ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση

Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση  :
Σάββατο  8 Οκτωβρίου 2011 ,
** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

** Μύλος στο ΠΑΣΟΚ με καταγγελίες Κουσελά

* Έρευνα της κα Παπανδρέου, δεν υπάρχει λίστα λέει ο Παπακωνσταντίνου  ~ Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, περί λίστας φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί.
~ Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που αποτέλεσαν και την αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Κουσελά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για το θέμα της φοροδιαφυγής.
~ Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να αντέδρασε στην ερώτηση Κουσελά για το ποια μέτρα έχουν ληφθεί για μεγαλοφειλέτες, ρωτώντας τον τι έκανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.
 ~ Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Κουσελάς υποστήριξε πως είχε παραδώσει λίστα με οφειλέτες, ενέργεια την οποία συνέδεσε με την αποχώρησή του από τη θέση του υφυπουργού.
 ~ Λίγο αργότερα ο πρώην υφυπουργός φέρεται να διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι η επίμαχη λίστα αφορά 3.800 φοροφυγάδες, με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.
~ Ο κ. Πεπόνης ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, με εντολή να εξεταστεί το θέμα που έθεσε ο κ. Κουσελάς και να εντοπιστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.
 ** ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
* Δεν υπάρχει λίστα με φοροφυγάδες
 ~ Την ύπαρξη λίστας 3.800 φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ, που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί αρνήθηκε ο τέως υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
~ Για το θέμα, που ξεκίνησε με τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση.
~ Ερωτηθείς για το ζήτημα που ανέκυψε από δημοσιογράφους, μετά την ενημέρωση που έκανε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ, δήλωσε: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχει, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, η υποχρέωση δημοσιοποίησης της λίστας των πολιτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπάρχει και η διαδικασία στο υπουργείο Οικονομικών από το ΣΔΟΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους φοροφυγάδες».

** Βέργα

* Χωρίς προβλήματα οι οικοδομικές άδειες  ~ Η πολεοδόμηση στην περιοχή της Βέργας και ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που βρίσκονται προς έγκριση αποτέλεσαν, για μία ακόμη, φορά θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
~ Το θέμα τέθηκε μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Πρωτοπορίας», Ν. Φωτέας. Όπως είπε συγκεκριμένα, «έχει δοθεί μια σχετική οδηγία από την Πολεοδομία με την οποία διατείνεται η Δημοτική Αρχή ότι μετά από σχετικό νόμο προβλέπεται οι οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί και αφορούν στις εκτός σχεδίου περιοχές της Βέργας πως θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ή αναθεωρηθεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι τα χρονικά πλαίσια είναι στενά για την ικανοποίηση όλων...
 ~ Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει η Δημοτική Αρχή με τη Βέργα και κάθε τόσο υπάρχουν διάφορα θέματα, ώστε να μην είναι δυνατή η έκδοση οικοδομικών αδειών. Βάλαμε τον κόσμο να φτιάξει φακέλους και μετά θα τρέχει και δε θα φτάνει. Γι’ αυτό πρέπει η οδηγία να αναθεωρηθεί και να παραταθεί, κάτι που προβλέπεται σε αντίστοιχη περίπτωση στην Αθήνα από το ΥΠΕΚΑ».
~ Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς υποστήριξε και με χθεσινές του δηλώσεις, ότι «η έκδοση οικοδομικών αδειών στην περιοχή προχωρά ικανοποιητικά. Μόλις χθες (σ.σ. προχθές) στην ΕΠΑΕ, η οποία ελέγχει τα κτήρια που ανεγείρονται στη Βέργα, φάνηκε ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι οικοδομικές άδειες και δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα. Από την άλλη πλευρά, έχει δοθεί εντολή στην αρμόδια υπηρεσία τόσο για τη Βέργα όσο και για τις άλλες περιοχές που θίγονται από την εφαρμογή του ΓΠΣ, να προχωρήσουν τάχιστα, έτσι ώστε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις συγκεκριμένες άδειες οικοδομών. Υπάρχει επαρκές επιστημονικό δυναμικό και δε θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία μεταξύ των δημοτών». -

** Νικ. Νικολόπουλος

~* «Όλα αλλάζουν. Το Μνημόνιο δεν είναι οι πλάκες του Μωυσή»  * «Το Μνημόνιο δεν είναι οι πλάκες του Μωυσή για να μην αλλάζει» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος ως επικεφαλής κλιμακίου περιόδευσε στη Μεσσηνία.
* Τον κ. Νικολόπουλο συνόδευαν ο γραμματέας του Τομέα Δημήτρης Κοντός και ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Δημήτρης Ζωντανός, καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος.
 ~* Επαναδιαπραγμάτευση
~ Το κλιμάκιο του Τομέα επισκέφθηκε χώρους εργασίας στο ΙΚΑ, στη ΣΥΚΙΚΗ και συνομίλησε με εργαζόμενους, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και τον Εμπορικό Σύλλογο.
~ Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς επισήμανε ότι στόχος των επισκέψεων είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για όλα όσα περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της η Ν.Δ., επισημαίνοντας ότι έχουν τη δυνατότητα και το θάρρος να συναντήσουν τον κόσμο, σε αντίθεση με τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία, όπως είπε, κρύβονται.
~ Κατά τον κ. Νικολόπουλο, στόχος των επισκέψεων είναι να επικοινωνήσουν με όλους τους πολίτες που θέλουν να ακούσουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του μαρτυρίου που διαβαίνουν δύο χρόνια τώρα.
~ Αναφερθείς στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, έκανε λόγο για σοκ, αφού προβλέπει νέες τραγικές περικοπές μισθών και συντάξεων, ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και χιλιάδες απολύσεις, οι οποίες κανείς δεν ξέρει πόσες θα είναι.
~ Μίλησε για αιματηρές θυσίες του λαού, που όμως δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.
~ Στη δε Μεσσηνία, παρατήρησε, συνάντησε ό,τι και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας: ανεργία, απελπισία και καμία προοπτική. «Δε διαφωνούμε με την κυβέρνηση ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το έλλειμμα και το χρέος, αλλά είναι λάθος ο τρόπος που αντιμετωπίζεται. Αυτό ο Αντώνης Σαμαράς το έλεγε από την αρχή. Κανείς δεν ξέρει τι θα μας ξημερώσει αύριο. Κανείς δεν πιστεύει πια ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι», σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος.
 ~* "Όλα αλλάζουν»
* Συνεχίζοντας είπε ότι η Ν.Δ. θα εντείνει τις πιέσεις για διεξαγωγή εκλογών και μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση φορολογικών συντελεστών, φόρο στα ακίνητα, εργασιακή εφεδρεία κ.ά. Διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς λέει στην τρόικα τα ίδια με αυτά που λέει στους πολίτες και πως υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης, αν σκεφτεί κανείς ότι από την αρχή μέχρι σήμερα η συμφωνία με την τρόικα έχει αλλάξει σε 70 σημεία.
* «Δεν είναι οι πλάκες του Μωυσή το Μνημόνιο. Όλα αλλάζουν», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και με την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά η Ν.Δ. θα αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες που δίνει ο τόπος.
* Για τον ιδιωτικό τομέα, μίλησε ο κ. Κοντός, ο οποίος είπε ότι η Εθνική Συλλογική Σύμβαση είναι ένας πυλώνας του Εργατικού μας Δικαίου και δεν προσφέρει απλώς ένα δίχτυ προστασίας για τους εργαζομένους, αλλά λειτουργεί θετικά και για την οικονομία.
* Κλείνοντας ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι το κλιμάκιο φεύγει από τη Μεσσηνία με σημαντικές πληροφορίες και θα ξαναγυρίσει, έχοντας να ανακοινώσει το τοπικό πρόγραμμα για την περιοχή.
* Τέλος, σε ερώτηση για τις εκλογές του Επιμελητηρίου, και την υποψηφιότητα του προέδρου της Τοπικής Καλαμάτας κ. Αδαμόπουλου, κόντρα στην επιλογή του κόμματος, είπε πως δεν μπορεί να απαντήσει σε ένα θέμα που δε γνωρίζει, ενώ ο γραμματέας Οργανωτικού κ. Ζωντανός ζήτησε υπομονή μέχρι την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, υπονοώντας ότι ο κ. Αδαμόπουλος θα αποσύρει τελικά τη δική του.

** "Είναι ιός, είναι μαγεία εδώ"


~* ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ 8 ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΟΥ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΑΝΗ
 ~ Επισκέπτες από άλλες χώρες μαγεύονται από την ομορφιά του τόπου, αγοράζουν και φτιάχνουν σπίτια και κάνουν τον τόπο μας και τόπο τους. Περνάνε τον περισσότερο χρόνο τους εδώ. Πολλοί από αυτούς μένουν όλο τον καιρό. Και εδώ χωράει μία πικρή παρατήρηση-επισήμανση… Δυστυχώς, αυτοί γνωρίζουν, χαίρονται και απολαμβάνουν αυτή την ομορφιά, περισσότερο από εμάς τους ντόπιους…».
~ Αυτή η φράση της Βούλας Κυριακέα ήταν που με οδήγησε να βρεθώ χθες στη Στούπα, προκειμένου να συναντηθώ μαζί της και με ανθρώπους που κατάγονται από τη Μεγ. Βρετανία και τη Γερμανία.
 ~ Η Μπάρμπαρα, η Τζούλια, η Ούτα, η Πατρίτσια και ο Ρόι, η Κλερ και ο Ντέιβ, η Μαριάμ και ο Ρόλαντ δέχθηκαν πρόθυμα να απαντήσουν στα ερωτήματά μας και να μας παρουσιάσουν τι ήταν αυτό που τους «τράβηξε» στη Μάνη. Η συνεννόηση έγινε σε δύο γλώσσες: αγγλικά και ελληνικά, καθώς οι μισοί από αυτούς, όντας εγκατεστημένοι χρόνια στην Ελλάδα, μπορούσαν να παρουσιάσουν τεκμηριωμένη άποψη στα ελληνικά, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν μάθει ακόμη. Άλλωστε, είναι δύσκολη γλώσσα και ας μην ξεχνάμε τη φράση «it’s all greek to me (είναι ελληνικά για μένα, δηλαδή από άγνωστα έως ακαταλαβίστικα)».
~* Οκτώ άνθρωποι, κοινό στοιχείο η Μάνη
~ Η συζήτηση ξεκινά με την Barbara Burne, Ιρλανδοσκωτσέζα, η οποία πρωτοεπισκέφθηκε την περιοχή το χειμώνα του ’88. Η Μπάρμπαρα εργαζόταν στον τουριστικό τομέα και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τής έγινε πρόταση να ασχοληθεί σε ένα νέο τόπο στην Πελοπόννησο, που ούτε καν είχε ακούσει (τότε άνοιξε ο τουρισμός για τους Βρετανούς). Προσεγγίζοντας προς Καρδαμύλη, στις 8.45 το πρωί, βρέθηκε σε ένα χαρακτηριστικό σημείο του δρόμου με θέα από Καρδαμύλη, Στούπα έως και το Μέζαπο. «Μόλις είχε σηκωθεί ο ήλιος. Στις χαράδρες βρίσκονταν σύννεφα σαν ομίχλη, όλη η παραλία ήταν βαμμένη με ένα ασημί χρώμα. Άρπαξα τη φωτογραφική μηχανή κι άρχισα να φωτογραφίζω σαν τρελή. Ήταν και είναι η πιο ωραία θέα του πλανήτη και μια εικόνα που δε θα ξεχάσω ποτέ», λέει σε άπταιστα ελληνικά. Κι έτσι, άρχισε να ζει μόνιμα στην περιοχή, έχοντας χτίσει σπίτι λίγο έξω από το Λεύκτρο. «Ενώ τότε ζούσα στην εξοχή, σήμερα βρέθηκα να ζω στο κέντρο της πόλης», παρατηρεί.
~ Η Julia Thompson βρέθηκε κατά τύχη, το ’95, στην περιοχή, ως ξεναγός, καθώς είχε ανοίξει ένας νέος τουριστικός προορισμός κι αφού το χειμώνα εργαζόταν στη νότια Ινδία. Ήρθε μαζί με το διευθυντή της στην περιοχή και μαγεύτηκε από την ομορφιά του τοπίου, αλλά και από το συγκεκριμένο σημείο που είχε περιγράψει νωρίτερα η Μπάρμπαρα. «Ανατρίχιασα, έμεινα άφωνη με αυτό που είδαν τα μάτια μου, το βουνό και τις ωραίες παραλίες», επισημαίνει και παρά το ότι ζει πολλά χρόνια στην περιοχή, δεν έχει αγοράσει σπίτι, αλλά ενοικιάζει. Αισθάνεται πλέον τα ελληνικά ως μητρική της γλώσσα, αφού ομολόγησε ότι «ξεχνάω λέξεις από τα αγγλικά κι αυτό με τρομάζει».
~ Η Claire Peach με τον άνδρα της David, μετά τη συνταξιοδότησή τους από τις εργασίες τους (εκείνη εκπαιδευτικός κι εκείνος στον τομέα των κατασκευών), κι οι δυο τους κοντά στο Λονδίνο, βρέθηκαν τυχαία στην Καρδαμύλη. Είχαν αγοράσει ένα καταμαράν και με αυτό ταξίδευαν στη Μεσόγειο, ξεχειμωνιάζοντας σε διάφορα λιμάνια. Σε ένα από αυτά, στην Ισπανία, μια κυρία τούς πληροφόρησε για την ομορφιά της Καλαμάτας, στην οποία δεν είχαν βρεθεί ποτέ, παρά το ότι επισκέπτονταν συχνά την Κέρκυρα. Βρέθηκαν στη μαρίνα της Καλαμάτας, ξεχειμώνιασαν εκεί και, αφού νοίκιασαν αυτοκίνητο, άρχισαν τις επισκέψεις σε διάφορα σημεία, με ένα από αυτά να είναι και η Καρδαμύλη. «Μαγευτήκαμε από την ομορφιά του τοπίου», προσθέτει στα αγγλικά η Κλερ, ενώ ο Ντέιβιντ ανέφερε πως νοίκιασαν σπίτι στον Άγιο Δημήτριο, κοντά στο λιμάνι. «Μας άρεσε το μέρος κι ενώ λέγαμε ότι θα μείνουμε ένα χρόνο, ήδη είμαστε εδώ πολύ περισσότερο. Πουλήσαμε και το σκάφος, οπότε μένουμε μόνιμα στην περιοχή». Κι οι δύο δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο που τους προσέγγισαν οι κάτοικοι, οι οποίοι τους καλοδέχθηκαν κι αν μπόρεσα να αντιληφθώ σωστά, έχουν αρχίσει να βρίσκονται πολύ κοντά στην ελληνική πραγματικότητα. «Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι αυτό της επικοινωνίας με τους κατοίκους, καθώς ούτε αυτοί ξέρουν αγγλικά, αλλά ούτε κι εμείς ελληνικά. Καταφέρνουμε, όμως, να συνεννοούμαστε», παρατηρεί ο Ντέιβιντ.
~ Εδώ, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Κλερ «τρέχει» την ιστοσελίδα www.parea-sti- mani.com, με σκοπό να πληροφορεί τους αλλοδαπούς για γεγονότα και εκδηλώσεις στην περιοχή. Την ιστοσελίδα διαχειριζόταν μια Σουηδή, η οποία την παρέδωσε, φεύγοντας, στην Κλερ.
~ Πριν από 12 χρόνια ήρθε στη Στούπα ως τουρίστας ο Rolland Muller από τη Γερμανία. «Είδα όλα αυτά τα μαγευτικά τοπία, που είπαν κι οι προηγούμενοι, γνώρισα μια κοπέλα, τη Μαριάμ, έχουμε κι ένα παιδάκι και μένουμε στη Λαγκάδα», σημειώνει σε άπταιστα ελληνικά. «Μου άρεσε το μέρος, και διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε λόγος να φύγω από εδώ», τόνισε. Εξιστορώντας τη ζωή του, είπε πως στη Γερμανία εργαζόταν 12-14 ώρες την ημέρα, σε δύο δουλειές, καθώς είχε ένα καφέ κι ένα ταξί από το Λονδίνο, που χωρούσε ακόμη και καροτσάκια για άτομα με ειδικές ανάγκες. «Όταν είδα την Ελλάδα, είπα ότι δε θα κάνω ξανά το ίδιο λάθος, να εργάζομαι όπως στη Γερμανία και θα άλλαζα τη ζωή μου. Έτσι κύλησε τους πρώτους έξι μήνες η ζωή μου στη Μάνη. Όμως, ξαναμπήκα στους ίδιους ρυθμούς, αλλά, όπως και να ’χει, είναι καλύτερα από τη Γερμανία. Εδώ, κάνω πράγματα που δεν έκανα ποτέ εκεί. Κάνω αυτό που θέλω να κάνω και νιώθω ελεύθερος», είπε χαρακτηριστικά. Πλέον, εργάζεται ως ηλεκτρολόγος, ασχολείται με την πράσινη ενέργεια, είναι ηχολήπτης, μπασίστας σε τοπικό ροκ συγκρότημα, αλλά ταυτόχρονα και εθελοντής πυροσβέστης στη «Γαία», την εθελοντική οργάνωση της περιοχής.
~ Όσον αφορά στις εντυπώσεις του από τη Λαγκάδα και τους κατοίκους της, δήλωσε μαγεμένος, καθώς τον καλοδέχτηκαν. Καθοριστικό προφανώς ρόλο εκτιμά ότι έπαιξε και η παρουσία εκεί της Μαριάμ. Τον ρώτησα αν θα μπορούσε να φύγει από τη Μάνη για να επιστρέψει στη Γερμανία. Η απάντηση αποστομωτική: «Δεν μπορώ να φύγω πια, ρίζωσα εδώ, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».
~ Η Patricia και ο Roy Archer ήταν από τους πρώτους Βρετανούς τουρίστες που ήρθαν στη Μάνη το 1986, καθώς τότε είχε «ανοίξει» αυτός ο προορισμός. Ήταν δε από τους πρώτους πελάτες της Μπάρμπαρα. Και η Πατρίτσια ασχολιόταν με τον τουριστικό τομέα, ενώ είχε επισκεφθεί πολλά ελληνικά σημεία. «Αυτό εδώ μας μαγνήτισε όταν το είδαμε. Φύγαμε, αλλά μια εσωτερική φωνή μάς καλούσε να ξαναγυρίσουμε. Παρουσιάσαμε την κατάσταση στα παιδιά μας, πουλήσαμε το σπίτι μας στην Αγγλία, μας φιλοξένησαν κάποιοι φίλοι και φτιάξαμε το σπίτι μας. Πλέον, ζούμε όλο το χρόνο μας στην Ελλάδα, και στην Αγγλία πάμε για διακοπές», λέει γελώντας και προσθέτει: «Είναι κάτι σαν ιός αυτό που μας καλούσε κι εμείς κολλήσαμε. Υπάρχει μια μαγεία εδώ που μας κρατά».
~ Περιγράφει τη ζωή τους στη Μάνη ως ήσυχη, γαλήνια και ειρηνική, αν και, όπως επισημαίνει, «η ιστορία του τόπου είναι θυελλώδης».
~ Ξεχωριστή περίπτωση είναι της Uta Muller. Η Ούτα είναι από το Φράιμπουργκ κι ήθελε από τα 10 της να έλθει στην Ελλάδα. Η δυσκολία μετακίνησης της πολυμελούς οικογένειάς της δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο, οπότε έπρεπε να περιμένει μέχρι τα 20. Τότε, όμως, στην Ελλάδα υπήρχε η δικτατορία και ο πατέρας της την απέτρεψε, με το σκεπτικό ότι ο σωστός άνθρωπος δεν πηγαίνει σε μια χώρα που έχει χούντα. Έτσι, κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα μετά από 10 χρόνια και βρέθηκε στην Ελλάδα μαζί με το γιό της κι έναν Έλληνα γείτονα, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στη Γερμανία λόγω χούντας. Μια φίλη του αδελφού της είχε αγοράσει ένα πολύ παλιό σπίτι το ’75 και το επισκεύασε. Τους προσκάλεσε στη Στούπα, «ήρθαμε κι αυτό ήταν. Από το ’78 κάθε χρόνο έκανα εδώ τις διακοπές μου. Το ’82 αγόρασα οικόπεδο και φτιάξαμε σπίτι για τις διακοπές. Ο γιος μου είχε μεγαλώσει, τελείωσε το σχολείο, ήρθα να μείνω δοκιμαστικά να δω πώς είναι όλο το χρόνο στη Στούπα. Κάθε μέρα χαίρομαι που ζω εδώ. Ξυπνάω και δε μετανιώνω για την απόφασή μου. Εδώ έχω την Ελλάδα (και δείχνει τη θάλασσα), κι εκεί το Φράιμπουργκ και το Μέλανα Δρυμό (και δείχνει το βουνό). Εδώ, η ζωή είναι όμορφη. Ούτε τόσο κρύο ούτε τόσο βαρύς χειμώνας, όπως στη Γερμανία», παρατήρησε, μιλώντας πολύ καλά ελληνικά.
~ Άρχισε να εργάζεται και σε ένα τουριστικό γραφείο, που με τον καιρό έγινε δικό της και, πλέον το διατηρεί με το γιο της από το 1998.
~ «Δε νιώθω σαν ξένη. Ούτε το ένιωσα και την πρώτη στιγμή. Ζω σε αυτό τον τόπο, με όλη μου την καρδιά, παρά τις δυσκολίες αυτής της χρονιάς», σημειώνει, κάνοντας την πρώτη της έμμεση αναφορά στην οικονομική κρίση.
~ Αρμένικη καταγωγή έχει η εικαστικός Μαριάμ Τσακιριάν, η οποία τελείωσε την Καλών Τεχνών το 1989 και βρέθηκε για τρίτη φορά το 1994, κάνοντας διακοπές. Την πρώτη της φορά έμεινε μια νύχτα με πανσέληνο στην ύπαιθρο και ό,τι είδε, την ενέπνευσε για την πρώτη της έκθεση. Δίδασκε σε κάποια σχολεία στην Αθήνα κι όταν ήρθε για διακοπές, δεν ήθελε να φύγει. Μαζί με ένα γνωστό της, πήραν την απόφαση να εκμεταλλευτούν ένα παλιό λιοτρίβι στην Πλάτσα, ενώ έμεινε κενή μια θέση στη ΔΕΠΑΚ, την οποία κάλυψε. Με τον καιρό, ξενοίκιασε το σπίτι της στην Αθήνα και αγόρασε το σπίτι που μένει σήμερα στη Λαγκάδα, ενώ το ’99 γνώρισε το Ρόλαντ.
~ Όπως είπε, «ήταν μια τρομερή εμπειρία αυτή που έζησα».
 * Για την οικονομική κρίση
~ Η ώρα περνά και οι περισσότεροι από τους συνομιλητές μας έχουν φύγει. Στο τραπέζι μένουν η Μπάρμπαρα, η Τζούλια, η Ούτα και η Μαριάμ. Ρωτώ τις απόψεις τους για την οικονομική κρίση, αρπάζοντας τον υπαινιγμό της Ούτα.
~ Αρχίζει να απαντά και δείχνει προς τη θάλασσα: «Πολλοί φίλοι με ρωτούν πώς τα βλέπω. Τους λέω να μάθουν από την Ελλάδα την ιστορία της και τον τρόπο σκέψης της. Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ τις ευκαιρίες ανάπτυξης που είχαν οι άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς μετά από δύο πολέμους, είχε να αντιμετωπίσει έναν εμφύλιο, μια χούντα και ταραγμένα πολιτικά χρόνια. Δεν μπορεί να περιμένει κάποιος από ένα λαό που έπαθε τόσα πολλά, να μπορέσει να δημιουργήσει κάτι μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα. Για την κατάσταση που υπάρχει εδώ, φταίνε οι Βρυξέλλες».
~ Η φράση της μένει στον αέρα, καθώς παρεμβαίνει η Τζούλια, που αναρωτιέται «μήπως μας ζηλεύει η Ευρώπη», αλλά η Ούτα συνεχίζει: «Έριξαν δισεκατομμύρια σε μια χώρα που δεν είχε τίποτε και ξαφνικά έγιναν όλοι πλούσιοι και έβγαλαν τη μεγαλομανία τους και ένιωσαν εξουσία. Όμως, η κρίση φαίνεται και εδώ. Αν η κατάσταση γίνει πιο σφικτή, μάλλον θα φυτέψουμε καμιά ντομάτα στο χωράφι του γείτονα, θα βάλουμε κάποιες κότες, θα τα βολέψουμε…».
~ Η Μπάρμπαρα επεμβαίνει παρατηρώντας ότι αν και η Ε.Ε. ξεκίνησε με στόχο το εμπόριο, μετατράπηκε σε πολιτική ένωση και προέβλεψε ότι το τέλος της θα είναι ίδιο με την πρώην ΕΣΣΔ. «Δεν μπορούν να γίνουν όλοι το ίδιο. Τι θέλουν; Να είμαστε σαν τους Αμερικάνους; Κάθε χώρα έχει την ιδιαιτερότητά της», παρατηρεί.
~ Η Τζούλια συμπληρώνει ότι μέχρι πέρσι εργαζόταν σε τουριστικό γραφείο, που έκλεισε φέτος, λόγω κρίσης και αναγκάζεται να εργαστεί σε δύο δουλειές, προκειμένου με μια μικρή σύνταξη που έχει από την Αγγλία να καταφέρει να επιβιώσει.
~ «Η ζωή στην Ελλάδα είναι ακριβή», παρατηρεί η Μπάρμπαρα, που βλέπει το εισόδημά της να μειώνεται συνεχώς. Μια σύνταξη από την Αγγλία, αλλά και τα όποια χρήματα έχει συγκεντρώσει από την εργασία της στην Ελλάδα, δεν αρκούν πια. «Ανησυχώ. Φοβάμαι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πεθάνω από την πείνα. Σκέφτομαι να πουλήσω το σπίτι και να πάω στη Νότια Γαλλία, όπου, όπως λένε φίλοι μου, είναι φθηνότερη η ζωή», παρατηρεί.

**ΕΑΣ Mεσσηνίας

~* ~ Έλεγχος και απογραφές στις αποθήκες αποφάσισε το Δ.Σ.  * Για ελλείμματα που παρουσιάζονται σε αποθήκες της ΕΑΣ Μεσσηνίας, αλλά και χαλασμένες ελιές και λάδι κακής ποιότητας, κάνει λόγο το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μιχάλης Αντωνόπουλος. Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στο «Θ», αναφέρθηκε σε μεγάλη ποσότητα ελιών Καλαμών που βρέθηκαν σάπιες, καθώς και λάδι που είναι υποβαθμισμένο, με αποτέλεσμα, όπως λέει, η οργάνωση να υφίσταται ζημιά, πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει.
 ~* Για το θέμα, το οποίο απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ σε προχθεσινή του συνεδρίαση, ο πρόεδρος Βασίλης Κοζομπόλης μας είπε χθες: «Αφορούσε την Επιτροπή Ελιάς και Ελαιολάδου και συζητήθηκαν ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τις ελιές και το λάδι. Έγινε ενημέρωση του Σώματος, ενώ πήραμε απόφαση να κάνουμε απογραφές στις ελιές και τα λάδια και στη συνέχεια, ανάλογα με το τι θα βρούμε, να αποφασίσουμε».
* Περί χαλασμένων ελιών και υποβαθμισμένου λαδιού, ο πρόεδρος της ΕΑΣ παρατήρησε: «Αυτά υπάρχουν, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Σε ένα ποσοστό, αυτό μπορεί να είναι φυσιολογικό. Το ζήτημα είναι να δούμε σε τι ποσότητες. Σίγουρα υπάρχει μια υποβάθμιση στα προϊόντα αυτά, αλλά όλα είναι σχετικά. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως υπάρχουν και κάποια αποδεκτά όρια. Αυτά τα αποδεκτά όρια θα συγκρίνουμε με αυτά που θα βρούμε, θα κάνουμε τις απογραφές και το συμβούλιο θα αποφασίσει ανάλογα».
* Στο ερώτημα, εάν υπάρχει περίπτωση τα παραπάνω προϊόντα να αγοράστηκαν από την ΕΑΣ ενώ ήταν ήδη χαλασμένα και υποβαθμισμένα, ο κ. Κοζομπόλης απάντησε: «Τέτοιες ενδείξεις τουλάχιστον, ότι αγοράσαμε υποβαθμισμένα λάδια ή ελιές, δεν έχουμε. Ποσότητες που έχουμε πάρει ως υποβαθμισμένα παγόπληκτα, αγοράστηκαν ως παγόπληκτα με απόφαση του συμβουλίου και δεν έχουμε θέμα με αυτά. Εδώ μιλάμε για καλής ποιότητας προϊόντα που έχουμε πάρει, να δούμε αν υπάρχουν στην αποθήκη και ποιο είναι το ποσοστό του υποβαθμισμένου τελικού προϊόντος».
* Σχετικά με τα ελλείμματα αποθηκευτικών χώρων σε καλαμπόκι: «Όσον αφορά στον αραβόσιτο, επειδή ανοίγουν τα σιλό, γιατί θα έρθει η καινούργια παραγωγή, καθώς αρχίζουν να θερίζουν στην Άνω Μεσσηνία, έγινε απογραφή από την αρμόδια επιτροπή όπως κάθε χρόνο. Για ό,τι ελλείμματα υπάρχουν, το συμβούλιο θα πάρει αποφάσεις» κατέληξε ο πρόεδρος.

** Συνέδριο με θέμα τον "Καλλικράτη" στην Καλαμάτα

* «Εθνικό πρόβλημα» η διαχείριση απορριμμάτων δήλωσε ο Π. Νίκας  ~ Κατά τη συνεδρίαση, αποφασίστηκε ομόφωνα να διεξαχθεί σε ένα μήνα συνέδριο στην Τρίπολη με αντικείμενο την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος της προσωρινής και οριστικής διαχείρισης των απορριμμάτων.
~ Επ’ αυτού, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών χρειάζεται άμεσα επίλυση. «Είμαστε στο κόκκινο» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες, «προκειμένου να οδηγηθούμε σε οριστική λύση».
 ~ Ο πρόεδρος της ΠΕΔ σημείωσε ακόμη ότι με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει υπάρχει «πολιτική συνεργασίας», και τόνισε πως «δεν μπορεί να περιμένουμε άλλο. Χρειάζεται παρέμβαση πολιτική, γιατί το πρόβλημα, θα έλεγα, είναι εθνικό. Στον Πύργο και το Αίγιο υπάρχουν χιλιάδες μπάλες σκουπιδιών και κανείς δεν ξέρει πού να τις πάει. Στο Κρανίδι το ίδιο και στην Πύλο ήδη έχουμε κοντά 1.000 μπάλες. Τη λύση δεν μπορεί να τη δώσουν οι Δήμοι, που δεν μπορούν να χωροθετήσουν, φοβούμαι ούτε καν η Περιφέρεια».
~ Αναφορικά με το ζήτημα της ελονοσίας στη Σκάλα Λακωνίας, υπογράμμισε ότι «ομόφωνα στηρίζουμε το Δήμο Ευρώτα. Θεωρούμε ότι χρειάζεται συνδυασμός ενεργειών των υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, με τη λήψη άμεσων μέτρων, διότι αλλιώς θεωρούμε ότι θα επεκταθεί το πρόβλημα με την ελονοσία σε όλη την Πελοπόννησο».
~ Σχετικά με το προσωπικό της ΠΕΔ, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι από τα 11 άτομα που σήμερα υπηρετούν, η ΠΕΔ χρειάζεται μόνο τρία, αυτά που υπηρετούν ήδη στα γραφεία της Τρίπολης, και συμπλήρωσε πως για τους υπόλοιπους πρέπει να δρομολογήσουν διαδικασίες μετάταξής τους σε Δήμους, αφού ο νόμος δίνει αυτή τη δυνατότητα.
~ Κλείνοντας, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι στο τέλος του χρόνου η ΠΕΔ θα οργανώσει στην Καλαμάτα συνέδριο με θέμα την αξιολόγηση του προγράμματος «Καλλικράτης».

** Νίκας για Περιμετρικό

~* Η λύση του κυκλοφοριακού εξαρτάται από την κατασκευή του  * Τα καθημερινά κυκλοφοριακά προβλήματα της Καλαμάτας αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από ρωτήσεις που κατέθεσαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θ. Μπρεδήμας και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτοπορία» Ι. Γκλεγκλές.
* Στην παρέμβασή του ο πρώτος υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, με αποτέλεσμα καθημερινά οι οδηγοί να ταλαιπωρούνται στους δρόμους της πόλης. Ζήτησε δε, επιτέλους, να «τρέξουν» οι προτάσεις που υπάρχουν στην κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εκπονηθεί και βρίσκεται στα συρτάρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, γιατί η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει.
 * Από την πλευρά του, ο κ. Γκλεγκλές αναφέρθηκε ειδικά στα προβλήματα που παρατηρούνται σε καθημερινή βάση τόσο στην οδό Μπουλούκου όσο και στην οδό Αθηνών, και σχολίασε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να δρομολογήσει λύσεις.
* Στην παρέμβασή του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας τόνισε ότι, όντως, το κυκλοφοριακό είναι ένα θέμα που απασχολεί και τη σημερινή Δημοτική Αρχή, ενώ υπάρχει γι’ αυτό αρκετή προεργασία από την αρμόδια υπηρεσία. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση ένα πακέτο μέτρων, που θα αντιμετωπίζει τουλάχιστον την καθημερινότητα.
* Πάντως, ο κ. Νίκας δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι, για να υπάρξει μόνιμη λύση στο πρόβλημα και να εφαρμοστούν πολλά από τα μέτρα που προτείνονται στην κυκλοφοριακή μελέτη, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο του περιμετρικού της Καλαμάτας, παρέμβαση καίρια, όπως τη χαρακτήρισε, για την κυκλοφοριακή εικόνα της πόλης.

** "Έκλεισαν" στα λουμωχτά το Δημ. Σχολείο Αυλώνας

~* "Εδωσαν - πήραν», τα κατάφεραν όπως αποδεικνύεται, όσοι και όποιοι (αν) ίσως επεδίωκαν, από καιρό, να καταργήσουν το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας Τριφυλίας. Τελικά, πριν από λίγες μόλις μέρες το «έκλεισαν» στα λουμωχτά! Θυμίζουμε πως το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας για μια σειρά από υπαρκτούς, αντικειμενικούς, σοβαρούς και σημαντικούς λόγους είχε αποφύγει και ξεπεράσει το προωθούμενο «λουκέτο» κατά τις μεταβολές, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων που προηγήθηκαν.  * Ποιοι και γιατί επιδίωκαν το «λουκέτο» στο συγκεκριμένο σχολείο μένει να απαντηθεί στο μέλλον, αλλά χωρίς να υπάρξει παρέμβαση, ακόμη και μεθόδευση «έξωθεν» ή και «εκ των έσω», δεν καταργείται έτσι, στα «λουμωχτά», ένα σχολείο ένα μήνα, περίπου, μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
* Η εύκολη δικαιολογία (κατ' άλλους πρόφαση εν αμαρτία), η οποία ωστόσο προήλθε από ένα υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της μεταφοράς των μαθητών από τον τόπο διαμονής τους (τα Πλατάνια, το Σιδηρόκαστρο και τη Βανάδα) στο Δημοτικό Σχολείο στην Αυλώνα, σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες επαφές και επικοινωνίες των αρμοδίων του Δήμου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αν οι πληροφορίες μας αληθεύουν, με τους γονείς, οδήγησαν - «καθοδήγησαν» τους τελευταίους (μονόδρομος ήταν, άλλωστε, όπως είχε η προβληματική κατάσταση, ενώ με τα πλέον μελανά χρώματα τους τονιζόταν ο κίνδυνος να χάσουν τη σχολική χρονιά τα παιδιά τους, αφού δε γινόταν η μεταφορά στο σχολείο τους) να αποφασίσουν να εγκαταλείψουν, έστω και δίχως να το επιθυμούν, το σχολείο της Αυλώνας και να εγγράψουν τα παιδιά τους σε Δημοτικό Σχολείο της Κυπαρισσίας. Πλέον μεταφέρονται με λεωφορείο της γραμμής του ΚΤΕΛ μέχρι το σταθμό του και από εκεί, με άλλο λεωφορείο, στο σχολείο.
* Αφορμή, λοιπόν, για το «λουκέτο» στο σχολείο δόθηκε με το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών λόγω της εμπλοκής ΚΤΕΛ και ιδιοκτητών ταξί. Τώρα που, όπως θα έχετε διαβάσει και δει στα τοπικά ΜΜΕ, μετά από συνεννοήσεις των εμπλεκομένων και αρμοδίων, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα, βρέθηκε λύση και εκτελούνται και τα δρομολόγια με τα ταξί, το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας «έκλεισε». Το «έκλεισαν»! Ποιοι; Με ποιες αποφάσεις, ποιες διαδικασίες; Πώς «κλείνει», έτσι, ένα σχολείο;
* Εκπαιδευτικός (μόνιμη δασκάλα) είχε αναλάβει τα καθήκοντά της κανονικά από την αρχή, αλλά και ακόμη και μετά την απόσπασή της, την Τρίτη, πήγε στο σχολείο αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, η οποία ωστόσο δεν έκανε μάθημα ποτέ λόγω των προβλημάτων και του «λουκέτου» που μπήκε και τοποθετήθηκε, ακολούθως, σε Τμήμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στην Κυπαρισσία. Τι, ακριβώς, συνέβη; Γιατί και πώς έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας; Ποια είναι η θέση των τοπικών Αρχών και αρχόντων; Ποια είναι η θέση των αρμοδίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το «λουκέτο» στο Δημοτικό Σχολείο Αυλώνας;

** KΑΦΚΑ Φιλιατρών

~* Παραμένει ως μονάδα του ΕΣΥ  * Παραμένει ως Μονάδα του ΕΣΥ και συνεχίζει τη λειτουργία του, όπως προβλέπεται, το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών μετά την απόσυρση διάταξης του σχεδίου νόμου που μετέβαλε τη λειτουργία τους σε Μονάδα Χρονίως Πασχόντων.
* Χθες το πρωί, στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη, με τη συμμετοχή των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουσελά, Νάντιας Γιαννακοπούλου και Οδυσσέα Βουδούρη, καθώς και του διοικητή του Κέντρου Λεωνίδα Παρασκευόπουλου.
 * Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε η απόσυρση αυτής της «επίμαχης» διάταξης (ή τροπολογίας) για το ΚΑΦΚΑ, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά ως Μονάδα του ΕΣΥ ενταγμένη στον κύκλο των Μονάδων Υγείας, υπό το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Πηγή : Εφημερίδα Θάρρος Καλαμάτας 2011 .-

** Πριν 94 χρόνια στην Μεσσηνία

~ ΣΗΜΕΡΟΝ κυκλοφορεί το δεκαπενθήμερον περιοδικόν «Πνεύμα» με ύλην πλουσίαν και εκλεκτήν. Περιέχει μεταξύ των άλλων και μίαν ενδιαφέρουσαν πραγματείαν του συμπολίτου μας Διονυσίου Πανταζοπούλου, η οποία πρέπει να διαβασθή από όλους. Πωλείται εις το νέον Πρακτορείον.
 ~ -ΑΠΕΒΙΩΣΕ χθες ενάρετος δέσποινα, πολύκλαυστος προσφιλής σύζυγος και φιλόστοργος μήτηρ, η Ελένη Χ. Στράγγα σύζυγος του ταμίου Στράγγα. Την κηδείαν της μεταστάσης παρηκολούθησεν η εκλεκτοτέρα μερίς της κοινωνίας μας. Κατά την κηδείαν εχοροστάτει ο Επίσκοπος Μελέτιος περιστοιχούμενος υπό του κλήρου της πόλεως. Τον δεινώς πληγέντα σύζυγον και τα τέκνα της μεταστάσης το «Θάρρος» θερμώς συλλυπείται.
 ~ -ΥΠΟ της ενταύθα Αστυνομικής Διευθύνσεως υπεβλήθη αστυνομική διάταξις προς έγκρισιν εις τον Στρατιωτικόν Διοικητήν δια της οποίας ορίζονται αι τιμαί των διαφόρων φαγητών εις τα ξενοδοχεία.

** Συνάντηση Παπανδρέου-Ρέσλερ με το βλέμμα στην Ευρώπη

~* Με το βλέμμα στις διαβουλεύσεις κυβέρνησης-τρόικας και τις εξελίξεις στην Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η συνάντηση ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.
** Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

~* Η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών, λόγω κακοκαιρίας, κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
** Θα εγκαταλείψει την εξουσία δηλώνει ο Σάλεχ

~* «Απορρίπτω την εξουσία και θα συνεχίσω να την απορρίπτω και θα εγκαταλείψω την εξουσία τις ερχόμενες ημέρες», δήλωσε σε ομιλία του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

** ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

~ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 2-0 (0-0).- Τα γκόλ : 71΄ Γιώργος Σαμαράς , 79΄ Φάνης Γκέκας .- ^
~ ΤΟΥΡΚΙΑ -  ΓΕΡΜΑΝΙΑ  1-3 .- ^
~ ΒΕΛΓΙΟ - ΚΑΖΑΚΤΣΑΝ  4-1 .- ^

**** Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,........... Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 :
** Μιά Μονοήμερη Εκδρομή -Απόδραση με τη ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ  ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ :
~* ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΑΣ :
** Μεσσήνη ( ώρα αναχώρησης 7,30 - ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ - ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ - Ι.ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ - ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ -ΑΗΔΟΝΙΑ - ΝΑΥΠΛΙΟ ...επιστροφή βράδυ στην ΜΕΣΣΗΝΗ .-

** Τα Νέμεα ή Νέμεια ήταν αθλητικοί αγώνες που διεξάγονταν στην Νεμέα κατά την αρχαιότητα. Οι αγώνες αυτοί καθιερώθηκαν το 573 π.Χ. προς τιμήν του Δία, ιερό του οποίου υπήρχε στη Νεμέα και λάμβαναν μέρος στο στάδιο μήκους 178 μέτρων και χωρητικότητας 40.000 θεατών. Τα Νέμεα με γυμνικούς και ιππικούς αγώνες ήταν από τις πιο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις της αρχαίας Ελλάδας μετά τα Πύθια, τα Ολύμπια και τα Ίσθμια. Με την ίδια ονομασία διεξάγονται από το 1996 στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας διεθνείς αθλητικοί αγώνες.


** EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΝΕΜΕΑΣΑΠΟ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  9-10-2011 ,  Foto - snsarfara stamos01 .-
** Oι  Αρχαίοι Έλληνες στη Νεμέα πανηγύριζαν  αγώνες , παρομοίους των Δελφών , της Ισθμίας ( της πλέον γνωστής μέχρι σήμερα ) . - Εκεί στον Αρχαιολογικό χώρο βρεθήκαμε , μιά ομάδα ανθρώπων του Συλλόγου Μεσσήνης , για να δούμε το Στάδιο των αγώνων (εφάμιλλο της Ολυμπίας ) , τα Αρχαία λουτρά , το Ναό του Δία που δεσπόζι στον Αρχαιολογικό χώρο , στην αφετηρία του Σταδίου τη Θολωτή Στοά και το Μουσείο με το πλήθος  αχαιολογικού θησαυρού ,
ΣΤΟ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΜΕΑΣ , 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΕΜΕΑΣ , 2011 .
ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΕΜΕΑΣ ΣΕ ΠΡΟΘΗΚΗ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ .

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΛΟΥΤΡΩΝ  ΝΕΜΕΑΣ  ΗΛΙΚΙΑΣ  2300 ΧΡΟΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ..., 2011

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ , 2011
Εδώ στο αρχαίο ΣτάδιοΝεμέας , όπως και στα Ολύμπια , Δελφούς , Ισθμιάς , εναλλάξ κάθε χρόνο στη διάρκεια των Αγώνων , και για μικρό χρονικό διάστημα , είχαμε μιά ιερή εκεχειρία , που ανέσελλε κάθε  πόλεμο και κάθε εχθροπραξία και όλοι οι Έλληνες , Σπαρτιάτες και Αθηναίοι , Κορίνθιοι και Αργειοί , Μακεδόνες και Κρήτες , δήλωναν παρουσία στους αγώνες αναγνωρίζοντας την κοινή ανθρώπινη υποστασή τους .-

* Αυτή η συστηματική και τακτική παρότρυνση  γιά ειρήνη  , μολονότι περιοριζόταν σε λίγες μέρες κάθε χρόνο , είναι η πρώτη που εμφανίζεται στην ιστορία της ανθρωπότητας , σε διεθνή επίπεδο .- Αυτοί λοιπόν είναι και οι πρόγονοι των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και των Ηνωμένων Εθνών .-
ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ , 2011

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΜΑΕΑΣ , 2011



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ , ΕΝΤΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΜΕΑΣ , 2011
 

για να βρεθούμε στην συνέχεια στο Δρόμο του κρασιού και συγκεκριμένα επισκεπτόμενοι το κτήμ Πολυβού , το οινοποιείο , όπου είδαμε και ακούσαμε επιδειξη παραγωγής κρασιών και τέλος δοκιμασία και αγορές εμφιαλωμένων μπουκαλιών κρασιού .-
*ΦΩΤΟΓΡΑΓΕΙΑ  ΣΤΟ  ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ  ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΜΕΑ

* ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΜΕΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ , ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΗΝ  ΝΕΜΕΑ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  , 2011 .
  * **Στη συνέχεια επισκευτίκαμε το ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ επικοινωνιών ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ , την τοποθεσία ΑΗΔΟΝΑΣ  με τους Θολωτούς Μυκηναϊκούς Τάφους , για να καταλήξουμε στη Βυζαντική Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ  του 14ου αιώνα , με τα 100 σκαλιά ανάβασης , σε ένα θαυμαστό φυσικό σε ομορφιά θέας τοπίο .-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΜΕΑ  , 2011 .-
** Στη συνέχεια καταλήξαμε στο ιστορικό , όμορφο , και ρομαντικό  ΝΑΥΠΛΙΟ , μεσημεριανό φαγητό  ξεκούραση , επισκεψη σε Μουσεία , άλλα ενδιαφέροντα , βόλτα , καφές; και  μετά της 6 μμ αναχώρηση και επιστροφή στην Μεεσσήνη .-
** Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε 13.822 κατοίκους. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στα χρόνια 1828 - 1833.

 * Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία (τουρκ. Ιτς-Καλέ), έτερο φρούριο ενετικό, επί της ομώνυμης χερσονησίδας, καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.
 * Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος τη Ναυπλία η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.
 * Το Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό των κατοίκων της Αθήνας και της Πελοποννήσου καθώς απέχει λίγο και από τις δυο περιοχές. Στα ομορφότερα κτήρια της πόλης είναι το μέγαρο Άρμανσμπεργκ (κατοικία του αντιβασιλέα της Ελλάδος Άρμανσμπεργκ) καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Στην πόλη λειτουργεί επίσης παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ,  2011 .

*
*

**

  ****   ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011
                                              ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Α. Ο.
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση : Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 και Κυριακή 2 - 10 - 2011 στο αγιάζι της καθημεριμότητας και της ενημέρωσης :.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , ΣΤΟ Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου : 1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 -10-2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/h.html  , H Ζωή είναι μπροστά μας : , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 201 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Διάλογοι 2011 : Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2011 , .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση : ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ,.-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τετάρτη στην ενημέρωση : 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ..-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Πέμπτη στην ενημέρωση : 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 - Πτωχεύσεις στην Ελλάδα,.-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/10/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011.-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html  , Ανέκδοτα για όλους και για όλα :, Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , , Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011 , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση .-

*** ***** ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ 60..ΑΠΟ ..ΒΒ..:

~*  http://youtu.be/bdBGriP6Yow  ,



http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/shadow-of-rape.html  : Η σκιά του βιασμού !

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.199070136831928.50083.100001868301551&type=1  : ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ !!



(1).- http://vandhmotiko.blogspot.com/  : XΑΡΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ !! .-

(2) .- http://www.mitrikosthilasmos.com/  , ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΥΛΑΣΜΟΣ !! .-

(3).- http://akrasakis.blogspot.com/  , ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ !! .-

(4).- http://magikikimwlia.blogspot.com/  , ΜΑΓΙΚΗ ΚΙΜΩΛΙΑ !! .-

(5).- http://sxoleio98.blogspot.com/  , ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!.-

(6).- http://arch4kids.blogspot.com/  , ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ .-

(7).- http://messanagros-rhodes.blogspot.com/  , Ένα όμορφο χωριό της Ρόδου !.-

(8).- http://logia-tou-aera.blogspot.com/  , ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ .-

(9).- http://delfinaki-sunset.blogspot.com/  , ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ !! .-

(10).- http://ideopigi.blogspot.com/  , Ιδιοπηγή .._



 ** Μπορεις να κοροϊδεψεις πολυ κοσμο για λιγο καιρο ή λιγο κοσμο για πολυ καιρο.

Καποτε ομως βγαινουν ολα στη φορα.. ΝΟΜΟΣ!

Γι'αυτο λοιπον... Οποιος δε σε σεβεται ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!



~ http://www.sync.gr/stamos1  .- 4193 / 1654 .-


~ http://www.youtube.com/stamos01  .-

~ http://snsarfara.blogspot.com/  .-

~ http://www.twitter.com/stamos01/  .-

~ http://www.linkedin.com/profile/edit?trk=hb_tab_pro_top  , .-

~ http://www.linkedin.com/home?trk=hb_tab_home_top  , .-

~ http://twitter.com/#!/stamos01  , .-

~ http://twitter.com/#!/  .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: