ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ , ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ! ..ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ !! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ !! ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ !! .. ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ !! ΙΣΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!
1821-2010: Από τον Μέτερνιχ στη Μέρκελ :
«Το δάνειον δεν πρέπει να το στοχάζεσθε πολλά μεγάλην ευεργασίαν και εις αυτόν τον διάβολον ήθελαν μετά χαράς δανείσειν αργύρια, αν ο διάβολος είχε να τους ασφαλίσει με ενέχυρα». Α. Κοραής
Τι άλλαξε, άραγε, στα 189 συναπτά έτη από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της ελλαδικής επικράτειας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως προς το «γονιδιακό» πρόβλημα που βασανίζει έκτοτε την οικονομία αυτού του τόπου; Δηλαδή, την εξεύρεση πόρων.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Αδαμάντιος Κοραής δεν ήταν μόνο λόγιος. Δεν ήταν αποκλειστικά ένας ιδιότυπος «μεταβιβαστής» του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στη βαλκανική και εν πολλοίς πρωτόγονη πολιτικά περιφέρεια της Δυτικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ήταν πάνω απ' όλα ένας πρώιμος αστός στους διαδρόμους των ευρωπαϊκών σαλονιών και δέκτης των μύχιων σκέψεων των ισχυρών της εποχής του. Γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, αλλά και συνελάμβανε τα μηνύματά τους. Η προειδοποίηση που απευθύνει, λοιπόν, στους συνομιλητές του θυμίζει εντυπωσιακά τις συζητήσεις που δίνουν και παίρνουν στα τηλεπαράθυρα της σύγχρονης Ελλάδας ως προς το μείζον ζήτημα της ελληνικής οικονομίας. Την διασφάλιση βοήθειας από την Εσπερία.Ο δανεισμός και μάλιστα ο δυσανάλογος δανεισμός σε σχέση με τον παραγόμενο πλούτο, αλλά και την διάθεση των «εχόντων και κατεχόντων» να καταβάλουν το τίμημα που τους αναλογεί ήταν εξαρχής το κύριο μέλημα των κυβερνώντων. Στη χαραυγή του ξεσηκωμού του 1821, δύο στελέχη του πυρήνα της πρώτης απόπειρας διακυβέρνησης, του «Αρείου Πάγου» της Ανατολικής Στερεάς, κάποιος Κεφαλάς και ένας Δροσινός, αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.
ΚΟΡΑΗΣ
Τη σύναψη δανείου με ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ για τα πρώτα έξοδα του εθνικού αγώνα. Οι πρώτες εκτιμήσεις δεν διαφέρουν κατά πολύ από τις σημερινές. Άτεγκτοι και σκληροί τραπεζίτες, υπέρογκα επιτόκια, αιματηρά ανταλλάγματα. Αν αλλάξει κανείς τα κανόνια και τα άχρηστα λιανοντούφεκα με το υποβρύχιο Παπανικολής που μπατάρει και αν κανείς αναλογιστεί τις συναλλαγματικές αντιστοιχίες της εποχής, θα καταλήξει στο αβασάνιστο συμπέρασμα πως, από την Πρωσία των αρχών του 19ου αιώνα έως την Μέρκελ του 21ου, ούτε η νοοτροπία ούτε και η διάθεση του Βερολίνου άλλαξε. Διαβάζουμε στα χρονικά της εποχής αλλά σε γλώσσα σύγχρονη:
«Ήδη από τον Νοέμβριο του 1821, η τοπική εξουσία της Ανατολικής Στερεάς ''Άρειος Πάγος'' έστειλε στη Γερμανία τον Θεοχάρη Κεφαλά και τον Χ. Δροσινό, για να διαπραγματευθούν δάνειο 150.000 φλορινίων. Ο φιλέλληνας καθηγητής στο Μόναχο Ειρηναίος Θείρσιος είχε υποδείξει με επιστολή του ότι θα μπορούσαν να βρεθούν χρήματα στη Γερμανία, γι’ αυτό κι αποφασίστηκε η αποστολή των δύο ανωτέρω, οι οποίοι επέστρεψαν στο τέλος του 1822, έχοντας συνομολογήσει δύο δάνεια: ένα στη Ζυρίχη {40.000 φλορίνια} κι ένα στη Μασσαλία {62.000 φλορίνια}. Δεν ξέρουμε αν έφερε χρήματα ο Κεφάλας στην Κυβέρνηση, η οποία εντούτοις επικύρωσε την οφειλή! Παραγγέλθηκαν έτσι δύο κανόνια και άλλα στρατιωτικά είδη που δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα και εξοπλίστηκε ένα στρατιωτικό σώμα Γερμανών φιλελλήνων που ήρθε στην Ελλάδα, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να μισθοδοτηθεί, αφού το δάνειο δεν δώθηκε! Εδώ ακριβώς αρχίζει η εμπλοκή στο θέμα αυτό των μυστικών εταιρειών και ταγμάτων: τα νεοσυσταθέντα φιλελληνικά κομιτάτα της Ευρώπης έχουν ουσιαστικά τέτοια προέλευση. Όπως γράφει ο Κυρ. Σιμόπουλος σχετικά με τα συγκεκριμένα δάνεια, τα γερμανοελβετικά φιλελληνικά κομιτάτα συμψήφισαν τις δαπάνες του εξοπλισμού και της αποστολής αυτής της ''λεγεώνας'' με το δάνειο των 150.000 φλορινίων και ζητούσαν επιπλέον και την επιστροφή του με τόκο! Οι «φιλέλληνες » των γερμανοελβετικών Κομιτάτων αγόρασαν άχρηστα τουφέκια, κάτι που διαπιστώθηκε όταν εμφανίστηκαν οι εθελοντές της «Λεγεώνας» στην Ύδρα. Οι ξένοι θέλησαν να επιδείξουν τη στρατιωτική τους πείρα με μια χαιρετιστήρια ομοβροντία, αλλά όταν ο διοικητής έδωσε το παράγγελμα «πυρ», τα τουφέκια δεν πήραν φωτιά, γιατί, όπως αφηγείται, ο αυτόπτης Heinrich Kiefer ήταν σκουριασμένα {υπό τους καγχασμούς των Υδραίων! }.Οι Κεφαλάς και Δροσινός ήταν προφανώς άτυχοι διαπραγματευτές. Οι συνθήκες και τα κατάλοιπα της Ιεράς Συμμαχίας δεν άφηναν και πολλά περιθώρια εντός του τριγώνου της απληστίας, Βερολίνο. Βιέννη, Τεργέστη κατ' αρχήν. Η Γαλλία το 1821 βίωνε τις επιπτώσεις του ναπολεόντειου συνδρόμου, με τον κορσικανό να καταλήγει άδοξα στην Αγία Ελένη και το Λονδίνο να αναλαμβάνει την παγκόσμια κυριαρχία. Η αναδυόμενη κρατική οντότητα της Ελλάδας ξανακτυπά την πόρτα της Ευρώπης. Το χρονικό
«Στις 12 Απριλίου 1823, η έκθεση της δωδεκαμελούς επιτροπής, που είχε ορίσει η Β' Εθνοσυνέλευση, για να συντάξει ένα πρόχειρο προϋπολογισμό του επαναστατημένου Έθνους δεν άφηνε κανένα περιθώριο για την κρισιμότητα της κατάστασης: Τα έξοδα του πρώτου εξαμήνου του 1823 θα ανέρχονταν σε 38 εκατομμύρια γρόσια και τα έσοδα σε μόλις 12 εκατομμύρια γρόσια. Η φορολογία, οι τελωνειακοί δασμοί, οι λείες, τα λάφυρα, τα λύτρα, ο εσωτερικός δανεισμός, οι εισφορές ντόπιων και φιλελλήνων δεν ήταν ικανές να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό. Η έκθεση της Επιτροπής κατέληγε με την προτροπή να γίνεται καλύτερη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από τους τοπικούς άρχοντες και την ανάγκη να αναζητηθούν νέοι πόροι. Η ανάγκη εξωτερικού δανεισμού ήταν πλέον μονόδρομος.Στις 2 Ιουνίου 1823, το Εκτελεστικό (Κυβέρνηση) εξουσιοδότησε τους Ιωάννη Ορλάνδο, Ανδρέα Ζαΐμη και Ανδρέα Λουριώτη να μεταβούν στο Λονδίνο και να συνάψουν δάνειο 4.000.000 ισπανικών ταλίρων. Η επιτροπή καθυστέρησε να αναχωρήσει, λόγω έλλειψης χρημάτων για τα έξοδα του ταξιδιού, τα οποία κάλυψε με δάνειο ο Λόρδος Βύρων. Στις 26 Ιανουαρίου 1824, ο Ιωάννης Ορλάνδος και ο Ανδρέας Λουριώτης έφθασαν στην αγγλική πρωτεύουσα και ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις, στις οποίες πήραν μέρος και μέλη του Φιλελληνικού Κομιτάτου, συνομολόγησαν ένα δάνειο 800.000 λιρών με τον οίκο Λόφναν (9 Φεβρουαρίου 1824). Το δάνειο είχε τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1,5% και περίοδο αποπληρωμής 36 χρόνια. Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου τέθηκαν από ελληνικής πλευράς τα δημόσια κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα.Όμως, το ποσό που έφθασε στην επαναστατική διοίκηση ήταν μόλις 298.000 λίρες, αφού το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί στο 59% του ονομαστικού (472.000 λίρες) και από αυτό παρακρατήθηκαν 80.000 ως προκαταβολή τόκων δύο ετών, 16.000 για χρεολύσια, 2.000 ως προμήθεια και άλλες δαπάνες. Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, το ποσό θα αποστέλλονταν στις Τράπεζες Λογοθέτη και Βαρφ, που έδρευσαν στην αγγλοκρατούμενη Ζάκυνθο και θα παραδίδονταν τμηματικά στην ελληνική κυβέρνηση, ύστερα από έγκριση της επιτροπής που την αποτελούσαν ο Λόρδος Βύρων, ο συνταγματάρχης Στάνχοπ και ο Λάζαρος Κουντουριώτης.
Παρότι «ληστρικό», το δάνειο χαιρετίστηκε στην Ελλάδα ως πολιτική επιτυχία της Επανάστασης και ως έμμεση αναγνώριση του ελληνικού κράτους. Πάντως, οι ελπίδες που στηρίχτηκαν πάνω του θα διαψευστούν οικτρά, καθώς θα χρησιμοποιηθεί, για να κερδίσει η παράταξη Κουντουριώτη την εμφύλια διαμάχη. Μεγάλη ευθύνη για τους δυσμενείς όρους σύναψης του δανείου είχαν και οι δύο διαπραγματευτές, ο Γιαννιώτης πολιτικός Ανδρέας Λουριώτης και ο Σπετσιώτης πλοιοκτήτης Ιωάννης Ορλάνδος, οι οποίοι σπατάλησαν μεγάλα ποσά στο Λονδίνο, ζώντας πολυτελώς, σε αντίθεση με τους αγωνιστές, που πολεμούσαν με μεγάλες στερήσεις».Ευρώ, ή Φιορίνι, δολάριο ή ισπανικά τάλιραΗ παραπάνω διήγηση θα μπορούσε ανέτως να αντικατασταθεί από τις σύγχρονες περί Διεθνούς Νομισματικού ταμείου και Eurogroup ή μεταξύ Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ακόμη και ως προς τις λεπτομέρειες της διήγησης καταγράφεται ομοιότητα. Πόσο άραγε διαφορετική ήταν η συμπεριφορά των τότε διαπραγματευτών που διήγαν βίον πολυτελή με τα επιβαρυντικά έξοδα των συγχρόνων απεσταλμένων (βλέπε Άμπου Ντάμπι και συμφωνία για τον Σκαραμαγκά με την υψηλού κόστους και επιπέδου ελληνική αποστολή). Πόσο διαφοερτικοί είναι οι όροι δανειοδότησης που επιβάλλονταν τότε, οι τμηματικές εισπράξεις του δανείου, ο ασφυκτικός έλεγχος από τους διεθνείς τραπεζίτες και η ανομολόγητη, πλην όμως ευρέως γνωστή συμπεριφορά των ημετέρων πυλώνων της οικονομικής δραστηριότητας (Τραπεζίται τε και παράγοντες, επονομαζόμενοι και Golden Boys). Τα ονόματα άλλαξαν, αλλά οι «Οίκοι» εκτελούν τις αποφάσεις τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Για του λόγου το αληθές, στη «Σκιαγραφία της Ελληνικής Επανάστασης» του φιλέλληνος Χάου επισημαίνεται:
«Αργότερα, βέβαια, ο Κοντόσταυλος έχτισε στην Αθήνα πολυτελές σπίτι, εκεί όπου είναι τώρα η Παλαιά Βουλή… Κατηγορήθηκε ότι αυτό προερχόταν από χρήματα του αγγλικού δανείου για την παραγγελία των φρεγατών στην Αμερική και ένας σατιρικός ποιητής έγραψε: «Ο οίκος σου, Κοντόσταυλε, μακρόθεν ομοιάζει τρίκροτον εξ Αμερικής, εξ ου αυτός πηγάζει »…Όμως, ο καθηγητής Α. Ανδρεάδης ανασκεύασε τις κατηγορίες κατά του Κοντόσταυλου, τον οποίο θεωρεί πατριώτη και ευθύ άτομο. Ο ίδιος συγγραφέας ωστόσο έγραψε: «Ομολογουμένως η ιστορία των δανείων είναι μία των θλιβερότερων σελίδων της Επαναστάσεως».Οι Άγγλοι δανειστές βγήκαν ωφελημένοι. Όπως έγραψε ο Νικ. Σπηλιάδης «σήμερον σπείρουσιν ολίγα χρήματα, διά να θερίσωσιν αύριον πολλαπλάσια». Ο Φωτάκας, αφού επισημαίνει ότι είχαν εξασφαλίσει τα κεφάλαιά τους με τα εθνικά κτήματα, κρίνει ότι με τα δάνειά τους «θα εφαίνοντο και ευεργέται των Ελλήνων εις το μέλλον». Ο δε Κοραής έγραψε ότι το δάνειο δεν πρέπει να θεωρείται ως μεγάλη ευεργεσία, αλλά «η ελπιζόμενη μεγάλη ευεργεσία και μέλλουσα μετ’ ολίγον να μας δοθεί από την Αγγλικήν κυβέρνηση είναι η ομολογία και διακήρυξις της Ελληνικής αυτονομίας».
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010, zougla.gr .-
**Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
**Η ΔΕΗ θα αναλάβει την επισκευή του φράγματος Ιμαρέτ :
http://www.marfinegnatia.gr/MarfinEgnatia/HPGrDefault.aspx ,
Την ικανοποίηση της Νομαρχίας Άρτας προκάλεσε η απόφαση της ΔΕΗ να χρηματοδοτήσει τα έργα για την αποκατάσταση του φράγματος Ιμαρέτ, το οποίο είχε υποστεί ρήγμα στις αρχές Φεβρουαρίου.
Στην ανακοίνωση της η Νομαρχία Άρτας κάνει λόγο για «μία εξέλιξη που διασφαλίζει την έγκαιρη επαναλειτουργία του φράγματος Ιμαρέτ και βάζει τέλος στην αγωνία χιλιάδων καλλιεργητών, καθώς η νέα αρδευτική περίοδος είναι πλέον πολύ κοντά».
Πηγή: arta.gr
Διαβάστε επίσης:
Ανησυχούν για το ρήγμα στο φράγμα Ιμαρέτ
** Ανακοινώθηκαν οι προαγωγές και οι τοποθετήσεις Δικαστών και Εισαγγελέων :
25 Μαρτίου 2010, 18:03
Τις προαγωγές, τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.
Το Συμβούλιο αποφάσισε:
Την προαγωγή σε αεροπαγίτη της προέδρου Εφετών, Ευφημίας Λαμπροπούλου.
Την τοποθέτηση και την προαγωγή σε προέδρους Εφετών, της Αρτεμισίας Παναγιώτου, που τοποθετείται στη Θεσσαλονίκη, και του Χαρ. Μαχαίρα, που τοποθετείται επίσης στη Θεσσαλονίκη.
Στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών προάγονται τρεις αντεισαγγελείς Εφετών, οι οποίοι παράλληλα τοποθετούνται. Πρόκειται για τον Δ. Παπαγεωργίου, στη Λάρισα, τον Αντ. Λιόγα, στον Πειραιά και τον Ευαγγ. Ζαχαρή, στην Καλαμάτα.
Επίσης, προάγονται στο βαθμό του Εφέτη 16 πρόεδροι Πρωτοδικών και παράλληλα τοποθετούνται. Ειδικότερα, προάγονται ο Α. Δερέ και η Παρασκευή Κυραλέου και τοποθετούνται στη Θράκη. Προάγονται και τοποθετούνται στην Κρήτη οι: Αναστασία Παπαδοπούλου, Κλεόβ. - Δημ. Κοκκορός, Κ. Λιανός, Ι. Τζιμπλάκης, Φεβρωνία Τσιμπουράκη, Βασ. Τσιούρδας, Ιωάννα Γυφτοπούλου, Ευαγγελία Τουπαδάκη, Βασιλική Μπουκιστιάνου και Βασ. Γκόγκας. Προάγονται και τοποθετούνται στην Πάτρα οι: Νομ. Ρούσσος και Λελούδα Αντερριώτου. Προάγονται και τοποθετούνται στο Ναύπλιο η Ιωάννα Λάμπρου - Βελήσαρη και στο Αιγαίο ο Βασ. Παπανικόλας.
Στο βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών προάγονται τέσσερις εισαγγελείς Πρωτοδικών και παράλληλα τοποθετούνται. Συγκεκριμένα, προάγονται η Ελένη Κοντακτσή και Βασιλική Αργύρη και τοποθετούνται στην Πάτρα, καθώς επίσης προάγονται στο ίδιο βαθμό οι Γεωργ. Σαπαντζής και Γ. Μπισμπίκης και τοποθετούνται στο Ναύπλιο.
Στο Βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών προάγονται 16 πρωτοδίκες και τοποθετούνται. Ειδικότερα, προάγονται και τοποθετούνται στην Αθήνα οι εξής πρόεδροι Πρωτοδικών: Ευτέρπη Κοτσίφη, Παναγιώτα Γκόγκου, Βασιλική Ανδρουλάκη, Χριστίνα Λίμουρα, Βασιλική Γιαννακού, Μαρία Κουκουδέα, Κ. Κουτσογεώργος, Ευστρατία Πατσάκογλου, Βασιλική Κατσούλα, Χρυσαφίνα Ζυγούρη και Στέφ. - Γρηγ. Φατζιάν.
Προάγονται και τοποθετούνται στη Μυτιλήνη οι εξής πρόεδροι Πρωτοδικών: Βασιλική Παπαιωάννου και Κυριακούλα Σαραντούδα. Επίσης, προάγεται το βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών και τοποθετείται στο Αγρίνιο η Βασιλική Τζούδα και στο Ηράκλειο η Αντιγόνη Κάστιζα.
Παράλληλα, στο βαθμό του εισαγγελέα Πρωτοδικών προάγονται τέσσερις αντεισαγγελείς Πρωτοδικών και τοποθετούνται ως εξής: Στην Πάτρα η Αλεξάνδρα Σταθοπούλου, στη Ζάκυνθο ο Ι. Χατζόγλου, στην Κεφαλληνία ο Γ. Μιχηλιδάκης και στη Χίο η Εμμανουέλλα Κετσιατζή.
Μεταθέσεις δικαστών και εισαγγελέων
Με άλλες αποφάσεις του ΑΔΣ έγιναν μεταθέσεις δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Ειδικότερα, μετατίθενται δύο πρόεδροι Εφετών ως εξής: Ο Γεώργ. Λιόλιος στην Αθήνα και ο Γεράσαμ. Τσούνης στην Πάτρα.
Δύο εισαγγελείς Εφετών μετατίθενται ως ακολούθως: Χαρ. Βουρλιώτης στη Θεσσαλονίκη και Γεώργ. Σκλήρης στα Ιωάννινα.
Πολλές είναι οι μεταθέσεις Εφετών που έγιναν από το ΑΔΣ. Ειδικότερα, μετατίθεται στην Αθήνα οι εξής 11 Εφέτες: Ευθ. Κοκκινογένης, Διον. Παλλαδινός, Αμαλία Ζαρκαδούλα, Παρασκευή Τσούμαρη, Αγάπη Τζουλιαδάκη, Ευσεβία Λιακοπούλου, Γεώρ, Αυγέρης, Κ. Καλλιγέρης, Ασπασία Μεσσηνιάτη - Γρυπάρη, Αλεξάνδρα Αποστολάκη και Αλ. Ζιάκας.
Μετατίθεται στη Θεσσαλονίκη οι εξής τρεις Εφέτες: Μαρία Γούλα, Μαγδαληνή Καρανάσιου - Καγκελίδη και Ελεύθ. Σισμανίδης.
Μετατίθεται στον Πειραιά η Εφέτης Μερόπη Τζουγκαράκη.
Μετατίθεται στην Πάτρα οι εξής τέσσερις Εφέτες: Μαρία Γαιτάνη, Παναγιώτα Λυμπεροπούλου, Σταυρούλα Κουσουλού και Γεωργία Γιαννούλη.
Μετατίθεται στη Λάρισα οι εξής δύο Εφέτες: Περικλ. Αλεξίου και Ευάγγ. Μητσέλος.
Μετατίθεται στο Ναύπλιο οι εξής έξι Εφέτες: Παν. Βενιζελέας, Βρισηίς Θωμάτου, Παναγιώτα Πασσίση, Αριστ. Βαγγελάτος, Κωνσταντίνα Νάκου και Θεώνη Μπούρη.
Μετατίθεται στη Θράκη η Εφέτης Αθανασία Πετρέλη και στα Δωδεκάνησα η Εφέτης Γλυκερία Μουρίκη - Γεωργάτσου.
Επτά αντεισαγγελείς Εφετών μετατίθενται ως εξής:
Στην Αθήνα ο Γ. Πρασσάς και Κ. Τζαβέλλας, στη Θεσσαλονίκη οι Αργ. Δημόπουλος και Β. Φλωρίδης, στην Πάτρα ο Ευρ. Νικολάου, στην Λάρισα ο Κ. Γκόγκος και στη Θράκη ο Λεων. Νικολόπουλος.
Μεγάλος είναι και ο αριθμός των μεταθέσεων των προέδρων Πρωτοδικών. Αναλυτικότερα, στην Αθήνα μετατίθενται οι εξής πρόεδροι Πρωτοδικών: Αργυρούλα Νικολακούδη και Ν. Μήλιος. Στα Γρεβενά, ο Χ. Τσάκας, στη Βέροια η Φωτεινή Μήτρακα, στο Γύθειο ο Δ. Ανέστης και στη Θεσπρωτία η Πολυξένη Μάρκου .
Έξι εισαγγελείς Πρωτοδικών μετατίθενται ως εξής: Στην Αθήνα Βασιλική Χαλβά και Μαρία Αυγήτα, στη Θεσσαλονίκη οι Μαργαρίτα Νικάκη, Πρεσβεία Χατζή, Ευαγγελία Δαούτη, Παν. Παυλίδης και Ελένη Μιχαλάκη, στον Πειραιά Π. Χουζούρης, στα Χανιά Ι. Πενταγιώτης, στα Τρίκαλα Σοφία Πετράκη, στην Έδεσσα Ν. Ποιμενίδης και στην Κατερίνη Αμαλία Καζαμπάκα, στα Ιωάννινα Ηλ. Τουλίγκου, στην Κεφαλληνία Ι. Λαμπρινόπουλος, στη Λιβαδειά Δ. Κατσανάς, στη Ρόδο Πέτρ. Πρέκας, στην Χαλκίδα Ελένη - Παναγιώτα Λεβεντέλη, στη Χαλκιδική Σμαραγδή Κατσουλάκου και στα Χανιά Κ. Ασημακόπουλος.
** Πέτρες κατά λεωφορείου του ΟΑΣΑ :
25 Μαρτίου 2010, 15:17
Επίθεση με πέτρες κατά λεωφορείου του ΟΑΣΑ, την ώρα που διέσχιζε την οδό Πατησίων, εξαπέλυσαν άγνωστοι, στις 15:39 χθες το μεσημέρι.
Από την επίθεση έσπασαν δύο τζάμια του λεωφορείου, το οποίο ήταν γεμάτο από κόσμο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Τα ίδια άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, ζωγράφισαν στη συνέχεια με σπρέι διάφορα συνθήματα σε δέκα συνολικά λεωφορεία του ΟΑΣΑ.-
**1821 - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Από την Τοπική ιστορία μας
Άρθρο του Πέτρου Τζώρτζη
δημοσιεύτηκε στις 13/04/1940 στην εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .-
Από καιρό τώρα είχα υπόψη μου να γράψω ένα ιστορικό σημείωμα σχετικά με τον πολεμιστή Καρακίτσο και την Επανάσταση του 1821. Ας μου επιτραπεί, αν και δεν είμαι ειδικός να δώσω τη γνώμη μου η οποία στηρίζεται πάνω σε ιστορικές πηγές βγαλμένες από τη σωστή και αμεταμόρφωτη παράδοση. Ο πατέρας, λοιπόν, του Γιάννη, ο Παναγιώτης Καρακίτσος από το Κατσαρού, που ήταν διορισμένος από τον πασά της Ανδρούσας για να παρακολουθεί τα κινήματα των κλεφτών και αρματολών- κι ο οποίος τουναντίον βοηθούσε το έργο τους- στα 1806, όπως είναι γνωστό, ευρήκε σε μία ράχη της Σκάλας, που σήμερα ονομάζεται Παλουκόραχη, το φρικτό θάνατο του ανασκολοπισμού μαζί με πολλούς άλλους από τον Καχαγιάμπεη.
Ήταν 13 χρόνων τότε ο Γιάννης Καρακίτσος που αντίκρισε τον πατέρα του πάνω στο παλούκι να βασανίζεται. Μέσα του θέριεψε το μίσος ενάντια στον τύραννο κι από τότε φερόταν πολύ άσχημα στους Τούρκους. Πολύ σύντομα γίνηκεν ύποπτος και για να γλιτώσει αναγκάστηκε μαζί με τον αχώριστο φίλο του Δρούλια να φύγουν για την πόλη. Εκεί μάλιστα, όταν αργότερα ήρθε ο Παπαφλέσσας, γνωρίστηκε μαζί του κι έγινε κι αυτός μέλος της Φιλικής Εταιρείας. Ύστερα από κάμποσα χρόνια ξαναγυρίζει στο χωριό του. Διψάει για εκδίκηση και θυμάται τον όρκο που έδωσε στον πατέρα του και το αίμα του θεριεύει μέσα στις φλέβες του.
Δεν είχε ακόμη φωτίσει η 22α Μαρτίου. Πήρε το φίλο του Δρούλια που ήταν άριστος σκοπευτής και βγήκαν να κυνηγήσουν λαγούς στον Αϊ-Λία τον Κατσαρέικο. Το πρωί είδαν τον ταχυδρόμο που έφερνε τα γράμματα από την Τρίπολη για να τα πάει στην Ανδρούσα κι από κει να διανεμηθούν στην Καλαμάτα κι αλλού. Στη θέση ακριβώς που είναι σήμερα το σπίτι του Τράγου- ήταν τότε το Χάνι του Μαργαρίτη- τον σταμάτησαν κι αφού του πήραν τα γράμματα του δωσαν δυο μπαταριές και τον άφησαν νεκρό.
Αμέσως έτρεξαν στη Σκάλα στο γέρο-προεστό Πουλόπουλο για να τα διαβάσει.
Μαζί με τ’ άλλα ο Τούρκος ταχυδρόμος έφερνε και το παρακάτω έγγραφο που ερχόταν από το σουλτάνο και του οποίου το περιεχόμενο όπως το εφύλαξε η παράδοση μέσα στην οικογένεια των Καρακίτσων από το ίδιο στόμα του Γιάννη Καρακίτσου, το παραθέτω:
ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΙΡΑΔΕΣ
(ΔΙΑΤΑΓΜΑ)
Αυτά τα ιοβόλα ερπετά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας της Πελοποννήσου, άτινα ονομάζονται Έλληνες προεστοί, να εξαφανιστούν δια πυρός και μαχαίρας. Τα κτήματά τους ας διανεμηθούν εις τους πιστούς Οθωμανούς. Αι οικίαι τους να συντριβούν τοιουτοτρόπως ώστε ούτε αλέκτωρ να εκφωνεί εις το μέλλον. Να μεταδοθεί τάχιστα εις άπαντα τα φρούρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας της Πελοποννήσου. Η μέρα εκτελέσεως ορίζεται η 31η Μαρτίου 1821.
ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ
Αυτό το έγγραφο κατά πάσα πιθανότητα έφερε ο γενναίος Καρακίτσος εις τον Παπαφλέσσα κι επισπέφθη η έκρηξης της Επαναστάσεως. Ο Καρακίτσος με το Δρούλια ακολουθήσανε το γέρο- Κολοκοτρώνη και λάβανε μέρος σε όλες τις μάχες. Αργότερα βοηθήσανε και τον Παπαφλέσσα στο Μανιάκι. Με πολλές πληγές και οι δυο τους γυρίσανε στο Κατσαρού και πεθάνανε αφού είδανε την Ελλάδα λεύτερη σε προκεχωρημένη ηλικία. Για τα παραπάνω εις τα οποία είναι ολοφάνερη η άδολη πιστότητά τους, σχετικές πληροφορίες μας έδωσε ο τέως οπλαρχηγός του ελληνοτουρκικού και βορειοηπειρωτικού αγώνα που υπηρετούσε στο σώμα το Ρώμα κύριος Απόστολος Καρακίτσος εγγονός του γενναίου πολεμιστή Γιάννη Καρακίτσου και φίλος αχώριστος του Λορέντζο Μαβίλλη που σκοτώθηκε στα Δρίσκα.-
Yστερόγραφον: Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι , το 1974 -75 , με δαπάνες του Αρφαραίου Σπύρου Κ. Μπούρα , μεταξύ Αλλαγής - Μερόπης και Κατσαρού και δεξιά του εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Αθηνών και 200 περίπου μέτρα μετά τη διασταύρωση προς Κατσαρού κάτω από τον Προφήτη Ηλία τοποθετήθηκε το άγαλμα , η προτομή του αγωνιστή – ήρωα Γιάννη Καρακίτσου .- Θυμάμαι τότε εγώ νεαρός Οδοντίατρος , μαζί με τον Θεόδωρο Γρ. Μπούρα και τον Σπύρο Μπούρα (αρκετά πλούσιος - ευκατάστατος ) μαζί πηγαίναμε στην τοποθεσία όπου προεπέλεξε ο κυρ- Σπύρος για τον ήρωα του ΄21 ΚΑΡΑΚΙΤΣΟ , φροντίζαμε , φυτεύαμε σχίνα κ.α ποτίζαμε για να περιβάλλουν το μνημείο του ήρωα επαναστάτη του 1821 , που με την μεταφορά της επιστολής του Σουλτάνου στον Παπαφλέσσα , έδωσε το ένευσμα για την άμεση έναρξη της επανάστασης στην Καλαμάτα από στις 23 Μαρτίου του 1821 !! .- Snsarfara , 2010.-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
Στο σημερινό αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας , Πεμπτη 25 -03 -2010 , στο ποδόσφαιρο , ΚΑΒΑΛΑ -ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1-1 .- Ο Άρης προκρίνεται στα τελικά του θεσμού , αφού στον πρώτο αγώνα στου Χαριλάου Θεσσαλονίκη , είχε κερδίσει 3-1 και περιμένει τον επαναλειτικό του αγώνα ΠΣ.Γιάννινα - Παναθηναϊκού ( πρώτος αγώνας ο Παναθηναϊκός κέρδισε χθές 3-1 ) , για να δει ποιός θα είναι ο αντίπαλός του στο Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας .-
** Πέμπτη 25-03-2010 , ώρα 20,05 : ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 20 -22 ΔΙς ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ ΕΥΡΩ , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΑΛΙΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ .... ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο κ. ΤΡΙΣΕ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΟ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ , ΜΕ ΔΗΜΕΡΕΙΣ ΔΑΝΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ .- ΕΙΔΩΜΕΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ...- ΟΙ ΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΥΝΟΗΚΟΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!
~** ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ προσωπικές και ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ : !!
**ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
** ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ !
** ΑΜΕΣΗ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ "πόθεν έσχες " ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΕΣ !
** ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΟΡΗΣΙΑ , ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ , ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΑΡΙΑ , ..!
** ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΑΣ !
** ΑΜΕΣΗ ΤΙΜΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΛΗΜΑΤΙΑ , ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ , ΣΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΗ ..!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΑΦΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΩΝ ... !!!! κ.π.α.
** stamos01 sns arfara 2010 25-03-2010 .-
**
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..!!!!!!!!!!!!
**Your photo has been rejected
Από:
Sonico.com (info@sonico.com)
Εστάλη:
Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010 10:33:02 μμ
Προς:
Stamatios Koulikas (stamoskal@windowslive.com)
Hi Stamatios! Your profile photo on Sonico.com has been rejected. Remember that if you have a profile picture it will be easier for your friends to recognize you when they search for you, specially if you have a common name. We recommend you to post a profile picture that clearly represents who you are (if you are not sure what this means, you may check out some of your friend's profiles to have an idea of what pictures they show) Your photo must meet the following criteria:- It must be a photo of yourself- It may not include a URL, email or Internet address- It must be a recent photo (not a baby photo)- You may not upload photos in underwear, using of nudity or obscene gestures You can upload your profile photo again here:http://www.sonico.com/my_profile_pic.php Thank you!Sonico.com .-
**
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου