ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΤΑ νέα μας σήμερα *

ΤΑ νέα μας σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 , ΕΙΔΗΣΕΙΣ :



**Εσωκομματική αντιπαράθεση στη Βουλή



Σφοδρή εσωκομματική αντιπαράθεση σημειώθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χ. Παπουτσής, επιτέθηκε στον Φ. Σαχινίδη.Ενδοκυβερνητικά μαχαίρια βγήκαν στη Βουλή, καθώς ο Χρήστος Παπουτσής απευθυνόμενος με εντονότατο ύφος στον υφυπουργό οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, τον ερώτησε «σε ποιά κυβέρνηση νομίζετε πως ανήκετε;».
Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της τοποθέτησης του Χρήστου Παπουτσή, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σ για τα έκτακτα μέτρα.
«Και ως εκ τούτου θέλω να σας παρακαλέσω στο μέλλον να μην επιχειρείτε να απαντάτε στις δικές μας αγωνίες με διάφορα ιδεολογήματα και φιλοσοφίες και διλλήματα τα οποία θα μπορούσε να τα απαντήσει μόνο η «Financial Times», αυτό το δίλλημα δηλαδή ανάμεσα στην ανάπτυξη και την ύφεση».
Πρόσθεσε επίσης: «Τι είναι αυτά που ακούμε; Σε ποια κυβέρνησης νομίζετε ότι είστε υφυπουργός; Επαναλαμβάνω, οι δανειστές είναι μια πραγματικότητα σε ολόκληρη την υφήλιο. Δεν υπάρχει, όμως, καμία χώρα η οποία να λειτουργεί χωρίς ελλείμματα, δεν υπάρχει καμία χώρα η οποία να λειτουργεί χωρίς χρέος».-
** Μόνο πολιτική στήριξη στις «βαλίτσες» του πρωθυπουργού
Μόνο με πολιτική στήριξη επιστρέφει ο Γιώργος Παπανδρέου από το Βερολίνο. Η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία, επιβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός και η Άγκελα Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.Μόνο με πολιτική στήριξη επιστρέφει ο Γιώργος Παπανδρέου από το Βερολίνο.
Η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία, επιβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.
«Η Ελλάδα πήρε δύσκολες αποφάσεις. Για μας, ήταν αναγκαίες αποφάσεις για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Εμείς θα διασφαλίσουμε ότι τα βάρη αυτής της πορείας, οι θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός, και θα επιμεριστούν δίκαια, αλλά και θα πιάσουν τόπο. Θα έχουν αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Επαναλαμβάνω ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική στήριξη. Με μεγάλη ικανοποίηση ακούσαμε την κα Μέρκελ να υποστηρίζει τις προσπάθειές μας, αυτές που κάνουμε, και τις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε. Θέλω επίσης να την ευχαριστήσω για την κοινή μας απόφαση να συνεργαστούμε στενά για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας, που είναι ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα».
Από την πλευρά της, η κα Μέρκελ συνεχάρη την Ελλάδα για τα μέτρα που έλαβε, προκειμένου να αμβλύνει το έλλειμμά της και τόνισε πως γίνεται «τιτάνια προσπάθεια». Εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γερμανίας προς την Ελλάδα και την προθυμία της χώρας της να συνεισφέρει με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στη διαδικασία εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους και των δομών του και υπογράμμισε ότι οι ελληνικές προσπάθειες για τη δημοσιονομική εξυγίανση, έχουν θετική αντιμετώπιση τόσο από την Γερμανία όσο και συνολικά από την ευρωζώνη, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έθεσε και το θέμα προσφυγής στο ΔΝΤ, ωστόσο η κα Μέρκελ απέφυγε να τοποθετηθεί, ενώ άφησε τον κ. Παπανδρέου να απαντήσει για τα προσβλητικά δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, με τις εξοργιστικές προτάσεις για πώληση της Ακρόπολης και των νησιών μας. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του για τα δημοσιεύματα. «Δώσαμε αγώνες για τα νησιά μας, δεν θέλουμε να τα πουλήσουμε» τόνισε.
Επόμενος σταθμός για τον κ. Παπανδρέου είναι το Παρίσι, όπου συναντάται με τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ την ερχόμενη Τρίτη ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στις ΗΠΑ για να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.-


** ANTISTAΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΣΤΕΡΕΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ .- ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΦΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ , ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ , ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ (Μας λέει Α΄Πέτρου , ε΄ 9-10 παρ.–κεφαλ.).-

** ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΕΛ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ !!!!! ΑΛΛΩΣ ΤΕ ΑΜΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΜΑΣ …, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΣΟΥΛΟΥΦΡΙΣΜΑ !!! Η Siemens ΑΛΛΩΣ ΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ..ΚΑΙΟ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΙΖΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!


** Νέες προκλήσεις από τη Γερμανία



Με τίτλο «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα» κυκλοφορεί η γερμανική εφημερίδα Μπιλντ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα γερμανοί βουλευτές κάλεσαν την Ελλάδα να πουλήσει κτηματική περιουσία για να χρηματοδοτήσει το χρέος της.Με τίτλο «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα» κυκλοφορεί η γερμανική εφημερίδα Μπιλντ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας γερμανοί βουλευτές κάλεσαν την Ελλάδα να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά, για να χρηματοδοτήσει το χρέος της.
Ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μάρκο Βάντερβιτς δηλώνει στην εφημερίδα ότι «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας πραγματοποιεί «εκστρατεία» προβολής των ελληνικών θέσεων σε γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εν όψει της επικείμενης επίσκεψης Παπανδρέου στο Βερολίνο, επιχειρώντας ταυτόχρονα να αποκλιμακώσει τις εντάσεις που καλλιεργούνται από ορισμένα έντυπα και να αποδυναμώσει τα «κλισέ» που επικρατούν γενικότερα στη θεώρηση της Ελλάδας την κρίσιμη αυτή περίοδο.
Σε συνεντεύξεις που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών καθιστά σαφές ότι το μείζον που αναμένει η ελληνική κυβέρνηση από τους εταίρους της, μετά τη λήψη και των τελευταίων οικονομικών μέτρων, είναι μία ξεκάθαρη έκφραση υποστήριξης και εμπιστοσύνης, με αποδέκτη τις αγορές, προκειμένου η χώρα να μπορεί να προχωρήσει στην αναχρηματοδότηση των χρεών της με τους ανάλογους όρους που ισχύουν και για τους άλλους εταίρους της Ευρωζώνης.
Μιλώντας στο πρωινό μαγκαζίνο του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετά την ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων λιτότητας εισέρχεται σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά η χώρα θα βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και για αυτό ζητάει την κατανόηση των Ελλήνων πολιτών, δεδομένου ότι τα μέτρα που λαμβάνονται θα αποτελέσουν τα θεμέλια για την Ελλάδα του αύριο.
Επίσης σημείωσε ότι η χώρα μας έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα επίθεση τόσο από τους κερδοσκόπους όσο και από διάφορα μέσα ενημέρωσης τα οποία έδιναν λανθασμένους τόνους και αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους Έλληνες πολίτες.
Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι η Ελλάδα αναμένει από τη Γερμανία μια ξεκάθαρη δήλωση στήριξης, δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε ένα σοβαρό πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας. Επίσης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική στήριξη ούτε από τη Γερμανία, ούτε από άλλη χώρα της Ε.Ε. και ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να σκεφθεί τρόπους, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις, όπως αυτή της Ελλάδας.
Σε άλλη συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία WDR, ο Δημήτρης Δρούτσας επισημαίνει ότι υπάρχει κατανόηση από τον ελληνικό λαό και ότι τα άμεσα μέτρα λιτότητας είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλει προσπάθειες, ώστε να μην επιβαρυνθούν υπερβολικά οι κοινωνικά αδύναμες τάξεις, αλλά τόνισε πως πρέπει να συνεισφέρουν οι ανώτερες κοινωνικά τάξεις τη μερίδα του λέοντος στην προσπάθεια αυτή.
Αναφερόμενος στη σημερινή δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας, σημειώνει ότι στο παρελθόν υπήρξαν εν μέρει εσφαλμένες πολιτικές και εν μέρει εσφαλμένες πρακτικές, ενώ παρέπεμψε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός για να υπάρξει διαφάνεια ως προς το τι έγινε στο παρελθόν.
Εν όψει της επίσκεψης Παπανδρέου στη Γερμανία και της συνάντησής του με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση σε καμία στιγμή δεν απαίτησε ούτε ζήτησε άμεση οικονομική στήριξη από τους εταίρους της στην ΕΕ και ότι επιθυμεί και πρέπει να τα καταφέρει με τις δικές της δυνάμεις. «Αυτό που χρειαζόμαστε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας είναι μια ξεκάθαρη, σαφής διακήρυξη αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση, ένα σαφές μήνυμα προς τις διεθνείς χρηματαγορές ότι υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη έναντι της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των μέτρων που αυτή έλαβε, και φυσικά εδώ η φωνή της Γερμανίας είναι πολύ σημαντική», επεσήμανε ο κ. Δρούτσας.
Όπως αναφέρει, επίσης, το πρόσφατο πακέτο μέτρων λιτότητας αποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη, έτοιμη και σε θέση να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Μιλώντας δε στο γερμανικό δημόσιο ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο κ. Δρούτσας ζήτησε τη στήριξη και την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των διεθνών κεφαλαιαγορών προς την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα δεν ζήτησε ποτέ την άμεση οικονομική στήριξη των εταίρων της στην ΕΕ. Θέλουμε και μπορούμε να εξυγιάνουμε με τις δικές μας δυνάμεις τον προϋπολογισμό μας. Αυτό που χρειαζόμαστε, ωστόσο, από τους Ευρωπαίους εταίρους μας και μάλιστα από τους σημαντικότερους, όπως η Γερμανία, είναι μια σαφής, ρητή δήλωση αλληλεγγύης, ένα ξεκάθαρο κατηγορηματικό μήνυμα προς τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, στο οποίο θα εκφράζεται η πλήρης εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση».
Ο κ. Δρούτσας δηλώνει αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της, απευθύνει έκκληση στην κατανόηση των Ελλήνων πολιτών για τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Επισημαίνει ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις εξακολουθούν να είναι καλές, παρατηρώντας ότι η κριτική από γερμανικής πλευράς ασκείται σε κάποιες περιπτώσεις σε τόνους που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις και να οξύνουν τα πνεύματα.- **


** Εν μέσω αντιπαραθέσεων ψηφίστηκαν τα νέα μέτρα



Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης, ενώ από τη συζήτηση είχε αποχωρήσει το ΚΚΕ.Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν αυτά.
Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης, ενώ νωρίτερα από τη συζήτηση είχε αποχωρήσει το ΚΚΕ. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν αυτά, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για έλλειψη μέτρου και αυτογνωσίας. «Δεν μπορεί να μιλούν για καθυστερήσεις αυτοί που ευθύνονται για το ότι δεν μας πιστεύει κάνεις και που μας παρέδωσαν χάος», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Σφοδρή, ωστόσο, ήταν και η εσωκομματική αντιπαράθεση, καθώς ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, επιτέθηκε στον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη για τη φράση του ότι το δίλημμα «ανάπτυξη ή δανεισμός» είναι μεταφυσικό. Ο Χρήστος Παπουτσής που είχε δομήσει την ομιλία του πάνω στην ανάπτυξη, αναρωτήθηκε σε ποιά κυβέρνηση νομίζει ο κ. Σαχινίδης ότι είναι υφυπουργός. «Πυροδοτήσατε το κλίμα της συναίνεσης και δε μας λέτε τίποτα για το μέλλον, για ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο βουλευτής της Ν.Δ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. «Αποχωρούμε γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στο λαό» δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα. «Με τον τρόπο που διαχειριστήκατε την κρίση, στρώσατε το χαλί στους ευρωπαίους εταίρους μας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο πρωθυπουργός δίνει μάχη στην Ευρώπη και το ερώτημα είναι αν τον θέλουμε ενδυναμωμένο ή δειλό», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αιτιολογώντας και τη στήριξη των μέτρων από το ΛΑΟΣ. «Δεν θα απαντήσω αν τα μέτρα είναι της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ. Είναι ΠΑΣΟΚ η προσπάθεια να σωθεί η χώρα, καθώς το πρώτο χαρακτηριστικό που έδωσε στο κόμμα ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο πατριωτικός του χαρακτήρας» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Φλωρίδης. «Εάν η κυβέρνηση ελάμβανε νωρίτερα τα μέτρα, θα ήταν πολύ ηπιότερα, ενώ θεωρούμε ότι άλλα έλεγε και άλλα πράττει» δήλωσε, επίσης στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Σταϊκούρας. ** ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ !! αναλογικά και ισότιμα , από τα άνω προς τα κάτω …και μέχρι τα 1000 ευρώ μηνιαίων αποδοχών !! Από εκεί και κάτω …μακριά τα χέρια μας !!!


** Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση του ν/σ για τα νέα μέτρα



Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπερασπιζόμενος ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, τα νέα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει άλλη στρατηγική εξόδου από την κρίση σήμερα.Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπερασπιζόμενος ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, τα νέα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει άλλη στρατηγική εξόδου από την κρίση σήμερα - και όποιος το υποστηρίζει, είτε δεν έχει επίγνωση της κατάστασης, είτε προσπαθεί να κοροϊδέψει τους πολίτες. Η κυβέρνηση, ζητά απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Οι πολίτες ήδη τις αναλογίζονται - ας το πράξουν και οι βουλευτές».
Ο υπουργός χαρακτήρισε «μόνιμα» τα μέτρα, σε αντίθεση με τις ρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας που ίσχυαν για μερικούς μήνες και στη συνέχεια αναιρούνταν, όπως τόνισε. «Όταν όμως η κυβέρνηση, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να περικόψει δώρα και επιδόματα, λέει με κάθε παρρησία, ότι όταν ξεπεραστεί η κρίση και στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου, θα μπορέσει να δώσει πίσω μέρος των πόρων. Δεν θα πούμε όμως ότι θα γίνει αυτό εντός λίγων μηνών, παίζοντας το παιχνίδι που έπαιζε η Νέα Δημοκρατία, που μας έφερε στην κατάσταση αυτή» ανέφερε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, τα μέτρα είναι αναγκαία, καθώς «κανείς δεν πιστεύει την Ελλάδα. Όσοι μας δανείζουν, γνωρίζουν ότι η χώρα μας παράγει ελλείμματα, οπότε μπορεί να φτάσει σε αδυναμία πληρωμής. Και κανένα ταμείο δεν είναι διατεθειμένο να χάσει λεφτά που επενδύει σε κρατικά ομόλογα. Και όλα αυτά, από μία χώρα που έλεγε συνειδητά ψέματα, δεν έκανε τίποτα να συμμαζέψει τα ελλείμματά της» ανέφερε ο υπουργός. Και γιατί η κυβέρνηση χρειάστηκε να λάβει πρόσθετα μέτρα, μετά το πρόγραμμα σταθερότητας; «Εξαιτίας της αναξιοπιστίας της χώρας, οι πιστωτές μας δεν δέχθηκαν ότι θα κάνουμε αυτά που λέμε - και ζήτησαν περαιτέρω αποφάσεις ότι θα πιάσουμε το στόχο. Η κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα αυτά, για να πείσει ότι θα υλοποιήσει στο ακέραιο το πρόγραμμα σταθερότητας».
Αργότερα, η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, ανέφερε πως τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί ως έκτακτα, μαζί με αυτά που προβλέπει το νομοσχέδιο, συνιστούν μια «πολύ μεγάλη μείωση δαπάνης για το Δημόσιο, ύψους 16 δισ. ευρώ. Οπότε, δεν μπορούμε να έχουμε αυταπάτες: Τα μέτρα θα έχουν οπωσδήποτε αρνητική επίπτωση στην οικονομική δραστηριότητα και θα επιφέρουν ανοδική προσαρμογή των τιμών. Τις αρνητικές αυτές, επιπτώσεις, θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε με όλα τα δυνατά μέσα: Με το να στηρίξουμε την αγορά το 2010 και να βάλουμε τις βάσεις για αναθέρμανση της οικονομίας, με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κινητοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των 4000 εκκρεμών αιτήσεων για ιδιωτικές επενδύσεις, το νόμο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων και ένταση των ελέγχων εποπτείας της αγοράς, ιδιαίτερα τώρα που θα έχουμε τάσεις ανατίμησης».
Να σημειωθεί ότι μετά από αντιδράσεις που σημειώθηκαν και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ (της προεδρεύουσας Βάσως Παπανδρέου, συμπεριλαμβανομένης), η υπουργός απέσυρε τη ρύθμιση για τις τιμές του φαρμάκων, που είχε επίσης εισαχθεί στο νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικότερα σε προσεχή συνεδρίαση.
Για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε λόγο για «μονόπλευρα μέτρα που ακολουθούν πέντε μήνες αβουλίας», εκφράζοντας την συναίνεσή του σε ρυθμίσεις που περιορίζουν τις σπατάλες στο Δημόσιο, ή την φορολογία των ποτών και των τσιγάρων προς εξεύρεση πόρων, αλλά και την ρητή αντίθεση του κόμματός του στην αύξηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Ο κος Σταϊκούρας, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του, υπενθυμίζοντας προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου για προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων και μη αύξηση του ΦΠΑ.
«Από 21η θέση στην ακρίβεια πριν δυο μήνες, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην τρίτη θέση. Η αύξηση του ΦΠΑ θα μετακυληθεί άμεσα στον καταναλωτή. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε νέες, οδυνηρές για το λαό, αποφάσεις» ανέφερε ο κος Σταϊκούρας - για να κατηγορηθεί αργότερα από τον υφυπουργό Οικονομικών, πως «η Νέα Δημοκρατία στα λόγια στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά υπονομεύει τα μέτρα».
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) αμφισβήτησε ευθέως τη δικαιολογητική βάση των επειγόντων μέτρων: «Τα μέτρα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, στρατηγικής κατεδάφισης. Δεν είναι άμεσα συνυφασμένα με τα δημοσιονομικά. Τι σχέση έχουν οι εργασιακές σχέσεις με τα δημοσιονομικά, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό; Γιατί η Δανία, πήρε τα ίδια ακριβώς μέτρα πριν 10 μέρες, χωρίς να έχει δημοσιονομικό πρόβλημα; Ο λόγος είναι πολύ απλός: Γιατί θέλει να συνεχίσει την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Κομισιόν για την ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου» ανέφερε ο εισηγητής του ΚΚΕ.
«Σ’ αυτόν τον πόλεμο που εξαπολύεται εναντίον του, πρέπει ο λαός να ξεσηκωθεί ωσάν να ήταν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με την ίδια μαχητικότητα και πείσμα. Γιατί τα μέτρα θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε ο κος Καραθανασόπουλος.
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης καταλόγισε στην κυβέρνηση «έλλειμμα αξιοπιστίας, δημοκρατίας, δικαιοσύνης και αποτελεσματικότητας»: «Όταν έχεις 5 δισ. ευρώ ανείσπραχτο ΦΠΑ, που πληρώνουν οι καταναλωτές, αλλά δεν πηγαίνει στα δημόσια ταμεία και δεν κάνεις τίποτα να περιορίσεις την φοροκλοπή, η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει τη λαϊκή κατανάλωση, αλλά δεν θα βοηθήσει καθόλου τα δημόσια έσοδα. Με τον φόρο στα καύσιμα επιβαρύνετε την παραγωγή και αυξάνετε τις πληθωριστικές πιέσεις, την ώρα που έχουμε πληθωρισμό δυόμισυ φορές παραπάνω απ’ την ευρωζώνη. Και δεν είναι πληθωρισμός κόστους, αλλά πληθωρισμός κερδών, γιατί μεγάλο μέρος της οικονομίας δουλεύει για τα καρτέλ. Πού είναι τα μέτρα σας για τα καρτέλ;».
Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης, ανάλωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του, αντικρούοντας τα επιχειρήματα της Αριστεράς: «Ακούω οιμωγές και οδυρμούς για τους εργαζομένους, αλλά δεν είναι το ίδιο η ιδιωτική υπάλληλος των 700 ευρώ με τον εργαζόμενο στο δημόσιο τομέα. Δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες συνθήκες εργασίας. Γιατί λοιπόν εξισώνονται ξαφνικά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με αυτούς που αγωνίστηκαν σκληρά για να βρουν εκείνη την προνομιακή δουλειά (γιατί δεν γίνεται ουρά για μια θέση γραμματέως σε ένα γραφείο, αλλά στο Δημόσιο); Αυτά τα τιμάρια δεν μοίραζαν τα κόμματα της εξουσίας; Γιατί τώρα λοιπόν δεν θα πρέπει να υπάρξει συμμάζεμα;».
Ο ΛΑΟΣ λοιπόν θεωρεί «επαχθή» αλλά και αναγκαία τα μέτρα. Επειδή ωστόσο «δεν διακρίνει και κάποια αναπτυξιακά που θα αποτρέψουν την οικονομική ύφεση», στη φάση αυτή δηλώνει «παρών».
Για «μονόδρομο» έκανε λόγο και ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος - τουλάχιστον «για πολιτικούς που έχουν κατά νου, ότι πρέπει να συμβάλλουν στη σωτηρία της πατρίδας. Κάθε άλλη απόπειρα να θωπευθούν αντιδράσεις δικαιολογημένες, που κατανοούμε, αλλά που προέρχονται από τους εργασιακά ασφαλείς και τους κατέχοντες, δεν μας πείθουν να αλλάξουμε ρότα» ανέφερε.
Ο υπουργός Εργασίας ανέπτυξε τα δύο άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν το υπουργείο του και υλοποιούν τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για επιδότηση της ασφαλιστικής εισφοράς των πρωτοεισερχόμενων στην εργασία, νέων και πλέον ηλικιωμένων ανθρώπων που χρειάζονται ορισμένα ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν. Τα ίδια άρθρα προβλέπουν διαγραφή μέρους του χρέους του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ χωρίς επιβάρυνση του Προϋπολογισμού και πάταξη της εισφοροκλοπής.
Τέλος, σημειώνεται η αντίδραση που συνάντησε η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, για την αναπροσαρμογή της τιμής των φαρμάκων. Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Μάριος Σαλμάς ζήτησε από την υπουργό, Λούκα Κατσέλη να αποσύρει τη ρύθμιση προκειμένου να επανεξεταστεί, εκτιμώντας πως θα επιφέρει αύξηση στις τιμές. Αργότερα, ο Χρήστος Αηδόνης (ΠΑΣΟΚ), ζήτησε επίσης την απόσυρση της διάταξης, σημειώνοντας πως, «τη στιγμή που ο ελληνικός λαός πληρώνει, κανείς δεν μπορεί να κάνει πλιάτσικο στην πλάτη του». Τη ρητή αντίθεσή της εξέφρασε και η προεδρεύουσα Βάσω Παπανδρέου, που ζήτησε από την υπουργό, εάν επιμένει στη διάταξη, να την επαναφέρει σε άλλη περίσταση.
Απαντώντας στις επικρίσεις, η κα Κατσέλη υποστήριξε πως η υφιστάμενη ρύθμιση είναι πρακτικά ανεφάρμοστη, δεδομένου ότι προβλέπει ορισμό των τιμών των φαρμάκων, σε σχέση με τις τρεις χαμηλότερες αντικειμενικές τιμές της Ευρώπης. Ωστόσο, «υπάρχει απουσία λιστών φαρμάκων με αντικειμενικές τιμές απ’ τις νεοεισερχόμενες χώρες, ενώ υπάρχουν και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες, που δίνουν πρόσθετο κόστος στην ανατιμολόγηση ανά δίμηνο που σχεδιάζουμε».
Κατά την κα Κατσέλη, η διαιώνιση του υφιστάμενου συστήματος, «επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία με 2,7 εκ. ευρώ πρόσθετη δαπάνη κάθε μέρα» - εξ ου και η επιλογή εισαγωγής της ρύθμισης με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Τελικώς ωστόσο, κατόπιν των αντιδράσεων που υπήρξαν, η υπουργός απέσυρε τη διάταξη.-


** Α. Παπαρήγα: «Απορρίπτονται ασυζητητί τα μέτρα»



Απόλυτη όσον αφορά στο νέο πακέτο μέτρων εμφανίστηκε η Αλέκα Παπαρήγα.Απόλυτη όσον αφορά στο νέο πακέτο μέτρων, που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, εμφανίστηκε η Αλέκα Παπαρήγα. «Απορρίπτονται ασυζητητί», τόνισε για τα μέτρα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις.
Έχει μεγάλη σημασία να δοθεί μια άμεση και δυναμική απάντηση στα συγχαρητήρια της κ. Μέρκελ και στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τα μέτρα, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Πέμπτη (4/03), ενώ απηύθυνε χαιρετισμό και μήνυμα υποστήριξης προς όλους τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, γιατί όπως είπε, οι κινητοποιήσεις αυτές δείχνουν την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.
Στη συνέχεια, η γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα μέτρα, που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως απορρίπτονται ασυζητητί και υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις, για να πετύχουν κάποιους από τους στόχους που θέτουν, πρέπει να έχουν συνέχεια.
Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ ζητά να ληφθεί απόφαση της Βουλής, με την οποία θα καταργούνται οριστικά οι βουλευτικές συντάξεις και προτείνει οι βουλευτές να ασφαλίζονται και η θητεία τους να ταυτίζεται με συντάξιμα χρόνια.
Επίσης, θα προτείνει και με πρόταση που θα καταθέσει στη Βουλή να καταργηθούν οι αμοιβές των βουλευτών και η συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές, γιατί όπως είπε, η δουλειά τους είναι να συμμετέχουν σε επιτροπές και γι' αυτό δεν χρειάζεται πρόσθετη αμοιβή.
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι, όλοι στο ΚΚΕ, νιώθουμε ότι έχουμε ιστορική ευθύνη για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, με στόχο να μπουν και νέες δυνάμεις στους πολιτικούς αγώνες, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κίνημα που θα κάνει σοβαρά βήματα μπροστά και θα καταφέρει να αποσπάσει νέες κατακτήσεις αλλά και να προκαλέσει πολιτικές ανακατατάξεις.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις χωριστές συγκεντρώσεις, η γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι το κίνημα είτε μια συγκέντρωση γίνει, είτε δέκα είναι διασπασμένο, διότι δεν έχει διαμορφώσει μια πλειοψηφική γραμμή ότι δηλαδή, από τη μία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη ο λαός, ή από τη μια τα μονοπώλια και από την άλλη ο λαός.
Η κ. Παπαρήγα συμπλήρωσε ότι έχουν ολέθριες ευθύνες, για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η έξοδος της χώρας από την ΕΕ είναι μια λύση, αλλά σε συνδυασμό με μια διαφορετική εξουσία γιατί από μόνη της η έξοδος από την ΕΕ δεν είναι λύση.
«Αν η Ελλάδα φύγει από την ΕΕ, τότε μπορεί να πάρει μεγάλη ώθηση το λαϊκό κίνημα προς την κατεύθυνση μιας πραγματικής αλλαγής», τόνισε. Ωστόσο, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων η κ. Παπαρήγα, επισήμανε την ανάγκη να υποστεί ρήγματα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ή αυτοί ή εμείς».
Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη, ότι το υψηλό χρέος της χώρας και τα ελλείμματα δεν οφείλονται απλά στα λαμόγια όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπανδρέου, αλλά στο γεγονός ότι τα ίδια μέτρα ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη, άρα πρόσθεσε, είναι πολιτική και όχι απλά λαμογιά με στόχο, τα επόμενα πενήντα χρόνια οι μεγάλες επιχειρήσεις και το κεφάλαιο γενικότερα να εξασφαλίσουν φθηνή εργατική δύναμη.-


** Στο επίκεντρο της Ευρωβουλής τυχόν ευθύνες των Βρυξελλών



Τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης στην Ευρωβουλή, ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες των Βρυξελλών στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας, αποφάσισε η Διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης στην Ευρωβουλή, ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες των Βρυξελλών στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας, αποφάσισε η Διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση, που είχε καταθέσει ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνεται ότι αυτή η δημόσια ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν υπό την αιγίδα του προέδρου της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, της Ευρωβουλευτού Σάρον Μπόουλς (Βρετανίδα Φιλελεύθερη), και θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Γιουροστάτ, της ελληνικής κυβέρνησης, της Goldman Sachs και όλων των άλλων φορέων, που εμπλέκονται στην υπόθεση. Σε γραπτή δήλωσή του ο Γκι Φερχόφστατ αναφέρει ότι «στόχος αυτής της ακρόασης δεν είναι να γίνει η Goldman Sachs εύκολο εξιλαστήριο θύμα», αν και όπως αναφέρει, οι πρακτικές, που ακολούθησε, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της στις εικασίες, που διατυπώνονται για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Όπως διευκρινίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, «στόχος είναι να διερευνηθεί πώς όλη η πολιτική και διοικητική αλυσίδα, από την Αθήνα στις Βρυξέλλες περνώντας από τη Φρανκφούρτη, αγνόησε την παραποίηση των στοιχείων των ελληνικών δημοσίων λογαριασμών». ANT1 Online !!


~** Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010,



Ευθύμιος Σαββάκης
Στη σύλληψη τεσσάρων εμπόρων ναρκωτικών προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, στην περιοχή της Μενεμένης, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 37, 22 και 21 ετών αντίστοιχα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 334 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ. Παράλληλα, στην περιοχή της Άνω Πόλης συνελήφθη ένας 36χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν μικροδέματα ηρωίνης και κάνναβης. Μετά από έλεγχο που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν ένα δέμα ηρωίνης βάρους 170 γραμμαρίων, τρία μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 15,3 γραμμαρίων, ένα φιαλίδιο υγρής μεθαδόνης βάρους 145 ml, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 610 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.- Γραφείο zougla Θεσσαλονίκη


** Πέντε συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010,




Δώδεκα προσαγωγές, από τις οποίες οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις, πραγματοποίησε χθες η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.Και τα 12 άτομα προσήχθησαν από τον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ ένας απ’ αυτούς κρατούσε καδρόνι την ώρα της σύλληψής του.Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, διεξάγεται έρευνα για την επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ από ομάδα αριστεριστών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συλλαλητήριο. Την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής. –


** Στη μονάδα εμφραγμάτων ο Μανώλης Γλέζος
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010,



Στη μονάδα εμφραγμάτων του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται από χθες το μεσημέρι ο Μανώλης Γλέζος, μετά την επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του επεισοδιακού συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος.Η κατάσταση της υγείας του ιστορικού αγωνιστή της Αριστεράς δεν εμπνέει κίνδυνο, σύμφωνα με τους γιατρούς, ωστόσο για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει και σήμερα στο νοσοκομείο για νοσηλεία.Ο Μανώλης Γλέζος έχει παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα και υψηλή πίεση, λόγω της εισπνοής των χημικών τα οποία έριξαν αναίτια στο πρόσωπό του οι αστυνομικοί των ΜΑΤ.Σαφώς καλύτερη είναι η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Παναγόπουλου, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε κανονικό θάλαμο.Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ φέρει μώλωπες σε όλο του το σώμα, από την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του αριστεριστές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο χθεσινό συλλαλητήριο.Θεωρείται πολύ πιθανό ότι ο Γιάννης Παναγόπουλος θα πάρει σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο, κάτι που θα αποφασίσουν οι θεράποντες γιατροί τις αμέσως επόμενες ώρες.-


**Απόπειρα ομαδικού βιασμού στον Κολωνό
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010,



Τον εφιάλτη έζησε τα ξημερώματα μία γυναίκα στον Κολωνό. Ενώ περπατούσε αμέριμνη στον δρόμο, στη συμβολή των οδών Παλαμηδίου και Δημοσθένους, τρείς αλλοδαποί την πλησίασαν και, αφού την χτύπησαν, της άρπαξαν την τσάντα. Στη συνέχεια, οι δράστες επιχείρησαν να βιάσουν την άτυχη γυναίκα στη μέση του δρόμου. Εκείνη, σοκαρισμένη, έχασε τις αισθήσεις της, κάτι που προφανώς απέτρεψε τους αλλοδαπούς, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή προτού ολοκληρώσουν το «σχέδιό» τους. Η γυναίκα βρήκε το κουράγιο και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία αναζητά τους δράστες. –

**

** Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο hackaday σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Επίσης! Καλό Σ/Κ.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/hackaday/.-

** Έλληνες ενωθείτε!! Είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να επικρατήσουν οι υπηρέτες του παγκόσμιου καπιταλισμού!‏
Από:
alkis (anemos521@gmail.com)
Εστάλη:
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010 11:33:58 μμ
Προς:
EPANASTATO (epanastato@googlegroups.com )ανείζομαι κι εγώ τα λόγια του και φωνάζω μαζί του:
Απευθύνομαι ... σε όλους τους τιμημένους Έλληνες, σε όλους τους
ελεύθερους ανθρώπους και τους καλώ να ενωθούμε. Είναι ανάγκη να
εμποδίσουμε να επικρατήσουν οι υπηρέτες των Γερμανών που σήμερα έγιναν
υπηρέτες των Αμερικάνων, είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να υποδουλωθεί η
χώρα στους ιμπεριαλιστές της Ουάσιγκτων.!!
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/03/blog-post_5269.html

** Automatic Reply: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (Λένης Ελευθέριος - Αίμα ανεξαρτήτως ομάδας)‏
Από:
niok (niok@her.forthnet.gr )
Εστάλη:
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010 11:33:58 μμ
Προς:
epanastato@googlegroups.com

5 συνημμένα Λήψη όλων των συνημμένων (6,7 ΚΒ)

left_tile...gif (0,0 ΚΒ), right_til...gif (0,1 ΚΒ), top.gif (4,4 ΚΒ), Signature...gif (0,9 ΚΒ), bottom.gif (1,2 ΚΒ)


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ !

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΩΝ BLOGS ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ !!!

ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ PLAYER ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ :
http://irakliowebradio2.blogspot.com/2009/02/blog-post_5391.html



** I sent a Hot Video to you‏
Από:
MAKIS PIGADAS (fbNOREPLY@myfanbox.com )
Εστάλη:
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010 12:06:48 πμ
Προς:
stamoskal@windowslive.com
I sent a Hot Video to you Check it out!
This email was sent by MAKIS PIGADAS using the Application: Hot Video Korea. You can stop receiving emails here.

**ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ …ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ :
] apokara: Γειά σου φίλε μου Σταμάτη [ apokara: Πως πάει η κατάσταση στο Κ.Υ ; apokara: Μην συγχύζεσαι δεν αξίζει τον κόπο apokara: Πάνω απο όλα η υγεία
] skoulikas stamatios: Φιλε μου καλημέρα και καλό Σ/Κ ! Συμφωνώ απολίτως μαζί σου ! Αγάπη όμως σημαίνει συμμετοχικότητα και όχι τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου πάλι δικά μου;!!
skoulikas stamatios: Πρέπει όμως τα σκουλήκια και οι σαλήγκαροι να τιμορούντε , διότι η ατιμορησία μας έφερε σε τούτο το χάλι 1.- ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΙ ΚΑΛΟΙ !!! πάντως καλέ μου φίλε σε ευχαριστώ για την κατανόηση σου . Να είσαι πάντα καλά μαζί με την οικογενειά σου .- αλλωσ τε εγώ σε ενάμιση χρόνο θέλω δεν θέλω πάω σπίτι μου αφού θα πατάω τα 66 χρόνια μου ! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ !!!!
apokara: Το κακό πάντα υπήρχε και θα υπάρχει apokara: Αν έχεις τα κότσια το πολεμάς αλλοιώς το ανέχεσαι apokara: Ο κόσμος που ζούμε δεν είναι παραδεισος apokara: Οταν αδικείσαι να σκεπτεσαι τον Χριστό που και αυτός υπέφεραι απο την αδικία των ανθρώπων ] apokara: Καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου για τη γενόμενη αδικία αλλά σκέψου οτι στη ζωή δεν είναι μόνο τα χρήματα το σημείο αναφοράς για να επικεντρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες σε αυτό apokara: Θέλει διάκριση και επιλογή προτεταιρεοτήτων για να μην μας μπερδεύουν συγκεκριμένα γεγονότα και μας αποπροσανατολίζουν . apokara: Το γεγονός που ζεις στο Κ.Υ είναι ένα μικρό ποσοστό απο το σύνολο των γεγονότων που ζεις καθημερινά . apokara: Θα το αφήσεις να σε επηρεάει ; apokara: Δύναμη
skoulikas stamatios: Φίλε καλέ μου ξέρω ότι η ζωή είναι ενναλλαγή χαράς - λύπης , επιτυχίας - αποτυχίας , ανέβασμα - κατέβασμα κ.π.α ! Ξέρω , ότι η ζωή πως είναι μια τομάτα , άλλος την τρώει στη μάπα , κι΄ άλλος σάλάτα ! Άλλως τε , έμεινα ορφανός στην ζωή από πατέρα 11 χρονών και το πεζοδρόμιο της ζωής μου έχει μάθει πάρα πολλά κ.λ.π.

* &* ΟΠΟΙΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ...ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ...ΜΟΡΦΩΝΕΙ !!!!

** ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ :
Η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ,
FOTOS -ODONTIATRIKIS sns arfara 2008 Dentist ,
O ODONTIATROS STH ZOH MAS .,
Stamos1 DentisT Dentistry. ,
THEMA YGEIAS ,
Η Οδοντιατρική μέσα από εικόνες και Φωτογραφίες. sns ,
Θέματα Υγείας για όλους μας .
Θέματα Υγείας για όλους μας Νοέμβριος 2009 .
θέματα υγείας Νο 1
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Νο 2
ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ .
Νέα Γρίπη ,
Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ
οδοντιάτρων
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ - ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ .-
ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΣΟΦΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,
Υγεία για όλους Ιούλιος - Αύγουστος 2009.
Υγεία για όλους μας- 0dontiatriki.-
Υγεία για όλους Οκτώβρης - Νοέμβρης 2009 .
Υγεία για όλους
Υγεία για όλους Νοέμβρης -Δεκεμβρίου 2009 *
Υγεία για όλους Αύγουστος -Σεπτέμβριος 2009 .
Υγεία για όλους Μάρτιος -Απρίλιος 2009.-
Υγεία για όλους Μάϊος -Ιούνιος 2009 .-
Υγεία για όλους μας.- stamos
ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΛΗΨΗ.- stamos
ΒΙΝΤΕΟ Για όσους καπνίζουν !!!!
Παρακαλώ ας γελάσουμε και λίογο.-

** Αναρτήσεις -Ιστολογίου :

** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/03/blog-post.html , Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010Μας γράφουν - ενημέρωση *
Μας γράφουν - ενημέρωση

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/03/blog-post_05.html , Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010Μας γράφουν - ενημέρωση * MAΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :

** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/03/blog-post_3368.html , Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010Απο όσα μας γράφουν και γράφουμε * Απο όσα μας γράφουν και γράφουμε.-

** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/03/blog-post_04.html , Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

~* http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/03/ta-nea.html , Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010TA NEA ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ *
TA NEA ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ -Τοπικά Νέα και άλλα

** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/03/blog-post.html , Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΑΣ

** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/03/blog-post_05.html , Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010Aπό το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη * Aπό το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη και άλλα .-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: