ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Η γενοκτονία των ΑΡΜΕΝΙΩΝ *

Η γενοκτονία των ΑΡΜΕΝΙΩΝ :



Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ( αναμφησβήτητο γεγονός …για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα 2010 αναγνωρίζεται ,!!!!!):

~* Αν θεωρείτε ότι κάποια ανάρτηση σας θίγει, παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας.-


Η Βουλή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων περάσει στενά ένα μέτρο συνιστά την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το 1915 δολοφονίες των εθνοτικών Αρμενίων στην Οθωμανική Τουρκία ως γενοκτονία.- http://www.cnn.com/ ,

< Αυτό είναι μια άλλη απόδειξη της αφοσίωσης του αμερικανικού λαού για την καθολική ανθρώπινες αξίες.> .-

Ουάσινγκτον (CNN) - Τουρκία υπενθύμισε απεσταλμένος του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από ψηφοφορία από μία επιτροπή του Κογκρέσου εγκρίνοντας ένα ψήφισμα ζητώντας την δολοφονία της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Οθωμανική Τουρκία.
Η Βουλή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων περάσει στενά ένα μέτρο συνιστά την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τις δολοφονίες ως γενοκτονία.
Το μέτρο πέρασε 23-22 και τώρα θα το κεφάλι προς την πλήρη Σώμα.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 23 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ , ΑΝΘΡΩΠΙΑ , ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !! ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 1915 !!! θαυμάζω !! ΑΓΑΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

http://snsarfara.blogspot.com/ stamos-arfara Greece hellas !!!!!!!!!!! stamatios skoulikas dentist ARFARA – MESSINIAS 2010 .-

Να μη ξεχνάμε και την γενοκτονία των ΠΟΝΤΙΩΝ των ΚΟΥΡΔΩΝ και την ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΣΤΡΟΦΗ κ.π.α. ..

** 5 Μαρτίου, 2010

ΣΤΗΝ Τουρκία υπενθυμίζει ο πρέσβης των ΗΠΑ μετά την ψηφοφορία για τη γενοκτονία στην Αρμενία των Αρμενίων Ελλήνων κ.λ.π. » ( σε μεταφραση) ….
Μία από τις χειρότερες σφαγές του 20ού αιώνα, ήρθαν πίσω στο στέκι διεθνή πολιτική χθες όταν μια ισχυρή ομάδα Ουάσινγκτον ψήφισε για να καλέσετε την δολοφονία περίπου 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων στην Τουρκία "γενοκτονία".

Μετά από περισσότερο από τρεις ώρες συζήτησης, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ενέκρινε τη στενή ψήφισμα που να καλεί τον πρόεδρο Ομπάμα για "χαρακτηρίζει η συστηματική και προμελετημένη εξόντωση των 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων ως γενοκτονία".
Η ψηφοφορία προχώρησε παρά την τελευταία λόγους λεπτά από το Λευκό Οίκο και Στέιτ Ντιπάρτμεντ και προκάλεσε μια μανιώδη αντίδραση από Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος πρωθυπουργός.
"Καταδικάζουμε αυτό το ψήφισμα, το οποίο κατηγορεί το τουρκικό έθνος του εγκλήματος δεν committ," είπε. Αρμενίων ως παρατηρητές χειροκρότησαν την ψηφοφορία στο Καπιτώλιο, οι Τούρκο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον ήταν υπενθύμισε.
Ο Ομπάμα διοίκηση μπορεί να εξακολουθεί να είναι σε θέση να αποτρέψει την πλήρη ψήφο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά ψήφισμα της χθεσινής απείλησε να δηλητηριάσει τις σχέσεις της Αμερικής με το πιο κοντινό μουσουλμανικό σύμμαχό της. Ουάσιγκτον εξαρτάται από την Τουρκία για την πρόσβαση στο βόρειο Ιράκ και στις περιφερειακές προσπάθειες για την απομόνωση του Ιράν.
Η ψηφοφορία, με 23 μέλη του Κογκρέσου υπέρ και 22 κατά, θα έθετε σε κίνδυνο και το ιστορικό των προσπαθειών που ξεκίνησε πέρυσι με τη δημιουργία κανονικών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.
"Μας ανησυχεί σοβαρά ότι αυτό το ψήφισμα που εγκρίθηκε από την επιτροπή, παρά τις προειδοποιήσεις μας θα βλάψει την Τουρκία-ΗΠΑ δεσμούς και τις προσπάθειες για nomalise Τουρκίας-Αρμενίας σχέσεις," Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε.
Ο κ. Ομπάμα υποσχέθηκε ως υποψήφιος για να σπάσει με μακρόχρονη πρακτική των ΗΠΑ και να αρχίσει καλώντας τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο εποχή δολοφονίες γενοκτονία, εάν εκλεγεί στο Λευκό Οίκο. Έσπασε η υπόσχεση πέρυσι, αρνούμενη να χρησιμοποιήσει τη λέξη σχετικά με μια επίσκεψη στην Άγκυρα, όπου επαίνεσε την Τουρκία ως πρότυπο μουσουλμανικής δημοκρατίας.
Αυτός τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του, αυτή την εβδομάδα για να τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία για μια προσέγγιση με την Αρμενία, ενώ η Χίλαρι Κλίντον, ο Secretary of State, είχε έκκληση προς την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων να μην προχωρήσει με την ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, Howard Berman, αρνήθηκε να επηρεάζονται. Κατά την έναρξη της χθεσινής ακρόασης που αποκάλεσε την Τουρκία ένα ζωτικό και συνήθως πιστός σύμμαχος, αλλά επέμεινε ότι τίποτα δεν δικαιολογείται "κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα της γενοκτονίας των Αρμενίων".
Κ. Berman, Καλιφόρνια ένας δημοκράτης που μετράει ισχυρό Αρμενίων μεταναστών μεταξύ των συστατικών του Λος Άντζελες, είπε ότι η υποχρέωση της Τουρκίας να αντιμετωπίσει το παρελθόν της σε σύγκριση με την αντίστοιχη της Γερμανίας για να αντιμετωπίσουμε το Ολοκαύτωμα και τη Νότια Αφρική να αναγνωρίσουν την πλήρη φρίκη του απαρτχάιντ.
Άγκυρα δέχεται ότι πολλές χιλιάδες των χριστιανικών Αρμενίων που ζουν σε ό, τι ήταν τότε ανατολική Ανατολία πέθανε στο χείμαρρο αίματος από μουσουλμάνους στρατεύματα Οθωμανική το 1915. Απορρίπτει τον όρο "γενοκτονία" και λέει ότι το ποσό 1,5 εκατομμυρίων για τον τελικό αριθμό των νεκρών είναι υπερβολική. Εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα πιο σεβαστά Τουρκίας ιστορικοί, διαφωνούν.
Taner Akcam, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Clark, στη Μασαχουσέτη, έγινε η πρώτη τουρκική ειδικό για να καλέσετε την γενοκτονία τις δολοφονίες σε ολοκληρωμένη μελέτη του, μια επαίσχυντη πράξη, που δημοσιεύθηκε στην αγγλική γλώσσα πριν από τρία χρόνια.
Από τότε τουρκική και την αρμενική ηγέτες έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία εξομάλυνσης που περιέλαβε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην Τουρκία, μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών πέρυσι, παρουσία του Προέδρου της Αρμενίας.
Η τελευταία φορά που ένα ψήφισμα σχετικά με τα γεγονότα του 1915 συζητήθηκε στο Κογκρέσο που εγκρίθηκε από την επιτροπή του Σώματος, αλλά ποτέ δεν ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπους κάλεσε τους ηγέτες του Κογκρέσου να μην υποβάλει σε ψηφοφορία για το καλό των ΗΠΑ-Τουρκίας σχέσεις. Ακόμα κι έτσι, η Τουρκία ανακάλεσε προσωρινά τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον.
Σε μια ένδειξη της δύναμης της ιστορικής συναίνεσης για να καταλήξει σε απτά επιστροφή, η γαλλική ασφαλιστική AXA γίγαντας άρχισε να κάνει € 8.000 (£ 7.200) πληρωμές χθες στις οικογένειες των θυμάτων των Αρμενίων το 1915 δολοφονίες πολιτικών που αγόρασαν από εταιρείες οι οποίες από την AXA έχει αναλάβει.
Η Γαλλία και ο Καναδάς έχουν ταξινομηθεί οι δολοφονίες ως γενοκτονία. Βρετανία, όπως οι ΗΠΑ, δεν έχει .-
ΣΧΟΛΙΑ :
(1).- ** Θέλω να κάνω μια περαιτέρω προσθήκη στην πρώτη μου παρατήρηση, αφήνει να διερευνήσει τη σημασία της εικόνας μόνο σε αυτό το άρθρο, μαζί με τη λεζάντα της. φαίνεται να υπάρχει μικρά παιδιά που επιβιβάζεται σε πλοίο? αυτό γίνεται για να τονίσω τη δήλωση του «orphanes« made in τη λεζάντα, και αποτελεί μια συγκαλυμμένη μήνυμα που σκοτώθηκαν οι γονείς τους άγρια από τους Οθωμανούς, και ότι ήταν αθώοι, όπως τα παιδιά τώρα επιβίβασης πλοίο. Υπάρχουν, ωστόσο, αυτή φαίνεται να είναι οι ηλικιωμένοι στο παρασκήνιο και βοηθώντας τα παιδιά πάνω στο πλοίο, υποθέτω ότι αυτά δεν είναι orphanes έτσι δεν αναφέρονται. Η λεζάντα αναφέρει ότι η orphanes είναι "στην Κωνσταντινούπολη τώρα Κωνσταντινούπολη" απεικονίζοντας τους Οθωμανούς δεν είναι μόνο όπως δολοφονίες, αλλά και των ενοίκων μιας πόλης, αν και κλήθηκε Κωνσταντινούπολη Κωνσταντινούπολη τότε δεν Κωνσταντινούπολη. η λεζάντα αναφέρει επίσης ότι οι εν λόγω Orphanes σώθηκαν μια αμερικανική φιλανθρωπική μου, κρυφά απεικονίζοντας τους Αμερικανούς ως σωτήρες, οι Αμερικανοί, σύμφωνα με το άρθρο αυτό έχει αποθηκευτεί των Αρμενίων δύο φορές, μία φορά με τη συλλογή orphanes συναίσθημα από άγριες διώξεις και τη δεύτερη φορά από το πέρασμα στην πράξη συνέδριο. Αναρωτιέμαι πότε οι άνθρωποι θα ξυπνήσουν με το γεγονός ότι αυτές οι τεχνικές χειραγώγησης δεν equilant στην αλήθεια.-
(2).- Πρώτα πράγματα πρώτα θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλους του προς την biasedness του παρόντος άρθρου, όπου παρουσιάζεται μόνο μέρος του λόγου ορισμένων λαών. και μόνο το μέρος που σουίτες ο συγγραφέας του άρθρου πλέον. στην πραγματικότητα, ορισμένες από τις λεγόμενες τιμές δεν έχουν ακόμη δοθεί άμεση πράκτορα? "χαρακτηρίζει η συστηματική και προμελετημένη εξόντωση των 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων ως γενοκτονία" ο οποίος έκανε τη δήλωση αυτή; και γιατί είναι αυτό παρουσιάζεται σαν να είναι ένα γεγονός; διαδέχεται την περίοδο της biasedness του άρθρου προς το πραγματικό περιεχόμενο, έτσι ώστε η Οθωμανική Αυτοκρατορία διάπραξη υποτίθεται genoiced ύψους 1,5 εκατ. arminians? εγώ υποτίθεται ότι το ποσοστό αυτό ελέγχεται από τις δοκιμές του άνθρακα; έκανε καμία μελετητές κάνει αυτή τη δήλωση από την προσεκτική εξέταση της Οθωμανικής αρχεία; μπορεί να τους υποτρόφους που κάνει αυτόν τον ισχυρισμό, αν όντως είναι μελετητές, ώστε να μπορούν να διαβάσουν archieved έγγραφα που έχουν συνταχθεί στην Οθωμανική που δεν χρησιμοποιούν το σενάριο λατινικούς; Και να αφήνει για μια στιγμή ας αναρωτηθούμε τη φαντασία μας, σας δίνει τη δυνατότητα για μια εμφάνιση προσποιούνται ότι υπήρχε genoice και ότι 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι evaportated από το πρόσωπο της γης. πώς μπορούμε να συγκρίνουμε αυτό το γεγονός με την τρομερή attrocity των δύο attomic βόμβες που πέφτουν πάνω σε Ιαπωνία, ή ακόμη και τη σφαγή μιας ολόκληρης ηπείρου, που στεγάζει το μη-έθνος της Αμερικής.
(3).- Αβραάμ K έγραψε:
Ανυπομονώ να δω τις ακόλουθες γενοκτονίες / σφαγές επίσης identfied ως τέτοιες:1) Γενοκτονία και την εξόντωση των Ινδιάνων της Αμερικής 2) Γενοκτονία και την εξόντωση της Αυστραλίας Abrogines3) Δεκάδες γενοκτονιών / σφαγές στην Αφρική από τους Ευρωπαίους. Για παράδειγμα το γαλλικό στην Αλγερία, οι Ιταλοί στη Σομαλία.
(4).- Jay Σ. έγραψε:
Η Τουρκία, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, θα παραμείνει υποτελής κατάσταση στην αμερικανική αυτοκρατορία. Αυτός είναι ο κόσμος μας, το υπόλοιπο θα είναι μόνο ζουν σε αυτή.
(5).- Josef Ottinger έγραψε:
Τι πολιτικός έχει τα προσόντα να κάνει μια τέτοια ψηφοφορία; Το θέμα αυτό είναι ένα θέμα για μια ομάδα από ιστορικούς να συμφωνήσουν.Στη βάση αυτή την ψηφοφορία που έγινε στις ΗΠΑ είναι ανεπιφύλακτα και άνευ σημασίας.Η τελευταία για το θέμα αυτό είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν συνειδητοποιήσει πλέον λάθος της και θα το διορθώσει με την ελπίδα ότι οι ειρηνικές διαπραγματεύσεις μπορεί να συνεχιστεί.Από το μέτωπο του Ηνωμένου Βασιλείου, το αγαθό του για να δείτε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την ευφυΐα να μην το άλμα με τα δύο πόδια επί του εν λόγω είδους τα θέματα και εξετάζει τα πραγματικά περιστατικά για να δικαιολογήσει, όταν κατά την έγκυρη η δήλωση μπορεί και δεν μπορεί να γίνει.Επίσης μια σημείωση για την Μ Melville, γιατί είναι η θρησκεία σας φέρει σε αυτή τη συζήτηση;Οι Οθωμανοί επιτρέπεται όλες τις θρησκείες εβραίος christian μουσουλμανική hindu κλπ να ζήσουν ειρηνικά μέσα στην αυτοκρατορία του ...Συνεπώς, αυτή η μουσουλμανική χριστιανική δήλωση που κάνατε είναι σαφώς ένα αμόρφωτο μία απόπειρα καύσιμο μίσος, την αποξένωση και τον ρατσισμό.
(6) .- M Melville έγραψε:
Εξαιρετικός! Σχετικά με την ώρα ο κόσμος αναγνωρίζει τι Τουρκία αρνείται ακόμη: η γενοκτονία των άνω του 1 εκατομμυρίου χριστιανών από ένα μουσουλμανικό έθνος που θέλει να ενταχθεί στην Ευρώπη!William Kent και φίλο του Jayil Μπορεί να διαφωνούμε, αλλά δεν φαίνεται να πάρει πολλούς ψήφους εδώ.
Πηγή : http://media.causes.com/ribbon/753799 , USA 2010.- STAMOS 01 ARFARA MESSINIAS DENTIST .-

** US Congress panel accuses Turkey of Armenian 'genocide'
A US congressional panel has described the killing of Armenians by Turkish forces during World War I as genocide, despite White House objections.
The resolution was narrowly approved by the House Foreign Affairs Committee.
Turkey, a key US ally, responded by recalling its ambassador in Washington for consultations. It has fiercely opposed the non-binding resolution.
The White House had warned that the vote would harm reconciliation talks between Turkey and Armenia.
The resolution calls on President Barack Obama to ensure that US foreign policy reflects an understanding of the "genocide" and to label the World War I killings as such in his annual statement on the issue.
It was approved by 23 votes to 22 by the committee.
Within minutes the Turkish government issued a statement condemning "this resolution which accuses the Turkish nation of a crime it has not committed".
The statement also said the Turkish ambassador was being recalled for consultations.
A Turkish parliamentary delegation had gone to Washington to try to persuade committee members to reject the resolution.
Turkey accepts that atrocities were committed but argues they were part of the war and that there was no systematic attempt to destroy the Christian Armenian people.
The Armenian government welcomed the vote, calling it "an important step towards the prevention of crimes against humanity".
In 2007, a similar resolution passed the committee stage, but was shelved before a House vote after pressure from the George W Bush administration.
'Too important'
During his election campaign Mr Obama promised to brand the mass killings genocide.
Before the vote, committee chairman Howard Berman urged fellow members of the committee to endorse the resolution.
"I believe that Turkey values its relationship with the United States at least as much as we value our relations with Turkey," he said.
The Turks, he added, "fundamentally agree that the US-Turkish alliance is simply too important to get side-tracked by a non-binding resolution passed by the House of Representatives".
In October last year, Turkey and Armenia signed a historic accord normalising relations between them after a century of hostility.
Armenia wants Turkey to recognise the killings as an act of genocide, but successive Turkish governments have refused to do so.
Hundreds of thousands of Armenians died in 1915, when they were deported en masse from eastern Anatolia by the Ottoman Empire. They were killed by troops or died from starvation and disease.
Armenians have campaigned for the killings to be recognised internationally as genocide - and more than 20 countries have done so.

Kevin Connolly, BBC News, Washington

Ankara has already withdrawn its ambassador from Washington for consultations - in reaction to what will be seen as a significant international insult.
Washington will now be working hard to limit any further diplomatic fallout.
As one of the United States' most important allies in the Muslim world, Turkey's influence is important on both Iran and Afghanistan.
And the cheapest and safest way of extracting American soldiers from Iraq next year would be from neighbouring Turkey - if the diplomatic atmosphere permits.
Hundreds of thousands of ethnic Armenians killed by Ottoman Turks in 1915-6
Many historians and the Armenian people believe the killings amount to genocide
Turks and some historians deny they were orchestrated
More than 20 countries regard the massacres as genocide .- : ΠΗΓΗ :http://media.causes.com/ribbon/753355 ,

~*

~* "ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ" σας έστειλε ένα μήνυμα στο Facebook...‏
Από:
Facebook (notification+ys==02sy@facebookmail.com )
Εστάλη:
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010 11:19:46 πμ
Προς:
Stamatios Skoulikas (stamoskal@windowslive.com )Ο Kostoulas Vassilis έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ.

--------------------
Θέμα: Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως Γ΄Νηστειών
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως Γ΄Νηστειών
Τρίτη Κυριακὴ τῶν Νηστειῶν καὶ καθὼς βρισκόμαστε στὴ μέση τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς, ἡ Ἐκκλησία μας προβάλλει τὸν τίμιο Σταυρό, γιὰ νὰ ἐνισχυθοῦμε στὸν πνευματικὸ ἀγῶνα ἐτούτης τῆς περιόδου.
Μιλώντας δὲ γιὰ τὸ Σταυρό, ὀφείλουμε νὰ ἑστιάσουμε τὸν λόγο σ᾿ αὐτὸ ποὺ ἀπορρέει ἀπ᾿ αὐτόν. Γιατὶ ὁ Σταυρὸς δὲν εἶναι τίποτε ἄλλο, παρὰ ἕνα καθῆκον σ᾿ ἐκεῖνο ποὺ μᾶς ἐπιβάλλεται νὰ πράττουμε κάθε φορά.
Μὰ ὁ σύγχρονος ἄνθρωπος δὲν σκέπτεται, μήτε θέλει νὰ μιλάει γιὰ καθῆκον παρὰ μόνο γιὰ δικαιώματα. Ἐπειδὴ «καθῆκον εἶναι νὰ δώσης, δικαίωμα νὰ πάρης». Καὶ τὸ καθῆκον βεβαίως δὲν μπορεῖς νὰ τὸ παραβεῖς, ἐνῶ τὸ δικαίωμα μπορεῖς καὶ νὰ τ᾿ ἀφήσεις.
Γι᾿ αὐτὸ σήμερα ἀντικρύζεις τὴ νοοτροπία τῶν ἀνθρώπων, ποὺ θέλουν νὰ πάρουν καὶ δὲν εἶναι πρόθυμοι νὰ δώσουν. Κατὰ συνέπεια, ξεχνοῦν νὰ τηροῦν τὰ καθήκοντα, μὰ δὲν παραιτοῦνται ἀπὸ τὰ δικαιώματά τους.
Ἐκεῖνο δὲ ποὺ τελικὰ εἰσπράττουμε ὅλοι γύρω μας εἶναι ὅτι ζοῦμε σ᾿ ἕναν κόσμο ἄνω κάτω. Λείπει ἀπὸ τὴν ζωή μας «ὁ σεβασμὸς καὶ ἡ ὑπακοὴ καὶ ἡ πειθαρχία καὶ ἡ τάξη». Μὲ ἀποτέλεσμα τὰ παιδιὰ καὶ οἱ νεώτεροι νὰ μὴν ὑπακούουν στοὺς γονεῖς καὶ τοὺς μεγαλύτερους. Οἱ μαθητὲς νὰ ἀσεβοῦν καὶ νὰ περιπαίζουν τοὺς διδασκάλους τους. Οἱ ἄνδρες καὶ οἱ γυναῖκες νὰ μὴν συνδέονται μὲ τὴν ἀγάπη καὶ τὴν ἀλληλοκατανόηση, παρὰ νὰ ἐπαναστατοῦν καὶ νὰ διαλύουν μὲ τὸ παραμικρὸ τὸ σπιτικό τους. Ὅλοι μας νὰ παραβαίνουμε τὸν νόμο καὶ τὴν τάξη, νὰ παρανομοῦμε ἀσύστολα καὶ ὅταν μᾶς ἐλέγχουν τὰ ἁρμόδια ὄργανα, νὰ γινόμαστε θηρία καὶ νὰ ἀπειλοῦμε.
Ὅλα αὐτὰ καὶ ἄλλα πολλὰ γίνονται, γιατὶ ὁ καθένας μας δὲν εἶναι πρόθυμος νὰ σηκώσει τὸν σταυρό του, «νὰ συμμορφωθῆ σ᾿ ἐκεῖνο ποὺ θέλει καὶ ὁρίζει ὁ Θεός». Καὶ τελικὰ ἀρνούμενοι αὐτό, σηκώνουμε βαρύτερους σταυρούς, αὐτοῦ τοῦ κόσμου, καὶ ἂς μὴ θέλουμε νὰ τὸ ποῦμε. Αὐτοὶ δὲ οἱ σταυροὶ τοῦ κόσμου μᾶς ταπεινώνουν, μᾶς ἐξευτελίζουν καὶ ἀπαξιώνουν μ᾿ αὐτὸν τὸν τρόπο τὴν ὕπαρξή μας.
«Οἱ σταυροὶ λοιπόν, ποὺ ὁ κόσμος φορτώνει σ᾿ ἐκείνους ποὺ δὲν θέλουν νὰ σηκώσουν τὸν Σταυρὸ τοῦ Χριστοῦ, εἶναι ζυγοὶ καὶ μέγγενη, ποὺ σκλαβώνουν κι ἐξανδραποδίζουν τοὺς ἀνθρώπους».

Ὁ Χριστὸς βέβαια εἶπε γιὰ τὸ δικό Του Σταυρὸ πὼς εἶναι ζυγὸς χρηστός, μὰ ἐκεῖνος ὁ Σταυρὸς δὲν ντροπιάζει τὸν ἄνθρωπο. Ἀντίθετα μάλιστα τὸν τιμάει. Καὶ «εἶπε ἀκόμη πὼς οἱ ἐντολὲς καὶ τὰ καθήκοντα, ποὺ ἐπιβάλλει στοὺς ἀνθρώπους εἶναι φορτίο ἐλαφρό». Μὰ ὅταν μιλοῦμε γιὰ τὸ καθῆκον τῆς ἄρσης τοῦ Σταυροῦ τοῦ Χριστοῦ μιλοῦμε γιὰ ἕνα καθῆκον ἐλευθέρας ἐπιλογῆς μας. Τὸ εἶπε ἄλλωστε ὁ ἴδιος ὁ Χριστός, ὅταν τονίζει «ὅποιος θέλει νὰ ἔλθει ὀπίσω μου...». Δὲν ὑπάρχει συνεπῶς καμμιὰ πίεση ἢ ἐξαναγκασμός, μὰ μιὰ μονάχα πρόκληση, «δεῦτε πρὸς μὲ πάντες...».
Ἐὰν ὁ καθένας μας ἐξετάσει καλύτερα, θὰ ἀντιληφθεῖ πὼς καὶ τὸ «ὅποιος θέλει νὰ ἔλθει ὁπίσω μου» καὶ τὸ «δεῦτε πρὸς με πάντες» μιλάει γιὰ τὸ ἴδιο πρᾶγμα. Δηλαδὴ γιὰ τὴν ἄρση τοῦ Σταυροῦ τοῦ Χριστοῦ, «ποὺ εἶναι στ᾿ ἀλήθεια σταυρὸς καὶ καθῆκον», μὰ εἶναι ἐλαφρότερος ἀπ᾿ ὅλους τοὺς σταυροὺς τοῦ κόσμου».
Γιατὶ τελικὰ ὁ Σταυρὸς αὐτὸς μᾶς ὁδηγεῖ στὴν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ καὶ κατ᾿ ἐπέκταση στὴ Βασιλεία Του. Ἐνῶ οἱ σταυροὶ τοῦ κόσμου μᾶς ὁδηγοῦν μὲ μαθηματικὴ ἀκρίβεια στὸ θάνατο, συνεπῶς στὴν ἀπώλεια τῆς Βασιλείας Του.
Ἀγαπητοὶ ἀδελφοί, φέροντες τὸν Σταυρό τοῦ Χριστοῦ καθημερινὰ στὴ ζωή μας, ἔχουμε δίπλα μας ἕναν ἄλλο Σίμωνα. Αὐτὸς εἶναι ὁ Χριστός! Μᾶς βοηθάει νὰ πετύχουμε στὸν πνευματικὸ ἀγῶνα, νὰ προσεγγίσουμε τὸ ἅγιο θέλημά Του, νὰ ἐξασφαλίσουμε τὴ σωτηρία μας.
Ἡ σημερινὴ προσκύνηση τοῦ τιμίου Σταυροῦ μᾶς θυμίζει τὸ πάθος τοῦ Χριστοῦ, ὅμως μᾶς ζωντανεύει ταυτόχρονα τὴν ἐλπίδα τῆς Ἀναστάσεως. «Γιατὶ ὅπως ὁ Χριστός, ἔτσι κι ἐμεῖς ἀπὸ τὴ θλίψη τοῦ Σταυροῦ καὶ τοῦ πάθους· ἀπὸ τὸν πόνο καὶ τὸ θάνατο, φθάνουμε στὴ χαρὰ τῆς Ἀναστάσεως» πρὸς τὴν ὁποία καὶ πορεύομαστε μὲ κουράγιο καὶ δύναμη.

Πηγή: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
--------------------
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1227054160611&mid=1fd6cdfG56358b7cG19f5258G0&n_m=stamoskal%40windowslive.com


** Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο eatheia σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ΚαλημέραΕπισκεφτείτε και το νέο ιστολόγιο “ΑΘΕΪΑ, η άρνηση της αλήθειας”http://eatheia.blogspot.com/- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/eatheia/


** Keep up the pressure!!!‏
Από:
Causes (apps+ys==02sy@facebookappmail.com)
Εστάλη:
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010 9:36:33 πμ
Προς:
Stamatios Skoulikas (stamoskal@windowslive.com)
RECOGNIZE THE PONTIC GREEK GENOCIDE Bulletin
Posted by Margaret Koletsou
Margaret Koletsou just posted a link to your cause, RECOGNIZE THE PONTIC GREEK GENOCIDE: Thanks, Margaret Koletsou
Turkey recalls Ambassador after US vote on Armenia 'genocide' - Times Online
View Link


You are receiving this email because you are a member of the cause, RECOGNIZE THE PONTIC GREEK GENOCIDE. Stop receiving emails from the cause
View Bulletin on Facebook Leave a Comment Go to Cause Invite Friends
You are receiving this email because you are a member of the cause RECOGNIZE THE PONTIC GREEK GENOCIDE.To unsubscribe, leave the cause Causes Privacy Policy Causes Address: PO Box 492, Berkeley, CA 94708 United States Tip: Add "no-reply@causes.com" to your address book to make sure you don't miss any opportunities to change the world.

** Finally something is happening...‏
Από:
Causes (apps+ys==02sy@facebookappmail.com)
Εστάλη:
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010 6:33:56 πμ
Προς:
Stamatios Skoulikas (stamoskal@windowslive.com)
RECOGNIZE THE PONTIC GREEK GENOCIDE Bulletin
Posted by Margaret Koletsou
Margaret Koletsou just posted a link to your cause, RECOGNIZE THE PONTIC GREEK GENOCIDE: A US congressional panel has described the killing of Armenians by Turkish forces during World War I as genocide, despite White House objections. Thanks, Margaret Koletsou
BBC News - US Congress panel accuses Turkey of Armenian 'genocide'
Why this link matters to the cause: Next they will recognise the Pontiac Greek Genocide.
View Link


You are receiving this email because you are a member of the cause, RECOGNIZE THE PONTIC GREEK GENOCIDE. Stop receiving emails from the cause
View Bulletin on Facebook Leave a Comment Go to Cause Invite Friends
You are receiving this email because you are a member of the cause RECOGNIZE THE PONTIC GREEK GENOCIDE.To unsubscribe, leave the cause Causes Privacy Policy Causes Address: PO Box 492, Berkeley, CA 94708 United States Tip: Add "no-reply@causes.com" to your address book to make sure you don't miss any opportunities to change the world.

** Armenian Genocide‏
Από:
Causes (apps+ys==02sy@facebookappmail.com)
Εστάλη:
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010 5:44:41 πμ
Προς:
Stamatios Skoulikas (stamoskal@windowslive.com)
RECOGNIZE THE PONTIC GREEK GENOCIDE Bulletin
Posted by Margaret Koletsou
Margaret Koletsou just posted a link to your cause, RECOGNIZE THE PONTIC GREEK GENOCIDE: The House Foreign Affairs Committee narrowly passed a measure Thursday recommending that the United States recognize the 1915 killings of ethnic Armenians in Ottoman Turkey as genocide. The measure passed 23-22 and will now head to the full House. In response, Turkey ordered its ambassador to the United States home for "consultation," foreign ministry spokesman Burak Ozugergin told CNN. Thanks, Margaret Koletsou
House panel recommends calling 1915 Armenian killings 'genocide' - CNN.com
View Link


You are receiving this email because you are a member of the cause, RECOGNIZE THE PONTIC GREEK GENOCIDE. Stop receiving emails from the cause
View Bulletin on Facebook Leave a Comment Go to Cause Invite Friends
You are receiving this email because you are a member of the cause RECOGNIZE THE PONTIC GREEK GENOCIDE.To unsubscribe, leave the cause Causes Privacy Policy Causes Address: PO Box 492, Berkeley, CA 94708 United States Tip: Add "no-reply@causes.com" to your address book to make sure you don't miss any opportunities to change the world.

** EPISHS ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ :

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/03/blog-post.html ., Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/03/ta-nea.html , Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 TA NEA ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ *
TA NEA ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ -Τοπικά Νέα και άλλα

** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/03/blog-post.html , Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010Μας γράφουν - ενημέρωση *
Μας γράφουν - ενημέρωση
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/03/blog-post_05.html , Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010Μας γράφουν - ενημέρωση * MAΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/03/blog-post_3368.html , Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010Απο όσα μας γράφουν και γράφουμε * Απο όσα μας γράφουν και γράφουμε.-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/03/blog-post_04.html , Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
~* http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/03/ta-nea.html , Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010TA NEA ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ *
TA NEA ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ -Τοπικά Νέα και άλλα

** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/03/blog-post.html , Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΑΣ

** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/03/blog-post_05.html , Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010Aπό το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη * Aπό το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη και άλλα
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/03/blog-post_06.html , Σάββατο, 06 Μαρτίου 2010 ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ *

~**

BannerFans.com


http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/03/blog-post_06.html , Σάββατο, 06 Μαρτίου 2010Aπό το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη * Aπό το χαμομηλάκι
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/03/mas-grafoun-kai-emeis-ta-grafoume.html , Σάββατο, 06 Μαρτίου 2010 MAS GRAFOUN KAI EMEIS ...TA GRAFOUME *
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/03/blog-post_06.html , Σάββατο, 06 Μαρτίου 2010 ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ * ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ :

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/03/blog-post_06.html , Σάββατο, 06 Μαρτίου 2010 ΤΑ νέα μας σήμερα *
ΤΑ νέα μας σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 , ΕΙΔΗΣΕΙΣ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια: