίωση, μετά την απαξίωση προς αυτούς από τον υπουργό, ο οποίος τους θεωρεί με τη στάση του ακατάλληλους, άμα τε και ανεπαρκείς. Είναι τεράστιες οι κατηγορίες για ένα έργο εθνικής σημασίας, όσο κι αν το χρήμα είναι το παν και ίσως το μόνο που ενδιαφέρει τον κάθε εργολάβο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα επείγον έργο ζωτικής σημασίας για τη χώρα -είναι ο δρόμος στον οποίο συμβαίνουν τα περισσότερα δυστυχήματα, εκτός εάν ο υπουργός δε λαμβάνει υπ’ όψιν του την κρισιμότητα της περαίωσης του έργου.  Σημειώνεται και το εξής: Με τους νυν εργολάβους, δεν προβλέπεται καταβολή διοδίων και επίσης το κάθε χιλιόμετρο θα στοιχίσει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ολυμπία Οδός, που ολοκλήρωσε την Κορίνθου – Πατρών και αναμένεται να φτιάξει και την Πατρών – Πύργου, είχε εισπράξει δεκατρία εκατομμύρια το χιλιόμετρο [κι ένα σωρό διόδια].  Ακαταλαβίστικη η εμμονή του υπουργού έχει εξοργίσει τους πάντες, αφού τα έργα είναι στάσιμα και ανθρώπινες ζωές χάνονται. Οι ως τούδε δικαιολογίες του μόνο ως αστείο μπορούν να εκληφθούν, αλλά είναι ένα τραγικό αστείο, απάνθρωπο -ας το καταλάβει και ας συνετιστεί.  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»   OXI στο δρόμο του Θανάτου  Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» στηρίζει και συμπαραστέκεται στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) προγραμματισμένη κινητοποίηση που διοργανώνεται στο Βουπράσιο, στα όρια των Νομών Ηλείας και Αχαΐας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και διεκδίκησης της άμεσης ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου Τσακώνα – Καλό Νερό – Αρχαία Ολυμπία – Πύργος – Πάτρα από φορείς της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μεσσηνίας, της Κεφαλληνίας και της Ζακύνθου.   Απαιτούμε ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο στα ευρωπαϊκά πρότυπα, χωρίς διόδια, που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης τόσο για την πόλη μας την Κυπαρισσία και το Δήμο Τριφυλίας στο σύνολό του, αλλά και ευρύτερα για όλη την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα.  Οι ανθρώπινες ζωές δεν μπορούν να περιμένουν άλλο… 130 νεκροί την τελευταία δεκαετία στο δρόμο Πάτρα-Πύργος και άλλοι 70 νεκροί στους δρόμους Πύργος – Κυπαρισσία και Καλό Νερό – Τσακώνα, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 4.000.  Είναι θέμα Ζωής (μας) ή Θανάτου (μας)… Όλη η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα μια φωνή!  Συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας στην πανηλειακή κινητοποίηση  Στην πανηλειακή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα θα συμμετέχει ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Βασική διεκδίκηση των φορέων της Ηλείας και της Αχαΐας η άμεση έναρξη των εργασιών για το δρόμο «Πάτρα – Πύργος», καθώς και η ολοκλήρωση του οδικού άξονα μέχρι την Τσακώνα.  Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος έχει τοποθετηθεί υπέρ της αναγκαιότητας ολοκλήρωσης του δυτικού οδικού άξονα της Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Καλό Νερό – Τσακώνα, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος θα απευθύνει χαιρετισμό στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση του συζήτησε προ ημερησίας διάταξης, έπειτα από πρόταση του επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάση Πετράκου, το θέμα «Συμπαράταξη με το Συμβούλιο Αιρετών της Δυτικής Ελλάδας και της Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς στις κινητοποιήσεις για το Πάτρα – Πύργος –Καλό Νερό –Τσακώνα» και αποφάσισε τα εξής:   Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου χαιρετίζει την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Ηλείας, της Αχαΐας και των νησιών του Ιονίου οι συγκρότησαν «Συμβούλιο Αιρετών» και προχώρησαν σε προκήρυξη πανηλειακής γενικής απεργίας, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή της Βουπρασίας στα σύνορα Αχαΐας –Ηλείας, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με βασικό αίτημα τη συνέχιση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία –Καλό Νερό – Τσακώνα που –άμα την κατασκευή του- δε θα πρέπει να έχει διόδια.  Σε αυτό το σημαντικό αγώνα είναι παρούσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, διότι ο δρόμος αυτός δεν αφορά μόνο στην Ηλεία, την Αχαΐα, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, αφορά και στη Μεσσηνία αλλά και όλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   Για αυτούς τους λόγους αποφασίζει:  1) Να συμπαραταχθεί με το «Συμβούλιο Αιρετών» που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της Ηλείας και να συμμετέχει με ευρεία διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία από τα μέλη του στην κινητοποίηση του «Συμβουλίου Αιρετών» Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στην περιοχή της Βουπρασίας.  2) Να συμμετέχει σε κάθε επόμενη κινητοποίηση που θα αποφασιστεί από το Συμβούλιο Αιρετών για το ίδιο θέμα   3) Να συζητήσει σε επόμενη συνεδρίασή του και σε συνεργασία με τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας και το Συμβούλιο Αιρετών διοργάνωση ανάλογης κινητοποίησης στο Καλό Νερό με βασικό αίτημα την άμεση δημοπράτηση της κατασκευής και του οδικού υποέργου Καλό Νερό – Τσακώνα και την απρόσκοπτη κατασκευή του Πάτρα- Πύργος –Ολυμπία χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις.   Επιπλέον, καθυστερήσεις θα οδηγήσουν να θρηνήσουμε και νέα θύματα. Επίσης, διεκδικούμε τη δημοπράτηση και κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Καλαμάτα». Δ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ  Σταματήστε, κε Καραμανλή, να μας κοροϊδεύετε   Εργοτάξιο στην περιοχή της Αμαλιάδας, όπου κατασκευάζεται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και συναντήθηκε με τους υπεύθυνους της εταιρείας, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.   «Ένα έργο που για πολλά ΜΜΕ θεωρείται ανύπαρκτο και κάποιοι δήμαρχοι της Ηλείας δεξιοί, απαιτούν λέει να ξεκινήσει η κατασκευή της Πατρών- Πύργου, εμείς τους είπαμε με φωτογραφίες και ντοκουμέντα ότι το έργο έχει ήδη ξεκινήσει. Σε όλο το μέτωπο του έργου εργάζονται πυρετωδώς οι περίπου 200 εργαζόμενοι, όπως μας είπε ο υπεύθυνος του εργοταξίου, και είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7». Οι εργασίες, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, προχωρούν σε μήκος πολλών χιλιομέτρων σε όλη την έκταση της εργολαβίας, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί το υπουργείο Υποδομών με την καθυστέρηση των πληρωμών για τις εκτελεσθείσες εργασίες. Όπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι του εργοταξίου, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται απολύτως και το έργο θα ολοκληρωθεί πολλούς μήνες πριν από τη λήξη της συμβατικής προθεσμίας.  «Στα δημόσια έργα, ανάλογα με τις εργασίες, που πραγματοποιούνται, οι εργολάβοι υποβάλλουν λογαριασμούς, τα ελέγχει η επιβλέπουσα υπηρεσία και καταβάλλονται οι νόμιμες πληρωμές. Αυτό που συμβαίνει όμως είναι ότι καθυστερούν οι πληρωμές από το Υπουργείο.  Επίσης, αυτό που δυσκολεύει την κατάσταση, είναι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όταν εξαγγέλλεται ότι κάποια στιγμή ίσως καταγγελθεί η εργολαβία και θα πρέπει να αποχωρήσουν, δημιουργείται ένα αίσθημα ανασφάλειας. Αυτό έχει σχέση με τι προμήθειες πρέπει να κάνει η εταιρεία, πόσα αδρανή υλικά μπορεί να δεσμεύσει ή να προπληρώσει, μια ανασφάλεια, που εμποδίζει λίγο την πορεία του έργου» επισήμανε.  Ο φόβος είναι ότι, αν το έργο παραχωρηθεί στην Ολύμπια Οδό για να συνεχίσει την κατασκευή του δρόμου ή επαναπροκυρυχθεί, τι θα πράξουν οι εγκατεστημένοι εργολάβοι. «Αυτό, που αισθανόμαστε είναι ότι δε θα περιοριστεί ούτε αυτή η εταιρεία στις αποζημιώσεις που προβλέπει η σύμβαση, εκατομμυρίων ευρώ, που θα υποχρεωθεί, όχι ο κ. Καραμανλής, αλλά εμείς οι φορολογούμενοι να πληρώσουμε, διότι όπως φαίνεται έχουν προβεί σε έξοδα, έχουν προπληρώσει υλικά, τα οποία δε θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν σε άλλη εργολαβία. Η αίσθησή μας είναι ότι θα μπλέξει το Δημόσιο σε μακροχρόνιες δικαστικές διενέξεις και θα καθυστερήσει για χρόνια το έργο» τόνισε. Εν τω μεταξύ, σε βαρύ κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο, που είχε προγραμματίσει εδώ και εβδομάδες από το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας, σήμερα στις 12.00 στο Βουπράσιο, ύστερα από το νέο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην εθνική καρμανιόλα στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, όπου έχασαν την ζωή τους δυο νέοι, ηλικίας 25 και 28 ετών αντίστοιχα. «Εμείς επιμένουμε να συνεχιστεί το έργο. Να επιτρέψει ο κ. Καραμανλής να συνεχιστούν οι 5 εργολαβίες, που ήδη εκτελούνται, να υπογράψει τις άλλες δύο με τους δεύτερους μειοδότες και μένει η 8η, που εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ, που όταν εκδοθεί, όποιος κερδίσει, να υπογραφεί η σύμβαση και να ολοκληρωθεί η Πατρών Πύργου. Είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να έχουμε έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο το 2023» ξεκαθάρισε ο κ. Μπαξεβανάκης και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος θα δώσει το “παρών” στην κινητοποίηση στο Βουπράσιο για να απαιτήσουμε αυτό το πράγμα. Επιτέλους, κε Καραμανλή, σταματήστε να μας κοροϊδεύετε, αφήστε να συνεχιστεί το έργο και να τελειώσει».  ΚΚΕ ΤΕ ΗΛΕΙΑΣ: ΓΙΑ ΠΑΤΡΑ- ΠΥΡΓΟΣ- ΤΣΑΚΩΝΑ  Ανάγκη η δημιουργία του χωρίς διόδια και με προστασία του περιβάλλοντος  Αυτό το αναγκαίο έργο θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει, όπως επίσης η επέκταση του σιδηρόδρομου σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Το ότι δεν έχουν γίνει, οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά δεν αποτελούν έργα προτεραιότητας για το μεγάλο κεφάλαιο και την Ε.Ε., δεν εντάσσονται στα διευρωπαϊκά δίκτυα συνδυασμένων μεταφορών.  Έγιναν ορισμένες υποδομές που κατά προτεραιότητα εξυπηρετούν τις ανάγκες για μετατροπή της περιοχής σε διαμετακομιστικό κέντρο για την ταχεία μεταφορά εμπορευμάτων, έργα που τα πλήρωσε και εξακολουθεί να πληρώνει ο λαός μας μέσα από τα πανάκριβα διόδια.  Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε τονίσει την αναγκαιότητα αυτών των έργων, που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες με σεβασμό στο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον. Αντιτάχτηκε στις λεόντειες συμβάσεις παραχώρησης και σε σχεδιασμούς που καταστρέφουν τον αστικό ιστό και το περιβάλλον, που στο όνομα της μείωσης του κόστους κατασκευής καταστρέφουν την ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
    ***   Κοινή επίθεση σε Σπίρτζη, αλλά διαφωνία Ιωάννη, Μίλτου

    Επίθεση στον πρώην υπουργό Χρήστο Σπίρτζη για τους αναπτυξιακούς οδικούς άξονες της Μεσσηνίας έκαναν χθες με επιστολές τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης.  Ωστόσο, σημειώθηκε διαφωνία, καθώς ο πρώτος τάσσεται υπέρ της κατασκευής όλου του οδικού άξονα με ΣΔΙΤ και τη νέα χάραξη, για γρήγορη κατασκευή, όπως είναι εκπεφρασμένη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή.  
    Την περασμένη Παρασκευή 21/02/20 επισκέφθηκαν την Καλαμάτα τρεις πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέντευξη που παραχώρησαν ακούσαμε τον πρώην υπουργό κ. Σπίρτζη να λέει ότι «τόσα έργα η Μεσσηνία δεν τα έχει δει ποτέ της» όσα τα τεσσεράμισι χρόνια της δικής τους διακυβέρνησης. Οι Μεσσήνιοι και όλοι οι Έλληνες δεν τα είδαν, μόνο ψέματα άκουγαν … Συνεχίστε να διαβάζετε το Τι δε μας είπαν οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα.

    ~
    Στον αντίποδα, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, αν και τονίζει πως θα στηρίξει την απόφαση της κυβέρνησης, επιχειρηματολογεί υπέρ της παραλιακής χάραξης, λόγω και της ιδιότητάς του ως πολιτικός μηχανικός.





    Δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη Τις τελευταίες μέρες και εν όψει των καθοριστικών αποφάσεων για το τι μέλλει γενέσθαι με το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, διαβάζουμε στα τοπικά Μέσα διάφορες τοποθετήσεις. Σημαντικότερη μέσα σε όλες αυτή του κ. Σπίρτζη, του πρώην υπουργού Υποδομών επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και αποκλειστικά υπεύθυνου για τη μη κατασκευή του … Συνεχίστε να διαβάζετε το Μίλτος Χρυσομάλλης: Τα ψέματα του Σπίρτζη και η πραγματικότητα.




    *** ΕΚΤΑΚΤΟ- Το πρώτο κρούσμα COVID-19 στην Ελλάδα… ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ….
    Μια 38χρονη από την Ιταλία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.  
    Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι γεγονός. Η 38χρονη Ελληνίδα νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Εξετάζονται όλες οι επαφές της.
    Μια 38χρονη Ελληνίδα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Βόρεια Ιταλία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Είναι το πρώτο θετικό δείγμα κορονοϊού στην Ελλάδα που μπαίνει πλέον στην λίστα με τις χώρες που έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού.  Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η 38χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες. Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από ομάδα γιατρών.
    ***   ΕΚΤΑΚΤΟ! Ύποπτο κρούσμα κοροναϊού στην Κέρκυρα – Μεταφέρεται εσπευσμένα στα Γιάννενα…
    ~  Πρόκειται για έναν 51χρονο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος είχε βρεθεί πρόσφατα στην Ιταλία…  
    Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας μεταφέρεται αυτήν την ώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας άντρας προκειμένου να εξεταστεί.
    Πρόκειται για έναν 51χρονο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος είχε βρεθεί πρόσφατα στην Ιταλία.  Τον 51χρονο παρέλαβε από την Κέρκυρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρεται στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, προκειμένου να νοσηλευθεί στη Μονάδα Λοιμωδών, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Πηγή: corfutvnews.gr
    *** ΤΡΟΜΟΣ στους επιχειρηματίες- Ο COVID – 19 XTΥΠΑ- Ήδη πλήττεται ο τουρισμός-Τα πρώτα «κρούσματα» και η Ελλάδα….
    ~  Άδεια μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ερημωμένες πλατείες, ξενοδοχεία-φαντάσματα, εστιατόρια και καφέ χωρίς πελάτες. Ο COVID-19 εξαπλώνεται εκτός των κινεζικών συνόρων και πλήττει την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.  Ιταλία και Γαλλία για τον τουρισμό
    Στην Ευρώπη, η Ιταλία – ένας από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τους Κινέζους τουρίστες – βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, με τα κρούσματα κοροναϊού να αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς. Ταξιδιωτικοί και τουριστικοί πράκτορες προετοιμάζονται για ακόμη πιο δύσκολους καιρούς, καθώς λόγω της επιδημίας έχει μειωθεί κατακόρυφα η ζήτηση από Κίνα, ενώ αυξάνονται και οι ακυρώσεις από άλλους ξένους ταξιδιώτες, που φοβούνται να ταξιδέψουν λόγω του ιού.  Ο COVID-19 έχει ήδη διαβεί το κατώφλι της Ευρώπης, απειλώντας την ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία. Ιταλία και Γαλλία «νοσούν» ήδη. Ορατά και τα πρώτα συμπτώματα στον ελληνικό τουρισμό. Η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία αποτελεί έναν πανίσχυρο κλάδο, που καλύπτει το 10,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 10% της παγκόσμιας απασχόλησης. Η Κίνα αποτελεί τη σημαντικότερη κινητήριο δύναμη για τον παγκόσμιο τουρισμό, κατέχοντας τα σκήπτρα σε αριθμό τουριστών και τουριστικών δαπανών.  Φρένο στους Κινέζους   Μόνο που ο κοροναϊός έβαλε προσωρινό φρένο στη δραστηριότητα των Κινέζων τουριστών. Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση του Πεκίνου είχε ζητήσει στα τέλη Ιανουαρίου από τα κινεζικά τουριστικά πρακτορεία και tour operators να αναστείλουν προσωρινά τις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων. Η απόφαση προκάλεσε απότομη πτώση της δραστηριότητας και για τους Ευρωπαίους operators που βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά.  
    Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, καθώς η Ευρώπη αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες, οι οποίοι παράλληλα φημίζονται και για τις αυξημένες δαπάνες για αγορές πολυτελών ειδών στη διάρκεια των διακοπών τους. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, ο Κινέζος τουρίστας δαπανά κατά μέσο όρο τρεις φορές περισσότερα από ό,τι ο μέσος τουρίστας, σύμφωνα με στοιχεία του κρατικού οργανισμού VisitBritain. Toν Μάρτιο και Απρίλιο του 2019, σχεδόν το ένα-τέταρτο των Κινέζων που ταξίδεψαν αεροπορικώς είχαν ως προορισμό την Ευρώπη, καθιστώντας τη Γηραιά Ήπειρο τον πιο δημοφιλή προορισμό εκτός Ασίας-Ειρηνικού, όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας καταγραφής διεθνών πτήσεων ForwardKeys.  Τα τελευταία όμως στοιχεία δείχνουν ότι οι αεροπορικές κρατήσεις προς την Ευρώπη έχουν μειωθεί κατά 37% τον Μάρτιο και Απρίλιο φέτος. «Η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενων τουριστών με την υψηλότερη, μέση κατά κεφαλήν δαπάνη, η Κίνα, αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες», επισημαίνει ο Ολιβιέ Πόντι, αντιπρόεδρος της ForwardKeys σε πρόσφατη έκθεση. «Οι ακυρώσεις αυξάνονται μέρα με την ημέρα και η τάση εξαπλώνεται σε περισσότερες χώρες».  Η Κίνα αποτελεί την πιο σημαντική πηγή διεθνών τουριστών ανά τον κόσμο, τόσο βάσει αριθμού τουριστών όσο και βάσει εσόδων. Οι Κινέζοι πραγματοποίησαν το 2018  περίπου 150 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό κα ξόδεψαν περισσότερα από 277 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού(UNWTO). Το ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με τις αντίστοιχες δαπάνες των Αμερικανών τουριστών.  Η δύναμη του Κινέζου τουρίστα έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια. Την πρώτη χρονιά της χιλιετίας, τα ταξίδια από τους Κινέζους τουρίστες ήταν μόλις 10,5 εκατομμύρια, ενώ το 2019 ο συγκεκριμένος αριθμός έφθασε τα 149,7 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 1.326%. Μέσα σε διάστημα μικρότερο της 20ετίας, η Κίνα αναδείχθηκε στην πιο ισχυρή αγορά «εξαγωγής» τουριστών, υποσκελίζοντας τις ΗΠΑ. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι δαπάνες των Κινέζων τουριστών ανήλθαν στα 277,3 δισ. δολάρια το 2018, από μόλις 10 δισ. δολάρια το 2000. Αντιστοίχως, οι Αμερικανοί τουρίστες δαπάνησαν 144,2 δισ. δολάρια, πάντα με βάση τα στοιχεία του UNWTO.  Πώς όλα αυτά επηρεάζουν την Ελλάδα …. ΕΔΩ
    ***  ΝΤΡΟΠΗ για την Πολιτεία-Αντί να στείλει 350 διοικητικούς υπαλλήλους για επιτάχυνση απελάσεων, έστειλε τα ΜΑΤ να δείρουν Έλληνες….
    ~  Εμφύλιος πόλεμος σε Λέσβο και Χίο. Η κυβέρνηση κατά της κοινωνίας. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει στείλει 350 διοικητικούς υπαλλήλους να επιταχύνουν τις διαδικασίες καταγραφής των λαθρομεταναστών και κατ’επέκταση τις απελάσεις. 
    Αντ’ αυτού έστειλε 350 ένοπλους να ξυλοφορτώσουν τα δύο νησιά.
    Δύο είναι οι δρόμοι: οι κάτοικοι να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ή να αυτομολήσουν στην Τουρκία. Δυστυχώς βλέπουμε την κυβέρνηση να μην έχει λογική στάση πάνω στο θέμα. Να ασκεί πολιτική διαχειριστική και κοντόφθαλμη, όχι πολιτική επίλυσης και μακροπρόθεσμη.  Όλα αυτά οδηγούν σε διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και μία κατάσταση πολέμου μεταξύ της περιφέρειας και της πρωτεύουσας.
    ***  Κώστας Βουτσάς - Συντετριμμένη η Αλίκη Κατσαβού – Ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στην κάμερα (vid)

    ~Ο Κώστας Βουτσάς
    «έφυγε» από την ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/02), σκορπώντας τη θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

    Ο «αιώνιος έφηβος», του οποίου τις ατάκες θα μνημονεύουμε πάντα, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών, μετά από 19 μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αττικόν, όπου υποστηρίχθηκε μηχανικά η αναπνοή του. Φίλοι, συνάδελφοι και απλοί άνθρωποι που τον γνώριζαν, τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν έχουν κάνει ήδη τις πρώτες αναρτήσεις στα social media, αποχαιρετώντας με τον δικό τους τρόπο τον αειθαλή έφηβο που χάριζε γέλιο και αγάπη μέχρι τέλους.   Η Αλίκη Κατσαβού κατάφερε με πόνο ψυχής να πει δύο λόγια για τον χαμό του πολυαγαπημένου της συζύγου και πατέρα του παιδιού της, στην κάμερα του star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη ζήνα»: «Μαζεύω τις δυνάμεις μου για να ευχαριστήσω τον κόσμο. Σήμερα όλη η Ελλάδα χύνει τόνους δακρύων, ωκεανούς δακρύων. Θέλω να τους διαβεβαιώσω οτι δεν θα ξεχαστεί. Αυτό.»  Αυτό.»


    Σε μία συγκινητική ανάρτηση προέβη η ίδια, νωρίς το πρωί, η οποία δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του και την συνόδευσε με ένα μήνυμα που ραγίζει καρδιές, μόλις λίγο μετά το χαμό του αγαπημένου ηθοποιού. Λίγο αργότερα, η σύζυγος του Κώστα Βουτσά, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη, όπου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον κόσμο που την στηρίζει σε αυτές τις δύσκολες ώρες.  «Ο Κώστας είναι ένας μεγάλος μαχητής. 20 μέρες τώρα, τον τρόμαξε ο Χάρος και έδωσε σκληρή μάχη. Το τέλος ήρθε ήσυχα, έτσι θέλω να πιστεύω και εγώ και όλοι μας και έτσι νιώσαμε πως έγινε. Ο μόνος λόγος για τον οποίο βγαίνω στην εκπομπή σας είναι για να εκφράσω την απεριόριστη αγάπη μου στον κόσμο, που έχει αγκαλιάσει εμένα, την οικογένειά μου, και εκφράζει τον πόνο του για τον Κώστα σαν να είναι μέλος της δικής του οικογένειας» είπε η κ. Κατσαβού σε σύντομη τηλεφωνική δήλωση στον ΑΝΤ1. 

    *** ΧΑΜΟΣ στη Μυτιλήνη: 43 αστυνομικοί τραυματίες – Δύο σοβαρά…  
    ~** Σε πεδίο μάχης φαίνεται πως έχει μετατραπεί η Μυτιλήνη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως 43 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί -δυο εκ των οποίων σοβαρά- κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή Καράβας, την περιοχή που έχει επιταχθεί από την κυβέρνηση για την κατασκευή της νέας δομής “μεταναστών”…
    ~** Πόλεμος σε Μυτιλήνη και Χίο: Σοβαρά επεισόδια αστυνομικών και κατοίκων - 51 τραυματίες, οι 2 σοβαρά  Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην περιοχή Διαβολόρεμα, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 43 αστυνομικοί – οι δυο εξ αυτών σοβαρά - ενώ αναφορές υπάρχουν και για τραυματίες κατοίκους
    .  Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή της Καράβας έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

    Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς, με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη.  Νωρίτερα, μεγάλη πορεία πολιτών και φορέων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.   Χίος: Εισβολή κατοίκων σε ξενοδοχείο όπου μένουν αστυνομικοί - Πετούσαν πράγματα από τα μπαλκόνια   Σε δύο ξενοδοχεία όπου διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ στη Χίο, εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης (26/02), κάτοικοι του νησιού.  Σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, οι κάτοικοι «πολιόρκησαν» για λίγη ώρα το ξενοδοχείο και στη συνέχεια μπήκαν στα δωμάτια των αστυνομικών.  Μάλιστα, άρχισαν να πετάνε τα πράγματά τους από παράθυρα και μπαλκόνια.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.   Χιλιάδες κόσμου πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στη Χίο, διαμαρτυρία για την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Οι Χιώτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην προκυμαία και από εκεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου καθώς και στα ξενοδοχεία που φιλοξενούνται οι διμοιρίες. Σύμφωνα με το astraparis.gr, η συντονιστική επιτροπή προέτρεψε τους επαγγελματίες, αφενός να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση, αφετέρου να μην προμηθεύουν τα ΜΑΤ με αγαθά πρώτης ανάγκης. 
    ~ “ΦΛΕΓΕΤΑΙ” η Μυτιλήνη: Συγκρούσεις με ΜΑΤ -Δύο τραυματίες πολίτες, τρεις αστυνομικοί…(ΦΩΤΟ)*** Επεισόδια σημειώνονται στη Μυτιλήνη με αφορμή το μεταναστευτικό και τη δημιουργία κλειστών δομών για τη φιλοξενία “μεταναστών”… 
    Σύμφωνα με πληροφορίες του nealesvou.gr η κατάσταση με τις σφοδρές συγκρούσεις στα μέτωπα της Καράβας είναι εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δυο πολίτες που δέχθηκαν χτυπήματα από πέτρες που πετάνε αστυνομικοί – όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες – μεταφέρονται αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας Καλλονής με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Παρουσιάζουν και αναπνευστικά προβλήματα λόγω των χημικών.
    Στο «Διαβολόρεμα» βρίσκονται πάνω από 1500 κάτοικοι του νησιού οι οποίοι παρά τις συνεχείς ρίψεις χημικών αντιστέκονται και μάλιστα πληροφορίες στις 14:00 οι δυνάμεις της Αστυνομίας υποχωρούσαν προς Λάμπου Μύλοι και τους ακολoυθούσαν εξοργισμένοι πολίτες.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και τρεις τραυματίες αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρονται με περιπολικό στη Μυτιλήνη.  Φωτιά στην Καράβα Μυτιλήνης   Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονται στην περιοχή της Καράβας έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων από τους άνδρες των ΜΑΤ.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εστίες φωτιάς είναι τρεις με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη.
    Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με αφορμή το μεταναστευτικό.  Αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν η άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και η αποχώρηση των ΜΑΤ. Η πορεία κατέληξε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
    Πηγή: iefimerida.gr
    ***  Το Κρεμλίνο ‘σφίγγει τη θηλιά’.Θα ‘πνίξει’ τον Ερντογάν; Ήδη μετράει φέρετρα…

    ~Φαίνεται πως το παζάρι δεν γίνεται δεκτό από τον Πούτιν. Οι μέχρι τώρα κινήσεις του Ερντογάν έδειχναν σαφώς πως επιθυμεί να βάλει απέναντί του στο κάδρο τον Άσαντ, κατά συνέπεια τον Πούτιν. 
    Οι απειλές περί πολέμου αν δεν αρθεί η περικύκλωση των τουρκικών φυλακίων στην περιοχή από τον συριακό κυβερνητικό στρατό, δεν ακούστηκαν ευχάριστα από το Κρεμλίνο. Το σχέδιο Ερντογάν
    Φυσικά ο σκοπός του Ερντογάν δεν ήταν η σύγκρουση με τη Ρωσία αλλά μία νέα συμφωνία που θα του εξασφάλιζε περισσότερα  στην επικράτεια της Συρίας από ότι η συμφωνία του Σότσι του 2018. Ωστόσο το σχέδιο του Τούρκου Προέδρου φαίνεται πως δεν του βγαίνει. Η ρωσική πλευρά αξιολογεί την ικανότητα της Τουρκίας να προχωρήσει στην υλοποίηση των απειλών της και βλέπει πως δεν υπάρχει λόγος πραγματικής ανησυχίας. Η  στάση της Ρωσίας έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα πολύ πιο σκληρή και στο διπλωματικό και στο επιχειρησιακό πεδίο.  Πώς αντέδρασε το Κρεμλίνο  Η ρωσική πολεμική αεροπορία φαίνεται να έχει επαναλάβει τις επιδρομές οι οποίες προσφέρουν καταλυτική στήριξη στην προέλαση του συριακού κυβερνητικού στρατού, ενώ τα ρωσικά drones κυριαρχούν στο συριακό αέρα.  Το Κρεμλίνο έκανε λόγο για 13 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες το προηγούμενο 24ωρο, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται  από τουρκικής πλευράς. Εξίσου σημαντικές φέρεται να είναι και οι τουρκικές απώλειες σε στρατιωτικό υλικό.  Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η τετραμερής συνάντηση κορυφής Ρωσίας, Τουρκίας, Γαλλίας και Γερμανίας στις 5 Μαρτίου, την οποία ο Ερντογάν εξακολουθεί να εμφανίζει ως επιβεβαιωμένη. Θυμίζουμε τις τηλεφωνικές διαμεσολαβήσεις που ανέλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα οι Εμανουέλ Μακρόν και Άνγκελα Μέρκελ. Προφανώς η Μόσχα δεν έχει λόγο να βιάζεται για μία συνάντηση στην οποία περισσότερα θα έχει να δώσει παρά να πάρει. Σε κάθε περίπτωση προσπαθεί να αφαιρέσει από τον Ταγίπ Ερντογάν την διέξοδο μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που θα τον καλύψει.  Πάντως το Κρεμλίνο απέστειλε αυστηρό μήνυμα  δια του υπουργού Εσωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος απευθυνόμενος εμμέσως τόσο στην Άγκυρα, όσο και στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, από το βήμα της 43ης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι “είναι δύσκολο να ερμηνευθούν οι δηλώσεις για πιθανή σύναψη εκεχειρίας με συμμορίτες, όπως συμβαίνει όταν συζητάμε για την κατάσταση στο Ιντλίμπ”.  Πρόσθεσε  ότι κάτι τέτοιο “δεν συνιστά μέριμνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά παράδοση στους τρομοκράτες και μάλιστα ενθάρρυνση της δράσης τους και κατάφωρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”.  Αξίζει να υπογραμμιστεί πως όσο η Άγκυρα δε διαχωρίζει τζιχαντιστές από αντιπολιτευόμενους Σύριους, τόσο το Κρεμλίνο θα μιλά για πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.  Τι κρύβεται πίσω από τις διπλωματικές λέξεις; Πώς σφίγγει τη θηλιά με take it or leave πρόταση ο Πούτιν; η απάντηση ΕΔΩ
    ***  K.Bελόπουλος: Σαπίσατε στο ξύλο τους νησιώτες… δείρατε παιδιά και ρίξατε ληγμένα από το ’81 δακρυγόνα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ… Ρατσιστές έναντι των Ελλήνων….
    ~  Οργισμένη παρέμβαση του Κ.Βελόπουλου, Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, είχαμε σήμερα στη Βουλή. Πέρα από τις παρατηρήσεις του στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ….

    στηλίτευσε την βία των ΜΑΤ κατά των Λέσβιων και Χιωτών.

    ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : ” ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΦΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ( Ε.Φ.Κ.Α)
    Έχετε ένα πρόβλημα. Στο ασφαλιστικό, προσπαθείτε να θεραπεύσετε το αποτέλεσμα. Εδώ και 70-80 χρόνια οι πολιτικοί προσπαθούν να θεραπεύσουν το αποτέλεσμα μακροσκοπικά.
    Όμως αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα πραγματικά πρέπει να πάμε στα αίτια. Και το αίτιο εδώ είναι η ανεργία. Το ασφαλιστικό μπορεί να είναι βιώσιμο αν οι Έλληνες έχουν δουλειά και δεν πεθαίνουν δημογραφικά.
    Εσείς αποφασίσαστε να εμπλουτίστε τη χώρα με νέους ανθρώπους (τους λαθρομετανάστες) για να λύσετε το ασφαλιστικό. Δώστε δουλειά και κίνητρα στους Έλληνες. Εσείς όμως το πάτε ανάποδα. Αλλάζετε τα όρια ηλικίας, δεν ορίζετε μία μεταβατική περίοδο εφαρμογής, δεν προβλέπετε τίποτα. Δεν επαναφέρετε το ΕΚΑΣ, που είναι ένα δώρο για τους απόμαχους, τους μεγάλους ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα. Δεν επαναφέρετε τις συντάξεις χηρείας. Δεν ικανοποιείτε τα αιτήματα των ΑμΕΑ. Αν αυτών των παιδιών πεθάνουν οι γονείς τους τι θα κάνουμε; Ήταν εδώ ο πρωθυπουργός όταν μετά από δική μας παρέμβαση είπε ότι θα λύσει το θέμα των Βορειοηπειρωτών. Τελικά δεν το λύνετε. Γιατί; Αυτό που κάνετε είναι ψέμα. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε εδώ μέσα. Αν εσείς κ. υπουργέ αναιρείτε όσα είπε, τότε υπάρχει πρόβλημα. Γιατί το κάνετε αυτό; Οι Βορειοηπειρώτες, οι Έλληνες του Πόντου δεν είναι Έλληνες; Ή μήπως είναι τρίτης κατηγορίας Έλληνες; Κάθε φιλοξενούμενος που έρχεται εδώ παίρνει χρήματα και δεν παίρνει ο Έλληνας.
    ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ   ΑΠΟ 4:12 ΕΩΣ 5:00 ΤΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ 
    Η Ελλάδα, λέει, είναι πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ανεργία. Μα πώς θα λύσετε το ασφαλιστικό αν δεν δίνετε δουλειά στους Έλληνες; Ξέρετε τι είναι η δουλειά; Οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε εργαστεί ποτέ. Δεν έχετε ένσημα γιατί δεν έχετε εργαστεί. Και τώρα έρχεστε και κάνετε ό,τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να σκεφτούμε όλοι μαζί, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και βρούμε ένα κοινό παρανομαστή, αποφασίζετε μόνοι σας. Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει θα φέρει νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη βουλή.  Κλείνοντας να πω ότι είστε εκτός τόπου και χρόνου σε ό,τι αφορά το λαθρομεταναστευτικό, προσφυγικό, πείτε το όπως θέλετε εσείς. Η ανικανότητά σας βασίζεται στο ότι το πρόβλημα λέτε πως είναι ευρωπαϊκό. Όμως δυστυχώς το πρόβλημα είναι ελληνικό. Αν ήταν ευρωπαϊκό οι Ευρωπαίοι φίλοι σας δεν θα έκλειναν τα σύνορά τους. Πώς είναι ευρωπαϊκό το πρόβλημα όταν η Γερμανία και η Γαλλία κάνουν άλλα; ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ 6:10 ΕΩΣ 6:49  ΤΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ   Στην Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο ρίξατε ληγμένα χημικά. Εσείς που καταγγέλλατε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έριχναν ληγμένα χημικά στους πολίτες στις Πρέσπες, κάνετε το ίδιο. Είστε αλλαζονικοί και αυταρχικοί. Δεν κάνετε push back στους λαθρομετανάστες για να μην σας πουν ακραίους και ακροδεξιούς και κάνετε push back στους Έλληνες στα νησιά μας. Πού τους βρήκατε αυτούς τους αστυνομικούς; Αυτοί, αν έχουμε ποτέ πρόβλημα με την Τουρκία, δεν θα κάνουν πόλεμο, θα χτυπάνε τους Έλληνες. Και τώρα χτυπούν τους Λέσβιους, τους Χιώτες τους Σαμιώτες, που είναι η πρώτη γραμμή της άμυνας της χώρας αν υπάρξει πρόβλημα με τους Τούρκους. Πού τους στέλνετε αυτούς; Σε πόλεμο;   Η λύση είναι μία: να πάτε τους λαθρομετανάστες σε ακατοίκητα νησιά για να σταματήσουν οι κοινωνικές αντιπαραθέσεις. Να κλείσετε τις παράνομες ΜΚΟ. 86 έχουν καταγραφεί. ΟΙ άλλες 300 γατί συνεχίζουν να λειτουργούν; Γιατί δεν τις κλείνετε; Κλείστε τις και κόψτε τα επιδόματα. Επί ΣΥΡΙΖΑ ο αστυνομικός χτυπούσε τον Έλληνα για να χαρίσουν την Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Σήμερα η ΝΔ βάζει τον αστυνομικό και χτυπά τον Έλληνα για να φέρουν στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες. ΓΙΑ ΠΛΟΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΌ 8:34 ΕΩΣ 9:Ο3 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑ   Στην Σαμοθράκη, χρειαστήκατε ένα μήνα για να στείλετε καράβι όταν υπήρχε πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Και στα νησιά στείλατε αμέσως καράβι με άνδρες των ΜΑΤ. Γιατί τέτοιος ρατσισμός απέναντι στους Έλληνες; Αυτούς βάζετε και πληρώνουν, αυτούς βασανίζετε με τις αποφάσεις σας.  Ο παράνομος που μπαίνει στην χώρα είναι παράνομος. Ο μετανάστης που μπαίνει παράνομα στην χώρα είναι λαθρομετανάστης. Έχει δικαιώματα αλλά όχι τα ίδια με αυτόν που ζει εδώ δεκαετίες.  Ξέρετε τι είπε ο Αριστοφάνης; Πρέπει να γίνεις κωπηλάτης πριν πάρεις το τιμόνι του καραβιού. Και εσείς δεν μπορείτε να είστε κωπηλάτες, δεν μπορείτε ούτε το τιμόνι να κρατήσετε. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε το καράβι στα βράχια. Όμως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν θα σας το επιτρέψει. Γιατί μας ενώνει αυτή η χώρα. Μας ενώνει αυτή η πατρίδα. 

    ***   Έκκληση ΒΟΗΘΕΙΑΣ από τις “Κόρες της Ευρώπης”: ”Μας εγκαταλείψατε & μας θυσιάσατε”-Οι λαθρομετανάστες δεν σέβονται τις γυναίκες-Ο κίνδυνος είναι παντού…(ΒΙΝΤΕΟ)
    ~ Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκλονιστικό βίντεο το οποίο απεικονίζει Γερμανίδες γυναίκες, θύματα των λάθροεισβολέων στην Γερμανία…  
    Το συγκλονιστικό αυτό βίντεο αποτελεί μία δριμεία κριτική απέναντι στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης της Γερμανίας, κατηγορώντας την για άγνοια για το ποιος εισέρχεται από τα σύνορα της χώρας και κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση για την έλλειψη προστασίας των πολιτών της.  
    Οι κοπέλες που απεικονίζονται στο βίντεο αυτό, χαρακτηρίζονται ως οι “κόρες της Ευρώπης” και καθιστούν σαφές ότι ο κίνδυνος καραδοκεί παντού (στο δρόμο, στις δουλειές, στα πάρκα, ακόμα και έξω από το σπίτι τους) γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση αρνείται να προστατεύσει τα σύνορά της και να ελέγχει εξονυχιστικά το ποιος εισέρχεται στη χώρα.  Τέλος,μεταξύ άλλων,αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας εισέρχονται το εσωτερικό της άνδρες από ξένα κράτη, με απαρχαιωμένες αντιλήψεις και κανέναν σεβασμό προς το γυναικείο φύλο.  “Μας εγκαταλείψατε και μας θυσιάσετε”  Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο  
    Send the scum back!😠

    ***

    ~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :

    ~
    **** Σήμερα Τετάρτη  Champions League: 
    Λιόν-Γιουβέντους  
    Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι  

    ~*** Χθές  , .. Τρίτη Champions League: 
    ΝΑΠΟΛΗ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  1-1 .- ^
    ΤΣΕΛΣΙ - ΜΠΑΓΕΡΝ  0-3 .- ^

    ***  Tα  σημερινά μας βίντεο :
    ~**  Τα Λόγια Της Παναγίας  " Θέλω να κηρύττεις το Θαύμα για να δυναμώσει η πίστη όλων για τα έσχατα γεγονότα " :  
     https://www.facebook.com/GreekOrthodoxChurches/videos/2600396223576077/  .-
    ~ Η ΓΣΕΕ συνεδρίασε στο ΚΑΒΟΥΡΙ Αθήνα Συνέδριο ΓΣΕΕ 25-02-2020... Τα ΜΑΤ στην Λέσβο Μυτιλήνη Επεισόδια...: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217577490522587/ 
    ~ Άγριο ξύλο και στην ΑΣΟΕ για ειδικό φρουρό που τράβηξε το όπλο του 25-02-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217577423640915/                         `~* Ανταπόκριση από Μυτιλήνη για επεισόδια ΜΑΤ και κατοίκων 25-02-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217577234196179/
    ~* Εμπόλεμή ζώνης και η Λέσβος μεταξύ Κατοίκων και ΜΑΤ 25-02-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217577012070626/  
    ~ * Εικόνες ντροπής με πολύ ξύλο από ΜΑΤ στους κατοίκους Μυτιλήνης 25-02-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217576573219655/  
    ~** Με άγριο ξύλο απάντησε η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη στην νήσο Λέσβο 25-02-2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217576377014750/  ~*Ανταπόκριση από Χίο.. Άγριο ξύλο από ΜΑΤ Κ. Μητσοτάκη 25-02-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217576120208330/   
    ~*



    ~*38.-  .-  Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  παρασκευή  31 -Ιανουαρίου  2020  : https://snsarfara.blogspot.com/2020/01/31-2020.html  .-  
    39.-   ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ    Παρασκευή 31 Ιανουαρίου  2020   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Το  Α-..και το Ω ..! :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/31-2020.html  .- 
     *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2020  :
    1.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  01 Φεβρουαρίου  2020  .-~   ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/01-2020.html  .-   
    2.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 02  Φεβρουαρίου 2020    : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/02/02-2020.html   .- 
    3.- Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  02 Φεβρουαρίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/2.html  4.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας .  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .  Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου  2020   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/02/blog-post.html  .- 
     5.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 04 Φεβρουαρίου 2020 :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/02/04-2020.html  .- 
    6.- ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  (2)  Τρίτη 04 Φεβρουαρίου 2020  . :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/02/arfara-news-2-2-04-2020.html   .- 
    7.-  Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2020   : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/02/05-2020.html   .- 
    8.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020 : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/06-2020.html    .- 
    9.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2020 :   https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/02/07-2020.html   .-
    10.-.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020 : https://snsarfara.blogspot.com/2020/02/blog-post.html  .- 
    11.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2020 .- ~ Στο Άγιο Όρος   : 
    https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/02/09-2020.html  .-
    12.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 10- Φεβρουαρίου  2020  :    https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/02/10-2020.html   .- 
    13.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  (2)  Στο αγιάζι της ενημέρωσης -2-  Δευτέρα  10 Φεβρουαρίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/2-2-10-2020.html   .- 
    14.- .- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/02/11-2020-08022020-1-09022020-httpswww.html  .-
    15.-.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/02/12-2020.html   .-
    16.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020    :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/02/13-2020.html   .- 
    17.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 202  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/02/14-2020.html   .-
    18.- .- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο 15  Φεβρουαρίου 2020  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/15-2020-15-15.html  .- 
    19.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/02/16-2020.html   .-
    20 .- .- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ...  ΧΩΡΙΑ -ΟΙΚΙΣΜΟΙ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Κυριακή 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2020 :   https://snsarfara.blogspot.com/2020/02/blog-post_16.html  .-
    21.-.- Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020   :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/02/17-2020.html .-
    22.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 18 Φεβρουαρίου  2020  :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/02/18-2020.html  .-
    23.-ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Το Α  ..και   Το  Ω  ...   Τρίτη  18 Φεβρουαρίου 2020 :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/blog-post.html   .-
    24.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/19-2020.html  -
    25.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020  :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/02/20-2020.html .-
    26.-Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020   :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/02/blog-post.html .-
    27.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο  22 Φεβρουαρίου 2020   :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/02/blog-post.html  .- 
    28.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020  :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/02/blog-post.html .-  
     29.- .- Αρφαρά  Η Εφημερίδα  μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου  2020   :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/02/24-2020.html  .- 
     30.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020   :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/blog-post_25.html   .- 
     31.-  Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020  :  https://snsarfara.blogspot.com/2020/02/26-2020.html .-
    32 .- 

    ~


    Δεν υπάρχουν σχόλια: