ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα - χθές 22, 23/05/2010 *

Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα - χθές 22, 23/05/2010 :

** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !


** Δημοσκόπηση «γροθιά» για κυβέρνηση και αντιπολίτευση



Απογοητευμένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 73,7% των πολιτών και από τη Ν.Δ. το 85,5% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας το ΠΑΡΟΝ. Σε ποσοστό 73,9% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι την Ελλάδα κυβερνά το ΔΝΤ.
Απογοητευμένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 73,7% των πολιτών και από τη Ν.Δ. το 85,5% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας το ΠΑΡΟΝ.

Σε ποσοστό 73,9% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι την Ελλάδα κυβερνά το Δ.Ν.Τ, ενώ το 63,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν μπορεί να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

Το 54,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένο να κατανοήσει και νέα δέσμη σκληρών μέτρων για την ανάκαμψη της χώρας, ενώ το 21,8% δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ, το 5,7% στη Ν.Δ, το 2,9% στο ΚΚΕ, το 1,6% στον ΛΑΟΣ και το 1,3% στον ΣΥΡΙΖΑ.

~** Εντολή Γερουλάνου για διερεύνηση της υπόθεσης Τζάκρη



Εντολή για διερεύνηση των καταγγελιών της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», σχετικά με τη μεσολάβηση της Θεοδώρας Τζάκρη, προκειμένου να διοριστούν συγγενείς και συγχωριανοί της στο Μουσείο της Πέλλας έδωσε ο Παύλος Γερουλάνος.
Εντολή για διερεύνηση των καταγγελιών της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», σχετικά με τη μεσολάβηση της υφυπουργού Εσωτερικών, Θεοδώρας Τζάκρη, προκειμένου να διοριστούν συγγενείς και συγχωριανοί της στο Μουσείο της Πέλλας έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Η ίδια η κα Τζάκρη σε επιστολή-απάντησή της διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη για το διορισμό ημετέρων και απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

«Κατηγορούμαι σήμερα επειδή στον πίνακα επιτυχόντων του συγκεκριμένου διαγωνισμού αναγράφονται συμπολίτες μου, δύο εκ των οποίων τυχαίνει να είναι συνεπώνυμοί μου, είτε λόγω συγγένειας, είτε λόγω απλής συνωνυμίας και καταγγέλλεται ότι η τυχόν επιτυχία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αυτών των ανθρώπων, οφείλεται σε δική μου παρέμβαση, ενώ αποκρύβεται τεχνηέντως το γεγονός ότι οι πίνακες επιτυχόντων καταρτίστηκαν με βάση τα προσόντα που είχαν τα άτομα αυτά και την μοριοδότησή τους σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Άλλωστε οι πίνακες επιτυχόντων υπόκεινται σε ενστάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο», αναφέρει στην επιστολή της η κα Τζάκρη.

«Μετά από αίτημα δικό μου και εντολή του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, την υπόθεση θα διερευνήσει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης», τονίζει η υφυπουργός.


~**Έκθεση φωτογραφικού υλικού 150 χρόνων στη Βαλύρα!


Η Βαλύρα τον 19ο & 20ο αιώνα!!!



Έκθεση παλιάς φωτογραφίας με φωτογραφίες που ζωντανεύουν στιγμές από τη Βαλύρα πριν από 150
χρόνια και εντεύθεν,έχει στήσει ο Γιάννης Λύρας σε αίθουσα της πλατείας(πίσω από την ορχήστρα).Μέσα
σε αυτό το πρωτοποριακό και ανεκτίμητο φωτογραφικό υλικό που έχει συλλέξει με πολύ κόπο ο δημιουργός της,προβάλλονται εικόνες από την γενέτειρά μας,στιγμές νοσταλγίας από κοινωνικές εκδηλώσεις και,πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή. Αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε και να ταξιδέψετε στο χρόνο αναζητώντας νοσταλγικές αναμνήσεις, σκονισμένες μνήμες και να γνωρίσετε οι νεότεροι, όσα δεν έχετε δει ποτέ για τον τόπο μας και ιδιαίτερα για ανθρώπους που λείπουν από κοντά μας. -

**Φώς στο ...τούνελ των ληστειών στη Βαλύρα!!!
Εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων
στη Μεσσηνία
!!!



Μεγάλη επιτυχία του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά & της Ομάδας Πρόληψης της ΕΛ.ΑΣ
Καλαμάτας
.



*** Σπείρα τσιγγάνων ήταν τελικά οι δράστες της ληστείας στο παλιό λιοτρίβι του Σταύρου Μπάκα στη Βαλύρα. - Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά επιδόθηκαν σ' ένα άγριο κυνηγητό ''θρίλερ'',ύστερα από πληροφορίες,σήμερα αργά το απόγευμα στο τμήμα της Εθνικής οδού κοντά στα Αρφαρά και στους παράδρομους και,κατάφεραν τελικά να συλλάβουν τον ένα από τους τρεις νεαρούς τσιγγάνους από τον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών.
Η σύλληψη των δύο άλλων είναι θέμα ωρών.Η ληστεία όπως είχαμε προαναφέρει...(συνέχεια ) http://ithominews.blogspot.com/2010/05/blog-post_409.html)

** ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ :

** Μπάσκετ: Στους τελικούς με «sweep» ο Παναθηναϊκός
Κυριακή, 23 Μαΐου 2010,



Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 75-65 του Πανελληνίου στο ΟΑΚΑ, στον τρίτο αγώνα τους για την ημιτελική φάση των πλέι οφ και προκρίθηκε με «sweep» στους τελικούς.

Εκεί η ομάδα του Ομπράντοβιτς θα βρει στο δρόμο της τον Ολυμπιακό, ο οποίος χθες πέτυχε την τρίτη νίκη του σε ισάριθμούς αγώνες επί του Αμαρουσίου, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους τελικούς.

Κορυφαίοι από το «τριφύλλι» οι Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Μάικ Μπατίστ, που σημείωσαν από 14 πόντους, ενώ από την ομάδα του Ηλία Ζούρου, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ίαν Βουγιούκας (14π.).

Η πρώτη «μονομαχία» των δύο «αιωνίων», οι οποίοι σημειωτέον θα συναντηθούν για πέμπτη συνεχόμενη φορά σε τελικούς, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (26/5, 21:45-ΣΚΑΪ) στο ΟΑΚΑ.

Την ίδια ημέρα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και ο Πανελλήνιος με το Μαρούσι, για την τρίτη θέση, η οποία δίνει το τρίτο εισιτήριο για την Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 31-32, 53-52, 75-65
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 2, Τέπιτς, Σπανούλης 4(1), Περπέρογλου 10(2), Μπατίστ 14(1), Φώτσης 5(1), Γιασικεβίτσιους 14(3), Νίκολας 9(3), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς 11, Καλάθης 3(1).
Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 6(2), Χαραλαμπίδης 7(1), Καλαϊτζής 4, Κολώκας 5(1), Σμιθ 9, Πέτρουλας 4, Κομποδιέτας, Μπλάκνεϊ 7(1), Τσακαλέρης 1, Ντέιβις 6(1), Βουγιούκας 14.

& Ολυμπιακός Πειραιώς - Μαρούσι 89 - 77

** Ο Πρώτος τελικός με πλεονέκτημα έδρας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-05-2010
* & Για το πρωτάθλημα στην υδατοσφαίρηση : ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 13-11

**
**
~*** http://www.youtube.com/watch?v=fQgb646DqXY ,

Στην κουζίνα του σπιτιού , ώρα μαγειρέματος Αρφαρά 2010 :



**Ο/Η Gabriel Chatzivasiliou έστειλε μήνυμα στα μέλη του RADIO HAIDARI.

Gabriel ChatzivasiliouMay 23, 2010 at 8:47pm
Θέμα: Radio Haidari
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΨΕ....GREEK TONIGHT http://www.facebook.com/l/a6d67;www.livestream.com/haidari




**Έρχονται εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπεδίου

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση Βατοπεδίου, μετά την απολογία της πρώην διευθύντριας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς αύριο, Τρίτη, συνεδριάζει εκ νέου η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση, με θέμα το πόρισμα.
Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση Βατοπεδίου, μετά την απολογία της πρώην διευθύντριας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς αύριο, Τρίτη, συνεδριάζει εκ νέου η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση, με θέμα το πόρισμα.

Η Στ. Μαντέλη υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί εντονότατες πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα, για να ολοκληρωθεί σύντομα όλη η διαδικασία των ανταλλαγών στο θέμα της Μονής Βατοπεδίου. Το πρώην στέλεχος του υπουργείου Γεωργίας, που παρέδωσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στην ανακρίτρια, υποστήριξε ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, για την εφαρμογή της οποίας γίνονταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών.

Εξειδίκευσε μάλιστα στα πρόσωπα των τότε υπουργών Επικρατείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στον τότε υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στον τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις, δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή τόσο σύντομα, ή δεν θα γινόταν καθόλου».

Πάντως, η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της καταγγέλλει κυβερνητικό σχέδιο ενοχοποίησης των πολιτικών της αντιπάλων. Σε ανακοίνωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Νεράντζη αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ο καθένας κατανοεί τον λόγο για τον οποίο η κα Μαντέλη, ξαφνικά, άλλαξε τα, μέχρι χθες, λεγόμενά της. Ο κατηγορούμενος δικαιούται ακόμη και να ψεύδεται. Πολύ περισσότερο, αφού πριν από δύο ημέρες -και για προφανείς λόγους- ψηφίστηκε ειδική ρύθμιση, με την οποία ακόμα και κατηγορούμενος μπορεί, καταγγέλλοντας υπουργό, να απαλλαγεί από την ποινή.

Αυτή ακριβώς η ρύθμιση αποδεικνύει τις υπόνοιες για ύπαρξη σχεδίου της Κυβέρνησης προς ενοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων. Είχαμε καταγγείλει τον υπουργό κ. Καστανίδη για τη ρύθμιση αυτή και δυστυχώς επαληθευθήκαμε σύντομα. Από την πλευρά της η κυβέρνηση σημειώνει ότι η ρύθμιση αυτή αποτελούσε προεκλογική δέσμευση».

Την ίδια ώρα, ανοιχτό θεωρείται το ενδεχόμενο η Εξεταστική Επιτροπή να καλέσει εκ νέου τα πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης αυτής ενώ ενδέχεται ο ΛΑ.Ο.Σ να ζητήσει να κληθεί να καταθέσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Οι βουλευτές των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή, αναμένεται δε να ζητήσουν την παράταση των εργασιών της εξεταστικής.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Αυγή», θεωρεί ότι τα μεγάλα σκάνδαλα που είναι αντικείμενο εξεταστικών επιτροπών, θα γίνουν αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.



~** ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ( αιδώ ):
** " Εμπαίχτηκαν και μαστιγώθηκαν , ενώ άλλοι πριονίστηκαν και άλλοι εσφάγησαν με μαχαίρι ." ( Εβρ. ια΄ 36 )
** Μιά από τις βασικότερες λειτουργίες κάθε σύγχρονης δημοκρατίας η δημοκρατικής πολιτείας , είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για την επίλυση των σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες .-
** Οφείλει να έρχεται αρωγός όχι μόνον προς τους αδύναμους αλλά και σε όσους προσβλέπουν στις υπηρεσίες της για την ανάπτυξη της προσωπικότητας , της αυτονομίας , της δικαιοσύνης και της ελευθερίας τους .-
** Το έγκλημα που έγινε , από γνωστούς - άγνωστους των Εξαρχείων ,φανατικών και παθιασμένων άμυαλων και άβουλων ατόμων , στη μεγάλη διαδήλωση της 5ης Μαϊου στην Αθήνα , με την απαράδεκτη και απάνθρωπη δολοφονία , τριών νέων εργαζόμενων για των επιούσιο ανθρώπων , συν του μωρού της κυοφορούσας , νέων ανθρώπων , ανυποψίαστων και ανυπεράσπιστων .-** Πολιτικοί , κόμματα , , μέσα μαζικής ενημέρωσης , άνθρωποι του πνεύματος , και απλοί άνθρωποι καταδίκασαν το γεγονός .-
** Η αστυνομία , εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των άμυαλων δραστών, νέων ανθρώπων (άβουλων ) κι αυτών , όπως αποκαλύφθηκε από τις μαρτυρίες .-
** Ίσως οι δράστες συλληφθούν ( μακάρι) και δίκαια θα πληρώσουν .- Όμως θα ποληρώσουν και οι ηθικοί αυτουργοί ; Αυτοί που ακόμα κι αν δεν όπλισαν το χέρι των δραστών , τους έδωσαν την ευκαιρία να δράσουν ;
** Αυτοί που έμμεσα ευθύνονται για την ζωή που έχασαν οι τρείς νέοι άνθρωποι , αυτοί που οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής τάξης να συμμετέχουν στην μεγάλη διαδήλωση για να εκφράσουν την οργή , την αγανάκτηση και το θυμό τους για όλα αυτά που αποφασίστηκαν , χωρίς αυτούς αλλά και με την υποχρέωση να επωμισθούν αυτοί .-
* * " Κι αν δεν υπήρχαν αντίπαλοι δε θα υπήρχαν αγώνες . Κι αν δεν υπήρχαν αγώνες , δεν θα υπήρχαν στεφάνια .- " ( Άγ. Θεοφύλακτος ) .-
** Αυτοί που έκαναν τη ζωή των ανθρώπων , από πολύτιμη που πρέπει να είναι , μίζερη , στενάχωρη , ασφυκτική και μισητική .- Τόσο μισητική που μέσα σε τρείς μέρες απ[ό την ανακοίνωση των μέτρων , (των ευρωπαίων φίλων μας -συμμάχων της Ε.Ε.) , να σημειωθούν τέσσερες αυτοκτονίες ανθρώπων , για οικονομικούς λόγους .-
** Αυτοί που αφαίρεσαν το όνειρο και το όραμα από χιλιάδες νέους ανθρώπους , με πολλά προσόντα οι περισσότεροι , για δημιουργία , καριέρα , οικογένεια , και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη μετανάστευση , στην ανεργία , στην απελπισία και ίσως κάποιους από αυτούς στην εγκληματικότητα ( κλοπή ή και φόνο , για να ζήσουν ) .-
** " Δεν πείθονται οι αντιφρονούντες ότι ο θεός μας είναι αληθινός , όταν αγανακτούμε και οργιζόμαστε και δυσανασχετούμε , αλλά όταν είμαστε επιεικείς και πράοι και ήπιοι .-" μας λέει ο Άγ, Ιωάννης ο Χρυσόστομος ).-
** "¨Άν κάποιος στηρίζεται μόνο στη δική του δικαιοσύνη , χωρίς να δέχεται την δικαιοσύνη του Θεού αγωνίζεται μάταια και άδικα σε τούτη την πρόσκαιρη ζωή μας ".- μας λέει (ο Άγιος Μακάριθος ο Αιγύπτιος ).
** Εξ αιτίων όλων αυτών των κυβερνώντων χθές και σήμερα λιγότερο , ένας λαός πανέξυπνος , ευρυματικός , , δυναμικός , εργατικός , καο περήφανος , ταπεινώθηκε , ντροπιάστηκε και χαρακτηρίστηκε " λαμόγιο¨" από όλα τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.-
** Είναι ο ίδιος λαός , που όταν το απαίτησαν οι περιστάσεις πολέμησε γενναία και με αυταπάρνηση για τη χώρα του και ταυτόχρονα , χάρισε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα εμπιστοσύνη , θαυμασμό , αγάπη και ελπίδα στον άνθρωπο , αποσπώντας εγκομιαστικά σχόλια ακόμα και από τους εχθρούς του .-
** Οδήγησαν στον εξευτελισμό και την απαξίωση μιας χώρας στην οποία δημιουργήθηκαν οι βάσεις της φιλοσοφίας , της ρητορικής , της τεχνιλογίας , της δημιουργίας , των ανακαλύψεων , της δημοκρατίας , στην οποία άνθισε ο πολιτισμός , το θέατρο , , όλες οι επιστήμες και η οποία συνέβαλε στην ανάπτυξη του παγκόσμιου πολιτισμού .-
** Αυτή τη χώρα την έκαναν παίγνιο των κερδοσκόπων και υπόχειρο διεθνών οργανισμών , υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών της .- Για όλους αυτούς τους λόγους , χωρίς ντροπή (αιδώ !! ) , συνεδρίαζε την ίδια μέρα το Ελληνικό Κοινοβούλιο .-
** Χωρίς αιδώ (ντροπή) , όταν χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν έξω από την βουλή , το ναό της δημοκρατίας , με υβριστικά συνθήματα ( κλέφτες , μπαταχξίδες κ.α.) για το Κοινοβούλιο και τους εκπροσώπους του βολευτάδες , ενώ καιγόταν η Αθήνα και έχαναν τη ζωή τους οι τρείς νέοι άνθρωποι , εργαζόμενοι καλώς ή κακώς στην Τράπεζα " Marfin Egnatia Bank" .-
** Χωρίς αιδώ γιατί κανένας από τους εκπροσώπους του δεν σηκώθηκε να μιλήσει - και είναο πολλοί αυτοί που γνώριζαν και πρόσωπα και πράγματα- για το ποιο και πως καταχράστηκαν δημόσια χρήματα και ευθύνονται για το τεράστιο χρέος που καλείται σήμερα να πληρώσει ο κάθε πολίτης .-
** Χωρίς αιδώ γιατί κανένας από αυτούς που εκλέγονται από τον ελληνικό λαό και πληρώνονταιαπ΄αυτόν δεν βρήκε το θάρρος όλα αυτά τα χρόνια που συσσωρεύονταν τα προβλήματα να καταγγείλει πολιτικές και πρακτικές εις βάρος του ελληνικού λαού και να παραιτηθεί εκφράζοντας έστω την αντίθεσή του .-
** Χωρίς αιδώ γιατί τη στιγμή που απλοί άνθρωποι , αγρότες , εργαζόμενοι και συνταξιούχοι εξαθλιώνονται οικονομικά και οδηγούνται στην απόγνωση κανέςνας τους δεν μίλησε για δραστική μείωση των αποδοχών τους και κατάργηση όλων των άλλων αμοιβών - προνομοίων , που εισπράττουν ( επιτροπές - παραεπιτροπές -έξοδα γραφείων κ.π.α. ) .-
** Χωρίς αιδώ , για όλα τα σκάνδαλα που χρόνια διαπράττουν , με την ατιμορησία , βατοπέδι , χρηματιστήριο , προμύθιες , εργολαβείες , ΙΚΑ , Υπουργείο Πολιτισμού , Άγιος Βαρθολομαίος , μίζες νοσοκομείων ,& εργών κ.π.α. που κάθε τόσο και λιγάκι γράφονται και έχουν καταγραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο .-
** Χωρίς αιδώ γιατί και σήμερα που η χώρα έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού (ίσως χωρίς επιστροφή) , δεν αποφασίζουν ομόφωνα όλες οι πολιτικές δυνάμεις ,για την κατάργηση της διάταξης ¨περί ευθύνης υπουργών " και βουλευτικής ασυλίας , γιατί όπως φαίνεται στην δημοκρατία μας δεν είναι όλοι ίσοι , αλλά όπως έλεγε ο Έργουελ μερικοί είναι πιό ίσιοι από τους άλλους .-
** Χωρίς αιδώ γιατί γνωρίζουν ότι οι ένοχοι δεν θα βρεθούν και δεν θα τιμορηθούν παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες των εξαταστικών επιτροπών .-
** Χωρίς αιδώ γιατί παρά τα σκληρά μέτρα που καλείται να σηκώσει ο καθε απλός πολίτης , δεν μπορούν , εάν δεν αλλάξουν πολλά πραγματα να τους εξασφαλίσουν το όραμα για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία γιατί αφαίρεσαν την ελπίδα , γιατί δεν έμαθαν ποτέ τους , ότι τιμιότης σημαίνει αλήθεια στην σκέψη , αλήθεια στα λόγια , αλήθεια στ άργα , γιατί όπως λέει και ο ποιητής " χωρίς περίσκεψιν , χωρίς λύπιν , χωρίς αιδώ(ντροιπή) , μεγάλα και υψηλά ύψωσαν τριγύρω μας τείχη και ανεπαισθήτως μας έκλεισαν από τον κόσμον έξω " . -Ε.Μ , sns arfara 2010 .-

**Δηλώσεις Γκ. Ιβάνοφ για το ζήτημα της ονομασίας

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν επείγεται για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και ότι κωλυσιεργεί για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αυτό.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν επείγεται για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και ότι κωλυσιεργεί για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αυτό, εφαρμόζοντας ίσως τακτική ανάλογη με το «κυπριακό», όπως ισχυρίστηκε. «Εμείς γνωρίζουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση (σ.σ. στο θέμα του ονόματος) και γι΄αυτό λέμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε ανάγκη από την επίλυση του. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη και δεν αισθανόμαστε ότι πράττει κάτι για να επιλυθεί σύντομα το ζήτημα. Τη συμφέρει αυτό το πράγμα. Ίσως την στρατηγική που έχει για το ζήτημα της Κύπρου, την εφαρμόζει και προς εμάς. Αναβάλλει το πρόβλημα και απλώς δημιουργεί ένα κλίμα ότι αυτό πρέπει να διαρκέσει μέχρις ότου δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για να βρεθεί μία λύση συμφέρουσα στην ίδια», ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ σε συνέντευξή του στο σλαβομακεδονικό πρόγραμμα του ραδιοσταθμού «Ελεύθερη Ευρώπη» (Free Europe). «Εμείς επιδιώκουμε με κάθε τρόπο, μέσω της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό τον κ. Νίμιτς, να φθάσουμε σε μία λύση, αμοιβαία αποδεκτή. Όμως δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να μας παρουσιάζονται ως αμοιβαία αποδεκτές λύσεις οι προτάσεις που προβάλλει η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Ιβάνοφ. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι:«στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολιτικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν φρασεολογία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και αναμοχλεύουν τα πάθη και τις προκαταλήψεις στον πληθυσμό της χώρας τους, με αναφορές ότι η ύπαρξη του κράτους της Μακεδονίας αποτελεί κίνδυνο για την εδαφική ακεραιότητα και την ταυτότητα τους. Να ανοίγονται τέτοια ζητήματα στον 21ο αιώνα και να αποκομίζονται οφέλη, αποτελεί επιπολαιότητα». -

** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :

** Β Εθνική: Βήμα ανόδου ο Πανσερραϊκός, 1-0 τον Εθνικό
Κυριακή, 23 Μαΐου 2010,


Ένα γκολ του Σάμι Μπανγκουρά (48') ήταν αρκετό για τον Πανσερραϊκό, ώστε να επικρατήσει εντός έδρας με 1-0 του Εθνικού, για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής.

Τα «λιοντάρια», με αυτό το τρίποντο έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς (ξεκίνησαν με ένα το μίνι πρωτάθλημα) και βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου συγκατοικούν με τον ΟΦΗ, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Πιερικό στην Κατερίνη.

Την επόμενη αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη ΟΦΗ και Πανσερραϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Ηράκλειο, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά, όσον αφορά την πρώτη θέση, η οποία δίνει το τρίτο εισιτήριο για την Super League.

Tην ίδια ημέρα ο Εθνικός θα τεθεί αντιμέτωπος στο Ελληνικό με τον Πιερικό.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής (πλέι-οφ):

Πιερικός – ΟΦΗ 0-0

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Παντελιάδης, Μακρής (77΄ Φρέντερικς), Μαρτίνεζ, Πέντα (88΄ Γκουγκουλιάς), Θάνος, Ολγκίν (66΄ Ρέγες).

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Βεζυρίδης, Κιάσσος, Πίτσος, Νατσούρας, Μπερτίν, Κατσικογιάννης (68΄ Ζορμπάς), Κάλαϊτζιτς, Πόποβιτς, Ογκουνσότο (90΄ Σταυρακάκης), Κωνσταντινίδης, Αγρίτης (83΄ Βλόνταρτσικ).

Πανσερραϊκός – Εθνικός 1-0
(48΄ Μπανγκουρά)

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Ν. Ζαπρόπουλος, Βοσκόπουλος, Κάστρο, Μπανγκουρά, Τάντιτς, Σκάγκλια (66΄ Κωνσταντινίδης), Ανάκογλου (85΄ Αθανασιάδης), Μιχαήλ, Λεοζίνιο (91΄ Καλί)

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Γκράϊμς (72΄ Φερέιρα), Παγώνης, Σύρος, Καρακώστας (90΄ Μοσχογιάννης), Σιλιγαρδάκης (85΄ Στρατάκης), Κορακάκης, Τσεμπερίδης, Νικολόπουλος, Σουμπίνιο, Φαρινόλα.

H βαθμολογία πλέι οφ:

Ομάδες Βαθμοί

ΟΦΗ 4

Πανσερραϊκός 4

Εθνικός 1

Πιερικός 1

Το προγραμμα

26 Μαΐου 2010 : Εθνικός-Πιερικός, ΟΦΗ-Πανσερραϊκός

30 Μαΐου: Πιερικός-Πανσερραϊκός, Εθνικός-ΟΦΗ

2 Ιουνίου: Πανσερραϊκός-Πιερικός, ΟΦΗ-Εθνικός

6 Ιουνίου: Εθνικός-Πανσερραϊκός, ΟΦΗ-Πιερικός

9 Ιουνίου: Πιερικός-Εθνικός, Πανσερραϊκός-ΟΦΗ


**

Δεν υπάρχουν σχόλια: