ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Το Χαμομιλάκι είναι κοντά μας *

ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ



Τα «σημάδια» της σκολίωσης
Γαλανή θάλασσα και άσπρο περιστέρι...
Τα μικρά παιδιά...
Τα «σημάδια» της σκολίωσης
Posted: 29 Oct 2009 07:19 AM PDT

Η σκολίωση εκδηλώνεται όταν η σπονδυλική στήλη σχηματίζει μη φυσιολογική καμπύλη, προκαλώντας πόνο ή άλλα ενοχλήματα στους μικρούς ασθενείς.
Τα κορίτσια αναπτύσσουν συχνότερα σκολίωση απ΄ ό,τι τα αγόρια και δίχως θεραπεία κινδυνεύουν να υποστούν μεγαλώνοντας μόνιμα προβλήματα, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο Παίδων του Άκρον, στις ΗΠΑ. Οι παιδίατροι συχνά εντοπίζουν τη σκολίωση στη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας που κάνουν στα παιδιά, αλλά και οι γονείς μπορούν να μάθουν ποιες είναι οι ύποπτες ενδείξεις της: * Τα ρούχα του παιδιού (τελείωμα της φούστας, μπατζάκια στα παντελόνια, μανίκια) μοιάζουν να μην είναι ομοιόμορφα στις δύο πλευρές του σώματος. * Το ένα χέρι του παιδιού μοιάζει να είναι πιο μακρύ. * Ο ένας ώμος βρίσκεται πιο κάτω από τον άλλο. * Το παιδί κουτσαίνει ανεπαίσθητα. * Το παιδί παραπονιέται για πόνο στη ράχη, μούδιασμα ή «μυρμήγκιασμα». * Η μία πλευρά του στήθους μοιάζει να προεξέχει. τα Νέα

Γαλανή θάλασσα και άσπρο περιστέρι...
Posted: 29 Oct 2009 06:56 AM PDT
Μιλούσαν δυο νεράιδες …

- Τι σημαία να δώσουμε σ’ αυτή τη χώρα ; Είπαν κι έδειξαν την Ελλάδα. - Ας ρωτήσουμε την ίδια, είπε η μία.
- Ας ρωτήσουμε, συμφώνησε και η άλλη.
Βρήκαν την Ελλάδα να λούζεται σε μια καταγάλανη θάλασσα και να στεγνώνει κάτω από έναν
ολόλαμπρο ήλιο ... - Κυρά , κυρά αρχόντισσα , κυρά μας παινεμένη, Ελλάδα δοξασμένη, τι χρώμα θέλεις να είναι η σημαία σου ;
- Να ρωτήσω τα παιδιά μου , είπε η Ελλάδα .Τα μισά παιδιά της ζούσαν στη στεριά, παιδεύονταν με τη γη και τα βουνά .
- Κυρά , κυρά αρχόντισσα , κυρά μας παινεμένη, Ελλάδα δοξασμένη, σκληρός ο τόπος . Και η δουλειά σκληρή. Μα άσπρα περιστέρια οι ψυχές μας. Γι’ αυτό άσπρη, ολόασπρη τη θέλουμε τη σημαία μας.
Τα έγραψε τα λόγια αυτά σε χρυσόδετο τεφτέρι η Ελλάδα.
- Ας πάω τώρα να ρωτήσω και τα άλλα μου παιδιά, τα παιδιά της θάλασσας, είπε η Ελλάδα . Τα βρήκε να παλεύουν με τα δίχτυα . Να τα τραβούν με κόπο, γιατί ήταν πολύ γεμάτα από ασημένια λαχταριστά ψάρια.- Κυρά , κυρά αρχόντισσα κυρά μας παινεμένη, Ελλάδα δοξασμένη, εμάς οι ψυχές μας είναι δοξασμένες στο γαλανό νερό. Τούτη η θάλασσα η μεγάλη, που μας δίνει χαρά και ζωή, θέλουμε να χωρέσει τη σημαία μας.
Τα έγραψε και τούτα τα λόγια η Ελλάδα σε χρυσόδετο τεφτέρι και το έδωσε στις νεράιδες. - Έτσι να γίνει , είπαν εκείνες.
Και τότε μέσα από την αφρισμένη θάλασσα βγήκε το ασπρογάλανο πανί κι απλώθηκε σε ουρανό και γη. Εκείνη την ώρα ο ήλιος άστραψε, έσκυψε, φίλησε το πανί και το φίλημά του έγινε ένας ολόχρυσος σταυρός.- Η σημαία μας , είπε η Ελλάδα. Η σημαία για τα παιδιά της στεριάς , για τα παιδιά της θάλασσας …
PaidikiFwlia

Τα μικρά παιδιά...

Posted: 29 Oct 2009 06:29 AM PDT
Στίχοι και Μουσική: Αρλέτα
Τα μικρά παιδιά, τα μικρά παιδιάπου κρατούνε στο χέρι τουςσαν το μύλο το χάρτινοτις ελπίδες μας
Τα μικρά παιδιά, τα μικρά παιδιά
που μπερδεύουν τα λόγια τους
που μιλούν με νοήματα
στα παιχνίδια τουςΜες σε κήπους και χώματαμε λουλούδια ή λάσπηέναν κόσμο ζουν τα μικράτον πιο όμορφο
Τα μικρά παιδιά τα μικρά παιδιά
που κρατούνε στο χέρι τους
σαν το μύλο το χάρτινο
τις ελπίδες μαςΈνα φύλλο ή μια μέλισσαένα τόπι ή μια βέργαγίνουνται αυτοκίνητα χαράκόσμου ζωή
Τα μικρά παιδιά τα μικρά παιδιά
που κρατούνε στο χέρι τους
σαν το μύλο το χάρτινο
τις ελπίδες μαςΔυο κουτιά σπίρτα γίνηκανο σταθμός και τα τρέναπου μπορούνε να φτάσουνεως την άκρη της γης
Τα μικρά παιδιά, τα μικρά παιδιά
που κρατούνε στο χέρι τους
σαν το μύλο το χάρτινο
τις ελπίδες μας

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Η πείνα στην κατακτημένη από τους Ναζί Ελλάδα (1941-1943) Hunger in occupied Greece by Nazis 1941-1943
Γάλλος παιδεραστής ζητά να τον ευνουχίσουν
Ποιες τροφές απαγορεύονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Η πείνα στην κατακτημένη από τους Ναζί Ελλάδα (1941-1943) Hunger in occupied Greece by Nazis 1941-1943
Posted: 27 Oct 2009 01:37 PM PDT

Πείνα
13.12.41
Πείνα και αθλιότης στους δρόμους και στα σπίτια. Οι άνθρωποι πρίζονται. Πεθαίνουν στους δρόμους. Οι Γερμανοί αφαιρούν το παν. Τα τρόφιμα έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Το θέαμα ανθρώπων αναίσθητων από την πείνα στα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Πανεπιστημίου είναι κάθε μέρα συχνότερο. [...] Στο σταθμό μια γυναίκα πέφτει μπροστά μου σαν κεραυνόπληχτη. Την σηκώνουν, μαζεύεται κόσμος και της δίνει λεφτά. Τι να τα κάνει;
(Ασημ. Πανσέληνος, Φύλλα Ημερολογίου (1941-1943), Αθήνα, Κέδρος, 1993, σ. 118-119)



At Greece occupied by Nazis 250.000 people according Red Cross died by hunger. Videos and interviews by programm Reporting without Frontiers at public tv channel ET1, with Stelios Kouloglou.

Για να μην ξεχνάμε...
Η πείνα στην Ελλάδα της Κατοχής




This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Γάλλος παιδεραστής ζητά να τον ευνουχίσουν
Posted: 27 Oct 2009 11:11 AM PDT

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η δίκη ενός γάλλου, που έχει καταδικαστεί πολλές φορές για παιδεραστία.
Αυτή τη φορά δικάζεται για την απαγωγή και το βιασμό ενός 5χρονου αγοριού το 2007. Η υπόθεση αυτή έχει ωθήσει μέλη της γαλλικής κυβέρνησης να εξετάζουν τον ευνουχισμό των κατά συρροήν βιαστών.

Ο 63χρονος Φρανσίς Εβράρ έχει περάσει τη μισή του ζωή στη φυλακή για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Τον Αύγουστο του 2007, λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, απήγαγε ένα αγόρι στην πόλη Ρουμπέ, στη βόρεια Γαλλία, το κλείδωσε σε ένα γκαράζ, το νάρκωσε και το βίασε.
Η υπόθεση αυτή προκάλεσε τόσο μεγάλη κατακραυγή στη Γαλλία που η κυβέρνηση θέσπισε εσπευσμένα νέα νομοθεσία το 2008, η οποία επιτρέπει στις αρχές να συνεχίζουν την κράτηση εγκληματιών αφού έχουν εκτίσει την ποινή τους, αν πιστεύεται ότι εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για την κοινωνία.

Η νομοθεσία αυτή επικρίθηκε από δικηγόρους και υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους οποίους με αυτήν διακυβεύονται οι θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης.
Ωστόσο, η υπόθεση Εβράρ αναφέρεται ως ένας λόγος για τη λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση κατά των κατά συρροήν βιαστών.
Ο ίδιος ο Εβράρ ζητεί με επιστολή που έστειλε αυτόν το μήνα στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί τη χειρουργική αφαίρεση των όρχεών του προκειμένου να απαλλαγεί από την έλξη του προς τα παιδιά. Ο χειρουργικός ευνουχισμός απαγορεύεται στη Γαλλία και ο πρόεδρος δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως το αίτημα του Εβράρ.

Ο πατέρας του 5χρονου θύματος καταδίκασε την κίνηση αυτή του κατά συρροήν παιδεραστή, λέγοντας ότι πρόκειται για κόλπο που αποσκοπεί στην εξασφάλιση μιας πιο επιεικούς ετυμηγορίας. Ο πατέρας του αγοριού επισήμανε ότι ο Εβράρ κάνει το αίτημα αυτό δύο χρόνια μετά το έγκλημά του, αλλά μερικές μόνον ημέρες πριν από τη δίκη του.

Η Γαλλία, όπως και ένας αριθμός άλλων ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας και της Δανίας, επιτρέπουν ήδη τον "χημικό ευνουχισμό" ή τη χρήση φαρμάκων για τη μείωση των σεξουαλικών ορμών των κακοποιών που συναινούν σε αυτό.
Όμως η επιστολή του Εβράρ και η δίκη του, όπως και μια άλλη περίπτωση το Σεπτέμβριο, όταν μία γυναίκα απήχθη και στραγγαλίστηκε από βιαστή, ο οποίος είχε πρόσφατα απελευθερωθεί, ώθησαν υπουργούς να συνηγορήσουν υπέρ της ενίσχυσης των ποινών για τους βιαστές.
Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγκάζονται ορισμένοι από αυτούς να υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό, ενώ η υπουργός Δικαιοσύνης Μισέλ Αλιό-Μαρί δήλωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και στο κοινοβούλιο η επιλογή του χειρουργικού ευνουχισμού.



Ποιες τροφές απαγορεύονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Posted: 27 Oct 2009 10:59 AM PDT
Ωμά ή ημιμαγειρεμένα κρέατα
Απαγορεύονται τα ωμά ή ημιμαγειρεμένα κρέατα και πουλερικά. Αυτό σημαίνει ότι το κρέας που θα τρως δεν θα έχει υπόλειμμα αίματος (κόκκινο χρώμα όταν το κόβεις). Έτσι αποφεύγεις να μολυνθείς από μικρόβια όπως το κολοβακτηρίδιο, η σαλμονέλλα και το τοξόπλασμα.
Κιμάς άγνωστης προέλευσης
Απαγορεύεται ο κιμάς άγνωστης προέλευσης (πχ από εστιατόρια). Το κρέας σε μορφή κιμά που θα τρως θα είναι φρέσκο, φρεσκοκομμένο και καλά μαγειρεμένο από εσένα. Κίνδυνος μόλυνσης από κολοβακτηρίδιο, σαλμονέλλα και τοξόπλασμα
Ωμά αβγά
Απαγορεύονται τα ωμά αβγά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγεις και τις άγνωστης προέλευσης κρέμες ή μαγιονέζες που μπορεί να περιέχουν ωμό αβγό. Κίνδυνος σαλμονέλλας.
Τόνος, ξιφίας
Απαγορεύονται τα κονσερβοποιημένα ψάρια όπως ο τόνος και τα ψάρια εισαγωγής όπως ο ξιφίας ή άλλα μεγάλα ψάρια που δεν υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες. Κίνδυνος πρόσληψης υδραργύρου.
Συκώτι
Απαγορεύεται το συκώτι και την πάστα συκωτιού (πατέ) το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη A. Η υπερβιταμίνωση Α προκαλεί τερατογένεση στο έμβρυο.
Εντόσθια
Απαγορεύονται τα εντόσθια γενικώς (έντερο, συκώτι, στομάχι, σπλήνας, νεφρά κλπ), διότι δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα. Τα φαγητά που περιέχουν εντόσθια (κοκορέτσι, μαγειρίτσα κλπ) μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες από συκώτι (υπερβιταμίνωση Α), κολοβακτηρίδια κλπ και γενικώς δεν ενδείκνυνται για κατανάλωση. Ο σπλήνας παλιά συστηνόταν στις εγκύους επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα σιδήρου. Ωστόσο αντίστοιχη ποσότητα και μεγαλύτερη μπορεί να πάρει η έγκυος με έναν συνδυασμό κόκκινου κρέατος στη διατροφή και ενός συμπληρώματος σιδήρου.
Άπλυτα λαχανικά
Θα αποφεύγεις να τρως άπλυτα λαχανικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν τρως σε εστιατόρια. Δεν θα πρέπει να έχεις εύκολα εμπιστοσύνη αφού το καλύτερο εστιατόριο μπορεί από λάθος να σερβίρει μια άπλυτη σαλάτα πχ μαρουλιού. Κίνδυνος τοξοπλάσμωσης.
Sushi, ωμά ψάρια
Απαγορεύεται το sushi και τα ωμά ψάρια γενικώς. Κίνδυνος λιστερίωσης.
Άγνωστης προέλευσης γάλα
Απαγορεύονται τα άγνωστης προέλευσης γαλακτοκομικά καθώς και το μη παστεριωμένο γάλα (πχ από ντόπιο παραγωγό). Απαγορεύονται επίσης τα τυριά Roquefort, camembert και brie.
πηγή

&** ________________________________________
• «Οι φωνές των γονιών είναι το νέο ξύλο»
Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Πνίγηκαν τέσσερα παιδάκια και τέσσερεις γυναίκες
• Cerrie Burnell, η μονόχειρ τηλεπαρουσιάστρια
«Οι φωνές των γονιών είναι το νέο ξύλο»
Posted: 28 Oct 2009 12:20 PM PDT

Η επιστήμη έχει καταλήξει με πολυάριθμες μελέτες και οι περισσότεροι γονείς έχουν συμμορφωθεί: το ξύλο στα παιδιά είναι αντιπαιδαγωγικό.

Τι συμβαίνει όμως με τις φωνές και τα ουρλιαχτά που για πολλούς έχουν αντικαταστήσει ως παιδαγωγική μέθοδος τις παραδοσιακές ξυλιές στον πισινό;
Για να βρει κάποιος την πιο πρόσφατη επιστημονική μελέτη για το ζήτημα πρέπει να ανατρέξει στο 2003 και την επιθεώρηση «Journal of Μarriage and Family». Από τους 991 γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα, 88% παραδεχόταν ότι τουλάχιστον μία φορά τον προηγούμενο χρόνο είχε φωνάξει στα παιδιά του.
Για παράδειγμα, η Τζάκι Κλάιν είναι μια αφοσιωμένη μητέρα δυο μικρών αγοριών. Σύμφωνα με τους "Νιου Γιόρκ Τάιμς" ξοδεύει πολλές ώρες για να τα πηγαινοφέρνει σε διάφορες δραστηριότητες και διαβάζει βιβλία για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Μπορεί να εξηγήσει με ήρεμη και αποφασιστική φωνή ότι το να μην πλένουμε τα δόντια μας «είναι λάθος».
Όλα αυτά, το 90% του χρόνου. Υπάρχει όμως και το 10%, όπου όπως παραδέχεται, «χάνω τον έλεγχο και βγαίνω εκτός εαυτού».
Φαύλος κύκλος
«Έχω δουλέψει με εκατοντάδες γονείς και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τα ουρλιαχτά είναι το νέο ξύλο», δηλώνει η ειδικός Έιμι ΜακΚρίντι. «Καθώς οι γονείς έχουν καταλάβει ότι το ξύλο δεν είναι κοινωνικώς αποδεκτό, υψώνουν τη φωνή τους για να επιβληθούν στα παιδιά τους. Έπειτα αισθάνονται ένοχοι και ο φαύλος κύκλος αρχί ζει ξανά», προσθέτει. Το ίδιο παραδέχεται και η συντάκτρια του μπλογκ Μotherblogger. «Είμαι η Φραντσέσκα Καστανιόλι, μια μητέρα που ουρλιάζει», είναι η φράση με την οποία αρχίζει ένα από τα κείμενά της. Η παραδοχή αυτή, όπως εξομολογείται στους επισκέπτες της, την κάνει να αισθάνεται ότι «αποκαλύπτει ένα φοβερό οικογενειακό μυστικό».

Το μυστικό
Από την έρευνα του 2003 μαθαίνουμε ότι οι περισσότερες οικογένειες μοιράζονται το ίδιο «φοβερό οικογενειακό μυστικό». Οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι, ωστόσο, επισημαίνουν ότι ο σωφρονισμός διά της υψωμένης φωνής πρέπει σε γενικές γραμμές να αποφεύγεται.
Στην καλύτερη περίπτωση, η μέθοδος είναι αναποτελεσματική όσο περισσότερο και συχνότερα φωνάζουν οι γονείς τόσο τα παιδιά εθίζονται και δεν υπακούν. Στη χειρότερη, μπορεί το παιδί να πάψει να αισθάνεται χαρούμενο και ευτυχισμένο ή να χάσει την αυτοεκτίμησή του. «Δεν είναι οι φωνές που κάνουν τη διαφορά, αλλά ο τρόπος που ερμηνεύονται», εξηγεί ο Ρόναλντ Ρόχνερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Αν ο γονιός είναι απλά φωνακλάς οι συνέπειες είναι μικρές, προσθέτει.
Αν όμως οι φωνές συνοδεύονται από οργή, προσβολές ή ακόμη και σαρκασμό, μπορεί να εκληφθούν από το παιδί ως σημάδι απόρριψης. Η συμβουλή που δίνει ο καθηγητής στους γονείς είναι να μην ουρλιάζουν στα παιδιά τους. Όπως επισημαίνει, «είναι ένας παράγων κινδύνου για την οικογένεια».
Οι συμβουλές των ειδικών προς τους γονείς
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ. Δώστε ένα σύστημα κανόνων στα παιδιά αλλά μην απαιτείτε να κάνουν πάντα τις σωστές επιλογές.
ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ. Οι γονείς δεν είναι μηχανές σωστών αποφάσεων. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για όλα τα θέματα δεν βοηθούν κανένα από τα δυο «στρατόπεδα».
ΟΙ ΦΩΝΕΣ. Δεν εκπαιδεύουν και δεν είναι αποτελεσματικές. Όταν τα νεύρα σας φτάνουν στο «κόκκινο» μετράτε μέχρι το πέντε ή πηγαίνετε σε κάποιο άλλο δωμάτιο για να ηρεμήσετε.
ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ. Αποδραματοποιήστε την κατάσταση χρησιμοποιώντας χιούμορ και εκδηλώστε τον θυμό σας χωρίς ουρλιαχτά.

Δημοσίευση: 26-10-2009



Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Πνίγηκαν τέσσερα παιδάκια και τέσσερεις γυναίκες
Posted: 28 Oct 2009 12:05 PM PDT
Τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης όταν, σήμερα το πρωί, ξύλινο σκάφος που μετέφερε συνολικά 18 μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, προσέκρουσε στα βράχια της ακτής και οι επιβάτες του έπεσαν στη θάλασσα.



Σκάφη του Λιμενικού που έφτασαν στην περιοχή περισυνέλεξαν μέχρι στιγμής οκτώ πτώματα, τέσσερα παιδιά και τέσσερις γυναίκες, ενώ ανέσυραν σώους εννέα μετανάστες και τον 20χρονο Τούρκο διακινητή τους.
Στην περιοχή πραγματοποιούνται παρατεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό ενός μικρού παιδιού που αγνοείται ακόμα.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού παίρνουν μέρος δύο πλωτά σκάφη, ένα σούπερ πούμα, άνδρες της ΕΛΑΣ, κλιμάκιο ειδικών αποστολών και ένα αλιευτικό.
Έθνος



Cerrie Burnell, η μονόχειρ τηλεπαρουσιάστρια
Posted: 28 Oct 2009 11:53 AM PDT
Ακούγεται τρελό, αλλά ταυτοχρόνως είναι και ένδειξη δημοκρατίας το γεγονός ότι οι τηλεθεατές σε κάποιο κράτος έχουν άποψη και αυτή η άποψη μπορεί να γνωστοποιηθεί, και όπως φαίνεται, ακόμη και στην Βρετανία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην αποδοχή της αναπηρίας σε ορισμένους κοινωνικούς ρόλους.
Ακολουθεί η είδηση που δημοσιεύτηκε στις 3/3/2009 στην εφημερίδα «Απογευματινή»:
Οι εννιά επίσημες καταγγελίες που έγιναν προς τη διεύθυνση του BBC πιστοποιούν ότι στην εποχή των ίσων ευκαιριών και της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, τα κοινωνικά ταμπού καλά κρατούν: «Είναι τραυματικό για τα παιδάκια να βλέπουν μία γυναίκα με ένα χέρι να παρουσιάζει παιδική εκπομπή», υποστηρίζουν οι «αγανακτισμένοι πολίτες».
Ιδού τί συνέβη: Στη Βρετανία, η 29χρονη και γλυκύτατη Cerrie Burnell (Τσέρι Μπαρνέλ), άγαμη μητέρα μιας κορούλας πέντε μόλις μηνών, παρουσιάζει εδώ και τριάντα μέρες στο BBC την παιδική εκπομπή «ανακάλυψέ το και φτιάξτο» του παιδικού προγράμματος CBeebies του BBC. Απευθύνεται σε παιδιά του νηπιαγωγείου και τους δείχνει πώς να φτιάχνουν κατασκευές -κυρίως από πηλό και πλαστελίνη- με το… ένα χεράκι, αφού και η ίδια έχει δυστυχώς κομμένο το δεξί της χέρι λίγο πιο κάτω από τον αγκώνα της.
Την εκπομπή αυτή, η Τσέρι παρουσιάζει μαζί με το νεαρό Αλεξ Γουΐντερς και αποτελούν ένα αρμονικό τηλεοπτικό ζευγάρι. Η παρουσιάστρια εξήγησε ότι προσελήφθη, τόσο αυτή όσο και ο Αλεξ, μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε το παιδικό τμήμα του σταθμού και κέρδισε τη θέση μεταξύ χιλίων αιτούντων. Στο Διαδίκτυο πολλοί γονείς «κουβεντιάζουν» τον τηλεοπτικό παιδαγωγικό ρόλο της Τσέρι, με αρκετή επιφύλαξη, θεωρώντας ότι τα παιδάκια τρομάζουν, δεν μπορούν να κοιμηθούν και γενικώς «αγριεύουν» στη «θέα μιας κουλής».
Αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν και αυτές οι αντιδράσεις είναι ένδειξη δημοκρατίας και ισοτιμίας. Ας μην μας μείνει μόνο το αρνητικό της ιστορίας, δηλαδή οι αντιδράσεις κάποιων τηλεθεατών.
Ας μας μείνει και το θετικό αυτής της ιστορίας, το ότι ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς διεθνούς εμβέλειας επέλεξε για παρουσιαστή κάποιον άνθρωπο με εμφανή αναπηρία. Αυτό καθεαυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία που δύσκολα θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε στον νεοελληνικό μας πολιτισμό.
Στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα, έχουμε έλλειμμα στελεχών που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας. Η αναπηρία εξακολουθεί και αποτελεί ένα τεράστιο εμπόδιο για κάθε άνθρωπο, αλλά και για την εξέλιξή του.

πηγή μας: I-DIADROMI
πηγή της πηγής: disabled.gr .-


· Όλα τα μωρά στην... κούνια
· ΗΠΑ: 4 έφηβοι ύποπτοι για βιασμό 15χρονης
· Αυτισμός: Ελπίδες για θεραπεία

Όλα τα μωρά στην... κούνια
Posted: 30 Oct 2009 07:49 AM PDT
Να μοιράζεται ο γονιός το κρεβάτι του με το μωρό του; Ή να μην το μοιράζεται; Αυτό είναι το ερώτημα έπειτα από τη δημοσιοποίηση νέας βρετανικής έρευνας, που δείχνει πως το να κοιμάται ένα βρέφος στη γονική κλίνη αυξάνει τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου.

Η έρευνα, όπου διαπιστώθηκε πως ποσοστό 54% των αιφνίδιων θανάτων βρεφών επέρχεται όταν το μωρό κοιμάται με τους γονείς του, κάνει πολλούς να διαμαρτύρονται πως με τον τρόπο αυτό δαιμονοποιείται το γονικό κρεβάτι. Δεν ήταν όμως αυτή η πρόθεση των επιστημόνων. Σύμφωνα με τους «Τάιμς» επικεφαλής της έρευνας ήταν η μεγαλύτερη αυθεντία του κόσμου όσον αφορά το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου, ο καθηγητής Πίτερ Φλέμινγκ από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ που λάνσαρε το 1991 την εκστρατεία «Βack to Sleep», καλώντας τους γονείς να βάζουν το μωρό τους να κοιμάται ανάσκελα: εκτιμάται πως χάρη στην εκστρατεία αυτή, σώθηκαν έως και μισό εκατ. βρέφη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δύο πράγματα γίνονται αμέσως σαφή με βάση την τελευταία του έρευνα.
1ον: Το να κοιμάται ο γονιός μαζί με το μωρό του όταν βρίσκεται υπό την επήρεια φαρμάκων ή αλκοόλ είναι συνταγή καταστροφής.
Και 2ον: Το να παίρνει έναν υπνάκο ο γονιός μαζί με το μωρό του στην πολυθρόνα ή τον καναπέ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και πρέπει να αποφεύγεται. Το κρεβάτι των γονιών μπορεί να είναι πιο ασφαλές από τον καναπέ, παραμένει όμως πιο επικίνδυνο από το να κοιμάται το μωρό στο δικό του κρεβατάκι, που είναι και ειδικά σχεδιασμένο γι΄ αυτό.
Ατυχήματα μπορεί να συμβούν ακόμα και στους πιο προσεκτικούς γονείς και το βρέφος μπορεί να υπερθερμανθεί ή να πάθει ασφυξία.
Επιπλέον, αν συνηθίσει ο γονιός να παίρνει το μωρό στο κρεβάτι του, άραγε θα θυμηθεί να το βάλει στην κούνια όταν έχει πιει μερικά ποτηράκια;
Μάλλον όχι, και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο το Ίδρυμα για τη Μελέτη Βρεφικών Θανάτων (FSΙD) επιμένει πως η ασφαλέστερη λύση είναι να έχουν οι γονείς το μωρό στην κούνια του, πλάι στο δικό τους κρεβάτι.
Ουδείς προσπαθεί να δαιμονοποιήσει το κρεβάτι των γονιών, τα στοιχεία όμως δείχνουν πως το βρέφος είναι πιο ασφαλές στην κούνια του. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση ανήκει στους γονείς. Μόνο μέλημα των ειδικών, να είναι η απόφαση αυτή συνειδητή κατόπιν ενημέρωσης.
ygeia tanea

ΗΠΑ: 4 έφηβοι ύποπτοι για βιασμό 15χρονης
Posted: 30 Oct 2009 02:25 AM PDT
Τέσσερις εφήβους συνέλαβε σήμερα η αστυνομία της Καλιφόρνια ως ύποπτους για συμμετοχή στον ομαδικό βιασμό μιας 15χρονης κοπέλας.
Η αστυνομία διευκρίνισε ότι στην επίθεση μπορεί να εμπλέκονται έως και 12 άτομα και ότι συνεχίζει να αναζητά τους υπόλοιπους υπόπτους.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο σε λύκειο του Ρίτσμοντ, συνοριακής πόλης ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση διήρκησε επί δύο ώρες και αρκετοί από τους δράστες πήραν μάλιστα φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά κανείς δεν κάλεσε την αστυνομία.

Η νεαρή κοπέλα, που έβγαινε από το λύκειο, ετοιμαζόταν να τηλεφωνήσει στον πατέρα της για να την παραλάβει, όταν ένας φίλος της τήν έπεισε να καθήσει με μία παρέα που έπινε σε ένα απομονωμένο σημείο των εγκαταστάσεων. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν η κοπέλα έπεσε αναίσθητη, ύστερα από κατανάλωση κονιάκ.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στις ΗΠΑ, όπου η κοινή γνώμη σοκαρίστηκε από το γεγονός πώς τόσα άτομα συμμετείχαν στην επίθεση, χωρίς κανείς να κάνει κάτι για να την αποτρέψει.
Οι τέσσερις συλληφθέντες έφηβοι αντιμετωπίζουν ισόβεια κάθειρξη σε περίπτωση που καταδικαστούν. Οι τρεις εξ αυτών είναι ανήλικοι -15, 16 και 17 ετών- αλλά διώκονται ως ενήλικες λόγω της βιαιότητας της επίθεσης.
Πηγή: ΑΠΕ
Ημερησία online

Αυτισμός: Ελπίδες για θεραπεία
Posted: 29 Oct 2009 11:39 PM PDT
26/10/09 21:04 πηγή
ΠΑΤΡΑ: Αν και σήμερα δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τον αυτισμό, κυρίως επειδή η αιτιολογία του είναι πολυπαραγοντική, οι σύγχρονες διαγνωστικές τεχνικές και μέθοδοι με υψηλής τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα που απεικονίζουν και χαρτογραφούν την εγκεφαλική λειτουργία προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις, κάνοντας αισιόδοξη την επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση του.

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά συμπεράσματα που εξήχθησαν στο συνέδριο για τον αυτισμό που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Όπως επισημάνθηκε, όλες οι έρευνες δείχνουν μια σημαντική εξέλιξη των ιδεών και των θεωριών που οδηγούν σε μια νέα έννοια και πρακτική στην αντιμετώπιση του Αυτισμού στην οποία η Υγεία, η Εκπαίδευση και οι κοινωνικές επιστήμες, ειδικότερα η ψυχολογία, είναι άμεσα εμπλεκόμενες. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο γονέων, κηδεμόνων και φίλων των ατόμων με Αυτισμό του Νομού Αχαΐας, την ΕΨΥΕΠΕΑ, το τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας, το κέντρο Ημέρας για παιδιά με Αυτισμό Μεσολογγίου και τον Δημοτικό οργανισμό Υγείας – Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, ενώ τελούσε υπό την Αιγίδα της Οργανωτικής Επιτροπής του 28ου Διεθνούς Συνεδρίου Λογοπεδικής και Φωνιατρικής (ΙΑLP), που θα γίνει στην Αθήνα τον προσεχή Αύγουστο, και θα αφιερώσει μεγάλο μέρος των εργασιών του στον Αυτισμό. Στη διάρκεια του συνεδρίου αναδείχτηκε ακόμη η καθιέρωση, παγκοσμίως, μιας καινούριας πρακτικής στην αντιμετώπιση του αυτισμού, η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη του παιδιού και στην επίδραση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης στην ανθρώπινη ανάπτυξη γενικότερα και ειδικότερα στην παιδική ανάπτυξη. Με άλλα λόγια η παρέμβαση εστιάζει στο παιδί σε μια ευρύτερη προσέγγιση, που περιλαμβάνει: το παιδί, την οικογένεια και το περιβάλλον και ανταποκρίνεται σε μια ευρύτερη εξέλιξη ιδεών στον τομέα της αναπηρίας. Έχει γίνει δηλαδή μια στροφή από το «ιατρικό» μοντέλο στο «κοινωνικό» μοντέλο. Στο πλαίσιο των εργασιών, επισημάνθηκαν όμως και οι ελλείψεις στη χώρα μας, κυρίως στις δομές και στις συγκροτημένες υπηρεσίες εκπαίδευσης, απασχόλησης, φροντίδας και κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αυτισμό. Σκοπός του συνεδρίου ήταν να γίνει μια ανασκόπηση της νέας γνώσης για την αιτιολογία και την παθογένεια των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος, την πρώιμη διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας μεταξύ υπευθύνων θεραπευτικών προγραμμάτων που αναδεικνύουν επιτυχείς χειρισμούς στην αντιμετώπιση παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού. Οι στόχοι αυτοί όχι μόνο επιτεύχθηκαν πλήρως, αλλά μεταξύ των άλλων δηλώθηκε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στα έντυπα αξιολόγησης του συνεδρίου που συμπληρώθηκαν από τους συνέδρους η μεγάλη χρησιμότητα του συνεδρίου και η ανάγκη επανάληψης παρόμοιων εκδηλώσεων αλλά και ενδοσχολικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ακόμη και κατά τη θερινή περίοδο για τους εκπαιδευτικούς. Στο συνέδριο επισημάνθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας δομών, με επαρκή στελέχωση με έμπειρο, εκπαιδευμένο και μόνιμο προσωπικό, με διαρκή επανεκπαίδευση και ανατροφοδότηση της γνώσης. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας στην ομιλία του μεταξύ των άλλων δήλωσε ότι το ενδιαφέρον του Δήμου και του ίδιου προσωπικά είναι έμπρακτο και θα συνεχισθεί με τη δημιουργία δομών για τον Αυτισμό με τη δημοτική αρωγή.Είναι γνωστές οι συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου και της επιτροπής του Σταθακοπουλείου κληροδοτήματος για την ανέγερση κέντρου ημέρας και βραχείας φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένων και αυτιστικών ατόμων. Επίσης η διεκδίκηση από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου οικοπεδικής έκτασης μέσα στην πόλη με τη βοήθεια του Δημάρχου για τη δημιουργία δομών έχει τεθεί σε νέα βάση και βρίσκεται σε εξέλιξη.Τονίστηκε από τους ομιλητές, ότι η αιτιολογία και η αντιμετώπιση των διαταραχών του Αυτιστικού Φάσματος, συνεχίζουν να αποτελούν πρόκληση για την επιστημονική κοινότητα, για τους άμεσα ενδιαφερομένους, αλλά και για τα συστήματα υγείας και εκπαίδευσης. Γνωρίζουμε σήμερα ότι η αιτιολογία του αυτισμού και των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών είναι πολυπαραγοντική. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει, σήμερα, στις περισσότερες περιπτώσεις, τον εντοπισμό συγκεκριμένης αιτίας στο συγκεκριμένο άτομο, καθώς και την ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπευτικών παρεμβάσεων. Ο συνδυασμός σοβαρής, μακροχρόνιας διαταραχής, μη γνωστής θεραπείας και η έλλειψη υπηρεσιών, ικανών να παρέχουν κατάλληλη φροντίδα, επηρεάζει αρνητικά την εξέλιξη, καθιστά αβέβαιο το μέλλον και επιβαρύνει σημαντικά την ανεξαρτησία του ατόμου. Η κατάσταση αυτή ποικίλει από χώρα σε χώρα, ανάλογα του βαθμού ανάπτυξης επαρκών και ποιοτικών δομών και υπηρεσιώνΗ ανάγκη της μετάδοσης της γνώσης, της κατάλληλης εκπαίδευσης, της ενημέρωσης της κοινωνίας ευρύτερα, καθώς και της ανάπτυξης δομών πρώιμης διάγνωσης και θεραπευτικής φροντίδας για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειες τους είναι επιτακτική τόσο στη χώρα μας και κυρίως στην Πάτρα. Μεγάλη έκπληξη και ενδιαφέρον προκάλεσε στο ακροατήριο η απάντηση που δόθηκε από την Καναδή προσκεκλημένη Μargaret Whelan, σε ερώτηση σχετικά με τις δομές στον Καναδά, που φημίζεται για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας που διαθέτει. Δήλωσε ότι γονείς κατέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, καταγγέλλοντας την κυβέρνησή τους ότι δεν μεριμνά στο βαθμό που υποχρεούται από το σύνταγμα για τα Αυτιστικά Άτομα. Η δικαστική απόφαση υποχρέωσε την κυβέρνηση του Καναδά στη δημιουργία δομών, καθώς και στη χρηματοδότηση της λειτουργίας τους. Ο κ. Κωτσόπουλος, καθηγητής παιδοψυχιατρικής, τ. Διευθυντής της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Montreal και Calegari του Καναδά και Επιστημονικός Διευθυντής του κέντρου ημέρας για παιδιά με Αυτισμό του Μεσσολογγίου, κύριος οργανωτής του Συνεδρίου, ανέδειξε την ανυπαρξία των δομών και την ακαταλληλότητα, ή δυσλειτουργία ή υπολειτουργία όπου υπάρχουν με αποτέλεσμα η παροχή υπηρεσιών στα άτομα με Αυτισμό και τις οικογένειές τους να είναι εξαιρετικά ανεπαρκής και υποβαθμισμένη.Η καθηγήτρια Παιδιατρικής του Παν/μίου Αθηνών κ. Μπακούλα με τον πλέον σαφή και επιστημονικό τρόπο επισήμανε τη μέγιστη σημασία που έχει η έγκυρη διάγνωση και η πρώιμη θεραπευτική παρέμβαση. Τόνισε το ρόλο των παιδιάτρων στη διαπίστωση αυτών των ανησυχητικών εκδηλώσεων από τα παιδιά που βάζουν την υποψία του Αυτισμού. Η ανάπτυξη δομών πρώιμης διάγνωσης και θεραπευτικής φροντίδας για τα παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειες τους είναι επιτακτική.

** ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΝΕΚΡΟΥ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΑΡΟΤΣΑ ΦΟΡΤΗΓΟΥ !!!! ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ΕΚΑΒ!!!!
Geoooorgee........ ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.... ΜΗ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΕΣ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ.... >>> Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία με την αξιοκρατία
Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΧΤΥΠΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ. >>> Οι ναζί του Ισραήλ, εκτός από "δημοσιογράφους" σε διατεταγμένη υπηρεσία, θέλουν και τους διπλωμάτες!
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ - Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΝΕΦΗ ΧΘΕΣ!!! >>>> Γεμισε η Θεσσαλονίκη με τεχνητά σύννεφα-ChemTrails
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΨΗ - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ - ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ...... >>> Αγαπητέ τρομοκράτη...
ΝΕΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ
Η ΚΩΛΟΦΑΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ "ΑΑΤΟΝ" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ >>>>> Αφορμή για προβληματισμό
-- ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣhttp://avragioz.blogspot.com/


&** Γεια σου Stamoskal
Ο φίλος σας Apostolos μόλις έβαλε σήμανση στο χρήστη Apostolos στη φωτογραφία σας στο hi5. Ελάτε να δείτε!
Εμφάνιση »
**Hola stamoskal@windowslive.com ,
He creado una cuenta en Sonico con mis fotos, videos y eventos.
Me gustaría añadirte como amigo para que lo puedas ver.
Ver mi perfil y fotos »
28/10/2009


ΧΡΟΝΙΚΟ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Την 28η Οκτωβρίου ε.ε., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ, εχοροστάτησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.
Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Σύνάξεως ο Μακαριώτατος ωμίλησε προς το πολυπληθέστατο εκκλησίασμα, το οποίο αποτελούσαν κυρίως οι παλαιοί απόφοιτοι του Αβερωφείου Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξανδρείας που επισκέφθηκαν την Μεγάλη Πόλη επί τη επετείω της συμπληρώσεως εκατό ετών λειτουργίας του. Η ΑΘΜ επήνεσε την αφοσίωση και την αγάπη που επιδεικνύουν προς την γενέτειρα Πόλη και τους διαβεβαίωσε ότι το παλαίφατο Πατριαρχείο θα παραμείνει φρυκτωρός των πνευματικών αξιών του Γένους. Κατακλείων απένειμε τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Λέοντος της Αλεξανδρείας μετʼ αστέρος στον πολυσέβαστο κ.Δημήτριο Γαβαλά, για το ήθος και την αδιάκοπη ενεργή παρουσία του στην ζωή της ελληνικής παροικίας.
Ακολούθως ο Μακαριώτατος, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφιλ. Επισκόπους Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Σάββα, Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Κανώπου κ.Σπυρίδωνα, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας και Νειλουπόλεως κ.Γεννάδιο, Αρχιγραμματεύοντα της Ιεράς Συνόδου, προέστη της επισήμου Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο, ως και της επιμνημόσυνης δεήσεως υπέρ των πεσόντων αιγυπτιωτών αγωνιστών κατά το εθνικό έπος του έτους 1940.
Στις πνευματικές αυτές εκδηλώσεις παρέστησαν ο απερχόμενος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο Εξοχ. κ.Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος, νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, ο Εξοχ.κ.Κωνσταντίνου Λεοντίου, Πρέσβης της Κύπρου στην Νειλοχώρα, ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Γεώργιος Διακοφωτάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ.Ιωάννης Σιόκας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος κ.Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων και άλλοι επίσημοι.
Κατόπιν ο Μακαριώτατος είχε κατʼ ιδίαν συνάντηση με τον Εξοχ.Πρέσβη κ.Ζέπο στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο, τον οποίο αποχαιρέτησε, ευχόμενος καλλίκαρπη διακονία στα νέα του ευθυνοφόρα καθήκοντα, ενώ αμέσως μετά στην Αίθουσα του Θρόνου υπεδέχθη τον Σύλλογο Αποφοίτων της Αβερωφείου Σχολής, τους οποίους πατρικώς παρεκάλεσε να μεταδώσουν στις επερχόμενες γενεές τα υψηλά ιδανικά που το περίβλεπτο εκπαιδευτήριο τους καλλιέργησε. Τέλος αντηλλάγησαν συμβολικά αναμνηστικά δώρα μεταξύ του Σεπτού Προκαθημένου και του Πρόεδρο του Συλλόγου κ.Βασιλείου Βαγή.
Αρχιμ.Π.Αράθυμος

** Demetrios sent you a message.
Subject: ευχαριστω
"ευχαριστω για την παρακολουθηση του ιστολογιου...καλο βραδυ"
To reply to this message, follow the link below:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1181257246034&mid=1529b71G3dd6e022Ga5550aG0 ___
Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email .-


** OLA ALLAZOYN .q:
Ολα το ξερεις αλλαζουν
οσο περναει ο καιρος
κι οτι ακομα μενει ιδιο
εμεις το βλεπουμε αλλιως

Οι εικονες που βλεπεις
σαν περασουν οι μηνες
σαν φωτογραφιες θα μπουν
μες στο αλμπουμ σου: Μνημες

Τα καινουργια σου δωρα
που δεν χαρηκες ακομη
θα φορτωθουν με αναμνησεις
θα τα αγγιζει η σκονη

Οι μεγαλες σου αγαπες
χαραγμενες απο παθος
θα τις θυμασαι με γλυκα
ή θα φαινονται λαθος

Μα κανενας δεν παιρνει
διχως κατι να δινει
και θα γεμισεις πλουτη
απ'του χρονου την δινη

Ο,τι με κλειστα ματια
στο παρον ονειρευεσαι
θα στα φερει…

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΙΣΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΝΚΑ.
ΟΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΓΙΑ ΟΠΙΟ ΚΑΙ ΚΟΚΑ >>> Coca Cola, κοκαΐνη και Ναρκοδολλάρια
Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΦΘΟΡΙΩΣΗΣ
ΕΝΑ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - 83 Ε-MAIL ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ!!!!!
--
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ


Γειά σου stamos1
- - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
η filotexnon σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Γεια σου Σταμάτη...Ζω...ακόμη ζω...μετά από μία σοβαρή περιπέτεια υγείας που με οδήγησε ξαφνικά στο χειρουργείο με άσχημα προγνωστικά..και πάλι ζω και χαίρομαι να σας παρακολουθώ..έστω και σιωπηρά.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/filotexnon/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Μόνο αυτός που πηγαίνει , έστω και περαστηκά για λίγο , από τη θέση του άλλου καταλαβαίνει !!!!!! Εγώ καταλαβαίνω , γιατί κι΄εγώ στη ζωή μου δοκιμάστηκα .......stamos1.-

** ΑΠ ΄ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ !!! ΣΗΜΕΡΑ 01-11-2009 : ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ που με αγγίζουν και με εκφράζουν !1 Πάντα ότι ξαναγράφω το συνυπογράφω !

· To Αηδόνι του Αυτοκράτορα
· Η πρώτη επαφή με το μωρό
· Πως πρέπει να διατρέφεται μια έγκυος γυναίκα; Ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής
To Αηδόνι του Αυτοκράτορα
Posted: 31 Oct 2009 12:42 PM PDT

"Στο ωραιότερο παλάτι του κόσμου, κάπου στην Κίνα, ζεί ένας μελαγχολικός αυτοκράτορας.Το παλάτι του, είναι φτιαγμένο από πορσελάνη, μα, παρ' όλη την ομορφιά του παλατιού, ο αυτοκράτορας μας, συνεχίζει να ζεί μέσα στην μελαγχολία.Κάποιο βράδυ, ένα αηδόνι μαγεμένο απο την ομορφιά του παλατιού, άρχισε να τραγουδάει στον κήπο του.Αυτό γινόταν κάθε βράδυ... το εξαίσιο κελάηδημά του, έφερνε δάκρυα στα μάτια σε όποιον το άκουγε.Τραγουδούσε για την αγάπη, την ειρήνη, τις ομορφιές της φύσης και της μάνας γης. Μαγεμένος από το τραγούδι του, ο αυτοκράτορας άρχισε να χαμογελά και πάλι...αποφασίζει να φυλακίσει το αηδόνι...κι έτσι διατάζει να κλείσουν το αηδόνι σε ένα κλουβί, αφήνοντάς το όμως ελεύθερο, δύο φορές την ημέρα και μία τη νύχτα.Όλη η χώρα μιλούσε για το όμορφο αηδόνι και τη μαγική φωνή του.Η φήμη του αηδονιού, μάλιστα, ξεπέρασε τα σύνορα της Κίνας και ταξίδεψε και σε άλλες χώρες. Κάποια μέρα, ο αυτοκράτορας δέχεται ένα δώρο. Είναι ένα μηχανικό αηδόνι, τόσο όμορφο όσο και το αληθινό, που τραγουδάει το ίδιο μαγικά με το αληθινό και είναι στολισμένο με διαμάντια, ρουμπίνια και ζαφείρια. Ένα σημείωμα πάνω στο δώρο έγραφε: «Το αηδόνι του αυτοκράτορα της Κίνας δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας». Ο αυτοκράτορας βάζει τα δύο πουλιά να τραγουδήσουν μαζί.Φυσικά, αυτό δεν γινόταν αφού το αληθινό τραγουδούσε με φυσικό τρόπο.Το μηχανικό, αντίθετα, τραγουδούσε συνέχεια, χωρίς σταματημό.Έτσι ο Αυτοκτράτορας κράτησε το μηχανικό αηδόνι,και άφησε ελεύθερο το άλλο.Στενοχωρημένο, το αληθινό αηδόνι επέστρεφε, χωρίς να το αντιληφθούν οι αυλικοί, στον κήπο.O αυτοκράτορας θυμωμένος το εξόρισε από τη χώρα, ενώ την επομένη κιόλας παρουσίασε το μηχανικό αηδόνι στο λαό.Ένας χρόνος πέρασε έτσι, όταν μια μέρα το μηχανικό αηδόνι χάλασε.Ο αυτοκράτορας αρρώστησε βαριά, χωρίς τη μουσική που τόσο αγαπούσε.Πέρασαν άλλα πέντε χρόνια, κι ο Θάνατος ήρθε να τον πάρει, θυμίζοντάς του ταυτόχρονα ό,τι καλό και κακό είχε κάνει.Τότε, ακούστηκε ένα όμορφο τραγούδι απ' έξω. Ήταν το αληθινό αηδόνι που ήρθε να του δώσει ελπίδα. Ο Θάνατος έφυγε κι ο αυτοκράτορας έγινε καλά. Από τότε, κάθε βράδυ το αηδόνι τραγουδά έξω απ' το παράθυρό του"...
Γραμμένο πριν από ενάμισι αιώνα, το παραμύθι του Χ.Κ. Άντερσεν «Ο Αυτοκράτορας και το αηδόνι» ή «Το αηδόνι του Αυτοκράτορα», συνεχίζει να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους με την αριστοτεχνική γραφή και τα οικουμενικά μηνύματά του.Σε μια εποχή που επιστήμη και τεχνολογία καλπάζουν με ένα ξέφρενο ρυθμό, που οι μηχανές και τα κομπιούτερ τείνουν να «εξαφανίσουν» τον άνθρωπο, που ο ορθολογισμός και ο τεχνολογικός προγραμματισμός έχουν παραμερίσει την ανθρώπινη σκέψη και το συναίσθημα, το έργο του Χ. Κ. Άντερσεν «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» παρόλο που αναφέρεται στον 16ο αιώνα, αντιστέκεται σ` όλο αυτό το παραλογισμό, λέγοντας μας ξεκάθαρα, ότι δεν μπορεί ένα ψέμα, όσο φανταχτερό κι αν είναι να καλύψει την αλήθεια. Ούτε μια κατασκευή όσο τέλεια κι αν είναι να αντικαταστήσει τη ζωή.
Αναρτηθηκε απο ✿ margarita

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Η πρώτη επαφή με το μωρό
Posted: 31 Oct 2009 10:57 AM PDT

Χιλιάδες ερωτήσεις γυρίζουν στο μυαλό της νέας μητέρας τον πρώτο χρόνο του παιδιού της. Η αγωνία της να κάνει ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο σωστό για το πολύτιμο απόκτημά της, η ανάγκη της να νιώσει ασφαλής και, κυρίως, το όνειρο και η ελπίδα της να πετύχει στον πιο σημαντικό και υπεύθυνο για τη ζωή της ρόλο είναι συναισθήματα που όλες οι μητέρες μοιράζονται.
Όταν σας φέρνουν σε επαφή για πρώτη φορά με το μωρό σας στο μαιευτήριο, οι αντιδράσεις σας είναι περίεργες, διότι βλέπετε ένα μωρό που καλύπτεται από λευκωπό λιπαρό επίχρισμα. Η εμφάνισή του είναι παράξενη σε εσάς. Ας δούμε, όμως, πώς είναι ένα φυσιολογικό μωρό.
Το δέρμα του. Όπως ήδη αναφέρθηκε, το δέρμα του καλύπτεται από ένα λευκωπό λιπαρό επίχρισμα. Η επιδερμίδα του μωρού είναι πολύ λεπτή και το επίχρισμα αυτό το προστατεύει από το να σπάσει το δέρμα και να εισέλθουν μικρόβια, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να το απομακρύνετε αμέσως.
Η επιδερμίδα του επίσης μπορεί να είναι γεμάτη κοκκινίλες που φεύγουν μόνες τους μετά 3-4 εβδομάδες. Τις πρώτες μέρες της ζωής του μπορεί να εμφανίσει μικρά άσπρα σπυράκια στη μύτη και το πρόσωπο, που οφείλονται στην απόφραξη σμηγματογόνων αδένων. Δεν επιτρέπεται να τα σπάσετε, θα εξαφανιστούν μόνα τους σε 3-4 εβδομάδες. Μικρά κόκκινα σημάδια μπορεί επίσης να εμφανιστούν στο πρόσωπο του μωρού, αν θερμαίνεται υπερβολικά.
Μετά την πρώτη εβδομάδα, είναι δυνατόν στο πρόσωπό του να εμφανισθούν κόκκινες κηλίδες που είναι άσπρες στο κέντρο. Αυτό είναι αρκετά σύνηθες και ονομάζεται τοπικό ερύθημα. Μοιάζει σαν να το έχουν τσιμπήσει έντομα, δεν χρειάζεται καμία θεραπεία και εξαφανίζεται μόνο του.
Μερικά, τέλος, νεογνά καλύπτονται από ένα χνούδι και ορισμένα από αυτά έχουν ένα «ζαρωμένο» δέρμα που ξεφλουδίζει τις πρώτες εβδομάδες. Θα περάσει μόνο του γρήγορα.
Τα μάτια του. Το μωρό όταν γεννιέται έχει πρησμένα μάτια, διότι πιέζεται το κεφάλι του κατά τον τοκετό. Εάν η πίεση είναι μεγάλη, μπορεί να σπάσουν μικρά αγγεία μέσα στο ασπράδι του ματιού και έτσι το άσπρο του ματιού να έχει κόκκινες γραμμώσεις ή κόκκινα σημάδια. Όλα αυτά θα εξαφανιστούν μόνα τους μέσα σε 10-15 μέρες.
Το τριχωτό της κεφαλής. Το μωρό σας μπορεί να είναι τελείως φαλακρό, να έχει άφθονα μαλλιά ή να έχει το κεφάλι του σκεπασμένο με χνούδι. Μην ανησυχείτε, το χνούδι θα πέσει και θα βγάλει μαλλιά όπως κι αν έχει γεννηθεί. Το χρώμα των μαλλιών πιθανόν να αλλάξει αργότερα.
Το κεφάλι του. Το μωρό γεννιέται με ένα τεράστιο κεφάλι: αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του μήκους του σώματός του και το σχήμα του είναι μυτερό και παραμορφωμένο. Αποτελείται από τέσσερα μεγάλα κόκαλα που δεν είναι κολλημένα μεταξύ τους, γι’ αυτό το κεφάλι του μωρού είναι παραμορφωμένο. Τα μαλακά σημεία στο πάνω μέρος του κεφαλιού ονομάζονται πηγές και κλείνουν στην ηλικία των 18-24 μηνών. Δεν είναι επικίνδυνες, ούτε χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Η περίμετρος του κεφαλιού είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο του θώρακα.
Ο ομφαλός του. Ο ομφάλιος λώρος κόβεται και στο κολόβωμα τοποθετείται ένα μανταλάκι. Το κολόβωμα είναι υγρό κατά τη γέννηση. Μέσα σε 2-4 ώρες ξεραίνεται και μαυρίζει. Χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση κάτω από το μαύρο κολόβωμα με οινόπνευμα. Σε 1-4 εβδομάδες θα πέσει. Για τις επόμενες μέρες (15-20) πιθανόν να βγάζει 1-2 σταγόνες αίμα. Μην ανησυχείτε, θα αποκατασταθεί μόνο του. Προσέχετε μήπως μολυνθεί (έντονα κόκκινη η περιοχή γύρω από τον ομφαλό). Σε αυτή την περίπτωση συμβουλευθείτε άμεσα τον παιδίατρό σας.
Στήθος και γεννητικά όργανα. Τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, το στήθος και τα γεννητικά όργανα είναι συνήθως διογκωμένα. Η διόγκωση αυτή οφείλεται στη μεγάλη αύξηση των ορμονών της μάνας προ του τοκετού, που μεταφέρονται στο μωρό και έχουν επίδραση σε αυτό.
Παλαιότερα το στήθος του μωρού το πίεζαν οι γιαγιάδες για να βγει «το γάλα». Προσοχή, απαγορεύεται να βάλετε χέρι στο στήθος του μωρού, διότι θα κάνετε κακό. Θα ξεπρηστεί μόνο του ύστερα από ένα μήνα. Στα κορίτσια, εκτός από το πρήξιμο του αιδοίου και της κλειτορίδας μπορεί να εμφανιστούν λίγες βλέννες και αίμα (ψευτοπερίοδος). Όλα αυτά θα αποκατασταθούν μόνα τους στο τέλος του πρώτου μήνα.
Το μωρό σας έχει συχνές αναπνοές. Οι αναπνοές του μωρού είναι περίπου 60 το λεπτό, ενώ των ενηλίκων 16.
Χέρια και πόδια. Τα δάκτυλα των χεριών είναι σφιγμένα σε γροθιές. Τόσο τα χέρια όσο και τα πόδιά του είναι λυγισμένα, όπως βρίσκονται μέσα στην κοιλιά της μάνας. Τέλος, η κοιλιά του μωρού σας είναι φουσκωμένη και βατραχοειδής. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Γενετικά σημάδια στο μωρό Τα περισσότερα μωρά κατά τη γέννησή τους έχουν κάποιο γενετικό σημάδι. Όλα αυτά τα σημάδια συνήθως εξαφανίζονται μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι’ αυτά. Ποια είναι όμως τα γενετικά σημάδια;
* Μογγολοειδείς κηλίδες. Συνήθως εντοπίζονται στον ποπό και σπανιότερα στην πλάτη του μωρού σας. Πρόκειται για σκούρες μαυρο-μπλε κηλίδες, μεγάλου μεγέθους, και φαίνεται σαν να έχει κτυπήσει κάπου το μωρό. Είναι αθώες, δεν χρειάζονται θεραπεία και εξαφανίζονται μέσα στον πρώτο χρόνο ζωής.
* Σημάδια τύπου πελαργού («επίπεδος σπίλος» ή κηλίδες τύπου σολομού). Παρατηρούνται συνήθως στο πίσω μέρος του λαιμού (θέση από την οποία «έπιασε ο πελαργός» το μωρό σας με το στόμα του και σας το έφερε στο σπίτι), κάτω από τις ρίζες των μαλλιών και σπανιότερα στα βλέφαρα, στο μέτωπο, γύρω από τη μύτη, αλλά και οπουδήποτε αλλού στο δέρμα του μωρού. Είναι ροζ στίγματα, σαν το χρώμα του σολομού, που εξαφανίζονται μέχρι την ηλικία των 2 ετών. Είναι πιο έντονα όταν το μωρό κλαίει.
* Μελαγχρωματικοί σπίλοι. Το χρώμα τους είναι ανοικτό καφέ και μπορεί να είναι και τριχωτοί. Πρέπει να παρακολουθείτε το χρώμα και το μέγεθός τους. Εάν είναι πολύ μεγάλοι ή το χρώμα τους γίνει μαύρο, θα πρέπει να αφαιρεθούν.
* Αιμαγγείωμα που μοιάζει με φράουλα. Πρόκειται για ένα μαλακό εξόγκωμα με χρώμα φράουλας, μικρό σαν φακή ή μεγάλο σαν μικρός δίσκος. Μερικές φορές δεν φαίνεται κατά τη γέννηση, αλλά εμφανίζεται τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού. Εμφανίζεται σε 1 στα 10 μωρά.
Τα σημάδια αυτά μεγαλώνουν τους πρώτους μήνες της ζωής για να γίνουν κοκκινωπά εξογκώματα, αλλά τελικά θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν και να παίρνουν ένα μοβ-γκρι χρώμα, ενώ σχεδόν πάντα εξαφανίζονται μέχρι την ηλικία των 5 ετών.
* Σηραγγοειδές αιμαγγείωμα. Είναι πιο σπάνιο (1-2 μωρά στα 100). Έχει μπλε ή μπλε-κόκκινο χρώμα, μαλακή μάζα και μέγεθος καρυδιού. Μεγαλώνει τους πρώτους 6 μήνες. Γύρω στους 18 μήνες συρρικνώνεται. Στην ηλικία των 5 ετών εξαφανίζεται το 50% των σημαδιών και το 90-100% στην ηλικία των 10-12 ετών. Εάν δεν υποχωρήσει, συμβουλευθείτε τον παιδίατρό σας.
* Ομαλό αιμαγγείωμα (ή λεκές από κόκκινο κρασί). Πρόκειται για σημάδια μοβ-κόκκινα, που εμφανίζονται από τη γέννηση ως επίπεδα ή εξογκωμένα σημάδια. Στην ηλικία των 12 ετών μπορείτε να τα εξαφανίσετε με λέιζερ.
* Τα σημάδια του γαλλικού καφέ (cafι aux lait κηλίδες). Πρόκειται για επίπεδες κηλίδες στο δέρμα με χρώμα μαύρο έως ανοικτό καφέ, που μπορεί να υπάρχουν οπουδήποτε στο σώμα. Εμφανίζονται είτε από τη γέννηση είτε στα πρώτα χρόνια της ζωής του και δεν εξαφανίζονται ποτέ. Αν υπάρχουν πολλές από αυτές τις κηλίδες (πάνω από 6-7) συμβουλευθείτε τον παιδίατρό σας. Αν είναι λίγες, είναι άνευ σημασίας _ αναζητήστε παρόμοιες κηλίδες στους γονείς.

Πώς πρέπει να κρατάτε το μωρό
Οι νέοι γονείς αναγνωρίζονται από τον τρόπο που κρατάνε το μωρό τους. Νομίζουν ότι είναι εύθραυστο και έχουν πρόβλημα πώς θα το αγγίξουν και πώς θα το πιάσουν.
Βασικός κανόνας είναι ότι το μωρό είναι ανθεκτικό και ελαστικό πολύ περισσότερο από τους ενήλικες, ώστε και αν ακόμα σας πέσει στο δάπεδο δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Θα πρέπει εσείς να είστε άνετοι, να πιάνετε όπως θέλετε το μωρό και να δείχνετε αυτοπεποίθηση. Αν κρατάτε το μωρό στην αγκαλιά σας σαν ξένο σώμα, αυτό αισθάνεται τον δισταγμό σας και ανησυχεί για το τι θα επακολουθήσει.
Για να πάρετε αγκαλιά το μωρό σας, κάνετε τις εξής κινήσεις:
α) σκύψτε πάνω από το ξαπλωμένο ανάσκελα μωρό σας,
β) τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι κάτω από το λαιμό και το κεφάλι του,
γ) τοποθετήστε το δεξιό σας χέρι κάτω από τον ποπό του,
δ) ανασηκώστε το μωρό σας κρατώντας το βάρος του στα χέρια σας, ενώ ταυτοχρόνως ανασηκωθείτε κι εσείς (ισιώστε το σώμα σας) και φέρτε το μωρό στο στήθος σας, χαμηλώνοντας το αριστερό σας χέρι στην πλάτη του, ώστε το κεφάλι του να στηρίζεται στον πήχυ σας. Αν θέλετε, ενώνετε τα χέρια σας. Η καλύτερη απόσταση του μωρού από το πρόσωπό σας είναι 20-25 εκατοστά, για να μπορεί να εστιάζει το βλέμμα του στο πρόσωπό σας.
Όταν αποφασίσετε να το βάλετε στο κρεβάτι του, φροντίστε να στηρίζετε το κεφαλάκι του και όταν το ακουμπήσετε στο κρεβάτι, τραβήξτε ελαφρά το χέρι σας κάτω από το σώμα του μωρού σας.
Μετά τον πρώτο μήνα που αρχίζει να ελέγχει ελαφρά το κεφαλάκι του (δυναμώνουν οι αυχενικοί μυς), σε πολλά μωρά αρέσει να στηρίζουν τα ποδαράκια τους ανοιχτά στον γοφό σας. Θα πρέπει, αν προτιμάτε αυτή τη θέση, να το στηρίζετε και στους δύο γοφούς σας, για να μην έχετε εσείς προβλήματα με την πλάτη σας.
τα Νέα

Πως πρέπει να διατρέφεται μια έγκυος γυναίκα; Ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής
Posted: 30 Oct 2009 10:54 PM PDT


Η διατροφή σας πρέπει να είναι ισορροπημένη και να εξασφαλίζει σε εσάς και στο μωρό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη. Τις τροφές που προτείνονται επιπλέον για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο μπορείτε να τις φάτε οποιαδήποτε ώρα της μέρας προτιμάτε.Δευτέρα Πρωινό: Ενα φλιτζάνι δημητριακά. 'Ενα ποτήρι γάλα. Μια μικρή μπανάνα. Κολατσιό: Τέσσερα κράκερ με λίγο τυρί κρέμα. 'Ενα ποτήρι πορτοκαλάδα. Μεσημεριανό: Μια μέτρια πατάτα ψητή γαρνιρισμένη με ένα κουταλάκι άπαχη κρέμα γάλακτος. 'Ενα φλιτζάνι βραστό μπρόκολο με ένα κουτάλι του γλυκού λάδι. 'Ενα βαθύ πιάτο σαλάτα. 'Ενα ποτήρι άπαχο γάλα. Απογευματινό: 'Ενα ψητό μήλο με ένα κουταλάκι μαύρη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Βραδινό: Κοτόπουλο στήθος με ένα φλιτζάνι μακαρόνια και δύο κουταλάκια του γλυκού παρμεζάνα. Μισό φλιτζάνι αγγούρι, μισό ντομάτα και μισό αβοκάντο με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι. Επιπλέον για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο: 'Ενα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ένα ακτινίδιο, ένα μπριός. ΤρίτηΠρωινό: Χτυπήστε στο μπλέντερ ένα πoτήρι άπαχο γάλα, μια μπανάνα, ένα κουταλάκι ζάχαρη, λίγη βανίλια σε σκόνη. Μια φέτα ψωμί σικάλεως με λίγο βούτυρο. Κολατσιό: Δύο κουτάλια της σούπας σταφίδες και δύο κουτάλια αμύγδαλα.Μεσημεριανό:'Ενα κομμάτι σπανακόπιτα, δύο φρυγανιές, ένα ποτήρι άπαχο γάλα. Απογευματινό: Ενα μήλο, δύο φλιτζάνια ποπ-κορν. Βραδινό: Μια φέτα ψητό φρέσκο σολομό, δύο φλιτζάνια βραστά λαχανικά με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι, ένα φλιτζάνι μαύρο ρύζι. Ενα ποτήρι άπαχο γάλα. Επιπλέον για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο: Ενα κομμάτι κίτρινο τυρί, μια φέτα βραστή γαλοπούλα. ΤετάρτηΠρωινό: Ενα αχλάδι, ένα ποτήρι άπαχο γάλα, ένα τοστ με τυρί και λίγο βούτυρο. Κολατσιό: Δύο φρυγανιές, ένα ποτήρι πορτοκαλάδα. Μεσημεριανό: Μια μερίδα φασολάκια, μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, 150 γρ. cottage cheese, ένα ποτήρι άπαχο γάλα. Απογευματινό: Ενα κομμάτι κέικ με σταφίδες, μια μπανάνα. Βραδινό: Κανελόνια με δύο κουταλάκια παρμεζάνα. ένα βαθύ πιάτο σαλάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι, ένα ποτήρι άπαχο γάλα. Για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο: 'Ενα άπαχο γιαούρτι, ένα ποτήρι χυμό λεμόνι ΠέμπτηΠρωινό: Μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με ένα φλιτζάνι cottage cheese, ένα ποτήρι πορτοκαλάδα. Κολατσιό: 'Ενα ποτήρι άπαχο γάλα, ένα cereal bar με χαμηλά λιπαρά. Μεσημεριανό: Χάμπουργκερ με κιμά από φιλέτο, μια πατάτα ψητή με λίγο κέτσαπ, ένα βαθύ πιάτο σαλάτα, ένα ποτήρι άπαχο γάλα. Απογευματινό: Ανακατέψτε στο μπλέντερ μια μπανάνα, φρούτα εποχής, λίγη βανίλια σε σκόνη, μια κουταλιά του γλυκού μέλι Βραδινό: Λαζάνια με ψιλοκομμένα λαχανικά (μανιτάρια, πιπεριά, κολοκυθάκι) γαρνιρισμένα με δύο κουταλάκια του γλυκού παρμεζάνα. Δύο φλιτζάνια βραστό μπρόκολο, μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης. 'Ενα ποτήρι άπαχο γάλα. Επιπλέον για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο: 'Ενα αχλάδι, δύο κουτάλια της σούπας σταφίδες και δύο κουτάλια αμύγδαλα. ΠαρασκευήΠρωινό: Μια φέτα πλήρες ψωμί με μαρμελάδα και λίγο βούτυρο, ένα ποτήρι άπαχο γάλα. Κολατσιό:'Ενα ποτήρι πορτοκαλάδα, μισό φλιτζάνι γρανίτα φρούτου και μια μπανάνα. Μεσημεριανό: Ψητό φιλέτο ψαριού, δύο φλιτζάνια βραστά λαχανικά, μια φέτα ψωμί πλήρες. Απογευματινό: 'Ενα μήλο, ένα άπαχο γιαούρτι με φρούτα. Βραδινό: 'Ενα βαθύ πιάτο σαλάτα με ένα φλιτζάνι πλιγούρι και ένα φλιτζάνι cottage cheese, ένα ποτήρι άπαχο γάλα. Επιπλέον για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο: Μισό φλιτζάνι ξερά βερίκοκα, δύο μανταρίνια. ΣάββατοΠρωινό: 'Ενα φλιτζάνι δημητριακά, ένα άπαχο γιαούρτι, μια μπανάνα. Κολατσιό: Τέσσερα κράκερ, μισό φλιτζάνι cottage cheese, ένα αχλάδι. Μεσημεριανό: Σάντουιτς με κοτόπουλο, δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως και λίγο κρεμμύδι, ένα πoτήρι άπαχο γάλα, ένα μήλο, δύο φλιτζάνια βραστά λαχανικά (μπρόκολο, καρότο). Απογευματινό: 'Ενα ποτήρι πορτοκαλάδα, ένα κομμάτι κέικ με σταφίδες. Βραδινό: Δύο φλιτζάνια ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα και δύο κουταλάκια του γλυκού παρμεζάνα. 'Ενα βαθύ πιάτο σαλάτα, ένα ποτήρι άπαχο γάλα. Επιπλέον για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο: 'Ενα αυγό βραστό, δύο μπισκότα κανέλας. ΚυριακήΠρωινό: Τοστ με τυρί και λίγο βούτυρο, ένα ποτήρι άπαχο γάλα. Κολατσιό: Μια μπανάνα, μια φέτα ψωμί πλήρες. Μεσημεριανό: Ψητό φιλέτο με βραστή πατάτα, ένα βαθύ πιάτο σαλάτα με ένα κουταλάκι λάδι, ένα ποτήρι άπαχο γάλα. Απογευματινό: Μισό φλιτζάνι γρανίτα φρούτου, ένα αχλάδι Βραδινό: 'Ενα βαθύ πιάτο χορτόσουπα, μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, ένα φλιτζάνι cottage cheese. Επιπλέον για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο: 'Ενα ποτήρι άπαχο γάλα, δύο κράκερ, ένα φρούτο εποχής.
mamadesonline

** Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - η despina1 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Καλησπέρα,όπως θα δεις και στο σχόλιο που άφησα στο μπλοκ σου στην ανάρτησή σου με τίτλο "απ'το χαμομηλάκι" υπάρχει μια φωτογραφία μου και απαιτώ να αφαιρεθεί από τη δημοσίευση.Ενημέρωσέ με μόλις το τακτοποιήσεις.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/despina1/
Κατ΄ αρχάς πέρασα για μια καλησπέρα από την Καλαμάτα ! Θα σου ζητήσω επίσης συγνώμη , αν έγινα άθελά μου αιτία να σας στενοχωρήσω και στο ελάχιστον! Τίποτε δεν γίνεται σκόπιμα ! Κάποιο λάθος κατά την ανάρτηση μου , κάποια αβλεψία μου ή και απροσεξία μου ! Χίλια συγνώμη και σε ευχαριστώ για την ενημέρωσή σας . Εύχομαι από τα βάθη τις ψυχής μου , όλες οι προσδοκίες σας και επιθυμίες σας να πραγματοποιηθούν . Φιλικότατα πάντα , με εκτίμηση , σεβασμό , αγάπη και Ανθρωπιά . Σταμάτης http://snsarfara.blogspot.com/ από stamos1 στις 17:43, 02 Νοεμβρίου 2009

** Στη Νότια Αφρική, αποκαλύφθηκε κοινή δράση EL-AL με τη Μοσάντ !!!!!
Στίψαμε την "Jerusalem Post" και βρήκαμε (άαααπ ρε Μίμη) λαβράκι........................ ..........................
ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, Ο ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ >>> Διατροφικό σκάνδαλο καταγγέλλει ο Γρ. Ψαριανός
ΕΝΩ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ, ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!!!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Π.Ο.Υ.!!! >>>> Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγγέλλει το Ισραήλ! Ε… και;
ΔΕΝ ΣΑΡΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΚΟΛΥΜΠΙ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΡΟΥΣΦΕΤΙΑ - ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΟ ...ΕΡΓΟ!!!!! >>>> Tην ώρα που διώχνουν τα stage των 400 ευρώ ....μοιράζουν συμβάσεις των 22.000 ευρώ
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΦΤΥΣΕ ΣΤΗ Κ.Ε. ΤΗΣ ΝΔ, ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΑΒΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΝΑΣ !!!!!
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΥΦΑΝΤΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ!!!!! >>>> θανατολάγνοι…
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ "ΛΟΓΟΓΡΑΦΟ" - ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ!!!!!
.....Όπως κι αν ήταν η ζωή μας μέχρι σήμερα,κάθε φορά που θα της δίνουμε λίγη περισσότερη..........Ρίξε μια ματιά
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SALONIKA PRESS NEWS >>>> SALONICA PRESS NEWS
ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ" - Ο ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ
-- ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣhttp://avragioz.blogspot.com/** Σκηνές φρίκης... χωρίς τέλος!!http://anemos5.blogspot.com/2009/10/blog-post_9838.html--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~Έχετε λάβει αυτό το μήνυμα γιατί έχετε εγγραφεί στο Ομάδες Google "EPANASTATO" ομάδα.Για να δημοσιεύσετε σε αυτήν την ομάδα, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato@googlegroups.com

**

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αυτό είναι μαρτυρία μου για την καλή δουλειά ενός ανθρώπου που με βοήθησε .... Το όνομά μου είναι abey Kelly ... Η ζωή μου είναι πίσω !!! Μετά από 8 χρόνια γάμου, ο σύζυγός μου με άφησε και με άφησε με δύο παιδιά μας. Ένιωσα σαν η ζωή μου ήταν έτοιμος να τελειώσει, και καταρρέει. Χάρη σε ένα άχνη ξόρκι Ονομάζεται παπική Ντόντο Ποιος γνώρισε στο διαδίκτυο. Από τη μια πιστή μέρα, όπως ήμουν περιήγηση μέσω του διαδικτύου, έψαχνα για ένα καλό ξόρκι άχνη που μπορεί να λύσει τα προβλήματά μου. Ήρθα σε όλη την σειρά των μαρτυριών για το συγκεκριμένο άχνη ξόρκι. Μερικοί άνθρωποι κατέθεσε ότι ho Έφερε τον εραστή τους Ex πίσω, κάποια κατέθεσε ότι ο ίδιος επαναφέρει στη μήτρα, κάποια κατέθεσε ότι ο ίδιος μπορεί να ρίχνει ένα ξόρκι για να σταματήσει το διαζύγιο και ούτω καθεξής. Υπήρχε μία συγκεκριμένη μαρτυρία που είδα, ήταν για μια γυναίκα που ονομάζεται Erica, που κατέθεσε σχετικά με το πώς παπική Ντόντο έφερε πίσω τον εραστή της Ex σε λιγότερο από 72 ώρες και στο τέλος του μαρτυρίου της, drop παπική Ντόντο τη διεύθυνση e-mail. Μετά την ανάγνωση Όλα αυτά, αποφάσισα να δώσω παπική είναι μια δοκιμή. Τον επικοινώνησε το email σας και εξήγησε το πρόβλημά μου σε αυτόν. Σε μόλις 3 ημέρες, ο σύζυγός μου ήρθε πίσω σε μένα. Λύσαμε τα θέματα μας, και είμαστε ακόμη πιο ευτυχισμένοι από ό, τι πριν. παπική Dodo είναι πραγματικά ένας ταλαντούχος και ταλαντούχος άνθρωπος και εγώ θα να μην σταματήσουν τη δημοσίευση αυτόν, επειδή αυτός είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος ... Αν έχετε κάποιο πρόβλημα και ψάχνετε για μια πραγματική και γνήσια άχνη ξόρκι για να λύσει αυτό το πρόβλημα για σας. Δοκιμάστε τη μεγάλη παπική Dodo σήμερα, θα μπορούσε να είναι η απάντηση στο πρόβλημά σας. Εδώ είναι του επαφή: dodoparkerspiritualhome@gmail.com ή σας + 2348054680554 Σας ευχαριστούμε μεγάλη ΠΑΠΑ Dodo